«Η αποστολή μας είναι να εμπνεύσουμε, να ενδυναμώσουμε και να δημιουργήσουμε το πλαίσιο για ανθρώπους, οργανισμούς και εταιρείες που επιθυμούν να

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "«Η αποστολή μας είναι να εμπνεύσουμε, να ενδυναμώσουμε και να δημιουργήσουμε το πλαίσιο για ανθρώπους, οργανισμούς και εταιρείες που επιθυμούν να"

Transcript

1 «Η αποστολή μας είναι να εμπνεύσουμε, να ενδυναμώσουμε και να δημιουργήσουμε το πλαίσιο για ανθρώπους, οργανισμούς και εταιρείες που επιθυμούν να προσφέρουν, ώστε μαζί να κάνουμε την Ελλάδα καλύτερη»

2 Το Giving for Greece είναι το ιδανικό σημείο συνάντησης για ανθρώπους, εταιρείες και οργανισμούς που επιθυμούν να προσφέρουν για την Ελλάδα. Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι κρίσιμη, και αυτό είναι φανερό σε όλα τα πεδία δράσης, από την εκπαίδευση, την κοινωνική πρόνοια, ως το περιβάλλον. Εθελοντές και μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανισμών, κοινωνικοί λειτουργοί, γιατροί, δάσκαλοι και πολλές ακόμα ομάδες ανθρώπων που βρίσκονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή, κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν, συνήθως όμως διαθέτουν περιορισμένα μέσα και δυνατότητες. Άνθρωποι, εταιρίες και οργανισμοί που θέλουν ή μπορούν να βοηθήσουν, πολλές φορές δεν γνωρίζουν πού υπάρχει μεγαλύτερη ή πραγματική ανάγκη, ή δεν ξέρουν πώς να προχωρήσουν για να προσφέρουν την πολύτιμη βοήθειά τους. Αν εσείς, έχετε κατά νου μια ιδέα ή ένα συγκεκριμένο έργο που μπορεί να κάνει τη διαφορά σε οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδας, αν εκπροσωπείτε έναν οργανισμό ή μια εταιρία που είναι κοινωνικά δραστήρια, ή αν απλώς επιθυμείτε να συνεισφέρετε αλλά δεν ξέρετε πού και πώς, το Giving είναι εδώ για εσάς. Είμαστε εδώ για να σας ακούσουμε και να δουλέψουμε μαζί, ώστε οι επιθυμίες και το όραμά σας να γίνουν πραγματικότητα. Μια ομάδα έμπειρων στελεχών του Ιδρύματος Μποδοσάκη τίθεται στη διάθεσή σας, για να εξασφαλίσουμε μαζί τον μέγιστο δυνατό κοινωνικό αντίκτυπο της προσφοράς σας, να δουλέψουμε με όρους λογοδοσίας και διαφάνειας στην υλοποίηση του οράματός σας και να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά σε πραγματικές κοινωνικές ανάγκες. Σχετικά με το Ίδρυμα Μποδοσάκη Το Ίδρυμα Μποδοσάκη είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς κοινωφελείς οργανισμούς στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1973 από τον Πρόδρομο Μποδοσάκη - Αθανασιάδη, ο οποίος αποφάσισε να διαθέσει την περιουσία του για την ενίσχυση και προώθηση της εκπαίδευσης, της έρευνας, της υγείας, της ιατρικής περίθαλψης και της προστασίας του περιβάλλοντος. Επιπλέον, το Ίδρυμα υποστηρίζει ΜΚΟ που δουλεύουν με κοινωνικά ευπαθείς ομάδες. Το Ίδρυμα Μποδοσάκη έχει βαθιά γνώση του κοινωφελούς μη κερδοσκοπικού τομέα στην Ελλάδα και από τη στιγμή της ίδρυσής του μέχρι σήμερα έχει διαχειριστεί περισσότερα από 400 εκατομμύρια, που έχουν δαπανηθεί δίνοντας έμφαση στη μείωση της ανισότητας των ευκαιριών, στην εκπαίδευση των νέων, στη βελτίωση ιατρικών και ερευνητικών υποδομών και στην προώθηση της προστασίας του περιβάλλοντος. Για περισσότερες πληροφορίες:

3 Θεματικό πρόγραμμα για τα ασυνόδευτα παιδιά / πρόσφυγες Μια πρόταση από το Giving for Greece του Ιδρύματος Μποδοσάκη Ημερομηνία έκδοσης: Φεβρουάριος 2016 Υπεύθυνοι Επικοινωνίας: Στοιχεία υπεύθυνου για το θεματικό πρόγραμμα: Κα Σοφία Κουβελάκη, Διαχειρίστρια Προγραμμάτων, Ίδρυμα Μποδοσάκη sofia@bodossaki.gr Στοιχεία υπεύθυνου για το Giving for Greece: Κα Ξένια Παπασταύρου, Ίδρυμα Μποδοσάκη xpapastavrou@bodossaki.gr

4 Το πρόβλημα: Περισσότεροι από πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν στην Ελλάδα το 2015 και ο ρυθμός των αφίξεων αυξάνεται συνεχώς. Ανάμεσά τους, φθάνουν στην Ελλάδα χιλιάδες ασυνόδευτα παιδιά, από νεογέννητα ως εφήβους, τα οποία πολύ συχνά καταλήγουν να ταξιδεύουν μόνα τους. Τα ασυνόδευτα παιδιά είναι η πιο ευάλωτη ομάδα των ανθρώπινων ροών που φτάνουν καθημερινά στην Ελλάδα. Οι λόγοι για τους οποίους ταξιδεύουν μόνα τους ποικίλουν. Πολλά παιδιά έχουν χάσει τους γονείς τους κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, άλλα έφυγαν μόνα τους, με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων τους, ως προπομποί ενός καλύτερου μέλλοντος για όλη την οικογένεια ή για να ξεφύγουν από την εμπόλεμη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα τους και απειλεί την ίδια τους τη ζωή. Tα παιδιά αυτά χρειάζονται ένα στοιχειώδες πλαίσιο υποστήριξης και πρόνοιας, ώστε να προστατευθούν από κάθε είδους απειλή κατά της ζωής τους, από τα κυκλώματα παράνομης διακίνησης παιδιών και εμπορίας ανθρώπινων οργάνων που δρουν σε όλο το μήκος της μεταναστευτικής διαδρομής. Απαιτείται, επίσης, ένα πλέγμα υπηρεσιών που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις επανένωσή τους με συγγενείς τους στην κεντρική Ευρώπη, και πέρα από αυτή, εφόσον υπάρχουν. Στατιστικά στοιχεία που δείχνουν το πρόβλημα: Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ) το ,248 παιδιά καταγράφηκαν επισήμως στην Ελλάδα. Από αυτά 93 ήταν κορίτσια. Οι κύριες χώρες προέλευσης των παιδιών ήταν: Αφγανιστάν (35.68%), Συρία (27,18%), Πακιστάν (11,8%), Αίγυπτος (9.83%) και Ιράκ (3.43%). Μέσα στις 25 πρώτες μέρες του Ιανουαρίου 2016 έφτασαν στην Ελλάδα 336 ασυνόδευτα παιδιά, αριθμός πέντε φορές μεγαλύτερος από το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του Ο επίσημος αριθμός των καταγεγραμμένων ασυνόδευτων παιδιών για το 2015 στην Ελλάδα ήταν 2,248. Στο ίδιο χρονικό διάστημα, 18,089 παιδιά καταγράφηκαν να μπαίνουν στα Σκόπια.

5 Τα στοιχεία δείχνουν ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη μετακίνηση πληθυσμών από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο όρος «μεταναστευτική» ή «προσφυγική» κρίση δεν αρκεί για να αποτυπώσει την πολυπλοκότητα του φαινομένου. Στα σημεία εισόδου που πραγματοποιείται η μεγαλύτερη προσέλευση προσφύγων και μεταναστών, υπάρχουν και τα μεγαλύτερα προβλήματα. Το σύνολο των προσφύγων και μεταναστών που έφτασε το 2015 στα σημεία αυτά είναι ίσο ή υπερβαίνει τον τοπικό πληθυσμό. Τα νησιά του Αιγαίου δεν έχουν τις απαραίτητες δομές ούτε το ανθρώπινο δυναμικό για να υποδεχτούν τόσο μεγάλο αριθμό προσφυγικών ροών. Η τεχνογνωσία και η προσέγγισή μας: Το θεματικό πρόγραμμα για τα ασυνόδευτα ανήλικα είναι μέρος του Giving for Greece του Ιδρύματος Μποδοσάκη. Οι διαχειριστές προγραμμάτων μας έχουν επισκεφτεί επανειλημμένα τα σημεία εισόδου και εξόδου και έχουν κάνει εκτεταμένη καταγραφή αναγκών. Ταυτόχρονα, παραμένουν σε συνεχή επαφή με το προσωπικό των ΜΚΟ και με πολλά ασυνόδευτα παιδιά, που γνώρισαν κατά τη διάρκεια των επισκέψεών τους στα νησιά και στον Έβρο. Μέσα από τις επαφές και τις επισκέψεις αυτές, έχουμε εντοπίσει ένα ανησυχητικό κενό στον εντοπισμό και στην παροχή υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας, προστασίας, υποστήριξης και ενδυνάμωσης των παιδιών. Στρατηγικός στόχος, λοιπόν, του θεματικού προγράμματος για τα ασυνόδευτα παιδιά πρόσφυγες είναι ο εντοπισμός και υλοποίηση αποτελεσματικών και δυναμικών λύσεων, μέσα από τη συνεργασία μας με τις πιο αξιόπιστες και δραστήριες ΜΚΟ που ήδη εφαρμόζουν τις λύσεις αυτές στο πεδίο. Με την τεχνογνωσία και την απευθείας επαφή των διαχειριστών προγραμμάτων του Ιδρύματος Μποδοσάκη με το πεδίο, η πρωτοβουλία Giving for Greece, σε κάθε βήμα της πορείας του θεματικού προγράμματος, επικεντρώνεται στην επίτευξη του μεγαλύτερου δυνατού κοινωνικού αντίκτυπου, μέσω διαφανών και αποτελεσματικών διαδικασιών, με στόχο την αντιμετώπιση πραγματικών αναγκών, εκεί όπου κάθε φορά υπάρχουν.

6 Οι συνεργάτες μας: ΑΡΣΙΣ Η ΑΡΣΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΝΕΩΝ είναι μη κυβερνητική οργάνωση εξειδικευμένη στην κοινωνική υποστήριξη των νέων και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 1992 στην Αθήνα και σήμερα λειτουργεί με γραφεία στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, την Κοζάνη, την Αλεξανδρούπολη και τα Τίρανα. Από το 2006, η ΑΡΣΙΣ δραστηριοποιείται στην υποστήριξη ασυνόδευτων ανηλίκων, με τη χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσφύγων, με την λειτουργία τριών ξενώνων φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων αιτούντων άσυλο και προσφύγων στην Θεσσαλονίκη, την Μακρινίτσα του Βόλου και την Αλεξανδρούπολη. Στην Μακρινίτσα του Βόλου λειτουργεί ξενώνας φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων αγοριών αιτούντων άσυλο και προσφύγων συνολικής χωρητικότητας 30 ατόμων ημερησίως και ως σήμερα έχουν φιλοξενηθεί πάνω από 450 άτομα. Από το 2009, στον ξενώνα φιλοξενίας στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης λειτουργεί ξενώνας φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων αγοριών αιτούντων άσυλο και προσφύγων συνολικής χωρητικότητας 30 ατόμων ημερησίως. Εκεί, έχουν ως σήμερα έχουν φιλοξενηθεί πάνω από 400 άτομα. Μάθετε περισσότερα: ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας (ΓτΚ Ελλάδας), ιδρύθηκαν το 1990 και αποτελούν μία ιατρική, ανθρωπιστική Μη Κυβερνητική Οργάνωση, μέλος του Διεθνούς Δικτύου των Γιατρών του Κόσμου, το οποίο αποτελείται από 16 αντιπροσωπείες. Κινητήρια αρχή της οργάνωσης είναι ότι κάθε ανθρώπινη ύπαρξη έχει δικαίωμα στην ανθρωπιστική βοήθεια, ανεξάρτητα από το φύλο, την καταγωγή, το σεξουαλικό προσανατολισμό, τη θρησκεία, την ιδεολογία ή πολιτική πεποίθηση. Κατά συνέπεια, οι Γιατροί του Κόσμου δρουν με βάση τις αρχές της ουδετερότητας και της αμεροληψίας. Το γεγονός όμως ότι διατηρούν την ουδετερότητά τους, δεν τους εμποδίζει από το να μιλούν ανοιχτά για την καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων όταν οι ίδιοι γίνονται αυτόπτες μάρτυρες. Όπου αυτό είναι δυνατόν, οι Γιατροί του Κόσμου επισημαίνουν τους κινδύνους από ανάλογες καταπατήσεις, είτε μέσω της σιωπηλής διπλωματίας, είτε με τη βοήθεια των ΜΜΕ. Από την αρχή της δράσης τους, οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας έχουν δημιουργήσει πλήθος προγραμμάτων, με στόχο την παροχή ιατρικών και άλλων υπηρεσιών σε περιθωριοποιημένες πληθυσμιακές ομάδες που δεν έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και χρειάζονται ιατρική περίθαλψη.

7 Μακροπρόθεσμος στόχος των Γιατρών του Κόσμου είναι να κάνουν την υγεία βασικό ανθρώπινο δικαίωμα. Μάθετε περισσότερα: ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Η Ιατρική Παρέμβαση, από το 2006 και έως και το 2014, δραστηριοποιήθηκε μέσα σε χώρους κράτησης αλλοδαπών, με ομάδες παρέμβασης αποτελούμενες από ιατρούς, νοσηλευτές, κοινωνικούς επιστήμονες και ψυχολόγους, με προγράμματα ιατρικής, κοινωνικής, ψυχολογικής υποστήριξης. Επιπλέον, στο χώρο κράτησης ασυνόδευτων ανήλικων Αμυγδαλέζας, η οργάνωση παρείχε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης και εκμάθησης ελληνικών. Από τον Μάρτιο του 2013 έως και σήμερα, αντίστοιχη ομάδα παρέχει υπηρεσίες στο Κέντρο Ταυτοποίησης μεταναστών και προσφύγων Σάμου. Το πρόγραμμα είναι συγχρηματοδοτούμενο από το Υπουργείο Εσωτερικών και διοικητικής Μεταρρύθμισης και το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων. Μάθετε περισσότερα: ΜΕΤΑΔΡΑΣΗ Η ΜΕΤΑδραση δραστηριοποιείται από το 2010 με πρωταρχικό στόχο την στήριξη της υποδοχής και ένταξης των αιτούντων άσυλο και προσφύγων στην Ελλάδα. Μεταξύ των κυριότερων δράσεών της συγκαταλέγονται η παροχή διερμηνείας από ειδικά εκπαιδευμένους διερμηνείς σε 30 γλώσσες και διαλέκτους, κάτι που διασφαλίζει τη ζωτικής σημασίας άμεση και ανθρώπινη επικοινωνία με τους πρόσφυγες. Η οργάνωση δραστηριοποιείται, επίσης, ως προς τη νομική στήριξη, την πιστοποίηση θυμάτων βασανιστηρίων και τη συνοδεία ανηλίκων που έχουν χωριστεί ή έχουν χάσει τους γονείς τους, από κέντρα κράτησης προς κατάλληλες δομές φιλοξενίας. Με τη χρηματοδότηση των EEA Grants περιόδου , που διαχειρίστηκε το Ίδρυμα Μποδοσάκη, η ΜΕΤΑδραση έχει επεκτείνει την παρέμβασή της σε δυο καινοτόμες για την Ελλάδα πρωτοβουλίες: την επιτροπεία ανηλίκων και την τοποθέτηση παιδιών σε ανάδοχες οικογένειες. Από το 2010 έως σήμερα, η ΜΕΤΑδραση έχει παράσχει: διερμηνείες, αξιοποιώντας το μητρώο των 400 πιστοποιημένων διερμηνέων της Νομική στήριξη σε άτομα Πιστοποίηση 500 θυμάτων βασανιστηρίων Συνοδείες ασυνόδευτων ανηλίκων σε ασφαλείς δομές φιλοξενίας Προστασία σε 358 παιδιά μέσω του Δικτύου Επιτροπείας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Μάθετε περισσότερα:

8 PRAKSIS Η PRAKSIS (Προγράμματα Ανάπτυξης, Κοινωνικής Στήριξης και Ιατρικής Συνεργασίας), έχει ως κύριο στόχο την καταπολέμηση του κοινωνικού και οικονομικού αποκλεισμού των ευπαθών κοινωνικά ομάδων και την υπεράσπιση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων τους, ανεξάρτητα από το χρώμα, την φυλή, την θρησκεία, την ηλικία, την υπηκοότητα, την ιδεολογία, την σεξουαλική κατεύθυνση και τα πολιτικά πιστεύω. Η PRAKSIS, δραστηριοποιείται σε όλη την Ελλάδα και κυρίως στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα Αθήνας και Θεσσαλονίκης όπου η ανθρωπιστική βοήθεια είναι σε κρίσιμη ανάγκη, καθώς και στο νησί της Λέσβου και στην περιοχή της Πάτρας. Ταυτόχρονα, με Ιατρικές Κινητές Μονάδες παρέχει υπηρεσίες στα νησιά του Βορείου Αιγαίου (Λέσβο, Σάμο, Χίο, Κω και Λέρο), στον Έβρο, στην Ειδομένη, στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα. Μάθετε περισσότερα:

9 Πού μπορείτε να βοηθήσετε: Λέσβος H Λέσβος δέχεται το μεγαλύτερο αριθμό αφίξεων, συνεπώς και το μεγαλύτερο αριθμό ασυνόδευτων παιδιών. Ο μεγαλύτερος αριθμός των ασυνόδευτων ανηλίκων που εντοπίζονται και καταγράφονται φιλοξενείται στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής (ΚΕΠΥ) στη Μόρια, σε συνθήκες κράτησης. Τα παιδιά παραμένουν εκεί για δέκα περίπου ημέρες κατά μέσο όρο, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες τοποθέτησής τους σε δομή φιλοξενίας σε κάποιο σημείο του Ελλαδικού χώρου. Ο παρακάτω πίνακας παρουσιάζει τη ροή των αφίξεων στο νησί της Λέσβου το τελευταίο χρονικό διάστημα: ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ: Στην Λέσβο οι ΓτΚ Ελλάδας υλοποιούν ανθρωπιστικές δράσεις από το 2010 και παρέχουν πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη, φάρμακα, ψυχοκοινωνική υποστήριξη και ανθρωπιστική βοήθεια μέσα στην Κινητή Μονάδα και το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής (ΚΕΠΥ) στη Μόρια και στο Καρά Τεπέ. Λόγω της υψηλής πίεσης και τις ανάγκες για την παροχή των πρώτων υπηρεσιών υποδοχής, η Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής σε

10 συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου - Ελλάδας, εφαρμόζει ένα πρόγραμμα έκτακτης ανάγκης, για την κινητή μονάδα και το πρώτο κέντρο υποδοχής στη Μόρια. Ο κύριος στόχος του έργου είναι η πρωτοβάθμια υγειονομική κάλυψη και η ψυχοκοινωνική στήριξη των μεταναστών που στερούνται των απαραίτητων δικαιολογητικών εγγράφων και των υπηκόων τρίτων χωρών κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στα Κέντρα Υποδοχής και στις κινητές μονάδες, μέσα από τη συνεργασία όλων των οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα και ειδικά στην περιοχή Μόρια της Λέσβου. Οι ΓτΚ λειτουργούν σε μια πλήρως εξοπλισμένη Κινητή Μονάδα και ένα ιατρείο στο ΚΕΠΥ, όπου παρέχουν ιατρικές εξετάσεις, βασικές υγειονομικές υπηρεσίες, ψυχοκοινωνική υποστήριξη, φαρμακευτική αγωγή, είδη προσωπικής υγιεινής, είδη ένδυσης και υπόδησης. Στο Καρά Τεπέ παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης. ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (Προτεινόμενες δράσεις χρηματοδότησης): Κάλυψη μισθού 1 ψυχολόγου για το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής που θα παράσχει υποστήριξη σε 30 ασυνόδευτα παιδιά για 1 μήνα Κάλυψη μισθού 1 κοινωνικού λειτουργού για το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής που θα παράσχει υποστήριξη σε 30 ασυνόδευτα παιδιά για 1 μήνα Κάλυψη μισθού 1 διερμηνέα φαρσί για 1 μήνα Κάλυψη μισθού 1 διερμηνέα Αραβικών για 1 μήνα Κάλυψη μισθού 1 ειδικού σε διαχείριση παιδικού τραύματος που θα παράσχει υποστήριξη σε 30 παιδιά για 1 μήνα Κάλυψη μισθού 1 ατόμου υπεύθυνου δημοσιότητας για την προώθηση των δράσεων των ΓτΚ σχετικά με τα ασυνόδευτα ανήλικα στη Λέσβο για 1 μήνα Κάλυψη μισθού 1 συντονιστή / ατόμου διοικητικής υποστήριξης και παρακολούθησης των δράσεων του ΓτΚ σχετικά με τα ασυνόδευτα ανήλικα για 1 μήνα Κάλυψη του κόστους υλικού για δημιουργική απασχόληση των παιδιών που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και σάκους του μποξ, κοντάρια, πανιά διαφόρων χρωμάτων, λευκές μάσκες, χρώματα για graffiti, χαρτόνια για κατασκευές, χούλα χουπ, κλπ Κάλυψη δαπανών ταξιδιών ομάδας παρέμβασης, ημερησίας αποζημίωσης και διαμονής για 1 μήνα ευρώ ευρώ ευρώ ευρώ ευρώ ευρώ ευρώ ευρώ ευρώ

11 ΜΕΤΑΔΡΑΣΗ: H METAδραση παρέχει υπηρεσίες διερμηνείας και διαπολιτισμικής μεσολάβησης στο πλαίσιο των διαδικασιών Ασύλου και Πρώτης Υποδοχής, στην Ύπατη Αρμοστεία, σε νοσοκομεία, σε άλλες ΜΚΟ και διεθνείς οργανισμούς, καθώς και στην Αστυνομία και στο Λιμενικού Σώματος στο πλαίσιο της υποδοχής των νεοεισερχομένων. Συμμετέχει στις διαδικασίες εντοπισμού και παρέχει εξατομικευμένη υποστήριξη, νομικού αλλά και ψυχοκοινωνικού χαρακτήρα σε ασυνόδευτους ανήλικους μέσω του Δικτύου Επιτροπείας Ασυνόδευτων Ανηλίκων. Επίσης προσφέρει, με την παρουσία εξειδικευμένου δικηγόρου στο σημείο παρέχει νομική συνδρομή σε ανήλικους και οργανώνει και υλοποιεί τη συνοδεία τους από τα σημεία εισόδου στη χώρα στις σε κατάλληλες δομές φιλοξενίας. Επιπλέον η τοπική ομάδα της ΜΕΤΑδρασης προχωρά συχνά σε διανομή υλικού ανθρωπιστικής βοήθειας σε ενήλικες και παιδιά σε ανάγκη. Ανταποκρινόμενη στις ανάγκες της εποχής, η ΜΕΤΑδραση προχώρησε το Δεκέμβριο του 2015 στη δημιουργία Μεταβατικής Δομής Φιλοξενίας, χωρητικότητας 12 παιδιών η οποία φιλοξενεί ανήλικους κατά προτεραιότητα μικρότερους από 14 ετών για το σύντομο χρονικό διάστημα που απαιτείται για να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες μέχρι τη μεταφορά τους σε μια πιο μόνιμη δομή, ενώ δύναται να φιλοξενήσει και μονογονεϊκές οικογένειες (μητέρες) με μικρά παιδιά. METAΔΡΑΣΗ (Προτεινόμενες Δράσεις Χρηματοδότησης): Κάλυψη του μισθού 1 μέλους του Δικτύου Επιτροπείας Ασυνόδευτων Ανηλίκων (full time) για να παράσχει υποστήριξη σε 30 ασυνόδευτα παιδιά για 1 μήνα Κάλυψη του μισθού 1 μέλους του Δικτύου Επιτροπείας Ασυνόδευτων Ανηλίκων (full time) για να παράσχει υποστήριξη σε 90 ασυνόδευτα παιδιά για 3 μήνες Κάλυψη του μισθού 1 μέλους του Δικτύου Επιτροπείας (part time) για να παράσχει υποστήριξη σε 15 ασυνόδευτα παιδιά για 1 μήνα Κάλυψη του μισθού 1 μέλους του Δικτύου Επιτροπείας (part time) για να παράσχει υποστήριξη σε 45 ασυνόδευτα παιδιά για 3 μήνες Κάλυψη βασικών εξόδων ασυνόδευτων παιδιών (πχ ρουχισμός, τρόφιμα, σεντόνια) για 1 μήνα Κάλυψη βασικών εξόδων ασυνόδευτων παιδιών (πχ ρουχισμός, τρόφιμα, σεντόνια) για 3 μήνες Έξοδα για κάλυψη ιατροφαρμακευτικών αναγκών ή εξετάσεων παιδιών Κάλυψη ενοικίου της Μεταβατικής Δομής Φιλοξενίας (χωρητικότητας ευρώ ευρώ 800 ευρώ ευρώ 80 ευρώ 240 ευρώ 100 ευρώ ευρώ

12 20 παιδιών) για 1 μήνα Κάλυψη ενοικίου της Μεταβατικής Δομής Φιλοξενίας (χωρητικότητας 20 παιδιών) για 3 μήνες Κάλυψη ενοικίου της Μεταβατικής Δομής Φιλοξενίας (χωρητικότητας 20 παιδιών) για 6 μήνες Έξοδα σίτισης της Μεταβατικής Δομής Φιλοξενίας (χωρητικότητας 20 παιδιών) για 1 μήνα Έξοδα σίτισης της Μεταβατικής Δομής Φιλοξενίας (χωρητικότητας 20 παιδιών) για 3 μήνες Έξοδα σίτισης της Μεταβατικής Δομής Φιλοξενίας (χωρητικότητας 20 παιδιών) για 6 μήνες ευρώ ευρώ ευρώ ευρώ ευρώ PRAKSIS: Στη Λέσβο, η Praksis υλοποιεί έξι διαφορετικές δράσεις με σκοπό την προστασία και στέγαση ευάλωτων ομάδων και ασυνόδευτων ανηλίκων, την στήριξη και στέγαση αιτούντων άσυλο και μετεγκατάσταση, τη διανομή κιτ επιβίωσης καθώς και διασώσεις και υποδοχή των νεοεισερχόμενων ομάδων στις ακτές. Μέσω του προγράμματος προστασίας ανηλίκων, σε στενή συνεργασία με την οργάνωση SAVE THE CHILDREN INTERNATIONAL, από τον Οκτώβριο 2015, η PRAKSIS αναπτύσσει δράσεις για την υποστήριξη και προστασία ανηλίκων που εισέρχονται στο νησί μέσω των μεταναστευτικών και προσφυγικών ρευμάτων. Πιο συγκεκριμένα στους δύο κύριους χώρους συγκέντρωσης των προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια και στο Καρά Τεπέ, δραστηριοποιούνται οργανωμένες ομάδες της PRAKSIS με στόχο τον εντοπισμό, την ενημέρωση και την υποστήριξη ασυνόδευτων ανηλίκων, παιδιών σε κίνδυνο καθώς και οικογενειών με προστατευόμενα μέλη (παιδιά). Μέσω της παρέμβασης αυτής, κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό προσφέρει υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης στα παιδιά που βρίσκονται στους δύο χώρους ( παιδιά, σε μηνιαία βάση) ενώ ταυτόχρονα γίνεται προσπάθεια για καταγραφή των αναγκών των παιδιών και ενεργοποίηση υπηρεσιών διασύνδεσης με στόχο την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Μεγάλη προτεραιότητα δίνεται στον εντοπισμό και προστασία των ασυνόδευτων ανηλίκων που βρίσκονται στο νησί. Μέσω της παρέμβασης, η Praksis προσφέρει βοήθεια (εντοπισμός ευάλωτων παιδιών και οικογενειών, ενημέρωση, νομική και ψυχοκοινωνική στήριξη, παραπομπές σε υπηρεσίες) σε περίπου 220 παιδιά ανά μήνα στους καταυλισμούς της Μόριας και του Καρά Τεπέ και σε περίπου Ασυνόδευτους Ανηλίκους μηνιαίως στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στη Μόρια.

13 Παράλληλα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια transit δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων. Στόχος της δράσης αυτής, η διαμονή των ανηλίκων σε ένα προστατευμένο και κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο μέχρι να οριστικοποιηθούν οι διαδικασίες για τη μετάβαση των ανηλίκων (είτε μέσω προγράμματος συνοδειών είτε μέσα από το ίδιο πρόγραμμα), σε Κέντρα Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων με πιο μόνιμο χαρακτήρα διαμονής. Για τη λειτουργία του χώρου προσωρινής φιλοξενίας υπάρχει συνεργασία με όλους τους υπεύθυνους και εξουσιοδοτημένους θεσμικούς φορείς. Από το Νοεμβρίου του 2015, φιλοξενούνται περίπου 20 ασυνόδευτα ανήλικα σε μηνιαία βάση. PRAKSIS (Προτεινόμενες Δράσεις Χρηματοδότησης): Ψυχοκοινωνική υποστήριξη 30 παιδιών για 1 μήνα Ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε 150 παιδιά και σε 25 παιδιά σε κέντρα κράτησης, καθώς και ενίσχυση των ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων για παιδιά, για μία περίοδο ενός μήνα, από εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα Ψυχοκοινωνική υποστήριξη από εξειδικευμένη ομάδα συμπεριλαμβανομένων και διαπολιτισμικών μεσολαβητών με σκοπό την συνοδεία για 20 παιδιά από κέντρα κράτησης σε ξενώνες φιλοξενίας, για περίοδο ενός μήνα ευρώ ευρώ ευρώ

14 Εθελοντικές ομάδες διάσωσης βοηθούν στην άφιξη λέμβων ( 2015 Σοφία Κουβελάκη)

15 Εθελοντές τραβούν μια λέμβο, αφού έχουν διασφαλίσει την ασφαλή αποβίβαση των προσφύγων ( 2015 Σοφία Κουβελάκη)

16 Λέρος H Λέρος δέχεται μεγάλο αριθμό προσφύγων, σημειώνοντας το 2015 κατακόρυφη αύξηση αφίξεων της τάξης του 1115% σε σχέση με το Είναι ένα πολύ μικρό νησί με πληθυσμό μόλις άτομα. Το νησί δεν διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές για την υποδοχή τόσου κόσμου. Όταν εντοπιστεί ένα ασυνόδευτο παιδί στη Λέρο πρέπει να μείνει στο αστυνομικό τμήμα μέχρι να ολοκληρωθεί η απαραίτητη διαδικασία καταγραφής του. Οι συνθήκες διαβίωσης στο αστυνομικό τμήμα είναι συνθήκες κράτησης και εξαιρετικά απειλητικές για τον ήδη επιβαρυμένο από το ταξίδι μέχρι εκεί και εξαιρετικά ευάλωτο πληθυσμό των ασυνόδευτων ανηλίκων. Ο παρακάτω πίνακας παρουσιάζει τη ροή των αφίξεων στο νησί της Λέρου το τελευταίο χρονικό διάστημα: ΑΡΣΙΣ Από το Δεκέμβρη του 2015 δυο ομάδες κοινωνικών επιστημών και διερμηνέων δραστηριοποιούνται στην Κω και τη Λέρο. Ειδικότερα, στην Κω η ομάδα της ΑΡΣΙΣ, συμπληρωματικά με τη δράση της Ύπατης Αρμοστείας, αναλαμβάνει τον εντοπισμό κατά την άφιξη, τη νομική ενημέρωση, τη συνοδεία στη διαδικασία καταγραφής από τις αρχές και την παραπομπή των ασυνόδευτων ανηλίκων σε δομές φιλοξενίας.

17 Η ΆΡΣΙΣ στη Λέρο έχει καθημερινή παρουσία στον προσωρινό καταυλισμό Λακί, από τον Δεκέμβριο του 2015, όπου με μία ειδικά εκπαιδευμένη ομάδα κοινωνικών επιστημών και διερμηνέων αναλαμβάνει τον εντοπισμό των ασυνόδευτων ανήλικων κατά την άφιξη τους, τη νομική ενημέρωση, την υποστήριξη τους, τη συνοδεία στη διαδικασία καταγραφής από τις αρχές και την παραπομπή των ασυνόδευτων ανηλίκων σε δομές φιλοξενίας, επίσης οργανώνει δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά και σε συνεργασία με την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες επιμελείται των ζητημάτων των ασυνόδευτων ανηλίκων. ΑΡΣΙΣ (Προτεινόμενες Δράσεις Χρηματοδότησης): Κάλυψη του μισθού 2 κοινωνικών επιστημόνων για τον εντοπισμό ασυνόδευτων ανηλίκων για 1 μήνα Κάλυψη του μισθού για 1 μεταφραστή φαρσί για 1 μήνα Κάλυψη του μισθού για 1 μεταφραστή αραβικών για 1 μήνα Κάλυψη του μισθού για 1 συντονιστή προγράμματος για 1 μήνα Κάλυψη του μισθού 1 οικονομικού διαχειριστή για 1 μήνα ευρώ ευρώ ευρώ ευρώ ευρώ ΜΕΤΑΔΡΑΣΗ H MΕΤΑδραση στη Λέρο παρέχει υπηρεσίες διερμηνείας και διαπολιτισμικής μεσολάβησης στο πλαίσιο της διαδικασίας παροχής ασύλου και πρώτης υποδοχής των νεοαφιχθέντων, στην Ύπατη Αρμοστεία, σε νοσοκομεία, σε άλλες ΜΚΟ και διεθνείς οργανισμούς, καθώς και στην Αστυνομία και στο Λιμενικό. Επίσης οργανώνει τη συνοδεία τους από τα σημεία εισόδου στη χώρα στις κατάλληλες δομές φιλοξενίας. Από την εμπειρία της τοπικής ομάδας της ΜΕΤΑδρασης, κρίνεται αναγκαία η παρουσία μέλους του Δικτύου Επιτροπείας στο σημείο, το οποίο θα μπορεί να συνεισφέρει στη διαδικασία εντοπισμού των ασυνόδευτων παιδιών και στη συνέχεια να αναλάβει τη εξατομικευμένη υποστήριξή τους για το διάστημα που παραμένουν στο νησί, σε ακατάλληλες συνθήκες. METAΔΡΑΣΗ (Προτεινόμενες Δράσεις Χρηματοδότησης): Κάλυψη του μισθού 1 μέλους του Δικτύου Επιτροπείας Ασυνόδευτων Ανηλίκων (part time) για να παράσχει υποστήριξη σε ασυνόδευτα παιδιά για 1 μήνα Μέλος του Δικτύου Επιτροπείας Ασυνόδευτων Ανηλίκων (part time) για να παράσχει υποστήριξη σε ασυνόδευτα παιδιά για 3 μήνες 800 ευρώ ευρώ

18 Κάλυψη βασικών εξόδων ασυνόδευτων παιδιών (πχ ρουχισμός, τρόφιμα, σεντόνια) για 1 μήνα Κάλυψη βασικών εξόδων ασυνόδευτων παιδιών (πχ ρουχισμός, τρόφιμα, σεντόνια) για 3 μήνες Έξοδα για κάλυψη ιατροφαρμακευτικών αναγκών ή εξετάσεων παιδιών 80 ευρώ 240 ευρώ 100 ευρώ PRAKSIS Η Μ.Κ.Ο. PRAKSIS υποστηρίζει τα Κινητά Κλιμάκια της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής που λειτουργούν στο νησί της Λέρου. Η ομάδα αποτελείται από ιατρονοσηλευτικό, ψυχοκοινωνικό και διοικητικό προσωπικό, και θα αναλάβει την ιατροφαρμακευτική υποστήριξη των νεοαφιχθέντων. Επίσης, η Praksis λειτουργεί μία Ιατρική Κινητή Μονάδα για πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη και ψυχοκοινωνική στήριξη, με την χρηματοδότηση της International Medical Corps (IMC). PRAKSIS (Προτεινόμενες Δράσεις Χρηματοδότησης): Δημιουργία καινούριας δομής προσωρινής φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων χωρητικότητας 50 παιδιών το μήνα (Aναλυτικός προυπολογισμός κατόπιν αιτήσεως) Κουβελάκη) Εθελοντές στο πεδίο εξασφαλίζουν την ασφαλή άφιξη λέμβων ( 2015 Σοφία

19 Κως Η Κως αποτελεί το δεύτερο σημείο εισόδου με τις μεγαλύτερες αφίξεις προσφύγων. (15%) Το 2015 σημειώθηκε κατακόρυφη αύξηση αφίξεων κατά 1.115% σε σύγκριση με τις αφίξεις του Ο παρακάτω πίνακας παρουσιάζει τη ροή των αφίξεων στο νησί της Κω το τελευταίο χρονικό διάστημα: ΑΡΣΙΣ Η ΆΡΣΙΣ στην Κω έχει καθημερινή παρουσία στο λιμάνι του νησιού όπου πραγματοποιείται η καταγραφή των προσφύγων, από τον Δεκέμβριο του 2015, όπου με μία είδικά εκπαιδευμένη ομάδα κοινωνικών επιστημών και διερμηνέων αναλαμβάνει τον εντοπισμό των ασυνόδευτων ανήλικων κατά την άφιξη τους, τη νομική ενημέρωση, την υποστήριξη τους, τη συνοδεία στη διαδικασία καταγραφής από τις αρχές και την παραπομπή των ασυνόδευτων ανηλίκων σε δομές φιλοξενίας. ΑΡΣΙΣ (Προτεινόμενες Δράσεις Χρηματοδότησης): Κάλυψη του μισθού δύο κοινωνικών επιστημόνων για τον εντοπισμό ασυνόδευτων ανηλίκων για 1 μήνα Κάλυψη του μισθού για 1 μεταφραστή φαρσί για 1 μήνα ευρώ ευρώ

20 Κάλυψη του μισθού για 1 μεταφραστή αραβικών για 1 μήνα Κάλυψη του μισθού για 1 μεταφραστή όρντου για 1 μήνα ευρώ ευρώ ΜΕΤΑΔΡΑΣΗ H MΕΤΑδραση στην Κω παρέχει υπηρεσίες διερμηνείας και διαπολιτισμικής μεσολάβησης στο πλαίσιο της διαδικασίας παροχής ασύλου και πρώτης υποδοχής των νεοαφιχθέντων, στην Ύπατη Αρμοστεία, σε νοσοκομεία, σε άλλες ΜΚΟ και διεθνείς οργανισμούς, καθώς και στην Αστυνομία και στο Λιμενικό. Επίσης, οργανώνει τη συνοδεία τους από τα σημεία εισόδου στη χώρα στις κατάλληλες δομές φιλοξενίας. Από την εμπειρία της τοπικής ομάδας της ΜΕΤΑδρασης, κρίνεται αναγκαία η παρουσία μέλους του Δικτύου Επιτροπείας στο σημείο, το οποίο θα μπορεί να συνεισφέρει στη διαδικασία εντοπισμού των ασυνόδευτων παιδιών και στη συνέχεια να αναλάβει τη εξατομικευμένη υποστήριξή τους για το διάστημα που παραμένουν στο νησί, ειδικά στην περίπτωση που παραμένουν σε συνθήκες κράτησης. METAΔΡΑΣΗ (Προτεινόμενες Δράσεις Χρηματοδότησης): Κάλυψη του μισθού 1 μέλους του Δικτύου Επιτροπείας Ασυνόδευτων Ανηλίκων (part time) για να παράσχει υποστήριξη σε 4 ασυνόδευτα παιδιά για 1 μήνα Κάλυψη του μισθού 1 μέλους του Δικτύου Επιτροπείας (part time) για να παράσχει υποστήριξη σε 4 ασυνόδευτα παιδιά για 3 μήνες Κάλυψη βασικών εξόδων ασυνόδευτων παιδιών (πχ ρουχισμός, τρόφιμα, σεντόνια) για 1 μήνα Κάλυψη βασικών εξόδων ασυνόδευτων παιδιών (πχ ρουχισμός, τρόφιμα, σεντόνια) για 3 μήνες Έξοδα για κάλυψη ιατροφαρμακευτικών αναγκών ή εξετάσεων παιδιών 800 ευρώ ευρώ 80 ευρώ 240 ευρώ 100 ευρώ PRAKSIS Με τη χρηματοδότηση και σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες, από το Νοέμβριο 2015, η PRAKSIS λειτουργεί στο νησί της Κω μεταβατική δομή φιλοξενίας για ασυνόδευτους ανηλίκους χωρητικότητας 34 παιδιών. Με την υποστήριξη του Solidarity Now, και σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής, η PRAKSIS υποστηρίζει επίσης τα Κινητά Κλιμάκια της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής που λειτουργούν στο νησί της Κω. Η ομάδα αποτελείται από ιατρονοσηλευτικό, ψυχοκοινωνικό και διοικητικό προσωπικό, και ανάλαβε την ιατροφαρμακευτική

21 υποστήριξη των ανθρώπων που θα υποδεχθούν τα κλιμάκια ενώ θα υποστηρίξει και τη διαδικασία καταγραφής και διασύνδεσης των πολιτών τρίτων χωρών που θα βρεθούν στα Κινητά Κλιμάκια. PRAKSIS (Προτεινόμενες Δράσεις Χρηματοδότησης): Ψυχοκοινωνική υποστήριξη 15 παιδιών για 1 μήνα Ψυχοκοινωνική υποστήριξη 30 παιδιών που φιλοξενούνται στον ξενώνα ασυνόδευτων ανηλίκων, από εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα για περίοδο ενός μήνα ευρώ ευρώ Η γωνιά του παιδιού, σε εθελοντικά αυτοοργανωμένο κέντρο στη Λέσβο ( 2015 Σοφία Κουβελάκη)

22 Σάμος H Σάμος αποτελεί το τρίτο σημείο εισόδου (14%) με τον πιο μεγάλο αριθμό προσφύγων το Σημειώνοντας κατακόρυφη αύξηση αφίξεων κατά 700% σε σύγκριση με τις αφίξεις του Τα ασυνόδευτα παιδιά αυτή τη στιγμή αναγκάζονται να μείνουν σε συνθήκες κράτησης στο Κέντρο Ταυτοποίησης Υπηκοότητας Σάμου. Το κέντρο αυτό έχει χωρητικότητα 240 άτομα και αυτή τη στιγμή φιλοξενεί παραπάνω από άτομα. Τα παιδιά είναι υποχρεωμένα να συγκατοικήσουν με τους ενήλικες. Σύμφωνα με πρόσφατους επιτόπιους ελέγχους, το Κέντρο προσφέρει πολύ δυσμενείς συνθήκες διαβίωσης και υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σχετικά με τη σίτιση και τη διαβίωση των φιλοξενουμένων. Ο παρακάτω πίνακας παρουσιάζει τη ροή των αφίξεων στο νησί της Σάμου το τελευταίο χρονικό διάστημα: ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ H Ιατρική Παρέμβαση υλοποιεί δράσει μέσα στο Κέντρο Ταυτοποίησης Μεταναστών και Προσφύγων στην Σάμο. Οι ιατρικές υπηρεσίες που παρέχει η Ιατρική Παρέμβαση στη Σάμο περιλαμβάνουν : Αρχικό ιατρικό έλεγχο σε όλους τους νέοαφιχθέντες, Triage σε ασυνόδευτους ανήλικους, λήψη ιατρικού ιστορικού και εξέταση των ασθενών, συμπλήρωση και επίδοση κάρτας υγείας, αναγνώριση οξέων προβλημάτων, χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής, παραπομπή σοβαρών περιστατικών σε δημόσιο νοσοκομείο για περαιτέρω

23 έλεγχο και εξετάσεις, παραπομπή όλων των παιδιών στο νοσοκομείο για τον προληπτικό έλεγχο για μεταφορά σε ξενώνα, εξακρίβωση των χρόνιων ασθενειών (TB) και συνεργασία με το νοσοκομείο και το ΚΕΕΛΠΝΟ, συμβουλευτική ιατρική και οδηγίες αγωγής υγείας. Οι κοινωνικές υπηρεσίες περιλαμβάνουν: Ατομικές συνεντεύξεις, λήψη κοινωνικού ιστορικού, καταγραφή συγκεκριμένων αιτημάτων (διεθνή προστασία, στέγαση), και παραπομπή στις κατάλληλες υπηρεσίες, καταγραφή αιτημάτων στέγασης και παραπομπή στο ΕΚΚΑ για την προστασία και την τοποθέτησή τους σε δομή φιλοξενίας, παροχή κοινωνικής στήριξης και περαιτέρω διερεύνησης εξατομικευμένα και ομαδικά. Κάλυψη βασικών αναγκών όπως είδη προσωπικής υγιεινής, ρουχισμός, οργάνωση δημιουργικών δραστηριοτήτων όταν αυτό είναι εφικτό. Η ΙΠ παρέχει επίσης ψυχολογικές υπηρεσίες που περιλαμβάνουν: Ατομικές συνεντεύξεις, διερεύνηση της παρούσας κατάστασης (κακοποίηση, προορισμός, ταξίδι), ψυχολογική παρακολούθηση σε στενή συνεργασία με την κοινωνική υπηρεσία, Συνεργασία με τον ψυχίατρο του στρατού σε εθελοντική βάση. Παροχή εξειδικευμένων παρεμβάσεων σε επείγουσες καταστάσεις «κρίσεων». Συνεργασία με τον κοινωνικό επιστήμονα για την διεξαγωγή συγκεκριμένων ψυχοκοινωνικών δραστηριοτήτων. Ψυχολογική αξιολόγηση για την εκτίμηση ανηλικότητας. Συνεργασία με εισαγγελία σε υποθέσεις που αφορούν τα ασυνόδευτα ανήλικα ή τον ορισμό επιτρόπου (μέσος όρος 3-4 ημέρες αναμονή). Ενημέρωση για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα στους εφήβους. Σημαντικά προβλήματα που εντοπίστηκαν στα πλαίσια της κοινωνικής στήριξης των ασυνόδευτων ανηλίκων είναι η έλλειψη χώρου στέγασης εντός του κέντρου ταυτοποίησης. Τη δεδομένη χρονική περίοδο και μετά από εξέγερση των φιλοξενουμένων οι οικίσκοι που διέμεναν οι ασυνόδευτοι ανήλικοι κάηκαν με αποτέλεσμα τα παιδιά να διαβιούν πλέον μαζί με τους υπόλοιπους ενήλικες γεγονός που ενέχει κινδύνους. Η έλλειψη χρόνου των εργαζομένων για επιπλέον κοινωνική στήριξη και δημιουργική απασχόληση. Η δημιουργική απασχόληση των παιδιών, δράση απαραίτητη, βοηθάει στην συναισθηματική αποφόρτιση και στην έκφραση των συναισθημάτων. Ένας κοινωνικός Επιστήμονας για όλες τις ευάλωτες ομάδες είναι φανερό ότι είναι αδύνατον να διαθέσει τον απαραίτητο χρόνο που απαιτείται για την ευαίσθητη ομάδα των ασυνόδευτων ανηλίκων. Η έλλειψη διερμηνείας για την υποστήριξη της δράσης καθιστά την επικοινωνία με τα παιδιά δύσκολη. Η έλλειψη φαγητού. Η σίτιση όλων των φιλοξενουμένων στο κέντρο καλύπτεται από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα με την παροχή μόνο ενός γεύματος. Η επίλυση των αναφερόμενων προβλημάτων θα εξασφαλίσει την προστασία και την ομαλή διαβίωση των Ασυνόδευτων Ανηλίκων στο Κέντρο.

24 Τα αναμενόμενα αποτελέσματα της δράσης θα είναι : Η Δημιουργική απασχόληση των παιδιών. Η Επιπλέον Διερεύνηση του ταξιδιού και της κατεύθυνσης κάθε παιδιού ξεχωριστά. Η Παροχή πρωινού και βραδινού φαγητού. Η Συνοδεία των παιδιών στο νοσοκομείο για τον άμεσο ιατρικό έλεγχο Συνεργασία με τον επιμελητή ανηλίκων για την μεταφορά των παιδιών σε ξενώνα φιλοξενίας. Διευκόλυνση της επικοινωνίας με την συμμετοχή Διερμηνείας. Συντονισμός της δράσης και συνεργασία με την υπάρχουσα δομή. Κύρια και βασική ευθύνη του προσωπικού που θα ασχοληθεί με την Κοινωνική Στήριξη των Ασυνόδευτων Ανηλίκων, θα είναι η ομαλή διαμονή τους, ο σεβασμός της μοναδικότητας τους και των δικαιωμάτων τους καθώς και η τήρηση απορρήτου των προσωπικών δεδομένων τους. ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ (Προτεινόμενες Δράσεις Χρηματοδότησης): Για την ολοκλήρωση της δράσης και την επιπλέον κοινωνική στήριξη, στα 50 παιδιά κατά μέσο όρο το μήνα, στο κέντρο ταυτοποίησης μεταναστών και προσφύγων στη Σάμο θα χρειαστεί: Κάλυψη του μισθού 1 κοινωνικού λειτουργού για ένα μήνα: ευρώ (8 ώρες ημερησίως, 5 πέντε ημέρες εβδομαδιαίως). Κάλυψη του μισθού 1 Διερμηνέα Φαρσί με κόστος μισθοδοσίας για ένα μήνα: ευρώ το μήνα (6 ώρες ημερησίως, πέντε μέρες εβδομαδιαίως). Κάλυψη του μισθού 1 Διερμηνέα Αραβικών για ένα μήνα:1.000 ευρώ το μήνα (6 ώρες ημερησίως, πέντε μέρες εβδομαδιαίως). Κάλυψη του μισθού 1 συντονιστή της δράσης για ένα μήνα: ευρώ το μήνα (8 ώρες ημερησίως, 5 πέντε ημέρες εβδομαδιαίως). Kάλυψη του κόστους του πρωινού γεύματος (τοστ και γάλα ) για 50 παιδιά για ένα μήνα: ευρώ ανά παιδί x 30 ημέρες x50 παιδιά = ευρώ Κάλυψη του βραδινού γεύματος για 50 παιδιά για ένα μήνα: 5 ευρώ ανά παιδί Χ 30 ημέρες Χ 50 παιδιά = ευρώ το μήνα ΜΕΤΑΔΡΑΣΗ H ΜΕΤΑδραση στη Σάμο παρέχει υπηρεσίες διερμηνείας και διαπολιτισμικής μεσολάβησης των διαδικασιών Ασύλου και Πρώτης Υποδοχής των νεοαφιχθέντων, στην Ύπατη Αρμοστεία, σε νοσοκομεία, σε άλλες ΜΚΟ και διεθνείς οργανισμούς, καθώς και στην Αστυνομία και στο Λιμενικό Σώμα. Συμμετέχει στις διαδικασίες εντοπισμού και παρέχει εξατομικευμένη υποστήριξη, νομικού αλλά και ψυχοκοινωνικού χαρακτήρα σε ασυνόδευτους ανήλικους μέσω του Δικτύου Επιτροπείας Ασυνόδευτων Ανηλίκων. Επίσης, με την παρουσία εξειδικευμένου δικηγόρου στο σημείο παρέχει νομική

25 συνδρομή σε ανήλικους και οργανώνει και υλοποιεί τη συνοδεία τους σε κατάλληλες δομές φιλοξενίας. Επιπλέον η τοπική ομάδα της ΜΕΤΑδρασης προχωρά συχνά σε διανομή υλικού ανθρωπιστικής βοήθειας σε ενήλικες και παιδιά σε ανάγκη. Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να αρχίσει η λειτουργία μίας μεταβατικής δομής φιλοξενίας ασυνόδευτων παιδιών, στα πρότυπα αυτής που ήδη λειτουργεί στη Λέσβο. METAΔΡΑΣΗ (Προτεινόμενες Δράσεις Χρηματοδότησης): Κάλυψη του μισθού 1 μέλους του Δικτύου Επιτροπείας (full time) για να παράσχει υποστήριξη σε 18 ασυνόδευτα παιδιά για 1 μήνα Κάλυψη του μισθού 1 μέλους του Δικτύου Επιτροπείας (full time) για να παράσχει υποστήριξη σε 54 ασυνόδευτα παιδιά για 3 μήνες Κάλυψη του μισθού 1 μέλους του Δικτύου Επιτροπείας (part time) για να παράσχει υποστήριξη σε 8 ασυνόδευτα παιδιά για 1 μήνα Κάλυψη του μισθού 1 μέλους του Δικτύου Επιτροπείας (part time) για να παράσχει υποστήριξη σε 24 ασυνόδευτα παιδιά για 3 μήνες Κάλυψη βασικών εξόδων 1 ασυνόδευτου παιδιού (πχ ρουχισμός, τρόφιμα, σεντόνια) για 1 μήνα Κάλυψη βασικών εξόδων 1 ασυνόδευτου παιδιού (πχ ρουχισμός, τρόφιμα, σεντόνια) για 3 μήνες Έξοδα για κάλυψη ιατροφαρμακευτικών αναγκών ή εξετάσεων 2 παιδιού για 1 μήνα Κάλυψη ενοικίου της Μεταβατικής Δομής Φιλοξενίας (χωρητικότητας 10 ανηλίκων) για 1 μήνα Κάλυψη ενοικίου της Μεταβατικής Δομής Φιλοξενίας (χωρητικότητας 10 ανηλίκων) για 3 μήνες Κάλυψη ενοικίου της Μεταβατικής Δομής Φιλοξενίας (χωρητικότητας 10 ανηλίκων) για 6 μήνες Θέρμανση για τη Μεταβατική Δομή Φιλοξενίας (χωρητικότητας 10 ανηλίκων) για 1 μήνα Θέρμανση για τη Μεταβατική Δομή Φιλοξενίας (χωρητικότητας 10 ανηλίκων) για 3 μήνες Catering της Μεταβατικής Δομής Φιλοξενίας (χωρητικότητας 10 ανηλίκων) για 1 μήνα Catering της Μεταβατικής Δομής Φιλοξενίας (χωρητικότητας 10 ανηλίκων) για 3 μήνες Catering της Μεταβατικής Δομής Φιλοξενίας (χωρητικότητας 10 ανηλίκων) για 6 μήνες ευρώ ευρώ 800 ευρώ ευρώ 80 ευρώ 240 ευρώ 100 ευρώ 650 ευρώ ευρώ ευρώ 190 ευρώ 570 ευρώ ευρώ ευρώ ευρώ

26 PRAKSIS Η PRAKSIS, σε στενή συνεργασία με την οργάνωση SAVE THE CHILDREN INTERNATIONAL, από τον Δεκέμβριο 2015, βρίσκεται στη Σάμο και αναπτύσσει δράσεις με σκοπό την υποστήριξη και προστασία ανηλίκων που εισέρχονται στο νησί μέσω των μεταναστευτικών και προσφυγικών ρευμάτων. Ειδικότερα, στους κύριους χώρους συγκέντρωσης των προσφύγων και μεταναστών στα δύο νησιά, δραστηριοποιούνται οργανωμένες ομάδες της PRAKSIS με στόχο τον εντοπισμό, την ενημέρωση και την υποστήριξη ασυνόδευτων ανηλίκων, παιδιών σε κίνδυνο καθώς και οικογενειών με προστατευόμενα μέλη (παιδιά). Μέσω της παρέμβασης, κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό προσφέρει επίσης υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης ενώ ταυτόχρονα γίνεται προσπάθεια για καταγραφή των αναγκών των παιδιών και ενεργοποίηση υπηρεσιών διασύνδεσης με στόχο την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Μεγάλη προτεραιότητα δίνεται στον εντοπισμό και προστασία των ασυνόδευτων ανηλίκων που βρίσκονται στο νησί. Το πρόγραμμα προβλέπει επίσης τη δημιουργία ενός τράνζιτ κέντρου φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων. PRAKSIS (Προτεινόμενες Δράσεις Χρηματοδότησης): Ψυχοκοινωνική υποστήριξη 15 παιδιών για ένα μήνα euros

27 Ένα μικρό παιδί μόλις έφτασε στη Λέσβο ( 2015 Σοφία Κουβελάκη)

28 Xίος H Χίος έχει δεχτεί το 11% των αφίξεων το 2015, σημειώνοντας κατακόρυφη αύξηση κατά 921% σε σύγκριση με τις αφίξεις του Ο παρακάτω πίνακας παρουσιάζει τη ροή των αφίξεων στο νησί της Χίου το τελευταίο χρονικό διάστημα: ΜΕΤΑΔΡΑΣΗ H ΜΕΤΑδραση στη Χίο παρέχει υπηρεσίες διερμηνείας και διαπολιτισμικής μεσολάβησης των διαδικασιών Ασύλου και Πρώτης Υποδοχής των νεοαφιχθέντων, στην Ύπατη Αρμοστεία, σε νοσοκομεία, σε άλλες ΜΚΟ και διεθνείς οργανισμούς, καθώς και στην Αστυνομία και στο Λιμενικό Σώμα. Επίσης με την παρουσία εξειδικευμένου δικηγόρου στο σημείο παρέχει νομική συνδρομή σε ανήλικους και οργανώνει και υλοποιεί τη συνοδεία τους σε κατάλληλες δομές φιλοξενίας. Επιπλέον η τοπική ομάδα της ΜΕΤΑδρασης προχωρά συχνά σε διανομή υλικού ανθρωπιστικής βοήθειας σε ενήλικες και παιδιά σε ανάγκη.

29 METAΔΡΑΣΗ (Προτεινόμενες Δράσεις Χρηματοδότησης): Κάλυψη βασικών εξόδων ασυνόδευτων παιδιών (πχ ρουχισμός, τρόφιμα, σεντόνια) για 1 μήνα Κάλυψη βασικών εξόδων ασυνόδευτων παιδιών (πχ ρουχισμός, τρόφιμα, σεντόνια) για 3 μήνες Έξοδα για κάλυψη ιατροφαρμακευτικών αναγκών ή εξετάσεων παιδιών Κάλυψη ενοικίου της Μεταβατικής Δομής Φιλοξενίας για 1 μήνα Κάλυψη ενοικίου της Μεταβατικής Δομής Φιλοξενίας για 3 μήνες Κάλυψη ενοικίου της Μεταβατικής Δομής Φιλοξενίας για 6 μήνες Θέρμανση για τη Μεταβατική Δομή Φιλοξενίας για 1 μήνα Θέρμανση για τη Μεταβατική Δομή Φιλοξενίας για 3 μήνες Catering της Μεταβατικής Δομής Φιλοξενίας για 1 μήνα Catering της Μεταβατικής Δομής Φιλοξενίας για 3 μήνες Catering της Μεταβατικής Δομής Φιλοξενίας για 6 μήνες 80 ευρώ 240 ευρώ 100 ευρώ 650 ευρώ ευρώ ευρώ 190 ευρώ 570 ευρώ ευρώ ευρώ ευρώ PRAKSIS Η PRAKSIS, σε στενή συνεργασία με την οργάνωση SAVE THE CHILDREN INTERNATIONAL, από τον Δεκέμβριο 2015, βρίσκεται στη Χίο και αναπτύσσει δράσεις με σκοπό την υποστήριξη και προστασία ανηλίκων που εισέρχονται στο νησί μέσω των μεταναστευτικών και προσφυγικών ρευμάτων. Ειδικότερα, στους κύριους χώρους συγκέντρωσης των προσφύγων και μεταναστών στα δύο νησιά, δραστηριοποιούνται οργανωμένες ομάδες της PRAKSIS με στόχο τον εντοπισμό, την ενημέρωση και την υποστήριξη ασυνόδευτων ανηλίκων, παιδιών σε κίνδυνο καθώς και οικογενειών με προστατευόμενα μέλη (παιδιά). Μέσω της παρέμβασης, κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό προσφέρει επίσης υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης ενώ ταυτόχρονα γίνεται προσπάθεια για καταγραφή των αναγκών των παιδιών και ενεργοποίηση υπηρεσιών διασύνδεσης με στόχο την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Μεγάλη προτεραιότητα δίνεται στον εντοπισμό και προστασία των ασυνόδευτων ανηλίκων που βρίσκονται στο νησί. PRAKSIS (Προτεινόμενες Δράσεις Χρηματοδότησης): Ψυχοκοινωνική υποστήριξη 30 παιδιών για ένα μήνα Ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε 150 παιδιά και σε 25 παιδιά σε κέντρα κράτησης, καθώς και ενίσχυση των ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων για ευρώ ευρώ

30 1.200 παιδιά, για μία περίοδο ενός μήνα, από εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα Ψυχοκοινωνική υποστήριξη από εξειδικευμένη ομάδα συμπεριλαμβανομένων και διαπολιτισμικών μεσολαβητών με σκοπό την συνοδεία για 20 παιδιά από κέντρα κράτησης σε ξενώνες φιλοξενίας, για περίοδο ενός μήνα ευρώ Τετράχονο κορίτσι από το Αφγανιστάν χαιρετά τους εθελοντές στη Λέσβο ( 2015 Σοφία Κουβελάκη)

31 Ορεστιάδα Ενώ οι πρόσφυγες είχαν αρχικά ως πύλη εισόδου τον Έβρο, το καλοκαίρι του 2015 ο κύριος όγκος τους κατευθύνθηκε από την Τουρκία στα νησιά του Αιγαίου, με τη διακίνηση να γίνεται με τα γνωστά δραματικά αποτελέσματα. Σύμφωνα με την αστυνομία αύξηση παρουσίασε το τελευταίο τρίμηνο του 2015 η εισροή μεταναστών και προσφύγων με ανθρώπους να περνούν το χερσαίο σύνορο. Όταν εντοπίζεται ασυνόδευτος ανήλικος στην Ορεστιάδα πρέπει να μείνει σε συνθήκες κράτησης μαζί με ενήλικες στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής (ΚΕΠΥ) Φυλακίου στον Έβρο. ΜΕΤΑΔΡΑΣΗ H ΜΕΤΑδραση στην Ορεστιάδα παρέχει υπηρεσίες διερμηνείας και διαπολιτισμικής μεσολάβησης των διαδικασιών Ασύλου και Πρώτης Υποδοχής των νεοαφιχθέντων και στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Επιπλέον και οργανώνει και υλοποιεί τη συνοδεία των ασυνόδευτων παιδιών από τα σημεία εισόδου σε κατάλληλες δομές φιλοξενίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι το 10/2015 παρείχε εξατομικευμένη υποστήριξη σε ασυνόδευτα παιδιά μέσω του Δικτύου Επιτροπείας Ασυνόδευτων Ανηλίκων και αναμένεται να παράσχει τις ίδιες υπηρεσίες εκ νέου στο ερχόμενο διάστημα. METAΔΡΑΣΗ (Προτεινόμενες Δράσεις Χρηματοδότησης): Κάλυψη του μισθού 1 μέλους του δικτύου επιτροπείας (part time) για να παράσχει υποστήριξη σε 4 ασυνόδευτα παιδιά για 1 μήνα Κάλυψη του μισθού 1 μέλους του Δικτύου Επιτροπείας (part time) για να παράσχει υποστήριξη σε ασυνόδευτα 12 παιδιά για 3 μήνες Κάλυψη βασικών εξόδων 1 ασυνόδευτου παιδιού (ρουχισμός, τρόφιμα, σεντόνια) για 1 μήνα Κάλυψη βασικών εξόδων 1 ασυνόδευτου παιδιού (ρουχισμός, τρόφιμα, σεντόνια) για 3 μήνες Έξοδα για κάλυψη ιατροφαρμακευτικών αναγκών ή εξετάσεων παιδιών 800 ευρώ ευρώ 80 ευρώ 240 ευρώ 100 ευρώ

32 Ειδομένη Από τις 9 Δεκεμβρίου 2015, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που περιμένουν να περάσουν στην ΠΓΜΔ δεν έχουν πρόσβαση στις χειμερινές εγκαταστάσεις του καταυλισμού στην Ειδομένη. Ειδικά διαμορφωμένος για να φιλοξενήσει αξιοπρεπώς ένα μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών, ο καταυλισμός μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των ανθρώπων αυτών για στέγη, θέρμανση, φαγητό, ιατρική φροντίδα, ενώ διαθέτει επίσης εγκαταστάσεις υγιεινής, ειδικό χώρο για παιδιά και ένα σύστημα παραπομπής ευάλωτων ατόμων σε τοπικές δομές ιατρικής και ψυχο-κοινωνικής φροντίδας. Αντί αυτού, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που φτάνουν στην Ειδομένη μετά από ταξίδι 16 ωρών, λόγω των νέων ελέγχων στη διαδρομή, αναγκάζονται να παραμείνουν για τουλάχιστον 24 ώρες σε ένα βενζινάδικο, χωρίς πρόσβαση σε στέγη και βασικές υπηρεσίες. Η ΑΡΣΙΣ Η ΑΡΣΙΣ στην Ειδομένη σε καθημερινή και εικοσιτετράωρη βάση μέσα σε ειδική για αυτό το σκοπό σκηνή, προσφέρει υπηρεσίες σε παιδιά με στόχο την παιδαγωγική τους φροντίδα και την ψυχολογική τους υποστήριξη. Στην σκηνή επίσης μεταφέρονται και διανέμονται αποκλειστικά για παιδιά είδη σίτισης, ρουχισμός, παιχνίδια. Μέσα στην σκηνή της ΑΡΣΙΣ επίσης υπάρχει ένας προστατευμένος χώρος στον οποίο οι μητέρες με βρέφη μπορούν να τα καθαρίζουν, να τα αλλάζουν, να τα θηλάζουν σε συνθήκες «ελάχιστης ιδιωτικότητας». Στο χώρο αυτό προσφέρονται τα απαραίτητα είδη υγιεινής για την φροντίδα των μωρών, προϊόντα για την διατροφή των βρεφών, αλλά και καθαρά, στεγνά είδη ένδυσης για αυτά. Τέλος, στις μητέρες διανέμονται τα απαραίτητα είδη για τη φροντίδα των βρεφών. Σημαντικό βάρος δίνεται επίσης στον εντοπισμό και την προσέγγιση των παιδιών τα οποία είτε ταξιδεύουν ασυνόδευτα, είτε είναι σε κίνδυνο διακίνησης και εκμετάλλευσης. Μετά τον εντοπισμό των παιδιών αυτών, η ΑΡΣΙΣ αναλαμβάνει τη διεκπεραίωση όλων των απαραίτητων ενεργειών για τη φιλοξενία των παιδιών στις δομές φιλοξενίας της ΑΡΣΙΣ. ΑΡΣΙΣ (Προτεινόμενες Δράσεις Χρηματοδότησης): Κάλυψη του μισθού 3 κοινωνικών επιστημόνων για τον εντοπισμό ασυνόδευτων ανηλίκων για ένα 1 μήνα Κάλυψη του μισθού 3 κοινωνικών επιστημόνων για τις παιδαγωγικές ευρώ ευρώ

33 δραστηριότητες και δράσεις δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών Κάλυψη του μισθού για 1 μεταφραστή φαρσί για τις παιδαγωγικές δράσεις για 1 μήνα Κάλυψη του μισθού για 1 μεταφραστή φαρσί για τις δράσεις εντοπισμού ασυνόδευτων ανηλίκων για 1 μήνα Κάλυψη του μισθού για 1 μεταφραστή αραβικών για τις παιδαγωγικές δράσεις για 1 μήνα Κάλυψη του μισθού για 1 μεταφραστή αραβικών για τις δράσεις εντοπισμού ασυνόδευτων ανηλίκων για 1 μήνα Κάλυψη του μισθού για 1 συντονιστή προγράμματος για 1 μήνα Κάλυψη του μισθού για 1 οικονομικό διαχειριστή για 1 μήνα ευρώ ευρώ ευρώ ευρώ ευρώ ευρώ

34 Για να κάνετε μία δωρεά στο θεματικό πρόγραμμα θα χρειαστείτε τα ακόλουθα στοιχεία: EUROBANK ERGASIAS S.A. IBAN: GR SWIFT BIC: ERBKGRAA Αναφέρατε τον κωδικό UAM στη δωρεά σας ALPHA BANK ΙΒΑΝ: GR SWIFT BIC: CRBAGRAAXXX Αναφέρατε τον κωδικό UAM στη δωρεά σας Εναλλακτικά εάν έχετε λογαριασμό στο PayPal account, μπορείτε να κάνετε μία δωρεά απευθείας στο Ίδρυμα Μποδοσάκη, πληκτρολογώντας τη διεύθυνση:

Θεματικό πρόγραμμα για τα ασυνόδευτα παιδιά / πρόσφυγες

Θεματικό πρόγραμμα για τα ασυνόδευτα παιδιά / πρόσφυγες Θεματικό πρόγραμμα για τα ασυνόδευτα παιδιά / πρόσφυγες Μια πρόταση από το Giving Centre του Ιδρύματος Μποδοσάκη Ημερομηνία έκδοσης: Ιανουάριος 2015 Υπεύθυνοι Επικοινωνίας: Στοιχεία υπεύθυνου για το θεματικό

Διαβάστε περισσότερα

Α ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΚΕΝΤΡΟ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΑΜΟΥ

Α ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΚΕΝΤΡΟ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΑΜΟΥ Α ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΚΕΝΤΡΟ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΑΜΟΥ «Ενίσχυση της λειτουργίας των Κινητών Μονάδων Πρώτης Υποδοχής, για τις διαδικασίες πρώτης υποδοχής, σε περιοχές υπό υψηλή πίεση μεταναστευτικών ροών» Καλές πρακτικές

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός Λειτουργίας του Κέντρου Φιλανθρωπίας. Συνοπτικός. Α έκδοση. Page1

Κανονισμός Λειτουργίας του Κέντρου Φιλανθρωπίας. Συνοπτικός. Α έκδοση. Page1 Κανονισμός Λειτουργίας του Κέντρου Φιλανθρωπίας Συνοπτικός Page1 Α έκδοση Δεκέμβριος 2015 1 Περιεχόμενα Το Giving Centre... 3 Τι είναι;... 3 Η ταυτότητά μας... 4 Πώς λειτουργούμε;... 4 Οι Δωρεές... 5 Ποιος

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΧΕIΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚHΣ ΚΡΙΣΗΣ Χρηματοδοτική στήριξη της ΕΕ στην Ελλάδα

ΔΙΑΧΕIΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚHΣ ΚΡΙΣΗΣ Χρηματοδοτική στήριξη της ΕΕ στην Ελλάδα ΔΙΑΧΕIΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚHΣ ΚΡΙΣΗΣ Χρηματοδοτική στήριξη στην Ελλάδα 1η Σεπτεμβρίου 2016 Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης/ Εσωτερικής Ασφάλειας/Βοήθεια έκτακτης ανάγκης Η αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης

Διαβάστε περισσότερα

Ιατρική, Κοινωνική και Ψυχολογική Υποστήριξη

Ιατρική, Κοινωνική και Ψυχολογική Υποστήριξη Α ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΚΕΝΤΡΟ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΑΜΟΥ «Ενίσχυση της λειτουργίας των Κινητών Μονάδων Πρώτης Υποδοχής, για τις διαδικασίες πρώτης υποδοχής, σε περιοχές υπό υψηλή πίεση μεταναστευτικών ροών» Ιατρική,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΧΕIΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚHΣ ΚΡΙΣΗΣ Χρηματοδοτική στήριξη της ΕΕ στην Ελλάδα

ΔΙΑΧΕIΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚHΣ ΚΡΙΣΗΣ Χρηματοδοτική στήριξη της ΕΕ στην Ελλάδα ΔΙΑΧΕIΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚHΣ ΚΡΙΣΗΣ Χρηματοδοτική στήριξη στην Ελλάδα Επικαιροποίηση της 13ης Ιουνίου 2016 Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης/ Εσωτερικής Ασφάλειας/Βοήθεια έκτακτης ανάγκης Η αντιμετώπιση

Διαβάστε περισσότερα

Τελική Έκθεση Παραχθέντος Έργου Α Κινητής Μονάδας στα Πλαίσια του. Προγράμματος με τίτλο:

Τελική Έκθεση Παραχθέντος Έργου Α Κινητής Μονάδας στα Πλαίσια του. Προγράμματος με τίτλο: Τελική Έκθεση Παραχθέντος Έργου Α Κινητής Μονάδας στα Πλαίσια του Προγράμματος με τίτλο: «Ενίσχυση της λειτουργίας των Κινητών Μονάδων Πρώτης Υποδοχής, για τις διαδικασίες πρώτης υποδοχής, σε περιοχές

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Σημείωμα_Προσφυγική Κρίση στην Ελλάδα

Ενημερωτικό Σημείωμα_Προσφυγική Κρίση στην Ελλάδα Ενημερωτικό Σημείωμα_Προσφυγική Κρίση στην Ελλάδα 1 ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ - ΕΛΛΑΔΑΣ Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας (ΓτΚ Ελλάδας), ιδρύθηκαν το 1990, είναι μία ιατρική, ανθρωπιστική Μη Κυβερνητική Οργάνωση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΧΗ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΡΟΧΗ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΟΧΗ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Αποτελέσματα από την παρέμβαση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στα κέντρα κράτησης μεταναστών ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2013 www.msf.gr Εισαγωγή Οι

Διαβάστε περισσότερα

Το Έργο χρηματοδοτείται από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Νορβηγία), μέσω του ΔΟΜ, Διαχειριστική Αρχή του προγράμματος SOAM

Το Έργο χρηματοδοτείται από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Νορβηγία), μέσω του ΔΟΜ, Διαχειριστική Αρχή του προγράμματος SOAM Το Έργο χρηματοδοτείται από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Νορβηγία), μέσω του ΔΟΜ, Διαχειριστική Αρχή του προγράμματος SOAM Χρηματοδότηση Το Έργο χρηματοδοτείται από τον Ευρωπαϊκό

Διαβάστε περισσότερα

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ PRAKSIS

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ PRAKSIS ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ PRAKSIS Η PRAKSIS, είναι μία νέα ανεξάρτητη Μη Κυβερνητική Οργάνωση, με τη μορφή μη κερδοσκοπικού σωματείου Κύριος στόχος η δημιουργία, εφαρμογή και υλοποίηση προγραμμάτων ανθρωπιστικής

Διαβάστε περισσότερα

Σύνοψη. Μηχανισμός παρακολούθησης των δικαιωμάτων των παιδιών που μετακινούνται στην Ελλάδα. Έκθεση Ιουλίου-Δεκεμβρίου 2016 ÓÕÍÇÃÏÑÏÓ ÔÏÕ ÐÏËÉÔÇ

Σύνοψη. Μηχανισμός παρακολούθησης των δικαιωμάτων των παιδιών που μετακινούνται στην Ελλάδα. Έκθεση Ιουλίου-Δεκεμβρίου 2016 ÓÕÍÇÃÏÑÏÓ ÔÏÕ ÐÏËÉÔÇ Μηχανισμός παρακολούθησης των δικαιωμάτων των παιδιών που μετακινούνται στην Ελλάδα Έκθεση Ιουλίου-Δεκεμβρίου 2016 Σύνοψη UNICEF/UNI196194/Georgiev ÓÕÍÇÃÏÑÏÓ ÔÏÕ ÐÏËÉÔÇ Ο Συνήγορος του Πολίτη, στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

Η ΑΡΣΙΣ εξετάζει κάθε αίτηση με βάση τα προσόντα που ζητούνται για κάθε θέση και με βάση την αρχή των ίσων ευκαιριών.

Η ΑΡΣΙΣ εξετάζει κάθε αίτηση με βάση τα προσόντα που ζητούνται για κάθε θέση και με βάση την αρχή των ίσων ευκαιριών. Η ΑΡΣΙΣ Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων αναζητά προσωπικό στην Αθήνα στο πλαίσιο του προγράμματος RELOCATION & RECEPTION SCHEME GRC01/2016/0000000060/004 Οι ενδιαφερόμενοι/ες καλούνται να αποστείλουν

Διαβάστε περισσότερα

Γενική Συνέλευση. Διοικητικό Συμβούλιο. Γενικός Διευθυντής. Διεύθυνση Θεσμικών Πόρων & Κάθετων χρηματοδοτήσεων. Εύρεση Εταιρικών Πόρων

Γενική Συνέλευση. Διοικητικό Συμβούλιο. Γενικός Διευθυντής. Διεύθυνση Θεσμικών Πόρων & Κάθετων χρηματοδοτήσεων. Εύρεση Εταιρικών Πόρων Γενική Συνέλευση Διοικητικό Συμβούλιο Γενικός Διευθυντής Προγραμμάτων Οικονομικών & Διοικητικών Ανθρώπινου Δυναμικού Θεσμικών Πόρων & Κάθετων χρηματοδοτήσεων Ανεύρεσης Πόρων Advocacy Επικοινωνίας Διαχείριση

Διαβάστε περισσότερα

Thought for Food : ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΡΟ ΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΤΟΜΕΑ και τους ανθρώπους της ελληνικής γης

Thought for Food : ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΡΟ ΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΤΟΜΕΑ και τους ανθρώπους της ελληνικής γης Thought for Food : ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΡΟ ΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΤΟΜΕΑ και τους ανθρώπους της ελληνικής γης Οι προκλήσεις για τον αγροδιατροφικό τοµέα στην Ελλάδα Η γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή αποτελούν δύο

Διαβάστε περισσότερα

Το ΚΕΕΛΠΝΟ από το Μάρτιο του 2012 μέχρι και τέλος Αυγούστου

Το ΚΕΕΛΠΝΟ από το Μάρτιο του 2012 μέχρι και τέλος Αυγούστου Πρόγραμμα Έβρου Το ΚΕΕΛΠΝΟ από το Μάρτιο του 2012 μέχρι και τέλος Αυγούστου του 2012, σε συνεργασία με την 4 η ΥΠΕ, συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσφύγων (ERF) κατά 80% για το πρόγραμμα:

Διαβάστε περισσότερα

Η ΑΡΣΙΣ Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων αναζητά προσωπικό στο πλαίσιο του προγράμματος

Η ΑΡΣΙΣ Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων αναζητά προσωπικό στο πλαίσιο του προγράμματος Η ΑΡΣΙΣ Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων αναζητά προσωπικό στο πλαίσιο του προγράμματος Δημιουργία και λειτουργία Safe Zones στην Αθήνα και τη Οι ενδιαφερόμενοι/ες καλούνται να αποστείλουν μέσω email

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ MOBILE SUPPORT / MOBILE SUPPORT ΙΙ / ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ

ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ MOBILE SUPPORT / MOBILE SUPPORT ΙΙ / ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ 67 ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ MOBILE SUPPORT / MOBILE SUPPORT ΙΙ / ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ MOBILE SUPPORT Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσφύγων - Επείγοντα Μέτρα - Οικονομικό Έτος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΑΙΤΟΥΝΤΩΝ ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Στο πλαίσιο των υποχρεώσεών του ως φορέας για την Διαχείριση των

Διαβάστε περισσότερα

αφίξεις το νεκροί / αγνοούμενοι Σχεδόν 7 στα 10 παιδιά είναι κάτω των 12 ετών

αφίξεις το νεκροί / αγνοούμενοι Σχεδόν 7 στα 10 παιδιά είναι κάτω των 12 ετών ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Νησιά του Αιγαίου Μάιος 2018 * ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 11.133 αφίξεις μέσω θαλάσσης το 2018 Περίπου το 60% των αφίξεων είναι γυναίκες και παιδιά 29.718 αφίξεις το 2017 54 νεκροί / αγνοούμενοι

Διαβάστε περισσότερα

Α Ν Α Λ Υ Τ Ι Κ Η Π Ε Ρ Ι Γ Ρ Α Φ Η Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Σ Π Ρ Ο Κ Υ Ρ Η Σ Ε Ι

Α Ν Α Λ Υ Τ Ι Κ Η Π Ε Ρ Ι Γ Ρ Α Φ Η Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Σ Π Ρ Ο Κ Υ Ρ Η Σ Ε Ι ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ Διεύθυνση: Σαπφούς 12, Αθήνα Ταχ. Κώδικας: 105 53 Τηλέφωνο: 210.32.13.150 Fax: 210.32.13.850 Ιστοσελίδα: http://mdmgreece.gr/ Αθήνα, 04/01/2019 Αρ. Πρωτ. : 05

Διαβάστε περισσότερα

«Η απασχόληση Ψυχολόγων και Παιδαγωγών στις δράσεις της Ιατρικής Παρέμβασης»

«Η απασχόληση Ψυχολόγων και Παιδαγωγών στις δράσεις της Ιατρικής Παρέμβασης» «Η απασχόληση Ψυχολόγων και Παιδαγωγών στις δράσεις της Ιατρικής Παρέμβασης» ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Η Ιατρική Παρέμβαση (Medical Intervention -Med.In) είναι μια Ελληνική ιατρική οργάνωση αρωγής με δράσεις εντός

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΑΙΤΟΥΝΤΩΝ ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Στο πλαίσιο των υποχρεώσεών του ως αρμόδιος φορέας για την Διαχείριση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Η ΑΡΣΙΣ Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων προκηρύσσει 50 θέσεις εργασίας με σύμβαση ορισμένου χρόνου 8 μηνών, στο πλαίσιο του προγράμματος Support to Refugees in

Διαβάστε περισσότερα

Διεύθυνση: Στουρνάρη 57, 104 32 ΑΘΗΝΑ Tel: 210 520 5200 Fax: 210 520 5201. Προγράμματα Ανάπτυξης Κοινωνικής Στήριξης & Ιατρικής Συνεργασίας

Διεύθυνση: Στουρνάρη 57, 104 32 ΑΘΗΝΑ Tel: 210 520 5200 Fax: 210 520 5201. Προγράμματα Ανάπτυξης Κοινωνικής Στήριξης & Ιατρικής Συνεργασίας Διεύθυνση: Στουρνάρη 57, 104 32 ΑΘΗΝΑ Tel: 210 520 5200 Fax: 210 520 5201 www.praksis.gr info@praksis.gr Προγράμματα Ανάπτυξης Κοινωνικής Στήριξης & Ιατρικής Συνεργασίας Η εμπειρία μας Η PRAKSIS είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΑΙΤΟΥΝΤΩΝ ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Στο πλαίσιο των υποχρεώσεών του ως φορέας για την Διαχείριση των

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ (όπως ισχύει την τρέχουσα περίοδο) Συνοπτική περιγραφή

ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ (όπως ισχύει την τρέχουσα περίοδο) Συνοπτική περιγραφή ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ & ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ (Πρωτοβάθμια Κοινωνική Φροντίδα) ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ (Δευτεροβάθμια Κοινωνική Φροντίδα) ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ (όπως ισχύει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΣΥΛΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΣΥΛΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΣΥΛΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Κεφάλαιο 1: Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής Την τελευταία δεκαετία, η Ελλάδα βρέθηκε αντιμέτωπη με ραγδαία αύξηση της παράνομης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ 1. Σύντομη περιγραφή φορέα Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, μέλος του Διεθνούς Κινήματος των Εθνικών Συλλόγων Ερυθρών Σταυρών και Ερυθρών Ημισελήνων, ιδρύθηκε στις 10 Ιουνίου

Διαβάστε περισσότερα

Αποστολή διερεύνησης της κατάστασης των μεταναστών «χωρίς έγγραφα» που εισέρχονται στην Ελλάδα

Αποστολή διερεύνησης της κατάστασης των μεταναστών «χωρίς έγγραφα» που εισέρχονται στην Ελλάδα Αποστολή διερεύνησης της κατάστασης των μεταναστών «χωρίς έγγραφα» που εισέρχονται στην Ελλάδα Γιατροί Χωρίς Σύνορα- Ελληνικό Τμήμα, 20 Μαΐου 2008 Εισαγωγή Η Ελλάδα βρίσκεται στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής

Διαβάστε περισσότερα

Α Ν Α Λ Υ Τ Ι Κ Η Π Ε Ρ Ι Γ Ρ Α Φ Η Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Σ Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ Σ Ε Ι

Α Ν Α Λ Υ Τ Ι Κ Η Π Ε Ρ Ι Γ Ρ Α Φ Η Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Σ Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ Σ Ε Ι ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ Διεύθυνση: Σαπφούς 12, Αθήνα Ταχ. Κώδικας: 105 53 Τηλέφωνο: 210.32.13.150 Fax: 210.32.13.850 Ιστοσελίδα: http://mdmgreece.gr/ Αθήνα, 06/06/2019 Αρ. Πρωτ. : 221

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Η καταγραφή της σημερινής κατάστασης σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα και οι θέσεις πολιτικής της ΚΕΔΕ για τη διαχείριση των προσφυγικών πληθυσμών

Διαβάστε περισσότερα

Προςφυγική Μεταναςτευτική Κρίςη ςτην Ελλάδα. Γιατροί του Κόςμου Ελληνική Αντιπροςωπεία. Ενημερωτικό Σημείωμα, Ιοφνιοσ 2016

Προςφυγική Μεταναςτευτική Κρίςη ςτην Ελλάδα. Γιατροί του Κόςμου Ελληνική Αντιπροςωπεία. Ενημερωτικό Σημείωμα, Ιοφνιοσ 2016 Προςφυγική Μεταναςτευτική Κρίςη ςτην Ελλάδα Ενημερωτικό Σημείωμα, Ιοφνιοσ 2016 1 Εισαγωγή Η Ευρώπη βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπη με το μεγαλύτερο κύμα μετανάστευσης από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτή

Διαβάστε περισσότερα

Α Ν Α Λ Υ Τ Ι Κ Η Π Ε Ρ Ι Γ Ρ Α Φ Η Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Σ Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ Σ Ε Ι

Α Ν Α Λ Υ Τ Ι Κ Η Π Ε Ρ Ι Γ Ρ Α Φ Η Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Σ Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ Σ Ε Ι ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ Διεύθυνση: Σαπφούς 12, Αθήνα Ταχ. Κώδικας: 105 53 Τηλέφωνο: 210.32.13.150 Fax: 210.32.13.850 Ιστοσελίδα: http://mdmgreece.gr/ Αθήνα, 11/01/2019 Αρ. Πρωτ.: 18 Α

Διαβάστε περισσότερα

Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ανθρωπιστική βοήθεια σε ακριτικά νησιά του Ανατ. Αιγαίου

Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ανθρωπιστική βοήθεια σε ακριτικά νησιά του Ανατ. Αιγαίου Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ανθρωπιστική βοήθεια σε ακριτικά νησιά του Ανατ. Αιγαίου Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας έχουν υλοποιήσει πλήθος προγραμμάτων, τόσο στο εσωτερικό της χώρας αλλά και στο εξωτερικό,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΤΑΞΕΙΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ

ΕΝΤΑΞΕΙΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ A/A ΔΡΑΣΗ/ΠΥ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ Π/Y 1 Κέντρα Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία ΚΔΗΦ (Π/Υ 2.241.000 ) Η πράξη αφορά στη χρηματοδότηση των δικαιούχων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΤΑΞΕΙΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ

ΕΝΤΑΞΕΙΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ A/A ΔΡΑΣΗ/ΠΥ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ Π/Y 1 Κέντρα Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία ΚΔΗΦ (Π/Υ 2.241.000 ) Η πράξη αφορά στη χρηματοδότηση των δικαιούχων

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Κέντρο ημερήσιας φροντίδας & Δημιουργία δικτύου εθελοντών. Αλατζά Κυριακή Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. «Η Στήριξη»

Θέμα: Κέντρο ημερήσιας φροντίδας & Δημιουργία δικτύου εθελοντών. Αλατζά Κυριακή Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. «Η Στήριξη» Θέμα: Κέντρο ημερήσιας φροντίδας & Δημιουργία δικτύου εθελοντών Αλατζά Κυριακή Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. «Η Στήριξη» Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Η Στήριξη» Δημιουργήθηκε το Δεκέμβριο του 2008 Πρόκειται

Διαβάστε περισσότερα

Απολογισμός του Έργου. «ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΔΑ: Πρωτοβουλία αντιμετώπισης πρωτογενών οδοντιατρικών αναγκών παίδων Αθηνών»

Απολογισμός του Έργου. «ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΔΑ: Πρωτοβουλία αντιμετώπισης πρωτογενών οδοντιατρικών αναγκών παίδων Αθηνών» Απολογισμός του Έργου «ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΔΑ: Πρωτοβουλία αντιμετώπισης πρωτογενών οδοντιατρικών αναγκών παίδων Αθηνών» Εισηγητής: κος Κανάκης Νικήτας Επιστημονικός Υπεύθυνος Έργου / Γενικός Γραμματέας ΓτΚ Γιατροί

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση Διαχείρισης Παράτυπων Μεταναστών και Προσφύγων

Πρόταση Διαχείρισης Παράτυπων Μεταναστών και Προσφύγων ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΗΛ: 2251037040-60 ΦΑΞ 2251037046 E-MAIL: grafeiotypou@mytilene.gr Μυτιλήνη 12/09/2015 Πρόταση Διαχείρισης Παράτυπων Μεταναστών και Προσφύγων Δήμαρχος

Διαβάστε περισσότερα

Ειδική γραμματεία Επικοινωνιακού σχεδιασμού μεταναστευτικής και προσφυγικής πολιτικής

Ειδική γραμματεία Επικοινωνιακού σχεδιασμού μεταναστευτικής και προσφυγικής πολιτικής Ειδική γραμματεία Επικοινωνιακού σχεδιασμού μεταναστευτικής και προσφυγικής πολιτικής Άπρίλιος 2017 Με το παρόν ενημερωτικό δελτίο επιχειρείται μια καταγραφή της κατάστασης στο προσφυγικό για το α τρίμηνο

Διαβάστε περισσότερα

Ιστορίες παιδιών που μετακινούνται

Ιστορίες παιδιών που μετακινούνται Ιστορίες παιδιών που μετακινούνται Ενδεικτικές ιστορίες παιδιών προσφύγων, βασισμένες σε πραγματικά περιστατικά που τέθηκαν υπόψη του Συνηγόρου στο πλαίσιο του μηχανισμού παρακολούθησης των παιδιών που

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. στην ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. στην ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 23.9.2015 COM(2015) 490 final ANNEX 2 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ στην ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Διαχείριση της προσφυγικής

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Ε Κ Δ Η Λ Ω Σ Η Σ Ε Ν Δ Ι Α Φ Ε Ρ Ο Ν Τ Ο Σ

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Ε Κ Δ Η Λ Ω Σ Η Σ Ε Ν Δ Ι Α Φ Ε Ρ Ο Ν Τ Ο Σ Στουρνάρη 57, 104 32 Αθήνα Τηλέφωνο: 210 5 20 5 200 Fax: 210 5 20 5 201 Αθήνα, 24-09-2018 Αρ. Πρωτ. Δ13764Γ Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Ε Κ Δ Η Λ Ω Σ Η Σ Ε Ν Δ Ι Α Φ Ε Ρ Ο Ν Τ Ο Σ Το Σωματείο PRAKSIS στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

Θεσσαλονίκη 28/11//2012 Αρ. Πρωτ. ΠΡΟΣ: 3ο ηµοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου Υπόψη: ιευθυντή

Θεσσαλονίκη 28/11//2012 Αρ. Πρωτ. ΠΡΟΣ: 3ο ηµοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου Υπόψη: ιευθυντή Ξενώνας Προσωρινής Φιλοξενίας Ανηλίκων «το σπίτι της ΑΡΣΙΣ» Προέκταση Λεωφ. ηµοκρατίας, Πρώην Παιδόπολη «Αγίου ηµητρίου», Ωραιόκαστρο Τ.Κ 57013. Τηλ. /fax: 2310 692232 Κεντρικά Γραφεία: Πτολεµαίων 35 &

Διαβάστε περισσότερα

Εξατοµικευµένη υποστήριξη ασυνόδευτων ανηλίκων

Εξατοµικευµένη υποστήριξη ασυνόδευτων ανηλίκων Εξατοµικευµένη υποστήριξη ασυνόδευτων ανηλίκων Ποιος είναι ο ασυνόδευτος ανήλικος; Πρόσωπο ηλικίας κάτω των 18 ετών, το οποίο φτάνει στην Ελλάδα χωρίς να συνοδεύεται από ενήλικο υπεύθυνο για τη φροντίδα

Διαβάστε περισσότερα

16 Με σκοπό την ενίσχυση της παροχή βοήθειας προς τους εισερχόμενους μετανάστες και την υποστήριξη των προσπαθειών της Ελληνικής Ακτοφυλακής, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής, των

Διαβάστε περισσότερα

Προκηρύξεις Θέσεων πλήρους απασχόλησης για την στελέχωση Μεταβατικής Δομής Φιλοξενίας για ασυνόδευτα ανήλικα στην Αλεξανδρούπολη.

Προκηρύξεις Θέσεων πλήρους απασχόλησης για την στελέχωση Μεταβατικής Δομής Φιλοξενίας για ασυνόδευτα ανήλικα στην Αλεξανδρούπολη. Προκηρύξεις Θέσεων πλήρους απασχόλησης για την στελέχωση Μεταβατικής Δομής Φιλοξενίας για ασυνόδευτα ανήλικα στην Αλεξανδρούπολη. Η ΑΡΣΙΣ προκηρύσσει τις παρακάτω θέσεις, στη πόλη της Αλεξανδρούπολης.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΦΟΡΕΑΣ : ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΘΕΣΕΙΣ :

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΦΟΡΕΑΣ : ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΘΕΣΕΙΣ : Επαναπροκήρυξη πρόσκλησης ενδιαφέροντος για τη στελέχωση των ξενώνων που λειτουργεί η Ιατρική Παρέμβαση «Στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης 2014-2020» της

Διαβάστε περισσότερα

Περιγραφή θέσης: : ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΕΔΙΟΥ

Περιγραφή θέσης: : ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΕΔΙΟΥ Περιγραφή θέσης: ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΕΔΙΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ: ΤΙΤΛΟΣ: ΠΕΡΙΟΧΗ: ΔΙΑΡΚΕΙΑ: : Γιατροί του Κόσμου : ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΕΔΙΟΥ : Αθήνα : Μέχρι 30/09/17 με πιθανότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (7/2/2018)

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (7/2/2018) ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (7/2/2018) Ημερομηνία: 7 Φεβρουαρίου 2018 Αρ. Πρωτοκόλλου: 6150 Η Ηλιακτίδα ΑΜΚΕ με έδρα τη Λέσβο, 1ο ΧΛΜ Επαρχιακής Οδού (Ε.Ο.) Μυτιλήνης - Λουτρών, προκηρύσσει θέσεις εργασίας

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΜΠΕΙΡIΑ ΤΩΝ ΓΤΚ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟXH ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΣΕ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΜΑΔΕΣ

Η ΕΜΠΕΙΡIΑ ΤΩΝ ΓΤΚ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟXH ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΣΕ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΜΑΔΕΣ Η ΕΜΠΕΙΡIΑ ΤΩΝ ΓΤΚ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟXH ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΣΕ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΜΑΔΕΣ Ελένη Χρονοπούλου, Κοινωνική Λειτουργός Συντονίστρια Πολυιατρείου Περάματος socialperama@mdmgreece.gr

Διαβάστε περισσότερα

Ελλη Ιωαννίδη.

Ελλη Ιωαννίδη. Ελλη Ιωαννίδη www.careformigrants.eu ΠΛΑΙΣΙΟ Από το 2011, η γεωπολιτική αστάθεια στη Μ. Ανατολή και τη Β. Αφρική έχει οδηγήσει σε μια τεράστια εισροή προσφύγων/μεταναστών στη Νότια Ευρώπη. Το 2015, 1.015.078

Διαβάστε περισσότερα

Δίκτυο Φροντίδας Εξαρτημένων στο Δρόμο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Δίκτυο Φροντίδας Εξαρτημένων στο Δρόμο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη Δίκτυο Φροντίδας Εξαρτημένων στο Δρόμο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη Αθήνα, 2014 Δίκτυο Φροντίδας Εξαρτημένων στο Δρόμο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη > Η κρίση επιδεινώνει την κατάσταση των εξαρτημένων και δημιουργεί

Διαβάστε περισσότερα

www.emfasisfoundation.org

www.emfasisfoundation.org www.emfasisfoundation.org Emfasis Foundation 2 Περιεχόμενα Emfasis σελ. 4 Ο σκοπός μας σελ. 4 Κοινωνική Εργασία Δρόμου (Social Street Work) σελ. 5-6 Τι είναι αυτό που μας ορίζει σελ. 6-7 Οι ομάδες μας

Διαβάστε περισσότερα

Α Ν Α Λ Υ Τ Ι Κ Η Π Ε Ρ Ι Γ Ρ Α Φ Η Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Σ Π Ρ Ο Κ Υ Ρ Η Σ Ε Ι

Α Ν Α Λ Υ Τ Ι Κ Η Π Ε Ρ Ι Γ Ρ Α Φ Η Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Σ Π Ρ Ο Κ Υ Ρ Η Σ Ε Ι ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ Διεύθυνση: Σαπφούς 12, Αθήνα Ταχ. Κώδικας: 105 53 Τηλέφωνο: 210.32.13.150 Fax: 210.32.13.850 Ιστοσελίδα: http://mdmgreece.gr/ Αθήνα, 14/07/2017 Αρ. Πρωτ.: 1419

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗ ΣΑΜΟ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗ ΣΑΜΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗ ΣΑΜΟ Έκθεση Αποστολής Διάρκεια Αποστολής: 15/10/2013-18/10/2013 Μέλη της Αποστολής: Κατερίνα Κόμητα (Νομική Υπηρεσία ΕΣΠ) Μαρία Παπαμηνά (Νομική

Διαβάστε περισσότερα

17 η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΙΚΤΥΟΥ Ε.Δ.ΔΥ.Π.Π.Υ 15/12/2017 Αναστάσιος Ρεντούμης

17 η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΙΚΤΥΟΥ Ε.Δ.ΔΥ.Π.Π.Υ 15/12/2017 Αναστάσιος Ρεντούμης 17 η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΙΚΤΥΟΥ Ε.Δ.ΔΥ.Π.Π.Υ 15/12/2017 Αναστάσιος Ρεντούμης ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Προσφυγικές Ροές στην Ελλάδα. Υπάρχουσα Κατάσταση 2. Προβλήματα Υγείας των Προσφύγων και Μεταναστών 3. Οργάνωση

Διαβάστε περισσότερα

Α Ν Α Λ Υ Τ Ι Κ Η Π Ε Ρ Ι Γ Ρ Α Φ Η Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Σ Π Ρ Ο Κ Υ Ρ Η Σ Ε Ι

Α Ν Α Λ Υ Τ Ι Κ Η Π Ε Ρ Ι Γ Ρ Α Φ Η Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Σ Π Ρ Ο Κ Υ Ρ Η Σ Ε Ι ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ Διεύθυνση: Σαπφούς 12, Αθήνα Ταχ. Κώδικας: 105 53 Τηλέφωνο: 210.32.13.150 Fax: 210.32.13.850 Ιστοσελίδα: http://mdmgreece.gr/ Αθήνα, 07/08/2017 Αρ. Πρωτ.: 1450

Διαβάστε περισσότερα

Ημερίδα για τις Κοινωνικές Δομές Δήμων στο πλαίσιο του ΕΠ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Ημερίδα για τις Κοινωνικές Δομές Δήμων στο πλαίσιο του ΕΠ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Ημερίδα για τις Κοινωνικές Δομές Δήμων στο πλαίσιο του ΕΠ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας 2014-2020 Ενεργοποίηση των Κοινωνικών Δομών του ΘΣ 9 Λαμία 31.05.2016 Οι Πόροι του ΕΠ Το ΕΠ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογές Άσκησης Κοινωνικής Πολιτικής από την Τοπική Αυτοδιοίκηση της Ιταλίας

Εφαρμογές Άσκησης Κοινωνικής Πολιτικής από την Τοπική Αυτοδιοίκηση της Ιταλίας Εφαρμογές Άσκησης Κοινωνικής Πολιτικής από την Τοπική Αυτοδιοίκηση της Ιταλίας ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Κωνσταντίνος Αργυρός, Δημοτικός Σύμβουλος Rivalta Τορίνο, Ιταλία Ελευθέριος

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΝΟΙΑΣ Αθήνα, 15 / 03 / 2012 ΑΠΟΦΑΣΗ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΝΟΙΑΣ Αθήνα, 15 / 03 / 2012 ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΝΟΙΑΣ Αθήνα, 15 / 03 / 2012 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ Αριθ. Πρωτ. : Π2δ/Γ.Π.oικ.29482 & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΜΟΡΦΕΣ & ΔΡΑΣΕΙΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Ε.Κ.Κ.Α.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΜΟΡΦΕΣ & ΔΡΑΣΕΙΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Ε.Κ.Κ.Α. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΜΟΡΦΕΣ & ΔΡΑΣΕΙΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Ε.Κ.Κ.Α. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ (ΔΡ.) ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ Το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής

Διαβάστε περισσότερα

. ΣΤΑΘΜΟΣ ΦΡΟΝΤΙ ΑΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΟΚΑΝΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ Πολιτική του ΟΚΑΝΑ στη Μείωση της Βλάβης ΣΤΑΘΜΟΣ ΦΡΟΝΤΙ ΑΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΤΟΥ ΟΚΑΝΑ Παρέχεται

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΛΙΜΑΚΙΩΝ (ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ) ΣΕ ΦΥΛΑΚΙΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΚΩ ΛΕΡΟ ΧΙΟ. Πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική φροντίδα,

ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΛΙΜΑΚΙΩΝ (ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ) ΣΕ ΦΥΛΑΚΙΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΚΩ ΛΕΡΟ ΧΙΟ. Πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική φροντίδα, ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΛΙΜΑΚΙΩΝ (ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ) ΣΕ ΦΥΛΑΚΙΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΚΩ ΛΕΡΟ ΧΙΟ Πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική φροντίδα, ψυχοκοινωνική και άλλες δράσεις στήριξης στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης

Διαβάστε περισσότερα

Προκήρυξη 15 θέσεων εργασίας για την στελέχωση κινητής μονάδας παιδικής προστασίας της ΑΡΣΙΣ στην περιοχή της Θράκης

Προκήρυξη 15 θέσεων εργασίας για την στελέχωση κινητής μονάδας παιδικής προστασίας της ΑΡΣΙΣ στην περιοχή της Θράκης Προκήρυξη 15 θέσεων εργασίας για την στελέχωση κινητής μονάδας παιδικής προστασίας της ΑΡΣΙΣ στην περιοχή της Θράκης Η ΑΡΣΙΣ Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, προκηρύσσει 15 νέες θέσεις εργασίας για

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΗΤΗΣ. Ταξίαρχος Γεώργιος ΠΑΝΤΕΛΑΚΟΣ Διευθυντής της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης ΘΕΜΑ

ΟΜΙΛΗΤΗΣ. Ταξίαρχος Γεώργιος ΠΑΝΤΕΛΑΚΟΣ Διευθυντής της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης ΘΕΜΑ ΟΜΙΛΗΤΗΣ Ταξίαρχος Γεώργιος ΠΑΝΤΕΛΑΚΟΣ Διευθυντής της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης ΘΕΜΑ «H διαχείριση των προσφυγικών ροών στη χώρα μας. Τι γίνεται στη Βόρεια Ελλάδα ;» Κυρίες και κύριοι, ο πόλεμος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΑΙΤΟΥΝΤΩΝ ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ Γ ΤΡΙΜΗΝΟΥ 2016 ΙΟΥΛΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ-ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ

ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ Διεύθυνση: Σαπφούς 12, Αθήνα Ταχ. Κώδικας: 105 53 Τηλέφωνο: 210.32.13.150 Fax: 210.32.13.850 Ιστοσελίδα: http://mdmgreece.gr/ Αθήνα, 03/08/2016 Αρ. Πρωτ.: 597

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η Κοινωνική Πολιτική συνιστά τη συλλογική προσπάθεια της κοινωνίας για την αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων και την ικανοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΑΙΤΟΥΝΤΩΝ ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ Β ΤΡΙΜΗΝΟΥ 2016 ΑΠΡΙΛΙΟΣ-ΜΑΙΟΣ-ΙΟΥΝΙΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Στο πλαίσιο της

Διαβάστε περισσότερα

«Τοπική διάσταση της ένταξης»

«Τοπική διάσταση της ένταξης» Migration flows and integration policies data evidence and best practices in the EU 22-23 November 2018 Athens, Greece «Τοπική διάσταση της ένταξης» Local dimension of integration policies Δρ. Βιτσεντζάτος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ- ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ- ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ Ταχ.Δ/νση Δεκελείας 97 Νέα Φιλαδέλφεια Τ.Κ. 14341 Τηλ.: 213 2049003 fax. 213 2049006

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΑΙΤΟΥΝΤΩΝ ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ Δ ΤΡΙΜΗΝΟΥ 2014 ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ-ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Στα πλαίσια

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ. Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση. Κέντρο Φιλοξενίας Παιδιού

ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ. Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση. Κέντρο Φιλοξενίας Παιδιού ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Κέντρο Φιλοξενίας Παιδιού 2ας Μαΐου 5 Νέα Σμύρνη, 17121 Ηλιαχτίδα Ιδρύθηκε το 2000 Κατέχει την ειδική πιστοποίηση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Κοινωνικής Φροντίδας

Διαβάστε περισσότερα

Επείγουσα παρέμβαση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στους χώρους κράτησης μεταναστών στον Έβρο

Επείγουσα παρέμβαση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στους χώρους κράτησης μεταναστών στον Έβρο Επείγουσα παρέμβαση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στους χώρους κράτησης μεταναστών στον Έβρο Δεκέμβριος 2010 Απρίλιος 2011 Μάρτιος 2011 Ένας γιατρός των ΓΧΣ περιθάλπει ένα μικρό κορίτσι στο τμήμα συνοριακής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Σε όλα τα φιλοξενούμενα παιδιά και έφηβους παρέχονται υπηρεσίες: o Στέγασης, σίτισης και ολοκληρωμένης καθημερινής φροντίδας o Φροντίδας της Υγείας o Κοινωνικής συμβουλευτικής, ψυχολογικής

Διαβάστε περισσότερα

Oπου υπάρχουν άνθρωποι

Oπου υπάρχουν άνθρωποι Oπου υπάρχουν άνθρωποι Η Ταυτότητα Η ACT4 PEOPLE αποτελεί μια νέα Ελληνική Μη Κυβερνητική οργάνωση που παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια σε όλους εκείνους «που δεν έχουν δικαίωμα στη Ζωή» όποιοι και αν είναι

Διαβάστε περισσότερα

Απολογισμός Δράσεων έτους 2014

Απολογισμός Δράσεων έτους 2014 Απολογισμός Δράσεων έτους 2014 01 Όπου υπάρχουν άνθρωποι. 02 Σύνθεση Διοικητικού Συμβουλίου διετίας 2012 2014 ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΣ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ Πρόεδρος Μαΐλλη Λιάνα Παιδίατρος Α Αντιπρόεδρος Ανδρούτσος

Διαβάστε περισσότερα

Παιδική προστασία στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Τα οφέλη, οι δείκτες και οι πραγματικές ανάγκες

Παιδική προστασία στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Τα οφέλη, οι δείκτες και οι πραγματικές ανάγκες Παιδική προστασία στην Ελλάδα και στην Ευρώπη Τα οφέλη, οι δείκτες και οι πραγματικές ανάγκες Ο ΣτΠ και τα Δικαιώματα του Παιδιού Παρεμβαίνει στις σχέσεις κράτους-πολίτη, αλλά και στις σχέσεις μεταξύ ιδιωτών

Διαβάστε περισσότερα

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ Επιστημονική υπεύθυνη: Ιωάννα Αντωνιάδου-Κουμάτου Καισαριανή, 2018 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Κέντρο Υγείας του Παιδιού Καισαριανής 2. Η ιδέα για τη δημιουργία 3. Σκοπός

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΑΙΤΟΥΝΤΩΝ ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ Δ ΤΡΙΜΗΝΟΥ 2015 ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ-ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Στα πλαίσια

Διαβάστε περισσότερα

Κοινωνικές ανισότητες και οικονομική κρίση: από τα ερευνητικά δεδομένα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα στήριξης των εκπαιδευτικών

Κοινωνικές ανισότητες και οικονομική κρίση: από τα ερευνητικά δεδομένα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα στήριξης των εκπαιδευτικών Κοινωνικές ανισότητες και οικονομική κρίση: από τα ερευνητικά δεδομένα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα στήριξης των εκπαιδευτικών Ερευνητική ομάδα Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου : Αλεξάνδρα Ανδρούσου,

Διαβάστε περισσότερα

Αναρτητέα. Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Λεβαδέων

Αναρτητέα. Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Λεβαδέων 1 Αναρτητέα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑ 11/5/2017 ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ Αριθ.Πρωτ. 262 ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ Ανακοίνωση πρόσληψης προσωπικού συνολικού αριθμού πέντε (5) ατόμων με σύμβαση μίσθωσης

Διαβάστε περισσότερα

«Η δημιουργία ενός ασφαλούς άξονα συνεργασίας για την σταθερότητα και ειρήνη στην Μεσόγειο που ξεκινά από το Ισραήλ, προχωρά στην Κύπρο, στην Ελλάδα

«Η δημιουργία ενός ασφαλούς άξονα συνεργασίας για την σταθερότητα και ειρήνη στην Μεσόγειο που ξεκινά από το Ισραήλ, προχωρά στην Κύπρο, στην Ελλάδα Τρίτη, 16 Φεβ 2016 1 «Η δημιουργία ενός ασφαλούς άξονα συνεργασίας για την σταθερότητα και ειρήνη στην Μεσόγειο που ξεκινά από το Ισραήλ, προχωρά στην Κύπρο, στην Ελλάδα και γιατί όχι βόρεια προς την Βουλγαρία

Διαβάστε περισσότερα

Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα και για την πόλη της Πάτρας η συμμετοχή στη σημερινή συνεδρίαση του Κογκρέσου των Τοπικών & Περιφερειακών Αρχών.

Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα και για την πόλη της Πάτρας η συμμετοχή στη σημερινή συνεδρίαση του Κογκρέσου των Τοπικών & Περιφερειακών Αρχών. Καταπολέμηση Κοινωνικού Αποκλεισμού: δράσεις στο Δήμο Πατρέων 20 Μαρτίου 2013 Στρασβούργο (24 η συνεδρίαση του Κογκρέσου Τοπικών & Περιφερειακών Αρχών) Ομιλία Αντιδημάρχου «Υποστήριξης Ισότητας Φύλων &

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΑΙΤΟΥΝΤΩΝ ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ Α ΤΡΙΜΗΝΟΥ 2016 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ - ΜΑΡΤΙΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Στο

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ

ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ Αικατερίνη Μάτση Εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Εθνική Σχολή Δικαστών Ιανουάριος 2017 Νομοθετικό Πλαίσιο Ρυθμίζει τα θέματα που ανακύπτουν από τον εντοπισμό

Διαβάστε περισσότερα

την διασφάλιση των δικαιωμάτων των προσφύγων, την παροχή οργανωμένων και ποιοτικών υπηρεσιών υποδοχής και φιλοξενίας,

την διασφάλιση των δικαιωμάτων των προσφύγων, την παροχή οργανωμένων και ποιοτικών υπηρεσιών υποδοχής και φιλοξενίας, ΤΟ WELCOMMON ΕΙΝΑΙ..ένα πρότυπο κέντρο προσωρινής στέγασης και κοινωνικής ένταξης προσφύγων, που συνδυάζει τη φιλοξενία με πολύπλευρες δράσεις κοινωνικής ένταξης και συνδέεται με τις τοπικές κοινωνίες.

Διαβάστε περισσότερα

Συνήγορος του Πολίτη/Ημερίδα Μικτές μεταναστευτικές ροές και προκλήσεις για την προστασία των προσφύγων

Συνήγορος του Πολίτη/Ημερίδα Μικτές μεταναστευτικές ροές και προκλήσεις για την προστασία των προσφύγων Συνήγορος του Πολίτη/Ημερίδα Μικτές μεταναστευτικές ροές και προκλήσεις για την προστασία των προσφύγων Καλλιόπη Στεφανάκη/Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Σύνοψη της παρουσίασης Βασικά χαρακτηριστικά

Διαβάστε περισσότερα

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΤΟΥΣ 2013 ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ & ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ Οι δράσεις μας πανελλαδικά 2013: ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ Συνολικά

Διαβάστε περισσότερα

Δικαίωμα στη Ζωή και την Αξιοπρέπεια

Δικαίωμα στη Ζωή και την Αξιοπρέπεια Η Οργάνωση μας Η ιατρική παρέμβαση ιδρύθηκε στην Αθήνα 8 Μαρτίου 2004. Είναι αστική εταιρεία με διακριτικό τίτλο Ιατρική Παρέμβαση - Medical Intervention (Medin) και αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΗΓΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ Η ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ- ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ, ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

Προκηρύξεις Θέσεων πλήρους απασχόλησης για την στελέχωση Μεταβατικής Δομής Φιλοξενίας για ασυνόδευτα ανήλικα στην Θεσσαλονίκη.

Προκηρύξεις Θέσεων πλήρους απασχόλησης για την στελέχωση Μεταβατικής Δομής Φιλοξενίας για ασυνόδευτα ανήλικα στην Θεσσαλονίκη. Προκηρύξεις Θέσεων πλήρους απασχόλησης για την στελέχωση Μεταβατικής Δομής Φιλοξενίας για ασυνόδευτα ανήλικα στην Θεσσαλονίκη. Η ΑΡΣΙΣ προκηρύσσει τις παρακάτω θέσεις. Η διάρκεια της απασχόλησης είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΔΡΑΣΗΣ. «Επιχορήγηση Ν.Π. ΑΡΣΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΝΕΩΝ για την υλοποίηση του έργου ΜΕΤΟΙΚΟΣ»

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΔΡΑΣΗΣ. «Επιχορήγηση Ν.Π. ΑΡΣΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΝΕΩΝ για την υλοποίηση του έργου ΜΕΤΟΙΚΟΣ» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Ε.Υ.ΣΥ.Δ.Τ.Α.Μ.Ε.Τ.Ε.Α.Α.Π. Ταχ. Δ/νση: Λέκκα 23-25 Ταχ. Κώδικας: 105 62 Αθήνα Πληροφορίες: Α. Δαλαμάγκας Τηλέφωνο: 210 3256545 Fax: 210 3256559 Email:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. στην ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. στην ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 15.11.2017 COM(2017) 669 final ANNEX 2 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ στην ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Έκθεση Προόδου σχετικά με

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Κωτσίδου Ελευθερία Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Κωτσίδου Ελευθερία Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ Κωτσίδου Ελευθερία Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Γιώργος Μακρυνός Συντονιστής ΕΔΥ. Εντεταλμένος Δημοτ. Σύμβουλος Κορυδαλλού- Πολιτικός Υπεύθυνος στο

Διαβάστε περισσότερα

Οι Επιπτώσεις της Προσφυγικής Κρίσης στην Ελληνική Οικονομία

Οι Επιπτώσεις της Προσφυγικής Κρίσης στην Ελληνική Οικονομία Οι Επιπτώσεις της Προσφυγικής Κρίσης στην Ελληνική Οικονομία Χάρης Θεοχάρης, Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος & βουλευτής Β Αθήνας, Το Ποτάμι, Πρώην ΓΓ Δημοσίων Εσόδων Η Ελλάδα καλείται να αντιμετωπίσει ένα

Διαβάστε περισσότερα

Ετήσια Αναφορά Παιδιατρικού Ιατρείου για την περίοδο 1 Φεβρουαρίου 2013 με 31 Ιανουαρίου 2014

Ετήσια Αναφορά Παιδιατρικού Ιατρείου για την περίοδο 1 Φεβρουαρίου 2013 με 31 Ιανουαρίου 2014 1 Ετήσια Αναφορά Παιδιατρικού Ιατρείου για την περίοδο 1 Φεβρουαρίου 2013 με 31 Ιανουαρίου 2014 Για την περίοδο 1 η Φεβρουαρίου 2013 μέχρι και 31 Ιανουαρίου 2014 το Παιδιατρικό ιατρείο της ΜΚΟ PRAKSIS

Διαβάστε περισσότερα

Thank you presentation. desmos.org

Thank you presentation. desmos.org Thank you presentation desmos.org Αγαπητή ομάδα του Ladies Run, Ο Δεσμός θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά το Ladies Run για την σημαντική υποστήριξη που προσέφερε μέσω της δωρεάς μέρους των εσόδων του αγώνα

Διαβάστε περισσότερα