του Φ. Κ. Βώρου πλευρά είναι τα Κόμματα της Αντιπολίτευσης, γι αυτά η άλλη πλευρά είναι η Κυβέρνηση.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "του Φ. Κ. Βώρου πλευρά είναι τα Κόμματα της Αντιπολίτευσης, γι αυτά η άλλη πλευρά είναι η Κυβέρνηση."

Transcript

1 1 Γιατί αποφεύγουν πραγματικό δημόσιο διάλογο για την παιδεία; Δεν μπορούν; Δεν θέλουν; Ή φοβούνται την ευαισθητοποίηση του δήμου (του κοινού πολίτη) και το φωτισμό της σκέψης και της κρίσης του; του Φ. Κ. Βώρου Τον υπόσχονται συνήθως το διάλογο οι πολιτικές ηγεσίες προεκλογικά ή ως αντιπολίτευση, αλλά δεν τον πραγματοποιούν την ώρα που διαχειρίζονται την εξουσία, με τη δικαιολογία ή το πρόσχημα ότι η άλλη πλευρά 1 δεν έδειξε ή δε δείχνει προθυμία για συναινετικές διαδικασίες, που εύλογα υποδηλώνουν ή προδηλώνουν ότι ενδέχεται να κάνουν και υποχωρήσεις αν δεν κατορθώνουν να πείσουν για την ορθότητα της άποψής τους και να την υποβάλλουν ή επιβάλλουν. Νομίζω ότι όποιοι αποφεύγουν τον πραγματικό δημόσιο διάλογο για την παιδεία : - ή αγνοούν τι σημαίνει - ή αδυνατούν να κάνουν διάλογο ουσίας - ή συνειδητά δεν επιθυμούν να βοηθήσουν τον κοινό πολίτη να ενημερωθεί για ουσιαστικές πτυχές του θέματος παιδεία, για να μην έχει επιχειρήματα κριτικής της ακολουθούμενης κυβερνητικής πολιτικής στην Εκπαίδευση, γιατί τότε ο πολίτης που πονάει θα μπορεί να θυμίζει στην οποιαδήποτε πολιτική ηγεσία τα ατοπήματα ή ελλείμματά της στο διάλογο περί παιδείας καθημερινά. Συγκεκριμένες επισημάνσεις και πρόταση: α. Δημόσιος διάλογος για οποιοδήποτε ζήτημα με τα σημερινά μέσα (παραδοσιακές εφημερίδες, ηλεκτρονικός τύπος, Ραδιόφωνο και Τηλεόραση) είναι αδιανόητο να γίνεται σε κλειστή αίθουσα κάποιας Υπηρεσίας, έστω κι αν έχουν επιλεγεί να μετέχουν σ αυτόν τα πιο ευυπόληπτα από την άποψη σπουδών και τίτλων πρόσωπα. Αν δεν έχουν εμπειρία προσωπική από την αγία έδρα της οικείας σχολικής αίθουσας, έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να ολισθαίνουν σε παιδαγωγικά ατοπήματα ή ολισθήματα, γιατί η ορατότητά τους εκτείνεται σε επίπεδο διαφορετικό από εκείνο που καλούνται και οφείλουν να περπατήσουν για να χειραγωγήσουν τα παιδιά.(μοιραία γενικολογούν και ίσως συνειδητά αποφεύγουν να πουν κάτι συγκεκριμένο). β. Μοιραία οι ευπαίδευτοι συνομιλητές κομίζουν στην αίθουσα συνεδριάσεων πολλή, ίσως και εκθαμβωτική, σοφία, αλλά δυσκολεύονται να αγγίξουν την ουσία, η οποία για την περίπτωση 1 Άλλη πλευρά: για την παράταξη που έχει την προβλεπόμενη πλειοψηφία άλλη πλευρά είναι τα Κόμματα της Αντιπολίτευσης, γι αυτά η άλλη πλευρά είναι η Κυβέρνηση.

2 2 Πρωτοβάθμιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συνοψίζεται σε δυο αντίστοιχα ερωτήματα: - Τι οφείλω και μπορώ να κάνω για να βοηθήσω μορφωτικά την πορεία παιδιών 6-12 χρόνων; - Τι οφείλω και μπορώ να κάνω ή μάλλον να σχεδιάσω προγραμματικά, ώστε άλλοι στη σχολική αίθουσα να τα προωθήσουν, για να βοηθήσουν στη διαμόρφωση της προσωπικότητας 2 των νέων από την προεφηβική ηλικία των 12 χρόνων ως την εφηβεία των 18 /χρονων, που εύλογα έχουν μπει σε προβληματισμούς σταδιοδρομίας μέσα στη σύγχρονη κοινωνία; Με άλλα λόγια πιο πρακτικά και κατανοητά: Ποιους σκοπούς αποδεκτούς και εφικτούς μπορώ, μάλλον πρώτα οφείλω, να διατυπώσω για τη λεγόμενη Πρωτοβάθμια / Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση; Ποια μορφωτική (της προσωπικότητας διαμορφωτική) πορεία να υποδείξω; Ποια μορφωτικά αγαθά να προγραμματίσω; Παράλληλα: Ποια παιδαγωγική προετοιμασία για τους εκπαιδευτικούς να σχεδιάσω; Ποια διδακτική διαδικασία να ευχηθώ και να προωθήσω; Ποια λειτουργία σχολείου οφείλω να σχεδιάσω και να προγραμματίσω; Τι να κάνω με τους θεσμούς εξετάσεων, αξιολόγησης, συμβουλευτικής όλων των παραγόντων της εκπαιδευτικής διαδικασίας; Να τους αφήσω στη σύγχυση της τελευταίας 25ετίας και του μαρασμού; Πώς να χειριστώ το ζήτημα του επαγγελματικού προσανατολισμού; Τι να εισηγηθώ για διδάξιμα 3 διδακτικά βιβλία; ότι θα τα ανανεώσουμε όλα (ίσως με χειρότερα) ή με κριτική δημόσια των υπαρχόντων, ώστε να καταγραφούν ελαττώματα, που δεν πρέπει να επαναληφθούν και να ελπίσουμε και να εργαστούμε για βιβλία καλύτερα; γ. Αν η πολιτική ηγεσία γενικά και η Κυβέρνηση ειδικά 4 επιθυμούν πραγματικά βελτίωση της εκπαιδευτικής πραγματικότητας, οφείλουν και μπορούν πρώτα να απευθυνθούν στον πολίτη, για να τον ενημερώσουν και να τον ευαισθητοποιήσουν και να έχουν άμεσα τη γνώμη του με τα σημερινά μέσα ενημέρωσης προβληματισμού- γνωμοδότησης 5 των 2 Καλλιέργεια των στοιχείων που αποτελούν την προσωπικότητα: σωματικώνδιανοητικών συναισθηματικών- βουλητικών ικανοτήτων και συναφών αποφάσεων και ενεργειών (το θέμα απαιτεί άρθρο χωριστό). 3 Ένα βιβλίο με οποιαδήποτε διαδικασία γραμμένο και από το μαθητικό πληθυσμό χρησιμοποιούμενο μπορεί να θεωρείται διδάξιμο με τους εξής όρους (αρετές): - Να είναι γλωσσικά υποδειγματικό, - Να είναι επιστημονικά άψογο, - Να είναι ως προς την έκτασή του σύμμετρο προς τον πραγματικό σχολικό χρόνο. 4 Γιατί αυτή μόνο μπορεί να κινήσει τη διαδικασία. 5 Στα χρόνια του Περικλή, όταν τον έκριναν για κάποιες πολιτικές αποφάσεις «εκκλησίαν εποίησεν» (στην Πνύκα), όπου «ενώπιος ενωπίοις συζήτησε τα επίμαχα.

3 3 γονέων, που άμεσα πονούν και ανησυχούν και είναι πιθανό να σκέπτονται και να αποφασίζουν καλύτερα από όλους τους σοφούς της γης. Πώς; Η Κυβέρνηση οργανώνει μια σειρά ωριαίων εκπομπών (ενδεικτικά προτείνω 15-20) από το δίκτυο της δημόσιας τηλεόρασης έτσι που να μπορεί να παρακολουθήσει κάθε πολίτης οπουδήποτε της χώρας. -Προσκαλεί 3-4 ειδικούς 6 σε πρώτη εκπομπή να συζητήσουν ποια επιμέρους θέματα είναι ανάγκη να προγραμματιστούν για επόμενες εκπομπές. - Κάθε εκπομπής τα τελευταία 5 λεπτά θα διατεθούν για να απευθυνθεί παράκληση στους γονείς 100 σχολείων της χώρας 7 να προσέλθουν την επόμενη μέρα της εκπομπής που παρακολούθησαν, για να ψηφίσουν (με φροντίδα των τοπικών Αρχών του Σχολείου της Δημαρχίας Κοινότητας) ποια από τις εισηγήσεις που ακούστηκαν αποδέχονται ως σύνολο ή ως προς τα εξής 3-4 κύρια σημεία 8. δ. Δεν είναι αναγκαία η παρουσία πολιτικών σε όλες τις ώρες εκπομπής (ίσως χρήσιμη η εκπροσώπησή τους σε μία μόνο εκπομπή, όχι βέβαια στις τρεις τέσσερις πρώτες ωριαίες εκπομπές). Μπορούν όμως τα Κόμματα να δώσουν στην Οργανωτική Επιτροπή των εκπομπών ένα πίνακα ονομάτων που προτείνονται από τα κόμματα ως πιθανοί συνομιλητές. Έτσι θα κριθούν και αυτά από το αίσθημα ευθύνης και τα κριτήριά τους. Και θα παρακληθούν να χρησιμοποιούν εκπαιδευτικά κριτήρια και φρασεολογία παιδείας Εκπαίδευσης στις συνομιλίες, όπου ενδεχόμενα θα μετέχουν. Πάντως, για κάθε ωριαία εκπομπή τη σύνθεση της ομάδας συνομιλητών ορίζει τελικά η Οργανωτική Επιτροπή. Μόνο 6 Ειδικοί ή «αρμόδιοι» νοούνται: άτομα που έχουν γνώση και πείρα για την επιτέλεση κάποιου έργου. Κριτήρια ειδικού (και «αρμόδιου») για κάτι μπορεί να θεωρηθούν: -ότι γνωρίζει τον τομέα καλά, ώστε να διατυπώνει γνώμη, ότι έχει προσωπική εμπειρία βεβαιωμένη, ότι έχει τεκμήρια ενασχόλησης (δημοσιεύματα, σπουδές), ώστε να είναι αποδεκτή για τους συναδέλφους του η επιλογή του ως ειδικού. 7 Αυτά ανακοινώνονται από το συντονιστή της κάθε ωριαίας εκπομπής μετά τη λήξη της. Επιλέγονται από τον πίνακα των σχολείων της χώρας και δεν είναι σκόπιμο να είναι τα ίδια για κάθε ψηφοφορία, αλλά προκρίνονται Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια, Τεχνικά σχολεία, ανάλογα με το θέμα κάθε εκπομπής, χωρίς να αποκλείονται και περιπτώσεις πρόσκλησης γονέων όλων των κατηγοριών σχολείων, αν το θέμα της εκπομπής είναι γενικό, π.χ. εξετάσεις, αξιολόγηση μαθητών και όλων των υπεύθυνων για τη λειτουργία και τη διδασκαλία των σχολείων και τη διεξαγωγή εξετάσεων σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. 8 Αυτονόητο ότι η Οργανωτική Επιτροπή των εκπομπών θα συντάξει κείμενο Οδηγιών για το πώς θα γίνεται αυτή η διαδικασία στα σχολεία, που θα ορίζονται με τη λήξη χρόνου κάθε εκπομπής.

4 4 ένα πρόσωπο ορίζεται να είναι σε όλες τις εκπομπές συντονιστής, που έχει δυο κύρια καθήκοντα: -Συντονίζει (μόνο) τη συζήτηση των συνομιλητών (με ίσο χρόνο για όλους). - Φροντίζει σε κάθε εκπομπή (αρχή και τέλος) να ανακοινώνει με σαφήνεια και συντομία τα ονόματα των συνομιλητών, τον κανονισμό που ισχύει για κάθε συνομιλία και την αναμενόμενη από τους ακροατές ενέργεια, όταν θα ζητείται η ψήφος (γνώμη) τους. Αυτονόητο ότι η Οργανωτική Επιτροπή θα ονομάσει και αντικαταστάτες του συντονιστή (2) για περίπτωση που ο ίδιος δε θα μπορεί να είναι παρών. ε. Η οργανωτική Επιτροπή απαρτίζεται από υπηρεσιακούς παράγοντες, χωρίς να αποκλείεται η επιλογή / ενίσχυσή της με κάποιους που κρίνονται ειδικοί για μια γνώμη. Πιθανό και να προσκληθούν τα πολιτικά Κόμματα να υποδείξουν ένα μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής. στ. Η Οργανωτική Επιτροπή θα συντάσσει πίνακες 100 σχολείων για τα ζητήματα που θέσαμε στην β. Και θα ετοιμάσει Γενικές Οδηγίες για το πώς θα οργανώνεται τοπικά η όλη διαδικασία της γνώμης / ψηφοφορίας των πολιτών γονέων μαθητών. ζ. Και στο τέλος θα έχει το Υπουργείο στα χέρια του ένα είδος δημοψηφίσματος για την ουσία και την ποιότητα γνήσιας Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης, που αυτή την ώρα δε φαίνεται στον ορίζοντα πειστικά μελετημένη από «αρμόδιους» για τέτοιο θέμα. Με τα δεδομένα αυτού του ειδικού «δημοψηφίσματος» η πολιτική ηγεσία θα έχει στα χέρια της μια πολύτιμη συλλογική γνώμη των δεκάδων χιλιάδων γονέων για πολλά «επίμαχα θέματα», που θα έχουν συζητηθεί από ειδικούς στις πολλές εκπομπές, με τρόπο σαφή, πολύπλευρο και πειστικό. Παράδειγμα: Θέλουμε αξιολόγηση των παιδιών μας με βάση γραπτά κείμενά τους, που διόρθωσαν σπίτι τους οι καθηγητές τους με ηρεμία και υπομονή. Και συμφωνούμε ή όχι για κάποια ειδική αμοιβή τους, αφού θα πρόκειται για πρόσθετο έργο, που αυτοί θα επιτελούν στο σπίτι τους, και επιθυμούμε να επιτελείται πολύ προσεκτικά η διόρθωση, με οδηγίες και ενθάρρυνση για τα παιδιά. Θεωρούμε ότι για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση απαιτούνται ειδικές εξετάσεις, γιατί μας ενδιαφέρει η ποιότητα των υποψηφίων επιστημόνων και γιατί με τις ουσιαστικές αυτές απρόσωπες εξετάσεις διασφαλίζεται η ποιότητα την ώρα εκκίνησης των σπουδών και λειτουργίας των σχολών. Επιθυμούμε την αξιολόγηση του διδακτικού προσωπικού για τους λόγους και με τους όρους που ανέλυσε ο συνομιλητής Α. Ή δεν επιθυμούμε, διότι.

5 5 Συμφωνούμε ότι οι «αρμόδιοι» σχεδιαστές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για εκπαιδευτικούς οφείλουν να φροντίζουν πιο συγκεκριμένα όχι με γενικολογίες και ευχές για την επιστημονική κατάρτιση και παιδαγωγική ειδίκευση των εκπαιδευτικών της Πρωτο- Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Αυτονόητο ότι τα δεδομένα του δημοψηφίσματος αυτού δε θα είναι δεσμευτικά για καμιά Κυβέρνηση, αλλά θα αποτελούν ένα δείκτη, μάλλον δείγμα ενδεικτικό, για τους «αρμόδιους» 9 και τους υπεύθυνους, που μεριμνούν για την εκπαιδευτική πολιτική. Φ. Κ. Βώρος, Ph. D., επίτ. Σύμβουλος του Παιδαγ. Ινστιτούτου site: 9 Νομίζω χρήσιμο εδώ να προσθέσω τον ορισμό της λέξης «αρμόδιος»: «Κατάλληλος να εκφέρει κρίση για κάποιο ζήτημα, ειδικός για κάποιο θέμα εξαιτίας της θέσης του ή της ικανότητας του». (Λεξικό Εμμ. Κριαρά).

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ Φύλλου 1340 16 Οκτωβρίου 2002 Όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με τις : α) ΥΑ Φ.353.1/1/4517/Δ1/ 17-1-2003-(ΦΕΚ 64/Β/24-1-2003) β)

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ. Θεσσαλονίκη

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ. Θεσσαλονίκη ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ οδηγός για τις εξετάσεις πιστοποίησης της ελληνομάθειας Θεσσαλονίκη Επιστημονική επιτροπή πιστοποίησης ελληνομάθειας: Σ. Ευσταθιάδης

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα αξιολόγησης της σχολικής μονάδας

Σύστημα αξιολόγησης της σχολικής μονάδας IΙΙ Σύστημα αξιολόγησης της σχολικής μονάδας Ορισμός και Φιλοσοφία της Αυτοαξιολόγησης Η αυτοαξιολόγηση μπορεί να θεωρηθεί ως μια διαδικασία που επιτελεί η σχολική μονάδα για τη συστηματική συλλογή πληροφοριών

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : Λειτουργία σχολείων με την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2006 2007. 1. Παρεμβάσεις για την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

ΘΕΜΑ : Λειτουργία σχολείων με την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2006 2007. 1. Παρεμβάσεις για την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς Να διατηρηθεί μέχρι Βαθμός ασφαλείας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚ/ΤΩΝ ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΩΝ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π.Ε. ΤΜΗΜΑ Α Μητροπόλεως 15 10185

Διαβάστε περισσότερα

Υπουργική Τροπολογία. Τροποποίηση άρθρων του νόμου 3848/10 (Α 71) για την Επιλογή των Στελεχών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:

Υπουργική Τροπολογία. Τροποποίηση άρθρων του νόμου 3848/10 (Α 71) για την Επιλογή των Στελεχών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης: 1 www. doe.gr Υπουργική Τροπολογία Τροποποίηση άρθρων του νόμου 3848/10 (Α 71) για την Επιλογή των Στελεχών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης: Περιγραφή Η τροπολογία αυτή σε ένα άρθρο περιλαμβάνει

Διαβάστε περισσότερα

Δημητρακόπουλος Γιώργος

Δημητρακόπουλος Γιώργος 1 Δημητρακόπουλος Γιώργος Αιρετός Π.Υ.Σ.Π.Ε. Πειραιά (εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της Π.Α.Σ.Κ.) Τηλ. επικοινωνίας 6977 747439 e-mail: dimitrako@sch.gr http://users.sch.gr/dimitrako ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΠΑ 2007 13\Ε.Π. Ε&ΔΒΜ\Α.Π. 1 2 3 «Μείζον Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών στις 8 Π.Σ., 3 Π.Σ.Εξ., 2 Π.Σ.Εισ.»

ΕΣΠΑ 2007 13\Ε.Π. Ε&ΔΒΜ\Α.Π. 1 2 3 «Μείζον Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών στις 8 Π.Σ., 3 Π.Σ.Εξ., 2 Π.Σ.Εισ.» ΕΣΠΑ 2007 13\Ε.Π. Ε&ΔΒΜ\Α.Π. 1 2 3 «Μείζον Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών στις 8 Π.Σ., 3 Π.Σ.Εξ., 2 Π.Σ.Εισ.» Μείζον Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών «ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ» www.epimorfosi.edu.gr Τελικός

Διαβάστε περισσότερα

Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας Κολλεγίου Ανατόλια

Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας Κολλεγίου Ανατόλια Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας Κολλεγίου Ανατόλια ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ( κατά τον Νόμο 682 / 77, άρθρο 11, παράγρ. 1 ) EΙΣΑΓΩΓΗ 3 ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ) ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ' ΑΡΙΘΜ. 201 Οργάνωση και λειτουργία Δημοτικών Σχολείων.

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ) ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ' ΑΡΙΘΜ. 201 Οργάνωση και λειτουργία Δημοτικών Σχολείων. προεδρικό διάταγμα 201/1998 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ) ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ' ΑΡΙΘΜ. 201 Οργάνωση και λειτουργία Δημοτικών Σχολείων. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Έχοντας υπόψη: 1.

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο για την Πολιτιστική Συνεργασία Επιτροπή Παιδείας Τμήμα Σύγχρονων Γλωσσών, Στρασβούργο Συμβούλιο της Ευρώπης

Συμβούλιο για την Πολιτιστική Συνεργασία Επιτροπή Παιδείας Τμήμα Σύγχρονων Γλωσσών, Στρασβούργο Συμβούλιο της Ευρώπης Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο αναφοράς για τη γλώσσα: εκμάθηση, διδασκαλία, αξιολόγηση Συμβούλιο για την Πολιτιστική Συνεργασία Επιτροπή Παιδείας Τμήμα Σύγχρονων Γλωσσών, Στρασβούργο Συμβούλιο της Ευρώπης i

Διαβάστε περισσότερα

Η πρόταση για το Νέο Λύκειο. Το νέο σύστημα πρόσβασης στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Χρήσιμα Διαγράμματα. Διακομματική Επιτροπή για την Παιδεία

Η πρόταση για το Νέο Λύκειο. Το νέο σύστημα πρόσβασης στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Χρήσιμα Διαγράμματα. Διακομματική Επιτροπή για την Παιδεία Η πρόταση για το Νέο Λύκειο Διακομματική Επιτροπή για την Παιδεία Το νέο σύστημα πρόσβασης στην Ανώτατη Εκπαίδευση Υπουργείο Παιδείας 1/2/2012 Χρήσιμα Διαγράμματα Άρης Γιαβρής [Πληκτρολογήστε το όνομα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΝΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ III. ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ - ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ

ΟΔΗΓΟΣ ΝΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ III. ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ - ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΟΔΗΓΟΣ ΝΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ III. ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ - ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΕΝΔΟΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΣΥΜΒΑΣΙΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Αλεξίου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 14043 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 934 14 Απριλίου 2014 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Πρόγραμμα Σπουδών του μαθήματος «Εισαγωγή στις Αρχές της Επιστήμης των Η/Υ»

Διαβάστε περισσότερα

Κ.Δ.Π. 223/97. O ΠΕPI ΣTOIXΕIΩΔOΥΣ ΕΚΠΑIΔΕΥΣΕΩΣ ΝOΜOΣ Κανονισμοί σύμφωνα με το άρθρο 5

Κ.Δ.Π. 223/97. O ΠΕPI ΣTOIXΕIΩΔOΥΣ ΕΚΠΑIΔΕΥΣΕΩΣ ΝOΜOΣ Κανονισμοί σύμφωνα με το άρθρο 5 Κ.Δ.Π. 223/97 Oι περί Λειτουργίας των Δημόσιων Σχολείων Στοιχειώδους Εκπαιδεύσεως Κανονισμοί του 1997, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο με βάση το άρθρο 5 του περί Στοιχειώδους Εκπαιδεύσεως

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΗΛΕΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΗΛΕΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΗΛΕΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ 3 ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Αρθρο 1 Αντικείμενο, περιεχόμενο και σκοπός της αξιολόγησης ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Αρθρο 1 Αντικείμενο, περιεχόμενο και σκοπός της αξιολόγησης ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΝΟΜΟΣ 3374/2005 ΦΕΚ 189/Α'/2.8.2005 Διασφάλιση της ποιότητας στην ανώτατη εκπαίδευση. Σύστημα μεταφοράς και συσσώρευσης πιστωτικών μονάδων - Παράρτημα διπλώματος Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Εκδίδομε

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ 1/19 ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ Η Διεύθυνση στην προσπάθεια της, για την καλύτερη και πιο εύρυθμη λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

5. Κάθε δικαίωµα που έχουµε γεννά και µια υποχρέωση. Αντιστοιχίστε τις κάρτες των δικαιωµάτων µε τις κάρτες των υποχρεώσεων.

5. Κάθε δικαίωµα που έχουµε γεννά και µια υποχρέωση. Αντιστοιχίστε τις κάρτες των δικαιωµάτων µε τις κάρτες των υποχρεώσεων. 3. ιαφορετικοί άνθρωποι έχουν διαφορετικές ανάγκες; Παρατηρήστε τις εικόνες. Ποιες διαφορές έχουν τα παιδιά ; Είµαι ο Γιάννης, είµαι 10 χρονών και ζω στην Ελλάδα. Είµαι ο Οµάν, είµαι 11 χρονών και ζω στην

Διαβάστε περισσότερα

«ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (Σχολείο 21ου αιώνα) Πιλοτική Εφαρμογή, στους Άξονες Προτεραιότητας 1,2,3 - Οριζόντια Πράξη

«ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (Σχολείο 21ου αιώνα) Πιλοτική Εφαρμογή, στους Άξονες Προτεραιότητας 1,2,3 - Οριζόντια Πράξη «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (Σχολείο 21ου αιώνα) Πιλοτική Εφαρμογή, στους Άξονες Προτεραιότητας 1,2,3 - Οριζόντια Πράξη ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ 1. Εισαγωγή Ως σύστημα διακυβέρνησης ορίζουμε το σύνολο των κανόνων που διέπουν τη συγκρότηση, την οργάνωση και τη λειτουργία των θεσμικών οργάνων

Διαβάστε περισσότερα

Η Αυτοαξιολόγηση. με μια ματιά

Η Αυτοαξιολόγηση. με μια ματιά ΥΠΑΙΘ / ΙΕΠ ΕΡΓΟ : Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου της σχολικής μονάδας: Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης (ΑΕΕ) Η Αυτοαξιολόγηση με μια ματιά Οκτώβριος 2013 2 Το παρόν κείμενο αποτελεί μέρος του εκπαιδευτικού

Διαβάστε περισσότερα

Τα πιο ανταγωνιστικά δίδακτρα σπουδών στο πιο μοντέρνο φροντιστήριο της πόλης

Τα πιο ανταγωνιστικά δίδακτρα σπουδών στο πιο μοντέρνο φροντιστήριο της πόλης http://aidromon.gr/ Αγαπητοί μαθητές και γονείς, Λόγω της σύνθετης και ρευστής κοινωνικο-οικονομικής κατάστασης η εκπαίδευση αλλάζει συνεχώς και αντιμετωπίζει νέες προκλήσεις με αποτέλεσμα να βρίσκεστε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 29 Δεκεμβρίου 2010 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Αριθ.Πρωτ.: 74572

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 29 Δεκεμβρίου 2010 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Αριθ.Πρωτ.: 74572 Ελληνική ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 29 Δεκεμβρίου 2010 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Αριθ.Πρωτ.: 74572 ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Δ/ΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΘΕΜΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.) ΑΘΗΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΘΕΜΑ ΟΙ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΝΕΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΝΕΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Άρθρο 1 Έμβλημα Σφραγίδα 1. Το κατά τις διατάξεις του Π.Δ. 83/1984 Πανεπιστήμιο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων. Τίτλος Διπλωματικής Εργασίας: «ΤΠΕ και Εκπαίδευση: Αποτίμηση Δεξιοτήτων»

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων. Τίτλος Διπλωματικής Εργασίας: «ΤΠΕ και Εκπαίδευση: Αποτίμηση Δεξιοτήτων» ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ «Διδακτικής της Τεχνολογίας & Ψηφιακών Συστημάτων» Κατεύθυνση: Ηλεκτρονική Μάθηση Τίτλος Διπλωματικής Εργασίας: «ΤΠΕ και Εκπαίδευση:

Διαβάστε περισσότερα

Σ Χ Ε Ι Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Σ Χ Ε Ι Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Σ Χ Ε Ι Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΚΕΜΒΡΙΟΣ, 2010 Με τη συγχρηµατοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Άρθρο 1 Διοίκηση Δήμου Όργανα

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση για το Νέο Λύκειο και το. σύστημα πρόσβασης στην Tριτοβάθμια Εκπαίδευση

Πρόταση για το Νέο Λύκειο και το. σύστημα πρόσβασης στην Tριτοβάθμια Εκπαίδευση Πρόταση για το Νέο Λύκειο και το σύστημα πρόσβασης στην Tριτοβάθμια Εκπαίδευση 1. Εισαγωγή Τα τελευταία τριάντα πέντε χρόνια (από τη μεταπολίτευση και μετά), το ζήτημα του Λυκείου, και το συνδεόμενο με

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο Πρώτο. Οργάνωση και Λειτουργία Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης

Κεφάλαιο Πρώτο. Οργάνωση και Λειτουργία Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης Σχέδιο Νόμου «Οργάνωση και Λειτουργία Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού και άλλες διατάξεις» Κεφάλαιο Πρώτο Οργάνωση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΔ 100/97 ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΔ 50/96 Μεταθέσεις και τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών της δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΠΔ 100/97 ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΔ 50/96 Μεταθέσεις και τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών της δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. ΠΔ 100/97 ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΔ 50/96 Μεταθέσεις και τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών της δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Έχοντας υπόψη: 1. Τις διατάξεις του άρθρου 16, κεφ.β παρ.8 του Ν.1566/85

Διαβάστε περισσότερα