Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν από τον ΕΦΕΤ :

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν από τον ΕΦΕΤ :"

Transcript

1 Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν από τον ΕΦΕΤ : 1. Πρόστιμο στο αναψυκτήριο - κυλικείο με την επωνυμία Γ. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. που βρίσκεται στο Αεροδρόμιο Σητείας (εντός αερολιμένα), διότι διαπιστώθηκε ότι δεν διέθετε την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας. 2. Πρόστιμο στην επιχείρηση εμπορίας κατεψυγμένων προϊόντων με την επωνυμία "ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ" ΦΡΑΔΕΛΑΚΗ ΑΡΕΤΗ που βρίσκεται στην οδό Μίνωος 68 στο Ηράκλειο Κρήτης, διότι διαπιστώθηκε μη συμμόρφωση της επιχείρησης στις συστάσεις που είχαν γίνει σε προηγούμενο έλεγχο και ελλιπής τεκμηρίωση των διαδικασιών των ορθών πρακτικών υγιεινής. 3. Πρόστιμο στο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής & κατεψυγμένων προϊόντων ζύμης με την επωνυμία "ΠΑΝΤΕ ΑΕ ΦΟΥΡΝΙΝ" που βρίσκεται στο 4,5 χλμ Θεσσαλονίκης - Ασβεστοχωρίου στη Θεσσαλονίκη, διότι διαπιστώθηκαν : μη εγκατάσταση συστήματος ιχνηλασιμότητας, μη ορθές πρακτικές υγιεινής, αλληλομόλυνση και ανεπαρκή μέτρα προστασίας των τροφίμων κατά την παραγωγή και την αποθήκευση. 4. Πρόστιμο στο τυροκομείο με την επωνυμία ΓΑΝΤΖΟΥΔΗ ΔΗΜΗΤΡΑ που βρίσκεται στην Ε.Ο. Αγρινίου - Καλυβίων στο Αγρίνιο, διότι διαπιστώθηκαν : έλλειψη άδειας λειτουργίας, ύπαρξη κατοικίδιου ζώου στο χώρο της επιχείρησης, έλλειψη HACCP, μη εκπαιδευμένο προσωπικό και επιβλαβή - μη κανονικά για την ανθρώπινη υγεία τρόφιμα. 5. Πρόστιμο στην επιχείρηση επεξεργασίας κρέατος με την επωνυμία "ΒΕΚ" ΚΙΟΥΡΤΣΙΔΗΣ ΑΒΕΕ που βρίσκεται στο Μικρό Δάσος στο Πολύκαστρο, διότι διαπιστώθηκαν :

2 προβλήματα υποδομών, ανεπαρκής εφαρμογή του συστήματος HACCP και ανεπαρκής εφαρμογή συστήματος ιχνηλασιμότητας. 6. Πρόστιμο ευρώ στην ψαροταβέρνα με την επωνυμία "ΓΕΥΣΗ ΕΠΕ - ΜΑΪΑΜΙ" που βρίσκεται στην οδό Θέτιδος 18 στην Καλαμαριά, διότι διαπιστώθηκαν : ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων και του εξοπλισμού και ελλιπής εφαρμογή των διαδικασιών HACCP. 7. Πρόστιμο ευρώ στο εργαστήριο τροφίμων με την επωνυμία ΛΑΓΟΓΙΑΝΝΗΣ - ΜΑΥΡΟΧΩΡΙΤΗΣ Ο.Ε. που βρίσκεται στο 2ο χλμ Ωραιοκάστρου - Νεοχωρούδας στο Ωραιόκαστρο, διότι διαπιστώθηκαν : πλημμελής υγιεινή, προβλήματα υποδομών και μη ασφαλή - ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση τρόφιμα. 8. Πρόστιμο ευρώ στην καφετέρια - μπαρ με την επωνυμία ΞΑΝΤΙΔΗΣ - ΤΙΓΚΑΣ - ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗΣ Ο.Ε. που βρίσκεται στην οδό Αγίας Αναστασίας 5-7 στο Εμπορικό Κέντρο Μεσογειακός Κόσμος στην Πυλαία, διότι διαπιστώθηκαν : μη ασφαλή - ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση τρόφιμα και ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων και του εξοπλισμού. 9. Πρόστιμο στο εστιατόριο με την επωνυμία Δ. ΑΝΔΡΙΟΛΑΤΟΣ - Κ. ΚΑΝΟΝΙΔΗ και Σία Ο.Ε. "ΡΑΚΟΜΕΛΟ" που βρίσκεται στην οδό Σοφούλη 36 στη Θεσσαλονίκη, διότι διαπιστώθηκαν : μη ασφαλή - ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση τρόφιμα, μη σωστή διαρρύθμιση των χώρων των τροφίμων ώστε να επιτρέπεται ο καθαρισμός τους, μη ύπαρξη αποδυτηρίων, ελλιπείς συνθήκες καθαρισμού του προσωπικού και μη αναγραφή επί του τιμολογίου των κατεψυγμένων προϊόντων.

3 10. Πρόστιμο στην υπεραγορά με την επωνυμία ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΑΕΕΕ που βρίσκεται στην οδό Μ. Μπότσαρη 34 στη Θεσσαλονίκη, διότι διαπιστώθηκαν : αποκλίσεις στο σύστημα αυτοελέγχου και ορθού χειρισμού των τροφίμων. 11. Πρόστιμο στην επιχείρηση παρασκευασμάτων κρέατος και προϊόντων με βάση το κρέας με την επωνυμία ΜΠΟΥΝΤΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ που βρίσκεται στο Ροδολίβο Σερρών στις Σέρρες, διότι διαπιστώθηκαν : παραβάσεις στα συστήματα ανιχνευσιμότητας και στους χώρους των τροφίμων. 12. Πρόστιμο στο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής με την επωνυμία MEΓΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ που βρίσκεται στη Νίκαια Λάρισας, διότι διαπιστώθηκαν : παραβάσεις στην υποδομή και τον εξοπλισμό και έλλειψη άδειας λειτουργίας. 13. Πρόστιμο στο οβελιστήριο με την επωνυμία ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ που βρίσκεται στον Σταυρό Θεσσαλονίκης, διότι διαπιστώθηκαν : ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων και του εξοπλισμού, ακατάλληλος εξοπλισμός, μη τήρηση ορθών πρακτικών υγιεινής κατά τον χειρισμό των τροφίμων και επέκταση του καταστήματος σε παρακείμενο χώρο χωρίς την έκδοση νέας άδειας ίδρυσης και λειτουργίας. 14. Πρόστιμο στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία Σ/Μ ΛΑΡΙΣΑ που βρίσκεται στην Βόλου και Αιγέα στη Λάρισα, διότι διαπιστώθηκαν : μη τήρηση των όρων αδειοδότησης και ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων.

4 15. Πρόστιμο στην αποθήκη τροφίμων με την επωνυμία Σ/Μ ΛΑΡΙΣΑ που βρίσκεται 7ο χλμ Λάρισας - Τυρνάβου στη Λάρισα, διότι διαπιστώθηκαν : παραβάσεις στον εξοπλισμό και την υποδομή, έλλειψη βιβλιαρίων υγείας του προσωπικού και ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων. 16. Πρόστιμο στο καφενείο - σνακ μπαρ - ουζερί με την επωνυμία "ΝΕΑ ΛΕΥΚΑ" που βρίσκεται στην οδό Καραθάνου 30 στη Λάρισα, διότι διαπιστώθηκαν : ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων και του εξοπλισμού και έλλειψη ατομικών βιβλιαρίων υγείας. 17. Πρόστιμο στην κινητή καντίνα με την επωνυμία ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ που βρίσκεται στην Φαλάνη Λάρισας, διότι διαπιστώθηκαν : παραβάσεις στον εξοπλισμό και την υποδομή της επιχείρησης και μη θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας του προσωπικού. 18. Πρόστιμο στο εργαστήριο παραγωγής πιτών με την επωνυμία "ΤΡΙΚΑΛΙΝΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ" που βρίσκεται στο Μεγαλοχώρι Τρικάλων, διότι διαπιστώθηκε μη εφαρμογή συστήματος διασφάλισης ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων σύμφωνα με τις αρχές του HACCP. 19. Πρόστιμο στη βιομηχανία παραγωγής προϊόντων με βάση το κρέας με την επωνυμία "Β.Ι.Κ.Η. Α.Ε." που βρίσκεται στη Νέα Κερασούντα στη Φιλιππιάδα, διότι μετά από επώνυμη καταγγελία διαπιστώθηκε η ύπαρξη μη ασφαλούς - ακατάλληλου για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμου (αλλοιωμένο αλλαντικό) το οποίο κατασχέθηκε και καταστράφηκε. Επίσης, διαπιστώθηκαν αποκλίσεις των κανόνων υγιεινής των χώρων και του εξοπλισμού.

5 20. Πρόστιμο στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία S/M ΛΑΡΙΣΑ που βρίσκεται στην οδό Ιωαννίνων 80 στη Λάρισα, διότι διαπιστώθηκε μη τήρηση των όρων αδειοδότησης. 21. Πρόστιμο στο αρτοποιείο με την επωνυμία ΦΕΡΡΑΙΟΣ που βρίσκεται στο Βελεστίνο Μαγνησίας, διότι διαπιστώθηκε έλλειψη άδειας λειτουργίας της επιχείρησης. 22. Πρόστιμο στο αρτοποιείο με την επωνυμία ΤΖΙΟΛΙΑ ΜΑΡΙΑ που βρίσκεται στο Μαραθέα Καρδίτσας, διότι διαπιστώθηκε ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής, εξοπλισμού και υποδομής της επιχείρησης. 23. Πρόστιμο στο καφέ - ουζερί με την επωνυμία ΞΩΛΙΑΣ που βρίσκεται στην οδό Κολοκοτρώνη 11 στην Καρδίτσα, διότι διαπιστώθηκαν : παραβάσεις στον εξοπλισμό της επιχείρησης και ελλιπής τεκμηρίωση της εκπαίδευσης του προσωπικού. 24. Πρόστιμο στην επιχείρηση τυποποίησης και εμπορίας ελαίων & παραγωγής και εμπορίας μαργαρινών και μαγειρικών λιπών με την επωνυμία ΑΦΟΙ Κ. ΣΠΑΝΟΥ ΑΒΕΕ - ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ & ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ που βρίσκεται στην οδό Κρυστάλλη 8 στη Μεταμόρφωση, διότι διαπιστώθηκε ανεπαρκής εφαρμογή του συστήματος ιχνηλασιμότητας.

6 25. Πρόστιμο στο αναψυκτήριο με την επωνυμία ΣΙΜΙΓΔΑΛΑ ΔΗΜ. ΜΑΡΓΙΑΝΝΑ που βρίσκεται στη Λεωφ. Κηφισίας στο Μαρούσι, διότι διαπιστώθηκε έλλειψη βιβλιαρίων υγείας του προσωπικού. 26. Πρόστιμο στην επιχείρηση συσκευασίας καφέ με την επωνυμία "COOL COFFEΕ" που βρίσκεται στη Φοινικιά Ηρακλείου, διότι δεν διέθετε άδεια ίδρυσης και λειτουργίας. 27. Πρόστιμο στις κεντρικές αποθήκες Κρήτης της αλυσίδας Καρφούρ Μαρινόπουλος με την επωνυμία ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. που βρίσκεται στην ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου, διότι κατά τη φόρτωση του φορτηγού φορτώθηκαν προϊόντα με τρόπο ώστε να δημιουργείται κίνδυνος επιμόλυνσης. 28. Πρόστιμο στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ Α.Ε. που βρίσκεται στην Λεωφ. 62 Μαρτύρων στο Ηράκλειο, διότι διαπιστώθηκαν : πώληση ψωμιού χωρίς την απαιτούμενη άδεια, πλημμελής εφαρμογή του HACCP σε ζητήματα υγιεινής και σοβαρές αποκλίσεις υγιεινής. 29. Πρόστιμο στο ψητοπωλείο με την επωνυμία ΠΑΜΠΟΥΞΙΔΟΥ ΘΕΩΝΗ "ΓΥΡΟΦΩΛΙΑ" που βρίσκεται στα Νέα Φλογητά Χαλκιδικής, διότι διαπιστώθηκαν : κατοχή μη ασφαλών τροφίμων και έλλειψη άδειας λειτουργίας αποθηκευτικού χώρου.

7 30. Πρόστιμο στην επιχείρηση παρασκευής σαλατών και εδεσμάτων με την επωνυμία ΘΑΝΟΣ Π. και Σία Ο.Ε. "OSCAR" που βρίσκεται στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, διότι διαπιστώθηκαν : μη διασφάλιση της υγιεινής και ασφάλειας των παραγόμενων τροφίμων βάσει των αρχών του HACCP, μη εφαρμογή διαδικασιών ανιχνευσιμότητας και μη σωστή επισήμανση των προϊόντων. 31. Πρόστιμο στην επιχείρηση τυποποίησης ελαιολάδου με την επωνυμία ΕΛΑΙΑ Π.Γ. ΕΠΕ που βρίσκεται στο 2ο χλμ Κιλκίς - Πολυκάστρου στο Πολύκαστρο, διότι κατόπιν καταγγελίας βρέθηκε προϊόν επισημασμένο ως καλαμποκέλαιο το οποίο, όπως προέκυψε από δειγματοληψία, βρέθηκε μη κανονικό και νοθευμένο με ξένη φυτική λιπαρή ύλη. 32. Πρόστιμο στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία ΓΑΛΑΞΙΑΣ ΠΕΝΤΕ Α.Ε. που βρίσκεται στην οδό Διγενή Ακρίτα & Κύπρου στην Αργυρούπολη, διότι διαπιστώθηκαν : μη ορθές πρακτικές υγιεινής, αποκλίσεις σε σχέση με την υποδομή, ελλιπής τεκμηρίωση της εκπαίδευσης του προσωπικού της επιχείρησης και ανεπαρκής εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου HACCP. 33. Πρόστιμο στο ιχθυοπωλείο με την επωνυμία ΚΑΛΦΑ ΣΜΑΡΩ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑ που βρίσκεται στην οδό Θερμαϊκού 44 στην Καλαμαριά, διότι βρέθηκαν διακόσια κιλά και οκτακόσια γραμμάρια αλιευμάτων τα οποία είχαν καταψυχθεί από την επιχείρηση, στερούνταν υγειονομικών ή άλλων επισημάνσεων και είχαν συντηρηθεί κάτω από συνθήκες που δεν πληρούσαν τις ειδικές διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας.

8 34. Πρόστιμο στο αρτοποιείο με την επωνυμία ΠΑΛΛΑΣ ΛΑΖΑΡΟΣ που βρίσκεται στην οδό Παπανικολάου 99 στη Θεσσαλονίκη, διότι διαπιστώθηκε υπέρβαση της εγκεκριμένης για το κατάστημα δραστηριότητας (αρτοποιείο) που συνιστά "έλλειψη άδειας λειτουργίας" (παρασκευή και πώληση γλυκισμάτων). Επίσης, η εγκατάσταση δεν πληρούσε ορισμένες από τις απαιτήσεις της νομοθεσίας για τους χώρους των τροφίμων. 35. Πρόστιμο στο εστιατόριο ξενοδοχείου με την επωνυμία ΛΕΜΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΞΕΝ. & ΤΟΥΡ. ΕΠ. Α.Ε. που βρίσκεται στην Πλ. Λεμονοπούλου 1 στην Ολυμπιακή Ακτή στην Κατερίνη, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που απαιτούν άμεση συμμόρφωση προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία και η ασφάλεια των παραγόμενων από την επιχείρηση τροφίμων. 36. Πρόστιμο στην επιχείρηση προϊόντων με βάση το γάλα με την επωνυμία ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΠΕ, που βρίσκεται στο 3ο χλμ Κατερίνης - Θεσσαλονίκης στην Κατερίνη, διότι διαπιστώθηκαν : μη ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη εφαρμογή του συστήματος διαχείρισης της ασφάλειας των παραγόμενων τροφίμων, ελλιπής τεκμηρίωση διαδικασιών σύμφωνα με τις ορθές παρασκευαστικές πρακτικές και το σύστημα HACCP και παραγωγή, συσκευασία και διάθεση προς πώληση μη κανονικών - νοθευμένων γαλακτοκομικών προϊόντων. 37. Πρόστιμο στην επιχείρηση προϊόντων με βάση το γάλα με την επωνυμία ΦΡΑΝΤΖΑΛΗΣ Χ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ που βρίσκεται στην Πλ. Ηρώων 9 στο Σιδηρόκαστρο Σιντικής, διότι διαπιστώθηκαν : μη ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη εφαρμογή του συστήματος διαχείρισης ασφάλειας των παραγόμενων τροφίμων, ελλιπής τεκμηρίωση διαδικασιών σχετικά με τις ορθές παρασκευαστικές πρακτικές και το σύστημα HACCP, παραγωγή προϊόντων που δεν προβλέπονται στην άδεια λειτουργίας (με παράλληλη τροποποίηση των χώρων παραγωγής χωρίς έγκριση από την Αρμόδια Αρχή), μη τήρηση των κριτηρίων για το νωπό γάλα και μη λήψη μέτρων στις περιπτώσεις που υπερβαίνουν τα όρια που προβλέπει η νομοθεσία για το νωπό γάλα που παραλαμβάνει η επιχείρηση, έλλειψη διαδικασίας ιχνηλασιμότητας για το λευκό τυρί άλμης και μια σειρά ευρημάτων (τουαλέτες

9 προσωπικού, αποθήκευση βοηθητικών υλών στο εξωτερικό περιβάλλον) που δεν συνάδουν με τις αρχές ορθής βιομηχανικής πρακτικής και τις αρχές ορθής υγιεινής πρακτικής. 38. Πρόστιμο στην αποθήκη τροφίμων με την επωνυμία LEADER ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Ε. που βρίσκεται στην οδό Ολύμπου 28 στο Καλοχώρι, διότι διαπιστώθηκε ότι η εγκατάσταση δεν πληρούσε τις απαιτήσεις της νομοθεσίας για τους χώρους των τροφίμων. Επίσης, ο υπεύθυνος της επιχείρησης δεν είχε προβεί στη θέσπιση και εφαρμογή πάγιας διαδικασίας βάσει των αρχών του HACCP για τη διασφάλιση της υγιεινής και της ασφάλειας των παραγόμενων τροφίμων. 39. Πρόστιμο στο κρεοπωλείο με την επωνυμία ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΚΡΕΑΤΑ Α.Ε. που βρίσκεται στην οδό Ηρώων 25 στη Νιγρίτα, διότι ο υπεύθυνος της επιχείρησης είχε στην κατοχή του μη ασφαλή τρόφιμα - ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση τα οποία κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν με αδρανοποίηση, οι χώροι του καταστήματος δεν ήταν καθαροί και σε καλή κατάσταση, ο εξοπλισμός που ερχόταν σε επαφή με το κρέας δεν ήταν καθαρός και σε καλή κατάσταση, δεν τηρούνταν οι κανόνες υγιεινής στην αποθήκευση - διατήρηση του κρέατος ώστε να προφυλάσσεται από επιμολύνσεις, δεν τηρούνταν οι κανόνες ατομικής υγιεινής, δεν παρέχονταν στους καταναλωτές οι πληροφορίες για την επισήμανση του βόειου κρέατος, δεν εφαρμοζόταν μια πάγια διαδικασία βάσει των αρχών του HACCP και δεν εφαρμόζονταν τα προαπαιτούμενα προγράμματα καθαρισμού - απολύμανσης, ελέγχου επιβλαβών οργανισμών, ελέγχου θερμοκρασιών, υγείας και εκπαίδευσης προσωπικού. 40. Πρόστιμο στο αρτοποιείο με την επωνυμία ΒΑΚΑΛΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ που βρίσκεται στην οδό Ταβουλάρη 61 στα Γιαννιτσά, διότι διαπιστώθηκαν αποκλίσεις από τους όρους αδειοδότησης, ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων και του εξοπλισμού, ακατάλληλος εξοπλισμός και μη τήρηση ορθών πρακτικών υγιεινής κατά τα στάδια πώλησης και διανομής των τροφίμων.

10 41. Πρόστιμο στην υπεραγορά με την επωνυμία Δ. ΜΑΣΟΥΤΗΣ Α.Ε. που βρίσκεται στο 26ο χλμ Θεσσαλονίκης - Επανομής στην Επανομή, διότι μετά από καταγγελία που διαβιβάστηκε από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή βρέθηκαν στον καταψύκτη της επιχείρησης προϊόντα ζωικής προέλευσης συνολικού βάρους δώδεκα κιλών τα οποία είχαν υποστεί ολική ή μερική απόψυξη. Τα προαναφερθέντα τρόφιμα χαρακτηρίστηκαν μη ασφαλή - ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν. 42. Πρόστιμο στην επιχείρηση προϊόντων με βάση το γάλα με την επωνυμία ΠΑΡΑΔΟΣΗ που βρίσκεται στο 3ο χλμ Ε.Ο. Κατερίνης - Παλαιού Κεραμιδίου στην Κατερίνη, διότι η εγκατάσταση δεν πληρούσε τις απαιτήσεις της νομοθεσίας για τους χώρους των τροφίμων, ο υπεύθυνος της επιχείρησης δεν είχε προβεί στη θέσπιση και εφαρμογή πάγιας διαδικασίας βάσει των αρχών του HACCP για τη διασφάλιση της υγιεινής και της ασφάλειας των παραγόμενων τροφίμων, η επιχείρηση δεν είχε καθιερώσει συστήματα και διαδικασίες που να διασφαλίζουν την ανιχνευσιμότητα των τροφίμων αλλά και των συστατικών που ενσωματώνονται σε αυτά και η επισήμανση ορισμένων προϊόντων δεν ήταν σύμφωνη με όσα προβλέπει η νομοθεσία. 43. Πρόστιμο στο αναπηρικό περίπτερο με την επωνυμία ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΣΙΑΝΗ ΧΡΗΣΤΟΥ που βρίσκεται στην Ακτή Μουτσοπούλου 72 στον Πειραιά, διότι διαπιστώθηκε η πώληση σάντουιτς με τα εξής στοιχειά επισήμανσης : "Στεργίου - Sandwiches Φρατζολάκι, Παριζάκι, Τυρί Ένταμ και Σως Μαγιονέζας σε αφράτο φρατζολάκι, ημερομηνία παραγωγής , Ανάλωση μέχρι : , Καθαρό Βάρος : 165 g, Εταιρεία Παραγωγής : Στεργίου Α.Ε., Κλεισούρας και Τατοΐου, Μεταμόρφωση Αττικής, , Εταιρεία Διανομής : Διανομές Στεργίου Α.Ε., τηλ , Σύνθεση : Αρτοσκεύασμα", παράβαση που συνιστά μη τήρηση των όρων αδειοδότησης. 44. Πρόστιμο στο παραδοσιακό καφενείο - εστιατόριο με την επωνυμία ΜΟΥΣΕΣ που βρίσκεται στην οδό Αγίου Φιλίππου 20 στην Αθήνα, διότι διαπιστώθηκε μη συμμόρφωση ως προς : το χωροταξικό - χρονικό διαχωρισμό των διεργασιών παρασκευής

11 των τροφίμων στο χώρου του παρασκευαστηρίου, την αποκατάσταση των φθορών του δαπέδου του παρασκευαστηρίου και τον καθαρισμό αυτού, τη συντήρηση των τοίχων του παρασκευαστηρίου, τη διαμόρφωση κατάλληλου χώρου αποδυτηρίων, την κατασκευή προθηκών αποθήκευσης σκευών και πιάτων, τη διαμόρφωση κατάλληλου χώρου πλύσης των σκευών με την ανάλογη σήμανση, την αποθήκευση των υλικών συσκευασίας σε ειδικά διαμορφωμένο αποθηκευτικό χώρο, την εφαρμογή κατάλληλου προγράμματος καθαρισμού και απολύμανσης στο χώρο του παρασκευαστηρίου, την εκπαίδευση του προσωπικού σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων, τη διατήρηση των υλικών καθαρισμού σε ασφαλές και απομονωμένο μέρος και την τήρηση των προβλεπόμενων αρχείων τεκμηρίωσης. Επίσης, στην είσοδο του παρασκευαστηρίου υπήρχε έντονη μυρωδιά νερών αποχέτευσης. Διαπιστώθηκε ότι επί του δαπέδου είχε τοποθετηθεί πλαστικό δάπεδο κάτω από το οποίο ανευρέθησαν νερά αποχέτευσης. Η ύπαρξη τέτοιου είδους ρύπων αποτελεί άμεσο κίνδυνο για την ασφαλή παραγωγή τροφίμων. Τέλος, στο υπόγειο του καταστήματος, μας υποδείχθηκε ένας χώρος ο οποίος χρησιμοποιείται ως προπαρασκευαστήριο από την επιχείρηση κατά παράβαση της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας του καταστήματος. 45. Πρόστιμο στο παραδοσιακό καφενείο - εστιατόριο με την επωνυμία ΜΟΥΣΕΣ που βρίσκεται στην οδό Αγίου Φιλίππου 20 στην Αθήνα, διότι σε δεύτερο επανέλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο χώρος των αποδυτηρίων δεν ήταν κατάλληλα διαμορφωμένος, ο χώρος πλύσης των σκευών δεν ήταν κατάλληλα διαμορφωμένος με την ανάλογη σήμανση, δεν εφάρμοζε αποτελεσματικό πρόγραμμα καθαρισμού και απολύμανσης στο χώρο του παρασκευαστηρίου, δεν είχε προβεί στην εκπαίδευση του προσωπικού σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων, δεν τηρούσε αρχείο καταγραφής θερμοκρασιών και αρχείο με τον Οδηγό Υγιεινής Νο 1 για τις Επιχειρήσεις Μαζικής Εστίασης και Ζαχαροπλαστικής και το Εγχειρίδιο Βασικής Εκπαίδευσης στην Υγιεινή και το Χειρισμό των Τροφίμων και η παγομηχανή εξακολουθούσε να βρίσκεται στο ίδιο χώρο με τη διαφορά ότι η σύνδεσή της με το δίκτυο ύδρευσης γινόταν από το χώρο του παρασκευαστηρίου του καταστήματος και όχι από τη βρύση του προθαλάμου του αποχωρητηρίου. 46. Πρόστιμο στο κρεοπωλείο με την επωνυμία ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ - Ο ΜΠΑΜΠΗΣ που βρίσκεται στην οδό Γ. Κονδύλη 11 στη Γλυφάδα, διότι βρέθηκαν στο ψυγείο καταψύξεως στην υπόγεια αποθήκη του εν λόγω καταστήματος πενήντα κιλά παραπροϊόντων αμνοεριφίων (συκωταριές, έντερα, μπόλιες) εγχώρια, νωπά, ευρισκόμενα σε κατάσταση καταψύξεως, τα οποία ήταν συσκευασμένα σε νάιλον σακούλες. Τα προαναφερθέντα τρόφιμα χαρακτηρίστηκαν μη ασφαλή - ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση.

12 47. Πρόστιμο στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. που βρίσκεται στην οδό Νιρβάνα & Ρεγκούκου στους Αγίους Αναργύρους, διότι μετά από καταγγελία διαπιστώθηκε ότι το προϊόν της καταγγελίας πωλούνταν στο κατάστημα στο τμήμα των βιολογικών προϊόντων. Στις προθήκες πώλησης βρέθηκαν σαράντα τεμάχια, βάρους εκατό γραμμαρίων έκαστο. Η κάθε συσκευασία έφερε την εξής επισήμανση : Έμπροσθεν : "ΚΑΟΚΑ, Noir Eclats de F?ves, chocolat noir aux?clats de f?ves de cacao 61% cacao, Organic dark chololate with roasted cocoa beans 61% cocoa solids, Net Weight. 3.5 oz g e". Όπισθεν : "GR ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΨΗΜΕΝΟΥΣ ΣΠΟΡΟΥΣ ΚΑΚΑΟ - 61% κακάο minimum - Συστατικά : Πατέ κακάο* - Ξανθή ζάχαρη ζαχαροκάλαμου* -Βούτυρο κακάο* - Ψημένοι και καραμελώμενοι σπόροι κακάο* 10% (σπόροι κακάο*, ξανθή ζάχαρη ζαχαροκάλαμου*) - Γαλακτοποιητής : Λεκιθίνη ηλίανθου. Φυλάσσεται σε δροσερό, ξηρό μέρος μεταξύ 16 και 18 βαθμούς Κελσίου. * 100% βιολογικής καλλιέργειας. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΙΧΝΗ ΑΠΟ ΦΙΣΤΙΚΙΑ, ΦΡΟΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΛΟΥΔΑ, ΣΟΓΙΑ, ΚΑΡΥΔΙΑ ΑΥΓΑ, ΓΛΟΥΤΕΝΗ ΚΑΙ ΓΑΛΑ. Ημερομηνία Λήξης : L7243. Made by KAOKA S.A.S. - Centre D Affaires Le Laser - Z.A. De Fontvert F Le Pontet - France". Έγινε δέσμευση των τεμαχίων σοκολάτας που βρέθηκαν λόγω του ότι δεν αναγράφονταν επί της συσκευασίας το όνομα ή η εμπορική επωνυμία και η διεύθυνση του παρασκευαστή ή του συσκευαστή ή του πωλητή στην Ελληνική Γλώσσα. 48. Πρόστιμο στο γαλακτοπωλείο - ζαχαροπλαστείο με την επωνυμία ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε. "ΣΤΑΝΗ" που βρίσκεται στην οδό Μαρίκας Κοτοπούλη 10 στην Αθήνα, διότι στο πλαίσιο ελέγχου που διενεργήθηκε στην επιχείρηση που αφορά : α) σε μέλι χύμα

13 β) σε συσκευασμένο μέλι με στοιχεία επισήμανσης : "Ντόπιο Θυμαρίσιο Μέλι, Μαυρί - ΚΩΣ, Παραγωγός : Δρόσου - Ανθούλη Διονυσία, Κέφαλος, Κως " γ) σε συσκευασμένο μέλι με στοιχεία επισήμανσης : «ΜΕΛΙ ΑΓΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ Κωνοφόρων, θερμανθέν εξήχθη δια φυγοκεντρήσεως, ΡΑΓΕΩΡΓΟΣ κ ΣΙΑ Ο.Ε., Κοτοπούλη 10, Αθήνα " διαπιστώθηκε : α) δείγμα μελιού μη κανονικό - νοθευμένο γιατί παραπλανά τον καταναλωτή αφού πρόκειται για μείγμα μελιού με σιρόπι (σε ποσοστό τουλάχιστον 70%) με κύριο συστατικό την σακχαρόζη β) δείγμα μελιού μη κανονικό - νοθευμένο γιατί πρόκειται για μέλι που έχει αναμιχθεί με 17,4% ισογλυκόζη, είναι μέλι ζαχαροπλαστικής και οι αυτοτελείς συσκευασίες (γυάλινα βάζα) εκ των οποίων ελήφθη το δείγμα δεν ανέγραφαν την ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας ή τον αριθμό παρτίδας γ) δείγμα μελιού μη κανονικό γιατί η αναγραφόμενη ένδειξη "ΑΓΝΟ ΜΕΛΙ" παραπλανά τον καταναλωτή παρουσιάζοντας το συγκεκριμένο μέλι με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ενώ τα ίδια χαρακτηριστικά έχουν όλα τα μέλια της ίδιας κατηγορίας και στη συσκευασία δεν αναγράφεται η ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας ή ο αριθμός παρτίδας. 49. Πρόστιμο στην επιχείρηση αρτοποιίας - ζαχαροπλαστικής με την επωνυμία ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ - ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΒΩΣΣΟΣ ΧΡ. ΣΩΤΗΡΗΣ που βρίσκεται στην οδό Εθνάρχου Μακαρίου 150 στη Δάφνη, διότι στο χώρο παρασκευής οι χρησιμοποιούμενοι ψυκτικοί θάλαμοι ήταν πεπαλαιωμένοι και ακάθαρτοι, χωρίς την αναγκαία συντήρηση (χαλασμένα λάστιχα, ιδιαίτερα οξειδωμένες επιφάνειες, κλπ). Σε όλους τους ψυκτικούς θαλάμους υπήρχε αταξία και τα κατεψυγμένα προϊόντα δεν ήταν επαρκώς καλυμμένα. Στον αποθηκευτικό υπόγειο χώρο οι χρησιμοποιούμενοι ψυκτικοί θάλαμοι ήταν πεπαλαιωμένοι και ακάθαρτοι, χωρίς την αναγκαία συντήρηση (χαλασμένα λάστιχα, ιδιαίτερα οξειδωμένες επιφάνειες, κλπ). Ομοίως σε όλους τους ψυκτικούς θαλάμους υπήρχε αταξία και τα κατεψυγμένα προϊόντα δεν ήταν επαρκώς καλυμμένα. Στον ίδιο χώρο υπήρχαν βρώμικα

14 χαρτόνια στο πάτωμα μπροστά από τους πάγκους παρασκευής, λιμνάζοντα νερά και το δάπεδο έφερε φθορές και ήταν ακάθαρτο με αποτέλεσμα να μην εξασφαλίζεται ο ικανοποιητικός καθαρισμός του. Επίσης, στην οροφή του υπογείου υπήρχαν εστίες ανάπτυξης μούχλας. 50. Πρόστιμο στο ιχθυοπωλείο με την επωνυμία ΙΧΘΥΟΠΩΛΕΙΟ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ, ΕΟΛΜΙΣΙΑΝ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ που βρίσκεται στην Κεντρική Ιχθυαγορά (Βαρβάκειος Αγορά) στην Αθήνα, διότι διαπιστώθηκε παράβαση του Αγορανομικού Κώδικα (ανακριβής δήλωση ποιότητας και τόπου προέλευσης καλαμαριών) καθώς οι ενδεικτικές πινακίδες πώλησης των καλαμαριών ανέγραφαν "ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΦΡΕΣΚΑ ΝΤΟΠΙΑ ΤΡΥΦΕΡΑ" ενώ βάσει των δελτίων αποστολής και των κιβωτίων που βρέθηκαν στο υπόγειο διαφαίνεται ότι τα συγκεκριμένα αλιεύματα ήταν εισαγωγής από τρίτες χώρες (Ινδία, Ινδονησία) και διακινούνταν κατεψυγμένα. Επίσης, τα αλιεύματα στις προθήκες πώλησης του καταστήματος δεν ήταν καλυμμένα με πάγο και τα χαρτοκιβώτια που ανευρέθησαν στο υπόγειο με τα κατεψυγμένα καλαμάρια εισαγωγής διατηρούνταν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Επιπλέον ο μοναδικός ψυκτικός θάλαμος του υπογείου ήταν εκτός λειτουργίας αν και περιείχε κατεψυγμένα αλιεύματα σε χαρτοκιβώτια που περιείχαν κεφαλόποδα (σουπιές κλπ) τα οποία αποψύχονταν βραδέως και κατά τον έλεγχο ήταν σε επιφανειακή απόψυξη. 51. Πρόστιμο στο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής και αρτοσκευασμάτων - αρτοποιείο με την επωνυμία ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ - ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ της "Ι. & Σ. ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε." που βρίσκεται στην οδό Αχαρνών 467 στη Νέα Χαλκηδόνα, διότι το τμήμα τελικής συσκευασίας των παραγόμενων τροφίμων (κρουασάν) επικοινωνεί στο επάνω μέρος τόσο με το χώρο λιανικής πώλησης της υπεραγοράς (στο κτίριο της οποίας στεγάζεται) όσο και με το παρασκευαστήριο αυτών, γεγονός που ευνοεί την αερόφερτη μόλυνση των συσκευαζόμενων τροφίμων από τους παρακείμενους χώρους. Επίσης, στο χώρο παραγωγής και συσκευασίας, ανιχνεύτηκαν ιπτάμενα έντομα. Οι ηλεκτρικές εντομοπαγίδες ήταν τοποθετημένες πολύ κοντά στα παράθυρα από τα οποία εισερχόταν άπλετο φως με αποτέλεσμα να μην προσφέρουν ικανοποιητική προστασία από επιβλαβείς οργανισμούς (ιπτάμενα έντομα) κατά την διάρκεια της ημέρας. 52. Πρόστιμο στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. που βρίσκεται στην οδό Κανάρη 6 στο Κολωνάκι στην Αθήνα, διότι στην αποθήκη το ασανσέρ μεταφοράς των τροφίμων παρουσίαζε φθορές, το πάτωμα και οι τοίχοι της αποθήκης εμφάνιζαν εκτεταμένες φθορές που καθιστούν δύσκολο τον καθαρισμό, σε πολλά διαφορετικά σημεία βρίσκονταν ακατάλληλα προϊόντα χωρίς την ανάλογη επισήμανση, στο πάτωμα υπήρχαν γόπες και διαφόρων ειδών σκουπίδια και επικρατούσε πλήρη αταξία. Τα περισσότερα τρόφιμα στον χώρο της ξηράς αποθήκης ήταν τοποθετημένα απευθείας στο δάπεδο χωρίς να υπάρχουν ράφια. 53. Πρόστιμο στην επιχείρηση αντιπροσώπευσης - εισαγωγής ζαχαρωδών προϊόντων με την επωνυμία SERAL A.E. που βρίσκεται : η νέα αποθήκη στη θέση Ρικιά - η παλαιά αποθήκη στην Αγίας Παρασκευής στον Ασπρόπυργο, διότι στην παλαιά αποθήκη βρέθηκαν 299 κιλά καραμέλες μάνγκο με κρέμα γάλακτος, σε συσκευασία των 140 g με την εμπορική ονομασία Permen Creamy Mango & Cream και ημερομηνία ελάχιστης

15 διατηρησιμότητας 07/10/2006. Τα τρόφιμα αυτά κατασχέθηκαν λόγω υπέρβασης του χρόνου διατηρησιμότητας. Τα ανωτέρω μη ασφαλή τρόφιμα καταστράφηκαν στον ΧΥΤΑ Δυτικής Αττικής στις 19/11/2008. Η καταστροφή αυτή έγινε χωρίς την παρουσία κλιμακίου ελέγχου του ΕΦΕΤ και την έκδοση σχετικού για την μεταφορά των μη ασφαλών τροφίμων προς τον τόπο προορισμού τους πιστοποιητικού - άδειας διακίνησης μη ασφαλών τροφίμων. Για τη διερεύνηση των αναφερόμενων στη σχετική καταγγελία (έλλειψη άδειας & υγειονομικοί όροι) ζητήθηκε από την επιχείρηση να προσκομίσει άδειες λειτουργίας τόσο για την παλαιά όσο και για τη νέα αποθήκη που χρησιμοποιούσε για την αποθήκευση των προϊόντων της. Διαπιστώθηκε ότι, κατά την ημερομηνία διεξαγωγής του ελέγχου, οι συγκεκριμένες αποθήκες λειτουργούσαν ως αποθήκες τροφίμων χωρίς την ύπαρξη σχετικής άδειας λειτουργίας. 54. Πρόστιμο στην εγκατάσταση παραγωγής γιαουρτιού, ρυζόγαλου, κρέμας, ζελέ, μουσταλευριάς με την επωνυμία Γ. Κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ & ΣΙΑ Ε.Ε. που βρίσκεται στη θέση Βενιζα - Ζαπανι, ΒΙΟ.ΠΑ. Κερατέας, διότι η μελέτη HACCP που υπήρχε στην επιχείρηση δεν εφαρμοζόταν από το Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τις επιχειρήσεις να τηρούν την κείμενη νομοθεσία όσον αφορά την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων. Παράλληλα, διαβεβαιώνει τους καταναλωτές ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν συστηματικά και στο επόμενο διάστημα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ. 1. Πρόστιμο 2.000 στο αρτοποιείο AΘΑΝΑΣΙΟΣ ΖΑΓΟΡΙΤΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. στην Καρδίτσα διότι διαπιστώθηκαν :

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ. 1. Πρόστιμο 2.000 στο αρτοποιείο AΘΑΝΑΣΙΟΣ ΖΑΓΟΡΙΤΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. στην Καρδίτσα διότι διαπιστώθηκαν : ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 1. Πρόστιμο 2.000 στο αρτοποιείο AΘΑΝΑΣΙΟΣ ΖΑΓΟΡΙΤΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. στην Καρδίτσα διότι διαπιστώθηκαν : - Μη κανονικά τρόφιμα. Βρέθηκε ψωμί σε φέτες το οποίο κρίθηκε

Διαβάστε περισσότερα

Έντυπο Ελέγχου Επιχειρήσεων Μαζικής Εστίασης

Έντυπο Ελέγχου Επιχειρήσεων Μαζικής Εστίασης Ηµεροµηνία ελέγχου: Θέση Στοιχείων Φορέα Ελέγχου ΚΩ : 1.01.04 Έντυπο Ελέγχου Επιχειρήσεων Μαζικής Εστίασης Επωνυµία Τίτλος Επιχείρησης Στοιχεία Επιχείρησης Πόλη - διεύθυνση Τ.Κ Τηλέφωνο, Φαξ Ονοµατεπώνυµο

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, ΑΡ. ΠΡΩΤ: ΠΡΟΣ: Π. Α. «Χορήγηση βεβαίωσης καταλληλότητας για την αδειοδότηση εγκαταστάσεων μεταποίησης φυτικών προϊόντων»

Αθήνα, ΑΡ. ΠΡΩΤ: ΠΡΟΣ: Π. Α. «Χορήγηση βεβαίωσης καταλληλότητας για την αδειοδότηση εγκαταστάσεων μεταποίησης φυτικών προϊόντων» Αθήνα, 30-7-2008 ΑΡ. ΠΡΩΤ: 11699 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΛΕΓΧΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΠΡΟΣ: Π. Α. Ταχ. Δ/νση: Κηφισίας 124 & Ιατρίδου 2 Ταχ. Κωδ: 11526 Αθήνα Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013 1. Πρόστιμο 10.000 στην επιχείρηση εισαγωγής και εμπορίας τροφίμων και πρώτων υλών τροφίμων ΕΛΤΟΝ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ Α.Ε.Β.Ε. στον Ωρωπό (Αυλώνας Αττικής)

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση Ελέγχου (Αριθμ. Πρωτ.: )

Έκθεση Ελέγχου (Αριθμ. Πρωτ.: ) ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1. ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΝΤΥΠΟ ΕΚΘΕΣΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ Στοιχεία Υπηρεσίας Έκθεση Ελέγχου (Αριθμ. Πρωτ.: ) 1. Στοιχεία επιχείρησης: Επωνυμία Διεύθυνση ΤΚ Τηλέφωνο Fax e-mail Υπεύθυνος

Διαβάστε περισσότερα

Στοιχεία Επιχείρησης(όνομα, δ/νση, τηλ).. ΓΕΝΙΚOI ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ Σ* Μ.Σ** ΒΑΘΜΟΙ 1

Στοιχεία Επιχείρησης(όνομα, δ/νση, τηλ).. ΓΕΝΙΚOI ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ Σ* Μ.Σ** ΒΑΘΜΟΙ 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΤΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ Στοιχεία Επιχείρησης(όνομα, δ/νση, τηλ).. Κωδικός Επιχείρησης Είδος δραστηριότητας.. Υγειονομικά Υπεύθυνος Δυναμικότητα α) ημερήσιος αριθμός

Διαβάστε περισσότερα

0ΔΗΓ0Σ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

0ΔΗΓ0Σ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕπΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ, ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ, ΠΡΑΤΗΡΙΩΝ Υ.Κ., Τ ΟΥΡΙΣΜΟΥ, Αγ ρανομ κές & γ Υε 0ν0μ κές Δ ατάξε ς ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΘΝΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΟΡΘΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΘΝΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΟΡΘΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΘΝΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΟΡΘΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ Ηλίας Αθ. Χαϊδούτης Επόπτης Δημόσιας Υγείας MSc. Διεύθυνση Εκπαίδευσης, Ενημέρωσης & Πληροφορικής Τμήμα Ενημέρωσης Αθήνα 2017

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Δ.: Έλεγχοι για την εφαρμογή των Καν. (ΕΚ) 1829 και 1830/2003 σχετικά με τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα

Ε.Δ.: Έλεγχοι για την εφαρμογή των Καν. (ΕΚ) 1829 και 1830/2003 σχετικά με τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα Αθήνα, 1-2-2007 ΑΡ. ΠΡΩΤ: 2060 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΛΕΓΧΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ Ταχ. Δ/νση: Κηφισίας 124 & Ιατρίδου 2 Ταχ. Κωδ: 11526 - Αθήνα Πληροφορίες: Πετράκη Κ.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ Ν.Π.Δ.Δ. ΑΘΛΗΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΘΕΜΑ: «Έγκριση προμήθειας τροφίμων για τους παιδικούς σταθμούς και τις λοιπές ανάγκες του Α.ΚΟΙ.ΠΟ.Π.,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ 1. ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΠΕΝΤΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: A) Παρασκευαστές και συσκευαστές που πωλούν λιανικώς, Παραγωγικές μονάδες αρτοποιίας, Παραγωγής νωπών

Διαβάστε περισσότερα

Εμπειρίες και Προβλήματα από την Εφαρμογή του Συστήματος HACCP Η Άποψη του ΕΦΕΤ. Ευάγγελος Σ. Λάζος Αντιπρόεδρος ΕΦΕΤ

Εμπειρίες και Προβλήματα από την Εφαρμογή του Συστήματος HACCP Η Άποψη του ΕΦΕΤ. Ευάγγελος Σ. Λάζος Αντιπρόεδρος ΕΦΕΤ Εμπειρίες και Προβλήματα από την Εφαρμογή του Συστήματος HACCP Η Άποψη του ΕΦΕΤ Ευάγγελος Σ. Λάζος Αντιπρόεδρος ΕΦΕΤ Ευρωπαϊκό Ρυθμιστικό Πλαίσιο Εργαλεία: Κανονισμοί Ισχύουν σε ΟΛΑ τα Κράτη Μέλη αμέσως

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΩΝ ΑΛΙΕΥΜΑΤΩΝ

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΩΝ ΑΛΙΕΥΜΑΤΩΝ ΟΜΑΔΑ 2 Η ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Α/Α Κατηγορία Ειδών (CPV) SAP Μονάδας Μέτρησης Σχόλια 40000953 ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΕΣ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ 1 Κατεψυγμένα λαχανικά (15331170-9) 40000245 40000249 κιλό ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟΣ ΑΡΑΚΑΣ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Υγιεινή τροφίμων. Υγιεινή στις επιχειρήσεις τροφίμων

Υγιεινή τροφίμων. Υγιεινή στις επιχειρήσεις τροφίμων Υγιεινή τροφίμων Υγιεινή στις επιχειρήσεις τροφίμων Βασικές προϋποθέσεις υγιεινής για όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε μόνιμες εγκαταστάσεις: Οι χώροι των τροφίμων θα πρέπει Να διατηρούνται

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013 1. Πρόστιμο 2.000 στο σούπερ μάρκετ ΚΡΟΝΟΣ Ν. ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΣ Α.Ε.Β.Ε. ΚΡΟΝΟΣ στην Πάτρα (Οβρυα Πατρών) διότι διαπιστώθηκαν : - Μη ασφαλή επιβλαβή για την υγεία

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013 1. Πρόστιμο 4.000 στο σούπερ μάρκετ Ι. & Σ. ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε. στην Καλλιθέα διότι Ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων. 2. Πρόστιμο 8.000 στην αποθήκη αναψυκτικών

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ενημέρωση των καταναλωτών για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ενημέρωση των καταναλωτών για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων. Αθήνα 13 Δεκεμβρίου 2011 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ενημέρωση των καταναλωτών για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων. Οι έλεγχοι που διενεργεί ο Ε.Φ.Ε.Τ. στην αγορά των τροφίμων, κατά τη διάρκεια των εορτών, θα

Διαβάστε περισσότερα

A/A Είδος Καταστήματος Κατηγορία Διατάξεις 1. Ζαχαροπλαστείο 18 Ζαχαροπλαστείο χωρίς εργαστήριο Καταστήματα παρασκευής και διάθεσης γλυκισμάτων και

A/A Είδος Καταστήματος Κατηγορία Διατάξεις 1. Ζαχαροπλαστείο 18 Ζαχαροπλαστείο χωρίς εργαστήριο Καταστήματα παρασκευής και διάθεσης γλυκισμάτων και Θέμα : Πλήρες αρχείο με τη νομοθεσία ανά κατηγορία καταστήματος που απαιτείται άδεια ίδρυσης και λειτουργίας A/A Είδος Καταστήματος Κατηγορία Διατάξεις 1 Καφενεία 2 Καφετέρια 3 Καταστήματα προσφοράς ποτών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ «ΣΗΜΑΤΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ «ΣΗΜΑΤΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ «ΣΗΜΑΤΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ Κρητικό Σύμφωνο Ποιότητας Κριτοβουλίδου 15-17 Ρέθυμνο Τ.Κ 74100 Τ. 28310 51401 F. 2831030401 symfono_gram@nar.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 10 ΖΑΧΑΡΗ-ΚΑΦΕΣ-ΜΕΛΙ-ΕΙΔΗ-ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΟΙΙΑΣ. Άρθρο 144 ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΟΧΗΣ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΥΛΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΟΘΕΥΤΕΙ Ο ΚΑΦΕΣ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 10 ΖΑΧΑΡΗ-ΚΑΦΕΣ-ΜΕΛΙ-ΕΙΔΗ-ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΟΙΙΑΣ. Άρθρο 144 ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΟΧΗΣ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΥΛΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΟΘΕΥΤΕΙ Ο ΚΑΦΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 10 ΖΑΧΑΡΗ-ΚΑΦΕΣ-ΜΕΛΙ-ΕΙΔΗ-ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΟΙΙΑΣ Άρθρο 144 ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΟΧΗΣ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΥΛΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΟΘΕΥΤΕΙ Ο ΚΑΦΕΣ Απαγορεύεται σε οποιονδήποτε έμπορο (καφεκόπτη, παντοπώλη, ζαχαροπλάστη

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013 1. Πρόστιμο 2.000 στο εργαστήριο ειδών διατροφής Ε. ΝΤΑΝΟΥ & ΣΙΑ Ο.Ε. MY SANDWICH στην Αθήνα (Νέος Κόσμος) διότι διαπιστώθηκε : - Μη εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου.

Διαβάστε περισσότερα

Γιούλα Γκρίντζαλη Επιθεωρητής Ε.Φ.Ε.Τ. Χαροκόπειο Πανεπιστήµιο Αθήνα, 11.11.2010

Γιούλα Γκρίντζαλη Επιθεωρητής Ε.Φ.Ε.Τ. Χαροκόπειο Πανεπιστήµιο Αθήνα, 11.11.2010 Γιούλα Γκρίντζαλη Επιθεωρητής Ε.Φ.Ε.Τ Χαροκόπειο Πανεπιστήµιο Αθήνα, 11.11.2010 Κεντρικές Αρµόδιες Αρχές ΚΥΑ 088/2006 (ΦΕΚ 175/13.02.2006) ΚΥΑ15523/2006(ΦΕΚ\ 1187/31.8.2006) Π 79/2009 (ΦΕΚ 95/3.05.2007)

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ενημέρωση των καταναλωτών εν όψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ενημέρωση των καταναλωτών εν όψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων Αθήνα 19 Δεκεμβρίου 2012 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ενημέρωση των καταναλωτών εν όψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων O Ε.Φ.Ε.Τ. παρά τις αντιξοότητες των καιρών μας συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς τους ελέγχους

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΥΤΟΕΛΕΓΧΩΝ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΥΤΟΕΛΕΓΧΩΝ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΥΤΟΕΛΕΓΧΩΝ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Νικόλαος Σούλτος Εργαστήριο Υγιεινής Τροφίµων Ζ.Π. Κτηνιατρική Σχολή Α.Π.Θ. ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Η παραγωγή ασφαλών τροφίµων: Είναι ένα πρόβληµα σύνθετο

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Αθήνα 25 Απριλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Αθήνα 25 Απριλίου 2013 Αθήνα 25 Απριλίου 2013 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Οι παραδοσιακές διατροφικές συνήθειες τις ημέρες του Πάσχα μας οδηγούν σε αγορά και κατανάλωση κυρίως φρέσκων, μη τυποποιημένων προϊόντων. Η σωστή επιλογή τους και η

Διαβάστε περισσότερα

Υγιεινή Εγκαταστάσεων Βιομηχανιών Τροφίμων

Υγιεινή Εγκαταστάσεων Βιομηχανιών Τροφίμων Υγιεινή Εγκαταστάσεων Βιομηχανιών Τροφίμων Ενότητα 10 η - ΜΕΡΟΣ Β ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ HACCP Όνομα καθηγητή: ΠΑΝ. Ν. ΣΚΑΝΔΑΜΗΣ Τμήμα: Επιστήμης τροφίμων και διατροφής του ανθρώπου ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Εκμάθηση

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 3: : Ασφάλεια Βιολογικών Τροφίμων

Ενότητα 3: : Ασφάλεια Βιολογικών Τροφίμων Ενότητα 3: : Ασφάλεια Βιολογικών Τροφίμων Διάλεξη 3.7: Κρίσιμα σημεία ελέγχου και ιχνηλασιμότητα στην αλυσίδα παραγωγής και διάθεσης βιολογικών προϊόντων Εργαστήριο Πληροφορικής Γεωπονικό Πανεπιστήμιο

Διαβάστε περισσότερα

«Παραγωγή ασφαλών και υγιεινών προϊόντων»

«Παραγωγή ασφαλών και υγιεινών προϊόντων» 2η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων & Ποτών FOOD EXPO GREECE Γαλακτοκομία Τυροκομία: η επόμενη 10ετία Κυριακή 15 Μαρτίου 2015 «Παραγωγή ασφαλών και υγιεινών προϊόντων» ΠΕΞΑΡΑ Ε.-ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ,M.Sc. Π.Δ.Α-Τμήμα Ελέγχου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014 1. Πρόστιμο 2.000 στο εργαστήριο συσκευασίας τροφίμων BIO VITA ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ στην Παιανία διότι Πρόκειται

Διαβάστε περισσότερα

είξατε τα προϊόντα ζωικής προέλευσης για τα οποία αιτείται η έγκριση και για τα οποία θα χρησιµοποιηθεί η εγκατάσταση

είξατε τα προϊόντα ζωικής προέλευσης για τα οποία αιτείται η έγκριση και για τα οποία θα χρησιµοποιηθεί η εγκατάσταση ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ για την έγκριση εγκατάστασης επιχείρησης τροφίµων που υπόκειται σε έγκριση σύµφωνα µε τον Κανονισµό (ΕΚ) αριθ. 853/2004 Μέρος 1 Στοιχεία εγκατάστασης Εµπορικό όνοµα Ταχυδροµική διεύθυνση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ «ΣΗΜΑΤΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ» ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ «ΣΗΜΑΤΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ» ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ «ΣΗΜΑΤΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ» ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ «ΣΗΜΑΤΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ» ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες οδηγίες για την ευέλικτη εφαρμογή συστήματος αυτοελέγχου βάση των αρχών του HACCP

Κατευθυντήριες οδηγίες για την ευέλικτη εφαρμογή συστήματος αυτοελέγχου βάση των αρχών του HACCP Κατευθυντήριες οδηγίες για την ευέλικτη εφαρμογή συστήματος αυτοελέγχου βάση των αρχών του HACCP Στο γενικό πλαίσιο των κανόνων για την ασφάλεια των τροφίμων, η απαίτηση θέσπισης, εφαρμογής και διατήρησης

Διαβάστε περισσότερα

Πιο συγκεκριμένα, επιτρεπόμενα προς πώληση είδη στα σχολικά κυλικεία είναι: - Φρέσκα φρούτα-λαχανικά ανάλογα µε την εποχή (π.χ.

Πιο συγκεκριμένα, επιτρεπόμενα προς πώληση είδη στα σχολικά κυλικεία είναι: - Φρέσκα φρούτα-λαχανικά ανάλογα µε την εποχή (π.χ. Σε ισχύ τίθεται η νέα υπουργική απόφαση, η οποία αφορά, μεταξύ άλλων, τον καθορισμό των ειδών που διατίθενται στα κυλικεία των δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Διαβάστε περισσότερα

Εμπειρίες & Προβλήματα Εφαρμογής του Συστήματος HACCP - ΗΆποψητου ΕΦΕΤ. Ευάγγελος Σ. Λάζος Αντιπρόεδρος ΕΦΕΤ Καθηγητής

Εμπειρίες & Προβλήματα Εφαρμογής του Συστήματος HACCP - ΗΆποψητου ΕΦΕΤ. Ευάγγελος Σ. Λάζος Αντιπρόεδρος ΕΦΕΤ Καθηγητής Εμπειρίες & Προβλήματα Εφαρμογής του Συστήματος HACCP - ΗΆποψητου ΕΦΕΤ Ευάγγελος Σ. Λάζος Αντιπρόεδρος ΕΦΕΤ Καθηγητής Ασφαλής Πρώτη Ύλη, Ασφαλή & Υγιεινά Τρόφιμα ΗΑλυσίδαΤροφίμων Πρωτογενής Παραγωγή Μεταποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Απλοποίηση και εκσυγχρονισμός λειτουργίας μικρών σημείων λιανικής

Απλοποίηση και εκσυγχρονισμός λειτουργίας μικρών σημείων λιανικής Απλοποίηση και εκσυγχρονισμός λειτουργίας μικρών σημείων λιανικής Μαριλένα Αργυρού, Managing Director - Supply Chain Institute of Southeastern & Central Europe 1 Τον τελευταίο χρόνο, έχουν υπάρξει θεσμικές

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Υγειονομική Διάταξη αναφορικά με κανόνες υγιεινής και καθορισμό προϊόντων που διατίθενται από τα κυλικεία δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων.

ΘΕΜΑ: Υγειονομική Διάταξη αναφορικά με κανόνες υγιεινής και καθορισμό προϊόντων που διατίθενται από τα κυλικεία δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ Τμήμα Γ, Τμήμα ΣΤ Αθήνα 31/7/2006 Αρ. Πρωτ. ΔΥ1γ/Γ.Π./οικ.93828 ΘΕΜΑ: Υγειονομική Διάταξη

Διαβάστε περισσότερα

Απλές συμβουλές για την αγορά τροφίμων τους καλοκαιρινούς μήνες

Απλές συμβουλές για την αγορά τροφίμων τους καλοκαιρινούς μήνες ΕΦΕΤ Διεύθυνση Διατροφικής Πολιτικής & Ερευνών Ιούνιος 2006 Απλές συμβουλές για την αγορά τροφίμων τους καλοκαιρινούς μήνες Απλές συμβουλές για την αγορά τροφίμων τους καλοκαιρινούς μήνες Εκδόθηκε από

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Εντοπισμός επιχειρήσεων παρασκευής και διακίνησης νοθευμένων ελαιολάδων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Εντοπισμός επιχειρήσεων παρασκευής και διακίνησης νοθευμένων ελαιολάδων Αθήνα 9 Ιουλίου 2015 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Εντοπισμός επιχειρήσεων παρασκευής και διακίνησης νοθευμένων ελαιολάδων Ο ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο των ελέγχων που διεξάγει για την καταπολέμηση της νοθείας και την προστασία

Διαβάστε περισσότερα

Καταστήματα με Φαγητό και Με ή Χωρίς Ποτά σε Καθισμένους Πελάτες

Καταστήματα με Φαγητό και Με ή Χωρίς Ποτά σε Καθισμένους Πελάτες Καταστήματα με Φαγητό και Με ή Χωρίς Ποτά σε Καθισμένους Πελάτες Εστιατόριο Ψαροταβέρνα Ψητοπωλείο Οβελιστήριο (σουβλατζίδικο όχι περαστικών πελατών αρθ 42) Πιτσαρία Σνακ μπαρ (και Ζυθοπωλεία, Ουζοπωλεία

Διαβάστε περισσότερα

Υγιεινή Εγκαταστάσεων Βιομηχανιών Τροφίμων

Υγιεινή Εγκαταστάσεων Βιομηχανιών Τροφίμων Υγιεινή Εγκαταστάσεων Βιομηχανιών Τροφίμων Ενότητα 10 η - ΜΕΡΟΣ Β ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ HACCP Όνομα καθηγητή: ΠΑΝ. Ν. ΣΚΑΝΔΑΜΗΣ Τμήμα: Επιστήμης τροφίμων και διατροφής του ανθρώπου ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Εκμάθηση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΑΠΟ ΤΡΙΤΕΣ ΧΩΡΕΣ. Άλλες µονάδες-εγκαταστάσεις της επιχείρησης (2)

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΑΠΟ ΤΡΙΤΕΣ ΧΩΡΕΣ. Άλλες µονάδες-εγκαταστάσεις της επιχείρησης (2) ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΓΡΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΑΠΟ ΤΡΙΤΕΣ ΧΩΡΕΣ Στοιχεία Έδρας Επιχείρησης Επωνυµία επιχείρησης:

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Τί πρέπει να προσέξουμε στις αγορές του Πάσχα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Τί πρέπει να προσέξουμε στις αγορές του Πάσχα Αθήνα 3 Απριλίου 2012 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Τί πρέπει να προσέξουμε στις αγορές του Πάσχα Οι παραδοσιακές διατροφικές συνήθειες τις ημέρες του Πάσχα μας οδηγούν σε αγορά και κατανάλωση κυρίως φρέσκων, μη τυποποιημένων

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκή Νομοθεσία. Υγιεινή & Ασφάλεια Τροφίμων

Ευρωπαϊκή Νομοθεσία. Υγιεινή & Ασφάλεια Τροφίμων Ευρωπαϊκή Νομοθεσία Υγιεινή & Ασφάλεια Τροφίμων Κανονισμός 178/2002 Περιεχόμενο Γενικές Αρχές Ασφάλειας Τροφίμων και Ζωοτροφών Ίδρυση Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων Τι Αφορά Όλαταστάδιατηςπαραγωγής,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ & ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΕΠΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ (EX VAN)

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ & ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΕΠΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ (EX VAN) ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ & ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΕΠΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ (EX VAN) Οδηγίες για την αδειοδότηση & τη λειτουργία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Έντυπο Ελέγχου Εγκαταστάσεων Παραγωγής Κεραμικών Υλικών & Αντικειμένων σε Επαφή με Τρόφιμα (Υ.Α.Ε.Τ.) ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

Έντυπο Ελέγχου Εγκαταστάσεων Παραγωγής Κεραμικών Υλικών & Αντικειμένων σε Επαφή με Τρόφιμα (Υ.Α.Ε.Τ.) ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ή -- Είδος ελέγχου Τακτικός Επανέλεγχος ΚΩΔ: 1.17.03 Ημερομηνία & ώρα ελέγχου: Καταγγελία RASFF Έντυπο Ελέγχου Εγκαταστάσεων Παραγωγής Κεραμικών Υλικών & Αντικειμένων σε Επαφή με Τρόφιμα (Υ.Α.Ε.Τ.) ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Οι παρούσες οδηγίες εφαρμόζονται στις επιχειρήσεις πώλησης τροφίμων επί αυτοκινήτου (ex van).

Οι παρούσες οδηγίες εφαρμόζονται στις επιχειρήσεις πώλησης τροφίμων επί αυτοκινήτου (ex van). Περιεχόμενα ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 Ο : ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 2 1.1 Πεδίο εφαρμογής... 2 1.2. Σκοπός... 2 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 Ο : ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ... 2 2.1. Διαδικασία αδειοδότησης (ως προς την Υγειονομική Υπηρεσία)... 2 2.2. Προδιαγραφές

Διαβάστε περισσότερα

«Άρθρο 137» Παγωτά ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΑΡΘΡΟΥ 137 ΚΤΠ ΠΡΟΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

«Άρθρο 137» Παγωτά ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΑΡΘΡΟΥ 137 ΚΤΠ ΠΡΟΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ «Άρθρο 137» Παγωτά 1. Οι διατάξεις αυτού του άρθρου εφαρμόζονται στα προϊόντα που ορίζονται στο Παράρτημα Ι. 2. Οι ονομασίες προϊόντων που απαριθμούνται στο Παράρτημα Ι χρησιμοποιούνται μόνον για τα προϊόντα

Διαβάστε περισσότερα

Πρόληψη. Ψωνίζοντας με ασφάλεια. αγοράζω τελευταία τα προϊόντα ψυγείου και τα κατεψυγμένα, προσέχω τις αναγραφόμενες ημερομηνίες λήξης

Πρόληψη. Ψωνίζοντας με ασφάλεια. αγοράζω τελευταία τα προϊόντα ψυγείου και τα κατεψυγμένα, προσέχω τις αναγραφόμενες ημερομηνίες λήξης Πρόληψη 1 Πρόληψη Ψωνίζοντας με ασφάλεια αγοράζω τελευταία τα προϊόντα ψυγείου και τα κατεψυγμένα, προσέχω τις αναγραφόμενες ημερομηνίες λήξης προσέχω τις συσκευασίες να μην χτυπηθούν ή καταστραφούν Δεν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 02/03/2017

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 02/03/2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 02/03/2017 1 η Υ.Πε ΑΤΤΙΚΗΣ Αρ. πρωτ.: 7439 Γ.Ν.Α. «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» Διεύθυνση Διοικητικής Υπηρεσίας Υποδιεύθυνση Οικονομικού Τμήμα Προμηθειών Προς: Οικονομικούς Φορείς Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα

Χρήσιμες συμβουλές από το Ινστιτούτο Καταναλωτών 1. Προσοχή στην ετικέτα

Χρήσιμες συμβουλές από το Ινστιτούτο Καταναλωτών 1. Προσοχή στην ετικέτα Χρήσιμες συμβουλές από το Ινστιτούτο Καταναλωτών 1. Προσοχή στην ετικέτα Ο καταναλωτής, όταν αγοράζει προσυσκευασμένα τρόφιμα, πρέπει να γνωρίζει ότι στην ετικέτα αναγράφονται όλες εκείνες οι πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013 1. Πρόστιμο 7.000 στην επιχείρηση παραγωγής μαγειρεμένων φαγητών SPECIAL ΕΔΕΣΜΑΤΑ Α.Ε. στη Θέρμη διότι διαπιστώθηκαν : Δυσχέρανση του ελέγχου. Η επιχείρηση

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 1. Ξεκινήστε τη μέρα σας τρώγοντας ένα καλό πρωινό (κατά προτίμηση στο σπίτι). 2.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Ν.Π.Δ.Δ.ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Α. ΤΡΟΦΙΜΑ 1. Ελαιόλαδο ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ Θα πρέπει να

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ. Καθαρισμός & Απολύμανση: Σχεδιάστε ένα σωστό πρόγραμμα βασισμένο στον χώρο σας

ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ. Καθαρισμός & Απολύμανση: Σχεδιάστε ένα σωστό πρόγραμμα βασισμένο στον χώρο σας ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Καθαρισμός & Απολύμανση: Σχεδιάστε ένα σωστό πρόγραμμα βασισμένο στον χώρο σας Οι μεγάλες και θεσμικές αλλαγές που έφερε η νέα υγειονομική νομοθεσία στη λειτουργία των επιχειρήσεων

Διαβάστε περισσότερα

foodstandard ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

foodstandard ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ Ελαιόλαδο Νοµοθεσία - Ελαιόλαδο - Καν. (ΕΚ) αριθ. 1019/2002, για τις προδιαγραφές εµπορίας του ελαιολάδου. (όπως αυτός έχει τροποποιηθεί και ισχύει,

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΘΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ ΕΤΟΥΣ 2014 (ΚΩΔ. 15/6481) ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 4.000,00 ευρώ με ΦΠΑ

ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΘΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ ΕΤΟΥΣ 2014 (ΚΩΔ. 15/6481) ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 4.000,00 ευρώ με ΦΠΑ 1 ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ 05-12-2014 ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ Δ/ΝΣΗ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΑΡ. ΜΕΛ. 37/2014 ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΘΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ. Τεχνολογία παρασκευής παγωτών

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ. Τεχνολογία παρασκευής παγωτών ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Τεχνολογία παρασκευής παγωτών Γενικά Πολύπλοκο προϊόν με πολλούς ορισμούς και ταξινομήσεις από χώρα σε χώρα Ελληνική νομοθεσία: Παγωτά ορίζονται τα προϊόντα που

Διαβάστε περισσότερα

3. Αιγοπροβατοειδή (Αρνί Γάλακτος ή Κατσίκι), Νωπό, Α ποιότητας, Εγχώριο, βάρους 8 έως 12 κιλών το καθένα.

3. Αιγοπροβατοειδή (Αρνί Γάλακτος ή Κατσίκι), Νωπό, Α ποιότητας, Εγχώριο, βάρους 8 έως 12 κιλών το καθένα. ΟΜΑΔΑ 7η ΝΩΠΑ ΚΡΕΑΤΑ ΕΙΔΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΜΟΝΑΔΑ ΑΡΝΙΣΙΟ ΚΡΕΑΣ ΝΩΠΟ ΕΓΧΩΡΙΟ ΝΩΠΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΒΟΕΙΟ ΝΩΠΟ ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΝΩΠΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΠΟΥΤΙ ΝΩΠΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΝΩΠΟ ΓΑΛΟΠΟΥΛΕΣ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΕΣ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες προς τους καταναλωτές

Οδηγίες προς τους καταναλωτές Οδηγίες προς τους καταναλωτές σχετικά με την αγορά και χρήση προϊόντων Υλικών και Αντικειμένων που πρόκειται να έλθουν σε Επαφή με Τρόφιμα (Υ.Α.Ε.Τ.) 1. Ποιά προϊόντα ανήκουν στην κατηγορία των υλικών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ 16 ΜΑΪΟΥ 2013 1. Πρόστιμο 3.000 στη μελισσοκομική επιχείρηση Α. ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ στο δήμο Πύλης (Βροντερό Τρικάλων) διότι Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε μέλι, το οποίο ήταν νοθευμένο

Διαβάστε περισσότερα

Good Manufacturing Practices (GMP) ISO 22716 - Βιομηχανία Καλλυντικών

Good Manufacturing Practices (GMP) ISO 22716 - Βιομηχανία Καλλυντικών Good Manufacturing Practices (GMP) ISO 22716 - Βιομηχανία Καλλυντικών Δεν είναι κάτι καινούργιο Πριν 30 χρόνια, σε εθνικό επίπεδο Η Ελλάδα εχει σε εφαρμογή την ΥΑ Α6/2880 «Περί κανόνων καλής παρασκευής

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ Αναλυτικά τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν μετά τις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Φ.Ε.Τ., από τον Ιούνιο 2011 μέχρι και σήμερα, είναι τα ακόλουθα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΑ. Μικρής κλίμακας μεταποίηση αγροτικών προϊόντων που παράγει ο επαγγελματίας αγρότης στην κατοικία του ή στην εκμετάλλευση του.

ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΑ. Μικρής κλίμακας μεταποίηση αγροτικών προϊόντων που παράγει ο επαγγελματίας αγρότης στην κατοικία του ή στην εκμετάλλευση του. ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΑ Μικρής κλίμακας μεταποίηση αγροτικών προϊόντων που παράγει ο επαγγελματίας αγρότης στην κατοικία του ή στην εκμετάλλευση του. ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΑ Μικρής κλίμακας μεταποίηση αγροτικών προϊόντων που παράγει

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ & ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ & ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ & ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ Χειμάρρας 30, 546 43 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΗΛ: 2310 932420 FAX: 2310 932431 Κινητό: 6983161473 www.paskedi.gr e-mail: paskedi@paskedi.gr Προς Υπουργείο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ. Πολιτικές Υγείας. Λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων Πολιτικής Υγείας

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ. Πολιτικές Υγείας. Λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων Πολιτικής Υγείας ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Πολιτικές Υγείας Λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων Πολιτικής Υγείας Διδάσκοντες: Αν. Καθηγητής Γιάνης Δημολιάτης (υπεύθυνος), Επίκ. Καθ. Ευαγγελία Ντζάνη,

Διαβάστε περισσότερα

Αριθ. Πρωτ.: ΚΟΙΝ: Περιφερειακές Διευθύνσεις ΕΦΕΤ

Αριθ. Πρωτ.: ΚΟΙΝ: Περιφερειακές Διευθύνσεις ΕΦΕΤ Ν.Π.Δ.Δ. Δ/ΝΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Ταχ. Δ/νση: Κηφισίας 124 & Ιατρίδου 2 Ταχ. Κώδικας: 11526 Πληρ. : Α. Βακαλόπουλος Τηλ. : 210 6971564 Φαξ : 210 6971629 e-mail : avakalopoulos@efet.gr Αθήνα, 08-03-2011

Διαβάστε περισσότερα

Μ Ε Λ Ε Τ Η ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤHN ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΘΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ ΕΤΟΥΣ 2015 (ΚΩΔ. 15-6481.009) ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 6.

Μ Ε Λ Ε Τ Η ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤHN ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΘΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ ΕΤΟΥΣ 2015 (ΚΩΔ. 15-6481.009) ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 6. Μ Ε Λ Ε Τ Η ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤHN ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΘΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ ΕΤΟΥΣ 2015 (ΚΩΔ. 15-6481.009) ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 6.000,00 ευρώ με ΦΠΑ 1 ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Με αυτή τη μελέτη προβλέπεται η εκτέλεση

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΙΔΩΝ ΑΡΤΟΠΟΙΑΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΙΟΥ «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟΥ»

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΙΔΩΝ ΑΡΤΟΠΟΙΑΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΙΟΥ «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟΥ» ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΙΔΩΝ ΑΡΤΟΠΟΙΑΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΙΟΥ «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟΥ» ΕΙΔΗ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ Αρ.πρωτ.5055/27-3-2018 1) Άρτος Λευκός Τύπου 70% 2) Ατομικά Αρτίδια Τύπου 70% ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΛΑΣ ΚΑΘΕ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ. Τηλ: Φαξ: Εmail: ΠΡΟΣ:

Ο ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΛΑΣ ΚΑΘΕ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ. Τηλ: Φαξ: Εmail: ΠΡΟΣ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΙΟΙΚΗΣΗ 2 ης ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ Ε.Α.Ν.Π. «ΜΕΤΑΞΑ» ΜΠΟΤΑΣΗ 51-18537 ΠΕΙΡΑΙΑΣ Τηλ: 213 2079100 ΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΠΟ /ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ & ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟΙ ΠΩΛΗΤΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ & ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟΙ ΠΩΛΗΤΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ & ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟΙ ΠΩΛΗΤΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ Οδηγίες για την αδειοδότηση & τη λειτουργία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2012

Διαβάστε περισσότερα

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε μέλι, το οποίο ήταν νοθευμένο με ισογλυκόζη.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε μέλι, το οποίο ήταν νοθευμένο με ισογλυκόζη. Ο ΕΦΕΤ, ανακοινώνει ότι τον μήνα Μάιο του έτους 2013 επιβλήθηκαν σε 63 επιχειρήσεις τροφίμων πρόστιμα συνολικού ύψους 277.500 ευρώ. Σε όσες εκ των περιπτώσεων προβλέπεται από τη νομοθεσία οι υποθέσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΙ ΚΛΑΔΟΙ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ 123Α

ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΙ ΚΛΑΔΟΙ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ 123Α ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΙ ΚΛΑΔΟΙ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ 123Α Ο κλάδος της μεταποίησης ή / και εμπορίας των Γεωργικών Προϊόντων απαιτεί συνέχιση της στήριξης των επενδύσεων, κατά τομέα, ως ακολούθως:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Αθήνα 21 / 5/2013

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Αθήνα 21 / 5/2013 ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Αθήνα 21 / 5/2013 ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & Αριθμ. πρωτ. Υ1γ/ΓΠ/οικ.45936 ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΤΜΗΜΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Οι παρούσες οδηγίες εφαρμόζονται στις επιχειρήσεις ή στους μεμονωμένους ιδιώτες οι οποίοι εκμεταλλεύονται αυτόματους πωλητές τροφίμων ή ροφημάτων

Οι παρούσες οδηγίες εφαρμόζονται στις επιχειρήσεις ή στους μεμονωμένους ιδιώτες οι οποίοι εκμεταλλεύονται αυτόματους πωλητές τροφίμων ή ροφημάτων Περιεχόμενα ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 Ο : ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 2 1.1Πεδίο εφαρμογής Ορισμοί επιχειρήσεων... 2 1.2. Σκοπός... 2 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 Ο : ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ... 2 2.1. Διαδικασία αδειοδότησης (ως προς την Υγειονομική Υπηρεσία)...

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΩΝ ΓΕΥΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΩΝ ΓΕΥΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΙΙ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, Α.Ε. ΟΤΑ ΠΑΡΚΟ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΘΕΣΗ ΣΕΛΕΠΙΤΣΑΡΙ ΤΗΛ: 210-4324501 ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ, 18 / 05 /2018 ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΩΝ ΓΕΥΜΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΥΡΩΣΕΩΝ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΥΡΩΣΕΩΝ Αθήνα 14 Ιανουαρίου 2013 ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΥΡΩΣΕΩΝ Σε συνέχεια του Δελτίου Τύπου για την επιβολή προστίμων συνολικού ύψους 350.000 σε βάρος διαφόρων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ Η παρούσα µελέτη αφορά την προµήθεια νωπού χοιρινού κρέατος το οποίο θα χορηγηθεί σε άπορους δηµότες κατά τις ηµέρες των εορτών του Χριστουγέννων 2015 και την προµήθεια αρνίσιου κρέατος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΩΝ ΑΛΙΕΥΜΑΤΩΝ

ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΩΝ ΑΛΙΕΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Διοίκηση 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ===================== Πειραιάς: 10-11-2016

Διαβάστε περισσότερα

Τι ελέγχουν οι υπηρεσίες ; Ποια είναι τα συχνότερα ευρήματα;

Τι ελέγχουν οι υπηρεσίες ; Ποια είναι τα συχνότερα ευρήματα; Τι ελέγχουν οι υπηρεσίες ; Ποια είναι τα συχνότερα ευρήματα; Δρ. Ευαγγελία Γκίζα Κτηνίατρος Δ/νση Ελέγχου Επιχειρήσεων Κ.Υ. ΕΦΕΤ Είναι προτεραιότητα των αρχών ο έλεγχος του τομέας του κρέατος? Εθνικό επίπεδο:

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτική άσκηση στη λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων Πολιτικής Υγείας

Πρακτική άσκηση στη λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων Πολιτικής Υγείας DEPARTMENT OF HYGIENE AND EPIDEMIOLOGY Πρακτική άσκηση στη λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων Πολιτικής Υγείας Κώστας Τσιλίδης, ktsilidi@cc.uoi.gr http://users.uoi.gr/ktsilidi/teaching Προβλήματα 1. Κυκλοφορία

Διαβάστε περισσότερα

21-24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014 Μ.E.C.

21-24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014 Μ.E.C. Νέα εποχή! με Εξωστρέφεια! Νέα δυναμική! με Προσαρμογή στις Εξελίξεις! 21-24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014 Μ.E.C. Νέα Εποχή! με Νέα Έκθεση! Η Αξιοποίηση των προηγούμενων επιτυχημένων διοργανώσεων στην αγορά των παραδοσιακών

Διαβάστε περισσότερα

Δρ. Μαργαρίτα Καραβαγγέλη Περιφερειακή Δ/νση ΕΦΕΤ Κ. Μακεδονίας

Δρ. Μαργαρίτα Καραβαγγέλη Περιφερειακή Δ/νση ΕΦΕΤ Κ. Μακεδονίας Δρ. Μαργαρίτα Καραβαγγέλη Περιφερειακή Δ/νση ΕΦΕΤ Κ. Μακεδονίας Ιστορία του ελληνικού ελαιολάδου Ιστορία του ελληνικού ελαιολάδου Προφίλ του ελληνικού ελαιολάδου Η Ελλάδα είναι η 3 η χώρα στον κόσμο σε

Διαβάστε περισσότερα

Α/Α ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΙ ΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ. 1 ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. Υπεραγορά Τροφίµων. 2 Ζ. Α. ΨΩΜΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. Εστιατόριο

Α/Α ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΙ ΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ. 1 ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. Υπεραγορά Τροφίµων. 2 Ζ. Α. ΨΩΜΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. Εστιατόριο Α/Α ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΙ ΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ 1 ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. Υπεραγορά Τροφίµων 2 Ζ. Α. ΨΩΜΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. Εστιατόριο 3 Σαµιωτάκης Ν. Βασίλειος Εγκατάσταση παραγωγής έτοιµων φαγητών 4. Μασούτης Α.Ε. Υπεραγορά

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια Νωπών Οπωρολαχανικών στο Νοσοκομείο μας

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια Νωπών Οπωρολαχανικών στο Νοσοκομείο μας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Διοίκηση 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ===================== Πειραιάς:28-7-2017

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΤΥΠΟ 1: ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ: 21/12/12. Copyright h.s.i Foodtech Laboratories Ltd

ΕΝΤΥΠΟ 1: ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ: 21/12/12. Copyright h.s.i Foodtech Laboratories Ltd ΕΝΤΥΠΟ 1: ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ: 21/12/12 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ:.. 1. ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ/ Α ΥΛΩΝ (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ) 2. ΜΕΤΡΗΣΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΨΥΓΕΙΩΝ (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ)

Διαβάστε περισσότερα

Χειμώνας 2012-2013 ΓΙΟΡΤΙΝΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ* * Οι τιμές ισχύουν μόνο για το πρατήριο του εργοστασίου

Χειμώνας 2012-2013 ΓΙΟΡΤΙΝΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ* * Οι τιμές ισχύουν μόνο για το πρατήριο του εργοστασίου Χειμώνας 2012-2013 ΓΙΟΡΤΙΝΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ* * Οι τιμές ισχύουν μόνο για το πρατήριο του εργοστασίου H Eταιρία Η ιστορία της εταιρείας ΑΫΦΑ- ΝΤΗΣ, ξεκινάει το 1978 από ένα ορεινό χωριό της Αιτωλοακαρνανίας,

Διαβάστε περισσότερα

Ομόφωνα αποφασίζει: Αναβάλλεται η λήψη απόφασης

Ομόφωνα αποφασίζει: Αναβάλλεται η λήψη απόφασης ΔΗΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΠΙΝΑΚΑΣ Με τα θέματα που συζητήθηκαν κατά την αριθμ. 3η/12-04-2017 συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Λέσβου και με μνεία των αποφάσεων που ελήφθησαν:

Διαβάστε περισσότερα

Πειραιας 16/02/16 Αρ.πρωτ. 2329

Πειραιας 16/02/16 Αρ.πρωτ. 2329 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Διοίκηση 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ===================== Πειραιας 16/02/16

Διαβάστε περισσότερα

Α. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

Α. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Β ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΙΙΙ (εκτό των υπεραγορών τροφίμων) ΤΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ Αριθμ. Υ1γ/Γ.Π/οικ 96967/12 (ΦΕΚ Β 2718/8-10-2012) ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΥΓΙΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΥΓΙΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΥΓΙΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΙΑ ΙΚΑΣΙΑ Α ΕΙΟ ΟΤΗΣΗΣ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : ΑΘΑΝΑΣΟΓΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Κ.Υ.Ε. είναι τα καταστήµατα, στα οποία γίνεται παρασκευή ή/και διάθεση σε πελάτες

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ

ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ : 46.963,46

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 29 ΨΥΓΕΙΑ Άρθρο 352 Υποχρέωση καταγραφής θερμοκρασιών στους ψυκτικούς θαλάμους

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 29 ΨΥΓΕΙΑ Άρθρο 352 Υποχρέωση καταγραφής θερμοκρασιών στους ψυκτικούς θαλάμους ΚΕΦΑΛΑΙΟ 29 ΨΥΓΕΙΑ Άρθρο 352 Υποχρέωση καταγραφής θερμοκρασιών στους ψυκτικούς θαλάμους 1. α) Οι θάλαμοι των ψυγείων ψύξης και απλής κατάψυξης, ιδιωτικής ή δημόσιας χρήσης, χωρητικότητας από 50 m3 και

Διαβάστε περισσότερα

ΟΝΟΜΑ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ ΟΝΟΜΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ: ΤΙΤΑΝΙΑ HOTEL ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ: 2/10/2013-31/10/2013 Έδρα: Αθήνα

ΟΝΟΜΑ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ ΟΝΟΜΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ: ΤΙΤΑΝΙΑ HOTEL ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ: 2/10/2013-31/10/2013 Έδρα: Αθήνα Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής ΟΝΟΜΑ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ ΟΝΟΜΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ: ΤΙΤΑΝΙΑ HOTEL ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ: 2/10/2013-31/10/2013 Έδρα: Αθήνα 1 Ξενοδοχείο 4 αστέρων Βρίσκεται

Διαβάστε περισσότερα

Καλαμάτα 18 / 9 / Αρχοντάκη Κυριακή Γεωπόνος PhD. Κτηνιατρικής Μεσσηνίας

Καλαμάτα 18 / 9 / Αρχοντάκη Κυριακή Γεωπόνος PhD. Κτηνιατρικής Μεσσηνίας Καλαμάτα 18 / 9 / 2018 Αρχοντάκη Κυριακή Γεωπόνος PhD Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Μεσσηνίας Παροχή πληροφοριών στους καταναλωτές τροφίμων Επισήμανση - Παρουσίαση - Διαφήμιση Καν.(ΕΚ)

Διαβάστε περισσότερα

Α. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ 1. Τα πάσης φύσεως τρόφιμα και ποτά τα οποία διαθέτει

Α. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ 1. Τα πάσης φύσεως τρόφιμα και ποτά τα οποία διαθέτει 47422 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ) ΜΕΡΟΣ Β ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΙΙΙ (εκτός των υπεραγορών τροφίμων) ΤΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ Αριθμ.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 Ο : ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ... 8 ΣΧΕΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ... 9

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 Ο : ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ... 8 ΣΧΕΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ... 9 Περιεχόμενα ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 Ο : ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 2 1.1 Πεδίο εφαρμογής... 2 1.2. Σκοπός... 2 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 Ο : ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ... 3 2.1. Διαδικασία αδειοδότησης (ως προς την Υγειονομική Υπηρεσία)... 3 2.2. Προδιαγραφές

Διαβάστε περισσότερα

29-12-05. Αθήνα, Αριθ. πρωτ.: 4245/Α ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ. Ως Πίνακας Διανομής ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ. Νέοι Κανονισμοί Τροφίμων

29-12-05. Αθήνα, Αριθ. πρωτ.: 4245/Α ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ. Ως Πίνακας Διανομής ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ. Νέοι Κανονισμοί Τροφίμων ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ Αθήνα, Αριθ. πρωτ.: 29-12-05 4245/Α ΠΡΟΣ: Ως Πίνακας Διανομής ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Θέμα: Νέοι Κανονισμοί Τροφίμων Εδώ και μερικά χρόνια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εργάζεται πάνω στην εναρμόνιση της

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΥΡΩΣΕΩΝ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΥΡΩΣΕΩΝ Αθήνα 21 Μαρτίου 2012 ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΥΡΩΣΕΩΝ Σε συνέχεια του Δελτίου Τύπου για την επιβολή προστίμων συνολικού ύψους 637.500 σε βάρος διαφόρων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της εμπορίας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Ν.Π.Δ.Δ «ΚΕΦΑΛΟΣ» Κερατέα 3.0.06 ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ Αριθμ. Πρωτ: 504 Γραφείο: Προέδρου Ταχ. Δ/νση: Λ. Αθηνών Σουνίου 37 Τ.Κ.: 900, Κερατέα Τηλέφωνο: 993 08 Fax: 990 4944

Διαβάστε περισσότερα

Τα είδη επιχείρησης που ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία είναι:

Τα είδη επιχείρησης που ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία είναι: ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΥΙΒ/8577/83, την Υ1γ/Γ.Π./οικ. 96967/2012, Υγειονομική Διάταξη, ΚΥΑ

Διαβάστε περισσότερα