EOLO Mini. Επίτοιχη μονάδα κλειστού θαλάμου καύσης για θέρμανση & ζεστό νερό χρήσης

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "EOLO Mini. Επίτοιχη μονάδα κλειστού θαλάμου καύσης για θέρμανση & ζεστό νερό χρήσης"

Transcript

1 EOLO Mini Επίτοιχη μονάδα κλειστού θαλάμου καύσης για θέρμανση & ζεστό νερό χρήσης EOLO Mini - ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Η EOLO MINI είναι μία επίτοιχη μονάδα για κεντρική θέρμανση και παραγωγή ζεστού νερού χρήσης που ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό για τις μικρές εξωτερικές της διαστάσεις (773 x 450 x 250). Η μονάδα διαθέτει μια πλακέτα με μικροεπεξεργαστή η οποία ελέγχει με ηλεκτρονικό τρόπο την έναυση του καυστήρα,το κύκλωμα της θέρμανσης, την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης και την διαμόρφωση της φλόγας. Έχει ωφέλιμη ισχύ kcal/h (23,3 kw) και προσφέρει αντιπαγωτική προστασία, η οποία διασφαλίζει την λειτουργία της μονάδας ακόμα και όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος πέσει στους 5 C. Στο υδραυλικό κύκλωμα υπάρχει ένας χάλκινος εναλλάκτης, μια τρίοδη υδραυλική βάνα και ένας ανοξείδωτος πλακοειδής εναλλάκτης για την άμεση παραγωγή ζεστού νερού χρήσης. Ένας ανεμιστήρας αναλαμβάνει την είσοδο του αέρα στον κλειστό θάλαμο καύσης καθώς και την έξοδο των καυσαερίων, του οποίου η λειτουργία ελέγχεται από έναν πιεσοστάτη. - ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ (mm) ΥΨΟΣ ΠΛΑΤΟΣ ΒΑΘΟΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΑΕΡΙΟ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗ G U E R M ½ ½ ½ ¾ ¾ V ηλεκτρική παροχή G παροχή αερίου U έξοδος ζεστού νερού χρήσης E είσοδος νερού R επιστροφή νερού θέρμανσης M έξοδος νερού θέρμανσης

2 ΚΥΡΙΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ 1 Σημεία μέτρησης 10- θερμοστάτης ασφαλείας υπερθέρμανσης (105 C) 19- Καπνοθάλαμος 2 Ανεμιστήρας 11- Αισθητήριο NTC 20- Πρωτεύων εναλλάκτης 3 Τρίοδη υδραυλική βάνα 12- Δοχείο διαστολής 21- Ηλεκτρόδια έναυσης και ανίχνευσης 4 Βάνα αερίου 13- Θάλαμος καύσης 22- Καυστήρας 5 Βάνα πλήρωσης 14- Aυτόματο εξαεριστικό 23- Πίνακας ελέγχου 6 Θετικό σημείο ελέγχου πίεσης 15- Κυκλοφορητής 7 Αρνητικό σημείο ελέγχου πίεσης 16- Εναλλάκτης νερού χρήσης 8 Πιεζοστάτης ασφαλείας ανεμιστήρα 17- Βαλβίδα ασφαλείας 3 bar 9 Κλειστός θάλαμος καύσης 18- Βαλβίδα εκκένωσης ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ 1 - Θερμομανόμετρο 2 Κίτρινη ενδεικτική λυχνία λειτουργίας (Παρουσία φλόγας) 3 Λυχνία ένδειξης παύσης λειτουργίας 4 Διακόπτης λειτουργίας 0/ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ/ΧΕΙΜΩΝΑΣ/RESET 5 Θερμοστάτης ρύθμισης θερμοκρασίας ζεστού νερού χρήσης 6 - Θερμοστάτης ρύθμισης θερμοκρασίας του κυκλώματος θέρμανσης 7 Θέση για προαιρετική τοποθέτηση χρονοδιακόπτη

3 ΥΔΡΑΥΛΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ 1 ΒΑΝΑ ΠΛΗΡΩΣΗΣ 2 ΜΙΚΡΟΔΙΑΚΟΠΤΗΣ ΡΟΗΣ ΖΕΣΤΟΥ ΝΕΡΟΥ 3 ΒΑΝΑ ΑΕΡΙΟΥ 4 ΤΡΙΟΔΗ ΥΔΡΑΥΛΙΚΗ ΒΑΝΑ 5 ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΟ NTC 6 ΕΝΝΑΛΑΚΤΗΣ ΝΕΡΟΥ ΧΡΗΣΗΣ 7 - ΚΑΥΣΤΗΡΑΣ 8 ΠΡΩΤΕΥΩΝ ΕΝΝΑΛΑΚΤΗΣ 9 ΚΛΕΙΣΤΟΣ ΘΑΛΑΜΟΣ ΚΑΥΣΗΣ 10 - ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ 11 ΠΙΕΖΟΣΤΑΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ 12 - ΚΑΠΝΟΘΑΛΑΜΟΣ 13 ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗΣ (TS1) 14 ΔΟΧΕΙΟ ΔΙΑΣΤΟΛΗΣ 15 ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΕΞΑΕΡΙΣΤΙΚΟ 16 - ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΗΣ 17 ΣΥΣΚΕΥΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΡΟΗΣ 18 ΒΑΝΑ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ 19 ΒΑΛΒΙΔΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 3-bar G ΠΑΡΟΧΗ ΑΕΡΙΟΥ U ΕΞΟΔΟΣ ΖΕΣΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΧΡΗΣΗΣ E ΕΙΣΟΔΟΣ ΝΕΡΟΥ R ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ M ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ. Το ζεστό νερό για την θέρμανση και το ζεστό νερό χρήσης παράγονται από ένα πρωτεύων και ένα δευτερεύων κύκλωμα (ζεστό νερό χρήσης), που ενεργοποιούνται ανάλογα με την ζήτηση. ΠΡΩΤΕΥΩΝ ΚΥΚΛΩΜΑ (ΘΕΡΜΑΝΣΗ) Το πρωτεύων κύκλωμα μαζί με τις παρελκόμενες συσκευές ελέγχου και ασφαλείας ενεργοποιείται κάθε φορά που υπάρχει ζήτηση για θέρμανση, ζεστό νερό χρήσης ή αντιπαγωτική προστασία. - ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Η θερμότητα που περιέχεται στα καυσαέρια που παράγονται από την καύση απορροφάται από τα χάλκινα πτερύγια του εναλλάκτη νερού (8) και με την σειρά της μεταφέρεται στο νερό που κυκλοφορεί μέσα του με την βοήθεια του κυκλοφορητή (16). Έπειτα το ζεστό νερό εισέρχεται απ ευθείας στο κύκλωμα της θέρμανσης μέσω του σωλήνα προσαγωγής (Μ) και επιστρέφει από των σωλήνα επιστροφής ( R )

4 - KYΚΛΟΦΟΡΗΤΗΣ Λειτουργεί στο πρωτεύων κύκλωμα και είναι τοποθετημένος στην επιστροφή. Είναι συνδεδεμένος στον πρωτεύοντα εναλλάκτη με σωλήνες και ρακόρ. Στο σώμα του υπάρχει συνδεδεμένο το αυτόματο εξαεριστικό (1). - ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΜΑΝΟΜΕΤΡΙΚΟΥ Η καμπύλη που αναπαριστά την παροχή σε σχέση με το μανομετρικό εξαρτάται από την ταχύτητα λειτουργίας του κυκλοφορητή. Οι καμπύλες στο διάγραμμα αντιστοιχούν στα : - A = Κυκ/της στην μέγιστη ταχύτητα - B = Κυκ/της στην δεύτερη ταχύτητα - C = Κυκ/της στην μέγιστη ταχύτητα με by-pass (προαιρετικά) -D = Κυκ/της στην δεύτερη ταχύτητα με by-pass (προαιρετικά) - ΠΡΩΤΕΥΩΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΗΣ Πρόκειται για εναλλάκτη με πτερύγια που αποτελείται από τέσσερις σωλήνες συνδεδεμένους μεταξύ τους εν σειρά (1). Συνδέεται με τον κυκλοφορητή (επιστροφή) και την προσαγωγή του πρωτεύοντος κυκλώματος με σωλήνες (3) και ροδέλες (5) που ασφαλίζουν με κλιπς (4).Στην έξοδο(προσαγωγή) βρίσκονται ο θερμ/της ασφαλείας από υπερθέρμανση 105 ºC (2) και το αισθητήριο NTC (7).

5 - ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΕΛΕΓΧΟΥ Σύστημα by-pass (1) (προαιρετικό) Επιτρέπει την κυκλοφορία του νερού στο πρωτεύων κύκλωμα(ανάμεσα στην προσαγωγή και την επιστροφή)ακόμα και αν η υψηλή αντίσταση του κυκλώματος δεν το επιτρέπει.. Συνδέεται ανάμεσα στους σωλήνες προσαγωγής και επιστροφής. Βάνα πλήρωσης Η βάνα αυτή είναι μεταξύ του κυκλώματος θέρμανσης και προσαγωγής του ζεστού νερού χρήσης και ανοίγει για την πλήρωση του κυκλώματος με νερό. Βρίσκεται βιδωμένη στο κάτω μέρος της τρίοδης βάνας. Βάνα εκκένωσης (3) Είναι μια ορειχάλκινη τάπα με προσαρμοσμένο ένα σύνδεσμο για σωληνάκι βιδωμένη στο κάτω μέρος του συλλέκτη επιστροφής (2). Χαλαρώνοντας, το νερό του πρωτεύοντος κυκλώματος αδειάζει. Βαλβίδα ασφαλείας 3-bar (4) Αποτρέπει την πίεση να υπερβεί στο κύκλωμα τα 3 bar. Συνδέεται στο εμπρός μέρος του συλλέκτη (2). Όταν λειτουργεί το νερό εκκενώνεται από την επιστροφή. Aυτόματο εξαεριστιράκι (6) Επιτρέπει την αυτόματη εκτόνωση του αέρα που βρίσκεται μέσα το κύκλωμα. Είναι τοποθετημένω πάνω στο σώμα του κυκ/τή. Δοχείο διαστολής 6 λίτρων (7) Εξισορροπεί τις αλλαγές στον όγκο του νερού που οφείλονται στην θέρμανση του και αποτρέπει τις απότομες μεταβολές στην πίεση. Βρίσκεται στην δεξιά πλευρά της μονάδας, δίπλα στον θάλαμο καύσης και είναι προρυθμισμένο στα 0.8 bar.

6 ΥΔΡΑΥΛΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΔΕΥΤΕΡΕΥΩΝ ΚΥΚΛΩΜΑ (ΖΕΣΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΧΡΗΣΗΣ) - ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Η ζήτηση ζεστού νερού χρήσης προκαλεί το κρύο νερό να περάσει μέσα από την τρίοδη βάνα (1) και την μετακίνηση της στην θέση λειτουργίας (δες λειτουργία τρίοδης βάνας). Αυτή η κίνηση προκαλεί το κλείσιμο του σωλήνα προσαγωγής (M) με ταυτόχρονο άνοιγμα της διόδου προς τον εναλλάκτη (2). Με αυτόν τον τρόπο η κυκλοφορία προς το κύκλωμα της θέρμανσης διακόπτεται, ενώ πραγματοποιείται στον εναλλάκτη, μέσα στον οποίο το κρύο νερό απορροφά την θερμότητα που βρίσκεται μέσα στο πρωτεύων κύκλωμα (δες εναλλάκτης). Σε αυτό το στάδιο, η λειτουργία της θέρμανσης παύει και έχει προτεραιότητα η παραγωγή του ζεστού νερού χρήσης. - ΕΝΑΛΛΑΚΤΗΣ ΖΕΣΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΧΡΗΣΗΣ Πρόκειται για εναλλάκτη νερού που αποτελείται από 13 ανοξείδωτες πλάκες,η μια πάνω στην άλλη, στην επιφάνεια των οποίων διασταυρώνονται τα κυκλώματα θέρμανσης και ζεστού νερού χρήσης ανταλλάσσοντας θερμότητα. Είναι οριζόντια τοποθετημένος και συνδεδεμένος πάνω στην τρίοδη βάνα (εισαγωγή πρωτεύοντος),στην έξοδο ζεστού νερού και στην επιστροφή του πρωτεύοντος,μέσω κοχλιωτών συνδέσμων με ροδέλες. (1).

7 - ΤΡΙΟΔΗ ΥΔΡΑΥΛΙΚΗ ΒΑΝΑ Όταν υπάρχει ζήτηση ζεστού νερού χρήσης η τρίοδη βάνα πρέπει να εκτρέψει την ροή του νερού του πρωτεύοντος κυκλώματος και να το περάσει μέσα από τον πλακοειδή εναλλάκτη. Είναι για αυτόν τον λόγο συνδεδεμένη και στο πρωτεύων κύκλωμα και στο κύκλωμα του ζεστού νερού χρήσης. Το ορειχάλκινο σώμα της αποτελείται εσωτερικά από μια περιοχή όπου περνάει το ζεστό νερό χρήσης και μια άλλη περιοχή όπου γίνεται η εκτροπή στο κύκλωμα. Εσωτερικά υπάρχουν μηχανισμοί που εκτελούν αυτές τις λειτουργίες και οι οποίοι, αν χρειαστεί, μπορούν να αντικατασταθούν χρησιμοποιώντας το κιτ ανταλλακτικών μέσα στο οποίο υπάρχουν όλα τα αναλώσιμα (διάφραγμα,άξονας,or,στεγανά κλπ). Για να γίνει η αντικατάσταση, το καπάκι (6) πρέπει να αφαιρεθεί και τα δύο τμήματα που αποτελούν το σώμα της βάνας να διαχωριστούν ξεβιδώνοντας την βίδα (9). Η τρίοδη βάνα περιλαμβάνει ακόμα τον διακόπτη πλήρωσης του συστήματος (13) και των μειωτή της ροής 8 l/min (8).

8 Θέση αδρανείας (θέρμανση) Η πίεση που ασκείται από το ελατήριο 1 επηρεάζει το διάφραγμα 4 και την βαλβίδα 3 που εδράζεται στον άξονα 5. Έτσι η βαλβίδα 2 εφαρμόζει σφιχτά κλείνοντας το πέρασμα προς τον εναλλάκτη και το νερό οδηγείται προς την προσαγωγή του κυκλώματος θέρμανσης (M). Μια ζήτηση για νερό στο κύκλωμα θέρμανσης προκαλεί την λειτουργία του κυκλοφορητή μέσω των σωλήνων προσαγωγής (M) και επιστροφής (R). Θέση λειτουργίας (ζεστό νερό χρήσης) Η ροή νερού χρήσης μέσα στην βάνα περιβάλλει την βαλβίδα η οποία όταν είναι σε αδράνεια, πιέζει την μεμβράνη του διαφράγματος 4. Κατά την κυκλοφορία του νερού, η πίεση προς τα κάτω της βαλβίδας 3 είναι μικρότερη από την πίεση προς τα πάνω (φαινόμενο venturi ).Με ελάχιστη ροή 1.5 l/min και δυναμική πίεση νερoύ 0.3 bar, η διαφορική πίεση ανάμεσα στα δύο σημεία είναι τέτοια ώστε να προκαλέσει την μετακίνηση του διαφράγματος 4. Αυτό επιτρέπει την πίεση του ελατηρίου 1 και την απελευθέρωση του ελατηρίου 11 με ταυτόχρονη μετακίνηση της βαλβίδας 2 και των αξόνων 5 και 6. Σε αυτήν την κατάσταση η προσαγωγή στο κύκλωμα της θέρμανσης (M) κλείνει και ανοίγει η δίοδος προς τον εναλλάκτη. Την ίδια στιγμή ο άξονας 7 «πέφτει» στο σημείο επαφής των αξόνων 5 και 6 προκαλώντας το κλείσιμο του ηλεκτρικού μικροδιακόπτη του ζεστού νερού χρήσης 8. Στο τέλος της ζήτησης ζεστού νερού η διαφορική πίεση πάνω και κάτω από την βαλβίδα 3 is αναιρείται επιτρέποντας την να επανέλθει στο σημείο αδρανείας.

9 ΚΥΚΛΩΜΑ ΑΕΡΙΟΥ Το κύκλωμα αποτελείται από έναν ατμοσφαιρικό καυστήρα και μία ρυθμιζόμενη βαλβίδα για την καύση του αερίου και για την ρύθμιση της παροχής του. - ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Όταν τα κύρια πηνία (3) ενεργοποιούνται, οι δύο εσωτερικές δίοδοι ανοίγουν, επιτρέποντας την ροή του αερίου προς τον καυστήρα. Η ποσότητα και η πίεση του αερίου ρυθμίζονται μέσω του σταθεροποιητή και του πηνίου ρύθμισης. Μέσω των ακροφυσίων του καυστήρα (7),το καύσιμο ψεκάζεται μέσα στους σωλήνες venturi μέσα στις οποίες το μίγμα αερίου-αέρα αναφλέγεται από τα ηλεκτρόδια έναυσης (5). - ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΒΑΛΒΙΔΑ ΑΕΡΙΟΥ Η βαλβίδα αερίου SIT 845 αποτελείται από δύο κύρια πηνία και ένα τρίτο πηνία ρύθμισης που ελέγχεται από τον πίνακα ελέγχου.η μέγιστη και η ελάχιστη πίεση μπορεί να ρυθμιστεί από αυτήν την βαλβίδα (δες ρυθμίσεις αερίου). Κύρια ηλεκτρικά πηνία (3) Δύο πηνία ON-OFF ενεργοποιούνται (230VAC) από τον πίνακα ελέγχου όταν πρέπει να γίνει η έναυση του καυστήρα. Στην βαλβίδα SIT 845, τα δύο πηνία είναι ηλεκτρικά συνδεδεμένα παράλληλα και ενεργοποιούνται μέσω της παροχής ρεύματος που δίνεται από ένα φις (2). Πηνίο ρύθμισης (1) Πρόκειται για ένα πηνίο χαμηλής τάσης που ελέγχεται από το κύκλωμα διαμόρφωσης του πίνακα ελέγχου. Ελέγχει τον σταθεροποιητή της βάνας αερίου και επιτρέπει την αλλαγή της πίεσης εξόδου ανάλογα με το αναλογικό σήμα που το διαπερνά. - ΚΑΥΣΤΗΡΑΣ Ο καυστήρας αποτελείται από 12 οριζόντιους σωλήνες venturi (6) μέσα στους οποίους το εέριο ψεκάζεται μέσα από ισάριθμα ακροφύσια (7) που βρίσκονται πάνω σε συλλέκτη (8). Η καύση πραγματοποιείται μέσω του πίνακα που ελέγχει τα ηλεκτρόδια έναυσης (5) και το ηλεκτρόδιο ανίχνευσης (4). Ηλεκτρόδια έναυσης (5) Ελέγχονται από το κύκλωμα έναυσης του πίνακα ελέγχου που παράγει τον ηλεκτρικό σπινθήρα που αναφλέγει το μίγμα αέρα-αερίου. Είναι τοποθετημένα εμπρός από τον καυστήρα σε σειρά με την κεντρική ράμπα. Ηλεκτρόδιο ανίχνευσης (4) Ελέγχεται από τον πίνακα ελέγχου και ανιχνεύει την έναυση του καυστήρα. Είναι τοποθετημένο εμπρός από τον καυστήρα στη πλαϊνή ράμπα από εκείνη που είναι τα ηλεκτρόδια έναυσης.

10 ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΑΕΡΙΟΥ Οι ρυθμίσεις της μέγιστης και της ελάχιστης πίεσης μπορούν να γίνουν μέσω της βάνας αερίου σύμφωνα με τις τιμές που φαίνονται στους πίνακες ανάλογα με το αέριο που χρησιμοποιείται. Αφού συνδέσουμε ένα διαφορικό μανόμετρο στην έξοδο την βάνας αερίου και στην θέση με το θετικό πρόσημο στο πάνω μέρος του κλειστού θαλάμου καύσης ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες. - ΒΑΝΑ SIT 845 Ρύθμιση της μέγιστης πίεσης - Δοκιμάστε το ζεστό νερό χρήσης αφού ρυθμίσετε τον θερμοστάτη στην μέγιστη τιμή. Γυρίστε το παξιμάδι 3 δεξιά για να αυξήσετε την πιέση στον καυστήρα και αριστερά για να την μειώσετε. Ρύθμιση της ελάχιστης πίεσης (γίνεται αφού ρυθμίσουμε την πρώτα την μέγιστη πίεση) - Aφού διακόψετε την παροχή ρεύματος στο πηνίο γυρίστε ην βίδα 2 δεξιά για να αυξήσετε την πιέση στον καυστήρα και αριστερά για να την μειώσετε. 1) Πηνίο διαμόρφωσης 2) Ρύθμιση ελάχιστης πίεσης εξόδου 3) Ρύθμιση μέγιστης πίεσης εξόδου 4) Σημείο μέτρησης πίεσης εξόδου 5) Σημείο μέτρησης πίεσης εισόδου 6) Προστατευτικό καπάκι - ΑΛΛΑΓΗ ΤΥΠΟΥ ΑΕΡΙΟΥ Η προσαρμογή σε τύπο αερίου διαφορετικό από αυτόν για τον οποίο η μονάδα έχει ρυθμιστεί για να λειτουργήσει μπορεί να γίνει με την αγορά ειδικών κιτ. Η μετατροπή απαιτεί την αντικατάσταση των ακροφυσίων του καυστήρα και την μετακίνηση στην πλακέτα της γέφυρας NATURAL GAS- LPG (JP1). Η μέγιστη και η ελάχιστη πίεση ρυθμίζονται πάνω στην βαλβίδα αερίου όπως αναφέρθηκε παραπάνω. Η ρύθμιση την μέγιστης και ελάχιστης ισχύος κατά την διάρκεια της φάσης θέρμανσης (δες παρακάτω πίνακα) μπορεί να γίνει μέσω των αντίστοιχων ποτενσιόμετρων που βρίσκονται πάνω στην ηλεκτρονική πλακέτα. ( δες λειτουργία ηλεκ/κής πλακέτας ). Τιμές της πίεσης έναυσης σε mbar (mm H2O) Φυισκό αέριο LPG EOLO Mini 5 (50) 13 (130)

11 ΚΥΚΛΩΜΑ ΚΑΥΣΑΕΡΙΩΝ - ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Τα προϊόντα της καύσης, αφού ανταλλάξουν την θερμότητα τους με τον εναλλάκτη (1), μεταφέρονται σε έναν καπναγωγό (5) πάνω στον οποίο βρίσκεται ο ανεμιστήρας (3). Η λειτουργία του ανεμιστήρα εξασφαλίζει την βεβιασμένη εκροή των καυσαερίων και ταυτοχρόνως δημιουργεί μια υποπίεση στον κλειστό θάλαμο καύσης (2) έτσι ώστε να προσροφάται από τον εξωτερικό χώρο ο αέρας που χρειάζεται για την καύση. Η σωστή προσαγωγή του αέρα ελέγχεται από έναν πιεζοστάτη (4), η λειτουργία του οποίου επιτρέπει ή όχι την έναυση του καυστήρα. - ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΕΙΓΜΑΤΟΣ ΑΕΡΑ/ΚΑΠΝΟΥ (6-7) Στο πάνω μέρος του κλειστού θαλάμου καύσης υπάρχουν δύο σημεία μέτρησης της πίεσης που κλείνουν με βίδες. Η πρόσβαση σε αυτά γίνεται από εμπρός και χρησιμεύουν για την δειγματοληψία αέρα καύσης (6) και καυσαερίων(7). - ΣΗΜΕΙΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΙΕΣΗΣ (8-9) Στο πάνω μέρος του κλειστού θαλάμου καύσης υπάρχουν δύο σημεία μέτρησης της πίεσης. Μέτρηση του σήματος στα άκρα του πιεζοστάτη (4). Το θετικό σημείο μέτρησης της πίεσης (8) είναι συνδεδεμένο με το εσωτερικό του θαλάμου καύσης με ένα σωληνάκι σιλικόνης (10). Κατά τον ίδιο τρόπο το αρνητικό σημείο (9) είναι συνδεδεμένο με ένα σωλήνα τύπου Y (11) που με την σειρά του συνδέεται στο αγωγό ελκυσμού (5) και στο αρνητικό σημείο μέτρησης της πίεσης του πιεζοστάτη(4).

12 - ΠΙΕΖΟΣΤΑΤΗΣ ΚΑΥΣΑΕΡΙΩΝ (4) Βρίσκεται τοποθετημένος στην επάνω εσωτερική πλευρά του κλειστού θαλάμου καύσης και μέσω ειδικών σημείων ανιχνεύει την διαφορά της πίεσης ανάμεσα στο πάνω μέρος του αγωγού ελκυσμού (στο σημείο που βρίσκεται τοποθετημένος ο ανεμιστήρας ) και στο εσωτερικό του κλειστού θαλάμου καύσης. Το σήμα που μετράται από τον πιεζοστάτη διαφοροποιείται ανάλογα με το μήκος των τερματικών αγωγών προσαγωγής/απαγωγής και μπορεί να μετρηθεί μέσω των ειδικών σημείων μέτρησης στο πάνω μέρος του θαλάμου (8-9). Όταν υπάρχει κάποιο σφάλμα ένας διακόπτης (SV) κλείνει και δίνει εντολή στον πίνακα ελέγχου να αποτρέψει την έναυση του καυστήρα. ON OFF Πίεση ΟΝ-ΟFF Pa (mm H2O) 61 (6,1) 47 (4,7) - ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ (3) Ο ανεμιστήρας λειτουργεί σύμφωνα με κατεύθυνση των καυσαερίων και βρίσκεται κάθετα στο επάνω μέρος του αγωγού ελκυσμού (5) από τον οποίο τραβάει τα καυσαέρια και τα οδηγεί προς την καμινάδα. Ο λειτουργία του ανεμιστήρα ελέγχεται από τον πίνακα ελέγχου και γίνεται παράλληλα με αυτήν του καυστήρα.

13 ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗΣ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΑΓΩΓΗΣ ΚΑΥΣΑΕΡΙΩΝ (δες και οδηγίες τερματικών απαγωγής-προσαγωγής ) Η EOLO Mini είναι σχεδιασμένη για να συνδεθεί στους ειδικούς σωλήνες προσαγωγής/απαγωγής. - ΑΠΑΓΩΓΗ Η σύνδεση στους σωλήνες απαγωγής γίνεται μέσω μιας φλάντζας (1) που τοποθετείται στον σύνδεσμο (4) στο πάνω μέρος του θαλάμου καύσης,βάζοντας ενδιάμεσα εάν ειδικό στεγανοποιητικό (6). Η φλάντζα διαφέρει ανάλογα με το αν θα χρησιμοποιηθεί ο διπλός ή ο ομοαξονικός αγωγός.. Στην πρώτη περίπτωση το άνοιγμα για την απαγωγή των καυσαερίων (5) είναι κλειστό ενώ στην δεύτερη ανοιχτό. Για την σωστή λειτουργία του λέβητα ένα διάφραγμα(7) πρέπει να τοποθετηθεί στον σύνδεσμο (4) ανάμεσα στην φλάντζα (1). Διαφράγματα διαφορετικών διαμέτρων επιλέγονται και πρέπει να τοποθετούνται ανάλογα με την επιλογή σωλήνων διαφορετικού μήκους. - ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ Χρησιμοποιώντας το διπλό σύστημα η σύνδεση στους σωλήνες προσαγωγής γίνεται με τον ίδιο τρόπο όπως στους σωλήνες απαγωγής συνδέοντας σε μια από τις δύο 80 mm παροχές (2) στο πάνω μέρος του κλειστού θαλάμου. Η παροχή που δεν θα χρησιμοποιηθεί θα κλείσει με ένα από τα ειδικά καπάκια. (3) που υπάρχουν στην συσκευασία.. Σε περίπτωση που χρησιμοποιηθούν ομοαξονικοί σωλήνες η προσαγωγή γίνεται μέσω της ομοαξονικής οπής που βρίσκεται εξωτερικά του συνδέσμου προσρόφησης (5). Oριζόντιο ομοαξονικό κιτ 60 /100 Η σωλήνα απαγωγής (φ 60 mm) βρίσκεται εσωτερικά της σωλήνας προσαγωγής (φ 100 mm).η σύνδεση με τον λέβητα γίνεται μέσω μιας γωνίας 90 (1) που μπορεί αν περιστραφεί προς κάθε κατεύθυνση και που με τις απαραίτητες προεκτάσεις πρέπει να συνδεθεί στα τερματικά προσαγωγής και απαγωγής (2). Το μέγιστο ολικό μήκος πέρα από την πρώτη καμπύλη (1) είναι 3 ευθεία και οριζόντια μέτρα. Oριζόντιο ομοαξονικό κιτ 80 /125 Η σωλήνα απαγωγής (φ 80 mm) βρίσκεται εσωτερικά της σωλήνας προσαγωγής (125 mm).η σύνδεση με τον λέβητα γίνεται μέσω μιας γωνίας 90 60/100 (1) που μπορεί να περιστραφεί σε κάθε κατεύθυνση και μέσω ενός συνδέσμου 60/100-80/125 (2) και των απαραίτητων προεκτάσεων πρέπει να συνδεθεί στον σωλήνα (3). Το μέγιστο ολικό μήκος πέρα από την πρώτη καμπύλη (1) είναι 7.3 ευθεία και οριζόντια μέτρα.

14 Κάθετο ομοαξονικό κιτ 60 /100 Η σωλήνα απαγωγής (φ 60 mm) βρίσκεται εσωτερικά της σωλήνας προσαγωγής (φ 100 mm).η σύνδεση με τον λέβητα γίνεται μέσω μιας φλάντζας (1) που με την χρήση των απαραίτητων προεκτάσεων πρέπει να συνδεθεί στον σωλήνα 60/100 περνώντας μέσα από το προστατευτικό κάλυμμα αλουμινίου. Το μέγιστο ολικό μήκος είναι 4.7 κάθετα μέτρα. Κάθετο ομοαξονικό κιτ 80 /125 Η σωλήνα απαγωγής (φ 80 mm) βρίσκεται εσωτερικά της σωλήνας προσαγωγής (125 mm). Η σύνδεση με τον λέβητα γίνεται μέσω μιας φλάντζας (1) που μέσω ενός συνδέσμου 60/100-80/125 (3) πρέπει να συνδεθεί στον σωλήνα 80/125 περνώντας μέσα από το προστατευτικό κάλυμμα αλουμινίου(2). Το μέγιστο ολικό μήκος είναι 12.2 κάθετα μέτρα. Διαχωριστικό κιτ 80/80 Και οι δύο σωλήνες έχουν διάμετρο 80 mm. Η σύνδεση στον λέβητα γίνεται με την χρήση δύο φλαντζών για την απαγωγή (1) από την κεντρική οπή και για την προσαγωγή (2) από μια από τις δύο πλαϊνές οπές. Το μέγιστο πιθανό μήκος (προσαγωγή και απαγωγή) είναι 33 ευθεία και οριζόντια μέτρα και 41 ευθεία και κάθετα μέτρα.για την αποφυγή προβλημάτων συμπύκνωσης η σωλήνα απαγωγής δεν πρέπει να υπερβαίνει σε μήκος τα 5 μέτρα. Διαχωριστικό κιτ 80/80 με μόνωση Και οι δύο σωλήνες έχουν διάμετρο 80 mm. Η σύνδεση στον λέβητα γίνεται με την χρήση δύο φλαντζών για την απαγωγή (1) από την κεντρική οπή και για την προσαγωγή (2) από μια από τις δύο πλαϊνές οπές. Η μόνωση επιτυγχάνεται χάρη σε ειδικά στεγανοποιητικά (3) που αφήνουν ένα κενό αέρος από την σωλήνα φ 80/125. Το μέγιστο πιθανό μήκος (προσαγωγή και απαγωγή) είναι 33 ευθεία μέτρα. Για την αποφυγή προβλημάτων συμπύκνωσης η σωλήνα απαγωγής δεν πρέπει να υπερβαίνει σε μήκος τα 12 μέτρα.

15 ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ E1/E2 ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΑ ΕΝΑΥΣΗΣ LD2 ΚΟΚΚΙΝΗ ΛΥΧΝΙΑ ΕΝΔΕΙΞΗΣ SS ΔΙΑΚ/ΤΗΣ ΖΕΣΤ. ΝΕΡΟΥ ΒΛΑΒΗΣ ΧΡΗΣΗΣ MOD ΠΗΝΙΟ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ E3 ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΟ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ MP ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΗΣ SV ΠΙΕΖΟΣΤΑΤΗΣ ΚΑΥΣΑΕΡΙΩΝ F ΑΣΦΑΛΕΙΑ MV ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ TA ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ ΧΩΡΟΥ IG ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΔΙΑΚΟΠΤΗΣ NM ΑΙΣΘΗΤΗΡΑΣ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗΣ TS1- ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗΣ JP1 ΕΠΙΛΟΓΕΑΣ ΑΕΡΙΟΥ OP ΧΡΟΝΟΔΙΑΚΟΠΤΗΣ VG ΒΑΝΑ ΑΕΡΙΟΥ JP3 ΕΠΙΛΟΓΕΑΣ ΧΡΟΝ/ΠΤΗ P1 ΓΕΦΥΡΑ ΘΕΡΜ/ΤΗ ΧΩΡΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ LD1 ΚΙΤΡΙΝΗ ΛΥΧΝΙΑ ΕΝΔΕΙΞΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΦΛΟΓΑΣ Το ηλεκτρικό κύκλωμα του EOLO MINI είναι πλήρως ελεγχόμενο από μία ηλεκτρονική πλακέτα που ελέγχει όλες τις ηλεκτρικές συσκευές της μονάδας. Ανάλογα με τον τύπο της ζήτησης και την κατάσταση των συσκευών ασφαλείας η πλακέτα δίνει εντολή για έναυση του καυστήρα και ρυθμίζει την θερμοκρασία του νερού θέρμανσης και του ζεστού νερού χρήσης. Κάποιες από τις συσκευές ελέγχου και ασφάλειας λειτουργούν με την κύρια τάση και άλλες με χαμηλή τάση. Ηλεκτρόδιο ελέγχου (Ε3) Ασφάλεια Θερμοστάτης υπερθέρμανσης (TS1) 230 V AC ΚΥΚΛΩΜΑ ΟΡΓΑΝΑ ΑΣΦΑΛΕΊΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ Eλέγχει την έναυση του καυστήρα και ενεργοποιείται από την παρουσία της φλόγας. Συνδέεται στο κύκλωμα έναυσης/ανίχνευσης του πίνακα ελέγχου. Διακόπτει την τάση στο κύκλωμα όταν η ένταση του ρεύματος είναι πάνω από 2 A.Είναι συνδεδεμένη στον πίνακα ελέγχου. Όταν η θερμοκρασία υπερβεί τους (105 ºC) τότε διακόπτει την παροχή ρεύματος στο κύριο πηνίο της βάνας αερίου.(vg).bρίσκεται στην έξοδο του κύριου εναλλάκτη. Ασφάλεια 2 A 250 V Θερμοστάτης δύο επαφών

16 Κυκλοφορητής (ΜΡ) Ανεμιστήρας (MV) Bάνα αερίου (κυρίως πηνία) (VG) Hλεκτρόδια έναυσης (Ε1-Ε2) Χρονοδιακόπτης (ΟΡ) (προαιρετικά) Αισθητήριο προσαγωγής (ΝΜ) Διακόπτης ζεστού νερού χρήσης (SS) Πιεζοστάτης καυσαερίων (SV) Κεντρικός διακόπτης (IG) Χρονοδιακόπτης (ΟΡ) (προαιρετικά) Θερμοστάτης χώρου (ΤΑ) (εξωτερικός προαιρετικός) Πηνίο ρύθμισης (ΜOD) ΦΟΡΤΙΑ Ενεργοποιείται από τον πίνακα ελέγχου όταν υπάρχει ζήτηση θέρμανσης,ζεστού νερού χρήσης ή αντιπαγωτικής προστασίας. Διασφαλίζει την κυκλοφορία του αέρα μέσα στον κλειστό θάλαμο καύσης και την απαγωγή των καυσαερίων. Ενεργοποιείται από την πίνακα ελέγχου. Ενεργοποιείται από το κύκλωμα έναυσης του πίνακα ελέγχου όταν ο καυστήρας πρέπει να ανάψει. Επιτρέπει την ροή αερίου προς τον καυστήρα. Ελέγχονται από το κύκλωμα έναυσης του πίνακα ελέγχου που προκαλεί έναν ηλεκτρικό σπινθήρα που αναφλέγει το μίγμα αέρος/αερίου. Δίνει εντολή σε έναν διακόπτη (δες συσκευές ασφαλείας και λειτουργίας χαμηλής τάσης) επιτρέποντας την λειτουργία ή μη της μονάδας σε επιλεγμένες χρονικές περιόδους. Ενεργοποιείται με τον κεντρικό επιλογέα στην θέση 0,ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ,ΧΕΙΜΩΝΑΣ. ΚΥΚΛΩΜΑ ΧΑΜΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ ΟΡΓΑΝΑ ΑΣΦΑΛΕΊΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ Βρίσκεται πάνω στην έξοδο του πρωτεύοντος εναλλάκτη και επιτρέπει στον πίνακα να επιλέξει την σωστή θερμοκρασία του νερού του πρωτεύοντος κυκλώματος. Οποιαδήποτε βλάβη του σταματά την λειτουργία του καυστήρα. Ελέγχει την ροή ζεστού νερού χρήσης και δίνει εντολή στον πίνακα να λειτουργήσει η μονάδα για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης. Είναι αδρανής κατά την διάρκεια της λειτουργίας για θέρμανση. Δίνει εντολή στον πίνακα να αρχίσει η λειτουργία του κυκλώματος έναυσης και λειτουργίας όταν ο ανεμιστήρας εξασφαλίζει την σωστή απαγωγή των καυσαερίων. Όταν είναι κλειστός με τον ανεμιστήρα εκτός λειτουργίας δεν επιτρέπει να αρχίσει η λειτουργία έναυσης. Aνάλογα με την θέση του επιτρέπει 0- το κύκλωμα δεν είναι σε λειτουργία (ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ) λειτουργία κυκλώματος ζεστού νερού χρήσης (ΧΕΙΜΩΝΑΣ) ζεστό νερό χρήσης & θέρμανση RESET - επανακινεί ην μονάδα μετά την λειτουργία των ασφαλιστικών διατάξεων της μη εκκίνησης του καυστήρα ή της υπερθέρμανσης ( η θέση αυτή λειτουργεί στην κύρια τάση κλείνοντας μια επαφή στο κύκλωμα έναυσης) Επεμβαίνει στον πίνακα επιτρέποντας την λειτουργία ή μη της μονάδας σε επιλεγμένες χρονικές περιόδους. Αν εγκατασταθεί μόνος του,η σύνδεση γίνεται στα τερματικά 6 και 9 του συνδέσμου Μ3 αφού αφαιρέσουμε την προϋπάρχουσα γέφυρα Ρ1.Όταν τοποθετηθεί μαζί με τον θερμοστάτη χώρου (ΤΑ) πρέπει να συνδεθεί στα τερματικά 6 και 7 του συνδέσμου Μ3 αφού αφαιρεθεί η προϋπάρχουσα γέφυρα Ρ1. Μέσω του πίνακα ελέγχου θέτει σε λειτουργία την μονάδα όταν η θερμοκρασία χώρου είναι χαμηλότερη από την επιθημητή. Αν εγκατασταθεί μόνος του,η σύνδεση γίνεται στα τερματικά 6 και 9 του συνδέσμου Μ3 αφού αφαιρέσουμε την προϋπάρχουσα γέφυρα Ρ1. Μαζί με τον χρονοδιακόπτη (ΟΡ)πρέπει να συνδεθεί στα τερματικά 8 και 9 του συνδέσμου Μ3 αφού αφαιρεθεί η προϋπάρχουσα γέφυρα Ρ1. ΦΟΡΤΙΑ Αισθητήριο ΝΤC 10 kohm 25 ºC Διακόπτης διπλής επαφής Διακόπτης διπλής επαφής Διπλός διακόπτης 3 + reset Διακόπτης διπλής επαφής Διακόπτης διπλής επαφής Ενεργοποιείται από τον πίνακα ελέγχου με εναλλασσόμενο σήμα. Επιτρέπει την αλλαγή της πίεσης του αερίου στον καυστήρα.

17 ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΦΑΣΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ Λειτουργία Όταν ο κεντρικός διακόπτης (IG) είναι στην θέση ΧΕΙΜΩΝΑΣ, τίθεται σε λειτουργία το κύκλωμα χαμηλής τάσης και επιτρέπει την λειτουργία του πίνακα στην λειτουργία της θέρμανσης. Όταν η επαφή του θερμοστάτη χώρου (TA) είναι κλειστή το κύκλωμα ρύθμισης εκκινεί τον κυκλοφορητή (MP) κλείνοντας την επαφή ΡΕΛΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΗ.Αν η θερμοκρασία που διαβάζει το αισθητήριο προσαγωγής NTC (NM) είναι κάτω από αυτήν που είναι επιλεγμένη στον πίνακα ελέγχου μέσω του ποτενσιόμετρου κεντρικής θέρμανσης ο πίνακας εκκινεί τον ανεμιστήρα (MV) οπλίζοντας το ΡΕΛΕ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ.Το συνεπακόλουθο κλείσιμο του πιεζοστάτη καυσαερίων (SV) επιτρέπει στο κύκλωμα ρύθμισης να δώσει εντολή στο ΡΕΛΕ ΖΗΤΗΣΗΣ. Με αυτόν τον τρόπο ενεργοποιείται το κύκλωμα έναυσης (ΦΑΣΗ ΕΝΑΥΣΗΣ ) που πρώτα απ όλα οπλίζει τα ηλεκτρόδια έναυσης (E1 - E2) και μετά διεγείρει το ΡΕΛΕ V/G.Με την λειτουργία των θερμοστατών υπερθέρμανσης (TS1 και TS2 ), το κλείσιμο της επαφής ΡΕΛΕ V/G ενεργοποιεί και τα δύο πηνία της βάνας αερίου (VG).Η έναυση του καυστήρα ανιχνεύεται από τον ηλεκτρόδιο ιονισμού (E3). ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Κάθε φορά που ο καυστήρας σβήνει αφού φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία, το κύκλωμα ρύθμισης σταματά την λειτουργία του καυστήρα στην φάση θέρμανσης για 180/30 δευτερόλεπτα..

18 ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΦΑΣΗ ΖΕΣΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΧΡΗΣΗΣ Λειτουργία Όταν ο κεντρικός διακόπτης (IG) είναι στην θέση ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ενεργοποιεί τον πίνακα έναυσης και ρύθμισης και επιτρέπει την λειτουργία για παροχή ζεστού νερού χρήσης. Όταν ο μικροδιακόπτης ζεστού νερού χρήσης (SS) είναι κλειστός ακολουθώντας μια ζήτηση ζεστού νερού χρήσης, το κύκλωμα ρύθμισης εκκινεί τον κυκλοφορητή (MP) μέσω της επαφής του ΡΕΛΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΗ. Αν το κύκλωμα χαμηλής τάσης διαβάσει μέσω του αισθητηρίου προσαγωγής (NM),ότι η θερμοκρασία του νερού είναι κάτω από αυτή που είναι επιλεγμένη στον πίνακα ελέγχου μέσω του ποτενσιόμετρου ζεστού νερού χρήσης ο πίνακας εκκινεί τον ανεμιστήρα (MV) οπλίζοντας το ΡΕΛΕ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ..Το συνεπακόλουθο κλείσιμο του πιεζοστάτη καυσαερίων (SV) επιτρέπει στο κύκλωμα ρύθμισης να δώσει εντολή στο ΡΕΛΕ ΖΗΤΗΣΗΣ. Με αυτόν τον τρόπο ενεργοποιείται το κύκλωμα έναυσης (ΦΑΣΗ ΕΝΑΥΣΗΣ ) που πρώτα απ όλα οπλίζει τα ηλεκτρόδια έναυσης (E1 - E2) και μετά διεγείρει το ΡΕΛΕ V/G.Με την λειτουργία των θερμοστατών υπερθέρμανσης(ts1 και TS2), το κλείσιμο της επαφής ΡΕΛΕ V/G ενεργοποιεί και τα δύο πηνία της βάνας αερίου (VG).Η έναυση του καυστήρα ανιχνεύεται από τον ηλεκτρόδιο ιονισμού (E3).

19 ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ Στο εσωτερικό της μονάδας EOLO MINI υπάρχει μία ηλεκτρονική πλακέτα με μικροεπεξεργαστές, που εκτός από τις λειτουργίες που κάνει και στην μονάδα NIKE Mini, ελέγχει τον ανεμιστήρα (MV) και τον πιεζοστάτη καυσαερίων (SV).Η πλακέτα της μονάδας EOLO Mini μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και στην NIKE Mini (αλλά όχι αντίστροφα) χωρίς καμία ρύθμιση ή έλεγχοι των μηχανισμών και bypass.σε κάθε περίπτωση, είναι καλύτερα να χρησιμοποιείται η πλακέτα της ZEUS Mini σαν ανταλλακτικό,αφού έχει πρώτα ρυθμιστεί κατάλληλα (δες και στο τεχνικό φυλλάδιο της ZEUS Mini), σε όλες τις μονάδες Mini (NIKE, EOLO, ZEUS). - ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Ζήτηση θέρμανσης Όταν ο κεντρικός διακόπτης είναι στην θέση ΧΕΙΜΩΝΑΣ και η επαφή του θερμοστάτη χώρου (TA) είναι κλειστή το κύκλωμα ρύθμισης εκκινεί τον κυκλοφορητή (MP) κλείνοντας την επαφή ΡΕΛΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΗ. Αν η θερμοκρασία που διαβάζει το αισθητήριο προσαγωγής NTC (NM) είναι κάτω από αυτήν που είναι επιλεγμένη στον πίνακα ελέγχου μέσω του ποτενσιόμετρου κεντρικής θέρμανσης(c.h.),ο πίνακας εκκινεί τον ανεμιστήρα (MV) οπλίζοντας το ΡΕΛΕ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ. Η συνεπακόλουθη λειτουργία του ανεμιστήρα προκαλεί το κλείσιμο του πιεζοστάτη καυσαερίων (SV) επιτρέποντας στο κύκλωμα ρύθμισης να δώσει εντολή στο ΡΕΛΕ ΖΗΤΗΣΗΣ. Με αυτόν τον τρόπο ενεργοποιείται το κύκλωμα έναυσης (ΦΑΣΗ ΕΝΑΥΣΗΣ ) που πρώτα απ όλα οπλίζει τα ηλεκτρόδια έναυσης (E1 - E2) και μετά τα πηνία της βάνας αερίου μέσω του ΡΕΛΕ V/G.Κατά την φάση έναυσης το παλμικό σήμα που στέλνεται στο πηνίο διαμόρφωσης είναι περιορισμένο μέσω του ποτενσιόμετρου ομαλής έναυσης (ΙGN.ΡOWER.),και έπειτα αφού ανιχνευθεί η φλόγα μέσω του ηλεκτροδίου ιονισμού (E3), παίρνει την ελάχιστη τιμή ρύθμισης της βάνας αερίου. Το σήμα μεταβάλλεται με τρόπο ευθέως ανάλογο με την διαφορά ανάμεσα στην επιλεγμένη θερμοκρασία από το ποτενσιόμετρο θέρμανσης (C.H.) και αυτής που «διαβάζει» ο αισθητήρας NTC και, αν χρειαστεί αυξάνεται μέχρι την να φτάσει την μέγιστη ισχύ εξόδου σε 100 δευτερόλεπτα (C.H. POWER).Όταν η προρυθμισμένη θερμοκρασία ξεπεραστεί ανοίγει η επαφή του ρελέ ζήτησης και ο καυστήρας σβήνει. Η επανεύαση του αποφεύγεται για χρόνο ίσο με 180 s / 30 s.

20 Ζήτηση ζεστού νερού χρήσης Όταν ο μικροδιακόπτης ζεστού νερού χρήσης (SS) μετακινηθεί,ο καυστήρας ανάβει με τον ίδιο τρόπο όπως και στην λειτουργία της θέρμανσης. Αφού ανιχνευθεί η φλόγα μέσω του ηλεκτροδίου ιονισμού (E3),το σήμα στο πηνίο ρύθμισης αλλάζει ανάλογα με την διαφορά μεταξύ της θερμοκρασίας ρύθμισης του ποτενσιόμετρου (D.H.W.) και της θερμοκρασίας που «διαβάζει» το αισθητήριο προσαγωγής (NM).Όταν η θερμοκρασία αναφοράς επιτευχθεί ο καυστήρας λειτουργεί με την ελάχιστη ισχύ. Όταν η ξεπεραστεί η οριακή θερμοκρασία (85 C),το ρελέ ζήτησης κλείνει ανοίγει. Κλείνει ξανά όταν η θερμοκρασία πέσει. ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Ο πίνακας μπορεί να ρυθμιστεί (δες διακόπτης ρύθμισης JP2) έτσι ώστε το κύκλωμα ρύθμισης να ανοίγει το ρελέ ζήτησης όταν η προρυθμισμένη θερμοκρασία ξεπεραστεί. Η επαφή ξανακλείνει όταν η τιμή της πέσει κάτω από την προρυθμισμένη. Αντιπαγωτική προστασία Με τον γενικό διακόπτη (IG) στην θέση ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ή ΧΕΙΜΩΝΑΣ, όταν η θερμοκρασία που διαβάζει το αισθητήριο προσαγωγής NTC (NM) πέσει κάτω από τους 8ºC, ο πίνακας εκκινεί την μονάδα στην φάση της θέρμανσης με τον καυστήρα στην ελάχιστη θερμική ισχύ μέχρι η θερμοκρασία στην μονάδα να φτάσει τους 43 C.

21 ΕΙΣΟΔΟΙ Χρονοδιακόπτης προγραμματισμού (OP) (προαιρετικά) Είναι ένας διακόπτης επαφής που ελέγχεται από ένα ρολόι το οποίο θέτει σε λειτουργία ή όχι την μονάδα ανά συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα. Ανοιχτός =θέρμανση ΟFF Κλειστός=θέρμανση ON Αισθητήριο προσαγωγής (NM) Είναι μία αντίσταση που μπορεί να μεταβάλλεται με τρόπο αντιστρόφως ανάλογο με την θερμοκρασία του νερού προσαγωγής του πρωτεύοντος κυκλώματος.επίσης χρησιμεύει και ως θερμοστάτης ασφαλείας (85 ºC). Αισθητήριο NTC 10 k ohm 25 ºC Ηλεκτρόδιο ανίχνευσης (E3) Επιτρέπει στο κύκλωμα έναυσης του πίνακα να ανιχνεύσει την παρουσία φλόγας στον καυστήρα. Αν δεν λειτουργήσει ενεργοποιείται το κλείδωμα της μη έναυσης ανάβοντας την λυχνία LD2 (κόκκινη).η πιθανή λειτουργία πριν την έναυση του καυστήρα φαίνεται με το αναβοσβήσιμο της λυχνίας LD2 (κόκκινη) Πιεζοστάτης καυσαερίων (SV) Παρέχει ισχύ στην βάνα αερίου όταν η λειτουργία του ανεμιστήρα εξασφαλίζει την σωστή απαγωγή των καυσαερίων. Αν είναι κλειστός με τον ανεμιστήρα εκτός λειτουργίας δεν επιτρέπει να αρχίσει ο κύκλος έναυσης. Ανοιχτός = ανεμιστήρας OFF Κλειστός = ανεμιστήρας ON Σήμα ζεστού νερού (SS) Δείχνει τον τύπο ζήτησης (ζεστό νερό χρήσης ή θέρμανση).εξαρτάται από την θέση του μικροδιακόπτη παροχής ζεστού νερού (SS) της τρίοδης βάνας. Ανοιχτό = δεν υπάρχει ζήτηση ζεστού νερού Κλειστό = υπάρχει ζήτηση ζεστού νερού Γενικός διακόπτης (IG) Πρόκειται για έναν διπλό διακόπτη ο οποίος ανάλογα με την θέση του ενεργοποιεί ή όχι το κύκλωμα χαμηλής τάσης και δείχνει αν λειτουργεί για ζεστό νερό χρήσης ή θέρμανση. Στην θέση RESET, επανεκκινεί το κύκλωμα έναυσης σε περίπτωση έχει σταματήσει λόγω κλειδώματος της φλόγας ή υπερθέρμανσης. Διακόπτης A ανοιτός = κύκλωμα OFF κλειστός = κύκλωμα ON Διακόπτης B ανοιχτός = ΖΝΧ κλειστός = ΘΕΡΜΑΝΣΗ. Ασφάλεια υπερθέρμανσης (TS1) Όταν η ξεπεραστεί η θερμοκρασία ασφαλείας διακόπτει την παροχή ρεύματος στο κυρίως πηνίο της βαλβίδας αερίου (VG).Η ενεργοποίηση του μηχανισμού σταματάει την λειτουργία της μονάδας και φαίνεται από το αναβοσβήσιμο της κόκκινης λυχνίας LD2. Θερμοστάτης χώρου (TA) (εξωτερικός προαιρετικός) Πρόκειται για έναν διακόπτη επαφής που επιτρέπει την λειτουργία θέρμανσης όταν η θερμοκρασία του χώρου πέσει κάτω από μια προρυθμισμένη τιμή.. Ανοιχτός = θέρμανση OFF κλειστός = θέρμανση ON ΕΞΟΔΟΙ Ηλεκτρόδια έναυσης (E1 - E2) Πρόκειται για σήμα υψηλής τάσης (περίπου 16 kv) που ενεργοποιεί τα ηλεκτρόδια έναυσης. Πηνίο διαμόρφωσης (MOD) Πρόκειται για ένα θετικό, τετραγωνικής μορφής σήμα με μεταβαλλόμενη σχέση ON-OFF που ελέγχει το πηνίο διαμόρφωσης της βάνας αερίου αλλάζοντας έτσι την πίεση του αερίου στον καυστήρα. Χρονοδιακόπτης (OP) Επιτρέπει την ενεργοποίηση του χρονοδιακόπτη προγραμματισμού στα 230 V AC (προαιρετικά).μπορεί να εφαρμοστεί στον πίνακα οργάνων αφαιρώντας το προστατευτικό κάλυμμα. Το σήμα λειτουργεί με τον γενικό διακόπτη στις θέσεις 0,ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ,ΧΕΙΜΩΝΑΣ. ΡΕΛΕ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ Είναι ένα μονοπολικό ρελέ που ελέγχει τον ανεμιστήρα (MV), που ενεργοποιείται όταν χρειάζεται η λειτουργία του ανεμιστήρα. ΡΕΛΕ ΑΝΤΛΙΑΣ Είναι ένα μονοπολικό ρελέ που ελέγχει την αντλία (MΡ), που ενεργοποιείται όταν χρειάζεται η λειτουργία της. ΡΕΛΕ ΖΗΤΗΣΗΣ Είναι ένα μονοπολικό ρελέ που ενεργοποιείται όταν χρειάζεται να ανάψει ο καυστήρας.μέσω αυτής της επαφής ελέγχεται το κύκλωμα έναυσης του πίνακα ελέγχου. ΡΕΛΕ V/G Είναι ένα μονοπολικό ρελέ που διεγείρεται από το κύκλωμα έναυσης ώστε να ενεργοποιήσει τα πηνία της βάνας αερίου (VG).

22 ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ Ποτενσιόμετρο ζεστού νερού χρήσης (D.H.W.) Για να ρυθμίσουμε την θερμοκρασία του ζεστού νερού χρήσης. Με παροχή 8 litres/min και θερμοκρασία εισόδου 15 C, η θερμοκρασία του ζεστού νερού χρήσης ρυθμίζεται μεταξύ 32 ºC και 57 ºC. Διακόπτης διαμόρφωσης D.h.w. (JP2) Για αλλαγή της διαμόρφωσης στην λειτουργία του ζεστού νερού χρήσης ενεργοποιόντας το κλείσιμο του καυστήρα (ανοίγοντας το ΡΕΛΕ ΖΗΤΗΣΗΣ) όταν η προρυθμισμένη τιμή ξεπεραστεί.. off = τιμή ρύθμισης κλείνει on = όριο θερμοκρασίας κλείνει Επιλογέας αερίου (JP1) Ανάλογα με την θέση του προσαρμόζει τις παραμέτρους ρύθμισης για τον τύπο αερίου με το οποίο και θα λειτουργεί η μονάδα. (φυσικό αέριο/υγραέριο) off = φυσικό αέριο on = υγραέριο Ρυθμίσεις θέρμανσης (C.H.) Για να επιλέξουμε την θερμοκρασία στο κύκλωμα της θέρμανσης από 38 ºC ως 85 ºC. Ποτενσιόμετρο θερμικής ισχύος (C. heating POWER) Για την ρύθμιση της ισχύος κατά την διάρκεια της θέρμανσης και για προσαρμογή στις απαιτήσεις του συστήματος (από το ελάχιστο ως το μέγιστο της βάνας αερίου) Επιλογέας χρονοδιακόπτη θέρμανσης (JP3) Κάθε φορά που η μονάδα σβήνει αφού φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία κατά την φάση της θέρμανσης μια καθυστέρηση 3 min/30 s πραγματοποιείται έως την επόμενη έναυση. off = 30 s on = 3 min Ομαλή έναυση (IGN. POWER) Για την ρύθμιση ισχύος στο πηνίο διαμόρφωσης και συνεπακόλουθα της πίεσης του αερίου στον καυστήρα κατά την έναυση (από το ελάχιστο ως το 2/3 του μέγιστου πάνω στην βάνα) ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Σύστημα αντιμπλοκαρίσματος του κυκλοφορητή Με τον γενικό διακόπτη (IG) στην θέση ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ή ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ο κυκλοφορητής (MP) λειτουργεί για 30 δευτερόλεπτα κάθε 24 ώρες αδρανείας. Εξαερισμός μετά από υπερθέρμανση (από serial number ) Για να αποφύγουμε την υπερθέρμανση του εναλλάκτη αν η θερμοκρασία του πρωτεύοντος κυκλώματος που ανιχνεύει ο αισθητήρας NTC (NM) ξεπεράσει τους 97 ºC, ο ανεμιστήρας (MV) αρχίζει να λειτουργεί μέχρι η θερμοκρασία να πέσει στους 93 ºC. Κλείδωμα μη έναυσης Αν,,μέσα σε 10 δευτερόλεπτα από την έναρξη του κύκλου έναυσης, το ηλεκτρόδιο ανίχνευσης (E3) δεν ανιχνεύσει την παρουσία φλόγας,σταματάει η λειτουργία της μονάδας. Για επανεκκίνηση,ο γενικός διακόπτης πρέπει να γυρίσει στην θέση RESET για λίγο, και να γίνει ζήτηση νερού. Η λειτουργία φαίνεται από το άναμμα της λυχνίας LD2 (κόκκινο). Δεν υπάρχει νερό / κυκλοφορία (από serial number ) Για να αποφύγουμε την υπερθέρμανση του εναλλάκτη όταν το αισθητήριο NTC (NM) ανιχνεύσει αύξηση της θερμοκρασίας πάνω από 5 ºC το δευτερόλεπτο (ο κυκλοφορητής είναι σταματημένος,οι βάνες είναι κλειστές κλπ) ο καυστήρας σβήνει. Η ενεργοποίηση της συσκευής ασφαλείας φαίνεται στον πίνακα ελέγχου από το άναμμα της λυχνίας LD2 (κόκκινη) και το αναβόσμημα της λυχνίας LD1 (κίτρινη). Σφάλμα αισθητήρα προσαγωγής ΝTC (NM) Σε περίπτωση βλάβης του αισθητήρα προσαγωγής NTC (NM), το κύκλωμα χαμηλής τάσης αποτρέπει την λειτουργία του καυστήρα. Η λειτουργία φαίνεται από το αναβοσβήσιμο της κίτρινης λυχνίας LD1. Προστασία υπερθέρμανσης (TS1 και TS2) Σε περίπτωση που ανοίξουν οι επαφές των θερμοστατών υπερθέρμανσης (TS1και TS2) η μονάδα σταματάει. Για επανεκκίνηση,ο γενικός διακόπτης πρέπει να γυρίσει στην θέση RESET για λίγο, και να γίνει ζήτηση νερού.η λειτουργία φαίνεται από το αναβοσβύσιμο της λυχνίας LD2 (κόκκινο). Επανακυκλοφορία Για να αποτρέψουμε τον εναλλάκτη θέρμανσης από υπερθέρμανση, στο τέλος κάθε ζήτησης για θέρμανση (άνοιγμα του θερμοστάτη ή αντιπαγωτική προστασία), ο κυκλοφορητής συνεχίζει να λειτουργεί για 30 δευτερόλεπτα. Εξαερισμός κλειστού θαλάμου καύσης Όταν σβύσει ο καυστήρας μετά από κάθε ζήτηση, ο κλειστός θάλαμος καύσης καθαρίζει με τον ανεμιστήρα (MV) να λειτουργεί για ακόμα 20 δευτερόλεπτα.

23 ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ LD1 (κίτρινο LED) LD2 (κόκκινο LED) Αναλόγως με την κατάσταση τους, δηλώνουν κάτι από τα παρακάτω : off off - μονάδα off (χωρίς ρεύμα) Αναβοσβύνει off - μονάδα σε αναμονή (από serial ON = 0.2 s number ) OFF = 4,5 s (σε αναμονή ζήτησης) Αναβοσβύνει ON = 1 s OFF = 1 s off - βλάβη αισθητηρίου προσαγωγής NTC (NM) Aναβοσβύνει ON = 1 s OFF = 1 s on - δεν υπάρχει κυκλοφορία νερού /κακή κυκλοφορία (από serial number ) (χωρίς νερό,μπλοκαρισμένος κυκ/τής κλπ) on off - ο καυστήρας λειτουργεί off Αναβοσβύνει - μπλοκάρισμα λόγω υπερθέρμανσης ή διάγνωση off on κακής φλόγας - μπλοκάρισμα λόγω σφάλματος κατά την έναυση Αναβοσβύνουν ταυτόχρονα - σφάλμα πιεζοστάτη καυσαερίων (SV)

24 ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΒΗΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ EOLO Mini Φάση θέρμανσης Φάση ζεστού νερού χρήσης ΠΑΡΟΧΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΠΑΡΟΧΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ Γενικός διακόπτης στην θέση ΧΕΙΜΩΝΑΣ Γενικός διακόπτης στην θέση ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ή ΧΕΙΜΩΝΑΣ Η ΕΠΑΦΗ ΤΟΥ ΘΕΡΜ.ΧΩΡΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ ΖΗΤΗΣΗ ΖΕΣΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΧΡΗΣΗΣ Ζήτηση από τον θερμ.χώρου Κατανάλωση ζεστού νερού χρήσης ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΗ Ο πίνακας ελέγχου θέτει σε λειτουργία Ο πίνακας ελέγχου θέτει σε λειτουργία τον κυκ/τη τον κυκ/τή ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΕΝΑΥΣΗΣ Το κύκλωμα ρύθμισης του πίνακα ενεργοποιεί το κύκλωμα έναυσης ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΕΠΑΦΗΣ ΤΟΥ ΠΙΕΖΟΣΤΑΤΗ ΚΑΥΣΕΑΡΙΩΝ Ο πίνακας ελέγχει την σωστή θέση του πιεζοστάτη (επαφή ανοιχτή ) ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΣΗ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ Ο πίνακας ενεργοποιεί τον ανεμιστήρα ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΕΠΑΦΗΣ ΤΟΥ ΠΙΕΖΟΣΤΑΤΗ ΚΑΥΣΕΑΡΙΩΝ Ο πίνακας αποφασίζει για το κλείσιμο της επαφής του πιεζοστάτη ακολουθόντας την λειτουργία του ανεμιστήρα (επαφή κλεισττή ) ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΩΝ ΕΝΑΥΣΗΣ Το κύκλωμα έναυσης ενεργοποιεί τα ηλεκτρόδια έναυσης ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΗΝΙΟΥ ΤΗΣ ΒΑΝΑΣ ΑΕΡΙΟΥ Αφού ελεγχθεί η μη λειτουργία των θερμοστατών υπερθέρμανσης,το κύκλωμα έναυσης ενεργοποιεί το κυρίως πηνία της βάνας αερίου ΕΝΑΥΣΗ ΚΑΥΣΤΗΡΑ (ΟΜΑΛΗ) Ο πίνακας στέλνει το σήμα για την ομαλή έναυση σο πηνία διαμόρφωσης. ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΦΛΟΓΑΣ Μέσω του ηλεκτροδίου ιονισμού το κύκλωμα έναυσης ανιχνεύει την παρουσία φλόγας στον καυστήρα και τερματίζει τον κύκλο έναυσης. Η ΜΟΝΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Ο καυστήρας λειτουργεί με θερμική ισχύ ανάλογη με τον τύπο ζήτησης, τις ρυθμίσεις που έχουν γίνει και την θερμοκρασία που διαβάζει το αισθητήριο NTC

25 ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ EOLO MINI Ονομαστική θερμική ισχύς kw (kcal/h) 25.6 (21978) Ελάχιστη θερμική ισχύς kw (kcal/h) 10.9 (9412) Ονομαστική θερμική ισχύς (ωφέλιμη) kw (kcal/h) 23.3(20000) Ελάχιστη θερμική ισχύς (ωφέλιμη) kw (kcal/h) 9.3 (8000) Απόδοση σε φορτίο 100 % % 91.0 Απόδοση σε φορτίο 30% % 88.5 Απώλεια θερμότητας στο κέλυφος με % 1.5 / 0.7 καυστήρα on / off Απώλεια θερμότητας στην καμινάδα με % 7.5 / 0.01 καυστήρα on / off Διάμετρος ακροφυσίων αερίου (G20) mm 1.30 Πίεση αερίου (G20) mbar (mm H2O) 20 (204) Διάμετρος ακροφυσίων αερίου(g30) mm 0.77 Πίεση αερίου(g30) mbar (mm H2O) 29 (296) Διάμετρος ακροφυσίων αερίου (G31) mm 0.77 Πίεση αερίου (G31) mbar (mm H2O 37 (377) Μέγιστη πίεση λειτουργίας κυκλώματος bar 3 θέρμανσης Μέγιστη θερμοκρασία λειτουργίας ºC 90 κυκλώματος θέρμανσης Ρύθμιση θερμοκρασίας κυκλώματος ºC θέρμανσης Χωρητικότητα δοχείου διαστολής Προρυθμισμένη πίεση αέρα στο δοχείο l bar l διαστολής Όγκος νερού μέσα την μονάδα Μανομετρικό διαθέσιμο για 1000 l/h l kpa(m H2O) (2) Θερμική ισχύς για παραγωγή ζεστού νερού χρήσης kw (Kcal/h) 23.3 (20000) (*) Ρύθμιση θερμοκρασίας ζεστού νερού ºC χρήσης Μειωτής παροχής νερού Ελάχιστη δυναμική πίεση κυκλώματος l/min bar 8 0,3 ζεστού νερού χρήσης Μέγιστη πίεση λειτουργίας κυκλώματος bar 10 ζεστού νερού χρήσης Ελάχιστη παροχή ζεστού νερού χρήσης l/min 1,5 Συνεχής παροχή ζεστού νερού χρήσης l/min 11,4 με T 30ºC Ελάχιστη πίεση για την συσκευή bar 1.0 μείωσης παροχής νερού Βάρος γεμάτης μονάδας kg 38 Βάρος κενής μονάδας kg 34 Ηλεκτρική σύνδεση V / Hz 230 / 50 Ένταση ρεύματος A 0.75 Εγκατεστημένη ισχύς W 145 Απορροφούμενη ισχύς από τον κυκ/τή W 83 Απορροφούμενη ισχύς από τον W 35 ανεμιστήρα Ηλεκτρική προστασία συσκευής IPX4D (*) Ρύθμιση θερμοκρασίας με παροχή 8 l/min και εισαγωγή νερού από το δίκτυο 15 C.

26 ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΚΑΥΣΗΣ (με θερμοκρασία του αέρα για την καύση 15 ºC ) Ονομαστική ροή μάζας καυσαερίων Ελάχιστη ροή μάζας καυσαερίων CO2 στην ονομαστική ισχύ CO2 στην ελάχιστη ισχύ CO σε 0% O2 στην ονομαστική ισχύ CO σε 0% O2 στην ελάχιστη ισχύ Nox σε 0% O2 στην ονομαστική ισχύ Nox σε 0% O2 στην ελάχιστη ισχύ Θερμοκρασία καυσαερίων στην ονομαστική ισχύ Θερμοκρασία καυσαερίων στην ελάχιστη ισχύ G20 G30 G31 kg/h kg/h % 5,96 7,0 6,7 % 2,3 2,7 2,6 ppm ppm ppm ppm ºC ºC Ισχύς εξόδου (kcal/h) Ισχύς εξόδου (kw) ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΘΕΡΜΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ ΕΞΟΔΟΥ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ G20 ΒΟΥΤΑΝΙΟ (G30) ΠΡΟΠΑΝΙΟ (G31) Παροχή αερίου (m3/h) Πίεση στο ακροφύσιο (mbar) (mm H2O) Παροχή αερίου (m3/h) Πίεση στο ακροφύσιο (mbar) (mm H2O) Παροχή αερίου (m3/h) Πίεση στο ακροφύσιο (mbar) (mm H2O) ,3 2,71 11, ,02 28, ,99 37, ,1 2,59 10, ,93 26, ,90 33, ,9 2,46 9,7 99 1,83 23, ,80 30, ,8 2,33 8,7 89 1,73 21, ,71 27, ,6 2,20 7,8 79 1,64 19, ,61 24, ,4 2,07 6,9 70 1,54 16, ,52 21, ,3 1,94 6,1 62 1,44 14, ,42 19, ,1 1,81 5,3 54 1,35 12, ,33 16, ,0 1,68 4,6 47 1,25 11, ,23 14, ,8 1,55 3,9 40 1,16 9,5 97 1,14 12, ,6 1,42 3,3 33 1,06 8,0 81 1,04 10, ,5 1,29 2,7 27 0,96 6,6 67 0,95 8, ,3 1,16 2,2 22 0,86 5,3 54 0,85 6,8 69

27

VITODENS 050-W Presentation 2 Version

VITODENS 050-W Presentation 2 Version Επίτοιχη μονάδα συμπυκνωμάτων φυσικού αερίου υγραερίου για θέρμανση και ζεστό ισχύος έως 33,0 KW Εναλλάκτης Inox-Radial Κυλινδρικός καυστήρας Έξοδος καυσαερίων Δοχείο διαστολής Βαλβίδα αερίου Εναλλάκτης

Διαβάστε περισσότερα

Λέβητας συμπύκνωσης με ζεστό 6,6-23,8. 7736900066 νερό χρήσης

Λέβητας συμπύκνωσης με ζεστό 6,6-23,8. 7736900066 νερό χρήσης Επίτοιχοι λέβητες συμπύκνωσης αερίου 24 kw Logamax plus GB072 Logamax plus GB072 - λέβητας συμπύκνωσης αερίου GB072-24Κ GB072-24 Μέγεθος 24 24 Ονομαστική θερμική ισχύς 40/30 C [kw] 23,8 23,8 Ονομαστική

Διαβάστε περισσότερα

Vela compact. Επίτοιχος λέβητας αερίου για θέρμανση και στιγμιαία παραγωγή ζεστού νερού χρήσης C 126-01. Β ά θ ο ς. Ύ ψ ο ς.

Vela compact. Επίτοιχος λέβητας αερίου για θέρμανση και στιγμιαία παραγωγή ζεστού νερού χρήσης C 126-01. Β ά θ ο ς. Ύ ψ ο ς. GR Vela compact m a d e i n I ta ly Επίτοιχος λέβητας αερίου για θέρμανση και στιγμιαία παραγωγή ζεστού νερού χρήσης Μ ή κ ο ς Ύ ψ ο ς Β ά θ ο ς 400 700 250 mm mm mm ΛΕΒΗΤΕΣ C 126-01 Επίτοιχος λέβητας

Διαβάστε περισσότερα

ΟΧΙ. Πιέστε το κουµπί (R) για reset. Το φίλτρο είναι καθαρό? Ο µαγνητικός αισθητήρας είναι καλά συναρµολογηµένος? ΝΑΙ

ΟΧΙ. Πιέστε το κουµπί (R) για reset. Το φίλτρο είναι καθαρό? Ο µαγνητικός αισθητήρας είναι καλά συναρµολογηµένος? ΝΑΙ Κύκλωµα: ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ ΧΡΗΣΗΣ Η οθόνη LCD είναι αναµµένη. Πιέστε το κουµπί στην θέση καλοκαίρι (κρατήστε πιεσµένο για 2 sec. για να αλλάξετε χρήση) Πηγαίνετε στο τοµέα A Σφάλµα 02E αναβοσβήνει Πιέστε το κουµπί

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ Επίτοιχοι λέβητες συμπύκνωσης κλειστού θαλάμου καύσης βεβιασμένου ελκυσμού (τύπου C) ή ανοιχτού θαλάμου καύσης βεβιασμένου ελκυσμού (τύπου Β) με ενσωματωμένο μπόιλερ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ Σας ευχαριστούμε

Διαβάστε περισσότερα

Futuradue HP Λέβητας Συμπύκνωσης Υψηλής Ισχύος για Συστοιχία

Futuradue HP Λέβητας Συμπύκνωσης Υψηλής Ισχύος για Συστοιχία Futuradue HP Λέβητας Συμπύκνωσης Υψηλής Ισχύος για Συστοιχία Futuradue HP Η Savio λανσάρει το Futuradue HP, το νέο λέβητα συμπύκνωσης υψηλής απόδοσης με δυνατότητα σύνδεσης πολλών επίτοιχων λεβήτων σε

Διαβάστε περισσότερα

ΓΚΑΜΑ DELFIS. ταξίδι στην τεχνολογία. Λέβητες. Ενσωματωμένα συστήματα

ΓΚΑΜΑ DELFIS. ταξίδι στην τεχνολογία. Λέβητες. Ενσωματωμένα συστήματα ΓΚΑΜΑ DELFIS ταξίδι στην τεχνολογία Λέβητες Ενσωματωμένα συστήματα GR DELFIS Condensing Επίτοιχος λέβητας συμπυκνωμάτων με προανάμιξη και στιγμιαία παραγωγή ζεστού νερού Ύψος 700 mm Μήκος 400 mm Βάθος

Διαβάστε περισσότερα

VICTRIX 24 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ

VICTRIX 24 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ VICTRIX 24 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε έναν λέβητα της IMMERGAS. Ένα προϊόν ποιότητας που θα σας προσφέρει άνεση και ασφάλεια για μεγάλο χρονικό διάστημα. Να είστε σίγουροι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΟΙΧΟΣ ΛΕΒΗΤΑΣ ΑΕΡΙΟΥ EVOLUTION IN COMFORT

ΕΠΙΤΟΙΧΟΣ ΛΕΒΗΤΑΣ ΑΕΡΙΟΥ EVOLUTION IN COMFORT ΕΠΙΤΟΙΧΟΣ ΛΕΒΗΤΑΣ ΑΕΡΙΟΥ EVOLUTION IN COMFORT Κύρια χαρακτηριστικά GBA - Κλειστός θάλαμος καύσης - Κεντρική θέρμανση και ζεστό νερό χρήσης - Ενσωματωμένος εβδομαδιαίος προγραμματιστής - Εύκολη και γρήγορη

Διαβάστε περισσότερα

talia GREEN SYStEm hp 45-65

talia GREEN SYStEm hp 45-65 ΛΕΒΗΤΕΣ ΣΥΜΠΥΚΝΩΣΗΣ talia GREEN SYStEm hp 45-65 O ΛΕΒΗΤΑΣ ΑΕΡΙΟΥ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΙΣΧΥ Με την θερμαντική ισχύ των 45 ή 65 kw, o talia Green System hp είναι η καλύτερη λύση για μεγάλες κτηριακές

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα τηλεχειρισμού με χρονοθερμοστάτη για λέβητες αερίου

Σύστημα τηλεχειρισμού με χρονοθερμοστάτη για λέβητες αερίου Amico Remote Control Σύστημα τηλεχειρισμού με χρονοθερμοστάτη για λέβητες αερίου Το COMANDO AMICO REMOTO (CAR) είναι ένα σύστημα τηλεχειρισμού που επιτρέπει την ρύθμιση και τον έλεγχο συσκευών της IMMERGAS

Διαβάστε περισσότερα

VITODENS 100-W TOUCH Presentation 2 Version

VITODENS 100-W TOUCH Presentation 2 Version Επίτοιχη μονάδα συμπυκνωμάτων φυσικού αερίου υγραερίου για θέρμανση και ζεστό ισχύος έως 35,0 KW Τεχνικά στοιχεία Λέβητας αερίου συμπύκνωσης, κατηγορίας ΙΙ 2H3P Ονομαστικό εύρος θερμικής ισχύος σε λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

talia GREEN SYStEm hp

talia GREEN SYStEm hp CONDENSING ΛΕΒΗΤΕΣ ΣΥΜΠΥΚΝΩΣΗΣ BOILERS talia GREEN SYStEm hp 85-100 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΙΣΧΥΣ Η σειρά λεβήτων υψηλής ισχύος της chaffoteaux τώρα επεκτείνεται στις εκδόσεις 85 και 100. Ο talia Green System hp

Διαβάστε περισσότερα

Υδραυλικές συνδέσεις VERA HE

Υδραυλικές συνδέσεις VERA HE Vera he αποδοση και ευελιξια Ο ΛΕΒΗΤΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΤΥΠΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Η σειρά λεβήτων Vera HE είναι η νέα γκάμα επίτοιχων λεβήτων συμπυκνωμάτων με προανάμειξη, οι οποίοι ταιριάζουν για όλους τους τύπους εγκατάστασης.

Διαβάστε περισσότερα

Επίτοιχοι λέβητες αερίου RINNOVA BINOVA RINNOVA COND. Επιδαπέδιοι λέβητες αερίου K APPA SUPER K APPA

Επίτοιχοι λέβητες αερίου RINNOVA BINOVA RINNOVA COND. Επιδαπέδιοι λέβητες αερίου K APPA SUPER K APPA Επίτοιχοι λέβητες αερίου RNNOV BNOV RNNOV ON Επιδαπέδιοι λέβητες αερίου K PP SUPR K PP ΕΠΙΤΟΙΧΟΣ ΛΕΒΗΤΑΣ ΑΕΡΙΟΥ RNNOV RinNOV είναι η νέα σειρά BS επίτοιχων λεβήτων αερίου υψηλής ενεργειακής απόδοσης για

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΟΙΧΟΣ ΛΕΒΗΤΑΣ ΣΥΜΠΥΚΝΩΣΗΣ, ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ PIGMA GREEN EVO EXT

ΕΠΙΤΟΙΧΟΣ ΛΕΒΗΤΑΣ ΣΥΜΠΥΚΝΩΣΗΣ, ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ PIGMA GREEN EVO EXT ΕΠΙΤΟΙΧΟΣ ΛΕΒΗΤΑΣ ΣΥΜΠΥΚΝΩΣΗΣ, ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ PIGMA GREEN EVO EXT Τεχνολογία έξω, άνεση µέσα H τεχνολογία συμπύκνωσης στο μικρότερο δυνατό πακέτο και η μέγιστη ευελιξία εγκατάστασης καθιστούν τον

Διαβάστε περισσότερα

Συμπληρωματικός τιμοκατάλογος 2015 Επίτοιχοι λέβητες συμπύκνωσης αερίου

Συμπληρωματικός τιμοκατάλογος 2015 Επίτοιχοι λέβητες συμπύκνωσης αερίου Συμπληρωματικός τιμοκατάλογος 2015 Επίτοιχοι λέβητες συμπύκνωσης αερίου 1 Επίτοιχοι λέβητες αερίου συμπύκνωσης Condens 2000 W Αναμένεται Νοέμβριο του 2015 Επίτοιχος λέβητας συμπύκνωσης Για φυσικό αέριο

Διαβάστε περισσότερα

Τιμοκατάλογος 2013 Προϊόντα και παρελκόμενα

Τιμοκατάλογος 2013 Προϊόντα και παρελκόμενα Τιμοκατάλογος 2013 Προϊόντα και παρελκόμενα Μάιος 2013 Περιεχόμενα Condens 3000 W ZWB 28-3 C Επίτοιχοι λέβητες αερίου συμπίκνωσης 28-42 kw Condens 7000 W ZSBR 28-3 A Condens 7000 W ZWBR 35-3 A 1 Condens

Διαβάστε περισσότερα

Pictor Condensing. Επίτοιχοι λέβητες προανάμιξης με συμπυκνώματα. KC 24 - KC 28 - KC 32 Λέβητες θέρμανσης και άμεσης παραγωγής ζεστού νερού χρήσης

Pictor Condensing. Επίτοιχοι λέβητες προανάμιξης με συμπυκνώματα. KC 24 - KC 28 - KC 32 Λέβητες θέρμανσης και άμεσης παραγωγής ζεστού νερού χρήσης Pictor Condensing Επίτοιχοι λέβητες προανάμιξης με συμπυκνώματα KC 24 - KC 28 - KC 32 Λέβητες θέρμανσης και άμεσης παραγωγής ζεστού νερού χρήσης KR 24 - KR 28 - KR 32 Λέβητες μόνο για θέρμανση BRAND NAME

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΕΥΡΥ ΦΑΣΜΑ (Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ)

ΤΟ ΕΥΡΥ ΦΑΣΜΑ (Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ) ΤΟ ΕΥΡΥ ΦΑΣΜΑ (Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ) ΤΥΠΟΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ ΑΕΡΑ ΚΑΥΣΗΣ ΜΕ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ ΙΘΕΡΜΙΚΟΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΗΣ ΜΟΝΟΘΕΡΜΙΚΟΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΤΡΙΟ Η ΒΑΛΒΙ Α ΠΛΑΤΟΕΙ ΗΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΗΣ Ζ.Ν. ΧΡΗΣΗΣ EVE

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Made in France ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Επίτοιχος ηλεκτρικός χυτοσίδηρος λέβητας Gialix 120 MA Ηλεκτρονικός πίνακας ελέγχου 1 κύκλωμα θέρμανσης ελεγχόμενο από εξωτερικό αισθητήριο 1 κύκλωμα ζεστού

Διαβάστε περισσότερα

3 αστέρια για την απόδοση καύσης σύµφωνα µε το πρότυπο EN 92/42. Ισχύς Θέρµανσης 24 kw.

3 αστέρια για την απόδοση καύσης σύµφωνα µε το πρότυπο EN 92/42. Ισχύς Θέρµανσης 24 kw. ΣΥΜΒΑΤ Ι ΚΟΙ ΛΕ ΒΗΤ Ε Σ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟΣ ΛΕΒΗΤΑΣ ALIXIA S Ο Alixia περικλείει στην απλότητά του όλα τα απαραίτητα τεχνικά χαρακτηριστικά για άψογη λειτουργία εξασφαλίζοντας αξιόπιστες, πρακτικές και σίγουρες

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤΑΛΑΚΤΙΚΑ IMMERGAS EOLO STAR 23KW (99ΑΕ)

ΑΝΤΑΛΑΚΤΙΚΑ IMMERGAS EOLO STAR 23KW (99ΑΕ) ΑΝΤΑΛΑΚΤΙΚΑ IMMERGAS Ψηφιακό χωρίς πορτάκι EOLO STAR 23KW (99ΑΕ) 1 1.027.198 ΜΑΝΟΜΕΤΡΟ/ΕΧΤΡΑ 14,00 4 3.015.165 ΣΕΤ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΟΥ ΕΝΑΥΣΗΣ 17,00 7 1.025.986 ΛΑΣΤΙΧΟ ΣΙΛΙΚΟΝΗΣ 3,00 19 3.016.028 ΤΑΦ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΟΙΧΟΣ ΛΕΒΗΤΑΣ ΑΕΡΙΟΥ EVOLUTION IN COMFORT

ΕΠΙΤΟΙΧΟΣ ΛΕΒΗΤΑΣ ΑΕΡΙΟΥ EVOLUTION IN COMFORT ΕΠΙΤΟΙΧΟΣ ΛΕΒΗΤΑΣ ΑΕΡΙΟΥ EVOLUTION IN COMFORT Κύρια χαρακτηριστικά GBA - Κλειστός θάλαµος καύσης - Κεντρική θέρµανση και ζεστό νερό χρήσης - Ενσωµατωµένος εβδοµαδιαίος προγραµµατιστής - Εύκολη και γρήγορη

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Made in France ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Επίτοιχος ηλεκτρικός χυτοσίδηρος λέβητας ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1- Γενικά Σελίδα 1 2- Εγκατάσταση.. Σελίδα 5 3- Ηλεκτρικές συνδέσεις.. Σελίδα 6 4- Υδραυλικές συνδέσεις........

Διαβάστε περισσότερα

Τιμοκατάλογος λεβήτων στερεών καυσίμων

Τιμοκατάλογος λεβήτων στερεών καυσίμων Τιμοκατάλογος λεβήτων στερεών καυσίμων Logano S121-2 26-38 kw 1 Επιδαπέδιοι χαλύβδινοι λέβητες ξύλου Λέβητας (πυρόλυσης) ξύλου Τύπος Λέβητα 26 32 38 Μήκος [mm] 853 803 903 Ύψος [mm] 1257 1322 1322 Πλάτος

Διαβάστε περισσότερα

COMMO. Παρουσίαση για τεχνικούς

COMMO. Παρουσίαση για τεχνικούς Παρουσίαση για τεχνικούς 1 Ευρετήριο Ξεκίνημα Πρώτο άναμμα: Διαδικασία ελέγχου Πρώτο άναμμα Συντήρηση και καθάρισμα Service Τα πιο συχνά λάθη 2 Ξεκίνημα Πρώτο άναμμα 3 Διαδικασία ελέγχου Έλεγχος εγκατάστασης:

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης πίνακα ελέγχου λεβήτων pellet - βιομάζας

Οδηγίες χρήσης πίνακα ελέγχου λεβήτων pellet - βιομάζας Ο ηλεκτρικός πίνακας ελέγχου pellets-βιομάζας με κοχλία χρησιμοποιείται σε κατοικίες με λέβητα στερεών καυσίμων και ελέγχει τον ηλεκτρομειωτήρα (κοχλία) και τον φυσητήρα του λέβητα για παροχή θέρμανσης.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Made in France ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Επίτοιχος ηλεκτρικός χυτοσίδηρος λέβητας BBC 6kW Ηλεκτρονικός πίνακας ελέγχου 1 κύκλωμα θέρμανσης ελεγχόμενο από εξωτερικό αισθητήριο ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 - Γενικά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΑΛΛΑΚΤΕΣ ΜΠΟΪΛΕΡ ΖΕΣΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΧΡΗΣΗΣ

ΕΝΑΛΛΑΚΤΕΣ ΜΠΟΪΛΕΡ ΖΕΣΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΧΡΗΣΗΣ «ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ» Τεύχος 1389 Απρίλιος 2005 1 ΕΝΑΛΛΑΚΤΕΣ ΜΠΟΪΛΕΡ ΖΕΣΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΧΡΗΣΗΣ Παναγιώτη Φαντάκη Μέρος 2 ο. ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΜΠΟΪΛΕΡ Υπάρχουν μπόϊλερ διπλής και τριπλής ενέργειας. Τα μπόϊλερ διπλής ενέργειας,

Διαβάστε περισσότερα

Τιµοκατάλογος προϊόντων 2012 / 2013. Εξαρτήµατα για Ηλιακά Συστήµατα

Τιµοκατάλογος προϊόντων 2012 / 2013. Εξαρτήµατα για Ηλιακά Συστήµατα Τιµοκατάλογος προϊόντων 2012 / 2013 Εξαρτήµατα για Ηλιακά Συστήµατα Κωδικός Περιγραφή Τιµή ( ) Υδραυλικό συγκρότηµα Κιτ Υδραυλικής Σύνδεσης (Ηλιακός Σταθµός) FlowBox SOLAR 8010 FBS 8010E ελέγχου µεταξύ

Διαβάστε περισσότερα

Die Kompetenzmarke für Energiesparsysteme. Λέβητας συμπύκνωσης καυσαερίων πετρελαίου COB, COB-CS

Die Kompetenzmarke für Energiesparsysteme. Λέβητας συμπύκνωσης καυσαερίων πετρελαίου COB, COB-CS Λέβητας συμπύκνωσης καυσαερίων πετρελαίου COB, COB-CS Γενική παρουσίαση Λέβητας συμπύκνωσης καυσαερίων πετρελαίου COB, COB-CS για λειτουργία με διπλή ή απλή καπνοδόχο 105% (H i ) 99% (H s ) COB για θέρμανση

Διαβάστε περισσότερα

CITY CLASS K από 25 έως 35 kw

CITY CLASS K από 25 έως 35 kw Λέβητας συμπύκνωσης CITY CLASS K από 25 έως 35 kw Πρωτοποριακός σχεδιασμός Εξαιρετική ποιότητα κατασκευής Κορυφαία τεχνολογία καύσης Θερμική άνεση με μέγιστη οικονομία A A C συμπαγής κατασκευή 700 mm 400

Διαβάστε περισσότερα

Λέβητες βιομάζας. BVG μέχρι 30 kw σελίδα 2. Λέβητες απόσταξης ξύλου. Εξαρτήματα BVG σελίδα 2. BVG-Lambda μέχρι 40 kw σελίδα 4

Λέβητες βιομάζας. BVG μέχρι 30 kw σελίδα 2. Λέβητες απόσταξης ξύλου. Εξαρτήματα BVG σελίδα 2. BVG-Lambda μέχρι 40 kw σελίδα 4 Λέβητες βιομάζας Λέβητες απόσταξης ξύλου BVG μέχρι 30 kw σελίδα 2 Εξαρτήματα BVG σελίδα 2 BVG-Lambda μέχρι 40 kw σελίδα 4 Εξαρτήματα BVG-Lambda σελίδα 5 Εγκαταστάσεις θέρμανσης με pellets BPH σελίδα 6

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣYΜΠYΚΝΩΣΗΣ ΣΕΙΡΑ VICTRIX. Επιτοίχιοι λέβητες συμπύκνωσης θέρμανσης & οικιακού νερού

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣYΜΠYΚΝΩΣΗΣ ΣΕΙΡΑ VICTRIX. Επιτοίχιοι λέβητες συμπύκνωσης θέρμανσης & οικιακού νερού ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣYΜΠYΚΝΩΣΗΣ ΣΕΙΡΑ VICTRIX Επιτοίχιοι λέβητες συμπύκνωσης θέρμανσης & οικιακού νερού ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΣΗ Σειρά VICTRIX Επιτοίχιοι λέβητες συμπύκνωσης, κλειστού θαλάμου καύσης

Διαβάστε περισσότερα

Ο υδραυλικός τεύχος 1435 ΜΑΪΟΣ 2009 1

Ο υδραυλικός τεύχος 1435 ΜΑΪΟΣ 2009 1 Ο υδραυλικός τεύχος 1435 ΜΑΪΟΣ 2009 1 Το πρόβλημα της υπερθέρμανσης στις εγκαταστάσεις των κεντρικών θερμάνσεων και οι τρόποι αποθέρμανσης. Του Παναγιώτη Φαντάκη (εκπαιδευτικός μηχανολόγος μηχανικός) www.fantakis.gr

Διαβάστε περισσότερα

2400, JAVA 2800, JAVA 3500 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ

2400, JAVA 2800, JAVA 3500 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ Snc ENERGY 24KW-28KW-35KW - ΛΕΒΗΤΕΣ ΣΥΜΠΥΚΝΩΣΗΣ Μοντέλο: JAVA 2400, JAVA 2800, JAVA 3500 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 2. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΗ 3. ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΟΙ ΛΕΒΗΤΕΣ. Solo - Duetto - Aqua Estelle HE - Estelle HE B Inox Estelle - Estelle B Inox. www.sime.it

ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΟΙ ΛΕΒΗΤΕΣ. Solo - Duetto - Aqua Estelle HE - Estelle HE B Inox Estelle - Estelle B Inox. www.sime.it ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΟΙ ΛΕΒΗΤΕΣ Solo - Duetto - Aqua Estelle HE - Estelle HE B Inox Estelle - www.sime.it SIME: ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ Η παραδοσιακή ποιότητα των χυτοσιδηρών εναλλακτών της εταιρείας Sime προσφέρεται

Διαβάστε περισσότερα

International Marketing Division. Αντλία θερμότητας Explorer για παραγωγή ζεστού νερού χρήσης

International Marketing Division. Αντλία θερμότητας Explorer για παραγωγή ζεστού νερού χρήσης International Marketing Division Αντλία θερμότητας Explorer για παραγωγή ζεστού νερού χρήσης Αντλία θερμότητας με boiler 200 ή 270 lt για παραγωγή ζεστού νερού χρήσης Made in France Αντλία θερμότητας για

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤΑΛΑΚΤΙΚΑ IMMERGAS EOLO STAR 23KW(99ΑΕ)

ΑΝΤΑΛΑΚΤΙΚΑ IMMERGAS EOLO STAR 23KW(99ΑΕ) ΑΝΤΑΛΑΚΤΙΚΑ IMMERGAS EOLO STAR 23KW(99ΑΕ) 1 1.027.198 ΜΑΝΟΜΕΤΡΟ/ΕΧΤΡΑ 14,00 4 3.015.165 ΣΕΤ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΟΥ ΕΝΑΥΣΗΣ 18,00 7 1.025.986 ΛΑΣΤΟΙΧΟ ΣΙΛΙΚΟΝΗΣ 3,00 19 3.016.028 ΤΑΦ ΓΙΑ ΣΩΛ.ΣΙΛΙΚΟΝΗΣ 2,00

Διαβάστε περισσότερα

Οικογένεια : Επίτοιχοι λέβητες Οµάδα: Compact Μοντέλα:

Οικογένεια : Επίτοιχοι λέβητες Οµάδα: Compact Μοντέλα: ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ Οικογένεια : Επίτοιχοι λέβητες Οµάδα: Compact Μοντέλα: City FFI UNO FFI TREND CSI MICROLF FFI Έκδοση 1 H Σεπτέµβριος 2003 MT2003CL008801001 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Ο ΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ... 3

Διαβάστε περισσότερα

CGW. ** Τεχνικά χαρακτηριστικά βλέπε σελίδα 360

CGW. ** Τεχνικά χαρακτηριστικά βλέπε σελίδα 360 ComfortLine Επίτοιχη κεντρική μονάδα λέβητα συμπύκνωσης αερίου με ανοξείδωτο μποϊλερ θερμικής στρωμάτωσης υψηλής απόδοσης για σύνδεση σε καπνοδόχο αέρα/καυσαερίων ή σε αεραγωγό/καπναγωγό Ομάδες έκπτωσης:

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Made in France ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Επίτοιχος ηλεκτρικός λέβητας Gialix 120 MA 400V REF 01/2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 - Γενικά Σελίδα 1 2 - Εγκατάσταση..... Σελίδα 3 3 - Υδραυλικές συνδέσεις...... Σελίδα

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ SOLAR KIT Ηλιακός σταθμός κυκλοφορίας ηλιακού ρευστού ( γκυκόλης ) για τον αυτοματισμό και έλεγχο του ζεστού νερού μεταξύ ηλιακών συλλεκτών και boiler αποθήκευσης νερού χρήσης σε κεντρικά ηλιακά συστήματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 4. Logano. SΒ kw Σελ. 58. SK kw Σελ. 63. SK kw Σελ. 65. Logano plus SB615

Κεφάλαιο 4. Logano. SΒ kw Σελ. 58. SK kw Σελ. 63. SK kw Σελ. 65. Logano plus SB615 Logano plus SB615 Κεφάλαιο 4 Logano Επιδαπέδιοι χαλύβδινοι λέβητες πετρελαίου/ αερίου 71-1.850 kw SΒ615 145-640 kw Σελ. 58 SK645 120-600 kw Σελ. 63 SK745 730-1.850 kw Σελ. 65 55 56 Logano Επιδαπέδιοι χαλύβδινοι

Διαβάστε περισσότερα

GAZ 3000 W ZS/W 24-2 LH KE/AE 23/31. Εγχειρίδιο για το χρήστη (2009/09) GR

GAZ 3000 W ZS/W 24-2 LH KE/AE 23/31. Εγχειρίδιο για το χρήστη (2009/09) GR GAZ 3000 W ZS/W 24-2 LH KE/AE 23/31 el Εγχειρίδιο για το χρήστη 6 720 680 418 (2009/09) GR 2 Πίνακας Περιεχομένων GR Πίνακας Περιεχομένων 1 Οδηγίες για την ασφάλειά σας και ερμηνεία συμβόλων.................3

Διαβάστε περισσότερα

C Tahiti condensing

C Tahiti condensing C 201-01 Tahiti condensing Επίτοιχοι λέβητες προανάμιξης με συμπυκνώματα KC 24 KC 32 Λέβητες θέρμανσης και άμεσης παραγωγής ζεστού νερού χρήσης KR 24 KR 32 Λέβητες μόνο για θέρμανση GR ΛΕΒΗΤΕΣ Επίτοιχοι

Διαβάστε περισσότερα

VITODENS 222-W. Τιμοκατάλογος Μάρτιος 2010

VITODENS 222-W. Τιμοκατάλογος Μάρτιος 2010 VITODENS 222-W Επίτοιχη μονάδα συμπυκνωμάτων φυσικού αερίου υγραερίου για θέρμανση και ζεστό νερό χρήσης με ενσωματωμένο ανοξείδωτο boiler 50 lt έως 35 kw και βαθμού απόδοσης 109% Επίτοιχη μονάδα συμπυκνωμάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΛΕΒΗΤΕΣ ΞΥΛΟΥ KF ΠΥΡΟΛΥΣΗΣ ΓΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΛΕΒΗΤΕΣ ΞΥΛΟΥ KF ΠΥΡΟΛΥΣΗΣ ΓΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΛΕΒΗΤΕΣ ΞΥΛΟΥ KF ΠΥΡΟΛΥΣΗΣ ΓΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ Αποκλειστική Αντιπροσωπεία Παράπλευρος Εγνατίας Οδού Τ.Θ. 1200 Τ.Κ. 57 008 Κόµβος ιαβατών, Θεσσαλονίκη Τηλ.: 2310

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Συντήρησης Λέβητες τύπου C ΑΦΗΣΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΧΡΗΣΤΗ

Οδηγίες Συντήρησης Λέβητες τύπου C ΑΦΗΣΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΧΡΗΣΤΗ Οδηγίες Συντήρησης Λέβητες τύπου C ΑΦΗΣΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΧΡΗΣΤΗ 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Ο ΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ... 3 1.1 Αντικατάσταση των µερών... 3 1.2 Για να αποκτήσετε γενική πρόσβαση...

Διαβάστε περισσότερα

CA 24 SE SPEED. Οδηγίες χρήσης.

CA 24 SE SPEED. Οδηγίες χρήσης. CA 4 SE SPEED Οδηγίες χρήσης. Πίνακας ελέγχου πρασινο κίτρινο κόκκινο LED ηλεκτρικής τροφοδοσίας Σβηστό - Λέβητας χωρίς ηλεκτρολογική σύνδεση Αναβοσβήνει αργά - Λέβητας με ηλεκτρολογική σύνδεση, αλλα ανενεργός

Διαβάστε περισσότερα

O ασφαλής και έξυπνος Λέβητας Αερίου DAEWOO κάνει τη ζωής σας πιο υγιεινή. Για την εξέλιξη των ανθρώπων

O ασφαλής και έξυπνος Λέβητας Αερίου DAEWOO κάνει τη ζωής σας πιο υγιεινή. Για την εξέλιξη των ανθρώπων O ασφαλής και έξυπνος Λέβητας Αερίου DAEWOO κάνει τη ζωής σας πιο υγιεινή Για την εξέλιξη των ανθρώπων Το υψηλότερο επίπεδο τεχνολογίας και ένα υψηλά ενεργειακό σύστημα ALTOEN DAEWOO Λέβητας Αερίου Σύστημα

Διαβάστε περισσότερα

070065_1 ΘΕΡΜΟΛΑ Α.Ε. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΥΣΤΗΡΩΝ ΣΕΙΡΑΣ: G X4/2 - G X5/2

070065_1 ΘΕΡΜΟΛΑ Α.Ε. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΥΣΤΗΡΩΝ ΣΕΙΡΑΣ: G X4/2 - G X5/2 07005_ ΘΕΡΜΟΛΑ Α.Ε. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΥΣΤΗΡΩΝ ΣΕΙΡΑΣ: G X4/2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΥΠΟΣ: G X4/2 07005_A 00.0 Τεχνικά χαρακτηριστικά... 0 Σχέδιο εγκατάστασης καυστήρα τύπος G X4/2... 02 Σχέδιο εγκατάστασης

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΛΑΚΕΤΑ ΡΥΘΜΙΣΗΣ DIGITECH Mod. Honeywell SM 20019 - cod. Radiant 76677LA

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΛΑΚΕΤΑ ΡΥΘΜΙΣΗΣ DIGITECH Mod. Honeywell SM 20019 - cod. Radiant 76677LA ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΛΑΚΕΤΑ ΡΥΘΜΙΣΗΣ DIGITECH Mod. Honeywell SM 209 - cod. Radiant 76677LA Documentazione Tecnica Radiant Bruciatori S.p.A. R &D ΝΕΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ Η νέα ενσωµατωµένη πλακέτα ρύθµισης SM 209 παρουσιάζεται

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΒΗΤΕΣ ΣΥΜΠΥΚΝΩΣΗΣ ΥΨΗΛΩΝ ΑΠΟΔΟΣΕΩΝ ΜΕ ΚΑΥΣΤΗΡΑ ΠΡΟΑΝΑΜΙΞΕΩΣ - INVERTER. Λέβητες συμπύκνωσης υψηλών αποδόσεων

ΛΕΒΗΤΕΣ ΣΥΜΠΥΚΝΩΣΗΣ ΥΨΗΛΩΝ ΑΠΟΔΟΣΕΩΝ ΜΕ ΚΑΥΣΤΗΡΑ ΠΡΟΑΝΑΜΙΞΕΩΣ - INVERTER. Λέβητες συμπύκνωσης υψηλών αποδόσεων ΛΕΒΗΤΕΣ ΣΥΜΠΥΚΝΩΣΗΣ ΥΨΗΛΩΝ ΑΠΟΔΟΣΕΩΝ ΜΕ ΚΑΥΣΤΗΡΑ ΠΡΟΑΝΑΜΙΞΕΩΣ - INVERTER Λέβητες συμπύκνωσης υψηλών αποδόσεων 0694-100 - RAD - MON.TEC - 1105A - DIGITECH 2 Technical specification RADIANT BRUCIATORI S.p.A.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΙΑΦΟΡΙΚΟΥ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗ ΗΛΙΑΚΩΝ BASIC

ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΙΑΦΟΡΙΚΟΥ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗ ΗΛΙΑΚΩΝ BASIC ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΙΑΦΟΡΙΚΟΥ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗ ΗΛΙΑΚΩΝ BASIC GR ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Θερμοκρασία λειτουργίας 0 ºC 50 ºC Ρυθμιζόμενο εύρος θερμοκρασίας: Dt (Διαφορικό θερμοκρασίας μεταξύ συλλέκτη Τ1 και δεξαμενής Τ2)

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ι ΑΣΚΑΛΙΑΣ Συντήρηση και επισκευή

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ι ΑΣΚΑΛΙΑΣ Συντήρηση και επισκευή ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ι ΑΣΚΑΛΙΑΣ Συντήρηση και επισκευή Οικογένεια: Επίτοιχοι λέβητες Οµάδα: Compatta Mοντέλα: CITY / UNO Έκδοση 1 ηµεροµηνία 25 th October 2002 2 Ανεύρεση βλαβών Group COMPATTA ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 6. Buderus Logamax. U052 24-28 kw Σελ. 79. GB072 24 kw Σελ. 82. GB112 29-43 kw Σελ. 87. GB162 65-100 kw Σελ. 90

Κεφάλαιο 6. Buderus Logamax. U052 24-28 kw Σελ. 79. GB072 24 kw Σελ. 82. GB112 29-43 kw Σελ. 87. GB162 65-100 kw Σελ. 90 Logamax plus GB162 Κεφάλαιο 6 Buderus Logamax Επίτοιχοι λέβητες αερίου 24-100 kw U052 24-28 kw Σελ. 79 GB072 24 kw Σελ. 82 GB112 29-43 kw Σελ. 87 GB162 65-100 kw Σελ. 90 Bosch Tαχυθερμαντήρες / Αυτόνομοι

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 1. Buderus Logano plus. GB102 - Regular 16-42kW (Αερίου) Σελ. 7. GB102s - System 16-30kW (Αερίου) Σελ. 8. GB kW (Πετρελαίου) Σελ.

Κεφάλαιο 1. Buderus Logano plus. GB102 - Regular 16-42kW (Αερίου) Σελ. 7. GB102s - System 16-30kW (Αερίου) Σελ. 8. GB kW (Πετρελαίου) Σελ. Logano plus GB102 Κεφάλαιο 1 Buderus Logano plus πετρελαίου/αερίου GB102 - Regular 16-42kW (Αερίου) Σελ. 7 GB102s - System 16-30kW (Αερίου) Σελ. 8 GB105 20-30kW (Πετρελαίου) Σελ. 9 GB125 18-49kW (Πετρελαίου)

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΗ (ανακεφαλαίωση με επιπλέον πληροφορίες)

ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΗ (ανακεφαλαίωση με επιπλέον πληροφορίες) Παναγιώτης Φαντάκης 1 ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΗ (ανακεφαλαίωση με επιπλέον πληροφορίες) Όπως είδαμε και στο περί απωλειών κεφάλαιο, η ισχύς των σωμάτων που τοποθετούνται σε ένα χώρο υπολογίζεται ώστε να μπορούν να

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΘΡΟ Νο. 13.12 ΑΡΘΟ ΑΝΑΘΕΩΡ. ΥΔΡ 6653.1

ΑΡΘΡΟ Νο. 13.12 ΑΡΘΟ ΑΝΑΘΕΩΡ. ΥΔΡ 6653.1 ΑΡΘΡΟ Νο. 13.12 ΑΡΘΟ ΑΝΑΘΕΩΡ. ΥΔΡ 6653.1 ΔΙΑΦΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΒΑΛΒΙΔΑ ΔΙΠΛΟΥ ΘΑΛΑΜΟΥ ΓΕΝΙΚΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Σώμα βαλβίδας τύπου Υ (σειρά AS-A/Y-05) ή γωνιακού τύπου (σειρά ΑS-A/T-05 για διατομές μέχρι

Διαβάστε περισσότερα

Καθαρή τεχνολογία. Καθαρός σχεδιασμός και πρακτικός πίνακας ελέγχου με οθόνη Power save (εξοικονόμησης ενέργειας) !DEA AR 23 !

Καθαρή τεχνολογία. Καθαρός σχεδιασμός και πρακτικός πίνακας ελέγχου με οθόνη Power save (εξοικονόμησης ενέργειας) !DEA AR 23 ! ΑΠΛΑ...ΜΟΝΑΔΙΚΟ Καθαρή τεχνολογία Καθαρός σχεδιασμός και πρακτικός πίνακας ελέγχου με οθόνη Power save (εξοικονόμησης ενέργειας) Η ιδέα του!dea γεννήθηκε από τρεις βασικές σκέψεις: Μέγιστη ευκολία στη

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 2. Logano. GE315 86-230 kw Σελ. 38. GE515 201-510 kw Σελ. 41. GE615 511-1.200 kw Σελ. 44. Logano GE615 με πίνακα ελέγχου Logamatic 4321

Κεφάλαιο 2. Logano. GE315 86-230 kw Σελ. 38. GE515 201-510 kw Σελ. 41. GE615 511-1.200 kw Σελ. 44. Logano GE615 με πίνακα ελέγχου Logamatic 4321 GE615 με πίνακα ελέγχου Logamatic 4321 Κεφάλαιο 2 Επιδαπέδιοι χυτοσιδηροί λέβητες πετρελαίου / αερίου 86-1200 kw GE315 86-230 kw Σελ. 38 GE515 201-510 kw Σελ. 41 GE615 511-1.200 kw Σελ. 44 35 36 Επιδαπέδιοι

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 1. Buderus Logano plus. GB102 - Regular 16-42kW (Αερίου) Σελ. 7. GB102s - System 16-30kW (Αερίου) Σελ. 8. GB kW (Πετρελαίου) Σελ.

Κεφάλαιο 1. Buderus Logano plus. GB102 - Regular 16-42kW (Αερίου) Σελ. 7. GB102s - System 16-30kW (Αερίου) Σελ. 8. GB kW (Πετρελαίου) Σελ. GB102 Κεφάλαιο 1 Buderus πετρελαίου/αερίου GB102 - Regular 16-42kW (Αερίου) Σελ. 7 GB102s - System 16-30kW (Αερίου) Σελ. 8 GB105 20-30kW (Πετρελαίου) Σελ. 9 GB125 18-49kW (Πετρελαίου) Σελ. 10 GB225 45-68kW

Διαβάστε περισσότερα

Multiplex MCL (40-100.000 kcal/h)

Multiplex MCL (40-100.000 kcal/h) Multiplex MCL (40-100.000 kcal/h) ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΛΕΒΗΤΑ Χαλύβδινος λέβητας ξύλου-κάρβουνου, τύπου e με κυλινδρικό εναλλάκτη και φλογαυλούς περιμετρικά, φλογοθάλαμο ΟΒΑΛ σχήματος, χυτοσιδηρή εστία καύσης και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ VICTRIX 50 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε έναν λέβητα της IMMERGAS. Ένα προϊόν ποιότητας που θα σας προσφέρει άνεση και ασφάλεια για μεγάλο χρονικό διάστημα. Να είστε σίγουροι

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 3. Logano. SK kw Σελ. 28. SK kw Σελ. 29. Τεχνικό Παράρτημα Σελ Logano SK655 / SK755

Κεφάλαιο 3. Logano. SK kw Σελ. 28. SK kw Σελ. 29. Τεχνικό Παράρτημα Σελ Logano SK655 / SK755 SK655 / SK755 Κεφάλαιο 3 Επιδαπέδιοι χαλύβδινοι λέβητες πετρελαίου / αερίου 120-1.850 kw SK655 120-600 kw Σελ. 28 SK755 730-1.850 kw Σελ. 29 Τεχνικό Παράρτημα Σελ. 314 ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ 2016-2017 25 Επιδαπέδιοι

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Made in France ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Επίτοιχος ηλεκτρικός χυτοσίδηρος λέβητας Ηλεκτρονικός πίνακας ελέγχου 1 κύκλωμα θέρμανσης ελεγχόμενο από εξωτερικό αισθητήριο 1 κύκλωμα ζεστού νερού χρήσης

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 7. Buderus Logamax. GB kw Σελ. 81. GB062 24,1 kw Σελ. 82. GB072 22,5 kw Σελ. 83. GB172 22,8 kw Σελ. 84. GB172i 28-39,9 kw Σελ.

Κεφάλαιο 7. Buderus Logamax. GB kw Σελ. 81. GB062 24,1 kw Σελ. 82. GB072 22,5 kw Σελ. 83. GB172 22,8 kw Σελ. 84. GB172i 28-39,9 kw Σελ. Logamax plus GB7i Κεφάλαιο 7 Buderus Logamax Επίτοιχοι λέβητες συμπύκνωσης αερίου 4-00kW GB0 5 kw Σελ. 8 GB06 4, kw Σελ. 8 GB07,5 kw Σελ. 8 GB7,8 kw Σελ. 84 GB7i 8-9,9 kw Σελ. 85 GB6 65-00 kw Σελ. 86 Bosch

Διαβάστε περισσότερα

VITOROND 100. Τιμοκατάλογος Μάρτιος 2010

VITOROND 100. Τιμοκατάλογος Μάρτιος 2010 VITOROND 100 Χυτοσιδηροί λέβητες χαμηλών θερμοκρασιών ισχύος : 22 έως 120 kw Λέβητας πετρελαίου / αερίου από μαντέμι υψηλής ποιότητας για χαμηλές θερμοκρασίες με κάτω όριο 40 ο C. Πραγματικός βαθμός απόδοσης

Διαβάστε περισσότερα

Λέβητες Αερίου Συμπύκνωσης για μέγιστη απόδοση και οικονομία

Λέβητες Αερίου Συμπύκνωσης για μέγιστη απόδοση και οικονομία Λέβητες Αερίου Συμπύκνωσης για μέγιστη απόδοση και οικονομία Ο όμιλος KOBER στοχεύει στην καλύτερη κατανόηση των αναγκών που έχουν οι πελάτες του και στις κατάλληλες λύσεις για αυτές, επενδύοντας ανελλιπώς

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 2. Logano. SK655 120-600 kw Σελ. 28. SK755 730-1.850 kw Σελ. 29. Τεχνικό Παράρτημα Σελ. 293. Logano SK655 / SK755

Κεφάλαιο 2. Logano. SK655 120-600 kw Σελ. 28. SK755 730-1.850 kw Σελ. 29. Τεχνικό Παράρτημα Σελ. 293. Logano SK655 / SK755 SK655 / SK755 Κεφάλαιο 2 Επιδαπέδιοι χαλύβδινοι λέβητες πετρελαίου / αερίου 120-1.850 kw SK655 120-600 kw Σελ. 28 SK755 730-1.850 kw Σελ. 29 Τεχνικό Παράρτημα Σελ. 293 25 26 Επιδαπέδιοι χαλύβδινοι λέβητες

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ. ΝΕΟΣ ΛΕΒΗΤΑΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΥΜΠΥΚΝΩΣΗΣ TURBO Low NOx

ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ. ΝΕΟΣ ΛΕΒΗΤΑΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΥΜΠΥΚΝΩΣΗΣ TURBO Low NOx ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΝΕΟΣ ΛΕΒΗΤΑΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΥΜΠΥΚΝΩΣΗΣ TURBO Low NOx 1 1. Εγκατάσταση λέβητα Εξασφαλίστε τουλάχιστον 60εκ. και 40εκ. απόσταση της μονάδας από τον τοίχο και την οροφή

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες συντήρησης. Επίτοιχοι λέβητες συμπύκνωσης αερίου. Λέβητες θέρμανσης

Οδηγίες συντήρησης. Επίτοιχοι λέβητες συμπύκνωσης αερίου. Λέβητες θέρμανσης Οδηγίες συντήρησης Επίτοιχοι λέβητες συμπύκνωσης αερίου CGB-75 CGB-100 Λέβητες θέρμανσης Λέβητες θέρμανσης Wolf GmbH Postfach 1380 84048 Mainburg Tel. 08751/74-0 Fax 08751/741600 Internet: www.wolf-heiztechnik.de

Διαβάστε περισσότερα

Συστήματα μποϊλερ. BSP σελίδα 2. Μποϊλερ θερμικής στρωμάτωσης. BSP-SL σελίδα 3. BSP-W για αντλία θερμότητας σελίδα 4

Συστήματα μποϊλερ. BSP σελίδα 2. Μποϊλερ θερμικής στρωμάτωσης. BSP-SL σελίδα 3. BSP-W για αντλία θερμότητας σελίδα 4 Συστήματα μποϊλερ Μποϊλερ θερμικής στρωμάτωσης BSP σελίδα 2 BSP-SL σελίδα 3 BSP-W για αντλία θερμότητας σελίδα 4 BSP-W-SL για αντλία θερμότητας σελίδα 5 Εξαρτήματα σελίδα 6 Μποϊλερ αποθήκευσης BSH σελίδα

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 7. Buderus Logamax. GB kw Σελ. 81. GB062 24,1 kw Σελ. 82. GB072 22,5 kw Σελ. 83. GB172 22,8 kw Σελ. 84. GB172i 28-39,9 kw Σελ.

Κεφάλαιο 7. Buderus Logamax. GB kw Σελ. 81. GB062 24,1 kw Σελ. 82. GB072 22,5 kw Σελ. 83. GB172 22,8 kw Σελ. 84. GB172i 28-39,9 kw Σελ. Logamax plus GB7i Κεφάλαιο 7 Buderus Logamax Επίτοιχοι λέβητες συμπύκνωσης αερίου 4-00kW GB0 5 kw Σελ. 8 GB06 4, kw Σελ. 8 GB07,5 kw Σελ. 8 GB7,8 kw Σελ. 84 GB7i 8-9,9 kw Σελ. 85 GB6 65-00 kw Σελ. 86 Bosch

Διαβάστε περισσότερα

Ρύθμιση θερμοκρασίας θέρμανσης

Ρύθμιση θερμοκρασίας θέρμανσης ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΛΕΒΗΤΩΝ Ο λέβητας πρέπει να χρησιμοποιηθεί από ένα πρόσωπο άνω των 18 ΕΤΩΝ. Κουμπιά υπηρεσιών LCD οθόνη Κεντρικός διακόπτης επιλογέας Ρύθμιση θερμοκρασίας θέρμανσης Ρύθμιση θερμοκρασίας νερού

Διαβάστε περισσότερα

Π Ε Ρ Ι Ο Χ Ο Μ Ε Ν Α

Π Ε Ρ Ι Ο Χ Ο Μ Ε Ν Α Π Ε Ρ Ι Ο Χ Ο Μ Ε Ν Α 1. ΠΡΟΛΟΓΟΣ σελ. 2 2. ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑ σελ. 3 3. ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.σελ. 5 4. ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΛΕΒΗΤΟΣΤΑΣΙΟΥ σελ. 7 5. ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΥΣΤΗΡΑ..σελ. 8 6. ΚΑΠΝΟΘΑΛΑΜΟΣ KAI ΚΑΠΝΟΔΟΧΟΣ.. σελ.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦ.3 ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΗΛΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

ΚΕΦ.3 ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΗΛΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΕΦ.3 ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΗΛΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ Διαφορικοί θερμοστάτες ηλιακών συστημάτων σελ. 3-1 έως 3-2 Αναλογικός διαφορικός θερμοστάτης Honeywell με 2 αισθητήρια σελ. 3-1 Ψηφιακός διαφορικός θερμοστάτης Honeywell

Διαβάστε περισσότερα

Χαλύβδινοι λέβητες πετρελαίου - αερίου

Χαλύβδινοι λέβητες πετρελαίου - αερίου Χαλύβδινοι λέβητες πετρελαίου - αερίου 870 010 1102 Οδηγίες εγκατάστασης λειτουργίας και συντήρησης BENTOIL χαλύβδινοι λέβητες Thermovent Hellas A.E. - 2 - ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ O πιεστικός χαλύβδινος λέβητας

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 7. Buderus Logamax. GB kw Σελ. 81. GB062 24,1 kw Σελ. 82. GB072 22,5 kw Σελ. 83. GB172 22,8 kw Σελ. 84. GB172i 28-39,9 kw Σελ.

Κεφάλαιο 7. Buderus Logamax. GB kw Σελ. 81. GB062 24,1 kw Σελ. 82. GB072 22,5 kw Σελ. 83. GB172 22,8 kw Σελ. 84. GB172i 28-39,9 kw Σελ. Logamax plus GB7i Κεφάλαιο 7 Buderus Logamax Επίτοιχοι λέβητες συμπύκνωσης αερίου 4-00kW GB0 5 kw Σελ. 8 GB06 4, kw Σελ. 8 GB07,5 kw Σελ. 8 GB7,8 kw Σελ. 84 GB7i 8-9,9 kw Σελ. 85 GB6 65-00 kw Σελ. 86 Bosch

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΡΜΟΛΑ Α.Ε. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΥΣΤΗΡΩΝ ΣΕΙΡΑΣ: GAS P 190/M CE - GAS P 250/M CE - GAS P 350/M CE

ΘΕΡΜΟΛΑ Α.Ε. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΥΣΤΗΡΩΝ ΣΕΙΡΑΣ: GAS P 190/M CE - GAS P 250/M CE - GAS P 350/M CE ΘΕΡΜΟΛΑ Α.Ε. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΥΣΤΗΡΩΝ ΣΕΙΡΑΣ: GAS P 190/M CE - GAS P 250/M CE - GAS P 350/M CE GAS P 450/M CE - GAS P 550/M CE - GAS P 650/M CE ΤΥΠΟΣ : GAS P 190/ΜCE GAS P 250/ΜCE 073027_1J

Διαβάστε περισσότερα

Τιµοκατάλογος λεβήτων στερεών καυσίµων

Τιµοκατάλογος λεβήτων στερεών καυσίµων Τιµοκατάλογος λεβήτων στερεών καυσίµων Logano Επιδαπέδιοι χαλύβδινοι λέβητες ξύλου από 25...36 kw 25-36 kw PS 500-2000 οχεία αδρανείας Flamco 1 Επιδαπέδιοι χαλύβδινοι λέβητες ξύλου 25-36 kw Λέβητας αεριοποίησης

Διαβάστε περισσότερα

/2000 GR (GR)

/2000 GR (GR) 7207 700 2/2000 GR (GR) Για τον ειδικό Οδηγίες συντήρησης Οδηγίες συντήρησης επιτοιχίου λέβητα Logamax U002/U004/U02/U04 Παρακαλούµε διαβάστε το παρόν µε προσοχή πριν τη χρήση της συσκευής! Πρόλογος Σηµαντικές

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες συναρμολόγησης και χρήσης

Οδηγίες συναρμολόγησης και χρήσης 6304 5455 03/2000 GR Για το χρήστη Οδηγίες συναρμολόγησης και χρήσης Πλακέτα λειτουργίας λέβητα ZM 427 για ταμπλό ρύθμισης Logamatic 4212 Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά το παρόν πριν από τη συναρμολόγηση

Διαβάστε περισσότερα

13. ΡΥΘΜΙΣΗ ΜΙΚΡΟΔΙΑΚΟΠΤΩΝ ΣΤΙΣ ΠΛΑΚΕΤΕΣ IU 05 & IU ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ 2 μονάδες 3 μονάδες. 4 μονάδες 5 μονάδες. 6 μονάδες

13. ΡΥΘΜΙΣΗ ΜΙΚΡΟΔΙΑΚΟΠΤΩΝ ΣΤΙΣ ΠΛΑΚΕΤΕΣ IU 05 & IU ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ 2 μονάδες 3 μονάδες. 4 μονάδες 5 μονάδες. 6 μονάδες 13. ΡΥΘΜΙΣΗ ΜΙΚΡΟΔΙΑΚΟΠΤΩΝ ΣΤΙΣ ΠΛΑΚΕΤΕΣ IU 05 & IU 04.10 ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ 2 μονάδες 3 μονάδες Master Slave 1 Master Slave1 Slave2 Master 4 μονάδες 5 μονάδες Slave1 Master Slave1 Slave2 Slave2 Slave3 Slave3

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΑΝΑΦΛΕΞΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥΣ ΚΑΥΣΤΗΡΕΣ ΑΕΡΙΩΝ

ΟΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΑΝΑΦΛΕΞΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥΣ ΚΑΥΣΤΗΡΕΣ ΑΕΡΙΩΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΑΝΤΑΚΗΣ 1 ΟΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΑΝΑΦΛΕΞΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥΣ ΚΑΥΣΤΗΡΕΣ ΑΕΡΙΟΥ Του Παναγιώτη Φαντάκη. ΓΕΝΙΚΑ Οι καυστήρες αερίων καυσίμων διακρίνονται σε ατμοσφαιρικούς καυστήρες, σε

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΒΗΤΕΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

ΛΕΒΗΤΕΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΛΕΒΗΤΕΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ Η ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Ο οίκος Sime, αναλογιζόμενος τα ενεργειακά προβλήματα και τη ζήτηση χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, προσφέρει στην αγορά και λέβητες βιομάζας:

Διαβάστε περισσότερα

Ο πίνακας ελέγχου αποτελείται από οθόνη, τρία σημεία ενδείξεων και τέσσερα πλήκτρα.

Ο πίνακας ελέγχου αποτελείται από οθόνη, τρία σημεία ενδείξεων και τέσσερα πλήκτρα. ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ MSK Το σύστημα ελέγχου της ροής του πρωτογενούς αέρα καύσης (MSK), έχει ως στόχο τη διατήρηση σταθερής απόδοσης του τζακιού καθ όλη τη διαδικασία καύσης του ξύλου. Το MSK ελέγχει

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης. CA 26 Kondensing

Οδηγίες χρήσης. CA 26 Kondensing Οδηγίες χρήσης. CA 6 Kondensing Πίνακας ελέγχου 1 πρασινο κίτρινο κόκκινο LED ηλεκτρικής τροφοδοσίας Σβηστό - Λέβητας χωρίς ηλεκτρολογική σύνδεση Αναβοσβήνει αργά - Λέβητας με ηλεκτρολογική σύνδεση, αλλα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΟΙΧΟΙ ΛΕΒΗΤΕΣ. Format DGT Metropolis DGT

ΕΠΙΤΟΙΧΟΙ ΛΕΒΗΤΕΣ. Format DGT Metropolis DGT ΕΠΙΤΟΙΧΟΙ ΛΕΒΗΤΕΣ Format DGT Metropolis DGT Ο μικρός λέβητας με τις μεγάλες αποδόσεις Οι Format DGT και Metropolis DGT είναι επίτοιχοι λέβητες, οι οποίοι χάρη στις μειωμένες διαστάσεις τους, αποτελούν

Διαβάστε περισσότερα

Xυτοσιδηροί λέβητες χαµηλών θερµοκρασιών: Επένδυση στο µέλλον. Η ζεστασιά είναι το στοιχείο μας. Επιδαπέδιοι χυτοσιδηροί λέβητες πετρελαίου/ αερίου

Xυτοσιδηροί λέβητες χαµηλών θερµοκρασιών: Επένδυση στο µέλλον. Η ζεστασιά είναι το στοιχείο μας. Επιδαπέδιοι χυτοσιδηροί λέβητες πετρελαίου/ αερίου λέβητες πετρελαίου/ αερίου Θερμικής ισχύς από 71 έως 1.00 kw Xυτοσιδηροί λέβητες χαµηλών θερµοκρασιών: Επένδυση στο µέλλον Logano GE315 Logano GE515 Logano GE615 Η ζεστασιά είναι το στοιχείο μας Χυτοσίδηρος

Διαβάστε περισσότερα

Αέρα/νερού Αντλία θερμότητας για εξωτερική εγκατάσταση BWL-1-A σελίδα 2. Αντλία θερμότητας για εσωτερική εγκατάσταση BWL-1-I σελίδα 4

Αέρα/νερού Αντλία θερμότητας για εξωτερική εγκατάσταση BWL-1-A σελίδα 2. Αντλία θερμότητας για εσωτερική εγκατάσταση BWL-1-I σελίδα 4 Αντλίες θερμότητας Αέρα/νερού Αντλία θερμότητας για εξωτερική εγκατάσταση BWL-1-A σελίδα 2 Αντλία θερμότητας για εσωτερική εγκατάσταση BWL-1-I σελίδα 4 Νερού/νερού Αντλία θερμότητας για εσωτερική εγκατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

Visio ΣΟΜΠΑ PELLET. NEΑ Σόµπα Pellet για σύνδεση στο κεντρικό σύστηµα θέρµανσης.

Visio ΣΟΜΠΑ PELLET. NEΑ Σόµπα Pellet για σύνδεση στο κεντρικό σύστηµα θέρµανσης. Visio ΣΟΜΠΑ PELLET NEΑ Σόµπα Pellet για σύνδεση στο κεντρικό σύστηµα θέρµανσης www.caminodesign.gr Visio ΣΟΜΠΑ PELLET 24 kw ΣΟΜΠΑ - ΛΕΒΗΤΑΣ PELLETS ΓΙΑ ΣΥΝ ΕΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ Σόµπα εσωτερικού

Διαβάστε περισσότερα

RSR 28. Εγχειρίδιο χρήστη για τo µοντέλo CE 0694. Επίτοιχος λέβητας αερίου άµεσης παραγωγής. Τεχνολογία θέρµανσης από το 1959

RSR 28. Εγχειρίδιο χρήστη για τo µοντέλo CE 0694. Επίτοιχος λέβητας αερίου άµεσης παραγωγής. Τεχνολογία θέρµανσης από το 1959 Τεχνολογία θέρµανσης από το 1959 Εγχειρίδιο χρήστη για τo µοντέλo RSR 28 Επίτοιχος λέβητας αερίου άµεσης παραγωγής CE 0694 Documentazione Tecnica RADIANT BRUCIATORI S.p.A. Montelabbate (PU) ITALY RSR 28

Διαβάστε περισσότερα

Ελεγκτές διαφυγής αερίου για οικιακή χρήση Σύμφωνα με την οδηγία CEI-EN50194. Περιγραφή : Τύπος : Ανιχνευτής αέριου μεθανίου (CH4) LPG ανιχνευτής

Ελεγκτές διαφυγής αερίου για οικιακή χρήση Σύμφωνα με την οδηγία CEI-EN50194. Περιγραφή : Τύπος : Ανιχνευτής αέριου μεθανίου (CH4) LPG ανιχνευτής SIEMENS 7 680.7 INTELLIGAS Ελεγκτές διαφυγής αερίου για οικιακή χρήση Σύμφωνα με την οδηγία CEI-EN50194 Ηλεκτρονικοί ελεγκτές διαφυγής αερίου, για οικιακή χρήση. Με ημιαγωγό αισθητήριο διοξειδίου του κασσίτερου,

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ: ΜΕΡΟΣ ΙΙ ΑΙΣΘΗΤΗΡΑΣ ΡΟΗΣ ΜΑΖΑΣ ΑΕΡΑ (MAF) Στέλνει ένα ηλεκτρικό σήμα στον "εγκέφαλο",

Διαβάστε περισσότερα

TALIA GREEN EVO SYSTEM HP

TALIA GREEN EVO SYSTEM HP ΕΠΙΤΟΙΧΟΣ ΛΕΒΗΤΑΣ ΣΥΜΠΥΚΝΩΣΗΣ- ΜΟΝΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗ TALIA GREEN EVO SYSTEM HP 45-65 kw Λέβητες µεγάλης ισχύος, σχεδιασµένοι για εγκατάσταση είτε μεμονωμένοι είτε σε συστοιχία Με ισχύ θέρμανσης από 45 kw έως 65

Διαβάστε περισσότερα

Ο μικρός λέβητας με τις μεγάλες αποδόσεις

Ο μικρός λέβητας με τις μεγάλες αποδόσεις Επίτοιχοι λέβητες Ο μικρός λέβητας με τις μεγάλες αποδόσεις Οι λέβητες Brava DGT HE, Format DGT και Metropolis DGT είναι επίτοιχες μονάδες περιορισμένων διαστάσεων, ιδιαιτέρως κατάλληλοι για χρήση στους

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ Περιεχόμενα Σελίδα Εισαγωγή 1 Τεχνικές προδιαγραφές θερμαντήρα νερού 2 Κύρια στοιχεία του θερμαντήρα νερού 3 Εξαρτήματα συστήματος 4 Τοποθέτηση συσκευής και οδηγίες εγκατάστασης

Διαβάστε περισσότερα