Τμήμα Ιατρικής Παιδαγωγικό Τμήμα Εκπαίδευσης Τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής Τμήμα Επιστημών και Εκπαίδευσης στην προσχολική Ηλικία

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Τμήμα Ιατρικής Παιδαγωγικό Τμήμα Εκπαίδευσης Τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής Τμήμα Επιστημών και Εκπαίδευσης στην προσχολική Ηλικία"

Transcript

1

2

3 Ξάνθη Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και ιοίκησης Κομοτηνή Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Τμήμα Νομικής Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας Τμήμα ιεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης Τμήμα Κοινωνικής ιοίκησης Τμήμα Πολιτικών Επιστημών Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών Τμήμα ιοίκησης Επιχειρήσεων Αλεξανδρούπολη Τμήμα Ιατρικής Παιδαγωγικό Τμήμα Εκπαίδευσης Τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής Τμήμα Επιστημών και Εκπαίδευσης στην προσχολική Ηλικία Ορεστιάδα Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης Τμήμα ασολογίας ιαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων

4

5 Το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ιδρύθηκε το 1975 και μετονομάστηκε το 1993, σε τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Δέχεται κάθε έτος 200 περίπου φοιτητές. Η φοίτηση διαρκεί δέκα (10) εξάμηνα συμπεριλαμβανομένης και της εξαμηνιαίας διπλωματικής εργασίας και λειτουργούν τρεις (3) κύκλοι σπουδών: του Ενεργειακού Ηλεκτρολόγου Μηχανικού, του Ηλεκτρονικού Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και του Τηλεπικοινωνιακού Ηλεκτρολόγου Μηχανικού. Χορηγείται δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών. Οι απόφοιτοι του Τμήματος μετά από άδεια που χορηγείται από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος μπορούν να εργαστούν: Σε επιχειρήσεις, υπηρεσίες και οργανισμούς του δημόσιου τομέα, στην τοπική αυτοδιοίκηση και σε ερευνητικά κέντρα Στον ιδιωτικό τομέα, σε τεχνικές εταιρίες και σε βιομηχανίες Ενεργειακών Κατασκευών, Ηλεκτρονικών Κατασκευών, Τηλεπικοινωνιών, Υπολογιστικών Συστημάτων Ως καθηγητές στην εκπαίδευση και στην κατάρτιση Ως ελεύθεροι επαγγελματίες Τµήµα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Πανεπιστηµιούπολη Κιµµερίων Ξάνθη Τηλ , 79011, Φαξ: URL:

6 Το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ιδρύθηκε το 1974 και δέχεται κάθε έτος 190 περίπου φοιτητές. Η φοίτηση διαρκεί δέκα (10) εξάμηνα και χορηγείται ενιαίο δίπλωμα με επιμέρους ειδίκευση στα Δομικά Έργα ή στα Συγκοινωνιακά Έργα ή στα Υδραυλικά Έργα. Οι απόφοιτοι του Τμήματος μετά από άδεια που χορηγείται από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, μπορούν να εργαστούν: Σε υπηρεσίες και οργανισμούς του δημοσίου τομέα και της τοπικής αυτοδιοίκησης, σε δημόσια έργα, οικοδομικές κατασκευές, προγράμματα προστασίας περιβάλλοντος, συγκοινωνιακά έργα και άλλα έργα συντήρησης και αποκατάστασης ιστορικών μνημείων. Σε ιδιωτικές τεχνικές εταιρίες που αναλαμβάνουν μελέτες, επιβλέψεις, εκτιμήσεις και κατασκευές δομικών, συγκοινωνιακών και υδραυλικών έργων. Ως καθηγητές στην εκπαίδευση και κατάρτιση Ως ελεύθεροι επαγγελματίες Τµήµα Πολιτικών Μηχανικών Συγκρότηµα Πολυτεχνικής Σχολής Βασ. Σοφίας 12, Ξάνθη Τηλ , Φαξ: URL:

7 Το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ιδρύθηκε το 1999 και δέχεται κάθε έτος 80 περίπου φοιτητές. Η φοίτηση διαρκεί δέκα (10) εξάμηνα και χορηγείται δίπλωμα Αρχιτέκτονα Μηχανικού. Οι απόφοιτοι του Τμήματος μετά από άδεια που χορηγείται από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, μπορούν να εργαστούν: Σε υπηρεσίες και οργανισμούς του δημοσίου τομέα, στην τοπική αυτοδιοίκηση, σε τράπεζες κ.λ.π. Σε ιδιωτικές εταιρίες και βιομηχανικές μονάδες Ως καθηγητές στην εκπαίδευση και στην κατάρτιση. Ως ελεύθεροι επαγγελματίες Τµήµα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πανεπιστηµιούπολη Κιµµερίων Ξάνθη Τηλ , Φαξ: URL:

8 Το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος ιδρύθηκε το 1993 και δέχεται κάθε έτος 35 περίπου φοιτητές. Η φοίτηση διαρκεί δέκα (10) εξάμηνα και χορηγείται δίπλωμα Μηχανικού Περιβάλλοντος. Οι απόφοιτοι του Τμήματος μετά από άδεια που χορηγείται από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, μπορούν να εργαστούν: Σε υπηρεσίες και οργανισμούς του δημοσίου τομέα και της τοπικής αυτοδιοίκησης, που δραστηριοποιούνται σε θέματα προστασίας και διαχείρισης περιβάλλοντος. Σε ιδιωτικές τεχνικές εταιρίες, σε βιομηχανικές μονάδες στον τομέα των περιβαλλοντικών μελετών. Ως καθηγητές στην εκπαίδευση και στην κατάρτιση Ως ελεύθεροι επαγγελματίες Τµήµα Μηχανικών Περιβάλλοντος Συγκρότηµα Πολυτεχνικής Σχολής Βασ. Σοφίας 12, Ξάνθη Τηλ , Φαξ: URL:

9 Το Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης ιδρύθηκε το 2000 και δέχεται κάθε έτος 90 περίπου φοιτητές. Η φοίτηση διαρκεί δέκα (10) εξάμηνα και χορηγείται δίπλωμα Μηχανικού Παραγωγής και Διοίκησης. Οι απόφοιτοι του Τμήματος μετά από άδεια που χορηγείται από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, μπορούν να εργαστούν: Ως διοικητικά στελέχη και σύμβουλοι σε θέματα ανάπτυξης στο δημόσιο τομέα, σε οργανισμούς, στην τοπική αυτοδιοίκηση, σε τράπεζες κ.λ.π. Σε βιομηχανικές μονάδες και σε εταιρίες παροχής υπηρεσιών στους τομείς του προγραμματισμού και ελέγχου της παραγωγικής διαδικασίας (logistics) Ως καθηγητές στην εκπαίδευση και στην κατάρτιση Ως ελεύθεροι επαγγελματίες Τµήµα Μηχανικών Παραγωγής και ιοίκησης Πανεπιστηµιούπολη Κιµµερίων Ξάνθη Τηλ , Φαξ: URL:

10

11 11 Το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) ιδρύθηκε το 1983 και δέχεται κάθε χρόνο 180 περίπου φοιτητές. Η φοίτηση διαρκεί τέσσερα (4) έτη, διαιρεμένα σε οκτώ (8) εξάμηνα. Με την απόκτηση του πτυχίου Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού αυτομάτως αποκτάται η άδεια άσκησης επαγγέλματος του: Καθηγητή Φυσικής Αγωγής όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων Προπονητή σε συλλόγους Α εθνικής στο άθλημα της ειδικότητας του πτυχιούχου (ατομικό ή ομαδικό) Γυμναστή στον ιδιωτικό τομέα. Ειδικότερα οι απόφοιτοι του Τμήματος έχουν δυνατότητα απασχόλησης ως: Καθηγητές Φυσικής Αγωγής στη Δημόσια και Ιδιωτική Εκπαίδευση Γυμναστές σε ιδιωτικά Γυμναστήρια Γυμναστές σε Προγράμματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού, προγράμματα για ειδικές κατηγορίες πληθυσμού π.χ. καρδιοπαθείς, διαβητικοί κλπ) Γυμναστές και Προπονητές σε Αθλητικές Επιχειρήσεις (ΠΑΕ, ΚΑΕ κλπ) Γυμναστές σε Ιδιωτικές Μονάδες Υγείας, Κέντρα Αδυνατίσματος, Φυσικοθεραπείας κ.ά Τµήµα Επιστήµης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισµού Πανεπιστηµιούπολη Κοµοτηνή Τηλ , Φαξ: , URL:

12 12 Το Τμήμα Νομικής ιδρύθηκε το 1974 και δέχεται κάθε έτος 600 περίπου φοιτητές. Η φοίτηση διαρκεί τέσσερα (4) έτη, διαιρεμένα σε οκτώ (8) εξάμηνα. Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Νομικής μπορούν να εργαστούν ως: Δικηγόροι (ελεύθερο επάγγελμα) Συμβολαιογράφοι Δικαστικοί λειτουργοί Υποθηκοφύλακες Επιμελητές ανηλίκων Διπλωμάτες και αντιπρόσωποι της χώρας σε ανάλογες θέσεις Νομικοί σύμβουλοι σε τράπεζες, επιχειρήσεις και εταιρίες του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα Καθηγητές στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση Ανώτερα στελέχη δημόσιας διοίκησης Τµήµα Νοµικής Πανεπιστηµιούπολη Κοµοτηνή Τηλ , 39847, έως Φαξ: URL:

13 13 Το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας ιδρύθηκε το 1993 και δέχεται κάθε χρόνο 180 περίπου φοιτητές. Η φοίτηση διαρκεί τέσσερα (4) έτη διαιρεμένα σε οκτώ (8) ακαδημαϊκά εξάμηνα. Το Τμήμα χορηγεί ενιαίο πτυχίο με επί μέρους ειδίκευση στην Κλασσική Φιλολογία ή στη Βυζαντινή και Νεοελληνική Φιλολογία. Οι απόφοιτοι του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας μπορούν να εργαστούν ως: Καθηγητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Δημόσιο (μετά από σχετική προκήρυξη) καθώς και σε Ιδιωτικά Σχολεία. Καθηγητές φιλολογικών μαθημάτων σε ιδιωτικά φροντιστήρια Συγγραφείς, διορθωτές και επιμελητές κειμένων σε εκδοτικούς οίκους και εφημερίδες Μεταφραστές σε αντίστοιχα Κέντρα. Ερευνητές σε αρχεία και βιβλιοθήκες Γενικά σε υπηρεσίες του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα, με αρμοδιότητες που εμπίπτουν στα αντικείμενα που καλλιεργεί το Τμήμα Τµήµα Ελληνικής Φιλολογίας Πανεπιστηµιούπολη, Κοµοτηνή Τηλ , Φαξ: URL:

14 14 Το Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας ιδρύθηκε το 1990 και δέχεται κάθε έτος 200 περίπου φοιτητές. Οι προπτυχιακές σπουδές διαρκούν τέσσερα (4) χρόνια και χωρίζονται σε οκτώ (8) ακαδημαϊκά εξάμηνα. Το Τμήμα χορηγεί ενιαίο πτυχίο με επιμέρους ειδίκευση στην Ιστορία ή στην Εθνολογία. Οι απόφοιτοι του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας μπορούν να εργαστούν: Ως καθηγητές στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση για τη διδασκαλία κυρίως των ιστορικών μαθημάτων Ως ιστορικοί και εθνολόγοι σε ερευνητικά - επιστημονικά ιδρύματα, κέντρα μελετών, κ.λ.π. Σε προγράμματα ανασκαφών τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, για την προώθηση της ιστορικής και εθνολογικής έρευνας Σε υπηρεσίες του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα, με αρμοδιότητες που εμπίπτουν στα αντικείμενα που καλλιεργεί το Τμήμα Τµήµα Ιστορίας και Εθνολογίας Π. Τσαλδάρη 1, Κοµοτηνή Τηλ Φαξ: URL:

15 15 Το Τμήμα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Ανάπτυξης ιδρύθηκε το 1999 και δέχεται κάθε έτος 180 περίπου φοιτητές. Οι σπουδές διαρκούν συνολικά τέσσερα (4) χρόνια και χωρίζονται σε οκτώ (8) ακαδημαϊκά εξάμηνα. Στο Τμήμα λειτουργούν τρεις (3) κατευθύνσεις: Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σχέσεων, Οικονομικής Συνεργασίας και Διαβαλκανικών Σχέσεων, Διεθνών Επιχειρησιακών Σχέσεων. Οι κατευθύνσεις λειτουργούν μετά το 4ο εξάμηνο και οι φοιτητές επιλέγουν κατεύθυνση με αίτησή τους στο Τμήμα. Οι απόφοιτοι του Τμήματος μπορούν να απασχοληθούν: Στο Δημόσιο Τομέα (Τοπική Αυτοδιοίκηση, Υπουργεία, Δημόσιες Επιχειρήσεις, Οργανισμοί κ.α.) σε θέσεις που αφορούν τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις της χώρας, αλλά και γενικώς σε θέσεις που αφορούν οικονομολόγους Σε οργανισμούς και τράπεζες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που δραστηριοποιούνται στον τομέα του εμπορίου και των οικονομικών συναλλαγών Σε επιχειρήσεις και συνεταιρισμούς που αναπτύσσουν οικονομικές δραστηριότητες στην εθνική και διεθνή αγορά Ως σύμβουλοι επιχειρήσεων στον Ιδιωτικό Τομέα Σε διεθνείς οικονομικούς και αναπτυξιακούς οργανισμούς Ως καθηγητές Οικονομικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Τµήµα ιεθνών Οικονοµικών Σχέσεων και Ανάπτυξης Πανεπιστηµιούπολη, Κοµοτηνή Τηλ , 39823, 39824, Φαξ: URL:

16 16 Το Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης ιδρύθηκε το 1994 και δέχεται κάθε χρόνο 180 περίπου φοιτητές. Οι προπτυχιακές σπουδές διαρκούν τέσσερα (4) χρόνια και χωρίζονται σε οκτώ (8) ακαδημαϊκά εξάμηνα. Το Τμήμα χορηγεί ενιαίο πτυχίο με επιμέρους ειδίκευση στην Κοινωνική Διοίκηση και Πολιτική ή στην Κοινωνική Εργασία. Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης μπορούν να απασχοληθούν: Στις διάφορες βαθμίδες της διοίκησης κοινωνικών υπηρεσιών του δημοσίου ή ιδιωτικού τομέα σε πεδία όπως η κοινωνική ασφάλεια, η αγορά εργασίας και η καταπολέμηση της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού, η κοινωνική πρόνοια, η υγεία, η στεγαστική πολιτική και η προστασία του περιβάλλοντος Σε επιτελικές θέσεις χάραξης κοινωνικής πολιτικής, συντονισμού και αξιολόγησης προγραμμάτων κοινωνικής παρέμβασης που αφορούν ομάδες ή κοινότητες, στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής του κράτους, των Ν.Π.Δ.Δ., των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και των Ο.Τ.Α. Σε φορείς του δημοσίου ή ιδιωτικού τομέα για την κατάρτιση και εφαρμογή ειδικών προγραμμάτων κοινωνικής πολιτικής, ιδίως σε θέματα προστασίας του παιδιού, του εφήβου, των υπερηλίκων και άλλων ευπαθών ή κοινωνικά αποκλεισμένων ομάδων Στην προληπτική / θεραπευτική εργασία σε Κέντρα Ψυχικής Υγιεινής, Νοσοκομεία, Φυλακές, Κέντρα Αποτοξίνωσης Ναρκομανών κ.ά, ως Κοινωνικοί Λειτουργοί Στην παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής και εργασίας σε ΙΕΚ, ΚΕΚ, Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών κ.λ.π. Μη κυβερνητικούς φορείς (ΕΕΣ και άλλες εθελοντικές οργανώσεις) Σε δημόσια και ιδιωτικά ερευνητικά κέντρα ως ερευνητές Τµήµα Κοινωνικής ιοίκησης Π. Τσαλδάρη 1, Κοµοτηνή Τηλ.: , 39412, Φαξ: URL:

17 17 Το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών ιδρύθηκε το 2009 και λειτούργησε για πρώτη φορά το ακαδημαϊκό έτος κατά το οποίο δέχτηκε 120 περίπου φοιτητές. Η φοίτηση διαρκεί οκτώ (8) εξάμηνα και χορηγείται ενιαίο πτυχίο το οποίο προσδιορίζεται από τις κατευθύνσεις: i) Πολιτικής Ανάλυσης και Μεθοδολογίας, ii) Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών και iii) Διοικητικής Επιστήμης. Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών, με βάση τις γενικές και τις εξειδικευμένες επιστημονικές γνώσεις που αποκτούν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, έχουν την ικανότητα ενασχόλησης και τη δυνατότητα επαγγελματικής απασχόλησης με ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων όπως: Πολιτική ανάλυση, πολιτική θεωρία, κοινωνιολογία, διεθνείς σχέσεις Διπλωματία (ελληνική και διεθνής, κυρίως κοινοτική) Δημόσια διοίκηση και διοίκηση του εσωτερικού και εξωτερικού (κυρίως κοινοτική διοίκηση) Πολιτικοί θεσμοί (κόμματα, θεσμοί της Κοινωνίας των Πολιτών) Προστασία περιβάλλοντος, περιβαλλοντική πολιτική, διοίκηση και διαχείριση περιβαλλοντικών πολιτικών Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Τµήµα Πολιτικών Επιστηµών 7ο χλµ. Εθνικής οδού Κοµοτηνής-Ξάνθης Κοµοτηνή Τηλ Φαξ URL:

18 18 Το Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών ιδρύθηκε το 2000 και δέχεται κάθε χρόνο 130 περίπου φοιτητές. Οι σπουδές διαρκούν συνολικά τέσσερα (4) χρόνια και χωρίζονται σε οκτώ (8) ακαδημαϊκά εξάμηνα. Οι διδασκόμενες παρευξείνιες γλώσσες είναι τα: βουλγαρικά, ρουμανικά, ρωσικά και τουρκικά. Το Τμήμα χορηγεί στους αποφοίτους του ενιαίο πτυχίο με τέσσερις (4) ειδικεύσεις: Βουλγαρικής Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού, Ρουμανικής Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού, Ρωσικής Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού, Τουρκικής Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού. Για την πρακτική άσκηση των φοιτητών χρησιμοποιείται το Διαπολιτισμικό Σχολείο Σαπών και από το ακαδημαϊκό έτος το Πειραματικό Σχολείο των Παγουρίων. Επίσης στο Τμήμα λειτουργούν Σεμινάρια εκμάθησης ελληνικής γλώσσας για μειονοτικούς της περιοχής της Κομοτηνής. Οι πτυχιούχοι του Τμήματος μπορούν να απασχοληθούν σε: Δημόσιες επιχειρήσεις και Υπουργεία ως στελέχη, σύμβουλοι και εμπειρογνώμονες Ιδιωτικές επιχειρήσεις και τράπεζες που αναπτύσσουν επιχειρηματικές και επενδυτικές δραστηριότητες στο χώρο της Βαλκανικής, της Ανατολικής Ευρώπης και της Εγγύς Ανατολής Διπλωματικό Σώμα ως μορφωτικοί και οικονομικοί ακόλουθοι, εμπειρογνώμονες (μετά από φοίτηση στη Διπλωματική Ακαδημία του ΥΠ.ΕΞ) Διεθνείς Οργανισμούς Ανάπτυξης και Ανθρωπιστικής Βοήθειας και σε μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς, όπως π.χ. η Παρευξείνια Τράπεζα, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, ο Οργανισμός Ανασυγκρότησης των Βαλκανίων, OXFAM, Γιατροί Χωρίς Σύνορα, Ευρωπαϊκή Προοπτική κ.ά. Ερευνητικά ιδρύματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Βαλκανικής, της Ανατολικής Ευρώπης και της Εγγύς Ανατολής, ως ειδικοί επιστήμονες Εκπαίδευση, ως φιλόλογοι, για τη διδασκαλία μαθημάτων της ειδικότητάς τους Δημόσιες υπηρεσίες ή ιδιωτικές επιχειρήσεις ως μεταφραστές κειμένων Τµήµα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισµού Παρευξείνιων Χωρών Π. Τσαλδάρη 1, Κοµοτηνή Τηλ , Φαξ: , URL:

19 19 Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων ιδρύθηκε το 2009 και λειτούργησε για πρώτη, φορά το ακαδημαϊκό έτος κατά το οποίο δέχτηκε 120 περίπου φοιτητές. Η φοίτηση διαρκεί οκτώ (8) εξάμηνα και χορηγείται ενιαίο πτυχίο το οποίο προσδιορίζεται από τις κατευθύνσεις: i) Λογιστική και Χρηματοοικονομική Διοίκηση, ii) Μάρκετινγκ, iii) Διοίκηση Επιχειρήσεων (Μάνατζμεντ) και iv) Διοίκηση Πληροφοριακών Συστημάτων. Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, με βάση τις γενικές και τις εξειδικευμένες επιστημονικές γνώσεις που αποκτούν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, έχουν την ικανότητα ενασχόλησης και τη δυνατότητα επαγγελματικής απασχόλησης ως ανώτερα στελέχη δημοσίων και ιδιωτικών επιχειρήσεων και οργανισμών, ως οικονομικοί σύμβουλοι επιχειρήσεων, ως υπεύθυνοι δημοσίων σχέσεων και διευθυντές προσωπικού επιχειρήσεων και οργανισμών, ως ελεύθεροι επαγγελματίες κ.ά. Ενδεικτικοί τομείς απασχόλησης: Βιομηχανία Τράπεζες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα Εμπορικές επιχειρήσεις Τουριστικές επιχειρήσεις Γραφεία συμβούλων και έρευνας της αγοράς Ενώσεις, επιμελητήρια, συνεταιρισμοί Δημόσια Διοίκηση Διεθνείς οργανισμοί πάσης φύσεως Ως καθηγητές Οικονομικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων έχουν τη δυνατότητα εγγραφής στο Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας. Τµήµα ιοίκησης Επιχειρήσεων 7ο χλµ. Εθνικής οδού Κοµοτηνής-Ξάνθης Κοµοτηνή Τηλ Φαξ URL:

20

21 21 Ιδρύθηκε το 1977 και άρχισε να λειτουργεί το ακαδημαϊκό έτος Δέχεται κατ έτος 100 περίπου φοιτητές. Η φοίτηση διαρκεί δώδεκα (12) εξάμηνα. Η αίτηση για τη λήψη άδειας άσκησης του επαγγέλματος του ιατρού υποβάλλεται στη Διεύθυνση Υγείας του Νομού όπου πρόκειται να ασκήσει ο ενδιαφερόμενος το επάγγελμα. Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Ιατρικής είναι υποχρεωμένοι να υπηρετήσουν για ένα χρόνο σε αγροτικό ιατρείο. Στη συνέχεια υποχρεούνται να διαλέξουν μία ειδικότητα. Ο χρόνος της μετεκπαίδευσης για την απόκτηση της ειδικότητας κυμαίνεται από 3-7 χρόνια. Οι ιατροί αφού αποκτήσουν την ειδικότητά τους μπορούν να εργαστούν: Ως Νοσοκομειακοί Ιατροί, με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση σε Νοσοκομείο ή σε Κέντρα Υγείας Ως Ελεύθεροι Επαγγελματίες, παρέχοντας τις υπηρεσίες τους στο Ιατρείο τους, στις Ιδιωτικές Κλινικές, στο σπίτι των ασθενών Ως Έμμισθοι ιατροί οι οποίοι παράλληλα με το Ιατρείο τους κατέχουν και μια έμμισθη θέση, στον ευρύτερο τομέα του δημοσίου, στην τοπική αυτοδιοίκηση, σε κοινωφελή ιδρύματα, τράπεζες, ασφαλιστικούς οργανισμούς (Ι.Κ.Α., Τ.Ε.Β.Ε., κ.λ.π.) Ως καθηγητές στην εκπαίδευση και κατάρτιση Σε Διεθνείς μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς (Unicef, Γιατροί Χωρίς Σύνορα) Τµήµα Ιατρικής Πανεπιστηµιούπολη, ραγάνα Αλεξανδρούπολη Τηλ , 30911, Φαξ: URL:

22 22 Το ΠΤΔΕ ιδρύθηκε το 1986 και δέχεται κάθε έτος 150 περίπου φοιτητές. H φοίτηση διαρκεί οκτώ (εξάμηνα) και χορηγείται πτυχίο με πιστοποιητικό ειδίκευσης στα Ελληνικά, στην Παιδαγωγική και Ψυχολογία και στα Φυσικομαθηματικά. Οι πτυχιούχοι του Τμήματος ΠΤΔΕ μπορούν να εργαστούν σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή/και να καλύψουν θέσεις εργασίας σε τομείς ανάλογους με τις σπουδές και την εξειδίκευσή τους. Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι μπορούν να απασχοληθούν στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα: Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ως Δάσκαλοι, αναλαμβάνοντας μία τάξη ή αναλαμβάνοντας κάποιο Τμήμα ενισχυτικής διδασκαλίας Στις Υπηρεσίες της Λαϊκής Επιμόρφωσης Σε Ερευνητικά Κέντρα Σε Προγράμματα Αλφαβητισμού Ειδικών Ομάδων της χώρας, Στην Παιδαγωγική Έρευνα Στην Ειδική Αγωγή Παιδαγωγικό Τµήµα ηµοτικής Εκπαίδευσης Νέα Χηλή, Αλεξανδρούπολη Τηλ , Φαξ: URL:

23 23 Ιδρύθηκε το 1999 και άρχισε να λειτουργεί το ακαδημαϊκό έτος Δέχεται κατ έτος 100 περίπου φοιτητές. Η φοίτηση διαρκεί οκτώ (8) εξάμηνα. Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής μπορούν να απορροφηθούν σε θέσεις εργασίας στους εξής τομείς: Φαρμακοβιομηχανίες (η Μοριακή Βιολογία έχει αναγνωριστεί ως πρωτοποριακός κλάδος στη βιομηχανία φαρμάκων). Διαγνωστικά Εργαστήρια Βιοτεχνολογικές Εταιρείες Νοσηλευτικά Ιδρύματα Πανεπιστημιακά και Ερευνητικά Κέντρα (οι απόφοιτοι θα στελεχώσουν θέσεις στη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση) Ως Καθηγητές Βιολόγοι στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Τµήµα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής Πανεπιστηµιούπολη, ραγάνα Αλεξανδρούπολη Τηλ , Φαξ: URL:

24 24 Το ΤΕΕΠΗ δέχθηκε τους πρώτους φοιτητές του το 1987 και από το 1992 λειτουργεί ως διοικητικά αυτοδύναμο Τμήμα. Δέχεται κάθε έτος περίπου 150 φοιτητές. Η φοίτηση διαρκεί οκτώ (8) εξάμηνα. Οι πτυχιούχοι του ΤΕΕΠΗ μπορούν να εργαστούν: Σε δημόσια και ιδιωτικά νηπιαγωγεία και σε παιδικούς σταθμούς Σε Παιδιατρικές Κλινικές Νοσοκομείων και σε Ιδρύματα φροντίδας του παιδιού προσχολικής ηλικίας Σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, Κατασκηνώσεις και λοιπούς χώρους ψυχαγωγίας των παιδιών Ως παιδαγωγοί σε φορείς και οργανισμούς που ασχολούνται με το παιδί αυτής της ηλικίας Σε Μουσεία που έχουν εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά Τµήµα Επιστηµών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία Νέα Χηλή, Αλεξανδρούπολη Τηλ ,30046,30047 Φαξ: URL:

25

26 26 Το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης άρχισε να λειτουργεί από το ακαδημαϊκό έτος και δέχεται κάθε έτος 150 περίπου φοιτητές. Η φοίτηση διαρκεί δέκα (10) εξάμηνα και χορηγείται πτυχίο με ειδίκευση στους παρακάτω τομείς: Αγροτικής Οικονομίας Φυτοπροστασίας Φυτικής Παραγωγής Τεχνολογίας Τροφίμων Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης μπορούν να απασχολούνται σε δραστηριότητες οργάνωσης, διοίκησης, διαχείρισης: Αγροτοβιομηχανικών Επιχειρήσεων Συνεταιριστικών Εκμεταλλεύσεων Επιχειρήσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στους Τομείς της Αγροτικής Οικονομίας Επίσης μπορούν ν απασχοληθούν ως Καθηγητές στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Τµήµα Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Πανταζίδου Ορεστιάδα Τηλ , Φαξ: agro. duth. gr URL:

27 27 Το Τμήμα Δασολογίας & Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων άρχισε να λειτουργεί από το ακαδημαϊκό έτος και δέχεται κάθε έτος 100 περίπου φοιτητές. Η φοίτηση διαρκεί δέκα (10) εξάμηνα και χορηγείται πτυχίο με ειδίκευση στους παρακάτω τομείς: Οικολογίας-Προστασίας Περιβάλλοντος και Δασικής Παραγωγής Λιβαδοπονίας και Θηραματοπονίας Διαχείρισης και Ανάπτυξης Φυσικών Πόρων Δασοτεχνικών και Υδρονομικών Έργων Συγκομιδής και Τεχνολογίας Δασικών Προϊόντων Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Δασολογίας & Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων μπορούν να εργαστούν: Σε Υπηρεσίες και Οργανισμούς του Δημόσιου Τομέα (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ΥΠ.Ε.ΧΩ.ΔΕ., Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Αγροτική Τράπεζα, Αναπτυξιακές Εταιρείες, Κτηματολόγιο Α.Ε., Εγνατία Α.Ε.) Σε γραφείο Μελετών Σε Δασικές Βιομηχανίες Ως Εργολήπτες Δασοτεχνικών έργων και έργων πρασίνου Σε Δασικούς Συνεταιρισμούς Σε μη Κυβερνητικές Περιβαλλοντικές Οργανώσεις Σε Κυνηγετικές Οργανώσεις Στην Εκπαίδευση και Κατάρτιση Τµήµα ασολογίας & ιαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων Αθ. Πανταζίδου 193, Ορεστιάδα Τηλ Φαξ: URL:

28

ΚΕΣΥΠ Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Εκπαιδευτικό, πληροφοριακό και υποστηρικτικό υλικό Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΠ) Ηλεκτρονικοί Οδηγοί

ΚΕΣΥΠ Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Εκπαιδευτικό, πληροφοριακό και υποστηρικτικό υλικό Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΠ) Ηλεκτρονικοί Οδηγοί ΚΕΣΥΠ Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Εκπαιδευτικό, πληροφοριακό και υποστηρικτικό υλικό Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΠ) Ηλεκτρονικοί Οδηγοί ΤΜΗΜΑΤΑ 2 ου ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΚΕΣΥΠ Παιδαγωγικού Ινστιτούτου

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Επαγγελµάτων Πτυχιούχων

Οδηγός Επαγγελµάτων Πτυχιούχων Τ.Ε.Ι. Σερρών Σχολή Τεχνολογικών Εφαρµογών Τµήµα Πολιτικών Δοµικών Έργων Οδηγός Επαγγελµάτων Πτυχιούχων Τµήµατος Πολιτικών Δοµικών Έργων Συντάκτης Δηµήτριος Κακαλέτσης Αναπληρωτής Καθηγητής Σέρρες, Φεβρουάριος

Διαβάστε περισσότερα

Τα πιο ανταγωνιστικά δίδακτρα σπουδών στο πιο μοντέρνο φροντιστήριο της πόλης

Τα πιο ανταγωνιστικά δίδακτρα σπουδών στο πιο μοντέρνο φροντιστήριο της πόλης http://aidromon.gr/ Αγαπητοί μαθητές και γονείς, Λόγω της σύνθετης και ρευστής κοινωνικο-οικονομικής κατάστασης η εκπαίδευση αλλάζει συνεχώς και αντιμετωπίζει νέες προκλήσεις με αποτέλεσμα να βρίσκεστε

Διαβάστε περισσότερα

ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Αθήνα, 09-10-2014 Αρ. Πρωτ.: 660/11/71074 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΟΥ για θέσεις ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ στους Δήμους υλοποίησης του Έργου: «Κέντρα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ» ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ. Άρθρο 1 Σκοπός πεδίο εφαρμογής

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ» ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ. Άρθρο 1 Σκοπός πεδίο εφαρμογής ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ» ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Άρθρο 1 Σκοπός πεδίο εφαρμογής 1. Σκοπός του παρόντος νόμου είναι η ανάπτυξη της διά βίου μάθησης, μέσω της

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ------

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ------ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ------ ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ υπ' αριθμ. ΕΕΠ 5 / 2013 για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ. Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ υπ' αριθμ. ΕΕΠ 5 / 2013 για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ. Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.) 46,7 χιλ.λεωφ.αθηνών-σουνίου Τ.Κ.19013 ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ Αθήνα: 05.07.2013 Αρ.πρωτ: 20043/4401 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ υπ' αριθμ. ΕΕΠ 5 / 2013 για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ά ρ θ ρ ο 2. Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό. 1. Για την πλήρωση θέσεων Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου απαιτείται:

Ά ρ θ ρ ο 2. Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό. 1. Για την πλήρωση θέσεων Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου απαιτείται: ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟΥ Π.Δ. 50/2001 (ΦΕΚ 39Α ), όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με τα Π.Δ/τα 347/2003 (315Α ), 44/2005 (63Α ), 116/2006 (115Α ) και 146/2007 (185Α ), καθώς και με τους Ν. 4115/2013

Διαβάστε περισσότερα

Τρίτη, 5 Αυγούστου 2014 Αριθ. Τεύχους: 196 Εβδομαδιαία ηλεκτρονική εφημερίδα του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Τρίτη, 5 Αυγούστου 2014 Αριθ. Τεύχους: 196 Εβδομαδιαία ηλεκτρονική εφημερίδα του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Περιεχόμενα Πανεπιστήμιο Αθηνών: Προκήρυξη 5 θέσεων καθηγητών... 2 Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου: Πρόσληψη Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού... 3 Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Κύμης: Πρόσληψη Έκτακτου

Διαβάστε περισσότερα

Ν. 1268/82 (ΦΕΚ Α 87) : Για τη δομή και λειτουργία των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων

Ν. 1268/82 (ΦΕΚ Α 87) : Για τη δομή και λειτουργία των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων of 52 ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟΥ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΑΡΙΘ.: 1268/82 Βλέπετε το πλήρες κείμενο Είδος Εγγράφου: ΝΟΜΟΙ ΦΕΚ: 87Α Μέγεθος κειμένου: 522,126 KB Ν. 1268/82 (ΦΕΚ Α 87)

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ TΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2012-2013

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ TΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2012-2013 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ Π.Δ. 407/80 ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ TΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2012-2013 To Πανεπιστήμιο

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο Πρώτο. Οργάνωση και Λειτουργία Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης

Κεφάλαιο Πρώτο. Οργάνωση και Λειτουργία Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης Σχέδιο Νόμου «Οργάνωση και Λειτουργία Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού και άλλες διατάξεις» Κεφάλαιο Πρώτο Οργάνωση

Διαβάστε περισσότερα

Μονάδα Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης. Distance Education Unit

Μονάδα Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης. Distance Education Unit Μονάδα Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης Distance Education Unit Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου του Κράτους είναι επίσημα εγγεγραμμένο

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των αποφοίτων ΕΠΑ.Λ.(ΟΜΑΔΑ Α & Β )

ΘΕΜΑ : Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των αποφοίτων ΕΠΑ.Λ.(ΟΜΑΔΑ Α & Β ) ΘΕΜΑ : Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των αποφοίτων ΕΠΑ.Λ.(ΟΜΑΔΑ Α & Β ) Από το σχολικό έτος 2008-2009 οι μαθητές της τελευταίας τάξης των ΕΠΑ.Λ. που θα είναι υποψήφιοι για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ & ΕΡΕΥΝΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ & ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ & ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΑΘΗΝΑ Ενημέρωση : Ιούνιος

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ε ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ε ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ε ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Άρθρο 142 Αποστολή του Υπουργείου Αποστολή του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων είναι, σύμφωνα με τις διατάξεις του

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΑΙ ΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΙ ΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΑΙ ΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΙ ΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΑΙ ΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΙ ΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΕΡΓΟ: ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ-ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΙ ΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (2003ΣΕ04530072) ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΡΓΟΥ : Λαµπροπούλου Βενέττα, τ.αντιπρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (Π.Μ.Σ.) ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ Οδηγός σπουδών ακαδημαϊκού έτους 2013-2014

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α': ΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α': ΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ Ν. 2519/21-8-97 (ΦΕΚ 165 Α') Ανάπτυξη και εκσυγχρονισµός του Εθνικού Συστήµατος Υγείας, οργάνωση των υγειονοµικών υπηρεσιών, ρυθµίσεις για το φάρµακο και άλλες διατάξεις. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α': ΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΤΥΠΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΤΥΠΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΤΥΠΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Με κύριο γνώμονα την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τον πολίτη, οι τοπικές αυτοδιοικητικές αρχές που

Διαβάστε περισσότερα

Ο δ η γ ί ε ς σ υ μ π λ ή ρ ω σ η ς α ί τ η σ η ς σ υ μ μ ε τ ο χ ή ς σ ε π ρ ο κ ή ρ υ ξ η για τη στελέχωση των Κοινωνικών δομών

Ο δ η γ ί ε ς σ υ μ π λ ή ρ ω σ η ς α ί τ η σ η ς σ υ μ μ ε τ ο χ ή ς σ ε π ρ ο κ ή ρ υ ξ η για τη στελέχωση των Κοινωνικών δομών Ο δ η γ ί ε ς σ υ μ π λ ή ρ ω σ η ς α ί τ η σ η ς σ υ μ μ ε τ ο χ ή ς σ ε π ρ ο κ ή ρ υ ξ η για τη στελέχωση των Κοινωνικών δομών Στις σελίδες που ακολουθούν παρέχονται οδηγίες για τη συμπλήρωση του εντύπου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΡΧΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 2010-11

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΡΧΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 2010-11 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΡΧΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 2010-11 ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 2010-11 ΑΘΗΝΑ ΙΟΥΛΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Α. ΟΡΙΣΜΟΙ, ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Α. ΟΡΙΣΜΟΙ, ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣΧΕ ΙΟ ΝΟΜΟΥ Εθελοντισμός και ανεξάρτητες μη κερδοσκοπικές και κοινωφελείς οργανώσεις Ορισμοί και κατηγορίες τρίτου τομέα, ίδρυση Ανεξάρτητης Αρχής Τρίτου Τομέα, οργάνωση της κοινωνίας πολιτών, εγγραφή

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ. «Πρωτοβάθμιο Εϋνικό Δίκτυο Υγείας (Π.Ε.Δ. Υ.), Αλλαγή Σκοπού Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και Λοιπές Διατάξεις» Προς τη Βουλή των Ελλήνων

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ. «Πρωτοβάθμιο Εϋνικό Δίκτυο Υγείας (Π.Ε.Δ. Υ.), Αλλαγή Σκοπού Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και Λοιπές Διατάξεις» Προς τη Βουλή των Ελλήνων ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ «Πρωτοβάθμιο Εϋνικό Δίκτυο Υγείας (Π.Ε.Δ. Υ.), Αλλαγή Σκοπού Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και Λοιπές Διατάξεις» Προς τη Βουλή των Ελλήνων ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ Άρθρο 1 Γενικές αρχές 1.

Διαβάστε περισσότερα

Ν. 2955/2-11-01 (ΦΕΚ Α 256) Προµήθειες Νοσοκοµείων και λοιπών µονάδων υγείας των Πε.Σ.Υ. και άλλες διατάξεις.

Ν. 2955/2-11-01 (ΦΕΚ Α 256) Προµήθειες Νοσοκοµείων και λοιπών µονάδων υγείας των Πε.Σ.Υ. και άλλες διατάξεις. Ν. 2955/2-11-01 (ΦΕΚ Α 256) Προµήθειες Νοσοκοµείων και λοιπών µονάδων υγείας των Πε.Σ.Υ. και άλλες διατάξεις. Ο ΠΡΟΕ ΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Εκδίδοµε τον ακόλουθο νόµο που ψήφισε η Βουλή: ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ N. 2552/1997 ( όπως τροποποιήθηκε από το αρθ. 14 του Ν. 2817/2000*, από το αρθ. 3 του Ν. 3027/2002**, από το αρθ. 13 του Ν. 3260/2004***& από το αρθ. 19

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Σε αυτό το τμήμα μπορείτε να βρείτε τις περιγραφές των θέσεων εργασίας των κύριων επαγγελμάτων στην αγορά εργασίας των ΑΠΕ. Η πλειοψηφία των θέσεων εργασίας μπορεί να βρεθεί

Διαβάστε περισσότερα

ΜΗΤΡΩΟ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΜΗΤΡΩΟ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΗΤΡΩΟ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΟΡΑ EΡΓΑΣΙΑΣ #220. Οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια για τους υποψηφίους σελ. 2-7

ΑΓΟΡΑ EΡΓΑΣΙΑΣ #220. Οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια για τους υποψηφίους σελ. 2-7 EΒ ΟΜΑ ΙΑΙΑ ΕΚ ΟΣΗ 21.01.2014 ΑΓΟΡΑ EΡΓΑΣΙΑΣ #220 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΤA ΠΡΟΓΡΑΜΜΑTA ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΣΠΑ 2014-2020 Πώς θα βρουν δουλειά 239.691+74.000 άνεργοι σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και ΟΤΑ ουλειά

Διαβάστε περισσότερα

ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ. Μελέτη Καταγραφής Επαγγελματικών Δικαιωμάτων Αποφοίτων Τμήματος Αρχειονομίας Βιβλιοθηκονομίας Ιονίου Πανεπιστημίου

ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ. Μελέτη Καταγραφής Επαγγελματικών Δικαιωμάτων Αποφοίτων Τμήματος Αρχειονομίας Βιβλιοθηκονομίας Ιονίου Πανεπιστημίου ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Αποφοίτων Τμήματος Αρχειονομίας Βιβλιοθηκονομίας Ιονίου Πανεπιστημίου Περιεχόμενα Περίληψη 3 Εισαγωγή.4 Το Τμήμα Αρχειονομίας Βιβλιοθηκονομίας -Σπουδές... 5 Απορρόφηση Αποφοίτων Τμήματος

Διαβάστε περισσότερα