ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ"

Transcript

1 1 ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 & ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014 ΕΙΣΗΓΗΣΗ

2 2 Αγαπητές και Αγαπητοί Πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων, Αγαπητές και Αγαπητοί Εκπρόσωποι των Ιατρικών Συλλόγων για τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου αποφάσισε τη σύγκληση της σημερινής Γενικής Συνέλευσης, η οποία έχει ως θέματα: 1) Οικονομικός Απολογισμός 2013 και Προϋπολογισμός ) Αναμόρφωση Ιατρικής Νομοθεσίας 3) Ε.Ο.Π.Υ.Υ. 4) Νοσοκομειακή Περίθαλψη Πορεία ζητημάτων Νοσοκομειακών Ιατρών 5) Τ.Σ.Α.Υ. Ασφάλιση 6) Γενική Ενημέρωση & Τρέχοντα Θέματα Από την προηγούμενη Γενική Συνέλευση, το Φεβρουάριο του 2013, αντιμετωπίσαμε ένα πλήθος ζητημάτων, τα οποία δημιούργησε η βίαιη δημοσιονομική προσαρμογή, με τις μεγάλες περικοπές στον Τομέα Υγείας(κάτω του 6% του ΑΕΠ), αποτέλεσμα των επιταγών της Τρόικας και των μνημονιακών δεσμεύσεων. Συνεκλήθησαν δύο συνδιασκέψεις Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων με το Διοικητικό Συμβούλιο του Π.Ι.Σ,. τον Ιούλιο και το Νοέμβριο του Συζητήθηκαν όλα τα καίρια ζητήματα όπως ΕΟΠΥΥ-Μεταρρύθμιση Π.Φ.Υ., Νοσοκομεία, ΤΣΑΥ, Φαρμακευτική πολιτική και αναμόρφωση της απαρχαιωμένης Ιατρικής Νομοθεσίας, μέσα στα πλαίσια και των αποφάσεων της Γενικής μας Συνέλευσης. Καθορίστηκαν οι στρατηγικές διεκδικήσεις και οι στόχοι, για την αναμόρφωση της Ιατρικής Νομοθεσίας, συστήθηκε επιτροπή τον Ιούλιο του 2013, η οποία με την συμμετοχή Προέδρων ή εκπροσώπων Ιατρικών Συλλόγων, με ιδιαίτερη εμπειρία και γνώση, και του Νομικού Συνεργάτη, κ. Πολίτη, παρέδωσε την εισήγηση το Νοέμβριο 2013 και έγινε αντικείμενο παρατηρήσεων και διορθώσεων. Kατά τη συνδιάσκεψη των Προέδρων του Νοεμβρίου 2013, μετά τις τελευταίες παρατηρήσεις, έρχεται προς συζήτηση, για έγκριση στη σημερινή Γενική μας Συνέλευση. Η σημερινή Διοίκηση έχει δεσμευθεί να φέρει εις πέρας το έργο, της δημιουργίας σύγχρονης Ιατρικής Νομοθεσίας, συμβατής με τα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα, όπως επιβάλλουν οι σύγχρονες απαιτήσεις του παρόντος και του μέλλοντος. Τη σημερινή Γενική μας Συνέλευση, όπως και την προηγούμενη, τη σκιάζει η μεγάλη κρίση, κοινωνική και οικονομική. που έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο την Κοινωνία και το λαό της.

3 3 Ο λαός πληρώνει αποτυχημένες πολιτικές δεκαετιών, καθώς και το «ξεθωριασμένο» όραμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αντί της κοινωνικής αλληλεγγύης, της ενδυνάμωσης των αρχών και των αξιών της Κοινωνίας των λαών, έχουν δημιουργήσει ανθρωπιστική κρίση και γενοκτονία στη χώρα μας. Οι τεράστιες περικοπές που συνεχώς επιβάλλονται, έχουν δημιουργήσει αποδυνάμωση της ιατρικής λειτουργίας και εγκατάλειψη ή αδυναμία περίθαλψης από πολλούς πολίτες. Οι μισθοί των ιατρών των Νοσοκομείων και των Δημοσίων Δομών, έχουν μειωθεί σε εξευτελιστικά επίπεδα. Οι μεγάλες ελλείψεις σε έμψυχο και άψυχο υλικό, η απομείωση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, οι καθυστερήσεις πληρωμών σε παρόχους Υγείας, οι απλήρωτες εφημερίες, είναι ένα σκηνικό «ντροπής» και αγανάκτησης, με διαρκώς αυξανόμενη ταλαιπωρία σε ιατρούς και πολίτες. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Το προηγούμενο διάστημα, το Διοικητικό Συμβούλιο, με τη συνεργασία όλων σας, προσπάθησε να αντιμετωπίσει τα οικονομικά, εργασιακά, εκπαιδευτικά ζητήματα και κυρίως τις πολιτικές Υγείας σε όλους του Τομείς, τις οποίες η Τροϊκανή επιταγή καθιστούσε δύσκολες στην αντιμετώπιση. Ενισχύσαμε τη συνεργασία μας, με τους άλλους Υγειονομικούς φορείς, όπως την Οδοντιατρική Ομοσπονδία, τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο, το Σύλλογο Συνταξιούχων Υγειονομικών, προκειμένου να κινηθούμε πιο αποτελεσματικά σε θέματα πολιτικής Υγείας, ασφάλισης και σύνταξης. Με τους Κοινωνικούς Φορείς επίσης, όπως Τεχνικό Επιμελητήριο, Δικηγορικούς Συλλόγους, Συμβολαιογραφικούς Συλλόγους, ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕ, ΕΣΕΕ, καθώς και με Ενώσεις Συνταξιούχων. Συνεχής επικοινωνία και συνεργασία υπάρχει με τις εργασιακές Ομοσπονδίες του χώρου ΟΕΝΓΕ, ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ, καθώς και τις Επαγγελματικές Ενώσεις και Ομοσπονδίες, προκειμένου όχι μόνο να ενδυναμωθεί η συσπείρωση, τη σημερινή δύσκολη εποχή, αλλά και να επιτυγχάνεται το βέλτιστο αποτέλεσμα, εάν κάτω απ αυτές τις συνθήκες είναι δυνατόν να υπάρξει. Με τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας, η επικοινωνία μας είναι τακτική και παρεμβαίνουμε άμεσα με κάθε τρόπο, σε κάθε ζήτημα που αναφύεται, προασπίζοντας τις συλλογικές μας αποφάσεις. Με τους Υπουργούς Υγείας, Οικονομικών, Εργασίας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι συνεχείς συναντήσεις μας κατέληγαν σε αδιέξοδο, παρά τις τεκμηριωμένες θέσεις και απόψεις, κατ ομολογίαν των ιδίων, με την επίκληση μνημονιακών δεσμεύσεων.

4 4 Συναντηθήκαμε με τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ, καθώς και με τον Πρωθυπουργό, όπου εκθέσαμε μέσα από εκτενή ενημέρωση και διάλογο, όλα τα ζητήματα που αφορούν την Υγεία και την Περίθαλψη του λαού, καθώς και τα ζητήματα των εργαζομένων του χώρου της Υγείας, σε όλα τα επίπεδα της Περίθαλψης. Η Νομική υποστήριξη έχει ενεργοποιηθεί, στον ύψιστο βαθμό Αναμένονται αποφάσεις των προσφυγών μας στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά : - Εφαρμοστικής Εγκυκλίου του Ν. 3919/2011, περί απελευθέρωσης του Ιατρικού Επαγγέλματος - Κατά της Εφαρμοστικής Εγκυκλίου Λοβέρδου και Λυκουρέντζου Σαλμά, περί αναγραφής της δραστικής ουσίας στη συνταγογράφηση και της χορήγησης του φθηνότερου γενόσημου. - Αναμένεται επίσης η εκδίκαση της αγωγής κατά ΕΟΠΥΥ, με δέσμευση περιουσιακών στοιχείων, για μη εξόφληση οφειλών προς τους ιατρούς. - Κατατέθηκε στο ΣτΕ αίτηση αναστολής και ακύρωσης, της Υπουργικής απόφασης και Εγκυκλίου του ΕΟΠΥΥ για το Πλαφόν Συνταγογράφησης. - Μετά την ψήφιση του Νόμου για το Π.Ε.Δ.Υ., θα κατατεθούν προσφυγές στο ΣτΕ και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια. Κατετέθησαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου : - Μηνυτήρια αναφορά για την κατασπατάληση Δημόσιου χρήματος στο σύστημα Υγείας, από Πολιτικά Διοικητικά Υγειονομικά πρόσωπα, καθώς επίσης και για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, που λόγω της κρίσης έχει επιδεινωθεί και εγκυμονεί κινδύνους. Κίνδυνοι λοιμώξεων, κακές συνθήκες διαβίωσης, ναρκωτικά, AIDS, νοσήματα με έξαρση από ανεπαρκή εμβολιαστική κάλυψη, (φυματίωση, ηπατίτις, πολιομυελίτις, κ.λπ.) - Μηνυτήρια αναφορά επίσης για το Πλαφόν συνταγογράφησης, λόγω του κινδύνου που δημιουργεί στη Δημόσια Υγεία, καθώς και στην ιατρική λειτουργία. Οι προηγούμενες Γενικές μας Συνελεύσεις, αλλά και οι συνδιασκέψεις των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων με το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, επικαιροποίησαν κατ επανάληψη το διεκδικητικό πλαίσιο του Π.Ι.Σ., απαιτώντας : - Την καθιέρωση ενός ενιαίου εξωνοσοκομειακού Συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, το οποίο θα εξυπηρετεί ισότιμα όλους τους πολίτες και που θα αξιοποιεί το σύνολο του εξωνοσοκομειακού δυναμικού και την υφιστάμενη ιατροτεχνολογική υποδομή. - Τη θεσμοθέτηση Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης του ΕΟΠΥΥ με τον Π.Ι.Σ., με ελεύθερη ένταξη όλων των επιθυμούντων με κατά πράξη και περίπτωση

5 5 αμοιβή και με διατήρηση του δικαιώματος στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση, των πιστοποιημένων ιατρών. - Τη διασφάλιση της νοσοκομειακής υποδομής σε κάθε νομό με πλήρη εξοπλισμό και στελέχωση με προσωπικό και διασφάλιση αξιόπιστων και ασφαλών προτύπων και προγραμμάτων ενημέρωσης, τα οποία θα χρηματοδοτούνται εξολοκλήρου από τον κρατικό προϋπολογισμό. - Την παρέμβαση σε ζητήματα που αφορούν τον Τομέα Υγειονομικών (ΤΣΑΥ), το ΕΤΑΑ, τον Υγειονομικό Χάρτη της χώρας, την υπηρεσιακή και ασφαλιστική υπόσταση των υπηρετούντων στον ΕΟΠΥΥ, τις ανεξόφλητες οφειλές προς τους ιατρούς των ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ, τον ιατρικό πληθωρισμό, την ανεργία με αποτέλεσμα τη μετανάστευση, την επαχθή ιατρική φορολόγηση, τη δυσφήμιση συκοφάντηση του ιατρικού σώματος και την διαρκή επιμόρφωση-εκπαίδευση των ιατρών. Π.Φ.Υ. - ΕΟΠΥΥ Ο ΕΟΠΥΥ αποτέλεσεμνημονιακή επιλογή, με σκοπό τον περιορισμό των δημόσιων δαπανών υγείας με κάθε τρόπο. Η μείωση των παρόχων υγείας, η εξευτελιστική αμοιβή τους, η επιβάρυνση του ασφαλισμένου με την αυξημένη συμμετοχή και ο περιορισμός των παροχών υγείας των ασφαλισμένων, από την αρχή της λειτουργίας του, συνοδεύουν τον θνησιγενή αυτόν οργανισμό που απέχει κατά πολύ από οργανωμένο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Ο ελλειμματικός προϋπολογισμός του, η ελλιπής κρατική επιχορήγηση (0,5% ΑΕΠ), η μείωση των εισφορών λόγω της μεγάλης ύφεσης και ανεργίας προδιέγραφαν το οδυνηρό μέλλον για παρόχους και ασφαλισμένους. Οι ίδιοι που με τυμπανοκρουσίες δημιούργησαν τον ΕΟΠΥΥ, έρχονται σήμερα να τον διαλύσουν σαν πάροχο υγείας επιτείνοντας την καταστροφή. Με πρόσχημα την ανάγκη μεταρρύθμισης προχωρούν σε πλήρη απορρύθμιση και διάλυση του δημόσιου συστήματος ΠΦΥ στο όνομα της καλύτερης εξυπηρέτησης των ασθενών. Είναι προφανές ότι πρόκειται όχι απλώς για πρόσχημα αλλά για απροκάλυπτη κοροϊδία. Γιατί αν πραγματικά υπήρχε το παραμικρό ενδιαφέρον για τον ασθενή και τις ανάγκες του, δεν θα προβλεπόταν ούτε μια ώρα κλείσιμο των σημερινών δομών του ΕΟΠΥΥ, που παρά τα προβλήματα τους συνεχίζουν να καλύπτουν δωρεάν τη συνταγογραφία, την ιατρική παρακολούθηση χρονίων νοσημάτων, τους εμβολιασμούς, την παιδιατρική φροντίδα, την οδοντιατρική περίθαλψη και τις οδοντοτεχνικές εργασίες, μέρος του εργαστηριακού ελέγχου κλπ. Ούτε φυσικά θα είχε προηγηθεί η συστηματική λειτουργική κατάρρευση του ΕΣΥ, στο οποίο πρόκειται να ενταχθεί η ενιαία ΠΦΥ.

6 6 Ο ΠΙΣ θεωρεί ότι η πραγματική στόχευση της πρωτοβουλίας είναι : κυβερνητικής νομοθετικής 1. Η αξιοποίηση των 8500 εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ ως «δεξαμενής» διαθεσιμότητας και απολύσεων. Αυτή είναι η πρώτιστη πολιτική προτεραιότητα για τον Υπουργό Υγείας που φιλοδοξεί να πάρει όλη τη «δόξα» για την απαρέγκλιτη εφαρμογή του μνημονιακού προγράμματος. Εργαζόμενοι και δημόσιες δομές ζωτικής σημασίας για τη δημόσια περίθαλψη, «θυσιάζονται» για τον «εξευμενισμό» της τρόικας. 2. Η πλήρης κατεδάφιση της δημόσιας ΠΦΥ, με κατάργηση υγειονομικών μονάδων και περιστολή των παροχών προς τους ασφαλισμένους σε ένα απροσδιόριστο «βασικό πακέτο» υπηρεσιών, το οποίο θα αναγκάζονται οι πολίτες να συμπληρώνουν πληρώνοντας από την τσέπη τους ή καταφεύγοντας σε ιδιωτική ασφάλιση υγείας.. H δραστική περικοπή του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ ( 4,4 δισ. το 2014 όταν το 2011 ήταν 7,9 δισ. ευρώ) και η διαρκής μείωση των ασφαλιστικών εισφορών λόγω της ανεργίας και της ανασφάλιστης εργασίας, προεξοφλεί τη μετατροπή του ΕΟΠΥΥ σε Ασφαλιστικό Φορέα με συνεχώς μειούμενη αγοραστική δύναμη που δεν θα μπορεί να εγγυηθεί το επίπεδο της αυξημένης φροντίδας που έχουν ανάγκη οι ασφαλισμένοι και κυρίως οι ανασφάλιστοι πολίτες στην Ελλάδα της ανθρωπιστικής καταστροφής και της υγειονομικής κρίσης. Η διακοπή του ρόλου του ΕΟΠΥΥ ως παρόχου υπηρεσιών, οδηγεί στην περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης ( αφού δεν χρειάζεται να κρατηθούν σε λειτουργία οι δομές ), με αποτέλεσμα το είδος, η ποσότητα και η ποιότητα των υπηρεσιών που θα αγοράζονται να εξαρτώνται αποκλειστικά από τα συρρικνούμενα έσοδα του. Με τους πόρους αυτούς ο ΕΟΠΥΥ μπορεί πρακτικά να αγοράζει υπηρεσίες μόνο από τον ιδιωτικό τομέα και μάλιστα από τον επιχειρηματικό που θα «συμφέρει» περισσότερο. Η μετατροπή της ΠΦΥ σε προνομιακό χώρο επενδυτικής δραστηριότητας για το μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο. Η αλλαγή χαρακτήρα του ΕΟΠΥΥ και η μετεξέλιξη του σε αποκλειστικό αγοραστή υπηρεσιών από το ΕΣΥ και τον ιδιωτικό τομέα, οδηγεί με δεδομένη τη λειτουργική κατάρρευση των δημόσιων νοσοκομείων και ΚΥ- στους αποκλειστικούς μεγαλο-παρόχους υγείας που ήδη έχουν δηλώσει την ικανοποίηση τους από την εξέλιξη αυτή. Και φυσικά αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την οριστική εξόντωση του ελευθεροεπαγγελματία εργαστηριακού κυρίως γιατρού και του αυτοαπασχολούμενου υγειονομικού και την αναδιανομή μιας συνεχώς μειούμενης «πίτας» σε λιγότερα «χέρια», που απ ότι φαίνεται έχουν προνομιακή σχέση με το πολιτικό σύστημα. Έχει τεράστια πολιτική σημασία το γεγονός ότι ο μόνος «κοινωνικό εταίρος» που στηρίζει τη μεταρρύθμιση του κ.γεωργιάδη είναι οι ιδιοκτήτες των μεγάλων Διαγνωστικών Κέντρων

7 7 Γι αυτό και το δίλημμα μεταρρύθμιση ή όχι είναι παραπλανητικό και υποκριτικό. Το θέμα είναιμε ποιο στόχο και με ποιούς όρους θα γίνει η αναγκαία αναδιοργάνωση της ΠΦΥ ; Και ο στόχος ( αγορά, ιδιωτικοποίηση και αύξηση της συμμετοχής του χρήστη ) και οι όροι της κυβερνητικής παρέμβασης (διαθεσιμότητες-απολύσεις, ανεπαρκής χρηματοδότηση- λειτουργικές προϋποθέσεις, ανεπάρκεια ΥΠΕ) είναι απολύτως καταστροφικοί και οδηγούν στην πλήρη κατεδάφιση της δημόσιας περίθαλψης. Της μόνης περίθαλψης που μπορούν να έχουν σήμερα οι φτωχοί και οι ανασφάλιστοι πολίτες σ αυτή τη χώρα. Ας δούμε τις βασικές πλευρές του νομοσχεδίου. Καταρχήν δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά στο μείζον ζήτημα της πολιτικής υγείας σήμερα, δηλαδή την προϊούσα απο-ασφάλιση του πληθυσμού και την έλλειψη υγειονομικής κάλυψης για το 30% των ανασφάλιστων πολιτών, αλλά και τα οικονομικά εμπόδια για την πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας που αντιμετωπίζει το 60% των ανθρώπων στη χώρα. Επιβεβαιώθηκε το σενάριο του «ξαφνικού θανάτου» των δομών του ΕΟΠΥΥ, που η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου διέψευδε κατηγορηματικά.η διαθεσιμότητα όλου του προσωπικού του ΕΟΠΥΥ σημαίνει άμεσο κλείσιμο όλων των δημόσιων δομών ΠΦΥ στα αστικά κέντρα και διακοπή της παροχής δωρεάν φροντίδας σε δεκάδες χιλιάδες ασθενείς καθημερινά. Είναι φανερό ότι η καθολική διαθεσιμότητα έχει μια τιμωρητική λογική. Ουσιαστικά αμφισβητείται η αναγκαιότητα λειτουργίας αυτών των δομών ( όπως αντίστοιχα αμφισβητήθηκε η αναγκαιότητα ύπαρξης σχολικών φυλάκων, δημοτικών αστυνομικών, καθηγητών ορισμένων ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ, οδηγών ασθενοφόρων και υπαλλήλων ΥΕ εστίασης, καθαριότητας, φύλαξης στα νοσοκομεία κλπ ). Το ποιες από τις δομές που θα κλείσουν, θα ξανανοίξουν και πότε, θα το αποφασίσει ο Υπουργός Υγείας ο οποίος καθορίζει τη χωροταξική κατανομή των υφιστάμενων Μονάδων Υγείας του ΕΟΠΥΥ ( άρθρο 17 παρ.1 ). Ο κίνδυνος λοιπόν του οριστικού λουκέτου των περισσότερων δομών και άρα μελλοντικών απολύσεων, πέραν των γιατρών, είναι τεράστιος. Και δεν θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά τα πράγματα, στο βαθμό που ούτε συγκεκριμένες οργανικές θέσεις γιατρών και λοιπού υγειονομικού προσωπικού έχουν συσταθεί στις ΔΥΠΕ, ούτε επαρκής χρόνος υπάρχει ( 1 μήνας) για να γίνουν τα απαιτούμενα διοικητικά βήματα απορρόφησης όλου του υπηρετούντος ανθρώπινου δυναμικού. Είναι προφανές ότι το τοπίο της ΠΦΥ, μετά τη μόνη σίγουρη εξέλιξη που είναι το κλείσιμο των δομών, παραμένει σκοπίμως θολό και αβέβαιο. Είναι στον αέρα και η χωροθέτηση των ΚΥ αγροτικού τύπου, αφού για τη «νομιμοποίηση» όλων των ΚΥ των ΔΥΠΕ στο επόμενο στάδιο απαιτείται έγκριση σκοπιμότητας και θα ληφθούν υπ οψιν πληθυσμιακά δεδομένα, γειτνίαση με υφιστάμενες μονάδες Υγείας( όχι ΠΦΥ) κλπ. Επίσημα δηλώνεται ότι στο στάδιο της συγχώνευσης-κατάργησης που έπεται του

8 8 σταδίου της διοικητικής μεταβολής, θα παραμείνει μια περίπου μια δομή ΠΦΥ ανά Καλλικρατικό Δήμο, δηλαδή από τις 550 υφιστάμενες θα κλείσουν τουλάχιστον Επιβεβαιώνεται επίσης η στοχοποίηση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ ως βασικού συστατικού του μνημονιακού «πακέτου» των απολύσεων στο Δημόσιο Τομέα εντός του Χιλιάδες γιατροί όλων των ειδικοτήτων, μετά από χρόνια σημαντικής συνεισφοράς στη δημόσια περίθαλψη, πετιούνται κυριολεκτικά σαν «στυμμένες λεμονόκουπες» χωρίς ασφαλιστικά δικαιώματα, χωρίς σύνταξη και χωρίς αποζημίωση! Ωθούνται πολύ μεθοδικά στην αυτό-απόλυση με τον εκβιασμό της αποδοχής μιας εργασιακής σχέσης( τουλάχιστον για 8 μήνες) που καμιά σχέση δεν έχει με την ήδη απαξιωμένη ΠΑΑ των γιατρών ΕΣΥ και που κανείς δεν διασφαλίζει ότι μετά το 8μηνο θα βελτιωθεί. Επίσης η πρόθεση συρρίκνωσης των υπαρχουσών θέσεων φαίνεται και από την προβλεπόμενη κατάργηση των θέσεων ΠΕ γιατρών/οδοντιάτρων ΠΑΑ που θα παραμείνουν κενές μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ( άρθρο 25 παρ.1 ). Το σχέδιο είναιελάχιστοι γιατροί, σε ελάχιστες δομές, για ελάχιστες παροχές. Το επιθυμητό για την κυβέρνηση σενάριο στην έκθεση του ΓΛΚ είναι η αποχώρηση όσο γίνεται περισσότερων γιατρών έτσι ώστε να υπάρξει δημοσιονομικό όφελος. Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΙΣ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ Εθνικός σχεδιασμός και ενδυνάμωση των Υπηρεσιών Πρόληψης. α. Καταπολέμηση και προσπάθεια εξάλειψης των αιτιολογικών παραγόντων της αρρώστιας (πρωτογενής πρόληψη), και πρώιμη και έγκαιρη διάγνωση της ασθένειας (δευτερογενής πρόληψη). β. Ιατρό-κοινωνική και επιδημιολογική έρευνα γ. Άσκηση προληπτικής ιατρικής και υγειονομική διαφώτιση του πληθυσμού δ. Ιατρική εργασίας με βελτίωσης των όρων Υγιεινής και ελαχιστοποίησης των επαγγελματικών νόσων και ατυχημάτων ε. Έλεγχο ρύπανσης του περιβάλλοντος στ. Αγωγή υγείας και παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και προστασίας ατόμων, ευπαθών ομάδων πληθυσμού ζ. Παροχή υπηρεσιών προσχολικής και σχολικής υγιεινής και οικογενειακού προγραμματισμού Για τον εθνικό σχεδιασμό χρειάζεται η λειτουργία:

9 9 Στο Υπουργείο Υγείας, Γενικής Διεύθυνσης Π.Φ.Υ. η οποία συνεργάζεται με ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΕΣΔΥ και επιστημονικούς φορείς. Σε επίπεδο Περιφέρειας Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Πρόληψης. Όλοι οι ασφαλισμένοι του Ενιαίου Συστήματος Π.Φ.Υ. πρέπει να έχουν δικαίωμα ελεύθερης επιλογής ιατρού. Όλοι οι πολίτες ανεξαρτήτως ασφαλιστικής κάλυψης πρέπει νε έχουν δικαίωμα δωρεάν πρόσβασης στις δημόσιες δομές ΠΦΥ. - Καθιέρωση εθνικής συλλογικής σύμβασης ιδιωτών ιατρών με το νέο σύστημα Π.Φ.Υ. - Όσοι ιδιώτες ιατροί επιθυμούν να μπορούν να συνεργάζονται με το Σύστημα. - Οι όροι συνεργασίας καθορίζονται από την Πολιτεία με βάση τις ανάγκες του πληθυσμού και τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. - Κάθε ασφαλισμένος επιλέγει ελεύθερα από το σύνολο των συμβεβλημένων ιατρών - Αμοιβή συμβεβλημένου ιατρού κατά πράξη και περίθαλψη - Ηλεκτρονικός φάκελος για κάθε ασθενή ΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ Δημιουργία Αστικών Κέντρων Υγείας, τα οποία λειτουργούν επί 24 ώρα βάσεως. Αποστολή τους η προνοσοκομειακή φροντίδα και αντιμετώπιση ιδιαίτερα επειγόντων περιστατικών. Επίσης παροχή υπηρεσιών σε ειδικές ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, χρονίως πάσχοντες, απόρους και ανασφάλιστους. Θα προκύψουν κυρίως από μετεξέλιξη των σημερινών πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ. Τα Αστικά Κέντρα Υγείας θα αποτελέσουν τα φίλτρα της νοσοκομειακής περίθαλψης. Θα πάψουν οι εικόνες ντροπής των Νοσοκομείων και θα σωθούν ανθρώπινες ζωές. Θα αναβαθμισθεί και Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Περίθαλψη. Τα Αστικά Κέντρα θα στελεχωθούν από επαρκές ιατρικό προσωπικό, νοσηλευτικό, Διοικητικό, βοηθητικό.

10 10 Πρέπει να αξιοποιηθούν όλοι οι ειδικευμένοι ιατροί, με την ίδια εργασιακή σχέση, που υπηρετούν σήμερα στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη, στοιχίζουν φτηνά, προσφέρουν εξειδικευμένη υπηρεσία και αποφεύγονται επιπλοκές στους ασθενείς. Οι ανάγκες καλύπτονται από τους ιατρούς όλων των ειδικοτήτων και ορισμένα από αυτά στελεχώνονται και από ιατρούς ιδιαίτερης εξειδίκευσης για αντιμετώπιση ασθενειών της ειδικότητάς τους. Σε κάθε Καλλικρατικό Δήμο διατηρούνται υπάρχουσες Δημόσιες Δομές ή δημιουργούνται νέες, για κάλυψη του πληθυσμού στους τόπους κατοικίας με στελέχωση των βασικών ιατρικών ειδικοτήτων. Οι δομές Π.Φ.Υ. διασυνδέονται με τα Αστικά Κέντρα και υπάγονται σε αυτά για αλληλοκάλυψη αναγκών και υπηρεσιών. Με κάθε Αστικό Κέντρο συνεργάζονται - διασυνδέονται και οι ιδιώτες ιατροί συμβεβλημένοι με κατά πράξη και περίπτωση αμοιβή, καλύπτοντας τον πληθυσμό. Πρέπει επίσης να γίνει σαφής περιγραφή των όρων συνεργασίας των συμβεβλημένων ιατρών (ελάχιστο ωράριο εργασίας, υποχρέωση εργασίας σε τακτικές εφημερίες, είτε στα Αστικά Κέντρα είτε στα ιατρεία τους, ανάλογα με την ειδικότητα). - Επανακωδικοποίηση - κοστολόγηση του συνόλου των ιατρικών πράξεων με βάση τα ευρωπαϊκά και διεθνή δεδομένα. Απαγόρευση άσκησης από μη ιατρούς. Δημιουργείται ο θεσμός του οικογενειακού ιατρού με ειδικότητα γενικής ιατρικής ή παθολόγου και παιδιάτρου για τη διαχείριση της υγείας και του ασθενούς ιατρικού του φακέλου (ηλεκτρονική), παρακολούθηση της πορείας και συντονισμού της και σε συνεργασία με τους ειδικούς ιατρούς. Αποτελεί δικαίωμα και όχι υποχρέωση. Η επίσκεψη στον ειδικό ιατρό ή παραπομπή δεν απαιτεί προηγούμενη υποχρεωτική επίσκεψη στον οικογενειακό ιατρό. Κύρια υποχρέωση του οικογενειακού ιατρού, η πρόληψη και αγωγή της υγείας. Αυτή είναι η σύγχρονη έννοια του οικογενειακού ιατρού. Για την ορθή λειτουργία των ανωτέρω είναι απαραίτητη η πιλοτική εφαρμογή για 6 μήνεςτουλάχιστον σε ένα νομό που να έχει στη σύνθεση μικτά χαρακτηριστικά (αστικός -ακριτικός αγροτικός πληθυσμός). Η μελέτη των αποτελεσμάτων εφαρμογής με όποιες διαρθρωτικές αλλαγές κριθούν αναγκαίες θα συντελέσει στην καθολική εφαρμογή του Συστήματος.

11 11 Θα δημιουργήσει επίσης συγκεκριμένα κίνητρα-αντικίνητρα για ασθενείς και ιατρούς, ώστε να αποφευχθούν η κατάχρηση παροχών, υπηρεσιών και άσκηση δικαιώματος. Όταν παρατηρείται κακή χρήση ή κατάχρηση δικαιώματος για τον ασθενή θα συνεπάγεται συμμετοχή στις δαπάνες και για τον ιατρό χρηματική επιβάρυνση ή διακοπή σύμβασης για σημαντικό χρονικό διάστημα. Όλοι οι ασφαλισμένοι δεν έχουν περιορισμό επίσκεψης στα Αστικά Κέντρα, Δημόσιες Δομές, οικογενειακό ιατρό, αλλά περιορισμό επίσκεψης στον ιατρό επιλογής, βάσει διεθνών προδιαγραφών και αποτελεσμάτων της πιλοτικής εφαρμογής. Η ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΣΤΟΝ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟ ΧΩΡΟ Στελέχωση των Κέντρων Υγείας με ιατρούς ειδικοτήτων και νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και σύγχρονο εξοπλισμό. Συστηματικές επισκέψεις κινητών μονάδων με ιατρούς ειδικοτήτων και εργαστήρια και όχι αποσπασματικές όπως γίνεται. - Ειδικά κίνητρα (οικονομικά, επαγγελματικά, επιστημονικά) και την προσέλευση ιατρών ειδικοτήτων) Είναι ανάγκη σήμερα να ενισχυθεί η κρατική επιχορήγηση για την Π.Φ.Υ. αλλά και την περίθαλψη γενικά για να αντιμετωπιστεί η κρίση της υγείας και να μπορέσουμε να στηρίξουμε πρόληψη- περίθαλψη-δημόσια υγεία-κοινωνική προστασία. Η επιχορήγηση από τον Κρατικό προϋπολογισμό πρέπει να αυξηθεί τουλάχιστον στο 1% του ΑΕΠ από 0,4% που είναι σήμερα, δηλαδή κατά εκατ. ευρώ. Χωρίς κρατική επιχορήγηση παραδεκτή, η χώρα μας δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση και το Σύστημα Υγείας θα καταρρεύσει, με όλα τα επακόλουθα για την υγεία, την περίθαλψη και την ζωή των πολιτών. Νοσοκομειακή Περίθαλψη Πορεία Ζητημάτων Νοσοκομειακών Ιατρών Μετά 30 χρόνια λειτουργίας του Ε.Σ.Υ., η σημερινή κατάσταση που βιώνουν τα νοσοκομεία, οι εργαζόμενοι σε αυτά και οι πολίτες αυτού του τόπου είναι τραγική. Το Ε.Σ.Υ. παραμένει ο βασικός πυλώνας περίθαλψης του λαού και την τελευταία δεκαετία παρακολουθούμε τη συστηματική απαξίωσή του. Η υποχρηματοδότηση, η

12 12 απουσία αξιολόγησης μονάδων και στελεχών και η σύγχρονη οργάνωση είναι μείζονα προβλήματα που καθιστούν οδυνηρή την καθημερινότητα. Ο πρόσφατος νόμος που οδηγεί σε πλήρη διάλυση την ΠΦΥ θα μετακυλήσει τεράστιο φόρτο εργασίας στα ήδη παραπαίοντα Νοσοκομεία, με αποτέλεσμα τη διάλυση και της δευτεροβάθμιας περίθαλψης στον τόπο μας. Οι μνημονιακές πολιτικές έχουν οδηγήσει σε δραματική υποχρηματοδότηση, αναστολή πρόσληψης ιατρικού και λοιπού προσωπικού, έλλειψη ανανέωσης και προμήθειας εξοπλισμού, συνεχή μείωση αποδοχών και προμήθεια αμφιβόλου ποιότητας φαρμακευτικού και αναλώσιμου υλικού. Οι προϋπολογισμοί λειτουργικών δαπανών των Νοσοκομείων για το 2014 μετά βίας θα επαρκέσουν μέχρι τον Μάιο, ενώ η μεταφορά στις τσέπες των ασθενών όλο και μεγαλύτερου μέρους της δαπάνης εξέτασης και νοσηλείας τείνει να καταστεί μέθοδος κάλυψης των ελλειμμάτων στα Νοσοκομεία. Η ανάγκη δωρεάν νοσηλείας των ανασφάλιστων αποκτά επείγοντα χαρακτήρα, λόγω του τεράστιου αριθμού συμπολιτών μας που μένουν άνεργοι ή χάνουν την ασφαλιστική τους κάλυψη και ανέρχονται πλέον περί τα 3 εκατ. Η αποδόμηση του δημόσιου χαρακτήρα λειτουργίας των νοσοκομειακών δομών, οι δραματικές ελλείψεις σε φάρμακα, υλικά, μηχανήματα, η μεγάλη μείωση των αποδοχών που φτάνει το 45-50% και οι κενές θέσεις ιατρών ΕΣΥ, οδηγούν τη νοσοκομειακή περίθαλψη σε αποδυνάμωση και το νέο γιατρό σε ανεργία και μετανάστευση. Τα προγράμματα εφημέρευσης δεν είναι πλέον ασφαλή, μεγάλος όγκος εφημεριών μένει απλήρωτος και τα νέα οργανογράμματα με τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις νοσοκομειακών δομών και τις εμβαλωματικές λύσεις των επικουρικών ιατρών οδηγούν σε αποτυχία κάθε σχεδιασμό. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ -Κανένα Νοσοκομείο και καμία νοσοκομειακή κλίνη δεν πρέπει να καταργηθεί. Τουναντίον υπάρχει άμεση ανάγκη για τη δημιουργία κέντρων αποκατάστασης, και τραυματιολογικών κέντρων. -Αύξηση των λειτουργικών δαπανών των Νοσοκομείων -Άνοιγμα όλων των κλειστών κλινών ΜΕΘ και δημιουργία ΤΕΠ στα Νοσοκομεία. -Πλήρωση των κενών θέσεων των ιατρών ΕΣΥ (6.000 περίπου) και πρόσληψη μονίμου ιατρικού προσωπικού. Κατάργηση του θεσμού των επικουρικών ιατρών, ενίσχυση της στελέχωσης των Κέντρων Υγείας με κατάργηση στην πράξη του θεσμού του αγροτικού ιατρού. -Κατάργηση του θεσμού των ιατρών με μπλοκάκι στο ΕΣΥ.

13 13 -Πλήρωση θέσεων νοσηλευτικού-παραϊατρικού, ( περίπου) τεχνικού, βοηθητικού και διοικητικού προσωπικού. - Αναμόρφωση του συστήματος προμηθειών υγείας. - Υγειονομικός χάρτης ολοκληρωμένος και με απεικόνιση της πραγματικότητας δομών και υπηρεσιών, για ουσιαστική συμβολή στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών. Ο υγειονομικός χάρτης θα πρέπει να ανταποκρίνεται στις ανθρωπογεωγραφικές υγειονομικές ανάγκες του πληθυσμού μας. Ιδιαίτερη σχεδίαση χρειάζεται η περιφέρεια λαμβανομένης υπόψη της δυσκολίας των νησιωτικών περιοχών και της ηπειρωτικής δύσβατων νομών. -Χρειάζεται να κατοχυρωθεί η έννοια της νησιωτικότητας, με ενίσχυση σε μονάδες υγείας νησιωτικών και απομακρυσμένων περιοχών, με ιατρικό προσωπικό ειδικοτήτων πρώτης γραμμής, χειρουργούς, νευροχειρουργούς, καρδιολόγους, κ.λπ., ώστε να είναι εφικτή η παροχή υπηρεσιών υγείας, ιδίως τη θερινή περίοδο, όπου ο πληθυσμός αυξάνει σημαντικά. -Αναθεώρηση του ρόλου του ΕΚΑΒ και ενίσχυσή του σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή, ώστε να δικαιώνεται ο ρόλος του στην αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών. - Αξιολόγηση με κριτήρια γεωγραφικά και πληθυσμιακά των κέντρων υγείας, των περιφερειακών ιατρείων, των πολυιατρείων και στελέχωση αυτών με επαρκές προσωπικό. - Μηχανοργάνωση διοικητικών υπηρεσιών, εργαστηρίων, τμημάτων και κλινικών. - Ηλεκτρονικός φάκελος ασθενούς. - Οι σφαγιαστικές απώλειες των αποδοχών των νοσοκομειακών ιατρών που ξεπερνούν το 45% επιβάλλουν στην κυβέρνηση να αναθεωρήσει τις αποφάσεις της και να ενισχύσει του Ειδικό Ιατρικό Μισθολόγιο, δεδομένου ότι πρόκειται για το χαμηλότερο στην Ε.Ε. - Η νομιμοποίηση στο «φακελάκι» και η φαλκίδευση της σχέσης πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των νοσοκομειακών ιατρών, θα οδηγήσει σε περαιτέρω μισθολογική υποβάθμιση και θα επιβαρύνει την ήδη δύσκολη κατάσταση των αυτοαπασχολούμενων ιατρών. - Κατάργηση όλων των «χαρατσιών» στα νοσοκομεία και κάλυψη όλου του πληθυσμού ανεξάρτητα από την ασφαλιστική του κατάσταση και την υπηκοότητά του. - Βασική εκπαίδευση εξειδίκευση και συνεχή εκπαίδευση όλου του προσωπικού των υγειονομικών μονάδων. Συγκρότηση κοινωνικού μετώπου για την καταπολέμηση της παραοικονομίας στο χώρο της υγείας, της προκλητής ζήτησης της σπατάλης, της συναλλαγής και της εκμετάλλευσης του αρρώστου.

14 14 ΤΣΑΥ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ - Η μεγάλη μείωση του προσωπικού έχει σαν αποτέλεσμα τις υπέρμετρες καθυστερήσεις εκκαθάρισης των συνταξιοδοτικών φακέλων, με αποτέλεσμα η απόδοση της σύνταξης να καθυστερεί πέραν των 18 μηνών, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ασφαλισμένους που διακόπτουν το επάγγελμα τους προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν. - Συγκεκριμένα στην υπηρεσία του Ταμείου και ειδικότερα στο Τμήμα Εσόδων εκκρεμεί μεγάλος αριθμός αιτήσεων ( 3000 περίπου αιτήσεις ) ασφαλισμένων προς συνταξιοδότηση, που χρήζουν εκκαθάρισης ως προς την ύπαρξη ή μη οφειλής, ώστε εν συνεχεία να διαβιβασθούν στο τμήμα συντάξεων για τις περαιτέρω διαδικασίες χορήγησης της σύνταξης. - Σημειώνεται ότι στο Τμήμα Εσόδων με την εκκαθάριση των αιτήσεων των ασφαλισμένων (συνταξιοδοτικών, ρυθμίσεων κλπ ) απασχολούνται 5 μόνιμοι υπάλληλοι εκ των οποίων οι 2 και πολλές φορές και 3 εναλλάσσονται στην καθημερινή εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων που προσέρχονται για υποθέσεις τους στο Ταμείο (ενδεικτικά αναφέρεται ότι ο μέσος αριθμός συναλλασσομένων ανά ημέρα ανέρχεται σε 150 άτομα και κατά τους μήνες καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών υπερβαίνει τα 400 άτομα την ημέρα ) - Επίσης στο τμήμα ελέγχου εκκρεμούν 400 περίπου συνταξιοδοτικοί φάκελοι προς έλεγχο. - Στον βαθμό που δεν καθίσταται εφικτή η ενίσχυση της υπηρεσίας με το απαραίτητο προσωπικό, πρέπει να ανατεθεί το έργο στον ιδιωτικό τομέα, μετά από την αναγκαία νομοθετική ρύθμιση. ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ - Παραμένει σε εκκρεμότητα μεγάλος αριθμός αιτήσεων ασφαλισμένων και εργοδοτών για εκκαθαρίσεις λογαριασμών και ρυθμίσεις τους σε δόσεις σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. Συγκεκριμένα εκκρεμούν περίπου αιτήσεις ασφαλισμένων που έχουν ζητήσει ρύθμιση με τους τελευταίους νόμους (Ν.3863/2010,3943/ /2012) 120 αιτήσεις με τις διατάξεις του Ν 4052/2013 καθώς και 170 αιτήσεις εργοδοτών για ρύθμιση της οφειλής με τις διατάξεις του Ν. των Ν 3863/2010 και 4038/2012 και 10 αιτήσεις με τις διατάξεις του Ν 4052/2013 περίπου αιτήσεις εργοδοτών. - Δεδομένου ότι ευρίσκεται σε εξέλιξη η εκκαθάριση και πληρωμή των ληξιπροθέσμων υποχρεώσεων προς παρόχους υγείας όλοι οι υπάλληλοι του τμήματος εσόδων γραφείου εκκαθάρισης ελέγχουν τις οφειλές των

15 15 παρόχων υγείας (είτε έχουν αιτηθεί συμψηφισμό είτε όχι προκειμένου πριν προβούν στην εκταμίευση των ενταλμάτων ) με αποτέλεσμα να μένουν σε εκκρεμότητα τα λοιπά θέματα. - Επισημαίνεται ότι με τις διατάξεις του Ν 4052/2013 καταργούνται όλες οι υφιστάμενες μέχρι τη δημοσίευση του ρυθμίσεις με τους προηγούμενους νόμους και όλες οι παλαιές αιτήσεις πρέπει να ενταχθούν στο καθεστώς της ρύθμισης του νέου νόμου 4052/2013. Στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου έχει σταλεί σχετικό έγγραφο με τον προβληματισμό της υπηρεσίας, διότι η καθυστέρηση οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην αδυναμία της υπηρεσίας να διεκπεραιώσει έγκαιρα την εκκαθάριση των αιτήσεων αυτών και η ένταξη των ασφαλισμένων στο νέο καθεστώς ρύθμισης ενδέχεται να προκαλέσει δικαστικές διενέξεις. - Εκτός των αιτήσεων με προηγούμενες ρυθμίσεις, που ευρίσκονται σε εκκρεμότητα, εκκρεμεί επίσης προς διεκπεραίωση και η επεξεργασία των πρωτοκόλλων των εργοδοτών που έχουν συνταχθεί μετά από επιτόπιο έλεγχο του αρμοδίου τμήματος. - Επισημαίνεται ότι μεταξύ των πρωτοκόλλων εργοδοτών, που ευρίσκονται σε εκκρεμότητα, είναι και εκείνο του Θεραπευτηρίου Υγεία, το οποίο συντάχθηκε από την προϊσταμένη του τμήματος Επιθεώρησης του ΤΣΑΥ (πριν την ένταξη του στο ΕΤΑΑ) και διήρκεσε μεγάλο χρονικό διάστημα. Αντλήθηκαν στοιχεία από κάθε επίσημο βιβλίο και έχει καταγραφεί μεγάλος όγκος πληροφοριών για την επεξεργασία των οποίων πρέπει να γίνει ηλεκτρονική καταχώρηση και να γίνει αντιπαραβολή με τις καταστάσεις που έχει αποστείλει το Θεραπευτήριο, προκειμένου να βρεθούν και να καταλογισθούν οι διαφορές, που θα προκύψουν. Επειδή το έργο αυτό κρίθηκε ότι ήταν αδύνατο, με την υπάρχουσα στελέχωση, να διεκπεραιωθεί από υπαλλήλους του Ταμείου, μετά από εισήγηση της Δ.Ε. ΤΣΑΥ και απόφασης του Δ.Σ. του ΕΤΑΑ, υποβλήθηκε πρόταση στο εποπτεύον Υπουργείο προκειμένου το όλο έργο της εκκαθάρισης να ανατεθεί σε τρίτους. Μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει ανταπόκριση εκ μέρους του εποπτεύοντος Υπουργείου. ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΤΣΑΥ ΜΕ ΕΟΠΥΥ - Η εκκρεμότητα του Ταμείου με τον ΕΟΠΥΥ, που αφορούσε στην απόδοση των εισφορών των φαρμακοποιών έχει σε μεγάλο βαθμό τακτοποιηθεί διότι η υποχρέωση αυτή του ΕΟΠΥΥ συμψηφίζεται με τις προς απόδοση εισπράξεις των εισφορών υπέρ του ΕΟΠΥΥ. - Όμως η διαδικασία αυτή είναι εξαιρετικά περίπλοκη διότι οι καταστάσεις που αφορούν το μεγαλύτερο μέρος των εισπράξεων που προέρχεται από την ΕΑΠ δεν υποβάλλεται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και επομένως

16 16 δεν είναι εύκολη η λογιστικοποίησή τους και εξαιρετικά δύσκολο να προσδιορισθούν τα ποσά, που αντιστοιχούν σε κάθε Τομέα. Η Δ.Ε. Υγειονομικών ΕΤΑΑ στις αποφάσισε την απόδοση στον ΕΟΠΥΥ ευρώ. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ - Με τις διατάξεις των άρθρων 22 και 35 του Ν 2084/92 θεσπίστηκε η συμμετοχή του Κράτους στην Κοινωνική ασφάλιση (τριμερής χρηματοδότηση) των ασφαλιζομένων από Υγειονομικών.Η εισφορά αυτή για τον Κλάδο Σύνταξης υπολογίζεται σε ποσοστό 10% επί του ποσού της 1 ης ασφαλιστικής κατηγορίας (που συμπίπτει συνήθως με το ΑΕΠ) για τους ελεύθερους επαγγελματίες και για του εμμίσθους στο σύνολο των αποδοχών τους. Επειδή οι αποδοχές των εμμίσθων δεν ήταν διαθέσιμες, λόγω ελλείψεως μηχανοργάνωσης, μετά από απόφαση του Δ.Σ. του ΤΣΑΥ η συμμετοχή του Κράτους υπολογίζεται επί αποδοχών ίσων με το διπλάσιο του ΑΕΠ. - Για τον Κλάδο Ασθένειας η εισφορά υπολογίζεται σε ποσοστό 3,45% επί της πρώτης ασφαλιστικής κατηγορίας για τους ελεύθερους επαγγελματίες και επί του διπλασίου του ΑΕΠ για τους έμμισθους. - Η εκκαθαρισμένη απαίτηση του Ταμείου από την εισφορά αυτή έχει γίνει με βάση τα ανωτέρω μέχρι Η συνολική εκκαθαρισμένη απαίτηση από τη συμμετοχή του Κράτους ανέρχεται σε Έναντι της απαίτησης αυτής το Ταμείο έχει εισπράξει το ποσό των ,70. - Η επιτροπή που έχει συσταθεί για τον προσδιορισμό της απαίτησης θα προβεί στις αναγκαίες ενέργειες για να καταλογίσει την οφειλή από το 2009 μέχρι και σήμερα, το ζητούμενο είναι ο Κρατικός Προϋπολογισμός να αποδώσει τα αιτούμενα ποσά διότι είναι υποχρέωση,που προβλέπεται από τον Ν 2084 και διότι το Ταμείο έχει υποστεί μεγάλες απώλειες στην περιουσία του από την υποχρεωτική συμμετοχή του στο PSI. - Επιπλέον και οι τρέχουσες εισπράξεις του είναι εξαιρετικά μειωμένες λόγω του γεγονότος ότι οι ασφαλισμένοι αλλά και οι εργοδότες αδυνατούν να ανταποκριθούν έγκαιρα στις υποχρεώσεις τους (λόγω των γνωστών προβλημάτων ) οι εισφορές των εμμίσθων είναι εξαιρετικά μειωμένες λόγω μειωμένων αποδοχών και στον Ιδιωτικό Τομέα αλλά και στο ΕΣΥ.Τέλος θα πρέπει να επισημανθεί ότι το Ταμείο δεν έχει κανέναν άλλο πόρο και ότι στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στις εισφορές των ασφαλισμένων του. -

17 17 ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ-ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΕΜΜΙΣΘΩΝ Μολονότι έχει δημιουργηθεί Μητρώο Εργοδοτών και έχει τεθεί σε εφαρμογή η ηλεκτρονική υποβολή των καταστάσεων εισφορών και συνεισφορών και η ελεγχόμενη είσπραξη, εν τούτοις,από τους πρώτους ελέγχους που έχουν γίνει, προκύπτει ότι μεγάλος αριθμός απογεγραμμένων εργοδοτών (κυρίως κλινικές της περιφέρειας) δεν έχει συμμορφωθεί με τις ισχύουσες διατάξεις. Για το λόγο έγινε προσπάθεια από τους συμβασιούχους να ενημερωθούν οι εργοδότες για τυχόν επικαιροποίηση των στοιχείων τους αλλά και για την υποχρέωσή τους να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις μηνιαίες καταστάσεις εισφορών και συνεισφορών. Επίσης μεγάλος αριθμός εργοδοτών, κυρίως του Δημοσίου Τομέα, που καταβάλει τις εισφορές μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών δεν έχει συμμορφωθεί με την υποχρέωση για ηλεκτρονική υποβολή με αποτέλεσμα ο έλεγχος των εισφορών και η ενημέρωση των αρχείων του Ταμείου να είναι εξαιρετικά δύσκολη. - Η προβλεπόμενη από τις διατάξεις του Ν 4144/2013 (άρθρο 76) υποχρέωση του ασφαλισμένου να προσκομίζει στο Ταμείο βεβαίωση του εργοδότη με τις εισφορές,που έχει παρακρατήσει για το Ταμείο για να είναι αποτελεσματική πρέπει να συνδεθεί με την υποχρεωτική ηλεκτρονική υποβολή της και με ενδεχόμενη ποινή σε περίπτωση παράλειψης της υποβολής και για λόγο αυτό ίσως πρέπει να συμπληρωθεί. - Πρόσθετα προβλήματα στην καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής, που σύμφωνα με τα ανωτέρω τεκμαίρεται ότι υπάρχει, δημιουργεί επίσης και η έλλειψη ενός ξεκάθαρου νομικού πλαισίου σε ότι αφορά τις σχέσεις εργασίας (για τους εμμίσθους ), καθώς και η ύπαρξη ενός θεσμοθετημένου και εύχρηστου τρόπου υπολογισμού των εισφορών των εμμίσθων - Αποτέλεσμα αυτών των ελλείψεων είναι οι υπάλληλοι του γραφείου εκκαθάρισης να αναλώνονται με τις ίδιες υποθέσεις οι οποίες συνήθως οδηγούνται από τους αντίδικους σε όλες τις δικαστικές βαθμίδες. - Επισημαίνεται ότι στο αρμόδιο γραφείο που ασχολείται με τους εργοδότες και τους εμμίσθους ασφαλισμένους απασχολούνται 5 υπάλληλοι εκ των οποίων οι 2 διεκπεραιώνουν την καθημερινή συναλλαγή με το κοινό καθώς και τη χορήγηση ασφαλιστικών ενημεροτήτων. ΕΙΣΦΟΡΑ ΜΟΝΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ - Μεγάλος αριθμός ασφαλισμένων, (παλαιών αλλά κυρίως νέων) έχει ζητήσει τη διαγραφή του από την κατηγορία των μονοσυνταξιούχων και την επιστροφή των εισφορών που έχουν καταβάλει, για τους εξής λόγους: - 1.Λόγω της ανασφάλειας για την πορεία των συντάξεων, μετά τις περικοπές που έχουν επιβληθεί σε αυτές με τους ασφαλιστικούς νόμους Μετά από γνωμοδότηση της Δ/νσης Νομικών υποθέσεων του ΕΤΑΑ από τον Ιανουάριο /2010 και εντεύθεν, για όσους υποβάλλουν αίτηση για την

18 18 υπαγωγή τους στην κατηγορία αυτή και καταβάλλουν τις εισφορές τους, δεν υπάρχει δυνατότητα επιστροφής των εισφορών αυτών, εφόσον θελήσουν να διαγραφούν από την κατηγορία αυτή, παρά μόνο στο στάδιο συνταξιοδότησης και εφόσον δικαιωθούν σύνταξης από άλλο ασφαλιστικό φορέα. Για όσους είχαν υπαχθεί στην κατηγορία των μονοσυνταξιούχων πριν την απόφαση του Δ.Σ. με την οποία έγινε αποδεκτή η γνωμοδότηση υπάρχει δυνατότητα επιστροφής των εισφορών εφόσον δεν έχουν παραγραφεί (20ετής ή 5ετής παραγραφή ανάλογα με το ποια παραγραφή συμπληρώνεται ενωρίτερα). Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την επικρατούσα πρακτική ο ασφαλισμένος είχε τη δυνατότητα διαγραφής από την κατηγορία, αν το επιθυμούσε και την επιστροφή των εισφορών, που είχε καταβάλει. - Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι το Ταμείο να καλείται να εκταμιεύσει μεγάλα ποσά για την επιστροφή των καταβληθεισών εισφορών σε όσους διαγράφονται και ζητούν την επιστροφή τους. Ήδη η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΣΑΥ ζητά να εξαιρεθεί η απόδοση της κατηγορίας μονοσυνταξιούχων από τις περικοπές των συντάξεων, ως μη εμπίπτουσα στις διατάξεις. - Τέλος σημειώνεται ότι η υπηρεσία επιτρόπου έχει καθυστερήσει την έγκριση ενταλμάτων επιστροφής εισφοράς μονοσυνταξιούχου, διότι ενδεχομένως εξετάζει τη νομιμότητα της επιστροφής ή και τον χρόνο παραγραφής της αξίωσης σε σχέση με τις διατάξεις του Ν 3863/2010 (5ετής παραγραφή) ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΙ - Υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην σύνταξη των Ισολογισμών Απολογισμών των ετών η οποία έχει ανατεθεί στην εταιρία ΣΟΛ. - Η καθυστέρηση προέκυψε μετά από παρέμβαση του εποπτεύοντος Υπουργείου για μείωση του αρχικού τιμήματος, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την τροποποίηση του αρχικώς σχεδιασμένου έργου και τη δημιουργία εμπλοκής στην πορεία του. - Η ανάθεση του έργου της κατάρτιση των υπόλοιπων Ισολογισμών ( ) σε τρίτους έχει εγκριθεί από το εποπτεύον Υπουργείο. Η προκήρυξη του έργου δεν έγινε διότι το έργο των Ισολογισμών όλων των ασφαλιστικών φορέων, συμπεριλαμβανομένου και του ΙΚΑ, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και τη διεκπεραίωση ανάλαβε η ΗΔΙΚΑ. Υπάρχει όμως μεγάλη εκκρεμότητα στην προκήρυξη του έργου. ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ - Έχει εγκριθεί η ανάθεση της σύνταξης της Αναλογιστικής Μελέτης των Τομέων Σύνταξης και Πρόνοιας Υγειονομικών σε τρίτους από το εποπτεύον Υπουργείο και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι ενέργειες για την προκήρυξη διαγωνισμού.

19 19 ΣΤΕΓΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ - Το κτίριο της Στέγης Υγειονομικών πρέπει να παραμείνει στα περιουσιακά στοιχεία του Ειδικού Λογαριασμού Στέγης Υγειονομικών, για τη εξυπηρέτηση του σκοπού του και να μην μεταφερθεί στον ΕΟΠΥΥ. Προς τούτο επιβάλλεται η ανάκληση της διαπιστωτικής πράξης Β1/10060/οικ.23421/4429/ του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης που εντάσσει το ακίνητο στον Κλάδο Περίθαλψης ο οποίος έχει μεταφερθεί στον ΕΟΠΥΥ και να υπαχθεί στο Τομέα Σύνταξης και Ασφάλισης Υγειονομικών του ΕΤΑΑ. ΚΤΙΡΙΟ «ΣΑΡΛΙΤΖΑ» ΘΕΡΜΗΣ ΛΕΣΒΟΥ - Το πρώην ξενοδοχείο ΣΑΡΛΙΤΖΑ ιδιοκτησίας ΤΣΑΥ στη Θερμή Λέσβου, βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης, μετά από εγκατάλειψη δεκαετιών. Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου μετά από συνεννόηση με την Δ.Ε. Υγειονομικών ΕΤΑΑ, με επίσημο έγγραφό της ζήτησε να της παραχωρηθεί προκειμένου να ενταχθεί σε πρόγραμμα επισκευής και ανακαίνισης, ώστε να αξιοποιηθεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και του Ταμείου. Η Διοικούσα Επιτροπή τοποθετήθηκε θετικά στο αίτημα της Περιφέρειας ενώ θετική ήταν και η θέση του Δ.Σ. του ΕΤΑΑ. Η τελική απόφαση όμως πρέπει να ληφθεί από το εποπτεύον Υπουργείο που βρίσκεται σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Πρόσφατα εκδικάστηκε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Μυτιλήνης προσφυγή του πρώην Δήμου Θερμής Λέσβου εναντίον του ΤΣΑΥ, που υποβλήθηκε το 2010 για διαφυγόντα κέρδη λόγω υποβάθμισης της περιοχής με υποχρέωση καταβολής στον ενάγοντα ευρώ. Ήδη έχει δρομολογηθεί από την Νομική Υπηρεσία του ΕΤΑΑ η άσκηση έφεσης κατά της απόφασης. ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ - Έχει υποβληθεί προς το Υπουργείο σχέδιο νόμου σχετικά με την καταβολή εργοδοτικής εισφοράς από το Ελληνικό Δημόσιο για τους υγειονομικούς που απασχολεί, το οποίο επιβάλλεται να διεκδικηθεί. - Επίσης ζητήθηκε η νομοθέτηση της υποχρέωσης του εργοδότη να γνωστοποιεί στο Ταμείο την απασχόληση υγειονομικού με οποιαδήποτε σχέση εργασίας.

20 20 ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ - Η τρέχουσα συναλλαγή και η επικοινωνία των ασφαλισμένων με τις υπηρεσίες του Ταμείου είναι εξόχως προβληματική εξ αιτίας του δυσανάλογου όγκου διεκπεραίωσης σε σχέση με τον αριθμό του προσωπικού. - Η προοπτική ανάθεσης μεγάλου όγκου διεκπεραίωσης των εκκαθαρίσεων που εκκρεμούν σε τρίτους, θα αποδεσμεύσει σημαντικό αριθμό προσωπικού που θα ενταχθεί στην καθημερινή συναλλαγή του Ταμείου και θα βελτιώσει σημαντικά την τρέχουσα διεκπεραίωση, αποκαθιστώντας την σχέση αμοιβαιότητας των ασφαλισμένων με τις υπηρεσίες του Ταμείου. Προς τούτο απαιτείται νομοθετική ρύθμιση - ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕΤΡΑ Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος είναι διαχρονικά υπέρ ενός δικαίου, απλού, σταθερού και αποτελεσματικού φορολογικού συστήματος. Ο πρόσφατος φορολογικός νόμος 4110/2013 καθιέρωσε φορολόγηση από 0 ευρώ ευρώ εισόδημα στο 26% και το υπερβάλλον ποσό στο 33%. Αύξησε δε το φόρο επιτηδεύματος από 500 σε 1000 ευρώ. Είναι φανερό που οδηγούν τον ιατρικό κόσμο τα μέτρα αυτά τα οποία όχι μόνο απομυζούν κάθε ίχνος κέρδους, αλλά και με τις συνεχείς επιδεινούμενες μεταβολές καταστρέφουν κάθε παραγωγική προσπάθεια. Η αξιοποίηση της εμπειρίας των ευρωπαίων εταίρων μας θα μπορούσε να οικοδομήσει φορολογική μεταχείριση, που εντάσσεται αρμονικά στους ρυθμούς μιας ευνομούμενης Πολιτείας, που εμπιστεύεται τους πολίτες της, αναδεικνύει τις ικανότητές τους, στηρίζει τις πρωτοβουλίες τους, σέβεται την προσωπικότητά τους και τονώνει την αξιοπρέπειά τους. Με την άγρια αυτή φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελμάτων είναι βέβαιο ότι οδηγούνται στο κλείσιμο, και αρκετά έχουν ήδη κλείσει, τα μικρά και μεσαία ιδιωτικά ιατρεία. Η σημερινή κρίση έχει οδηγήσει το ιατρικό σώμα να προσφέρει δωρεάν τις υπηρεσίες του, σε μεγάλο μέρος των πολιτών και αυτό θα πρέπει όχι μόνο να το υπολογίζει η Πολιτεία αλλά να το εκτιμά ιδιαίτερα. ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ Με απόφαση του Δ.Σ του Π.Ι.Σ. συστήθηκε Επιτροπή από τους: 1. Μπασκόζο Ιωάννη και Ροκαδάκη Γρηγόριο, Αντιπροέδρους του Π.Ι.Σ. 2. Πατούλη Γεώργιο Πρόεδρο Ι.Σ.Α. 3. Ανεμοδουρά Βαρβάρα Πρόεδρο ΙΣΠ, 4) Γιαννακόπουλο Κων/νο Πρόεδρο Ι.Σ. Λάρισας, 5) Πασπάτη Γρηγόριο, Πρόεδρο Ι.Σ. Ηρακλείου Κρήτης

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΙΣ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΙΣ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΙΣ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ Εθνικός σχεδιασμός και ενδυνάμωση των Υπηρεσιών Πρόληψης: α. Καταπολέμηση και προσπάθεια εξάλειψης των αιτιολογικών παραγόντων της αρρώστιας

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΙΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ. Αθήνα, 18 Ιουνίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΙΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ. Αθήνα, 18 Ιουνίου 2014 Αθήνα, 18 Ιουνίου 2014 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΙΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ Στο πλαίσιο της μεγάλης διάρκειας συνάντησης (4 ωρών) που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Υγείας

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗ Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι Η σημερινή Γενική Συνέλευση γίνεται σ ένα κλίμα βαρύ για την κοινωνία και το λαό μας, μέσα σε μια οικονομική και κοινωνική κρίση την

Διαβάστε περισσότερα

Yπόμνημα ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Yπόμνημα ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 1 ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ) ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ-ΑΝΕΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΡ. 279-ΕΙΔ-2658 Κάνιγγος 19, Τ.Κ. 10677 Αθήνα - Τηλ.: 210-3845732 Fax: 210-3834869 www.poseypika.gr e-mail: poseyp.pedy@gmail.com Αρ.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ινστιτούτο Επιστημονικών Ερευνών του ΠΙΣ: Ενεκρίθη ο Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ινστιτούτο Επιστημονικών Ερευνών του ΠΙΣ: Ενεκρίθη ο Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας Αθήνα, 8 Ιουνίου 2015 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ινστιτούτο Επιστημονικών Ερευνών του ΠΙΣ: Ενεκρίθη ο Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας Ενεκρίθη ο Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΥΠ-ΠΕΔΥ (ΕΟΠΥΥ) ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ-Β.ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕΔΥ( ΕΟΠΥΥ) ΠΡΩΗΝ ΣΕΥΠΙΚΑ

ΣΕΥΠ-ΠΕΔΥ (ΕΟΠΥΥ) ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ-Β.ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕΔΥ( ΕΟΠΥΥ) ΠΡΩΗΝ ΣΕΥΠΙΚΑ ΣΕΥΠ-ΠΕΔΥ (ΕΟΠΥΥ) ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ-Β.ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕΔΥ( ΕΟΠΥΥ) ΠΡΩΗΝ ΣΕΥΠΙΚΑ ΤΗΛ: 2310228406 ΦΑΞ: 2310228970 ΑΓΓΕΛΑΚΗ 37 5ος ΟΡΟΦΟΣ ΤΚ:54621 Website: www.seypika-thes.gr

Διαβάστε περισσότερα

Ιατρικός Σύλλογος. Ηρακλείου. Συνέντευξη τύπου

Ιατρικός Σύλλογος. Ηρακλείου. Συνέντευξη τύπου Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου Συνέντευξη τύπου 01.02.2010 Η πολιτεία τα τελευταία τριάντα χρόνια αδυνατεί ή δεν θέλει, να λάβει αποφάσεις, να κάνει τομές, να δώσει λύσεις σε θέματα που αφορούν την Υγεία.

Διαβάστε περισσότερα

Προτάσεις για την πρωτοβάθµια φροντίδα υγείας. Πυρπασόπουλος Μάριος Πρόεδρος Ιατρικού συλλόγου Χαλκιδικής

Προτάσεις για την πρωτοβάθµια φροντίδα υγείας. Πυρπασόπουλος Μάριος Πρόεδρος Ιατρικού συλλόγου Χαλκιδικής Προτάσεις για την πρωτοβάθµια φροντίδα υγείας Πυρπασόπουλος Μάριος Πρόεδρος Ιατρικού συλλόγου Χαλκιδικής Δοµή οµιλίας Προτάσεις σύµπραξης ιδιωτικού και δηµόσιου τοµέα σύµφωνα µε την παρούσα πραγµατικότητα.

Διαβάστε περισσότερα

Γ. Τ. Μαμπλέκος Καρδιολόγος Γεν. Αρχίατρος ε.α. Αντιπρόεδρος Ενώσεως Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδος

Γ. Τ. Μαμπλέκος Καρδιολόγος Γεν. Αρχίατρος ε.α. Αντιπρόεδρος Ενώσεως Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδος Γ. Τ. Μαμπλέκος Καρδιολόγος Γεν. Αρχίατρος ε.α. Αντιπρόεδρος Ενώσεως Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδος Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας αποσπασματικά νομοθετήματα μέχρι το 1983 : παρακαταθήκη

Διαβάστε περισσότερα

ΚΡΙΤΗΡΙΑ / ΣΤΟΧΟΙ ΩΣ ΒΑΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

ΚΡΙΤΗΡΙΑ / ΣΤΟΧΟΙ ΩΣ ΒΑΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΑ / ΣΤΟΧΟΙ ΩΣ ΒΑΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ Προς τις διοικήσεις των νοσοκομείων και των ΥΠΕ. Το Υπουργείο Υγείας, αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής διοικητών και αναπληρωτών

Διαβάστε περισσότερα

Με πρωτοβουλία του Παραρτήματος Συνδικάτου Οικοδόμων Βύρωνα-Καισαριανής-Ζωγράφου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Καισαριανής,

Με πρωτοβουλία του Παραρτήματος Συνδικάτου Οικοδόμων Βύρωνα-Καισαριανής-Ζωγράφου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Καισαριανής, Με πρωτοβουλία του Παραρτήματος Συνδικάτου Οικοδόμων Βύρωνα-Καισαριανής-Ζωγράφου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Καισαριανής, σύσκεψη των σωματείων και μαζικών Φορέων των Ανατολικών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ Μετά από 27 χρόνια λειτουργίας του ΕΣΥ, η σημερινή κατάσταση που βιώνουν τα νοσοκομεία, οι εργαζόμενοι σε αυτά και οι πολίτες αυτού του τόπου είναι επιεικώς απαράδεκτη!

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τύπου I. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΝΩΜΗΣ. Το βασικότερο εύρημα της έρευνας, αποτελεί η δυσαρέσκεια για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του ΕΟΠΠΥ.

Δελτίο Τύπου I. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΝΩΜΗΣ. Το βασικότερο εύρημα της έρευνας, αποτελεί η δυσαρέσκεια για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του ΕΟΠΠΥ. ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ Αριστοτέλους 46, 104 33 Αθήνα, Τηλ. 210 8846852, Fax. 210 8846853 www.imegsevee.gr, info@imegsevee.gr Δελτίο

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: <<Προβλήματα που αφορούν την λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου>>.

Θέμα: <<Προβλήματα που αφορούν την λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου>>. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΑΜΟΣ 10/09/2018 ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΑΜΟΥ ΑΠ:16 ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΑΜΟΥ ΠΡΟΣ: Κοινοβουλευτική ομάδα 1.ΣΥΡΙΖΑ 2.ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 3.ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ 4.ΚΚΕ 5.ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 6.ΠΟΤΑΜΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΟΠΥΥ: Ένας χρόνος λειτουργίας. Προβλήµατα και οφέλη

ΕΟΠΥΥ: Ένας χρόνος λειτουργίας. Προβλήµατα και οφέλη ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΟΠΥΥ: Ένας χρόνος λειτουργίας. Προβλήµατα και οφέλη Κυριάκος Σουλιώτης Επίκουρος Καθηγητής Πολιτικής Υγείας Πανεπιστήµιο Πελοποννήσου Φωτεινή Γιαλαµά Υποψήφια Διδάκτωρ,

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση Γενικού Γραμματέα Υ.Υ.Κ.Α. Τελικός Απολογισμός έτους 2011 ESY.net και στόχων MoU - Μεσοπρόθεσμου

Παρουσίαση Γενικού Γραμματέα Υ.Υ.Κ.Α. Τελικός Απολογισμός έτους 2011 ESY.net και στόχων MoU - Μεσοπρόθεσμου Παρουσίαση Γενικού Γραμματέα Υ.Υ.Κ.Α. Τελικός Απολογισμός έτους 2011 ESY.net και στόχων MoU - Μεσοπρόθεσμου 24/2/2012 1. Λειτουργικά Στοιχεία ESY.net 2011 2. Οικονομικά Στοιχεία ESY.net 2011 3. Εργαλεία

Διαβάστε περισσότερα

Οργανωτικό πλαίσιο και χρηματοδοτική ροή: contradictio in terminis

Οργανωτικό πλαίσιο και χρηματοδοτική ροή: contradictio in terminis Η υπέρβαση της κρίσης στον ΕΟΠΥΥ: ένα σχέδιο ανασυγκρότησης της ασφάλισης και της περίθαλψης Γιάννης Κυριόπουλος MD, MPH, MSc, PhD, Αναστάσης Σκρουμπέλος BSc, MSc Τομέας Οικονομικών της Υγείας Εθνική Σχολή

Διαβάστε περισσότερα

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ Φίλες και φίλοι συνάδελφοι, Οι εκλογές στους ιατρικούς συλλόγους στις 21 & 22 Οκτωβρίου πραγματοποιούνται σε πολύ ιδιαίτερες συνθήκες για τον κλάδο μας. Άστοχες πολιτικές προσθέτουν

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση Γενικό Σύστημα Υγείας

Παρουσίαση Γενικό Σύστημα Υγείας Παρουσίαση Γενικό Σύστημα Υγείας 17 Ιουνίου 2014 Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας Περιεχόμενα Α. Υφιστάμενη κατάσταση Β. Κύρια χαρακτηριστικά του ΓεΣΥ Γ. Εισφορές και Συμπληρωμές Δ. Υποχρεώσεις με βάση το Μνημόνιο

Διαβάστε περισσότερα

Τριανταφυλλίδη Αθηνά. Προϊσταμένη Διεύθυνσης Λειτουργίας & Υποστήριξης Εφαρμογών

Τριανταφυλλίδη Αθηνά. Προϊσταμένη Διεύθυνσης Λειτουργίας & Υποστήριξης Εφαρμογών Τριανταφυλλίδη Αθηνά Προϊσταμένη Διεύθυνσης Λειτουργίας & Υποστήριξης Εφαρμογών Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας Θεμέλιο και επίκεντρο του συστήματος υγείας της χώρας. Αποτέλεσε κυβερνητική προτεραιότητα, αφού

Διαβάστε περισσότερα

Η γυναίκα που ζει στην ύπαιθρο είχε πάντα μειωμένη πρόσβαση σε τομείς όπως η Υγεία - Πρόνοια, με δεδομένο ότι η Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στην

Η γυναίκα που ζει στην ύπαιθρο είχε πάντα μειωμένη πρόσβαση σε τομείς όπως η Υγεία - Πρόνοια, με δεδομένο ότι η Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στην Η γυναίκα που ζει στην ύπαιθρο είχε πάντα μειωμένη πρόσβαση σε τομείς όπως η Υγεία - Πρόνοια, με δεδομένο ότι η Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στην ύπαιθρο ήταν πάντα πιο υποβαθμισμένη σε σχέση με τα μεγάλα

Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη του ΠΑΜΕ υγείας και σωματείων για τα προβλήματα στο χώρο της υγείας

Συνέντευξη του ΠΑΜΕ υγείας και σωματείων για τα προβλήματα στο χώρο της υγείας Συνέντευξη του ΠΑΜΕ υγείας και σωματείων για τα προβλήματα στο χώρο της υγείας Η επίθεση, που οργανώνεται από την κυβέρνηση για την υγεία θίγει από τη μία τους υγειονομικούς και από την άλλη τους χρήστες

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ Π.Ε.Δ.Υ. ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ

ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ Π.Ε.Δ.Υ. ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ Π.Ε.Δ.Υ. ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΓΕΝΝΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ o ΙΔΡΥΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ 6298/1934 o Τροποποίηση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑ ΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΤΑ ΕΜΠΟ ΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ: H ΠΛΕΥΡΑ Τ ΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ

ΑΝΑ ΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΤΑ ΕΜΠΟ ΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ: H ΠΛΕΥΡΑ Τ ΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΑΝΑ ΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΤΑ ΕΜΠΟ ΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ: H ΠΛΕΥΡΑ Τ ΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ Σύμφωνα με την «ιατρική προσέγγιση» η αναπηρία σχετίζεται με την απώλεια, τη βλάβη ή την απόκλιση

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Θέμα: «Απάντηση σε δημοσιεύματα του προεδρείου του σωματείου του ΠαΓΝΗ και για άλλα λειτουργικά θέματα».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Θέμα: «Απάντηση σε δημοσιεύματα του προεδρείου του σωματείου του ΠαΓΝΗ και για άλλα λειτουργικά θέματα». Βαθμός Προτεραιότητας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Ηράκλειο, 05-09-2018 7 η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - Γ.Ν.Η. ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔΟΥ Ενημερωτικό Δελτίο Παρασκευή

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔΟΥ Ενημερωτικό Δελτίο Παρασκευή 1 ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔΟΥ Ενημερωτικό Δελτίο Παρασκευή 11.11.2011 ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Π.Ι.Σ Αθήνα 6.11.2011 ΘΕΣΕΙΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΡΟΔΟΥ Ρόδος 11.11.2011 Πραγματοποιήθηκε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση

Διαβάστε περισσότερα

Αρμόδιες υπηρεσίες, τεχνικές και μέσα υλοποίησης παρεμβάσεων του Σχεδίου Δράσης

Αρμόδιες υπηρεσίες, τεχνικές και μέσα υλοποίησης παρεμβάσεων του Σχεδίου Δράσης Αρμόδιες υπηρεσίες, τεχνικές και μέσα υλοποίησης παρεμβάσεων του Σχεδίου Δράσης Α. ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Α.1. ΕΘΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΣΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ / ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Κοινοβουλευτική Ομάδα

Κοινοβουλευτική Ομάδα Κοινοβουλευτική Ομάδα Λεωφ. Ηρακλείου 145, 14231 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ, τηλ.: 2102592213, 2102592105, 2102592258, fax: 2102592097 e -mail: ko@vouli.kke.gr, http://www.kke.gr Γραφεία Βουλής: 2103708168, 2103708169,

Διαβάστε περισσότερα

Γ. Τ. Μαμπλέκος. Καρδιολόγος Γεν. Αρχίατρος ε.α. Αντιπρόεδρος Ενώσεως. Ελευθεροεπαγγελματιών. Καρδιολόγων Ελλάδος

Γ. Τ. Μαμπλέκος. Καρδιολόγος Γεν. Αρχίατρος ε.α. Αντιπρόεδρος Ενώσεως. Ελευθεροεπαγγελματιών. Καρδιολόγων Ελλάδος Γ. Τ. Μαμπλέκος Καρδιολόγος Γεν. Αρχίατρος ε.α. Αντιπρόεδρος Ενώσεως Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδος ΕΟΠΥΥ και συνεργασία με ελευθεροεπαγγελματίες ιατρούς. Το νέο τοπίο των συμβάσεων. Δήλωση

Διαβάστε περισσότερα

Απέναντι σε αυτή τη κατάσταση το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ παρεμβαίνει, διεκδικώντας:

Απέναντι σε αυτή τη κατάσταση το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ παρεμβαίνει, διεκδικώντας: «Κυρία Υπουργέ To ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ εδώ και χρόνια έχει ανοίξει το ζήτημα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων. Μάλιστα πραγματοποιήθηκε το 2013 και σχετική ημερίδα για τα εργατικά «ατυχήματα»

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ που δόθηκε στις 7/9/2011 στα γραφεία του Συλλόγου

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ που δόθηκε στις 7/9/2011 στα γραφεία του Συλλόγου ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ που δόθηκε στις 7/9/2011 στα γραφεία του Συλλόγου ΕΟΠΥΥ Άνοιγμα της ΠΦΥ σε επιχειρηματικά συμφέροντα Συγχωνεύσεις Νοσοκομείων, Κλινικών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ Α

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ Α ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 1. 3. 2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ Αρ. πρωτ. Υ3α/ΓΠ οικ 137463/11 ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

θέμα: Κατάθεση πρότασης του Πρωτοβάθμιου Συλλόγου Υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων

θέμα: Κατάθεση πρότασης του Πρωτοβάθμιου Συλλόγου Υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Σταδίου 29, Τ.Κ. 10110 Γραφείο:716 Αθήνα, 23.09.2016 Τηλ.:210 3368146 Αρ. Πρωτ.: 3 Φαξ:210 3368147 E-mail: sylggka@gmail.com Προς: Γεν. Γραμματέα

Διαβάστε περισσότερα

Σύμπραξη Δημοσίου - Ιδιωτικού Τομέα στην Ασφάλιση Υγείας

Σύμπραξη Δημοσίου - Ιδιωτικού Τομέα στην Ασφάλιση Υγείας Σύμπραξη Δημοσίου - Ιδιωτικού Τομέα στην Ασφάλιση Υγείας Του Μιλτιάδη Νεκτάριου, Καθηγητή Πανεπιστημίου Πειραιώς, FORUM για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 27-29 Ιουνίου 2014.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΛ4ΞΘ-ΞΚΨ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. Αθήνα, 28-3-2013 Αρ. Γ.Π. οικ.

ΑΔΑ: ΒΛ4ΞΘ-ΞΚΨ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. Αθήνα, 28-3-2013 Αρ. Γ.Π. οικ. ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Ταχ. Δ/νση : Αριστοτέλους 17 Ταχ. Κώδικας : 101 87 Πληροφορίες : Κ. Βουρλιώτου Αθ. Λύτρα Αικ. Δαμίγου Τηλέφωνο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΥΜΠΟΥΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ Συνεργάτης ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΜΗΜΑ Νοσηλευτικής ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ευρύτερο κοινωνικο-οικονομικό περιβάλλον Τομέας Υγείας Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας Τριτοβάθμια Περίθαλψη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΔΡΕΑ ΞΑΝΘΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΤΟ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΦΥ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΔΡΕΑ ΞΑΝΘΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΤΟ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΦΥ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΔΡΕΑ ΞΑΝΘΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΤΟ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΦΥ Το κρίσιμο ερώτημα όταν συζητείται μια μεταρρύθμιση είναι ποιος είναι πολιτικός της στόχος

Διαβάστε περισσότερα

Ασφαλιστικά ζητήματα μελών ΔΣ και ελευθέρων επαγγελματιών και δημοσιονομικές επιπτώσεις

Ασφαλιστικά ζητήματα μελών ΔΣ και ελευθέρων επαγγελματιών και δημοσιονομικές επιπτώσεις Ασφαλιστικά ζητήματα μελών ΔΣ και ελευθέρων επαγγελματιών και δημοσιονομικές επιπτώσεις 10 Απριλίου 2017 CPA LAW, είναι ανεξάρτητο μέλος του διεθνούς φορολογικού δικτύου της KPMG. Με την επιφύλαξη κάθε

Διαβάστε περισσότερα

Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Ιατρικού Συλλόγου Λειβαδιάς (2017) Αγαπητές/ Αγαπητοί συνάδελφοι Το διοικητικό συμβούλιο του Ιατρικού

Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Ιατρικού Συλλόγου Λειβαδιάς (2017) Αγαπητές/ Αγαπητοί συνάδελφοι Το διοικητικό συμβούλιο του Ιατρικού Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Ιατρικού Συλλόγου Λειβαδιάς (2017) Αγαπητές/ Αγαπητοί συνάδελφοι Το διοικητικό συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Λιβαδειάς αποφάσισε τη σύγκλιση της σημερινής εκλογοαπολογιστικής

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ Την Παρασκευή 30/11/12 ο Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας συμμετείχε, μαζί με συλλόγους από νοσοκομεία

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΙΚΖΘ-6ΤΕ ΕΓΚΥΛΙΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΑΔΑ: ΒΙΚΖΘ-6ΤΕ ΕΓΚΥΛΙΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ Αθήνα, 17/03/2014 Αριθ. Πρωτ.: Υ3/Γ.Π./οικ.23726 Ταχ. Διεύθυνση :Αριστοτέλους 17 Ταχ. Κώδικας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. Π ΑΝΕΛΛΗΝΙΑ Ο ΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Ε ΝΩΣΕΩΝ Μ ΗΧΑΝΙΚΩΝ Δ Π.Ο.ΜΗ.Τ.Ε.Δ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ο.Π.Ο.Κ.Π. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

KKE ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ : Για την κατάρρευση του Τ.Υ.Δ.Ε. (Ταμείο Υγείας Δικηγόρων Επαρχίας) Κοινοβουλευτική Ομάδα

KKE ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ : Για την κατάρρευση του Τ.Υ.Δ.Ε. (Ταμείο Υγείας Δικηγόρων Επαρχίας) Κοινοβουλευτική Ομάδα Προς τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Οι δικηγόροι και δικαστικοί επιμελητές της επαρχίας είναι οι πρώτοι από τους επαγγελματίες του

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Στο Σχέδιο Νόμου

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Στο Σχέδιο Νόμου ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Στο Σχέδιο Νόμου «Προσαρμογή της εθνικής νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας 2011/24/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 9 ης Μαρτίου 2011 περί εφαρμογής των δικαιωμάτων

Διαβάστε περισσότερα

Ομαδικές Ασφαλίσεις. Λύσεις και δυνατότητες για Υγεία & Σύνταξη. Αθήνα, Δεκέμβριος 2014

Ομαδικές Ασφαλίσεις. Λύσεις και δυνατότητες για Υγεία & Σύνταξη. Αθήνα, Δεκέμβριος 2014 Ομαδικές Ασφαλίσεις Λύσεις και δυνατότητες για Υγεία & Σύνταξη Αθήνα, Δεκέμβριος 2014 Η INTERAMERICAN με μια ματιά Από το 2001 ανήκει στον Ολλανδικό Όμιλο Achmea Το πιο δημοφιλές Brand στην ελληνική ασφαλιστική

Διαβάστε περισσότερα

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΤΡΕΑ ΞΑΝΘΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ, ΕΛΛΑΔΑ TO THE 20 th ROUNDTABLE WITH THE GOVERNMENT OF GREECE EUROPE: SHAKEN AND STIRRED? GREECE: A SKILFUL ACORBAT? ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 THE ECONOMIST

Διαβάστε περισσότερα

Το μοντέλο του Εθνικού Συστήματος Υγείας που εφαρμόζεται στην Ελλάδα και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες μεταξύ των οποίων η Σουηδία, η Ιταλία και άλλες,

Το μοντέλο του Εθνικού Συστήματος Υγείας που εφαρμόζεται στην Ελλάδα και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες μεταξύ των οποίων η Σουηδία, η Ιταλία και άλλες, Το μοντέλο του Εθνικού Συστήματος Υγείας που εφαρμόζεται στην Ελλάδα και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες μεταξύ των οποίων η Σουηδία, η Ιταλία και άλλες, διέπεται από τις αρχές του προτύπου Beveridge. «το κόστος

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Πρωτ.1454 Αθήνα 12/3/2015 Προς Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Αρ. Πρωτ.1454 Αθήνα 12/3/2015 Προς Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αρ. Πρωτ.1454 Αθήνα 12/3/2015 Προς Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ Το Δ.Σ. της Διδασκαλικής

Διαβάστε περισσότερα

Σας ενημερώνουμε ότι η καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών Β εξαμήνου 2011 παρατείνεται μέχρι 31.1.2012.

Σας ενημερώνουμε ότι η καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών Β εξαμήνου 2011 παρατείνεται μέχρι 31.1.2012. Σας ενημερώνουμε ότι η καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών Β εξαμήνου 2011 παρατείνεται μέχρι 31.1.2012. Με αφορμή ερωτήματα και προβλήματα,που έχουν προκύψει από την πρώτη προσπάθεια εφαρμογής της ελεγχόμενης

Διαβάστε περισσότερα

πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το ΓεΣΥ

πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το ΓεΣΥ πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το ΓεΣΥ Το Γενικό Σύστημα Υγείας (ΓεΣΥ) είναι ένα σύγχρονο και ολοκληρωμένο σύστημα υγείας που προσφέρει σε όλους τους πολίτες ισότιμη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ Π.Ι.Σ.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ Π.Ι.Σ. Προς τον Πρόεδρο του Π.Ι.Σ. Βόλος, 31/10/2017 κύριο Μιχαήλ Βλασταράκο Αρ.Πρωτ.: 001342 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ Π.Ι.Σ. Κύριε πρόεδρε, ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας (Ι.Σ.Μ.) στο Δ.Σ. της 30 ης Οκτωβρίου 2017

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΦΑΡΜΑΚΟΥ 21-22 ΜΑΡΤΙΟΥ HELLAS PHARM HELEXPO MAROUSSI

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΦΑΡΜΑΚΟΥ 21-22 ΜΑΡΤΙΟΥ HELLAS PHARM HELEXPO MAROUSSI Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΦΑΡΜΑΚΟΥ 21-22 ΜΑΡΤΙΟΥ HELLAS PHARM HELEXPO MAROUSSI Ο ρόλος του φαρμακείου στην διαμόρφωση μιας εθνικής πολιτικής φαρμάκου είναι ιδιαίτερα σημαντικός και πολυδιάστατος.

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Χρήστος Σταϊκούρας Βουλευτής Φθιώτιδας ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Χρήστος Σταϊκούρας Βουλευτής Φθιώτιδας ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 11.06.2018 Ομιλία στο 17 ο Ετήσιο Συνέδριο Healthworld του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου «Η Υγεία στη Μετά-Μνημόνιο Εποχή» Θέλω να ευχαριστήσω το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 14 / 2 / Αριθ. Πρωτ. : Δ.15 / Δ / οικ.9290 / 183. ΠΡΟΣ : ΕΦΚΑ Γραφείο κ. Διοικητή Αγ. Κωνσταντίνου Αθήνα

Αθήνα, 14 / 2 / Αριθ. Πρωτ. : Δ.15 / Δ / οικ.9290 / 183. ΠΡΟΣ : ΕΦΚΑ Γραφείο κ. Διοικητή Αγ. Κωνσταντίνου Αθήνα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΚΥΡΙΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Ομιλία του Αναπληρωτή Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργου Κουτρουμάνη, στο 2 ο Συνέδριο Κοινωνικής Ασφάλισης του Economist

Θέμα: Ομιλία του Αναπληρωτή Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργου Κουτρουμάνη, στο 2 ο Συνέδριο Κοινωνικής Ασφάλισης του Economist ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ημερομηνία: Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2010 Θέμα: Ομιλία του Αναπληρωτή Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργου Κουτρουμάνη,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΙΔΙΩΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΨΥΧΙΑΤΡΩΝ, ΝΕΥΡΟΛΟΓΩΝ, ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΩΜΑ ΙΑΤΡΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΚΕ.Π.Α.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΙΔΙΩΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΨΥΧΙΑΤΡΩΝ, ΝΕΥΡΟΛΟΓΩΝ, ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΩΜΑ ΙΑΤΡΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΚΕ.Π.Α. ΑΘΗΝΑ: 04/04/2013 ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΙΚΑ ΕΤΑΜ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ & ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΡ. ΠΡΩΤ: Φ37/40 ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Ταχ. Δ/νση : Αγίου Κων/νου 8 Τ.Κ. : 10241 ΑΘΗΝΑ Τηλέφωνο

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ c. Προς Την Κεντρική Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ. Θέμα 5: Ασφαλιστικό

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ c. Προς Την Κεντρική Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ. Θέμα 5: Ασφαλιστικό ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ c. Θέμα 5: Ασφαλιστικό Προς Την Κεντρική Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ Το Προεδρείο της Κεντρικής Αντιπροσωπείας στη συνεδρία του της 30/5/2017 μετά από εισήγηση της

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 18 / 6 / 2018

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 18 / 6 / 2018 ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 18 / 6 / 2018 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Αρ. πρωτ.: Γ1α/Γ.Π.οικ.46960 ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 14 / 2 / Αριθ. Πρωτ. : Δ.15 / Δ / οικ / 73. ΠΡΟΣ : 1. ΕΦΚΑ Γενική Διεύθυνση Εισφορών και Ελέγχων Σατωβριάνδου Αθήνα

Αθήνα, 14 / 2 / Αριθ. Πρωτ. : Δ.15 / Δ / οικ / 73. ΠΡΟΣ : 1. ΕΦΚΑ Γενική Διεύθυνση Εισφορών και Ελέγχων Σατωβριάνδου Αθήνα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Δ/ΝΣΗ ΚΥΡΙΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΩΝ (Δ15) ΤΜΗΜΑ : Δ Πληροφορίες : Ε. Ράπτη

Διαβάστε περισσότερα

1 η ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ προς τον κ. Περιφερειάρχη Ι.Ν.

1 η ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ προς τον κ. Περιφερειάρχη Ι.Ν. 1 η ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ προς τον κ. Περιφερειάρχη Ι.Ν. Η Περιφερειακή Αρχή έχει δεσμευθεί να κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να υλοποιηθεί το λαϊκό αίτημα για ένα νέο σχολικό συγκρότημα στην περιοχή της σεισμόπληκτης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. Από το Πρακτικό 20/2011 της συνεδρίασης του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αρτέμιδος του Δήμου Σπάτων Αρτέμιδος

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. Από το Πρακτικό 20/2011 της συνεδρίασης του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αρτέμιδος του Δήμου Σπάτων Αρτέμιδος Ελληνική 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΤΩΝ - ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Αριθ.Αποφ.82/2011 Από το Πρακτικό 20/2011 της συνεδρίασης του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αρτέμιδος

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ (25-01-2012)

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ (25-01-2012) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Εθνικός Οργανισμός Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Παροχής Υπηρεσιών Υγείας www.eopyy.gov.gr ΑΘΗΝΑ, 25/01/2012 ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα

Πρωτοφανής στην ιστορία του τόπου η μη εκπροσώπηση των

Πρωτοφανής στην ιστορία του τόπου η μη εκπροσώπηση των Πρωτοφανής στην ιστορία του τόπου η μη εκπροσώπηση των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο του νέου ΕΦΚΑ. επιστολή της ΓΣΕΕ προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Διαβάστε περισσότερα

Το.πρόγραμμα.του.ΣΥΡΙΖΑ

Το.πρόγραμμα.του.ΣΥΡΙΖΑ j τηναναθεώρησητουπλαισίουαναδοχήςκαιυιοθεσίαςανηλίκων, j την κατάθεση νόμουjπλαισίου/ομπρέλα για όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως προέλευσης,ηλικίας,φύλου,φυσικής,νοητικήςκαιψυχικήςκατάστασης, j τηδημιουργίαπλαισίουαναδοχήςηλικιωμένων,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 26 Μαΐου 2017 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ & ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ Αριθμ. πρωτ. 257 ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ----------- Ταχ.Δ/νση

Διαβάστε περισσότερα

Η πρότασή μας υποστηρίζεται από 7 μέτρα-πυλώνες που έχουν ως εξής:

Η πρότασή μας υποστηρίζεται από 7 μέτρα-πυλώνες που έχουν ως εξής: ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ 'ΥΓΕΙΑ' στη χώρα μας. Η πρότασή μας υποστηρίζεται από 7 μέτρα-πυλώνες που έχουν ως εξής: 1. Θεσμοθετείται υπουργείο ΥΓΕΙΑΣ ως ξεχωριστό υπουργείο, αυτοδύναμο και ανεξάρτητο,

Διαβάστε περισσότερα

Κρίσιμη συνάντηση ΠΙΣ με τον Υπουργό Υγείας για την Υγεία και το Ιατρικό Λειτούργημα.

Κρίσιμη συνάντηση ΠΙΣ με τον Υπουργό Υγείας για την Υγεία και το Ιατρικό Λειτούργημα. Αθήνα 27 Νοεμβρίου 2014 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κρίσιμη συνάντηση ΠΙΣ με τον Υπουργό Υγείας για την Υγεία και το Ιατρικό Λειτούργημα. - Αναρμόδιος ο Αναπληρωτής Υπουργός για τις Ιατρικές Εταιρείες Κατά τη διάρκεια

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ Κ.ΑΝΕΣΤΗ ΑΓΓΕΛΗ ΘΕΜΑ : ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ Κ.ΑΝΕΣΤΗ ΑΓΓΕΛΗ ΘΕΜΑ : ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ Κ.ΑΝΕΣΤΗ ΑΓΓΕΛΗ ΘΕΜΑ : ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ο οποίος θέτει υπόψη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής τα παρακάτω: Λόγω των κοινωνικών και εργασιακών

Διαβάστε περισσότερα

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ Ημερομηνία Ανάρτησης: 18/09/2012 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΝΩΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Αθήνα, 3 Απριλίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Αθήνα, 3 Απριλίου 2017 Αθήνα, 3 Απριλίου 2017 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Χωρίς Παιδιατρική Κλινική και με ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό λειτουργούν τα Νοσοκομεία Άργους και Ναυπλίου Επίσκεψη του Προέδρου του Π.Ι.Σ. στην Αργολίδα Χωρίς Παιδιατρική

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΕΠΙΤΕΛΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ ΑΡΧΕΣ

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΕΠΙΤΕΛΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ ΑΡΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΕΠΙΤΕΛΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ ΑΡΧΕΣ Α. Η παρούσα πρόταση έχει ως αφετηρία τα κάτωθι: 1 ον ) Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας συνιστά το πρώτο σημείο επαφής του πολίτη με το σύστημα υγείας και

Διαβάστε περισσότερα

Διαχωρισμός Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας απο Δευτεροβάθμια Φροντίδα Υγείας - Ο ρόλος των μονάδων ημερήσιας νοσηλείας (Μ.Η.Ν.

Διαχωρισμός Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας απο Δευτεροβάθμια Φροντίδα Υγείας - Ο ρόλος των μονάδων ημερήσιας νοσηλείας (Μ.Η.Ν. Πράξης Καρδιολόγων Διαχωρισμός Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας απο Δευτεροβάθμια Φροντίδα Υγείας - Ο ρόλος των μονάδων ημερήσιας νοσηλείας (Μ.Η.Ν.) στην καρδιολογία Γεώργιος Κορωνιώτης - Καρδιολόγος Υποστράτηγος

Διαβάστε περισσότερα

146/ : 146/ / (2) .).

146/ : 146/ / (2) .). Τροποποίηση και συµπλήρωση του Κανονισµού Παροχών του ΟΠΑ (ΦΕΚ 146/10-2-2011 τ. Β ) Πέµπτη, 24 Φεβρουάριος 2011 06:50 ΦΕΚ: 146/10-2-2011 Τεύχος Β ΚΥΑ Αριθµ. Υ9/137380 (2) Τροποποίηση και συµπλήρωση του

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ Αθήνα 27/11/2014 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. για δυναμική διεκδίκηση των πόρων που δικαιούται η Αυτοδιοίκηση από την Πολιτεία. Με τη δημιουργία κοινού

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΥ ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΟΥ ΕΤΟΥΣ- ΤΑΞΗΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΥ ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΟΥ ΕΤΟΥΣ- ΤΑΞΗΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΥ ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΟΥ ΕΤΟΥΣ- ΤΑΞΗΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ Μαρούσι, Μάρτιος 2017 1η έκδοση Δικαιώματα μαθητευομένων Οι μαθητευόμενοι έχουν τα ακόλουθα δικαιώματα: 1. Στον μαθητευόμενο παρέχεται αμοιβή σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ: ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ. Ομιλία του Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Αναστάσιου Πετρόπουλου

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ: ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ. Ομιλία του Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Αναστάσιου Πετρόπουλου ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ: ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ Ομιλία του Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Αναστάσιου Πετρόπουλου Οι συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προβλέπουν την σύγκλιση του

Διαβάστε περισσότερα

Οι θέσεις της Α Βάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την Κοινωνική Αλληλεγγύη την Απασχόληση & την Κοινωνική Συνοχή

Οι θέσεις της Α Βάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την Κοινωνική Αλληλεγγύη την Απασχόληση & την Κοινωνική Συνοχή ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ Οι θέσεις της Α Βάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την Κοινωνική Αλληλεγγύη την Απασχόληση & την Κοινωνική Συνοχή ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΑΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΑΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΑΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ 10.10.2012 Βρισκόμαστε πλέον ένα βήμα πριν την εξαγγελία των νέων μέτρων μείωσης του διαθέσιμου εισοδήματός μας και κατάργησης του ελάχιστου κράτους πρόνοιας που

Διαβάστε περισσότερα

Η πρωτοβάθμια περίθαλψη και η προμήθεια υπηρεσιών υγείας. μετά τον Ν. 4238/2014. Το Eθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) θεσπίσθηκε το 1983 με Υπουργό

Η πρωτοβάθμια περίθαλψη και η προμήθεια υπηρεσιών υγείας. μετά τον Ν. 4238/2014. Το Eθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) θεσπίσθηκε το 1983 με Υπουργό Η πρωτοβάθμια περίθαλψη και η προμήθεια υπηρεσιών υγείας μετά τον Ν. 4238/2014 Πατρίνα Παπαρρηγοπούλου Πεχλιβανίδη Aναπληρώτρια. Καθηγήτρια στο Παν/μιο Αθηνών, δικηγόρος Το Eθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ)

Διαβάστε περισσότερα

TEYXOΣ 2 ΜΑΙΟΣ/ΙΟΥΝΙΟΣ 2016

TEYXOΣ 2 ΜΑΙΟΣ/ΙΟΥΝΙΟΣ 2016 TEYXOΣ 2 ΜΑΙΟΣ/ΙΟΥΝΙΟΣ 2016 Τρίτη 31 Μαΐου: Έκδοση ΦΕΚ ορισμού μελών του Δ.Σ. του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης Δημοσιεύεται στο υπ αριθμόν 274 Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως η απόφαση του υφυπουργού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 13 /4/ 2018

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 13 /4/ 2018 ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 13 /4/ 2018 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Αρ. πρωτ.: Γ1α/Γ.Π.οικ.29106 ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

«Ανάλυση του Οδικού Χάρτη του ΓΕΣΥ»

«Ανάλυση του Οδικού Χάρτη του ΓΕΣΥ» Εργαστήρι «ΓΕΣΥ και Σπάνιες Παθήσεις στην Κύπρο» 4 Οκτωβρίου 2014 Πανεπιστήμιο Λευκωσίας Cine Studio «Ανάλυση του Οδικού Χάρτη του ΓΕΣΥ» Δρ Χριστόδουλος Καϊσής Πρώτος Ιατρικός Λειτουργός Υπουργείο Υγείας

Διαβάστε περισσότερα

Κυρίες και κύριοι να σας ευχαριστήσω θερμά που ανταποκριθήκατε στην. Ανεξάρτητης Αρχής για την παρουσίαση της ειδικής

Κυρίες και κύριοι να σας ευχαριστήσω θερμά που ανταποκριθήκατε στην. Ανεξάρτητης Αρχής για την παρουσίαση της ειδικής Κυρίες και κύριοι να σας ευχαριστήσω θερμά που ανταποκριθήκατε στην πρόσκληση της Ανεξάρτητης Αρχής για την παρουσίαση της ειδικής έκθεσης για τα έσοδα των ΟΤΑ και το Κράτος Δικαίου. Η σημερινή παρουσίαση

Διαβάστε περισσότερα

Εισηγήτρια: Κατερίνα Γρυμπογιάννη, Επικεφαλής Επιθεωρήτρια της TUV Rheinland Α.Ε. 1 13/7/2012 ΗΜΕΡΙΔΑ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

Εισηγήτρια: Κατερίνα Γρυμπογιάννη, Επικεφαλής Επιθεωρήτρια της TUV Rheinland Α.Ε. 1 13/7/2012 ΗΜΕΡΙΔΑ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ Εφαρμογή Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας στις υπηρεσίες Υγείας: Προϋπόθεση για την ανάπτυξη και την βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών. (ISO 9001 ISO 22000 ISO 14001 ISO 27001 ISO 50001 OHSAS 18001) Σχετικές

Διαβάστε περισσότερα

Γενικό Σύστημα Υγείας (ΓεΣΥ)

Γενικό Σύστημα Υγείας (ΓεΣΥ) Γενικό Σύστημα Υγείας (ΓεΣΥ) Το σύνολο του περιεχομένου αυτής της παρουσίασης ανήκει αποκλειστικά στον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας. Απαγορεύεται ρητά οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, μεταφορά, αποθήκευση,

Διαβάστε περισσότερα

ΜΠΣ «ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ» ΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΠΑΠΑΗΛΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΘΕΜΑ: ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΗΠΑ

ΜΠΣ «ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ» ΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΠΑΠΑΗΛΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΘΕΜΑ: ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΗΠΑ ΜΠΣ «ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ» ΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΠΑΠΑΗΛΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΘΕΜΑ: ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΗΠΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ 2014 ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ Αγαπητές συναδέλφισσες/συνάδελφοι Με ιδιαίτερη χαρά αλλά και συναίσθηση ευθύνης σας απευθύνουμε αυτόν τον πρώτο χαιρετισμό για τις επερχόμενες εκλογές στον Ιατρικό Σύλλογο

Διαβάστε περισσότερα

Συνοπτική παρουσίαση έργου-1 η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

Συνοπτική παρουσίαση έργου-1 η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Συνοπτική παρουσίαση έργου-1 η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής 2015-2016 7.2.2017-ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Διοικητής: Άγγελος Α. Παπαδόπουλος Υποδιοικήτριες: Ιωάννα (Τζένη) Διαμαντοπούλου (με αρμοδιότητα

Διαβάστε περισσότερα

Αναδιάταξη των δυνάμεων του ΕΣΥ Ενημερωτικό Σημείωμα

Αναδιάταξη των δυνάμεων του ΕΣΥ Ενημερωτικό Σημείωμα Μιχάλης Τιμοσίδης Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αναδιάταξη των δυνάμεων του ΕΣΥ Ενημερωτικό Σημείωμα 7.7.2011 Αγαπητοί συνάδελφοι, Τριάντα χρόνια μετά την ίδρυση και λειτουργία του ΕΣΥ η

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Το λόγο

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Το λόγο ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Το λόγο έχει ο κ. Μπασκόζος για 3. ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΑΣΚΟΖΟΣ (Αντιπρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ - ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΜΣ

ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ - ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΜΣ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ - ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΜΣ Εργασία στο μάθημα: Διεθνή Συστήματα Υγείας Θέμα: «Θεωρώντας ότι είστε σύμβουλοι του Υπουργού Υγείας στην Ελλάδα και έχοντας μελετήσει καλές πρακτικές

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Σ/Ν ΤΟΥ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Σ/Ν ΤΟΥ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 25, 2013 ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Σ/Ν ΤΟΥ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΑΣΟΚ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

TEYXOΣ 11 ΜΑΡΤΙΟΣ-ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2017 ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

TEYXOΣ 11 ΜΑΡΤΙΟΣ-ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2017 ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ TEYXOΣ 11 ΜΑΡΤΙΟΣ-ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2017 ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Ολιγοήμερη παράταση από τον ΕΦΚΑ στην καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών Μικρή χρονική παράταση δόθηκε από τον ΕΦΚΑ για τους ασφαλισμένους με μπλοκάκι,

Διαβάστε περισσότερα

Aρ. Πρωτ. Α3γ/Γ.Π.οικ.53790/ ΘΕΜΑ: Φαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Aρ. Πρωτ. Α3γ/Γ.Π.οικ.53790/ ΘΕΜΑ: Φαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Aρ. Πρωτ. Α3γ/Γ.Π.οικ.53790/15-07-2016 ΘΕΜΑ: Φαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. ΣΧΕΤ.: 1.Το άρθρο 33 του Ν. 4368/2016 (ΦΕΚ 21/Α/16). 2. Το πρώτο εδάφιο της περίπτωσης

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 4/7/2012 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.Σ. Ε ΟΕΑΠ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΜΕΛΩΝ ΜΑΣ Mέχρι σήμερα η απογραφή συνεχίζεται

Αθήνα, 4/7/2012 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.Σ. Ε ΟΕΑΠ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΜΕΛΩΝ ΜΑΣ Mέχρι σήμερα η απογραφή συνεχίζεται Αθήνα, 4/7/2012 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.Σ. Ε ΟΕΑΠ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΜΕΛΩΝ ΜΑΣ Mέχρι σήμερα η απογραφή συνεχίζεται Αγαπητές/οί συνάδελφοι, Σύμφωνα με την απόφαση της υπ αριθ. 10 της

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Αθήνα, 4 Φεβρουαρίου 2019 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Εκτενής συζήτηση για τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΥΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΟΔΗΓΟΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΥΣ Μαρούσι, Νοέμβριος 2017 1η έκδοση Εισαγωγή Η Μαθητεία στα Ι.Ε.Κ., η οποία ορίζεται στο εξής ως «Πρόγραμμα Μαθητείας Ι.Ε.Κ.» αποτελείται από δύο τμήματα: «Πρόγραμμα Μαθητείας

Διαβάστε περισσότερα

Αποτίμηση ασφαλιστικού. Ασφαλιστικές εισφορές από

Αποτίμηση ασφαλιστικού. Ασφαλιστικές εισφορές από ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ Αποτίμηση ασφαλιστικού Ασφαλιστικές εισφορές από 1.1.2017 To 2016 σημαδεύτηκε για το δικηγορικό σώμα από την κυβερνητική νομοθετική πρωτοβουλία βίαιης ανατροπής του ασφαλιστικού

Διαβάστε περισσότερα

Η ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ 1 Η ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ Κυρίες και κύριοι, 26/06/2014 Ο νέος χάρτης στην Πρωτοβάθμια Υγεία είναι η μεγάλη πρόκληση αλλά και η μεγάλη ευκαιρία για να πραγματοποιήσουμε ουσιαστικές

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Στοιχεία προγράμματος ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Πρωτόκολλα και διαδικασίες (διοικητικές, ιατρικές, νοσηλευτικές) στις Δημόσιες Μονάδες

Διαβάστε περισσότερα