ΕΡΕΥΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ: Νοέμβριος 2011

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΕΡΕΥΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ: Νοέμβριος 2011"

Transcript

1

2

3 ο ποσοστό ανεργίας το Νοέμβριο του 2011 ανήλθε σε 20,9%, έναντι 13,9% το Νοέμβριο του 2010 και 18,2% τον Οκτώβριο του Το σύνολο των απασχολουμένων κατά το Νοέμβριο του 2011 εκτιμάται ότι ανήλθε σε άτο- ΕΡΕΥΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ: Νοέμβριος 2011 μα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε άτομα. Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά άτομα σε σχέση με το Νοέμβριο του 2010 (μείωση 9,4%) και κατά άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2011 (μείωση 4,0%). Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά άτομα σε σχέ- ση με το Νοέμβριο του 2010 (αύξηση 48,7%) και κατά άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2011 (αύξηση 14,0%). Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, αυξήθηκαν κατά άτομα σε σχέση με το Νοέμβριο του 2010 (αύξηση 2,4%) και κατά άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2011 (αύξηση 0,9%). Τ

4 Θέματα Ενημερωτικά Στοιχεία για τον Χρηματοδοτικό Μηχανισμό JESSICA ΕΡΕΥΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ Ξεφυλλίστε την φορολογική ενημέρωση και βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει H TAXnews αναβαθμίζει συνεχώς τις υπηρεσίες του για την καλύτερη ενημέρωσή σας. Μέσα από υπηρεσίες μοναδικές στο Ελληνικό διαδίκτυο που απευθύνονται σε όλους εσάς, που θέλετε να αξιοποιήσετε την καθημερινή σας ενημέρωση.

5 Ενημερωτικά Στοιχεία για τον Χρηματοδοτικό Μηχανισμό JESSICA Η Πρωτοβουλία Jessica εντάσσεται στο πλαίσιο της φιλοσοφίας που προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τόσο στην τρέχουσα όσο κυρίως- και στην επόμενη προγραμματική περίοδο, για μετάβαση δηλαδή από τις εφάπαξ επιδοτήσεις στην παροχή δανεισμού με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους. Παράλληλα, επικεντρώνεται στην ανάγκη προσέλκυσης ιδιωτικών κεφαλαίων, τα οποία μπορούν να λειτουργήσουν ως εγγύηση για τη βιωσιμότητα των επενδύσεων που αναλαμβάνονται. Το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), προώθησε τη δημιουργία του συγκεκριμένου χρηματοδοτικού μηχανισμού, κύριο χαρακτηριστικό του οποίου αποτελεί ο πολλαπλασιαστικός χαρακτήρας των κεφαλαίων που διατίθενται, ενώ η αποπληρωμή τους θα οδηγήσει σε επανεπένδυσή τους σε νέες δράσεις. Δεδομένου ότι τα έργα δεν θα χρηματοδοτηθούν με επιχορηγήσεις, η συνεισφορά των πόρων από ένα Επιχειρησιακό Πρόγραμμα σε Ταμείο Αστικής Ανάπτυξης θα είναι ανακυκλώσιμη. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η ενίσχυση της αειφορίας της επενδυτικής δραστηριότητας. Ταυτόχρονα, οι συνεισφορές των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων χρησιμοποιούνται για την ανάπτυξη χρηματοδοτικών προϊόντων, τα οποία θα παρέχονται από τα Ταμεία Αστικής Ανάπτυξης στους τελικούς δικαιούχους. Με αυτό το πλαίσιο, η πρωτοβουλία JESSICA στοχεύει στη στήριξη επενδυτικών προγραμμάτων και έργων αστικής ανάπτυξης. Οι δράσεις του χρηματοδοτούνται μετά τη σύνταξη Ολοκληρωμένου Σχεδίου Αστικής Ανάπτυξης, όπου προτείνεται η υλοποίηση έργων με χαρακτηριστικά παρέμβασης ολοκληρωμένου χαρακτήρα. Οι κοινοί πόροι του μηχανισμού προέρχονται από τα διαρθρωτικά ταμεία (ΕΤΠΑ - ΕΣΠΑ) και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, καθώς και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ). Δεν αποκλείεται και η χρήση αμιγώς ιδιωτικών κεφαλαίων (π.χ από το χρηματοπιστωτικό σύστημα), εάν εκδηλωθεί σχετικό ενδιαφέρον. Ενδεικτικές κατηγορίες πράξης αστικής ανάπτυξης, οι οποίες μπορεί να χρηματοδοτηθούν από πόρους του JES- SICA είναι η Ενεργειακή αποδοτικότητα και ΑΠΕ σε δημόσια κτήρια, οι «Καθαρές» αστικές μεταφορές, οι Δημόσιες μεταφορές, οι Ποδηλατόδρομοι, οι Πολυτροπικές μεταφορές, η Αποκατάσταση ιστορικών κτιρίων, οι Χώροι στάθμευσης και πρασίνου, και η διαμόρφωση υποδομών δρόμων, τα Ευφυή συστήματα παρακολούθησης και ελέγχου κυκλοφορίας., οι Δράσεις οικολογικής καινοτομίας, καθώς και Δράσεις ανάπτυξης τοπικής καινοτομίας.

6 Πορεία Εξέλιξης του Χρηματοδοτικού Μηχανισμού JESSICA Την 1 Ιουλίου 2010 υπογράφτηκε η Σύμβαση Χρηματοδότησης ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και έγινε ουσιαστικά η δέσμευση των ανάλογων πόρων και η ένταξη των αντίστοιχων πράξεων στα συμμετέχοντα Επιχειρησιακά Προγράμματα του EΣΠΑ, με τη διάθεση συνολικών πόρων ύψους Η κατανομή των πόρων ανά Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα και ανά Περιφέρεια δίνεται στον πίνακα που ακολουθεί: Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρεια Δεσμευμένοι Πόροι Συγχρηματοδοτούμενης Δημόσιας Δαπάνης για Δράσεις JESSICA ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΕΠ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ ΠΕΠ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΕΠ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ ΠΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΗΠΕΙΡΟΥ ΠΕΠ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ ΠΕΠ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΠΕΠ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΠΕΠ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΠΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΗΠΕΙΡΟΥ ΠΕΠ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΗΠΕΙΡΟΥ ΕΠ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΤΤΙΚΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΘΡΑΚΗ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΡΗΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΘΡΑΚΗ, ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΡΗΤΗ, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΣΥΝΟΛΟ: Συστάθηκε στη συνέχεια το Ταμείο Χαρτοφυλακίου JESSI- CA και το Επενδυτικό Συμβούλιο του Ταμείου και εντάχθηκαν στα αντίστοιχα επιχειρησιακά προγράμματα οι σχετικές πράξεις. Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων προχώρησε το Μάρτιο του 2011, μετά από την επίλυση επιμέρους διαχειριστικών θεμάτων, στη δημοσίευση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα για ανάδειξη Ταμείων Αστικής Ανάπτυξης στις περιφέρειες της χώρας. Υπέβαλλαν προτάσεις μια σειρά από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και ακολούθησαν διαδικασίες διαβούλευσης μεταξύ ΕΤΕπ και ενδιαφερόμενων σχημάτων.

7 Εγκύκλιοι Εργασίας-ΙΚΑ-ΟΑΕΔ IKA Αρ.Πρωτ. Α11 / Αποστολή αυτοκόλλητων ετικετών ασφαλιστικής ικανότητας επιδοτούμενων ανέργων. IKA ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Κατάταξη σε ασφαλιστικές κλάσεις των αμειβομένων μισθωτών με κυμαινόμενες αποδοχές και αποτίμηση των παροχών σε είδος, για το έτος IKA Αρ.Πρωτ. Σ70/ Α. Υποχρεωτική χορήγηση Α.Μ.Κ.Α. στους συνταξιούχους. Β. Αναστολή καταβολής συντάξεων λόγω μη απογραφής. ΙΚΑ Αρ.Πρωτ. Γ99/1/ Διαχείριση Α.Π.Δ. Οικοδομοτεχνικών έργων που υποβάλλονται στα Υποκ/τα και Παραρτήματα του Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ. εκπρόθεσμα. Εγκύκλιοι ΦΠΑ-ΚΒΣ-ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΠΟΛ Στατιστικά κατώφλια έτους 2012 για τις ενδοκοινοτικές συναλλαγές. ΠΟΛ Παροχή συμπληρωματικών διευκρινίσεων σχετικά με την εκκαθάριση του υποσυστήματος Μητρώου TAXIS από τους ανενεργούς Αριθμούς Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) ΠΟΛ Συμπλήρωση της αριθ /703/τ.&ε.φ./ (ΠΟΛ. 1125) απόφασης του Υπουργού Οικονομίας & Οικονομικών και υποβολή της Δήλωσης Απόδοσης Φόρου Ασφαλίστρων και στη συνέχεια απόδοση του φόρου αυτού, κατά περίπτωση, IKA Αρ.Πρωτ.Ε33/ Αναστολή μέτρων αναγκαστικής είσπραξης με την υπαγωγή σε καθεστώς ρύθμισης των οφειλών προς το Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ. IKA ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Πιστοποίηση αναπηρίας σε ασφαλισμένους που εμπίπτουν στις διατάξεις των Κοινοτικών Κανονισμών ή των Διμερών Συμβάσεων Κοινωνικής Ασφάλειας. IKA ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ α) Διευκρινίσεις για τον καθορισμό ποσού «ελάχιστης παροχής» για τους σκοπούς χορήγησης συμπληρωματικής παροχής, β) οδηγίες σχετικά με την εφαρμογή του άρθρ. 51 παρ.4 Ν.2084/1992 σε συνδυασμό με τις διατάξεις των ΔΙΜΕΡΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ Εγκύκλιοι OAEE - ΟΓΑ - ΕΤΑΑ ΟΑΕΕ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Προσωρινός διακανονισμός οφειλόμενων εισφορών. (παρ. α του άρθρου 21 του Ν.4038/2012 (ΦΕΚ 14Α/2/2/2012) Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Έρευνα Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Νοέμβριος 2011) Νόμιμη Οικοδομική Δραστηριότητα (Οκτώβριος 2011) (Προσωρινά Στοιχεία)

8 Λοιπές Αποφάσεις και Σ.ΕΠ.Ε. Αριθμ. Πρωτ.: Παροχή οδηγιών για την κατάρτιση του προϋπολογισμού των δήμων και περιφερειών, οικονομικού έτους 2012 εφαρμογή ρυθμίσεων επί οικονομικών θεμάτων ΟΤΑ. Αρ.αποφ. 56/ Έγκριση του Κώδικα Συναλλαγών Ηλεκτρικής Ενέργειας. Αρικ. Πρωτ.: ΔΙΠΙΔΔ/Β.10 Ε.Ε./ 581/ Εφαρμογή των διατάξεων των παρ. 3 και 4 του άρθρου 34 του ν.4024/2011 περί εργασιακής εφεδρείας παροχή στοιχείων. Ν.Σ.Κ. Αριθμός Πρωτ Ερωτάται εάν είναι επιτρεπτή η απόσπαση δικαστικών υπαλλήλων στο Γραφείο Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος. Αρ.Πρωτ Ν.4030/2011 "Νέος τρόπος έκδοσης αδειών δόμησης, ελέγχου κατασκευών και λοιπές διατάξεις" (ΦΕΚ 249Α) και διευκρινίσεις στο ν. 4014/2011 (ΦΕΚ 209Α) Αρ.Πρωτ. Δ6Α Τροποποίηση της υπ αριθμ.δ6α (ΦΕΚ Β' 2656) απόφασης περί καθορισμού του αριθμού των θέσεων των Ελεγκτών Βεβαίωσης και Αναγκαστικής Είσπραξης των Εσόδων του Κράτους και των υπηρεσιακών μονάδων Αρ.Πρωτ.Δ6Α ΕΞ Παύση λειτουργίας της Κατευθυντήριας Επιτροπής, της Συντονιστικής Ομάδας Υποστήριξης Διοίκησης Εργου και των πέντε (5) Ειδικών Ομάδων Εργασίας (έκτακτη δομή Διοίκησης Έργου) στο Υπουργείο Οικονομικών, Αρ.Πρωτ.:Φ10221/οικ.1325/ Διευκρινίσεις σχετικά με την εφαρμογή του Νέου Πίνακα Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων. Ημερήσια Κυκλοφορία ΦΕΚ Αριθμ. Φ.90380/7605/ Διαχωρισμός των ασφαλιστικών εισφορών μεταξύ του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και των Τομέων Υγείας Ασφαλισμένων του Δημοσίου και Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων. Αριθμ. οικ.483/35/φ Καθορισμός τύπου, δικαιολογητικών και διαδικασίας για την εγκατάσταση και τη λειτουργία των μεταποιητικών δραστηριοτήτων του Ν. 3982/2011 (ΦΕΚ Α 143), την τροποποίηση και την ανανέωση των αδειών και την προθεσμία ΦΕΚ Αρ. Φύλλου Τροποποίηση του Ειδικού Προγράμματος Ανάπτυξης Φωτοβολταϊκών Συστημάτων σε κτιριακές εγκαταστάσεις και ιδίως σε δώματα και στέγες κτιρίων. Τιμολόγηση ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από φωτοβολταϊκούς σταθμούς.

9 ΑΔΑ: ΒΟΖΙΗ-Ο9Γ Αθήνα,6/2/2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ 14 η Δ/ΝΣΗ ΦΠΑ ΤΜΗΜΑ Α Ταχ. Δ/νση : Σίνα 2 4 Ταχ. Κωδ. : ΑΘΗΝΑ Πληροφορίες: Γ. Αναγνωστόπουλος Τηλέφωνο : FAX : dfpa.a1@1992.syzefxis.gov.gr ΠΟΛ 1036 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΡΟΣ: ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΠΙΝΑΚΑ ΔΙANOMΗΣ ΘΕΜΑ: Στατιστικά κατώφλια έτους 2012 για τις ενδοκοινοτικές συναλλαγές. Σχετικά με το ανωτέρω θέμα σας γνωρίζουμε ότι, σύμφωνα με το αριθ. πρωτ. 711/Γ4-67/ έγγραφο της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής προς την Υπηρεσία μας, τα στατιστικά κατώφλια που ισχύουν από έως , βάσει του άρθρου 10 του Κανονισμού της Ε.Ε. 638/2004, διαμορφώνονται ως εξής: α) Eκατόν δεκαπέντε χιλιάδες ευρώ ( ) για τις αφίξεις και β) Eνενήντα χιλιάδες ευρώ (90.000) για τις αποστολές. Ο ΓΕΝΙΚΟΣ Δ/ΝΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ Ι. ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ 1. Αποδέκτες Πίνακα Β, αριθ. 1 και Αποδέκτες Πίνακα ΣΤ, μόνο ο αριθ. 2. 1

10 ΑΔΑ: ΒΟΖΦΗ-Β9Ε ΔΛΛΖΝΗΚΖ ΓΖΜΟΚΡΑΣΗΑ Αθήνα 1 Φεβροσαρίοσ 2012 ΤΠΟΤΡΓΔΗΟ ΟΗΚΟΝΟΜΗΚΩΝ I. ΓΔΝΗΚΖ ΓΡΑΜΜΑΣΔΗΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΚΩΝ ΠΟΛ: 1035 ΚΑΗ ΣΔΛΩΝΔΗΑΚΩΝ ΘΔΜΑΣΩΝ 1. ΓΔΝΗΚΖ Γ/ΝΖ ΦΟΡΟΛΟΓΗΚΩΝ ΔΛΔΓΥΩΝ ΠΡΟ: Ω Π.Γ ΚΑΗ ΔΗΠΡΑΞΖ ΓΖΜΟΗΩΝ ΔΟΓΩΝ - Γ/ΝΖ ΔΠΗΥΔΗΡΖΗΑΚΟΤ ΥΔΓΗΑΜΟΤ ΣΜΖΜΑ Γ - Γ/ΝΖ ΔΛΔΓΥΩΝ ΣΜΖΜΑΣΑ Α - Β 2. ΓΔΝΗΚΖ Γ/ΝΖ ΦΟΡΟΛΟΓΗΑ - 14 Ζ Γ/ΝΖ Φ.Π.Α. ΣΜΖΜΑΣΑ Α - Β II. ΓΔΝΗΚΖ ΓΡΑΜΜΑΣΔΗΑ ΠΛΖΡΟΦΟΡΗΑΚΩΝ ΤΣΖΜΑΣΩΝ ΓΔΝΗΚΖ Γ/ΝΖ ΚΔ.Π.ΤΟ. -Γ/ΝΖ ΔΦΑΡΜΟΓΩΝ Ζ/Τ (Γ30) Ταρ. Γ/λζε: Καξ. Σεξβίαο 10 Ταρ. Κωδ.: Αζήλα Πιεξνθνξίεο: Τειέθωλν: , , Fax: des.c@mofadm.gr ΘΔΜΑ: «Παροτή ζσμπληρωμαηικών διεσκρινίζεων ζτεηικά με ηην εκκαθάριζη ηοσ σποζσζηήμαηος Μηηρώοσ TAXIS από ηοσς ανενεργούς Αριθμούς Φορολογικού Μηηρώοσ (Α.Φ.Μ.)» Σε ζπλέρεηα ηεο ΠΟΛ 1229/ κε ηελ νπνία παξέρνληαη νδεγίεο γηα ηελ εθαξκνγή ηεο ΠΟΛ 1160/ (ΦΔΚ1778/Β/ ) Απόθαζεο ηνπ Υπνπξγνύ Οηθνλνκηθώλ, ωο πξνο ηε δηαδηθαζία εθθαζάξηζεο ηνπ ππνζπζηήκαηνο Μεηξώνπ TAXIS από ηνπο αλελεξγνύο Α.Φ.Μ., δηεπθξηλίδνπκε ηα εμήο: 1.Γιαδικαζία καηατώριζης Α.Φ.Μ. από ηη Γ.Ο.Τ. ως ανενεργού και ενεργοποίηζή ηοσ Σηηο πεξηπηώζεηο πνπ, θαηά ηε δηάξθεηα ηνπ ειέγρνπ δηαπηζηώλεηαη από ηε Γ.Ο.Υ. όηη, ν Α.Φ.Μ. επηρείξεζεο εκπίπηεη ζε έλα από ηα θξηηήξηα ηεο πεξ. 1 ηνπ άξζξνπ 1 ηεο ΠΟΛ 1160/2011, απνζηέιιεηαη πξόζθιεζε ζηελ επηρείξεζε, κε ηελ νπνία θαιείηαη εληόο κελόο, λα ηαθηνπνηήζεη ηηο εθθξεκόηεηέο ηεο. Μεηά ηελ παξέιεπζε ηεο παξαπάλω πξνζεζκίαο θαη εθόζνλ ε επηρείξεζε δελ αληαπνθξίζεθε, ώζηε λα εθπιεξώζεη ηηο ππνρξεώζεηο ηεο, ζηελ έθζεζε ειέγρνπ πνπ ζπληάζζεηαη, θαζνξίδεηαη ωο εκεξνκελία θαηαρώξηζεο ηνπ Α.Φ.Μ., ωο αλελεξγνύ, ζην ππνζύζηεκα Μεηξώνπ ηεο Γ.Ο.Υ., ε ηξέρνπζα.

11 ΑΔΑ: ΒΟΖΦΗ-Β9Ε Γηα ηελ ελεξγνπνίεζε ηνπ Α.Φ.Μ., ζπληάζζεηαη επίζεο έθζεζε ειέγρνπ, από ηελ νπνία πξνθύπηεη, ε εκεξνκελία θαηά ηελ νπνία εμέιεηπαλ νη ιόγνη, γηα ηνπο νπνίνπο είρε θαηαζηεί αλελεξγόο. Με ηελ εκεξνκελία απηή ελεξγνπνηείηαη ν Α.Φ.Μ. ηεο επηρείξεζεο από ην ηκήκα Μεηξώνπ ηεο Γ.Ο.Υ.. 2.Απενεργοποίηζη Α.Φ.Μ. από ηο Ζλεκηρονικό ζύζηημα VIES (Δνδοκοινοηικές ζσναλλαγές) Ζ απελεξγνπνίεζε από ην ζύζηεκα VIES ηνπ Α.Φ.Μ. επηρείξεζεο, πνπ δελ ππέβαιε αλαθεθαιαηωηηθνύο πίλαθεο θαη δειώζεηο Φ.Π.Α. γηα έλα έηνο, γίλεηαη από ηε Γ.Γ.Π.Σ., με ηην εκπνοή ενός μηνός από ηην αποζηολή ζτεηικής ειδοποίηζης προς ηην επιτείρηζη και εθόζον δεν σποβληθούν καηά ηο διάζηημα ασηό δηλώζεις ΦΠΑ και Ανακεθαλαιωηικοί Πίνακες. Ζκεξνκελία απελεξγνπνίεζεο ζηελ πεξίπηωζε απηή, είλαη ε επόκελε εκέξα, κεηά ηελ εθπλνή ηεο θαηαιεθηηθήο πξνζεζκίαο πνπ ίζρπε γηα ηελ ππνβνιή ηεο πξώηεο δήιωζεο ΦΠΑ θαη ηνπ αλαθεθαιαηωηηθνύ πίλαθα, πνπ δελ ππνβιήζεθε. Ζ εκεξνκελία αλάθηεζεο ζην ζύζηεκα VIES ηνπ Α.Φ.Μ. πνπ απελεξγνπνηήζεθε γηα ηνλ αλωηέξω ιόγν, αλαηξέρεη ζην ρξόλν απελεξγνπνίεζήο ηνπ κε ηελ πξνϋπόζεζε, όηη έρνπλ εθπιεξωζεί νη θνξνινγηθέο ππνρξεώζεηο ηνπ θνξνινγνύκελνπ γηα ην ελδηάκεζν ρξνληθό δηάζηεκα (ππνβνιή δειώζεωλ ΦΠΑ θαη αλαθεθαιαηωηηθώλ πηλάθωλ). Ζ αλάθηεζε ηνπ Α.Φ.Μ. γίλεηαη από ην ηκήκα Μεηξώνπ ηεο αξκόδηαο Γ.Ο.Υ., θαηόπηλ ζρεηηθήο έθζεζεο ειέγρνπ, κε ηελ νπνία ελεκεξώλεηαη απηόκαηα ην ειεθηξνληθό ζύζηεκα VIES. Αληίγξαθν ηεο έθζεζεο απηήο αξρεηνζεηείηαη ζην ηκήκα Μεηξώνπ. Σηηο πεξηπηώζεηο πνπ από ηελ αξκόδηα Γ.Ο.Υ. θαη ζύκθωλα κε ηηο νδεγίεο ηεο 4/1/2012 ( αξ. εγγξ. ΓΔΛ Γ ΔΞ 2012) ηεο δ/λζεο Διέγρωλ, δηαπηζηώλεηαη όηη, ζπληξέρνπλ νη πεξ. 3 θαη 4 ηνπ άξζξνπ 2 ηεο ΠΟΛ 1160/2011 Α.Υ.Ο., ε θαηαρώξηζε ηνπ Α.Φ.Μ. ωο αλελεξγνύ θαη ε αλάθηεζή ηνπ αληίζηνηρα, γίλεηαη από ην ηκήκα Μεηξώνπ ηεο Γ.Ο.Υ. κε ηε δηαδηθαζία θαη ηηο εκεξνκελίεο πνπ αλαθέξνληαη ζηελ πεξ. 1 ηεο παξνύζαο κε ηελ νπνία ελεκεξώλεηαη απηόκαηα ην ζύζηεκα VIES. Ακριβές Ανηίγραθο Ζ Προϊζηαμένη ηης Γραμμαηείας Ο ΤΠΟΤΡΓΟ ΟΗΚΟΝΟΜΗΚΩΝ ΔΤΑΓΓΔΛΟ ΒΔΝΗΕΔΛΟ ΠΗΝΑΚΑ ΓΗΑΝΟΜΖ Η. ΑΠΟΓΔΚΣΔ ΓΗΑ ΔΝΔΡΓΔΗΑ 1. Γεκόζηεο Οηθνλνκηθέο Υπεξεζίεο (Γ.Ο.Υ.) 2. Γ.Γ.Π.Σ. Γηεύζπλζε Δθαξκνγώλ Ζ/Υ (Γ30) ΗΗ. ΑΠΟΓΔΚΣΔ ΓΗΑ ΚΟΗΝΟΠΟΗΖΖ 1. Απνδέθηεο Πίλαθα Α εθηόο ηνπ αξηζκνύ 4 2. Απνδέθηεο Πίλαθα Β εθηόο ηωλ αξηζκώλ 1 θαη 2 3. Απνδέθηεο Πίλαθα ΣΤ εθηόο ηωλ αξηζκώλ 3,4,5,6, θαη 7 4. Π.Ο.Δ.- Γ.Ο.Υ. 5. Απνδέθηεο Πίλαθα Ζ εθηόο ηωλ αξηζκώλ 4,10 θαη Απνδέθηεο Πίλαθα ΗΔ

12 ΑΔΑ: ΒΟΖΓΗ-Λ37 Αθήνα, 9 Ιανουαρίου 2012 ΠΟΛ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Α) ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ 1) ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΤΕΛΩΝ & ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΩΝ ΤΜΗΜΑ Β 2) ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ Δ/ΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ Β) ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ (Γ.Γ.Π.Σ.) ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΚΕΠΥΟ Δ/ΝΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Η/Υ (Δ30) ΤΜΗΜΑ Β ΠΡΟΣ: Ως Αποδέκτες Π.Δ. Ταχ.Δ/νση : Σίνα 2-4 Ταχ.Κωδ. : ΑΘΗΝΑ Πληροφορίες: Τηλέφωνα : , FAX : ΘΕΜΑ : Συμπλήρωση της αριθ /703/τ.&ε.φ./ (ΠΟΛ. 1125) απόφασης του Υπουργού Οικονομίας & Οικονομικών και υποβολή της Δήλωσης Απόδοσης Φόρου Ασφαλίστρων και στη συνέχεια απόδοση του φόρου αυτού, κατά περίπτωση, με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας ή στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. για τις χρήσεις 2010, 2011 και εφεξής. Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Έχοντας υπόψη: 1. Τις διατάξεις της παρ. 8 του άρθρου 29 του ν.3492/2006 (210 Α ) σχετικά με την απόδοση του φόρου ασφαλίστρων. 2. Την αριθ. Πολ 1125/ Τις διατάξεις του π.δ. 284/1988 (128 Α ) «Οργανισμός του Υπουργείου Οικονομικών», όπως ισχύει. 1

13 ΑΔΑ: ΒΟΖΓΗ-Λ37 4. Τις διατάξεις των άρθρων 41 και 90 του π.δ. 63/2005 (98 Α ) «Κωδικοποίηση των διατάξεων για την Κυβέρνηση και Κυβερνητικά Όργανα». 5. Την με αριθμό Y 25/ (2792 Β / ) Aπόφαση του Πρωθυπουργού με την οποία καθορίζονται οι αρμοδιότητες των Αναπληρωτών Υπουργών Οικονομικών. 6. Την ανάγκη καθορισμού τρόπου αποσυμφόρησης των Δ.Ο.Υ. αλλά και διευκόλυνσης της εκπλήρωσης της υποχρέωσης που ορίζεται από τις διατάξεις του άρθρου 29 του ν.3492/2006 περί υποβολής δήλωσης απόδοσης του φόρου ασφαλίστρων στο πλαίσιο απλοποίησης των φορολογικών διαδικασιών λόγω των διαμορφωθεισών νέων συνθηκών, τόσο στον τομέα οργάνωσης των φορολογικών υπηρεσιών, όσο και των επιχειρήσεων. 7. Ότι από την απόφαση αυτή δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού. Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε Άρθρο 1 Τρόπος Υποβολής της Δήλωσης Απόδοσης Φόρου Ασφαλίστρων και Απόδοσης του φόρου αυτού 1. Οι εμπρόθεσμες δηλώσεις απόδοσης του φόρου ασφαλίστρων διαχειριστικής χρήσης 2011 και εφεξής υποβάλλονται και ο αναλογούν φόρος αποδίδεται προαιρετικά με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου, από στο διαδικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.). 2. Οι εκπρόθεσμες δηλώσεις απόδοσης του φόρου ασφαλίστρων διαχειριστικής χρήσης 2010 και εφεξής υποβάλλονται και ο οφειλόμενος φόρος αποδίδεται ομοίως προαιρετικά από με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου, στο διαδικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) 3. Η οριζόμενη στις παραγράφους 1 και 2 του παρόντος διαδικασία καθίσταται υποχρεωτική από το Β τρίμηνο της χρήσης 2012 και εφεξής. 4. Οι υπόχρεοι, εφόσον είναι νέοι χρήστες, εγγράφονται στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες TAXISnet σύμφωνα με όσα ορίζονται στην με αριθμό ΠΟΛ.1178/ , ΑΔΑ41ΦΜΗ-ΤΛ(ΦΕΚΒ / ) Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών. Η διαδικασία αυτή δεν απαιτείται για τους ήδη πιστοποιημένους χρήστες σε οποιαδήποτε εφαρμογή. Σε περίπτωση απενεργοποίησης από την ΓΓΠΣ των κωδικών πρόσβασης στο σύστημα, εφαρμόζονται τα αναφερόμενα στο άρθρο 6 της ανωτέρω απόφασης. 5. Όλες οι τροποποιητικές δηλώσεις απόδοσης φόρου ασφαλίστρων υποβάλλονται υποχρεωτικά στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. 2

14 ΑΔΑ: ΒΟΖΓΗ-Λ37 Άρθρο 2 Αποδεικτικό ηλεκτρονικής υποβολής και καταβολής του φόρου Οι υπόχρεοι που υποβάλλουν δήλωση απόδοσης φόρου ασφαλίστρων και καταβάλλουν το φόρο με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου, οφείλουν να δώσουν εντολή πληρωμής, μέχρι την καταληκτική ημερομηνία, σε τράπεζες που έχουν συμβληθεί με το Υπουργείο Οικονομικών για να παρέχουν την υπηρεσία αυτή. Το σύστημα μετά την οριστικοποίηση της υποβολής της δήλωσης παράγει το σημείωμα για πληρωμή του φόρου όπου περιέχεται η «Ταυτότητα Πληρωμής», στοιχείο απαραίτητο για να δοθεί η εντολή πληρωμής στην τράπεζα. Στην κωδικοποίηση της ταυτότητας πληρωμής ορίζεται το ποσό και προσδιορίζεται η προθεσμία για την καταβολή του στην τράπεζα. Άρθρο 3 Ημερομηνία υποβολής 1. Η προθεσμία υποβολής είναι αυτή που ορίζεται στις διατάξεις της παραγράφου 6 του άρθρου 29 του ν.3492/2006, δηλαδή μέχρι την τελευταία ημέρα των μηνών Ιουνίου για το Α τρίμηνο (Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου-Μαρτίου), Σεπτεμβρίου για το Β τρίμηνο (Απριλίου-Μαΐου-Ιουνίου), Δεκεμβρίου για το Γ τρίμηνο (Ιουλίου- Αυγούστου-Σεπτεμβρίου), και Μαρτίου του επόμενου έτους για το Δ τρίμηνο (Οκτωβρίου-Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου). Σε περίπτωση που η τελευταία ημέρα είναι Σάββατο ή Κυριακή ή επίσημη αργία καταληκτική ημερομηνία υποβολής είναι η πρώτη επόμενη εργάσιμη μέρα. 2. Ως ημερομηνία υποβολής της δήλωσης, κατά την ηλεκτρονική υποβολή, θεωρείται η ημερομηνία πληρωμής στην τράπεζα. Άρθρο 4 Έλεγχος Ενημέρωση Δ.Ο.Υ. με καταχώριση στοιχείων δηλώσεων και βεβαίωση/πίστωση των εισπραχθέντων εσόδων. 1. Η αρμόδια Δ.Ο.Υ. ενημερώνεται από την Γ.Γ.Π.Σ., αμέσως μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων απόδοσης φόρου ασφαλίστρων και την διαπίστωση της καταβολής του φόρου, ανά υπόχρεο, με ταυτόχρονη καταχώρηση στο σύστημα TAXIS των βασικών στοιχείων παραλαβής δήλωσης και βεβαίωσης/πίστωσης των εισπραχθέντων εσόδων, με ημερομηνία τριπλοτύπου βεβαίωσης και πίστωσης αυτήν της πληρωμής στην τράπεζα. 2. Η αρμόδια Δ.Ο.Υ. έχει τη δυνατότητα εμφάνισης των βασικών στοιχείων δηλώσεων απόδοσης φόρου ασφαλίστρων, των χρηματικών καταλόγων βεβαίωσης και των στοιχείων πληρωμής αυτών. Άρθρο 5 Ισχύς της Απόφασης 1. Η παρούσα απόφαση ισχύει για τη διαχειριστική χρήση 2010 και επόμενες. 3

15 ΑΔΑ: ΒΟΖΓΗ-Λ37 2. Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ Ι. ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ 1. Εθνικό Τυπογραφείο (για άμεση δημοσίευση) ΙΙ. ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ 1. Όλες τις Δ.Ο.Υ. 2. Ελεγκτικά Κέντρα 3. Κεντρική Υπηρεσία Σ.Δ.Ο.Ε. 4. Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος Ξενοφώντος Αθήνα 5. Τράπεζα της Ελλάδος - Δ/νση Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης, Ελευθερίου Βενιζέλου 21, Αθήνα ΙΙΙ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΝΟΜΗ: 1. Γραφείο Υπουργού Οικονομικών κ.. Βενιζέλου 2. Γραφείο Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Π. Οικονόμου 3. Γραφείο Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη 4. Γραφείο Γενικού Γραμματέα Η. Πλασκοβίτη 5. Γραφείο Γενικού Γραμματέα Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων 6. Γραφείο Γενικού Γραμματέα ΓΓΠΣ κ. Θ. Θεοχάρη 7. Γεν. Δ/νση Οικονομικής Επιθεώρησης Θεμιστοκλέους ΑΘΗΝΑ 8. Γραφεία κ.κ. Γενικών Διευθυντών 9. Γραφείο Γενικού Δ/ντή Φορολογίας κ. Σταματόπουλου 10.Όλες τις Φορολογικές Διευθύνσεις και Τμήματα 11.Γ.Γ.Π.Σ. Δ/νση 30 η - Τμήμα Β 12. Γ.Γ.Π.Σ. ( Δ 30) α) Έργο TAXIS Ομάδα Άλλων Φόρων. β) Έργο TAXIS για καταχώρηση στο Διαδίκτυο 13. Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων (10 αντίγραφα) 14. Περιοδικό «Φορολογική επιθεώρηση». 15. Γραφείο Επικοινωνίας και Πληροφόρησης Πολιτών. 16. Δ/νση Πολιτικής Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων 17. Δ/νση Τελών & Ειδ. Φορολογιών Τμήμα Β (10) 4

16 ΑΔΑ: ΒΟΖΙ4691ΩΓ-ΝΨΞ ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΟΧΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ Ταχ. Διεύθυνση : Αγ. Κων/νου ΑΘΗΝΑ Πληροφορίες : Ε. ΜΕΡΚΟΥΡΗ Αριθ. τηλεφώνου : FAX : E mail : diefpar@ika.gr Αθήνα 9 / 2 / 2012 Αριθ. Πρωτ. Α11 / 87 ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΓΕΝ. ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΡΟΣ: 1. Όλα τα Υποκαταστήματα και Παραρτήματα ΙΚΑ ΕΤΑΜ 2. Διοίκηση Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Κηφισίας 39, ΜΑΡΟΥΣΙ προκειμένου να ενημερωθούν οι γιατροί του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ΘΕΜΑ : «Αποστολή αυτοκόλλητων ετικετών ασφαλιστικής ικανότητας επιδοτούμενων ανέργων» Στα πλαίσια της διαλειτουργικότητας του ΙΚΑ ΕΤΑΜ με διάφορους φορείς και σύμφωνα με το πρωτόκολλο συνεργασίας μας με τον ΟΑΕΔ, μας δόθηκαν στοιχεία, προκειμένου να χορηγήσουμε ασφαλιστική ικανότητα για το έτος 2012 (1/3/ /2/2013) για παροχές ασθένειας σε είδος, με δικαίωμα κάλυψης προστατευόμενων μελών, σε επιδοτούμενους ανέργους με αποστολή αυτοκόλλητων ετικετών. Προϋπόθεση της ένταξης των ανέργων αυτών στη συγκεκριμένη λειτουργία ήταν να έχουν τακτική επιδότηση από τον ΟΑΕΔ τουλάχιστον 90 ημέρες κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος. Οι ετικέτες οι οποίες πρέπει να επικολληθούν στο ατομικό βιβλιάριο υγείας των ασφαλισμένων απεστάλησαν στην διεύθυνση κατοικίας τους. Επομένως, για την κατηγορία αυτή των ασφαλισμένων δεν απαιτείται η προσέλευσή τους στα Τμήματα Μητρώου των Υποκαταστημάτων για θεώρηση των ατομικών βιβλιαρίων υγείας τους. Επίσης για την αποφυγή ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων, σας υπενθυμίζουμε ότι δεν απαιτείται η θεώρηση του οικογενειακού βιβλιαρίου για τα προστατευόμενα μέλη εφόσον αυτά είναι σύζυγοι ή τέκνα που δεν έχουν συμπληρώσει το 18 ο έτος της ηλικίας τους μέσα στο ασφαλιστικό έτος 2012.

17 ΑΔΑ: ΒΟΖΙ4691ΩΓ-ΝΨΞ Σε περίπτωση όμως που προσέλθουν, λόγω μη παραλαβής της αυτοκόλλητης ετικέτας, πιθανόν λόγω λανθασμένης διεύθυνσης κατοικίας, παρακαλούμε όπως προβείτε στην επανεκτύπωση της ικανότητας και στην επικαιροποίηση της διεύθυνσης κατοικίας τους. ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΝΟΜΗ Γραφείο Διοικητή Γραφείο Υποδιοικητή κ. Πατσούρη Η ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΤΡΙΑ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΓΔΟΝΤΑΚΗ

18 ΑΔΑ: ΒΟΖΓ4691ΩΓ-ΡΓΚ ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟΔΩΝ ΤΜΗΜΑ : ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΟΙΝΩΝ ΕΠΙΧ/ΣΕΩΝ Ταχ. Διεύθυνση : Αγ. Κων/νου ΑΘΗΝΑ Αριθ. τηλεφώνου : FAX : E mail : asfika@otenet.gr Αθήνα 6/2/2012 Αριθμ. Πρωτ. Α42/2 ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡ. : 11 ΠΡΟΣ: Τους αποδέκτες του Πίνακα Α ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : Ως ο συνημμένος πίνακας διανομής ΘΕΜΑ : ΣΧΕΤ. : «Κατάταξη σε ασφαλιστικές κλάσεις των αμειβομένων μισθωτών με κυμαινόμενες αποδοχές και αποτίμηση των παροχών σε είδος, για το έτος 2012» Το αριθ. Α42/12/ Γενικό Έγγραφο. Με τις αριθ. 298/Σ41/ και 299/Σ41/ αποφάσεις του Δ.Σ. Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ., που δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ 3220/τ.Β / καθορίστηκαν, η κατάταξη σε ασφαλιστικές κλάσεις τεκμαρτών ημερομισθίων των αμειβομένων με κυμαινόμενες αποδοχές μισθωτών και η αποτίμηση των χορηγουμένων στους μισθωτούς ασφ/νους του Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ., από τους εργοδότες τους, παροχών σε είδος, για το έτος Οι κατηγορίες των με κυμαινόμενες αποδοχές αμειβομένων μισθωτών για το έτος 2012, παραμένουν στις ίδιες ασφαλιστικές κλάσεις τεκμαρτών ημερομισθίων, στις οποίες είχαν καταταγεί για το έτος 2011, εκτός των οδηγών αυτοκινήτων (ΤΑΞΙ) χωρίς αλλαγή (διπλοβάρδια) και των κομμωτών κουρέων που κατατάσσονται στην 11 η ασφαλιστική κλάση. Επισημαίνεται ότι, οι αλιεργάτες, οι οποίοι συνεχίζουν την ασφάλισή τους στο Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ., μετά την εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 3 του άρθρου 7 του Ν. 3232/04, παραμένουν στις ίδιες ασφαλιστικές κλάσεις, στις οποίες είχαν καταταγεί το 2011.

19 ΑΔΑ: ΒΟΖΓ4691ΩΓ-ΡΓΚ Διευκρινίζονται ακόμη τα ακόλουθα : α) Οι εισφορές υπολογίζονται με βάση τα ισχύοντα ασφάλιστρα και τις τεκμαρτές αποδοχές, που αντιστοιχούν κάθε φορά στις ασφ/κές κλάσεις της κατάταξής τους. β) Η κατάταξη ισχύει τόσο για τον υπολογισμό των μηνιαίων εισφορών Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ., όσο και για τον αυτοτελή υπολογισμό των εισφορών για τα δώρα εορτών (Χριστουγέννων Πάσχα) και το επίδομα αδείας. γ) Η κατάταξη είναι ανεξάρτητη από τη διάρκεια της ημερήσιας απασχόλησης και σ αυτήν περιλαμβάνοντια οι χορηγούμενες παροχές σε είδος (τροφή, κατοικία, κ.λ.π.), τα επιδόματα προϋπηρεσίας, γάμου, οι υπερωρίες, κ.λ.π. δ) Όταν οι κατώτατοι μισθοί ή τα κατώτατα ημερομίσθια, που προβλέπονται από τις οικείες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (Γενική και Ειδικές), συμπεριλαμβανομένων και των γενικών επιδομάτων που χορηγούνται σε όλους ανεξεραίτως τους μισθωτούς, οι οποίοι υπάγονται στην εκάστοτε ισχύουσα οικεία Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, είναι ανώτεροι των τεκμαρτών μισθών ή των τεκμαρτών ημερομισθίων των κλάσεων της κατάταξης, τότε χωρεί αυτόματη κατάταξη στις ασφαλιστικές κλάσεις που εμπίπτουν οι νόμιμοι αυτοί μισθοί ή τα ημερομίσθια. ε) Η ανωτέρω κατάταξη ισχύει ανεξαρτήτως φύλλου. στ) Μουσικοί α λογίζονται οι απασχολούμενοι την νύχτα ή και μικτά (νύχτα και ημέρα), ενώ μουσικοί β λογίζονται οι απασχολούμενοι μόνο την ημέρα. ζ) Κέντρα διασκεδάσεως θεωρούνται τα προσφέροντα μουσική δια μουσικών οργάνων και, προκειμένου περί χορευτικών κέντρων, και δια μουσικών μηχανημάτων. η) Για τους αμειβόμενους με κυμαινόμενες αποδοχές μισθωτούς, ολόκληρη η εισφορά υπέρ ΔΛΟΕΜ 2% (εργοδότη 1% και ασφ/νου 1%) βαρύνει τον εργοδότη, σύμφωνα με την 68623/10394/ Απόφαση Υπουργού Εργασίας (εγκ. Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ. 464/58, Γ.Ε /ΦΕ 211/ ). θ) Τα όρια μισθών και τα τεκμαρτά ημερομίσθια των ασφ/κών κλάσεων, αναπροσαρμόζονται κατά το ποσοστό αύξησης, που χορηγείται κάθε φορά στις συντάξεις του Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ. και από την ίδια ημερομηνία (άρθρο 13 παρ. 2 του Ν. 1976/91). ι) Οι μαθητές τεχνίτες Σχολών μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ. δεν ασφαλίζονται με τεκμαρτά ημερομίσθια, αλλά με το ήμισυ (1/2) των πράγματι καταβαλλομένων αποδοχών τους (εγκ. Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ. 19/96, παρ. 1.6). 2

20 ΑΔΑ: ΒΟΖΓ4691ΩΓ-ΡΓΚ Για διευκόλυνσή σας καταχωρήθηκαν στο συνημμένο πίνακα κατάταξης τα αντιστοιχούντα σε κάθε ασφ/κή κλάση τεκμαρτά ημερομίσθια, όπως έχουν διαμορφωθεί από 1/1/2012 και θα ισχύσουν μέχρι 31/12/2012. Ο τρόπος ασφάλισης των μισθωτών που αναφέρονται στον κοινοποιούμενο πίνακα κατάταξης δεν ισχύει : Για τους αμειβόμενους αποκλειστικά και μόνο με σταθερές αποδοχές, οι οποίες όμως δεν πρέπει να είναι κατώτερες των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (Γενική και Ειδικές). Για τους αμειβόμενους με σταθερές αποδοχές και ποσοστά, φιλοδωρήματα κ.λ.π. (π.χ. περιοδεύοντες πωλητές, πλασιέ), όταν οι σταθερές αποδοχές τους υπερβαίνουν τις τεκμαρτές, της κλάσης κατάταξης τους. Σ αυτήν την περίπτωση, ασφαλίζονται επί των σταθερών αποδοχών τους (άρθρο 18 παρ. 6 του Κ.Α. Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ.). Ως σταθερές αποδοχές νοούνται οι συμφωνημένες, υπό την προϋπόθεση να είναι ανώτερες της Γενικής ή της οικείας Ειδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Τέλος, η αποτίμηση των χορηγουμένων, από τους εργοδότες στους μισθωτούς, που δεν αμείβονται με κυμαινόμενες αποδοχές, παροχών σε είδος, που ισχύει για το έτος 2012 για τις περιοχές όλων των Υποκ/των και Παρ/των του Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ. είναι η κατωτέρω : 1. Για ένα γεύμα 4,80 Ευρώ 2. Για πλήρη τροφή 9,60 Ευρώ 3. Για κατοικία (μηνιαία) 75,40 Ευρώ 4. Για πλήρη τροφή και κατοικία (μηνιαία) 301,50 Ευρώ (σχετ. απόφαση Δ.Σ Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ. 299/Σ41/ ) Διευκρινίζουμε ότι, σε περίπτωση χορήγησης και άλλων παροχών πλήν των ανωτέρω, θα λαμβάνονται υπόψη και τα ποσά αυτών των παροχών. Συν/να : Ένας (1) πίνακας Η ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΤΡΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΓΔΟΝΤΑΚΗ C:ΚΕΜΕΝΑ\2012\ΒΛΑΤ.\ΕΓΚ.\ΤΕΚΜ. 3

21 ΑΔΑ: ΒΟΖΓ4691ΩΓ-ΩΩΦ ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Αθήνα, 7 / 2 /12 ΔΙΕΥΘΥΝΣH ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΥΡΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ Ο.Π.Σ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Επιχειρησιακή Ομάδα Παροχών Αριθ. Πρωτ. ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ Ταχ. Δ/νση: Αγ. Κων/νου 8 (10241) Σ70/ 19 ΓΕΝ. ΕΓΓΡΑΦΟ Πληροφορίες: M.Παναγοπούλου Χ. Στεφανάκης, Χ. Φίφα Αριθ. Τηλεφώνου: / FAX: diefpar@ika.gr ΠΡΟΣ Όλα τα Υποκ/τα και Παραρτήματα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ 1. Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε. Δ/ΝΣΗ: Α ΣΥΝΤ/ΣΗΣ & ΡΟΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ: Β Λαγουμιτζή 40 Ν. Κόσμος ΑΘΗΝΑ 2. ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ Παπαδιαμαντοπούλου ΑΘΗΝΑ 3. Ο.Π.Σ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Επιχειρησιακή Ομάδα Παροχών Πατησίων 12 Αθήνα 4. Από ένα αντίτυπο σε κάθε υπάλληλο των Τμημάτων Πληρωμών Συντάξεων. ΘΕΜΑ: Α. Υποχρεωτική χορήγηση Α.Μ.Κ.Α. στους συνταξιούχους. Β. Αναστολή καταβολής συντάξεων λόγω μη απογραφής. Σχετ.: Το αρ. πρωτ. Σ70/62/ Γ.Ε. Α. Με το ως άνω Γενικό Έγγραφο σας ενημερώσαμε ότι η υπηρεσία μας υπέβαλε ερώτημα στη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων σχετικά με τη δυνατότητα εξαίρεσης ασφαλισμένων μας από την προϋπόθεση χορήγησης Α.Μ.Κ.Α. για την καταβολή της σύνταξης, επικαλούμενοι λόγους θρησκευτικής και συνταγματικής συνείδησης.

22 ΑΔΑ: ΒΟΖΓ4691ΩΓ-ΩΩΦ 2 Η Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων με το αρ. πρωτ /684/Φ80321/ έγγραφό της μας γνώρισε ότι οι διατάξεις του άρθρου 153 του Ν. 3655/2008 και του άρθρου 1 παρ.2 της αρ. 7791/245/Φ80321/ Κ.Υ.Α. συνιστούν καθολική υποχρέωση των πολιτών, συνεπώς δεν προβλέπεται εξαίρεση από τον Α.Μ.Κ.Α. για θέματα παροχών. Κατόπιν των ανωτέρω σας γνωρίζουμε ότι από ημερομηνία λήψης του παρόντος εγγράφου παύουν να ισχύουν οι οδηγίες που είχαν δοθεί με το αρ. πρωτ. Σ70/62/ Γενικό Έγγραφο και θα πρέπει να εφαρμόζονται τα αναφερόμενα στα αρ. Σ70/46/ και Σ70/49/ Γενικά Έγγραφά μας. Β. Όπως είναι γνωστό, για τους αναπόγραφους μέχρι σήμερα, η καταβολή των συντάξεων γινόταν από τα Υποκ/τα μέσω Ο.Π.Σ. Δεδομένου ότι η καταγραφή φυσικής παρουσίας έληξε στις 31/1/2012, για όσους συνταξιούχους δεν προσήλθαν στα υποκαταστήματα έως 31/1/2012 η σύνταξή τους από τον μήνα 3/2012 και μετά θα ανασταλεί. Για όλες τις συντάξεις που θα είναι υπό αναστολή για τον ως άνω λόγο, θα εκτυπωθούν καταστάσεις από την Η.ΔΙ.Κ.Α. ανά υποκατάστημα, με κωδικό αναστολής 16 και ημερομηνία από 01/03/2012. Στις καταστάσεις θα αναφέρονται και τυχόν μελλοντικές λήξεις που είχε ο συνταξιούχος. Προσοχή, όταν θα γίνεται επαναφορά της σύνταξης με ΔΑΜ (κωδικός επαναφοράς 36), υποχρεωτικά θα πρέπει πέρα από την επαναφορά της σύνταξης να αναγράφεται και η μελλοντική λήξη στον κωδ (όπου υπάρχει). Η οθόνη της καταγραφής φυσικής παρουσίας μέσω ΟΠΣ θα παραμείνει ενεργή μόνο για την πληρωμή των συντάξεων των μηνών 11/2011 μέχρι 2/2012. Συνεπώς στις περιπτώσεις των συνταξιούχων που προσέρχονται για απογραφή από 1/2/12 και μετά, θα προβαίνετε σε πληρωμή μέσω Ο.Π.Σ. μέχρι και την σύνταξη μηνός Φεβρουαρίου 2012 και από την σύνταξη μηνός Μαρτίου θα γίνεται αναγγελία στη μηχανογράφηση με ΔΑΜ, σύμφωνα με τα προαναφερόμενα. Για το διάστημα από 1 η Μαρτίου και μέχρι την ενεργοποίηση της αναγγελίας έχετε την δυνατότητα να χορηγείτε προκαταβολή της σύνταξης. Για τους συνταξιούχους που έχουν προβεί σε καταγραφή φυσικής παρουσίας αλλά δεν έχουν ΙΒΑΝ θα εκδοθούν επιταγές για πληρωμή από το υποκατάστημα. Οι συνταξιούχοι αυτής της κατηγορίας θα μπορούν να εισπράξουν τη σύνταξή τους μόνο εφόσον προσκομίσουν ΙΒΑΝ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΝΟΜΗ : Η ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ 1. Γραμ. Υποδ/τη κ. Δ. Πατσούρη ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ 2. Γραφ. Γεν. Δ/ντριας Ασφ/κών Υπηρεσιών 3. Δ/νση Παροχών-Τμήμα Κύριας Σύνταξης (10 αντίτυπα) ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΓΔΟΝΤΑΚΗ

23 ΑΔΑ: ΒΟΖΓ4691ΩΓ-ΑΒΧ ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟΔΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Ταχ. Διεύθυνση : Αγ. Κων/νου ΑΘΗΝΑ Αριθ. τηλεφώνου : FAX : E mail : asfika@otenet.gr Αθήνα 6/2/2012 Αριθμ. Πρωτ. Γ99/1/38 ΓΕΝΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΡΟΣ: Όλα τα Υποκ/τα & Παρ/τα Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ. ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : Ως ο συνημμένος πίνακας διανομής ΘΕΜΑ : «Διαχείριση Α.Π.Δ. Οικοδομοτεχνικών έργων που υποβάλλονται στα Υποκ/τα και Παραρτήματα του Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ. εκπρόθεσμα» ΣΧΕΤ. : Τα με αριθ.ε41/271/ και Ε41/51/ Γενικά Έγγραφα. Με το Γενικό Έγγραφο Ε41/51/ που αναφέρεται στην «Αναστολή δυνατότητας υποβολής συμπληρωματικών Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (Α.Π.Δ.) μέσω διαδικτύου από εργοδότες ιδιωτικών οικοδομικών έργων» δίδονται οδηγίες για την διαδικασία που πρέπει να ακολουθείται, όταν υποβάλλεται συμπληρωματική (04) Α.Π.Δ. στα Υποκ/τα και Παραρτήματα. Στο έγγραφο αυτό μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι, η συμπληρωματική Α.Π.Δ. «θα καταχωρείται στο γενικό πρωτόκολλο και μετά από σχετικό έλεγχο για το πραγματικό της απασχόλησης των ασφαλισμένων (διενέργεια επιτοπίου, συγκέντρωση στοιχείων κ.λ.π.) κριθεί αποφασισθεί, ότι πρέπει να παραληφθεί, θα παραλαμβάνεται από τον προϊστάμενο του τμήματος ή παραρτήματος και θα καταχωρείται στο σύστημα.» Όπως έχει διαπιστωθεί από πολλές μονάδες μας, μεγάλος αριθμός Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (Α.Π.Δ.) κανονικών (01) ή συμπληρωματικών (04), που υποβάλλεται κυρίως στα τέλη εκάστου έτους ή στις αρχές κάθε νέου έτους, από εργοδότες οικοδομοτεχνικών έργων, μετά τη παρέλευση, της προβλεπόμενης από τον Κανονισμό Διαδικασιών Ασφάλισης για την Εφαρμογή της Α.Π.Δ., προθεσμίας, δηλαδή εκπροθέσμως, δεν ανταποκρίνεται σε πραγματική απασχόληση των αναφερομένων σε αυτές ασφαλισμένων.

24 ΑΔΑ: ΒΟΖΓ4691ΩΓ-ΑΒΧ Επειδή, εκπρόθεσμη υποβολή Α.Π.Δ., από εργοδότες οικοδομοτεχνικών έργων, δεν προβλέπεται από τον σχετικό Κανονισμό να γίνεται μέσω Διαδικτύου (internet), οι όποιες εκπρόθεσμες Α.Π.Δ., υποβάλλονται μόνο στα Υποκ/τα ή Παραρτήματά μας, συνεπώς παρέχεται η δυνατότητα να διενεργείται και για τις Α.Π.Δ. αυτές, έλεγχος ως προς το πραγματικό της απασχόλησης. Προκειμένου λοιπόν να αποφεύγεται ενημέρωση ασφαλιστικής ιστορίας, σε ασφαλισμένους οι οποίοι, δεν πληρούν τις γενικές περί υπαγωγής στην ασφάλιση του Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ. προϋποθέσεις, που ορίζεται στο άρθρο 2 παρ. 1 του Α.Ν.1846/51, όπως ισχύει σήμερα (παροχή εξηρτημένης εργασίας έναντι αμοιβής), θα πρέπει, πριν την καταχώρηση των Α.Π.Δ. αυτών, να διενεργείται από τα αρμόδια για τον έλεγχο ασφαλιστικά όργανα, σχετικός έλεγχος, προς κάθε κατεύθυνση και με κάθε νόμιμο μέσο. Εφιστώντας την προσοχή και προς αποφυγήν προβλημάτων που δημιουργούν οι «εικονικές ασφαλίσεις», από τη λήψη του παρόντος εγγράφου, στις περιπτώσεις που υποβάλλονται Α.Π.Δ. εκπροθέσμως, μετά όμως την λήξη της προθεσμίας μέσω διαδικτύου της επόμενης από τον μήνα αναφοράς Α.Π.Δ., θα πρέπει: 1. Όταν η εκπρόθεσμη Α.Π.Δ. υποβάλλεται με μαγνητικό μέσο, να συνοδεύεται από αναλυτική εκτύπωση, ενώ όταν υποβάλλεται σε χειρόγραφη μορφή με συμπληρωμένο το σχετικό έντυπο υποβολής Α.Π.Δ.. Η υποβολή πρέπει να γίνεται σε δύο αντίγραφα (πρωτότυπο και φωτοαντίγραφο) εκ των οποίων το φωτοαντίγραφο, μετά την παραλαβή, επιστρέφεται στον εργοδότη. 2. Να παραλαμβάνεται με επιφύλαξη και να πρωτοκολλείται στο γενικό πρωτόκολλο του Τμήματος ή του Υποκ/τος. 3. Να διενεργείται έλεγχος και ταυτοποίηση στοιχείων με επίδειξη ταυτότητος ή άλλων εγγράφων του προσώπου που την υποβάλλει και να αναγράφεται ο αριθμός αυτών στα αντίγραφα των Α.Π.Δ. από υπάλληλο που παραλαμβάνει αυτή. Αν δεν υποβάλλεται από τον/τους εργοδότη/ τες, αλλά από εξουσιοδοτημένο πρόσωπο (λογιστή, μηχανικό κ.λ.π.), να ελέγχεται το νόμιμο της εξουσιοδότησης, η οποία θα πρέπει να είναι πρόσφατη να έχει θεωρηθεί για το γνήσιο υπογραφής κ.λ.π. 4. Να αναζητούνται στοιχεία από τους εργοδότες και τους ασφαλισμένους από την συνεκτίμηση των οποίων να αποδεικνύεται το πραγματικό της απασχόλησης. 2

25 ΑΔΑ: ΒΟΖΓ4691ΩΓ-ΑΒΧ Ενδεικτικά και μόνο, για την διαπίστωση της απασχόλησης των αναφερομένων στις εν λόγω Α.Π.Δ., σημειώνουμε ότι, θα πρέπει: Να διενεργείται επιτόπιος έλεγχος στο οικοδομικό έργο για το οποίο έχει υποβληθεί εκπρόθεσμη Α.Π.Δ. Να καλούνται εγγράφως οι αναφερόμενοι στην Α.Π.Δ. ασφαλισμένοι για τους οποίους ερευνάται το πραγματικό της απασχόλησης ώστε να παράσχουν ενώπιον σας πληροφορίες, σχετικά με την απασχόληση, την αμοιβή, το είδος των εργασιών κ.λ.π. Με την ίδια διαδικασία θα πρέπει να εξετάζονται και τυχόν συναπασχολούμενοι. Να εκτυπώνεται «απόσπασμα λογαριασμού ασφαλισμένου» και να εξετάζεται εάν, μετά την προσμέτρηση των ημερών ασφάλισης που επιχειρείται, δημιουργούνται ή όχι προϋποθέσεις για ασφαλιστική ικανότητα, ώστε να συνεκτιμηθεί ως στοιχείο. Να αναζητούνται από τον εργοδότη στοιχεία απασχόλησης και αμοιβής, όπως, αποδείξεις πληρωμής, τυχόν συμφωνητικά με εργολάβους για ανάθεση εργασιών και τον τρόπο πληρωμής τους ή τυχόν άλλα έγραφα στοιχεία, προσφορές κ.λ.π. Να αναζητούνται τα προβλεπόμενα από τις διατάξεις του άρθρου 4 παρ. 5 του «Κανονισμού Ασφαλίσεως μέσω μηχανογραφικού συστήματος» (ΑΥΕΚΑ Φ21/504/ ΦΕΚ Β 360/ ), Βιβλιάρια. «Αποδεικτικά Απασχόλησης», που πρέπει να τηρούν οι οικοδόμοι και τα οποία συμπληρώνονται και υπογράφονται από τους εργοδότες. Αναλόγως του είδους των εργασιών και της πορείας των εργασιών, να αναζητούνται τυχόν τιμολόγια αγοράς υλικών, αγοράς μπετόν κ.λ.π. ώστε να προσδιορισθεί κατά το δυνατόν ο χρόνος εκτέλεσης εργασιών. Περίπτωση κατά την οποία υποβάλλεται καταγγελία από απασχολούμενο, ακόμη και αν έχει υποβληθεί εκ των υστέρων εκπρόθεσμη Α.Π.Δ. ( κανονική ή συμπληρωματική) από τον εργοδότη για ασφάλισή του, θα πρέπει να εξετάζεται η καταγγελία, για το πραγματικό της απασχόλησης και να λαμβάνονται υπόψη οι οδηγίες που έχουν δοθεί με το Γενικό Έγγραφο Ε41/271/ με θέμα «έλεγχος για την διαπίστωση απασχόλησης εργατοτεχνιτών οικοδόμων μετά από υποβολή καταγγελίας». 3

26 ΑΔΑ: ΒΟΖΓ4691ΩΓ-ΑΒΧ Μετά την διενέργεια του κατά τα ανωτέρω ελέγχου και την συνεκτίμηση των υποβαλλομένων στοιχείων, εάν διαπιστωθεί ότι, το περιεχόμενο των εν λόγω Α.Π.Δ. ανταποκρίνεται σε πραγματική απασχόληση, θα συντάσσεται συνοπτική έκθεση ελέγχου και μαζί με τα συγκεντρωθέντα στοιχεία θα αρχειοθετούνται στο φάκελο εργοδότη. Ακολούθως, θα παραλαμβάνεται η Α.Π.Δ. (στο σύστημα) από τον προϊστάμενο, με ημερομηνία παραλαβής την ημερομηνία που έχει πρωτοκολληθεί και στη συνέχεια, για τις περιπτώσεις των χειρογράφων Α.Π.Δ., θα γίνεται κατά τα γνωστά η σχετική καταχώρηση. Σε περίπτωση μη αποδοχής της Α.Π.Δ., μετά την σχετική έκθεση ελέγχου αρμόδιου υπαλλήλου, θα εκδίδεται σχετική απόφαση Διευθυντού ή θα γίνεται σχετική απάντηση με αναφορά στους λόγους για τους οποίους δεν γίνεται δεκτή η συγκεκριμένη Α.Π.Δ. Το απαντητικό αυτό έγγραφο, θα υπέχει θέση απόφασης Διευθυντού, ώστε να είναι δυνατή η προσβολή του στο αρμόδιο για την επίλυση ασφαλιστικών διαφορών, προβλεπόμενο από το άρθρο 120 του Κανονισμού Ασφάλισης, όργανο, δηλαδή την Τ.Δ.Ε. Η ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΤΡΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΓΔΟΝΤΑΚΗ 4

27 ΑΔΑ: ΒΟΖ04691ΩΓ-ΒΨΞ ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ : ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ : ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΟΙΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ : ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Ταχ. Διεύθυνση : Αγ. Κων/νου ΑΘΗΝΑ Αριθ. τηλεφώνου : , 264 & 269 : , : , 256 & 259 FAX : E mail : asfika@ika.gr Αθήνα 6/2/2012 Αριθμ. Πρωτ. Ε33/ 115 ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΡΟΣ: 1. Περιφερειακά Υποκαταστήματα Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ. 2. Ταμεία Είσπραξης Εσόδων Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων Διεύθυνση Κύριας Ασφάλισης Μισθωτών Τμήμα Α Σταδίου 29 Γραφείο κ. Υπουργού Γραφείο κ. Υφυπουργού Γραφείο Γενικής Δ/τριας Κοιν. Ασφαλίσεων ΘΕΜΑ: Αναστολή μέτρων αναγκαστικής είσπραξης με την υπαγωγή σε καθεστώς ρύθμισης των οφειλών προς το Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ. Σας ενημερώνουμε ότι με τις διατάξεις του άρθρου 21 του ν. 4038/2012 (ΦΕΚ. 14 /τ.α / ), καθιερώνεται δυνατότητα αναστολής λήψης αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, με την υπαγωγή σε καθεστώς προσωρινού διακανονισμού των Οφειλομένων Εισφορών προς το Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ. ή την ρύθμιση αυτών έως και δέκα (10) ισόποσες μηνιαίες δόσεις. Συγκεκριμένα, στις προαναφερόμενες διατάξεις προβλέπεται η αναστολή έως την 31/12/2012 της λήψης αναγκαστικών και λοιπών μέτρων είσπραξης για όσους εργοδότες: Α. Yπαχθούν στον προσωρινό διακανονισμό με τις εξής προϋποθέσεις: Α) Υποβολή σχετικής αίτησης στις αρμόδιες υπηρεσίες του Ιδρύματος. Β) Κεφαλαιοποίηση των καθυστερούμενων ασφαλιστικών εισφορών χρονικών περιόδων μέχρι την 31/12/2011 και έκπτωση 40% επί των προσθέτων τελών, προσαυξήσεων και λοιπών επιβαρύνσεων της κεφαλαιοποιημένης οφειλής.

28 ΑΔΑ: ΒΟΖ04691ΩΓ-ΒΨΞ Γ) Ανελλιπής καταβολή των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών από 1/1/2012 και εφεξής. Δ) Καταβολή ποσού που αντιστοιχεί τουλάχιστον στο 20% επί του μέσου όρου των μηνιαίων ασφαλιστικών εισφορών του τελευταίου τριμήνου του 2011, έναντι της κεφαλαιοποιημένης την 31/12/2011 οφειλής. Το ποσό αυτό δεν θα μπορεί να είναι μικρότερο του 1,25% της κεφαλαιοποιημένης την 31/12/2011 οφειλής, ούτε μεγαλύτερο του 40% του μέσου όρου των μηνιαίων ασφαλιστικών εισφορών του τελευταίου τριμήνου του 2011 και σε κάθε περίπτωση, πρέπει να είναι ίσο ή μεγαλύτερο των εκατόν πενήντα ευρώ (150,00 ). Β. Ρυθμίσουν τις οφειλές τους σύμφωνα με το εδ. β' παρ. 1 του άρθρου 21 του ν.4038/11 με τις εξής προϋποθέσεις: Α) Υποβολή σχετικής αίτησης στις αρμόδιες υπηρεσίες του Ιδρύματος μέχρι την Β) Κεφαλαιοποίηση των καθυστερούμενων ασφαλιστικών εισφορών χρονικών περιόδων μέχρι την 31/12/2011. Γ) Ανελλιπής καταβολή των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών από 1/1/2012 και εφεξής. Δ) Εφάπαξ καταβολή ή καταβολή της πρώτης δόσης μέχρι την Ε) Τρόπος ρύθμισης: 1. εφάπαξ εξόφληση ή ρύθμιση έως και έξι (6) ισόποσες μηνιαίες δόσεις με έκπτωση ποσοστού εκατό τοις εκατό (100%) επί των προσθέτων τελών, προσαυξήσεων και λοιπών επιβαρύνσεων της κεφαλαιοποιημένης οφειλής. 2. ρύθμιση από επτά (7) έως και δέκα (10) ισόποσες μηνιαίες δόσεις με έκπτωση ποσοστού εβδομήντα πέντε τοις εκατό (75%) επί των προσθέτων τελών, προσαυξήσεων και λοιπών επιβαρύνσεων της κεφαλαιοποιημένης οφειλής. Για την αναστολή των αναγκαστικών και λοιπών μέτρων είσπραξης, ασφαλιστικά ενήμερος θεωρείται ο οφειλέτης, ο οποίος υποβάλει αίτηση υπαγωγής στις ισχύουσες διατάξεις ρύθμισης των οφειλών του και καταβάλει την πρώτη δόση.

29 ΑΔΑ: ΒΟΖ04691ΩΓ-ΒΨΞ Συνεπώς, οι οφειλέτες θα πρέπει άμεσα μετά την διεκπεραίωση των αιτήσεών τους, από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ., να προβαίνουν στην καταβολή της πρώτης δόσης για την ένταξη σε καθεστώς αναστολής αναγκαστικών μέτρων είσπραξης. Προσοχή, στις παρούσες διατάξεις εντάσσονται οφειλές προς το Ι.Κ.Α.- Ε.Τ.Α.Μ. προερχόμενες από οποιαδήποτε αιτία (προαιρετική ασφάλιση, αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά, αποκλειστικές νοσοκόμες κ.α.). Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα στους οφειλέτες που απώλεσαν το δικαίωμα συνέχισης της ρύθμισής τους και εφόσον δεν έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης με νεότερες διατάξεις ρυθμίσεων, να επανενταχθούν σε αυτή, με την προϋπόθεση της καταβολής του συνόλου των απαιτητών δόσεων και των απαιτητών τρεχουσών εισφορών μετά των αναλογούντων προσθέτων τελών, κατά την ημερομηνία καταβολής αυτών. Τέλος, για τις επιχειρήσεις της παραγράφου 5ε του άρθρου 8 του α.ν. 1846/1951, όπως ισχύει, που θα υπαχθούν στις διατάξεις του παρόντος ή που έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης προηγούμενων διατάξεων και είναι συνεπείς με τους όρους αυτών, θα χορηγείται αποδεικτικό ασφαλιστικής ενημερότητας για την είσπραξη λογαριασμού Δημοσίου Έργου, με παρακράτηση το ποσό δύο (2) μηνιαίων δόσεων της ρύθμισης, εφόσον το έργο για το οποίο χορηγείται το αποδεικτικό δεν οφείλει τρέχουσες ή καθυστερούμενες οφειλές. Σε περίπτωση ύπαρξης οφειλής του έργου θα παρακρατείται πλέον των δύο (2) δόσεων και η συνολική οφειλή του έργου. Με το παρόν έγγραφο σας διαβιβάζεται ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ προκειμένου να αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων του Υποκαταστήματος καθώς και η σχετική αίτηση υπαγωγής στις διατάξεις του ν.4038/12, η οποία θα υποβάλλεται στο αρμόδιο Υποκατάστημα Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ. και θα καταχωρείται άμεσα στο μηχανογραφικό σύστημα (στην οθόνη : «Διαχείριση Εισερχομένων» του Ο.Π.Σ./Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ., με κωδικό 003 Αίτηση Ν.4038/12), σύμφωνα με τις οδηγίες της εγκ. 54/2010 της Διεύθυνσής μας. Ως εκ τούτου, με ευθύνη σας θα πρέπει να ενημερώσετε τα Τοπικά Υποκαταστήματα και Παραρτήματα αρμοδιότητάς σας, προκειμένου να αναπαραχθεί το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (για ανάρτηση στους πίνακες ανακοινώσεων) και η αίτηση ρύθμισης η οποία θα χορηγείται στους εργοδότες. Αναλυτικές οδηγίες εφαρμογής των παραπάνω διατάξεων, θα δοθούν με σχετική εγκύκλιο Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ., η οποία θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος Συν/να: 1. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2. Αίτηση (1 φύλλο) ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΝΟΜΗ 1. Γραφ. Διοικητή 2. Γραφεία Υποδιοικητών 3. Γραφ. Γενικής Δ/ντριας Ασφ/κών Υπηρεσιών ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΡΟΒΕΡΤΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

30 ΑΔΑ: ΒΟΖ04691ΩΓ-ΒΨΞ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 6/2/2012 ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΜΕΤΡΩΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΜΕ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΤΟ Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ. Η Διοίκηση του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. ανακοινώνει ότι, με τις διατάξεις του άρθρου 21 του ν. 4038/2012 (ΦΕΚ. 14 /τ.α / ) «Επείγουσες ρυθμίσεις που αφορούν την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής » του Υπουργείου Οικονομικών, παρέχεται η δυνατότητα σε όλους τους εργοδότες που οφείλουν στο Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ. καθυστερούμενες ασφαλιστικές εισφορές και δεν έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης, να προχωρήσουν στην τακτοποίηση αυτών, με την επιλογή μίας εκ των παρακάτω δυνατοτήτων: Α) Ένταξη των οφειλών στο άρθρο 48 του ν.3943/11, με έκπτωση κατά 40% στα πρόσθετα τέλη, προσαυξήσεις και λοιπές επιβαρύνσεις της κεφαλαιοποιημένης, την , οφειλής και απαραίτητη καταβολή των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών από και εφεξής. Το ποσό της μηνιαίας δόσης θα αντιστοιχεί: 1) σε ποσοστό 20% επί του μέσου όρου των μηνιαίων ασφαλιστικών εισφορών του τελευταίου τριμήνου του 2011, έναντι της κεφαλαιοποιημένης την 31/12/2011 οφειλής. Το ποσό αυτό για τους οφειλέτες που απασχολούν προσωπικό κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης, δεν μπορεί να είναι μικρότερο του 1,25% της κεφαλαιοποιημένης την 31/12/2011 οφειλής, ούτε μεγαλύτερο του 40% του μέσου όρου των μηνιαίων ασφαλιστικών εισφορών του τελευταίου τριμήνου του 2011 και σε κάθε περίπτωση, πρέπει να είναι ίσο ή μεγαλύτερο των εκατόν πενήντα ευρώ (150,00 ). 2) σε ποσοστό 1,25% της κεφαλαιοποιημένης οφειλής, για τους οφειλέτες που δεν απασχολούν προσωπικό κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης, το οποίο δεν μπορεί να υπολείπεται του ποσού των εκατόν πενήντα (150) ευρώ. Β) Ένταξη των κεφαλαιοποιημένων, την , οφειλών σε ρύθμιση, με απαραίτητη καταβολή των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών από και εφεξής και καταβολή της πρώτης δόσης ή εφάπαξ εξόφληση έως την Στη περίπτωση αυτή θα χορηγείται έκπτωση επί των κάθε είδους προσαυξήσεων, προσθέτων τελών και λοιπών επιβαρύνσεων ως εξής:

31 ΑΔΑ: ΒΟΖ04691ΩΓ-ΒΨΞ 1) 2) εφάπαξ εξόφληση ή ρύθμιση έως και έξι (6) ισόποσες μηνιαίες δόσεις με έκπτωση ποσοστού εκατό τοις εκατό (100%). ρύθμιση από επτά (7) έως και δέκα (10) ισόποσες μηνιαίες δόσεις με έκπτωση ποσοστού εβδομήντα πέντε τοις εκατό (75%). Η υπολογισθείσα, σύμφωνα με τα ανωτέρω, δόση που θα καταβάλλεται έναντι της κεφαλαιοποιημένης, την , οφειλής θα επιφέρει σημαντική μείωση, τόσο της κύριας οφειλής όσο και των κεφαλαιοποιημένων προσθέτων τελών που αναλογούν σε αυτή. Σχετικό αίτημα θα πρέπει να υποβληθεί από τον ενδιαφερόμενο έως την Τονίζεται ότι, για τους εργοδότες που θα υποβάλλουν σχετική αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση της περίπτωσης Α) μετά την ως άνω ημερομηνία, δεν θα παρέχεται η έκπτωση του 40% επί των προσθέτων τελών της κεφαλαιοποιημένης οφειλής. Στη ρύθμιση της περίπτωσης Β) δεν επιτρέπεται η υποβολή αίτησης υπαγωγής μετά την παρέλευση της ως άνω ημερομηνίας, ενώ και για τις δύο ρυθμίσεις η υποβολή της σχετικής αίτησης επιτρέπεται άπαξ. Όσοι εργοδότες δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ή δεν επιθυμούν να ενταχθούν στις ως άνω ρυθμίσεις μπορούν να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.3863/10. Για τους οφειλέτες που θα υπαχθούν στις ανωτέρω ρυθμίσεις και τηρούν τους όρους αυτών, αναστέλλεται έως την η λήψη αναγκαστικών και λοιπών μέτρων είσπραξης ενώ χορηγείται βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας διάρκειας δύο (2) μηνών χωρίς καμία παρακράτηση (ποσό ή ποσοστό). Τέλος, παρέχεται η δυνατότητα στους οφειλέτες που απώλεσαν το δικαίωμα συνέχισης της ρύθμισής τους και εφόσον δεν έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης με νεότερες διατάξεις ρυθμίσεων, να επανενταχθούν σε αυτή, με την προϋπόθεση της καταβολής του συνόλου των απαιτητών δόσεων και των απαιτητών τρεχουσών εισφορών μετά των αναλογούντων προσθέτων τελών, κατά την ημερομηνία καταβολής αυτών. ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ.

32 ΑΔΑ: ΒΟΖ04691ΩΓ-ΒΨΞ.../..../20... Αριθμ. Πρωτ.. Α Ι Τ Η Σ Η Για έλεγχο και ρύθμιση οφειλών του άρθρου 21 παρ. 1 του Ν. 4038/2012 (ΦΕΚ 14/ τα / ) Στοιχεία Επιχείρησης: ΠΡΟΣ Επωνυμία... Το Υποκατάστημα Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ Α.Μ.Ε./Α.Μ.Ο.Ε.... Είδος Επιχ/σης... Εποχικότητα ΝΑΙ/ΟΧΙ Α.Φ.Μ... Δ/νση Επιχείρησης... Παρακαλώ, όπως διενεργήσετε έλεγχο και προβείτε στη ρύθμιση των τυχόν οφειλών μου σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 21 παρ. 1 του Ν.4038/2012 (ΦΕΚ 14/τ. Α / ). Επιπροσθέτως δηλώνω υπεύθυνα ότι απασχολώ / δεν απασχολώ προσωπικό από... και εφεξής. Τηλ.. :... Στοιχεία Υπευθύνου: Ο/Η ΑΙΤ... Ιδιότητα στην Επιχείρηση:... Επώνυμο... Όνομα... (Υπογραφή Ονομ/μο Σφραγίδα) Όν. Πατρός.... Όν. Μητρός... Αριθμ. Ταυτότητας.... Ημ/Έκδοσης... Έκδ. Αρχή.... Α.Φ.Μ... Δ/νση Κατοικίας Τηλ.. :... Κινητό:... * Τα παρακάτω πεδία συμπληρώνονται από την υπηρεσία: Ρύθμιση οφειλών μέχρι.../.../20... Συνημμένα...(...) Υπηρ. Σημείωμα/τα Ημερομηνία.../.../20... Ο Προϊστάμενος Εσόδων ( υπογραφή - σφραγίδα Υποκ/τος)

33 ΑΔΑ: ΒΟΖ04691ΩΓ-ΓΛΟ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Αθήνα, ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Δ/ΝΣΗ ΔΙΕΘΝΩΝ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ Αριθ.Πρωτ. EΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΜΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ Ε.Ε. Σ07/ ΓΕΝ/ 3 10 Ταχ. Δ/νση : Αγ.Κων/νου Αθήνα Αριθ. Τηλεφώνου : ΠΡΟΣ : Αριθ. fαx : Ως Πίνακας Διανομής Γραφεία : Χαλκοκονδύλη 17- Αθήνα (Πίνακες με τα Υποκ/τα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΚΕΠΑ, Ηλεκτρ.Δ/νση : dasika@ika.gr Ασφαλιστικοί φορείς) ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝ. ΑΣΦ/ΣΗΣ ΘΕΜΑ : Πιστοποίηση αναπηρίας σε ασφαλισμένους που εμπίπτουν στις διατάξεις των Κοινοτικών Κανονισμών ή των Διμερών Συμβάσεων Κοινωνικής Ασφάλειας. Σχετ: η εγκύκλιος αριθ. 63 / της Δ/νσης Αναπηρίας Κατόπιν εφαρμογής των διατάξεων του Ν. 3863/2010 περί σύστασης του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (Κ.Ε.Π.Α) από και της ανωτέρω εγκυκλίου, μέσω της οποίας δόθηκαν σχετικές οδηγίες για τη λειτουργία αυτού και την τροποποίηση της διαδικασίας παραπομπής σε ιατρική εξέταση των ασφαλισμένων που αιτούνται σύνταξης αναπηρίας, σας αποστέλλουμε συμπληρωματικές οδηγίες σχετικά με τη διαδικασία που θα πρέπει να τηρείται στις περιπτώσεις των ασφαλισμένων στους οποίους έχουν εφαρμογή οι διατάξεις των Κοινοτικών Κανονισμών και των Διμερών Συμβάσεων. Α) Κάτοικοι εξωτερικού Σε αυτή την περίπτωση, ασφαλισμένοι οι οποίοι κατοικούν στο εξωτερικό, αλλά έχουν πραγματοποιήσει χρόνους ασφάλισης στην Ελλάδα, υποβάλουν αιτήσεις για σύνταξη αναπηρίας σε φορείς κρατών-μελών Ε.Ε, ΕΟΧ ή Ελβετίας, ή σε κράτη Διμερούς Σύμβασης. Ο αρμόδιος φορέας του άλλου κράτους διαβιβάζει στη Διεύθυνση Διεθνών Ασφαλιστικών Σχέσεων της Διοίκησης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (ΔΔΑΣ - Υπηρεσία Σύνδεσης) την 1

34 ΑΔΑ: ΒΟΖ04691ΩΓ-ΓΛΟ αίτηση για σύνταξη αναπηρίας (έντυπο Ε204 ή έντυπο διμερούς σύμβασης), καθώς και το έντυπο Ε213- Αναλυτική Ιατρική Έκθεση (ή την ιατρική γνωμάτευση κράτους Διμερούς Σύμβασης) συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο από την αρμόδια ιατρική υπηρεσία του φορέα του άλλου κράτους. Τα έντυπα προωθούνται από τη ΔΔΑΣ στο Περ/κό Υποκ/μα Συντάξεων Αθηνών (για ασφ/νους ΙΚΑ) ή στον αρμόδιο ελληνικό ασφαλιστικό φορέα, οι οποίοι μεριμνούν για την επίσημη μετάφραση του εντύπου Ε213 ή των ιατρικών γνωματεύσεων. Στη συνέχεια θα πρέπει να αποστέλλεται ο σχετικός υποφάκελος ιατρικών στοιχείων (γνωματεύσεις με επίσημη μετάφραση, ιατρικά εργαστηριακά δεδομένα, κλπ) αποκλειστικά στο ΚΕ.Π.Α. Αθηνών (Πειραιώς 181), δεδομένου ότι οι Υγειονομικές Επιτροπές του έχουν ήδη μεγάλη εμπειρία στην υγειονομική κρίση των κατοίκων εξωτερικού με δυνατότητα συμμετοχής ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, χωρίς τη φυσική παρουσία του αιτούντος. Τονίζουμε ότι δεν θα αποστέλλεται στο ΚΕ.Π.Α. ο συνταξιοδοτικός φάκελος, αλλά μόνο υποφάκελος με την επίσημη ιατρική γνωμάτευση, καθώς και τα απεικονιστικά στοιχεία, εφόσον υπάρχουν, (π.χ. καρδιογράφημα, σπινθηρογράφημα, ηλεκτροκαρδιογράφημα κ.α.), ο οποίος θα συνοδεύεται από διαβιβαστικό του φορέα που θα φέρει την ένδειξη «Διεθνείς Σχέσεις Κάτοικος εξωτερικού». Μετά την εξέταση του φακέλου από την Υ.Ε. και την καταχώρηση της απόφασης στο σύστημα ΚΕ.Π.Α., ο υποφάκελος θα αρχειοθετείται στο ΚΕ.Π.Α., ενώ ακριβές αντίγραφο της ιατρικής γνωμάτευσης θα αποστέλλεται στην Υπηρεσία εκείνη από την οποία διαβιβάστηκε το αίτημα προς το ΚΕ.Π.Α.. Η οριστική γνωμάτευση της υγειονομικής επιτροπής ΚΕ.Π.Α. θα ανασύρεται από την ενδιαφερόμενη Υπηρεσία μέσω του δικτύου ΟΠΣ από τους πιστοποιημένους στο σύστημα ΚΕ.Π.Α. υπαλλήλους των Τμημάτων Απονομών. Β) Κάτοικοι Ελλάδας Για τους αιτούντες σύνταξη αναπηρίας, οι οποίοι κατοικούν στην Ελλάδα, αλλά έχουν πραγματοποιήσει χρόνους ασφάλισης, τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε κράτη-μέλη της Ε.Ε., απαιτείται από τα ΚΕ.Π.Α., εκτός από την έκδοση της γνωμάτευσης, η συμπλήρωση του εντύπου Ε213GR, καθώς και η αποστολή του στο αρμόδιο Υποκ/μα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ή στον κατά περίπτωση αρμόδιο ελληνικό φορέα, προκειμένου να διαβιβαστεί στη συνέχεια στο φορέα του άλλου κράτους. Για τους κατοίκους Ελλάδας που επικαλούνται χρόνους ασφάλισης σε κράτη με τα οποία ισχύει Διμερής Σύμβαση, τα ΚΕ.Π.Α. θα πρέπει να αποστέλλουν μαζί με την γνωμάτευση όλα τα ιατρικά στοιχεία (ειδικότερες γνωματεύσεις, εξετάσεις κ.α.) στα αρμόδια ασφ/κά Ταμεία, προκειμένου να διαβιβαστούν και αυτά στον εκάστοτε αρμόδιο φορέα του εξωτερικού. Για λόγους ομοιόμορφης εφαρμογής θα τηρούνται τα εξής : α) οι ασφαλισμένοι -όλων των φορέων- οι οποίοι είναι κάτοικοι Νομού Αττικής θα καθοδηγούνται να απευθυνθούν μόνο στο ΚΕ.Π.Α. Αθηνών, καθότι οι Υγειονομικές Επιτροπές του γνωρίζουν ήδη τη διαδικασία και έχουν την εμπειρία συμπλήρωσης του κοινοτικού εντύπου Ε213. β) οι ασφαλισμένοι, κάτοικοι των λοιπών περιοχών μπορούν να απευθύνονται στα κατά τόπους Σημεία παροχής υπηρεσιών ΚΕ.Π.Α., δεδομένου ότι όλες οι ΑΥΕ της 2

35 ΑΔΑ: ΒΟΖ04691ΩΓ-ΓΛΟ περιφέρειας συμπλήρωναν το Ε213 έως σήμερα και ως εκ τούτου θεωρούμε ότι δεν θα παρουσιαστούν ιδιαίτερα προβλήματα. Προκειμένου όμως να εξασφαλίζεται ότι θα συμπληρωθεί το έντυπο Ε213GR θα πρέπει το παραπεμπτικό του εκάστοτε φορέα να φέρει την ένδειξη «Διεθνείς Σχέσεις Συμπλήρωση κοινοτικού εντύπου Ε213GR». Το συμπληρωμένο έντυπο Ε213 θα πρέπει να αποστέλλεται από τις γραμματείες ΚΕ.Π.Α. στην Υπηρεσία εκείνη, από την οποία διαβιβάσθηκε το αίτημα προς το ΚΕ.Π.Α.. Η γνωμάτευση της υγειονομικής επιτροπής ΚΕ.Π.Α. θα ανασύρεται από την ενδιαφερόμενη Υπηρεσία, μέσω του δικτύου ΟΠΣ, από τους πιστοποιημένους στο σύστημα ΚΕ.Π.Α. υπαλλήλους των Τμημάτων Απονομών. Επισημαίνουμε, ότι ακριβές αντίγραφο της γνωμάτευσης αυτής θα πρέπει να αποστέλλεται μαζί με το συμπληρωμένο Ε213 στις περιπτώσεις που η πιστοποίηση της αναπηρίας αφορά αίτημα άλλου φορέα κοινωνικής ασφάλισης (π.χ. ΟΑΕΕ), εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν υπάρχει πρόσβαση στη σχετική εφαρμογή του ΟΠΣ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ώστε να καθίσταται δυνατή η άντληση της γνωμάτευσης. Σας πληροφορούμε επίσης ότι στις περιπτώσεις που η ιατρική εξέταση πραγματοποιείται αποκλειστικά για λογαριασμό του αλλοδαπού φορέα ή κατ εντολή του (άρθ.87 του Καν. Ε.Κ. 987/09), θα πρέπει το παραπεμπτικό να φέρει επιπρόσθετα την ένδειξη «Χρέωση αλλοδαπού φορέα», προκειμένου οι σχετικές δαπάνες να αναζητούνται από τον αλλοδαπό φορέα με το κοινοτικό έντυπο Ε125, που θα συμπληρώνει η γραμματεία ΚΕ.Π.Α. και θα το διαβιβάζει μαζί με το Ε213GR στην υπηρεσία εκείνη από την οποία διαβιβάσθηκε το αίτημα προς το ΚΕ.Π.Α.. Στο σημείο αυτό, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι σε περίπτωση που η ιατρική εξέταση του ασφ/νου πραγματοποιείται μόνο για λογαριασμό του ξένου φορέα (επειδή π.χ. δεν έχει πραγματοποιηθεί χρόνος ασφάλισης στην Ελλάδα ή δεν θα χρησιμοποιηθεί η γνωμάτευση από τον ελληνικό φορέα), η αρμόδια Υπηρεσία που δέχεται την αίτηση θα πρέπει, πριν την παραπομπή της υπόθεσης στα ΚΕ.Π.Α., να εξασφαλίζει την έγκριση του ξένου φορέα, ο οποίος και θα αναλάβει το κόστος της εξέτασης. Επιπρόσθετα σας ενημερώνουμε ότι για περιορισμένο αριθμό ασφαλισμένων ή ήδη συνταξιούχων αναπηρίας του αγγλικού φορέα, κατοίκων Ελλάδας, ζητείται από τον αρμόδιο φορέα ιατρική εξέταση και συμπλήρωση του ειδικού εντύπου ESA-N-54C, το οποίο θα πρέπει πλέον να συμπληρώνεται από τα ΚΕ.Π.Α. και να επιστρέφεται στην Υπηρεσία εκείνη από την οποία διαβιβάσθηκε το αίτημα προς το ΚΕ.Π.Α., όπως περιγράφεται ανωτέρω. Προς διευκόλυνση των χρηστών, τα προαναφερόμενα έντυπα έχουν αναρτηθεί σε ηλεκτρονική μορφή στο διαδικτυακό τόπο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, στο χώρο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας ΚΕ.Π.Α. του ΟΠΣ, απ όπου μπορούν να αντληθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Τέλος, οι περιπτώσεις εκείνες, ασφαλισμένων που εξετάσθηκαν ήδη από τα κατά τόπους ΚΕ.Π.Α., είτε κατά το μεταβατικό στάδιο (προ της έκδοσης της παρούσας εγκυκλίου), είτε επειδή δεν είχε δηλωθεί από την αρχή ο χρόνος εξωτερικού, θα αντιμετωπίζονται ως εξής: όπου δεν έχει συμπληρωθεί το έντυπο Ε213, ο ασφαλιστικός φορέας θα αναζητά εγγράφως από τη Γραμματεία του αρμόδιου ΚΕ.Π.Α. τη συμπλήρωση του εντύπου (ενδεχομένως και του Ε125), αναφέροντας τον αριθμό της σχετικής γνωμάτευσης και κοινοποιώντας το έγγραφο στο ΚΕ.Π.Α. που εξέδωσε τη 3

36 ΑΔΑ: ΒΟΖ04691ΩΓ-ΓΛΟ γνωμάτευση, προκειμένου να σταλεί απευθείας ο ιατρικός υποφάκελος στο αρμόδιο ΚΕ.Π.Α. Για τις υποθέσεις που δεν έχει εκδοθεί ακόμη γνωμάτευση και παραμένουν σε εκκρεμότητα στα κατά τόπους ΚΕ.Π.Α., αυτά θα διαβιβάσουν τον ιατρικό υποφάκελο απευθείας στο αρμόδιο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας, ώστε να ακολουθηθεί η διαδικασία εξέτασης των αιτούντων, όπως ορίστηκε παραπάνω. Σε περιπτώσεις προσφυγής των ασφ/νων στις Β/βάθμιες Υγειονομικές Επιτροπές, θα ακολουθείται η διαδικασία που ορίζεται με το αρ. πρωτ. Φ80000/οικ.20497/1670/ έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Ο ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ -Γραφείο Διοικητή -Γραφείο Υποδιοικητή κ. Πατσούρη -Γραφείο Προϊσταμένης Γεν. Δ/νσης Ασφαλιστικών Υπηρεσιών Διονύσης Πατσούρης 4

37 ΑΔΑ: ΒΟΖ04691ΩΓ-ΓΟ0 ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η Αθήνα, ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Αρ. Πρωτ. INF-3 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ: 9 Δ/ΝΣΗ ΔΙΕΘΝΩΝ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΜΕΡΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ Ταχ. Διεύθυνση: Αγ. Κων/νου ΑΘΗΝΑ Γραφεία: Χαλκοκονδύλη ΑΘΗΝΑ Αριθ. Τηλ.: Fax: dasika@ika.gr ΠΡΟΣ: α) Τα Περιφερειακά Υποκαταστήματα ΙΚΑ ΕΤΑΜ Τμήματα Απονομών και Πληρωμών Συντάξεων β) Τα Τοπικά Υποκαταστήματα ΙΚΑ ΕΤΑΜ Τμήματα Πληρωμών Συντάξεων Κοινοποίηση: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΓΚΑ Δ/νση Διακρατικής Ασφάλισης Σταδίου ΑΘΗΝΑ ΘΕΜΑ : α) Διευκρινίσεις για τον καθορισμό ποσού «ελάχιστης παροχής» για τους σκοπούς χορήγησης συμπληρωματικής παροχής, β) οδηγίες σχετικά με την εφαρμογή του άρθρ. 51 παρ.4 Ν.2084/1992 σε συνδυασμό με τις διατάξεις των ΔΙΜΕΡΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ Σχετικά: α) Εγκύκλιος 41/2011, β) Σ07/ΓΕΝ/12/ και γ) Εγκύκλιος 93/2011 της Διεύθυνσής μας Μετά την έκδοση και κοινοποίηση των παραπάνω σχετικών εγκυκλίων/εγγράφων και στα πλαίσια κοινής αντιμετώπισης των Κοινοτικών Κανονισμών και των Διμερών Διεθνών Συμβάσεων διευκρινίζονται τα εξής: α) Σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 34, παρ. 1, εδάφιο 11 του Ν.3996/2011 καθορίστηκε το ύψος «ελάχιστης παροχής» και αποσυνδέθηκε η έννοιά της από τα κατά περίπτωση κατώτατα όρια συντάξεων για τους συνταξιούχους που θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης με συνυπολογισμό κοινοτικού χρόνου ασφάλισης και κατοικούν μόνιμα στην Ελλάδα. Επίσης «Ελάχιστη παροχή κατά την έννοια του άρθρου 58 του Κανονισμού (ΕΚ) 883/04 θεωρείται το ποσό της βασικής σύνταξης του άρθρου 2 του Ν. 3683/2010, όπως διαμορφώνεται κάθε φορά» δηλαδή τα 360 για το έτος 2010, μη αναπροσαρμοσμένο για το έτος Επισημαίνεται λοιπόν ότι κατά την εφαρμογή των Διμερών Συμβάσεων δεν επέρχεται τροποποίηση στις οδηγίες που αφορούν στον τρόπο υπολογισμού του ποσού σύνταξης στα πλαίσια εφαρμογής των Διμερών Συμφωνιών Κ.Α. (δηλαδή στον καθορισμό του θεωρητικού ποσού και του πραγματικού ποσού) αλλά μόνο στο ύψος του ποσού της ελάχιστης παροχής, μέχρι το οποίο καταβάλλεται τυχόν συμπληρωματική παροχή. Επομένως στις περιπτώσεις που το συνταξιοδοτικό δικαίωμα θεμελιώνεται με συνυπολογισμό χρόνου ξένου κράτους, με το οποίο μας συνδέει Διμερής Συμφωνία Κ.Α., εάν το ποσό της τμηματικής σύνταξης (συμπεριλαμβανομένων άλλων

38 ΑΔΑ: ΒΟΖ04691ΩΓ-ΓΟ0 προσαυξήσεων) που προκύπτει αθροιζόμενο με τη σύνταξη που καταβάλλεται από το άλλο Κράτος υπολείπεται του ποσού της ελάχιστης παροχής (360 ), θα χορηγείται συμπλήρωμα μέχρι του ποσού αυτού. Επισημαίνεται ότι στις περιπτώσεις χορήγησης μειωμένης σύνταξης λόγω γήρατος ή σύνταξης λόγω μερικής ή συνήθους αναπηρίας, το ποσό της ελάχιστης παροχής μειώνεται αναλόγως και με βάση το μειωμένο αυτό ποσό, διαμορφώνεται το ύψος της συμπληρωματικής παροχής. Στις περιπτώσεις δε που χορηγείται συμπληρωματική παροχή στα Δώρα εορτών, το ύψος της όσον αφορά στο Δώρο Χριστουγέννων, διαμορφώνεται πλέον με βάση τη νέα ελάχιστη παροχή. β) Όσον αφορά δε στον υπολογισμό της προσαύξησης του Κατωτάτου Ορίου κατά την εφαρμογή των Διμερών Συμβάσεων και εναρμονιζόμενοι με τους Κοινοτικούς Κανονισμούς παρέχονται οι ακόλουθες οδηγίες διευκρινίσεις: Η μέχρι σήμερα προσαύξηση υπολογιζόταν με βάση το σύνολο του ελληνικού και χρόνου ασφάλισης ή διαμονής στο αντισυμβαλλόμενο κράτος, η δε ελάχιστη παροχή είχε ταυτιστεί με το προσαυξημένο με όλους τους χρόνους ασφάλισης Κ.Ο. Η ανωτέρω ερμηνεία, η οποία, όπως αναφέρεται και στην Εγκύκλιο 41/ επιβάρυνε το ΙΚΑ με επιπλέον ποσά για χρόνους που δεν είχαν διανυθεί στην Ελλάδα τροποποιείται και εφεξής ισχύουν τα ακόλουθα: i) Για τις συνταξιοδοτικές περιπτώσεις, κατά τις οποίες τίθενται σε εφαρμογή οι Διμερείς Συμβάσεις κλασικού τύπου και εφόσον ο ελληνικός χρόνος ασφάλισης είναι λιγότερος από ημέρες ασφάλισης (μη θεμελίωση αυτοτελούς συνταξιοδοτικού δικαιώματος στην Ελλάδα), δεν υπολογίζεται προσαύξηση Κ.Ο. Κατ αυτόν τον τρόπο γίνεται ο καθορισμός του θεωρητικού οργανικού ποσού (βάσει αριθμού ημερομισθίων και ασφαλιστικής κλάσης) και εφόσον προκύψει ότι το ποσό αυτό υπολείπεται του κατωτάτου ορίου σύνταξης, τότε ο υπολογισμός της τμηματικής σύνταξης γίνεται ως εξής: Κατώτατο όριο (486,84) x ελληνικός χρόνος ασφάλισης Άθροισμα ελληνικού + ξένου χρόνου ασφάλισης/διαμονής Παράδειγμα: Ασφαλισμένη γυναίκα 60 ετών (κάτοικος Ελλάδας) επιθυμεί τη συνταξιοδότησή της στην Ελλάδα επικαλούμενη και χρόνο ασφάλισης στις ΗΠΑ. Χρόνος ασφάλισης ΙΚΑ: 1000 ημέρες Χρόνος ασφάλισης ΗΠΑ: 9000 ημέρες ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΛΑΣΗ: 3 η Υπολογισμός τμηματικής παροχής: Ασφαλιστική κλάση: 3 η Θεωρητικό ποσό: 337,38 Επειδή ο ελληνικός χρόνος ασφάλισης είναι < ημερών ασφάλισης δε θα υπολογιστεί προσαύξηση Κ.Ο. Πραγματικό ποσό: 486,84x1000:10000= 48,68 ii) Για τις συνταξιοδοτικές περιπτώσεις κατοίκων Ελλάδας, στις οποίες ο ελληνικός χρόνος ασφάλισης είναι άνω των ημερών ασφάλισης και ο ασφαλισμένος επιθυμεί τη συνταξιοδότησή του στην Ελλάδα επικαλούμενος διαφορετική διάταξη από την ελάχιστη των 4500 ημερών ασφάλισης ο υπολογισμός προσαύξησης Κ.Ο. θα προκύπτει από τον ελληνικό χρόνο ασφάλισης και όχι από το σύνολο ελληνικού και ξένου χρόνου ασφάλισης.

39 ΑΔΑ: ΒΟΖ04691ΩΓ-ΓΟ0 Παράδειγμα: Άνδρας 62 ετών, κάτοικος Ελλάδας αιτείται σύνταξης γήρατος από ελληνικής πλευράς με χρόνο ασφάλισης στις ΗΠΑ. Χρόνος ασφάλισης ΙΚΑ: 9000 Η Χρόνος ασφάλισης ΗΠΑ: 1200 Η (Σύνολο: ημέρες ασφάλισης) ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΛΑΣΗ:12 η Υπολογισμός τμηματικής παροχής: Ασφαλιστική κλάση: 12 η Θεωρητικό ποσό: 682,59 Προσαύξηση Κ.Ο.: =4500:300= ,25x15%=151,68 Προσαυξημένο Κ.Ο.: 486,84+151,68=638,52 Πραγματικό ποσό: 682,59 x 9000: 10200= 602,28 Για τον έλεγχο των προϋποθέσεων συμπληρωματικής παροχής κατά την εφαρμογή των Διμερών Συμβάσεων, γίνεται ο ακόλουθος υπολογισμός: Σε περίπτωση που ο ανωτέρω λαμβάνει και σύνταξη από ΗΠΑ, η οποία (μετά τη μετατροπή του δολαρίου σε ευρώ) ανέρχεται π.χ. σε 20,00 τότε θα γίνει και ο εξής υπολογισμός: Ελληνική σύνταξη: 602,28 Σύνταξη από ΗΠΑ: 20,00 Άθροισμα: 602,28+20,00= 622,28 Επειδή το ποσό υπολείπεται του προσαυξημένου Κ.Ο. 638,52, τότε θα του δοθεί και συμπλήρωμα, δηλαδή: 638,52-622,28= 16,24 Άρα το ποσό σύνταξης που θα λάβει θα είναι τελικά: 602,28+20,00+16,24=638,52 Οι παρούσες οδηγίες έχουν άμεση εφαρμογή σε αιτήσεις που εκκρεμούν και σε αιτήσεις που θα υποβληθούν εφεξής, καθώς και σε περιπτώσεις που έχουν ήδη εκκαθαρισθεί και για τις οποίες έχουν εκδοθεί σχετικές αποφάσεις. Στην τελευταία περίπτωση θα ανακαθορισθούν τα δικαιούμενα ποσά για τον εφεξής χρόνο από την ημερομηνία έκδοσης της σχετικής απόφασης. Τα ποσά που προκύπτουν ως αχρεωστήτως καταβληθέντα πλην καλοπίστως εισπραχθέντα- δεν αναζητούνται (σχ. το γενικό έγγραφο Σ81/44/ της Δ/νσης Παροχών). Κατά τα λοιπά και όσον αφορά τυχόν διαδικαστικά ή άλλα ανακύπτοντα κατά την εφαρμογή της παρούσας Εγκυκλίου θέματα ισχύουν τα οριζόμενα στην Εγκύκλιο 93/2011 της Διεύθυνσής μας. Ο ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΝΟΜΗ: ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΙΚΑ ΕΤΑΜ - Γραφείο ΔΙΟΙΚΗΤΗ - Γραφείο Προϊσταμένης Γεν. Δ/νσης Ασφαλιστικών Υπηρεσιών κας. Χ. ΓΔΟΝΤΑΚΗ - Γενική Διεύθυνση Πληροφορικής Δ/νση Εκμετάλλευσης Τμ. Συντάξεων Διονύσης Πατσούρης

40 ΑΔΑ: ΒΟΖΘ4691Ω3-Λ3Χ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΘΗΝΑ, 10/02/2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΡ. ΠΡΩΤ.:ΔΙΕΣ/Φ10/54/ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓ/ΤΙΩΝ Ο.Α.Ε.Ε. ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Δ/ΝΣΗ: ΕΣΟΔΩΝ ΠΡΟΣ : ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΠΙΝΑΚΑ Α ΤΜΗΜΑ: EΣΟΔΩΝ ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: ΣΑΤΩΒΡΙΑΝΔΟΥ 18 ΚΟΙΝ: ΗΔΙΚΑ ΑΕ ΠΛΗΡΟΦ: ΑΛ. ΧΑΛΚΙΩΤΟΥ Δ/ΝΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ & ΤΗΛ.: ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ FAX: ΥΠΟΔ/ΝΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΕΛΑΤΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΑΕΕ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ: 5 ΘΕΜΑ: «Προσωρινός διακανονισμός οφειλόμενων εισφορών (παρ.α του άρθρου 21 του Ν.4038/2012 (ΦΕΚ 14 Α / )». Με τις διατάξεις του άρθρου 48 του Ν.3943/2011 δόθηκε η δυνατότητα προσωρινού διακανονισμού οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών με τις προϋποθέσεις που όριζε η διάταξη και που σας είχαν κοινοποιηθεί με την αριθ.21/ εγκύκλιο της Υπηρεσίας μας. Με τη νέα διάταξη της παρ. α του άρθρου 21 του Ν.4038/2012 δίνεται η δυνατότητα ένταξης σε νέο προσωρινό διακανονισμό, στα πρότυπα του Ν. 3943/2011, με τις πιο κάτω τροποποιήσεις: -Υποβολή αίτησης έως 31/3/2012 με έκπτωση 40% στα πρόσθετα τέλη. - Υποβολή αίτησης μετά την 1/4/2012 χωρίς έκπτωση στα πρόσθετα τέλη. - Διακανονισμό οφειλόμενων έως 31/12/2011εισφορών. - Καταβολή των από 1/1/2012 και μετά ασφαλιστικών εισφορών χωρίς δυνατότητα παράλληλης ρύθμισης. ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΥΠΑΓΩΓΗΣ Στον προσωρινό διακανονισμό μπορούν να υπαχθούν οι ασφαλισμένοι που: - Δεν έχουν υπαχθεί μέχρι σήμερα σε ρύθμιση. - Έχουν απωλέσει προηγούμενες ρυθμίσεις. - Έχουν σε ισχύ ρύθμιση οφειλών και επιθυμούν ένταξη στο νέο διακανονισμό. Ειδικότερα: Ασφαλισμένοι που έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση του άρθρου 48 του Ν. 3943/2011 (χωρίς έκπτωση επί των Τ.Κ.) και της παρ. 17 άρθρο 20 του Ν. 4019/2011 (έκπτωση 20% επί των Τ.Κ.) και είναι συνεπείς με του όρους της ρύθμισης, δικαιούνται την έκπτωση 40% επί των

41 ΑΔΑ: ΒΟΖΘ4691Ω3-Λ3Χ πρόσθετων τελών της έως 31/12/2010 οφειλής τους. Στις περιπτώσεις αυτές η έκπτωση θα αφαιρεθεί αυτεπάγγελτα σε συνεργασία με την ΗΔΙΚΑ ΑΕ από τη τελευταία δόση των ρυθμίσεων. Ασφαλισμένοι που έχουν σε ισχύ άλλες ρυθμίσεις πρέπει να υποβάλλουν σχετικό αίτημα ένταξης στο νέο προσωρινό διακανονισμό. ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ Απώλεια του προσωρινού διακανονισμού επέρχεται εφόσον: 1. Δεν καταβάλλονται εμπρόθεσμα οι τρέχουσες εισφορές και οι δόσεις του διακανονισμού. 2. Δεν καταβάλλονται εμπρόθεσμα οι δόσεις του διακανονισμού, στην περίπτωση διακοπής του επαγγέλματος. ΠΡΟΣΟΧΗ! 1.Η δυνατότητα ένταξης σε διακανονισμό του άρθρου 48 του Ν. 3943/2011 καταργείται. 2.Δεδομένου ότι η προθεσμία ένταξης στο διακανονισμό με έκπτωση 40% λήγει την 31/3/2012 και το 1 ο δίμηνο του 2012 δεν είναι απαιτητό, θα πρέπει να επισημαίνεται η υποχρέωση εμπρόθεσμης καταβολής του, ώστε να μην επέρχεται απώλεια της ρύθμισης. Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι για το ποσό προκαταβολής (1 η δόση), το ποσό δόσης, τη χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας, τη θεώρηση βιβλιαρίου ασθενείας, τη διαδικασία παρακολούθησης καταβολής των δόσεων, τη λήξη του διακανονισμού κ.λ.π. πέραν των προαναφερόμενων τροποποιήσεων ισχύουν όσα ορίζονται στην εγκύκλιο 21/2011 της Υπηρεσίας μας. Ως προς την έναρξη λειτουργίας της μηχανογραφικής εφαρμογής του προσωρινού διακανονισμού θα ενημερωθείτε με σχετικό μήνυμα από την ΗΔΙΚΑ ΑΕ. Της παρούσης να λάβουν γνώση ενυπόγραφα οι υπηρετούντες στο Τμήμα σας υπάλληλοι. Συν/να: 1 σχέδιο αίτησης. 1 σχέδιο βεβαίωσης. 1σχέδιο απόφασης. Η ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ OAEE Γ. ΚΩΤΙΔΟΥ ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ Η ΠΡ/ΝΗ ΤΜ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ Ι. ΜΑΡΙΑ

42 ΑΔΑ: ΒΟΖΘ4691Ω3-Λ3Χ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓ/ΤΙΩΝ (ΟΑΕΕ) ΑΙΤΗΣΗ (για υπαγωγή στο Διακανονισμό της παρ. α του άρθρου 21 του Ν.4038/2012 (ΦΕΚ 14 Α ) ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ. ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΕΡΑ... ΟΝΟΜΑ ΜΗΤΕΡΑΣ. ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΠΡΟΣ: Ο.Α.Ε.Ε. ΤΜΗΜΑ Παρακαλώ, όπως με υπαγάγετε στο ΤΑΧ. ΚΩΔΙΚΟΣ... διακανονισμό της παρ. α του άρθρου 21 ΤΗΛΕΦΩΝΟ..... Δ/ΝΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ. ΤΑΧ. ΚΩΔΙΚΟΣ... ΤΗΛΕΦΩΝΟ..... ΑΡ. ΜΗΤΡΩΟΥ ΟΑΕΕ ΑΜΚΑ Α.Φ.Μ. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΑΡ. ΔΕΛΤΙΟΥ. ΗΜΕΡ. ΕΚΔΟΣΗΣ. ΕΚΔΟΥΣΑ ΑΡΧΗ.. του Ν. 4038/2012. Ως ποσό δόσης θα καβάλλω ποσό που αντιστοιχεί στο..% της τρέχουσας εισφοράς μου. Συνημμένα υποβάλλω: ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΑΡΙΘ.ΠΡΩΤ.: ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΣΥΝ/ΝΑ: Ο/Η ΑΙΤ (ΥΠΟΓΡΑΦΗ-ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ) ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ (2) ΜΗΝΕΣ

43 ΑΔΑ: ΒΟΖΘ4691Ω3-Λ3Χ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓ/ΤΙΩΝ (ΟΑΕΕ) ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ Δ/ΝΣΗ: ΤΜΗΜΑ: ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: ΠΛΗΡΟΦ: ΤΗΛΕΦ: FAX: ΑΘΗΝΑ.. ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ: ΒΕΒΑΙΩΣΗ Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Υπηρεσίας.. ασφαλισμέν... ΕΑΜ που ασκεί τη δραστηριότητα.. στην περιοχή οδός. αριθ. έχει υπαχθεί στο διακανονισμό της παρ. α του άρθρου 21 του Ν.4038/2012. Τη βεβαίωση αυτή ζήτησε ο ίδιος με αίτησή του, προκειμένου να τη χρησιμοποιήσει για θεώρηση περιορισμένου αριθμού βιβλίων ή στοιχείων από την αρμόδια Δ Ο Υ. Τελεί δε υπό ανάκληση ευθύς μόλις οι υπηρεσίες διαπιστώσουν ότι εξέλιπε ο ασφαλιστικός δεσμός ή ότι οι εισφορές δεν έχουν καταβληθεί εμπρόθεσμα. Η ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΥΤΗ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ (2) ΜΗΝΕΣ.. ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

44 ΑΔΑ: ΒΟΖΘ4691Ω3-Λ3Χ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓ/ΤΙΩΝ (ΟΑΕΕ) ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ Δ/ΝΣΗ: ΤΜΗΜΑ: ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: ΠΛΗΡΟΦ: ΤΗΛΕΦ: FAX: ΑΘΗΝΑ.. ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ: ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠΑΓΩΓΗΣ ΣΕ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟ Επώνυμο: Όνομα : Πατρ/μο: Δ/νση : ΕΑΜ : Α.Μ.Κ.Α : Α.Φ.Μ. : Έχοντας υπόψη: 1. Τις διατάξεις της παρ. α του άρθρου 21 του Ν 4038/2012 (ΦΕΚ 14 Α ) 2. Τις διατάξεις του ΠΔ 258/ Τις διατάξεις του ΠΔ 154/ Την αριθ.πρ. αίτηση. 5. Το ποσό των. (ολογράφως ) έναντι οφειλής το οποίο συμψηφίζεται με την..δόση. Α π ο φ α σ ί ζ ο υ μ ε Το διακανονισμό των καθυστερούμενων οφειλών χρονικού διαστήματος από συνολικού ποσού (ολογράφως... ) ως εξής: 1. Με διμηνιαίες δόσεις Έκαστη δόση επί της τρέχουσας εισφοράς. 2. Εξόφληση την 31/12/ Σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης νωρίτερα από τη λήξη της ρύθμισης (31/12/2012) πρέπει να υποβληθεί σχετικό αίτημα προς το Περιφερειακό Τμήμα ΟΑΕΕ το αργότερο έως 31/11/ Αναστέλλονται τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης έως 31/12/2012. Σε περίπτωση που δεν έχει αποπληρωθεί κατά τα ως άνω το σύνολο της οφειλής έως 31/12/2012, παύει από 1/1/2013 περίοδος αναστολής των μέτρων είσπραξης. 5. Απώλεια του δικαιώματος επέρχεται σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης καταβολής τρέχουσας εισφοράς και δόσης. Σε κάθε περίπτωση απώλειας δικαιώματος οι οφειλόμενες εισφορές καθίστανται άμεσα απαιτητές στο σύνολο τους και υπολογίζονται με το τρέχον κάθε φορά ασφάλιστρο και τα αντίστοιχα προβλεπόμενα τέλη καθυστέρησης και λοιπές επιβαρύνσεις. Για την είσπραξη τους εφαρμόζονται οι διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (Κ.Ε.Δ.Ε.) και του αναγκαστικού νόμου 86/67... ΠΡ/Ν ΤΜΗΜΑΤΟΣ..

45 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 9 Φεβρουαρίου 2012 ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΕΥΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ: Νοέµβριος 2011 Το ποσοστό ανεργίας το Νοέµβριο του 2011 ανήλθε σε 20,9%, έναντι 13,9% το Νοέµβριο του 2010 και 18,2% τον Οκτώβριο του Το σύνολο των απασχολουµένων κατά το Νοέµβριο του 2011 εκτιµάται ότι ανήλθε σε άτοµα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε άτοµα, ενώ ο οικονοµικά µη ενεργός πληθυσµός ανήλθε σε άτοµα. Τα αντίστοιχα µεγέθη κατά το Νοέµβριο των ετών 2006 έως και 2011 παρουσιάζονται στον Πίνακα 1 (σελίδα 2). Οι απασχολούµενοι µειώθηκαν κατά άτοµα σε σχέση µε το Νοέµβριο του 2010 (µείωση 9,4%) και κατά άτοµα σε σχέση µε τον Οκτώβριο του 2011 (µείωση 4,0%). Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά άτοµα σε σχέση µε το Νοέµβριο του 2010 (αύξηση 48,7%) και κατά άτοµα σε σχέση µε τον Οκτώβριο του 2011 (αύξηση 14,0%). Οι οικονοµικά µη ενεργοί, δηλαδή τα άτοµα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, αυξήθηκαν κατά άτοµα σε σχέση µε το Νοέµβριο του 2010 (αύξηση 2,4%) και κατά άτοµα σε σχέση µε τον Οκτώβριο του 2011 (αύξηση 0,9%). Εξέλιξη του ποσοστού ανεργίας, κατά µήνα: Ιανουάριος 2006 Νοέµβριος ,0 20,0 Ποσοστό ανεργίας 18,0 16,0 14,0 12,0 10,0 8,0 6, Στους Πίνακες 2, και 3 που ακολουθούν παρουσιάζεται το ποσοστό της ανεργίας, αναλυτικά, κατά φύλο και οµάδες ηλικιών για το µήνα Νοέµβριο των ετών 2006 έως και Ο Πίνακας 4 παρουσιάζει την εξέλιξη του ποσοστού ανεργίας κατά Αποκεντρωµένη ιοίκηση τους τελευταίους 12 µήνες. Τέλος, ο Πίνακας 5 δίνει τα διαστήµατα εµπιστοσύνης 1 για τις µηνιαίες εκτιµήσεις του ποσοστού ανεργίας για το µήνα Νοέµβριο Πληροφορίες: /νση Στατιστικών Πληθυσµού & Αγοράς Εργασίας Τµήµα Έρευνας Εργατικού υναµικού Στ. Ζαχαρίου Τηλ.: Fax: lfs@statistics.gr http// 1 Το διάστηµα εµπιστοσύνης είναι ένα εύρος τιµών για το οποίο έχουµε τη (σχετική) βεβαιότητα ότι θα περιλαµβάνει τη πραγµατική τιµή του µεγέθους που ερευνούµε. Τα 95% διαστήµατα εµπιστοσύνης που δίδονται στον Πίνακα 5 υπολογίζονται µε «κέντρο» το εκτιµώµενο ποσοστό ανεργίας και εύρος ίσο µε (±1,96 * τυπικό σφάλµα της εκτίµησης).

46 Πίνακας 1. Απασχολούµενοι, άνεργοι, οικονοµικά µη ενεργοί και ποσοστό ανεργίας: Νοέµβριος Νοέµβριος Απασχολούµενοι Άνεργοι Οικονοµικά µη ενεργοί Ποσοστό ανεργίας ,1 7,6 7,8 10, ,9 Πίνακας 2. Ποσοστό ανεργίας κατά φύλο: Νοέµβριος Φύλο Νοέµβριος Άρρενες 5,7 4,8 5,2 8,8 11,6 18,3 Θήλεις 14,0 11,7 11,6 13,3 17,0 24,5 Σύνολο 9,1 7,6 7,8 10,6 13,9 20,9 Πίνακας 3. Ποσοστό ανεργίας, κατά οµάδες ηλικιών: Νοέµβριος Οµάδες ηλικιών Νοέµβριος ετών 28,0 21,5 22,4 27,8 35,6 48, » 11,3 10,8 10,3 13,5 17,9 27, » 7,5 6,0 6,3 9,3 12,0 17, » 5,1 4,2 4,8 7,2 10,1 15, » 4,1 3,0 3,1 5,5 6,8 10, » 0,0 0,8 0,9 1,5 1,9 6,1 Σύνολο 9,1 7,6 7,8 10,6 13,9 20,9 Τα µηνιαία αποτελέσµατα της Έρευνας Εργατικού υναµικού, όπως είναι ήδη γνωστό, προκύπτουν από εκτιµήσεις που βασίζονται σε στοιχεία ενός σχετικά µικρού δείγµατος νοικοκυριών που αποτελεί το ένα τρίτο του τριµηνιαίου δείγµατος της έρευνας. Συνεπώς, οι µηνιαίες εκτιµήσεις του ποσοστού ανεργίας παρουσιάζουν ιδιαίτερα µεγάλα δειγµατοληπτικά σφάλµατα τα οποία ξεκινούν από 0,58 ποσοστιαίες µονάδες σε επίπεδο συνόλου Χώρας και καταλήγουν µεγαλύτερα από 1,60 ποσοστιαίες µονάδες στις µικρότερες από τις Αποκεντρωµένες ιοικήσεις και µεγαλύτερα από 2,30 ποσοστιαίες µονάδες στις µικρότερες από τις Περιφέρειες.. Αυτό έχει ως αποτέλεσµα οι µηνιαίες εκτιµήσεις της ανεργίας να εµφανίζουν έντονη µεταβλητότητα από µήνα σε µήνα, η οποία αυξάνεται έτι περαιτέρω όταν παρουσιάζονται σε µεγαλύτερη γεωγραφική ανάλυση. Οι χρήστες θα πρέπει να το λαµβάνουν αυτό σοβαρά υπόψη πριν χρησιµοποιήσουν για οποιοδήποτε σκοπό τα µηνιαία αποτελέσµατα για την ανεργία. Για να εξάγουν πιο ασφαλή συµπεράσµατα ως προς τις µεταβολές της ανεργίας, οι χρήστες θα πρέπει να βασίζονται στα τριµηνιαία στοιχεία της Έρευνας Εργατικού υναµικού. Στο πλαίσιο του προγράµµατος που εφαρµόζει η ΕΛΣΤΑΤ για τη βελτίωση της διάχυσης και παρουσίασης των στατιστικών στοιχείων, από το παρόν δελτίο τύπου και εξής, προκειµένου να αυξηθεί η ακρίβεια των αποτελεσµάτων ανεργίας που αφορούν το γεωγραφικό επίπεδο ανάλυσης, η ΕΛΣΤΑΤ θα ανακοινώνει στο δελτίο τύπου τα µηνιαία αποτελέσµατα στο επίπεδο των 7 Αποκεντρωµένων ιοικήσεων. Επιπλέον, στο πλαίσιο του ιδίου προγράµµατος βελτίωσης της διάχυσης και παρουσίασης της στατιστικής πληροφορίας, από τα στοιχεία του Ιανουαρίου 2012 και εξής, προκειµένου να υπάρχει εναρµόνιση µε τον τρόπο παρουσίασης των µηνιαίων εκτιµήσεων από τη Eurostat, η ΕΛΣΤΑΤ θα ανακοινώνει στα δελτία τύπου της τους µηνιαίους δείκτες ανεργίας εποχικά προσαρµοσµένους. Η ΕΛΣΤΑΤ θα συνεχισει να διαθέτει τα µη-εποχικά διορθωµένα στοιχεία στους χρήστες µέσω της διαδυκτιακής πύλης της. 2

47 Πίνακας 4. Ποσοστό ανεργίας τους τελευταίους 12 µήνες, κατά Αποκεντρωµένη ιοίκηση Αποκεντρωµένη ιοίκηση Περίοδος Μακεδονίας - Θράκης 11ος 12ος 1ος 2ος 3ος 4ος 5ος 6ος 7ος 8ος 9ος 10ος 11ος 14,6 16,3 17,6 16,3 16,1 18,0 19,9 18,4 18,2 20,6 18,3 19,0 23,8 Ηπείρου - υτικής Μακεδονίας Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Πελοποννήσου, υτικής Ελλάδας και Ιόνιων Νήσων 14,0 15,8 17,7 19,1 18,0 19,7 18,4 20,1 16,6 17,4 21,2 18,4 20,0 13,9 14,8 14,2 13,7 15,6 16,4 13,7 17,3 19,3 17,1 18,2 20,7 19,9 12,7 14,5 12,0 15,9 15,8 12,0 16,7 13,9 13,9 17,5 15,6 15,4 20,1 Αττικής 13,9 14,0 14,6 14,8 15,8 15,7 15,6 15,8 17,4 18,5 18,1 19,2 21,1 Αιγαίου 11,9 13,6 15,1 25,1 24,2 13,1 13,7 11,2 8,8 15,8 12,4 11,2 11,6 Κρήτης 14,5 14,3 14,6 15,2 14,5 14,4 16,1 10,9 11,0 16,4 13,3 15,7 19,4 Σύνολο Ελλάδος 13,9 14,8 15,1 15,9 16,2 15,8 16,6 16,0 16,5 18,4 17,5 18,2 20,9 Πίνακας 5. ιαστήµατα εµπιστοσύνης για τις εκτιµήσεις του ποσοστού ανεργίας: Νοέµβριος 2011, Σύνολο Χώρας και Αποκεντρωµένες ιοικήσεις Αποκεντρωµένη ιοίκηση Εκτίµηση ποσοστού ανεργίας 95% ιάστηµα Εµπιστοσύνης Μακεδονίας - Θράκης 23,8 [21,3-26,3] Ηπείρου - υτικής Μακεδονίας 20,0 [16,8-23,2] Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας 19,9 [16,8-23,1] Πελοποννήσου, υτικής Ελλάδας και Ιόνιων Νήσων 20,1 [17,3-22,8] Αττικής 21,1 [19,0-23,2] Αιγαίου 11,6 [8,5-14,8] Κρήτης 19,4 [15,4-23,4] Σύνολο Ελλάδας 20,9 [19,7-22,0] 3

48 ΕΠΕΞΗΓΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ Έρευνα Εργατικού υναµικού Νοµικό πλαίσιο Περίοδος Αναφοράς Η Έρευνα Εργατικού υναµικού διενεργείται από το Μέχρι το 1997 τα αποτελέσµατα εξάγονταν σε ετήσια βάση, µε περίοδο αναφοράς το 2 Ο τρίµηνο του έτους, ενώ από το 1998 και εξής η έρευνα είναι συνεχής και παράγει τριµηνιαία αποτελέσµατα. Βασικός σκοπός της είναι η κατανοµή του πληθυσµού εργάσιµης ηλικίας (15 ετών και άνω) σε τρεις πλήρως διακριτές οµάδες : απασχολούµενοι, άνεργοι και οικονοµικά µη ενεργοί. Επιπλέον, συλλέγει πληροφορίες που αφορούν δηµογραφικά χαρακτηριστικά, ολοκληρωµένο εκπαιδευτικό επίπεδο, συµµετοχή σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες, προηγούµενη εργασιακή εµπειρία και αναζήτηση εργασίας. Η παρούσα έρευνα είναι πλήρως εναρµονισµένη µε την Ευρωπαϊκή νοµοθεσία. Η κύρια νοµοθετική πράξη είναι ο Κανονισµός (ΕΚ) αριθ. 577/ του Συµβουλίου ο οποίος στις διατάξεις του καθορίζει το σχεδιασµό και τα χαρακτηριστικά της έρευνας. Το δείγµα της Έρευνας Εργατικού υναµικού ισοκατανέµεται µέσα στις 4 (ή 5) εβδοµάδες του µήνα. Κάθε επιλεγµένο νοικοκυριό αντιστοιχεί σε µια συγκεκριµένη εβδοµάδα, την εβδοµάδα αναφοράς (από ευτέρα ως Κυριακή). Κάλυψη Για την εξαγωγή των µηνιαίων εκτιµήσεων χρησιµοποιείται το υποσύνολο του δείγµατος της τριµηνιαίας έρευνας Εργατικού υναµικού το οποίο ερευνάται κατά τον αντίστοιχο µήνα. Ορισµοί Απασχολούµενοι: τα άτοµα ηλικίας 15 ετών και άνω τα οποία την εβδοµάδα αναφοράς είτε εργάστηκαν έστω και µία ώρα µε σκοπό την αµοιβή ή το κέρδος, είτε εργάστηκαν στην οικογενειακή επιχείρηση, είτε δεν εργάστηκαν αλλά είχαν µια εργασία ως µισθωτοί ή επιχείρηση από την οποία απουσίαζαν προσωρινά. Άνεργοι: τα άτοµα ηλικίας ετών που δε χαρακτηρίστηκαν ως απασχολούµενοι (σύµφωνα µε τον προηγούµενο ορισµό), ήταν άµεσα διαθέσιµοι για εργασία και είτε αναζητούσαν ενεργά εργασία τις τελευταίες 4 εβδοµάδες είτε είχαν βρει µια εργασία που θα αναλάµβαναν µέσα στους επόµενους τρεις µήνες. Οικονοµικά µη ενεργοί: τα άτοµα που δε χαρακτηρίζονται απασχολούµενοι ή άνεργοι. Οικονοµικά ενεργός πληθυσµός (εργατικό δυναµικό): οι απασχολούµενοι και οι άνεργοι. ειγµατοληπτικά σφάλµατα Τα µηνιαία αποτελέσµατα της Έρευνας Εργατικού υναµικού είναι εκτιµήσεις που στηρίζονται σε σχετικά µικρό µέγεθος δείγµατος και εποµένως συνοδεύονται από ιδιαίτερα µεγάλο δειγµατοληπτικό σφάλµα και έντονες µεταβολές. Αναφέρουµε ενδεικτικά ότι εκτιµήσεις τις τάξης των ατόµων στο σύνολο της χώρας συνοδεύονται από συντελεστή µεταβλητότητας τουλάχιστον 15% (σχετική ανάλυση των τυπικών σφαλµάτων που συνοδεύουν τις εκτιµήσεις της Έρευνας Εργατικού υναµικού υπάρχει στη διεύθυνση στο σύνδεσµο «Μεθοδολογία). Ακριβέστερες εκτιµήσεις που επιτρέπουν ασφαλέστερη ανάλυση των µεταβολών στην απασχόληση, είναι προτιµότερο να στηρίζονται στα τριµηνιαία στοιχεία της έρευνας. Μεθοδολογία Τα χαρακτηριστικά της απασχόλησης (αριθµός απασχολουµένων, ανέργων κλπ.) εκτιµώνται µε την εφαρµογή κατάλληλου αµερόληπτου εκτιµητή, ο υπολογισµός του οποίου βασίζεται: α) στην πιθανότητα επιλογής των νοικοκυριών του δείγµατος, β) στο ποσοστό ανταπόκρισης των νοικοκυριών και γ) στην κατανοµή του πληθυσµού κάθε περιφέρειας κατά φύλο και οµάδες ηλικιών. Παραποµπές Περισσότερες πληροφορίες (πίνακες, γραφήµατα, µεθοδολογία) σχετικά µε την Έρευνα Εργατικού υναµικού µπορούν να αναζητηθούν στην ιστοσελίδα της ΕΛ. ΣΤΑΤ http// στο σύνδεσµο «Στατιστικά Θέµατα > Αγορά Εργασίας> Απασχόληση Ανεργία». 4

49 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 6/2/2012 ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΕΥΝΑ ΟΙΚΟ ΟΜΙΚΗΣ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ : Οκτώβριος 2011 Σύµφωνα µε τα προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, κατά το µήνα Οκτώβριο 2011 το µέγεθος της συνολικής Οικοδοµικής ραστηριότητας (Ιδιωτικής- ηµόσιας) στο σύνολο της Χώρας µετρούµενο µε βάση τις εκδοθείσες οικοδοµικές άδειες, ανήλθε σε οικοδοµικές άδειες, που αντιστοιχούνσε 409,3χιλιάδες m 2 επιφάνειαςκαι 1.475,7χιλιάδες m 3 όγκου,παρουσίασεδηλαδή,µείωση κατά 34,0% στον αριθµό των οικοδοµικών αδειών, κατά 52,7% στην επιφάνεια και κατά 51,4 % στον όγκο, σε σχέση µε τον αντίστοιχο µήνα του 2010 (Πίνακας 1). Το µέγεθος Ιδιωτικής Οικοδοµικής ραστηριότητας, στο σύνολο της Χώρας, ανήλθε σε οικοδοµικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 404,0 χιλιάδες m 2 επιφάνειας και 1.454,5 χιλιάδες m 3 όγκου, παρουσίασε δηλαδή, µείωση κατά 33,8 % στον αριθµό των οικοδοµικών αδειών, κατά 51,1% στην επιφάνεια και κατά 49,9% στον όγκο, σε σχέση µε τον αντίστοιχο µήνα του 2010 (Πίνακας 2). Αντίστοιχα το µέγεθος της ηµόσιας Οικοδοµικής ραστηριότητας κατά το µήνα Οκτώβριο 2011, στο σύνολοτηςχώρας,ανήλθεσε 13οικοδοµικέςάδειες,πουαντιστοιχούνσε 5,3χιλιάδες m 2 επιφάνειαςκαι 21,3 χιλιάδες m 3 όγκου. Το ποσοστό συµµετοχής της ηµόσιας Οικοδοµικής ραστηριότητας στο συνολικό οικοδοµικό όγκο, για το µήνα Οκτώβριο 2011, είναι 1,4%. Κατά την περίοδο των τελευταίων δώδεκα µηνών, δηλαδή από τον Νοέµβριο 2010 έως τον Οκτώβριο 2011, το µέγεθος της συνολικής Οικοδοµικής ραστηριότητας (Ιδιωτικής- ηµόσιας) µετρούµενο µε βάση τις εκδοθείσες οικοδοµικές άδειες, στο σύνολο της Χώρας, ανήλθε σε οικοδοµικές άδειες, που αντιστοιχούνσε 6.907,0χιλιάδες m 2 επιφάνειαςκαι ,4χιλιάδες m 3 όγκου.παρατηρήθηκε δηλαδή, µείωση κατά 24,9% στον αριθµό των οικοδοµικών αδειών, κατά 36,4% στην επιφάνεια και κατά 32,8 % στον όγκο σε σχέση µε την αντίστοιχη περίοδο Νοεµβρίου Οκτωβρίου 2010 (Πίνακας 3). Κατά την ίδια χρονική περίοδο, Νοεµβρίου Οκτωβρίου 2011 η Ιδιωτική Οικοδοµική ραστηριότητα, εµφανίζει στο σύνολο της Χώρας, µείωση κατά 24,8% στον αριθµό των οικοδοµικών αδειών, κατά 36,1% στην επιφάνεια και κατά 32,5% στον όγκο, σε σύγκριση µε την αντίστοιχη περίοδο Νοεµβρίου Οκτωβρίου 2010 (Πίνακας 4). Το ποσοστό συµµετοχής της ηµόσιας Οικοδοµικής ραστηριότητας στο συνολικό οικοδοµικό όγκο, για την ανωτέρω περίοδο, είναι 2,6%. Το δεκάµηνο Ιανουαρίου- Οκτωβρίου 2011, η συνολική Οικοδοµική ραστηριότητα εµφανίζει στο σύνολο της Χώρας, µείωση κατά 28,7% στον αριθµό των οικοδοµικών αδειών, κατά 41,9% στην επιφάνεια και κατά 37,6% στον όγκο, σε σχέση µε τον αντίστοιχο δεκάµηνο του έτους 2010 (Πίνακας 5). Αντίστοιχα, η Ιδιωτική Οικοδοµική ραστηριότητα, εµφανίζει στο σύνολο της Χώρας, µείωση κατά 28,5% στον αριθµό των οικοδοµικών αδειών, κατά 41,3% στην επιφάνεια και κατά 36,9% στον όγκο, σε σχέση µε την αντίστοιχη περίοδο Ιανουαρίου- Οκτωβρίου 2010 (Πίνακας 6). Πληροφορίες: /νση Στατιστικών ευτερογενούς Τοµέα Τµήµα Στ. Κατασκευών & Περιβάλλοντος Βούλγαρης Κων/νος Τηλ. : Fax : kosvulg@statistics.gr 1

Α. Yπαχθούν στον προσωρινό διακανονισμό με τις εξής προϋποθέσεις:

Α. Yπαχθούν στον προσωρινό διακανονισμό με τις εξής προϋποθέσεις: ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ : ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : «Διαχείριση Α.Π.Δ. Οικοδομοτεχνικών έργων που υποβάλλονται στα Υποκ/τα και Παραρτήματα του Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ. εκπρόθεσμα»

ΘΕΜΑ : «Διαχείριση Α.Π.Δ. Οικοδομοτεχνικών έργων που υποβάλλονται στα Υποκ/τα και Παραρτήματα του Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ. εκπρόθεσμα» ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟΔΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Ταχ.

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Αναστολή μέτρων αναγκαστικής είσπραξης με την υπαγωγή σε καθεστώς προσωρινού διακανονισμού των οφειλών προς το Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ.

ΘΕΜΑ: Αναστολή μέτρων αναγκαστικής είσπραξης με την υπαγωγή σε καθεστώς προσωρινού διακανονισμού των οφειλών προς το Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ. ΑΔΑ: 45Π54691ΩΓ-3Θ9 ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡ. : 11 ΑΔΑ: ΒΟΖΓ4691ΩΓ-ΡΓΚ. Με τις αριθ. 298/Σ41/ και 299/Σ41/ αποφάσεις του. Αθήνα 6/2/2012. Αριθμ. Πρωτ.

ΑΡ. : 11 ΑΔΑ: ΒΟΖΓ4691ΩΓ-ΡΓΚ. Με τις αριθ. 298/Σ41/ και 299/Σ41/ αποφάσεις του. Αθήνα 6/2/2012. Αριθμ. Πρωτ. ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟΔΩΝ ΤΜΗΜΑ : ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΟΙΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Αναστολή μέτρων αναγκαστικής είσπραξης με την υπαγωγή σε καθεστώς προσωρινού διακανονισμού των οφειλών προς το Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ.

ΘΕΜΑ: Αναστολή μέτρων αναγκαστικής είσπραξης με την υπαγωγή σε καθεστώς προσωρινού διακανονισμού των οφειλών προς το Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ : ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ : ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΟΙΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: Β43Φ4691ΩΓ-3ΜΡ. Στοιχεία Υπευθύνου: .../.../20... Αριθμ. Πρωτ..

ΑΔΑ: Β43Φ4691ΩΓ-3ΜΡ. Στοιχεία Υπευθύνου: .../.../20... Αριθμ. Πρωτ.. .../..../20... Αριθμ. Πρωτ.. Α Ι Τ Η Σ Η Για έλεγχο και ρύθμιση οφειλών του άρθρου 3 παρ. 1 του Ν.4087/2012 (ΦΕΚ 196/ τα / 16-10-2012) Στοιχεία Επιχείρησης: ΠΡΟΣ Επωνυμία... Το Υποκατάστημα Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ.......

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : «Κατάταξη σε ασφαλιστικές κλάσεις των με κυμαινόμενες αποδοχές αμειβομένων μισθωτών και αποτίμηση των παροχών σε είδος, για το έτος 1998»

ΘΕΜΑ : «Κατάταξη σε ασφαλιστικές κλάσεις των με κυμαινόμενες αποδοχές αμειβομένων μισθωτών και αποτίμηση των παροχών σε είδος, για το έτος 1998» ΘΕΜΑ : «Κατάταξη σε ασφαλιστικές κλάσεις των με κυμαινόμενες αποδοχές αμειβομένων μισθωτών και αποτίμηση των παροχών σε είδος, για το έτος 1998» Με τις αριθ. 458, 459 και 460/Σ48/17-12-97 αποφάσεις του

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: Β4ΠΩ4691ΩΓ-Α4Τ ΑΡ. : 15

ΑΔΑ: Β4ΠΩ4691ΩΓ-Α4Τ ΑΡ. : 15 ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ : ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΣΟΔΩΝ : ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ :

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: Β4404691ΩΓ-ΓΛΟ. Αθήνα 6/3/2012. Αριθμ. Πρωτ. Ε41/113

ΑΔΑ: Β4404691ΩΓ-ΓΛΟ. Αθήνα 6/3/2012. Αριθμ. Πρωτ. Ε41/113 ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ : ΕΛΕΓΧΟΥ ΟΙΚΟΔ/ΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η ΑΔΑ: Β4ΛΑΗ-ΤΙΠ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ. Αθήνα, 14 Ιουνίου 2012 ΠΟΛ. 1151

Α Π Ο Φ Α Σ Η ΑΔΑ: Β4ΛΑΗ-ΤΙΠ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ. Αθήνα, 14 Ιουνίου 2012 ΠΟΛ. 1151 ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ Αθήνα, 14 Ιουνίου 2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Α) ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ 1) ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ -Δ/ΝΣΗ ΤΕΛΩΝ & ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΩΝ ΤΜΗΜΑ: Α

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Βεβαιώσεις εργοδοτών κοινών επιχ/σεων για χρήση τους στο ΙΚΑ & σε λοιπούς φορείς.

ΘΕΜΑ: Βεβαιώσεις εργοδοτών κοινών επιχ/σεων για χρήση τους στο ΙΚΑ & σε λοιπούς φορείς. - 751 - * ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ * Νο. 16 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝ.Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ -ΕΣΟΔΩΝ Αθήνα, 22 Απριλίου 2002 Αριθμ. Πρωτ.: Γ99/1/60 ΘΕΜΑ: Βεβαιώσεις

Διαβάστε περισσότερα

Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων Ταμείο Εθνικής Οδοποιΐας

Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων Ταμείο Εθνικής Οδοποιΐας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΣΟΔΩΝ ΤΜΗΜΑ : ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ Πληροφορίες : M. Προδρομίδου

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΔΑ 4ΑΙΗΗ - ΑΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΣ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ Αθήνα 18 Φεβρουαρίου 2011 ΚΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΛ4Σ4691ΩΓ-1ΗΘ ΓΕΝΙΚΑ

ΑΔΑ: ΒΛ4Σ4691ΩΓ-1ΗΘ ΓΕΝΙΚΑ Αθήνα, 22 / 7 / 2013 Αριθμ. Πρωτ. Α11/117 ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ : ΠΑΡΟΧΩΝ : ΑΣΦ/ΣΗΣ - ΕΣΟΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ : ΠΑΡΟΧΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ : ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ : ΜΗΤΡΩΟΥ & ΒΑΡΕΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ταχ.

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Κοινοποίηση διατάξεων περί συμψηφισμού οφειλών, Δήμων και Περιφερειών προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία, από καθυστερούμενες ασφαλιστικές εισφορές.

ΘΕΜΑ: Κοινοποίηση διατάξεων περί συμψηφισμού οφειλών, Δήμων και Περιφερειών προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία, από καθυστερούμενες ασφαλιστικές εισφορές. Αθήνα 3/12/2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ : ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα 20/10/2014. Αριθμ. Πρωτ. Α30/472/31. ΠΡΟΣ: Τους αποδέκτες του Πίνακα Α. ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : Ως ο συνημμένος Πίνακα Διανομής ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αθήνα 20/10/2014. Αριθμ. Πρωτ. Α30/472/31. ΠΡΟΣ: Τους αποδέκτες του Πίνακα Α. ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : Ως ο συνημμένος Πίνακα Διανομής ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟΔΩΝ ΤΜΗΜΑ : ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Κοινοποίηση διατάξεων υποπαραγράφου Α.6 του ν.4152/2013 και οδηγίες για την εφαρμογή τους.

Θέμα: Κοινοποίηση διατάξεων υποπαραγράφου Α.6 του ν.4152/2013 και οδηγίες για την εφαρμογή τους. Αθήνα, 8.7.2013 ΠΟΛ: 1170 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ 1. ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ 14 η Δ/ΝΣΗ ΦΠΑ ΠΡΟΣ: Ως Πίνακας Διανομής ΤΜΗΜΑ Α 2. ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Ένταξη οφειλετών του Ο.Γ.Α. στο Μητρώο Οφειλετών Κ.Ε.Α.Ο.»

ΘΕΜΑ: «Ένταξη οφειλετών του Ο.Γ.Α. στο Μητρώο Οφειλετών Κ.Ε.Α.Ο.» ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Βαθμός Ασφαλείας Αθήνα, 8/4/2014 ΓΕΝΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ Αρ. Πρωτ.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΙΞΒ4691ΩΓ-5ΣΥ. Αθήνα 21/3/2014. Αριθμ. Πρωτ.: Γ99/1/60 ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ. ΠΡΟΣ: Όλα τα Υποκαταστήματα & Παραρτήματα Ι.Κ.Α.- Ε.Τ.Α.Μ.

ΑΔΑ: ΒΙΞΒ4691ΩΓ-5ΣΥ. Αθήνα 21/3/2014. Αριθμ. Πρωτ.: Γ99/1/60 ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ. ΠΡΟΣ: Όλα τα Υποκαταστήματα & Παραρτήματα Ι.Κ.Α.- Ε.Τ.Α.Μ. Αθήνα 21/3/2014 Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟΔΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Ταχ. Διεύθυνση : Αγ. Κων/νου 8 102 41 Αθήνα Αριθ. τηλ. : 210 52 15 254 FAX : 210 52 23 228 E

Διαβάστε περισσότερα

α) Στην μη ασφαλιστική τακτοποίηση με το πράγματι καταβαλλόμενο ημερομίσθιο.

α) Στην μη ασφαλιστική τακτοποίηση με το πράγματι καταβαλλόμενο ημερομίσθιο. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ : ΕΛΕΓΧΟΥ ΟΙΚΟΔ/ΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Ταχ. Διεύθυνση

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα 10/9/2010. Αριθμ. Πρωτ. Ε40/530. ΠΡΟΣ: Όλα τα Υποκαταστήματα & Παραρτήματα Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ.

Αθήνα 10/9/2010. Αριθμ. Πρωτ. Ε40/530. ΠΡΟΣ: Όλα τα Υποκαταστήματα & Παραρτήματα Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ. ΕΕΛΛΗΝΙΙΚΗ ΔΔΗΜΟΚΡΡΑΤΤΙΙΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΕΕΝΙΙΑΙΙΟ ΤΤΑΜΕΕΙΙΟ ΑΣΣΦΑΛΙΙΣΣΗΣΣ ΜΙΙΣΣΘΩΤΤΩΝ ΔΔ ΙΙ Ο ΙΙ Κ Η ΣΣ Η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟΔΩΝ ΤΜΗΜΑ : ΕΛΕΓΓΧΟΥ ΚΟΙΙΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Α. ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ - ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ

Α. ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ - ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟΔΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Ταχ. Διεύθυνση : Αγ. Κων/νου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ: ΘΕΜΑ : «Έναρξη καταβολής σύνταξης σε οφειλέτη συνταξιούχο με τις διατάξεις της διαδοχικής ασφάλισης»

ΠΡΟΣ: ΘΕΜΑ : «Έναρξη καταβολής σύνταξης σε οφειλέτη συνταξιούχο με τις διατάξεις της διαδοχικής ασφάλισης» ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Αθήνα, 16 / 12/ 2014 ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Αριθ. Πρωτ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΟΧΩΝ Σ22/4 ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΔΟΧΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ: 68 Ταχ. Δ/νση: Αγ. Κων/νου 8 (10241) Πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Κοινοποίηση διατάξεων του άρθρου 68 του Ν. 4331/2015 που αφορά δυνατότητα ρύθμισης αυτοτελώς των οφειλών του νομικού προσώπου από υπευθύνους.

ΘΕΜΑ: Κοινοποίηση διατάξεων του άρθρου 68 του Ν. 4331/2015 που αφορά δυνατότητα ρύθμισης αυτοτελώς των οφειλών του νομικού προσώπου από υπευθύνους. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΙΚΑ - ΕΤΑΜ Αθήνα, 07/08/2015 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 36 ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟΔΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : «Κοινοποίηση νέου Πίνακα εργασιών και ειδικοτήτων του Κανονισµού Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελµάτων Κ.Β.Α.Ε.»

ΘΕΜΑ : «Κοινοποίηση νέου Πίνακα εργασιών και ειδικοτήτων του Κανονισµού Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελµάτων Κ.Β.Α.Ε.» Αθήνα 20/3/2012 Αριθµ. Πρωτ. Α32/1150 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ι ΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟ ΩΝ ΤΜΗΜΑ : ΜΗΤΡΩΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Αριθ. Πρωτ. Ε41 / 104 ΓΕΝΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ. ΠΡΟΣ: Όλα τα Υποκ/τα & Παρ/τα Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ. ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : Ως ο συνημμένος πίνακας διανομής

Αριθ. Πρωτ. Ε41 / 104 ΓΕΝΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ. ΠΡΟΣ: Όλα τα Υποκ/τα & Παρ/τα Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ. ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : Ως ο συνημμένος πίνακας διανομής ΕΕΛΛΗΝΙΙΚΗ ΔΔΗΜΟΚΡΡΑΤΤΙΙΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Δ ΙΙ Ο ΙΙ Κ Η ΣΣ Η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟΔΩΝ ΤΜΗΜΑ: ΕΛΕΓΧΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΙΨΒ4691ΩΓ-3ΩΧ. Αθήνα, 16/1/2014. Αριθμ. Πρωτ. Α02/1102/5

ΑΔΑ: ΒΙΨΒ4691ΩΓ-3ΩΧ. Αθήνα, 16/1/2014. Αριθμ. Πρωτ. Α02/1102/5 Αθήνα, 16/1/2014 Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟΔΩΝ ΤΜΗΜΑ : ΜΗΤΡΩΟΥ & ΒΑΡΕΩΝ ΕΠ/ΤΩΝ Αριθ. τηλεφώνου : 210 52 15 240-241 FAX : 210 52 23 228 E mail : asfika@otenet.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΙΚΑ Έκδοση θεώρηση βιβλιάριου ασθενείας =====================================

ΙΚΑ Έκδοση θεώρηση βιβλιάριου ασθενείας ===================================== ΙΚΑ Έκδοση θεώρηση βιβλιάριου ασθενείας ===================================== Το ατομικό βιβλιάριο υγείας είναι η ασφαλιστική ταυτότητα για παροχές σε είδος και σε χρήμα του άμεσα ασφαλισμένου. Το οικογενειακό

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: Β4ΘΟ4691ΩΓ-Υ1Φ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Αθήνα, 5 / 9 / Αριθ. Πρωτ. ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Γ99/ 588 Αριθ. 58. ΠΡΟΣ: Τους Αποδέκτες του Πίνακα Α`

ΑΔΑ: Β4ΘΟ4691ΩΓ-Υ1Φ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Αθήνα, 5 / 9 / Αριθ. Πρωτ. ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Γ99/ 588 Αριθ. 58. ΠΡΟΣ: Τους Αποδέκτες του Πίνακα Α` ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΟΧΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ Ταχ. Διεύθυνση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ & ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ Τμήματα Β,Γ,Δ,Α Ταχ. Δ/νση :

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 12-3- 2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ Αριθ.Πρ.Φ 80000/οικ.5049/365 ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΙΝ.ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΠΡΟΣ: Όλους τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης ΓΕΝ.Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝ.ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Κατάταξη σε ασφαλιστικές κλάσεις των αµειβοµένων µισθωτών µε κυµαινόµενες αποδοχές και αποτίµηση των παροχών σε είδος, για το έτος 2007.

Κατάταξη σε ασφαλιστικές κλάσεις των αµειβοµένων µισθωτών µε κυµαινόµενες αποδοχές και αποτίµηση των παροχών σε είδος, για το έτος 2007. Κατάταξη σε ασφαλιστικές κλάσεις των αµειβοµένων µισθωτών µε κυµαινόµενες αποδοχές και αποτίµηση των παροχών σε είδος, για το έτος 2007. /ΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΣΟ ΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ : 57/2007 Αριθ.Πρωτ.: Α42/6/25-4

Διαβάστε περισσότερα

«Χορήγηση βεβαιώσεων ασφαλιστικής ενημερότητας στους Φορείς Ψυχικής Υγείας»

«Χορήγηση βεβαιώσεων ασφαλιστικής ενημερότητας στους Φορείς Ψυχικής Υγείας» ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: ΒΕΤΠ4691ΩΓ-Δ3Η Αθήνα, 20/02/2013 Αριθμ. Πρωτ.: Ε57/3 Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ: - ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΟΙΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : Ως συν/νος πίνακας ΘΕΜΑ : «Καταβολή Δωροσήμου Πάσχα 2015 σε εργατοτεχνίτες οικοδόμους»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : Ως συν/νος πίνακας ΘΕΜΑ : «Καταβολή Δωροσήμου Πάσχα 2015 σε εργατοτεχνίτες οικοδόμους» Αθήνα 1/4/2015 Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ.Δ/ΝΣΕΙΣ : ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ : ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ : ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Δ/ΝΣΕΙΣ : ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΣΟΔΩΝ : ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ : ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Ταχ. Δ/νση : Αγ. Κων/νου 8

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Χορήγηση Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (Ε.Κ.Α.Σ.) από 01/01/2012.

ΘΕΜΑ: Χορήγηση Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (Ε.Κ.Α.Σ.) από 01/01/2012. ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣH ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΥΡΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ Ταχ. Δ/νση: Αγ. Κων/νου 8 (10241) Πληροφορίες: Χ. Τσαμπανάκη Αριθ. Τηλεφώνου: 2105215194 FAX: 2105230046 e-mail : diefpar@ika.gr

Διαβάστε περισσότερα

2]Επιχειρησιακή Ομάδα Παροχών

2]Επιχειρησιακή Ομάδα Παροχών ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Αθήνα 21/11/2011 ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΟΧΩΝ Αριθ. Πρωτ. ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΜΗΜΑ:ΣΥΓΧ/ΝΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ & Σ70/1009 ΑΡ.: 85 ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ Ταχ. Δ/νση: Αγ. Κων/νου

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΚΑΤ ΕΤΟΣ ΣΤΑ ΠΙΣΤΩΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ.

ΘΕΜΑ: ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΚΑΤ ΕΤΟΣ ΣΤΑ ΠΙΣΤΩΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ. ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣH ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΥΡΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ Ταχ. Δ/νση: Αγ. Κων/νου 8 (10241) Πληροφορίες: Π. Δάβου Αριθ. Τηλεφώνου: 2105215189 FAX: 2105230046 e-mail

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : Συμπληρωματικές οδηγίες για την εφαρμογή των διατάξεων ρύθμισης των καθυστερούμενων ασφαλιστικών εισφορών στο Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ.

ΘΕΜΑ : Συμπληρωματικές οδηγίες για την εφαρμογή των διατάξεων ρύθμισης των καθυστερούμενων ασφαλιστικών εισφορών στο Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ : ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΟΙΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ : ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & Αθήνα, 27/11/2018 ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Α.Π.: οικ. 62125/1415 ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ, ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 01/07/2016. Αριθμ. Πρωτ. Ε33/1134 ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η

Αθήνα, 01/07/2016. Αριθμ. Πρωτ. Ε33/1134 ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η Αθήνα, 01/07/2016 Αριθμ. Πρωτ. Ε33/1134 Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟΔΩΝ ΤΜΗΜΑTA : ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ : ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΟΙΝΩΝ ΕΠΙΧ/ΣΕΩΝ : ΕΛΕΓΧΟΥ ΟΙΚΟΔ/ΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Ταχ.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΟΖΧ4691ΩΓ-ΚΦΓ. Αθήνα 20/2/2012. Αριθμ. Πρωτ. T01/636/156 ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ EΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡ. : 16

ΑΔΑ: ΒΟΖΧ4691ΩΓ-ΚΦΓ. Αθήνα 20/2/2012. Αριθμ. Πρωτ. T01/636/156 ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ EΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡ. : 16 ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ : ΠΑΡΟΧΩΝ : ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΕ5Π4691ΩΓ-Γ6Θ. ...Αιτ... ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΣ : Το. Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ

ΑΔΑ: ΒΕ5Π4691ΩΓ-Γ6Θ. ...Αιτ... ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΣ : Το. Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ ΑΙΤΗΣΗ ΕΠΩΝΥΜΟ :... ΟΝΟΜΑ :... ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΟΣ ή ΣΥΖΥΓΟΥ :... ΟΔΟΣ :... ΑΡΙΘΜΟΣ :... ΠΟΛΗ ή ΧΩΡΙΟ :... ΤΑΧΥΔΡ. ΚΩΔΙΚΑΣ :... ΤΗΛΕΦΩΝΟ :... Α.Φ.Μ. :.. Α.Μ.Κ.Α. :... ΠΡΟΣ : Το. Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ..... (Υποκ/μα τόπου

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 4/3/2010. Αριθμ. Πρωτ. Α23/266/14

Αθήνα, 4/3/2010. Αριθμ. Πρωτ. Α23/266/14 Αθήνα, 4/3/2010 Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ: -ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ-ΕΣΟΔΩΝ -ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ: - ΓΕΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ - ΜΗΤΡΩΟΥ ΚΑΙ ΒΑΡ. ΕΠ/ΤΩΝ - ΚΟΙΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΠΑΡΟΧΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ Ταχ.

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ. 1. Τις διατάξεις της παρ. 10 του άρθρου 101 του ν. 4172/2013 (Α' 167).

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ. 1. Τις διατάξεις της παρ. 10 του άρθρου 101 του ν. 4172/2013 (Α' 167). Αριθ. Φ.80000/οικ.25379/312/29.8.2013 Διαδικασία είσπραξης και ηλεκτρονικής διαχείρισης των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών εντός του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) Αριθ. Φ.80000/οικ.25379/312

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ : 21 Α. ΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ : 21 Α. ΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ Α Α:4ΑΓ94691Ω3-Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΘΗΝΑ 31/3/2011 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΡΙΘ.ΠΡΩΤ.: ΙΕΣ/Φ10/109/31069 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓ/ΤΙΩΝ (ΟΑΕΕ) ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΑΣΦ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΟΣ:

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : «Καθορισμός ημερομισθίων Αποκλειστικών Αδελφών Νοσοκόμων.» Σχετ.: Το υπ αριθμ. Α21/251/31/4-4-2014 Γενικό Έγγραφό μας.

ΘΕΜΑ : «Καθορισμός ημερομισθίων Αποκλειστικών Αδελφών Νοσοκόμων.» Σχετ.: Το υπ αριθμ. Α21/251/31/4-4-2014 Γενικό Έγγραφό μας. Αθήνα 23/4/2014 Αριθμ. Πρωτ. Α20/251/33 Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ -ΕΣΟΔΩΝ ΤΜΗΜΑ: ΓΕΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ Ταχ. Διεύθυνση : Αγ. Κων/νου 8 10241 ΑΘΗΝΑ Πληροφορίες : M. Δημητρακοπούλου

Διαβάστε περισσότερα

Σχετικά µε τη συνέχιση της ασφάλισης των µισθωτών της επιχ/σης «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΦΩΣΦΟΡΙΚΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ Α.Ε.»

Σχετικά µε τη συνέχιση της ασφάλισης των µισθωτών της επιχ/σης «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΦΩΣΦΟΡΙΚΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ Α.Ε.» Σχετικά µε τη συνέχιση της ασφάλισης των µισθωτών της επιχ/σης «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΦΩΣΦΟΡΙΚΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ Α.Ε.» ΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ : ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΣΟ ΩΝ : ΠΑΡΟΧΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ: 85/2007 Αριθµ. Πρωτ.: Α23/266/12/7-6-2007 Σας κοινοποιούµε

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Απεικόνιση της ασφάλισης των Αμειβόμενων με Παραστατικά Παρεχόμενων Υπηρεσιών - Τίτλοι Κτήσης»

ΘΕΜΑ: «Απεικόνιση της ασφάλισης των Αμειβόμενων με Παραστατικά Παρεχόμενων Υπηρεσιών - Τίτλοι Κτήσης» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης Κ Ε Ν Τ Ρ Ι Κ Η Υ Π Η Ρ Ε Σ Ι Α ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Σας κοινοποιούμε τις διατάξεις του άρθρου 1 ( παρ.2 εδ. α γ,στ & παρ.11) του Πρώτου Κεφαλαίου καθώς και του άρθρου 4

Σας κοινοποιούμε τις διατάξεις του άρθρου 1 ( παρ.2 εδ. α γ,στ & παρ.11) του Πρώτου Κεφαλαίου καθώς και του άρθρου 4 ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Αθήνα 23 / 4 /2012 Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ : ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΣΟΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ : ΓΕΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΟΙΝΩΝ ΕΠΙΧ/ΣΕΩΝ & ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Ταχ. Διεύθυνση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: Β42Χ4691Ω3-ΟΙΛ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΘΗΝΑ, 5/11/2012

ΑΔΑ: Β42Χ4691Ω3-ΟΙΛ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΘΗΝΑ, 5/11/2012 ΑΔΑ: Β42Χ4691Ω3-ΟΙΛ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΘΗΝΑ, 5/11/2012 ΑΡ.ΠΡΩΤ.:ΔΙΕΣ/Φ10/192/727296 Ο.Α.Ε.Ε. ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Δ/ΝΣΗ: ΕΣΟΔΩΝ ΠΡΟΣ : ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΠΙΝΑΚΑ Α ΤΜΗΜΑ: EΣΟΔΩΝ ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: ΣΑΤΩΒΡΙΑΝΔΟΥ 18

Διαβάστε περισσότερα

Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ.Δ/ΝΣΕΙΣ : ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ.Δ/ΝΣΕΙΣ : ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ.Δ/ΝΣΕΙΣ : ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ : ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ : ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Δ/ΝΣΕΙΣ : ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΣΟΔΩΝ : ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ : ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Ταχ. Δ/νση : Αγ. Κων/νου 8 10241 ΑΘΗΝΑ Αθήνα

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Απόδοση κωδικού χρήστη (κλειδάριθμου) σε ασφαλισμένους».

ΘΕΜΑ: «Απόδοση κωδικού χρήστη (κλειδάριθμου) σε ασφαλισμένους». ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Αθήνα, 4/11/2011 Αριθμ. Πρωτ. Α02/1102 Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΤΡΩΟΥ & ΒΑΡΕΩΝ ΕΠΑΓ/ΤΩΝ Ταχ. Διεύθυνση : Αγ. Κων/νου 8 10241

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα 6/8/2015. Αριθμ. Πρωτ.: Α30/472/26 ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ. ΠΡΟΣ: Όλα τα Υποκ/τα & Παρ/τα

Αθήνα 6/8/2015. Αριθμ. Πρωτ.: Α30/472/26 ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ. ΠΡΟΣ: Όλα τα Υποκ/τα & Παρ/τα Αθήνα 6/8/2015 Αριθμ. Πρωτ.: Α30/472/26 Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟΔΩΝ ΤΜΗΜΑ: ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ Ταχ. Διεύθυνση : Αγ. Κων/νου 8 10241

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΠΙΝΑΚΑ ΔΙANOMΗΣ

ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΠΙΝΑΚΑ ΔΙANOMΗΣ Γ Α. ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ 1. Δ/ΝΣΗ 14 η Φ.Π.Α. ΤΜΗΜΑ Α 2. Δ/ΝΣΗ 16 η ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΔΗΜ. ΕΣΟΔΩΝ ΤΜΗΜΑ Ε Β. Γ.Γ.Π.Σ. ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΚΕ.Π.Υ.Ο. 1.Δ/ΝΣΗ 30 η ΤΜΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΕΝ84691ΩΓ-ΡΕΓ Γ Ε Ν Ι Κ Α

ΑΔΑ: ΒΕΝ84691ΩΓ-ΡΕΓ Γ Ε Ν Ι Κ Α ΒΕΝ84691ΩΓ-ΡΕΓ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ : ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΟΙΝΩΝ ΕΠΙΧ/ΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : Συνέχιση της ασφάλισης των μισθωτών της επιχείρησης «ΘΡΑΚΗ Α.Ε.» ΣΧΕΤ. : Η με αριθμ. 20/2010 εγκύκλιος.

ΘΕΜΑ : Συνέχιση της ασφάλισης των μισθωτών της επιχείρησης «ΘΡΑΚΗ Α.Ε.» ΣΧΕΤ. : Η με αριθμ. 20/2010 εγκύκλιος. Αθήνα, 29/4/2010 Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ: ΓΕΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ - ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΟΙΝΩΝ ΕΠ/ΣΕΩΝ Ταχ. Διεύθυνση : Αγ. Κων/νου 8 10241 ΑΘΗΝΑ Πληροφορίες : Αικ.

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : «Ρύθμιση ασφαλιστικών εισφορών επιχειρήσεων που υπέστησαν ζημίες κατά τα γεγονότα της 12/2/2012 στο Κέντρο της Αθήνας»

ΘΕΜΑ : «Ρύθμιση ασφαλιστικών εισφορών επιχειρήσεων που υπέστησαν ζημίες κατά τα γεγονότα της 12/2/2012 στο Κέντρο της Αθήνας» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙO ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΚΥΡΙΑΣ ΑΣΦ/ΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΜΗΜΑ A ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ : Σταδίου 29 ΤΑΧ.

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Α. ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ 1. Δ/ΝΣΗ 14 η Φ.Π.Α. ΤΜΗΜΑ Α 2. Δ/ΝΣΗ 16 η ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΔΗΜ. ΕΣΟΔΩΝ ΤΜΗΜΑ Ε Β. Γ.Γ.Π.Σ.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Αθήνα, 14/04/2016 ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΙΚΑ - ΕΤΑΜ ΓΕΝΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ: 27. ΘΕΜΑ: «Νέα Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών» - Η αρ.πρωτ. Β7/οικ.39703/2829/ , ερμηνευτική οδηγία του Υ.Ε.Κ.Α.Π.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ: 27. ΘΕΜΑ: «Νέα Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών» - Η αρ.πρωτ. Β7/οικ.39703/2829/ , ερμηνευτική οδηγία του Υ.Ε.Κ.Α.Π. Εγκύκλιος Ο.Α.Ε.Ε. αρ. 27/11.11.2014 Νέα Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών ΑΘΗΝΑ, 11 /11/2014 ΑΡ. ΠΡΩΤ.:ΔΙΕΣ/Φ10/151/1487082 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝ. ΑΣΦ/ΣΗΣ και ΠΡΟΝΟΙΑΣ Οργανισμός Ασφάλισης

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ: EΣΟΔΩΝ ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: ΣΑΤΩΒΡΙΑΝΔΟΥ 18 ΚΟΙΝ: ΗΔΙΚΑ ΑΕ ΥΠΟΔ/ΝΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΕΛΑΤΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΑΕΕ

ΤΜΗΜΑ: EΣΟΔΩΝ ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: ΣΑΤΩΒΡΙΑΝΔΟΥ 18 ΚΟΙΝ: ΗΔΙΚΑ ΑΕ ΥΠΟΔ/ΝΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΕΛΑΤΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΑΕΕ ΑΘΗΝΑ, 10/02/2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΡ. ΠΡΩΤ.:ΔΙΕΣ/Φ10/54/ Ο.Α.Ε.Ε. ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Δ/ΝΣΗ: ΕΣΟΔΩΝ ΠΡΟΣ : ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΠΙΝΑΚΑ Α ΤΜΗΜΑ: EΣΟΔΩΝ ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: ΣΑΤΩΒΡΙΑΝΔΟΥ 18 ΚΟΙΝ:

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : «Καταβολή Δωροσήμου Πάσχα 2018 σε εργατοτεχνίτες οικοδόμους»

ΘΕΜΑ : «Καταβολή Δωροσήμου Πάσχα 2018 σε εργατοτεχνίτες οικοδόμους» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης Κ Ε Ν Τ Ρ Ι Κ Η Υ Π Η Ρ Ε Σ Ι Α Αθήνα 30/3/2018 Αριθμ. Πρωτ. Δ.ΑΣΦ./357/455828

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΕΖΣ4691ΩΓ-ΕΔ5. Αριθ. Πρωτ. Ε41/210. ΠΡΟΣ: Όλα τα Υποκ/τα & Παρ/τα Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ.

ΑΔΑ: ΒΕΖΣ4691ΩΓ-ΕΔ5. Αριθ. Πρωτ. Ε41/210. ΠΡΟΣ: Όλα τα Υποκ/τα & Παρ/τα Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ. ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Αθθήννα 2200/ /66/ /22001133 ΕΕΛΛΗΝΙΙΚΗ ΔΔΗΜΟΚΡΡΑΤΤΙΙΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Δ ΙΙ Ο ΙΙ Κ Η ΣΣ Η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: 1. Γενική Δ/νση Πληροφορικής Δ/νση Εκμετάλλευσης Τμήμα Παραγωγής και Διακίνησης Αναφορών (Συντάξεις)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: 1. Γενική Δ/νση Πληροφορικής Δ/νση Εκμετάλλευσης Τμήμα Παραγωγής και Διακίνησης Αναφορών (Συντάξεις) ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ 3-3-2011 ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Αθήνα, 25-2-2011 ΔΙΕΥΘΥΝΣH ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΥΡΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ Αριθ. Πρωτ. ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ Ταχ. Δ/νση: Αγ. Κων/νου 8 (10241) Σ78/8 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

(ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ) Α.Δ.Α.:4ΑΣΒ4691ΩΓ-9Ρ7

(ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ) Α.Δ.Α.:4ΑΣΒ4691ΩΓ-9Ρ7 (ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ) Α.Δ.Α.:4ΑΣΒ4691ΩΓ-9Ρ7 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: 4ΑΧΧ4691ΩΓ-ΛΟΩ ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΔΑ: 4ΑΧΧ4691ΩΓ-ΛΟΩ ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Αθήνα, 5 / 8 /11 ΔΙΕΥΘΥΝΣH ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΥΡΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ Αριθ. Πρωτ. ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Ταχ. Δ/νση: Αγ. Κων/νου 8 (10241) Σ48/ 80 ΑΡ: 64 Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΕΖΑ4691ΩΓ-ΦΞΖ. ΠΡΟΣ: Όλα τα Υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

ΑΔΑ: ΒΕΖΑ4691ΩΓ-ΦΞΖ. ΠΡΟΣ: Όλα τα Υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Αθήνα, 20.6. 2013 ΔΙΕΥΘΥΝΣH ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΥΡΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ Αριθ. Πρωτ. ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ Ταχ. Δ/νση: Αγ. Κων/νου 8 (10241) Σ48/52 ΓΕΝΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΕΝ84691ΩΓ-ΖΛ8. ΘΕΜΑ : «Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρία (Ι.Κ.Ε.)»

ΑΔΑ: ΒΕΝ84691ΩΓ-ΖΛ8. ΘΕΜΑ : «Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρία (Ι.Κ.Ε.)» ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Αθήνα 23/5/2013 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΜΗΜΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ : ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟΔΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: «Διεκπεραίωση εκκρεμών αιτήσεων επιστροφής Φ.Π.Α.».

Θέμα: «Διεκπεραίωση εκκρεμών αιτήσεων επιστροφής Φ.Π.Α.». Αθήνα, 18.4.2013 ΠΟΛ: 1082 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Α. ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ 1. ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ 14 η Δ/ΝΣΗ ΦΠΑ ΤΜΗΜΑ Α 2. ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ & ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αθήνα, 2 Απριλίου 2012 ΠΟΛ. 1090 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ Ι. ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ 14 η Δ/ΝΣΗ ΦΠΑ - ΤΜΗΜΑ Α ΙΙ. ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Σας κοινοποιούμε τις διατάξεις του άρθρου 15 του Ν. 2224/94(ΦΕΚ 112/τ.Α/6.7.94, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 4 παρ. 3 του Ν.

Σας κοινοποιούμε τις διατάξεις του άρθρου 15 του Ν. 2224/94(ΦΕΚ 112/τ.Α/6.7.94, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 4 παρ. 3 του Ν. Σας κοινοποιούμε τις διατάξεις του άρθρου 15 του Ν. 2224/94(ΦΕΚ 112/τ.Α/6.7.94, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 4 παρ. 3 του Ν. 2335/95 (ΦΕΚ 185Α/6-9-95 και σας γνωρίζουμε τα εξής: 1.Σύσταση Νέου Λογαριασμού

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Κοινοποίηση των διατάξεων των άρθρων 18 και 22 του ν.4321/2015.

Θέμα: Κοινοποίηση των διατάξεων των άρθρων 18 και 22 του ν.4321/2015. ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ Αθήνα, 10.7.2015 ΠΟΛ. 1149 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΕΜΜΕΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : Χορήγηση ασφαλιστικής κάλυψης για παροχές υγειονομικής περίθαλψης, ως μελών οικογένειας, προσώπων που έχουν συνάψει «Σύμφωνο Συμβίωσης»

ΘΕΜΑ : Χορήγηση ασφαλιστικής κάλυψης για παροχές υγειονομικής περίθαλψης, ως μελών οικογένειας, προσώπων που έχουν συνάψει «Σύμφωνο Συμβίωσης» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΟΧΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ Ταχ. Διεύθυνση : Αγ. Κων/νου 8 10241

Διαβάστε περισσότερα

Ταχ. Δ/νση: Αγ. Κων/νου 8 (10241) Πληροφορίες: Μ. Κουτσοπούλου, Ε. Ζάχου Αριθ. Τηλεφώνου:

Ταχ. Δ/νση: Αγ. Κων/νου 8 (10241) Πληροφορίες: Μ. Κουτσοπούλου, Ε. Ζάχου Αριθ. Τηλεφώνου: ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Αθήνα, 24. 1. 2014 ΔΙΕΥΘΥΝΣH ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ: ΚΥΡΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ-ΠΑΡΟΧΩΝ Αριθ. Πρωτ. ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ Σ70/7 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡ.: 12 Ταχ. Δ/νση:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: 45ΨΠ4691ΩΓ-ΡΒΛ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Αθήνα, 13-12- 2011 ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Δ/ΝΣΗ ΔΙΕΘΝΩΝ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ : 93 ΤΜΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ Ε.Ε. Ταχ. Δ/νση : Αγ.Κων/νου 8-102 41-Αθήνα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΕΜΜΕΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑ Α (ΦΠΑ) ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑ Δ (ΦΑΣ) ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικά υποβαλλόμενα έντυπα. α) Ε3. Αναγγελία πρόσληψης, β) Ε4. Πίνακας προσωπικού, Ε5 (αναγγελία οικειοθελούς αποχώρησης μισθωτού),

Ηλεκτρονικά υποβαλλόμενα έντυπα. α) Ε3. Αναγγελία πρόσληψης, β) Ε4. Πίνακας προσωπικού, Ε5 (αναγγελία οικειοθελούς αποχώρησης μισθωτού), Όροι και προϋποθέσεις ηλεκτρονικής υποβολής εντύπων αρμοδιότητας Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) και Οργανισμού Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) Ηλεκτρονική υποβολή εντύπων αρμοδιότητας Σώματος

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 18 Αυγούστου 2005 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αρ.Πρωτ.: 1079229/559/0015 1. ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ (Γ.Γ.Π.Σ.) ΠΟΛ.: 1114 Δ/ΝΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Η/Υ (Δ30) ΕΡΓΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΙΗΗ4691ΩΓ-ΘΒ3 ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΔΑ: ΒΙΗΗ4691ΩΓ-ΘΒ3 ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Αθήνα, 28. 3. 2014 ΔΙΕΥΘΥΝΣH ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΥΡΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ Αριθ. Πρωτ. ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ Ταχ. Δ/νση: Αγ. Κων/νου 8 (10241) Σ70/27 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡ.:

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας σε δικαιούχους επιχορηγήσεων από εθνικούς πόρους ή συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

ΘΕΜΑ: «Βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας σε δικαιούχους επιχορηγήσεων από εθνικούς πόρους ή συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης». ΑΘΗΝΑ 05/09/2016 Αριθμ. Πρωτ: E57/35 Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΣΟΔΩΝ ΤΜΗΜΑ : ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΟΙΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Ταχ. Διεύθυνση : Αγ. Κων/νου 8 10241 ΑΘΗΝΑ Αριθ. τηλεφώνου

Διαβάστε περισσότερα

Ασφάλισης, που εντάχθηκαν στο Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. με τις διατάξεις του άρθρου 5 του ν.3029/2002 και του άρθρου 1 του ν.3655/2008.

Ασφάλισης, που εντάχθηκαν στο Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. με τις διατάξεις του άρθρου 5 του ν.3029/2002 και του άρθρου 1 του ν.3655/2008. ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Αθήνα, 7/11/2012 Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΣΟΔΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ : ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ : ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦ/ΣΗΣ : ΣΥΓΧ/ΝΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ & ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Αθήνα, 7 / 6 /10 ΔΙΕΥΘΥΝΣH ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΥΡΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Αθήνα, 7 / 6 /10 ΔΙΕΥΘΥΝΣH ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΥΡΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Αθήνα, 7 / 6 /10 ΔΙΕΥΘΥΝΣH ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΥΡΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ Αριθ. Πρωτ. Ταχ. Δ/νση: Αγ. Κων/νου 8 (10241) Σ56/15 ΑΡ. 40 Πληροφορίες: M.Παναγοπούλου Αριθ. Τηλεφώνου: 2105215191

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: 4ΑΛΔ4691ΩΓ-4Τ. Αθήνα 18/2/2011 Αριθ. Πρωτ. ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Τ00/ΦΑ/2622 ΑΡ: 15

ΑΔΑ: 4ΑΛΔ4691ΩΓ-4Τ. Αθήνα 18/2/2011 Αριθ. Πρωτ. ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Τ00/ΦΑ/2622 ΑΡ: 15 ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣH:ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΜΗΜΑ: ΣΥΓΧ/ΝΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ & ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ Ταχ. Δ/νση: Αγ. Κων/νου 8 (102 41 ) Αριθ. Τηλεφώνου: 2105215195-198 FAX: 2105215195 e-mail:diefpar@ika.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΤΡΑ για τη στήριξη των κατοίκων στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές της Περιφέρειας Αττικής στις 23 και 24 Ιουλίου 2018

ΜΕΤΡΑ για τη στήριξη των κατοίκων στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές της Περιφέρειας Αττικής στις 23 και 24 Ιουλίου 2018 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΕΤΡΑ για τη στήριξη των κατοίκων στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές της Περιφέρειας Αττικής στις 23 και 24 Ιουλίου 2018 Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: 1.

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: 1. 1 ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Αθήνα, 12.12. 2012 ΔΙΕΥΘΥΝΣH ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΥΡΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ Αριθ. Πρωτ. ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ Ταχ. Δ/νση: Αγ. Κων/νου 8 (10241 Σ65/18 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ. Αθήνα 5/5/2011. Αριθμ. Πρωτ. Τ01/670/3. ΠΡΟΣ: Όλα τα Υποκ/τα & Παρ/τα Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ ΑΘΗΝΑ

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ. Αθήνα 5/5/2011. Αριθμ. Πρωτ. Τ01/670/3. ΠΡΟΣ: Όλα τα Υποκ/τα & Παρ/τα Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ ΑΘΗΝΑ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ : ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ : ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΟΙΝΩΝ ΕΠΙΧ/ΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Δ/ΝΣΗ ΝΕΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦ: Α. ΧΑΛΚΙΩΤΟΥ

Δ/ΝΣΗ ΝΕΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦ: Α. ΧΑΛΚΙΩΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΘΗΝΑ 3-2-2011 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΡΙΘ.ΠΡΩΤ.: ΔΙΕΣ/Φ10/28/12456 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓ/ΤΙΩΝ (ΟΑΕΕ) ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΟΣ: ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΠΙΝΑΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

Α. ΚΟΙΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Α. ΚΟΙΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ: : ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΟΙΝΩΝ ΕΠΙΧ/ΣΕΩΝ : ΕΛΕΓΧΟΥ ΟΙΚΟΔ/ΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Ταχ. Διεύθυνση

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Τύπος, περιεχόμενο, χρόνος και τρόπος υποβολής της εκκαθαριστικής Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: Τύπος, περιεχόμενο, χρόνος και τρόπος υποβολής της εκκαθαριστικής Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Α. ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ 14 η Δ/ΝΣΗ ΦΠΑ ΤΜΗΜΑ Α Β. ΓΓΠΣ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΚΕ.Π.Υ.Ο. 1. 30 η Δ/ΝΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Η/Υ

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΔ/ΝΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΕΛΑΤΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΑΕΕ Λ. ΣΥΓΓΡΟΥ ΑΘΗΝΑ. ΘΕΜΑ : «Περί του διακανονισμού του άρθρου 48 του Ν 3943/2011».

ΥΠΟΔ/ΝΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΕΛΑΤΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΑΕΕ Λ. ΣΥΓΓΡΟΥ ΑΘΗΝΑ. ΘΕΜΑ : «Περί του διακανονισμού του άρθρου 48 του Ν 3943/2011». ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΘΗΝΑ 05/10/2011 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.: ΔΙΕΣ/Φ10/298/78740 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓ/ΤΙΩΝ (ΟΑΕΕ) ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΟΣ: ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΠΙΝΑΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

Βαθμός Ασφαλείας. Ταχ. Δ/νση: Πατησίων 12 Αριθμ. Πρωτ. Ταχ. Κώδικας: 106 77 Αθήνα 095/104 Τηλέφωνο: 2103891615-9 2103827764 2103891123 2103891125

Βαθμός Ασφαλείας. Ταχ. Δ/νση: Πατησίων 12 Αριθμ. Πρωτ. Ταχ. Κώδικας: 106 77 Αθήνα 095/104 Τηλέφωνο: 2103891615-9 2103827764 2103891123 2103891125 Βαθμός Ασφαλείας ΑΔΑ: 45ΒΖ4691ΩΓ-2ΚΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ Αθήνα, 11 Νοεμβρίου 2011 Επιχειρησιακή Ομάδα Ασφαλιστικών Εισφορών Ταχ. Δ/νση: Πατησίων

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡ.80 Αριθ. Τηλεφώνου: 2105215189/2107457456 FAX: 2105230046 e-mail : diefpar@ika.gr ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΡ.80 Αριθ. Τηλεφώνου: 2105215189/2107457456 FAX: 2105230046 e-mail : diefpar@ika.gr ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΕΣ Δ/ΝΣΕΙΣ: ΑΣΦ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Αθήνα, 7 /12 /2010 ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ: ΠΑΡΟΧΩΝ, ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΜΗΜΑΤΑ: ΚΥΡΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΔΙΑΚ/ΣΗΣ ΑΝΑΦΟΡΩΝ Αριθ. Πρωτ. ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ Ταχ. Δ/νση:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΙΗΗ4691ΩΓ-ΘΒ3 ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΔΑ: ΒΙΗΗ4691ΩΓ-ΘΒ3 ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Αθήνα, 28. 3. 2014 ΔΙΕΥΘΥΝΣH ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΥΡΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ Αριθ. Πρωτ. ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ Ταχ. Δ/νση: Αγ. Κων/νου 8 (10241) Σ70/27 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡ.:

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ 4305/14 - ΦΕΚ Α 237 ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ)

ΝΟΜΟΣ 4305/14 - ΦΕΚ Α 237 ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ) ΝΟΜΟΣ 4305/14 - ΦΕΚ Α 237 ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ) Άρθρο 54 Διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Ρύθμιση οφειλών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης 1.

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα 11/10/2010 ΓΕΝΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ. ΠΡΟΣ: Όλα τα Υποκαταστήματα και Παραρτήματα Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ. ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : Ως ο συνημμένος πίνακας Διανομής

Αθήνα 11/10/2010 ΓΕΝΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ. ΠΡΟΣ: Όλα τα Υποκαταστήματα και Παραρτήματα Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ. ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : Ως ο συνημμένος πίνακας Διανομής Αθήνα 11/10/2010 Αριθμ. Πρωτ. E41/279 Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΟΙΚ/ΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Ταχ. Διεύθυνση : Αγ. Κων/νου 8 10241 ΑΘΗΝΑ Αριθ. τηλεφώνου :

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΣ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΣ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΣ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ι. ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑ A II. ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡ. ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ & ΑΝΘΡ. ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ Δ/ΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα : «Υποβολή αιτήσεων συνταξιούχων για την ένταξή τους στο «Πρόγραμμα Κατ Οίκον Φροντίδας Συνταξιούχων»

Θέμα : «Υποβολή αιτήσεων συνταξιούχων για την ένταξή τους στο «Πρόγραμμα Κατ Οίκον Φροντίδας Συνταξιούχων» ΑΔΑ :Β4344691ΩΓ-ΖΗΨ Βαθμός Ασφαλείας Αθήνα, 4 Οκτωβρίου 2012 ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Δ/ΝΣΗ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΣΥΝ/ΧΩΝ Ταχ. Δ/νση : Μενάνδρου 41-43 Ταχ. Κώδικας : 104 37 ΑΘΗΝΑ Τηλέφωνο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Αθήνα, 3/10/2011 Αρ. Πρωτ.Φ.11321/22575/1810 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙO ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΚΥΡΙΑΣ ΑΣΦ/ΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Εισόδημα από την χρήση Ε.Ι.Χ. στελεχών επιχειρήσεων

Εισόδημα από την χρήση Ε.Ι.Χ. στελεχών επιχειρήσεων Εισόδημα από την χρήση Ε.Ι.Χ. στελεχών επιχειρήσεων Τα στελέχη (πρόεδρος ή μέλος του διοικητικού συμβουλίου, διευθύνοντας ή εντεταλμένος σύμβουλος, διαχειριστής, διευθυντής, προϊστάμενος κ.λπ. στελέχη)

Διαβάστε περισσότερα

Ταχ.Δ/νση : Καρ. Σερβίας 10 Ταχ.Κώδικας : 101 84 ΑΘΗΝΑ Πληροφορίες : Τηλέφωνο : 2104802580, 2104802220, 1, 3, 4 21033375314, 5, 6

Ταχ.Δ/νση : Καρ. Σερβίας 10 Ταχ.Κώδικας : 101 84 ΑΘΗΝΑ Πληροφορίες : Τηλέφωνο : 2104802580, 2104802220, 1, 3, 4 21033375314, 5, 6 ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΣ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 24 Φεβρουαρίου 2006 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αρ.Πρωτ.:1020822 /388 /Α0012 1. ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ (Γ.Γ.Π.Σ.) ΠΟΛ.:1034 Δ/ΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα