ΓΕΥΣΙΓΝΩΜΙΑ ΙΤΑΛΙΑ. ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ Wine Loft

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΓΕΥΣΙΓΝΩΜΙΑ ΙΤΑΛΙΑ. ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ Wine Loft"

Transcript

1 ΓΕΥΣΙΓΝΩΜΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ Wine Loft

2 ΙΤΑΛΙΑ Η Ιταλία μαζί με τη Γαλλία είναι οι δύο χώρες με τη μεγαλύτερη παραγωγή κρασιού. Είναι η τρίτη σε έκταση αμπελώνων πίσω απο την Ισπανία και τη Γαλλία. Είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας κρασιού στον κόσμο

3 ΙΤΑΛΙΑ Η Ιταλία αν και με παράδοση αιώνων στο κρασί και τη διάδοση του, εκτός απο την Τοσκάνη και το Πεδεμόντιο μέχρι και λίγο μετά τον ΔΠΠ πούλαγε το κρασί της σε χύμα κατάσταση. Τα τελευταία 50 χρόνια είναι που η ποιοτική παραγωγή εμφιαλωμένων κρασιών έχει εξελιχθεί.

4 ΙΣΤΟΡΙΑ Σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του κρασιού στην Ιταλία έπαιξαν οι Έλληνες που έφεραν το αμπέλι στην Σικελία αρχικά και στην Καμπανία στη συνέχεια. Οι Ετρούσκοι στην Ετρουρία (Τοσκάνη) καλλιέργησαν το αμπέλι και εκμεταλεύθηκαν την τεχνική των Ελλήνων για την αγγειοποιεία και ανέπτυξαν το εμπόριο. Στην Ρωμαϊκή εποχή το κρασί γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη, ειδικά στην υψηλή κοινωνία. Τα μεγάλα λιμάνια υπήρξαν ο μοχλός ανάπτυξης της εμπορίας του κρασιού και της καλλιέργειας του αμπελιού. Χαρακτηριστικές περιοχές η Καμπανία και το Λάτσιο.

5 ΙΣΤΟΡΙΑ Τον 14 ο αιώνα το κέντρο της Ιταλίας γίνεται η Φλωρεντία όπου ακμάζουν οι τέχνες, το εμπόριο και παράλληλα αναπτύσσεται το πρώτο τραπεζικό σύστημα. Είναι η εποχή που η οικογένεια ANTINORI ανατπυσει τη δραστηριότητα της με συντεχνίες εμπόρων, συμμετοχή στο τραπεζικό σύστημα και εμπόριο κρασιού. Παράλληλα αγοράζουν γη και εξαπλώνουν την αμπελοκαλλιέργεια για την παραγωγή κρασιού.

6 ΙΣΤΟΡΙΑ Από το 1861 μετά την ενοποίηση της, ξεκινάει η ανάπτυξη της Ιταλίας, παίρνοντας σιγά-σιγά τη σημερινή της μορφή. Για παράδειγμα μέχρι το τέλος του 19 ου αιώνα το Barolo & Barbarescoπαρήγαγαν γλυκά κρασιά!!! Το Sangiovese στο Chianti επικρατεί την ίδια περίοδο. Οι κοσμοπολίτικες διεθνής ποικιλίες εμφανίζονται σχεδόν έναν αιώνα μετά.

7 UMBRIA Η Umbria είναι το 4 ο μικρότερο διαμέρισμα της Ιταλίας απο τα συνολικά 20, τόσο σε μέγεθος και πληθυσμό, με την αμπελοκαλλιέργεια να παίζει μικρό ρόλο στην τοπική οικονομία. Η ετήσια παραγωγή φτάνει στο 1 εκατομμύριο h/l απο τα οποία το 17% ανήκει στην DOC κατηγορία, μικρό σε σχέση με το 35% της γειτονικής Τοσκάνης. Το Orvieto αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος αυτής της παραγωγής καταλμβάνοντας το 80% της παραγωγής DOC

8 CASTELLO DELLA SALA Το Castello della Sala δεσπόζει πάνω από ένα βραχώδες ακρωτήρι στα Απέννινα της Umbria σε υψόμετρο 534 μέτρα, πάνω από το επίπεδο της θάλασσας. Βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το όριο με την Τοσκάνη και περίπου 18 χιλιόμετρα από την ιστορική πόλη της Ορβιέτο. Είναι ένα υπέροχο μεσαιωνικό κάστρο, περιβάλλεται από ιστορικά, Ετρουσκικά χωριά, στα μισά του δρόμου μεταξύ του ποταμού Paglia και την κορυφή του όρους Nibbio. Το ακίνητο αποτελείται από μια συνολική έκταση 1250 στρέμματα, από τα οποία, 345 στρέμματα, έχουν φυτευτεί με αμπέλια βρίσκονται σε μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας σε αργιλώδη εδάφη πλούσια σε απολιθώματα από ηφαιστειογενή και ιζηματογενή προέλευσης. Περίπου 20 στρέμματα καλύπτονται από ελαιώνες για την παραγωγή, για οικιακή χρήση, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

9 CASTELLO DELLA SALA Το Castello della Sala κατασκευάστηκε το 1350 από τον Angelo Monaldeschi della Vipera, του οποίου η οικογένεια είχε φτάσει στην Ιταλία με την ακολουθία του Καρλομάγνουτον ένατο αιώνα μ.χ. Από το 1300 και στο εξής, διάφορα μέλη της οικογένειας πολέμησαν μεταξύ τους για τον έλεγχο της πόλης Orvieto, και η μάχη για την κυριαρχία ήταν τόσο έντονος ώστε, το 1337, Angelo και τα τρία αδέλφια του κάθε δημιούργησαν απο μια φεουδαρχική φατρία με διαφορετικά ονόματα: ο μεγαλύτερος ονομαζόταν Cervara (Αρσενικό Ελάφι), ένα άλλο το Cane (ο σκύλος), το ένα τρίτο το Aquila (ο αετός), και η fφατρία του Angelo,η πιο πολεμοχαρείς οικογένεια, η Vipera (η οχιά). Όταν το 1940 ο Marquis Niccolà Antoir, πατέρας του σημερινού προέδρου Piero Antinori, αποφάσισε να προσθέσει λευκό κρασί στην συλλογή τους, έστρεψε την προσοχή του στην περιοχή Umbria, όπου αγόρασε το Castello della Sala και τις 29 φάρμες του. Ήταν την άνοιξη του 1979, όταν ο Renzo Cotarella, ένας νεαρός γηγενής γεωπόνος έφτασε στο Castello della Sala και, σε λιγότερο από δέκα χρόνια, δημιούργησε τα κρασιά που έγιναν σύμβολο του κτήματος. Αμέσως ξεκίνησε ένα φιλόδοξο σχέδιο ανανέωσης του ποικιλιακού δυναμικού, με διεθνείς ποικιλίες πέρα απο τις τοπικές. Σύμβολο του κτήματος είναι το CervarodellaSala ένα κρασί απο Chardonnay και Grechettoπου παράχθηκε για πρώτη φορά το 1994.

10 CASTELLO DELLA SALA Οι αμπελώνες είναι φυτεμένοι με τοπικές και διεθνείς ποικιλίες και κυρίως Procanicoκαι Grechettoπου είναι και παραδοσιακές για την περιοχή. Το Procanicoείναι ένας τοπικός κλώνος του Trebbiano, και είναι λιγότερο παραγωγικό, με ροδίζουσα επιδερμίδα αντί την πράσινη του Trebbiano. To Grechettoμε την χαρακτηριστική του χοντρή φλούδα που χαρίζει λαμπερό κίτρινο χρώμα στα κρασιά. Η οξύτητα του είναι υψηλή, χαμηλής απόδοσης και χαρακτηριστική τανικότητα για λευκή ποικιλία. Το chardonnay καλλιεργείται σε 600 στρέμματα σε υψόμετρο μεταξύ 230 & 340 μέτρων. Sauvignon Blanc 200 στρέμματα, 40 στρέμματα Pinot Noir καθώς και μικρές ποσότητες απο Semillon και Gewurztraminer. To έδαφος απο άργιλο με μεγάλα ποσοστά απο θαλλασινά απολιθώματα με μικρά ποσοστά πηλού.

11 CERVARO DELLA SALA Αµπελώνας: Βρίσκεται γύρω από το Castello della Sala σε υψόµετρο µέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Το έδαφος είναι πλούσιο σε θαλασσινά απολιθώµατα και πηλό. Η ηλικία του αµπελώνα κυµαίνεται µεταξύ 15 µε 20 ετών. Οινοποίηση: Τα σταφύλια µαζεύονται το βράδυ και µεταφέρονται µε ψυγείο ώστε να διατηρείτε χαµηλά η θερµοκρασία κατά τη διάρκεια της αποβοστρύχωσης και της πίεσης. Οι 2 ποικιλίες οινοποιούνται χωριστά καθώς ωριµάζουν σε διαφορετική χρονική στιγµή και εφαρµόζονται διαφορετικές πρακτικές τεχνικές. Ο µούστος του Chardonnay παραµένει µε τα στέµφυλα για 6-8 ώρες σε θερµοκρασία 10 ºC. Έπειτα µεταφέρεται σε καινούργια γαλλικά βαρέλια όπου ζυµώνει για 18 µήνες. Ο οίνος πλέον, παραµένει µε τις οινολάσπες για διάστηµα 6 µηνών, µε ταυτόχρονη ολοκλήρωση της µηλογαλακτικής ζύµωσης. Τέλος γίνεται το χαρµάνι και η εµφιάλωση. Χαρακτηριστικά: Χρώµα αχυροκίτρινο µε πρασινωπές ανταύγειες. Έντονο άρωµα λευκών λουλουδιών και νότες ορυκτού. Στο στόµα είναι δροσερό, µε µεταλλικά στοιχεία και νότες εσπεριδοειδών. Απολαύστε το στους: 12-13ºC. Παλαίωση: 7-8 χρόνια από τον τρύγο.

12 ΣΑΡΔΗΝΙΑ Η Σαρδηνία βρίσκεται σε απόσταση 200 χλµ απο την Ιταλία και κατά καιρούς έχει περάσει απο τα χέρια του Βυζαντίου, των Αράβων και των Καταλανών που άφησαν τη σφραγίδα τους στην καλλιέργεια του αµπελιού και φαίνεται και απο τις ποικιλίες όπως Vermetnino, Cannonau (Grenache?) Bovale Grande (Carignano). Η οικονοµία της Σαρδηνίας είναι κυρίως κτηνοτροφική καθώς το 40% της γης είναι αφιερωµένο στα βοσκοτόπια. Καθώς η Σαρδηνία είναι αποκοµµένη απο την Ιταλία, η κατανάλωση ήταν κυρίως τοπική. Παράλληλα µε την κρατική ενίσχυση αναπτύχθηκαν συναιτερισµοί που µε τον καιρό κατέρρευσαν και σαν συνέπεια είχαµε να µειωθεί αισθητά η έκταση των αµπελώνων. Τα τελευταία στοιχεία αναφέρουν ότι η έκταση των αµπελώνων είναι περίπου στρέµµατα µε παραγωγή hl, απο τα οποία περίπου το 10% hl για τα κρασιά DOC. Σηµαντική ποιοτική πρόοδος έγινε µε το joint venture του τοπικού οινοποιείου Cantina Santadi, Tenuta San Guido (Sassicaia), ο οινόλογος του κτήµατος Sebastiano Rosa και του θρυλικού Giacomo Tachis (DECANTER MAN OF THE YEAR 2011) που πιστεύει ένθερµα στο Carignano.

13 AGRICOLA PUNICA To 2002 η Agricola Punica αγόρασε 1500 στρέµµατα χωρισµένα σε δύο κύριους αµπελώνες : Barrua & Narcao, στη Νοτιοδυτική πλευρά της Σαρδηνίας σε µια περιοχή που είναι γνωστή ως Sulcis Meridionale. Οι αµπελώνες αν και ανήκουν στο DOC Carignano del Sulcis, ωστόσο τα κρασιά έχουν την ένδειξη IGT Isola dei Nuraghi. Οι αµπελώνες είναι φυτεµένοι µε 1000 στρέµµατα, διαµορφωµένα σε κύπελο, ηλικίας 50 ετών Carignano. Τα υπόλοιπα 500 στρέµµατα είναι φυτεµένα µε νεαρά Carignano, Cabernet Sauvignon και Merlot. Το έδαφος είναι πηλός µε αρκετή άµµο. Το κλίµα είναι ιδανικό για το Carignano µε ήπιους χειµώνες και ζεστά, ξηρά καλοκαίρια που ενισχύονται απο τον Αφρικανικό Σιρόκκο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσµα το Carignano να ωριµάζει εξαιρετικά σε βαθµό που αρχίζει να πολυµερίζει τις τανίνες του ενώ είναι ακόµα στο αµπέλι, το οποίο ωφείλεται στις 7 ώρες κατά µέσο όρο ηλιοφάνεια στον κύκλο χωής του αµπελιού. Όσο για το Cabernet και το Merlot ωριµάζουν κατά 2 εβδοµάδες νωρίτερα, απο το Bordeaux για παράδειγµα.

14 BARRUA Αμπελώνας:Τα σταφύλια προέρχονται από τους αμπελώνες Barrua και Narcao. Το κρασί αποτελείται από παλιά αμπέλιαcarignan (85%) και το χαρμάνισυμπληρώνεται απόcabernet Sauvignon (10%) & Merlot (5%), τα οποία οινοποιούνται ξεχωριστά. Οινοποίηση:Ο τρύγος γίνεται χειρωνακτικά σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Το κρασί παραμένει για 18 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια πριν από το τελικό χαρμάνι και την εμφιάλωση. Χαρακτηριστικά:Βαθύ ρουμπινί χρώμα, το κρασί προσφέρει έντονα αρώματα μαύρων φρούτων, ξηρών βοτάνων και μπαχαρικών. Είναι γεμάτο με βελούδινη υφή και ισορροπημένες τανίνες που καταλήγουν σε μια μακριά επίγευση. Απολαύστε το στους: 17 ο C Παλαίωση:απολαύστε το τώρα ή φυλάξτε το για ακόμη 4 χρόνια

15 GUADO AL TASSO Το κτήμα Guadoal Tassoβρίσεκται στο Bolgheri στην παραλιακή ζώνη 96 χλμ νότιο-δυτικά της Φλωρεντίας. Τα στρέμματα του κτήματος βρίσκονται στο «αμφιθέατρο» του Bolgheri. Απο αυτά τα στρέμματα είναι αφιερωμένα στα αμπέλια. Στο υπόλοιπο μέρος υπάρχει δάσος με φάρμες που εκτρέφεται ελεύθερο το Τοσκανέζικο γουρουνάκι Cinta Senese. Περικυκλωμένο απο λόφους με προσανατολισμό προς τη θάλασσα, δημιουργείται ένα μοναδικό μεσοκλίμα. Οι θαλασσινές αύρες μαλακώνουν το κλίμα, καθρίζουν τον ουρανό προσφέροντας περισσότερες ώρες ηλιοφάνειας. Ο τρύγος κατα μέσο όρο ξεκινάει κατά 2 εβδομάδες νωρίτερα απο την Τοσκάνη, στις αρχές Αυγούστου. Από τα μέσα του 1750 η ευγενή οικογένια Gherardesca, όπου στα χέρια του Guido Alberto απο το 1833, το κτήμα έγινε ο επίσημος προμηθευτής της αυλής του Grande Duke Leopold II, όπου μεταξύ άλλων προμήθευε κρασί και το συνδύαζε με το φαγητό που σερβιριζόταν. Ο ίδιος αφοσειώθηκε εξ ολοκλήρου στην καλλιέργεια των αμπελιών. Το κτήμα τότε είχε έκταση στρέμματα. Γύρω στο 1930 κληρονομήθηκε στην Carlotta dellagherardesca Antinori, μητέρα του PieroAntinori, και στην αδελφή της που παντρεύτηκε τον Mario Incisa della Rocchetta, που με το μοίρασμα του κτήματος απέκτησε ένα μεγάλο κομμάτι που αργότερα δημιούργησε τη Sassicaia. Στο παρελθόν υπάρχαν 7 κάστρα, απο τα οποία 4 ακόμα υπάρχουν καθώς και 86 πύργοι παρατήρησης που χρησιμοποιούνταν για να προφυλαχθούν απο τους Σαρακηνούς και του πειρατές.

16 GUADO AL TASSO Αμπελώνας: Ο ομώνυμος αμπελώνας βρίσκεται στο Bolgheri στην περιοχή της Maremma στην παραθαλάσσια περιοχή της Τοσκάνης. Η θέση του έχει μια ελαφριά ανύψωση στα μέτρα από το επίπεδο της θάλασσας και με σύσταση πετρώδη με μικρά ποσοστά ασβεστόλιθου. Ο τρύγος γίνεται ανεξάρτητα για κάθε τμήμα του αμπελώνα όπως και για κάθε ποικιλία ξεχωριστά χειρονακτικά. Η ποικιλιακή σύνθεση είναι 57% Cabernet Sauvingon, 30% Merlot, 10% Cabernet Franc, 3% Petit Verdot. Οινοποίηση: Γίνεται προσεκτική επιλογή των σταφυλιών τόσο κατά την άφιξη τους από το αμπέλι όσο και μετά τον αποχωρισμό των βοστρύχων. Γίνεται ξεχωριστή οινοποίηση της κάθε ποικιλίας σε ανοξείδωτες δεξαμενές με ελεγχόμενη θερμοκρασία μεταξύ των 25 και 30 ο C με την εκχύλιση και τον αερισμό να γίνεται ανάλογα με την ποικιλία για 2 με 3 εβδομάδες. Στη συνέχεια μεταφέρονται σε καινούργια δρύινα Γαλλικά βαρέλια όπου ολοκληρώνουν τη μηλογαλακτική ζύμωση και παραμένουν για 18 μήνες. Αφού επιλεγούν τα κατάλληλα κρασιά γίνεται το χαρμάνι και στη συνέχεια εμφιαλώνεται για να παραμείνει στη φιάλη για 12 μήνες. Χαρακτηριστικά: Βαθύ ρουμπινί με ελαφριές γκρενά νότες. Στη μύτη είναι έντονο με πυκνό μαύρο φρούτο όπως μαύρο κεράσι και φραγκοστάφυλο, με λεπτές φυτικές νύξεις μενθόλης και καβουρδισμένων καρπών όπως καφές και κακάο. Στο στόμα είναι ξηρό, με δροσερή οξύτητα, πλούσιο σώμα γεμάτο από ώριμες και βελούδινες τανίνες. Η επίγευση είναι γεμάτη μαύρο φρούτο που διαρκεί. Απολαύστε το στους: 18 ο C Συνδυάστε το με: έντονα κόκκινα κρέατα στη σχάρα Παλαίωση: Από τώρα και μέχρι το 2025.

17 BAROLO Η αμπελουργική ζώνη του Barolo πήρε την τελική της μορφή με νομοθετικό διάταγμα το 1934, με διεργασίες που ξεκίνησαν το 1896 και πήραν την τελική τους μορφή το Μικρή επέκταση έγινε το 1966 με τις κοινότητες Roddi& Cherasco με 120 στρέμματα συνολικά. Η 5 σημαντικές κοινότητες του Barolo, La Morra, Castiglione Falletto, Serralunga d Alba kai Monforte d Alba, περιλαμβάνουν το 87% της συνολικής παραγωγής. Οι μικρές στρεμματικές αποδόσεις 560 κιλά στο στρέμμα και την καλλιέργεια σε σημεία όπου το Nebbioloμπορεί να ωριμάσει, σε συνδυασμό με την παραμονή στο βαρέλι, που αρχικά ήταν 3 χρόνια και κατέβηκε στη συνέχεια στα 2 χρόνια, η ζώνη απο το 1980 ανέβηκε στο D.O.C.G. status απο D.O.C. Απο το 1970 και μετά έχουμε την προσφορά απο τους παραγωγούς οινοποιήσεις απο ξεχωριστά αμπελοτόπια που έδωσαν τη δυνατότητα να φανεί η δυναμική της περιοχής. Είναι χαρακτηριστικό, σαν τη Βουργουνδία ότι 1,107 ιδιοκτήτες γης μοιράζονται 11,000 στρέμματα περίπου, με στοιχεία του 1990.

18 Η Gaja Winery ιδρύθηκε το 1859 απο τον Giovanni Gaja, του οποίου η οικογένεια έφθασε απο την Ισπανία τον 17 ο αιώνα. Το 1937 ο εγγονός Giovanni Gaja έβαλε για πρώτη φορά το όνομα GAJA στη φιάλη με «κόκκινα» γράμματα. Μετά τον ΔΠΠ έκανε εμπνευσμένες αγορές σε αμπελώνες με γνώμονα την ποιότητα. Η μητέρα του ClotildaRey έθεσε τις αρχές εργασίες για την επίτευξη της υψηλής ποιότητας για την ικανοποίηση της υψηλής πελατείας. Ήταν αυτή η οποία αρχικά επέβαλε υψηλές τιμές στα κρασιά. ANGELO GAJA Ο Angelo Gaja γεννήθηκε το 1940 και σε ηλικία 21 ετών ενσωματώθηκε στην οικογενειακή επιχείρηση, έχοντας σπουδάσει, οινολογία στο Πανεπιστήμιο της Alba,αμπελουργία και οινολογία στο Πανεπιστήμιο του Montpellier στη Γαλλία, και οικονομικό στο Τορίνο. Εκείνη την εποχή υπήραν περί τους 100 παραγωγούς και ήδη ο Gaja ήταν ο σημαντικότερος ιδιοκτήτης αμπελώνων. Η εμπειρία του στη Γαλλία των επηρέασε σημαντικά και ξεκίνησε την επιρροή του πάνω στην διαχείρηση των αμπελιών, με πράσινο τρύγο και διαφορετικές οινοποιήσεις για τα σημαντικά αμπελοτόπια που είχαν στα χέριας τους. Ξεκίνησε με το SoriSan Lorenzo το 1967, SoriTildin 1970 και τέλος το Costa Russi το Σημαντικό σταθμός στην ιστορία του Gaja ήταν το 1970 όταν ξεκίνησε η συνεργασία με τον Guido Rivella σαν οινολόγο. Η ηρεμία και η φολοσοφημένη άποψη του Rivella χαλιναγώγησε το αδάμαστο πάθος του Angelo Gaja.

19 BAROLO DAGROMIS Αμπελώνας: Ο αμπελώνας έχει πάρει το όνομα του από την οικογένεια Gromis που είχε στην ιδιοκτησία της τον αμπελώνα στην κοινότητα La Morra. Η οικογένεια Gaja έχει την ιδιοκτησία απο τις αρχές του Μαζί με αντίστοιχο αμπελώνα απο την κοινότητα της Serralungaδημιουργήθηκε το συγκεκριμένο κρασί. Το έδαφος είναι συνδυασμός ασβεστόλιθου, άργιλου και άμμου. Οινοποίηση: Ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές για 1εβδομάδα στους 27 C και για άλλη 1 στους 17 C. Στη συνέχεια ωρίμανση για 12 μήνες σε δρύινα βαρέλια 225 lt και για 12 μήνες σε μεγάλα βαρέλια. Χαρακτηριστικά: Έντονο χρώμα, πλούσιο άρωμα βατόμουρου και νότες ανθικές που οδηγούν σε ένα πολύ καλά δομημένο σώμα με χαρακτήρα και φινέτσα. Απολαύστε το στους: 18 C. Παλαίωση: Επιδέχεται παλαίωση για 10 χρόνια από τον τρύγο.

20 BRUNELLO DI MONTALCINO Από τις νεώτερες DOCG της Ιταλίας, καθιερώθηκε το Ο FerruccioBiondi-Santiήταν ο πρώτος που το εμφιάλωσε με αυτό το όνομα, το Το Brunello θεωρείται ένα κλώνος του Sangiovese που αναφέρεται ως Grosso. Ουσιαστικά όμως η μεγάλη διαφορά με το Chianti βρίσκεται στο μεσοκλίμα της περιοχής. Το κλίμα είναι ξηρότερο με Μ.Ο. 700 χιλιοστά βροχής ετήσια, σε σχέση με τα 900 στην καρδιά του Chianti. Η επιρροή της θάλασσας είναι σημαντική, όπου με την αύρα που έρχεται απο νοτιο-δυτικά εξασφαλίζει εξαιρετικό αερισμό των αμπελιών καθώς και πιο χαμηλές θερμοκρασίες τα απογεύματα και το βράδυ. Ως εκ τούτου το Sangioveseωριμάζει εξαιρετικά, φθάνοντας συχνά πάνω απο 14 C με μεγάλο εκχύλισμα. Ο χρόνος ωρίμανσης του κρασιού είναι 48 μήνες εκ των οποίων το ελάχιστο 24 μήνες σε βαρέλι. Σημαντικά λιγότερο βαρέλι, σε σχέση με το 1980 που ήταν 42 μήνες, 36 το 1990, για να πάρει την τωρινή μορφή του το 1998

21 PIAN DELLE VIGNE Το κτήμα Pian delle Vigne βρίσκεται σε απόσταση έξι χιλιομέτρων νότια της πόλης Montalcino πάνω από την κοιλάδα του ποταμού Orcia. Αγοράστηκε απο τον Antinoriτο 1995 και πήρε το όνομα από ένα σταθμό τραίνου που υπάρχει και λειτουργεί ακόμα μέσα στο κτήμα. Η συνολική έκταση του κτήματος είναι 1840 στρέμματα, απο τα οποία τα 650 είναι αμπέλια, 20 στρέμματα αμπέλια και 1170 είναι δάσος. Το υψόμετρο των αμπελώνων είναι μέτρα και με έκθεση στα νοτιοδυτικά. Το έδαφος αποτελείται κυρίως από πηλό και ασβεστόλιθο και είναι πλούσια σε μικρές πέτρες.

22 PIAN DELLE VIGNE Αμπελώνας:Το κτήμα Pian delle Vigne βρίσκεται σε απόσταση έξι χιλιομέτρων νότια της πόλης Montalcino πάνω από την κοιλάδα του ποταμού Orcia. Οινοποίηση:Προσεκτική επιλογή των καλύτερων τσαμπιών για να χρησιμοποιηθούν στο Brunello di Montalcino. Η ζύμωση γίνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές και διήρκεσε τρεις εβδομάδες σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες σε ένα μέγιστο των 28 C. Μετά την αλκοολική ζύμωση λαμβάνει χώρα η μηλογαλακτική ζύμωση και έπειτα το κρασί παλαιώνει για 2 χρόνια σε δρύινα βαρέλια. Η εμφιάλωση έγινε την άνοιξη του 2011 Χαρακτηριστικά:Έχει έντονο ρουμπινί χρώμα με γκρενά ανταύγειες. Αρώματα κόκκινων φρούτων και μπαχαρικών που συνδυάζονται αρμονικά με καπνό και σοκολάτα. Στο στόμα είναι ισορροπημένο, με ζωηρές τανίνες που τις αισθάνεσαι για πολλή ώρα σε μια μακριά επίγευση. Απολαύστε το στους:16 o C Παλαίωση: για 10 χρόνια.

23 AMARONE DELLA VALPOLICELLA Το Amaroneγνώρισε τεράστια αύξηση στην δεκαετία του 2000 και απο 46.5 χιλ hl το 1990εκτοξεύθηκε στα 148 χιλ. hl. Όπως σε όλες τις παραδοσιακές ζώνες DOC της Ιταλίας το Classicoαποτελεί την καρδιά της ζώνης, που απο το 2005 απέκτησε DOCG status, παράγεται απο τις ποικιλίες Corvina, Molianara απο 5% έως 30% Rondinella. O Πιο σημαντικός νομοθετικός παράγοντας όμως, που πραγματικά επηρεάζει την ποιότητα είναι ότι οι πεδινοί αμπελώνες μπορούν να παράξουν maximum 30% της παραγωγής τους Amaroneενώ οι ορεινοί αμπελώνες και η ζώνη Classico70%. Αυτό έγινε γιατί ενώ το 1990 η παραγωγή Amaroneστη ζώνη αποτελούσε 8%, το 2003 αποτελούσε το 25%!!!! Η τεχνική παραγωγής του βασίζεται στην αποξήρανση του υγρού μέρους του σταφυλιού. Τα τσαμπιά αποξηραίνονται ολόκληρα σε ξύλινα ράφια ή τελάρα σε δωμάτια ελεγχόμενης θερμοκρασίας και υγρασίας. Η περίοδος αποξήρανσης διαρκεί τυπικά 120 ημέρες (ανάλογα με τη χρονιά και τον παραγωγό) και η απώλεια σε βάρος είναι: Corvina35-45%, Molinara30-40% και Rondinella 27-40%.

24 CASA VINICOLA ZONIN Η ιστορία του οίκου Zonin ξεκινάει το 1821 στην πόλη Gambellara στην καρδιά της περιοχής του Venettoόπου απέκτησαν και τα πρώτα τους αμπέλια και εξελίχθηκαν σε αμπελουργούς και στη συνέχεια σε οινοποιούς. Σήμερα είναι μια απο τις μεγαλύτερες οικογενειακές επιχειρήσεις του χώρου παγκοσμίως και απο τους μεγαλύτερους ιδιοκτήτες γης στην Ιταλία. Πρόεδρος είναι ο πατριάρχης της οικογένειας Gianni Zoninκαι οι γιοί του συνεχίζουν στην οικογενειακή επιχείρηση. Ο Francesco ασχολείται με το marketing και την αγορά των Η.Π.Α. Όπου κατέστησε το Castello del Poggio Νο1 σε πωλήσεις Moscato d Asti. Ο Domenicoσαν τεχνικός διευθυντής παραγωγής και ο Michele στα οικονιμικά.

25 AMARONNE Αμπελώνας:Από ιδιόκτητους αμπελώνες στην περιοχή της Valpolicella και αυστηρή επιλογή μόνο σε υγιέστατα σταφύλια εξαιρετικής ποιότητας από τις ποικιλίες Corvina 60%, Rondinella 35% και Molinara 5%. Οινοποίηση:Τα σταφύλια "σταφυδιάζουν" πάνω σε ράφια σε καλά αεριζόμενα δωμάτια για 120 ημέρες. Στη συνέχεια γίνεται η εκχύλιση σε χαμηλή θερμοκρασία για 7-8 ημέρες. Στη συνέχεια η αλκοολική ζύμωση διαρκεί για περίπου 6 εβδομάδες σε πολύ χαμηλούς ρυθμούς. Το κρασί ωριμάζει σε παλιά Σλοβένικα βαρέλια των 3000 λίτρων για 2 χρόνια και άλλους 6 μήνες στη φιάλη. Χαρακτηριστικά:Μέτριο ρουμπινί με πλατύ καφετί νύχι. Στη μύτη είναι έντονο, με χαρακτήρα μαύρων φρούτων ειδικά κερασιού, γεμάτο γλυκά μπαχαρικά και ζωικές νότες. Στο στόμα είναι βελούδινο, με μαλακές σοκολατένιες τανίνες και με τον χαρακτήρα των αποξηραμένων φρούτων να πλημμυρίζει την επίγευση. Απολαύστε το στους: 17 ο C Παλαίωση:Από τώρα και για τα επόμενα 5 χρόνια.

26

ΓΕΥΣΙΓΝΩΜΙΑ ΤΟΣΚΑΝΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013 CELLIER ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΓΕΥΣΙΓΝΩΜΙΑ ΤΟΣΚΑΝΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013 CELLIER ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΓΕΥΣΙΓΝΩΜΙΑ ΤΟΣΚΑΝΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013 CELLIER ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΙΤΑΛΙΑ Η Ιταλία μαζί με τη Γαλλία είναι οι δύο χώρες με τη μεγαλύτερη παραγωγή κρασιού. Είναι η τρίτη σε έκταση αμπελώνων πίσω απο την

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ & BEYOND Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014 Cellier Κριεζώτου

ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ & BEYOND Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014 Cellier Κριεζώτου ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ & BEYOND ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ & BEYOND Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014 Cellier Κριεζώτου ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ Το Μοσχοφίλερο πιθανότατα είναι µια απο τις πιο παλιές Ελληνικές ποικιλίες, καθώς σύµφωνα µε ισχυρισµούς

Διαβάστε περισσότερα

SUPER TUSCANS CELLIER ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ. Νίκος Λουκάκης Cellier Wine Manager

SUPER TUSCANS CELLIER ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ. Νίκος Λουκάκης Cellier Wine Manager SUPER TUSCANS CELLIER ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Νίκος Λουκάκης Cellier Wine Manager GIACOMO TACHIS Ο «πατέρας» των Super Tuscans O Giacomo Tachis γεννήθηκε στο Τορίνο το 1993 και σπούδασε οινολογία

Διαβάστε περισσότερα

ΙΤΑΛΙΑ ΛΕΥΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ

ΙΤΑΛΙΑ ΛΕΥΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΙΤΑΛΙΑ ΛΕΥΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ Το Feudo Principi di Butera είναι ένα κτήμα που κάποτε ανήκε σε οικογένειες ευγενών της Σικελίας, ένας από τους ευγενείς που έζησε εκεί το 1543 ήταν και ο πρώτος πρίγκηπας Ambrogio

Διαβάστε περισσότερα

ΙΤΑΛΙΑ ΕΡΥΘΡΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ

ΙΤΑΛΙΑ ΕΡΥΘΡΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΙΤΑΛΙΑ ΕΡΥΘΡΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ CELLIER ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Νίκος Λουκάκης Cellier Wine Manager CASA VINICOLA ZONIN Η ιστορία του οίκου Zonin ξεκινάει το 1821 στην πόλη Gambellara στην καρδιά της

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΥΣΙΓΝΩMΙΑ JPV ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΓΕΥΣΙΓΝΩMΙΑ JPV ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΓΕΥΣΙΓΝΩMΙΑ JPV ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ JOE PHELPS Ο Joe Phelps ξεκίνησε στην οικογενειακή κατασκευαστική επιχείρηση του πατέρα του, το 1952, που τότε ήταν μια τοπική εταιρεία. Το 1957 ανέλαβε ως πρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

Wine Catalogue WINEST

Wine Catalogue WINEST Wine Catalogue 2018 WINEST Το οινοποιείο μας βρίσκεται στη Σκιλλουντία Ολυμπίας του Δήμου Ανδρίτσαινας Κρεστένων και η παραγωγή οίνου ξεκινά το 1980. Η εταιρεία καλλιεργεί αμπελώνες έκτασης 32,5 στρεμμάτων

Διαβάστε περισσότερα

Παραδοσιακά Ελληνικά κρασιά Πάρου «Μωραϊτης» ΖΩΝΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ

Παραδοσιακά Ελληνικά κρασιά Πάρου «Μωραϊτης» ΖΩΝΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ Παραδοσιακά Ελληνικά κρασιά Πάρου «Μωραϊτης» ΖΩΝΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ Τα τοπικά κρασιά από τους αμπελώνες της Πάρου, της οικογένειας Μωραϊτη, παράγονται με παραδοσιακές μεθόδους αμπελοκαλλιέργειας, αλλά

Διαβάστε περισσότερα

CHATEAU MUSAR CELLIER ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015. Νίκος Λουκάκης Cellier Wine Manager

CHATEAU MUSAR CELLIER ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015. Νίκος Λουκάκης Cellier Wine Manager CHATEAU MUSAR CELLIER ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015 Νίκος Λουκάκης Cellier Wine Manager ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕ ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ Η οικογένεια Hochar φτιάχνει κρασιά στην περιοχή της

Διαβάστε περισσότερα

g o coffee bar WINE LIST

g o coffee bar WINE LIST C A g o coffee bar WINE LIST ΛΕΥΚΑ - WHITE ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ ΝΑΣΙΑΚΟΥ - Σεμέλη Μοσχοφίλερο Π.Ο.Π Μαντινεία Λαμπερό κιτρινοπράσινο χρώμα φίνα και δυνατά αρώματα στη μύτη, με το τριαντάφυλλο και τους λεμονανθούς

Διαβάστε περισσότερα

Οινοφόρος (Βag in Box)

Οινοφόρος (Βag in Box) Οίνος Λευκός Ξηρός Λ Ε Υ Κ Ο Σ Ξ Η Ρ Ο Σ Κατηγορία: Οίνος Λευκός Ξηρός Ποικιλία: Ορεινός Ροδίτης Χαρακτηριστικά: Χρώμα λευκό, χρυσοκίτρινο. Άρωμα φρουτώδες, νεανικό. Γεύση, γεμάτο φρεσκάδα, με νότες εσπεριδοειδών

Διαβάστε περισσότερα

Γνωριμία με τον κόσμο του κρασιού

Γνωριμία με τον κόσμο του κρασιού Γνωριμία με τον κόσμο του κρασιού 1 Τα «ΤΙ» του κρασιού! Τι είναι το κρασί; o Κρασί είναι ο ζυμωμένος χυμός σταφυλιών o Κρασί είναι η έκφραση ενός συγκεκριμένου αμπελώνα και της δουλειάς ενός συγκεκριμένου

Διαβάστε περισσότερα

Του Α. Καστρίωτη TouristikiEkpaideysi.gr ΟΙ ΞΕΝΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ

Του Α. Καστρίωτη TouristikiEkpaideysi.gr ΟΙ ΞΕΝΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ ΟΙ ΞΕΝΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ ΟΙ ΞΕΝΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ Ερυθρές ποικιλίες Cabernet Sauvignon Syrah Merlot Pinot Noir Grenache Λευκές ποικιλίες Chardonnay Gewürztraminer Riesling Sauvignon Blanc Sylvaner

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΥΣΙΓΝΩMΙΑ JPV ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ WINE LOFT

ΓΕΥΣΙΓΝΩMΙΑ JPV ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ WINE LOFT ΓΕΥΣΙΓΝΩMΙΑ JPV ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ WINE LOFT JOE PHELPS Ο Joe Phelps ξεκίνησε στην οικογενειακή κατασκευαστική επιχείρηση του πατέρα του, το 1952, που τότε ήταν μια τοπική εταιρεία. Το 1957 ανέλαβε ως

Διαβάστε περισσότερα

Καλώς ήλθατε στη VAKAKIS WINES

Καλώς ήλθατε στη VAKAKIS WINES Καλώς ήλθατε στη VAKAKIS WINES Η εταιρεία μας Η εταιρεία μας ιδρύθηκε το 2011. Όραμα και οδηγός των Vakakis Wines είναι η δημιουργία περιορισμένου αριθμού φιαλών κρασιών υψηλής ποιότητας. Στην παραγωγή

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΥΣΙΓΝΩΜΙΑ ΧΙΛΗ. ΤΡΙΤΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ Wine Loft

ΓΕΥΣΙΓΝΩΜΙΑ ΧΙΛΗ. ΤΡΙΤΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ Wine Loft ΓΕΥΣΙΓΝΩΜΙΑ ΧΙΛΗ ΤΡΙΤΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ Wine Loft Τα φυσικά γεωγραφικά όρια της Χιλής είναι αυτά που την καθορίζουν ως ένα μοναδικό γεωγραφικό φαινόμενο. Η έρημος Atacama σαν βόρειο σύνορο, οι Άνδεις στα ανατολικά,

Διαβάστε περισσότερα

Οινοποιία Δαρεμά Βιολογικοί αμπελώνες

Οινοποιία Δαρεμά Βιολογικοί αμπελώνες Οινοποιία Δαρεμά Βιολογικοί αμπελώνες Ιστορικό Η Οινοποιία Δαρεμά αποτελεί τη φυσική συνέχεια μιας οικογενειακής παράδοσης γενεών στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας Αττικής που ξεκινά πριν από πολλές δεκαετίες.

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΥΣΙΓΝΩΜΙΑ E.GUIGAL Δευτέρα 19 Νοεμβρίου Wine Loft

ΓΕΥΣΙΓΝΩΜΙΑ E.GUIGAL Δευτέρα 19 Νοεμβρίου Wine Loft ΓΕΥΣΙΓΝΩΜΙΑ E.GUIGAL Δευτέρα 19 Νοεμβρίου Wine Loft E. GUIGAL "The history of the GUIGAL family reflects the glory of the wines of the Côte-Rôtie. Three generations working with land over 24 centuries

Διαβάστε περισσότερα

Wine Catalogue WINEST

Wine Catalogue WINEST Wine Catalogue 2018 WINEST Στο οροπέδιο της Μαντινείας, λίγο πιο έξω από τα τείχη της αρχαίας πόλης, στο Γκορτσούλι Μαντινείας, βρίσκεται το οινοποιείο της οικογένειας Παναγόπουλου, πλαισιωμένο από τους

Διαβάστε περισσότερα

Θα μας βρείτε: Deals A.E. Εισαγωγική - Εμπορική Εταιρεία Ιωνίας 124, Αχαρναί Τηλέφωνο Παραγγελιών - Επικοινωνίας:

Θα μας βρείτε: Deals A.E. Εισαγωγική - Εμπορική Εταιρεία Ιωνίας 124, Αχαρναί Τηλέφωνο Παραγγελιών - Επικοινωνίας: Θα μας βρείτε: Deals A.E. Εισαγωγική - Εμπορική Εταιρεία Ιωνίας 124, Αχαρναί 13671 Τηλέφωνο Παραγγελιών - Επικοινωνίας: 210-23..21.212 στα Super Market Ι. & Σ. ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε. στα Hellenic DUTY FREE Shop

Διαβάστε περισσότερα

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος ΤΕΧΝΙΚΌΣ ΦΆΚΕΛΟΣ 1 /8 Αριθμός πρωτοκόλλου: PGI-GR-A0859 Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος I. ΌΝΟΜΑ (Ή ΟΝΌΜΑΤΑ) ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΏΡΗΣΗ Ανάβυσσος (el) II. ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΑΙΤΟΎΝΤΑ Όνομα και τίτλος αιτούντα:

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΥΣΙΓΝΩΜΙΑ BURGUNDY. Παρασκευή 17 Μαίου Wine Loft

ΓΕΥΣΙΓΝΩΜΙΑ BURGUNDY. Παρασκευή 17 Μαίου Wine Loft ΓΕΥΣΙΓΝΩΜΙΑ BURGUNDY Παρασκευή 17 Μαίου Wine Loft Η Βουργουνδία βρίσκεται στην Ανατολική Γαλλία και είναι γνωστή για τα λευκά της κρασιά απο Chardonnay και τα κόκκινα απο Pinot Noir. Το διαμέρισμα της

Διαβάστε περισσότερα

Portfolio Κρασιών Τεχνικά Χαρακτηριστικά Δελτίο Τρύγου 2016

Portfolio Κρασιών Τεχνικά Χαρακτηριστικά Δελτίο Τρύγου 2016 Portfolio Κρασιών Τεχνικά Χαρακτηριστικά Δελτίο Τρύγου 2016 Δελτίο Τρύγου 2016 Η καλλιεργητική σεζόν χαρακτηρίστηκε από την έλλειψη βροχοπτώσεων και την πρωιμότητα σε όλα τα στάδια ανάπτυξης. Η ελάχιστες

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΥΣΙΓΝΩΜΙΑ BURGUNDY. Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου Wine Loft

ΓΕΥΣΙΓΝΩΜΙΑ BURGUNDY. Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου Wine Loft ΓΕΥΣΙΓΝΩΜΙΑ BURGUNDY Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου Wine Loft Η Βουργουνδία βρίσκεται στην Ανατολική Γαλλία και είναι γνωστή για τα λευκά της κρασιά απο Chardonnay και τα κόκκινα απο Pinot Noir. Το διαμέρισμα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΤΙΟ ΤΡΥΓΟΥ Χρονιά πολύ καλή και κατά τόπους και οινοποιούς εξαιρετική! Ειδικότερα ανά περιοχή έχουµε τα ακόλουθα:

ΕΛΤΙΟ ΤΡΥΓΟΥ Χρονιά πολύ καλή και κατά τόπους και οινοποιούς εξαιρετική! Ειδικότερα ανά περιοχή έχουµε τα ακόλουθα: ΕΛΤΙΟ ΤΡΥΓΟΥ 2010 Αθήνα, 27 Οκτωβρίου 2010 Ο έγκαιρος τρύγος, ίσως υπήρξε φέτος, ο πιο καθοριστικός παράγοντας της ποιότητας εσοδείας 2010, ένας παράγοντας που διέτρεξε όλες τις αµπελουργικές ζώνες και

Διαβάστε περισσότερα

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος ΤΕΧΝΙΚΌΣ ΦΆΚΕΛΟΣ 1 /14 Αριθμός πρωτοκόλλου: PGI-GR-A1604 Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος I. ΌΝΟΜΑ (Ή ΟΝΌΜΑΤΑ) ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΏΡΗΣΗ Ήπειρος (el) II. ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΑΙΤΟΎΝΤΑ Όνομα και τίτλος αιτούντα:

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΟΥ CABERNET

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΟΥ CABERNET ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΟΥ CABERNET ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΑΘΟΥΣ Κ άτω από την οροσειρά των Αγράφων, εκεί που ρίχνει τον προστατευτικό ίσκιο της η κορυφογραμμή της «Ωραίας Κοιμωμένης»,

Διαβάστε περισσότερα

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος ΤΕΧΝΙΚΌΣ ΦΆΚΕΛΟΣ 1 /11 Αριθμός πρωτοκόλλου: PGI-GR-A1603 Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος I. ΌΝΟΜΑ (Ή ΟΝΌΜΑΤΑ) ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΏΡΗΣΗ Πλαγιές Κιθαιρώνα (el) II. ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΑΙΤΟΎΝΤΑ Όνομα και τίτλος

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟ ΕΙΓΜΑ ΙΙ ΕΝΙΑΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

ΥΠΟ ΕΙΓΜΑ ΙΙ ΕΝΙΑΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΥΠΟ ΕΙΓΜΑ ΙΙ ΕΝΙΑΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ Γλώσσα στην οποία έχει συνταχθεί η αίτηση Ελληνική Αιτών Όνοµα νοµικού ή φυσικού προσώπου Κτήµα Γεροβασιλείου Α.Ε. Πλήρης διεύθυνση (οδός, αριθµός, ταχυδροµικός κωδικός και

Διαβάστε περισσότερα

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος ΤΕΧΝΙΚΌΣ ΦΆΚΕΛΟΣ 1 /12 Αριθμός πρωτοκόλλου: PGI-GR-A1531 Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος I. ΌΝΟΜΑ (Ή ΟΝΌΜΑΤΑ) ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΏΡΗΣΗ Μαρτίνο (el) II. ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΑΙΤΟΎΝΤΑ Όνομα και τίτλος αιτούντα:

Διαβάστε περισσότερα

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος ΤΕΧΝΙΚΌΣ ΦΆΚΕΛΟΣ 1 /12 Αριθμός πρωτοκόλλου: PGI-GR-A0137 Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος I. ΌΝΟΜΑ (Ή ΟΝΌΜΑΤΑ) ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΏΡΗΣΗ Καβάλα (el) II. ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΑΙΤΟΎΝΤΑ Όνομα και τίτλος αιτούντα: Νομικό

Διαβάστε περισσότερα

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος ΤΕΧΝΙΚΌΣ ΦΆΚΕΛΟΣ 1 /14 Αριθμός πρωτοκόλλου: PGI-GR-A1565 Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος I. ΌΝΟΜΑ (Ή ΟΝΌΜΑΤΑ) ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΏΡΗΣΗ Ηράκλειο (el) II. ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΑΙΤΟΎΝΤΑ Όνομα και τίτλος αιτούντα:

Διαβάστε περισσότερα

ΧΕλΩνα. ΗΜίΟΡΕίνΟί αμπελωνεσ

ΧΕλΩνα. ΗΜίΟΡΕίνΟί αμπελωνεσ cabernet sauvignon grenache rouge mourvedre syrah ΚΟΤΣίφαλί ΜανΤΗλαΡί ΜΕΤΟίΚΟΣ ΧΕλΩνα ΕΡΥθΡΟ 35 o -25 o ΡΟζΕ ΗΜίΟΡΕίνΟί αμπελωνεσ ΕΡΥθΡΟ 35 o -25 o ΕΡΥθΡΟ ΚΤΗΜα ΜΗλίαΡαΚΗ ΧΕλΩνα λευκο ΜαλΒαζία ΗΜίΟΡΕίνΟί

Διαβάστε περισσότερα

1 η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΘΕΜΑ: ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ-ΠΑΡΕΛΘΟΝ,ΠΑΡΟΝ & ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

1 η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΘΕΜΑ: ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ-ΠΑΡΕΛΘΟΝ,ΠΑΡΟΝ & ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 1 η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΘΕΜΑ: ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ-ΠΑΡΕΛΘΟΝ,ΠΑΡΟΝ & ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ευαγγελοπούλου Αλεξάνδρα Κεπέογλου Τριανταφυλλιά, Φωτσεινού Αικατερίνη ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ΝΑΟΥΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΡΥΓΟΥ Υψηλής ποιότητας και τιμής τα σταφύλια το 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΡΥΓΟΥ Υψηλής ποιότητας και τιμής τα σταφύλια το 2011 ΔΕΛΤΙΟ ΤΡΥΓΟΥ 2011 Υψηλής ποιότητας και τιμής τα σταφύλια το 2011 Η εσοδεία 2011 έχει πολλά ενδιαφέροντα νέα να μας διηγηθεί. Κλιματολογικά υπήρξε μία υπέροχη χρονιά αφού αρκετές βροχοπτώσεις τον χειμώνα

Διαβάστε περισσότερα

750 ml 650 . 10-12 C, . A 2004 ( : 11,5 % 100% 750 ml 6.500 . 12 C, .) : : 12 % 750 ml : 12 C, ... : 13,5%

750 ml 650 . 10-12 C,  . A 2004 (   : 11,5 % 100% 750 ml  6.500 . 12 C, .) : : 12 % 750 ml  : 12 C,  ...    : 13,5% Κατάλογος Κρασιών Λευκά Καστέλι (Ε. Καραµολέγκος) κρασί Σαντορίνης χρώµα: φωτεινό κίτρινο γεύση: φρουτώδης αλκοολικός βαθµός: 12,5 % ποικιλία: Αηδάνι, Αθήρι, Ασύρτικο Tο Καστέλι είναι γέννηµα των ποικιλιών

Διαβάστε περισσότερα

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος ΤΕΧΝΙΚΌΣ ΦΆΚΕΛΟΣ 1 /9 Αριθμός πρωτοκόλλου: PGI-GR-A0268 Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος I. ΌΝΟΜΑ (Ή ΟΝΌΜΑΤΑ) ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΏΡΗΣΗ Κλημέντι (el) II. ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΑΙΤΟΎΝΤΑ Όνομα και τίτλος αιτούντα:

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΥΣΙΓΝΩΜΙΑ BORDEAUX 2009. Τρίτη 18 Δεκεμβρίου Wine Loft

ΓΕΥΣΙΓΝΩΜΙΑ BORDEAUX 2009. Τρίτη 18 Δεκεμβρίου Wine Loft ΓΕΥΣΙΓΝΩΜΙΑ BORDEAUX 2009 Τρίτη 18 Δεκεμβρίου Wine Loft MEDOC CLIMATE Το κλίμα στην περιοχή του Bordeaux είναι παραθαλάσσιο με πολλές βροχές το φθινόπωρο και την άνοιξη. Μια ζώνη δάσους με πεύκα προστατεύει

Διαβάστε περισσότερα

1 η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΘΕΜΑ: ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ-ΠΑΡΕΛΘΟΝ,ΠΑΡΟΝ & ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

1 η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΘΕΜΑ: ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ-ΠΑΡΕΛΘΟΝ,ΠΑΡΟΝ & ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 1 η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΘΕΜΑ: ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ-ΠΑΡΕΛΘΟΝ,ΠΑΡΟΝ & ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ευαγγελοπούλου Αλεξάνδρα Κεπέογλου Τριανταφυλλιά, Φωτσεινού Αικατερίνη ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ΝΑΟΥΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΡΤΕΜΗ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΟΙΝΟΥ

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΡΤΕΜΗ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΟΙΝΟΥ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΡΤΕΜΗ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΟΙΝΟΥ Με ρίζες στον ηφαιστειακό αμπελώνα της Σαντορίνης και παράδοση στην οινοποίηση που ξεκινάει από το 1952, το οινοποιείο του Αρτέμη

Διαβάστε περισσότερα

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος ΤΕΧΝΙΚΌΣ ΦΆΚΕΛΟΣ 1 /9 Αριθμός πρωτοκόλλου: PGI-GR-A0121 Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος I. ΌΝΟΜΑ (Ή ΟΝΌΜΑΤΑ) ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΏΡΗΣΗ Θάσος (el) II. ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΑΙΤΟΎΝΤΑ Όνομα και τίτλος αιτούντα: Νομικό

Διαβάστε περισσότερα

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος ΤΕΧΝΙΚΌΣ ΦΆΚΕΛΟΣ 1 /10 Αριθμός πρωτοκόλλου: PGI-GR-A0126 Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος I. ΌΝΟΜΑ (Ή ΟΝΌΜΑΤΑ) ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΏΡΗΣΗ Θεσσαλονίκη (el) II. ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΑΙΤΟΎΝΤΑ Όνομα και τίτλος αιτούντα:

Διαβάστε περισσότερα

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος ΤΕΧΝΙΚΌΣ ΦΆΚΕΛΟΣ 1 /11 Αριθμός πρωτοκόλλου: PGI-GR-A1574 Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος I. ΌΝΟΜΑ (Ή ΟΝΌΜΑΤΑ) ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΏΡΗΣΗ Νέα Μεσημβρία (el) II. ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΑΙΤΟΎΝΤΑ Όνομα και τίτλος αιτούντα:

Διαβάστε περισσότερα

Wine Catalogue WINEST

Wine Catalogue WINEST Wine Catalogue 2018 WINEST H Οινοποιητική Μονεμβασίας ιδρύθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 1997 στις Βελιές του Δήμου Μονεμβασιάς Λακωνίας και δημιούργησε τα τελευταία χρόνια έναν εντυπωσιακό αμπελώνα 300 στρεμμάτων

Διαβάστε περισσότερα

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος ΤΕΧΝΙΚΌΣ ΦΆΚΕΛΟΣ 1 /15 Αριθμός πρωτοκόλλου: PGI-GR-A1592 Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος I. ΌΝΟΜΑ (Ή ΟΝΌΜΑΤΑ) ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΏΡΗΣΗ Καρδίτσα (el) II. ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΑΙΤΟΎΝΤΑ ΕΑΣ Καρδίτσας EAS Karditsas

Διαβάστε περισσότερα

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ SAUVIGNON BLANC

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ SAUVIGNON BLANC ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ SAUVIGNON BLANC Αγαπητοί φίλοι, Την Τετάρτη 17 Ιουνίου και ώρα 19.30 σας περιμένουμε στο χώρο του εστιατορίου «Γεύσεις με Ονομασία Προελεύσεως» στην Κηφισιά για ένα απολαυστικό ταξίδι με

Διαβάστε περισσότερα

Τα κρασιά μας DIVINO WINES & VINEGAR ΠΕΣΣΑΔΑ, ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ. Κεφαλονιά π. Ιονίων Νήσων

Τα κρασιά μας DIVINO WINES & VINEGAR ΠΕΣΣΑΔΑ, ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ.  Κεφαλονιά π. Ιονίων Νήσων Τα κρασιά μας Κεφαλονιά π. Ιονίων Νήσων DIVINO WINES & VINEGAR ΠΕΣΣΑΔΑ, ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Οίνοι Λευκοί ROBOLA DE CEPHALONIE ΟΙΝΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ Παράγεται από την μοναδική ποικιλία ρομπόλας Κεφαλονιάς και από επιλεγμένους

Διαβάστε περισσότερα

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος ΤΕΧΝΙΚΌΣ ΦΆΚΕΛΟΣ 1 /16 Αριθμός πρωτοκόλλου: PGI-GR-A1057 Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος I. ΌΝΟΜΑ (Ή ΟΝΌΜΑΤΑ) ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΏΡΗΣΗ Δράμα (el) II. ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΑΙΤΟΎΝΤΑ Όνομα και τίτλος αιτούντα: Νομικό

Διαβάστε περισσότερα

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος ΤΕΧΝΙΚΌΣ ΦΆΚΕΛΟΣ 1 /14 Αριθμός πρωτοκόλλου: PGI-GR-A0868 Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος I. ΌΝΟΜΑ (Ή ΟΝΌΜΑΤΑ) ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΏΡΗΣΗ Ελασσόνα (el) II. ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΑΙΤΟΎΝΤΑ Όνομα και τίτλος αιτούντα:

Διαβάστε περισσότερα

τ ων τελευταίων δέκα χρόνων. Η ωρίμαση των σταφυλιών κινήθηκε σε φυσιολογικά επίπεδα και οδήγησε στο παρακάτω χρονολόγιο: ΠΟΙΚΙΛΙΑ ( ΕΙΔΟΣ

τ ων τελευταίων δέκα χρόνων. Η ωρίμαση των σταφυλιών κινήθηκε σε φυσιολογικά επίπεδα και οδήγησε στο παρακάτω χρονολόγιο: ΠΟΙΚΙΛΙΑ ( ΕΙΔΟΣ 7 Σεπτεμβρίου 2017 ΔΕΛΤΙΟ ΤΡΥΓΟΥ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 2017 Χρονολόγιο: Ο φετινός τρύγος στη Σαντορίνη ξεκίνησε μια εβδομάδα αργότερα από πέρυσι, αλλά ήταν στα πλαίσια της μέσης ημερομηνίας έναρξης τ ων τελευταίων

Διαβάστε περισσότερα

Επίσκεψη στο κτήμα του Γεροβασιλείου

Επίσκεψη στο κτήμα του Γεροβασιλείου Επίσκεψη στο κτήμα του Γεροβασιλείου Στα πλαίσια του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού επισκεφτήκαμε την Δευτέρα, 11.01.2010 και Τρίτη, 12.01.2010 το κτήμα Γεροβασιλείου λίγο έξω από την Επανομή.

Διαβάστε περισσότερα

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος ΤΕΧΝΙΚΌΣ ΦΆΚΕΛΟΣ 1 /9 Αριθμός πρωτοκόλλου: PGI-GR-A0266 Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος I. ΌΝΟΜΑ (Ή ΟΝΌΜΑΤΑ) ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΏΡΗΣΗ Πλαγιές Βερτίσκου (el) II. ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΑΙΤΟΎΝΤΑ Όνομα και τίτλος αιτούντα:

Διαβάστε περισσότερα

«Η ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ»

«Η ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ» «Η ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ» ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: Δρ ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΙΜΑΚΗΣ ΧΗΜΙΚΟΣ - ΟΙΝΟΛΟΓΟΣ Η Ήπειρος υπήρξε από παλιά μεγάλη αμπελουργική ζώνη σε έκτασή που δεν έχει καμία σχέση με την σημερινή κατάσταση.

Διαβάστε περισσότερα

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος ΤΕΧΝΙΚΌΣ ΦΆΚΕΛΟΣ 1 /14 Αριθμός πρωτοκόλλου: PGI-GR-A1045 Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος I. ΌΝΟΜΑ (Ή ΟΝΌΜΑΤΑ) ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΏΡΗΣΗ Έβρος (el) II. ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΑΙΤΟΎΝΤΑ Όνομα και τίτλος αιτούντα: Νομικό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΪΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΟΤΩΝ ΜΗ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ ΠΟΤΩΝ ΚΑΦΕΔΩΝ

ΠΡΟΪΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΟΤΩΝ ΜΗ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ ΠΟΤΩΝ ΚΑΦΕΔΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΟΤΩΝ ΜΗ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ ΠΟΤΩΝ ΚΑΦΕΔΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗα ΠΕΛΑΤΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΪΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΚΑΦΕΔΕΣ ΜΗ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΠΟΤΑ ΜΠΥΡΕΣ ΚΡΑΣΙΑ Live your Dream Catering Equipment

Διαβάστε περισσότερα

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος ΤΕΧΝΙΚΌΣ ΦΆΚΕΛΟΣ 1 /13 Αριθμός πρωτοκόλλου: PGI-GR-A1088 Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος I. ΌΝΟΜΑ (Ή ΟΝΌΜΑΤΑ) ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΏΡΗΣΗ Πλαγιές Πάικου (el) II. ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΑΙΤΟΎΝΤΑ Όνομα και τίτλος αιτούντα:

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟ ΕΙΓΜΑ ΙΙ ΕΝΙΑΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

ΥΠΟ ΕΙΓΜΑ ΙΙ ΕΝΙΑΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΥΠΟ ΕΙΓΜΑ ΙΙ ΕΝΙΑΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ Γλώσσα στην οποία έχει συνταχθεί η αίτηση Ελληνική Αιτών Όνοµα νοµικού ή φυσικού προσώπου Κτήµα Γεροβασιλείου Α.Ε. Πλήρης διεύθυνση (οδός, αριθµός, ταχυδροµικός κωδικός και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. Αμπελοοινική Τεχνογνωσία και Επιχειρηματικότητα

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. Αμπελοοινική Τεχνογνωσία και Επιχειρηματικότητα Αμπελοοινική Τεχνογνωσία και Επιχειρηματικότητα Στόχοι Να προσεγγίσουμε την διαχρονική ελληνική αμπελουργική και οινοποιητική παράδοση. Να μελετήσουμε το κρασί ως μέρος των διατροφικών μας συνηθειών, της

Διαβάστε περισσότερα

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος ΤΕΧΝΙΚΌΣ ΦΆΚΕΛΟΣ 1 /13 Αριθμός πρωτοκόλλου: PGI-GR-A0850 Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος I. ΌΝΟΜΑ (Ή ΟΝΌΜΑΤΑ) ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΏΡΗΣΗ Αργολίδα (el) II. ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΑΙΤΟΎΝΤΑ Όνομα και τίτλος αιτούντα:

Διαβάστε περισσότερα

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος ΤΕΧΝΙΚΌΣ ΦΆΚΕΛΟΣ 1 /10 Αριθμός πρωτοκόλλου: PGI-GR-A0942 Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος I. ΌΝΟΜΑ (Ή ΟΝΌΜΑΤΑ) ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΏΡΗΣΗ Μέτσοβο (el) II. ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΑΙΤΟΎΝΤΑ Όνομα και τίτλος αιτούντα:

Διαβάστε περισσότερα

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος ΤΕΧΝΙΚΌΣ ΦΆΚΕΛΟΣ 1 /16 Αριθμός πρωτοκόλλου: PGI-GR-A1195 Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος I. ΌΝΟΜΑ (Ή ΟΝΌΜΑΤΑ) ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΏΡΗΣΗ Θήβα (el) II. ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΑΙΤΟΎΝΤΑ Όνομα και τίτλος αιτούντα: Νομικό

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΡΥΓΟΥ 2011. Υψηλής ποιότητας και τιμής τα σταφύλια το 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΡΥΓΟΥ 2011. Υψηλής ποιότητας και τιμής τα σταφύλια το 2011 ΔΕΛΤΙΟ ΤΡΥΓΟΥ 2011 Υψηλής ποιότητας και τιμής τα σταφύλια το 2011 Η εσοδεία 2011 έχει πολλά ενδιαφέροντα νέα να μας διηγηθεί. Κλιματολογικά υπήρξε μία υπέροχη χρονιά αφού αρκετές βροχοπτώσεις τον χειμώνα

Διαβάστε περισσότερα

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος ΤΕΧΝΙΚΌΣ ΦΆΚΕΛΟΣ 1 /13 Αριθμός πρωτοκόλλου: PGI-GR-A0131 Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος I. ΌΝΟΜΑ (Ή ΟΝΌΜΑΤΑ) ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΏΡΗΣΗ Ληλάντιο Πεδίο (el) II. ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΑΙΤΟΎΝΤΑ Όνομα και τίτλος αιτούντα:

Διαβάστε περισσότερα

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος ΤΕΧΝΙΚΌΣ ΦΆΚΕΛΟΣ 1 /9 Αριθμός πρωτοκόλλου: PGI-GR-A0989 Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος I. ΌΝΟΜΑ (Ή ΟΝΌΜΑΤΑ) ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΏΡΗΣΗ Σιθωνία (el) II. ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΑΙΤΟΎΝΤΑ Όνομα και τίτλος αιτούντα: Νομικό

Διαβάστε περισσότερα

Οινολογία Ι. Ενότητα 7: Ερυθρή Οινοποίηση (1/3), 1ΔΩ. Τμήμα: Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής Του Ανθρώπου. Διδάσκοντες: Κοτσερίδης Γιώργος

Οινολογία Ι. Ενότητα 7: Ερυθρή Οινοποίηση (1/3), 1ΔΩ. Τμήμα: Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής Του Ανθρώπου. Διδάσκοντες: Κοτσερίδης Γιώργος Οινολογία Ι Ενότητα 7: Ερυθρή Οινοποίηση (1/3), 1ΔΩ Τμήμα: Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής Του Ανθρώπου Διδάσκοντες: Κοτσερίδης Γιώργος Καλλίθρακα Τίνα Μαθησιακοί Στόχοι Εκχύλιση συστατικών Οινοποιητής

Διαβάστε περισσότερα

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος ΤΕΧΝΙΚΌΣ ΦΆΚΕΛΟΣ 1 /11 Αριθμός πρωτοκόλλου: PGI-GR-A1327 Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος I. ΌΝΟΜΑ (Ή ΟΝΌΜΑΤΑ) ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΏΡΗΣΗ Πλαγιές Πάρνηθας (el) II. ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΑΙΤΟΎΝΤΑ Όνομα και τίτλος αιτούντα:

Διαβάστε περισσότερα

«Ποικιλιακός προσανατολισμός αμπελώνων Πελοποννήσου»

«Ποικιλιακός προσανατολισμός αμπελώνων Πελοποννήσου» «Ποικιλιακός προσανατολισμός αμπελώνων Πελοποννήσου» ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Δρ. Παν. Λαναρίδης Αναπληρωτής Ερευνητής Δ/ντής Ινστιτούτου Οίνου ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε Στην ποικιλιακή αναδιάρθρωση του ελληνικού αμπελώνα που θα γίνει

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΙΙ ΕΝΙΑΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ. Γλώσσα στην οποία έχει συνταχθεί η αίτηση ΕΛΛΗΝΙΚΗ Αιτών Όνομα νομικού ή φυσικού προσώπου ΑΡΓΥΡΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ & ΣΙΑ ΟΕ

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΙΙ ΕΝΙΑΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ. Γλώσσα στην οποία έχει συνταχθεί η αίτηση ΕΛΛΗΝΙΚΗ Αιτών Όνομα νομικού ή φυσικού προσώπου ΑΡΓΥΡΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ & ΣΙΑ ΟΕ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΙΙ ΕΝΙΑΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ Γλώσσα στην οποία έχει συνταχθεί η αίτηση ΕΛΛΗΝΙΚΗ Αιτών Όνομα νομικού ή φυσικού προσώπου ΑΡΓΥΡΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ & ΣΙΑ ΟΕ Πλήρης διεύθυνση (οδός, αριθμός, ταχυδρομικός κωδικός και

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΟΙΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΟΙΝΟΧΟΩΝ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΟΙΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΟΙΝΟΧΟΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΟΙΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΟΙΝΟΧΟΩΝ ΕΝΟΤΗΤΕΣ: ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ ΚΡΑΣΙΩΝ ΣΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΙΔΑΝΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ ΚΡΑΣΙΟΥ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΝΙΚΟΣ ΛΟΥΚΑΚΗΣ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ ΚΡΑΣΙΩΝ ΣΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΕΛΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

Grenache Mourvedre. cabernet sauvignon ΚΤΗΜΑ ΜΕΤΟΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟ ΡΟΖΕ. ΜαlVαZία di candia. ΜαlVαZία aromatica. Sauvignon Roussanne. Βιλάνα.

Grenache Mourvedre. cabernet sauvignon ΚΤΗΜΑ ΜΕΤΟΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟ ΡΟΖΕ. ΜαlVαZία di candia. ΜαlVαZία aromatica. Sauvignon Roussanne. Βιλάνα. cabernet sauvignon Grenache Rouge Mourvedre syrah ΚοΤσιφάλι ΜανΤηλάρι ΜΕΤΟΙΚΟΣ ΧΕΛΩΝΑ ΕΡΥΘΡΟ 35 O -25 O ΡΟΖΕ ΗΜΙΟΡΕΙΝΟΙ ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΕΡΥΘΡΟ 35 O -25 O ΕΡΥΘΡΟ ΚΤΗΜΑ ΜΗΛΙΑΡΑΚΗ ΧΕΛΩΝΑ ΛΕΥΚΟ ΜΑΛΒΑζΙΑ ΗΜΙΟΡΕΙΝΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος ΤΕΧΝΙΚΌΣ ΦΆΚΕΛΟΣ 1 /11 Αριθμός πρωτοκόλλου: PGI-GR-A1013 Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος I. ΌΝΟΜΑ (Ή ΟΝΌΜΑΤΑ) ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΏΡΗΣΗ Καστοριά (el) II. ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΑΙΤΟΎΝΤΑ Όνομα και τίτλος αιτούντα:

Διαβάστε περισσότερα

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος ΤΕΧΝΙΚΌΣ ΦΆΚΕΛΟΣ 1 /13 Αριθμός πρωτοκόλλου: PGI-GR-A1403 Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος I. ΌΝΟΜΑ (Ή ΟΝΌΜΑΤΑ) ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΏΡΗΣΗ Χαλκιδική (el) II. ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΑΙΤΟΎΝΤΑ Όνομα και τίτλος αιτούντα:

Διαβάστε περισσότερα

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος ΤΕΧΝΙΚΌΣ ΦΆΚΕΛΟΣ 1 /9 Αριθμός πρωτοκόλλου: PGI-GR-A0424 Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος I. ΌΝΟΜΑ (Ή ΟΝΌΜΑΤΑ) ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΏΡΗΣΗ Κρανιά (el) II. ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΑΙΤΟΎΝΤΑ Όνομα και τίτλος αιτούντα: Νομικό

Διαβάστε περισσότερα

«Οίνος, ο αγαθός δαίμονας» Το αγαπημένο ποτό των αρχαίων μας προγόνων. Ο σύντροφος στις χαρές και τις στενοχώριες μας.

«Οίνος, ο αγαθός δαίμονας» Το αγαπημένο ποτό των αρχαίων μας προγόνων. Ο σύντροφος στις χαρές και τις στενοχώριες μας. «Οίνος, ο αγαθός δαίμονας» Το αγαπημένο ποτό των αρχαίων μας προγόνων. Ο σύντροφος στις χαρές και τις στενοχώριες μας. Μαρία Κορωνίδου Φαίδρα Μπάζε Χριστίνα Μωραΐτη Ειρήνη Ποιμενίδου Χρήστος Κοσμάς Για

Διαβάστε περισσότερα

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος ΤΕΧΝΙΚΌΣ ΦΆΚΕΛΟΣ 1 /15 Αριθμός πρωτοκόλλου: PGI-GR-A1571 Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος I. ΌΝΟΜΑ (Ή ΟΝΌΜΑΤΑ) ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΏΡΗΣΗ Φθιώτιδα (el) II. ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΑΙΤΟΎΝΤΑ Όνομα και τίτλος αιτούντα:

Διαβάστε περισσότερα

Χαρακτηριστικά: Κρασί με κίτρινο λαμπερό χρώμα, αρώματα βανίλιας, αποξηραμένων φρούτων, φουντουκιού, αμυγδάλου και γεμάτη γεύση

Χαρακτηριστικά: Κρασί με κίτρινο λαμπερό χρώμα, αρώματα βανίλιας, αποξηραμένων φρούτων, φουντουκιού, αμυγδάλου και γεμάτη γεύση Λευκά» Οινοφόρος, Άγγελος Ρούβαλης (1l, 500ml, 250ml) Calliga Μοσχοφίλερο Ποικίλια: Μοσχοφίλερο Χαρακτηριστικά: Διακριτικά χαρακτηριστικά μοσχοφίλερου σε νότες τριαντάφυλλου και ροδόνερου με διαρκή και

Διαβάστε περισσότερα

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος ΤΕΧΝΙΚΌΣ ΦΆΚΕΛΟΣ 1 /15 Αριθμός πρωτοκόλλου: PGI-GR-A0981 Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος I. ΌΝΟΜΑ (Ή ΟΝΌΜΑΤΑ) ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΏΡΗΣΗ Kως (el) II. ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΑΙΤΟΎΝΤΑ Όνομα και τίτλος αιτούντα: Νομικό

Διαβάστε περισσότερα

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος ΤΕΧΝΙΚΌΣ ΦΆΚΕΛΟΣ 1 /12 Αριθμός πρωτοκόλλου: PGI-GR-A0836 Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος I. ΌΝΟΜΑ (Ή ΟΝΌΜΑΤΑ) ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΏΡΗΣΗ Ικαρία (el) II. ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΑΙΤΟΎΝΤΑ Όνομα και τίτλος αιτούντα: Νομικό

Διαβάστε περισσότερα

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος ΤΕΧΝΙΚΌΣ ΦΆΚΕΛΟΣ 1 /17 Αριθμός πρωτοκόλλου: PGI-GR-A1530 Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος I. ΌΝΟΜΑ (Ή ΟΝΌΜΑΤΑ) ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΏΡΗΣΗ Μετέωρα (el) II. ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΑΙΤΟΎΝΤΑ Όνομα και τίτλος αιτούντα:

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ Η Αμπελήσιους Ρετσίνα κατακτά Χρυσό Μετάλλιο στον 14ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης 2014.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ Η Αμπελήσιους Ρετσίνα κατακτά Χρυσό Μετάλλιο στον 14ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης 2014. Στα μέσα της δεκαετίας του 1940, ο ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ξεκινά την μακρόχρονη πορεία της οικογένειας ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ιδρύοντας εργοστάσιο παραγωγής και εμφιάλωσης αναψυκτικών με την ονομασία ΑΛΦΑ, οίνων και ρετσίνας

Διαβάστε περισσότερα

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος ΤΕΧΝΙΚΌΣ ΦΆΚΕΛΟΣ 1 /10 Αριθμός πρωτοκόλλου: PGI-GR-A0204 Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος I. ΌΝΟΜΑ (Ή ΟΝΌΜΑΤΑ) ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΏΡΗΣΗ Ίλιον (el) II. ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΑΙΤΟΎΝΤΑ Όνομα και τίτλος αιτούντα: Νομικό

Διαβάστε περισσότερα

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος ΤΕΧΝΙΚΌΣ ΦΆΚΕΛΟΣ 1 /14 Αριθμός πρωτοκόλλου: PGI-GR-A0873 Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος I. ΌΝΟΜΑ (Ή ΟΝΌΜΑΤΑ) ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΏΡΗΣΗ Άγιο Όρος (el) II. ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΑΙΤΟΎΝΤΑ Όνομα και τίτλος αιτούντα:

Διαβάστε περισσότερα

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος ΤΕΧΝΙΚΌΣ ΦΆΚΕΛΟΣ 1 /10 Αριθμός πρωτοκόλλου: PGI-GR-A1026 Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος I. ΌΝΟΜΑ (Ή ΟΝΌΜΑΤΑ) ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΏΡΗΣΗ Παρνασσός (el) II. ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΑΙΤΟΎΝΤΑ Όνομα και τίτλος αιτούντα:

Διαβάστε περισσότερα

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος ΤΕΧΝΙΚΌΣ ΦΆΚΕΛΟΣ 1 /8 Αριθμός πρωτοκόλλου: PGI-GR-A0863 Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος I. ΌΝΟΜΑ (Ή ΟΝΌΜΑΤΑ) ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΏΡΗΣΗ Πλαγιές Πεντελικού (el) II. ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΑΙΤΟΎΝΤΑ Όνομα και τίτλος

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΡΥΓΟΥ 2015 ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΗ Η ΕΣΟΔΕΙΑ 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΡΥΓΟΥ 2015 ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΗ Η ΕΣΟΔΕΙΑ 2015 ΔΕΛΤΙΟ ΤΡΥΓΟΥ 2015 ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΗ Η ΕΣΟΔΕΙΑ 2015 Πολύ καλή έως εξαιρετική χαρακτηρίζεται η φετινή εσοδεία από τους Έλληνες Οινοποιούς. Αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο αφού το κύριο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΑΜΠΕΛΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΑΜΠΕΛΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΑΜΠΕΛΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ Ο λόγος περί οίνου è Η σηµερινή κατάσταση είναι αποτέλεσµα των εξελίξεων της δεκαετίας του 1950. Η παγκόσµια παραγωγή παρουσίασε σηµάδια ύφεσης από τα τέλη του 19 ου αιώνα

Διαβάστε περισσότερα

«ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΩΝ ΒΟΡ. ΕΛΛΑΔΑΣ» Χαιρετώ με τη σειρά μου τους παρευρισκόμενους συνέδρους.

«ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΩΝ ΒΟΡ. ΕΛΛΑΔΑΣ» Χαιρετώ με τη σειρά μου τους παρευρισκόμενους συνέδρους. «ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΩΝ ΒΟΡ. ΕΛΛΑΔΑΣ» ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Κα Χ. ΣΠΙΝΘΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΠΟΝΟΣ - ΕΙΔΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑΣ Κυρίες και κύριοι, Χαιρετώ με τη σειρά μου τους παρευρισκόμενους συνέδρους. Από την

Διαβάστε περισσότερα

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος ΤΕΧΝΙΚΌΣ ΦΆΚΕΛΟΣ 1 /11 Αριθμός πρωτοκόλλου: PGI-GR-A0858 Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος I. ΌΝΟΜΑ (Ή ΟΝΌΜΑΤΑ) ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΏΡΗΣΗ Επανομή (el) II. ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΑΙΤΟΎΝΤΑ Όνομα και τίτλος αιτούντα:

Διαβάστε περισσότερα

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος ΤΕΧΝΙΚΌΣ ΦΆΚΕΛΟΣ 1 /13 Αριθμός πρωτοκόλλου: PGI-GR-A1553 Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος I. ΌΝΟΜΑ (Ή ΟΝΌΜΑΤΑ) ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΏΡΗΣΗ Πλαγιές Κνημίδας (el) II. ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΑΙΤΟΎΝΤΑ Όνομα και τίτλος αιτούντα:

Διαβάστε περισσότερα

TΡΥΓΟΣ 2008 περίοδος από τον περκασμό μέχρι τον τρύγο του Ξινόμαυρου στη Νάουσα συρρικνώθηκε σε λιγότερο από 40 μέρες αυξημένη διαλογή στο αμπέλι

TΡΥΓΟΣ 2008 περίοδος από τον περκασμό μέχρι τον τρύγο του Ξινόμαυρου στη Νάουσα συρρικνώθηκε σε λιγότερο από 40 μέρες αυξημένη διαλογή στο αμπέλι TΡΥΓΟΣ 2008 Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, επισυνάπτουμε ένα αναλυτικό Δελτίο Τρύγου. Κάθε χρονιά είναι διαφορετική, αυτή είναι και η μαγεία του κρασιού με το οποίο επιλέξαμε να ασχοληθούμε. Γι αυτό

Διαβάστε περισσότερα

Αίτηση για νέα τροποποίηση

Αίτηση για νέα τροποποίηση 1 /17 Αριθμός πρωτοκόλλου: PGI-GR-A1080-AM01 Αίτηση για νέα τροποποίηση I. ΌΝΟΜΑ (Ή ΟΝΌΜΑΤΑ) ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΏΡΗΣΗ Φλώρινα (el) II. ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΑΙΤΟΎΝΤΑ Όνομα και τίτλος αιτούντα: Νομικό καθεστώς, μέγεθος και σύνθεση

Διαβάστε περισσότερα

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος ΤΕΧΝΙΚΌΣ ΦΆΚΕΛΟΣ 1 /8 Αριθμός πρωτοκόλλου: PGI-GR-A0841 Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος I. ΌΝΟΜΑ (Ή ΟΝΌΜΑΤΑ) ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΏΡΗΣΗ Πλαγιές Αμπέλου (el) II. ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΑΙΤΟΎΝΤΑ Όνομα και τίτλος αιτούντα:

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΡΥΓΟΥ 2016 ΠΡΩΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ. ΑΡΙΣΤΗ ΦΑΙΝΟΛΙΚΗ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΡΥΓΟΥ 2016 ΠΡΩΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ. ΑΡΙΣΤΗ ΦΑΙΝΟΛΙΚΗ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΡΥΓΟΥ 2016 ΠΡΩΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ. ΑΡΙΣΤΗ ΦΑΙΝΟΛΙΚΗ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ Εξαιρετικά πρώιμος ήταν ο φετινός τρύγος. Σχεδόν παντού στην Ελλάδα ο τρύγος ξεκίνησε 7-15 μέρες νωρίτερα από πέρσι, και κάποιες

Διαβάστε περισσότερα

Η Ζάκυνθος είναι ένα νησί σε μια προνομιούχα γεωγραφική θέση. Με γη πεδινή και λοφώδη, με οικοσύστημα που το ξεχωρίζει το ήπιο κλίμα, οι άφθονες

Η Ζάκυνθος είναι ένα νησί σε μια προνομιούχα γεωγραφική θέση. Με γη πεδινή και λοφώδη, με οικοσύστημα που το ξεχωρίζει το ήπιο κλίμα, οι άφθονες 1. Η Ζάκυνθος Η Ζάκυνθος είναι ένα νησί σε μια προνομιούχα γεωγραφική θέση. Με γη πεδινή και λοφώδη, με οικοσύστημα που το ξεχωρίζει το ήπιο κλίμα, οι άφθονες βροχές και η άπλετη ηλιοφάνεια, αποτέλεσε

Διαβάστε περισσότερα

ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ Λίστα Κρασιών ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ Σαββατιανό-Ροδίτης Βόρεια Αττική 12% Vol Απολαύστε το δροσερό, στους 12 C - Φιάλη 187ml, 375ml, 750ml, 1,5lt Τόσο δροσερό όσο και ευκολόπιοτο. Πρωτοκυκλοφόρησε το

Διαβάστε περισσότερα

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος ΤΕΧΝΙΚΌΣ ΦΆΚΕΛΟΣ 1 /14 Αριθμός πρωτοκόλλου: PGI-GR-A1527 Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος I. ΌΝΟΜΑ (Ή ΟΝΌΜΑΤΑ) ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΏΡΗΣΗ Ριτσώνα (el) II. ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΑΙΤΟΎΝΤΑ Όνομα και τίτλος αιτούντα:

Διαβάστε περισσότερα

«ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΩΝ ΤΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΙΝΟΥ ΕΘΙΑΓΕ

«ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΩΝ ΤΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΙΝΟΥ ΕΘΙΑΓΕ «ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΩΝ ΤΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΕΙΡΗΝΗ ΤΖΟΥΡΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΙΝΟΥ ΕΘΙΑΓΕ Στη περιοχή της Στερεάς Ελλάδας, εκτός από κάποιες μικρές σποραδικές

Διαβάστε περισσότερα

3o χιλιόμετρο ΠΕΟ Τυρνάβου- Κοζάνης, Τύρναβος,Ελλάδα Νομικό καθεστώς (μόνο στην περίπτωση νομικών προσώπων): Ομόρρυθμη Εταιρεία

3o χιλιόμετρο ΠΕΟ Τυρνάβου- Κοζάνης, Τύρναβος,Ελλάδα Νομικό καθεστώς (μόνο στην περίπτωση νομικών προσώπων): Ομόρρυθμη Εταιρεία ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΙΙ ΕΝΙΑΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ Γλώσσα στην οποία έχει συνταχθεί η αίτηση: Ελληνικά Αιτών 1.Όνομα νομικού ή φυσικού προσώπου: ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝ/ΣΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ AGRICULTURAL WINERY COOPERATIVE OF TIRNAVOS

Διαβάστε περισσότερα

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος ΤΕΧΝΙΚΌΣ ΦΆΚΕΛΟΣ 1 /13 Αριθμός πρωτοκόλλου: PGI-GR-A1386 Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος I. ΌΝΟΜΑ (Ή ΟΝΌΜΑΤΑ) ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΏΡΗΣΗ Κοζάνη (el) II. ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΑΙΤΟΎΝΤΑ Όνομα και τίτλος αιτούντα: Νομικό

Διαβάστε περισσότερα

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος ΤΕΧΝΙΚΌΣ ΦΆΚΕΛΟΣ 1 /14 Αριθμός πρωτοκόλλου: PGI-GR-A0861 Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος I. ΌΝΟΜΑ (Ή ΟΝΌΜΑΤΑ) ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΏΡΗΣΗ Άβδηρα (el) II. ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΑΙΤΟΎΝΤΑ Όνομα και τίτλος αιτούντα: Νομικό

Διαβάστε περισσότερα