Ασφαλίστε τις εμπιστευτικές πληροφορίες σας.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Ασφαλίστε τις εμπιστευτικές πληροφορίες σας."

Transcript

1 Ασφαλίστε τις εμπιστευτικές πληροφορίες σας.

2 Οι υπολογιστές σας προφυλάσσονται πλέον χάρη στην εξελιγμένη τεχνολογία με τείχη προστασίας, προγράμματα έναντι ιών, ακόμα και με την κρυπτογράφηση δεδομένων. Ωστόσο, οι πληροφορίες που εκτυπώνετε και στέλνετε μέσω φαξ ή άλλων διαδικασιών θα μπορούσαν εύκολα να χαθούν, να καταστραφούν, ή να κλαπούν. Είναι ώρα να διασφαλίσετε τις πολύτιμες πληροφορίες της επιχείρησής σας. Είναι ώρα να ασφαλίσετε επίσης τα έγγραφα στο γραφείο σας. Δεν μπορείτε να βρίσκεστε παντού Η ροή των πληροφοριών σε έντυπη μορφή είναι συνεχής σε όλα τα τμήματα της επιχείρησής σας. Οι πληροφορίες αντιγράφονται, εκτυπώνονται, αποστέλλονται με φαξ ή με υπηρεσίες ταχυμεταφοράς, αποθηκεύονται και διανέμονται. Ενώ ορισμένα από αυτά τα έγγραφα μπορούν εύκολα να αλλάξουν χέρια, ένα μεγάλο ποσοστό δεν προορίζεται ποτέ για ανάγνωση, κοινή χρήση ή αντιγραφή από το προσωπικό, τους προμηθευτές, τους πελάτες ή ακόμα χειρότερα, τους ανταγωνιστές. Είναι σαφές ότι δεν μπορείτε να παρακολουθείτε κάθε άτομο και κάθε συσκευή εκτύπωσης. Αυτός είναι και ο λόγος που η εταιρεία σας χρειάζεται την κατάλληλη ασφάλεια εγγράφων. Δεν πρόκειται για έναν απλό κίνδυνο κόστους Υπάρχει μία στατιστική που καμία επιχείρηση δεν μπορεί να παραβλέψει. Από το κόστος που σχετίζεται με την υποκλοπή ή απώλεια δεδομένων, ένα πολύ ζημιογόνο ποσοστό της τάξης του 36% ισοδυναμεί με απώλεια επιχειρηματικών δραστηριοτήτων *. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η υποκλοπή δεδομένων μπορεί να επηρεάσει την εμπιστευτικότητα του πελάτη και του εργαζόμενου και να οδηγήσει στην απώλεια του αισθήματος εμπιστοσύνης των μετόχων ή των πελατών προς την επιχείρησή σας. Σε μία εποχή όπου πολλές επιχειρήσεις ωθούνται ή αναγκάζονται νομικά να διασφαλίσουν την ασφάλεια και την ακεραιότητα των πληροφοριών που κατέχουν, η ασφάλεια των εγγράφων δεν αποτελεί πλέον επιλογή αλλά αναγκαιότητα. Μέτρα ασφάλειας πολλαπλών επιπέδων Η Canon προσφέρει μία ολοκληρωμένη προσέγγιση στην ασφάλεια εγγράφων για την αποτροπή της ανάγνωσης, της αντιγραφής ή της διακίνησής τους από μη-εξουσιοδοτημένα άτομα. Η προσέγγιση αυτή εκτείνεται από τη σάρωση πληροφοριών σε έντυπη μορφή μέχρι τη διαχείριση ψηφιακών εγγράφων και την εκτύπωση εμπιστευτικών πληροφοριών. Ωστόσο, η τεχνολογία από μόνη της δεν μπορεί να εγγυηθεί πλήρως την ασφάλεια. Οι εταιρείες θα πρέπει επίσης να προνοήσουν για την εσωτερική τους οργάνωση και τη δημιουργία οδηγιών προς το προσωπικό τους για να διασφαλίσουν το υψηλότερο δυνατό επίπεδο ασφάλειας για τα εμπιστευτικά έγγραφα, όπως για παράδειγμα τα εξής: Έλεγχος της πρόσβασης στους εκτυπωτές μέσω της πολιτικής καθορισμού χρηστών με δυνατότητα εκτύπωσης, σάρωσης και αντιγραφής των εγγράφων Ταξινόμηση των εγγράφων για το διαχωρισμό τους σε κατηγορίες όπως εσωτερικά, δημόσια και εμπιστευτικά έγγραφα Τοποθέτηση των συσκευών εκτύπωσης πολλαπλών λειτουργιών σε ασφαλείς, προστατευμένες και ελεγχόμενες περιοχές Η Canon διαθέτει τη γνώση και την εμπειρία ώστε να σας βοηθήσει να εφαρμόσετε μία λύση Ασφάλειας Εγγράφων η οποία καλύπτει όλα αυτά τα στοιχεία.

3 ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ CANON ΣΑΣ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ: Εμπιστευτικότητα Διασφαλίζουμε ότι οι σημαντικές πληροφορίες της επιχείρησης, από τα τιμολόγια μέχρι τα πλάνα στρατηγικής στην έντυπη ή την ηλεκτρονική τους μορφή, θα παραμείνουν εμπιστευτικές. Η απώλεια επιχειρηματικών ευκαιριών ισοδυναμεί με το 36% του κόστους που σχετίζεται με την υποκλοπή δεδομένων * Ακεραιότητα Οι πληροφορίες διατηρούνται στην αρχική τους έκδοση, χάρη στον έλεγχο των αλλαγών ή των διαγραφών μέσω προηγούμενης εξουσιοδότησης. Σε πολλούς κλάδους, η διασφάλιση της ακεραιότητας των εγγράφων αποτελεί νομική απαίτηση. Διαθεσιμότητα Εκτός από την ασφάλεια, διασφαλίζουμε ότι οι πληροφορίες που χρειάζονται οι πελάτες μας είναι διαθέσιμες στη σωστή μορφή, όπου και όταν απαιτείται. * Ponemon Institute 2008

4 Πνευματική ιδιοκτησία, δεδομένα πελατών, λεπτομέρειες συμβολαίων, επιχειρηματικές στρατηγικές: ο κατάλογος των εμπιστευτικών πληροφοριών είναι ατελείωτος. Για το λόγο αυτό, η Canon προστατεύει τα έγγραφά σας σε κάθε στάδιο δημιουργίας από τη σάρωση και την αποθήκευση μέχρι την εκτύπωση και τη διακίνησή τους. Αυτό σημαίνει ότι οι πληροφορίες που θα πρέπει να παραμείνουν στα χέρια σας ή στο εσωτερικό του γραφείου σας είναι απόλυτα ασφαλείς. Διατηρήστε τα ευαίσθητα δεδομένα ασφαλή εντός και εκτός της εταιρείας σας. Προστασία της ακεραιότητας Η Canon μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε αρχεία παρακολούθησης δραστηριοτήτων στα οποία εμφανίζονται πληροφορίες για τα άτομα που εκτέλεσαν συγκεκριμένες εργασίες, καθώς και το χρόνο εκτέλεσης αυτών των εργασιών (για την κάλυψη των νομικών απαιτήσεων όπου χρειάζεται). Έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθείτε όλες τις δραστηριότητες που σχετίζονται με τη διακίνηση των εγγράφων σε όλες τις συσκευές μας. Μπορούμε επίσης να προστατεύσουμε την ακεραιότητα των ψηφιακών εγγράφων προσθέτοντας ψηφιακές υπογραφές οι οποίες αποτρέπουν την τροποποίηση του περιεχομένου τους χωρίς εξουσιοδότηση. Διασφάλιση της εμπιστευτικότητας Οι λύσεις ασφάλειας της Canon εξασφαλίζουν ότι τα έγγραφα θα εκτυπώνονται μόνο μετά τη λήψη εξουσιοδότησης στον εκτυπωτή. Τα σαρωμένα έγγραφα μπορούν να κρυπτογραφηθούν για τη διασφάλιση της εμπιστευτικότητας των πληροφοριών, ακόμα και στην περίπτωση της τυχαίας αποστολής ενός εγγράφου σε λανθασμένο προορισμό. Κάθε φορά που σαρώνετε, αντιγράφετε ή εκτυπώνετε ένα έγγραφο, τα δεδομένα μπορούν επίσης να παραμείνουν στη συσκευή. Για το λόγο αυτό, η Canon διαθέτει λύσεις για τη μόνιμη διαγραφή όλων των δεδομένων από τον εσωτερικό σκληρό δίσκο της συσκευής, καθιστώντας αδύνατη την ανάκτηση όλων των ευαίσθητων δεδομένων. Τέλος, με τη διαμόρφωση των πρωτοκόλλων που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά των πληροφοριών προς ή από μία συσκευή πολλαπλών λειτουργιών, η Canon βοηθά στη θωράκιση των δεδομένων από επιθέσεις κατά τη μεταφορά τους.

5 Το σύστημα της Canon λειτουργεί πολύ αποτελεσματικά εδώ στη Ζυρίχη. Με βάση αυτή την εμπειρία, το εφαρμόζουμε στις εγκαταστάσεις μας σε όλη την Ελβετία. Peter Binz COO, PricewaterhouseCoopers ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ: PRICEWATERHOUSECOOPERS Πρόβλημα Λύση Η εμπιστευτικότητα των πελατών είναι θέμα ζωτικής σημασίας για την εταιρεία PricewaterhouseCoopers στην Ελβετία, καθώς χειρίζεται συγχωνεύσεις εταιρειών. Για το λόγο αυτό, αναγνωρίζουν την ανάγκη ύπαρξης αυστηρότερου ελέγχου στη διακίνηση των εγγράφων. Η εταιρεία εφάρμοσε τη λύση εκτύπωσης MyPrintAnywhere του λογισμικού uniflow Output Manager (OM) της Canon. Το uniflow OM επιτρέπει τώρα σε περισσότερους από 1200 εργαζόμενους σε ένα σύγχρονο περιβάλλον να ανακτούν με ασφάλεια τα εκτυπωμένα έγγραφα από οποιαδήποτε θέση στο κτίριο ή από πολλαπλά γραφεία σε όλη την Ελβετία πλησιάζοντας απλά στη συσκευή εκτύπωσης με μία ειδική κάρτα ραδιοσυχνικής αναγνώρισης (RFID). Καθώς οι λειτουργίες εκτύπωσης, φαξ, σάρωσης και αντιγραφής ενσωματώνονται στις συσκευές πολλαπλών λειτουργιών της Canon σε πολυάριθμους ορόφους, η εταιρεία έχει βελτιώσει τη διαχείριση των εργασιών εκτύπωσης, επιτυγχάνοντας παράλληλα μείωση του κόστους. Η PricewaterhouseCoopers διέθετε ήδη μία λύση τεχνολογίας RFID για την είσοδο στο κτίριο και την ασφάλεια του χώρου στάθμευσης των αυτοκινήτων και η Canon ενσωμάτωσε όλους τους τομείς της ασφάλειας εγγράφων στην υπάρχουσα κάρτα RFID κάθε εργαζόμενου.

6 Επιτρέψτε τη σωστή πρόσβαση στα σωστά άτομα. Ο έλεγχος της πρόσβασης στις πληροφορίες σας δεν χρειάζεται να είναι περιοριστικός ή παρεμβατικός. Αντιθέτως, θα πρέπει να εξασφαλίζει την πλήρη πρόσβαση των εξουσιοδοτημένων ατόμων στα σημαντικά ψηφιακά έγγραφα της εταιρείας σας, όταν τα χρειάζονται. Έλεγχος με πολλαπλούς τρόπους Παροχή διαθεσιμότητας Στο εσωτερικό της εταιρείας σας η Canon εργάζεται για τον έλεγχο και την παρακολούθηση των χρηστών, των ενεργειών και των θέσεων που σχετίζονται με τη ροή και τη διαχείριση των εγγράφων, ενώ παράλληλα διαχειρίζεται με ασφάλεια αυτή τη διαδικασία. Όταν η εταιρεία σας είναι ασφαλής εσωτερικά, ο κίνδυνος διαρροής των πληροφοριών εκτός της εταιρείας μειώνεται. Τα σημαντικά έγγραφα της επιχείρησής σας όπως τα συμβόλαια σε ψηφιακή μορφή θα πρέπει να είναι 100% διαθέσιμα όταν τα χρειάζεστε. Η Canon μπορεί να σας βοηθήσει να το επιτύχετε με την εφαρμογή ενός συστήματος αποθήκευσης πλεοναζόντων δεδομένων. Τα έντυπα έγγραφα μετατρέπονται σε ψηφιακά δεδομένα και διατηρούνται σε ένα δεύτερο σύστημα, σε δύο διαφορετικές θέσεις. Η δυνατότητα αυτή προσφέρει στην επιχείρησή σας υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας και εξαλείφει τον κίνδυνο καταστροφής των έντυπων εγγράφων από φωτιά ή νερό.

7 ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ: ADIDAS Πρόβλημα Λύση Για τον Όμιλο Adidas στην πόλη Herzogenaurach της Γερμανίας, οι καινοτομίες στην τεχνολογία και στη σχεδίαση αποτελούν βασικούς παράγοντες επιτυχίας σε μία εξαιρετικά ανταγωνιστική αγορά. Έτσι, η δημιουργία νέων προϊόντων πρέπει να προστατευθεί μέσω της αυστηρής προστασίας και ασφάλειας των δεδομένων. Ένα πιθανός κίνδυνος είναι η μηεξουσιοδοτημένη σάρωση των σχεδίων ή των εμπιστευτικών πληροφοριών. Η Canon εφάρμοσε μία στρατηγική ασφαλούς σάρωσης, για την οποία απαιτείται εξουσιοδότηση και είναι διαθέσιμη μόνο στους εργαζόμενους του Ομίλου Adidas. Οι σαρώσεις των εμπιστευτικών πληροφοριών αποστέλλονται μόνο στον προσωπικό φάκελο κάθε χρήστη, αποτρέποντας τη σάρωση και την αποστολή τους σε μία διεύθυνση εκτός του Ομίλου από άτομα που δεν ανήκουν στο προσωπικό της Adidas. Επιπλέον, χρησιμοποιήθηκαν λύσεις για την αντικατάσταση (overwrite) των δεδομένων του σκληρού δίσκου της συσκευής τρεις φορές μετά από τη σάρωση, διασφαλίζοντας τη διαγραφή όλων των εμπιστευτικών πληροφοριών. Σε συνεργασία με την Canon τυποποιήσαμε την υποδομή εκτύπωσης της εταιρείας μας στις συσκευές πολλαπλών λειτουργιών και εφαρμόσαμε μία λύση για την ασφάλεια των εμπιστευτικών δεδομένων. Με τον τρόπο αυτό, προσφέραμε μία εύχρηστη λύση σάρωσης σε όλους τους εργαζομένους μας και παράλληλα διασφαλίσαμε τη συμμόρφωση με όλες τις απαιτήσεις για την προστασία των δεδομένων. Annette Kraus, Διευθύντρια του Τμήματος Εξυπηρέτησης Πελατών, Global IT Operations, Όμιλος Adidas, Γερμανία

8 Ασφαλίστε τις εμπιστευτικές πληροφορίες σας. Canon Inc. Canon Europa Greek Edition 0134W280 Canon Europa 2009 (0609) INTERSYS S.A. Αθήνα: Βóλου 7, Μοσχάτο, Τηλ.: Θεσ /νίκη: Κ. Καραμανλή 182, 54248, Τηλ.:

Μην αποθηκεύετε απλώς τις πληροφορίες σας, διαχειριστείτε τις

Μην αποθηκεύετε απλώς τις πληροφορίες σας, διαχειριστείτε τις Διαχείριση αρχείων Μην αποθηκεύετε απλώς τις πληροφορίες σας, διαχειριστείτε τις 44444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444 Εξοικονόμηση χώρου Αύξηση αποδοτικότητας

Διαβάστε περισσότερα

«Δημιουργία Εργαλείου Παραγωγής Περιεχομένου σε Web Site ( CONTENT MANAGEMENT TOOL )»

«Δημιουργία Εργαλείου Παραγωγής Περιεχομένου σε Web Site ( CONTENT MANAGEMENT TOOL )» ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «Δημιουργία Εργαλείου Παραγωγής Περιεχομένου σε Web Site

Διαβάστε περισσότερα

1. Τι είναι τα Ιδεατά Ιδιωτικά Δίκτυα (VPN) & σε ποιες επιχειρήσεις απευθύνονται

1. Τι είναι τα Ιδεατά Ιδιωτικά Δίκτυα (VPN) & σε ποιες επιχειρήσεις απευθύνονται 1 Τι είναι τα Ιδεατά Ιδιωτικά Δίκτυα (VPN) & σε ποιες επιχειρήσεις απευθύνονται Επιχειρήσεις με περισσότερα από ένα σημεία παρουσίας (καταστήματα, γραφεία) πολύ συχνά αντιμετωπίζουν προβλήματα επικοινωνίας

Διαβάστε περισσότερα

WorkCentre 5700 Series Αυξήστε την παραγωγικότητά σας, μειώστε το κόστος, διατηρήστε την ασφάλειά σας.

WorkCentre 5700 Series Αυξήστε την παραγωγικότητά σας, μειώστε το κόστος, διατηρήστε την ασφάλειά σας. WorkCentre 5735 / 5740 / 5745 / 5755 / 5765 / 5775 / 5790 A3 Ασπρόμαυρο πολυλειτουργικό σύστημα Πολυλειτουργικό σύστημα Xerox WorkCentre 5700 Series Αυξήστε την παραγωγικότητά σας, μειώστε το κόστος, διατηρήστε

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο Δράσης για την εφαρμογή του Ηλεκτρονικού Εμπορίου από τις εμπορικές επιχειρήσεις της Ελασσόνας

Σχέδιο Δράσης για την εφαρμογή του Ηλεκτρονικού Εμπορίου από τις εμπορικές επιχειρήσεις της Ελασσόνας Σχέδιο Δράσης για την εφαρμογή του Ηλεκτρονικού Εμπορίου από τις εμπορικές επιχειρήσεις της Ελασσόνας Στα πλαίσια του έργου ανάπτυξης κόμβου ηλεκτρονικού εμπορίου για τον Εμπορικό Σύλλογο Ελασσόνας το

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Επικινδυνότητας σε Έργα Ολοκλήρωσης Πληροφοριακών Συστημάτων

Διαχείριση Επικινδυνότητας σε Έργα Ολοκλήρωσης Πληροφοριακών Συστημάτων Διαχείριση Επικινδυνότητας σε Έργα Ολοκλήρωσης Πληροφοριακών Συστημάτων Π.Μ.Σ. Τεχνοοικονομική Διοίκηση και Ασφάλεια Ψηφιακών Συστημάτων Κατεύθυνση Τεχνοοικονομική Διοίκηση Ψηφιακών Συστημάτων ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Επιλέγοντας τον πιο άξιο προµηθευτή- Εγχειρίδιο για οργανισµούς που αναθέτουν συµβάσεις ιδιωτικών υπηρεσιών προστασίας

Επιλέγοντας τον πιο άξιο προµηθευτή- Εγχειρίδιο για οργανισµούς που αναθέτουν συµβάσεις ιδιωτικών υπηρεσιών προστασίας Επιλέγοντας τον πιο άξιο προµηθευτή- Εγχειρίδιο για οργανισµούς που αναθέτουν συµβάσεις ιδιωτικών υπηρεσιών προστασίας with the support of European Commission Directorate General Employment and Social

Διαβάστε περισσότερα

Ο Κώδικάς μας για Υπεύθυνη Επιχειρηματική Πρακτική

Ο Κώδικάς μας για Υπεύθυνη Επιχειρηματική Πρακτική Ο Κώδικάς μας για Υπεύθυνη Πρακτική CSL Limited Ιούλιος 2013 Περιεχόμενα > < Προηγούμενη σελίδα Περιεχόμενα Επόμενη σελίδα > Ο Κώδικάς μας για Υπεύθυνη Πρακτική Εστίαση στον Πελάτη. Καινοτομία. Ακεραιότητα.

Διαβάστε περισσότερα

Ο τρόπος εργασίας μας. Κώδικας δεοντολογίας για τον Όμιλο Belron

Ο τρόπος εργασίας μας. Κώδικας δεοντολογίας για τον Όμιλο Belron Ο τρόπος εργασίας μας Κώδικας δεοντολογίας για τον Όμιλο Belron Περιεχόμενα Ο τρόπος εργασίας μας Ο τρόπος εργασίας μας μεταξύ μας με άλλους Ο τρόπος διαχείρισης της επιχείρησης Επικοινωνία & πηγές μεταξύ

Διαβάστε περισσότερα

Οργάνωση και Διαχείριση Αποθηκών

Οργάνωση και Διαχείριση Αποθηκών Δρ. Δημήτρης Φωλίνας Οργάνωση και Διαχείριση Αποθηκών ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Β ΤΑΞΗ ΕΠΑΛ Copyright Δημήτρης Φωλίνας Τηλ: +30 23510.20940 Φαξ: +30 23510.47860 Email: dfolinas@gmail.com Με επιφύλαξη

Διαβάστε περισσότερα

1.1. Εισαγωγή... 2. 1.2. Παραγωγικά Συστήματα Βασικές Έννοιες και Ορισμοί... 4. 1.3. Παραγωγικά Συστήματα Διακρίσεις... 7

1.1. Εισαγωγή... 2. 1.2. Παραγωγικά Συστήματα Βασικές Έννοιες και Ορισμοί... 4. 1.3. Παραγωγικά Συστήματα Διακρίσεις... 7 Κεφάλαιο 1. ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Εισαγωγικές Έννοιες Περιεχόμενα 1.1. Εισαγωγή... 2 1.2. Παραγωγικά Συστήματα Βασικές Έννοιες και Ορισμοί... 4 1.3. Παραγωγικά Συστήματα Διακρίσεις... 7 1.3.1

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΡΑΜΠΙΠΕΡΗ ΓΕΩΡΓΙΑ - ΣΤΑΙΚΟΥ ΣΟΦΙΑ

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΡΑΜΠΙΠΕΡΗ ΓΕΩΡΓΙΑ - ΣΤΑΙΚΟΥ ΣΟΦΙΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ (Internet Banking) ΚΑΡΑΜΠΙΠΕΡΗ ΓΕΩΡΓΙΑ - ΣΤΑΙΚΟΥ ΣΟΦΙΑ ΕΠΙΒΛΕΠΟΥΣΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ:

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΘΗΚΗΣ & ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ WMS. Μελέτη περίπτωσης: Ο.Ε.Δ.Β

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΘΗΚΗΣ & ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ WMS. Μελέτη περίπτωσης: Ο.Ε.Δ.Β ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ: LOGISTICS (ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ) ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ: ΧΟΝΔΡΟΚΟΥΚΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ, ΑΝ.ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ψηφιακές Βιβλιοθήκες

Ψηφιακές Βιβλιοθήκες Μία από τις πιο σηµαντικές εφαρµογές της επιστήµης της Πληροφορικής που έχει γνωρίσει ευρεία ανάπτυξη και εφαρµογή λόγω της µεγάλης διάδοσης του διαδικτύου είναι οι ψηφιακές βιβλιοθήκες (digital libraries)

Διαβάστε περισσότερα

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 20.8.2009

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 20.8.2009 L 216/76 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 20.8.2009 ΟΔΗΓΙΑ 2009/81/ΕΚ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 13ης Ιουλίου 2009 σχετικά με τον συντονισμό των διαδικασιών σύναψης ορισμένων

Διαβάστε περισσότερα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα 2009L0081 EL 01.01.2010 001.001 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα B ΟΔΗΓΙΑ 2009/81/ΕΚ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 13ης Ιουλίου 2009

Διαβάστε περισσότερα

Περιβάλλον. Τα Αρχεία. στο Σύγχρονο Επιχειρηµατικό. Ανάπτυξη. Αρχείων. Έντυπων και Ψηφιακών. Συστήµατος ιαχείρισης.

Περιβάλλον. Τα Αρχεία. στο Σύγχρονο Επιχειρηµατικό. Ανάπτυξη. Αρχείων. Έντυπων και Ψηφιακών. Συστήµατος ιαχείρισης. Τα Αρχεία στο Σύγχρονο Επιχειρηµατικό Περιβάλλον Ανάπτυξη Συστήµατος ιαχείρισης Έντυπων και Ψηφιακών Αρχείων Νικόλας Σταυράκης Τα Αρχεία στο Σύγχρονο Επιχειρηµατικό Περιβάλλον οµή Παρουσίασης Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ Τ.Ε.Ι. ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΗΛΕΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ Του σπουδαστή ΓΡΙΒΑ ΑΡΓΥΡΗ Επιβλέπων

Διαβάστε περισσότερα

Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου Τμήμα Εφαρμογών της Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία

Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου Τμήμα Εφαρμογών της Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου Τμήμα Εφαρμογών της Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία Εργαστήριο Ηλεκτρονικής Επιχειρηματικότητας Πτυχιακή Εργασία Θέμα: «Το ηλεκτρονικό εμπόριο και τα παραδοσιακά τυριά.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ Πτυχιακή. Γκαρέτσα Νίκη, 2004 Α.Τ.Ε.Ι ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΗΛΕΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ Πτυχιακή εργασία Γκαρέτσα Νικολέτα, Εξάμηνο

Διαβάστε περισσότερα

Ειδική Έκθεση: Ηλεκτρονική τιμολόγηση στις συναλλαγές. Απρίλιος 2011. Νέα Προσέγγιση για τη δημιουργία ευνοϊκού επιχειρηματικού περιβάλλοντος

Ειδική Έκθεση: Ηλεκτρονική τιμολόγηση στις συναλλαγές. Απρίλιος 2011. Νέα Προσέγγιση για τη δημιουργία ευνοϊκού επιχειρηματικού περιβάλλοντος Νέα Προσέγγιση για τη δημιουργία ευνοϊκού επιχειρηματικού περιβάλλοντος Ειδική Έκθεση: Ηλεκτρονική τιμολόγηση στις συναλλαγές Απρίλιος 2011 Μια πρωτοβουλία του Η παρούσα έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Συστηµάτων. Προϊ ντα, υπηρεσίες και συστήµατα ελέγχου για ολοκληρωµένες λ σεις κλιµατισµο και ψ ξης σε εµπορικές και βιοµηχανικές αγορές

Οδηγός Συστηµάτων. Προϊ ντα, υπηρεσίες και συστήµατα ελέγχου για ολοκληρωµένες λ σεις κλιµατισµο και ψ ξης σε εµπορικές και βιοµηχανικές αγορές Οδηγός Συστηµάτων Προϊ ντα, υπηρεσίες και συστήµατα ελέγχου για ολοκληρωµένες λ σεις κλιµατισµο και ψ ξης σε εµπορικές και βιοµηχανικές αγορές ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Σύστηµα µόνο ψύξης Σύστηµα αντλίας

Διαβάστε περισσότερα

Διοίκηση Παραγωγής. Είδη επιχειρηματικών αποφάσεων: Αποφάσεις Στρατηγικής και Αποφάσεις Τακτικής

Διοίκηση Παραγωγής. Είδη επιχειρηματικών αποφάσεων: Αποφάσεις Στρατηγικής και Αποφάσεις Τακτικής Διοίκηση Παραγωγής Είναι ο επιστημονικός κλάδος που πραγματεύεται τον Σχεδιασμό και τη Λειτουργία Συστημάτων Παραγωγής. Περιλαμβάνει: 1) Γενικές αρχές δηλ. το σύνολο των στόχων και κανόνων για τον ορθό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΣΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΜΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΛΕΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΣΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΜΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΛΕΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΣΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΜΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΛΕΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ www.e-gramateas.gr Υπηρεσία γραμματειακής υποστήριξης με 150 το μήνα τελική τιμή με ΦΠΑ Με την υπηρεσία της ηλεκτρονικής Γραμματείας

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ : ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑ: ΤΗΛΕΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΡΓΟΥ

ΣΧΟΛΗ : ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑ: ΤΗΛΕΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΡΓΟΥ ΣΧΟΛΗ : ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑ: ΤΗΛΕΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΡΓΟΥ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΡΙΑ: ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ ΑΜΑΛΙΑ Μάρτιος 2005 I ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ Στον

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Πρόλογος 4. Εισαγωγή 5

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Πρόλογος 4. Εισαγωγή 5 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Πρόλογος 4 Εισαγωγή 5 ΜΕΡΟΣ Α ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 1.1 Δραστηριότητες της λογιστικής κόστους 8 1.2 Παράγοντες που επηρεάζουν τα συστήματα κοστολόγησης 8 1.3 Έννοια του κόστους 1.4 Ορισμός

Διαβάστε περισσότερα

ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ...9

ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ...9 ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Τήρηση Βιβλίων Γ Κατηγορίας σε Μηχανογραφικό Περιβάλλον για µια ιαχειριστική Χρήση Σπουδαστές

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ... 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 4 Προοίμιο... 4 Άρθρο 1. Αντικείμενο του Εσωτερικού Κανονισμού της Εταιρίας.... 7 ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ... 7 Άρθρο 2.

Διαβάστε περισσότερα

ǹȃȉȍȃǿȉ Ȁ ȆǼȇǻǿȀǹȇǾȈ 0 6F īiȧʌȩȟƞȣ ,62 +$&&3 ȊȆȅȊȇīǼǿȅ īǽȍȇīǿǹȉ ǹĭǿȃǹ

ǹȃȉȍȃǿȉ Ȁ ȆǼȇǻǿȀǹȇǾȈ 0 6F īiȧʌȩȟƞȣ ,62 +$&&3 ȊȆȅȊȇīǼǿȅ īǽȍȇīǿǹȉ ǹĭǿȃǹ COPYRIGHT 2003 ΑΝΤΩΝΙΟΣ Κ. ΠΕΡΔΙΚΑΡΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΧΑΡΝΩΝ 2, 101 76 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ.

Διαβάστε περισσότερα