Λογαριασµοί dyndns. Έτσι, είχαµε πρακτικά δωρεάν στατική IP, για να αξιοποιήσουµε δυνατότητες όπως το Wake-on-lan, µεταξύ άλλων.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Λογαριασµοί dyndns. Έτσι, είχαµε πρακτικά δωρεάν στατική IP, για να αξιοποιήσουµε δυνατότητες όπως το Wake-on-lan, µεταξύ άλλων."

Transcript

1 Λογαριασµοί dyndns Μέχρι και το Νοέµβριο του 2011, µπορούσαµε να µπούµε στο dyndns.com, να ανοίξουµε ένα δωρεάν λογαριασµό και να δηµιουργήσουµε ένα host, της µορφής onoma.dyndns.info ή κάτι αντίστοιχο. Ο host αυτός συνδεόταν µε την IP του σπιτιού µας. Όποτε η IP στη σύνδεση άλλαζε, το προγραµµατάκι της dyndns η ο ίδιος ο router µας την άλλαζε αυτόµατα και στην αντιστοίχιση µε τον host. Έτσι, είχαµε πρακτικά δωρεάν στατική IP, για να αξιοποιήσουµε δυνατότητες όπως το Wake-on-lan, µεταξύ άλλων. Η dyndns, όµως, βαρέθηκε τους τζαµπατζήδες. Πλέον, για να δηµιουργήσουµε host, δίνει την επιλογή µόνο για δωρεάν trial 14ων ηµερών, το οποίο απαιτεί πιστωτική κάρτα για να ενεργοποιηθεί, ώστε µετά τις 14 ηµέρες να ξεκινήσει η χρέωση. Για να δούµε λοιπόν πώς µπορούµε να ξεγελάσουµε το σύστηµα προς όφελός µας, και να έχουµε εντελώς δωρεάν στατική IP µε την dyndns! Προσοχή! Καθώς αυτή είναι µια πλάγια µέθοδος, µπορεί µελλοντικά να πάψει να ισχύει. ωρεάν Στατική IP: Βήµα 1ο. Φτιάχνουµε λογαριασµό στο https://www.dlinkddns.com/ Η ιδανική χρήση του Dynamic DNS είναι το να το υποστηρίζει ο router µας, έτσι ώστε να ενηµερώνει αυτόµατα την IP στον host σε κάθε αλλαγή, για να µην τρέχουµε άλλη µία εφαρµογή διαρκώς στα Windows. H dlink, ως ένας από τους µεγαλύτερους κατασκευαστές router στον κόσµο, έχει στήσει τη σελίδα https://www.dlinkddns.com/ για να διευκολύνει τους πελάτες της να δηµιουργήσουν ένα dynamic DNS. Μην σας ανησυχεί αν το router σας δεν είναι dlink. όπως θα αποδειχτεί, δεν έχει ουδεµία σηµασία. Απλά µπαίνουµε στο https://www.dlinkddns.com/signin και συµπληρώνουµε τα στοιχεία µας Η σελίδα µας ενηµερώνει πως µας έχει σταλεί ένα στη διεύθυνση που δηλώσαµε, για το confirmation. Το θα µας έρθει από τη διεύθυνση µε θέµα Channel user creation. Αν δεν µας έχει έρθει σε λίγα λεπτά, ελέγχουµε και στην ανεπιθύµητη αλληλογραφία/spam. Ανοίγουµε το και κάνουµε κλικ στο σύνδεσµο για να επιβεβαιώσουµε το λογαριασµό µας. Ο σύνδεσµος θα µας οδηγήσει στο https://www.dlinkddns.com/, µε την επιβεβαίωση. Κάποια στιγµή στους τελευταίους µήνες, επειδή πήραν χαµπάρι στην DynDNS και τη Dlink πως µπορούσε ο καθένας να κάνει αυτή τη διαδικασία, έβαλαν µια ανόητη ειδοποίηση πως "παρακολουθούν συνεχώς το portal" για άτοµα που δεν είναι πελάτες.το θέµα είναι πως, αν ήταν σοβαροί, θα ζητούσαν κάτι που θα µπορούσε να έχει µόνο ένας πελάτης, πχ το serial number του dlink router τους. Προσωπικά, ο δικός µου λογαριασµός λειτουργεί εδώ και πάνω από ένα χρόνο, χωρίς κανένα πρόβληµα. Κλείνουµε λοιπόν αυτό το site και το ξεχνάµε, δεν θα χρειαστεί να ξαναµπούµε. Βήµα 2ο. Κάνουµε login στο dyndns.com Μπαίνουµε στο dyndns.com και πηγαίνουµε πάνω δεξιά στο Sign In. Θα µας ζητήσει τα στοιχεία του λογαριασµού. Βάζουµε αυτά που βάλαµε κατά την εγγραφή µας στο site της dlink. Πηγαίνουµε στο My Hosts. Βρε, για φαντάσου! Μπορούµε να φτιάξουµε ένα host! Κάνουµε κλικ στο + Add New Hostname Βήµα 3ο ηµιουργούµε ένα host name στο dyndns.com

2 Στην επόµενη οθόνη επιλέγουµε ένα όνοµα και ένα domain. Φροντίζουµε να είµαστε δηµιουργικοί στο hostname. Αν βάλουµε κάποιο που ήδη υπάρχει για το συγκεκριµένο domain, π.χ. john.dyndns.info ή myip.dyndns.info, δεν πρόκειται να το δεχτεί. Κάνοντας κλικ στο "Your current locations IP address is..." αντιγράφεται αυτόµατα η IP η οποία θα συνδεθεί µε το (όνοµα).dyndns.info. Κάνουµε κλικ στο Activate. Είµαστε έτοιµοι. Πλέον το (όνοµα).dyndns.info µας ανήκει, δείχνει στην IP που έχουµε αυτή τη στιγµή, και έγινε µόλις update. Προσοχή! Το hostname µας δεν το αποκαλύπτουµε ποτέ, σε κανέναν! Ουσιαστικά δείχνει απευθείας στο router µας, και αν έχουµε ανοιχτές ports για οποιοδήποτε λόγο, θα είµαστε εκτεθειµένοι. Βήµα 4ο. Ρυθµίζουµε το DynDNS στο router µας ή στα Windows Τέλος, για να έχουµε πραγµατικά δωρεάν στατική IP, θα πρέπει να ρυθµίσουµε είτε το router είτε την εφαρµογή της DynDNS να ανανεώνεται η IP µας στον host όποτε αλλάζει. Αν ο router σας στο web interface του έχει επιλογή για DynDNS, συµπληρώστε τα στοιχεία του λογαριασµού σας. Αλλιώς, κατεβάστε την εφαρµογή DynDNS updater από τη σελίδα Στο παράθυρο που θα ανοίξει µόλις τρέξετε το πρόγραµµα, κάντε Add Account και βάλτε τα στοιχεία του λογαριασµού σας. Και σε λίγα δευτερόλεπτα ο Host θα είναι ενηµερωµένος µε την IP σας. Πλέον, αν χρειαστεί για οποιοδήποτε λόγο να έχετε την IP της σύνδεσής σας στο σπίτι πχ για το wake-on-lan, όπως προαναφέραµε, γράφοντας το θα έχετε άµεση πρόσβαση. Θέλω να ευχαριστήσω τον αναγνώστη του PCsteps "Spike Aman", το σχόλιο του οποίου στο θέµα για το wake-on-lan µου έδωσε την ιδέα να γράψω αυτό το άρθρο. Άνοιγµα Θύρας στο Router, για Torrent, Παιχνίδια, FTP Το άνοιγµα θύρας στο router είναι µια διαδικασία η οποία µπορεί να βελτιώσει σηµαντικά την ταχύτητα που κατεβάζουµε µέσω torrent. Όµως η χρησιµότητά της δεν εξαντλείται εκεί, καθώς το άνοιγµα θύρας είναι απαραίτητο και για να έναν game server, έναν FTP server, και για άλλες προχωρηµένες εφαρµογές. Προσοχή! κάθε router έχει το δικό του web interface, και ίσως µία τελείως διαφορετική ορολογία για το άνοιγµα θύρας - port forwarding, µέχρι Address Translation, NAT, NAT table, virtual server, και άλλες. Σταθερή IP στα Windows Κάτι πολύ σηµαντικό για το άνοιγµα θύρας είναι να βεβαιωθούµε πως ο υπολογιστής µας, κάθε φορά που ξεκινάει, έχει πάντοτε την ίδια διεύθυνση IP στο τοπικό δίκτυο. Θα δούµε παρακάτω γιατί είναι αυτό σηµαντικό. Προσοχή! Μην µπερδέψετε την σταθερή IP στο τοπικό δίκτυο µε τη στατική IP στο Internet. Κάνουµε δεξί κλικ στο εικονίδιο της σύνδεσης δικτύου, και επιλέγουµε "Άνοιγµα Κέντρου δικτύου και κοινής χρήσης". Κάνουµε κλικ στη σύνδεσή µας (στο παράδειγµα την Ethernet0).

3 Λεπτοµέρειες σύνδεσης Στο παράθυρο που θα ανοίξει, πηγαίνουµε στις "Λεπτοµέρειες". Από όλα όσα αναγράφονται, αυτό που µας ενδιαφέρει είναι η διεύθυνση IP στην "Προεπιλεγµένη πύλη IPv4". Αυτή είναι η διεύθυνση IP του router µας στο τοπικό δίκτυο. Τη σηµειώνουµε κάπου. Στο 90% των περιπτώσεων θα είναι ή Κλείνουµε το παράθυρο µε τις λεπτοµέρειες σύνδεσης, όχι όµως και το προηγούµενο παράθυρο µε την κατάσταση της σύνδεσης. Ιδιότητες σύνδεσης και ρύθµιση σταθερής IP Κάνουµε κλικ στις "Ιδιότητες".

4 Κάτω-κάτω στα στοιχεία της σύνδεσης βρίσκουµε το "Πρωτόκολλο Internet Έκδοση 4 (TCP/IPv4). Το επιλέγουµε και κάνουµε κλικ στις "Ιδιότητες". Στο σηµείο αυτό θα κάνουµε αρκετές παρεµβάσεις. Πρώτα απ' όλα επιλέγουµε τη "Χρήση της παρακάτω διεύθυνσης IP", και θα επιλεγεί αυτόµατα ή "Χρήση των παρακάτω διευθύνσεων διακοµιστή DNS".

5 Στο πεδίο 1 βάζουµε τα πρώτα τρία νούµερα ίδια µε αυτό της προεπιλεγµένης πύλης (στο παράδειγµα ) και στο τέταρτο βάζουµε έναν αριθµό ανάµεσα στο 2 και το 255, τυχαίο. Σηµειώνουµε ποιο αριθµό βάλαµε, γιατί στο εξής αυτή θα είναι η διεύθυνση IP του υπολογιστή µας στο τοπικό δίκτυο - στο παράδειγµα Στο πεδίο 2, τη µάσκα υποδικτύου, βάζουµε πάντοτε τον ίδιο αριθµό: Στο πεδίο 3, στην προεπιλεγµένη πύλη και τον προτιµώµενο διακοµιστή, βάζουµε και στις δύο περιπτώσεις την ίδια διεύθυνση, που σηµειώσαµε στην "προεπιλεγµένη πύλη IPv4", δηλαδή την IP του router - στο παράδειγµα Κάνουµε κλικ στο ΟΚ. Το δίκτυο θα αποσυνδεθεί για 3-4 δευτερόλεπτα, και µετά θα ξανασυνδεθεί αυτόµατα. Πηγαίνοντας στις "Λεπτοµέρειες σύνδεσης δικτύου", βλέπουµε ότι τα νούµερα είναι όπως τα ορίσαµε. Προσοχή στα laptop! Οι παραπάνω ρυθµίσεις που κάναµε ουσιαστικά περιορίζουν τον υπολογιστή µας στο να συνδέεται στο τοπικό δίκτυο και άρα στο Internet µόνο σε router µε τη συγκεκριµένη διεύθυνση IP στο παράδειγµα. Αν αναφερόµαστε στον σταθερό µας υπολογιστή, δεν θα έχουµε πρόβληµα. Το router µας θα έχει πάντα την ίδια IP στο τοπικό δίκτυο, και θα αλλάξει µόνο αν το αντικαταστήσουµε.

6 Αν όµως κάνουµε τις ίδιες ρυθµίσεις για σταθερή IP στην ασύρµατη σύνδεση ενός laptop, τότε ίσως να έχει πρόβληµα να συνδεθεί σε κάποιο άλλο router, πχ στο σπίτι ενός φίλου ή στην καφετέρια, αν έχει διαφορετική IP. Σε αυτή την περίπτωση, για να λειτουργήσει το laptop θα πρέπει να επαναφέρουµε τη σύνδεση στην αυτόµατη απόδοση διεύθυνσης IP. Άνοιγµα θύρας στο router Με τον υπολογιστή µας πλέον να έχει πάντοτε την ίδια διεύθυνση στο τοπικό δίκτυο, το επόµενο βήµα είναι να µπούµε στο Web interface του router µας. Είσοδος στο web interface Ανοίγουµε τον browser της επιλογής µας, και γράφουµε εκεί την διεύθυνση IP του router, όπως την είδαµε στην προεπιλεγµένη πύλη. Η συντριπτική πλειοψηφία των router θα µας ζητήσει ένα username και ένα Password για να συνδεθούµε. Αν δεν γνωρίζετε το username και το password για να µπείτε στο δικό σας router, δείτε τον οδηγό µας Κωδικός Router: Όλες οι Μέθοδοι για να Βρούµε το Password Εύρεση της ενότητας για το άνοιγµα θύρας Εδώ είναι που τα πράγµατα δυσκολεύουν ανάλογα µε το router που έχουµε.

7 Πρέπει να βρούµε την ενότητα η οποία θα µας επιτρέψει το άνοιγµα θύρας. Στο δικό µου router, η ενότητα αυτή είναι στο Network -> NAT. Μπορεί επίσης να τη βρείτε στο Forwarding -> Port Range Forwarding. Στο Advanced -> Virtual Server. Σαν Port Forwarding / Port Triggering. Σαν Network -> NAT -> Port Forwarding. Σαν σκέτο Forwarding.

8 Ακόµα και router της ίδιας µάρκας, µε διαφορετικό firmware, είναι πολύ πιθανό να έχουν αρκετά διαφορετικό Web Interface. Πάντως, όσο περίπλοκο και να είναι ένα web interface σε έναν οικιακό router, στη χειρότερη περίπτωση περιέχει διαφορετικές ενότητες, οπότε είναι θέµα χρόνου να βρούµε τη σωστή. Η σωστή ενότητα είναι εκείνη στην οποία θα υπάρχει κάτι σαν αυτό: Μια ενότητα στην οποία να µπορούµε να ορίσουµε πρωτόκολλο, external και destination port, και Destination IP address (καµιά φορά αναφέρεται και σαν Server IP address). Το άνοιγµα θύρας Με τα πολλά, και αφού έχουµε βρει την κατάλληλη ενότητα, αρκεί απλά να φτιάξουµε ένα κανόνα για το άνοιγµα θύρας. Όνοµα Στο όνοµα βάζουµε ό,τι θέλουµε, για να ξεχωρίζουµε το άνοιγµα θύρας για µια συγκεκριµένη εφαρµογή από άλλους αντίστοιχους κανόνες. Μπορεί να είναι torrent, FTP, gaming, ή και Vrasidas, αν προτιµάµε. Πρωτόκολλο Στο πρωτόκολλο υπάρχουν συνήθως τρεις επιλογές: TCP, UDP ή και τα δύο µαζί.

9 Το ποιος είναι ο σωστός, εξαρτάται από την εφαρµογή στην οποία θέλουµε να δώσουµε πρόσβαση µε το άνοιγµα θύρας. Για παράδειγµα, οι torrent client όπως το utorrent/µtorrent συνήθως θέλουν και τα δύο µαζί, TCP και UDP, ενώ πχ ένας FTP Server θέλει µόνο TCP. To Type, αν υπάρχει σαν επιλογή, το αφήνουµε στο Port. External και Destination Ports Και η θύρα ορίζεται από τις ρυθµίσεις που έχουµε κάνει στην εφαρµογή. Γενικά καλή ιδέα, και για την εφαρµογή και για το άνοιγµα θύρας, είναι να επιλέγουµε έναν αριθµό πάνω από το και κάτω από το 65536, που είναι και το µέγιστο. Στο παράδειγµα ας βάλουµε το Όποια κι αν είναι η επιλογή µας, βάζουµε ακριβώς τον ίδιο αριθµό και στην εξωτερική θύρα και στη θύρα προορισµού. Destination IP Address Εδώ βάζουµε την σταθερή IP που έχουµε ρυθµίσει για τον υπολογιστή, στο παράδειγµά µας Μόνο αν ο υπολογιστής µας έχει αυτή την IP στο τοπικό δίκτυο θα λειτουργεί το άνοιγµα θύρας. Αποθήκευση κανόνα Αναλόγως του router, θα πρέπει να κάνουµε κάτι για να προστεθεί ο κανόνας. Στο δικό µου router αρκεί να πατήσω το "+", άλλα έχουν ένα κουµπί "Save" κλπ. Στα περισσότερα router η αλλαγή γίνεται άµεσα. Σε κάποια όµως ίσως χρειαστεί επανεκκίνηση του router από το web interface, ή να το κλείσουµε για 10 δευτερόλεπτα και να το ξανανοίξουµε. Άνοιγµα θύρας στο firewall των Windows

10 Για να είναι πλήρες το άνοιγµα θύρας, δεν αρκεί να κάνουµε τη διαδικασία µόνο στο router, πρέπει να την κάνουµε και στο firewall των Windows. Πατάµε ταυτόχρονα το κουµπί των Windows + R......και στο παράθυρο "Εκτέλεση" γράφουµε wf.msc. Στη στήλη αριστερά επιλέγουµε "Κανόνες εισερχοµένων" εξιά κάνουµε κλικ στη " ηµιουργία κανόνα" Τσεκάρουµε τη "Θύρα", πηγαίνουµε στο "Επόµενο".

11 Στο πεδίο "Συγκεκριµένες τοπικές θύρες" βάζουµε τη θύρα που µας ενδιαφέρει να ανοίξουµε - στο παράδειγµα την Για εφαρµογές που χρειάζονται και τα δύο πρωτόκολλα, TCP και UDP, δυστυχώς το τείχος προστασίας των Windows δεν έχει αυτή την επιλογή. Θα πρέπει να φτιάξουµε δύο πανοµοιότυπους κανόνες, επαναλαµβάνοντας τη διαδικασία αυτής της ενότητας, µε µόνη διαφορά το πρωτόκολλο - έναν για TCP, έναν για UDP. Κάνουµε τρεις φορές επόµενο µέχρι να φτάσουµε στην τελική οθόνη, όπου βάζουµε ένα όνοµα για τον κανόνα για το άνοιγµα θύρας - στο παράδειγµα "Torrent TCP".

12 Επαναλαµβάνουµε για τη θύρα UDP, εφόσον χρειάζεται από την εφαρµογή. Οι κανόνες µας πλέον είναι έτοιµοι. Θεωρητικά, το άνοιγµα θύρας έχει ολοκληρωθεί. Ας το δοκιµάσουµε και στην πράξη. οκιµή για το άνοιγµα θύρας Για να είµαστε 100% σίγουροι πως το άνοιγµα της θύρας έχει γίνει σωστά, µπορούµε να εκµεταλλευτούµε µία από τις δωρεάν υπηρεσίες στο Internet που κάνουν αυτό τον έλεγχο για µας. Κατ' αρχάς, τρέχουµε την εφαρµογή η οποία "ακούει" στη θύρα που ανοίξαµε. Έστω το utorrent. Στη συνέχεια, µε ανοιχτή την εφαρµογή, επισκεπτόµαστε την ιστοσελίδα Εκεί, αρκεί στο πεδίο "Port to Check" να γράψουµε την θύρα που θέλουµε να ελέγξουµε και να κάνουµε κλικ στο Check Port.

13 Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα η ιστοσελίδα θα µας πει κατηγορηµατικά αν η θύρα έχει ανοιχτεί σωστά ή όχι. Προσοχή! Είναι πολύ σηµαντικό να τρέχει η εφαρµογή που θα ακούει στη θύρα που ανοίγουµε. Αν καµία εφαρµογή δεν τρέχει, ακόµα και µε ανοιχτή τη θύρα, το canyouseeme θα δείξει αρνητικό αποτέλεσµα. Κωδικός Router: Όλες οι Μέθοδοι για να Βρούµε το Password Το Web Interface του router είναι ένα πανίσχυρο εργαλείο στα χέρια του Power User. Μας επιτρέπει να δούµε την ταχύτητά µας στο Internet, να ανοίξουµε ports, µέχρι και να βελτιώσουµε το σήµα και την ταχύτητα του WiFi µας. Αρκεί, φυσικά, να γνωρίζουµε ποιος είναι ο κωδικός router για να µπούµε... Προσοχή! Ο οδηγός αυτός αφορά αποκλειστικά το username και το password για να µπούµε στο web interface του Router - όχι για να συνδεθούµε ασύρµατα µέσω WiFi. Σε τι χρησιµεύει ο κωδικός router? Για την προστασία του δικτύου και του υπολογιστή µας είναι πολύ σηµαντικό το web interface να είναι κλειδωµένο µε κωδικό. Αλλιώς, κυριολεκτικά οποιοσδήποτε στον κόσµο γνωρίζει την τρέχουσα εξωτερική IP µας θα µπορούσε να µπει στο router µας, να ανοίξει ports και ίσως και να πάρει τον έλεγχο του υπολογιστή µας.

14 Το µόνο που έχουµε να κάνουµε είναι να µπούµε στη σελίδα, να επιλέξουµε τον κατασκευαστή του Router µας, να κάνουµε αναζήτηση και µε µια µατιά θα δούµε ποιο είναι το username και ο προεπιλεγµένος κωδικός router για κάθε µοντέλο. Τι γίνεται όµως αν ξεχάσαµε ποιος είναι ο κωδικός router µας, ή αγοράσαµε ένα µεταχειρισµένο router κλειδωµένο? Στον οδηγό αυτό θα δούµε όλους τους τρόπους για να αποκτήσουµε ξανά πρόσβαση στο εσωτερικό του router. Βρίσκουµε το προεπιλεγµένο username και password Αν δεν έχουµε αλλάξει ποτέ το password, το πιθανότερο είναι πως ισχύει ο προεπιλεγµένος κωδικός router που έχει οριστεί από το εργοστάσιο. Ακόµα κι αν όντως είχαµε αλλάξει τον password και ξεχάσαµε ποιο βάλαµε, θα µας χρειαστεί να γνωρίζουµε ποιος είναι ο προεπιλεγµένος κωδικός router. Μέθοδος 1η. Κοιτάζοντας κάτω ή πίσω από το router Σε όλους σχεδόν τους routers που δίνουν δώρο οι ISP µε τη σύνδεση, το username και ο κωδικός router αναγράφεται σε ένα αυτοκόλλητο στο πίσω ή το κάτω µέρος. Μέθοδος 2η. ιαβάζοντας το manual Αν έχουµε κρατήσει το manual του router µας ποτέ δεν πετάµε manual συσκευών που λειτουργούν ακόµα είναι πολύ πιθανό να αναγράφει εκεί το default username και ο κωδικός router. Μπορεί επίσης οι ίδιες πληροφορίες να καταγράφονται στις οδηγίες για τη ρύθµιση της σύνδεσής µας στο Internet. Μέθοδος 3η. Ψάχνοντας στο Internet To RouterPasswords.com είναι η µεγαλύτερη βάση δεδοµένων για κωδικούς Router, η οποία ανανεώνεται συνεχώς µε τα νεότερα µοντέλα.

15 Η συγκεκριµένη σελίδα περιλαµβάνει όντως αµέτρητες επιλογές, και µάρκες που καν δεν γνωρίζαµε πως υπάρχουν. Παραδόξως, όµως, απουσιάζουν εντελώς τα Thomson (SpeedTouch), που είναι ιδιαίτερα δηµοφιλή στην Ελλάδα - δεν βρίσκονται ούτε στην ενότητα των Alcatel. (αυτό κάτι λέει για την ποιότητα των router που δίνουν τζάµπα οι πάροχοι Internet) Αν λοιπόν δεν βρούµε το µοντέλο του router µας στο προηγούµενο site, µπορούµε να κάνουµε µια αναζήτηση στο Σε αυτό το site φυσικά αναγράφεται ο προεπιλεγµένος κωδικός router για κάθε µοντέλο, αλλά θα βρούµε επίσης και την προεπιλεγµένη διεύθυνση IP του. Αν δεν βρούµε το router µας σε κανένα από τα παραπάνω site, µπορούµε να δοκιµάσουµε µια αναζήτηση στο Google ειδικά για το δικό µας µοντέλο.

16 Όλο και κάποιος θα έχει δηµοσιεύσει σε κάποιο forum µια σχετική ερώτηση όσον αφορά το " to password" και είναι πολύ πιθανό κάποιος να του έχει ήδη απαντήσει. Μέθοδος 4η. Κάνοντας δοκιµές Θα εκπλαγείτε πόσοι router έχουν τους παρακάτω συνδυασµούς username/password: u/n: admin pass: admin u/n: admin pass: (κενό) u/n: admin pass: 1234 u/n: admin pass: u/n: admin pass: εν χάνουµε τίποτα να τους δοκιµάσουµε. Μέθοδος 5η. Η υποστήριξη πελατών του ISP Ας µη γελιόµαστε, οι περισσότεροι δεν αγοράζουµε ξεχωριστό router, αλλά κρατάµε αυτόν που µας έκανε δώρο ο ISP µε τη σύνδεση, άσχετα µε το πόσο γεµάτος τρύπες ασφαλείας µπορεί να είναι. Αν λοιπόν ψάχνουµε το username και τον κωδικό router για ένα από τα router του ConnX, για παράδειγµα, και για κάποιο λόγο δεν έχει αυτοκόλλητο από κάτω, µπορούµε να ψάξουµε για πληροφορίες στο site του παρόχου. Βέβαια, αν ο χρόνος µας δεν αξίζει τίποτα, µπορούµε να πάρουµε τηλέφωνο και στην εξυπηρέτηση πελατών του ISP, να περιµένουµε λεπτά να απαντήσει κάποιος υπεύθυνος τεχνικής υποστήριξης, και να ρωτήσουµε εκείνον. Επαναφέρουµε τις εργοστασιακές ρυθµίσεις

17 Αν, ακόµα και αφού βρήκαµε το default username και password, εξακολουθούµε να µην µπορούµε να µπούµε στο web interface, αυτό σηµαίνει πως έχει αλλαχτεί ο κωδικός router. Η µόνη λύση σε αυτή την περίπτωση είναι και η πιο δραστική: το να επαναφέρουµε το router στις εργοστασιακές του ρυθµίσεις. Προσοχή! Ακολουθώντας αυτή τη διαδικασία το πιθανότερο είναι να χαθεί και το username και το password για τη σύνδεσή µας στο Internet. Πριν προχωρήσουµε, λοιπόν, φροντίζουµε να έχουµε τουλάχιστον τα στοιχεία για τη σύνδεση, ώστε να ξανασυνδεθούµε στο Internet µετά την επαναφορά. Συνήθως τα στοιχεία της σύνδεσης αναγράφονται στο συµβόλαιο µε τον πάροχο. Όλα τα router διαθέτουν µια µικρή τρύπα µε την ένδειξη reset, συνήθως στο πίσω µέρος, ή από κάτω. Χρησιµοποιώντας τη µύτη ενός στυλό ή έναν ανοιγµένο συνδετήρα, µπορούµε να πατήσουµε το κουµπί που βρίσκεται στο βάθος αυτής της τρύπας. Για να επαναφέρουµε τις εργοστασιακές ρυθµίσεις, θα πρέπει να κρατήσουµε πατηµένο το κουµπί reset για µερικά δευτερόλεπτα, συνήθως γύρω στα 10. Αν δεν κρατήσουµε το κουµπί πατηµένο αρκετά, ο router θα κάνει απλά επανεκκίνηση. Κατά τη διάρκεια της επαναφοράς θα αναβοσβήνουν τα φωτάκια του router, ενώ θα χάσει προσωρινά την επαφή του µε τα Windows. Μόλις είναι ξανά ορατό στα windows, µπορούµε να µπούµε στο web interface, µε το default username και password που έχουµε βρει ήδη. Επειδή όπως είδαµε οι προεπιλεγµένες τιµές είναι λίγο πολύ διαθέσιµες για όλους, καλό είναι να αλλάξουµε τον κωδικό router µε την πρώτη ευκαιρία.

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυµα Κρήτης

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυµα Κρήτης Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυµα Κρήτης Σχολή Τεχνολογικών Εφαρµογών Τµήµα Εφαρµοσµένης Πληροφορικής & Πολυµέσων Πτυχιακή εργασία Τίτλος: PASSWORD CRACKING Θεοδωράκης ηµήτρης (AM: 1574) epp1574@epp.teiher.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΕΣΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΤΟ INTERNET

ΣΥΝΔΕΣΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΤΟ INTERNET ΣΥΝΔΕΣΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΤΟ INTERNET 1) Συνδέουμε το καταγραφικό και τον Η/Υ με το ίδιο ADSL Router. 2) Έπειτα θα πρέπει να βρούμε την IP διεύθυνση που έχει το Router. Για να το κάνουμε αυτό, ακολουθούμε

Διαβάστε περισσότερα

HotRadio Ολοκληρωµένο πρόγραµµα διαχείρισης ραδιοφωνικού σταθµού - 1 - 1. Εγκατάσταση του HotRadio Η διαδικασία της εγκατάστασης είναι πάρα πολύ απλή και -σε αντίθεση µε την πρώτη έκδοση- από εσάς δεν

Διαβάστε περισσότερα

Π.Τ..Ε. Σηµειώσεις Σεµιναρίου «Τα µήλα των Εσπερίδων», 2004-05. Το Internet. Σύντοµη ιστορική αναδροµή υπολογιστών και Internet

Π.Τ..Ε. Σηµειώσεις Σεµιναρίου «Τα µήλα των Εσπερίδων», 2004-05. Το Internet. Σύντοµη ιστορική αναδροµή υπολογιστών και Internet Το Internet Σύντοµη ιστορική αναδροµή υπολογιστών και Internet Υπολογιστές Ο πρώτος υπολογιστής που κατασκευάστηκε ήταν ο ENIAC (Electronic Numerical Integrator And Computer) το 1946 στο πανεπιστήµιο της

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ. ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΙΑ ΑΝΕΙΣΜΟΥ Εγχειρίδιο Χρήσης ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ. ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΙΑ ΑΝΕΙΣΜΟΥ Εγχειρίδιο Χρήσης ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ & ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΙΑ ΑΝΕΙΣΜΟΥ Εγχειρίδιο Χρήσης ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός adsl για το OpenFalcon

Οδηγός adsl για το OpenFalcon e-hellenicairforce www.e-haf.org Οδηγός adsl για το OpenFalcon ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΓΕΝΙΚΑ 2 2. ΤΥΠΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΣΥΝ ΕΣΗΣ adsl 2 3. ΣΥΝ ΕΣΗ ΜΕ ΧΡΗΣΗ adsl MODEM 3 3.1 Τοπολογία Συνδέσεων 3 3.2 ιαδικασία σύνδεσης

Διαβάστε περισσότερα

(Για Windows & Mac OS)

(Για Windows & Mac OS) Οδηγίες Χρήσης (Για Windows & Mac OS) Ασύρματη HD IP Κάμερα Εσωτερικού Χώρου Turbo-X IPC-20HD Χρώμα: Μαύρο Έκδοση1.6 Περιεχόμενα Περιεχόμενα... 1 1 Επισκόπηση... 1 1.1 Κύρια Χαρακτηριστικά... 1 1.2 Διαβάστε

Διαβάστε περισσότερα

Portal ιστοχώρος για την πόλη τον Χανίων µε την χρήση του CMS Joomla

Portal ιστοχώρος για την πόλη τον Χανίων µε την χρήση του CMS Joomla Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυµα Κρήτης Σχολή Τεχνολογικών Εφαρµογών Τµήµα Εφαρµοσµένης Πληροφορικής & Πολυµέσων Πτυχιακή εργασία µε θέµα: Portal ιστοχώρος για την πόλη τον Χανίων µε την χρήση του CMS Joomla

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγικές έννοιες πληροφορικής

Εισαγωγικές έννοιες πληροφορικής Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυµα Καβάλας Εισαγωγικές έννοιες πληροφορικής Τίτλος πράξης: Κατηγορία Πράξης: Ενέργεια: Μέτρο: Επιστ. Υπεύθυνος: "Επιµόρφωση Πιστοποίηση Γυναικών Αρχικής Επαγγελµατικής Εκπαίδευσης

Διαβάστε περισσότερα

Windows XP Professional

Windows XP Professional Τα Windows XP professional είναι ένα λειτουργικό σύστηµα (Λ.Σ.) της Microsoft, το οποίο είναι υπεύθυνο για τη λειτουργία ενός υπολογιστή. Οι λειτουργίες τις οποίες επιτελεί, όπως κάθε Λ.Σ., είναι: η οµαλή

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης AG-WA2 IP Camera

Εγχειρίδιο Χρήσης AG-WA2 IP Camera Εγχειρίδιο Χρήσης AG-WA2 IP Camera 1 / 66 Περιγραφή 1. Εισαγωγή.. 4 1.1 Προσδιορισµός.4 1.2 Προσοχή 4 1.2.1 Περιβάλλον Εγκατάστασης.. 4 1.2.2 Μεταφορά..4 1.2.3 Συντήρηση και Προστασία..5 1.2.4 Περιεχόµενα

Διαβάστε περισσότερα

DREAMBOX. http://www.dream-multimedia-tv.detv.de. Κατάστηµα Ηλεκτρονικών & ορυφορικών Συστηµάτων. Εγκαταστάσεις - Εµπόριο

DREAMBOX. http://www.dream-multimedia-tv.detv.de. Κατάστηµα Ηλεκτρονικών & ορυφορικών Συστηµάτων. Εγκαταστάσεις - Εµπόριο DREAMBOX http://www.dream-multimedia-tv.detv.de X-SAT Κατάστηµα Ηλεκτρονικών & ορυφορικών Συστηµάτων. Εγκαταστάσεις - Εµπόριο ΞΕΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΗΛ 210-6833793 FAX 211-22127162212716 Οδός Κωνσταντίνου Παλαιολόγου

Διαβάστε περισσότερα

Kablosuz yaşam. 300 Mbps Wireless ADSL2+ 150 Mbps Wireless ADSL2+ Router. Εγχειρίδιο Χρήστη. Air 5440 Air 5340. 7/24 people support 801 100 0911

Kablosuz yaşam. 300 Mbps Wireless ADSL2+ 150 Mbps Wireless ADSL2+ Router. Εγχειρίδιο Χρήστη. Air 5440 Air 5340. 7/24 people support 801 100 0911 Kablosuz yaşam 300 Mbps Wireless ADSL2+ Router 150 Mbps Wireless ADSL2+ Router Εγχειρίδιο Χρήστη Air 5440 Air 5340 7/24 people support 801 100 0911 ΠEPIEXOMENA Σύνοψη Εγχειριδίου 3 Ασφάλεια και Συντήρηση

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στο Internet και στο ηλεκτρονικό ταχυδροµείο

Εισαγωγή στο Internet και στο ηλεκτρονικό ταχυδροµείο 1 Internet Το Internet ή ιαδίκτυο όπως λέγεται στην ελληνική ορολογία, είναι ένα παγκόσµιο δίκτυο που συνδέει εκατοµµύρια υπολογιστές, οι οποίοι µπορούν να επικοινωνούν µεταξύ τους. Το Internet είναι ένα

Διαβάστε περισσότερα

5.1.2 5.1.3 5.2 ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ SAFEMATE ΑΠΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ...26 6.0 ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ SAFEMATE ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ.29

5.1.2 5.1.3 5.2 ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ SAFEMATE ΑΠΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ...26 6.0 ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ SAFEMATE ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ.29 51 1. Σχετικά με την συσκευή SafeMate...3 1.1 Γενικά Χαρακτηριστικά Συσκευής...3 1.2 Περιεχόμενα Συσκευασίας...3 1.3 Πιστοποιητικά...4 2.0 Γενική Περιγραφή...4 2.1 Εγκατάσταση της κάρτας SIM...6 2.2 Φόρτιση

Διαβάστε περισσότερα

DATA TANK GATEWAY WLAN

DATA TANK GATEWAY WLAN ΕΓΧΕΙΡΊΔΙΟ ΧΡΉΣΤΗ DATA TANK GATEWAY WLAN EXTERNAL DUAL DISK NETWORK HARD DRIVE / 3.5" / (W)LAN WIN & MAC & LINUX Rev. 711 Data Tank Gateway Συγχαρητήρια Συγχαρητήρια για την αγορά του Freecom Data Tank

Διαβάστε περισσότερα

Μοντέλο: IPCAM. Ασύρματη IP Camera εσωτερικού χώρου

Μοντέλο: IPCAM. Ασύρματη IP Camera εσωτερικού χώρου Εγχειρίδιο Χρήσης Μοντέλο: IPCAM Ασύρματη IP Camera εσωτερικού χώρου Περιεχόμενα 1 Εισαγωγή... 2 1.1 Κύρια χαρακτηριστικά... 3 1.2 Διαβάστε πριν τη χρήση... 3 1.3 Περιεχόμενα συσκευασίας... 4 1.4 Όψεις

Διαβάστε περισσότερα

International diploma in IT Skills Standard MS Office 2010 MS Windows 7. Συγγραφέας : Μαρία Ζάππα Κασαπίδη

International diploma in IT Skills Standard MS Office 2010 MS Windows 7. Συγγραφέας : Μαρία Ζάππα Κασαπίδη International diploma in IT Skills Standard MS Office 2010 MS Windows 7 Συγγραφέας : Μαρία Ζάππα Κασαπίδη Τίτλος Βιβλίου: International Diploma in IT Skill Standard MS Office 2010 MS Windows 7 ISBN 978-618-80304-0-4

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγικά στοιχεία. Τι είναι το Internet; Ιστορία του Internet

Εισαγωγικά στοιχεία. Τι είναι το Internet; Ιστορία του Internet EΝΟΤΗΤΑ 4 Η : INTERNET Εισαγωγικά στοιχεία Τι είναι το Internet; Το Internet ( ιαδίκτυο) είναι ένα παγκόσµιο δίκτυο ηλεκτρονικών υπολογιστών, οι οποίοι επικοινωνούν µεταξύ τους χρησιµοποιώντας ένα κοινό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ : Διοίκηση Πληροφορικών Συστηµάτων Εισαγωγή στη πλατφόρµα WordPress Τί είναι το WordPress; To WordPress (www.wordpress.com) είναι

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόµενα. Εισερχόµενα... 13. Πρόχειρα... 14. Εξερχόµενα... 14. Απεσταλµένα... 15

Περιεχόµενα. Εισερχόµενα... 13. Πρόχειρα... 14. Εξερχόµενα... 14. Απεσταλµένα... 15 Περιεχόµενα Περιεχόµενα... 1 Γενική Επισκόπηση... 6 Τι είναι το Vodafone Mobile Connect;... 6 Υποστηριζόµενα Λειτουργικά Συστήµατα... 6 Σύνδεση... 6 Άνοιγµα σύνδεσης µέσω δικτύου 3G ή GPRS... 6 Άνοιγµα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ DVR TVT

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ DVR TVT ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ DVR TVT ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΜΕΝΟΥ Στην πρώτη εκκίνηση του καταγραφικού πατάμε ΕΞΟΔΟΣ στο παράθυρο με τον «ΟΔΗΓΟ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ» 1) Κάνουμε δεξί κλικ και εμφανίζεται στο κάτω μέρος της οθόνης η μπάρα

Διαβάστε περισσότερα

PWR Αναμμένο Υποδηλώνει ότι το μόντεμ είναι ενεργοποιημένο. WL / ACT Αναμμένο Υποδηλώνει ότι η σύνδεση του ασύρματου μόντεμ είναι ενεργοποιημένη.

PWR Αναμμένο Υποδηλώνει ότι το μόντεμ είναι ενεργοποιημένο. WL / ACT Αναμμένο Υποδηλώνει ότι η σύνδεση του ασύρματου μόντεμ είναι ενεργοποιημένη. MO251 / MO251UK Sweex Wireless ADSL 2/2+ Modem/Router 54 Mbps Annex A Εισαγωγή Μην εκθέτετε το Sweex Wireless ADSL 2/2+ Modem/Router 54 Mbps Annex A σε ακραίες θερμοκρασίες. Μην τοποθετείτε τη συσκευή

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό εγχειρίδιο εφαρµογής διαχείρισης διαδικτυακού κόµβου: INNET

Τεχνικό εγχειρίδιο εφαρµογής διαχείρισης διαδικτυακού κόµβου: INNET 1 version v5.4 Εγχειρίδιο ιαχείρισης 2012 Τεχνικό εγχειρίδιο εφαρµογής διαχείρισης διαδικτυακού κόµβου: INNET To παρόν εγχειρίδιο αποτελεί πνευµατική ιδιοκτησία της INVENTICS A.E. Απευθύνεται αποκλειστικά

Διαβάστε περισσότερα

Πρωτόκολλα Επικοινωνίας

Πρωτόκολλα Επικοινωνίας Πρωτόκολλα Επικοινωνίας Στην καθημερινή μας ζωή, πρωτόκολλο είναι ένα σύνολο από συμβάσεις που καθορίζουν το πώς πρέπει να πραγματοποιηθεί κάποια διαδικασία. Στον κόσμο των δικτύων, πρωτόκολλο είναι ένα

Διαβάστε περισσότερα

ACS Connect. Εφαρμογή διαχείρισης αποστολών μέσω web. Έκδοση Οκτώβριος 2011. Οδηγίες Εγκατάστασης & Εγχειρίδιο χρήστη

ACS Connect. Εφαρμογή διαχείρισης αποστολών μέσω web. Έκδοση Οκτώβριος 2011. Οδηγίες Εγκατάστασης & Εγχειρίδιο χρήστη ACS Connect Εφαρμογή διαχείρισης αποστολών μέσω web Έκδοση Οκτώβριος 2011 Οδηγίες Εγκατάστασης & Εγχειρίδιο χρήστη Περιεχόμενα ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ... 4 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 4 ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ACS & ΕΝΑΡΞΗ...

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΤΗΛΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΤΗΛΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΤΗΛΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΙΟΥΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2006 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Σελ. 2 2. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στο FrontPage

Εισαγωγή στο FrontPage Εισαγωγή Το World Wide Web αποτελεί µία από τις προσφερόµενες υπηρεσίες του Internet. Είναι η πλέον διαδεδοµένη υπηρεσία, σε σηµείο που πολλοί να ταυτίζουν το Web µε το Internet. Το Web είναι ένα κατανεµηµένο

Διαβάστε περισσότερα

Προσοχή: Πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή σας συνιστούμε να διαβάσετε πρώτα αυτό το εγχειρίδιο.

Προσοχή: Πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή σας συνιστούμε να διαβάσετε πρώτα αυτό το εγχειρίδιο. Προσοχή: Πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή σας συνιστούμε να διαβάσετε πρώτα αυτό το εγχειρίδιο. Μην ανοίξετε τη συσκευή. Μην την αγγίξετε αν είναι σπασμένη. Όλες οι ασύρματες συσκευές για μεταφορά δεδομένων

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο εγκατάστασης δρομολογητή ασύρματου δικτύου N300 WNR2200

Εγχειρίδιο εγκατάστασης δρομολογητή ασύρματου δικτύου N300 WNR2200 Εγχειρίδιο εγκατάστασης δρομολογητή ασύρματου δικτύου N300 WNR2200 NETGEAR, Inc. 350 E. Plumeria Drive San Jose, CA 95134 USA Ιούλιος 2010 208-10651-01 v1.0 Εμπορικά σήματα Το NETGEAR και το λογότυπο NETGEAR

Διαβάστε περισσότερα