Ηλεκτρονικές Κλειδαριές. Κάρτας IC (smart) από την. ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ International ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. (Απλοποιημένη έκδοση)

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Ηλεκτρονικές Κλειδαριές. Κάρτας IC (smart) από την. ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ International ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. (Απλοποιημένη έκδοση)"

Transcript

1 Ηλεκτρονικές Κλειδαριές Κάρτας IC (smart) POLY-Locks για μέσα... & CORI-Locks για έξω και για μέσα... από την ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ International ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ (Απλοποιημένη έκδοση) με βασικές οδηγίες εγκατάστασης και απαιτούμενα τεχνικά χαρακτηριστικά θυρών POLYCHRONIDIS International All rights reserved

2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ Σελ. 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Επεξήγηση εμφανιζόμενων συμβόλων Αρχικό παράθυρο Λειτουργίες Πρώτη επαφή Ρύθμιση θύρας επικοινωνίας Διαχείριση Συστήματος Πληροφορίες συστήματος Ρυθμίσεις βάσης δεδομένων (data base settings)... 8 A. Ρύθμιση βάσης δεδομένων. 8 B. Αποθήκευση δεδομένων.. 9 C. Ανάκτηση δεδομένων Διαχείριση χρηστών προγράμματος Ρύθμιση δικαιοδοσίας Ρυθμίσεις χρηστών Αλλαγή κωδικού Διοίκηση Ρύθμιση τύπων δωματίων Ρύθμιση δωματίων Ρυθμίσεις καρτών και ΑΡΧΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΩΝ.. 15, 16, Έλεγχος (αναγνώριση) κάρτας Έκδοση address κάρτας Άφιξη πελάτη (check in) Αναχώρηση πελάτη (Check out) Κάρτα απαγόρευσης πρόσβασης Δημιουργία κάρτας αναίρεσης απαγόρευσης Καθαρισμός κάρτας Πληροφορίες δωματίου Φόρτωση πληροφοριών από κλειδαριά Πληροφορίες αρχείου εισόδου Πληροφορίες δωματίου Διαχείριση πελάτη Πληροφορίες πελάτη Ιστορικό πληρωμών Απαιτήσεις συστήματος 26 ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ.. 27 Α. Κλειδαριές επί πόρτας POLY-Locks - Τεχνικές προδιαγραφές θυρών B. Κλειδαριές επί τοίχου CORI-Locks - Οδηγίες πληροφορίες.. 31 C. Κλειδαριές επί τοίχου CORI-Locks για συρόμενες πόρτες περιγραφή 33, 34 Χρήσιμες πληροφορίες. 35, 36

3 ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ : Η ανάπτυξη του παρόντος λογισμικού διαχείρισης ηλεκτρονικών ξενοδοχειακών κλειδαριών, έχει γίνει στη βάση της μεγαλύτερης δυνατής απλοποίησης, με σκοπό την γρήγορη εκμάθηση και την εύκολη καθημερινή διαδικασία. Επειδή συχνά μας παρουσιάζονται απορίες και ερωτήματα που κατά πάσα πιθανότητα απαντώνται μέσα στο παρόν εγχειρίδιο (για όποιον το έχει μελετήσει προσεκτικά) σας παρακαλούμε θερμά -όπως άλλωστε ισχύει σε κάθε τεχνολογικό τομέα- να μελετήσετε ολόκληρο το εγχειρίδιο οδηγιών, πριν προβείτε στις επί μέρους διαδικασίες. Σας ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία σας. 1. Εισαγωγή ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΗ (Encoder) Τοποθετήστε το CD του προγράμματος στον Υπολογιστή σας. Ο Υπολογιστής θα αναγνωρίσει το CD και θα ανοίξει ένα παράθυρο. Στο παράθυρο αυτό πατάμε το αρχείο HTICHS, κατόπιν το Setup και ακολουθούμε τις εντολές, όπως σε όλα τα προς εγκατάσταση αρχεία. Όταν έχει τελειώσει η εγκατάσταση, θα έχει δημιουργηθεί ένα νέο εικονίδιο στην επιφάνεια εργασίας (desktop). >> ΣΥΝΔΕΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΗ ΣΕ ΜΙΑ ΚΥΡΙΑ ΘΥΡΑ USB ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ. Με διπλό «κλικ» το εικονίδιο εισερχόμαστε στο πρόγραμμα. Αυτό το λογισμικό είναι ένα off-line σύστημα διαχείρισης κλειδαριών ξενοδοχείων. Μέσω ανάγνωσης-γραφής σε κάθε κάρτα IC (Integrated Circuit = ολοκληρωμένου κυκλώματος), μπορείτε να ρυθμίσετε τις κλειδαριές που σας προμήθευσε η ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ International ανάλογα με τις ανάγκες σας, συμπεριλαμβανομένης της διεύθυνσης (room number) κάθε κλειδαριάς, του real time καταμετρητή χρόνου (ρολόι), κλπ. Το σύστημα μπορεί να εισάγει τους νέους φιλοξενούμενους κάθε δωματίου, να εκδίδει την κάρτα εισόδου (Guest Card) για συγκεκριμένα δωμάτια, μπορεί να απαγορεύσει σε κάποιο φιλοξενούμενο να εισέλθει σε καθορισμένο δωμάτιο, ή να επιτρέψει σε καθορισμένα πρόσωπα να εισέρχονται σε καθορισμένα δωμάτια και άλλους χώρους ελεγχόμενης πρόσβασης. Περαιτέρω, με αυτό το πρόγραμμα, μπορείτε να δημιουργείτε κάρτες πρόσβασης για ορόφους (κάρτες για καμαριέρες για όλα ή για μερικά από τα δωμάτια της Μονάδας -με τη χρήση εικονικών χωριστών κτιρίων-), να δημιουργείτε την κάρτα έκτακτης ανάγκης για να ανοίγετε οποιαδήποτε κλειδαριά, ακόμη και αν είναι κλειδωμένη από μέσα, σε περιπτώσεις επείγουσας ανάγκης. Σελίδα 3.

4 2. Κατάλογος Λειτουργιών 1. Πληροφορίες συστήματος 2. Ρυθμίσεις βάσης δεδομένων 3. Ρυθμίσεις θύρας επικοινωνίας 4. Ρυθμίσεις δικαιοδοσίας κάθε χρήστη 5. Ρυθμίσεις χρηστών 6. Ρυθμίσεις στον κωδικό πρόσβασης 7. Καθορισμός τύπων δωματίων 8. Δημιουργία και ρυθμίσεις δωματίων 9. Ρυθμίσεις και δημιουργία καρτών 10. Αρχική ρύθμιση (setup) κλειδαριών 10. Έλεγχος (άγνωστης) κάρτας 11. Έλεγχος εισόδου 12. Έλεγχος εξόδου 13. Δημιουργία κάρτας απαγόρευσης πρόσβασης 14. Δημιουργία κάρτας για επαναφορά σε ενέργεια, κάποιας απαγορευμένης κάρτας 15. Ανάκτηση δεδομένων κινήσεων κλειδαριάς 16. Ανάκτηση δεδομένων κλειδαριάς 17. Πληροφορίες δωματίων 18. Πληροφορίες πελάτη, κλπ 3. Χαρακτηριστικά του συστήματος 3.1 Επεξήγηση εμφανιζόμενων συμβόλων Σύμβολο Επεξήγηση Προσθήκη νέου Τροποποίηση Διαγραφή Αποθήκευση / Έκδοση (κάρτας) Αναίρεση τελευταίας εντολής Έλεγχος/Έκδοση Address Card Εκτύπωση Έξοδος

5 Ανάκτηση δεδομένων Stop Εύρεση Εξερεύνηση Check Out Εικόνα κενού και κατειλημμένου δωματίου 3.2 Αρχικό Παράθυρο Το αρχικό παράθυρο αποτελείται από menu με εικονίδια, toolbar και status bar, όπως στην παρακάτω εικόνα: Μέσα από τα εικονίδια του μενού, έχετε πρόσβαση στα παράθυρα όλων των λειτουργιών. Τα Σελίδα 5.

6 «κουμπιά» στη λειτουργική μπάρα, χρησιμοποιούνται για να ενεργοποιούν τις πιο συνηθισμένες λειτουργίες. Το όνομα του εν λειτουργία χρήστη και η ημερομηνία / ώρα του συστήματος εμφανίζονται στην μπάρα κατάστασης (status bar). 3.3 Λειτουργίες Πρώτη επαφή Αφού εγκαταστήσετε το λογισμικό, συνδέστε τον καρτο-αναγνώστη στην ανάλογη θύρα (RS232 ή USB ανάλογα με τον κωδικοποιητή που έχετε λάβει (συνήθως USB), κατόπιν ενεργοποιείστε την εφαρμογή HTICHS.exe (High Technology IC Hotel System) και εισέλθετε στο παράθυρο ρυθμίσεων της βάσεως δεδομένων. Στο σύστημα είναι διαθέσιμη η βάση δεδομένων σε Access. Καθορίστε το.mdb file path στο παράθυρο (προτιμήστε το προτεινόμενο) και τον κωδικό εάν είναι απαραίτητο, ή διαλέξτε μια άλλη βάση δεδομένων με το κουμπί. Μετά κάντε click στο κουμπί Save. Εάν συνδεθείτε με τη βάση δεδομένων επιτυχώς, το σύστημα θα σας οδηγήσει στο παράθυρο login ή διαφορετικά θα σας ρωτήσει εάν επιθυμείτε να εξέλθετε του προγράμματος. Με το OK εξέρχεστε από το πρόγραμμα, με το not προσπαθείτε ξανά. Σελίδα 6.

7 Εισάγετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης. Χρησιμοποιείστε αρχικά για όνομα χρήστη το Admin (γραμμένο έτσι ακριβώς, με το πρώτο γράμμα (Α) κεφαλαίο) και για κωδικό πρόσβασης το ht (με μικρά και όχι κεφαλαία), γνωρίζοντας ότι μπορείτε -και πρέπει- να τα αλλάξετε οποτεδήποτε αργότερα (βλ Αλλαγή Κωδικών). Εφ όσον ο καρτο-αναγνώστης είναι συνδεδεμένος κανονικά, θα ακούσετε έναν σύντομο ήχο που ειδοποιεί ότι είναι έτοιμος για λειτουργία και θα ανάβει το led του. Διαφορετικά θα σας ειδοποιήσει ότι υπάρχει αποτυχία και θα κλείσει το πρόγραμμα αυτομάτως. Σε περίπτωση αποτυχίας της σύνδεσης του καρτοαναγνώστη, παρακαλούμε επικοινωνείτε μαζί μας για να σας αποστείλουμε τον σχετικό driver με , ή κατεβάστε τον από την ιστοσελίδα μας στη διεύθυνση και βέβαια, ελέγξτε και επιβεβαιώστε ότι η θύρα επικοινωνίας είναι η σωστή Ρύθμιση Θύρας επικοινωνίας (Com port setting) Κάντε κλικ στο μενού System Management->Com Setting για να σας μεταβείτε στο παράθυρο ρύθμισης της θύρας Com. Το παράθυρο θα παρουσιάσει την ισχύουσα θύρα. Εάν δεν είναι επιλεγμένη η USB η θύρα πρέπει να αλλάξει σε USB. Κατόπιν κάνετε save ακόμη και αν είναι ήδη στην επιλογή USB. Εάν ο καρτο-αναγνώστης είναι συνδεδεμένος επιτυχώς, θα ακούσετε έναν σύντομο ήχο. Σελίδα 7.

8 3.3.2 Διαχείριση συστήματος Πληροφορίες συστήματος Επιλέξτε το μενού System Management και μετά - > System Information για να εισέλθετε στο πεδίο πληροφοριών συστήματος. Εδώ καθορίζετε το όνομα του ξενοδοχείου, το μονοπάτι αποθήκευσης back-up, το μονοπάτι των log files και τον προκαθορισμένο χρόνο διατήρησης δεδομένων στη βάση δεδομένων. Περιήγηση με click στο κουμπί. Κάντε click στο εικονίδιο save αφού καθορίσετε τις παραμέτρους σας, κατόπιν δε στο εικονίδιο Exit για να εξέλθετε Ρυθμίσεις Βάσης Δεδομένων (Database Settings) Κάντε «κλικ» στο μενού System Management->Database Setting για να εισέλθετε στο παράθυρο database setting. A. Ρύθμιση βάσης δεδομένων Η ρύθμιση της βάσης δεδομένων γίνεται από τις επιλογές "system Management->Database setting" για να εισέλθετε στο παράθυρο της ρύθμισης βάσεων δεδομένων Α. Η παράμετρος βάσεων δεδομένων που θέτουν τη λειτουργία της καθώς επίσης και το παράθυρό της είναι οι ίδιες με την παράγραφο "3.3.1 Πρώτη επαφή" για τη ρύθμιση βάσης δεδομένων. Εάν έχετε συνδεθεί επιτυχώς, το σύστημα σας επαναφέρει το πρόγραμμα. Σελίδα 8.

9 B. Αποθήκευση δεδομένων (.mdb file backup) Για να αποθηκεύσετε τη βάση δεδομένων (.mdb file) καθορίστε το μονοπάτι αποθήκευσης και κάντε κλικ στο κουμπί Start backuping. C. Ανάκτηση δεδομένων (.mdb file recovering) Για να ανακτήστε την Access database (.mdb file), διευκρινίστε το αρχείο που θέλετε, και μετά πατήστε start recovering. Σελίδα 9.

10 Πατήστε το Exit για να εξέλθετε Διαχείριση χρηστών προγράμματος Ρύθμιση δικαιοδοσίας ατόμων (στη χρήση του συστήματος) Κάντε κλικ στην επιλογή User Management-Purview Group Setting για να μπείτε στο παράθυρο της ρύθμισης έκτασης δικαιοδοσίας. Σε αυτό το παράθυρο μπορείτε να διαχειριστείτε το εύρος δικαιοδοσίας των προσώπων που μπορούν να χρησιμοποιούν αυτό το σύστημα. Μόνο οι χρήστες που έχουν σχετική εξουσιοδότηση καθώς επίσης και ο διαχειριστής του συστήματος θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτό το παράθυρο. Σελίδα 10.

11 Πατήστε το κουμπί "Add" για να προσθέσετε ένα νέο άτομο ή ομάδα εξουσιοδοτημένης χρήσης. Διευκρινίστε τον αριθμό ομάδας και την περιγραφή, και επιλέξτε τις δικαιοδοσίες των ατόμων της ομάδας αυτής, στη χρήση. Ο κατάλογος τρεχόντων αρχείων παρουσιάζει τα ήδη υπάρχοντα αρχεία. Μπορείτε να τον τροποποιήσετε κάνοντας κλικ στο κουμπί "modify", ή τον διαγράφετε με το κουμπί "Delete". Αφότου πρσθέτετε ή τροποποιείτε ένα αρχείο, κάντε κλικ το save για να το αποθηκεύσετε. Εάν δεν θέλετε να αποθηκεύσετε, απλά πατήστε το κουμπί Cancel. Κάντε κλικ στο κουμπί Print για να τυπώσετε έκθεση κατάστασης. Κάντε κλικ στο κουμπί Exit για να εξέλθετε. Εάν πατήσετε το Print θα σας το παρουσιάσει με την παρακάτω μορφή...π.χ. ομάδα 001 Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα κουμπιά και για να πάτε πίσω στην προηγούμενη σελίδα, τα κουμπιά και για την επόμενη σελίδα, για να εκτυπώσετε εάν είναι δυνατόν, για να μειώσετε το «ζουμ» και για να αυξήσετε το «ζουμ». Σελίδα 11.

12 Ρυθμίσεις χρηστών Κάντε κλικ στο μενού User Management->User Setting για να εισέλθετε στο παράθυρο ρύθμισης χρηστών. Σε αυτό το τμήμα μπορείτε να ορίσετε τους χρήστες που θα χρησιμοποιούν το σύστημα. Κάντε κλικ στο κουμπί Add για να προσθέσετε έναν νέο χρήστη. Διευκρινίστε το όνομα χρηστών, τον αριθ. της ομάδας δικαιοδοσίας που ανήκει καθένας και τον κωδικό πρόσβασης. Ο κάθε χρήστης έχει τις διαφορετικές δικαιοδοσίες σύμφωνα με την ομάδα που ανήκει. Επιλέγοντας έναν χρήστη, μπορείτε να τον τροποποιήσετε με το να πατήσετε το κουμπί "modify" (δεν μπορείτε να τροποποιήσετε τον κωδικό πρόσβασης - αν θέλετε αυτό, παρακαλούμε δείτε περί αλλαγής στον κωδικό πρόσβασης), ή μπορείτε να τον διαγράψετε πατώντας το κουμπί "delete". Αφότου προσθέτετε ή τροποποιείτε ένα αρχείο, κάντε κλικ στο κουμπί save για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές. Εάν δεν θέλετε να αποθηκεύσετε, κάντε κλικ στο cancel. Κάντε κλικ στο κουμπί Print για να εκτυπώσετε σχετική αναφορά. Κάντε κλικ στο κουμπί Exit για να εξέλθετε. Σελίδα 12.

13 Αλλαγή κωδικού Κάντε κλικ στο μενού User Management -> Change Password για να εισέλθετε στο παράθυρο αλλαγής κωδικού. Σε αυτό το τμήμα μπορείτε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας ως κάτωθι: Αν το τρέχον όνομα χρήστη σύνδεσης είναι «Χ» ο κωδικός μπορεί να αλλάξει σε αυτό το παράθυρο (το τρέχον όνομα χρηστών παρουσιάζεται στο ανάλογο σημείο). Εισάγετε τον παλαιό κωδικό πρόσβασης και το νέο δύο φορές, και κάντε κλικ στο κουμπί OK Διοίκηση Ρύθμιση τύπων δωματίων (Προσοχή αυτή η διαδικασία είναι απολύτως προαιρετική και συνήθως δεν χρησιμοποιείται εφ όσον διαθέτετε άλλο ξενοδοχειακό πρόγραμμα) Κάντε κλικ στο μενού Hotel Management->Room Type Setting για να μπείτε στο παράθυρο ρύθμισης τύπων δωματίων. Σελίδα 13.

14 Σε αυτό το παράθυρο μπορείτε να καθορίσετε τους διάφορους τύπους δωματίων όπως μονό δωμάτιο, το δωμάτιο για δύο άτομα κλπ. Κάντε κλικ στο Add για να προσθέσετε έναν νέο τύπο δωματίων. Διευκρινίστε τον αριθμό τύπου, το όνομα του τύπου, τον αριθμό κρεβατιών, την τιμή και όποιο άλλο χαρακτηριστικό επιθυμείτε. Επιλέξτε έναν τύπο δωματίων, και μπορείτε να τον τροποποιήσετε πατώντας το πλήκτρο modify, είτε να τον διαγράψετε με το πλήκτρο delete. Αφότου προσθέτετε ή τροποποιείτε ένα αρχείο, με το πλήκτρο save το αποθηκεύετε. Εάν δεν θέλετε να αποθηκεύσετε, πατήστε το πλήκτρο cancel. Με το πλήκτρο Print μπορείτε να τυπώσετε την έκθεση. Με το πλήκτρο Exit εξέρχεστε Ρύθμιση δωματίων Κάντε κλικ στο μενού Hotel Management->Room Setting για να μπείτε στο σχετικό παράθυρο για την ρύθμιση δωματίων. Σε αυτό το τμήμα μπορείτε να ρυθμίσετε τα δωμάτια του ξενοδοχείου. Με το πλήκτρο Add προσθέτουμε ένα νέο δωμάτιο. Διευκρινίστε τον τύπο δωματίων, τον αριθμό κτιρίου, τον αριθμ πατώματος και τον αριθμό κρεβατιών. Εάν θέλετε να προσθέσετε τα τμηματικά δωμάτια μπορείτε να τα προσθέσετε με " " πριν από το "to". Σελίδα 14.

15 Επιλέγοντας ένα δωμάτιο, και μπορείτε να το τροποποιήσετε με το πλήκτρο modify, ή και να το διαγράψετε με το πλήκτρο "delete". Αφότου προσθέτετε ή τροποποιείτε ένα αρχείο, το αποθηκεύετε με το πλήκτρο save. Εάν δεν θέλετε να αποθηκεύσετε, πατάτε το πλήκτρο cancel. Πατήστε Print μπορείτε να τυπώσετε την έκθεση. Πατώντας Exit εξέρχεστε. Μετά που θα εξέλθετε από το παράθυρο, θα υπάρξει ένας κατάλογος κατανομής δωματίων, που εμφανίζονται στα δεξιά του κύριου παραθύρου Ρυθμίσεις καρτών Σε αυτή την ενότητα σας παρουσιάζουμε τον τρόπο ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ των διαφόρων καρτών, αλλά τον αρχικό προγραμματισμό των κλειδαριών σας, θα τον δείτε παρακάτω. Κάντε κλικ στο μενού Hotel Management -> Card Setting για να εισέλθετε στο παράθυρο που αφορά τις ρυθμίσεις καρτών. Σε αυτό το παράθυρο μπορείτε να ρυθμίσετε διάφορα είδη καρτών, συμπεριλαμβανομένων των καρτών αρχικής εκκίνησης (Initialization Card), καρτών ημ/νίας & ώρας (Clock Card), καρτών ορόφων, καρτών δεδομένων και κάρτας ή καρτών έκτατης ανάγκης. (Προσέξτε : Η δημιουργία των καρτών αριθμοδότησης δωματίων (address cards) αναλύεται παρακάτω στο σελ. 18 και 19) Σελίδα 15.

16 A. Αρχική κάρτα (Initialization Card) Η κάρτα έναρξης χρησιμοποιείται για να καθορίσει την κάθε κλειδαριά, ότι ανήκει στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, πριν ρυθμίσουμε την διεύθυνση (δηλ. τον αριθμό δωματίου) σε αυτή την κλειδαριά. (Δεν μπορεί να παραληφθεί αυτό το βήμα!). Τοποθετήστε μια IC Card στον κωδικοποιητή (card encoder) και κάντε κλικ στο Make για να την δημιουργήσετε. Αφού τη δημιοθργήσετε, γράφετε πάνω της με ανεξίτιλο μαρκαδόρο INIT - 1 και τη φυλάτε με προσοχή γιατί είναι κάρτα διαβάθμισης. Στις επικοινωνίες μας, θα την ονομάζουμε «INIT» ή απλά «νούμερο ένα». B. Kάρτες προσδιορισμού αριθμού δωματίου (Address Card) Με αυτές τις κάρτες (μια για κάθε δωμάτιο) προσδιορίζουμε αρχικά για κάθε κλειδαριά, τον αριθμό δωματίου με τον οποίο αντιστοιχεί. Εξυπακούεται δηλαδή, ότι δημιουργούμε τόσες address cards, όσα είναι τα δωμάτια της Μονάδας. Τις κάρτες αυτές (address cards) μαζί με την initialization card, πρέπει να τις φυλάξουμε με προσοχή σε ένα ασφαλές μέρος, ώστε να είναι διαθέσιμες ανά πάσα στιγμή, που πιθανόν θα χρειαστεί ένα νέο «σετάρισμα» κλειδαριάς ή ενεργειακού καρτοδιακόπτη. Πάνω σε κάθε address card γράφετε με μαρκαδόρο Addr 101 ή Addr 102 κλπ, ανάλογα με τον αριθμό δωματίου φυσικά... Κάθε Address Card είναι κάρτα «νούμερο 2» διότι χρησιμοποιείται ΠΑΝΤΑ μετά από την ΙΝΙΤ. (Νο.1) και πρίν από την clock card (No. 3) C. Κάρτα χρόνου (Clock Card) Τοποθετήστε μια IC Card στο καρτοαναγνώστη, καθορίστε την χρονική καθυστέρηση που επιθυμείτε (ανάλογα με την απόσταση που έχετε να διανύσετε μέχρι να μεταβείτε στο δωμάτιο ή τα δωμάτια που θέλετε) και πατήστε το πλήκτρο Make. Αυτή η κάρτα χρησιμοποιείται για να ρυθμίσουμε την κάθε κλειδαριά ώστε να είναι εναρμονισμένη με το χρόνο του συστήματος. Έτσι, αν η κλειδαριά είναι μακριά από τον Η/Υ ή θέλετε να ρυθμίσετε το ρολόι αργότερα, πρέπει να βάλετε τον κατάλληλο χρόνο καθυστέρησης, διαφορετικά επιλέξτε 0. Πριν τοποθετήσετε την κάρτα αυτή σε μια κλειδαριά (στον αρχικό προγραμματισμό) πρέπει να εισαχθεί η ΙΝΙΤ και η address card.. Εισάγοντας την clock card στην κλειδαριά, ακούστε έναν ήχο που σας ειδοποιεί ότι η ρύθμιση είναι ΟΚ. Θεωρείστε αυτή την κάρτα ως την κάρτα «νούμερο 3». Η Clock Card φτιάχνεται πάντα την ώρα που την χρειαζόμαστε για να είναι «φρέσκια» από πλευράς ημερομηνίας και ώρας να δώσει δηλαδή στην κλειδαριά ή τις κλειδαριές τον πραγματικό χρόνο (real time). Σελίδα 16.

17 ΑΡΧΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΛΕΙΔΑΡΙΩΝ (Είτε κανονικές, είτε CORIAN ) Σε κάθε κλειδαριά, εισάγουμε πρώτα την κάρτα ΙΝΙΤ (κάνει ένα «μπίπ» και ανάβει πράσινο led), μετά την σωστή Αddress (κάνει ένα «μπίπ» και ανάβει πράσινο led) και μετά την (φρεσκοφτιαγμένη) Clock Card (κάνει ένα «μπίπ» και ανάβει πράσινο led). Μπορούμε κατόπιν να ελέγξουμε την λειτουργία της κλειδαριάς, με μια Emergency Card που έχουμε εκδόσει... Σε περίπτωση που με την είσοδο της ΙΝΙΤ η κλειδαριά αντιδρά με 3 «μπίπ» και κόκκινο led, δεν συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες κάρτες και χρειάζεται να γίνει (στην κλειδαριά) «reset». Παρακαλούμε να δείτε τα FAQ στο τέλος του παρόντος. ΑΡΧΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ TΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΚΑΡΤΟ-ΔΙΑΚΟΠΤΩΝ (Διαδικασία που γίνεται ΜΕΤΑ από το «σετάρισμα» των κλειδαριών. Οι κάρτες στους καρτοδιακόπτες μπαίνουν με το «τσιπ» προς την πλευρά σας, όχι προς τον τοίχο) Σε κάθε καρτοδιακόπτη, εισάγουμε πρώτα την κάρτα ΙΝΙΤ (σβήνει το κόκκινο φωτάκι της σχισμής και σε λίγο ξανα-ανάβει), μετά, βάζουμε την σωστή Αddress του δωματίου (σβήνει το κόκκινο φωτάκι της σχισμής και σε λίγο ξανα-ανάβει) και μετά από την χρονοκαθυστέρηση των 45 δευτερολέπτων, μπορούμε να δοκιμάσουμε με μια emergency αρχικά και με floor card ή guest card κατόπιν. Στον ενεργειακό καρτοδιακόπτη ΔΕΝ χρησιμοποιούμε ποτέ μια Clock card. Συνεχίζουμε με τη δημιουργία των διαφόρων καρτών... Γ. Κάρτα ορόφων (Floor Cards) Τοποθετήστε μια IC card στον καρτοαναγνώστη, εισαγάγετε τον αριθμό του κτιρίου, τον αριθμό του ορόφου και το προεπιλεγμένο εύρος του χρόνου χρήσης (αρχή και λήξη ημερολογιακά και τις συγκεκριμένες ώρες κάθε ημέρας που επιτρέπεται η πρόσβαση π.χ. από 7 πρωί μέχρι 3 απόγευμα) και κατόπιν κάντε κλικ στο Make. Μην παραλείπετε να καθορίζετε τις καθημερινές ώρες χρήσης, διότι η floor cards δεν θα λειτουργούν. Η floor κάρτα χρησιμοποιείται για να ανοίξει την κλειδαριά όλων των δωματίων του συγκεκριμένου ορόφου, χωρίς όμως να μπορεί να ανοίξει κλειδαριές που έχουν κλειδωθεί από μέσα. Αυτή η κάρτα είναι η κατάλληλη κάρτα για το προσωπικό καθαρισμού των δωματίων. Σελίδα 17.

18 Δ. Κάρτα δεδομένων (Data Cards) Τοποθετήστε μια IC card στον καρτοαναγνώστη, διαλέξτε Data Card και κάντε κλικ στο κουμπί Make. Εάν θέλετε να φορτώσετε τα στοιχεία πρόσβασης από κάποια κλειδαριά πρέπει να βάλετε πρώτα αυτήν την κάρτα στην κλειδαριά και αφού ακούστε έναν ήχο επιβεβαίωσης, κατόπιν μπορείτε να εισάγετε την ειδική κάρτα δεδομένων (αυτές με το μεγάλου μεγέθους chip) για να φορτώσετε τις ζητούμενες πληροφορίες. E. Κάρτα έκτακτης ανάγκης (Emergency Card) Τοποθετήστε μια IC Card στον καρτοαναγνώστη, επιλέξτε Emergency Card και πατήστε το πλήκτρο Make. Στον ορισμένο χρόνο ισχύος που καθορίζετε, αυτή η κάρτα μπορεί να ανοίξει οποιαδήποτε πόρτα, συμπεριλαμβανομένων και των εσωτερικά κλειδωμένων.. Είναι η αποτελεσματική κάρτα για άνοιγμα έκτακτης ανάγκης Έλεγχος (αναγνώριση) κάρτας (Resuming ή Check Card) Κάντε κλικ στο Hotel Management -> Check Card για να μπείτε στο παράθυρο αυτό: Σε αυτό το παράθυρο μπορείτε να ελέγξετε οποιαδήποτε κάρτα. Εισάγετε μια κάρτα στον κωδικοποιητή-καρτοαναγνώστη, κάνετε κλικ στο κουμπί Check επάνω αριστερά δίπλα στο «έξοδος» και ελέγχετε την κάρτα. Όλες οι πληροφορίες εμφανίζονται στην οθόνη σας, ενώ με το Exit εξέρχεστε Έκδοση address κάρτας για κάθε δωμάτιο... «Ξεδιπλώστε» την λίστα στο αριστερό της οθόνης από τον κεντρικό παράθυρο και κάντε κλικ σε κάποιους ορόφους ή σε κάποια δωμάτια, τότε οι εικόνες από όλα τα δωμάτια του ορόφου εικονίζονται στο κεντρικό παράθυρο. Σελίδα 18.

19 Εισάγετε μια IC card στον καρτοαναγνώστη και κάντε δεξί κλικ πάνω στην επιλεγμένη εικονιζόμενη πόρτα. Θα ανοίξει ένα μενού, μέσα στο οποίο επιλέγετε το make (ή issue) address card και μπορείτε να φτιάξετε μία κάρτα προσδιορισμού διεύθυνσης (κτίριο, όροφος, αριθμός δωματίου) γι αυτό το δωμάτιο. Εφ όσον το σύστημα σας αναφέρει επιτυχή έκδοση (successfully) βγάλτε και σημειώστε την address card όπως αναφέραμε προηγουμένως. Επαναλάβατε για όλα σας τα δωμάτια. Σελίδα 19.

20 Για να αλλάξετε διεύθυνση (room number) σε κάποια κλειδαριά ή κλειδαριές πρέπει πρώτα να εισάγετε στην κλειδαριά μία κάρτα έναρξης INIT card. Μετά τον ήχο που θα ακούσετε, εισάγετε την κάρτα Address Card. Θα ακούσετε τρείς διαδοχικούς ήχους και μετά άλλον ένα μονό ήχο. Βγάλτε την κάρτα έξω. Η πόρτα τώρα έχει προσδιορισθεί από την address card που μόλις βάλατε. Εάν δεν εισάγετε address card, αλλά κάρτα έναρξης initialization card, θα ακούσετε κάποιους ήχους προειδοποίησης και πρέπει κατόπιν να εισαχθεί μια address card και μια clock card προκειμένου η κλειδαριά να λειτουργεί ξανά ομαλά Άφιξη πελάτη / Check In «Ξεδιπλώνοντας» τον κατάλογο στα αριστερά του κυρίου παραθύρου και κάνοντας κλικ σε κάποιους ορόφους ή δωμάτια, όλες οι εικόνες από όλα τα δωμάτια του ορόφου θα παρουσιάζονται στο κεντρικό παράθυρο. Μπορείτε, κάνοντας κλικ στο συγκεκριμένο δωμάτιο να βλέπετε εάν είναι άδειο, ή με δεξί κλικ στην πόρτα και επιλέγοντας check in από το μενού, εμφανίζεται το παράθυρο πληροφοριών του δωματίου. Το παράθυρο πληροφοριών παρουσιάζει όλες τις πληροφορίες του δωματίου κατά την ώρα του ελέγχου. Εάν κάποιος ήδη καταλαμβάνει το δωμάτιο τότε η θέση θα είναι In use διαφορετικά το δωμάτιο θα αναφέρεται ως διαθέσιμο Available. Πατήστε το add για να προσθέσετε νέο πελάτη. Δεν χρειάζεται να βάζετε όνομα και άλλα στοιχεία, εφ όσον έχετε δικό σας ξενοδοχειακό πρόγραμμα. Σε καθένα από τα ζητούμενα πεδία (όνομα και ταυτότητα) εισάγετε ένα τυχαίο ψηφίο ή αριθμό και προχωρείστε. ΜΗΝ παραλείπετε να καθορίζετε τις ημέρες παραμονής και παρακαλούμε συνηθείστε ότι οι ημερομηνίες παρουσιάζονται σε φορμάτ ΗΠΑ. Μετά από το SAVE, εισάγετε μία IC card στον καρτοαναγνώστη και κάνετε κλικ στο Issue a guest card για να εκδώσετε μία κάρτα πελάτη για την είσοδο του πελάτη στο δωμάτιο. H κάρτα αυτή θα είναι σε ισχύ, μόνο μεταξύ του χρόνου εισόδου και του χρόνου αναχώρησης που εσείς θα προκαθορίσετε. Εάν ο πελάτης δεν θέλει να αναχωρήσει μετά το πέρας του προκαθορισμένου χρόνου αναχώρησης, θα πρέπει να εισάγετε ξανά την κάρτα του στο σύστημα και να

21 προσδιορίσετε ξανά το νέο χρόνο παραμονής, σε αυτό το παράθυρο Αναχώρηση πελάτη / Check Out Δεξί κλικ στην πόρτα δωματίου από το κεντρικό παράθυρο, εάν δεν είναι άδειο το δωμάτιο το Check Out από το μενού είναι διαθέσιμο. Κάνοντας κλικ μπαίνουμε στο παράθυρο ελέγχου εξόδου. Όταν γίνεται επιστροφή δωματίου, μας επιστρέφουν την guest card πρώτα. Πηγαίνοντας στον πελάτη που έχει guest card, τοποθετούμε την κάρτα στον καρτο- αναγνώστη και κάνουμε κλικ στο return guest card για να την δεχτεί. Μετά την επιστροφή όλων των καρτών από τους πελάτες, μπορείτε να κάντε κλικ στο Check Out, και το δωμάτιο έχει επιστραφεί. Όλοι οι πελάτες από το δωμάτιο θα σβηστούν και η θέση του δωματίου θα είναι Available Κάρτα απαγόρευσης πρόσβασης Σε αυτό το παράθυρο μπορείτε να δημιουργήσετε μια κάρτα απαγόρευσης για οποιαδήποτε guest card ή floor card έχετε εκδώσει, ανεξαρτήτως του πότε έχει προκαθορισθεί να λήξει.. Βάλτε μία IC card στον καρτοαναγνώστη. Ξεδιπλώστε τον κατάλογο στα αριστερά του κυρίου παραθύρου και κάντε κλικ σε κάποιους ορόφους και δωμάτια. Η εικόνα από όλα τα δωμάτια του ορόφου θα παρουσιασθεί στο κύριο παράθυρο. Κάντε δεξί κλικ σε μία πόρτα και επιλέξτε make forbidden card από το μενού, προκειμένου να φτιάξετε μία κάρτα απαγόρευσης γι αυτό το δωμάτιο. Εισάγετε την κάρτα στην κλειδαριά του Σελίδα 21.

22 δωματίου. Έπειτα από τον ήχο την αφαιρείτε και κατόπιν καμία guest card ή floor card δεν μπορεί να ανοίξει το δωμάτιο. Εάν θέλετε να ακυρώσετε την απαγόρευση μπορείτε να κάνετε κλικ στο resume this guest από το μενού, και τοποθετώντας την νέα resume card ξανά στην σχετική κλειδαριά, ο πελάτης έχει το ελεύθερο εισόδου στο δωμάτιο ξανά. Πατώντας Exit βγαίνουμε από το συγκεκριμένο menu Δημιουργία κάρτας αναίρεσης απαγόρευσης Αν θέλετε στην guest card που ανήκει σε αυτό το δωμάτιο και η floor card να ανοίγει το δωμάτιο που έχετε κάνει απαγόρευση εισόδου μπορείτε να κάντε μία κάρτα αναίρεσης. resuming card. Βάλτε μία IC card στον καρτοαναγνώστη και με δεξί κλικ στην πόρτα στο κεντρικό παράθυρο επιλέγετε make resuming card και δημιουργείτε μία κάρτα αναίρεσης της απαγόρευσης γι αυτό το δωμάτιο. Βάλτε την κάρτα στην ορισμένη κλειδαριά, μετά τον ήχο η guest card που ανήκει στο συγκεκριμένο δωμάτιο και η floor card μπορούν να ανοίξουν ξανά το δωμάτιο. Αλλά αν ο πελάτης έχει απαγόρευση στο check in παράθυρο δεν μπορεί να ανοίξει το δωμάτιο με αυτό τον τρόπο. Πρέπει να κάνετε αναίρεση στο check in παράθυρο Καθαρισμός κάρτας Σε αυτό το μενού μπορείτε να καθαρίσετε όλα τα στοιχεία της κάρτας, (εκτός της data card). Σελίδα 22.

23 Πληροφορίες δωματίου Εάν το δωμάτιο έχει πελάτη τότε με κλικ στην εικόνα του δωματίου το παράθυρο παρουσιάζεται ως κατειλημμένο.. Η λειτουργία αυτού του παραθύρου είναι η ίδια με το παράθυρο του chek in Φόρτωση πληροφοριών από κλειδαριά Σε αυτό το τμήμα μπορείτε να φορτώσετε όλα τα δεδομένα από μία πόρτα. Κάντε μία data card (παρακαλώ δείτε κάρτα δεδομένων) κατόπιν την τοποθετείτε στην κλειδαριά από την οποία θέλετε να φορτώσετε τα δεδομένα, μετά τον ήχο την αφαιρούμε και τοποθετούμε την store data card (αυτή με το μεγάλου μεγέθους chip). Μετά τον ήχο και το σβήσιμο του φωτεινού led μπορούμε να την βγάλουμε. Με κλικ στο μενού Hotel Management->Upload Data μπαίνουμε στο παράθυρο φόρτωσης δεδομένων. Τοποθετήστε την data store card στον καρτοαναγνώστη και κάντε κλικ στο Start Uploading για να αρχίσετε την φόρτωση ενώ με stop σταματάτε. Το Total record number μας δείχνει τον συνολικό αριθμό αρχείων στην data store card, και το Actual received μας επιδεικνύει τον πραγματικό λαμβανόμενο αριθμό αρχείων γιατί σε κάποια περίπτωση μπορεί κάποια στοιχεία στην κλειδαριά είτε στην κάρτα να έχουν απωλεσθεί. Σελίδα 23.

24 Πληροφορίες αρχείου εισόδου Αν θέλετε να ρωτήσετε το αρχείο εισόδων μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το παράθυρο. Πριν χρησιμοποιήσετε το αρχείο βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει φόρτωση αρχείων από την κλειδαριά. Κάντε κλικ στο μενού Hotel Management->Query Entry Record για να μπείτε στο σχετικό αρχείο. Ορίστε το χρονικό πεδίο και χτυπήστε το κουμπί "Query" στην ερώτηση Πληροφορίες δωματίου Κάντε κλικ στο μενού Hotel Management->Query Room για να μπείτε στο παράθυρο του query room. Σελίδα 24.

25 Εισάγετε τους όρους ερώτησης όπως όροφος, ο τύπος δωματίων και κάντε κλικ στο "Query" Διαχείριση πελάτη Πληροφορίες πελάτη Κάντε κλικ στο μενού Guest Management->Guest Information για να μπείτε στο παράθυρο πληροφορίες πελάτη. Στην επιλογή Option κάντε κλικ βάλτε πληροφορίες στο σχετικό textbox καί κάντε κλικ στο Find για την αναζήτηση. Με κλικ στο Print εκτυπώνετε τα αρχεία και με κλικ στο Exit βγαίνουμε Ιστορικό πληρωμών (Μη χρησιμοποιούμενο συνήθως) Κάντε κλικ στο μενού Guest Management-> Guest information για να μπείτε στο παράθυρο, πληροφορίες πελάτη. Σελίδα 25.

26 Επιλέξτε το χρονικό πεδίο και κάντε κλικ στο "Find" στην ερώτηση. Κάντε κλικ στο "Detail" για να παρουσιάσει περισσότερες λεπτομέρειες και Summary για να παρουσιάσει περιληπτικές πληροφορίες Ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος: Ταχύτητα CPU : 300MHz κατ ελάχιστον Μνήμη : 512MΒ κατ ελάχιστον Ελεύθερος χώρος στο σκληρό δίσκο : κατ ελάχιστο 6,5GB Ανάλυση οθόνης : 1024 x 768 (συνιστώμενη) Αποδεκτά Operating systems : Windows NT / Windows 2000 / Windows XP ΠΡΟΣΟΧΗ : Τα Windows 98 δεν συνεργάζονται με το παρόν λογισμικό, ενώ δεν έχει ακόμη συσχετιστεί η εφαρμογή του με τα Windows Vista. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Οι κλειδαριές POLY-Locks όταν τοποθετηθούν στο Ξενοδοχείο και ΠΡΙΝ από τον αρχικό τους προγραμματισμό, ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ απ έξω, με απλή περιστροφή της χειρολαβής. Αυτό γίνεται για λόγους εργοταξιακής διευκόλυνσης. Με τον πρώτο προγραμματισμό, και μετά από τo ΠΡΩTO ΑΝΟΙΓΜΑ μια κάρτα, παύει αυτή η λειτουργία. Αν χρειάζεσθε να κλειδώσετε κάποια δωμάτια ΠΡΙΝ από την έναρξη λειτουργίας του ξενοδοχείου σας και πριν εφαρμόσετε το λογισμικό σας, μπορείτε να μας ζητήσετε να σας αποστείλουμε ειδικές κάρτες και λεπτομερείς οδηγίες* για να κάνετε αυτό που χρειάζεσθε. Στις επόμενες σελίδες θα βρείτε χρήσιμες τεχνικές πληροφορίες για τις κλειδαριές μας POLY-Locks & CORI-Locks καθώς και την τελευταία ευρεσιτεχνία μας ALU-CORI-Locks που μετατρέπει σε ηλεκτρονικές, όλες τις συρρόμενες πόρτες αλουμινίου ή ξύλινες! ΔΥΟ ΧΡΗΣΙΜΑ «tips»: - Μπορείτε οποτεδήποτε μετά την αρχική ρύθμιση, να κάνετε τις κλειδαριές σας να έχουν πραγματική ώρα, περνώντας απλά μια «φρέσκια» clock card. Αυτό μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή, με κλειδωμένη ή όχι την πόρτα. - Οταν ο πελάτης «κλειδώνει» από μέσα, η κάρτα της καμαριέρας δεν ανοίγει την πόρτα αλλά η emergency την ανοίγει. Αυτό ισχύει στις κλειδαριές POLY-Locks. Για τις κλειδαριές CORI-Locks το άνοιγμα ανάγκης γίνεται με το μηχανικό κλειδί. Σελίδα 26.

27 ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΘΥΡΩΝ Για την εγκατάσταση Ηλεκτρονικών Κλειδαριών POLY-Locks & CORI-Locks A. Κλειδαριές επί της ΠΟΡΤΑΣ POLY-Locks για εσωτερική χρήση ΓΕΝΙΚΑ : Οι ηλεκτρονικές κλειδαριές όλων των κατασκευαστών παγκοσμίως, κλείνουν με απλό τράβηγμα της πόρτας απ έξω ή αντίστοιχα σπρώξιμο από μέσα. Οι ηλεκτρονικές μας κλειδαριές POLY-Locks, έχουν την καινοτομία ότι με το κλείσιμο της πόρτας, ΚΛΕΙΔΩΝΟΥΝ ΑΥΤΟΜΑΤΑ για αύξηση της ασφάλειας, αφού ο πελάτης έχει κλειδωμένο δωμάτιο, είτε είναι μέσα, είτε έχει φύγει από αυτό Για την ομαλή λειτουργία των κλειδαριών, το μεταλλικό αντίκρυσμα στην κάσα, περιλαμβάνει ειδική προβολή που περισσεύει από την κάσα και λειτουργεί ως «γλύστρα» για την ομαλή καθοδήγηση των γλωσσίδων προς το σημείο εμπλοκής. Τέτοιου τύπου αντικρύσματα, έχουν οι περισσότεροι κατασκευαστές ηλεκτρονικών κλειδαριών παγκοσμίως, αφού οι πόρτες πλέον κατασκευάζονται με στεγανοποιητικά λάστιχα (τσιμούχες) και με επίπεδο σόκορο δηλαδή χωρίς «ΧΕΙΛΑΚΙ» και «ΠΑΤΟΥΡΑ». Στην Ελλάδα, πολλοί ξυλουργοί επιμένουν στην ύπαρξη πατούρας για λόγους διευκόλυνσης, καθότι το χειλάκι κρύβει τον αρμό αν δεν είναι ίσιος ή είναι πολύ μεγάλος και μειώνει τις απαιτήσεις ρύθμισης. Η πατούρα όμως, δημιουργεί πρόβλημα με την προβολή του εργοστασιακού αντικρύσματος, δημιουργώντας την ανάγκη για προμήθεια ειδικών γωνιασμένων αντικρυσμάτων μετά από ΕΓΚΑΙΡΗ συννενόηση μαζί μας, για να σας τα ετοιμάσουμε. ΠΡΟΣΟΧΗ! Το αυθαίρετο δίπλωμα (γώνιασμα) του αρχικού εργοστασιακού αντικρύσματος χωρίς τη δική μας συνεργασία και μηχανολογική (δωρεάν) μελέτη και ανάλογα με το σημείο δίπλωσης,

Εγχειρίδιο. Bluetooth/ Password El Cylinder

Εγχειρίδιο. Bluetooth/ Password El Cylinder Εγχειρίδιο Bluetooth/ Password El Cylinder Password Bluetooth ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ Παράμετροι Εξαρτήματα Λειτουργια Εγκατάσταση Ρύθμιση του εξωτερικού κυλίνδρου Κατέβασμα εφαρμογής Λειτουργία εφαρμογής F.A.Q 02 03

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ DVR KTEC

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ DVR KTEC ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ DVR KTEC 1) Πατάμε δεξί κλικ Μενού 2) Όνομα Χρήστη βάζουμε «admin» 3) Κωδικός Πρόσβασης το αφήνουμε «κενό» 4) Πατάμε OK και μπαίνουμε στο Μενού Είσοδος στο μενού Στην πρώτη εκκίνηση μετά

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης Print2PDF σελ. 1 από 32

Εγχειρίδιο χρήσης Print2PDF σελ. 1 από 32 Πρόγραμμα Print2PDF (Εκτύπωση κειμένου και εικόνων σε αρχεία PDF) Πρόλογος Η εφαρμογή Print2PDF (Print to PDF Εκτύπωση σε αρχεία PDF) σας επιτρέπει να εκτυπώσετε το δικό σας κείμενο πάνω σε ένα έντυπο

Διαβάστε περισσότερα

Συνεργείο Αυτοκινήτων

Συνεργείο Αυτοκινήτων Συνεργείο Αυτοκινήτων v2.102, Οκτώβριος 2015 Σύντοµες οδηγίες χρήσης Εισαγωγή Το πρόγραµµα Συνεργείο Αυτοκινήτων έχει σκοπό τη διαχείριση και παρακολούθηση του πελατολογίου, των αυτοκινήτων και των εργασιών

Διαβάστε περισσότερα

ΛΙΓΕΣ ΑΠΛΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ WAVE MODE MOBILE. Cod. Art. A0138 / A0139

ΛΙΓΕΣ ΑΠΛΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ WAVE MODE MOBILE. Cod. Art. A0138 / A0139 WAVE MODE MOBILE ΛΙΓΕΣ ΑΠΛΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ Cod. Art. A038 / A039 Habakis Co Υψηλάντου 4 456, Κηφισιά Τηλ.: 20807470 Fax: 208074662 Email: service@habakis.gr www.habakis.gr CISA SpA Via Oberdan, 42 4808 Faenza

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΌΣ ΓΡΉΓΟΡΗΣ ΕΚΚΊΝΗΣΗΣ

ΟΔΗΓΌΣ ΓΡΉΓΟΡΗΣ ΕΚΚΊΝΗΣΗΣ ΟΔΗΓΌΣ ΓΡΉΓΟΡΗΣ ΕΚΚΊΝΗΣΗΣ KA-PT04 ΟΔΗΓΌΣ ΓΡΉΓΟΡΗΣ ΕΚΚΊΝΗΣΗΣ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ ΠΟΥ ΕΠΙΛΈΞΑΤΕ ΑΥΤΌ ΤΟ ΠΡΟΪΌΝ, ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΉ ΤΟ ΠΑΡΌΝ ΕΓΧΕΙΡΊΔΙΟ ΠΡΟΤΟΎ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΉΣΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΪΌΝ ΚΑΙ ΦΥΛΆΞΤΕ ΤΟ ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΉ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εγκατάστασης. (Για Windows και MAC) Ασύρματη κάμερα IP HD περιστροφής / κλισης για εσωτερικούς χώρους v3.14

Οδηγός γρήγορης εγκατάστασης. (Για Windows και MAC) Ασύρματη κάμερα IP HD περιστροφής / κλισης για εσωτερικούς χώρους v3.14 Οδηγός γρήγορης εγκατάστασης (Για Windows και MAC) Ασύρματη κάμερα IP HD περιστροφής / κλισης για εσωτερικούς χώρους v3.14 Περιεχόμενα συσκευασίας 1 Εισαγωγή στο υλικό Εξωτερική περιγραφή ΔΙΑΦΟΡΕΣ Μοντέλο

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Έναρξης. Vodafone Mobile Broadband Hotspot Vodafone MiFi 2352

Εγχειρίδιο Έναρξης. Vodafone Mobile Broadband Hotspot Vodafone MiFi 2352 Εγχειρίδιο Έναρξης Vodafone Mobile Broadband Hotspot Vodafone MiFi 2352 Καλώς ήρθατε στον κόσμο των κινητών επικοινωνιών 1 Καλώς ήρθατε 1 Απαιτήσεις συστήματος 2 Γενική επισκόπηση συσκευής 3 Γρήγορο ξεκίνημα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Εγκατάστασης και Χρήσης του Arebas Easy

Οδηγός Εγκατάστασης και Χρήσης του Arebas Easy Σ ε λ ί δ α 1 Οδηγός Εγκατάστασης και Χρήσης του Arebas Easy Περιεχόμενα 1. Download Arebas Easy... 2 2. Εγκατάσταση Arebas Easy... 3 3. Εγγραφή στον Arebas Server... 7 4. Παραμετροποίηση Arebas Easy...

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ Μπλε Πράσινο Βομβητής Κανονική λειτουργία On Κατάσταση προγραμματισμού είσοδος Κατάσταση On προγραμματισμού Ανάγνωση κάρτας On Παρατεταμένος ήχος Ανάγνωση καταχωρημένης On

Διαβάστε περισσότερα

Interfox.gr. Κωδικοποίηση Κάμερας

Interfox.gr. Κωδικοποίηση Κάμερας Κωδικοποίηση Κάμερας 1. Κατεβάζουμε την εφαρμογή yoosee από το App store (IOS) ή από την σελίδα www.yoosee.co (Android) 2. Κάνουμε register με χρήση του e-mail μας και με εναν κωδικό. Θα εμφανιστεί μήνυμα

Διαβάστε περισσότερα

Ενηµερώσεις λογισµικού Οδηγός χρήσης

Ενηµερώσεις λογισµικού Οδηγός χρήσης Ενηµερώσεις λογισµικού Οδηγός χρήσης Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονοµασία Windows είναι σήµα κατατεθέν της Microsoft Corporation στις Ηνωµένες Πολιτείες. Οι πληροφορίες στο

Διαβάστε περισσότερα

EdoorLock Programmer. EdoorLock Programmer_App.doc

EdoorLock Programmer. EdoorLock Programmer_App.doc EdoorLock Programmer Α. Λίγα λόγια. Το EdoorLock Programmer χρησιμοποιείται για την διαχείριση και τον προγραμματισμό του EdoorLock Electronic Lock. Το EdoorLock Electronic Lock είναι μια συσκευή Access

Διαβάστε περισσότερα

Δρομολογητής WiFi N150 (N150R)

Δρομολογητής WiFi N150 (N150R) Easy, Reliable & Secure Οδηγός εγκατάστασης Δρομολογητής WiFi N150 (N150R) Εμπορικά σήματα Οι επωνυμίες και τα ονόματα προϊόντων είναι εμπορικά σήματα ή σήματα κατατεθέντα των αντίστοιχων κατόχων τους.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες EQL Desktop (rev.1.0.23) ΣΥΝ ΕΣΗ S-710 ΜΕ ΚΑΛΩ ΙΟ USB ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Οδηγίες EQL Desktop (rev.1.0.23) ΣΥΝ ΕΣΗ S-710 ΜΕ ΚΑΛΩ ΙΟ USB ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ Οδηγίες EQL Desktop (rev.1.0.23) Πρόγραμμα για τον Προγραμματισμό των Μηχανών D.P.S. S-800, Open Cash και S-710 μέσω Ηλεκτρονικού Υπολογιστή ΣΥΝ ΕΣΗ S-710 ΜΕ ΚΑΛΩ ΙΟ USB Εγκατάσταση ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΥΡΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ZEUS VISION MODEL: VHS-207 ΕΓΧΕΙΡΊΔΙΟ ΧΡΉΣΤΗ

ΘΥΡΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ZEUS VISION MODEL: VHS-207 ΕΓΧΕΙΡΊΔΙΟ ΧΡΉΣΤΗ ΘΥΡΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ZEUS VISION MODEL: VHS-207 ΕΓΧΕΙΡΊΔΙΟ ΧΡΉΣΤΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ Η νέα θυροτηλεόραση ZEUS της σειράς BUS 2 καλωδίων από την CTC, είναι η ιδανικότερη επιλογή και ταιριάζει σε οποιοδήποτε κτίριο.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εγκατάστασης. (Για Windows και MAC) Ασύρματη κάμερα IP HD για εξωτερικούς χώρους v3.14

Οδηγός γρήγορης εγκατάστασης. (Για Windows και MAC) Ασύρματη κάμερα IP HD για εξωτερικούς χώρους v3.14 Οδηγός γρήγορης εγκατάστασης (Για Windows και MAC) Ασύρματη κάμερα IP HD για εξωτερικούς χώρους v3.14 Περιεχόμενα συσκευασίας 1 Εισαγωγή στο υλικό Εξωτερική περιγραφή ΔΙΑΦΟΡΕΣ Μοντέλο Κεραία PoE Alarm

Διαβάστε περισσότερα

Ενηµερώσεις λογισµικού Οδηγός χρήσης

Ενηµερώσεις λογισµικού Οδηγός χρήσης Ενηµερώσεις λογισµικού Οδηγός χρήσης Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονοµασία Windows είναι κατοχυρωµένο εµπορικό σήµα της Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες στο

Διαβάστε περισσότερα

Αντιγραφή με χρήση της γυάλινης επιφάνειας σάρωσης

Αντιγραφή με χρήση της γυάλινης επιφάνειας σάρωσης Γρήγορη αναφορά Αντιγραφή Δημιουργία αντιγράφων Γρήγορη δημιουργία αντιγράφου 3 Στον πίνακα ελέγχου του εκτυπωτή πατήστε το κουμπί αντίγραφο 4 Εάν τοποθετήσατε το έγγραφο στη γυάλινη επιφάνεια σάρωσης

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήστη. Ιούνιος 2009. Σελίδα - 1 -

Εγχειρίδιο Χρήστη. Ιούνιος 2009. Σελίδα - 1 - Εγχειρίδιο Χρήστη Ιούνιος 2009 Σελίδα - 1 - 1 Γενικά Η εφαρμογή Intelsoft Hotel (IS HOTEL) αφορά τη διαχείριση μίας μικρής ξενοδοχειακής μονάδας και επιτρέπει τη διαχείριση : των δωματίων και των πελατών

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσεως Login screen

Οδηγίες Χρήσεως Login screen Οδηγίες Χρήσεως 1) Πρέπει οι κάρτες SΙΜ να δηλωθούν στο κατάστημα κινητής τηλεφωνίας με την ταυτότητα σας, ΚΑΙ να ενεργοποιηθούν κάνοντας μια κλήση. 2) 'Επειτα φορτώστε με χρόνο ομιλίας τη SIM του tracker

Διαβάστε περισσότερα

Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕΝΟΥ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ... 4 2. ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΜΕΝΟΥ ΚΑΡΤΕΛΑΣ... 5 3. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΕΛΑΤΗ... 6 4. ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΗ... 6 5. ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ/ΔΙΑΓΡΑΦΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ελέγξτε την ταινία σας

Ελέγξτε την ταινία σας Ελέγξτε την ταινία σας Σε αυτές τις ασκήσεις, θα κάνετε εισαγωγή μιας ταινίας και θα χρησιμοποιήσετε τις επιλογές που παρουσιάστηκαν στο μάθημα. Άσκηση 1: Εισαγωγή αρχείου ταινίας 1. Κάντε κλικ στη μικρογραφία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ CD-PLUS/4+N

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ CD-PLUS/4+N ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ CD-PLUS/4+N ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ : Με ΙΤ-4Ν Με τηλέφωνο συνδεδεμένο στις εξόδους τηλεφωνικής γραμμής του ΙΤ-4Ν. Μπείτε στο μενού προγραμματισμού. Αν έχετε μπουτονιέρα στο σύστημα, τοποθετείστε

Διαβάστε περισσότερα

Τοποθέτηση τυπικής θήκης 250 φύλλων

Τοποθέτηση τυπικής θήκης 250 φύλλων Γρήγορη αναφορά Τοποθέτηση χαρτιού και ειδικών μέσων εκτύπωσης Σε αυτήν την ενότητα περιγράφεται ο τρόπος τοποθέτησης χαρτιού σε θήκες 250 και 550 φύλλων καθώς και στον μη αυτόματο τροφοδότη. Περιλαμβάνονται

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης του PowerSuite

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης του PowerSuite Το PowerSuite είναι η ολοκληρωμένη λύση απόδοσης για τον υπολογιστή σας. Ενσωματώνοντας το RegistryBooster, το DriverScanner και το SpeedUpMyPC σε ένα ενιαίο περιβάλλον εργασίας σάρωσης, το PowerSuite

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνική έκδoση. Περιεχόμενα της συσκευασίας. Κατάλογος ορολογίας. Powerline Adapter

Ελληνική έκδoση. Περιεχόμενα της συσκευασίας. Κατάλογος ορολογίας. Powerline Adapter Powerline Adapter Παρακαλούμε σημειώστε! Μην εκθέτετε τον Powerline Adapter σε ακραίες θερμοκρασίες. Μην τοποθετείτε τη συσκευή σε άμεση επαφή με το φως του ηλίου ή σε άμεση εγγύτητα με συσκευές ακτινοβολίας.

Διαβάστε περισσότερα

Σημείωση για το προϊόν

Σημείωση για το προϊόν Έναρξη από εδώ Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονομασία Windows είναι σήμα κατατεθέν της Microsoft Corporation στις ΗΠΑ. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο μπορεί να αλλάξουν χωρίς

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήσης για Windows

Οδηγός Χρήσης για Windows Οδηγός Χρήσης για Windows Περιεχόμενα Γρήγορο ξεκίνημα... 1 Εγκατάσταση του λογισμικού... 1 Χρήση του Εικονιδίου στην Περιοχή Ειδοποιήσεων... 6 Επαναφορά του εικονιδίου στην Περιοχή ειδοποιήσεων... 8 Διαχείριση

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΙΣΟΖΥΓΙΩΝ ΚΡΕΑΤΟΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΙΣΟΖΥΓΙΩΝ ΚΡΕΑΤΟΣ 1. Γενικά ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΙΣΟΖΥΓΙΩΝ ΚΡΕΑΤΟΣ Η ηλεκτρονική υποβολή των ισοζυγίων κρέατος πραγματοποιείται μέσα από το λογισμικό Άρτεμις του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού

Διαβάστε περισσότερα

ρομολογητής WiFi N300 (N300R)

ρομολογητής WiFi N300 (N300R) Easy, Reliable & Secure Οδηγός εγκατάστασης ρομολογητής WiFi N300 (N300R) Εμπορικά σήματα Οι επωνυμίες και τα ονόματα προϊόντων είναι εμπορικά σήματα ή σήματα κατατεθέντα των αντίστοιχων κατόχων τους.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσεως. Κάτοψη Συσκευής. SOS 100 Elderly Care System. Κύρια χαρακτηριστικά SOS 100

Οδηγίες Χρήσεως. Κάτοψη Συσκευής. SOS 100 Elderly Care System. Κύρια χαρακτηριστικά SOS 100 SOS 100 Elderly Care System Οδηγίες Χρήσεως Κύρια χαρακτηριστικά SOS 100 1. GSM Quad-Band συχνότητες: 850/900/1800/1900MHz. 2. 16 Αιαθητήρες. 3. Περιοχή παρακολούθησης καθημερινών δραστηριοτήτων 4. Ανίχνευση

Διαβάστε περισσότερα

Cubitech Hellas Ακροπόλεως 24, Καλλιθέα, Αθήνα Τ.Κ. 176 75, Ελλάδα, Τηλ. 210 9580887-8 Φαξ.2109580885

Cubitech Hellas Ακροπόλεως 24, Καλλιθέα, Αθήνα Τ.Κ. 176 75, Ελλάδα, Τηλ. 210 9580887-8 Φαξ.2109580885 CubisLITE Client Οδηγίες Χρήσεως Cubitech Hellas Ακροπόλεως 24, Καλλιθέα, Αθήνα Τ.Κ. 176 75, Ελλάδα, Τηλ. 210 9580887-8 Φαξ.2109580885 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Γενικά 1. Τι είναι ο CubisLITE Server 2. Τι είναι ο

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες εγκατάστασης Δορυφορικής κάρτας Technisat

Οδηγίες εγκατάστασης Δορυφορικής κάρτας Technisat Οδηγίες εγκατάστασης Δορυφορικής κάρτας Technisat Απαιτήσεις συστήματος IBM συμβατό PC με επεξεργαστή Pentium III 700 MHz ή ανώτερο Τουλάχιστον 256 MB RAM Τουλάχιστον 30 MB ελεύθερος χώρος στον σκληρό

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερώσεις λογισμικού Οδηγός χρήσης

Ενημερώσεις λογισμικού Οδηγός χρήσης Ενημερώσεις λογισμικού Οδηγός χρήσης Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονομασία Windows είναι σήμα κατατεθέν της εταιρείας Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες στο

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ LIVETRIP TRAVELLER

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ LIVETRIP TRAVELLER ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ LIVETRIP TRAVELLER Η εφαρμογή LiveTripTraveller διατίθεται για κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό σύστημα Android. Στο υπο-ιστοσελίδα www.livetrips.com/sources μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή

Διαβάστε περισσότερα

Άναμμα/Σβήσιμο 1. Τοποθετήστε το διακόπτη λειτουργίας στη θέση Power για να το ανοίξετε. 2. Για να κλείσετε το MEGA STICK 528, τοποθετήστε το διακόπτη

Άναμμα/Σβήσιμο 1. Τοποθετήστε το διακόπτη λειτουργίας στη θέση Power για να το ανοίξετε. 2. Για να κλείσετε το MEGA STICK 528, τοποθετήστε το διακόπτη Λεπτομερείς οδηγίες χρήσης παρέχονται στον οδηγό χρήστη (user s guide) που περιλαμβάνεται στο CD που συνοδεύει το πακέτο. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αναβάθμιση του υλικολογισμικού, παρακαλούμε

Διαβάστε περισσότερα

Archive Player Divar Series. Εγχειρίδιο χειρισμού

Archive Player Divar Series. Εγχειρίδιο χειρισμού Archive Player Divar Series el Εγχειρίδιο χειρισμού Archive Player Πίνακας περιεχομένων el 3 Πίνακας περιεχομένων 1 Εισαγωγή 4 2 Λειτουργία 5 2.1 Εκκίνηση του προγράμματος 5 2.2 Παρουσίαση του κύριου

Διαβάστε περισσότερα

Κέντρο υποστήριξης HP. Εισαγωγή. Τι χρειάζεται να γνωρίζετε. Λήψη και εγκατάσταση της λύσης Vista στα Windows 8. 1 of 5 1/7/2014 2:09 μμ

Κέντρο υποστήριξης HP. Εισαγωγή. Τι χρειάζεται να γνωρίζετε. Λήψη και εγκατάσταση της λύσης Vista στα Windows 8. 1 of 5 1/7/2014 2:09 μμ http://h2056wwwhp.com/portal/site/hpsc/template.page/public/psi... 1 of 5 1/7/2014 2:09 μμ Για το σπίτι Για την επιχείρηση Υποστήριξη Είσοδος Εγγραφή Βοήθεια ιστότοπου HP Color LaserJet 3600 Printer series

Διαβάστε περισσότερα

GK7211 FAQ (Συχνές ερωτήσεις) για το Transformer TF201

GK7211 FAQ (Συχνές ερωτήσεις) για το Transformer TF201 GK7211 FAQ (Συχνές ερωτήσεις) για το Transformer TF201 Διαχείριση αρχείων... 2 Πώς να μπω στα δεδομένα μου που είναι αποθηκευμένα στο microsd, στην κάρτα SD και τη συσκευή USB;... 2 Πώς να μετακινήσω το

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Λίγα λόγια από το συγγραφέα Windows Vista Επιφάνεια εργασίας Γραμμή εργασιών... 31

Περιεχόμενα. Λίγα λόγια από το συγγραφέα Windows Vista Επιφάνεια εργασίας Γραμμή εργασιών... 31 Περιεχόμενα Λίγα λόγια από το συγγραφέα... 7 91 Windows Vista... 9 92 Επιφάνεια εργασίας... 18 93 Γραμμή εργασιών... 31 94 Χειρισμός παραθύρων... 53 95 Το παράθυρο Υπολογιστής... 77 96 Το μενού Έναρξη...

Διαβάστε περισσότερα

Αναπαραγωγή με αρχεία ήχου

Αναπαραγωγή με αρχεία ήχου Αναπαραγωγή με αρχεία ήχου Ανοίγει η παρουσίαση και εμφανίζεται η διαφάνεια τίτλου, "Πειράματα με αρχεία ήχου". Άσκηση 1: Εισαγωγή ήχου για συνεχή αναπαραγωγή Βήμα 1: Εισαγωγή ήχου Στη διαφάνεια 1, με

Διαβάστε περισσότερα

Eλληνικά. Πληροφορίες σχετικά µε την ασφάλεια

Eλληνικά. Πληροφορίες σχετικά µε την ασφάλεια Aυτός ο οδηγός περιλαµβάνει: "Πληροφορίες σχετικά µε την ασφάλεια" στη σελίδα 23. "Αντιµετώπιση προβληµάτων εγκατάστασης" στη σελίδα 24. "Εύρεση περισσότερων πληροφοριών" στη σελίδα 28. Πληροφορίες σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

S ATA T O U S B 2. 0 Ε Γ Χ Ε Ι Ρ Ί Δ Ι Ο

S ATA T O U S B 2. 0 Ε Γ Χ Ε Ι Ρ Ί Δ Ι Ο S T O R A G E S U P P O R T H A R D D I S K C A S I N G 3. 5 S T O R A G E S ATA T O U S B 2. 0 Ε Γ Χ Ε Ι Ρ Ί Δ Ι Ο S I - 7 0 7 1 2 7 S T O R A G E S U P P O R T H A R D D I S K C A S I N G 3. 5 S T O

Διαβάστε περισσότερα

MANAGER SIDE BAR. Μία άλλη λειτουργία είναι το ξυπνητήρι. Μπορείτε να ορίσετε τον χρόνο υπενθύμισης. Μετά την λήξη του χρόνου θα ειδοποιηθείτε ηχητικά

MANAGER SIDE BAR. Μία άλλη λειτουργία είναι το ξυπνητήρι. Μπορείτε να ορίσετε τον χρόνο υπενθύμισης. Μετά την λήξη του χρόνου θα ειδοποιηθείτε ηχητικά MANAGER SIDE BAR Η Manager side bar είναι μία εφαρμογή σχεδιασμένη να προσφέρει μια σειρά από λειτουργίες και ευκολίες σε κάθε χρήστη Η/Υ προχωρημένο ή αρχάριο. Βασική λειτουργία της εφαρμογής είναι ότι

Διαβάστε περισσότερα

Σας προτείνουμε να εγκαταστήσετε στο κινητό σας τηλέφωνο την εφαρμογή Senior Helper"

Σας προτείνουμε να εγκαταστήσετε στο κινητό σας τηλέφωνο την εφαρμογή Senior Helper Κ4 Elderly Care System Οδηγίες Χρήσεως Σας προτείνουμε να εγκαταστήσετε στο κινητό σας τηλέφωνο την εφαρμογή Senior Helper" για smart phones και να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες. Κύρια χαρακτηριστικά

Διαβάστε περισσότερα

Microcomputer Automatic Alarm device CCTV SECURITY AUTOMATIC ALARM SYSTEΜ

Microcomputer Automatic Alarm device CCTV SECURITY AUTOMATIC ALARM SYSTEΜ AUTO-DIALER 911 Microcomputer Automatic Alarm device CCTV SECURITY AUTOMATIC ALARM SYSTEΜ Χαρακτηριστικά: Τάση Λειτουργίας: DC11V TO 15V Στατικό Ρεύµα: 20mA (MAX) Ρεύµα Λειτουργίας: 150mA (MAX) Καταστάσεις

Διαβάστε περισσότερα

(Αντιγραφή) ή χρησιμοποιήστε το πληκτρολόγιο για να καταχωρίσετε τους αριθμούς των αντιγράφων. Αντιγραφή με χρήση της γυάλινης επιφάνειας σάρωσης

(Αντιγραφή) ή χρησιμοποιήστε το πληκτρολόγιο για να καταχωρίσετε τους αριθμούς των αντιγράφων. Αντιγραφή με χρήση της γυάλινης επιφάνειας σάρωσης Σύντομη αναφορά Αντιγραφή Δημιουργία αντιγράφων Γρήγορη δημιουργία αντιγράφου 3 Στον πίνακα ελέγχου του εκτυπωτή πατήστε το κουμπί αντίγραφο 4 Εάν τοποθετήσατε το έγγραφο στη γυάλινη επιφάνεια σάρωσης

Διαβάστε περισσότερα

Κεφαλίδες και υποσέλιδα

Κεφαλίδες και υποσέλιδα Κεφαλίδες και υποσέλιδα Διασκεδάστε με τις επιλογές κεφαλίδων και υποσέλιδων δοκιμάζοντας τις ασκήσεις που ακολουθούν. Άσκηση 1: Εισαγωγή υποσέλιδων σε διαφάνειες Η παρουσίαση αποτελείται από πέντε διαφάνειες.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Γρήγορης Εκκίνησης YOOSEE & YYP2P

Οδηγός Γρήγορης Εκκίνησης YOOSEE & YYP2P Οδηγός Γρήγορης Εκκίνησης YOOSEE & YYP2P (Συμβατό με τα μοντέλα AQ-7101VKW, AQ-7103VSW, AQ-7104VBW, AQ-7105VSW) Συνοπτική απλοποιημένη παρουσίαση της λειτουργικής διαδικασίας I. Γνωρίστε την κάµερά σας

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Γρήγορης Εκκίνησης Εφαρμογής CamHi (Συμβατό με το μοντέλο AQ-7107VBW)

Οδηγός Γρήγορης Εκκίνησης Εφαρμογής CamHi (Συμβατό με το μοντέλο AQ-7107VBW) Οδηγός Γρήγορης Εκκίνησης Εφαρμογής CamHi (Συμβατό με το μοντέλο AQ-7107VBW) 1. Συνδέστε την κάμερα στο ρεύμα. 2. Συνδέστε το κινητό σας τηλέφωνο σε ένα δίκτυο WiFi και κάντε λήψη ενός λογισμικού παρακολούθησης

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ DVR TVT

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ DVR TVT ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ DVR TVT ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΜΕΝΟΥ Στην πρώτη εκκίνηση του καταγραφικού πατάμε ΕΞΟΔΟΣ στο παράθυρο με τον «ΟΔΗΓΟ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ» 1) Κάνουμε δεξί κλικ και εμφανίζεται στο κάτω μέρος της οθόνης η μπάρα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛOΓΙΟ ΣΧΟΛΕIΟΥ: ΕΓΧΕΙΡIΔΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΉ/ΝΤΡΙΑΣ. Doc.: CY7_CBA_ScQPrincipalManual.docx. Δημιουργήθηκε από: ETS, Core Α Contractor

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛOΓΙΟ ΣΧΟΛΕIΟΥ: ΕΓΧΕΙΡIΔΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΉ/ΝΤΡΙΑΣ. Doc.: CY7_CBA_ScQPrincipalManual.docx. Δημιουργήθηκε από: ETS, Core Α Contractor P 2 I S A 0 1 8 PISA 2018 ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛOΓΙΟ ΣΧΟΛΕIΟΥ: ΕΓΧΕΙΡIΔΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΉ/ΝΤΡΙΑΣ Doc.: CY7_CBA_ScQPrincipalManual.docx Δημιουργήθηκε από: ETS, Core Α Contractor Προσαρμογή: Εθνικό Κέντρο PISA 2018 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Εμφανίζονται 3 επιλογές με 3 εικονίδια, η «ζωγραφική», η «εισαγωγή» και η «κάμερα».

Εμφανίζονται 3 επιλογές με 3 εικονίδια, η «ζωγραφική», η «εισαγωγή» και η «κάμερα». Σχεδιάζοντας ένα σκηνικό Το σκηνικό είναι στην ουσία το φόντο που βρίσκεται στην σκηνή μας το οποίο είναι αρχικά λευκό. Το Scratch μας δίνει τη δυνατότητα να εισάγουμε είτε ένα έτοιμο σκηνικό είτε να ζωγραφίσουμε

Διαβάστε περισσότερα

Η εφαρμογή είναι βελτιστοποιημένη για όλες τις συσκευές ios και Android, με ios 9.x ή νεότερη έκδοση και Android 4.4 ή νεότερη έκδοση.

Η εφαρμογή είναι βελτιστοποιημένη για όλες τις συσκευές ios και Android, με ios 9.x ή νεότερη έκδοση και Android 4.4 ή νεότερη έκδοση. Οδηγίες βήμα προς βήμα για την εφαρμογή Με την εφαρμογή αυτή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψηφιακά βιβλία (e-books) σε μορφή «Adobe Digital Editions epub» και «Adobe Digital Editions PDF», αρχεία ήχου (e-audios),

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνική έκδoση. Περιεχόμενα της συσκευασίας. Κατάλογος ορολογίας. Powerline Adapter

Ελληνική έκδoση. Περιεχόμενα της συσκευασίας. Κατάλογος ορολογίας. Powerline Adapter Powerline Adapter Παρακαλούμε σημειώστε! Μην εκθέτετε τον Powerline Adapter σε ακραίες θερμοκρασίες. Μην τοποθετείτε τη συσκευή σε άμεση επαφή με το φως του ηλίου ή σε άμεση εγγύτητα με συσκευές ακτινοβολίας.

Διαβάστε περισσότερα

MΠΑΤΑΡΙΑ ΚΑΛΩΔΙΟ USB

MΠΑΤΑΡΙΑ ΚΑΛΩΔΙΟ USB ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Περιεχόμενα πακέτου Ξεκινώντας Περιγραφή συσκευής Εισαγωγή κάρτας SIM & MicroSD Συνδέσεις 3G και Wi-Fi Το περιβάλλον Android Εργασία με το Android Επίλυση προβλημάτων για περισσότερες

Διαβάστε περισσότερα

GK6915 FAQ (Συχνές ερωτήσεις) για το Eee Pad TF201

GK6915 FAQ (Συχνές ερωτήσεις) για το Eee Pad TF201 GK6915 FAQ (Συχνές ερωτήσεις) για το Eee Pad TF201 Διαχείριση αρχείων... 2 Πώς να μπω στα δεδομένα μου που είναι αποθηκευμένα στο microsd, στην κάρτα SD και τη συσκευή USB;... 2 Πώς να μετακινήσω το επιλεγμένο

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Εγκατάστασης και Χρήσης Εκπαιδευτικής Εφαρμογής

Εγχειρίδιο Εγκατάστασης και Χρήσης Εκπαιδευτικής Εφαρμογής Εγχειρίδιο Εγκατάστασης και Χρήσης Εκπαιδευτικής Εφαρμογής Εγχειρίδιο Εγκατάστασης και Χρήσης Πίνακας Περιεχομένων. Πριν την εγκατάσταση... 3. Ελάχιστες απαιτήσεις σε εξοπλισμό... 3 2. Εγκατάσταση... 4

Διαβάστε περισσότερα

ΓΛΩΣΣΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ. Εγχειρίδιο λογισμικού

ΓΛΩΣΣΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ. Εγχειρίδιο λογισμικού ΓΛΩΣΣΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ Εγχειρίδιο λογισμικού 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ...3 ΑΛΛΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΕΙΚΟΝΙΔΙΑ...4 ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ...5 ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΑΘΗΤΗ...6 ΑΣΚΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

1. Βασικές Λειτουργίες των Windows

1. Βασικές Λειτουργίες των Windows 1. Βασικές Λειτουργίες των Windows Α - Εκκίνηση του Υπολογιστή και των Windows XP Για να εκκινήσουμε τον υπολογιστή μας πατάμε το κουμπί ανοίγματος της μονάδας συστήματος και το αντίστοιχο κουμπί της οθόνης.

Διαβάστε περισσότερα

Ασύρματο Οπτικό Ποντίκι

Ασύρματο Οπτικό Ποντίκι Ασύρματο Οπτικό Ποντίκι WL200 Εγχειρίδιο Χρήσης Όλα τα ονόματα εταιρειών και προϊόντων ανήκουν στους αντίστοιχους ιδιοκτήτες τους. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά μπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόµενα 1. Εγκατάσταση 2. Εισαγωγή 3. Σύνδεση 4. Ρυθµίσεις 2.1 Περιοχή εργασιών και πλοήγησης 2.2 Περιοχή απεικόνισης "Λεπτοµέρειες" 2.3 Περιοχή απεικόνισης "Στατιστικά" 4.1 Προφίλ 4.2 ίκτυο 4.2.1

Διαβάστε περισσότερα

Εγκατάσταση. Σημείο ασύρματης πρόσβασης NETGEAR ac WAC120. Περιεχόμενα συσκευασίας. NETGEAR, Inc. 350 East Plumeria Drive San Jose, CA USA

Εγκατάσταση. Σημείο ασύρματης πρόσβασης NETGEAR ac WAC120. Περιεχόμενα συσκευασίας. NETGEAR, Inc. 350 East Plumeria Drive San Jose, CA USA Εμπορικά σήματα Το NETGEAR, το λογότυπο NETGEAR και το Connect with Innovation είναι εμπορικά σήματα ή/και σήματα κατατεθέντα της NETGEAR, Inc. ή/και των θυγατρικών της στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Διαβάστε περισσότερα

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΗ SNOM 300 έκδοση ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΗ SNOM 300 έκδοση ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΗ SNOM 300 έκδοση 8.7.5.44 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ Πίνακας περιεχομένων ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ... 1 ΕΝΤΟΛΕΣ MENOY... 2 1. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ (Operation)... 2 1.1 Αρχική Σελίδα (Home)... 2 1.2 Κατάλογος

Διαβάστε περισσότερα

ILLUSION F1S FREE TO AIR

ILLUSION F1S FREE TO AIR ILLUSION F1S FREE TO AIR ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΔΕΚΤΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ. ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα συσκευασίας

Περιεχόμενα συσκευασίας Εμπορικά σήματα Το NETGEAR, το λογότυπο NETGEAR και το Connect with Innovation είναι εμπορικά σήματα ή/και σήματα κατατεθέντα της NETGEAR, Inc. ή/και των θυγατρικών της στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ FORUS FSV. Ένδειξη καταγραφής με φωνή (VOR) Πλήκτρο μενού. και μνήμης που απομένει. Πλήκτρο εκκίνησης/παύσης.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ FORUS FSV. Ένδειξη καταγραφής με φωνή (VOR) Πλήκτρο μενού. και μνήμης που απομένει. Πλήκτρο εκκίνησης/παύσης. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ FORUS FSV Ένδειξη καταγραφής Οθόνη LCD Πλήκτρο μενού Ένδειξη μνήμης που απομένει Πλήκτρο εκκίνησης/παύσης Πλήκτρο REW/FF Πλήκτρο Rec/Stop Ενσωματωμένο μικρόφωνο Είσοδος μικροφώνου Έξοδος ακουστικού

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ "PROΩΘΗΣΗ" PROώθηση

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ PROΩΘΗΣΗ PROώθηση ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ "PROΩΘΗΣΗ" PROώθηση Περιεχόμενα Εγκατάσταση ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ... 3 ΣΥΝΔΕΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ... 3 ΡΥΘΜΙΣΗ Wi-Fi... 4 ΕΙΣΟΔΟΣ ΧΡΗΣΤΗ... 6 ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΝΕΑΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ... 6 ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΚΕΥΗΣ...

Διαβάστε περισσότερα

1.Γιατί δεν φορτίζεται η μπαταρία; Τι να κάνω;

1.Γιατί δεν φορτίζεται η μπαταρία; Τι να κάνω; Ερωτήσεις 1.Γιατί δεν φορτίζεται η μπαταρία; Τι να κάνω; Απαντήσεις Υπάρχουν 3 κύριοι πιθανοί λόγοι για αυτό το πρόβλημα: κακή σύνδεση, ακατάλληλη θερμοκρασία, κατεστραμμένη μπαταρία ή τροφοδοτικό. Σε

Διαβάστε περισσότερα

GK6915 FAQ (Συχνές ερωτήσεις) για το Eee Pad TF201

GK6915 FAQ (Συχνές ερωτήσεις) για το Eee Pad TF201 GK6915 FAQ (Συχνές ερωτήσεις) για το Eee Pad TF201 Διαχείριση αρχείων... 2 Πώς να μπω στα δεδομένα μου που είναι αποθηκευμένα στο microsd, στην κάρτα SD και τη συσκευή USB;... 2 Πώς να μετακινήσω το επιλεγμένο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ISO 9001 : 2008. www.olympia-electronics.gr

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ISO 9001 : 2008. www.olympia-electronics.gr S R CERT ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ISO 9001 : 2008 www.olympia-electronics.gr ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓH 2. ΚΩΔΙΚΟΙ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΩΝ. 3. ΣΥΝΘΕΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ 3.1. Σύστημα 48 ζωνών

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες προγραμματισμού MOTORLINE EVO 60 & 100 Μηχανισμός για γκαραζόπορτες οροφής

Οδηγίες προγραμματισμού MOTORLINE EVO 60 & 100 Μηχανισμός για γκαραζόπορτες οροφής Οδηγίες προγραμματισμού MOTORLINE EVO 60 & 100 Μηχανισμός για γκαραζόπορτες οροφής Τοποθέτηση μηχανισμού Εγκαταστήστε το μηχανισμό σύμφωνα με τα σχέδια του αγγλικού φυλλαδίου δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή

Διαβάστε περισσότερα

TeleCost Hotel για Panasonic TDA

TeleCost Hotel για Panasonic TDA TeleCost Hotel για Panasonic TDA 1. Οδηγίες Εγκατάστασης του Λογισμικού του Συστήματος Telecost Hotel Γενικά Για την εγκατάσταση του Λογισμικού του Συστήματος TeleCost HL θα πρέπει να ακολουθηθούν συνοπτικά

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήσης της Υπηρεσίας Τηλεομοιότυπου (RightFax Fax Service) Web Utility. (διαδικτυακή εφαρμογή)

Οδηγός Χρήσης της Υπηρεσίας Τηλεομοιότυπου (RightFax Fax Service) Web Utility. (διαδικτυακή εφαρμογή) ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Οδηγός Χρήσης της Υπηρεσίας Τηλεομοιότυπου (RightFax Fax Service) Web Utility (διαδικτυακή εφαρμογή) Αύγουστος 2011 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Πρόσβαση

Διαβάστε περισσότερα

VENUS VHS-704 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΥΡΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ 2 ΚΑΛΩΔΙΩΝ

VENUS VHS-704 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΥΡΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ 2 ΚΑΛΩΔΙΩΝ VENUS VHS-704 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΥΡΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ 2 ΚΑΛΩΔΙΩΝ 1.Εξαρτήματα και λειτουργίες Οι κωδικοί 8200 έως 8231 χρησιμοποιούνται για να ορίσουν την διεύθυνση της κάθε θυροτηλεόραση από 00 έως 31.

Διαβάστε περισσότερα

Δρομολογητής Smart WiFi AC1600

Δρομολογητής Smart WiFi AC1600 Εμπορικά σήματα Το NETGEAR, το λογότυπο NETGEAR και το Connect with Innovation είναι εμπορικά σήματα ή/και σήματα κατατεθέντα της NETGEAR, Inc. ή/και των θυγατρικών της στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης ηλεκτρονικής κλειδαριάς TSE 4001

Οδηγίες χρήσης ηλεκτρονικής κλειδαριάς TSE 4001 Οδηγίες χρήσης ηλεκτρονικής κλειδαριάς TSE 4001 Χρήσιμες συμβουλές Σημεία προσοχής - Συμβουλές ασφαλείας Α: Πλήκτρο "On" Β: Πλήκτρο "Enter" C: H διαδικασία ολοκληρώθηκε με επιτυχία Τα δεδομένα αποθηκεύτηκαν

Διαβάστε περισσότερα

BHMATA ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΤΟ 3S/I.T.P.

BHMATA ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΤΟ 3S/I.T.P. BHMATA ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΤΟ 3S/I.T.P. Πριν την έναρξη της διαδικασίας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η αναβάθμιση διαφέρει σε κάποιες λεπτομέρειες, ανάλογα με το τύπο της βάσης δεδομένων της κάθε χρήσης.

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονομασία Windows είναι σήμα κατατεθέν της Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Εξωτερικές συσκευές. Οδηγός χρήσης

Εξωτερικές συσκευές. Οδηγός χρήσης Εξωτερικές συσκευές Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονοµασία Windows είναι εµπορικό σήµα κατατεθέν της εταιρείας Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΜΑΘΗΜΑ : Η/Υ I (ενότητα WINDOWS) ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ : ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ, Καθηγητής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ : ΘΕΑΝΩ ΧΑΤΖΙΔΑΚΗ, Εργαστηριακό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 1 Προειδοποιήσεις ασφαλείας

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 1 Προειδοποιήσεις ασφαλείας ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 Προειδοποιήσεις ασφαλείας 1.1 Προειδοποίηση 1 1.2 Σημασία των συμβόλων προειδοποίησης ασφαλείας 2 1.3 Προειδοποιήσεις για το ηλεκτρικό ρεύμα 2 1.4 Προειδοποιήσεις για τη χρήση 3 1.5 Προειδοποιήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Vodafone Business Connect

Vodafone Business Connect Vodafone Business Connect Vodafone Business WebHosting Αναλυτικός Οδηγός Χρήσης MySQL Manager Αναλυτικός οδηγός χρήσης: MySQL Manager Vodafone Business Connect - Υπηρεσίες φιλοξενίας εταιρικού e-mail &

Διαβάστε περισσότερα

http://www.advanced-ip-scanner.com/gr/ Σο Advanced IP Scanner είναι μια γρήγορη και αξιόπιστη λύση σάρωσης δικτύου. ας επιτρέπει εύκολα και γρήγορα να ανακτήσετε όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες για τους

Διαβάστε περισσότερα

Copyright 2017 HP Development Company, L.P.

Copyright 2017 HP Development Company, L.P. Οδηγός χρήσης Copyright 2017 HP Development Company, L.P. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο μπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Οι μοναδικές εγγυήσεις για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της HP είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Μην τροφοδοτείτε το καταγραφικό με διαφορετική παροχή ισχύος από αυτή που αναγράφεται στο τροφοδοτικό του.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Μην τροφοδοτείτε το καταγραφικό με διαφορετική παροχή ισχύος από αυτή που αναγράφεται στο τροφοδοτικό του. ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 1. ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. Μην τροφοδοτείτε το καταγραφικό με διαφορετική παροχή ισχύος από αυτή που αναγράφεται στο τροφοδοτικό του. Μην εισάγετε μεταλλικά αντικείμενα στο κουτί του

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης έναρξης CD180

Οδηγός γρήγορης έναρξης CD180 Οδηγός γρήγορης έναρξης CD180 Σημαντικές οδηγίες ασφαλείας Χρησιμοποιείτε μόνο την τροφοδοσία ρεύματος που αναγράφεται στα τεχνικά στοιχεία. Μην αφήνετε το προϊόν να έρχεται σε επαφή με υγρά. Εάν η μπαταρία

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Συστήματος Διαχείρισης Λογισμικού

Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Συστήματος Διαχείρισης Λογισμικού Πανεπιστήμιο Αιγαίου Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Συστήματος Διαχείρισης Λογισμικού Έκδοση 1.2 Περιεχόμενα 1. Είσοδος και Έξοδος από το Σύστημα... 3 2. Βοήθεια... 3 3. Αλλαγή Συνθηματικού... 3 4. Διαχείριση

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ. WiFi V-Timer ΕΚΔΟΣΗ 1 Η

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ. WiFi V-Timer ΕΚΔΟΣΗ 1 Η ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ WiFi V-Timer ΕΚΔΟΣΗ 1 Η 1 Δυνατότητες του WiFi V-Timer To WiFi V-Timer είναι ένα V-Timer με διπλή λειτουργικότητα 1. Δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης στο Ίντερνετ μέσω

Διαβάστε περισσότερα

Ξεκινήστε από αυτό το σηµείο

Ξεκινήστε από αυτό το σηµείο Ξεκινήστε από αυτό το σηµείο Ευθυγράµµιση των κασετών εκτύπωσης χωρίς υπολογιστή Ολοκληρώστε την εγκατάσταση του υλικού εξοπλισµού σύµφωνα µε τα βήµατα που περιγράφονται στο Φυλλάδιο εγκατάστασης. Συνεχίστε

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερώσεις λογισμικού Οδηγός χρήσης

Ενημερώσεις λογισμικού Οδηγός χρήσης Ενημερώσεις λογισμικού Οδηγός χρήσης Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονομασία Windows είναι σήμα κατατεθέν της Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσεως. Username: Password:

Οδηγίες Χρήσεως. Username: Password: Οδηγίες Χρήσεως 1) Πρέπει οι κάρτες SΙΜ να δηλωθούν στο κατάστημα κινητής τηλεφωνίας με την ταυτότητα σας, ΚΑΙ να ενεργοποιηθούν κάνοντας μια κλήση. 2) 'Επειτα φορτώστε με χρόνο ομιλίας τη SIM του tracker

Διαβάστε περισσότερα

Γρήγορη έναρξη. Επέκταση εμβέλειας WiFi N300 Μοντέλο EX2700

Γρήγορη έναρξη. Επέκταση εμβέλειας WiFi N300 Μοντέλο EX2700 Γρήγορη έναρξη Επέκταση εμβέλειας WiFi N300 Μοντέλο EX2700 Έναρξη χρήσης Η Επέκταση εμβέλειας WiFi της NETGEAR αυξάνει την απόσταση κάλυψης ενός δικτύου WiFi ενισχύοντας το υπάρχον σήμα WiFi και βελτιώνοντας

Διαβάστε περισσότερα

«Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ενιαίου Συστήματος Πληρωμών»

«Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ενιαίου Συστήματος Πληρωμών» «Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ενιαίου Συστήματος Πληρωμών» έκδοση v.1.2, 10/09/2014 Περιεχόμενα Είσοδος... 3 Οικονομικά Υπεύθυνος... 4 Αρχική Οθόνη... 4 Διαχείριση Χρηστών... 4 Αναζήτηση Χρήστη... 4 Δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

Εξωτερικές συσκευές Οδηγός χρήσης

Εξωτερικές συσκευές Οδηγός χρήσης Εξωτερικές συσκευές Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η επωνυµία Windows είναι εµπορικό σήµα κατατεθέν της εταιρείας Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Εγκατάστασης

Οδηγός Εγκατάστασης www.athenaschool.net Οδηγός Εγκατάστασης Αθηνά 2012 Μάρτιος 2013 Copyright Πόλυς Γεωργίου, 2013 Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος. All rights reserved. Απαγορεύεται η αντιγραφή ή διανομή του παρόντος εγχειριδίου,

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε περισσότερα. Δρομολογητής Smart WiFi Nighthawk X10 AD7200. Μοντέλο R9000

Κάντε περισσότερα. Δρομολογητής Smart WiFi Nighthawk X10 AD7200. Μοντέλο R9000 Κάντε περισσότερα Δρομολογητής Smart WiFi Nighthawk X10 AD7200 Μοντέλο R9000 Όνομα και κωδικός πρόσβασης δικτύου WiFi Το προκαθορισμένο όνομα δικτύου WiFi (SSID) και το κλειδί δικτύου (κωδικός πρόσβασης)

Διαβάστε περισσότερα

S ATA T O U S B 2. 0 / ESATA Ε Γ Χ Ε Ι Ρ Ί Δ Ι Ο

S ATA T O U S B 2. 0 / ESATA Ε Γ Χ Ε Ι Ρ Ί Δ Ι Ο S T O R A G E S U P P O R T H A R D D I S K C A S I N G 2. 5 S T O R A G E S ATA T O U S B 2. 0 / ESATA Ε Γ Χ Ε Ι Ρ Ί Δ Ι Ο S I - 7 0 7 132 S T O R A G E S U P P O R T H A R D D I S K C A S I N G 2. 5

Διαβάστε περισσότερα

Λίγα λόγια από το συγγραφέα Κεφάλαιο 1: PowerPoint Κεφάλαιο 2: Εκκίνηση του PowerPoint... 13

Λίγα λόγια από το συγγραφέα Κεφάλαιο 1: PowerPoint Κεφάλαιο 2: Εκκίνηση του PowerPoint... 13 Περιεχόμενα Λίγα λόγια από το συγγραφέα... 7 Κεφάλαιο 1: PowerPoint... 9 Κεφάλαιο 2: Εκκίνηση του PowerPoint... 13 Κεφάλαιο 3: Δημιουργία νέας παρουσίασης... 27 Κεφάλαιο 4: Μορφοποίηση κειμένου παρουσίασης...

Διαβάστε περισσότερα