Μία λοταρία, 2 καλά για 2 υπερτυχερούς! 2 Δανειστικές Βιβλιοθήκες γεννιούνται!

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Μία λοταρία, 2 καλά για 2 υπερτυχερούς! 2 Δανειστικές Βιβλιοθήκες γεννιούνται!"

Transcript

1 Μία λοταρία, 2 καλά για 2 υπερτυχερούς! 2 Δανειστικές Βιβλιοθήκες γεννιούνται!

2 Λαχνούλη τον λαχνούλη γεμίζει το σακούλι!!! Μια λοταρία, 2 καλά, για 2 υπερτυχερούς! 2 δανειστικές βιβλιοθήκες δημιουργούνται ή εμπλουτίζονται! 2 πυρήνες μόρφωσης και πνευματικότητας. Μία για σένα, τον πολιτιστικό φορέα και μία για τους συμπατριώτες μας, σ ένα ακριτικό ή απομονωμένο χωριό της χώρας μας. Λαχνούλη τον λαχνούλη γεμίζει το σακούλι, με ζωντανά, διαχρονικά βιβλία από την κορυφή του παγκόσμιου συγγραφικού πλούτου. Βιβλία ένα κι ένα που φιλτράρονται από το σύστημα Επιλογής της Λέσχης και χωρίζονται σε βαθμίδες-ενδεικτικές ηλικίες αναγνωστών. Αξίζει τον κόπο! Συνεργάσου με τη Λέσχη μας. Συσχέτισε το όνομα σου με αξίες κοινωνικής ευαισθησίας. Βοήθησε κι εσύ να στείλουμε βιβλία ποιότητας στις ευαίσθητες περιοχές της πατρίδας μας. Στα παραμελημένα χωριά που διψάνε για ενδιαφέρον και ανθρωπιά. Να δημιουργήσουμε εκεί μια δανειστική βιβλιοθήκη. Έναν χώρο αγωγής κι ελευθερίας. Άνοιξε νέες σελίδες χαράς. Φώτισε τα παιδικά χαμόγελα. Πρόσφερε το δώρο της γνώσης εκεί που αληθινά το στερούνται. Συνεργάσου μαζί μας. Έλα να χαρίσουμε βιβλία-διαμάντια, εκεί που το μόνο που υπάρχει είναι σχολικά βιβλία. Σπείρε γενναιόδωρα στα στερημένα από ερεθίσματα παιδιά, σπείρε στο μέλλον τους, σπόρους ποιότητας και πολιτισμού. Σίγουρα κάποιοι θ αδράξουν τους καρπούς! Οργάνωσε στον χώρο σου μια τυχερή Λοταρία. Ένωσε δυνάμεις, γνωστούς- συνεργάτες, ενθουσιασμό. Σκέψου με τη δύναμη του «εμείς», των κοινών στόχων, της σύμπνοιας, της ομάδας που πετάει! Συντονίσου να χτίσουμε αξίες, να πάμε τον πολιτισμό ένα βήμα πιο μπροστά, με την ανθρώπινη επικοινωνία και την ανταλλαγή ιδεών, μεθόδων, οργάνωσης. Είσαι μέσα; Αν είσαι Πολιτιστικός Φορέας- σύλλογος, ίδρυμα, πνευματικό κέντρο, βιβλιοθήκη, σχολείο- μπορείς κι εσύ να κάνεις τη δική σου λοταρία. Διπλό το καλό! Με κάθε λοταρία, δημιουργία ή εμπλουτισμός 2 Δανειστικών Βιβλιοθηκών. Διάδοση ποιοτικού βιβλίου, μέσα από το καινοτόμο σύστημα Επιλογής της Λέσχης, από αναγνώστες σε αναγνώστες. Βιβλία άξια να ψυχαγωγήσουν, εμπνεύσουν, μορφώσουν, πλουτίσουν, το πνεύμα του σύγχρονου ανθρώπου. Βιβλία που θα τα χαίρονται γενιές και γενιές. Το καμάρι μας! 660 δανειστικές βιβλιοθήκες 95% αναγνωσιμότητας μάς κάνουν περήφανους. Η λαχτάρα με την οποία υποδέχονται τις βιβλιοθήκες μας μικροί και μεγάλοι, η δίψα τους για διάβασμα, το «ευχαριστώ» στα μάτια τους, δίνει δύναμη και προοπτική στο έργο μας που εμπνέεται και οδηγείται από την αξιολόγηση του Σωκράτη: «έπραξε κανείς πολλά, όσο δούλεψε για τους κατοπινούς αιώνες». Tο χρωματιστό Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Ω έκανε το γύρο της Ελλάδας μαζί με την Έκθεση φωτογραφίας Εθελοντισμού του Anthropos.gr 2.

3 Ποτέ δεν είναι αργά να γίνεις λαχειοπώλης! Και να εμπνεύσεις τα παιδιά για τον ίδιο σκοπό. Γιατί λαχειοπώλης σημαίνει χορηγός πολιτισμού, μόρφωσης, καλλιέργειας! Μέχρι τώρα οι λοταρίες της Λέσχης μας, με πρωταγωνιστές -ποιους άλλους- τα παιδιά, έχουν δημιουργήσει με τέχνη 660 Δανειστικές Βιβλιοθήκες σε σχολεία, ιδρύματα, βιβλιοθήκες, συλλόγους, πνευματικά κέντρα, ενορίες, ιδιαίτερα όμως σε απομονωμένα και ακριτικά χωριά μας. Στις περιοχές αυτές, το έργο μας πιάνει πραγματικά τόπο. Δίνει κίνητρα, ενισχύει το έργο του δασκάλου, το ζήλο του μαθητή, εμπνέει αγάπη για το διάβασμα, ανοίγει δρόμο προς τη γνώση στους πιο ευαίσθητους δέκτες του κόσμου. Τα παιδιά και τους νέους. Γι αυτό θυμήσου ποτέ δεν είναι αργά να μοιράσεις ευτυχία. Μοίρασε λαχνούς. Μοιράζουν ευτυχία! Σε φίλους, συγγενείς, οικογένεια, στη δουλειά, στη γειτονιά, στο καφενείο, στο φαρμακείο, στην τράπεζα, στο σχολείο των παιδιών σου, στη βραδινή σου έξοδο, κόψε όσο πιο πολλούς λαχνούς μπορείς. Κάνει 1 ο ένας. Καπάρωσε τους ακόμα και τηλεφωνικά. Βάλε κι άλλους στο κόλπο, ενθάρρυνέ τους να μοιράσουν λαχνούς και περίμενε αποτελέσματα. Το άσπρο απόκομμα το κρατά ο λαχειοπώλης και σημειώνει πάνω τα στοιχεία του αγοραστήόνομα, διεύθυνση, τηλέφωνο ενώ δίνει το χρωματιστό στέλεχος στον αγοραστή. Νιώσε άνετα με αυτό που κάνεις. Κάνεις πολιτισμό. Μόνο αν εσύ το πιστέψεις θα υπάρξει αποτέλεσμα! Το παράδειγμα του Κωστάκη Έκτης Δημοτικού από το Κάτω Χαλάνδρι είναι χαρακτηριστικό. Διέθεσε λαχνούς και στη γειτονιά του, με το τηλέφωνο σε θείες, γιαγιάδες και φίλους της οικογένειας, κινητοποίησε τους γονείς του να δώσουν λαχνούς στην εργασία τους, δίνοντάς τους μαζί και το πρόγραμμα ή αφίσα και πήγε Σαββατοκύριακο στη Μάνδρα Αττικής, σε καφενείο του θείου του, κόλλησε τρεις αφίσες μέσα-έξω και φορολόγησε όλους τους θαμώνες! Διέθεσε έτσι μόνος του 17 δεκάδες, 170 λαχνούς, το ένα τέταρτο του συνολικού αριθμού που διέθεσαν όλοι μαζί οι 150 περίπου μαθητές του σχολείου του και πήρε πρώτο βραβείο, του καλύτερου λαχειοπώλη! Και όχι μόνο διάβασε σε μια νύχτα τον «Σωκράτη» του Ζαλοκώστα, ξαγρυπνώντας με αγωνία για να τον τελειώσει και τον έχει μονίμως στα καλύτερά του βιβλία. Η ιστορία του Κωστάκη στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΠΙΛΟΓΗ Κερδίζεις bonus πνευματικό! Το bonus για μας είναι η προσφορά. Αυτό δίνει νόημα στο έργο μας, αυτό μάς ανταμείβει. Bonus είναι κάθε δανειστική βιβλιοθήκη που δημιουργούμε με τη δική σας συνεργασία. Το χαμόγελο των παιδιών που πιάνουν στα χέρια τους τα καινούργια βιβλία. Η ευγνωμοσύνη στα μάτια τους. Η αγάπη που τους στέλνουμε μαζί με βιβλία, γνώσης και αρετής, υψηλής αναγνωσιμότητας για γενιές και γενιές. Bonus είναι η προβολή και διάδοση του βιβλίου ποιότητας, η σύνδεσή του με την καθημερινή ζωή, η καλλιέργεια του διαβάσματος. Bonus είναι η συνεισφορά μας ώστε η ποιότητα, ο άρτιος άνθρωπος, ο νέος πολιτισμός να πιάνουν καθημερινά τόπο! Bonus είναι ο ίδιος ο Πολιτισμός. Να είναι καλότυχος! 3.

4 Οδηγίες Λοταρίας Δεν είναι τύχη είναι τέχνη! Υπεύθυνοι λοταρίας και διακίνησης μπλοκ λαχνών Ο γενικός υπεύθυνος ενημερώνει τους υπεύθυνους διακίνησης μπλοκ, αυτούς δηλαδή που θα αναδείξουν τους περισσότερους και αποδοτικότερους λαχειοπώλες. Τους ενθαρρύνει, καθοδηγεί το έργο τους και τους γνωρίζει ότι θα βραβευτεί ο καλύτερος ή οι καλύτεροι. Φροντίζει ακόμα να τους εφοδιάζει ανελλιπώς με μπλοκ -ή σετ των 10,20, λαχνών- και να τους ειδοποιεί για την έγκαιρη, πριν την κλήρωση, παράδοση πινάκων, αποκομμάτων, χρημάτων. Υπεύθυνοι Διακίνησης (Υ.Δ.) μπορεί να είναι: ένα παιδί από κάθε τάξη γ, δ, ε, στ δημοτικού, γυμνασίου ή λυκείου. Καλό είναι πάντως, όταν πρόκειται για σχολείο, ένα μεγαλύτερο παιδί να έχει στην ευθύνη του, τα παιδιά-λαχειοπώλες μια συγκεκριμένης τάξης. Έργο των υπεύθυνων διακίνησης - να ενθαρρύνουν και να καθοδηγούν τους μικρότερους λαχειοπώλες. - να τους θυμίζουν να γράφουν πάντα στο απόκομμα του μπλοκ, το όνομα και τηλέφωνο του αγοραστή, για να ειδοποιηθεί αν κερδίσει. - να τους δίνουν ιδέες, για τηλεφωνική πώληση λαχνών σε φίλους και συγγενείς. Ανάρτηση στο facebook και αποστολή sms. - να τους δίνουν το πρόγραμμα της εκδήλωσης για να το μοιράζουν. Πίνακες διακίνησης λαχνών Οι πίνακες αυτοί παραδίνονται πριν την κλήρωση της λοταρίας μαζί με τα αποκόμματα, τα χρήματα και τους λαχνούς προς επιστροφή. Χρησιμεύουν κατά τη διάρκεια της κλήρωσης, για τον απολογισμό και το αρχείο της Λέσχης ή του πολιτιστικού φορέα που οργανώνει τη λοταρία. Πώς συμπληρώνονται: Είδος εκδήλωσης και πού, από ποιον, πότε, τηλέφωνο. Σκοπός λοταρίας. Ημερομηνία και ώρα κλήρωσης. Ημερομηνία και ώρα επιστροφής μπλοκ (αποκόμματα, μη πωληθέντα λαχεία) και πινάκων. Αριθμοί λαχνών κάθε πίνακα. Το μπλοκ για συντομία, θα έχει τον αριθμό του πρώτου λαχνού του. Δίπλα θα αναγράφεται αν είναι των 10, 20 ή λαχνών: π.χ Στις στήλες -στον πίνακα του γενικού υπεύθυνου- χρεώνονται οι υπεύθυνοι διακίνησης (Υ.Δ.), χωριστά ο καθένας, για όσα ανέλαβαν να διακινήσουν: Απαραίτητα τηλέφωνα, τάξη, τμήμα, κλπ. Στις ίδιες στήλες, στους πίνακες των Υ.Δ., χρεώνονται όσοι ανέλαβαν απ αυτούς: οι λαχειοπώλες με τα στοιχεία τους: τηλέφωνο, , τάξη, τμήμα. 4.

5 Ιδέες και κίνητρα Σε περίπτωση που θα κριθεί ότι μπορούν και πρέπει να βγουν ομάδες 2-3 παιδιών σε δημόσιους χώρους, ειδικά με την ευκαιρία εκδηλώσεων ή πανηγυριο ύ, θιάσου, τοπικής γιορτής, συναυλίας, τσίρκου, κλπ. μπορούν να κρατούν τη σχετική αφίσα σ ένα χαρτόνι. - Ο γενικός υπεύθυνος και οι υπεύθυνοι διακίνησης, ενθαρρύνουν τους λαχειοπώλες και μεταδίδουν τον ενθουσιασμό τους και επινοούν τα μέσα κατά την προσπάθεια διάθεσης των λαχνών. Προτάσσουν πάντα τον «μεγάλο σκοπό»: Τη δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης σε χωριό ή και της δικής τους! - Προβάλλουν σαν κίνητρο τη βράβευση των 3 (ή 6) πρώτων καλύτερων λαχειοπωλών, π.χ. έναν από κάθε τάξη, χωρίς ν αποκλειστούν οι οπουδήποτε φαβορί! - Ποιοί θα πουλήσουν τις περισσότερες 10δες;! Για να δούμε! Ο Κώστας που χει καλές γνωριμίες; Ο Γιώργος που ναι πεισματάρης; Ο Θάνος ο ενθουσιώδης; Ή η Κατερίνα που ναι μεθοδική και επιμελής;!... Η ανακήρυξη των πρώτων υπεύθυνων διακίνησης και λαχειοπωλών, θα γίνει την ώρα της κλήρωσης και θα συνοδεύεται από ένα βιβλίο-δώρο, κατάλληλο για την ηλικία του νικητή. Στρατηγική διασποράς λαχνών Όσο μεγαλύτερη είναι η διασπορά λαχνών σε Υπεύθυνους Διακίνησης και λαχειοπώλες, τόσο περισσότερο θα πετύχει η λοταρία οικονομικά αλλά και κοινωνικά καθώς ομάδες επαγγελμάτων, επιχειρήσεων, μαγαζιών, γραφείων, Μ.Μ.Ε θα πιάσουν το κοινωνικό μήνυμα. Επίσης η λοταρία θα έχει επιτυχία και παιδαγωγικά: Πιο πολλά παιδιά θα συμμετάσχουν. Ιδίως τα πιο συνεσταλμένα, θα βρουν μια ευκαιρία -και πρέπει να τους τη δώσουν οι Υ.Δ.- να προσφέρουν και να αυξήσουν την κοινωνικότητα και το θάρρος τους. Ενθουσιαστική-οργανωτική συγκέντρωση Καλό είναι πριν αρχίσει η λοταρία, να γίνει μια συγκέντρωση του γενικού υπεύθυνου και των υπεύθυνων διακίνησης μπλοκ, για ν ανταλλάξουν σκέψεις κι ιδέες, να εμπνεύσουν ο ένας τον άλλο και ν αποφασίσουν πώς θα φέρουν καλύτερα αποτελέσματα. Συγγραφή σκετς Ένα ζωντανό σκετς λαχειοπωλών, με κάποια στιγμιότυπα από το σπίτι, από το σχολείο, το δρόμο, κλπ. θα ήταν χρήσιμο να παιχτεί εδώ Τέλος η διακριτική, παιδαγωγική συμμετοχή των εκπαιδευτικών, γονιών και άλλων μεγάλων είναι πολύτιμη. Μπορούν να συμβάλλουν στη διάθεση λαχνών αλλά να μην καπελώσουν ή αντικαταστήσουν τα παιδιά τους που πρέπει έτσι κι αλλιώς να είναι οι π ρ ω τ α γ ω ν ι σ τ έ ς. Το έργο των Δανειστικών Βιβλιοθηκών να είναι δικό τους! Απολογισμός λοταρίας 65% των εσόδων προορίζεται για τη δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης του πολιτιστικού φορέα. 20% για τη δημιουργία δανειστικής ενός απομονωμένου ή ακριτικού χωριού. 15% σε βιβλία-δώρα των τυχερών και σχετικά έξοδα. Αν η Λοταρία κινείται από χωριό, το 85% προορίζεται για τη δανειστική βιβλιοθήκη του ίδιου του χωριού 5.

χωριά μας! Συσχέτισε το όνομα σου με αξίες κοινωνικής ευαισθησίας.

χωριά μας! Συσχέτισε το όνομα σου με αξίες κοινωνικής ευαισθησίας. Τα διαμάντια είναι παντοτινά. Βοήθησε να τα αποκτήσουν περισσότερα χωριά μας! Συνεργάσου με την Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου. Συσχέτισε το όνομα σου με αξίες κοινωνικής ευαισθησίας. Γίνε κι εσύ χορηγός βιβλίων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ Αθήνα 2014 Copyright 2014 Σώμα Ελλήνων Προσκόπων Πτολεμαίων 1, 116 35 Αθήνα www.sep.org.gr Φωτογραφίες : Φωτογραφικό Αρχείο Σ.Ε.Π. Δημιουργικό : Σ. Πολυζώης Επιμέλεια

Διαβάστε περισσότερα

DE LA SALLE ALUMNI ΠΡΩΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2014

DE LA SALLE ALUMNI ΠΡΩΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2014 DE LA SALLE ALUMNI ΠΡΩΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2014 ΠΡΩΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2014 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 04 Ας έρθουμε πιο κοντά Editorial 05 Μου έδωσε τα πάντα Του Στέλιου Συμεωνίδη 06 Μαθητής, μοναδικός και ανεπανάληπτος

Διαβάστε περισσότερα

Στα Στελέχη μας. που κάνουν τον Οδηγισμό τρόπο σκέψης, πράξης και ζωής

Στα Στελέχη μας. που κάνουν τον Οδηγισμό τρόπο σκέψης, πράξης και ζωής Στα Στελέχη μας που κάνουν τον Οδηγισμό τρόπο σκέψης, πράξης και ζωής «Όσο γνωρίζεις πιο πολύ, τόσο αγαπάς πιο πλέρια, όσο και πιο πολύ αγαπάς και πιο πολύ γνωρίζεις». Κωστής Παλαμάς 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Συνεντεύξεις από καθηγητές και μαθητές για το διαγωνισμό: Η παραγωγικότητα στην εκπαίδευση»

Συνεντεύξεις από καθηγητές και μαθητές για το διαγωνισμό: Η παραγωγικότητα στην εκπαίδευση» Συνεντεύξεις από καθηγητές και μαθητές για το διαγωνισμό: Η παραγωγικότητα στην εκπαίδευση» ΟΝΟΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ: κ. Αιμίλιος Χατζηπετρής 1. Τι καταλαβαίνετε με την έννοια παραγωγικότητα ; 1. Η παραγωγικότητα

Διαβάστε περισσότερα

Oδηγός Προσέγγισης Εθελοντών

Oδηγός Προσέγγισης Εθελοντών 1 Ο παρόν Οδηγός Προσέγγισης Εθελοντών αποτελεί προϊόν της Δράσης 14 του Υποέργου ΙΙ του Έργου ΑΛΚΗΣΤΙΣ, το οποίο υλοποιείται από το «Δίκτυο για την άρση του κοινωνικού αποκλεισμού των γυναικών», στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΥΧΟΣ 54 / 0.30 - ΤΕΤΡΑΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ ΜΑΪΟΣ - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2012. Ειρήνη Καλλιγά. Ιδρύτρια του Οδηγισμού στην Ελλάδα

ΤΕΥΧΟΣ 54 / 0.30 - ΤΕΤΡΑΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ ΜΑΪΟΣ - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2012. Ειρήνη Καλλιγά. Ιδρύτρια του Οδηγισμού στην Ελλάδα ΤΕΥΧΟΣ 54 / 0.30 - ΤΕΤΡΑΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ ΜΑΪΟΣ - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2012 Ειρήνη Καλλιγά Ιδρύτρια του Οδηγισμού στην Ελλάδα Τ Ε Υ Χ Ο Σ 5 4 - Μ Α Ϊ Ο Σ - Ι Ο Υ Ν Ι Ο Σ - Ι Ο Υ Λ Ι Ο Σ -

Διαβάστε περισσότερα

» DOLCETA πρόγραμμα εκπαίδευσης και ενημέρωσης καταναλωτών μέσω διαδικτύου

» DOLCETA πρόγραμμα εκπαίδευσης και ενημέρωσης καταναλωτών μέσω διαδικτύου » DOLCETA πρόγραμμα εκπαίδευσης και ενημέρωσης καταναλωτών μέσω διαδικτύου Το Dolceta είναι ένα εργαλείο ενημέρωσης και εκπαίδευσης των καταναλωτών μέσω διαδικτύου και απευθύνεται σε καθηγητές πρωτοβάθμιας/

Διαβάστε περισσότερα

4 η Ενότητα: Το σχολείο στον χρόνο

4 η Ενότητα: Το σχολείο στον χρόνο 4 η Ενότητα: Το σχολείο στον χρόνο Γλώσσα Β Γυμνασίου Απαντήσεις ερωτήσεων σχολικού βιβλίου σχ. βιβλίο (σ.σ. 58-71) Γυμνάσιο: 9.000 μαθήματα με βίντεο-διδασκαλία για όλο το σχολικό έτος μόνο με 150 ευρώ!

Διαβάστε περισσότερα

ημοτικό Σχολείο Αγίου Μάρωνα

ημοτικό Σχολείο Αγίου Μάρωνα ημοτικό Σχολείο Αγίου Μάρωνα Αν υπάρχει ομορφιά στο χαρακτήρα του ανθρώπου θα υπάρχει αρμονία στο σπίτι. Αν υπάρχει αρμονία στο σπίτι θα υπάρχει τάξη στο έθνος. Αν υπάρχει τάξη στο έθνος, θα υπάρχει ειρήνη

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΑ. Κατασκηνωτικός χώρος «Αγιάσματα» Ελα και εσύ. Τεύχος 46 0,30 Απρίλιος Μάϊος Ιούνιος 2010

ΝΕΑ. Κατασκηνωτικός χώρος «Αγιάσματα» Ελα και εσύ. Τεύχος 46 0,30 Απρίλιος Μάϊος Ιούνιος 2010 Κατασκηνωτικός χώρος «Αγιάσματα» Ελα και εσύ ISSN 1792-2623 µηνύµατα ΝΕΑ Τεύχος 46 0,30 Απρίλιος Μάϊος Ιούνιος 2010 ΑΓΙΑΣΜΑΤΑ: ένα μικρό και φιλόξενο χωριό του Δήμου Αμανής στη Βόρεια Χίο. Σ ένα ήρεμο,

Διαβάστε περισσότερα

Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας

Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας Αριστοτέλους 46, 104 33 Αθήνα, Τηλ. 210 8544666, Fax. 210 8543636 www.imegsevee.gr, info@imegsevee.gr ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

Επιμέλεια ύλης: Κωνστανταροπούλου Ζωή. Λυμπεροπούλου Μαριλένα Μπάρμπα-Μώρου Μίκα

Επιμέλεια ύλης: Κωνστανταροπούλου Ζωή. Λυμπεροπούλου Μαριλένα Μπάρμπα-Μώρου Μίκα XEIMΩΝΑΣ 2009 24 Τα παιδιά της Πράσινης Τάξης, ύστερα από ένα παιχνίδι με χρωματιστές κορδέλες στην αίθουσα του Νηπιαγωγείου, σκέφτηκαν να τις κρεμάσουν μέσα στην τάξη πάνω σε ένα σκελετό μιας παλιάς,

Διαβάστε περισσότερα

ΠEPIΣΣOTEPA ΣTH ΣEΛIΔA

ΠEPIΣΣOTEPA ΣTH ΣEΛIΔA Αφιέρωσε ένα λουλούδι και πρασίνισε το τοπίο! www.electrocyclosis.com.cy H HΛEKTPOKYKΛΩΣH ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ Η WEEE Electrocyclosis Cyprus Ltd πρωτοτύπησε, υιοθετώντας ένα διαδραστικό «παιχνίδι» για να

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Α ΦΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕΛΩΝ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Α ΦΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕΛΩΝ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Α ΦΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕΛΩΝ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Ανήκει στ Τοπικό Τμήμα: Διεύθυνση: Τηλέφωνο: Ο εκπαιδευτής μου: @ Ε&Α Ποιος είναι ο σκοπός της Γενικής Εκπαίδευσης; Σκοπός

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ. Θεσσαλονίκη

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ. Θεσσαλονίκη ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ οδηγός για τις εξετάσεις πιστοποίησης της ελληνομάθειας Θεσσαλονίκη Επιστημονική επιτροπή πιστοποίησης ελληνομάθειας: Σ. Ευσταθιάδης

Διαβάστε περισσότερα

Με αφορμή ένα βιβλίο

Με αφορμή ένα βιβλίο Με αφορμή ένα βιβλίο Για το δάσκαλο, η μύηση των μαθητών του στην απόλαυση της ανάγνωσης είναι μια διαδικασία μεταδιδακτική, η οποία απαιτεί χρόνο, υπομονή και επιμονή. Κάποιες φορές δε, προβλήματα σημαντικά

Διαβάστε περισσότερα

Vancouver Magic Bus. Αναζητώντας την περιπέτεια Ο συντάκτης μας εξηγεί. Wakeboard Συνδιάζοντας σπορ και θέαμα. Συνέντευξη Μαριάνα Β.

Vancouver Magic Bus. Αναζητώντας την περιπέτεια Ο συντάκτης μας εξηγεί. Wakeboard Συνδιάζοντας σπορ και θέαμα. Συνέντευξη Μαριάνα Β. ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ Σ.Α.Ε.Γ. ΤΕΥΧΟΣ 10 ΙΟΥΝΙΟΣ 2012 Vancouver Magic Bus Αναζητώντας την περιπέτεια Ο συντάκτης μας εξηγεί Wakeboard Συνδιάζοντας σπορ και θέαμα Συνέντευξη Μαριάνα Β.Βαρδινογίαννη [ WELCOME

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή

Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Συγγραφέας Μαριάνθη Καρατζά

Διαβάστε περισσότερα

Προετοιμάζομαι αποτελεσματικά

Προετοιμάζομαι αποτελεσματικά Προετοιμάζομαι αποτελεσματικά Η αγορά εργασίας σήμερα - Ευκαιρίες μέσα στην κρίση Ο σύγχρονος κόσμος της εργασίας συνεχώς αλλάζει. Οι ταχέως εξελισσόμενες οικονομικές, τεχνολογικές, κοινωνικές και πολιτικές

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα Απολογισμού

Περιεχόμενα Απολογισμού Σύνθεση Διοικητικού Συμβουλίου Περιεχόμενα Απολογισμού Αναστασία Καραφουλίδου Πρόεδρος Όραμα - Στόχοι 5 Τμήματος Εκπαιδεύσεων 44 Τούλα Αλμπάνη Αντιπρόεδρος και Υπεύθυνη Συνεργασίας με ΜΚΟ Προέδρου ΔΣ 6

Διαβάστε περισσότερα

Μια νέα Γη. ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ με απλά λόγια

Μια νέα Γη. ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ με απλά λόγια ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ Σ.Α.Ε.Γ. ΤΕΥΧΟΣ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2011 Chicago Magic Bus Μια νέα Γη Kepler 22b ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ με απλά λόγια Συνέντευξη Δημήτρης Νανόπουλος Dum spiro spero [ WELCOME PAGE ] EDITORIAL Με

Διαβάστε περισσότερα

Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Μην παίρνεις τίποτα ως δεδομένο... Σκέψου πιο... προσωπικά!

Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Μην παίρνεις τίποτα ως δεδομένο... Σκέψου πιο... προσωπικά! Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Μην παίρνεις τίποτα ως δεδομένο... Σκέψου πιο... προσωπικά! Μαθαίνω για τα προσωπικά μου δεδομένα Ιδιωτικότητα, παρακαλώ! Η ιδιωτική σου ζωή είναι πολύτιμη.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΑΝΟ ΔΡΑΣΗΣ 2021 ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΔΙΑΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΠΛΑΝΟ ΔΡΑΣΗΣ 2021 ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΔΙΑΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΠΛΑΝΟ ΔΡΑΣΗΣ 2021 ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΔΙΑΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ PROGRAMMA.indd 1 Μήνυμα του Υποψηφίου Δημάρχου Αθηναίων Άρη Σπηλιωτόπουλου Η Αθήνα μπορεί να γίνει μια σύγχρονη, ζωντανή πόλη. Η υποδειγματική

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» Έτος ιδρύσεως 1903 ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2013.

ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» Έτος ιδρύσεως 1903 ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2013. 1 ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» Έτος ιδρύσεως 1903 ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2013. Όπως παρουσιάστηκαν στη Γεν. Συνέλευση της 19ης Ιαν. 2014, στην αίθουσα του Συλλόγου. Αγαπητοί

Διαβάστε περισσότερα

Πρότυπο πόλης ο Στρόβολος

Πρότυπο πόλης ο Στρόβολος ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2011 - ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 24 - ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ Πρότυπο πόλης ο Στρόβολος Παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στο δημότη Ευρωπαϊκή Δράση για τα Ναρκωτικά Δράσεις πρόληψης από το Δήμο Στροβόλου Ο Δήμος Στροβόλου

Διαβάστε περισσότερα

Η Κατερίνα Τσεμπερλίδου μιλά για την ευτυχία- Διαβάστε την συνέντευξη

Η Κατερίνα Τσεμπερλίδου μιλά για την ευτυχία- Διαβάστε την συνέντευξη Η Κατερίνα Τσεμπερλίδου μιλά για την ευτυχία- Διαβάστε την συνέντευξη Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΕΜΠΕΡΛΙΔΟΥ σπούδαζε νομικά, αλλά από μια σύμπτωση βρέθηκε στο χώρο της διαφήμισης. Εργάστηκε σε μια από τις μεγαλύτερες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΦΙΛΥΡΟΥ ΤΕΥΧΟΣ 8ο ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2008 ΤΙΜΗ: 0,01

ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΦΙΛΥΡΟΥ ΤΕΥΧΟΣ 8ο ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2008 ΤΙΜΗ: 0,01 Δυνάμωσε τη φωνή σου, ένωσέ την με την δική μας, έλα και εσύ στην Κίνηση Επικοινωνίας Πολιτών Φιλύρου ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΦΙΛΥΡΟΥ ΤΕΥΧΟΣ 8ο ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2008 ΤΙΜΗ: 0,01 ΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

g Οδηγός Σταδιοδρομίας

g Οδηγός Σταδιοδρομίας g Οδηγός Σταδιοδρομίας g Πίνακας περιεχομένων Σχετικά με τη Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας 2 Με δυο λόγια 3 Τι είναι η ΔΑΣΤΑ 3 Το Γραφείο Διασύνδεσης 4 Το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης 4 Η Μονάδα Καινοτομίας

Διαβάστε περισσότερα

Road Safety Cities in Europe

Road Safety Cities in Europe RoSaCe Road Safety Cities in Europe Εγχειρίδιο Εφαρµογής Πειραµατικό σχέδιο µε την υϖοστήριξη της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας και Μεταφορών της Ευρωϖα κής Εϖιτροϖής Αρµόδια Κέντρα RoSaCe, Οκτώβριος 2007

Διαβάστε περισσότερα