OLYMPIC AIR. Οδηγός Χρήσης. Αύ γούστος 2015

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "OLYMPIC AIR. Οδηγός Χρήσης. Αύ γούστος 2015"

Transcript

1 Οδηγός Χρήσης Αύ γούστος 2015

2 Σ ε λ. 1 Περιεχόμενα Γρήγορη Δημιουργία Κράτησης... 2 Γρήγορη Έκδοση Εισιτηρίου... 3 Refund... 4 Void... 5 EMDs... 5 Reissue... 6 Υπογραφή Admin... 8 Αλλαγή Κυριότητας PNR... 9 CSR Report Μόνιμη Σύνδεση Γραφείων (PCC Bridging) Υποδείξεις & Συμβουλές (Hints & Tips) Συχνές Ερωτήσεις... 15

3 Σ ε λ. 2 Γρήγορη Δημιουργία Κράτησης Για να ξεκινήσετε και να ολοκληρώσετε μια κράτηση είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε αυτά τα 5 βήματα. Πληροφορίες Επιβάτη : Εδώ μπορείτε να επιλέξετε PTC, τον τίτλο, το όνομα, το μεσαίο όνομα εφόσον υπάρχει και το επίθετο. Τηλέφωνο: είναι ένας χρήσιμος τηλεφωνικός αριθμός του επιβάτη σε περίπτωση ανάγκης. Προσθέστε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τον επιβάτη. Πληρωμή: Μπορείτε να προσθέσετε πιστωτική κάρτα ή / και μια άλλη μορφή πληρωμής (π.χ. μετρητά). Για να κλείσετε τα δρομολόγια σας, κάντε κλικ στο εικονίδιο "ADD Air" (όπως φαίνεται κάτω). Στη συνέχεια, επιλέξτε τον προορισμό / ναύλους και προσθέστε τα στο καλάθι αγορών. Τέλος, επιλέξτε το πεδίο itinerary και κάντε κλικ στο πεδίο book.

4 Σ ε λ. 3 Γρήγορη Έκδοση Εισιτηρίου Το παράθυρο Issue Documents ανοίγει με την επιλογή για τους επιβάτες. Εάν έχετε πολλούς επιβάτες, έχετε τη δυνατότητα να τους επιλέξετε χωριστά, ή να τους επιλέξτε όλους. Κάντε κλικ στο Next για να συνεχίσετε στο Fare Groups/Services πίνακα. Η επόμενη ενότητα σας επιτρέπει να επιλέξετε από πολλά δρομολόγια ή πτήσεις. Όπως και με το προηγούμενο πίνακα, το Select All πεδίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εξοικονομήσετε χρόνο. Αφού έχετε κάνει την επιλογή σας, κάντε κλικ στο Next. Αυτός ο πίνακας περιέχει τις επιλογές για τα Exchange Documents (MCO) and Form of Payments, καθώς και ένα κουμπί για την έκδοση. Στη διαδικασία της έκδοσης χρησιμοποιείται η μορφή της πληρωμής που αναφέρεται στο PNR ως προεπιλογή. Μπορείτε, σε αυτό το σημείο, να κάντε κλικ στο Issue Documents και να εκδοθούν τα έγγραφα και το εισιτήριο αυτής της κράτησης.

5 Σ ε λ. 4 Refund Η επιστροφή ποσού (Refund) δεν είναι αυτόματη διαδικασία. Θα πρέπει να ελέγξετε τους κανόνες του ναύλου για να δείτε, πρώτον, αν ο ναύλος επιστρέφεται, και στη συνέχεια, εάν απαιτείται πρόστιμο. Μόλις έχετε αυτή την πληροφορία, το πρόστιμο, αν υπάρχει, υπολογίζεται στο συνολικό ποσό της επιστροφής και αφαιρείται ανάλογα με την περίπτωση. Το πρόστιμο θα ενημερωθεί αυτόματα στο πεδίο Refunded To.

6 Σ ε λ. 5 Void Μετά την έκδοση του εισιτηρίου, μπορεί να ακυρωθεί βάσει των κανονισμών των ARC ή BSP. Η σελίδα Void Authorization Request εμφανίζει τις σχετικές πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένου και του Record Locator. Κάντε κλικ στο Submit για να ξεκινήσει η διαδικασία Void. EMDs Κάνοντας κλικ στο εικονίδιο Standalone EMD θα εμφανιστεί μια λίστα που θα σας επιτρέψει να επιλέξετε τον Carrier. Αυτή η λίστα είναι ενεργοποιημένη μόνο εφόσον έχει εκδοθεί ένα εισιτήριο. Η επιλογή του Carrier θα εμφανίσει ένα επιπλέον μενού όπου θα φαίνονται οι τύποι του Standalone EMDs. Το Standalone EMDs είναι ένα έγγραφο που θα σας επιτρέψει να καταγράψετε χρεώσεις ανεξάρτητα από το PNR.

7 Σ ε λ. 6 Reissue Το Ticket Image ανοίγει κάτω από το αρχικό PNR του επιβάτη. Για να επανεκδοθεί το εισιτήριο κάντε κλικ στο Exchange/Reissue. Το Ticket Exchange παράθυρο θα ανοίξει με τις νέες πληροφορίες για την πτήση και τον ναύλο. Αν υπήρχαν περισσότερα από ένα, θα ήταν απαραίτητο να επιλέξετε το σωστό κουμπί. Κάντε κλικ στο Submit για να συνεχίσετε το Reissue. Θα παρατηρήσετε ότι η οθόνη του Exchange θα εμφανίσει Even Exchange. Αν και ποτέ δεν θα πρέπει να υπάρχει ένα πρόστιμο που να συνδέεται με ένα a Name Change, εξακολουθεί να είναι απαραίτητο

8 Σ ε λ. 7 να εισάγετε ένα ποσό 0,00 στο πεδίο Penalty. Κάντε κλικ στο Submit για την οριστικοποίηση του Exchange.

9 Σ ε λ. 8 Υπογραφή Admin Το Agency Profile χωρίζεται σε τρία τμήματα: Agency, Offices, and Agents. αλλαγές μπορούν να γίνουν σε δύο τμήματα: Γραφεία και Πράκτορες. Ο πίνακας Offices σας επιτρέπει να προσθέσετε Τηλέφωνο και Διεύθυνση για ένα συγκεκριμένο γραφείο. Ο πίνακας Agents σας επιτρέπει να προσθέσετε, να επεξεργαστείτε και να διαγράψετε τα στοιχεία ενός συνεργάτη. Υπάρχει ένας προεπιλεγμένος κωδικός πρόσβασης που δίνεται στον Agent όταν δημιουργηθεί ο λογαριασμός (αντικαταστάθηκε από * σήματα στην εικόνα). Αυτός ο κωδικός πρόσβασης θα πρέπει να αλλάξει από τον χρήστη όταν συνδέεστε για πρώτη φορά. Κάνοντας κλικ στο Reset θα εμφανιστεί ένα παράθυρο όπου θα πρέπει να επιβεβαιώσετε εάν είστε βέβαιοι ότι θέλετε να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης.

10 Σ ε λ. 9 Αλλαγή Κυριότητας PNR Για να προχωρήσετε με την αλλαγή κυριότητας ενός PNR, προσθέστε το PNR στην Queue 5 με κατηγορία 0 όπως φαίνεται παρακάτω. Το πεδίο Office ID πρέπει να συμπληρωθεί με το PCC στο οποίο πρόκειται να σταλεί το PNR. Σημείωση: Μην αφήνετε το προεπιλεγμένο PCC στο πεδίο Office ID. Μετά την επιτυχή είσοδό του PNR στην Queue 5, του παραλήπτη PCC, θα ληφθεί το παρακάτω μήνυμα. Το PCC παραλήπτης μπορεί τώρα να ανοίξει το PNR από την Queue και να προχωρήσει με την επιθυμητή ενέργεια. Το PNR μπορεί να σταλεί πίσω στο αρχικό PCC με τον ίδιο τρόπο όπως φαίνεται παραπάνω. Σημείωση: Αφού μεταφερθεί το PNR από το PCC παραλήπτη ξανά στο αρχικό PCC, το αρχικό PCC δεν θα μπορεί να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια έκδοσης για το PNR. Το εκδομένο PNR θα εμφανίζει τις IATA / ARC πληροφορίες του PCC παραλήπτη. Το συγκεκριμένο PCC θα είναι και το μόνο που θα μπορεί να επεξεργαστεί τυχόν αλλαγές που θα συμπεριλαμβάνουν έκδοση.

11 Σ ε λ. 10 CSR Report Για να αποκτήσετε πρόσβαση στο CSR report, πρέπει να γίνει αίτηση κατά την εγγραφή ενός νέου πρακτορείου από την ιστοσελίδα της ΟΑ. Για να συνδεθεί το πρακτορείο με το CRS, ο χρήστης πρέπει να επισκεφθεί τον παρακάτω σύνδεσμο. Εισάγεται το όνομα χρήστη και τον κωδικό (User ID & Password), όπως αυτά έχουν δοθεί από τον ΟΑ Admin user.

12 Σ ε λ. 11 Μόνιμη Σύνδεση Γραφείων (PCC Bridging) Για να συνδεθείτε σε έναν άλλο PCC επιλέξτε το αντίστοιχο PCC από την λίστα που εμφανίζεται στο ACL management, όπως φαίνεται παρακάτω Όλες οι διαμορφώσεις και προετοιμασίες των συνδεδεμένων γραφείων διεκπεραιώνονται από την Farelogix IT services μετά από αίτηση. The functional access is always governed by the role assigned by the Bridged agency. Οι λειτουργικές δυνατότητες μιας πρόσβασης διέπονται πάντοτε από το ρόλο που έχει αποδοθεί στο συνδεδεμένο γραφείο.

13 Σ ε λ. 12 Υποδείξεις & Συμβουλές (Hints & Tips) Αριστερή εργαλειοθήκη Στην αριστερή εργαλειοθήκη στην αρχική οθόνη, επιλέγοντας κάθε στοιχείο του μενού θα προσθέσει το συγκεκριμένο πεδίο στο κέντρο της αρχικής οθόνης, επιλέγοντας το και πάλι θα αφαιρεθεί Πληροφορίες Επιβάτη (Traveler information) Δεν είναι όλα τα πεδία υποχρεωτικά στις πληροφορίες επιβάτη Για να τροποποιηθούν πληροφορίες, επιλέξετε την πληροφορία για να αλλάξει το φόντο σε γκρι και, στη συνέχεια επιλέξετε το απεικονιζόμενο μολύβι για να επιτραπεί η επεξεργασία Σημείωση 1: Πρώτα εμφανίζεται το πεδίο που προορίζεται για το μικρό όνομα του επιβάτη και επακολουθεί το πεδίο για το επώνυμο του επιβάτη Σημείωση 2: Για να καταχωρηθεί PTC παιδί πρέπει να επιλεχθεί το στοιχείο CNN από το πεδίο Type κατά την εισαγωγή στοιχείων του επιβάτη FFN Γιαν να εισάγεται τα μίλια μιας κράτησης σε μια κάρτα τακτικού επιβάτη πρέπει να διαλέξετε αναγκαστικά μια κάρτα μιλίων της Aegean και να εισάγετε Α3 στο πεδίο AIRILINE καθώς οι κάρτες μιλίων τις ΟΑ δεν είναι πλέoν σε ισχύ. Νέα παράθυρα επιλέξετε το σύμβολο X στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου για να κλείσει την τρέχουσα οθόνη Payment ορισμένα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας συμπεριλαμβανομένου του ονόματος κατόχου κάρτας, δεν είναι υποχρεωτική ανάλογα με το σύστημα Σημείωση: Κατά την πληρωμή με κάρτα, το CVV μπορεί να καταχωρηθεί μόνο στην προαιρετική επιλογή καταχώρισης τρόπου πληρωμής πριν από την έκδοσης του εισιτηρίου στο πεδίο που αναγράφει Security Transaction Η Farelogix αναφέρεται σε πληροφορίες εγγράφων (εισιτήρια και EMD) ως transactions. Επιλέγοντας το transactions θα εμφανίσει τις πληροφορίες εισιτηρίων για το PNR (αριθμός εισιτηρίου, εκδότης το εισιτηρίου, Status, Ημερομηνία συναλλαγής, το όνομα του επιβάτη και το δρομολόγιο) Direct Sell/ Quick Traveler(s) Εάν έχει καταχωρηθεί το προφίλ του επιβάτη με την χρίση του Quick Profile απλοποιείται σημαντικά η διαδικασία του Direct Sell, καθότι χρειάζεται μόνο η επιλογή στοιχείων πτήσης

14 Σ ε λ. 13 Void/Refund Προσοχή κατά την διάρκεια Void/Refund δεδομένου ότι οι διαδικασίες δεν μπορούν να αναιρεθούν / ακυρωθούν αργότερα Πεδίο υπολογισμού Refund Εάν το κόμιστρο επιστρέφεται (Refundable Fare), πρέπει να εισαχθεί η τιμή Για μερική επιστροφή, εισάγετε το ποσό που έχει ήδη καταναλωθεί. Για μη επιστρεπτέα (non-refundable), πληκτρολογήστε το πλήρες ποσό του εισιτηρίου Σημείωση 1: Κατά την εισαγωγή μιας τιμής προσοχή να εισάγεται το πλήρες ποσό. Για παράδειγμα, και όχι 10, καθότι το σύστημα θα υπολογίσει 0,10 Σημείωση 2: Ακόμα και στην περίπτωση που δεν υπάρχει ποινή να χρεωθεί (με βάση πάντα τις πληροφορίες τους αντίστοιχους ναύλους κανόνες), στο πεδίο της ποινής πρέπει να εισαχθεί η τιμή 0,00 καθότι είναι υποχρεωτικό πεδίο και δεν μπορεί να παραμείνει κενό Rebooking Όπως και ποιο πάνω ακόμα και εάν δεν υπάρχει ποινή που πρέπει να χρεωθεί, θα πρέπει να εισαχθεί η τιμή 0 (μηδέν) στο πεδίο No show Η No so χρέωση πρέπει να προστεθεί ως φόρος με κώδικα DV. Ο φόρος πρέπει να εισαχθεί στη μάσκα τιμολόγησης (stored fare) και όχι στην οθόνη επανέκδοσης Επανέκδοση (Reissue) Επανέκδοση με υπολειπόμενο ποσό δεν είναι δυνατή. Error message: EXCHANGE WITH REF NOT ACTIVATED. Παρακαλείστε να ενημερώσετε τον επιβάτη να αναφερθεί στην ΟΑ Τρόποι πληρωμής (FOP) για να αλλάξει τη μορφή της πληρωμής σε μετρητά επιλέξετε τα μπλε / πράσινα βελάκια, όπως φαίνεται παρακάτω Νέα Κράτηση Επιλέξτε το εικονίδιο Start New Reservation, στην πάνω μπάρα πλοήγησης, για να κλείσει ένα PNR και να ξεκινήσει μια νέα κράτηση Σημείωση: Επειδή δεν υπάρχει επιλογή Ignore, αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να προχωρήσουμε σε μια νέα αναζήτηση ή να δημιουργήσετε μια νέα κράτηση Queue Για να αφαιρέσετε μια κράτηση από την queue επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου στην κορυφή της σελίδας Σημείωση: Επιλέξτε τον σωστό κάδο (όπου δηλώνεται σαφώς Remove the current reservation from queue) καθώς ο απεικονιζόμενος κάδος δίπλα στο Record Locator ακυρώσει την κράτηση (δηλώνεται σαφώς Cancel itinerary) Air availability Κατά την αναζήτηση μίας πτήσης είναι πάντα προεπιλεγμένο το Υ RBD

15 Σ ε λ. 14 Σημείωση: Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτή η προεπιλογή δεν είναι εφαρμόσιμο RBD Π.Χ. για τα δρομολόγια PSO Στην περίπτωση αυτή, συνιστάται να επιλέξετε το σωστό RBD βάζοντας το ποντίκι στη γραμμή RBD ή επιλέγοντας Best Buy όπου το σύστημα θα παρέχει αυτόματα το χαμηλότερο διαθέσιμο RBD Commando Σημείωση 1: Δεν είναι ισχύουν όλα τα GDS entries. Σημείωση 2: Η κράτηση πρέπει να ολοκληρωθεί στο Commando καθότι δεν είναι δυνατή η εναλλαγή μεταξύ Commando & SPRK Σημείωση 3: Έκδοση Εισιτηρίων δεν μπορεί να γίνει σε λειτουργία commando Ακύρωση Δρομολογίου Μετά την ακύρωση το RLOC μπορεί να ανακληθεί και εκ των υστέρων αλλά δεν είναι δυνατή η προσθήκη πεδίου Add Air. Η επιλογή Direct sell εμφανίζεται ακόμα αλλά δεν δύναται να χρησιμοποιηθεί. Error message: RLOC is cancelled SSR Για το SSR UMNR εισάγεται το ακόλουθο στο πεδίο Text: UMcc (όπου cc η ηλικία του παιδιού). Η δομή του κειμένου πρέπει να ακολουθηθεί αυστηρά με κίνδυνο να επιστραφεί status UN από την αεροπορική.

16 Σ ε λ. 15 Συχνές Ερωτήσεις 1. Μπορεί ένα PNR να ανακληθεί από πράκτορες του ίδιου γραφείου; Ναι, όλα τα PNR που έχουν δημιουργηθεί μπορούν να αναλυθούν από πράκτορες με το ίδιο office ID 2. Τι συμβαίνει στην περίπτωση που πράκτορες ανήκουν στην ίδια αλυσίδα πρακτορείων αλλά έχουν διαφορετικό office ID; Όχι Σε αυτήν την περίπτωση δεν είναι δυνατή η ανάκληση PNR, αλλά υπάρχει λύση, h μόνιμη σύνδεση γραφείων όπως εμφανίστηκε ποιό πάνω 3. Back-office support Κάθε νέο γραφείο χρειάζεται μεμονωμένα εφαρμογή με έναν πάροχο Εκτιμώμενος χρόνος υλοποίησης είναι ημέρες το μέγιστο back office provider. 4. Non BSP Πράκτορες Οι Non BSP πράκτορες είναι σε θέση να εκδώσουνε tkts μέσω τρίτων, οι οποίοι διεκπεραιωτές τους ενεργούν ως Στο μέλλον θα παρέχεται και η επιλογή τις άμεσης έκδοση εισιτηρίων/ direct ticketing μέσω της αεροπορικής εταιρείας 5. Είναι η ιστοσελίδα προσβάσιμη μέσου κινητών συσκευών; Ναι

Web Agents Handout Manual

Web Agents Handout Manual Web Agents Handout Manual Είσοδος Χρήστη Γενικά Πληκτρολογώντας το url www.aegeanair.com του website της Aegean Airlines και έχοντας επιλέξει την ενότητα «e-ticket για ταξιδιωτικά γραφεία», εμφανίζεται

Διαβάστε περισσότερα

YourSMS User s Manual

YourSMS User s Manual YourSMS User s Manual Contents Πίνακας περιεχομένων Κεντρική οθόνη... 2 Αποστολές... 3 Αποστολή μοναδικού μηνύματος... 3 Αποστολή μαζικού μηνύματος σε ομάδα παραληπτών... 4 Αποστολή μαζικού προγραμματισμένου

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο διαχείρισης χρηστών και λιστών διανομής για τον Υπεύθυνο Φορέα του Δικτύου "Σύζευξις" -1-

Εγχειρίδιο διαχείρισης χρηστών και λιστών διανομής για τον Υπεύθυνο Φορέα του Δικτύου Σύζευξις -1- -1- 1 Διαχείριση Χρηστών...3 1.1 Υπηρεσίες...5 1.1.1 Δημιουργία νέου χρήστη...6 1.1.2 Αναζήτηση χρήστη...7 1.1.2 Επεξεργασία στοιχείων χρήστη...8 1.1.3 Δημιουργία /Επεξεργασία mailbox plan...10 1.1.4 Ενεργοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕΝΟΥ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ... 4 2. ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΜΕΝΟΥ ΚΑΡΤΕΛΑΣ... 5 3. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΕΛΑΤΗ... 6 4. ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΗ... 6 5. ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ/ΔΙΑΓΡΑΦΗ

Διαβάστε περισσότερα

ORFEAS ORFEAS HELLENIC AMERICAN UNION

ORFEAS ORFEAS HELLENIC AMERICAN UNION Οδηγίες εγγραφής μεμονομένων υποψηφίων μέσω του συστήματος ORFEAS ORFEAS HELLENIC AMERICAN UNION Είσοδος στο σύστημα ORFEAS Αν χρησιμοποιείτε πρώτη φορά το σύστημα ORFEAS, για την είσοδό σας, από την κεντρική

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Bee Group Α.Ε. [Type the company name] [Pick the date] Εγχειρίδιο λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Αρχική Σελίδα... 3 2. Δημιουργία Λογαριασμού... 3 3.

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής One View

Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής One View Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής One View ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ Προκειμένου να συνδεθείτε για πρώτη φορά στην πλατφόρμα One View, θα πρέπει να επισκεφθείτε στην σελίδα oneview.generali.gr και να προχωρήσετε

Διαβάστε περισσότερα

ENTOURIUM Οδηγίες Χρήσης

ENTOURIUM Οδηγίες Χρήσης Κοινές Διαδικασίες Εφαρμογής Πίνακας Περιεχομένων Είσοδος στην Εφαρμογή 2 Entourium Υπηρεσίες (Modules) Καλάθι Αγοράς 3 Περίοδος Εργασίας Tool Bar Menu Επιλογών 4 Φίλτρα διαθεσιμότητας 5 Προσθήκη στο Καλάθι

Διαβάστε περισσότερα

Οδοντιατρικό Λογισμικό

Οδοντιατρικό Λογισμικό Οδοντιατρικό Λογισμικό Με το παρόν εγχειρίδιο, θα μάθετε απλά και γρήγορα, τις βασικές λειτουργίες της εφαρμογής, ώστε να ξεκινήσετε άμεσα τη χρήση της, ενώ στην ενότητα για προχωρημένους χρήστες, θα ανακαλύψετε

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ)

Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ) Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ) Έκδοση 2 - ΙΟΥΝΙΟΣ 2014 1 Πίνακας περιεχομένων Εισαγωγή... 3 1. Είσοδος στο σύστημα... 3 2. Αρχική Οθόνη Επιχείρησης... 4 2 Τα έγγραφά

Διαβάστε περισσότερα

Υπηρεσία διαμοιρασμού αρχείων

Υπηρεσία διαμοιρασμού αρχείων 7 Ιουνίου 2013 Υπηρεσία διαμοιρασμού αρχείων Πανεπιστήμιο Κύπρου, Τμήμα Πληροφορικής Ομάδα Τεχνικής Υποστήριξης v0.4 Πίνακας περιεχομένων Γενικά... 2 Διαθεσιμότητα... 2 Πρόσβαση... 2 Φυλλομετρητή ιστού...

Διαβάστε περισσότερα

1. Πηγαίνετε στη σελίδα και κάντε κλικ στο «ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ» ή «Γραφτείτε τώρα».

1. Πηγαίνετε στη σελίδα  και κάντε κλικ στο «ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ» ή «Γραφτείτε τώρα». Εγκατάσταση λογαριασμού και προσθήκη χρημάτων Ο ΗΓΙΕΣ 1. Πηγαίνετε στη σελίδα www.moneybookers.com και κάντε κλικ στο «ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ» ή «Γραφτείτε τώρα». 1 2. Στις επόμενες τέσσερεις σελίδες θα πρέπει να

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήσης της Υπηρεσίας Τηλεομοιότυπου (RightFax Fax Service) Web Utility. (διαδικτυακή εφαρμογή)

Οδηγός Χρήσης της Υπηρεσίας Τηλεομοιότυπου (RightFax Fax Service) Web Utility. (διαδικτυακή εφαρμογή) ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Οδηγός Χρήσης της Υπηρεσίας Τηλεομοιότυπου (RightFax Fax Service) Web Utility (διαδικτυακή εφαρμογή) Αύγουστος 2011 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Πρόσβαση

Διαβάστε περισσότερα

Αντιγραφή με χρήση της γυάλινης επιφάνειας σάρωσης

Αντιγραφή με χρήση της γυάλινης επιφάνειας σάρωσης Γρήγορη αναφορά Αντιγραφή Δημιουργία αντιγράφων Γρήγορη δημιουργία αντιγράφου 3 Στον πίνακα ελέγχου του εκτυπωτή πατήστε το κουμπί αντίγραφο 4 Εάν τοποθετήσατε το έγγραφο στη γυάλινη επιφάνεια σάρωσης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ 1 Α. ΛΗΨΗ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (EXPORT) ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ 3 1. ΜΕ ΧΡΗΣΗ INTERNET EXPLORER 3 2. ΜΕ ΧΡΗΣΗ MOZILLA FIREFOX 10 Β. ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΨΗΦΙΑΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ(ΜΑΝUΑL) ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ-ΧΡΗΣΤΗ.

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ(ΜΑΝUΑL) ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ-ΧΡΗΣΤΗ. ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ(ΜΑΝUΑL) ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ-ΧΡΗΣΤΗ. Οδηγός Διαχειριστή Το m-learning Toolkit είναι μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που έχει σχεδιαστεί για να υπάρχει η δυνατότητα της πρόσβασης

Διαβάστε περισσότερα

Oδηγίες καταχώρισης ξενοδoχείου..gr

Oδηγίες καταχώρισης ξενοδoχείου..gr Oδηγίες καταχώρισης ξενοδoχείου 1 Είσοδος & Εγγραφή Πατήστε στον σύνδεσμο εδώ για την εγγραφή σας ως ξενοδόχος (συνεργάτης). ή Eπιλέξτε Εγγραφή από τη σελίδα του triporganizer και στη συνέχεια Εγγραφή

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Συστήματος Διαχείρισης Λογισμικού

Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Συστήματος Διαχείρισης Λογισμικού Πανεπιστήμιο Αιγαίου Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Συστήματος Διαχείρισης Λογισμικού Έκδοση 1.2 Περιεχόμενα 1. Είσοδος και Έξοδος από το Σύστημα... 3 2. Βοήθεια... 3 3. Αλλαγή Συνθηματικού... 3 4. Διαχείριση

Διαβάστε περισσότερα

Καταχώρηση ονομάτων χώρου

Καταχώρηση ονομάτων χώρου Καταχώρηση ονομάτων χώρου Βήμα 1: Αναζήτηση ονομάτων χώρου για καταχώρηση Εισάγεται το όνομα ή τα ονόματα χώρου που σας ενδιαφέρουν, χωρίς καταλήξεις, χωρίζοντας με κενό ή new line αν έχετε πάνω από δύο

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης ηλεκτρονικού καταλόγου (Sierra)

Οδηγός χρήσης ηλεκτρονικού καταλόγου (Sierra) Οδηγός χρήσης ηλεκτρονικού καταλόγου (Sierra) Οκτώβριος 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Σύνδεση... 2 2. Αναζήτηση... 4 2.1. Απλή αναζήτηση... 4 2.2. Σύνθετη αναζήτηση... 6 2.3. Αποθήκευση αναζητήσεων (προτιμώμενες

Διαβάστε περισσότερα

(Αντιγραφή) ή χρησιμοποιήστε το πληκτρολόγιο για να καταχωρίσετε τους αριθμούς των αντιγράφων. Αντιγραφή με χρήση της γυάλινης επιφάνειας σάρωσης

(Αντιγραφή) ή χρησιμοποιήστε το πληκτρολόγιο για να καταχωρίσετε τους αριθμούς των αντιγράφων. Αντιγραφή με χρήση της γυάλινης επιφάνειας σάρωσης Σύντομη αναφορά Αντιγραφή Δημιουργία αντιγράφων Γρήγορη δημιουργία αντιγράφου 3 Στον πίνακα ελέγχου του εκτυπωτή πατήστε το κουμπί αντίγραφο 4 Εάν τοποθετήσατε το έγγραφο στη γυάλινη επιφάνεια σάρωσης

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ GREAT TASTE 2015 ONLINE ΟΔΗΓΙΕΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ GREAT TASTE 2015 ONLINE ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ GREAT TASTE 2015 ONLINE ΟΔΗΓΙΕΣ - Πηγαίνετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.gff.co.uk/gta. - Κάντε κλικ στο Enter Here (Δήλωση συμμετοχής εδώ), στο κόκκινο πλαίσιο, ή στο Access MyGuild

Διαβάστε περισσότερα

Vodafone Business Connect

Vodafone Business Connect Vodafone Business Connect Vodafone Business WebHosting Αναλυτικός Οδηγός Χρήσης Photo Album Αναλυτικός οδηγός χρήσης: Photo Album Vodafone Business Connect - Υπηρεσίες φιλοξενίας εταιρικού e-mail & web

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΛΕΟΜΟΙΟΤΥΠΟΥ (FAX) ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ WEBUTIL

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΛΕΟΜΟΙΟΤΥΠΟΥ (FAX) ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ WEBUTIL ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΛΕΟΜΟΙΟΤΥΠΟΥ (FAX) ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ WEBUTIL ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΠΣ-ΕΔ/97 11/01/2017 Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ. Ford Next Οδηγίες διαχείρισης εφαρμογής 1

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ. Ford Next Οδηγίες διαχείρισης εφαρμογής 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ SITE...2 2. ΠΕΛΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΛΑΤΗ...2 2.1 Εισαγωγή στοιχείων πελάτη...2 2.2 Εισαγωγή στοιχείων αυτοκινήτου...3 3. ΠΕΛΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΥΡΕΣΗ ΠΕΛΑΤΗ...4 3.1 Εύρεση Πελάτη...4

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΚΔΟΣΗ 1.0

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΚΔΟΣΗ 1.0 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΚΔΟΣΗ 1.0 2012 Τµήµα Οργάνωσης & Πληροφορικής - 1 - ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Επαγγελματιών Εταιρίας

Διαχείριση Επαγγελματιών Εταιρίας Διαχείριση Επαγγελματιών Εταιρίας Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της Διαδικασίας Διαχείρισης Ελεύθερων Επαγγελματιών Εταιρίας. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Κατάθεσης Άρθρου σε Περιοδικό στο Ιδρυματικό Αποθετήριο του Πολυτεχνείου Κρήτης

Οδηγός Κατάθεσης Άρθρου σε Περιοδικό στο Ιδρυματικό Αποθετήριο του Πολυτεχνείου Κρήτης Οδηγός Κατάθεσης Άρθρου σε Περιοδικό στο Ιδρυματικό Αποθετήριο του Πολυτεχνείου Κρήτης Χανιά Σεπτέμβριος 2016 Καλώς ήλθατε στην κεντρική σελίδα της πλατφόρμας του Ιδρυματικού Αποθετηρίου (ΙΑ) του Πολυτεχνείου

Διαβάστε περισσότερα

Διαχειριστείτε τις καταθέσεις (Manage deposits)

Διαχειριστείτε τις καταθέσεις (Manage deposits) ΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟ ΚΑΤΑΘΕΤΗΡΙΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ (EPrints) ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Διαχειριστείτε τις καταθέσεις (Manage deposits) Σύνδεση στο EPrints Πηγαίνετε στη διεύθυνση http://eprints.lib.uom.gr και επιλέξτε

Διαβάστε περισσότερα

AstraΖeneca. Εγχειρίδιο Χρήσης Β2Β Site

AstraΖeneca. Εγχειρίδιο Χρήσης Β2Β Site AstraΖeneca Εγχειρίδιο Χρήσης Β2Β Site Ταυτότητα Έκδοση κειμένου 1.0.0 Έκδοση λογισμικού 1.0.254006 Τελ. ενημέρωση Μάιος 2015 Copyright Copyright 2011 Entersoft A.E. Με την επιφύλαξη όλων των νόμιμων δικαιωμάτων.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήσης εφαρμογής

Οδηγός Χρήσης εφαρμογής Οδηγός Χρήσης εφαρμογής Περιεχόμενα 1. Ενεργοποίηση εφαρμογής σελ. 3 2. Σύνδεση εφαρμογής με συσκευή mpos σελ. 4 3. Πώληση σελ. 5 4. Κατάσταση... σελ. 9 5. Συναλλαγές.. σελ. 10 6. Κλείσιμο πακέτου σελ.

Διαβάστε περισσότερα

Όλοι οι χρήστες του Turnitin πρέπει να δημιουργήσουν ένα προφίλ χρήστη.

Όλοι οι χρήστες του Turnitin πρέπει να δημιουργήσουν ένα προφίλ χρήστη. Οδηγίες για καθηγητές Για τη χρήση του Turnitin απαιτούνται τα παρακάτω βήματα: 1. Δημιουργία λογαριασμού 2. Δημιουργία τάξης και διαχείριση πληροφοριών τάξης 3. Δημιουργία εργασίας και σχετικές ρυθμίσεις

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9. Οδηγίες Χρήσης

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9. Οδηγίες Χρήσης Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9 Οδηγίες Χρήσης Πίνακας Περιεχομένων 1. Αρχική οθόνη... 3 2. Αρχική Οθόνη Πιστοποιημένου Χρήστη... 4 2.1. Οριστικοποίηση της Περιουσιακής Εικόνας... 5 2.2. Καρτέλες

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήσης της Εφαρμογής Web based Video Conference

Οδηγός Χρήσης της Εφαρμογής Web based Video Conference Οδηγός Χρήσης της Εφαρμογής Web based Video Conference Περιεχόμενα Περιβάλλον Εφαρμογής... 3 1. Σύνδεση... 3 2. Κατάσταση Σύνδεσης... 3 3. Συνδεδεμένοι Χρήστες... 4 4. Συμμετέχοντες... 4 Διάταξη Push to

Διαβάστε περισσότερα

Βοήθημα Χρήσης Συστήματος Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων (EAS) - 2015 v1.0

Βοήθημα Χρήσης Συστήματος Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων (EAS) - 2015 v1.0 Βοήθημα Χρήσης Συστήματος Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων (EAS) - 2015 v1.0 6 Μαρτίου 2015 Copyright 2015 by CAPO. All Rights Reserved. Table of contents 1. Είσοδος στο σύστημα... 3 2. Αρχική Σελίδα...

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης online συστήματος κρατήσεων. Δήμος Στροβόλου

Οδηγίες Χρήσης online συστήματος κρατήσεων. Δήμος Στροβόλου Οδηγίες Χρήσης online συστήματος κρατήσεων Δήμος Στροβόλου ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΛΙΔΑ ΝΕΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ 3 ΣΥΝΔΕΣΗ 6 ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ ΣΑΣ; FORGOT PASSWORD 7 ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ - DASHBOARD

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9 Οδηγίες Χρήσης Δεκέμβριος 2011 [1] Πίνακας Περιεχομένων 1. Αρχική Οθόνη...

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης. Σταδίου 5, 10562 Σύνταγμα

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης. Σταδίου 5, 10562 Σύνταγμα Σύστημα Διαχείρισης Εκπαίδευσης Εγχειρίδιο Χρήσης Εκπαιδευόμενου Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Σταδίου 5, 10562 Σύνταγμα τηλ.: 210-3689381, 210-3689354 fax:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Εξωτερικών Χρηστών Δημοτικών Πυλών

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Εξωτερικών Χρηστών Δημοτικών Πυλών ΤΙΤΛΟΣ ΕΓΓΡΑΦΟΥ Εξωτερικών Χρηστών Δημοτικών Πυλών Έκδοση 1.1 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2008 ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ : 494/27.12.2006 ΕΠΙΣΗΜΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΕΡΓΟΥ : «ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΠΥΛΕΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΥΠΟΕΡΓΟ

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο «Τεχνολογία Πολιτισμικού Λογισμικού» Ενότητα. Επεξεργασία πινάκων

Εργαστήριο «Τεχνολογία Πολιτισμικού Λογισμικού» Ενότητα. Επεξεργασία πινάκων Ενότητα 4 Επεξεργασία πινάκων 36 37 4.1 Προσθήκη πεδίων Για να εισάγετε ένα πεδίο σε ένα πίνακα που υπάρχει ήδη στη βάση δεδομένων σας, βάζετε τον κέρσορα του ποντικιού στο πεδίο πάνω από το οποίο θέλετε

Διαβάστε περισσότερα

ORFEAS ORFEAS. Hellenic American Union

ORFEAS ORFEAS. Hellenic American Union Οδηγίες εγγραφής υποψηφίων μέσω του συστήματος ORFEAS ORFEAS Hellenic American Union Είσοδος στο σύστημα ORFEAS Για την είσοδο στο σύστημα εγγραφών ORFEAS (orfeas.hau.gr), επιλέξτε τη χώρα, τον κωδικό

Διαβάστε περισσότερα

COSMOTE Web 2 SMS. Εφαρμογή τελικού χρήστη ( ιαδίκτυο) Οδηγός Χρήσης

COSMOTE Web 2 SMS. Εφαρμογή τελικού χρήστη ( ιαδίκτυο) Οδηγός Χρήσης COSMOTE Web 2 SMS Εφαρμογή τελικού χρήστη ( ιαδίκτυο) Οδηγός Χρήσης Πίνακας Περιεχομένων 1. Έναρξη της εφαρμογής... 3 1.1. Πλαίσιο εισόδου / εξόδου και επιλογών... 4 1.2. Πλαίσιο εργασιών αποτελεσμάτων...

Διαβάστε περισσότερα

Vodafone Business Connect

Vodafone Business Connect Vodafone Business Connect Vodafone Business WebHosting Αναλυτικός Οδηγός Χρήσης MySQL Manager Αναλυτικός οδηγός χρήσης: MySQL Manager Vodafone Business Connect - Υπηρεσίες φιλοξενίας εταιρικού e-mail &

Διαβάστε περισσότερα

SAP Οδηγός για τους Υπογράφοντες του DocuSign

SAP Οδηγός για τους Υπογράφοντες του DocuSign SAP Οδηγός για τους Υπογράφοντες του DocuSign Περιεχόμενα 1. SAP Οδηγός για τους Υπογράφοντες του DocuSign... 2 2. Παραλαβή Ειδοποίησης Email... 2 3. Υπογραφή Εγγράφου... 3 4. Άλλες Επιλογές... 4 4.1 Ολοκλήρωση

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για τη Χρήση του Google Drive

Οδηγίες για τη Χρήση του Google Drive Οδηγίες για τη Χρήση του Google Drive Χαρπαντίδου Ζαχαρούλα Επιμορφώτρια Β επιπέδου ΠΕ 19-20 Υπεύθυνη ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Δράμας 2013 Περιεχόμενα Δημιουργία λογαριασμού στο Google Drive. 3 Διαχείριση του GoogleDrive..

Διαβάστε περισσότερα

Συγχώνευση αλληλογραφίας και συγχώνευση μιας πηγής δεδομένων με ένα κύριο έγγραφο όπως ένα γράμμα ή ένα έγγραφο ετικετών

Συγχώνευση αλληλογραφίας και συγχώνευση μιας πηγής δεδομένων με ένα κύριο έγγραφο όπως ένα γράμμα ή ένα έγγραφο ετικετών 3.5.1.1 Συγχώνευση αλληλογραφίας και συγχώνευση μιας πηγής δεδομένων με ένα κύριο έγγραφο όπως ένα γράμμα ή ένα έγγραφο ετικετών Ένα σύνηθες πρόβλημα που υπάρχει, είναι η ανάγκη αποστολής επιστολών ή πληροφοριών

Διαβάστε περισσότερα

Βασικές Οδηγίες Χρήσης της Εφαρμογής

Βασικές Οδηγίες Χρήσης της Εφαρμογής Βασικές Οδηγίες Χρήσης της Εφαρμογής Σύνδεση στην Εφαρμογή Πριν ξεκινήσετε την εργασία σας με το Σύστημα Διαχείρισης Εφαρμογών του ΚΕΠΕΑ πρέπει να συνδεθείτε δίνοντας το username και το password που σας

Διαβάστε περισσότερα

Ιανουάριος 2017 Έκδοση 4.1

Ιανουάριος 2017 Έκδοση 4.1 Ιανουάριος 2017 Έκδοση 4.1 PEOPLECERT Φορέας Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού e-mail: info@peoplecert.org, www.peoplecert.org Πνευματικά Δικαιώματα 2011-2017 PEOPLECERT Α.Ε. Όλα τα δικαιώματα είναι κατοχυρωμένα.

Διαβάστε περισσότερα

Ορισμός Νέου Κωδικού URegister

Ορισμός Νέου Κωδικού URegister Ορισμός Νέου Κωδικού URegister H Υπηρεσία Διαχείρισης Kωδικού χρήστη σας παρέχει τη δυνατότητα Ορισμού Νέου Κωδικού και Αλλαγής του Κωδικού σας με ασφαλή τρόπο σε περίπτωση που τον έχετε ξεχάσει. Στο έγγραφο

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Online Κατοχύρωσης

Οδηγός Online Κατοχύρωσης Οδηγός Online Κατοχύρωσης Καλωσορίσατε στον Οδηγό Online Κατοχύρωσης που θα βρείτε στον ιστοχώρο της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδας. Ο οδηγός θα σας βοηθήσει να ακολουθήσετε την διαδικασία της Κατοχύρωσης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ Μ.Ο.Δ..ΜΟΝΑΔΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Α.Ε. 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Εγγραφή στο σύστημα...3

Διαβάστε περισσότερα

QEMS TUTORIAL CRM. Οδηγίες για το νέο πρωτοποριακό πρόγραμμα της QEMS.

QEMS TUTORIAL CRM. Οδηγίες για το νέο πρωτοποριακό πρόγραμμα της QEMS. QEMS TUTORIAL CRM Οδηγίες για το νέο πρωτοποριακό πρόγραμμα της QEMS. ΕΚΔΟΣΗ 1.0.1 + 26/6/2014 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 2 LOGIN... 3 δικαιωματα ΕΦΑΡΜΟΓΗς... 4 ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ... 4 ADMIN / MANAGER... 4 ΥΠΑΛΗΛΟΣ...

Διαβάστε περισσότερα

Αλλαγή καταχωρητή ονομάτων χώρου

Αλλαγή καταχωρητή ονομάτων χώρου Αλλαγή καταχωρητή ονομάτων χώρου Βήμα 1: Αναζήτηση ονομάτων χώρου για αλλαγή καταχωρητή Εισάγεται το όνομα ή τα ονόματα χώρου που σας ενδιαφέρουν, με καταλήξεις, χωρίζοντας με κενό ή new line αν έχετε

Διαβάστε περισσότερα

Συνοπτικό εγχειρίδιο χρήσης ηλεκτρονικού καταστήματος

Συνοπτικό εγχειρίδιο χρήσης ηλεκτρονικού καταστήματος Συνοπτικό εγχειρίδιο χρήσης ηλεκτρονικού καταστήματος www.sweetland.com.cy Σ ε λ ί δ α 1 Πίνακας περιεχομένων Χρήση της λειτουργίας αναζήτησης... 3 Καινούργια εγγραφή... 4 Συμπλήρωση προφίλ... 6 Υποβολή

Διαβάστε περισσότερα

1. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΕΓΓΥΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

1. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΕΓΓΥΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 1. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΕΓΓΥΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 1.1 Τρόπος σύνδεσης μέσω site ΤΜΕΔΕ Στο εικονίδιο ΤΜΕΔΕ e-εγγυητικές πατώντας το κουμπί «άνοιγμα της εφαρμογής, μας ανοίγει

Διαβάστε περισσότερα

Όνομα χρήστη : Εμπορικό όνομα πρακτορείου. Ασφαλιστικές εταιρείες στις οποίες έχετε πρόσβαση (δημιουργούνται από χρήστη επιπέδου «Διοίκηση»)

Όνομα χρήστη : Εμπορικό όνομα πρακτορείου. Ασφαλιστικές εταιρείες στις οποίες έχετε πρόσβαση (δημιουργούνται από χρήστη επιπέδου «Διοίκηση») 1-12-2015 Κεντρική σελίδα επιλογής εταιρείας και προϊόντων Αρχείο με αποθηκευμένες αιτήσεις, τιμολογήσεις, συμβόλαια, προ-συμβόλαια, εντολές πληρωμής, κλπ. Αλλαγή κωδικών πρόσβασης και ρυθμίσεων Επίπεδο

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Φορέα Πιστοποίησης

Εγχειρίδιο Χρήσης Φορέα Πιστοποίησης Εγχειρίδιο Χρήσης Φορέα Πιστοποίησης ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ Για την είσοδο στην εφαρμογή απαιτείται, 1. Πλοηγός ιστοσελίδων (Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome, Netscape Navigator), 2. Όνομα

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. 1 Παρεχόμενες Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες... 2 2 Απόκτηση Κωδικού Πρόσβασης... 3 3 Πλοήγηση στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες...

Περιεχόμενα. 1 Παρεχόμενες Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες... 2 2 Απόκτηση Κωδικού Πρόσβασης... 3 3 Πλοήγηση στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες... Περιεχόμενα 1 Παρεχόμενες Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες... 2 2 Απόκτηση Κωδικού Πρόσβασης... 3 3 Πλοήγηση στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες... 6 1 Παρεχόμενες Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Μέσω της διαδικτυακής πύλης του

Διαβάστε περισσότερα

Απλά, γρήγορα, σωστά ΒΑΣΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Απλά, γρήγορα, σωστά ΒΑΣΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΒΑΣΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ 26-2-2010 Κεντρική σελίδα επιλογής εταιρείας και προϊόντων Εµφάνιση λίστας µε αποθηκευµένες αιτήσεις ή προσφορές Αλλαγή του username και password και άλλων στοιχείων Είσοδος

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ CLAROLINE Κατάλογος περιεχομένων Εγγραφή μαθητή στο Claroline...2 Εγγραφή σε μάθημα...3 Τα μαθήματά μου...4 Αλλαγή του προφίλ μου (Manage my account)...4

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Εγγραφής στις Εξετάσεις για Ανεξάρτητους Υποψηφίους

Οδηγίες Εγγραφής στις Εξετάσεις για Ανεξάρτητους Υποψηφίους Οδηγίες Εγγραφής στις Εξετάσεις για Ανεξάρτητους Υποψηφίους Ιανουάριος 2017 Έκδοση 4.1 Απρίλιος 2018 Έκδοση 04.2 PeopleCert Certifying Professionals E-mail: info@peoplecert.org, www.peoplecert.org Copyright

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010 Μ.Ο.Δ..ΜΟΝΑΔΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Α.Ε. 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Εγγραφή στο σύστημα...3 2.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ LIVETRIP TRAVELLER

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ LIVETRIP TRAVELLER ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ LIVETRIP TRAVELLER Η εφαρμογή LiveTripTraveller διατίθεται για κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό σύστημα Android. Στο υπο-ιστοσελίδα www.livetrips.com/sources μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΣΥΡΜΑΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ucywifi ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑ ΧΡΗΣΤΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ Windows 7 ΥΠΣ

Διαβάστε περισσότερα

Vodafone Business Connect

Vodafone Business Connect Vodafone Business Connect Vodafone Business WebHosting Αναλυτικός Οδηγός Χρήσης MSSQL Manager Αναλυτικός οδηγός χρήσης: MS SQL Manager Vodafone Business Connect - Υπηρεσίες φιλοξενίας εταιρικού e-mail

Διαβάστε περισσότερα

Microsoft PowerPoint 2010 Πανεπιστήμιο Κύπρου

Microsoft PowerPoint 2010 Πανεπιστήμιο Κύπρου Microsoft PowerPoint 2010 Πανεπιστήμιο Κύπρου Ιούλιος 2017 Copyright 2017 Πανεπιστήμιο Κύπρου. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα κατοχυρωμένα. Δημιουργός: Λευτέρης Γ. Ζαχαρία Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή....

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ DVR KTEC

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ DVR KTEC ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ DVR KTEC 1) Πατάμε δεξί κλικ Μενού 2) Όνομα Χρήστη βάζουμε «admin» 3) Κωδικός Πρόσβασης το αφήνουμε «κενό» 4) Πατάμε OK και μπαίνουμε στο Μενού Είσοδος στο μενού Στην πρώτη εκκίνηση μετά

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός για το Europe Agent Print

Οδηγός για το Europe Agent Print Οδηγός για το Europe Agent Print 1 Εισαγωγή στην εφαρμογή Agent Print από την Διεύθυνση: https://app.europeasfalistiki.gr Οι συνεργάτες παραλαμβάνουν με email τα στοιχεία σύνδεσης (login και το password)

Διαβάστε περισσότερα

Υπηρεσία δανεισμού μεταξύ Βιβλιοθηκών και απόκτηση εντύπων

Υπηρεσία δανεισμού μεταξύ Βιβλιοθηκών και απόκτηση εντύπων Αθήνα Αυτό το έντυπο φιλοδοξεί να σας βοηθήσει για χρησιμοποιήσετε την διεπαφή χρήστη του ηλεκτρονικού συστήματος διαχείρισης της Υπηρεσίας δανεισμού μεταξύ Βιβλιοθηκών και κτήσης εντύπων από την Βιβλιοθήκη

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Σύνδεσης στο Ασύρματο Δίκτυο cs-wifi του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου για Windows 7, CentOS 6, Mac OS, IOS, και Android

Οδηγός Σύνδεσης στο Ασύρματο Δίκτυο cs-wifi του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου για Windows 7, CentOS 6, Mac OS, IOS, και Android 4 Δεκεμβρίου 2012 Οδηγός Σύνδεσης στο Ασύρματο Δίκτυο cs-wifi του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου για Windows 7, CentOS Πανεπιστήμιο Κύπρου, Τμήμα Πληροφορικής Σάββας Νικηφόρου Version 0.1

Διαβάστε περισσότερα

Εγκατάσταση αρχείων βιβλιοθήκης VHOPE και VHOPE

Εγκατάσταση αρχείων βιβλιοθήκης VHOPE και VHOPE Εγκατάσταση αρχείων βιβλιοθήκης VHOPE και VHOPE Βήμα 1, εγκατάσταση VHOPE Η εφαρμογή VHOPE θα πρέπει να εγκατασταθεί στο PC σας προτού μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το υλικό παρουσίασης σε αυτό

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Συστήματος Διαχείρισης Κοινών Πόρων

Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Συστήματος Διαχείρισης Κοινών Πόρων ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Συστήματος Διαχείρισης Κοινών Πόρων Έκδοση 1.1 Περιεχόμενα Πρόλογος... 3 1. Εισαγωγή και Έξοδος απο το Σύστημα... 4 2. Κουμπί Βοήθεια... 4 3. Μενού Επιλογών...

Διαβάστε περισσότερα

website guide B2B e-shop

website guide B2B e-shop website guide B2B e-shop Η ιστοσελίδα της Sun Electronics κατασκευάστηκε για να παρέχει χρήσιμες πληροφορίες τόσο στους συνεργάτες της όσο και στους τελικούς καταναλωτές. Σχεδιάστηκε έτσι ώστε η τιμολογιακή

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Online Ανάλυσης ή/και Αξιολόγησης Έργου

Οδηγός Online Ανάλυσης ή/και Αξιολόγησης Έργου Οδηγός Online Ανάλυσης ή/και Αξιολόγησης Έργου Καλωσορίσατε στον Οδηγό Online Ανάλυσης ή/και Αξιολόγησης που θα βρείτε στον ιστοχώρο της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδας. Ο οδηγός θα σας βοηθήσει να ακολουθήσετε

Διαβάστε περισσότερα

AVS. Workshop. Εγχειρίδιο Χρήσης. Standard/Premium Edition AUTOMOTIVE

AVS. Workshop. Εγχειρίδιο Χρήσης. Standard/Premium Edition AUTOMOTIVE AVS AUTOMOTIVE Εγχειρίδιο Χρήσης Workshop Standard/Premium Edition Περιεχόμενα 1. Σχετικά με την εφαρμογή/βασικές Λειτουργίες...2 1.1. Εγκατάσταση Προγράμματος...3 1.2 Αρχική Οθόνη - Κύριο Μενού...5 1.2.1

Διαβάστε περισσότερα

SWAROVSKI E-COMMERCE ONLINE ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ- TUTORIAL

SWAROVSKI E-COMMERCE ONLINE ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ- TUTORIAL SWAROVSKI E-COMMERCE ONLINE ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ- TUTORIAL www.b2b.ecommerce.swarovski.com www.b2b.ecommerce.swarovski.com Σελ. 1 of 13 ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΑΓΟΡΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή 6. Δημιουργία λογαριασμού 13. Εγκατάσταση και λειτουργία του Skype 28. Βασικές λειτουργίες 32. Επιλογές συνομιλίας 48

Εισαγωγή 6. Δημιουργία λογαριασμού 13. Εγκατάσταση και λειτουργία του Skype 28. Βασικές λειτουργίες 32. Επιλογές συνομιλίας 48 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή 6 Δημιουργία λογαριασμού 13 Εγκατάσταση και λειτουργία του Skype 28 Βασικές λειτουργίες 32 Επιλογές συνομιλίας 48 Γενικές ρυθμίσεις Skype 64 Το Skype σε φορητές συσκευές 78 Εγγραφή

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΣΥΡΜΑΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ucywifi ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑ ΧΡΗΣΤΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ Windows Vista

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης V3.0

Εγχειρίδιο Χρήσης V3.0 ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ Εγχειρίδιο Χρήσης V3.0 Πίνακας Περιεχομένων: 1. Σύνδεση με την συσκευή 3 1.1 Σύνδεση μέσω Wi-Fi Direct.... 3 1.2 Ενσύρματη σύνδεση (LAN) 3 1.3 Ασύρματη σύνδεση (WiFi).

Διαβάστε περισσότερα

Pylon Entry. Προμηθευτές. Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία-Μεταβολή- Διαγραφή Αναζήτηση ενός προμηθευτή

Pylon Entry. Προμηθευτές. Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία-Μεταβολή- Διαγραφή Αναζήτηση ενός προμηθευτή Pylon Entry Προμηθευτές Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία-Μεταβολή- Διαγραφή Αναζήτηση ενός προμηθευτή Περιεχόμενα Δημιουργία Νέου Προμηθευτή... 3 Καρτέλα Βασικά Στοιχεία... 5 Καρτέλα Εμπορικά

Διαβάστε περισσότερα

WiFi V-Timer ΕΚΔΟΣΗ 2Η

WiFi V-Timer ΕΚΔΟΣΗ 2Η ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ WiFi V-Timer ΕΚΔΟΣΗ 2Η 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ WiFi V-Timer... 3 2. ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ WiFi V-Timer... 4 3. ΤΟΠΙΚΟΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ WiFi V-Timer... 5 4. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Εγγραφής στις Εξετάσεις μέσω του Teachers Club. Ιανουάριος 2017 Έκδοση 04.1

Οδηγίες Εγγραφής στις Εξετάσεις μέσω του Teachers Club. Ιανουάριος 2017 Έκδοση 04.1 Οδηγίες Εγγραφής στις Εξετάσεις μέσω του Teachers Club Ιανουάριος 2017 Έκδοση 04.1 PeopleCert Φορέας Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ε-mail: info@peoplecert.org, www.peoplecert.org Copyright 2011-2017

Διαβάστε περισσότερα

Η εφαρμογή είναι βελτιστοποιημένη για όλες τις συσκευές ios και Android, με ios 9.x ή νεότερη έκδοση και Android 4.4 ή νεότερη έκδοση.

Η εφαρμογή είναι βελτιστοποιημένη για όλες τις συσκευές ios και Android, με ios 9.x ή νεότερη έκδοση και Android 4.4 ή νεότερη έκδοση. Οδηγίες βήμα προς βήμα για την εφαρμογή Με την εφαρμογή αυτή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψηφιακά βιβλία (e-books) σε μορφή «Adobe Digital Editions epub» και «Adobe Digital Editions PDF», αρχεία ήχου (e-audios),

Διαβάστε περισσότερα

Λεπτομέριες τοιχοποιίας Σχεδίαση κάτοψης

Λεπτομέριες τοιχοποιίας Σχεδίαση κάτοψης 1 Λεπτομέριες τοιχοποιϊας Σχεδίαση κάτοψης Λεπτομέριες τοιχοποιίας Σχεδίαση κάτοψης Ξεκινώντας το πρόγραμμα εμφανίζονται οι επιλογές σχετικά με το τι θέλετε να κάνετε. Δημιουργώντας Νέο Δωμάτιο Όταν ο

Διαβάστε περισσότερα

Pylon Entry. Πελάτες. Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση ενός πελάτη

Pylon Entry. Πελάτες. Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση ενός πελάτη Pylon Entry Πελάτες Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση ενός πελάτη Περιεχόμενα Δημιουργία Νέου Πελάτη... 3 Καρτέλα Βασικά Στοιχεία... 5 Καρτέλα Πρόσθετα Στοιχεία...

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήστη - Μαθητή

Εγχειρίδιο Χρήστη - Μαθητή Εγχειρίδιο Χρήστη - Μαθητή 1. Εισαγωγή Η ηλεκτρονική πλατφόρµα «e-class», αποτελεί ένα ολοκληρωµένο σύστηµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης. Στόχος της είναι παροχή υποδοµών εκπαίδευσης και κατάρτισης ανεξάρτητα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για άνοιγµα καρτέλας υποψηφίου στο ηλεκτρονικό σύστηµα της Infotest και της Certiport

Οδηγίες για άνοιγµα καρτέλας υποψηφίου στο ηλεκτρονικό σύστηµα της Infotest και της Certiport Οδηγίες για άνοιγµα καρτέλας υποψηφίου στο ηλεκτρονικό σύστηµα της Infotest και της Certiport 1. Γενικά...1 2. Άνοιγµα καρτέλας στο σύστηµα της Infotest...1 3. Άνοιγµα καρτέλας στο σύστηµα της Certiport...4

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Συστήματος Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Εγγράφων (ΣΗΔΕ)

Οδηγός Συστήματος Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Εγγράφων (ΣΗΔΕ) Οδηγός Συστήματος Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Εγγράφων (ΣΗΔΕ) Πίνακας περιεχομένων Εισερχόμενο... 2 Καταχώρηση εισερχομένου... 2 Δι@ύγεια... 9 Επισκόπηση Εγγράφου... 9 Διακίνηση εισερχομένου... 10 Σχέδιο...

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός για το Europe Agent Print

Οδηγός για το Europe Agent Print Οδηγός για το Europe Agent Print Εισαγωγή στην εφαρμογή Agent Print από την Διεύθυνση: https://europeasfalistiki.gr Οι συνεργάτες παραλαμβάνουν με email τα στοιχεία σύνδεσης (login και το password) με

Διαβάστε περισσότερα

Benzina v1.8.1.23 Βασικές Οδηγίες Χρήσης

Benzina v1.8.1.23 Βασικές Οδηγίες Χρήσης Benzina v1.8.1.23 Βασικές Οδηγίες Χρήσης 1 Οδηγίες Εγκατάστασης Η έκδοση του Benzina που θα εγκατασταθεί είναι συμβατή μόνο με τα λειτουργικά συστήματα Windows 2000/XP ή νεότερα. Γενικά Κάνοντας διπλό

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες εγκατάστασης Δορυφορικής κάρτας Technisat

Οδηγίες εγκατάστασης Δορυφορικής κάρτας Technisat Οδηγίες εγκατάστασης Δορυφορικής κάρτας Technisat Απαιτήσεις συστήματος IBM συμβατό PC με επεξεργαστή Pentium III 700 MHz ή ανώτερο Τουλάχιστον 256 MB RAM Τουλάχιστον 30 MB ελεύθερος χώρος στον σκληρό

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ Έκδοση 1.0, Ιούνιος 2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΛΙΣΤΑ ΣΧΗΜΑΤΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 2. ΕΙΔΗ ΕΝΤΟΛΩΝ ΜΑΖΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ 3. ΤΥΠΟΙ ΑΡΧΕΙΩΝ ΜΑΖΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ 4. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 2. ΕΙΔΗ ΕΝΤΟΛΩΝ ΜΑΖΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ 3. ΤΥΠΟΙ ΑΡΧΕΙΩΝ ΜΑΖΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ 4. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 2. ΕΙΔΗ ΕΝΤΟΛΩΝ ΜΑΖΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ 3. ΤΥΠΟΙ ΑΡΧΕΙΩΝ ΜΑΖΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ 4. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ 5. ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ALPHA MASS PAYMENTS 6. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΘΟΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Αντί προλόγου Πώς να χρησιμοποιήσετε το βιβλίο Κεφάλαιο 1: Πώς δημιουργώ το Προφίλ μου στο Facebook;...

Περιεχόμενα. Αντί προλόγου Πώς να χρησιμοποιήσετε το βιβλίο Κεφάλαιο 1: Πώς δημιουργώ το Προφίλ μου στο Facebook;... Περιεχόμενα Αντί προλόγου... 7 Πώς να χρησιμοποιήσετε το βιβλίο... 13 Κεφάλαιο 1: Πώς δημιουργώ το Προφίλ μου στο Facebook;...15 Κεφάλαιο 2: Τι βλέπω στην οθόνη μου όταν ολοκληρώσω τη δημιουργία του Προφίλ

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Φορέων Υποδοχής Πρακτικής Άσκησης Αφού πιστοποιηθεί ο λογαριασμός που δημιουργήσατε στο πρόγραμμα «Άτλας» ως Φορέας

Διαβάστε περισσότερα

Management School School Profile Save

Management School School Profile Save School School Profile Ο School Manager μπορεί να δει και να επεξεργαστεί γενικές πληροφορίες για το σχολείο που ανήκει και διαχειρίζεται. Από το κεντρικό μενού Management School School Profile. Η σελίδα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑ-24γ Εγχειρίδιο Χρήσης Δ.Δ.Π. Του Δήμου Αιγάλεω

ΠΑ-24γ Εγχειρίδιο Χρήσης Δ.Δ.Π. Του Δήμου Αιγάλεω ΤΙΤΛΟΣ ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΠΑ-24γ Εγχειρίδιο Χρήσης Δ.Δ.Π. Του Δήμου Αιγάλεω Έκδοση 1.0 12 Ιανουαρίου 2009 ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ : 25978/04.08.2008 ΕΠΙΣΗΜΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΕΡΓΟΥ : Προσαρμογή, Ανάπτυξη, Έλεγχος και Εγκατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης του Microsoft PowerPoint 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες ενεργοποίησης λογαριασμού στο λογισμικό λογοκλοπής TURNITIN

Οδηγίες ενεργοποίησης λογαριασμού στο λογισμικό λογοκλοπής TURNITIN ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ & ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ Ελ. Βενιζέλου 70, Καλλιθέα, Τ.Κ. 176 71, Τηλ.: 210 9549169-170 http://www.library.hua.gr, e-mail:library@hua.gr Καλλιθέα 19/7/17 Οδηγίες ενεργοποίησης

Διαβάστε περισσότερα

Βελτίωση της Ποιότητας Δεδομένων Κακοποιών στην ΕΕ

Βελτίωση της Ποιότητας Δεδομένων Κακοποιών στην ΕΕ Βελτίωση της Ποιότητας Δεδομένων Κακοποιών στην ΕΕ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ ΑΝΑΦΟΡΑΣ Το ERIC (European Request Information Capture Καταγραφή Πληροφοριών Ευρωπαϊκού Αιτήματος) είναι ένα εργαλείο αναφοράς

Διαβάστε περισσότερα