Τι σηµαίνει «πιστοποίηση πληρωτή» σε µια e-commerce πληρωµή?

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Τι σηµαίνει «πιστοποίηση πληρωτή» σε µια e-commerce πληρωµή?"

Transcript

1 Ρωτάω και µαθαίνω Τι σηµαίνει «πιστοποίηση πληρωτή» σε µια e-commerce πληρωµή? Πιστοποίηση Πληρωτή (payer authentication) σηµαίνει να µπορεί ένα e-shop να εξακριβώνει την νόµιµη κατοχή της κάρτας από τον πληρωτή, την στιγµή που αυτός εκτελεί µια πληρωµή µε κάρτα στο e-shop. Είναι η λύση που από καιρό επιθυµούν οι ιδιοκτήτες των e-shops για να µην πέφτουν θύµατα εξαπάτησης όταν εκτελούν παραγγελίες από το Internet, αλλά και οι καταναλωτές για να µη φοβούνται να χρησιµοποιήσουν τις κάρτες τους για µια αγορά στο Internet. Για τον σκοπό αυτό οι διεθνείς Οργανισµοί Πληρωµών Visa και MasterCard δηµιούργησαν µια νέα online διαδικασία που εκτελείται στιγµιαία κατά στιγµή της online πληρωµής µε διπλό σκοπό: 1ον. να διασφαλίζει τις εισπράξεις των εµπόρων από τις πιο κοινές αµφισβητήσεις 2ον. να προστατεύει τους καταναλωτές-πληρωτές από µη εξουσιοδοτηµένη χρήση της κάρτας τους όταν πληρώνουν online σε e-shops εµπόρων. Το τεχνικό πρωτόκολλο που δηµιουργήθηκε ονοµάζεται 3D-Secure, οι δε αντίστοιχες υπηρεσίες των Οργανισµών για την online πιστοποίηση του πληρωτή έχουν τις εµπορικές ονοµασίες Verified by Visa από την Visa και SecureCode από την MasterCard. Με το 3D-Secure πρωτόκολλο εξασφαλίζεται «τεχνικά» η πιστοποίηση των κατόχων πιστωτικών καρτών, καθώς σε κάθε διενεργούµενη online πληρωµή συµµετέχει και η εκάστοτε τράπεζα που έχει εκδώσει την δεδοµένη κάρτα (Issuer Bank), Τι είναι οι υπηρεσίες Verified by Visa και MasterCard SecureCode M ; Οι υπηρεσίες Verified by Visa και MasterCard SecureCode έχουν σχεδιαστεί µε βάση το πρωτόκολλο 3D-Secure για να µειώσουν τον κίνδυνο από τη µη εξουσιοδοτηµένη χρήση της κάρτας ενός πελάτη, πιστοποιώντας τον κάτοχο της κάρτας κατά τη διενέργεια µιας online συναλλαγής σε ένα e-shop. Η πιστοποίηση της πληρωµής κάνει τις αγορές µέσω Internet περισσότερο ασφαλείς, τόσο για τους αγοραστές όσο και για τους εµπόρους, εξαλείφοντας τις αµφισβητήσεις του τύπου «δεν έκανα εγώ την αγορά, δεν την αναγνωρίζω στο statement της κάρτας µου» εξασφαλίζοντας την είσπραξη στον έµπορο και δηµιουργώντας ένα ασφαλές κανάλι ηλεκτρονικού εµπορίου για τους καταναλωτές. Πως λειτουργούν οι υπηρεσίες Verified by Visa και SecureCode; Η πιστοποίηση του πληρωτή είναι ένα τµήµα της συνήθους διαδικασίας της online πληρωµής και προηγείται της αίτησης για έγκριση (το γνωστό authorization request) από την αποδέκτρια (Acquiring) τράπεζα. Με πρωτοβουλία των τραπεζών που υποστηρίζουν το πρωτόκολλο 3D-Secure οι καταναλωτές-καρτούχοι τους καλούνται να εντάξουν τις Visa ή MasterCard πιστωτικές και χρεωστικές τους κάρτες στα προγράµµατα Verified by Visa ή SecureCode. Ένταξη σηµαίνει ότι οι καρτούχοι επιλέγουν έναν κωδικό για κάθε κάρτα τους που µόνο αυτοί θα γνωρίζουν, όπως π.χ. είναι ο κωδικός που χρησιµοποιούν στα ΑΤΜ για ανάληψη χρηµάτων. Έτσι, όταν κάποιος χρησιµοποιεί αυτήν την κάρτα σε ένα e-shop που υποστηρίζει τις υπηρεσίες Verified by Visa και SecureCode, του ζητείται από την εκδότρια (Issuing)

2 τράπεζα της κάρτας να «υπογράψει την νόµιµη κατοχή της κάρτας» για την αγορά, πληκτρολογώντας αυτόν τον κρυφό κωδικό που µόνο αυτός - δηλ. ο νόµιµος κάτοχος της κάρτας γνωρίζει. Το ακόλουθο σχήµα απεικονίζει τη διαδικασία πιστοποίησης του πληρωτή έτσι όπως έχει υλοποιηθεί από την υπηρεσία winbank paycenter της Τράπεζα Πειραιώς: Για να έχουν προστασία από αµφισβητήσεις, οι έµποροι θα πρέπει, είτε να ενσωµατώσουν στο e-shop τους το ανάλογο λογισµικό πιστοποίησης, είτε να χρησιµοποιήσουν τις υπηρεσίες πιστοποίησης του winbank paycenter που υποστηρίζει τα προγράµµατα Verified by Visa ή/και MasterCard SecureCode. Η online διαδικασία πιστοποίησης είναι στιγµιαία και ενεργοποιείται κάθε φορά που χρησιµοποιείται µια κάρτα Visa ή MasterCard στο e-shop ενός εµπόρου και προηγείται της αίτησης για έγκριση της χρέωσης της κάρτας. Ποιες κάρτες υποστηρίζουν οι υπηρεσίες Verified by Visa και SecureCode; Όλες οι πιστωτικές κάρτες Visa, οι χρεωστικές κάρτες Visa ELECTRON, και οι πιστωτικές MasterCard. Από οποιαδήποτε τράπεζα στον κόσµο και αν έχουν εκδοθεί. Γιατί θα έπρεπε να εντάξω το e-shop µου στις υπηρεσίες Verified by Visa και SecureCode; Η Visa και η MasterCard έχουν αναπτύξει αυτές τις υπηρεσίες στην προσπάθειά τους να µειώσουν την κακόβουλη χρήση των καρτών στις ηλεκτρονικές αγορές. Με τη συµµετοχή σας, έχετε εγγυηµένες πληρωµές για συναλλαγές που έχουν πιστοποιηθεί και θα απαλλαγείτε από αµφισβητήσεις εκτέλεσής τους. Πρόσθετα, µπορείτε να

3 δεχτείτε άφοβα συναλλαγές από το εξωτερικό µε εγγύηση πληρωµής. Θα αντιληφθείτε µια σηµαντική µείωση στον όγκο των αµφισβητούµενων συναλλαγών, περίπου 60-70%. Είναι ακόµη σηµαντικό να σηµειωθεί ότι οι επιχειρήσεις που συµµετέχουν στις υπηρεσίες Verified by Visa και MasterCard SecureCode θα έχουν εγγύηση πληρωµής όχι µόνο για τις πιστοποιήσεις που έχουν διεκπεραιωθεί επιτυχώς (πληκτρολογήθηκε τον pin του πληρωτή), αλλά θα έχουν εγγύηση πληρωµής ακόµη και για την προσπάθειά τους να πιστοποιήσουν τον κάτοχο της κάρτας. ηλαδή, έστω και εάν δεν συµµετέχει η κάρτα του ή η εκδότρια τράπεζά του πληρωτή στο πρωτόκολλο 3D-Secure δεν θα υπάρχει αµφισβήτηση εκτέλεσής της! Αυτό σηµαίνει ότι οι επιχειρήσεις µπορούν να προσδοκούν εγγυηµένη πληρωµή για πάνω από το 70% των καρτών που αποδέχονται. Οι υπηρεσίες αυτές µπορούν να πιστοποιήσουν τους πληρωτές σε συναλλαγές µου και από άλλα κανάλια είσπραξης; Οι υπηρεσίες Verified by Visa και MasterCard SecureCode πιστοποιούν τους πληρωτές µόνον όταν εκτελούν οι ίδιοι την συναλλαγή από e-shops και web sites. εν µπορούν να εφαρµοστούν στις περιπτώσεις που δέχεστε εντολή πληρωµής µε κάρτα από το τηλέφωνο (µέσω του Virtual POS) ή στέλνετε αρχείο χρεώσεων σε κάρτες στην τράπεζα για εκτέλεσή τους. Έχω εγγύηση είσπραξης για οποιαδήποτε αµφισβήτηση από πελάτες µου; Συναλλαγές που εκτελούνται µε την υποστήριξη των υπηρεσιών Verified by Visa και MasterCard SecureCode καλύπτουν µόνο online συναλλαγές που έγιναν από e-shop ή web site και όταν ο νόµιµος κάτοχος της κάρτας αµφισβητεί την διενέργεια αυτής της συναλλαγής, όπως όταν ισχυρίζεται ότι «δεν έκανα εγώ την πληρωµή, δεν την αναγνωρίζω στο statement της κάρτας µου». Αµφισβητήσεις αυτού του τύπου είναι και οι συχνότερες για πληρωµές µε κάρτες από το Internet, πάνω από 70%. Αµφισβητήσεις για αγορά ελαττωµατικών αγαθών, ή άλλου είδους διαφωνία µε τον έµπορο δεν καλύπτονται από τις υπηρεσίες πιστοποίησης. Μπορεί η Τράπεζα Πειραιώς να µου δώσει τέτοια υπηρεσία; Βεβαίως. Η Τράπεζα Πειραιώς σαν αποδέκτης συναλλαγών µε κάρτες από e-shops και web sites, προσφέρει υπηρεσίες πιστοποίησης πληρωτών σαν µια φυσική προέκταση των λύσεων διαχείρισης κινδύνων που προσφέρει στους πελάτεςεµπόρους του winbank paycenter, συµπεριλαµβανοµένων των Verified by Visa και MasterCard SecureCode. Η λύση που προσφέρεται στους εµπόρους των υπηρεσιών winbank paycenter υποστηρίζει την πλέον πρόσφατη έκδοση του πρωτοκόλλου πιστοποίησης, 3-D Secure Η λύση ενσωµατώνεται πολύ εύκολα στην online διαδικασία πληρωµής του e-shop µειώνοντας το κόστος υλοποίησης και προσφέροντας µια πολύ γρήγορη ενεργοποίηση. Έτσι τα συνεργαζόµενα e-shops-έµποροι δεν θα χρειαστεί να αγοράσουν πρόσθετο λογισµικό αλλά ούτε και να προγραµµατίσουν νέες διαδικασίες στην διενέργεια των e-συναλλαγών τους.

4 Πόσο δύσκολο είναι να υλοποιήσω την υπηρεσία στο e-shop µου; Οι επιχειρήσεις που έχουν υλοποιήσει την υπηρεσία REDIRECTION του winbank paycenter δεν θα χρειαστεί να κάνουν τίποτε απολύτως. Η Τράπεζα Πειραιώς έχει υλοποιήσει για λογαριασµό τους ότι απαιτείται. Οι επιχειρήσεις που έχουν υλοποιήσει την υπηρεσία XML WEB SERVICE του winbank paycenter θα χρειαστεί να κάνουν µερικές µικρές αλλαγές στον κώδικα του e- shop/web site τους, που θα υποδείξουν οι σύµβουλοι της winbank. Οι αλλαγές αυτές απαιτούν µικρό κόπο για να υλοποιηθούν και η Τράπεζα Πειραιώς θα παρέχει όλο το απαιτούµενο υλικό µαζί µε παραδείγµατα για την όσο το δυνατό ευκολότερη υλοποίηση. Έχω επιλέξει την υπηρεσία XML WEB SERVICE του winbank paycenter. Πως θα λάβω το απαιτούµενο υλικό για την υλοποίηση της υπηρεσία πιστοποίησης πληρωµών; Από το AdminTool του winbank paycenter θα µπορείτε να «κατεβάσετε» το απαιτούµενο υλικό σε συνδυασµό µε τις συµβουλές των ειδικών της winbank. Παρέχονται διαφορετικές εκδόσεις ανάλογα µε την πλατφόρµα υλοποίησης που έχετε επιλέξει. Υποστηρίζονται οι δηµοφιλέστερες πλατφόρµες όπως ColdFusion, COM, JAVA,.NET, PERL, PHP, και XML. Ποια είναι η επένδυση σε εξοπλισµό, υποστήριξη και ολοκλήρωση συστηµάτων που θα πρέπει να κάνω; Πως θα συµβαδίζω µε τις µελλοντικές αλλαγές; εν απαιτείται καµία πρόσθετη επένδυση. Όλες οι ενηµερώσεις και αναβαθµίσεις διαχειρίζονται κεντρικά από την Τράπεζα Πειραιώς. εν υφίσταται ανάγκη για επανεγκατάσταση ή αναβάθµιση λογισµικού. Η πιστοποίηση ισχύει µόνο για ολοκληρωµένες εγκρίσεις-αγορές ή και για προεγκρίσεις (pre-authorizations); Σαφώς ισχύει και για preauthorization συναλλαγές µε κάρτες. Εφόσον γίνει η πιστοποίηση του πληρωτή αυτή συνοδεύει την συναλλαγή ανεξάρτητα του χρόνου που ο έµπορος αποφασίσει να την προσθέσει σε «πακέτο» συναλλαγών. Θα µπορώ να διακρίνω τις συναλλαγές αυτές µέσα από τις σελίδες του winbank paycenter AdminTool? Βεβαίως, θα υπάρχει ειδική σήµανση στις συναλλαγές που εκτελέστηκαν µε υποστήριξη των υπηρεσιών Verified by Visa και MasterCard SecureCode. Τι θα γίνει στην περίπτωση που ένας άλλος Οργανισµός Πληρωµών (π.χ. DINERS) προσφέρει Πιστοποίηση Πληρωµών; Η προσφερόµενη λύση θα υποστηρίζει τον νέο Οργανισµό, και τι θα πρέπει να κάνω; Η πιστοποίηση πληρωµών από άλλους Οργανισµούς θα αναπτυχθεί κεντρικά στα συστήµατα της Τράπεζας Πειραιώς. Η επιχείρηση δεν θα χρειαστεί να κάνει σχεδόν τίποτα για να την ενσωµατώσει και δεν θα απαιτηθεί πρόσθετη επένδυση.

5 Πόσο θα καθυστερεί χρονικά την λήψη έγκρισης η διαδικασία πιστοποίησης; Το πρωτόκολλο 3D-Secure υλοποιήθηκε µε µεγάλη προσοχή για την µικρότερη δυνατή επιβάρυνση στην διεκπεραίωση µιας online πληρωµής. Ο µέσος επιπλέον χρόνος από το πρωτόκολλο υπολογίζεται σε 1,6 δευτερόλεπτα, ενώ στην πράξη οι συναλλαγές µε πιστοποίηση µέσω του winbank paycenter δεν ξεπέρασαν τα επί πλέον 2 δευτερόλεπτα. Πολύ ασήµαντη επιβάρυνση για την τόσο σηµαντική διασφάλιση τόσο των χρηµάτων σας όσο και των πελατών σας. Ποιο θα είναι το κόστος για τη συµµετοχή του e-shop µου στην υπηρεσία; Η υπηρεσία πιστοποίησης του πληρωτή είναι µια επιπρόσθετη υπηρεσία που παρέχεται από το winbank paycenter. Για την ετοιµασία και ένταξη ενός e-shop στην υπηρεσία (setup) δεν υπάρχει καµιά χρέωση. Λειτουργικά, η µόνη χρέωση προς τον έµπορο θα είναι ένα χαµηλό flat-fee για κάθε πιστοποιηµένη συναλλαγή. To fee αυτό ίδιο για Visa και MasterCard κάρτες - θα εισπράττεται αυτόµατα από την Τράπεζα µαζί µε το σύνηθες ποσοστό προµήθειας που καταβάλλει ο έµπορος στην τράπεζα. Ποια είναι συνοπτικά τα οφέλη εάν υλοποιήσω τις υπηρεσίες Verified by Visa και MasterCard SecureCode µέσω του winbank paycenter; Τα οφέλη για το e-shop σας: Μειώνονται σηµαντικά οι κακόβουλες συναλλαγές και οι αµφισβητήσεις που οδηγούν σε επιστροφές χρηµάτων που εισπράξατε Ενισχύεται η εµπιστοσύνη των πελατών σας - κατόχων καρτών, κάτι που οδηγεί σε αυξηµένες πωλήσεις Παρέχεται εγγύηση πληρωµής πάνω από το 70% των εισπράξεών σας εν έχετε έξοδα αγοράς πρόσθετου λογισµικού και δεν αλλάζει ο τρόπος που λειτουργεί το e-shop σας Οι υπηρεσίες πιστοποίησης µέσω του winbank paycenter ενσωµατώνεται πολύ εύκολα σε όλες τις πλατφόρµες e-commerce Ελάχιστος αντίκτυπος για τους πελάτες σας στην διαδικασία πληρωµής τους Είστε ένα από τα e-shops που φροντίζετε για την ασφάλεια των πληρωµών των πελατών σας, γεγονός που χαίρει εκτίµησης από τον online πληθυσµό Εύκολη επέκταση και σε άλλες διαθέσιµες υπηρεσίες πιστοποίησης που θα σας παρέχονται από το winbank paycenter Τα οφέλη για τους πελάτες σας: Αίσθηση αυξηµένης προστασίας από µη εξουσιοδοτηµένη χρήση της κάρτας τους για αγορές online Αισθάνονται µεγαλύτερη εµπιστοσύνη όταν αγοράζουν online από εσάς Απολαµβάνουν την ίδια ευκολία στην πληρωµή τους, αφού δεν απαιτείται κανένα πρόσθετο λογισµικό τόσο στον υπολογιστή τους όσο και στον browser που χρησιµοποιούν.

6 Τι γίνεται στην περίπτωση που ο πελάτης µου κατοικεί σε άλλη χώρα; Οι υπηρεσίες Verified by Visa και MasterCard SecureCode έχουν παγκόσµιο εύρος και αφορούν τις κάρτες Visa και MasterCard που έχουν εκδοθεί από οποιαδήποτε τράπεζα του κόσµου, έτσι, άσχετα µε την χώρα έκδοσης της κάρτας, την καταγωγή του πελάτη, ή τον τόπο εκτέλεσης της συναλλαγής (άλλωστε το Internet δεν γνωρίζει σύνορα) εσείς απολαµβάνετε όλα τα οφέλη της πιστοποίησης πληρωµών που προαναφέρθηκαν. Τι συµβαίνει στην περίπτωση που η κάρτα του πελάτη µου δεν συµµετέχει στις υπηρεσίες πιστοποίησης; Από τον τρόπο που έχει υλοποιηθεί διεθνώς το πρωτόκολλο 3D-Secure στον κάτοχο της κάρτας θα παρουσιάζεται η επιλογή ένταξης-ενεργοποίησης της κάρτας του στο 3D-Secure, εφόσον βέβαια το υποστηρίζει η τράπεζα που του εξέδωσε την κάρτα (παρουσιάζεται ειδική «σελίδα» κατευθείαν από τον server της εκδότριας τράπεζάς του). Σε κάθε περίπτωση (είτε επιλέξει να ενταχθεί είτε όχι) η συναλλαγή θα προχωρήσει κανονικά για έγκριση µέσω του winbank paycenter και εσείς θα ωφεληθείτε από την εγγύηση της πληρωµής. Πως θα γνωρίζουν οι πελάτες µου ότι το ηλεκτρονικό µου κατάστηµα υποστηρίζει πιστοποίηση πληρωµών µε κάρτες; Όπως απαιτούν οι Visa και η MasterCard θα σας δοθούν από την winbank τα ειδικά σήµατα Verified by Visa και MasterCard SecureCode που θα πρέπει να τα επιδεικνύετε εµφανώς, τόσο στην κεντρική σας σελίδα όσο και στην σελίδα πληρωµής. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα σήµατα αυτά κάνουν τον πελάτη να αισθάνεται µεγαλύτερη άνεση και εµπιστοσύνη όταν αγοράζει online. Από πού µπορώ να προµηθευτώ τα ειδικά σήµατα της Visa και της MasterCard για να τα τοποθετήσω στις σελίδες µου; Οι συνεργάτες της winbank θα σας προµηθεύσουν τα ειδικά σήµατα µαζί µε τις σχετικές οδηγίες τοποθέτησης για να τα τοποθετήσετε στις σελίδες του ηλεκτρονικού σας καταστήµατος. Τι θα συµβεί εάν δεν ενταχθώ στις υπηρεσίες πιστοποίησης; ίχως υπηρεσίες πιστοποίησης δεν θα απολαµβάνετε την προστασία από αµφισβητήσεις «κακόβουλων αγοραστών».

7 Σήµερα χρησιµοποιώ άλλες υπηρεσίες για ανίχνευση κακόβουλων συναλλαγών. Όταν υλοποιήσω τις υπηρεσίες πιστοποίησης πληρωµών θα πρέπει να καταργήσω αυτές τις υπηρεσίες; Η υπηρεσίες πιστοποίησης Verified by Visa και MasterCard SecureCode έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν τις επιχειρήσεις από αµφισβητήσεις «κακόβουλων αγοραστών». Αν και οι αµφισβητήσεις αυτού του τύπου αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, άλλα εργαλεία ανίχνευσης κακόβουλης χρήσης µπορούν ακόµη να αποτελέσουν χρήσιµα εργαλεία. Για να µειώσετε περαιτέρω τον κίνδυνο σας συστήνουµε να συνεχίσετε να χρησιµοποιείτε αυτά τα εργαλεία που έχετε υλοποιήσει. εν µπορώ να πιστέψω ότι θα λάβω 100% προστασία από τη Visa και τη MasterCard. Σίγουρα δεν υπάρχουν όρια συναλλαγών; Η Visa και η MasterCard σας προστατεύουν από όλες τις αµφισβητήσεις «κακόβουλων αγοραστών» όταν «πιστοποιείτε επιτυχώς» ή «προσπαθείτε να πιστοποιήσετε» µια συναλλαγή. Αυτό ακριβώς θα πετύχετε απολαµβάνοντας τις υπηρεσίες Verified by Visa και MasterCard SecureCode µέσω του winbank paycenter. εν υπάρχει όριο στον αριθµό των συναλλαγών που πιστοποιείτε ούτε στο ύψος του ποσού και δεν αλλάζει τίποτε στην εµπορική σας πολιτική. Τι συµβαίνει όταν µια συναλλαγή δεν πιστοποιείται; Εάν ο κάτοχος της κάρτας έχει ενταχθεί στα προγράµµατα πιστοποίησης Verified by Visa και MasterCard SecureCode, αλλά αποτύχει να πιστοποιηθεί επιτυχώς λόγω λανθασµένης πληκτρολόγησης pin, θα πρέπει να ζητήσετε από τον πελάτη σας εναλλακτικό τρόπο πληρωµής γιατί πιθανώς η συναλλαγή να είναι κακόβουλη. Μπορείτε βέβαια να αποδεχτείτε τη συναλλαγή, αλλά δεν θα έχει την προστασία από τυχόν αµφισβήτηση της συναλλαγής και συνεπώς δεν θα έχετε την εγγύηση της πληρωµής. Ανησυχώ µήπως οι πελάτες µου εγκαταλείπουν τη συναλλαγή επειδή δεν γνωρίζουν τι συµβαίνει όταν εµφανίζεται το παράθυρο πιστοποίησης του εκδότη της κάρτας; Η Τράπεζα Πειραιώς, όπως και οι Visa και MasterCard, συστήνουν στις επιχειρήσεις να χρησιµοποιούν µια προσέγγιση «inline window» έτσι ώστε να διατηρούν το εµπορικό τους σήµα (branding) και να παρέχουν µηνύµατα που πληροφορούν τον πελάτη ότι η πιστοποίηση είναι τµήµα της διαδικασίας πληρωµής. Επίσης, η Visa και η MasterCard δηµιουργούν καµπάνιες ενηµέρωσης για να ενηµερώσουν τους καταναλωτές για τις υπηρεσίες πιστοποίησης µέσω διαφηµίσεων και άλλων οδών προβολής (διαφηµιστικές καταχωρήσεις σε δηµοφιλείς σελίδες του Internet). Γιατί δεν έχω ακούσει γι αυτήν την υπηρεσία πριν; Καθώς οι συναλλαγές από το Internet αυξάνουν µε ταχύ ρυθµό τόσο ο κίνδυνος από µη εξουσιοδοτηµένες πληρωµές µε κάρτες αυξάνεται. Αν και το πρωτόκολλο 3D- Secure είχε υλοποιηθεί πριν αρκετά χρόνια από την Visa και MasterCard µόνο τον τελευταίο καιρό δίνεται µεγάλη έµφαση στην συµµετοχή των τραπεζών και των e- shop εµπόρων που εξυπηρετούν για τις πληρωµές τους.

8 Στην Ελλάδα αν και ο κίνδυνος online fraud δεν είναι τόσο έντονος όπως σε άλλες πιο προηγµένες «e-commerce χώρες», εν τούτοις µια τράπεζα µε το µεγαλύτερο e- commerce πελατολόγιο και µε συνεχή έµφαση στην ποιότητα και αξιοπιστία των υπηρεσιών της, όπως η Τράπεζα Πειραιώς µε το winbank paycenter, οφείλει να λάβει όλα τα µέτρα τόσο για την προστασία και των συνεργατών της και κυρίως, για την διασφάλιση των online εισπράξεών τους.

Η Τράπεζα Πειραιώς. σάς καλωσορίζει στην εποχή τoυ ebusiness WINBANK

Η Τράπεζα Πειραιώς. σάς καλωσορίζει στην εποχή τoυ ebusiness WINBANK WINBANK OΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΥΣ Η Τράπεζα Πειραιώς σάς καλωσορίζει στην εποχή τoυ ebusiness 2 Η Τράπεζα Πειραιώς είναι η κορυφαία τράπεζα

Διαβάστε περισσότερα

easypay.gr Εγχειρίδιο Χρήσης Υπηρεσίας Έκδοση 6.0 Σεπτέμβριος 2012

easypay.gr Εγχειρίδιο Χρήσης Υπηρεσίας Έκδοση 6.0 Σεπτέμβριος 2012 easypay.gr Εγχειρίδιο Χρήσης Υπηρεσίας Έκδοση 6.0 Σεπτέμβριος 2012 Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Τραπεζικής, Τράπεζα Πειραιώς 182838 (με χρέωση αστικής κλήσης), 210 3288000 (από το κινητό ή το εξωτερικό), support@easypay.gr

Διαβάστε περισσότερα

Συναλλαγές µε ένα. π π ºπ ƒøª FINANCIAL MIRROR / Ã ª & ƒ 1Ë ª Ô 2007. Yψηλά τα συστήµατα ασφάλειας

Συναλλαγές µε ένα. π π ºπ ƒøª FINANCIAL MIRROR / Ã ª & ƒ 1Ë ª Ô 2007. Yψηλά τα συστήµατα ασφάλειας ebanking @ ecommerce Συναλλαγές µε ένα κ λι κ! Yψηλά τα συστήµατα ασφάλειας JCC Alpha Bank Hellenic Bank Τράπεζα Κύπρου CLR F.S. TFI Sharelink Value Added AGFN π π ºπ ƒøª FINANCIAL MIRROR / Ã ª & ƒ 1Ë

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο Δράσης για την εφαρμογή του Ηλεκτρονικού Εμπορίου από τις εμπορικές επιχειρήσεις της Ελασσόνας

Σχέδιο Δράσης για την εφαρμογή του Ηλεκτρονικού Εμπορίου από τις εμπορικές επιχειρήσεις της Ελασσόνας Σχέδιο Δράσης για την εφαρμογή του Ηλεκτρονικού Εμπορίου από τις εμπορικές επιχειρήσεις της Ελασσόνας Στα πλαίσια του έργου ανάπτυξης κόμβου ηλεκτρονικού εμπορίου για τον Εμπορικό Σύλλογο Ελασσόνας το

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ E-BANKING ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΣΟΜΕΝΩΝ.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ E-BANKING ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΣΟΜΕΝΩΝ. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ E-BANKING ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΣΟΜΕΝΩΝ. ΚΟΝΤΟΠΟΔΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ: Καθ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: «Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ (ΝΟΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ)»

ΘΕΜΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: «Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ (ΝΟΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ)» ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΜΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: «Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ (ΝΟΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ)» Ηλιάδου Ιωάννα (Α.Μ.: 9941) Εισηγητής:

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας περιεχομένων

Πίνακας περιεχομένων ΕΠΑΛ Μεγαλόπολης Ηλεκτρονικό Εμπόριο Πίνακας περιεχομένων ΛΙΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ... 2 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΓΕΝΙΚΑ... 3 ΟΡΙΣΜΟΣ:... 3 ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ...

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΣΤΩΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΠΙΣΤΩΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Τ.Ε.Ι. ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ Πτυχιακή Εργασία με θέμα: ΠΙΣΤΩΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Σπουδαστες:Πασχαλίδου Γεωργία Λουκανάρη Αλεξάνδρα Επιβλέπων Καθηγητής: Τσούκας

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΡΔΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ INTERNET BANKING ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ : 2012-2013

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΕΙΔΗ ΚΑΙ Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

ΤΑ ΕΙΔΗ ΚΑΙ Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΓΟΡΩΝ ΑΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ- ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΑ ΕΙΔΗ ΚΑΙ Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΓΟΡΩΝ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΓΙΑΝΝΟΥΔΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

«ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ»

«ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ» ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ - ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ» ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΡΑΔΟΣ ΜΙΧΑΗΛ-ΤΣΑΜΠΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ Κατασκευή Ιστοσελίδας Ηλεκτρονικού Καταστήματος με χρήση

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ. Διπλωματική Εργασία ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ

ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ. Διπλωματική Εργασία ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ Διπλωματική Εργασία ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ της ΚΑΚΟΣΟΥΛΗ ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ Επιβλέπων Καθηγητής: Παπαναστασίου

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ : ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ : ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ & ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ

ΣΧΟΛΗ : ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ : ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ & ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ : ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ : ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ & ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ INTERNET BANKING ΒΑΘΜΟΣ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΠΕΔΟ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ.ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΜΗΜΑ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΕΧΝΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΜΗΜΑ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΕΧΝΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΜΗΜΑ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΕΧΝΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΘΕΜΑ: ΤΕΧΝΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ (E-BANKING)

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικό εμπόριο παραδοσιακών προϊόντων - γυναίκες 50+

Ηλεκτρονικό εμπόριο παραδοσιακών προϊόντων - γυναίκες 50+ 34 EUROPEAN PROGRAMME LLP - Leonardo da Vinci - Transfer for Innovation Ηλεκτρονικό εμπόριο παραδοσιακών προϊόντων - γυναίκες 50+ Αριθμός προγράμματος: 2009-1-GR1-LEO 05-01858 www.e50plus.eu ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΕΞΕΛΙΞΗΣ

ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΑΦΝΗ Ν. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Επόπτης Καθηγητής: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΝ ΡΙΑΝΑΚΗ ΑΘΗΝΑ ΜΑΙΟΣ 2011 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΛΟΓΟΣ... 4 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 6 1.1 Γενικά στοιχεία...

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικό Εμπόριο. & Εφαρμογές Λογιστικών Γραφείων

Ηλεκτρονικό Εμπόριο. & Εφαρμογές Λογιστικών Γραφείων Α.Τ.Ε.Ι. Σερρών Σχολή Διοίκησης & Οικονομίας Τμήμα Λογιστικής Ηλεκτρονικό Εμπόριο & Εφαρμογές Λογιστικών Γραφείων Σπουδάστρια Εμμανουηλίδου Παναγιώτα Επιβλέπων Αθανασίου Δημήτριος 1 0BΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 1BΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

Ίδρυση ηλεκτρονικής επιχείρησης

Ίδρυση ηλεκτρονικής επιχείρησης «ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (ΜΚΕ) ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» (Ε.Π.Ε.Δ.Β.Μ.) 2007-2013, Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Διαβάστε περισσότερα

Η Ασφάλεια των ηλεκτρονικών συναλλαγών στο διαδίκτυο

Η Ασφάλεια των ηλεκτρονικών συναλλαγών στο διαδίκτυο ανωτατο τεχνολογικο εκπαιδευτικο ιδρυµα κρητησ σχολη διοικησησ και οικονοµιασ τµηµα διοικησησ επιχειρησεων Η Ασφάλεια των ηλεκτρονικών συναλλαγών στο διαδίκτυο Πτυχιακή Εργασία Μουρσελλά Ελευθερία A.M

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για αγορές με κάρτες Chip & PIN

Οδηγίες για αγορές με κάρτες Chip & PIN Η τεχνολογία εξελίσσεται ταχύτατα και μαζί της εξελίσσονται και οι συναλλαγές μας. Για την καλύτερη, ευκολότερη και κυρίως ασφαλέστερη χρήση τους, οι κάρτες έγιναν πιο έξυπνες. Ενσωματώνοντας την υπερσύγχρονη

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικό Εμπόριο. Το ηλεκτρονικό εμπόριο μπορεί να οριστεί από τέσσερις διαφορετικές οπτικές γωνίες:

Ηλεκτρονικό Εμπόριο. Το ηλεκτρονικό εμπόριο μπορεί να οριστεί από τέσσερις διαφορετικές οπτικές γωνίες: Ηλεκτρονικό Εμπόριο Πρόκειται για κάθε είδος εμπορικής συναλλαγής μεταξύ προσώπων (φυσικών και μη) που πραγματοποιείται με ηλεκτρονικά μέσα. Είναι η διάθεση και αγοραπωλησία προϊόντων ηλεκτρονικά, η διεκπεραίωση

Διαβάστε περισσότερα

Πτυχιακή εργασία. Εισαγωγή

Πτυχιακή εργασία. Εισαγωγή Εισαγωγή Η αλµατώδης εξέλιξη της τεχνολογίας είναι ένα γεγονός που δεν µπορεί να αφήσει ανεπηρέαστο κανέναν καταναλωτή και καµία επιχείρηση. Ειδικότερα στο εµπόριο που λαµβάνει µέρος στο χώρο του διαδικτύου,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ E-BANKING

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ E-BANKING Τ.Ε.Ι. ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ : ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ E-BANKING ΚΑΛΟΓΕΡΑ ΑΣΗΜΙΝΑ ΕΠΟΠΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ, 2006 ΕΚΠΟΝΗΘΕΙΣΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ONLINE ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ (E-COMMERCE AND ONLINE SHOP COMPARATIVE ANALYSIS)

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ONLINE ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ (E-COMMERCE AND ONLINE SHOP COMPARATIVE ANALYSIS) ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΒΛΑΧΟΣ ΦΩΤΙΟΣ Α.Μ. 8916 ΓΕΡΟΝΤΙΔΗΣ ΙΑΚΩΒΟΣ Α.Μ 13155 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ONLINE ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ (E-COMMERCE AND ONLINE SHOP

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: Αξιολόγηση Websites Συστημάτων Ηλεκτρονικού

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή

Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Συγγραφέας Μαριάνθη Καρατζά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: '' ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ''

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: '' ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ '' ΑΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΗΛΕΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: '' ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ '' ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΠΙΛΗΣ ΑΜ 3620 ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΙ ΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Ι ΥΠ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Α. ΟΙΚΟΝΟΜΙ ΗΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΙ ΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Ι ΥΠ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Α. ΟΙΚΟΝΟΜΙ ΗΣ 1 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΙ ΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Ι ΥΠ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Α. ΟΙΚΟΝΟΜΙ ΗΣ ΝΕΝΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ Α.Μ.: 88/2002 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2003 2 UNIVERSITY

Διαβάστε περισσότερα

P8_TA-PROV(2015)0048 Διατραπεζικές προμήθειες για πράξεις πληρωμών με κάρτα ***I

P8_TA-PROV(2015)0048 Διατραπεζικές προμήθειες για πράξεις πληρωμών με κάρτα ***I ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2014-2019 ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ Προσωρινή έκδοση P8_TA-PROV(2015)0048 Διατραπεζικές προμήθειες για πράξεις πληρωμών με κάρτα ***I Νομοθετικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της

Διαβάστε περισσότερα