ΡΥΘΜΙΣΤΕΣ ΣΤΡΟΦΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΡΥΘΜΙΣΤΈΣ ΣΤΡΟΦΏΝ ΕΠΙΤΟΊΧΙΑΣ ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΡΥΘΜΙΣΤΕΣ ΣΤΡΟΦΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΡΥΘΜΙΣΤΈΣ ΣΤΡΟΦΏΝ ΕΠΙΤΟΊΧΙΑΣ ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗΣ"

Transcript

1 vacon 100 ΡΥΘΜΙΣΤΕΣ ΣΤΡΟΦΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΡΥΘΜΙΣΤΈΣ ΣΤΡΟΦΏΝ ΕΠΙΤΟΊΧΙΑΣ ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗΣ

2

3 ΠΡΌΛΟΓΟΣ VACON 3 ΠΡΌΛΟΓΟΣ Κωδ. εγγράφου: DPD01553E1 Ημερομηνία: ΣΧΕΤΙΚΆ ΜΕ ΑΥΤΌ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΊΔΙΟ Τα πνευματικά δικαιώματα του παρόντος εγχειριδίου ανήκουν στην Vacon Plc. Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. 24-HOUR SUPPORT +358 (0)

4 VACON 4 TEL (0) FAX +358 (0)

5 ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΑ VACON 5 ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΑ Πρόλογος Σχετικά με αυτό το εγχειρίδιο 3 1 Εγκρίσεις 8 2 Ασφάλεια Τα σύμβολα ασφαλείας που χρησιμοποιούνται στο εγχειρίδιο Προειδοποίηση Προσοχή Γείωση και προστασία από σφάλμα γείωσης Ηλεκτρομαγνητική συμβατότητα (ΗΜΣ) Χρήση συσκευής RCD ή RCM 14 3 Παραλαβή του εξοπλισμού Ετικέτα συσκευασίας Κωδικός αναγνώρισης τύπου Αποσυσκευασία και ανύψωση του ρυθμιστή στροφών AC Βάρος ρυθμιστή στροφών AC Ανύψωση των πλαισίων MR8 και MR Παρελκόμενα Πλαίσιο MR Πλαίσιο MR Πλαίσιο MR Πλαίσιο MR Πλαίσιο MR Πλαίσιο MR Ετικέτα «τροποποίηση προϊόντος» Διάθεση 23 4 Τοποθέτηση Γενικές πληροφορίες για την τοποθέτηση Διαστάσεις επιτοίχιας τοποθέτησης Επιτοίχια τοποθέτηση του MR Στερέωση του MR5 στον τοίχο Επιτοίχια τοποθέτηση του MR Στερέωση του MR7 στον τοίχο Επιτοίχια τοποθέτηση του MR8, IP21 και IP Στερέωση του MR8, IP00 στον τοίχο Επιτοίχια τοποθέτηση του MR9, IP21 και IP Επιτοίχια τοποθέτηση του MR9, IP HOUR SUPPORT +358 (0)

6 VACON 6 ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΑ 4.3 Διαστάσεις για τοποθέτηση φλάντζας Τοποθέτηση φλάντζας του MR Τοποθέτηση φλάντζας MR Τοποθέτηση φλάντζας του MR Τοποθέτηση φλάντζας του MR Τοποθέτηση φλάντζας του MR Τοποθέτηση φλάντζας του MR Ψύξη 41 5 Καλώδια ισχύος Συνδέσεις καλωδίων Πρότυπα UL για την καλωδίωση Διαστασιολόγηση και επιλογή καλωδίων Μεγέθη καλωδίων και ασφαλειών Μεγέθη καλωδίων και ασφαλειών, Βόρειος Αμερική Καλώδια αντιστάτη πέδης Προετοιμασία για την εγκατάσταση των καλωδίων Εγκατάσταση καλωδίου Πλαίσια MR4 έως MR Πλαίσια MR8 έως MR Εγκατάσταση σε δίκτυο με γωνιακή γείωση 72 6 Μονάδα ελέγχου Εξαρτήματα μονάδας ελέγχου Καλωδίωση μονάδας ελέγχου Επιλογή καλωδίων ελέγχου Ακροδέκτες ελέγχου και μικροδιακόπτες DIP Σύνδεση Fieldbus Χρήση fieldbus διαμέσου καλωδίου Ethernet Χρήση fieldbus διαμέσου καλωδίου RS Εγκατάσταση των καρτών επιλογής Η διαδικασία εγκατάστασης Τοποθέτηση μπαταρίας για το ρολόι πραγματικού χρόνου (RTC) Φραγμοί γαλβανικής απομόνωσης 90 7 Θέση σε λειτουργία και πρόσθετες οδηγίες Ασφάλεια θέσης σε λειτουργία Θέση σε λειτουργία του ρυθμιστή στροφών Λειτουργία του κινητήρα Έλεγχοι πριν από την εκκίνηση του κινητήρα Μέτρηση της μόνωσης του καλωδίου και του κινητήρα Εγκατάσταση σε σύστημα IT Ο βραχυκυκλωτήρας EMC σε MR4, MR5 και MR Πλαίσια MR7 και MR Πλαίσιο MR Συντήρηση 100 TEL (0) FAX +358 (0)

7 ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΑ VACON 7 8 Τεχνικά στοιχεία, Vacon Ονομαστικές τιμές ισχύος ρυθμιστή στροφών AC Τάση τροφοδοσίας δικτύου V Τάση τροφοδοσίας δικτύου V Ικανότητα υπερφόρτωσης Ονομαστικές τιμές αντίστασης πέδης Vacon τεχνικά στοιχεία Τεχνικά στοιχεία, Vacon 100 FLOW Ονομαστικές τιμές ισχύος ρυθμιστή στροφών AC Τάση τροφοδοσίας δικτύου V Τάση τροφοδοσίας δικτύου V Ικανότητα υπερφόρτωσης Vacon 100 FLOW - τεχνικά στοιχεία Τεχνικά στοιχεία, Vacon 100 HVAC Ονομαστικές τιμές ισχύος ρυθμιστή στροφών AC Τάση τροφοδοσίας δικτύου V Τάση τροφοδοσίας δικτύου V Ικανότητα υπερφόρτωσης Vacon 100 HVAC - τεχνικά στοιχεία Τεχνικά χαρακτηριστικά συνδέσεων ελέγχου Τεχνικά χαρακτηριστικά συνδέσεων ελέγχου HOUR SUPPORT +358 (0)

8 VACON 8 ΕΓΚΡΊΣΕΙΣ 1 ΕΓΚΡΊΣΕΙΣ Ακολουθούν οι εγκρίσεις που έχουν δοθεί για αυτό το προϊόν Vacon. 1. Δήλωση συμμόρφωσης ΕΚ Η δήλωση συμμόρφωσης ΕΚ ακολουθεί στην επόμενη σελίδα. 2. Έγκριση UL Αριθμός αρχείου έγκρισης culus E Έγκριση C-tick Αριθμός αρχείου έγκρισης C-tick N TEL (0) FAX +358 (0)

9 ΕΓΚΡΊΣΕΙΣ VACON 9 ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΚ Εμείς Όνομα κατασκευαστή: Vacon Oyj Διεύθυνση κατασκευαστή: Ταχ. θυρίδα 25 Runsorintie 7 FIN Vaasa Finland δηλώνουμε με την παρούσα ότι το προϊόν Όνομα προϊόντος: Ρυθμιστής στροφών Vacon 100 AC Αναγνώριση Μοντέλου: Ρυθμιστές στροφών επιτοίχιας τοποθέτησης: Vacon L Vacon L Vacon L έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί σύμφωνα με τα παρακάτω πρότυπα: Ασφάλεια: EN : 2007 EN : 2009 (ως συναφές) ΗΜΣ: EN : A1: 2012 EN και συμμορφώνεται με τις συναφείς διατάξεις ασφαλείας της Οδηγίας χαμηλής τάσης (2006/95/ΕΚ) και της Οδηγίας ΗΜΣ 2004/108/EΚ. Εξασφαλίζεται από εσωτερικά μέτρα και ποιοτικό έλεγχο, ότι το προϊόν σε κάθε περίπτωση συμμορφώνεται με όλες τις απαιτήσεις της τρέχουσας Οδηγίας και των σχετικών προτύπων. Vaasa, 7 Ιανουαρίου 2015 Vesa Laisi Πρόεδρος Το έτος επικόλλησης της σήμανσης CE: HOUR SUPPORT +358 (0)

10 VACON 10 ΑΣΦΆΛΕΙΑ 2 ΑΣΦΆΛΕΙΑ 2.1 ΤΑ ΣΎΜΒΟΛΑ ΑΣΦΑΛΕΊΑΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΎΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΓΧΕΙΡΊΔΙΟ Αυτό το εγχειρίδιο περιέχει προειδοποιήσεις και υποδείξεις προφύλαξης στις οποίες αντιστοιχούν σύμβολα ασφαλείας. Οι προειδοποιήσεις και οι ενδείξεις προσοχής παρέχουν σημαντικές πληροφορίες για τον τρόπο αποφυγής τραυματισμού και ζημιάς στον εξοπλισμό ή το σύστημά σας. Διαβάστε τις προειδοποιήσεις και τις ενδείξεις προσοχής και τηρήστε τις οδηγίες τους. Πίνακας 1: Τα σύμβολα ασφαλείας Το σύμβολο ασφαλείας Περιγραφή ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ! ΠΡΟΣΟΧΗ! ΘΕΡΜΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ! 2.2 ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΊΗΣΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ! Μην αγγίζετε τα εξαρτήματα της μονάδας ισχύος όταν ο ρυθμιστής στροφών είναι συνδεδεμένος στο ρεύμα. Τα εξαρτήματα είναι ρευματοφόρα όταν ο ρυθμιστής στροφών συνδέεται στο ρεύμα. Η επαφή με αυτή την τάση είναι πολύ επικίνδυνη. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ! Μην αγγίζετε τους ακροδέκτες καλωδίων του κινητήρα U, V, W, τους ακροδέκτες της αντίστασης του φρένου ή τους ακροδέκτες συνεχούς ρεύματος (DC) όταν ο ρυθμιστής στροφών συνδέεται στο ρεύμα. Αυτοί οι ακροδέκτες είναι ρευματοφόροι όταν ο ρυθμιστής στροφών συνδέεται στο ρεύμα, ακόμα και όταν ο κινητήρας δεν λειτουργεί. 2 TEL (0) FAX +358 (0)

11 ΑΣΦΆΛΕΙΑ VACON 11 ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ! Μην αγγίζετε τις εξόδους του ρελέ ή τους ακροδέκτες ελέγχου. Ενδέχεται να διαρρέονται από επικίνδυνη τάση ακόμα και όταν ο ρυθμιστής στροφών είναι αποσυνδεδεμένος από το ρεύμα. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ! Πριν από την εκτέλεση ηλεκτρολογικών εργασιών, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει τάση στα εξαρτήματα του ρυθμιστή στροφών. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ! Για την εκτέλεση εργασιών στις συνδέσεις των ακροδεκτών του ρυθμιστή στροφών, αποσυνδέστε το ρυθμιστή στροφών από το ρεύμα και βεβαιωθείτε ότι ο κινητήρας έχει σταματήσει. Περιμένετε 5 λεπτά προτού ανοίξετε το κάλυμμα του ρυθμιστή στροφών. Κατόπιν χρησιμοποιήστε βολτόμετρο για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει τάση. Οι συνδέσεις των ακροδεκτών και τα εξαρτήματα του ρυθμιστή στροφών διαρρέονται από ρεύμα 5 λεπτά μετά την αποσύνδεση από το ρεύμα και τη διακοπή λειτουργίας του κινητήρα. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ! Προτού συνδέσετε το ρυθμιστή στροφών στο ρεύμα, βεβαιωθείτε ότι είναι κλειστό το εμπρόσθιο κάλυμμα και το κάλυμμα καλωδίων του ρυθμιστή στροφών. Οι συνδέσεις του ρυθμιστή στροφών AC είναι ρευματοφόρες όταν ο ρυθμιστής στροφών συνδέεται στο ρεύμα. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ! Αποσυνδέστε τον κινητήρα από το ρυθμιστή στροφών εάν υπάρχει κίνδυνος αιφνίδιας εκκίνησης. Κατά την έναρξη παροχής ρεύματος ή σε διακοπή ρεύματος ή σε επαναφορά μετά από βλάβη, ο κινητήρας ξεκινά αμέσως εάν το σήμα εκκίνησης είναι ενεργό, εκτός αν έχει επιλεγεί παλμικός έλεγχος για το λογικό κύκλωμα Start/Stop. Εάν αλλάξουν οι παράμετροι, οι εφαρμογές ή το λογισμικό, μπορεί να αλλάξουν και οι λειτουργίες I/O (συμπεριλαμβανομένων των εισόδων εκκίνησης). ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ! Να φοράτε προστατευτικά γάντια όταν εκτελείτε εργασίες τοποθέτησης, καλωδίωσης ή συντήρησης. Ενδέχεται να κοπείτε από αιχμηρές ακμές που μπορεί να υπάρχουν στο ρυθμιστή στροφών. 2.3 ΠΡΟΣΟΧΉ ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην μετακινείτε το ρυθμιστή στροφών AC. Χρησιμοποιήστε σταθερή εγκατάσταση για να αποφευχθεί ζημιά στο ρυθμιστή στροφών. ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην εκτελείτε μετρήσεις όταν ο ρυθμιστής στροφών AC συνδέεται στο ρεύμα δικτύου. Μπορεί να προκληθεί ζημιά στο ρυθμιστή στροφών. 24-HOUR SUPPORT +358 (0)

12 VACON 12 ΑΣΦΆΛΕΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗ! Βεβαιωθείτε ότι η σύνδεση γείωσης προστασίας είναι ενισχυμένη. Αυτό είναι υποχρεωτικό επειδή το ρεύμα επαφής των ρυθμιστών στροφών AC υπερβαίνει τα 3,5 ma AC (συμβουλευθείτε το EN ). Ανατρέξτε στο κεφάλαιο 2.4 Γείωση και προστασία από σφάλμα γείωσης. ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην χρησιμοποιείτε ανταλλακτικά άλλα από του κατασκευαστή. Η χρήση άλλων ανταλλακτικών μπορεί να προκαλέσει βλάβη στη ρυθμιστή στροφών. ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην αγγίζετε τα εξαρτήματα των πλακετών. Ο στατικός ηλεκτρισμός μπορεί να προκαλέσει βλάβη σε αυτά τα εξαρτήματα. ΠΡΟΣΟΧΗ! Βεβαιωθείτε ότι η στάθμη EMC του ρυθμιστή στροφών AC είναι η σωστή για το δίκτυο σας. Ανατρέξτε στο κεφάλαιο 2.4 Γείωση και προστασία από σφάλμα γείωσης. Η εσφαλμένη στάθμη EMC μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο ρυθμιστή στροφών. ΠΡΟΣΟΧΗ! Αποφύγετε τις ραδιοπαρεμβολές. Ο ρυθμιστής στροφών AC μπορεί να προκαλέσει ραδιοπαρεμβολές σε οικιακά περιβάλλοντα. ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ! Εάν ενεργοποιήσετε τη λειτουργία αυτόματης επαναφοράς, ο κινητήρας ξεκινά αυτόματα μετά από αυτόματη επαναφορά από βλάβη. Δείτε το Εγχειρίδιο εφαρμογών. ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ! Εάν χρησιμοποιείτε τη ρυθμιστή στροφών AC ως τμήμα μηχανήματος, ο κατασκευαστής του μηχανήματος θα πρέπει να παράσχει μια συσκευή αποσύνδεσης από το ρεύμα (συμβουλευθείτε το EN ). 2.4 ΓΕΊΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΊΑ ΑΠΌ ΣΦΆΛΜΑ ΓΕΊΩΣΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗ! Ο ρυθμιστής στροφών AC θα πρέπει πάντα να είναι γειωμένος με αγωγό γείωσης συνδεδεμένο στον ακροδέκτη γείωσης που προσδιορίζεται με το σύμβολο. Η αμέλεια χρήσης αγωγού γείωσης μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο ρυθμιστή στροφών. Το ρεύμα επαφής του ρυθμιστή στροφών υπερβαίνει τα 3,5 ma AC. Το πρότυπο EN αναφέρει ότι πρέπει να ισχύουν 1 ή περισσότερες από αυτές τις συνθήκες για το κύκλωμα προστασίας. 2 TEL (0) FAX +358 (0)

13 ΑΣΦΆΛΕΙΑ VACON 13 Η σύνδεση θα πρέπει να είναι σταθερή. a) Ο αγωγός γείωσης προστασίας θα πρέπει να έχει διατομή κατ' ελάχιστο 10 mm 2 Cu ή 16 mm 2 Al. OR b) Θα πρέπει να υπάρχει αυτόματη διάταξη αποσύνδεσης ρεύματος σε περίπτωση διακοπής του αγωγού γείωσης προστασίας. Ανατρέξτε στο κεφάλαιο 5 Καλώδια ισχύος. Ή c) Θα πρέπει να υπάρχει ακροδέκτης για δεύτερο αγωγό γείωσης προστασίας με την ίδια διατομή όπως ο πρώτος αγωγός γείωσης προστασίας. Πίνακας 2: Διατομή αγωγού γείωσης προστασίας Διατομή των αγωγών φάσης (S) [mm2] S 16 Η ελάχιστη διατομή του εν λόγω αγωγού γείωσης προστασίας [mm2] S 16 < S < S S/2 Οι τιμές του πίνακα ισχύουν μόνο εάν ο αγωγός γείωσης προστασίας είναι από το ίδιο μέταλλο όπως οι αγωγοί των φάσεων. Εάν δεν συμβαίνει αυτό, η διατομή του αγωγού γείωσης προστασίας θα πρέπει να προσδιοριστεί με τρόπο ώστε να επιτυγχάνεται ισοδύναμη αγωγιμότητα έ εκείνη που προκύπτει από την εφαρμογή αυτού του πίνακα. Η διατομή του κάθε αγωγού γείωσης προστασίας ο οποίος δεν αποτελεί μέρος του καλωδίου ρεύματος ή του περιβλήματος καλωδίου, θα πρέπει να είναι κατ' ελάχιστο: 2.5 mm 2 εάν υπάρχει μηχανική προστασία και 4 mm 2 εάν δεν υπάρχει μηχανική προστασία. Εάν έχετε εξοπλισμό συνδεδεμένο με καλώδια, βεβαιωθείτε ότι ο αγωγός γείωσης προστασίας είναι ο τελευταίος αγωγός που θα διακοπεί, εάν σπάσει ο μηχανισμός ανακούφισης τάσεων. Τηρήστε τους τοπικούς κανονισμούς για το ελάχιστο μέγεθος του αγωγού γείωσης προστασίας. ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ! Επειδή στον ρυθμιστή στροφών AC αναπτύσσονται μεγάλα χωρητικά ρεύματα, είναι πιθανό να μην λειτουργήσουν σωστά οι διακόπτες προστασίας του ρεύματος σφάλματος. ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην εκτελείτε δοκιμές αντοχής τάσης στο ρυθμιστή στροφών AC. Οι δοκιμές αυτές έχουν ήδη εκτελεστεί από τον κατασκευαστή. Η εκτέλεση δοκιμών αντοχής τάσης μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο ρυθμιστή στροφών. 2.5 ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΉ ΣΥΜΒΑΤΌΤΗΤΑ (ΗΜΣ) Ο ρυθμιστής στροφών θα πρέπει να συμμορφώνεται με το πρότυπο IEC Για τη συμμόρφωση με αυτό, η ισχύς βραχυκυκλώματος SSC θα πρέπει να είναι κατ' ελάχιστο 120 RSCE στο σημείο διασύνδεσης μεταξύ του ρεύματος σας και του δημόσιου δικτύου. Φροντίστε να συνδέσετε το ρυθμιστή στροφών και τον κινητήρα στο ρεύμα δικτύου με ισχύ βραχυκυκλώματος 24-HOUR SUPPORT +358 (0)

14 VACON 14 ΑΣΦΆΛΕΙΑ SSC το οποίο είναι κατ' ελάχιστο 120 RSCE. Εάν είναι απαραίτητο, επικοινωνήστε με την εταιρεία παροχής ρεύματος. 2.6 ΧΡΉΣΗ ΣΥΣΚΕΥΉΣ RCD Ή RCM Ο ρυθμιστής στροφών μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση ρεύματος στον αγωγό γείωσης προστασίας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συσκευή προστασίας απομένοντος ρεύματος (RCD) ή συσκευή επιτήρησης με λειτουργία απομένοντος ρεύματος (RCM) για προστασία έναντι άμεσης ή έμμεσης επαφής. Χρησιμοποιήστε συσκευή τύπου B RCD ή RCM στην πλευρά ρεύματος δικτύου του ρυθμιστή στροφών. 2 TEL (0) FAX +358 (0)

15 ΠΑΡΑΛΑΒΉ ΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΎ VACON 15 3 ΠΑΡΑΛΑΒΉ ΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΎ Πριν από την αποστολή στον πελάτη ενός ρυθμιστή στροφών Vacon AC, ο κατασκευαστής πραγματοποιεί πολλές δοκιμές στο ρυθμιστή. Ωστόσο, μετά την αφαίρεση της συσκευασίας, ελέγξτε το ρυθμιστή στροφών για ζημιές που πιθανόν προκλήθηκαν κατά τη μεταφορά. Εάν ο ρυθμιστής στροφών έχει υποστεί βλάβη κατά τη μεταφορά, επικοινωνήστε με την εταιρεία ασφάλισης εμπορευμάτων της μεταφορικής εταιρείας. Για να εξασφαλίσετε ότι το περιεχόμενο αυτής της παράδοσης είναι σωστό και άρτιο, συγκρίνετε τον προσδιορισμό τύπου του προϊόντος με τον κωδικό προσδιορισμού τύπου. Ανατρέξτε στο Κεφάλαιο 3.2 Κωδικός αναγνώρισης τύπου. 3.1 ΕΤΙΚΈΤΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΊΑΣ A B C D E F G H I Σχ. 1: Η ετικέτα στη συσκευασία ενός ρυθμιστή στροφών AC Vacon A. Ο κωδ. παρτίδας B. Ο αριθμός παραγγελίας της Vacon C. Ο κωδικός αναγνώρισης τύπου D. Ο αριθμός σειράς E. Η τάση τροφοδοσίας F. Το ονομαστικό ρεύμα εξόδου G. Η κλάση IP H. Ο κωδικός εφαρμογής I. Ο αριθμός παραγγελίας του πελάτη 24-HOUR SUPPORT +358 (0)

16 VACON 16 ΠΑΡΑΛΑΒΉ ΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΎ 3.2 ΚΩΔΙΚΌΣ ΑΝΑΓΝΏΡΙΣΗΣ ΤΎΠΟΥ Ο κωδικός αναγνώρισης τύπου της Vacon αποτελείται από τυποποιημένους κωδικούς και προαιρετικούς κωδικούς. Κάθε τμήμα του κωδικού αναγνώρισης τύπου συμφωνεί με τα δεδομένα της παραγγελίας σας. Για παράδειγμα ο κωδικός μπορεί να έχει αυτή τη μορφή: VACON0100-3L IP54 VACON0100-3L FLOW Πίνακας 3: Η περιγραφή των εξαρτημάτων στον κωδικό αναγνώρισης τύπου Κωδικός VACON Περιγραφή Αυτό το τμήμα είναι ίδιο για όλα τα προϊόντα Η σειρά προϊόντων: 0100 = Vacon 100 3L Είσοδος/λειτουργία: 3L = A τριφασική είσοδος 0061 Η ονομαστική τιμή του ρυθμιστή στροφών σε αμπέρ. Για παράδειγμα, 0061 = 61 A 5 Η τάση τροφοδοσίας: 2 = V 5 = V FLOW +IP54 Ο ρυθμιστής στροφών AC Vacon 100 FLOW Οι προαιρετικοί κωδικοί. Υπάρχουν πολλοί προαιρετικού κωδικοί, για παράδειγμα +IP54 (ένας ρυθμιστής στροφών AC με την κλάση προστασίας IP54) 3.3 ΑΠΟΣΥΣΚΕΥΑΣΊΑ ΚΑΙ ΑΝΎΨΩΣΗ ΤΟΥ ΡΥΘΜΙΣΤΉ ΣΤΡΟΦΏΝ AC ΒΆΡΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΉ ΣΤΡΟΦΏΝ AC Τα βάρη των ρυθμιστών στροφών AC διαφέρουν πολύ για το κάθε επιμέρους πλαίσιο. Ενδέχεται να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ανυψωτική συσκευή για να μετακινήσετε το ρυθμιστή στροφών από τη συσκευασία του. 3 TEL (0) FAX +358 (0)

17 ΠΑΡΑΛΑΒΉ ΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΎ VACON 17 Πίνακας 4: Τα βάρη των επιμέρους πλαισίων Πλαίσιο Βάρος, IP21/IP54 [kg] Βάρος, IP00 [kg] Βάρος, UL τύπος 1 / τύπος 12 [lb.] Βάρος, UL ανοικτός τύπος [lb.] MR MR MR MR MR MR ΑΝΎΨΩΣΗ ΤΩΝ ΠΛΑΙΣΊΩΝ MR8 ΚΑΙ MR9 1 Αφαιρέστε το ρυθμιστή στροφών από την παλέτα στην οποία ήταν βιδωμένος. 2 Χρησιμοποιήστε ανυψωτική διάταξη με επαρκή αντοχή για το βάρος του ρυθμιστή στροφών. 3 Τοποθετήστε τους κρίκους ανύψωσης συμμετρικά σε 2 οπές κατ' ελάχιστο. 24-HOUR SUPPORT +358 (0)

18 VACON 18 ΠΑΡΑΛΑΒΉ ΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΎ 4 Η μέγιστη γωνία ανύψωσης είναι 45 μοίρες ΠΑΡΕΛΚΌΜΕΝΑ Μετά το άνοιγμα της συσκευασίας και την εξαγωγή του ρυθμιστή στροφών με ανύψωση, βεβαιωθείτε ότι έχετε λάβει όλα τα παρελκόμενα. Το περιεχόμενο της σακούλας παρελκόμενων διαφέρει ανάλυση το πλαίσιο και την κλάση προστασίας. 3 TEL (0) FAX +358 (0)

19 ΠΑΡΑΛΑΒΉ ΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΎ VACON ΠΛΑΊΣΙΟ MR4 Πίνακας 5: Το περιεχόμενο της σακούλας παρελκόμενων Στοιχείο Ποσότητα Περιγραφή Βίδα M4x16 11 Βίδες για τους σφιγκτήρες γείωσης για τη θωράκιση του καλωδίου (6), τους σφιγκτήρες γείωσης του καλωδίου ελέγχου (3) και τους σφιγκτήρες γείωσης του αγωγού γείωσης (2) Βίδα M4x8 1 Βίδα προαιρετικής γείωσης Βίδα M5x12 1 Βίδα εξωτερικής γείωσης ρυθμιστή στροφών Σφιγκτήρας γείωσης του καλωδίου ελέγχου 3 Γείωση καλωδίου ελέγχου Σφιγκτήρας γείωσης θωράκισης καλωδίου, μέγεθος M25 3 Σύσφιγξη των καλωδίων ρεύματος Σφιγκτήρας γείωσης του αγωγού γείωσης 2 Γείωση καλωδίου ρεύματος Ετικέτα «τροποποίηση προϊόντος» 1 Δεδομένα σχετικά με τυχόν αλλαγές IP21: Ροδέλα καλωδίου 3 Στεγανοποίηση για τα καλώδια IP54: Ροδέλα καλωδίου 6 Στεγανοποίηση για τα καλώδια 24-HOUR SUPPORT +358 (0)

20 VACON 20 ΠΑΡΑΛΑΒΉ ΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΎ ΠΛΑΊΣΙΟ MR5 Πίνακας 6: Το περιεχόμενο της σακούλας παρελκόμενων Στοιχείο Ποσότητα Περιγραφή Βίδα M4x16 13 Βίδες για τους σφιγκτήρες γείωσης για τη θωράκιση του καλωδίου (6), τους σφιγκτήρες γείωσης του καλωδίου ελέγχου (3) και τους σφιγκτήρες γείωσης του αγωγού γείωσης (4) Βίδα M4x8 1 Βίδα προαιρετικής γείωσης Βίδα M5x12 1 Βίδα εξωτερικής γείωσης ρυθμιστή στροφών Σφιγκτήρας γείωσης του καλωδίου ελέγχου 3 Γείωση καλωδίου ελέγχου Σφιγκτήρας γείωσης θωράκισης καλωδίου, μέγεθος M25 Σφιγκτήρας γείωσης θωράκισης καλωδίου, μέγεθος M32 1 Σύσφιγξη του καλωδίου του φρένου 2 Σύσφιγξη των καλωδίων ρεύματος Σφιγκτήρας γείωσης του αγωγού γείωσης 2 Γείωση καλωδίου ρεύματος Ετικέτα «τροποποίηση προϊόντος» 1 Δεδομένα σχετικά με τυχόν αλλαγές IP21: Ροδέλα καλωδίου, διάμετρος οπής 25,3 mm IP54: Ροδέλα καλωδίου, διάμετρος οπής 25,3 mm 1 Στεγανοποίηση για τα καλώδια 4 Στεγανοποίηση για τα καλώδια Ροδέλα καλωδίου, διάμετρος οπής 33,0 mm 2 Στεγανοποίηση για τα καλώδια 3 TEL (0) FAX +358 (0)

21 ΠΑΡΑΛΑΒΉ ΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΎ VACON ΠΛΑΊΣΙΟ MR6 Πίνακας 7: Το περιεχόμενο της σακούλας παρελκόμενων Στοιχείο Ποσότητα Περιγραφή Βίδα M4x20 10 Βίδες για τους σφιγκτήρες γείωσης για τη θωράκιση του καλωδίου (6), και για τους σφιγκτήρες γείωσης του αγωγού γείωσης (4) Βίδα M4x16 3 Βίδες για τους σφιγκτήρες του καλωδίου ελέγχου Βίδα M4x8 1 Βίδα προαιρετικής γείωσης Βίδα M5x12 1 Βίδα εξωτερικής γείωσης ρυθμιστή στροφών Σφιγκτήρας γείωσης του καλωδίου ελέγχου 3 Γείωση καλωδίου ελέγχου Σφιγκτήρας γείωσης θωράκισης καλωδίου, μέγεθος M32 Σφιγκτήρας γείωσης θωράκισης καλωδίου, μέγεθος M40 1 Σύσφιγξη του καλωδίου της αντίστασης φρένου 2 Σύσφιγξη των καλωδίων ρεύματος Σφιγκτήρας γείωσης του αγωγού γείωσης 2 Γείωση καλωδίου ρεύματος Ετικέτα «τροποποίηση προϊόντος» 1 Δεδομένα σχετικά με τυχόν αλλαγές Ροδέλα καλωδίου, διάμετρος οπής 33,0 mm 1 Στεγανοποίηση για τα καλώδια Ροδέλα καλωδίου, διάμετρος οπής 40,3 mm 2 Στεγανοποίηση για τα καλώδια IP54: Ροδέλα καλωδίου, διάμετρος οπής 25,3 mm 3 Στεγανοποίηση για τα καλώδια ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ! Τα προγράμματα λογισμικό Vacon 100 FLOW και HVAC δεν διαθέτουν τις λειτουργίες δυναμικής πέδησης ή αντίστασης φρένου. 24-HOUR SUPPORT +358 (0)

22 VACON 22 ΠΑΡΑΛΑΒΉ ΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΎ ΠΛΑΊΣΙΟ MR7 Πίνακας 8: Το περιεχόμενο της σακούλας παρελκόμενων Στοιχείο Ποσότητα Περιγραφή Παξιμάδι με εγκοπές M6x30 6 Παξιμάδια για τους σφιγκτήρες γείωσης για τη θωράκιση του καλωδίου Βίδα M4x16 3 Βίδες για τους σφιγκτήρες γείωσης του καλωδίου ελέγχου Βίδα M6x12 1 Βίδα εξωτερικής γείωσης ρυθμιστή στροφών Σφιγκτήρας γείωσης του καλωδίου ελέγχου 3 Γείωση καλωδίου ελέγχου Σφιγκτήρας γείωσης θωράκισης καλωδίου, μέγεθος M25 3 Σύσφιγξη των καλωδίων ρεύματος Σφιγκτήρας γείωσης του αγωγού γείωσης 2 Γείωση καλωδίου ρεύματος Ετικέτα «τροποποίηση προϊόντος» 1 Δεδομένα σχετικά με τυχόν αλλαγές IP21: Ροδέλα καλωδίου 3 Στεγανοποίηση για τα καλώδια IP54: Ροδέλα καλωδίου 3 Στεγανοποίηση για τα καλώδια ΠΛΑΊΣΙΟ MR8 Πίνακας 9: Το περιεχόμενο της σακούλας παρελκόμενων Στοιχείο Ποσότητα Περιγραφή Βίδα M4x16 3 Βίδες για τους σφιγκτήρες γείωσης του καλωδίου ελέγχου Σφιγκτήρας γείωσης του καλωδίου ελέγχου 3 Γείωση καλωδίου ελέγχου Σφιγκτήρας γείωσης θωράκισης καλωδίου KP40 3 Σύσφιγξη των καλωδίων ρεύματος Μονωτήρας καλωδίου 11 Για να αποφευχθεί η επαφή ανάμεσα στα καλώδια Ροδέλα καλωδίου, διάμετρος οπής 25,3 mm 4 Στεγανοποίηση για τα καλώδια IP00: Κάλυμμα προστασίας έναντι επαφής 1 Για να αποφευχθεί η επαφή με τα ρευματοφόρα μέρη IP00: Βίδα M4x8 2 Για την συναρμογή του καλύμματος προστασίας αφής 3 TEL (0) FAX +358 (0)

23 ΠΑΡΑΛΑΒΉ ΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΎ VACON ΠΛΑΊΣΙΟ MR9 Πίνακας 10: Το περιεχόμενο της σακούλας παρελκόμενων Στοιχείο Ποσότητα Περιγραφή Βίδα M4x16 3 Βίδες για τους σφιγκτήρες γείωσης του καλωδίου ελέγχου Σφιγκτήρας γείωσης του καλωδίου ελέγχου 3 Γείωση καλωδίου ελέγχου Σφιγκτήρας γείωσης θωράκισης καλωδίου KP40 5 Σύσφιγξη των καλωδίων ρεύματος Μονωτήρας καλωδίου 10 Για να αποφευχθεί η επαφή ανάμεσα στα καλώδια Ροδέλα καλωδίου, διάμετρος οπής 25,3 mm 4 Στεγανοποίηση για τα καλώδια IP00: Κάλυμμα προστασίας έναντι επαφής 1 Για να αποφευχθεί η επαφή με τα ρευματοφόρα μέρη IP00: Βίδα M4x8 2 Για την συναρμογή του καλύμματος προστασίας αφής 3.5 ΕΤΙΚΈΤΑ «ΤΡΟΠΟΠΟΊΗΣΗ ΠΡΟΪΌΝΤΟΣ» Στη σακούλα παρελκόμενων υπάρχει επίσης μια ετικέτα «τροποποίηση προϊόντος». Η λειτουργία της ετικέτας είναι για την ενημέρωση του προσωπικού συντήρησης σχετικά με τις αλλαγές που έχουν γίνει στο ρυθμιστή στροφών AC. Προσαρτήστε την ετικέτα στο πλάι του ρυθμιστή στροφών AC ώστε να γνωρίζετε που θα τον βρείτε. Εάν έχετε κάνει αλλαγές στο ρυθμιστή στροφών AC, καταγράψτε τις αλλαγές στην ετικέτα. Product modified Date: Date: Date: 3.6 ΔΙΆΘΕΣΗ Όταν ο ρυθμιστής στροφών φτάσει στο τέλος της ωφέλιμης διάρκειας ζωής του, μην τον πετάτε μαζί με τα οικιακά απορρίμματα. Μπορείτε να ανακυκλώσετε τα κυριότερα εξαρτήματα του ρυθμιστή στροφών. Θα πρέπει να αποσυναρμολογήσετε κάποια εξαρτήματα προτού να είναι δυνατή η αφαίρεση των επιμέρους υλικών. Ανακυκλώστε τα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά εξαρτήματα ως απόβλητα. Για να βεβαιωθείτε ότι έχει γίνει σωστά η ανακύκλωση των αποβλήτων, στείλτε τα σε κέντρο ανακύκλωσης. Μπορείτε επίσης να επιστρέψετε τα απόβλητα στον κατασκευαστή. Τηρήστε τους ισχύοντες, τοπικούς και λοιπούς κανονισμούς. 24-HOUR SUPPORT +358 (0)

24 VACON 24 ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗ 4 ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗ 4.1 ΓΕΝΙΚΈΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗ Τοποθετήστε το ρυθμιστή στροφών AC σε κατακόρυφη επίτοιχη θέση. Εάν τοποθετήσετε το ρυθμιστή στροφών σε οριζόντια θέση, είναι δυνατό κάποιες λειτουργίες με τις ονομαστικές τιμές που υπάρχουν στο κεφάλαιο 8 Τεχνικά στοιχεία, Vacon 100 ή 9 Τεχνικά στοιχεία, Vacon 100 FLOW να μην είναι διαθέσιμες. Εγκαταστήστε το ρυθμιστή στροφών AC με τις βίδες και τα άλλα εξαρτήματα που παραλάβατε κατά την παράδοση. 4.2 ΔΙΑΣΤΆΣΕΙΣ ΕΠΙΤΟΊΧΙΑΣ ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗΣ ΕΠΙΤΟΊΧΙΑ ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗ ΤΟΥ MR4 Ø7 Ø IP21 Ø IP54 Ø Σχ. 2: Οι διαστάσεις του ρυθμιστή στροφών AC, MR4 4 TEL (0) FAX +358 (0)

25 ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗ VACON ΣΤΕΡΈΩΣΗ ΤΟΥ MR5 ΣΤΟΝ ΤΟΊΧΟ Ø7 Ø * Ø7 A 214 Ø33 IP21 Ø25 Ø IP54 Ø Ø7 100* 115 A Σχ. 3: Οι διαστάσεις του ρυθμιστή στροφών AC, MR5 A. Χρησιμοποιήστε αυτές τις οπές στερέωσης κατά την αντικατάσταση του ρυθμιστή στροφών AC Vacon NX AC με ρυθμιστή στροφών Vacon 100, Vacon 100 FLOW ή Vacon 100 HVAC AC. 24-HOUR SUPPORT +358 (0)

26 VACON 26 ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗ ΕΠΙΤΟΊΧΙΑ ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗ ΤΟΥ MR Ø9 Ø IP21 Ø40 Ø33 Ø40 IP54 Ø Ø9 148 Σχ. 4: Οι διαστάσεις του ρυθμιστή στροφών AC, MR6 4 TEL (0) FAX +358 (0)

27 ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗ VACON ΣΤΕΡΈΩΣΗ ΤΟΥ MR7 ΣΤΟΝ ΤΟΊΧΟ 259 Ø Ø9 190 IP21 Ø16 Ø Ø25 IP54 Ø Σχ. 5: Οι διαστάσεις του ρυθμιστή στροφών AC, MR7 24-HOUR SUPPORT +358 (0)

28 VACON 28 ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗ ΕΠΙΤΟΊΧΙΑ ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗ ΤΟΥ MR8, IP21 ΚΑΙ IP x Ø25 Ø60 Ø Ø11 Ø Ø Σχ. 6: Οι διαστάσεις του ρυθμιστή στροφών AC, MR8, IP21 και IP54 4 TEL (0) FAX +358 (0)

29 ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗ VACON ΣΤΕΡΈΩΣΗ ΤΟΥ MR8, IP00 ΣΤΟΝ ΤΟΊΧΟ Ø9 Ø9 Ø Ø22 A Σχ. 7: Οι διαστάσεις του ρυθμιστή στροφών AC, MR8, IP00 24-HOUR SUPPORT +358 (0)

30 VACON 30 ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗ ΕΠΙΤΟΊΧΙΑ ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗ ΤΟΥ MR9, IP21 ΚΑΙ IP54 Ø59 3 x x Ø Ø9 Ø ,5 Ø M8 GND 360 Ø Ø9 Σχ. 8: Οι διαστάσεις του ρυθμιστή στροφών AC, MR9, IP21 και IP54 4 TEL (0) FAX +358 (0)

31 ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗ VACON ΕΠΙΤΟΊΧΙΑ ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗ ΤΟΥ MR9, IP Ø9 Ø Ø22 A M8 M8 GND 8 x Ø25 3 X Σχ. 9: Οι διαστάσεις του ρυθμιστή στροφών AC, MR9, IP00 A. Ένα προαιρετικό κάλυμμα κύριου ακροδέκτη για την εγκατάσταση σε ερμάριο 4.3 ΔΙΑΣΤΆΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗ ΦΛΆΝΤΖΑΣ Επίσης μπορείτε να τοποθετήσετε το ρυθμιστή στροφών AC επιτοίχια στο ερμάριο με επιλογή τοποθέτησης φλάντζας. 24-HOUR SUPPORT +358 (0)

32 VACON 32 ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ! Οι κλάσεις προστασίας διαφέρουν στα επιμέρους τμήματα του ρυθμιστή στροφών. A A B C E D Σχ. 10: Παράδειγμα τοποθέτησης σε φλάντζα (κατηγορία μεγέθους MR9) A. Ο τοίχος του ερμαρίου ή άλλης επιφάνειας B. Το εμπρόσθιο C. Το οπίσθιο D. IP00 / UL ανοικτού τύπου E. IP54 / UL τύπου 12 4 TEL (0) FAX +358 (0)

33 ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗ VACON 33 C A E F H B D Σχ. 11: Οι διαστάσεις του ανοίγματος και του περιγράμματος του ρυθμιστή στροφών με τη φλάντζα A. Το ύψος του ανοίγματος για την τοποθέτηση φλάντζας B. Το πλάτος του ανοίγματος C. Το ύψος του ρυθμιστή στροφών D. Το πλάτος του ρυθμιστή στροφών E. Η απόσταση ανάμεσα στο πυθμένα του ρυθμιστή στροφών και τον πυθμένα του ανοίγματος G F. Το περίγραμμα του ανοίγματος G. Το περίγραμμα του ρυθμιστή στροφών H. Το επάνω μέρος του ρυθμιστή στροφών Πίνακας 11: Οι διαστάσεις του ρυθμιστή στροφών, κατηγορίες μεγέθους MR4 μέχρι MR9 Κατηγορία μεγέθους C [mm] D [mm] C [in] D [in] MR MR MR MR MR MR HOUR SUPPORT +358 (0)

34 VACON 34 ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗ Πίνακας 12: Οι διαστάσεις του ανοίγματος για την τοποθέτηση φλάντζας, κατηγορίες μεγέθους MR4 έως MR9 Κατηγορία μεγέθους A [mm] B [mm] E [mm] A [in] B [in] E [in] MR MR MR MR MR MR A D Σχ. 12: Στεγανοποίηση του ανοίγματος για MR8 και MR9 A. Ο ρυθμιστής στροφών AC B. Το περίγραμμα του ανοίγματος C. Ταινία φλάντζας D. Το επάνω μέρος του ρυθμιστή στροφών 4 TEL (0) FAX +358 (0)

35 ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗ VACON ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗ ΦΛΆΝΤΖΑΣ ΤΟΥ MR4 Ø Σχ. 13: Οι διαστάσεις του ρυθμιστή στροφών AC, τοποθέτηση φλάντζας, MR4 24-HOUR SUPPORT +358 (0)

36 VACON 36 ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗ ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗ ΦΛΆΝΤΖΑΣ MR Ø7 Ø Σχ. 14: Οι διαστάσεις του ρυθμιστή στροφών AC, τοποθέτηση φλάντζας, MR5 4 TEL (0) FAX +358 (0)

37 ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗ VACON ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗ ΦΛΆΝΤΖΑΣ ΤΟΥ MR Ø7 102 Ø Ø Σχ. 15: Οι διαστάσεις του ρυθμιστή στροφών AC, τοποθέτηση φλάντζας, MR6 24-HOUR SUPPORT +358 (0)

38 VACON 38 ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗ ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗ ΦΛΆΝΤΖΑΣ ΤΟΥ MR Ø Σχ. 16: Οι διαστάσεις του ρυθμιστή στροφών AC, τοποθέτηση φλάντζας, MR7 4 TEL (0) FAX +358 (0)

39 ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗ VACON ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗ ΦΛΆΝΤΖΑΣ ΤΟΥ MR Ø6.5 Ø7 Ø Ø GND M Σχ. 17: Οι διαστάσεις του ρυθμιστή στροφών AC, τοποθέτηση φλάντζας, MR8 24-HOUR SUPPORT +358 (0)

40 VACON 40 ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗ ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗ ΦΛΆΝΤΖΑΣ ΤΟΥ MR9 Ø Ø M8 GND Ø x Σχ. 18: Οι διαστάσεις του ρυθμιστή στροφών AC, τοποθέτηση σε φλάντζα, MR9 4 TEL (0) FAX +358 (0)

41 ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗ VACON ΨΎΞΗ Ο ρυθμιστής στροφών AC παράγει θερμότητα κατά τη λειτουργία. Ο ανεμιστήρας κυκλοφορεί αέρα και ελαττώνει τη θερμοκρασία του ρυθμιστή στροφών. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετός ελεύθερος χώρος γύρω από το ρυθμιστή στροφών. Χρειάζεται επίσης κάποιος ελεύθερος χώρος για συντήρηση. Βεβαιωθείτε ότι η θερμοκρασία του αέρα ψύξης δεν αυξάνεται περισσότερο από τη μέγιστη θερμοκρασία λειτουργίας περιβάλλοντος και δεν μειώνεται κάτω από την ελάχιστη θερμοκρασία περιβάλλοντος λειτουργίας του ρυθμιστή στροφών. B A D C Σχ. 19: Χώρος εγκατάστασης A. το διάκενο γύρω από το ρυθμιστή στροφών B. η απόσταση από το ρυθμιστή στροφών μέχρι ένα δεύτερο ρυθμιστή ή η απόσταση μέχρι τον τοίχο του ερμαρίου C. ο ελεύθερος χώρος πάνω από το ρυθμιστή στροφών D. ο ελεύθερος χώρος κάτω από το ρυθμιστή στροφών 24-HOUR SUPPORT +358 (0)

Informer Compact series

Informer Compact series Informer Compact series Line Interactive Ημιτονικής Εξόδου 1kVA/2kVA/3kVA Uninterruptible Power Supply ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ ΠΡΟΣΟΧΗ: 1. Διαβάστε το εγχειρίδιο χρήσης προσεκτικά πριν την εγκατάσταση ή τη λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

Συμπλήρωμα στις Οδηγίες Λειτουργίας. Σετ μετατροπής MOVIMOT MM..D για τριφασικό κινητήρα DRS/DRE/DRP. Έκδοση 02/2008 16603001 / EL

Συμπλήρωμα στις Οδηγίες Λειτουργίας. Σετ μετατροπής MOVIMOT MM..D για τριφασικό κινητήρα DRS/DRE/DRP. Έκδοση 02/2008 16603001 / EL Τεχνολογία μετάδοσης κίνησης \ Αυτοματισμοί μετάδοσης κίνησης \ Ενσωμάτωση συστήματος \ Υπηρεσίες SEWEURODRIVE GmbH & Co KG P.O. Box 3023 D76642 Bruchsal / Germany Phone +49 7251 750 Fax +49 7251 751970

Διαβάστε περισσότερα

9. ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ / ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ

9. ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ / ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ Ελληνικά 9. ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ / ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1) Πριν ξεκινήσετε... 116 2) Περιεχόμενα συσκευασίας... 116 3) Γενικές προφυλάξεις... 116 4) Προφυλάξεις κατά την εγκατάσταση... 116 5) Εγκατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

Λεπτομέρειες προϊόντος

Λεπτομέρειες προϊόντος Λεπτομέρειες προϊόντος Χαρακτηριστικά εξοπλισμού και δυνατότητες τοποθέτησης για το SUNNY STRING-MONITOR SSM16-11 Περιεχόμενα Το Sunny String-Monitor SSM16-11 είναι ειδικά σχεδιασμένο για την επιτήρηση

Διαβάστε περισσότερα

Προϊοντικό φυλλάδιο. Ηλεκτρονικοί μετρητές ενέργειας σειράς C Οικονομικοί και εύκολοι στη χρήση

Προϊοντικό φυλλάδιο. Ηλεκτρονικοί μετρητές ενέργειας σειράς C Οικονομικοί και εύκολοι στη χρήση Προϊοντικό φυλλάδιο Ηλεκτρονικοί μετρητές ενέργειας σειράς C Οικονομικοί και εύκολοι στη χρήση Ηλεκτρονικοί μετρητές ενέργειας σειράς C Με μια ματιά Κύριες εφαρμογές Μέτρηση κατανάλωσης ενέργειας σε οικιακές

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΓΕΝΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Ο κατασκευαστής συνιστά τη σωστή χρήση των συσκευών φωτισμού! Για τον λόγο αυτό να ακολουθείτε

Διαβάστε περισσότερα

Αμφίδρομος ανιχνευτής καπνού δέσμης. Οδηγίες χρήσης

Αμφίδρομος ανιχνευτής καπνού δέσμης. Οδηγίες χρήσης Αμφίδρομος ανιχνευτής καπνού δέσμης Οδηγίες χρήσης EL 1. Γενικές πληροφορίες >30 cm Διασφαλίστε ανεμπόδιστη οπτική επαφή μεταξύ δέκτη και πομπού Πομπός >30 cm Δέκτης 5-120 m Μονάδα τροφοδοσίας ρεύματος

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες λειτουργίας. Στραγγαλιστικά πηνία εξόδου HD. Έκδοση 03/2008 1664 5804 / EL. www.sew-eurodrive.com

Οδηγίες λειτουργίας. Στραγγαλιστικά πηνία εξόδου HD. Έκδοση 03/2008 1664 5804 / EL. www.sew-eurodrive.com Τεχνολογία μετάδοσης κίνησης \ Αυτοματισμοί μετάδοσης κίνησης \ Ενσωμάτωση συστήματος \ Υπηρεσίες SEW-EURODRIVE GmbH & Co KG P.O. Box 3023 D-76642 Bruchsal / Germany Phone +49 7251 75-0 Fax +49 7251 75-1970

Διαβάστε περισσότερα

Διόρθωση MOVIDRIVE MDX60B/61B *17099404_1014* www.sew-eurodrive.com

Διόρθωση MOVIDRIVE MDX60B/61B *17099404_1014* www.sew-eurodrive.com Συστήματα κίνησης \ Αυτόματα συστήματα κίνησης \ Ενσωμάτωση συστήματος \ Υπηρεσίες *17099404_1014* Διόρθωση SEW-EURODRIVE GmbH & Co KG P.O. Box 3023 76642 Bruchsal/Germany Phone +49 7251 75-0 Fax +49 7251-1970

Διαβάστε περισσότερα

SUNNY CENTRAL. 1 Εισαγωγή. Υποδείξεις για τη γειωμένη λειτουργία της φωτοβολταϊκής γεννήτριας

SUNNY CENTRAL. 1 Εισαγωγή. Υποδείξεις για τη γειωμένη λειτουργία της φωτοβολταϊκής γεννήτριας SUNNY CENTRAL Υποδείξεις για τη γειωμένη λειτουργία της φωτοβολταϊκής γεννήτριας 1 Εισαγωγή Μερικοί κατασκευαστές μονάδων συνιστούν ή/και απαιτούν, κατά τη χρήση των φωτοβολταϊκών μονάδων λεπτής μεμβράνης

Διαβάστε περισσότερα

Προειδοποίηση: Προειδοποιητικό σήμα κίνδυνος ηλεκτροπληξίας.

Προειδοποίηση: Προειδοποιητικό σήμα κίνδυνος ηλεκτροπληξίας. ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΟΛΥΜΕΤΡΟ UT 20B ΠΡΟΣΟΧΗ Να χρησιμοποιείτε το πολύμετρο μόνο με τους τρόπους που περιγράφονται στις οδηγίες χρήσης που ακολουθούν. Σε κάθε άλλη περίπτωση οι προδιαγραφές της συσκευής αναιρούνται.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες λειτουργίας MOVIDRIVE MDX60B / 61B. Έκδοση 03/2008 11696818 / EL

Οδηγίες λειτουργίας MOVIDRIVE MDX60B / 61B. Έκδοση 03/2008 11696818 / EL Τεχνολογία μετάδοσης κίνησης \ Αυτοματισμοί μετάδοσης κίνησης \ Ενσωμάτωση συστήματος \ Υπηρεσίες MOVIDRIVE MDX60B / 61B Έκδοση 03/2008 11696818 / EL Οδηγίες λειτουργίας SEW-EURODRIVE Driving the world

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο. MOVITRAC B Ασφαλής απενεργοποίηση Συνθήκες. Έκδοση 06/2007 11469218 / EL

Εγχειρίδιο. MOVITRAC B Ασφαλής απενεργοποίηση Συνθήκες. Έκδοση 06/2007 11469218 / EL Ηλεκτρομειωτήρες \ Βιομηχανικοί μειωτήρες \ Ηλεκτρονικά κινητήριων μηχανισμών \ Αυτοματισμοί \ Υπηρεσίες MOVITRAC B Ασφαλής απενεργοποίηση Συνθήκες Έκδοση 06/2007 11469218 / EL Εγχειρίδιο SEW-EURODRIVE

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΣΕΙΡΗΝΑ AL-631

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΣΕΙΡΗΝΑ AL-631 ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΣΕΙΡΗΝΑ AL-631 Υψηλής Ποιότητας Εξωτερική Σειρήνα με Μπαταρία και Flash. ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ & ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Οδηγίες Εγκατάστασης Σειρήνας AL-631 Χαρακτηριστικά AL-631 Η Εξωτερική Σειρήνα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες συναρµολόγησης

Οδηγίες συναρµολόγησης 6303 5779 03/003 GR Για τον τεχνικό Οδηγίες συναρµολόγησης Πλακέτες λειτουργίας xm10 για Επίτοιχους λέβητες και επιδαπέδιους λέβητες καθώς και τοποθέτηση σε τοίχο ιαβάστε προσεκτικά πριν από τη συναρµολόγηση

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός εγκατάστασης Sensor Interface Option FLX series

Οδηγός εγκατάστασης Sensor Interface Option FLX series MAKING MODERN LIVING POSSIBLE SOLAR INVERTERS Οδηγός εγκατάστασης Sensor Interface Option FLX series www.danfoss.com/solar Ασφάλεια Ασφάλεια Τύποι μηνυμάτων ασφάλειας ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ Η προειδοποίηση χρησιμοποιείται

Διαβάστε περισσότερα

14. ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ / ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ

14. ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ / ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ 14. ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ / ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Πριν ξεκινήσετε... 212 2. Περιεχόμενα συσκευασίας... 212 3. Γενικές προφυλάξεις... 212 4. Προφυλάξεις κατά την εγκατάσταση... 213 5. Προφυλάξεις

Διαβάστε περισσότερα

Mονάδα σκληρού δίσκου (με βραχίονα στερέωσης) Εγχειρίδιο χρήσης

Mονάδα σκληρού δίσκου (με βραχίονα στερέωσης) Εγχειρίδιο χρήσης Mονάδα σκληρού δίσκου (με βραχίονα στερέωσης) Εγχειρίδιο χρήσης CECH-ZHD1 7020228 Συμβατό υλικό Σύστημα PlayStation 3 (Σειρά CECH-400x) Προφυλάξεις Για την ασφαλή χρήση του προιόντος αυτού και προτού αρχίσετε

Διαβάστε περισσότερα

INFORM GUARD COMPACT 1000VA / 1500VA

INFORM GUARD COMPACT 1000VA / 1500VA LINE-INTERACTIVE UPS Uninterruptible Power System INFORM GUARD COMPACT 1000VA / 1500VA ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ ΠΡΟΣΟΧΗ: 1. Παρακαλείσθε να διαβάσετε το εγχειρίδιο διεξοδικά πριν την εγκατάσταση ή τη λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός εγκατάστασης PLA Option FLX series

Οδηγός εγκατάστασης PLA Option FLX series MAKING MODERN LIVING POSSIBLE SOLAR INVERTERS Οδηγός εγκατάστασης PLA Option FLX series www.danfoss.com/solar Ασφάλεια και συμμόρφωση Ασφάλεια και συμμόρφωση Τύποι μηνυμάτων ασφάλειας Στο παρόν έγγραφο

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο. Σύστημα μετάδοσης κίνησης για αποκεντρωμένη εγκατάσταση διεπαφών και διανομέων πεδίου PROFIBUS P R O F I B U S.

Εγχειρίδιο. Σύστημα μετάδοσης κίνησης για αποκεντρωμένη εγκατάσταση διεπαφών και διανομέων πεδίου PROFIBUS P R O F I B U S. Τεχνολογία μετάδοσης κίνησης \ Αυτοματισμοί μετάδοσης κίνησης \ Ενσωμάτωση συστήματος \ Υπηρεσίες P R O F I PROCESS FIELD BUS B U S Σύστημα μετάδοσης κίνησης για αποκεντρωμένη εγκατάσταση διεπαφών και

Διαβάστε περισσότερα

ΡΑΔΙΟΡΟΛΟΙ-ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ AR280P

ΡΑΔΙΟΡΟΛΟΙ-ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ AR280P ΡΑΔΙΟΡΟΛΟΙ-ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ AR280P 1. Χρήση Το AR280P λειτουργεί ως Ράδιο/ρολόι. Έχει λειτουργία FM ραδιόφωνου, λειτουργία προβολής της ώρας με προβολέα και περιλαμβάνει μία λάμπα. Εμφανίζει επίσης τη θερμοκρασία

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΟΡΟΦΗΣ. Model: D52018 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΟΡΟΦΗΣ. Model: D52018 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΟΡΟΦΗΣ Model: D52018 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 1. Μην συνδέετε τον ανεμιστήρα σε ένα οποιοδήποτε σημείο τροφοδοσίας, παρά μόνο εγκαταστήστε το στην οροφή. 2. Η ελάχιστη απόσταση

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες λειτουργίας MOVITRAC LTP-B

Οδηγίες λειτουργίας MOVITRAC LTP-B Drive Technology \ Drive Automation \ System Integration \ Services Οδηγίες λειτουργίας MOVITRAC LTP-B Έκδοση 03/2013 20091931 / EL SEW-EURODRIVE Driving the world Περιεχόμενα 1 Γενικές οδηγίες... 7 1.1

Διαβάστε περισσότερα

FM459 Πλακέτα στρατηγικής. Οδηγίες χρήσης. Πλακέτα ελέγχου. Για το χρήστη. Διαβάστε προσεκτικά πριν από το χειρισμό 105 C 6 720 648 484 (2011/04) GR

FM459 Πλακέτα στρατηγικής. Οδηγίες χρήσης. Πλακέτα ελέγχου. Για το χρήστη. Διαβάστε προσεκτικά πριν από το χειρισμό 105 C 6 720 648 484 (2011/04) GR Οδηγίες χρήσης Πλακέτα ελέγχου 105 C FM459 6 720 647 846-01.1T FM459 Πλακέτα στρατηγικής Για το χρήστη Διαβάστε προσεκτικά πριν από το χειρισμό 6 720 648 484 (2011/04) GR Περιεχόμενα 1 Ασφάλεια............................

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο. MOVITRAC B Ασφαλής απενεργοποίηση Εφαρμογές. Έκδοση 06/2007 11468807 / EL

Εγχειρίδιο. MOVITRAC B Ασφαλής απενεργοποίηση Εφαρμογές. Έκδοση 06/2007 11468807 / EL Ηλεκτρομειωτήρες \ Βιομηχανικοί μειωτήρες \ Ηλεκτρονικά κινητήριων μηχανισμών \ Αυτοματισμοί \ Υπηρεσίες Ασφαλής απενεργοποίηση Εφαρμογές Έκδοση 06/007 68807 / EL Εγχειρίδιο SEW-EURODRIVE Driving the world

Διαβάστε περισσότερα

Παράρτημα. Πραγματοποίηση μέτρησης τάσης, ρεύματος, ωμικής αντίστασης με χρήση του εργαστηριακού εξοπλισμού Άσκηση εξοικείωσης

Παράρτημα. Πραγματοποίηση μέτρησης τάσης, ρεύματος, ωμικής αντίστασης με χρήση του εργαστηριακού εξοπλισμού Άσκηση εξοικείωσης Παράρτημα Πραγματοποίηση μέτρησης τάσης, ρεύματος, ωμικής αντίστασης με χρήση του εργαστηριακού εξοπλισμού Άσκηση εξοικείωσης Σκοπός του παραρτήματος είναι η εξοικείωση των φοιτητών με τη χρήση και τη

Διαβάστε περισσότερα

Dell Storage Center. Οδηγός "Τα πρώτα βήματα" SC100 και SC120 Expansion Enclosure (κουτί επέκτασης)

Dell Storage Center. Οδηγός Τα πρώτα βήματα SC100 και SC120 Expansion Enclosure (κουτί επέκτασης) Dell Storage Center SC100 και SC120 Expansion Enclosure (κουτί επέκτασης) Οδηγός "Τα πρώτα βήματα" Μοντέλο σύμφωνα με τους κανονισμούς: E03J, E04J Τύπος σύμφωνα με τους κανονισμούς: E03J001, E04J001 Σημείωση,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Made in France ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Επίτοιχος ηλεκτρικός χυτοσίδηρος λέβητας ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1- Γενικά Σελίδα 1 2- Εγκατάσταση.. Σελίδα 5 3- Ηλεκτρικές συνδέσεις.. Σελίδα 6 4- Υδραυλικές συνδέσεις........

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός εγκατάστασης του Powerline 500 Nano PassThru (διπλή συσκευασία) XAVB5602

Οδηγός εγκατάστασης του Powerline 500 Nano PassThru (διπλή συσκευασία) XAVB5602 Οδηγός εγκατάστασης του Powerline 500 Nano PassThru (διπλή συσκευασία) XAVB5602 2012 NETGEAR, Inc. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, η μετάδοση, η μετεγγραφή, η αποθήκευση

Διαβάστε περισσότερα

powerpackpoint Οδηγίες χρήσης Σετ επαναφορτιζόμενων μπαταριών

powerpackpoint Οδηγίες χρήσης Σετ επαναφορτιζόμενων μπαταριών HOFFRICHTER GmbH Mettenheimer Strasse 12 / 14 19061 Schwerin Germany Τηλέφωνο: +49 385 39925-0 Φαξ: +49 385 39925-25 E-Mail: info@hoffrichter.de www.hoffrichter.de powerpackpoint powerpackpoint-ell-0310-01

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚA. Εισαγωγή: Συστήματα συναγερμού

ΕΛΛΗΝΙΚA. Εισαγωγή: Συστήματα συναγερμού Συστήματα συναγερμού Εισαγωγή: ΕΛΛΗΝΙΚA Ασύρματο σύστημα συναγερμού Plug and Play πολλαπλών λειτουργιών. Εύκολη και γρήγορη εγκατάσταση. Λειτουργεί με μπαταρίες, χωρίς προσαρμογείς και καλώδια. Ασφαλίζει

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑ FA ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Εγκατάσταση Λειτουργία Συντήρηση

ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑ FA ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Εγκατάσταση Λειτουργία Συντήρηση ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑ FA ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Εγκατάσταση Λειτουργία Συντήρηση CE & TUV Σημαντικές οδηγίες για την ασφάλεια Διαβάστε αυτές τις οδηγίες πριν από τη συναρμολόγηση,εγκατάσταση ή τη λειτουργία του προϊόντος.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης για φωτιστικά LED

Οδηγίες χρήσης για φωτιστικά LED Οδηγίες χρήσης για φωτιστικά LED Τεχνικά χαρακτηριστικά: 12V AC/DC (εύρος λειτουργίας: 12-18 VAC or DC) Χρόνος ζωής: 60000 ώρες 16 προγράμματα φωτισμού με δυνατότητα συντονισμού. 333 LED RGB: 19W White:

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΡΟΣ 6 ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

ΜΕΡΟΣ 6 ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΛΟΤ HD 3S4 ΕΛΟΤ ΜΕΡΟΣ 6 ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 61 Αρχικός έλεγχος 610 Γενικά 610.1 Κάθε ηλεκτρική εγκατάσταση πρέπει να ελέγχεται μετά την αποπεράτωση της και πριν να τεθεί σε λειτουργία από

Διαβάστε περισσότερα

Διακόπτες και μέσα ζεύξης και προστασίας ΧΤ

Διακόπτες και μέσα ζεύξης και προστασίας ΧΤ Διακόπτες και μέσα ζεύξης και προστασίας ΧΤ Οι διακόπτες κλείνουν ή ανοίγουν ένα ή περισσότερα κυκλώματα όταν τους δοθεί εντολή λειτουργίας Η εντολή μπορεί να προέρχεται από άνθρωπο ή από σήμα (π.χ. τάση

Διαβάστε περισσότερα

VACON NXS ΓΕΡΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΒΑΡΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

VACON NXS ΓΕΡΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΒΑΡΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ VACON ΓΕΡΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΒΑΡΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ Η σειρά της Vacon είναι μια συμπαγής κατασκευή μετατροπέων συχνότητας AC από 0,7 έως 200 kw και για τάσεις εισόδου 208 690 V για βαριά χρήση

Διαβάστε περισσότερα

Ανιχνευτής Διαρροής Αερίων Καυσίμων (V-GDN Φυσικού Αερίου), (V-GDL LPG).

Ανιχνευτής Διαρροής Αερίων Καυσίμων (V-GDN Φυσικού Αερίου), (V-GDL LPG). V-GDN & V-GDL Εγχειρίδιο χρήσης (01VGDN) & (01VGDL) Ανιχνευτής Διαρροής Αερίων Καυσίμων (V-GDN Φυσικού Αερίου), (V-GDL LPG). Σελ. 2,3 Οδηγίες ασφαλείας - Τοποθέτηση Εγκατάσταση Σελ. 4,5 Εφαρμογές Σύνδεση

Διαβάστε περισσότερα

Powador Mini-Argus Mini-Argus FR

Powador Mini-Argus Mini-Argus FR Powador Mini-Argus Mini-Argus FR Το κουτί σύνδεσης γεννητριών Powador Mini-Argus συνδυάζει προστασία των αγωγών, προστασία από υπέρταση και διακόπτη διαχωρισμού DC σε ένα χωριστό περίβλημα και μπορεί να

Διαβάστε περισσότερα

Ανιχνευτής καπνού οπτικής δέσμης με ανακλαστήρα Οδηγός χρήστη

Ανιχνευτής καπνού οπτικής δέσμης με ανακλαστήρα Οδηγός χρήστη Ανιχνευτής καπνού οπτικής δέσμης με ανακλαστήρα Οδηγός χρήστη 1. Εγκατάσταση ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η διαδρομή της υπέρυθρης δέσμης ΠΡΕΠΕΙ να διατηρείται ελεύθερη, χωρίς εμπόδια, πάντα! ιαφορετικά, το σύστημα

Διαβάστε περισσότερα

Προσαρμογή του προϊόντος

Προσαρμογή του προϊόντος ΟΔΗΓΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ Προσαρμογή του προϊόντος 50 100 m = x4 Διασφαλίστε ανεμπόδιστη οπτική επαφή μεταξύ Ανιχνευτή και Ανακλαστήρα 8-100 m Στηρίξτε σε στέρεες επιφάνειες (σε δομικό τοίχο ή δοκό) 18

Διαβάστε περισσότερα

Επαναληπτικός πίνακας για πίνακες της σειράς BSR-2100

Επαναληπτικός πίνακας για πίνακες της σειράς BSR-2100 Ακολουθήστε μας... Olympia Electronics @Olympiaelectro Olympia Electronics OlympiaElectronics Olympia Electronics ν Πιστεύουμε στη ν Παράγουμε στη Επαναληπτικός πίνακας για πίνακες της σειράς BSR-2100

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες εγκατάστασης Flow Box Solar 8010

Οδηγίες εγκατάστασης Flow Box Solar 8010 Οδηγίες εγκατάστασης Flow Box Solar 8010 ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! -Πριν την εγκατάσταση, ο εγκαταστάτης θα πρέπει να μελετήσει και κατανοήσει καλά τις οδηγίες σε αυτό το εγχειρίδιο. -Το flow box solar 8010 θα πρέπει

Διαβάστε περισσότερα

Συναγερμός μοτοσυκλέτας με τηλεειδοποίηση

Συναγερμός μοτοσυκλέτας με τηλεειδοποίηση Συναγερμός μοτοσυκλέτας με τηλεειδοποίηση Με επιφύλαξη κάθε δικαιώματος. Το εμπορικό σήμα, η ευρεσιτεχνία και τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στη Steelmate Co., Ltd. Διατηρείται το δικαίωμα αλλαγής σχεδίων

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογία επεξεργασίας δεδομένων για ηλιακά συστήματα 485PB-SMC-NR

Τεχνολογία επεξεργασίας δεδομένων για ηλιακά συστήματα 485PB-SMC-NR Τεχνολογία επεξεργασίας δεδομένων για ηλιακά συστήματα 485PB-SMC-NR Οδηγίες τοποθέτησης 48PB-SMC-NR-IGR083211 98-00010311 Έκδοση 1.1 GR SMA Solar Technology AG Περιεχόμενα Περιεχόμενα 1 Οδηγίες για το

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης. Πλακέτα λειτουργίας. FM458 Πλακέτα στρατηγικής. Για το χρήστη. Διαβάστε προσεκτικά πριν από το χειρισμό 7 747 017 365-03/2008 GR

Οδηγίες χρήσης. Πλακέτα λειτουργίας. FM458 Πλακέτα στρατηγικής. Για το χρήστη. Διαβάστε προσεκτικά πριν από το χειρισμό 7 747 017 365-03/2008 GR Οδηγίες χρήσης Πλακέτα λειτουργίας FM458 Πλακέτα στρατηγικής Για το χρήστη Διαβάστε προσεκτικά πριν από το χειρισμό 7 747 017 365-03/2008 GR Περιεχόμενα 1 Ασφάλεια............................ 3 1.1 Σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

Σειρά αντιστροφέων TripleLynx

Σειρά αντιστροφέων TripleLynx MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Σειρά αντιστροφέων TripleLynx Το σημείο αναφοράς στους ηλιακούς αντιστροφείς της Danfoss τριφασικός Χωρίς μετασχηματιστή 10, 12.5 και 15 kw SOLAR INVERTERS 98% Μέγιστη ισχύς

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες συναρμολόγησης και χρήσης

Οδηγίες συναρμολόγησης και χρήσης 6304 5455 03/2000 GR Για το χρήστη Οδηγίες συναρμολόγησης και χρήσης Πλακέτα λειτουργίας λέβητα ZM 427 για ταμπλό ρύθμισης Logamatic 4212 Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά το παρόν πριν από τη συναρμολόγηση

Διαβάστε περισσότερα

Tεχνικές πληροφορίες SUNNY STRING-MONITOR SSM8-21-BS / SSM16-21-BS / SSM8-21-BS-JP / SSM16-21-BS-JP

Tεχνικές πληροφορίες SUNNY STRING-MONITOR SSM8-21-BS / SSM16-21-BS / SSM8-21-BS-JP / SSM16-21-BS-JP Tεχνικές πληροφορίες SUNNY STRING-MONITOR SSM8-21-BS / SSM16-21-BS / SSM8-21-BS-JP / SSM16-21-BS-JP Περιεχόμενα Το Sunny String-Monitor SSMxx-21-BS / SSMxx-21-BS-JP είναι ειδικά σχεδιασμένο για την επιτήρηση

Διαβάστε περισσότερα

open Συνοπτικό εγχειρίδιο Σύστημα μετάδοσης κίνησης για αποκεντρωμένη εγκατάσταση Διεπαφές και διανομείς πεδίου DeviceNet/CANopen

open Συνοπτικό εγχειρίδιο Σύστημα μετάδοσης κίνησης για αποκεντρωμένη εγκατάσταση Διεπαφές και διανομείς πεδίου DeviceNet/CANopen Τεχνολογία μετάδοσης κίνησης \ Αυτοματισμοί μετάδοσης κίνησης \ Ενσωμάτωση συστήματος \ Υπηρεσίες Συνοπτικό εγχειρίδιο open Σύστημα μετάδοσης κίνησης για αποκεντρωμένη εγκατάσταση Διεπαφές και διανομείς

Διαβάστε περισσότερα

Επιτήρηση εγκατάστασης SUNNY SENSORBOX

Επιτήρηση εγκατάστασης SUNNY SENSORBOX Επιτήρηση εγκατάστασης SUNNY SENSORBOX Οδηγίες τοποθέτησης Sensorbox-IGR100914 98-0010614 Έκδοση 1.4 GR SMA Solar Technology AG 2 Sensorbox-IGR100914 Οδηγίες τοποθέτησης SMA Solar Technology AG Πίνακας

Διαβάστε περισσότερα

Γρήγορη έναρξη. Powerline 1200 + Επιπλέον πρίζα. Μοντέλο PLP1200

Γρήγορη έναρξη. Powerline 1200 + Επιπλέον πρίζα. Μοντέλο PLP1200 Γρήγορη έναρξη Powerline 1200 + Επιπλέον πρίζα Μοντέλο PLP1200 Περιεχόμενα συσκευασίας Σε ορισμένες περιοχές, το προϊόν συνοδεύεται από ένα CD πόρων. 2 Έναρξη χρήσης Οι προσαρμογείς Powerline προσφέρουν

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο. Σύστημα μετάδοσης κίνησης για αποκεντρωμένη εγκατάσταση Διεπαφές και διανομείς πεδίων InterBus. Έκδοση 07/2006 11401206 / EL

Εγχειρίδιο. Σύστημα μετάδοσης κίνησης για αποκεντρωμένη εγκατάσταση Διεπαφές και διανομείς πεδίων InterBus. Έκδοση 07/2006 11401206 / EL Ηλεκτρομειωτήρες \ Βιομηχανικοί μειωτήρες \ Ηλεκτρονικά κινητήριων μηχανισμών \ Αυτοματισμοί \ Υπηρεσίες Σύστημα μετάδοσης κίνησης για αποκεντρωμένη εγκατάσταση Διεπαφές και διανομείς πεδίων InterBus Έκδοση

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο. Διεπαφές fieldbus/διανομέας πεδίου για τον έλεγχο του MOVI-SWITCH. Έκδοση 12/2006 11543191 / EL

Εγχειρίδιο. Διεπαφές fieldbus/διανομέας πεδίου για τον έλεγχο του MOVI-SWITCH. Έκδοση 12/2006 11543191 / EL Ηλεκτρομειωτήρες \ Βιομηχανικοί μειωτήρες \ Ηλεκτρονικά κινητήριων μηχανισμών \ Αυτοματισμοί \ Υπηρεσίες Διεπαφές fieldbus/διανομέας πεδίου για τον έλεγχο του MOVI-SWITCH Έκδοση 1/006 11543191 / EL Εγχειρίδιο

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός εγκατάστασης Powerline 500 PassThru Adapter (XAVB5401)

Οδηγός εγκατάστασης Powerline 500 PassThru Adapter (XAVB5401) Οδηγός εγκατάστασης Powerline 500 PassThru Adapter (XAVB5401) Περιεχόμενα Περιεχόμενα συσκευασίας............................... 3 Λειτουργίες υλικού...................................... 4 Περιγραφή των

Διαβάστε περισσότερα

Bραχίονα στερέωσης της μονάδας σκληρού δίσκου Εγχειρίδιο χρήσης

Bραχίονα στερέωσης της μονάδας σκληρού δίσκου Εγχειρίδιο χρήσης Bραχίονα στερέωσης της μονάδας σκληρού δίσκου Εγχειρίδιο χρήσης CECH-ZCD1 7020229 Συμβατό υλικό Σύστημα PlayStation 3 (Σειρά CECH-400x) Προφυλάξεις Για την ασφαλή χρήση του προιόντος αυτού και προτού αρχίσετε

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΗΜΙΤΟΝΟΥ

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΗΜΙΤΟΝΟΥ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΗΜΙΤΟΝΟΥ Εισαγωγή Για να πάρετε την δυνατή ισχύ του μετατροπέα θα χρειαστεί σωστή εγκατάσταση.παρακαλώ διαβάστε τις οδηγείες πριν την εγκατάσταση και την χρήση

Διαβάστε περισσότερα

Διαθέστε στους: Διευθυντή πωλήσεων Λογιστήριο Διευθυντή συντήρησης Τεχνικό Διευθυντή ανταλλακτικών

Διαθέστε στους: Διευθυντή πωλήσεων Λογιστήριο Διευθυντή συντήρησης Τεχνικό Διευθυντή ανταλλακτικών Δελτίο συντήρησης Αρ. δελτίου 2007-19M Aρ. OEM 2007-09 Διαθέστε στους: Διευθυντή πωλήσεων Λογιστήριο Διευθυντή συντήρησης Τεχνικό Διευθυντή ανταλλακτικών Επίσημη ειδοποίηση ανάκλησης σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό

Διαβάστε περισσότερα

CC 601. Εγχειρίδιο Χρήσης

CC 601. Εγχειρίδιο Χρήσης Εγχειρίδιο Χρήσης Οδέσους Α.Ε. www.odesus.gr Ανθ.Σταµ.Ρεγκούκου 17 - Τρείς Γέφυρες, 111 45 - Αθήνα τηλ. 210.32.27.140, 210.32.29.592, φαξ. 210.32.26.808 Μυκόνου 7 & Υδρας 41, 546 38 - Θεσσαλονίκη τηλ.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΣΑΣ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΣΑΣ Εγχειρίδιο Οδηγιών ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΣΑΣ 1. Διαβάστε τις οδηγίες Όλες οι οδηγίες ασφάλειας και χειρισμού

Διαβάστε περισσότερα

Περίληψη Τύπος. τοποθέτηση του σήματος. Τοποθέτηση χρόνο για 90ο στα 50 Hz. τάση λειτουργίας. ροπή

Περίληψη Τύπος. τοποθέτηση του σήματος. Τοποθέτηση χρόνο για 90ο στα 50 Hz. τάση λειτουργίας. ροπή . GRA 21.07 Σήμα ελέγχου 3-θέση Ονομαστική γωνία περιστροφής 90ο Ονομαστική ροπή 5 Nm Για άμεση συναρμολόγηση, χωρίς την ανάγκη του κιτ τοποθέτησης 1 βοηθητική επαφή για πρόσθετες λειτουργίες Χειροκίνητος

Διαβάστε περισσότερα

Γρήγορη έναρξη. Επέκταση εμβέλειας WiFi AC750. Μοντέλο EX3700

Γρήγορη έναρξη. Επέκταση εμβέλειας WiFi AC750. Μοντέλο EX3700 Γρήγορη έναρξη Επέκταση εμβέλειας WiFi AC750 Μοντέλο EX3700 Έναρξη χρήσης Η Επέκταση εμβέλειας WiFi της NETGEAR αυξάνει την απόσταση κάλυψης ενός δικτύου WiFi ενισχύοντας το υπάρχον σήμα WiFi και βελτιώνοντας

Διαβάστε περισσότερα

ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΙΣΧΥΟΣ. νεα προϊοντα 2013. DPX 3 250 με πολυόργανο μετρήσεων. DPX 3 αυτόματοι διακόπτες. Αυτόματοι διακόπτες ισχύος.

ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΙΣΧΥΟΣ. νεα προϊοντα 2013. DPX 3 250 με πολυόργανο μετρήσεων. DPX 3 αυτόματοι διακόπτες. Αυτόματοι διακόπτες ισχύος. ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΙΣΧΥΟΣ Αυτόματοι διακόπτες ισχύος DPX Αυτόματοι διακόπτες ισχύος DMX Διακόπτες φορτίου νεο σ. 24 DPX 3 60 από 6 Α έως 60 Α νεο σ. 27 DPX 3 250 με πολυόργανο μετρήσεων νεο σ. 32 DMX 3 Διακόπτες

Διαβάστε περισσότερα

Νησιωτικά δίκτυα SUNNY ISLAND CHARGER

Νησιωτικά δίκτυα SUNNY ISLAND CHARGER Νησιωτικά δίκτυα SUNNY ISLAND CHARGER Περιγραφή τεχνικών στοιχείων SIC40-TGR083320 98-2007020 Έκδοση 2.0 GR SMA Solar Technology AG Περιεχόμενα Περιεχόμενα 1 Οδηγίες σχετικά με το εγχειρίδιο....................

Διαβάστε περισσότερα

Ελεγκτές θερµοκρασίας χώρου µε οθόνη LCD

Ελεγκτές θερµοκρασίας χώρου µε οθόνη LCD 3 031 Ελεγκτές θερµοκρασίας χώρου µε οθόνη LCD για συστήµατα θέρµανσης RDD101 Έλεγχος 2 θέσεων µε έξοδο ON / OFF για θέρµανση Τρόποι λειτουργίας: κανονική λειτουργία και εξοικονόµησης ενέργειας Αυτόµατη

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλος Άσκησης : ΜΕΤΡΗΣΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ WHEATSTONE

Τίτλος Άσκησης : ΜΕΤΡΗΣΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ WHEATSTONE ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ Α/Α ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ : ΑΣΚΗΣΗ 3 η Τίτλος Άσκησης : ΜΕΤΡΗΣΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ WHEATSTONE Σκοπός Η κατανόηση της λειτουργίας και

Διαβάστε περισσότερα

ΚΙΤ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΛΥΧΝΙΩΝ ΜΟΝΑΔΑ ΧΩΡΟΥ ΜΕ ΕΛΕΓΧΟ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ

ΚΙΤ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΛΥΧΝΙΩΝ ΜΟΝΑΔΑ ΧΩΡΟΥ ΜΕ ΕΛΕΓΧΟ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ gr ΚΙΤ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΛΥΧΝΙΩΝ ΜΟΝΑΔΑ ΧΩΡΟΥ ΜΕ ΕΛΕΓΧΟ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ Ηλεκτρική παροχή: Ο.Τ. (Open Therm protocol) για τον πομπό και μπαταρίες ΑΑ LR06 για το δέκτη

Διαβάστε περισσότερα

Βασικά χαρακτηριστικά

Βασικά χαρακτηριστικά 1 of 6 10/09/2013 13:34 Ηλεκτρονικός πίνακας ελέγχου (πλακέτα) για ρολλά, τύπου S-2055, της εταιρείας AUTOTECH. Είναι κατάλληλος για ρολλά που τροφοδοτούνται από μονοφασικό εναλλασσόμενο ρεύμα 230 V AC

Διαβάστε περισσότερα

UT-602, UT-603 UT-602, UT-603. www.tele.gr

UT-602, UT-603 UT-602, UT-603. www.tele.gr UT-602, UT-603 ΟΡΓΑΝΟ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΑΥΤΕΠΑΓΩΓΗΣ / ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΣΟΧΗ Να χρησιµοποιείτε το όργανο µέτρησης µόνο µε τους τρόπους που περιγράφονται στις οδηγίες χρήσης που ακολουθούν. Σε κάθε άλλη περίπτωση

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΕΣ ή ΚΥΠΡΙΑ

ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΕΣ ή ΚΥΠΡΙΑ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΕΣ ή ΚΥΠΡΙΑ AD-1312 ΠΡΟΣΟΧΗ Το AD-1312 πρέπει να εγκαθίσταται από ειδικευμένο τεχνικό. Σε περίπτωση λανθασμένων χειρισμών ή εγκατάστασης υπάρχει σοβαρός κίνδυνος

Διαβάστε περισσότερα

Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816

Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816 Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816 Εγχειρίδιο χρήσης 1 Σημαντικές οδηγίες ασφαλείας: 1. Ελέγξτε αν η τάση της ηλεκτρικής σας εγκατάστασης είναι συμβατή με τη συσκευή αυτή, όπως φαίνεται πάνω στη συσκευή.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός εγκατάστασης υλικού

Οδηγός εγκατάστασης υλικού Αφαίρεση συσκευασίας Αφαιρέστε όλο το προστατευτικό υλικό. Οι εικόνες του παρόντος εγχειριδίου αφορούν ένα παρόμοιο μοντέλο. Παρόλο που ενδέχεται να υπάρχουν διαφορές με το δικό σας μοντέλο, ο τρόπος λειτουργίας

Διαβάστε περισσότερα

Προσαρμογέας οικιακού δικτύου Powerline 500 Plus (PL500P)

Προσαρμογέας οικιακού δικτύου Powerline 500 Plus (PL500P) Easy, Reliable & Secure Προσαρμογέας οικιακού δικτύου Powerline 500 Plus (PL500P) Οδηγός εγκατάστασης Περιγραφή ενδεικτικών λυχνιών LED Στοιχείο Λυχνία LED λειτουργίας Λυχνία LED απόδοσης Λυχνία LED Ethernet

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικά Χαρακτηριστικά:

Τεχνικά Χαρακτηριστικά: ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ Τεχνικά Χαρακτηριστικά: Επιτοίχια τοποθέτηση Μήκος ανίχνευσης 12µ, 7.5 Συχνότητα µικροκυµάτων 24.125 GHz Τεχνολογία µικροεπεξεργαστή DSP (Ψηφιακή επεξεργασία σήµατος) Μήκος ανίχνευσης

Διαβάστε περισσότερα

*21271186_0115* Συστήματα κίνησης \ Αυτόματα συστήματα κίνησης \ Ενσωμάτωση συστήματος \ Υπηρεσίες. Οδηγίες λειτουργίας MOVITRAC LTP-B

*21271186_0115* Συστήματα κίνησης \ Αυτόματα συστήματα κίνησης \ Ενσωμάτωση συστήματος \ Υπηρεσίες. Οδηγίες λειτουργίας MOVITRAC LTP-B Συστήματα κίνησης \ Αυτόματα συστήματα κίνησης \ Ενσωμάτωση συστήματος \ Υπηρεσίες *21271186_0115* Οδηγίες λειτουργίας MOVITRAC LTP-B Έκδοση 01/2015 21271186/EL SEW-EURODRIVE Driving the world Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

Ρυθμιστής διαφορικής πίεσης Τύπος HA 5421. Οδηγίες χρήσης. Ρυθμιστής διαφορικής πίεσης

Ρυθμιστής διαφορικής πίεσης Τύπος HA 5421. Οδηγίες χρήσης. Ρυθμιστής διαφορικής πίεσης HAINKE Staubfilter GmbH Τηλέφωνο +49 4408 8077-0 Τέλεφαξ +49 4408 8077-10 Ταχυδρομική θυρίδα 12 48 An der Imbäke 7 email info@hainke.de 27795 Hude 27798 Hude Internet www.hainke.de Οδηγίες χρήσης Ρυθμιστής

Διαβάστε περισσότερα

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE DLX. Οδηγός χρήσης DLX 2.0 - DLX 2.9 - DLX 3.8 - DLX 4.6 SOLAR INVERTERS

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE DLX. Οδηγός χρήσης DLX 2.0 - DLX 2.9 - DLX 3.8 - DLX 4.6 SOLAR INVERTERS MAKING MODERN LIVING POSSIBLE DLX Οδηγός χρήσης DLX 2.0 - DLX 2.9 - DLX 3.8 - DLX 4.6 SOLAR INVERTERS Η Danfoss δεν αποδέχεται καμία ευθύνη για πιθανά σφάλματα στους καταλόγους, τα φυλλάδια και το λοιπό

Διαβάστε περισσότερα

SIEMENS. Οδηγίες χρήσης και εγκατάστασης DH04101 DH05101 DH06101 DH06111

SIEMENS. Οδηγίες χρήσης και εγκατάστασης DH04101 DH05101 DH06101 DH06111 SIEMENS Οδηγίες χρήσης και εγκατάστασης DH04101 DH05101 DH06101 DH06111 el Ελέγξτε την καινούρια σας συσκευή για πιθανές ζηµιές κατά τη µεταφορά! Απορρίψετε τη συσκευασία και ενδεχοµένως την παλιά συσκευή

Διαβάστε περισσότερα

Μονάδες δίσκου. Οδηγός χρήσης

Μονάδες δίσκου. Οδηγός χρήσης Μονάδες δίσκου Οδηγός χρήσης Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι πληροφορίες που περιέχονται στο παρόν υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς προειδοποίηση. Οι µοναδικές εγγυήσεις για τα προϊόντα

Διαβάστε περισσότερα

Σημαντικές Σημειώσεις Ασφαλείας

Σημαντικές Σημειώσεις Ασφαλείας Σημαντικές Σημειώσεις Ασφαλείας Παρακαλούμε διαβάστε τις παρακάτω πληροφορίες για να εξασφαλίσετε τη σωστή λειτουργία του μηχανήματος. 1 Διαβάστε το εγχειρίδιο προσεκτικά πριν συνδέσετε το μηχάνημα. 2

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες λειτουργίας MOVITRAC LTE-B

Οδηγίες λειτουργίας MOVITRAC LTE-B Τεχνολογία μετάδοσης κίνησης \ Αυτοματισμοί μετάδοσης κίνησης \ Ενσωμάτωση συστήματος \ Υπηρεσίες Οδηγίες λειτουργίας MOVITRAC LTE-B Έκδοση 11/2012 20045522 / EL SEW-EURODRIVE Driving the world Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

Δρομολογητής WiFi N150 (N150R)

Δρομολογητής WiFi N150 (N150R) Easy, Reliable & Secure Οδηγός εγκατάστασης Δρομολογητής WiFi N150 (N150R) Εμπορικά σήματα Οι επωνυμίες και τα ονόματα προϊόντων είναι εμπορικά σήματα ή σήματα κατατεθέντα των αντίστοιχων κατόχων τους.

Διαβάστε περισσότερα

Οι ακόλουθες οδηγίες ασφαλείας σκοπό έχουν να συμβάλλουν στην προσωπική σας ασφάλεια και στην προστασία του υπολογιστή από ενδεχόμενους κινδύνους.

Οι ακόλουθες οδηγίες ασφαλείας σκοπό έχουν να συμβάλλουν στην προσωπική σας ασφάλεια και στην προστασία του υπολογιστή από ενδεχόμενους κινδύνους. ΠΡΟΣΟΧΗ: Γενικές οδηγίες ασφαλείας Οι ακόλουθες οδηγίες ασφαλείας σκοπό έχουν να συμβάλλουν στην προσωπική σας ασφάλεια και στην προστασία του υπολογιστή από ενδεχόμενους κινδύνους. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Πρόσθετες

Διαβάστε περισσότερα

C11 Μετρητής Ενέργειας. Οδηγίες χρήσης

C11 Μετρητής Ενέργειας. Οδηγίες χρήσης C11 Μετρητής Ενέργειας Οδηγίες χρήσης Περιεχόμενα 1. Επισκόπηση προϊόντος... 2 2. Εγκατάσταση... 3 3. Έλεγχος του μετρητή... 4 3.1. Οθόνη και πλήκτρα...4 3.2. Δομή μενού...5 4. Ρυθμίσεις μετρητή... 7

Διαβάστε περισσότερα

Ελεγκτές διαφυγής αερίου για οικιακή χρήση Σύμφωνα με την οδηγία CEI-EN50194. Περιγραφή : Τύπος : Ανιχνευτής αέριου μεθανίου (CH4) LPG ανιχνευτής

Ελεγκτές διαφυγής αερίου για οικιακή χρήση Σύμφωνα με την οδηγία CEI-EN50194. Περιγραφή : Τύπος : Ανιχνευτής αέριου μεθανίου (CH4) LPG ανιχνευτής SIEMENS 7 680.7 INTELLIGAS Ελεγκτές διαφυγής αερίου για οικιακή χρήση Σύμφωνα με την οδηγία CEI-EN50194 Ηλεκτρονικοί ελεγκτές διαφυγής αερίου, για οικιακή χρήση. Με ημιαγωγό αισθητήριο διοξειδίου του κασσίτερου,

Διαβάστε περισσότερα

ENGLISH Instructions for use Page 4 ESPAÑOL Instrucciones de uso Página 8 PORTUGUÊS Instruções de utilização Página 12 ITALIANO Istruzioni per l uso

ENGLISH Instructions for use Page 4 ESPAÑOL Instrucciones de uso Página 8 PORTUGUÊS Instruções de utilização Página 12 ITALIANO Istruzioni per l uso ENGLISH Instructions for use Page 4 ESPAÑOL Instrucciones de uso Página 8 PORTUGUÊS Instruções de utilização Página 12 ITALIANO Istruzioni per l uso Pagina 16 ΕΛΛΗΝΙΚΑ Οδηγίες χρήσης Σελίδα 20 3 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

zelsius Οδηγίες τοποθέτησης και λειτουργίας All that counts Μέτρηση Ενέργειας

zelsius Οδηγίες τοποθέτησης και λειτουργίας All that counts Μέτρηση Ενέργειας Μέτρηση Ενέργειας zelsius Οδηγίες τοποθέτησης και λειτουργίας Ηλεκτρονικός compact-διαιρούμενος θερμιδομετρητής M-Bus και 2 είσοδοι/έξοδοι (προαιρετικά) Κάψα ομοαξονικής μέτρησης 2" q p 0.6/1.5/2.5 m³/h

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΟΥ ΑΣΚΗΣΗ 1 ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΥΜΕΤΡΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΟΥ ΑΣΚΗΣΗ 1 ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΥΜΕΤΡΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΗΜΕΡΑ ΩΡΑ.. ΟΜΑΔΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ. ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΟΥ ΑΣΚΗΣΗ 1 ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΥΜΕΤΡΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ.. 1. Δοκιμαστική λυχνία ή δοκιμαστικό (Test lights) Η δοκιμαστική λυχνία

Διαβάστε περισσότερα

Wilo-DrainLift Con. GR Οδηγίες εγκατάστασης και λειτουργίας

Wilo-DrainLift Con. GR Οδηγίες εγκατάστασης και λειτουργίας Wilo-DrainLift Con GR Οδηγίες εγκατάστασης και λειτουργίας 1 Περιεχόμενα 1 Γενικά... 5 1.1 Σκοπός χρήσης... 5 1.2 Στοιχεία σύνδεσης και ηλεκτρικά στοιχεία... 5 2 Ασφάλεια... 5 2.1 Χαρακτηριστικά των υποδείξεων

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες εγκατάστασης

Οδηγίες εγκατάστασης Οδηγίες εγκατάστασης Σύστημα momit Home Παρουσίαση προιόντων Χαρακτηριστικά Πιθανοί συνδυασμοί Εγκατάσταση Παρελκόμενα Μονάδα επικοινωνίας Θερμοστάτης Μονάδα ασύρματης λειτουργίας Εξατομίκευση θερμοστάτη

Διαβάστε περισσότερα

M215 TM (M215-60-230)

M215 TM (M215-60-230) ΟΔΗΓΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ M215 M215 TM (M215-60-230) Σημαντικές πληροφορίες ασφαλείας Το παρόν έγγραφο περιέχει σημαντικές οδηγίες για χρήση κατά την εγκατάσταση και τη συντήρηση του μικρομετατροπέα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗ Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις παρακάτω παρατηρήσεις προκειμένου αφενός μεν να αποφευχθούν ατυχήματα από κακή λειτουργία αφετέρου δε να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα. 1. Βεβαιωθείτε

Διαβάστε περισσότερα

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. Danfoss CLX Series. Γρήγορος οδηγός CLX GM SOLAR INVERTERS

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. Danfoss CLX Series. Γρήγορος οδηγός CLX GM SOLAR INVERTERS MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Danfoss CLX Series Γρήγορος οδηγός CLX GM SOLAR INVERTERS Περιεχόμενα Περιεχόμενα 1. Σημαντικές οδηγίες 2 Πληροφορίες για τον Γρήγορο Οδηγό 2 Σύμβολα 2 Οδηγίες ασφαλείας 2

Διαβάστε περισσότερα

Συναγερμός μοτοσυκλέτας

Συναγερμός μοτοσυκλέτας Συναγερμός μοτοσυκλέτας Με επιφύλαξη κάθε δικαιώματος. Το εμπορικό σήμα, η ευρεσιτεχνία και τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στη Steelmate Co., Ltd. Διατηρείται το δικαίωμα αλλαγής σχεδίων και προδιαγραφών.

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογία ηλιακών δεδομένων POWER MODUL

Τεχνολογία ηλιακών δεδομένων POWER MODUL Τεχνολογία ηλιακών δεδομένων POWER MODUL Οδηγίες τοποθέτησης PModul-IGR094510 98-0020910 Έκδοση 1.0 GR SMA Solar Technology AG Πίνακας περιεχομένων Πίνακας περιεχομένων 1 Υποδείξεις σχετικά με το παρόν

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia Mobile Holder CR-123 & Easy Mount HH-22

Οδηγός χρήσης Nokia Mobile Holder CR-123 & Easy Mount HH-22 Οδηγός χρήσης Nokia Mobile Holder CR-123 & Easy Mount HH-22 Τεύχος 1.0 2 Πληροφορίες για τη βάση τηλεφώνου για το αυτοκίνητο Με τη βάση κινητού τηλεφώνου Nokia CR-123 & τη βάση εύκολης τοποθέτησης HH-22,

Διαβάστε περισσότερα

ρομολογητής WiFi N300 (N300R)

ρομολογητής WiFi N300 (N300R) Easy, Reliable & Secure Οδηγός εγκατάστασης ρομολογητής WiFi N300 (N300R) Εμπορικά σήματα Οι επωνυμίες και τα ονόματα προϊόντων είναι εμπορικά σήματα ή σήματα κατατεθέντα των αντίστοιχων κατόχων τους.

Διαβάστε περισσότερα

MHOUSE PR1 ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΜΑΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΜΕ ΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

MHOUSE PR1 ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΜΑΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΜΕ ΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ DOORADO - Προϊόντα ασφαλείας για το σπίτι, το κατάστηµα και το πάρκινγκ Τηλ: 210 55 51 680 Φαξ: 21 21 21 9038 ιεύθ: Παπαθανασίου 5, 19600 Μάνδρα Αττικής Internet link: www.doorado.biz E-mail: doorado@gmail.com

Διαβάστε περισσότερα

Διόρθωση για το εγχειρίδιο

Διόρθωση για το εγχειρίδιο Τεχνολογία μετάδοσης κίνησης \ Αυτοματισμοί μετάδοσης κίνησης \ Ενσωμάτωση συστήματος \ Υπηρεσίες Διόρθωση για το εγχειρίδιο MOVIMOT MM..D Λειτουργική ασφάλεια Διεύρυνση των επιτρεπόμενων συνδυασμών συσκευών

Διαβάστε περισσότερα

Προϊόντουοποίουηκυκλοφορίαέχειδιακοπεί

Προϊόντουοποίουηκυκλοφορίαέχειδιακοπεί Ειδικές Οδηγίες Ασφαλείας Σύστημα Μέτρησης Δεξαμενής Ειδικές Οδηγίες Ασφαλείας ATEX Προϊόντουοποίουηκυκλοφορίαέχειδιακοπεί www.rosemount-tg.com Ειδικές Οδηγίες Ασφαλείας Rosemount TankRadar REX Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα