2013 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "2013 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ"

Transcript

1 2013 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ

2

3 Από το Διοικητικό Συμβούλιο Αγαπητά μέλη της Γενικής Συνέλευσης Σας υποβάλουμε τον Απολογισμό Εργασίας του έτους Το 2013 τα κυριότερα θέματα που απασχόλησαν το ΣΕΠ ήταν : Η έγκριση του Αναθεωρημένου Οργανισμού του ΣΕΠ όπως διαμορφώθηκε σύμφωνα και με τις παρατηρήσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και η επανυποβολή του σε αυτό δια του Υπουργείου Παιδείας. Η εκλογή για τετραετή θητεία, ήτοι , του νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Η επιτυχής πραγματοποίηση της 4ης Πανελλήνιας Μεγάλης Δράσης Ανιχνευτών «ΕΛΠΙΔΑ 2013», με διεθνείς για πρώτη φορά συμμετοχές. Η κατάρτιση και υλοποίηση από το Διοικητικό Συμβούλιο του «Στρατηγικού Σχεδίου Δράσης », καθώς και του «Προγράμματος Δράσης » από τη Γενική Εφορεία. Η συνέχιση της προσπάθειας περιορισμού των δαπανών σε συνδυασμό με την αποτελεσματικότερη διαχείριση των οικονομικών πόρων και της περιουσίας του Σ.Ε.Π., παράλληλα με την εφαρμογή ανταποδοτικών ωφελειών στα μέλη μας, προς διευκόλυνση της συμμετοχής τους στην προσκοπική εκπαίδευση και δράση. Το Διοικητικό Συμβούλιο με τη δύναμη της συνεργασίας και την αποφασιστικότητα των μελών του θα συνεχίσει την προσπάθεια της αποτελεσματικής οργάνωσης, της αποδοτικότερης εσωτερικής λειτουργίας, καθώς και της ενδυνάμωση και διεύρυνσης της εικόνας της Προσκοπικής Κίνησης, ώστε να προσφέρεται ένα σύγχρονο Προσκοπικό Πρόγραμμα σε περισσότερα παιδιά και νέους. Αθήνα, Μάιος 2014 Χρήστος Μ. Λυγερός Πρόεδρος Θοδωρής Ν. Κεφαλάς Γενικός Έφορος Ιωάννης Κ. Κασμίρογλου Γενικός Γραμματέας

4 Το θέμα του απολογισμού ΕΛΠΙΔΑ η Πανελλήνια Μεγάλη Δράση Ανιχνευτών

5 Ο Απολογισμός Εργασίας 2013 του ΣΕΠ είναι αφιερωμένος στην «ΕΛΠΙΔΑ 2013» την 4η Πανελλήνια Μεγάλη Δράση Ανιχνευτών. Με το βλέμμα στραμμένο στους νέους, που αποτελούν την ελπίδα του μέλλοντος της κοινωνίας αλλά και κάθε Οργανισμού, το Σ.Ε.Π. βρίσκεται σε μία διαρκή αλληλεπίδραση μαζί τους ώστε να αφουγκράζεται τις ανησυχίες και τις προσδοκίες τους. Για να ικανοποιούνται οι προσδοκίες των νέων πρέπει να τους παρέχεται ελκυστικό πρόγραμμα και κυρίως να πραγματοποιούνται οι υποσχέσεις προς αυτούς. Η κατάρτιση του Στρατηγικού Σχεδίου Δράσης ΣΕΠ με τις πέντε προτεραιότητες που έχει θέσει : Πρόγραμμα με Ταυτότητα, Δράση και Περιπέτεια Σύγχρονο πρόσωπο Ελκυστική Εικόνα Αποτελεσματική Διοίκηση - Ευέλικτη Εκπαίδευση Έγνοια και Αλληλεγγύη Προσφορά στο συνάνθρωπο Οικονομική διασφάλιση, αυτάρκεια και ανταποδοτικότητα επιδιώκει να κάνει τις Ελπίδες μας για ένα καλύτερο Προσκοπισμό πραγματικότητα, συμβάλλοντας στη δημιουργία καλύτερων ανθρώπων για μια καλύτερη κοινωνία και ζωή.

6

7 _1 Πρόγραμμα με ταυτότητα ΔΡΑΣΗ & ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

8 κλάδος λυκοπούλων

9 κλάδος λυκοπούλων Υποστήριξη Κλιμακίων Οργάνωση Άτυπης Εκπαίδευσης για Αγέλες που ιδρύθηκαν το 2013 στη Λευκάδα και την Aν. Πελοπόννησο. Δημιουργία εφαρμογής Android για Smartphone που περιέχει όλο το υλικό του CD «Να σας πω μια ιστορία;» Κλάδος εν Κινήσει Το πρόγραμμα διαβούλευσης «Εν Κινήσει», με σκοπό την αποτελεσματική υλοποίηση των στρατηγικών Προτεραιοτήτων του ΣΕΠ. Σειρά επισκέψεων σε 20 πόλεις της Ελλάδας για συναντήσεις με τους βαθμοφόρους, ηλεκτρονική συζήτηση που οργανώνεται από το FO- RUM του ΣΕΠ και ένα ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο που υποβάλλει κάθε Αγέλη. Εκδόσεις Το Βιβλίο των Παιχνιδιών των Λυκοπούλων (στάδιο εκτίμησης). Το Βιβλίο Ερασιτεχνικών για Λυκόπουλα (Συνοδεύεται με αφίσα) Έντυπο με Χριστουγεννιάτικες ιδέες για τα Λυκόπουλα. Επικοινωνία Δημιουργία ενιαίας λίστας με βάση τις Ομάδες Google, για άμεση και ασφαλή υποστήριξη των ενηλίκων στελεχών του Κλάδου. Ολοκλήρωση ενημέρωσης του site του Κλάδου Εικόνα Ανανέωση των εντύπων των Βεβαιωτικών της Αναγνώρισης Προσπάθειας σε συνεργασία με το Προσκοπικό Πρατήριο. Καθιέρωση χρήσης του σήματος ειδικότητας και στη στολή των Λυκοπούλων. Δίπλα στις Αγέλες Επισκέψεις στις θερινές κατασκηνώσεις των Τμημάτων από στελέχη της Εφορείας Λυκοπούλων της Γ.Ε. Μια υγιεινή ιδέα Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τη μορφή Μηνιαίου Θέματος σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφής. Στόχος του προγράμματος είναι η εξοικείωση των Λυκοπούλων με την ιδέα της σωστής και ισορροπημένης διατροφής. Μοιράσαμε Χαμόγελα Συμμετοχή στην 1η Πανελλήνια Δράση Κοινωνικής Προσφοράς και Αλληλεγγύης που διοργάνωσε η Εφ. Κοινωνικής Συνεργασίας ΓΕ/ΣΕΠ.

10 κλάδος προσκόπων

11 κλάδος προσκόπων Ομάδα μαζί Πανελλήνιο project για τον προσδιορισμό της ταυτότητας των σημερινών Προσκοπικών Ομάδων. Επεξεργασία των στοιχείων. Υποστηρικτικό υλικό του κλάδου με παιχνίδια, τα νέα έντυπα του κλάδου, δράσεις, πεντάλεπτα και άλλα χρήσιμα υλικά για την υποστήριξη του προσκοπικού προγράμματος. Προετοιμασία για το 4ο Συνέδριο του Κλάδου Προσκόπων: Συναντήσεις για πραγματοποίηση του 4ου Συνεδρίου Βαθμοφόρων του Κλάδου Προσκόπων. Σύσταση Πανελλήνιας ομάδας εργασίας του κλάδου. Εκδόσεις Εγκόλπιο Ενωμοτάρχη : Συγγραφή κειμένων για την επανέκδοση του εγκολπίου του Ενωμοτάρχη. Ηλεκτρονικές Εκδόσεις Περί Ομάδας ο Λόγος Η γωνιά της Ενωμοτίας μου Παραδοσιακά Παιχνίδια Μεγάλα Παιχνίδια για την Ομάδα Προσκόπων Παγκόσμιες Μέρες Συγγραφή εντύπου για την άμιλλα Επικοινωνία Με τους βαθμοφόρους των Προσκοπικών Ομάδων και τους Εφόρους του Κλάδου των περιφερειών με αποστολή υποστηρικτικού υλικού όπου χρειάζεται. Λίστα με τα Mail όλων των βαθμοφόρων του κλάδου Προσκόπων. Σελίδα στο Facebook με συνεχή ενημέρωση και επικοινωνία. Σήμα Κλάδου Προσκόπων Βελτιωμένη έκδοση του σήματος του κλάδου με την προσθήκη και των ειδικοτήτων Σελίδα Σ.Ε.Π. Τοποθέτηση χρήσιμου υποστηρικτικού υλικού στην επίσημη σελίδα του Σώματος με : παιχνίδια, τραγούδια, δράσεις, φωτογραφίες, ιδέες για εκδρομές,τα νέα του κλάδου κ.α

12 κλάδος ανιχνευτών

13 κλάδος ανιχνευτών Συναντήσεις ανά Περιφερειακή Εφορεία για την παρουσίαση του νέου κανονισμού του Κλ. Ανιχνευτών. 29η ΠΑΠΕ, Βέροια. Πραγματοποίηση της 29ης Πανελλήνιας Πολιτιστικής Ανιχνευτικής Ενημέρωσης στην Βέροια με συμμετοχή 800 Ανιχνευτών. 4η Πανελλήνια Μεγάλη Δράση Ανιχνευτών Ελπίδα 2013 Πραγματοποιήθηκε η Δράση «Ελπίδα 2013» με την συμμετοχή 1200 ανιχνευτών και στελεχών από την χώρα μας και από 8 ακόμα χώρες (Βουλγαρία, Πορτογαλία, Μεξικό, FYROM, Σερβία, Ισραήλ, Ιρλανδία, Κύπρος). Η δράση διεξήχθη σε 4 ορεινούς όγκους της Β. Πίνδου και Μακεδονίας (Σμόλικας, Βόιο, Πιέρια, Όλυμπος). Η μεγαλύτερη ανιχνευτική κατασκήνωση στήθηκε στο Βελβεντό Κοζάνης, όπου περισσότεροι από 200 εθελοντές εργάστηκαν για να βιώσουν οι συμμετέχοντες ξεχωριστές εμπειρίες. Η δράση είχε την αιγίδα και την υποστήριξη του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, και της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς Διαδικασία Ανάδειξης Προσκόπων Έθνους Πραγματοποιήθηκε η διαδικασία ανάδειξης προσκόπων έθνους στην Λ. Πλαστήρα με την συνεργασία και υποστήριξη της Π.Ε. Καρδίτσας με 60 Ανιχνευτές από όλη την χώρα. Δημιουργία Εντύπων: Έντυπο για την Πρόοδο Ανιχνευτή. Έντυπα Προγραμματισμού για Ανιχνευτές και Βαθμοφόρους (έχουν αποσταλλεί για τελική επεξεργασία και έκδοση). Έντυπο «Καλωσήρθες στην Κοινότητα» (υπο επεξεργασία).

14 κλάδος προσκοπικού δικτύου

15 κλάδος προσκοπικού δικτύου Λειτουργία πολλών Νέων Προσκοπικών δικτύων σε όλη την Ελλάδα. Πολλές από τις δράσεις και τα πεπραγμένα προσπάθησαν να απαντήσουν στην ανάγκη ενημέρωσης για το τι είναι το Προσκοπικό δίκτυο: Μη σταματάς να σκέφτεσαι, μια διαδικτυακή δράση για την Ημέρα Σκέψης αξιοποιώντας το κοινωνικό δίκτυο του facebook. Τους μήνες Ιανουάριο, Ιούνιο και Δεκέμβριο κυκλοφόρησαν τα 3 πρώτα ενημερωτικά δελτία (newsletter) του κλάδου με τίτλο ΔΙΚΤΥΩΘΕΙΤΕ και στόχο τη γνωριμία και προβολή του νέου κλάδου. Πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη η 2η Βάση Ανακάλυψης του προγράμματος Πρόσκοπος του Κόσμου με θέμα το περιβάλλον και ειδικότερα τα αστικά και μη περιβαλλοντικά προβλήματα. Συμμετοχή στην ετήσια καμπάνια της WWF υπό τον γενικό τίτλο ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ. Συνεργασία διαρκείας με το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων. Κατά τους μήνες Απρίλιο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο μέλη Προσκοπικών Δικτύων προσφέρουν εθελοντική εργασία κατά τη διανομή του συσσιτίου. Σε συνεργασία με την Ειδικότητα Αεροπροσκόπων οργανώνεται η 1η Πτητική Συνάντηση Προσκοπικών Δικτύων στη Θήβα και την Εδεσσα. Ανταλλάζουμε δεν Αγοράζουμε : διοργανώνονται δράσεις ανταλλαγής (ρούχων, βιβλίων κλπ.).

16 ειδικότητα ναυτοπροσκόπων

17 ειδικότητα ναυτοπροσκόπων Εορτασμός 100 χρόνων της Ειδικότητας Προτροπή για δράσεις εορτασμού σε κλιμάκια σε όλη την Ελλάδα Συμμετοχή στο Spetses Classic Yacht Race 2013 Διερεύνηση-μελέτη χορηγίας Λεμβών Π/Ν Διοργάνωση των 14ων Ιστιοπλοϊκών Αγώνων στην Αθήνα Διοργάνωση των 5ων Κωπηλατικών Αγώνων στην Αθήνα Δημιουργία σελίδας της Ειδικότητας στο FACEBOOK με το διακριτικό ΑρμενίΖωντας Συμμετοχή στο CRETA CUP για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα Πανελλήνια απογραφή σκαφών. Δημιουργία ηλεκτρονικού αρχείου σκαφών της Ειδικότητας Έκδοση ΦΕΚ περί λεμβολογίου σκαφών ιδιοκτησίας ΣΕΠ Δημιουργία ομάδας εργασίας για την αναμόρφωση εισαγωγή ευέλικτης εκπαίδευσης στη Σχολή Κυβερνήτου Λεμβολόγιο Σ.Ε.Π. Με απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου οι ναυτοπροσκοπικοί λέμβοι του ΣΕΠ εξαιρούνται της υποχρέωσης εγγραφής στο «Βιβλίο Εγγραφής Μικρών Σκαφών» που τηρούν τα Λιμεναρχεία και καταχωρούνται στο «Λεμβολόγιο» του ΣΕΠ (εκδοθέντες ΓΚΛ 52 και ΓΚΛ 53 - άρθρο 4/παράγραφος 2, τροποποιείται ο τροποποιείται ο ΓΚΛ 23, που διέπει τα «μικρά σκάφη»)

18 ειδικότητα αεροπροσκόπων

19 ειδικότητα αεροπροσκόπων Επικοινωνία Υποστήριξη Δημιουργία λίστας επικοινωνίας. Αποστολή υποστηρικτικού υλικού ηλεκτρονικά. Δημιουργία επίσημης ομάδας στο facebook. Κατά τόπους συναντήσεις με βαθμοφόρους Αεροπροσκοπικών Συστημάτων και προσκοπικών κλιμακίων. Επαφή με Αρχές, Οργανώσεις και φορείς (Αερολέσχες, Π.Α.). Προσκοπικό πρόγραμμα Αγορά πτητικού μέσου (αλεξίπτωτο πλαγιάς). Έναρξη διαδικασιών για τη δημιουργία Αεροπροσκοπικού κέντρου με δομές και εργαλεία για την ανάπτυξη αεροπροσκοπικών δράσεων από τα τμήματα. Οργάνωση και Διοίκηση Καταγραφή του υλικού της ειδικότητας αεροπροσκόπων. Ολοκλήρωση ενός σύγχρονου κανονισμού ασφαλείας αεροπροσκοπικών δράσεων και χρήσης πτητικών μέσων. Εκπαίδευση Δημιουργία οδηγού αεροπροσκοπικών εκπαιδεύσεων. Συμμετοχή σε αεροπροσκοπικές εκπαιδεύσεις. ΣΑΠ Άρτα - Πρέβεζα, ΠΑΣΑΠ Έδεσσα, ΠΕΕΒΑ Λάρισα. Πανελλήνιες δράσεις JOTA JOTI 2013 σε συνεργασία με Εφορείες Πληροφορικής, Κλάδων και Διεθνών Σχέσεων. 1η Πτητική Συνάντηση Π.Δ. σε συνεργασία με την Εφορεία Π.Δ. της Γ.Ε.

20

21 _2 Σύγχρονο Πρόγραμμα ΕΛΚΥΣΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

22 δημόσιες σχέσεις

23 Δημόσιες Σχέσεις Διαχείριση δημοσιότητας Συγγραφή και αποστολή δελτίου τύπου και προσκλήσεων για δημοσιογραφική κάλυψη για Πανελλήνιες δράσεις. Δημιουργία spot για την Πανελλήνια Δράση Προσφοράς και μετάδοση σε όλα τα Μ.Μ.Ε. Επικαιροποίηση λίστα επικοινωνίας με δημοσιογράφους Σύναψη συνεργασίας με εταιρία αποδελτίωσης (ετήσια βάση) Καταχώρηση ΣΕΠ σε περιοδικό «Παίξε Γέλασε» Συμμετοχή σε εκδήλωση της ΓΓΝΓ, της πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα και του Βρετανικού Συμβουλίου, με τίτλο Εθελοντισμός και Νέοι. Συμμετοχή στο Anna Lindh Mediterranean Forum με τίτλο Citizens for the Mediterranean. Συμμετοχή στη συνεδρίαση της ειδικής Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας & δικαιωμάτων του ανθρώπου Συνδιοργάνωση ΓΓΝΓ & ΣΕΠ, Ημέρα κατά της βίας στο σχολείο. Αξιοποίηση Ευκαιριών Χρηματοδότησης Συγκέντρωση ευκαιριών χρηματοδότησης σε εθνικό, Ευρωπαϊκό, Παγκόσμιο επίπεδο και παρουσίαση εκείνων σε μέλη του ΔΣ. Recruitment and Retention: Πρόγραμμα ύψους Ευρώ της Ευρωπαϊκής Προσκοπικής Περιοχής που διαχειρίστηκε η Εφορεία Ανάπτυξης και αφορούσε το εγχειρίδιο προσέλκυσης ενήλικων εθελοντών. Messengers of Peace: Πρόγραμμα ύψους 10000USD της Παγκόσμιου Προσκοπικού Γραφείου που διαχειρίστηκε η Εφορεία Κλάδου Ανιχνευτών ΓΕ για τους σκοπούς της Ελπίδας «Vodafone World of Difference» Στήριξη πρότασης μέλους του ΣΕΠ για την κατάθεση πρότασης. «Υποστήριξη πρωτοβουλιών νέων για νέους 2013» Κατάθεση πρότασης για τις δράσεις ΠΑΠΕ 2013 και Regatta 2013 Global Development Education Project for Scouts Κατάθεση πρότασης για δράσεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα και προγραμμάτων σε σχέση με το δίκαιο εμπόριο (fair trade), τα ανθρώπινα δικαιώματα, την υπερκατανάλωση κοκ, σε συνεργασία με την Fair Trade. Δημιουργία/Ανάπτυξη/Διατήρηση σχέσεων ΣΕΠ με επιλεγμένες ΜΚΟ και φορείς Δράση με την Εταιρία Προστασίας Σπαστικών «Πόρτα Ανοιχτή» και το ΣΕΟ. Συμμετοχή σε ενέργειες: Εκδήλωση της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF (Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού) Ημερίδα CSR in Greece της Capital Link Επίσημη παρουσίαση καμπάνιας Let s do it Greece 2014 Συμμετοχή στην εκδήλωση της Κίνησης Πολιτών Κέντρου Αθήνας και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα με θέμα Υπάρχει λύση στο Μεταναστευτικό; Συμμετοχή στην Εθνική Στρογγυλή Τράπεζα κατά των Διακρίσεων («Αντιγόνη» κέντρο πληροφόρησης και τεκμηρίωσης για τον ρατσισμό) Στήριξη Δράσεων/Ενεργειών Γενικής Εφορείας/ΠΕ/ΤΕ Συμμετοχή στη δημιουργία και υποστήριξη της ομάδας δρομέων Προσκόπων Συμμετοχή στην δράση της Εφ. Περιβάλλοντος ΓΕ για την Παγκόσμια Ημέρα ΠεριβάλλοντοςΠαροχή Υποστηρικτικού υλικού Δημ. Σχ. προς Συστήματα και Κλιμάκια Συμμετοχή και παρουσίαση σε εκδηλώσεις/ενέργειες συστημάτων και Κλιμακίων Σύναψη συμφωνίας με την Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς σχετικά με την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων (για όλα τα μέλη ηλικίας χρονών) Εικόνα ΣΕΠ Έκδοση τεύχους 38 Ο Πρόσκοπος και μετεξέλιξη του περιοδικού σε ηλεκτρονική μορφή και σε τρία διαφορετικά μέρη. Ανάθεση σε εταιρία επικοινωνίας θέματα αλλαγής εικόνας Εκδόσεις Καλωσόρισες Στον Προσκοπισμό Εγχειρίδιου προσέλκυσης νέων ενήλικων εθελοντών

24 διεθνείς σχέσεις Η Εφορεία Διεθνών Σχέσεων για το 2013 προγραμμάτισε το έργο της σε όλους τους τομείς ευθύνης της και ανέπτυξε πολύπλευρη δραστηριότητα: Εθνική αποστολή σε διεθνή δράση Συμμετοχή με εξαμελή αποστολή στο 14ο ΜΟΟΤ. JOTA - JOTI Στήριξη της δράσης Συμμετοχή σε διεθνή Συνέδρια Το 4th IC Symposium, έγινε στο Δουβλίνο 5-7 Απριλίου 2013, με σκοπό την προετοιμασία για το 21ο Ευρωπαϊκό Προσκοπικό Συνέδριο. Συμμετείχαν ο Έφορος Διεθνών Σχέσεων κ. Άγγελος Καραμάνης και η Έφορος Ανάπτυξης/ΓΕ κ. Μαριάνα Φράγκου. Το ΣΕΠ κατέθεσε και υποστήριξε την υποψηφιότητα του κ. Χρήστου Χατζηδιαμαντή για επανεκλογή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το 21st European Scout Conference έγινε στο Βερολίνο από τις 16 ως τις 20 Αυγούστου Συμμετείχαν οι βαθμοφόροι Μαριάνα Φράγκου, Γιάννης Δημητριάδης και Δομνίκη

25 διεθνείς σχέσεις Κουιτζόγλου, ενώ παρέστη και ο Γενικός Έφορος. Κατά την εκλογή των νέων μελών της Ευρωπαϊκής Προσκοπικής Επιτροπής, ο Χρήστος Χατζηδιαμαντής εξελέγη 2ο σε σειρά ψήφων και αναδείχτηκε Αντιπρόεδρος. Νέος Πρόεδρος αναδείχτηκε ο Andrea Demarmels, μέχρι τώρα σύνδεσμος της ESR με το ΣΕΠ. Συμμετοχή σε διεθνείς συναντήσεις Στις 9-12 Μαΐου έγινε στη Μάλτα το 4th Rovernet και το 1st Venturnet. Συμμετείχαν ως εκπρόσωποι του ΣΕΠ ο Έφορος Προσκοπικού Δικτύου κ. Γιάννης Δρης και για τον κλάδο Ανιχνευτών ο ΑΚΑ κ. Αντώνης Ζακυνθινός. Στην οργανωτική Ομάδα συμμετείχε και ο Έφορος κλ. Ανιχνευτών κ. Σωτήρης Μαρούδας. Το Diversity Event έγινε στην Bratislava από τις 5 μέχρι τις 10 Ιουνίου και ασχολήθηκε με θέματα επέκτασης του προσκοπικού προγράμματος σε κοινωνικές ομάδες που απομονώνονται ή υφίστανται αποκλεισμούς. Από το ΣΕΠ συμμετείχαν οι βαθμοφόροι Κατερίνα Μητράκου και Ευτυχία Κεραμά. Euro-Arab meeting: Η Ευρω-Αραβική Προσκοπική συνάντηση οργανώθηκε στην Ιταλία από τις 26 ως τις 30 Ιουνίου Το ΣΕΠ εκπροσώπησε ο βαθμοφόρος της Εφορείας Αποδήμων κ. Δημήτρης Κάβουρας. Παρέστη επίσης ως μέλος της Ευρωπαϊκής Προσκοπικής Περιοχής ο κ. Χρήστος Χατζηδιαμαντής και ως facilitator και μεταφραστής ο Έφορος Περιοχής Αποδήμων κ. Γιάννης Μελαχροινούδης. Έγινε στην Κωνσταντινούπολη, από τις 12 ως τις 14 Νοεμβρίου το Chief Executives Meeting, όπου συμμετείχε ο Διευθυντής Υπηρεσιών του ΣΕΠ κ. Αθανάσιος Ευσταθίου. SEE meeting: Στις 29,30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου, οργανώσαμε στη Θεσσαλονίκη συνάντηση των Προσκοπικών Οργανώσεων της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Συμμετείχαν 25 άτομα από 7 χώρες (Bulgaria, FYRoM, Ελλάδα, Montenegro, Romania, Slovenia, Turkey). Έφοροι Διεθνών, Πρόεδροι, Γενικοί Έφοροι, Έφοροι Εκπαίδευσης κ.λ.π.. Στις Φεβρουαρίου 2013 πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο η συνεδρίαση του Δ.Σ. της Παγκόσμιας Ένωσης Ορθοδόξων Προσκόπων «ΔΕΣΜΟΣ», όπου συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Έφορος Διεθνών Σχέσεων κ. Βασίλης Μπίρτσας, Αντιπρόεδρος του ΔΕΣΜΟΥ και το επίτιμο μέλος και πρώην Πρόεδρος του ΔΕΣΜΟΥ κ. Χρήστος Παπαγεωργίου. Το ΔΣ πέραν των τρεχόντων θεμάτων που συζήτησε, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο, με τις Αρχές αλλά και με την ηγεσία του Σώματος Προσκόπων Κύπρου, με τους οποίους είχε γόνιμες συζητήσεις. Δράσεις εξωτερικού ελληνικών προσκοπικών τμημάτων Έξι Κοινότητες Ανιχνευτών πραγματοποίησαν το 2013 δράσεις στο εξωτερικό. Επισκέφτηκαν το Kandersteg, τη Ρώμη, τη Βενετία, τη Βουλγαρία, την Ίμβρο και την Κωνσταντινούπολη. Υποδοχή υποστήριξη προσκοπικών τμημάτων στην Ελλάδα Αρκετά προσκοπικά τμήματα από πολλές χώρες έκαναν τις δράσεις τους στην Ελλάδα. Τμήματα από τη Γαλλία, τη Μ. Βρετανία, την Ιταλία, το Βέλγιο, κ.ά. Η Εφορεία Διεθνών Σχέσεων συνέβαλλε σημαντικά στο να πάρει η 4η ΕΛΠΙΔΑ διεθνή διάσταση, για πρώτη φορά στην ιστορία της. Στη δράση «ΕΛΠΙΔΑ-HOPE 2013», συμμετείχαν, μαζί με τους Έλληνες και Ανιχνευτές από Ιρλανδία, Βουλγαρία, Κύπρο, Ισπανία και Ισραήλ. Άλλες Δραστηριότητες Στις 6 και 7 Μαΐου, ο Αναπληρωτής Έφορος Διεθνών Σχέσεων κ. Βασίλης Μπίρτσας και η βαθμοφόρος Αριάδνη Κουνάνη βρέθηκαν στη Γενεύη, μαζί με την κ. Βασιλική Μυλωνά, Πρόεδρο του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Παν. Μυλωνάς», όπου συμμετείχαν στην ημερίδα με θέμα: «Προσκοπισμός και Οδική Ασφάλεια», που οργάνωσαν τα Ηνωμένα Έθνη στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας. Στην ημερίδα αυτή, εκτός από το ΙΟΑΣ και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, συμμετείχαν ο WOSM και οι Ιρλανδοί Πρόσκοποι.

26 δεσμός

27 Η Παγκόσμια Ένωση Ορθοδόξων Χριστιανών Προσκόπων ΔΕΣΜΟΣ ιδρύθηκε το 1997 με σκοπό να βοηθήσει τους Ορθοδόξους Χριστιανούς Προσκόπους να συνειδητοποιήσουν τη σημασία του Καθήκοντος προς το Θεό ως θεμελιώδη αρχή της Προσκοπικής κίνησης. Ο ΔΕΣΜΟΣ, το πλαίσιο αυτό, μέσα στο 2013 δραστηριοποιήθηκε πολύπλευρα για να προβάλλει την Ορθοδοξία και να ενισχύσει το Προσκοπισμό. Το ετήσιο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΕΣΜΟΥ πραγματοποιήθηκε στη Λάρνακα της Κύπρου από τις 14 μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου Ο ΔΕΣΜΟΣ ήταν παρών στη διάρκεια του ΜΟΟΤ που πραγματοποιήθηκε στον Καναδά. Συμμετοχή στο Global Forum Image of the other που έγινε στη Βιένη της Αυστρίας στις 17 και 18 Νοεμβρίου 201,. Συμμετείχε στις εργασίες του 1ου Παγκόσμιου Εκπαιδευτικού Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στο Hong Kong από τις 22 μέχρι τις 24 Νοεμβρίου Το ετήσιο World Scout Interreligious Forum που έλαβε χώρα στο Παρίσι στις 16 Δεκεμβρίου 2013, ο ΔΕΣΜΟΣ εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρό του Marko Petrovic και τον Γενικό Γραμματέα Georges Abboud.

28 εφορεία πληροφορικής Λειτουργία διαδικτυακού τόπου του Σ.Ε.Π. Υποστήριξη του ιστότοπου του Σ.Ε.Π. για τη σταθερή και αδιάλλειπτη λειτουργία του. Αξιοποίηση και προώθηση των υπηρεσιών και δυνατοτήτων του site βάσει των αναγκών της Κεντρικής Διοίκησης, της Γενικής Εφορείας αλλά και των κατά τόπους κλιμακίων. Τα νέα της κίνησης στο διαδίκτυο Η εικόνα της Κίνησης μέσω του διαδικτυακού τόπου του Σ.Ε.Π. βασίζεται στο πρόγραμμα: «Εικόνα μας, το Σύστημά σου», δίνει την δυνατότητα στα κατά τόπους κλιμάκια να αναρτήσουν τις δράσεις τους που ξεχώρισαν σε μορφή άρθρου με φωτογραφίες. Με αυτόν τον ευέλικτο τρόπο προβολής του προσκοπικού έργου από τα κατά τόπους προσκοπικά κλιμάκια και Συστήματα, διαμορφώνεται η εικόνα του Σ.Ε.Π. στο διαδίκτυο. Στατιστικά κίνησης του site Το 2013 παρουσιάστηκε αύξηση των επισκεπτών της τάξης του 9% φτάνοντας τις επισκέψεις. Οι μήνες με το μεγαλύτερο σύνολο επισκέψεων ήταν ο Οκτώβριος με επισκέψεις και ο Νοέμβριος με αντίστοιχα. Ο μήνας με τις λιγότερες επισκέψεις ήταν ο Αύγουστος με επισκέψεις. Στα υπόλοιπα στατιστικά για το 2013 το site είχε προβολές σελίδων εκ των οποίων οι ήταν μοναδικές. Από το σύνολο των επισκέψεων, οι επισκέψεις ήταν παραπομπές από μηχανές αναζήτησης και από το Facebook. Συντονισμός της διεξαγωγής του JOTI στην Ελλάδα To 2013, για τρίτη χρονιά, ο τρόπος συμμετοχής των Ελλήνων Προσκόπων στην παγκόσμια δράση Jamboree On The Internet (JOTI) επικεντρώθηκε γύρω από τις δραστηριότητες που οργανώνονται από την Ομάδα Εργασίας JOTA-JOTI Vision 2015,

29 εφορεία πληροφορικής το παιχνίδι JAMPUZ και την Παγκόσμια Πρόκληση (Global Challenge). Παράλληλα, όμως, πολλοί Έλληνες Πρόσκοποι συμμετείχαν και στο νέο παιχνίδι του Παγκόσμιου Προσκοπικού Γραφείου, «Global Torch Race» το οποίο παρουσιάστηκε μαζί με τη νέα μορφή της ιστοσελίδας Η Ομάδα Εργασίας της Εφορείας Πληροφορικής ήταν σε διαρκή επαφή με τους συντονιστές των δράσεων JAMPUZ, Global Challenge και Global Torch Race και φρόντισε για την μετάφραση των κειμένων για να δημοσιευτούν στην ιστοσελίδα του ΣΕΠ, ώστε όλα τα μέλη μας να ενημερωθούν έγκαιρα για όλες τις διαθέσιμες δράσεις και προκλήσεις. Ταυτόχρονα, κατά την προετοιμασία του διημέρου, 5 μέλη της Ομάδας Εργασίας της Εφορείας Πληροφορικής παρακολούθησαν τα εκπαιδευτικά σεμινάρια του ScoutLink, του παγκόσμιου Προσκοπικού δικτύου IRC. Τα 5 αυτά μέλη μας έδωσαν εξετάσεις και πιστοποιήθηκαν ως διαχειριστές διασφαλίζοντας την ομαλή λειτουργία του Προσκοπικού καναλιού #greek στον chat server του ScoutLink. Επιπλέον, κατά την διάρκεια της προετοιμασίας, σε συνεργασία με την Εφορεία Ειδικότητας Αεροπροσκόπων, την Εφορεία Διεθνών Σχέσεων και με τη βοήθεια των Κλάδων Λυκοπούλων και Προσκόπων, φροντίσαμε μαζί με την ανακοίνωση διεξαγωγής του JOTA-JOTI να επισυνάψουμε παιχνίδια και δραστηριότητες με έμφαση στην παγκόσμια συναδέλφωση για τα τμήματα που ενδεχομένως να μην καταφέρουν να συνδεθούν στο διαδίκτυο ή να μιλήσουν στους αιθέρες. Κατά την διάρκεια του διημέρου 19 & 20 Οκτωβρίου οι Έλληνες Πρόσκοποι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν μηνύματα με εκατοντάδες Προσκόπους από κάθε γωνιά της γης, συμβάλλοντας έτσι στη δημιουργία ατμόσφαιρας μιας παγκόσμιας αδελφότητας, ενός παγκόσμιου παιχνιδιού, ενός παγκόσμιου πανηγυριού. Η συμμετοχή μας στο παιχνίδι JAM- PUZ ήταν ιδιαίτερα ενεργή και φέτος, καθώς 37 Συστήματα κατάφεραν και συγκέντρωσαν κωδικούς αναδεικνύοντας έτσι τη χώρα μας δεύτερη σε όλο τον κόσμο. Αξιοσημείωτο είναι πως 20 Συστήματα έφτασαν στο ανώτατο επίπεδο του παιχνιδιού ενώ άλλα 7 ολοκλήρωσαν το παιχνίδι. Αρκετά ήταν και τα Τμήματα που συμμετείχαν στην Παγκόσμια Πρόκληση μετατρέποντας το JOTA-JOTI σε ένα διήμερο με πολλές δραστηριότητες. Όσο για το παιχνίδι Global Torch Race, το ΣΕΠαπέκτησε τη δική τους online Ομάδα με όνομα Dream Team, η οποία ανάμεσα στις 100 ομάδες τερμάτισε στην 9η θέση, μεταφέροντας τη φλόγα της φιλίας και της αδελφοσύνης σε 20 χώρες. Λειτουργία ΛΗΤΕΠ Η Λίστα Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου Ελλήνων Προσκόπων λειτούργησε απρόσκοπτα. Τα μέλη της αυξήθηκαν κατά 12,5% και στο τέλος του 2013 έφτασαν τα 864 (136 νέες εγγραφές/ διορθώσεις , 39 αποχωρήσεις/παλιά ). Παρουσία του ΣΕΠ στις εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης Η επίσημη παρουσία του ΣΕΠ στις εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης συνεχίζει να βρίσκεται στις εξής διευθύνσεις: άμεση ενημέρωση, προβολή δραστηριοτήτων, επικοινωνία με χρήστες του διαδικτύου - άμεση ενημέρωση - προβολή video από δραστηριότητες, εκπαιδευτικά video - έκδοση και άμεση πρόσβαση σε έντυπα του ΣΕΠ Η σελίδα «Ελληνικός Προσκοπισμός» που αποτελεί την επίσημη παρουσία του ΣΕΠ στο facebook συνδέεται αυτόματα με το site του ΣΕΠ μεταδίδοντας άμεσα όλα τα νέα που αναρτώνται στην ιστοσελίδα μας. Εκδόσεις Εγχειρίδιο καλής χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης Συνεργασία με Safer Internet Πρεσβευτής ημέρας ασφαλούς διαδικτύου

30

31 _3 Αποτελεσματική Διοίκηση ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

32 διοικητικό συμβούλιο Το Διοικητικό Συμβούλιο από έως Το Διοικητικό Συμβούλιο από έως Πρόεδρος Αντιπρόεδρος Αντιπρόεδρος Γενικός Γραμματέας Γενικός Έφορος Οικονομικός Σύμβουλος Σύμβουλος Ακινήτου Περιουσίας Σύμβουλος Διεθνών Σχέσεων Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Αναπληρωτής Γενικός Έφορος Μέλη : Γεώργιος Γεωργακάς : Ηλίας Λαδάς : Γιώργος Χουρδάκης : Ευθύμιος Μπακογιάννης : Θεόδωρος Κεφαλάς : Κωνσταντίνος Βεργίτσης : Ξενοφών Σπιταδάκης : Άγγελος Καραμάνης : Δημήτριος Μανίκης : Γιάννης Μιχάλης : Χρήστος Λυγερός : Πάνος Παπαδόπουλος : Γιώργος Παστίδης : Χρήστος Σταθόπουλος : Νικόλαος Χαραλαμπόπουλος Πρόεδρος Αντιπρόεδρος Αντιπρόεδρος Γενικός Γραμματέας Γενικός Έφορος Οικονομικός Σύμβουλος Σύμβουλος Ακινήτου Περιουσίας Σύμβουλος Διεθνών Σχέσεων Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Αναπληρωτής Γενικός Έφορος Μέλη : Ηλίας Λαδάς : Γιάννης Μιχάλης : Γιώργος Χουρδάκης : Ευθύμιος Μπακογιάννης : Θεόδωρος Κεφαλάς : Κωνσταντίνος Βεργίτσης : Ξενοφών Σπιταδάκης : Άγγελος Καραμάνης : Δημήτριος Μανίκης : Σπυριδούλα Σκούρα : Χρήστος Λυγερός : Πάνος Παπαδόπουλος : Γιώργος Παστίδης : Χρήστος Σταθόπουλος : Νικόλαος Χαραλαμπόπουλος Το Διοικητικό Συμβούλιο από Κατά τη διάρκεια του 2013 πραγματοποιήθηκαν 19 συνεδριάσεις Διοικητικού Συμβουλίου, οι αποφάσεις των οποίων είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του ΣΕΠ: Πρόεδρος Αντιπρόεδρος Αντιπρόεδρος Γενικός Γραμματέας Γενικός Έφορος Οικονομικός Σύμβουλος Σύμβουλος Ακινήτου Περιουσίας Σύμβουλος Διεθνών Σχέσεων Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Αναπληρωτής Γενικός Έφορος Μέλη : Χρήστος Λυγερός : Παναγιώτης Παπαδόπουλος : Ξενοφών Σπιταδάκης : Ιωάννης Κασμίρογλου : Θοδωρής Κεφαλάς : Κωνσταντίνος Βεργίτσης : Νικόλαος Καραΐσκος : Άγγελος Καραμάνης : Μαριάνα Φράγκου : Χριστόφορος Μητρομάρας : Δημήτριος Μανίκης : Ηλίας Λαδάς : Μιλτιάδης Φαρμάκης : Ισίδωρος Κανέτης : Νικόλαος Χαλιάσος Αποφάσεις Δ.Σ. 1ου 5μήνου 2013: ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ. ΜΑΪΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2013: Επίσης πραγματοποιήθηκαν 21 συνεδριάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής. Σύνθεση Εκτελεστικής Επιτροπής Από έως Θοδωρής Κεφαλάς Γενικός Έφορος ως Πρόεδρος, Ευθύμιος Μπακογιάννης Γενικός Γραμματέας, Κώστας Βεργίτσης Οικονομικός Σύμβουλος, Ξενοφών Σπιταδάκης Σύμβουλος Ακίνητης Περιουσίας και Πάνος Παπαδόπουλος Σύμβουλος, ως μέλη. Από Θοδωρής Κεφαλάς Γενικός Έφορος ως Πρόεδρος, Ιωάννης Κασμίρογλου Γενικός Γραμματέας, Κώστας Βεργίτσης Οικονομικός Σύμβουλος, Νικόλαος Καραΐσκος Σύμβουλος Ακίνητης Περιουσίας και Ισίδωρος Κανέτης Σύμβουλος, ως μέλη.

33 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΣΕΠ Κατά τη διάρκεια του έτους 2013 τροποποιήθηκαν, συμπληρώθηκαν, βελτιώθηκαν και έγιναν προσθήκες στους εξής Κανονισμούς : Κανονισμός Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Βαθμοφόρων ΣΕΠ Έγκριση θεματολογιών Εκπαιδεύσεων: Βασικής Εκπαίδευσης Αρχηγών Συστημάτων, Βασικής Εκπαίδευσης Εφόρων, Αρχική Εκπαίδευση Εκπαίδευση Μελών Επιτροπών Κοινωνικής Συμπαράστασης, Ειδικής Εκπαίδευσης στο Παιχνίδι Τραγούδι. Ειδικές περιπτώσεις απονομής Πτυχίου Διακριτικού Δάσους. Συμμετοχή σε εκπαιδεύσεις μελών Προσκοπικού Δικτύου Απλοποίηση κριτηρίων για την εξέλιξη του προσωπικού Εκπαίδευσης Προϋποθέσεις επιλογής συμβούλων Εκπαιδευτών Κανονισμός Στολών και Διακριτικών Κανονισμός Νομικής Υπηρεσίας Σ.Ε.Π. Κανονισμός Ασφαλείας και Διοικητικών Θεμάτων Προσκοπικών Δράσεων Νομιμοποίηση Λεμβολογίου ΣΕΠ και προκύπτουσες υποχρεώσεις Λεμβολόγιο ΣΕΠ Ενημέρωση Λιμεναρχείων Επιθεώρηση αξιοπλοΐας από Ναυπηγό Γραφείο Αξιοπλοΐας Ορισμοί (ΓΚΛ 23) Κανονισμός Διοίκησης Οργάνωση και Λειτουργία Σ.Ε.Π. Καθήκοντα Εφόρου Οικονομικών και Περιουσίας Περιφερειακής Εφορείας Επιτροπές Υποστήριξης Έργου του Διοικητικού Συμβουλίου Επιτροπή Προσκοπικού Πρατηρίου Από ( ) 1. Χρήστος Καραχάλιος, 2. Ιωάννης Δαούτης, 3. Άγγελος Διγενής, 4. Γιώργος Θεοχάρης, 5. Κλήμης Τοσουνίδης 6. Χριστόδουλος Σκιαδόπουλος ως αναπληρωματικό μέλος. Από ( ) 1. Κλήμης Τοσουνίδης 2. Χρήστος Καραχάλιος 3. Άγγελος Διγενής 4. Γεώργιος Θεοχάρης 5. Μάριος Νάκας. Επιτροπή Ηθικών Αμοιβών Παράταση θητείας Επιτροπής Ηθικών Αμοιβών Το Δ.Σ., μετά από εισήγηση του Γενικού Γραμματέα, αποφασίζει την παράταση της θητείας της Επιτροπής Ηθικών Αμοιβών μέχρι την 31η Μαΐου Από ( ) 1. Αναστάσιος Αρνιακός 2. Ευγένιος Ζαλοκώστας 3. Αριστείδης Μαρατσίνος 4. Ιωάννης Μιχάλης 5. Ανάργυρος Σκληβανιώτης (Πρόεδρος).

34 Επιτροπή Ακινήτου Περιουσίας Νικόλαος Καραΐσκος Σύμβουλος Ακίνητης Περιουσίας ΔΣ/ΣΕΠ Στέλλα Χαρίτου του Νικολάου Στέλεχος ΥΠΕΚΑ Νικόλαος Γαλάνης Δρ Μηχανικός ΕΜΠ, Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός ΑΠΘ Σαββίνα Κεμερίδου Πτυχιούχος Πολιτικών Δομικών Έργων ΑΤΕΙ Πειραιά Θοδωρής Κεμερίδης Πτυχιούχος Τοπογράφος Μηχανικός Δημήτρης Πυργάκης Γεωλόγος, Περιβαλλοντολόγος M.SC Δημήτρης Χατζησοφιανός - Πτυχιούχος Πολιτικών Δομικών Έργων ΑΤΕΙ Πειραιά Επιτροπή Βιωματικής Εκπαίδευσης από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων Χριστόφορος Μητρομάρας Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας ΔΣ/ΣΕΠ Μιλτιάδης Φαρμάκης Σύμβουλος ΔΣ/ΣΕΠ Νικόλαος Χαλιάσος Σύμβουλος ΔΣ/ΣΕΠ Επιτροπή Νομικής Υπηρεσίας Ευστάθιος Μίχος ως Πρόεδρος Ηλίας Δημητρίου Αντώνιος Σταθάκης Κωνσταντίνος Σπανορήγας Αργυρώ Αγγελή Εμμανουήλ Τσαγκαράκης Επιμελητής Εφορείας Ακινήτου Περιουσίας και Νομικής Υπηρεσίας Διοικούσα Επιτροπή του ΠΑΚΑΜ Κωνσταντίνος Καλογερόπουλος ως Πρόεδρος Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος Παναγιώτης Κατρούγκαλος Γεώργιος Κοντορούσης Κωνσταντίνος Παπαζαχαρίου Ευστράτιος Ξανθόπουλος Αντώνιος Νίνος Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων Γεώργιος Χουρδάκης Κώστας Τσολακίδης Παναγιώτης Κατρούγκαλος Χρήστος Παπαγεωργίου Ανδρέας Πετρόπουλος Χρήστος Χατζηδιαμαντής

35 Επιτροπή Διαχείρισης και Παρακολούθησης Έργων του Π.Κ. ΑΛΚΥΩΝ Ξενοφώντας Σπιταδάκης Αντιπρόεδρος ΔΣ/ΣΕΠ Θοδωρής Κεφαλάς Γενικός Έφορος Νικόλαος Καραΐσκος Σύμβουλος Ακινήτου Περιουσίας ΔΣ/ΣΕΠ Χριστόφορος Μητρομάρας Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας ΔΣ/ΣΕΠ Μιλτιάδης Φαρμάκης Σύμβουλος ΔΣ/ΣΕΠ Δημήτριος Καβούκης Έφορος Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης Αριστοτέλης Παπακωνσταντίνου Περιφερειακός Έφορος Ροδόπης Δημήτρης Ναλμπάντης ως υπεύθυνος εκτέλεσης των έργων. 37η Τακτική Γενική Συνέλευση Στις 25 Μαΐου 2013 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στην αίθουσα «Α. Λευκαδίτης» του Μεγάρου «Αντώνιος Μπενάκης» η 37η Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Ιδρύματος Σώμα Ελλήνων Προσκόπων με 359 συμμετέχοντες (έναντι 376 οικονομικά τακτοποιημένα μέλη). Κατά τη διάρκεια της 37ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης εγκρίθηκαν : Τα Πεπραγμένα του Διοικητικού Συμβουλίου για το έτος 2012 Ο Οικονομικός Απολογισμός και Ισολογισμός 2012 και απαλλαχθήκαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου από κάθε ευθύνη Ο Προϋπολογισμός 2014 Ο νέος Οργανισμός του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων όπως διαμορφώθηκε σύμφωνα με τις παρατηρήσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας Στη συνέχεια έγινε η ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου ΣΕΠ (15 Τακτικών και 4 Αναπληρωματικών Μελών) για θητεία τεσσάρων ετών ήτοι, μέχρι την Τακτική Γενική Συνέλευση του έτους κατά σειρά εκλογής: 15 Τακτικά μέλη ΔΣ: Θοδωρής Κεφαλάς Μαριάνα Φράγκου Ηλίας Λαδάς Δημήτριος Μανίκης Μιλτιάδης Φαρμάκης Ξενοφών Σπιταδάκης Χρήστος Λυγερός Κωνσταντίνος Βεργίτσης Ισίδωρος Κανέτης Ιωάννης Κασμίρογλου Νικόλαος Καραΐσκος Χριστόφορος Μητρομάρας Άγγελος Καραμάνης Νικόλαος Χαλιάσος Παναγιώτης Παπαδόπουλος 4 Αναπληρωματικά μέλη ΔΣ : Νικόλαος Μάστορας Γκουλέμας Στέφανος Χατζηιωάννου Κωνσταντίνος Χαρατσάρης Κωνσταντίνος Πατινιωτάκης

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ & ΠΡΟΒΟΛΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ & ΠΡΟΒΟΛΗ _8 Επικοινωνία & Προβολή ηµόσιες Σχέσεις - ιεθνείς Σχέσεις ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ & ΠΡΟΒΟΛΗ Συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» Το ΣΕΠ συνεχίζει για δεύτερη συνεχή χρονιά τη συνεργασία του

Διαβάστε περισσότερα

εφορεία ανάπτυξης εφορεία ανάπτυξης

εφορεία ανάπτυξης εφορεία ανάπτυξης εφορεία ανάπτυξης εφορεία ανάπτυξης Ιανουάριος : Διεξαγωγή Στατιστικής Ερευνας σε συνεργασία με εταιρεία ερευνών Φεβρουάριος : Αποστολή εργαλειών προσέλκυσης νέων εθελοντών στα συστήματα Μάρτιος : Παρουσίαση

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκοποι. φιλία. αισιοδοξία. δράση. εμπειρίες. προσφορά. παιχνίδι. ιδανικά. εξερεύνηση. κατασκήνωση. εκπαίδευση. περιπέτεια παρέα.

Πρόσκοποι. φιλία. αισιοδοξία. δράση. εμπειρίες. προσφορά. παιχνίδι. ιδανικά. εξερεύνηση. κατασκήνωση. εκπαίδευση. περιπέτεια παρέα. Απολογισμός Εργασίας Ιδρύματος Σώμα Eλλήνων Προσκόπων ιδανικά εμπειρίες Πρόσκοποι περιπέτεια παρέα δράση αισιοδοξία παιχνίδι φιλία εκπαίδευση κατασκήνωση υπευθυνότητα εξερεύνηση προσφορά Αγαπητά Μέλη

Διαβάστε περισσότερα

Ξεχώρισαν... 26η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση

Ξεχώρισαν... 26η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση Ξεχώρισαν... _5 26η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση Η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση είναι το ετήσιο ραντεβού του Κλάδου Ανιχνευτών με τον πολιτισμό. Για έναν ολόκληρο χρόνο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Σ.Ε.Π.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Σ.Ε.Π. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Σ.Ε.Π. Μάιος 1999 Α/Α Απόφαση ΔΣ Ημερομηνία Μέρος Άρθρο ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΛΛΑΓΩΝ Περιεχόμενο 1 ΒΕ 3 31-12-2004 5 ο Όλο το 5 ο μέρος του παρόντος (περί οικονομικής διαχείρισης)

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΕΠΒΕ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΙΟΥΛΙΟΣ 2007 - ΙΟΥΝΙΟΣ 2009 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009 ΣΕΠΒΕ 2007-2009 Διοικητικό Συμβούλιο Πρόεδρος Αναστάσιος Τζήκας Α Αντιπρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα Απολογισμού

Περιεχόμενα Απολογισμού Σύνθεση Διοικητικού Συμβουλίου Περιεχόμενα Απολογισμού Αναστασία Καραφουλίδου Πρόεδρος Όραμα - Στόχοι 5 Τμήματος Εκπαιδεύσεων 44 Τούλα Αλμπάνη Αντιπρόεδρος και Υπεύθυνη Συνεργασίας με ΜΚΟ Προέδρου ΔΣ 6

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικό Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού. info. Πληροφοριακό Δελτίο-Τεύχος 5

Εθνικό Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού. info. Πληροφοριακό Δελτίο-Τεύχος 5 Εθνικό Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού info Πληροφοριακό Δελτίο-Τεύχος 5 ΔΡΑΣΕΙΣ 2008 ΜΗΝΥΜΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Στη σημερινή πραγματικότητα, οι υπηρεσίες συμβουλευτικής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΕΤΟΥΣ 2013 (ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012 - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2013)

ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΕΤΟΥΣ 2013 (ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012 - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2013) ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΕΤΟΥΣ 2013 (ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012 - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2013) Αθήνα, ΜΑΡΤΙΟΣ 2014 Η ΔΙΕΘΝHΣ ΔΙΑΦAΝΕΙΑ & Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΕΛΛAΣ Η Διεθνής Διαφάνεια/Transparency International (ΔΔ/ΤΙ) είναι η παγκόσμια μη

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ 3η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ της 29/06/2013, ώρα 10:00, αίθουσα ΤΕΕ ΠΡΑΚΤΙΚΑ

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ 3η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ της 29/06/2013, ώρα 10:00, αίθουσα ΤΕΕ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ 3η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ της 29/06/2013, ώρα 10:00, αίθουσα ΤΕΕ ΠΡΑΚΤΙΚΑ Η Ημερήσια Διάταξη της πρόσκλησης: 1.Ασφαλιστικό (45λεπτά) 2.Οικονομικά προβλήματα σύγκλησης της Αντιπροσωπείας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΕΠΒΕ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΙΟΥΛΙΟΣ 2009 - ΙΟΥΝΙΟΣ 2011 27 ΙΟΥΝΙOY 2011 ΣΕΠΒΕ 2009-2011 Διοικητικό Συμβούλιο Πρόεδρος Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Αναστάσιος Τζήκας

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ 370 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με αποκλειστικό γνώμονα την παροχή βοήθειας σε παιδιά, τόσο στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως, έχει ως θεμελιώδη αρχή τις διεθνείς συνεργασίες με Οργανώσεις,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ Ε Κ Θ Ε Σ Η ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ Ε Κ Θ Ε Σ Η ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ Ε Κ Θ Ε Σ Η ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ 2 0 1 2-2 0 1 4 Δίνουμε φωνή και συντονίζουμε τον εθελοντικό τομέα 6 ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΠΣΣΕ 2012-2014 ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΠΣΣΕ 2012-2014

Διαβάστε περισσότερα

Ετήσιος Απολογισμός Περιφέρειας Κρήτης

Ετήσιος Απολογισμός Περιφέρειας Κρήτης 2012 Ετήσιος Απολογισμός Περιφέρειας Κρήτης Περιφέρεια Κρήτης Φεβρουάριος 2013 2 Περιεχόμενα Μήνυμα Περιφερειάρχη... 4 Μέρος 1 ο : Πρόγραμμα Δράσης Περιφέρειας Κρήτης... 7 Προπαρασκευή για τους Εορτασμούς

Διαβάστε περισσότερα

Μαζί για μία Καλύτερη Ζωή

Μαζί για μία Καλύτερη Ζωή Μαζί για μία Καλύτερη Ζωή 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Μήνυμα της Διεύθυνσης Κοινωνικής Υπευθυνότητας... σελ. 4 Ο Ομιλός μας...σελ. 5 Οι σημαντικότεροι σταθμοί στην ιστορία του Ομίλου FOURLIS... σελ. 6 Οι εταιρίες του

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΕΥΧΟΣ 44 ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ-ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2009. Ανδρέας Δημητρίου, Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΕΥΧΟΣ 44 ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ-ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2009. Ανδρέας Δημητρίου, Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΕΥΧΟΣ 44 ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ-ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2009 ISSN 1986-1338 Μ π ο ρ ε ί η Κ ύ π ρ ο ς ν α γ ί ν ε ι Δ ι ε θ ν έ ς Κ έ ν τ ρ ο Τ ρ ι τ ο β ά θ μ ι α ς Ε κ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ δελτίο. Δωρεάν διάθεση βιβλίου ΠΣΣΕ Όλα για το Παιδί στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ δελτίο. Δωρεάν διάθεση βιβλίου ΠΣΣΕ Όλα για το Παιδί στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ δελτίο ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ 73 ΙΟΥΛΙΟΣ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014 ISSN 1450-1295 (print), ISSN 1986-3829 (online) ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ Δωρεάν διάθεση βιβλίου ΠΣΣΕ Όλα για το Παιδί στο Υπουργείο

Διαβάστε περισσότερα

Π.Ο.Σ.Ε.Α. www.posea.gr e-mail: posea.gr@hotmail.com

Π.Ο.Σ.Ε.Α. www.posea.gr e-mail: posea.gr@hotmail.com www.posea.gr e-mail: posea.gr@hotmail.com ΔΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΜΑΪΟΣ - ΙΟΥΝΙΟΣ- ΙΟΥΛΙΟΣ 2007 ΤΕΥΧΟΣ 32 ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2013 38 η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Σ.Ε.Π. ΑΘΗΝΑ, 31 ΜΑΪΟΥ 2014 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σελίδα Έκθεση Οικονομικού Συμβούλου ΔΣ/ΣΕΠ 2 Οικονομικές Καταστάσεις 2013 9 Ισολογισμός 15 Αποτελέσματα Χρήσης

Διαβάστε περισσότερα

Απριλιοσ 2012. Ενω σ η Ξεν ο δ ο χ ω ν Αθη ν ω ν - Ατ τ ι κ η σ

Απριλιοσ 2012. Ενω σ η Ξεν ο δ ο χ ω ν Αθη ν ω ν - Ατ τ ι κ η σ Απριλιοσ 2012 Ενω σ η Ξεν ο δ ο χ ω ν Αθη ν ω ν - Ατ τ ι κ η σ Στ α δ ίο υ 24-10564, Αθ ή ν α Τ: 210 3235485 F: 210 3235033 www.all-athens-hotels.com e-mail: aha@all-athens-hotels.com «Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Διαβάστε περισσότερα

επικοινωνία Στο προσκήνιο της επιχειρηματικότητας η Κορινθία με την Έκθεση ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ-ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2010 ΤΕΥΧΟΣ 44

επικοινωνία Στο προσκήνιο της επιχειρηματικότητας η Κορινθία με την Έκθεση ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ-ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2010 ΤΕΥΧΟΣ 44 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ-ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2010 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΤΕΥΧΟΣ 44 επικοινωνία ΔΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Στο προσκήνιο της επιχειρηματικότητας η Κορινθία με την Έκθεση περιεχόμενα χρήσιμα EΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Cyta είναι η εμπορική επωνυμία της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου

Περιεχόμενα. Cyta είναι η εμπορική επωνυμία της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου Περιεχόμενα Ομιλία του Προέδρου 2 Μήνυμα του Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή 4 Πρόεδρος και Μέλη 8 Διεύθυνση 10 Η Εταιρική Διακυβέρνηση στη Cyta 12 Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στη Cyta 16 Διοίκηση 28 Προϊόντα

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 2007-2009

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 2007-2009 ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 2007-2009 Ο απολογισμός που παρουσιάζεται αφορά την περίοδο μετά τις τελευταίες εκλογές του Τ.Ε.Ε. το Νοέμβρη του 2006 και πιο συγκεκριμένα

Διαβάστε περισσότερα

Ευθύνη στην πράξη. Υπευθυνότητα για όλους.

Ευθύνη στην πράξη. Υπευθυνότητα για όλους. Ευθύνη στην πράξη. Υπευθυνότητα για όλους. 2011 Aπολογισμός Εταιρικής Yπευθυνότητας ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ WIND Περιεχόμενα 1. 2. 3. 3.1 3.2 3.3 3.4 3.5 4. 4.1 4.2 4.3 4.4 5. 5.1 5.2 5.3 5.4 5.5 5.6 6.

Διαβάστε περισσότερα

Ευέλικτη Εκπαίδευση Μοντέλο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Στελεχών «.Η εκπαίδευση γίνεται µε βάση συγκεκριµένες µεθόδους, σε ένα ειδικά σχεδιασµένο πρόγραµµα, µε συγκεκριµένους µαθησιακούς στόχους και είναι οριοθετηµένη

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστημιακές σπουδές και έρευνα στην Κύπρο: Π ο λ ι τ ι κ ή ε θ ν ι κ ή ς α ν ά π τ υ ξ η ς, αυτονόμησης και ισχύος

Πανεπιστημιακές σπουδές και έρευνα στην Κύπρο: Π ο λ ι τ ι κ ή ε θ ν ι κ ή ς α ν ά π τ υ ξ η ς, αυτονόμησης και ισχύος ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΕΥΧΟΣ 42 ΙΟΥΛΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2009 ISSN 1986-132X Πανεπιστημιακές σπουδές και έρευνα στην Κύπρο: Π ο λ ι τ ι κ ή ε θ ν ι κ ή ς α ν ά π τ υ ξ η ς,

Διαβάστε περισσότερα

enterprise europe Αφιέρωμα: Το Δίκτυο «Enterprise Europe Network»

enterprise europe Αφιέρωμα: Το Δίκτυο «Enterprise Europe Network» υψιπετης ISSN 1986-0218 Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2012 Περιοδική έκδοση για έρευνα, ανάπτυξη και καινοτομία Τεύχος 44 enterprise europe Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα COST: Το μεγαλύτερο Πρόγραμμα πανευρωπαϊκής ερευνητικής

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ 2014

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ 2014 4 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ 2014 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ 2014 5 Περιεχόμενα Επιστολή Διευθύνοντος Συμβούλου 7 Μεθοδολογία Εκπονήσεως Απολογισμού Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

Διαβάστε περισσότερα

editorial «Χάθηκε» η Βαλκανιάδα πληροφορικής νέων, ελλείψει χρημάτων!

editorial «Χάθηκε» η Βαλκανιάδα πληροφορικής νέων, ελλείψει χρημάτων! editorial «Χάθηκε» η Βαλκανιάδα πληροφορικής νέων, ελλείψει χρημάτων! Το δεύτερο τρίμηνο σημαδεύτηκε από την ματαίωση της 3ης Βαλκανικής Ολυμπιάδας Πληροφορικής Νέων 2009, που είχε προγραμματιστεί να γίνει

Διαβάστε περισσότερα

2008 Ετήσιος Απολογισµός

2008 Ετήσιος Απολογισµός 2008 Ετήσιος Απολογισµός Περιεχόµενα ΠΟΡΕΙΑ ΕΤΟΥΣ 4 Συνοπτικά Μεγέθη Οµίλου Γράµµα προς τους Μετόχους Μέλη Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασµού και Εκτελεστικής Επιτροπής Οικονοµική Επισκόπηση Η Μετοχή της

Διαβάστε περισσότερα