Επιμέλεια έκδοσης: Pedro Olalla, Ρίτσα Μασούρα, Άγγελος Δενδρινός Φωτογραφίες: Pedro Olalla Διανέμεται δωρεάν.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Επιμέλεια έκδοσης: Pedro Olalla, Ρίτσα Μασούρα, Άγγελος Δενδρινός Φωτογραφίες: Pedro Olalla Διανέμεται δωρεάν."

Transcript

1 ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΩΝ διεθνουσ ΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Εγχειριδιο 20114

2 Το εγχειρίδιο αυτό περιέχει τον κανονισμό, πληροφορίες, οδηγίες και υποδείγματα, τα οποία αφορούν στην αποστολή, δομή, εσωτερική οργάνωση και λειτουργία της Ενώσεως Φίλων της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας. ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΡΚΑΔΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, Αθήνα 2013 Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία για τη μελέτη και αξιοποίηση του Παγκόσμιου Αρκαδικού Κεκτημένου ΕΔΡΑ: Κάψια, Μαντινεία Αρκαδίας, Τ : +(30) , F: +(30) ΓΡΑΦΕΙΟ: Χατζηκωνσταντή 28-30, Αμπελόκηποι, Αθήνα, Τ: +(30) , F: +(30) Επιμέλεια έκδοσης: Pedro Olalla, Ρίτσα Μασούρα, Άγγελος Δενδρινός Φωτογραφίες: Pedro Olalla Διανέμεται δωρεάν.

3 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΡΚΑΔΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ 2. ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΤΥΟ «ΑΡΚΑΔΙΑ» 3. Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΤΥΟΥ «ΑΡΚΑΔΙΑ» 4. ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑ ΜΑΣ 5. ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΩΝ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ 5.1. ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 5.2. ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ 6. ΕΚΔΟΣΕΙΣ 7. ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ 8. ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΝΕΟΥ ΜΕΛΟΥΣ

4 ΔΙΕΘΝHΣ Αρκαδικη εταιρεια Η κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η ανθρωπότητα σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης απέχει πολύ από εκείνη που θα έπρεπε να βιώνει με βάση την ιστορική και πολιτιστική διαδρομή της στον χρόνο. Η ανισοτήτα, η αδικία και η εκμετάλλευση του ανθρώπου και του φυσικού περιβάλλοντος, αναπόφευκτα την οδηγούν σε μια νέα εποχή βαρβαρότητας με απρόβλεπτες συνέπειες. Οι επιστημονικές και τεχνολογικές κατακτήσεις αντί να υπηρετούν τον άνθρωπο και να βελτιώνουν την ποιότητα ζωής του κοινωνικού συνόλου, κατήντησαν μέσα εκμετάλλευσης και εμπορευματοποίησης, σε μια ολοένα και πιό παγκοσμιοποιημένη οικονομία, με αποτέλεσμα ο άνθρωπος να στερείται την πραγματική ελευθερία και δικαιοσύνη και να απομακρύνεται, σαν άτομο και σαν κοινωνία, από την ευδαιμονία Η Αρκαδία, πέρα από την ιδιαίτερη ιστορική της διαδρομή σαν περιοχή της Ελλάδος, αποτελεί συνειρμό μιας απλής και εφικτής ευδαιμονίας, που είναι συνυφασμένη με την έννοια της αρμονίας, της αθωότητας, της χαράς της ζωής, της ευαισθησίας, της ελευθερίας, της δικαιοσύνης, του μέτρου και της επιστροφής σε ό,τι είναι ουσιαστικό. Από την Αρχαιότητα μέχρι σήμερα, εμπνεόμενες από αυτή την ποιητική εικόνα της Αρκαδίας, πολλές σπουδαίες προσωπικότητες αντιστάθηκαν στην ασυνειδησία, τον φανατισμό και την αυθαιρεσία. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε και να διευρύνουμε αυτές τις προσπάθειες ακολουθώντας το παράδειγμά τους, αντιμετωπίζοντας με αυτόν τον τρόπο τις μεγάλες προκλήσεις των καιρών μας, αναπτύσσοντας οικολογική συμπεριφορά, προωθώντας την αειφόρο ανάπτυξη, ενθαρρύνοντας το δίκαιο εμπόριο, καλλιεργώντας την ουμανιστική συνείδηση και συμβάλοντας στην συμφιλίωση του ανθρώπου με τον εαυτό του και το περιβάλλον του. Επίσημη παρουσίαση Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας. Ίδρυμα Θεοχαράκη, Αθήνα Για αυτούς του λόγους, την άνοιξη του 2007 μια μικρή ομάδα ανθρώπων από διάφορες χώρες πήρε την πρωτοβουλία να ιδρύσει την ΔΙΕΘΝΗ ΑΡΚΑΔΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, μια μη κερδοσκοπική κοινωφελή οργάνωση για τη μελέτη και την αξιοποίηση του Παγκόσμιου Αρκαδικού Κεκτημένου. Ενα χρόνο αργότερα, το 2008, δημιουργήθηκε το ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΤΥΟ «ΑΡΚΑΔΙΑ», σαν δίαυλος ανάμεσα στην πραγματική Αρκαδία και την «Αρκαδία» ως έννοια σε όλο τον κόσμο, φέρνοντας σε επαφή και συνεργασία ανθρώπους και φορείς εμπνευσμένους από το αρκαδικό ιδεώδες, διότι πιστεύουμε ότι ο πλούτος που συνδέεται με το όνομα «Αρκαδία» είναι αξιοποιήσιμος προς όφελος όλης της ανθρωπότητας. Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων μας: Διοργανώθηκαν 4 Διεθνή Συμπόσια: Μαντινεία 2007 & 2008, Πύργος Γκουτελά στο Φορέ της Γαλλίας 2009 και Πάφος στην Κύπρο 2010.

5 Δημιουργήθηκε το Διεθνές Δίκτυο «Αρκαδία», το οποίο λειτουργεί σε 13 χώρες (Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρο, Λουξεμβούργο και Μ. Βρετανία) υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων, των Υπουργείων Πολιτισμού και Τουρισμού της Ελλάδος και της Κύπρου και σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO. Στο Δίκτυο έχουν ήδη ενταχθεί 180 μέλη, των οποίων το έργο και η προσφορά αφορά στην Αρκαδία και στο Αρκαδικό Ιδεώδες, εκπροσώπων πόλεων, ιδρυμάτων και επιχειρήσεων που φέρουν το όνομα Αρκαδία ή έχουν εκπαιδευτικούς, πολιτιστικούς, καλλιτεχνικούς, οικολογικούς ή ιστορικούς δεσμούς με την μητροπολιτική Αρκαδία. Εκδόθηκε πρωτογενές υλικό υποδομής, για την ανάπτυξη διεθνών προγραμμάτων και εκδόσεων σχετικά με την Αρκαδία και το Αρκαδικό Ιδεώδες: Μεταγλωττίστηκε στην Αγγλική και την Γαλλική η βραβευμένη ταινία του Αρκάδα σκηνοθέτη Αλέξανδρου Παπαηλιού «ET IN ARCADIA EGO: Πατρίδα είναι η παιδική ηλικία», Κυκλοφόρησαν οι δίγλωσσες εκδόσεις (αγγλικά, ελληνικά) «ΤΑ ΑΡΚΑΔΙΚΑ» του Καθηγητού John P. Anton (Επιτίμου Προέδρου μας), ο συλλογικός τόμος-λεύκωμα «ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΡΧΑΙΑΣ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ» και προετοιμάζεται η Ισπανική και Αγγλική μετάφραση της θεμελιώδους εκδόσεως «ΕΥΔΑΙΜΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑ» του Ισπανού ελληνιστή Pedro Olalla (Ιδρυτικού Μέλους της Εταιρείας μας) και Ανακηρύχθηκε συμβολική έδρα της Εταιρείας το Παγκύπριο Γυμνάσιο στην Λευκωσία και θεσμοθετήθηκε το εκπαιδευτικό περιηγητικό πρόγραμμα «Η ΕΠΙΣΤΡΟΓΗ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗΝΟΡΑ», με σκοπό την δημιουργία και ενδυνάμωση των προαιώνιων ιστορικών και πολιτιστικών δεσμών και σχέσεων Αρκαδίας και Κύπρου. Θεσμοθετήθηκαν: Το «ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΑΡΙΣΤΕΙΟ», με έπαθλο πολυήμερη εκδρομή των αριστέων μαθητών στην Αρκαδία. Οι «ΑΡΚΑΔΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΝΕΩΝ», για νέους ηλικίας έως 25 ετών σε ιδρύματα και φορείς μέλη του Δικτύου. Η Ένωση «ΦΙΛΩΝ» της Εταιρείας μας. Σχεδιάσθηκαν τα ακόλουθα προγράμματα και προγραμματίζονται τα εξής έργα: 1. ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟΥ: Μετατροπή του Μαντινειακού Περιπτέρου σε μόνιμη έκθεση και σημείο αναφοράς και ενημέρωσης (επί τόπου και online) για το αρκαδικό πολιτιστικό κεκτημένο, την ιστορική εξέλιξή του, την απήχηση και την παρουσία του στον παγκόσμιο πολιτισμό, τις «Αρκαδίες» του κόσμου, καθώς και την ισχύ και την εφαρμογή του στην επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων της σύγχρονης εποχής. Θα αποτελεί την έδρα της Εταιρείας και του Δικτύου, συνδυάζοντας παροχή ενημέρωσης, πληροφοριών, αναψυχής και έμμεσης εκπαίδευσης, ενώ ταυτόχρονα θα είναι σημείο συγκέντρωσης και αναφοράς των θιασωτών του Αρκαδικού Ιδεώδους και της Αρκαδικής Ομογένειας. Ο σχεδιασμός του περιλαμβάνει την σταδιακή αξιοποίηση του περιβάλλοντος χώρου με δημιουργία Αρκαδικού Κήπου, Βοτανικής Συλλογής και Οικολογικού Αγρού, ενώ θα στεγάζει τις εγκαταστάσεις του προγράμματος Δορυφορικής Πολιτιστικής Χαρτογραφίας «Αρκαδίας Περιήγησις».

6 2. ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ: Ως γνωστόν η Αρκαδία δεν σταμάτησε ποτέ να τροφοδοτεί τη μουσική δημιουργία με ιδέες και θεματικό υλικό από την αρχαιότητα ως σήμερα. Τα έργα αυτά, ωστόσο, ερμηνεύονται συχνά με τρόπο που αγνοεί την ουσία του Αρκαδικού Ιδεώδους. Με ενέργειές μας μια νέα ορχήστρα, η οποία αποτελείται από εθελοντές μουσικούς διαφόρων εθνικοτήτων, που ζουν και εργάζονται στην Μ. Βρετανία, επέλεξε να ονομασθεί ARCADIA MUNDI. Το Φεστιβάλ, ως ετήσιος καλλιτεχνικός θεσμός, θα είναι αφιερωμένος στον διάσημο, Αρκαδικής καταγωγής, μαέστρο Δημήτρη Μητρόπουλο και θα διοργανώνεται το καλοκαίρι κάθε χρόνου στην Αρκαδία, με σκοπό την ανάδειξη και προβολή της επίδρασης της Αρκαδίας στην Μουσική, με τη συμμετοχή της Arcadia Mundi Orchestra, ως μόνιμης ορχήστρας, και καλλιτέχνες διεθνούς εμβελείας απ όλο τον κόσμο. Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η μύηση στο Αρκαδικό Ιδεώδες μέσα από τη μουσική και σαν στόχους έχει να φέρει ζωντανή μουσική σε τόπους όπου δεν συνηθίζεται ή δεν έχει παιχθεί ποτέ, να γεφυρώσει την ουτοπία που γέννησε αυτά τα έργα με τον τόπο στον οποίο αναφέρονται, να αναδείξει μουσικά έργα που αντλούν από το αρκαδικό ιδεώδες μέσα από την ανακάλυψη. την ερμηνεία αλλά και την ηχογράφησή τους, και να ενθαρρύνει σύγχρονους συνθέτες να συνθέσουν νέα έργα εμπνευσμένα από την Αρκαδία. 3. ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ TRIER: «Η ΑΡΚΑΔΙΑ ΠΗΓΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ΣΤΙΗΝ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ». Περιοδεύουσα έκθεση σχεδιασμένη από τους φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών του ιστορικού Πανεπιστημίου Trier (έτος ιδρύσεως 1473), με 100 χαρακτικά και σχέδια. Θα συνοδεύεται από πλήρως τεκμηριωμένο επιστημονικό κατάλογο με κείμενα και εικόνες σχετικά με το θέμα και θα παρουσιασθεί σε μουσεία και χώρους πόλεων μελών του Διεθνούς Δικτύου Αρκαδία. 4. ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»: Ολοκληρωμένο πρόγραμμα οικολογικής πρωτοβουλίας σχεδιασμένο σε συνεργασία με την ECOWEEK, που συνδυάζει κτιριολογική οικολογική μετατροπή και περιβαλλοντική εκπαίδευση μαθητών και δασκάλων σε ένα διαρκές πρόγραμμα αειφόρου ανάπτυξης. Το πρὀγραμμα αυτό συνδυάζει την οικολογική αναμόρφωση υποδομών, την περιβαλλοντική εκπαίδευση, την ενεργό συμμετοχή του σχολικού πληθυσμού σε ένα διηνεκές πρόγραμμα αειφόρου ανάπτυξης, στο πνεύμα των αρχών και των αξιών του παγκόσμιου Αρκαδικού Κεκτημένου, με μεθόδους αξιοποίησής τους για τη βελτίωση της καθημερινής μας ζωής. Πρωταρχικός στόχος είναι η δημιουργία κυττάρων οικολογικής συνείδησης στο πλαίσιο του σχολικού περιβάλλοντος ως πρωταρχικού στοιχείου καλλιέργειας της κοινωνίας. Στόχος είναι η υιοθέτηση του μοντέλου από πόλεις μέλη του Δικτύου και εφαρμογή στις τοπικές κοινωνίες τους στο πλαίσιο της οικολογικής διάστασης του Αρκαδικού Ιδεώδους.

7 5. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Η ΣΥΡΙΓΓΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑ»: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα αφιερωμένο στον Μίκη Θεοδωράκη, βασισμένο στο μύθο της Αρκαδικής θεότητας του Πανός, συνδυάζοντας την μουσική παράδοση, την ιστορία και τη φιλοσοφική διάσταση του ενεργού πολίτη στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Αρκαδικού Κεκτημένου. 6. ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ: Σύσταση, οργάνωση και λειτουργία Βιβλιοθήκης, Ταινιοθήκης, Φωτοθήκης και Κειμηλιοφυλακίου, για την συλλογή και διαφύλαξη τεκμηρίων σχετικά με την Αρκαδία, τις «Αρκαδίες» του κόσμου και το Παγκόσμιο Αρκαδικό Κεκτημένο. 7. ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ: Πρόγραμμα πληροφόρησης για ξένους και έλληνες περιηγητές, με δυνατότητα πρόσβασης στην Αρκαδία, επί τόπου και online, με συμβατικά και ψηφιακά μέσα και τεχνολογία δορυφορικής κάλυψης GPS και κινητής τηλεφωνίας.

8 8. ΔΙΕΘΝΗ ΒΡΑΒΕΙΑ «ΑΡΚΑΔΙΑ»: Η θεσμοθέτηση των ειδικών βραβείων «International Arcadia Awards», για την αναγνώριση προσώπων και φορέων που εφαρμόζουν και προάγουν τις ανθρωπιστικές αξίες που χαρακτηρίζουν το Αρκαδικό Ιδεώδες. 9. ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗ «ΑΡΚΑΔΙΑ»: Η δημιουργία βάσης δεδομένων με απογραφή υποψηφίων μελών του Δικτύου και καταγραφή των λόγων που τα οδήγησαν να συνδέσουν το όνομά τους με την Αρκαδία. ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΤΥΟ Αρκαδια Στιγμιότυπα από το Συμπόσιο για την ίδρυση του Διεθνούς Δικτύου «Αρκαδία». Tο Διεθνές Δίκτυο «Αρκαδία» δημιουργήθηκε για να φέρει σε άμεση επαφή, γνωριμία και αλληλεπίδραση φορείς, ανά τον κόσμο που αποτελούν τμήμα του Αρκαδικού Κεκτημένου, όπως είναι πόλεις, περιοχές, και εταιρείες με όνομα «Αρκαδία», φορείς με ιστορικό, πολιτισμικό ή οικολογικό δεσμό με την Αρκαδία, καθώς και εκπαιδευτικά, επιστημονικά, ακαδημαϊκά, πολιτιστικά, καλλιτεχνικά ιδρύματα, ακόμη και φυσικά πρόσωπα διακεκριμένες προσωπικότητες - που διαπνέονται και προωθούν τις ανθρωπιστικές αξίες του Αρκαδικού Ιδεώδους, προκειμένου, συνεργαζόμενοι μεταξύ τους και αξιοποιώντας τεχνογνωσία, πόρους και καλές πρακτικές, να επαναπροσδιορίσουν το ουσιώδες και να προτείνουν λύσεις για τα προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας. Μεταξύ των στόχων του Δικτύου επίσης είναι: α) Η γνωριμία των μελών του Διεθνούς Δικτύου «Αρκαδία» με τον πραγματικό χώρο της Αρκαδίας, γενέτειρα και πηγή έμπνευσης του Αρκαδικού Ιδεώδους, με την υλοποίηση του προγράμματος «Αρκαδίας Περιήγησις». β) Η αναγνώριση εκ μέρους της μητροπολιτικής Αρκαδίας του έργου των μελών του Δικτύου και της συνεισφοράς τους στο Αρκαδικό Κεκτημένο. γ) Η καταγραφή των λόγων που οδήγησαν τα διάφορα μέλη να συνδέσουν το όνομά τους με την Αρκαδία. Κύριες δραστηριότητες του Δικτύου είναι:

9 α) Η διοργάνωση συνεδρίων, εργαστηρίων, προγραμμάτων και άλλων εκδηλώσεων, τόσο στη μητροπολιτική Αρκαδία όσο και στις χώρες των μελών, με σκοπούς, όπως είναι: Η προβολή και η εφαρμογή των αξιών του Αρκαδικού Ιδεώδους με υποβολή προτάσεων σε διεθνείς και κρατικούς φορείς. Η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών. Ο από κοινού σχεδιασμός και υλοποίηση πρωτοβουλιών αναπτυξιακού, επιστημο-νικού, ερευνητικού, πολιτιστικού, καλλι-τεχνικού, εκπαιδευτικού και επιχειρημα-τικού χαρακτήρα. β) Η συμβολή των μελών του Δικτύου στη δημιουργία και λειτουργία: Του Κέντρου Προβολής του Αρκαδικού Κεκτημένου και του Αρκαδικού Πάρκου. Του Αρκαδικού Αρχείου (Βιβλιοθήκη, Φωτοθήκη, Ταινιοθήκη, Κειμηλιοφυλάκιο και Γενεαλογικό Αρχείο). γ) Η θεσμοθέτηση των ειδικών βραβείων «International Arcadia Awards», για την αναγνώριση προσώπων και φορέων που εφαρμόζουν και προάγουν τις ανθρωπιστικές αξίες που χαρακτηρίζουν το Αρκαδικό Ιδεώδες. Η ίδρυση του Δικτύου ολοκληρώθηκε στο θερινό Διεθνές Συμπόσιο, στις Αυγούστου 2008, στην έδρα της Εταιρείας στην Αρχαία Μαντινεία. Μέλη του Δικτύου είναι ex officio τα Ιδρυτικά και Τακτικά Μέλη, τα Επίτιμα Μέλη και οι Ειδικοί Σύμβουλοι της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας, καθώς και οι εκπρόσωποι των πόλεων, περιοχών, ιδρυμάτων, συλλόγων και φορέων που από-δέχονται και συνυπογράφουν το κείμενο της Ιδρυτικής Διακήρυξης, που περιλαμβάνει της αρχές, τους σκοπούς και την αποστολή του Δικτύου. Νέα μέλη του Διεθνούς Δικτύου «Αρκαδία» γίνονται Φυσικά ή Νομικά Πρόσωπα που συμφωνούν με την ιδρυτική διακήρυξη, κατόπιν προσκλήσεως από το ΔΣ του Δικτύου, με τεκμηριωμένη εισήγηση της Επιστημονικής Επιτροπής. Το Δίκτυο δεν έχει νομική μόρφη και λειτουργεί με Εσωτερικό Κανονισμό. Το ΔΣ του Δικτύου είναι το εκάστοτε ΔΣ της Εταιρείας. Τα μέλη του Δικτύου είναι εντεταγμένα ανάλο Στιγμιότυπα από την υπογραφή του Καταστατικού της Εταιρείας και από Διεθνή Συμπόσια του Δικτύου

10 Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η toy ΔΙΕΘΝoyΣ ΔΙΚΤΥΟy ΑΡΚΑΔΙΑ Ε μείς που συνήλθαμε στο πλαίσιο των συμποσίου της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας, στην Αρχαία Μαντινεία της Αρκαδίας στις 29, 30 και 31 Αυγούστου 2008, στον Πύργο Γκουτελά στο Φορέ της Γαλλίας στις 8, 3 και 4 Οκτωβρίου 2009, στην Πάφο στις 8 και 9 Οκτωβρίου 2010 και την Λευκωσία της Κύπρου στις 14 Φεβρουαρίου 2011, εκπροσωπώντας τις δικές μας πόλεις, περιοχές, επιχειρήσεις και φορείς, και παρουσία προσωπικοτήτων από διάφορες χώρες του κόσμου, έχοντας συζητήσει με πνεύμα σεβασμού και συνεργασίας τις συνεισφορές των παρευρισκομένων, διακηρύσσουμε ότι αποδεχόμαστε τους όρους της Ιδρυτικής διακήρυξης του Διεθνούς Δικτύου Αρκαδία που υπεγράφη από τα ιδρυτικά του μέλη στην Αρχαία Μαντινεία της Αρκαδίας, στην Ελλάδα, την 31η Αυγούστου 2008 ως εξής: Συνειδητοποιούμε ότι η Αρκαδία, πέρα από μια ιστορική και σύγχρονη περιοχή, είναι ένα συνειρμικό όνομα που επικράτησε στον παγκόσμιο πολιτισμό ως η αναπόληση της ειρήνης, της αρμονίας, της αθωότητας, της χαράς της ζωής, της ελευθερίας στον έρωτα, της ευαισθησίας, του μέτρου και της επιστροφής στην ουσία. Ότι η Αρκαδία είναι το όραμα μιας απλής και εφικτής ευδαιμονίας, το αμυδρό και υποβλητικό πορτραίτο ενός τόπου από όπου ο άνθρωπος δεν νιώθει ξεριζωμένος. Θεωρούμε ότι το Παγκόσμιο Αρκαδικό Κεκτημένο αποτελείται από σταθερές και διαχρονικές αξίες, οι οποίες, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, συντέλεσαν στη διαμόρφωση του δυτικού πολιτισμού και προσέφεραν λύσεις σε καίριες προκλήσεις. Συνεχίζοντας και διευρύνοντας τις προσπάθειες που για αιώνες έχουν γίνει με έμπνευση την ποιητική εικόνα της Αρκαδίας, προτείνουμε και προωθούμε την αξιοποίηση του εν λόγω κεκτημένου για να ανταποκριθούμε σε τωρινές προκλήσεις, όπως η οικολογική συμπεριφορά, η αειφόρος ανάπτυξη, το δίκαιο εμπόριο, η ουμανιστική συνείδηση και η συμφιλίωση του ανθρώπου με τον εαυτό του και το φυσικό του περιβάλλον. Υπογραμμίζουμε την καίρια σημασία της αξιοποίησης του Αρκαδικού Κεκτημένου ως παράγοντα σταθερότητας, ανάπτυξης, αμοιβαίου σεβασμού και οικολογικής συνείδησης, μέσα από την καλή θέληση και τη συνεργασία των πολιτών του κόσμου. Πιστεύουμε ότι οι πολίτες και οι σύνδεσμοι πολιτών που συμβάλλουν στη μελέτη και την αξιοποίηση του Αρκαδικού Ιδεώδους ως κοινού πολιτιστικού αγαθού, τόσο στο χώρο της επιστήμης όσο και των τεχνών και της κοινωνικής προσφοράς, μπορούν να σταθούν οι σπουδαιότεροι μεσολαβητές μεταξύ χωρών, γλωσσών και πολιτισμών. Εκφράζουμε την απόλυτη υποστήριξή μας στη Διεθνή Αρκαδική Εταιρεία ως κατάλληλου φορέα για την πραγματοποίηση των στόχων μας. eπομένως αποφασίσαμε: Να ιδρύσουμε και να συμμετάσχουμε στο Διεθνές Δίκτυο Αρκαδία, οργανισμό με μόνιμη έδρα την Αρκαδία (Ελλάδα), με σκοπό να φέρει κοντά πόλεις, περιοχές και εταιρείες με όνομα Αρκαδία, φορείς με ιστορικό, πολιτισμικό ή οικολογικό δεσμό με την Αρκαδία, καθώς και

11 εκπαιδευτικά, επιστημονικά, ακαδημαϊκά, πολιτιστικά, καλλιτεχνικά ιδρύματα και διακεκριμένες προσωπικότητες που προωθούν τις ανθρωπιστικές αξίες του Αρκαδικού Κεκτημένου. Να προβάλλουμε την αρκαδική έννοια του φυσικού κάλλους ως οικουμενικό σύμβολο οικολογίας, ως θεμέλιο για τη χάραξη πολιτικών με στόχο την αποκατάσταση του περιβάλλοντος και τη διαφύλαξη των φυσικών μας πόρων. Να παροτρύνουμε στην εφαρμογή εθνικών και διεθνών προγραμμάτων επιστημονικού, πολιτιστικού, εμπορικού και οικολογικού χαρακτήρα και να προτείνουμε καλύτερες λύσεις στα προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας. Να δημιουργήσουμε στην Αρκαδία (Ελλάδα) το Κέντρο Προβολής του Παγκόσμιου Αρκαδικού Κεκτημένου, ως σημείου αναφοράς, συνάντησης, μελέτης και γνωριμίας με την ζωντανή αρκαδική κληρονομιά. Να επικαλούμαστε τη συνεργασία των κρατικών αρχών, του ιδιωτικού τομέα καθώς και των πολιτών των διαφόρων χωρών μας, καλώντας τους να μοιραστούν μαζί μας το όνομα της Αρκαδίας και τα ιδανικά που συνδέονται με αυτό, έτσι ώστε να μας στηρίξουν αμέριστα στην πραγματοποίηση των στόχων μας. Και τέλος Δηλώνουμε ότι το Αρκαδικό Ιδεώδες προσφέρει μια γέφυρα επικοινωνίας για την ειρήνη και τη φιλία μεταξύ των λαών. ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΤΥΟ ΑΡΚΑΔΙΑ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ Στη δημιουργία μιας ροής ανάμεσα στην Αρκαδία και τη μακροχρόνια απήχησή της στον κόσμο, Στην αξιοποίηση, προς όφελος όλων, του τεράστιου δυναμικού του Παγκόσμιου Αρκαδικού Κεκτημένου. Και ΣΤΟΝ εμπλουτισμό, με χειρονομίες και γνωρίσματα της εποχής μας, αυτής της ίδιας δύναμης του ονόματος και της εικόνας της Αρκαδίας, που ενέπνεε για αιώνες ποιητές, καλλιτέχνες, στοχαστές και διορατικούς πολιτικούς. ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΕΝΟΙ δε ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΝΑΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ, ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΒΡΑΧΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΣΕ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. Με πλήρη συνείδηση λοιπόν της σημασίας της Αρκαδίας, δηλώνουμε συμπερασματικά πως, επανειλημμένως, μακριά από το κλειστό δόγμα και την εξωπραγματική ουτοπία, όταν οι άνθρωποι σκέφτηκαν πως είναι δυνατόν να είναι κανείς ευτυχισμένος και δίκαιος σε αυτόν τον κόσμο, ανέτρεξαν στην Αρκαδία. ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΩΡΑ.

12 ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑ ΜΑΣ Το έμβλημα της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας αποτελείται από το δίγραμμα ΑΡ των νομισμάτων της Αρκαδικής Συμπολιτείας (4ου αιώνα π. Χ.), περιτριγυρισμένο από στεφάνι από φύλλα και βελανίδια αρκαδικής δρυός, φυτικό μοτίβο άμεσα συνδεδεμένο από την αρχαιότητα με την πραγματική Αρκαδία (Ηρόδοτος 1, 66 Παυσανίας 8, 1.5 και 42.6) και με τους μύθους της Χρυσής Γενιάς και της Ευδαίμονος Αρκαδίας (Ησίοδος Ερ , Θεόκριτος 9.18, Βιργίλιος Βουκ , Οβίδιος Μετ , Sannazaro Arc., Cervantes Quij. 1.11, κλπ.). Το δίγραμμα ΑΡ παραπέμπει στην ένωση των Αρκάδων και στο μητροπολιτικό χαρακτήρα της ιστορικής Αρκαδίας, ενώ το στεφάνι, σύμβολο που ενώνει φύση και πολιτισμό, παραπέμπει στην αρχαία θεϊκή αντιμετώπιση της φύσης, στους πρόσχαρους εορτασμούς της ζωής, στην απλότητα, στην ειρήνη και στον έρωτα. Το κυκλικό του σχήμα υποδηλώνει την έννοια της ένωσης και της αεικινησίας, παραπέμποντας στον διεθνή χαρακτήρα της Εταιρείας, με την πρωτοβουλία του Διεθνούς Δικτύου «Αρκαδά» και με την οικουμενικότητα του αρκαδικού κεκτημένου και του αρκαδικού ιδεώδους. Η τεχνοτροπία του λογοτύπου είναι εμπνευσμένη από ποιμενικό σκάλισμα σε ξύλο, σύνηθες έπαθλο στους ποιητικούς αγώνες των βοσκών, το οποίο μαρτυρείται επανειλημμένα στα Ειδύλλια του Θεόκριτου (1, 5, 6, 8), στα Βουκολικά του Βιργιλίου (Βουκ κ.εξ.), στην Αρκαδία του Σανατσάρο (πρόσα 2) και σε πολλά άλλα αρκαδικά έργα. Το πράσινο χρώμα επιλέχτηκε ως η ποιό άμεση αναφορά στη φύση σε όλους τους πολιτισμούς. Το έμβλημα φιλοτέχνησε ο Ισπανός Ελληνιστής Pedro Olalla, ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας και από τους εμπνευστές της δημιουργίας του Διεθνούς Δικτύου «Αρκαδία».

13 ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Η Εταιρεία μας, ως μη κερδοσκοπικός κοινωφελής φορέας, δεν στηρίζεται στην κρατική ενίσχυση. Η λειτουργία της βασίζεται χάρη στην ενίσχυση των μελών, των φίλων και των υποστηρικτών της, στους οποίους απευθυνόμαστε προκειμένου να συνεχίσουμε το έργο μας και την υλοποίηση των προγραμμάτων μας. Για τον λόγο αυτό δημιουργήθηκε η Ένωση των ΦΙΛΩΝ της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας και προσκαλούμε να εγγραφούν μέλη της και να ενισχύσουν οικονομικά το έργο μας, όλους εκείνους που πιστεύουν πως η Αρκαδία, ως διαχρονική έννοια και πολιτιστική διάσταση, μπορεί να δώσει κατευθύνσεις για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα τώρα, όπως άλλωστε έπραξε και στο παρελθόν. Η ετήσια συνδρομή ανέρχεται στο ποσό των 25 και δίνει την ευκαιρία στα μέλη της Ενώσεως να: Λαμβάνουν το Ενημερωτικό Δελτίο μας με ηλεκτρονική ή έντυπη μορφή. Συμμετέχουν κατά προτεραιότητα σε όλες τις εκδηλώσεις της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Προμηθεύονται τις εκδόσεις και τα αναμνηστικά από το πωλητήριό μας σε μειωμένες τιμές. Αναλαμβάνουν κατά προτεραιότητα ενεργό ρόλο ανάλογα με τον χρόνο και την επιθυμία τους στα προγράμματα και τις εκδηλώσεις που θα ανακοινώνονται έγκαιρα. Έχουν ειδικές θέσεις στις εκδηλώσεις του Διεθνούς Αρκαδικού Μουσικού Φεστιβάλ και στις συναυλίες της. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ενωσεωσ «ΦΙΛΩΝ» ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΡΘΡΟ 1 ΟΝΟΜΑΣΙΑ-ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ-ΔΙΑΡΚΕΙΑ-ΙΔΡΥΣΗ-ΕΔΡΑ-ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ 1. Η Ένωση «ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ» είναι όργανο της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας και δημιουργήθηκε σε εφαρμογή του Αρθρου 5 του Καταστατικού της. 2. Δεν έχει νομική μορφή και η διοίκησή της γίνεται σύμφωνα με τον παρόντα Εσωτερικό Κανονισμό, που συνέταξε το ΔΣ της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας και εγκρίθηκε από την Γενική Συνέλευση των Εταίρων της. 3. Η διάρκεια λειτουργίας του θεσμού αυτού είναι ίση με τη διάρκεια λειτουργίας της Εταιρείας και του Δικτύου. 4. Η ίδρυση της Ενώσεως πραγματοποιήθηκε κατά την ειδική εκδήλωση της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας, στις στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, στην Αθήνα, σε υλοποίηση σχετικής απόφασης του ΔΣ της Εταιρείας. 5. Εδρα της Ενώσεως είναι το Κέντρο Προβολής του Παγκόσμιου Αρκαδικού Κεκτημένου στην Αρχαία Μαντινεία της Αρκαδίας. 6. Η Ένωση μπορεί να ιδρύσει Παραρτήματα και Τοπικούς Ομίλους, τα οποία θα λειτουργούν σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται η Εταιρεία και το Δίκτυο, κατόπιν εισηγήσεως των οικείων Εθνικών Επιτροπών και έγκριση του ΔΣ της ΔΑΕ. ΑΡΘΡΟ 2 ΣΚΟΠΟΣ-ΜΕΣΑ-ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 1. Σκοπός της Ενώσεως είναι η ενίσχυση του έργου και των στόχων της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας και των θεσμικών της οργάνων, η προβολή στο ευρύ κοινό και η διάδοση του έργου που υλοποιείται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, η συστηματική γνωριμία του κοινού με τις αρχές και αξίες του αρκαδικού ιδεώδους και η δημιουργία συνθηκών συνεργασίας μεταξύ των μελών. 2. Μέσα για την πραγμάτωση των σκοπών της Ενώσεως είναι η ανάπτυξη κάθε είδους πολιτιστικής και μορφωτικής δραστηριότητας, η οργάνωση συνεδρίων, διαλέξεων, συζητήσεων, σεμιναρίων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, η έκδοση εντύπων, η θέσπιση και χορήγηση βραβείων και υποτροφιών, η ίδρυση αρχείων και βιβλιοθηκών, η ανάληψη ή και ενίσχυση ευρύτερων πολιτιστικών εκστρατειών κα,η συμμετοχή σε

14 πρωτοβουλίες και η συνεργασία με φορείς που επιδιώκουν τους ίδιους ή ανάλογους σκοπούς, η συγκρότηση ομάδων εργασίας και επιτροπών, καθώς και κάθε άλλη ενέργεια πρόσφορη για την προώθηση των σκοπών της. ΑΡΘΡΟ 3 ΜΕΛΗ 1. Μέλος της Ενώσεως μπορεί να γίνει με αίτησή του κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο, το οποίο αποδέχεται τους σκοπούς της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας και είναι θιασώτης του Αρκαδικού Ιδεώδους. Την εγγραφή νέων μελών εγκρίνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας. 2. Κάθε μέλος έχει δικαίωμα να λαμβάνει μέρος στις δραστηριότητες και να υποβάλλει προτάσεις γραπτές προς το Διοικητικό Συμβούλιο. 3. Τα μέλη οφείλουν να συμβάλουν στην εκπλήρωση των σκοπών, να τηρούν τις διατάξεις του εσωτερικού κανονισμού, να εφαρμόζουν τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και να καταβάλλουν εμπρόθεσμα την οικονομική συνδρομή που ορίζεται από το Διοικητικό Συμβούλιο. 4. Το Διοικητικό Συμβούλιο με γραπτή και αιτιολογημένη απόφαση που λαμβάνεται με πλειοψηφία των μελών του, έχει δικαίωμα να διαγράφει τα μέλη εκείνα που παραβαίνουν τις διατάξεις του κανονισμού ή τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου ή ενεργούν συστηματικά με τρόπο που βλάπτει τους σκοπούς ή τα συμφέροντα της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας, αφού προηγουμένως ακούσει τους ισχυρισμούς του παρεκτρεπομένου μέλους. 5. Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης ή του Διοικητικού Συμβουλίου μπορούν να ανακηρυχθούν επίτιμα μέλη της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας άτομα που έχουν σημαντική παρουσία στο χώρο της πνευματικής ή καλλιτεχνικής δημιουργίας ή έχουν προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες στην Εταιρεία. ΑΡΘΡΟ 4 ΔΙΟΙΚΗΣΗ 1. Το ΔΣ της ΔΑΕ αποτελεί το ανώτατο όργανο διοίκησης της Ενώσεως Διορίζει τα λοιπά όργανα Αποφασίζει για κάθε θέμα που δεν ανήκει, από τον Νόμο ή από το Καταστατικό, στην αποκλειστική αρμοδιότητα άλλου οργάνου Ασκεί έλεγχο και εποπτεία στα λοιπά όργανα Χαράσσει την πολιτική και τον προγραμματισμό των δραστηριοτήτων Ιδρύει Παραρτήματα και Τοπικούς Ομίλους 1.6. Συνιστά ομάδες εργασίας και επιτροπές. 2. Συντονιστικό και Εκτελεστικό Όργανο της Ενώσεως είναι τριμελής Εκτελεστική Επιτροπή, που διορίζεται από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΑΕ, με ετήσια θητεία. Τα μέλη της είναι επανεκλέξιμα. Τηρεί πρακτικά συνεδριάσεων και συνεργάζεται με τον Ταμία για κάθε θέμα οικονομικής φύσης. 3. Την διοίκηση των Παραρτημάτων και των Τοπικών Ομίλων πραγματοποιείται από τριμελή Επιτροπή, η οποία ιορίζεται από το ΔΣ της ΔΑΕ κατόπιν εισηγήσεως της Εκτελεστικής Επιτροπής, με ετήσια θητεία. Οι Επιτροπές Παραρτημάτων και Τοπικών Ομίλων τηρούν πρακτικά συνεδριάσεων και συνεργάζονται με τον Ταμία της Εθνικής Επιτροπής, στην δικαιοδοσία των οποίων λειτουργούν, για κάθε θέμα οικονομικής φύσης. ΑΡΘΡΟ 5 ΠΟΡΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ 1. Πόροι της Ενώσεως είναι: 1.1. Τα δικαιώματα εγγραφής, οι ετήσιες συνδρομές και οι έκτακτες εισφορές των μελών, το ύψος των οποίων προσδιορίζεται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΑΕ Οι επιχορηγήσεις από δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς, τα έσοδα από την οργάνωση εκδηλώσεων, εκδόσεις ή άλλες δραστηριότητες, κάθε άλλος νόμιμος πόρος. Δωρεές, κληρονομίες και πάσης φύσεως χορηγίες γίνονται αποδεκτές επφελεία απογραφής προς την Διεθνή Αρκαδική Εταιρεία. 2. Η οικονομική διαχείριση (είσπραξη και πληρωμή) γίνεται από τον ταμία του ΔΣ επονόματι και για λογαριασμό της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας, με απόφαση του ΔΣ, κατόπιν εισηγήσεως της ΕΕ της Ενώσεως. 3. Για παραρτήματα που λειτουργούν στο εξωτερικό, η διαχείριση γίνεται με την εποπτεία των Προέδρων των αρμόδιων Εθνικών Επιτροπών, επ ονόματι της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας.

15 ΑΡΘΡΟ 6 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Το ετήσιο προγραμμα δραστηριοτήτων υποβάλλεται στο ΔΣ έγκαιρα από την ΕΕ το τελευταίο τρίμηνο εκάστου έτους και εγκρίνεται από αυτό, σύμφωνα και μαζί με το πρόγραμμα δαστηριοτήτων της Εταιρείας και του Δικτύου. ΑΡΘΡΟ 7 ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ 1. Τροποποίηση του κανονισμού μπορεί να γίνει μόνον από το Διοικητικό Συμβούλιο της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας και οι αποφάσεις λαμβάνονται με πλειοψηφία ¾ των παρόντων. Το θέμα τροποποίησης του κανονισμού πρέπει να περιέχεται στην ημερησία διάταξη που έχει αποσταλεί στα μέλη του ΔΣ και δεν μπορεί να προστεθεί κατά τη διάρκεια οιασδήποτε συνεδρίασης. 2. Η Ένωση διαλύεται εάν απομείνουν λιγότερα από δέκα (10) μέλη. Μπορεί επίσης να διαλυθεί με απόφαση του ΔΣ και έγκριση της Γενικής Συνελεύσεως της Εταιρείας. ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ ΣΚΟΠΟΣ: Η δημιουργία Τοπικών Ομίλων της Ενώσεως ΦΙΛΩΝ της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας αποβλέπει στην διασφάλιση της υλοποίησης των στόχων της μέσα από την αποκεντρωμένη και αποτελεσματικότερη λειτουργία της, με ταυτόχρονη ενεργοποίηση και συμμετοχικότητα των μελών κάθε περιοχής δικαιοδοσίας της και άμεσης συνεργασίας με την τοπική κοινωνία. ΜΕΘΟΔΟΣ: 1. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ενώσεως εντοπίζει, ύστερα από διαδικασία και προτάσεις, τα άτομα εκείνα της τοπικής κοινωνίας της συγκεκριμένης περιοχής, που διαθέτουν τα απαραίτητα προσόντα και ενστερνίζονται τους σκοπούς και τους στόχους του Σωματείου, τα οποία εν συνεχεία λαμβάνουν γνώση και αποδέχονται το Καταστατικό της Διεθνούς Αρκαδιής Εταιρεία, εγγράφονται μέλη του και συμφωνούν να συμμετάσχουν στην Τοπική Ομάδα. 2. Το ΔΣ διορίζει Εκτελεστική Επιτροπή, η οποία εκτελεί τις αποφάσεις του Σωματείου. 3. Η Ε.Ε. της Τοπικής Ομάδας: 3.1. Τηρεί Βιβλίο Πρακτικών για τις συνεδριάσεις της, Φάκελο Εισερχόμενης και Εξερχόμενης Αλληλογραφίας, Βιβλίο Ταμίου και Φάκελο Παραστατικών Καταρτίζει για την περιοχή δικαιοδοσίας της καταστάσεις: Μελών του Σωματείου Προσκεκλημένων σε εκδηλώσεις και δραστηριότητες (αρχές, εκπαίδευση, συλλόγους, προσωπικότητες, κλπ) Τοπικών έντυπων και ψηφιακών ΜΜΕ. ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ: 1. Το ΔΣ της ΔΑΕ με απόφασή του αναθέτει τον συντονισμό και την διαχείριση της Τοπικής Ομάδα σε τριμελή Επιτροπή, επιλέγοντας και διορίζοντας τα μέλη της. 2. Η Επιτροπή της Τοπικής Ομάδας συγκροτείται σε σώμα με Πρόεδρο, Γραμματέα και Ταμία, εντός 7 ημερών από την ημερομηνία λήψης της απόφασης, με ετήσια θητεία που μπορεί να ανανεωθεί. 3. Η Επιτροπή δεν έχει νομική μορφή, έχει γνωμοδοτικό και εκτελεστικό χαρακτήρα, είναι σε απαρτία με τουλάχιστον 2 παρόντες από τα μέλη της και οι αποφάσεις λαμβάνονται πλεοψηφικά (σε περίπτωση ισοψηφίας βαρύνει η ψήφος του Προέδρου). 4. Η Τοπική Ομάδα είναι υπεύθυνη για: 4.1. Την ενεργοποίηση και την έγκαιρη ενημέρωση των μελών της περιοχής δικαιοδοσίας της Την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για τους σκοπούς της ΔΑΕ και την διεύρυνση της Τ.Ο με νέα μέλη Την συνεργασία με τοπικούς φορείς (ΟΤΑ, Σχολεία, Συλλόγους, κλπ) 4.4. Την ενεργό συμμετοχή και υποστήριξη των εκάστοτε έργων, προγραμμάτων και δραστηριοτήτων Την διάχυση και προβολή του έργου της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας στην περιοχή δικαιοδοσίας της.

16 ΕΚΔΟΣΕΙΣ John P. Anton 25 ΑΡΚΑΔΙΚΑ Ομιλίες και μελέτες του διακεκριμένου καθηγητού Φιλοσοφίας και ελληνικού Πολιτισμού. ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΛΗΤΟΣ 30 Συλλογικός Τόμος-Λεύκωμα Επιμέλεια: Πέτρος Σαραντάκης ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΡΧΑΙΑΣ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ Μελέτες και δημοσιεύσεις διακεκριμένων επιστημόνων και δημοσιογράφων για το αρχιτεκτόνημα. ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΛΗΤΟΣ Pedro Olalla ΕΥΔΑΙΜΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑ Θεμελιώδες εκδοτικό έργο για την Αρκαδία και το Αρκαδικό Ιδεώδες. ΕΚΔΟΣΕΙΣ ROAD 10 DVD Αλέξανδρου Παπαηλιού Πατρίδα είναι η παιδική ηλικία ET IN ARCADIA EGO Ταινία μυθοπλασίας με αρχειακό υλικό. Β Βραβείο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (2003) στην κατηγορία των Ντοκιμαντέρ στα Κρατικά Βραβεία Ποιότητας. 45 Πως μπορω να βοηθησω ΥΙΟΘΕΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΠΟΙΑΣ ΦΑΣΗΣ ΕΡΓΟΥ: ΣΥΝΟΛΟ Η ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ - ΒΟΤΑΝΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ ΑΡΚΑΔΙΚΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ARCADIA MUNDI MUSIC FESTIVAL ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ TRIER ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ: ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ (Φωτοθήκη, Ταινιοθήκη, Γενεαλογικά Δένδρα, Απόδημοι Αρκάδες) ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ «ΦΙΛΩΝ» ( 25 ετησίως) ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΩΛΗΤΗΡΙΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΑΣ ΜΕ ΔΩΡΕΑ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΜΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Τηλ.: , , info@isarcadia.org ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠEΙΡΑΙΩΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΡΚΑΔΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΡ. ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: ΙΒΑΝ: GR

17 ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΩΝ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΧΧΑΑ ΤΤΖΖΗΗΚΚ ΩΩΝΝΣΣ ΤΤΑΑ ΝΝΤΤΗΗ ΑΑ ΘΘΗΗΝΝΑΑ ΤΤ: :: ++( (3300) ) FF: :: ++( (3300) ) ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΝΕΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΟΜΙΛΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΗΤΡΩΟΥ Συμπληρώνεται από τον Υπεύθυνο του Ομίλου ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΕΡΑ ΟΝΟΜΑ ΜΗΤΕΡΑΣ ΦΥΛΟ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΤΙΟΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΟΔΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΑΧ. ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΟΙΚΙΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΙΝΗΤΟ FAX ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ (Είδος, αριθμός, ημερομηνία και τόπος έκδοσης) ΓΡΑΜΜΑΤΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ (Αναλυτικά) Αφού έλαβα γνώση του Κανονισμού της Ενώσεως, με τον οποίο συμφωνώ και ενστερνίζομαι τους σκοπούς της, ΑΙΤΟΥΜΑΙ να με εγγράψετε ως μέλος της Ενώσεως των Φίλων της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας και δηλώνω ότι τα παραπάνω στοιχεία είναι ακριβή. Αν κάποιο από τα στοιχεία αλλάξει θα ενημερώσω τον Υπεύθυνο του Ομίλου, στον οποίο ανήκω. Η ενεργοποίηση της εγγραφής μου θα πραγματοποιηθεί αυτόματα, με την κατάθεση της ετησίας συνδρομής 25 στον τραπεζικό λογαριασμό της Εταιρείας, μόλις λάβω ειδοποίηση για την έγκριση της αίτησής μου. Ο ΑΙΤΩΝ / Η ΑΙΤΟΥΣΑ Ημερομηνία Υπογραφή

18

19 Η Διεθνής Αρκαδική Εταιρείας και η λειτουργία των θεσμικών της οργάνων στηρίζεται στην συμμετοχικότητα των μελών της, καθώς και στην ηθική και υλική υποστήριξη εκείνων που γενναιόδωρα συμβάλλουν στην υλοποίηση των εκδηλώσεων, των δραστηριοτήτων και προγραμμάτων της, προς τους οποίους εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας. Ειδικότερα ευχαριστούμε: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Την Βουλή των Ελλήνων, τα Υπουργεία Πολιτισμού, Τουρισμού και Εθνικής Οικονομίας της Ελλάδος. Την Βουλή των Αντιπροσώπων και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας για την παραχώρηση της αιγίδας τους στα Διεθνή Συνέδρια και τα Διακρατικά Προγράμματα του Δικτύου. Την Ελληνική και την Κυπριακή Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων, τους Δήμους Τριπόλεως (Ελλάς), Πάφου (Κύπρος) και Pays d Astrée (Γαλλία) για την μόνιμη συνεργασία τους. ΜΟΝΙΜΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

20 ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΡΚΑΔΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΓΙ ΙΑΑ ΤΤΗΗΝΝ ΜΕΕΛΛΕΕ ΤΤΗΗ ΚΚ ΑΑ Ι ΑΑ ΞΞΙ ΙΟΟΠΠΟΟΙ ΙΗΗΣΣΗΗ ΤΤΟΟΥΥ ΠΠΑΑ ΓΓΚΚ ΟΟΣΣΜΙ ΙΟΟΥΥ ΑΑ ΡΡΚΚΑΑ ΔΔ ΙΚΚΟΟΥΥ Ι ΚΚΕΕΚΚΤΤΗΗΜΕΕΝΝΟΟΥΥ ΧΧΑΑ ΤΤΖΖΗΗΚΚ ΩΩΝΝΣΣ ΤΤΑΑ ΝΝΤΤΗΗ ,,, ΑΑΘΘΗΗΝΝΑΑ ΤΤ: :: ++( (3300) ) FF: :: ++( (3300) )

Τ 2013 21100 : +(30) 2710 235822-3, F: +(30) 2710 234335 ΓΡΑΦΕΙΟ:

Τ 2013 21100 : +(30) 2710 235822-3, F: +(30) 2710 234335 ΓΡΑΦΕΙΟ: ΑΡΚΑΔΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΝΕΩΝ διεθνουσ ΔΙΚΤΥΟΥ «ΑΡΚΑΔΙα» ΓΓΙΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙΙ ΑΞΙΙΟΠΟΙΙΗΣΣΗ ΤΟΥ ΠΑΓΓΚΟΣΣΜΙΙΟΥ ΑΡΡΚΑΔΙΙΚΟΥ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟΥ Εγχειριδιο 20114 Το εγχειρίδιο αυτό περιέχει τον κανονισμό, πληροφορίες, οδηγίες

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΥΔΑΤΩΝ (ΚΕ.Ο.Δ.Υ.) ΣΧΕΔΙΟ ΙΔΡΥΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΥΔΑΤΩΝ (ΚΕ.Ο.Δ.Υ.) ΣΧΕΔΙΟ ΙΔΡΥΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ Fall 08 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΕΝΤΡΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΥΔΑΤΩΝ (ΚΕ.Ο.Δ.Υ.) ΣΧΕΔΙΟ ΙΔΡΥΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ Θεσσαλονίκη, Μάιος 2011 ΙΔΡΥΣΗ «ΚΕΝΤΡΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΥΔΑΤΩΝ» ΣΤΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΤΙΤΛΟΣ-ΕΔΡΑ-ΣΚΟΠΟΣ-ΜΕΣΑ. ΑΡΘΡΟ 1 ο Ιδρύεται Σύλλογος με τον τίτλο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Του Σχολικού Συνεταιρισμού του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Παύλου. Άρθρο 1ο ΙΔΡΥΣΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΔΡΑ ΣΦΡΑΓΙΔΑ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Του Σχολικού Συνεταιρισμού του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Παύλου. Άρθρο 1ο ΙΔΡΥΣΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΔΡΑ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Του Σχολικού Συνεταιρισμού του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Παύλου Άρθρο 1ο ΙΔΡΥΣΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΔΡΑ ΣΦΡΑΓΙΔΑ Ιδρύεται σήμερα 5/10/2017 Σχολικός Συνεταιρισμός με την επωνυμία «Σχολικός Συνεταιρισμός

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ «ΚΑΛΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ» Άρθρο 1. Σύσταση Εταιρείας

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ «ΚΑΛΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ» Άρθρο 1. Σύσταση Εταιρείας ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ «ΚΑΛΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ» Άρθρο 1 Σύσταση Εταιρείας Οι συμβαλλόμενοι συστήνουν αστική εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα σύμφωνα με τις διατάξεις

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υφιστάμενη Κατάσταση και Προοπτικές

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υφιστάμενη Κατάσταση και Προοπτικές ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υφιστάμενη Κατάσταση και Προοπτικές 11 Οκτωβρίου 2019 Κύριος εκφραστής της πολιτιστικής πολιτικής του Κράτους όσον αφορά στον σύγχρονο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 10311 30 Οκτωβρίου 2018 ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ. Φύλλου 185 NOMOΣ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 4570 Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΟΜΑΔΩΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΟΜΑΔΩΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΟΜΑΔΩΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Εισαγωγή Τα Εργαστήρια και οι Ομάδες Ερασιτεχνικής Δημιουργίας του Δήμου Καλλιθέας λειτουργούν αδιάλειπτα

Διαβάστε περισσότερα

Ακαδημαϊκή Πιστοποίηση Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών (ΠΠΣ) ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ

Ακαδημαϊκή Πιστοποίηση Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών (ΠΠΣ) ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ Ακαδημαϊκή Πιστοποίηση Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών (ΠΠΣ) ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ Ίδρυμα : Πανεπιστήμιο Πατρών Τίτλος ΠΠΣ: Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ EΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ EΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ EΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΚΑΙ ΕΔΡΑ: Άρθρο 1 Ιδρύεται Σωματείο των Κυπρίων Λογοτεχνών με την επωνυμία EΝΩΣΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ και με έδρα τη Λευκωσία. ΣΚΟΠΟΙ: Άρθρο 2 α) Η οργανωμένη

Διαβάστε περισσότερα

(Απόσπασμα από ΦΕΚ 1107/ Αριθ.Φ3/1085/Γ1/1456) ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ

(Απόσπασμα από ΦΕΚ 1107/ Αριθ.Φ3/1085/Γ1/1456) ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ (Απόσπασμα από ΦΕΚ 1107/1997 - Αριθ.Φ3/1085/Γ1/1456) ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αριθ. Φ3/1085/Γ1/1456 Σύσταση σχολικού συνεταιρισμού Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ (όπως τροποποιήθηκε στη 4 η Γενική Συνέλευση Νοέμβριος 2008) 1. ΙΔΡΥΣΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΕΔΡΑ 1. Το Δίκτυο Αιρετών Ελληνικής καταγωγής

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ (όνομα, έδρα, σκοποί, πόροι)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ (όνομα, έδρα, σκοποί, πόροι) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ (όνομα, έδρα, σκοποί, πόροι) ΑΡΘΡΟ 1 ο - ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΚΑΙ ΕΔΡΑ Ιδρύεται σωματείο με την επωνυμία «Παιδαγωγική Εταιρεία Κύπρου» με έδρα τη Λευκωσία ΑΡΘΡΟ

Διαβάστε περισσότερα

1 Ος ΥΠΟ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟΧΟΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΣΙΑΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

1 Ος ΥΠΟ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟΧΟΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΣΙΑΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ 1 Ος ΥΠΟ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟΧΟΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΣΙΑΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ Τι εννοούμε με τον όρο «μαθησιακά αποτελέσματα»; ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ Ποια είναι τα αναμενόμενα οφέλη από την

Διαβάστε περισσότερα

Συνεργασία για την Ανοικτή Διακυβέρνηση. Σχέδιο Δράσης

Συνεργασία για την Ανοικτή Διακυβέρνηση. Σχέδιο Δράσης Συνεργασία για την Ανοικτή Διακυβέρνηση Σχέδιο Δράσης 2016-2018 Δέσμευση : Ενίσχυση της εξωστρέφειας και της προσιτότητας του Κοινοβουλίου στον πολίτη Στόχος: Ενίσχυση της διαφάνειας των κοινοβουλευτικών

Διαβάστε περισσότερα

Το Κυπριακό Σηµείο Επαφήσ «Ευρώπη για τουσ Πολίτεσ» συγχρηµατοδοτείται από το Υπουργείο Παιδείασ και Πολιτισµού τησ Κυπριακήσ ηµοκρατίασ (50%) και από την Ευρωπα)κή Επιτροπή (50%) 27 χώρες 495 εκατοµµύρια

Διαβάστε περισσότερα

κοινοποιούνται επιτεύγματα ώστε να προάγεται η κοινωνική πρόοδος και η ολόπλευρη και καθολική ανάπτυξη της ανθρωπότητας.

κοινοποιούνται επιτεύγματα ώστε να προάγεται η κοινωνική πρόοδος και η ολόπλευρη και καθολική ανάπτυξη της ανθρωπότητας. Ιστορικό Στις 27 και 28 Νοεμβρίου 2017, διοργανώθηκε στο Πεκίνο και τη Σαγκάη το Πρώτο Διεθνές Συμπόσιο για την Ανάπτυξη των Μουσείων Επιστημών, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Belt and Road». Στόχος της

Διαβάστε περισσότερα

Τροποποίηση του Καταστατικού της αστικής µη κερδοσκοπικής εταιρείας µε την επωνυµία «Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών» και κωδικοποίηση αυτού.

Τροποποίηση του Καταστατικού της αστικής µη κερδοσκοπικής εταιρείας µε την επωνυµία «Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών» και κωδικοποίηση αυτού. Τροποποίηση του Καταστατικού της αστικής µη κερδοσκοπικής εταιρείας µε την επωνυµία «Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών» και κωδικοποίηση αυτού. Στο Πανεπιστήµιο της Γρανάδας της Ισπανίας, σήµερα,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΤ.: Ιανουάριος 2018

ΣΧΕΤ.: Ιανουάριος 2018 ΣΧΕΤ.: Το από 2-1-2018 έγγραφό μας με θέμα «Οι τριάντα δράσεις της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων στο χώρο του πολιτισμού το έτος 2017»: http://www.isotita.gr/οι-τριάντα-δράσεις-της-γενικής-γραμμα/.

Διαβάστε περισσότερα

Συνεργασία σχολείου με φορείς και οργανισμούς για την εκπαίδευση για το περιβάλλον και την αειφορία στην κοινότητα. Διαπιστώσεις και προοπτικές.

Συνεργασία σχολείου με φορείς και οργανισμούς για την εκπαίδευση για το περιβάλλον και την αειφορία στην κοινότητα. Διαπιστώσεις και προοπτικές. Συνεργασία σχολείου με φορείς και οργανισμούς για την εκπαίδευση για το περιβάλλον και την αειφορία στην κοινότητα. Διαπιστώσεις και προοπτικές. Αναστασία Δημητρίου Αν. Καθηγήτρια Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο

Διαβάστε περισσότερα

Κοινωνική Οικονομία Συνεταιριστική Επιχειρηματικότητα

Κοινωνική Οικονομία Συνεταιριστική Επιχειρηματικότητα Κοινωνική Οικονομία Συνεταιριστική Επιχειρηματικότητα Ενότητα 8: Σωματεία και ιδρύματα Δρ. Ανδρονίκη Καταραχιά Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 2003-2005 Δύο χρόνια μετά την ιδρυτική του Συνέλευση το Δίκτυο, μέσα στα πλαίσια των αξόνων που αυτή έθεσε και με βάση τη μέχρι

Διαβάστε περισσότερα

(β) Αρμοδιότητες Τμήματος Πολιτισμού Αθλητισμού & Παιδείας (Αρμοδιότητες σε θέματα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης) 1. Μεριµνά για την εξασφάλιση των

(β) Αρμοδιότητες Τμήματος Πολιτισμού Αθλητισμού & Παιδείας (Αρμοδιότητες σε θέματα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης) 1. Μεριµνά για την εξασφάλιση των (β) Αρμοδιότητες Τμήματος Πολιτισμού Αθλητισμού & Παιδείας (Αρμοδιότητες σε θέματα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης) 1. Μεριµνά για την εξασφάλιση των κατάλληλων υλικοτεχνικών υποδοµών για την προσχολική

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 4ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ A ΤΙΤΛΟΣ ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΣ ΜΕΣΑ ΑΡΘΡΟ 1ο Ιδρύεται

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 4ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ A ΤΙΤΛΟΣ ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΣ ΜΕΣΑ ΑΡΘΡΟ 1ο Ιδρύεται ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 4ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ A ΤΙΤΛΟΣ ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΣ ΜΕΣΑ ΑΡΘΡΟ 1ο Ιδρύεται Σύλλογος με τον τίτλο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Το Κυπριακό Σηµείο Επαφή «Ευρώπη για του Πολίτε» συγχρηµατοδοτείται από το Υπουργείο Παιδεία και Πολιτισµού τη Κυπριακή ηµοκρατία (50%) και από την

Το Κυπριακό Σηµείο Επαφή «Ευρώπη για του Πολίτε» συγχρηµατοδοτείται από το Υπουργείο Παιδεία και Πολιτισµού τη Κυπριακή ηµοκρατία (50%) και από την Το Κυπριακό Σηµείο Επαφή «Ευρώπη για του Πολίτε» συγχρηµατοδοτείται από το Υπουργείο Παιδεία και Πολιτισµού τη Κυπριακή ηµοκρατία (50%) και από την Ευρωπα κή Επιτροπή (50%) Παραδείγµατα και Καλέ Πρακτικέ

Διαβάστε περισσότερα

PLANT-NET CY LIFE+08 NAT/CY/000453. 3 η Συνάντηση Συμβουλίου Ενδιαφερόμενων Φορέων του Έργου PLANT-NET CY 18/01/12

PLANT-NET CY LIFE+08 NAT/CY/000453. 3 η Συνάντηση Συμβουλίου Ενδιαφερόμενων Φορέων του Έργου PLANT-NET CY 18/01/12 PLANT-NET CY LIFE+08 NAT/CY/000453 3 η Συνάντηση Συμβουλίου Ενδιαφερόμενων Φορέων του Έργου PLANT-NET CY 18/01/12 Διάρκεια: 01/01/10-30/06/13 Συνεργαζόμενοι φορείς: Τμήμα Περιβάλλοντος Πανεπιστήμιο Frederick

Διαβάστε περισσότερα

INTERREG III A

INTERREG III A INTERREG III A 2000-2006 ΕΛΛΑΔΑ - ΙΤΑΛΙΑ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΠΟΧΗΣ Πρόγραμμα Κοινοτικής Πρωτοβουλίας INTERREG III A 2000-2006 ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 003 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΚΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ (10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2007)

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΚΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ (10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2007) ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΚΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ (10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2007) ΠΡΟΟΙΜΙΟ: Με πρωτοβουλία και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Ελλάδας,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΏΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Άρθρο 1 Ονομασία, έδρα, νομική υπόσταση, στόχος της Εταιρίας 1) Ιδρύεται επιστημονικό σωματείο με την επωνυμία "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙKΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ τον Πρόεδρο του ηµοτικού Συµβουλίου

ΠΡΟΣ τον Πρόεδρο του ηµοτικού Συµβουλίου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ Μαρούσι, 12.03.2015 ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ Αρ. Πρωτ.: Τηλέφωνο: 2132038305 ΠΡΟΣ τον Πρόεδρο του ηµοτικού Συµβουλίου ΘΕΜΑ: Έγκριση ή µη σύστασης Κοινωφελούς

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Άρθρο 1 ο : Επωνυμία, Όργανα διοίκησης και Έδρα του Σωματείου: Α. Ιδρύεται μη κερδοσκοπικό σωματείο με το όνομα: ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ. Β. Όργανα διοίκησης του

Διαβάστε περισσότερα

Α. Δράσεις που αναπτύσσονται στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης «Πάφος 2017»

Α. Δράσεις που αναπτύσσονται στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης «Πάφος 2017» ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Γ ΣΤΟΧΟΣ 3 ος : Η αξιοποίηση του πολιτιστικού πλούτου του συνόλου των κατοίκων της Ευρώπης και η ανάδειξη των κοινών στοιχείων και της πολυμορφίας των ευρωπαϊκών πολιτισμών, μέσα από πολιτιστικές

Διαβάστε περισσότερα

Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου Έργο «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΝΕΩΝ» ΓΕΝΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ www.youthboard.org.cy (A/A 42, ημερ. 16/12/2010)

Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου Έργο «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΝΕΩΝ» ΓΕΝΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ www.youthboard.org.cy (A/A 42, ημερ. 16/12/2010) Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου Έργο «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΝΕΩΝ» ΓΕΝΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ www.youthboard.org.cy (A/A 42, ημερ. 16/12/2010) ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ Μία Αίτηση για να μπορεί να εξεταστεί πρέπει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ να έχει

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΛΑΜΠΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΛΑΜΠΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΛΑΜΠΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ Συστάσεις για πολιτικές για την ανάπτυξη της Ανοικτής Πρόσβασης στη Νότια Ευρώπη Σχέδιο δράσης για την ανάπτυξη της Ανοικτής Πρόσβασης στη Νότια Ευρώπη ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Διαβάστε περισσότερα

Τα Κυπριακά Σημεία Επαφής «Πολιτισμό» και «Ευρώπη για τους Πολίτες» συγχρηματοδοτείται από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής

Τα Κυπριακά Σημεία Επαφής «Πολιτισμό» και «Ευρώπη για τους Πολίτες» συγχρηματοδοτείται από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Τα Κυπριακά Σημεία Επαφής «Πολιτισμό» και «Ευρώπη για τους Πολίτες» συγχρηματοδοτείται από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας (50%) και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (50%) Παραδείγματα

Διαβάστε περισσότερα

Π Α Ν Τ Ε Ι Ο Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Ο ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ» ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

Π Α Ν Τ Ε Ι Ο Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Ο ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ» ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ (Ε.Κ.Ε.) Εγκρίθηκε στη 10 η Συνεδρίαση της Συγκλήτου του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών ακαδημαϊκού έτους 2008-2009

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ» ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ» ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ» ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ Άρθρο 1 Ίδρυση Ιδρύεται στο Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Το Όραμα του Πανεπιστημίου Πειραιώς είναι: να είναι ένα Ίδρυμα διεθνούς κύρους στο σύγχρονο Ακαδημαϊκό Χάρτη και να αναγνωρίζεται για: την αριστεία στην εκπαίδευση και

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκό Κέντρο Οικονομικού και Χρηματοοικονομικού Δικαίου

Ευρωπαϊκό Κέντρο Οικονομικού και Χρηματοοικονομικού Δικαίου Ευρωπαϊκό Κέντρο Οικονομικού και Χρηματοοικονομικού Δικαίου (Απόφαση Συγκλήτου Παντείου Πανεπιστημίου της 8ης Ιουλίου 2010) Eιδικός Κανονισμός Άρθρο 1 Σύσταση-Λειτουργία (α) Ιδρύεται στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

Διαβάστε περισσότερα

χρόνια. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

χρόνια. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών 1837-2017 180 χρόνια Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ: 1837-2017 / 180 χρόνια Επετειακό έμβλημα Βασικοί άξονες Θεματολογία Σκοπός Επετειακό έμβλημα Επετειακό έμβλημα και λογότυπος Επετειακός

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣH ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟY ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΙΔΡΥΣΗ, ΕΠΩΝΥΜΙΑ. ΕΔΡΑ. Άρθρο 1

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣH ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟY ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΙΔΡΥΣΗ, ΕΠΩΝΥΜΙΑ. ΕΔΡΑ. Άρθρο 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣH ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟY ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ (Μετά τις τροποποιήσεις, οι οποίες απεφασίσθησαν από την τακτική Γ.Σ. της 26-2-1999) ΙΔΡΥΣΗ, ΕΠΩΝΥΜΙΑ. ΕΔΡΑ Άρθρο 1 Ιδρύεται σωματείο με: την

Διαβάστε περισσότερα

N. 3685/2008 Θεσμικό πλαίσιο για τις μεταπτυχιακές σπουδές. Άρθρο 11 Ερευνητικά Πανεπιστημιακά Ινστιτούτα 1. α) Τα Ερευνητικά Πανεπιστημιακά

N. 3685/2008 Θεσμικό πλαίσιο για τις μεταπτυχιακές σπουδές. Άρθρο 11 Ερευνητικά Πανεπιστημιακά Ινστιτούτα 1. α) Τα Ερευνητικά Πανεπιστημιακά N. 3685/2008 Θεσμικό πλαίσιο για τις μεταπτυχιακές σπουδές. Άρθρο 11 Ερευνητικά Πανεπιστημιακά Ινστιτούτα 1. α) Τα Ερευνητικά Πανεπιστημιακά Ινστιτούτα (Ε.Π.Ι.) είναι νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.),

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ (Όπως τροποποιήθηκε με ηλεκτρονική ψηφοφορία τον Ιανουάριο του 2015) 1. ΙΔΡΥΣΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΕΔΡΑ 1. Το Δίκτυο Αιρετών Ελληνικής καταγωγής

Διαβάστε περισσότερα

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩN ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ Στην Αθήνα, σήμερα 4 Ιουνίου 2008, το

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «Ελευθερία Πολίτες για Πρόοδο και Περηφάνια»

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «Ελευθερία Πολίτες για Πρόοδο και Περηφάνια» ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «Ελευθερία Πολίτες για Πρόοδο και Περηφάνια» ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Κεφάλαιο Α Άρθρο 1 Επωνυμία Ιδρύεται Σωματείο με την επωνυμία: «Ελευθερία Πολίτες για Πρόοδο και Περηφάνια» Άρθρο 2 Έδρα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΘΕΣΝΙΚΗΣ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΘΕΣΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΘΕΣΝΙΚΗΣ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΔΡΑ Άρθρο 1 ο Γίνεται σύλλογος με την επωνυμία ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, με έδρα την κωμόπολη Άγιος Αθανάσιος του Νομού

Διαβάστε περισσότερα

Καταστατικό Τροποποιημένο στις

Καταστατικό Τροποποιημένο στις ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ GREKISKA FÖRENINGEN I STOCKHOLM Καταστατικό Τροποποιημένο στις 26-11-2017 Άρθρο 1 Ονομασία: Έδρα: Ελληνική Κοινότητα Στοκχόλμης Στοκχόλμη Άρθρο 2 Η Ελληνική Κοινότητα Στοκχόλμης

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο Επιχορήγησης Πολιτιστικών/Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων μέσω Προγράμματος Ενίσχυσης Ησσονος Σημασίας (de minimis)

Σχέδιο Επιχορήγησης Πολιτιστικών/Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων μέσω Προγράμματος Ενίσχυσης Ησσονος Σημασίας (de minimis) Σχέδιο Επιχορήγησης Πολιτιστικών/Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων μέσω Προγράμματος Ενίσχυσης Ησσονος Σημασίας (de minimis) Α. ΓΕΝΙΚΑ Οι πολιτιστικές/καλλιτεχνικές εκδηλώσεις συμβάλλουν στη δημιουργία θετικής

Διαβάστε περισσότερα

Αικατερίνη Πετροπούλου Βιβλιοθήκη, Πανεπιστήµιο Πελοποννήσου

Αικατερίνη Πετροπούλου Βιβλιοθήκη, Πανεπιστήµιο Πελοποννήσου Παγκόσµια ηµέρα βιβλιοθηκών: ακαδηµαϊκές βιβλιοθήκες, εκπαιδευτική κοινότητα, τοπική κοινωνία Αικατερίνη Πετροπούλου Βιβλιοθήκη, Πανεπιστήµιο Πελοποννήσου Παγκόσµια ηµέρα βιβλιοθηκών Ο εορτασµός µιας παγκόσµιας

Διαβάστε περισσότερα

Κέντρα αριστείας Jean Monnet

Κέντρα αριστείας Jean Monnet Κέντρα αριστείας Jean Monnet Τι είναι τα κέντρα αριστείας Jean Monnet; Τα κέντρα αριστείας Jean Monnet αποτελούν εστίες εξειδικευμένων ικανοτήτων και γνώσεων σε θέματα που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Διαβάστε περισσότερα

«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ»

«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ» «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ» Εισηγήτρια: Έφη Γουνελά Στέλεχος της ΕΕΤΑΑ ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ & ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ Η υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 2005-2007 Βρισκόμαστε στην αρχή της τρίτης περιόδου, μετά την ιδρυτική μας συνέλευση τον Νοέμβριο του 2001 και επιβάλλεται να

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΤΛΟΣ: ΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥΜΟΡΦΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΦΡΑΣΕΩΝ

ΤΙΤΛΟΣ: ΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥΜΟΡΦΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΦΡΑΣΕΩΝ NOMOΣ: 3520/2006 ΦΕΚ: Α 274/22.12.2006 ΤΙΤΛΟΣ: ΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥΜΟΡΦΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΦΡΑΣΕΩΝ ***ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Σύμφωνα με την Ανακοίνωση Υπ.Εξωτ. Φ.0544/Μ.5848/ΑΣ.46/2007

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Επιχορηγήσεις επαγγελματικών θεατρικών σχημάτων του ελεύθερου θεάτρου για την περίοδο Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Επιχορηγήσεις επαγγελματικών θεατρικών σχημάτων του ελεύθερου θεάτρου για την περίοδο Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ------ Αθήνα, 13 Απριλίου 2017 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Επιχορηγήσεις επαγγελματικών θεατρικών σχημάτων του ελεύθερου θεάτρου για την περίοδο 2017-18

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ. Θέτοντας τα ανωτέρω υπόψη της Βουλής εισηγούμαστε την ψήφιση του υποβαλλόμενου σχεδίου νόμου.

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ. Θέτοντας τα ανωτέρω υπόψη της Βουλής εισηγούμαστε την ψήφιση του υποβαλλόμενου σχεδίου νόμου. ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ στο σχέδιο νόμου «Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Μολδαβίας για συνεργασία στους τομείς του Πολιτισμού, της Εκπαίδευσης και

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Το έργο υλοποιείται με δωρεά από το ΕΠΜ_2014 Εκπαιδευτικό Έργο «Το Κινητό Μουσείο»

Διαβάστε περισσότερα

Δίκτυο για έναν Ιδανικό Πολιτιστικό Τουρισμό Στρατηγικές Προτεραιότητες

Δίκτυο για έναν Ιδανικό Πολιτιστικό Τουρισμό Στρατηγικές Προτεραιότητες Δίκτυο για έναν Ιδανικό Στρατηγικές Προτεραιότητες Πλαίσιο έργου Το Δίκτυο Για έναν Ιδανικό δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του έργου «Για ένα Ιδανικό», συγχρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Διαβάστε περισσότερα

Ψηφιακή Χίµαιρα A CREATIVE PROJECT IN ERMOUPOLIS SEPTEMBER Πανεπιστήµιο Αιγαίου Ινστιτούτο Σύρου HERMeS Aeternus

Ψηφιακή Χίµαιρα A CREATIVE PROJECT IN ERMOUPOLIS SEPTEMBER Πανεπιστήµιο Αιγαίου Ινστιτούτο Σύρου HERMeS Aeternus Ψηφιακή Χίµαιρα A CREATIVE PROJECT IN ERMOUPOLIS 15-30 SEPTEMBER 2018 Πανεπιστήµιο Αιγαίου Ινστιτούτο Σύρου HERMeS Aeternus Η ιδέα 1 Η Ερµούπολη (πόλη του Ερµή, προστάτη του εµπορίου) γνωρίζει αξιοσηµείωτη

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ. Ίδρυση Σκοπός Μέσα επιδίωξης. Άρθρο 1ο

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ. Ίδρυση Σκοπός Μέσα επιδίωξης. Άρθρο 1ο ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ Ίδρυση Σκοπός Μέσα επιδίωξης Άρθρο 1ο Ιδρύεται μη κερδοσκοπικό Σωματείο με την επωνυμία «Ελληνική Λέσχη Φίλων των Δίσκων Discus Club of Greece», με έδρα την πόλη των Αθηνών. Η Λέσχη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΑΤΡΩΝ (ΑΔΕΠ) ΟΤΑ Α.Ε ( ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ κ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΠΑΝΑΧΑΪΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Η Διημερίδα υλοποείται στο πλαίσιο της Πράξης «Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία», μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος

Η Διημερίδα υλοποείται στο πλαίσιο της Πράξης «Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία», μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Η Διημερίδα υλοποείται στο πλαίσιο της Πράξης «Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία», μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», με τη συγχρηματοδότηση

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΚΩ ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Ζηπάρι Κως, Τ.Κ. 85300, Κως ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Κασσιώτη Διονυσία ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 22423 60009 FAX : 2242 069111 E- mail d.kasioti@kos.gr ΔΕΛΤΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΣΥΝΟΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΩΤΗΡΑΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΣΥΝΟΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΩΤΗΡΑΣ ΕΝΤΥΠΟ ΤΠ1 ΔΗΜΟΣ ΣΩΤΗΡΑΣ Λεωφ. Μακαρίου Γ 22, 5390 Σωτήρα Αμμοχώστου Τηλ: 23824444, Φαξ: 23825450 Εmail: municipality@sotira.org.cy www.sotira.org.cy SOTIRA MUNICIPALITY 22 Makariou III Avenue 5390 Sotira

Διαβάστε περισσότερα

Έδρα/Address: 75 Harborne Road, Edgbaston, B15 3DH, Birmingham Tel:

Έδρα/Address: 75 Harborne Road, Edgbaston, B15 3DH, Birmingham   Tel: [1] Ιδρύεται Σύλλογος με την επωνυμία Ελληνικός Πολιτιστικός Σύλλογος Birmingham Η Ιθάκη και στην αγγλική γλώσσα Greek Cultural Society of Birmingham Ithaca. Ο Σύλλογος έχει ως σήμα μια τριήρη και την

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΟΙΑΣ Α.Μ.Κ.»

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΟΙΑΣ Α.Μ.Κ.» ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΟΙΑΣ Α.Μ.Κ.» ΟΙΑ, ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΦΑΝΑΡΙ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΩΣΗ ΚΟΖΑΝΙΤΩΝ ΜΟΝΑΧΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ α.σ.

ΕΝΩΣΗ ΚΟΖΑΝΙΤΩΝ ΜΟΝΑΧΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ α.σ. ΕΝΩΣΗ ΚΟΖΑΝΙΤΩΝ ΜΟΝΑΧΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ α.σ. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Άρθρο 1. Ονοµασία, έδρα, οικονοµικό έτος 1.1 Η Εταιρία φέρει την ονοµασία «ΕΝΩΣΗ ΚΟΖΑΝΙΤΩΝ ΜΟΝΑΧΟΥ / ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ»

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε.Π«ρ.Ι(ΙΠ) Αρ. 3391, Ν.7(ΠΙ)/2000

Ε.Ε.Π«ρ.Ι(ΙΠ) Αρ. 3391, Ν.7(ΠΙ)/2000 Ε.Ε.Π«ρ.Ι(ΙΠ) Αρ. 3391, 3.3.2000 199 Ν.7(ΠΙ)/2000 Ο περί της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Σλοβενίας για Συνεργασία στους Τομείς του Πολιτισμού,

Διαβάστε περισσότερα

15320/14 ΕΠ/γπ 1 DG E - 1 C

15320/14 ΕΠ/γπ 1 DG E - 1 C Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 13 Νοεμβρίου 2014 (OR. en) 15320/14 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: CULT 127 TOUR 24 REGIO 123 RELEX 908 Επιτροπή των Μονίμων Αντιπροσώπων(1ο Τμήμα) Συμβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

χρόνια. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

χρόνια. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών 1837-2017 180 χρόνια Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ: 1837-2017 / 180 χρόνια Βασικοί άξονες Θεματολογία Σκοπός Βασικοί άξονες (1) Η συμβολή του ΕΚΠΑ στην επιστήμη και στην έρευνα. Η

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ

ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΙΟΥΝΙΟΣ 2013 MICROSOFT ΙΟΥΝΙΟΣ 2013 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Εταίροι: Νοµικός Ιωάννης του Μηνά, και Αλκης Κορνήλιος του ηµητρίου. Άρθρο 1

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Εταίροι: Νοµικός Ιωάννης του Μηνά, και Αλκης Κορνήλιος του ηµητρίου. Άρθρο 1 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Ακριβές αντίγραφο από το πρωτότυπο που κατετέθην στα βιβλία εταιρειών του Πρωτοδικείου Αθηνών µε αυξ. Αριθµό 5427 το οποίο θεωρήθηκε για την νόµιµη σήµανση, Αθήνα, 6 Απριλίου 2006. Εταίροι:

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Η αποστολή του ΤΕΙ Πελοποννήσου, διαμορφούμενη μέσα στο πλαίσιο του Ν. 4485/17, o οποίος είναι ο πιο πρόσφατος νόμος όπου καθορίζεται η αποστολή

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΤΛΟΣ: ΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΥΛΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΤΙΤΛΟΣ: ΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΥΛΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ NOMOΣ: 3521/2006 ΦΕΚ: Α 275/22.12.2006 ΤΙΤΛΟΣ: ΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΥΛΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ***ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Σύμφωνα με την Ανακοίνωση Υπ. Εξωτ. Φ.0544/Μ.5682/ΑΣ.39/2007 (ΦΕΚ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ Ίδρυση Ιδρύεται σήμερα.. Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας με την επωνυμία «Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Λευκωσίας» με έδρα τη Λευκωσία. Το «Δημοτικό

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ. 1. Δημιουργία λογαριασμού χρήστη του ιστοτόπου [σελ. 1]

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ. 1. Δημιουργία λογαριασμού χρήστη του ιστοτόπου [σελ. 1] ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΒΗΜΑΤΑ 1. Δημιουργία λογαριασμού χρήστη του ιστοτόπου [σελ. 1] 2. Καταχώρηση ταυτότητας φορέα [σελ. 4] Ι. Γενικές πληροφορίες II. Στοιχεία επικοινωνίας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ. Στο σχέδιο νόμου «Ίδρυση Οργανισμού Βιβλίου και Πολιτισμού» Προς τη Βουλή των Ελλήνων

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ. Στο σχέδιο νόμου «Ίδρυση Οργανισμού Βιβλίου και Πολιτισμού» Προς τη Βουλή των Ελλήνων Α. ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Στο σχέδιο νόμου «Ίδρυση Οργανισμού Βιβλίου και Πολιτισμού» Προς τη Βουλή των Ελλήνων Το βιβλίο και οι βιβλιοθήκες εντάσσονται στην κοινωνική και την πολιτιστική ανάπτυξη

Διαβάστε περισσότερα

Απαντήσεις. Ραδιοφωνικό Ίδρυµα Κύπρου ( Cy.B.C), Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών ( P.I.O) και Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισµού.

Απαντήσεις. Ραδιοφωνικό Ίδρυµα Κύπρου ( Cy.B.C), Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών ( P.I.O) και Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισµού. Απαντήσεις 1. ΠΙΝΑΚΑΣ 1 Ραδιοφωνικό Ίδρυµα Κύπρου ( Cy.B.C), Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών ( P.I.O) και Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισµού. 100.225 Λόγω του ότι η απόφαση για µεταφορά του Κινηµατογραφικού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ»

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ» Έχοντας υπόψη: ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ» 1. Το άρθρο 7 του Ν. 1268/1982 «Για τη δομή και λειτουργία των ΑΕΙ», όπως ισχύει σήμερα, 2. Το άρθρο 28, παράγραφος

Διαβάστε περισσότερα

Στρατηγικές συμπράξεις στους τομείς της εκπαίδευσης, της κατάρτισης και της νεολαίας

Στρατηγικές συμπράξεις στους τομείς της εκπαίδευσης, της κατάρτισης και της νεολαίας KA2 Συνεργασία για Καινοτομία και Ανταλλαγή Καλών Πρακτικών Αναμενόμενα αποτελέσματα Τα σχέδια που υποστηρίζονται στο πλαίσιο αυτής της Δράσης αναμένονται να επιφέρουν τα παρακάτω αποτελέσματα: Καινοτόμες

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία του Κωνσταντίνου Τσουτσοπλίδη Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων, στην

Ομιλία του Κωνσταντίνου Τσουτσοπλίδη Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων, στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ & ΑΛΛΩΝ ΠΟΡΩΝ Ομιλία του Κωνσταντίνου Τσουτσοπλίδη Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ-ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ» IΣΤΟΡΙΚΟ Tο Κοινωφελές Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», αναγνωρίζοντας τις δραστηριότητές

Διαβάστε περισσότερα

Β2. β) Πρώτα απ όλα: Αρχικά παράλληλα: ταυτόχρονα εξάλλου: άλλωστε

Β2. β) Πρώτα απ όλα: Αρχικά παράλληλα: ταυτόχρονα εξάλλου: άλλωστε ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ Α.1 Το συγκεκριμένο κείμενο αναφέρεται στην ανάγκη προσέγγισης των αρχαίων χώρων θέασης και ακρόασης από τους Νεοέλληνες. Επρόκειτο για τόπους έκφρασης συλλογικότητας. Επιπλέον, σ αυτούς γεννήθηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΚΔΟΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΚΔΟΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΚΔΟΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ Ο Εκδοτικός Οίκος ιδρύθηκε από το Πολυτεχνείο Κρήτης τη δε χρηματοδότηση, λειτουργία και διαχείριση του έχει αναλάβει

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ Άρθρο 1 Σκοποί του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού Το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού στο εξής Σ.Α.Ε., κατά το άρθρο 108 παρ. 2 του Συντάγματος έχει ως αποστολή την

Διαβάστε περισσότερα

Κύρωση του Μνηµονίου Κατανόησης Πολιτιστικής Συνεργασίας µεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής

Κύρωση του Μνηµονίου Κατανόησης Πολιτιστικής Συνεργασίας µεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ στο σχέδιο νόµου «Κύρωση του Μνηµονίου Κατανόησης Πολιτιστικής Συνεργασίας µεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δηµοκρατίας και της Κυβέρνησης των Ηνωµένων Αραβικών Εµιράτων» Προς τη

Διαβάστε περισσότερα

Διορατικότητα Ερευνητικό κέντρο καινοτομίας ανάπτυξης και προστασίας

Διορατικότητα Ερευνητικό κέντρο καινοτομίας ανάπτυξης και προστασίας ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας Διορατικότητα Ερευνητικό κέντρο καινοτομίας ανάπτυξης και προστασίας

Διαβάστε περισσότερα

«Π.Α.Ι.Δ.Ε.Ι.Α. ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ»

«Π.Α.Ι.Δ.Ε.Ι.Α. ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ» «Π.Α.Ι.Δ.Ε.Ι.Α. ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ» Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ Π.Α.Ι.Δ.Ε.Ι.Α. ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΑΙ ΜΕΛΩΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΤΟΝΩΝ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑΤΩΝ. ΤΑ ΑΡΧΙΚΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΤΥΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ: Προσωπικότητα Αξίες Ιδέες

Διαβάστε περισσότερα

Δομή και Περιεχόμενο

Δομή και Περιεχόμενο Υπουργείο Παιδείας & Πολιτισμού Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης Δομή και Περιεχόμενο Ομάδα Υποστήριξης Νέου Αναλυτικού Προγράμματος Εικαστικών Τεχνών Ιανουάριος 2013 Δομή ΝΑΠ Εικαστικών Τεχνών ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Σεπτέμβριος Οκτώβριος 2016

Σεπτέμβριος Οκτώβριος 2016 ΣΧΕΤ.: Το από 4-9-2017 έγγραφό μας με θέμα «44 δράσεις της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων για την εκπαίδευση το σχολικό έτος 2016-2017»: http://www.isotita.gr/44-δράσεις-της-γενικής-γραμματείας-ισότ/.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Γλυκερία Σιούτη, καθηγήτρια Νομικής και μέλος του Συμβουλίου του ΕΚΠΑ

ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Γλυκερία Σιούτη, καθηγήτρια Νομικής και μέλος του Συμβουλίου του ΕΚΠΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Γλυκερία Σιούτη, καθηγήτρια Νομικής και μέλος του Συμβουλίου του ΕΚΠΑ 1. Οι αρμοδιότητες του Συμβουλίου προβλέπονται στο Ν. 4009/2011 όπως εκάστοτε ισχύει, στον Οργανισμό και στον

Διαβάστε περισσότερα

Κωνσταντίνος Ζέρβας Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Δήμου Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος ΔΕΠΠ

Κωνσταντίνος Ζέρβας Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Δήμου Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος ΔΕΠΠ Κωνσταντίνος Ζέρβας Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Δήμου Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος ΔΕΠΠ Η γέννηση της ιδέας για ένα περιβαλλοντικό δίκτυο ανάπτυξη βιώσιμων στρατηγικών παρόμοιες δράσεις από άλλες πόλεις κοινές

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΑΣΗ. 4. Η συνδρομή για τα τακτικά μέλη είναι υποχρεωτική και ορίστηκε σε 15 ευρώ το χρόνο.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΑΣΗ. 4. Η συνδρομή για τα τακτικά μέλη είναι υποχρεωτική και ορίστηκε σε 15 ευρώ το χρόνο. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΑΣΗ 1. Ιδρύεται σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την ονομασία Ποδηλατικός Όμιλος Λεμεσού, για την προαγωγή της ποδηλασίας και την αγάπη του ανθρώπου προς το ποδήλατο με έδρα τη Λεμεσό.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2016/2008(INI)

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2016/2008(INI) Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Επιτροπή Συνταγματικών Υποθέσεων 2016/2008(INI) 05.10.2016 ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με την ηλεκτρονική δημοκρατία στην Ευρωπαϊκή Ένωση: δυναμικό και προκλήσεις (2016/2008(INI))

Διαβάστε περισσότερα

ν ήβω φ ν Ε ω ουλή τ Β

ν ήβω φ ν Ε ω ουλή τ Β Βουλή των Εφήβων H «Bουλή των Eφήβων» είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διοργανώθηκε για πρώτη φορά από τη Bουλή των Ελλήνων το σχολικό έτος 1995-1996 και από τότε λειτουργεί σε ετήσια βάση, με τη

Διαβάστε περισσότερα

Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας (ΜΟ.ΔΙ.Π.) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟ.ΔΙ.Π. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας (ΜΟ.ΔΙ.Π.) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟ.ΔΙ.Π. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας (ΜΟ.ΔΙ.Π.) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟ.ΔΙ.Π. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Άρθρο 1 Σκοπός της ΜΟ.ΔΙ.Π. 1. Η ΜΟ.ΔΙ.Π. (Μονάδα Διασφάλισης της Ποιότητας)

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΜΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ 2009-2010

ΕΣΜΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ 2009-2010 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΕ Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Υ Π Ο Β Ο Λ Η Σ Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ω Ν Σ Τ Ο Π Λ Α Ι Σ Ι Ο Τ Η Σ ΕΣΜΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Καταστατικό. της. Ένωσης τών Γερµανo-Ελληνικών Εταιρειών ε.σ.

Καταστατικό. της. Ένωσης τών Γερµανo-Ελληνικών Εταιρειών ε.σ. Καταστατικό της Ένωσης τών Γερµανo-Ελληνικών Εταιρειών ε.σ. έκδοση 1 η Απριλίου 2000 Εγγεγραµµένη στον πίνακα συλλόγων του Ειρηνοδικείου Βόννης µε αριθµό πρωτοκόλλου 2981 (28 ου Φεβρουαρίου 2001) 1 1 Ονοµασία

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΕΥΤΓ-2ΗΞ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΔΑ: ΒΕΥΤΓ-2ΗΞ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Ταχ. Δ/νση : Θεμιστοκλέους 87 Αθήνα Ταχ.Κώδικας :

Διαβάστε περισσότερα

«Κοινωνική Οικονομία Μια Εναλλακτική Πρόταση»

«Κοινωνική Οικονομία Μια Εναλλακτική Πρόταση» Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Κοινωνική Σύμπραξη στο Ν. Κυκλάδων» σας καλωσορίζει στην Ημερίδα: «Κοινωνική Οικονομία Μια Εναλλακτική Πρόταση» 23 Οκτωβρίου 2015 Πνευματικό Κέντρο Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Μεταμορφώσεως

Διαβάστε περισσότερα

- ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ ΑΡΙΘΜ.

- ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. - ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. «Ίδρυση Εργαστηρίου Πληροφορικής στη Σχολή Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και καθορισμός εσωτερικού κανονισμού

Διαβάστε περισσότερα