Καλωσορίσατε στην έκδοση Dental System 2012 της 3Shape!

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Καλωσορίσατε στην έκδοση Dental System 2012 της 3Shape!"

Transcript

1 Διαβάστε για την τελευταία διορθωτική έκδοση Καλωσορίσατε στην έκδοση Dental System 2012 της! Με το Dental System της 2012, η συνεχίζει να κατέχει τη παγκόσμια θέση της ως δημιουργός του πλέον καινοτόμου και μεγαλύτερου σε πωλήσεις οδοντιατρικού συστήματος CAD/CAM. Η έκδοση 2012 της διαθέτει ακόμη περισσότερες ενδείξεις, νέες λειτουργίες, βελτιωμένη λειτουργικότητα και νέα εργαλεία για τη βελτίωση της παραγωγικότητας. Στο σημερινό κλίμα ανταγωνιστικότητας, τα εργαστήρια που παρέχουν πρόσθετες υπηρεσίες κερδίζουν έδαφος σε σχέση με αυτά της παραγωγής μόνο. Ανταποκρινόμενο σε αυτές τις τάσεις, το Dental System 2012 έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τα εργαστήρια να βοηθήσουν τους οδοντιάτρους με πολλές νέες λύσεις που επιτρέπουν στα εργαστήρια τη δημιουργία νέων υπηρεσιών για τους οδοντιάτρους και ως εκ τούτου την ενίσχυση των πελατειακών σχέσεων. Και το καλύτερο είναι ότι αυτός ο θησαυρός των ισχυρών λειτουργιών παρέχεται αυτόματα στους υπάρχοντες χρήστες της ως μέρος της ετήσιάς τους συμφωνίας ενημέρωσης. Καθεμία από τις νέες σημαντικές προσθήκες περιγράφεται παρακάτω, ακολουθούμενη από μια λίστα μικρότερων βελτιώσεων ενσωματωμένων στις νέες ενημερωμένες εκδόσεις κατά τη διάρκεια αυτού του έτους. Παρακαλούμε ανατρέξτε στο online Εγχειρίδιο χρήστη για λεπτομερή περιγραφή της κάθε λειτουργίας. Ελπίζουμε να μείνετε πολύ ικανοποιημένοι εξερευνώντας τη δημιουργική δύναμη αυτής της νέας έκδοσης και ότι θα προσθέσει αληθινή αξία στις καθημερινές σας επαγγελματικές δραστηριότητες! Ενσωμάτωση TRIOS Το TRIOS αποτελεί τη νέα πρωτοποριακή λύση Ψηφιακού Αποτυπώματος της. Με το Dental System 2012, όλα τα εργαστήρια εφοδιάζονται με δωρεάν Εισερχόμενα TRIOS. Τα νέα Εισερχόμενα παρέχουν τη δυνατότητα στα εργαστήρια να λαμβάνουν τις σαρώσεις ψηφιακών αποτυπωμάτων TRIOS από τους οδοντιάτρους κατευθείαν στο Dental System και να ξεκινούν αμέσως τη διαδικασία του σχεδιασμού χωρίς πρώτα να δημιουργούν ένα υλικό εκμαγείο. Αυτή η ολοκληρωμένη λύση καθιστά εύκολη τη σύνδεση σε όλους τους ανοιχτούς σαρωτές TRIOS της αγοράς και ανοίγει δρόμους προς νέα επιχειρηματικά μοντέλα και απόκτηση πελατών οδοντιάτρων.

2 Model Builder Παρέχει τη δυνατότητα στους τεχνικούς να σχεδιάζουν ψηφιακά εκμαγεία εργαστηρίου κατευθείαν από σαρώσεις ψηφιακών αποτυπωμάτων και συμβατικές σαρώσεις αποτυπωμάτων. Το Model Builder υποστηρίζει μια εκτεταμένη γκάμα ενδείξεων, συμπεριλαμβάνοντας στεφάνες και γέφυρες, εκμαγεία εμφυτευμάτων, διαχωρισμένα και μη διαχωρισμένα εκμαγεία, και καθιστά εύκολο τον σχεδιασμό αποσυρόμενων κολοβωμάτων και αποσυρόμενων γειτονικών δοντιών. Το λογισμικό προσθέτει αυτόματα τη διεπαφή του αρθρωτήρα και τη βάση του εικονικού εκμαγείου με επιλογή χάραξης της ταυτότητας (ID) της παραγγελίας. Υποστηρίζει επικυρωμένες σαρώσεις ψηφιακών αποτυπωμάτων τρίτων, όπως Sirona Cerec και itero, και παράγει βελτιστοποιημένη έξοδο κατασκευής υλικών για μια ευρεία γκάμα τρισδιάστατων εκτυπωτών και μηχανημάτων milling. Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σε εκκρεμότητα. Πρόσθετη μονάδα. Communicate Με το Communicate, τα εργαστήρια έχουν ένα προηγμένο εργαλείο που έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει την επικοινωνία και να ενισχύει τις επαγγελματικές σχέσεις με τους πελάτες των οδοντιάτρων. Οι τεχνικοί μπορούν να στέλνουν στον οδοντίατρο τρισδιάστατες οπτικοποιήσεις, στιγμιότυπα οθόνης και ερωτήσεις σχετικά με τις περιπτώσεις κατευθείαν από το Dental System. Στην κλινική, ένα σηματοδοτεί την άφιξη δεδομένων εισόδου, και ο οδοντίατρος μπορεί να συνδεθεί για να δει το σχέδιο σε τρεις διαστάσεις, να γράψει σχόλια ή να εγκρίνει τα αποτελέσματα. Οι λογαριασμοί δημιουργούνται εύκολα τόσο για το εργαστήριο όσο και για τους οδοντιάτρους, χρησιμοποιώντας τη διεπαφή Web. Το Dental System 2012 περιλαμβάνει μια δωρεάν έκδοση του Communicate που καλύπτει την τυπική χρήση (με δυνατότητα αναβάθμισης). Σάρωση Υφής Συνδυάστε τις καλλιτεχνικές σας ικανότητες με την ψηφιακή επεξεργασία και ξεκινήστε τη ροή εργασίας του σχεδιασμού. Χρησιμοποιώντας τις δύο κάμερες 5MP που υπάρχουν μέσα στον σαρωτή D800, η σάρωση υφής αποτυπώνει δισδιάστατες εικόνες της επιφάνειας του γύψινου εκμαγείο και τις υπερθέτει με ακρίβεια στο τρισδιάστατο εκμαγείο, βελτιώνοντας έτσι την οπτικοποίηση των λεπτομερειών της επιφάνειας και καθιστώντας δυνατή τη σάρωση καθοδηγητικών σημαδιών σχεδιασμένων με το χέρι. Η σάρωση υφής είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για την αποτύπωση γραμμών σχεδιασμένων με το χέρι, χρησιμοποιώντας μολύβι απευθείας πάνω σε ένα υλικό εκμαγείο, ή για τη μεταφορά γενικών καθοδηγητικών γραμμών σχεδιασμού από το γύψινο εκμαγείο στο λογισμικό μοντελοποίησης, π.χ. κατά τον σχεδιασμό κινητών σκελετών. Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σε εκκρεμότητα.

3 Ψηφιακές Προσωρινές Αποκαταστάσεις Μια επαναστατική λύση νέας ροής εργασίας για τον σχεδιασμό και την κατασκευή προσωρινών στεφανών και γεφυρών κατευθείαν από τη σάρωση προπαρασκευής χωρίς να χρειαστεί ποτέ χύτευση γύψινου εκμαγείου. Η προσωρινή στεφάνη μπορεί να σχεδιαστεί βάσει των αρχικών δοντιών του ασθενή ή, ακόμη και πιο σημαντικό, ως πανομοιότυπο του σχεδιασμού της νέας στεφάνης, επιτρέποντας έτσι στον ασθενή να αξιολογήσει την εφαρμογή και την αισθητική της τελικής αποκατάστασης πριν ακόμη αυτή κατασκευαστεί. Στα μοναδικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνεται Εικονική Προετοιμασία, Εικονικό Ούλος και πλήρης ενσωμάτωση με το Smile Composer. Αν και η δημιουργία προσωρινών αποκαταστάσεων μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα επικερδής, δίνει όμως στα εργαστήρια τη δυνατότητα αποτύπωσης της παραγγελίας για την τελική στεφάνη. Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σε εκκρεμότητα. Αρχικά δόντια Εικονικά Διαγνωστικά Κερώματα Χρησιμοποιήστε τις λειτουργίες της Εικονικής Προετοιμασίας και του Εικονικού Ούλο για να σχεδιάσετε εύκολα πολύ αισθητικά Εικονικά Διαγνωστικά Κερώματα για ακριβείς προεπισκοπήσεις πριν ακόμη ετοιμαστούν τα δόντια του ασθενή. Εφαρμόστε το Smile Composer για να δημιουργήσετε αισθητικά και λειτουργικά διαγνωστικά κερώματα σε μια ροή εργασίας χωρίς κανένα απολύτως εκμαγείο. Συνδυάστε το με το Communicate για να στείλετε εικονικά διαγνωστικά κερώματα online για άμεση τρισδιάστατη προεπισκόπηση από τον οδοντίατρο/ασθενή, επιταχύνοντας τον χρόνο ολοκλήρωσης και βοηθώντας τον οδοντίατρο να βελτιώσει τις πωλήσεις του μέσω μιας οικονομικά αποδοτικής και πλήρως ψηφιακής διαδικασίας. Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σε εκκρεμότητα. Νέες στεφάνες Νέος Προηγμένος Σχεδιασμός Τηλεσκοπίου Τελείως νέο και προηγμένο εργαλείο για τη δημιουργία τηλεσκοπικών στεφανών που υποστηρίζει εκλεπτυσμένες βασικές κατασκευές, βελτιωμένο σχεδιασμό άκρων, πολλαπλών δεσμών, ανοιχτών τηλεσκοπίων και σχεδιασμό στεφανών προσαρτημάτων. Το λογισμικό καθιστά γρήγορη και εύκολη την επεξεργασία και τροποποίηση των τηλεσκοπικών σχημάτων, ακτινών τόξου και δεσμών. Οι τεχνικοί μπορούν να προσθέσουν οποιοδήποτε προσάρτημα στην τηλεσκοπική στεφάνη χρησιμοποιώντας στάνταρ και προσαρμοσμένα σχήματα. Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σε εκκρεμότητα. Νέος Σύνδεσμος Γέφυρας Τελείως νέο εργαλείο συνδέσμων για εύκολο και εκλεπτυσμένο σχεδιασμό σκελετών γεφυρών και πλήρων ανατομικών γεφυρών. Στα νέα χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται ισχυρά τρισδιάστατα χειριστήρια για τον σχεδιασμό του κέντρου του συνδέσμου, νέα εργαλεία διαμόρφωσης, χρωματικών κωδικών πάχους των συνδέσμων, και απλοποιημένη διεπαφή χρήστη.

4 Βελτιωμένο Smile Composer Το μοναδικό στο είδος του Smile Composer του Dental System έχει βελτιωθεί με πρόσθετα εργαλεία συν ακόμη και περισσότερα ανατομικά δεδομένα και βιβλιοθήκες χαμόγελων. Οι βελτιωμένοι αλγόριθμοι βελτιστοποιούν την κίνηση και την προσαρμογή μεγέθους του χαμόγελου, βελτιώνουν τη σύνδεση ανάμεσα στην ανατομία και την προετοιμασία και επίσης βελτιώνουν την αρχική αυτόματη τοποθέτηση των στεφανών. Η εργαλειοθήκη έχει επεκταθεί με ένα εργαλείο Καθολικής Μορφοποίησης (morphing) που σας επιτρέπει να διαμορφώσετε όλες τις στεφάνες ταυτόχρονα. Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σε εκκρεμότητα. Σχεδιασμός Πολλών Στρωμάτων για πλήρεις ψηφιακές γέφυρες Η νέα λειτουργία Πολλών Στρωμάτων του Dental System παρέχει τη δυνατότητα ενός εξαιρετικά παραγωγικού σχεδιασμού γέφυρας για πρεσαριστά υλικά ή συνδυασμούς διαμορφωμένων υαλοκεραμικών υλικών ή υλικών από πλήρες ζιρκόνιο. Αυτόματος διαχωρισμός σχεδίων πλήρους ανατομίας σε δύο αληθινά και ολόκληρα τμήματα, χωρίς καθόλου υποσκαφές ή απώλειες περιοχών. Η νέα ροή εργασίας εξασφαλίζει ένα τέλειο ταίριασμα όταν τα κατασκευασμένα στρώματα επανενώνονται, μειώνοντας δραστικά τη χειροκίνητη αλληλεπίδραση και το τέλειωμα. Προσαρμοσμένα στηρίγματα Ο Σχεδιαστής Στηριγμάτων Τρίτης Γενιάς προσφέρει εκτεταμένη νέα λειτουργικότητα για ταχύτερο και καλύτερο σχεδιασμό προσαρμοσμένων στηριγμάτων. Σχεδιάστε στηρίγματα με οπές βιδών υπό γωνία για βέλτιστη αισθητική της τελικής αποκατάστασης, και χρησιμοποιήστε την Προστασία Οπής Βίδας για να εμποδίσετε αποτελεσματικά την όψη πορσελάνης να εισέλθει στην οπή της βίδας σε στεφάνες συγκρατούμενες από βίδα. Τα βελτιωμένα εργαλεία διαμόρφωσης περιλαμβάνουν νέα ακτίνα τόξου, πρόσθετα τρισδιάστατα χειριστήρια και βελτιωμένο τέλειωμα επιφάνειας. Τα στηρίγματα μπορούν να σχεδιαστούν από το TRIOS και διαστοματικές σαρώσεις τρίτων. Τα ψηφιακά εκμαγεία εμφυτευμάτων μπορούν εύκολα να δημιουργηθούν σε συνδυασμό με το Model Builder. Υποστήριξη για μια εκτεταμένη γκάμα εμφυτευματικών συστημάτων. Πρόσθετη μονάδα. Βελτιωμένες Γέφυρες Συγκρατούμενες από Βίδα Το λογισμικό για γέφυρες επί εμφυτεύματος προσφέρει βελτιωμένη υποστήριξη κατασκευής συνδυάζοντας αυτόματα πολλαπλά στρώματα και προετοιμάζοντάς τα αμέσως για παραγωγή. Σχεδιάστε γέφυρες επί εμφυτευμάτων με οπές βιδών υπό γωνία για βέλτιστη αισθητική της τελικής αποκατάστασης, και χρησιμοποιήστε την Προστασία Οπής Βίδας για να εμποδίσετε αποτελεσματικά την όψη πορσελάνης να εισέλθει στην οπή της βίδας όταν ολοκληρώνετε την αποκατάσταση στο εργαστήριο. Συνδυάστε τα με το Smile Composer και έναν αυξανόμενο αριθμό βιβλιοθηκών χαμόγελων για να σχεδιάσετε γέφυρες επί εμφυτευμάτων πλήρους ανατομίας σε ασύγκριτες ταχύτητες. Πρόσθετη μονάδα.

5 Σχεδιασμός Κινητής Μερικής Οδοντοστοιχίας Δεύτερης Γενιάς Νέα εργαλεία για αποτελεσματικό σχεδιασμό Κινητών Μερικών Οδοντοστοιχιών και βελτιωμένο σενάριο σάρωσης για μεγαλύτερη ακρίβεια της επιφάνειας σάρωσης. Στα πρόσθετα χαρακτηριστικά περιλαμβάνεται λειτουργία προσθήκης/αφαίρεσης με όρια που καθορίζει ο χρήστης ώστε να εξασφαλιστεί ένα ομοιόμορφο πάχος του κεριού μπλοκαρίσματος, και βελτιωμένο σχήμα συγκράτησης πλέγματος τύπου Torus ladder όταν εργάζεστε με περιπτώσεις συρρικνωμένου οστού. Οι τεχνικοί μπορούν θα είναι πολύ ικανοποιημένοι χρησιμοποιώντας ευέλικτα εργαλεία για να τοποθετήσουν δευτερεύοντες συνδέσμους και εξωτερικές γραμμές τελειώματος, διατηρώντας συγχρόνως τον πλήρη έλεγχο σχετικά με τη θέση, το προφίλ και το πλάτος/πάχος. Πρόσθετη μονάδα. Περισσότεροι Εικονικοί Αρθρωτήρες Το Dental System 2012 υποστηρίζει ευρέως αναγνωρισμένους αρθρωτήρες της αγοράς ώστε να παρέχει βέλτιστη εμπειρία χρήστη. Το λογισμικό επί του παρόντος περιλαμβάνει SAM 2P, KaVo PROTAR evo, Whip Mix Denar Mark 330 και Artex (συμβατό) - και θα περιληφθούν περισσότεροι ακόμη αρθρωτήρες με τον χρόνο. Οι τεχνικοί μπορούν να ορίζουν και να αναπαράγουν δικές τους σειρές κινήσεων σε προσαρμοσμένα σενάρια και με τη λειτουργία του Φάσματος Σύγκλεισης, το χρώμα των σημείων επαφής αντιστοιχίζονται σε συγκεκριμένες κινήσεις σύγκλεισης. Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σε εκκρεμότητα. Μεταφορά της ακριβούς θέσης σε εικονικό αρθρωτήρα Το Dental System 2012 καθιστά τώρα δυνατή τη μεταφορά της ακριβούς θέσης της γνάθου από τους υλικούς αρθρωτήρες στους εικονικούς αρθρωτήρες. Χρησιμοποιώντας ειδικά σχεδιασμένες πλάκες διεπαφής, η ακριβής θέση αποτυπώνεται και μεταφέρεται σε οποιουσδήποτε διαθέσιμους εικονικούς αρθρωτήρες. Οι μετρήσεις προσωπικού τόξου από τον ασθενή μπορούν να μεταφερθούν μέσω του υλικού αρθρωτήρα. Οι πλάκες διεπαφής θα είναι διαθέσιμες το 1ο τρίμηνο του Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σε εκκρεμότητα. Ευθυγράμμιση και Επαναχρησιμοποίηση σχεδιασμού Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Ευθυγράμμισης και Επαναχρησιμοποίησης, τα σχέδια για Εικονικά Διαγνωστικά Κερώματα και τις προσωρινές αποκαταστάσεις μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν απευθείας για τον σχεδιασμό τής τελικής αποκατάστασης. Αφού ο οδοντίατρος προετοιμάσει τα δόντια, η σάρωση προετοιμασίας ευθυγραμμίζεται με ακρίβεια με τη σάρωση προπαρασκευής. Με ένα μόνο κλικ, το σχέδιο της προσωρινής αποκατάστασης ή του εικονικού διαγνωστικού κερώματος μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί ως τελική αποκατάσταση. Αυτό παρέχει μια εξαιρετικά αποτελεσματική και εύκολη ροή εργασίας που επίσης εξαλείφει τα προβλήματα που προκύπτουν από την προσπάθεια αναπαραγωγής ακριβών σχεδίων διαγνωστικών κερωμάτων χειροκίνητα. Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σε εκκρεμότητα.

6 Παραμετρικά προσαρτήματα Νέα ευέλικτη λειτουργικότητα που καθιστά εύκολη την προσαρμογή πολλαπλών προσαρτημάτων στη συγκεκριμένη κλινική κατάσταση. Αλλάξτε με άνεση βασικές παραμέτρους για επιλεγμένα προσαρτήματα, π.χ. ακτίνα για κυλίνδρους και οπές και ύψος/πλάτος για ορθογώνια προσαρτήματα. Προσαρμόστε τα προσαρτήματα απευθείας στην τρισδιάστατη προβολή για άμεση οπτικοποίηση του σχεδίου της αποκατάστασης. Επιπλέον, έχουν προστεθεί στη βιβλιοθήκη προσαρτημάτων νέα μη παραμετρικά προσαρτήματα. Νέα αντιστάθμιση τρυπανιού Η νέα λειτουργία αντιστάθμισης τρυπανιού έχει βελτιστοποιηθεί για ελάχιστη χρήση χώρου σύγκλεισης, αφήνοντας έτσι περισσότερο χώρο για την τελική αποκατάσταση. Επιπλέον, παρέχει καλύτερα και ομαλότερα αποτελέσματα αντιστάθμισης, οδηγώντας σε υψηλής ποιότητας τέλειωμα επιφάνειας. Η αρχική λειτουργία αντιστάθμισης τρυπανιού παραμένει διαθέσιμη, και το λογισμικό θυμάται τις προσωπικές σας προτιμήσεις από περίπτωση σε περίπτωση. Πριν Μετά Εκτεταμένες βιβλιοθήκες χαμόγελων Το Dental System 2012 περιλαμβάνει 30 νέες βιβλιοθήκες χαμόγελων και ανατομίας για δημιουργία εξαιρετικά αισθητικών και λειτουργικών αποκαταστάσεων βασισμένων σε πλήρεις ανατομίες. Χρησιμοποιήστε τις βιβλιοθήκες σε συνδυασμό με το Smile Composer όταν σχεδιάζετε γέφυρες πλήρους ανατομίας. Η βελτιωμένη λειτουργία υποστηρίζει τη δημιουργία των δικών σας βιβλιοθηκών προσαρμοσμένης ανατομίας και χαμόγελων βασισμένων σε κερί για άμεση χρήση στο λογισμικό σχεδιασμού. Υπερθέσεις Δισδιάστατων Εικόνων Παρέχει στα εργαστήρια τη δυνατότητα οπτικοποίησης δισδιάστατων εικόνων του πραγματικού προσώπου και χαμόγελου του ασθενούς κατά τη διαδικασία του σχεδιασμού, καθώς και χρήσης και των δύο άμεσα για την παραγωγή βέλτιστων αισθητικών και εξατομικευμένων αποκαταστάσεων. Οι γενικού τύπου δισδιάστατοι οδηγοί χαμόγελου και τα πρότυπα σχέδια σάς βοηθούν να επιτύχετε εκπληκτική αισθητική, ακόμη και χωρίς φωτογραφίες του πραγματικού χαμόγελου του ασθενούς. Επιλέξτε στάνταρ πρότυπα ή εισαγάγετε δικά σας για να επαναδημιουργήσετε συνθέσεις πλήρους χαμόγελου για εφαρμογή με το σχέδιό σας αποκατάστασης. Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σε εκκρεμότητα.

7 Οθόνη στιγμιότυπου οθόνης Ένα νέο κουμπί λήψης στιγμιότυπου οθόνης πάνω στη γραμμή εργαλείων καθιστά γρήγορη και εύκολη τη δημιουργία στιγμιότυπων των σχεδίων σας, από οποιαδήποτε οπτική γωνία και κατά τη διάρκεια οποιουδήποτε βήματος διαμόρφωσης. Ανοίξτε κατευθείαν το στιγμιότυπο στην προτιμώμενή σας εφαρμογή επεξεργασίας εικόνων για να προσθέσετε σχόλια ή σχεδιάσεις. Δείτε τις λεπτομέρειες του σχεδιασμού μαζί με πελάτες ή άλλους τεχνικούς για μοιραστείτε ή να συζητήσετε την περίπτωση. Τα στιγμιότυπα φορτώνονται αυτόματα στο Communicate και αποθηκεύονται στον φάκελο παραγγελιών. Βελτιωμένα εργαλεία σμίλευσης Η έκδοσή μας 2012 εφοδιάζει τους τεχνικούς με ακόμη ισχυρότερα εργαλεία Σμίλευσης για τη βελτίωση της αισθητικής και της παραγωγικότητας. Το νέο εργαλείο προστασίας της κλίμακας μορφοποίησης καθιστά ευκολότερη την προσαρμογή του σχεδιασμού μιας στεφάνης διατηρώντας άριστα την ατομική μορφολογία του δοντιού. Στα πρόσθετα νέα χαρακτηριστικά περιλαμβάνεται μια νέα λειτουργία Εφαρμογής σε Όλα, νέα εργαλεία μέτρησης για εύκολη μικρορύθμιση του σχεδίου στην οθόνη και επιλογή για αυτόματη επέκταση των ενδιάμεσων στο ούλος. Ενημερωμένη εργαλειοθήκη Με σκοπό τη βελτίωση της ροής εργασίας και την αύξηση της αποτελεσματικότητας, έχει προστεθεί στο Dental System 2012 ένας αριθμός νέων γενικών εργαλείων. Μπορείτε να προσαρμόσετε εύκολα την περιοχή επίδρασης της επεξεργασίας σημείων χρησιμοποιώντας τη ροδέλα κύλισης του ποντικιού - η οποία χρησιμοποιείται στον καθορισμό γραμμών περιθωρίου, τον καθορισμό καμπυλών στο Model Builder ή κατά τη δημιουργία Κυρίων Συνδέσμων κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού RPD. Με τη νέα λειτουργία χρωματικών κωδικών, η οπτικοποίηση των περιοχών που δεν επιδέχονται milling είναι άμεση κατά τη διάρκεια της διαμόρφωσης, και ένα νέο πλήκτρο συντόμευσης (Πιέστε A) έχει προστεθεί για να μπορεί ο τεχνικός να απ/ενεργοποιεί γρήγορα τον ανταγωνιστή. Έξυπνη Φόρμα Παραγγελίας Το Dental System 2012 παρουσιάζει μια Έξυπνη Φόρμα Παραγγελίας με δυναμικές λεζάντες και έξυπνες αυτόματες επιλογές βασισμένες σε προηγούμενες επιλογές. Οι δυναμικές λεζάντες δείχνουν αμέσως τις επιλεγμένες ενδείξεις σε μια επισκόπηση γραφικών για ευκολότερη δημιουργία παραγγελιών και λιγότερα σφάλματα. Έχει προστεθεί μια νέα κατηγορία σάρωσης για Ψηφιακά Αποτυπώματα. Τα Εκμαγεία Ψηφιακού Εργαστηρίου μπορούν εύκολα να προστεθούν στην παραγγελία κατά την επιλογή βάσει διαφορετικών υλικών και διαδικασιών κατασκευής.

8 Απλοποιημένη Διεπαφή Χρήστη Το Dental System 2012 περιλαμβάνει νέες επιλογές διεπαφής και μοναδικά χαρακτηριστικά χρηστότητας που καθιστούν ακόμη πιο εύκολη την τέλεια μάθηση του λογισμικού. Η οπτικοποίηση της ροής εργασίας στην πάνω επικεφαλίδα τώρα δείχνει μόνο τα βήματα σχεδιασμού που είναι σχετικά με την τρέχουσα περίπτωση. Οι χρήστες μπορούν ελεύθερα να αποκρύψουν ή να εμφανίσουν γραμμές εργαλείων στην οθόνη τους, ανάλογα με τις προσωπικές τους προτιμήσεις ή την τρέχουσα εργασία. Η διεπαφή έχει εκσυγχρονιστεί με νέο σχεδιασμό φόντου για μια ακόμη πιο φρέσκια και καθαρή αίσθηση. Ταυτόχρονος προσθετικός και χειρουργικός σχεδιασμός (τρίτων) Κάντε εξαγωγή αρχείων σαρώσεων και σχεδίων από το Dental System 2012 κατευθείαν σε λογισμικό σχεδιασμού εμφυτευμάτων τρίτων για βέλτιστο κλινικό και αισθητικό σχεδιασμό εμφυτευμάτων. Και αντίστροφα Κάντε εισαγωγή θέσεων εμφυτευμάτων από λογισμικό σχεδιασμού εμφυτευμάτων τρίτων στο Dental System για να δημιουργήσετε προσωρινά προσθετικά υλικά πριν από την ένθεση του εμφυτεύματος. Επί του παρόντος, υποστηρίζεται η εξαγωγή σε Planmeca Romixa και Materialise Simplant. Ενσωματωμένο online εγχειρίδιο και εκπαιδευτικά βίντεο Το Dental System 2012 τώρα περιλαμβάνει ενσωματωμένη Online Βοήθεια σε 12 γλώσσες. Οι χρήστες έχουν άμεση πρόσβαση σε λεπτομερείς οδηγίες κατευθείαν από το λογισμικό και οδηγούνται αυτόματα στη σχετική ενότητα του εγχειριδίου. Έχει δημιουργηθεί μια σειρά εκπαιδευτικών βίντεο που σας καθοδηγούν προσεκτικά μέσα από διάφορες ροές εργασίας και σχεδιασμού εργαλεία που υπάρχουν στο λογισμικό σας. Εγχειρίδια σε πολλές γλώσσες, βίντεο και άλλα εκπαιδευτικά εργαλεία είναι διαθέσιμα μέσω του ενσωματωμένου Κέντρου Λήψης στο οποίο έχετε πρόσβαση κατευθείαν από το Dental System.

9 Dental System Λεπτομερείς Σημειώσεις Έκδοσης Οι νέες λειτουργίες και τα επιλυθέντα προβλήματα στις εκδόσεις του Dental System 2012 τής περιγράφονται παρακάτω. Έκδοση (Ιανουάριος 2013) Τα παρακάτω νέα χαρακτηριστικά και τα επιλυθέντα ζητήματα είναι διαθέσιμα στο Dental System, έκδοση : Διάφορες βελτιώσεις στο ScanSuite (έκδοση ). - Δυνατότητα παράλειψης της ρύθμισης βραχίονα πολλαπλού κολοβώματος. - Δοκιμασία σύνδεσης USB κατά την εκκίνηση του ScanServer. - Ενημερώσεις στην ιταλική γλώσσα. - Βελτιώσεις του εργαλείου υποστήριξης. Βελτιωμένη ενσωμάτωση με το Communicate. Διάφορα ζητήματα επιλύθηκαν συμπεριλαμβανομένου του προβλήματος με την απώλεια του ρυθμιστικού ορατότητας για σάρωση δήξεως στο Model Builder. Έκδοση (Νοέμβριος 2012) Οι παρακάτω νέες λειτουργίες και επιλυθέντα προβλήματα είναι διαθέσιμα στο Dental System, έκδοση : Βελτιώσεις στη ροή εργασιών της κινητής μερικής οδοντοστοιχίας Κατά την αλλαγή της φοράς ένθεσης της κινητής μερικής οδοντοστοιχίας με τα κουμπιά βελών, η αλλαγή της φοράς οπτικοποιείται καθαρά. - Η χρήστες με άδεια μόνο για κινητή μερική οδοντοστοιχία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν προσαρτήματα στο βήμα σμίλευσης. - Διαφορετικά χρώματα στα σημεία ελέγχου για το ενεργό άγκιστρο. Διάφορες βελτιώσεις στο ScanSuite (έκδοση ) - Βελτιωμένη σταθερότητα συμπίεσης εικόνας για σαρωτές D640 και σαρωτές D700/D710 που κατασκευάστηκαν πριν από τον Ιούλιο του Βελτίωση της ευχρηστίας για την εκκίνηση του ScanServer. - Ενημερωμένες μεταφράσεις για τις παρακάτω γλώσσες: Κινέζικα, Τσεχικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ελληνικά, Ιαπωνικά, Κορεατικά, Πορτογαλικά (Βραζιλιάνικα), Ρωσικά, Ισπανικά και Τουρκικά.

10 Βελτιωμένη ενσωμάτωση με το Communicate. Διορθώθηκαν διάφορα προβλήματα, συμπεριλαμβανομένου του προβλήματος με το μήκος των αγκίστρων της κινητής μερικής οδοντοστοιχίας. Έκδοση (Οκτώβριος 2012) Οι παρακάτω νέες λειτουργίες και τα επιλυθέντα προβλήματα είναι διαθέσιμα στο Dental System, έκδοση : Πλήρης υποστήριξη για σημεία CAD. Βελτιωμένη ενσωμάτωση του Webshop και υποστήριξη στο Dental Manager. Βελτιωμένη ευθυγράμμιση σάρωσης στη ροή εργασιών «Επαναχρησιμοποίηση σχεδιασμού». Ο χρήστης τώρα μπορεί να επισημάνει τις συγκεκριμένες περιοχές σάρωσης που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για ευθυγράμμιση. Βελτιωμένη σταθερότητα συνδέσμου κατά τη σύνδεση δύο στοιχείων ανατομίας Βελτιωμένη ενσωμάτωση με το Communicate - Όλα τα μηνύματα επικοινωνίας επισημαίνονται πλέον αυτόματα κατά σειρά σημασίας (μικρής, μεσαίας, μεγάλης) κατά την αποστολή στον οδοντίατρο (π.χ. TRIOS ). - Ως προεπιλογή, όλα τα μηνύματα επισημαίνονται ως μικρής σημασίας εκτός από την «Απόρριψη» που επισημαίνεται ως μεγάλης σημασίας. - Όσον αφορά τα μηνύματα που δημιουργήθηκαν μη αυτόματα, ο χρήστης μπορεί να προσδιορίσει τη σημασία των μηνυμάτων (μικρή, μεσαία, μεγάλη) - Κουμπί νέας επαναφοράς στον πίνακα ελέγχου για επαναφορά του συγχρονισμού δεδομένων. Επίλυση διαφόρων προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένου του προσανατολισμού του αρχείου 3sfm που δημιουργήθηκε για τους πελάτες με χρήση του λογισμικού φρεζαρίσματος HyperDent. Έκδοση (Σεπτέμβριος 2012) Οι παρακάτω νέες λειτουργίες και τα επιλυθέντα προβλήματα είναι διαθέσιμα στο Dental System, έκδοση : Full support for CAD Points. Βελτιωμένη σάρωση κερωμάτων γεφυρών για τον D800. Βελτιστοποιημένο σύστημα απόδοσης για συνεπή ανακατασκευή του σχεδίου CAD όταν ανοίγει και πάλι. Η σειρά με την οποία διαμορφώνονται τα εκμαγεία για τα δόντια, καθώς και η ονομασία των αρχείων εξόδου CAM, βασίζονται πλέον στον αριθμητικό δείκτη του δοντιού (UNN) ανεξάρτητα από τη σειρά με την οποία επιλέγονται τα δόντια στη Φόρμα Παραγγελίας.

11 Βελτιωμένες λειτουργίες για το Σχεδιασμό Τηλεσκοπικών. - Προστέθηκε νέα επιλογή για την προβολή της γωνίας φοράς ένθεσης και φοράς τηλεσκοπικής. - Δυνατότητα ορισμού μέγιστης γωνίας φοράς ένθεσης και φοράς τηλεσκοπικής. Βελτιωμένος αλγόριθμος για το Σχεδιασμό Κινητής μερικής Οδοντοστοιχίας, που συμβάλλει στην αποφυγή της διείσδυσης (π.χ. κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού των αγκίστρων) του σαρωμένου εκμαγείου και τη διασφάλιση βελτιωμένης εφαρμογής. Βελτιωμένα και βελτιστοποιημένα «Πριονισμένα» (διαχωρισμένης αποκοπής) ψηφιακά εκμαγεία εργαστηρίου, στο Model Builder: - Δυνατότητα χρήσης προκαθορισμένης γεωμετρίας, όπως οι πλευρές και το κάτω μέρος της βάσης εκμαγείου. - Τα επίπεδα κοπής στα εκμαγεία διαχωρισμένης αποκοπής είναι πάντοτε κατακόρυφα, ως προεπιλογή. Βελτιωμένη ενσωμάτωση με το Communicate, με στοιχεία όπως Αυτόματη δημιουργία νέων οδοντιάτρων στο Dental Manager και νέου εικονιδίου στη στήλη Communicate του Dental Manager, με στόχο τη σαφή επισήμανση των παραγγελιών στο Communicate. Λύθηκαν διάφορα προβλήματα, συμπεριλαμβανομένου του προβλήματος εισαγωγής αρχείων 3oxz από τοπικό Η/Υ. Έκδοση (Αύγουστος 2012) Οι παρακάτω νέες λειτουργίες και τα επιλυθέντα προβλήματα είναι διαθέσιμα στο Dental System, έκδοση : Σάρωση Για πρώτη φορά, το ScanServer και το ScanSuite περιλαμβάνονται πλέον στο πρόγραμμα εγκατάστασης του Dental System, για να διασφαλιστεί ευκολότερη και καλύτερη ανάπτυξη των βελτιώσεων του λογισμικού. Γενικός σχεδιασμός CAD Βελτιωμένη μορφοποίηση της ανατομίας κατά τη σάρωση προεργασίας και το κέρωμα του εκμαγείου, στο βήμα χρήσης του Smile Composer. Βελτιωμένη λειτουργικότητα Αφαίρεση υποσκαφών για το βήμα επικάλυψης. Αν είναι ενεργοποιημένη η Προστασία άκρου ανατομίας, η λειτουργία Αφαίρεση υποσκαφών προστατεύει την περιοχή κοντά στο άκρο ανατομίας. Προστέθηκε η Προσθιολίσθηση/Οπίσθια θέση στις προεπιλεγμένες σειρές κινήσεων για εικονικούς αρθρωτήρες. Για να εξασφαλιστεί το ελάχιστο πάχος τοιχώματος για τα κερώματα, προστέθηκαν το ρυθμιστικό Χάρτης πάχους και η λειτουργία Εξασφάλιση ελάχιστου πάχους στο βήμα σμίλευσης. Προστέθηκε το εργαλείο «Ρυθμιστικό ψαλιδίσματος» στο Smile Composer. Ενσωμάτωση των Model Builder και TRIOS Πλέον το Model Builder υποστηρίζει το σχεδιασμό «Πριονισμένων» (διαχωρισμένης αποκοπής) ψηφιακών εκμαγείων εργαστηρίου.

12 Η γραμμή αυχενικού ορίου του TRIOS εμφανίζεται στο Model Builder μόνο αν έχει καθοριστεί από οδοντίατρο. Βελτιστοποιημένη κατανάλωση μνήμης στο Model Builder. Νέο μήνυμα προειδοποίησης στο «Βήμα σχολιασμού» όταν περιλαμβάνονται ένας ή περισσότεροι τρισδιάστατοι σχολιασμοί στη σάρωση του TRIOS. Εμφυτευματικές ράβδοι Δυνατότητα συνδυασμού διαφορετικών τύπων προφίλ ράβδου στην ίδια ράβδο. Νέα επιλογή δεξιού κλικ για την επιλογή τύπου προφίλ ράβδου για κάθε τμήμα ράβδου. Προστέθηκε νέα επιλογή στον πίνακα ελέγχου για την αύξηση του αριθμού των τριγώνων (Προσθήκη επιπλέον σημείων), για τη βελτίωση της ομαλότητας και του φινιρίσματος της ράβδου που κατασκευάζεται. Dental Manager και άλλα Ενημερωμένες μεταφράσεις γλώσσας λογισμικού. Κατά την εισαγωγή μιας διαδικασίας κατασκευής, το λογισμικό ελέγχει ότι είναι συνδεδεμένο σε τουλάχιστον 1 κατασκευαστή. Αν δεν είναι συνδεδεμένο, εμφανίζεται ένα μήνυμα προειδοποίησης. Προστέθηκαν επιπλέον δεδομένα σχεδιασμού μερικής οδοντοστοιχίας στο αρχείο εξόδου DCM. Βελτιωμένη ενσωμάτωση με το Communicate. Δυνατότητα προεπισκόπησης τρισδιάστατων αρχείων για βιβλιοθήκες εμφυτευμάτων στον πίνακα ελέγχου. Λύθηκαν διάφορα προβλήματα, συμπεριλαμβανομένου του προβλήματος με τη δημιουργία ενός κερώματος γέφυρας σε εμφυτεύματα. Έκδοση (Ιούλιος 2012) HotFix για την επίλυση των παρακάτω προβλημάτων: Σωστή ονομασία των αρχείων εξόδου Model Builder για συγκεκριμένη έξοδο κατασκευής. Πλέον η έξοδος 3M CAD είναι ανεξάρτητη από τον τύπο του σαρωτή. Έκδοση (Iούλιος 2012) Οι παρακάτω νέες λειτουργίες και τα επιλυθέντα προβλήματα είναι διαθέσιμα στο Dental System, έκδοση : Γενική σχεδίαση CAD Βελτιωμένη μορφοποίηση της ανατομίας κατά τη σάρωση προεργασίας και το κέρωμα του εκμαγείου, στο βήμα χρήσης του Smile Composer. Το εργαλείο Συγκλεισιακής τριβής έχει προστεθεί στο Smile Composer για την εύκολη εξομάλυνση των ανατομικών λεπτομερειών (λειτουργεί για τους γομφίους και τους προγόμφιους).

13 Δημιουργία βελτιωμένης εσωτερικής επιφάνειας (διεπαφή κολοβώματος) για την αποτροπή της δημιουργίας ορίου με θόρυβο, κατά τις προετοιμασίες (το μόνο πρόβλημα για τα τεχνητά οξέα άκρα προετοιμασίας). Βελτιωμένο χαρακτηριστικό ελάχιστου πάχους υλικού στην Ανατομία, για παραγγελίες πολλών στρωμάτων. Νέα λειτουργία βοήθειας στο μενού Εικονική άρθρωση, με οδηγίες για τη σωστή ρύθμιση της φυσικής άρθρωσης πριν από τη μεταφορά της θέσης του εκμαγείου. Το βελτιωμένο Πλέγμα υπέρθεσης μετρήσεων 2D δείχνει την απόσταση από το κέντρο προβολής έως το δείκτη του ποντικιού. Δυνατότητα χρήσης εργαλείου Σφαιρικής μεταμόρφωσης και για γέφυρες και για μεμονωμένες στεφάνες, στο βήμα χρήσης του Smile Composer. Βελτιωμένη δυνατότητα σχεδιασμού όψης πορσελάνης. Model Builder (κατασκευή εκμαγείου) Υποστήριξη για ψηφιακά αποτυπώματα με διαδικασίες προετοιμασίας της άνω και κάτω γνάθου στο Model builder. Μοναδική υποστήριξη για Abutment ως κολόβωμα στο Model Builder, δηλαδή εκτύπωση εξειδικευμένου abutment ως μέρος του εκμαγείου εμφυτεύματος, για την αποφυγή της χρήσης θέσεων: - Εκτύπωση abutment ως κολόβωμα για διαχωρισμένα εκμαγεία. - Για μη διαχωρισμένα εκμαγεία, το abutment ενσωματώνεται στο εκμαγείο. Το Model Builder τώρα υποστηρίζει οπές αποστράγγισης για εκτυπωτές ρητίνης που εκτυπώνουν απευθείας στην πλατφόρμα. Νέα δυνατότητα για τη μετάφραση οπής θέσης κατά μήκος της διεύθυνσης εισαγωγής στο Model Builder με τη χρήση της παραμέτρου Ρύθμιση επιπέδου οπής θέσης στο Model Builder. Η οπή Θέσης abutment περιλαμβάνεται τώρα στα Μη διαχωρισμένα εκμαγεία εμφύτευσης. Δυνατότητα αλλαγής των ρυθμίσεων αποστάσεων χαρτογράφησης στο βήμα Σωστή σύγκλειση στο Model Builder. Δυνατότητα σμίλευσης μετά από το βήμα Αποκοπή ούλων στο Model Builder. Abutment Designer (Σχεδιασμός abutment) Υποστήριξη πρόσθετων, προσαρμοσμένων περιορισμών σχεδίασης abutment, σύμφωνα με το εγκεκριμένο πρότυπο σχεδιασμού, π.χ. κενά και εσωτερικά όρια. - Νέο μήνυμα προειδοποίησης, εάν η προσαρμοσμένη σχεδίαση abutment παραβιάζει τα όρια σχεδίασης. - Έχει προστεθεί νέο κυλιόμενο ρυθμιστικό, για την απεικόνιση των εσωτερικών ορίων στα abutment. Το κυλιόμενο ρυθμιστικό οπτικοποίησης της βίδας είναι ορατό από το πρώτο βήμα σχεδίασης του abutment κατά τη διάρκεια της σχεδίασης ανατομίας/πλαισίου. Κινητές Μερικές Οδοντοστοιχίες Δυνατότητα αλλαγής του πλάτους του διάκενου για τη ρητίνη ενός ενεργού πλέγματος συγκράτησης στο βήμα σχεδίασης RPD (κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Ctrl, κυλίοντας το ποντίκι επάνω από το άκρο του διακένου για τη ρητίνη) Δυνατότητα αυτόματης εξομάλυνσης του τελειώματος της εσωτερικής γραμμής κάτω από τους δευτερεύοντες συνδέσμους, στο βήμα σχεδίασης RPD.

14 Dental Manager και άλλα Δυνατότητα νέας χρήσης των ταυτοτήτων της αρχικής παραγγελίας κατά την εισαγωγή/αποδοχή μιας παραγγελίας. Σημαντική βελτίωση της ταχύτητας για τη δημιουργία παραγωγής CAM, ERP (UDX) και Οπτικοποίησης Έχει εφαρμοστεί μια νέα δομή δευτερεύοντος φακέλου για τα αρχεία σάρωσης. Τα αρχεία βρίσκονται τώρα στο νέο δευτερεύοντα φάκελο \Scans, στο φάκελο της παραγγελίας. Βελτιωμένη ενσωμάτωση με το Communicate Δυνατότητα έναρξης λειτουργίας του TeamViewer απευθείας από το Dental Manager, με τη χρήση ενός νέου κουμπιού στην Παλέτα εργαλείων Λύθηκαν διάφορα προβλήματα, μεταξύ των οποίων το πρόβλημα με την Εισαγωγή υλικού. Έκδοση (Μάιος 2012) Οι παρακάτω νέες λειτουργίες και τα επιλυθέντα προβλήματα είναι διαθέσιμα στο Dental System, έκδοση : Βελτιωμένο πρόγραμμα εγκατάστασης Dental System με επιλογή εκτέλεσης Αυτοματοποιημένης ή Προσαρμοσμένης εγκατάστασης. Εάν επιλεγεί η «Προσαρμοσμένη εγκατάσταση», ο χρήστης θα έχει τις ίδιες επιλογές όπως προηγουμένως: - Τύπος εγκατάστασης: Μεμονωμένη, Διακομιστής, Επαναφορά από αντίγραφο ασφαλείας - Προηγμένες ρυθμίσεις dongle - Προηγμένες ρυθμίσεις βάσης δεδομένων - Ρυθμίσεις διακομιστή διαμεσολάβησης Internet Οι πληροφορίες που παρέχονται κατά την εγκατάσταση, αποθηκεύονται και χρησιμοποιούνται κατά την ενημέρωση. Στη σάρωση αποτυπώματος υποστηρίζονται πλέον προσωρινές στεφάνες και προσωρινά ενδιάμεσα. Για τις παραγγελίες ανατομικού σκελετού, δεν απαιτείται πλέον σύνδεση των ανατομικών στοιχείων. Ένα χειριστήριο προστίθεται στο πλέγμα συγκράτησης του σχεδιασμού RPD, επιτρέποντας στο χρήστη την περιστροφή και τη μετατόπιση του μοτίβου οπών πάνω από το πλέγμα συγκράτησης. Πιθανότητα διασφάλισης ελάχιστου πάχους υλικού στην ανατομία για παραγγελίες πολλών στρωμάτων (νέα ρύθμιση Ανατομία ελάχιστου πάχους στο βήμα Σχεδιασμού Πλαισίου). Υποστήριξη για ρύθμιση της διεπαφής αρθρωτήρα στον Πίνακα Ελέγχου. Η πρόσβαση στις ρυθμίσεις γίνεται μέσα από τη σελίδα Ψηφιακό μοντέλο/διεπαφή αρθρωτήρα στον Πίνακα Ελέγχου. Υποστήριξη Model Builder για ψηφιακά αποτυπώματα με διαδικασίες προετοιμασίας της άνω και κάτω γνάθου (βήμα προετοιμασίας μόνο).

15 Δυνατότητα εξαγωγής αρχείου CAM απευθείας σε FTP ή . Η επιλογή είναι διαθέσιμη στο παράθυρο διαλόγου Εξαγωγή Dental Manager (Για προχωρημένους Εξαγωγή, επιλέξτε Ταχυδρομείο ή FTP ). Υποστήριξη για σχέδια UDX 1.23 και βελτιώσεις εισαγωγής παραγγελιών UDX. Η παραγγελία πλέον αποστέλλεται στον κατασκευαστή, στο παρασκήνιο. Βελτιωμένη ενσωμάτωση με το Communicate. Νέο ιστορικό εισαγωγής αρχείων υλικού στη σελίδα Εισαγωγή Υλικών στον Πίνακα Ελέγχου. Υποστήριξη για εξαγωγή και εισαγωγή ρυθμίσεων των Προσωρινών στον Πίνακα Ελέγχου. Η υπηρεσία διακομιστή dongle ενημερώνεται σε νέα έκδοση. Διάφορα προβλήματα διορθώθηκαν, μεταξύ των οποίων το πρόβλημα με τη Διπλή προετοιμασία στη φόρμα παραγγελίας. Έκδοση (Μάρτιος 2012) Οι παρακάτω νέες λειτουργίες και επιλυθέντα προβλήματα είναι διαθέσιμα στο Dental System, έκδοση : Η διεπαφή χρήστη του DentalManager έχει ενημερωθεί βάσει του theme του Dental System Νέα λειτουργία Στοπ Σύγκλεισης προστέθηκε στο Βήμα Ανατομικής Καλύπτρας για τη δημιουργία καλύπτρας με επιφάνεια σύγκλεισης. H βελτιωμένη λειτουργία Κατοπτρισμού επιτρέπει στον χρήστη να επιλέξει πηγή κατοπτρισμού σε ένα νέο αναπτυσσόμενο μενού (κατοπτρισμός από σάρωση προπαρασκευής ή σάρωση προετοιμασίας). Βελτιστοποιημένο εργαλείο Μεταμόρφωσης στο Smile Composer. Το χειριστήριο προσαρμογής ύψους διατηρεί την επιφάνεια σύγκλεισης των δοντιών, δηλ. υπάρχει ίδια συμπεριφορά με το εργαλείο Σμίλευσης. Βελτιωμένη αυτόματη τοποθέτηση 2 σημείων για εκμαγεία πλήρων στεφανών μονού γομφίου στο Smile Composer. Η μέγιστη τιμή κοπής από τον ανταγωνιστικό φραγμό στο εργαλείο Σμίλευσης αυξήθηκε από 0,6 χλστ. σε 2,0 χλστ. μέσα στα βήματα σχεδιασμού Ανατομίας και Πλαισίου. Η επιλογή/αποεπιλογή του στοιχείου Κλείδωμα κατεύθυνση ένθεσης στο βήμα Στηρίγματα αλλάζει την κατάσταση όλων των στηριγμάτων μέσα σε μια ομάδα στηριγμάτων. Δυνατότητα εμφάνισης Εικονικής Άρθρωσης σε παράθυρο δισδιάστατης εγκάρσιας τομής. Νέα Δισδιάστατη Μέτρηση Πλέγματος Υπέρθεσης έχει προστεθεί στο πλαίσιο οπτικοποίησης. Νέα δυνατότητα εφαρμογής πανομοιότυπου σχεδιασμού άκρου περιθωρίου για Ανατομικές Καλύπτρες, όπως χρησιμοποιείται για τυπικές Καλύπτρες. Τσεκάρετε το τετραγωνίδιο Απλό άκρο στο βήμα της καλύπτρας για να το ενεργοποιήσετε. Σημαντική βελτίωση της ταχύτητας σάρωσης γύψινου εκμαγείου για Κινητή Μερική Οδοντοστοιχία στο D800 (περ. 30% ταχύτερη). Νέα επιλογή για βελτιστοποίηση της ταχύτητας σάρωσης ανταγωνιστικού φραγμού στο D800 (ενεργοποιημένη εκ προεπιλογής). Οι ράβδοι τριβής τοποθετούνται αυτόματα συμμετρικά γύρω από το εκμαγείο διεπαφής αναλόγου.

16 Ρυθμίσεις Ψηφιακού Εκμαγείο για εκμαγεία εμφυτευμάτων έχουν προστεθεί στο Control Panel (Ράβδοι τριβής) Πρόσθετες ρυθμίσεις εικονικής κοπής στο Model Builder (Ράβδοι τριβής). Βελτιωμένη ευθυγράμμιση βάσει επιλογής του προετοιμασμένου εκμαγείου στη σάρωση προπαρασκευής. Δυνατότητα αυτόματης μετατροπής πληροφοριών παραγγελίας TRIOS στις αντίστοιχες ενδείξεις και υλικά. Οι ρυθμίσεις της μετατροπής μπορούν να τροποποιηθούν στη σελίδα DentalManager /Εισαγωγή Παραγγελίας στο Control Panel. Δυνατότητα εκτέλεσης αυτόματης επικύρωσης σχεδιασμού στο βήμα Ολοκλήρωση πριν από την αποθήκευση. Η επιλογή Επικύρωση πάντα στο τέλος της διαμόρφωσης μπορεί να οριστεί ανά υλικό στη σελίδα Υλικά στο Control Panel (απενεργοποιημένη εκ προεπιλογής). Έχει προστεθεί στήλη Αποτέλεσμα Επικύρωσης στο Dental Manager. Έχει προστεθεί στήλη Τελευταία τροποποίηση στο Dental Manager. Υποστήριξη για λήψη πολλών αρχείων υλικού για διαφορετικές εκδόσεις λογισμικού. Υποστήριξη για καταχώριση αριθμού ERP σε κάθε σετ στηριγμάτων. Δυνατότητα καθορισμού χρώματος του υλικού στον αριθμό ERP στοιχείων. Δυνατότητα δημιουργίας αρχείων εξόδου βάσει γλώσσας που περιέχουν γενικές πληροφορίες σχετικά με την παραγγελία (Έχει προστεθεί επιλογή Αρχείο εξόδου INF στο Διαδικασία κατασκευής στο Control Panel). Η επιλογή Νέα αντιστάθμιση τρυπανιού μπορεί να απενεργοποιηθεί στη σελίδα Διαδικασία κατασκευής στο Control Panel (ενεργοποιημένη εκ προεπιλογής). Έχει προστεθεί ρύθμιση Εφαρμογή ομοιόμορφης μετατόπισης στη σελίδα Καλύπτρες στο Control Panel (ενεργοποιημένη εκ προεπιλογής). Διάφορα προβλήματα διορθώθηκαν, μεταξύ των οποίων το πρόβλημα με τον Γλωσσικό δεσμό στις ανατομικές καλύπτρες. Έκδοση (Μάρτιος 2012) Τα παρακάτω επιλυθέντα προβλήματα είναι διαθέσιμα σε αυτό το Hot Fix για το Dental System, έκδοση : Σε απόκριση του αιτήματος πολλών πελατών, η έξοδος CAM για μεμονωμένα στηρίγματα μπορεί να γίνει υποχρεωτικά με κατεύθυνση κατά μήκος του άξονα Z. - Τσεκάρετε το Χρήση συντεταγμένων εμφυτεύματος για το σετ στηριγμάτων για να εφαρμοστεί αυτή η κατεύθυνση. - Αυτή η κατεύθυνση της εξόδου CAM ταιριάζει με τη συμπεριφορά του Dental System 2010 για μεμονωμένα στηρίγματα. Το Smile Composer δεν χρησιμοποιείται πλέον για περιπτώσεις Ενθέτων - Αυτό θα αντισταθμίσει την έλλειψη ικανοποιητικού χώρου και τα μη ικανοποιητικά αποτελέσματα με τα υλικά που υπήρχαν με την έκδοση του Dental System 2012 κατά τον σχεδιασμό Ενθέτων.

17 Έκδοση (Μάρτιος 2012) Οι παρακάτω νέες λειτουργίες και επιλυθέντα προβλήματα είναι διαθέσιμα στο Dental System, έκδοση : Το Smile Composer χρησιμοποιείται επίσης για σχεδιασμό πλήρων στεφανών μονού γομφίου. Πατήστε το κουμπί A για να επιλέξετε τα 2 σημεία επαφής στο γειτονικό δόντι. Ρυθμίστε τις παραμέτρους στις Ρυθμίσεις για προχωρημένους. Νέο χειριστήριο μετάθεσης και περιστροφής στο Smile Composer. Σχεδιασμός όψεων πορσελάνης με χρήση του Smile Composer. Δυνατότητα χρήσης Εργαλείων Σμίλευσης στη σάρωση προετοιμασίας στο βήμα διεπαφών κολοβώματος. Λειτουργία Αναίρεσης/Επανεκτέλεσης για Ρομποτικά και Παραμετρικά στηρίγματα. Βελτιωμένος έλεγχος δισδιάστατης επιφάνειας ( σύρσιμο και κλίση ) για εγκάρσιες τομές σε δισδιάστατη επιφάνεια και επιφάνεια σύγκλεισης. Προσθήκη/αφαίρεση για καλύπτρες και σκελετούς μέσα-έξω βάσει ορίων. Για μονού στρώματος στεφάνες και ανατομικές καλύπτρες, η επιβολή ελάχιστου πάχους διορθώνεται για να εφαρμοστεί σε ένα μόνο στρώμα. Δυνατότητα αλλαγής της κατεύθυνσης ένθεσης για Ψηφιακές Προσωρινές Αποκαταστάσεις κατά τη διάρκεια του Σχεδιασμού Εικονικού Κολοβώματος Νέα επιλογή για Απομάκρυνση με Σήκωμα σχεδιασμού προσωρινής αποκατάστασης κατά τη διάρκεια του Σχεδιασμού Εικονικού Κολοβώματος Βελτιωμένες λειτουργίες και πρόσθετη λειτουργικότητα στη μονάδα Σχεδιασμού Κινητής Μερικής Οδοντοστοιχίας Βελτιωμένο εργαλείο Κοπής από τον Ανταγωνιστικό Φραγμό. Στο βήμα Σχεδιασμού RPD, το RPD φαίνεται από την προβολή Κατεύθυνσης Ένθεσης. Νέες συντομεύσεις για την αλλαγή του ύψους, του πλάτους ή του πλάτους και του ύψους ταυτόχρονα του Αγκίστρου και του Δευτερεύοντος Συνδέσμου (Κρατώντας πατημένα τα Ctrl+Alt, Shift+Alt ή Ctrl+Shift και ταυτόχρονη χρήση της ροδέλας κύλισης του ποντικιού). Βελτιωμένη σταθερότητα και μηνύματα σφάλματος για τον σχεδιασμό κερώματος γέφυρας. Υποστήριξη για πρόσθετες κινήσεις χρησιμοποιώντας αρθρωτήρα ACR (Συμβατό με ArmannGirrbach Artex). Δυνατότητα καθορισμού και συγχρόνως ενημέρωσης κοινής κατεύθυνσης ένθεσης για μια ομάδα προσαρτημάτων. Νέα λειτουργικότητα σμίλευσης για επέκταση του σχήματος των ανατομικών ενδιάμεσων προς τα κάτω στην πλήρη ανατομία, π.χ. για περιπτώσεις πολλών στρωμάτων. Υποστήριξη για Επαναχρησιμοποίηση σχεδιασμού ανατομίας σε παραγγελίες TRIOS. Βελτιωμένη δυνατότητα χρήσης μιας υπάρχουσας γραμμής περιθωρίου σε εισαγμένες παραγγελίες, π.χ. TRIOS. Η Φόρμα Παραγγελίας υποστηρίζει 2 σαρώσεις (σάρωση με κύλινδρο και σάρωση ούλου) για εισαγμένες παραγγελίες εμφυτευμάτων TRIOS Μοναδική επιλογή στο Dental Manager για άνοιγμα εκ νέου του Model Builder μετά από τον σχεδιασμό CAD και κοπή του ψηφιακού εκμαγείου με σχεδιασμό CAD, π.χ. κοπή του ούλου για να εφαρμόσει στον συγκεκριμένο σχεδιασμό του στηρίγματος.

18 Πρόσθετες βελτιωμένες λειτουργίες και νέα λειτουργικότητα στο Model Builder : - Οι διεπαφές αρθρωτήρα μπορούν να έχουν προκαθορισμένη απόσταση πλατφόρμας. - Βελτιωμένη Γωνία Επιφάνειας Στοπ για Κολοβώματα. - Δυνατότητα καθορισμού σταθερής απόστασης πλατφόρμας. - Υποστήριξη για ράβδους Τριβής σε εκμαγεία εμφυτευμάτων. - Βελτιωμένη υποστήριξη για εκμαγεία βάσει σάρωσης itero. Το λογισμικό σάρωσης ζητά από τους χρήστες να εισαγάγουν το στήριγμα σάρωσης για κάθε συγκεκριμένο δόντι όταν γίνεται μεμονωμένη σάρωση στηρίγματος. Βελτιωμένη τρισδιάστατη Προεπισκόπηση στο Dental Manager : - Νέα δισδιάστατη Εγκάρσια Τομή για ανάλυση και μέτρηση. - Προστέθηκε ρυθμιστικό πάχους. - Εμφάνιση πάχους κινώντας το ποντίκι πάνω στην επιφάνεια. Νέα λειτουργικότητα για την αντιγραφή παραγγελίας και προσθήκη του σχεδιασμού CAD στη σάρωση προετοιμασίας (ισχυρό εργαλείο για τη δημιουργία νέου σχεδιασμού πάνω από έναν ήδη δημιουργημένο σχεδιασμό, π.χ. ένα δευτερεύον τηλεσκόπιο πάνω σε ένα κύριο τηλεσκόπιο). Έξυπνη Φόρμα Παραγγελίας γρηγορότερη και ευκολότερη δημιουργία παραγγελιών για γέφυρες. Δυνατότητα παράλειψης σχεδιασμού και αποστολής της σάρωσης απευθείας στα Εισερχόμενα (επιλέξτε Καμία ως Μονάδα Σχεδιασμού στη Φόρμα Παραγγελίας ή για το υλικό στον Πίνακα Ελέγχου). Βελτιωμένη μέτρηση μονάδων και στοιχείων στο Dental Manager. Η λίστα Τα πρόσφατά μου στο Dental Manager ταξινομείται βάσει της ημερομηνίας τροποποίησης και δείχνει μόνο τις τροποποιήσεις των τελευταίων 2 εβδομάδων. Αυτόματο μήνυμα για τα Εισερχόμενα που μπορεί να προσαρμοστεί στον Πίνακα Ελέγχου (Με τη Λήψη, Με την Απόρριψη, Με την Αποδοχή, Με το Κλείσιμο). Δυνατότητα για αυτόματο άνοιγμα και πλήρη ανακατασκευή ενός προηγουμένως ολοκληρωμένου σχεδιασμού CAD με τη χρήση νέας επιλογής Ανακατασκευή (CTRL + ALT + R) στο Dental Manager. Επιλογή για εκκίνηση Σάρωση Βιβλιοθήκης απευθείας από τον Πίνακα Ελέγχου. Δυνατότητα αλλαγής του ονόματος στρώματος διεπαφής κολοβώματος. Δυνατότητα να κάνετε λήψη πολλών αρχείων των υλικών από την ίδια τοποθεσία. Η Αυτόματη Δημιουργία Σχολίων περιλαμβάνει πρόσθετες πληροφορίες για εύκολη ανάλυση. Διάφορα προβλήματα διορθώθηκαν, μεταξύ των οποίων το πρόβλημα με την ορατότητα του ρυθμιστικού του Τηλεσκοπίου στο βήμα Ολοκλήρωσης.

19 Έκδοση (Ιανουάριος 2012) Οι παρακάτω νέες λειτουργίες και επιλυθέντα προβλήματα είναι διαθέσιμα στο Dental System, έκδοση : Εγχειρίδια χρήσης διαθέσιμα σε 12 γλώσσες (όλες οι γλώσσες είναι προσβάσιμες από το Κέντρο Λήψης) Πλήρης υποστήριξη του Model Builder για σχεδιασμό εκμαγείων από σαρώσεις itero χρησιμοποιώντας το υπάρχον αρχείο που έχει εξαχθεί από το itero για σχεδιασμό CAD Βελτιωμένο Model Builder, με χειρισμό σαρώσεων υδατοστεγών εκμαγείων και βελτιωμένη γενικά ποιότητα επιφάνειας. Εύκολη επιλογή αποστολής στιγμιότυπων οθόνης μέσω άμεσα κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού Βελτιωμένες λειτουργίες και πρόσθετη λειτουργικότητα στη μονάδα Σχεδιασμού Κινητής Μερικής Οδοντοστοιχίας - Δυνατότητα απ/ενεργοποίησης ορίων στις ρυθμίσεις Μαχαιριού Κεριού κατά τη διάρκεια μιας ενέργειας προσθήκης/ αφαίρεσης - Τα προσαρτήματα που εισέρχονται στο Πλέγμα Συγκράτησης αποκόβονται από το εκμαγείο μπλοκαρίσματος - Οι Ράβδοι Υποστήριξης που εισέρχονται στο Πλέγμα Συγκράτησης αποκόβονται από το εκμαγείο μπλοκαρίσματος Σμίλευση κάτω από το περιθώριο σε κερώματα γεφυρών. Βελτιωμένα εργαλεία για τον σχεδιασμό συνδέσμων. Βελτιωμένο Smile Composer Υποστήριξη μετακίνησης ομάδων και επιλογής πολλών στοιχείων για τη δημιουργία, την προσθήκη και τη διαγραφή ομάδων στον Πίνακα Ελέγχου (Ισχύει για τα εξής στοιχεία: Χρώματα, Προσαρτήματα, Βιβλιοθήκες χαμόγελων, Εμφυτευματικά συστήματα και Ράβδους) Δυνατότητα εξαγωγής Σάρωσης και σχεδιασμού CAD στο Materialize SimPlant σε λογισμικό Σχεδιασμού εμφυτευμάτων τρίτων Βελτιωμένο πρόγραμμα απεγκατάστασης του Dental System Η λειτουργία Αυτόματη Δημιουργία Σχολίων περιλαμβάνει πρόσθετες πληροφορίες στην αναφορά σχολίων Έξυπνη Φόρμα Παραγγελίας με έξυπνη δημιουργία παραγγελίας Σημαντικά αυξημένη σταθερότητα των διαχωρισμένων στρωμάτων (με λιώσιμο ) κατά την αφαίρεση υποσκαφών για γέφυρες 2 στρωμάτων. Υποστήριξη για όρια στον σχεδιασμό προσαρμοσμένων στηριγμάτων σύμφωνα με τον πίνακα σχεδιασμού, π.χ. μέγ. γωνία και διαστάσεις. Αυτόματη εκκίνηση σάρωσης όταν το πορτάκι είναι κλειστό (διαθέσιμη μόνο για όλα τα D800/D810, τα D500 και τα D700/ D710 με αριθμούς σειράς που αρχίζουν με h ή i, και απαιτείται το ScanSuite ή νεότερο). Βελτιωμένη αποκοπή δοντιών σε ψηφιακές προσωρινές αποκαταστάσεις και διαγνωστικά κερώματα. Ευθυγράμμιση της σάρωσης προπαρασκευής και σάρωσης προετοιμασίας βάσει ακριβούς επιλογής.

20 Δυνατότητα προσθήκης αρχείου γραμμής περιθωρίου και αρχείου παραγγελίας 3OX αρχείο στη δημιουργία STL εξόδου CAM. Νέα πεδία έχουν προστεθεί σε μορφές εξόδου ERP και 3OX. Διάφορα προβλήματα διορθώθηκαν, μεταξύ των οποίων το πρόβλημα με τα κουμπιά Εφαρμογή και OK στη λειτουργία Αφαίρεσης Μικροδιαφορών. Έκδοση (Δεκέμβριος 2011) Τα παρακάτω επιλυθέντα προβλήματα και βελτιώσεις είναι διαθέσιμα σε αυτό το Hot Fix για το Dental System, έκδοση Έχουν συμπεριληφθεί φρονιμίτες στις Βιβλιοθήκες Ανατομίας και τις δύο Βιβλιοθήκες χαμόγελων Βελτιωμένη σταθερότητα Συνδέσμων Διάφορα προβλήματα διορθώθηκαν, μεταξύ των οποίων προβλήματα με: - Τα κουμπιά Εφαρμογή και OK στη λειτουργία Καλύπτρας - Περιστροφή παραγωγής Στηρίγματος - Αντικατάσταση των σημείων ελέγχου Συνδέσμων όταν επανέρχεται κανείς στη λειτουργία των Συνδέσμων

Τι ΝΈΟ υπάρχει στο 3Shape Dental System 2017

Τι ΝΈΟ υπάρχει στο 3Shape Dental System 2017 Τι ΝΈΟ υπάρχει στο 3Shape Dental System 2017 Το σύστημα CAD/CAM μόλις βελτιώθηκε! Με το Dental System 2017, ενισχύθηκε η αξιοπιστία και η απόδοση, εισήχθηκαν βελτιώσεις στα βασικά εργαλεία σχεδιασμού,

Διαβάστε περισσότερα

Τι νέο υπάρχει στο Dental System 2013 ΤΙ ΝΕΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ DENTAL SYSTEM 2013

Τι νέο υπάρχει στο Dental System 2013 ΤΙ ΝΕΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ DENTAL SYSTEM 2013 Διαβάστε για την τελευταία διορθωτική έκδοση ΤΙ ΝΕΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ DENTAL SYSTEM 2013 Το 3Shape Dental System 2013 φέρει τη μακροχρόνια φήμη της 3Shape ως δημιουργού του πιο καινοτόμου εργαστηριακού συστήματος

Διαβάστε περισσότερα

Τι νέο υπάρχει. στο 3Shape Dental System

Τι νέο υπάρχει. στο 3Shape Dental System Τι νέο υπάρχει στο 3Shape Dental System 2017.2.0 Το σύστημα CAD/CAM μόλις βελτιώθηκε! Με το Dental System 2017, ενισχύθηκε η αξιοπιστία και η απόδοση, εισήχθησαν βελτιώσεις στα βασικά εργαλεία σχεδιασμού,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙ ΝΈΟ ΥΠΆΡΧΕΙ ΣΤΟ DENTAL SYSTEM 2014

ΤΙ ΝΈΟ ΥΠΆΡΧΕΙ ΣΤΟ DENTAL SYSTEM 2014 Διαβάστε για την τελευταία διορθωτική έκδοση Πολλοί το αποκαλούν "την πιο ισχυρή λύση CAD/CAM του κόσμου". Άλλοι προτιμούν να μιλούν για τις αποδοτικές ροές εργασιών του, το πλήθος των εργαλείων του, την

Διαβάστε περισσότερα

Printed Documentation

Printed Documentation Printed Documentation Πίνακας Περιεχομένων Εισαγωγή... 1 Γλωσσάρι Appliance Designer... 3 Βάση δεδομένων Ortho... 7 1.1 Πώς να ξεκινήσετε... 7 1 Πώς να ξεκινήσετε... 7 1.1 Εκτέλεση του ApplianceDesigner...

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Το Microsoft Word 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης. Γραμμή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ I. 3o ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ WORD

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ I. 3o ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ WORD ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ I 3o ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ WORD 1. Προσθήκη στηλών σε τμήμα εγγράφου 2. Εσοχή παραγράφου 3. Εισαγωγή Κεφαλίδας, Υποσέλιδου και Αριθμού Σελίδας 4. Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης του Microsoft PowerPoint 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης.

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο Outlook Κεφάλαιο 2 Βασικές εργασίες με μηνύματα 31

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο Outlook Κεφάλαιο 2 Βασικές εργασίες με μηνύματα 31 Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο Outlook 2003 9 Διευθέτηση και εκκίνηση του Outlook... 10 Το περιβάλλον του Outlook... 16 Οι προσωπικοί φάκελοι του Outlook... 20 Η Λίστα φακέλων... 21 Ο φάκελος Το Outlook

Διαβάστε περισσότερα

LASERJET ENTERPRISE FLOW MFP. Συνοπτικές οδηγίες χρήσης M525

LASERJET ENTERPRISE FLOW MFP. Συνοπτικές οδηγίες χρήσης M525 LASERJET ENTERPRISE FLOW MFP Συνοπτικές οδηγίες χρήσης 2 M525 Εκτύπωση μιας αποθηκευμένης εργασίας Χρησιμοποιήστε την ακόλουθη διαδικασία για να εκτυπώσετε μια εργασία που είναι αποθηκευμένη στη μνήμη

Διαβάστε περισσότερα

LASERJET ENTERPRISE MFP. Συνοπτικές οδηγίες χρήσης

LASERJET ENTERPRISE MFP. Συνοπτικές οδηγίες χρήσης LASERJET ENTERPRISE MFP Συνοπτικές οδηγίες χρήσης M725dn M725f M725z M725z+ Εκτύπωση μιας αποθηκευμένης εργασίας Χρησιμοποιήστε την ακόλουθη διαδικασία για να εκτυπώσετε μια εργασία που είναι αποθηκευμένη

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 2.3: Ρυθμίσεις των Windows

Κεφάλαιο 2.3: Ρυθμίσεις των Windows Κεφάλαιο 2.3: Ρυθμίσεις των Windows 2.3.1 Βασικές πληροφορίες συστήματος Για να δούμε βασικές πληροφορίες για τον υπολογιστή μας, πατάμε το κουμπί «Έναρξη» και επιλέγουμε διαδοχικά «Πίνακας Ελέγχου», «Σύστημα

Διαβάστε περισσότερα

LASERJET ENTERPRISE 500 COLOR MFP. Συνοπτικές οδηγίες χρήσης M575

LASERJET ENTERPRISE 500 COLOR MFP. Συνοπτικές οδηγίες χρήσης M575 LASERJET ENTERPRISE 500 COLOR MFP Συνοπτικές οδηγίες χρήσης M575 Εκτύπωση μιας αποθηκευμένης εργασίας Χρησιμοποιήστε την ακόλουθη διαδικασία για να εκτυπώσετε μια εργασία που είναι αποθηκευμένη στη μνήμη

Διαβάστε περισσότερα

Λίγα λόγια από το συγγραφέα Κεφάλαιο 1: PowerPoint Κεφάλαιο 2: Εκκίνηση του PowerPoint... 13

Λίγα λόγια από το συγγραφέα Κεφάλαιο 1: PowerPoint Κεφάλαιο 2: Εκκίνηση του PowerPoint... 13 Περιεχόμενα Λίγα λόγια από το συγγραφέα... 7 Κεφάλαιο 1: PowerPoint... 9 Κεφάλαιο 2: Εκκίνηση του PowerPoint... 13 Κεφάλαιο 3: Δημιουργία νέας παρουσίασης... 27 Κεφάλαιο 4: Μορφοποίηση κειμένου παρουσίασης...

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο Outlook Κεφάλαιο 2 Βασικές εργασίες με μηνύματα 33

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο Outlook Κεφάλαιο 2 Βασικές εργασίες με μηνύματα 33 Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο Outlook 2007 9 Διευθέτηση και εκκίνηση του Outlook... 10 Το περιβάλλον του Outlook... 17 Οι προσωπικοί φάκελοι του Outlook... 22 Η Λίστα φακέλων... 23 Το Outlook Σήμερα...

Διαβάστε περισσότερα

Xerox WorkCentre 3655 Πολυλειτουργικός εκτυπωτής Πίνακας ελέγχου

Xerox WorkCentre 3655 Πολυλειτουργικός εκτυπωτής Πίνακας ελέγχου Πίνακας ελέγχου Οι διαθέσιμες υπηρεσίες μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τη διαμόρφωση του εκτυπωτή σας. Για λεπτομέρειες σχετικά με τις υπηρεσίες και τις ρυθμίσεις, ανατρέξτε στον Οδηγό χρήσης. 3 4 5 Οθόνη

Διαβάστε περισσότερα

7.Α.1 Παρουσιάσεις. 7.Α.2 Περιγραφή περιεχομένων της εφαρμογής

7.Α.1 Παρουσιάσεις. 7.Α.2 Περιγραφή περιεχομένων της εφαρμογής Μάθημα 7ο Πολυμέσα 7.Α.1 Παρουσιάσεις Οι παρουσιάσεις είναι μια εφαρμογή που χρησιμεύει στην παρουσίαση των εργασιών μας. Αποτελούν μια συνοπτική μορφή των εργασιών μας. Μέσω δημιουργίας διαφανειών, μορφοποιήσεων

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης του PowerSuite

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης του PowerSuite Το PowerSuite είναι η ολοκληρωμένη λύση απόδοσης για τον υπολογιστή σας. Ενσωματώνοντας το RegistryBooster, το DriverScanner και το SpeedUpMyPC σε ένα ενιαίο περιβάλλον εργασίας σάρωσης, το PowerSuite

Διαβάστε περισσότερα

Γραφήματα. Excel 2003

Γραφήματα. Excel 2003 Γραφήματα Excel 2003 Ορολογία Τίτλος γραφήματος Σειρά δεδομένων Υπόμνημα Κατηγορίες Ετικέτες Δείκτες Περιοχή γραφήματος Περιοχή σχεδίασης γραφήματος Γραμμές πλέγματος Οδηγός γραφημάτων Για τη δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης του Microsoft Project 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης.

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδιαστικά Προγράμματα Επίπλου

Σχεδιαστικά Προγράμματα Επίπλου Σχεδιαστικά Προγράμματα Επίπλου Καθηγήτρια ΦΕΡΦΥΡΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Τμήμα ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΞΥΛΟΥ - ΕΠΙΠΛΟΥ Σχεδιαστικά Προγράμματα Επίπλου Η σχεδίαση με τον παραδοσιακό τρόπο απαιτεί αυξημένο χρόνο, ενώ

Διαβάστε περισσότερα

Browsers. Λειτουργικότητα και Παραμετροποίηση

Browsers. Λειτουργικότητα και Παραμετροποίηση Browsers Λειτουργικότητα και Παραμετροποίηση 1 Πίνακας περιεχομένων Γενική περιγραφή... 3 Γενικά... 3 Ποιο αναλυτικά τα μέρη ενός browser... 4 Φίλτρα αναζήτησης... 4 Σενάρια αναζήτησης... 4 Όψεις εμφάνισης

Διαβάστε περισσότερα

Οδοντιατρικό Λογισμικό

Οδοντιατρικό Λογισμικό Οδοντιατρικό Λογισμικό Με το παρόν εγχειρίδιο, θα μάθετε απλά και γρήγορα, τις βασικές λειτουργίες της εφαρμογής, ώστε να ξεκινήσετε άμεσα τη χρήση της, ενώ στην ενότητα για προχωρημένους χρήστες, θα ανακαλύψετε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Το Microsoft Visio 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης. Ενημερωμένα

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομος οδηγός αναφοράς Για Windows Έκδοση 4.0

Σύντομος οδηγός αναφοράς Για Windows Έκδοση 4.0 Σύντομος οδηγός αναφοράς Για Windows Έκδοση 4.0 Παράθυρα των εγγράφων Επιφάνεια του σχεδίου. Σχεδιάστε εδώ νέα αντικείμενα με τα εργαλεία σημείων, διαβήτη, σχεδίασης ευθύγραμμων αντικειμένων και κειμένου.

Διαβάστε περισσότερα

Μορφοποίηση εικόνων. Εισαγωγή. Στόχος κεφαλαίου

Μορφοποίηση εικόνων. Εισαγωγή. Στόχος κεφαλαίου Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1: Προετοιμασία παρουσίασης...1 Κεφάλαιο 2: Διαχείριση διαφανειών...18 Κεφάλαιο 3: Διαχείριση γραφικών...31 Κεφάλαιο 4: Επεξεργασία εικόνων με το Adobe Photoshop...56 Κεφάλαιο 5: Μορφοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

MICROSOFT OFFICE 2003 MICROSOFT WORD 2003

MICROSOFT OFFICE 2003 MICROSOFT WORD 2003 MICROSOFT OFFICE 2003 MICROSOFT WORD 2003 Το Microsoft Office Word 2003 είναι το πρόγραµµα επεξεργασίας κειµένου που κάνει ευκολότερη τη δηµιουργία, την κοινή χρήση και την ανάγνωση εγγράφων. Οι λειτουργίες

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΗΣΗ Η/Υ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΡΧΕΙΩΝ

ΧΡΗΣΗ Η/Υ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΧΡΗΣΗ Η/Υ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΡΧΕΙΩΝ 1. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ 1.1. Βασικές Λειτουργίες και Ρυθµίσεις 1.1.1 Εκκίνηση, Τερµατισµός, Επανεκκίνηση του Η/Υ ακολουθώντας τις κατάλληλες διαδικασίες 1.1.2

Διαβάστε περισσότερα

Επιλογή ενός στοιχείου γραφήματος από μια λίστα στοιχείων γραφήματος

Επιλογή ενός στοιχείου γραφήματος από μια λίστα στοιχείων γραφήματος - 217 - Το στοιχείο που θέλετε να επιλέξετε επισημαίνεται ξεκάθαρα με λαβές επιλογής. Συμβουλή: Για να σας βοηθήσει να εντοπίσετε το στοιχείο γραφήματος που θέλετε να επιλέξετε, το Microsoft Office Excel

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας ελέγχου. Έγχρωμος πολυλειτουργικός εκτυπωτής Xerox WorkCentre 6655 Τεχνολογία Xerox ConnectKey 2.0

Πίνακας ελέγχου. Έγχρωμος πολυλειτουργικός εκτυπωτής Xerox WorkCentre 6655 Τεχνολογία Xerox ConnectKey 2.0 Τεχνολογία Xerox ConnectKey.0 Πίνακας ελέγχου Οι διαθέσιμες υπηρεσίες μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τη ρύθμιση του εκτυπωτή σας. Για λεπτομέρειες σχετικά με τις υπηρεσίες και τις ρυθμίσεις, ανατρέξτε

Διαβάστε περισσότερα

Xerox ColorQube 8700 / 8900 Πίνακας ελέγχου

Xerox ColorQube 8700 / 8900 Πίνακας ελέγχου Πίνακας ελέγχου Οι διαθέσιμες υπηρεσίες μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τη ρύθμιση του εκτυπωτή σας. Για λεπτομέρειες σχετικά με τις υπηρεσίες και τις ρυθμίσεις, ανατρέξτε στον Oδηγό χρήσης. 3 5 Απασφάλιση

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Το Microsoft Excel 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης. Προσθήκη

Διαβάστε περισσότερα

Card Copy. Έκδοση 4.2. Οδηγός διαχειριστή

Card Copy. Έκδοση 4.2. Οδηγός διαχειριστή Card Copy Έκδοση 4.2 Οδηγός διαχειριστή Αύγουστος 2017 www.lexmark.com Περιεχόμενα 2 Περιεχόμενα Ιστορικό αλλαγών...3 Επισκόπηση... 4 Διαμόρφωση της εφαρμογής... 5 Πρόσβαση στον Embedded Web Server...5

Διαβάστε περισσότερα

5.1.1 Περιγραφή των συστατικών τμημάτων ενός γραφήματος

5.1.1 Περιγραφή των συστατικών τμημάτων ενός γραφήματος 5. Γραφήματα 5.1 Εισαγωγή 5.1.1 Περιγραφή των συστατικών τμημάτων ενός γραφήματος Το Discoverer παρέχει μεγάλες δυνατότητες στη δημιουργία γραφημάτων, καθιστώντας δυνατή τη διαμόρφωση κάθε συστατικού μέρους

Διαβάστε περισσότερα

Αλλαγή της εμφάνισης κειμένου: μέγεθος γραμματοσειράς, είδος γραμματοσειράς

Αλλαγή της εμφάνισης κειμένου: μέγεθος γραμματοσειράς, είδος γραμματοσειράς 3.3.1.1 Αλλαγή της εμφάνισης κειμένου: μέγεθος γραμματοσειράς, είδος γραμματοσειράς Γραμματοσειρές Η λέξη γραμματοσειρά αναφέρεται στο στυλ που εμφανίζονται τα γράμματα. Παρακάτω ακολουθούν κάποια παραδείγματα,

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία ενός κενού πίνακα

Δημιουργία ενός κενού πίνακα 3.4.1.1 Δημιουργία ενός κενού πίνακα Ένας πίνακας αποτελείται από έναν αριθμό γραμμών και στηλών που δημιουργούν ένα πλέγμα. Σε αυτό το πλέγμα είναι πιθανή η ύπαρξη ή μη περιθωρίων. Κάθε κελί του πίνακα

Διαβάστε περισσότερα

MICROSOFT OFFICE 2003

MICROSOFT OFFICE 2003 MICROSOFT OFFICE 2003 MICROSOFT EXCEL 2003 Επεξεργασία δεδοµένων Εισαγωγή κενών κελιών, γραµµών ή στηλών 1. Κάντε ένα από τα εξής: Εισαγωγή νέων κενών κελιών Επιλέξτε µια περιοχή (περιοχή: ύο ή περισσότερα

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακες, περιγράµµατα και σκίαση

Πίνακες, περιγράµµατα και σκίαση Πίνακες, περιγράµµατα και σκίαση Οι πίνακες Οι πίνακες είναι ορθογώνια πλαίσια που χωρίζονται σε γραµµές και στήλες. Η τοµή µιας γραµµής µε µια στήλη προσδιορίζει ένα κελί. Τα στοιχεία, που παρουσιάζουµε,

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομη περιγραφή 5. Για να ξεκινήσετε 6. Οι οθόνες του προγράμματος 8. Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7

Σύντομη περιγραφή 5. Για να ξεκινήσετε 6. Οι οθόνες του προγράμματος 8. Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7 Σύντομη περιγραφή 5 Για να ξεκινήσετε 6 Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7 Οι οθόνες του προγράμματος 8 Αρχική οθόνη 8 Στοιχεία ασθενή 9 Εργασίες - Ραντεβού 10 Εικόνες 11 Ημερολόγιο

Διαβάστε περισσότερα

Ελέγξτε την ταινία σας

Ελέγξτε την ταινία σας Ελέγξτε την ταινία σας Σε αυτές τις ασκήσεις, θα κάνετε εισαγωγή μιας ταινίας και θα χρησιμοποιήσετε τις επιλογές που παρουσιάστηκαν στο μάθημα. Άσκηση 1: Εισαγωγή αρχείου ταινίας 1. Κάντε κλικ στη μικρογραφία

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Connection Manager

Οδηγός χρήσης Connection Manager Οδηγός χρήσης Connection Manager Τεύχος 1.0 2 Περιεχόμενα Σχετικά με την εφαρμογή διαχείρισης συνδέσεων 3 Ξεκινώντας 3 Άνοιγμα της εφαρμογής διαχείρισης συνδέσεων 3 Προβολή της τρέχουσας κατάστασης σύνδεσης

Διαβάστε περισσότερα

Επεξεργασία κειμένου: Word 2003

Επεξεργασία κειμένου: Word 2003 Περιεχόμενα Λίγα λόγια από το συγγραφέα...7 Κεφάλαιο 1: Ρυθμίσεις γραμμών εργαλείων και μενού...9 Κεφάλαιο 2: Διαχείριση παραθύρων και προβολές...26 Κεφάλαιο 3: Εύρεση, αντικατάσταση, και μετάβαση σε συγκεκριμένο

Διαβάστε περισσότερα

Microsoft Excel Κεφάλαιο 1. Εισαγωγή. Βιβλίο εργασίας

Microsoft Excel Κεφάλαιο 1. Εισαγωγή. Βιβλίο εργασίας Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1 Microsoft Excel 2010... 7 Κεφάλαιο 2 Η δομή ενός φύλλου εργασίας... 19 Κεφάλαιο 3 ημιουργία νέου βιβλίου εργασίας και καταχώριση δεδομένων... 24 Κεφάλαιο 4 Συμβουλές για την καταχώριση

Διαβάστε περισσότερα

Xerox WorkCentre 5845 / 5855 / 5865 / 5875 / 5890 Πίνακας ελέγχου

Xerox WorkCentre 5845 / 5855 / 5865 / 5875 / 5890 Πίνακας ελέγχου 8 / 8 / 86 / 87 / 890 Πίνακας ελέγχου Οι διαθέσιμες υπηρεσίες μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τη ρύθμιση του εκτυπωτή σας. Για λεπτομέρειες σχετικά με τις υπηρεσίες και τις ρυθμίσεις, ανατρέξτε στον Oδηγό

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Περιβάλλον ηλεκτρονικού υπολογιστή...9 Επιφάνεια εργασίας...12 Διαχείριση αρχείων...15 Ιοί Η/Υ...21 Διαχείριση εκτυπώσεων...

Περιεχόμενα. Περιβάλλον ηλεκτρονικού υπολογιστή...9 Επιφάνεια εργασίας...12 Διαχείριση αρχείων...15 Ιοί Η/Υ...21 Διαχείριση εκτυπώσεων... Περιεχόμενα Περιβάλλον ηλεκτρονικού υπολογιστή...9 Επιφάνεια εργασίας...12 Διαχείριση αρχείων...15 Ιοί Η/Υ...21 Διαχείριση εκτυπώσεων...22 Περιβάλλον ηλεκτρονικού υπολογιστή...23 Επιφάνεια εργασίας...26

Διαβάστε περισσότερα

MICROSOFT OFFICE 2003 MICROSOFT WORD 2003

MICROSOFT OFFICE 2003 MICROSOFT WORD 2003 MICROSOFT OFFICE 2003 MICROSOFT WORD 2003 Εµφάνιση των γραµµών εργαλείων "Βασική" και "Μορφοποίηση" σε δύο γραµµές Από προεπιλογή, οι γραµµές εργαλείων Βασική και Μορφοποίηση εµφανίζονται µε αγκύρωση (σταθεροποίηση:

Διαβάστε περισσότερα

Αλλαγή προσανατολισμού εγγράφου σε κατακόρυφο ή οριζόντιο, αλλαγή μεγέθους σελίδας

Αλλαγή προσανατολισμού εγγράφου σε κατακόρυφο ή οριζόντιο, αλλαγή μεγέθους σελίδας 3.3.3.1 Αλλαγή προσανατολισμού εγγράφου σε κατακόρυφο ή οριζόντιο, αλλαγή μεγέθους σελίδας Συνήθως εκτυπώνουμε κατά τη μακρόστενη μεριά της σελίδας. Αυτού του είδους ο προσανατολισμός ονομάζεται κατακόρυφος.

Διαβάστε περισσότερα

Η χρήση διαδικτυακών εφαρμογών: εργαλείο για τον σχεδιασμό και την αξιολόγηση των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Η χρήση διαδικτυακών εφαρμογών: εργαλείο για τον σχεδιασμό και την αξιολόγηση των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ημερίδα Κ.Π.Ε. Ανατολικού Ολύμπου 14 Δεκεμβρίου 2016 16:00 6 ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης Η χρήση διαδικτυακών εφαρμογών: εργαλείο για τον σχεδιασμό και την αξιολόγηση των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής

Διαβάστε περισσότερα

Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης του Microsoft OneNote 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης.

Διαβάστε περισσότερα

Τροποποίηση συνδυασμών κίνησης

Τροποποίηση συνδυασμών κίνησης Τροποποίηση συνδυασμών κίνησης Σε αυτήν την πρακτική εξάσκηση, θα τροποποιήσετε τους συνδυασμούς που έχουν εφαρμοστεί στην παρουσίαση της εταιρείας σας. Βήμα 1: Αλλαγή του εφέ για το κείμενο του τίτλου

Διαβάστε περισσότερα

MICROSOFT OFFICE 2003 MICROSOFT WORD 2003

MICROSOFT OFFICE 2003 MICROSOFT WORD 2003 MICROSOFT OFFICE 2003 MICROSOFT WORD 2003 ΜΟΡΦΟΠΟΙΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ Πληροφορίες για την εφαρµογή της µορφοποίησης Μπορείτε εύκολα να εφαρµόσετε µορφοποίηση για να δώσετε στα έγγραφά σας µια συνεπή εµφάνιση.

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στο πρόγραμμα Microsoft word 2003

Εισαγωγή στο πρόγραμμα Microsoft word 2003 Εισαγωγή στο πρόγραμμα Microsoft word 2003 Έναρξη 1. Εκκίνηση του προγράμματος Για να ξεκινήσουμε το Word, πατάμε στο κουμπί Εναρξη και από το μενού που εμφανίζεται επιλέγουμε Προγράμματα και Microsoft

Διαβάστε περισσότερα

Ενημέρωση σε Windows 8.1 από τα Windows 8

Ενημέρωση σε Windows 8.1 από τα Windows 8 Ενημέρωση σε Windows 8.1 από τα Windows 8 Τα Windows 8.1 και τα Windows RT 8.1 είναι βασισμένα στα Windows 8 και στα Windows RT, για να σας προσφέρουν βελτιώσεις στην εξατομίκευση, την αναζήτηση, τις εφαρμογές,

Διαβάστε περισσότερα

SMART Ink. Λογισμικό λειτ ουργικού συστ ήματ ος Mac OS X. Οδηγός χρήστ η

SMART Ink. Λογισμικό λειτ ουργικού συστ ήματ ος Mac OS X. Οδηγός χρήστ η SMART Ink Λογισμικό λειτ ουργικού συστ ήματ ος Mac OS X Οδηγός χρήστ η Σημείωση για το εμπορικό σήμα SMART Board, SMART Ink, SMART Notebook, smarttech, το λογότυπο της SMART και όλα τα σλόγκαν της SMART

Διαβάστε περισσότερα

α2. Αποθήκευση παρουσίασης με διαφορετικό τύπου ή/και σε διαφορετική θέση/ ή/και με διαφορετικό όνομα

α2. Αποθήκευση παρουσίασης με διαφορετικό τύπου ή/και σε διαφορετική θέση/ ή/και με διαφορετικό όνομα Αντικείμενα Αξιολόγησης Κριτήρια Απόδοσης Δεξιότητες που θα εξεταστούν(power point ) 1. Βασικές λειτουργίες & Περιβάλλον εφαρμογής παρουσιάσεων α. Χειρισμός παρουσιάσεωνα1. Δημιουργία, άνοιγμα, Κλείσιμο,

Διαβάστε περισσότερα

POWERPOINT 2003. Είναι το δημοφιλέστερο πρόγραμμα παρουσιάσεων.

POWERPOINT 2003. Είναι το δημοφιλέστερο πρόγραμμα παρουσιάσεων. POWERPOINT 2003 1. Τι είναι το PowerPoint (ppt)? Είναι το δημοφιλέστερο πρόγραμμα παρουσιάσεων. 2. Τι δυνατότητες έχει? Δημιουργία παρουσίασης. Μορφοποίηση παρουσίασης. Δημιουργία γραφικών. Δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

Αναπαραγωγή με αρχεία ήχου

Αναπαραγωγή με αρχεία ήχου Αναπαραγωγή με αρχεία ήχου Ανοίγει η παρουσίαση και εμφανίζεται η διαφάνεια τίτλου, "Πειράματα με αρχεία ήχου". Άσκηση 1: Εισαγωγή ήχου για συνεχή αναπαραγωγή Βήμα 1: Εισαγωγή ήχου Στη διαφάνεια 1, με

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας ελέγχου. Xerox AltaLink B8045/B8055/B8065/B8075/B8090 Πολυλειτουργικός εκτυπωτής

Πίνακας ελέγχου. Xerox AltaLink B8045/B8055/B8065/B8075/B8090 Πολυλειτουργικός εκτυπωτής Πίνακας ελέγχου Οι διαθέσιμες εφαρμογές μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τη ρύθμιση του εκτυπωτή σας. Για λεπτομέρειες σχετικά με τις εφαρμογές και τις λειτουργίες, ανατρέξτε στον Οδηγό χρήσης. 5 9 8 7 6

Διαβάστε περισσότερα

Σημειώσεις στο PowerPoint

Σημειώσεις στο PowerPoint Σημειώσεις στο PowerPoint Τι είναι το PowerPoint; Το PowerPoint 2010 είναι μια οπτική και γραφική εφαρμογή που χρησιμοποιείται κυρίως για τη δημιουργία παρουσιάσεων. Με το PowerPoint, μπορείτε να δημιουργήσετε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Το Microsoft Publisher 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης.

Διαβάστε περισσότερα

1. Εισαγωγή Δεδομένων-Μοντελοποίηση

1. Εισαγωγή Δεδομένων-Μοντελοποίηση ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ-ΜΟΝΤΕΛΟΠΟΙΗΣΗ... 3 1.1 Διαδικασία Μοντελοποίησης... 3 1.2 ΚαΘορισμός Ομάδων Πλεγμάτων... 5 1.3 Καθορισμός του εξωτερικού ορίου της πλάκας οροφής και του αντίστοιχου πλέγματος...

Διαβάστε περισσότερα

(Αντιγραφή) ή χρησιμοποιήστε το πληκτρολόγιο για να καταχωρίσετε τους αριθμούς των αντιγράφων. Αντιγραφή με χρήση της γυάλινης επιφάνειας σάρωσης

(Αντιγραφή) ή χρησιμοποιήστε το πληκτρολόγιο για να καταχωρίσετε τους αριθμούς των αντιγράφων. Αντιγραφή με χρήση της γυάλινης επιφάνειας σάρωσης Σύντομη αναφορά Αντιγραφή Δημιουργία αντιγράφων Γρήγορη δημιουργία αντιγράφου 3 Στον πίνακα ελέγχου του εκτυπωτή πατήστε το κουμπί αντίγραφο 4 Εάν τοποθετήσατε το έγγραφο στη γυάλινη επιφάνεια σάρωσης

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικές οδηγίες για την Επεξεργασία Κειμένου

Πρακτικές οδηγίες για την Επεξεργασία Κειμένου 11 Εργαλεία έκφρασης και δημιουργίας Επεξεργασία Κειμένου Α Γυμνασίου Πρακτικές οδηγίες για την Επεξεργασία Κειμένου Ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου μας προσφέρει τη δυνατότητα να: προσθέτουμε, να

Διαβάστε περισσότερα

Εργαλεία. Επικοινωνίας & Συνεργασίας Πανεπιστήμιο Κύπρου

Εργαλεία. Επικοινωνίας & Συνεργασίας Πανεπιστήμιο Κύπρου Εργαλεία Επικοινωνίας & Συνεργασίας Πανεπιστήμιο Κύπρου Ιούλιος 2017 Copyright 2017 Πανεπιστήμιο Κύπρου. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα κατοχυρωμένα. Δημιουργός: Λευτέρης Γ. Ζαχαρία Σ ε λ ί δ α 1 Πίνακας

Διαβάστε περισσότερα

SharePoint Online. Δημιουργήστε μια τοποθεσία ή μια δημοσίευση ειδήσεων. Αναζήτηση Βρείτε Τοποθεσίες, Άτομα ή Αρχεία.

SharePoint Online. Δημιουργήστε μια τοποθεσία ή μια δημοσίευση ειδήσεων. Αναζήτηση Βρείτε Τοποθεσίες, Άτομα ή Αρχεία. Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Κάντε περισσότερα όπου και αν βρίσκεστε με ασφαλή πρόσβαση, κοινή χρήση και αποθήκευση αρχείων. Πραγματοποιήστε είσοδο στη συνδρομή σας στο Office 365 και επιλέξτε το SharePoint

Διαβάστε περισσότερα

http://www.advanced-ip-scanner.com/gr/ Σο Advanced IP Scanner είναι μια γρήγορη και αξιόπιστη λύση σάρωσης δικτύου. ας επιτρέπει εύκολα και γρήγορα να ανακτήσετε όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες για τους

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Λίγα λόγια από το συγγραφέα...7 Κεφάλαιο 1: Προετοιμασία παρουσίασης...9. Κεφάλαιο 2: Διαχείριση παρουσίασης...44

Περιεχόμενα. Λίγα λόγια από το συγγραφέα...7 Κεφάλαιο 1: Προετοιμασία παρουσίασης...9. Κεφάλαιο 2: Διαχείριση παρουσίασης...44 Περιεχόμενα Λίγα λόγια από το συγγραφέα...7 Κεφάλαιο 1: Προετοιμασία παρουσίασης...9 Κεφάλαιο 2: Διαχείριση παρουσίασης...44 Κεφάλαιο 3: Σχεδίαση γραφικών...78 Κεφάλαιο 4: Μορφοποίηση εικόνων...111 Κεφάλαιο

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλος Πακέτου Certified Computer Expert-ACTA

Τίτλος Πακέτου Certified Computer Expert-ACTA Κωδικός Πακέτου ACTA - CCE - 002 Τίτλος Πακέτου Certified Computer Expert-ACTA Εκπαιδευτικές Ενότητες Επεξεργασία Κειμένου - Word Δημιουργία Εγγράφου Προχωρημένες τεχνικές επεξεργασίας κειμένου & αρχείων

Διαβάστε περισσότερα

Πλατφόρμα Cloud. Έκδοση 1.0. Οδηγός χρήσης

Πλατφόρμα Cloud. Έκδοση 1.0. Οδηγός χρήσης Πλατφόρμα Cloud Έκδοση 1.0 Οδηγός χρήσης Σεπτέμβριος 2017 www.lexmark.com Περιεχόμενα 2 Περιεχόμενα Ιστορικό αλλαγών...3 Επισκόπηση... 4 Ξεκινώντας...5 Απαιτήσεις συστήματος...5 Πρόσβαση στην Πλατφόρμα

Διαβάστε περισσότερα

Αντιγραφή με χρήση της γυάλινης επιφάνειας σάρωσης

Αντιγραφή με χρήση της γυάλινης επιφάνειας σάρωσης Γρήγορη αναφορά Αντιγραφή Δημιουργία αντιγράφων Γρήγορη δημιουργία αντιγράφου 3 Στον πίνακα ελέγχου του εκτυπωτή πατήστε το κουμπί αντίγραφο 4 Εάν τοποθετήσατε το έγγραφο στη γυάλινη επιφάνεια σάρωσης

Διαβάστε περισσότερα

Microsoft PowerPoint 2010 Πανεπιστήμιο Κύπρου

Microsoft PowerPoint 2010 Πανεπιστήμιο Κύπρου Microsoft PowerPoint 2010 Πανεπιστήμιο Κύπρου Ιούλιος 2017 Copyright 2017 Πανεπιστήμιο Κύπρου. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα κατοχυρωμένα. Δημιουργός: Λευτέρης Γ. Ζαχαρία Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή....

Διαβάστε περισσότερα

Σημείωση για το προϊόν

Σημείωση για το προϊόν Έναρξη από εδώ Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονομασία Windows είναι σήμα κατατεθέν της Microsoft Corporation στις ΗΠΑ. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο μπορεί να αλλάξουν χωρίς

Διαβάστε περισσότερα

Xerox ColorQube 9301 / 9302 / 9303 Πίνακας ελέγχου

Xerox ColorQube 9301 / 9302 / 9303 Πίνακας ελέγχου Xerox ColorQube 90 / 90 / 90 Πίνακας ελέγχου Οι διαθέσιμες υπηρεσίες μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τη ρύθμιση του εκτυπωτή σας. Για λεπτομέρειες σχετικά με τις υπηρεσίες και τις ρυθμίσεις, ανατρέξτε στον

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στην Access Κεφάλαιο 2 Χειρισμός πινάκων... 27

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στην Access Κεφάλαιο 2 Χειρισμός πινάκων... 27 Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στην Access... 9 Γνωριμία με την Access... 12 Δημιουργία βάσης δεδομένων... 22 Άνοιγμα και κλείσιμο βάσης δεδομένων... 24 Ερωτήσεις ανακεφαλαίωσης... 25 Πρακτική εξάσκηση...

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ Σημειώσεις και ειδοποιήσεις ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ΣΗΜΕΙΩΣΗ υποδεικνύει σημαντικές πληροφορίες που σας βοηθούν να χρησιμοποιείτε καλύτερα τον υπολογιστή σας. ΠΡΟΣΟΧΗ:

Διαβάστε περισσότερα

B) Ετοιμάζοντας μια Παρουσίαση

B) Ετοιμάζοντας μια Παρουσίαση B) Ετοιμάζοντας μια Παρουσίαση Τι είναι μια παρουσίαση με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή Ο υπολογιστής με την κατάλληλη εφαρμογή, μπορεί να μας βοηθήσει στη δημιουργία εντυπωσιακών εγγράφων, διαφανειών

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας ελέγχου. Xerox AltaLink C8030/C8035/C8045/C8055/C8070 Έγχρωμος πολυλειτουργικός εκτυπωτής

Πίνακας ελέγχου. Xerox AltaLink C8030/C8035/C8045/C8055/C8070 Έγχρωμος πολυλειτουργικός εκτυπωτής Πίνακας ελέγχου Οι διαθέσιμες εφαρμογές μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τη ρύθμιση του εκτυπωτή σας. Για λεπτομέρειες σχετικά με τις εφαρμογές και τις λειτουργίες, ανατρέξτε στον Οδηγό χρήσης. 5 9 8 7 6

Διαβάστε περισσότερα

Αρχιτεκτονική σχεδίαση με ηλεκτρονικό υπολογιστή

Αρχιτεκτονική σχεδίαση με ηλεκτρονικό υπολογιστή Γ Αρχιτεκτονική σχεδίαση με ηλεκτρονικό υπολογιστή Η χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών στο τεχνικό σχέδιο, και ιδιαίτερα στο αρχιτεκτονικό, αποτελεί πλέον μία πραγματικότητα σε διαρκή εξέλιξη, που επηρεάζει

Διαβάστε περισσότερα

Εκτύπωση Γενικού Ημερολογίου

Εκτύπωση Γενικού Ημερολογίου Εκτύπωση Γενικού Ημερολογίου Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας διαχείρισης Εκτύπωσης Γενικού Ημερολογίου. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών

Διαβάστε περισσότερα

Οι νεότερες εξελίξεις στον GM EPC

Οι νεότερες εξελίξεις στον GM EPC Οι νεότερες εξελίξεις στον GM EPC Πλοήγηση με χρήση γραφικών στοιχείων Ο κατάλογος επόμενης γενιάς GM Next Gen EPC διαθέτει διάφορες λειτουργίες που έχουν σχεδιαστεί για ταχύτερη και ευκολότερη εύρεση

Διαβάστε περισσότερα

Γεωργάκης Αριστείδης ΠΕ20

Γεωργάκης Αριστείδης ΠΕ20 1 Εκκίνηση για πρώτη φορά Όπως συμβαίνει και με τις υπόλοιπες εφαρμογές του OpenOffice, έτσι και το Impress μπορούμε να το εκκινήσουμε μέσω της συντόμευσης που εγκαθίσταται αυτόματα στην επιφάνεια εργασίας

Διαβάστε περισσότερα

Αντιγραφή με χρήση του αυτόματου τροφοδότη εγγράφων (ADF)

Αντιγραφή με χρήση του αυτόματου τροφοδότη εγγράφων (ADF) Σελίδα 1 από 5 Οδηγός αντιγραφής Γρήγορη δημιουργία αντιγράφου 1 Τοποθετήστε ένα πρωτότυπο έγγραφο με την όψη προς τα επάνω, και τη μικρή πλευρά του πρώτη στη θήκη του αυτόματου τροφοδότη εγγράφων ή με

Διαβάστε περισσότερα

Γνωρίστε το χώρο εργασίας του PowerPoint

Γνωρίστε το χώρο εργασίας του PowerPoint Γνωρίστε το χώρο εργασίας του PowerPoint Για να εκκινήσουμε το Office PowerPoint 2007 ακολουθούμε τα εξής βήματα: Έναρξη à Όλα τα προγράμματα PowerPoint 2007. à Microsoft Office à Microsoft Office Όταν

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Μέρος 1: Βασικές έννοιες της πληροφορικής... 13. Πρόλογος... 11

Περιεχόμενα. Μέρος 1: Βασικές έννοιες της πληροφορικής... 13. Πρόλογος... 11 Περιεχόμενα Πρόλογος... 11 Μέρος 1: Βασικές έννοιες της πληροφορικής... 13 1.1 Windows XP... 15 1.2 Επιφάνεια εργασίας... 19 1.3 Γραμμή εργασιών... 24 1.4 Χειρισμός παραθύρων... 30 1.5 Μενού... 36 1.6

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΕΡΟΣ ΙΙ

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΕΡΟΣ ΙΙ Κωδικός Πακέτου ACTA CCU/2-012 Τίτλος Πακέτου Εκπαιδευτικές Ενότητες ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΕΡΟΣ ΙΙ Χρήση Η/Υ και ιαχείριση Αρχείων - Windows Περιβάλλον Η/Υ - Βασικές Λειτουργίες και Ρυθµίσεις

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Περιβάλλον ηλεκτρονικού υπολογιστή...9 Επιφάνεια εργασίας...12 Διαχείριση αρχείων...15 Ιοί Η/Υ...21 Διαχείριση εκτυπώσεων...

Περιεχόμενα. Περιβάλλον ηλεκτρονικού υπολογιστή...9 Επιφάνεια εργασίας...12 Διαχείριση αρχείων...15 Ιοί Η/Υ...21 Διαχείριση εκτυπώσεων... Περιεχόμενα Περιβάλλον ηλεκτρονικού υπολογιστή...9 Επιφάνεια εργασίας...12 Διαχείριση αρχείων...15 Ιοί Η/Υ...21 Διαχείριση εκτυπώσεων...22 Περιβάλλον ηλεκτρονικού υπολογιστή...23 Επιφάνεια εργασίας...26

Διαβάστε περισσότερα

Global Kids 3. Syllabus

Global Kids 3. Syllabus Global Kids 3 Syllabus Το εγκαταστημένο λογισμικό που απαιτείται για την εξεταστική διαδικασία του προγράμματος Globlakids 3 είναι: Microsoft Windows Σουίτα Microsoft Office GlobalCert A.E. Σόλωνος 108,

Διαβάστε περισσότερα

Samsung PC Studio 3.0 Οδηγός χρήστη

Samsung PC Studio 3.0 Οδηγός χρήστη Samsung PC Studio 3.0 Οδηγός χρήστη Πνευματικά Δικαιώματα 2005 Samsung Electronics Co., Ltd. Περιεχόμενα 1. Samsung PC Studio...4 1.1. Απαιτήσεις συστήματος...4 1.2. Χαρακτηριστικά του PC Studio...4 2.

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή Κεφάλαιο 1: Εγκατάσταση της Access Κεφάλαιο 2: Βάσεις δεδομένων και δομικά στοιχεία της Access

Εισαγωγή Κεφάλαιο 1: Εγκατάσταση της Access Κεφάλαιο 2: Βάσεις δεδομένων και δομικά στοιχεία της Access ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή...15 Κεφάλαιο 1: Εγκατάσταση της Access 2002...17 Τι είναι το Office XP;...17 Τεχνικές απαιτήσεις του Office XP...17 Πρόσθετα απαιτούμενα για την αξιοποίηση εξειδικευμένων χαρακτηριστικών...18

Διαβάστε περισσότερα

GPS NAVIGATION SYSTEM QUICK START USER MANUAL

GPS NAVIGATION SYSTEM QUICK START USER MANUAL GPS NAVIGATION SYSTEM QUICK START USER MANUAL GREEK Πώς να ξεκινήσετε Την πρώτη φορά που θα χρησιμοποιήσετε το λογισμικό πλοήγησης, θα ξεκινήσει αυτόματα μια διαδικασία αρχικών ρυθμίσεων. Κάντε τα εξής:

Διαβάστε περισσότερα

Πρότυπα βιβλίων εργασίας και ονόματα κελιών

Πρότυπα βιβλίων εργασίας και ονόματα κελιών Περιεχόμενα Λίγα λόγια από το συγγραφέα...7 Κεφάλαιο 1: Ρυθμίσεις γραμμών εργαλείων και μενού...9 Κεφάλαιο 2: Διαχείριση παραθύρων και προβολές...25 Κεφάλαιο 3: Εισαγωγή δεδομένων...44 Κεφάλαιο 4: Προσαρμογή

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Εγκατάστασης της εφαρμογής Readium και Readium για μαθητές με αμβλυωπία για την ανάγνωση βιβλίων epub σε Υπολογιστή.

Οδηγίες Εγκατάστασης της εφαρμογής Readium και Readium για μαθητές με αμβλυωπία για την ανάγνωση βιβλίων epub σε Υπολογιστή. Οδηγίες Εγκατάστασης της εφαρμογής Readium και Readium για μαθητές με αμβλυωπία για την ανάγνωση βιβλίων epub σε Υπολογιστή. Βήμα 1 ο : Εγκατάσταση εφαρμογής ανάγνωσης Readium και Readium για μαθητές με

Διαβάστε περισσότερα

Λίγα λόγια από το συγγραφέα Microsoft Word Δημιουργία νέου εγγράφου Το σύστημα Βοήθειας του Word...

Λίγα λόγια από το συγγραφέα Microsoft Word Δημιουργία νέου εγγράφου Το σύστημα Βοήθειας του Word... ΕΝΟΤΗΤΑ 3 Περιεχόμενα Λίγα λόγια από το συγγραφέα... 7 91 Microsoft Word 2007... 9 92 Δημιουργία νέου εγγράφου... 20 93 Το σύστημα Βοήθειας του Word... 38 94 Μετακίνηση σε έγγραφο και προβολές εγγράφου...

Διαβάστε περισσότερα

Blog στο Wordpress. Επιμέλεια: Δέγγλερη Σοφία

Blog στο Wordpress. Επιμέλεια: Δέγγλερη Σοφία Blog στο Wordpress Επιμέλεια: Δέγγλερη Σοφία Περιεχόμενα Μετάβαση στο blog Σύνδεση ως διαχειριστής Πίνακας ελέγχου Εμφάνιση Ρυθμίσεις Άρθρα Σελίδες Πολυμέσα Σύνδεσμοι Widgets Μετάβαση στο blog Πληκτρολογούμε

Διαβάστε περισσότερα

Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕΝΟΥ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ... 4 2. ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΜΕΝΟΥ ΚΑΡΤΕΛΑΣ... 5 3. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΕΛΑΤΗ... 6 4. ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΗ... 6 5. ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ/ΔΙΑΓΡΑΦΗ

Διαβάστε περισσότερα

RAM BF με απορροφητικό πάγκο τύπου Μodular

RAM BF με απορροφητικό πάγκο τύπου Μodular RAM BF Σύστημα οριζόντιας αυτόματης κοπής με παλινδρομική λεπίδα - απορροφητικού πάγκου τύπου modular διαθέσιμο σε 3 εκδόσεις (Normal,SuperFast,Εvolution). ΥΛΙΚΑ: πλάκες πολυουρεθάνης μέσης και χαμηλής

Διαβάστε περισσότερα

Γενικές Οδηγίες για τις νέες Εκτυπωτικές Φόρμες

Γενικές Οδηγίες για τις νέες Εκτυπωτικές Φόρμες Γενικές Οδηγίες για τις νέες Εκτυπωτικές Φόρμες Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας διαχείρισης των νέων εκτυπωτικών φορμών. 1 Δομή Νέας Εκτυπωτικής Φόρμας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ στην επεξεργασία κειμένου (Word)

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ στην επεξεργασία κειμένου (Word) 1. Πώς δημιουργούμε ένα νέο έγγραφο; 2. Πώς αποθηκεύουμε ένα έγγραφο στη δισκέτα μας; 3. Μπορείτε να περιγράψετε τη βασική οθόνη του Word;. 4. Τι ακριβώς κάνει το εργαλείο ζουμ; 5. Ποιους κανόνες ακολουθεί

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Εισαγωγή στο Word Βασικές μορφοποιήσεις κειμένων Κεφάλαιο 1. Κεφάλαιο 2

Περιεχόμενα. Εισαγωγή στο Word Βασικές μορφοποιήσεις κειμένων Κεφάλαιο 1. Κεφάλαιο 2 Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο Word 2007...9 Η οθόνη του Word... 9 Δημιουργία νέου εγγράφου... 15 Προσθήκη και διαγραφή κειμένου... 18 Πρώτα επιλογή, μετά εργασία... 20 Εύρεση και αντικατάσταση κειμένου...

Διαβάστε περισσότερα

Η εφαρμογή είναι βελτιστοποιημένη για όλες τις συσκευές ios και Android, με ios 9.x ή νεότερη έκδοση και Android 4.4 ή νεότερη έκδοση.

Η εφαρμογή είναι βελτιστοποιημένη για όλες τις συσκευές ios και Android, με ios 9.x ή νεότερη έκδοση και Android 4.4 ή νεότερη έκδοση. Οδηγίες βήμα προς βήμα για την εφαρμογή Με την εφαρμογή αυτή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψηφιακά βιβλία (e-books) σε μορφή «Adobe Digital Editions epub» και «Adobe Digital Editions PDF», αρχεία ήχου (e-audios),

Διαβάστε περισσότερα