ΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΥ (ΛΗΠΤΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ)

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΥ (ΛΗΠΤΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ)"

Transcript

1 ΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΥ (ΛΗΠΤΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ) 1. ΙΚΑΙΩΜΑ ΕΝΑΝΤΙΩΣΗΣ: Για όλα τα παραπάνω υπό στοιχεία Ι, έως V αναφερόµενα, καθώς και για κάθε άλλη τυχόν παρέκκλιση του παρόντος ασφαλιστηρίου από την αίτηση ασφάλισης, ο Συµβαλλόµενος έχει δικαίωµα εναντίωσης, συµπληρώνοντας και αποστέλλοντας στην Εταιρία το έντυπο υπόδειγµα (Α) ήλωσης Εναντίωσης που επισυνάπτεται στο παρόν ασφαλιστήριο, µε συστηµένο ταχυδροµείο, µέσα σε ένα (1) µήνα από την ηµεροµηνία παράδοσης σ' αυτόν του ασφαλιστηρίου. Παραδόθηκαν στο Συµβαλλόµενο: α) Κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης ασφάλισης, το 'Έντυπο Πληροφοριών Ασφάλισης Ζωής' µε τις πληροφορίες που προβλέπει ο Νόµος (ν.δ. 400/70, άρθρο 4ον, παρ. 3, περιπ. ), β) Γενικοί και Ειδικοί ασφαλιστικοί όροι κατά την παράδοση του συµβολαίου. Όπως ο νόµος ορίζει, αν δεν παραδοθεί κάποιο από τα παραπάνω ο Συµβαλλόµενος έχει το δικαίωµα να εναντιωθεί και το ασκεί συµπληρώνοντας και αποστέλλοντας στην Εταιρία µε συστηµένο ταχυδροµείο το συνηµµένο στο παρόν υπόδειγµα (Β) ήλωσης Εναντίωσης σε δεκατέσσερις (14) µέρες από την παράδοση σ' αυτόν του ασφαλιστηρίου. Η εξόφληση της πρώτης οφειλόµενης δόσης ισοδυναµεί µε παράδοση του ασφαλιστηρίου, αν αυτή δεν αποδεικνύεται διαφορετικά. 2. ΙΚΑΙΩΜΑ ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ: Ο Συµβαλλόµενος δικαιούται, για λόγους ανεξάρτητους από τους αναφερόµενους στις παραπάνω περιπτώσεις, να υπαναχωρήσει από την παρούσα σύµβαση αποστέλλοντας στην Εταιρία επιστολή µε συστηµένο ταχυδροµείο, εντός τριάντα (30) ηµερών από την ηµεροµηνία παράδοσης σ' αυτόν, του ασφαλιστηρίου. Σε περίπτωση εναντίωσης ή υπαναχώρησης η σύναψη της σύµβασης µαταιούται, οπότε ακυρώνεται εξυπαρχής. ικαίωµα εναντίωσης ή υπαναχώρησης ασκεί ο Συµβαλλόµενος, εφόσον δεν έχει καταβληθεί ασφάλισµα, βάσει του παρόντος, µέχρι να περιέλθει στα Κεντρικά Γραφεία της Εταιρίας η συστηµένη επιστολή. ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ - ΠΕΡΙΟ ΟΙ ΑΝΑΜΟΝΗΣ Ι) ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΖΩΗΣ : Ρητά συµφωνείται ότι δεν καταβάλλεται αποζηµίωση αν ο Θάνατος οφείλεται σε µια από τις παρακάτω αιτίες: 1. Σε πόλεµο εξωτερικό ή εµφύλιο, επιδροµές, συµµετοχή του Ασφαλισµένου σε επαναστάσεις, στάσεις, ανταρσίες, κινήµατα και συµµετοχή σε τροµοκρατικές ενέργειες. 2. Αεροπορικά ατυχήµατα εκτός εάν ο ασφαλισµένος είναι επιβάτης αεροσκάφους αναγνωρισµένης αεροπορικής εταιρίας, που εκτελεί κανονικό δροµολόγιο τακτικό ή έκτακτο. 3. Ιοντίζουσες ακτινοβολίες. 4. Αυτοκτονία αν δεν έχουν περάσει δύο (2) χρόνια συνεχούς ασφάλισης από την ηµεροµηνία έναρξης της ασφάλισης. 5. Συνεπεία περιστατικού θανάτου που εµπίπτει σε µία από τις εξαιρέσεις Ατυχηµάτων ή Ασθενείας, οι οποίες λειτουργούν συµπληρωµατικά στις άνω εξαιρέσεις στο βαθµό που δεν επικαλύπτονται. ΙΙ) ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ: Από καµία Συµπληρωµατική Ασφάλιση του παρόντος συµβολαίου δεν καταβάλλεται αποζηµίωση ατυχήµατος για κινδύνους που οφείλονται στις παρακάτω αιτίες:

2 1. Άµεσα ή έµµεσα σε προγενέστερη της ασφάλισης αναπηρία ή σωµατική βλάβη του Ασφαλισµένου καθώς και τα επακόλουθα ή οι επιπλοκές τους. 2. Στη συµµετοχή του Ασφαλισµένου σε επίσηµους αγώνες ταχύτητας µε οχήµατα, σε ακροβασίες και γενικά σε επίσηµες αθλητικές συναντήσεις και προπονήσεις. Στη συµµετοχή στο άθληµα της πυγµαχίας, της πάλης και σε αναρριχήσεις µε χρήση αναρριχητικών µέσων, συµµετοχή ή εκπαίδευση σε επικίνδυνα σπορ ή χόµπι. Ως επικίνδυνα σπορ ή χόµπι ενδεικτικώς µνηµονεύονται ελεύθερη πτώση µε αλεξίπτωτο, αναρρίχηση, αεροπλοΐα, ανεµοπλοΐα µε µηχανή ή µε ανεµόπτερο, ιστιοπλοΐα, καταδύσεις, ιππασία, εξερεύνηση σπηλαίων. Για τις περιπτώσεις αυτές καλύπτονται κατ εξαίρεση ο Θάνατος και η Μόνιµη Ολική Ανικανότητα 3. Σε πόλεµο εξωτερικό ή εµφύλιο, επιδροµές, συµµετοχή του Ασφαλισµένου σε επαναστάσεις, στάσεις, ανταρσίες, κινήµατα, Ιοντίζουσες ακτινοβολίες και συµµετοχή σε τροµοκρατικές ενέργειες. 4. Αεροπορικά ατυχήµατα εκτός εάν ο Ασφαλισµένος είναι επιβάτης αεροσκάφους αναγνωρισµένης αεροπορικής εταιρίας, που εκτελεί κανονικό δροµολόγιο τακτικό ή έκτακτο. 5. Ασθένειες ή παθήσεις επαγγελµατικές και µη όπως επίσης και περιπτώσεις που οφείλονται σε βίαιες σωµατικές προσπάθειες. 6. Στην επήρεια ναρκωτικών, ή σε αποδεδειγµένη κατάσταση µέθης σύµφωνα µε το νόµο, καθώς και οδήγηση οποιουδήποτε τροχοφόρου (εκτός ποδηλάτου) χωρίς την άδεια οδήγησης που ορίζει ο νόµος. 7.Η αυτοκτονία ή η απόπειρα αυτοκτονίας ανεξαρτήτου της διανοητικής κατάστασης του ασφαλισµένου. Οι σωµατικές βλάβες από τη διάπραξη κακόβουλης ή εγκληµατικής ενέργειας του Ασφαλισµένου ή του δικαιούχου του. 8. Ατυχήµατα που οφείλονται στη χρήση εκρηκτικών υλών. 9. Σε κάθε περίπτωση ατυχήµατος δεν καλύπτονται οι κίνδυνοι δισκοπάθειας και συναφών παθήσεων ή επιπλοκές αυτών, οι οδοντιατρικές ή χειρουργικές θεραπείες στα δόντια, φατνία και ούλα. 10. Σε διάγνωση ή θεραπεία ή επέµβαση µηνίσκου, ρήξη συνδέσµων γονάτων και τις επιπλοκές τους εφόσον εµφανιστούν ή διαγνωστούν ή ο ασφαλισµένος γνώριζε πριν την παρέλευση 12 µηνών συνεχούς κάλυψης από την έναρξη ασφάλισης ή την επαναφορά σε ισχύ του παρόντος. ΙΙΙ) ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ: Από τo Παρόν Ασφαλιστήριο Συµβόλαιο δεν καταβάλλεται αποζηµίωση ασθενείας για κινδύνους που οφείλονται στις παρακάτω αιτίες: 1. Σε διανοητικές ή ψυχικές διαταραχές 2. Σε θεραπεία που οφείλεται ή συνδέεται µε προϋπάρχουσα της ηµεροµηνίας της ασφάλισης αναπηρία ή ασθένεια που ήταν γνωστή στον Ασφαλισµένο, όπως επίσης και τα επακόλουθα ή οι επιπλοκές της. 3. Καµιά αποζηµίωση δεν θα καταβάλλεται για νοσηλεία που οφείλεται άµεσα ή έµµεσα στο ανοσοκασταλτικό σύνδροµο AIDS ή σε λοίµωξη από οποιοδήποτε ανθρώπινο ανοσοκατασταλτικό ιό HIV, µε βάση τον απαραίτητο εργαστηριακό έλεγχο. 4. Σε κύηση, αποβολή, έκτρωση ή στείρωση και η σχετική θεραπεία της, τεχνητή ή εξωσωµατική γονιµοποίηση, τοκετό και τις επιπλοκές αυτών.

3 5. Σε αισθητικές και πλαστικές εγχειρήσεις, ή θεραπείες (περιλαµβάνεται και η παχυσαρκία) οδοντιατρική θεραπεία-χειρουργική και γναθοχειρουργική, εκτός από τις περιπτώσεις που προέρχονται από ατύχηµα που καλύπτεται από την ασφάλιση αυτή και έγινε κατά τη διάρκεια ισχύος της ασφάλισης. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το ατύχηµα να έχει γνωστοποιηθεί γραπτά στην εταιρία και να έχει αναγνωριστεί από αυτή, ακόµα κι αν δεν υπάρχει αξίωση αποζηµίωσης. 6. Σε θεραπεία ή εγχείρηση αµυγδαλών και αδενοειδών εκβλαστήσεων, οποιασδήποτε κήλης, ινοµυώµατα και καλοήθεις όγκοι µήτρας και ωοθηκών, γενικά καλοήθεις και κακοήθεις όγκοι κάθε µορφής, εφόσον δεν έχουν περάσει τουλάχιστον τρείς(3) µήνες συνεχούς κάλυψης από την έναρξη ασφάλισης και ο Ασφαλισµένος αποδεδειγµένα δεν γνώριζε την ύπαρξη τους. 7. Σε θεραπεία ή χειρουργική επέµβαση κάθε µορφής προς αποκατάσταση διαθλαστικών παθήσεων.

4 ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΖΩΗΣ (Κωδ. Εν Υγεία For All ) 1. ΠΡΟΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΙΑΤΑΞΗ - ΒΑΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Η παρούσα Σύµβαση έχει θεµελιωθεί και βασίζεται στην Αίτηση Ασφάλισης, όπως ενδεχόµενα αυτή τροποποιείται µε το παρόν Ασφαλιστήριο, και τις γραπτές δηλώσεις του Συµβαλλοµένου, Ασφαλισµένου, διέπεται δε, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά στο Ασφαλιστήριο, από τις διατάξεις του Ελληνικού ικαίου. 2. ΟΡΙΣΜΟΙ Στη Σύµβαση χρησιµοποιούνται για συντοµία ορισµοί που έχουν την παρακάτω έννοια: ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΣ): Η INTERNATIONAL LIFE, Ανώνυµη Εταιρία Ασφαλίσεων Ζωής. ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ: Είναι το σύνολο των συµφωνιών µεταξύ Εταιρίας και Συµβαλλοµένου, οι οποίες αναγράφονται στο Ασφαλιστήριο Συµβόλαιο. Το Ασφαλιστήριο Συµβόλαιο µαζί µε τους επισυναπτόµενους ασφαλιστικούς όρους (Γενικούς και Ειδικούς) και τις τυχόν Πρόσθετες Πράξεις, ενιαία ερµηνευόµενα απαρτίζουν την Ασφαλιστική Σύµβαση. Ασφαλιστήριο συµβόλαιο και ασφαλιστική Σύµβαση είναι έννοιες ταυτόσηµες στο παρόν. ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΣ (ΛΗΠΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ): Το φυσικό ή νοµικό πρόσωπο που συµβάλλεται µε την Εταιρία. ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ: Το πρόσωπο για τη ζωή του οποίου συνάπτεται η ασφάλιση, το οποίο µπορεί να είναι ο Συµβαλλόµενος ή τρίτος. ΑΣΦΑΛΙΣΜΑ: Το ασφαλισµένο ποσό που έχει υποχρέωση να καταβάλει η Εταιρία, σύµφωνα µε τους όρους του παρόντος όταν επέλθει ασφαλιστική περίπτωση. ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΟ: Το χρηµατικό ποσό που πρέπει να καταβάλλει ο Συµβαλλόµενος στην Εταιρία, στις καθοριζόµενες ηµεροµηνίες για να ισχύει η Ασφαλιστική Σύµβαση. ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟ ΟΣ: Κάθε συνεχόµενο δωδεκάµηνο (12) που αρχίζει από την ηµεροµηνία έναρξης ισχύος του Ασφαλιστηρίου ή την αντίστοιχη µ' αυτή ηµεροµηνία κάθε εποµένου έτους σε περίπτωση ανανέωσής του. ΑΣΘΕΝΕΙΑ: Κάθε προσβολή της υγείας του Ασφαλισµένου εφόσον άρχισε µετά την έναρξη της ασφάλισης που δεν προέρχεται από ατύχηµα αλλά από άλλες αιτίες που δεν υπήρχαν, κατά τη σύναψη της ασφάλισης. ΑΤΥΧΗΜΑ: Θεωρείται το γεγονός που προκαλεί σωµατικές βλάβες ή τον θάνατο του Ασφαλισµένου εφόσον απαραίτητα έχει αιτία βίαιη, ξαφνική, τυχαία, εξωτερική, ξένη µε τη πρόθεση του Ασφαλισµένου και συνέβη απαραίτητα µετά την έναρξη της ασφάλισης και την καταβολή του πρώτου ασφαλίστρου. Θεωρούνται ακόµη ατυχήµατα και καλύπτονται από το Ασφαλιστήριο και οι παρακάτω περιπτώσεις: 1. Θάνατος, τραύµα ή σωµατική βλάβη από κολύµπι (εξαιρείται η υποβρύχια κατάδυση µε συσκευή παροχής οξυγόνου), ασφυξία από διαφυγή αερίων ή ατµών, ηλεκτροπληξία, φωτιά ή

5 κεραυνό ή από προσπάθεια να σώσει ο ασφαλισµένος πρόσωπο που κινδύνευε. 2. Οι συνέπειες από τσίµπηµα εντόµων ή δάγκωµα ζώων. ΜΟΝΙΜΗ ΟΛΙΚΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ: Είναι η µόνιµη ανατοµική βλάβη ή λειτουργική διαταραχή η οποία επέρχεται µετά από ασθένεια ή ατύχηµα και καθιστά τον ασφαλισµένο διά βίου τελείως ανίκανο να εκτελέσει την εργασία που έκανε ή κάθε άλλη εργασία µε αµοιβή ή κέρδος για την οποία είχε τις απαιτούµενες γνώσεις, την πείρα και την εξειδίκευση, εφόσον αυτή συµβεί πριν από τη συµπλήρωση του 65ου έτους ηλικίας του ασφαλισµένου. ΜΟΝΙΜΗ ΟΛΙΚΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΑΤΥΧΗΜΑ: Είναι η σωµατική βλάβη που οφείλεται σε ατύχηµα και έχει ως αποτέλεσµα συγκεκριµένες µόνιµες βλάβες ή απώλειες που καθορίζονται στους Ειδικούς Όρους του παρόντος. ΜΟΝΙΜΗ ΜΕΡΙΚΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΑΤΥΧΗΜΑ: Είναι η σωµατική βλάβη από ατύχηµα που έχει ως αποτέλεσµα τη µερική απώλεια (ακρωτηριασµό) µέλους του σώµατος του ασφαλισµένου ή την µόνιµη και οριστική απώλεια της λειτουργικής ικανότητας. ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΟΛΙΚΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΑΤΥΧΗΜΑ Η ΑΣΘΕΝΕΙΑ: Είναι η σωµατική βλάβη η οποία έχει προκληθεί από ατύχηµα ή ασθένεια και η οποία είναι προσωρινή, δεκτική πλήρους βελτιώσεως, υποβαλλόµενη σε ιατρική θεραπεία ή παρακολούθηση και καθιστά τον ασφαλισµένο πλήρως ανίκανο για εργασία και απέχει από αυτήν. ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΜΕΡΙΚΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΑΤΥΧΗΜΑ: Είναι το στάδιο της πρόσκαιρης ανικανότητας από ατύχηµα που έχει περατωθεί ή ιατρική θεραπεία και ο ασφαλισµένος δύναται να επαναλάβει την επαγγελµατική δραστηριότητα µε περιορισµένη απόδοση. ΠΕΡΙΟ ΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ: Είναι το χρονικό διάστηµα για το οποίο δεν καταβάλλεται καµία αποζηµίωση ακόµη και αν συντρέχουν όλες οι υπόλοιπες προϋποθέσεις που ορίζονται στους ειδικούς όρους του παρόντος, και αρχίζει να προσµετρά από την παράδοση του ασφαλιστηρίου (υπογραφή και αποπληρωµή της πρώτης οφειλόµενης δόσης). ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ: Θεωρείται το ελληνικό δηµόσιο ίδρυµα που εφαρµόζοντας καθιερωµένες επιστηµονικές µεθόδους λειτουργεί νόµιµα για την περίθαλψη και θεραπεία ασθενών και τραυµατισµένων προσώπων και διαθέτει τον αναγκαίο εξοπλισµό, τους ιατρούς και τα µέσα για διάγνωση και θεραπεία. Οίκοι ευγηρίας, κέντρα αποκατάστασης, κέντρα αισθητικής, λουτροθεραπευτήρια και αναπαυτήρια γενικά, αναρρωτήρια για αλκοολικούς ή ναρκοµανείς δεν θεωρούνται σαν νοσοκοµεία. ΙΑΤΡΟΣ:Ο διπλωµατούχος επιστήµων εγγεγραµµένος στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. ΙΑΡΚΕΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ: Η ιάρκεια του Ασφαλιστηρίου ορίζεται σε ένα (1) έτος. ΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: Το πρόσωπο ή τα πρόσωπα στα οποία θα καταβληθεί το ασφάλισµα από την Εταιρία. ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ: Η ηµεροµηνία κάθε έτους που ταυτίζεται µε την ηµεροµηνία έναρξης ισχύος του Ασφαλιστηρίου.

6 ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ: εν ασφαλίζονται κατά την έναρξη της ασφάλισης: α. Πρόσωπα που έχουν ηλικία µικρότερη από 14 ηµερών και µεγαλύτερη από 60 ετών. β. Άτοµα µυωπικά (από 10ο και πάνω), παράλυτα, τυφλά, κωφά, βωβά, επιληπτικά, ή ψυχικά άρρωστα, άτοµα µε βλάβη του εγκεφάλου ή της σπονδυλικής στήλης που επιδρά στις ελεύθερες κινήσεις. ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ: Κάθε πρόσθετη παροχή στη Βασική Ασφάλιση Ζωής. 3. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ Αντικείµενο της Σύµβασης είναι οι ασφαλιστικές καλύψεις (παροχές), που ορίζονται στο παρόν Ασφαλιστήριο, στις οποίες περιορίζεται η ευθύνη της Εταιρίας και για τις οποίες εφαρµόζονται οι Γενικοί και Ειδικοί όροι που επισυνάπτονται στο Ασφαλιστήριο. Η ασφάλιση ισχύει σε οποιοδήποτε µέρος του κόσµου, εκτός αν άλλως ορίζεται στο Ασφαλιστήριο και τους Ειδικούς Όρους. 4. ΙΣΧΥΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ Η Ασφάλιση ισχύει από την ηµεροµηνία που αναγράφεται στο παρόν Ασφαλιστήριο, ουδέποτε όµως πριν από την ηµεροµηνία υπογραφής του από το Συµβαλλόµενο και Ασφαλισµένο και την πληρωµή του οφειλόµενου ασφαλίστρου πρώτης δόσης. Στην περίπτωση όµως που έχει συµφωνηθεί περίοδος αναµονής όπως αυτή ορίζεται στο παρόν τότε η κάλυψη θα αρχίσει αµέσως µετά την παρέλευση της περιόδου αναµονής. Αν δεν ασκηθεί από τον Συµβαλλόµενο εµπρόθεσµα το δικαίωµα της Εναντίωσης ή Υπαναχώρησης που του παρέχει ο νόµος, τότε θεωρείται ότι αποδέχτηκε τις παροχές και τους όρους (Γενικούς και Ειδικούς) της Σύµβασης. 5. ΠΛΗΡΩΜΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΩΝ Ο Συµβαλλόµενος υποχρεούται να προκαταβάλλει τα ασφάλιστρα για όλη την οριζόµενη διάρκεια σε µετρητά (εφάπαξ). Η ασφαλιστική κάλυψη δεν αρχίζει πριν από την εξόφληση του εφάπαξ ασφαλίστρου. Καθυστέρηση της καταβολής ληξιπρόθεσµης δόσης ασφαλίστρων δίνει το δικαίωµα στην Εταιρία να καταγγείλει τη Σύµβαση σύµφωνα µε το Νόµο. Η καταγγελία γίνεται µε γραπτή δήλωση της Εταιρίας στο Συµβαλλόµενο στην οποία γνωστοποιείται ότι περαιτέρω καθυστέρηση στην εξόφληση θα επιφέρει µετά την πάροδο τριάντα (30) ηµερών από την κοινοποίηση της δήλωσης τη λύση της Σύµβασης. Η δήλωση αυτή (καταγγελίας) δύναται να εµπεριέχεται στην ειδοποίηση πληρωµής των ασφαλίστρων. Η πληρωµή των ασφαλίστρων γίνεται έναντι αποδείξεως ασφαλίστρων της Εταιρίας, που εκτός από την ηµεροµηνία είσπραξης θα πρέπει να φέρει την υπογραφή του αρµοδίου για την είσπραξη προσώπου της Εταιρίας. 6. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ Το Ασφαλιστήριο όπως και οι Πρόσθετες Πράξεις αν υπάρξουν, όλα µαζί ενιαία ερµηνευµένα αποτελούν το ολοκληρωµένο Ασφαλιστήριο. Συµφωνείται ότι κανένα πρόσωπο δεν µπορεί να τροποποιήσει το Ασφαλιστήριο ή να παραιτηθεί από διατάξεις του χωρίς έγγραφη εξουσιοδότηση της Εταιρίας. Καµιά µεταβολή δεν είναι έγκυρη αν δεν γίνει από την Εταιρία σε χωριστό τροποποιητικό έγγραφο (Πρόσθετη Πράξη). Η Εταιρία δεσµεύεται µόνο µε έγγραφα υπογεγραµµένα από αρµόδια εξουσιοδοτηµένους εκπροσώπους της. Τροποποίηση ή Αλλαγή όπως, αλλαγή προγράµµατος, αλλαγή διεύθυνσης αλληλογραφίας, αλλαγή Α.Φ.Μ., αλλαγή.ο.υ., αλλαγή δικαιούχων, αλλαγή Συµβαλλοµένου, αλλαγή

7 ιαβατηρίου ή Αστυνοµικής Ταυτότητας µπορούν να γίνουν µόνο στην Ετήσια Επέτειο του Ασφαλιστηρίου. 7. ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΙΚΑΙΟΥXΟΥ Ο Συµβαλλόµενος έχει το δικαίωµα µε γραπτή δήλωσή του προς την Εταιρία να ορίσει ένα ή περισσότερους δικαιούχους του ασφαλίσµατος, όπως και να τους αντικαθιστά. Σε κάθε περίπτωση που ο Ασφαλισµένος είναι διαφορετικό πρόσωπο από το Συµβαλλόµενο για το καθορισµό ή την αντικατάσταση του δικαιούχου του ασφαλίσµατος, απαιτείται και γραπτή συναίνεση του Ασφαλισµένου. Κάθε αλλαγή δεσµεύει την Εταιρία µόνο εφόσον επιδίδεται σ' αυτή η σχετική αίτηση και ισχύει από την ηµεροµηνία που εκδίδεται η σχετική Πρόσθετη Πράξη. Κάθε αίτηση του Συµβαλλοµένου για αλλαγή δικαιούχου ανακαλεί τυχόν προηγούµενο καθορισµένο δικαιούχο. Πάντως αν δεν έχει οριστεί δικαιούχος ή ο καθορισµένος αποποιήθηκε το ασφάλισµα, τότε δικαιούχος θεωρείται ο Συµβαλλόµενος και το ασφάλισµα µετά το θάνατό του περιέρχεται στους νόµιµους κληρονόµους του. ικαιούχος που προκάλεσε το θάνατο του Ασφαλισµένου ή αποπειράθηκε να τον θανατώσει εκπίπτει του δικαιώµατός του για αποζηµίωση. 8. ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΥ Ο Συµβαλλόµενος µπορεί να ορίσει όσο ζει άλλο Συµβαλλόµενο ή Υποκατάστατο σε περίπτωση θανάτου του. Για την αλλαγή απαιτείται να υποβληθεί στην Εταιρία γραπτή αίτηση υπογεγραµµένη από το παλιό και το νέο Συµβαλλόµενο ή τον υποκατάστατό του και να εκδοθεί πρόσθετη πράξη. Αν ο Συµβαλλόµενος πεθάνει πριν από τη λήξη της ασφάλισης και δεν έχει ορισθεί Υποκατάστατος όλα τα δικαιώµατα και οι υποχρεώσεις που απορρέουν από το Ασφαλιστήριο µεταβιβάζονται στον Ασφαλισµένο εφόσον είναι ενήλικος. 9. ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ - ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΣΦΑΛΙΣΜΑΤΟΣ Σε περίπτωση επέλευσης του κινδύνου η εταιρία αναλαµβάνει την υποχρέωση, σύµφωνα µε τη παρούσα Σύµβαση, να καταβάλλει το ασφάλισµα. Η πληρωµή της αποζηµίωσης από την Εταιρία γίνεται αµέσως µετά την υποβολή και τον έλεγχο όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών εγγράφων που αποδεικνύουν την αξίωση. Η Εταιρία διατηρεί το δικαίωµα να διενεργεί µε έξοδά της κάθε έρευνα σχετική µε την αξίωση αποζηµίωσης, και µε γιατρό που η ίδια ορίζει να εξετάζει τον Ασφαλισµένο, προκειµένου για τις Συµπληρωµατικές Ασφαλίσεις, εφόσον εκκρεµεί αξίωση αποζηµιώσεως. Ο Ασφαλισµένος ή οι δικαιούχοι του έχουν υποχρέωση να επιτρέψουν στην Εταιρία κάθε έρευνα που θεωρείται αναγκαία για την πληρωµή αποζηµιώσεως. 10. ΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΥ - ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ 1. Ο Συµβαλλόµενος έχει όλα τα δικαιώµατα που απορρέουν από τη Σύµβαση πριν από την επέλευση του κινδύνου. Μετά την επέλευση της ασφαλιστικής περίπτωσης τα δικαιώµατα µεταβαίνουν στον Ασφαλισµένο ή τον δικαιούχο, κατά περίπτωση. Σε περίπτωση επέλευσης του κινδύνου ο ικαιούχος της αποζηµίωσης υποχρεούται εντός οκτώ (8) ηµερών από την ηµεροµηνία της επέλευσης της ασφαλιστικής περίπτωσης να ειδοποιήσει γραπτά την Εταιρία. 2. Τον Συµβαλλόµενο βαρύνουν όλες οι υποχρεώσεις που απορρέουν από τη Σύµβαση, εκτός από εκείνες που από τη φύση τους πρέπει να εκπληρωθούν από τον Ασφαλισµένο. Ο Ασφαλισµένος έχει τις ίδιες υποχρεώσεις µε το Συµβαλλόµενο, εφόσον έχει λάβει γνώση της Σύµβασης και έχει τη δυνατότητα να τις εκπληρώσει. Πιο ειδικά: α. Κατά τη σύναψη της ασφάλισης ο Συµβαλλόµενος και ο Ασφαλισµένος υποχρεούνται να δηλώσουν στην Εταιρία κάθε στοιχείο ή περιστατικό που γνωρίζουν, το οποίο είναι αντικειµενικά ουσιώδες για την

8 εκτίµηση του κινδύνου, και να απαντήσουν µε σαφήνεια και πληρότητα σε κάθε σχετική ερώτηση της Εταιρίας. Υποχρεούνται επίσης να ενηµερώνουν την Εταιρία για τη τυχόν ύπαρξη άλλης ασφάλισης κατά ατυχηµάτων ή ασθένειας. β. Αλλαγή στη κατοικία και διεύθυνση επικοινωνίας του Συµβαλλοµένου θα πρέπει οπωσδήποτε να δηλώνεται γραπτά στην Εταιρία. Αν η αλλαγή δεν έχει γνωστοποιηθεί η επίδοση ή αποστολή εγγράφων από την Εταιρία στο Συµβαλλόµενο γίνεται στη διεύθυνση που αναγράφεται στο Ασφαλιστήριο ή στη τελευταία διεύθυνση που έχει γνωστοποιηθεί και αποτελεί αµάχητο τεκµήριο ότι τα εν λόγω έγγραφα περιήλθαν σε γνώση του Συµβαλλοµένου. γ. Οι ενδιαφερόµενοι για την αποζηµίωση υποχρεούνται να δίδουν πληροφορίες και έγγραφα που σχετίζονται µε τις περιστάσεις και τις συνέπειες επέλευσης του κινδύνου που ζητά η Εταιρία. Παράβαση των ανωτέρω υποχρεώσεων επισύρει τις συνέπειες του Νόµου 2496/ ΕΞΑΓΟΡΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ εν παρέχεται δικαίωµα εξαγοράς. 12. ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΥΝΑΜΕΙΣ Με τα προσαρτήµατα της Συµπληρωµατικής Ασφάλισης καλύπτεται και το µόνιµο προσωπικό των Ενόπλων υνάµεων για όλες τις περιπτώσεις εκτός από τα ατυχήµατα που θα συµβούν σε περίπτωση συµµετοχής σε τακτικές ασκήσεις µε πραγµατικά πυρά σε καιρό ειρήνης. 13. ΙΚΑΙΩΜΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ Η Εταιρία διατηρεί το δικαίωµα να προβεί σε καταγγελία της Ασφαλιστικής Σύµβασης σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι ο Συµβαλλόµενος ή Ασφαλισµένος από δόλο δεν γνωστοποίησε στην Εταιρία αντικειµενικά ουσιώδη στοιχεία για την εκτίµηση του κινδύνου µέσα σε προθεσµία ενός (1) µηνός από τότε που έλαβε γνώση της παράβασης. Αν εντός της παραπάνω προθεσµίας επέλθει οποιαδήποτε ασφαλιστική περίπτωση η Εταιρία απαλλάσσεται της υποχρέωσης καταβολής οποιασδήποτε καταβολής ασφαλίσµατος. 14. ΓΕΝΙΚΕΣ ΙΑΤΑΞΕΙΣ α. Εφαρµοστέο δίκαιο Η παρούσα Σύµβαση διέπεται, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά στο Ασφαλιστήριο, από την ισχύουσα Ελληνική Νοµοθεσία. Για θέµατα που δεν ρυθµίζονται από το Ασφαλιστήριο και τους Γενικούς και Ειδικούς Όρους του, εφαρµόζονται οι διατάξεις του Νόµου 2496/97 περί Ασφαλιστικής Σύµβασης. β. Αρµόδια ικαστήρια Κάθε πιθανή αµφισβήτηση στην ερµηνεία ή στην εκτέλεση αυτής της Σύµβασης, υπόκειται στην αποκλειστική αρµοδιότητα των ικαστηρίων των Αθηνών. Κάθε αξίωση που πηγάζει από το Ασφαλιστήριο παραγράφεται σε πέντε (5) χρόνια από το τέλος του έτους που γεννήθηκε η αξίωση ανεξάρτητα από πότε το έµαθαν οι υπόχρεοι για να το δηλώσουν στην Εταιρία. γ. ιαιτησία Σε περίπτωση διαφωνίας µεταξύ των Συµβαλλοµένων µερών ορίζεται διαιτησία από επιτροπή που αποτελείται από τρεις γιατρούς από τους οποίους ο ένας ορίζεται από το Συµβαλλόµενο, ο δεύτερος από την Εταιρία και ο τρίτος επιλέγεται από κοινού και από τα δύο µέρη ή σε περίπτωση διαφωνίας από το Μονοµελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Κατά τη διαδικασία της διαιτησίας εφαρµόζονται οι σχετικές διατάξεις του Κώδικα Πολ. ικονοµίας.

9 δ. Φόροι - Επιβαρύνσεις 1)Κάθε σχετικός µε τα ασφάλιστρα του παρόντος φόρος βαρύνει αποκλειστικά και µόνο τον Λήπτη της Ασφάλισης (Συµβαλλόµενο). 2)Οι φόροι που ισχύουν κατά το χρόνο εξόφλησης αποζηµίωσης ή άλλης καταβολής από το Ασφαλιστήριο βαρύνουν αυτόν που εισπράττει αυτή την παροχή. ε. Ανακριβής ηλικία Η Εταιρία έχει το δικαίωµα να ζητήσει πιστοποιητικό γέννησης του Ασφαλισµένου πριν από κάθε πληρωµή οποιουδήποτε ποσού, δεδοµένου ότι η ηλικία του Ασφαλισµένου είναι ουσιώδες στοιχείο για την εκτίµηση του κινδύνου. στ. Οι Γενικοί Όροι ισχύουν και για τις Συµπληρωµατικές Ασφαλίσεις.

10 ΕΙ ΙΚΟΣ ΟΡΟΣ ΒΑΣΙΚΗΣ ΖΩΗΣ "Inlife HEALTH ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΘΑΝΑΤΟΥ ΕΤΗΣΙΩΣ ΑΝΑΝΕΟΥΜΕΝΗ" (ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΚΕΡ Η (ΚΩ.3006) (Τεχνικό Σηµείωµα κωδικός Z3006) Σύµφωνα µε τα οριζόµενα στο ανωτέρω τεχνικό σηµείωµα η Εταιρία θα καταβάλλει το ασφαλισµένο ποσό στους καθορισµένους δικαιούχους αµέσως µετά το θάνατο του Ασφαλισµένου εφόσον συµβεί στη διάρκεια της ασφάλισης. Τα ασφάλιστρα καταβάλλονται µέχρι τη λήξη της ασφάλισης ή µέχρι την επέλευση της ασφαλιστικής περίπτωσης, σύµφωνα µε το παρόν. υνατότητα Ανανέωσης της Πρόσκαιρης Θανάτου. Η διάρκεια της Βασικής Ασφάλισης ισχύει για ένα (1) έτος. Η εταιρεία θα αποστέλλει στο συµβαλλόµενο τα ασφάλιστρα που θα ισχύουν για την επόµενη ασφαλιστική περίοδο καθώς και την ηµεροµηνία υποχρέωσης πληρωµής αυτών. Η µη πληρωµή των ασφαλίστρων µέχρι την ορισθείσα ηµεροµηνία πληρωµής, έχει ως συνέπεια τη µη ανανέωση της κάλυψης και κατά συνέπεια τη µη ανανέωση του Ασφαλιστηρίου Ζωής.

11 ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΑΝΑΤΟΥ ΑΠΟ ΑΤΥΧΗΜΑ (ΘΑ ΚΩ.5) Αν κάποιο ατύχηµα επιφέρει το θάνατο του ασφαλισµένου µέσα σε τριακόσιες εξήντα πέντε (365) ηµέρες από την ηµεροµηνία του ατυχήµατος, η Εταιρία θα καταβάλλει στους δικαιούχους του ασφαλισµένου το ασφαλιζόµενο ποσό που προβλέπεται για την περίπτωση αυτή στο πίνακα ασφαλιστικών καλύψεων του Συµβολαίου ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ (ΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΗ) ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΑΤΥΧΗΜΑ (MA ΚΩ. 6Z) Η µόνιµη ανικανότητα διακρίνεται σε α. ολική και β. µερική α. Η Μόνιµη Ολική Ανικανότητα είναι αυτή που επισυµβαίνει το αργότερο σε 365 µέρες από το ατύχηµα και που παγιώνεται και οριστικοποιείται µε ιατρικά αποδεικτικά στοιχεία, οπότε η Εταιρία πληρώνει στον ασφαλισµένο το ασφαλιζόµενο ποσό που προβλέπεται στον πίνακα ασφαλιστικών καλύψεων αυτού του συµβολαίου. Σαν µόνιµη ολική ανικανότητα θεωρούνται µόνο οι πιο κάτω αναφερόµενες περιπτώσεις: - Αν ο ασφαλιζόµενος χάσει από ατύχηµα ολοκληρωτικά την όραση και από τα δύο του µάτια, αν δεν µπορεί να κινεί τους δύο βραχίονες ή τα δύο του χέρια ή τα δύο του πόδια ή ένα βραχίονα και µία κνήµη ή ένα πόδι και ένα χέρι ή ένα χέρι και µία κνήµη ή ένα βραχίονα και ένα πόδι, ή χάσει εντελώς την όρασή του από το ένα µάτι και ένα χέρι ή ένα πόδι. - Αν ο ασφαλιζόµενος πάθει αθεράπευτη φρενοβλάβεια από ατύχηµα, που τον έχει κάνει ανίκανο, για κάθε εργασία ή απασχόληση. - Αν ο ασφαλιζόµενος πάθει ολική παράλυση από ατύχηµα β. Η Μόνιµη Μερική Ανικανότητα είναι αυτή που επισυµβαίνει και παγιώνεται το αργότερο µέσα σε 365 ηµέρες από το ατύχηµα οπότε η Εταιρία πληρώνει ποσοστό % του ασφαλιζοµένου ποσού, που προβλέπεται στο πίνακα ασφαλιστικών Καλύψεων αυτού του Συµβολαίου σύµφωνα µε τον παρακάτω πίνακα ποσοστών ανικανοτήτων: ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΟΣΟΣΤΩΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ 1. Πλήρης απώλεια του βραχίονα ή χεριού.60% 2. Πλήρης απώλεια κίνησης του ώµου.25% 3. Πλήρης απώλεια κίνησης του αγκώνα.20% 4. Πλήρης απώλεια κίνησης του καρπού.20% 5. Πλήρης απώλεια του αντίχειρα.20% 6. Πλήρης απώλεια του δείχτη.15% 7. Πλήρης απώλεια του µέσου ή του παραµέσου ή του µικρού δακτύλου.10% 8. Μερικός ακρωτηριασµός στο πόδι µε την προϋπόθεση να συµπεριλαµβάνονται όλα τα δάκτυλα. 30% 9. Πλήρης απώλεια κνήµης ή ποδιού.50% 10. Κάταγµα που δεν αποκαταστάθηκε στην κνήµη ή στο πόδι.25% 11. Κάταγµα που δεν αποκαταστάθηκε στην επιγονατίδα.20% 12. Πλήρης απώλεια κίνησης του ισχίου ή του γονάτου.20% 13. Πλήρης απώλεια του µεγάλου δακτύλου του ποδιού.5% 14. Πλήρης απώλεια δακτύλου του ποδιού εκτός µεγάλου.3%

12 15. Βράχυνση κατά 5 τουλάχιστον εκατοστά του µέτρου κάτω µέλους του σώµατος.15% 16. Πλήρης απώλεια οφθαλµού ή κατά το ήµισυ ελάττωση της όρασης στους οφθαλµούς.50% 17. Ολική και ανίατη απώλεια ακοής στο ένα αυτί.15% 18. Ολική και ανίατη απώλεια ακοής και στα δύο αυτιά.40% 19. Πλήρης απώλεια της όσφρησης.10% 20. Πλήρης απώλεια της γεύσης.5% Η πλήρης και αθεράπευτη απώλεια της λειτουργικής χρήσης ενός οργάνου ή ενός µέλους που καθίσταται έτσι για πάντα αχρησιµοποίητο, θεωρείται σαν πλήρης απώλεια του οργάνου ή µέλους. Στην περίπτωση όµως, που ένα όργανο ή µέλος έχει µόνο µείωση λειτουργικής χρήσης, τότε θα επέρχεται µείωση στο ποσοστό ανάλογη µε τη βλάβη του οργάνου ή του µέλους. Αν απ' το ατύχηµα δηµιουργηθεί απώλεια περισσότερων οργάνων ή µελών και δεν συντρέχει περίπτωση για µόνιµη ολική ανικανότητα, όπως ορίστηκε παραπάνω, τότε το ποσοστό αποζηµίωσης που θα καταβληθεί στον ασφαλισµένο, δεν µπορεί σε καµιά περίπτωση να υπερβεί αθροιστικά το 100% του κεφαλαίου για µόνιµη ολική ανικανότητα. Για κάθε άλλη περίπτωση Μόνιµης Μερικής Ανικανότητας, από ατύχηµα που δεν προσδιορίζεται στο συµβόλαιο αυτό, το ποσό αποζηµίωσης θα κανονίζεται συγκριτικά µε τα ποσοστά του παραπάνω πίνακα ανικανότητας, κατά το µέτρο που µειώθηκε η ανικανότητα του ασφαλισµένου για παραγωγική εργασία. ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΕΣ (ΙΕ ΚΩ. 7A) Η Εταιρία καλύπτει τις απαραίτητες χειρουργικές, νοσηλευτικές, ιατρικές και φαρµακευτικές δαπάνες του ασφαλισµένου από ατύχηµα ή ασθένεια, µέχρι το ποσό και το ποσοστό που αναγράφεται στο Πίνακα Ασφαλιστικών Καλύψεων αυτού του συµβολαίου. ΠΡΟΣΘΕΤΟΙ ΟΡΟΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ 1. ΟΡΟΣ ΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΥ Εάν οι ζηµιές προκληθούν στον ασφαλισµένο από ατύχηµα που συνέβη µέσα σε ανελκυστήρα, σιδηρόδροµο, λεωφορείο, ταξί, αεροπλάνο, πλοίο ή σε άλλο όχηµα µεταφοράς δηµοσίας χρήσεως που έχει άδεια κυκλοφορίας και µέσα στο χώρο που προορίζεται για τη µεταφορά επιβατών ή εάν είναι άµεση συνέπεια παρουσίας του ασφαλισµένου µέσα σε δηµόσιο κτίριο κατά την ώρα της εκρήξεως πυρκαγιάς το ποσό που θα καταβληθεί για την περίπτωση Θανάτου θα διπλασιασθεί. Ο διπλασιασµός των παραπάνω ποσών ισχύει και σε περίπτωση τροχαίου ατυχήµατος, που σύµφωνα µε το παρόν νοείται το ατύχηµα που θα συµβεί στον ασφαλισµένο κατά το χρόνο που είναι επιβάτης ή οδηγός ιδιωτικής χρήσεως επιβατικού (Ι.Χ.Ε.) αυτοκινήτου, επιβιβάζεται ή αποβιβάζεται από το αυτοκίνητο ή κινείται σαν πεζός σε δηµόσιο δρόµο. Απαραίτητη προϋπόθεση για την αποζηµίωση είναι να έχει επιληφθεί η Τροχαία για το ατύχηµα και ο ασφαλισµένος να έχει τη νόµιµη άδεια οδηγήσεως αυτοκινήτου εφόσον είναι οδηγός ή το αυτοκίνητο στο οποίο επιβαίνει να οδηγείται από πρόσωπο που έχει το νόµιµο δίπλωµα οδήγησης.

13 ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑ "Εν Υγεία For All" ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ - ΕΞΩΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΕΙ ΙΚΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΟΡΟΙ 1. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ : Με τη συµπληρωµατική αυτή ασφάλιση η Εταιρία αναλαµβάνει την υποχρέωση να αποζηµιώσει τα έξοδα που πραγµατοποίησε ο ασφαλισµένος για την απαραίτητη ιατρικά θεραπεία του, µε νοσηλεία εντός Κρατικού Νοσοκοµείου ή Κέντρου Υγείας λόγω ατυχήµατος ή ασθενείας και/ή να καταβάλει τα προβλεπόµενα από το παρόν επιδόµατα. Η ασφάλιση ισχύει περιοριστικά για άτοµα που έχουν µόνιµη κατοικία στην Ελλάδα. 2. ΟΡΙΣΜΟΙ : Στο προσάρτηµα αυτό χρησιµοποιούνται πρόσθετοι ορισµοί που έχουν την παρακάτω έννοια. 2α. Νοσηλεία Νοείται το απαραίτητο, σύµφωνα µε τα ιατρικά δεδοµένα, χρονικό διάστηµα για το οποίο ο ασφαλισµένος πρέπει να παραµείνει εντός Κρατικού νοσοκοµείου προκειµένου να υποβληθεί στην αναγκαία για την αιτία εισαγωγής θεραπεία λόγω ατυχήµατος ή ασθενείας. εν θεωρείται νοσηλεία η παραµονή του ασφαλισµένου εντός του νοσοκοµείου για χρονικό διάστηµα µεγαλύτερο από το ιατρικώς επιβεβληµένο ή για να υποβληθεί µόνο σε διαγνωστικές εξετάσεις. 2β. Ηµερήσια επέµβαση / Νοσηλεία Νοείται η θεραπεία ή επέµβαση που γίνεται σε Κρατικό Νοσοκοµείο ή Κέντρο Υγείας αλλά µε έκδοση εισιτηρίου- εξιτηρίου. 2γ. Εσωτερική Νοσηλεία Νοείται το αναγκαίο διάστηµα µε µία τουλάχιστον διανυκτέρευση, κατά το οποίο ο ασφαλισµένος παραµένει εντός Κρατικού Νοσοκοµείου και υποβάλλεται σε θεραπεία η οποία δεν µπορεί να χορηγηθεί εκτός νοσοκοµείου. 2δ. Θεραπεία Νοείται η µε κάθε σύγχρονο µέσο χειρουργική ή ιατρική µέθοδος, που χρησιµοποιείται για ίαση ασθενειών, νόσων και αποκατάσταση σωµατικής βλάβης από ατύχηµα, και η οποία είναι απαραίτητο να γίνει εντός Κρατικού νοσοκοµείου µε εσωτερική ή ηµερήσια νοσηλεία. 2ε. Έκτακτο και επείγον περιστατικό Νοείται η ξαφνική µεταβολή ή τυχαία βλάβη της υγείας του ασφαλισµένου, εξ' αιτίας ατυχήµατος ή ασθενείας, µε εκδήλωση σοβαρών συµπτωµάτων για την αντιµετώπιση της οποίας απαιτείται άµεση ιατρική ή και νοσοκοµειακή περίθαλψη και θεραπεία γιατί τίθεται σε κίνδυνο η ζωή και η ακεραιότητά του. 2στ. Κλειστά Ενοποιηµένα Νοσήλια (ΚΕΝ) Νοείται ο γενικευµένος τιµοκατάλογος νοσηλειών «Κλειστά Ενοποιηµένα Νοσήλια» και Ηµερήσιο Νοσήλιο στο Ε.Σ.Υ (ΦΕΚ Β ), ο οποίος καθορίζει το κόστος και τη Μέση ιάρκεια Νοσηλείας (Μ Ν) για κάθε κατηγορία νοσηλείας. 3. ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΞΩΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ Νοείται η χωρίς εισαγωγή σε Κρατικό Νοσοκοµείο περίθαλψη του ασφαλισµένου η οποία καλύπτει αποκλειστικά και µόνο τις περιπτώσεις που καθορίζονται στο προσάρτηµα αυτό. Η

14 πρωτοβάθµια περίθαλψη ισχύει εντός Ελλάδος και µόνο σε Κρατικό Νοσοκοµείο ή Κέντρο Υγείας, συγκεκριµένα στα Εξωτερικά ιατρεία και παρέχεται µε συµµετοχή του ασφαλισµένου στο κόστος των ιατρικών επισκέψεων και των διαγνωστικών εξετάσεων όπως ορίζεται στο Πίνακα Παροχών. ΚΑΛΥΠΤΟΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΞΩΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ α) Ιατρικές Επισκέψεις Η Εταιρία καλύπτει τα έξοδα ιατρικών επισκέψεων που πραγµατοποίησε ο ασφαλισµένος για ιατρική βοήθεια εξ αιτίας ατυχήµατος ή ασθενείας, στα εξωτερικά ιατρεία Κρατικού Νοσοκοµείου ή Κέντρου Υγείας, έως του ποσού που ορίζεται στον Αναλυτικό Πίνακα Παροχών του παρόντος. β) ιαγνωστικές Εξετάσεις Η Εταιρία καλύπτει τα έξοδα που πραγµατοποίησε ο ασφαλισµένος για ιαγνωστικές- Εργαστηριακές- Απεικονιστικές εξετάσεις, εξ αιτίας ατυχήµατος ή ασθενείας στα εξωτερικά ιατρεία Κρατικού Νοσοκοµείου ή Κέντρου Υγείας έως του ποσού που ορίζεται στον Αναλυτικό Πίνακα Παροχών. γ) Μικρές Χειρουργικές Επεµβάσεις Σε κάθε περίπτωση µικρών Χειρουργικών Επεµβάσεων λόγω ατυχήµατος ή ασθενείας που δεν απαιτούν παραµονή µέσα στο Κρατικό Νοσοκοµείο, αλλά πραγµατοποιούνται αποκλειστικά και µόνο στα Εξωτερικά Ιατρεία του Κρατικού Νοσοκοµείου, καταβάλλεται αποζηµίωση µέχρι του ποσού που ορίζεται στον Αναλυτικό Πίνακα Παροχών. 4. ΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ Θεωρούνται τα απαραίτητα έξοδα που χρεώνει το Κρατικό Νοσοκοµείο σε περίπτωση εισαγωγής του ασφαλισµένου για θεραπεία είτε σαν εσωτερικός ασθενής (Εσωτερική Νοσηλεία) είτε µε Ηµερήσια Νοσηλεία ή για Χειρουργικές Επεµβάσεις χωρίς νοσηλεία. ΚΑΛΥΠΤΟΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΕΞΟ Α ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ Με τον όρο νοούνται αθροιστικά τα παρακάτω : α. Έξοδα ιαµονής, δηλαδή τα έξοδα για ωµάτιο και Τροφή συµπεριλαµβανοµένης και της εντατικής µονάδας θεραπείας που χρεώνει το Κρατικό Νοσοκοµείο για κάθε µέρα νοσηλείας. β. Έξοδα Παρακλινικών Υπηρεσιών, δηλαδή τα έξοδα που χρεώνει το Κρατικό Νοσοκοµείο για ιατροφαρµακευτική περίθαλψη, επιδέσµους, καθώς και χρήση χώρου χειρουργείου και του απαραίτητου χειρουργικού εξοπλισµού,και τα οποία θεωρούνται ιατρικώς επιβεβληµένα και σχετίζονται αποκλειστικά µε την αιτία εισαγωγής στο Κρατικό Νοσοκοµείο. γ. Έξοδα ιαγνωστικών Εξετάσεων, Εργαστηριακών - Απεικονιστικών. Χειρουργικό Επίδοµα Σε περίπτωση που ο Ασφαλισµένος θα υποβληθεί σε µια ή περισσότερες χειρουργικές επεµβάσεις ταυτόχρονα τότε η Εταιρία θα καταβάλλει το ποσοστό που ορίζεται στον Αναλυτικό Πίνακα Παροχών, µόνο για την βαρύτερη επέµβαση εξ αυτών όπως αυτή θα πιστοποιείται ιατρικά.

15 5. ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ Η αποζηµίωση προσδιορίζεται σε ποσοστό 100% και µέχρι τα ποσά που ορίζονται στον Αναλυτικό Πίνακα Παροχών. 6. ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ Τα οφειλόµενα ασφάλιστρα προκαταβάλλονται σύµφωνα µε το άρθρο 5 "Πληρωµή Ασφαλίστρων" των Γενικών Όρων της Βασικής ασφάλισης Ζωής. Η Εταιρία υποχρεούται στις παροχές µόνο εφ' όσον έχουν προκαταβληθεί τα οφειλόµενα ασφάλιστρα. Τα ασφάλιστρα υπολογίζονται µε αναλογιστική τεχνική και κριτήρια όπως, την ηλικία, την εξέλιξη του µέσου κόστους νοσηλείας, των ιατρικών και διαγνωστικών εξετάσεων, και την εµπειρία (σχέση ζηµιών προς ασφάλιστρο) της Εταιρίας για το συγκεκριµένο προϊόν. Η Εταιρία διατηρεί το δικαίωµα αναπροσαρµογής σε οποιαδήποτε ανανέωση του συµβολαίου των ασφαλίστρων αυτού του προσαρτήµατος σύµφωνα µε τα προαναφερθέντα και ιδίως αν τροποποιηθεί ένα ή περισσότερα εκ των άνω κριτηρίων. Η αναπροσαρµογή αν υπάρξει, θα ισχύει για όλα τα εν ισχύ ασφαλιστήρια αυτής της κατηγορίας και θα γνωστοποιείται γραπτά στον ασφαλισµένο πριν από κάθε επέτειο. Αυτό το προσάρτηµα δεν ισχύει αν δεν έχουν καταβληθεί τα οφειλόµενα ασφάλιστρα. 7. ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΠΑΡΟΧΩΝ Ο ασφαλισµένος που προσέρχεται για περίθαλψη στο Κρατικό Νοσοκοµείο θα πρέπει : Να επιδείξει Το ιαβατήριο ή το ελτίο της Αστυνοµικής του ταυτότητας, Κάλυψη παρέχεται εφόσον έχει πλήρως εξοφληθεί το οφειλόµενο ασφάλιστρο. Η αποζηµίωση εξόδων γίνεται µε βάση τις πρωτότυπες αποδείξεις εξόδων που κατέβαλε ο ασφαλισµένος. Οι αποζηµιώσεις καταβάλλονται στον ίδιο τον ασφαλισµένο αφού υποβληθούν στην Εταιρία τα εξής : 1) Συµπληρωµένη και Υπογεγραµµένη από τον Ασφαλισµένο η αίτηση αποζηµίωσης. 2) Το Ενηµερωτικό Σηµείωµα Νοσηλείας. 3) Πρωτότυπα ελτία Παροχής Υπηρεσιών. 4) Αντίγραφο Αστυνοµικής Ταυτότητας ή ιαβατηρίου ή Αδείας Παραµονής. 8. ΑΝΩΤΑΤΟ ΠΟΣΟ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ (ΟΡΙΟ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ) Το όριο ευθύνης της Εταιρίας για όλα τα πραγµατοποιηθέντα εντός Ελλάδος έξοδα και µόνο σε Κρατικό Νοσοκοµείο ή Κέντρο Υγείας, περιορίζεται στο ανώτατο ποσό κάλυψης που ορίζεται στον Αναλυτικό Πίνακα Παροχών αυτού του προσαρτήµατος, που ισχύει κατ άτοµο και για κάθε περίπτωση ατυχήµατος ή ασθενείας. 9. ΛΗΞΗ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΣ Η ασφάλιση λήγει όταν επέλθει ένα εκ των κάτωθι γεγονότων: α. Όταν περάσει η συµφωνηµένη διάρκεια. β. Όταν δεν έχουν εξοφληθεί τα ασφάλιστρα. γ. Με την συµπλήρωση του 70ου έτους ηλικίας του ασφαλισµένου. δ. Όταν ο ασφαλισµένος αποβιώσει. ε. Όταν το Ασφαλιστήριο Ακυρωθεί

16

2. ΟΡΙΣΜΟΙ Στη Σύμβαση χρησιμοποιούνται για συντομία ορισμοί που έχουν τη παρακάτω έννοια:

2. ΟΡΙΣΜΟΙ Στη Σύμβαση χρησιμοποιούνται για συντομία ορισμοί που έχουν τη παρακάτω έννοια: ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΖΩΗΣ (Κωδ.3006) 1. ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Η παρούσα Σύμβαση έχει θεμελιωθεί και βασίζεται στην Αίτηση Ασφάλισης, στις γραπτές δηλώσεις του Συμβαλλομένου και Ασφαλισμένου, και διέπεται

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΖΩΗΣ & ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΖΩΗΣ & ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΖΩΗΣ Παροχή Σε περίπτωση θανάτου του ασφαλισμένου από οποιαδήποτε αιτία, οι δικαιούχοι δικαιούνται να εισπράξουν το ποσό που ορίζεται από το Συμβόλαιο για την κάλυψη αυτή (28 μηνιαίους μισθούς).

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΥ KAI ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΖΟΜΕΝΟΥ 4.1 Κατά τη σύναψη της ασφάλισης 4.2 Κατά τη διάρκεια της ασφάλισης

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΥ KAI ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΖΟΜΕΝΟΥ 4.1 Κατά τη σύναψη της ασφάλισης 4.2 Κατά τη διάρκεια της ασφάλισης ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΖΩΗΣ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΡΘΡΟ 1 ΑΡΘΡΟ 2 ΑΡΘΡΟ 3 ΑΡΘΡΟ 4 ΑΡΘΡΟ 5 ΑΡΘΡΟ 6 ΑΡΘΡΟ 7 ΑΡΘΡΟ 8 ΑΡΘΡΟ 9 ΑΡΘΡΟ 10 ΟΡΙΣΜΟΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΣ 2.1 Δικαιώματα συμβαλλόμενου 2.2 Αλλαγή συμβαλλόμενου 2.3 Υποκατάστατος

Διαβάστε περισσότερα

Μόνιμη Ολική Ανικανότητα. Αυτό το Συμπληρωματικό Συμβόλαιο αποτελεί μέρος του Βασικού Ασφαλιστηρίου στο οποίο

Μόνιμη Ολική Ανικανότητα. Αυτό το Συμπληρωματικό Συμβόλαιο αποτελεί μέρος του Βασικού Ασφαλιστηρίου στο οποίο ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΟΝΙΜΗΣ ΟΛΙΚΗΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ 1. ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΟΙ Αυτό το Συμπληρωματικό Συμβόλαιο αποτελεί μέρος του Βασικού Ασφαλιστηρίου, στο οποίο είναι προσαρτημένο και ισχύει μόνο στην περίπτωση

Διαβάστε περισσότερα

Παροχή Προστασίας Ασφαλίστρου

Παροχή Προστασίας Ασφαλίστρου ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Α ΣΦΑΛΙΣΤΡΟΥ 1. ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΟΙ Αυτό το Συμπληρωματικό Συμβόλαιο αποτελεί μέρος του Βασικού Ασφαλιστηρίου, στο οποίο είναι προσαρτημένο και ισχύει μόνο στην

Διαβάστε περισσότερα

αναφέρεται στη Σελίδα Ειδικών Στοιχείων του Ασφαλιστηρίου ή σε σχετική Πρόσθετη Πράξη.

αναφέρεται στη Σελίδα Ειδικών Στοιχείων του Ασφαλιστηρίου ή σε σχετική Πρόσθετη Πράξη. ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΩΝ ΛΟΓΩ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ 1. ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΟΙ To Συμπληρωματικό αυτό Συμβόλαιο αποτελεί μέρος του Βασικού Ασφαλιστηρίου στο οποίο είναι προσαρτημένο. Ισχύει

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ ΖΩΗΣ

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ ΖΩΗΣ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ ΖΩΗΣ ΆΡΘΡΟ 1o: ΟΡΙΣΜΟΙ Στο κείμενο του Ασφαλιστηρίου και στα συνημμένα σ αυτό έγγραφα ονομάζονται: «ΕΤΑΙΡΙΑ» (Ασφαλιστής) : η Ανώνυμη Ελληνική Εταιρία Γενικών Ασφαλειών «Η ΕΘΝΙΚΗ»,

Διαβάστε περισσότερα

Για Εκπαιδευτική Χρήση. Απρίλιος 2006

Για Εκπαιδευτική Χρήση. Απρίλιος 2006 ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΟΛΙΚΗΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ή ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Θ! ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ ΖΩΗΣ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ Μ αυτό το Παράρτημα, που αποτελεί

Διαβάστε περισσότερα

Απαλλαγή Πληρωμής Ασφαλίστρων λόγω Ανικανότητας

Απαλλαγή Πληρωμής Ασφαλίστρων λόγω Ανικανότητας ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΩΝ ΛΟΓΩ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ 1. ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΟΙ To Συμπληρωματικό αυτό Συμβόλαιο αποτελεί μέρος του Βασικού Ασφαλιστηρίου Συμβολαίου Σύνθετης Προστασίας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΟ 1 - Τι είναι το Ασφαλιστήριο συμβόλαιο; 1

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΟ 1 - Τι είναι το Ασφαλιστήριο συμβόλαιο; 1 ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ {Εδώ περιγράφονται όλα όσα ισχύουν και πρέπει να έχετε υπόψη σας για την ισχύ του Ασφαλιστηρίου σας. Οι όροι αυτοί εφαρμόζονται μαζί με τους Ειδικούς Όρους των καλύψεων του Ασφαλιστηρίου σας}

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ Έκδ.1 αναθ.4ηµ/νία έγκρ.20/3/2015 ΠΡΟ-ΠΣΠ 001 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΙ ΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ Ταχ. /νση: Ανδρόγεω 2 Τ.Κ: 712 02 Τηλ.:2813 409232 Fax: 2810

Διαβάστε περισσότερα

Ασφάλιστρο είναι το χρηματικό ποσό που δίνει κάθε χρόνο ο ασφαλισμένος, για να εξασφαλίσει την κάλυψη που του παρέχει το ασφαλιστήριο συμβόλαιό του.

Ασφάλιστρο είναι το χρηματικό ποσό που δίνει κάθε χρόνο ο ασφαλισμένος, για να εξασφαλίσει την κάλυψη που του παρέχει το ασφαλιστήριο συμβόλαιό του. Ασφάλιστρο Ασφάλιστρο είναι το χρηματικό ποσό που δίνει κάθε χρόνο ο ασφαλισμένος, για να εξασφαλίσει την κάλυψη που του παρέχει το ασφαλιστήριο συμβόλαιό του. Το ποσό αυτό μπορεί να καταβάλλεται από τον

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΟΧΗ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΟΧΗ ΚΑΛΥΨΗ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΩΝ ΛΟΓΩ ΜΟΝΙΜΗΣ ΟΛΙΚΗΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΑΤΥΧΗΜΑ Η ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ ΕΙ ΙΚΕΣ ΙΑΤΑΞΕΙΣ Άρθρο 1 ΟΡΙΣΜΟΙ ΑΤΥΧΗΜΑ Κάθε τυχαίο γεγονός που οφείλεται σε αιφνίδια

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 24 Απριλίου 2019 «ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ»

Αθήνα, 24 Απριλίου 2019 «ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ» ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΠΡΑΞΗ YΠ AΡΙΘ. 40803 ΣΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ ΥΠ ΑΡΙΘ. 2002984 ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ : «ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ» (Α.Φ.Μ. 0999626549) Σύμφωνα με την από 03/04/2019

Διαβάστε περισσότερα

Μηνιαία Αποζημίωση λόγω Ανικανότητας

Μηνιαία Αποζημίωση λόγω Ανικανότητας ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΛΟΓΩ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ 1. ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΟΙ Tο Συμπληρωματικό αυτό Συμβόλαιο αποτελεί μέρος του Βασικού Ασφαλιστηρίου στο οποίο είναι προσαρτημένο και ισχύει μόνο

Διαβάστε περισσότερα

Premium Νοσοκομειακό Α'-100% Economy (κωδ )

Premium Νοσοκομειακό Α'-100% Economy (κωδ ) Premium Νοσοκομειακό Α'-100% Economy (κωδ. 30228) Η εταιρία καλύπτει τα αναγνωρισμένα έξοδα Νοσοκομειακής Περίθαλψης, σε συμβεβλημένα ή μη συμβεβλημένα νοσοκομεία στην Ελλάδα 100%, στο εξωτερικό 80% και

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΗΣ MEGA BROKERS S.A. A. Παροχές Ασφαλιζόµενα Ποσά ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΖΩΗΣ 100,00.-

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΗΣ MEGA BROKERS S.A. A. Παροχές Ασφαλιζόµενα Ποσά ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΖΩΗΣ 100,00.- ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΗΣ MEGA BROKERS S.A. A. Παροχές Ασφαλιζόµενα Ποσά ΠΑΡΟΧΕΣ ΑΣΦΑΛΙΖΟΜΕΝΟ ΠΟΣΟ ΕΥΡΩ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΖΩΗΣ 100,00.- Η κάλυψη του Άρθρου 2 του Προσαρτήµατος (Επέκταση

Διαβάστε περισσότερα

Συμπληρωματικές Παροχές

Συμπληρωματικές Παροχές Συμπληρωματικές Παροχές 27 Απαλλαγή Πληρωμής Ασφαλίστρου Λόγω Μόνιμης Ολικής Ανικανότητας του Ασφαλισμένου από Ατύχημα ή Ασθένεια Άρθρο 1 Ορισμοί Ασθένεια Ατύχημα Μόνιμη Ολική Ανικανότητα Κάθε βλάβη της

Διαβάστε περισσότερα

Εταιρία: Η ανώνυμη ασφαλιστική εταιρία «METLIFE Α.Ε.Α.Ζ.», που εδρεύει στο Μαρούσι Αττικής (Λεωφ. Κηφισίας αρ. 119).

Εταιρία: Η ανώνυμη ασφαλιστική εταιρία «METLIFE Α.Ε.Α.Ζ.», που εδρεύει στο Μαρούσι Αττικής (Λεωφ. Κηφισίας αρ. 119). ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Η MetLife, που στο εξής θα καλείται η Εταιρία, ασφαλίζει με αυτό το Ασφαλιστήριο Συμβόλαιο, που στο εξής θα καλείται Ασφαλιστήριο, τον κυρίως Ασφαλισμένο που

Διαβάστε περισσότερα

Ασφάλιση Οχήματος Ασφάλιση Αυτοκινήτων Ιδιωτικής Χρήσης ΑΝΥΤΙΜΕ AUTO Εταιρία: ΑΡ.Μ.Α.Ε.: Γ.Ε.Μ.Η.: Με έδρα στην Ελλάδα, Εφαρμοστέο Δίκαιο:

Ασφάλιση Οχήματος Ασφάλιση Αυτοκινήτων Ιδιωτικής Χρήσης ΑΝΥΤΙΜΕ AUTO Εταιρία: ΑΡ.Μ.Α.Ε.: Γ.Ε.Μ.Η.: Με έδρα στην Ελλάδα, Εφαρμοστέο Δίκαιο: Ασφάλιση Οχήματος Έγγραφο πληροφοριών για το ασφαλιστικό προϊόν Ασφάλιση Αυτοκινήτων Ιδιωτικής Χρήσης ΑΝΥΤΙΜΕ AUTO Εταιρία: ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΖΗΜΙΩΝ Α.Ε. ΑΡ.Μ.Α.Ε.: 12865/05/Β/86/4,

Διαβάστε περισσότερα

Νοσοκομείο: Ιδιωτικό ή Δημόσιο νοσηλευτικό Ίδρυμα, κλινική ή θεραπευτήριο, το οποίο πληροί όλες τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

Νοσοκομείο: Ιδιωτικό ή Δημόσιο νοσηλευτικό Ίδρυμα, κλινική ή θεραπευτήριο, το οποίο πληροί όλες τις ακόλουθες προϋποθέσεις: ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ 1. ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΟΙ Το Συμπληρωματικό αυτό Συμβόλαιο αποτελεί μέρος του Ασφαλιστηρίου στο οποίο προσαρτάται και ισχύει μόνο αν ο αριθμός του έχει αναφερθεί

Διαβάστε περισσότερα

Γενικοί Όροι Ασφαλιστηρίου

Γενικοί Όροι Ασφαλιστηρίου ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ 1. ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ Η πλήρης Σύμβαση Ασφάλισης με την MetLife Α.Ε.Α.Ζ. αποτελείται από: Τους Γενικούς και Ειδικούς Όρους του Ασφαλιστηρίου, Τη Σελίδα Ειδικών Στοιχείων,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΩΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΚΑΛΥΨΗ JUNIOR (ΕΞJUN)

ΕΞΩΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΚΑΛΥΨΗ JUNIOR (ΕΞJUN) ΕΞΩΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΚΑΛΥΨΗ JUNIOR (ΕΞJUN) ΚΩ ΙΚΟΣ ΟΡΟΥ: 504052 Άρθρο 1o: Ορισµοί Ανώτατο όριο κάλυψης: Ανώτατο ετήσιο όριο κάλυψης είναι το συνολικό ποσό αποζηµίωσης που θα καταβάλλει η Εταιρία ανά έτος για

Διαβάστε περισσότερα

Γ Ε Ν Ι Κ Ο Ι Ο Ρ Ο Ι Α Σ Φ Α Λ Ι Σ Τ Ι Κ Η Σ Σ Υ Μ Β Α Σ Η Σ

Γ Ε Ν Ι Κ Ο Ι Ο Ρ Ο Ι Α Σ Φ Α Λ Ι Σ Τ Ι Κ Η Σ Σ Υ Μ Β Α Σ Η Σ Γ Ε Ν Ι Κ Ο Ι Ο Ρ Ο Ι Α Σ Φ Α Λ Ι Σ Τ Ι Κ Η Σ Σ Υ Μ Β Α Σ Η Σ ΜΕΡΟΣ Α : ΒΑΣΙΚΕΣ ΙΑΤΑΞΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ Άρθρο 1 ο : ΟΡΙΣΜΟΙ Οπουδήποτε στην Ασφαλιστική Σύµβαση χρησιµοποιούνται οι όροι που ακολουθούν,

Διαβάστε περισσότερα

Ασφάλιση Προσωπικών Ατυχημάτων

Ασφάλιση Προσωπικών Ατυχημάτων ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ 1. ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΟΙ Το Συμπληρωματικό αυτό Συμβόλαιο αποτελεί μέρος του Ασφαλιστηρίου στο οποίο προσαρτάται και ισχύει μόνο αν ο αριθμός του έχει

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΖΩΗΣ AΡΘΡΟ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΖΩΗΣ AΡΘΡΟ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΖΩΗΣ AΡΘΡΟ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ Η παρούσα ασφάλιση συνάπτεται σύμφωνα με: Την ισχύουσα Ασφαλιστική Νομοθεσία. Τους παρόντες Γενικούς Όρους Ασφάλισης Ζωής. Τους Ειδικούς Όρους

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΡΙΤΩΝ

ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΡΙΤΩΝ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ (Policy Number): 55489 / 72657 ΛΗΠΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ : 439261 ΔΙΑΧ/ΣΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ (Policy Holder) ΘΗΣΕΩΣ 4 ΑΦΜ: 19003 ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ ΔΟΥ : Τηλ.: 2299076469 ΑΣΦΑΛΙΖΟΜΕΝΟΣ : 439261

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση. Ομαδικό Συμβόλαιο πελατών

Παρουσίαση. Ομαδικό Συμβόλαιο πελατών Παρουσίαση Ομαδικό Συμβόλαιο πελατών ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΕΛΑΤΩΝ Ομαδικό Πελατών ΙNTERAMERICAN & INFOTRUST 3 εναλλακτικά σχέδια Υγείας ετησίως ανανεούμενα Σχέδιο 3 Σχέδιο 2 Σχέδιο 1 ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΕΛΑΤΩΝ - ΣΧΕΔΙΟ 1 Νοσοκομειακή

Διαβάστε περισσότερα

Συμπληρωματικές Παροχές

Συμπληρωματικές Παροχές Συμπληρωματικές Παροχές 27 Θάνατος από Ατύχημα Άρθρο 1 Ορισμοί Ατύχημα Εξαρτώμενα Μέλη Κάθε τυχαίο γεγονός που οφείλεται σε αιφνίδια και βίαιη εξωτερική αιτία, ανεξάρτητη από τη θέληση του Ασφαλισμένου

Διαβάστε περισσότερα

Συμπληρωματικές Παροχές

Συμπληρωματικές Παροχές Συμπληρωματικές Παροχές 33 Προστασία Μελλοντικών Ασφαλίστρων λόγω Μόνιμης Ολικής Ανικανότητας από Ατύχημα ή Ασθένεια Ασφαλισμένου Άρθρο 1 Ορισμοί Ασθένεια Ατύχημα Μόνιμη Ολική Ανικανότητα Κάθε βλάβη της

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Αγαπητοί Ασφαλισμένοι Οι σελίδες που ακολουθούν περιέχουν περίληψη των όρων του συμβολαίου ομαδικής ασφάλισης που υπέγραψε o Σύλλογός σας με την ΕΘΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΖΩΗΣ

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΖΩΗΣ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΖΩΗΣ ΆΡΘΡΟ 1ο: ΕΞΑΓΟΡΑ Το ασφαλιστήριο μπορεί να εξαγορασθεί : α. όταν πρόκειται για συμβόλαια διάρκειας πληρωμής ασφαλίστρων μέχρι και δέκα (10) χρόνων, μετά την πληρωμή

Διαβάστε περισσότερα

Βασικοί Όροι Προγραμμάτων Ασφαλίσεων Υγείας και Περίθαλψης. Προστατεύουν Άριστα το Πολυτιμότερο Αγαθό της Ζωής μας

Βασικοί Όροι Προγραμμάτων Ασφαλίσεων Υγείας και Περίθαλψης. Προστατεύουν Άριστα το Πολυτιμότερο Αγαθό της Ζωής μας Βασικοί Όροι Προγραμμάτων Ασφαλίσεων Υγείας και Περίθαλψης Προστατεύουν Άριστα το Πολυτιμότερο Αγαθό της Ζωής μας Τα προγράμματα ασφαλίσεων υγείας της INTERAMERICAN καλύπτουν κάθε βαθμίδα υγειονομικού

Διαβάστε περισσότερα

PENSION MASTER PLAN ΣΥΝΤΑΞΗ MΕ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ

PENSION MASTER PLAN ΣΥΝΤΑΞΗ MΕ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΒΑΣΙΚΗ ΠΑΡΟΧΗ PENSION MASTER PLAN ΣΥΝΤΑΞΗ MΕ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ Το παρόν Ασφαλιστήριο συνάπτεται σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία και όλα τα παρακάτω αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του: οι Γενικοί

Διαβάστε περισσότερα

Ασφάλιση Νοσοκομειακής Περίθαλψης από Ασθένεια ή Ατύχημα

Ασφάλιση Νοσοκομειακής Περίθαλψης από Ασθένεια ή Ατύχημα ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΑΠΟ ΑΣΘΕΝΕΙΑ Ή ΑΤΥΧΗΜΑ 1. ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΟΙ Το Συμπληρωματικό αυτό Συμβόλαιο αποτελεί μέρος του Ασφαλιστηρίου στο οποίο προσαρτάται και ισχύει

Διαβάστε περισσότερα

ΚΛ. ΥΓΕΙΑΣ, ΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΕΑ ΕΕΚΕ-ΟΜΑΔΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ

ΚΛ. ΥΓΕΙΑΣ, ΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΕΑ ΕΕΚΕ-ΟΜΑΔΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ ΚΛ. ΥΓΕΙΑΣ, ΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΕΑ ΕΕΚΕ-ΟΜΑΔΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ Συνοπτική περιγραφή των καλύψεων του ΤΕΑ ΕΕΚΕ και του Ομαδικού Ασφαλιστηρίου. ΕΙΔΟΣ ΠΑΡΟΧΗΣ TEA-EEKE μέχρι 70 ετών ΟΜΑΔΙΚΟ ΑΣΦ. Τα ημερήσια έξοδα για

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΑ ΙΚΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΣ :

ΟΜΑ ΙΚΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΣ : ΟΜΑ ΙΚΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ Νο ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΣ : ΟΜΑ ΙΚΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ Νο ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΣ : ΑΣΦΑΛΙΖΟΜΕΝΟΙ : Κάθε φυσικό πρόσωπο το οποίο έχει την ιδιότητα του οφειλέτη ή εγγυητή στεγαστικού δανείου επί της ζωής του

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΡΘΡΟ 3 FL 292

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΡΘΡΟ 3 FL 292 FL 292 ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΖΩΗΣ(292) ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΙ ΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΡΘΡΟ 1 ΟΡΙΣΜΟΙ Στα επόµενα, για συντοµία, αποκαλούνται: «Εταιρία» (Ασφαλιστής): Η «ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ Ελληνική Ασφαλιστική Εταιρία Ζωής Α.Ε.»

Διαβάστε περισσότερα

F A M I L Y L I F E - ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ (ΧΩΡΙΣ ΒΑΣΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΑΤΥΧΗΜΑ (Α1Β)

F A M I L Y L I F E - ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ (ΧΩΡΙΣ ΒΑΣΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΑΤΥΧΗΜΑ (Α1Β) F A M I L Y L I F E - ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ (ΧΩΡΙΣ ΒΑΣΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ) ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΑΤΥΧΗΜΑ (Α1Β) 2. ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΜΟΝΙΜΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΕΙΣΟ ΗΜΑΤΟΣ(Α3Γ) 3. ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΖΩΗΣ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

Γενικοί Όροι Ασφαλιστηρίου

Γενικοί Όροι Ασφαλιστηρίου ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ 1. ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ Η πλήρης Σύμβαση Ασφάλισης με την MetLife Α.Ε.Α.Ζ. αποτελείται από: Τους Γενικούς και Ειδικούς Όρους του Ασφαλιστηρίου, Τη Σελίδα Ειδικών Στοιχείων,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΟΣ ΟΡΟΣ «ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ 24x365»

ΕΙΔΙΚΟΣ ΟΡΟΣ «ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ 24x365» ΕΙΔΙΚΟΣ ΟΡΟΣ «ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ 24x365» ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΙΔΙΚΟΣ ΟΡΟΣ «ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ 24x365» 1/8 ΕΙΔΙΚΟΣ ΟΡΟΣ «ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ 24x365» Η ασφάλιση αυτή παρέχεται με το ίδιο ασφαλιστήριο που καλύπτει

Διαβάστε περισσότερα

Προς : Όλους τους Συνεργάτες. Κοινοποίηση :

Προς : Όλους τους Συνεργάτες. Κοινοποίηση : Εσωτερικό Σηµείωµα Από : ιεύθυνση Offer Σελίδες : 1 ΑΧΑ Ασφαλιστική Α.Ε. Προς : Όλους τους Συνεργάτες Tel : + 30 210 728 8000 Fax : +33 210 726 8810 Email:. Αριθµός επιστολής : Κοινοποίηση : Ηµεροµηνία

Διαβάστε περισσότερα

Γενικοί Όροι Ασφαλιστηρίου

Γενικοί Όροι Ασφαλιστηρίου ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ 1. ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ Η πλήρης Σύμβαση Ασφάλισης με την MetLife Α.Ε.Α.Ζ. αποτελείται από: Τους Γενικούς και Ειδικούς Όρους του Ασφαλιστηρίου, Τη Σελίδα Ειδικών Στοιχείων,

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΖΩΗΣ

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΖΩΗΣ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΖΩΗΣ Άρθρο 1. Εισαγωγικές Παρατηρήσεις Η παρούσα ασφάλιση συνάπτεται σύµφωνα µε: την ισχύουσα Ασφαλιστική Νοµοθεσία, τις ασφαλιστικές παροχές και τα εγκεκριµένα τιµολόγια, τους παρόντες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΤΥΠΟ ΠΑ 51. Νοσοκομείο: Ιδιωτικό ή Δημόσιο νοσηλευτικό Ίδρυμα, κλινική ή θεραπευτήριο, το οποίο πληροί όλες τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

ΕΝΤΥΠΟ ΠΑ 51. Νοσοκομείο: Ιδιωτικό ή Δημόσιο νοσηλευτικό Ίδρυμα, κλινική ή θεραπευτήριο, το οποίο πληροί όλες τις ακόλουθες προϋποθέσεις: ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ LADYCARE ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΟΙ Το Συμπληρωματικό αυτό Συμβόλαιο αποτελεί μέρος του Ασφαλιστηρίου Συμβολαίου Σύνθετης Προστασίας στο οποίο προσαρτάται και ισχύει μόνο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ : GL/60000540 ΚΩ ΙΚΟΣ : 0-8000

ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ : GL/60000540 ΚΩ ΙΚΟΣ : 0-8000 ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ : GL/60000540 ΚΩ ΙΚΟΣ : 0-8000 ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΣ : Λ.Ε.Α.. ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΠΡΑΞΗ GL/3146/02 Το ανωτέρω Οµαδικό Ασφαλιστήριο Συµβόλαιο ανανεώνεται και τροποποιείται όπως ακολουθεί, µε την παρούσα Πρόσθετη

Διαβάστε περισσότερα

Το Ασφαλιστικό σας Πρόγραµµα

Το Ασφαλιστικό σας Πρόγραµµα Το Ασφαλιστικό σας Πρόγραµµα Οµαδικό Πρόγραµµα Ασφάλι σης Ζωής & Υγείας - 8 - Πίνακας Παροχών ΣΧΕ ΙΟ 1 Ασφάλεια Ζωής 1. ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΖΩΗΣ - 5400 Σε περίπτωση θανάτου του ασφαλισµένου από οποιαδήποτε αιτία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΑΙΡΙΑ Η Ασφαλιστική Εταιρία GENERALI HELLAS ΑNΩΝΥΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ.

ΕΤΑΙΡΙΑ Η Ασφαλιστική Εταιρία GENERALI HELLAS ΑNΩΝΥΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ. Ασφαλιστήριο Προσωπικού Ατυχήµατος ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ Το Ασφαλιστήριο συνάπτεται σύµφωνα µε την ισχύουσα νοµοθεσία και όλα τα παρακάτω αποτελούν αναπόσπαστο µέρος του: Οι Γενικοί Όροι, οι Ειδικές ιατάξεις των

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ Σύμφωνα με το Άρθρο 4Θ του Νόμου 2251/1994 (όπως ισχύει) & το Άρθρο 150 Ν. 4364/2016

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ Σύμφωνα με το Άρθρο 4Θ του Νόμου 2251/1994 (όπως ισχύει) & το Άρθρο 150 Ν. 4364/2016 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ Σύμφωνα με το Άρθρο 4Θ του Νόμου 2251/1994 (όπως ισχύει) & το Άρθρο 150 Ν. 4364/2016 1. Γενικά στοιχεία Η ifriend δημιουργήθηκε από την Εταιρία του Ομίλου ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ με την επωνυμία

Διαβάστε περισσότερα

AKYPO ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΖΩΗΣ(136) ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ

AKYPO ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΖΩΗΣ(136) ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΖΩΗΣ(136) ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ FL136V1 ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ ΑΡΘΡΟ 1 ΟΡΙΣΜΟΙ Στα επόμενα, για συντομία, αποκαλούνται: «Εταιρία» (Aσφαλιστής): Η INTERAMERICAN, Eλληνική Ασφαλιστική Εταιρία Ζωής Α.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

Α Σ Φ Α Λ Ι Σ Τ Η Ρ Ι Ο Σ Υ Μ Β Ο Λ Α Ι Ο O Μ Α Δ Ι Κ Η Σ Α Σ Φ Α Λ Ι Σ Η Σ

Α Σ Φ Α Λ Ι Σ Τ Η Ρ Ι Ο Σ Υ Μ Β Ο Λ Α Ι Ο O Μ Α Δ Ι Κ Η Σ Α Σ Φ Α Λ Ι Σ Η Σ Α Σ Φ Α Λ Ι Σ Τ Η Ρ Ι Ο Σ Υ Μ Β Ο Λ Α Ι Ο O Μ Α Δ Ι Κ Η Σ Α Σ Φ Α Λ Ι Σ Η Σ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ... : 3545/1 ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΣ... : ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Φ.Μ. 090296282

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΙΓΜΑ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ FX LINK 1. ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ

ΔΕΙΓΜΑ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ FX LINK 1. ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ FX LINK 1. ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ Η πλήρης Σύμβαση Ασφάλισης με την MetLife Alico A.E.A.Z. αποτελείται από: Τους Γενικούς και Ειδικούς Όρους του Ασφαλιστηρίου, Τη Σελίδα Ειδικών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ. 1. Για την Εταιρεία

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ. 1. Για την Εταιρεία ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ 1. Για την Εταιρεία Τα προγράμματα ασφάλισης αυτοκινήτου που διατίθενται στον παρόντα ιστότοπο, και, σε περίπτωση διαδικτυακής σύναψης ασφάλισης, τα σχετικά Ασφαλιστήρια Συμβόλαια εκδίδονται

Διαβάστε περισσότερα

Δ/ΝΣΗ ΟΜΑΔΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΖΩΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Δ/ΝΣΗ ΟΜΑΔΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΖΩΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Δ/ΝΣΗ ΟΜΑΔΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΖΩΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Πρόσθετη Πράξη Αριθ. 19449 Ασφαλιστήριο Συμβόλαιο Αριθ. 3545/1 Με την παρούσα Πρόσθετη Πράξη, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του πιο πάνω Ασφαλιστηρίου

Διαβάστε περισσότερα

Σε περίπτωση εναντίωσης του Αντισυμβαλλομένου, η Εταιρία θα επιστρέψει τα ασφάλιστρα που έχουν καταβληθεί.

Σε περίπτωση εναντίωσης του Αντισυμβαλλομένου, η Εταιρία θα επιστρέψει τα ασφάλιστρα που έχουν καταβληθεί. LIFE ESSENTIAL EVOLVING ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ 1. ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ Η πλήρης Σύμβαση Ασφάλισης με την MetLife Α.Ε.Α.Ζ. αποτελείται από: Τους Γενικούς και Ειδικούς Όρους του Ασφαλιστηρίου, Τη Σελίδα Ειδικών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΟΜΑΔΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 2002861

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΟΜΑΔΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 2002861 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΟΜΑΔΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 2002861 Α. ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ 1. ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ Αριθμός Ομαδικού Ασφαλιστηρίου, Συμβαλλόμενος, Α.Φ.Μ./Δ.Ο.Υ.,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ. Σύμφωνα με το Άρθρο 4Θ του Νόμου 2251/1994 (όπως ισχύει) & το Άρθρο 150 Ν. 4364/2016

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ. Σύμφωνα με το Άρθρο 4Θ του Νόμου 2251/1994 (όπως ισχύει) & το Άρθρο 150 Ν. 4364/2016 1. Γενικά στοιχεία ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ Σύμφωνα με το Άρθρο 4Θ του Νόμου 2251/1994 (όπως ισχύει) & το Άρθρο 150 Ν. 4364/2016 Η Anytime είναι το κανάλι απευθείας πωλήσεων ασφαλιστικών προϊόντων της Εταιρίας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΠΡΑΞΗ 23912/2012 00009256 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε.

ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΠΡΑΞΗ 23912/2012 00009256 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε. Ελλάδος Κεντρικά Γραφεία Διεύθυνση Ομαδικών Ασφαλίσεων No Αρ. Συμβολαίου Συμβαλλόμενος ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΠΡΑΞΗ 23912/2012 00009256 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε. Allianz (fij) Μ'αυτή την Πρόσθετη Πράξη, η

Διαβάστε περισσότερα

AKYPO F A M I L Y L I F E - ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ (ΜΕ ΒΑΣΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΑΠΛΗ ΕΤΗΣΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΖΩΗΣ (091)

AKYPO F A M I L Y L I F E - ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ (ΜΕ ΒΑΣΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΑΠΛΗ ΕΤΗΣΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΖΩΗΣ (091) F A M I L Y L I F E - ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ (ΜΕ ΒΑΣΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ) ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΙ ΙΚΟΙ ΟΡΟΙ 1. ΑΠΛΗ ΕΤΗΣΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΖΩΗΣ (091) 2. ΕΓΓΥΗΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΙΜΟΤΗΤΑΣ 3. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΥ 4. ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΖΩΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΕΞΩΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΕΞΩΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΕΞΩΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ Η παρούσα κάλυψη διέπεται από τους Ορισμούς και Γενικούς Όρους του Ασφαλιστηρίου Συμβολαίου και τους Ορισμούς και Ειδικούς Όρους Συμπληρωματικών Καλύψεων Ατυχήματος

Διαβάστε περισσότερα

Βασική Ασφάλιση 38,61 Νοσοκομειακή Περίθαλψη Απόλυτη Προστασία 1.662,25

Βασική Ασφάλιση 38,61 Νοσοκομειακή Περίθαλψη Απόλυτη Προστασία 1.662,25 ΚΑΛΥΨΗ ΕΤΗΣΙΟ ΚΟΣΤΟΣ Βασική Ασφάλιση 38,61 Νοσοκομειακή Περίθαλψη Απόλυτη Προστασία 1.662,25 Εγγ. Εισφορά 0,29 Ετήσιο Κόστος 1.701,15 Μηνιαία 147,43 Πρώτη όση 154,77 Στα παραπάνω ασφάλιστρα συμπεριλαμβάνονται

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Έντυπο Πληροφοριών για Ασφαλίσεις Υγείας

Ενημερωτικό Έντυπο Πληροφοριών για Ασφαλίσεις Υγείας Ενημερωτικό Έντυπο Πληροφοριών για Ασφαλίσεις Υγείας Στο παρόν έντυπο παρέχουμε τις πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε για το υπό σύναψη ασφαλιστήριο με την ΑΧΑ Ασφαλιστική Α.Ε. σύμφωνα με την ισχύουσα

Διαβάστε περισσότερα

MEDIcash: Η Φιλοσοφία του προγράμματος

MEDIcash: Η Φιλοσοφία του προγράμματος MEDIcash: Η Φιλοσοφία του προγράμματος 1. Προσφέρει οικονομική ενίσχυση έναντι του υψηλού κόστους νοσηλείας, σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος χρειαστεί να νοσηλευτεί ή να χειρουργηθεί 2. Αποτελεί συμπληρωματική

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφορίες για υποβολή προσφοράς

Πληροφορίες για υποβολή προσφοράς Οµαδικές Ασφαλίσεις Πληροφορίες για υποβολή προσφοράς Α. Βασικά στοιχεία υποψηφίου πελάτη: Επωνυµία (επιχείρησης / συλλόγου / ένωσης κ.λ.π) ραστηριότητα επιχείρησης Ονοµατεπώνυµο & θέση αρµοδίου ιεύθυνση

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικασία Αποζημίωσης

Διαδικασία Αποζημίωσης Διαδικασία Αποζημίωσης Η αποζημίωση γίνεται είτε απευθείας από την Εταιρεία στον πάροχο περίθαλψης, είτε απολογιστικά με τραπεζική κατάθεση στο λογαριασμό του Συμβαλλόμενου Για την καταβολή της αποζημίωσης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΝΟΙΕΣ ΚΑΙ ΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΛΥΨΕΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

ΕΝΝΟΙΕΣ ΚΑΙ ΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΛΥΨΕΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΕΝΝΟΙΕΣ ΚΑΙ ΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΛΥΨΕΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΟΡΟΣ ΠΑΛΑΙΟΤΗΤΑΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ Σε περίπτωση υλικής ζηµιάς και µόνον εφόσον τα ανταλλακτικά του αυτοκινήτου αντικατασταθούν µε καινούρια, αφαιρείται παλαιότητα

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Νοσοκομειακής Περίθαλψης Full [Health] Ειδικό

Πρόγραμμα Νοσοκομειακής Περίθαλψης Full [Health] Ειδικό Πρόγραμμα Νοσοκομειακής Περίθαλψης Full [Health] Ειδικό Προσυμβατική Ενημέρωση (όπως ορίζεται στο Ν. 4364/2016, άρθρο 152) Το παρόν έγγραφο δεν αποτελεί νομικά δεσμευτική προσφορά. Τα τυχόν αναφερόμενα

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Η παρούσα σύμβαση βασίζεται στην Πρόταση Ασφάλισης, διέπεται από τους κάτωθι γενικούς και ειδικούς όρους, που αναγράφονται στον πίνακα καλύψεων και από

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΖΩΗΣ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ Ρ23

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΖΩΗΣ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ Ρ23 ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΖΩΗΣ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ Ρ23 ΑΡΘΡΟ 1ο : ΟΡΙΣΜΟΙ «ΑΣΦΑΛΙΖΟΜΕΝΟ ΠΟΣΟ»:Το κεφάλαιο επιβίωσης και το κεφάλαιο θανάτου όπου: α. «Κεφάλαιο επιβίωσης» είναι το ποσό της μηνιαίας σύνταξης

Διαβάστε περισσότερα

ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΖΩΗΣ & ΥΓΕΙΑΣ. Εγκύκλιος Υπηρεσιακή. ΘΕΜΑ : ΦΟΙΝΙΞ CREDIT PROTECTION Πρόγραµµα Ασφάλισης ανειοληπτών

ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΖΩΗΣ & ΥΓΕΙΑΣ. Εγκύκλιος Υπηρεσιακή. ΘΕΜΑ : ΦΟΙΝΙΞ CREDIT PROTECTION Πρόγραµµα Ασφάλισης ανειοληπτών ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΖΩΗΣ & ΥΓΕΙΑΣ Εγκύκλιος Υπηρεσιακή Αθήνα, 13 Ιουνίου 2007 Αριθ. :119 ΘΕΜΑ : ΦΟΙΝΙΞ CREDIT PROTECTION Πρόγραµµα Ασφάλισης ανειοληπτών Η εταιρία αξιολογώντας την ανάγκη κάλυψης

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ΖΩΗΣ

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ΖΩΗΣ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ΖΩΗΣ ΑΡΘΡΟ 1 : ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ Η Αίτηση Ασφάλισης, οι σχετικές έγγραφες δηλώσεις του Συµβαλλόµενου και του Ασφαλιζόµενου, οι τυχόν Ιατρικές Εξετάσεις και το Ασφαλιστήριο

Διαβάστε περισσότερα

Η 1η direct ασφάλιση ΒΙΒΛΙΟ ΟΡΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΚΔΟΣΗ 02/2018

Η 1η direct ασφάλιση ΒΙΒΛΙΟ ΟΡΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΚΔΟΣΗ 02/2018 Η 1η direct ασφάλιση ΒΙΒΛΙΟ ΟΡΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΚΔΟΣΗ 02/2018 ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΖΩΗΣ Α.Ε. 1 Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε την Anytime για την ασφάλιση του παιδιού σας, με την

Διαβάστε περισσότερα

AKYPO FAMILY LIFE - ΣΧΕΔΙΟ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ 1. ΑΠΛΗ ΕΤΗΣΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΖΩΗΣ 2. ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΜΟΝΙΜΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ

AKYPO FAMILY LIFE - ΣΧΕΔΙΟ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ 1. ΑΠΛΗ ΕΤΗΣΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΖΩΗΣ 2. ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΜΟΝΙΜΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ FAMILY LIFE - ΣΧΕΔΙΟ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΑΠΛΗ ΕΤΗΣΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΖΩΗΣ 2. ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΜΟΝΙΜΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ 3. ΕΓΓΥΗΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΙΜΟΤΗΤΑΣ 4. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΥ ΣΧΕΔΙΟ 2 1.

Διαβάστε περισσότερα

3. ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ( κωδ.καλ )

3. ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ( κωδ.καλ ) Π Ι Ν Α Κ Α Σ Π Α Ρ Ο Χ Ω Ν 1. ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΖΩΗΣ ( κωδ. καλ. LIFE ) ΕΠΙΠΕΔΟ Ι ΕΠΙΠΕΔΟ ΙΙ ΕΠΙΠΕΔΟ ΙΙΙ Σε περίπτωση θανάτου από οποιαδήποτε αιτία, καταβάλλονται στους δικαιούχους του ασφαλιζομένου 10.000,00

Διαβάστε περισσότερα

3. ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ( κωδ.καλ. 5101 )

3. ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ( κωδ.καλ. 5101 ) Π Ι Ν Α Κ Α Σ Π Α Ρ Ο Χ Ω Ν 1. ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΖΩΗΣ ( κωδ. καλ. LIFE ) ΕΠΙΠΕΔΟ Ι ΕΠΙΠΕΔΟ ΙΙ ΕΠΙΠΕΔΟ ΙΙΙ Σε περίπτωση θανάτου από οποιαδήποτε αιτία, καταβάλλονται στους δικαιούχους του ασφαλιζομένου 10.000,00

Διαβάστε περισσότερα

ΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΥ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ «ΑΜΕΣΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ» ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΩΝ

ΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΥ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ «ΑΜΕΣΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ» ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΩΝ ΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΥ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ «ΑΜΕΣΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ» ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΩΝ ΙΚΑΙΩΜΑ ΕΝΑΝΤΙΩΣΗΣ 1. Για τα παρακάτω αναφερόµενα, καθώς

Διαβάστε περισσότερα

Γ Ε Ν Ι Κ Ο Ι Ο Ρ Ο Ι Α Σ Φ Α Λ Ι Σ Τ Ι Κ Η Σ Σ Υ Μ Β Α Σ Η Σ

Γ Ε Ν Ι Κ Ο Ι Ο Ρ Ο Ι Α Σ Φ Α Λ Ι Σ Τ Ι Κ Η Σ Σ Υ Μ Β Α Σ Η Σ Γ Ε Ν Ι Κ Ο Ι Ο Ρ Ο Ι Α Σ Φ Α Λ Ι Σ Τ Ι Κ Η Σ Σ Υ Μ Β Α Σ Η Σ ΜΕΡΟΣ Α : ΒΑΣΙΚΕΣ ΙΑΤΑΞΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ Άρθρο 1 ο : ΟΡΙΣΜΟΙ Οπουδήποτε στην Ασφαλιστική Σύµβαση χρησιµοποιούνται οι όροι που ακολουθούν,

Διαβάστε περισσότερα

Προτεινόμενος για Ασφάλιση : ΣΤΡΑΪΤΟΥΡΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ Ημερομηνία Γέννησης : 7/12/1979 Ηλικία : 33

Προτεινόμενος για Ασφάλιση : ΣΤΡΑΪΤΟΥΡΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ Ημερομηνία Γέννησης : 7/12/1979 Ηλικία : 33 Κεντρικά Γραφεία: Λεωφ. Κηφισίας 119, 151 24, Μαρούσι, Αθήνα Τηλ: 210 87.87.000 e-mail: contact@metlifealico.gr www.metlifealico.gr Σπύρος Γεωργιάδης Ασφαλιστικός Σύμβουλος Γραφείο Πωλήσεων DSF 581 Δ.:

Διαβάστε περισσότερα

AKYPO FAMILY LIFE - ΣΧΕΔΙΟ ΕΝΟΣ ΓΟΝΕΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ 1. ΑΠΛΗ ΕΤΗΣΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΖΩΗΣ 2. ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΜΟΝΙΜΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ

AKYPO FAMILY LIFE - ΣΧΕΔΙΟ ΕΝΟΣ ΓΟΝΕΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ 1. ΑΠΛΗ ΕΤΗΣΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΖΩΗΣ 2. ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΜΟΝΙΜΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ FAMILY LIFE - ΣΧΕΔΙΟ ΕΝΟΣ ΓΟΝΕΑ ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΑΠΛΗ ΕΤΗΣΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΖΩΗΣ 2. ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΜΟΝΙΜΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ 3. ΕΓΓΥΗΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΙΜΟΤΗΤΑΣ 4. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΥ ΣΧΕΔΙΟ 4 1.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΙΓΜΑ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ SMART PENSION 1. ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ

ΔΕΙΓΜΑ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ SMART PENSION 1. ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ SMART PENSION 1. ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ Η πλήρης Σύμβαση Ασφάλισης με την MetLife A.E.A.Z. αποτελείται από: Τους Γενικούς και Ειδικούς Όρους του Ασφαλιστηρίου, Τη Σελίδα Ειδικών

Διαβάστε περισσότερα

Επίσης καταργείται το προσωπικό και μόνιμο αυτοκόλλητο σήμα ασφάλισης του αυτοκινήτου και θα αντικατασταθεί από την απόδειξη πληρωμής του συμβολαίου.

Επίσης καταργείται το προσωπικό και μόνιμο αυτοκόλλητο σήμα ασφάλισης του αυτοκινήτου και θα αντικατασταθεί από την απόδειξη πληρωμής του συμβολαίου. Σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που ασφαλίζεις το αυτοκίνητο σου θα δεις μέσα στο προσεχές χρονικό διάστημα, μιας και θα ισχύσει νέο καθεστώς, το οποίο καταργεί το αυτοκόλλητο σήμα ασφάλισης, ενώ οι ασφαλιστικές

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, ΑΠ: Γ/ΕΞ/2309/

Αθήνα, ΑΠ: Γ/ΕΞ/2309/ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 01-04-2013 ΑΠ: Γ/ΕΞ/2309/01-04-2013 ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Ταχ. /νση: ΚΗΦΙΣΙΑΣ 1-3 115 23 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ.: 210-6475600 FAX: 210-6475628 Α Π Ο Φ Α Σ Η 45 / 2013

Διαβάστε περισσότερα

PERSONAL FREEDOM. Γενικοί Όροι ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΟ ΟΡΙΣΜΟΙ

PERSONAL FREEDOM. Γενικοί Όροι ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΟ ΟΡΙΣΜΟΙ PERSONAL FREEDOM ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ Τo Ασφαλιστήριο συνάπτεται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και όλα τα παρακάτω αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του: Οι Γενικοí Όροι, οι Ειδικές Διατάξεις των καλύψεων, οι Ειδικοί

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΟ 1 - Ποιο είναι το ανώτατο ποσό και ποσοστό κάλυψης; 1

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΟ 1 - Ποιο είναι το ανώτατο ποσό και ποσοστό κάλυψης; 1 ΟΡΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ «SUPER» {Καλύπτεται η Νοσηλεία του Ασφαλισμένου σε Νοσοκομεία (Ιδιωτικά ή Δημόσια) στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Πριν από τη νοσηλεία, μπορείτε να ενημερωθείτε για τα Συνεργαζόμενα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΕΥΡΕΙΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΞΩΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΑΠΟ ΑΣΘΕΝΕΙΑ Ή ΑΤΥΧΗΜΑ Ή ΤΟΚΕΤΟ

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΕΥΡΕΙΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΞΩΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΑΠΟ ΑΣΘΕΝΕΙΑ Ή ΑΤΥΧΗΜΑ Ή ΤΟΚΕΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΕΥΡΕΙΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΞΩΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΑΠΟ ΑΣΘΕΝΕΙΑ Ή ΑΤΥΧΗΜΑ Ή ΤΟΚΕΤΟ Ποιοι καλύπτονται Α. Όλοι οι υπάλληλοι της Τράπεζας από την πρώτη ημέρα που αναλαμβάνουν εργασία,

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Νέες καλύψεις ατυχημάτων

Θέμα: Νέες καλύψεις ατυχημάτων ΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΖΩΗΣ Εγκύκλιος Υπηρεσιακή Ν Ο :307 Αθήνα,13 Ιουλίου.2012 Θέμα: Νέες καλύψεις ατυχημάτων Η εταιρία δημιούργησε νέες καλύψεις για: Θάνατο από ατύχημα (ΘΑ - κωδικός

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΛΟΚΩΝ/ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΛΟΚΩΝ/ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΛΟΚΩΝ/ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Αθήνα, 23/6/2014 Αριθ. 403 ΘΕΜΑ: ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΚΛΑΔΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ 4261/2014 Σας γνωρίζουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ΣΕΛΙΔΑ 5 ΑΠΟ 22 Γ Ε Ν Ι Κ Ο Ι Ο Ρ Ο Ι ΒΑΣΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΖΩΗΣ Άρθρο 1ο : ΟΡΙΣΜΟΙ Στο κείμενο του Ασφαλιστηρίου και στα έγγραφα που επισυνάπτονται σ' αυτό καλούνται: 1. "ΕΤΑΙΡΙΑ ή ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΣ": ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ,

Διαβάστε περισσότερα

2. Νοσηλεία. 3. Επείγον Περιστατικό

2. Νοσηλεία. 3. Επείγον Περιστατικό 2. Νοσηλεία Θεωρείται η θεραπευτική αγωγή που πρέπει σύµφωνα µε ιατρική γνωµάτευση να γίνει εντός Νοσηλευτικού Ιδρύµατος και για την οποία είναι ιατρικώς αναγκαία και επιβεβληµένη, η παραµονή του Ασφαλισµένου

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝ.Π.Ε. Γ Σεπτεµβρίου 8 (8 ος Όροφος), 104 32 Αθήνα Τηλ: 210 5239746-7, 210 5236839 Fax: 210 5239686

ΣΥΝ.Π.Ε. Γ Σεπτεµβρίου 8 (8 ος Όροφος), 104 32 Αθήνα Τηλ: 210 5239746-7, 210 5236839 Fax: 210 5239686 ΣΥΝ.Π.Ε. ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ & ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ Γ Σεπτεµβρίου 8 (8 ος Όροφος), 104 32 Αθήνα Τηλ: 210 5239746-7, 210 5236839 Fax: 210 5239686 Μία ακόµη µεγάλη επιτυχία

Διαβάστε περισσότερα

Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε το Anytime Health First Care. Γεώργιος Βελιώτης Γενικός Διευθυντής Ζωής & Υγείας

Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε το Anytime Health First Care. Γεώργιος Βελιώτης Γενικός Διευθυντής Ζωής & Υγείας ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΖΩΗΣ Α.Ε. 1 Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε το Anytime Health First Care. Το Anytime Health First Care σας προσφέρει την καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών για επισκέψεις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΩΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ HEALTH CARE

ΕΞΩΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ HEALTH CARE ΕΞΩΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ HEALTH CARE ΑΣΦΑΛΙΣΤΉΡΙΟ Το παρόν Ασφαλιστήριο συνάπτεται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και όλα τα παρακάτω αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του: οι Γενικοί Όροι, οι Ειδικοί Κανόνες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ: 254/2012. Αθήνα, 02/07/2012 ΠΡΟΣ: ΔΙΚΤΥΟ ΠΩΛΗΣΕΩΝ MEGA BROKERS S.A. ΘΕΜΑ: ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ MEGA BROKERS S.A. Αγαπητοί συνεργάτες,

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ: 254/2012. Αθήνα, 02/07/2012 ΠΡΟΣ: ΔΙΚΤΥΟ ΠΩΛΗΣΕΩΝ MEGA BROKERS S.A. ΘΕΜΑ: ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ MEGA BROKERS S.A. Αγαπητοί συνεργάτες, ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ: 254/2012 Αθήνα, 02/07/2012 ΠΡΟΣ: ΔΙΚΤΥΟ ΠΩΛΗΣΕΩΝ MEGA BROKERS S.A. ΘΕΜΑ: ΟΜΑΔΙΚΟ MEGA BROKERS S.A. Αγαπητοί συνεργάτες, Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι παρότι τα αποτελέσματα των πωλήσεων

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Ν Α Κ Α Σ Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Ω Ν

Π Ι Ν Α Κ Α Σ Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Ω Ν Π Ι Ν Α Κ Α Σ Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Ω Ν 1. Γενικοί Οροι Ασφάλισης 2. Γενικοί Οροι Ασφαλιστηρίων Συµβολαίων 3. Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης έναντι Τρίτων 3.1 Ειδικοί όροι 3.2 Αντικείµενο ασφάλισης 3.3 Ορια αποζηµίωσης

Διαβάστε περισσότερα

Εγκύκλιος αριθ Αναπροσαρμογή ασφαλίστρου Ασφαλιστηρίων Υγείας

Εγκύκλιος αριθ Αναπροσαρμογή ασφαλίστρου Ασφαλιστηρίων Υγείας Αθήνα, 23 Αυγούστου 2010 Προς όλους τους Συνεργάτες ΣΕΙΡΑ 2 Εγκύκλιος αριθ. 1159 Αναπροσαρμογή ασφαλίστρου Ασφαλιστηρίων Υγείας Όπως ήδη γνωρίζετε, το κόστος της νοσοκομειακής και εξωνοσοκομειακής δαπάνης

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΥΧΟΣ ΣΤ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΕΕΔ- 22 ΣΥΜΒΑΣΗ :

ΤΕΥΧΟΣ ΣΤ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΕΕΔ- 22 ΣΥΜΒΑΣΗ : ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Α.Ε Διεύθυνση Ειδικών Εγκαταστάσεων Δικτύου Λ Αθηνών 72 185 47, Ν. Φάληρο ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΕΕΔ- 22 ΣΥΜΒΑΣΗ : ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ : «Καθαρισμός εσωτερικών

Διαβάστε περισσότερα

Για τους σκοπούς του Συμπληρωματικού αυτού Συμβολαίου ισχύουν οι παρακάτω ορισμοί:

Για τους σκοπούς του Συμπληρωματικού αυτού Συμβολαίου ισχύουν οι παρακάτω ορισμοί: ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ 2ης ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗΣ Το παρόν Συμπληρωματικό Συμβόλαιο αποτελεί μέρος του Συμπληρωματικού Ασφαλιστηρίου Νοσοκομειακής Περίθαλψης στο οποίο προσαρτάται και ισχύει εφόσον αναγράφεται

Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρωμένο Νοσοκομειακό Πρόγραμμα Νοσοκομειακή & Εξωνοσοκομειακή Περίθαλψη

Ολοκληρωμένο Νοσοκομειακό Πρόγραμμα Νοσοκομειακή & Εξωνοσοκομειακή Περίθαλψη Ολοκληρωμένο Νοσοκομειακό Πρόγραμμα Νοσοκομειακή & Εξωνοσοκομειακή Περίθαλψη HOSPITAL PROTECTION // ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Hospital Protection Ολοκληρωμένο Νοσοκομειακό Πρόγραμμα Το πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

Όροι Εξωνοσοκομειακής Περίθαλψης DIAGNOSIS COMPLETE

Όροι Εξωνοσοκομειακής Περίθαλψης DIAGNOSIS COMPLETE Όροι Εξωνοσοκομειακής Περίθαλψης DIAGNOSIS COMPLETE ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΞΩΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΡΤΑΣ Γενικοί Όροι του Παραρτήματος Το παρόν παράρτημα αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του κυρίου

Διαβάστε περισσότερα

2. ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ

2. ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ LADY CARE 1. ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΟΙ Η MetLife Alico που στο εξής θα καλείται η Εταιρία, ασφαλίζει με αυτό το Συμπληρωματικό Συμβόλαιο την Ασφαλισμένη που αναφέρεται

Διαβάστε περισσότερα