Επιπτώσεις της κυκλοφορίας των πλοίων στο κλίμα, μελλοντικές εκτιμήσεις και μετριασμός επιπτώσεων. Χαράλαμπος Φείδας Αν. Καθηγητής Α.Π.Θ.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Επιπτώσεις της κυκλοφορίας των πλοίων στο κλίμα, μελλοντικές εκτιμήσεις και μετριασμός επιπτώσεων. Χαράλαμπος Φείδας Αν. Καθηγητής Α.Π.Θ."

Transcript

1 Επιπτώσεις της κυκλοφορίας των πλοίων στο κλίμα, μελλοντικές εκτιμήσεις και μετριασμός επιπτώσεων Χαράλαμπος Φείδας Αν. Καθηγητής Α.Π.Θ.

2 3.4 Επιπτώσεις της κυκλοφορίας των πλοίων στο κλίμα

3 Εισαγωγή Εκτός από τις επιπτώσεις στην ποιότητα του αέρα και την ανθρώπινη υγεία, οι εκπομπές των πλοίων επιδρούν και στο κλίμα μέσω: μεταβολών στα νέφη ενίσχυσης της ακτινοβολίας (radiative forcing)

4 Μεταβολές στα νέφη Αλλάζουν την ανακλαστικότητά τους: Μπορούν να εντοπιστούν ως επιμηκυμένες νεφικές μορφές σε δορυφορικές εικόνες, γνωστές ως ίχνη πλοίων (ship tracks). Επηρεάζουν νεφικά συστήματα μεγαλύτερης κλίμακας μετά από διασπορά

5 α. Ίχνη πλοίων (ship tracks) Οι εκροές εκπομπών από πλοία αποτελούν την πιο χαρακτηριστική περίπτωση επίδρασης των αερολυμάτων στη λευκάγεια (ανακλαστικότητα) των νεφών. Γραμμές νεφών μεγάλης λευκάγειας παρατηρούνται ως ίχνη πλοίων σε δορυφορικές εικόνες.

6 Γιατί; Η λευκάγεια των νεφών εξαρτάται από το οπτικό πάχος. Το οπτικό πάχος εξαρτάται από το περιεχόμενο του νέφους σε νερό (ανάλογα) το μέγεθος των υδροσταγονιδίων (αντ. Ανάλογα)

7 Οι εκπομπές των πλοίων προσθέτουν πυρήνες συμπύκνωσης στα νέφη αυξάνουν τον αριθμό των υδροσταγονιδίων των νεφών μειώνουν το μέγεθος των υδροσταγονιδίων των νεφών αυξάνουν το οπτικό πάχος αυξάνουν τη λευκάγεια Πως;

8 Οι εκπομπές των πλοίων αυξάνουν τη συγκέντρωση των πυρήνων συμπύκνωσης έως και πάνω από 10 φορές από αυτή του καθαρού αέρα Καθώς, το ολικό ποσό των υδρατμών δεν αλλάζει, το νερό σε μολυσμένα νέφη κατανέμεται σε ένα μεγαλύτερο αριθμό μικρότερων υδροσταγόνων Λιγότερο πιθανό να αυξήσουν το μέγεθός τους τόσο ώστε να δημιουργήσουν βροχή αυξάνεται η διάρκεια ζωής των νεφών (πάνω από μια ημέρα) και η ανακλαστικότητα τους. Υπάρχουν ενδείξεις ότι επηρεάζεται και η βροχόπτωση μείωση της βροχής ψεκάδων.

9

10 % κάλυψη από ίχνη πλοίων για το 2014 (μετρήσεις από δορυφόρο AATSR) 60 ο Ν 30 ο Ν 10 ο S 20 ο Ν

11 β. Νεφικά συστήματα μεγαλύτερης κλίμακας Οι εκροές εκπομπών από πλοία αναμιγνύονται με τον περιβάλλοντα αέρα επηρεάζοντας τα γύρω νέφη σε μεγαλύτερη χωρική κλίμακα από αυτή των ιχνών των πλοίων. Για την ποσοτικοποίηση της επίδρασης, απαιτούνται μοντέλα και δορυφορικές παρατηρήσεις. Οι προσομοιώσεις μοντέλων έδειξαν ότι α) η επίδραση των εκπομπών των πλοίων στα νέφη περιορίζεται στα χαμηλά νέφη ( km) Περιοχές ωκεανών με μεγάλη συχνότητα εμφάνισης χαμηλών νεφών επηρεάζονται περισσότερο από τις εκπομπές των πλοίων.

12 % κάλυψη από ίχνη πλοίων για το 2014 (μετρήσεις από δορυφόρο AATSR)

13 β) Ενώ το περιεχόμενο του νέφους σε νερό αυξάνει ελάχιστα, το μέγεθος των υδροσταγόνων μειώνεται το οπτικό πάχος των νεφών αυξάνει 5 10% γ) Αυξάνει και το οπτικό πάχος των αερολυμάτων πάνω από τους ωκεανούς 8-10% αυξημένη σκέδαση της εισερχόμενης ηλιακής ακτινοβολίας από τα αερολύματα των πλοίων

14 Ενίσχυση ακτινοβολίας (radiative forcing) Ορίζεται ως η διαφορά μεταξύ της ακτινοβολίας που δέχεται η γη από την ακτινοβολία που εκπέμπεται και ανακλάται πίσω στο διάστημα. Θετική ενίσχυση (περισσότερη εισερχόμενη ακτινοβολία) θερμαίνει τον πλανήτη ενώ αρνητική ενίσχυση (περισσότερη εξερχόμενη ακτινοβολία) τον ψύχει.

15 Θετική ενίσχυση ακτινοβολίας από CO 2 και Η 2 Ο

16 Αρνητική ενίσχυση ακτινοβολίας από αερολύματα

17 α. Οι εκπομπές των πλοίων (CO 2, SO 2, NO x και O 3 ) αυξάνουν τις συγκεντρώσεις: των θερμοκηπικών αερίων (CO 2,CH 4 και O 3 ), και των αερολυμάτων (κυρίως θειωδών ενώσεων, SO 4 ), προκαλώντας αντίστοιχα θετική και αρνητική άμεση ενίσχυση της ακτινοβολίας. β. Τα αερολύματα των πλοίων προκαλούν μια σημαντική έμμεση ενίσχυση της ακτινοβολίας μέσω της επίδρασης στη μικροφυσική των νεφών.

18 Επίδραση των εκπομπών των πλοίων στην ενίσχυση ακτινοβολίας αέρια αερολύματα Εκπομπές Επίδραση χρόνος Χωρ. κλίμακα RF % CO 2 άμεση > 100 παγκόσμια έτη SO 2 παραγωγή SO 4 ημέρες περιφερειακή - NO x παραγωγή O 3 καταστροφή CH 4 ημέρες 10 έτη SO 4 άμεση ημέρεςεβδομά δες περιφερειακή παγκόσμια περιφερειακή - 8 αιθάλη άμεση ημέρες περιφερειακή 0 ελάχ HC άμεση ημέρες περιφερειακή 0 ελάχ αερολύματα έμμεση ημέρες περιφερειακή - 39 Συνολικά -

19

20 Συμπέρασμα α. H ψύξη λόγω μεταβολής των νεφών (έμμεση αρνητική ενίσχυση ακτινοβολίας) υπερτερεί σημαντικά της θέρμανσης λόγω εκπομπών CO 2 ή όζοντος από πλοία (άμεση θετική ενίσχυση ακτινοβολίας), προκαλώντας συνολικά αρνητική καθαρή ενίσχυση ακτινοβολίας (ψύξη) σήμερα. Το αντίθετο συμβαίνει με τις εκπομπές από αεροπλάνα. Δεν έχει ληφθεί όμως υπόψη η θετική ενίσχυση της ακτινοβολίας λόγω της αλληλεπίδρασης της αιθάλης με το χιόνι.

21 β. Η συνεισφορά των αερολυμάτων των πλοίων στην έμμεση ενίσχυση ακτινοβολίας είναι μεγάλη (έως 39%) καθώς: οι εκπομπές αυτές απελευθερώνονται σε καθαρές θαλάσσιες περιοχές με μεγάλη συχνότητα χαμηλών νεφών η επίδραση των αερολυμάτων είναι μεγαλύτερη πάνω από τη σκούρα θαλάσσια επιφάνεια από ότι πάνω από τη ξηρά.

22 Απόκριση της θερμοκρασίας στο μέλλον Ενώ οι σημερινές τιμές της ενίσχυσης ακτινοβολίας χρησιμεύουν για την εκτίμηση της επίδρασης των ιστορικών εκπομπών στο σημερινό κλίμα, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν άμεσα για την εκτίμηση των σημερινών και μελλοντικών εκπομπών στο μελλοντικό κλίμα. Σύμφωνα με τα μοντέλα το CΟ 2 προκαλεί θέρμανση ενώ τα SO 2 και NΟ x ψύξη η οποία μειώνεται σταδιακά.

23 Μεταφράζοντας την επίδραση σε ισοδύναμους τόνους CO 2 το CΟ 2 προκαλεί θέρμανση ενώ τα SO 2 και NΟ x ψύξη η οποία μειώνεται σταδιακά.

24 Μεταφράζοντας την επίδραση σε ισοδύναμους τόνους CO 2 Μετά από 50 έτη, η καθαρή επίδραση των σημερινών εκπομπών μηδενίζεται μέσω της εξουδετέρωσης της θέρμανσης από το CO 2 από τη ψύξη που προκαλούν το SΟ 2 και τα NΟ x.

25 Μεταφράζοντας την επίδραση σε ισοδύναμους τόνους CO 2 Οι εκπομπές των πλοίων προκαλούν μέσω του CO 2 καθαρή θέρμανση μετά τα 50 έτη.

26 3.5 Μετριασμός επιπτώσεων

27 3.5.1 Εισαγωγή Η μείωση των εκπομπών των πλοίων μπορεί να γίνει μέσω: α. τεχνολογικών βελτιώσεων, εναλλακτικών καυσίμων και τροποποιήσεων των πλοίων β. εφαρμογής πολιτικών ελέγχου των εκπομπών

28 3.5.2 Τεχνολογικές βελτιώσεις, εναλλακτικά καύσιμα και ενέργεια α. Μείωση των εκπομπών NO x Οι ντιζελομηχανές των πλοίων λειτουργούν σε χαμηλές στροφές και για αυτό το λόγο έχουν μεγάλη διάμετρο κυλίνδρων. Για να είναι αποδοτικές το καύσιμο πρέπει να ψεκαστεί και να αναμιχθεί καλά με αέρα πριν την καύση. Μεγάλες θερμοκρασίες και χρόνοι παραμονής του καύσιμου στο θάλαμο καύσης. Αυξημένες εκπομπές ΝΟ x

29 Οι τεχνολογίες μείωσης των εκπομπών NO x χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: α. Τροποποιήσεις των μηχανών (ψύξη, αύξηση πίεσης, ηλεκτρική προώθηση καυσίμου κ.α.) β. Τεχνολογίες που εφαρμόζονται στο καύσιμο ή στο σύστημα τροφοδοσίας αέρα (pre-engine technologies) με την προσθήκη νερού στη διαδικασία καύσης γ. Τεχνολογίες που εφαρμόζονται στο σύστημα καυσαερίων (post-engine technologies) με χρήση καταλύτη.

30 β. Μείωση των εκπομπών SO x και σωματιδίων Οι εκπομπές SΟ x αποτελούν τη βάση για την παραγωγή αερολυμάτων και εξαρτώνται από την περιεκτικότητα του καυσίμου σε θείο. Καύσιμα με μειωμένη περιεκτικότητα σε θείο είναι περιορισμένα και κοστίζουν. Εναλλακτική, οικονομική λύση είναι η έκπλυση των καυσαερίων από τo SΟ x με θαλασσινό νερό (70-80% μείωση). Για την απομάκρυνση των σωματιδίων χρησιμοποιείται: Φίλτρο στο σύστημα καυσαερίων, το οποίο συλλέγει και καίει τα συσσωρευμένα σωματίδια με ή χωρίς καταλύτη (80-90% μείωση). Χρήση καταλυτών για απομάκρυνση υγρής μορφής υδρογονανθράκων ή διαλυτών οργανικών ενώσεων (10-30% μείωση)

31 γ. Εναλλακτικά καύσιμα α. Ορυκτά καύσιμα (πετρέλαιο, κάρβουνο, αέριο) Καύσιμα που προέρχονται από πετρέλαιο θεωρούνται εναλλακτικά καύσιμα του βαριού ναυτιλιακού καυσίμου. Καύσιμα που προέρχονται από κάρβουνο και αέρια καύσιμα. Χρησιμοποιείται το υδρογονομένο diesel για καλύτερη απόδοση και μειωμένες εκπομπές (2% CO 2 των συμβατικών). Απαιτείται όμως η εφαρμογή μεθόδων μείωσης των NΟ x. β. Βιοκαύσιμα, όπως λάδι φοίνικα, καρύδας, κράμβης, σόγιας κ.α. έχουν προταθεί εδώ και χρόνια ως καύσιμα για μικρές μηχανές. Παράγουν λιγότερα σωματίδια. Εξετάζονται ως προς το CO 2. Δεν έχουν ακόμη ουσιαστική εφαρμογή στη θάλασσα. Θα πρέπει να εξεταστεί η κατανάλωση ενέργειας και παραγωγή εκπομπών σε όλο τον κύκλο παραγωγής αυτών των καυσίμων.

32 δ. Μείωση κατανάλωσης καυσίμου και CO 2 α. Βελτιστοποίηση συστημάτων εκτός των κινητήρων όπως η προπέλα, το πηδάλιο και το κύτος (εξοικονόμηση ενέργειας έως 30%) β. Σωστή συντήρηση του πλοίου. γ. Μείωση και βελτιστοποίηση της ταχύτητας του πλοίου και επιλογή ρότας για αποφυγή ισχυρών ανέμων, η πιο αποτελεσματική μέθοδος. δ. Εναλλακτικά συστήματα κινητήρων ή συνδυασμός τους με τους κλασικούς κινητήρες μπορούν να μειώσουν τις εκπομπές CO 2. Κυψέλες καυσίμων (fuel cells) Άνεμος σε ανεμογεννήτριες Ηλιακοί συλλέκτες (μεγάλο μέγεθος)

33 Πολιτικές ελέγχου Υπάρχει αυξανόμενη πίεση για μείωση των εκπομπών στη ναυσιπλοΐα και στα λιμάνια. Τα εργαλεία πολιτικής για την επίτευξη των περιβαλλοντικών στόχων κατηγοριοποιούνται σε: α. Προσεγγίσεις εντολών και ελέγχου (command-and-control approaches), οι οποίες θέτουν κανονισμούς με κοινά πρότυπα στη λειτουργία των πηγών των ρύπων. β. Προσεγγίσεις βασισμένες στην αγορά ή σε κίνητρα (market-based or incentive-based approaches) οι οποίες χρησιμοποιούν οικονομικά μέσα αξιοποιώντας τα μηνύματα της αγοράς και οικονομικά κίνητρα για την υιοθέτηση τεχνολογιών που μειώνουν τους ρύπους.

34 α. Προσεγγίσεις εντολών και ελέγχου (command-and-control approaches) οι οποίες θέτουν κανονισμούς με κοινά πρότυπα στη λειτουργία των πηγών των ρύπων. Χρησιμοποιούν κυρίως δυο εργαλεία: Πρότυπα βασισμένα στην τεχνολογία (technology-based standards), τα οποία ορίζουν τη μέθοδο, και μερικές φορές τον εξοπλισμό που πρέπει να χρησιμοποιήσουν οι εταιρείες για να συμμορφώνονται με ένα συγκεκριμένο κανονισμό. Πρότυπα βασισμένα στην απόδοση (performance-based standards), τα οποία θέτουν ένα κοινό στόχο ελέγχου των ρύπων ενώ παράλληλα δίνουν περιθώρια στο τρόπο επίτευξης του στόχου. Π.χ. οι κανονισμοί του MARPOL Annex VI SECA απαιτούν τη χρήση είτε καύσιμων με χαμηλή περιεκτικότητα σε θείο ή εγκεκριμένης τεχνολογίας για τη μείωση ισόποσων εκπομπών SO 2.

35 β. Προσεγγίσεις βασισμένες στην αγορά ή σε κίνητρα (marketbased or incentive-based approaches) οι οποίες χρησιμοποιούν οικονομικά μέσα. Περιλαμβάνουν ένα μεγάλο εύρος πολιτικής κινήτρων: φορολόγηση ρύπων, κρατικές επιχορηγήσεις, περιβαλλοντική διαφοροποίηση ναύλων ναυσιπλοΐας και λιμανιού, διαφοροποιημένος φόρος χωρητικότητας πλοίου (πράσινος φόρος), σύστημα περιβαλλοντικής ταξινόμησης των πλοίων, το πράσινο βραβείο the green award foundation (GAF), και εμπόριο ρύπων. Αναπτυσσόμενη προσέγγιση.

36 3.5.4 Εκτίμηση των πολιτικών μετριασμού επιπτώσεων Πως οι πιθανές βελτιώσεις στην τεχνολογία ή στη χρήση εναλλακτικών μορφών ενέργειας επιδρούν στην μελλοντική εξέλιξη των εκπομπών από πλοία; α. Βασικές παραδοχές i. Εναλλακτικά συστήματα κινητήρων 96% της ενέργειας που παράγεται από μεγάλα πλοία είναι από ντιζελομηχανές με διάρκεια ζωής 30 έτη. Λόγω έλλειψης εναλλακτικών συστημάτων κίνησης με μεγάλη ισχύ, μεγάλου κόστους και της μεγάλης απόδοσης του πετρελαίου, δεν προβλέπεται αντικατάσταση των ντιζελομηχανών στο άμεσο μέλλον.

37 ii. Τεχνολογίες μείωσης εκπομπών και εναλλακτικά καύσιμα Τουλάχιστον για τα επόμενα 20 έτη η μείωση εκπομπών των κινητήρων πλοίων θα βασίζεται σε αυτές. Η μερική μετάβαση σε στόλο με εναλλακτικούς κινητήρες και καύσιμα είναι πιθανή το β. Σενάρια Δείχνουν ότι οι μελλοντικές εκπομπές των πλοίων, ιδιαίτερα των NO x και SΟ x, θα καθοριστούν κυρίως από τις βελτιώσεις στην τεχνολογία των κινητήρων και λιγότερο από την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και τη χρήση εναλλακτικών καυσίμων.

38 ΝΟ x Σημαντική μείωση 85% από το 2001 στο 2050 με εφαρμογή επιπλέον τεχνικών μείωσης, παρά την αύξηση του στόλου. Αν δεν εφαρμοστούν επιπλέον τεχνικές μείωσης, αναμένεται περαιτέρω αύξηση το SΟ x Θα καθοριστούν από την περιεκτικότητα των καυσίμων σε θείο Περιεκτικότητα σε S 2.4% 1% 0.5% Εκπομπές SO x (Tg) Μείωση 70%

39 CΟ 2 Οι μελλοντικές εκπομπές καθορίζονται από τη συνολική κατανάλωση καυσίμου, η οποία εξαρτάται από την οικονομική ανάπτυξη και την ποσότητα των καυσίμων που εξοικονομούνται από τη χρήση εναλλακτικής ενέργειας και καυσίμων Εκπομπές CO 2 (Tg)

40 γ. Συμπεράσματα Οι εκπομπές των πλοίων αποτελούν ένα διογκούμενο πρόβλημα για τους επιστήμονες, τη βιομηχανία και στους διαμορφωτές περιβαλλοντικής πολιτικής. Οι σημερινές εκπομπές των πλοίων είναι από τις λιγότερο ρυθμιζόμενες πηγές ανθρωπογενών εκπομπών με σημαντικό δυναμικό μείωσης μέσω τεχνολογικών βελτιώσεων, εναλλακτικών καυσίμων και τροποποιήσεων των πλοίων. Τα σενάρια φανερώνουν ότι απαιτούνται σημαντικές μειώσεις εκπομπών για να αντισταθμιστεί η αύξουσα τάση στις εκπομπές λόγω ανάπτυξης του εμπορίου μέσω θάλασσας. Το όφελος από τις δράσεις μείωσης των σωματιδίων και SΟx από πλοία, υπερβαίνει του κόστους των δράσεων ελέγχου σε πολλές περιοχές του κόσμου.

41 3.6 Μελλοντικές επιπτώσεις στη σύνθεση της ατμόσφαιρας και το κλίμα

42 3.6.1 Εκτιμήσεις με βάση την παρούσα νομοθεσία και τα σενάρια ελέγχου εκπομπών α. Όζον (O 3 ) Ο ρυθμός παραγωγής όζοντος από τις εκπομπές NΟ x ελαττώνεται με την αύξηση των συγκεντρώσεων υποβάθρου του NO x και με το μέγεθος αυτών των εκπομπών. Η επίδραση της ναυτιλίας στο όζον εξαρτάται από το σενάριο εκπομπών NΟ x από πηγές στη ξηρά.

43 Μεταβολή της παγκόσμιας συγκέντρωσης όζοντος υποβάθρου με τις εκπομπές ΝΟx για τρία σενάρια αύξησης εκπομπών

44 β. Μεθάνιο (CH 4 ) Η επίδραση των εκπομπών NΟ x στην καταστροφή του μεθανίου εκτιμάται ως μη γραμμική, όπως και στο όζον.

45 γ. Οξείδια θείου (SO x ) Θεωρώντας σταθερή ετήσια αύξηση 2.2% στις εκπομπές από πλοία μέχρι το 2030, η ναυτιλία θα εξουδετερώσει τα οφέλη που θα προκύψουν από τη μείωση των εκπομπών SO 2 από όλες τις ανθρωπογενείς πηγές σύμφωνα με το IPCC A2 σενάριο. Εκτιμάται ότι η ναυτιλία θα συνεισφέρει κατά 4.5% στην αύξηση του θείου μέχρι το 2030.

46 Ποσοστό της απόθεσης θείου που οφείλεται στη ναυτιλία (2000) 10-30% 2-20%

47 Ποσοστό της απόθεσης θείου που οφείλεται στη ναυτιλία (2020) 10-40% 10-30%

48 Ποσοστό της απόθεσης θείου που οφείλεται στη ναυτιλία (2020) (με πολιτικές μείωσης εκπομπών) 5-20% 2-10%

49 3.6.2 Εκτιμήσεις αλλαγών στα πρότυπα ναυσιπλοΐας Οι εκπομπές λόγω ναυσιπλοΐας και αλιείας μπορούν να μεταβληθούν λόγω των κλιματικών μεταβολών. α. Δίαυλος Βόρειας Θάλασσας

50

51 Η Αρκτική βιώνει μια από τις πιο απότομες κλιματικές μεταβολές στη γη: διπλάσια αύξηση θερμοκρασίας μείωση της έκτασης των πάγων, ιδιαίτερα το καλοκαίρι τα κλιματικά μοντέλα εκτιμούν επιτάχυνση της μείωσης αυτής, άνοιγμα νέων θαλάσσιων διαύλων, και επιμήκυνση της περιόδου με ανοικτό δίαυλο. Μείωση του χρόνου διαύλου κατά 50% Αύξηση των ημερήσιων διελεύσεων από την περιοχή Αύξηση του τονάζ που διέρχεται από την περιοχή από 5 σε 64 εκ τόνους το 2020.

52 Η αυξημένη κίνηση θα αυξήσει το επίπεδο αέριας μόλυνσης στην περιοχή: έως και 11% των συνολικών εκπομπών από πλοία θα καταγράφονται στην Αρκτική εκπομπές θα μεταφερθούν από λιγότερο ευαίσθητες περιοχές στην Αρκτική Οι θερινές συγκεντρώσεις του όζοντος θα διπλασιαστούν η απόθεση θείου και αζώτου στις ακτές θα αυξηθεί πάνω από 5% αλλά παγκόσμια θα μειωθούν οι εκπομπές λόγω μείωσης της κίνησης. β. Μεταβολές στα θαλάσσια οικοσυστήματα Δεν υπάρχει εκτίμηση για την επίδραση στις εκπομπές των αλιευτικών σκαφών.

53 3.4 Επιπτώσεις στο κλίμα 3.5 Μετριασμός των επιπτώσεων 3.6 Μελλοντικές εκτιμήσεις των επιπτώσεων στην ατμόσφαιρα και το κλίμα

54 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

55 Ευρωπαϊκή νομοθεσία και πολιτικές αντιμετώπισης της αέριας ρύπανσης από πλοία Χαράλαμπος Φείδας Αν. Καθηγητής Α.Π.Θ.

56 Εισαγωγή Ατμόσφαιρα αποτελεί ένα παγκόσμιο κοινό αγαθό. Ατμοσφαιρική ρύπανση: Ευρύς όρος. Χρησιμοποιείται για διάφορους παράγοντες (χημικούς, φυσικούς, βιολογικούς ή άλλους), οι οποίοι αλλοιώνουν τα φυσικά χαρακτηριστικά της ατμόσφαιρας & επιδρούν με διάφορες επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία ή στο περιβάλλον. 20 ος αιώνας: Tο πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στις αναπτυγμένες χώρες χαρακτηριζόταν από ψηλές συγκεντρώσεις καπνού & διοξειδίου του θείου (SO 2 ), που προερχόταν από την καύση των ορυκτών καυσίμων, όπως πετρέλαιο και κάρβουνο. β μισό 20 ου αιώνα: Οι σχετικές με την κυκλοφοριακή κίνηση εκπομπές (ΝΟ x, O 3 ), σε συνδυασμό με τις εκπομπές ρύπων που προέρχονται από το βιομηχανικό τομέα, απείλησαν στην ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα.

57 α. Φιλοσοφίες ελέγχου ατμοσφαιρικής ρύπανσης Πρότυπα Εκπομπής (UK): Θέσπιση μέγιστων επιτρεπόμενων τιμών εκπομπών. Συνδυασμός Προτύπων Εκπομπής & Προτύπων Ποιότητας Αέρα (EU, USA): οι νέες πηγές ατμοσφαιρικών ρύπων θα πρέπει να αποδείξουν ότι οι εκπομπές τους δεν θα προκαλέσουν υπερβάσεις των θεσμοθετημένων ορίων ποιότητας του αέρα. Φορολόγηση Εκπομπών. Ανάλυση Κόστους-Οφέλους.

58 β. Προϋποθέσεις και προβλήματα θέσπισης προτύπων Παραδοχή: Oι φυσιολογικές λειτουργίες ενός οργανισμού που εκτίθεται σε ένα ρύπο μπορούν να αποκαταστήσουν οποιαδήποτε ζημιά. Προϋπόθεση: Η έκθεση στο ρύπο δεν αυξάνεται πέραν κάποιων ανώτερων τιμών (κατώφλια). Πρόβλημα: Οι οργανισμοί δεν εμφανίζουν μια τόσο απλή συμπεριφορά και ο καθορισμός των κατωφλίων δεν είναι απλός. Τα πρότυπα τίθενται συνήθως για να προστατεύσουν τον πιο ευαίσθητο αποδέκτη. Ασάφειες: δεν είναι γνωστές οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία οι αποκρίσεις εξαρτώνται, όχι μόνο από τη συγκέντρωση, αλλά, και από τη διάρκεια της έκθεσης Υπάρχει συνέργεια μεταξύ ρύπων (σωματίδια, SO 2 )

59 γ. Δεδομένα για τη θέσπιση προτύπων α) παρατηρήσεις των βραχυπρόθεσμων ή μακροπρόθεσμων επιπτώσεων των ατμοσφαιρικών ρύπων β) συγκεκριμένα πειράματα υπό ελεγχόμενες συνθήκες, όπως είναι τα πειράματα σε πειραματόζωα γ) ισχυρά μοντέλα (μαθηματικά πρότυπα) υπολογιστών, για τη μελέτη των σχέσεων μεταξύ πολλών και διαφορετικών μεταβλητών που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους π.χ. τα όρια εκπομπής του διοξειδίου του θείου (SO 2 ) και του διοξειδίου του αζώτου (NO 2 ) υπολογίζονται από μοντέλα διασποράς και εναπόθεσης

60 δ. Οργανισμοί θέσπισης προτύπων Χρησιμοποιούν διαφορετικές προσεγγίσεις και όρους όπως πρότυπα, κατευθυντήριες και οριακές τιμές, για να ορίσουν τα διάφορα πρότυπα Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO): κατευθυντήριες τιμές χωρίς νομική βάση Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ): υποχρεωτικές οριακές τιμές, επιθυμητές κατευθυντήριες τιμές Οικονομική Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για την Ευρώπη (UNECE) Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Πολιτειών (USEPA)

61 4.1 Στρατηγικές και τακτικές ελέγχου ρύπανσης Διαχείριση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης: O έλεγχος της ατμοσφαιρικής ρύπανσης με ένα συντονισμένο τρόπο. Ο έλεγχος της ατμοσφαιρικής ρύπανσης εφαρμόζεται με τη μείωση των εκπομπών των πρωτογενών ρύπων. Γίνεται με την εφαρμογή κατάλληλων στρατηγικών και τακτικών ελέγχου.

62 α. Στρατηγική ελέγχου Η μακροπρόθεσμη προσπάθεια μείωσης των επιπέδων της ρύπανσης σε όλες τις κλίμακες του προβλήματος (τοπική έως παγκόσμια). Καλείται στρατηγική ελέγχου διότι θέτει μακροπρόθεσμους στόχους ελέγχου. Τίθενται για τα επόμενα 5, 10 ή 15 έτη. Εφαρμόζεται σε διάφορες κλίμακες: περιφερειακή στρατηγική, με στόχο προγραμματισμένες μειώσεις σε αστική και τοπική κλίμακα κρατική στρατηγική, με σκοπό να επιτευχθούν οι μειώσεις σε εθνική, περιφερειακή, αστική, και τοπική κλίμακα διεθνής στρατηγική, με στόχο να επιτευχθούν οι μειώσεις σε παγκόσμια και ηπειρωτική κλίμακα.

63 Για τον έλεγχο της ποιότητας του αέρα έχουν προταθεί ποικίλες στρατηγικές, οι οποίες περιλαμβάνουν: πρότυπα εκπομπών, θεσπίζουν μέγιστες επιτρεπόμενες τιμές εκπομπών πρότυπα ποιότητας του αέρα, θεσμοθετούν όρια στην ποιότητα του αέρα στρατηγική κόστους οφέλους, θεωρητική προσέγγιση, οικονομικές στρατηγικές ή οικονομικά κίνητρα, π.χ. επιβολή ενός φόρου εκπομπών. Ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα διαχείρισης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης είναι μια συλλογή κατάλληλα σχεδιασμένων στρατηγικών ελέγχου

64 β. Τακτική ελέγχου Η βραχυπρόθεσμη προσπάθεια ελέγχου των επεισοδίων ρύπανσης σε αστική κλίμακα. Καλείται τακτική επειδή, αναπτύσσει ένα σενάριο τακτικών ελιγμών να εφαρμοστεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα πριν από ένα επικείμενο επεισόδιο ώστε αυτό να αποτραπεί. Εφαρμόζει προσωρινούς ελέγχους στις εκπομπές, πολύ αυστηρότερους από ότι απαιτείται σε ένα μακροπρόθεσμο στρατηγικό σενάριο ελέγχου, λόγω της μικρής διάρκειας του επεισοδίου (συνήθως 36 ώρες έως 3 ή 4 ημέρες) π.χ. αυστηρότερα πρότυπα εκπομπής για τις πηγές στην περιοχή ελέγχου, περιορισμούς στη χρήση των καυσίμων, ελέγχους των καυσαερίων κ.α.

65 4.2 Τακτική ελέγχου επεισοδίου και μακροπρόθεσμη στρατηγική ελέγχου α. Τακτική ελέγχου επεισοδίου Εφαρμογή περιορισμών και ελέγχων χωρίς να εμφανιστεί το αναμενόμενο επεισόδιο άσκοπη δαπάνη οικονομικών πόρων και διαταραχή των δραστηριοτήτων της κοινωνίας Αμφισβήτηση της αξιοπιστίας της Αρχής Ελέγχου Μη εφαρμογή περιορισμών και ελέγχων και εμφάνιση ενός επεισοδίου Κόστος στην ανθρώπινη υγεία.

66 Πρέπει: να λαμβάνονται υπόψη οι κοινωνικές και πολιτικές επιπτώσεις από την εφαρμογή των μέτρων ελέγχου ενός επεισοδίου δημόσια συζήτηση και προεπιλογή των απαραίτητων διαδικασιών, δράσεων, τακτικών ελέγχου. Απαιτούνται: μετρήσεις από σταθμούς ελέγχου της ποιότητας του αέρα ένα κατάλληλο σύστημα πρόβλεψης της εμφάνισης και της εμμονής ενός επεισοδίου, καθώς και υπολογισμού της συγκέντρωσης των ρύπων.

67 β. Μακροπρόθεσμη στρατηγική ελέγχου αρκετά διαφορετικό σύστημα από τις τακτικές ελέγχου επεισοδίου. Η εφαρμογή συστηματικών μεθόδων ελέγχου συνδέεται με ένα κόστος εμφανίζονται στο παραπάνω σύστημα αντίστοιχες συναρτήσεις κόστους (Cost Functions). Αλλά και ο μη έλεγχος της ρύπανσης έχει ένα κόστος (ζημιά στη βλάστηση, στα υλικά, στις κατασκευές, στα ζώα, στην ατμόσφαιρα, και στην ανθρώπινη υγεία) αυτές οι δαπάνες αντιστοιχούν σε συναρτήσεις ζημιάς (Damage Functions).

68 H αποτελεσματικότητα των δαπανών (Cost Effectiveness) που αντιστοιχούν στις μεθόδους και στρατηγικές ελέγχου καθορίζεται από τις συναρτήσεις κόστους και ζημιάς. Αποτελεί οικονομικό στοιχείο αλλά δεν δίνει πληροφορία για το αν τελικά επιτυγχάνονται αποδεκτά επίπεδα δημόσιας υγείας και ευημερίας. Η αποτελεσματικότητα των δαπανών: δεν λαμβάνεται υπόψη στα αποδεκτά επίπεδα δημόσιας υγείας αποτελεί παράγοντα καθορισμού των αποδεκτών επίπεδων ευημερίας.

69 Πρότυπο Ποιότητας του Αέρα (Air Quality Standard), ένα επίπεδο ρύπανσης που ναι μεν αποδέχεται κάποιου είδους ζημιά στη βλάστηση, τα ζώα, τον άνθρωπο και τα υλικά αγαθά με την προϋπόθεση όμως ότι πως δεν θα υπάρξει καμία βεβαιωμένη ζημιά στην υγεία τους. Από μόνα τους δεν οδηγούν και σε έλεγχο της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Πρότυπα Εκπομπής (Emission Standards), έχουν ως στόχο τον έλεγχο της ατμοσφαιρικής ρύπανσης με τον περιορισμό των εκπομπών από τις πηγές.

70 4.3 Οι Φιλοσοφίες Ελέγχου της Ρύπανσης Διάφορες στρατηγικές για τον έλεγχο της ατμοσφαιρικής ρύπανσης: Στρατηγική διαχείρισης της ποιότητας του αέρα, με βασικό στοιχείο την ανάπτυξη και δημοσίευση προτύπων ποιότητας του αέρα. (ΗΠΑ) Στρατηγική των προτύπων εκπομπής, αναπτύσσει γενικά πρότυπα εκπομπής (Μ. Βρετανία) Στρατηγική οικονομικών κινήτρων, φόρο, τέλη, ή ιδιαίτερα οικονομικά προγράμματα, μαζί με τη θέσπιση προτύπων ποιότητας του αέρα (Τσεχοσλοβακία, Ουγγαρία, Ιαπωνία, Κάτω Χώρες, Νορβηγία) Στρατηγική κόστους οφέλους, μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας των δαπανών.

71 Φιλοσοφία ελέγχου της ατμοσφαιρικής ρύπανσης: Ένα θεμελιώδες σύνολο ιδεών, σχετικά με το ποιο είναι το κατά το δυνατόν καθαρότερο περιβάλλον, το αποδεκτό κόστος και η κατάλληλη κατανομή του. Θα πρέπει να είναι: οικονομικά αποδοτική, απλή, εφαρμόσιμη, ευέλικτη, εξελίξιμη. Βασικές φιλοσοφίες: τα πρότυπα εκπομπής, τα πρότυπα ποιότητας του αέρα, η φορολόγηση των εκπομπών, και τα πρότυπα κόστους οφέλους.

72 4.3.1 Η φιλοσοφία των προτύπων εκπομπής Φιλοσοφία: του «κατά το δυνατόν καθαρότερου αέρα» Βασική ιδέα: υπάρχει κάποιος μέγιστος δυνατός ρυθμός εκπομπών για κάθε κατηγορία πηγών. Ο ρυθμός εκπομπής είναι αντιστρόφως ανάλογος με την καθαρότητα του αέρα Η καθαρότερη δυνατή φιλοσοφία ελέγχου του αέρα. Ένα πρότυπο εκπομπής μπορεί να είναι: ένα μέγιστο όριο εκπομπών (π.χ. εκπομπή σκόνης < 100 mg/nm 3 ) το οποίο βασίζεται στην καλύτερη διαθέσιμη τεχνολογία η υιοθέτηση της καλύτερης διαθέσιμης τεχνολογίας (π.χ. η απαγόρευση των ανοικτών εστιών καύσης των απορριμμάτων, σύγχρονων φίλτρων)

73 α. Μειονεκτήματα Χαμηλή αποτελεσματικότητα του κόστους, εάν εφαρμοστούν κοινά πρότυπα εκπομπών σε μια κατηγορία πηγών (π.χ. όσων βρίσκονται σε απομακρυσμένες θέσεις, σε βιομηχανικές περιοχές). Μικρή ευελιξία, εάν ο εξοπλισμός τους αποτυγχάνει να ικανοποιήσει τα κριτήρια απόδοσης που προβλέπονται από τον κατασκευαστή.

74 β. Πλεονεκτήματα Η απλότητα της φιλοσοφίας (μόνο όρια ρυθμών εκπομπής και μεθόδων ελέγχου τους) Η δυνατότητα επιβολής (γνωστοί, απλοί κανόνες για πιστοποίηση παραβάσεων και επιβολή κυρώσεων) Η επαρκής δυνατότητα εξέλιξης Εάν μια νέα τεχνολογία καθιστά δυνατό τον καθορισμό χαμηλότερων προτύπων, μπορεί να εφαρμοστεί για όλες τις πηγές που κατασκευάζονται μετά από μια ορισμένη ημερομηνία. Η φιλοσοφία της βέλτιστης τεχνολογίας θα πρέπει όμως να συνυπολογίζει και το κόστος.

75 4.3.2 Η φιλοσοφία των προτύπων ποιότητας αέρα Φιλοσοφία: των «μηδενικών επιπτώσεων» Βασική ιδέα: υπόθεση (τοξικολογική αρχή) ότι για τους περισσότερους ατμοσφαιρικούς ρύπους υπάρχει ένα κατώτατο όριο συγκέντρωσης κάτω από το οποίο δεν παρατηρείται καμιά επίπτωση στην υγεία. Υπάρχει σημαντική επιστημονική αβεβαιότητα ως προς τα κατώφλια, και τα αποτελέσματα της ρύπανσης. Πρέπει να παρέχουν ένα «επαρκές περιθώριο ασφάλειας» ιδιαίτερα για τα πιο ευαίσθητα άτομα (ασθματικούς, παιδιά, ηλικιωμένους, άτομα με καρδιαγγειακές παθήσεις κλπ).

76 Διαδικασία: Θεσμοθέτηση προτύπων ποιότητας αέρα Εκπόνηση και εφαρμογή κατάλληλων σχεδίων που να εξασφαλίζουν ότι δε θα ξεπεραστούν τα παραπάνω πρότυπα Απαιτεί ένα μοντέλο για τον προσδιορισμό της σχέσης μεταξύ των εκπομπών και της ποιότητας του αέρα της περιοχής.

77 α. Μειονεκτήματα Καλή αλλά όχι άριστη αποτελεσματικότητα κόστους, καθώς τηρούνται παντού, ακόμη και σε περιοχές όπου σπάνια (ή και καθόλου) επισκέπτονται οι άνθρωποι. Μεγάλη πολυπλοκότητα, η σχέση μεταξύ των εκπομπών και της ποιότητας του αέρα δεν είναι απλή (απόσταση πηγών, δευτερογενείς ρύποι). Δυσκολία επιβολής, δεν είναι εύκολο να διαπιστωθεί ο ένοχος λόγω της πολυπλοκότητας της μεθόδου.

78 β. Πλεονεκτήματα Λογική ευελιξία της φιλοσοφίας, λόγω των πολλαπλών τρόπων με τους οποίους μπορούν να ικανοποιηθούν τα πρότυπα ποιότητας του αέρα Λογική δυνατότητα εξέλιξης, με νέα δεδομένα τα πρότυπα μπορούν να αλλάξουν με εφαρμογή νέων κανονισμών εκπομπών (ακριβή και χρονοβόρα διαδικασία) Η βάση της φιλοσοφίας, εξαρτάται απολύτως από την υπόθεση ότι υπάρχουν τιμές κατώτατων ορίων κάτω από τις οποίες δεν υπάρχει ζημιά.

79 4.3.3 Η φιλοσοφία της φορολόγησης των εκπομπών Φιλοσοφία: των «οικονομικών κινήτρων» (δάνεια, επιχορηγήσεις) Βασική ιδέα: επιβολή τέλους σε κάθε σημαντική πηγή ρύπων, σύμφωνα με το ρυθμό εκπομπής τους οικονομικά πιο συμφέρουσα η εγκατάσταση εξοπλισμού ελέγχου της ρύπανσης από την πληρωμή των τελών. Έχει προταθεί και σε συνδυασμό με τη φιλοσοφία των προτύπων ποιότητας του αέρα. Εφαρμογή. Γενικά, μη αποδεκτή. Η δυνατότητα να ρυπάνει κάποιος το περιβάλλον δεν θα πρέπει ποτέ να είναι αντικείμενο πώλησης.

80 α. Μειονεκτήματα - πλεονεκτήματα Ικανοποιητική αποτελεσματικότητα δαπανών, αποτελεί εσωτερική επιλογή των πηγών. η δυνατότητα επιβολής του αντίστοιχου φόρου απαιτεί την εγκατάσταση οργάνων καταγραφής ρύπων σε κάθε πηγή. Καλή δυνατότητα εξέλιξης της φιλοσοφίας, επειδή το μέγεθος των τελών ρύπανσης μπορεί να μεταβάλλεται εύκολα, ανάλογα με τις ανάγκες (πιθανότερη η επιλογή του αυξημένου φόρου).

81 4.3.4 Η φιλοσοφία του κόστους οφέλους Βασική ιδέα: ελαχιστοποίηση των συνολικών δαπανών

82 Χαρακτηριστικά: Είναι μια απλοποίηση της πραγματικότητας. Στην πραγματικότητα υπάρχει μια καμπύλη ζημιάς για κάθε άτομο και πηγή. Δεν υπάρχουν κατώφλια στις εκπομπές. Αν υπάρχουν είναι αρκετά χαμηλά. Πρέπει να αποφασίσουμε πόση ζημιά μπορούμε να αποδεχτούμε και αντίστοιχα τι ποσό είμαστε πρόθυμοι να ξοδέψουμε, ώστε να μειώσουμε τις ζημίες σε αυτό το επίπεδο. Δεν είναι δυνατό να αποτιμηθούν οικονομικά, όροι όπως είναι η ανθρώπινη υγεία και ζωή, η ποιότητα του καθαρού ουρανού, η ζημιά σε πολιτιστικά μνημεία κλπ. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένας οδηγός για τον καθορισμό των προτύπων εκπομπής ή των προτύπων ποιότητας του αέρα.

83 α. Μειονεκτήματα Πολύ μεγάλη πολυπλοκότητα, (πολυδιάστατη διαδικασία) Δυσκολία επιβολής, λόγω αδυναμίας θέσπισης σχετικών νόμων για μια πολύπλοκη διαδικασία εφαρμογής. β. Πλεονεκτήματα Άριστη αποτελεσματικότητα δαπανών Καλή δυνατότητα εξέλιξης, τα νέα δεδομένα εισάγονται στην εξίσωση και αλλάζουμε τη νομοθεσία.

84 4.4 Ευρωπαϊκή Νομοθεσία Ποιότητας του Αέρα Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εκδώσει ένα σημαντικό αριθμό Κανονισμών και Οδηγιών σε ποικίλα θέματα ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Έχει δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για τα Πρότυπα Ποιότητας του Αέρα Θέσπιση οριακών & κατευθυντήριων τιμών Θεμέλιος λίθος: Οδηγία Πλαίσιο 96/62/EK «Εκτίμηση & Διαχείριση της ποιότητας του αέρα του περιβάλλοντος»

85 Στόχοι: 1. Οριακή τιμή: Επίπεδο συγκέντρωσης που καθορίζεται με βάση την επιστημονική γνώση και τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO) για τις επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου. Θα πρέπει να επιτευχθεί εντός μιας δεδομένης περιόδου. Δεν θα πρέπει να ξεπεραστεί περισσότερες από έναν αριθμό φορές κατά τη διάρκεια μιας περιόδου. 2. Κατευθυντήριες τιμές ως μακροπρόθεσμες προφυλάξεις για την υγεία και το περιβάλλον.

86 Προσδιορίζονται 12 ατμοσφαιρικοί ρύποι, για τους οποίους τίθενται οριακές τιμές και λαμβάνονται μέτρα με μια σειρά «θυγατρικών» οδηγιών»: 1. Η «θυγατρική οδηγία» (1999/30/ΕΚ): οριακές τιμές διοξειδίου του θείου, οξειδίων του αζώτου, σωματιδίων και μολύβδου στον αέρα του περιβάλλοντος 2. Η «θυγατρική οδηγία» (2000/69/ΕΚ): οριακές τιμές βενζολίου και διοξειδίου του άνθρακα στον αέρα του περιβάλλοντος 3. Η «θυγατρική οδηγία» (2002/3/ΕΚ): όζον του ατμοσφαιρικού αέρα (και τιμές στόχων) 4. Η «θυγατρική οδηγία» (2004/107/ΕΚ): αρσενικό, κάδμιο, υδράργυρος, νικέλιο και πολυκυκλικοί αρωματικοί υδρογονάνθρακες στον αέρα του περιβάλλοντος

87

88 4.5 Νομοθεσία για την ατμοσφαιρική ρύπανση από πλοία Κάθε τακτική ή στρατηγική ελέγχου εκπομπών από πλοία εφαρμόζεται στα πλαίσια μιας νομοθεσίας με δυνατότητες παρακολούθησης και επιβολής. Λόγω του παγκόσμιου χαρακτήρα της ναυτιλίας, οι εθνικές νομοθεσίες βοηθούν ελάχιστα στην αντιμετώπιση της αέριας ρύπανσης που προκαλούν τα πλοία. Απαιτούνται: διεθνείς κανονισμοί και ευρωπαϊκοί κανονισμοί και οδηγίες. Κάθε νέα πολιτική ελέγχου εκπομπών θα πρέπει να συμμορφώνεται με αυτούς τους κανονισμούς.

ΦΥΣΙΚΗ ΤΗΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΦΥΣΙΚΗ ΤΗΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΦΥΣΙΚΗ ΤΗΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Ενότητα: Φυσική Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος -2 Δημήτρης Μελάς Καθηγητής ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΡΥΠAΝΣΗ Ορισμός της ατμοσφαιρικής ρύπανσης Ατμοσφαιρική ρύπανση ονομάζεται

Διαβάστε περισσότερα

ΓΣΕΕ-GREENPEACE-ATTAC Ελλάς

ΓΣΕΕ-GREENPEACE-ATTAC Ελλάς ΓΣΕΕ-GREENPEACE-ATTAC Ελλάς Το Πρωτόκολλο του Κιότο Μια πρόκληση για την ανάπτυξη και την απασχόληση «Από το Ρίο στο Γιοχάνεσµπουργκ και πέρα από το Κιότο. Ποιο µέλλον για τον Πλανήτη;» ρ Μιχαήλ Μοδινός

Διαβάστε περισσότερα

Χαράλαμπος Φείδας Αν. Καθηγητής. Τομέας Μετεωρολογίας & Κλιματολογίας, Τμήμα Γεωλογίας Α.Π.Θ.

Χαράλαμπος Φείδας Αν. Καθηγητής. Τομέας Μετεωρολογίας & Κλιματολογίας, Τμήμα Γεωλογίας Α.Π.Θ. Χαράλαμπος Φείδας Αν. Καθηγητής Τομέας Μετεωρολογίας & Κλιματολογίας, Τμήμα Γεωλογίας Α.Π.Θ. 1 η εικόνα της γης από δορυφόρο (Explorer 6) 14 Αυγούστου 1959 Νέφωση στην περιοχή του Ειρηνικού Ωκεανού 3.1

Διαβάστε περισσότερα

Περιβαλλοντική μηχανική

Περιβαλλοντική μηχανική Περιβαλλοντική μηχανική 2 Εισαγωγή στην Περιβαλλοντική μηχανική Enve-Lab Enve-Lab, 2015 1 Environmental Μεγάλης κλίμακας περιβαλλοντικά προβλήματα Παγκόσμια κλιματική αλλαγή Όξινη βροχή Μείωση στρατοσφαιρικού

Διαβάστε περισσότερα

Το φαινόμενου του θερμοκηπίου. 3/12/2009 Δρ. Ελένη Γουμενάκη

Το φαινόμενου του θερμοκηπίου. 3/12/2009 Δρ. Ελένη Γουμενάκη Το φαινόμενου του θερμοκηπίου Μέση θερμοκρασία σε παγκόσμια κλίμακα Ατμόσφαιρα ονομάζεται το αέριο τμήμα του πλανήτη, το οποίο τον περιβάλλει και τον ακολουθεί στο σύνολο των κινήσεών του Τα αέρια της

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΙΣΜΟΣ - ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ

ΟΡΙΣΜΟΣ - ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ 2η Ετήσια Έκθεση Αποτελεσμάτων ΟΡΙΣΜΟΣ - ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ Ο δείκτης προσδιορίζει τον βαθμό συμβολής του άξονα, ως μια γραμμική πηγή εκπομπής ρύπων, στην επιβάρυνση της ατμόσφαιρας των περιοχών απ' όπου διέρχεται

Διαβάστε περισσότερα

ΚΛΙΜΑΤΙΚH ΑΛΛΑΓH Μέρος Α : Αίτια

ΚΛΙΜΑΤΙΚH ΑΛΛΑΓH Μέρος Α : Αίτια ΚΛΙΜΑΤΙΚH ΑΛΛΑΓH Μέρος Α : Αίτια Με τον όρο κλιματική αλλαγή αναφερόμαστε στις μεταβολές των μετεωρολογικών συνθηκών σε παγκόσμια κλίμακα που οφείλονται σε ανθρωπογενείς δραστηριότητες. Η κλιματική αλλαγή

Διαβάστε περισσότερα

Η ατμοσφαιρική ρύπανση στην Αθήνα

Η ατμοσφαιρική ρύπανση στην Αθήνα Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Δ/ΝΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ & ΘΟΡΥΒΟΥ Η ατμοσφαιρική ρύπανση στην Αθήνα Δρ. Αναστάσιος Αδαμόπουλος Η ατμοσφαιρική ρύπανση στην Αθήνα Η αστική ρύπανση οφείλεται

Διαβάστε περισσότερα

Μείγμα διαφόρων σωματιδίων σε αιώρηση

Μείγμα διαφόρων σωματιδίων σε αιώρηση ΑΙΩΡΟΥΜΕΝΑ ΣΩΜΑΤΙΔΙΑ Μείγμα διαφόρων σωματιδίων σε αιώρηση Τα σωματίδια στην ατμόσφαιρα διαφέρουν από τα αέρια. 1. Ένα αέριο αποτελείται από ξεχωριστά άτομα ή μόρια τα οποία είναι διαχωρισμένα ενώ ένα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ Γιάννης Κ. Ζιώµας Αναπλ. Καθηγητής, Σχολή Χηµικών Μηχανικών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Σχολή Χηµικών Μηχανικών Το πρόβληµα Ησύνθεσητουατµοσφαιρικού

Διαβάστε περισσότερα

ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ. Γενικά περί ατµόσφαιρας

ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ. Γενικά περί ατµόσφαιρας ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ Γενικά περί ατµόσφαιρας Τι είναι η ατµόσφαιρα; Ένα λεπτό στρώµα αέρα που περιβάλει τη γη Η ατµόσφαιρα είναι το αποτέλεσµα των διαχρονικών φυσικών, χηµικών και βιολογικών αλληλεπιδράσεων του

Διαβάστε περισσότερα

Περιγραφή/Ορολογία Αίτια. Συνέπειες. Λύσεις. Το φωτοχημικό νέφος

Περιγραφή/Ορολογία Αίτια. Συνέπειες. Λύσεις. Το φωτοχημικό νέφος Π.Αρφάνης για ΕΠΑΛ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ 2011 Περιγραφή/Ορολογία Αίτια. Συνέπειες. Λύσεις. Το φωτοχημικό νέφος Γενικές γνώσεις. Ορολογία Τι είναι η Ατμοσφαιρική Ρύπανση; Είναι η ποιοτική και ποσοτική αλλοίωση της

Διαβάστε περισσότερα

Ατμοσφαιρική Ρύπανση

Ατμοσφαιρική Ρύπανση ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Ενότητα 1: Εισαγωγή Μουσιόπουλος Νικόλαος Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε άδειες χρήσης Creative Commons. Για εκπαιδευτικό

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 22.9.2016 COM(2016) 617 final 2016/0296 (NLE) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με τη θέση που πρέπει να ληφθεί εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον Διεθνή Ναυτιλιακό

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΣΙΚΗ ΤΗΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΦΥΣΙΚΗ ΤΗΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΦΥΣΙΚΗ ΤΗΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Ενότητα: Φυσική Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος Μέρος 5 ο Η ΕΞΕΛΙΣΣΟΜΕΝΗ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ Δημήτρης Μελάς Καθηγητής Το φαινόμενο του θερμοκηπίου είναι ένα φυσικό

Διαβάστε περισσότερα

ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΗΣ ATMOΣΦΑΙΡΑΣ

ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΗΣ ATMOΣΦΑΙΡΑΣ ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΗΣ ATMOΣΦΑΙΡΑΣ...προκαλεί ορισμένα από τα σημαντικότερα παγκόσμια προβλήματα Αέριοι ρύποι όξινη βροχή οξίνιση εδαφών καταστρέφουν το όζον της ατμόσφαιρας φαινόμενο θερμοκηπίου μόνιμη αλλαγή στο

Διαβάστε περισσότερα

Περιβαλλοντικές Επιπτώσεις

Περιβαλλοντικές Επιπτώσεις Περιβαλλοντικές Επιπτώσεις Περιβαλλοντικά Προβλήματα Παγκόσμιας κλίμακας Περιφερειακής κλίμακας Τοπικής κλίμακας Αλλαγή του παγκόσμιου κλίματος ( Θ κατά 2 ⁰C έως 2050) Εξάντληση όζοντος (αλλαγές συγκέντρωσης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ. A. Λονδίνο B. Αθήνα

ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ. A. Λονδίνο B. Αθήνα ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ A. Λονδίνο B. Αθήνα A. Λονδίνο Απόσπασµα από το AIR POLLUTION του Henry C. Perkins, U.S., 1974 Σελίδες 332, 341, 342, 343 B. Αθήνα Στοιχεία ατµοσφαιρικής ρύπανσης µέτρα για τα

Διαβάστε περισσότερα

Εργασία στο μάθημα «Οικολογία για μηχανικούς» Θέμα: «Το φαινόμενο του θερμοκηπίου»

Εργασία στο μάθημα «Οικολογία για μηχανικούς» Θέμα: «Το φαινόμενο του θερμοκηπίου» Εργασία στο μάθημα «Οικολογία για μηχανικούς» Θέμα: «Το φαινόμενο του θερμοκηπίου» Επιβλέπουσα καθηγήτρια: κ.τρισεύγενη Γιαννακοπούλου Ονοματεπώνυμο: Πάσχος Απόστολος Α.Μ.: 7515 Εξάμηνο: 1 ο Το φαινόμενο

Διαβάστε περισσότερα

Η παγκόσμια έρευνα και τα αποτελέσματά της για την Κλιματική Αλλαγή

Η παγκόσμια έρευνα και τα αποτελέσματά της για την Κλιματική Αλλαγή Η παγκόσμια έρευνα και τα αποτελέσματά της για την Κλιματική Αλλαγή Αλκιβιάδης Μπάης Καθηγητής Εργαστήριο Φυσικής της Ατμόσφαιρας Τμήμα Φυσικής - Α.Π.Θ. Πρόσφατη εξέλιξη της παγκόσμιας μέσης θερμοκρασίας

Διαβάστε περισσότερα

είναι η επιβάρυνση του περιβάλλοντος (αέρα, νερού, εδάφους) με κάθε παράγοντα (ρύπο) που έχει βλαπτικές επιδράσεις στους οργανισμούς.

είναι η επιβάρυνση του περιβάλλοντος (αέρα, νερού, εδάφους) με κάθε παράγοντα (ρύπο) που έχει βλαπτικές επιδράσεις στους οργανισμούς. ΡΥΠΑΝΣΗ είναι η επιβάρυνση του περιβάλλοντος ρβ ς (αέρα, νερού, εδάφους) με κάθε παράγοντα (ρύπο) που έχει βλαπτικές επιδράσεις στους οργανισμούς. ΡΥΠΑΝΣΗ Κατηγορίες ρύπων: χημικές ουσίες μορφές ενέργειας

Διαβάστε περισσότερα

ΣΩΜΑΤΙΔΙΑΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΟΔΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

ΣΩΜΑΤΙΔΙΑΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΟΔΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΣΩΜΑΤΙΔΙΑΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΟΔΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ Γιάννης Κ. Ζιώμας Σχολή Χημικών Μηχανικών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ΑΘΗΝΑ 3-1-7 ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη προβλήματα από:

Διαβάστε περισσότερα

Ατμοσφαιρική Ρύπανση: Μέτρα Αντιμετώπισης της Αστικής. καύσιμα κλπ).

Ατμοσφαιρική Ρύπανση: Μέτρα Αντιμετώπισης της Αστικής. καύσιμα κλπ). Ατμοσφαιρική Ρύπανση: Μέτρα Αντιμετώπισης της Αστικής Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης (κυκλοφορία, καύσιμα κλπ). HELECO 2011- Προσυνεδριακή Ημερίδα ΛΑΡΙΣΑ 4 Ιουνίου 2010 Αθανάσιος Κόκκαλης,Χημικός Μηχ/κός, MSc,

Διαβάστε περισσότερα

Όπως έγινε κατανοητό, το φαινόμενο του θερμοκηπίου, στις φυσικές του διαστάσεις, δεν είναι επιβλαβές, αντίθετα είναι ζωτικής σημασίας για τη

Όπως έγινε κατανοητό, το φαινόμενο του θερμοκηπίου, στις φυσικές του διαστάσεις, δεν είναι επιβλαβές, αντίθετα είναι ζωτικής σημασίας για τη 2.12 Το φαινόμενο του θερμοκηπίου Δεχόμενοι σχεδόν καθημερινά ένα καταιγισμό συγκεχυμένων πληροφοριών, πολλοί από μας έχουν ταυτίσει το φαινόμενο του θερμοκηπίου με την κλιματική αλλαγή. Όπως θα εξηγήσουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΘέτονταςτοπλαίσιογιατηνεδραίωσητουΥΦΑως ναυτιλιακό καύσιµο στην Ανατολική Μεσόγειο. .-Ε. Π. Μάργαρης, Καθηγητής

ΘέτονταςτοπλαίσιογιατηνεδραίωσητουΥΦΑως ναυτιλιακό καύσιµο στην Ανατολική Μεσόγειο. .-Ε. Π. Μάργαρης, Καθηγητής ΘέτονταςτοπλαίσιογιατηνεδραίωσητουΥΦΑως ναυτιλιακό καύσιµο στην Ανατολική Μεσόγειο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο, 7-12-2018 Τεχνολογία Φυσικού Αερίου.-Ε. Π. Μάργαρης, Καθηγητής και Εφαρµογών Αυτής Τµήµα

Διαβάστε περισσότερα

Είναι μια καταγραφή/υπολογισμός των ποσοτήτων

Είναι μια καταγραφή/υπολογισμός των ποσοτήτων Απογραφές Εκπομπών: α) Γενικά, β) Ειδικά για τις ανάγκες απογραφής CO 2 σε αστική περιοχή Θεόδωρος Ζαχαριάδης Τμήμα Επιστήμης & Τεχνολογίας Περιβάλλοντος Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου τηλ. 25 002304,

Διαβάστε περισσότερα

Ισορροπία στη σύσταση αέριων συστατικών

Ισορροπία στη σύσταση αέριων συστατικών Ισορροπία στη σύσταση αέριων συστατικών Για κάθε αέριο υπάρχουν μηχανισμοί παραγωγής και καταστροφής Ρυθμός μεταβολής ενός αερίου = ρυθμός παραγωγής ρυθμός καταστροφής Όταν: ρυθμός παραγωγής = ρυθμός καταστροφής

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ

ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ.. Όλα όσα πρέπει να μάθετε για το φαινόμενο του θερμοκηπίου, πως δημιουργείται το πρόβλημα και τα συμπεράσματα που βγαίνουν από όλο αυτό. Διαβάστε Και Μάθετε!!! ~ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΞΙΝΗΣ ΒΡΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΞΙΝΗΣ ΒΡΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ !Unexpected End of Formula l ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΞΙΝΗΣ ΒΡΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ Παραδεισανός Αδάμ ΠΡΟΛΟΓΟΣ Η εργασία αυτή εκπονήθηκε το ακαδημαϊκό έτος 2003 2004 στο μάθημα «Το πείραμα στη

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ. Ρύπανση και Ναυτιλία 6 ο εξάμηνο ΔΑΠ ΝΔΦΚ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΤΜΗΜΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ. Ρύπανση και Ναυτιλία 6 ο εξάμηνο ΔΑΠ ΝΔΦΚ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΜΗΜΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Ρύπανση και Ναυτιλία 6 ο εξάμηνο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΡΥΠΑΝΣΗ: Κάθε μορφή (άμεση ή έμμεση) ανθρωπογενούς προέλευσης, εισαγωγή ουσιών ή ενέργειας στο θαλάσσιο χώρο, η

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΘΡΑΚΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ. Συνολική ποσότητα άνθρακα στην ατμόσφαιρα: 700 x 10 9 tn

ΑΝΘΡΑΚΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ. Συνολική ποσότητα άνθρακα στην ατμόσφαιρα: 700 x 10 9 tn ΑΝΘΡΑΚΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ CO 2, CO, CH 4, NMHC Συνολική ποσότητα άνθρακα στην ατμόσφαιρα: 700 x 10 9 tn Διοξείδιο του άνθρακα CO 2 : Άχρωμο και άοσμο αέριο Πηγές: Καύσεις Παραγωγή τσιμέντου Βιολογικές διαδικασίες

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 22 Σεπτεμβρίου 2016 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 22 Σεπτεμβρίου 2016 (OR. en) Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 22 Σεπτεμβρίου 2016 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2016/0296 (NLE) 12519/16 MAR 236 OMI 61 ENV 604 ΠΡΟΤΑΣΗ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης: Αριθ. εγγρ.

Διαβάστε περισσότερα

Έγγραφο συνόδου B7-0000/2011 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. εν συνεχεία της ερώτησης για προφορική απάντηση B7-0000/2011

Έγγραφο συνόδου B7-0000/2011 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. εν συνεχεία της ερώτησης για προφορική απάντηση B7-0000/2011 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Έγγραφο συνόδου 4.5.2011 B7-0000/2011 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ εν συνεχεία της ερώτησης για προφορική απάντηση B7-0000/2011 σύμφωνα με το άρθρο 115, παράγραφος 5, του Κανονισμού

Διαβάστε περισσότερα

Στρατηγική αντιμετώπισης της Κλιματικής Αλλαγής

Στρατηγική αντιμετώπισης της Κλιματικής Αλλαγής Στρατηγική αντιμετώπισης της Κλιματικής Αλλαγής Κείμενο θέσεων και πολιτικής του Ομίλου ΤΙΤΑΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Κατά τα τελευταία 100 χρόνια η συγκέντρωση CO2 στην ατμόσφαιρα έχει αυξηθεί κυρίως λόγω της χρήσης

Διαβάστε περισσότερα

Κων/νος Ι. Δελήμπασης, Χημικός Μηχανικός

Κων/νος Ι. Δελήμπασης, Χημικός Μηχανικός Αέρια ρύπανση: Θεσμικό πλαίσιο, πηγές & υφιστάμενη κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας Κων/νος Ι. Δελήμπασης, Χημικός Μηχανικός ΤΕΕ τμ. Κεντρ. & Δυτ. Θεσσαλίας, Μ.Ε. Περιβάλλοντος & Αειφορίας ΙΟΥΝΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΦΟΡΤΙΩΝ. ημητριακή Α.Ε.

ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΦΟΡΤΙΩΝ. ημητριακή Α.Ε. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΣΕ ΝΟΥΜΕΡΑ Η Ελλάδα παραμένει στην κορυφή της παγκόσμιας ναυτιλίας με στόλο χωρητικότητας 334 εκ. DWT και 16% του παγκόσμιου μεριδίου αγοράς. 40 εκατ. DWT χωρητικότητας πλοία Ελληνικών

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Τα παλαιάς τεχνολογίας ελαφρά και βαρέα οχήματα ηλικίας άνω των 15 ετών εκπέμπουν τις μεγαλύτερες ποσότητες ρύπων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Τα παλαιάς τεχνολογίας ελαφρά και βαρέα οχήματα ηλικίας άνω των 15 ετών εκπέμπουν τις μεγαλύτερες ποσότητες ρύπων ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 11 Ιουλίου 2007 Επικίνδυνοι ρύποι από τα παλαιά επαγγελματικά οχήματα: Τα παλαιάς τεχνολογίας ελαφρά και βαρέα οχήματα ηλικίας άνω των 15 ετών εκπέμπουν τις μεγαλύτερες ποσότητες ρύπων Μέχρι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΜΗΜΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ, ΠΡΟΛΗΨΗΣ & ΑΝΤ/ΣΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΛΟΙΠΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Μοντέλα ακτινοβολίας Εργαλείο κατανόησης κλιματικής αλλαγής

Μοντέλα ακτινοβολίας Εργαλείο κατανόησης κλιματικής αλλαγής Κύκλος διαλέξεων στις επιστήμες του περιβάλλοντος Μοντέλα ακτινοβολίας Εργαλείο κατανόησης κλιματικής αλλαγής Χρήστος Ματσούκας Τμήμα Περιβάλλοντος Τι σχέση έχει η ακτινοβολία με το κλίμα; Ο Ήλιος μας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Επιτροπή Αναφορών 18.12.2015 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ Θέμα: Αναφορά 1279/2011, της Leona Maes, βελγικής ιθαγένειας, σχετικά με τη ρύπανση του ατμοσφαιρικού αέρα στην Αμβέρσα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΩΣ ΤΟ 2050 (WETO-H2)

ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΩΣ ΤΟ 2050 (WETO-H2) ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΩΣ ΤΟ 2050 (WETO-H2) ΒΑΣΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ Στο πλαίσιο της µελέτης WETO-H2 εκπονήθηκε σενάριο προβλέψεων και προβολών αναφοράς για το παγκόσµιο σύστηµα ενέργειας

Διαβάστε περισσότερα

Η ατμόσφαιρα και η δομή της

Η ατμόσφαιρα και η δομή της 1 Η ατμόσφαιρα και η δομή της Ατμόσφαιρα λέγεται το αεριώδες στρώμα που περιβάλλει τη γη και το οποίο την ακολουθεί στο σύνολο των κινήσεών της. 1.1 Έκταση της ατμόσφαιρας της γης Το ύψος στο οποίο φθάνει

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΞΕΛΙΣΣΟΜΕΝΗ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ. ηµήτρης Μελάς Αριστοτέλειο Πανε ιστήµιο Θεσσαλονίκης Τµήµα Φυσικής - Εργαστήριο Φυσικής της Ατµόσφαιρας

Η ΕΞΕΛΙΣΣΟΜΕΝΗ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ. ηµήτρης Μελάς Αριστοτέλειο Πανε ιστήµιο Θεσσαλονίκης Τµήµα Φυσικής - Εργαστήριο Φυσικής της Ατµόσφαιρας Η ΕΞΕΛΙΣΣΟΜΕΝΗ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ηµήτρης Μελάς Αριστοτέλειο Πανε ιστήµιο Θεσσαλονίκης Τµήµα Φυσικής - Εργαστήριο Φυσικής της Ατµόσφαιρας Το φαινόµενο του θερµοκηπίου είναι ένα φυσικό φαινόµενο µε ευεργετικά

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 17.2.2014 COM(2014) 83 final 2014/0042 (NLE) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με τη θέση που πρέπει να υιοθετηθεί εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο του Διεθνούς

Διαβάστε περισσότερα

Φαινόµενο του Θερµοκηπίου

Φαινόµενο του Θερµοκηπίου Φαινόµενο του Θερµοκηπίου Αλεξάνδρου Αλέξανδρος, Κυριάκου Λίντα, Παυλίδης Ονήσιλος, Χαραλάµπους Εύη, Χρίστου ρόσος Φαινόµενο του θερµοκηπίου Ανακαλύφθηκε το 1824 από τον Γάλλο µαθηµατικό Fourier J. (1768)

Διαβάστε περισσότερα

Συγκριτική ανάλυση ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε αστικές περιοχές Διαχρονική εξέλιξη

Συγκριτική ανάλυση ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε αστικές περιοχές Διαχρονική εξέλιξη 1η Ημερίδα Εταιρείας Δημόσιας και Περιβαλλοντικής Υγιεινής 11 Ιουνίου 2010, Λάρισα Συγκριτική ανάλυση ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε αστικές περιοχές Διαχρονική εξέλιξη Τσιρόπουλος Νικ. Αναπληρωτής Καθηγητής,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ D. Marine Environmental Awareness

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ D. Marine Environmental Awareness ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ D Marine Environmental Awareness Ημερήσιο Πρόγραμμα 1η Ημέρα 09.00-10.00 1 Εισαγωγή: Ναυτιλία και Περιβάλλον 10.00-10.15 Διάλειμμα 10.15-11.45 2 Το Θαλάσσιο Περιβάλλον 11.45-12.00 Διάλειμμα 12.00-12.30

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ Το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο είναι δύο μίγματα υδρογονανθράκων που χρησιμοποιούνται σε διάφορους τομείς από τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα

ΡΥΠΑΝΣΗ. Ρύπανση : η επιβάρυνση του περιβάλλοντος με κάθε παράγοντα ( ρύπο ) που έχει βλαπτικές επιδράσεις στους οργανισμούς ΡΥΠΟΙ

ΡΥΠΑΝΣΗ. Ρύπανση : η επιβάρυνση του περιβάλλοντος με κάθε παράγοντα ( ρύπο ) που έχει βλαπτικές επιδράσεις στους οργανισμούς ΡΥΠΟΙ ΡΥΠΑΝΣΗ Ρύπανση : η επιβάρυνση του περιβάλλοντος με κάθε παράγοντα ( ρύπο ) που έχει βλαπτικές επιδράσεις στους οργανισμούς ΡΥΠΟΙ χημικές ουσίες μορφές ενέργειας ακτινοβολίες ήχοι θερμότητα ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟΤΗΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία του καθηγητού Χρήστου Σ. Ζερεφού, ακαδημαϊκού Συντονιστού της ΕΜΕΚΑ

Ομιλία του καθηγητού Χρήστου Σ. Ζερεφού, ακαδημαϊκού Συντονιστού της ΕΜΕΚΑ Ομιλία του καθηγητού Χρήστου Σ. Ζερεφού, ακαδημαϊκού Συντονιστού της ΕΜΕΚΑ Οι επιμέρους μελέτες ανέδειξαν τον πλούτο των φυσικών πόρων που διαθέτει η χώρα μας αλλά και τους κινδύνους που απειλούν το φυσικό

Διαβάστε περισσότερα

«Βιοκαύσιμα και περιβάλλον σε όλο τον κύκλο ζωής»

«Βιοκαύσιμα και περιβάλλον σε όλο τον κύκλο ζωής» «Βιοκαύσιμα και περιβάλλον σε όλο τον κύκλο ζωής» Δρ Γιώργος Αγερίδης Μηχανολόγος Μηχανικός Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Ecocity Υπεύθυνος της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών & Διαχείρισης του

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL B8-0184/6. Τροπολογία

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL B8-0184/6. Τροπολογία 12.3.2019 B8-0184/6 6 Παράγραφος 1 1. επικροτεί την ανακοίνωση της Επιτροπής σχετικά με την μακρόπνοη στρατηγική «Καθαρός πλανήτης για όλους ένα ευρωπαϊκό, στρατηγικό, μακρόπνοο όραμα για μια ευημερούσα,

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL B8-0184/36. Τροπολογία

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL B8-0184/36. Τροπολογία 12.3.2019 B8-0184/36 36 Παράγραφος 17 γ (νέα) 17γ. υπενθυμίζει ότι, εφόσον η Ευρώπη καταστεί η πρώτη μεγάλη οικονομία η οποία επιδιώκει την κλιματική ουδετερότητα, οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις θα είναι σε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΕ?

ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΕ? ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΕ? Αντώνης Θ. Αλεξανδρίδης Καθηγητής Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΡΥΠΑΝΣΗΣ. Ι ΑΣΚΟΥΣΑ : ρ. Μαρία Π. Θεοδωροπούλου

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΡΥΠΑΝΣΗΣ. Ι ΑΣΚΟΥΣΑ : ρ. Μαρία Π. Θεοδωροπούλου ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΡΥΠΑΝΣΗΣ Ι ΑΣΚΟΥΣΑ : ρ. Μαρία Π. Θεοδωροπούλου ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η ξέφρενη ανάπτυξη της τεχνολογίας την τελευταία πεντηκονταετία είχε και έχει σαν επακόλουθο εκτεταµένες οικολογικές καταστροφές που προέρχονται

Διαβάστε περισσότερα

Το κλίµα της Ανατολικής Μεσογείου και της Ελλάδος: παρελθόν, παρόν και µέλλον

Το κλίµα της Ανατολικής Μεσογείου και της Ελλάδος: παρελθόν, παρόν και µέλλον Περιεχόµενα Κεφάλαιο 1 Το κλίµα της Ανατολικής Μεσογείου και της Ελλάδος: παρελθόν, παρόν και µέλλον 1.1 Εισαγωγή 1 1.2 Παλαιοκλιµατικές µεταβολές 3 1.3 Κλιµατικές µεταβολές κατά την εποχή του Ολοκαίνου

Διαβάστε περισσότερα

Παρακολούθηση Αερίων Ρύπων στους Λιμένες: η περίπτωση της Ελλάδας

Παρακολούθηση Αερίων Ρύπων στους Λιμένες: η περίπτωση της Ελλάδας Παρακολούθηση Αερίων Ρύπων στους Λιμένες: η περίπτωση της Ελλάδας Κωνσταντίνος Σφετσιώρης, Επιστημονικός Συνεργάτης ΕΚΕΤΑ Συνεργάστηκαν : Δρ. Π. Γραμμέλης, Α. Μητσοτάκης Διαμορφώνοντας το πλαίσιο για την

Διαβάστε περισσότερα

Δημήτριος Παπαδημούλης, Stefan Eck, Luke Ming Flanagan, Στέλιος Κούλογλου, Κώστας Χρυσόγονος εξ ονόματος της Ομάδας GUE/NGL

Δημήτριος Παπαδημούλης, Stefan Eck, Luke Ming Flanagan, Στέλιος Κούλογλου, Κώστας Χρυσόγονος εξ ονόματος της Ομάδας GUE/NGL 20.3.2019 A8-0175/96 Τροπολογία 96 Δημήτριος Παπαδημούλης, Stefan Eck, Luke Ming Flanagan, Στέλιος Κούλογλου, Κώστας Χρυσόγονος εξ ονόματος της Ομάδας GUE/NGL Έκθεση Bas Eickhout, Sirpa Pietikäinen Θέσπιση

Διαβάστε περισσότερα

Κλιματικές αλλαγές σε σχέση με την οικονομία και την εναλλακτική μορφή ενέργειας. Μπασδαγιάννης Σωτήριος - Πετροκόκκινος Αλέξανδρος

Κλιματικές αλλαγές σε σχέση με την οικονομία και την εναλλακτική μορφή ενέργειας. Μπασδαγιάννης Σωτήριος - Πετροκόκκινος Αλέξανδρος Κλιματικές αλλαγές σε σχέση με την οικονομία και την εναλλακτική μορφή ενέργειας Μπασδαγιάννης Σωτήριος - Πετροκόκκινος Αλέξανδρος Ιούνιος 2014 Αρχή της οικολογίας ως σκέψη Πρώτος οικολόγος Αριστοτέλης

Διαβάστε περισσότερα

Κλιματική Αλλαγή. Χρήστος Σπύρου ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 70, ΑΘΗΝΑ.

Κλιματική Αλλαγή. Χρήστος Σπύρου ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 70, ΑΘΗΝΑ. ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 70, 176 71 ΑΘΗΝΑ Κλιματική Αλλαγή Χρήστος Σπύρου scspir@gmail.com Βασικό σύγγραμμα: Κατσαφάδος Π. και Μαυροματίδης Η., 2015: Εισαγωγή στη Φυσική της

Διαβάστε περισσότερα

CO 2. Προκλήσεις που καλείται να αντιµετωπίσει η Ελληνική Βιοµηχανία. ρ. Κ. Συµεωνίδης

CO 2. Προκλήσεις που καλείται να αντιµετωπίσει η Ελληνική Βιοµηχανία. ρ. Κ. Συµεωνίδης ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ CO 2 Προκλήσεις που καλείται να αντιµετωπίσει η Ελληνική Βιοµηχανία ρ. Κ. Συµεωνίδης σηµεία κλειδιά Οικουµενικότητα του προβλήµατος Ενιαία και διεθνοποιηµένη

Διαβάστε περισσότερα

ΧΗΜΕΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥΤΡΥΠΑ ΤΟΥ ΟΖΟΝΤΟΣ

ΧΗΜΕΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥΤΡΥΠΑ ΤΟΥ ΟΖΟΝΤΟΣ ΧΗΜΕΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥΤΡΥΠΑ ΤΟΥ ΟΖΟΝΤΟΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ Οποιαδήποτε αλλοίωση της φυσιολογικής σύστασης του αέρα που μπορεί να έχει βλαβερές επιπτώσεις

Διαβάστε περισσότερα

Μάθημα 16. ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ \ ΜΕ ΤΟΝ ΑΕΡΑ Η ατμοσφαιρική ρύπανση, το φαινόμενο του θερμοκηπίου, και η τρύπα του όζοντος. Η ρύπανση του αέρα

Μάθημα 16. ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ \ ΜΕ ΤΟΝ ΑΕΡΑ Η ατμοσφαιρική ρύπανση, το φαινόμενο του θερμοκηπίου, και η τρύπα του όζοντος. Η ρύπανση του αέρα Μάθημα 16 ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ \ ΜΕ ΤΟΝ ΑΕΡΑ Η ατμοσφαιρική ρύπανση, το φαινόμενο του θερμοκηπίου, και η τρύπα του όζοντος Στο μάθημα αυτό θα αναφερθούμε στην ατμοσφαιρική ρύπανση και στις συνέπειές της. Επιπλέον,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ. ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ. ΖΑΚΥΝΘΟΣ 2007

ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ. ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ. ΖΑΚΥΝΘΟΣ 2007 ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ. ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ. ΖΑΚΥΝΘΟΣ 2007 ΜΑΘΗΜΑ : ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΑ : Ε. ΣΚΩΤΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ : ΦΙΛΙΠΠΟΥΣΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΑΜ.. 03067 1 Cost and performance

Διαβάστε περισσότερα

8η ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΓΧΥΣΗΣ (ΙNJECTION)

8η ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΓΧΥΣΗΣ (ΙNJECTION) 8η ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΓΧΥΣΗΣ (ΙNJECTION) Ποιότητα καυσίμου Για την παραγωγή έργου (Κίνησης) από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης χρησιμοποιούνται ως καύσιμη ύλη, κατά κύριο λόγο, οι υδρογονάνθρακες

Διαβάστε περισσότερα

ενεργειακή επανάσταση ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΡΙΑ ΒΗΜΑΤΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

ενεργειακή επανάσταση ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΡΙΑ ΒΗΜΑΤΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ενεργειακή επανάσταση 3 ΜΙΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΡΙΑ ΒΗΜΑΤΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ Ενεργειακή Επανάσταση Τεχνική έκθεση που δείχνει τον τρόπο με τον οποίον εξασφαλίζεται ενεργειακή επάρκεια παγκοσμίως

Διαβάστε περισσότερα

(Σανταµούρης Μ., 2006).

(Σανταµούρης Μ., 2006). Β. ΠΗΓΕΣ ΙΟΞΕΙ ΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ (CO 2 ) Οι πιο σηµαντικές πηγές διοξειδίου προέρχονται από την καύση ορυκτών καυσίµων και την δαπάνη ενέργειας γενικότερα. Οι δύο προεκτάσεις της ανθρώπινης ζωής που είναι

Διαβάστε περισσότερα

ενεργειακό περιβάλλον

ενεργειακό περιβάλλον Προστατεύει το ενεργειακό περιβάλλον Αλλάζει τη ζωή μας www.epperaa.gr www.ypeka.gr Ε.Π. «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» 2007-2013 Το ΕΠΠΕΡΑΑ δημιουργεί ένα βιώσιμο Ενεργειακό Περιβάλλον βελτιώνει την

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΑΞΟΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΧΑΤΖΗΜΠΟΥΣΙΟΥ ΕΛΕΝΗ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ: ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΟΥΣΚΟΥΒΕΛΗΣ ΗΛΙΑΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΑΞΟΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΧΑΤΖΗΜΠΟΥΣΙΟΥ ΕΛΕΝΗ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ: ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΟΥΣΚΟΥΒΕΛΗΣ ΗΛΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΑΞΟΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΧΑΤΖΗΜΠΟΥΣΙΟΥ ΕΛΕΝΗ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ: ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΟΥΣΚΟΥΒΕΛΗΣ ΗΛΙΑΣ Μέρος πρώτο: Η πορεία προς μία κοινή ενεργειακή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ανάγκη για

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Ανάπτυξη Μοντέλου Βελτιστοποίησης της Κατανομής Πόρων για τη Διαχείριση Λεωφορείων Αστικών Συγκοινωνιών Επιβλέποντες Καθηγητές: Γιώργος Γιαννής, Καθηγητής

Διαβάστε περισσότερα

Φαινόμενο του Θερμοκηπίου

Φαινόμενο του Θερμοκηπίου Φαινόμενο του Θερμοκηπίου Εργασία των μαθητών :Παράσογλου Χρύσανθος, Παρασχάκη Αλεξάνδρα, Τσαλίκογλου Αντιγόνη, Χίντρι Έγκι 3 ο Γυμνάσιο Καβάλας Σχολικό έτος 2017-2018 Καθηγητής : Χατζηαντωνίου Αλέξανδρος

Διαβάστε περισσότερα

Περιβαλλοντικές Επιπτώσεις της Χρήσης Βιοκαυσίμων και Φυσικού Αερίου στα Οχήματα

Περιβαλλοντικές Επιπτώσεις της Χρήσης Βιοκαυσίμων και Φυσικού Αερίου στα Οχήματα Περιβαλλοντικές Επιπτώσεις της Χρήσης Βιοκαυσίμων και Φυσικού Αερίου στα Οχήματα Δρ. Κώστας Νικολάου Χημικός Περιβαλλοντολόγος στον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου & Προστασίας Περιβάλλοντος Θεσσαλονίκης

Διαβάστε περισσότερα

Θέτοντας το πλαίσιο για την εδραίωση του ΥΦΑ ως ναυτιλιακό καύσιμο στην Ανατολική Μεσόγειο

Θέτοντας το πλαίσιο για την εδραίωση του ΥΦΑ ως ναυτιλιακό καύσιμο στην Ανατολική Μεσόγειο Θέτοντας το πλαίσιο για την εδραίωση του ΥΦΑ ως ναυτιλιακό καύσιμο στην Ανατολική Μεσόγειο Μαρία Φωτιάδου Διευθύντρια Αναπτυξιακών Δραστηριοτήτων ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΕΡΙΟΥ ΑΕ Poseidon Med II: Το όχημα

Διαβάστε περισσότερα

Ν. Κυρτάτος, Καθηγητής ΕΜΠ, Δ/ντής ΕΝΜ, Γ. Παπαλάμπρου, Λέκτορας ΕΜΠ, Σ. Τοπάλογλου, ΥΔ ΣΝΜΜ/ΕΜΠ

Ν. Κυρτάτος, Καθηγητής ΕΜΠ, Δ/ντής ΕΝΜ, Γ. Παπαλάμπρου, Λέκτορας ΕΜΠ, Σ. Τοπάλογλου, ΥΔ ΣΝΜΜ/ΕΜΠ Η ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΚΛΙΝΗ ΔΟΚΙΜΩΝ ΥΒΡΙΔΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΡΟΩΣΗΣ ΠΛΟΙΩΝ ΜΕ ΘΕΡΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥΣ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΣΗΣ ΚΑΥΣΑΕΡΙΩΝ, ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΜΠ Ν. Κυρτάτος,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΓΕΩΧΗΜΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΓΕΩΧΗΜΕΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΓΕΩΧΗΜΕΙΑ Ενότητα 10: Αναλυτική Γεωχημεία και Οικολογία Χαραλαμπίδης Γεώργιος Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος και Μηχανικών Αντιρρύπανσης Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται

Διαβάστε περισσότερα

ΓΓ/Μ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΟΡΟΣΗΜΟ. Τεύχος 2ο: Υδρογονάνθρακες Πετρέλαιο Προϊόντα από υδρογονάνθρακες Αιθανόλη - Ζυμώσεις

ΓΓ/Μ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΟΡΟΣΗΜΟ. Τεύχος 2ο: Υδρογονάνθρακες Πετρέλαιο Προϊόντα από υδρογονάνθρακες Αιθανόλη - Ζυμώσεις ΓΓ/Μ2 05-06 ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΟΡΟΣΗΜΟ Τεύχος 2ο: Υδρογονάνθρακες Πετρέλαιο Προϊόντα από υδρογονάνθρακες Αιθανόλη - Ζυμώσεις 140 ΧΗΜΕΙΑ: Υδρογονάνθρακες- Πετρέλαιο - Προιόντα από υδρογονάνθρακες - Αιθανόλη

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2013/0443(COD) της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου

ΣΧΕΔΙΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2013/0443(COD) της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2014-2019 Επιτροπή Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου 2013/0443(COD) 9.3.2015 ΣΧΕΔΙΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου προς την Επιτροπή Περιβάλλοντος,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2010/0195(COD) της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού

ΣΧΕΔΙΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2010/0195(COD) της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού 15.10.2010 2010/0195(COD) ΣΧΕΔΙΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού προς την Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και

Διαβάστε περισσότερα

ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ Ενότητα 1β: Πλανητική μεταβολή ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΠΛΑΝΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΒΟΛΗΣ. Δρ. Ν. Χρυσουλάκης Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας

ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ Ενότητα 1β: Πλανητική μεταβολή ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΠΛΑΝΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΒΟΛΗΣ. Δρ. Ν. Χρυσουλάκης Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ Ενότητα 1β: Πλανητική μεταβολή Ανάγκη για κατανόηση τόσο της φυσικής μεταβλητότητας όσο και του βαθμού επίδρασης των ανθρώπινων ενεργειών στις μεταβολές του φυσικού συστήματος.

Διαβάστε περισσότερα

Ατµοσφαιρική ρύπανση: η Επιτροπή αναλαµβάνει περαιτέρω νοµική δράση κατά 9 κρατών µελών

Ατµοσφαιρική ρύπανση: η Επιτροπή αναλαµβάνει περαιτέρω νοµική δράση κατά 9 κρατών µελών IP/04/84 Βρυξέλλες, 22 Ιανουάριος 2004 Ατµοσφαιρική ρύπανση: η Επιτροπή αναλαµβάνει περαιτέρω νοµική δράση κατά 9 κρατών µελών Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναλαµβάνει ευρέως φάσµατος νοµική δράση µε στόχο να

Διαβάστε περισσότερα

Σεµινάριο : Marine Environmental Awareness

Σεµινάριο : Marine Environmental Awareness Σεµινάριο : Marine Environmental Awareness Hµερήσιο Πρόγραµµα 1η Ηµέρα 09.00-10.00 Αριθµός Θέµατος: 1 Τίτλος: Εισαγωγή: Ναυτιλία και Περιβάλλον 10.00-10.15 ιάλειµµα 10.15-11.45 Αριθµός Θέµατος: 2 Τίτλος:

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες 2003/87/ΕΚ & 2004/101/ΕΚ: Ευρωπαϊκό Σύστημα Εμπορίας (ΕΣΕ) εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου & ευέλικτοι μηχανισμοί του πρωτοκόλλου του ΚΙΟΤΟ

Οδηγίες 2003/87/ΕΚ & 2004/101/ΕΚ: Ευρωπαϊκό Σύστημα Εμπορίας (ΕΣΕ) εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου & ευέλικτοι μηχανισμοί του πρωτοκόλλου του ΚΙΟΤΟ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Α.Ε. Η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ Α.Ε. - ΚΥΚΛΑΔΕΣ Βασιλική Τσάδαρη Χημικός Μηχ/κός ΕΜΠ, MSc. Διευθύντρια Περιβάλλοντος Παραγωγής ΔΕΗ Α.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Πρόλογος...17 Εισαγωγή...19 ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ Προσπάθεια Ανάπτυξης με Σεβασμό στο Περιβάλλον 1.1 Εισαγωγή...29 1.2 Μηδενική Ανάπτυξη ή Βιομηχανία της Αντιρρύπανσης;...30 1.3 Η Σημερινή Κατάσταση...32

Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρωμένος Βιοκλιματικός Σχεδιασμός Κτιρίων με στόχο τη βέλτιστη Ενεργειακή και Περιβαλλοντική Απόδοση

Ολοκληρωμένος Βιοκλιματικός Σχεδιασμός Κτιρίων με στόχο τη βέλτιστη Ενεργειακή και Περιβαλλοντική Απόδοση Ολοκληρωμένος Βιοκλιματικός Σχεδιασμός Κτιρίων με στόχο τη βέλτιστη Ενεργειακή και Περιβαλλοντική Απόδοση Θεώνη Καρλέση Φυσικός Περιβάλλοντος Ομάδα Μελετών Κτιριακού Παριβάλλοντος, Πανεπιστήμιο Αθηνών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ που συνοδεύει το έγγραφο

ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ που συνοδεύει το έγγραφο ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 15.7.2011 SEC(2011) 919 τελικό ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ που συνοδεύει το έγγραφο Πρόταση Ο ΗΓΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Μεθοδολογία επιλογής και αξιολόγησης σχεδίων δράσης για την καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στη Θεσσαλονίκη

Μεθοδολογία επιλογής και αξιολόγησης σχεδίων δράσης για την καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στη Θεσσαλονίκη 5o Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Χημικής Μηχανικής Θεσσαλονίκη 26-28 Μαΐου Μεθοδολογία επιλογής και αξιολόγησης σχεδίων δράσης για την καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στη Θεσσαλονίκη Γ. Μαυρωτάς,

Διαβάστε περισσότερα

«Χείρα Βοηθείας» στο Περιβάλλον με Φυσικό Αέριο

«Χείρα Βοηθείας» στο Περιβάλλον με Φυσικό Αέριο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΣΧ.ΧΡΟΝΙΑ 2018-2019 «Χείρα Βοηθείας» στο Περιβάλλον με Φυσικό Αέριο Η ενέργεια αποτελεί έναν από τους δυναμικούς και σημαντικούς τομείς της οικονομίας των περισσοτέρων χωρών.

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομο Ενημερωτικό Υλικό Μικρών Εμπορικών Επιχειρήσεων για το Ανθρακικό Αποτύπωμα ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2012 -1-

Σύντομο Ενημερωτικό Υλικό Μικρών Εμπορικών Επιχειρήσεων για το Ανθρακικό Αποτύπωμα ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2012 -1- ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ Σύντομο Ενημερωτικό Υλικό Μικρών Εμπορικών Επιχειρήσεων για το Ανθρακικό Αποτύπωμα Πως οι μικρές εμπορικές επιχειρήσεις επηρεάζουν το περιβάλλον και πως μπορούν

Διαβάστε περισσότερα

HELECO 2011-ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

HELECO 2011-ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ HELECO 2011-ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΕΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Ποιότητα Ατμόσφαιρας-Ατμοσφαιρική & Ηλεκτρομαγνητική Ρύπανση-Μέτρα αντιμετώπισης Λάρισα 4 Ιουνίου 2010 Μέτρα αντιμετώπισης

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή Ιστορική Αναδρομή Μεθοδολογικό Πλαίσιο Προϋποθέσεις εφαρμογής Στόχοι Πρότυπα Αξιολόγησης Κύκλου Ζωής Στάδια

Εισαγωγή Ιστορική Αναδρομή Μεθοδολογικό Πλαίσιο Προϋποθέσεις εφαρμογής Στόχοι Πρότυπα Αξιολόγησης Κύκλου Ζωής Στάδια Εισαγωγή Ιστορική Αναδρομή Μεθοδολογικό Πλαίσιο Προϋποθέσεις εφαρμογής Στόχοι Πρότυπα Αξιολόγησης Κύκλου Ζωής Στάδια Εισαγωγή Ιστορική Αναδρομή Σημασία στην ανάλυση ολόκληρου του κύκλου ζωής ενός προϊόντος

Διαβάστε περισσότερα

Φαινόμενο θερμοκηπίου

Φαινόμενο θερμοκηπίου Φαινόμενο θερμοκηπίου To Φαινόμενο του Θερμοκηπίου 99% της ηλιακής ακτινοβολίας .0 μm (μεγάλου μήκους κύματος ή θερμική) H 2 O, CO 2, CH, N 2

Διαβάστε περισσότερα

Μετεωρολογία Κλιματολογία (ΘΕΩΡΙΑ):

Μετεωρολογία Κλιματολογία (ΘΕΩΡΙΑ): Μετεωρολογία Κλιματολογία (ΘΕΩΡΙΑ): Μιχάλης Βραχνάκης Αναπληρωτής Καθηγητής ΤΕΙ Θεσσαλίας ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 6 ΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1. Η ΓΗ ΚΑΙ Η ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2. ΗΛΙΑΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογές ΥΦΑ μικρής κλίμακας Προοπτικές για την Δυτική Ελλάδα

Εφαρμογές ΥΦΑ μικρής κλίμακας Προοπτικές για την Δυτική Ελλάδα 6 ο Φόρουμ Ενέργειας Πάτρα, 03-04 Φεβρουαρίου 2017 Εφαρμογές ΥΦΑ μικρής κλίμακας Προοπτικές για την Δυτική Ελλάδα Γεώργιος Πολυχρονίου Συντονιστής Διευθυντής Δραστηριοτήτων Στρατηγικής, Ανάπτυξης, Διοικητικών

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, εκπονήθηκε στο πλαίσιο εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Ενεργειακής Πολιτικής σε σχέση με την

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στοφαινόμενο του θερμοκηπίου, αέρια του θερμοκηπίου, ευρωπαϊκοί και

Εισαγωγή στοφαινόμενο του θερμοκηπίου, αέρια του θερμοκηπίου, ευρωπαϊκοί και Τμήμα Περιβάλλοντος Εισαγωγή στοφαινόμενο του θερμοκηπίου, αέρια του θερμοκηπίου, ευρωπαϊκοί και Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος εθνικοί στόχοι για το κλίμα και την ενέργεια Νικολέττα

Διαβάστε περισσότερα

POSEIDON MED II: το όχημα για το πράσινο μέλλον της Δυτικής Ελλάδας

POSEIDON MED II: το όχημα για το πράσινο μέλλον της Δυτικής Ελλάδας POSEIDON MED II: το όχημα για το πράσινο μέλλον της Δυτικής Ελλάδας Μαρία Φωτιάδου Διευθύντρια Αναπτυξιακών Δραστηριοτήτων ΔΕΠΑ Δημόσια Επιχείρηση Αερίου ΑΕ. Το ΥΦΑ ως ναυτιλιακό καύσιμο και οι προοπτικές

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκές προκλήσεις για χρήση τεχνολογιών ΑΠΕ

Ευρωπαϊκές προκλήσεις για χρήση τεχνολογιών ΑΠΕ Ευρωπαϊκές προκλήσεις για χρήση τεχνολογιών ΑΠΕ Ανθή Χαραλάμπους Διευθύντρια Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών 24 Ιουνίου 2016 Ημερίδα: «Εφαρμογές της Αβαθούς Γεωθερμίας και Ηλιακής Ενέργειας στα Θερμοκήπια»

Διαβάστε περισσότερα

7672/19 ΣΠΚ/σα/ΜΙΠ 1 LIFE.1.B

7672/19 ΣΠΚ/σα/ΜΙΠ 1 LIFE.1.B Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 19 Μαρτίου 2019 (OR. en) 7672/19 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Προεδρία Αριθ. εγγρ. Επιτρ.: 15011/18 Θέμα: Ειδική Επιτροπή Γεωργίας / Συμβούλιο AGRI 159 ENV

Διαβάστε περισσότερα

Φυσικοί ρύποι H χλωρίδα της γης (µεγαλύτερη φυσική πηγή εκποµπής αερίων ρύπων ) Τα δέντρα και τα φυτά µέσω της φωτοσύνθεσης Ανθρώπινες ραστηριότητες

Φυσικοί ρύποι H χλωρίδα της γης (µεγαλύτερη φυσική πηγή εκποµπής αερίων ρύπων ) Τα δέντρα και τα φυτά µέσω της φωτοσύνθεσης Ανθρώπινες ραστηριότητες Ατµοσφαιρική ρύπανση Μαρή Νεαμονίτης Παλαιολόγου Παπαβασιλείου Ορισµός Ανεπιθύµητη αλλαγή στα φυσικά, χηµικά και βιολογικά χαρακτηριστικά του αέρα ζηµιογόνος για όλους τους οργανισµούς Πώς προκαλείται

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΩΡΟΥΜΕΝΑ ΣΩΜΑΤΙΔΙΑ Περιγραφή, πηγές εκπομπής, επιπτώσεις, πρότυπα ποιότητας αέρα

ΑΙΩΡΟΥΜΕΝΑ ΣΩΜΑΤΙΔΙΑ Περιγραφή, πηγές εκπομπής, επιπτώσεις, πρότυπα ποιότητας αέρα ΑΙΩΡΟΥΜΕΝΑ ΣΩΜΑΤΙΔΙΑ Περιγραφή, πηγές εκπομπής, επιπτώσεις, πρότυπα ποιότητας αέρα Μ. Γκίνη, Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος» Αθήνα, 18 Φεβρουαρίου 2016 1 Συνοπτικά... Ατμοσφαιρική ρύπανση (αέριοι / σωματιδιακοί

Διαβάστε περισσότερα