Η αρχή δεν δίνει κανένα στοιχείο για το τέλος. Ηρόδοτος

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Η αρχή δεν δίνει κανένα στοιχείο για το τέλος. Ηρόδοτος"

Transcript

1 ΚΑΝΟΝΕΣ

2 Η αρχή δεν δίνει κανένα στοιχείο για το τέλος. Ηρόδοτος Καλώς ήλθατε στο 7 Wonders Duel! Το 7 Wonders Duel είναι ένα παιχνίδι για 2 παίκτες, στον κόσμος του επιτυχημένου παιχνιδιού 7 Wonders. Χρησιμοποιεί κάποιους από τους βασικούς μηχανισμούς του μεγάλου του αδελφού, αλλά προσφέρει νέες προκλήσεις, ιδιαίτερα ταιριασμένες για έναν εναντίον ενός.

3 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 Κεντρικό Ταμπλό 23 κάρτες Εποχής Ι 23 κάρτες Εποχής ΙΙ 20 κάρτες Εποχής ΙΙΙ 7 κάρτες Συντεχνιών 12 κάρτες Θαυμάτων 4 δείκτες Στρατού 10 δείκτες Προόδου 1 πιόνι Σύγκρουσης 31 νομίσματα (14 αξίας 1, 10 αξίας 3 και 7 αξίας 6 1 Μπλοκ σκοραρίσματος 1 Εγχειρίδιο Κανόνων 1 Βοηθητικό φυλλάδιο ΠΕΡΙΛΗΨΗ & ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Στο 7 Wonders Duel, κάθε παίκτης ηγείται ενός πολιτισμού, κατασκευάζοντας Κτίρια και Θαύματα. Ολα τα Κτίρια που κατασκευάζει ένας παίκτης, μαζί με τα Θαύματά του, ονομάζονται πόλη. Κάθε παιχνίδι κρατάει 3 Εποχές, με κάθε Εποχή να χρησιμοποιεί μια τράπουλα καρτών (αρχικά κάρτες της Εποχής Ι, έπειτα της Εποχής ΙΙ και τέλος της Εποχής ΙΙΙ). Κάθε κάρτα Εποχής αναπαριστάνει ένα κτίριο. Οι Εποχές αυτές παίζονται με τον ίδιο τρόπο, με κάθε παίκτη να μπορεί να παίξει περίπου 10 κάρτες ανά Εποχή για να πάρει νομίσματα, να ενισχύσει τον στρατό του, να κάνει σημαντικές ανακαλύψεις και να αναπτύξει την πόλη του. Στο 7 Wonders Duel, υπάρχουν 3 δρόμοι για τη νίκη. Στρατιωτική υπεροχή, επιστημονική υπεροχή και αστική νίκη. Η στρατιωτική και επιστημονική νίκη μπορούν να συμβούν οποιαδήποτε στιγμή και να λήξει άμεσα το παιχνίδι. Αν, στο τέλος της τρίτης Εποχής, κανένας δεν έχει ακόμη κερδίσει το παιχνίδι, οι παίκτες προσθέτουν τους πόντους νίκης τους και νικητής ανακηρύσσεται ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους.

4 ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Κάρτα Θαύματος Κάθε μεγάλη κάρτα αναπαριστάνει ένα Θαύμα της Αρχαιότητας. Κάθε Θαύμα αποτελείται από την ονομασία, το κόστος κατασκευής και ένα αποτέλεσμα. Ονομασία Κόστος Αποτέλεσμα Ταμπλό Το ταμπλό αναπαριστάνει την στρατιωτική διαμάχη μεταξύ των δύο πόλεων. Χωρίζεται σε ζώνες (9) και θέσεις (19). Η τελευταία θέση σε κάθε άκρη αναπαριστάνει την πρωτεύουσα ενός παίκτη. Επίσης εδώ βρίσκονται οι δείκτες Στρατού και οι Δείκτες Προόδου, που είναι διαθέσιμοι για το παιχνίδι. Δείκτες Προόδου Δείκτες Στρατού Θέσεις Δείκτες Στρατού Οι δείκτες Στρατού αναπαριστάνουν τα οφέλη που κερδίζει μια πόλη όταν καταφέρει να πάρει το πάνω χέρι, στρατιωτικά, από τον αντίπαλό της. Ζώνες Αρχική θέση του Πιονιού Σύγκρουσης Δείκτες Προόδου Οι δείκτες προόδου αναπαριστάνουν αποτελέσματα που μπορείτε να κερδίσετε συλλέγοντας ίδια ζευγάρια επιστημονικών συμβόλων. Νομίσματα Με τα νομίσματα κατασκευάζετε συγκεκριμένα Κτίρια και αγοράζετε πόρους μέσω εμπορίου. Το Θησαυροφυλάκιό σας, τα νομίσματα δηλαδή που έχετε μαζέψει, αξίζει πόντους στο τέλος του παιχνιδιού. Πιόνι Σύγκρουσης Το πιόνι σύγκρουσης δείχνει στο ταμπλό ποιά πόλη έχει στρατιωτικό πλεονέκτημα έναντι της άλλης.

5 Κάρτες Συντεχνιών και Εποχών Στο 7 Wonders Duel, όλες οι κάρτες Εποχών και Συντεχνιών αναπαραιστάνουν Κτίρια. Σε αυτές υπάρχι η ονομασία, το αποτέλεσμα και το κόστος κατασκευής. Αποτέλεσμα Κόστος Κόστος των καρτών Η περιοχή κάτω από τη χρωματιστή λωρίδα των καρτών Εποχής δείχνει το κόστος κατασκευής τους. Αν η περιοχή αυτή είναι κενή, το Κτίριο δεν απαιτεί πόρους για την κατασκευή του. Παράδειγμα: Η Ξυλαποθήκη είναι δωρεάν, η Αποθήκη Πέτρας κοστίζει 1 νόμισμα, τα Λουτρά 1 Πέτρα, και η Αρένα 1 Πηλό, 1 Πέτρα και 1 Ξύλο για να κτιστούν. Ονομασία Υπάρχουν 7 είδη Κτιρίων, αναγνωρίσιμα από το χρωματιστό περίγραμμά τους. Ακατέργαστοι πόροι (καφέ κάρτες), αυτά τα κτίρια παράγουν πόρους: Κατεργασμένοι πόροι (γκρι κάρτες), αυτά τα κτίρια παράγουν πόρους: Αστικά Κτίρια (μπλε κάρτες), αυτά τα Κτίρια αξίζουν πόντους νίκης: Επιστημονικά Κτίρια (πράσινες κάρτες), αυτά τα Κτίρια σας δίνουν πόντους νίκης, και επιστημονικά σύμβολα: Εμπορικά Κτίρια (κίτρινες κάρτες), αυτά τα Κτίρια αξίζουν νομίσματα, παράγουν πόρους, αλλάζουν τους κανόνες του εμπορίου και μερικές φορές δίνουν πόντους νίκης. Στρατιωτικά Κτίρια (κόκκινες κάρτες), αυτά τα Κτίρια αυξάνουν την στρατιωτική σας ισχύ: Συντεχνίες (μωβ κάρτες), αυτά τα κτίρια σας δίνουν πόντους με βάση συγκεκριμένα κριτήρια. Σημείωση: Η τράπουλα Εποχής ΙΙΙ δεν έχει Ακατέργαστους πόρους (καφέ κάρτες) και Κατεργασμένους πόρους (γκρι κάρτες), αλλά έχει Συντεχνίες (μωβ κάρτες). Ξεκινώντας από την Εποχή ΙΙ, κάποια κτίρια έχουν κόστος και συνθήκη δωρεάν κτισίματος. Αν ο παίκτης έχει ήδη κτίσει το Κτίριο που φαίνεται στο σύμβολο της περιοχής κόστους, η κατασκευή του νέου Κτιρίου είναι δωρεάν. Παράδειγμα: η κατασκευή των Εκτροφέων Αλόγων απαιτεί 1 Πηλό και 1 Ξύλο, Η την κατοχή των Στάβλων.

6 ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 1. Τοποθετήστε το ταμπλό ανάμεσα στους δύο παίκτες στην μια πλευρά του τραπεζιού. 2. Τοποθετήστε το πιόνι σύγκρουσης στην ουδέτερη θέση, στο κέντρο του ταμπλό. 3. Τοποθετήστε τους 4 δείκτες Στρατού, ανοιχτούς στις θέσεις τους. 4. Ανακατέψτε τους δείκτες Προόδου και επιλέξτε 5 τυχαίους, τοποθετώντας τους ανοιχτούς στο ταμπλό. Επιστρέψτε τους υπόλοιπους στο κουτί. 5. Κάθε παίκτης παίρνει 7 νομίσματα από την Τράπεζα.

7 Φάση Επιλογής Θαυμάτων Επιλέξτε τον πρώτο παίκτη Ανακατέψτε τις 12 κάρτες Θαυμάτων Τοποθετήστε 4 τυχαία Θαύματα, ανοιχτά, ανάμεσα στους παίκτες Ο πρώτος παίκτης επιλέγει 1 Θαύμα Ο δεύτερος παίκτης επιλέγει 2 Θαύματα Ο πρώτος παίκτης παίρνει το τελευταίο Θαύμα Τοποθετήστε 4 επιπλέον Θαύματα και επαναλάβετε την διαδικασία επιλογής, ξεκινώντας αυτή τη φορά από τον δεύτερο παίκτη. Μια τράπουλα ανά Εποχή Επιστρέψτε στο κουτί, χωρίς να τις δείτε, 3 κάρτες από την τράπουλα κάθε Εποχής. Επειτα τραβήξτε 3 τυχαίες κάρτες Συντεχνιών και προσθέστε τις στην τράπουλα της Εποχής ΙΙΙ, χωρίς να τις δείτε. Επιστρέψτε τις υπόλοιπες κάρτες Συντεχνιών στο κουτί. Μόλις το βήμα αυτό ολοκληρωθεί, κάθε παίκτης θα έχει 4 Θαύματα, τα οποία τοποθετεί σε μια στήλη, στα αριστερά του τραπεζιού. Για το πρώτο σας παιχνίδι, αγνοήστε τη φάση Επιλογής Θαυμάτων και πάρτε τις εξής κάρτες Θαυμάτων: Παίκτης 1: οι Πυραμίδες ο Μεγάλος Φάρος ο Ναός της Αρτέμιδος το Αγαλμα του Δία Παίκτης 2: Circus Maximus Πειραιάς η Αππία Οδός ο Κολοσσός

8 Στη διάρκεια του παιχνιδιού θα κατασκευάζετε Κτίρια και Θαύματα. Τα περισσότερα Κτίρια έχουν κόστος πόρων. Κάποια είναι δωρεάν και άλλα έχουν κόστος νομισμάτων. Τέλος, κάποια έχουν κόστος πόρων αλλά και συνθήκη δωρεάν κατασκευής. Τα Θαύματα έχουν όλα κόστος πόρων. Δωρεάν Κατασκευή Κάποιες κάρτες δεν έχουν καθόλου κόστος και κατασκευάζονται δωρεάν. Παράδειγμα: Η κατασκευή της Ξυλαποθήκης είναι δωρεάν. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟ 7 WONDERS DUEL Αν έχετε στην πόλη σας όλους τους απαιτούμενους για το Κτίριο πόρους, μπορείτε να το κατασκευάσετε. Παράδειγμα: Ο Γιάννης μπορεί να κατασκευάσει τα Λουτρά (1 Πέτρα)ή την Φρουρά (1 Πηλός) μιας και η πόλη του παράγει τους απαιτούμενους πόρους. Χωρίς εμπόριο, ωστόσο, δεν μπορεί να κατασκευάσει τον Φαρμακοποιό (1 Γυαλί). Κόστος Πόρων Κάποιες κάρτες έχουν κόστος πόρων. Για να τις κατασκευάσετε, πρέπει να παράγετε τον αντίστοιχο πόρο ΚΑΙ/Η να τον αγοράσετε από την τράπεζα ακολουθώντας τους κανόνες εμπορίου. Παραγωγή Οι πόροι μιας πόλης παράγονται από τις καφέ, τις γκρι και κάποιες κίτρινες κάρτες της, αλλά και από μερικά Θαύματα. Παράδειγμα: Ο Γιάννης παράγει 1 Πέτρα, 3 Πηλό και 1 Πάπυρο στην πόλη του. Σημαντικό: οι πόροι δεν ξοδεύονται στην κατασκευή. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κάθε γύρο, για όλο το παιχνίδι. Εκτός κι αν υπάρχει κάποια εξαίρεση, η παραγωγή της πόλης ποτέ δεν μειώνεται. Εμπόριο Συχνά, θα θέλετε να κατασκευάσετε ένα Κτίριο ενώ σας λείπει ένας ή περισσότεροι από τους απαιτούμενους πόρους. Στην περίπτωση αυτή μπορείτε να τους αγοράσετε από την τράπεζα. Το κόστος κάθε πόρου διαφέρει στη διάρκεια του παιχνιδιού. Υπολογίζεται ως εξής: ΚΟΣΤΟΣ = 2 + ο αριθμός των συμβόλων του ίδιου πόρου που παράγεται από καφέ και γκρι κάρτες από την αντίπαλη πόλη Διευκρινήσεις: Προσέξτε ότι το κόστος αγοράς υπολογίζεται σύμφωνα με τους πόρους που υπάρχουν στην αντίπαλη πόλη, αλλά η πληρωμή πηγαίνει στην τράπεζα. Δεν υπάρχει όριο στον αριθμό των πόρων που μπορείτε να αγοράσετε στη σειρά σας. Οι πόροι που παράγονται από κίτρινες κάρτες και Θαύματα δεν υπολογίζονται στο κόστος εμπορίου. Κάποια Εμπορικά Κτίρια (κίτρινες κάρτες) αλλάζουν τους κανόνες εμπορίου και ορίζουν το κόστος κάποιων πόρων στο 1 νόμισμα.

9 Παράδειγμα: Ο Βασίλης παράγει 2 Πέτρες με το Λατομείο του. Αν ο Γιάννης θέλει να αγοράσει μια ή περισσότερες πέτρες, πρέπει να πληρώσει 2 νομίσματα για την κάθε μία. Αν ο Βασίλης θέλει μια τρίτη Πέτρα, πρέπει να πληρώσει 2 Νομίσματα, μιας και ο Γιάννης δεν παράγει Πέτρες. Ο Βασίλης θέλει να κατασκευάσει τα Οχυρώματα, με κόστος 2 Πέτρες, 1 Πηλό και 1 Πάπυρο. Εχει στην πόλη του 2 Πέτρες. Πρέπει, συνεπώς, να αγοράσει τον Πηλό και τον Πάπυρο. Καθώς ο αντίπαλός του, ο Γιάννης, έχει 1 Πηλό στην πόλη του αλλά όχι Πάπυρους, ο Βασίλης πρέπει να πληρώσει 5 νομίσματα στην τράπεζα. 3 για τον Πηλό (βασικό 2+1) και 2 για τον Πάπυρο (βασικό 2). Βασίλης Γιάννης Κόστος σε νομίσματα Κάποιες κάρτες έχουν κόστος σε νομίσματα, το οποίο πρέπει να πληρωθεί στην τράπεζα όταν κατασκευάζονται. Παράδειγμα: Η κατασκευή της Αίθουσας Συγγραφής κοστίζει 2 νομίσματα, ενώ η κατασκευή της Αποθήκης Πέτρας 1 νόμισμα. Κόστος σε νομίσματα και πόρους Κάποιες κάρτες έχουν κόστος σε νομίσματα και πόρους. Για την κατασκευή τους πρέπει να πληρώσετε τα νομίσματα στην τράπεζα και είτε να παράγετε τους πόρους, είτε να τους αποκτήσετε μέσω εμπορίου. Παράδειγμα: Ο Βασίλης θέλει να κατασκευάσει το Καραβάνσαραϊ, το οποίο κοστίζει 2 Νομίσματα, 1 Γυαλί και 1 Πάπυρο. Συνολικά πρέπει να πληρώσει 7 νομίσματα. 2 για το κόστος της κάρτας, 3 για το Γυαλί (ο Γιάννης παράγει 1), 2 για τον Πάπυρο (ο Γιάννης δεν παράγει). Βασίλης Γιάννης 0 νομίσματα + 0 νομίσματα + 3 νομίσματα + 2 νομίσματα = 5 νομίσματα Ο Γιάννης θέλει να κατασκευάσει το Υδραγωγείο, το οποίο κοστίζει 3 Πέτρες. Δεν παράγει πέτρες, οπότε πρέπει να πληρώσει 12 νομίσματα στην τράπεζα. Αυτό γίνεται γιατί ο Βασίλης παράγει 2 Πέτρες με μια καφέ κάρτα του, οπότε ο Γιάννης που χρειάζεται 3 Πέτρες, πληρώνει 4 (2+2) για την κάθε μία. Βασίλης Γιάννης 4 νομίσματα + 4 νομίσματα + 4 νομίσματα = 12 νομίσματα 2 νομίσματα + 3 νομίσματα + 2 νομίσματα = 7 νομίσματα Συνθήκη δωρεάν κατασκευής (αλυσίδες) Κάποια Κτίρια έχουν ένα (λευκό) σύμβολο αλυσίδας. Κάποια Κτίρια στις Εποχές ΙΙ και ΙΙΙ περιλαμβάνουν, κάτω από το κόστος πόρων, ένα λευκό σύμβολο συνδεδεμένο με ένα Κτίριο της προηγούμενης Εποχής. Αν έχετε το Κτίριο με το σύμβολο αυτό στην Πόλη σας, μπορείτε να κατασκευάσετε Παράδειγμα: το νέο κτίριο δωρεάν. Ο Γιάννης έχιε κατασκευάσει τα Λουτρά. Στην Εποχή ΙΙ, μπορεί να κατασκευάσει το Υδραγωγείο δωρεάν, μιας και το σύμβολο υπάρχει στα Λουτρά. Ο Βασίλης έχει κατασκευάσει τον Φράχτη. Στην Εποχή ΙΙΙ, μπορεί να κατασκευάσει τις Οχυρώσεις δωρεάν.

10 ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Το παιχνίδι ξεκινάει στην Εποχή Ι, συνεχίζει στην Εποχή ΙΙ, και ολοκληρώνεται με την Εποχή ΙΙΙ. Σε περίπτωση νίκης υπεροχής (επιστημονικής ή στρατιωτικής) το παιχνίδι τελειώνει αμέσως. Επισκόπηση μιας Εποχής Προετοιμασία της δομής Στην αρχή κάθε Εποχής, ανακατέψτε την αντίστοιχη τράπουλα και έπειτα μοιράστε τις κάρτες σύμφωνα με τη δομή της τρέχουσας Εποχής (δείτε το Βοήθημα στην τελευταία σελίδα του εγχειριδίου). Προσέξτε ότι κάποιες κάρτες τοποθετούνται ανοιχτές, ενώ άλλες τοποθετούνται κλειστές. Αφού παίξετε την κάρτα σας, αποκαλύπτετε τυχόν κάρτες οι οποίες μπορεί να ήταν κρυμμένες και τώρα είναι πλέον διαθέσιμες. Σημείωση: Κάποια Θαύματα σας επιτρέπουν να παίξετε ξανά. Ξεκινάτε μια νέα σειρά αφού αποκαλύψετε τις νέες διαθέσιμες κάρτες. Αν ένας παίκτης έχει αποτέλεσμα νέας σειράς, το οποίο του επιτρέπει να παίξει ξανά στο τέλος μιας Εποχής (χωρίς διαθέσιμα Κτίρια), το αποτέλεσμα χάνεται. 1. Κατασκευή ενός Κτιρίου Για την κατασκευή ενός Κτιρίου, πληρώνετε το κόστος του και το τοποθετείτε μπροστά σας. Το Κτίριο αυτό ανήκει πλέον στην πόλη σας. Καθώς το παιχνίδι προχωράει, ταξινομήστε τα Κτίρια σας ανά χρώμα, ώστε να μπορείτε να «διαβάζετε» την πόλη σας. Ενας Γύρος Στο 7 Wonders Duel, οι παίκτες παίζουν με τη σειρά. Ο πρώτος παίκτης ξεκινάει την Εποχή Ι. Στη σειρά σας, πρέπει να επιλέξετε μια «διαθέσιμη» κάρτα της δομής των καρτών και να την παίξετε. Διαθέσιμη είναι οποιαδήποτε κάρτα δεν είναι έστω και μερικώς καλυμμένη από τις υπόλοιπες. Παράδειγμα: Τα Λουτρά, η Αποθήκη Πέτρας, η Ξυλαποθήκη και η Αίθουσα Συγγραφής είναι διαθέσιμες. Αυτή τη στιγμή οι υπόλοιπες κάρτες δεν είναι διαθέσιμες. 2. Ξεσκαρτάρισμα για νομίσματα Ξεσκαρτάρετε την κάρτα και παίρνετε από την τράπεζα 2 νομίσματα + 1 νόμισμα για κάθε κίτρινη κάρτα στην πόλη σας. Τα χρήματα προστίθενται στο θησαυροφυλάκιο της πόλης σας. Οι ξεσκαρταρισμένες κάρτες τοποθετούνται κλειστές δίπλα στο ταμπλό. Οι παίκτες μπορούν να τις κοιτάζουν όποτε επιθυμούν. Παράδειγμα: Ο Βασίλης ξεσκαρτάρει το Υδραγωγείο. Παίρνει 4 νομίσματα, μιας και έχει την Ταβέρνα και το Απόθεμα Πηλού στην πόλη του. Μπορείτε να παίξετε την κάρτα που επιλέξατε με τρεις διαφορετικούς τρόπους: 1. Να κατασκευάσετε το Κτίριο 2. Να την ξεσκαρτάρετε για να πάρετε νομίσματα 3. Να κατασκευάσετε ένα Θαύμα

11 3. Κατασκευή ενός Θαύματος Πληρώνετε το κόστος του Θαύματος (όχι αυτό της κάρτας Εποχής) και τοποθετείτε την κάρτα Εποχής μερικώς καλυμμένη από την κάρτα Θαύματος που κατασκευάζετε. Η κάρτα Εποχής δεν έχει κανένα αποτέλεσμα, παρά μόνο σημειώνει ότι το Θαύμα έχει κατασκευαστεί. Παράδειγμα: Ο Γιάννης παίρνει μια διαθέσιμη κάρτα της επιλογής του για να κατασκευάσει τον Κολοσσό με κόστος 3 Πηλό και 1 Γυαλί. Αφού πληρώσει το κόστος του Κολοσσού (όχι της κάρτας) την τοποθετεί κάτω από τη δεξιά πλευρά του Κολοσσού και μετακινεί το πιόνι Σύγκρουσης κατά 2 θέσεις. ΤΕΛΟΣ ΜΙΑΣ ΕΠΟΧΗΣ Μια Εποχή τελειώνει όταν και οι 20 κάρτες της δομής έχουν παιχτεί. Προετοιμάστε τη δομή της επόμενης Εποχής. Ο παίκτης με τον πιο αδύναμο στρατό επιλέγει ποιός παίκτης θα ξεκινήσει την επόμενη Εποχή. Ενας παίκτης έχει πιο αδύναμο στρατό αν το πιόνι Σύγκρουσης βρίσκεται στη δική του πλευρά. Αν το πιόνι βρίσκεται στο κέντρο του ταμπλό, ο παίκτης που ξεκινάει την επόμενη Εποχή είναι ο τελευταίος ενεργός παίκτης (αυτός που έπαιξε την τελευταία κάρτα της προηγούμενης Εποχής). 7 Θαύματα, ούτε ένα παραπάνω! Μόνο 7 Θαύματα μπορούν να κατασκευαστούν σε κάθε παιχνίδι. Μόλις ένας παίκτης κατασκευάσει το 7 ο Θαύμα του παιχνιδιού, το τελευταίο Θαύμα, που ακόμη δεν έχει κατασκευαστεί, αμέσως επιστρέφει στο κουτί. Παράδειγμα: Ο Γιάννης κατασκευάζει τον Κολοσσό. 7 Θαύματα έχουν κατασκευαστεί στο παιχνίδι (4 από τον Βασίλη και 3 από τον Γιάννη). Ο Γιάννης επιστρέφει τις Πυραμίδες στο κουτί.

12 ΣΤΡΑΤΟΣ Κάθε ασπίδα που υπάρχει στα στρατιωτικά Κτίρια (κόκκινες κάρτες) ή στα Θαύματα, επιτρέπει στον παίκτη να μετακινήσει το πιόνι Σύγκρουσης μια θέση προς την αντίπαλη πρωτεύουσα. Το πιόνι Σύγκρουσης, συνεπώς μετακινείται μπροστά και πίσω στη διάρκεια του παιχνιδιού. Οταν το πιόνι Σύγκρουσης μπει σε μια ζώνη (ξεχωρίζει με τις διακεκομμένες γραμμές), ο ενεργός παίκτης εφαρμόζει τον αντίστοιχο δείκτη και τον επιστρέφει στο κουτί. Παράδειγμα: Ο Γιάννης κατασκευάζει το Πεδίο Τοξοβόλων, ένα Στρατιωτικό Κτίριο με 2 Ασπίδες. Αμέσως μετακινεί το πιόνι Σύγκρουσης κατά δύο θέσεις προς την αντίπαλη πρωτεύουσα. Καθώς μπαίνει σε μια νέα ζώνη, εφαρμόζει τον δείκτη Στρατού. Ο Βασίλης χάνει 2 νομίσματα και ο δείκτης έπειτα επιστρέφει στο κουτί. Στρατιωτική Υπεροχή Αν το πιόνι Σύγκρουσης μπει στη θέση της πρωτεύουσας του αντιπάλου σας, αμέσως κερδίζετε το παιχνίδι με στρατιωτική υπεροχή. ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΠΡΟΟΔΟΣ Υπάρχουν 7 διαφορετικά επιστημονικά σύμβολα στο παιχνίδι. Κάθε φορά που μαζεύετε ένα ζευγάρι ίδιων συμβόλων, μπορείτε αμέσως να επιλέξετε έναν δείκτη Προόδου από το ταμπλό. Ο δείκτης αυτός παραμένει στην πόλη σας μέχρι το τέλος του παιχνιδιού. Διευκρίνιση: τα επιστημονικά σύμβολα υπάρχουν στα επιστημονικά Κτίρια (πράσινες κάρτες) και σε δείκτες Προόδου. Επιστημονική Υπεροχή Αν συλλέξετε 6 διαφορετικά επιστημονικά σύμβολα, αμέσως κερδίζετε το παιχνίδι.

13 ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΝΙΚΗ Το παιχνίδι τελειώνει αμέσως σε περίπτωση στρατιωτικής ή επιστημονικής υπεροχής, ή στο τέλος της Εποχής ΙΙΙ Αστική Υπεροχή Αν κανένας δεν έχει νικήσει μέσω υπεροχής, πριν το τέλος της Εποχής ΙΙΙ, ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους νίκης κερδίζει το παιχνίδι. Για τον υπολογισμό του συνόλου σας, προσθέστε: Τους στρατιωτικούς πόντους νίκης σας (0, 2, 5 ή 10, ανάλογα με τη θέση του πιονιού Σύγκρουσης). Πόντους Νίκης από τα Κτίρια σας (μπλε, πράσινες, κίτρινες και μωβ κάρτες). Πόντους νίκης από τα Θαύματά σας. Πόντους νίκης από την Πρόοδο. Το θησαυροφυλάκιο της πόλης σας. Κάθε 3 νομίσματα αξίζουν 1 πόντο. Στην περίπτωση ισοπαλίας, ο παίκτης που έχει τους περισσότερους πόντους από Αστικά Κτίρια (μπλε κάρτες) κερδίζει το παιχνίδι. Αν εξακολουθεί να υπάρχει ισοπαλία, οι παίκτες μοιράζονται τη νίκη. Σημείωση: Ενα μπλοκ σκοραρίσματος υπάρχει στο κουτί, για να καταγράψετε τους πόντους σας, και να διατηρήσετε στατιστικά των προηγούμενων παιχνιδιών σας! Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Red Meeple v.3

14 ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΝΙΚΗ Δείκτες Στρατού Δείκτες Προόδου Λεηλασία 2 ή 5 νομισμάτων Ο αντίπαλος χάνει 2 ή 5 νομίσματα, ανάλογα με τον δείκτη. αυτά επιστρέφονται στην τράπεζα και ο δείκτης στο κουτί. Αν ο αντίπαλος δεν έχει αρκετά νομίσματα, χάνει όλα του τα νομίσματα. Agriculture / Γεωργία Παίρνετε αμέσως 6 νομίσματα από την Τράπεζα. Ο δείκτης αξίζει 4 πόντους νίκης. Architecture / Αρχιτεκτονική Οποιαδήποτε Θαύματα κτίσετε από εδώ και στο εξής κοστίζουν 2 πόρους λιγότερους. Κατά την κατασκευή μπορείτε να επιλέξετε εσείς σε ποιούς πόρους θα έχετε έκπτωση. Economy / Οικονομία Κερδίζετε τα χρήματα που ξοδεύει ο αντίπαλός σας, όταν αγοράζει πόρους. Προσοχή, αυτά είναι τα νομίσματα που δίνει για την αγορά πόρων, και όχι όσα είναι μέρος του κόστους κατασκευής του Κτιρίου. Διευκρινήσεις: οι εμπορικές εκπτώσεις του αντιπάλου σας (Αποθήκη Πέτρας, Αποθήκη Πηλού και Τελωνείο) αλλάζουν την τιμή αγοράς, αλλά ο δείκτης Οικονομικής Προόδου, σας επιτρέπει να κερδίσετε όσα πραγματικά ο αντίπαλος ξοδεύει. Law / Νομοθεσία Ο δείκτης αυτός αξίζει ένα επιστημονικό σύμβολο. Masonry / Λιθοποιία Οποιαδήποτε Αστικά Κτίρια (μπλε κάρτες) που κατασκευάζετε σας κοστίζουν 2 πόρους λιγότερους. Κατά την κατασκευή μπορείτε να επιλέξετε εσείς σε ποιούς πόρους θα έχετε έκπτωση. Mathematics / Μαθηματικά Στο τέλος του παιχνιδιού, κερδίζετε 3 πόντους νίκης για κάθε δείκτη Προόδου στην κατοχή σας (μαζί με τον ίδιο). Philopsophy / Φιλοσοφία Ο δείκτης αυτός αξίζει 7 πόντους νίκης. Strategy / Στρατηγική Μόλις ο δείκτης αυτός μπει στο παιχνίδι, τα νέα στρατιωτικά Κτίρια σας (κόκκινες κάρτες) έχουν 1 επιπλέον Ασπίδα. Παράδειγμα: ένα στρατιωτικό Κτίριο με 2 ασπίδες, επιτρέπει πλέον στον παίκτη να μετακινήσει το πιόνι Σύγκρουσης κατά 3 θέσεις προς την πρωτεύουσα του αντιπάλου. Διευκρίνιση: Η Πρόοδος δεν ισχύει για τα Θαύματα τα οποία έχουν το σύμβολο Ασπίδας. Η Πρόοδος αυτή δεν έχει αποτέλεσμα για τις στρατιωτικές κάρτες που έχουν μπει νωρίτερα στο παιχνίδι. Theology / Θεολογία Ολα τα Θαύματα που κατασκευάζονται στο εξής, έχουν πλέον το αποτέλεσμα «Παίξτε ξανά». Προσοχή, τα Θαύματα που ήδη έχουν το αποτέλεσμα αυτό δεν επηρεάζονται (κάθε Θαύμα δεν μπορεί να έχει το αποτέλεσμα «Παίξτε Ξανά» δύο φορές). Urbanism / Αστυφιλία Αμέσως πάρτε 6 νομίσματα από την Τράπεζα. Κάθε φορά που κατασκευάζετε ένα Κτίριο δωρεάν μέσω αλυσίδας (δείτε συνθήκη κατασκευής, αλυσίδα), κερδίζετε 4 νομίσματα.

15 Κάρτες Εποχής Ι, ΙΙ και ΙΙΙ Η κάρτα αυτή παράγει τους εξή εξής ακατέργαστου πόρου. Πηλός Ξύλο Πέτρα Η κάρτα αυτή παρέχει ένα από τα εικονιζόμενα παρακάτω σύμβολα αλυσίδας. Σε επόμενη Εποχή, θα μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε το σύμβολο, για να κατασκευάσετε μια κάρτα με το σύμβολο αυτό, δωρεάν. Η κάρτα αυτή παράγει δύο μονάδες του εξής ακατέργαστου πόρου. 2 Πηλοί 2 Ξύλα 2 Πέτρες Η κάρτα αυτή παράγει τον εξής κατεργασμένο πόρο. Γυαλί Πάπυρος Παρέχει όσους πόντους νίκης αναγράφει. Παρέχει τον αριθμό των Ασπίδων που αναγράφει. Η κάρτα αυτή παρέχει το εικονιζόμενο επιστημονικό σύμβολο. Η κάρτα αυτή παράγει, σε κάθε σειρά, μια μονάδα από τους 3 πόρους που απεικονίζονται. Διευκρίνιση: Η παραγωγή αυτή δεν έχει αντίκτυπο στο κόστος αγοράς. Η κάρτα αυτή παράγει, σε κάθε γύρο, μια μονάδα από τους 2 κατεργασμένους πόρους που απεικονίζονται. Διευκρίνιση: Η παραγωγή αυτή δεν έχει αντίκτυπο στο κόστος αγοράς. Η κάρτα αξίζει τον αναγραφόμενο αριθμό νομισμάτων. Η κάρτα αξίζει 2 νομίσματα ανά κατασκευασμένο Θαύμα στην πόλη σας, τη στιγμή που θα κατασκευαστεί. Η κάρτα αυτή αλλάζει τους κανόνες αγοράς των εικονιζόμενων πόρων. Ξεκινώντας από την επόμενη σειρά σας, μπορείτε να αγοράσετε τον πόρο αυτό με κόστος 1 νόμισμα ανά μονάδα. Η κάρτα αυτή αξίζει 3 νομίσματα για κάθε γκρι κάρτα που έχει κατασκευαστεί στην πόλη του παίκτη, τη στιγμή που θα κατασκευαστεί. Η κάρτα αυτή αξίζει 2 νομίσματα για κάθε καφέ κάρτα που έχει κατασκευαστεί στην πόλη του παίκτη, τη στιγμή που θα κατασκευαστεί. Η κάρτα αυτή αλλάζει τους κανόνες αγοράς για τους 2 εικονιζόμενους πόρους. Ξεκινώντας από την επόμενη Η κάρτα αυτή αξίζει 1 νόμισμα για κάθε κίτρινη κάρτα (συμπεριλαμβανοσειρά σας, μπορείτε να αγοράσετε τον πόρο αυτό με μένης της ίδιας) στην πόλη του παίκτη, τη στιγμή που θα κατασκευαστεί. κόστος 1 νόμισμα ανά μονάδα. Η κάρτα αυτή αξίζει 1 νόμισμα για κάθε κόκκινη κάρτα στην πόλη του Διευκρίνιση: για όλες τις κάρτες τα νομίσματα παίρνονται από την τράπεζα μια μόνο φορά, τη στιγμή που η κάρτα θα κατασκευαστεί.

16 Κάρτες Συντεχνιών Builders Guild / Συντεχνία των Κτιστών Στο τέλος του παιχνιδιού, η κάρτα αυτή αξίζει 2 πόντους νίκης για κάθε Θαύμα που έχει κατασκευαστεί στην πόλη με τα περισσότερα θαύματα. Moneylenders Guild / Συντεχνία των Τοκογλύφων Στο τέλος του παιχνιδιού, η κάρτα αυτή αξίζει 1 πόντο νίκης για κάθε σετ 3 νομισμάτων της πλουσιότερης πόλης. Scientists Guild / Συντεχνία των Επιστημόνων Μόλις κατασκευαστεί, η κάρτα αυτή σας δίνει 1 νόμισμα για κάθε πράσινη κάρτα της πόλης με τις περισσότερες πράσινες κάρτες. Στο τέλος του παιχνιδιού, αξίζει 1 πόντο νίκης για κάθε πράσινη κάρτα της πόλης με τις περισσότερες πράσινες κάρτες. Shipowners Guild / Συντεχνία των Πλοιοκτητών Μόλις κατασκευαστεί, η κάρτα αυτή σας δίνει 1 νόμισμα για κάθε καφέ και γκρι κάρτα της πόλης με τις περισσότερες καφέ και γκρι κάρτες. Στο τέλος του παιχνιδιού, αξίζει 1 πόντο νίκης για κάθε καφέ και γκρι κάρτα της πόλης με τις περισσότερες καφέ και γκρι κάρτες. Διευκρίνιση: ο παίκτης είναι υποχρεωμένος να επιλέξει την ίδια πόλη και για τα δύο χρώματα καρτών. Traders Guild / Συντεχνία των Εμπόρων Μόλις κατασκευαστεί, η κάρτα αυτή σας δίνει 1 νόμισμα για κάθε κίτρινη κάρτα της πόλης με τις περισσότερες κίτρινες κάρτες. Στο τέλος του παιχνιδιού, αξίζει 1 πόντο νίκης για κάθε κίτρινη κάρτα της πόλης με τις περισσότερες κίτρινες κάρτες. Magistrates Guild / Συντεχνία των Μαγίστρων Μόλις κατασκευαστεί, η κάρτα αυτή σας δίνει 1 νόμισμα για κάθε μπλε κάρτα της πόλης με τις περισσότερες μπλε κάρτες. Στο τέλος του παιχνιδιού, αξίζει 1 πόντο νίκης για κάθε μπλε κάρτα της πόλης με τις περισσότερες μπλε κάρτες. Tacticians Guild / Συντεχνία των Στρατηγών Μόλις κατασκευαστεί, η κάρατα αυτή σας δίνει 1 νόμισμα για κάθε κόκκινη κάρτα της πόλης με τις περισσότερες κόκκινες κάρτες. Στο τέλος του παιχνιδιού, αξίζει 1 πόντο νίκης για κάθε κόκκινη κάρτα της πόλης με τις περισσότερες κόκκινες κάρτες. Διευκρινίσεις: Για όλες τις κάρτες συντεχνιών που δίνουν νομίσματα, αυτά αποκτώνται από την τράπεζα, μια μόνο φορά, όταν η κάρτα κατασκευαστεί. Στο τέλος του παιχνιδιού, η πόλη που επιλέγεται για τους πόντους νίκης μιας κάρτας μπορεί να διαφέρει από την πόλη που χρησιμοποιήθηκε νωρίτερα για νομίσματα.

17 Θαύματα The Appian Way / Η Αππία Οδός Παίρνετε 3 νομίσματα από την τράπεζα. Ο αντίπαλος χάνει 3 νομίσματα, τα οποία επιστρέφει στην τράπεζα. Παίζετε αμέσως δεύτερη φορά στη σειρά σας. Το Θαύμα αυτό αξίζει 3 πόντους νίκης. Circus Maximus / Ο Μεγάλος Ιππόδρομος Τοποθετήστε μια γκρι κάρτα του αντιπάλου, της επιλογής σας, στη στοίβα ξεσκαρταρίσματος. Το Θαύμα αυτό αξίζει 1 Ασπίδα. Το Θαύμα αυτό αξίζει 3 πόντους νίκης. The Colossus / Ο Κολοσσός της Ρόδου Το Θαύμα αυό αξίζει 2 Ασπίδες. Το Θαύμα αυτό αξίζει 3 πόντους νίκης. The Mausoleum / Το Μαυσωλείο της Αλικαρνασσού Πάρτε όλες τις κάρτες που έχουν ξεσκαρταριστεί από την αρχή του παιχνιδιού αι αμέσως κατασκευάστε δωρεάν μία από αυτές. Διευκρίνιση: Οι κάρτες που ξεσκαρταρίστικαν στην προετοιμασία δεν συμπεριλαμβάνονται. Το Θαύμα αυτό αξίζει 2 πόντους νίκης. Pireus / Το Λιμάνι του Πειραιά Το Θαύμα αυτό παράγει μια μονάδα των πόρων που απεικονίζονται (Γυαλί/Πάπυρος) μια φορά στη σειρά σας. Διευκρίνιση: Η παραγωγή αυτή δεν έχει αντίκτυπο στο κόστος αγοράς. Παίζετε αμέσως δεύτερη φορά στη σειρά σας. Το Θαύμα αυτό αξίζει 2 πόντους νίκης. The Pyramids / Οι Πυραμίδες της Γκίζας Το Θαύμα αυτό αξίζει 9 πόντους νίκης. The Great Library / Η Μεγάλη Βιβλιοθήκη Τραβήξτε 3 τυχαίους δείκτες Προόδου από αυτούς που έχουν ξεσκαρταριστεί στην αρχή του παιχνιδιού. Επιλέξτε έναν, παίξτε τον, και επιστρέψτε τους υπόλοιπους 2 στο κουτί. Το Θαύμα αυτό αξίζει 4 πόντους νίκης. The Great Lighthouse / Ο Φάρος της Αλεξάνδρειας Το Θαύμα αυτό παράγει μια μονάδα των πόρων που απεικονίζονται (Πέτρα/Πηλό/Ξύλο) μια φορά στη σειρά σας. Διευκρίνιση: Η παραγωγή αυτή δεν έχει αντίκτυπο στο κόστος αγοράς. Το Θαύμα αυτό αξίζει 4 πόντους νίκης. The Hanging Gardens / Οι Κρεμαστοί Κήποι Παίρνετε 6 νομίσματα από την τράπεζα. Παίζετε αμέσως δεύτερη φορά στη σειρά σας. Το Θαύμα αυτό αξίζει 3 πόντους νίκης. The Sphinx / Η Σφίγγα Παίζετε αμέσως δεύτερη φορά στη σειρά σας. Το Θαύμα αυτό αξίζει 6 πόντους νίκης. The Statue of Zeus / Το Αγαλμα του Δία Ξεσκαρτάρετε μια καφέ κάρτα (ακατέργαστοι πόροι) της επιλογής σας από τις κατασκευασμένες του αντιπάλου. Το Θαύμα αυτό αξίζει 1 Ασπίδα. Το Θαύμα αυτό αξίζει 3 πόντους νίκης. The Temple of Artemis / Ο Ναός της Αρτέμιδος Παίρνετε 12 νομίσματα από την τράπεζα. Παίζετε αμέσως δεύτερη φορά στη σειρά σας.

18 ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΚΑΡΤΩΝ χωρίς αλυσίδες σελ18 - με αλυσίδες (συνθήκη δωρεάν κατασκευής) σελ19 Εποχή Ι Εποχή ΙΙ Εποχή ΙΙΙ Συντεχνίες

19 Εποχή Ι Εποχή ΙΙ Εποχή ΙΙΙ

20 ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΡΤΩΝ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ Στην αρχή κάθε Εποχής, ανακατέψτε την αντίστοιχη τράπουλα και τοποθετήστε τις 20 κάρτες σύμφωνα με το σχέδιο της τρέχουσας Εποχής. Προσέξτε ότι κάποιες κάρτες είναι ανοιχτές, ενώ άλλες είναι κλειστές. Για μεγαλύτερη ευκολία ξεκινήστε από το σημείο Εποχή Ι Εποχή ΙΙ Εποχή ΙΙΙ Ανοιχτές Κλειστές

Διαδρομών Μέρμηγκα Μερμηγκιών Τζίτζικα Τζίτζικα Επιλογής Επιλογής Φθινόπωρο Φθινόπωρο Προμηθειών Χειμώνα Δύναμης Χειμώνα Φθινόπωρο Χειμώ- νας

Διαδρομών Μέρμηγκα Μερμηγκιών Τζίτζικα Τζίτζικα Επιλογής Επιλογής Φθινόπωρο Φθινόπωρο Προμηθειών Χειμώνα Δύναμης Χειμώνα Φθινόπωρο Χειμώ- νας Για να προετοιμαστείτε καλύτερα για τον χειμώνα, παίξτε εναλλάξ τον Τζίτζικα και τον Μέρμηγκα, και μαζέψτε τις προμήθειες που θα σας φέρουν τη νίκη! Προσέξτε όμως τους ληστές! 48 στρόγγυλες κάρτες Διαδρομών

Διαβάστε περισσότερα

Κάρτες Κτιρίων και τα αντίστοιχα Ξύλινα Κομμάτια

Κάρτες Κτιρίων και τα αντίστοιχα Ξύλινα Κομμάτια Κανόνες Ως ηγέτης ενός αρχαίου πολιτισμού, εξερευνήστε άγνωστα εδάφη ώστε να αναπτύξετε την αυτοκρατορία σας. Ιδρύστε νέες πόλεις, κατασκευάστε κτίρια εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων και δημιουργήστε εμπορικές

Διαβάστε περισσότερα

Η σοφία ξεκινάει από τον θαυμασμό. Σωκράτης. Το Babel αποτελείται από δύο επεκτάσεις, οι οποίες μπορούν να παιχτούν μαζί ή ξεχωριστά.

Η σοφία ξεκινάει από τον θαυμασμό. Σωκράτης. Το Babel αποτελείται από δύο επεκτάσεις, οι οποίες μπορούν να παιχτούν μαζί ή ξεχωριστά. ΚΑΝΟΝΕΣ Η σοφία ξεκινάει από τον θαυμασμό. Σωκράτης ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ 1 ταμπλό Βαβέλ 24 πλακίδια Βαβέλ 15 καρτέλες Μεγάλων Εργων 10 δείκτες Συμμετοχής 166 δείκτες (διαφόρων ειδών) 1

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Εξερευνήστε τη μυστηριώδη νήσο La Isla, και κυνηγήστε ζώα που μέχρι πρότινος θεωρούνταν εξαφανισμένα. Το ευγενές Ντόντο, το προσεκτικό Γιγάντιο Φόσα, τον άπιαστο

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΟΠΟΣ. Ένα παιχνίδι ισχύος για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω.

ΣΚΟΠΟΣ. Ένα παιχνίδι ισχύος για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω. Ένα παιχνίδι ισχύος για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω. Στα παλαιότερα χρόνια, οι μεγαλύτεροι μονάρχες κατασκεύαζαν ναούς για να επιδείξουν τη δύναμή τους και τον μεγάλο πλούτο τους. Οι μεγαλύτεροι ναοί

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Περιεχόμενα

Εισαγωγή. Περιεχόμενα Εισαγωγή Το 1878, το Βασιλικό Μουσείο του Βερολίνου ξεκίνησε την ανάθεση των ανασκαφών στην Πέργαμο, μια περιοχή της νυν Τουρκίας. Η πόλη έφτασε στην κορυφή της ανάπτυξής της γύρω στο 200 π.χ. (στα Λατινικά

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα 1 Scriptorium (Ταμπλό Αξίας Κατηγορίας) 5 εξάπλευρα ζάρια 87 κάρτες

Περιεχόμενα 1 Scriptorium (Ταμπλό Αξίας Κατηγορίας) 5 εξάπλευρα ζάρια 87 κάρτες Εισαγωγή Στο Biblios, αναλαμβάνετε το ρόλο ενός ηγούμενου, επικεφαλής ενός μοναστηριού την εποχή του Μεσαίωνα. Προσπαθώντας να δημιουργήσετε την εντυπωσιακότερη βιβλιοθήκη, συναγωνίζεστε με άλλους ηγούμενους

Διαβάστε περισσότερα

20 Αρχιτέκτονες. 1 Πολεοδόμος. 65 Κάτοικοι (μπλε Πιόνια)

20 Αρχιτέκτονες. 1 Πολεοδόμος. 65 Κάτοικοι (μπλε Πιόνια) 20 Αρχιτέκτονες 1 Ταμπλό Κατασκευών (25 Θέσεις) 4 διπλής όψεως Ταμπλό Παικτών με την πόλη κάθε παίκτη, χωρισμένη σε περιοχές Το Ταμπλό Κατασκευών Χρωματιστή πλευρά για το Κλασικό Παιχνίδι 1 Πολεοδόμος

Διαβάστε περισσότερα

Το παιχνίδι διαρκεί αρκετούς γύρους, με τον κάθε γύρο να αποτελείται από 4 φάσεις:

Το παιχνίδι διαρκεί αρκετούς γύρους, με τον κάθε γύρο να αποτελείται από 4 φάσεις: Στην Ιαπωνία από το 1603 μέχρι το 1868 η θέση του αυτοκράτορα δεν ήταν πολύ σταθερή, και στη θέση του κυβερνούσε ένας Shogun της φατρίας των Tokugawa με αυστηρότητα για να διασφαλίσει την ειρήνη μεταξύ

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι του Dirk Henn για 2-6 παίκτες

Περιεχόμενα. Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι του Dirk Henn για 2-6 παίκτες Ένα παιχνίδι του Dirk Henn για 2-6 παίκτες Οι καλύτεροι αρχιτέκτονες της Ευρώπης και της Αραβίας θέλουν να επιδείξουν τις ικανότητές τους. Προσλάβετε τις καλύτερες ομάδες κτιστών και προσπαθήστε να έχετε

Διαβάστε περισσότερα

2-5 Παίκτες - Ηλικία 13+ - 60 λεπτά

2-5 Παίκτες - Ηλικία 13+ - 60 λεπτά Το Cinque Terre, είναι ένα απότομο παράκτιο κομμάτι της Ιταλικής Ριβιέρας και αποτελείται από πέντε χωριά. Τα χωριά αυτά είναι γνωστά για την ομορφιά, την κουλτούρα και το φαγητό τους, αλλά και το γεγονός

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Περιεχόμενα. Μέσα στο Κουτί. Εισαγωγή... 2. Στόχος... 2. Μέσα στο Κουτί... 2. Οι Κάρτες... 3. Περιγραφή των Καρτών... 3. Επιβίβαση!...

Εισαγωγή. Περιεχόμενα. Μέσα στο Κουτί. Εισαγωγή... 2. Στόχος... 2. Μέσα στο Κουτί... 2. Οι Κάρτες... 3. Περιγραφή των Καρτών... 3. Επιβίβαση!... Αριθμός Παικτών: 2-4 Χρόνος Παιχνιδιού: 45 λεπτά Ηλικίες: 12 και άνω Περιεχόμενα Εισαγωγή................................... 2 Στόχος..................................... 2 Μέσα στο Κουτί...............................

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Σύμβολα Καρτών. Πόροι Ζώα Χωρικοί

Περιεχόμενα. Σύμβολα Καρτών. Πόροι Ζώα Χωρικοί Περιεχόμενα 63 Ζάρια Κάστρου 107 Κάρτες: 42 Κάρτες Χωρικών 47 Κάρτες Κάστρου 18 Κάρτες Αγοράς 4 Ταμπλό Παικτών 1 Ταμπλό Σειράς 1 Ζάρι Ατομικού Παιχνιδιού 100 Δείκτες Ζώων 60 Δείκτες Χωρικών 21 Χάντρες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Η ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΖΑΡΙΑ! Αυτή είναι μία επέκταση μόνο για το παιχνίδι της alea Las Vegas. Χρησιμοποιήστε τους κανόνες του βασικού παιχνιδιού με τις παρακάτω προσθήκες, επεκτάσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 10 ζάρια με 6 σύμβολα το κάθε ένα. 1 διπλής όψεως κεντρικό ταμπλό με 3 ή 4 φορτηγά. 1 μολύβι

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 10 ζάρια με 6 σύμβολα το κάθε ένα. 1 διπλής όψεως κεντρικό ταμπλό με 3 ή 4 φορτηγά. 1 μολύβι Ένα παιχνίδι για 2-4 διευθυντές ζωολογικών κήπων, ηλικίας 13 και άνω. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 10 ζάρια με 6 σύμβολα το κάθε ένα Κροκόδειλος Στρουθοκάμηλος Μαϊμού Ελέφαντας Λιοντάρι Νόμισμα 1 διπλής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ του Uwe Rosenberg για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Χάβρη. Ήρθε η στιγμή να κατασκευάσετε το εσωτερικό της λιμάνι. Οι παίκτες κατασκευάζουν και χρησιμοποιούν 32 διαφορετικά κτίρια,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 10 ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΒΟΗΘΩΝ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 10 ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΒΟΗΘΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΕΩΝ & ΒΟΗΘΩΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΒΟΗΘΩΝ ΧΡΗΣΗ ΒΟΗΘΩΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΝΟΣ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΚΟΡΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΠΕΚΤΑΣΕΩΝ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ:

Διαβάστε περισσότερα

Επέκταση παραλλαγών 4, 5 και 6 του Fresco, για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω

Επέκταση παραλλαγών 4, 5 και 6 του Fresco, για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω Επέκταση παραλλαγών 4, 5 και 6 του Fresco, για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω Στο εγχειρίδιο αυτό, θα βρείτε τους κανόνες της επέκτασης παραλλαγών 4, 5 και 6. Μόνο οι αλλαγές στους κανόνες και τυχόν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΘΕΩΝ, ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΘΕΩΝ, ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΘΕΩΝ, ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Καθορίστε τη μοίρα σας στον μυστηριώδη κόσμο των Μπόρα Μπόρα. Ταξιδέψτε στα νησιά, κατασκευάζοντας καλύβες όπου

Διαβάστε περισσότερα

Προετοιμασία. Τοποθετήστε το κεντρικό ταμπλό στο κέντρο του τραπεζιού.

Προετοιμασία. Τοποθετήστε το κεντρικό ταμπλό στο κέντρο του τραπεζιού. Προετοιμασία Τοποθετήστε το κεντρικό ταμπλό στο κέντρο του τραπεζιού. Στο κεντρικό ταμπλό, τοποθετήστε το γκρι ζάρι ποντικού στη θέση του δίπλα στα νεκροταφεία. Τοποθετήστε τον ποντικό στη θέση του μετρητή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΛΟΓΟΣ Κάπου στο μέσο του διαστήματος, στον γαλαξία σας ο υπερπληθυσμός έχει ξεφύγει και έχει φτάσει η στιγμή της επέκτασης σε διαγαλαξιακούς πλανήτες. Θα μεγαλώσετε τον στόλο σας, θα επεκτείνετε την

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. χαρτονένια κομμάτια 1 ταμπλό 2 ταμπλό αγροκτήματος (ένα για κάθε παίκτη)

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. χαρτονένια κομμάτια 1 ταμπλό 2 ταμπλό αγροκτήματος (ένα για κάθε παίκτη) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ του Uwe Rosenberg για 2 παίκτες ηλικίας 13 και άνω ΠΕΡΙΛΗΨΗ Παίρνετε τους ρόλους αγροτών και εκτρέφετε πρόβατα, γουρούνια αγελάδες και άλογα. Τρείς εργάτες σας βοηθούν στις εργασίες

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Περίληψη. Δεν κάνουν τα τείχη μια Πόλη, αλλά οι άνθρωποι. Πλάτωνας

Περιεχόμενα. Περίληψη. Δεν κάνουν τα τείχη μια Πόλη, αλλά οι άνθρωποι. Πλάτωνας ΚΑΝΟΝΕΣ Δεν κάνουν τα τείχη μια Πόλη, αλλά οι άνθρωποι. Πλάτωνας Περιεχόμενα - 2 ταμπλό Θαυμάτων - 2 κάρτες Θαυμάτων - 9 κάρτες Πόλεων Εποχής Ι - 9 κάρτες Πόλεων Εποχής ΙΙ - 9 κάρτες Πόλεων Εποχής ΙΙΙ

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόµενα. 18 Μπλε Κτίστες. 16 Κίτρινοι Βεζίρηδες. 20 Λευκοί Σοφοί. 18 Κόκκινοι Δολοφόνοι. 18 Πράσινοι Έμποροι

Περιεχόµενα. 18 Μπλε Κτίστες. 16 Κίτρινοι Βεζίρηδες. 20 Λευκοί Σοφοί. 18 Κόκκινοι Δολοφόνοι. 18 Πράσινοι Έμποροι Περιεχόµενα 30 Πλακίδια (12 Πλακίδια Μπλε τιμών: Χωριά & Ιερές Τοποθεσίες με Μπλε αξία πόντων - 18 Πλακίδια Κόκκινων τιμών: Αγορές & Οάσεις με Κόκκινη αξία πόντων) 5 Περιλήψεις Σειράς και Τζίνι Ένα μπλοκ

Διαβάστε περισσότερα

Και τα τέσσερα κτίρια της Εποχής 1 της επέκτασης μπορούν να ανακαινιστούν. Η ιδιότητα

Και τα τέσσερα κτίρια της Εποχής 1 της επέκτασης μπορούν να ανακαινιστούν. Η ιδιότητα Η επέκταση αυτή εισάγει κάποια νέα στοιχεία ώστε να εμπλουτίσει το βασικό παιχνίδι. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξεχωριστά ή σε οποιονδήποτε συνδυασμό. Πεμπτοσ Παικτησ Προφητειεσ Ξύλινα κομμάτια για πέμπτο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ Το SLEUTH είναι ένα φανταστικό παιχνίδι έρευνας για 3 έως 7 παίκτες. Μέσα από έξυπνες ερωτήσεις προς τους αντιπάλους του, κάθε παίκτης συλλέγει στοιχεία και έπειτα, χρησιμοποιώντας

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Στην Αυλή του Βασιλιά Νέα αξιώματα πρέπει να καταληφθούν! Οι Άρχοντες αιτούνται για τα καλύτερα αξιώματα της χώρας, αναζητώντας δύναμη και προνόμια. Νέα περιεχόμενα και αλλαγές στην

Διαβάστε περισσότερα

Ένα παιχνίδι του Paolo Mori. Ημερολόγιο Καταστρώματος

Ένα παιχνίδι του Paolo Mori. Ημερολόγιο Καταστρώματος Ένα παιχνίδι του Paolo Mori Ημερολόγιο Καταστρώματος Ένα παιχνίδι του Paolo Mori Εικονογάφηση των Benzamin Carre και Stephane Gantiez. Ο δημιουργός θα ήθελε να ευχαριστήσει, για την βοήθεια και τις δοκιμαστικές

Διαβάστε περισσότερα

Πίστας Αγώνα Αρχικών Στοιχημάτων Βοηθήματος Παικτών Πρώτου Παίκτη Τούρμπο Πρώτο στοίχημα: Κατασκευή της πίστας:

Πίστας Αγώνα Αρχικών Στοιχημάτων Βοηθήματος Παικτών Πρώτου Παίκτη Τούρμπο Πρώτο στοίχημα: Κατασκευή της πίστας: Η χελώνα δέχτηκε την απαίτηση του λαγού για ρεβάνς του αγώνα και τα νέα εξαπλώθηκαν γρήγορα παντού. Ο μεγάλος αγώνας ήταν έτοιμος να ξεκινήσει και οι συμμετέχοντες ήταν πια έτοιμοι για την μεγάλη αναμέτρηση.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ: 1. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ: 1. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ Προετοιμασία νησιών για 2 παίκτες: Προετοιμασία νησιών για 3 παίκτες: Η περιοχή των νησιών αποτελείται από 9 πλακίδια νησιών (επιλεγμένα τυχαία) και 4 κομμάτια πλαισίου. Η περιοχή των νησιών

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Στο CAVE οι παίκτες ηγούνται ομάδων σπηλαιολόγων, εξερευνώντας ένα προσφάτως ανακαλυφθέν σπήλαιο. Όλοι ξεκινούν στην αρχική βάση, όπου μπορούν να γεμίσουν τα σακίδιά τους με απαραίτητο

Διαβάστε περισσότερα

Οι δικηγόροι βρήκαν έναν κρυφό όρο στην διαθήκη του θείου σας. Δεν αρκεί να ξοδέψετε μόνο τα χρήματά σας πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους.

Οι δικηγόροι βρήκαν έναν κρυφό όρο στην διαθήκη του θείου σας. Δεν αρκεί να ξοδέψετε μόνο τα χρήματά σας πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους. Οι δικηγόροι βρήκαν έναν κρυφό όρο στην διαθήκη του θείου σας. Δεν αρκεί να ξοδέψετε μόνο τα χρήματά σας πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους. Για να κληρονομήσετε την περιουσία του, πρέπει να χάσετε και τη

Διαβάστε περισσότερα

Ρίξτε τα ζάρια και κτίστε την πόλη σας

Ρίξτε τα ζάρια και κτίστε την πόλη σας Ρίξτε τα ζάρια και κτίστε την πόλη σας ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Οι παίκτες σαν έξυπνοι ηγέτες, προσπαθούν να γεμίσουν τις αρχικά άδειες πόλεις του, κερδίζοντας όσο περισσότερους πόντους μπορούν. Αυτό το

Διαβάστε περισσότερα

Μία πλούσια επέκταση για το BANG!

Μία πλούσια επέκταση για το BANG! Μία πλούσια επέκταση για το BANG! Μεγάλη ανακάλυψη χρυσού! Ποτάμια χρυσού θα είναι η επιβράβευση του γρηγορότερου πιστολέρο! Τώρα μπορείτε να αποκτήσετε νέο ιδιαίτερο εξοπλισμό ο οποίος θα σας βοηθήσει

Διαβάστε περισσότερα

Το Κ2 είναι ένα παιχνίδι για 1 έως 5 παίκτες, ηλικίας 8 ετών και άνω, με διάρκεια περίπου 60 λεπτά.

Το Κ2 είναι ένα παιχνίδι για 1 έως 5 παίκτες, ηλικίας 8 ετών και άνω, με διάρκεια περίπου 60 λεπτά. ΟΔΗΓΙΕΣ Το Κ2 είναι το δεύτερο ψηλότερο βουνό στον κόσμο (μετά το Έβερεστ) με ύψος 8.611 μέτρα από τη στάθμη της θάλασσας. Θεωρείται, επίσης, ένα από τα δυσκολότερα βουνά άνω των 8.000 μέτρων. Το Κ2 ποτέ

Διαβάστε περισσότερα

Μαζέψτε τις βαλίτσες σας, χαιρετήστε τον αχθοφόρο και επιβιβαστείτε!

Μαζέψτε τις βαλίτσες σας, χαιρετήστε τον αχθοφόρο και επιβιβαστείτε! Α πό τις απόκρημνες βουνοπλαγιές του Εδιμβούργου έως τα ηλιόλουστα λιμάνια της Κωνσταντινούπολης και από τα σοκάκια της Παμπλόνα μέχρι κάποιον ανεμοδαρμένο σταθμό του Βερολίνου, το Ticket to Ride σας μεταφέρει

Διαβάστε περισσότερα

1-4 παίκτες - 30 λεπτά

1-4 παίκτες - 30 λεπτά 1-4 παίκτες - 30 λεπτά Κάθε παίκτης είναι ένας Άνθρωπος της Αναγέννησης, με ξεχωριστές ικανόητες. Λόγιος, Έμπορος, Ιππότης και Φούρναρης. Σκοπός σας είναι να εκπαιδεύσετε, να προσλάβετε και να στρατολογήσετε

Διαβάστε περισσότερα

Ένα έξυπνο παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 8 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede

Ένα έξυπνο παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 8 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede Ένα έξυπνο παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 8 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede Η πόλη Καρκασόνε στα νότια της Γαλλίας, φημίζεται για τις ιδιαίτερες Ρωμαϊκές και Μεσαιωνικές της οχυρώσεις.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΤΟ ΤΑΜΠΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Ο χαμένος ναός βρίσκεται στο κέντρο του ταμπλό. Στην αρχή του παιχνιδιού, 10 δωμάτια έχουν ήδη ανακαλυφθεί αλλά δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη ανασκαφές (για

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα και προετοιμασία για τέσσερις παίκτες

Περιεχόμενα και προετοιμασία για τέσσερις παίκτες Ένα παιχνίδι του Peter Prinz για 2-4 παίκτες Σαν αρχαιολόγοι, οι παίκτες αποκτούν την γνώση που απαιτείται για να ξεκινήσουν αποστολές σε Αίγυπτο, Μεσοποταμία, Κρήτη και Ελλάδα. Ποιός έχει τη δύναμη να

Διαβάστε περισσότερα

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΧΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΧΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1945 ΤΡΙΑ ΣΕΝΤ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΧΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ Ένα παιχνίδι για 2-5 παίκτες, από τον Brandon Tibbetts THE MANHATTAN PROJECT - ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ

Διαβάστε περισσότερα

Ε Δ Δ Δ Ο Δ B Τ Π. Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω κομματιών μιας από τις βασικές εκδόσεις του Ticket to Ride:

Ε Δ Δ Δ Ο Δ B Τ Π. Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω κομματιών μιας από τις βασικές εκδόσεις του Ticket to Ride: Το Εγχειρίδιο αυτό περιγράφει τις αλλαγές στο παιχνίδι, σχετικά με το ομαδικό παιχνίδι του χάρτη της Μυθικής Ασίας (Legendary Asia), υποθέτοντας ότι είστε εξοικειωμένοι με τους κανόνες του βασικού Ticket

Διαβάστε περισσότερα

Ποιά ιστορία θα επιλέξετε εσείς να διηγηθείτε;

Ποιά ιστορία θα επιλέξετε εσείς να διηγηθείτε; Οι διασημότερες πρωτεύουσες του κόσμου δεν εμφανίστηκαν ξαφνικά μέσα σε μια νύχτα. Χρειάστηκε προσεκτικός προγραμματισμός και χρόνος. Τώρα, νέες χώρες αναζητούν τη δημιουργία των δικών τους σημαντικών

Διαβάστε περισσότερα

1 Κάρτα Πρώτου Παίκτη. 4 Κάρτες Οικογενειών. 16 Κάρτες Καλεσμένων. Το κομμάτι αυτό περιγράφει με λεπτομέρεια τα περιεχόμενα του παιχνιδιού.

1 Κάρτα Πρώτου Παίκτη. 4 Κάρτες Οικογενειών. 16 Κάρτες Καλεσμένων. Το κομμάτι αυτό περιγράφει με λεπτομέρεια τα περιεχόμενα του παιχνιδιού. Ο νέος Δόγης σας έχει προσκαλέσει στον διάσημο χορό μασκέ που διοργανώνει στο παλάτι του για το Καρναβάλι της Βενετίας! Είναι η τέλεια ευκαιρία για να αποδράσετε από τη βαρετή ζωή των ευγενών, και σας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. Τοποθετήστε έναν δείκτη νομίσματος στην θέση Α του μετρητή. Ανακατέψτε τις κάρτες

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. Τοποθετήστε έναν δείκτη νομίσματος στην θέση Α του μετρητή. Ανακατέψτε τις κάρτες ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 2-4 Παίκτες 90 Λεπτά Ξεχωρίστε τις κάρτες 445 ανάλογα με το είδος τους (ετικέτα στο πίσω μέρος κάθε κάρτας). Όταν έχετε τελειώσει, πρέπει να έχετε 8 στοίβες διαφορετικών ειδών. Τοποθετήστε

Διαβάστε περισσότερα

Ο θείος σας πέθανε. Γιούπι!

Ο θείος σας πέθανε. Γιούπι! Ο θείος σας πέθανε. Γιούπι! Αυτή είναι η ευκαιρία σας να πλουτίσετε. Δεν είχατε γνωρίσει ποτέ το θείο σας, αλλά έχετε ακούσει ιστορίες. Ήταν ένας από αυτούς τους εκατομμυριούχους που κατάφερε να μαζέψει

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Ο Καίσαρας Αδριανός ανέβηκε στο θρόνο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας το 117 πχ. Στα πρώτα χρόνια της βασιλείας του, η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία αντιμετώπισε αρκετές απειλές από τους βάρβαρους

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΛΙΒΑΔΙΑ, ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΖΑΡΙΑ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΛΙΒΑΔΙΑ, ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΖΑΡΙΑ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΛΙΒΑΔΙΑ, ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΖΑΡΙΑ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ον 15ο Αιώνα στην Κοιλάδα του Λοάρ, Οι παίκτες στο ρόλο πριγκίπων, αφοσιώνονται με όλες τους τις δυνάμεις

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού Ε υρώπη, 1347. Μεγάλη καταστροφή πρόκειται να χτυπήσει. Ο Μαύρος Θάνατος πλησιάζει την Ευρώπη και μέσα στα επόμενα 4-5 χρόνια ο πληθυσμός της θα μείνει μισός. Οι παίκτες αποικούν στις διάφορες περιοχές

Διαβάστε περισσότερα

Περίληψη του Παιχνιδιού. Περιεχόμενα

Περίληψη του Παιχνιδιού. Περιεχόμενα 2-4 παίκτες ηλικίας 10 και άνω περίπου 60-75 λεπτά Περίληψη του Παιχνιδιού Στο Μουράνο αναζητούνται οι καλύτεροι έμποροι! Πολλά συμβαίνουν στη λίμνη της Βενετίας. Υαλουργοί δημιουργούν απίστευτης ομορφιάς

Διαβάστε περισσότερα

Τοποθετήστε τον επιθεωρητή Επαρχίας στη θέση κάτω αριστερά στο ταμπλό.

Τοποθετήστε τον επιθεωρητή Επαρχίας στη θέση κάτω αριστερά στο ταμπλό. Ιστορικό Υπόβαθρο Πάνω από100 χρόνια πριν, οι αγρότες τσαγιού της Κινεζικής Επαρχίας του Yunnan ξεκίνησαν να παραδίδουν το μεγάλης ζήτησης τσάι τους Pu er στην Ινδία και στο μακρινό Θιβέτ. Χρησιμοποιούσαν

Διαβάστε περισσότερα

Το παιχνίδι όπου έχει σημασία να είστε κοντά

Το παιχνίδι όπου έχει σημασία να είστε κοντά Το παιχνίδι όπου έχει σημασία να είστε κοντά Τι μήκος έχει η γέφυρα Golden Gate; Που έχουν βρεθεί «αποδείξεις» της ύπαρξης του Γέτι; Πόσα αγάλματα υπάρχουν στο Νησί του Πάσχα; Πολύ πιθανό να μην γνωρίζετε

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΟΠΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Σκοπός

ΣΚΟΠΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Σκοπός Μεταλλωρύχος, καπετάνιος, δήμαρχος, άποικος, τεχνίτης ή κτίστης; Τι ρόλο θα έχετε στον νέο κόσμο; Θα είστε εσείς που θα έχετε τις πιο γόνιμες φυτείες; Θα κατασκευάσετε τα πολυτιμότερα κτίρια; Ο σκοπός

Διαβάστε περισσότερα

CONCORDIA: ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ. τούβλο τροφή εργαλείο κρασί ύφασμα 30 δείκτες πόλης 24 δείκτες bonus. (Praefectus Magnus)

CONCORDIA: ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ. τούβλο τροφή εργαλείο κρασί ύφασμα 30 δείκτες πόλης 24 δείκτες bonus. (Praefectus Magnus) CONCORDIA: ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Κεντρικό ταμπλό: Imperium (3-5 παίκτες), Ιταλία (2-4 παίκτες) 5 αποθήκες 110 ξύλινα κομμάτια στα χρώματα των παικτών, πράσινο, κόκκινο, κίτρινο, μπλε και μαύρο.

Διαβάστε περισσότερα

Δύναμη και μηχανορραφίες στη σκιά του Καθεδρικού

Δύναμη και μηχανορραφίες στη σκιά του Καθεδρικού Δύναμη και μηχανορραφίες στη σκιά του Καθεδρικού ΠΕΡΙΛΗΨΗ Οι παίκτες αναλαμβάνουν το ρόλο των αρχηγών σημαντικών οικογενειών του Παρισιού στο τέλος του 14ου αιώνα. Στη σκιά του καθεδρικού της Παναγίας

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα 98 κάρτες Τράπουλας του Σαλούν (μαζί με 18 Κάρτες Ομάδας) 8 Κάρτες Χαρακτήρων

Περιεχόμενα 98 κάρτες Τράπουλας του Σαλούν (μαζί με 18 Κάρτες Ομάδας) 8 Κάρτες Χαρακτήρων Καλως ήρθατε στο High Noon Saloon! Βρίσκεστε μέσα σε μια κλασσική μάχη της Άγριας Δύσης, οπλισμένοι με θανατηφόρα Όπλα, προσπαθώντας να εξοντώσετε τους αντιπάλους σας και να βρείτε την καλύτερη κρυψώνα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 1 κεντρικό ταμπλό - με τα 13 δωμάτια της εκκλησίας και τους αριθμούς τους: 1 χάρτης «λιμανιού» - με 6 αποθήκες

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 1 κεντρικό ταμπλό - με τα 13 δωμάτια της εκκλησίας και τους αριθμούς τους: 1 χάρτης «λιμανιού» - με 6 αποθήκες Το Τάγμα των Ναϊτών διαλύθηκε από τον Φίλιππο τον Τίμιο, αλλά αρκετοί Ναΐτες Ιππότες επέζησαν σε ένα μικρό απομονωμένο παρεκκλήσι. Οι παίκτες συλλέγουν τα πολύτιμα αντικείμενα του Τάγματος, αντικείμενα

Διαβάστε περισσότερα

Λονδίνο, 17 Νοεμβρίου 1896

Λονδίνο, 17 Νοεμβρίου 1896 Λονδίνο, 17 Νοεμβρίου 1896 Ο ι δρόμοι της πόλης είναι σχεδόν έρημοι και τους διασχίζουν μόνο πεζοί με σκοπό να φτάσουν στα ζεστά τους σπίτια όσο γρηγορότερα μπορούν. Αλλά στα μυστικά σαλόνια του πολυτελούς

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση Περιεχομένων. Σκοπός του Παιχνιδιού. Προετοιμασία

Παρουσίαση Περιεχομένων. Σκοπός του Παιχνιδιού. Προετοιμασία Για 2 παίκτες Έφτασε η στιγμή ο καπετάνιος Νέμο να επιλέξει ποιός θα γίνει ο πρώτος βοηθός στον Ναυτίλο. Ετοιμαστείτε να αντιμετωπίσετε τα βάθη της θάλασσας, καθώς αποδικνείετε ότι είστε ο καλύτερος σε

Διαβάστε περισσότερα

Και όπως και στη ζωή, έτσι κι εδώ δεν υπάρχει δεύτερος...

Και όπως και στη ζωή, έτσι κι εδώ δεν υπάρχει δεύτερος... ΚΑΝΟΝΕΣ Σ το παιχνίδι αυτό παίρνετε το ρόλο ενός εξερευνητή των πόλων, διαγωνιζόμενοι για το ποιός θα φτάσει πρώτος στο Νότιο Πόλο. Σε κάθε γύρο, επιλέγετε ένα σετ ζαριών με τα οποία θα προσπαθήσετε να

Διαβάστε περισσότερα

Ένα παινχίδι του Dominique Ehrhard - Εικονογράφηση Arnaud Demaegd - Σχεδίαση Cyril Demaegd FAQ, forum & παραλλαγή 2 παικτών:

Ένα παινχίδι του Dominique Ehrhard - Εικονογράφηση Arnaud Demaegd - Σχεδίαση Cyril Demaegd FAQ, forum & παραλλαγή 2 παικτών: Ένα παινχίδι του Dominique Ehrhard - Εικονογράφηση Arnaud Demaegd - Σχεδίαση Cyril Demaegd FAQ, forum & παραλλαγή 2 παικτών: http://ww.ystari.com Ευχαριστίες Περιεχόμενα 1 ταμπλό Ρώμης 50 πλακίδια (32x

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΟΠΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Σκοπός. Οι παίκτες επιλέγουν σε κάθε γύρο διαφορετικούς ρόλους ενεργοποιώντας τις αντίστοιχες ενέργειες.

ΣΚΟΠΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Σκοπός. Οι παίκτες επιλέγουν σε κάθε γύρο διαφορετικούς ρόλους ενεργοποιώντας τις αντίστοιχες ενέργειες. Μεταλλωρύχος, καπετάνιος, δήμαρχος, άποικος, τεχνίτης ή κτίστης; Τι ρόλο θα έχετε στον νέο κόσμο; Θα είστε εσείς που θα έχετε τις πιο γόνιμες φυτείες; Θα κατασκευάσετε τα πολυτιμότερα κτίρια; Ο σκοπός

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Μέλη οικογενειών. Μεσάζοντες (κολλήστε τα αυτοκόλλητα) Εξάπλευρα ζάρια. ενεργειών. Φλορίνια (αξίας 1 και 5) Δείκτες Περγαμηνών.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Μέλη οικογενειών. Μεσάζοντες (κολλήστε τα αυτοκόλλητα) Εξάπλευρα ζάρια. ενεργειών. Φλορίνια (αξίας 1 και 5) Δείκτες Περγαμηνών. λωρεντία, 15 ος αιώνας. Η πλούσια, αλλά ασήμαντη οικογένεια των Medici γίνεται μια από τις ισχυρότερες δυναστείες της εποχής. Ο Cosimo de Medici, γνωστός και ως «Il Vecchio» («ο Γηραιός»), όχι μόνο κυριαρχεί

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Στόχος. Περιεχόμενα. Μέσα στο Κουτί

Εισαγωγή. Στόχος. Περιεχόμενα. Μέσα στο Κουτί Αριθμός Παικτών: 2-4 Χρόνος Παιχνιδιού: 45 λεπτά Ηλικίες: 12 και άνω Περιεχόμενα Εισαγωγή................................. 2 Στόχος................................... 2 Μέσα στο Κουτί.............................

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. 15 Δείκτες Δημάρχου. 30 Δείκτες Επιρροής. 15 Δείκτες Δωροδοκίας. 1 Πιόνι Εκτελεστή. 21 Κύβοι Αξίας.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. 15 Δείκτες Δημάρχου. 30 Δείκτες Επιρροής. 15 Δείκτες Δωροδοκίας. 1 Πιόνι Εκτελεστή. 21 Κύβοι Αξίας. Εποχή της ποταπαγόρευσης στη Νέα Υόρκη. Αντίπαλες συμμορίες χρησιμοποιούν την επιρροή τους δωροδοκώντας πολιτικούς, λειτουργώντας καζίνο, πουλώντας λαθραία ποτά και κερδίζοντας την εύνοια διεφθαρμένων

Διαβάστε περισσότερα

Το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 10 παίκτες (ή και ακόμη περισσότερους!) ηλικίας 7 και άνω.

Το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 10 παίκτες (ή και ακόμη περισσότερους!) ηλικίας 7 και άνω. Το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 10 παίκτες (ή και ακόμη περισσότερους!) ηλικίας 7 και άνω. Σκοπός σας είναι να είστε ο πρώτος παίκτης που θα ξεφωρτωθεί όλες του τις κάρτες. Το τοτέμ τοποθετείται

Διαβάστε περισσότερα

Παραλλαγή 8: Η Καμπάνα σελίδες 2-4 Παραλλαγή 9: Η Παλιά Τοιχογραφία σελίδες 5-7 Παραλλαγή 10: Ο Γιατρός σελίδες 7-11

Παραλλαγή 8: Η Καμπάνα σελίδες 2-4 Παραλλαγή 9: Η Παλιά Τοιχογραφία σελίδες 5-7 Παραλλαγή 10: Ο Γιατρός σελίδες 7-11 Παραλλαγή 8: Η Καμπάνα σελίδες 2-4 Παραλλαγή 9: Η Παλιά Τοιχογραφία σελίδες 5-7 Παραλλαγή 10: Ο Γιατρός σελίδες 7-11 Επιπλέον περιεχόμενα Η Καμπάνα 4 πλακίδια ενεργειών «ακρόασης» - 1 για κάθε παίκτη Ο

Διαβάστε περισσότερα

Μην ξεχνάτε, αν η ρύπανση δεν σταματήσει, το παιχνίδι έχει τελειώσει για όλους μας. 30 πλακίδια έργων διπλής όψεως

Μην ξεχνάτε, αν η ρύπανση δεν σταματήσει, το παιχνίδι έχει τελειώσει για όλους μας. 30 πλακίδια έργων διπλής όψεως Γύρω στο 1970, οι κυβερνήσεις του κόσμου αντιμετώπισαν πολύ μεγάλες ενεργειακές απαιτήσεις, και για το λόγο αυτό κατασκευάστηκαν παντού ενεργειακοί σταθμοί, για την κάλυψη των αναγκών. Χρόνο με το χρόνο,

Διαβάστε περισσότερα

Re M. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την

Re M. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Αγαπητοί άποικοι, Πριν προσκαλέσετε τους συμπαίκτες σας, προτείνουμε να κάνετε μια ανάγνωση το εγχειρίδιο αυτό. Μελετήστε την Περίληψη του μικρού Παιχνιδιού στη σελίδα 16 (το οπισθόφυλλο) και την εικονογράφηση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Μεταλορύχος ή κυβερνήτης - σύμβουλος ή κτίστης;

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Μεταλορύχος ή κυβερνήτης - σύμβουλος ή κτίστης; Μεταλορύχος ή κυβερνήτης - σύμβουλος ή κτίστης; Ποιό ρόλο θα έχετε στο νέο κόσμο; Έχετε έναν και μόνο στόχο, να αποκτήσετε πλούτη και φήμη! Ποιός θα έχει τις παραγωγικότερες εγκαταστάσεις; Ποιός θα χτίσει

Διαβάστε περισσότερα

Σκοπός του παιχνιδιού. Περίληψη

Σκοπός του παιχνιδιού. Περίληψη Σκοπός του παιχνιδιού Είστε διαβολάκια στην Κόλαση, στο διαλλειμά σας από τα βασανιστήρια των χαμένων ψυχών. Ασφαλώς και έχει πάρα πολύ ζέστη, κι έτσι κάθεστε στο μπαρ του Πανδοχείου Τελική Κρίση.Αποφασίσατε

Διαβάστε περισσότερα

1 τράπουλα των 66 καρτών: 27 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το βασικό Snowdonia. 3 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το σενάριο

1 τράπουλα των 66 καρτών: 27 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το βασικό Snowdonia. 3 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το σενάριο Περιεχόμενα 1 τράπουλα των 66 καρτών: 27 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το βασικό Snowdonia 15 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το σενάριο Jungfrau 3 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το σενάριο Mount Washington 4 νέα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 9 κάρτες Άλλοθι. Κάθε τέτοια κάρτα αναπαριστάνει έναν χαρακτήρα του παιχνιδιού. Κάθε κάρτα έχει επίσης έναν αριθμό Κλεψύδρων (0,1 ή 2).

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 9 κάρτες Άλλοθι. Κάθε τέτοια κάρτα αναπαριστάνει έναν χαρακτήρα του παιχνιδιού. Κάθε κάρτα έχει επίσης έναν αριθμό Κλεψύδρων (0,1 ή 2). ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 9 πλακίδια δρόμων, τα οποία αποκαλούνται Περιοχές. Είναι διπλής όψεως και χρησιμοποιούνται σαν το ταμπλό του παιχνιδιού, το οποίο αποκαλείται Συνοικία. Στη μία πλευρά δεν υπάρχει Χαρακτήρας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 50 ΣΠΟΡΟΙ / ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΤΑΜΠΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 50 ΣΠΟΡΟΙ / ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΤΑΜΠΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Στο Garden Dice, είστε κηπουροί που μοχθούν να καταφέρουν να έχουν την καλύτερη σοδειά σε ένα κομμάτι γης. Στη σειρά, ρίχνετε ζάρια, χρησιμοποιώντας τα για να εκτελέσετε ενέργειες όπως αγορά, φύτεμα και

Διαβάστε περισσότερα

Άποικοι των μεγαλύτερων δυνάμεων του

Άποικοι των μεγαλύτερων δυνάμεων του Άποικοι των μεγαλύτερων δυνάμεων του κόσμου, έχουν ανακαλύψει νέα εδάφη πλούσια σε πόρους και ευκαιρίες. Οι Ρωμαίοι, οι Βάρβαροι, οι Αιγύπτιοι και οι Γιαπωνέζοι καταφθάνουν εκεί, επεκτείνοντας τα σύνορα

Διαβάστε περισσότερα

Village Port + βασικό παιχνίδι

Village Port + βασικό παιχνίδι Με το Village Port, έχετε πλέον την ευκαιρία να επιβιβαστείτε στο δικό σας πλοίο και να ταξιδέψετε στις επτά θάλασσες. Προsλάβετε Καπετάνιους, πουλήστε τοπικά προϊόντα και αγοράστε ξένες πρώτες ύλες. Στείλτε

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ. Λίγα λόγια παίκτες Διάρκεια 30 Για ηλικίες 10+

ΟΔΗΓΙΕΣ. Λίγα λόγια παίκτες Διάρκεια 30 Για ηλικίες 10+ ΟΔΗΓΙΕΣ 2-4 παίκτες Διάρκεια 30 Για ηλικίες 10+ Λίγα λόγια... Η ζωή ενός εργάτη σε ένα εργοστάσιο παιχνιδιών είναι σχετικά απαιτητική αλλά και απολαυστική. Τι καλύτερο από το να βρίσκεσαι δίπλα σε παιχνίδια!

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ 2 ΩΣ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ 2 ΩΣ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ ΓΙΑ 2 ΩΣ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ Credits 2012 Σχεδιαστές: Παραγωγή: Εικονογράφηση: Jose Pascual Εκτύπωση: Priority Soluciones Graficas - Eduardo

Διαβάστε περισσότερα

Βίντεο περίληψης κανόνων

Βίντεο περίληψης κανόνων Αυτός είναι ο ρόλος ενός σωστού κυρίου, να διαχειριστεί όσο καλύτερα μπορεί την περιουσία του, να υπηρετήσει το δημόσιο και να μιλάει ευγενικά στα επίσημα δείπνα. Με άλλα λόγια, ο σωστός κύριος είναι απίστευτα

Διαβάστε περισσότερα

Caylus Κανόνες στα Ελληνικά

Caylus Κανόνες στα Ελληνικά Caylus Κανόνες στα Ελληνικά Ένα παιχνίδι του William Attia Σχέδια του Arnaud Demaegd - Σχεδιασμός του Cyril Demaegd Περιεχόμενα 1 ταμπλό 1 λευκός κύλινδρος κλητήρα και 1 λευκός δίσκος επιστάτη 30 δηνάρια

Διαβάστε περισσότερα

Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω

Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω Το Εγχειρίδιο αυτό περιγράφει τις αλλαγές στους κανόνες, σχετικά με τον Χάρτη της Ινδίας. Υποτίθεται ότι είστε εξοικειωμένοι με τους βασικούς κανόνες του Ticket to Ride. Ε Ο χάρτης της Ινδίας είναι σχεδιασμένος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΑΜΠΛΟ ΕΙΔΗ ΠΕΡΙΟΧΩΝ. Ένα κεντρικό ταμπλό

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΑΜΠΛΟ ΕΙΔΗ ΠΕΡΙΟΧΩΝ. Ένα κεντρικό ταμπλό ΕΙΣΑΓΩΓΗ Στη μυθική χώρα της Άζτλαν, τέσσερις φυλές, παλεύουν για την επιβίωση και την ευημερία υπό τον έλεγχο των ίδιων των θεών. Κάθε φυλή παίρνει την ονομασία της από το ζώο τοτέμ των αρχαίων βασιλέων

Διαβάστε περισσότερα

εγχειρίδιο κανόνων & σεναρίων Πριν ξεκινήσετε το πρώτο σας παιχνίδι, πρέπει να αφαιρέσετε τα κομμάτια από τα χαρτονένια πλαίσια.

εγχειρίδιο κανόνων & σεναρίων Πριν ξεκινήσετε το πρώτο σας παιχνίδι, πρέπει να αφαιρέσετε τα κομμάτια από τα χαρτονένια πλαίσια. Τα άγνωστα νησιά του Κατάν απλώνονται μπροστά σας. Μερικά μακριά στον ορίζοντα, κάποια άλλα χαμένα στην πυκνή ομίχλη. Άλλα σχεδιασμένα στους χάρτες, κι άλλα γνωστά μόνο από μύθους και ιστορίες. Κάποια

Διαβάστε περισσότερα

EMOJITO! 7 Δίσκοι Ψηφοφορίας. 100 Κάρτες Συναισθημάτων. 1 Ταμπλό. 7 Πιόνια παικτών. 2-7 Παίκτες

EMOJITO! 7 Δίσκοι Ψηφοφορίας. 100 Κάρτες Συναισθημάτων. 1 Ταμπλό. 7 Πιόνια παικτών. 2-7 Παίκτες o Emojito! είναι ένα παιχνίδι παρέας, για 2 έως 14 άτομα, όπου οι παίκτες προσπαθούν να εκφράσουν συναισθήματα που απεικονίζονται σε κάρτες, είτε χρησιμοποιώντας το πρόσωπό τους, είτε ήχους ή και τα 2.

Διαβάστε περισσότερα

Δάσους Δάσους Συστατικών Διαδρομής Σπιτιού Ξορκιών Δάσους Διαδρομής Δάσους πλευρά Δάσους ανοιχτή Διαδρομής Σπιτιού

Δάσους Δάσους Συστατικών Διαδρομής Σπιτιού Ξορκιών Δάσους Διαδρομής Δάσους πλευρά Δάσους ανοιχτή Διαδρομής Σπιτιού Ξεφεύγοντας από τα γαμψά νύχια της Μπάμπα Γιάγκα, καταφέρνετε να αποδράσετε από το σπίτι του. Τότε η μάγισσα ξεκινάει να σας κυνηγάει πάνω στο ιπτάμενο καζάνι της! Για να αποδράσετε, πρέπει να κάνετε τρία

Διαβάστε περισσότερα

Ο μετρητής μάχης στον οποίο τοποθετείται ένα πιόνι Σαμουράι. Η τιμή του Κιάι του, δηλαδή το σημείο στο οποίο ενεργοποιείται η δύναμη του Σαμουράι.

Ο μετρητής μάχης στον οποίο τοποθετείται ένα πιόνι Σαμουράι. Η τιμή του Κιάι του, δηλαδή το σημείο στο οποίο ενεργοποιείται η δύναμη του Σαμουράι. Κάθε Σαμουράι έχει ένα προσωπικό ταμπλό διπλής όψεως. Στη μία πλευρά είναι η ανθρώπινη μορφή του και στην άλλη η ζωώδης του. Αρκετά στοιχεία του παιχνιδιού εμφανίζονται στο ταμπλό: Ο μετρητής μάχης στον

Διαβάστε περισσότερα

Απ όλα τα λουλούδια, το άνθος της κερασιάς. Απ όλους τους άντρες, ο Σαμουράι (Ιαπωνέζικη παροιμία).

Απ όλα τα λουλούδια, το άνθος της κερασιάς. Απ όλους τους άντρες, ο Σαμουράι (Ιαπωνέζικη παροιμία). Απ όλα τα λουλούδια, το άνθος της κερασιάς. Απ όλους τους άντρες, ο Σαμουράι (Ιαπωνέζικη παροιμία). Στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, πιστοί Σαμουράι προστατεύουν τον Σογκούν, τον διοικητή και άρχοντά τους.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Νικητής είναι ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους. Ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους είναι ο νικητής!

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Νικητής είναι ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους. Ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους είναι ο νικητής! Εξερεύνηση, Αποίκηση, Ανάπτυξη, Εμπόριο, Κατανάλωση ή Παραγωγή; Τι χρειάζεστε περισσότερο; Ποιά μελλοντική αποικία της Γης θα είναι η καλύτερη τώρα που έχει ανακαλυφθεί ο Κινητήρας Άλματος; Ποιός θα ανακαλύψει

Διαβάστε περισσότερα

Γρήγορες σκούπες για γρήγορες παραδόσεις...

Γρήγορες σκούπες για γρήγορες παραδόσεις... Γρήγορες σκούπες για γρήγορες παραδόσεις... ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Οι παίκτες γίνονται μάγισσες, δρυΐδες και συλλέκτες, παράγοντας πανίσχυρα φίλτρα και παραδίδοντάς τα μέσω της Υπηρεσίας Σκούπας, σε όλο

Διαβάστε περισσότερα

1 Ταμπλό διπλής όψεως (μπροστά πλευρά 4-5 παίκτες, πίσω πλευρά 2-3 παίκτες) 1 Ταμπλό διπλής όψεως 5 Πίνακες σε σχήμα γραφείου

1 Ταμπλό διπλής όψεως (μπροστά πλευρά 4-5 παίκτες, πίσω πλευρά 2-3 παίκτες) 1 Ταμπλό διπλής όψεως 5 Πίνακες σε σχήμα γραφείου Ιστορικό Deutsche Hanse ή, στα Λατινικά, Hansa Teutonica, είναι διαφορετικές ονομασίες της Ένωσης των συντεχνιών των εμπόρων της Hansa και (αργότερα) μεταξύ των πόλεων της νότιας Γερμανίας. Οι πόλεις που

Διαβάστε περισσότερα

οικισμούς δρόμους αποίκους, πλοία, λιμάνια, πληρώματα, πειρατικά πλοία, ψάρια και μπαχαρικά Settlers of Catan Pre-2007 Adapter Kit

οικισμούς δρόμους αποίκους, πλοία, λιμάνια, πληρώματα, πειρατικά πλοία, ψάρια και μπαχαρικά Settlers of Catan Pre-2007 Adapter Kit Το Κατάν: Εξερευνητές & Πειρατές αποτελείται από αρκετά διαφορετικά σενάρια. Εσείς και οι συμπαίκτες σας πρέπει να κατασκευάσετε πλοία ώστε να εξερευνήσετε τα άγνωστα νερά του Κατάν. Καθώς ανακαλύπτετε

Διαβάστε περισσότερα

Μία αλεξίσφαιρη επέκταση για το BANG!

Μία αλεξίσφαιρη επέκταση για το BANG! Μία αλεξίσφαιρη επέκταση για το BANG! Το BANG! Dodge City είναι μία διπλή επέκταση, η οποία θα κάνει τα παιχνίδια σας πιο διασκεδαστικά και θα προσφέρει νέες προκλήσεις! Το κουτί περιλαμβάνει την επέκταση

Διαβάστε περισσότερα

4 Δεικτεσ Σκορ σε 4 Χρωματα (1 για κάθε παίκτη) 65 Ξυλινοι Κυβοι για τους πόρους (ξύλο, πέτρα και χρυσό) 13 Κρυσταλινα Κρανια από πλαστικό

4 Δεικτεσ Σκορ σε 4 Χρωματα (1 για κάθε παίκτη) 65 Ξυλινοι Κυβοι για τους πόρους (ξύλο, πέτρα και χρυσό) 13 Κρυσταλινα Κρανια από πλαστικό Στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει το ημερολόγιο των Μάγιας, το οποίο αποτελείται από ένα μεγάλο κεντρικό γρανάζι, το οποίο συνδέεται με 5 μικρότερα, τα οποία αντιστοιχούν σε 5 σημαντικές περιοχές του πολιτισμού

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόµενα. Περίληψη του παιχνιδιού. Προετοιµασία. Παίζοντας το παιχνίδι

Περιεχόµενα. Περίληψη του παιχνιδιού. Προετοιµασία. Παίζοντας το παιχνίδι Ένα παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 13 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede Η Γαλλική πόλη Καρκασόνε, είναι διάσηµη για τα µεγαλειώδη τείχη της τα οποία κατασκευάστηκαν στο Μεσαίωνα.

Διαβάστε περισσότερα

Δείκτης. Δείκτης του ίδιου. τυχαίου είδους. είδους

Δείκτης. Δείκτης του ίδιου. τυχαίου είδους. είδους Περίληψη του παιχνιδιού Το Keyflower είναι ένα παιχνίδι για δύο έως έξι παίκτες, με διάρκεια τεσσάρων γύρων. Κάθε γύρος αντιστοιχεί σε μια εποχή, άνοιξη, καλοκαίρι, φθινόπωρο και τέλος χειμώνας. Κάθε παίκτης

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΓΕΜΑΤΗ ΤΡΥΦΕΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ AN NE B U A & COR N N L B AT

ΜΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΓΕΜΑΤΗ ΤΡΥΦΕΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ AN NE B U A & COR N N L B AT ΜΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΓΕΜΑΤΗ ΤΡΥΦΕΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ AN NE B U A & COR N N L B AT I ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΝΤΑ! ΕΚΑΝΕΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΥΤΕΙΑ ΤΩΝ ΜΠΑΜΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΝΟΙΚΟ ΤΗΣ! ΔΕΣ ΤΗΝ ΝΕΑ ΑΥΤΗ ΑΦΙΞΗ ΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Επιπλέον Κομμάτια: 14 δείκτες ψαριών. 1 εξάγωνο λίμνης (παραγ. #4, #10) 2 Κάρτες Περίληψης πλάτη κάρτας. 2 πλακίδια θέσης ψαρέματος (παραγ.

Επιπλέον Κομμάτια: 14 δείκτες ψαριών. 1 εξάγωνο λίμνης (παραγ. #4, #10) 2 Κάρτες Περίληψης πλάτη κάρτας. 2 πλακίδια θέσης ψαρέματος (παραγ. Καλώς ήρθατε στην Επέκταση του Catan: Traders & Barbarians για 5-6 Παίκτες! Με την επέκταση αυτή μπορείτε να παίξετε και τα πέντε συναρπαστικά σενάρια του Traders & Barbarians μέχρι και με έξι παίκτες.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες. Θα το παίξεις... και θα πεις κι ένα τραγούδι!

Οδηγίες. Θα το παίξεις... και θα πεις κι ένα τραγούδι! Οδηγίες To Sing It! είναι ένα νέο παιχνίδι παρέας που δοκιμάζει τις γνώσεις σας στο ελληνικό τραγούδι! Μέσα από λέξεις που σας δίνονται, καλείστε να βρείτε τραγούδια που τις περιέχουν. Θα πείτε εσείς τα

Διαβάστε περισσότερα

Του Friedmann Friese, για 3 έως 6 παίκτες 13 ετών και άνω. 60 κάρτες: - 36 κάρτες με αριθμούς (έξι σετ καρτών από το 0 έως 5)

Του Friedmann Friese, για 3 έως 6 παίκτες 13 ετών και άνω. 60 κάρτες: - 36 κάρτες με αριθμούς (έξι σετ καρτών από το 0 έως 5) Του Friedmann Friese, για 3 έως 6 παίκτες 13 ετών και άνω 60 κάρτες: - 36 κάρτες με αριθμούς (έξι σετ καρτών από το 0 έως 5) - 24 κάρτες αποστολών (με 1 έως 6 σύμβολα) 35 πλακίδια αντικειμένων: - 8 x σκαμπό

Διαβάστε περισσότερα

4 Δεικτεσ Σκορ σε 4 Χρωματα (1 για κάθε παίκτη) 65 Ξυλινοι Κυβοι για τους πόρους (ξύλο, πέτρα και χρυσό) 13 Κρυσταλινα Κρανια από πλαστικό

4 Δεικτεσ Σκορ σε 4 Χρωματα (1 για κάθε παίκτη) 65 Ξυλινοι Κυβοι για τους πόρους (ξύλο, πέτρα και χρυσό) 13 Κρυσταλινα Κρανια από πλαστικό Στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει το ημερολόγιο των Μάγιας, το οποίο αποτελείται από ένα μεγάλο κεντρικό γρανάζι, το οποίο συνδέεται με 5 μικρότερα, τα οποία αντιστοιχούν σε 5 σημαντικές περιοχές του πολιτισμού

Διαβάστε περισσότερα