Το λεύκωμα "Απολιθωμένο

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Το λεύκωμα "Απολιθωμένο"

Transcript

1

2 / Åíá ìïíáäéêü ëåýêùìá ãéá ôïô ÁðïëéèùìÝíï ÄÜóïò ôçò ËÝóâïõ óå ôñåéò ãëþóóåò Το λεύκωμα "Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου" είναι μια πολυτελής τετράχρωμη έκδοση 160 σελίδων, με κείμενα των Ευάγγελου Βελιτζέλου, Καθηγητή Παλαιοβοτανικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, και Νικόλαου Ζούρου, Αναπλ. Καθηγητή στο Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. Μέσα από τις επιμελημένες σελίδες του βιβλίου παρουσιάζονται η ιστορία του Απολιθωμένου Δάσους της Λέσβου, ο τρόπος δημιουργίας του, η διαδικασία της απολίθωσης, τα είδη των φυτών που έχουν αναγνωριστεί καθώς και τα στοιχεία που συγκροτούν τη μοναδικότητα του μνημείου. Παράλληλα παρουσιάζεται η σημασία των ανασκαφών που πραγματοποιούνται τα τελευταία χρόνια στη Λέσβο, οι δυνατότητες επίσκεψης του μνημείου καθώς και οι προσπάθειες για ανάδειξη του Απολιθωμένου Δάσους από τα μέσα του 19ου αιώνα, όταν για πρώτη φορά προσδιορίστηκαν κάποια από τα απολιθωμένα είδη των φυτών του, μέχρι την ίδρυση και λειτουργία του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας το Το βιβλίο πλαισιώνεται από εντυπωσιακές φωτογραφίες του Δημήτρη Ταλιάνη και του συνεργάτη του Βασίλη Τσώνη, στις οποίες παρουσιάζονται τα σημαντικότερα απολιθώματα από τους υπαίθριους χώρους του Απολιθωμένου Δάσους, το θαλάσσιο τμήμα και τους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας. Το βιβλίο διατίθεται στα Ελληνικά, Αγγλικά και Γερμανικά.

3 Ο Οδηγός Εκθέσεων του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου είναι μια τετράχρωμη έκδοση 160 σελίδων με κείμενα του Νικόλαου Ζούρου, Αναπληρωτή Καθηγητή στο Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. Οι φωτογραφίες του Δημήτρη Ταλιάνη, εντυπωσιακές, αναδεικνύουν τα εκθέματα αλλά και τους χώρους του Μουσείου. Διατίθεται στα Ελληνικά και Αγγλικά. Μέσα από τον Οδηγό, κάθε έκθεμα του Μουσείου παρουσιάζει την ιστορία του, με σύντομα αλλά τεκμηριωμένα κείμενα. Πρόκειται για ένα λεύκωμα το οποίο απευθύνει μια πρόσκληση στον αναγνώστη για να γνωρίσει την ιστορία της γης και τα τεκμήρια της εξέλιξης της ζωής στο Αιγαίο εδώ και 20 εκατομμύρια χρόνια. Ο αναγνώστης περιπλανιέται ανάμεσα σε απολιθωμένα δένδρα και προϊστορικά δεινοθήρια της Λέσβου, συναντά εντυπωσιακά ορυκτά και ηφαιστειακά πετρώματα, γνωρίζει μεγάλες ηφαιστειακές εκρήξεις και σεισμικές δονήσεις που διαμόρφωσαν το σημερινό Ελληνικό Αρχιπέλαγος. Ο Οδηγός αποτελεί παράλληλα και ένα σημαντικό βοήθημα στις εκπαιδευτικές δράσεις του Μουσείου που αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες της δραστηριότητάς του. Γράφτηκε με τη σκέψη να δώσει παράλληλα ένα κίνητρο στους νέους προκειμένου να γνωρίσουν το μουσείο, να το αγαπήσουν και να θελήσουν να ξεκινήσουν ένα διάλογο μαζί του. Ένα διάλογο με νέους που αγαπούν τα βιβλία, αγαπούν τη φύση, αναζητούν απαντήσεις σε ερωτήματα για το φυσικό κόσμο που μας περιβάλει, για το περιβάλλον και το μέλλον του πλανήτη μας.

4 / Λεύκωμα Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων Πρόλογος του Γεν. Διευθυντή της UNESCO Koϊchiro Matsuura Το Λεύκωμα "European Geoparks" αποτελεί την πρώτη έκδοση που αναφέρεται στις αρχές και την οργάνωση του Δικτύου Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων. Το βιβλίο προλογίζουν ο Γενικός Διευθυντής της UNESCO κ. Koϊchiro Matsuura και ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του τομέα φυσικών επιστημών της UNESCO κ. Walter Erdelen. Πρόκειται για πολυτελή έκδοση 166 σελίδων, η οποία κυκλοφορεί στην Αγγλική γλώσσα. Το Δίκτυο Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2000, με σκοπό τη συνεργασία, ανταλλαγή πρακτικών και εμπειριών και την από κοινού δράση για την προστασία των φυσικών μνημείων που συγκροτούν τη γεωλογική κληρονομιά της Ευρώπης και την αξιοποίησή τους στα πλαίσια της αειφόρου τοπικής ανάπτυξης. Το βιβλίο ξεναγεί τους αναγνώστες μέσα από εντυπωσιακές φωτογραφίες και ειδικά επιμελημένα κείμενα, σε 32 γεωπάρκα από 13 ευρωπαϊκές χώρες, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά συγκεντρωμένα σημαντικά φυσικά και γεωλογικά μνημεία της Ευρώπης, δίνοντας έτσι στους αναγνώστες την ευκαιρία να περιηγηθούν στο γεωλογικό χρόνο και να γνωρίσουν τα μοναδικά μνημεία που δημιουργήθηκαν στην Ευρώπη. Πρόλογος από τον Γενικό Διευθυντή της UNESCO Η μεγάλη σημασία της έκδοσης επιβεβαιώνεται στον πρόλογό του, από τον Γενικό Διευθυντή της UNESCO κ. Koϊchiro Matsuura ο οποίος αναφέρεται στη σημασία των Γεωπάρκων για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, την ανάπτυξη του γεωτουρισμού και το ρόλο τους για την κοινωνία. Ο ρόλος των Γεωπάρκων είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τη συνειδητοποίηση από όλους μας της σχέσης μεταξύ ανθρώπου και γης αλλά και της σοφής χρήσης των φυσικών πόρων της. Εξαιτίας της μεγάλης σημασίας και του ρόλου των Γεωπάρκων προς αυτή την κατεύθυνση, η UNESCO μέσα από το Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων υποστηρίζει όλες τις προσπάθειες του Ευρωπαϊκού Δικτύου Γεωπάρκων για προστασία και ανάδειξη της φυσικής κληρονομιάς της γης.

5 Τέσσερις νέες εκδόσεις για το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου Γεωπάρκο Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου Έκδοση αφιερωμένη στο Γεωπάρκο Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και τις δραστηριότητες που υλοποιούνται σ' αυτό. Óå ôñåéò ãëþóóåò Ένα υποτροπικό δάσος 20 εκατομμυρίων ετών Αναλυτικά κείμενα και έγχρωμες φωτογραφίες παρουσιάζουν το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου, ένα μοναδικό μνημείο της φύσης και τα μοναδικά απολιθωμένα ευρήματα που ξεδιπλώνουν την συναρπαστική ιστορία του. ÅëëçíéêÜ, ÁããëéêÜ, ÃåñìáíéêÜ 64 óåëßäåò Από τις ηφαιστειακές εκρήξεις στην αιωνιότητα Παρουσιάζεται η δημιουργία του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου καθώς και εντυπωσιακές ηφαιστειακές δομές διάσπαρτες στο χώρο του Αιγαίου Πελάγους, οι οποίες είναι το αποτέλεσμα της ηφαιστειακής δραστηριότητας στο χώρο του Αιγαίου εδώ και εκατομμύρια χρόνια. Από την Τηθύ στο Αιγαίο Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου παρουσιάζεται η συναρπαστική γεωιστορική εξέλιξη της περιοχής του Αιγαίου Πελάγους στο πέρασμα εκατομμυρίων ετών καθώς και τα μοναδικά γεωλογικά μνημεία και οι γεωτόποι που αποτελούν τεκμήρια αυτής της εξέλιξης.

6 / Ηφαιστειότητα, Θερμές πηγές και το Απολιθωμένο Δάσος της Λέσβου Ακίνδυνος Κελεπερτζής, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών Ηέκδοση με τίτλο Ηφαιστειότητα, θερμές πηγές και το Απολιθωμένο Δάσος της Λέσβου αναφέρεται στη γεωλογική δομή της Λέσβου, την ηφαιστειότητα που εκδηλώθηκε στη Λέσβο και γενικότερα στον ελλαδικό χώρο, τα φαινόμενα που συνδέονται με την ηφαιστειότητα του νησιού (βιομηχανικά ορυκτά-μεταλλεύματα, γεωθερμική ενέργεια, θερμές πηγές, εφαρμογές της γεωθερμικής ενέργειας) και το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου. Συγγραφέας του βιβλίου είναι ο Καθηγητής Γεωχημείας και Εφαρμοσμένης Γεωχημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών Ακίνδυνος Κελεπερτζής. Πρόκειται για μια προσεγμένη αισθητικά, έγχρωμη και δίγλωσση έκδοση (ελληνικά - αγγλικά), 63 σελίδων, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

7 Πρακτικά συνεδρίων / Προστατευόμενες Φυσικές Περιοχές και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση Πρόκειται για μια έκδοση ιδιαίτερα χρήσιμη για τους εκπαιδευτικούς και όσους ασχολούνται με θέματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και προστατευόμενων περιοχών αλλά και όσους είναι ευαισθητοποιημένοι σε θέματα προστασίας και ανάδειξης φυσικών μνημείων. Διαχείριση Προστατευόμενων Περιοχών και Μνημείων της Φύσης Η έκδοση με τίτλο "Διαχείριση Προστατευόμενων Περιοχών και Μνημείων της Φύσης" περιλαμβάνει εργασίες που ανακοινώθηκαν στο 3 ο Συμπόσιο που διοργάνωσε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος. Μνημεία της Φύσης - Γεωλογική Κληρονομιά Στον τόμο των Πρακτικών περιλαμβάνονται εργασίες που αφορούν στην παρουσίαση της πλούσιας ευρωπαϊκής γεωλογικής κληρονομιάς καθώς και επιλεγμένων γεωλογικών μνημείων που είναι διάσπαρτα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και συνθέτουν την κοινή γεωλογική ιστορία και εξέλιξη της ευρωπαϊκής ηπείρου. Προστατευόμενες Περιοχές και Τοπική Ανάπτυξη Μέσα από τις 231 σελίδες του βιβλίου παρουσιάζονται οι ενδιαφέρουσες και πρωτότυπες απόψεις για θέματα που αφορούν στις κοινωνικές, οικονομικές και περιβαλλοντικές διαστάσεις των προστατευόμενων περιοχών, τα ζητήματα θεσμικής οργάνωσης και διαχείρισής τους και τέλος τις προοπτικές που παρουσιάζονται για την ανάδειξη προστατευόμενων περιοχών μέσα από την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού. 2 nd European Geoparks Meeting Ο τόμος περιέχει εργασίες που παρουσιάστηκαν στο ομότιτλο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Σίγρι Λέσβου, από 3 έως 7 Οκτωβρίου 2001 και διοργανώθηκε από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και την ΕΤΑΛ Α.Ε. με την υποστήριξη του Υπουργείου Αιγαίου, του Υπουργείου Πολιτισμού, του Ε.Ο.Τ. καθώς και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το Συνέδριο τελούσε υπό την αιγίδα της UNESCO. 6 th European Geoparks Network Meeting Στον τόμο περιλαμβάνονται οι περιλήψεις των εργασιών που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του 6 ου Συνεδρίου Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων, το οποίο πραγματοποιήθηκε από 5 έως 8 Οκτωβρίου 2005 στη Λέσβο. Το συνέδριο οργανώθηκε από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και το Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και τελούσε υπό την αιγίδα της UNESCO. 9 th European Geoparks Conference 2010 Ο τόμος περιέχει τις περιλήψεις των εργασιών που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του 9 ου Συνεδρίου Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε από 1 έως 5 Οκτωβρίου 2010 στη Λέσβο και οργανώθηκε από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και το Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και τελούσε υπό την αιγίδα της UNESCO.

8 / Οι έντυποι ξεναγοί σας στο Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου Οδηγός Πάρκων Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, Πλάκας και Σιγρίου Εμπλουτισμένοι με όλα τα νέα επιστημονικά δεδομένα που ακολουθούν τις συνεχιζόμενες ανασκαφές, κυκλοφόρησαν από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου ο οδηγός του Πάρκου Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και ο οδηγός των Πάρκων Απολιθωμένου Δάσους Πλάκας και Σιγρίου. Πρόκειται για τετράχρωμες εκδόσεις 132 σελίδων. Οι οδηγοί των Πάρκων Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου είναι χρήσιμα εργαλεία για τον επισκέπτη των Πάρκων, καθώς του δίνουν όλες τις πληροφορίες για όσα βλέπει κατά την επίσκεψή του, αλλά και για καθέναν που ενδιαφέρεται να γνωρίσει το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου και μάλιστα τους εντυπωσιακότερους στον κόσμο ιστάμενους απολιθωμένους κορμούς δένδρων. Οδηγός Παρατήρησης Πουλιών στο Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου Έναν εξαιρετικά χρήσιμο οδηγό για την ορνιθοπανίδα του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου εξέδωσε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. Την έρευνα και καταγραφή έκανε η Περιβαλλοντολόγος Ελένη Γαληνού και ο Νίκος Παναγιώτου ζωγράφισε τα πουλιά του καταλόγου. Η έκδοση "Τα πουλιά του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου" παρουσιάζει τους κυριότερους εκπροσώπους των πουλιών στην περιοχή της Δυτικής Χερσονήσου της Λέσβου (χερσόνησος Ορδύμνου), όπου βρίσκεται το Απολιθωμένο Δάσος. Επίσης, υπάρχει ο πλήρης κατάλογος των πουλιών που ζουν μόνιμα ή εμφανίζονται εποχιακά στην περιοχή.

9 Εκπαιδευτικά έντυπα / Εγχειρίδιο ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΣ "Γνωρίζω τα ηφαιστειακά πετρώματα - Η βαλίτσα του ηφαιστείου" Περιλαμβάνει αναλυτικές πληροφορίες για τα ηφαιστειακά πετρώματα της Λέσβου, την ηφαιστειακή δραστηριότητα η οποία συνδέεται με τη δημιουργία του Απολιθωμένου Δάσους, οδηγίες για την υλοποίηση πειράματος δημιουργίας ηφαιστειακής έκρηξης σε μικρογραφία καθώς και εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Έκδοση ελληνική - 24 σελίδες Εγχειρίδιο ΓΕΩΡΑΜΑ "Ανακαλύπτω τα φυτά του Απολιθωμένου Δάσους " Περιλαμβάνει αναλυτικές πληροφορίες για τη δημιουργία του Απολιθωμένου Δάσους και τα φυτά που έχουν εντοπιστεί καθώς και τα αντίστοιχα σημερινά φυτά, οδηγίες για την ανασκαφή και την αναγνώριση απολιθωμένων φυτών καθώς και εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Έκδοση ελληνική - 24 σελίδες Εκπαιδευτικό εγχειρίδιο "Δεινοθήρια στη Λέσβο" Στο εκπαιδευτικό εγχειρίδιο περιέχονται αναλυτικές πληροφορίες και πλούσιο φωτογραφικό υλικό για τα δεινοθήρια στη Λέσβο, το Απολιθωμένο Δάσος αλλά και γενικότερα για τα προβοσκιδωτά και την εξέλιξή τους. Έκδοση ελληνική - 40 σελίδες Αφίσα Γεωλογικού Χρόνου Παρουσιάζονται οι σημαντικότερες περίοδοι της ηλικίας της γης και η εξέλιξη της ζωής στον πλανήτη μας, από τις πρώτες μορφές ζωής έως σήμερα.

10 ÌÏÕÓÅÉÏÓÊÅÕÅÓ ÌÏÕÓÅÉÏÓÊÅÕÇ ÃÅÙÑÁÌÁ: ÁÍÁÊÁËÕÐÔÙ ÔÁ ÖÕÔÁ ÔÏÕ ÁÐÏËÉÈÙÌÅÍÏÕ ÄÁÓÏÕÓ / Áíôéêåßìåíï ôçò ìïõóåéïóêåõþò åßíáé ç ãíùñéìßá ôùí ìáèçôþí ìå ôï ÁðïëéèùìÝíï ÄÜóïò ËÝóâïõ, ôéò äéáäéêáóßåò áíáóêáöþò áðïëéèùìüôùí, ôá öõôü ôïõ ÁðïëéèùìÝíïõ ÄÜóïõò ðïõ Ýæçóáí óôçí åõñýôåñç ðåñéï Þ ôçò äõôéêþò ËÝóâïõ ðñéí 20 åêáôïììýñéá ñüíéá áëëü êáé ôá áíôßóôïé á óýã ñïíá öõôü ôçò ËÝóâïõ. ÌÝóá áðü ôçí åíáó üëçóç ôùí ìáèçôþí ìå ôç ìïõóåéïóêåõþ åðéäéþêåôáé åðßóçò ç áíüðôõîç ôçò ðáñáôçñçôéêüôçôáò, ôçò êñßóçò, ç êáëëéýñãåéá ôçò öáíôáóßáò êáé ôçò äçìéïõñãéêüôçôüò ôïõò êáèþò êáé ç áíüðôõîç óåâáóìïý ãéá ôï ÁðïëéèùìÝíï ÄÜóïò. Ç ìïõóåéïóêåõþ ìðïñåß íá ñçóéìïðïéçèåß ôüóï êáôü ôç äéüñêåéá ðñáãìáôïðïßçóçò åíüò åêðáéäåõôéêïý ðñïãñüììáôïò óôï ÁðïëéèùìÝíï ÄÜóïò êáé ôï Ìïõóåßï üóï êáé óôéò ó ïëéêýò áßèïõóåò. Ç äéüñêåéá ôçò åíáó üëçóçò ìå ôç ìïõóåéïóêåõþ ìðïñåß íá ðïéêßëåé áíüëïãá ìå ôçí ðïñåßá ðïõ èá áêïëïõèþóåé ï åêðáéäåõôéêüò, ôïõò óôü ïõò ðïõ èýëåé íá ðåôý åé êáé ôçí çëéêßá ôùí ìáèçôþí. Ç âáëßôóá ôçò ìïõóåéïóêåõþò ðåñéý åé: 1. Ýíôõðï åíçìåñùôéêü õëéêü " åíçìåñùôéêü åã åéñßäéï " êáñôýëá ðñïóäéïñéóìïý ôùí áðïëéèùìýíùí öõôþí " óåô êáñôþí óýã ñïíùí êáé áðïëéèùìýíùí öõôþí " óåô êáñôþí áðïëéèùìýíùí äýíäñùí ôïõ ÁðïëéèùìÝíïõ ÄÜóïõò " åíçìåñùôéêü öõëëüäéï ãéá ôï ÁðïëéèùìÝíï ÄÜóïò " áößóá ôïõ ÁðïëéèùìÝíïõ ÄÜóïõò " ôåôñüäéï åñãáóéþí ãéá ôïõò ìáèçôýò 2. ôï êïõôß ôçò áíáóêáöþò " áíôßãñáöá áðïëéèùìýíùí öõôþí ôïõ ÁðïëéèùìÝíïõ ÄÜóïõò " çöáéóôåéáêþ óôü ôç " ðéíýëï áíáóêáöþò " êáñôýëá áíáóêáöþò 3. åêðáéäåõôéêü CD ìå åéêüíåò áðü ôï ÁðïëéèùìÝíï ÄÜóïò ÌÏÕÓÅÉÏÓÊÅÕÇ ÈÅÏÖÑÁÓÔÏÓ: Ç ÂÁËÉÔÓÁ ÔÏÕ ÇÖÁÉÓÔÅÉÏÕ Áíôéêåßìåíï ôçò ÌïõóåéïóêåõÞò åßíáé ç ãíùñéìßá ôùí ìáèçôþí ìå ôá çöáéóôåéáêü ðåôñþìáôá êáé ôçí çöáéóôåéáêþ äñáóôçñéüôçôá ç ïðïßá óõíäýåôáé ìå ôçí äçìéïõñãßá ôïõ ÁðïëéèùìÝíïõ ÄÜóïõò. Ç ìïõóåéïóêåõþ ìðïñåß íá ñçóéìïðïéçèåß ôüóï êáôü ôç äéüñêåéá ðñáãìáôïðïßçóçò åíüò åêðáéäåõôéêïý ðñïãñüììáôïò óôï ÁðïëéèùìÝíï ÄÜóïò êáé ôï Ìïõóåßï üóï êáé óôéò ó ïëéêýò áßèïõóåò. Ç âáëßôóá ôçò ìïõóåéïóêåõþò ðåñéý åé: 4. Ýíôõðï åíçìåñùôéêü õëéêü " åíçìåñùôéêü åã åéñßäéï " ôåôñüäéá åñãáóéþí ìáèçôþ " âéâëßï "Çöáßóôåéá êáé óåéóìïß" " âéâëßï "ÏñõêôÜ êáé ðåôñþìáôá" " áößóá ôïõ ÁðïëéèùìÝíïõ ÄÜóïõò " áößóá ãåùëïãéêïý ñüíïõ " êüñôåò ÁðïëéèùìÝíïõ ÄÜóïõò " åíçìåñùôéêü öõëëüäéá 5. ôï êïõôß ôçò óõëëïãþò Çöáéóôåéáêþí ÐåôñùìÜôùí " 9 ðñïóäéïñéóìýíá äåßãìáôá çöáéóôåéáêþí ðåôñùìüôùí " ìåãåèõíôéêüò öáêüò " ðëáêüêé ðïñóåëüíçò ãéá ðñïóäéïñéóìü ãñáììþò óêüíçò ïñõêôþí " ìá áéñüêé êáé ãõüëéíç ðëüêá ãéá ðñïóäéïñéóìü óêëçñüôçôáò " êáñôýëá áíáãíþñéóçò ïñõêôþí êáé ðåôñùìüôùí 6. óåô áíáðáñüóôáóçò çöáéóôåéáêþò Ýêñçîçò " ïäçãßåò ñþóçò " ìðïõêüëé " óáêïõëüêé óüäáò " óáêïõëüêé ñþìáôïò " óáêïýëé Üììïõ " ìðïõêüëé îýäé 7. CD ìå åéêüíåò áðü çöáßóôåéá êáé çöáéóôåéáêýò åêñþîåéò

11 / Μουσειοσκευές - Πετρώματα της Λέσβου - Ηφαιστειακά Πετρώματα Πετρώματα της Λέσβου Συλλογή 9 πετρωμάτων που περιλαμβάνει τα πιο αντιπροσωπευτικά πετρώματα της Λέσβου. Συνοδεύεται από έντυπο με πληροφορίες για τα κυριότερα πετρώματα της Λέσβου, και τη γεωλογική δομή της. Η συλλογή συνοδεύεται επίσης από γεωλογικό χάρτη της Λέσβου κλίμακας 1: στον οποίο παρουσιάζονται οι κυριότερες εμφανίσεις πετρωμάτων. Ãåùëïãéêüò Üñôçò ËÝóâïõ Συλλογή Ηφαιστειακών Πετρωμάτων Συλλογή 9 χαρακτηριστικών ηφαιστειακών πετρωμάτων από τη Λέσβο. Συνοδεύεται από έντυπο με αναλυτικές πληροφορίες για τα κυριότερα πετρώματα της Λέσβου, και τη γεωλογική δομή της. Η συλλογή συνοδεύεται επίσης από γεωλογικό χάρτη της Λέσβου κλίμακας 1: στον οποίο παρουσιάζονται οι κυριότερες εμφανίσεις ηφαιστειακών πετρωμάτων.

12 / Εκπαιδευτικό CD-ROM ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟ ΔΑΣΟΣ ΛΕΣΒΟΥ Εκπαιδευτικό CD-ROM "Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου" Το εκπαιδευτικό CD "Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου" περιλαμβάνει εστιασμένα εργαλεία και μαθησιακά περιβάλλοντα καθώς και την απαιτούμενη λειτουργικότητα ώστε οι χρήστες να μπορούν να αναπτύξουν διδακτικό σενάριο με στόχο την ανακάλυψη και κατανόηση της σημασίας των διαφόρων πτυχών της ιστορίας του Απολιθωμένου Δάσους της Λέσβου. Έκδοση ελληνική, αγγλική και γερμανική

13 Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου Το Μουσείο & το Πάρκο DVD - ROM Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου DVD - ROM "Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου - Το Μουσείο & το Πάρκο" Το DVD - ROM παρουσίασης του Μουσείου και του Πάρκου Απολιθωμένου Δάσους περιλαμβάνει πληροφορίες για το Απολιθωμένο Δάσος και τα σημαντικότερα εκθέματα που φιλοξενούνται στους εκθεσιακούς και υπαίθριους χώρους του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. Περιλαμβάνει εύχρηστο και διαδραστικό περιβάλλον εργασίας στο οποίο έχουν ενσωματωθεί τρισδιάστατες απεικονίσεις απολιθωμάτων. Παρέχει πολυγλωσσική υποστήριξη δίνοντας τη δυνατότητα πλοήγησης σε τρεις γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά και Γερμανικά).

14 ÔÉÌÏÊÁÔÁË ÁËÏÃÏÓ ËÅÕÊÙÌÁÔÁ ÏÄÇÃÏÉ Ïäçãüò ÅêèÝóåùí Ìïõóåßïõ ÖõóéêÞò Éóôïñßáò ÁðïëéèùìÝíïõ ÄÜóïõò ËÝóâïõ ÁðïëéèùìÝíï ÄÜóïò ËÝóâïõ (Ëåýêùìá) European Geoparks (Ëåýêùìá) Ïäçãüò ÐÜñêïõ ÁðïëéèùìÝíïõ ÄÜóïõò Ïäçãüò ÐÜñêùí ÁðïëéèùìÝíïõ ÄÜóïõò ÐëÜêáò êáé Óéãñßïõ Ïäçãüò ðáñáôþñçóçò ðïõëéþí óôï ÁðïëéèùìÝíï ÄÜóïò ËÝóâïõ Çöáéóôåéüôçôá, èåñìýò ðçãýò êáé ï ó çìáôéóìüò ôïõ ÁðïëéèùìÝíïõ ÄÜóïõò ÃåùðÜñêï ÁðïëéèùìÝíïõ ÄÜóïõò ËÝóâïõ íá õðïôñïðéêü äüóïò 20 åêáôïììõñßùí åôþí Áðü ôéò çöáéóôåéáêýò åêñþîåéò óôçí áéùíéüôçôá Áðü ôçí ÔõèÞ óôï Áéãáßï Ãåùëïãéêüò Üñôçò ËÝóâïõ Èåüöñáóôïò (Åã åéñßäéï) Ãåþñáìá (Åã åéñßäéï) ÄåéíïèÞñéá óôç ËÝóâï Áößóá Ãåùëïãéêïý ñüíïõ ÊÜñôåò (áðïëéèùìýíùí öõôþí) Ðåñéïäéêü Óåêüéá European Geoparks ÐÑÁÊÔÉÊÁ ÓÕÍÅÄÑÉÙÍ Ìíçìåßá ôçò öýóçò êáé ãåùëïãéêþ êëçñïíïìéü Äéá åßñéóç ðñïóôáôåõüìåíùí ðåñéï þí êáé ìíçìåßùí ôçò öýóçò Ðñïóôáôåõüìåíåò ðåñéï Ýò êáé ôïðéêþ áíüðôõîç Ðñïóôáôåõüìåíåò ðåñéï Ýò êáé ðåñéâáëëïíôéêþ åêðáßäåõóç 2 nd European Geoparks Network Meeting Proceedings nd European Geoparks Network Meeting Proceedings nd European Geoparks Network Meeting Proceedings , CD-ROM DVD ÁðïëéèùìÝíï ÄÜóïò - Ìïõóåßï & ÐÜñêï Åêðáéäåõôéêü CD-ROM "ÁðïëéèùìÝíï ÄÜóïò ËÝóâïõ" Ç Ðïìðçßá ôùí öõôþí (åíçìåñùôéêþ ðáñïõóßáóç) ÃÑÁÖÉÊÇ ÕËÇ & ÁÍÁÌÍÇÓÔÉÊÁ ÁÍÔÉÊÅÉÌÅÍÁ Ìïëýâé Óôõëü Óåô ó ïëéêü (ìïëýâé, ãüìá, îýóôñá) Óåô ìðïãéýò Ìðëïê óçìåéþóåùí Êïñäüíé ÔóÜíôá óõíåäñßïõ ÐÜíéíç ôóüíôá (ìéêñþ) ÐÜíéíç ôóüíôá (ìåãüëç) ÌðëïõæÜêéá ìáêü (ðáéäéêü) ÌðëïõæÜêéá ìáêü (åíçëßêùí) ÌðëïõæÜêéá Polo ÊáðÝëï Ìðñåëüê Öáêüò ÊÅÑÁÌÉÊÁ ÁÍÔÉÃÑÁÖÁ ÁÐÏËÉÈÙÌÁÔÙÍ Åêìáãåßá öýëëùí (äüöíç, êáíýëá, äñõò) & êüñôá Îýëéíï êüäñï ìå åêìáãåßï öýëëïõ (äüöíç, êáíýëá, äñõò) & êüñôá Îýëéíï êüäñï ìå åêìáãåßï öýëëïõ & êüñôá (óå åéäéêþ óõóêåõáóßá äþñïõ) Óöñáãßäá Ìïõóåßïõ ÌÏÕÓÅÉÏÓÊÅÕÅÓ & ÅÊÐÁÉÄÅÕÔÉÊÁ ÂÏÇÈÇÌÁÔÁ Ðåôñþìáôá ôçò ËÝóâïõ (óõëëïãþ ðåôñùìüôùí) ÇöáéóôåéáêÜ Ðåôñþìáôá (óõëëïãþ ðåôñùìüôùí) Ç âáëßôóá ôïõ ÁðïëéèùìÝíïõ ÄÜóïõò ËÝóâïõ (ìïõóåéïóêåõþ) Ç âáëßôóá ôïõ Çöáéóôåßïõ (ìïõóåéïóêåõþ) , , ,5 6,5 8 6, êðôùóç 15% óôá ìýëç ôïõ Óùìáôåßïõ "Ïé ößëïé ôïõ ÁðïëéèùìÝíïõ ÄÜóïõò"

15

16

Åêäüóåéò, ÁíáìíçóôéêÜ Ü & Äþñá. 2011-12 www.lesvosmuseum.gr / www.petrifiedforest.gr

Åêäüóåéò, ÁíáìíçóôéêÜ Ü & Äþñá. 2011-12 www.lesvosmuseum.gr / www.petrifiedforest.gr Åêäüóåéò, ÁíáìíçóôéêÜ Ü & Äþñá 2011-12 www.lesvosmuseum.gr / www.petrifiedforest.gr Σ το πωλητήριο διατίθενται οι εκδόσεις του Μουσείου, εκμαγεία και αναμνηστικά με θεμα το Απολιθωμένο Δάσος. Επίσης, υπάρχει

Διαβάστε περισσότερα

Η Διημερίδα υλοποείται στο πλαίσιο της Πράξης «Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία», μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος

Η Διημερίδα υλοποείται στο πλαίσιο της Πράξης «Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία», μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Η Διημερίδα υλοποείται στο πλαίσιο της Πράξης «Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία», μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», με τη συγχρηματοδότηση

Διαβάστε περισσότερα

ευτέρα 9 Μαΐου 2011 εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθω- άσους Λέσβου

ευτέρα 9 Μαΐου 2011 εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθω- άσους Λέσβου ευτέρα 9 Μαΐου 2011 ευτέρα 9 Μαΐου Κυριακή 5 Ιουνίου 2011 Έκθεση: «Απολιθώµατα στο Αιγαίο - Βιοποικιλότητα θηλαστικών: Από το εινοθήριο της Λέσβου στον Άνθρωπο των Πετραλώνων» ευτέρα 9 Μαΐου 2011 09:00

Διαβάστε περισσότερα

ΜΝΗΜΕΣ ΓΑΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΘΥ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ Η κεντρική θεματική ενότητα παρουσιάζει το πολύπλοκο σύμπλεγμα των ελληνικών νησιών και διηγείται τη γεωλογική ιστορία της περιοχής του Αιγαίου, που γεννήθηκε από τον

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΛΗΜΝΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΛΗΜΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΛΗΜΝΟΥ ΜΕΤΑΞΥ: ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΗΜΝΟΥ, ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ και ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΛΕΣΒΟΥ Στην Μύρινα σήμερα Νοεμβρίου 2011 και στο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΕΝΗ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ. Εικονογράφηση ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΛΗΔΑ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣΗ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΛΕΝΗ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ. Εικονογράφηση ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΛΗΔΑ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣΗ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΕΛΕΝΗ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ Εικονογράφηση ΛΗΔΑ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣΗ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Ï ðéï ìåãüëïò êáé ï ðéï óçìáíôéêüò ðáéäáãùãéêüò êáíüíáò äåí åßíáé ôï íá

Διαβάστε περισσότερα

Σάββατο 5 - Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Σάββατο 5 - Κυριακή 6 Μαΐου 2012 Σάββατο 5 - Κυριακή 6 Μαΐου 2012 Σάββατο 5 Μαΐου Τρίτη 5 Ιουνίου 2012 Έκθεση: «Raising earthquake Awareness and Coping Children s Emotions» - Πρόγραµµα RACCE «Ευαισθητοποίηση των νέων για το σεισµικό κίνδυνο»

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφορίες - Οργάνωση επισκέψεων

Πληροφορίες - Οργάνωση επισκέψεων ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Τηλ.: 2251047033, 2253054434 E-mail: lesvospf@otenet.gr www.lesvosmuseum.gr Πληροφορίες - Οργάνωση επισκέψεων Για να οργανώσετε την επίσκεψη σας ακολουθήστε

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικό Θεματικό Δίκτυο «Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO στην Ελλάδα»

Εθνικό Θεματικό Δίκτυο «Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO στην Ελλάδα» Εθνικό Θεματικό Δίκτυο «Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO στην Ελλάδα» Το Κ.Π.Ε. Ευεργέτουλα βρίσκεται στο νησί της Λέσβου, το οποίο έχει αναγνωριστεί από την UNESCO «Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO / UNESCO Global

Διαβάστε περισσότερα

25 Σεπτεµβρίου 2009. Πρόγραµµα Εκδηλώσεων

25 Σεπτεµβρίου 2009. Πρόγραµµα Εκδηλώσεων «Νύχτα Ερευνητών 2009- Pro ro-tech Nature»: Συνάντηση µε Ερευνητέ τη Ευρώπη Σίγρι - Πανεπιστήµιο Αιγαίου σε συνεργασία µε το Μουσείο Φυσική «ΤΟ ΤΑΞΙ Ι ΣΤΟ ΡΟΜΟ ΤΗΣ ΛΑΒΑΣ» - ΜY TRIP TO LAVA 25 Σεπτεµβρίου

Διαβάστε περισσότερα

Ìïõóåßï ÖõóéêÞò Éóôïñßáò ÁðïëéèùìÝíïõ ÄÜóïõò ËÝóâïõ íá ðáñüèõñï óôç ãåùëïãéêþ éóôïñßá ôïõ Aéãáßïõ

Ìïõóåßï ÖõóéêÞò Éóôïñßáò ÁðïëéèùìÝíïõ ÄÜóïõò ËÝóâïõ íá ðáñüèõñï óôç ãåùëïãéêþ éóôïñßá ôïõ Aéãáßïõ Ìïõóåßï ÖõóéêÞò Éóôïñßáò ÁðïëéèùìÝíïõ ÄÜóïõò ËÝóâïõ íá ðáñüèõñï óôç ãåùëïãéêþ éóôïñßá ôïõ Aéãáßïõ Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, ιδρύθηκε το 1994, μετά από πολύχρονες προσπάθειες

Διαβάστε περισσότερα

ΛΑΜΠΡΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ. AIΓΑΙΟΝ Η γέννηση ενός Αρχιπελάγους. Η ιστορία του Αιγαίου παρουσιάζεται μέσα από τους γεωτόπους και τα τοπία των νησιών

ΛΑΜΠΡΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ. AIΓΑΙΟΝ Η γέννηση ενός Αρχιπελάγους. Η ιστορία του Αιγαίου παρουσιάζεται μέσα από τους γεωτόπους και τα τοπία των νησιών ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ και ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΛΕΣΒΟΥ -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΛΛΜ7ΛΩ-Ι4Ν ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΔΑ: ΒΛΛΜ7ΛΩ-Ι4Ν ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Ταχ. Δ/νση : 1ο χλμ Μυτιλήνης - Λουτρών Μυτιλήνη Ταχ.Κώδικας : 81100 Πληροφορίες : ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΙΟΓΛΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Ταχ. Δ/νση : 1ο χλμ Μυτιλήνης - Λουτρών Μυτιλήνη Ταχ.Κώδικας : 81100 Πληροφορίες : ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Προστατευόμενη Περιοχή Χελμού-Βουραϊκού: δικτύωση

Προστατευόμενη Περιοχή Χελμού-Βουραϊκού: δικτύωση : εκπαίδευση έρευνα δικτύωση Φορέας Διαχείρισης Χελμού Βουραϊκού Μαρία Καμηλάρη Βιολόγος, M.Sc. Φορέας Διαχείρισης Χελμού Βουραϊκού Ας συστηθούμε... 1992 Πρόταση Ορειβατικού Συλλόγου Καλαβρύτων σε συνεργασία

Διαβάστε περισσότερα

Εορτασμός Διεθνούς Έτους

Εορτασμός Διεθνούς Έτους sekoia 16 quark.qxd 24/7/2009 11:05 Page 1 ÌÏÕÓÅÉÏ ÖÕÓÉÊÇÓ ÉÓÔÏÑÉÁÓ ÁÐÏÐËÉÈÙÌÅÍÏÕ ÄÁÓÏÕÓ ËÅÓÂÏÕ ÓÙÌÁÔÅÉÏ ÏÉ ÖÉËÏÉ ÔÏÕ ÁÐÏËÉÈÙÌÅÍÏÕ ÄÁÓÏÕÓ ËÅÓÂÏÕ ΕΤΟΣ 8 Ο ΤΕΥΧΟΣ 16 Εορτασμός Διεθνούς Έτους www.lesvosmuseum.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟΥ ΑΣΟΥΣ ΛΕΣΒΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟΥ ΑΣΟΥΣ ΛΕΣΒΟΥ. ΕΤΟΣ 14 ο ΤΕΥΧΟΣ 32

ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟΥ ΑΣΟΥΣ ΛΕΣΒΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟΥ ΑΣΟΥΣ ΛΕΣΒΟΥ. ΕΤΟΣ 14 ο ΤΕΥΧΟΣ 32 ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟΥ ΑΣΟΥΣ ΛΕΣΒΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟΥ ΑΣΟΥΣ ΛΕΣΒΟΥ ΕΤΟΣ 14 ο ΤΕΥΧΟΣ 32 2 Μεγάλη έκθεση για το Αιγαίο ΑΙΓΑΙΟΝ - Η Γέννηση ενός Aρχιπελάγους Ηµεγάλη έκθεση

Διαβάστε περισσότερα

Γενικές Οδηγίες για Ορθές Γεωργικές Πρακτικές

Γενικές Οδηγίες για Ορθές Γεωργικές Πρακτικές Γενικές Οδηγίες για Ορθές Γεωργικές Πρακτικές Αναπτυξιακή Αιτωλοακαρνανίας Α.Ε. Μεσολόγγι 2008 Γενικές Οδηγίες για Ορθές Γεωργικές Πρακτικές Έκδοση: Αναπτυξιακή Αιτωλοακαρνανίας Α.Ε. Κύπρου 41, 30 200

Διαβάστε περισσότερα

ÅÍÏÔÇÔÁ 6ç ÑÏÍÏÓ-ÄÉÁÄÏ Ç

ÅÍÏÔÇÔÁ 6ç ÑÏÍÏÓ-ÄÉÁÄÏ Ç Ενότητα 6 Μάθημα 45 Πρώτος-τελευταίος 1. Íá êáôáíïþóïõí ôéò Ýííïéåò ðñþôïò êáé ôåëåõôáßïò. 2. Ná ìüèïõí íá ñùôïýí êáé íá áðáíôïýí ó åôéêü ìå ôï ñüíï êáé ôç äéáäï Þ ãåãïíüôùí. 1. Íá áêïýóïõí ôï ðáñáìýèé

Διαβάστε περισσότερα

Ç íýá Ýííïéá ôïõ ýðíïõ!

Ç íýá Ýííïéá ôïõ ýðíïõ! ΑΞΕΣΟΥΑΡ Ç íýá Ýííïéá ôïõ ýðíïõ! ÅããõÜôáé ôçí áóöüëåéá êáé õãåßá ôïõ ìùñïý êáôü ôç äéüñêåéá ôïõ ýðíïõ! AP 1270638 Õðüóôñùìá Aerosleep, : 61,00 AP 125060 ÊÜëõììá Aerosleep, : 15,30 ÁóöáëÞò, ðüíôá áñêåôüò

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκά Γεωπάρκα. Αγγελική Καμπάνη Βασιλική Καμπάνη Μαρία Καλέλλη Δέσποινα Πάνου

Ευρωπαϊκά Γεωπάρκα. Αγγελική Καμπάνη Βασιλική Καμπάνη Μαρία Καλέλλη Δέσποινα Πάνου Ευρωπαϊκά Γεωπάρκα Αγγελική Καμπάνη Βασιλική Καμπάνη Μαρία Καλέλλη Δέσποινα Πάνου Γεωπάρκο Ένα «Γεωπάρκο» είναι: μια περιοχή με καθορισμένα όρια, η οποία συνδυάζει μνημεία σημαντικής γεωλογικής αξίας καθώς

Διαβάστε περισσότερα

Προστασίας και Καταγραφής της Γεωλογικής κληρονομίας κατά την εκπόνηση ΜΓΚ. Δυνατότητες

Προστασίας και Καταγραφής της Γεωλογικής κληρονομίας κατά την εκπόνηση ΜΓΚ. Δυνατότητες Δυνατότητες Προστασίας και Καταγραφής της Γεωλογικής κληρονομίας κατά την εκπόνηση ΜΓΚ Χαράλαμπος Φασουλάς Υπεύθ. Τμ. Γεωποικιλότητας, ΜΦΙΚ Υπεύθ. Γεωπάρκου Ψηλορείτη Συντονιστής Ελληνικού Φόρουμ Γεωπάρκων

Διαβάστε περισσότερα

3.1 Íá âñåèåß ôï ðåäßï ïñéóìïý ôçò óõíüñôçóçò f: 4 x. (iv) f(x, y, z) = sin x 2 + y 2 + 3z Íá âñåèïýí ôá üñéá (áí õðüñ ïõí): lim

3.1 Íá âñåèåß ôï ðåäßï ïñéóìïý ôçò óõíüñôçóçò f: 4 x. (iv) f(x, y, z) = sin x 2 + y 2 + 3z Íá âñåèïýí ôá üñéá (áí õðüñ ïõí): lim 3.1 Íá âñåèåß ôï ðåäßï ïñéóìïý ôçò óõíüñôçóçò f: 4 x (i) f(x, y) = sin 1 2 (x + y) (ii) f(x, y) = y 2 + 3 (iii) f(x, y, z) = 25 x 2 y 2 z 2 (iv) f(x, y, z) = z +ln(1 x 2 y 2 ) 3.2 (i) óôù f(x, y, z) =

Διαβάστε περισσότερα

B i o f l o n. Ãéá åöáñìïãýò ìåôáöïñüò çìéêþí

B i o f l o n. Ãéá åöáñìïãýò ìåôáöïñüò çìéêþí B i o f l o n Ãéá åöáñìïãýò ìåôáöïñüò çìéêþí Ç åôáéñåßá Aflex, ç ïðïßá éäñýèçêå ôï 1973, Þôáí ç ðñþôç ðïõ ó åäßáóå ôïí åýêáìðôï óùëþíá PTFE ãéá ôç ìåôáöïñü çìéêþí õãñþí ðñßí áðü 35 ñüíéá. Ï åëéêïåéäþò

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΩΠΑΡΚΟ ΛΕΣΒΟΥ. Ένταξη ολόκληρης της Λέσβου στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO και το Δίκτυο Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΩΠΑΡΚΟ ΛΕΣΒΟΥ. Ένταξη ολόκληρης της Λέσβου στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO και το Δίκτυο Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΩΠΑΡΚΟ ΛΕΣΒΟΥ Ένταξη ολόκληρης της Λέσβου στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO και το Δίκτυο Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων Στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της Unesco και το Δίκτυο Ευρωπαϊκών

Διαβάστε περισσότερα

3524 ÅÖÇÌÅÑÉÓ ÔÇÓ ÊÕÂÅÑÍÇÓÅÙÓ (ÔÅÕ ÏÓ ÄÅÕÔÅÑÏ)

3524 ÅÖÇÌÅÑÉÓ ÔÇÓ ÊÕÂÅÑÍÇÓÅÙÓ (ÔÅÕ ÏÓ ÄÅÕÔÅÑÏ) F ÅÖÇÌÅÑÉÓ ÔÇÓ ÊÕÂÅÑÍÇÓÅÙÓ ÔÇÓ ÅËËÇÍÉÊÇÓ ÄÇÌÏÊÑÁÔÉÁÓ 3523 ÔÅÕ ÏÓ ÄÅÕÔÅÑÏ Áñ. Öýëëïõ 252 28 Öåâñïõáñßïõ 2002 ÁÐÏÖÁÓÅÉÓ Áñéè. 19306/Ã2 ÐñïãñÜììáôá Óðïõäþí Ôå íéêþí Åðáããåëìáôéêþí Åêðáéäåõôçñßùí (Ô.Å.Å.).

Διαβάστε περισσότερα

ÓõíåñãÜæïìáé ìå ôïõò Üëëïõò

ÓõíåñãÜæïìáé ìå ôïõò Üëëïõò Åíüôçôá 3ç ÓõíåñãÜæïìáé ìå ôïõò Üëëïõò -Óõíåñãáóßá ìå ôïõò Üëëïõò- 49 4.3.1 Äéä. óôü ïò: Íá óõíåñãüæåôáé ìå ôá ðñüóùðá ôçò ïéêïãýíåéáò. Äñáóôçñéüôçôá: ÊïéíùíéêÝò äåîéüôçôåò óôï ðëáßóéï ôçò ïéêïãýíåéáò.

Διαβάστε περισσότερα

ËÁÕÑÉÏ. ÏÉ ÄÕÏ ÅÐÏ ÅÓ ÅÍÏÓ ÌÅÔÁËËÅÕÔÉÊÏÕ ÔÏÐÏÕ LAVRION, THE TWO ERAS OF A MINING LANDSCAPE LAURION, LES DEUX ERES D UN LIEU MINIER

ËÁÕÑÉÏ. ÏÉ ÄÕÏ ÅÐÏ ÅÓ ÅÍÏÓ ÌÅÔÁËËÅÕÔÉÊÏÕ ÔÏÐÏÕ LAVRION, THE TWO ERAS OF A MINING LANDSCAPE LAURION, LES DEUX ERES D UN LIEU MINIER ICOMOS ÄÉÅÈÍÅÓ ÓÕÌÂÏÕËÉÏ ÌÍÇÌÅÉÙÍ & ÔÏÐÏÈÅÓÉÙÍ ÅËËÇÍÉÊÏ ÔÌÇÌÁ ICOMOS INTERNATIONAL COUNCIL ON MONUMENTS AND SITES TICCIH THE INTERNATIONAL COMMITEE FOR THE CONSERVATION OF THE INDUSTRIAL HERITAGE GREEK

Διαβάστε περισσότερα

ÓÕÍÄÕÁÓÔÉÊÇ É, ÓÅÐÔÅÌÂÑÉÏÓ ÏÌÁÄÁ ÈÅÌÁÔÙÍ Á

ÓÕÍÄÕÁÓÔÉÊÇ É, ÓÅÐÔÅÌÂÑÉÏÓ ÏÌÁÄÁ ÈÅÌÁÔÙÍ Á ÓÕÍÄÕÁÓÔÉÊÇ É, ÓÅÐÔÅÌÂÑÉÏÓ 2008 - ÏÌÁÄÁ ÈÅÌÁÔÙÍ Á ÈÝìá. Èåùñïýìå ôï óýíïëï Ω {; 2; ; 2008}. (á ( âáèìüò Ðüóåò åßíáé ïé ìåôáèýóåéò ôùí óôïé åßùí ôïõ Ω óôéò ïðïßåò ôï óôïé åßï âñßóêåôáé óå êüðïéá áðü ôéò

Διαβάστε περισσότερα

ÓÕÍÄÕÁÓÔÉÊÇ É, ÓÅÐÔÅÌÂÑÉÏÓ ÏÌÁÄÁ ÈÅÌÁÔÙÍ B

ÓÕÍÄÕÁÓÔÉÊÇ É, ÓÅÐÔÅÌÂÑÉÏÓ ÏÌÁÄÁ ÈÅÌÁÔÙÍ B ÓÕÍÄÕÁÓÔÉÊÇ É, ÓÅÐÔÅÌÂÑÉÏÓ 2008 - ÏÌÁÄÁ ÈÅÌÁÔÙÍ B ÈÝìá. Èåùñïýìå ôï óýíïëï Ω {; 2; ; 2008}. (á ( âáèìüò Ðüóåò åßíáé ïé ìåôáèýóåéò ôùí óôïé åßùí ôïõ Ω óôéò ïðïßåò ôá Üñôéá óôïé åßá êáôáëáìâüíïõí ôéò ôåëåõôáßåò

Διαβάστε περισσότερα

ÌÏÕÓÅÉÏ ÖÕÓÉÊÇÓ ÉÓÔÏÑÉÁÓ ÁÐÏËÉÈÙÌÅÍÏÕ ÄÁÓÏÕÓ ËÅÓÂÏÕ ÅÔÏÓ

ÌÏÕÓÅÉÏ ÖÕÓÉÊÇÓ ÉÓÔÏÑÉÁÓ ÁÐÏËÉÈÙÌÅÍÏÕ ÄÁÓÏÕÓ ËÅÓÂÏÕ ÅÔÏÓ ÌÏÕÓÅÉÏ ÖÕÓÉÊÇÓ ÉÓÔÏÑÉÁÓ ÁÐÏËÉÈÙÌÅÍÏÕ ÄÁÓÏÕÓ ËÅÓÂÏÕ ÓÙÌÁÔÅÉÏ ÏÉ ÖÉËÏÉ ÔÏÕ ÁÐÏËÉÈÙÌÅÍÏÕ ÄÁÓÏÕÓ ËÅÓÂÏÕ ÅÔÏÓ 10 ï ÔÅÕ ÏÓ 22 1.000.000 επισκέπτες στο Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου ΣΕΚΟ Α Ϊ Έτος 10 ο Τεύχος 22 Έκδοση:

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Τροποποίηση κατηγοριών στα εγκεκριµένα ενιαία τιµολόγια εργασιών για έργα οδοποιϊας.

ΘΕΜΑ: Τροποποίηση κατηγοριών στα εγκεκριµένα ενιαία τιµολόγια εργασιών για έργα οδοποιϊας. ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 5 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 23 Φεβρουαρίου 2005 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕ.ΧΩ..Ε. Αρ.Πρωτ. 17α/10/22/ΦΝ 437 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜ. ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΠΡΟΓ/ΤΟΣ /ΝΣΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΣΥΝΤ/ΣΜΟΥ &

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή.. 4. Εκπαιδευτικά Προγράμματα σχολικών μονάδων.. 5. Θεματικά Εκπαιδευτικά Προγράμματα 9

Εισαγωγή.. 4. Εκπαιδευτικά Προγράμματα σχολικών μονάδων.. 5. Θεματικά Εκπαιδευτικά Προγράμματα 9 Εκπαιδευτικά Προγράμματα Απολογισμός Σχολικό έτος 2010-2011 Σίγρι, Σεπτέμβριος 2011 Περιεχόμενα Εισαγωγή.. 4 Εκπαιδευτικά Προγράμματα σχολικών μονάδων.. 5 Θεματικά Εκπαιδευτικά Προγράμματα 9 «πλανήτη μας

Διαβάστε περισσότερα

ATHINA COURT. ÐïëõôåëÞ Äéáìåñßóìáôá

ATHINA COURT. ÐïëõôåëÞ Äéáìåñßóìáôá ATHINA COURT ÐïëõôåëÞ Äéáìåñßóìáôá ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΑΘΗΝΑ Το συγκρότημα διαμερισμάτων AΘΗΝΑ βρίσκεται σε μια ήσυχη περιοχή στην Έγκωμη, Γωνία Γρηγόρη Αυξεντίου & Αρχιεπισκόπου Λεοντίου και αποτελείται

Διαβάστε περισσότερα

Ó ÅÄÉÁÓÌÏÓ - ÊÁÔÁÓÊÅÕÇ ÓÔÏÌÉÙÍ & ÅÉÄÉÊÙÍ ÅÎÁÑÔÇÌÁÔÙÍ ÊËÉÌÁÔÉÓÌÏÕ V X

Ó ÅÄÉÁÓÌÏÓ - ÊÁÔÁÓÊÅÕÇ ÓÔÏÌÉÙÍ & ÅÉÄÉÊÙÍ ÅÎÁÑÔÇÌÁÔÙÍ ÊËÉÌÁÔÉÓÌÏÕ V X V X A B+24 AEROGRAMÌI Ïé äéáóôüóåéò ôùí óôïìßùí ôçò óåéñüò Å öáßíïíôáé óôï ðáñáêüôù ó Þìá. Áíôßóôïé á, ïé äéáóôüóåéò ôùí óôïìßùí ôçò óåéñüò ÂÔ öáßíïíôáé óôï Ó Þìá Å. Ãéá ôïí ðñïóäéïñéóìü ôçò ðáñáããåëßáò

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΙΣΗΓΗΣΕΩΝ. 2 ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΙΣΗΓΗΣΕΩΝ. 2 ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ICOMOS ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΣΙΩΝ 2 ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

16. ÌåëÝôç ôùí óõíáñôþóåùí y=çìx, y=óõíx êáé ôùí ìåôáó çìáôéóìþí ôïõò.

16. ÌåëÝôç ôùí óõíáñôþóåùí y=çìx, y=óõíx êáé ôùí ìåôáó çìáôéóìþí ôïõò. 55 16. ÌåëÝôç ôùí óõíáñôþóåùí y=çìx, y=óõíx êáé ôùí ìåôáó çìáôéóìþí ôïõò. A ÌÝñïò 1. Íá êáôáóêåõüóåéò óôï Function Probe ôç ãñáöéêþ ðáñüóôáóç ôçò y=çìx. Óôïí ïñéæüíôéï Üîïíá íá ïñßóåéò êëßìáêá áðü ôï -4ð

Διαβάστε περισσότερα

Ôï Ìïõóåßï ÖõóéêÞò Éóôïñßáò ÁðïëéèùìÝíïõ ÄÜóïõò ËÝóâïõ, óôá ðëáßóéá ôùí åêäçëþóåùí ðïõ äéïñãáíþíåé óôçí ðåñéï Þ ôïõ ÁðïëéèùìÝíïõ ÄÜóïõò ËÝóâïõ -

Ôï Ìïõóåßï ÖõóéêÞò Éóôïñßáò ÁðïëéèùìÝíïõ ÄÜóïõò ËÝóâïõ, óôá ðëáßóéá ôùí åêäçëþóåùí ðïõ äéïñãáíþíåé óôçí ðåñéï Þ ôïõ ÁðïëéèùìÝíïõ ÄÜóïõò ËÝóâïõ - Ôï Ìïõóåßï ÖõóéêÞò Éóôïñßáò ÁðïëéèùìÝíïõ ÄÜóïõò ËÝóâïõ, óôá ðëáßóéá ôùí åêäçëþóåùí ðïõ äéïñãáíþíåé óôçí ðåñéï Þ ôïõ ÁðïëéèùìÝíïõ ÄÜóïõò ËÝóâïõ - Ðáãêüóìéïõ ÃåùðÜñêïõ UNESCO, óáò ðñïóêáëåß íá ðáñáêïëïõèþóåôå

Διαβάστε περισσότερα

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 28 ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 ΑΠΟ ΤΟ 2 Ο ΓΕ.Λ. ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 28 ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 ΑΠΟ ΤΟ 2 Ο ΓΕ.Λ. ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 28 ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 ΑΠΟ ΤΟ 2 Ο ΓΕ.Λ. ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Τη φετινή χρονιά 2018-2019, ο Σύλλογος διδασκόντων του 2 ου ΓΕ.Λ. Αγίου Δημητρίου αποφάσισε να τιμήσει το ηρωικό «ΟΧΙ» του λαού μας και

Διαβάστε περισσότερα

Θέλετε να διαθέσετε ένα αρχείο στο διαδίκτυο;

Θέλετε να διαθέσετε ένα αρχείο στο διαδίκτυο; Θέλετε να διαθέσετε ένα αρχείο στο διαδίκτυο; Θέλετε να διαθέσετε ένα αρχείο στο διαδίκτυο; Ένας σύντομος οδηγός για να σας διευκολύνει στη λήψη αποφάσεων για τη διάθεση του αρχείου σας σε αποθετήριο του

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη Περίπτωσης Νέο Μουσείο Ακρόπολης

Μελέτη Περίπτωσης Νέο Μουσείο Ακρόπολης Μελέτη Περίπτωσης Νέο Μουσείο Ακρόπολης Μελέτη Περίπτωσης Νέο Μουσείο Ακρόπολης Χαρακτηριστικό Παράδειγµα της Πολιτιστικής Πολιτικής της Ελλάδας Γενικές Αρχές: Α. Η πολιτιστική πολιτική της χώρας µπορεί

Διαβάστε περισσότερα

2.4 ñçóéìïðïéþíôáò ôïí êáíüíá áëõóßäáò íá âñåèåß ç dr

2.4 ñçóéìïðïéþíôáò ôïí êáíüíá áëõóßäáò íá âñåèåß ç dr 2.1 i) Íá âñåèïýí ïé óõíôåôáãìýíåò ôïõ óçìåßïõ óôï ïðïßï ç åõèåßá r = 2 + t)i + 1 2t)j + 3tk ôýìíåé ôï åðßðåäï xz. ii) Íá âñåèïýí ïé óõíôåôáãìýíåò ôïõ óçìåßïõ óôï ïðïßï ç åõèåßá r = ti + 1 + 2t)j 3tk ôýìíåé

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. του Δρ. ΒΕΛΙΤΖΕΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. του Δρ. ΒΕΛΙΤΖΕΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ του Δρ. ΒΕΛΙΤΖΕΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ Ομότιμου Καθηγητή Παλαιοβοτανικής Παλαιοντολογίας Τομέας Ιστορικής Γεωλογίας και Παλαιοντολογίας Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΚΩΔΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΚΩΔΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ Γ. Περιβάλλον ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΚΩΔΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΠΡΒ 1 ΠΡΒ 2 ΠΡΒ 3 «Μες στα στενά σοκάκια της Αρναίας» «Στο Πασχαλίγο Ρομπέν για λίγο» «Νοφαλιάς: Ταξίδι στη φύση και την παράδοση» Έντυπο

Διαβάστε περισσότερα

«Αναδεικνύουμε τον πολιτισμό μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η περίπτωση του Μουσείου Αργυροτεχνίας στα Γιάννενα».

«Αναδεικνύουμε τον πολιτισμό μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η περίπτωση του Μουσείου Αργυροτεχνίας στα Γιάννενα». Τίτλος Εργασίας: «Αναδεικνύουμε τον πολιτισμό μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η περίπτωση του Μουσείου Αργυροτεχνίας στα Γιάννενα». Εκπαιδευτικός: Γεωργία Πάνου Ambassadors: Ευδοξία Σακελλαροπούλου - Γεωργία

Διαβάστε περισσότερα

Ψηφιακή Χίµαιρα A CREATIVE PROJECT IN ERMOUPOLIS SEPTEMBER Πανεπιστήµιο Αιγαίου Ινστιτούτο Σύρου HERMeS Aeternus

Ψηφιακή Χίµαιρα A CREATIVE PROJECT IN ERMOUPOLIS SEPTEMBER Πανεπιστήµιο Αιγαίου Ινστιτούτο Σύρου HERMeS Aeternus Ψηφιακή Χίµαιρα A CREATIVE PROJECT IN ERMOUPOLIS 15-30 SEPTEMBER 2018 Πανεπιστήµιο Αιγαίου Ινστιτούτο Σύρου HERMeS Aeternus Η ιδέα 1 Η Ερµούπολη (πόλη του Ερµή, προστάτη του εµπορίου) γνωρίζει αξιοσηµείωτη

Διαβάστε περισσότερα

Τσικολάτας Α. (2010) Κοινωνικο-οικονομική Ανάπτυξη του Δήμου Πρεσπών. Αθήνα GR

Τσικολάτας Α. (2010) Κοινωνικο-οικονομική Ανάπτυξη του Δήμου Πρεσπών. Αθήνα GR Τσικολάτας Α. (2010) Κοινωνικο-οικονομική Ανάπτυξη του Δήμου Πρεσπών. Αθήνα tsikolatas@gmail.com 27 Απριλίου 2010 Η ομάδα μας Οκτώ επιλεγμένοι μεταπτυχιακοί φοιτητές Διαφορετικά πανεπιστήμια με ποικίλο

Διαβάστε περισσότερα

ENOTHTA 1: ΧΑΡΤΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΘΕΩΡΙΑΣ

ENOTHTA 1: ΧΑΡΤΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΘΕΩΡΙΑΣ 1 ENOTHTA 1: ΧΑΡΤΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΘΕΩΡΙΑΣ Μάθημα 1: Οι έννοιες και θέση 1. Τι ονομάζεται σχετική θέση ενός τόπου; Να δοθεί ένα παράδειγμα. Πότε ο προσδιορισμός της σχετικής θέσης

Διαβάστε περισσότερα

ÅÍÏÔÇÔÁ 5ç ÔÁ Ó ÇÌÁÔÁ

ÅÍÏÔÇÔÁ 5ç ÔÁ Ó ÇÌÁÔÁ Ενότητα 5 Μάθημα 38 Ο κύκλος 1. Ná êáôáíïþóïõí ôçí Ýííïéá ôïõ êýêëïõ. 2. Ná ìüèïõí íá ñùôïýí êáé íá áðáíôïýí ó åôéêü ìå ôïí êýêëï. 1. Íá ðáßîïõí êáé íá ôñáãïõäþóïõí ôï «Ãýñù-ãýñù üëïé» êáé «To ìáíôçëüêé».

Διαβάστε περισσότερα

Η σχέση και η αλληλεπίδραση της ΚΔΒΚ με τους επιστημονικούς φορείς της περιοχής

Η σχέση και η αλληλεπίδραση της ΚΔΒΚ με τους επιστημονικούς φορείς της περιοχής Η σχέση και η αλληλεπίδραση της ΚΔΒΚ με τους επιστημονικούς φορείς της περιοχής ημήτριος Μαυροματίδης, Πρόεδρος ιοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ/Τ Μ Παρασκευή Χριστοπούλου, Πρόεδρος Αντιπροσωπείας ΤΕΕ/Τ Μ Forum

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΩΠΑΡΚΑ ΓΕΩΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΓΕΩΤΟΥΡΙΣΜΟΣ (E.Μωραΐτη)

ΓΕΩΠΑΡΚΑ ΓΕΩΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΓΕΩΤΟΥΡΙΣΜΟΣ (E.Μωραΐτη) ΓΕΩΠΑΡΚΑ ΓΕΩΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΓΕΩΤΟΥΡΙΣΜΟΣ (E.Μωραΐτη) Ιστορική αναδρομή Η προστασία γεωλογικών και γεωμορφολογικών σχηματισμών και τοπίων ξεκίνησε από το 19ο αιώνα: 1819 Εδιμβούργο Σκοτίας, νομική προστασία για

Διαβάστε περισσότερα

PLANT-NET CY LIFE+08 NAT/CY/000453. 3 η Συνάντηση Συμβουλίου Ενδιαφερόμενων Φορέων του Έργου PLANT-NET CY 18/01/12

PLANT-NET CY LIFE+08 NAT/CY/000453. 3 η Συνάντηση Συμβουλίου Ενδιαφερόμενων Φορέων του Έργου PLANT-NET CY 18/01/12 PLANT-NET CY LIFE+08 NAT/CY/000453 3 η Συνάντηση Συμβουλίου Ενδιαφερόμενων Φορέων του Έργου PLANT-NET CY 18/01/12 Διάρκεια: 01/01/10-30/06/13 Συνεργαζόμενοι φορείς: Τμήμα Περιβάλλοντος Πανεπιστήμιο Frederick

Διαβάστε περισσότερα

Κίνδυνοι στο facebook WebQuest Description Grade Level Curriculum Keywords

Κίνδυνοι στο facebook WebQuest Description Grade Level Curriculum Keywords &#922&#943&#957&#948&#965&#957&#959&#953 &#963&#964&#959 facebook WebQuest Description: &#932&#959 Facebook &#949&#943&#957&#945&#953 &#941&#957&#945&#962 &#953&#963&#964&#959&#967&#974&#961&#959&#962

Διαβάστε περισσότερα

ÂÉÏËÏÃÉÁ ÄÉÄÁÊÔÉÊÅÓ ÐÑÏÓÅÃÃÉÓÅÉÓ ÓÔÇ ÃÅÍÉÊÇÓ ÐÁÉÄÅÉÁÓ ÔÇÓ Ã ËÕÊÅÉÏÕ ÄÉÄÁÊÔÉÊÅÓ ÐÑÏÓÅÃÃÉÓÅÉÓ ÓÔÇ ÂÉÏËÏÃÉÁ ÃÅÍÉÊÇÓ ÐÁÉÄÅÉÁÓ Ã ËÕÊÅÉÏÕ

ÂÉÏËÏÃÉÁ ÄÉÄÁÊÔÉÊÅÓ ÐÑÏÓÅÃÃÉÓÅÉÓ ÓÔÇ ÃÅÍÉÊÇÓ ÐÁÉÄÅÉÁÓ ÔÇÓ Ã ËÕÊÅÉÏÕ ÄÉÄÁÊÔÉÊÅÓ ÐÑÏÓÅÃÃÉÓÅÉÓ ÓÔÇ ÂÉÏËÏÃÉÁ ÃÅÍÉÊÇÓ ÐÁÉÄÅÉÁÓ Ã ËÕÊÅÉÏÕ ÊÜèå åíüôçôá ðåñéëáìâüíåé: ÐëÞñç áíüëõóç ôçò èåùñßáò, ç ïðïßá óõíïäåýåôáé ìå åéêüíåò, ó Þìáôá êáé äéáãñüììáôá ãéá ôçí êáëýôåñç êáôáíüçóç ÊñéôÞñéá áîéïëüãçóçò ÈÝìáôá ðáíåëëáäéêþí åîåôüóåùí ðñïçãïýìåíùí

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΗΜΕΡΟ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. Αναστολή λειτουργίας των δήμων στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΙΗΜΕΡΟ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. Αναστολή λειτουργίας των δήμων στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου 2012 ΔΙΗΜΕΡΟ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Αναστολή λειτουργίας των δήμων στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου 2012 Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου, Πανελλαδική Συγκέντρωση στη Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11.00 π.μ. Πορεία

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ : ΑΣΠΡΟΝΗΣΟΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ : ΑΣΠΡΟΝΗΣΟΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ : ΑΣΠΡΟΝΗΣΟΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ 1. ΩΡΑ Η επίσημη ώρα για τον αγώνα "ΑΣΠΡΟΝΗΣΟΣ 2007" είναι 9η του αστεροσκοπείου Αθηνών. Η πληροφόρηση γίνεται με τηλεφωνική κλήση του αριθμού 141. 2. ΠΡΟΓΝΩΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ÌÅÑÏÓ 3 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ÁÐÁÉÔÇÓÅÙÍ ÕÐÇÑÅÓÉÙÍ. Υπηρεσίες Ιατρικής Πληροφορικής και Τηλεϊατρικής 9 ÂÁÓÉÊÅÓ ÊÁÔÅÕÈÕÍÓÅÉÓ

ÌÅÑÏÓ 3 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ÁÐÁÉÔÇÓÅÙÍ ÕÐÇÑÅÓÉÙÍ. Υπηρεσίες Ιατρικής Πληροφορικής και Τηλεϊατρικής 9 ÂÁÓÉÊÅÓ ÊÁÔÅÕÈÕÍÓÅÉÓ 138 Υπηρεσίες Ιατρικής Πληροφορικής και Τηλεϊατρικής ÌÅÑÏÓ 3 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗΣ 9 ÂÁÓÉÊÅÓ ÊÁÔÅÕÈÕÍÓÅÉÓ 10 ÌÏÍÔÅËÏ ÁÐÏÔÉÌÇÓÇÓ ÔÙÍ ÁÐÁÉÔÇÓÅÙÍ 11 ÔÏÌÅÉÓ ÅÖÁÑÌÏÃÇÓ ÔÙÍ ÕÐÇÑÅÓÉÙÍ 139

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Το έργο υλοποιείται με δωρεά από το ΕΠΜ_2014 Εκπαιδευτικό Έργο «Το Κινητό Μουσείο»

Διαβάστε περισσότερα

ÓÕÍÈÇÊÇ ÁÌÅÔÁÈÅÔÏÔÇÔÁÓ ÓÕÓÔÇÌÁÔÏÓ ÔÏÉ ÙÌÁÔÙÍ ÐÁÑÁÑÔÇÌÁ Â

ÓÕÍÈÇÊÇ ÁÌÅÔÁÈÅÔÏÔÇÔÁÓ ÓÕÓÔÇÌÁÔÏÓ ÔÏÉ ÙÌÁÔÙÍ ÐÁÑÁÑÔÇÌÁ Â ÓÕÍÈÇÊÇ ÁÌÅÔÁÈÅÔÏÔÇÔÁÓ ÓÕÓÔÇÌÁÔÏÓ ÔÏÉ ÙÌÁÔÙÍ ÐÁÑÁÑÔÇÌÁ Â ÐÁÑÁÑÔÇÌÁ Â 464 ÅÊÙÓ 000 - Ó ÏËÉÁ ÓÕÍÈÇÊÇ ÁÌÅÔÁÈÅÔÏÔÇÔÁÓ ÓÕÓÔÇÌÁÔÏÓ ÔÏÉ ÙÌÁÔÙÍ Â.1 ÁÓÕÌÌÅÔÑÏ ÓÕÓÔÇÌÁ Η N / ( 0. + 0.1 η) 0.6 ν ν, η 3, η > 3...

Διαβάστε περισσότερα

Αφίσα με μήνυμα Ολυμπισμού

Αφίσα με μήνυμα Ολυμπισμού Ημερολόγιο 2 0 0 4 Αφίσα με μήνυμα Ολυμπισμού Αφίσα με μήνυμα Ολυμπισμού Áößóá, ëýîç ãáëëéêþ, ðïõ óçìáßíåé êáôü êõñéïëåîßá ôïé ïêüëëçìá. íá ìåãüëï êïììüôé áñôß, Ýíôõðï, ìå åéêáóôéêü áñáêôþñá, åìöáíýò êáé

Διαβάστε περισσότερα

(Á 154). Amitraz.

(Á 154). Amitraz. ÅÖÇÌÅÑÉÓ ÔÇÓ ÊÕÂÅÑÍÇÓÅÙÓ (ÔÅÕ ÏÓ ÄÅÕÔÅÑÏ) 13641 ñèñï 4 (Üñèñï 3 ôçò Ïäçãßáò 2001/99/ÅÊ) Ïé äéáôüîåéò ôçò ðáñïýóáò áðüöáóçò éó ýïõí áðü ôçí 1ç Éïõëßïõ 2002. Ç ðáñïýóá áðüöáóç íá äçìïóéåõèåß óôçí Åöçìåñßäá

Διαβάστε περισσότερα

Θεματική Προσέγγιση: 13 Οκτωβρίου: Διεθνής Ημέρα Μείωσης των Φυσικών Καταστροφών έως

Θεματική Προσέγγιση: 13 Οκτωβρίου: Διεθνής Ημέρα Μείωσης των Φυσικών Καταστροφών έως 7ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης. Ολοήμερο Τμήμα. Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί: Χατζηγιάννη Ευανθία, Σουλιώτη Ιουλία, Σκαπέρδα Κωνσταντία Θεματική Προσέγγιση: 13 Οκτωβρίου: Διεθνής Ημέρα Μείωσης των Φυσικών Καταστροφών.

Διαβάστε περισσότερα

6936 ÅÖÇÌÅÑÉÓ ÔÇÓ ÊÕÂÅÑÍÇÓÅÙÓ (ÔÅÕ ÏÓ ÄÅÕÔÅÑÏ)

6936 ÅÖÇÌÅÑÉÓ ÔÇÓ ÊÕÂÅÑÍÇÓÅÙÓ (ÔÅÕ ÏÓ ÄÅÕÔÅÑÏ) F ÅÖÇÌÅÑÉÓ ÔÇÓ ÊÕÂÅÑÍÇÓÅÙÓ ÔÇÓ ÅËËÇÍÉÊÇÓ ÄÇÌÏÊÑÁÔÉÁÓ 6935 ÔÅÕ ÏÓ ÄÅÕÔÅÑÏ Áñ. Öýëëïõ 432 17 Áðñéëßïõ 2001 ÁÐÏÖÁÓÅÉÓ Áñéè. 91496 Áíþôáôá ¼ñéá ÕðïëåéììÜôùí, MRLs, Öõôïðñïóôáôåõôéêþí Ðñïúüíôùí åðß êáé åíôüò

Διαβάστε περισσότερα

å) Íá âñåßôå ôï äéüóôçìá ðïõ äéáíýåé ôï êéíçôü êáôü ôï ñïíéêü äéüóôçìá áðü ôï ðñþôï Ýùò ôï Ýâäïìï äåõôåñüëåðôï ôçò êßíçóþò ôïõ.

å) Íá âñåßôå ôï äéüóôçìá ðïõ äéáíýåé ôï êéíçôü êáôü ôï ñïíéêü äéüóôçìá áðü ôï ðñþôï Ýùò ôï Ýâäïìï äåõôåñüëåðôï ôçò êßíçóþò ôïõ. ÌÁÈÇÌÁÔÉÊÁ ÃÅÍÉÊÇÓ ÐÁÉÄÅÉÁÓ Ã ËÕÊÅÉÏÕ È Å Ì Á 1 ï 3 ï Ä É Á Ã Ù Í É Ó Ì Á á êéçôü êéåßôáé ðüù óôï Üîïá x~x. Ç èýóç ôïõ êüèå ñïéêþ óôéãìþ t äßåôáé áðü ôç 3 óõüñôçóç x(t) = t 1t + 60t + 1, üðïõ ôï t ìåôñéýôáé

Διαβάστε περισσότερα

Δ/νση: Αγ. Αλεξίου 35, 250 01 Καλάβρυτα Τηλ. Επικοινωνίας: 26920 29140, Φαξ: 26920 29141 e-mail: fdxb@otenet.gr Web site: http://www.fdchelmos.

Δ/νση: Αγ. Αλεξίου 35, 250 01 Καλάβρυτα Τηλ. Επικοινωνίας: 26920 29140, Φαξ: 26920 29141 e-mail: fdxb@otenet.gr Web site: http://www.fdchelmos. Το έργο και οι δράσεις του Φ.Δ. Χελμού- Βουραϊκού για την προστασία και διαχείριση του Εθνικού Πάρκου Κουμούτσου Ελένη, Περιβαλλοντολόγος MSc, Συντονίστρια Έργου Δ/νση: Αγ. Αλεξίου 35, 250 01 Καλάβρυτα

Διαβάστε περισσότερα

Á~/99) , Ã2/2864/ êáé Ã2/3850/

Á~/99) , Ã2/2864/ êáé Ã2/3850/ F ÅÖÇÌÅÑÉÓ ÔÇÓ ÊÕÂÅÑÍÇÓÅÙÓ ÔÇÓ ÅËËÇÍÉÊÇÓ ÄÇÌÏÊÑÁÔÉÁÓ 22635 ÔÅÕ ÏÓ ÄÅÕÔÅÑÏ Áñ. Öýëëïõ 1667 13 Äåêåìâñßïõ 2001 ÁÐÏÖÁÓÅÉÓ Áñéè. Ã2/5157 ãêñéóç ÐñïãñáììÜôùí Óðïõäþí ôïõ ÔïìÝá Ïéêïíïìßáò - Äéïßêçóçò. Ï ÕÐÏÕÑÃÏÓ

Διαβάστε περισσότερα

ÐÉÍÁÊÅÓ ÔÉÌÙÍ ÁÍÔÉÊÅÉÌÅÍÉÊÙÍ ÁÎÉÙÍ

ÐÉÍÁÊÅÓ ÔÉÌÙÍ ÁÍÔÉÊÅÉÌÅÍÉÊÙÍ ÁÎÉÙÍ ÕÐÏÕÑÃÅÉÏ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ÏÉÊÏÍÏÌÉÊÙÍ ÃÅÍÉÊÇ ÄÉÅÕÈÕÍÓÇ ÄÇÌÏÓÉÁÓ ÐÅÑÉÏÕÓÉÁÓ & ÅÈÍÉÊÙÍ ÊËÇÑÏÄÏÔÇÌÁÔÙÍ ÄÉÅÕÈÕÍÓÇ ÔÅ ÍÉÊÙÍ ÕÐÇÑÅÓÉÙÍ & ÓÔÅÃÁÓÇÓ ÔÌÇÌÁ ÁÍÔÉÊÅÉÌÅÍÉÊÏÕ ÐÑÏÓÄÉÏÑÉÓÌÏÕ ÖÏÑÏËÏÃÇÔÅÁÓ ÁÎÉÁÓ ÁÊÉÍÇÔÙÍ

Διαβάστε περισσότερα

e-book ΚΩΔ. ΤΙΤΛΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ Λ. Τ.

e-book ΚΩΔ. ΤΙΤΛΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ Λ. Τ. A' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΩΔ. ΤΙΤΛΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ Λ. Τ. ΚΩΔ. Λ. Τ. Α. ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚA 6488 Ομήρου Οδύσσεια, Α Γυμνασίου A. Παπαγεωργίου 22,21 7632 8,00 7287 Ομήρου Οδύσσεια, Α Γυμνασίου A. Παπαγεωργίου 15,14 (συντομευμένη

Διαβάστε περισσότερα

Καλωσήρθατε στο «Βιβλιομουσείο», ένα μουσείο πάντα ανοιχτό που χωράει στη βιβλιοθήκη σας

Καλωσήρθατε στο «Βιβλιομουσείο», ένα μουσείο πάντα ανοιχτό που χωράει στη βιβλιοθήκη σας Καλωσήρθατε στο «Βιβλιομουσείο», ένα μουσείο πάντα ανοιχτό που χωράει στη βιβλιοθήκη σας ΜΑΪΟΥ 20, 2019 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ «ΒΙΒΛΙΟΜΟΥΣΕΙΟ», ΕΝΑ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΝΤΑ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΟΥ ΧΩΡΑΕΙ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΡΙΦΟΣ ΣΕΡΙΦΟΥ ΓΑΛΑΝΗΣ

ΣΕΡΙΦΟΣ ΣΕΡΙΦΟΥ ΓΑΛΑΝΗΣ ΔΗΜΟΣ: ΣΕΡΙΦΟΣ ΣΕΡΙΦΟΥ ΓΑΛΑΝΗΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ÏÉÊÉÓÌÏÓ ÐÑÏÓÏ Ç: ÄåäïìÝíïõ üôé ðñüêåéôáé ãéá ðáñáäïóéáêü ïéêéóìü, ãéá ôïí õðïëïãéóìü ôçò áîßáò ôùí áêéíþôùí äåí åöáñìüæïíôáé ïé óõíôåëåóôýò ðñüóïøçò:

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση του Απολιθωµένου άσους Λέσβου στο Messel της Γερµανίας

Έκθεση του Απολιθωµένου άσους Λέσβου στο Messel της Γερµανίας ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟΥ ΑΣΟΥΣ ΛΕΣΒΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟΥ ΑΣΟΥΣ ΛΕΣΒΟΥ ΕΤΟΣ 13 ο ΤΕΥΧΟΣ 29 Έκθεση του Απολιθωµένου άσους Λέσβου στο Messel της Γερµανίας Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Διαβάστε περισσότερα

Φυσικό Πάρκο Ψηλορείτη

Φυσικό Πάρκο Ψηλορείτη Φυσικό Πάρκο Ψηλορείτη συνοπτική παρουσίαση Δημήτρης Παττακός, Διευθυντής ΑΚΟΜΜ-ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε ΟΤΑ, Δρ Χαρ. Γ. Φασουλάς, επιστημονικός υπεύθυνος ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΨΗΛΟΡΕΙΤΗ Στο Ιδαίον Άντρο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΩΓΕΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: ΟΙΚΙΣΜΟΣ: 1. ΤΙΜΗ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ (Τ.Ο.) Ανάλογα με την Τ.Ζ. και τον Σ.Α.Ο. Βλέπε Πίνακα 1 στις σελίδες 6-7 και 8-9

ΑΝΩΓΕΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: ΟΙΚΙΣΜΟΣ: 1. ΤΙΜΗ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ (Τ.Ο.) Ανάλογα με την Τ.Ζ. και τον Σ.Α.Ο. Βλέπε Πίνακα 1 στις σελίδες 6-7 και 8-9 3ÍÏÌÏÓ ÑÅÈÕÌÍÇÓ ΑΝΩΓΕΙΩΝ ΑΝΩΓΕΙΩΝ 1 ΤΙΜΗ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ (ΤΟ) Ανάλογα με την ΤΖ και τον ΣΑΟ Βλέπε Πίνακα 1 στις σελίδες 6-7 και 8-9 2 ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ (ΣΟ) Α Ζώνη: 0, 40 ΠΡΟΣΟΧΗ: Για το ΣΟ τελ, βλέπε ορισμό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: Ψ7ΥΣ7ΛΩ-ΡΙ6 INFORMATICS DEVELOPMEN T AGENCY Digitally signed by INFORMATICS DEVELOPMENT AGENCY Date: 2014.08.27 14:58:34 EEST Reason: Location: Athens ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΣ ΑΓΚΑΙΡΙΑΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ÏÉÊÉÓÌÏÓ. 2) Για τουριστικές εγκαταστάσεις και για εγκαταστάσεις οργανισμών κοινής ωφελείας:

ΠΑΡΟΣ ΑΓΚΑΙΡΙΑΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ÏÉÊÉÓÌÏÓ. 2) Για τουριστικές εγκαταστάσεις και για εγκαταστάσεις οργανισμών κοινής ωφελείας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: ΑΓΚΑΙΡΙΑΣ ΑΓΚΑΙΡΙΑΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ÏÉÊÉÓÌÏÓ ÐÑÏÓÏ Ç: ÄåäïìÝíïõ üôé ðñüêåéôáé ãéá ðáñáäïóéáêü ïéêéóìü, ãéá ôïí õðïëïãéóìü ôçò áîßáò ôùí áêéíþôùí äåí åöáñìüæïíôáé ïé óõíôåëåóôýò

Διαβάστε περισσότερα

«Το ΔΑΣΟΣ κάτω από το ΔΡΟΜΟ»

«Το ΔΑΣΟΣ κάτω από το ΔΡΟΜΟ» «Το ΔΑΣΟΣ κάτω από το ΔΡΟΜΟ» ΝΕΑ EYΡHMATA ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ ΚΑΛΛΟΝΗΣ ΣΙΓΡΙΟΥ Mιά νέα μεγάλη έκθεση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου

Διαβάστε περισσότερα

Τεκμηρίωση Ίδρυσης του Εθνικού Δικτύου 1. Σκεπτικό

Τεκμηρίωση Ίδρυσης του Εθνικού Δικτύου 1. Σκεπτικό 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΝΩΓΕΙΩΝ Ταχ. Δ/νση: Ανώγεια Ρεθύμνης Ταχ. Κώδικας:

Διαβάστε περισσότερα

Σειρά «ΘΥΜΗΣΙΣ» : Αρχαίος Ελληνικός Πολιτισμός και Γλώσσα

Σειρά «ΘΥΜΗΣΙΣ» : Αρχαίος Ελληνικός Πολιτισμός και Γλώσσα Σειρά «ΛΟΓΟΜΑΘΕΙΑ+» : Διδασκαλία της Ελληνικής ως Μητρικής Γλώσσας Η «Λογομάθεια+» είναι ένα πολυμεσικό εκπαιδευτικό λογισμικό (σειρά 3 CD-ROM) που καλύπτει το σύνολο των φαινομένων της γραμματικής, του

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. "ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ" Ταχ. Δ/νση : Πιττακού 2-4 & Περιάνδρου Αθήνα Ταχ.Κώδικας : 10558

Διαβάστε περισσότερα

F ÅÖÇÌÅÑÉÓ ÔÇÓ ÊÕÂÅÑÍÇÓÅÙÓ ÔÇÓ ÅËËÇÍÉÊÇÓ ÄÇÌÏÊÑÁÔÉÁÓ 5551 ÔÅÕ ÏÓ ÔÅÔÁÑÔÏ Áñ. Öýëëïõ 647 7 Áõãïýóôïõ 2001 ÐÅÑÉÅ ÏÌÅÍÁ ÁÐÏÖÁÓÅÉÓ Ôñïðïðïßçóç åãêåêñéìýíïõ ó åäßïõ ðüëçò ÄÞìïõ Çñáêëåßïõ, óôçí ðïëåïäïìéêþ åíüôçôá

Διαβάστε περισσότερα

ÐïëëÝò åôáéñßåò ðñïóöýñïõí õðçñåóßåò

ÐïëëÝò åôáéñßåò ðñïóöýñïõí õðçñåóßåò Ferral Ferral Της Πηνελόπης Λεονταρά Σήμανση CE: Πως γίνεται ο έλεγχος της παραγωγικής Ï êáèïñéóìüò ôïõ åëýã ïõ ðáñáãùãþò óå Ýíá êáôáóêåõáóôéêü óýìöùíá ìå ôéò ôå íéêýò ðñïäéáãñáöýò ãéá ôá êïõöþìáôá, óôçí

Διαβάστε περισσότερα

e-book ΚΩΔ. ΤΙΤΛΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ Λ. Τ. ΚΩΔ. Λ. Τ.

e-book ΚΩΔ. ΤΙΤΛΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ Λ. Τ. ΚΩΔ. Λ. Τ. Α' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Α. ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚA Ομήρου Οδύσσεια, Α Γυμνασίου A. Παπαγεωργίου 6488 (αναλυτική έκδοση) 17,90 7632 5,99 7287 (συντομευμένη έκδοση) 15,28 5863 Ηροδότου Ιστορίες, Α Γυμνασίου Α. Κοκοβίνος 19,36

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΓΩΓΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΓΩΓΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΓΩΓΗΣ Ρέθυμνο, 12 Αυγούστου 2013 Δεύτερη Αναγγελία Η Ελληνική Επιστημονική Ένωση

Διαβάστε περισσότερα

ÌÏÕÓÅÉÏ ÖÕÓÉÊÇÓ ÉÓÔÏÑÉÁÓ ÁÐÏËÉÈÙÌÅÍÏÕ ÄÁÓÏÕÓ ËÅÓÂÏÕ ÓÙÌÁÔÅÉÏ ÏÉ ÖÉËÏÉ ÔÏÕ ÁÐÏËÉÈÙÌÅÍÏÕ ÄÁÓÏÕÓ ËÅÓÂÏÕ. ÅÔÏÓ 9 ï ÔÅÕ ÏÓ 19

ÌÏÕÓÅÉÏ ÖÕÓÉÊÇÓ ÉÓÔÏÑÉÁÓ ÁÐÏËÉÈÙÌÅÍÏÕ ÄÁÓÏÕÓ ËÅÓÂÏÕ ÓÙÌÁÔÅÉÏ ÏÉ ÖÉËÏÉ ÔÏÕ ÁÐÏËÉÈÙÌÅÍÏÕ ÄÁÓÏÕÓ ËÅÓÂÏÕ. ÅÔÏÓ 9 ï ÔÅÕ ÏÓ 19 Sekoia 19.qxd 24/12/2009 1:51 Page 1 ÌÏÕÓÅÉÏ ÖÕÓÉÊÇÓ ÉÓÔÏÑÉÁÓ ÁÐÏËÉÈÙÌÅÍÏÕ ÄÁÓÏÕÓ ËÅÓÂÏÕ ÓÙÌÁÔÅÉÏ ÏÉ ÖÉËÏÉ ÔÏÕ ÁÐÏËÉÈÙÌÅÍÏÕ ÄÁÓÏÕÓ ËÅÓÂÏÕ ÅÔÏÓ 9 ï ÔÅÕ ÏÓ 19 Sekoia 19.qxd 24/12/2009 1:52 Page 2 ΣΕΚΟ Α

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΓΕΑ. Γνωριμία με μια πόλη της αρχαίας Αρκαδίας ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΓΕΑ

ΤΕΓΕΑ. Γνωριμία με μια πόλη της αρχαίας Αρκαδίας ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΓΕΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΓΕΑ ΤΕΓΕΑ Γνωριμία με μια πόλη της αρχαίας Αρκαδίας Εύη Αργυροπούλου Αρχαιολόγος MA- Διπλωματούχος ξεναγός Τ: 697.323.2989 email: evan.argyropoulou@gmail.com Στάση 1η Αρχαιολογικό

Διαβάστε περισσότερα

Ç ÅÔÁÉÑÉÁ ÔÁ ÐÑÏÚÏÍÔÁ. Ç åôáéñßá ðáñüãåé, åìðïñåýåôáé êáé åîüãåé ôá ðáñáêüôù ðñïúüíôá:

Ç ÅÔÁÉÑÉÁ ÔÁ ÐÑÏÚÏÍÔÁ. Ç åôáéñßá ðáñüãåé, åìðïñåýåôáé êáé åîüãåé ôá ðáñáêüôù ðñïúüíôá: Ç ÅÔÁÉÑÉÁ Ç åôáéñßá Áöïß ÊÜìôóç ÁÅ éäñýèçêå ôï 1991 ìåôü áðï óõã þíåõóç ôçò åôáéñßáò Ê.ÊÜìôóçò & Óßá ÏÅ êáé ôçò åôáéñßáò Áöïß ÊÜìôóç ÏÅ. äñá ôçò åôáéñßáò åßíáé ç Èåóóáëïíßêç. Ôï äßêôõï ðùëþóåùí ôçò åôáéñßáò

Διαβάστε περισσότερα

Στο πλαίσιο των Αξόνων Προτεραιότητας:

Στο πλαίσιο των Αξόνων Προτεραιότητας: «ΘΑΛΗΣ: Ενίσχυση της Διεπιστημονικής ή και Διιδρυματικής έρευνας και καινοτομίας με δυνατότητα προσέλκυσης ερευνητών υψηλού επιπέδου από το εξωτερικό μέσω της διενέργειας βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας

Διαβάστε περισσότερα

ιαδικασία åãêáôüóôáóçò MS SQL Server, SingularLogic Accountant, SingularLogic Accountant Ìéóèïäïóßá

ιαδικασία åãêáôüóôáóçò MS SQL Server, SingularLogic Accountant, SingularLogic Accountant Ìéóèïäïóßá 1.1 ÃåíéêÝò ðëçñïöïñßåò ãéá ôçí Express Ýêäïóç ôïõ SQL Server... 3 1.2 ÃåíéêÝò ðëçñïöïñßåò ãéá ôçí åãêáôüóôáóç... 3 2.1 ÅãêáôÜóôáóç Microsoft SQL Server 2008R2 Express Edition... 4 2.1 Åíåñãïðïßçóç ôïõ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα επικαιροποίησης γνώσεων αποφοίτων ΑΕΙ στην οργάνωση, διοίκηση τουριστικών επιχειρήσεων και στην προώθηση τουριστικών προορισμών

Πρόγραμμα επικαιροποίησης γνώσεων αποφοίτων ΑΕΙ στην οργάνωση, διοίκηση τουριστικών επιχειρήσεων και στην προώθηση τουριστικών προορισμών ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ Πρόγραμμα επικαιροποίησης γνώσεων αποφοίτων ΑΕΙ στην οργάνωση, διοίκηση τουριστικών επιχειρήσεων και στην προώθηση τουριστικών προορισμών 11 Η Ι ΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

Άτυπες πηγές μάθησης. Μέρος 2 ο : Μελέτη και αξιοποίησή τους από την τυπική εκπαίδευση. Κ. Χαλκιά Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών

Άτυπες πηγές μάθησης. Μέρος 2 ο : Μελέτη και αξιοποίησή τους από την τυπική εκπαίδευση. Κ. Χαλκιά Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών Άτυπες πηγές μάθησης Μέρος 2 ο : Μελέτη και αξιοποίησή τους από την τυπική εκπαίδευση Κ. Χαλκιά Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών 2 Σχολικές επισκέψεις σε οργανωμένους χώρους (μη τυπικές

Διαβάστε περισσότερα

ÅðéóôçìïíéêÞ ÅðéôñïðÞ

ÅðéóôçìïíéêÞ ÅðéôñïðÞ ÅðéóôçìïíéêÞ ÅðéôñïðÞ Ðñüåäñïò: Ìáßç Êïêêßäïõ Áíôéðñüåäñïò: ÆùÞ Äéïíõóßïõ Ðïëýâéïò Áíäñïýôóïò, ÄçìÞôñçò ÁíôùíáêÜêçò, ÐÝôñïò Âïýâáñçò, Åñéöýëç Äáìéáíïý-Ìáñßíç, ÄçìÞôñçò Äéïíõóßïõ, Êùíóôáíôßíá ÄïãÜíç, ÈáíÜóçò

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ NATURAL HISTORY MUSEUM OF CRETE

ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ NATURAL HISTORY MUSEUM OF CRETE ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ NATURAL HISTORY MUSEUM OF CRETE Δρ. Βορεάδου Κατερίνα Υπεύθυνη Εκπαίδευσης ΜΦΙΚ Dr Voreadou Katerina Head of Education NHMC ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ Μουσειοσκευή

Διαβάστε περισσότερα

Ôå íéêþ óôç äéäáóêáëßá, ìåèïäéêüôçôá óôç ãíþóç, ðëçñüôçôá óôï ðåñéå üìåíï. ÄéäáêôéêÞ óõìðåñéöïñü åîåéäéêåõìýíç óå êüèå ìáèçôþ

Ôå íéêþ óôç äéäáóêáëßá, ìåèïäéêüôçôá óôç ãíþóç, ðëçñüôçôá óôï ðåñéå üìåíï. ÄéäáêôéêÞ óõìðåñéöïñü åîåéäéêåõìýíç óå êüèå ìáèçôþ Ôå íéêþ óôç äéäáóêáëßá, ìåèïäéêüôçôá óôç ãíþóç, ðëçñüôçôá óôï ðåñéå üìåíï ÄéäáêôéêÞ óõìðåñéöïñü åîåéäéêåõìýíç óå êüèå ìáèçôþ Åðéêïéíùíßá ü é ìüíï ìå ôï ëüãï áëëü êáé ìå ôï óõíáßóèçìá i ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

επιχειρηματικά ΔΩΡΑ για τις γιορτές που κερδίζουν τις εντυπώσεις! Ποιοτικά, κομψά, πρωτότυπα, πρακτικά!

επιχειρηματικά ΔΩΡΑ για τις γιορτές που κερδίζουν τις εντυπώσεις! Ποιοτικά, κομψά, πρωτότυπα, πρακτικά! για τις γιορτές επιχειρηματικά ΔΩΡΑ που κερδίζουν τις εντυπώσεις! Ποιοτικά, κομψά, πρωτότυπα, πρακτικά! εμείς, κατεβάσαμε τις τιμές εσείς, κάντε δώρα που ανεβάζουν το κύρος σας δείτε αναλυτικά Φωτιζόμενες

Διαβάστε περισσότερα

Δραστηριότητες Προσέγγισηs του Δάσους για παιδιά προσχολικής & πρώτης σχολικής ηλικίας

Δραστηριότητες Προσέγγισηs του Δάσους για παιδιά προσχολικής & πρώτης σχολικής ηλικίας Δραστηριότητες Προσέγγισηs του Δάσους για παιδιά προσχολικής & πρώτης σχολικής ηλικίας Οδηγός του Εκπαιδευτικού ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟΥ ΑΣΟΥΣ ΛΕΣΒΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟΥ ΑΣΟΥΣ ΛΕΣΒΟΥ. ΕΤΟΣ 13 ο ΤΕΥΧΟΣ 30

ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟΥ ΑΣΟΥΣ ΛΕΣΒΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟΥ ΑΣΟΥΣ ΛΕΣΒΟΥ. ΕΤΟΣ 13 ο ΤΕΥΧΟΣ 30 ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟΥ ΑΣΟΥΣ ΛΕΣΒΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟΥ ΑΣΟΥΣ ΛΕΣΒΟΥ ΕΤΟΣ 13 ο ΤΕΥΧΟΣ 30 ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Το Βόρειο Αιγαίο µε τα εννέα νησιά του καλούνται

Διαβάστε περισσότερα

ÐÅÑÉÖÅÑÅÉÁ ÄÕÔÉÊÇÓ ÌÁÊÅÄÏÍÉÁÓ 1. ÍÏÌÏÓ ÃÑÅÂÅÍÙÍ 2. ÍÏÌÏÓ ÊÁÓÔÏÑÉÁÓ 3. ÍÏÌÏÓ ÊÏÆÁÍÇÓ 4. ÍÏÌÏÓ ÖËÙÑÉÍÁÓ

ÐÅÑÉÖÅÑÅÉÁ ÄÕÔÉÊÇÓ ÌÁÊÅÄÏÍÉÁÓ 1. ÍÏÌÏÓ ÃÑÅÂÅÍÙÍ 2. ÍÏÌÏÓ ÊÁÓÔÏÑÉÁÓ 3. ÍÏÌÏÓ ÊÏÆÁÍÇÓ 4. ÍÏÌÏÓ ÖËÙÑÉÍÁÓ ÐÅÑÉÖÅÑÅÉÁ ÄÕÔÉÊÇÓ ÌÁÊÅÄÏÍÉÁÓ 1 ÍÏÌÏÓ ÃÑÅÂÅÍÙÍ ÍÏÌÏÓ ÊÁÓÔÏÑÉÁÓ 3 ÍÏÌÏÓ ÊÏÆÁÍÇÓ 4 ÍÏÌÏÓ ÖËÙÑÉÍÁÓ 1 ÍÏÌÏÓ ÃÑÅÂÅÍÙÍ ΑΓΙΟΥ ÊÏÓÌÁ ÁÃÉÏÕ ÊÏÓÌÁ ÁÃÉÏÕ ÊÏÓÌÁ 1 ÔÉÌÇ ÏÉÊÏÐÅÄÏÕ (ÔÏ) ÁíÜëïãá ìå ôçí ÔÆ êáé ôïí ÓÁÏ

Διαβάστε περισσότερα

Αναδεικνύω τον τόπο μου μέσα από την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση

Αναδεικνύω τον τόπο μου μέσα από την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση Αναδεικνύω τον τόπο μου μέσα από την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση Σοφία Τσιροπούλου Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Έβρου softsi@sch.gr ΠΕΡΙΛΗΨΗ Στην παρούσα εργασία

Διαβάστε περισσότερα

( ) ξî τέτοιο, + Ý åé ìßá ôïõëü éóôïí ñßæá óôï äéüóôçìá ( ) h x =,να δείξετε ότι υπάρχει ( α,β) x ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ

( ) ξî τέτοιο, + Ý åé ìßá ôïõëü éóôïí ñßæá óôï äéüóôçìá ( ) h x =,να δείξετε ότι υπάρχει ( α,β) x ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ . Äßíåôáé ç óõíüñôçóç : [, + ) R óõíå Þò óôï äéüóôçìá [,+ ) êáé ðáñáãùãßóéìç óôï äéüóôçìá (,+ ), ãéá ôçí ïðïßá éó ýåé ( ) = α. óôù üôé õðüñ åé κî R, þóôå íá éó ýåé ( ) κ ãéá êüèå Î (,+ ). Íá äåßîåôå üôé

Διαβάστε περισσότερα

Ôå íéêþ óôç äéäáóêáëßá, ìåèïäéêüôçôá óôç ãíþóç, ðëçñüôçôá óôï ðåñéå üìåíï. ÄéäáêôéêÞ óõìðåñéöïñü åîåéäéêåõìýíç óå êüèå ìáèçôþ

Ôå íéêþ óôç äéäáóêáëßá, ìåèïäéêüôçôá óôç ãíþóç, ðëçñüôçôá óôï ðåñéå üìåíï. ÄéäáêôéêÞ óõìðåñéöïñü åîåéäéêåõìýíç óå êüèå ìáèçôþ Ôå íéêþ óôç äéäáóêáëßá, ìåèïäéêüôçôá óôç ãíþóç, ðëçñüôçôá óôï ðåñéå üìåíï ÄéäáêôéêÞ óõìðåñéöïñü åîåéäéêåõìýíç óå êüèå ìáèçôþ Åðéêïéíùíßá ü é ìüíï ìå ôï ëüãï áëëü êáé ìå ôï óõíáßóèçìá i ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΣ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα