ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΑΤ6-20

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΑΤ6-20"

Transcript

1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΑΤ6-20 Συγχαρτητήρια για την αγορά της νέας μονάδας cmpact βιολογικού καθαρισμού της Εταιρείας Aquatech που εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την Εταιρεία ΠΡΟΣΠΕΡ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. Οι μονάδες που αναφέρονται στο παρόν φυλλάδιο είναι οι ΑΤ6 έως ΑΤ20 για ισοδύναμους κατοίκους από 4 έως 18 άτομα. Παρακαλούμε να διαβάσετε με προσοχή το παρόν φυλλάδιο και να το αποθηκεύσετε με προσοχή ώστε να μπορείτε να προστρέξετε στα περιεχόμενά του εφόσον υπάρξει η σχετική ανάγκη. Το παρόν φυλλάδιο περιλαμβάνει 3 ενότητες: 1. Την τεχνική παρουσίαση της μονάδας που έχετε προμηθευθεί 2. Την εγκατάσταση της μονάδας αυτής 3. Την έναρξη, λειτουργία και συντήρηση αυτής Η Εταιρεία μας παραμένει στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε Τεχνική Συμβουλή χρειαστείτε για την λειτουργία της μονάδας αυτής. Τα στοιχεία που θα μας βρείτε για την τεχνική υποστήριξη είναι: ΠΡΟΣΠΕΡ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. Τηλέφωνα Αθήνας: Fax: Τηλέφωνα εκτάκτου ανάγκης Αθήνας: Τηλέφωνα Θεσσαλονίκης: Fax: Τηλέφωνα εκτάκτου ανάγκης Θεσσαλονίκηςς: Η Εταιρεία μας σας βεβαιώνει ότι με την τακτική συντήρηση και τον σεβασμό στους κανόνες λειτουργίας που σας αναφέρουμε η μονάδα θα λειτουργήσει κατά τρόπο άριστο. W:\Studies\GEN_101\2_PROSPECTUSES\9_AQUATEC-STPs\2-OdigiesEggatastassiChrissi\Vithitika\installatin-manualAT6-15_v03-GR[5].dc - 1-.

2 Ορισμοί: ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΟΝΑΔΑΣ Ισοδύναμοι κάτοικοι: Θεωρούνται άνθρωποι του κοινωνικού μας περιβάλλοντος, που παράγουν ημερήσιο βιολογικό φορτίο μετρούμενο σε μονάδα βάρους BOD 5 ίση με 60 γραμμάρια. Ενεργός ιλύς: Είναι η βιολογική λάσπη που υπάρχει τόσο στον αντιδραστήρα όσο και στην δεξαμενή διαύγασης/καθίζησης και αποτελείται από πλήθος ζωντανών μικροοργανισμών που «ευθύνονται» για την οργανική μεταβολή των ακαθάρτων και τον καθαρισμό του υγρού. Η λάσπη αυτή απαιτεί προσοχή καθόσον είναι ο βασικός παράγοντας της καλής λειτουργίας της μονάδας οι δε οργανισμοί ως ζώντες παρουσιάζουν και ποικιλλία και ιδιαιτερότηες. Η μονάδα ΑΤ ι είναι στην ουσία ένας βιολογικός αντιδραστήρας συνεχούς ροής, που επεξεργάζεται βιολογικά, τα οργανικά ανθρώπινα απόβλητα από κατοικίες με την μέθοδο της αιωρούμενης μάζας. Η μονάδα αποτελείται από έναν μοναδικό κύλινδρο από πολυπροπυλένιο τον βιολογικό αντιδραστήραπου περιλαμβάνει τις ακόλουθες επί μέρους διεργασίες σε έναν μοναδικό χώρο: Μηχανική προ-επεξεργασία Αποθήκευση περισσευούμενης βιομάζας Βιολογική επεξεργασία που χρησιμοποιεί την διαδικασία ενεργού ιλύος χαμηλής φόρτισης, καθαρισμένου νερού από την ενεργό λάσπη στον επί μέρους χώρο της δεξαμενής καθίζησης/διαύγασης και χώρο ρύθμισης στις δεξαμενές συγκράτησης για την ρύθμιση των αιχμών των εισερχόμενων παροχών. Ο αντιδραστήρας διαχωρίζεται σε τρείς επί μέρους διακεκριμένους ως προς την λειτουργία τους χώρους: 1. Χώρος μηχανικής επεξεργασίας, ανοξικής λειτουργίας (χωρίς αερισμό) και συγκέντρωσης λάσπης που απαρτίζεται από 4 επί μέρους θαλάμους που σχηματίζουν έναν κατακόρυφο «λαβύρινθο» - VFL (vertical flw). 2. Τον θάλαμο δευτεροβάθμιας επεξεργασίας με την βοήθεια της ενεργού ιλύος και αερισμού 3. Τον θάλαμο διαύγασης, διαχωρισμού, καθίζησης Χώρος μηχανικής προεπεξεργασίας και ανοξικής διαχείρισης Τα λύματα από τον υπόνομο εισέρχονται με τον σωλήνα (1) στον χώρο υποδοχής του 1 είσοδος βιολογικού αντιδραστήρα, όπου υφίστανται με την βοήθεια και του άερα μια εσχάρωση με την βοήθεια ενός κινητού δίσκους εσχάρας (με οπές) που συγκρατεί μεγάλου μεγέθους εσχαρίσματα ώστε να μην εισέλθουν στον αντιδραστήρα και Δίσκος 2 δημιουργήσουν προβλήματα με αποθέσεις ή εμφράξεις. Ο άερας στον χώρο αυτό Σωλήνας λάσπης θαλάμου 1 διοχετεύεται μέσω σωλήνωσης (13) από κάτω από τον δίσκο (2) σε μορφή μεγάλλων φυσαλλίδων και στοχεύει στο να διασπάσει ακαθαρσίες μεγάλου μεγέθους ώστε να επιτραπεί η είσοδός τους στα επόμενα διαμερίσματα. Στον ίδιο χώρο υπάρχει μια σωλήνα που μέσω αεραντλίας μεταφέρει λάσπη πάνω από την επιφάνεια του εισερχόμενου νερού στον χώρο υποδοχής (1 ο θάλαμο δίπλα από τον δίσκο 2) από τον τελευταίο θάλαμο (νο 4). Υδροδυναμικές πιέσεις που προκαλούνται από τις μεγάλες φσυσσλίδες του αέρα κάτω από τον δίσκο 2εσχάρωσης της εισόδου εξασφαλίζουν την διάσπαση των μεγαλύτερων συνεκτικών στερεών σε W:\Studies\GEN_101\2_PROSPECTUSES\9_AQUATEC-STPs\2-OdigiesEggatastassiChrissi\Vithitika\installatin-manualAT6-15_v03-GR[5].dc - 2-.

3 μικρότερα διασπάσιμα μέρη. Το μηχανικά καθαρισμένο νερό ακολούθως εισέρχεται στον δεύτερο ανοξικό χώρο του αντιδραστήρα, που περιέχει τέσσερεις θαλάμους με εναλλακτικές συνδέσεις στα δύο ακραία κατακόρυφα τμηματά (ανώτατη στάθμη νερού και πυθμένα) δημιουργώντας τον κατακόρυφο λαβύρινθο. Φωτογραφικό υλλικό από τον θάλαμο αυτό δίνεται στην επόμενη φωτογραφία. Χώρος ανοξικής δράσης 4 θάλαμοι Από τον χώρο της ανοξικής δράσης το νερό μεταφέρεται στον θάλαμο αερισμού [5] όπου διοχετεύεται αέρας [6] και διατηρεί την υπάρχουσα εκεί ενεργό λάσπη σε αιώρηση ώστε να αυξάνει η αποδοτικότητά της. Στον θάλαμο αυτό διενεργούνται οι απαραίτητες βιολογικές βιοχημικές δράσεις και διασπώνται οι ρύποι μεταβαλλόμενοι σε άλλης μορφής αιωρούμενα στερεά που μπορούν να αποχωριστούν από το υδάτινο περιβάλλον με την διαδικασία της καθίζησης υπό συνθήκες ηρεμίας. Έτσι μετά τον απαραίτητο χρόνο παραμονής του υγρού στον θάλαμο αερισμού το νερό μεταφέρεται στον επόμενο θάλαμο (καθίζησης διαύγασης [7]). Στον χώρο αυτό διαχωρίζεται η αιωρούμενη λάσπη με καθίζηση. Μέρος της λάσπης παραμένει εντός του χώρου αυτού ενώ ένα άλλο μέρος μεταφέρεται στον θάλαμο αερισμού και ένα ακόμα στον δεύτερο θάλαμο ανοξικής δράσης (βλέπε πιο πάνω φωτογραφία). Οι ποσότητες και η κατανομή της λάσπης σε κάθε θάλαμο δίνονται στο τέλος του παρόντος. Μέρος της περισσευούμενης λάσπης μεταφέρεται με άντληση από τον τελευταίο θάλαμο της ανοξικής δράσης στον πρώτο θάλαμο όπου και αποδομείται μέσω της διαδικασίας σε ανοξική δράση (αναερόβιες συνθήκες) ενώ η περίσσεια λάσπης μαζί με την λάσπη από την πρωτοβάθμια επεξεργασία αποθηκεύονται στον χώρο αυτό για να απομακρυνθούν μία ή δύο φορές τον χρόνο ανάλογα με τα οργανικά φορτία, την δράση της λάσπης και του βιολογικού καθαρισμού. Για την εκκένωση απαιτείται να ελεγχθεί η πυκνότητα της λάσπης, που αυξανόμενη πρέπει να μειωθεί ώστε να αποφευχθεί ή απόπλυσή της προς τον αποδέκτη (αφού έτσι και αλλιώς η αυξημένη ποσότητά της δεν πρόκειται να οφελήσει παραπάνω τον βαθμό καθαρισμού που βασίζεται σε μια προκαθορισμένη ισορροπία). Μία αεραντλία [9] προβλέπει την χορήγηση αέρα για τον αερισμό του ανάλογου θαλάμου αερισμού [5] και για την λειτουργία των αντλιών μεταφοράς λάσπης σε άλλους θαλάμους. Η αεραντλία προωθεί αέρα στο κολλεκτέρ διανομής [10] και μέσω αυτού με ρυθμιζόμενο τρόπο (ρυθμιστές B,C,D,E,F) στους διαχυτές φυσσαλίδων [6] ή στον ρυθμιστή ροής ( [3] βλέπε και φωτογραφίες). Η αεραντλία μπορεί να W:\Studies\GEN_101\2_PROSPECTUSES\9_AQUATEC-STPs\2-OdigiesEggatastassiChrissi\Vithitika\installatin-manualAT6-15_v03-GR[5].dc - 3-.

4 ρυθμιστές B,C,D,E,F 10 Κολλεκτερ διανομής Θάλαμος αερισμού Θάλαμος διαύγασης 7 5,6 Ρυθμιστής ροής 3 ελεγχθεί λειτουργικά μέσω ενός προγραμματιστή (έναρξη και διακοπή) ώστε να προσαρμόζεται η λειτουργία της μονάδας και η ενίσχυση των μικροοργανισμών καλύτερα στα εισερχόμενα φορτία και τις μεταβαλλόμενες συνθήκες. Οπτικά και ηχητικά σήματα προβλέπονται για την περίπτωση που υπάρξει πρόβλημα με την αεραντλία ή προκληθεί διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος προς την μονάδα. Η αεραντλία μπορεί να συνδεθεί με τον ηλεκτρικό πίνακα δια μέσου διακεκριμένου διακόπτη. Σε περίπτωση που η μονάδα βιολογικού καθαρισμού είναι σε μεγαλύτερη απόσταση από το κτήριο (και τον εκντρικό ηλεκτρικό πίνακα) τότε η αεραντλία τοποθετείται εντός ειδικού προστατευτικού κυτίου πλησίον της μονάδας βιολγικού καθαρισμού. Σχήματα για τις μονάδες ΑΤ-6-20 παρουσιάζονται σε διάφορες φωτογραφίες και σχήματα στο παρόν έγγραφο. Συμπληρωματικά στοιχεία για κάθε μοντέλο περιλαμβάνονται στο παράρτημα 1 και αφορούν αποδόσεις, βασικές διαστάσεις των μονάδων, παραμέτρους αεράντλησης, ηλεκτρικές καταναλώσεις καθώς και επίπεδα θορύβου. ρυθμιστής ροής [3] W:\Studies\GEN_101\2_PROSPECTUSES\9_AQUATEC-STPs\2-OdigiesEggatastassiChrissi\Vithitika\installatin-manualAT6-15_v03-GR[5].dc - 4-.

5 Εγχειρίδιο εγκατάστασης Cmpact μονάδες βιολογικών καθαρισμών αστικών λυμάτων ΑΤ 6 20 ΜΕΤΑΦΟΡΑ, ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ Επειδή το υλικό κατασκευής της μονάδας και τα εσωτερικά διαχωριστικά του είναι από πλαστικό (πολυπροπυλένιο) οι κάθε είδους χειρισμοί κατά την μεταφορά, την μετακίνηση, την αποθήκευση και την τοποθέτηση του μηχανήματος πρέπει να γίνονται με ιδιαίτερη προσοχή, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις χαμηλών θερμοκρασιών που η επικινδυνότητα αυξάνει. Προ κάθε μετακίνησης, ανύψωσης, μεταφοράς κλπ. ελέγξατε προσεκτικά το εσωτερικό της μονάδας και εκκενώστε κάθε υπολειμματική ποσότητα νερών (βροχής κλπ.) που διαπιστώνετε με την χρήση μικρής αντλίας. Σε περίπτωση που η θερμοκρασία του περβάλλοντος χώρου είναι μικρότερη από -5 C 0 συμβουλεύουμε να μην γίνονται εργασίες στην μονάδα για την αποφυγή ζημίας. Οι εργοστασιακές μονάδες ΑΤ6-20 σας παραδίδονται πλήρως συναρμολογημένες από το εργοστάσιο παραγωγής. Κατά την φάση οποιασδήποτε εκτός εργοταξίου διαχείρισης της μονάδας (μεταφορά, μετακίνηση, αποθήκευση, τοποθέτηση κλπ.) πρέπει να δίνεται η απαραίτητη προσοχή για έδραση της μονάδας σε σταθερό, σκληρό και οριζόντιο επίπεδο χωρίς εξογκώματα ή λίθους. Την μονάδα πρέπει να χειρίζονται μόνο άτομα που έχουν εκπαιδευτεί και έχουν διαβάσει και κατανοήσει τα φυλλάδια οδηγιών. Σε περίπτωση προσωρινής αποθήκευσης της μονάδας για χρονικό διάστημα περισσότερο των 45 ημερών προτείνεται η κάλυψη της με αδιαπέρατο στις υπεριώδεις ακτίνες κάλυμμα. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Γενικά στοιχεία Επειδή λεπτομέρειες εγκατάστασης εξαρτώνται και από τις τοπικές συνθήκες, τόσο η μελέτη προετοιμασίας του χώρου τοποθέτησης όσο και ο τρόπος της εγκατάστασης θα πρέπει να γίνεται από έναν έμπειρο μηχανικό. Στοιχεία που πρέπει να ληφθούν υπ όψη κατά την διαδικασία εγκατάστασης περιλαμβάνουν: Σε περίπτωση που διαπιστώνεται ιστορικό με διακυμάνσεις υπόγειου ορίζοντα οι οποίες εισέρχονται εντός του σκάμματος έδρασης της μονάδας ή πλησιάζουν σε επικίνδυνο βαθμό έστω και κατά την διάρκεια μικρής περιόδου ενός έτους, θα απαιτηθεί ειδική μελέτη από μηχανικό για την αντοχή των τοιχωμάτων του συστήματος. Πέραν τούτου θα απαιτηθούν και πρόσθετα μέτρα ασφάλειας όπως αγκύρωση της μονάδας στην έδραση, αύξηση της επιφάνειας της έδρασης για θετική επίδραση των τμημάτων της επανεπίχωσης κλπ. Βλέπε και σχετική αναφορά πιο κάτω. Απαιτείται να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη παροχή καθαρού νερού σε ποσότητα αρκετή για να γίνει η πλήρωση της μονάδας μετά την τοποθέτηση. Η μονάδα δεν έχει σχεδιαστεί να δέχεται φορτία οχημάτων άνωθεν αυτής ή πιέσεων από θεμελιώσεις άλλων κατασκευών. Κατά συνέπεια θα πρέπει να αποφευχθεί κάτι τέτοιο ή να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα ενίσχυσης με πρόσθετα έργα. Το κάλυμμα της μονάδας δεν είναι βατό από άνθρωπο. W:\Studies\GEN_101\2_PROSPECTUSES\9_AQUATEC-STPs\2-OdigiesEggatastassiChrissi\Vithitika\installatin-manualAT6-15_v03-GR[5].dc - 5-.

6 Το ανώτατο σημείο του σώματος της μονάδας (χωρίς το κάλυμμα) θα πρέπει να εξέχει κατά 5-10 εκατοστά από την περιμετρική τελική στάθμη, που θα πρέπει να είναι οριζόντια διαμορφωμένη. Επιβάλλεται η αποφυγή εγκατάστασης της μονάδας πλησίον μιας κατοικίας, κάτω από ένα παράθυρο, εξώστη ή άλλο χώρο παρουσίας και διαμονής ενοίκων. Είτε κατά την φάση της εκκένωσης, της συντήρησης είτε και σε περίπτωση διακοπτόμενης λειτουργίας μπορεί για περιοριοσμένη διάρκεια να υπάρξουν ενοχλητικές οσμές που στις μικρές αποστάσεις που αναφέρονται πιο πάνω θα ήταν δυνατόν να γίνουν αντιληπτές. Σε περίπτωση που αποφασιστεί η κατασκευή ιδιαίτερου χώρου ελεύθερης εγκατάστασης μιας μονάδας (ειδικός υπόγειος χώρος κλπ.) θα πρέπει να εξασφαλιστούν όλες οι προϋποθέσεις για τον καλό αερισμό, την εύκολη πρόσβαση για την συντήρηση και την προσαγωγή ανταλλακτικών και εργαλείων σύμφωνα με τις προδιαγραφές της χώρας εγκατάστασης. Σε περίπτωση βάθους θεμελίωσης μεγαλύτερου των χλστ. θα πρέπει περιμετρικά του τοιχώματος έδρασης και εξωτερικά να προβλεφθεί κατασκευή από οπλισμένο σκυρόδεμα ή εναλλακτικά η επανεπίχωση να γίνει με ξηρό μείγμα άμμου, τσιμέντου (200 χγρ. τσιμέντου σε ένα κυβικό μέτρο σύνθεσης άμμου γαρμπιλίου διαμέτρου 1-4 χλστ). Βλέπε επίσης αναφορά πιο κάτω για περιπτώσεις αντιστηρίξεων. Σε περίπτωση υψηλού υπόγειου ορίζοντα, μεγάλου ποσοστού αργιλλικών και αδιαπέρατων γαιών η μονάδα πρέπει να εδραστεί οπωσδήποτε σε οπλισμένη πλάκα σκυροδέματος C16/20 που θα εξέχει της μονάδας τουλάχιστον 20 εκατοστά περιμετρικά ώστε να εδράζεται πάνω της και μέρος της επίχωσης (φορτίο στερέωσης). Εναλλακτικά είναι δυνατόν να προβλεφθεί ενισχυμένο σκυρόδεμα μείγμα επίχωσης με ξηρό μείγμα τσιμέντου, άμμου και θραυστών, ή κανονική κατασκευή κλειστού χώρου για την υποδοχή της μονάδας. Τον υπολογισμό της πλάκας, της εξοχής και του οπλισμού αλλά και όλων των συναφών θεμάτων πρέπει να τα μελετήσει Πολιτικός Μηχανικός. Επίσης θα πρέπει να προβλεφθεί και στερέωση (δέσιμο) της μονάδας από ειδικές αναμονές της πλάκας έδρασης ώστε να μην παρουσιαστεί ανύψωση άνωση της μονάδας. Εργασίες προετοιμασίας χώρου Σε περίπτωση υψηλού υπόγειου ορίζοντα θα πρέπει με ιδιαίτερη προσοχή για να αποφευχθούν καθιζήσεις να γίνει άντληση των υπογείων υδάτων και διατήρηση της στάθμης κάτω από την επιφάνεια έδρασης της μονάδας. Το σκάμμα εκσκαφών θα πρέπει στο πλησιέστερο σημείο των εξωτερικώ τοιχωμάτων της μονάδας να απέχει κατ ελάχιστο 20 εκ. (άρα η διάσταση εκσκαφής πρέπει σε κάθε πλευρά να είναι ίση με την διάμετρο της μονάδας + 40 εκ. Ομοίως το βάθος εκσκαφής θα πρέπει να είναι 20 εκατοστά τουλάχιστον μεγαλύτερο από το ύψος του κυρίως σώματος της μονάδας (όχι του τμήματος αυτής που θα εξέχει ελεύθερα στην επιφάνεια μετά την τελική τοποθέτηση). Στην περίπτωση που το υλικό έδρασης είναι ασταθές και απαιτείται εξυγίανση, αυτό θα αντικατασταθεί σε ικανό βάθος που θα αποφασισθεί από υπεύθυνο μηχανικό και όχι μικρότερου πάχους των 30 cm με αδρομερή, κροκαλοπαγή και βραχώδη υλικά μέγιστης διαμέτρου 10-15cm, για την σταθεροποίηση της βάσης θεμελίωσης της μονάδας πριν την τελική διαμόρφωση της οπλισμένης πλάκας σκυροδέματος και έδρασης του συστήματος βιολογικού καθαρισμού. Σε περίπτωση που υπάρχει σκάμμα βάθους μεγαλύτερου του 2,0 μέτρων συνολικά ή ακόμα τα εδάφη είναι ασταθή και όχι βραχώδη θα πρέπει να εξεταστεί η περίπτωση λήψης μέτρων προσωρινής αντιστήριξης, εκσκαφής με κλίση πρανών κλπ. σύμφωνα με τις υποδείξεις του αρμόδιου μηχανικού. Τότε θα πρέπει η εκσκαφή να είναι μεγαλύτερη W:\Studies\GEN_101\2_PROSPECTUSES\9_AQUATEC-STPs\2-OdigiesEggatastassiChrissi\Vithitika\installatin-manualAT6-15_v03-GR[5].dc - 6-.

7 σε εύρος από την αναφερόμενη στο παρόν για διευκολύνεται η τοποθέτηση των στοιχείων αντιστήριξης. Γενικά η μονάδα πρέπει να εδράζεται πάντα σε σταθερό υπόστρωμα. Προτείνεται η κατασκευή βάσης από ελαφρά οπλισμένο σκυρόδεμα κατηγορίας C16/20 με πλέγμα Τ196 για τις κανονικές συνθήκες και όχι για τις ειδικές περιπτώσεις που αναφέρονται πιο πάνω ή στα επόμενα. Η πλάκα έδρασης στις απλές περιπτώσεις θα έχει ελάχιστο πάχος 15 εκατοστά και πρέπει να είναι οριζόντια με ελάχιστη ανεκτή διαφορά μεταξύ ανώτατης και κατώτατης στάθμης ίση με 5 χλστ. Σε περίπτωση που προβλέπεται η τοποθέτηση δύο μονάδων στον χώρο θα πρέπει να γίνουν οι σχετικές προβλέψεις από τον αρμόδιο μηχανικό για το εύρος του σκάμματος. Προσοχή οι δύο μονάδας που τοποθετούνται σε κοινό σκάμμα θα πρέπει να απέχουν μεαξύ τους οριζοντίως κατά 0,60 x Η (όπου Η = το ύψος της επίχωσης) και σε κάθε περίπτωση η απόστασή τους δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 1,00 μέτρο. Η προδιαγραφή αυτή ισχύει μόνον σε περίπτωση εδαφικής επανεπίχωσης και μόνο. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί μεγαλύτερη διαφορά πρέπει να σταματήσει η εγκατάσταση και να καλυφθεί η διαφορά με στρώμα άμμου θαλάσσης ή με σκυρόδεμα. Ελέγξατε μήπως υπάρχουν στην μονάδα νερά από βροχή ή άλλα ύδατα και εκκενώσατε με την χρήση μικρής αντλίας όπως αναφέρεται και στην αρχή του παρόντος. Ελέγξατε την ακεραιότητα της μονάδας πριν προχωρήσετε στην εγκατάστασή της. Σε περίπτωση που παρατηρήσετε κάποιο πρόβλημα μην προχωρείτε στην εγκατάσταση και καλέστε τον αντιπρόσωπο. Πριν τοποθετήσετε την μονάδα ελέγξατε προσεκτικά την επιφάνεια έδρασης που πρέπει να είναι καθαρή από πέτρες και λίθους και προβείτε σε απομάκρυνσή τους και καθαρισμό αν διαπιστώσετε την παρουσία τους. Εξασφαλίστε την ύπαρξη ικανής ποσότητας νερού (πόσιμο, νερό βροχής, νερό άρδευσης αλλά όχι νερό από λύματα ή ακάθαρτα νερά οιασδήποτε φύσης). Τοποθέτηση της μονάδας Για την τοποθέτηση της μονάδας εντός του σκάμματος και αφού όλες οι εργασίες προετοιμασίας έχουν ολοκληρωθεί όπως αναφέρεται πιο πάνω, θα απαιτηθεί η υπάρξη ανυφωτικού μηχανήματος. Το ανυψωτικό μηχάνημα προτείνεται βασικά καθόσον η μονάδα πρέπει να τοποθετηθεί μετά μεγίστης προσοχής και χωρίς ζημιά εντός του σκάμματος και μάλιστα στην καθορισμένη θέση της. Μετά την τοποθέτηση γίνεται έλεγχος της οριζοντιότητάς της και γίνονται οι τελικές μικροδιορθώσεις. Ακολουθεί η διαδικασία πλήρωσης της μονάδας με νερό από κατάλληλη πηγή όπως αναφέρεται πιο πάνω-. Η διαδικασία πλήρωσης απαιτεί την ελεγχόμενη και με προσεκτικό τρόπο πλήρωση της μονάδας ομοιόμορφα -. Δεν θα πρέπει να υπάρχει οπτικά διαφορά της ελεύθερης στάθμης μεταξύ των διαφορετικών διαμερισμάτων της μονάδας μεγαλύτερη από 15 εκατοστά. Τόσο κατά την διάρκεια της πλήρωσης όσο και μετά από αυτή ελέγχουμε προσεκτικά, περιμετρικά και σε όλα τα άλλα πιθανά σημεία για την διαπίστωση τυχόν διαρροών. Η πλήρωση γίνεται μέχρι 15 εκατοστά πιο χαμηλά από την ρύση της σωλήνας εξόδου. Αφού ολοκληρωθεί η επανεπίχωση της μονάδας στην τελική της θέση γίνεται η σύνδεση των θέσεων των σωληνώσεων εισόδου και εξόδου. Πρέπει να σφραγιστούν με κατάλληλη σιλικόνη οι επαφές εισόδου και εξόδου στα σημεία σύνδεσης για να αποφευχθούν οι διαρροές της μονάδας που μπορεί να προκύψουν μελλοντικά από τυχόν W:\Studies\GEN_101\2_PROSPECTUSES\9_AQUATEC-STPs\2-OdigiesEggatastassiChrissi\Vithitika\installatin-manualAT6-15_v03-GR[5].dc - 7-.

8 ανεπιθύμητες μικροκαθιζήσεις (για τον λόγο αυτό η θεμελείωση χρειάζεται να γίνεται μετά μεγίστης προσοχής και σεβασμού στις παρούσες προδιαγραφές). Ακολουθεί η τοποθέτηση της αντλίας αέρος και του ειδικού φρεατίου αυτής με προσοχή ένεκα των μη ολοκληρωμένων επανεπιχώσεων. Η αντλία αέρος μπορεί να τοποθετηθεί εντός ειδικού κιβωτίου φρεατίου από στεγανό υλικό (διατίθεται τέτοιο φρεάτιο από την Εταιρεία μας) - κοντά στην μονάδα ή και σε υφιστάμενο εστεγασμένο, στεγανό και ιδιαίτερα χωρίς σκόνη και καλά αεριζόμενο χώρο της κατοικίας. Σε μια τέτοια περίπτωση η αεραντλία δεν πρέπει να απέχει από την μονάδα του βιολογικού καθαρισμού περισσότερο από 5 μέτρα. Μετά την εγκατάσταση της αεραντλίας (καλύτερη λύση είναι η χρήση πλαστικού στεγανού δοχείου πλησίον της μονάδας όπως φαίνεται και στα σχέδια) συνδέεται ο σωλήνας αερισμού (υπάρχει στην μονάδα) με την έξοδο της αεραντλίας (βλέπε και συνοδευτικά σκαριφήματα) και ακολούθως τοποθετείται εντός ενός σωλήνα προστατευτικού (τον προμηθεύεται ο ιδιοκτήτης) HDPE ή upvc Ονομαστικής διαμέτρου DN50 mm. Η άλλη άκρη του σωλήνα συνδέεται με τον πίνακα διανομής αερισμού της μονάδας (βλέπε και σχήματα). Συνδέουμε την εγκατάσταση του σπιτιού / ιδιοκτησίας με την αναμονή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και το σύστημα του φρεατίου αερισμού με την αεραντλία της μονάδας. Φροντίζουμε να υπάρχει διακόπτης και ασφάλεια στον πίνακα της ιδιοκτησίας για λόγους ασφαλείας (διαδικασία προετοιμασίας). Συμπληρώνεται ακολούθως το νερό μέχρι την ρύση εκροής και ελέγχεται η στεγανότητα του συστήματος (είσοδος / έξοδος). Επανεπίχωση, σκυροδέματα, διαμορφώσεις εδάφους Η επανεπίχωση μπορεί να αρχίσει μόνον όπως αναφέρεται και πιο πριν μόνο μετά την ολοκλήρωση της πλήρωσης του νερού μέχρι στάθμης -15 εκ. από την ρύση της σωλήνας εκροής νερού από την μονάδα. Το υλικό επανεπίχωσης πρέπει να είναι από άμμο θαλάσσης ή άμμο λατομείου, ανεμειγμένη με γαρμπίλι λατομείου 4-8 χλστ. και χαλίκι 8-16 χλστ. ενισχυμένη με μείγμα στεγνού τσιμέντου με την αναλογία 200 χγρ. τισμέντου σε ένα κυβικό μέτρο σύνθεσης άμμου γαρμπιλίου. Η επανεπίχωση θα γίνεται ανά στρώματα 30 εκατοστών τα οποία θα διαβρέχονται ελαφρά και θα κοπανώνται συμπικνώνονται προσεκτικά. Η επανεπίχωση της επόμενης στρώσης συνεχίζεται με το επόμενο στρώμα κ.ο.κ. Σε περίπτωση ισχυρής εδαφικής υγρασίας ή νερών είναι προτιμώτερη η έκριψη σκυροδέματος περιμετρικά ή κατασκευής φρεατίου κλειστού εντός του οποίου θα τοποθετηθεί η μονάδα όπως αναφέρεται πιο πάνω. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση έγχυσης σκυροδέματος περιμετρικά της μονάδας θα πρέπει να γίνεται ανά 30 εκατοστά ύψους. Αφού υπάρξει συμπύκνωση και σταθεροποίηση του στρώματος του σκυροδέματος μετά θα γίνει έγχυση της επόμενης στρώσης. Μετά την προσεκτική επανεπίχωση της μονάδας μπορεί να αρχίσει η διαμόρφωση της επιφανείας του εδάφους. Θα πρέπει το περιμετρικό έδαφος να διαμορφωθεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να αποφεύγεται η ροή υδάτων προς το φρεάτιο εισόδου και γενικότερα προς τον χώρο της μονάδας. Σε περίπτωση ύπαρξης προσωρινής ή μόνιμης αντιστήριξης οι οδηγίες για την επανεπίχωση, τον τρόπο που θα γίνει και αλληλουχία των εργασιών θα πρέπει να την δώσει ο υπεύθυνος Μηχανικός εγακτάστασης λαμβάνοντας υπόψη του και την ανάγκη για την προστασία των τοιχωμάτων της μονάδας. Τα θέματα αυτά αποφεύγονται ή W:\Studies\GEN_101\2_PROSPECTUSES\9_AQUATEC-STPs\2-OdigiesEggatastassiChrissi\Vithitika\installatin-manualAT6-15_v03-GR[5].dc - 8-.

9 μειώνονται σε δυσκολία αν έχει διαμορωθεί στεγανός χώρος έδρασης της μονάδας ή ειδικό στεγανό φρεάτιο. Έναρξη λειτουργίας Γενικά Είσοδος αέρα Προσοχή για τα μοντέλα πάνω από AT12 προστίθεται δίπλα στην Β και μία ακόμα Α1 με προορισμό ως και η Β Φωτογραφία 1 Διάταξη βαλβδίδων Ρυθμιζόμενη βαλβίδα C Θάλαμος αερισμού Φωτογραφία 2 Μονάδα και βαλβίδες Η διαδικασία έναρξης είναι πολύ βασική και ουσιαστική για την αποδοτικότερη λειτουργία των μονάδων. Η έναρξη θα γίνει από έναν έμπειρο με παρόμοια θέματα εγκαταστάτη (κατάλληλα εξουσιοδοτημένο από το εργοστάσιο κατασκευής ή τον νόμιμο αντιπρόσωπο αυτού). Δύο είναι οι περιπτώσεις για την ένεργοποίηση της αποδοτικής λειτουργίας της μονάδας: 1. Η χρήση ενεργού ιλύος που λαμβάνεται από υφιστάμενο εν λειτουργία και χωρίς προβλήματα βιολογικό καθαρισμό 2. Η εσωτερική ζύμωση των υλικών της ιδίας της μονάδας χωρίς εξωτερικές παρεμβάσεις. Χρήση δάνειας ενεργού ιλύος Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει ο Κ.τ.Ε. να προμηθευτεί 200 περίπου λίτρα (~ ένα σιδερένιο ή πλαστικό μεγάλο βαρέλι) από έναν υφιστάμενο βιολογικό καθαρισμό. Η ιλύς που θα ληφθεί από τον βιολογικό καθαρισμό θα πρέπει να ληφθεί από την μονάδα καθίζησής του ή από το αντλιοστάσιο απομάκρυνσης περίσσειας ιλύος από την μονάδα W:\Studies\GEN_101\2_PROSPECTUSES\9_AQUATEC-STPs\2-OdigiesEggatastassiChrissi\Vithitika\installatin-manualAT6-15_v03-GR[5].dc - 9-.

10 καθίζησης. Για το θέμα αυτό θα πρέπει ο υπεύθυνος του βιλογικού καθαρισμού να φροντίσει για αυτό. Η λάσπη αυτή μεταφέρεται στον χώρο της μονάδας AQUATEC που πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία. Δεν θα πρέπει η λάσπη αυτή να παραμείνει περισσότερο από ένα 24ωρο (ιδιαίτερα μάλιστα το καλοκαίρι) εντός του δοχείου και μάλιστα εκτεθειμένη στις ακτίνες του ιλύου. Για τον λόγο αυτό είναι καλύτερο να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εργασίες τοποθέτησης και επανεπίχωσης της μονάδας όπως περιγράφεται πιο πάνω- ή τουλάχιστον να ελέγχεται ο χρόνος αποπεράτωσης των εργασιών αυτών. Ενεργοποιείται ο αερισμός της μονάδας. Ρυθμίστε τις βαλβίδες ρύθμισης αερισμού για καθεστώς αεράντλησης ως πιο κάτω Αδειάστε προσεκτικά στον θάλαμο αερισμού την ενεργό ιλύ από τα δοχεία. Κλείστε το κάλυμμα. Μια τέτοια διαδικασία έναρξης απαιτεί για την πλήρη ενεργοποίηση της μονάδας διάστημα από 2 4 εβδομάδες (με την προϋπόθεση ότι εξασφαλίζεται εισερχόμενο υδραυλικό φορτίο από τους χώρους υγιεινής επαρκές για την ανάπτυξη της ενερού μάζας), τουλάχιστον 6-7 άτομα ημερησίως. Αυτόνομη ενεργοποίηση της μονάδας του βιολογικού καθαρισμού Ακολουθούνται οι ίδιες διαδικασίες προετοιμασίας της μονάδας όπως αναφέρονται πιο πάνω με την εξαίρεση ότι δεν υπάρχει λάσπη Ενεργοποιείται η λειτουργία του αεριμσού της μονάδας. Φωτογραφία 3 Δοχείο αεροσυμπιεστή Ρυθμίζονται οι βαλβίδες ρύθμισης αερισμού για καθεστώς αεράντλησης (βλέπε ρύθμιση C αερισμού με μερικό άνοιγμα ώστε να εξασφαλίζεται ομαλή ροή συνεχούς κυκλοφορίας της λάσπης χωρίς έντονή ή πολύ αδύνατη ροή). Προγραμματιστής Κλείνουμε το κάλυμμα. Σε ς μια τέτοια διαδικασία αφήνουμε την μονάδα να αποκτήσει από μόνη της ενεργό ιλύ. Στην περίπτωση αυτή απαιτείται χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από το παραπάνω (συνήθως από ένα ~ δύο μήνες έως και μισό χρόνο) ανάλογα με το υδραυλικό φορτίο. Σε περίπτωση που απαιτηθεί όμως η παρούσα μεθοδολογία μπορεί να ενισχυθεί με ενεργό ιλύ από άλλον βιολογικό καθαρισμό και να μεταπηδήσει με όποια θετικά αποτελέσματα από την μία περίπτωση στην άλλη. Σε κάθε περίπτωση όμως θα πρέπει να υπάρχει εισροή λυμάτων πλουσίων σε θρεπτικά (BOD 5 κλπ.). 9 αεραντλία Το ίδιο αλλά σε μικρότερη έκταση θέμα προκύπτει για εγκαταστάσεις βιολογικών που εξυπηρετούν μονάδες με διακοπτόμενη για μια σημαντική συνεχόμενη περίοδο. Στην περίπτωση αυτή η χρήση του συστήματος timer εξοικονομεί περισσότερη ενέργεια για το όλο σύστημα ενώ διαμορφώνει καλύτερη ισοσσροπία στον αντιδραστήρα. Η παρούσα οδηγία συνοδεύεται από ένα σχέδιο με οδηγίες για την τοποθέτηση της μονάδας. W:\Studies\GEN_101\2_PROSPECTUSES\9_AQUATEC-STPs\2-OdigiesEggatastassiChrissi\Vithitika\installatin-manualAT6-15_v03-GR[5].dc

11 Για οποιαδήποτε απορία ή δυσκολία ζητείστε από τον αρμόδιο Μηχανικό να επικοινωνήσει με το τεχνικό τμήμα της Εταιρείας μας ( Αθήνα και Θεσσαλονίκη). Ρύθμιση βαλβίδων Παραπέμπουμε στην φωτογραφία 1 στο σχήμα πάνω από αυτή και στην παρακάτω φωτογραφία όπου φαίνται οι βαλβίδες και η προσαγωγή αέρα (βλέπε νούμερα στην φωτογραφία) Βαλβίδα Α1 Πρώτη από δεξιά στην παρούσα φωτογραφία για θάλαμο αερισμού Νο 2 (πλήρως ανοικτή κάτω για μεταφορά αέρα - φυσσαλίδες) Βαλβίδα Β Δεύτερη από δεξιά στην παρούσα φωτογραφία για θάλαμο αερισμού Νο 2 (πλήρως ανοικτή κάτω για μεταφορά αέρα - φυσσαλίδες) Βαλβίδα C Τρίτη από δεξιά στην παρούσα φωτογραφία για αντλία επανακυκλοφορίας λάσπης από τον τρίτο θάλαμο (Νο 4) στον πρώτο θάλαμο (Νο 1) απονιτροποίησης. Μερικό άνοιγμα περίπου στο μέσο διαδρομής ώστε η παροχή να είναι μέτρια (ούτε πολύ δυνατή ούτε και ασθενής) Βαλβίδα D τέταρτη από δεξιά ή από κάτω στην παρούσα ή κάτω φωτογραφία επανακυκλοφορίας λάσπης από την δεξαμενή διαύγασης (Νο3) στην Τρίτη δεξαμενή απονιτροποίησης (Νο5) και στον θάλαμο αερισμού Νο 2. Μερικό άνοιγμα ~ μέση. Η αναλογία ποσότητας πρέπει να είναι 4 προς 1 σε ομαλή λειτουργία (4 στην 5 και 1 στην 2. Για να μειωθεί η ποσότητα στην δεξαμενή 2 γυρνάμε προς τα πάνω την έξοδο της σωλήνας στην δεξαμενή 2 (βλέπε πιο κάτω φωτογραφία). Βαλβίδα Ε Πέμπτη από δεξιά ή κάτω στην παρούσα ή διπλανή φωτογραφία. Ρυθμίζει τον αέρα απεγκλωβισμού μικρών ρύπων από την σωλήνα εξόδου (ρυθμιστή ροής). Την ρυθμίζουμε τόσο ώστε να έχει μια φυσσαλίδα κάθε 1 έως 2 δευτερόλεπτα. Στην συντήρηση ή σε περίπτωση προβλήματος αν την ανοίξηουμε πλήρως καθαρίζει τοπικά την έξοδο με απόφραξη. Βλέπε και πιο κάτω φωτογραφία. Βαλβίδα F Πρώτη από αριστερά στην παρούσα φωτογραφία.ρυθμίζει την ποσότητα αέρα προς τον πυθμένα του θαλαμου 1 ώστε να μην φράσει η εσχάρα εισόδου από το σύστημα ακαθάρτων (χαρτιά, κλπ.). E,F C,D A,B W:\Studies\GEN_101\2_PROSPECTUSES\9_AQUATEC-STPs\2-OdigiesEggatastassiChrissi\Vithitika\installatin-manualAT6-15_v03-GR[5].dc

12 Σωλήνα εξόδου βαλβδίδας Ε Έξοδος σωλήνα αερισμού βαλβίδας D ρυθμιζόμενη προς τα άνω και κάτω O ρυθμιστής ροής χρησιμοποιείται για την ισοστάθμιση αιχμών φόρτισης (π.χ. μπανιέρα, πλυντήριο κλπ.) ώστε να μην εκπλένεται λάσπη αποθηκευμένη. Οι συγκεντρωμένες παροχές που αποθηκεύονται με μερική αύξηση της στάθμης στον θάλαμο διαύγασης απομακρύνονται συνεχώς μεν αλλά με ομαλούς ρυθμούς χάρις στον ρυθμιστή ροής, που πρέπει να παραμένει καθαρός ιδιαίτερα στην θέση της εσχάρας και της σωλήνας εξόδου. Καθαρισμός του συστήματος αυτού επιτυγχάνεται με πλήρες άνοιγμα (προς τα κάτω) της βαλβίδας Ε για λίγο χρόνο. Μετά από τον καθαρισμό θα πρέπει να επαναρυθμιστεί η βαλβίδα ώστε μία φυσσαλίδα να εξέρχεται κάθε 1 έως 2 δευτερόλεπτα. Αν ο ρυθμιστής μπλοκάρει συχνά, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει υπερπαραγωγή λάσπης που πρέπει να απομακρυνθεί κατά την διαδικασία που περιγράφεται πιο κάτω. Σε περίπτωση που επαναληφθεί και πάλι το φαινόμενο αυτό για τους ίδιους λόγους τότε πρέπει να εξεταστεί μήπως υπάρχει υπερφόρτωση της μονάδας. Από την Τεχνική Υπηρεσία της ΠΡΟΣΠΕΡ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. Παπαδόπουλος Βασίλειος Πολιτικός Μηχανικός Έκδοση 01-Δεκεμβρίου 2014 W:\Studies\GEN_101\2_PROSPECTUSES\9_AQUATEC-STPs\2-OdigiesEggatastassiChrissi\Vithitika\installatin-manualAT6-15_v03-GR[5].dc

13 Σχηματικές διαβαθμίσεις επί μέρους στοιχείων της Μονάδας 1 Είσοδος στην μονάδα 2 Δίσκος κατακράτησης φερτών, εσχαρισμάτων Θάλαμος 1 ανοξικός 3 Λάσπη από θάλαμο τελευταίο ανοξικό θάλαμο. 12 Σωλήνας εξόδου 13 Σωλήνας αερισμού δίσκου κατακράτησης φερτών 4 Είσοδος λάσπης από θάλαμο διαύγασης. Θάλαμος 3 ανοξικός 5 Θάλαμος αερισμού 6 Διαχυτές 7 Θάλαμος διαύγασης 8 Σωληνώσεις μεταφοράς ιλύος 9 Αεραντλία 10 Κολλεκτέρ ρυθμιστικών βαλβίδων 11 Ρυθμιστής ροής εξόδου W:\Studies\GEN_101\2_PROSPECTUSES\9_AQUATEC-STPs\2-OdigiesEggatastassiChrissi\Vithitika\installatin-manualAT6-15_v03-GR[5].dc

14 ΟΔΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ Η μονάδα δεν απαιτεί συνεχή εποπτεία καθώς λειτουργεί αυτόματα. Είναι απαραίτητο να ακολουθούνται διαδικασίες οι οποίες είναι απαραίτητες για τον έλεγχο και την περιοδική συντήρηση της μονάδας όπως αναφέρονται στον παρακάτω πίνακα: Έκταση και διάρκεια διαδικασιών επιθεώρησης και συντήρησης: Είδος Δραστηριότητας Οπτικός έλεγχος λειτουργίας Ρύθμιση βαλβίδων ρύθμισης Καθαρισμός ρυθμιστή ροής Έλεγχος θαλάμου εισόδου, καθαρισμός αν απαιτείται Άντληση της επιπλέον λάσπης Καθαρισμός φίλτρου της αντλίας αέρα Αλλαγή διαφράγματος στην αντλία αέρα Διάρκεια Δραστηριότητας 1 x/ εβδομάδα Όποτε χρειάζεται, βασίζεται στον οπτικό έλεγχο Όποτε χρειάζεται, βασίζεται στον οπτικό έλεγχο Όποτε χρειάζεται, βασίζεται στον οπτικό έλεγχο lx - 2x /χρόνο lx- 2x /χρόνο Μετά από 2,5 χρόνια λειτουργίας Ημερολόγιο Λειτουργίας Σας συνιστούμε να διατηρείται ένα ημερολόγιο λειτουργίας της μονάδας με βάση τις νομοθετικές απαιτήσεις σχετικά με τα ελαττώματα,την επίλυσή τους, την αλλαγή των ανταλλακτικών, την συντήρηση ανά διαστήματα, κ.λπ. Λειτουργία μηχανικού εξοπλισμού Η λειτουργία της μονάδας βασίζεται σε: - Άνοιγμα / κλείσιμο της ηλεκτρικής παροχής της αντλίας αέρα - Ρύθμιση της βαλβίδας παροχής της αντλίας αέρα Απενεργοποίηση μονάδας Η απενεργοποίηση της μονάδας επιτυγχάνεται με την αποσύνδεση του ηλεκτρικού πίνακα από την ηλεκτρική παροχή. Σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητη η εκκένωση και ο καθαρισμός της μονάδας, και το γέμισμά της με καθαρό νερό. Οπτικός έλεγχος της λειτουργίας της εγκατάστασης και επισκευή ελαττωμάτων από τον χειριστή Είναι απαραίτητο για τον έλεγχο: Θάλαμος εισόδου δεν πρέπει να έχει φράξει. Λειτουργία της σωλήνας αέρα κάτω από τον θάλαμο εισόδου πρέπει να είναι ορατή η δίνη υδάτων και η ανάμειξη στο θάλαμο εισόδου, η σωλήνα αέρα πρέπει να λειτουργεί συνεχώς. Λειτουργία της σωλήνας αέρα για την ανακυκλοφορία στο μη αεριζόμενο θάλαμο - πρέπει να υπάρχει ορατή υπερχείλιση των λυμάτων μέσω του διαχωριστικού τοιχώματος υπερχείλισης μεταξύ του δεύτερου και τρίτου τμήματος του μη αεριζόμενου θαλάμου. Διαχυτήρας μικρών φυσαλίδων - Οι μικρές φυσαλίδες πρέπει να είναι ορατές στην επιφάνεια του νερού στο θάλαμο αερισμού καθόλη την διάρκεια της λειτουργίας. W:\Studies\GEN_101\2_PROSPECTUSES\9_AQUATEC-STPs\2-OdigiesEggatastassiChrissi\Vithitika\installatin-manualAT6-15_v03-GR[5].dc

15 Λειτουργία της σωλήνας αέρα για επανακυκλοφορία από τον θάλαμο διαχωρισμού στον αεριζόμενο και μη αεριζόμενο θάλαμο - θα πρέπει να αντλεί το μίγμα ιλύος λυμάτων εν μέρει εντός του μη αεριζόμενου και εν μέρει εντός του αεριζόμενου θάλαμου. Η ροή πρέπει να είναι ούτε αδύναμη ούτε πολύ ισχυρή. Θάλαμος διαχωρισμού- δεν πρέπει να υπάρχει στρώμα ιλύος που να επιπλέει στην επιφάνεια του θαλάμου διαχωρισμού. Ρυθμιστής ροής - περίπου το 30% της επιφάνειας για το ρυθμιστή ροής πρέπει να είναι καθαρή, ο ρυθμιστής ροής πρέπει να είναι χωρίς λάσπη, μεγάλες φυσαλίδες πρέπει να απελευθερώνονται κάθε 1-2 δευτερόλεπτα. Αντιμετώπιση Προβλημάτων (βλέπε φωτογρ. Σελίδας 11): Βουλωμένος θάλαμος εισόδου (1) άδειασμα του θαλάμου Η σωλήνα αέρα κάτω από τον θάλαμο εισόδου (1) δεν λειτουργεί προσωρινά αυξήστε την ένταση της αντλίας αέρα από το άνοιγμα της βαλβίδας ρύθμισης "F". Αν δεν βοηθήσει, υπάρχει ανάγκη να καθαρίσετε τη σωλήνα αέρα με νερό, αντίστοιχα αποσυναρμολογείστε τη και καθαρίστε τη με το χέρι. Η σωλήνα αέρα για επανακυκλοφορία στον ανοξικό θάλαμο εισόδου (1) πάνω δεν λειτουργεί - προσωρινά αυξήστε την ένταση της αντλίας αέρα από το άνοιγμα της βαλβίδας ρύθμισης "C". Αν δεν βοηθήσει, υπάρχει ανάγκη να καθαρίσετε τη σωλήνα αέρα με νερό, αντίστοιχα αποσυναρμολογείστε τη και καθαρίστε τη με το χέρι. Η σωλήνα αέρα για επανακυκλοφορία από τον θάλαμο διαύγασης στον αεριζόμενο (2) και μη αεριζόμενο θάλαμο (5) δεν λειτουργεί - προσωρινά αυξήστε την ένταση της αντλίας αέρα από το άνοιγμα της βαλβίδας ρύθμισης "D". Αν δεν βοηθήσει, υπάρχει ανάγκη να καθαρίσετε τη σωλήνα αέρα με νερό, αντίστοιχα αποσυναρμολογείστε τη και καθαρίστε τη με το χέρι. Αερισμός σε αεριζόμενο θάλαμο του βιολογικού αντιδραστήρα (2) οι φυσαλλίδες δεν είναι ορατές - κλείστε τη βαλβίδα ρύθμισης "Α" και ίσως " Β" για την σωλήνα αέρα προσωρινά. Αν δεν βοηθήσει, ελέγξτε τη ροή του αέρα από την αντλία αέρα ή καθαρίστε το φίλτρο της αντλίας αέρα. Αν η ροή του αέρα είναι εντάξει και ο διαχυτής εξακολουθεί να μην λειτουργεί, επικοινωνήστε με τον προμηθευτή σας. Στην περίπτωση μεγάλων φυσαλίδων και στροβιλίσματος επικοινωνήστε με τον προμηθευτή σας. Στρώμα λάσπης που επιπλέει σε όλη την επιφάνεια του θαλάμου διαύγασης (3) αφαιρέστε την επιπλέον λάσπη Ρυθμιστής ροής εάν ο ρυθμιστής ροής έχει φράξει από τη λάσπη και το νερό ρέει στην εκροή έκτακτης ανάγκης, ανοίξτε προσωρινά τη τη βαλβίδα "Ε". Αν αυτό δεν βοηθά, καθαρίστε την τρύπα με ένα ραβδί, εναλλακτικά αποσυναρμολογήστε και καθαρίστε τη με το χέρι με τη βοήθεια νερού. Τα εξωτερικά τοιχώματα της μονάδας,η είσοδος,η έξοδος και οι σωληνώσεις θα πρέπει να διατηρούνται καθαρά με περιστασιακό καθάρισμα με ρυπές νερού ή με βούρτσισμα. Αφαίρεση επιπλέον λάσπης Η επιπλέον λάσπη θα πρέπει περιοδικά να αφαιρείται από τη μονάδα. Η αφαίρεση της επιπλέον λάσπης είναι απαραίτητη όταν η συγκέντρωση της λάσπης μέσα στη μονάδα είναι πολύ μεγάλη, η λάσπη ξεκινά να επιπλέει στην επιφάνεια του θαλάμου διαχωρισμού ή μπορεί να εντοπιστεί με μέτρηση: πάρτε ένα δείγμα ενός λίτρου του ενεργού μίγματος ιλύος από τον θάλαμο αερισμού (2) όταν η αντλία αέρα λειτουργεί και τοποθετείστε το σε ένα διάφανο κύλινδρο ή γυάλινο μπουκάλι και αφήστε το να ηρεμήσει για 30 λεπτά, μετά από τα 30 λεπτά μετρήστε τον όγκο της λάσπης που έχει καθιζάνει (ορατή διαχωριστική γραμμή μεταξύ νερού και λάσπης). Εάν τα αποτελέσματα είναι πάνω από 700 ml λάσπης ανά 1L νερού, υπάρχει ανάγκη να αφαιρέσετε την επιπλέον λάσπη. W:\Studies\GEN_101\2_PROSPECTUSES\9_AQUATEC-STPs\2-OdigiesEggatastassiChrissi\Vithitika\installatin-manualAT6-15_v03-GR[5].dc

16 Τρόποι αφαίρεσης της επιπλέον λάσπης A) Με τη χρήση βυθιζόμενης αντλίας λάσπης. Η σταθεροποιημένη λάσπη μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως λίπασμα στον κήπο εάν η τοπική νομοθεσία επιτρέπει μια τέτοια χρήση. B) Μέσω πιστοποιημένων εταιρειών από τις αρμόδιες αρχές. Αφαίρεση λάσπης κατά τη διάρκεια λειτουργίας της μονάδας Αποσυνδέστε την αντλία αέρα από την ηλεκτρική παροχή και αφήστε τα περιεχόμενα της μονάδας να καθιζάνουν για τουλάχιστον 30 λεπτά. Προσεκτικά τοποθετείστε τη σωλήνα αναρρόφισης ή εναλλακτικά την υποβρύχια αντλία στον αεριζόμενο και μή θάλαμο και αφαιρέστε τη λάσπη που έχει καθιζάνει (η μεγαλύτερη συγκέντρωση λάσπης βρίσκεται στο μή αεριζόμενο θάλαμο). Προσέξτε πως η διαφορά της στάθμης του νερού μεταξύ των θαλάμων, πρέπει να είναι μικρότερη από 10 cm, εάν όχι μπορεί να προκύψει σοβαρή βλάβη των τοιχωμάτων. Αδειάστε πλήρως τον ανοξικό θάλαμο της μονάδας και αφήστε περίπου 20 cm λάσπης στον θάλαμο αερισμού. Αφού ολοκληρωθεί το άδειασμα γεμίστε τη μονάδα με καθαρό νερό και συνδέστε την αντλία αέρα με την ηλεκτρική παροχή. Κατά το γέμισμα προσέξτε η διαφορά της στάθμης του νερού μεταξύ των θαλάμων να είναι μικρότερη από 10 cm, εάν όχι μπορεί να προκύψει σοβαρή βλάβη των τοιχωμάτων. Λήψη δειγμάτων επεξεργασμένων υδάτων Η λήψη δειγμάτων επεξεργασμένου νερού είναι δυνατή από την επιφάνεια του νερού στον θάλαμο διάυγασης καθίζησης (3) ή από το σωλήνα εκκένωσης, αν είναι δυνατόν. Η συχνότητα της δειγματοληψίας και οι παράμετροι που πρέπει να αναλύονται εξαρτώνται από τις τοπικές νομοθετικές απαιτήσεις. Δυσμενείς συνθήκες που επηρεάζουν τη λειτουργεία της μονάδας Πρέπει να αναλάβετε με προσοχή τη βέλτιστη και απρόσκοπτη λειτουργία της μονάδας.η μονάδα ΑΤ λειτουργεί βασιζόμενη στη βιολογική αρχή. Για τον λόγο αυτό είναι απαραίτητο να μην υπάρχουν επιρροές που μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τη λειτουργία της μονάδας. Για να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της μονάδας, είναι σημαντικό τα ακόλουθα υλικά να μην είναι παρόντα στο εισρέον απόβλητο: Χημικά υπόλοιπα,φάρμακα, κτλ. τοξικά υλικά - διαλύτες, εύφλεκτα υλικά, φυτοφάρμακα, λάδι κινητήρα αδιάσπαστα υλικά - πάνες, χαρτί δεσίματος, εφημερίδα, υγρά ρολά χαρτί, φύλλα, χαρτιά εμποτισμένα, αποτσίγαρα λάδια και λίπος σε μεγάλη συγκέντρωση καθαριστικές και απολυμαντικές ουσίες που περιέχουν υποχλωριώδες νάτριο σε μεγάλες ποσότητες. Υπερβολικός αφρός στον αεριζόμενο θάλαμο Αυτό είναι φυσιολογικό στην περίοδο έναρξης λειτουργίας της μονάδας.προσθέστε λάσπη στο σύστημα ή περιμένετε αρκετές εβδομάδες τη δημιουργία της. Αποφύγετε την υπερβολική χρήση των απορρυπαντικών και των πλυντηρίων. Είναι αρκετό να πλύνετε τον αφρό με ρυπή νερού. Συντήρηση αντλίας αέρα Όλες οι αδηγίες που αφορούν τη λειτουργία και τη συντήρηση της αντλία αέρα περιλμβάνοται στο: Annex N. 4 - Instructin manual - air pump W:\Studies\GEN_101\2_PROSPECTUSES\9_AQUATEC-STPs\2-OdigiesEggatastassiChrissi\Vithitika\installatin-manualAT6-15_v03-GR[5].dc

17 ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Η συντήρηση επιτρέπεται σε άτομα ικανά νοητικά και σωματικά τα οποία είναι άνω των 18 ετών. Το άτομο αυτό πρέπει να εκπαιδευτεί και η διαδικασία λειτουργίας της μονάδας να του είναι γνώριμη. Οποιαδήποτε επαφή με τα ηλεκτρικά μέρη της μονάδας πρέπει να πραγματοποιείται από ηλεκτρολόγο. Χρησιμοποιήστε προστατευτικά μέτρα όταν δουλεύετε με τα λύματα. Πλύνετε τα χέρια σας και απολυμάντε τα εάν έρθετε σε επαφή με τα λύματα. Η οδός πρόσβασης στη μονάδα δεν πρέπει να έχει πάγο και χιόνι. Η μέγιστη αντοχή του καλύματος είναι 50 κιλά και δεν πρέπει να πατιέται. Μέσα προσωπικής προστασίας Είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν τα επόμενα προστατευτικά μέσα: Ρούχα και παπούτσια εργασίας Προστατευτικά λαστιχένια γάντια Συνιστώμενα εργαλεία που μπορεί φέρει ο χειριστής Διάφανο μπουκάλι 1000 ml (γυάλινο ή πλαστικό) μέτρηση του όγκου της λάσπης Λαστιχένια γάντια Βούρτσα με μακρύ βραχίονα ΕΓΓΥΗΣΗ Η εγγύηση της αντλίας αέρα είναι 24 μήνες. Η εγγύηση έχει ισχύ εφόσον η μονάδα έχει εγκατασταθεί, λειτουργεί και έχει συντηρηθεί σε συμφωνία με αυτό το έντυπο, τις οδηγίες χρήσης καθώς και το τη μελέτη εγκατάστασής της. Η εγγύηση δεν βρίσκεται σε ισχύ όταν: Η μονάδα δεν τοποθετήθηκε από εγκεκριμένο/εκπαιδευμένο άτομο Η μονάδα δεν τοποθετήθηκε σύμφωνα με το εγχειρίδιο εγκατάστασης και λειτουργίας Η μονάδα δεν λειτουργεί σύμφωνα με το εγχειρίδιο εγκατάστασης και λειτουργίας W:\Studies\GEN_101\2_PROSPECTUSES\9_AQUATEC-STPs\2-OdigiesEggatastassiChrissi\Vithitika\installatin-manualAT6-15_v03-GR[5].dc

COMPACT (ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ) ΜΟΝΑΔΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΑΣΤΙΚΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ ΤΥΠΟΥ AS VARIO compn

COMPACT (ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ) ΜΟΝΑΔΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΑΣΤΙΚΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ ΤΥΠΟΥ AS VARIO compn COMPACT (ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ) ΜΟΝΑΔΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΑΣΤΙΚΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ ΤΥΠΟΥ AS VARIO compn Οι compact μονάδες βιολογικού καθαρισμού αστικών λυμάτων AS VARIOcomp Ν παραδίδονται έτοιμες προς τοποθέτηση

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΑΣΤΙΚΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ ΤΥΠΟΥ AS VARIOcompact K (5-25 Μ.Ι.Π.)

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΑΣΤΙΚΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ ΤΥΠΟΥ AS VARIOcompact K (5-25 Μ.Ι.Π.) ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΑΣΤΙΚΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ ΤΥΠΟΥ AS VARIOcompact K (5-25 Μ.Ι.Π.) Οι μονάδες βιολογικού καθαρισμού αστικών λυμάτων AS VARIOcompact K παραδίδονται

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ... 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ... 1

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ... 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ... 1 ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ... 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ... 1 1.0.0. ΕΡΓΑ ΕΙΣΟΔΟΥ- ΒΥ PASS... 2 2.0.0. ΜΟΝΑΔΑ ΠΡΟΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ... 2 2.1.0 ΕΣΧΑΡΩΣΗ... 2 2.2.0. ΑΜΜΟΣΥΛΛΕΚΤΗΣ-

Διαβάστε περισσότερα

AS VARIOcomp N Ultra

AS VARIOcomp N Ultra ΤΕΧΝΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ AS VARIOcomp N Ultra Compact Μονάδα Βιολογικού Καθαρισμού Υγρών Αποβλήτων τύπου MBR, για Προχωρημένη Επεξεργασία και Απολύμανση Το AS VARIOcompN Ultra αποτελεί μια ολοκληρωμένη compact

Διαβάστε περισσότερα

AS VARIOcompN Ultra ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ ΜΟΝΑΔΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΑΣΤΙΚΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

AS VARIOcompN Ultra ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ ΜΟΝΑΔΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΑΣΤΙΚΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ AS VARIOcompN Ultra ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ ΜΟΝΑΔΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΑΣΤΙΚΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Το AS VARIOcompN Ultra αποτελεί μια ολοκληρωμένη προκατασκευασμένη μονάδα βιολογικού καθαρισμού λυμάτων

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικές παραγγελίες για εξυπηρέτηση των ατομικών αναγκών πελατών. Επεξεργασία σε ανώτατο επίπεδο π.χ. 10:10:2 για BOD:SS:NH4

Ειδικές παραγγελίες για εξυπηρέτηση των ατομικών αναγκών πελατών. Επεξεργασία σε ανώτατο επίπεδο π.χ. 10:10:2 για BOD:SS:NH4 Η σειρά HiPAF είναι ένα σύστημα επεξεργασίας αστικών αποβλήτων σχεδιασμένο ειδικά για να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς πελάτες. Συνδυάζοντας ευελιξία, αξιοπιστία, ικανή προεργασία και στιβαρή

Διαβάστε περισσότερα

aquabio.gr ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΣΤΕΓΑΝΗΣ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ (ΔΕΞ. ΒΟΘΡΟΥ) ΣΕ ΜΟΝΑΔΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΔΙΑΚΟΠΤΟΜΕΝΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ (SBR)

aquabio.gr ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΣΤΕΓΑΝΗΣ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ (ΔΕΞ. ΒΟΘΡΟΥ) ΣΕ ΜΟΝΑΔΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΔΙΑΚΟΠΤΟΜΕΝΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ (SBR) aquabio.gr Αντώνης Χουρδάκης & ΣΙΑ Ε.Ε. a.chourdakis@aquabio.gr Διδώς Σωτηρίου 15, Ηράκλειο, 71305 τηλ.: (+30) 2810 372 899 κιν.: (+30) 697 22 22 981 fax: (+30) 2810 372 901 aquabio SBR ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΣΤΕΓΑΝΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Apostol [Πληκτρολογήστε την επωνυμία της εταιρείας] [Ημερομηνία] Αξιότιμε Πελάτη, Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε την ΤΣΙΑΝΑΚΑΣ ΑΒΕΤΕ ως προμηθευτή σας για την αγορά

Διαβάστε περισσότερα

Environmental Fluid Mechanics Laboratory

Environmental Fluid Mechanics Laboratory Environmental Fluid Mechanics Laboratory University of Cyprus Department Of Civil & Environmental Engineering ΣΥΣΚΕΥΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ ΡΟΗΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ HM 134 ΣΥΣΚΕΥΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ ΡΟΗΣ Εγχειρίδιο Οδηγιών

Διαβάστε περισσότερα

BIO OXIMAT. Ολοκληρωμένο Σύστημα Καθαρισμού Υγρών Αποβλήτων Και Ανάκτησης Νερού Πλύσης Για Πλυντήρια Οχημάτων

BIO OXIMAT. Ολοκληρωμένο Σύστημα Καθαρισμού Υγρών Αποβλήτων Και Ανάκτησης Νερού Πλύσης Για Πλυντήρια Οχημάτων BIO OXIMAT Ολοκληρωμένο Σύστημα Καθαρισμού Υγρών Αποβλήτων Και Ανάκτησης Νερού Πλύσης Για Πλυντήρια Οχημάτων Περιγραφή συστήματος BIO OXIMAT Το σύστημα BIO OXIMAT KP του οίκου ENEKA ACTIVA είναι μια ολοκληρωμένη

Διαβάστε περισσότερα

3. Δίκτυο διανομής επιλύεται για δύο τιμές στάθμης ύδατος της δεξαμενής, Η 1 και

3. Δίκτυο διανομής επιλύεται για δύο τιμές στάθμης ύδατος της δεξαμενής, Η 1 και ΕΜΠ Τομέας Υδατικών Πόρων και Περιβάλλοντος Αστικά Υδραυλικά Έργα Επαναληπτική εξέταση 10/2011 1 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΘΕΩΡΙΑΣ (Μονάδες 3, Διάρκεια 20') ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ Α Απαντήστε στις ακόλουθες ερωτήσεις, σημειώνοντας

Διαβάστε περισσότερα

Η σειρά Diamond WPL βιολογικοί καθαρισμοί είναι σχεδιασμένοι για οικιακή χρήση τοποθετημένοι μακριά από το κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης.

Η σειρά Diamond WPL βιολογικοί καθαρισμοί είναι σχεδιασμένοι για οικιακή χρήση τοποθετημένοι μακριά από το κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης. Η σειρά Diamond WPL βιολογικοί καθαρισμοί είναι σχεδιασμένοι για οικιακή χρήση τοποθετημένοι μακριά από το κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης. Η σειρά έχει πιστοποιηθεί κατά CE και έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με

Διαβάστε περισσότερα

Ορισμός το. φλψ Στάδια επεξεργασίας λυμάτων ΘΕΜΑ: ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΩ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ?

Ορισμός το. φλψ Στάδια επεξεργασίας λυμάτων ΘΕΜΑ: ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΩ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ? ΘΕΜΑ: ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΩ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ? Ο βιολογικος καθαρισμος αφορα την επεξεργασια λυματων, δηλαδη τη διαδικασια μεσω της οποιας διαχωριζονται οι μολυσματικες ουσιες από

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ. aquabio.gr ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ AQUABIO SBR ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΛΥΜΑΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΥΤΕΛΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ. aquabio.gr ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ AQUABIO SBR ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΛΥΜΑΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΥΤΕΛΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ aquabio.gr Αντώνης Χουρδάκης & ΣΙΑ Ε.Ε. a.chourdakis@aquabio.gr Διδώς Σωτηρίου 15, Ηράκλειο, 71305 τηλ.: (+30) 2810 372 899 κιν.: (+30) 697 22 22 981 fax: (+30) 2810 372 901 ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρωµένες λύσεις διαχείρισης

Ολοκληρωµένες λύσεις διαχείρισης Ολοκληρωµένες λύσεις διαχείρισης λυµάτων µικρής & µεσαίας κλίµακας Προβλήµατα στα οποία δίνεται λύση Οι λύσεις που προτείνει η Agrologistics, έρχονται να δώσουν απάντηση σε πολλά προβλήµατα σχετικά µε

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 16 ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΜΕ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ R-845

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 16 ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΜΕ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ R-845 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 16 ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΜΕ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ R-845 Ευχαριστούμε για την αγορά του ανεμιστήρα. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν θέσετε σε λειτουργία τη συσκευή. Αγαπητέ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΟ: ΑΓΩΓΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

ΕΡΓΟ: ΑΓΩΓΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ Μελέτη ΦΑΥ Σελίδα 2 από 32 Μελέτη ΦΑΥ Σελίδα 3 από 32 Μελέτη ΦΑΥ Σελίδα 4 από 32 Μελέτη ΦΑΥ Σελίδα 5 από 32 Μελέτη ΦΑΥ Σελίδα 6 από 32 Μελέτη ΦΑΥ Σελίδα 7 από 32 Μελέτη ΦΑΥ Σελίδα 8 από 32 Μελέτη ΦΑΥ Σελίδα

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Pre-engineered ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ SBR ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΤΥΠΟΥ AQUAmax Professional G/GS

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Pre-engineered ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ SBR ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΤΥΠΟΥ AQUAmax Professional G/GS ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Pre-engineered ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ SBR ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΤΥΠΟΥ AQUAmax Professional G/GS Η ΜΕΘΟΔΟΣ SBR Η μέθοδος SBR (Sequential Batch Reactor) για τη βιολογική επεξεργασία λυμάτων,

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνική Περιβάλλοντος

Τεχνική Περιβάλλοντος ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Ενότητα 4: Αμμοσυλλέκτες Ευθύμιος Νταρακάς Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε άδειες χρήσης Creative Commons. Για

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ 1. Μονάδες Επεξεργασίας Μονάδα Εξοπλισμού Νο Κατασκευαστής Τύπος Παροχή (m3/h) Εγκατεστημένη Ισχύς (kw)

ΠΙΝΑΚΑΣ 1. Μονάδες Επεξεργασίας Μονάδα Εξοπλισμού Νο Κατασκευαστής Τύπος Παροχή (m3/h) Εγκατεστημένη Ισχύς (kw) ΠΙΝΑΚΑΣ 1 Τεχνικά Χαρακτηριστικά Εξοπλισμού Μονάδες Επεξεργασίας Μονάδα Εξοπλισμού Νο Κατασκευαστής Τύπος Παροχή (3/h) Εγκατεστημένη Ισχύς (kw) 1.ΕΡΓΑ ΕΙΣΟΔΟΥ 1.1 Φρεάτιο Άφιξης 1.2 Αντλιοστάσιο Εισόδου

Διαβάστε περισσότερα

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος της διάθεσης των παραπάνω αποβλήτων, τα Ελληνικά τυροκομεία ως επί το πλείστον:

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος της διάθεσης των παραπάνω αποβλήτων, τα Ελληνικά τυροκομεία ως επί το πλείστον: Ο κλάδος της τυροκόμησης είναι παραδοσιακά ο κλάδος με τη μικρότερη απόδοση προϊόντων σε σχέση με την πρώτη ύλη. Για κάθε τόνο γάλακτος παράγονται περίπου 350 κιλά προϊόντος και περίπου 2,6 τόνοι απόβλητα

Διαβάστε περισσότερα

COMPACT ΜΟΝΑΔΕΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ

COMPACT ΜΟΝΑΔΕΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ COMPACT ΜΟΝΑΔΕΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ με τη μέθοδο SBR COMPACT ΜΟΝΑΔΕΣ ΒΙ ΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ Η εταιρεία ΣΥΡΜΕΤ ΜΟΝ. Ε.Π.Ε. με την πολύχρονη εμπειρία της στο χώρο της επεξεργασίας λυμάτων, προσφέρει

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ Σχολή Χηµικών Μηχανικών ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ ΒΛΥΣΙ ΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Καθηγητής ΑΘΗΝΑ 2007 1 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ 1. Εισαγωγή Ο ι ρύποι που πρέπει να

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ. aquabio.gr. ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ aquabio ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΛΥΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΜΕ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ. ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ aquabio SBR

ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ. aquabio.gr. ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ aquabio ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΛΥΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΜΕ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ. ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ aquabio SBR aquabio.gr Αντώνης Χουρδάκης & ΣΙΑ Ε.Ε. a.chourdakis@aquabio.gr Διδώς Σωτηρίου 15, Ηράκλειο, 71305 τηλ.: (+30) 2810 372 899 κιν.: (+30) 697 22 22 981 fax: (+30) 2810 372 901 ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΜΟΝΑΔΑ ΑΝΑΕΡΟΒΙΑΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΥΓΡΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΜΟΝΑΔΑ ΑΝΑΕΡΟΒΙΑΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΥΓΡΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΜΟΝΑΔΑ ΑΝΑΕΡΟΒΙΑΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΥΓΡΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ Τα υγρά απόβλητα μονάδων επεξεργασίας τυροκομικών προϊόντων περιέχουν υψηλό οργανικό φορτίο και προκαλούν αυξημένα περιβαλλοντικά

Διαβάστε περισσότερα

15SYMV

15SYMV ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Μάνδρα 25.2.2015 ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ αριθμ. πρωτ. 3116 ΔΗΜΟΣ ΜΑΝΔΡΑΣ-ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ Ταχ. Δ/νση: Στρ.Ν.Ρόκα 45 Τηλέφωνο: 2132014900 ΦΑΧ: 2105555880 Ταχ.Κώδ.: 19600 Μάνδρα ΣΥΜΒΑΣΗ Στην Μάνδρα, σήμερα

Διαβάστε περισσότερα

1. ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ. 2. Γενικά

1. ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ. 2. Γενικά ΕΡΓΟ : Κατασκευή εξωτερικών διακλαδώσεων δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων υδάτων Δ.Κ.Δροσιάς ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΦΟΡΕΑΣ: ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ Προϋπ 500.000

Διαβάστε περισσότερα

Διάθεση λυμάτων σε επιφανειακούς ΥΔΑΤΙΝΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ. Αντιδραστήρες ενεργού λάσπης (ιλύος)

Διάθεση λυμάτων σε επιφανειακούς ΥΔΑΤΙΝΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ. Αντιδραστήρες ενεργού λάσπης (ιλύος) Διάθεση λυμάτων σε επιφανειακούς ΥΔΑΤΙΝΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ Αντιδραστήρες ενεργού λάσπης (ιλύος) Οι αντιδραστήρες της κατηγορίας αυτής διατίθενται σε δύο κατηγορίες, τα συστήματα ξεχωριστών δεξαμενών STAR και

Διαβάστε περισσότερα

Εγκαταστάσεις βιολογικής επεξεργασίας λυμάτων: Ένας ζωντανός οργανισμός στην υπηρεσία του εργοστασίου.

Εγκαταστάσεις βιολογικής επεξεργασίας λυμάτων: Ένας ζωντανός οργανισμός στην υπηρεσία του εργοστασίου. Εγκαταστάσεις βιολογικής επεξεργασίας λυμάτων: Ένας ζωντανός οργανισμός στην υπηρεσία του εργοστασίου. Οι τρεις βασικές διεργασίες οι οποίες διακρίνονται στην επεξεργασία των λυμάτων σε εργοστάσια τροφίμων

Διαβάστε περισσότερα

Bιολογικός καθαρισµός Aqua-Simplex pionier / business / solo

Bιολογικός καθαρισµός Aqua-Simplex pionier / business / solo Bιολογικός καθαρισµός Aqua-Simplex pionier / business / solo Οικονοµικός Εύκολος στη συντήρηση Άοσµος και διακριτικός Σίγουρος στην απόδοση Πιστοποιηµένος Μια µικρή επένδυση µε µεγάλο όφελος Βιολογικός

Διαβάστε περισσότερα

NS2000 Ψεκαστήρας Μπαταρίας Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

NS2000 Ψεκαστήρας Μπαταρίας   Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης NS2000 Ψεκαστήρας Μπαταρίας Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual Διαβάστε τις οδηγίες χρήσης πριν την λειτουργία. Προσοχή! Ο ψεκαστήρας έχει σχεδιαστεί για χρήση με χημικά που μπορεί

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνική Περιγραφή ΒΕΛΤΙΩΣΗ - ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Χρηματοδότηση : Π.Ε.Π. Α.Μ.Θ.

Τεχνική Περιγραφή ΒΕΛΤΙΩΣΗ - ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Χρηματοδότηση : Π.Ε.Π. Α.Μ.Θ. Έργο : ΒΕΛΤΙΩΣΗ - ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΕΒΡΟΥ ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ Χρηματοδότηση : Προϋπολογισμός : Π.Ε.Π. Α.Μ.Θ. 2014-2020 655.000,00 + Φ.Π.Α.

Διαβάστε περισσότερα

MY1100 Αεροσυμπιεστής. Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

MY1100 Αεροσυμπιεστής.   Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης MY1100 Αεροσυμπιεστής Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual Διαβάστε προσεχτικά τις οδηγίες χρήσης και ασφάλειας πριν την λειτουργία του μηχανήματος. 2 3 Τεχνικά χαρακτηριστικά Τάση

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνική Περιβάλλοντος

Τεχνική Περιβάλλοντος ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Ενότητα 3: Εσχάρωση αστικών λυμάτων Ευθύμιος Νταρακάς Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε άδειες χρήσης Creative Commons.

Διαβάστε περισσότερα

WehoPuts. Μονάδες βιολογικής επεξεργασίας λυμάτων

WehoPuts. Μονάδες βιολογικής επεξεργασίας λυμάτων WehoPuts Μονάδες βιολογικής επεξεργασίας λυμάτων Χρήση υψηλής τεχνολογίας Οι προκατασκευασμένες μονάδες WehoPuts αποτελούν συστήματα βιοχημικής επεξεργασίας, τα οποία είναι σχεδιασμένα για να εξυπηρετούν

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης για ψεκαστήρα πλάτης μπαταρίας 16Lt

Οδηγίες χρήσης για ψεκαστήρα πλάτης μπαταρίας 16Lt Οδηγίες χρήσης για ψεκαστήρα πλάτης μπαταρίας 16Lt Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual Art Nr.:010395 Διαβάστε τις οδηγίες χρήσης πριν την λειτουργία. Προσοχή! Ο ψεκαστήρας έχει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ Επίτοιχοι λέβητες συμπύκνωσης κλειστού θαλάμου καύσης βεβιασμένου ελκυσμού (τύπου C) ή ανοιχτού θαλάμου καύσης βεβιασμένου ελκυσμού (τύπου Β) με ενσωματωμένο μπόιλερ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ Σας ευχαριστούμε

Διαβάστε περισσότερα

COMPACT ΜΟΝΑΔΕΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ

COMPACT ΜΟΝΑΔΕΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ COMPACT ΜΟΝΑΔΕΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ με τη μέθοδο MBBR COMPACT ΜΟΝΑΔΕΣ ΒΙ ΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ Η εταιρεία ΣΥΡΜΕΤ Ε.Π.Ε. με την πολύχρονη εμπειρία της στο χώρο της επεξεργασίας λυμάτων, προσφέρει ολοκληρωμένες,

Διαβάστε περισσότερα

7 747 002 162 08/2002 GR

7 747 002 162 08/2002 GR 7 747 002 162 08/2002 GR Για το χρήστη Οδηγίες χρήσης Ειδικός λέβητας αερίου Logano G234 Διαβάστε προσεκτικά πριν τη χρήση Πρόλογος. Το σωστό καύσιμο Η συσκευή συμμορφώνεται με τις ισχύουσες διατάξεις

Διαβάστε περισσότερα

Olympus + ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΝΕΡΟΥ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗΣ ΩΣΜΩΣΗΣ (R/O) ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

Olympus + ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΝΕΡΟΥ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗΣ ΩΣΜΩΣΗΣ (R/O) ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Olympus + ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΝΕΡΟΥ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗΣ ΩΣΜΩΣΗΣ (R/O) ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗ: Η πηγή του νερού θα πρέπει να είναι τρεχούμενο νερό πόλης, που ελέγχεται από τις Δημοτικές Αρχές. Πριν την τοποθέτηση

Διαβάστε περισσότερα

ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Φ.Α.Υ.)

ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Φ.Α.Υ.) ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Φ.Α.Υ.) ΤΜΗΜΑ Α. ΓΕΝΙΚΑ 1. Eίδος έργου και χρήση αυτού: Ο τίτλος του έργου είναι: «Παροχέτευση όμβριων υδάτων προαύλιου χώρου κτιρίου Μεταπτυχιακών Σπουδών Πολυτεχνικής Σχολής».

Διαβάστε περισσότερα

Επίπλευση με αέρα (Dissolved Air Flotation)

Επίπλευση με αέρα (Dissolved Air Flotation) Επίπλευση με αέρα (Dissolved Air Flotation) Προσκόλληση των στερεών σε αιώρηση πάνω σε ανερχόμενες φυσαλλίδες αέρα Πολλές και μικρές Αποσυμπίεση αέρα από υψηλότερη πίεση στην ατμοσφαιρική Σύγκρουση φυσαλλίδων/στερεών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ FRAL DRY-MEC 16lt

ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ FRAL DRY-MEC 16lt ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ FRAL DRY-MEC 16lt ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ/ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ... 0 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ... 1 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ... 2 ΜΟΝΙΜΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ...3 ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ 4 ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ/ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Να σχεδιάστε ένα τυπικό διάγραμμα ροής μιας εγκατάστασης επεξεργασίας αστικών λυμάτων και να περιγράψτε τη σημασία των επιμέρους σταδίων.

Να σχεδιάστε ένα τυπικό διάγραμμα ροής μιας εγκατάστασης επεξεργασίας αστικών λυμάτων και να περιγράψτε τη σημασία των επιμέρους σταδίων. Τεχνολογία και Διαχείριση Υγρών Αποβλήτων Ι Ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 Σημαντικά ζητήματα μαθήματος (Β. Διαμαντής) Βασικές αρχές Από τι αποτελούνται τα αστικά λύματα? Ποιες είναι οι τυπικές συγκεντρώσεις

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη ΦΑΥ ΕΡΓΟ: ΕΡΓΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ, ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΥ, ΒΡΙΣΑΣ, Σελίδα 2 από 26

Μελέτη ΦΑΥ ΕΡΓΟ: ΕΡΓΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ, ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΥ, ΒΡΙΣΑΣ, Σελίδα 2 από 26 Σελίδα 2 από 26 Μελέτη ΦΑΥ Σελίδα 3 από 26 Σελίδα 4 από 26 Σελίδα 5 από 26 Σελίδα 6 από 26 Σελίδα 7 από 26 Σελίδα 8 από 26 Σελίδα 9 από 26 ΕΡΓΑΣΙΑ : ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΕ ΤΑΦΡΟΥΣ Μέτρα 1 Πριν την έναρξη των εργασιών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ... 3 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ... 4 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 5 ΧΡΗΣΗ... 7 ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ... 8

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ... 3 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ... 4 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 5 ΧΡΗΣΗ... 7 ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ... 8 Εγχειρίδιο οδηγιών ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ GR ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ... 3 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ... 4 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 5 ΧΡΗΣΗ... 7 ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ... 8 2 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ Το παρόν εγχειρίδιο οδηγιών χρήσης αναφέρεται σε

Διαβάστε περισσότερα

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΜΟΝΑ Α ΑΝΑΕΡΟΒΙΑΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΥΓΡΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΩΝ ΜΟΝΑ ΩΝ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΜΟΝΑ Α ΑΝΑΕΡΟΒΙΑΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΥΓΡΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΩΝ ΜΟΝΑ ΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΜΟΝΑ Α ΑΝΑΕΡΟΒΙΑΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΥΓΡΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΩΝ ΜΟΝΑ ΩΝ Τα υγρά απόβλητα µονάδων επεξεργασίας τυροκοµικών προϊόντων περιέχουν υψηλό οργανικό φορτίο και προκαλούν αυξηµένα περιβαλλοντικά

Διαβάστε περισσότερα

εξεταστέα ύλη στις ερωτήσεις από την 1 η έως και την 11 η 5.5 Τροφοδοσία Εκχυση καυσίμου των Diesel

εξεταστέα ύλη στις ερωτήσεις από την 1 η έως και την 11 η 5.5 Τροφοδοσία Εκχυση καυσίμου των Diesel εξεταστέα ύλη στις ερωτήσεις από την 1 η έως και την 11 η 5.5 Τροφοδοσία και Εκχυση καυσίμου των Diesel 1. Τι περιλαμβάνει το σύστημα τροφοδοσίας με καύσιμο των μηχανών diesel ; 255 δεξαμενή καυσίμου ή

Διαβάστε περισσότερα

Ατμοκαθαριστής FA Εγχειρίδιο χρήσης [1]

Ατμοκαθαριστής FA Εγχειρίδιο χρήσης [1] Ατμοκαθαριστής FA-5141-1 Εγχειρίδιο χρήσης [1] ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Όταν χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας πρέπει να τηρούνται βασικές προφυλάξεις, συμπεριλαμβανομένου των παρακάτω: Διαβάστε όλες τις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΟ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΝΔΕΣΕΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ Δ.Κ. ΣΚΑΛΑΣ (2017)

ΕΡΓΟ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΝΔΕΣΕΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ Δ.Κ. ΣΚΑΛΑΣ (2017) Μελέτη ΦΑΥ Σελίδα 2 από 14 Μελέτη ΦΑΥ Σελίδα 3 από 14 Μελέτη ΦΑΥ Σελίδα 4 από 14 Μελέτη ΦΑΥ Σελίδα 5 από 14 Μελέτη ΦΑΥ Σελίδα 6 από 14 Μελέτη ΦΑΥ ΕΡΓΑΣΙΑ Μέτρα Μ.Α.Π. ΕΡΓΑΣΙΑ Μέτρα : ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΕ ΦΡΕΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

COMMO. Παρουσίαση για τεχνικούς

COMMO. Παρουσίαση για τεχνικούς Παρουσίαση για τεχνικούς 1 Ευρετήριο Ξεκίνημα Πρώτο άναμμα: Διαδικασία ελέγχου Πρώτο άναμμα Συντήρηση και καθάρισμα Service Τα πιο συχνά λάθη 2 Ξεκίνημα Πρώτο άναμμα 3 Διαδικασία ελέγχου Έλεγχος εγκατάστασης:

Διαβάστε περισσότερα

FM1100 FM2000 FM3000 Μύλος Ζωοτροφών

FM1100 FM2000 FM3000 Μύλος Ζωοτροφών FM1100 FM2000 FM3000 Μύλος Ζωοτροφών Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual Οδηγίες χρήσης για μύλο ζωοτροφών Διαβάστε προσεχτικά τις οδηγίες χρήσης. Η μη τήρηση των οδηγιών μπορεί

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ Περιεχόμενα Σελίδα Εισαγωγή 1 Τεχνικές προδιαγραφές θερμαντήρα νερού 2 Κύρια στοιχεία του θερμαντήρα νερού 3 Εξαρτήματα συστήματος 4 Τοποθέτηση συσκευής και οδηγίες εγκατάστασης

Διαβάστε περισσότερα

FAST Εγχειρίδιο Ιδιοκτήτη

FAST Εγχειρίδιο Ιδιοκτήτη FAST Εγχειρίδιο Ιδιοκτήτη Για χρήση σε MicroFAST 0.5, 0.75, 0.9, 1.5 MicroFAST 3.0, 4.5, 9.0 NitriFAST 0.5, 0.75, 0.9, 1.5, 3.0, 4.5, 9.0 HighStrengthFAST 1.0, 1.5, 3.0, 4.5, 9.0 FAST Total FAST Bio- -

Διαβάστε περισσότερα

Φορητός ηλεκτρονικός αφυγραντής

Φορητός ηλεκτρονικός αφυγραντής Φορητός ηλεκτρονικός αφυγραντής Οδηγίες χρήσης ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πριν από τη χρήση του μηχανήματος και φυλάξτε αυτές σε ασφαλές μέρος για μελλοντική αναφορά. Η

Διαβάστε περισσότερα

NE1.1. Διάταξη εξουδετέρωσης. Για τη χρήση με λέβητες συμπύκνωσης αερίου. Οδηγίες εγκατάστασης και συντήρησης για τον τεχνικό

NE1.1. Διάταξη εξουδετέρωσης. Για τη χρήση με λέβητες συμπύκνωσης αερίου. Οδηγίες εγκατάστασης και συντήρησης για τον τεχνικό Οδηγίες εγκατάστασης και συντήρησης για τον τεχνικό Διάταξη εξουδετέρωσης NE1.1 Για τη χρήση με λέβητες συμπύκνωσης αερίου 6 720 817 043 (2010/01) GR Πίνακας περιεχομένων Πίνακας περιεχομένων 1 Επεξήγηση

Διαβάστε περισσότερα

ιάθεση Αστικών Υγρών Αποβλήτων από Μικρούς Παραθαλάσσιους Οικισμούς Π. Β. Αγγελίδης, Επίκ. Καθηγητής.Π.Θ.

ιάθεση Αστικών Υγρών Αποβλήτων από Μικρούς Παραθαλάσσιους Οικισμούς Π. Β. Αγγελίδης, Επίκ. Καθηγητής.Π.Θ. ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΞΑΝΘΗ ιάθεση Αστικών Υγρών Αποβλήτων από Μικρούς Παραθαλάσσιους Οικισμούς Π. Β. Αγγελίδης, Επίκ. Καθηγητής.Π.Θ. Η επιτυγχανόμενη

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΠΟΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ KORUND - ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ -

ΤΡΟΠΟΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ KORUND - ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ - ΤΡΟΠΟΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ KORUND - ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ - 1. Συνιστάμενος μηχανικός εξοπλισμός (Μηχανή ψεκασμού χωρίς αέρα Airless) 2. Εφαρμογή με πινέλο με μακριά μαλακιά φυσική τρίχα ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΘΕΩΡΙΑΣ (Μονάδες 3, Διάρκεια 20')

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΘΕΩΡΙΑΣ (Μονάδες 3, Διάρκεια 20') ΕΜΠ Τομέας Υδατικών Πόρων και Περιβάλλοντος Αστικά Υδραυλικά Έργα Κανονική εξέταση 06/2011 1 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΘΕΩΡΙΑΣ (Μονάδες 3, Διάρκεια 20') ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ Α Απαντήστε στις ακόλουθες ερωτήσεις, σημειώνοντας στο

Διαβάστε περισσότερα

2.3 Άρδευση με σταγόνες Γενικά

2.3 Άρδευση με σταγόνες Γενικά 2.3 Άρδευση με σταγόνες 2.3.1 Γενικά Με τη μέθοδο αυτή, γνωστή και ως στάγδην άρδευση, το αρδευτικό νερό χορηγείται κατά σταγόνες στην περιοχή του κύριου ριζοστρώματος τρων φυτών και μόνο σ αυτή με τη

Διαβάστε περισσότερα

Πολυκαθαριστές SE 5.100

Πολυκαθαριστές SE 5.100 Πολυκαθαριστές SE 5.100 Υγιεινή καθαριότητα σε πατώματα, χαλιά, μοκέτες και σαλόνια. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σαν σκούπα υγρών και στερεών. Βασικός εξοπλισμός: Εύκαμπτος σωλήνας πλύσης - απόπλυσης

Διαβάστε περισσότερα

My1000 ΑΕΡΟΣΥΜΠΙΕΣΤΗΣ ΛΑΔΙΟΥ 100L 3HP ΜΟΝΟΜΠΛΟΚ. Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

My1000 ΑΕΡΟΣΥΜΠΙΕΣΤΗΣ ΛΑΔΙΟΥ 100L 3HP ΜΟΝΟΜΠΛΟΚ.   Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης My1000 ΑΕΡΟΣΥΜΠΙΕΣΤΗΣ ΛΑΔΙΟΥ 100L 3HP ΜΟΝΟΜΠΛΟΚ Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual Οδηγίες χρήσης για κομπρεσέρ αέρος MY1000 / MY2000 1. Τεχνικά χαρακτηριστικά DIRECT DRIVEN COMPRESSOR

Διαβάστε περισσότερα

Εγκαταστάσεις ακινητοποιημένης καλλιέργειας μικροοργανισμών

Εγκαταστάσεις ακινητοποιημένης καλλιέργειας μικροοργανισμών Εγκαταστάσεις ακινητοποιημένης καλλιέργειας μικροοργανισμών Μικροοργανισμοί (συσσωματώματα μέσα σε διακυτταρική πηκτή) «προσκολλημένοι σε ένα αδρανές μέσο στερεό πληρωτικό υλικό χαλίκια αρχικά (χαλικοδιϋλιστήρια),

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ. Λεοτσινίδης Μιχάλης Καθηγητής Υγιεινής

ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ. Λεοτσινίδης Μιχάλης Καθηγητής Υγιεινής ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ Λεοτσινίδης Μιχάλης Καθηγητής Υγιεινής ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ Το σύστημα που απομακρύνει τα ακάθαρτα νερά από το περιβάλλον που ζει και εργάζεται ο άνθρωπος και τα διαθέτει τελικά, με τρόπο υγιεινό και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΑΙΟΔΙΑΧΩΡΙΣΤΗΣ ΑS- ΤΟΡ

ΕΛΑΙΟΔΙΑΧΩΡΙΣΤΗΣ ΑS- ΤΟΡ ΕΛΑΙΟΔΙΑΧΩΡΙΣΤΗΣ ΑS- ΤΟΡ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΥΓΡΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΜΕ ΕΛΑΙΩΔΗ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ (ΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΟΡΥΚΤΕΛΑΙΑ, ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ΒΕΝΖΙΝΗ, ΚΛΠ) ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ Οι ελαιοδιαχωριστές AS TOP χρησιμοποιούνται για την απομάκρυνση των ελαιωδών

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΑ ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΑ ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΑ ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ Α) ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ Π.Δ. 118 Στο λίγο χρόνο που έχουμε στη

Διαβάστε περισσότερα

Διαστάσεις και χρώμα Οι πισίνες διατίθενται στις ακόλουθες διαστάσεις*: Καθαρό εσωτερικό μήκος Καθαρό εσωτερικό πλάτος

Διαστάσεις και χρώμα Οι πισίνες διατίθενται στις ακόλουθες διαστάσεις*: Καθαρό εσωτερικό μήκος Καθαρό εσωτερικό πλάτος Η COMPACT ΠΙΣΙΝΑ ARDEA ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Οι compact πισίνες ARDEA κατασκευάζονται από τον οίκο ASIO s.r.o. (Τσεχία) και παραδίδονται εξ ολοκλήρου έτοιμες προς τοποθέτηση. Οι πισίνες προσφέρονται σε

Διαβάστε περισσότερα

Επισκευή & συντήρηση σωλήνων

Επισκευή & συντήρηση σωλήνων Επισκευή & συντήρηση σωλήνων Ευρεία γκάμα από μία πηγή. Μοναδικός ανθεκτικός σχεδιασμός. Γρήγορη και αξιόπιστη απόδοση. Τύπος μοντέλων Σελίδα Πρέσες δοκιμής κυκλωμάτων 2 9.2 Ψύκτες σωλήνων 2 9.3 Αντλίες

Διαβάστε περισσότερα

ΦΆΚΕΛΟΣ ΑΣΦΆΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΊΑΣ

ΦΆΚΕΛΟΣ ΑΣΦΆΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΊΑΣ ΦΆΚΕΛΟΣ ΑΣΦΆΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΊΑΣ (Φ.Α.Υ.) Σελ.1/8 ΤΜΗΜΑ Α Γενικά Για τη σύνταξη και τήρηση του Φακέλου Ασφάλειας και Υγείας (ΦΑΥ) ισχύουν τα οριζόμενα στις διατάξεις των Άρθρων 37, 73, 75 και 182 του Ν. 3669/08.

Διαβάστε περισσότερα

Αυτόνομα Ηλιακά Φωτιστικά Δρόμου - Κήπου Σειρά LED. ΝΑΝΟΔΟΜΗ, Ασκληπιού 109, 11472 Αθήνα, Τηλ. 2103629581 email: info@nanodomi.com

Αυτόνομα Ηλιακά Φωτιστικά Δρόμου - Κήπου Σειρά LED. ΝΑΝΟΔΟΜΗ, Ασκληπιού 109, 11472 Αθήνα, Τηλ. 2103629581 email: info@nanodomi.com Αυτόνομα Ηλιακά Φωτιστικά Δρόμου - Κήπου Σειρά LED ΝΑΝΟΔΟΜΗ, Ασκληπιού 109, 11472 Αθήνα, Τηλ. 2103629581 email: info@nanodomi.com Διαμόρφωση ηλιακού φωτιστικού δρόμου Ένα αυτόνομο ηλιακό φωτιστικό αποτελείται

Διαβάστε περισσότερα

Panels PM. Ηλεκτρική σύνδεση Τα πάνελ παρέχονται με ένα εύκαμπτο καλώδιο με φις.

Panels PM. Ηλεκτρική σύνδεση Τα πάνελ παρέχονται με ένα εύκαμπτο καλώδιο με φις. 1 2 3 Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε το προϊόν ώστε να αποφευχθεί τυχόν ζημιά ή επικίνδυνες καταστάσεις. Κάθε χρήση του προϊόντος εκτός των Panels PM προδιαγραφών

Διαβάστε περισσότερα

Υπολογισμός Διαπερατότητας Εδαφών

Υπολογισμός Διαπερατότητας Εδαφών ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗΣ ΔΟΚΙΜΗΣ: Υπολογισμός Διαπερατότητας Εδαφών Επιστημονικός Συνεργάτης: Δρ. Αλέξανδρος Βαλσαμής, Πολιτικός Μηχανικός Εργαστηριακός Υπεύθυνος: Παναγιώτης Καλαντζάκης, Καθηγητής

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ B-727BL

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ B-727BL ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ B-727BL ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΥΠΕΡΥΘΡΕΣ ΑΚΤΙΝΕΣ: Είναι πολύ χρήσιμες για την ενεργοποίηση των νουκλεικών οξέων, αυξάνει την ανοσία του οργανισμού. ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ Κάλυμμα Κάλυμμα Φίλτρου ΑΡΝΗΤΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΑΓΙΔΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ (BG-SENTINEL Trap) Παγίδα κουνουπιών με μοναδικό σχεδιασμό και ελαφριά κατασκευή ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Πτυσσόμενη για εύκολη αποθήκευση και μεταφορά καθώς και γρήγορη συναρμολόγηση

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνική Περιβάλλοντος

Τεχνική Περιβάλλοντος ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Ενότητα 5: Καθίζηση Δεξαμενές καθίζησης Ευθύμιος Νταρακάς Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε άδειες χρήσης Creative

Διαβάστε περισσότερα

NP1040 ΑΝΤΛΙΑ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

NP1040 ΑΝΤΛΙΑ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ   Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης NP1040 ΑΝΤΛΙΑ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual Αγαπητέ πελάτη, Ευχαριστούμε για την αγορά του μηχανήματος αυτού. Διαβάστε τις οδηγίες χρήσης προσεχτικά πριν την λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΘΕΩΡΙΑΣ (Μονάδες 3, Διάρκεια 20')

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΘΕΩΡΙΑΣ (Μονάδες 3, Διάρκεια 20') ΕΜΠ Τομέας Υδατικών Πόρων και Περιβάλλοντος Αστικά Υδραυλικά Έργα Κανονική εξέταση 07/2008 1 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΘΕΩΡΙΑΣ (Μονάδες 3, Διάρκεια 20') ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ Α Απαντήστε στις ακόλουθες ερωτήσεις, σημειώνοντας στο

Διαβάστε περισσότερα

NP1110 ΑΝΤΛΙΑ INOX(ΟΜΒΡΙΩΝ/ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ/ΑΠΟΣΤΡΑΓΓΙΣΗ) Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

NP1110 ΑΝΤΛΙΑ INOX(ΟΜΒΡΙΩΝ/ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ/ΑΠΟΣΤΡΑΓΓΙΣΗ)   Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης NP1110 ΑΝΤΛΙΑ INOX(ΟΜΒΡΙΩΝ/ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ/ΑΠΟΣΤΡΑΓΓΙΣΗ) Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual ΓΕΝΙΚΑ Αγαπητοί πελάτες, Παρακαλούμε πρώτα να διαβάσετε και να ακολουθήσετε το πρωτότυπο αντίγραφο

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΑΔΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΕΡΟΒΙΑΣ ΧΩΝΕΥΣΗΣ ΤΥΡΟΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΜΟΝΑΔΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΕΡΟΒΙΑΣ ΧΩΝΕΥΣΗΣ ΤΥΡΟΓΑΛΑΚΤΟΣ ΒΡΥΛΛΑΚΗΣ ΜΑΝ. & ΣΙΑ Ο.Τ.Ε.Ε. ΜΟΝΑΔΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΕΡΟΒΙΑΣ ΧΩΝΕΥΣΗΣ ΤΥΡΟΓΑΛΑΚΤΟΣ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ ΕΠΕ ΣΕΛΛΙΑ ΔΗΜΟΥ ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ - ΡΕΘΥΜΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ 4,8 tn τυρόγαλα / ημέρα στην αιχμή

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΟΝΗΣΗΣ EXECUTING STANDARD GB4706.1-2005/GB4706.10-2003

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΟΝΗΣΗΣ EXECUTING STANDARD GB4706.1-2005/GB4706.10-2003 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΟΝΗΣΗΣ EXECUTING STANDARD GB4706.1-2005/GB4706.10-2003 Σας ευχαριστούμε για την αγορά του VEKTOR FINLO. Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες προτού να χρησιμοποιήσετε το μηχάνημα

Διαβάστε περισσότερα

Τι ορίζεται σαν «ελεύθερο πέρασμα» μίας αντλίας ακαθάρτων;

Τι ορίζεται σαν «ελεύθερο πέρασμα» μίας αντλίας ακαθάρτων; Τι ορίζεται σαν «ελεύθερο πέρασμα» μίας αντλίας ακαθάρτων; Ελεύθερο πέρασμα ορίζεται το μέγιστο μέγεθος σωματιδίων (διάμετρος), τα οποία μπορούν να περάσουν μέσα από την αντλία χωρίς αυτή να φρακάρει.

Διαβάστε περισσότερα

BDS8000 ΤΡΙΒΕΙΟ ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΑΣ. Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

BDS8000 ΤΡΙΒΕΙΟ ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΑΣ.   Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης BDS8000 ΤΡΙΒΕΙΟ ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΑΣ Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ 1. Οδηγίες ασφαλείας Σημείωση: Για να μειώσετε

Διαβάστε περισσότερα

Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΩΝ ΥΓΡΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΑ ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΩΝ ΥΓΡΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΑ ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΩΝ ΥΓΡΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΑ ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ Α.. ΠΑΤΡΩΝΑΣ AQUACHEM ΕΠΕ, Αµαζόνων 1, Καλαµαριά 55133, E-mail: info@aquachem.gr ΜΟΝΑ ΕΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΥΓΡΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΜΙΚΡΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ Το νερό

Διαβάστε περισσότερα

denitrification in oxidation ditch) mg/l.

denitrification in oxidation ditch) mg/l. 2.3 Συνοπτική εξέταση των συστηµάτων απονιτροποίησης Αρχική προτεταµένη απονιτροποίηση Η πρώτη λύση για µία µονάδα προτεταµένης απονιτροποίησης προτάθηκε από τους Ludzack και Εttinger (1962). Το εισερχόµενο

Διαβάστε περισσότερα

Μηχανές Πάγου σε Νιφάδες QF800-QC700. Εγκατάσταση. Τοποθεσία της Μηχανής Πάγου. Ηλεκτρικά

Μηχανές Πάγου σε Νιφάδες QF800-QC700. Εγκατάσταση. Τοποθεσία της Μηχανής Πάγου. Ηλεκτρικά Μηχανές Πάγου σε Νιφάδες QF800-QC700 Εγκατάσταση Τοποθεσία της Μηχανής Πάγου Ηλεκτρικά Η τοποθεσία που θα επιλέξετε να εγκαταστήσετε τη μηχανή πάγου πρέπει να γίνει με βάση τα ακόλουθα κριτήρια. Αν οποιαδήποτε

Διαβάστε περισσότερα

User s Manual. Εγχειρίδιο Χρήσης Ψυγείο - Καταψύκτης. Manual de Utilizare Frigider - Congelator. Bedienungsanleitung INVMS45A2 INVMS45A2-BS

User s Manual. Εγχειρίδιο Χρήσης Ψυγείο - Καταψύκτης. Manual de Utilizare Frigider - Congelator. Bedienungsanleitung INVMS45A2 INVMS45A2-BS INVMS45A2 INVMS45A2-BS User s Manual Refrigerator - Freezer Εγχειρίδιο Χρήσης Ψυγείο - Καταψύκτης Manual de Utilizare Frigider - Congelator Bedienungsanleitung Kühl-/Gefrierschrank English/Ελληνικά/Română/Deutsch

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΑΠΙΕΡΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΑΠΙΕΡΑΣ www.colorato.net ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΑΠΙΕΡΑΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: CLDM-400A Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες πριν τη χρήση της συσκευής και διατηρήστε τις για μελλοντική χρήση H COLORATO συνιστά

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΗΡΑ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΗΡΑ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΗΡΑ *Παρακαλώ πολύ διαβάστε τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε το προϊόν Αγαπητέ καταναλωτή, Είναι πολύ σημαντικό να λειτουργήσετε τον απορροφητήρα κουζίνας σωστά, ώστε να τον

Διαβάστε περισσότερα

. Υπολογίστε το συντελεστή διαπερατότητας κατά Darcy, την ταχύτητα ροής και την ταχύτητα διηθήσεως.

. Υπολογίστε το συντελεστή διαπερατότητας κατά Darcy, την ταχύτητα ροής και την ταχύτητα διηθήσεως. Μάθημα: Εδαφομηχανική Ι, 7 ο εξάμηνο. Διδάσκων: Ιωάννης Ορέστης Σ. Γεωργόπουλος, Επιστημονικός Συνεργάτης Τμήματος Πολιτικών Έργων Υποδομής, Δρ Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π. Θεματική περιοχή: Υδατική ροή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ. aquabio.gr ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ AQUABIO SBR ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΛΥΜΑΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΜΙΚΡΗΣ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ. aquabio.gr ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ AQUABIO SBR ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΛΥΜΑΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΜΙΚΡΗΣ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ aquabio.gr Αντώνης Χουρδάκης & ΣΙΑ Ε.Ε. a.chourdakis@aquabio.gr Διδώς Σωτηρίου 15, Ηράκλειο, 71305 τηλ.: (+30) 2810 372 899 κιν.: (+30) 697 22 22 981 fax: (+30) 2810 372 901 ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Σημαντικές Σημειώσεις Ασφαλείας

Σημαντικές Σημειώσεις Ασφαλείας Σημαντικές Σημειώσεις Ασφαλείας Παρακαλούμε διαβάστε τις παρακάτω πληροφορίες για να εξασφαλίσετε τη σωστή λειτουργία του μηχανήματος. 1 Διαβάστε το εγχειρίδιο προσεκτικά πριν συνδέσετε το μηχάνημα. 2

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Σ.Α.Υ.)

ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Σ.Α.Υ.) Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΕΡΓΟ: ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ» 200.000,00 πλέον ΦΠΑ (Σ.Α.Υ.) (Α) Γενικά 1. Είδος του έργου και χρήση αυτού: Το αντικείμενο

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΠΑΓΕΙΣ ΜΟΝΑ ΕΣ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑΣ ΥΓΡΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΑΠΟ PE

ΣΥΜΠΑΓΕΙΣ ΜΟΝΑ ΕΣ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑΣ ΥΓΡΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΑΠΟ PE ΣΥΜΠΑΓΕΙΣ ΜΟΝΑ ΕΣ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑΣ ΥΓΡΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΑΠΟ PE ΣΤΑΤΙΚΗ ΕΣΧΑΡΑ 500 1000 L ΣΕΛ. 1 ΣΗΠΤΙΚΕΣ ΕΞΑΜΕΝΕΣ 4 150 ΙΣΟ ΥΝΑΜΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΕΛ. 2 ΜΟΝΑ Α ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ 5 30 ΙΣΟ ΥΝΑΜΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΕΛ. 4 ΜΟΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Όσα υγρά απόβλητα μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν, πρέπει να υποστούν

Όσα υγρά απόβλητα μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν, πρέπει να υποστούν 7. Επαναχρησιμοποίηση νερού στο δήμο μας! Όσα υγρά απόβλητα μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν, πρέπει να υποστούν επεξεργασία πριν την επανάχρησή τους. Ο βαθμός επεξεργασίας εξαρτάται από την χρήση για την

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΥΑΜΒ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ Εργο : Νο90 - ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΟΜΒΡΙΩΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ 1. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΩΝ 1 Πινακίδες εργοταξιακής σήμανσης.

Διαβάστε περισσότερα

5. Στοιχεία των υπευθύνων ενημέρωσης /αναπροσαρμογής του ΦΑΥ:

5. Στοιχεία των υπευθύνων ενημέρωσης /αναπροσαρμογής του ΦΑΥ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΡΓΟ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΟΧΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ (Α.Μ 176/17) ΤΜΗΜΑ Α ΓΕΝΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες συναρμολόγησης

Οδηγίες συναρμολόγησης 6720 647 950 09/2000 GR Για τον τεχνικό Οδηγίες συναρμολόγησης Δοχείο αδρανείας PL750 / 1000 / 1500 Να διαβάζονται προσεκτικά πριν από τη συναρμολόγηση Πρόλογος Σημαντικές γενικές υποδείξεις χρήσης Χρησιμοποιείτε

Διαβάστε περισσότερα

«Εσωτερικά ίκτυα Ύδρευσης»

«Εσωτερικά ίκτυα Ύδρευσης» ΤΥΠΙΚΑ Υ ΡΑΥΛΙΚΑ ΕΡΓΑ «Εσωτερικά ίκτυα Ύδρευσης» ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ ΕΞΑΜΕΝΩΝ ιδάσκουσα: ιονυσία Παναγούλια, Λέκτορας ΕΜΠ εξαµενή ρυθµίσεως Ηδεξαµενή ρυθµίσεως αποτελεί το όριο µεταξύ εξωτερικού και εσωτερικού

Διαβάστε περισσότερα

Ονοματεπώνυμο: Μάθημα: Ύλη: Επιμέλεια διαγωνίσματος: Αξιολόγηση: Φυσική Προσανατολισμού Ρευστά Ιωάννης Κουσανάκης

Ονοματεπώνυμο: Μάθημα: Ύλη: Επιμέλεια διαγωνίσματος: Αξιολόγηση: Φυσική Προσανατολισμού Ρευστά Ιωάννης Κουσανάκης Ονοματεπώνυμο: Μάθημα: Ύλη: Επιμέλεια διαγωνίσματος: Αξιολόγηση: Φυσική Προσανατολισμού Ρευστά Ιωάννης Κουσανάκης ΘΕΜΑ Α Α1. Το ανοιχτό κυλινδρικό δοχείο του σχήματος βρίσκεται εντός πεδίο βαρύτητας με

Διαβάστε περισσότερα