B I O Γ P A Φ I K O. Bαλταδώρος Παντελής. Design, Σχέδιο, Σκίτσο, Video, 3d Graphics & Animation

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "B I O Γ P A Φ I K O. Bαλταδώρος Παντελής. Design, Σχέδιο, Σκίτσο, Video, 3d Graphics & Animation"

Transcript

1 B I O Γ P A Φ I K O Bαλταδώρος Παντελής Design, Σχέδιο, Σκίτσο, Video, 3d Graphics & Animation Kύπρος 2006

2

3 3 Εικονογράφηση: Βαλταδώρος Παντελής Πρόλογος... Αξιότιμε κύριε / κυρία Ονομάζομαι Βαλταδώρος Παντελής. Σας αποστέλλω το βιογραφικό μου σημείωμα. Όχι όμως ένα βιογραφικό γραμμένο με τον κλασικό τρόπο, αλλά με τον τρόπο που έμαθα να εκφράζομαι, δηλαδή το σχέδιο. Πιστεύω ότι έτσι θα γίνω πιο κατατοπιστικός για τις ικανότητες μου αλλά και τις σχεδιαστικές μου δυνατότητες. Ο τρόπος που έμαθα να εκφράζομαι ελπίζω να είναι αρκετός για να μπορέσει να με φέρει σε επικοινωνία μαζί σας για την οποιαδήποτε μορφή συνεργασίας. Σας ευχαριστώ. Με τιμή Βαλταδώρος Παντελής Περιεχόμενα Λίγα λόγια 5 Tο ξεκίνημα 5 Eμπειρία στους H/Y 6 Έντυπη διαφήμιση 6 Παραγωγή video 7 Σκίτσα και cliparts 8 Cartoon 8 Zωγραφική 9...Kύπρος 10 Eπίλογος 11

4 Bαλταδώρος Παντελής Λεκορπουζιέ 29 - NAAΦI, T.K Λεμεσός, Kύπρος Tηλ , Kιν W. E.

5 5 Λίγα λόγια - Tο ξεκίνημα Γεννήθηκα στις 24/11/1970 στην πόλη της Καζάνης όπου και μεγάλωσα. Η κλίση μου στο σχέδιο άρχισε από πολύ μικρή ηλικία. Από το δημοτικό απέσπασα και τις πρώτες μου διακρίσεις. Σιγά σιγά, τελειοποίησα τις γνώσεις μου σε όλους τους τομείς του σχεδίου (κάρβουνο, λάδι, ακουαρέλα, σινική μελάνι κ.λ.π.) με αποτέλεσμα τα ενδιαφέροντα μου να επικεντρωθούν σε ότι αφορά το σχέδιο. Το 1986 ανακάλυψα τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και από τότε συνδύασα το σχέδιο στο χέρι και στην οθόνη. Το 1990 υπηρέτησα στο Πολεμικό Ναυτικό όπου και εκεί ανέλαβα μερικές υποχρεώσεις σχεδιαστή. Στην Θεσσαλονίκη από το 1991 μέχρι το 1993, σπούδασα στην ιδιωτική σχολή Πυθαγόρας στο τμήμα Γραφικών Τεχνών του τομέα Εφηρμοσμένων Τεχνών. Παράλληλα με την σχολή το 1992, ξεκίνησα την συνεργασία μου με το West Channel (στο τμήμα των Γραφικών) στην πόλη της Καζάνης, όπου και συνέχισα μέχρι τον Σεπτέμβριο του Στην πόλη της Καζάνης, διέθετα δική μου επαγγελματική στέγη από το 1994 μέχρι το 2003 με την επωνυμία Β&Ζ Γραφικές Τέχνες. Το αντικείμενο της εργασίας μου ήταν η έντυπη και τηλεοπτική διαφήμιση. Η εμπειρία μου σε αυτά άρχισε από την περίοδο που όλα γίνονταν στο χέρι. Αργότερα έγινε απαραίτητη η χρήση Η/Υ. Στην τηλεόραση ξεκίνησα σε μια εποχή όπου τα ιδιωτικά κανάλια ήταν στα πρώτα τους βήματα με αποτέλεσμα να αποκτήσω μεγάλη εμπειρία, αφού παρακολούθησα την μέχρι τώρα εξέλιξη τους και τις ολοένα και περισσότερες απαιτήσεις τους. Σε συνεργασία μου τηλεοπτικά κανάλια δημιούργησα εργασίες πάνω στην παραγωγή video, αλλά και σεναρίου, γραφικών, σχεδιασμό παραγωγής, story board, κάμερας, μοντάζ αλλά και επιμέλειας ήχου, αποκτώντας την απαραίτητη εμπειρία. Και όλα αυτά όχι μόνο για τηλεοπτικά σποτ αλλά και για πιο μεγάλες χρονικά παραγωγές όπως εκπομπές, telemarketing κ.λ.π. Ασχολήθηκα επίσης και με την επαγγελματική φωτογράφηση κι έτσι την οποιαδήποτε παραγωγή την διεκπεραίωνα εγώ ο ίδιος.

6 6 Eμπειρία στους H/Y Σχεδιάζω σε υπολογιστές Apple Macintosh τους οποίους και γνωρίζω πολύ καλά. Την συντήρηση, αναβάθμιση και δικτύωση αυτών την κάνω ο ίδιος. Γνωρίζω και χειρίζομαι επίσης και τους υπόλοιπους υπολογιστές PC αλλά και πιο εξειδικευμένους υπολογιστές για Post Production που χρησιμοποιούνται στα τηλεοπτικά κανάλια. Τις περισσότερες εργασίες (έντυπο και video) τις δημιουργώ στους Macintosh. Η εμπειρία μου σε αυτούς άρχισε από το Από τότε μέχρι σήμερα παρακολουθώ τη συνεχή τους εξέλιξη και τεχνολογική τους αναβάθμιση, τόσο στο hardware όσο και στο software. Έντυπη διαφήμιση Λόγω της σχεδιαστικής μου ικανότητας έμαθα να σχεδιάζω στον υπολογιστή με το ποντίκι τόσο εύκολα όσο και με το μολύβι στο χαρτί. Σχεδιάζω σε όλα τα σχεδιαστικά πακέτα της αγοράς. Αναφέρω μερικά από αυτά: Adobe Photoshop, Adobe illustrator, Painter, FreeHand, Corel Draw κ.α. Για την σελιδοποίηση χρησιμοποιώ το In Design και το QuarkXpress, καθώς και διάφορα πακέτα βοηθητικά όπως TypeStyler, Streamline κ.λ.π. Tα πιο πάνω προγράμματα, και πολλά άλλα, τα γνωρίζω από τις πρώτες τους εκδόσεις μέχρι τις νεότερες που κυκλοφορούν σήμερα.

7 7 Παραγωγή video Στην παραγωγή video αναφέρω τα συστήματα που γνωρίζω τις λειτουργίες τους, αλλά και που χρησιμοποιώ: Όλες τις κάμερες των μοντέλων SONY BETA SP, BETA DVA και PANASONIC DIGITAL (DVC pro). Χειρισμός όλων των αναλογικών μοντέλων μοντάζ των εταιριών SONY και JVC, MAGIC DAVE (Ψηφιακά εφέ). Ψηφιακή τιτλέζα 2D/3D ANIMATION REAL TIME XG-INSCRIBER. Διαχείριση Συστήματος Αυτόματης Αναπαραγωγής CLIPS σε ψηφιακή μορφή (PLAY OUT). Χειριστής DP ANIMATOR (Dynatech) σε 3D και 2D GRAPHICS ANIMATION καθώς και PaintBox. Προγράμματα ψηφιακού μοντάζ: Adobe After FX, Adobe Premiere, SCALA MM, KAIS POWER SHOW, Final Cut Pro, DPS Velocity, Fusion κ.α. 3D Amimation: Cinema 4D, Inf ini-d, Canoma, Poser, Bryce, Strata Studio Pro κ.α. Χειρισμό όλων των Φωτογραφικών (αναλογικών και ψηφιακών) μηχανών της αγοράς. Παρακολούθησα σεμινάρια της AMY Digital Video στο ψηφιακό μοντάζ, σεμινάρια πάνω στο Motion Capture της Viking και συμμετείχα σε εκθέσεις Video Art & Computer Graphics Animation.

8 8 Σκίτσα & Cliparts Tο σκίτσο είναι κάτι που αγαπάω πάρα πολύ! Έχω σκιτσάρει σε χαρτί για μακέτες, έχω σκιτσάρει για εφημερίδα σκίτσα που σχολιάζουν καθημερινά αστεία γεγονότα της πόλης και για περιοδικά που είχα αναλάβει την έκδοση τους. Στην τηλεόραση σκιτσάρω τα story board, τα προσχέδια δηλαδή κάποιου τηλεοπτικού spot αλλά και διάφορα πλάνα για την οπτική γωνία των διαφόρων γυρισμάτων. Στον υπολογιστή σχεδιάζω τα clipart που χρειάζομαι αλλά και σκίτσα για επιγραφές, βινιέτες κ.α. Πριν σχεδιάσω την οποιαδήποτε μακέτα, σκιτσάρω με τον πελάτη ή συνεργάτη την βασική ιδέα με αποτέλεσμα να έχει από πολύ νωρίς μια εικόνα για το τελικό αποτέλεσμα, αλλά κι εγώ να ξέρω από νωρίς το τι μακέτα θα σχεδιάσω. Cartoon Και αλίμονο μετά από όλα αυτά να μην αποφάσιζα να δώσω κίνηση στα σκίτσα μου. Κατάφερα να τους δώσω κίνηση τόσο για πειραματικούς (δικούς μου) σκοπούς όσο και για διαφημιστικά μηνύματα ή τηλεοπτικά σήματα. Κίνηση σε όλα. Κίνηση σε 2D αλλά και σε 3D. Σχεδιασμός χαρακτήρων και κίνηση αυτών σε τρισδιάστατη και δισδιάστατη κίνηση, σχεδίασμό διαφόρων εφέ, είτε σε υπολογιστή είτε σε χαρτί και ρυζόχαρτο. Στη συνέχεια, κατάφερα να ενσωματώσω animation και σε σελίδες web μέσω των προγραμμάτων Dream Weaver, Flash, Adobe Image Ready και Toon Boom Studio.

9 9 Ζωγραφική M ε την ικανότητά μου στο σχέδιο και στην ζωγραφική ανέπτυξα την πλήρη αντίληψη του χώρου. Αυτό με βοήθησε πάρα πολύ στην γραφιστική και στο animation / video. Εδώ και αρκετά χρόνια πειραματίστηκα σε όλους τους τομείς του σχεδίου και ταυτόχρονα δοκίμασα και τις ικανότητες μου ζωγραφίζοντας είτε σε χαρτί για απαιτήσεις της δουλειάς, είτε σε σκηνικά (τα οποία τα κατασκεύασα ο ίδιος) για εκπομπές σε τηλεοπτικά στούντιο. Zωγράφισα επίσης και σε μεγάλες επιφάνειες καταστημάτων για σκοπούς διακόσμησης. Την ίδια άνεση στη ζωγραφική έχω και στον υπολογιστή. Στην σχολή σχεδιάζαμε μακέτες με τον παλιό τρόπο (διαφάνειες, σχέδιο στο χέρι, αερογράφο κ.λ.π.), κατανοώντας έτσι πλήρως την έννοια μακέτα. Το σχέδιο στον υπολογιστή το ξεκίνησα από το 1986 προγραμματίζοντας τότε σε Basic και λίγο γλώσσα μηχανής τα δικά μου προγράμματα σχεδίου. Έτσι κατάφερα να συνδυάζω εύκολα την έννοια του Pixel και της πινελιάς. Το δίδαξα στην Kοζάνη για ένα χρόνο Ελεύθερο και Γραμμικό Σχέδιο στο φροντιστήριο Προοπτική, σε υποψήφιους της Aρχιτεκτονικής Σχολής. Tώρα, συνεχίζω να ζωγραφίζω τον ελεύθερο χρόνο μου, με σκοπό να δημιουργήσω κάποια στιγμή έκθεση ζωγραφικής με τα έργα μου.

10 10 Κύπρος Μετά την πρόσκληση για εργασία στην Κύπρο βρέθηκα από τον Οκτώβριο του 2003 να εργάζομαι ως Art Director στην εφημερίδα Αδέσμευτος της Πάφου (εβδομαδιαία έκδοση 48 σελίδες). Ταυτόχρονα ήμουν ο σκιτσογράφος της εφημερίδας αλλά και ο βασικός σελιδοποιητής αυτής. Τον Οκτώβριο του 2004 σχεδίασα την 1η έκδοση της εφημερίδας Ο Ταχυδρόμος της Πάφου (μηνιαία εφημερίδα 60 σελίδες). Έχω δημιουργήσει και την τηλεοπτική διαφήμιση της τελευταίας (Παγκύπρια προβολή) καθώς και άλλα τηλεοπτικά σήματα τοπικών καναλιών της Πάφου. Επιπλέον σχεδίασα έντυπα διαφημιστικά τοπικού και μη περιεχομένου (αφίσες, cd covers κ.λ.π.). Kατά διαστήματα σχεδίασα για λογαριασμό εκδοτικών οίκων εξώφυλλα βιβλίων και εικονογράφηση αυτών. Έφερα τον εξοπλισμό μου από την Ελλάδα (2 Αpple Macintosh, scanner, A3 printer, φωτογραφικές μηχανές) όπου και με αυτά εργάζομαι. Στη Λεμεσό εργάστηκα ως Art Director στη διαφημιστική εταιρία AMVENUE και Consulo, όπου ανέλαβα εκτός από το σχεδιασμό εντύπων μικρών και μεγάλων, και τις εκδόσεις πολυσέλιδων εφημερίδων (αγοραπωλησίες ακινήτων), περιοδικών, πολυσέλιδων καταλόγων κ.λ.π. Σε συνεργασία με studio παραγωγής δημιουργώ animation για τηλεοπτικά spot. Τώρα εργάζομαι ως ελεύθερος επαγγελματίας σε δική μου επαγγελματική στέγη ως γραφίστας, σκιτσογράφος και δημιουργός animation. Μετά τον γάμο μου στην Κύπρο, διαμένω πλέον μόνιμα στην πόλη της Λεμεσού.

11 11 Επίλογος Λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα παραπάνω γραφόμενα που παρουσιάζουν τις γνώσεις και δυνατότητές μου, ευελπιστώ σε μια μελλοντική συνεργασία και σας βεβαιώνω ότι θα αντεπεξέλθω στο μέγιστο βαθμό των δυνατοτήτων μου αλλά και απαιτήσεών σας, στον δύσκολο αυτό τομέα που ονομάζεται διαφήμιση. Οτιδήποτε άλλο θεωρηθεί αναγκαίο (δείγματα εργασιών, δείγματα video, πτυχία κ.α.), θα σας αποσταλούν. Ευχαριστώ.

12

ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΤΟ ΜΟΝΟ ΜΕ 12 ΤΟΜΕΙΣ ΣΠΟΥΔΩΝ, 94 ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ, 212 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ, 22.186 Τ.Μ.

ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΤΟ ΜΟΝΟ ΜΕ 12 ΤΟΜΕΙΣ ΣΠΟΥΔΩΝ, 94 ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ, 212 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ, 22.186 Τ.Μ. a r t & design ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΤΟ ΜΟΝΟ ΜΕ 12 ΤΟΜΕΙΣ ΣΠΟΥΔΩΝ, 94 ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ, 212 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ, 22.186 Τ.Μ. a r t & design ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Με 40 χρόνια εμπειρίας, συνεχούς

Διαβάστε περισσότερα

2. Επαγγελματικός τομέας στον οποίο ανήκει η ειδικότητα: Τομέας εφαρμοσμένων τεχνών.

2. Επαγγελματικός τομέας στον οποίο ανήκει η ειδικότητα: Τομέας εφαρμοσμένων τεχνών. ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ 1. Ονομασία ειδικότητας: Εικονογράφος - σκιτσογράφος (illustrator/cartoonist) 2. Επαγγελματικός τομέας στον οποίο ανήκει η ειδικότητα: Τομέας εφαρμοσμένων τεχνών. 3. Τίτλος αποφοίτησης για εισαγωγή:

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΜΕΑΣ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΙΝΟΥΜΕΝΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΓΡΑΦΗΜΑΤΟΣ

ΤΟΜΕΑΣ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΙΝΟΥΜΕΝΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΓΡΑΦΗΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΙΝΟΥΜΕΝΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΓΡΑΦΗΜΑΤΟΣ 1. Ονομασία αιτούμενης ειδικότητας: Τεχνικός Κινούμενης Εικόνας/Ηλεκτρονικής Σχεδίασης Γραφήματος. (Computer

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ! ΣΤΕΙΛΤΕ ΑΣΦΑΛΗ EMAIL DVD ΜΕ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ACDSEE 9.0 PHOTO MANAGER ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ CAMTASIA STUDIO 4 PAINT SHOP PRO XI

ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ! ΣΤΕΙΛΤΕ ΑΣΦΑΛΗ EMAIL DVD ΜΕ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ACDSEE 9.0 PHOTO MANAGER ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ CAMTASIA STUDIO 4 PAINT SHOP PRO XI ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ / ΔΟΚΙΜΕΣ / ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ / ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΕΥΧΟΣ 01 www.software-magazine.gr ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ! DVD ΜΕ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ PAINT SHOP PRO XI VS PHOTOSHOP CS2 ΣΤΕΙΛΤΕ ΑΣΦΑΛΗ

Διαβάστε περισσότερα

Κωνσταντίνος Σιασιάκος, ρ Πληροφορικής

Κωνσταντίνος Σιασιάκος, ρ Πληροφορικής Επιστηµονική Ευθύνη Κωνσταντίνος Σιασιάκος, ρ Πληροφορικής Συγγραφή Φωτόπουλος Βασίλης, Φαλιέρης Σωτήρης, Νικολόπουλος Γιώργος, Νικολόπουλος Κώστας Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό παράχθηκε στο πλαίσιο του

Διαβάστε περισσότερα

Τ.Ε.Ι. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Τ.Ε.Ι. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ Τ.Ε.Ι. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Η χρήση των νέων τεχνολογιών για την προβολή μιας πόλης. Δημιουργία πολυμεσικής εφαρμογής για την προβολή

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. Πτυχιακή διατριβή ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΚΑΙ ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΗ.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. Πτυχιακή διατριβή ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΚΑΙ ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΗ. ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Πτυχιακή διατριβή ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΚΑΙ ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΗ Χρύσια Ρούσου Λεμεσός 2012 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ: ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ: ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ: ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ: ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ: ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ: ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: «Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Καταναλωτή, μάθε τα δικαιώματα σου! ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΣΩΣΤΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

Καταναλωτή, μάθε τα δικαιώματα σου! ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΣΩΣΤΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ / ΔΟΚΙΜΕΣ / ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ / ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΕΥΧΟΣ 02 ΜΑΡΤΙΟΣ 2006 www.software-magazine.gr Καταναλωτή, μάθε τα δικαιώματα σου! ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΣΩΣΤΕΣ ΑΓΟΡΕΣ Πως να προστατευτείτε

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. Πτυχιακή διατριβή

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. Πτυχιακή διατριβή ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Πτυχιακή διατριβή ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ Ντεσισλάβα Μίντσεβα Λεμεσός 2012 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ-ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΦΟΡΗΤΗ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ-ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΦΟΡΗΤΗ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ Τ.Ε.Ι. ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ-ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΦΟΡΗΤΗ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ Βασιλική Καλημέρη ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011 ΕΠΟΠΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Αθανάσιος

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΑ Το ήθος "Βακαλό" > 08 Πολιτική " Ίσης Μεταχείρισης" > 10 Εκπαιδευτικό Συμβόλαιο > 11 Εγγραφή σε προπτυχιακό πρόγραμμα > 32 Υποτροφίες > 33

ΘΕΜΑΤΑ Το ήθος Βακαλό > 08 Πολιτική  Ίσης Μεταχείρισης > 10 Εκπαιδευτικό Συμβόλαιο > 11 Εγγραφή σε προπτυχιακό πρόγραμμα > 32 Υποτροφίες > 33 ΘΕΜΑΤΑ Το ήθος "Βακαλό" > 08 Πολιτική " Ίσης Μεταχείρισης" > 10 Εκπαιδευτικό Συμβόλαιο > 11 Εγγραφή σε προπτυχιακό πρόγραμμα > 32 Υποτροφίες > 33 Παρακολούθηση και απουσίες > 33 Αξιολόγηση και πρόοδος

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση Ανάπτυξης Διαδικτυακού Προϊόντος για την Οδική Ασφάλεια

Πρόταση Ανάπτυξης Διαδικτυακού Προϊόντος για την Οδική Ασφάλεια Πρόταση Ανάπτυξης Διαδικτυακού Προϊόντος για την Οδική Ασφάλεια «Ο Ιππότης της Οδικής Ασφάλειας» Στα πλαίσια της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη προμήθεια διαδραστικού περιεχομένου και εφαρμογών

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΦΙΣΤΑΣ ΕΝΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ

ΓΡΑΦΙΣΤΑΣ ΕΝΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ Β. ΚΑΝOΝΙΣΜOΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΓΡΑΦΙΣΤΑΣ ΕΝΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ Β.1. Σύντομη Περιγραφή Επαγγελματικών ραστηριοτήτων (προφίλ επαγγέλματος). Β.1.1. Τομέας δραστηριοτήτων. O καταρτιζόμενος «Γραφίστας εντύπου

Διαβάστε περισσότερα

Αλφαβητισμός της εικόνας

Αλφαβητισμός της εικόνας Κεφάλαιο 2o Αλφαβητισμός της εικόνας Αλφαβητισμός της εικόνας Τάς ἐπιδόσεις ἴσμεν γιγνομένας καί τῶν Τεχνῶν καί τῶν ἄλλων ἁπάντων οὐ διά τούς ἐμμένοντας τοῖς καθεστῶσιν ἀλλά διά τούς ἐπανορθοῦντας καί

Διαβάστε περισσότερα

Ανάπτυξη Πολυμεσικών Εφαρμογών

Ανάπτυξη Πολυμεσικών Εφαρμογών Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας - ΑΤΕΙ Ηπείρου Ανάπτυξη Πολυμεσικών Εφαρμογών Ακαδημαϊκό Έτος 2008-2009 Σελίδα 1 από 22 Εισαγωγή Τα πολυμέσα είναι μία από τις πιο πολυσυζητημένες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. Υλοποίηση εφαρμογής information aggregator για πληροφορίες σχετικές με το τμήμα ΤΠΤ σε πλατφόρμα Apple ios.

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. Υλοποίηση εφαρμογής information aggregator για πληροφορίες σχετικές με το τμήμα ΤΠΤ σε πλατφόρμα Apple ios. ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Υλοποίηση εφαρμογής information aggregator για πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

e-life Εκπαιδευτικό Εγχειρίδιο

e-life Εκπαιδευτικό Εγχειρίδιο e-life e-learning VIRTUAL CENTER FOR PEOPLE WITH PHYSICAL DISABILITIES e-life Εκπαιδευτικό Εγχειρίδιο Ένα Εγχειρίδιο για Εικονικούς Βοηθούς με μια σύντομη παρουσίαση των παιδαγωγικών εργαλείων και μεθόδων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΑΤΡΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Εργασία στο μάθημα της Τεχνολογίας από. το τμήμα Β2α. 2 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ : 2012-2013 ΝΕΑΝΙΚΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

Εργασία στο μάθημα της Τεχνολογίας από. το τμήμα Β2α. 2 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ : 2012-2013 ΝΕΑΝΙΚΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ Εργασία στο μάθημα της Τεχνολογίας από το τμήμα Β2α 2 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ : 2012-2013 ΝΕΑΝΙΚΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Γενικός Διευθυντής : ΚΑΡΑΤΖΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Δ/ντής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α', Β', Γ' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α', Β', Γ' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α', Β', Γ' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Book 1.indb 1 2/4/2013 6:27:52 μμ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ Αριστείδης Αράπογλου, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής (ΠΕ19) Β/θμιας Εκπαίδευσης Χρίστος Μαβόγλου, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής (ΠΕ19)

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΨΕΙΣ των ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ (2012-2014) του Τμήματος Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου Τ.Ε.Ι. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ των ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ (2012-2014) του Τμήματος Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου Τ.Ε.Ι. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΑΠΟΨΕΙΣ των ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ (2012-2014) του Τμήματος Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου Τ.Ε.Ι. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Εσόγλου, Χριστίνα «Ονομάζομαι Εσόγλου Χριστίνα, γεννήθηκα στην Αυστραλία και μεγάλωσα στην Καστοριά

Διαβάστε περισσότερα

Π Τ Υ Χ Ι Α Κ Η Ε Ρ Γ Α Σ Ι Α

Π Τ Υ Χ Ι Α Κ Η Ε Ρ Γ Α Σ Ι Α Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά Π Τ Υ Χ Ι Α Κ Η Ε Ρ Γ Α Σ Ι Α Θέμα της εργασίας Κατασκευή Σύγχρονης Ιστοσελίδας του Τμήματος Ηλεκτρολογίας ΤΕΙ Πειραιά Subject of Work Construction of Modern Website

Διαβάστε περισσότερα

Τ.Ε.Ι ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Τ.Ε.Ι ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Τ.Ε.Ι ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ : Ανάπτυξη βιβλιοθήκης ψηφιακού πολυμεσικού εκπαιδευτικού υλικού ηλεκτρονικών ισχύος. (Τμήμα I: Επιλογή

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2. Λογισμικό (Software) ΕΝΟΤΗΤΑ 1 Υλικό - Λογισμικό και Εφαρμογές. Εφαρμογές Πληροφορικής

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2. Λογισμικό (Software) ΕΝΟΤΗΤΑ 1 Υλικό - Λογισμικό και Εφαρμογές. Εφαρμογές Πληροφορικής 20 ΕΝΟΤΗΤΑ 1 Υλικό - Λογισμικό και Εφαρμογές Εφαρμογές Πληροφορικής Διδακτικές ενότητες 2.1 Λογισμικό Συστήματος και Λογισμικό Εφαρμογών 2.2 Ταξινόμηση Λογισμικού Εφαρμογών 2.3 Ελεύθερο Λογισμικό - Λογισμικό

Διαβάστε περισσότερα

#01 I ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2007 SPECIAL EDITIONS THE INSIDER S VIEW INTERACTIVE MARKETING

#01 I ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2007 SPECIAL EDITIONS THE INSIDER S VIEW INTERACTIVE MARKETING SPECIAL EDITIONS #01 I ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2007 THE INSIDER S VIEW INTERACTIVE MARKETING ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ EDITORIAL MarketingWeek / Interactive Marketing Φεβρουάριος 2007 l 3 Οι ειδικές εκδόσεις για να είναι ειδικές

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΠΟΛΥΜΕΣΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΠΟΛΥΜΕΣΑ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΠΟΛΥΜΕΣΑ ΜΑΡΙΑ ΜΟΥΝΤΡΙΔΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

www.unic.ac.cy ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΗΣ SCHOOL OF HUMANITIES SOCIAL SCIENCES AND LAW

www.unic.ac.cy ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΗΣ SCHOOL OF HUMANITIES SOCIAL SCIENCES AND LAW www.unic.ac.cy 0 ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΗΣ SCHOOL OF HUMANITIES SOCIAL SCIENCES AND LAW 0 ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ SCHOOL OF BUSINESS 0 ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ SCHOOL OF

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΩΝ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΕΩΝ ΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ 3D STUDIO MAX

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΩΝ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΕΩΝ ΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ 3D STUDIO MAX Τ.Ε.Ι ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΩΝ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΕΩΝ ΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ 3D STUDIO MAX ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ:ΤΟΥΡΤΟΥΡΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Oδηγός του Autodesk 3ds Max 2011

Oδηγός του Autodesk 3ds Max 2011 Oδηγός του Autodesk 3ds Max 2011 RANDI L. DERAKHSHANI DARIUSH DERAKHSHANI Απόδοση: Αγαμέμνων Μήλιος Μηχανικός Λογισμικού Εκδόσεις: Μ. Γκιούρδας Ζωοδόχου Πηγής 70-74 - Τηλ.: 210 3630219 106 81 Αθήνα, 2011

Διαβάστε περισσότερα