«ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΑΝΕ ΣΙΝΕΜΑ» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "«ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΑΝΕ ΣΙΝΕΜΑ» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΠΡΟΒΟΛΩΝ"

Transcript

1 ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΛΥΚΕΙΑ «ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΑΝΕ ΣΙΝΕΜΑ» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΠΡΟΒΟΛΩΝ Το Φεστιβάλ κινηµατογράφου Θεσσαλονίκης, συνεχίζει και φέτος το πρόγραµµα ειδικών προβολών για µαθητές πρωτοβάθµιας και δευτεροβάθµιας εκπαίδευσης που γίνονται τις πρωινές ώρες καθηµερινά στο «ΟΛΥΜΠΙΟΝ», πλατεία Αριστοτέλους 10, στη Θεσσαλονίκη. Οι προτεινόµενες ταινίες έχουν εγκριθεί από την Επιτροπή Έγκρισης Καταλλήλων Θεαµάτων της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης. Οι ταινίες µυθοπλασίας που προβάλλονται για τους µαθητές Γυµνασίου - Λυκείου είναι οι εξής: ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΨΙΘΥΡΙΖΕ Σκην:Ζουλι Μπετρουτσέλι, Γαλλία 2010 Διάρκεια 100 Όταν ο Πίτερ πεθαίνει από καρδιακή προσβολή, η γυναίκα και τα τέσσερα παιδιά του προσπαθούν να ξαναβρούν τους ρυθµούς τους στην αραιοκατοικηµένη επαρχία Κουίνσλαντ της Αυστραλίας. Την ίδια στιγµή η µικρή Σιµόν πιστεύει ότι µπορεί να επικοινωνήσει µε τον πατέρα της µέσα από τα φύλλα του τεράστιου δέντρου που βρίσκεται στην αυλή του σπιτιού τους.

2 Ο Εξαιρετικός Κύριος Λαζάρ Σκην: Philippe Falardeau, Καναδάς 2011 Διάρκεια 94 Ο Μπασίρ Λαζάρ είναι ένας µετανάστης από την Αλγερία, που καλείται να αντικαταστήσει έναν δάσκαλο δηµοτικού που πέθανε µε τραγικό τρόπο. Κι ενώ τα παιδιά προσπαθούν να ξεπεράσουν την έλλειψη του δασκάλου τους, κανείς στο σχολείο δεν γνωρίζει το παρελθόν του Μπασίρ κι ότι ανά πάσα στιγµή µπορεί να απελαθεί όσο και για το ρεαλισµό της αλλά κυρίως για τα διαφορετικά επίπεδα ανάγνωσης που µας επιτρέπει

3 ISDRAKEN Σκην: Martin Högdahl, Σουηδία 2012 Μια περιπέτεια για τον Μικ, 11 χρονών, που ψάχνει να βρει καινούργιο σπίτι. Ο Μικ το σκάει απ το σπίτι του στην πλάτη ενός δράκου από πάγο, µπλέκει σε µια επιχείρηση µε γάτες, γίνεται φίλος µε τ αδέλφια Μπενγκτ και Μπέρτιλ, ερωτεύεται για πρώτη φορά και τελικά βρίσκει το δρόµο του. Kauwboy Το παιδί µε την Καλιακούδα Σκην: Boudewijn Koole, Ολλανδία 2012 Διάρκεια 81 Μια µέρα, ο δεκάχρονος Γιόγιο φέρνει σπίτι µια µικρή καρακάξα. Θα πρέπει να την κρύψει από τον πατέρα του, που δεν θέλει να χει πουλιά στο σπίτι. Κάθε τρεις και λίγο τηλεφωνεί στα κρυφά στη µητέρα του, αλλά δεν της λέει για τον καινούργιο του φίλο. Θέλει να της κάνει έκπληξη για τα γενέθλιά της, που πλησιάζουν. Ο πατέρας του είναι άτεγκτος: δεν πρέπει να γιορτάζουµε τα γενέθλια κάποιου όταν αυτός δεν είναι παρών. Ο Γιόγιο θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός µε τον πατέρα του, που είναι πολύ κυκλοθυµικός. Μέσα από την ιδιαίτερη σχέση του µε το πουλί και µε την προσαρµοστικότητα που διαθέτουν µόνο τα παιδιά, ο Γιόγιο βρίσκει έναν τρόπο να µαλακώσει την καρδιά του πατέρα του.

4 Ο Κλέφτης των Ποδηλάτων Σκην.:Vittorio De Sica, Ιταλία 1948 Διάρκεια 93 Μια ταινία των πραγµατικών συναισθηµάτων, των πραγµατικών ανθρώπων. Μια ταινία όπως καµία άλλη, επειδή έγινε όπως καµία άλλη. Χωρίς ηθοποιούς, µε φυσικό φωτισµό, η ταινία συνέλαβε την αλήθεια του Νεορεαλισµού. Γεγονός είναι ότι ολόκληρη η ταινία δηµιουργήθηκε χωρίς πολλά έξοδα. Αποτελείται από µια σειρά µικρών στιγµών. Αντιµετωπίζει ζητήµατα των τάξεων, της πολιτικής, και µεταπολεµικών δραστηριοτήτων, συνολικά όµως είναι µια ταινία για τη ζωή και την ελπίδα. Το δραµατικό φινάλε καθιστά την ταινία ρεαλιστικότερη.

5 ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΠΑΛΟΝΙ / ΑΣΠΡΟ ΑΛΟΓΟ Σκην: Αλµπέρτ Λαµορίς, Γαλλία Διάρκεια 78 "Το κόκκινο µπαλόνι "είναι µια µαγική ιστορία για τη φιλία ανάµεσα σε ένα µικρό αγόρι και ένα µπαλόνι, µε φόντο το Παρίσι της δεκαετίας του Ένα αγόρι, καθώς τριγυρίζει στους δρόµους, βρίσκει ένα κόκκινο µπαλόνι δεµένο σε έναν στύλο. Από εκείνη τη στιγµή το µπαλόνι ακολουθεί το παιδί στους δρόµους του Παρισιού, προκαλώντας έκπληξη σε όλη τη γειτονιά αλλά και τη και ζήλια των φίλων του... / Στη νότιο Γαλλία, ένα εντυπωσιακό άσπρο άλογο ηγείται µιας άγριας αγέλης που δεν αφήνει κανέναν άνθρωπο να την πλησιάσει. Το άσπρο άλογο, χωρίς να χάσει ίχνος από την υπερηφάνεια του, επιτρέπει µόνο στον µικρό ψαρά Φολκό να το δαµάσει και να ανέβει στη ράχη του. Έτσι ξεκινά µια υπέροχη φιλία ανάµεσα στο αγόρι και το όµορφο άγριο άλογο. Μαζί αναζητούν την ελευθερία που οι άλλοι άνθρωποι προσπαθούν να τους στερήσουν.

6 Κοτόπουλο µε Δαµάσκηνα Σκην.:Μαρζάν Σατραπί, Γαλλία 2011 Διάρκεια 93 Τεχεράνη Ο Νασσέρ Αλί Καν, ο πιο δηµοφιλής βιολιστής χάνει την όρεξη του για ζωή, όταν σπάει το αγαπηµένο του βιολί. Ανίκανος να βρει κάποιο να το αντικαταστήσει βρίσκει ανώφελη τη ζωή. Ξαπλωνει στο κρεβάτι του και βυθίζεται όλο και περισσότερο στις αναµνήσεις από το παρελθόν και στο µέλλον των παιδιών του. Καθώς τα κοµµάτια της ιστορίας ενώνονται, κατανοούµε το οδυνηρό µυστικό του, την αγάπη που έχασε, και το βάθος της απόφασης του να πεθάνει... ΤΟ ΚΥΜΑ Σκην.:Ντένις Γκάνσελ., Γερµανία 2008 Διάρκεια 101 Όταν συνειδητοποιεί ότι οι παραδοσιακές µέθοδοι διδασκαλίας της Ιστορίας προκαλούν αφόρητη ανία στους µαθητές του, ένας νεαρός καθηγητής προτείνει την εφαρµογή ενός ιδιότυπου πειράµατος, που προβλέπει συγκρότηση µιας ελίτ µε µυστικούς κώδικες, σκληρή πειθαρχία και υψηλούς στόχους. Οι µαθητές θα οδηγήσουν το πείραµα σε απόλυτη επιτυχία και, χωρίς να το καταλάβουν, θα αρχίσουν να υποκύπτουν στην διακριτική γοητεία του φασισµού. Η ταινία είναι µια µεταφορά απο το οµώνυµο best seller του Τοντ Στράσερ, ο οποίος µε τη σειρά του αφηγήθηκε ένα πραγµατικό περιστατικό σε σχολείο του Πάλο Αλτο της Καλιφόρνια τον Απρίλιο του 1967.

7 Το Λιµάνι της Χάβρης Σκην.:Άκι Καουρισµάκι, Φιλανδία, Γαλλία, Γερµανία 2012 Διάρκεια 93 Ο Μαρσέλ Μαρξ, ένας µποέµ τύπος που κάποτε φιλοδοξούσε να πιάσει την καλή ως συγγραφέας στο Παρίσι, έχει αποτραβηχτεί στη Χάβρη, το δεύτερο πιο πολυσύχναστο λιµάνι της Γαλλίας. Πλέον µοιράζει την καθηµερινότητά του ανάµεσα στο ταπεινό επάγγελµα του λούστρου, τις συχνές του επισκέψεις στο αγαπηµένο του µπαρ και τη φροντίδα της Αρλετί, της βαριά άρρωστης συζύγου του. Ένα παιχνίδι της µοίρας, όµως, θα τον φέρει πρόσωπο µε πρόσωπο µε τον Ίντρισα, έναν ανήλικο λαθροµετανάστη από την Αφρική, τον οποίο αναζητά η αστυνοµία. Ο Μαρσέλ, βασισµένος στην έµφυτη αισιοδοξία που τον διακρίνει και στην ανθρωπιά του κοινωνικού του περιγύρου, αναλαµβάνει να τον βοηθήσει να βρει το δρόµο του. Έστω κι αν χρειαστεί να υποστεί τις συνέπειες των πράξεών του

8 Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ Σκην: Τοµ Χούπερ, Βρετανία Αυστραλία 2010 Διάρκεια:118 Μετά τον θάνατο του πατέρα του, βασιλιά Γεωργίου του 5ου και τη σκανδαλώδη παραίτηση του βασιλιά Εδουάρδου του 8ου, ο Μπέρτι, που υποφέρει από µια εξουθενωτική δυσκολία στην οµιλία σε όλη του τη ζωή, γίνεται ξαφνικά βασιλιάς: είναι ο νέος βασιλιάς Γεώργιος ο 6ος της Αγγλίας. Με τη χώρα του να βρίσκεται στα πρόθυρα πολέµου, η σύζυγός του Ελισάβετ κανονίζει για τον άντρα της ένα ραντεβού µε έναν εκκεντρικό λογοθεραπευτή, τον Λάιονελ Λογκ. Ύστερα από ένα δύσκολο ξεκίνηµα, οι δυο άνδρες ακολουθούν µια ανορθόδοξη µέθοδο θεραπείας και µια σηµαντική φιλία γεννιέται ανάµεσά τους.

9 ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ Σκην:Ζακ Χελµ, USA 2007 Διάρκεια 93 Η Μολι Μαχόνεϊ είναι η διευθύντρια του «Mr. Magorium's Wonder Emporium», του πιο φανταστικού καταστήµατος παιχνιδιών στο κόσµο. Οταν ο εκκεντρικός κύριος Μαγκόριουµ, ο οποίος τυχαίνει να είναι 243 ετών και ιδιοκτήτης του καταστήµατος, αφήνει το µαγαζί στη Μόλι µια σκοτεινή και δυσοίωνη αλλαγή σηµειώνεται στο κατάστηµα. Μετά την Λουτσία Σκην.:Μισέλ Φράνκο, Μεξικό 2012 Διάρκεια 93 Μετά το θάνατο της συζύγου του, ο Ροµπέρτο και η έφηβη κόρη του Αλεχάντρα µετακοµίζουν στην Πόλη του Μεξικού. Εκείνος ανοίγει ένα εστιατόριο κι εκείνη γνωρίζει νέους φίλους στο σχολείο. Προσπαθούν σιωπηλά να αφήσουν πίσω το παρελθόν τους, αλλά η καινούργια πραγµατικότητα είναι πολύ σκληρή για να τους το επιτρέψει.

10 Τα Μυθικά Πλάσµατα του Νότου Σκην.:Μπεν Ζάιτλιν, ΗΠΑ 2012 Διάρκεια 93 Η Χασπάπι, ένα ατρόµητο κορίτσι έξι ετών, ζει µε τον πατέρα της τον Γουίνκ, σε µια απόµακρη κοινότητα στο ποτάµι της Λουιζιάνα µε το όνοµα "Μπανιέρα". Η σκληρή αγάπη του Γουίνκ την προετοιµάζει για την ανακάλυψη του σύµπαντος, όταν ο ίδιος δεν θα είναι πλέον µαζί της για να την προστατέψει. Όταν ο Γουίνκ κολλάει µια µυστηριώδη ασθένεια, η φύση τρελαίνεται. Η θερµοκρασία ανεβαίνει και οι πάγοι αρχίζουν να λιώνουν, απελευθερώνοντας µια στρατιά από προϊστορικά πλάσµατα που ονοµάζονται βούβαλοι. Με τη στάθµη του νερού να ανεβαίνει, τους βούβαλους να πλησιάζουν και την υγεία του Γουίνκ όλο να χειροτερεύει, η Χασπάπι πηγαίνει να βρει τη χαµένη µητέρα της.

11 Το Παιδί µε το Ποδήλατο Σκην.:Ζαν-Πιερ και Λυκ Νταρντεν, Βέλγιο 2011 Διάρκεια 87 Ο Σιρίλ είναι 12 χρόνων και το µόνο σχέδιο στη ζωή του είναι να βρει τον πατέρα του που τον άφησε προσωρινά σε ορφανοτροφείο. Συναντά τυχαία τη Σαµάνθα, µια κοµµώτρια, η οποία συµφωνεί να µένει µαζί της τα Σαββατοκύριακα. Ο Σιρίλ δεν αναγνωρίζει την αγάπη που του δείχνει η Σαµάνθα, την αγάπη που χρειάζεται απελπισµένα για να ηρεµήσει την οργή του.

12 ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ Σκην: Arnd Watcher, USA 2009 Διάρκεια 70 Tο ντοκιµαντερ παρακολουθεί τέσσερις Μαροκινούς και τέσσερις Αµερικανούς φοιτητές καθώς ταξιδεύουν µαζί µέσα στο Μαρόκο, σε µια προσπάθεια να ανακαλύψουν το διαφορετικό, σε µια προσπάθεια να ανακαλύψουν τον εαυτό τους. Με οµαδικά ταξίδια και ειλικρινείς συζητήσεις, οι φοιτητές έρχονται αντιµέτωποι µε τις περίπλοκες επιπτώσεις των υποτιθέµενων πολιτισµικών συγκρούσεων ανάµεσα στο Ισλάµ και στην Δύση. PERSEPOLIS Σκην:Μ.Σατραπί, Γαλλία 2007 Διάρκεια 96 Η εννιάχρονη Μάρτζι µεγαλώνει σε µια προοδευτική οικογένεια στην Τεχεράνη του 78, την περίοδο της ανατροπής του Σάχη και του θρησκευτικού φανατισµού της Ισλαµικής επανάστασης. Με το ξέσπασµα του πολέµου Ιράν Ιράκ, οι γονείς της την στέλνουν για σπουδές στην Βιέννη. Θα επιστρέψει στην πατρίδα της ύστερα απο χρόνια, για να καταλήξει τελικά στο Παρίσι το Μεταφορά του οµώνυµου bestseller κόµικ. Εξαίρετη παραγωγή.

13 VITUS Σκην:Φρέντι Μ. Μιούρερ, Γερµανία Διάρκεια 100 Ο Vitus είναι ένα παιδί θαύµα έχοντας µουσικό χάρισµα και ταυτόχρονα µαθηµατική σκέψη που θα ζήλευαν πολλοί επιστήµονες. Οι γονείς του βλέπουν σε εκείνον τα όνειρα τους να πραγµατοποιούνται και ελπίζουν πως θα σταδιοδροµήσει ως σολίστας του πιάνου. Το 12χρονο παιδί όµως έχοντας κουραστεί από τις αυξηµένες απαιτήσεις των γύρω του αλλά και από το γεγονός της «κατάρας» που κουβαλά και που τον καταδικάζει σε έλλειψη µιας φυσιολογικής παιδικής ηλικίας, θα αποφασίσει, να πάρει τη ζωή στα χέρια του. Ετσι δραπετεύει από την καθηµερινότητά του και ζει µια κρυφή δεύτερη ζωή που τον κάνει ευτυχισµένο.

14 Τα ντοκιµαντέρ που προβάλλονται για τους µαθητές Γυµνασίου - Λυκείου είναι οι εξής: Από τις δυο Πλευρές του Αιγαίου Σκην.:Μαρία Ηλιού, Ελλάδα 2013 Διάρκεια 87 Στο ντοκιµαντέρ αφηγούνται τις προσωπικές τους ιστορίες πρόσφυγες πρώτης, δεύτερης και τρίτης γενιάς και από τις δύο όχθες του Αιγαίου. Ιστορίες που εκτυλίσσονται στα παράλια της Μικράς Ασίας, στον Πόντο, στην Καππαδοκία, τη Βόρεια Ελλάδα και την Κρήτη. Ιστορικοί από την Αµερική, την Ευρώπη, την Ελλάδα και την Τουρκία µιλούν για τη µεγάλη Ιστορία, ενώ φωτογραφίες από «κλειστά» µέχρι πρότινος αρχεία της Αµερικής και της Ευρώπης έρχονται στο φως και τεκµηριώνουν το ντοκιµαντέρ

15 Εγώ είµαι ένας άλλος Σκην.:Γιώργος Ζέρβας, Ελλάδα 2012 Διάρκεια 68 Συχνά αναρωτιόµαστε τι να γίνονται οι άνθρωποι που ολοκληρώνουν κάποιο πρόγραµµα απεξάρτησης και προσπαθούν να ενταχθούν στην κοινωνία. Τα καταφέρνουν; Στο ντοκιµαντέρ συναντάµε µερικές τέτοιες περιπτώσεις ανθρώπων που ολοκλήρωσαν το πρόγραµµα του 18 ΑΝΩ και είναι κάποια χρόνια καθαροί. Παρακολουθούµε στιγµιότυπα της ζωής τους και εξοµολογήσεις για τις προσπάθειές τους να βρουν δουλειά, να γίνουν δηµιουργικοί, να συνεχίσουν ή να ανατρέψουν κάτι που άφησαν στη µέση, να αντιµετωπίσουν τα προβλήµατα που τους κληροδότησε το παρελθόν στις ουσίες, να φτιάξουν διαφορετικές σχέσεις µε τους γονείς και τα παιδιά τους, αλλά και νέες φιλίες και έρωτες. Εάν ο άνθρωπος δε γεννιέται αλλά γίνεται, οι προσπάθειες αυτών των ανθρώπων παραπέµπουν στις αντίστοιχες προσπάθειες του καθενός να βρει ένα νέο βηµατισµό µετά από όποια αναπόδραστη συµφορά συναντήσει στη ζωή του.

16 50 χρόνια από το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας "HΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΩΜΑΤΟΣ Γιώργος Σεφέρης" Ένας Σεφέρης µεγαλειώδης, αλλά και βαθειά ανθρώπινος. Η ταινία βραβεύτηκε µε το 1o Κρατικό Βραβείο Ποιότητας Ντοκιµαντέρ για το Με τη µοναδική αφήγηση και ανάγνωση του Δηµήτρη Καταλειφού και τη µουσική του Νίκου Κυπουργού. Ένα ταξίδι στην ποίηση και τη σκέψη του Γιώργου Σεφέρη. Οι περιπλανήσεις ενός ακάµατου ταξιδιώτη σε τόπους, κείµενα, µουσικές, ταινίες, ανθρώπους. Διαδοχικές επιστρώσεις εµπειρίας που σωρεύονται σε ένα πλούσιο υπέδαφος από σηµαντικά και ασήµαντα, πριν µεταγραφούν σε αυτή την «άλλη γλώσσα», την Ποίηση. Σκηνοθεσία: Στέλιος Χαραλαµπόπουλος. Παραγωγή: Θάνος Λαµπρόπουλος ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ ΕΠΕ. Διάρκεια ταινίας : 70

17 Little Land Σκην.:Νίκος Νταγιαντάς, Ελλάδα 2013 Διάρκεια 52 Με την έναρξη της κρίσης στην Ελλάδα, όλο και περισσότεροι νέοι άνεργοι στρέφονται προς την επαρχία, ελπίζοντας ν αλλάξουν τη ζωή τους προς το καλύτερο. Η ταινία ακολουθεί τον 35χρονο Θοδωρή, ο οποίος εγκαθίσταται στο αποµακρυσµένο νησί της Ικαρίας µε σκοπό να ζήσει από τη γη. Εκεί ανακαλύπτει µια κοινωνία που στηρίζεται στην αυτονοµία και τη συνεργασία, και ανθρώπους που ζουν περισσότερο και καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον, καθιστώντας το νησί µία από τις ελάχιστες «µπλε ζώνες» του πλανήτη, όπου οι κάτοικοι απολαµβάνουν ιδιαίτερη µακροζωία. Ο σκηνοθέτης Νίκος Νταγιαντάς αναζητεί τα µυστικά της Ικαρίας, ανακαλύπτοντας πώς οι ριζικά διαφορετικές ζωές των κατοίκων του νησιού µάς αφορούν άµεσα, ιδιαίτερα σε περιόδους οικονοµικής και κοινωνικής αναταραχής.

18 Ο Μανάβης Σκην.:Δηµήτρης Κουτσιαµπασάκος, Ελλάδα 2013 Διάρκεια 82 Ο Νίκος Αναστασίου, πλανόδιος µανάβης, µε τη γυναίκα του Σοφία, από τη δεκαετία του 1980 κάνουν το ίδιο δροµολόγιο. Μία φορά την εβδοµάδα, σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, ξεκινώντας από τα Τρίκαλα επισκέπτονται τα εγκαταλειµµένα χωριά της νοτιοδυτικής Πίνδου, µια διαδροµή 75 χιλιοµέτρων. Τα τελευταία χρόνια τους βοηθάνε και τα δυο τους παιδιά. Ο Κώστας και ο Θύµιος.

19 Οι µικροί άλλοι Σκην.:Νίκος Δροσάκης, Ελλάδα 2010 Διάρκεια 96 Τα παιδιά είναι πρωταγωνιστές σε αυτό το κοινωνικό φαινόµενο που κλείνει τρεις δεκαετίες στην Ελλάδα. Τα παιδιά µετανάστες και τα παιδιά των µεταναστών- η λεγόµενη δεύτερη γενιά, ως οι «µικροί άλλοι» στην ελληνική κοινωνία, αποτελούν κοµµάτια ενός παζλ που προσπαθεί να συντεθεί. Μας µεταφέρουν την αγωνία για το µέλλον και το όνειρο ενός πολύχρωµου κόσµου που να σέβεται την διαφορετικότητα. Ο Συνήγορος του Παιδιού, οι µη κερδοσκοπικοί οργανισµοί: ΑΡΣΙΣ, PRAKSIS, ΒABEL, i-red, YRE, Ελληνική Δράση για τα Ανθρώπινα Δικαιώµατα, το Τµήµα Μεταναστευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Εσωτερικών, η Εκκλησία της Ελλάδας και αρκετές κοινότητες µεταναστών, περιγράφουν το φαινόµενο από νοµική, κοινωνική και ψυχολογική πλευρά, προτείνοντας λύσεις και δυναµικές. Το ντοκιµαντέρ χωρίζεται σε τρία µέρη: εκπαίδευση, κοινωνική προστασία και ένταξη. Σε αυτά τα παιδιά, που καθηµερινά γίνονται τα θύµατα της βαρβατότητας των πολιτισµένων, που δε γνώρισαν ποτέ την ανέµελη χαρά της παιδικότητας, σε αυτά τα παιδιά είναι αφιερωµένο αυτό το ντοκιµαντέρ.

20 Ι.ΜΟΡΑΛΗΣ Ένα Ντοκιµαντέρ του Στέλιου Χαραλαµπόπουλου για τη Ζωή και το Έργο του Ντοκιµαντέρ,Έγχρ., Διάρκεια 80 Από τον µεσοπόλεµο που πρωτοεµφανίζεται µέχρι και την πρόσφατη δουλειά του, που έδειξε το Γενάρη του 2004, ο Γιάννης Μόραλης, αριθµεί εβδοµήντα χρόνια συνεχούς παρουσίας στον χώρο της Τέχνης. Δηµιουργός που βάδισε µαζί µε την περίφηµη γενιά του '30,που συνέχισε τις µορφικές αναζητήσεις του καθ όλη τη διάρκεια του εικοστού αιώνα, αλλά και δάσκαλος που από το εργαστήρι του στην Καλών Τεχνών πέρασαν οι σηµαντικότεροι Έλληνες εικαστικοί. Μια ταινία για τον άνθρωπο και τον καλλιτέχνη που υπογράφει Ι. Μόραλης. 2013, Έτος Καβάφη ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΠΟΥ Ο ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΠΕΣΣΟΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΚΟ ΚΑΒΑΦΗ Σκην: Στέλιος Χαραλαµπόπουλος, Ελλάδα 2007 Διάρκεια 90 Ένας Έλληνας ναυτικός, ο Βασίλης Καπόπουλος, αποκαλύπτει ότι έγινε µάρτυρας της συνάντησης Φερνάντο Πεσσόα και Κωνσταντίνου Καβάφη πάνω στο υπερωκεάνιο Σατούρνια, το οποίο τον Οκτώβριο του 1929 απέπλευσε από την Τεργέστη προς την Αµερική.

21 Perah Istar Σκην.: Ελισάβετ Λαλουδάκη, Μάσιµο Πιτσοκάρο, Ελλάδα 2012 Διάρκεια 60 Η ταινία Perah Istar (το πουλί της Αφροδίτης παρετυµολογία σηµιτικής προέλευσης της λέξης περιστέρι), εξερευνά τη σχέση του σύγχρονου αστού µε το πιο κοινό ζώο πόλης, το περιστέρι. Ο καθένας έχει να πει κάτι για τα περιστέρια, κακό ή καλό, πολύ ή λίγο. Οι περισσότεροι θα επιθυµούσαν την εξόντωσή τους, ακόµη και δηλωµένοι φιλόζωοι. Κάποιοι ζουν απ αυτά, ενώ κάποιοι άλλοι τους έχουν αφιερώσει τη ζωή τους. Είναι τελικά το περιστέρι το πιο αµφιλεγόµενο ζώο στη γη; Είναι αστικό παράσιτο, απεικόνιση του Αγίου Πνεύµατος, ρυπογόνος παράγοντας, σύµβολο ειρήνης, τροφή, απειλή για τη δηµόσια υγεία, πηγή έµπνευσης. Κι όµως είναι αόρατο. Το σίγουρο είναι ότι είµαστε υποχρεωµένοι να συµβιώνουµε µε τα περιστέρια. Οι ήρωες της ταινίας, άνθρωποι που έχουν αναπτύξει µια ιδιαίτερη σχέση µε αυτά, µας φανερώνουν µια, λανθάνουσα τις περισσότερες φορές αλλά απολύτως υπαρκτή, εικόνα της ζωής µας στη µεγάλη πόλη.

22 Σµύρνη: Η Καταστροφή µιας Κοσµοπολίτικης Πόλης, ιστορικό ντοκιµαντέρ της Μαρίας Ηλίου, Διάρκεια:86 Μέσα από σπάνιο αρχειακό φωτογραφικό και κινηµατογραφικό υλικό από Αµερική και Ευρώπη, το οποίο σταχυολογήθηκε και συντηρήθηκε από τη µη κερδοσκοπική εταιρεία Πρωτέας, η σκηνοθέτιδα Μαρία Ηλιού, ο ιστορικός σύµβουλος Αλέξανδρος Κιτροέφ και οι συνεργάτες τους ξεδιπλώνουν µια συναρπαστική ιστορία, σε ένα ντοκιµαντέρ που πρωτοπαρουσιάστηκε στο Μουσείο Μπενάκη τον Ιανουάριο του Πώς ήταν η κοσµοπολίτικη Σµύρνη στις αρχές του 20ου αιώνα; Πώς ζούσαν οι Έλληνες δίπλα στις άλλες κοινότητες; Γιατί ήταν τόσο µοναδικό αυτό το λιµάνι της Μεσογείου που ακόµη και σήµερα, 90 χρόνια µετά την Καταστροφή, συνδέεται µε τη χαρά της ζωής για τα καλά χρόνια και τους θρήνους για την Καταστροφή που ήρθε ξαφνικά τον Σεπτέµβριο του 1922; Το ντοκιµαντέρ δίνει απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήµατα, εστιάζοντας σε άγνωστες εικόνες της Σµύρνης που αποκαλύπτουν τη συνύπαρξη ανθρώπων από διαφορετικές κουλτούρες και θρησκείες, τη χαρά της ζωής και την καταστροφή.

23 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΚΗ ΔΗΜΟΥΛΑ Ντοκιµαντέρ, Έγχρ., Διάρκεια 59 Η Κική Δηµουλά µιλάει για τον έρωτα, τον θάνατο και την ποίηση στο ντοκιµαντέρ της Κατερίνας Πατρώνη. Τι παραπάνω, άραγε, θα είχε να εξοµολογηθεί για την τέχνη της, τον έρωτα, τον φόβο του θανάτου, απ όσα διοχετεύει στο έργο της εξήντα χρόνια κοντά; Ενα ωριαίο ντοκιµαντέρ χωρίς στολίδια, χωρίς µαρτυρίες τρίτων και µ' ελάχιστα εξωτερικά πλάνα, µε την κάµερα προσηλωµένη στο πρόσωπο της ποιήτριας που, µ' ένα τσιγάρο µονίµως στο χέρι, µιλάει, στοχάζεται, ονειροπολεί. Toxic Crisis Σκην.:Όµηρος Ευαγγελινός, Ελλάδα 2012 Διάρκεια 54 Η χώρα βρίσκεται σε δραµατική κατάσταση σε όλα τα επίπεδα της δοµής της. Ενώ η κατάσταση είναι επείγουσα και χρήζει άµεσης αντίδρασης απ όλες τις πλευρές, όλα αυτά όχι µόνο µένουν στην αφάνεια λόγω της υπερ-προβολής της οικονοµικής δυσπραγίας της χώρας, αλλά διαιωνίζονται και προωθούνται οι τακτικές που δηµιούργησαν όλη αυτή την κατάσταση, πολλές φορές µάλιστα υπό το πρόσχηµα µιας πανάκριβης πράσινης ανάπτυξης, δυσχεραίνοντας χωρίς λόγο την έξοδο από την κρίση. Όλα αυτά τα φαινόµενα έχουν πάρει διαστάσεις τέτοιες, ώστε σε θεµελιώδεις κοινωνικές παροχές, όπως η ενέργεια και η διαχείριση αποβλήτων, κρύβονται κίνδυνοι για τεράστια και µόνιµη υγειονοµική και περιβαλλοντική υποβάθµιση της χώρας.

24 ΦΙΛΙΑ ΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ Ελληνικά Σενάριο Σκηνοθεσία: Βασίλης Λουλές. Διάρκεια 115 λεπτά, έγχρωµο, Με τη συνεργασία του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος Πέντε παιδιά που µεγάλωσαν απότοµα. Η Ροζίνα, ο Σήφης, η Ευτυχία, η Σέλλυ και ο Μάριος πέρασαν τη ζωή τους κουβαλώντας πάντα µαζί τη µνήµη χιλιάδων παιδιών. Εκείνων που δεν πρόλαβαν ποτέ να µεγαλώσουν. Η ταινία παρακολουθεί αυτά τα πρόσωπα από την παιδική ηλικία µέχρι σήµερα, φέρνοντας στο φως πολύτιµα προσωπικά τους ντοκουµέντα ένα παιδικό ηµερολόγιο, φωτογραφίες και οικογενειακά φιλµάκια τεκµήρια µιας ολόκληρης εποχής. Παράλληλα, σκιαγραφείται η ζωή των Εβραϊκών κοινοτήτων της Ελλάδας πριν τον Πόλεµο και αποκαλύπτονται σπάνιες εικόνες της κατεχόµενης Αθήνας και Θεσσαλονίκης, µέσα από κινηµατογραφικά αρχεία, ερασιτεχνικές ταινίες Γερµανών στρατιωτών και παράνοµες λήψεις Ελλήνων πατριωτών.

25 Το Χρονικό µιας Καταστροφής Σκην.:Χρύσα Τζελέπη, Άκης Κερσανίδης, Ελλάδα 2013 Διάρκεια 91 Ο Χορτιάτης είναι ένα από τα πολλά χωριά-θυσιαστήρια της περιόδου της Γερµανικής Κατοχής κατά τον B Παγκόσµιο Πόλεµο. Η ταινία προσπαθεί να αναπαραστήσει το Ολοκαύτωµα του Χορτιάτη, µέσα από µαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν τα γεγονότα από κοντά και να τονίσει τη σηµασία τού να διατηρηθεί ζωντανή η ιστορική µνήµη. Το παζλ της ιστορίας διαµορφώνεται όχι µόνο από τις επίσηµες ιστορικές πηγές, αλλά και από τις διαφορετικές οπτικές θέασης των γεγονότων και µέσα από τα προσωπικά βιώµατα των καθηµερινών ανθρώπων. Η βιωµένη ιστορία δίνει άλλη διάσταση στα ιστορικά γεγονότα.

«ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΑΝΕ ΣΙΝΕΜΑ» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

«ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΑΝΕ ΣΙΝΕΜΑ» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΠΡΟΒΟΛΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΛΥΚΕΙΑ «ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΑΝΕ ΣΙΝΕΜΑ» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΠΡΟΒΟΛΩΝ Το Φεστιβάλ κινηµατογράφου Θεσσαλονίκης, συνεχίζει και φέτος το πρόγραµµα ειδικών προβολών για µαθητές πρωτοβάθµιας

Διαβάστε περισσότερα

Η CarouselFILMS παρουσιάζει το πολυβραβευµένο ντοκιµαντέρ του Βασίλη Λουλέ. Φιλιά εις τα παιδιά

Η CarouselFILMS παρουσιάζει το πολυβραβευµένο ντοκιµαντέρ του Βασίλη Λουλέ. Φιλιά εις τα παιδιά Η CarouselFILMS παρουσιάζει το πολυβραβευµένο ντοκιµαντέρ του Βασίλη Λουλέ Φιλιά εις τα παιδιά στην ΑΘΗΝΑ από την ΠΕΜΠΤΗ 7 Φεβρουαρίου ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑ ΟΣ, Ιερά Οδός 48 καθηµερινά, ώρες 18:00-20:00-22:00

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. Οι ταινίες µυθοπλασίας που προτείνονται για τους µαθητές Δηµοτικού είναι οι εξής:

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. Οι ταινίες µυθοπλασίας που προτείνονται για τους µαθητές Δηµοτικού είναι οι εξής: ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ «ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΑΝΕ ΣΙΝΕΜΑ» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΠΡΟΒΟΛΩΝ Το Φεστιβάλ κινηµατογράφου Θεσσαλονίκης, συνεχίζει και φέτος το πρόγραµµα ειδικών προβολών για µαθητές πρωτοβάθµιας

Διαβάστε περισσότερα

Από το 0 μέχρι τη συγγραφή ενός σεναρίου μυθοπλασίας. (βιωματικό εργαστήρι) Βασισμένο σε μια ιδέα του Γιώργου Αποστολίδη

Από το 0 μέχρι τη συγγραφή ενός σεναρίου μυθοπλασίας. (βιωματικό εργαστήρι) Βασισμένο σε μια ιδέα του Γιώργου Αποστολίδη Από το 0 μέχρι τη συγγραφή ενός σεναρίου μυθοπλασίας (βιωματικό εργαστήρι) Βασισμένο σε μια ιδέα του Γιώργου Αποστολίδη Περιγραφή εργαστηρίου Οι ιστορίες είναι γεγονότα ζωής ή του μυαλού ή μήπως απλώς

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ «ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΑΝΕ ΣΙΝΕΜΑ»

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ «ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΑΝΕ ΣΙΝΕΜΑ» ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ «ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΑΝΕ ΣΙΝΕΜΑ» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΠΡΟΒΟΛΩΝ Το Φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, συνεχίζει και φέτος το πρόγραμμα ειδικών προβολών για μαθητές πρωτοβάθμιας

Διαβάστε περισσότερα

Οι μνήμες του Ολοκαυτώματος «ξύπνησαν» στη Θεσσαλονίκη

Οι μνήμες του Ολοκαυτώματος «ξύπνησαν» στη Θεσσαλονίκη Οι μνήμες του Ολοκαυτώματος «ξύπνησαν» στη Θεσσαλονίκη Η Θεσσαλονίκη, «η πόλη των φαντασμάτων», όπως την έχει αποκαλέσει ο ιστορικός Μάρκ Μαζάουερ, φέρει βαρύ το φορτίο του Ολοκαυτώματος και της κατοχής

Διαβάστε περισσότερα

Ο "Παραμυθάς" Νίκος Πιλάβιος στα Χανιά

Ο Παραμυθάς Νίκος Πιλάβιος στα Χανιά Ο "Παραμυθάς" Νίκος Πιλάβιος στα Χανιά 18 Ιαν 2014 Χανιά (18/1), Σταλός (19/1), Χανιά 18.01 έως 19.01 Ο "Παραμυθάς" Νίκος Πιλάβιος στα Χανιά Ο Παραμυθάς των παιδικών μας χρόνων έρχεται στην Κρήτη Όταν

Διαβάστε περισσότερα

Προβολές Αφιερώματα Εκπαιδευτικές Δράσεις. Το CineDoc πάει σχολείο

Προβολές Αφιερώματα Εκπαιδευτικές Δράσεις. Το CineDoc πάει σχολείο Προβολές Αφιερώματα Εκπαιδευτικές Δράσεις Το CineDoc πάει σχολείο Σάββατο 1 η & Κυριακή 2 Δεκεμβρίου Πολυχώρος Πολιτισμού Γαλαξίας (Πλατεία Νέας Σμύρνης) Το Σάββατο 1η και την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου το CineDoc

Διαβάστε περισσότερα

Μάνος Κοντολέων : «Ζω γράφοντας και γράφω ζώντας» Πέμπτη, 23 Μάρτιος :11

Μάνος Κοντολέων : «Ζω γράφοντας και γράφω ζώντας» Πέμπτη, 23 Μάρτιος :11 Μάνος Κοντολέων : «Ζω γράφοντας και γράφω ζώντας» Πέμπτη, 23 Μάρτιος 2017-11:11 Από τη Μαίρη Γκαζιάνη Ο ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει γράψει περίπου

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΡΤΙΝΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΟΜΑΔΑ Β. Ερώτηση 1 α

ΧΑΡΤΙΝΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΟΜΑΔΑ Β. Ερώτηση 1 α ΧΑΡΤΙΝΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΟΜΑΔΑ Β Ερώτηση 1 α Το βιβλίο με τίτλο «Χάρτινη Αγκαλιά», της Ιφιγένειας Μαστρογιάννη, περιγράφει την ιστορία ενός κοριτσιού, της Θάλειας, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Φεύγει

Διαβάστε περισσότερα

Μαρούλα Κλιάφα Μελίνα Κ Γεράσιμος Κ.: Μάριος Κ.

Μαρούλα Κλιάφα Μελίνα Κ Γεράσιμος Κ.: Μάριος Κ. Την Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017, η συγγραφέας Μαρούλα Κλιάφα επισκέφτηκε το σχολείο μας και συναντήθηκε με τους μαθητές και τις μαθήτριες του Α2, Β1, Β5. Οι μαθητές/ριες του Α2 ασχολήθηκαν στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

Αναμνήσεις της Κωνσταντίνας από τη Γερμανία. Κατερίνα Προκοπίου

Αναμνήσεις της Κωνσταντίνας από τη Γερμανία. Κατερίνα Προκοπίου Αναμνήσεις της Κωνσταντίνας από τη Γερμανία Αλκη Ζέη http://www.ekebi.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=node&cnode=462&t=78 http://www.alkizei.com/ Κατερίνα Προκοπίου https://www.youtube.com/watch?v=ksyzbbgs4qw

Διαβάστε περισσότερα

Εργασία του Θοδωρή Μάρκου Α 3 Γυμνασίου. στο λογοτεχνικό ανάγνωσμα. «ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΜΕ ΦΤΕΡΑ» της Μαρίας Παπαγιάννη

Εργασία του Θοδωρή Μάρκου Α 3 Γυμνασίου. στο λογοτεχνικό ανάγνωσμα. «ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΜΕ ΦΤΕΡΑ» της Μαρίας Παπαγιάννη Εργασία του Θοδωρή Μάρκου Α 3 Γυμνασίου στο λογοτεχνικό ανάγνωσμα «ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΜΕ ΦΤΕΡΑ» της Μαρίας Παπαγιάννη Α ομάδα 1. Στο βιβλίο παρουσιάζονται δύο διαφορετικοί κόσμοι. Ο πραγματικός κόσμος της Ρόζας,

Διαβάστε περισσότερα

Η Κωνσταντίνα και οι αράχνες

Η Κωνσταντίνα και οι αράχνες Η Κωνσταντίνα και οι αράχνες ΑΛΚΗ ΖΕΗ ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ: ΚΥΔΩΝΑΚΗ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ, ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΝΕΦΕΛΗ Η Κωνσταντίνα είναι το μόνο παιδί που έχουν αποκτήσει οι γονείς της, όχι όμως και το μόνο εγγόνι που έχει αποκτήσει

Διαβάστε περισσότερα

Το κορίτσι με τα πορτοκάλια. Εργασία Χριστουγέννων στο μάθημα της Λογοτεχνίας. [Σεμίραμις Αμπατζόγλου] [Γ'1 Γυμνασίου]

Το κορίτσι με τα πορτοκάλια. Εργασία Χριστουγέννων στο μάθημα της Λογοτεχνίας. [Σεμίραμις Αμπατζόγλου] [Γ'1 Γυμνασίου] Το κορίτσι με τα πορτοκάλια Εργασία Χριστουγέννων στο μάθημα της Λογοτεχνίας [Σεμίραμις Αμπατζόγλου] [Γ'1 Γυμνασίου] Εργασία Χριστουγέννων στο μάθημα της Λογοτεχνίας: Σεμίραμις Αμπατζόγλου Τάξη: Γ'1 Γυμνασίου

Διαβάστε περισσότερα

Το παιχνίδι των δοντιών

Το παιχνίδι των δοντιών Το παιχνίδι των δοντιών Ρία Φελεκίδου Εικόνες: Γεωργία Στύλου Εκπαιδευτικό υλικό από τη συγγραφέα του βιβλίου [1] EΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ - ΤΑΞΙΔΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ»

«ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ» «ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ» ΤΑΞΗ Γ1 2 ο Δ Σ ΓΕΡΑΚΑ ΔΑΣΚ:Αθ.Κέλλη ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ Κατά τη διάρκεια της περσινής σχολικής χρονιάς η τάξη μας ασχολήθηκε με την ανάγνωση και επεξεργασία λογοτεχνικών βιβλίων

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΤΟΥ JOSTEIN GAARDER

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΤΟΥ JOSTEIN GAARDER ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΤΟΥ JOSTEIN GAARDER 1 Α Ομάδα «Κάθεσαι καλά, Γκέοργκ; Καλύτερα να καθίσεις, γιατί σκοπεύω να σου διηγηθώ μια ιστορία για γερά νεύρα». Με αυτόν τον τρόπο ο συγγραφέας του βιβλίου

Διαβάστε περισσότερα

Λογοτεχνικό Εξωσχολικό Ανάγνωσμα Περιόδου Χριστουγέννων

Λογοτεχνικό Εξωσχολικό Ανάγνωσμα Περιόδου Χριστουγέννων Λογοτεχνικό Εξωσχολικό Ανάγνωσμα Περιόδου Χριστουγέννων Τίτλος βιβλίου: «Μέχρι το άπειρο κι ακόμα παραπέρα» Συγγραφέας: Άννα Κοντολέων Εκδόσεις: Πατάκη ΕΡΓΑΣΙΕΣ: 1. Ένας έφηβος, όπως είσαι εσύ, προσπαθεί

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις. Α ομάδα ΕΡΓΑΣΙΕΣ 1. Η συγγραφέας του βιβλίου μοιράζεται μαζί μας πτυχές της ζωής κάποιων παιδιών, άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες. α) Ποια πιστεύεις ότι είναι τα μηνύματα που θέλει να περάσει μέσα

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλος Η αγάπη άργησε μια μέρα. Εργασία της μαθήτριας Ισμήνης-Σωτηρίας Βαλμά

Τίτλος Η αγάπη άργησε μια μέρα. Εργασία της μαθήτριας Ισμήνης-Σωτηρίας Βαλμά Τίτλος Η αγάπη άργησε μια μέρα Εργασία της μαθήτριας Ισμήνης-Σωτηρίας Βαλμά Χώρος: Νεοχώρι Κρήτης Χρόνος: 1925-1930 (περίοδος Β Παγκοσμίου πολέμου) Πρόσωπα Οικογένεια Φτενούδου Πατέρας: Μιχαήλος Μητέρα:

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝ ΚΙΝΗΣΙΣ- ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΣΥΝ ΚΙΝΗΣΙΣ- ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Επικοινωνία ΣυνΚίνησις 2155304973, 6973933877 info@sinkinisis.com www.sinkinisis.com ΣΥΝ ΚΙΝΗΣΙΣ- ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΒΡΑΔΙΕΣ κ ι ν η ματο γ ρ ά φ ο υ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΒΡΑΔΙΕΣ κ ι ν η ματο γ ρ ά φ ο υ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ 18 ΒΡΑΔΙΕΣ κ ι ν η ματο γ ρ ά φ ο υ 2-22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ 2-22 Α Λ Σ Ο Σ 18 Ν Ε Α Σ Σ Μ Υ Ρ Ν Η Σ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Βραδιές Κινηματογράφου Ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης

Διαβάστε περισσότερα

παραστάσεις - κατασκευές - εργαστήρια

παραστάσεις - κατασκευές - εργαστήρια Με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας Κουκλοθέατρο ΑΝΕΜΗ παραστάσεις - κατασκευές - εργαστήρια H πολύχρονη εμπειρία και η αγάπη μας για τα παιδιά, σας υπόσχονται μια μοναδική παράσταση κουκλοθεάτρου με

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΠΙΔΑ. Είμαι 8 χρονών κα μένω στον καταυλισμό μαζί με άλλες 30 οικογένειες.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΠΙΔΑ. Είμαι 8 χρονών κα μένω στον καταυλισμό μαζί με άλλες 30 οικογένειες. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΠΙΔΑ Είμαι 8 χρονών κα μένω στον καταυλισμό μαζί με άλλες 30 οικογένειες. Μέχρι πριν λίγες μέρες βρισκόμουν στο χωριό μου το Ριζοκάρπασο, αλλά μετά την εισβολή ήρθαμε με την μητέρα μου

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. Οι ταινίες µυθοπλασίας που προτείνονται για τους µαθητές Δηµοτικού είναι οι εξής:

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. Οι ταινίες µυθοπλασίας που προτείνονται για τους µαθητές Δηµοτικού είναι οι εξής: ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ «ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΑΝΕ ΣΙΝΕΜΑ» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΠΡΟΒΟΛΩΝ Το Φεστιβάλ κινηµατογράφου Θεσσαλονίκης, συνεχίζει και φέτος το πρόγραµµα ειδικών προβολών για µαθητές πρωτοβάθµιας

Διαβάστε περισσότερα

Αναστασία Μπούτρου. Εργασία για το βιβλίο «Παπούτσια με φτερά»

Αναστασία Μπούτρου. Εργασία για το βιβλίο «Παπούτσια με φτερά» Αναστασία Μπούτρου Εργασία για το βιβλίο «Παπούτσια με φτερά» α) Αν κάποιος έχει φαντασία, μπορεί και φαντάζεται έναν καλύτερο κόσμο. Κλείνει τα μάτια του και βλέπει αυτό που ποθεί. Αυτό το απόσπασμα εννοεί

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Με τέσσερις παραμυθένιες βόλτες στο Χαλάνδρι η αυλαία για το Φεστιβάλ Παραμυθιού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Με τέσσερις παραμυθένιες βόλτες στο Χαλάνδρι η αυλαία για το Φεστιβάλ Παραμυθιού Χαλάνδρι, 8/5/2017 ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Τηλ. 213.2023922 www.halandri.gr e-mail: press@halandri.gr ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με τέσσερις παραμυθένιες βόλτες στο Χαλάνδρι η αυλαία για το Φεστιβάλ Παραμυθιού

Διαβάστε περισσότερα

Διήμερο σεμινάριο. Εισαγωγή στη θεατρική Σκηνοθεσία. Bar theater

Διήμερο σεμινάριο. Εισαγωγή στη θεατρική Σκηνοθεσία. Bar theater Διήμερο σεμινάριο Εισαγωγή στη θεατρική Σκηνοθεσία Bar theater & Γιατί η υποκριτική είναι Τέχνη Σάββατο και Κυριακή 19 και 20 Οκτωβρίου 2013 στην αίθουσα του ''Θυρεάτη''(παραπλεύρως Αφων Καρκούλη) Έναρξη

Διαβάστε περισσότερα

ηµιουργική Ψυχολογική Γραφή

ηµιουργική Ψυχολογική Γραφή ηµιουργική Ψυχολογική Γραφή Ζωντανά βιβλία, της Ιωάννας Ν. Τριπερίνα, Ψυχολόγου, MSc, µε ιστορίες που µάς δίνουν το έναυσµα να τις βιώσουµε, δραµατοποιήσουµε, συζητήσουµε, διαβάσουµε, ώστε να µάθουµε και

Διαβάστε περισσότερα

Τίτσα Πιπίνου: «Οι ζωές μας είναι πολλές φορές σαν τα ξενοδοχεία..»

Τίτσα Πιπίνου: «Οι ζωές μας είναι πολλές φορές σαν τα ξενοδοχεία..» Ημερομηνία 11/8/2016 Μέσο Συντάκτης Link artpress.sundaybloody.com Βασόλης Κάργας http://artpress.sundaybloody.com/?it_books=%cf%84%ce%af%cf%84%cf%83%ce%b1- %CF%80%CE%B9%CF%80%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CE%BF%CE%B9-

Διαβάστε περισσότερα

Η συγγραφέας Γιώτα Γουβέλη και «Η πρώτη κυρία» Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου :21

Η συγγραφέας Γιώτα Γουβέλη και «Η πρώτη κυρία» Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου :21 Ημερομηνία 12/12/2015 Μέσο Συντάκτης Link http://now24.gr/ Μαίρη Γκαζιάνη http://now24.gr/i-singrafeas-giota-gouveli-ke-i-proti-kiria/ Η συγγραφέας Γιώτα Γουβέλη και «Η πρώτη κυρία» Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

β) Αν είχες τη δυνατότητα να «φτιάξεις» εσύ έναν ιδανικό κόσμο, πώς θα ήταν αυτός;

β) Αν είχες τη δυνατότητα να «φτιάξεις» εσύ έναν ιδανικό κόσμο, πώς θα ήταν αυτός; 1 α) H πραγματική ζωή κρύβει χαρά, αγάπη, στόχους, όνειρα, έρωτα, αλλά και πόνο, απογοήτευση, πίκρες, αγώνα. αν λείπουν όλα αυτά τα συναισθήματα και οι ανατροπές, αν χαθεί η καρδιά και η ψυχή, η ελευθερία,

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου Το κορίτσι με τα πορτοκάλια Του Γιοστέιν Γκάαρντερ Λογοτεχνικό ανάγνωσμα Χριστουγέννων 2014-2015

Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου Το κορίτσι με τα πορτοκάλια Του Γιοστέιν Γκάαρντερ Λογοτεχνικό ανάγνωσμα Χριστουγέννων 2014-2015 Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου Το κορίτσι με τα πορτοκάλια Του Γιοστέιν Γκάαρντερ Λογοτεχνικό ανάγνωσμα Χριστουγέννων 2014-2015 Δημητριάννα Σκουρτσή Γ2 Σχολικό έτος 2014-15 Τάξη Γ Γυμνασίου Λογοτεχνικό Εξωσχολικό

Διαβάστε περισσότερα

Victoria Hislop: H συγγραφέας των bestseller

Victoria Hislop: H συγγραφέας των bestseller Ημερομηνία 9/5/2016 Μέσο Συντάκτης Link http://mag.sigmalive.com/ Αγγελος Γεραιουδάκης http://mag.sigmalive.com/article/7339/victoria-hislop-h-syggrafeas-ton-bestseller GOOD LIFE09.05.2016 Victoria Hislop:

Διαβάστε περισσότερα

«Πώς υφαίνεται ο χρόνος»: Ένα μυθιστόρημα για το παρελθόν που επιστρέφει και...

«Πώς υφαίνεται ο χρόνος»: Ένα μυθιστόρημα για το παρελθόν που επιστρέφει και... «Πώς υφαίνεται ο χρόνος»: Ένα μυθιστόρημα για το παρελθόν που επιστρέφει και... «Πώς υφαίνεται ο χρόνος»: Ένα μυθιστόρημα για το παρελθόν που επιστρέφει και κάθε γυναίκα πρέπει να διαβάσει 10 Απριλίου

Διαβάστε περισσότερα

Μοναδικά εκπαιδευτικά προγράμματα για τη συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών

Μοναδικά εκπαιδευτικά προγράμματα για τη συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών Μοναδικά εκπαιδευτικά προγράμματα για τη συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών Γιατί ακόμα και όταν η αγάπη είναι δεδομένη, η επικοινωνία είναι κάτι που μαθαίνεται* *Προγράμματα βασισμένα στην «Επικοινωνία

Διαβάστε περισσότερα

Ευχαριστώ Ολόψυχα για την Δύναμη, την Γνώση, την Αφθονία, την Έμπνευση και την Αγάπη...

Ευχαριστώ Ολόψυχα για την Δύναμη, την Γνώση, την Αφθονία, την Έμπνευση και την Αγάπη... Ευχαριστώ Ολόψυχα για την Δύναμη, την Γνώση, την Αφθονία, την Έμπνευση και την Αγάπη... τον Δάσκαλο μου, Γιώργο Καραθάνο την Μητέρα μου Καλλιόπη και τον γιο μου Ηλία-Μάριο... Ευχαριστώ! 6 ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ο Καταστατικός Χάρτης της Γης

Ο Καταστατικός Χάρτης της Γης Ο Καταστατικός Χάρτης της Γης Προσαρµογή για παιδιά Εισαγωγή Η γη είναι το σπίτι µας - Ζούµε σε µια πολύ σηµαντική εποχή και πρέπει να προστατεύσουµε τη Γη. - Όλοι οι λαοί του κοσµού φτιάχνουν µια µεγάλη

Διαβάστε περισσότερα

9 ο Γυμνάσιο Τρικάλων Σχολικό Έτος:

9 ο Γυμνάσιο Τρικάλων Σχολικό Έτος: 9 ο Γυμνάσιο Τρικάλων Σχολικό Έτος: 2013-2014 Είμαι, Είσαι, Είναι. Είμαστε Όλοι Ίσοι; Στα πλαίσια του Προγράμματος της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς με τίτλο: «Να είσαι παιδί, είναι δικαίωμα» Είμαι,

Διαβάστε περισσότερα

ένας τρόπος να μιλήσουμε στα παιδιά για αξίες και συναισθήματα»

ένας τρόπος να μιλήσουμε στα παιδιά για αξίες και συναισθήματα» Ημερομηνία 8/4/2015 Μέσο Συντάκτης Link http://artpress.sundaybloody.com/ Βασίλης Κάργας http://goo.gl/di6ugf Μαρίνα Γιώτη, συγγραφέαςεικονογράφος : «Τα παραμύθια είναι ένας τρόπος να μιλήσουμε στα παιδιά

Διαβάστε περισσότερα

Όταν είσαι χορεύτρια, ηθοποιός, τραγουδίστρια, καλλιτέχνης γενικότερα, είσαι ένα σύμπαν που φωτοβολεί.

Όταν είσαι χορεύτρια, ηθοποιός, τραγουδίστρια, καλλιτέχνης γενικότερα, είσαι ένα σύμπαν που φωτοβολεί. Όταν είσαι χορεύτρια, ηθοποιός, τραγουδίστρια, καλλιτέχνης γενικότερα, είσαι ένα σύμπαν που φωτοβολεί. Όταν σε βλέπουν και σε «τραβούν» κοντά τους «γαλαξίες», όπως ο Καρβέλας και η Βίσση και ο «αυστηρός»

Διαβάστε περισσότερα

Γενικό Λύκειο Ζεφυρίου Τμήματα : Α1 Α2

Γενικό Λύκειο Ζεφυρίου Τμήματα : Α1 Α2 Γενικό Λύκειο Ζεφυρίου Τμήματα : Α1 Α2 1 Τα Δικαιώματα Των Παιδιών Μαθητές : Νίκος Τσουκανάς Σπύρος Κούφαλης Αναστάσης Παπαχρήστος Σπύρος Φραγκούλης Τάσος Χούσος Εκπαιδευτικοί Δρεπανόπουλος Νίκος, Γυμναστής

Διαβάστε περισσότερα

Μαρίνα Γιώτη, συγγραφέας-εικονογράφος «Τα παραμύθια είναι ένας τρόπος να μιλήσουμε στα παιδιά για αξίες και συναισθήματα»

Μαρίνα Γιώτη, συγγραφέας-εικονογράφος «Τα παραμύθια είναι ένας τρόπος να μιλήσουμε στα παιδιά για αξίες και συναισθήματα» Ημερομηνία 8/4/2015 Μέσο Συντάκτης Link artpress.sundaybloody.com Βασίλης Κάργας http://artpress.sundaybloody.com/?it_books=%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%af%ce%bd%ce %B1-%CE%B3%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B7- %CF%83%CF%85%CE%B3%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AD%CE%B1%CF%82-

Διαβάστε περισσότερα

Δουλεύει, τοποθετώντας τούβλα το ένα πάνω στο άλλο.

Δουλεύει, τοποθετώντας τούβλα το ένα πάνω στο άλλο. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Δ Παραδείγματα με συμπληρωμένα Φύλλα εργασίας Φύλλο εργασίας Α α. Συμπληρώστε τον παρακάτω πίνακα, χρησιμοποιώντας τη φαντασία σας. Δώστε ταυτότητα στο παιδί της φωτογραφίας. Όνομα Ίντιρα Ηλικία

Διαβάστε περισσότερα

Για αυτό τον μήνα έχουμε συνέντευξη από μία αγαπημένη και πολυγραφότατη συγγραφέα που την αγαπήσαμε μέσα από τα βιβλία της!

Για αυτό τον μήνα έχουμε συνέντευξη από μία αγαπημένη και πολυγραφότατη συγγραφέα που την αγαπήσαμε μέσα από τα βιβλία της! Κυριακή, 2 Ιουλίου 2017 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ: ΓΙΩΤΑ ΦΩΤΟΥ Για αυτό τον μήνα έχουμε συνέντευξη από μία αγαπημένη και πολυγραφότατη συγγραφέα που την αγαπήσαμε μέσα από τα βιβλία της! Πείτε μας λίγα λόγια

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΔΩ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ. Πολιτιστικό Πρόγραμμα Γυμνασίου Νέας Περάμου

ΑΠΟΔΩ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ. Πολιτιστικό Πρόγραμμα Γυμνασίου Νέας Περάμου ΑΠΟΔΩ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ Πολιτιστικό Πρόγραμμα Γυμνασίου Νέας Περάμου 2016-2017 ΗΜΑΣΤΑΝ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΕΚΕΙ Oι καθηγήτριες (ΠΕ02): Τσίπου Δήμητρα Μαρία Ρίζου Οι μαθητές της Γ τάξης: Καζαντζή Γεωργία Μάγου Θεοδώρα

Διαβάστε περισσότερα

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Σελίδα 1

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Σελίδα 1 1 a) H πραγματική ζωή κρύβει χαρά, αγάπη, στόχους, όνειρα, έρωτα, αλλά και πόνο, απογοήτευση, πίκρες, αγώνα. αν λείπουν όλα αυτά τα συναισθήματα και οι ανατροπές, αν χαθεί η καρδιά και η ψυχή, η ελευθερία,

Διαβάστε περισσότερα

Το μαγικό βιβλίο. Σαν διαβάζω ένα βιβλίο λες και είμαι μια νεράιδα που πετώ στον ουρανό.

Το μαγικό βιβλίο. Σαν διαβάζω ένα βιβλίο λες και είμαι μια νεράιδα που πετώ στον ουρανό. Το μαγικό βιβλίο Σαν διαβάζω ένα βιβλίο λες και είμαι μια νεράιδα που πετώ στον ουρανό. Σαν διαβάζω ένα βιβλίο λες και είμαι μια γοργόνα μέσα στα καταγάλανα νερά. Σαν διαβάζω ένα βιβλίο λες και γίνομαι

Διαβάστε περισσότερα

Πότε πήρατε την απόφαση να γράψετε το πρώτο σας μυθιστόρημα; Ήταν εξαρχής στα σχέδιά σας να πορευθείτε από κοινού ή ήταν κάτι που προέκυψε τυχαία;

Πότε πήρατε την απόφαση να γράψετε το πρώτο σας μυθιστόρημα; Ήταν εξαρχής στα σχέδιά σας να πορευθείτε από κοινού ή ήταν κάτι που προέκυψε τυχαία; Δευτέρα, Ιουνίου 23, 2014 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΩΝ ΛΙΑ ΖΩΤΟΥ ΚΑΙ ΘΟΔΩΡΗ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Η Λία Ζώτου και ο Θοδωρής Καραγεωργίου γεννήθηκαν σε δύο γειτονικά χωριά της Καβάλας. Η Λία σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής

Διαβάστε περισσότερα

Συγγραφέας. Ραφαέλα Ρουσσάκη. Εικονογράφηση. Αμαλία Βεργετάκη. Γεωργία Καμπιτάκη. Γωγώ Μουλιανάκη. Ζαίρα Γαραζανάκη. Κατερίνα Τσατσαράκη

Συγγραφέας. Ραφαέλα Ρουσσάκη. Εικονογράφηση. Αμαλία Βεργετάκη. Γεωργία Καμπιτάκη. Γωγώ Μουλιανάκη. Ζαίρα Γαραζανάκη. Κατερίνα Τσατσαράκη Συγγραφέας Ραφαέλα Ρουσσάκη Εικονογράφηση Αμαλία Βεργετάκη Γεωργία Καμπιτάκη Γωγώ Μουλιανάκη Ζαίρα Γαραζανάκη Κατερίνα Τσατσαράκη Μαρία Κυρικλάκη Μαριτίνα Σταματάκη Φιλία Πανδερμαράκη Χριστίνα Κλωνάρη

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΡΗ ΣΕ ΤΙΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ

ΚΟΡΗ ΣΕ ΤΙΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΚΟΡΗ ΣΕ ΤΙΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε οικονομικά. Έχει γράψει θεατρικά έργα, διηγήματα, σενάρια για τον κινηματογράφο και τη τηλεόραση, παιδικά παραμύθια και μυθιστορήματα για παιδιά,

Διαβάστε περισσότερα

Μικρά Αγγλία

Μικρά Αγγλία Μικρά Αγγλία ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΗ Ιστορικό πλαίσιο Χώρος : Άνδρος Χρόνος: Η ιστορία διαδραματίζεται στην εικοσαετία από το 1930 μέχρι το 1950. Η πορεία των χαρακτήρων διασταυρώνεται με τα μεγάλα γεγονότα

Διαβάστε περισσότερα

Από ξύλο και ασήμι φτιαγμένο το νέο βιβλίο της Δήμητρας Παπαναστασοπούλου

Από ξύλο και ασήμι φτιαγμένο το νέο βιβλίο της Δήμητρας Παπαναστασοπούλου Ημερομηνία 19/3/2015 Μέσο Συντάκτης Link artpress.sundaybloody.com Βασίλης Κάργας http://artpress.sundaybloody.com/?it_books=%ce%b1%cf%80%cf%8c- %CE%BE%CF%8D%CE%BB%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9- %CE%B1%CF%83%CE%AE%CE%BC%CE%B9-

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΔΡΩΜΕΝΑ ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ. Κάστρο Άρτας, 20-21-22 Ιουνίου. - Light in Babylon (Τουρκία - Ισραήλ - Συρία - Γαλλία)

ΚΕΝΤΡΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΔΡΩΜΕΝΑ ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ. Κάστρο Άρτας, 20-21-22 Ιουνίου. - Light in Babylon (Τουρκία - Ισραήλ - Συρία - Γαλλία) ΚΕΝΤΡΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΔΡΩΜΕΝΑ ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ Κάστρο Άρτας, 20-21-22 Ιουνίου Παρασκευή 20 Ιουνίου - Light in Babylon (Τουρκία - Ισραήλ - Συρία - Γαλλία) Οι Light in Babylon αποτελούν ένα «πολυεθνικό»

Διαβάστε περισσότερα

Με την υποστήριξη του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης

Με την υποστήριξη του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης kin-lesxh-telikh:layout 1 13/10/2011 3:42 μμ Page 1 Πρόγραμμα Προβολών Περιόδου 2011-2012 Με την υποστήριξη του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης kin-lesxh-telikh:layout 1 13/10/2011 3:42 μμ Page 2 Ε υ χ α ρ ι

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ 2017 ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ 2017 ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ 2017 ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΙΟΥΝΙΟΣ Παρασκευή 16/6 17:00 18:00 Γιορτή έναρξης Στη βιβλιοθήκη ψάχνουμε, ανακαλύπτουμε, ζωγραφίζουμε,

Διαβάστε περισσότερα

Προγράμματα για σχολεία: Εμψυχώτριες: Οι βιβλιοθηκονόμοι, Μαρία Μαραβελάκη & Λίτσα Μαστορακάκη και η Αγγέλου Μάλμου, εκπαιδευτικός συγγραφέας.

Προγράμματα για σχολεία: Εμψυχώτριες: Οι βιβλιοθηκονόμοι, Μαρία Μαραβελάκη & Λίτσα Μαστορακάκη και η Αγγέλου Μάλμου, εκπαιδευτικός συγγραφέας. ΠΑΙΔΙΚΗ- ΕΦΗΒΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΗΠΟΥ Προγράμματα για σχολεία: Εμψυχώτριες: Οι βιβλιοθηκονόμοι, Μαρία Μαραβελάκη & Λίτσα Μαστορακάκη και η Αγγέλου Μάλμου, εκπαιδευτικός συγγραφέας. «Οι πειρατές στη

Διαβάστε περισσότερα

μετάφραση: Μαργαρίτα Ζαχαριάδου

μετάφραση: Μαργαρίτα Ζαχαριάδου μετάφραση: Μαργαρίτα Ζαχαριάδου Δύο Σε μια σπουδαία αρχαία πόλη που την έλεγαν Ουρούκ, ζούσε ένας νεαρός βασιλιάς, ο Γκιλγκαμές. Πατέρας του Γκιλγκαμές ήταν ο βασιλιάς Λουγκαλμπάντα και μητέρα του η

Διαβάστε περισσότερα

Γιώργος Δ. Λεμπέσης: «Σαν να μεταφέρω νιτρογλυκερίνη σε βαγονέτο του 19ου αιώνα» Τα βιβλία του δεν διαβάζονται από επιβολή αλλά από αγάπη

Γιώργος Δ. Λεμπέσης: «Σαν να μεταφέρω νιτρογλυκερίνη σε βαγονέτο του 19ου αιώνα» Τα βιβλία του δεν διαβάζονται από επιβολή αλλά από αγάπη Γιώργος Δ. Λεμπέσης: «Σαν να μεταφέρω νιτρογλυκερίνη σε βαγονέτο του 19ου αιώνα» Τα βιβλία του δεν διαβάζονται από επιβολή αλλά από αγάπη ΝΑΤΑΣΑ ΚΑΡΥΣΤΙΝΟΥ 21.06.2017-12:28 Η «Ψαρόσουπα», «Το χρυσό μολύβι»,

Διαβάστε περισσότερα

LET S DO IT BETTER improving quality of education for adults among various social groups

LET S DO IT BETTER improving quality of education for adults among various social groups INTERVIEWS REPORT February / March 2012 - Partner: Vardakeios School of Hermoupolis - Target group: Immigrants, women 1 η συνέντευξη Από την Αλβανία Το 2005 Η γλώσσα. Ήταν δύσκολο να επικοινωνήσω με τους

Διαβάστε περισσότερα

Προβολές για σχολεία με «κοινωνικό εισιτήριο»* (τρόφιμα για τα κοινωνικά παντοπωλεία της πόλης μας)

Προβολές για σχολεία με «κοινωνικό εισιτήριο»* (τρόφιμα για τα κοινωνικά παντοπωλεία της πόλης μας) Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013 09:00-11:00 Αζούρ και Ασμάρ (animation) / μεταγλωττισμένο / 99 Σκηνοθέτης: Μισέλ Οσελό Προτεινόμενο για μαθητές των τεσσάρων πρώτων τάξεων του Δημοτικού Ο Αζούρ, γιος ενός Γάλλου

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ Ο ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ ΧΑΡΤΑΕΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ. Β ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου

ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ Ο ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ ΧΑΡΤΑΕΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ. Β ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ Ο ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ ΧΑΡΤΑΕΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ Β1 2006-2007 6 ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου Μια μέρα τέσσερα παιδάκια την Καθαρά Δευτέρα πήγαν να πετάξουν τον χαρταετό τους. Ο ένας χαρταετός πήγε πολύ

Διαβάστε περισσότερα

Τα φύλα στη λογοτεχνία Τάξη: Α Λυκείου

Τα φύλα στη λογοτεχνία Τάξη: Α Λυκείου Τα φύλα στη λογοτεχνία Τάξη: Α Λυκείου Είδος διδακτικής πρακτικής: project, ομαδοσυνεργατική διδασκαλία Προτεινόμενη διάρκεια: 20 ώρες Εισαγωγικές παρατηρήσεις Η διδακτική ενότητα «Τα φύλα στη λογοτεχνία»

Διαβάστε περισσότερα

παραστάσεις κατασκευές εργαστήρια

παραστάσεις κατασκευές εργαστήρια Κουκλοθέατρο ΑΝΕΜΗ παραστάσεις κατασκευές εργαστήρια H πολύχρονη εμπειρία και η αγάπη μας για τα παιδιά, σας υπόσχονται μια μοναδική παράσταση κουκλοθεάτρου με χειροποίητες κούκλες και σκηνικά, που ζωντανεύουν

Διαβάστε περισσότερα

Φτώχεια- Μετανάστευση- Ήρωες της εποχής μας. Ένα Σχέδιο εργασίας

Φτώχεια- Μετανάστευση- Ήρωες της εποχής μας. Ένα Σχέδιο εργασίας Φτώχεια- Μετανάστευση- Ήρωες της εποχής μας Ένα Σχέδιο εργασίας Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Πυλαίας Τμήμα Β1 Συντονίστριες: Έλσα Μυρογιάννη Πόπη Κυρμελίδου Σχολικό έτος: 2006-2007 Υλικό-Δράσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΕΙΟ: ΤΑΞΗ: ΘΕΜΑ: ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: ΣΧ.ΕΤΟΣ:

ΣΧΟΛΕΙΟ: ΤΑΞΗ: ΘΕΜΑ: ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: ΣΧ.ΕΤΟΣ: [1] ΣΧΟΛΕΙΟ: ΓΕΛ ΜΥΡΙΝΑΣ ΤΑΞΗ: Β ΘΕΜΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ: ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΓΙΑΝΝΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΟΦΙΑ ΣΧ.ΕΤΟΣ: 2012-2013 [2] ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Περίληψη - στόχοι εργασίας

Διαβάστε περισσότερα

2 ο Δημοτικό Σχολείο Λιτοχώρου

2 ο Δημοτικό Σχολείο Λιτοχώρου 2 ο Δημοτικό Σχολείο Λιτοχώρου Μικροί λογοτέχνες του Σχολείου μας βραβεύονται Το 2 ο Δημοτικό Σχολείο Λιτοχώρου συμμετείχε στον 4 ο Πανελλήνιο και Παγκύπριο διαγωνισμό για παιδιά και εφήβους στην κατηγορία

Διαβάστε περισσότερα

Από τις μαθήτριες της Α Λυκείου: Ζυγογιάννη Μαρία Μπίμπαση Ελευθερία Πελώνη Σοφία Φωλιά Ευγενία

Από τις μαθήτριες της Α Λυκείου: Ζυγογιάννη Μαρία Μπίμπαση Ελευθερία Πελώνη Σοφία Φωλιά Ευγενία Από τις μαθήτριες της Α Λυκείου: Ζυγογιάννη Μαρία Μπίμπαση Ελευθερία Πελώνη Σοφία Φωλιά Ευγενία Η Θεσσαλονίκη του Γιώργου Ιωάννου Ο χώρος στα ποιήματα και τα πεζογραφήματα του Γιώργου Ιωάννου είναι ένας

Διαβάστε περισσότερα

4ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ. Docfest. ΧΑΛΚΙ Α Οκτωβρίου

4ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ. Docfest. ΧΑΛΚΙ Α Οκτωβρίου 4ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Docfest ΧΑΛΚΙ Α 2010 5 10 Οκτωβρίου www..docfest..gr Το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιµαντέρ-Docfest Χαλκίδα 2010 θα διεξαχθεί για τέταρτη συνεχόµενη χρονιά στην πόλη της Χαλκίδας.

Διαβάστε περισσότερα

Λογοτεχνικό Εξωσχολικό Ανάγνωσμα. Εργασία Χριστίνας Λιγνού Α 1

Λογοτεχνικό Εξωσχολικό Ανάγνωσμα. Εργασία Χριστίνας Λιγνού Α 1 1 Λογοτεχνικό Εξωσχολικό Ανάγνωσμα Εργασία Χριστίνας Λιγνού Α 1 2 1.Στο βιβλίο παρουσιάζονται δύο διαφορετικοί κόσμοι. Ο πραγματικός κόσμος της Ρόζας, στη νέα της γειτονιά, και ο πλασματικός κόσμος, στον

Διαβάστε περισσότερα

Ομαδική Εργασία Παραγωγής Γραπτού Λόγου με θέμα: «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ»

Ομαδική Εργασία Παραγωγής Γραπτού Λόγου με θέμα: «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ» Ομαδική Εργασία Παραγωγής Γραπτού Λόγου με θέμα: «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ» Δ τάξη, 2013-2014 Παρουσίαση γραπτής εργασίας «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ» ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2013 Τα βήματα που ακολουθήσαμε ήταν: 1. Αφού η δασκάλα μας έγραψε

Διαβάστε περισσότερα

«Το κορίτσι με τα πορτοκάλια»

«Το κορίτσι με τα πορτοκάλια» «Το κορίτσι με τα πορτοκάλια» «Κάθεσαι καλά, Γκέοργκ; Καλύτερα να καθίσεις, γιατί σκοπεύω να σου διηγηθώ μια ιστορία για γερά νεύρα». Με αυτόν τον τρόπο ο συγγραφέας του βιβλίου αρχίζει να ξετυλίγει το

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Ειρήνη Σταματούδη, LL.M., Ph.D. Διευθύντρια Ο.Π.Ι.

Εισαγωγή. Ειρήνη Σταματούδη, LL.M., Ph.D. Διευθύντρια Ο.Π.Ι. Εισαγωγή Ο οδηγός που κρατάς στα χέρια σου είναι μέρος μιας σειράς ενημερωτικών οδηγών του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Σκοπό έχει να δώσει απαντήσεις σε κάποια βασικά ερωτήματα που μπορεί να έχεις

Διαβάστε περισσότερα

Χρονολογία ταξιδιού:στις 8 Ιουλίου του 1497 άρχισε και τελείωσε το 1503

Χρονολογία ταξιδιού:στις 8 Ιουλίου του 1497 άρχισε και τελείωσε το 1503 Ονοματεπώνυμο: Βάσκο Ντά Γκάμα Χρονολογία γέννησης:3 Σεπτεμβρίου 1449 Χρονολογία θανάτου:3 Ιανουαρίου 1524 Χρονολογία ταξιδιού:στις 8 Ιουλίου του 1497 άρχισε και τελείωσε το 1503 Ανακαλύψεις: Ανακάλυψε

Διαβάστε περισσότερα

Μιλώντας με τα αρχαία

Μιλώντας με τα αρχαία Επίσκεψη στο μαντείο της Δωδώνης Πώς έβλεπαν το μέλλον οι αρχαίοι; Πώς λειτουργούσε το πιο αρχαίο μαντείο της Ελλάδας; Τι μορφή, σύμβολα και ρόλο είχε ο κύριος θεός του, ο Δίας; Τι σημασία είχαν εκεί οι

Διαβάστε περισσότερα

Οι εκδόσεις Διόπτρα και τα Public Κύπρου σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Άννας Γαλανού

Οι εκδόσεις Διόπτρα και τα Public Κύπρου σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Άννας Γαλανού CELEBRITY ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ Οι εκδόσεις Διόπτρα και τα Public Κύπρου σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Άννας Γαλανού 28/04/2016 10:17 http://www.reporter.com.cy/celebrity/entertainment/article/59286/oi

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ

ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ Στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Γ Γυμνασίου οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με ένα δείγμα ερωτικής ποίησης. Συγκεκριμένα διδάχτηκαν το ποίημα

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΙΝΑ ΓΙΩΤΗ: «Η επιτυχία της Στιγμούλας, μου δίνει δύναμη να συνεχίσω και να σπρώχνω τα όριά μου κάθε φορά ακόμα παραπέρα»

ΜΑΡΙΝΑ ΓΙΩΤΗ: «Η επιτυχία της Στιγμούλας, μου δίνει δύναμη να συνεχίσω και να σπρώχνω τα όριά μου κάθε φορά ακόμα παραπέρα» Ημερομηνία 27/11/2015 Μέσο trikalakids.gr Συντάκτης Link http://www.trikalakids.gr/bookcorner/%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%b9%ce%bd %CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B7-%CE%B7- %CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CF%85%CF%87%CE%AF%CE%B1-

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ. (Δημιουργικές συναντήσεις και αμφίδρομες σχέσεις με αφορμή ένα διήγημα)

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ. (Δημιουργικές συναντήσεις και αμφίδρομες σχέσεις με αφορμή ένα διήγημα) ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ (Δημιουργικές συναντήσεις και αμφίδρομες σχέσεις με αφορμή ένα διήγημα) Αλεξάνδρα Μυλωνά, φιλόλογος-σκηνοθέτις-συγγραφέας Ελένη Παπαδοπούλου, φιλόλογος ΜΑ-εκπαιδευτικός

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ

ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ ΕΛΛΗΝΟΓΛΩΣΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ ΣΤΗ ΙΑΣΠΟΡΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ ΜΟΝΑΔΕΣ 5 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ, Ε. ΙΑ.Μ.ΜΕ. Ρέθυµνο, 014 1 ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ Άσκηση 1 (6

Διαβάστε περισσότερα

Ελένη Γαληνού: Τους ήρωες μου ποτέ δεν τους ξεχνώ

Ελένη Γαληνού: Τους ήρωες μου ποτέ δεν τους ξεχνώ Ημερομηνία 22/11/2016 Μέσο Συντάκτης Link lionnews.gr Τίνα Πανωρίου https://lionnews.gr/%ce%b5%ce%bb%ce%ad%ce%bd%ce%b7- %ce%b3%ce%b1%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%bf%cf%8d- %cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%ae%cf%81%cf%89%ce%b5%cf%82-

Διαβάστε περισσότερα

Χάρτινη Αγκαλιά Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη

Χάρτινη Αγκαλιά Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη Χάρτινη Αγκαλιά Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη Επιμέλεια εργασίας: Παναγιώτης Γιαννόπουλος Περιεχόμενα Ερώτηση 1 η : σελ. 3-6 Ερώτηση 2 η : σελ. 7-9 Παναγιώτης Γιαννόπουλος Σελίδα 2 Ερώτηση 1 η Η συγγραφέας

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΡΟΔΟ ΤΗΣ ΤΟΣΚΑΝΗΣ της Belinda Alexandra - Book review

ΤΟ ΡΟΔΟ ΤΗΣ ΤΟΣΚΑΝΗΣ της Belinda Alexandra - Book review Ημερομηνία 20/7/2015 Μέσο Συντάκτης Link http://www.culture21century.gr/ Γιώτα Παπαδημακοπούλου http://www.culture21century.gr/2015/07/belinda-alexandra-book-review.html ΤΟ ΡΟΔΟ ΤΗΣ ΤΟΣΚΑΝΗΣ της Belinda

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση βιβλίου: Άρια ο κόσμος από την αρχή του Δημήτρη Στεφανάκη, την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου

Παρουσίαση βιβλίου: Άρια ο κόσμος από την αρχή του Δημήτρη Στεφανάκη, την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου Παρουσίαση βιβλίου: Άρια ο κόσμος από την αρχή του Δημήτρη Στεφανάκη, την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου Μ ι α μ α τ ι ά σ τ ο β ι β λ ί ο : Ο νεαρός Έλληνας διπλωμάτης Στέφανος Μαυροειδής ζει και αφηγείται τα ταραγμένα

Διαβάστε περισσότερα

Eκπαιδευτικό υλικό. Για το βιβλίο της Κατερίνας Ζωντανού. Σημαία στον ορίζοντα

Eκπαιδευτικό υλικό. Για το βιβλίο της Κατερίνας Ζωντανού. Σημαία στον ορίζοντα Eκπαιδευτικό υλικό Για το βιβλίο της Κατερίνας Ζωντανού Σημαία στον ορίζοντα Α) Συζητάμε για εμάς με αφορμή το κείμενο. 1. Τι δώρο θα ονειρευόσουν εσύ να βρεις μέσα σε ένα κουτί; 2. Τι δώρο πιστεύεις ότι

Διαβάστε περισσότερα

Μιλώντας με τα αρχαία

Μιλώντας με τα αρχαία Μιλώντας με τα αρχαία Μέσα στο μουσείο θα συναντήσετε παράξενα αντικείμενα άλλων εποχών. Μπορείτε να τα κάνετε να μιλήσουν για πανάρχαιους ανθρώπους και πολιτισμούς; Πάρτε φακούς, μέτρα, μολύβι και χαρτί

Διαβάστε περισσότερα

ΟΝΟΜΑ ΜΑΘΗΤΗ/ΤΡΙΑΣ: ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ: Ένας οδηγός για τα δικαιώματα των παιδιών σε συνεργασία με την:

ΟΝΟΜΑ ΜΑΘΗΤΗ/ΤΡΙΑΣ: ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ: Ένας οδηγός για τα δικαιώματα των παιδιών σε συνεργασία με την: ΟΝΟΜΑ ΜΑΘΗΤΗ/ΤΡΙΑΣ: ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ: Ένας οδηγός για τα δικαιώματα των παιδιών σε συνεργασία με την: Μάθε για τη σύμβαση. Γνώρισε τα δικαιώματά σου. Το βιβλιαράκι που κρατάς στα χέρια σου περιέχει 54 άρθρα

Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρώθηκε η καλοκαιρινή εκστρατεία «Διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη» με 43 δράσεις στις παιδικές εφηβικές βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων

Ολοκληρώθηκε η καλοκαιρινή εκστρατεία «Διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη» με 43 δράσεις στις παιδικές εφηβικές βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων Ολοκληρώθηκε η καλοκαιρινή εκστρατεία «Διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη» με 43 δράσεις στις παιδικές εφηβικές βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων Η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Χανίων σε συνεργασία με το κοινωνικό

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός για Εκπαιδευτικούς

Οδηγός για Εκπαιδευτικούς Οδηγός για Εκπαιδευτικούς Οδηγός για Εκπαιδευτικούς Λίγα λόγια για το βιβλίο Τα 39 στοιχεία, που αναζητούν οι Κέιχιλ, υπόσχονται τεράστια εξουσία. Η Έιμι με τον αδελφό της, Νταν, διαπιστώνουν με έκπληξη

Διαβάστε περισσότερα

Κλαίρη Θεοδώρου: Στην Ελλάδα ο διχασμός καλά κρατεί

Κλαίρη Θεοδώρου: Στην Ελλάδα ο διχασμός καλά κρατεί Κλαίρη Θεοδώρου: Στην Ελλάδα ο διχασμός καλά κρατεί 11/12/2018-8:11 Ένα κρύο απόγευμα στις αρχές του Δεκέμβρη, λίγο πριν παρουσιάσει το νέο της βιβλίο στη Λάρισα, η Κλαίρη Θεοδώρου αποδέχεται την πρόσκλησή

Διαβάστε περισσότερα

Χαρακτηριστικές εικόνες από την Ιλιάδα του Ομήρου

Χαρακτηριστικές εικόνες από την Ιλιάδα του Ομήρου Χαρακτηριστικές εικόνες από την Ιλιάδα του Ομήρου Η γυναίκα ως σύζυγος και μητέρα Η γυναίκα ως πολεμικό λάφυρο Γυναίκα και επιτάφιες τιμές ηρώων Η τύχη του γυναικείου πληθυσμού μετά την άλωση μιας πόλης

Διαβάστε περισσότερα

Α Φάση: :Εμείς και η γειτονιά μας. Α φ ά σ η. Α φάση: Εμείς και η γειτονιά μας 53

Α Φάση: :Εμείς και η γειτονιά μας. Α φ ά σ η. Α φάση: Εμείς και η γειτονιά μας 53 1 ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων Α Φάση: :Εμείς και η γειτονιά μας Α φάση: Εμείς και η γειτονιά μας 53 Οδηγίες για τις δραστηριότητες της Α φάσης Η βασισμένη στον τόπο εκπαίδευση, έχει ως αντικείμενο μελέτης

Διαβάστε περισσότερα

[Συνέντευξη-Διαγωνισμός] Η Μεταξία Κράλλη και το βιβλίο της «Κάποτε στη Σαλονίκη»

[Συνέντευξη-Διαγωνισμός] Η Μεταξία Κράλλη και το βιβλίο της «Κάποτε στη Σαλονίκη» [Συνέντευξη-Διαγωνισμός] Η Μεταξία Κράλλη και το βιβλίο της «Κάποτε στη Σαλονίκη» Από happytv - Τετάρτη 19/10/16 Η Μεταξία Κράλλη (ψευδώνυμο) γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Σπούδασε νομικά στην Αθήνα και

Διαβάστε περισσότερα

Νίκος Θέμελης, Η αφήγηση του αρχιμάστορα

Νίκος Θέμελης, Η αφήγηση του αρχιμάστορα Νίκος Θέμελης, Η αφήγηση του αρχιμάστορα Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Α Γυμνασίου Απαντήσεις ερωτήσεων σχολικού βιβλίου σχ. βιβλίο (σελ. 99) Γυμνάσιο: 9.000 μαθήματα με βίντεο-διδασκαλία για όλο το

Διαβάστε περισσότερα

Γιώτα Γουβέλη: Ως προς την ιστορική έρευνα, Η νύφη της Μασσαλίας ήταν το πιο απαιτητικό από όλα μου τα βιβλία

Γιώτα Γουβέλη: Ως προς την ιστορική έρευνα, Η νύφη της Μασσαλίας ήταν το πιο απαιτητικό από όλα μου τα βιβλία Ημερομηνία 29/08/2016 Μέσο Συντάκτης bookcity.gr Ελίζα Νάστου Link http://bit.ly/2blbtqq Γιώτα Γουβέλη: Ως προς την ιστορική έρευνα, Η νύφη της Μασσαλίας ήταν το πιο απαιτητικό από όλα μου τα βιβλία Το

Διαβάστε περισσότερα

Παπαγεωργίου Σοφία & Μαυρουδής Μιχάλης

Παπαγεωργίου Σοφία & Μαυρουδής Μιχάλης Παπαγεωργίου Σοφία & Μαυρουδής Μιχάλης Η κρίση άγγιξε και εμάς με τη σύζυγο άνεργη, εμένα με μείωση αποδοχών 65% και δύο κόρες στο Δημοτικό. Ψάχναμε εναλλακτικούς τρόπους να ενισχύσουμε το εισόδημά μας

Διαβάστε περισσότερα

Ξεκλειδώνοντας «Το τελευταίο αίνιγμα»

Ξεκλειδώνοντας «Το τελευταίο αίνιγμα» Ημερομηνία 1/11/2015 Μέσο Συντάκτης Link http://koukidaki.blogspot.gr/ Θεόφιλος Γιαννόπουλος http://koukidaki.blogspot.gr/2015/11/kseklidonontas-to-teleftaio-ainigma-theofilosgiannopoulos.html Ξεκλειδώνοντας

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΡΤΣΩΤΑΣ Α 1 Λογοτεχνικό Εξωσχολικό Ανάγνωσμα ΕΡΓΑΣΙΕΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΡΤΣΩΤΑΣ Α 1 Λογοτεχνικό Εξωσχολικό Ανάγνωσμα ΕΡΓΑΣΙΕΣ 1 ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΡΤΣΩΤΑΣ Α 1 Λογοτεχνικό Εξωσχολικό Ανάγνωσμα Τίτλος βιβλίου: «Παπούτσια με φτερά» Συγγραφέας: Παπαγιάννη Μαρία Εκδόσεις: Πατάκη ΕΡΓΑΣΙΕΣ 1.Στο βιβλίο παρουσιάζονται δύο διαφορετικοί κόσμοι.

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 8-12 ΕΤΩΝ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 8-12 ΕΤΩΝ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 8 - ΕΤΩΝ Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Μ Ν Α Δ Ε Σ Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α Ι Θ Ρ Η Σ Κ Ε Υ Μ Α

Διαβάστε περισσότερα