ΣΤΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ ΤΟΥ YOU TUBE

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΣΤΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ ΤΟΥ YOU TUBE"

Transcript

1 ΣΤΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ ΤΟΥ YOU TUBE ΠANOΡAMA ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ & ΕΡΜΗΝΕΙΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΜΑΕΣΤΡΩΝ Επιλέγει για τους αναγνώστες του TaR ο Αλέξιος Γ.Κ. Σαββίδης Δεύτερη συμπληρωματική ενημέρωση: Αύγουστος Σεπτέμβριος Oι ερμηνείες/ συναυλίες της παρούσας επιλογής/πρότασης που ακολουθούν, βρίσκονται αναρτημένες στο ιστοσελιδικό You Tube, συχνά σε καλή έως πολύ καλή οπτικο ηχητική απόδοση. Στην συντριπτική τους πλειοψηφία δεν έχουν κυκλοφορήσει επίσημα σε Videos ή DVDs από δισκογραφικές εταιρείες και αποτελούν πολύτιμα τεκμήρια αναφοράς για κάθε μουσικόφιλο, συλλέκτη αλλά και εξειδικευμένο μουσικολόγο που ασχολείται με την ερμηνεία εκ μέρους του αρχιμουσικού. Ειδικότερα για την βιντεογραφία πολλών παλαιοτέρων και νεοτέρων/συγχρόνων αρχιμουσικών (κυρίως επίσημες κυκλοφορίες σε Videos και DVDs) παραπέμπουμε στην 2 η (2009) έκδοση του βιογραφικού λεξικού του Α.Γ.Κ. Σαββίδη, Μεγάλοι μαέστροι (Αθήνα, εκδόσεις Πατάκη). Το έργο είναι έτοιμο και σε 3 η αναθεωρημένη

2 έκδοση, με πλήθος δισκογραφικών βιντεογραφικών προσθηκών 1, ενώ παράλληλα ετοιμάζεται και επίτομο Συμπλήρωμα στους μεγάλους μαέστρους, με περισσότερα από 250 επιπλέον βιογραφικά σημειώματα νεότερων κυρίως αρχιμουσικών (αλλά και με ουσιαστικές συμπληρώσεις για παλαιότερους μαέστρους). Πρόσθετα στοιχεία επίσης και στο βιβλίο του Α.Γ.Κ. Σαββίδη, Δοκίμια κλασσικής μουσικής παιδείας, 2 η εμπλουτισμένη έκδοση (Αθήνα, εκδόσεις Παπαζήση, 2013). Το λίγο προγενέστερο λεξικό του David Patmore (A Z of conductors, έκδοση δισκογραφικής εταιρείας Naxos, 2007), παρά τη δισκογραφική/βιντεογραφική χρησιμότητά του, δεν αναφέρεται καθόλου σε ανέκδοτο βιντεοσκοπημένο υλικό, ενώ το ακόμη παλαιότερο, τιτάνιας προσπάθειας, λεξικό του John Holmes (Conductors on record, Λονδίνο, εκδόσεις Victor Gollancz, 1982 και παράλληλη αμερικανική κυκλοφορία από τις εκδόσεις Greenwood Press, Ουέστπορτ Κοννέκτικατ) αναφέρεται, όπως δείχνει και ο τίτλος του, στην παραδοσιακή δισκογραφία (με έμφαση στους δίσκους βινυλίου) και με ούτως ή άλλως αξιοζήλευτη ενημέρωση και πληρότητα στοιχείων ως τα τέλη της δεκαετίας του Στην επιλογή μας έχουμε σχεδόν αποκλειστικά αναφερθεί στο συμφωνικό ρεπερτόριο και στα ευρύτερα σύνολα μουσικής δωματίου, καθώς και σε χορωδιακά έργα (θρησκευτικά & κοσμικά), ενώ από το οπερατικό ρεπερτόριο έχουμε παραθέσει περιπτώσεις στις οποίες προβάλλεται αρκούντως η συμβολή των μαέστρων σε συγκεκριμένες παραστάσεις (Ιδιαίτερα εισαγωγές, γνωστά ορχηστρικά ιντερμέτζι ή μπαλλετικά ιντερλούδια). Iδιαίτερα προβάλλονται εδώ πολλές συνοδείες αρχιμουσικών σε διάφορους σολίστες (οργανικούς ή φωνητικούς) κάτι που κατά την άποψή μας ενισχύει τον καταλυτικό και «συνεκτικό» ρόλο του μαέστρου σε μια πολυδιάστατη μουσική δημιουργία, όπου πρέπει ο ίδιος να γνωρίζει πώς να συντονίζει, χωρίς να προβάλλεται ο ίδιος. Τέλος, ενδεικτικές περιπτώσεις μαέστρων 1 Ελπίζουμε ότι θα καταστεί δυνατή η έκδοσή του, παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν εδώ και πολύν καιρό λόγω της μεγάλης οικονομικής δυσπραγίας που ταλανίζει και τους εκδοτικούς οίκους.

3 μουσικών συνόλων μουσικής μπαρόκ, αλλά και του πρώιμου κλασσικισμού, έχουν επιλεγεί εδώ, αφού και εδώ συνήθως (εκτός των περιπτώσεων κυρίως των έργων των Γ.Σ. Μπαχ και Χαίντελ, ή εκείνων των Ραμώ, Γκλουκ και Καρλ Φϊλιππ Εμμάνουελ Μπαχ) ο ρόλος του μαέστρου είναι περισσότερο «διαδικαστικού»; «διεκπεραιωτικού», χαρακτήρα, χωρίς πρωτογενή πρωταγωνιστικό ρόλο στην ερμηνεία. Δεν είναι ίδιες δηλαδή οι απαιτήσεις και η συμβολή εκ μέρους του μαέστρου που διευθύνει ένα Κονσέρτο των Κορέλλι, Βιβάλντι και Τζεμινιάνι, ή μια όπερα/καντάτα του Χαίντελ, με τις αντίστοιχες εκείνου που διευθύνει μια Συμφωνία του Μπρούκνερ ή την «Ιεροτελεστία της άνοιξης» του Στραβίνσκυ. Σημαντικά βιντεοσκοπημένα αποσπάσματα από πρόβες ή ερμηνείες κορυφαίων μαέστρων του παρελθόντος ως τις τελευταίες δεκαετίες του εικοστού αιώνα διάνθισαν τις δύο εξαιρετικές τηλεοπτικές παραγωγές με γενικό τίτλο The art of conducting που προβλήθηκαν στη δεκαετία του 1990 και κυκλοφόρησαν σε δύο πολύτιμα DVDs της εταιρείας Teldec: το 1 ο (κυκλοφορία 1993) παρουσίασε (αλφαβητικά) τους Barbirolli, Beecham, Bernstein, Busch, Futrwängler, von Karajan, Klemperer, Koussevitzky, Nikisch, Reiner, Stokowski, Richard Strauss 2, 2 Στους Μεγάλους μαέστρους (2 η έκδ., σ ) αναφέραμε ότι δεν συμπεριλαμβάνονται στα λήμματα του λεξικού σημαντικοί συνθέτες που διακρίθηκαν και ως μαέστροι (κυρίως όμως δικών τους έργων). Σχετικά οπτικοηχητικά τεκμήρια υπάρχουν στο You Tube κυρίως από τους Ρίχαρντ Στράουςς, τον Χίντεμιτ, τον Στραβίνσκυ, τον Μπρίττεν, τον Χάουαρντ Χάνσον, τον Κόπλαντ, τον Λουτοσλάβσκι, τον Αρνολντ, τον Πεντερέτσκυ, τον Βέρνερ Χέντσε, τον Λουτσιάνο Μπέριο κ.ά. Στην ίδια λογική και εδώ δεν έχουμε σταχυολογήσει αναφορές στη μουσική τους διεύθυνση, αν και σημαντικά τεκμήρια, ιδιαίτερα της διεύθυνσης του Μπρίττεν σε έργα άλλων συνθετών, έχουν πολύ πρόσφατα κυκλοφορήσει σε2 DVDs της εταιρείας International Classics Artists/ICA (2012), με ερμηνείες του με την Αγγλική Ορχήστρα Δωματίου, το 1964 στην 40ή Συμφωνία του Μότσαρτ, σο δικό του «Νυκτερινό» για τενόρο και ορχήστρα (σολίστ ο Πήτερ Πήαρς), το 1968 σε έργα Τσαϊκόφσκυ ( Παραλλαγές «ροκκοκό» & «Πέτσο καπριτσιόζο» για βιολοντσέλλο και ορχήστρα/ σολίστ ο Μστισλάβ Ροστροπόβιτς, εισαγωγή φαντασία «Ρωμαίος & Ιουλιέτα») και το 1970 σε δύο μέρη από την 3 η «Σκωτική» Συμφωνία του Μέντελσσονκαι σε αποσπάσματα από τη δική του όπερα «Γκλοριάνα» (και πάλι με τον τενόρο Πήαρς και με σύμπραξη των Τραγουδιστών του Φεστιβάλ του Ωλντεμπρο).

4 Szell, Toscanini, Walter και Weingartner και το 2 ο (κυκλοφορία 1997) τους Celibidache, Erich Kleiber, Mravinsky, Munch, Mengelberg, Cluytens, Scherchen και Talich, με πρόσθετο υλικό επίσης για τους Furtwängler και von Karajan. Tα αντιπροσωπευτικότερα σχετικά ακροάματα παρατίθενται και στην παρούσα επιλογή, ενώ δεν θα πρέπει να απορήσουν οι χρήστες του παρόντος οδηγού με την απουσία μνείας μερικών σπουδαίων μαέστρων ο λόγος έγκειται στο ότι έχουν αρκούντως καλυφθεί στις επίσημες κυκλοφορίες των βιντεοσκοπημένων συναυλιών/ερμηνειών τους από Videos και DVDs εταιρειών (π.χ. Ανσερμέ, Γιόζεφ Κριπς, Λάινστορφ, Στάινμπεργκ, Τέννστετ). Ομοίως, ας μην παραξενευτεί ο αναγνώστης μας με την εδώ ενδεικτική κάλυψη της ανέκδοτης βιντεογραφίας «ιερών τεράτων» του πόντιουμ, όπως οι Αντσερλ, Βαντ, Νέεμε Γιέρβι, Γκήλεν, Ζάντερλινγκ, Κλέτσκι, Μοντέ, Μραβίνσκυ, Μυνχ/Μυνς, Νώυμανν, Πρεβέν, Ροζντεστβένσκυ, Σβετλάνοφ, Τοσκανίνι για όλους τους οι διεθνείς δισκογραφικές/βιντεογραφικές εταιρείες έχουν υπάρξει ιδιαίτερα γενναιόδωρες και μεγάλο τμήμα των βιντεοσκοπήσεών τους υπάρχει διαθέσιμο στο εμπόριο 3. Ακόμη, υπάρχουν ενδεικτικά οπτικο ηχητικά αποσπάσματα της μαεστρικής τέχνης σπουδαίων μαέστρων μόνο από οπερατικές παραστάσεις (π.χ. Κάιλμπερτ). Ιδιαίτερη μνεία πρέπει εδώ να γίνει και στους τρεις τηλεοπτικούς κύκλους με γενικό τίτλο «Πρόβα ορχήστρας» (μοναδικούς στα ελληνικά τηλεοπτικά χρονικά), που επιμελήθηκε ο συγγραφέας και μουσικοπαραγωγός της ΕΡΑ 3 Γιάννης Ευσταθιάδης και προβλήθηκαν, σε 42 ολιγόλεπτες μεν αλλά μεστές περιεχομένου εκπομπές στην ΕΡΤ 1 κατά της περιόδους , και Είναι, βέβαια, τα οπτικά τεκμήρια των 50 σπουδαίων ραδιοφωνικών εκπομπών του στο Τρίτο, που πρωτομεταδόθηκαν την περίοδο και επαναλήφθηκαν το Η Η βιντεογραφία τους αναλυτικά στα αντίστοιχα λήμματα, στην 2η η έκδοση των Μεγάλων μαέστρων, αλλά και λεπτομερέστερα (με τις κυκλοφορίες των τελευταίων χρόνων) στην ήδη έτοιμη 3 η έκδοση. που ελπίζουμε ότι θα δει το φως της δημοσιότητας στο εγγύς μέλλον.

5 Oι επιλογές μας που ακολουθούν περιορίζονται στις προσφερόμενες από το You Tube και δεν συμπεριλαμβάνουν ανέκδοτο επίσης βιντεοσκοπημένο υλικό που έχει αποθησαυριστεί αλλού λ.χ. σε μη επίσημες εκδόσεις/κυκλοφορίες της εταιρείας Classical Video Rarities (βλ. σχετικά Επίσης, δεν συμπεριλαμβάνεται εδώ υλικό από βιντεοσκοπημένες συναυλίες/ερμηνείες των τελευταίων ετών που έχουν κατά καιρούς μεταδοθεί από το Κανάλι της Βουλής των Ελλήνων και από την ΕΡΤ 1. Και βέβαια, να τονιστεί εδώ ότι δεν υπάρχουν στο You Tube αναρτήσεις βιντεοσκοπημένων συναυλιών/ερμηνειών από Ελληνες ερμηνευτές ή από ελληνικές ορχήστρες, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων («όαση» στην «ερημία» αυτήν οι δύο πλήρεις ερμηνείες του Μίλτου Λογιάδη με την [ήδη πλέον διαλυμένη!] Ορχήστρα των Χρωμάτων από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, με τη 13 η Συμφωνία του Σοστακόβιτς και την Συμφωνία «Τουρανγκαλιλά» του Μεσσιάν) 4. Γενικά, για την προβολή 4 Σε μια ενδεικτική έρευνά μας στο You Tube εντοπίσαμε μόνο ορισμένα αποσπάσματα με ερμηνείες Ελλήνων μαέστρων με ελληνικές ή ξένες ορχήστρες. Το πολυτιμότερο τεκμήριο είναι η βιντεοσκόπηση μέρους παλαιάς συναυλίας του αείμνηστου Μιλτιάδη Καρύδη ( ) στο Ηρώδειο, με το 4 ο μέρος της 2 ης Συμφωνίας του Γιάννη Χρήστου (Συμφωνική & Χορωδία της ΕΡΤ Χορωδία «Μακεδονία» Θεσσαλονίκης). Υπάρχουν επίσης μερικές ερμηνείες ολιγόλεπτων έργων με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης υπό τον Μύρωνα Μιχαηλίδη (1968 ) (τμήμα 3 ου μέρους της 2 ης Συμφωνίας του Ραχμάνινοφ, εισαγωγή «Ρουσλάνος & Λουντμίλα» του Γκλίνκα, 1 ος ουγγρικός χορός του Μπραμς, 2οε σλαβονικός χορός [op. 72] του Ντβόρζακ) και την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής υπό τον Λουκά Καρυτινό (1952) (εισαγωγή στη «Νόρμα» του Μπελλίνι). Ελάχιστα ψήγματα επίσης υπάρχουν από συναυλίες του Βύρωνα Φιδετζή (1945 ) με τη Φιλαρμονική της Μοραβίας στην Πράγα (μικρό τμήμα 1 ου μέρους του βιολινιστικού Κονσέρτου του Μέντελσσον με σολίστα τον Junghwan Yoon/2011) και του Γιώργου Πέτρου σε μικρό μέρος από το 4 ο «Κονσέρτο γκρόσσο» του Κορέλλι, με μέλη της Ορχήστρας του Φεστιβάλ του Μπαϋρόιτ (2011). Υπάρχουν, επίσης, δύο αποσπάσματα διεύθυνσης (από το 2011) του πολλά υποσχόμενου (μόλις 27χρονου σήμερα) Δημήτρη Μποτίνη (1986 ), αφενός με τη Φιλαρμονική της Μόσχας (όπου είναι βοηθός αρχιμουσικπος του διάσημου Ρώσσου Γιούρυ Σίμονοφ) στο πρελούδιο και το θάνατο της Ιζόλδης από τον βαγκνερικό «Τριστάνο» και αφετέρου με την Κρατική Ακαδημαϊκή Συμφωνική «Καπέλλα» της Αγίας Πετρούπολης στο «Πουλί της φωτιάς» του Στραβίνσκυ για την περίπτωση του Μποτίνη βλ. Α. Σαββίδης, Δοκίμια κλασσικής μουσικής παιδείας, 2 η έκδοση, δοκίμιο 57: «Ελληνας νεοσσός του πόντιουμ με λαμπρές προοπτικές», σ και «Ποιότητα και ελπίδα στο

6 της κλασσικής μουσικής καμία πρόνοια δεν υπήρξε εκ μέρους της άστοργης, ως προς τον κλάδο αυτό της τέχνης, ελληνικής πολιτείας, η οποία στις αρχές καλοκαιριού του 2013 (11 Ιουνίου) προέβη στο πρωτοφανές για χώρα του δυτικού (πολιτισμένου;) κόσμου μέτρο κατάργησης της δημόσιας/κρατικής Ραδιοτηλεόρασης, συμπαρασύροντας μαζί με τα λιγοστά κρατικά τηλεοπτικά κανάλια (όπου μεταδίδονταν τα λιγοστά προγράμματα κλασσικής μουσικής) και το ιστορικό Τρίτο Πρόγραμμα (ΕΡΑ 3), το μοναδικό στην Ελλάδα κρατικό ραδιοφωνικό κανάλι συστηματικής μετάδοσης έντεχνης μουσικής, αφήνοντας στην ανεργία μια πλειάδα άξιων μουσικοπαραγωγών (εν μέρει μουσικών των ίδιων)! Και το χειρότερο απ όλα, η ενέργεια αυτή αποφασίστηκε και υλοποιήθηκε χωρίς να υπάρχει άμεσο εναλλακτικό σχέδιο λύση στο πρόβλημα που αναπόφευκτα θα δημιουργείτο 5. Ο καιρός θα δείξει αν πράγματι υπάρχει πρόθεση και βούληση για την αναδημιουργία μιας καλύτερης ραδιοτηλεοπτικής πραγματικότητας στον τόπο μας μιας πραγματικότητας μέσα στην οποία η κλασσική μουσική και η συστηματική προβολή της θα έχει μια δικαιωματικά υψηλή θέση, ή αν θα ζήσουμε για πολύ καιρό έναν «πνευματικό θάνατο», που είναι πολύ χειρότερος από τον φυσικό 6 πόντιουμ. Ο Δημήτρης Μποτίνης και η Εθνική Συμφωνική της ΕΡΤ», Πολύτονον τεύχ. 58 (Μάιος Ιούνιος 2013), σ Στην προσπάθειά μας να συμβάλλουμε στην επίλυση του προβλήματος εκπονήσαμε πρόσφατα (Ιούλιος 2013) σχέδιο για άμεση, ρεαλιστική και ευέλικτη λειτουργία της ΕΡΑ 3 (ή όπως αλλιώς ήθελε (μετ)ονομαστεί: βλ. αναλυτικά στο TaR: 6 Βλ. σχετικά το άρθρο μου «Ξαφνικός θάνατος της κλασσικής μουσικής στην Ελλάδα;», εφημ. ΑΥΓΗ της , σ. 32

7 ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΑΤΑ ΜΑΕΣΤΡΟ (αλφαβητικώς από Αιχορν έως Χόνεκ) Κούρτ Αιχχορν (Eichhorn, ) Μπρούκνερ, 5 η Συμφωνία/ Βαυαρική Ραδιοφωνική Συμφωνική (ζωντανά, Μόναχο 1990) Καζουγιόσι Ακιγυάμα (Kazuiyoshi Akiyama, 1941) Μπρουχ, 1 ο βιολινιστικό Κονσέρτο 3 ο μέρος/ σολίστ Ιτζχακ Πέρλμαν Συμφωνική του Τόκυο (ζωντανά) Γκερντ Αλμπρεχτ (Albrecht, 1935 ) Μότσαρτ, 26 ο πιανιστικό Κονσέρτο «της στέψης»/ σολίστ Χόμερο Φράνκες (Homero Francesch) Γερμανική Φιλαρμονική Δωματίου Βρέμης (ζωντανά, 1991) Ραβέλ, Μπολέρο/ Κρατική Φιλαρμονική Αμβούργου (ζωντανά, 1997) με εκτενή σχολιασμό παρουσίαση του έργου από τον μαέστρο Μαρίν Αλσοπ ( Ωλσοπ) (Alsop, 1956 )

8 Mάλερ, 1 η Συμφωνία «Τιτάν»/ Δανική (Εθνική) Ραδιοφωνική Συμφωνική (ζωντανά) αξιόλογη ερμηνεία από μια από τις γνωστότερες γυναίκες μαέστρους του καιρού μας Μότσαρτ, 22 ο πιανιστικό Κονσέρτο/ σολίστ Νταίηβιντ Φραίυ (Fray) Συμφωνική Σαν Πάουλο (ζωντανά, 2011) Μπραμς, 1 ο πιανιστικό Κονσέρτο/ σολίστ ο Τάε Χυιούνγκ Κίμ Εθνική Ορχήστρα Βελγίου (ζωντανά) Τσαϊκόφσκυ, 1 ο πιανιστικό Κονσέρτο/ σολίστ η Ζανγκ Ζούο (Zhang Zuo) Εθνική Ορχήστρα Βελγίου (ζωντανά διαγωνισμός Βασίλισσας Ελισάβετ 2013) Κλάουντιο Αμπάντο (Abbado, 1933 ) Βάγκνερ, «Λόενγκριν», πρελούδιο Α πράξης/ Ορχήστρα Κρατικής Οπερας Βιέννης (ζωντανά, 1990) Βάγκνερ, «Ιπτάμενος Ολλανδός», εισαγωγή/ Φιλαρμονική Βερολίνου (ζωντανά, Στοκχόλμη, 1998) Βέρντι, Ρέκβιεμ/ Ιταλική Εθνική Ραδιοφωνική Συμφωνική RAI Ρώμης Χορωδίες RAI Ρώμης & Τορίνο Ρενάτα Σκόττο, υψίφ. Μαίρυλιν Χορν (Horne), μεσόφ., Λουτσιάνο Παβαρόττι, τενόρος Νικολάι Γκιαούροφ (Ghiaurev), μπάσσος (ζωντανά, τέλη δεκαετίας 1960) η 1 η από τις τρεις σπουδαίες βιντεοσκοπημένες ερμηνείες του έργου από τον Αμπάντο (η 2 η το 1982 με τη Συμφωνική του Λονδίνου και η 3 η το 2001 με τη Φιλαρμονική του Βερολίνου/ οι δύο τελευταίες κυκλοφορούν σε εμπορικά DVDs) Βέρντι, «Σικελικός Εσπερινός», εισαγωγή/ Φιλαρμονική Βερολίνου (ζωντανά, Παλέρμο, 2002) Μάλερ, 1 η Συμφωνία «Τιτάν»/ Φιλαρμονική Σκάλας Μιλάνου (ζωντανά, μέσα δεκαετίας 1970 περίπου) εξαιρετική νεανική ερμηνεία του Αμπάντο

9 Μάλερ, 3 η Συμφωνία/ Ανν Σγιόνμπεργκ, κοντράλτο Φιλαρμονική Βερολίνου, Χορωδία Σαίνμπεργκ, Παιδική Χορωδία Νότιου Τυρόλου (ζωντανά, 1998) Μότσαρτ, 35 η Συμφωνία «Χάφφνερ»/ Ορχήστρα Φεστιβάλ Λουκέρνης (ζωντανά) Μότσαρτ, 23 ο πιανιστικό Κονσέρτο/ σολίστ Φρήντριχ Γκούλντα άγνωστη ορχήστρα (ζωντανά) Μουσσόργκσκυ, «Μια νύχτα στο φαλακρό βουνό», συμφωνικό ποίημα (αρχική εκδοχή)/ Φιλαρμονική Βερολίνου (ζωντανά, Τόκυο, 1994) Μπερλιόζ, «Τε Ντέουμ»/ Ορχήστρα Μότσαρτ του Μπολζάνο Ορχήστρα Νέων Λουίτζι Κέρουμπίνι Ιταλική Ορχήστρα Νέων & Χορωδία Κοινοτικού Θέταρου της Μπολώνια Συμφωνική Χορωδία «Βέρντι» Μιλάνου κ.ά., Μάριους Μπρέντσιου (τενόρος), Ιβέτα Απκάλνα (εκκλ. όργανο) (ζωντανά) Μπετόβεν, 2 η Συμφωνία/ Ορχήστρα Νέων Μάλερ (ζωντανά) Μπετόβεν, Κονσέρτο για βιολί/ Άιζαακ Στερν Εθνική Ορχήστρα Γαλλίας (ζωντανά, 1980) Μπετόβεν, Χορωδιακή φαντασία για πιάνο, χορωδία & ορχ./ σολίστ Γιεβγκένι Κίσσιν Φιλαρμονική Βερολίνου & Χορωδία RIAS Βερολίνου (ζωντανά, 1991) Μπετόβεν, Ah, perfido! (για υψίφωνο & ορχ.)/ Τσέρυλ Στούντερ, υψίφ. Φιλαρμονική Βερολίνου (ζωντανά, 1991) Μπετόβεν, «Εγκμοντ», εισαγωγή/ Ορχήστρα «Μότσαρτ» του Μπολζάνο (ζωντανά, 2004) Μπραμς, Κονσέρτο για βιολί/ σολίστ ο Γκιλ Σάχαμ (Gil Shaham) Φιλαρμονική Βερολίνου (ζωντανά, 2002) Μπραμς, 2 ο πιανιστικό Κονσέρτο/ σολίστ Πήτερ Σέρκιν Φιλαρμονική Βερολίνου (ζωντανά, Κάρνεγκι Χωλλ Νέας Υόρκης, 1996) Μπρούκνερ, 4 η Συμφωνία/ Φιλαρμονική Βιέννης (ζωντανά)

10 Μπρούκνερ, 5 η Συμφωνία/ Ορχήστρα Φεστιβάλ Λουκέρνης (ζωντανά, 2011) Μπρούκνερ, 7 η Συμφωνία/Ορχήστρα Φεστιβάλ Λουκέρνης (ζωντανά, 2005) Μπρούκνερ, 9 η Συμφωνία/ Φιλαρμονική Βερολίνου (ζωντανά, 1997) Ντεμπυσσύ, «Ιμπέρια»/ Φιλαρμονική Σκάλας Μιλάνου (ζωντανά) Προκόφιεφ, 5 ο πιανιστικό Κονσέρτο (σολίστ Ντίνο Τσιάνι [Ciani]) & «Ρωμαίος & Ιουλιέτα», αποσπάσματα από το μπαλλέτο/ Ιταλική Εθνική Ραδιοφωνική Συμφωνική Ρώμης/RAI (ζωντανά, 1968) σπάνιο ντοκουμέντο του 35χρονου τότε μαέστρου Ραχμάνινοφ, 2 ο πιανιστικό Κονσέρτο/ Ελέν Γκριμώ Ορχήστρα Φεστιβάλ Λουκέρνης (ζωντανά, 2008) Ραχμάνινοφ, Ραψωδία σε ένα θέμα του Παγκανίνι, για πιάνο & ορχ./ σολίστ Μιχαήλ Πλετνιόφ (Pletnev) Φιλαρμονική Βερολίνου (ζωντανά) Ροσσίνι, Εισαγωγή «Κλέφτρα κίσσα»/ Φιλαρμονική Βιέννης (ζωντανά, πρωτοχρονιάτικη συναυλία, 1991) Σούμπερτ, 8 η «Ημιτελής» Συμφωνία/ Φιλαρμονική Βερολίνου (Ζωντανά, Φερράρα, 1989) Στραβίνσκυ, «Πουλί της φωτιάς», σουίτα μπαλλέτου (εκδοχή 1919)/ Συμφωνική Λονδίνου (ζωντανά, 1983) Ρίχαρντ Στράουςς, «Δον Ζουάν», συμφωνικό ποίημα & «Μπουρλέσκ» για πιάνο & ορχ./ σολίστ η Μάρτα Αργκεριχ Φιλαρμονική Βερολίνου (ζωντανά, 1992) Ρ. Στράουςς, «Ο ιππότης με το ρόδο», τελική σκηνή της όπερας σε συναυλιακή μορφή/ φωνητικοί σολίστ (Καθλήν Μπάττλ, Ρενέ Φλέμινγκ, Φρεντερίκα φον Στάντε [von Stade], Αντρέας Σμιτ [Schmidt] Φιλαρμονική Βερολίνου (ζωντανά, 1992)

11 Σημ.: για την τεράστια δισκογραφική/βιντεογραφική παρακαταθήκη του Αμπάντο βλ. αναλυτικά στην ετοιμασμένη 3 η έκδ. των Μεγάλων μαέστρων μου πρβλ. και 2 η έκδ. (2009), σ Μαρκ Αντρέαι Andreae, 1939 ) Ονεγκέρ (Χονεγκέρ), Pacific 231 / Ορχήστρα Ιταλικής Ελβετίας (OSI) (ζωντανά, Λουγκάνο, 1988) ενδιαφέρον τεκμήριο του Ελβετού μαέστρου, εγγονού του μεγάλου μπρουκνεριστή αρχιμουσικού Φόλκμαρ Αντρέαι ( ) Σημ.: για τον Φόλκμαρ Αντρέαι βλ. βλ. Α. Σαββίδης, Δοκίμια κλασσικής μουσικής παιδείας, 2 η έκδ., δοκίμιο 30: «Ενας Μπρούκνερ υψηλών προδιαγραφών. Ο ιστορικός κύκλος του μαέστρου Volkmar Andreae», σ Κάρελ Αντσερλ (Ančerl, ) Μπετόβεν, 5 ο «Αυτοκρατορικό» πιανιστικό Κονσέρτο/ σολίστ Γκλενν Γκουλντ Συμφωνική Τορόντο (βιντεοσκόπηση) Σμέτανα, «Μολδάβας», 2 ο συμφωνικό ποίημα του κύκλου «Η πατρίδα μου»(απόσπασμα)/ Συμφωνική Τορόντο (βιντεοσκόπηση) Tζων Αξελροντ (Axelrod, 1966 ) Μότσαρτ, Κονσέρτο για κλαρινέτο/ σολίστ η Σαμπίνε Μάγυερ (Meyer) Ιταλική Εθνική Ραδιοφωνική Συμφωνική/ RAI (Τορίνο) (ζωντανά) Τακάσι Ασαχίνα (Takashi Asahina, ) Μπραμς, 4 η Συμφωνία/ Φιλαρμονική της Οζάκα (ζωντανά, 1995) Σημ.: για το μεγάλο αυτόν Ιάπωνα αρχιμουσικό βλ. Α. Σαββίδης, Μεγάλοι μαέστροι, 2 η έκδ., σ. 63 και Δοκίμια κλασσικής μουσικής παιδείας, σ Κυκλοφορούν ανεπίσημα και οι 4 Συμφωνίες του Μπραμς με την προαναφερόμενη ιαπωνική ορχήστρα (από την εταιρεία Classical Video Rarities

12 Ασένσιο, βλ. Γκαρθία Ασένσιο Βλαντίμιρ Ασκενάζυ (Vladimir Ashkenazy, 1937 ) Ραχμάνινοφ, 2 ο πιανιστικό Κονσέρτο/ σολίστ Τζουζέππε Ανταλόρο Συμφωνική Σιγκαπούρης (ζωντανά, 2011) συνοδεία του στο Κονσέρτο που τόσες φορές ο ίδιος ο Ασκενάζυ ερμήνευσε ως βιρτουόζος πιανίστας Σοστακόβιτς, 4 η Συμφωνία/ Ορχήστρα Νέων Ευρωπαϊκής Ενωσης (ζωντανά Προμς Λονδίνου 2006) Πιέτρο Ατζέντο (Agento, ) Τσαϊκόφσκυ, 1 ο πιανιστικό Κονσέρτο/ Ιταλική Εθνική Ραδιοφωνική Συμφωνική (RAI Ρώμης) (ζωντανά, 1968) σπάνιο οπτικο ηχητικό ντοκουμέντο για τον μαέστρο που υπήρξε μαθητής του οπερατικού συνθέτη Τσιλέα Bααρτ βλ. Ντε Βάαρτ Φέλιξ Βάϊνγκάρτνερ (Weingartner, ) Βέμπερ, «Ελεύθερος σκοπευτής» ( Freischütz ), εισαγωγή/ Συμφωνική Ορχήστρα Παρισιού (βιντεοσκόπηση, 1932) Χάιντς Βάλλμπεργκ (Heinz Wallberg, ) Μπετόβεν, «Εγκμοντ», εισαγωγή/ Ιαπωνική Ραδιοφωνική Συμφωνική/ΝΗΚ Τόκυο (ζωντανά)

13 Μπρούνο Βάλτερ (Walter, ) Βέμπερ, εισαγωγή «Ομπερον»/ άγνωστη ορχήστρα (βιντεοσκόπηση πιθανότατα δεκαετίας του 1930) σπάνιο ντοκουμέντο με τον μαέστρο γύρω στα 50 του χρόνια Mότσαρτ, 40ή Συμφωνία 4 ο μέρος/φιλαρμονική Βερολίνου (βιντεοσκόπηση 1930 από γερμανικό ντοκυμανταίρ) Μπραμς, 2 η Συμφωνία 1 ο & 4 ο μέρος, σε εκτενή αποσπάσματα με πρόβα και ερμηνεία/ Διεθνής Ορχήστρα Φεστιβάλ Βανκούβερ (Καναδά) (βιντεοσκόπηση 1958) πραγματικό «μάθημα» για κάθε μαέστρο λόγω των παρατηρήσεων του 82χρονου μαέστρου και της διδασκαλίας της ερμηνείας του έργου Σημ.: βλ. τα αποσπάσματα της 2 ης Συμφωνίας του Μπραμς και στο εξαιρετικό αφιερωματικό DVD (κυκλοφορία 2003) της εταιρείας Video Artists International/VAI, με τίτλο Bruno Walter: the maestro, the man. Για τον κορυφαίο μαέστρο βλ. αναλυτικά στον Α. Σαββίδη, Μεγάλοι μαέστροι, 2 η έκδ., σ Γιάαπ Βαν Ζβέντεν (Van Zweden, 1960 ) Βάγκνερ, «Πάρσιφαλ», 1 η & 2 η πράξη (σε συναυλιακή μορφή)/ Ολλανδική Ραδιοφωνική Φιλαρμονική Χορωδία Γκρόοτ & Κρατική Χορωδία Latvija (με συμμετοχή φωνητικών σολιστών) (ζωντανά, Αμστερνταμ) Σιμπέλιους, Βιολινιστικό Κονσέρτο/ Σάρα Τσανγκ, βιολί Ολλανδική Ραδιοφωνική Φιλαρμονική (ζωντανά, Αμστερνταμ) Στραβίνσκυ, Ιεροτελεστία άνοιξης/ Ολλανδική Ραδιοφωνική Φιλαρμονική (ζωντανά, Αμστερνταμ, 2010) Εντουαρντ Βαν Μπέινουμ (Van Beinum, )

14 Mπετόβεν, «Ηρωική» 3 η Συμφωνία/ Ορχήστρα «Κονσέρτ χεμπαου» Αμστερνταμ (ζωντανά, 1955) σπάνιο ντοκουμέντο μιας εξαιρετικής ερμηνείας. Γκύντερ Βαντ (Wand, ) Μπρούκνερ, 3 η και 7 η Συμφωνία/ Βόρεια Γερμανική Ραδιοφωνική Συμφωνική/ NDR Αμβούργου (ζωντανά, 1992) Mπρούκνερ, 9 η Συμφωνία/ ίδια ορχήστρα (ζωντανά, 1988) Mπρούκνερ, ίδιο έργο/ Φιλαρμονική Βερολίνου (ζωντανά, 1998) Γκίλμπερτ Βάργκα (Varga) Γκλίνκα, «Ρουσλάνος και Λουντιμίλα», εισαγωγή/ Φιλαρμόνια Κορέας (ζωντανά, Σεούλ, 2010) Κoντά(λ)υ, Χοροί της Γκαλάντα (τελευταίο μέρος)/ορχήστρα «Γκύρζενιχ» Κολωνίας (ζωντανά) Τσαϊκόφσκυ, Κονσέρτο για βιολί/ σολίστ Λεωνίδας Καβάκος Ιταλική Εθνική Ραδιοφωνική Συμφωνική (RAI) Τορίνο (ζωντανά) Τσαϊκόφσκυ, ίδιο έργο/ σολίστ ο Ραίυ Τσεν(Ray Chen) Βελγική (Εθνική) Ραδιοφωνική Συμφωνική (ζωντανά, 2009 Α βραβείο βιολινιστικού διαγωνισμού Βασίλισσας Ελισάβετ Βελγίου) Φραντς Βέλζερ Μόεστ (Welser Möst, 1960 ) Μότσαρτ, 17 ο πιανιστικό Κονσέρτο/ σολίστ Λέιφ Οβε Αντσνεςάγνωστη ορχήστρα (ζωντανά) Tσαϊκόφσκυ, 5 η Συμφωνία/ Ορχήστρα Νέων Γκούσταφ Μάλερ (ζωντανά, Βιέννη, 2009)

15 Βάλτερ Βέλλερ (Weller, 1939 ) Μάρτινου, 4 η Συμφωνία/ Συμφωνική Ισπανικής Ραδιοτηλεόρασης (ζωντανά, 2007) Μπραμς, Κονσέρτο για βιολί/ σολίστ η Αραμπέλλα Σταϊνμπάχερ (Steinbacher) Συμφωνική Ισπανικής Ραδιοτηλεόρασης (ζωντανά, 2010) Παγκανίνι, 1 ο βιολινιστικό Κονσέρτο/ σολίστ Νεμάνια Ραντούλοβιτς Συμφωνική Ισπανικής Ραδιοτηλεόρασης/ RTVE (ζωντανά) Γιόζεφ Σουκ, 2 η Συμφωνία «Αζραέλ»/ Εθνική Ορχήστρα Βελγίου (ζωντανά, 2009) Οζμο Βένσκε (Osmo Vänskä, 1953 ) Μάλερ, 5 η Συμφωνία/ Φιλαρμονική Χονγκ Κονγκ (ζωντανά) Μάλερ, ίδιο έργο 3 ο μέρος/ Ορχήστρα Μιννεσότας [=πρώην Συμφωνική της Μιννεάπολης] (ζωντανά, Προμς Λονδίνου 2006) Νήλσεν (Nielsen), 5 η Συμφωνία/ Συμφωνική Σαν Πάουλο (ΟSESP Βραζιλίας) (ζωντανά, Μάρτιος 2013) Αντόνι Βιτ (Wit, 1944 ) Σοπέν, 2 ο πιανιστικό Κονσέρτο/ σολίστ Γιεβγκένι Κίσσιν (Εθνική) Φιλαρμονική Βαρσοβίας (ζωντανά) Χιου Βολφφ (Hugh Wolff, 1953 ) Κόρνγκολντ, Κονσέρτο για βιολί/ σολίστ Λεωνίδας Καβάκος Ραδιοφωνική Συμφωνική Φραγκφούρτης (ζωντανά) Μπετόβεν, 4 ο πιανιστικό Κονσέρτο/ σολίστ ο Νίνο Μπακράτζε (Bakradze) Φιλαρμόνια Ωδείου Νέας Αγγλίας (New England Conservatory/NEC Philharmonia) (ζωντανά, 2012)

16 Ρενέ Γιάκομπς (Jacobs, 1946 ) Mότσαρτ, «Γάμοι του Φίγκαρο», εισαγωγή/ Οργανικό συγκρότημα «Κονσέρτο της Κολωνίας» (ζωντανά) Σιμόν(η) Γιάνγκ (Simone Young, 1961 ) Βέμπερ, Εισαγωγή «Ελεύθερος Σκοπευτής» ( Freischütz )/ Ιαπωνική Ραδιοφωνική Συμφωνική/ΝΗΚ (Τόκυο, ζωντανά) μια από τις αξιολογότερες διεθνώς γυναίκες μαέστρους, με αξιοσημείωτη σταδιοδρομία στη συμφωνική μουσική και στην όπερα Σημ. Πρβλ. Α. Σαββίδης, Μεγάλοι μαέστροι, 2 η έκδ., σ. 95 Μαρκ Γιανόφσκι (Janowski, 1939 ) Γκέρσουιν, Κονσέρτο για πιάνο/ σολίστ Πέτερ Γιαμπλόνσκυ Ιαπωνική Ραδιοφωνική Συμφωνική/ΝΗΚ (Τόκυο) (ζωντανά) Γκέρσουιν, ίδιο έργο/ σολίστ Πήτερ Ντόνοχιου (Donohoe) ίδια ορχήστρα (ζωντανά, 1990) Mάριςς Γιάνσονς (Jansons, 1943 ) Βάγκνερ, «Τριστάνος & Ιζόλδη», πρελούδιο & θάνατος Ιζόλδης/ Ραδιοφωνική Συμφωνική Βαυαρίας (ζωντανά, Αγία Πετρούπολη, 2009) Βέμπερ, «Ομπερον», εισαγωγή/ Ραδιοφωνική Συμφωνική Βαυαρίας (Μόναχο, ζωντανά) Μάλερ, 3 η Συμφωνία/ Ραδιοφωνική Συμφωνική & Χορωδία Βαυαρίας Παιδική Χορωδία Ταίλτσερ (Tölzer) Ναταλί Στούτζμανν, μεσόφωνος (ζωντανά, 2010)

17 Μάλερ, Τραγούδια του οδοιπόρου/ Μπόγιε Σκόβχους (Skovhus), βαρύτονος Ραδιοφωνική Συμφωνική Βαυαρίας (ζωντανά) Μέντελσσον, 3 η «Σκωτική» Συμφωνία/ Ραδιοφωνική Συμφωνική Βαυαρίας (ζωντανά) Μπετόβεν, 1 ο πιανιστικό Κονσέρτο/ σολίστ Λανγκ Λανγκ Ραδιοφωνική Συμφωνική Βαυαρίας (ζωντανά) Μπραμς, 4 η Συμφωνία/ Ορχήστρα Νέων Γκούσταφ Μάλερ (ζωντανά, 2001, Φεστιβάλ Λουκέρνης) Ντβόρζακ, 8 η Συμφωνία/ Βασιλική Ορχήστρα «Κονσέρτ χεμπαου» Αμστερνταμ (ζωντανά) Σοστακόβιτς, 1 ο βιολινιστικό Κονσέρτο/ σολίστ η Χϊλαρυ Χαν (Hahn) Φιλαρμονική Βερολίνου (ζωντανά) Στραβίνσκυ, Πετρούσκα/ Βασιλική Ορχήστρα «Κονσέρτ χεμπαου» Αμστερνταμ (βιντεοσκόπηση) Ρίχαρντ Στράουςς, «Τάδε έφη Ζαρατούστρας»/ Ραδιοφωνική Συμφωνική Βαυαρίας (ζωντανά, 2007) Ρ. Στράουςς, «Ο ιππότης με το ρόδο», σουίτα/ Ραδιοφωνική Συμφωνική Βαυαρίας (ζωντανά, 2009) Ρ. ΣΤράουςς, 4 τελευταία τραγούδια/ Άνγια Χαρτέρος, υψίφ. Συμφωνική Βαυαρικής Ραδιοφωνίας (ζωντανά) Χάυντν, 100ή «Στρατιωτική» Συμφωνία/ Βασιλική Ορχήστρα «Κονσέρτχεμπαου» Αμστερνταμ (ζωντανά) Χάυντν, 104 η Συμφωνία «Λονδίνου»/ Ραδιοφωνική Συμφωνική Βαυαρίας (ζωντανά, 2009) Χάυντν, Λειτουργία της αρμονίας (Harmonienmesse)/ Συμφωνική & Χορωδία Βαυαρικής Ραδιοφωνίας 4 φωνητικοί σολίστες Μαλίν Χαρτέλιους, υψίφ. Γιούντιτ Σμιτ [Judith Schmid], μεσόφ. Κρίστιαν Ελσνερ, τεν. Φραντς Γιόζεφ Ζέλιγκ [Selig], μπάσσος) (ζωντανά, 2008)

18 Νέεμε (Νήιμε) Γιέρβι (Neeme Järvi, 1937 ) Γκρηγκ, «Πέερ Γκυντ» τραγούδι της Σολβέιγκ/ Μαρίτα Σ ολμπεργκ, υψίφ. Φιλαρμονική Βερολίνου (ζωντανά) Αλφόνς Ντήπενμπροκ (Diepenbrock), «Ηλέκτρα», ορχηστρική σουίτα (1 ο & 4 ο μέρος)/ Φιλαρμονική Χάγης (ζωντανά) Σαιν Σανς, Εισαγωγή και ρόντο καπριτσιόζο (βιολί & ορχ.)/ σολίστ η Τζανίν Γιάνσεν Φιλαρμονική Βερολίνου (ζωντανά) Σημ.: η πλούσια βιντεογραφία του στην ετοιμασμένη 3 η έκδ. των Μεγάλων μαέστρων μου πρβλ. και 2 η έκδ., σ , ιδίως Πάαβο Γιέρβι (Järvi, 1962 ) Συναυλία με την Ορχήστρα Παρισιού (ζωντανά, 2010): Ντυκά, «O μαθητευόμενος μάγος», Σοστακόβιτς, 1 ο βιολινιστικό Κονσέρτο (σολίστ Βαντίμ Ρέπιν), Ραχμάνινοφ, 2 η Συμφωνία Συναυλία με την Ορχήστρα & Χορωδία Παρισιού (ζωντανά, 2011) σε έργα Φωρέ: Παβάνα, Ελεγεία για βιολοντσέλλο & ορχ. (σολίστ Ερίκ Πικάρ [Picard]), Ψαλμός, Ασμα (Cantique) στον Ρακήνα (Jean Racine), Ρέκβιεμ/ Τσεν Ρέιςς (Reiss), υψίφ., Ματτίας Γκαίρνε (Goerne), βαρύτονος Βάγκνερ, «Ριέντσι», εισαγωγή, Ραδιοφωνική Συμφωνική/hr Φραγκφούρτης (ζωντανά, 2012) Βέμπερ, εισαγωγή Ομπερον/ Ραδιοφωνική Συμφωνική/hr Φραγκφούρτης (ζωντανά, 2007 Προμς Λονδίνου) Γκρηγκ, «Πέερ Γκυντ» (ολόκληρο)/ Ορχήστρα & Χορωδία Παρισιούφωνητικοί σολίστες (ηχογράφηση) Μάλερ, 1 η Συμφωνία «Τιτάν»/ Ραδιοφωνική Συμφωνική/hr Φραγκφούρτης (ζωντανά, 2012) Μάλερ, 3 η Συμφωνία/ ίδια ορχήστρα & χορωδία (ηχογράφηση)

19 Μάλερ, 5 η Συμφωνία/ ίδια ορχήστρα (ζωντανά, Σεούλ, 2012) Μάλερ, 7 η Συμφωνία/ ίδια ορχ. (ζωντανά, 2011) Μέντελσσον, 4 η «Ιταλική» Συμφωνία/ Ραδιοφωνική Συμφωνική Φραγκφούρτης/hr (ζωντανά, 2012) Μέντελσσον, Κονσέρτο για βιολί/ σολίστ Χίλαρυ Χαν (Hahn) Ραδιοφωνική Συμφωνική Φραγκφούρτης (ζωντανά, 2012) Μότσαρτ, 41 η Συμφωνία «του Διός»/ ίδια ορχήστρα (ζωντανά, 2011) Μότσαρτ, 27 ο πιανιστικό Κονσέρτο/ σολίστ Μεναχέμ Πρέσσλερ Ορχήστρα Παρισιού (ζωντανά) Μπετόβεν, 2 η, 3 η «Ηρωϊκή», 5 η, 6 η «Ποιμενική» και 7 η Συμφωνία/ Γερμανική Φιλαρμονική Δωματίου Βρέμης (ζωντανά) Μπρούκνερ, 1 η Συμφωνία/ Ραδιοφωνική Συμφωνική Φραγκφούρτης (ζωντανά, 2013) Μπρούκνερ, 8 η Συμφωνία/ Ραδιοφωνική Συμφωνική Φραγκφούρτης (ζωντανά, 2012) Νήλσεν (Nielsen), 6 η «απλή» Συμφωνία/ ίδια ορχήστρα (ζωντανά) Ντβόρζακ, 8 η Συμφωνία/ Ορχήστρα Παρισιού (ζωντανά) Nτβόρζακ, Κονσέρτο για βιολοντσέλλο/ σολίστ Γκωτιέ Καπυσσόν (Capuçon) Ορχήστρα Παρισιού (ζωντανά) Ντεμπυσσύ, Η θάλασσα/ Ραδιοφωνική Συμφωνική Φραγκφούρτης (ζωντανά, 2012) Σιμπέλιους, 1 η Συμφωνία/ Ορχήστρα Παρισιού (ζωντανά) Σιμπέλιους, Κονσέρτο για βιολί/ σολίστ Λεωνίδας Καβάκος Ορχήστρα Παρισιού (ζωντανά, Απρίλιος 2013) Σούμανν, Κονσέρτο για πιάνο/ σολίστ: Kάτια Μπουνιατισβίλι Ραδιοφωνική Συμφωνική Φραγκφούρτης (ζωντανά, 2012)

20 Σούμανν, Κονσέρτο για βιολοντσέλλο/ σολίστ Τρουλς Μερκ (Μøρκ) Ιαπωνική Ραδιοφωνική Συμφωνική (ΝΗΚ Τόκυο) (ζωντανά, 2005) Tσαϊκόφσκυ, 1 η Συμφωνία «χειμερινές ονειροπολήσεις»/ Ραδιοφωνική Συμφωνική Φραγκφούρτης (ζωντανά, 2012) Τσαϊκόφσκυ, Κονσέρτο για βιολί/ σολίστ η Τζανίν Γιάνσεν Ραδιοφωνική Συμφωνική Φραγκφούρτης (ζωντανά, Απρίλιος 2013) Τσαϊκόφσκυ, 2 ο πιανιστικό Κονσέρτο/ σολίστ Ντένις Ματσούεφ Ορχήστρα Παρισιού (ζωντανά) Μιχαϊλ Γιουρόφσκι (Mihail Jurowski, 1945 ) Τσαϊκόφσκυ, Ιταλικό καπρίτσιο/ Συμφωνική Πόλης Μόσχας «Ρωσσική Φιλαρμονική» (ζωντανά, 2012) Τσαϊκόφσκυ, Παραλλαγές «ροκκοκό» για βιολοντσέλλο & ορχ./ σολίστ Ναρέκ Χακκναραρυάν (Hakknararyan) ίδια ορχήστρα (ζωντανά, 2012) Βλαντίμιρ Γιουρόφσκι (Vladimir Jurowski, 1972 ) Λιστ, Συμφωνία «Φάουστ»/ Φιλαρμονική Λονδίνου ανδρικές χορωδίες Φιλαρμονικής Λονδίνου & Συμφωνικής Λονδίνου Μάρκους Γιέντς (Jentz), τενόρος (ζωντανά, Προμς Λονδίνου, 2011) Ραχμάνινοφ, Συμφωνικοί χοροί (3)/ Ρωσσική Κρατική Ακαδημαϊκή Συμφωνική (ζωντανά) Ωυγκεν (Ευγένιος) Γιόχουμ (Jochum, ) Μπρούκνερ, 7 η Συμφωνία/ Βασιλική Ορχήστρα «Κονσέρτ χεμπαου» Αμστερνταμ (ζωντανά, Τόκυο, 1986) Mπρούκνερ, 8 η Συμφωνία/ Συμφωνική Βαμβέργης (ζωντανά, Τόκυο, 1982)

21 Μπρούκνερ, 9 η Συμφωνία/ Ραδιοφωνική Συμφωνική Βερολίνου (ζωντανά, 1983) Σημ.: η πλούσια δισκογραφία και η παλαιότερη βιντεογραφία του στην ετοιμασμένη 3 η έκδ. των Μεγάλωνμαέστρων μου πρβλ. και 2 η έκδ., σ Ρουμόν Γκάμπα (Rumon Gamba, 1972 ) Σοστακόβιτς, 5 η Συμφωνία 4 ο μέρος/ Συμφωνική (Νοτίου) Κορέας (KBS) (ζωντανά, Σεούλ, 2009) Ενρίκε Γκαρθία Ασένσιο (Garcia Asensio, 1937 ) Λαλό, Ισπανική Συμφωνία (βιολί & ορχ.), σολίστ Λεωνίδας Καβάκος Συμφωνική Ισπανικής Ραδιοτηλεόρασης (ζωντανά) Τζων Ελλιοτ Γκάρντινερ (Gardiner, 1943 ) Μέντελσσον, «Ονειρο μεσοκαλοκαιρινής νύκτας» (ολόκληρο)/ Βασιλική Ορχήστρα «Κονσέρτ χεμπαου» Αμστερνταμ & Χορωδία Ολλανδικής Οπερας Ντέμπορα Γυόρκο, υψίφωνος και Ανν Σοφί φον Οττερ, μεσόφωνος (ζωντανά) Μότσαρτ, 9 ο πιανιστικό Κονσέρτο «του νέου ανθρώπου» ( Jeunehomme )/ σολίστ η Μαρία Ζοάο Πίρες Φιλαρμονική Βιέννης (ζωντανά, 2000) Μότσαρτ, Ρέκβιεμ/ Μπάρμπαρα Μπόνευ, υψίφ. Ανν Σοφί φον Οττερ, μεσόφ. Αντονυ Ρολφ Τζόνσον, τενόρος Αλασταιρ Μάιλς [Miles], μπάσσος Μπαροκικοί Σολίστες Αγγλίας & Χορωδία Μοντεβέρντι (ζωντανά, Βαρκελώνη, 1991) Γ.Σ. Μπαχ, Πάθη κατά Ιωάννην BWV 245/ Αγγλικοί Μπαροκικοί Σολίστες & Χορωδία Μοντεβέρντι φωνητικοί σολίστες (ζωντανά, Προμς Λονδίνου, 2008)

Σοπέν Μπετόβεν Μότσαρτ

Σοπέν Μπετόβεν Μότσαρτ Σοπέν Μπετόβεν Μότσαρτ Ιστορία της Μουσικής (Θ) - ΜΙΧΑ Παρασκευή 1 (Wolfgang Amadeus Mozart) (1756-1791) Ιστορία της Μουσικής (Θ) - ΜΙΧΑ Παρασκευή 2 Ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες κλασικής μουσικής.

Διαβάστε περισσότερα

Ακρόαση: http://www.youtube.com/watch?v=cmlacbyxcoa Παρτιτούρα: http://imslp.org/wiki/piano_sonata_no.8,_op.13_(beethoven,_ludwig_van)

Ακρόαση: http://www.youtube.com/watch?v=cmlacbyxcoa Παρτιτούρα: http://imslp.org/wiki/piano_sonata_no.8,_op.13_(beethoven,_ludwig_van) Θέµατα Μουσικής Γ Λυκείου Ιστορία της Μουσικής ιδακτέα Ύλη 01-015 ιδακτικό Υλικό: 1. Machlis, J. & Forney, C. (1996) H απόλαυση της Μουσικής. Αθήνα: Fagotto. Συµπεριλαµβάνεται CD µε mp3. Υλικό ιστοσελίδας

Διαβάστε περισσότερα

Oι συναυλίες του Gruppo d Archi Veneto

Oι συναυλίες του Gruppo d Archi Veneto Ηµέρα τση Ζάκυθος, 31 εκεµβρίου 2010 Oι συναυλίες του Gruppo d Archi Veneto Ηµεροµηνία ηµοσίευσης: 31 εκεµβρίου 2010 Συντάκτης: Βασίλης Μούτσιος Θεµατική κατηγορία: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Μια υπέροχη συναυλία όπου

Διαβάστε περισσότερα

ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ. Περικλής Ούτσιος Φίλιππος Ντομασένκο Γιάννης Παζαρτζής Ορέστης Πλιάκης Νικόλας Μπάλτου

ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ. Περικλής Ούτσιος Φίλιππος Ντομασένκο Γιάννης Παζαρτζής Ορέστης Πλιάκης Νικόλας Μπάλτου ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ Περικλής Ούτσιος Φίλιππος Ντομασένκο Γιάννης Παζαρτζής Ορέστης Πλιάκης Νικόλας Μπάλτου Με τον όρο κλασική μουσική αναφέρεται ευρύτερα η Δυτικοευρωπαϊκή μουσική παραγωγή που εκτείνεται σε

Διαβάστε περισσότερα

Θέµατα Μουσικής Γ Λυκείου. Ιστορία της Μουσικής Διδακτέα Ύλη Ενότητα Διδακτέα Ύλη Περίοδοι Διδασκαλίας

Θέµατα Μουσικής Γ Λυκείου. Ιστορία της Μουσικής Διδακτέα Ύλη Ενότητα Διδακτέα Ύλη Περίοδοι Διδασκαλίας Θέµατα Μουσικής Γ Λυκείου Ιστορία της Μουσικής Διδακτέα Ύλη 2013-2014 Χρόνος διδασκαλίας: 2 διδακτικές περίοδοι την εβδοµάδα Διδακτικά Εγχειρίδια: 1. Machlis, J. & Forney, C. (1996) H απόλαυση της Μουσικής.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ 1 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ Η ποιότητα της μουσικής παιδείας ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΝΕΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ Από τη φετινή χρονιά το Δημοτικό μας Ωδείο διευρύνεται με νέα τμήματα διδασκαλίας πνευστών

Διαβάστε περισσότερα

409 Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη)

409 Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη) 409 Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη) Σκοπός Το Τμήμα προσφέρει προγράμματα εφαρμοσμένων μουσικών σπουδών στα πρότυπα των Ανωτάτων Μουσικών Ακαδημιών (Musikhochschule) και παρέχει

Διαβάστε περισσότερα

ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2012-2013 ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΪΟΥ-ΙΟΥΝΙΟΥ 2013

ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2012-2013 ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΪΟΥ-ΙΟΥΝΙΟΥ 2013 ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2012-2013 ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΪΟΥ-ΙΟΥΝΙΟΥ 2013 ΜΑΘΗΜΑ: Θέματα Μουσικής ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 27/05/2013 ΤΑΞΗ: Β Κατεύθυνσης ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 2:30 ΩΡΑ: 7:45 10:15 πμ Όνομα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ. ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ Παπάγου, 11/6/2012 ΓΡΑΦΕΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΛ: 213-2027185, 186, 187 FAX: 210-6519014

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ. ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ Παπάγου, 11/6/2012 ΓΡΑΦΕΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΛ: 213-2027185, 186, 187 FAX: 210-6519014 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ Παπάγου, 11/6/2012 ΓΡΑΦΕΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΛ: 213-2027185, 186, 187 FAX: 210-6519014 ΗΛΕΚΤΡ. Δ/ΝΣΗ: www.dpapxol.gov.gr E-mail: festivalpapagou@gmail.com Όπως κάθε χρόνο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 27 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014. Σάββατο 27.12.2014

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 27 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014. Σάββατο 27.12.2014 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 27 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 Είσοδος Ελεύθερη Σάββατο 27.12.2014 ΩΡΑ 13:00 ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ - Θεατρική παιδική παράσταση Ένας μικρός σκίουρος πέφτει για ύπνο στο

Διαβάστε περισσότερα

Live ANEMA E CORE. Στους ρυθμούς της Μεσογείου. Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Live ANEMA E CORE. Στους ρυθμούς της Μεσογείου. Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013 Live ANEMA E CORE Στους ρυθμούς της Μεσογείου Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013 Τραγούδια με άξονα τις μελωδίες και τους ρυθμούς της Μεσογείου παρουσιάζει το μουσικό σύνολο Anema e Core, στο Black Duck, την Παρασκευή

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΝΤΑΞΑΚΗΣ. έχει αψεγάδιαστη τεχνική, υπέροχο ήχο ο Κονταξάκης είναι απλά εξαιρετικός. ευχάριστα λυρικός και τεχνικά αλάνθαστος

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΝΤΑΞΑΚΗΣ. έχει αψεγάδιαστη τεχνική, υπέροχο ήχο ο Κονταξάκης είναι απλά εξαιρετικός. ευχάριστα λυρικός και τεχνικά αλάνθαστος ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΝΤΑΞΑΚΗΣ έχει αψεγάδιαστη τεχνική, υπέροχο ήχο ο Κονταξάκης είναι απλά εξαιρετικός AMERICAN RECORD GUIDE Φεβρουάριος 2007 ευχάριστα λυρικός και τεχνικά αλάνθαστος PAUL FOWLES-CLASSICAL GUITAR

Διαβάστε περισσότερα

«ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ-ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2012»

«ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ-ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2012» «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ-ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2012» ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ/ΧΩΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 14/12 Ώρα 20:30 ΠΕΜΠΤΗ 15/12 Ώρα 20:30 Πλατεία Ελευθερίας ΠΕΜΠΤΗ 15/12 & ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/12 Ώρα 21:00 Θεατρικός Σταθμός Με την υποστήριξη της Νορβηγικής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΝΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ. Ακ. Έτος (Ενημέρωση: Οκτώβριος 2014)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΝΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ. Ακ. Έτος (Ενημέρωση: Οκτώβριος 2014) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΝΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ Ακ. Έτος 2014-15 (Ενημέρωση: Οκτώβριος 2014) Σελίδα 1 από 33 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Παράρτημα ΙΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ...3 Α ΕΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Αλέξανδρος Καπέλης !!! !!!!

Αλέξανδρος Καπέλης !!! !!!! ALEXANDROS KAPELIS PRESS KIT PAGE 1 of 5 OCT 2012 www.kapelis.com info@kapelis.com «Ένας δεξιοτέχνης πιανίστας που δεν υποχωρεί σε παρακμιακούς συναισθηματισμούς»(diaridebalears,ισπανία). «Έναςκαλλιτέχνηςαδιαμφισβήτητηςωριμότητας»(Εστία,Ελλάδα).

Διαβάστε περισσότερα

Η Συμφωνία. Εκτεταμένη οργανική σύνθεση που αναπτύσσεται κατά την Κλασική εποχή (18 ος αιώνας).

Η Συμφωνία. Εκτεταμένη οργανική σύνθεση που αναπτύσσεται κατά την Κλασική εποχή (18 ος αιώνας). Ζωρζ Μπιζέ [George Bizet] (1836-1875) Γάλλος συνθέτης Συµφωνία αρ. 1, σε Ντο µείζονα Η µία και µοναδική συµφωνία του γάλλου συνθέτη του 19 ου αιώνα Ζωρζ Μπιζέ, ήταν ένα από τα πρώτα του έργα και γράφτηκε

Διαβάστε περισσότερα

Ακαδημαϊκό έτος ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΣΤΟ ΒΙΟΛΙ. Ποσό υποτροφίας: δρχ.

Ακαδημαϊκό έτος ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΣΤΟ ΒΙΟΛΙ. Ποσό υποτροφίας: δρχ. Ακαδημαϊκό έτος 2000-2001 ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΣΤΟ ΒΙΟΛΙ Ποσό υποτροφίας: 3.500.000 δρχ. Ημερομηνίες Δημοσίευσης της προκήρυξης: Σάββατο 16/10/1999 εφημερίδα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Κυριακή 17/10/1999 εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Κυριακή

Διαβάστε περισσότερα

Ρομαντισμός. Εργασία για το μάθημα της λογοτεχνίας Αραμπατζή Μαρία, Βάσιου Μαρίνα, Παραγιού Σοφία Σχολικό έτος 2013-2014 Τμήμα Α1

Ρομαντισμός. Εργασία για το μάθημα της λογοτεχνίας Αραμπατζή Μαρία, Βάσιου Μαρίνα, Παραγιού Σοφία Σχολικό έτος 2013-2014 Τμήμα Α1 Ρομαντισμός Εργασία για το μάθημα της λογοτεχνίας Αραμπατζή Μαρία, Βάσιου Μαρίνα, Παραγιού Σοφία Σχολικό έτος 2013-2014 Τμήμα Α1 Τζον Κόνσταμπλ Το κάρο του σανού Ρομαντισμός Τέλη 18 ου αι. μέσα 19 ου αι.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛ Μήνυμα Μιχάλη Χατζημιχαήλ για τον εθελοντισμό Όταν ένας συνάνθρωπος μας ή μια ομάδα ανθρώπων γύρω μας χρειάζεται βοήθεια κι εμείς αρνηθούμε, τότε οι λέξεις αλληλεγγύη, ανιδιοτέλεια,

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 01 2 0 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α

Διαβάστε περισσότερα

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ Ι ΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Ι

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ Ι ΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Ι ΠΑΙ ΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ Ι ΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Ι ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΡΠΑΡΟΥΣΗ 1. ΜΕΤΡΑ ΕΙ Η ΜΕΤΡΩΝ απλά µέτρα: 2/4, 2/8, 3/4, 3/8 2/4 q q \ e e e e \ x x x x x x x x \ εµβατήριο 2/8

Διαβάστε περισσότερα

12ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Φάρος Μάιος-Ιούνιος 2012

12ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Φάρος Μάιος-Ιούνιος 2012 Press Release 12 ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Φάρος Μάιος-Ιούνιος 2012 «Από την κορυφή του Ιερού της Αφροδίτης μέχρι ένα ειδυλλιακό Ελαιώνα, οι εκθαμβωτικές τοποθεσίες του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής

Διαβάστε περισσότερα

βραβείο καλύτερης μουσικής σύνθεσης για σύγχρονο μπαλέτο στο Διεθνές Φεστιβάλ της Valde-Marne. Οι συναυλίες του Στέφανου σε όλο τον κόσμο

βραβείο καλύτερης μουσικής σύνθεσης για σύγχρονο μπαλέτο στο Διεθνές Φεστιβάλ της Valde-Marne. Οι συναυλίες του Στέφανου σε όλο τον κόσμο Ο Στέφανος γεννήθηκε στην Αθήνα και δε χρειάστηκε πολύ χρόνο, για να αποκαλύψει το μουσικό του ταλέντο, αφού από την ηλικία των τεσσάρων χρονών είχε την ικανότητα να απομνημονεύει με μεγάλη ευκολία κομμάτια

Διαβάστε περισσότερα

Φραντς Σούμπερτ Franz Schubert (1797 1828) Αυστριακός συνθέτης. Συμφωνία Αρ. 5, σε Σι ύφεση μείζονα, D. 485 (1816)

Φραντς Σούμπερτ Franz Schubert (1797 1828) Αυστριακός συνθέτης. Συμφωνία Αρ. 5, σε Σι ύφεση μείζονα, D. 485 (1816) Φραντς Σούμπερτ Franz Schubert (1797 1828) Αυστριακός συνθέτης Συμφωνία Αρ. 5, σε Σι ύφεση μείζονα, D. 485 (1816) O Σούμπερτ γράφει τη συγκεκριμένη συμφωνία από τον Οκτώβριο μέχρι τον Νοέμβριο του 1816

Διαβάστε περισσότερα

15ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου Πάτμος, 27 Αυγούστου - 1 Σεπτεμβρίου 2016 Υπαίθριος χώρος Ιερού Σπηλαίου Αποκαλύψεως

15ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου Πάτμος, 27 Αυγούστου - 1 Σεπτεμβρίου 2016 Υπαίθριος χώρος Ιερού Σπηλαίου Αποκαλύψεως ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΜΟΥ «Η ΘΕΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ» Δελτίο Τύπου 15ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου Πάτμος, 27 Αυγούστου - 1 Σεπτεμβρίου 2016 Υπαίθριος χώρος Ιερού Σπηλαίου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΡΟ ΟΥ.Ο.Π.Α.Ρ. ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2012- ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2013

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΡΟ ΟΥ.Ο.Π.Α.Ρ. ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2012- ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2013 ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΡΟ ΟΥ.Ο.Π.Α.Ρ. ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2012- ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2013 ΣΑΒΒΑΤΟ 8/12/2012, 17:00 & 19:00, Αίθουσα Εθιµοτυπίας ήµου Ρόδου Παιδική Θεατρική Παράσταση

Διαβάστε περισσότερα

Ζήτηση αεροπορικών θέσεων Σύγκριση 2013-2014

Ζήτηση αεροπορικών θέσεων Σύγκριση 2013-2014 Ζήτηση αεροπορικών θέσεων Σύγκριση 2013-2014 Dr. Άρης Ίκκος Εισαγωγή - 1 70% εισερχόμενου τουρισμού έρχεται αεροπορικώς στην Ελλάδα Το ποσοστό αυτό αυξάνεται στο 90% σε πολλά νησιά Ο προγραμματισμός θέσεων

Διαβάστε περισσότερα

ενώ το «β» μέρος είναι ένα «Μοιρολόι», αργό ρυθμικά.

ενώ το «β» μέρος είναι ένα «Μοιρολόι», αργό ρυθμικά. Το δεύτερο μέρος «Β», αντίθετο σε χαρακτήρα από αυτό που προηγήθηκε, κρύβει, μέσα από το έντονο ρυθμικό και χρωματικό του στοιχείο, την αισιοδοξία και την ελπίδα του Κύπριου για ένα καλύτερο «αύριο» για

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΗ ΚΑΙ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 1600 ΕΩΣ ΤΟΝ 20 ο ΑΙΩΝΑ

ΕΙΔΗ ΚΑΙ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 1600 ΕΩΣ ΤΟΝ 20 ο ΑΙΩΝΑ ΕΙΔΗ ΚΑΙ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 1600 ΕΩΣ ΤΟΝ 20 ο ΑΙΩΝΑ Ενότητα 04: Christoph Willibald Gluck. Η όπερα στην Ιταλία τον 19 ο αιώνα (μέρος α ): χαρακτηριστικά, αντιπροσωπευτικοί συνθέτες. Gioachino

Διαβάστε περισσότερα

Αναπτυξιακή Δυναμική 3η συνεχόμενη χρονιά!

Αναπτυξιακή Δυναμική 3η συνεχόμενη χρονιά! Αναπτυξιακή Δυναμική 3η συνεχόμενη χρονιά! 2015 Απολογισμός 57 αεροσκάφη προορισμοί 134 + 7 (3 νέα) διαθέσιμες θέσεις + 17 νέοι + 2,1 εκ. 15,1εκ. Ιανουάριος Σεπτέμβριος 2015 Συνολικοί Επιβάτες +17% Επιβάτες

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΘΛΗΣΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΘΛΗΣΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΘΛΗΣΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΙΟΥΝΙΟΣ ΙΟΥΛΙΟΣ 2013 πάμε θέατρο Προπώληση Για το «Πάμε θέατρο» η προπώληση των εισιτηρίων καθώς και το κόστος μεταφοράς με το πούλμαν θα γίνεται στη γραμματεία

Διαβάστε περισσότερα

Μένει στη Φοιτητική Εστία και εκεί έχει την ευκαιρία να γνωριστεί με τους Λουίς Μπουνιουέλ, Σαλβαδόρ Νταλί, Μιγέλ Ουναμούνο και άλλους.

Μένει στη Φοιτητική Εστία και εκεί έχει την ευκαιρία να γνωριστεί με τους Λουίς Μπουνιουέλ, Σαλβαδόρ Νταλί, Μιγέλ Ουναμούνο και άλλους. ΛΟΡΚΑ ΦΕΝΤΕΡΙΚΟ ΓΚΑΡΘΙΑ Ο Φρεντερίκο Γκαρθία Λόρκα γεννήθηκε στις 5 Ιουνίου του 1898. Ο πατέρας του ήταν πλούσιος κτηματίας και η μητέρα του δασκάλα. Από τους πρώτους μήνες της ζωής του υπέστη την ταλαιπωρία

Διαβάστε περισσότερα

ΤΥΠΙΚΑ ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ. ΘΕΣΕΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ Α. Σχολή Χορού 1.Εκπαιδευτικό - καλλιτεχνικό προσωπικό. Τίτλοι σπουδών. Δίπλωμα

ΤΥΠΙΚΑ ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ. ΘΕΣΕΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ Α. Σχολή Χορού 1.Εκπαιδευτικό - καλλιτεχνικό προσωπικό. Τίτλοι σπουδών. Δίπλωμα ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΑΡΙΘΜΟΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΥΠΙΚΑ ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΘΕΣΕΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ Α. Σχολή Χορού.Εκπαιδευτικό - καλλιτεχνικό προσωπικό Τίτλοι σπουδών. Δίπλωμα για αναγνωρισμένης Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΕΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΣΧΟΛΕΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ & ΣΧΟΛΕΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Μουσικολογία ονομάζεται η θεωρητική και επιστημονική μελέτη της μουσικής. Ο όρος αυτός χρησιμοποιήθηκε πρώτα από Γάλλους συγγραφείς (musicologie). Η μουσικολογία καλύπτει

Διαβάστε περισσότερα

ΛΟΥΙΣ ΤΟΣΑΡ. xeσουσ ΚΑΣΤΡΟ ΙΑΝ ΜακΣΕΪΝ RELEASE 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ! www.audiovisual.gr

ΛΟΥΙΣ ΤΟΣΑΡ. xeσουσ ΚΑΣΤΡΟ ΙΑΝ ΜακΣΕΪΝ RELEASE 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ! www.audiovisual.gr ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΤΟΥ THE IMPOSSIBLE RELEASE 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015 ΛΟΥΙΣ ΤΟΣΑΡ (ΚΕΛΙ 211-ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΒΡΟΧΗ-MIAMI VICE) xeσουσ ΚΑΣΤΡΟ ΙΑΝ ΜακΣΕΪΝ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ! βρείτε μας στο

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Η Έλλη Πασπαλά. και η ορχήστρα νέων. The Underground Youth Orchestra. παρουσιάζουν την. Μουσική του Νότου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Η Έλλη Πασπαλά. και η ορχήστρα νέων. The Underground Youth Orchestra. παρουσιάζουν την. Μουσική του Νότου Η Έλλη Πασπαλά και η ορχήστρα νέων The Underground Youth Orchestra παρουσιάζουν την Μουσική του Νότου (Μουσική και τραγούδια από τον Ευρωπαϊκό Νότο) Συμμετέχουν η Ορχήστρα Νέων του Ωδείου των Χρωμάτων

Διαβάστε περισσότερα

A/A ΗΜΕΡ/ΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΙΔΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΟΠΟΣ

A/A ΗΜΕΡ/ΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΙΔΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΟΠΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΣΦΑΚΙΩΤΩΝ «Ο ΦΩΤΕΙΝΟΣ» ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ 2010 A/A ΗΜΕΡ/ΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΙΔΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΟΠΟΣ 5 30-Ιουλ-2010 Παρασκευή Λαϊκή και Δηµοτική Βραδιά στον Κάβαλο µε την ορχήστρα

Διαβάστε περισσότερα

ALDO CICCOLINI. Διεύθυνση ορχήστρας: Μύρων Μιχαηλίδης. Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, 12 Μαίου 2006

ALDO CICCOLINI. Διεύθυνση ορχήστρας: Μύρων Μιχαηλίδης. Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, 12 Μαίου 2006 ALDO CICCOLINI Διεύθυνση ορχήστρας: Μύρων Μιχαηλίδης Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, 12 Μαίου 2006 Εντυπωσιάστηκα και γοητεύτηκα με τη συνεργασία αυτής της εκπληκτικά διευθυνόμενης ορχήστρας από τον Μύρωνα

Διαβάστε περισσότερα

Βιογραφικό Σημείωμα Νίκος Ορδουλίδης Δ. Πεχλιβάνου 6, 59200, Νάουσα κινητό: 6972 767702 info@ordoulidis.gr - www.ordoulidis.gr

Βιογραφικό Σημείωμα Νίκος Ορδουλίδης Δ. Πεχλιβάνου 6, 59200, Νάουσα κινητό: 6972 767702 info@ordoulidis.gr - www.ordoulidis.gr Βιογραφικό Σημείωμα Νίκος Ορδουλίδης Δ. Πεχλιβάνου 6, 59200, Νάουσα κινητό: 6972 767702 info@ordoulidis.gr - www.ordoulidis.gr ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Διδάκτορας University of Leeds, School of Music, Αγγλία (PhD Popular

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΠΙΑΝΟ

ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΠΙΑΝΟ ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΠΙΑΝΟ Ονομασία Ο όρος πιάνο (piano) προέρχεται από την ιταλική λέξη pianoforte. Η ονομασία του στα ελληνικά είναι «κλειδοκύμβαλο». Είναι όργανο πληκτροφόρο με χορδές τις οποίες κτυπούν ειδικά

Διαβάστε περισσότερα

Οικολογήματα Διαδραστική παράσταση κουκλοθέατρου με τρεις ιστορίες του Βαγγέλη Ηλιόπουλου από την ομάδα Κοκου-Μουκλό

Οικολογήματα Διαδραστική παράσταση κουκλοθέατρου με τρεις ιστορίες του Βαγγέλη Ηλιόπουλου από την ομάδα Κοκου-Μουκλό ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ Τρίτη 3 Ιουλίου / ώρα 20:30 Πλατεία Άρεως Έκθεση Βιβλίου Τετάρτη 4 Ιουλίου / ώρα 20:00 Κλωνατζίδικα Σκακιέρα Οικολογήματα Διαδραστική παράσταση κουκλοθέατρου με τρεις ιστορίες του

Διαβάστε περισσότερα

Βασικοί άξονες καλλιτεχνικού προγραµµατισµού 2014-2019

Βασικοί άξονες καλλιτεχνικού προγραµµατισµού 2014-2019 Βασικοί άξονες καλλιτεχνικού προγραµµατισµού 2014-2019 *Σχέδιο του Γιάννη Κόκκου για το σκηνικό της παραγωγής Τριστάνος και Ιζόλδη Αθήνα, 17 Δεκεμβρίου 2013 ΒΑΣΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΙΓΑΙΟΥ (FOTA)

ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΙΓΑΙΟΥ (FOTA) ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΙΓΑΙΟΥ (FOTA) Η Διεθνής Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Φεστιβάλ Αιγαίου θα περιλαμβάνει νέους μουσικούς μεταξύ 16 24 ετών από την Ελλάδα και παγκοσμίως. Οι μουσικοί που

Διαβάστε περισσότερα

13o Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Φάρος 21 Μαΐου 1 Ιουνίου 2013

13o Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Φάρος 21 Μαΐου 1 Ιουνίου 2013 Press Release 13 o Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Φάρος 21 Μαΐου 1 Ιουνίου 2013 «Από την κορυφή του Ιερού της Αφροδίτης μέχρι ένα ειδυλλιακό Ελαιώνα, οι εκθαμβωτικές τοποθεσίες του Διεθνούς Φεστιβάλ

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΕΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑ 2013, 8-11 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΗΜΕΡΕΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑ 2013, 8-11 ΙΟΥΛΙΟΥ ΗΜΕΡΕΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑ 2013, 8-11 ΙΟΥΛΙΟΥ Οι "Ηµέρες Μουσικής" είναι η µετεξέλιξη των "Ηµερών Κιθάρας", που πραγµατοποιήθηκαν τον Μάιο του 2012. Το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για τον θεσµό, µας ώθησε όχι

Διαβάστε περισσότερα

Ζήτηση αεροπορικών θέσεων Σύγκριση 2013-2014

Ζήτηση αεροπορικών θέσεων Σύγκριση 2013-2014 Ζήτηση αεροπορικών θέσεων Σύγκριση 2013-2014 Dr. Άρης Ίκκος Εισαγωγή - 1 Ως γνωστόν, περίπου 70% του συνόλου του εισερχόμενου τουρισμού στην Ελλάδα, έρχεται στην χώρα αεροπορικώς. Μάλιστα σε πολλά νησιά

Διαβάστε περισσότερα

Καλοκαιρινές Πολιτιστικές Εκδηλώσεις 2011 Δήμου Λευκάδας Συνοπτικό Πρόγραμμα 49ο Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ Γιορτές Λόγου και Τέχνης (56η περίοδος)

Καλοκαιρινές Πολιτιστικές Εκδηλώσεις 2011 Δήμου Λευκάδας Συνοπτικό Πρόγραμμα 49ο Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ Γιορτές Λόγου και Τέχνης (56η περίοδος) Καλοκαιρινές Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Δήμου Συνοπτικό Πρόγραμμα 49ο Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ Γιορτές Λόγου και Τέχνης (56η περίοδος) ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΛΕΥΚΑΔΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ Λόγος Μουσική Θέατρο

Διαβάστε περισσότερα

Το Καρναβάλι των Ζώων Camille Sean Sans. Μουσικά Παραμύθια. Μουσικοκινητική Αγωγή. B εξάμηνο Θεωρία

Το Καρναβάλι των Ζώων Camille Sean Sans. Μουσικά Παραμύθια. Μουσικοκινητική Αγωγή. B εξάμηνο Θεωρία Μουσικοκινητική Αγωγή B εξάμηνο Θεωρία Μίχα Παρασκευή, PhD Μουσικολόγος, Μουσικοπαιδαγωγός 1 Μουσικοκινητική Αγωγή (Θ) ΜΙΧΑ Παρασκευή 1 Μουσικά Παραμύθια 2 Μουσικοκινητική Αγωγή (Θ) ΜΙΧΑ Παρασκευή 2 Το

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων Ιούλιος - Αύγουστος 2013 Δήμου Ναυπακτίας

Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων Ιούλιος - Αύγουστος 2013 Δήμου Ναυπακτίας Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων Ιούλιος - Αύγουστος 2013 Δήμου Ναυπακτίας Δημοτικές Ενότητες: Είσοδος Ελεύθερη Ναυπάκτου, Αντιρρίου, Χάλκειας Αποδοτίας, Πλατάνου, Πυλήνης Ο Δήμος Ναυπακτίας διαθέτει

Διαβάστε περισσότερα

Προκήρυξη πρόσληψης δεκατριών (13)Καθηγητών στο Δημοτικό Ωδείο Αλμωπίας (26/08/2015)

Προκήρυξη πρόσληψης δεκατριών (13)Καθηγητών στο Δημοτικό Ωδείο Αλμωπίας (26/08/2015) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΠΕΡΙΦ. ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΛΛΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑ: 26/08/20 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΛΜΩΠΙΑΣ Aριθ.Πρωτ.: 792 Ταχ. Δ/νση: ΚΥΠΡΟΥ 32 (ΠΑΛΑΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ) Ταχ. Κώδικας: 58400 ΑΡΙΔΑΙΑ Τηλέφωνο:

Διαβάστε περισσότερα

Φωταγώγηση της Πόλης και του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου

Φωταγώγηση της Πόλης και του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου Φωταγώγηση της Πόλης και του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 4.15μ.μ. 5.00μ.μ. Η Ορχήστρα Εγχόρδων Νέων και η Παιδική Χορωδία του Παπαδάκειου Δημοτικού Ωδείου Λεμεσού με τη συμμετοχή της

Διαβάστε περισσότερα

Μουσικό ταξίδι με την άρπα

Μουσικό ταξίδι με την άρπα Μουσικό ταξίδι με την άρπα Καταβολές της άρπας Η άρπα είναι ένα από τα αρχαιότερο μουσικά όργανα που γεννήθηκε με τα πρώτα δείγματα του ανθρώπινου πολιτισμού. Έχει επικρατήσει η άποψη ότι το κυνηγετικό

Διαβάστε περισσότερα

Ανοιχτή δοκιμή της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου

Ανοιχτή δοκιμή της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου Ανοιχτή δοκιμή της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου 10 Φεβρουαρίου 2016 Γενικός στόχος των ανοιχτών δοκιμών: Οι μαθητές/τριες με την ακρόαση της δοκιμής θα γνωρίσουν τον τρόπο με τον οποίο προετοιμάζει μια

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2014-15 Α/Α ΜΑΘΗΜΑ ΔΙΔΑΣΚΩΝ ΗΜΕΡΑ ΩΡΑ ΑΙΘΟΥΣΑ

ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2014-15 Α/Α ΜΑΘΗΜΑ ΔΙΔΑΣΚΩΝ ΗΜΕΡΑ ΩΡΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2014-15 Α/Α ΜΑΘΗΜΑ ΔΙΔΑΣΚΩΝ ΗΜΕΡΑ ΩΡΑ ΑΙΘΟΥΣΑ 1 ΑΓΓΛΙΚΑ ΙI ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΤΖΕΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-13:00 ΑΜΦΙΘ.8 2 ΑΓΓΛΙΚΑ ΙV ΜΑΧΙΛΗ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΡΟ ΟΥ-.Ο.Π.ΑΡ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚ ΗΛΩΣΕΩΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2015

ΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΡΟ ΟΥ-.Ο.Π.ΑΡ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚ ΗΛΩΣΕΩΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2015 ΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΡΟ ΟΥ-.Ο.Π.ΑΡ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚ ΗΛΩΣΕΩΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2015 ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΡΟ ΟΥ-ΕΚΘΕΣΗ ιάρκεια έκθεσης: 15 Νοεµβρίου 08:00-20:00 " Ρόδος, ένα νησί στις πύλες της

Διαβάστε περισσότερα

Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Κρατική Ορχήστρα Αθηνών Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ 2015-2016 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ 2015-2016 Κρατική Ορχήστρα Αθηνών www.koa.gr ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Η φετινή χρονιά βρίσκει

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σάββατο 6 Φεστιβάλ Παιδιού Δημόσιος Κήπος (Δημοτικό Μέγαρο) Ώρα: 6:00 μ.μ. Οργανωτής: Επιτροπή Προστασίας και Ευημερίας Παιδιού Πάφου.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σάββατο 6 Φεστιβάλ Παιδιού Δημόσιος Κήπος (Δημοτικό Μέγαρο) Ώρα: 6:00 μ.μ. Οργανωτής: Επιτροπή Προστασίας και Ευημερίας Παιδιού Πάφου. ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΓΙΟΡΤΗ Δευτέρα 1 «Γιορτή Κατακλυσμού» 2015 - (3η ημέρα / λήξη) α) Παραδοσιακά Θαλάσσια Αγωνίσματα Λιμανάκι, Κάτω Πάφος Ώρα: 4:00 μ.μ. Οργανωτές: Δήμος Πάφου, σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο

Διαβάστε περισσότερα

Μέχρι το 1980 περίπου διατηρούσε καφενείο στο Παλαιοχώρι (προσωπική μαρτυρία Τάκη Παλαιοθόδωρου, Ιανουάριος 2013).

Μέχρι το 1980 περίπου διατηρούσε καφενείο στο Παλαιοχώρι (προσωπική μαρτυρία Τάκη Παλαιοθόδωρου, Ιανουάριος 2013). A.K. 0293 Επώνυμο Μπαλούρδος Όνομα Ιωάννης Ψευδώνυμο/ Καλλιτεχνικό όνομα Γιάννος Μπαλούρδος, Γιάννος Τόπος γεννήσεως Ημερομηνία γεννήσεως 1922 Ημερομηνία θανάτου 2002 Βιογραφικά στοιχεία Ο Γιάννος μεγάλωσε

Διαβάστε περισσότερα

9 η Συμφωνία του Μπετόβεν, IV κίνηση

9 η Συμφωνία του Μπετόβεν, IV κίνηση 9 η Συμφωνία του Μπετόβεν, IV κίνηση Υλικό για το μάθημα ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΛΕΝΑ ΜΑΚΡΊΔΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΟΥ Σεπτέμβρης 2008 Dictee: Σημ. Το φυλλάδιο 3 (Γενικά στοιχεία και παρτιτούρα θέματος ) να

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΩΔΕΙΟΥ (38 (8 ΠΕ & 30 ΔΕ) 1. ΣΠΟΥΔΕΣ : ΣΥΝΟΛΟ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΩΔΕΙΟΥ (38 (8 ΠΕ & 30 ΔΕ) 1. ΣΠΟΥΔΕΣ : ΣΥΝΟΛΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΩΔΕΙΟΥ (38 άτομα) (8 ΠΕ & 30 ΔΕ) 1. ΣΠΟΥΔΕΣ : ΣΥΝΟΛΟ 22 μόρια 1.1 Τίτλοι Ωδείων (μέγιστο 7 μόρια) Πτυχίο 1 μόριο Πτυχίο με Άριστα 2 μόρια Δίπλωμα 4 μόρια Δίπλωμα με Άριστα 6 μόρια

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσιάσεις από τα παιδιά των τάξεων Ε και Στ, στα πλαίσια του μαθήματος «Γνωρίζω τον κόσμο μου»

Παρουσιάσεις από τα παιδιά των τάξεων Ε και Στ, στα πλαίσια του μαθήματος «Γνωρίζω τον κόσμο μου» Παρουσιάσεις από τα παιδιά των τάξεων Ε και Στ, στα πλαίσια του μαθήματος «Γνωρίζω τον κόσμο μου» ΣΗΜΑΙΑ ΓΑΛΛΙΑΣ Χριστόδουλος Λουκία ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΓΑΛΛΙΑ ; 65 700 000 632 760 km2 ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΓΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΑ ΕΚΛΟΓΕΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥ Ε.Ε. ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΑ ΕΚΛΟΓΕΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥ Ε.Ε. ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014 ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΑ ΕΚΛΟΓΕΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥ Ε.Ε. ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014 Στο παρόν περιγράφονται τα βήματα για την ορθή συμπλήρωση και υποβολή της αίτησης των Ελλήνων Εκλογέων Κατοίκων

Διαβάστε περισσότερα

Αριστοτέλεια 2011. Αριστοτέλειο Πνευµατικό Κ Ε Ν Τ Ρ Ο. «Χριστούγεννα Πρωτοχρονιά»

Αριστοτέλεια 2011. Αριστοτέλειο Πνευµατικό Κ Ε Ν Τ Ρ Ο. «Χριστούγεννα Πρωτοχρονιά» Αριστοτέλεια 2011 Αριστοτέλειο Πνευµατικό Κ Ε Ν Τ Ρ Ο «Χριστούγεννα Πρωτοχρονιά» Περιεχόμενα Έναρξη χειμερινών εκδηλώσεων 3 Εγκαίνια της χριστουγεννιάτικης γιορτής «Παραμυθοχώρα» 4 Παραμύθι χωρίς όνομα

Διαβάστε περισσότερα

IL TROVATORE - GIUSSEPE VERDI 5 Δεκεμβρίου 2015 στις 19.55

IL TROVATORE - GIUSSEPE VERDI 5 Δεκεμβρίου 2015 στις 19.55 IL TROVATORE - GIUSSEPE VERDI 5 Δεκεμβρίου 2015 στις 19.55 Διεύθυνση ορχήστρας: Marco Armiliato Σκηνοθεσία: Sir David McVicar Σκηνικά: Charles Edwards Κουστούμια: Brigitte Reiffenstuel Φωτισμοί: Jennifer

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις της ΕΛΣ. Αλέξανδρος Ευκλείδης Σκηνοθέτης Δρ. Θεατρολογίας 11/05/2014

Εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις της ΕΛΣ. Αλέξανδρος Ευκλείδης Σκηνοθέτης Δρ. Θεατρολογίας 11/05/2014 Εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις της ΕΛΣ Αλέξανδρος Ευκλείδης Σκηνοθέτης Δρ. Θεατρολογίας 11/05/2014 Η Εθνική Λυρική Σκηνή επενδύει στην εκπαίδευση για τη δημιουργία αφενός μιας νέας γενιάς Ελλήνων

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτιστικά Γεγονότα 2008

Πολιτιστικά Γεγονότα 2008 Πολιτιστικά Γεγονότα 2008 Ρόδος, µια Πόλη Τέχνης και Πολιτισµού Ο Πολιτισµός ήταν πάντα ένα αναπόσπαστο κοµµάτι της ζωή στην Ρόδο. Ο Δήµος Ροδίων οργανώνει καθ όλη την διάρκεια της χρονιάς, µε έµφαση στους

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΑΝΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2009

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΑΝΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2009 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΑΝΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2009 Τ.Θ.: 534, 715 00 ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΑΝΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΗΛ.: 2810 763141 FAX: 2810 762701 www.ppkae.gr / e-mail: info@ppkae.gr Αγαπητοί φίλοι, Κρατάτε στα χέρια

Διαβάστε περισσότερα

[ΕΛΙΑ ΕΛΙΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ]

[ΕΛΙΑ ΕΛΙΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ] 2009 [ΕΛΙΑ ΕΛΙΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ] ΕΛΙΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ Ηθοποιός-Χορογράφος ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Υπηκοότητα: Κυπριακή Ημερομηνία Γεννήσεως: 21-07-1978 Τόπος Γέννησης: Λευκωσία Κύπρος ΣΠΟΥΔΕΣ 1994-1998 Πτυχιούχος στο

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων Ιούλιος - Αύγουστος 2014 Δήμου Ναυπακτίας

Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων Ιούλιος - Αύγουστος 2014 Δήμου Ναυπακτίας Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων Ιούλιος - Αύγουστος 2014 Δήμου Ναυπακτίας 20 14 Δημοτικές Ενότητες: Είσοδος Ελεύθερη Ναυπάκτου, Αντιρρίου, Χάλκειας Αποδοτίας, Πλατάνου, Πυλήνης Όμορφες βραδιές καλοκαιριού,

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ. Συντροφιά με την Κιθάρα ΕΚΔΟΣΗ: ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ. Συντροφιά με την Κιθάρα ΕΚΔΟΣΗ: ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ Συντροφιά με την Κιθάρα ΕΚΔΟΣΗ: ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Συντροφιά με την Κιθάρα ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ Συντροφιά με την Κιθάρα ΑΘΗΝΑ 2011 Έκδοση: c Πνευματικό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013 ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013, ώρα 20:30 «Ο Καραγκιόζης Πειρατής» ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013, ώρα 21:30 ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ με θέμα

Διαβάστε περισσότερα

: 26 2013 ΠΡΑΓΑ-ΚΑΡΛΟΒΙ ΒΑΡΙ

: 26 2013 ΠΡΑΓΑ-ΚΑΡΛΟΒΙ ΒΑΡΙ 1η μέρα: 25 Αυγούστου 2013 ΑΘΗΝΑ- ΠΡΑΓΑ Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Χρυσή Πόλη των 100 Πύργων, την Πράγα. Ακολουθεί πεζή ξενάγηση στην παλιά πόλη. Θα δούμε το συγκρότημα κτιρίων που απαρτίζουν

Διαβάστε περισσότερα

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών: Πρόγραμμα, Δράσεις, Προοπτικές

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών: Πρόγραμμα, Δράσεις, Προοπτικές ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών: Πρόγραμμα, Δράσεις, Προοπτικές Κώστας Χάρδας Λέκτορας Τμήματος Μουσικών Σπουδών «Οι Σπουδές στο

Διαβάστε περισσότερα

Εργασία στο μάθημα της Μουσικής. Τάξη: Γ 3 Μαθήτριες: Τάιχ Βαρβάρα και Στίνη Αΐντα Θέμα: Έντεχνο Τραγούδι

Εργασία στο μάθημα της Μουσικής. Τάξη: Γ 3 Μαθήτριες: Τάιχ Βαρβάρα και Στίνη Αΐντα Θέμα: Έντεχνο Τραγούδι Εργασία στο μάθημα της Μουσικής Τάξη: Γ 3 Μαθήτριες: Τάιχ Βαρβάρα και Στίνη Αΐντα Θέμα: Έντεχνο Τραγούδι Έντεχνο Τραγούδι o Πότε εμφανίστηκε το έντεχνο τραγούδι; Το έντεχνο τραγούδι εμφανίστηκε προς στα

Διαβάστε περισσότερα

«ΦΑΡΙΣ» ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ. ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ Ν ο 75/2013

«ΦΑΡΙΣ» ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ. ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ Ν ο 75/2013 «ΦΑΡΙΣ» ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ: 882/Δ ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ Ν ο 75/2013 Στην Καλαμάτα σήμερα 29 Αυγούστου 2013, ημέρα Πέμπτη και ώρα 13:30 συνήλθε στα γραφεία της Κ.Ε ΦΑΡΙΣ, Ασίνης 11 και

Διαβάστε περισσότερα

Πάτρα 2013 Μια ανασκόπηση του 22 ου Φεστιβάλ Κιθάρας

Πάτρα 2013 Μια ανασκόπηση του 22 ου Φεστιβάλ Κιθάρας Πάτρα 2013 Μια ανασκόπηση του 22 ου Φεστιβάλ Κιθάρας Λίζα, Ευάγγελος, Sabrina, Goran Ένα ακόμη Φεστιβάλ Κιθάρας στην Πάτρα είναι πια παρελθόν και ο απολογισμός του δεν μπορεί παρά να μας γεμίζει ενθουσιασμό.

Διαβάστε περισσότερα

Zoltán Kodály (Ζόλταν Κοντάυ) Ούγγρος συνθέτης, 1882 1967

Zoltán Kodály (Ζόλταν Κοντάυ) Ούγγρος συνθέτης, 1882 1967 Zoltán Kodály (Ζόλταν Κοντάυ) Ούγγρος συνθέτης, 1882 1967 Ο Kodály γεννήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 1886 στο Kecskemet της Ουγγαρίας. Ο πατέρας του ήταν σταθμάρχης σιδηροδρομικής γραμμής και έπαιζε ερασιτεχνικά

Διαβάστε περισσότερα

Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ Πελοποννήσου στην Τρίπολη

Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ Πελοποννήσου στην Τρίπολη Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ Πελοποννήσου στην Τρίπολη Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου Ώρα 20.00 Μια βραδιά γεμάτη μελωδικά Χριστούγεννα, με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και τη Χορωδία

Διαβάστε περισσότερα

www.kalymnikifilia.gr

www.kalymnikifilia.gr Η επιρροή του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής γλώσσας στη διαμόρφωση του ρωσικού εκπαιδευτικού συστήματος (το παράδειγμα των Εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Μόσχας) ΒΑΝΤΙΜ ΓΙΑΡΟΒΟÏ Kαθηγητής μουσικής

Διαβάστε περισσότερα

Ζήκος Γεώργιος: Πρόεδρος.Σ. ηµοτικός Σύµβουλος. Κατσιγιάννης Επαµεινώνδας: Αντιπρόεδρος ηµοτικός Σύµβουλος

Ζήκος Γεώργιος: Πρόεδρος.Σ. ηµοτικός Σύµβουλος. Κατσιγιάννης Επαµεινώνδας: Αντιπρόεδρος ηµοτικός Σύµβουλος Ηµεροµηνία, 11.7.2012 Αρ. Πρωτ.: 780 ΑΔΑ: Β41ΛΟΡΝΝ-ΡΝΧ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 76/2012 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ 14ης ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ «ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

NEWS Α Π Ρ Ι Λ Ι Ο Σ ΣΧΟΛΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ. Για παρατηρήσεις & βελτιώσεις επικοινωνήστε μαζί μας!

NEWS Α Π Ρ Ι Λ Ι Ο Σ ΣΧΟΛΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ. Για παρατηρήσεις & βελτιώσεις επικοινωνήστε μαζί μας! Α Π Ρ Ι Λ Ι Ο Σ 2 0 1 5 Από τους μαθητές της Β τάξης του 11 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ NEWS ΣΧΟΛΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Για παρατηρήσεις & βελτιώσεις επικοινωνήστε μαζί μας! Α Π Ρ Ι Λ Ι Ο Σ 2 0 1

Διαβάστε περισσότερα

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2012 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2012 ΔΕΥ ΤΡΙ ΤΕΤ ΠΕΜ ΠΑΡ ΣΑΒ ΚΥΡ ΔΕΥ ΤΡΙ ΤΕΤ ΠΕΜ ΠΑΡ ΣΑΒ ΚΥΡ. Δημοτικό Σχολείο Παλαιοχωρίου δεκαετία 1940

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2012 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2012 ΔΕΥ ΤΡΙ ΤΕΤ ΠΕΜ ΠΑΡ ΣΑΒ ΚΥΡ ΔΕΥ ΤΡΙ ΤΕΤ ΠΕΜ ΠΑΡ ΣΑΒ ΚΥΡ. Δημοτικό Σχολείο Παλαιοχωρίου δεκαετία 1940 Η Μ Ε Ρ Ο Λ Ο Γ Ι Ο 2 0 1 2 150 χρόνια Δημοτικά Σχολεία Παλαιοχωρίου α ο & Καψοράχης ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ Τ Α ΚΑΨΟΡΑΧΙΤΩΝ Α - ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΤΩΝ Α Ι Ω ΜΑΚΡΥΝΕΙΑΣ Α Ο ΑΓΙΟΣ NΙΚΟΛΑΟΣ Ι Κ Ο Λ Α Ο Σ 13 14 15 16 28 29 30

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ ` ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ 2015 1 Α/Α ΤΙΤΛΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ - ΤΟΠΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΩΡΑ 1 2 ΙΟΥΛΙΟΣ 2015 ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΣΟΓΕΙΟ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2006 ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ. Παρασκευή 25 Αυγούστου έως και Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2006 ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ. Παρασκευή 25 Αυγούστου έως και Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2006 ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ Παρασκευή 25 Αυγούστου έως και Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ Είσοδος ελεύθερη Φίλες και φίλοι, η παλιά πόλη του Ηρακλείου αλλάζει

Διαβάστε περισσότερα

WWW.KINDYKIDS.GR. Όταν η ζωή στο νηπιαγωγείο γίνεται παιχνίδι! Το Site για γονείς και νηπιαγωγούς

WWW.KINDYKIDS.GR. Όταν η ζωή στο νηπιαγωγείο γίνεται παιχνίδι! Το Site για γονείς και νηπιαγωγούς WWW.KINDYKIDS.GR Όταν η ζωή στο νηπιαγωγείο γίνεται παιχνίδι! Το Site για γονείς και νηπιαγωγούς Το υλικό αυτό αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του KindyKids.gr και διανέμεται δωρεάν. ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ταχ. Δ/νση: 630 75 Ιερισσός Ιερισσός, 13-10-2015 Τηλ.: 2377 0 21130, 23770 21121 Αρ.Πρωτ: 345 Fax: 2377 0 21132 E mail:aristoteleio@dimosaristoteli.gr

Διαβάστε περισσότερα

Ανοιξιάτικο Φεστιβάλ Μουσικής

Ανοιξιάτικο Φεστιβάλ Μουσικής Ανοιξιάτικο Φεστιβάλ Μουσικής ηµοτικό Ωδείο Αµαρουσίου Επτά συναυλίες από 30 Μαρτίου έως 18 Μαΐου 2008 Αίθουσα Εκδηλώσεων ηµαρχειακού Μεγάρου ήµου Αµαρουσίου Ε ί σ ο δ ο ς ε λ ε ύ θ ε ρ η Ώρα έναρξης συναυλιών

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ «ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ» ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΪΟΣ - ΙΟΥΝΙΟΣ 2016 ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΝΕΑ 11/09/1999. Το ταµπού... κρατάει µπαγκέτα! Όταν οι γυναίκες ανέβηκαν στο πόντιουµ Οι γυναίκες στο πόντιουµ

ΤΑ ΝΕΑ 11/09/1999. Το ταµπού... κρατάει µπαγκέτα! Όταν οι γυναίκες ανέβηκαν στο πόντιουµ Οι γυναίκες στο πόντιουµ ΤΑ ΝΕΑ 11/09/1999 Το ταµπού... κρατάει µπαγκέτα! Όταν οι γυναίκες ανέβηκαν στο πόντιουµ Οι γυναίκες στο πόντιουµ Του ΠΑΥΛΟΥ ΑΓΙΑΝΝΙ Η «Μαµά, µαµά, µπορούν και οι άνδρες να γίνουν διευθυντές ορχήστρας;».

Διαβάστε περισσότερα

Φεστιβάλ Ναυπλίου Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Γιάννης Βακαρέλης Οργάνωση: Εταιρεία Συναυλιών Φόρμιγξ

Φεστιβάλ Ναυπλίου Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Γιάννης Βακαρέλης Οργάνωση: Εταιρεία Συναυλιών Φόρμιγξ 22ο Φεστιβάλ Ναυπλίου 21-30 Ιουνίου 2013 Καλλιτεχνικός Διευθυντής Γιάννης Βακαρέλης Το 22ο Φεστιβάλ Ναυπλίου τιμά την Ελλάδα και την ελληνική πολιτιστική και μουσική προσφορά, από τα βάθη των αιώνων μέχρι

Διαβάστε περισσότερα

08.10 15.10-22.10-29.10 05.11 12.11 19.11 26.11. Τετάρτη 8, 15, 22 & 29 Οκτωβρίου, 5, 12,19 & 26 Νοεμβρίου 17:00

08.10 15.10-22.10-29.10 05.11 12.11 19.11 26.11. Τετάρτη 8, 15, 22 & 29 Οκτωβρίου, 5, 12,19 & 26 Νοεμβρίου 17:00 ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ Εκπαιδευτικά προγράμματα Ελεύθερο Εργαστήρι Μουσικής Παιδείας 08.10 15.10-22.10-29.10 05.11 12.11 19.11 26.11 ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΕ

Διαβάστε περισσότερα

Ο κόσμος του Κινηματογράφου στον κόσμο μας: Επιδράσεις και Επιρροές

Ο κόσμος του Κινηματογράφου στον κόσμο μας: Επιδράσεις και Επιρροές Ο κόσμος του Κινηματογράφου στον κόσμο μας: Επιδράσεις και Επιρροές Καβαλλάρη Κατερίνα Β2 Καμπίτση Εμμανουέλα Β2 Κόρμπος Βασίλης Β2 Κοττάκη Δήμητρα Β2 Κινηματογράφος και Λογοτεχνία Harry Potter Κινηματογράφος

Διαβάστε περισσότερα

Καλαμαριά 11/09/2014 Αριθμ.Πρωτ.: 1523

Καλαμαριά 11/09/2014 Αριθμ.Πρωτ.: 1523 Κ.Ε.Δ.ΚΑ. ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ-ΜΙΚΡΟΥΛΕΑ Τ.Κ 55132 - ΤΗΛ.&FAX.2310-455988 ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Πληροφορίες : Μαρία Ψαρρού και Σολομωνίδου Ελισσάβετ Καλαμαριά 11/09/2014 Αριθμ.Πρωτ.:

Διαβάστε περισσότερα

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 5.00μ.μ. Εγκαίνια και φωταγώγηση του χωριού από το Δήμαρχο Λεμεσού κ. Ανδρέα Χρίστου. Συμμετέχει η Φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 5.00μ.μ. Εγκαίνια και φωταγώγηση του χωριού από το Δήμαρχο Λεμεσού κ. Ανδρέα Χρίστου. Συμμετέχει η Φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού Χριστουγεννιάτικο Χωριό των Θαυμάτων Χώρος στάθμευσης Εναερίου Χριστουγεννιάτικο Χωριό των Θαυμάτων Σάββατο 24 Νοεμβρίου 5.00μ.μ. Εγκαίνια και φωταγώγηση του χωριού από το Δήμαρχο Λεμεσού κ. Ανδρέα Χρίστου.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ Το Ενδεικτικό Πρόγραμμα περιλαμβάνει τα μαθήματα που προσφέρονται και στις τρεις Κατευθύνσεις. (Δεν περιλαμβάνονται μαθήματα ΥΕ που προσφέρονται

Διαβάστε περισσότερα

Λίγα λόγια για τα έργα

Λίγα λόγια για τα έργα Λίγα λόγια για τα έργα ΧΕΝΡΙΚ ΑΛΜΠΡΕΧΤ (γένν. 1969) Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα, ένα μουσικό παραμύθι βασισμένο στην ομώνυμη νουβέλα του Ντίκενς Το Πνεύμα των Χριστουγέννων Αναμφίβολα θα μπορούσε κανείς

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ& ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΞ 2767/29-05-2012

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ& ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΞ 2767/29-05-2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ& ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΞ 2767/29-05-2012 Σύμφωνα με: α) τις διατάξεις των άρθρων 123, 124, 135 και 136 του Ν.4072/2012

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΙΜΕΝΑ - ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ - ΑΣΚΗΣΕΙΣ. Η Ελένη, η Σοφία, η Βασιλική, η Ειρήνη, ο Κωνσταντίνος, ο Απόστολος και ο Αλέξανδρος χαιρετούν τους φίλους τους

ΚΕΙΜΕΝΑ - ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ - ΑΣΚΗΣΕΙΣ. Η Ελένη, η Σοφία, η Βασιλική, η Ειρήνη, ο Κωνσταντίνος, ο Απόστολος και ο Αλέξανδρος χαιρετούν τους φίλους τους ΕΝΟΤΗΤΑ 1 Καλημέρα! A ΜΕΡΟΣ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ - ΑΣΚΗΣΕΙΣ Α. ΔΙΑΛΟΓΟΣ Καλημέρα! Η Ελένη, η Σοφία, η Βασιλική, η Ειρήνη, ο Κωνσταντίνος, ο Απόστολος και ο Αλέξανδρος χαιρετούν τους φίλους τους Καλημέρα,

Διαβάστε περισσότερα

ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΧΟΛΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ & ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΙΕΘΝΗΣ ΘΕΡΙΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ

ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΧΟΛΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ & ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΙΕΘΝΗΣ ΘΕΡΙΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΧΟΛΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ & ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΙΕΘΝΗΣ ΘΕΡΙΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ Επιστημονικός Υπεύθυνος: Καθ. Δημήτρης Μαραγκόπουλος Η Ακαδημία πραγματοποιείται στο μοναδικής

Διαβάστε περισσότερα

ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ. Η εξέταση είναι προφορική και περιλαµβάνει τα εξής: α) ιεύθυνση πρώτου µέρους µίας από τις συµφωνίες 1,5 ή 6 του L.v.

ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ. Η εξέταση είναι προφορική και περιλαµβάνει τα εξής: α) ιεύθυνση πρώτου µέρους µίας από τις συµφωνίες 1,5 ή 6 του L.v. ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ Η εξέταση είναι προφορική και περιλαµβάνει τα εξής: α) ιεύθυνση πρώτου µέρους µίας από τις συµφωνίες 1,5 ή 6 του L.v.Beethoven β) ιεύθυνση πρώτου µέρους της Ηµιτελούς Συµφωνίας του F.

Διαβάστε περισσότερα