ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ? Γιατί δίνει στους συµµετέχοντες πραγµατική γνώση σε ειδικά αλλά και εταιρικά θέµατα των επιχειρήσεων.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ? Γιατί δίνει στους συµµετέχοντες πραγµατική γνώση σε ειδικά αλλά και εταιρικά θέµατα των επιχειρήσεων."

Transcript

1 ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ? Γιατί δίνει στους συµµετέχοντες πραγµατική γνώση σε ειδικά αλλά και εταιρικά θέµατα των επιχειρήσεων. ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΑΙΧΝΙ Ι? Ένα δυναµικό παιχνίδι µε τους καθηµερινούς κανόνες και την ένταση της αγοράς. Είναι αναπαραγωγή της καθηµερινής µας δουλειάς που ανεβάζει την αδρεναλίνη των συµµετεχόντων όπως τα x-treme sports.

2 ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΆΛΛΕΣ ΕΙ ΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΌ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ; Καταρχήν είναι για όλη την επιχείρηση αλλά επιπλέον είναι ένα ολοκληρωµένο σύστηµα που καλύπτει 14 διαφορετικά εκπαιδευτικά θέµατα : Πωλήσεις Strategic Thinking Ηγεσία ΚΑΜ Marketing Planning Teamwork Decision Making Cost cutting Business Plan New product development Οικονοµικά για µη οικονοµικούς Presentation Skills Presentation skills Negotiation skills

3 ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΟΙΝΗ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΑΠΟ ΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ π.χ. MARKETING & ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ; Γιατί µέσω του Storewars µπορούν να καταλάβουν το ένα τµήµα την δουλειά και τα προβλήµατα του άλλου και να ανακαλύψουν τα κοινά σηµεία και πως µπορούν να συνδυάσουν τις ενέργειες τους για καλύτερα αποτελέσµατα. Το Storewars γκρεµίζει τους τοίχους και τα στεγανά και φέρνει τα στελέχη των διαφόρων τµηµάτων πιο κοντά.

4 ΤΟ STOREWARS ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΥΣΚΟΛΟ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟ KANEI ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕ Α ΣΤΕΛΕΧΩΝ; Γιατί όπως και στην καθηµερινή µας εργασία, η επιχείρηση είναι ενιαία και όλα τα επίπεδα στελεχών λειτουργούν και συνδυάζονται καθηµερινά. Άλλωστε το κάθε επίπεδο βοηθά στην εξέλιξη και την υποστήριξη των άλλων επιπέδων. Επιπλέον το Storewars δίνει την ευκαιρία να εφαρµοσθούν τεχνικές Management και Coaching.

5 ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ STOREWARS ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ; Γιατί το Storewars είναι ουσιαστικά επιχειρησιακή άσκηση. Είναι σαν την προπόνηση που χρειάζεται για να αποδώσει κάποιος καλύτερα στο κανονικό παιχνίδι. ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΓΩΝΑ ΑΥΡΙΟ & ΜΕΘΑΥΡΙΟ!

6 ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΚΕΤΟΣ ΙΑΘΕΣΙΜΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ STOREWARS ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΗΜΕΡΕΣ; Την διάρκεια όπως και την συχνότητα την αποφασίζετε εσείς, σύµφωνα µε τις ανάγκες σας και τον διαθέσιµο χρόνο. Το Storewars µπορεί να γίνει σε 3-4 ηµέρες, 2 ηµέρες, 1 ηµέρα ή ακόµα να γίνει κύκλος εκπαίδευσης. (π.χ. µια ηµέρα κάθε µήνα για 4 µήνες). Μπορεί να γίνεται και σε συνδυασµό µε την εργασία µας, επιλεγµένα απογεύµατα (π.χ. 4 ώρες) δηλαδή όπως πηγαίνουµε στο γυµναστήριο.

7 ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ STOREWARS ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΑΣ (TAILOR MADE); Μπορείτε να επιλέξετε το θέµα ή τις περιοχές που θέλετε να εστιάσετε το ενδιαφέρον των στελεχών σας και να ασκηθείτε µόνο σε αυτό που ενδιαφέρει τα στελέχη σας.

8 ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΟΣΑ ΛΑΘΗ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΑ ΙΟΡΘΩΝΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΚΟΣΤΙΖΕΙ; Γιατί µε το Storewars µπορείτε να κάνετε ΟΣΑ ΛΑΘΗ ΘΕΛΕΤΕ, να γυρίσετε τον χρόνο πίσω, σαν ταινία, για να εντοπίσετε τους λόγους που τα προκάλεσαν και να δοκιµάσετε εναλλακτικές λύσεις για να τα διορθώσετε (IF WHAT ANALYSIS).

9 ΕΙΝΑΙ ΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΟΥ; Γιατί το Storewars είναι ιδανικό για ΣΥΝ-ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ µε πολλά ΣΥΝ. Είναι η µόνη οµαδική επιχειρησιακή άσκηση που συνδυάζει και τις τρεις πλευρές της καθηµερινής µάχης : ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΣ ΠΕΛΑΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ

10 ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΠΩ ΣΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ (ΣΤΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ) ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΗ ΜΟΥ-ΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΜΟΥ-ΤΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΜΟΥ-ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ; Γιατί µε το Storewars µπορώ να µάθω και άλλους ρόλους από αυτόν που έχω καθηµερινά στην εταιρία µου. Η αλλαγή ρόλων επιβάλλεται για να µπορούν τα στελέχη να καταλάβουν (νοιώσουν) καλύτερα την άλλη πλευρά. Μόνο έτσι θα καταλάβει ο ένας τα προβλήµατα του άλλου.

11 Η ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ ΤΟΥ STOREWARS ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ; Το 95% όσων έζησαν την εµπειρία του Storewars, δηλώνουν ότι είναι σαν την καθηµερινή πραγµατικότητα. Είναι όπως ο εξοµοιωτής πτήσεων για τον κάθε πιλότο, που του δείχνει τις πραγµατικές συνθήκες και δοκιµάζει όσες εναλλακτικές λύσεις θέλει, για να τις αντιµετωπίσει.

12 ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ STOREWARS ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ; Γιατί το Storewars, είναι όπως ένα test drive ή ένα crash test. Μας δίνει την δυνατότητα να έχουµε άµεση αντίληψη της πλήρους λειτουργίας των στελεχών µας (ικανότητες, συµπεριφορά, οµαδικότητα, ηγεσία, παρουσίαση, επικοινωνία, σύνθεση και ανάλυση, αποφασιστικότητα, δυναµισµό, ανοχή και αντοχή, δηµιουργικότητα, πρωτοβουλίες, πρωτοπορία κ.α.) Όλα εκτυλίσσονται µπροστά στα µάτια µας σε περιβάλλον προσοµοίωσης καθηµερινής εργασίας.

13 ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ STOREWARS ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΓΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ; Γιατί µπορούµε να κρίνουµε τα υποψήφια στελέχη σε συνθήκες πραγµατικής µάχης πριν τους επιλέξουµε, να διευθύνουν την εταιρία ή ένα τµήµα. Θα επιλέγατε ποτέ πιλότο χωρίς να έχει περάσει από το τεστ προσοµοίωσης πτήσης??? Ακόµα µπορούµε να επιλέξουµε νέους πτυχιούχους χωρίς εµπειρία, δοκιµάζοντας τις ικανότητες που κρύβουν, µέσα από την εικονική εµπειρία της προσοµοίωσης του Storewars.

14 Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ HR ΚΑΙ ΜΕ ΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΕΣ. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟ STOREWARS; Μπορείτε να πάρετε µια άδεια χρήσης συγκεκριµένης χρονικής διάρκειας έτσι ώστε να παρακολουθήσει κάποιο ή κάποια άτοµα το σεµινάριο train the trainer και να πιστοποιηθεί επίσηµος εκπαιδευτής Storewars. Έτσι θα µπορεί να διδάσκει, για όσο διαρκεί η άδεια χρήσης, τα άτοµα της εταιρείας του µόνο µε την παρουσία του διαχειριστή του προγράµµατος Storewars από την Primelink.

15 ΠΩΣ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ Α ΕΙΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΝΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ STOREWARS ΑΠΟ ΤΗΝ PRIMELINK H ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ; Σίγουρα είναι χαµηλότερο. Το κόστος του Storewars εξαρτάται από το όριο διάρκειας της αδείας χρήσης, τον αριθµό των εκπαιδευόµενων και τον αριθµό των αποφάσεων. (Business Plans)

16 Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΟΠΩΣ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΏΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ. ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΤΟ STOREWARS; Σίγουρα το χρειάζεται κάθε εταιρεία γιατί οι αρχές του επιχειρείν δε διαφέρουν. Οι διαφορές είναι µικρές ενώ η ουσία της διοίκησης, εκτίµησης της αγοράς και του ανταγωνισµού, λήψης αποφάσεων, οι διαπραγµατεύσεις, η οικονοµική διαχείριση, ο στρατηγικός σχεδιασµός κ.α. παραµένουν το ίδιο σηµαντικά.

17 ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕ ΤΟ STOREWARS; Και οι υπηρεσίες είναι αντίστοιχες µε τα προϊόντα. Έχουν αγορά, ανταγωνισµό, οικονοµική διαχείριση, διαπραγµατεύσεις. Απαιτείται η λήψη αποφάσεων και µια αποτελεσµατική διοίκηση µε καλή επικοινωνία.

18 ΕΙΜΑΙ ΕΜΠΕΙΡΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΝΑ ΧΕΙΡΙΖΟΜΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΟΥ. ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ STOREWARS; Η απόκτηση γνώσης δε σταµατάει ποτέ! Ιδίως στην εποχή µας που οι αλλαγές τρέχουν µε ταχύτητα φωτός. Τώρα είναι απαραίτητο όσο ποτέ άλλοτε να ξέρουµε τη λειτουργία και τα προβλήµατα όλων των τµηµάτων της εταιρείας για να λύσουµε προβλήµατα και να φέρουµε καλύτερα αποτελέσµατα. Το Storewars µας δίνει τη δυνατότητα να αλλάξουµε ρόλους-ευθύνες και να αποκτήσουµε εµπειρίες, καταλαβαίνοντας καλύτερα το συνεργάτη µας, το συνάδελφό µας αλλά και τον ανταγωνιστή µας µε χειροπιαστά αποτελέσµατα. Με πράξεις και όχι λόγια!

19 ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΟ STOREWARS ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΥΠ ΟΨΙΝ ΤΟΥ ΤΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΙΠΟΛΟ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΣ-ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Η ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΙΑΘΕΤΗΣ-ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΟΣ ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ-ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ. ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΜΕ ΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΜΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, Ή ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙ ΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΙΚΤΥΟ ΙΚΑ ΤΟΥΣ; Είτε οι δυο βασικοί πόλοι παροχής και διάθεσης ανήκουν σε ανταγωνιστικές ή οµιλικές εταιρείες, η ουσία είναι ίδια π.χ. τα τραπεζικά προϊόντα δηµιουργούνται και υποστηρίζονται από την εµπορική τραπεζική διεύθυνση που πρέπει να τα περάσει στο δίκτυο των τραπεζικών της καταστηµάτων για να τα περάσουν στους πελάτες τους. Αλίµονο αν η υλοποίηση των επιχειρησιακών σχεδίων ήταν απλά ένα θέµα εντολής και πλήρους αποδοχής εκτέλεσης. Λογικό είναι να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, προσεγγίσεις από τις διαφορετικές διευθύνσεις ακόµα και µέσα στον ίδιο όµιλο. Το Storewars είναι βασικό εργαλείο εκπαίδευσης όλων των διευθύνσεων για καλύτερη κατανόηση των στρατηγικών, ουσιαστικότερης διαπραγµάτευσης και καλύτερης συνεργασίας για µεγαλύτερη κερδοφορία.

20 ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ HR ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΟΥ. ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ STOREWARS ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΗ ΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΑΦΟΥ ΕΝ ΕΧΩ ΑΜΕΣΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΙΓΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΟΥ; Λογική ερώτηση και απλή η απάντηση για την αναγκαιότητα του Storewars. Κατ αρχήν στο να οργανώσετε εκπαιδευτικά προγράµµατα Storewars για τα εµπορικά και τα άλλα τµήµατα της εταιρείας σας. Επιπλέον µπορείτε και εσείς να αξιοποιήσετε το Storewars για να αξιολογήσετε το προσωπικό της εταιρείας (on the training job), να παρακολουθήσετε τα στελέχη της εταιρείας να λειτουργούν κάτω από συνθήκες αγοράς, να βλέπετε τις ηγετικές ή διαπραγµατευτικές τους ικανότητες να ξετυλίγονται µπροστά στα µάτια σας. Να βλέπετε στην πράξη τον τρόπο που χειρίζονται την επικοινωνία και την οµαδικότητα. Το Storewars έχει χρησιµοποιηθεί πολλές φορές σαν εργαλείο επιλογής και αξιολόγησης µε χειροπιαστά αποτελέσµατα.

21 ΕΧΩ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΟΥ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΟΚΙΜΑΣΩ ΑΛΛΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ STOREWARS; ΤΙ ΝΟΗΜΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ; Είναι γνωστό πως οι µεγάλες πολυεθνικές εταιρείες έχουν σαν πάγια τακτική την αλλαγή ρόλων των στελεχών τους ανά τακτά χρονικά διαστήµατα, το γνωστό rotation. Με τον τρόπο αυτό τα στελέχη µαθαίνουν τη λειτουργία όλης της επιχείρησης, που πιθανόν κάποια στιγµή να κληθούν να διοικήσουν. Ακόµα και αν δεν αλλάξουν ποτέ το βασικό τους αντικείµενο, θα λειτουργούν πάντα καλύτερα και παραγωγικότερα αφού θα γνωρίζουν πλέον καλύτερα πως λειτουργούν όλα τα τµήµατα της εταιρείας. Η εµπειρία του Storewars µπορεί να βοηθήσει σηµαντικά στο σωστό σχεδιασµό και προγραµµατισµό του rotation πριν την υλοποίησή του.

22 ΕΙΜΑΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ/ΚΑΝΩ ΤΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΜΟΥ. ΕΧΩ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΓΝΩΣΕΙΣ. ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΜΕ ΤΟ STOREWARS; Η θεωρία και η πανεπιστηµιακή γνώση είναι απαραίτητη και πολύ σηµαντική, όµως η θεωρία από την πράξη όπως όλοι ξέρουµε, διαφέρει αρκετά και µετά τα πτυχία λειτουργούµε τουλάχιστον στα πρώτα επαγγελµατικά µας βήµατα, σε ένα αφιλόξενο για εµάς περιβάλλον των επιχειρήσεων. Με το Storewars µαθαίνω να ζω την πραγµατικότητα καλύτερα και να µαθαίνω τις πραγµατικές ανάγκες, πιο γρήγορα. Αποφασίζω να πάρω τις αποφάσεις µου (εικονικά) χωρίς ενδοιασµούς και απώλειες. Αποκτώ παράλληλα πρόσθετη εργασιακή εµπειρία µέσα από την ρεαλιστική πραγµατικότητα του Storewars.

Επαγγελματική σταδιοδρομία σε μία επιχείρηση Σ. Αλεξανδράκη, M.Sc. Στέλεχος Φαρμακευτικής Εταιρείας

Επαγγελματική σταδιοδρομία σε μία επιχείρηση Σ. Αλεξανδράκη, M.Sc. Στέλεχος Φαρμακευτικής Εταιρείας Επαγγελματική σταδιοδρομία σε μία επιχείρηση Σ. Αλεξανδράκη, M.Sc. Στέλεχος Φαρμακευτικής Εταιρείας Επαγγελματική σταδιοδρομία σε μία επιχείρηση Εισαγωγικά: Θα ήθελα να αρχίσω ζητώντας σας μία σχετική

Διαβάστε περισσότερα

Α.Π.Θ. Α.Π.Θ. Οδηγός Επιχειρηματικότητας του Γραφείου. Διασύνδεσης Α.Π.Θ. Οδηγός Επιχειρηματικότητας

Α.Π.Θ. Α.Π.Θ. Οδηγός Επιχειρηματικότητας του Γραφείου. Διασύνδεσης Α.Π.Θ. Οδηγός Επιχειρηματικότητας Οδηγός Επιχειρηματικότητας του Γραφείου Διασύνδεσης Α.Π.Θ. Οδηγός Επιχειρηματικότητας του Γραφείου Διασύνδεσης Α.Π.Θ. Οδηγός Επιχειρηματικότητας του Γραφείου Διασύνδεσης Α.Π.Θ. Οδηγός Επιχειρηματικότητας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ Πτυχιακή. Γκαρέτσα Νίκη, 2004 Α.Τ.Ε.Ι ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΗΛΕΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ Πτυχιακή εργασία Γκαρέτσα Νικολέτα, Εξάμηνο

Διαβάστε περισσότερα

D.Tsantes/ G.Damasiotis. Customer Partnership Management

D.Tsantes/ G.Damasiotis. Customer Partnership Management D.Tsantes/ G.Damasiotis Customer Partnership Management Το περιβάλλον και οι ανάγκες που δημιουργούνται H σημασία του Key Accounting Ο ρόλος του Key Account Manager Το προφίλ του K.A.M. Account Plan Βήματα

Διαβάστε περισσότερα

Συγκριτική Μέτρηση Επιδόσεων και διαχείριση ποιότητας στις δηµόσιες συγκοινωνίες 1

Συγκριτική Μέτρηση Επιδόσεων και διαχείριση ποιότητας στις δηµόσιες συγκοινωνίες 1 Συγκριτική Μέτρηση Επιδόσεων και διαχείριση ποιότητας στις δηµόσιες συγκοινωνίες 1 Για τη χρήση του παρακάτω υλικού: Σκοπός του έργου PORTAL είναι η επιτάχυνση της απορρόφησης των ερευνητικών αποτελεσµάτων

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο Δράσης για την εφαρμογή του Ηλεκτρονικού Εμπορίου από τις εμπορικές επιχειρήσεις της Ελασσόνας

Σχέδιο Δράσης για την εφαρμογή του Ηλεκτρονικού Εμπορίου από τις εμπορικές επιχειρήσεις της Ελασσόνας Σχέδιο Δράσης για την εφαρμογή του Ηλεκτρονικού Εμπορίου από τις εμπορικές επιχειρήσεις της Ελασσόνας Στα πλαίσια του έργου ανάπτυξης κόμβου ηλεκτρονικού εμπορίου για τον Εμπορικό Σύλλογο Ελασσόνας το

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΑΜΑ & ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟΧΟΙ & ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

ΟΡΑΜΑ & ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟΧΟΙ & ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΟΡΑΜΑ & ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟΧΟΙ & ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ VALUE DELIVERY A.M.S. ΕΠΕ 1 από 8 Δηλώσεις Στρατηγικής και Οράματος Τόσο οι άνθρωποι όσο και οι επιχειρήσεις, προκειμένου να πετύχουν, θεσπίζουν ένα πλαίσιο στρατηγικής.

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΟΠ»

«ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΟΠ» ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗ ΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΟΛΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ (MBA TQM) ΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Περιγραφή Θέσης Εργασίας. Β. Εύρεση και Πρόσληψη Προσωπικού. Προσέλκυση Υποψηφίων Διαδικασία Συνέντευξης. - Το Βιογραφικό Σημείωμα

Περιγραφή Θέσης Εργασίας. Β. Εύρεση και Πρόσληψη Προσωπικού. Προσέλκυση Υποψηφίων Διαδικασία Συνέντευξης. - Το Βιογραφικό Σημείωμα Το δυναμικό των επιχειρήσεων είναι οι άνθρωποι. Χωρίς τους ανθρώπους, οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να υπάρξουν. Η Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων παρουσιάζει σημαντικά θέματα στην ανάλυση και λειτουργία των εργασιακών

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο V: Μεθοδολογία για την Εκστρατεία Procura +

Κεφάλαιο V: Μεθοδολογία για την Εκστρατεία Procura + V Μεθοδολογία για την Εκστρατεία Procura+ Κεφάλαιο V: Μεθοδολογία για την Εκστρατεία Procura + 1 Η διαδικασία των Βημάτων Εισαγωγή 41 2 Τα Βήματα της Εκστρατείας Procura+ 43 3 Διάρκεια της διαδικασίας

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΗ: 9 Ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης της ΤΙΤΛΟΣ ΔΡΑΣΗΣ: ενεργού γήρανσης από τις επιχειρήσεις

ΔΡΑΣΗ: 9 Ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης της ΤΙΤΛΟΣ ΔΡΑΣΗΣ: ενεργού γήρανσης από τις επιχειρήσεις ΔΡΑΣΗ: 9 Ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης της ΤΙΤΛΟΣ ΔΡΑΣΗΣ: ενεργού γήρανσης από τις επιχειρήσεις Ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης της ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ: ενεργού γήρανσης από τις επιχειρήσεις ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. ΘΕΜΑ : Επικοινωνιακή στρατηγική και brand image. ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ : κ.

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. ΘΕΜΑ : Επικοινωνιακή στρατηγική και brand image. ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ : κ. ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ : Επικοινωνιακή στρατηγική και brand image. ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ : κ. ΑΝ ΡΟΝΙΚΙ ΗΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ : ΓΚΙΑΤΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2009 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Εξωστρέφεια και πελατοκεντρικότητα στα επιχειρησιακά μοντέλα

Εξωστρέφεια και πελατοκεντρικότητα στα επιχειρησιακά μοντέλα Βασίλης Τραπεζάνογλου ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Εξωστρέφεια και πελατοκεντρικότητα στα επιχειρησιακά μοντέλα Ο ρόλος των Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών EΚΔΟΣΗ ΠΡΩΤΗ - 30-04-2010 Αφιερώνεται στους

Διαβάστε περισσότερα

(α) Υφιστάμενες Διαδικασίες (ΠΕ7) (β) Υφιστάμενα συστήματα και εφαρμογές (ΠΕ8) (γ) Υφιστάμενες διαδικτυακές ιστοσελίδες και εσωτερικό δίκτυο (ΠΕ9)

(α) Υφιστάμενες Διαδικασίες (ΠΕ7) (β) Υφιστάμενα συστήματα και εφαρμογές (ΠΕ8) (γ) Υφιστάμενες διαδικτυακές ιστοσελίδες και εσωτερικό δίκτυο (ΠΕ9) Με το χέρι Κυρία Αυγή Παπαγεωργίου Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού Λεωφόρος Λεμεσού 19 ΛΕΥΚΩΣΙΑ 31 Δεκεμβρίου 2012 Our Reference: TP/85019314/ /85019314/Sp Αγαπητή κυρία Παπαγεωργίου Θέμα: Υποβολή Παραδοτέου

Διαβάστε περισσότερα

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Ιονίων Νήσων. Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Ιονίων Νήσων. Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων Περιφέρεια Ιονίων Νήσων Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Ιονίων Νήσων Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων Περιεχόµενα 1 ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΈΞΥΠΝΗΣ ΕΞΕΙ ΙΚΕΥΣΗΣ: ΣΥΝΟΨΗ Ι ΕΩΝ ΚΑΙ ΜΕΘΟ ΟΛΟΓΙΑΣ...

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργώ τη δική μου επιχείρηση

Δημιουργώ τη δική μου επιχείρηση ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Δημιουργώ τη δική μου επιχείρηση ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Συγγραφέας Σπυρίδων Δ. Κοττώρης Υπεύθυνος διαμόρφωσης

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΗΤΗΣΗ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟ ΟΜΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΗΤΗΣΗ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟ ΟΜΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΗΤΗΣΗ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟ ΟΜΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ Mentoring AE ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2005 Το παρόν αποτελεί µέρος του υποέργου «Μελέτες ζήτησης και ανάπτυξης Ευρυζωνικών Υπηρεσιών στο Νοµό

Διαβάστε περισσότερα

XV/7009/96 EL ΠΡΑΣΙΝΟ ΒΙΒΛΙΟ Ο ΡΟΛΟΣ, Η ΘΕΣΗ ΚΑΙ Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΟΡΚΩΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΗ ΣΤΛΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

XV/7009/96 EL ΠΡΑΣΙΝΟ ΒΙΒΛΙΟ Ο ΡΟΛΟΣ, Η ΘΕΣΗ ΚΑΙ Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΟΡΚΩΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΗ ΣΤΛΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ XV/7009/96 EL ΠΡΑΣΙΝΟ ΒΙΒΛΙΟ Ο ΡΟΛΟΣ, Η ΘΕΣΗ ΚΑΙ Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΟΡΚΩΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΗ ΣΤΛΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Παρ. 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1.1-1.5 2. ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΣΕ ΕΠΙΠΕ Ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ& ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ& ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ& ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Διδάσκοντες: Καθ. Δ. Καραλέκας Λέκτ. Ι. Γιαννατσής Διαφάνειες Διαλέξεων Προγραμματισμός Ανάπτυξης Νέων Προϊόντων Ο προγραμματισμός ανάπτυξης νέων προϊόντων (product planning)

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλος Πρωτότυπου: «2015, Νέα χρονιά, Νέα αρχή: Ξαναοραματίζομαι Επανακαθορίζω Αναβαθμίζω την επιχείρηση μου» Δεκέμβριος 2014

Τίτλος Πρωτότυπου: «2015, Νέα χρονιά, Νέα αρχή: Ξαναοραματίζομαι Επανακαθορίζω Αναβαθμίζω την επιχείρηση μου» Δεκέμβριος 2014 Τίτλος Πρωτότυπου: «2015, Νέα χρονιά, Νέα αρχή: Ξαναοραματίζομαι Επανακαθορίζω Αναβαθμίζω την επιχείρηση μου» Δεκέμβριος 2014 Το παρόν αποτελεί μελέτη της συγγραφέως και σύζευξη άρθρων της που έχουν δημοσιευθεί

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα αξιολόγησης της σχολικής μονάδας

Σύστημα αξιολόγησης της σχολικής μονάδας IΙΙ Σύστημα αξιολόγησης της σχολικής μονάδας Ορισμός και Φιλοσοφία της Αυτοαξιολόγησης Η αυτοαξιολόγηση μπορεί να θεωρηθεί ως μια διαδικασία που επιτελεί η σχολική μονάδα για τη συστηματική συλλογή πληροφοριών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Π.Μ.Σ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ Νεανική Επιχειρηματικότητα Διδάσκων: Αριστείδης Μπιτζένης

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Π.Μ.Σ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ Νεανική Επιχειρηματικότητα Διδάσκων: Αριστείδης Μπιτζένης ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Π.Μ.Σ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ Νεανική Επιχειρηματικότητα Διδάσκων: Αριστείδης Μπιτζένης Θέμα: Επιχειρηματικό Σχέδιο «Δημιουργία Παιδικού Σταθμού Δροσοσταλίδες» Contents

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 1. Προετοιµασία για τη Συνέντευξη 2. Συνηθισµένες Ερωτήσεις Συνεντεύξεων 3. Τα «πρέπει» και τα «δεν πρέπει» των Συνεντεύξεων Προετοιμασία για τη Συνέντευξη Πριν τη συνέντευξη,

Διαβάστε περισσότερα

Μετάφραση / Επιμέλεια. Συχνές Ερωτήσεις. για τις Μαθησιακές Δυσκολίες. Μετάφραση από www.ld.org

Μετάφραση / Επιμέλεια. Συχνές Ερωτήσεις. για τις Μαθησιακές Δυσκολίες. Μετάφραση από www.ld.org Μετάφραση / Επιμέλεια Συχνές Ερωτήσεις για τις Μαθησιακές Δυσκολίες Μετάφραση από www.ld.org Συχνές Ερωτήσεις για τις Μαθησιακές Δυσκολίες Από την Αλίκη Κασσωτάκη Λογοπεδικός /Επιστημονική Συντονίστρια

Διαβάστε περισσότερα

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ-ΟΛΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ (MBA-TQM) Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΗΛΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ Dr. Aspasia Vlachvei, Assoc. Prof. Dept of International Trade ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ MBA Dept of International Trade TEI of West Macedonia, Kastoria, Greece Δρ. Ασπασία Βλάχβεη 1 Έννοια και Περιεχόμενο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ Ελευθέριος Αθ. Παπαθανασίου Καθηγητής Επιχειρηµατικής Πληροφορικής. Τµήµα Οργάνωσης και ιοίκησης Επιχειρήσεων Οικονοµικό Πανεπιστήµιο Αθηνών 1.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1. Εισαγωγή

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1. Εισαγωγή ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 Εισαγωγή ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1.1 Επίλυση προβλημάτων και λήψη αποφάσεων 1.2 Ποσοτική ανάλυση και λήψη αποφάσεων 1.3 Ποσοτική ανάλυση Ανάπτυξη μοντέλου Προετοιμασία δεδομένων Επίλυση μοντέλου Δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

Μια αγορά που αναζητά νέες λύσεις

Μια αγορά που αναζητά νέες λύσεις Μια αγορά που αναζητά νέες λύσεις Συνέντευξη με τον Γιώργο Μπένο, Γενικό Διευθυντή Πωλήσεων & Marketing σελ.12 Προϊόντα προστιθέμενης αξίας σελ.22 Νερό, κάνοντας πράξη την υπεύθυνη διαχείριση σελ.28 Πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

Αφιέρωμα στις Μεταπτυχιακές Σπουδές

Αφιέρωμα στις Μεταπτυχιακές Σπουδές Aφιέρωμα Αφιέρωμα στις Μεταπτυχιακές Σπουδές Επειδή αρκετοί από εμάς έχουμε ήδη αποφασίσει να προχωρήσουμε σε κάποιο Μεταπτυχιακό μόλις πάρουμε στα χέρια μας το πολυπόθητο πτυχίο (ειδικά με την κατάσταση

Διαβάστε περισσότερα