Πέµπτο Παράρτηµα των περί ΦΠΑ Νόµων του 2000 µέχρι 2007

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Πέµπτο Παράρτηµα των περί ΦΠΑ Νόµων του 2000 µέχρι 2007"

Transcript

1 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑ ΤΕΛΩΝΕΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Φ. Π. Α. ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ 1471 ΛΕΥΚΩΣΙΑ Αρ. Φακ.: Αρ. Φαξ.: Αρ. Τηλ.: Νοεµβρίου 2007 Ερµηνευτική Εγκύκλιος 119 Όλους τους λειτουργούς Πέµπτο Παράρτηµα των περί ΦΠΑ Νόµων του 2000 µέχρι 2007 Θα ήθελα να αναφερθώ στο Πέµπτο Παράρτηµα του Περί ΦΠΑ Νόµου (Ν.95(Ι)/2000 µέχρι 2007) και στις αλλαγές που επήλθαν, µε ηµεροµηνία εφαρµογής την 19ην Οκτωβρίου 2007 και να σας γνωστοποιήσω ορισµένες διευκρινίσεις και επεξηγήσεις, οι οποίες θα βοηθήσουν στην αποφυγή λαθών σε σχέση µε την ερµηνεία των εν λόγω νοµοθετικών διατάξεων. 1. Είδη ζαχαροπλαστικής, εκτός από µπισκότα και κέϊκ, αλλά περιλαµβανοµένων των σοκολάτων και των µπισκότων που είναι καλυµµένα εξ ολοκλήρου ή µερικώς µε σοκολάτα. Σε σχέση µε την πιο πάνω παράγραφο διευκρινίζεται ότι εκ παραδροµής ανακοινώθηκε ότι περιλαµβάνονται τα κατιµέρια στην κατηγορία των ειδών ζαχαροπλαστικής. ιευκρινίζεται ότι τα εν λόγω αγαθά φορολογούνται µε το µηδενικό συντελεστή του φόρου. Επίσης τα ζαχαρώδη προϊόντα περιλαµβάνουν παντός είδους προϊόντα και όχι µόνο αυτά που είναι χωρίς κακάο, όπως λανθασµένα έχει ανακοινωθεί. Αναφέρεται επίσης ότι η κατάσταση µε τα διάφορα αγαθά είναι απλώς ενδεικτική. Επίσης συµπεριλαµβάνονται όλα τα αγαθά που περιλαµβάνονται στην Κ..Π. 47/2002, όπως αυτή έχει τροποποιηθεί. Υπηρεσία Φ.Π.Α, 1471 Λευκωσία Γωνία Μιχαήλ Καραολή & Γρηγόρη Αυξεντίου, 1096 Λευκωσία, Ιστοσελίδα:

2 -2- Τα µπισκότα που δεν είναι καλυµµένα εξ ολοκλήρου ή µερικώς µε σοκολάτα και τα κέϊκ (όπως καθορίζονται στην Κ..Π. 47/2002 όπως έχει τροποποιηθεί µέχρι σήµερα) εξακολουθούν να υπόκεινται στο µηδενικό συντελεστή. 2. Εµφιαλωµένο νερό, βιοµηχανοποιηµένα ποτά, φρουτοποτά, εξαιρουµένων των αναψυκτικών, οινοπνευµατωδών ποτών, µπύρας και κρασιού. Με βάση την εν λόγω διάταξη επιβαρύνονται µε το µειωµένο συντελεστή όλα τα είδη νερών που διατίθενται ανεξάρτητα των συστατικών τους, ενώ στην κατηγορία των βιοµηχανοποιηµένων ποτών και φρουτοποτών περιλαµβάνονται όλα τα είδη χυµών ανεξάρτητα αν απευθύνονται σε παιδιά ή ενήλικες - µε εξαίρεση τους φρεσκοστυµµένους χυµούς οι οποίοι φορολογούνται µε το µηδενικό συντελεστή του φόρου. Σε σχέση µε την κατηγορία των αναψυκτικών διευκρινίζεται ότι περιλαµβάνονται όλα τα ποτά τα οποία περιλαµβάνουν αθρακικό οξύ και δεν περιλαµβάνονται στην κατηγορία των νερών. Στην έννοια των οινοπνευµατωδών ποτών περιλαµβάνονται κάθε είδους ποτά, τα οποία περιέχουν οινόπνευµα σ οποιοδήποτε βαθµό (ουίσκι, λικέρ, κονιάκ, κοκτέιλ κλπ.), καθώς και τα αποστάγµατα που περιέχουν οινόπνευµα. Σηµειώνεται ότι η µείωση του συντελεστή σε διάφορα καταναλωτικά αγαθά από 15% σε 5% δεν επηρεάζει µε οποιοδήποτε τρόπο τις διατάξεις που αφορούν τη φορολόγηση των αγαθών που παρέχονται µέσα στα πλαίσια του επισιτισµού, που συνεχίζουν να υπόκεινται στο µειωµένο συντελεστή 8%, εξαιρουµένων των οινοπνευµατωδών ποτών, κρασιού και µπύρας. 3. Συµπληρώµατα και υποκατάστατα διατροφής, τα οποία δεν περιλαµβάνονται στον όρο τρόφιµα της παραγράφου 16 του Έκτου Παραρτήµατος. ιευκρινίζεται ότι η Ερµηνευτική Εγκύκλιος 116 εξακολουθεί να ισχύει. Τα συµπληρώµατα διατροφής που προηγουµένως υπάγονταν στο φορολογικό συντελεστή 15%, π.χ. βιταµίνες, φορολογούνται τώρα µε το µειωµένο συντελεστή 5%. Παρακαλώ σηµειώστε ότι τα συµπληρώµατα διατροφής της εν λόγω διάταξης αφορούν αυτά που προορίζονται µόνο για ανθρώπινη κατανάλωση και δεν περιλαµβάνουν αυτά που προορίζονται για τα ζώα, τα οποία υπάγονται στον κανονικό συντελεστή 15%.. 4. Προϊόντα για την αντισύλληψη Η κατηγορία αυτή περιλαµβάνει όλα τα προϊόντα τα οποία είναι σχεδιασµένα για τους σκοπούς της ανθρώπινης αντισύλληψης τα οποία διατίθενται σε οποιαδήποτε µορφή. Ο µειωµένος συντελεστής 5% εφαρµόζεται στις πωλήσεις προϊόντων αντισύλληψης από λιανοπωλητές, µηχανές (vending machines) ή µέσω του διαδικτύου, ανεξάρτητα αν αυτά αγοράζονται από πρόσωπο ιδιώτη ή οργανισµό.

3 -3-5. Προϊόντα για τη γυναικεία υγιεινή προστασία Τα είδη γυναικείας υγιεινής προστασίας περιορίζονται στις σερβιέτες (παντός είδους) και τα ταµπόν υγείας και δεν περιλαµβάνονται στο χαµηλό συντελεστή άλλα ανάλογα είδη, όπως οι απορροφητικές πάνες, τα υγρά φακών επαφής κ.λ.π. Επίσης δεν περιλαµβάνονται στο µειωµένο συντελεστή Φ.Π.Α. 5% τα σαπούνια γενικά, το βαµβάκι ντεµακιγιαζ, τα υγροµάνδηλα, επιθέµατα στήθους που χρησιµοποιούνται στο θηλασµό κ.λ.π. Τα είδη αυτά υπάγονται στον κανονικό συντελεστή Φ.Π.Α. 15%. 6. Παιδικά καθίσµατα αυτοκινήτων εν συµπεριλαµβάνονται στην κατηγορία αυτή τα πορτµπεµπέ (µε λουριά) τα οποία µπορούν να τοποθετηθούν µέσα στα αυτοκίνητα. 7. ικαίωµα εισόδου σε παραστάσεις, τσίρκο, πανηγύρια, λούνα-παρκ, συναυλίες, µουσεία, ζωολογικούς κήπους, κινηµατογράφους, εκθέσεις και παρόµοια πολιτιστικά γεγονότα και σχετικούς χώρους. ιευκρινίζεται ότι µόνο τα εισιτήρια εισόδου για τις παραπάνω εκδηλώσεις τα οποία περιλαµβάνουν και τις θεατρικές παραστάσεις (στις περιπτώσεις που δεν εξαιρούνται µε βάση την παράγραφο 14 του Πίνακα Α του Έβδοµου Παραρτήµατος) υπάγονται στο χαµηλό συντελεστή 5%. Κατά συνέπεια, τα λοιπά έσοδα των επιχειρήσεων από την πραγµατοποίηση των εκδηλώσεων αυτών υπάγονται είτε στον κανονικό συντελεστή 15% είτε στο µειωµένο συντελεστή 8% (υπηρεσίες επισιτισµού). Παρακαλώ σηµειώστε ότι το λούνα-παρκ αναφέρεται τόσο σε µεγάλο υπαίθριο χώρο εξοπλισµένο µε εγκαταστάσεις για τη ψυχαγωγία των επισκεπτών, π.χ. παιχνίδια, θεάµατα, καθώς και περίπτερα για πρόχειρο φαγητό και ποτά, όσο και σε παιχνιδότοπους που λειτουργούν σε κλειστό χώρο. Στην κατηγορία αυτή υπάγονται επίσης και τα υδροπάρκα. ΟΙ υπηρεσίες επισιτισµού εντός των πιο πάνω αναφερόµενων χώρων επιβαρύνονται µε τον µειωµένο συντελεστή 8% εν υπάγονται στο µειωµένο συντελεστή, οι υπηρεσίες εκµεταλλευτών εµπορικών εκθέσεων, εµπορικών αγορών, εµποροπανηγύρεων και η διάθεση χώρου για την προβολή αγαθών. Οι υπηρεσίες αυτές υπάγονται στον κανονικό συντελεστή Φ.Π.Α 15%. 8. ικαίωµα εισόδου σε αθλητικές εκδηλώσεις και δικαίωµα χρήσης αθλητικών εγκαταστάσεων. Το δικαίωµα εισόδου σε αθλητικές εκδηλώσεις περιλαµβάνει όλων των ειδών τους αγώνες που διεξάγονται στη ηµοκρατία, π.χ. ποδοσφαιρικοί αγώνες, αγώνες καλαθοσφαίρισης, αγώνες στίβου, αγώνες πυγµαχίας, αγώνες πετόσφαιρας κ.λ.π.

4 -4- Στη χρήση αθλητικών εγκαταστάσεων που υπάγεται στο χαµηλό συντελεστή περιλαµβάνονται αποκλειστικά και µόνο οι αθλητικές εγκαταστάσεις που χρησιµοποιούνται για την προπόνηση ή διεξαγωγή οποιουδήποτε αθλήµατος (όπως κολύµβηση, στίβος, τένις, καλαθοσφαίριση, ποδόσφαιρο κ.λ.π.) ή αθλητικό γεγονός (ποδοσφαιρικοί αγώνες, κολυµβητικοί αγώνες κ.λ.π.). ιευκρινίζεται ότι στον κανονικό συντελεστή 15% υπάγεται οποιαδήποτε άλλη χρήση αθλητικών εγκαταστάσεων που είναι ξένη προς τον οργανωµένο αθλητισµό. Έτσι στον κανονικό συντελεστή υπάγονται ενδεικτικά, η χρήση των ιδιωτικών γυµναστηρίων γενικά, των αθλητικών εγκαταστάσεων που διατίθενται για την πραγµατοποίηση καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, διαφηµίσεων κ.λ.π. Περαιτέρω διευκρινίζεται ότι οι υπηρεσίες γυµναστικής γενικά (όπως ενόργανη γυµναστική ή ανόργανη, ενεργητική ή παθητική µε ή χωρίς τη χρήση µηχανηµάτων κ.λ.π.), υπάγονται στον κανονικό συντελεστή, από οποιονδήποτε και αν παρέχονται. Επίσης στον κανονικό συντελεστή υπάγονται και οι υπηρεσίες εκµάθησης τένις, ιππασίας, σκουώς, κολύµβησης κ.λ.π., ως επίσης και τα έσοδα των καλοκαιρινών σχολείων τα οποία δεν παρέχουν υπηρεσίες εκπαίδευσης µε βάση την παράγραφο 9 του Πίνακα Α του Έβδοµου Παραρτήµατος του περί Φ.Π.Α. Νόµου. Η παραχώρηση αθλητικών εγκαταστάσεων µαζί µε τις λοιπές εγκαταστάσεις από τις οποίες παρέχονται άλλες υπηρεσίες, π.χ. καντίνα, για τη διεξαγωγή αγώνων ποδοσφαίρου ή άλλων αθληµάτων, για κάποιο χρονικό διάστηµα, δεν υπάγεται στο µειωµένο συντελεστή 5% γιατί αποτελεί δικαίωµα εκµετάλλευσης επιχείρησης το οποίο επιβαρύνεται µε τον κανονικό συντελεστή του φόρου 15% 9. Επιδιόρθωση ιατρικού εξοπλισµού και των προϊόντων που καλύπτονται από τις διατάξεις της παραγράφου 6 του Πίνακα Α του Πέµπτου Παραρτήµατος. Η διάταξη αυτή καλύπτει τις επιδιορθώσεις µόνο του ιατρικού εξοπλισµού και των λοιπών προϊόντων που αναφέρονται στην παράγραφο 6 του Πίνακα Α του Πέµπτου Παραρτήµατος του περί Φ.Π.Α. Νόµου που έχει ως ακολούθως: (α) Ειδικές ανυψωτικές συσκευές (σκάλες, ανελκυστήρες, µηχανήµατα ανεβοκατεβάσµατος αναπήρων και παρόµοια), που χρησιµοποιούνται για την εξυπηρέτηση αναπήρων του Κωδικού ΣΟ ex (β) Γραφοµηχανές µε χαρακτήρες Braille και ειδικές ηλεκτρονικές γραφοµηχανές (ηλεκτρονικές συσκευές επικοινωνίας τσέπης), για ανάπηρα πρόσωπα του Κωδικού ΣΟ ex (γ) Αµαξάκια τύπου πολυθρόνας και άλλα οχήµατα για ανάπηρους, έστω και µε κινητήρα ή άλλο µηχανισµό προώθησης του Κωδικού ΣΟ (δ) Είδη και συσκευές ορθοπεδικές, στα οποία περιλαµβάνονται και οι ιατροχειρουργικές ζώνες και οι επίδεσµοι και οι πατερίτσες. Νάρθηκες, υποστηρίγµατα και άλλα είδη και συσκευές για κατάγµατα. Είδη και συσκευές προσθέσεως. Συσκευές για τη διευκόλυνση της ακοής στους κωφούς και άλλες συσκευές που κρατιούνται µε το χέρι, φέρονται από τα πρόσωπα ή εισάγονται στον ανθρώπινο οργανισµό, µε σκοπό την

5 -5- αναπλήρωση µιας έλλειψης ή τη θεραπεία µιας αναπηρίας. Εξαιρούνται τα µέρη και εξαρτήµατα των πιο πάνω αγαθών. Τα είδη της παρούσας υποπαραγράφου κατατάσσονται στον Κωδικό ΣΟ ex του ασµολογίου. (ε) Αναπνευστικές συσκευές για τη θεραπεία του άσθµατος (αεροθάλαµοι µε δοσιµετρικούς εισπνευστήρες, νεφελωτές εισπνεόµενων υγρών φαρµάκων του Κωδικού ΣΟ ex και σπιρόµετρα για καταµέτρηση της αναπνευστικής ικανότητας του ασθενούς του Κωδικού ΣΟ ex Παροχή ιατρικών και οδοντιατρικών υπηρεσιών και λουτροθεραπείας που δεν εξαιρούνται µε βάση τις παραγράφους 2 και 3 το Έβδοµου Παραρτήµατος του Περί Φ.Π.Α. Νόµου. Εξαιρούνται από την παράγραφο αυτή οι ιατρικές εξετάσεις ή επεµβάσεις αποκλειστικά κοσµητικού ή αισθητικού χαρακτήρα. Στη κατηγορία αυτή περιλαµβάνονται οι πιο κάτω υπηρεσίες: (α) Η διεξαγωγή ιατροδικαστικών εξετάσεων, ιατροδικαστικής πραγµατογνωµοσύνης και η ετοιµασία ιατροδικαστικής έκθεσης. (β) Η εξέταση για διερεύνηση πατρότητας ή µητρότητας. (γ) Η παροχή ιατρικού πιστοποιητικού ή βεβαίωσης για σκοπούς εξασφάλισης σύνταξης ανικανότητας ή αναπηρίας, αποζηµίωσης από ασφαλιστικό οργανισµό, άδειας οδηγού κ.τ.λ. (δ) Η διεξαγωγή ιατρικών εξετάσεων µε σκοπό την ετοιµασία ιατρικής έκθεσης σε σχέση µε ευθύνη και ζηµιές για πρόσωπα που σκοπεύουν να κινήσουν διαδικασίες απαίτησης αποζηµιώσεων. (ε) Η ετοιµασία της πιο πάνω ιατρικής έκθεσης σε συνέχεια της ιατρικής εξέτασης καθώς και η ετοιµασία τέτοιας έκθεσης µε βάση ιατρικές σηµειώσεις χωρίς τη διεξαγωγή ιατρικής εξέτασης. (στ) Η διεξαγωγή ιατρικών εξετάσεων µε σκοπό τη ετοιµασία ιατρικής έκθεσης πραγµατογνώµονα σχετική µε ιατρική αµέλεια για πρόσωπα που σκοπεύουν να κινήσουν διαδικασίες απαίτησης αποζηµιώσεων. (ζ) Η ετοιµασία της πιο πάνω έκθεσης σε συνέχεια της ιατρικής εξέτασης καθώς και η ετοιµασία τέτοιας έκθεσης µε βάση ιατρικές σηµειώσεις χωρίς τη διεξαγωγή ιατρικής εξέτασης. (η) Υπηρεσίες ψυχολόγων όπως ψυχολογικά τεστ για τη πρόσληψη προσωπικού, έρευνες για σκοπούς µάνατζµεντ κ.τ.λ. Σηµειώνεται ότι η πιο πάνω κατάσταση δεν είναι εξαντλητική, αλλά ενδεικτική. Εξαιρούνται από την εν λόγω διάταξη και υπόκεινται στον κανονικό συντελεστή 15% οι ιατρικές εξετάσεις ή/και επεµβάσεις αποκλειστικά κοσµητικού ή αισθητικού χαρακτήρα όπως:

6 -6- - για αφαίρεση κυτταρίτιδας - για αφαίρεση ή απάλειψη ρυτίδων - για αποτρίχωση ή φωτόλυση - για εµφύτευση µαλλιών - για λιποαναρρόφηση - επεµβάσεις για την κοσµητική ή αισθητική βελτίωση µελών του σώµατος όπως χείλη, µύτη, αυτιά, στήθος κ.τ.λ. 11. Υπηρεσίες κοµµωτικής. Αφορά µόνο τους ανθρώπους και δεν περιλαµβάνει υπηρεσίες του είδους αυτού όταν παρέχονται σε ζώα. Επίσης, τα αγαθά που πωλούνται από τα κοµµωτήρια δεν καλύπτονται από την εν λόγω διάταξη και φορολογούνται µε τον κανονικό συντελεστή του φόρου 15%. 12. Ανακαίνιση και επισκευή ιδιωτικών κατοικιών, που πραγµατοποιούνται από υποκείµενο στο φόρο πρόσωπο και συνίσταται σε εργασίες υδραυλικού, ηλεκτρολόγου, ξυλουργού, ελαιοχρωµατιστή και οικοδοµικές εργασίες, εξαιρουµένων των υλικών που αποτελούν πέραν του πενήντα τοις εκατόν (50%) της αξίας της παροχής της υπηρεσίας. Σε συνέχεια της ερµηνευτικής εγκυκλίου µε αριθµό 118 διευκρινίζονται τα ακόλουθα. Η διάταξη αφορά µόνο ιδιωτικές κατοικίες και δεν καλύπτονται τα κτήρια που στεγάζουν σωµατεία, οίκους ευγηρίας, τα σχολεία ή άλλα παρόµοια κτήρια. Είναι σηµαντικό να διευκρινιστεί ότι για να επιβληθεί ο µειωµένος συντελεστής 5% οι υπηρεσίες πρέπει να παρέχονται µέσα στα πλαίσια ανακαίνισης ή επισκευής της ιδιωτικής κατοικίας. ηλαδή, οι υπηρεσίες του υδραυλικού για την αντικατάσταση σωλήνων που γίνονται µέσα στα πλαίσια λειτουργικότητας της κατοικίας επιβαρύνονται µε το µειωµένο συντελεστή, ενώ οι υπηρεσίες του υδραυλικού για την επιδιόρθωση µιας βρύσης ή εγκατάσταση κλιµατιστικών επιβαρύνονται µε τον κανονικό συντελεστή του φόρου 15%. Με βάση τα πιο πάνω οι υπηρεσίες συντήρησης των κεντρικών συστηµάτων θέρµανσης, των κλιµατιστικών, οι µετακινήσεις ή/και αντικαταστάσεις, επιδιορθώσεις ηλιακών θερµοσιφώνων, ντεποζίτων νερού και άλλες παρόµοιες υπηρεσίες επιβαρύνονται µε τον κανονικό συντελεστή του Φ.Π.Α. Η διάθεση εντοιχισµένης κουζίνας, ερµαριών, βιβλιοθηκών ή/και άλλων εντοιχισµένων επίπλων αποτελεί παράδοση αγαθών και δεν περιλαµβάνεται στα πλαίσια παροχής υπηρεσίας για ανακαίνιση ιδιωτικής κατοικίας και επιβαρύνεται µε τον κανονικό συντελεστή του φόρου 15%. Ο µειωµένος συντελεστής του φόρου 5% εφαρµόζεται ανεξάρτητα αν ο κύριος εργολάβος δεν εκτελεί ο ίδιος την εργασία αλλά η εργασία εκτελείται από κάποιο υπεργολάβο. Συγκεκριµένα, αν η υπηρεσία από τον υπεργολάβο παρέχεται στα πλαίσια ανακαίνισης και επισκευής ιδιωτικής κατοικίας τότε η χρέωση του προς τον κυρίως εργολάβο επιβαρύνεται µε το µειωµένο συντελεστή, τηρουµένων των περιορισµών που αφορούν την αξία των υλικών που χρησιµοποιούνται για την

7 -7- πραγµατοποίηση της υπηρεσίας. Το ίδιο ισχύει και για τον εργολάβο όταν ο ίδιος προβεί σε χρέωση του πελάτη του. Σε όλες τις περιπτώσεις θα πρέπει να τηρούνται τέτοια στοιχεία ώστε να διαπιστώνεται η αξία των υλικών και των υπηρεσιών ξεχωριστά. Με τιµή (Γ. Τσαγκάρης) για Έφορο Φ.Π.Α. Αντίγ.: Κοιν.: Γενικό Ελεγκτή : Γενικό ιευθυντή Υπουργείου Οικονοµικών : Αρχιτελωνείο : Προϊσταµένους Επαρχιακών Γραφείων Φ.Π.Α. : Προϊστάµενους Τοµέων Κεντρικών Γραφείων Φ.Π.Α. : Κ.Ε.Β.Ε. Τ.Θ Λευκωσία : Ο.Ε.Β. Τ.Θ Λευκωσία :Σύνδεσµο Εγκεκριµένων Λογιστών Κύπρου Τ.Θ Λευκωσία : Παγκύπριο Σύνδεσµο Εγκεκριµένων Λογιστών Αµερικής Τ.Θ Λευκωσία : Σύνδεσµο Πτυχιούχων Εγκεκριµένων Λογιστών Ελεγκτών Κύπρου Τ.Θ Λευκωσία : Σύνδεσµο Ανεξαρτήτων Λογιστών Κύπρου Τ.Θ Λεµεσός

Ο φόρος για κάθε παράδοση αγαθών ή παροχή υπηρεσιών ή εισαγωγή αγαθών επιβάλλεται με τον κανονικό φορολογικό συντελεστή δεκαπέντε τοις εκατόν (15%).

Ο φόρος για κάθε παράδοση αγαθών ή παροχή υπηρεσιών ή εισαγωγή αγαθών επιβάλλεται με τον κανονικό φορολογικό συντελεστή δεκαπέντε τοις εκατόν (15%). Γενικές Πληροφορίες για το ΦΠΑ Ο ΦΠΑ επιβάλλεται σε κάθε φορολογητέα παράδοση αγαθών ή παροχή υπηρεσιών, δηλαδή σε κάθε παράδοση αγαθών ή παροχή υπηρεσιών που πραγματοποιείται στη Δημοκρατία, από υποκείμενο

Διαβάστε περισσότερα

Γενικές Πληροφορίες για το ΦΠΑ

Γενικές Πληροφορίες για το ΦΠΑ Γενικές Πληροφορίες για το ΦΠΑ Ο ΦΠΑ επιβάλλεται σε κάθε φορολογητέα παράδοση αγαθών ή παροχή υπηρεσιών, δηλαδή σε κάθε παράδοση αγαθών ή παροχή υπηρεσιών που πραγματοποιείται στη Δημοκρατία, από υποκείμενο

Διαβάστε περισσότερα

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας συναποστέλλουμε αυτεπεξήγητη εγκύκλιο επιστολή της Υπηρεσίας ΦΠΑ.

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας συναποστέλλουμε αυτεπεξήγητη εγκύκλιο επιστολή της Υπηρεσίας ΦΠΑ. Λευκωσία, 16 Ιουλίου 2014 ΠΡΟΣ: ΑΠΟ: ΘΕΜΑ: Όλα τα Μέλη Γενικό Γραμματέα Μεικτές συναλλαγές και υπολογισμός του ΦΠΑ Κυρία/Κύριε, Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας συναποστέλλουμε αυτεπεξήγητη εγκύκλιο

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Φακ.: Αρ. Τηλ.: Αρ. Φαξ.: Νοεμβρίου, Θέμα: Μισθώσεις σκαφών αναψυχής

Αρ. Φακ.: Αρ. Τηλ.: Αρ. Φαξ.: Νοεμβρίου, Θέμα: Μισθώσεις σκαφών αναψυχής ` ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ 1471 ΛΕΥΚΩΣΙΑ Αρ. Φακ.: 13.31.026.007 Αρ. Τηλ.: 22-601890 Αρ. Φαξ.: 22-660484 25 Νοεμβρίου, 2015 Ερμηνευτική Εγκύκλιος αρ. 198 Προς όλους τους

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΚΕΤΟ ΜΕΤΡΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ 4 Ιουλίου 2007

ΠΑΚΕΤΟ ΜΕΤΡΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ 4 Ιουλίου 2007 ΠΑΚΕΤΟ ΜΕΤΡΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ 4 Ιουλίου Α/Α 1. Ενίσχυση των Συνταξιούχων 18.50 Αύξηση των χαμηλών συντάξεων: 1.1 Αύξηση των μηνιαίων απολαβών των συνταξιούχων που η σύνταξη τους κυμαίνεται

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. πρωτ.: ΔΕΕΦΑ ΕΞ 2016/ Εφαρμογή διατάξεων Φ. δραστηριότητες του Οργανισμού ΑΑ του Δήμου ΑΑΑ

Αρ. πρωτ.: ΔΕΕΦΑ ΕΞ 2016/ Εφαρμογή διατάξεων Φ. δραστηριότητες του Οργανισμού ΑΑ του Δήμου ΑΑΑ Πίνακας περιεχομένων Αρ. πρωτ.: ΔΕΕΦΑ 1091109 ΕΞ 2016/ 14.6.2016 Εφαρμογή διατάξεων Φ.Π.Α. σε έσοδα από δραστηριότητες του Οργανισμού ΑΑ του Δήμου ΑΑΑ Αθήνα, 14/06/2016 Αρ. Πρωτ: ΔΕΕΦΑ1091109ΕΞ2016 Πρωτ.

Διαβάστε περισσότερα

2) Για την οποία έχει κατατεθεί σύμβαση πώλησης στο Τμήμα Κτηματολογίου ή στον Έφορο Φορολογίας (και έχει χαρτοσημανθεί) πριν τις 2 Ιανουαρίου 2018.

2) Για την οποία έχει κατατεθεί σύμβαση πώλησης στο Τμήμα Κτηματολογίου ή στον Έφορο Φορολογίας (και έχει χαρτοσημανθεί) πριν τις 2 Ιανουαρίου 2018. Παράδοση Μη Ανεπτυγμένης Οικοδομήσιμης Γης Σύμφωνα με τον Τροποποιητικό Νόμο περί ΦΠΑ (Ν. 157(Ι)/2017) και την ερμηνευτική Εγκύκλιο (219 ΦΠΑ) επιβάλλεται φόρος επί της παράδοσης μη ανεπτυγμένης οικοδομήσιμης

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΟΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ KOA

ΟΡΟΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ KOA ΟΡΟΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ KOA ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΥΠΟ ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣ ΟΥΣΙΩΔΕΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ: 1. ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Αντικείμενο Το αντικείμενο είναι η παραχώρηση άδειας χρήσης και εκμετάλλευσης της καντίνας του Δημοτικού Σταδίου Βορείου Πόλου. Έναρξη και διάρκεια Η ημερομηνία έναρξης

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ VIES ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΜΠΟΡΕΥΟΜΕΝΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ VIES

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ VIES ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΜΠΟΡΕΥΟΜΕΝΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ VIES ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ VIES Το VIES (VAT Information Exchange System) είναι το σύστημα ανταλλαγής πληροφοριών σχετικά με το ΦΠΑ με άλλα ΚΜ, στα πλαίσια της διοικητικής συνεργασίας μεταξύ των ΚΜ. Οι πληροφορίες που

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου (στο εξής θα αναφέρεται ως «το Πολιτιστικό Ίδρυμα») διαθέτει υπαίθριο θέατρο στην αυλή του, στην οδό Φανερωμένης 86-90, 1011 Λευκωσία.

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Φορολογική αντιμετώπιση, για σκοπούς Φ.Π.Α., των δραστηριοτήτων του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων

Θέμα: Φορολογική αντιμετώπιση, για σκοπούς Φ.Π.Α., των δραστηριοτήτων του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ 14 η Δ/ΝΣΗ ΦΠΑ ΤΜΗΜΑ Β «Παροχή Υπηρεσιών & Ειδικά Καθεστώτα»

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛ 1224/2015. ιευκρινίσεις σχετικά με τους εφαρμοστέους συντελεστές Φ.Π.Α. στα νησιά και στις υπηρεσίες των ξενοδοχείων από 1η Οκτωβρίου 2015

ΠΟΛ 1224/2015. ιευκρινίσεις σχετικά με τους εφαρμοστέους συντελεστές Φ.Π.Α. στα νησιά και στις υπηρεσίες των ξενοδοχείων από 1η Οκτωβρίου 2015 ΠΟΛ 1224/2015 ιευκρινίσεις σχετικά με τους εφαρμοστέους συντελεστές Φ.Π.Α. στα νησιά και στις υπηρεσίες των ξενοδοχείων από 1η Οκτωβρίου 2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΛ.: 1224 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αθήνα,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛ.198/ Συντελεστές ΦΠΑ σε ορισμένες δραστηριότητες που αφορούν τη Δωδεκάνησο

ΠΟΛ.198/ Συντελεστές ΦΠΑ σε ορισμένες δραστηριότητες που αφορούν τη Δωδεκάνησο ΠΟΛ.198/17.6.1987 Συντελεστές ΦΠΑ σε ορισμένες δραστηριότητες που αφορούν τη Δωδεκάνησο Με αφορμή ερωτήματα που υποβλήθηκαν στην Υπηρεσία μας, αναφορικά με τους συντελεστές του φόρου προστιθέμενης αξίας

Διαβάστε περισσότερα

Ι. Παραδόσεις αγαθών που ενεργούνται από τις παραπάνω περιοχές :

Ι. Παραδόσεις αγαθών που ενεργούνται από τις παραπάνω περιοχές : ΠΟΛ.1254/10.12.1990 Κοινοποίηση των παρ. 1 και 2 του άρθρου 8 του Ν.1881/1990 (ΦΕΚ 42 Α ) και της παραγράφου 3 του άρθρου 10 του Ν.1884/16.6.1990 (ΦΕΚ 81 Α ) και παροχή οδηγιών για την εφαρμογή των διατάξεων

Διαβάστε περισσότερα

363 K.A.IL 71/2002. με το νέο κλάσμα του Φ.Π.Α. Το αποτέλεσμα θα

363 K.A.IL 71/2002. με το νέο κλάσμα του Φ.Π.Α. Το αποτέλεσμα θα Επίσημη παοάοτημά Τ 0*Κ>(Ι): Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ϊ) 362 Κ.Δ.Π. 71/2002 Αρ. 3574, 8.2.2002 Αριθμός 71 Ο ΠΕΡΙ ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΣ 95(1) ΤΟΥ 2000) ΟΙ ΠΕΡΙ ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ (ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ)

Διαβάστε περισσότερα

γνώση ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΦΠΑ CHELCO VAT LTD ΓΝΩΣΗ Του ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΕΛΕΠΗ, Διευθύνοντος Συμβούλου ΤΕΥΧΟΣ 3 ΕΚΔΟΣΗ: ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2014

γνώση ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΦΠΑ CHELCO VAT LTD ΓΝΩΣΗ Του ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΕΛΕΠΗ, Διευθύνοντος Συμβούλου ΤΕΥΧΟΣ 3 ΕΚΔΟΣΗ: ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2014 CHELCO VAT LTD ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΦΠΑ Του ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΕΛΕΠΗ, Διευθύνοντος Συμβούλου ΤΕΥΧΟΣ 3 γνώση Η θεωρητική και πρακτική κατανόηση ενός θέματος η οποία βοηθά στην απόκτηση δεξιοτήτων και ικανοτήτων για

Διαβάστε περισσότερα

http://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/circular/11755/print/printer

http://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/circular/11755/print/printer Σελίδα 1 από 5 ΠΟΛ.1003/3.1.2011 Κοινοποίηση διατάξεων των άρθρων 4 & 19 του ν.3899 (ΦΕΚ 212 Α/17.12.2010) Αθήνα, 03.01.2011 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4082, 14/4/2006

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4082, 14/4/2006 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΦΟΡΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 91(Ι) του 2004 208(Ι) του 2004 245(Ι) του 2004 262(Ι) του 2004 126(Ι) του 2005. 1.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΘΡΙΟ - ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΑΙΘΡΙΟ - ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΙΘΡΙΟ - ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Το αίθριο βρίσκεται στο ισόγειο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου, (στο εξής θα αναφέρεται ως «το Πολιτιστικό Ίδρυμα») οδός Φανερωμένης 86-90, 1011 Λευκωσία. Πρόκειται

Διαβάστε περισσότερα

E.E. Παρ. Πΐα) 471 K.AJI. 156/92 Αρ. 2717, Αριθμός 156 Ο ΠΕΡΙ ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 1990

E.E. Παρ. Πΐα) 471 K.AJI. 156/92 Αρ. 2717, Αριθμός 156 Ο ΠΕΡΙ ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 1990 E.E. Παρ. Πΐα) 471 K.AJI. 156/92 Αρ. 2717,19.6.92 Αριθμός 156 Ο ΠΕΡΙ ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 1990 ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Ο Έφορος Φόρου Προστιθέμενης Αξίας, ασκώντας τις εξουσίες που του χορηγούνται

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΚΗΣΕΙΣ - ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Δρ. Άρης Κουμπαρέλης

ΑΣΚΗΣΕΙΣ - ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Δρ. Άρης Κουμπαρέλης ΑΣΚΗΣΕΙΣ - ΕΡΓΑΣΙΕΣ Δρ. Άρης Κουμπαρέλης Προτάσεις για Εργασίες (1) Αφού διαβάσετε τις διαφάνειες 3 και 4 που ακολουθούν επιδιώξτε να ζητήσετε να κάνετε εργασία επιλέγοντας ένα από τα παρακάτω θέματα:

Διαβάστε περισσότερα

γνώση ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΦΠΑ CHELCO VAT LTD ΓΝΩΣΗ Του ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΕΛΕΠΗ, Διευθύνοντος Συμβούλου ΤΕΥΧΟΣ 3 ΕΚΔΟΣΗ: ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2014 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: ΙΟΥΛΙΟΣ 2016

γνώση ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΦΠΑ CHELCO VAT LTD ΓΝΩΣΗ Του ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΕΛΕΠΗ, Διευθύνοντος Συμβούλου ΤΕΥΧΟΣ 3 ΕΚΔΟΣΗ: ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2014 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: ΙΟΥΛΙΟΣ 2016 CHELCO VAT LTD ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΦΠΑ Του ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΕΛΕΠΗ, Διευθύνοντος Συμβούλου ΤΕΥΧΟΣ 3 γνώση Η θεωρητική και πρακτική κατανόηση ενός θέματος η οποία βοηθά στην απόκτηση δεξιοτήτων και ικανοτήτων για

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ N. 157(I)/2017 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι Αριθμός 4626 Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017 1067 Ο περί Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Τροποποιητικός) (Αρ. 3) Νόμος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΤΥΠΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΓΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΠΥΡΑΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΎ ΣΥΜΒΟΥΛΊΟΥ ΧΛΏΡΑΚΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΈΤΟΣ 2019

ΕΝΤΥΠΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΓΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΠΥΡΑΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΎ ΣΥΜΒΟΥΛΊΟΥ ΧΛΏΡΑΚΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΈΤΟΣ 2019 ΕΝΤΥΠΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΓΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΠΥΡΑΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΎ ΣΥΜΒΟΥΛΊΟΥ ΧΛΏΡΑΚΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΈΤΟΣ 2019 ΜΕΡΟΣ Ι: ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΙΤΗΤΗ (ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ) Α.Φυσικό Πρόσωπο ΟΝΟΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ τηλέφωνα: 1...2... Φαξ.:... Ηλεκτρονική

Διαβάστε περισσότερα

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΓΟΥΜΕΡΑ 6 ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ Τ.κ. 50200 Ελλάδα Τηλ : 24630 27265 http://www.espt.gr Πτολεμαΐδα 7 Μαΐου 2009 ΠΡΟΣ: ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ - ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΘΕΜΑ: Διοργάνωση της Γενικής

Διαβάστε περισσότερα

Πως θα γίνεται η διακίνηση από Ποιοί εξαιρούνται από την χρήση ΕΑΦ ΣΣ

Πως θα γίνεται η διακίνηση από Ποιοί εξαιρούνται από την χρήση ΕΑΦ ΣΣ Πως θα γίνεται η διακίνηση από 1.1.2014 - Ποιοί εξαιρούνται από την χρήση ΕΑΦ ΣΣ [02.01.2014] ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Νίκης 5-7 10180 Αθήνα ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Tηλ.: 210-3332553/4 Fax: 210-3332559

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΣΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΩΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ III ΚΩΔΙΚΑ ΦΠΑ Ν.2859/2000

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΣΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΩΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ III ΚΩΔΙΚΑ ΦΠΑ Ν.2859/2000 ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΣΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΩΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ III ΚΩΔΙΚΑ ΦΠΑ Ν.2859/2000 (προηγ.) (νέο) Η παράγραφος 1 καταργείται Τα ζωντανά ζώα υπάγονται σε κανονικό Η παράγραφος 2 καταργείται Τα ζωντανά ζώα υπάγονται

Διαβάστε περισσότερα

Σεμινάριο Οικοδομική Βιομηχανία με βάση την περί ΦΠΑ Νομοθεσία

Σεμινάριο Οικοδομική Βιομηχανία με βάση την περί ΦΠΑ Νομοθεσία Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Αρ. 22 / 2015 Σεμινάριο Οικοδομική Βιομηχανία με βάση την περί ΦΠΑ Νομοθεσία Ξενοδοχείο Κλεοπάτρα, Λευκωσία Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015 9:00 17:00 Ξενοδοχείο St. Raphael, Λεμεσός Παρασκευή,

Διαβάστε περισσότερα

Ο Φόρος Προστιθεμένης Αξίας

Ο Φόρος Προστιθεμένης Αξίας ΈΝΩΣΗ ΑΣΚΟΥΜΈΝΩΝ ΚΑΙ ΝΈΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ Φορολογικό δίκαιο Ο Φόρος Προστιθεμένης Αξίας Ανδρέας Τσουρουφλής Λέκτορας Νομικής Αθηνών Η θέση του ΦΠΑ στην φορολογική έννομη τάξη Διακρίσεις των φόρων Φόροι επί του

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΛΒΠΗ-ΠΕΨ. Αθήνα, 29 Ιουλίου 2013 ΠΟΛ. 1189

ΑΔΑ: ΒΛΒΠΗ-ΠΕΨ. Αθήνα, 29 Ιουλίου 2013 ΠΟΛ. 1189 Αθήνα, 29 Ιουλίου 2013 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ 14 η Δ/ΝΣΗ ΦΠΑ ΤΜΗΜΑΤΑ Α & Β ΠΟΛ. 1189 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Ταχ. Δ/νση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι. Αριθμός 4161 Πέμπτη, 24 Απριλίου

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι. Αριθμός 4161 Πέμπτη, 24 Απριλίου Ν. 14(l)/2008 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι Αριθμός 4161 Πέμπτη, 24 Απριλίου 2008 105 Ο περί Προστασίας της Υγείας (Έλεγχος του Καπνίσματος) (Τροποποιητικός)

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΚΑΜΠ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ Το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο, με θετική εισήγηση της Επιτροπής Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πατρών,

Διαβάστε περισσότερα

2012 : :00-13:30 ( 5 )

2012  : :00-13:30 ( 5 ) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2012 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΙΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Μάθηµα: ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ N. 116(I)/2016 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι Αριθμός 4581 Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2016 1217 Ο περί Φορολογίας Κεφαλαιουχικών Κερδών (Τροποποιητικός) (Αρ.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ Προσωπικό Γραφείου Αθλητισμού Δρ. Εύρος Δημοσθένους : Λειτουργός Πανεπιστημίου (Υπεύθυνος Γραφείου Αθλητισμού

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας Προστίμων ανάλογα με την παράβαση: ν. 3868/2010.

Πίνακας Προστίμων ανάλογα με την παράβαση: ν. 3868/2010. Πίνακας Προστίμων ανάλογα με την : ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α (Κοινής Υπουργικής Απόφασης) 1. Πίνακας Επιβαλλόµενων Προστίµων ανά σύµφωνα µε το ν. 3868/2010. ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΣΟ ΠΑΡΑΒΑΣΗΣ (ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 22ας ΜΑΊΌΥ 1992 ΔΙΟΒΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 22ας ΜΑΊΌΥ 1992 ΔΙΟΒΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις ΚΛΜ. 114/92 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2709 της 22ας ΜΑΊΌΥ 1992 ΔΙΟΒΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 114 Ο ΠΕΡΙ ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠ.ΟΙΚ. ΠΟΛ.1036/22-2-13 (ΑΔΑ: ΒΕΤΩΗ-ΜΘΙ) : Εφαρμογή ορισμένων διατάξεων του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών (Κ.Φ.Α.Σ.)

ΥΠ.ΟΙΚ. ΠΟΛ.1036/22-2-13 (ΑΔΑ: ΒΕΤΩΗ-ΜΘΙ) : Εφαρμογή ορισμένων διατάξεων του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών (Κ.Φ.Α.Σ.) ΥΠ.ΟΙΚ. ΠΟΛ.1036/22-2-13 (ΑΔΑ: ΒΕΤΩΗ-ΜΘΙ) : Εφαρμογή ορισμένων διατάξεων του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών (Κ.Φ.Α.Σ.) Με αφορμή γραπτά και προφορικά ερωτήματα, σχετικά με την εφαρμογή ορισμένων

Διαβάστε περισσότερα

Φορολόγηση-νομική μορφή-χαρακτηριστικά κυπριακών εταιρειών

Φορολόγηση-νομική μορφή-χαρακτηριστικά κυπριακών εταιρειών ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Γενικά Η ΚΥΠΡΟΣ ΩΣ ΕΠΕΝΔΥTIKO KENTΡΟ Η γεωγραφική θέση της Κύπρου σε συνδυασμό τόσο με τις υποδομές που έχει αναπτύξει, όσο και

Διαβάστε περισσότερα

405 Επιστ. Φυσ. Αγωγής και Αθλητισμού Θεσσαλίας Τρίκαλα)

405 Επιστ. Φυσ. Αγωγής και Αθλητισμού Θεσσαλίας Τρίκαλα) 405 Επιστ. Φυσ. Αγωγής και Αθλητισμού Θεσσαλίας Τρίκαλα) Σκοπός Nα οδηγήσει τους φοιτητές σε ένα σύγχρονο πτυχίο που θα ανταποκρίνεται στις πολύπλευρες ανάγκες της κοινωνίας του 2000. Nα συμβάλλει στην

Διαβάστε περισσότερα

Αλαλούμ με το ΦΠΑ στα νησιά

Αλαλούμ με το ΦΠΑ στα νησιά Αλαλούμ με το ΦΠΑ στα νησιά Τραγελαφικέςκαταστάσεις αναμένεται να δημιουργηθούν με την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ σε 6 νησιά του αιγαίου και συγκεκριμένα σε Ρόδο, Μύκονο, Πάρο, Σκιάθο, Νάξο και Σαντορίνη.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΕΡΙΝΗ, 5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

ΚΑΤΕΡΙΝΗ, 5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ & Α.Ε. ΚΑΤΕΡΙΝΗ, 5 ΙΟΥΛΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

2009 : :00-13:30 ( 5 )

2009  : :00-13:30 ( 5 ) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2009 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΙΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Μάθηµα: ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών

Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών Σεμινάριο κατάρτισης και εργαστήριο εκμάθησης λογισμικού «Ενεργειακή Απόδοση Κτιρίων και εκμάθηση λογισμικού isbemcy» Διάρκεια 14 ώρες 6-7 Απριλίου 2015, Εκπαιδευτικό και Πολιτιστικό Κέντρο ΕΤΕΚ, Λευκωσία

Διαβάστε περισσότερα

Ο αθλητικός τουρισµός και το µέλλον του µέσω των σχεδιασµών του ΚΟΑ

Ο αθλητικός τουρισµός και το µέλλον του µέσω των σχεδιασµών του ΚΟΑ Ο αθλητικός τουρισµός και το µέλλον του µέσω των σχεδιασµών του ΚΟΑ Εισαγωγή Προτεραιότητα το στοιχείο του αθλητισµού Διαφορετική οπτική από αυτή της τουριστικής βιοµηχανίας Αύξηση χρήσης / επισκεψιµότητας

Διαβάστε περισσότερα

Φύλλο1. Σελίδα 1. Ποσοστό επιτυχίας επί των συμμετοχών. Ελάχιστος βαθμός επιτυχόντων. Μέσος βαθμός επιτυχόντων. Μέγιστος βαθμός επιτυχόντων

Φύλλο1. Σελίδα 1. Ποσοστό επιτυχίας επί των συμμετοχών. Ελάχιστος βαθμός επιτυχόντων. Μέσος βαθμός επιτυχόντων. Μέγιστος βαθμός επιτυχόντων Έτος Μάθημα Περίοδος Δηλώσεις Συμμετοχές Ποσοστό συμμετοχής Επιτυχίες Ποσοστό επιτυχίας επί των συμμετοχών Ελάχιστος βαθμός επιτυχόντων Μέσος βαθμός επιτυχόντων Μέγιστος βαθμός επιτυχόντων 2013 EXTREME

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4161, 24/4/2008 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ) ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4161, 24/4/2008 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ) ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ) ΝΟΜΟ Για σκοπούς εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τίτλο Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε.: L 152, 20.6.2003, σ.16.

Διαβάστε περισσότερα

Tο σπίτι είναι για να το χαίρεσαι!

Tο σπίτι είναι για να το χαίρεσαι! homecare Ασφαλιστήριο Κατοικίας Tο σπίτι είναι για να το χαίρεσαι!...και ασφαλίζεις τον κόσµο σου! Aσφαλίζω το σπίτι µου γιατί... Σ αυτό, φυλάσσονται όλα τα πολύτιµα για εσάς αντικείµενα και οι οµορφότερες

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Μέτρα που αφορούν τον αγροτικό τομέα. Σχετ: Η με αριθ. πρωτ. 515/ επίκαιρη ερώτηση.

ΘΕΜΑ: Μέτρα που αφορούν τον αγροτικό τομέα. Σχετ: Η με αριθ. πρωτ. 515/ επίκαιρη ερώτηση. Αθήνα, 10/02/2016 Αρ. Πρωτ:ΔΕΕΦ Α 1020936 ΕΞ 2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΕΜΜΕΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΘΛΗΤΙΚA ΣΧΟΛΕΙΑ

ΑΘΛΗΤΙΚA ΣΧΟΛΕΙΑ KΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚA ΣΧΟΛΕΙΑ 2017-2018 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ AΘΛΗΤΙΚΟY ΣΧΟΛΕΙΟΥ Σχολική χρονιά 2006-2007 Αθλητικά Λύκεια

Διαβάστε περισσότερα

Φύλλο1. Σελίδα 1. Ποσοστό επιτυχίας επί των συμμετοχών. Ελάχιστος βαθμός επιτυχόντων. Μέσος βαθμός επιτυχόντων

Φύλλο1. Σελίδα 1. Ποσοστό επιτυχίας επί των συμμετοχών. Ελάχιστος βαθμός επιτυχόντων. Μέσος βαθμός επιτυχόντων Έτος Μάθημα Περίοδος Δηλώσεις Συμμετοχές Ποσοστό συμμετοχής Επιτυχίες Ποσοστό επιτυχίας επί των συμμετοχών Ελάχιστος βαθμός επιτυχόντων Μέσος βαθμός επιτυχόντων Μέγιστος βαθμός επιτυχόντων 2014 EXTREME

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ

ΚΥΠΡΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ B. Αυτός ο οδηγός έχει συνταχθεί από ανεξάρτητη λογιστική εταιρεία τρίτου µέρους ΚΥΠΡΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ Δεκέµβριος 2018 Οι πιο κάτω πληροφορίες αποτελούν ένα οδηγό

Διαβάστε περισσότερα

Προσαρμογή των εφαρμογών PRISMA Win στη νομοθεσία και πιο συγκεκριμένα στις νέες διατάξεις του κώδικα ΦΠΑ.

Προσαρμογή των εφαρμογών PRISMA Win στη νομοθεσία και πιο συγκεκριμένα στις νέες διατάξεις του κώδικα ΦΠΑ. Προσαρμογή των εφαρμογών PRISMA Win στη νομοθεσία και πιο συγκεκριμένα στις νέες διατάξεις του κώδικα ΦΠΑ. Οι διατάξεις ισχύουν και πρέπει να εφαρμόζονται από 01/08/2017 βάσει των Ν. 4484/2017 - ΠΟΛ. 1134/217

Διαβάστε περισσότερα

Έμμεση Φορολογία. Mέρος του Συνοπτικού Οδηγού Φορολογίας 2017

Έμμεση Φορολογία. Mέρος του Συνοπτικού Οδηγού Φορολογίας 2017 Έμμεση Φορολογία Mέρος του Συνοπτικού Οδηγού Φορολογίας 2017 KPMG - ΟΔΗΓΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ 2017 ΕΜΜΕΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ 22 Έμμεση φορολογία 03 Έμμεση φορολογία 3.1 Φόρος Προστιθέμενης Αξίας Τι είναι ο Φόρος Προστιθέμενης

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΡ. 69/2019

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΡ. 69/2019 ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ Πρόσκληση για εκδήλωση ενδιαφέροντος Υποβολή προτάσεων για την παραχώρηση άδειας χρήσης της πλατείας Ευρώπης, με σκοπό τη δημιουργία και λειτουργία Χριστουγεννιάτικου Χωριού κατά την περίοδο

Διαβάστε περισσότερα

Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒ. ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ Μ.Ε. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α ( Γ.Π.οικ. 104720/2010 Κοινής Υπουργικής Απόφασης)

Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒ. ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ Μ.Ε. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α ( Γ.Π.οικ. 104720/2010 Κοινής Υπουργικής Απόφασης) Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒ. ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ Μ.Ε. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α ( Γ.Π.οικ. 104720/2010 Κοινής Υπουργικής Απόφασης) 1. Πίνακας Επιβαλλόμενων Προστίμων ανά σύμφωνα με το ν. 3868/2010. ΠΑΡΑΒΑΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

% Ποσό Φόρου 0-19.500 0 ------ 19.500 ------ 19.501-28.000 20 1.700 28.000 1.700 28.001-36.300 25 2.075 36.300 3.775

% Ποσό Φόρου 0-19.500 0 ------ 19.500 ------ 19.501-28.000 20 1.700 28.000 1.700 28.001-36.300 25 2.075 36.300 3.775 Φορολογικοί Συντελεστές Φυσικών Προσώπων Φορολογητέο εισόδημα % Ποσό Φόρου Συνολικό Eισόδημα Συνολικός Φόρος 0-19.500 0 ------ 19.500 ------ 19.501-28.000 20 1.700 28.000 1.700 28.001-36.300 25 2.075 36.300

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΠΩΛΗΣΗΣ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΩΔΩΝ ΠΟΤΩΝ ΝΟΜΟ

ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΠΩΛΗΣΗΣ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΩΔΩΝ ΠΟΤΩΝ ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΠΩΛΗΣΗΣ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΩΔΩΝ ΠΟΤΩΝ ΝΟΜΟ H Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. Κεφ. 144. 33 του 1961 50 του 1963 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται ως ο

Διαβάστε περισσότερα

Οι κωδικοί ΚΑΔ ανά επαγγελματική δραστηριότητα οι οποίοι πρέπει να τοποθετήσουν τερματικά POS έως 27 Ιουλίου 2017 είναι οι παρακάτω:

Οι κωδικοί ΚΑΔ ανά επαγγελματική δραστηριότητα οι οποίοι πρέπει να τοποθετήσουν τερματικά POS έως 27 Ιουλίου 2017 είναι οι παρακάτω: Οι κωδικοί ΚΑΔ ανά επαγγελματική δραστηριότητα οι οποίοι πρέπει να τοποθετήσουν τερματικά POS έως 27 Ιουλίου 2017 είναι οι παρακάτω: ΚΑΔ Περιγραφή δραστηριότητας 33.12 Επισκευή μηχανημάτων 33.13 Επισκευή

Διαβάστε περισσότερα

Φύλλο1. Σελίδα 1. Ποσοστό επιτυχίας επί των συμμετοχών. Ελάχιστος βαθμός επιτυχόντων. Μέσος βαθμός επιτυχόντων

Φύλλο1. Σελίδα 1. Ποσοστό επιτυχίας επί των συμμετοχών. Ελάχιστος βαθμός επιτυχόντων. Μέσος βαθμός επιτυχόντων Έτος Μάθημα Περίοδος Δηλώσεις Συμμετοχές Ποσοστό συμμετοχής Επιτυχίες Ποσοστό επιτυχίας επί των συμμετοχών Ελάχιστος βαθμός επιτυχόντων Μέσος βαθμός επιτυχόντων Μέγιστος βαθμός επιτυχόντων 2015 EXTREME

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Οικονομικό Έτος: 2019 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΑΠO 01/01/2019 ΕΩΣ 31/03/2019 ΕΣΟΔΑ Κωδικός Λογαριασμού Περιγραφή Εγκεκριμένος

Διαβάστε περισσότερα

Έντυπο αίτησης επιχορήγησης επαγγελματικής θεατρικής παραγωγής για την περίοδο

Έντυπο αίτησης επιχορήγησης επαγγελματικής θεατρικής παραγωγής για την περίοδο ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα,. 2018 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ & ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΜΗΜΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΧΟΡΟΥ Ταχ. Δ/νση: Ρεθύμνου 1

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Κατηγορίες υπόχρεων απεικόνισης συναλλαγών που εξαιρούνται από τη χρησιμοποίηση φορολογικών ταμειακών μηχανών του ν. 1809/1988 (ΦΕΚ 222 Α ).

ΘΕΜΑ: «Κατηγορίες υπόχρεων απεικόνισης συναλλαγών που εξαιρούνται από τη χρησιμοποίηση φορολογικών ταμειακών μηχανών του ν. 1809/1988 (ΦΕΚ 222 Α ). ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ & ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ (15η) ΤΜΗΜΑ Β Ταχ. Δ/νση : Καρ. Σερβίας 10 Ταχ. Κωδ. : 101 84 Αθήνα

Διαβάστε περισσότερα

Fax: e- mail: ROPE SKIPPING

Fax: e- mail: ROPE SKIPPING ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ /ΝΣΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Tαχ. /νση:γρ. Λαµπράκη & Κλεάνθους 57 Ταχ. Κώδικας: 54453 Πληροφορίες: Κ.Κοκτσίδης Τηλέφωνo: 2310 958350 Fax: 2310 277907

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ (ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ & ΑΛΛΟΙ ΦΟΡΕΙΣ) Εκστρατεία Επιθεώρησης Εργοταξίων Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος 2011

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ (ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ & ΑΛΛΟΙ ΦΟΡΕΙΣ) Εκστρατεία Επιθεώρησης Εργοταξίων Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος 2011 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Αρ. Φακ.: 5.10.05.11 Αρ. Τηλ.: 22405614 ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1493 ΛΕΥΚΩΣΙΑ 22 Αυγούστου 2011 ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Ποιες αποδείξεις μετράνε στο ακέραιο το 2014

Ποιες αποδείξεις μετράνε στο ακέραιο το 2014 Ποιες αποδείξεις μετράνε στο ακέραιο το 2014 Στο 100% της αξίας τους θα «μετράνε» τελικά οι αποδείξεις από τα σούπερ μάρκετ και τα πρατήρια καυσίμων. Με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ. Ταχ. Δ/νση : Σίνα 2-4 Ταχ. Κώδικας: ΑΘΗΝΑ Πληροφορίες : Αικ. Καρύδα-Πην. Ζωγράφου

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ. Ταχ. Δ/νση : Σίνα 2-4 Ταχ. Κώδικας: ΑΘΗΝΑ Πληροφορίες : Αικ. Καρύδα-Πην. Ζωγράφου Αθήνα, 6/3/2010 ΠΟΛ: 1018 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ 14 η Δ/ΝΣΗ ΦΠΑ ΤΜΗΜΑ Α 15 η Δ/νση Κ.Β.Σ. ΤΜΗΜΑTA Α B

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΤΥΠΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ ΤΟ ΕΤΟΣ Τ.Κ..:... Tηλέφωνα:

ΕΝΤΥΠΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ ΤΟ ΕΤΟΣ Τ.Κ..:... Tηλέφωνα: ΕΝΤΥΠΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ ΤΟ ΕΤΟΣ 2019 ΜΕΡΟΣ Ι: ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΙΤΗΤΗ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ Α. Φυσικό Πρόσωπο ΟΝΟΜΑ:... ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:....Τ.Κ..:... Tηλέφωνα: 1.......

Διαβάστε περισσότερα

Ο φοροτεχνικός σύμβουλος σας ενημερώνει για τις μεταβολές και προθεσμίες που ισχύουν από και μετά σε διάφορα φορολογικά αντικείμενα.

Ο φοροτεχνικός σύμβουλος σας ενημερώνει για τις μεταβολές και προθεσμίες που ισχύουν από και μετά σε διάφορα φορολογικά αντικείμενα. Ο φοροτεχνικός σύμβουλος σας ενημερώνει για τις μεταβολές και προθεσμίες που ισχύουν από 1.7.2010 και μετά σε διάφορα φορολογικά αντικείμενα. ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙ Κ.Β.Σ. Χρόνος υποβολής των καταστάσεων και ισοζυγίων

Διαβάστε περισσότερα

Παρακάτω παρατίθεται ο πίνακας των επιλέξιµων δραστηριοτήτων για το ΔΡΑΣΤΗ- ΡΙΟΤΗΤΕΣ

Παρακάτω παρατίθεται ο πίνακας των επιλέξιµων δραστηριοτήτων για το ΔΡΑΣΤΗ- ΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΜΕΙΣ ΚΛΑΔΟΙ ΥΠΟΚΑ- ΤΗΓΟΡΙΕΣ CPA ΕΘΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗ- ΡΙΟΤΗΤΕΣ Παρακάτω παρατίθεται ο πίνακας των επιλέξιµων δραστηριοτήτων για το πρόγραµµα: ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ 01.6 Υποστηρικτικές προς τη γεωργία και

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4233, 5/3/2010

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4233, 5/3/2010 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟ Προοίμιο. Για σκοπούς εναρμόνισης με τις πράξεις της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο Επίσημη Εφημερίδα της EE: L 44, 20.2.2008, σ.11. Επίσημη

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ Αποτύπωση του Εκπαιδευτικού Συστήµατος σε Επίπεδο Σχολικών Μονάδων Στατιστική απεικόνιση των σχολικών µονάδων Πρωτοβάθµιας και ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης κατά το σχολικό έτος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 27ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1993 ΔΙΟΙΚΚΠΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 27ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1993 ΔΙΟΙΚΚΠΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις KjiJI. 213/93 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2821 της 27ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1993 ΔΙΟΙΚΚΠΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 213 Ο ΠΕΡΙ ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Τ Α Μ Ε Ι Α Κ Ο Σ Α Π Ο Λ Ο Γ Ι Σ Τ Ι Κ Ο Σ Π Ι Ν Α Κ Α Σ 2 0 1 5

Τ Α Μ Ε Ι Α Κ Ο Σ Α Π Ο Λ Ο Γ Ι Σ Τ Ι Κ Ο Σ Π Ι Ν Α Κ Α Σ 2 0 1 5 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Σελίδα: 0001 Τ Α Μ Ε Ι Α Κ Ο Σ Α Π Ο Λ Ο Γ Ι Σ Τ Ι Κ Ο Σ Π Ι Ν Α Κ Α Σ 2 0 1 5 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Σελίδα: 0002 ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ ΕΣΟ ΩΝ Γ Ε Ν Ι Κ Η Α Ν Α Κ Ε Φ Α Λ Α Ι Ω Σ Η ΠΡΟΫΠ/ΣΘΕΝΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

Φόρος εισοδήματος νομικών προσώπων Φ.Π.Α.

Φόρος εισοδήματος νομικών προσώπων Φ.Π.Α. Φορολογικό Δίκαιο Φόρος εισοδήματος νομικών προσώπων Φ.Π.Α. Θ. Φορτσάκης Α. Τσουρουφλής Κ. Πέρρου Π. Πανταζόπουλος ΠΜΣ Δημοσίου Δικαίου 3/12/2014 Φόρος εισοδήματος νομικών προσώπων Φορολογικό υποκείμενο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ PATHIN TRADING LTD

ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ PATHIN TRADING LTD Νικήτα Μέλος του Οµίλου Εταιρειών ΚΡΟΝΟΣ 6B, Βιοµ. Περιοχή Ιδαλίου, Λευκωσία - Κύπρος Τηλ.: +357 22 461 006 Φαξ: +357 22 461 004 pathin@spidernet.com.cy www.pathincy.com Η ΙΣΤΟΡΙΑ Ιδρύεται το 1998 Η εταιρεία

Διαβάστε περισσότερα

Φύλλο1. Σελίδα 1. Ποσοστό επιτυχίας επί των συμμετοχών. Ελάχιστος βαθμός επιτυχόντων. Μέσος βαθμός επιτυχόντων. Μέγιστος βαθμός επιτυχόντων

Φύλλο1. Σελίδα 1. Ποσοστό επιτυχίας επί των συμμετοχών. Ελάχιστος βαθμός επιτυχόντων. Μέσος βαθμός επιτυχόντων. Μέγιστος βαθμός επιτυχόντων Έτος Μάθημα Περίοδος Δηλώσεις Συμμετοχές Ποσοστό συμμετοχής Επιτυχίες Ποσοστό επιτυχίας επί των συμμετοχών Ελάχιστος βαθμός επιτυχόντων Μέσος βαθμός επιτυχόντων Μέγιστος βαθμός επιτυχόντων 2016 EXTREME

Διαβάστε περισσότερα

% Ποσό Φόρου Συνολικό Εισόδημα 0-10.000 0 ------ 10.000 ------

% Ποσό Φόρου Συνολικό Εισόδημα 0-10.000 0 ------ 10.000 ------ Φορολογικοί Συντελεστές Φυσικών Προσώπων Φορολογητέο εισόδημα % Ποσό Φόρου Συνολικό Εισόδημα Συνολικός Φόρος 0-10.000 0 ------ 10.000 ------ 10.001-15.000 20 1.000 15.000 1.000 15.001-20.000 25 1.250 20.000

Διαβάστε περισσότερα

Ενδοκοινοτικό Εμπόριο

Ενδοκοινοτικό Εμπόριο Ενδοκοινοτικό Εμπόριο 1 Βασικές αλλαγές με την Ένταξη στην Ευρώπη Επέκταση της ενιαίας αγοράς. Κατάργηση των τελωνειακών ελέγχων και φραγμών υφιστάμενων και νεοεισερχομένων μελών. Συμμόρφωση με τους κανόνες

Διαβάστε περισσότερα

Διεξάγονται στις αθλητικές εγκαταστάσεις των Σχολείων αμέσως μετά το τέλος των ωρών διδασκαλίας και πραγματοποιούνται τα εξής αθλήματα:

Διεξάγονται στις αθλητικές εγκαταστάσεις των Σχολείων αμέσως μετά το τέλος των ωρών διδασκαλίας και πραγματοποιούνται τα εξής αθλήματα: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Προγράμματα κινητικής αγωγής, τα οποία διεξάγονται στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Χολαργού και απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 4 και 5 ετών. ΣΧΟΛΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αρ.Πρωτ: ΠΟΛ. 1014

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αρ.Πρωτ: ΠΟΛ. 1014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 25 Ιανουαρίου 2016 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αρ.Πρωτ: ΠΟΛ. 1014 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜ. ΕΣΟ ΩΝ ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΤΕΛΩΝΕΙΩΝ & Ε.Φ.Κ. Α) /ΝΣΗ ΑΣΜΟΛΟΓΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΟΙΚ. ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4082, 14/4/2006 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4082, 14/4/2006 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται ως ο περί της Αναγνώρισης της Γλώσσας

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 25.09.14. Profile Έκθεσης: Σύνολο εκθετών: 6.777 από 98 χώρες. Σύνολο εμπορικών επισκεπτών: 155.000 από 187 χώρες

Αθήνα, 25.09.14. Profile Έκθεσης: Σύνολο εκθετών: 6.777 από 98 χώρες. Σύνολο εμπορικών επισκεπτών: 155.000 από 187 χώρες ΙΑΤΡΟΥ ΛΙΟΥΓΚΑ 8 166 75, ΓΛΥΦΑΔΑ ΑΘΗΝΑ Τηλ. 210 9630630, 210 9690720 Fax. 210 9603142 E-mail: info@promosolution.net www.promosolution.net ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ANUGA

Διαβάστε περισσότερα

επιβολή ΦΠΑ στην μη ανεπτυγμένη γη και μισθώσεις ακινήτων»

επιβολή ΦΠΑ στην μη ανεπτυγμένη γη και μισθώσεις ακινήτων» Λευκωσία 18 Ιανουαρίου 2017 Προς: ΑΠΟ: ΘΕΜΑ: ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ Τμήμα Υπηρεσιών και Εμπορίου Σεμινάριο «Τροποποιήσεις της περί ΦΠΑ Νομοθεσίας σε σχέση με επιβολή ΦΠΑ στην μη ανεπτυγμένη γη και μισθώσεις ακινήτων»

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΗ Α. ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Α

ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΗ Α. ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Α 1 ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΗ H ημερήσια διάταξη της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού που έχει οριστεί για τη Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017 στις 9.30 το πρωί, ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ως ακολούθως:

Διαβάστε περισσότερα

11.00 π.μ. Α. Ενημέρωση της Επιτροπής από τον Υπουργό Οικονομικών αναφορικά με το Σχέδιο Εστία. (Συνέχιση της συζήτησης).

11.00 π.μ. Α. Ενημέρωση της Επιτροπής από τον Υπουργό Οικονομικών αναφορικά με το Σχέδιο Εστία. (Συνέχιση της συζήτησης). H Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού θα συνεδριάσει ΕΚΤΑΚΤΩΣ την Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2019 στις 11.00 το πρωί με την ακόλουθη ημερήσια διάταξη: 11.00 π.μ. Α. Ενημέρωση της Επιτροπής από

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΧΡΗΣΗ Προϋπολογισµός Εσόδων

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΧΡΗΣΗ Προϋπολογισµός Εσόδων Προϋπολογισµός Εσόδων ΚΑΕ Περιγραφή Έγκριση ιαµόρφωση Βεβαιωθέντα Εισπραχθέντα 0111.01 Μισθώµατα από αστικά ακίνητα (άρθρο 253 ΚΚ) 35.000,00 35.000,00 0211.01 Τόκοι χρηµατικών καταθέσεων σε τράπεζες 3.000,00

Διαβάστε περισσότερα

Published on TaxExperts (

Published on TaxExperts ( Πίνακας περιεχομένων ΘΕΜΑ: Διευκρινίσεις για την ορθή και ομοιόμορφη εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 13-17 του ν.3296/2004, μετά την τροποποίησή τους με το άρθρο 79 του ν.3842/2010 (ΦΕΚ 58 Α) ΠΟΛ. 1128-02/0/2011

Διαβάστε περισσότερα

άλλων μη εδώδιμων καταναλωτικών προϊόντων π.δ.κ.α. εκτός άλλων προϊόντων τροφίμων, ποτών και καπνού εκτός καταστημάτων,

άλλων μη εδώδιμων καταναλωτικών προϊόντων π.δ.κ.α. εκτός άλλων προϊόντων τροφίμων, ποτών και καπνού εκτός καταστημάτων, 188 αβγών πάγκων ή αγορών, άλλο 47.99.19 αβγών, με αλληλογραφία ή μέσω διαδίκτυου 47.91.19 αγαθών μη εξειδικευμένων εκτός αγορών, άλλο 47.99.99 αγαθών μη εξειδικευμένων, με αλληλογραφία ή μέσω διαδίκτυου

Διαβάστε περισσότερα

Φύλλο1. Σελίδα 1. Ποσοστό επιτυχίας επί των συμμετοχών. Ελάχιστος βαθμός επιτυχόντων. Μέσος βαθμός επιτυχόντων. Μέγιστος βαθμός επιτυχόντων

Φύλλο1. Σελίδα 1. Ποσοστό επιτυχίας επί των συμμετοχών. Ελάχιστος βαθμός επιτυχόντων. Μέσος βαθμός επιτυχόντων. Μέγιστος βαθμός επιτυχόντων Έτος Μάθημα Περίοδος Δηλώσεις Συμμετοχές Ποσοστό συμμετοχής Επιτυχίες Ποσοστό επιτυχίας επί των συμμετοχών Ελάχιστος βαθμός επιτυχόντων Μέσος βαθμός επιτυχόντων Μέγιστος βαθμός επιτυχόντων 2017 EXTREME

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ N. 111(I)/2015 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι Αριθμός 4522 Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2015 1001 Ο περί της Σύστασης και Λειτουργίας Μονάδας Διαχείρισης της Συμμετοχής

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση Ελέγχου (Αριθμ. Πρωτ.: )

Έκθεση Ελέγχου (Αριθμ. Πρωτ.: ) ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1. ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΝΤΥΠΟ ΕΚΘΕΣΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ Στοιχεία Υπηρεσίας Έκθεση Ελέγχου (Αριθμ. Πρωτ.: ) 1. Στοιχεία επιχείρησης: Επωνυμία Διεύθυνση ΤΚ Τηλέφωνο Fax e-mail Υπεύθυνος

Διαβάστε περισσότερα

Με την Ευρωπαϊκή Κάρτα Αναπηρίας, τα ταξίδια ατόμων με αναπηρίες στο εσωτερικό της ΕΕ... γίνονται ευκολότερα! περιεχόμενα

Με την Ευρωπαϊκή Κάρτα Αναπηρίας, τα ταξίδια ατόμων με αναπηρίες στο εσωτερικό της ΕΕ... γίνονται ευκολότερα! περιεχόμενα Με την Ευρωπαϊκή Κάρτα Αναπηρίας, τα ταξίδια ατόμων με αναπηρίες στο εσωτερικό της ΕΕ... γίνονται ευκολότερα! Μαζί με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, η Κύπρος διασφαλίζει στα άτομα με αναπηρίες, περισσότερα από

Διαβάστε περισσότερα

14.9.106.3.1/3. 14 η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΧΟΡΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 2014

14.9.106.3.1/3. 14 η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΧΟΡΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 2014 14.9.106.3.1/3 14 η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΧΟΡΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 2014 Όροι και Κανονισμοί για Συμμετοχή Η 14 η Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού Κύπρου θα πραγματοποιηθεί στις 7, 8, 9 Μαρτίου 2014 στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΣΤΑΥΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΦΙΛΙΠΠΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΣΤΑΥΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΦΙΛΙΠΠΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΣΤΑΥΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΦΙΛΙΠΠΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 1. ΓΕΝΙΚΑ-ΣΚΟΠΟΣ Ο σκοπός του Εσωτερικού Κανονισµού είναι η αρµονική λειτουργία του Οµίλου και οι οµαλές σχέσεις µεταξύ του

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 56Α του Ν. 2725/1999 (ΦΕΚ Α' 121/ ), όπως τροποποιήθηκε, συμπληρώθηκε με τα άρθρα 4 έως 8 του Ν. 4479/2017 (Α 94)

Άρθρο 56Α του Ν. 2725/1999 (ΦΕΚ Α' 121/ ), όπως τροποποιήθηκε, συμπληρώθηκε με τα άρθρα 4 έως 8 του Ν. 4479/2017 (Α 94) Άρθρο 56Α του Ν. 2725/1999 (ΦΕΚ Α' 121/17-6-1999), όπως τροποποιήθηκε, συμπληρώθηκε με τα άρθρα 4 έως 8 του Ν. 4479/2017 (Α 94) «Ερασιτεχνικός και επαγγελματικός αθλητισμός και άλλες διατάξεις» «Άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

Με αφορμή γραπτά και προφορικά ερωτήματα σχετικά με τα παραπάνω θέματα, με το παρόν έγγραφο διευκρινίζεται:

Με αφορμή γραπτά και προφορικά ερωτήματα σχετικά με τα παραπάνω θέματα, με το παρόν έγγραφο διευκρινίζεται: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ ΤΜΗΜΑ Ζ - (Κ.Φ.Α.Σ.) Ταχ. Δ/νση : Καρ. Σερβίας 10 Ταχ. Κωδ. : 101 84

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΩΝ ΕΤΟΣ 2015

ΕΡΕΥΝΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΩΝ ΕΤΟΣ 2015 ΕΟΠ 3 ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ & ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΜΗΜΑ: ΕΙ ΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ ΚΩ ΙΚΟΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Γενική Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Τμήμα Β Μητροπόλεως 12 14 101 85 ΑΘΗΝΑ Πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα