«O ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΤΑΙ»

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "«O ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΤΑΙ»"

Transcript

1 «O ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΤΑΙ»

2 Πειραιώτισσες και Πειραιώτες Οι προγραμματικές δηλώσεις του συνδυασμού μας είναι δεσμεύσεις προς κάθε πολίτη του Πειραιά. Είναι το όραμα και το πλάνο μας: Ο Πειραιάς να γίνει μία σύγχρονη πόλη, αξιοποιώντας την ιδιαιτερότητα και τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα. Ο Πειραιάς να σταματήσει να είναι μία δορυφορική πόλη, στη σκιά της Αθήνας, χωρίς ταυτότητα, αδιάφορη πολιτιστικά και χωρίς αναπτυξιακή προοπτική. Η πόλη μας να γίνει οικονομικά ισχυρή, να αγκαλιάσει τις νέες τεχνολογίες και την επιχειρηματικότητα. Να προσελκύσει νέες δραστηριότητες Να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας για όλους τους Πειραιώτες. Το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, ο Πειραιάς πρέπει να γίνει πάλι η καρδιά της Ελληνικής Ναυτιλίας. Το πρόγραμμα του συνδυασμού μας «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΕΑ ΑΡΧΗ» είναι ρεαλιστικό και κοστολογημένο, καταργεί τις διαχωριστικές γραμμές και βάζει τις βάσεις για ένα Πειραιά της δημιουργίας, της ανθρωπιάς και της υπερηφάνειας. Το Πρόγραμμα του Συνδυασμού μας «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΕΑ ΑΡΧΗ» βάζει πάλι τον Πειραιά στις ράγες της εξέλιξης και της προόδου. Ο Πειραιάς αποκτά υποδομές και γίνεται φιλικός για τους κατοίκους του και πόλος έλξης για τους επισκέπτες και τους τουρίστες. Εμπιστευόμαστε και τους φορείς της πόλης μας και αναδεικνύουμε την πόλη μας σε κέντρο οικονομικών, κοινωνικών αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων δίνοντας στις γειτονιές χρώμα, και φως. Υλοποιούμε Την αναμόρφωση της περιοχής του Αγ. Διονυσίου και της Τρούμπας κατά τα πρότυπα αντίστοιχων περιοχών στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Την αλλαγή της εικόνας του Μικρολίμανου με την πεζοδρόμηση της περιοχής, την ανάπλαση όψεων των κτηρίων και των στεγάστρων των καταστημάτων μετά από διαγωνισμό. Την ανάπλαση των ακτών του Πειραιά σε ζωτικό χώρο και ανάσα ζωής για την πόλη συνδέοντας ξανά τον Πειραιά με την θάλασσα Οι παρακάτω ενότητες περιέχουν τους στόχους, τις δεσμεύσεις και τις πολιτικές που θα εφαρμόσουμε. Κοινωνική αλληλεγγύη Ποιότητα ζωής, περιβάλλον Καθαριότητα Ανάπτυξη, νέες θέσεις εργασίας Σύγχρονος Δήμος Παιδεία, αθλητισμός πολιτισμός Οικονομική εξυγίανση Κοινωνική αλληλεγγύη Ο Δήμος Πειραιά επιστρέφει κοντά στους πολίτες που έχουν προβλήματα και ανάγκες.

3 Δεσμευόμαστε για Κοινωνική Πολιτική χωρίς ανταλλάγματα Προωθούμε και καθιερώνουμε την «Βοήθεια στο σπίτι» για τις ευπαθείς ομάδες και την Τρίτη ηλικία με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Καθιερώνουμε ιατρικές επισκέψεις κατ οίκον νοσηλευτική φροντίδα και βοήθεια στους ηλικιωμένους για την αντιμετώπιση της καθημερινότητας τους(συναλλαγές, ψώνια, αλληλογραφία κλπ) Δημιουργούμε Δημοτικά Ιατρεία σε κάθε Δημοτικό Διαμέρισμα και καθιερώνουμε την Κάρτα Υγείας του Δημότη για προληπτικό έλεγχο. Δημιουργούμε «Ομάδες Δρόμου» για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων των κοινωνικά ευαίσθητων ομάδων της πόλης μας Εκμεταλλευόμαστε κενά δημοτικά κτήρια, για υπνωτήρια και άλλες βασικές υποδομές προς χρήση από αστέγους και άλλους κοινωνικά αποκλεισμένους συμπολίτες μας Καθιερώνουμε την Δημοτική Εκπτωτική Κάρτα για την στήριξη των συμπολιτών μας (άνεργοι, χαμηλό εισόδημα, πολύτεκνοι) σε συνεργασία με τον εμπορικό Σύλλογο. Προετοιμάζουμε και υλοποιούμε Προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης νέων, ανέργων και ΑμεΑ συμπολιτών μας σε συνεργασία με όλους τους φορείς της πόλης μας Φροντίδα για ΑΜΕΑ Τριψήφιο Τηλεφωνικό Κέντρο όπου τα άτομα με Ειδικές Ανάγκες θα μπορούν να έχουν άμεση προσβασιμότητα στις υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά. Δωρεάν οδοντιατρική προληπτική εξέταση σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό σύλλογο. Γραφείο Ατόμων με αναπηρία στο Δήμο όπου θα παρέχει κοινωνική και ψυχολογική υποστήριξη στα άτομα και στις οικογένειές τους. Θα προωθεί προγράμματα σε χώρους άθλησης, ψυχαγωγίας και πολιτισμού του Δήμου, θα υλοποιεί ενημερωτικές ημερίδες και σεμινάρια, και θα συνεργάζεται με φορείς που υλοποιούν Εθνικά και Ευρωπαϊκά προγράμματα για ΑμεΑ και τέλος θα προωθεί την ισότητα των ευκαιριών και θα ενισχύει τις πρωτοβουλίες. Κέντρο βραχείας φιλοξενίας των ΑμεΑ όπου θα μπορούν να παραμείνουν για κάποιες ώρες σε πλήρως ασφαλές και ελεγχόμενο περιβάλλον με εξασφαλισμένες όλες τις προϋποθέσεις και κάθε είδους φροντίδα σε περίπτωση που οι άνθρωποι που έχουν την ευθύνη τους χρειαστεί να λείπουν από κοντά τους λόγω εκτάκτων περιπτώσεων. Ενισχύουμε τα Ειδικά Σχολεία για ΑμεΑ. Καθιερώνουμε Παροχή Κινήτρων σε επιχειρηματίες που απασχολούν ΑμεΑ Ποιότητα ζωής Περιβάλλον Ευαισθητοποιούμε τους Πειραιώτες να συμμετέχουν ενεργά και μέσα από μία νέα προσέγγιση στα περιβαλλοντικά προγράμματα που σχεδιάζουμε Οι προτεραιότητες μας για το Περιβάλλον και την Ποιότητα Ζωής είναι:

4 Η Ανάπλαση του θαλάσσιου μετώπου και προστασία των ακτών του Πειραιά με κύριο στόχο την ανάδειξη του φυσικού τοπίου Οι χώροι και τα οικόπεδα μεταξύ Θηβών και Βασιλικών μέχρι τον Άγιο Διονύσιο γίνονται ελεύθεροι χώροι και αποδίδονται στον Πειραιώτη και τον Επισκέπτη για περίπατο και ποδήλατο σαν χώροι αναψυχής και πνεύμονας οξυγόνου για τον Πειραιά. Δημιουργούμε σε συνεργασία με το ΔΙΚΕΠΑΖ και τους όμορους Δήμους χώρους σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων. Καθιερώνουμε και δημιουργούμε καθορισμένους χώρους στάθμευσης και αναμονής για τα ταξί σε κεντρικά σημεία της πόλης. Συγκοινωνίες Απαιτούμε τον ανασχεδιασμό του τραμ. Το τραμ να εξυπηρετεί την πόλη και όχι η πόλη το τραμ. Απαιτούμε την προέκταση της γραμμής περιμετρικά του λιμανιού για την σύνδεση του με τη πόλη καθώς και την άμεση έναρξη της επέκτασης του προς τις συνοικίες για την σύνδεση της γειτονιάς με το κέντρο. Οι επενδύσεις αυτές είναι απολύτως αναγκαίες για τη σύνδεση και δια-σύνδεση του λιμανιού, της γειτονιάς και του κέντρου της πόλης με συγκοινωνιακό μέσο σταθερής τροχιάς. Ζητούμε να κυκλοφορούν στον Πειραιά μόνο λεωφορεία που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο και δε ρυπαίνουν. Δημοτικά λεωφορεία που θα καλύπτουν τις ανάγκες όλων των κατοίκων του Πειραιά και παράταση του ωραρίου λειτουργίας τους μέχρι της 6μμ Καθαριότητα Σχέδιό μας: Πόλη Καθαρή, κάθε ώρα κάθε στιγμή. Να μην υπάρχουν εκτεθειμένα σκουπίδια πουθενά: δίπλα σου, μπροστά στην πόρτα σου, στο κέντρο της πόλης. Μαζί με τους εργαζόμενους τις καθαριότητας δημιουργούμε ένα ευέλικτο και αποτελεσματικό μηχανισμό, με σύγχρονες υποδομές που ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες. Διαμορφώνουμε ένα πρόγραμμα ανακύκλωσης το οποίο στηρίζεται στο Σχεδιασμό, την Ενημέρωση και τη Συμμετοχή. Η ανακύκλωση αφορά άμεσα και την καθαριότητα και το περιβάλλον. Ενημερώνουμε τους κατοίκους του Πειραιά για τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη της.. Δεν επιβαρύνουμε τους Πειραιώτες με πρόσθετα έξοδα. Η πρόταση μας είναι και βιώσιμη και αυτοχρηματοδοτούμενη. Προωθούμε την πρώτη επεξεργασία των ανακυκλούμενων υλικών γυαλιού, αλουμινίου, μπαταριών κα σε χώρο του δήμου στη ΒΙΠΕ Σχιστού. Υλοποιούμε την παραγωγή βιολιπάσματος από το κλάδεμα των δένδρων και την δωρεάν διανομή του στους Δημότες.

5 Ανάπτυξη Στόχος μας ο Πειραιάς να γίνει μια πόλη οικονομικά ισχυρή. Η ανάπτυξη έρχεται μέσα από τις επενδύσεις, την παραγωγικότητα, την ανταγωνιστικότητα, την επιχειρηματικότητα, τις νέες τεχνολογίες την εξωστρέφεια της τοπικής κοινωνίας μα πάνω απ όλα την ανάπτυξη με κέντρο προσανατολισμού την ναυτιλία την θάλασσα μας: «την Θάλασσα του Πειραιά». Ο Πειραιάς είναι μια πόλη που διεκδικεί τα δικαιώματά της ώστε να γίνει οικονομικά αυτοδύναμος. Διεκδικούμε για τον Πειραιά το κομμάτι που του αναλογεί. Επαναδιαπραγμάτευση σε όλους τους τομείς στις σχέσεις Δήμου Πειραιά και ΟΛΠ. Απομακρύνουμε τα τουριστικά λεωφορεία από τον χώρο υποδοχής των τουριστών και τα μεταφέρουμε στην οδό ΙΙ Μεραρχίας, προκειμένου οι τουρίστες να εισέρχονται στην πόλη προτού επιβιβαστούν σε αυτά. Απαιτούμε την σύνδεση του σταθμού κρουαζιέρας με τα μέσα σταθερής τροχιάς για την αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού πέριξ του λιμανιού και την πρόσβαση των τουριστών στο εμπορικό κέντρο και άλλα σημεία ενδιαφέροντος στην πόλη. Δημιουργία δρόμου Porto Leone από τον Σταθμό Κρουαζιέρας προς την Κεντρική αγορά της Πόλης(Κέντρο) Διεκδικούμε υψηλό ανταποδοτικό έργο από την ΕΥΔΑΠ σε αντιστάθμισμα της χρήσης της Ψυτάλλειας διότι αυτή ανήκει στο Δήμο Πειραιά και το βιολογικό κέντρο λειτουργεί σε απόσταση αναπνοής από την πόλη και της ακτές της. Το ίδιο διεκδικούμε και από την ΔΕΗ ως αντιστάθμισμα για την λειτουργία των σταθμών της πέριξ του Δήμου. Η ανάπτυξη προκύπτει μέσα από ένα πλαίσιο διεκδίκησης στόχων που μπορούμε και πρέπει να πετύχουμε. Ο Πειραιάς πρέπει να γίνει η πόλη των νέων τεχνολογιών, να επανασυνδεθεί με την Ναυτιλία. Δεσμευόμαστε για την προώθηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων που αφορούν την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Πειραιά. Απαιτούμε την επιστροφή των Ποσειδωνίων στον Πειραιά στο Παλατάκι και την κατασκευή εκεί νέου σύγχρονου εκθεσιακού κέντρου για τη πόλη μας με συγκεκριμένη πρόταση. Στηρίζουμε την καταπολέμηση της ανεργίας με κίνητρα για την μείωση του μη-μισθολογικού κόστους των επιχειρήσεων. Απαλλάσσουμε τις νέες επιχειρήσεις από τα Δημοτικά Τέλη για τα δυο πρώτα χρόνια λειτουργίας. Προωθούμε μέσα από Ευρωπαϊκά προγράμματα και δίκτυα πόλεων κοινούς στόχους με τις αδελφές πόλεις ώστε να χρηματοδοτηθούν συγκεκριμένα έργα στον Πειραιά. Προωθούμε χορηγικό πρόγραμμα από μεγάλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον Πειραιά, ώστε να υλοποιηθούν μικρά έργα στις γειτονιές, όπως η ανακαίνιση μιας παιδικής χαράς, η ανάπλαση μιας πλατείας με γρήγορους ρυθμούς χωρίς να περιμένει ο δήμος την κρατική επιχορήγηση.

6 Αξιοποίηση της περιουσίας του Δήμου Πειραιά των κληροδοτημάτων και δημόσιων κτιρίων επ ωφελεία των Πειραιωτών. Στο πλαίσιο αυτό καταθέτουμε και προωθούμε άμεσα : Συντασσόμαστε με την απαίτηση του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά για τη μετεγκατάσταση των δικαστηρίων του Πειραιά στο κτήριο φάντασμα της Ραλλείου και τη μετατροπή του σε βιοκλιματικό κτήριο ώστε να χρησιμοποιηθούν κονδύλια από το Πράσινο Ταμείο για την κατασκευή του. Απαιτούμαι από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ τη δημιουργία υπόγειου παρκινγκ στο Κτήριο της Ραλλείου. Την μετεγκατάσταση του Δημαρχείου, στον Πύργο, με την παράλληλη λειτουργία παιδικών σταθμών και νηπιαγωγείου για τα παιδιά των εργαζομένων, ιατρείου πρώτων βοηθειών και διαγνωστικού κέντρου για τις ανάγκες του προσωπικού. Δημιουργούμε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιά φοιτητική εστία για τη στέγαση των Φοιτητών σε κτήριο του Δήμου. Παιδεία Θέλουμε ο Πειραιάς να έχει καθαρά και αισθητικά αναβαθμισμένα σχολεία με νέες κτιριακές υποδομές, να είναι ο Πειραιάς μια πόλη της παιδείας. Προωθούμε τις κατάλληλες δράσεις ώστε ο Δήμος Πειραιά να έχει ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με φορείς, εκπαιδευτικούς και γονείς. Στους στόχους μας περιλαμβάνονται : Προγραμματική σύμβαση Συνεργασίας του Δήμου Πειραιά με το Πανεπιστήμιο και τα ΤΕΙ Πειραιά. Δημιουργία Κέντρου Έρευνας του ΤΕΙ Πειραιά στο Δήμο μας. Λειτουργία των Παιδικών σταθμών και το απόγευμα με χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ για την στήριξη της εργαζόμενης μητέρας και της οικογένειας. Αξιοποίηση και ανάδειξη των νεοκλασικών σχολικών κτηρίων. Δημιουργία πρότυπου Κέντρου μαθησιακών δυσκολιών όπου ειδικοί επιστήμονες θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε μαθητές και γονείς για την αντιμετώπιση των μαθησιακών δυσκολιών της δυσλεξίας και των προβλημάτων συμπεριφοράς. Συνεργασία με τον ΟΣΚ για την εγκατάσταση ΦΒΛ συστημάτων στις στέγες των σχολείων για την παραγωγή και πώληση ΗΕ στη ΔΕΗ και μέσω αυτού την εξεύρεση νέων πόρων για την συμπληρωματική χρηματοδότηση των αναγκών των σχολικών μονάδων και των μαθητών. Δημιουργία Ενιαίου Ταμείου Εσόδων και κατανομής τους σε όλες σχολικές μονάδες ανάλογα με το πλήθος των μαθητών κάθε σχολείου για την ισότιμη αντιμετώπιση των προβλημάτων σε κάθε σχολείο. Διεκδικούμε τους αναγκαίους πόρους από τα Κρατικά και Ευρωπαϊκά Ταμεία για την άμεση υλοποίηση του Σχεδίου. Καθιέρωση Κάρτας Προνομίων για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο και τα καταστήματα του Πειραιά

7 Αθλητισμός Στόχος μας η Αθλητική δραστηριότητα να είναι μέρος της καθημερινότητας του Πειραιώτη και της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής στην πόλη. Έχουμε άλλη αντίληψη για τον ρόλο του Δήμου στον Αθλητισμό. Εντάσσουμε στο χορηγικό πρόγραμμα επιχειρήσεις που ενισχύουν τις αθλητικές υποδομές και τα προγράμματα άθλησης του Δήμου Προωθούμε προγράμματα μαζικού λαϊκού αθλητισμού. Θεσμοθετούμε άμεσα τον Γύρο του Πειραιά με αγώνα δρόμου κάθε χρόνο σε σταθερή ημερομηνία αναγορεύοντας το σε αθλητικό γεγονός Πανελλήνιας σημασίας. Νέες δομές λειτουργίας του σχολικού αθλητισμού. Διοργάνωση αγώνων μεταξύ σχολείων υπό την αιγίδα του Δήμου. Τα γηπεδάκια ποδοσφαίρου στα Βοτσαλάκια Παρασκευά (Β Διαμέρισμα) από 5x5 να διαμορφωθούν (με φυσαρμόνικα) και να μετατρέπονται εναλλακτικά σε 8x8. Συντήρηση των γηπέδων ποδοσφαίρου και μπάσκετ που αθλούνται οι τοπικές ομάδες. Ίσες ευκαιρίες σε όλες τις ομάδες του Πειραιά. Δημιουργία κλειστού γηπέδου μπάσκετ στην περιοχή των οικοπέδων Φαλήρου και Θηβών (παλαιά ΚΤΕΛ) στο Δ Διαμέρισμα Αξιοποίηση των οικοπέδων Ρετσίνα στο Ε Διαμέρισμα για την κατασκευή κλειστού γηπέδου στίβου και άλλων αθλητικών υποδομών Αξιοποίηση των στρατοπέδων Παπαδογιώργη και Σακελλίωνα στα Καμίνια (Δ Διαμέρισμα) και δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων εντός των χώρων αυτών Συνεργαζόμαστε με τα ναυταθλητικά σωματεία και δημιουργούμε χώρους γνωριμίας με τα θαλάσσια σπορ για όλα τα παιδιά του Πειραιά και της Αττικής Πολιτισμός Ο Πειραιάς σήμερα δεν έχει πολιτιστική ταυτότητα, δεν έχει πολιτική για τον πολιτισμό. Θέλουμε τον Πειραιά πόλη του Πολιτισμού, οι γειτονιές του να συναντηθούν με τη μουσική, το θέατρο τις εικαστικές τέχνες. Τα Κονώνεια τείχη, οι Πύλες, το Θέατρο Ζέας η Ιπποδάμεια Πολιτεία και άλλα αρχαιολογικά μνημεία αναδεικνύονται και εντάσσονται σε ένα ενοποιημένο αρχαιολογικό περίπατο για το Δημότη και τον Επισκέπτη.

8 Κεντρικό δίκτυο πολιτισμού Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, η Δημοτική Πινακοθήκη και η Δημοτική Βιβλιοθήκη αποτελούν και λόγω γειτνίασης ευκαιρία για ένα Πολιτισμού και Τεχνών. Αρχαιότητες Οι αρχαιολογικοί χώροι του Πειραιά χρειάζεται να ενταχθούν σε σχέδιο ενοποίησης μέσα στον αστικό χώρο, όπως έχει προτείνει η Εφορία αρχαιοτήτων. Ακτή Πειραϊκής Συνοικίες Δημιουργούμε χώρους πολιτισμού και καλλιτεχνικής έκφρασης στα πέντε διαμερίσματα για να εκφράζονται οι νέες και οι νέοι και να μυούνται στα μυστικά της μουσικής, του θεάτρου, του κινηματογράφου και γενικότερα της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης Σε συνεργασία με τοπικούς φορείς δημιουργούνται συνεργασίες και αξιοποιούνται χώροι, όπως το «Καλιφόρνια» στα Μανιάτικα, το «Κωσταράκος» στα Καμίνια, πρώην στρατόπεδα, κ.α. Ενθάρρυνση Εκδηλώσεων για την διατήρηση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς των πολιτισμικών και ιστορικών στοιχείων του τόπου καταγωγής των κατοίκων του Πειραιά(Μανιάτες, Χιώτες, Υδραίοι, Κρητικοί, Καρπάθιοι κλπ) ΝΕΟΛΑΙΑ Ενεργοποίηση και ενίσχυση των Συμβουλίων Νέων ανά διαμέρισμα, την διοργάνωση Φεστιβάλ Νέων και την δημιουργία θεατρικών Εργαστηρίων στα Διαμερίσματα Δημοτικό Ραδιόφωνο Το Ραδιόφωνο του Πειραιά ταυτίζεται με τη νεολαία της πόλης η οποία έχει και την ευθύνη να το μετατρέψει σε ζωντανό δίαυλο επικοινωνίας στις νέες συνθήκες λειτουργίας των ΟΤΑ. Ψυχαγωγία-Διασκέδαση Η οδός Κάστορος, παράλληλη της Ακτής Κονδύλη εξωραΐζεται, φωταγωγείται και σε συνεργασία με φορείς της πόλης γίνεται ένας πόλος έλξης επιχειρήσεων, διασκέδασης, και ψυχαγωγίας και εστίασης. Σύγχρονος Δήμος, e-αυτοδιοίκηση Οι Πειραιώτες έχουν απαιτήσεις από τον Δήμο Πειραιά και τις υπηρεσίες του. Ο Δήμος πρέπει να είναι σύγχρονος και αποδοτικός. Ένας Δήμος υπεύθυνος που προβλέπει και παρεμβαίνει άμεσα όπου υπάρχει ανάγκη.

9 Ο Δήμος Πειραιά των αποκλεισμών, της χαμηλής ποιότητας και του ρουσφετιού ανήκει στο παρελθόν. Αξιοποιούμε το ανθρώπινο δυναμικό Η Διοίκηση γίνεται ευέλικτη και εφαρμόζουμε διαδικασίες ελέγχου και λογοδοσίας για την βελτίωση των υπηρεσιών προς τους πολίτες. Δήμος ανθρωποκεντρικός κοντά στον πολίτη με συνέπεια και αποτελεσματικότητα. Στη νέα ψηφιακή εποχή γίνεται ένας «έξυπνος» Δήμος που εξυπηρετεί τους πολίτες με ταχύτητα και αξιοπιστία. Στόχος μας το σύνολο των συναλλαγών με τους πολίτες να πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου απελευθερώνοντας προσωπικό και πόρους. Εκμετάλλευση της έτοιμης βάσης δεδομένων για μία αποτελεσματική e-αυτοδιοίκηση Όπου είναι αναγκαίο οι υπηρεσίες του δήμου μεταστεγάζονται σε αξιοπρεπείς χώρους και λειτουργούν στο νέο πλαίσιο της ηλεκτρονικής εποχής. Στις πέντε Δημοτικές Κοινότητες δημιουργούμε ΚΕΠ για την άμεση λύση των προβλημάτων των πολιτών Διεκδικούμε την μετατροπή του Δήμου Πειραιά σε μητροπολιτικό αυτοδιοικητικό κέντρο για την απρόσκοπτη συνεργασία με τους όμορους δήμους σε θέματα όπως ο χωροταξικός σχεδιασμός, η ύδρευση, η αποχέτευση, η διαχείριση απορριμμάτων, τα έργα υποδομής, οι οδικές συγκοινωνίες, η επέκταση του μετρό και του τραμ, ώστε να αντιμετωπίζονται ενιαία και με αναπτυξιακή προοπτική κάτω από ένα Κέντρο σχεδιασμού και υλοποίησης. Δίνουμε «βήμα» στους νέους της πόλης στα πρότυπα της Βουλής των Εφήβων. Η Πολιτική προστασία τίθεται σε νέες δομές ώστε ο μηχανισμός του Δήμου Πειραιά να αντιδρά άμεσα μπροστά σε ακραία καιρικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές. Οικονομική Εξυγίανση Προχωρούμε στην λήψη μέτρων για την συνεχή εξυγίανση των Οικονομικών του Δήμου και διεκδικούμε κάθε ευκαιρία που οδηγεί στην ανάπτυξη είτε μέσα από το Κοινοτικό Πλαίσιο είτε από κάθε άλλη πηγή ένταξης και χρηματοδότησης έργων. Συγκροτούμε νομικό πρόσωπο για την κατασκευή χώρων στάθμευσης και αξιοποίησης της περιουσίας αξιοποιώντας τις ΣΔΙΤ εκεί όπου δεν είναι δυνατή η αυτοχρηματοδότηση Το Πρόγραμμα του Συνδυασμού μας «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΕΑ ΑΡΧΗ» βάζει και πάλι την πόλη μας στις ράγες της εξέλιξης και της προόδου με βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική ευαισθησία. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ HΜΕΡΑ HΜΕΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΑΣ.

Το σχέδιο για τον Πειραιά

Το σχέδιο για τον Πειραιά Το σχέδιο για τον Πειραιά Όραμα της πόλης μας αποτελεί η ανάδειξη του Πειραιά σε σύγχρονο Διεθνές Ναυτιλιακό και Τουριστικό Κέντρο που δημιουργεί θέσεις εργασίας, πλούτο και ευημερία για τους Πειραιώτες

Διαβάστε περισσότερα

Εμείς Μπορούμε! Το σχέδιό μας για έναν Πειραιά νικητή

Εμείς Μπορούμε! Το σχέδιό μας για έναν Πειραιά νικητή Εμείς Μπορούμε! Το σχέδιό μας για έναν Πειραιά νικητή Σε αυτό το υπέροχο ταξίδι της νίκης και της ευημερίας θα είμαστε όλοι συνοδοιπόροι. Γιατί ο δικός μας Πειραιάς, μας χρειάζεται όλους Πειραιώτισσες,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ - ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ - ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ - ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ: ΑΜΑΛΙΑ ΤΟΚΑ ΔΟΜΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ - ΟΚΤΩ ΚΥΚΛΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014 1 Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ & ΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ένα βήμα μπροστά από την ανάγκη του πολίτη!

Ένα βήμα μπροστά από την ανάγκη του πολίτη! Κοινωνική Μέριμνα Ένα βήμα μπροστά από την ανάγκη του πολίτη! Η κοινωνική μέριμνα, η πρόνοια για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, του πιο ζωντανού κυττάρου της κοινωνίας, που σήμερα πλήττονται περισσότερο

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα. όραμα σχεδιασμός διαβούλευση ιδέες έρευνα μελέτη. Οι προτεραιότητές μας. Ρήξη με το παρελθόν, ελπίδα. για το μέλλον.

Πρόγραμμα. όραμα σχεδιασμός διαβούλευση ιδέες έρευνα μελέτη. Οι προτεραιότητές μας. Ρήξη με το παρελθόν, ελπίδα. για το μέλλον. Γιάννης Κασσαβός Ρήξη με το παρελθόν, ελπίδα για το μέλλον Φίλες και φίλοι, Με το Πρόγραμμα της παράταξής μας, ε- πιχειρούμε να δώσουμε το στίγμα μας, ως αυριανή διοίκηση του Δήμου. Αποτελεί το καταστάλαγμα,

Διαβάστε περισσότερα

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ IΘΑΚΗΣ 29, 112 57 ΑΘΗΝΑ url: http://www. aueb. gr/ statistical- institute ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ Στο κείμενο που ακολουθεί

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ για την πόλη μασ. www.neaionia2020.gr

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ για την πόλη μασ. www.neaionia2020.gr ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ για την πόλη μασ www.neaionia2020.gr Μήνυμα Παναγιώτη Μανούρη Αγαπητοί συμπολίτες, σε λίγες εβδομάδες, θα κληθούμε στις κάλπες για να επιλέξουμε τη νέα δημοτική αρχή της πόλης μας. Με την ψήφο

Διαβάστε περισσότερα

ÐÁÌÅ ÌÐÑÏÓÔÁ. ïõìå ôéò Éêáíüôçôåò ôçí Åìðåéñßá ôï Ó Ýäéï ΑΝΑΠΤΥΞΗ - ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ÐÁÌÅ ÌÐÑÏÓÔÁ. ïõìå ôéò Éêáíüôçôåò ôçí Åìðåéñßá ôï Ó Ýäéï ΑΝΑΠΤΥΞΗ - ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ÐÁÌÅ ÌÐÑÏÓÔÁ ÐÁÌÅ ÌÐÑÏÓÔÁ ÐÁÌÅ ÌÐÑÏÓÔÁ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ - ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ 2014 Σ ω τ ή ρ η ς Μ ε θ ε ν ί τ η ς www.pamemprosta2014.blogspot.gr ïõìå ôéò Éêáíüôçôåò ôçí Åìðåéñßá ôï Ó Ýäéï

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΑΝΟ ΔΡΑΣΗΣ 2021 ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΔΙΑΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΠΛΑΝΟ ΔΡΑΣΗΣ 2021 ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΔΙΑΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΠΛΑΝΟ ΔΡΑΣΗΣ 2021 ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΔΙΑΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ PROGRAMMA.indd 1 Μήνυμα του Υποψηφίου Δημάρχου Αθηναίων Άρη Σπηλιωτόπουλου Η Αθήνα μπορεί να γίνει μια σύγχρονη, ζωντανή πόλη. Η υποδειγματική

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑ 1. Το όραμά μας για το Δήμο Ποιοι είμαστε; Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ δεν δημιουργήθηκε σε κενό, αλλά αποτελεί συνέχεια των καλύτερων εμπειριών και παραδόσεων των

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΟΣ Υ Π Ο Ψ Η Φ Ι Ο Σ Δ Η Μ Α Ρ Χ Ο Σ Α Ρ Ι Σ Τ Ο Τ Ε Λ Η

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΟΣ Υ Π Ο Ψ Η Φ Ι Ο Σ Δ Η Μ Α Ρ Χ Ο Σ Α Ρ Ι Σ Τ Ο Τ Ε Λ Η ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΟΣ Υ Π Ο Ψ Η Φ Ι Ο Σ Δ Η Μ Α Ρ Χ Ο Σ Α Ρ Ι Σ Τ Ο Τ Ε Λ Η Ιδρυτική Διακήρυξη Συνδημότισσες- Συνδημότες, Οι δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2014, πραγματοποιούνται σε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ Όραμα για ένα Ωραιόκαστρο με Ελπίδα και Mέλλον Σχέδιο Ανάπτυξης του δήμου Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης για ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ www.gavotsisasterios.gr Φίλες και φίλοι, Με το πρόγραμμα της παράταξής

Διαβάστε περισσότερα

ΑΘΗΝΑ 2014-2019 ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ - ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ

ΑΘΗΝΑ 2014-2019 ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ - ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ Για αυτά που γίνονται και για αυτά που μπορούν να γίνουν... ΑΘΗΝΑ 2014-2019 ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ - ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ Φίλες και φίλοι, Η χώρα μας τα τελευταία χρόνια βρέθηκε εν μέσω μιας μεγάλης κοινωνικής, οικονομικής

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΗΜΟ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΗΜΟ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ 2015 2019 ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΗΜΟ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ 2015-2019: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ Ο ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Η ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη του

Διαβάστε περισσότερα

Το Έργο μας. Το Πρόγραμμά μας. Ο Δήμος Κηφισιάς Μπροστά, με Σίγουρα Βήματα

Το Έργο μας. Το Πρόγραμμά μας. Ο Δήμος Κηφισιάς Μπροστά, με Σίγουρα Βήματα Το Έργο μας Το Πρόγραμμά μας Ο Δήμος Κηφισιάς Μπροστά, με Σίγουρα Βήματα Αγαπητοί συμπολίτες, Φίλες και φίλοι, Πριν από 3,5 περίπου χρόνια έλαβα από σας, τους πολίτες του ενιαίου Δήμου Κηφισιάς, την εντολή

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ A Q S. Advanced Quality Services Ltd. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ A Q S. Advanced Quality Services Ltd. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ 1. Εισαγωγή 2. Το Διεθνές, Ευρωπαϊκό και Εθνικό Πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης 3. Μεθοδολογία Εργασίας 4. Ιστορικά και Στατιστικά στοιχεία του

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2008

ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2008 ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ 2007 2010 Αιγάλεω, Απρίλιος 2008 ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΟΥ (Δ.Ο.Ε.) Περιεχόμενα 1. Εισαγωγή... 5 2. Στόχοι, Μεθοδολογία και Προϋποθέσεις επιτυχίας του

Διαβάστε περισσότερα

ΑΘΗΝΑ 2014-2019 ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ - ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ

ΑΘΗΝΑ 2014-2019 ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ - ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ Για αυτά που γίνονται και για αυτά που μπορούν να γίνουν... ΑΘΗΝΑ 2014-2019 ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ - ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ Φίλες και φίλοι, Η χώρα μας τα τελευταία χρόνια βρέθηκε εν μέσω μιας μεγάλης κοινωνικής, οικονομικής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΤΥΠΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΤΥΠΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΤΥΠΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Με κύριο γνώμονα την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τον πολίτη, οι τοπικές αυτοδιοικητικές αρχές που

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ- ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΔΙΕΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ- ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΔΙΕΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ- ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ 3 1.1 1.2 2 ΑΡΘΡΟ 259 ΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Πρώτα το Μαρούσι. Το Σχέδιό μας, για μια Ανθρώπινη Πόλη

Πρώτα το Μαρούσι. Το Σχέδιό μας, για μια Ανθρώπινη Πόλη Πρώτα το Μαρούσι Το Σχέδιό μας, για μια Ανθρώπινη Πόλη Φίλες και φίλοι Το Πρόγραμμα του Συνδυασμού «Μαρούσι - Ανθρώπινη Πόλη» είναι ένα ολοκληρωμένο σχέδιο έργων και παρεμβάσεων, που υπηρετεί το μεγάλο

Διαβάστε περισσότερα

2014-2016 ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ Α. ΠΡΟΪΜΙΟ

2014-2016 ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ Α. ΠΡΟΪΜΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΤΜΗΜΑ 6 «ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ (Σ.Ε.Ι.Φ.) ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

... γίνεται Πρόγραμμα

... γίνεται Πρόγραμμα Το Όραμα... Όραμά μας ήταν και παραμένει η αποκατάσταση της συνοχής της «πολιτιστικής και ιστορικής υπεραξίας των Αθηνών». Στηρίζουμε την διεκδίκηση επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα, για την αποκατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ. 8 χρόνια δουλειάς. Πετύχαμε πολλά, μπορούμε περισσότερα

ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ. 8 χρόνια δουλειάς. Πετύχαμε πολλά, μπορούμε περισσότερα ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ AΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ-ΚΑΜΑΤΕΡΟ πόλη αλληλεγγύης & δημιουργίας Αγαπητοί συμπολίτες, Αναπολώντας τα 7,5 χρόνια που έχουν περάσει από τη μέρα που αναλάβαμε με τους συνεργάτες μου τη Διοίκηση του

Διαβάστε περισσότερα

Ενωµένοι Σχεδιάζουµε. Γιώργος Πατούλης Υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου

Ενωµένοι Σχεδιάζουµε. Γιώργος Πατούλης Υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου Ενωµένοι Σχεδιάζουµε Το πρόγραμμα του Συνδυασμού μας «Μαρούσι Ανθρώπινη Πόλη» είναι αποτέλεσμα ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού από εξειδικευμένους επιστήμονες, αλλά και ενός ευρύτατου δημόσιου διαλόγου με

Διαβάστε περισσότερα

Εμείς δεν ξαναγράφουμε το πρόγραμμά μας από την αρχή!

Εμείς δεν ξαναγράφουμε το πρόγραμμά μας από την αρχή! Ποιοι είμαστε Η «Δράση για μια άλλη πόλη» είναι μια αυτόνομη αγωνιστική τοπική προσπάθεια, που ξεκίνησε σαν χώρος συζητήσεων μεταξύ απλών δημοτών και κατέληξε στη δημιουργία δημοτικής κίνησης. Στην Κίνησή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ MΕΡΤΥΡΗΣ. Υποψήφιος Δήμαρχος Παλλήνης ΑΝΘΟΥΣΑ _ΓΕΡΑΚΑΣ_ΠΑΛΛΗΝΗ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ MΕΡΤΥΡΗΣ. Υποψήφιος Δήμαρχος Παλλήνης ΑΝΘΟΥΣΑ _ΓΕΡΑΚΑΣ_ΠΑΛΛΗΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ MΕΡΤΥΡΗΣ Υποψήφιος Δήμαρχος Παλλήνης ΑΝΘΟΥΣΑ ΓΕΡΑΚΑΣΠΑΛΛΗΝΗ 02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Εκλογικό Κέντρο Παλλήνης Εθν. Αντιστάσεως 13 & Φειδιππίδου Εκλογικό Κέντρο Γέρακα Θεσσαλονίκης 13, πλατεία

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΖΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΗN ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ

ΜΑΖΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΗN ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΖΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΗN ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ σελ. 1 Φίλες και Φίλοι, ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Στις εκλογές της 18ης Μαΐου η χώρα συνεχίζει την προσπάθεια, η Δυτική Ελλάδα αλλάζει σελίδα.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014

ΣΧΕΔΙΟ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014 ΣΧΕΔΙΟ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014 ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ (ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΕ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ) ΕΤΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑλλάΖΟΥΜΕ την ΠΟΛΗ 3 χρόνια μετά Πετύχαμε πολλά. Μπορούμε περισσότερα!

ΑλλάΖΟΥΜΕ την ΠΟΛΗ 3 χρόνια μετά Πετύχαμε πολλά. Μπορούμε περισσότερα! ΑλλάΖΟΥΜΕ την ΠΟΛΗ 3 χρόνια μετά Πετύχαμε πολλά. Μπορούμε περισσότερα! Αυτό το μήνα κλείνουμε τρία χρόνια που η δημοτική μας κίνηση ΑλλάΖΟΥΜΕ την ΠΟΛΗ διαχειρίζεται τα προβλήματα της πόλης μας. Το Σεπτέμβριο

Διαβάστε περισσότερα