ΚΑΒΑΛΑ AIRSHOW GAZINE 2012 MA

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΚΑΒΑΛΑ AIRSHOW GAZINE 2012 MA"

Transcript

1 ΚΑΒΑΛΑ AIRSHOW 2012 MAGAZINE

2 ΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 2 ο ΚAVALA AIRSHOW 3 Πως θα έρθετε 5 Egnatia Aviation 7 AERO KLUB GALEB FLYING CLUB 8 Red Bull Ιπτάμενοι βούβαλοι Siegfried Schwarz 9 Ρουμανικό Air Club 10 Βουλγαρική Air Sport 11 Αερόστατο, ένα ιστορικό υπερθέαμα 12 Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις 13 Αξιοθέατα 14 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 25

3 2 ο Τον Ιούνιο του 2011, ο ουρανός πάνω από το λιμάνι της αμφιθεατρικής Καβάλας, γέμισε για δύο ώρες με αεροπλάνα και υδροπλάνα και το πρώτο KavalaAirShow έκανε το σύνθημά μας «σηκώνουμε το κεφάλι ψηλά» για τους δεκάδες χιλιάδες θεατές, πραγματικότητα. Περισσότερα από άτομα συγκεντρώθηκαν στην κύρια παραλιακή ζώνη που ξεπερνά τα 3,5 χλμ., πέρα από τους υπόλοιπους κατοίκους της πόλης που παρακολούθησαν την επίδειξη από τα παράθυρα και τα μπαλκόνια των σπιτιών τους. Το πρωτόγνωρο αυτό αεροπορικό γεγονός που διοργανώθηκε από τους τοπικούς και περιφερειακούς φορείς κόντρα στους καιρούς, ενθουσίασε πλέον το κοινό στην Ελλάδα και έφερε την ανάγκη επανάληψης. Έτσι ο Δήμος της Καβάλας, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και όλοι οι τοπικοί φορείς μαζί με την AOPAHellas (Aircraft Owner Pilot Association), και τo αεροπορικό κολλέγιο Egnatia Aviation ΑΕ προσδοκούμε την καθιέρωση ενός Διεθνούς Αεροπορικού Θεσμού ο οποίος μπορεί, πέραν της ανάπτυξης της αεροπορικής ιδέας, να αποτελέσει σημαντικό αναπτυξιακό μοχλό σε πολλαπλά επίπεδα μέσα στο τρέχον περιβάλλον ύφεσης.

4 Το ενδιαφέρον είναι ιδιαίτερα μεγάλο. Πλήθος ιδιωτικών αεροπλάνων και υδροπλάνων θα φέρουν τους επιβάτες τους στην ανατολική Μακεδονία, τόπο με πλούσια ιστορικά, τουριστικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά. Το πρόγραμμα των επιδείξεων σχεδιάζεται να ξεπεράσει σημαντικά αυτό του 2011, το οποίο διήρκεσε δύο ώρες και περιελάμβανε δεκαεπτά εναέρια μέσα (αεροπλάνα, υδροπλάνα, αερόστατο και φωτεινά μπαλόνια) γενικής αεροπορίας όλων των κατηγοριών, που πραγματοποίησαν ακροβατικά σχηματίζοντας αρμονικές γραμμές στον αέρα με καπνούς και πυροτεχνήματα και υδροπλάνα να προσθαλασσώνονται μέσα στο λιμάνι. Στις 22, 23 και 24 Ιουνίου 2012 στον ίδιο ασφαλώς χώρο, το «Kavala AirShow 2012», θα αποτελέσει μια αρκετά μεγαλύτερη και θεαματικότερη γιορτή, μέσα στην ετήσια εορτή των «Ελευθερίων της Πόλης». Η Καβάλα σηκώνει το κεφάλι ψηλά, ουσιαστικά και μεταφορικά και απευθύνεται προς το μέλλον.

5 Πως θα έρθετε Αεροπορικώς: από Αθήνα με καθημερινές πτήσεις προς το αεροδρόμιο Μ. Αλέξανδρος της Χρυσούπολης που απέχει 30 χλμ. από την Καβάλα. Όλο το χρόνο εκτελούνται τακτικά δρομολόγια από και προς μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις ενώ το καλοκαίρι υπάρχουν και πολλές πτήσεις τσάρτερ. Οδικώς: υπάρχει τακτική συγκοινωνία με λεωφορεία του ΚΤΕΛ από και προς Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Το οδικό δίκτυο σε όλο το Νομό είναι καλό και υπάρχει τακτική συγκοινωνία. Με τρένο: φτάνετε έως την Θεσσαλονίκη ή τη Δράμα και οδικώς προς την Καβάλα. Ακτοπλοϊκώς: η Καβάλα συνδέεται με όλα τα νησιά του Β. Αιγαίου.

6

7 Egnatia Aviation Η Εγνατία Aviation ξεκίνησε την εκπαίδευση στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2006, αλλά έχει ήδη καθιερωθεί στον τομέα της εμπορικής εκπαίδευσης και τις μετατροπές αδειών. Βασικό της προσόν είναι η ποιότητα της κατάρτισης, το χαμηλό κόστος, η καταλληλότητα των αερολιμένων που χρησιμοποιεί και τα νέα σύγχρονα αεροσκάφη και ο προσομοιωτής. Η Εγνατία Aviation χρησιμοποιεί ένα σμήνος αεροσκαφών της νέας γενιάς ντίζελ της Diamond, σύγχρονο εξομοιωτή, έμπειρους εκπαιδευτές, σύγχρονες Ευρωπαϊκές προδιαγραφές, και νέες μοντέρνες - ευχάριστες εγκαταστάσεις κατάρτισης.

8 AERO KLUB GALEB FLYING CLUB Ο σύλλογος αεροπλοΐας «Γλάρος» (Γκάλεμπ στα Σερβικά) από το Βελιγράδι της Σερβίας, ξεχωρίζει από άλλα club πλοήγησης και οργανισμούς γιατί τα μέλη του αφοσιώνονται στην επισκευή και συντήρηση vintage αεροσκαφών. Προς τα τέλη της δεκαετίας του 80 και τις αρχές της δεκαετίας του 90, η πρώην Γιουγκοσλαβική Αεροπορία πούλησε αρκετά αεροσκάφη που μπορούσαν να πετάξουν, τα οποία προωθήθηκαν στη διεθνή αεροπορική αγορά. Το 2002 ο «Γλάρος» ανά πάσα στιγμή είχε διαθέσιμα μέχρι και 4 G-2 που μπορούσαν να πετάξουν την ίδια στιγμή. Σήμερα ο «Γλάρος» έχει στη διάθεσή του ένα G2 jet trainer ένα piston-engine J-20 Kraguj light attack και ένα τετραθέσιο Utva 66. Ο σύλλογος, με τα μέλη και τα αεροσκάφη, αποτελεί τον πυρήνα του σμήνους των ιστορικών αεροσκαφών, μία συνεργασία μεταξύ του συλλόγου και του Μουσείου της Γιουγκοσλαβικής Αεροπορίας. Κοινός στόχος τους, που επιδίωκε αρχικά ο «Γλάρος» και τώρα έχει υιοθετήσει και το Μουσείο και το Υπουργείο Άμυνας της Σερβίας είναι η επιδιόρθωση δώδεκα ιστορικών αεροσκαφών έτσι ώστε να είναι σε θέση να πετούν και να τα παρουσιάζουν σε τοπικά και διεθνή events. Τα αεροσκάφη που χρησιμοποιεί ο σύλλογος «Γλάρος» έχουν αφοπλιστεί και επισκευασθεί έτσι ώστε να μπορούν να υπακούν στους νόμους για την πλοήγηση επιβατικών αεροπλάνων. Τα αεροσκάφη αυτά είναι εγγεγραμένα στους καταλόγους του Σερβικού καταλόγου αεροσκαφών στην ειδική κατηγορία ιστορικών αεροσκαφών. Τα επιδιωρθωμένα αεροσκάφη έχουν διατηρήσει την εξωτερική εμφάνιση καμουφλάζ των πολεμικών αεροσκαφών η οποία είνα παρόμοια με την αυθεντική εμφάνισή τους όταν βρίσκονταν εν ενεργεία. Οι πιλότοι και μηχανικοί του «Γλάρου» είναι τεχνικοί της πρώην Γιουγκοσλαβικής Αεροπορίας και της σημερινής Σερβικής Αεροπορίας. Κάποιοι από αυτούς είναι από τα πιο φημισμένα ονόματα της Γιουγκοσλαβικής αεροπλοΐας. Ο σύλλογος «Γλάρος» έδωσε την ευκαρία σε μεγάλο μέρος από τους φίλους και προσκεκλημένους του να ζήσουν την μοναδική εμπειρία να πετάξουν με ένα αεροσκάφος τέτοιου τύπου. Τα μέλη του «Γλάρου» πέταξαν πάνω από τις περισσότερες χώρες του πλανήτη και εκατοντάδες θεατές στη Σερβία, Σλοβενία, Ουγγαρία, Τσεχία, Βουλγαρία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες είχαν την ευχαρίστηση να θαυμάσουν τα ιστορικά αεροσκάφη, τα οποία έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της αεροπλοΐας, τόσο εν πτήση όσο και από κοντά.

9 Red Bull Ιπτάμενοι βούβαλοι Siegfried Schwarz Ο Sigi Angerer είναι ένας ζωντανός θρύλος. Το δεύτερό του όνομα για τους «ελικοπτεράδες» είναι ο Sigi Μαύρος Schwarz. Μετά την εκπαίδευσή του, την οποία ο Αυστριακός Στρατός πλήρωσε, πιλοτάρισε, μεταξύ άλλων, ελικόπτερα διάσωσης στις Άλπεις. Είναι ο μοναδικός Αυστριακός με άδεια για ακροβατικά ελικόπτερα.

10 Ρουμανικό Air Club Το Ρουμανικό Air Club είναι ένα δημόσιο ίδρυμα που χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Ασχολείται με τη θεωρητική και πρακτική κατάρτιση, την προηγμένη πτήση και το αλεξίπτωτο, τα ελαφρά αεροσκάφη της πολιτικής αεροπορίας, το σχολείο και τον αθλητισμό.

11 Βουλγαρική Air Sport Ο Οργανισμός Air Sport Flight Training δημιουργήθηκε το Οι δράσεις του οργανισμού ξεκίνησαν με την εκπαίδευση σε PPL (SA). Το 2005 ο FTO συμπλήρωσε στη συλλογή αεροσκαφών της τα Cessna 152, Cessna172, Piper Aztec και επίσης ενσωμάτωσε εκπαιδευτικά προγράμματα. Το 2011 είναι σημαντική χρονιά για την Air Sport. Πάρθηκαν σημαντικές αποφάσεις για την μελλοντική ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα. Οι πιο σημαντικές είναι: προσθήκη και εκσυγχρονισμός, όπως επίσης και σταδιακή αναβάθμιση των πτητικών μέσων μέτρα που στοχεύουν στην επίτευξη του χαμηλότερου κόστους για ειδικές πτήσεις που προσφέρονται στη Βουλγαρία.

12 Αερόστατο, ένα ιστορικό υπερθέαμα Ο Βασίλης Πετίνης (Κυβερνήτης Αεροστάτων και Εκπαιδευτής & Εξουσ. Εξεταστής Υ.Π.Α.) συμμετέχει με ένα αερόστατο το οποίο είναι κυβικά μέτρα θερμού αέρα, έχει καλάθι για 5 άτομα, ύψος 22μ. και διάμετρο 18μ. και παίρνει και δύο διαφημιστικά πανό 32 τ.μ το καθένα. Ασχολείται με το αέροστατο από το 1990 και έχει πάρει μέρος σε πολούς αγώνες στο εξωτερικό.

13 Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις

14 Αξιοθέατα Ο Νομός Καβάλας είναι τοποθετημένος ανάμεσα σε δυο ποταμούς, τον Στρυμόνα και το Νέστο, οι οποίοι αποτελούν πηγή ζωής για το νομό, ενώ παράλληλα διακρίνονται για την βιοποικιλότητα και τη φυσική ομορφιά τους. Οι κορυφές του όρους Παγγαίου, μαζί με τα βουνά της Λεκάνης υψώνονται γεμάτες μεγαλείο προς τα ύψη και στη γαλάζια απεραντοσύνη του ουρανού, άλλοτε χιονισμένες και ολόλευκες και άλλοτε καταπράσινες. Το τοπίο συμπληρώνεται με την άγρια ομορφιά των δαντελωτών ακτών σε συνδυασμό με το φωτεινό γαλάζιο της θάλασσας. Ταξιδέψτε στο νομό Καβάλας, μέσα από ορεινές διαδρομές στα χωριά, αφεθείτε στην παραδοσιακή φιλοξενία, απολαύστε τοπικές λιχουδιές, συνεχίστε κάνοντας βόλτα στις αμέτρητες παραλίες της και καταλήξτε στην πανέμορφη πόλη που συνδυάζει τον παλιό παραδοσιακό οικισμό με τα πολλά εμπορικά κέντρα, την έντονη νυχτερινή ζωή και τα δεκάδες club γεμάτα ζωή και νιάτα.

15 ΠΑΡΑΛΙΕΣ Ξεκινώντας από τα δυτικά του νομού συναντά κανείς τις ακτές του Οφρυνίου, Κάρυανης, Σαρακήνας, Μυρτοφύτου, Ελαιοχωρίου και Αλμύρας. Οργανωμένες πλαζ οι περισσότερες, προσφέρουν στον επισκέπτη τη χαρά της θάλασσας, συνδυασμένη με τις ανέσεις που απαιτεί η σύγχρονη εποχή. Συνεχίζοντας φτάνει στους Αμμολόφους (είναι αυτό ακριβώς που υποδηλώνει η λέξη) μια από τις ομορφότερες παραλίες της Βόρειας Ελλάδας, με διαυγή, κρυστάλλινα και ρηχά νερά, που αποτελούν το στολίδι της περιοχής. Η Νέα Πέραμος λόγω της προνομιακής της θέσης δίπλα στη θάλασσα αποτελεί εδώ και δεκαετίες ένα δημοφιλή προορισμό παραθεριστών από τις γύρω επαρχίες και τα κοντινά αστικά κέντρα. Ψαροταβέρνες με υπέροχες λιχουδιές δίπλα στη θάλασσα. Η Νέα Ηρακλείτσα είναι ένα ακόμη θαυμάσιο ψαροχώρι με υπέροχη θάλασσα και όσοι διαθέτουν σκάφος δεν πρέπει να χάσουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τις θαλάσσιες σπηλιές στο Φιδονήσι.

16 Πλησιάζοντας την πόλη της Καβάλας, ο επισκέπτης συναντά τις οργανωμένες ακτές του Παληού, της Τόσκας και του Μπάτη που συναρπάζουν με την ομορφιά τους. Και μέσα στη πόλη όμως, συναντά κανείς οργανωμένες και καθαρές παραλίες όπως η Καλαμίτσα, η Ραψάνη και το Περιγιάλι. Συνεχίζοντας στα ανατολικά του νομού η απέραντη ομορφιά των καταγάλανων νερών και της χρυσαφιάς άμμου καλούν τους επισκέπτες για αμέτρητες βουτιές με κορύφωση τη μοναδική Αμμόγλωσσα στην Κεραμωτή όπου η αμμουδιά εισχωρεί για μεγάλη απόσταση μέσα στη θάλασσα. Μοναδική εμπειρία το βραδινό μπάνιο με συνοδεία μουσικής από τα αμέτρητα παραλιακά μπαράκια.

17 ΜΟΥΣΕΙΑ Αρχαιολογικό μουσείο Καβάλας βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, στο πάρκο Φαλήρου. Στο μουσείο υπάρχουν συλλογές προϊστορικών ευρημάτων, ευρημάτων ανασκαφών Νεάπολης, ευρημάτων Αμφίπολης κ.α. Πληροφορίες: , Μουσείο Καπνού στο δήμο Καβάλας αποτελεί ένα θεματικό μουσείο, το οποίο περιλαμβάνει αντικείμενα κι αρχειακό υλικό για την καλλιέργεια και την παραγωγή του καπνού, την αγροτική κι εμπορική επεξεργασία του, τα βιομηχανικά καπνικά προϊόντα και τα εκθεσιακά καπνοδείγματα. Web site: Αρχαιολογικό Μουσείο Φιλίππων, που βρίσκεται στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων. Στις συλλογές του περιλαμβάνονται ευρήματα από τον προϊστορικό οικισμό Ντικιλί Τας, την ελληνιστική-ρωμαϊκή και παλαιοχριστιανική πόλη των Φιλίππων. Πληροφορίες:

18 Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Στέγης Πολιτισμού Νέας Καρβάλης είναι το Μονογραφικό Μουσείο του Ελληνοκαππαδοκικού Πολιτισμού, το οποίο συμπεριλαμβάνει έξι (6) ενότητες σε διαφορετικούς χώρους μέσα στο ίδιο κτίριο, οι οποίες απαρτίζονται από φορεσιές, χαλιά, υφάσματα, αντικείμενα καθημερινής ζωής, εργαλεία και σκεύη, μουσικά όργανα, αρχαιολογικά αντικείμενα από την εποχή των Χετταίων μέχρι το 1924 και αντικείμενα εκπαίδευσης και κοινοτικής, εκκλησιαστικής ζωής. Πληροφορίες: , Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή 09:00-13:00 Το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων βρίσκεται στα Κηπιά στην Ελευθερούπολη Καβάλας. Ώρες και μέρες λειτουργίας: Ιούνιος-Αύγουστος 09:00-17:00 Τηλ. επικοινωνίας: ,

19 ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΦΙΛΙΠΠΩΝ Κατά την επίσκεψή σας στην Καβάλα μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το αρχαίο θέατρο Φιλίππων, σημαντικό μνημείο της περιοχής. Η σημερινή του μορφή είναι αποτέλεσμα διαδοχικών κτιριακών αλλαγών, οι οποίες αντιπροσωπεύουν διάφορες φάσεις της ιστορίας της πόλης. Βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλαγιά του λόφου της ακρόπολης, σε επαφή με το ανατολικό τείχος της πόλης, στο οποίο και στηρίζεται. Στην εποχή του Φιλίππου Β (4ος π.χ. αι.) ανάγεται το παλαιότερο οικοδόμημα με τις γενικές γραμμές και την ορχήστρα που είχε διάμετρο 21,60μ. Μετά το Ρωμαϊκό αποικισμό γίνονται αλλαγές, σύμφωνα με τα προτιμώμενα θεάματα και τις αισθητικές απαιτήσεις

20 της εποχής. Κατά τα μέσα του 3ου μ.χ αιώνα επιχειρείται μια τελευταία διαρρύθμιση του θεάτρου των Φιλίππων, προκειμένου να δημιουργηθεί μεγαλύτερος χώρος για τις θηριομαχίες, μονομαχίες και κυνήγια. Το θέατρο αυτό, αποτελεί πολιτιστική κληρονομιά ανεκτίμητης αξίας για την περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας. Από το μεγάλο αυτό θέατρο σώζονται σήμερα πολλά στοιχεία του. Αναστηλωμένο προσφέρεται για παραστάσεις συνήθως αρχαίων θεατρικών έργων, τα οποία εντάσσονται στα θερινά προγράμματα του Φεστιβάλ Φιλίππων και Θάσου.

21 ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ Η Καβάλα είναι η αφετηρία του Χριστιανισμού για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Στην πόλη των Φιλίππων ο Απόστολος Παύλος έκανε το πρώτο του κήρυγμα, σ αυτούς απευθύνονταν η επιστολή προς Φιλιππησίους και εκεί βαπτίστηκε η πρώτη Ευρωπαία Χριστιανή, η Αγία Λυδία η Φιλιππησία. Στον ίδιο χώρο η εκκλησία ύψωσε ναό - βαπτιστήριο. Στο Παγγαίο όρος βρίσκεται η Μονή της Παναγίας Εικοσιφοίνισσας που χτίστηκε τον 4ο μ.χ. αιώνα από τον Όσιο Γερμανό. Πάνω από το Χρυσόκαστρο, ο επισκέπτης συναντά την επιβλητική Μονή του Αγίου Παντελεήμονα, στην περιοχή του παληού Χορτοκοπίου τη Μονή της Υπαπαντής, τη Μονή της Παναγίας Παγγαιώτισσας στο νέο Χορτοκόπι, ενώ στη Νικήσιανη μπο-

22 ρεί να επισκεφτεί τη Μονή του Αγίου Δημητρίου. Στην άλλη πλευρά του Νομού Καβάλας στη περιοχή που περικλείεται από τα χωριά Μακρυχώρι, Ελαφοχώρι, Δύσβατο και Στεγνό βρίσκεται η Μονή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Νικητών. Η θαυματουργή εικόνα της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος Χριστού είναι ένα κειμήλιο που έφεραν Μικρασιάτες πρόσφυγες. Ένα από τα σημαντικότερα προσκυνήματα της Ορθοδοξίας είναι το σκήνωμα του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, που φυλάσσεται στον ομώνυμο μεγαλοπρεπή ναό της Νέας Καρβάλης. Λασπόλουτρα Κρηνίδων Επισκεπτόμενοι το νομό Καβάλας ιδανικό προορισμό αποτελούν και τα Λασπόλουτρα Κρηνίδων του Δήμου Φιλίππων τα οποία απέχουν 3 χιλιόμετρα από τις Κρηνίδες και είναι πολύ κοντά στο Βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας.

23 ΘΑΣΟΣ Το στολίδι του βορείου Αιγαίου Η Θάσος είναι νησί του βορείου Αιγαίου. Ο Λιμένας είναι η πρωτεύουσα του νησιού με όμορφες παραλίες (Γλυφάδα, Μακρύαμμος, Νυστέρι, Παπαλιμάνι), και πλούσια αρχαιολογικά ευρήματα (Ιερό του Διονύσου, Ιερό του Ποσειδώνα, αρχαία αγορά) τα οποία μπορεί να επισκεφτεί κανείς. Το Αρχαίο Θέατρο εντυπωσιάζει. Στο Λιμένα στο ανακαινισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο συγκεντρώνεται υλικό από τις ανασκαφές. Κάνοντας τη βόλτα σας στο παλιό λιμάνι επισκεφτείτε το Καλογερικό, χτισμένο από μοναχούς της Μονής Βατοπεδίου, του Αγίου Όρους. Εξαιρετικό φαγητό θα βρει ο επισκέπτης παντού. Αξίζει να δοκιμάσετε το γνωστό μέλι Θάσου, τα γλυκά του κουταλιού, σύκα και καρυδάκι κ.ά, ελιές, φαγητά με τοπικό ελαιόλαδο, κρασί και τσίπουρο.

24 Στη ΘΑΣΟ θα φθάσετε: Από το αεροδρόμιο της Χρυσούπολης το λιμάνι της Κεραμωτής, με πυκνά δρομολόγια για το νησί, απέχει μόλις 10 λεπτά. Από την Καβάλα υπάρχουν συχνά δρομολόγια φέρυ μπόουτ για Πρίνο και υδροπτερύγων για Λιμένα και Πρίνο.

25 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ Μέσα από το δικτυακό τόπο του Συνδέσμου Ξενοδόχων του Νομού Καβάλας θα μπορείτε να ενημερωθείτε για όλα τα ξενοδοχεία, να έρθετε σε επικοινωνία μαζί τους για να κλείσετε έτσι με τον πιο εύκολο τρόπο, το δικό σας δωμάτιο με θέα την... Καβάλα.

ΘΑΣΟΣ. το πράσινο νησί

ΘΑΣΟΣ. το πράσινο νησί ΘΑΣΟΣ το πράσινο νησί Θ Α Σ Ο Σ Όπου κι αν ταξιδέψει κανείς, τη Θάσο δεν θα την ξεχάσει ποτέ! Γιατί αυτό το μαγικό νησί θα τον γεμίσει από την πρώτη στιγμή με το αίσθημα της ευτυχίας. Την έχουν αποκαλέσει

Διαβάστε περισσότερα

ιαδροµές στο φως του Απόλλωνα

ιαδροµές στο φως του Απόλλωνα ιαδροµές στο φως του Απόλλωνα www.greekcruise.gr Greek Cruise Cluster Η Ελλάδα είναι χώρα παροχής τουριστικών υπηρεσιών στα πλαίσια των οποίων η λιμενική βιομηχανία κατέχει κυρίαρχο ρόλο στην εξυπηρέτηση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΠΑΓΓΑΙΟΥ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΠΑΓΓΑΙΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΠΑΓΓΑΙΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2011 [2-185] ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α Πληθυσμιακά, οικονομικά και οργανωτικά χαρακτηριστικά του Δήμου Παγγαίου. Αξιολόγηση υφιστάμενης κατάστασης. Α-1. Μεθοδολογία Εργασίας

Διαβάστε περισσότερα

3 ο ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ

3 ο ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ 3 ο ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΘΕΜΑ: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ : 2013-14 0 3 ο ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ Β

Διαβάστε περισσότερα

φοιτητουπόλεις! Ένας μικρός τουριστικός οδηγός

φοιτητουπόλεις! Ένας μικρός τουριστικός οδηγός 137 φοιτητουπόλεις! Ένας μικρός τουριστικός οδηγός 138 2007-2008 Άγιος Νικόλαος Η τουριστική υποδομή είναι πολύ καλή μια και ο τουρισμός αποτελεί βασική πηγή εσόδων της περιοχής. Συνεπώς, αν κινηθείτε

Διαβάστε περισσότερα

όλα σχετικά με την Κρήτη Χανιά Χωριά Παραλίες Ιστορία Αξιοθέατα

όλα σχετικά με την Κρήτη Χανιά Χωριά Παραλίες Ιστορία Αξιοθέατα όλα σχετικά με την Κρήτη Χανιά Χωριά Παραλίες Ιστορία Αξιοθέατα Ο νομός Χανίων...5 Η πόλη των Χανίων...6 Νέα Χώρα...9 Χανιά (Ανατολικά από τα Ενετικά τείχη)...9 Καλαμάκι...9 Άγιοι Απόστολοι... 10 Η χερσόνησος

Διαβάστε περισσότερα

όλα για την Κρήτη Ρέθυμνο Χωριά Παραλίες Ιστορία Αξιοθέατα

όλα για την Κρήτη Ρέθυμνο Χωριά Παραλίες Ιστορία Αξιοθέατα όλα για την Κρήτη Ρέθυμνο Χωριά Παραλίες Ιστορία Αξιοθέατα Νομός Ρεθύμνης...4 Η πόλη του Ρεθύμνου...5 Παραλία Ρεθύμνου... 10 Το χωριό και η παραλία Πλατανιάς... 10 Η παραλία Περιβόλια... 11 Η παραλία Κουμπές...

Διαβάστε περισσότερα

TRAVEL ΑΦΙΕΡΩΜΑ. Αυτό το καλοκαίρι πάμε ΗΠΕΙΡΟ. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Επτά νομοί, ένας προορισμός

TRAVEL ΑΦΙΕΡΩΜΑ. Αυτό το καλοκαίρι πάμε ΗΠΕΙΡΟ. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Επτά νομοί, ένας προορισμός ΙΟΥΝΙΟΣ - ΙΟΥΛΙΟΣ 2011 ΤΕΥΧΟΣ 04 ΞΕΝΑΓΗΣΗ Σαντορίνη - Τήνος - Ρόδος - Λευκάδα - Ντουμπάι SPECIAL ΠΡΟΤΑΣΗ Μόσχα Αγία Πετρούπολη HOT SPOT Αμμουδιά Πρέβεζας ΔΙΑΜΟΝΗ «BEST OF» Alexandros Palace Χαλκιδική Hotel

Διαβάστε περισσότερα

Π.6.1.3. ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ Σελίδα 1. Minutes

Π.6.1.3. ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ Σελίδα 1. Minutes Π.6.1.3. ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ Σελίδα 1 Minutes Περιεχόμενα Α. Ιστορική Εξέλιξη Εναλλακτικού Τουρισμού... 3 Α.1 Ιστορική Αναδρομή Εναλλακτικού Τουρισμού... 3 Α.2 Παρουσίαση περιοχής Υφιστάμενη

Διαβάστε περισσότερα

όλα σχετικά με την Κρήτη Ηράκλειο Χωριά Παραλίες Ιστορία Αξιοθέατα

όλα σχετικά με την Κρήτη Ηράκλειο Χωριά Παραλίες Ιστορία Αξιοθέατα όλα σχετικά με την Κρήτη Ηράκλειο Χωριά Παραλίες Ιστορία Αξιοθέατα Νομός Ηρακλείου...4 Η πόλη του Ηρακλείου...5 Ιστορία...6 Αξιοθέατα...7 Το χωριό Αμμουδάρα...9 Το χωριό Λινοπεράματα... 10 Η παραλία Παλαιόκαστρο...

Διαβάστε περισσότερα

Τουριστικός Οδηγός Αλεξανδρούπολης

Τουριστικός Οδηγός Αλεξανδρούπολης Βοσνιάκος Νίκος Γ1 Τουριστικός Οδηγός Αλεξανδρούπολης Ταξιδεύοντας στην Αλεξανδρούπολη 4ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης 2010 Διαθεματική εργασία Γ1 Δημιουργήθηκε από: Νίκο Βοσνιάκο *ΤΡΟΠΟΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΕΛΕΙΟΦΟΙΤΩΝ 2004 «ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΔΟΜΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ»

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΕΛΕΙΟΦΟΙΤΩΝ 2004 «ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΔΟΜΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ» ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΕΛΕΙΟΦΟΙΤΩΝ 2004 «ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΔΟΜΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ» ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΤΕΛΕΙΟΦΟΙΤΩΝ 2004 Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το κύριο Μιχαήλ Διακομιχάλη

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ 22/18-12-2012

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ 22/18-12-2012 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Λάρισα 19-12-2012 Αριθμ. Πρωτ: 2250 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ 22/18-12-2012 ΘΕΜΑ 6ο : Έγκριση Προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

όλα σχετικά με την Κρήτη Λασίθι Χωριά Παραλίες Ιστορία Αξιοθέατα

όλα σχετικά με την Κρήτη Λασίθι Χωριά Παραλίες Ιστορία Αξιοθέατα όλα σχετικά με την Κρήτη Λασίθι Χωριά Παραλίες Ιστορία Αξιοθέατα Νομός Λασιθίου...4 Η πόλη του Αγίου Νικολάου...5 Παραλία Χαβάνια...7 Παραλία Αμμούδι...7 Παραλία Κιτροπλατεία...7 Παραλία Άμμος...7 Δημοτική

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. Επιβλέπων καθηνήτρια: κ. Πολυχρονίδου Περσεφόνη. Θέμα πτυχιακής:

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. Επιβλέπων καθηνήτρια: κ. Πολυχρονίδου Περσεφόνη. Θέμα πτυχιακής: ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Επιβλέπων καθηνήτρια: κ. Πολυχρονίδου Περσεφόνη Θέμα πτυχιακής: ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Η συμβολή των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στην οικονομική και περιφερειακή ανάπτυξη του Ν. Τρικάλων.

Η συμβολή των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στην οικονομική και περιφερειακή ανάπτυξη του Ν. Τρικάλων. Η συμβολή των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στην οικονομική και περιφερειακή ανάπτυξη του Ν. Τρικάλων. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Υποψήφιος ιδάκτωρ, Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Πάντειο Πανεπιστήμιο

Διαβάστε περισσότερα

Πτυχιακή Εργασία : «Τουριστική ανάπτυξη και περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Η περίπτωση της Χίου.» Συγγραφείς: Κωσταρής Παναγιώτης -Τσόφλιας Νικόλαος

Πτυχιακή Εργασία : «Τουριστική ανάπτυξη και περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Η περίπτωση της Χίου.» Συγγραφείς: Κωσταρής Παναγιώτης -Τσόφλιας Νικόλαος ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ Πτυχιακή Εργασία : «Τουριστική ανάπτυξη και περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Η περίπτωση της Χίου.» Συγγραφείς:

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΣΕΡΡΩΝ -ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ-

Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΣΕΡΡΩΝ -ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ- ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΣΕΡΡΩΝ -ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ- Υπό των φοιτητριών : ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ ΜΑΡΙΑ-ΛΙΑΠΗ ΖΩΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΙΡ57ΛΡ-ΛΜΦ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ

ΑΔΑ: ΒΙΡ57ΛΡ-ΛΜΦ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙ ΕΙΑΣ- ΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ, ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 5o /18-12-2013 ΑΠΟΦΑΣΗ 8/2013

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ. Αφιέρωμα στον θρησκευτικό, αρχαιολογικό και πολιτιστικό Tουρισμό. sd Σάββατο 31 Μαΐου - Κυριακή 1 Ιουνίου 2014.

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ. Αφιέρωμα στον θρησκευτικό, αρχαιολογικό και πολιτιστικό Tουρισμό. sd Σάββατο 31 Μαΐου - Κυριακή 1 Ιουνίου 2014. ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ sd Σάββατο 31 Μαΐου - Κυριακή 1 Ιουνίου 2014 Mετέωρα Αφιέρωμα στον θρησκευτικό, αρχαιολογικό και πολιτιστικό Tουρισμό 2 ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α ΕΛΛΑΔΑ: Μία χώρα που προσφέρει Tουρισμό

Διαβάστε περισσότερα

Το μονοπάτι. Παλαιάς Καβάλας - Καβάλας

Το μονοπάτι. Παλαιάς Καβάλας - Καβάλας Το μονοπάτι Παλαιάς Καβάλας - Καβάλας Το μονοπάτι που ενώνει τον οικισμό της Παλαιάς Καβάλας με την πόλη της Καβάλας παρέχει τη δυνατότητα περιήγησης σε μια περιοχή μεγάλου ενδιαφέροντος και πολύπλευρης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. περιεχόμενα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. περιεχόμενα ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ περιεχόμενα 4. Καλαμπάκα 5. Βόλος - Καλαμπάκα 6-7. Βόλος - Πήλιο 8. Βόλος - Καρπενήσι 9. Καρπενήσι 10-11. Avaris Hotel 12-13. Κατερίνη 14-15-16-17. Θεσσαλονίκη 18. έρρες 19. Αλεξανδρούπολη

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ. sd Σάββατο 13 - Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014. Ελλάδα: «Πνιγμένη» στις ομορφιές και το χειμώνα

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ. sd Σάββατο 13 - Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014. Ελλάδα: «Πνιγμένη» στις ομορφιές και το χειμώνα ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ sd Σάββατο 13 - Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014 Ελλάδα: «Πνιγμένη» στις ομορφιές και το χειμώνα 2 ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Αφιέρωμα Χειμερινός Τουρισμός Ελλάδα: «Πνιγμένη» στις ομορφιές

Διαβάστε περισσότερα

ΟΛΥΜΠΟ - Τρία Πέντε Πηγάδια

ΟΛΥΜΠΟ - Τρία Πέντε Πηγάδια Γιορτινά Ανανεωμένο Πρόγραμμα Με Πολυτέλεια & Πραγματικά Spa!!! Η τέλεια επιλογή για την Πιερία στις γιορτές (Δωμάτια στο κεντρικό κτίριο!!!) Χιονογιορτές στο ΟΛΥΜΠΟ - Τρία Πέντε Πηγάδια Λουτρά Λαγκαδά

Διαβάστε περισσότερα

3 Ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΒΟΛΟΥ

3 Ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΒΟΛΟΥ 3 Ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΒΟΛΟΥ ΒΟΛΟΣ 2013 3 Ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΒΟΛΟΥ ΤΑΞΗ Β ΤΜΗΜΑ 2 ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ: Οι σουρωμένοι Galacticos: Δημητρίου Ευθύμης Ευαγγελινός Γιάννης Ζώκαρης Γιώργος Καραίσκος Παναγιώτης Κατσαγεωργίου

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΒΑΛΑΣ Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας Τμήμα Λογιστικής. Θέμα πτυχιακής εργασίας:

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΒΑΛΑΣ Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας Τμήμα Λογιστικής. Θέμα πτυχιακής εργασίας: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΒΑΛΑΣ Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας Τμήμα Λογιστικής Θέμα πτυχιακής εργασίας: Τουριστική ανάπτυξη της Δωδεκανήσου από το 1970 εώς και σήμερα Υποβληθείσα στον Καθηγητή

Διαβάστε περισσότερα

Η αναπαλαίωση και η χρήση παλαιών κτισμάτων και εγκαταλελειμμένων οικισμών συνεισφέρει στην τουριστική ανάπτυξη

Η αναπαλαίωση και η χρήση παλαιών κτισμάτων και εγκαταλελειμμένων οικισμών συνεισφέρει στην τουριστική ανάπτυξη 2012/2013 2 ο ΕΠΑ.Λ. ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ Η αναπαλαίωση και η χρήση παλαιών κτισμάτων και εγκαταλελειμμένων οικισμών συνεισφέρει στην τουριστική ανάπτυξη ΒΟ1/ΒΟ2 1 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ..5-6 ΠΡΟΛΟΓΟΣ..7 1. ΙΟΝΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφορίες και κρατήσεις

Πληροφορίες και κρατήσεις Πληροφορίες και κρατήσεις 0207Ε61000083501 ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2013 CY Louis Cruises Λεωφόρος Λεμεσού 11, 2112, Λευκωσία, Κύπρος email: sales@louiscruises.com Παγκύπριο Κέντρο Τηλεξυπηρέτησης: 77 77 85 55 www.louiscruises.com

Διαβάστε περισσότερα

Nεώριο Πόρος 18020, Ελλάδα Tel: +30 22980 22216-7, Fax: +30 22980 25725 web: www.porosimage.com email: info@porosimage.com sales@porosimage.

Nεώριο Πόρος 18020, Ελλάδα Tel: +30 22980 22216-7, Fax: +30 22980 25725 web: www.porosimage.com email: info@porosimage.com sales@porosimage. TOYRISTIKO_C_Layout 1 12/8/15 11:22 π.. Page 1 Ο Άρης Κωνσταντινίδης, ένας από τους πιο διάσημους και αναγνωρισμένους Έλληνες αρχιτέκτονες της δεκαετίας του 60, σχεδίασε το Xenia Poros Image, μόλις δύο

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ > ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ : ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ

Διαβάστε περισσότερα