editorial 08 july issue Jerry Magical

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "editorial 08 july issue Jerry Magical"

Transcript

1 08 july issue

2 08 july issue Διαδικτυακή έκδοση του PWS. Υπεύθυνος έκδοσης: Νίκος Πεκρίδης Η έκδοση αυτή διανέμεται δωρεάν, αποκλειστικά με ηλεκτρονικά μέσα και απαγορεύεται η αναδημοσιευση και η πώληση αυτής. PWS Μελίνας Μερκούρη 18 Ελευθέριο, Θεσσαλονίκη τηλ Copyright Οι απόψεις που εκφράζονται στα ενυπόγραφα άρθρα δεν εκφράζουν απαραίτητα τη γνώµη του PWSmagazine. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή μετάδοση µε οποιοδήποτε οπτικοακουστικό µέσο όλης της ύλης ή µέρους της, χωρίς την άδεια του PWS. Οι φωτογραφίες και τα κείµενα που υπάρχουν σε αυτή την ηλεκτρονική έκδοση υπόκειται σε δικαιώµατα πνευµατικής ιδιoκτησίας του κάθε δηµιουργού. Τυχόν εµπορικά σήµατα δεσμεύονται από δικαιώµατα πνευµατικής ιδιοκτησίας των αντίστοιχών εταιριών ή οµίλων εταιριών. editorial Ελληνικό καλοκαίρι......στα όρια του καύσωνα σχεδόν όλος ο µήνας...και ακόµη είµαστε στην αρχή. Αφού ξεπεράσµε τουλάχιστον την αβεβαιότητα των επαναληπτικών εκλογών έχουµε κάτι να περιµένουµε. Λίγο πιο αισιόδοξοι, εν όψει και των νέων ταυτοτήτων τον ερχόµενο Σεπτέµβρη. Πολλοί από σας επικοινώνησαν προκειµένου να προβάλουν την δουλειά τους, τους προβληµατισµούς τους και ιδέες, σκέψεις κτλ. Στείλτε µας ότι θέλετε στο ή επικοινωνήστε στο (030) Σε αυτό το τεύχος θα σας περιηγήσουµε στο backstage της fashion φωτογράφισης µε τον Adam Alex καθώς και απο το εξαιρετικό του διήµερο στην Αθήνα. Το δεύτερο κεφάλαιο για την ιστορία της φωτογραφίας από την δηµοσιογράφο Αλεξάνδρα Γούτα. Τα αποτελέσµατα του µηνιαίου µας διαγωνισµού και τους νικητές των άλµπουµς. Ένα κείµενο από τον Καναδό φωτογράφο Sam Sciarrino. Αφιέρωµα στον Αυστραλό Yervant και τον Έλληνα Λευτέρη Ποιµενίδη καθώς και άρθρα του Χάρη Σγουραµάλλη και Τάσου Βασιλειάδη. Τips and tricks από τον Τάσο Βασιλειάδη. φιλικά Νίκος Πεκρίδης πρόσωπο: Yervant πρόσωπο: Λευτέρης Ποιμενίδης Χαμηλή τιμή μεγάλος όγκος... ένα άρθρο του Sam Sciarrino wedseminars Αναζητήστε όλα τα σεμινάρια που έρχονται Πες μου τον εχθρό να... ένα άρθρο του Χάρη Σγουραμάλη Tips and tricks! photo fusion του Τάσου Βασιλιάδη Τέλος εποχής για τα ψηφιακά album καλωσορίστε τα Mat!!! του Τάσου Βασιλιάδη Constantin Antochi Σάκης Μπατζάλης Νίκος Πεκρίδης Βουδαπέστη αυγούστου μέρες με τον Jerry Ghionis Magical Jerry wedding photography seminar 1+2 Οκτωμβρίου Βουκουρέστι 4+5 Οκτωμβρίου Λεμεσός 8+9 Οκτωμβρίου Θεσσαλονίκη Οκτωμβρίου Αθήνα Οκτωμβρίου Ρώμη ξενοδοχείο Intercontinental ξενοδοχείο Sain Rafael ξενοδοχείο Porto Palace ξενοδοχείο Best Western Fenix to be announced

3 πρόσωπα Yervant

4 Ένα είδωλο στον χώρο της φωτογραφίας γάµου Ο Yervant έχει ταξιδέψει τον παραδοσιακό κόσµο της γαµήλιας φωτογράφισης σε νέους ορίζοντες. Εγκατεστηµένος στην Μελβούρνη στην Αυστραλία, είναι φηµισµένος διεθνώς για το µοναδικό του στύλ και την εξαιρετική του τεχνική µαεστρία στην τέχνη της φωτογραφίας. Μάλιστα, το ξεχωριστό του στύλ θεωρείται από τα καλύτερα παραδείγµατα προς µίµηση για φωτογράφους σε κάθε Ήπειρο. Ταπεινότητα, γεναιοδωρία, πνεύµα και χιούµορ είναι ανάµεσα στα προσωπικά χαρακτηριστικά του που έχουν συνεισφέρει στην τεράστια επιτυχία του µέσα στα χρόνια. Το ταλέντο είναι το άλλο του χαρακτηριστικό και διαθέτει πολύ από αυτό. Ακολούθησε τα βήµατα του πατέρα του από µικρή ηλικία και έµαθε τις τεχνικές του σκοτεινού θαλάµου όταν ήταν 9 ετών στην Αιθιοπία όπου γεννήθηκε. Στα 11 κέρδισε το πρώτο του βραβείο υπεροχής µε την εικόνα ενός τοπίου και έλαβε µια πρωτοφανή πρόσκληση από τον αυτοκράτορα HailÈ Selassie για να του δοθεί επιπλέον το µετάλλιο της ενθάρρυνσης. Σήµερα, από τους κορυφαίους στυλιστικούς ρεπόρτερ, ο Yervant δεν έχει να κάνει µόνο µε νύφες καλυµένες από σατέν, µπαρόκ τοποθεσίες και επιδέξια εφέ. Η κοφτερή και γρήγορη παρατηρητικότητα του στο άµεσο περιβάλλον δηµιουργεί αισθησιασµό και µια µοντέρνα προσέγγιση στην φωτογραφία γάµου ειδικότερα. Ήταν ο πρώτος διακεκριµένος φωτογράφος γάµου που υιοθέτησε την ψηφιακή διαδικασία σε όλα τα στάδια της φωτογραφίας. Οι καινοτόµες µέθοδοί του στο να φωτογραφίζει Αν ενδιαφέρεστε να δείτε περισσότερα για τον Yervant επισκεφτείτε: Copyright Οι φωτογραφίες και τα κείµενα που υπάρχουν σε αυτή την ηλεκτρονική έκδοση υπόκειται σε δικαιώµατα πνευµατικής ιδιoκτησίας του κάθε δηµιουργού. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή τους με κάθε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του PWS.

5 Αν ενδιαφέρεστε να δείτε περισσότερα για τον Yervant επισκεφτείτε: Copyright Οι φωτογραφίες και τα κείµενα που υπάρχουν σε αυτή την ηλεκτρονική έκδοση υπόκειται σε δικαιώµατα πνευµατικής ιδιoκτησίας του κάθε δηµιουργού. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή τους με κάθε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του PWS.

6 ανθρώπους τον έχουν κάνει έναν περιζήτητο φωτογράφο και εκπαιδευτή στον κόσµο. Παρ όλο που ο Yervant είναι ένας από τους πολυβραβευµένους επαγγελµατίες φωτογράφους γνωστός διεθνώς, είναι ακόµη πιο ταπεινός άνθρωπος. Το κοφτερό του πνεύµα και η απίστευτη αίσθηση του χιούµορ, η αγάπη για τη ζωή και το πάθος για την φωτογραφία δηµιουργούν µια χαλαρή ατµόσφαιρα και στις φωτογραφίσεις και στις εκπαιδεύσεις. Ο Yervant είναι ο µόνος Αυστραλός που έχει αναγνωριστεί σαν ο µεγαλύτερος φωτογράφος γάµου της εποχής µας (WPPI) και το 2010 βραβεύθηκε µε το βραβείο κύρους επιτεύγµατος της ζωής που είναι το αντίστοιχο ενός όσκαρ. Έχει επίσης αναγνωριστεί παγκοσµίως για την συνεισφορά του στην βιοµηχανία και την κοινωνία της φωτογραφίας. Σύµφωνα µε τον Bill Hunter εκπρόσωπο του WPPI, ο Yervant µε την εξαιρετική του προσέγγιση εχει βοηθήσει στο να επαναπροσδιοριστεί η αντίληψη της φωτογραφίας γάµου σαν µια µορφή τέχνης. Ο Yervant έχει ψηφιστεί σαν ο νούµερο 1 φωτογράφος γάµου της Αυστραλίας για τρία συνεχόµενα χρόνια, 2007,2008,2009 (Capture Magazine), και και ένας από τους Τοπ 10 φωτογράφους γάµου στον κόσµο το 2011 (American Photo). Ταξιδεύει διεθνώς για να φωτογραφίζει αλλά και να διδάσκει, µεταδίδοντας πρόθυµα την τεράστια γνώση του σε επίδοξους και καθιερωµένους φωτογράφους παγκόσµια. Αν ενδιαφέρεστε να δείτε περισσότερα για τον Yervant επισκεφτείτε: Copyright Οι φωτογραφίες και τα κείµενα που υπάρχουν σε αυτή την ηλεκτρονική έκδοση υπόκειται σε δικαιώµατα πνευµατικής ιδιoκτησίας του κάθε δηµιουργού. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή τους με κάθε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του PWS.

7 Αν ενδιαφέρεστε να δείτε περισσότερα για τον Yervant επισκεφτείτε: Copyright Οι φωτογραφίες και τα κείµενα που υπάρχουν σε αυτή την ηλεκτρονική έκδοση υπόκειται σε δικαιώµατα πνευµατικής ιδιoκτησίας του κάθε δηµιουργού. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή τους με κάθε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του PWS.

8 Στη φωτογραφία γάµου πρέπει να είσαι φωτογράφος πορτραίτων, φωτογράφος µόδας, φωτογράφος τοπίων και φωτορεπόρτερ και όλα αυτά µέσα σε οποιοδήποτε λεπτό ενός γάµου παραθέτοντας την ιστορία της νύφης και του γαµπρού µε διορατικότητα, ακρίβεια και λάµψη Το studio του βρίσκεται στην µοδάτη περιοχή του Docklands στην Μελβούρνη. Μια µικρή οµάδα από επαγγελµατίες µαζί µε τον Yervant και την υπέροχη γυναίκα του Anie, προσφέρουν αρίστης ποιότητας υπήρεσιες συµπεριλαµβανοµένων γάµων. οικογενειακά πορτραίτα, εκπαιδευτικά DVD, βιβλία, σεµινάρια και εργαστήρια. Ο Yervant έφτιαξε το πρώτο του Photoshop actions software Page Gallery αρχικά για δική του χρήση αλλά σύντοµα το προώθησε στην αγορά. Το Page Gallery είναι το νούµερο 1 λογισµικό στον κόσµο σήµερα και έχει µεταφραστεί σε αρκετές γλώσσες και είναι ένα από τα πιο χρήσιµα εργαλεία στην σηµερινή βιοµηχανία φωτογραφίας. Αν ενδιαφέρεστε να δείτε περισσότερα για τον Yervant επισκεφτείτε: Copyright Οι φωτογραφίες και τα κείµενα που υπάρχουν σε αυτή την ηλεκτρονική έκδοση υπόκειται σε δικαιώµατα πνευµατικής ιδιoκτησίας του κάθε δηµιουργού. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή τους με κάθε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του PWS.

9 Αν ενδιαφέρεστε να δείτε περισσότερα για τον Yervant επισκεφτείτε: Copyright Οι φωτογραφίες και τα κείµενα που υπάρχουν σε αυτή την ηλεκτρονική έκδοση υπόκειται σε δικαιώµατα πνευµατικής ιδιoκτησίας του κάθε δηµιουργού. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή τους με κάθε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του PWS.

10 Αν ενδιαφέρεστε να δείτε περισσότερα για τον Yervant επισκεφτείτε: Copyright Οι φωτογραφίες και τα κείµενα που υπάρχουν σε αυτή την ηλεκτρονική έκδοση υπόκειται σε δικαιώµατα πνευµατικής ιδιoκτησίας του κάθε δηµιουργού. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή τους με κάθε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του PWS.

11 πρόσωπα Λευτέρης Ποιμενίδης

12 Στις αρχές τις δεκαετίας του ογδόντα η ασπρόµαυρη εικόνα ενός νεαρού φωτογράφου στα χαρακώµατα του Β Παγκοσµίου πολέµου χαράκτηκε στην µνήµη µου και αποτέλεσε το έναυσµα για ένα νέο ξεκίνηµα στην ζωή µου. Η ενασχόληση µου µε την φωτογραφία ξεκινάει στις αρχές του 80. Νέος ακόµη θυµάµαι τον εαυτό µου να προσπαθώ να δαµάσω τις τεχνικές του σκοτεινού θαλάµου, να αποθανατίσω στιγµές τις καθηµερινότητας και να εκφραστώ µέσα από την φωτογραφία, έπειτα από περίοδο 8 χρόνων το 1988 ανοίγω στην Ελευθερούπολη Καβάλας το studio Ποιµενίδη. Επιδιώξη µου ήταν να αναπολέσω στο φωτογραφείο όλα τα όνειρα µου ώστε να έχω ένα µοναδικό, ανεπανάληπτο και ξεχωριστό αποτέλεσµα. Με την πάροδο των χρόνων µπορεί να µεγάλωσα η τέχνη της φωτογραφίας να εξελίχθηκε,αλλά όπως κ η Μόνα Λίζα είναι διαχρονική έτσι και τα όνειρα από τότε που ήµουν νέος φωτογράφος παραµένουν διαχρονικά, προσαρµόζοντας την δουλεία µου στις απαιτήσεις της σύγχρονης φωτογραφίας, φέροντας τον πίο σύγχρονο εξοπλισµό κατάφερα να παντρέψω το σύγχρονο µε το κλασικό τοποθετώντας µ αυτό τον τρόπο µια διαχρονική υπογραφή στο χώρο της φωτογραφίας κατατάσσοντας µε από διεθνής οργανισµούς στους οποίους είµαι µέλος ώς διεθνής φήµης αναγνωρισµένο φωτογράφο. Μέληµα µου είναι να υπάρχει µια ολοκληρωµένη προσέγγιση µε το πελάτη η οποία αναδεικνύεται µέσα από χαµόγελα και διασκέδαση, ώστε να εξασφαλίσω τον πιο χαρµόσυνο και συναισθηµατικό χαρακτήρα τους για την φωτογράφιση. Αν ενδιαφέρεστε να µάθετε περισσότερα για τον Λευτέρη Ποιμενίδη επισκεφτείτε: Copyright Οι φωτογραφίες και τα κείµενα που υπάρχουν σε αυτή την ηλεκτρονική έκδοση υπόκειται σε δικαιώµατα πνευµατικής ιδιoκτησίας του κάθε δηµιουργού. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή τους με κάθε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του PWS.

13 Η σχέση µου µε τον πελάτη, είναι σχέση µεταξύ φίλων, προσελκύω την προσοχή τους µέσα από τον επικοινωνιακό χαρακτήρα µου ώστε να εκφράσουν όλα τα συναισθήµατα τους για ένα άψογο αποτέλεσµα. Επισηµαίνοντας την υπογραφή µου στην Ελλάδα αλλά και στο Εξωτερικό, είµαι µέλος διεθνών φήµης οργανισµών όπως το WPPI (ΗΠΑ), SWPP (UK), και του FIΑP. Αποτελώ ιδρυτικό µέλος του Ελληνικού οργανισµού PWS, ο οποίος έχει αναγνωρισθεί ως ο καλύτερος Ελληνικός οργανισµός φυτογραφίας από φωτογράφους παγκόσµιας φήµης.συµµετέχω ως κριτής και παρακολουθώ σεµινάρια από παγκόσµιου κύρους φωτογράφους όπως (YERVANT, GHIONIS, ADAM, SCHEMBRI κτλ.) Τα τελευταία χρόνια έχω κερδίσει 10 gold βραβεία σε κατηγορίες bridal portait, events και wedding, όπως και αρκετά silver bronze στους προαναφερθείς διεθνείς οργανισµούς, µε αποκορύφωµα την θέση µου δύο φορές στους 3 Finalist για τον φωτογράφο της χρονιάς στην κατηγορία bridal portait. Η φωτογραφία είναι µια τέχνη που έχει κλείσει πάνω από αιώνα, εξελίσσεται µε τυχαίους ρυθµούς οι άνθρωποι γνωρίζοντας από τεχνολογία, έχοντας καλύτερη αντίληψη γίνονται όλο και ποιο απαιτητικοί, µέληµα µου είναι να ακολουθώ την ταχεια εξέλιξη της, να ανανεώνω όπως και κάνω τον εξοπλισµό µου µε τον πλέον πιο σύγχρονο, να συνδυάζω τις γνώσεις µου κ τις εµπειρίες µου µε την συχρονη φωτογραφία ώστε να εξασφαλίσω µέσα από τον ζήλο µου για εργασία το καλύτερο αποτέλεσµα για εµένα και για τον πελάτη µου. Αν ενδιαφέρεστε να µάθετε περισσότερα για τον Λευτέρη Ποιμενίδη επισκεφτείτε: Copyright Οι φωτογραφίες και τα κείµενα που υπάρχουν σε αυτή την ηλεκτρονική έκδοση υπόκειται σε δικαιώµατα πνευµατικής ιδιoκτησίας του κάθε δηµιουργού. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή τους με κάθε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του PWS.

14 Αν ενδιαφέρεστε να µάθετε περισσότερα για τον Λευτέρη Ποιμενίδη επισκεφτείτε: Copyright Οι φωτογραφίες και τα κείµενα που υπάρχουν σε αυτή την ηλεκτρονική έκδοση υπόκειται σε δικαιώµατα πνευµατικής ιδιoκτησίας του κάθε δηµιουργού. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή τους με κάθε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του PWS.

15 Αν ενδιαφέρεστε να µάθετε περισσότερα για τον Λευτέρη Ποιμενίδη επισκεφτείτε: Copyright Οι φωτογραφίες και τα κείµενα που υπάρχουν σε αυτή την ηλεκτρονική έκδοση υπόκειται σε δικαιώµατα πνευµατικής ιδιoκτησίας του κάθε δηµιουργού. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή τους με κάθε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του PWS.

16 Αν ενδιαφέρεστε να µάθετε περισσότερα για τον Λευτέρη Ποιμενίδη επισκεφτείτε: Copyright Οι φωτογραφίες και τα κείµενα που υπάρχουν σε αυτή την ηλεκτρονική έκδοση υπόκειται σε δικαιώµατα πνευµατικής ιδιoκτησίας του κάθε δηµιουργού. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή τους με κάθε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του PWS.

17

18 Θεωρείς πως οι φωτογραφίες σου έχουν κάτι να πουν! x θα σε ενδιέφερε να τις µοιραστείς µαζί µας; Αυτή η έκδοση σκοπό δεν έχει να προβάλει µόνο την κοινότητα του PWS και τους φωτογράφους που συµµετέχουν σε αυτή. Από την αρχή θέλαµε να εξυπηρετεί και άλλο ένα σκοπό. Να µπορεί όποιος φωτογράφος θέλει, ακόµα και αν δεν ανήκει στο PWS αλλά και σε κάποιο αντίστοιχο σωµατείο, να προβάλει τη δουλειά του! Να δίνεται η δυνατότητα να κάνει γνωστό το έργο του σε συναδέλφους και γενικά σε οποιονδήποτε διαβάσει αυτή την έκδοση. Έτσι λοιπόν θα χαρούµε πολύ να προβάλουµε στην αντίστοιχη στήλη που θα υπάρχει στο περιοδικό µας οποιοδήποτε φωτογράφο, επαγγελµατία και µη. Ακόµα και αν η φωτογραφία του δεν σχετίζεται µε τον τοµέα της φωτογραφίας γάµου. Θεωρούµε πως µέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες θα προάγουµε από την πλευρά µας όσο µπορούµε την φωτογραφία στην Ελλάδα και όλοι µαζί θα βάλουµε ένα µικρό λιθαράκι στην νέα πραγµατικότητα που δηµιουργείται γύρω µας. Όσοι ενδιαφέρεστε µπορείτε να έρθετε σε επαφή µαζί µας ή να αποστείλετε δείγµα της δουλειάς σας στο του PWS. Ευχαριστούμε πολύ! x [ [info@photoweddingstories.com]

19 Adam Alex Athens μέρος του

20 Athens seminar 18-19/06 Adam Alex Περιµέναµε µε µεγάλη ανυποµονησία αυτό το διήµερο. Οχί γιατί δεν ξέραµε τι να περιµένουµε αλλά για το ακριβώς αντίθετο! Όσοι από εσάς παρευρεθήκατε σε αυτό το σεµινάριο καταλαβαινετε τι εννοούµε. Ο Adam έχει κάτι διαφορετικό. Αυτό είναι η αλήθεια. Ανήκει σε αυτή τη µερίδα των ανθρώπων που βλέπουν τα πράγµατα µε αλλό µάτι. Και τελίκα το ζητούµενο µόλις συναντάς τέτοιους ανθρώπους πρέπει να είναι απλό και πολυσύνθετο µαζί. Να ακούσεις και να µάθεις τεχνικές, µυστικά. Να ρουφηξεις συµβουλές και γνώση. Όµως, σε ένα άλλο επίπεδο, το αντικείµενο εδώ είναι πράγµατι διαφορετικό. Να αναρωτηθείς µέσα σου για το πως ένας άνθρωπος φτάνει σε ένα τέτοιο επίπεδο. Να µπορεί να διαθέτει προσωπικό στυλ, να έχει την δική του άποψη και την δική του µοναδικότητα. Τελικά είναι όλοι αυτοί οι άνθρωποι σαν τον Adam Alex εµφυτα ταλέντα, ή απολαµβάνουν τους κόπους της σκληρής εργασίας και ατελέιωτης προσπάθειας των περασµένων χρόνων; Δεν είναι η δουλέια του, αυτό είναι το αποτέλεσµα. Είναι το πώς προκύπτει αυτό, από που και πως πηγάζει. Ας προσπαθήσουµε να σας µεταφέρουµε µερικές backstage εικόνες από αυτό το όµορφο διήµερο.

21

22

23

24

25

26

27

28 Χαμηλή τιμή υψηλός όγκος Χαμηλός όγκος υψηλή τιμή Κείμενο: Sam Sciarrino Για τον Sam Sciarrino, το να είσαι επαγγελµατίας φωτογράφος απλά σηµαίνει να είσαι επαγγελµατίας, δεν αφορά περίπλοκα συστήµατα µάρκετινγκ, δεν είναι για τις λόγο εντυπωσιασµού εικόνες, και δεν είναι για το ότι ενεργείς σαν ροκ σταρ. Ακόµη και µια σύντοµη συνοµιλία αποκαλύπτει ότι Sciarrino θέτει συνεχώς υψηλότερα πρότυπα σε όλες τις πτυχές του επαγγέλµατός του, αλλά και ότι έχει βρει τρόπους για να δίνει προτεραιότητα στους στόχους του και να εργάζεται προς την κατεύθυνση τους µε στρατηγικό τρόπο. Κείμενο-φωτογραφίες: Sam Sciarrino Copyright Οι φωτογραφίες και τα κείµενα που υπάρχουν σε αυτή την ηλεκτρονική έκδοση υπόκειται σε δικαιώµατα πνευµατικής ιδιoκτησίας του κάθε δηµιουργού. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή τους με κάθε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του PWS.

29 Χαμηλή τιμή = υψηλός όγκος Χαμηλός όγκος = υψηλή τιμή Αυτό Αυτός γίνεται σαφές µε την πορεία του στο χώρο. Είναι ένας δεύτερης γενιάς φωτογράφος ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του κάνοντας φωτογραφήσεις σε γάµους για την επιχειρήση των γονιών του. Για µερικά χρόνια, δεν έκανε πολλά µε τις δεξιότητες που είχε µάθει. Στην ηλικία των 21, ωστόσο, γράφτηκε στο στούντιο Τορόντο Tibor Horvath µε µια αποστολή.να µάθει, να εξελιχθεί και να γίνει µεγάλος φωτογράφος. Δούλεψα για να ανέβω», λέει. «Άρχισα να συµµετέχω σε διαγωνισµούς και έχω δουλέψει πολύ σκληρά. Μέσα σε λίγα χρόνια, έγινε συνέταιρος στην επιχείρηση. Μέχρι την ηλικία των 27, είχε κερδίσει αρκετά βραβεία τεχνικής και αυθεντίας από επαγγελµατίες φωτογράφους του Καναδά. Στα 28, πρόσθεσε στην εν λόγω λίστα και βραβεία από επαγγελµατίες φωτογράφους της Αµερικής. Σε επτά χρόνια ο Sciarrino ήταν ο συν-ιδιοκτήτης του Horvath Photography.Τρία χρόνια αργότερα απέκτισε την πλήρη κυριότητα. Στα 30 του,ο Sciarrino βρέθηκε να διευθύνει ένα πολυσύχναστο στούντιο, να διδάσκει, και να κερδίζει την αναγνώριση. Έχοντας κι άλλους φωτογράφους στην δούλεψη του, ο Sciarrino τακτικά εργαζόταν ως κύριος φωτογράφος σε δύο ή τρείς γάµους κάθε Σαββατοκύριακο, και ασχολούνταν µε τις ετήσιες κρατήσεις για πάνω από 120 πορτραίτα στην υπόλοιπη εβδοµάδα. Για πολλούς φωτογράφους, αυτά είναι τα πράγµατα που αποτελούν την ενσάρκωση της επιτυχίας, αλλά µε µια νέα οικογένεια που απαιτούσε την προσοχή του, ο Sam κατάλαβε πως η αλλαγή στις προτεραιότητες του ήταν κάτι που έπρεπε να κάνει. Εκείνος αρχικά άφησε στην άκρη τη διδασκαλία και τον ανταγωνισµό στην καριέρα του. Τότε, στα 39, πήγε τα πράγµατα ένα βήµα παραπέρα µε το κλείσιµο του πολυσύχναστου στούντιο στο κέντρο της πόλης και τη µετεγκατάσταση του Horvath Photography σε ένα βικτοριανό σπίτι στο Thornhill, περίπου δέκα χιλιόµετρα από το κέντρο του Τορόντο. Αναζητώντας την ενδυνάµωση της δικής του ζωής και τις εµπειρίες των πελατών του, στο νέο του στούντιο έγιναν αλλαγές. «Γίναµε από χαµηλότιµη µε υψηλό όγκο εργασιών επιχείρηση, υψηλότιµη µε χαµηλό όγκο εργασιών επιχείρηση», λέει. Η µετάβαση αυτή επιτεύχθηκε, σε µεγάλο βαθµό, αυξάνοντας τις αρχικές τιµές που προσφέρονταν από το στούντιο. Σε ένα χαµηλότερου κόστους στούντιο, οι πελάτες αυτοί ήταν σηµαντικοί (όπως σηµειώνει ο Sciarrino, «Υπάρχουν µόνο 52 εβδοµάδες σε ένα χρόνο. Από αυτές, πιθανόν να µπορέσεις να σχεδιάσεις και να εργαστείς περίπου τις 40. Κατά τη διάρκεια αυτών των εβδοµάδων, θα πρέπει να δηµιουργήσεις ένα ορισµένο ποσό στο εισοδηµά σου για να επιβιώσεις Κείμενο-φωτογραφίες: Sam Sciarrino Οι φωτογραφίες και τα κείµενα που υπάρχουν σε αυτή την ηλεκτρονική έκδοση υπόκειται σε δικαιώµατα πνευµατικής ιδιoκτησίας του κάθε δηµιουργού. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή τους με κάθε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του PWS. Copyright &view=article&id=140&ltemid=164&lang=el

30 και να πληρώσεις τους υπαλλήλους σου ). Μετατρέποντας την επιχείρηση ένα υψηλότερων αµοιβών στούντιο, ωστόσο, του επέτρεψε να είναι πιο επιλεκτικός µε τους πελάτες µε τους οποίους συνεργάζεται. Δεν χρειάζεται να αναλλάβουµε κάθε δουλειά που περνάει από την πόρτα», λέει. Μειώνοντας τον όγκο εργασιών του στούντιο υπήρξε ωφέλιµο µε διάφορους τρόπους. Πρώτον και κύριον, επέτρεψε Sciarrino να ασχολείται προσωπικά µε τους πελάτες του όλο το χρόνο στο στούντιο από τη δηµιουργία των εικόνων µέχρι τις τελικές φωτογραφίες. Στο µεγάλου όγκου εργασιών στούντιο στο κέντρο της πόλης, ένα σηµαντικό µέρος αυτού του φόρτου εργασίας θα έπρεπε να ανατεθεί σε υπαλλήλους. Αυτό είχε ως αποτέλεσµα µια λιγότερο προσωπική εµπειρία για τους πελάτες και έδινε στον Sciarrino λιγότερο έλεγχο πάνω στην εργασία που παραγόταν. Είναι πολύ δύσκολο να κρατήσεις την ποιότητα σου έκεί που θέλεις όταν έχεις δύο ή τρεις άλλους φωτογράφους εκεί έξω», σηµειώνει. Τώρα είναι όλα σχετικά µε την ποιότητα της εργασίας και της αλληλεπίδρασης. Είναι περισσότερο µια εµπειρία µπουτίκ /, λέει. «Οι πελάτες µας γίνονται φίλοικαι αυτό είναι σηµαντικό για το χτίσιµο εµπιστοσύνης. Κάποιος που έχει επενδύσει $ 8000 ή $ 9000 στην φωτογραφία του γάµου του δεν πρόκειται να τα δαπανήσει όπου να ναι. Το ίδιο πράγµα ισχύει και για τους πελάτες πορτραίτου που ξοδεύουν $ 2000 ή $ 3000 για τις εικόνες τους. Εννοείται πως δεν πρόκειται να ενδιαφερθούν για κάποια ας δούµε πόσα πορτραίτα µπορούµε να κάνουµε σε µια µέρα στούντιο. Η παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών και προϊόντων επιτρέπει επίσης στην Horvath Photography να εξαρτάται σχεδόν εξ ολοκλήρου στο από στόµα σε στόµα Κείμενο-φωτογραφίες: Sam Sciarrino

31 Χαμηλή τιμή = υψηλός όγκος Χαμηλός όγκος = υψηλή τιμή µάρκετινγκ. Κατά διαστήµατα κάνουµε µία προωθητική ενέργεια για οικογενειακά πορτρέτα, αλλά δεν κάνουµε µεγάλου budget προώθηση, λέει ο Sciarrino. Δεν προσπαθούµε να κάνουµε µεγάλα νούµερα,προσπαθούµε να κάνουµε τα νούµερα ποιότητα. Πρόκειται για µια επιχείρηση µε πυρήνα τους πελάτες. Η εξυπηρέτηση τους πρέπει να είναι σωστή. Έτσι θα προχωρήσεις στο εποµενο βήµα, και τα πράγµατα θα έρθουν όπως πρέπει. Όπως λέει και η παροιµία Πάντα να τάζεις λιγότερα για να δίνεις περισσότερα Εµείς το κάνουµε αυτό. Εµείς προχωράµε µπροστά και πάντα κάνουµε το καλύτερο δυνατό για να γίνουν όλα µε τον καλύτερο τρόπο και να είναι ο πελάτης χαρούµενος, όταν φεύγει. Ο Sciarrino λέει ότι µε τις µικρότερου όγκου συναλλαγές έχει επηρεαστεί θετικά η ποιότητα των εικόνων του. Σε µια επιχείρηση µε µεγάλο όγκο εργασιών τα πράγµατα περιπλέκονται! Η µετάβαση στο σήµερα µου επέτρεψε να τραβάω πιο δηµιουργικά και αντί να χρειάζεται να βρίσκοµαι σε τρία µέρη σε µια µέρα, είµαι µόνο σε ένα. Δεν έχω το ένα πόδι µέσα και το άλλο έξω,είµαι πραγµατικά εκεί και δηµιουργώ. Μου επέτρεψε να εστιάσω περισσότερο στο πού είµαι αυτή τη στιγµή. Νέα σχέδια για άλλη µια κίνηση είναι στα σκαριά. Αυτή τη φορά σε έναν χώρο σε στιλ σοφίτας σε µια πολυσύχναστη περιοχή αναµένεται να προσελκύσει νέες οικογένειες. Ενώ πολλοί αυτό θα το δούν σαν µια ευκαιρία αναδιοργάνωσης της επιχείρησης, ο Sciarrino είναι βέβαιος ότι είναι στον σωστό δρόµο και σχεδιάζει να παραµείνει στην πορεία του. Δεν ψάχνω να αυξήσω αυτό που κάνουµε. Είµαστε καλά στελεχωµένοι και είµαι χαρούµενος µε τον αριθµό των εκδηλώσεων που κάνουµε, καθώς και τις κρατήσεις µας από την πλευρά των πορτραίτων Για να μάθετε περισσότερα για τον Sam Sciarrino, παρακαλώ επισκεφθείτε: Στον ίδιο χώρο, μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα επερχώμενα σεμινάρια του. Με τα παιδιά του να μεγαλώνουν, αποφάσισε να περιπλέξει λίγο τη ζωή του ξανά συμμετέχοντας πάλι σε σεμινάρια σε όλο τον κόσμο. Κείμενο-φωτογραφίες: Sam Sciarrino

32 ΞΥΠΝΑΤΕ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΥΓΗ. ΟΔΗΓΕΙΤΕ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΕΩΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΑ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ. ΕΛΕΓΧΕΤΕ ΤΟ ΦΩΤΟΜΕΤΡΟ. ΡΥΘΜΙΖΕΤΕ ΤΟ F. ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΤΗ ΓΩΝΙΑ. ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ. ΚΡΑΤΑΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΝΟΗ ΣΑΣ. ΑΠΑΘΑΝΑΤΙΖΕΤΕ. ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΕ. ΠΕΡΙΚΟΠΤΕΤΕ. ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΕΣΤΕ ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΤΑ ΣΤΙΓΜΑΤΑ. ΡΥΘΜΙΖΕΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΟΝ ΚΟΡΕΣΜΟ. ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΦΩΤΕΙΝΟΤΗΤΑ. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΤΟ ΤΥΠΩΣΕΙ; ΕΚΤΥΠΩΣΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ Εκτυπώστε σε ποικιλία μέσων με τα δοχεία μελάνης Epson UltraChrome, για βαθιές αποχρώσεις και εκφραστικά χρώματα. Πλήρης έλεγχος των τόνων και της διαβάθμισης. Εκτύπωση σε πολλά μεγέθη: Aπό 10x15 εκ. έως A3+. Κεφαλές εκτύπωσης Micro Piezo, για ακριβείς εκτυπώσεις και μεγάλη διάρκεια ζωής. Δημιουργήστε εκτυπώσεις με ολοζώντανα χρώματα χωρίς προηγούμενο με τους φωτογραφικούς εκτυπωτές Epson. Την φωτογραφία αυτή μας την έστειλε ο Tάκης Παναγόπουλος Lassi Rautiainen / Wild Wonders of Europe xγια πληροφορίες σχετικά με το convention επισκευθείτε:

33 Τώρα µπορείτε να προβάλετε το όνοµά σας δίπλα στα µεγαλύτερα ονόµατα της παγκόσµιας φωτογραφίας γάµου και να επεκτείνετε τις φωτογραφικές σας δραστηριότητες σε όλο τον κόσµο. Ήδη πολλοί Έλληνες έχουν υπερβεί την Ελληνκή επικράτεια και ταξιδεύουν σε άλλους τόπους κάνοντας αυτό που αγαπούν περισσότερο. Γίνετε μέλος στο και κερδίστε 50 έκπτωση!σεμινάριο σε οποιοδήποτε του PWS

34 Κείμενο: Αλεξάνδρα Γούτα Οι πρωτοπόροι των tableux vivants και του ταξιδιωτικού πολεμικού φωτορεπορτάζ Mια αναδρομή στην ιστορία της φωτογραφίας Ο άντρας κρατούσε στο χέρι του τη γκραβούρα και την κοίταζε ξανά και ξανά με το στόμα ανοιχτό από την έκπληξη, σαν να μη μπορούσε να πιστέψει αυτό που έβλεπε. Τελικά ψέλλισε έκθαμβος: «Από σήμερα η ζωγραφική πέθανε!». Ο άντρας ήταν ο ζωγράφος Πολ Ντελαρός (Paul Delaroche) και το θέαμα που τον είχε εντυπωσιάσει μία φωτογραφία ή μάλλον δαγγεροτυπία- του Νταγκέρ. Μέρος B Copyright Οι φωτογραφίες και τα κείµενα που υπάρχουν σε αυτή την ηλεκτρονική έκδοση υπόκειται σε δικαιώµατα πνευµατικής ιδιoκτησίας του κάθε δηµιουργού. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή τους με κάθε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του PWS.

35 Οι πρωτοπόροι των tableux vivants και του ταξιδιωτικού-πολεμικού φωτορεπορτάζ Φυσικά, η φωτογραφία δεν «σκότωσε» τη ζωγραφική, αλλά πολλοί ζωγράφοι φοβήθηκαν στην ανατολή της ότι θα χρειαστεί να καταθέσουν για πάντα τα πινέλα τους, νικημένοι από τις απόλυτα ρεαλιστικές απεικονίσεις του φακού! Άλλωστε, μέχρι σήμερα δεν λέμε για έναν πολύ ρεαλιστικό πίνακα ζωγραφικής ότι μοιάζει με φωτογραφία; Το κόμπλεξ της «κατώτερης» τέχνης Πάντως, αν πολλοί ζωγράφοι πίστεψαν ότι θα χάσουν το ψωμί τους εξαιτίας της φωτογραφίας, πολλοί ήταν και οι φωτογράφοι, που διακατέχονταν γύρω στο 1850 από το κόμπλεξ ότι ασκούσαν μια κατώτερη τέχνη. Το κόμπλεξ αυτό τροφοδοτήθηκε από τους μύδρους των κριτικών τέχνης της εποχής, που ισχυρίζονταν ότι αυτό που κάνουν ο φακός και ο φωτογράφος, δεν είναι παρά μια ψυχρή, απρόσωπη και μηχανική αντιγραφή, χωρίς καλλιτεχνική αξία και συναίσθημα. Ο άνθρωπος που πούλησε έργο του στη Βασίλισσα Βικτωρία, έχοντας κάνει πέντε μαθήματα φωτογραφίας! Κάποιοι πρωτοπόροι της φωτογραφίας έσπευσαν να βγάλουν ψεύτες τους κακόβουλους κριτικούς, δημιουργώντας τα περίφημα tableux vivants (ταμπλό βιβάν), που μπορεί να μιμούνταν τη λογική γνωστών πινάκων ζωγραφικής, αλλά σίγουρα αποτελούσαν μια νέα και αδιαμφισβήτητη- μορφή τέχνης. Οι γνωστότεροι, ίσως, εκπρόσωποι της φωτογραφίας που «φλέρταρε» με τη ζωγραφική ήταν οι Pictorialists (ελληνιστί «εικονογράφοι») στη Βικτωριανή Αγγλία: οι φωτογραφίες τους βουκολικά θέματα, αλληγορικές σκηνές- μιμούνται ανοιχτά τους πίνακες, παράγοντας όμως κάτι καινούργιο. Μεταξύ των φωτογράφων που «έστηναν» αλληγορικές σκηνές (πχ, η Αρετή και η Κακία), περιλαμβανόταν ο Σουηδός ζωγράφος Οσκαρ Ρέιλαντερ (Oscar Rejlander), μόνιμος κάτοικος Αγγλίας, ο οποίος αργότερα θεωρήθηκε ως ο πατέρας της καλλιτεχνικής φωτογραφίας. Ο Rejlander, αφού είδε και απόειδε ότι με τη ζωγραφική δεν ζεις οικογένεια, παρακολούθησε πέντε μαθήματα φωτογραφίας και αφοσιώθηκε ψυχή τε και σώματι σε αυτήν, ανοίγοντας μάλιστα και στούντιο. Όπως έχει πει ο ίδιος, «θα είχα σωθεί από κόπους και έξοδα ενός χρόνου, αν είχα παρακολουθήσει συστηματικά τις αρχές της φωτογραφικής τέχνης για έναν μήνα». Οπαδός, προφανώς, τού «μάθε τέχνη και άστην», ο Σουηδός «έμπασε» τη ζωγραφική στη φωτογραφία, επιτυγχάνοντας εξαιρετικές φωτοσκιάσεις και καλλιτεχνικό «στήσιμο» των μοντέλων, γεγονός που εξασφάλισε στα έργα του φακού του μία θέση στο Παλάτι της Βασίλισσας Βικτωρίας! If you see the world through PHOTOCAMERAS, If you shoot using PHOTOFLASH and PHOTOTRIPODS, If you carry your PHOTOBAGS away from your PHOTOSTUDIO, If you retouch your images using PHOTOSCREENS, If you print with PHOTOPRINTERS, Then you are allready our partner. Εάν βλέπετε τον κόσμο μέσα από PHOTOCAMERAS, Εάν φωτογραφίζετε με PHOTOFLASH και PHOTOΤΡΙΠΟΔΕΣ, Εάν κινήστε με PHOTOΒΑΛΙΤΣΕΣ μακριά από το PHOTOSTUDIO σας, Εάν επεξεργάζεστε όλο σας το υλικό σε PHOTOΟΘΟΝΕΣ, Εάν τυπώνετε σε PHOTOΕΚΤΥΠΩΤΕΣ, Τότε είστε ήδη συνεργάτης μας. Κείμενο: Αλεξάνδρα Γούτα Leoforos Alexandras 192Α Athens, Greece T:

36 Οι πρωτοπόροι των tableux vivants και του ταξιδιωτικού-πολεμικού φωτορεπορτάζ Ο Rejlander τράβηξε την προσοχή της φιλότεχνης Βικτωρίας το 1856, όταν δημιούργησε μια αλληγορική φωτογραφική σύνθεση φτιαγμένη από 30 διαφορετικά αρνητικά, με τίτλο «Τα δύο μονοπάτια της ζωής», η οποία «εξιστορούσε» την ιστορία δύο νέων, που έπρεπε να διαλέξουν ανάμεσα στον δρόμο της αρετής ή της κακίας. Το πρώτο φωτομοντάζ της ιστορίας Η φωτογραφία θεωρούμενη ως πρόδρομος του φωτομοντάζ- απέσπασε διθυραμβικές κριτικές, αν και τα γυμνά μοντέλα που χρησιμοποίησε σε ορισμένα σημεία ο Rejlander, έγιναν αφορμή για να απαγορευτεί ως άσεμνη- σε μια έκθεση στη Σκωτία. Αν οι Σκωτσέζοι αποδείχτηκαν υπερβολικά πουριτανοί, η Βασίλισσα Βικτωρία έδειξε καθόλα προοδευτικό πρόσωπο και αγόρασε τη φωτογραφία!έχοντας ήδη γίνει γνωστός, ο Rejlander συνέχισε να απολαμβάνει τα οικονομικά οφέλη της απόφασής του για στροφή στη φωτογραφία, αναλαμβάνοντας πορτρέτα και όχι μόνο: φωτογράφιζε μοντέλα σε διάφορες πόζες, γυμνά ή ντυμένα, και μετά πουλούσε τις φωτογραφίες σε φτωχούς ζωγράφους, οι οποίοι δεν μπορούσαν να πληρώσουν για ένα ζωντανό μοντέλο και αντέγραφαν τις φωτογραφίες του Σουηδού. Πίνακες που αντέγραφαν φωτογραφίες; Τι θα έλεγαν, άραγε, αν το γνώριζαν, οι κακόβουλοι κριτικοί τέχνης, που κατηγόρησαν τη φωτογραφία για ψυχρή αναπαράσταση, αποδίδοντας, αντίθετα, εύσημα στη ζωγραφική για τη ζωντάνια και την καλλιτεχνία της; και ο πρώτος ταξιδιωτικός (αρχαιολογικός) οδηγός με φωτογραφίες! Σήμερα, πολλοί λίγοι άνθρωποι στον κόσμο αναχωρούν για ένα ταξίδι χωρίς τη φωτογραφική μηχανή τους. Κι όμως, αυτό που σήμερα θεωρούμε αυτονόητο, κάποτε δεν ήταν, αφού η φωτογραφία είχε περιορισμένο πεδίο δράσης. Αυτό, μέχρι τον Maxim du Camp. O εν λόγω Γάλλος ήταν αν μη τι άλλο τυχερός από τα γεννοφάσκια του. Γιος ενός φημισμένου χειρούργου στο Παρίσι, με το που αποφοίτησε από το κολλέγιο, ξεκίνησε να ταξιδεύει ανά τον κόσμο με τα λεφτά του μπαμπά και μη φανταστείτε ταξιδάκια λίγων μηνών. Το ταξίδεψε στην Ευρώπη, ταξίδι που συνέχισε το με διάσημη συντροφιά, τον πασίγνωστο ποιητή Γκιστάβ Φλομπέρ. Μετά, σειρά είχαν η Αφρική και η Μέση Ανατολή Ε, να μην τις καταγράψει κάπως όλες αυτές τις αναμνήσεις;αν και εντελώς νεόκοπος φωτογράφος (έμαθε την τέχνη λίγο πριν αναχωρήσει για το ταξίδι του), ο Μαξίμ ήταν ο άνθρωπος που εξέδωσε το πρώτο ταξιδιωτικό βιβλίο με φωτογραφίες, από την αρχαιολογική αποστολή του στη Μ.Ανατολή, το Το βιβλίο είχε τον τίτλο «Αίγυπτος, Νουβία, Παλαιστίνη και Συρία» και περιλάμβανε 125 φωτογραφίες («καλοτυπίες») αρχαιολογικών χώρων. Στα χνάρια του βάδισαν αργότερα κι άλλοι, όπως ο Francis Firth (πολύ πιο καλός φωτογράφος από τον Μαξίμ και ένας από τους πρώτους που αποτύπωσαν φωτογραφικά τις πυραμίδες της Αιγύπτου), ο συνονόματός του Francis Bedford και οι Felice Beato και James Robertson. Γενικά, οι Άγγλοι διέπρεψαν στη διαδικασία γέννησης της ταξιδιωτικής φωτογραφίας. Εκτυπώνοντας πάνω στα σύννεφα Οι πρώτοι αυτοί φωτογράφοι-ταξιδιώτες συνάντησαν και τεχνικές δυσκολίες, όπως για παράδειγμα στο πώς θα ισορροπήσουν τη φωτεινότητα του ουρανού με το πιο σκοτεινό τοπίο (στις φωτογραφίες ο ουρανός έβγαινε κάτασπρος, χωρίς καμία λεπτομέρεια). Τη λύση έδωσε και σε αυτή την περίπτωση ο αδικημένος από άποψη υστεροφημίας Ιππόλυτος Μπαγιάρ (βλέπε κείμενο πρώτου μέρους). Ο Μπαγιάρ εφηύρε μια μέθοδο με την οποία ένα αρνητικό που είχε μόνο σύννεφα μπορούσε να εκτυπωθεί σε συνδυασμό με ένα τοπίο. Με όπλο το φακό Το «φόρτε» του Άγγλου φωτογράφου Ρότζερ Φέντον (Roger Fendon) ήταν ανέκαθεν οι νεκρές φύσεις, τα πορτρέτα και τα ειρηνικά τοπία της αγγλικής υπαίθρου. Ωστόσο, δεν έμεινε στην ιστορία για αυτές τις φωτογραφίες, αλλά για κάποιες άλλες, που τράβηξε σε ένα τοπίο κάθε άλλο παρά ειρηνικό: στα πεδία μάχης της Κριμαίας, όπου μετέβη το 1855, με χρηματοδότηση της Αγγλικής Κυβέρνησης, ως διορισμένος φωτογράφος. Οι 350 φωτογραφίες του Φέντον δεν διακρίθηκαν ούτε για την αντικειμενικότητά τους (καθώς η δουλειά του πληρώθηκε από μια κυβέρνηση που εμπλεκόταν στην πόλεμο), ούτε για την τεχνική τους αρτιότητα (καθώς οι δύσχρηστες πλάκες καθιστούσαν αδύνατη τη φωτογράφηση σκηνών δράσης, στη μέση μάλιστα μαχών σώμα με σώμα). Ωστόσο, ο Φέντον δεν έπαψε να είναι ένας από τους πρώτους ανθρώπους παγκοσμίως, που κατέγραψαν φωτογραφικά έναν πόλεμο σε εξέλιξη ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ: -Ξανθάκης Ξ, Αλκης, «Ιστορία της φωτογραφικής αισθητικής» - Chevrier, Jean-François (2003) [1989]. The Adventures of the Picture Form in the History of Photography. -Hodgson, Pat (1974). Early war photographs. Κείμενο: Αλεξάνδρα Γούτα Copyright Οι φωτογραφίες και τα κείµενα που υπάρχουν σε αυτή την ηλεκτρονική έκδοση υπόκειται σε δικαιώµατα πνευµατικής ιδιoκτησίας του κάθε δηµιουργού. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή τους με κάθε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του PWS.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ & ΠΕΤΡΟΣ ΣΟΦΙΚΙΤΗΣ:

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ & ΠΕΤΡΟΣ ΣΟΦΙΚΙΤΗΣ: Wedding PHOTOGRAPHY ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ & ΠΕΤΡΟΣ ΣΟΦΙΚΙΤΗΣ: «ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΛΗΨΕΙΣ» Πώς εκτιμάτε αυτήν τη στιγμή την κατάσταση της Φωτογραφίας Γάμου στην Ελλάδα; Η φωτογράφιση

Διαβάστε περισσότερα

Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς

Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς A...Τα αισθήματα και η ενεργεία που δημιουργήθηκαν μέσα μου ήταν μοναδικά. Μέσα στο γαλάζιο αυτό αυγό, ένιωσα άτρωτος, γεμάτος χαρά και αυτοπεποίθηση.

Διαβάστε περισσότερα

Λογοτεχνικό Εξωσχολικό Ανάγνωσμα Περιόδου Χριστουγέννων

Λογοτεχνικό Εξωσχολικό Ανάγνωσμα Περιόδου Χριστουγέννων Λογοτεχνικό Εξωσχολικό Ανάγνωσμα Περιόδου Χριστουγέννων Τίτλος βιβλίου: «Μέχρι το άπειρο κι ακόμα παραπέρα» Συγγραφέας: Άννα Κοντολέων Εκδόσεις: Πατάκη ΕΡΓΑΣΙΕΣ: 1. Ένας έφηβος, όπως είσαι εσύ, προσπαθεί

Διαβάστε περισσότερα

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα - για περισσότερη εκπαίδευση

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα -  για περισσότερη εκπαίδευση 1 Έβδομο Μάθημα Οδηγός Δραστηριότητας Επισκόπηση... 3 Περίληψη... 3-5 Ώρα για δράση... 6-15 Σημειώσεις... 16 2 Μάθημα Έβδομο - Επισκόπηση Σε αυτό το μάθημα θα μάθουμε τη δύναμη της αντίληψης. Θα ανακαλύψουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ I Β Ενιαίου Λυκείου. (μάθημα ενδιαφέροντος)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ I Β Ενιαίου Λυκείου. (μάθημα ενδιαφέροντος) ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ I Β Ενιαίου Λυκείου (μάθημα ενδιαφέροντος) 1 ΓΕΝΙΚΟΙ ΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ Με τη διδασκαλία του μαθήματος επιδιώκεται η μύηση των μαθητών στον κόσμο της φωτογραφίας ώστε να: 1. Αντιλαμβάνονται οι

Διαβάστε περισσότερα

Μάνος Κοντολέων : «Ζω γράφοντας και γράφω ζώντας» Πέμπτη, 23 Μάρτιος :11

Μάνος Κοντολέων : «Ζω γράφοντας και γράφω ζώντας» Πέμπτη, 23 Μάρτιος :11 Μάνος Κοντολέων : «Ζω γράφοντας και γράφω ζώντας» Πέμπτη, 23 Μάρτιος 2017-11:11 Από τη Μαίρη Γκαζιάνη Ο ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει γράψει περίπου

Διαβάστε περισσότερα

Από όλα τα παραμύθια που μου έλεγε ο πατέρας μου τα βράδια πριν κοιμηθώ, ένα μου άρεσε πιο πολύ. Ο Σεβάχ ο θαλασσινός. Επτά ταξίδια είχε κάνει ο

Από όλα τα παραμύθια που μου έλεγε ο πατέρας μου τα βράδια πριν κοιμηθώ, ένα μου άρεσε πιο πολύ. Ο Σεβάχ ο θαλασσινός. Επτά ταξίδια είχε κάνει ο 4 Από όλα τα παραμύθια που μου έλεγε ο πατέρας μου τα βράδια πριν κοιμηθώ, ένα μου άρεσε πιο πολύ. Ο Σεβάχ ο θαλασσινός. Επτά ταξίδια είχε κάνει ο Σεβάχ. Για να δει τον κόσμο και να ζήσει περιπέτειες.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΟΤΗΤΑ 1: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΛΗΣΗ

ΕΝΟΤΗΤΑ 1: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΛΗΣΗ Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Σχολή Ανθρώπινης κίνησης & Ποιότητας Ζωής Τμήμα Οργάνωσης & Διαχείρισης Αθλητισμού ΕΝΟΤΗΤΑ 1: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΛΗΣΗ Πόσες φορές την εβδομάδα γυμνάζεστε; 15% 9% 1%

Διαβάστε περισσότερα

Γνωριμία με τη φωτογραφική έκφραση για παιδιά του Δημοτικού

Γνωριμία με τη φωτογραφική έκφραση για παιδιά του Δημοτικού Μένης Θεοδωρίδης Γνωριμία με τη φωτογραφική έκφραση για παιδιά του Δημοτικού Η μικρή εισαγωγή στη φωτογραφική έκφραση για παιδιά 6-12 χρόνων που ακολουθεί, γράφτηκε με σκοπό να ενθαρρύνει τους εκπαιδευτικούς

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α Ι Θ Ρ Η Σ Κ Ε Υ Μ Α

Διαβάστε περισσότερα

H Ναταλί Σαμπά στο babyspace.gr

H Ναταλί Σαμπά στο babyspace.gr H Ναταλί Σαμπά στο babyspace.gr Συνέντευξη της Ναταλί Σαμπά στη Βάλια Κουρκουμέλη. (Από το babyspace.gr. Ημερομηνία online έκδοσης: 22/07/2010) Η παιγνιοθεραπεία για τη Ναταλί Σαμπά ήταν η ευκαιρία να

Διαβάστε περισσότερα

Κατανόηση προφορικού λόγου

Κατανόηση προφορικού λόγου Β1 (25 μονάδες) Διάρκεια: 25 λεπτά Ερώτημα 1 Θα ακούσετε δύο (2) φορές έναν συγγραφέα να διαβάζει ένα απόσπασμα από το βιβλίο του με θέμα τη ζωή του παππού του. Αυτά που ακούτε σας αρέσουν, γι αυτό κρατάτε

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ Ημερομηνία 01/12/2016 Μέσο Συντάκτης Link plusmag.gr Αλεξάνδρα Παναγοπούλου http://www.plusmag.gr/article/%ce%93%ce%b9%ce%b1_%ce%b5%ce%bc%ce%b D%CE%B1_%CE%B7_%CE%A0%CF%84%CF%81%CE%B1_%CE%B5%CE%BD%CE%B1%

Διαβάστε περισσότερα

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα - για περισσότερη εκπαίδευση

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα -  για περισσότερη εκπαίδευση 1 Τρίτο Μάθημα Οδηγός Δραστηριότητας Επισκόπηση... 3 Περίληψη... 3-6 Ώρα για δράση... 7-17 Σημειώσεις... 18 2 Μάθημα Τρίτο - Επισκόπηση Σε αυτό το μάθημα θα μάθεις τις 7 συνήθειες των πετυχημένων ανθρώπων.

Διαβάστε περισσότερα

Αύξηση πελατών. Λίγα λόγια για Επιτυχημένες προωθήσεις

Αύξηση πελατών. Λίγα λόγια για Επιτυχημένες προωθήσεις Αύξηση πελατών Λίγα λόγια για Επιτυχημένες προωθήσεις Βελτίωση των προωθήσεων σας Εισαγωγή Συγκρίνετε τι σας συμφέρει Αποτέλεσμα και επανάληψη Υπάρχουν δυνατότητες για όλες τις επιχειρήσεις Εισαγωγή πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Πως να εκπαιδεύσετε το προσωπικό σας με τη χρήση VIDEO. Πως να εκπαιδεύσετε το προσωπικό σας...με τη χρήση VIDEO

Πως να εκπαιδεύσετε το προσωπικό σας με τη χρήση VIDEO. Πως να εκπαιδεύσετε το προσωπικό σας...με τη χρήση VIDEO Πως να εκπαιδεύσετε το προσωπικό σας....με τη χρήση VIDEO E-BOOK 2 Περιεχόμενα Ηλεκτρονικού Οδηγού 03 04 05 06 07 08 09 Editorial Εισαγωγή Χρησιμοποιώντας το βίντεο για εκπαίδευση Τι είδη εκπαιδεύτικων

Διαβάστε περισσότερα

Στέφανος Λίβος: «Η συγγραφή δεν είναι καθημερινή ανάγκη για μένα. Η έκφραση όμως είναι!»

Στέφανος Λίβος: «Η συγγραφή δεν είναι καθημερινή ανάγκη για μένα. Η έκφραση όμως είναι!» Ημερομηνία 27/4/2015 Μέσο Συντάκτης Link www.thinkover.gr Ανδριάνα Βούτου http://www.thinkover.gr/2015/04/27/stefanos-livos/ Στέφανος Λίβος: «Η συγγραφή δεν είναι καθημερινή ανάγκη για μένα. Η έκφραση

Διαβάστε περισσότερα

«Ο Αϊούλαχλης και ο αετός»

«Ο Αϊούλαχλης και ο αετός» ΠΑΡΑΜΥΘΙ #25 «Ο Αϊούλαχλης και ο αετός» (Φλώρινα - Μακεδονία Καύκασος) Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr ΠΑΡΑΜΥΘΙ #25 Ψηφίστε το παραμύθι που σας άρεσε περισσότερο εδώ μέχρι 30/09/2011

Διαβάστε περισσότερα

Φίλες και φίλοι, Συζητάμε σήμερα για την επιχειρηματικότητα σε μια χώρα και σε ένα περιβάλλον που ακόμη και τώρα παρά τα όσα έχουν συμβεί στην πράξη

Φίλες και φίλοι, Συζητάμε σήμερα για την επιχειρηματικότητα σε μια χώρα και σε ένα περιβάλλον που ακόμη και τώρα παρά τα όσα έχουν συμβεί στην πράξη Φίλες και φίλοι, Συζητάμε σήμερα για την επιχειρηματικότητα σε μια χώρα και σε ένα περιβάλλον που ακόμη και τώρα παρά τα όσα έχουν συμβεί στην πράξη την εχθρεύεται. Η γραφειοκρατία, η πολυνομία, η διαφθορά,

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΦΑΣΗ 1 η )

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΦΑΣΗ 1 η ) ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΦΑΣΗ 1 η ) 1 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ JACKSON POLLOCK ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ WILLIAM WRIGHT ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 1950. Το καλοκαίρι του 1950 o δημοσιογράφος William Wright πήρε μια πολύ ενδιαφέρουσα ηχογραφημένη

Διαβάστε περισσότερα

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα - για περισσότερη εκπαίδευση

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα -  για περισσότερη εκπαίδευση 1 Πρώτο Μάθημα Οδηγός Δραστηριότητας Επισκόπηση... 3 Περίληψη... 3-6 Ώρα για δράση... 7-17 Σημειώσεις... 18 2 Μάθημα Πρώτο - Επισκόπηση Σε αυτό το μάθημα θα μάθουμε το ένα ένα λάθος που στερεί από όλους

Διαβάστε περισσότερα

Χριστούγεννα. Ελάτε να ζήσουμε τα. όπως πραγματικά έγιναν όπως τα γιορτάζει η εκκλησία μας όπως τα νιώθουν τα μικρά παιδιά

Χριστούγεννα. Ελάτε να ζήσουμε τα. όπως πραγματικά έγιναν όπως τα γιορτάζει η εκκλησία μας όπως τα νιώθουν τα μικρά παιδιά Ελάτε να ζήσουμε τα όπως πραγματικά έγιναν όπως τα γιορτάζει η εκκλησία μας όπως τα νιώθουν τα μικρά παιδιά Χριστούγεννα (μέσα από ιστορίες και χριστουγεννιάτικα παιχνίδια) 1 Στόχοι: Μέσα από διάφορες

Διαβάστε περισσότερα

Πρόλογος: Γιατί ένα τέτοιο βιβλίο και πώς να «e-ξεκολλήσουμε» παρέα;

Πρόλογος: Γιατί ένα τέτοιο βιβλίο και πώς να «e-ξεκολλήσουμε» παρέα; Πρόλογος: Γιατί ένα τέτοιο βιβλίο και πώς να «e-ξεκολλήσουμε» παρέα; Αν και είναι συνηθισμένο να λέμε ότι το Διαδίκτυο, οι υπολογιστές, τα κινητά, τα τάμπλετ και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές άλλαξαν ριζικά

Διαβάστε περισσότερα

Μαρούλα Κλιάφα Μελίνα Κ Γεράσιμος Κ.: Μάριος Κ.

Μαρούλα Κλιάφα Μελίνα Κ Γεράσιμος Κ.: Μάριος Κ. Την Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017, η συγγραφέας Μαρούλα Κλιάφα επισκέφτηκε το σχολείο μας και συναντήθηκε με τους μαθητές και τις μαθήτριες του Α2, Β1, Β5. Οι μαθητές/ριες του Α2 ασχολήθηκαν στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Γιατί είναι χρήσιμο το παρόν βιβλίο. Πώς να ζήσετε 150 χρόνια µε Υγεία

Εισαγωγή. Γιατί είναι χρήσιμο το παρόν βιβλίο. Πώς να ζήσετε 150 χρόνια µε Υγεία Εισαγωγή «Όποιος έχει υγεία, έχει ελπίδα. Και όποιος έχει ελπίδα, έχει τα πάντα.» Τόμας Κάρλαϊλ Γιατί είναι χρήσιμο το παρόν βιβλίο Ο πατέρας μου είναι γιατρός, ένας από τους καλύτερους παθολόγους που

Διαβάστε περισσότερα

Η Μαρίνα Γιώτη στο agrinio-life Συνέντευξη στην Ιουλία Ιωάννου

Η Μαρίνα Γιώτη στο agrinio-life Συνέντευξη στην Ιουλία Ιωάννου Ημερομηνία 28/07/2015 Μέσο Συντάκτης Link http://agrinio-life.gr/ Ιουλία Ιωάννου http://goo.gl/kpy6j7 Η Μαρίνα Γιώτη στο agrinio-life Συνέντευξη στην Ιουλία Ιωάννου 171 Views July 28, 2015 No Comments

Διαβάστε περισσότερα

6. '' Καταλαβαίνεις οτι κάτι έχει αξία, όταν το έχεις στερηθεί και το αναζητάς. ''

6. '' Καταλαβαίνεις οτι κάτι έχει αξία, όταν το έχεις στερηθεί και το αναζητάς. '' 1. '' Τίποτα δεν είναι δεδομένο. '' 2. '' Η μουσική είναι η τροφή της ψυχής. '' 3. '' Να κάνεις οτι έχει νόημα για σένα, χωρίς όμως να παραβιάζεις την ελευθερία του άλλου. '' 4. '' Την πραγματική μόρφωση

Διαβάστε περισσότερα

LET S DO IT BETTER improving quality of education for adults among various social groups

LET S DO IT BETTER improving quality of education for adults among various social groups INTERVIEWS REPORT February / March 2012 - Partner: Vardakeios School of Hermoupolis - Target group: Immigrants, women 1 η συνέντευξη Από την Αλβανία Το 2005 Η γλώσσα. Ήταν δύσκολο να επικοινωνήσω με τους

Διαβάστε περισσότερα

Προτεινόμενα κείμενα για προσκλητήρια

Προτεινόμενα κείμενα για προσκλητήρια Προτεινόμενα κείμενα για προσκλητήρια ΓΑΜΟΥ 100 Σας προσκαλούμε στο γάμο μας που θα γίνει το & ώρα Θα χαρούμε πολύ να είστε μαζί μας. 101 Η παρουσία σας και οι ευχές σας θα μας δώσουν χαρά στην ομορφότερη

Διαβάστε περισσότερα

β) Αν είχες τη δυνατότητα να «φτιάξεις» εσύ έναν ιδανικό κόσμο, πώς θα ήταν αυτός;

β) Αν είχες τη δυνατότητα να «φτιάξεις» εσύ έναν ιδανικό κόσμο, πώς θα ήταν αυτός; 1 α) H πραγματική ζωή κρύβει χαρά, αγάπη, στόχους, όνειρα, έρωτα, αλλά και πόνο, απογοήτευση, πίκρες, αγώνα. αν λείπουν όλα αυτά τα συναισθήματα και οι ανατροπές, αν χαθεί η καρδιά και η ψυχή, η ελευθερία,

Διαβάστε περισσότερα

Eκπαιδευτικό υλικό. Για το βιβλίο της Κατερίνας Ζωντανού. Σημαία στον ορίζοντα

Eκπαιδευτικό υλικό. Για το βιβλίο της Κατερίνας Ζωντανού. Σημαία στον ορίζοντα Eκπαιδευτικό υλικό Για το βιβλίο της Κατερίνας Ζωντανού Σημαία στον ορίζοντα Α) Συζητάμε για εμάς με αφορμή το κείμενο. 1. Τι δώρο θα ονειρευόσουν εσύ να βρεις μέσα σε ένα κουτί; 2. Τι δώρο πιστεύεις ότι

Διαβάστε περισσότερα

«Δουλεύω Ηλεκτρονικά, Δουλεύω Γρήγορα και με Ασφάλεια - by e-base.gr»

«Δουλεύω Ηλεκτρονικά, Δουλεύω Γρήγορα και με Ασφάλεια - by e-base.gr» Επεξήγηση web site με λογικό διάγραμμα «Δουλεύω Ηλεκτρονικά, Δουλεύω Γρήγορα και με Ασφάλεια - by e-base.gr» Web : www.e-base.gr E-mail : support@e-base.gr Facebook : Like Twitter : @ebasegr Πολλοί άνθρωποι

Διαβάστε περισσότερα

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα -www.manolisischakis.gr για περισσότερη εκπαίδευση

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα -www.manolisischakis.gr για περισσότερη εκπαίδευση 1 Τέταρτο Μάθημα Οδηγός Δραστηριότητας Επισκόπηση... 3 Περίληψη... 3-5 Ώρα για δράση... 6-14 Σημειώσεις... 15 2 Μάθημα Πέμπτο- Επισκόπηση Σε αυτό το μάθημα θα μάθεις πώς να διαχειριστείς την λεπτή γραμμή

Διαβάστε περισσότερα

ISSP 1998 Religion II. - Questionnaire - Cyprus

ISSP 1998 Religion II. - Questionnaire - Cyprus ISSP 1998 Religion II - Questionnaire - Cyprus Για σας. Είμαστε από το Κέντρο Ερευνών του Cyprus College. Kάνουμε μια διεθνή έρευνα για κοινωνικές και ηθικές αντιλήψεις. Η έρευνα αυτή γίνεται ταυτόχρονα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις. Α ομάδα ΕΡΓΑΣΙΕΣ 1. Η συγγραφέας του βιβλίου μοιράζεται μαζί μας πτυχές της ζωής κάποιων παιδιών, άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες. α) Ποια πιστεύεις ότι είναι τα μηνύματα που θέλει να περάσει μέσα

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 2: Ενθάρρυνση προς ηλικιωμένους για μάθηση της τεχνολογίας

Ενότητα 2: Ενθάρρυνση προς ηλικιωμένους για μάθηση της τεχνολογίας Ενότητα 2: Ενθάρρυνση προς ηλικιωμένους για μάθηση της τεχνολογίας Καθορίζοντας το Πλαίσιο Ο πληθυσμός των ηλικιωμένων (οι δημογραφικές αλλαγές)) Η οικονομική κρίση που επηρέασε την Ευρώπη και η προσπάθειά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟΧΩΝ ΣΧΕΔΙΟ ΕΤΗΣΙΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟΧΩΝ ΣΧΕΔΙΟ ΕΤΗΣΙΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ 1o ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟΧΩΝ ΣΧΕΔΙΟ ΕΤΗΣΙΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ Εισαγωγή Αρχική Σελίδα Περιεχόμενα CD Rom Θέματα 1ου Κεφαλαίου Για την κατανόηση του θέματος καθώς το διαβάζουμε θα πρέπει γνωρίζουμε ή να έχουμε

Διαβάστε περισσότερα

Χάρτινη Αγκαλιά Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη

Χάρτινη Αγκαλιά Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη Χάρτινη Αγκαλιά Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη Επιμέλεια εργασίας: Παναγιώτης Γιαννόπουλος Περιεχόμενα Ερώτηση 1 η : σελ. 3-6 Ερώτηση 2 η : σελ. 7-9 Παναγιώτης Γιαννόπουλος Σελίδα 2 Ερώτηση 1 η Η συγγραφέας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ. Εργασία για το σπίτι. Απαντούν μαθητές του Α1 Γυμνασίου Προσοτσάνης

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ. Εργασία για το σπίτι. Απαντούν μαθητές του Α1 Γυμνασίου Προσοτσάνης ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Εργασία για το σπίτι Απαντούν μαθητές του Α1 Γυμνασίου Προσοτσάνης 1 ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Απαντά η Μαρίνα Βαμβακίδου Ερώτηση 1. Μπορείς να φανταστείς τη ζωή μας χωρίς

Διαβάστε περισσότερα

2016 ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ ΚΙΤ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ

2016 ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ ΚΙΤ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ 2016 ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ ΚΙΤ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ Οι ταξιδιώτες παγκοσμίως εμπιστεύονται το TripAdvisor Με περισσότερες από 320 εκατομμύρια κριτικές και γνώμες για ξενοδοχεία, εστιατόρια και αξιοθέατα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ-ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ-ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ-ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΜΑΘΗΜΑ: ΔΙΔΑΣΚΩΝ/ ΟΥΣΑ: ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ:. Σας παρακαλούμε, απαντώντας στα δύο ερωτηματολόγια που ακολουθούν,

Διαβάστε περισσότερα

στόχοι καινοτομία επιτυχίες πωλήσεις προϊόντα γκάμα ιδέες μερίδιο αγοράς επιτυχίες στρατηγική αγοραστές πτώση άνοδος αγορές επιδιώξεις αστοχίες πώληση

στόχοι καινοτομία επιτυχίες πωλήσεις προϊόντα γκάμα ιδέες μερίδιο αγοράς επιτυχίες στρατηγική αγοραστές πτώση άνοδος αγορές επιδιώξεις αστοχίες πώληση αγοραστές άνοδος στόχοι πτώση προϊόντα επιτυχίες μερίδιο αγοράς αγορές καινοτομία επιδιώξεις πώληση ιδέες στρατηγική επιτυχίες αστοχίες γκάμα πωλήσεις ρεκόρ 5 ΜΕ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ 7 ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

Πότε πήρατε την απόφαση να γράψετε το πρώτο σας μυθιστόρημα; Ήταν εξαρχής στα σχέδιά σας να πορευθείτε από κοινού ή ήταν κάτι που προέκυψε τυχαία;

Πότε πήρατε την απόφαση να γράψετε το πρώτο σας μυθιστόρημα; Ήταν εξαρχής στα σχέδιά σας να πορευθείτε από κοινού ή ήταν κάτι που προέκυψε τυχαία; Δευτέρα, Ιουνίου 23, 2014 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΩΝ ΛΙΑ ΖΩΤΟΥ ΚΑΙ ΘΟΔΩΡΗ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Η Λία Ζώτου και ο Θοδωρής Καραγεωργίου γεννήθηκαν σε δύο γειτονικά χωριά της Καβάλας. Η Λία σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΓΟΝΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΓΟΝΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΓΟΝΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ Το να είσαι γονιός δεν είναι εύκολο πράγμα. Δεν υπάρχει ευκαιρία για πρόβα, δεν υπάρχουν σχολεία. Το μόνο που κουβαλάμε

Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη από τη. ηµοσιογράφοι. κα Τατιάνα Στεφανίδου. Είµαι πολλά χρόνια δηµοσιογράφος, από το 1992.

Συνέντευξη από τη. ηµοσιογράφοι. κα Τατιάνα Στεφανίδου. Είµαι πολλά χρόνια δηµοσιογράφος, από το 1992. ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΙΑΒΑΣΕΙΣ Συνέντευξη από τη δηµοσιογράφο κα Τατιάνα Στεφανίδου ηµοσιογράφοι Χάρης Μιχαηλίδης ηµήτρης Μαρούδας Φένια Πάσσα Αµαλία Τζήµα Λυδία Τούµπη Συντονισµός -επιµέλεια κειµένου Όµιλος δηµοσιογραφίας

Διαβάστε περισσότερα

Παπαγεωργίου Σοφία & Μαυρουδής Μιχάλης

Παπαγεωργίου Σοφία & Μαυρουδής Μιχάλης Παπαγεωργίου Σοφία & Μαυρουδής Μιχάλης Η κρίση άγγιξε και εμάς με τη σύζυγο άνεργη, εμένα με μείωση αποδοχών 65% και δύο κόρες στο Δημοτικό. Ψάχναμε εναλλακτικούς τρόπους να ενισχύσουμε το εισόδημά μας

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός LinkedIn. «10 συμβουλές επέκτασης της επιχείρησης σας, χρησιμοποιώντας το LinkedIn» Provided to you by

Οδηγός LinkedIn. «10 συμβουλές επέκτασης της επιχείρησης σας, χρησιμοποιώντας το LinkedIn» Provided to you by Οδηγός LinkedIn «10 συμβουλές επέκτασης της επιχείρησης σας, χρησιμοποιώντας το LinkedIn» Provided to you by 2 Οδηγός Linkedin, πώς να βοηθήσετε την επιχείρηση σας χρησιμοποιώντας το Ο ποιο κάτω οδηγός

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΕΤΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ. ΑΡΗΣ (Συναντώνται μπροστά στη σκηνή ο Άρης με τον Χρηστάκη.) Γεια σου Χρηστάκη, τι κάνεις;

ΣΚΕΤΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ. ΑΡΗΣ (Συναντώνται μπροστά στη σκηνή ο Άρης με τον Χρηστάκη.) Γεια σου Χρηστάκη, τι κάνεις; ΣΚΕΤΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΑΡΗΣ (Συναντώνται μπροστά στη σκηνή ο Άρης με τον Χρηστάκη.) Γεια σου Χρηστάκη, τι κάνεις; ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ Μια χαρά είμαι. Εσύ; ΑΡΗΣ Κι εγώ πολύ καλά. Πάρα πολύ καλά! ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ Σε βλέπω

Διαβάστε περισσότερα

I N T E R V I E W S 1 3 / 1 2 / Ο Γιούνας Γιούνασον θέλει να πηδήξεις από το παράθυρο και να εξαφανιστείς

I N T E R V I E W S 1 3 / 1 2 / Ο Γιούνας Γιούνασον θέλει να πηδήξεις από το παράθυρο και να εξαφανιστείς I N T E R V I E W S 1 3 / 1 2 / 2 0 1 6 Ο Γιούνας Γιούνασον θέλει να πηδήξεις από το παράθυρο και να εξαφανιστείς ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΥ Μιλήσαμε με τον συγγραφέα του best seller των 10 εκατομμυρίων αντιτύπων

Διαβάστε περισσότερα

Σχόλια από τους εκπαιδευόμενους στην Πρώτη Θερινή Ακαδημία Περιβαλλοντικών Εκπαιδευτών (καλοκαίρι 2016)

Σχόλια από τους εκπαιδευόμενους στην Πρώτη Θερινή Ακαδημία Περιβαλλοντικών Εκπαιδευτών (καλοκαίρι 2016) ΘΕΜΑ: «Θερινή Ακαδημία Περιβαλλοντικών Εκπαιδευτών» Μυτιλήνη, 6 Ιουνίου 2017 Το νησί της Σκύρου κατακτά και κατακτιέται από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και μπαίνει στην λίστα με τις ελάχιστες περιοχές εκτός

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΒΒΑΔΙΑ Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΒΒΑΔΙΑ Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΒΒΑΔΙΑ Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας 29.05.2015 Ερωτήματα που μας απασχολούν Τι κάνουμε όταν αμφιβάλλουμε για το αν θα τα καταφέρουμε να κρατήσουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ PROJECT

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ PROJECT ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ PROJECT Την Πέμπτη 30 Απριλίου 2009 έκανα για 20 λεπτά περίπου μάθημα για να γνωρίσω καλύτερα τους/τις μαθητές/τριες, για να τους/τις χωρίσω σε ομάδες και για να τους γνωστοποιήσω πώς θα

Διαβάστε περισσότερα

Όταν είσαι χορεύτρια, ηθοποιός, τραγουδίστρια, καλλιτέχνης γενικότερα, είσαι ένα σύμπαν που φωτοβολεί.

Όταν είσαι χορεύτρια, ηθοποιός, τραγουδίστρια, καλλιτέχνης γενικότερα, είσαι ένα σύμπαν που φωτοβολεί. Όταν είσαι χορεύτρια, ηθοποιός, τραγουδίστρια, καλλιτέχνης γενικότερα, είσαι ένα σύμπαν που φωτοβολεί. Όταν σε βλέπουν και σε «τραβούν» κοντά τους «γαλαξίες», όπως ο Καρβέλας και η Βίσση και ο «αυστηρός»

Διαβάστε περισσότερα

Χρήστος Τερζίδης: Δεν υπάρχει το συναίσθημα της αυτοθυσίας αν μιλάμε για πραγματικά όνειρα

Χρήστος Τερζίδης: Δεν υπάρχει το συναίσθημα της αυτοθυσίας αν μιλάμε για πραγματικά όνειρα Χρήστος Τερζίδης: Δεν υπάρχει το συναίσθημα της αυτοθυσίας αν μιλάμε για πραγματικά όνειρα 21/04/2015 Το φως της λάμπας πάνω στο τραπέζι αχνοφέγγει για να βρίσκουν οι λέξεις πιο εύκολα το δρόμο τους μέσα

Διαβάστε περισσότερα

Οι γνώμες είναι πολλές

Οι γνώμες είναι πολλές Η Ψυχολογία στη Φυσική Αγωγή στο πλαίσιο του σχολικού περιβάλλοντος ΚασταμονίτηςΚωνσταντίνος Ψυχολόγος Οι γνώμες είναι πολλές Πολλές είναι οι γνώμες στο τι προσφέρει τελικά ο αθλητισμός στην παιδική ηλικία

Διαβάστε περισσότερα

Modern Greek Beginners

Modern Greek Beginners 2017 HIGHER SCHOOL CERTIFICATE EXAMINATION Modern Greek Beginners ( Section I Listening) Transcript Familiarisation Text Τι θέλεις να σπουδάσεις του χρόνου; Θέλω να γίνω φαρμακοποιός. Σε ποιο πανεπιστήμιο;

Διαβάστε περισσότερα

κι η τιμωρία των κατηγορουμένων. Βέβαια, αν δεν έχεις πάρει καθόλου βάρος, αυτό θα σημαίνει ότι ο κατηγορούμενος

κι η τιμωρία των κατηγορουμένων. Βέβαια, αν δεν έχεις πάρει καθόλου βάρος, αυτό θα σημαίνει ότι ο κατηγορούμενος 14 Φτάνοντας λοιπόν ο Νικήτας σε μια από τις γειτονικές χώρες, εντυπωσιάστηκε από τον πλούτο και την ομορφιά της. Πολλά ποτάμια τη διέσχιζαν και πυκνά δάση κάλυπταν τα βουνά της, ενώ τα χωράφια ήταν εύφορα

Διαβάστε περισσότερα

«Ο ξεχωριστός κόσμος των διδύμων», η Εύη Σταθάτου μιλά στο Mothersblog, για το πρώτο της συγγραφικό εγχείρημα!

«Ο ξεχωριστός κόσμος των διδύμων», η Εύη Σταθάτου μιλά στο Mothersblog, για το πρώτο της συγγραφικό εγχείρημα! Ημερομηνία 14/02/2017 Μέσο Συντάκτης Link www.mothersblog.gr Κατερίνα Ηλιάκη http://www.mothersblog.gr/synenteyxeis/item/43377-o-ksexoristos-kosmos-tondidymon--i-eyi-stathatou-mila-sto-mothersblog--gia-to-proto-tis-syggrafikoegxeirima

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός διαφοροποίησης για την πρωτοβάθµια

Οδηγός διαφοροποίησης για την πρωτοβάθµια Οδηγός διαφοροποίησης για την πρωτοβάθµια Γιατί χρειάζεται να κάνουµε τόσο ειδική διαφοροποίηση; Τα παιδιά που βρίσκονται στο φάσµα του αυτισµού έχουν διαφορετικό τρόπο σκέψης και αντίληψης για τον κόσµο,

Διαβάστε περισσότερα

Βασικοί κανόνες σύνθεσης στη φωτογραφία

Βασικοί κανόνες σύνθεσης στη φωτογραφία Βασικοί κανόνες σύνθεσης στη φωτογραφία Πάτρα, Δεκέμβρης 2012 Ποια είναι η σχέση ανάμεσα στην τέχνη και την πληροφόρηση; Πώς μπορεί η φωτογραφία να είναι τέχνη, εάν είναι στενά συνδεδεμένη με την αυτόματη

Διαβάστε περισσότερα

Οι παραστατικές τέχνες στον δημόσιο χώρο

Οι παραστατικές τέχνες στον δημόσιο χώρο Οι παραστατικές τέχνες στον δημόσιο χώρο Μετά το εικαστικό project "Gradient: From Gray to Color Scale" που διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία και άφησε το αποτύπωμά του στην πόλη, τη σκυτάλη παίρνει για τα τέλη

Διαβάστε περισσότερα

e-seminars Συνεργάζομαι 1 Προσωπική Βελτίωση Seminars & Consulting, Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων Εισηγητής Ειδικών Σεμιναρίων

e-seminars Συνεργάζομαι 1 Προσωπική Βελτίωση Seminars & Consulting, Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων Εισηγητής Ειδικών Σεμιναρίων e-seminars Πρωτοποριακή Συνεχής Επαγγελματική και Προσωπική Εκπαίδευση Προσωπική Βελτίωση Συνεργάζομαι 1 e Seminars Copyright Seminars & Consulting Page 1 Περιεχόμενα 1. Τι είναι Συνεργασία 2. Γιατί χρειάζεται

Διαβάστε περισσότερα

Γιατί πρέπει να κάνω εμβόλια;

Γιατί πρέπει να κάνω εμβόλια; Για τους μικρούς μας φίλους Γιατί πρέπει να κάνω εμβόλια; Σε ύ Είµαι το µικρόβιο. Μου αρέσει να κάνω τα µικρά παιδιά να αρρωσταίνουν. Εγώ και η οικογένειά µου βρισκόµαστε παντού στο περιβάλλον που ζεις,

Διαβάστε περισσότερα

Μεταξία Κράλλη! Ένα όνομα που γνωρίζουν όλοι οι αναγνώστες της ελληνικής λογοτεχνίας, ωστόσο, κανείς δεν ξέρει ποια

Μεταξία Κράλλη! Ένα όνομα που γνωρίζουν όλοι οι αναγνώστες της ελληνικής λογοτεχνίας, ωστόσο, κανείς δεν ξέρει ποια Δευτέρα, Ιουνίου 16, 2014 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΞΙΑΣ ΚΡΑΛΛΗ Η Μεταξία Κράλλη είναι ένα από τα δημοφιλέστερα πρόσωπα της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας. Μετά την κυκλοφορία του πρώτου της βιβλίου, "Μια φορά

Διαβάστε περισσότερα

Ανήκεις σε μια οικογένεια που ασχολείται με το ξύλο δεκαετίες τώρα. Πότε, πώς και από ποιους ξεκίνησαν όλα;

Ανήκεις σε μια οικογένεια που ασχολείται με το ξύλο δεκαετίες τώρα. Πότε, πώς και από ποιους ξεκίνησαν όλα; must «epixilon» Δημιουργικά ανήσυχος, με συνέπεια και υπευθυνότητα παράγει ξύλινα κομψοτεχνήματα Aν και μόλις 30 χρονών, ο Βίκτωρας Ταλιαδούρος μετρά ήδη πολλά χρόνια στο χώρο του επίπλου, το οποίο υπηρετεί

Διαβάστε περισσότερα

Η περιβαλλοντική εκπαίδευση είναι μια παιδαγωγική διαδικασία που επιδιώκει αυθεντικές εμπειρίες των εκπαιδευόμενων.

Η περιβαλλοντική εκπαίδευση είναι μια παιδαγωγική διαδικασία που επιδιώκει αυθεντικές εμπειρίες των εκπαιδευόμενων. Η περιβαλλοντική εκπαίδευση είναι μια παιδαγωγική διαδικασία που επιδιώκει αυθεντικές εμπειρίες των εκπαιδευόμενων. Τις εμπειρίες αυτές τις αναζητούμε βγαίνοντας και από την όποια αίθουσα και από το όποιο

Διαβάστε περισσότερα

Jordi Alsina Iglesias. Υποψήφιος διδάκτορας. Πανεπιστήμιο Βαρκελώνης

Jordi Alsina Iglesias. Υποψήφιος διδάκτορας. Πανεπιστήμιο Βαρκελώνης Ηρακλείο 10/7/2014 Πρώτα άπο όλα, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γωνιών Μαλεβιζίου και τον κύριο Κώστα Παντερή για την προσπάθεια που κάνουν οργανώνοντας για πρώτη φορα μία τέτοια μεγάλη

Διαβάστε περισσότερα

Κατερίνα Δεσποτοπούλου: Έφη Τριγκίδου:

Κατερίνα Δεσποτοπούλου: Έφη Τριγκίδου: Κατερίνα Δεσποτοπούλου: «Σε ποια ηλικία κατάλαβες ότι ήθελες να ασχοληθείς με το θέατρο και ποιο ήταν το 'εναρκτήριο λάκτισμα';» Γύρω στα δώδεκα με δεκατρία μου γεννήθηκε η αγάπη για το θέατρο. Το έχω

Διαβάστε περισσότερα

Του Βασίλη Παπαδάκη* Οι "μεταγραφές" στο παιδικό ποδόσφαιρο: Ένα παιχνίδι στην πλάτη των Παιδιών από Προπονητές

Του Βασίλη Παπαδάκη* Οι μεταγραφές στο παιδικό ποδόσφαιρο: Ένα παιχνίδι στην πλάτη των Παιδιών από Προπονητές Του Βασίλη Παπαδάκη* Τα παιδιά συμμετέχουν σε ένα άθλημα για να διασκεδάσουν, να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους, να αποτελέσουν μέλη μιας ομάδας, να κερδίσουν αναγνώριση, καλή φυσική κατάσταση και να ζήσουν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΣΧΟΛΙΕΣ

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΣΧΟΛΙΕΣ 1o ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΣΧΟΛΙΕΣ Κεφαλαίου Αρχική Σελίδα Περιεχόμενα CD Rom Θέματα 1ου ΟΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΣΧΟΛΙΕΣ Κάθε Λυκόπουλο, αφού δώσει την Υπόσχεσή του και ανάλογα με τις προσωπικές του ικανότητες

Διαβάστε περισσότερα

Prj. 4 : Τέχνη + Επάγγελμα + Μαθηματικά + Τεχνολογία = ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Prj. 4 : Τέχνη + Επάγγελμα + Μαθηματικά + Τεχνολογία = ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Prj. 4 : Τέχνη + Επάγγελμα + Μαθηματικά + Τεχνολογία = ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Υπόθεμα ομάδας 2: ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ Μέλη ομάδας : Χρήστος Φωτογλίδης Παρασκευάς Στρατηγούσης Χρήστος Τόρε Δημήτριος Ταραμάς Ιωάννης

Διαβάστε περισσότερα

ΤόνιαΝικολαϊδη: Έργα

ΤόνιαΝικολαϊδη: Έργα ΤόνιαΝικολαϊδη: Έργα 1947-2010 Η Τόνια Νικολαΐδη ανήκει στους καλλιτέχνες που πιστεύουν πως ο λόγος που εξασκούν μία τέχνη είναι για να βγάλουν από μέσα τους τον αληθινό τους κόσμο ώστε να συνομιλήσει

Διαβάστε περισσότερα

β) Αν είχες τη δυνατότητα να «φτιάξεις» εσύ έναν ιδανικό κόσμο, πώς θα ήταν αυτός;

β) Αν είχες τη δυνατότητα να «φτιάξεις» εσύ έναν ιδανικό κόσμο, πώς θα ήταν αυτός; 1α) H πραγματική ζωή κρύβει χαρά, αγάπη, στόχους, όνειρα, έρωτα, αλλά και πόνο, απογοήτευση, πίκρες, αγώνα. Aν λείπουν όλα αυτά τα συναισθήματα και οι ανατροπές, αν χαθεί η καρδιά και η ψυχή, η ελευθερία,

Διαβάστε περισσότερα

Τα παιδιά βιώνουν παιχνίδια από το παρελθόν με τους παππούδες ΦΑΝΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ-ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΙΝΕ/ΓΣΕΕ

Τα παιδιά βιώνουν παιχνίδια από το παρελθόν με τους παππούδες ΦΑΝΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ-ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Τα παιδιά βιώνουν παιχνίδια από το παρελθόν με τους παππούδες ΦΑΝΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ-ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Τα παιχνίδια είναι δημιουργήματα του Ελληνικού πολιτισμού με ρίζες που φτάνουν στην

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ Ημερομηνία 10/3/2016 Μέσο Συντάκτης Link http://www.in.gr Τζωρτζίνα Ντούτση http://www.in.gr/entertainment/book/interviews/article/?aid=1500064083 Νικόλ Μαντζικοπούλου: Το μυστικό για την επιτυχία είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΜΠΑ Μ! Μ Π Α Μ! Στη φωτογραφία μάς είχαν δείξει καλύτερη βάρκα. Αστραφτερή και καινούρια, με χώρο για όλους.

ΜΠΑ Μ! Μ Π Α Μ! Στη φωτογραφία μάς είχαν δείξει καλύτερη βάρκα. Αστραφτερή και καινούρια, με χώρο για όλους. ΕΙΝΑΙ ΑΤΥΧΙΑ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙΣ ΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. Νούρου Εγώ Κουάμι ο αδερφός μου Ράζακ ένας φίλος που συναντήσαμε στον δρόμο Στη φωτογραφία μάς είχαν δείξει καλύτερη βάρκα. Αστραφτερή και καινούρια, με χώρο για

Διαβάστε περισσότερα

A READER LIVES A THOUSAND LIVES BEFORE HE DIES.

A READER LIVES A THOUSAND LIVES BEFORE HE DIES. A READER LIVES A THOUSAND LIVES BEFORE HE DIES. 1. Η συγγραφέας του βιβλίου μοιράζεται μαζί μας πτυχές της ζωής κάποιων παιδιών, άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες. α) Ποια πιστεύεις ότι είναι τα

Διαβάστε περισσότερα

Η εικαστική δράση που παρουσιάζεται στηρίζεται: φιλοσοφία των ΝΑΠ της Αγωγής Υγείας και των Εικαστικών Τεχνών ενεργητικές παιδαγωγικές προσεγγίσεις

Η εικαστική δράση που παρουσιάζεται στηρίζεται: φιλοσοφία των ΝΑΠ της Αγωγής Υγείας και των Εικαστικών Τεχνών ενεργητικές παιδαγωγικές προσεγγίσεις Η εικαστική δράση που παρουσιάζεται στηρίζεται: φιλοσοφία των ΝΑΠ της Αγωγής Υγείας και των Εικαστικών Τεχνών ενεργητικές παιδαγωγικές προσεγγίσεις ενεργό συμμετοχή των μαθητών την έμφαση στις κοινωνικές

Διαβάστε περισσότερα

e-seminars Πουλάω 1 Επαγγελματική Βελτίωση Seminars & Consulting, Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων Εισηγητής Ειδικών Σεμιναρίων

e-seminars Πουλάω 1 Επαγγελματική Βελτίωση Seminars & Consulting, Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων Εισηγητής Ειδικών Σεμιναρίων e-seminars Πρωτοποριακή Συνεχής Επαγγελματική και Προσωπική Εκπαίδευση Επαγγελματική Βελτίωση Πουλάω 1 e Seminars Copyright Seminars & Consulting Page 1 Περιεχόμενα 1. Η καταναλωτική συμπεριφορά των πελατών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ-ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ-ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ-ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΜΑΘΗΜΑ: ΔΙΔΑΣΚΩΝ/ ΟΥΣΑ: ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ:. Σας παρακαλούμε, απαντώντας στα δύο ερωτηματολόγια που ακολουθούν,

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστήμιο Πατρών Μεταπτυχιακό Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων

Πανεπιστήμιο Πατρών Μεταπτυχιακό Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Πανεπιστήμιο Πατρών Μεταπτυχιακό Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Μελέτη με θέμα: Διερεύνηση του βαθμού ανάπτυξης εμπιστοσύνης και ασφάλειας στην καθημερινή χρήση του διαδικτύου Ερωτηματολόγιο 1. Πόσο καιρό

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ

ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ - Α,α,α,α,α,α,α! ούρλιαξε η Νεφέλη - Τρομερό! συμπλήρωσε η Καλλιόπη - Ω, Θεέ μου! αναφώνησα εγώ - Απίστευτα τέλειο! είπε η Ειρήνη και όλες την κοιτάξαμε λες και είπε

Διαβάστε περισσότερα

Παγκόσµια Εβδοµάδα Επιχειρηµατικότητας Η Παγκόσµια Εβδοµάδα Επιχειρηµατικότητας, είναι ο συνδυασµός και η επέκταση δύο επιτυχηµένων πρωτοβουλιών της έ

Παγκόσµια Εβδοµάδα Επιχειρηµατικότητας Η Παγκόσµια Εβδοµάδα Επιχειρηµατικότητας, είναι ο συνδυασµός και η επέκταση δύο επιτυχηµένων πρωτοβουλιών της έ ΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΜΠΛΑΚΕΙΤΕ ΩΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ 1 η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΒ ΟΜΑ Α ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 17 23 Νοεµβρίου, 2008 Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης Παγκόσµια Εβδοµάδα Επιχειρηµατικότητας Η Παγκόσµια

Διαβάστε περισσότερα

e-seminars Ηγούμαι 1 Επαγγελματική Βελτίωση Seminars & Consulting, Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων Εισηγητής Ειδικών Σεμιναρίων

e-seminars Ηγούμαι 1 Επαγγελματική Βελτίωση Seminars & Consulting, Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων Εισηγητής Ειδικών Σεμιναρίων e-seminars Πρωτοποριακή Συνεχής Επαγγελματική και Προσωπική Εκπαίδευση Επαγγελματική Βελτίωση Ηγούμαι 1 e Seminars Copyright Seminars & Consulting Page 1 Τι είναι Ηγεσία «Η Ηγεσία, δεν είναι θέση! γιαυτό

Διαβάστε περισσότερα

Β τάξη. ΕΝΟΤΗΤΑ 4 Κεφάλαιο 10: Νέες Τεχνολογίες και Επάγγελμα

Β τάξη. ΕΝΟΤΗΤΑ 4 Κεφάλαιο 10: Νέες Τεχνολογίες και Επάγγελμα Η Αργυρώ και ο Βασίλης μετά το τέλος της σχολικής χρονιάς αποφάσισαν να επισκεφτούν το θείο Αριστείδη, που διαμένει τα τελευταία χρόνια στην Τήνο, το όμορφο νησί των Κυκλάδων. Βασίλης: «Πρέπει σύντομα

Διαβάστε περισσότερα

4 Εαν προσπαθούσα να ξεφύγω από κάτι, τότε τα επιχειρήματα μου θα ήταν: Α με συνέπεια Β με μοναδικότητα C με λεπτομέρεια D με εξειδικευμένες γνώσεις

4 Εαν προσπαθούσα να ξεφύγω από κάτι, τότε τα επιχειρήματα μου θα ήταν: Α με συνέπεια Β με μοναδικότητα C με λεπτομέρεια D με εξειδικευμένες γνώσεις Kolbe A Test Απάντησε ρωτώντας τον εαυτό σου: Αν ήμουν ελεύθερος να δράσω όντας ο εαυτός μου και κάνοντας αυτό που μπορώ να κάνω καλύτερα, τότε θα έκανα... (επέλεξε μία από τις 4 επιλογές, καθώς και μία

Διαβάστε περισσότερα

Το βιβλίο της Μ. Autism Resource CD v Resource Code RC115

Το βιβλίο της Μ. Autism Resource CD v Resource Code RC115 Το βιβλίο της Μ Γεια σας με λένε Μ. Είμαι 9 χρονών και μένω στο με τους γονείς μου και τα 2 αδέρφια μου, τον Γιάννη που είναι 10 και τον Βασίλη που είναι 3. Έχω κι ένα σκυλάκι που το λένε Κάντι και είναι

Διαβάστε περισσότερα

Χάνς Κρίστιαν Άντερσεν

Χάνς Κρίστιαν Άντερσεν http://hallofpeople.com/gr/bio/andersen.php Χάνς Κρίστιαν Άντερσεν Τα καινούργια ρούχα του αυτοκράτορα Μια φορά κι έναν καιρό, σε μια μακρινή χώρα, ζούσε ένας γκρινιάρης βασιλιάς. Κάθε μέρα ζητούσε από

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ από τον ευρύτερο χώρο του πολιτισμού

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ από τον ευρύτερο χώρο του πολιτισμού ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ από τον ευρύτερο χώρο του πολιτισμού Σταύρος Κούλας Γραφίστας - Πώς ορίζεται το επάγγελμά σας, και ποιες είναι οι παραλλαγές του; H γραφιστική είναι ένα επάγγελμα που ορίζει τη σχέση του ανθρώπου

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΑ: ΑΡΙΣΤΕΑ ΓΚΑΓΚΑ, Ι ΑΚΤΩΡ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΑ: ΑΡΙΣΤΕΑ ΓΚΑΓΚΑ, Ι ΑΚΤΩΡ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΑ: ΑΡΙΣΤΕΑ ΓΚΑΓΚΑ, Ι ΑΚΤΩΡ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2017-2018 ΛΕΥΚΑΔΑ Ενότητα 1: ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΙΑΦΗΜΙΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Καταγραφή Εντυπώσεων από τη Συμμετοχή μου. στο Πρόγραμμα Erasmus/Socrates

Καταγραφή Εντυπώσεων από τη Συμμετοχή μου. στο Πρόγραμμα Erasmus/Socrates Καταγραφή Εντυπώσεων από τη Συμμετοχή μου στο Πρόγραμμα Erasmus/Socrates Όνομα - Επώνυμο : ΓΕΩΡΓΙΑ Ν. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ Email: envm410021@env.aegean.gr Ίδρυμα που πήγα (δώσε και ιστοσελίδα): Technical University

Διαβάστε περισσότερα

Ο Γάµος σας. Smile photography by Chrystalla. Tel. 99659470 Athienou. E-mail: photographysmile@hotmail.com

Ο Γάµος σας. Smile photography by Chrystalla. Tel. 99659470 Athienou. E-mail: photographysmile@hotmail.com Ο Γάµος σας Η φωτογραφία γάµου αποτελεί την βασική ενασχόληση µου εδώ και 15 χρόνια, αξιοποιώντας όλα τα µέσα µιας φωτογράφησης στούντιο. Η φωτογράφηση και η βιντεοσκόπησ η γάµου που προτείνουµε έχει ένα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Φωτογραφίας: Καταλύματα Booking Home

Οδηγός Φωτογραφίας: Καταλύματα Booking Home Οδηγός Φωτογραφίας: Καταλύματα Booking Home Είναι μεγάλη μας χαρά που συνεργάζεστε με την Booking.com. Οι φωτογραφίες είναι πολύ σημαντικές στη διαδικασία online κράτησης καταλύματος των επισκεπτών. Αφού

Διαβάστε περισσότερα

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ SPYROS KOUVELIS. PROGRAMME DIRECTOR, SDGs CENTRE FOR GOVERNANCE AND PUBLIC LAW, FORMER VICE-MINISTER FOR FOREIGN AFFAIRS, GREECE

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ SPYROS KOUVELIS. PROGRAMME DIRECTOR, SDGs CENTRE FOR GOVERNANCE AND PUBLIC LAW, FORMER VICE-MINISTER FOR FOREIGN AFFAIRS, GREECE THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ SPYROS KOUVELIS PROGRAMME DIRECTOR, SDGs CENTRE FOR GOVERNANCE AND PUBLIC LAW, FORMER VICE-MINISTER FOR FOREIGN AFFAIRS, GREECE TO GOVERNANCE AND REGIONAL ARTERIES FOR GROWTH: Europe

Διαβάστε περισσότερα

ρόλο στην προετοιμασία του θέματός μας αποτέλεσε το ιστόγραμμα που φτιάξαμε με τα παιδιά με πράγματα που ήθελαν να μάθουν για τους ζωγράφους.

ρόλο στην προετοιμασία του θέματός μας αποτέλεσε το ιστόγραμμα που φτιάξαμε με τα παιδιά με πράγματα που ήθελαν να μάθουν για τους ζωγράφους. Προπρονήπια Α 2015 ΠΙΝΑΚΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ Το δίμηνο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου ασχοληθήκαμε με το θέμα «Πίνακες Ζωγραφικής». Αφορμή στάθηκε μια συζήτηση που κάναμε με τα παιδιά για το φθινόπωρο και τις αλλαγές του

Διαβάστε περισσότερα

e Seminars Newsletter 2

e Seminars Newsletter 2 e Seminars Newsletter 2 Αγαπητοί αναγνώστες γεια σας, Το newsletter αυτό, θα είναι το μέσο της συχνής επικοινωνίας μας, με νέα για τα e Seminars που είναι πολλά και ποικίλα, από μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις,

Διαβάστε περισσότερα

Για αυτό τον μήνα έχουμε συνέντευξη από μία αγαπημένη και πολυγραφότατη συγγραφέα που την αγαπήσαμε μέσα από τα βιβλία της!

Για αυτό τον μήνα έχουμε συνέντευξη από μία αγαπημένη και πολυγραφότατη συγγραφέα που την αγαπήσαμε μέσα από τα βιβλία της! Κυριακή, 2 Ιουλίου 2017 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ: ΓΙΩΤΑ ΦΩΤΟΥ Για αυτό τον μήνα έχουμε συνέντευξη από μία αγαπημένη και πολυγραφότατη συγγραφέα που την αγαπήσαμε μέσα από τα βιβλία της! Πείτε μας λίγα λόγια

Διαβάστε περισσότερα

Μιλώντας με τα αρχαία

Μιλώντας με τα αρχαία Επίσκεψη στο μαντείο της Δωδώνης Πώς έβλεπαν το μέλλον οι αρχαίοι; Πώς λειτουργούσε το πιο αρχαίο μαντείο της Ελλάδας; Τι μορφή, σύμβολα και ρόλο είχε ο κύριος θεός του, ο Δίας; Τι σημασία είχαν εκεί οι

Διαβάστε περισσότερα

Έτοιμες απαντήσεις για φωτογράφους γάμου Πλήρες πακέτο (μέρος 1ο κ' 2ο) (PDF + WORD) - Ελληνικά

Έτοιμες απαντήσεις  για φωτογράφους γάμου Πλήρες πακέτο (μέρος 1ο κ' 2ο) (PDF + WORD) - Ελληνικά Έτοιμες απαντήσεις e-mail για φωτογράφους γάμου Πλήρες πακέτο (μέρος 1ο κ' 2ο) - 28 e-mail (PDF + WORD) - Ελληνικά Η γρήγορη και αποτελεσματική γραπτή επικοινωνία είναι πλέον ιδιαίτερα σημαντική για τους

Διαβάστε περισσότερα

ΘΩΜΑΣ ΑΚΙΝΑΤΗΣ

ΘΩΜΑΣ ΑΚΙΝΑΤΗΣ http://hallofpeople.com/gr/bio/aquinas.php ΘΩΜΑΣ ΑΚΙΝΑΤΗΣ Ο μεγαλύτερος και σπουδαιότερος φιλόσοφος του δευτέρου μισού του Μεσαίωνα ήταν ο Θωμάς ο Ακινάτης, που έζησε από το 1225 ως το 1274. Υπήρξε ο σημαντικότερος

Διαβάστε περισσότερα