ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ FEDERATION OF HELLENIC ASSOCIATIONS OF YOUNG ENTREPRENEURS

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ FEDERATION OF HELLENIC ASSOCIATIONS OF YOUNG ENTREPRENEURS"

Transcript

1 ΠΡΟΣ: ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ κύριο Αντώνη Σαμαρά Αθήνα, 1 Αυγούστου 2012 Αριθμ. Πρωτ. 29 Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ, Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας των Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών (ΟΕΣΥΝΕ) θα ήθελα να σας συγχαρώ για την εκλογή σας και για το σχηματισμό κυβέρνησης σε μια κρίσιμη περίοδο για την Χώρα μας και να σας ευχηθώ καλή δύναμη και επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχετε επωμιστεί. Η ΟΕΣΥΝΕ ιδρύθηκε το 2001 και μέχρι σήμερα συμμετέχουν 7 Σύνδεσμοι Νέων Επιχειρηματιών από ισάριθμες περιφέρειες της Ελλάδας οι οποίοι εκπροσωπούν νέους/νέες (έως 45 ετών) επιχειρηματίες. Συγκεκριμένα τα 7 μέλη της ΟΕΣΥΝΕ είναι οι σύνδεσμοι που ακολουθούν: 1. ΕΣΥΝΕ ΑΘΗΝΩΝ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ 2. ΕΣΥΝΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 3. ΕΣΥΝΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 4. ΕΣΥΝΕ ΗΠΕΙΡΟΥ 5. ΕΣΥΝΕ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ 6. ΕΣΥΝΕ ΒΟΡΕΙΟ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 7. ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΝΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑΣ Η ΟΕΣΥΝΕ αποτελεί από το 2002 το Εθνικό μέλος για την Ελλάδα της Πανευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Νέων Επιχειρηματιών YES και από το 2007 τον Οικοδεσπότη φορέα της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας - Global Entrepreneurship Week. Με την παρούσα επιστολή, σας παρακαλούμε θερμά να μας δεχθείτε σε μία συνάντηση, με τους αρμόδιους υπουργούς και συνεργάτες σας, προκειμένου να σας εκθέσουμε αναλυτικά τα προβλήματα/προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νέοι επιχειρηματίες. Η εμπειρία μάς έχει διδάξει ότι δεν μπορούν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και όλες μας οι προτάσεις να υλοποιηθούν με μιας.

2 Για αυτό το λόγο σας υποβάλλουμε πέντε (5) συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες πιστεύουμε ότι θα συμβάλλουν ουσιαστικά στη βελτίωση της νεανικής αλλά και της εν γένει επιχειρηματικότητας στη χώρα μας, στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας και στην καταπολέμηση της ανεργίας η οποία κυρίως πλήττει τους νέους. 1. Δημιουργία ανοικτού, διαφανούς και δημοκρατικού μηχανισμού για πρόσβαση σε κεφάλαια υψηλού ρίσκου 2. Ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΑΕΕ 3. Ριζική μείωση του μη μισθολογικού κόστους στα μπόνους 4. Βελτίωση του Πτωχευτικού Δικαίου 5. Στήριξη της εφευρετικότητας των νέων μας και των διεθνών ευρεσιτεχνιών. Αναλυτικότερα: 1. Δημιουργία ανοικτού, διαφανούς και δημοκρατικού μηχανισμού για πρόσβαση σε κεφάλαια υψηλού ρίσκου Οι ταχέως αναπτυσσόμενες εξωστρεφείς επιχειρηματικές ιδέες με καινοτόμα χαρακτηριστικά χρειάζονται άμεσα χρηματοδότηση με κεφάλαια υψηλού ρίσκου αφού επιλεγούν μέσα από έναν καινοτόμο μηχανισμό διαφανούς, δημοκρατικής και συμμετοχικής αξιολόγησης. Ο μηχανισμός που προτείνουμε να εφαρμοστεί στη Χώρα μας ονομάζεται idea Framework και έχει ήδη προταθεί από εμάς και παρουσιαστεί λαμβάνοντας πολλά θετικά σχόλια, ακόμη και από μέλη της σημερινής κυβέρνησης τόσο σε Εθνικό όσο και σε Διεθνές επίπεδο (Kauffman Foundation, The Economist). Το πρόβλημα της μη ανάληψης ρίσκου (risk aversion) των επενδυτών και κατά συνέπεια της χρηματοδότησης των καινοτόμων και εξωστρεφών ιδεών νέων στα πρώτα στάδια τους είναι Διεθνές. Πρόκειται για ένα πρόβλημα που δεν λύνεται όπως έχει αποδείξει η πρόσφατη εμπειρία των τελευταίων 10 ετών από τους παραδοσιακούς μηχανισμούς χρηματοδότησης μέσω Τραπεζών, Κεφαλαίων Συμμετοχών (Venture Capitals), Επιχειρηματικών Αγγέλων (Βusiness Angels) και κεφαλαίων ΕΣΠΑ μιας και η Ελλάδα σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ είναι σχεδόν ανύπαρκτη στα δεδομένα παρόλα τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που δαπανήθηκαν από το δημόσιο για να επιμεριστεί το ρίσκο χρηματοδότησης. Η μη ανάληψη του ρίσκου χρηματοδότησης καινοτόμων και εξωστρεφών ιδεών νέων στα πρώτα στάδια τους έχει τραγικά αποτελέσματα στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας καθώς αποστερείται από προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας, ενώ απώλεια είναι και η μη αξιοποίηση των γνώσεων και των ικανοτήτων των νέων μας που με αυξανόμενους ρυθμούς εγκαταλείπουν τη χώρα μας για το εξωτερικό.

3 Ο μηχανισμός idea που σχεδιάσαμε μετά από μελέτη όλων των καλών πρακτικών στο εξωτερικό εξασφαλίζει τη διαφάνεια και την ενεργό συμμετοχή όλης της επιχειρηματικής και ερευνητικής κοινότητας στη διαδικασία αξιολόγησης, που εκτελείται όχι από 2-3 αξιολογητές αλλά από την ίδια την αγορά με μια σύνθετη διαδικασία όπου ενώ τα αρχικά κεφάλαια σποράς είναι 100% δημόσια στο τέλος καταφέρνει και τα ανακυκλώνει προσελκύοντας επενδύτες από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο με ένα εξαιρετικά απλό και δημιουργικό τρόπο. Η πρόταση μας αυτή τυγχάνει της στήριξης των, ΓΣΕΒΕΕ, ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, Κέντρου Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος- ΚΕΜΕΛ, όπως και πρώην και νυν βουλευτές της ΝΔ (και υπουργοί), του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ στους οποίους έχουμε κάνει αναλυτική παρουσίαση και μας έδωσαν θετικά σχόλια. Επίσης, έντονο ενδιαφέρον εξέφρασαν για την πιλοτική εφαρμογή του μηχανισμού και μέλη της Τρόϊκας και ιδιαίτερα του IMF, κ. Mark Flanagan. Τέλος σημαίνων στέλεχος της θυγατρικής της ΕτΕπ, European Investment Fund (EIF) τόνισε πως αν δοκιμαστεί με επιτυχία στην Ελλάδα θα μπορούσε να είναι μια λύση οδηγός για ολόκληρη την Ευρώπη. 2. Αναλογικές ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΑΕΕ για νέους επιχειρηματίες Για τους αυτο-απασχολούμενους και επιχειρηματίες θα πρέπει να υιοθετηθεί το Γερμανικό ή Βρετανικό μοντέλο για την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών. Στις παραπάνω χώρες οι ασφαλιστικές εισφορές και αντίστοιχα η σύνταξη καθορίζονται από το εισόδημα. Και όσοι έχουν εισόδημα κάτω από ευρώ πληρώνουν ένα πολύ μικρό ποσό. Αυτή η ρύθμιση είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους νέους επιχειρηματίες στα πρώτα στάδια της επιχείρησής τους που έχουν πολύ μικρά εισοδήματα και καθόλου κερδοφορία. Και φυσικά να καταργηθεί η ποινή της προσωποκράτησης για χρέη προς τον ΟΑΕΕ, κάτι που βαραίνει πάνω από ελευθέρους επαγγελματίες, ένα μέτρο αντισυνταγματικό μιας και για κανένα άλλο ταμείο ΤΣΜΕΔΕ, ΕΤΑΑ κτλ δεν ισχύει κάτι τόσο απεχθές. 3. Ριζική μείωση του μη μισθολογικού κόστους στα μπόνους Η επιβάρυνση των διαφόρων μπόνους παραγωγικότητας, που παρέχονται σε μη μόνιμη βάση και σε συνάρτηση με μετρίσιμους δείκτες στο προσωπικό μιας επιχείρησης, με το κόστος των εισφορών του ΙΚΑ οδηγούν στην ανυπαρξία διοίκησης βάση στόχων (management by objective) από τον Έλληνα Μάνατζερ, με τραγικά αποτελέσματα στη συνολική ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας. Προτείνουμε την κατάργηση των εισφορών προς το ΙΚΑ, στο τμήμα των αμοιβών που αφορά τα μπόνους (πχ. stock options) που συνδέονται με μετρήσιμους στόχους παραγωγικότητας και δεν αφορούν σταθερές αμοιβές, μιας και αυτά τα ποσά ποτέ δεν λογίζονται στη σύνταξη του εργαζομένου, επιβαρύνοντας και αποτρέποντας έτσι τις επιχειρήσεις να ενεργοποιήσουν τον ενδο-επιχειρησιακό ανταγωνισμό. Δημοσιονομικά η δράση δεν θα έχει επίπτωση γιατί οι επιχειρήσεις συνήθως, αυτά τα ποσά τα διαχειρίζονται με αδιαφάνεια (μαύρα) ή με άλλους νομιμοφανείς τρόπους.

4 4. Βελτίωση του Πτωχευτικού Δικαίου Το πτωχευτικό δίκαιο στην Ελλάδα πρέπει να βελτιωθεί και να ακολουθήσει τα αντίστοιχα πρότυπα της Αγγλίας (The Insolvency Service) και του Καναδά, δίνοντας στους επιχειρηματίες τη δυνατότητα μίας δεύτερης ή τρίτης ευκαιρίας. To πτωχευτικό δίκαιο πρέπει να μετεξελιχθεί σε ένα σώμα κανόνων για την αντιμετώπιση της (προσωρινής ή μόνιμης) παύσης πληρωμών (κατά τη λογική του αγγλοσαξωνικού insolvency που διαφοροποιείται από το bankruptcy/ πτώχευση) και να προωθηθεί η εισαγωγή ή/και ενίσχυση και των εναλλακτικών θεσμών αντιμετώπισης της παύσης πληρωμών στο πρότυπο των αγγλοσαξωνικών «Receivership», «Debt Relief Orders (DROs)», «Individual Voluntary Arrangements (IVAs)» κλπ. Με το τρέχον θεσμικό πλαίσιο, στην Ελλάδα ένας επιχειρηματίας που δεν χρησιμοποίησε δόλο αλλά απέτυχε επιχειρηματικά θα χρωστάει στο Δημόσιο για όλη του την ζωή ενώ στην Αγγλία αν δεν αποδειχθεί δόλος τα όποια επιχειρηματικά χρέη, διαγράφονται. 5. Στήριξη της εφευρετικότητας των νέων μας και των διεθνών ευρεσιτεχνιών. Οι διεθνείς ελληνικές πατέντες που είναι κατοχυρωμένες στην Ευρώπη, την Αμερική και την Ιαπωνία οι λεγόμενες και Τριαδικές από τον ΟΟΣΑ, αποτελούν την αιχμή του δόρατος της ανταγωνιστικότητας της χωράς μας. Στη χώρα μας παράγεται καινοτομία και υπάρχει σημαντικός αριθμός ελλήνων εφευρετών. Είναι όμως απαραίτητο να στηριχθούν οικονομικά στην προσπάθεια κατοχύρωσης των πατεντών τους. Προτείνουμε να ενταχτούν σε μόνιμη βάση δυο δράσεις στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ή στο ΕΤΕΑΝ, ετησίας δαπάνης 2-3εκ. Η πρώτη θα δίνει άπαξ ένα βοήθημα σε αυτούς που έχουν τουλάχιστον μια έγκριση ευρεσιτεχνίας (Patent Grant) από τις τρεις διεθνείς έτσι ώστε να μπορούν να επεκταθούν στις υπόλοιπες. Και η δεύτερη δράση θα ένα κουπόνι άξιας μέσω του ΕΠΑΝ ΙΙ ή ΠΔΕ π.χ. για νέους κάτω των 35, με εισοδηματικά κριτήρια, για να καλύπτουν τα έξοδα της διεθνούς αιτήσεως ευρεσιτεχνίας στο EPO ή στο USPTO ή/και στο WIPO. Το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων πρέπει να ξεκινήσει πλέον να μη χρηματοδοτεί μόνο υποδομές αλλά και να στηρίζει την ελληνική καινοτομία και δη με κόστος αναλογικά πολύ χαμηλότερο από το κόστος των υποδομών. Τέλος στο πλαίσιο της απελευθέρωσης των επαγγελμάτων να αποσυνδεθεί η κατάθεση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας από το δικηγορικό επάγγελμα (ως αντίκλητου) όπως συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο, όπου οι Patent Attorneys (αντίκλητοι ευρεσιτεχνιών) δεν είναι δικηγόροι αλλά είναι μόνο επιστήμονες, πιστοποιημένοι (EPO EQE) και τεχνικά ειδικευμένοι στο αντικείμενο που πραγματεύεται η κάθε ευρεσιτεχνία (EPO Patent Professionals). Ένα επάγγελμα που δεν υφίσταται στην Ελλάδα λόγο αποκλειστικότητας των δικηγόρων στην συγκεκριμένη αγορά, με αποτέλεσμα την έλλειψη εξειδίκευσης στην συγγραφή ευρεσιτεχνιών από το επιστημονικό μας προσωπικό.

5 Οι παραπάνω προτάσεις που έχουν προκύψει μέσα από διαβούλευση νέων επιχειρηματιών τα τελευταία 10 χρόνια και έχουν επιμεληθεί από την ομάδα θεσμικών παρεμβάσεων του ΕΣΥΝΕ Αθηνών-Πειραιώς και Περιχώρων που την αποτελούν τα παρακάτω μέλη: 1. Αχιλλόπουλος Ευάγγελος, Επιχειρηματίας 2. Καραχάλιος Χρόνης, Επιχειρηματίας 3. Δρ. Σαλαμούρης Ιωάννης, Καθηγητής, Οικονομολόγος 4. Στάγκος Μιχάλης, Επιχειρηματίας 5. Σταυρόπουλος Ελευθέριος, Επιχειρηματίας, τ. Ειδικός Γραμματέας Ανταγωνιστικότητας του Υπουργείου Ανάπτυξης 6. Σταυροπούλου Όλγα, Επιχειρηματίας Για όλες τις προτάσεις μας υπάρχουν έτοιμες σύντομες αλλά αναλυτικές εκθέσεις που είναι στη διάθεσή σας αν το επιθυμείτε. Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ, Πιστεύουμε ότι η υλοποίηση των προτάσεών μας θα βοηθήσει ουσιαστικά στην επίλυση δύσκολων και δισεπίλυτων προβλημάτων της χώρας μας. Ξεπερνώντας το γεγονός της μεμψιμοιρίας και της εύκολης απόρριψης πρωτότυπων ιδεών που κατατρέχει τη χώρα μας, θέλω να πιστεύω ότι οι προτάσεις μας θα βρουν πεδίο εφαρμογής σε μια κυβέρνηση με Νέο Πνεύμα και θα σας βοηθήσουν να αναδείξετε μια ανώτερη ποιότητα διακυβέρνησης από αυτή που είχαμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Ελπίζουμε σύντομα να έχουμε τη δυνατότητα μιας συνάντηση μαζί σας ώστε να σας αναλύσουμε τις προτάσεις μας και να σας δώσουμε όπου είναι απαραίτητο τις απαραίτητες διευκρινήσεις. Με Τιμή Ανδρέας Στεφανίδης Πρόεδρος Ο.Ε.ΣΥ.Ν.Ε.

idea Framework Participatory Entrepreneurial Assessment, Assistance & Funding

idea Framework Participatory Entrepreneurial Assessment, Assistance & Funding idea Framework Participatory Entrepreneurial Assessment, Assistance & Funding Πρόταση υλοποίησης και πιλοτικής εφαρμογής του idea Framework από το ΕΤΕΑΝ. Evangelos Achillopoulos idea Framework info@idea.com.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ, ΣΛΑΒΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ Γ, ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ 11-12 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ. 37η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ. Θεσσαλονίκη, 23 Μαΐου 2012 ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ 2011 ΣΕΒΕ. Πεπραγμένα 2011 1

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ. 37η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ. Θεσσαλονίκη, 23 Μαΐου 2012 ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ 2011 ΣΕΒΕ. Πεπραγμένα 2011 1 ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ 37η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Θεσσαλονίκη, 23 Μαΐου 2012 ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ 2011 Πεπραγμένα 2011 1 Με την ευγενική υποστήριξη: Περιεχόμενα Πεπραγμένων 2011 Μήνυμα του Προέδρου του, κ.

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Αθήνα, Φεβρουάριος 2014 Περιεχόμενα 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ... 3 1.1. Παράγοντες Καινοτομίας... 5

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ 2020. Συμπεράσματα και Προτάσεις Βιομηχανικής Πολιτικής

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ 2020. Συμπεράσματα και Προτάσεις Βιομηχανικής Πολιτικής ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ 2020 Πρακτικά τελικής εκδήλωσης συνεδρίου Συμπεράσματα και Προτάσεις Βιομηχανικής Πολιτικής έτσι όπως αυτά προέκυψαν από τις επτά (7) συναντήσεις εργασίας κλαδικού και οριζόντιου χαρακτήρα στο

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ 38 ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ 38η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Θεσσαλονίκη, 5 Ιουνίου 2013 ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ 2012 Με Την ευγενικη υποστηριξη Των: ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

«Επιχειρησιακή καινοτομία στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα παραδείγματα ΚΟΡΡΕΣ Α.Ε.- Easy Jet»

«Επιχειρησιακή καινοτομία στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα παραδείγματα ΚΟΡΡΕΣ Α.Ε.- Easy Jet» Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Ελεγκτικής Πτυχιακή Εργασία «Επιχειρησιακή καινοτομία στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα Μπούρη Στυλιανή Α.Ε.Μ.

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΡΟΣΤΑ! ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΡΟΣΤΑ! ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΡΟΣΤΑ! ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ Θέσεις της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) για την αντιμετώπιση της Οικονομικής Κρίσης και για την ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας. ΑΘΗΝΑ - ΜΑΡΤΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ραστηριότητες Επιχειρηµατικά Νέα Προγράµµατα-Επιδοτήσεις

ραστηριότητες Επιχειρηµατικά Νέα Προγράµµατα-Επιδοτήσεις NEWS ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ENΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΛΑΜΙΑ ΜΑΡΤΙΟΣ 2013 ΤΕΥΧΟΣ 29 ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ/ΟΘΩΝΟΣ 3, Τ. Κ. 35100 ΛΑΜΙΑ / email: info@fthiotidoscc.gr /

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ Νοέμβριος 2005 Τη μελέτη συνέταξε επιστημονική ομάδα αποτελούμενη από τους οικονομολόγους: Ιουλία Αρμάγου Γιάννη Μουρμούρα

Διαβάστε περισσότερα

Καθηγητής Αθανάσιος ΤΣΑΥΤΑΡΗΣ

Καθηγητής Αθανάσιος ΤΣΑΥΤΑΡΗΣ Καθηγητής Αθανάσιος ΤΣΑΥΤΑΡΗΣ Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Καθηγητής Γενετικής και Βελτίωσης των Φυτών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ & ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΒΑΣΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ & ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΥΡΙΖΑ Τμήμα μικρομεσαίων επιχειρήσεων ΒΑΣΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ & ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2014 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ. 2.

Διαβάστε περισσότερα

FRANCHISING «Η Παρουσία του στην Ελλάδα»

FRANCHISING «Η Παρουσία του στην Ελλάδα» ΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Σερρών ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ FRANCHISING «Η Παρουσία του στην Ελλάδα» ΜΑΡΤΙΟΣ 2014 ΑΝΤΩΝΑΚΟΥΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ Α.Μ. 7283 Επιβλέπων: Δρ. Π. ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΣ 2 ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ Ευχαριστώ

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: ΓΑΪΤΑΝΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΖΟΠΟΥΝΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 1

Διαβάστε περισσότερα

Ο ρόλος των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

Ο ρόλος των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας Ο ρόλος των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας Μάιος 2014 Τα μεγάλα διμερή Επιμελητήρια (Ελληνοαμερικανικό, Ελληνοβρετανικό, Ελληνογαλλικό, Ελληνογερμανικό, Ελληνοϊταλικό,

Διαβάστε περισσότερα

10 ΕΣΜΕΣ ΡΑΣΕΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Toν Οκτώβριο του 2009 πέντε διµερή εµπορικά επιµελητήρια της Ελλάδας (Ελληνοαµερικανικό, Ελληνοβρετανικό, Ελληνογαλλικό, Ελληνογερµανικό

Διαβάστε περισσότερα

Ο Δ Η Γ Ο Σ Ν Ε Ω Ν Ε Π Ι Χ Ε Ι Ρ Η Μ Α Τ Ι Ω Ν

Ο Δ Η Γ Ο Σ Ν Ε Ω Ν Ε Π Ι Χ Ε Ι Ρ Η Μ Α Τ Ι Ω Ν Τμήμα Εφαρμοσμένης Έρευνας & Καινοτομίας ALBA Graduate Business School 2007 Ο Δ Η Γ Ο Σ Ν Ε Ω Ν Ε Π Ι Χ Ε Ι Ρ Η Μ Α Τ Ι Ω Ν 2 0 0 7 Συντάκτης του ΟΔΗΓΟY ΝΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ 2007 είναι ο κ. Αριστοτέλης

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ- ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2008. τεύχος

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ- ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2008. τεύχος Μέσα από το ΕΠΑΝ, έχουν επιδοτηθεί αξιόλογα επιχειρηµατικά σχέδια. Στην προσπάθεια µας, να αναδείξουµε καλές πρακτικές, η σελίδα αυτή είναι αφιερωµένη σε δράσεις άξιες µνείας από επιχειρήσεις που προσπάθησαν

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΔΩΡΗΤΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ 1 ΕΚΑΤ. ΘΕΣΕΙΣ ΧΑΘΗΚΑΝ - ΟΛΟΚΛΗΡΟΙ ΚΛΑΔΟΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΤΙΟΣ - ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2011 ΤΕΥΧΟΣ 47 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ. επικοινωνία ΔΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΜΑΡΤΙΟΣ - ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2011 ΤΕΥΧΟΣ 47 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ. επικοινωνία ΔΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΜΑΡΤΙΟΣ - ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2011 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΤΕΥΧΟΣ 47 επικοινωνία ΔΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ περιεχόμενα χρήσιμα EΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΣΤΟ www.korinthiacc.gr

Διαβάστε περισσότερα

www.pwc.com Χρηματοδότηση μέσω καινοτόμων χρηματοδοτικών εργαλείων στη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020

www.pwc.com Χρηματοδότηση μέσω καινοτόμων χρηματοδοτικών εργαλείων στη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020 www.pwc.com Χρηματοδότηση μέσω καινοτόμων χρηματοδοτικών εργαλείων στη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020 Σεπτέμβριος 2014 1. Ο ρόλος των χρηματοδοτικών εργαλείων μέσα από την Πολιτική Συνοχής 2014-2020

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ- ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ

ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ- ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΜΗΜΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ- ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ Διπλωματική εργασία υποβληθείσα για

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ STARTUP ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ: ΕΜΠΕΙΡΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ. της ΕΥΤΥΧΙΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ STARTUP ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ: ΕΜΠΕΙΡΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ. της ΕΥΤΥΧΙΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

Editorial. Έχει γίνει πλέον κοινή συνείδηση. Προτιμούμε ελληνικά για να σώσουμε την οικονομία της πατρίδας μας

Editorial. Έχει γίνει πλέον κοινή συνείδηση. Προτιμούμε ελληνικά για να σώσουμε την οικονομία της πατρίδας μας Editorial Προτιμούμε ελληνικά για να σώσουμε την οικονομία της πατρίδας μας Έχει γίνει πλέον κοινή συνείδηση ότι για την αντιμετώπιση της μεγάλης οικονομικής κρίσης, που πλήττει την Ελλάδα, έχοντας φέρει

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΠΠΑΣ Α.Μ. 2000010098

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΠΠΑΣ Α.Μ. 2000010098 ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΠΠΑΣ Α.Μ. 2000010098 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ 2008-2010

ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ 2008-2010 ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ 2008-2010 Οκτώβριος 2008 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 Εισαγωγή...5 1.1 Διαδικασία Κατάρτισης Ε.Π.Μ....5 2 Μακροοικονομικές παρεμβάσεις...6 2.1 Εξελίξεις

Διαβάστε περισσότερα

Insurance Money Conference 2009

Insurance Money Conference 2009 Insurance Money Conference 2009 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Athenaeum Intercontinental Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2009 Insurance Money Conference 2009 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 4 ΟΜΙΛΗΤΕΣ & ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ 6 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικό Επιμελητήριο: Το Επιμελητήριο Τρικάλων ΑΛΛΑΖΕΙ. οικονομία

Ηλεκτρονικό Επιμελητήριο: Το Επιμελητήριο Τρικάλων ΑΛΛΑΖΕΙ. οικονομία .: ðåñéå üìåíá ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΕΥΧΟΣ 3 ΜΑΪΟΣ 2008 ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΒΕΤ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 1, 421 00 ΤΡΙΚΑΛΑ ΤΗΛ.: 24310 27493, FAX: 24310 38945 www.trikala-chamber.gr

Διαβάστε περισσότερα

Π ε ρ ι ε χ ό μ ε ν α Π ε ρ ι ε χ ό μ ε ν α Π ε ρ ι ε χ ό μ ε ν α Π ε ρ ι ε χ ό μ ε ν α Π ε ρ ι ε χ ό μ ε ν α

Π ε ρ ι ε χ ό μ ε ν α Π ε ρ ι ε χ ό μ ε ν α Π ε ρ ι ε χ ό μ ε ν α Π ε ρ ι ε χ ό μ ε ν α Π ε ρ ι ε χ ό μ ε ν α Τεύχος 37, Ιανουάριος-Φεβρουάριος-Μάρτιος 2011 ΣΕΠΕnews Τριμηνιαία έκδοση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληφοροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας ΕΚΔΟΤΗΣ Έφη Κουτσουρέλη, Ειδική Γραμματέας ΔΣ του ΣΕΠΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Π ε ρ ι ε χ ό μ ε ν α

Π ε ρ ι ε χ ό μ ε ν α ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ «ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ 2012-2015» Π ε ρ ι ε χ ό μ ε ν α Κεφάλαιο 1 Η Ελλάδα αλλάζει. Το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης για την Ελλάδα της δημιουργίας.

Διαβάστε περισσότερα