ΡΥΘΜΙΣΤΕΣ ΣΤΡΟΦΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΡΥΘΜΙΣΤΈΣ ΣΤΡΟΦΏΝ ΕΠΙΤΟΊΧΙΑΣ ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗΣ

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΡΥΘΜΙΣΤΕΣ ΣΤΡΟΦΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΡΥΘΜΙΣΤΈΣ ΣΤΡΟΦΏΝ ΕΠΙΤΟΊΧΙΑΣ ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗΣ"

Transcript

1 vacon 100 ΡΥΘΜΙΣΤΕΣ ΣΤΡΟΦΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΡΥΘΜΙΣΤΈΣ ΣΤΡΟΦΏΝ ΕΠΙΤΟΊΧΙΑΣ ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗΣ

2

3 ΠΡΌΛΟΓΟΣ VACON 3 ΠΡΌΛΟΓΟΣ Κωδ. εγγράφου: DPD01553E1 Ημερομηνία: ΣΧΕΤΙΚΆ ΜΕ ΑΥΤΌ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΊΔΙΟ Τα πνευματικά δικαιώματα του παρόντος εγχειριδίου ανήκουν στην Vacon Plc. Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. 24-HOUR SUPPORT +358 (0)

4 VACON 4 TEL (0) FAX +358 (0)

5 ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΑ VACON 5 ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΑ Πρόλογος Σχετικά με αυτό το εγχειρίδιο 3 1 Εγκρίσεις 8 2 Ασφάλεια Τα σύμβολα ασφαλείας που χρησιμοποιούνται στο εγχειρίδιο Προειδοποίηση Προσοχή Γείωση και προστασία από σφάλμα γείωσης Ηλεκτρομαγνητική συμβατότητα (ΗΜΣ) Χρήση συσκευής RCD ή RCM 14 3 Παραλαβή του εξοπλισμού Ετικέτα συσκευασίας Κωδικός αναγνώρισης τύπου Αποσυσκευασία και ανύψωση του ρυθμιστή στροφών AC Βάρος ρυθμιστή στροφών AC Ανύψωση των πλαισίων MR8 και MR Παρελκόμενα Πλαίσιο MR Πλαίσιο MR Πλαίσιο MR Πλαίσιο MR Πλαίσιο MR Πλαίσιο MR Ετικέτα «τροποποίηση προϊόντος» Διάθεση 23 4 Τοποθέτηση Γενικές πληροφορίες για την τοποθέτηση Διαστάσεις επιτοίχιας τοποθέτησης Επιτοίχια τοποθέτηση του MR Στερέωση του MR5 στον τοίχο Επιτοίχια τοποθέτηση του MR Στερέωση του MR7 στον τοίχο Επιτοίχια τοποθέτηση του MR8, IP21 και IP Στερέωση του MR8, IP00 στον τοίχο Επιτοίχια τοποθέτηση του MR9, IP21 και IP Επιτοίχια τοποθέτηση του MR9, IP HOUR SUPPORT +358 (0)

6 VACON 6 ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΑ 4.3 Διαστάσεις για τοποθέτηση φλάντζας Τοποθέτηση φλάντζας του MR Τοποθέτηση φλάντζας MR Τοποθέτηση φλάντζας του MR Τοποθέτηση φλάντζας του MR Τοποθέτηση φλάντζας του MR Τοποθέτηση φλάντζας του MR Ψύξη 41 5 Καλώδια ισχύος Συνδέσεις καλωδίων Πρότυπα UL για την καλωδίωση Διαστασιολόγηση και επιλογή καλωδίων Μεγέθη καλωδίων και ασφαλειών Μεγέθη καλωδίων και ασφαλειών, Βόρειος Αμερική Καλώδια αντιστάτη πέδης Προετοιμασία για την εγκατάσταση των καλωδίων Εγκατάσταση καλωδίου Πλαίσια MR4 έως MR Πλαίσια MR8 έως MR Εγκατάσταση σε δίκτυο με γωνιακή γείωση 72 6 Μονάδα ελέγχου Εξαρτήματα μονάδας ελέγχου Καλωδίωση μονάδας ελέγχου Επιλογή καλωδίων ελέγχου Ακροδέκτες ελέγχου και μικροδιακόπτες DIP Σύνδεση Fieldbus Χρήση fieldbus διαμέσου καλωδίου Ethernet Χρήση fieldbus διαμέσου καλωδίου RS Εγκατάσταση των καρτών επιλογής Η διαδικασία εγκατάστασης Τοποθέτηση μπαταρίας για το ρολόι πραγματικού χρόνου (RTC) Φραγμοί γαλβανικής απομόνωσης 90 7 Θέση σε λειτουργία και πρόσθετες οδηγίες Ασφάλεια θέσης σε λειτουργία Θέση σε λειτουργία του ρυθμιστή στροφών Λειτουργία του κινητήρα Έλεγχοι πριν από την εκκίνηση του κινητήρα Μέτρηση της μόνωσης του καλωδίου και του κινητήρα Εγκατάσταση σε σύστημα IT Ο βραχυκυκλωτήρας EMC σε MR4, MR5 και MR Πλαίσια MR7 και MR Πλαίσιο MR Συντήρηση 100 TEL (0) FAX +358 (0)

7 ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΑ VACON 7 8 Τεχνικά στοιχεία, Vacon Ονομαστικές τιμές ισχύος ρυθμιστή στροφών AC Τάση τροφοδοσίας δικτύου V Τάση τροφοδοσίας δικτύου V Ικανότητα υπερφόρτωσης Ονομαστικές τιμές αντίστασης πέδης Vacon τεχνικά στοιχεία Τεχνικά στοιχεία, Vacon 100 FLOW Ονομαστικές τιμές ισχύος ρυθμιστή στροφών AC Τάση τροφοδοσίας δικτύου V Τάση τροφοδοσίας δικτύου V Ικανότητα υπερφόρτωσης Vacon 100 FLOW - τεχνικά στοιχεία Τεχνικά στοιχεία, Vacon 100 HVAC Ονομαστικές τιμές ισχύος ρυθμιστή στροφών AC Τάση τροφοδοσίας δικτύου V Τάση τροφοδοσίας δικτύου V Ικανότητα υπερφόρτωσης Vacon 100 HVAC - τεχνικά στοιχεία Τεχνικά χαρακτηριστικά συνδέσεων ελέγχου Τεχνικά χαρακτηριστικά συνδέσεων ελέγχου HOUR SUPPORT +358 (0)

8 VACON 8 ΕΓΚΡΊΣΕΙΣ 1 ΕΓΚΡΊΣΕΙΣ Ακολουθούν οι εγκρίσεις που έχουν δοθεί για αυτό το προϊόν Vacon. 1. Δήλωση συμμόρφωσης ΕΚ Η δήλωση συμμόρφωσης ΕΚ ακολουθεί στην επόμενη σελίδα. 2. Έγκριση UL Αριθμός αρχείου έγκρισης culus E Έγκριση C-tick Αριθμός αρχείου έγκρισης C-tick N TEL (0) FAX +358 (0)

9 ΕΓΚΡΊΣΕΙΣ VACON 9 ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΚ Εμείς Όνομα κατασκευαστή: Vacon Oyj Διεύθυνση κατασκευαστή: Ταχ. θυρίδα 25 Runsorintie 7 FIN Vaasa Finland δηλώνουμε με την παρούσα ότι το προϊόν Όνομα προϊόντος: Ρυθμιστής στροφών Vacon 100 AC Αναγνώριση Μοντέλου: Ρυθμιστές στροφών επιτοίχιας τοποθέτησης: Vacon L Vacon L Vacon L έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί σύμφωνα με τα παρακάτω πρότυπα: Ασφάλεια: EN : 2007 EN : 2009 (ως συναφές) ΗΜΣ: EN : A1: 2012 EN και συμμορφώνεται με τις συναφείς διατάξεις ασφαλείας της Οδηγίας χαμηλής τάσης (2006/95/ΕΚ) και της Οδηγίας ΗΜΣ 2004/108/EΚ. Εξασφαλίζεται από εσωτερικά μέτρα και ποιοτικό έλεγχο, ότι το προϊόν σε κάθε περίπτωση συμμορφώνεται με όλες τις απαιτήσεις της τρέχουσας Οδηγίας και των σχετικών προτύπων. Vaasa, 7 Ιανουαρίου 2015 Vesa Laisi Πρόεδρος Το έτος επικόλλησης της σήμανσης CE: HOUR SUPPORT +358 (0)

10 VACON 10 ΑΣΦΆΛΕΙΑ 2 ΑΣΦΆΛΕΙΑ 2.1 ΤΑ ΣΎΜΒΟΛΑ ΑΣΦΑΛΕΊΑΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΎΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΓΧΕΙΡΊΔΙΟ Αυτό το εγχειρίδιο περιέχει προειδοποιήσεις και υποδείξεις προφύλαξης στις οποίες αντιστοιχούν σύμβολα ασφαλείας. Οι προειδοποιήσεις και οι ενδείξεις προσοχής παρέχουν σημαντικές πληροφορίες για τον τρόπο αποφυγής τραυματισμού και ζημιάς στον εξοπλισμό ή το σύστημά σας. Διαβάστε τις προειδοποιήσεις και τις ενδείξεις προσοχής και τηρήστε τις οδηγίες τους. Πίνακας 1: Τα σύμβολα ασφαλείας Το σύμβολο ασφαλείας Περιγραφή ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ! ΠΡΟΣΟΧΗ! ΘΕΡΜΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ! 2.2 ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΊΗΣΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ! Μην αγγίζετε τα εξαρτήματα της μονάδας ισχύος όταν ο ρυθμιστής στροφών είναι συνδεδεμένος στο ρεύμα. Τα εξαρτήματα είναι ρευματοφόρα όταν ο ρυθμιστής στροφών συνδέεται στο ρεύμα. Η επαφή με αυτή την τάση είναι πολύ επικίνδυνη. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ! Μην αγγίζετε τους ακροδέκτες καλωδίων του κινητήρα U, V, W, τους ακροδέκτες της αντίστασης του φρένου ή τους ακροδέκτες συνεχούς ρεύματος (DC) όταν ο ρυθμιστής στροφών συνδέεται στο ρεύμα. Αυτοί οι ακροδέκτες είναι ρευματοφόροι όταν ο ρυθμιστής στροφών συνδέεται στο ρεύμα, ακόμα και όταν ο κινητήρας δεν λειτουργεί. 2 TEL (0) FAX +358 (0)

11 ΑΣΦΆΛΕΙΑ VACON 11 ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ! Μην αγγίζετε τις εξόδους του ρελέ ή τους ακροδέκτες ελέγχου. Ενδέχεται να διαρρέονται από επικίνδυνη τάση ακόμα και όταν ο ρυθμιστής στροφών είναι αποσυνδεδεμένος από το ρεύμα. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ! Πριν από την εκτέλεση ηλεκτρολογικών εργασιών, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει τάση στα εξαρτήματα του ρυθμιστή στροφών. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ! Για την εκτέλεση εργασιών στις συνδέσεις των ακροδεκτών του ρυθμιστή στροφών, αποσυνδέστε το ρυθμιστή στροφών από το ρεύμα και βεβαιωθείτε ότι ο κινητήρας έχει σταματήσει. Περιμένετε 5 λεπτά προτού ανοίξετε το κάλυμμα του ρυθμιστή στροφών. Κατόπιν χρησιμοποιήστε βολτόμετρο για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει τάση. Οι συνδέσεις των ακροδεκτών και τα εξαρτήματα του ρυθμιστή στροφών διαρρέονται από ρεύμα 5 λεπτά μετά την αποσύνδεση από το ρεύμα και τη διακοπή λειτουργίας του κινητήρα. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ! Προτού συνδέσετε το ρυθμιστή στροφών στο ρεύμα, βεβαιωθείτε ότι είναι κλειστό το εμπρόσθιο κάλυμμα και το κάλυμμα καλωδίων του ρυθμιστή στροφών. Οι συνδέσεις του ρυθμιστή στροφών AC είναι ρευματοφόρες όταν ο ρυθμιστής στροφών συνδέεται στο ρεύμα. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ! Αποσυνδέστε τον κινητήρα από το ρυθμιστή στροφών εάν υπάρχει κίνδυνος αιφνίδιας εκκίνησης. Κατά την έναρξη παροχής ρεύματος ή σε διακοπή ρεύματος ή σε επαναφορά μετά από βλάβη, ο κινητήρας ξεκινά αμέσως εάν το σήμα εκκίνησης είναι ενεργό, εκτός αν έχει επιλεγεί παλμικός έλεγχος για το λογικό κύκλωμα Start/Stop. Εάν αλλάξουν οι παράμετροι, οι εφαρμογές ή το λογισμικό, μπορεί να αλλάξουν και οι λειτουργίες I/O (συμπεριλαμβανομένων των εισόδων εκκίνησης). ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ! Να φοράτε προστατευτικά γάντια όταν εκτελείτε εργασίες τοποθέτησης, καλωδίωσης ή συντήρησης. Ενδέχεται να κοπείτε από αιχμηρές ακμές που μπορεί να υπάρχουν στο ρυθμιστή στροφών. 2.3 ΠΡΟΣΟΧΉ ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην μετακινείτε το ρυθμιστή στροφών AC. Χρησιμοποιήστε σταθερή εγκατάσταση για να αποφευχθεί ζημιά στο ρυθμιστή στροφών. ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην εκτελείτε μετρήσεις όταν ο ρυθμιστής στροφών AC συνδέεται στο ρεύμα δικτύου. Μπορεί να προκληθεί ζημιά στο ρυθμιστή στροφών. 24-HOUR SUPPORT +358 (0)

12 VACON 12 ΑΣΦΆΛΕΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗ! Βεβαιωθείτε ότι η σύνδεση γείωσης προστασίας είναι ενισχυμένη. Αυτό είναι υποχρεωτικό επειδή το ρεύμα επαφής των ρυθμιστών στροφών AC υπερβαίνει τα 3,5 ma AC (συμβουλευθείτε το EN ). Ανατρέξτε στο κεφάλαιο 2.4 Γείωση και προστασία από σφάλμα γείωσης. ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην χρησιμοποιείτε ανταλλακτικά άλλα από του κατασκευαστή. Η χρήση άλλων ανταλλακτικών μπορεί να προκαλέσει βλάβη στη ρυθμιστή στροφών. ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην αγγίζετε τα εξαρτήματα των πλακετών. Ο στατικός ηλεκτρισμός μπορεί να προκαλέσει βλάβη σε αυτά τα εξαρτήματα. ΠΡΟΣΟΧΗ! Βεβαιωθείτε ότι η στάθμη EMC του ρυθμιστή στροφών AC είναι η σωστή για το δίκτυο σας. Ανατρέξτε στο κεφάλαιο 2.4 Γείωση και προστασία από σφάλμα γείωσης. Η εσφαλμένη στάθμη EMC μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο ρυθμιστή στροφών. ΠΡΟΣΟΧΗ! Αποφύγετε τις ραδιοπαρεμβολές. Ο ρυθμιστής στροφών AC μπορεί να προκαλέσει ραδιοπαρεμβολές σε οικιακά περιβάλλοντα. ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ! Εάν ενεργοποιήσετε τη λειτουργία αυτόματης επαναφοράς, ο κινητήρας ξεκινά αυτόματα μετά από αυτόματη επαναφορά από βλάβη. Δείτε το Εγχειρίδιο εφαρμογών. ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ! Εάν χρησιμοποιείτε τη ρυθμιστή στροφών AC ως τμήμα μηχανήματος, ο κατασκευαστής του μηχανήματος θα πρέπει να παράσχει μια συσκευή αποσύνδεσης από το ρεύμα (συμβουλευθείτε το EN ). 2.4 ΓΕΊΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΊΑ ΑΠΌ ΣΦΆΛΜΑ ΓΕΊΩΣΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗ! Ο ρυθμιστής στροφών AC θα πρέπει πάντα να είναι γειωμένος με αγωγό γείωσης συνδεδεμένο στον ακροδέκτη γείωσης που προσδιορίζεται με το σύμβολο. Η αμέλεια χρήσης αγωγού γείωσης μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο ρυθμιστή στροφών. Το ρεύμα επαφής του ρυθμιστή στροφών υπερβαίνει τα 3,5 ma AC. Το πρότυπο EN αναφέρει ότι πρέπει να ισχύουν 1 ή περισσότερες από αυτές τις συνθήκες για το κύκλωμα προστασίας. 2 TEL (0) FAX +358 (0)

13 ΑΣΦΆΛΕΙΑ VACON 13 Η σύνδεση θα πρέπει να είναι σταθερή. a) Ο αγωγός γείωσης προστασίας θα πρέπει να έχει διατομή κατ' ελάχιστο 10 mm 2 Cu ή 16 mm 2 Al. OR b) Θα πρέπει να υπάρχει αυτόματη διάταξη αποσύνδεσης ρεύματος σε περίπτωση διακοπής του αγωγού γείωσης προστασίας. Ανατρέξτε στο κεφάλαιο 5 Καλώδια ισχύος. Ή c) Θα πρέπει να υπάρχει ακροδέκτης για δεύτερο αγωγό γείωσης προστασίας με την ίδια διατομή όπως ο πρώτος αγωγός γείωσης προστασίας. Πίνακας 2: Διατομή αγωγού γείωσης προστασίας Διατομή των αγωγών φάσης (S) [mm2] S 16 Η ελάχιστη διατομή του εν λόγω αγωγού γείωσης προστασίας [mm2] S 16 < S < S S/2 Οι τιμές του πίνακα ισχύουν μόνο εάν ο αγωγός γείωσης προστασίας είναι από το ίδιο μέταλλο όπως οι αγωγοί των φάσεων. Εάν δεν συμβαίνει αυτό, η διατομή του αγωγού γείωσης προστασίας θα πρέπει να προσδιοριστεί με τρόπο ώστε να επιτυγχάνεται ισοδύναμη αγωγιμότητα έ εκείνη που προκύπτει από την εφαρμογή αυτού του πίνακα. Η διατομή του κάθε αγωγού γείωσης προστασίας ο οποίος δεν αποτελεί μέρος του καλωδίου ρεύματος ή του περιβλήματος καλωδίου, θα πρέπει να είναι κατ' ελάχιστο: 2.5 mm 2 εάν υπάρχει μηχανική προστασία και 4 mm 2 εάν δεν υπάρχει μηχανική προστασία. Εάν έχετε εξοπλισμό συνδεδεμένο με καλώδια, βεβαιωθείτε ότι ο αγωγός γείωσης προστασίας είναι ο τελευταίος αγωγός που θα διακοπεί, εάν σπάσει ο μηχανισμός ανακούφισης τάσεων. Τηρήστε τους τοπικούς κανονισμούς για το ελάχιστο μέγεθος του αγωγού γείωσης προστασίας. ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ! Επειδή στον ρυθμιστή στροφών AC αναπτύσσονται μεγάλα χωρητικά ρεύματα, είναι πιθανό να μην λειτουργήσουν σωστά οι διακόπτες προστασίας του ρεύματος σφάλματος. ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην εκτελείτε δοκιμές αντοχής τάσης στο ρυθμιστή στροφών AC. Οι δοκιμές αυτές έχουν ήδη εκτελεστεί από τον κατασκευαστή. Η εκτέλεση δοκιμών αντοχής τάσης μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο ρυθμιστή στροφών. 2.5 ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΉ ΣΥΜΒΑΤΌΤΗΤΑ (ΗΜΣ) Ο ρυθμιστής στροφών θα πρέπει να συμμορφώνεται με το πρότυπο IEC Για τη συμμόρφωση με αυτό, η ισχύς βραχυκυκλώματος SSC θα πρέπει να είναι κατ' ελάχιστο 120 RSCE στο σημείο διασύνδεσης μεταξύ του ρεύματος σας και του δημόσιου δικτύου. Φροντίστε να συνδέσετε το ρυθμιστή στροφών και τον κινητήρα στο ρεύμα δικτύου με ισχύ βραχυκυκλώματος 24-HOUR SUPPORT +358 (0)

14 VACON 14 ΑΣΦΆΛΕΙΑ SSC το οποίο είναι κατ' ελάχιστο 120 RSCE. Εάν είναι απαραίτητο, επικοινωνήστε με την εταιρεία παροχής ρεύματος. 2.6 ΧΡΉΣΗ ΣΥΣΚΕΥΉΣ RCD Ή RCM Ο ρυθμιστής στροφών μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση ρεύματος στον αγωγό γείωσης προστασίας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συσκευή προστασίας απομένοντος ρεύματος (RCD) ή συσκευή επιτήρησης με λειτουργία απομένοντος ρεύματος (RCM) για προστασία έναντι άμεσης ή έμμεσης επαφής. Χρησιμοποιήστε συσκευή τύπου B RCD ή RCM στην πλευρά ρεύματος δικτύου του ρυθμιστή στροφών. 2 TEL (0) FAX +358 (0)

15 ΠΑΡΑΛΑΒΉ ΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΎ VACON 15 3 ΠΑΡΑΛΑΒΉ ΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΎ Πριν από την αποστολή στον πελάτη ενός ρυθμιστή στροφών Vacon AC, ο κατασκευαστής πραγματοποιεί πολλές δοκιμές στο ρυθμιστή. Ωστόσο, μετά την αφαίρεση της συσκευασίας, ελέγξτε το ρυθμιστή στροφών για ζημιές που πιθανόν προκλήθηκαν κατά τη μεταφορά. Εάν ο ρυθμιστής στροφών έχει υποστεί βλάβη κατά τη μεταφορά, επικοινωνήστε με την εταιρεία ασφάλισης εμπορευμάτων της μεταφορικής εταιρείας. Για να εξασφαλίσετε ότι το περιεχόμενο αυτής της παράδοσης είναι σωστό και άρτιο, συγκρίνετε τον προσδιορισμό τύπου του προϊόντος με τον κωδικό προσδιορισμού τύπου. Ανατρέξτε στο Κεφάλαιο 3.2 Κωδικός αναγνώρισης τύπου. 3.1 ΕΤΙΚΈΤΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΊΑΣ A B C D E F G H I Σχ. 1: Η ετικέτα στη συσκευασία ενός ρυθμιστή στροφών AC Vacon A. Ο κωδ. παρτίδας B. Ο αριθμός παραγγελίας της Vacon C. Ο κωδικός αναγνώρισης τύπου D. Ο αριθμός σειράς E. Η τάση τροφοδοσίας F. Το ονομαστικό ρεύμα εξόδου G. Η κλάση IP H. Ο κωδικός εφαρμογής I. Ο αριθμός παραγγελίας του πελάτη 24-HOUR SUPPORT +358 (0)

16 VACON 16 ΠΑΡΑΛΑΒΉ ΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΎ 3.2 ΚΩΔΙΚΌΣ ΑΝΑΓΝΏΡΙΣΗΣ ΤΎΠΟΥ Ο κωδικός αναγνώρισης τύπου της Vacon αποτελείται από τυποποιημένους κωδικούς και προαιρετικούς κωδικούς. Κάθε τμήμα του κωδικού αναγνώρισης τύπου συμφωνεί με τα δεδομένα της παραγγελίας σας. Για παράδειγμα ο κωδικός μπορεί να έχει αυτή τη μορφή: VACON0100-3L IP54 VACON0100-3L FLOW Πίνακας 3: Η περιγραφή των εξαρτημάτων στον κωδικό αναγνώρισης τύπου Κωδικός VACON Περιγραφή Αυτό το τμήμα είναι ίδιο για όλα τα προϊόντα Η σειρά προϊόντων: 0100 = Vacon 100 3L Είσοδος/λειτουργία: 3L = A τριφασική είσοδος 0061 Η ονομαστική τιμή του ρυθμιστή στροφών σε αμπέρ. Για παράδειγμα, 0061 = 61 A 5 Η τάση τροφοδοσίας: 2 = V 5 = V FLOW +IP54 Ο ρυθμιστής στροφών AC Vacon 100 FLOW Οι προαιρετικοί κωδικοί. Υπάρχουν πολλοί προαιρετικού κωδικοί, για παράδειγμα +IP54 (ένας ρυθμιστής στροφών AC με την κλάση προστασίας IP54) 3.3 ΑΠΟΣΥΣΚΕΥΑΣΊΑ ΚΑΙ ΑΝΎΨΩΣΗ ΤΟΥ ΡΥΘΜΙΣΤΉ ΣΤΡΟΦΏΝ AC ΒΆΡΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΉ ΣΤΡΟΦΏΝ AC Τα βάρη των ρυθμιστών στροφών AC διαφέρουν πολύ για το κάθε επιμέρους πλαίσιο. Ενδέχεται να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ανυψωτική συσκευή για να μετακινήσετε το ρυθμιστή στροφών από τη συσκευασία του. 3 TEL (0) FAX +358 (0)

17 ΠΑΡΑΛΑΒΉ ΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΎ VACON 17 Πίνακας 4: Τα βάρη των επιμέρους πλαισίων Πλαίσιο Βάρος, IP21/IP54 [kg] Βάρος, IP00 [kg] Βάρος, UL τύπος 1 / τύπος 12 [lb.] Βάρος, UL ανοικτός τύπος [lb.] MR MR MR MR MR MR ΑΝΎΨΩΣΗ ΤΩΝ ΠΛΑΙΣΊΩΝ MR8 ΚΑΙ MR9 1 Αφαιρέστε το ρυθμιστή στροφών από την παλέτα στην οποία ήταν βιδωμένος. 2 Χρησιμοποιήστε ανυψωτική διάταξη με επαρκή αντοχή για το βάρος του ρυθμιστή στροφών. 3 Τοποθετήστε τους κρίκους ανύψωσης συμμετρικά σε 2 οπές κατ' ελάχιστο. 24-HOUR SUPPORT +358 (0)

18 VACON 18 ΠΑΡΑΛΑΒΉ ΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΎ 4 Η μέγιστη γωνία ανύψωσης είναι 45 μοίρες ΠΑΡΕΛΚΌΜΕΝΑ Μετά το άνοιγμα της συσκευασίας και την εξαγωγή του ρυθμιστή στροφών με ανύψωση, βεβαιωθείτε ότι έχετε λάβει όλα τα παρελκόμενα. Το περιεχόμενο της σακούλας παρελκόμενων διαφέρει ανάλυση το πλαίσιο και την κλάση προστασίας. 3 TEL (0) FAX +358 (0)

19 ΠΑΡΑΛΑΒΉ ΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΎ VACON ΠΛΑΊΣΙΟ MR4 Πίνακας 5: Το περιεχόμενο της σακούλας παρελκόμενων Στοιχείο Ποσότητα Περιγραφή Βίδα M4x16 11 Βίδες για τους σφιγκτήρες γείωσης για τη θωράκιση του καλωδίου (6), τους σφιγκτήρες γείωσης του καλωδίου ελέγχου (3) και τους σφιγκτήρες γείωσης του αγωγού γείωσης (2) Βίδα M4x8 1 Βίδα προαιρετικής γείωσης Βίδα M5x12 1 Βίδα εξωτερικής γείωσης ρυθμιστή στροφών Σφιγκτήρας γείωσης του καλωδίου ελέγχου 3 Γείωση καλωδίου ελέγχου Σφιγκτήρας γείωσης θωράκισης καλωδίου, μέγεθος M25 3 Σύσφιγξη των καλωδίων ρεύματος Σφιγκτήρας γείωσης του αγωγού γείωσης 2 Γείωση καλωδίου ρεύματος Ετικέτα «τροποποίηση προϊόντος» 1 Δεδομένα σχετικά με τυχόν αλλαγές IP21: Ροδέλα καλωδίου 3 Στεγανοποίηση για τα καλώδια IP54: Ροδέλα καλωδίου 6 Στεγανοποίηση για τα καλώδια 24-HOUR SUPPORT +358 (0)

20 VACON 20 ΠΑΡΑΛΑΒΉ ΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΎ ΠΛΑΊΣΙΟ MR5 Πίνακας 6: Το περιεχόμενο της σακούλας παρελκόμενων Στοιχείο Ποσότητα Περιγραφή Βίδα M4x16 13 Βίδες για τους σφιγκτήρες γείωσης για τη θωράκιση του καλωδίου (6), τους σφιγκτήρες γείωσης του καλωδίου ελέγχου (3) και τους σφιγκτήρες γείωσης του αγωγού γείωσης (4) Βίδα M4x8 1 Βίδα προαιρετικής γείωσης Βίδα M5x12 1 Βίδα εξωτερικής γείωσης ρυθμιστή στροφών Σφιγκτήρας γείωσης του καλωδίου ελέγχου 3 Γείωση καλωδίου ελέγχου Σφιγκτήρας γείωσης θωράκισης καλωδίου, μέγεθος M25 Σφιγκτήρας γείωσης θωράκισης καλωδίου, μέγεθος M32 1 Σύσφιγξη του καλωδίου του φρένου 2 Σύσφιγξη των καλωδίων ρεύματος Σφιγκτήρας γείωσης του αγωγού γείωσης 2 Γείωση καλωδίου ρεύματος Ετικέτα «τροποποίηση προϊόντος» 1 Δεδομένα σχετικά με τυχόν αλλαγές IP21: Ροδέλα καλωδίου, διάμετρος οπής 25,3 mm IP54: Ροδέλα καλωδίου, διάμετρος οπής 25,3 mm 1 Στεγανοποίηση για τα καλώδια 4 Στεγανοποίηση για τα καλώδια Ροδέλα καλωδίου, διάμετρος οπής 33,0 mm 2 Στεγανοποίηση για τα καλώδια 3 TEL (0) FAX +358 (0)

21 ΠΑΡΑΛΑΒΉ ΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΎ VACON ΠΛΑΊΣΙΟ MR6 Πίνακας 7: Το περιεχόμενο της σακούλας παρελκόμενων Στοιχείο Ποσότητα Περιγραφή Βίδα M4x20 10 Βίδες για τους σφιγκτήρες γείωσης για τη θωράκιση του καλωδίου (6), και για τους σφιγκτήρες γείωσης του αγωγού γείωσης (4) Βίδα M4x16 3 Βίδες για τους σφιγκτήρες του καλωδίου ελέγχου Βίδα M4x8 1 Βίδα προαιρετικής γείωσης Βίδα M5x12 1 Βίδα εξωτερικής γείωσης ρυθμιστή στροφών Σφιγκτήρας γείωσης του καλωδίου ελέγχου 3 Γείωση καλωδίου ελέγχου Σφιγκτήρας γείωσης θωράκισης καλωδίου, μέγεθος M32 Σφιγκτήρας γείωσης θωράκισης καλωδίου, μέγεθος M40 1 Σύσφιγξη του καλωδίου της αντίστασης φρένου 2 Σύσφιγξη των καλωδίων ρεύματος Σφιγκτήρας γείωσης του αγωγού γείωσης 2 Γείωση καλωδίου ρεύματος Ετικέτα «τροποποίηση προϊόντος» 1 Δεδομένα σχετικά με τυχόν αλλαγές Ροδέλα καλωδίου, διάμετρος οπής 33,0 mm 1 Στεγανοποίηση για τα καλώδια Ροδέλα καλωδίου, διάμετρος οπής 40,3 mm 2 Στεγανοποίηση για τα καλώδια IP54: Ροδέλα καλωδίου, διάμετρος οπής 25,3 mm 3 Στεγανοποίηση για τα καλώδια ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ! Τα προγράμματα λογισμικό Vacon 100 FLOW και HVAC δεν διαθέτουν τις λειτουργίες δυναμικής πέδησης ή αντίστασης φρένου. 24-HOUR SUPPORT +358 (0)

22 VACON 22 ΠΑΡΑΛΑΒΉ ΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΎ ΠΛΑΊΣΙΟ MR7 Πίνακας 8: Το περιεχόμενο της σακούλας παρελκόμενων Στοιχείο Ποσότητα Περιγραφή Παξιμάδι με εγκοπές M6x30 6 Παξιμάδια για τους σφιγκτήρες γείωσης για τη θωράκιση του καλωδίου Βίδα M4x16 3 Βίδες για τους σφιγκτήρες γείωσης του καλωδίου ελέγχου Βίδα M6x12 1 Βίδα εξωτερικής γείωσης ρυθμιστή στροφών Σφιγκτήρας γείωσης του καλωδίου ελέγχου 3 Γείωση καλωδίου ελέγχου Σφιγκτήρας γείωσης θωράκισης καλωδίου, μέγεθος M25 3 Σύσφιγξη των καλωδίων ρεύματος Σφιγκτήρας γείωσης του αγωγού γείωσης 2 Γείωση καλωδίου ρεύματος Ετικέτα «τροποποίηση προϊόντος» 1 Δεδομένα σχετικά με τυχόν αλλαγές IP21: Ροδέλα καλωδίου 3 Στεγανοποίηση για τα καλώδια IP54: Ροδέλα καλωδίου 3 Στεγανοποίηση για τα καλώδια ΠΛΑΊΣΙΟ MR8 Πίνακας 9: Το περιεχόμενο της σακούλας παρελκόμενων Στοιχείο Ποσότητα Περιγραφή Βίδα M4x16 3 Βίδες για τους σφιγκτήρες γείωσης του καλωδίου ελέγχου Σφιγκτήρας γείωσης του καλωδίου ελέγχου 3 Γείωση καλωδίου ελέγχου Σφιγκτήρας γείωσης θωράκισης καλωδίου KP40 3 Σύσφιγξη των καλωδίων ρεύματος Μονωτήρας καλωδίου 11 Για να αποφευχθεί η επαφή ανάμεσα στα καλώδια Ροδέλα καλωδίου, διάμετρος οπής 25,3 mm 4 Στεγανοποίηση για τα καλώδια IP00: Κάλυμμα προστασίας έναντι επαφής 1 Για να αποφευχθεί η επαφή με τα ρευματοφόρα μέρη IP00: Βίδα M4x8 2 Για την συναρμογή του καλύμματος προστασίας αφής 3 TEL (0) FAX +358 (0)

23 ΠΑΡΑΛΑΒΉ ΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΎ VACON ΠΛΑΊΣΙΟ MR9 Πίνακας 10: Το περιεχόμενο της σακούλας παρελκόμενων Στοιχείο Ποσότητα Περιγραφή Βίδα M4x16 3 Βίδες για τους σφιγκτήρες γείωσης του καλωδίου ελέγχου Σφιγκτήρας γείωσης του καλωδίου ελέγχου 3 Γείωση καλωδίου ελέγχου Σφιγκτήρας γείωσης θωράκισης καλωδίου KP40 5 Σύσφιγξη των καλωδίων ρεύματος Μονωτήρας καλωδίου 10 Για να αποφευχθεί η επαφή ανάμεσα στα καλώδια Ροδέλα καλωδίου, διάμετρος οπής 25,3 mm 4 Στεγανοποίηση για τα καλώδια IP00: Κάλυμμα προστασίας έναντι επαφής 1 Για να αποφευχθεί η επαφή με τα ρευματοφόρα μέρη IP00: Βίδα M4x8 2 Για την συναρμογή του καλύμματος προστασίας αφής 3.5 ΕΤΙΚΈΤΑ «ΤΡΟΠΟΠΟΊΗΣΗ ΠΡΟΪΌΝΤΟΣ» Στη σακούλα παρελκόμενων υπάρχει επίσης μια ετικέτα «τροποποίηση προϊόντος». Η λειτουργία της ετικέτας είναι για την ενημέρωση του προσωπικού συντήρησης σχετικά με τις αλλαγές που έχουν γίνει στο ρυθμιστή στροφών AC. Προσαρτήστε την ετικέτα στο πλάι του ρυθμιστή στροφών AC ώστε να γνωρίζετε που θα τον βρείτε. Εάν έχετε κάνει αλλαγές στο ρυθμιστή στροφών AC, καταγράψτε τις αλλαγές στην ετικέτα. Product modified Date: Date: Date: 3.6 ΔΙΆΘΕΣΗ Όταν ο ρυθμιστής στροφών φτάσει στο τέλος της ωφέλιμης διάρκειας ζωής του, μην τον πετάτε μαζί με τα οικιακά απορρίμματα. Μπορείτε να ανακυκλώσετε τα κυριότερα εξαρτήματα του ρυθμιστή στροφών. Θα πρέπει να αποσυναρμολογήσετε κάποια εξαρτήματα προτού να είναι δυνατή η αφαίρεση των επιμέρους υλικών. Ανακυκλώστε τα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά εξαρτήματα ως απόβλητα. Για να βεβαιωθείτε ότι έχει γίνει σωστά η ανακύκλωση των αποβλήτων, στείλτε τα σε κέντρο ανακύκλωσης. Μπορείτε επίσης να επιστρέψετε τα απόβλητα στον κατασκευαστή. Τηρήστε τους ισχύοντες, τοπικούς και λοιπούς κανονισμούς. 24-HOUR SUPPORT +358 (0)

24 VACON 24 ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗ 4 ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗ 4.1 ΓΕΝΙΚΈΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗ Τοποθετήστε το ρυθμιστή στροφών AC σε κατακόρυφη επίτοιχη θέση. Εάν τοποθετήσετε το ρυθμιστή στροφών σε οριζόντια θέση, είναι δυνατό κάποιες λειτουργίες με τις ονομαστικές τιμές που υπάρχουν στο κεφάλαιο 8 Τεχνικά στοιχεία, Vacon 100 ή 9 Τεχνικά στοιχεία, Vacon 100 FLOW να μην είναι διαθέσιμες. Εγκαταστήστε το ρυθμιστή στροφών AC με τις βίδες και τα άλλα εξαρτήματα που παραλάβατε κατά την παράδοση. 4.2 ΔΙΑΣΤΆΣΕΙΣ ΕΠΙΤΟΊΧΙΑΣ ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗΣ ΕΠΙΤΟΊΧΙΑ ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗ ΤΟΥ MR4 Ø7 Ø IP21 Ø IP54 Ø Σχ. 2: Οι διαστάσεις του ρυθμιστή στροφών AC, MR4 4 TEL (0) FAX +358 (0)

25 ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗ VACON ΣΤΕΡΈΩΣΗ ΤΟΥ MR5 ΣΤΟΝ ΤΟΊΧΟ Ø7 Ø * Ø7 A 214 Ø33 IP21 Ø25 Ø IP54 Ø Ø7 100* 115 A Σχ. 3: Οι διαστάσεις του ρυθμιστή στροφών AC, MR5 A. Χρησιμοποιήστε αυτές τις οπές στερέωσης κατά την αντικατάσταση του ρυθμιστή στροφών AC Vacon NX AC με ρυθμιστή στροφών Vacon 100, Vacon 100 FLOW ή Vacon 100 HVAC AC. 24-HOUR SUPPORT +358 (0)

26 VACON 26 ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗ ΕΠΙΤΟΊΧΙΑ ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗ ΤΟΥ MR Ø9 Ø IP21 Ø40 Ø33 Ø40 IP54 Ø Ø9 148 Σχ. 4: Οι διαστάσεις του ρυθμιστή στροφών AC, MR6 4 TEL (0) FAX +358 (0)

27 ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗ VACON ΣΤΕΡΈΩΣΗ ΤΟΥ MR7 ΣΤΟΝ ΤΟΊΧΟ 259 Ø Ø9 190 IP21 Ø16 Ø Ø25 IP54 Ø Σχ. 5: Οι διαστάσεις του ρυθμιστή στροφών AC, MR7 24-HOUR SUPPORT +358 (0)

28 VACON 28 ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗ ΕΠΙΤΟΊΧΙΑ ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗ ΤΟΥ MR8, IP21 ΚΑΙ IP x Ø25 Ø60 Ø Ø11 Ø Ø Σχ. 6: Οι διαστάσεις του ρυθμιστή στροφών AC, MR8, IP21 και IP54 4 TEL (0) FAX +358 (0)

29 ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗ VACON ΣΤΕΡΈΩΣΗ ΤΟΥ MR8, IP00 ΣΤΟΝ ΤΟΊΧΟ Ø9 Ø9 Ø Ø22 A Σχ. 7: Οι διαστάσεις του ρυθμιστή στροφών AC, MR8, IP00 24-HOUR SUPPORT +358 (0)

30 VACON 30 ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗ ΕΠΙΤΟΊΧΙΑ ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗ ΤΟΥ MR9, IP21 ΚΑΙ IP54 Ø59 3 x x Ø Ø9 Ø ,5 Ø M8 GND 360 Ø Ø9 Σχ. 8: Οι διαστάσεις του ρυθμιστή στροφών AC, MR9, IP21 και IP54 4 TEL (0) FAX +358 (0)

31 ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗ VACON ΕΠΙΤΟΊΧΙΑ ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗ ΤΟΥ MR9, IP Ø9 Ø Ø22 A M8 M8 GND 8 x Ø25 3 X Σχ. 9: Οι διαστάσεις του ρυθμιστή στροφών AC, MR9, IP00 A. Ένα προαιρετικό κάλυμμα κύριου ακροδέκτη για την εγκατάσταση σε ερμάριο 4.3 ΔΙΑΣΤΆΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗ ΦΛΆΝΤΖΑΣ Επίσης μπορείτε να τοποθετήσετε το ρυθμιστή στροφών AC επιτοίχια στο ερμάριο με επιλογή τοποθέτησης φλάντζας. 24-HOUR SUPPORT +358 (0)

32 VACON 32 ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ! Οι κλάσεις προστασίας διαφέρουν στα επιμέρους τμήματα του ρυθμιστή στροφών. A A B C E D Σχ. 10: Παράδειγμα τοποθέτησης σε φλάντζα (κατηγορία μεγέθους MR9) A. Ο τοίχος του ερμαρίου ή άλλης επιφάνειας B. Το εμπρόσθιο C. Το οπίσθιο D. IP00 / UL ανοικτού τύπου E. IP54 / UL τύπου 12 4 TEL (0) FAX +358 (0)

33 ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗ VACON 33 C A E F H B D Σχ. 11: Οι διαστάσεις του ανοίγματος και του περιγράμματος του ρυθμιστή στροφών με τη φλάντζα A. Το ύψος του ανοίγματος για την τοποθέτηση φλάντζας B. Το πλάτος του ανοίγματος C. Το ύψος του ρυθμιστή στροφών D. Το πλάτος του ρυθμιστή στροφών E. Η απόσταση ανάμεσα στο πυθμένα του ρυθμιστή στροφών και τον πυθμένα του ανοίγματος G F. Το περίγραμμα του ανοίγματος G. Το περίγραμμα του ρυθμιστή στροφών H. Το επάνω μέρος του ρυθμιστή στροφών Πίνακας 11: Οι διαστάσεις του ρυθμιστή στροφών, κατηγορίες μεγέθους MR4 μέχρι MR9 Κατηγορία μεγέθους C [mm] D [mm] C [in] D [in] MR MR MR MR MR MR HOUR SUPPORT +358 (0)

34 VACON 34 ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗ Πίνακας 12: Οι διαστάσεις του ανοίγματος για την τοποθέτηση φλάντζας, κατηγορίες μεγέθους MR4 έως MR9 Κατηγορία μεγέθους A [mm] B [mm] E [mm] A [in] B [in] E [in] MR MR MR MR MR MR A D Σχ. 12: Στεγανοποίηση του ανοίγματος για MR8 και MR9 A. Ο ρυθμιστής στροφών AC B. Το περίγραμμα του ανοίγματος C. Ταινία φλάντζας D. Το επάνω μέρος του ρυθμιστή στροφών 4 TEL (0) FAX +358 (0)

35 ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗ VACON ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗ ΦΛΆΝΤΖΑΣ ΤΟΥ MR4 Ø Σχ. 13: Οι διαστάσεις του ρυθμιστή στροφών AC, τοποθέτηση φλάντζας, MR4 24-HOUR SUPPORT +358 (0)

36 VACON 36 ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗ ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗ ΦΛΆΝΤΖΑΣ MR Ø7 Ø Σχ. 14: Οι διαστάσεις του ρυθμιστή στροφών AC, τοποθέτηση φλάντζας, MR5 4 TEL (0) FAX +358 (0)

37 ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗ VACON ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗ ΦΛΆΝΤΖΑΣ ΤΟΥ MR Ø7 102 Ø Ø Σχ. 15: Οι διαστάσεις του ρυθμιστή στροφών AC, τοποθέτηση φλάντζας, MR6 24-HOUR SUPPORT +358 (0)

38 VACON 38 ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗ ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗ ΦΛΆΝΤΖΑΣ ΤΟΥ MR Ø Σχ. 16: Οι διαστάσεις του ρυθμιστή στροφών AC, τοποθέτηση φλάντζας, MR7 4 TEL (0) FAX +358 (0)

39 ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗ VACON ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗ ΦΛΆΝΤΖΑΣ ΤΟΥ MR Ø6.5 Ø7 Ø Ø GND M Σχ. 17: Οι διαστάσεις του ρυθμιστή στροφών AC, τοποθέτηση φλάντζας, MR8 24-HOUR SUPPORT +358 (0)

40 VACON 40 ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗ ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗ ΦΛΆΝΤΖΑΣ ΤΟΥ MR9 Ø Ø M8 GND Ø x Σχ. 18: Οι διαστάσεις του ρυθμιστή στροφών AC, τοποθέτηση σε φλάντζα, MR9 4 TEL (0) FAX +358 (0)

41 ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗ VACON ΨΎΞΗ Ο ρυθμιστής στροφών AC παράγει θερμότητα κατά τη λειτουργία. Ο ανεμιστήρας κυκλοφορεί αέρα και ελαττώνει τη θερμοκρασία του ρυθμιστή στροφών. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετός ελεύθερος χώρος γύρω από το ρυθμιστή στροφών. Χρειάζεται επίσης κάποιος ελεύθερος χώρος για συντήρηση. Βεβαιωθείτε ότι η θερμοκρασία του αέρα ψύξης δεν αυξάνεται περισσότερο από τη μέγιστη θερμοκρασία λειτουργίας περιβάλλοντος και δεν μειώνεται κάτω από την ελάχιστη θερμοκρασία περιβάλλοντος λειτουργίας του ρυθμιστή στροφών. B A D C Σχ. 19: Χώρος εγκατάστασης A. το διάκενο γύρω από το ρυθμιστή στροφών B. η απόσταση από το ρυθμιστή στροφών μέχρι ένα δεύτερο ρυθμιστή ή η απόσταση μέχρι τον τοίχο του ερμαρίου C. ο ελεύθερος χώρος πάνω από το ρυθμιστή στροφών D. ο ελεύθερος χώρος κάτω από το ρυθμιστή στροφών 24-HOUR SUPPORT +358 (0)

Εγχειρίδιο εγκατάστασης

Εγχειρίδιο εγκατάστασης Εφεδρικό σύστημα monoloc χαμηλής θερμοκρασίας EKMBUHCA3V3 EKMBUHCA9W Εφεδρικό σύστημα monoloc χαμηλής θερμοκρασίας Ελληνικά Πίνακας περιεχομένων Πίνακας περιεχομένων Πληροφορίες για τα έγγραφα τεκμηρίωσης

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο εγκατάστασης

Εγχειρίδιο εγκατάστασης Εφεδρικό σύστημα monoloc χαμηλής θερμοκρασίας EKMBUHCA3V3 EKMBUHCA9W Εφεδρικό σύστημα monoloc χαμηλής θερμοκρασίας Ελληνικά Πίνακας περιεχομένων Πίνακας περιεχομένων Πληροφορίες για τα έγγραφα τεκμηρίωσης.

Διαβάστε περισσότερα

Διόρθωση MOVITRAC LTP-B * _1114*

Διόρθωση MOVITRAC LTP-B * _1114* Συστήματα κίνησης \ Αυτόματα συστήματα κίνησης \ Ενσωμάτωση συστήματος \ Υπηρεσίες *1353573_1114* Διόρθωση SEW-EURODRIVE GmbH & Co KG P.O. Box 303 7664 Bruchsal/Germany Phone +49 751 75-0 Fax +49 751-1970

Διαβάστε περισσότερα

Informer Compact series

Informer Compact series Informer Compact series Line Interactive Ημιτονικής Εξόδου 1kVA/2kVA/3kVA Uninterruptible Power Supply ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ ΠΡΟΣΟΧΗ: 1. Διαβάστε το εγχειρίδιο χρήσης προσεκτικά πριν την εγκατάσταση ή τη λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

Λεπτομέρειες προϊόντος

Λεπτομέρειες προϊόντος Λεπτομέρειες προϊόντος Χαρακτηριστικά εξοπλισμού και δυνατότητες τοποθέτησης για το SUNNY STRING-MONITOR SSM16-11 Περιεχόμενα Το Sunny String-Monitor SSM16-11 είναι ειδικά σχεδιασμένο για την επιτήρηση

Διαβάστε περισσότερα

Συμπλήρωμα στις Οδηγίες Λειτουργίας. Σετ μετατροπής MOVIMOT MM..D για τριφασικό κινητήρα DRS/DRE/DRP. Έκδοση 02/2008 16603001 / EL

Συμπλήρωμα στις Οδηγίες Λειτουργίας. Σετ μετατροπής MOVIMOT MM..D για τριφασικό κινητήρα DRS/DRE/DRP. Έκδοση 02/2008 16603001 / EL Τεχνολογία μετάδοσης κίνησης \ Αυτοματισμοί μετάδοσης κίνησης \ Ενσωμάτωση συστήματος \ Υπηρεσίες SEWEURODRIVE GmbH & Co KG P.O. Box 3023 D76642 Bruchsal / Germany Phone +49 7251 750 Fax +49 7251 751970

Διαβάστε περισσότερα

9. ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ / ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ

9. ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ / ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ Ελληνικά 9. ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ / ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1) Πριν ξεκινήσετε... 116 2) Περιεχόμενα συσκευασίας... 116 3) Γενικές προφυλάξεις... 116 4) Προφυλάξεις κατά την εγκατάσταση... 116 5) Εγκατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

Ελεγκτής Θερμοκρασίας

Ελεγκτής Θερμοκρασίας 2 728 Ελεγκτής Θερμοκρασίας Πολυζωνικά συστήματα RRV817 Πολυζωνικός ελεγκτής με δυνατότητα μέχρι και 7 εξόδους ζώνης συνδυάζοντας 2 ελεγκτές RRV817. Χρησιμοποιείται για τον κεντρικό έλεγχο των πολυζωνικών

Διαβάστε περισσότερα

Προϊοντικό φυλλάδιο. Ηλεκτρονικοί μετρητές ενέργειας σειράς C Οικονομικοί και εύκολοι στη χρήση

Προϊοντικό φυλλάδιο. Ηλεκτρονικοί μετρητές ενέργειας σειράς C Οικονομικοί και εύκολοι στη χρήση Προϊοντικό φυλλάδιο Ηλεκτρονικοί μετρητές ενέργειας σειράς C Οικονομικοί και εύκολοι στη χρήση Ηλεκτρονικοί μετρητές ενέργειας σειράς C Με μια ματιά Κύριες εφαρμογές Μέτρηση κατανάλωσης ενέργειας σε οικιακές

Διαβάστε περισσότερα

EasyPower EP48460P-R1-E ( ) EP48310AP-R1-E ( ) Μπαταρία ιόντων λιθίου Εγχειρίδιο χρήσης Ελληνικά ,

EasyPower EP48460P-R1-E ( ) EP48310AP-R1-E ( ) Μπαταρία ιόντων λιθίου Εγχειρίδιο χρήσης Ελληνικά , Στοιχεία επικοινωνίας: Alelion Batteries AB Flöjelbergsgatan 14C 43137 Mölndal +46 31866200 support@alelion.com EasyPower EP48460P-R1-E (1002374) EP48310AP-R1-E (1002833) Μπαταρία ιόντων λιθίου Εγχειρίδιο

Διαβάστε περισσότερα

Λεπτομέρειες προϊόντος

Λεπτομέρειες προϊόντος Λεπτομέρειες προϊόντος Χαρακτηριστικά εξοπλισμού και δυνατότητες τοποθέτησης για το SUNNY STRING-MONITOR SSM24-11 Περιεχόμενα Το Sunny String-Monitor SSM24-11 είναι ειδικά σχεδιασμένο για την επιτήρηση

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο. MOVITRAC LTE-B/LTP-B Πρόσθετα εξαρτήματα Αντιστάσεις πέδησης, φίλτρα, πηνία, θωράκιση * _0515*

Εγχειρίδιο. MOVITRAC LTE-B/LTP-B Πρόσθετα εξαρτήματα Αντιστάσεις πέδησης, φίλτρα, πηνία, θωράκιση * _0515* Συστήματα κίνησης \ Αυτόματα συστήματα κίνησης \ Ενσωμάτωση συστήματος \ Υπηρεσίες *21302375_0515* Εγχειρίδιο MOVITRAC LTE-B/LTP-B Πρόσθετα εξαρτήματα Αντιστάσεις πέδησης, φίλτρα, πηνία, θωράκιση Έκδοση

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΓΕΝΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Ο κατασκευαστής συνιστά τη σωστή χρήση των συσκευών φωτισμού! Για τον λόγο αυτό να ακολουθείτε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες λειτουργίας. Στραγγαλιστικά πηνία εξόδου HD. Έκδοση 03/2008 1664 5804 / EL. www.sew-eurodrive.com

Οδηγίες λειτουργίας. Στραγγαλιστικά πηνία εξόδου HD. Έκδοση 03/2008 1664 5804 / EL. www.sew-eurodrive.com Τεχνολογία μετάδοσης κίνησης \ Αυτοματισμοί μετάδοσης κίνησης \ Ενσωμάτωση συστήματος \ Υπηρεσίες SEW-EURODRIVE GmbH & Co KG P.O. Box 3023 D-76642 Bruchsal / Germany Phone +49 7251 75-0 Fax +49 7251 75-1970

Διαβάστε περισσότερα

Αμφίδρομος ανιχνευτής καπνού δέσμης. Οδηγίες χρήσης

Αμφίδρομος ανιχνευτής καπνού δέσμης. Οδηγίες χρήσης Αμφίδρομος ανιχνευτής καπνού δέσμης Οδηγίες χρήσης EL 1. Γενικές πληροφορίες >30 cm Διασφαλίστε ανεμπόδιστη οπτική επαφή μεταξύ δέκτη και πομπού Πομπός >30 cm Δέκτης 5-120 m Μονάδα τροφοδοσίας ρεύματος

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες συναρμολόγησης

Οδηγίες συναρμολόγησης Οδηγίες συναρμολόγησης Ταμπλό ρύθμισης Logamatic 412x Για τον τεχνικό Διαβάστε προσεκτικά πριν από τη συναρμολόγηση. 6 720 615 088-03/2008 GR Περιεχόμενα 1 Ασφάλεια..................................................

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ TD-03/4 ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ ΚΕΝΟΥ, 20kV ΓΙΑ ΖΕΥΞΗ / ΑΠΟΖΕΥΞΗ ΠΥΚΝΩΤΩΝ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ TD-03/4 ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ ΚΕΝΟΥ, 20kV ΓΙΑ ΖΕΥΞΗ / ΑΠΟΖΕΥΞΗ ΠΥΚΝΩΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Α.Ε. ΔΝΕΜ/ ΤΟΜΕΑΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ & ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ Υ/Σ - ΚΥΤ Οκτώβριος 2015 ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ ΚΕΝΟΥ, 20kV ΓΙΑ ΖΕΥΞΗ / ΑΠΟΖΕΥΞΗ ΠΥΚΝΩΤΩΝ I. ΣΚΟΠΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Διόρθωση MOVIDRIVE MDX60B/61B *17099404_1014* www.sew-eurodrive.com

Διόρθωση MOVIDRIVE MDX60B/61B *17099404_1014* www.sew-eurodrive.com Συστήματα κίνησης \ Αυτόματα συστήματα κίνησης \ Ενσωμάτωση συστήματος \ Υπηρεσίες *17099404_1014* Διόρθωση SEW-EURODRIVE GmbH & Co KG P.O. Box 3023 76642 Bruchsal/Germany Phone +49 7251 75-0 Fax +49 7251-1970

Διαβάστε περισσότερα

SUNNY CENTRAL. 1 Εισαγωγή. Υποδείξεις για τη γειωμένη λειτουργία της φωτοβολταϊκής γεννήτριας

SUNNY CENTRAL. 1 Εισαγωγή. Υποδείξεις για τη γειωμένη λειτουργία της φωτοβολταϊκής γεννήτριας SUNNY CENTRAL Υποδείξεις για τη γειωμένη λειτουργία της φωτοβολταϊκής γεννήτριας 1 Εισαγωγή Μερικοί κατασκευαστές μονάδων συνιστούν ή/και απαιτούν, κατά τη χρήση των φωτοβολταϊκών μονάδων λεπτής μεμβράνης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΣΕΙΡΗΝΑ AL-631

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΣΕΙΡΗΝΑ AL-631 ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΣΕΙΡΗΝΑ AL-631 Υψηλής Ποιότητας Εξωτερική Σειρήνα με Μπαταρία και Flash. ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ & ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Οδηγίες Εγκατάστασης Σειρήνας AL-631 Χαρακτηριστικά AL-631 Η Εξωτερική Σειρήνα

Διαβάστε περισσότερα

INVERTER SC-IR ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ

INVERTER SC-IR ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ INVERTER SC-IR ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ Στοιχεία: ΟΘΟΝΗ LCD 1) Λειτουργία φόρτισης Όταν είναι σε χρήση, η LCD οθόνη δείχνει το τρέχον φορτίο: 2) Λειτουργία χρήσης Όταν είναι σε λειτουργία χρήσης, οι ενδείξεις στην οθόνη

Διαβάστε περισσότερα

Προειδοποίηση: Προειδοποιητικό σήμα κίνδυνος ηλεκτροπληξίας.

Προειδοποίηση: Προειδοποιητικό σήμα κίνδυνος ηλεκτροπληξίας. ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΟΛΥΜΕΤΡΟ UT 20B ΠΡΟΣΟΧΗ Να χρησιμοποιείτε το πολύμετρο μόνο με τους τρόπους που περιγράφονται στις οδηγίες χρήσης που ακολουθούν. Σε κάθε άλλη περίπτωση οι προδιαγραφές της συσκευής αναιρούνται.

Διαβάστε περισσότερα

Συμπλήρωμα στις Οδηγίες Λειτουργίας. Πρόσθετες κάρτες MOVIMOT MLU.1A, MLG.1A, MBG11A, MWA21A. Έκδοση 06/ / EL.

Συμπλήρωμα στις Οδηγίες Λειτουργίας. Πρόσθετες κάρτες MOVIMOT MLU.1A, MLG.1A, MBG11A, MWA21A. Έκδοση 06/ / EL. Τεχνολογία μετάδοσης κίνησης \ Αυτοματισμοί μετάδοσης κίνησης \ Ενσωμάτωση συστήματος \ Υπηρεσίες SEW-EURODRIVE GmbH & Co KG P.O. Box 3023 D-76642 Bruchsal / Germany Phone +49 7251 75-0 Fax +49 7251 75-1970

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες λειτουργίας MOVIDRIVE MDX60B / 61B. Έκδοση 03/2008 11696818 / EL

Οδηγίες λειτουργίας MOVIDRIVE MDX60B / 61B. Έκδοση 03/2008 11696818 / EL Τεχνολογία μετάδοσης κίνησης \ Αυτοματισμοί μετάδοσης κίνησης \ Ενσωμάτωση συστήματος \ Υπηρεσίες MOVIDRIVE MDX60B / 61B Έκδοση 03/2008 11696818 / EL Οδηγίες λειτουργίας SEW-EURODRIVE Driving the world

Διαβάστε περισσότερα

Galaxy VM. Ερμάριο κλασικής μπαταρίας. Εγκατάσταση 07/2014.

Galaxy VM. Ερμάριο κλασικής μπαταρίας. Εγκατάσταση 07/2014. Galaxy VM Ερμάριο κλασικής μπαταρίας Εγκατάσταση 07/2014 www.schneider-electric.com Νομικές πληροφορίες Η επωνυμία Schneider Electric και οποιαδήποτε καταχωρημένα εμπορικά σήματα της Schneider Electric

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες συναρµολόγησης

Οδηγίες συναρµολόγησης 6303 5779 03/003 GR Για τον τεχνικό Οδηγίες συναρµολόγησης Πλακέτες λειτουργίας xm10 για Επίτοιχους λέβητες και επιδαπέδιους λέβητες καθώς και τοποθέτηση σε τοίχο ιαβάστε προσεκτικά πριν από τη συναρµολόγηση

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός εγκατάστασης Sensor Interface Option FLX series

Οδηγός εγκατάστασης Sensor Interface Option FLX series MAKING MODERN LIVING POSSIBLE SOLAR INVERTERS Οδηγός εγκατάστασης Sensor Interface Option FLX series www.danfoss.com/solar Ασφάλεια Ασφάλεια Τύποι μηνυμάτων ασφάλειας ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ Η προειδοποίηση χρησιμοποιείται

Διαβάστε περισσότερα

INFORM GUARD COMPACT 1000VA / 1500VA

INFORM GUARD COMPACT 1000VA / 1500VA LINE-INTERACTIVE UPS Uninterruptible Power System INFORM GUARD COMPACT 1000VA / 1500VA ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ ΠΡΟΣΟΧΗ: 1. Παρακαλείσθε να διαβάσετε το εγχειρίδιο διεξοδικά πριν την εγκατάσταση ή τη λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο. MOVITRAC B Ασφαλής απενεργοποίηση Συνθήκες. Έκδοση 06/2007 11469218 / EL

Εγχειρίδιο. MOVITRAC B Ασφαλής απενεργοποίηση Συνθήκες. Έκδοση 06/2007 11469218 / EL Ηλεκτρομειωτήρες \ Βιομηχανικοί μειωτήρες \ Ηλεκτρονικά κινητήριων μηχανισμών \ Αυτοματισμοί \ Υπηρεσίες MOVITRAC B Ασφαλής απενεργοποίηση Συνθήκες Έκδοση 06/2007 11469218 / EL Εγχειρίδιο SEW-EURODRIVE

Διαβάστε περισσότερα

Dell XC720xd Οδηγός «Τα πρώτα βήματα»

Dell XC720xd Οδηγός «Τα πρώτα βήματα» Dell XC720xd Οδηγός «Τα πρώτα βήματα» Μοντέλο σύμφωνα με τους κανονισμούς: E14S Series Τύπος σύμφωνα με τους κανονισμούς: E14S001 Σημειώσεις, ειδοποιήσεις και προσοχές ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ΣΗΜΕΙΩΣΗ υποδεικνύει

Διαβάστε περισσότερα

ΡΑΔΙΟΡΟΛΟΙ-ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ AR280P

ΡΑΔΙΟΡΟΛΟΙ-ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ AR280P ΡΑΔΙΟΡΟΛΟΙ-ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ AR280P 1. Χρήση Το AR280P λειτουργεί ως Ράδιο/ρολόι. Έχει λειτουργία FM ραδιόφωνου, λειτουργία προβολής της ώρας με προβολέα και περιλαμβάνει μία λάμπα. Εμφανίζει επίσης τη θερμοκρασία

Διαβάστε περισσότερα

M0320 EM320A. Ψηφιακό πολύμετρο.

M0320 EM320A. Ψηφιακό πολύμετρο. M0320 EM320A Ψηφιακό πολύμετρο www.emos.eu 2 EL Ψηφιακό πολύμετρο EM320A Προτού αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το EM320A, διαβάστε προσεκτικά το παρόν εγχειρίδιο. Τα ιδιαίτερα σημαντικά εδάφια που ασχολούνται

Διαβάστε περισσότερα

Επιτοίχια ανάρτηση του υπολογιστή HP TouchSmart. Οδηγός χρήσης

Επιτοίχια ανάρτηση του υπολογιστή HP TouchSmart. Οδηγός χρήσης Επιτοίχια ανάρτηση του υπολογιστή HP TouchSmart Οδηγός χρήσης Οι μόνες εγγυήσεις που ισχύουν για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Hewlett- Packard διατυπώνονται στις ρητές δηλώσεις που συνοδεύουν αυτά

Διαβάστε περισσότερα

Mονάδα σκληρού δίσκου (με βραχίονα στερέωσης) Εγχειρίδιο χρήσης

Mονάδα σκληρού δίσκου (με βραχίονα στερέωσης) Εγχειρίδιο χρήσης Mονάδα σκληρού δίσκου (με βραχίονα στερέωσης) Εγχειρίδιο χρήσης CECH-ZHD1 7020228 Συμβατό υλικό Σύστημα PlayStation 3 (Σειρά CECH-400x) Προφυλάξεις Για την ασφαλή χρήση του προιόντος αυτού και προτού αρχίσετε

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνική Προδιαγραφή Ραγοδιακοπτών ΑΒΒ SD200 E200

Τεχνική Προδιαγραφή Ραγοδιακοπτών ΑΒΒ SD200 E200 SD200 E200 Περιεχόμενα 1. Διακόπτες φορτίου ράγας (ραγοδιακόπτες) SD200...2 2. Διακόπτες φορτίου ράγας (ραγοδιακόπτες) E200...4 1/5 1. Διακόπτες φορτίου ράγας (ραγοδιακόπτες) SD200 Γενικά Οι διακόπτες

Διαβάστε περισσότερα

14. ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ / ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ

14. ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ / ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ 14. ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ / ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Πριν ξεκινήσετε... 212 2. Περιεχόμενα συσκευασίας... 212 3. Γενικές προφυλάξεις... 212 4. Προφυλάξεις κατά την εγκατάσταση... 213 5. Προφυλάξεις

Διαβάστε περισσότερα

Εγκατάσταση. Powerline 500. Μοντέλο XAVB5622

Εγκατάσταση. Powerline 500. Μοντέλο XAVB5622 Εγκατάσταση Powerline 500 Μοντέλο XAVB5622 Περιεχόμενα συσκευασίας Σε ορισμένες περιοχές, το προϊόν συνοδεύεται από ένα CD πόρων. Σημείωση: Οι προσαρμογείς διαφέρουν ανάλογα με την περιοχή. Ο προσαρμογέας

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΚΕΥΗ ΜΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΗ ΚΥΨΕΛΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑ DC σε AC ΚΑΙ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ UPS

ΣΥΣΚΕΥΗ ΜΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΗ ΚΥΨΕΛΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑ DC σε AC ΚΑΙ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ UPS ΣΥΣΚΕΥΗ ΜΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΗ ΚΥΨΕΛΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑ DC σε AC ΚΑΙ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ UPS SIU 150 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες που ακολουθούν προκειμένου να αποφύγετε

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΟΡΟΦΗΣ. Model: D52018 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΟΡΟΦΗΣ. Model: D52018 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΟΡΟΦΗΣ Model: D52018 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 1. Μην συνδέετε τον ανεμιστήρα σε ένα οποιοδήποτε σημείο τροφοδοσίας, παρά μόνο εγκαταστήστε το στην οροφή. 2. Η ελάχιστη απόσταση

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογία μετάδοσης κίνησης \ Αυτοματισμοί μετάδοσης κίνησης \ Ενσωμάτωση συστήματος \ Υπηρεσίες. Οδηγίες λειτουργίας. MOVITRAC LT Πρόσθετες κάρτες

Τεχνολογία μετάδοσης κίνησης \ Αυτοματισμοί μετάδοσης κίνησης \ Ενσωμάτωση συστήματος \ Υπηρεσίες. Οδηγίες λειτουργίας. MOVITRAC LT Πρόσθετες κάρτες Τεχνολογία μετάδοσης κίνησης \ Αυτοματισμοί μετάδοσης κίνησης \ Ενσωμάτωση συστήματος \ Υπηρεσίες Οδηγίες λειτουργίας MOVITRAC LT Πρόσθετες κάρτες Έκδοση 09/2009 16822218 / EL SEW-EURODRIVE Driving the

Διαβάστε περισσότερα

Κάμερα. Δικτυακή κάμερα cube. Συνοπτικός οδηγός λειτουργίας-ελληνικά. Ο παρών συνοπτικός οδηγός αφορά στα εξής μοντέλα: UD.

Κάμερα. Δικτυακή κάμερα cube. Συνοπτικός οδηγός λειτουργίας-ελληνικά. Ο παρών συνοπτικός οδηγός αφορά στα εξής μοντέλα: UD. Κάμερα Δικτυακή κάμερα cube Συνοπτικός οδηγός λειτουργίας-ελληνικά Ο παρών συνοπτικός οδηγός αφορά στα εξής μοντέλα: UD.6L0201B1273A01EU 1 Κανονιστικές πληροφορίες Δήλωση συμμόρφωσης ΕΕ Το προϊόν αυτό

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης R-826/R-827/R-828

Οδηγίες Χρήσης R-826/R-827/R-828 Οδηγίες Χρήσης R-826/R-827/R-828 Περιγραφή Συσκευών R-826/R-827/R-828 1. ΦΤΕΡΩΤΗ 2. ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΜΠΡΟΣΤΙΝΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΛΥΜΜΑΤΟΣ 3. ΚΛΙΠ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΛΥΜΜΑΤΟΣ 4. ΒΑΣΗ 5. ΠΙΣΩ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΛΥΜΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός εγκατάστασης Smart-UPS 1200/1500 VA 100/120/230 Vac Rack τοποθέτηση 1U

Οδηγός εγκατάστασης Smart-UPS 1200/1500 VA 100/120/230 Vac Rack τοποθέτηση 1U Οδηγός εγκατάστασης Smart-UPS 1200/1500 VA 100/120/230 Vac Rack τοποθέτηση 1U Σημαντικά μηνύματα ασφάλειας Διαβάστε τις οδηγίες προσεκτικά για να εξοικειωθείτε με τον εξοπλισμό πριν επιχειρήσετε να τον

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός εγκατάστασης PLA Option FLX series

Οδηγός εγκατάστασης PLA Option FLX series MAKING MODERN LIVING POSSIBLE SOLAR INVERTERS Οδηγός εγκατάστασης PLA Option FLX series www.danfoss.com/solar Ασφάλεια και συμμόρφωση Ασφάλεια και συμμόρφωση Τύποι μηνυμάτων ασφάλειας Στο παρόν έγγραφο

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο. MOVITRAC B Ασφαλής απενεργοποίηση Εφαρμογές. Έκδοση 06/2007 11468807 / EL

Εγχειρίδιο. MOVITRAC B Ασφαλής απενεργοποίηση Εφαρμογές. Έκδοση 06/2007 11468807 / EL Ηλεκτρομειωτήρες \ Βιομηχανικοί μειωτήρες \ Ηλεκτρονικά κινητήριων μηχανισμών \ Αυτοματισμοί \ Υπηρεσίες Ασφαλής απενεργοποίηση Εφαρμογές Έκδοση 06/007 68807 / EL Εγχειρίδιο SEW-EURODRIVE Driving the world

Διαβάστε περισσότερα

Dell Storage Center. Οδηγός "Τα πρώτα βήματα" SC100 και SC120 Expansion Enclosure (κουτί επέκτασης)

Dell Storage Center. Οδηγός Τα πρώτα βήματα SC100 και SC120 Expansion Enclosure (κουτί επέκτασης) Dell Storage Center SC100 και SC120 Expansion Enclosure (κουτί επέκτασης) Οδηγός "Τα πρώτα βήματα" Μοντέλο σύμφωνα με τους κανονισμούς: E03J, E04J Τύπος σύμφωνα με τους κανονισμούς: E03J001, E04J001 Σημείωση,

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο. Σύστημα μετάδοσης κίνησης για αποκεντρωμένη εγκατάσταση διεπαφών και διανομέων πεδίου PROFIBUS P R O F I B U S.

Εγχειρίδιο. Σύστημα μετάδοσης κίνησης για αποκεντρωμένη εγκατάσταση διεπαφών και διανομέων πεδίου PROFIBUS P R O F I B U S. Τεχνολογία μετάδοσης κίνησης \ Αυτοματισμοί μετάδοσης κίνησης \ Ενσωμάτωση συστήματος \ Υπηρεσίες P R O F I PROCESS FIELD BUS B U S Σύστημα μετάδοσης κίνησης για αποκεντρωμένη εγκατάσταση διεπαφών και

Διαβάστε περισσότερα

Γρήγορη έναρξη. Ηλεκτρομαγνητικός αισθητήρας ροής τύπου σάντουιτς

Γρήγορη έναρξη. Ηλεκτρομαγνητικός αισθητήρας ροής τύπου σάντουιτς OPTIFLUX 1000 Γρήγορη έναρξη Ηλεκτρομαγνητικός αισθητήρας ροής τύπου σάντουιτς Το τεχνικό εγχειρίδιο θεωρείται ολοκληρωμένο μόνον όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με το σχετικό εγχειρίδιο για το μετατροπέα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες λειτουργίας MOVITRAC LTE-B

Οδηγίες λειτουργίας MOVITRAC LTE-B Τεχνολογία μετάδοσης κίνησης \ Αυτοματισμοί μετάδοσης κίνησης \ Ενσωμάτωση συστήματος \ Υπηρεσίες Οδηγίες λειτουργίας MOVITRAC LTE-B Έκδοση 09/2010 16923804 / EL SEW-EURODRIVE Driving the world Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

1. Επιτηρητές τάσης Ηλεκτρονικά χρονικά συμβατικών πινάκων (μη βιομηχανικά) Ηλεκτρονικά χρονικά βιομηχανικού τύπου...

1. Επιτηρητές τάσης Ηλεκτρονικά χρονικά συμβατικών πινάκων (μη βιομηχανικά) Ηλεκτρονικά χρονικά βιομηχανικού τύπου... Περιεχόμενα 1. Επιτηρητές τάσης... 2 2. Ηλεκτρονικά χρονικά συμβατικών πινάκων (μη βιομηχανικά)... 3 3. Ηλεκτρονικά χρονικά βιομηχανικού τύπου... 5 4. Τροφοδοτικά... 6 Μονοφασικά τροφοδοτικά switch mode

Διαβάστε περισσότερα

Διακόπτες και μέσα ζεύξης και προστασίας ΧΤ

Διακόπτες και μέσα ζεύξης και προστασίας ΧΤ Διακόπτες και μέσα ζεύξης και προστασίας ΧΤ Οι διακόπτες κλείνουν ή ανοίγουν ένα ή περισσότερα κυκλώματα όταν τους δοθεί εντολή λειτουργίας Η εντολή μπορεί να προέρχεται από άνθρωπο ή από σήμα (π.χ. τάση

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΦΟ ΟΤΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΚΛΕΙ ΑΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ

ΤΡΟΦΟ ΟΤΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΚΛΕΙ ΑΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΤΡΟΦΟ ΟΤΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΚΛΕΙ ΑΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ AD-2312, AD-2322 1 ΠΡΟΣΟΧΗ Τα AD-2312& AD-2322 πρέπει να εγκαθίσταται από ειδικευµένο τεχνικό. Σε περίπτωση λανθασµένων χειρισµών

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες εγκατάστασης VK01

Οδηγίες εγκατάστασης VK01 Οδηγίες εγκατάστασης VK01 ΠΡΟΣΟΧΗ Πριν από την εγκατάσταση του εξοπλισμού, διαβάστε προσεκτικά τις «ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ» που περιέχονται στη συσκευασία, καθώς παρέχουν σημαντικές οδηγίες σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο εγκατάστασης

Εγχειρίδιο εγκατάστασης EKMBDXA7V1 Ελληνικά 379 mm 0 C 100 mm 50 mm 50 mm 40 mm 87 mm 300 mm IP X0 50 mm 60 C 365 mm 124 mm Max. 100 mm Min. 1 2 3 1 www.daikineurope.com/support-and-manuals/product-information/ Design guide X3M

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες λειτουργίας MOVITRAC LTP-B

Οδηγίες λειτουργίας MOVITRAC LTP-B Drive Technology \ Drive Automation \ System Integration \ Services Οδηγίες λειτουργίας MOVITRAC LTP-B Έκδοση 03/2013 20091931 / EL SEW-EURODRIVE Driving the world Περιεχόμενα 1 Γενικές οδηγίες... 7 1.1

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Made in France ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Επίτοιχος ηλεκτρικός χυτοσίδηρος λέβητας ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1- Γενικά Σελίδα 1 2- Εγκατάσταση.. Σελίδα 5 3- Ηλεκτρικές συνδέσεις.. Σελίδα 6 4- Υδραυλικές συνδέσεις........

Διαβάστε περισσότερα

F G H. Περιγραφή λυχνιών και ακουστικών προειδοποιήσεων Ένδειξη Ήχος Έξοδος Φόρτιση Περιγραφή Ενέργεια - - Όχι Ναι Το UPS είναι Ανοίξτε το UPS.

F G H. Περιγραφή λυχνιών και ακουστικών προειδοποιήσεων Ένδειξη Ήχος Έξοδος Φόρτιση Περιγραφή Ενέργεια - - Όχι Ναι Το UPS είναι Ανοίξτε το UPS. Πληροφορίες προϊόντος E A C F G H A: ιακόπτης On/Off : Με ηλεκτρικό ρεύµα: σταθερά µε πράσινο χρώµα Με µπαταρία: αναβοσβήνει µε πράσινο χρώµα C: Με ηλεκτρικό ρεύµα: δείχνει το επίπεδο φορτίου Με µπαταρία:

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός εγκατάστασης του Powerline 500 Nano PassThru (διπλή συσκευασία) XAVB5602

Οδηγός εγκατάστασης του Powerline 500 Nano PassThru (διπλή συσκευασία) XAVB5602 Οδηγός εγκατάστασης του Powerline 500 Nano PassThru (διπλή συσκευασία) XAVB5602 2012 NETGEAR, Inc. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, η μετάδοση, η μετεγγραφή, η αποθήκευση

Διαβάστε περισσότερα

Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816

Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816 Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816 Εγχειρίδιο χρήσης Σημαντικές οδηγίες ασφαλείας: 1. Ελέγξτε αν η τάση της ηλεκτρικής σας εγκατάστασης είναι συμβατή με τη συσκευή αυτή, όπως φαίνεται πάνω στη συσκευή.

Διαβάστε περισσότερα

FM459 Πλακέτα στρατηγικής. Οδηγίες χρήσης. Πλακέτα ελέγχου. Για το χρήστη. Διαβάστε προσεκτικά πριν από το χειρισμό 105 C 6 720 648 484 (2011/04) GR

FM459 Πλακέτα στρατηγικής. Οδηγίες χρήσης. Πλακέτα ελέγχου. Για το χρήστη. Διαβάστε προσεκτικά πριν από το χειρισμό 105 C 6 720 648 484 (2011/04) GR Οδηγίες χρήσης Πλακέτα ελέγχου 105 C FM459 6 720 647 846-01.1T FM459 Πλακέτα στρατηγικής Για το χρήστη Διαβάστε προσεκτικά πριν από το χειρισμό 6 720 648 484 (2011/04) GR Περιεχόμενα 1 Ασφάλεια............................

Διαβάστε περισσότερα

powerpackpoint Οδηγίες χρήσης Σετ επαναφορτιζόμενων μπαταριών

powerpackpoint Οδηγίες χρήσης Σετ επαναφορτιζόμενων μπαταριών HOFFRICHTER GmbH Mettenheimer Strasse 12 / 14 19061 Schwerin Germany Τηλέφωνο: +49 385 39925-0 Φαξ: +49 385 39925-25 E-Mail: info@hoffrichter.de www.hoffrichter.de powerpackpoint powerpackpoint-ell-0310-01

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνική Προδιαγραφή για Μετασχηματιστές Απομόνωσης & Διατάξεις Επιτήρησης Μόνωσης

Τεχνική Προδιαγραφή για Μετασχηματιστές Απομόνωσης & Διατάξεις Επιτήρησης Μόνωσης Τεχνική Προδιαγραφή για Μετασχηματιστές Απομόνωσης & Διατάξεις Επιτήρησης Μόνωσης Περιεχόμενα Προστασία Από Σφάλματα Προς Γη Σε Χώρους Ιατρικής Χρήσης - Γενικά... 2 1. Μετασχηματιστές Απομόνωσης... 2 2.

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα απομόνωσης γραμμής μεγαφώνων

Σύστημα απομόνωσης γραμμής μεγαφώνων Συστήματα επικοινωνίας Σύστημα απομόνωσης γραμμής μεγαφώνων Σύστημα απομόνωσης γραμμής μεγαφώνων www.boschsecrity.gr Παρέχει πλεονάζοντες βρόχους μεγαφώνων για συστήματα δημόσιων ανακοινώσεων και φωνητικού

Διαβάστε περισσότερα

Παράρτημα. Πραγματοποίηση μέτρησης τάσης, ρεύματος, ωμικής αντίστασης με χρήση του εργαστηριακού εξοπλισμού Άσκηση εξοικείωσης

Παράρτημα. Πραγματοποίηση μέτρησης τάσης, ρεύματος, ωμικής αντίστασης με χρήση του εργαστηριακού εξοπλισμού Άσκηση εξοικείωσης Παράρτημα Πραγματοποίηση μέτρησης τάσης, ρεύματος, ωμικής αντίστασης με χρήση του εργαστηριακού εξοπλισμού Άσκηση εξοικείωσης Σκοπός του παραρτήματος είναι η εξοικείωση των φοιτητών με τη χρήση και τη

Διαβάστε περισσότερα

Powerline 500 Nano PassThru 2 θυρών Οδηγός εγκατάστασης XAVB5602

Powerline 500 Nano PassThru 2 θυρών Οδηγός εγκατάστασης XAVB5602 Powerline 500 Nano PassThru 2 θυρών Οδηγός εγκατάστασης XAVB5602 Περιεχόμενα Περιεχόμενα συσκευασίας............................... 3 Λειτουργίες υλικού...................................... 4 Περιγραφή

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑ FA ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Εγκατάσταση Λειτουργία Συντήρηση

ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑ FA ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Εγκατάσταση Λειτουργία Συντήρηση ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑ FA ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Εγκατάσταση Λειτουργία Συντήρηση CE & TUV Σημαντικές οδηγίες για την ασφάλεια Διαβάστε αυτές τις οδηγίες πριν από τη συναρμολόγηση,εγκατάσταση ή τη λειτουργία του προϊόντος.

Διαβάστε περισσότερα

Ανιχνευτής Διαρροής Αερίων Καυσίμων (V-GDN Φυσικού Αερίου), (V-GDL LPG).

Ανιχνευτής Διαρροής Αερίων Καυσίμων (V-GDN Φυσικού Αερίου), (V-GDL LPG). V-GDN & V-GDL Εγχειρίδιο χρήσης (01VGDN) & (01VGDL) Ανιχνευτής Διαρροής Αερίων Καυσίμων (V-GDN Φυσικού Αερίου), (V-GDL LPG). Σελ. 2,3 Οδηγίες ασφαλείας - Τοποθέτηση Εγκατάσταση Σελ. 4,5 Εφαρμογές Σύνδεση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚA. Εισαγωγή: Συστήματα συναγερμού

ΕΛΛΗΝΙΚA. Εισαγωγή: Συστήματα συναγερμού Συστήματα συναγερμού Εισαγωγή: ΕΛΛΗΝΙΚA Ασύρματο σύστημα συναγερμού Plug and Play πολλαπλών λειτουργιών. Εύκολη και γρήγορη εγκατάσταση. Λειτουργεί με μπαταρίες, χωρίς προσαρμογείς και καλώδια. Ασφαλίζει

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης. FM443 Πλακέτα ηλιακού. Πλακέτα λειτουργίας. Για τον τεχνικό. Διαβάστε προσεκτικά πριν από το χειρισμό /2008 GR

Οδηγίες χρήσης. FM443 Πλακέτα ηλιακού. Πλακέτα λειτουργίας. Για τον τεχνικό. Διαβάστε προσεκτικά πριν από το χειρισμό /2008 GR Οδηγίες χρήσης Πλακέτα λειτουργίας FM443 Πλακέτα ηλιακού Για τον τεχνικό Διαβάστε προσεκτικά πριν από το χειρισμό. 6 720 615 869-03/2008 GR Περιεχόμενα 1 Ασφάλεια..................................... 3

Διαβάστε περισσότερα

Rotonivo. Σειρά RN 3000 RN 4000 RN Οδηγίες λειτουργίας

Rotonivo. Σειρά RN 3000 RN 4000 RN Οδηγίες λειτουργίας Rotonivo Σειρά RN 3000 RN 4000 RN 6000 Οδηγίες λειτουργίας 010516 1 UWT GmbH Westendstraße 5 Tel.: +49 (0)831 57123-0 Internet:www.uwt.de D-87488 Betzigau Fax: +49 (0)831 76879 E-Mail: info@uwt.de Αυτοί

Διαβάστε περισσότερα

Ανιχνευτής καπνού οπτικής δέσμης με ανακλαστήρα Οδηγός χρήστη

Ανιχνευτής καπνού οπτικής δέσμης με ανακλαστήρα Οδηγός χρήστη Ανιχνευτής καπνού οπτικής δέσμης με ανακλαστήρα Οδηγός χρήστη 1. Εγκατάσταση ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η διαδρομή της υπέρυθρης δέσμης ΠΡΕΠΕΙ να διατηρείται ελεύθερη, χωρίς εμπόδια, πάντα! ιαφορετικά, το σύστημα

Διαβάστε περισσότερα

Μονάδες μνήμης Οδηγός χρήσης

Μονάδες μνήμης Οδηγός χρήσης Μονάδες μνήμης Οδηγός χρήσης Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο μπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Οι μοναδικές εγγυήσεις για τα προϊόντα και

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες λειτουργίας MOVITRAC LTP-B

Οδηγίες λειτουργίας MOVITRAC LTP-B Τεχνολογία μετάδοσης κίνησης \ Αυτοματισμοί μετάδοσης κίνησης \ Ενσωμάτωση συστήματος \ Υπηρεσίες Οδηγίες λειτουργίας MOVITRAC LTP-B Έκδοση 06/2012 19440618 / EL SEW-EURODRIVE Driving the world Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

Powerline 600 Mbps PassThru 4 θυρών Οδηγός εγκατάστασης XAVB6504

Powerline 600 Mbps PassThru 4 θυρών Οδηγός εγκατάστασης XAVB6504 Powerline 600 Mbps PassThru 4 θυρών Οδηγός εγκατάστασης XAVB6504 Περιεχόμενα Περιεχόμενα συσκευασίας............................... 3 Λειτουργίες υλικού...................................... 4 Περιγραφή

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός εγκατάστασης XAVB6504 Powerline 600 Mbps PassThru 4 θυρών

Οδηγός εγκατάστασης XAVB6504 Powerline 600 Mbps PassThru 4 θυρών Οδηγός εγκατάστασης XAVB6504 Powerline 600 Mbps PassThru 4 θυρών Περιεχόμενα Περιεχόμενα συσκευασίας............................... 3 Λειτουργίες υλικού...................................... 4 Περιγραφή

Διαβάστε περισσότερα

Κάμερα. Δικτυακή κάμερα bullet Συνοπτικός οδηγός λειτουργίας---ελληνικά. Ο παρών συνοπτικός οδηγός αφορά στα εξής μοντέλα: UD.

Κάμερα. Δικτυακή κάμερα bullet Συνοπτικός οδηγός λειτουργίας---ελληνικά. Ο παρών συνοπτικός οδηγός αφορά στα εξής μοντέλα: UD. Κάμερα Δικτυακή κάμερα bullet Συνοπτικός οδηγός λειτουργίας---ελληνικά Ο παρών συνοπτικός οδηγός αφορά στα εξής μοντέλα: UD.6L001B170A01EU 0 Κανονιστικές πληροφορίες Δήλωση συμμόρφωσης ΕΕ Το προϊόν αυτό

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης για φωτιστικά LED

Οδηγίες χρήσης για φωτιστικά LED Οδηγίες χρήσης για φωτιστικά LED Τεχνικά χαρακτηριστικά: 12V AC/DC (εύρος λειτουργίας: 12-18 VAC or DC) Χρόνος ζωής: 60000 ώρες 16 προγράμματα φωτισμού με δυνατότητα συντονισμού. 333 LED RGB: 19W White:

Διαβάστε περισσότερα

Συναγερμός μοτοσυκλέτας με τηλεειδοποίηση

Συναγερμός μοτοσυκλέτας με τηλεειδοποίηση Συναγερμός μοτοσυκλέτας με τηλεειδοποίηση Με επιφύλαξη κάθε δικαιώματος. Το εμπορικό σήμα, η ευρεσιτεχνία και τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στη Steelmate Co., Ltd. Διατηρείται το δικαίωμα αλλαγής σχεδίων

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες συναρμολόγησης

Οδηγίες συναρμολόγησης 604 968 0/005 GR Για τον τεχνικό Οδηγίες συναρμολόγησης Σετ σύνδεσης λέβητα-μπόιλερ Logano G5/G5 Logalux LT00 Διαβάστε προσεκτικά πριν από τη συναρμολόγηση Περιεχόμενα Εγκατάσταση...............................................

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΡΟΣ 6 ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

ΜΕΡΟΣ 6 ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΛΟΤ HD 3S4 ΕΛΟΤ ΜΕΡΟΣ 6 ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 61 Αρχικός έλεγχος 610 Γενικά 610.1 Κάθε ηλεκτρική εγκατάσταση πρέπει να ελέγχεται μετά την αποπεράτωση της και πριν να τεθεί σε λειτουργία από

Διαβάστε περισσότερα

Powador Mini-Argus Mini-Argus FR

Powador Mini-Argus Mini-Argus FR Powador Mini-Argus Mini-Argus FR Το κουτί σύνδεσης γεννητριών Powador Mini-Argus συνδυάζει προστασία των αγωγών, προστασία από υπέρταση και διακόπτη διαχωρισμού DC σε ένα χωριστό περίβλημα και μπορεί να

Διαβάστε περισσότερα

Ποτέ μη χρησιμοποιείτε οινόπνευμα ή άλλους διαλύτες για να καθαρίσετε οποιοδήποτε μέρος του ηχείου!

Ποτέ μη χρησιμοποιείτε οινόπνευμα ή άλλους διαλύτες για να καθαρίσετε οποιοδήποτε μέρος του ηχείου! BeoLab 7 1 Οδηγός Καθημερινή χρήση 3 Όταν ολοκληρώσετε την εγκατάσταση του ηχείου όπως περιγράφεται στις παρακάτω σελίδες, συνδέστε ολόκληρο το σύστημα στο ρεύμα. Προστασία ηχείου Το ηχείο διαθέτει ένα

Διαβάστε περισσότερα

Σειρά αντιστροφέων TripleLynx

Σειρά αντιστροφέων TripleLynx MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Σειρά αντιστροφέων TripleLynx Το σημείο αναφοράς στους ηλιακούς αντιστροφείς της Danfoss τριφασικός Χωρίς μετασχηματιστή 10, 12.5 και 15 kw SOLAR INVERTERS 98% Μέγιστη ισχύς

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ Τ-2089 E ΦΟΡΤΙΣΤΗΣ - ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ 54 /48 VDC (30Α)

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ Τ-2089 E ΦΟΡΤΙΣΤΗΣ - ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ 54 /48 VDC (30Α) ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ Τ-2089 E ΦΟΡΤΙΣΤΗΣ - ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ 54 /48 VDC (30Α) 14/6/2016 Περιεχόμενα 1. ΓΕΝΙΚΑ... 2 2. ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ... 3 3. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΑ - ΣΧΕΔΙΑ... 4 4. ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ... 4 ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ Τ-2089 E ΦΟΡΤΙΣΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

open Συνοπτικό εγχειρίδιο Σύστημα μετάδοσης κίνησης για αποκεντρωμένη εγκατάσταση Διεπαφές και διανομείς πεδίου DeviceNet/CANopen

open Συνοπτικό εγχειρίδιο Σύστημα μετάδοσης κίνησης για αποκεντρωμένη εγκατάσταση Διεπαφές και διανομείς πεδίου DeviceNet/CANopen Τεχνολογία μετάδοσης κίνησης \ Αυτοματισμοί μετάδοσης κίνησης \ Ενσωμάτωση συστήματος \ Υπηρεσίες Συνοπτικό εγχειρίδιο open Σύστημα μετάδοσης κίνησης για αποκεντρωμένη εγκατάσταση Διεπαφές και διανομείς

Διαβάστε περισσότερα

ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΙΣΧΥΟΣ. νεα προϊοντα 2013. DPX 3 250 με πολυόργανο μετρήσεων. DPX 3 αυτόματοι διακόπτες. Αυτόματοι διακόπτες ισχύος.

ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΙΣΧΥΟΣ. νεα προϊοντα 2013. DPX 3 250 με πολυόργανο μετρήσεων. DPX 3 αυτόματοι διακόπτες. Αυτόματοι διακόπτες ισχύος. ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΙΣΧΥΟΣ Αυτόματοι διακόπτες ισχύος DPX Αυτόματοι διακόπτες ισχύος DMX Διακόπτες φορτίου νεο σ. 24 DPX 3 60 από 6 Α έως 60 Α νεο σ. 27 DPX 3 250 με πολυόργανο μετρήσεων νεο σ. 32 DMX 3 Διακόπτες

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩ ΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΦΩΤΟΚΥΤΤΑΡΑ IR/IT 2241

ΚΩ ΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΦΩΤΟΚΥΤΤΑΡΑ IR/IT 2241 ΚΩ ΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΦΩΤΟΚΥΤΤΑΡΑ IR/IT 2241 Κωδικοποιηµένα φωτοκύτταρα τοίχου, περιστροφής 180 και εµβέλειας έως 20 mt. Η κωδικοποίηση του σήµατος µετάδοσης, προς ρύθµιση της στιγµής της εγκατάστασης, ελαχιστοποιεί

Διαβάστε περισσότερα

Προσαρμογή του προϊόντος

Προσαρμογή του προϊόντος ΟΔΗΓΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ Προσαρμογή του προϊόντος 50 100 m = x4 Διασφαλίστε ανεμπόδιστη οπτική επαφή μεταξύ Ανιχνευτή και Ανακλαστήρα 8-100 m Στηρίξτε σε στέρεες επιφάνειες (σε δομικό τοίχο ή δοκό) 18

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο για τη διαμόρφωση των συστημάτων ραδιοσυχνοτήτων, όταν χρησιμοποιούνται με το σύστημα συναγερμού παραβίασης μέσω bus.

Εγχειρίδιο για τη διαμόρφωση των συστημάτων ραδιοσυχνοτήτων, όταν χρησιμοποιούνται με το σύστημα συναγερμού παραβίασης μέσω bus. Eikon Arké Idea Plana 20493 19493 16943 14493 Εγχειρίδιο για τη διαμόρφωση των συστημάτων ραδιοσυχνοτήτων, όταν χρησιμοποιούνται με το σύστημα συναγερμού παραβίασης μέσω bus. Οδηγίες Το εγχειρίδιο αυτό

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες εγκατάστασης Flow Box Solar 8010

Οδηγίες εγκατάστασης Flow Box Solar 8010 Οδηγίες εγκατάστασης Flow Box Solar 8010 ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! -Πριν την εγκατάσταση, ο εγκαταστάτης θα πρέπει να μελετήσει και κατανοήσει καλά τις οδηγίες σε αυτό το εγχειρίδιο. -Το flow box solar 8010 θα πρέπει

Διαβάστε περισσότερα

Επαναληπτικός πίνακας για πίνακες της σειράς BSR-2100

Επαναληπτικός πίνακας για πίνακες της σειράς BSR-2100 Ακολουθήστε μας... Olympia Electronics @Olympiaelectro Olympia Electronics OlympiaElectronics Olympia Electronics ν Πιστεύουμε στη ν Παράγουμε στη Επαναληπτικός πίνακας για πίνακες της σειράς BSR-2100

Διαβάστε περισσότερα

VACON NXS ΓΕΡΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΒΑΡΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

VACON NXS ΓΕΡΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΒΑΡΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ VACON ΓΕΡΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΒΑΡΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ Η σειρά της Vacon είναι μια συμπαγής κατασκευή μετατροπέων συχνότητας AC από 0,7 έως 200 kw και για τάσεις εισόδου 208 690 V για βαριά χρήση

Διαβάστε περισσότερα

Επιτήρηση εγκατάστασης SUNNY SENSORBOX

Επιτήρηση εγκατάστασης SUNNY SENSORBOX Επιτήρηση εγκατάστασης SUNNY SENSORBOX Οδηγίες τοποθέτησης Sensorbox-IGR100914 98-0010614 Έκδοση 1.4 GR SMA Solar Technology AG 2 Sensorbox-IGR100914 Οδηγίες τοποθέτησης SMA Solar Technology AG Πίνακας

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογία επεξεργασίας δεδομένων για ηλιακά συστήματα 485PB-SMC-NR

Τεχνολογία επεξεργασίας δεδομένων για ηλιακά συστήματα 485PB-SMC-NR Τεχνολογία επεξεργασίας δεδομένων για ηλιακά συστήματα 485PB-SMC-NR Οδηγίες τοποθέτησης 48PB-SMC-NR-IGR083211 98-00010311 Έκδοση 1.1 GR SMA Solar Technology AG Περιεχόμενα Περιεχόμενα 1 Οδηγίες για το

Διαβάστε περισσότερα

Ατμοκαθαριστής FA Εγχειρίδιο χρήσης [1]

Ατμοκαθαριστής FA Εγχειρίδιο χρήσης [1] Ατμοκαθαριστής FA-5141-1 Εγχειρίδιο χρήσης [1] ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Όταν χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας πρέπει να τηρούνται βασικές προφυλάξεις, συμπεριλαμβανομένου των παρακάτω: Διαβάστε όλες τις

Διαβάστε περισσότερα

CC 601. Εγχειρίδιο Χρήσης

CC 601. Εγχειρίδιο Χρήσης Εγχειρίδιο Χρήσης Οδέσους Α.Ε. www.odesus.gr Ανθ.Σταµ.Ρεγκούκου 17 - Τρείς Γέφυρες, 111 45 - Αθήνα τηλ. 210.32.27.140, 210.32.29.592, φαξ. 210.32.26.808 Μυκόνου 7 & Υδρας 41, 546 38 - Θεσσαλονίκη τηλ.

Διαβάστε περισσότερα

Drive Technology \ Drive Automation \ System Integration \ Services. Εγχειρίδιο. MOVITRAC LTP-B Λειτουργική ασφάλεια

Drive Technology \ Drive Automation \ System Integration \ Services. Εγχειρίδιο. MOVITRAC LTP-B Λειτουργική ασφάλεια Drive Technology \ Drive Automation \ System Integration \ Services Εγχειρίδιο MOVITRAC LTP-B Λειτουργική ασφάλεια Έκδοση10/2013 20225946 / EL SEW-EURODRIVE Driving the world Περιεχόμενα 1 Γενικές οδηγίες...

Διαβάστε περισσότερα

Bραχίονα στερέωσης της μονάδας σκληρού δίσκου Εγχειρίδιο χρήσης

Bραχίονα στερέωσης της μονάδας σκληρού δίσκου Εγχειρίδιο χρήσης Bραχίονα στερέωσης της μονάδας σκληρού δίσκου Εγχειρίδιο χρήσης CECH-ZCD1 7020229 Συμβατό υλικό Σύστημα PlayStation 3 (Σειρά CECH-400x) Προφυλάξεις Για την ασφαλή χρήση του προιόντος αυτού και προτού αρχίσετε

Διαβάστε περισσότερα

NE1.1. Διάταξη εξουδετέρωσης. Για τη χρήση με λέβητες συμπύκνωσης αερίου. Οδηγίες εγκατάστασης και συντήρησης για τον τεχνικό

NE1.1. Διάταξη εξουδετέρωσης. Για τη χρήση με λέβητες συμπύκνωσης αερίου. Οδηγίες εγκατάστασης και συντήρησης για τον τεχνικό Οδηγίες εγκατάστασης και συντήρησης για τον τεχνικό Διάταξη εξουδετέρωσης NE1.1 Για τη χρήση με λέβητες συμπύκνωσης αερίου 6 720 817 043 (2010/01) GR Πίνακας περιεχομένων Πίνακας περιεχομένων 1 Επεξήγηση

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες συναρμολόγησης και χρήσης

Οδηγίες συναρμολόγησης και χρήσης 6304 5455 03/2000 GR Για το χρήστη Οδηγίες συναρμολόγησης και χρήσης Πλακέτα λειτουργίας λέβητα ZM 427 για ταμπλό ρύθμισης Logamatic 4212 Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά το παρόν πριν από τη συναρμολόγηση

Διαβάστε περισσότερα