Newsletter Νοέμβριος 2011

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Newsletter Νοέμβριος 2011"

Transcript

1 Newsletter Νοέμβριος 2011 Θερμοπυλών 12 Μαρούσι, , Tηλ./Fax.: , .

2 Αγαπητοί μας φίλοι και φίλες, Χάρι Ομ και καλό μήνα! Σε μια εποχή όπου η πραγματική επικοινωνία μεταξύ μας γίνεται όλο και πιο σπάνια και δύσκολη, ψάξαμε να βρούμε μια λύση! Κάπως έτσι προέκυψε η ιδέα να χρησιμοποιήσουμε το μηνιαίο newsletter για να κάνουμε πιο ενεργή τη δική σας συμμετοχή στην επικοινωνία μας. Κατά διαστήματα πολλοί από εσάς, μας λέτε για τις αλλαγές που βλέπετε στη ζωή σας και για τα οφέλη που αποκομίσατε από την πρακτική σας στη γιόγκα ή/και το διαλογισμό. Τι θα λέγατε, λοιπόν, να μοιραστείτε αυτές τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας, όχι μόνο με τους δασκάλους και τους συμμαθητές σας, αλλά και με τα άλλα μέλη του studio; Όταν κάποιος μοιράζεται τις εμπειρίες του, κάποιος άλλος έχει κάτι να κερδίσει: να γράψει, να λύσει ένα πρόβλημα, να πάρει ένα ερέθισμα για περισυλλογή, να εμπνευστεί, να βάλει σε πράξη σχέδια που μέχρι πρότινος φάνταζαν αδύνατα κ.ο.κ. Αυτού του είδους η επικοινωνία όταν είναι συγκεκριμένη και ουσιαστική έχει πολλά να προσφέρει. Και μην ξεχνάτε! Οι μεγάλοι διδάσκαλοι μάς υπενθυμίζουν ότι στην εξελικτική μας πορεία ως ανθρώπινα όντα χρειάζεται να μοιραζόμαστε με τους άλλους για να απεγκλωβιστούμε από τον εγωϊστικό και εγωκεντρικό μας εαυτό. Να μοιραζόμαστε και να βοηθάμε ο ένας τον άλλον σε όλα τα επίπεδα: το υλικό, το ψυχικό, το ενεργειακό και το νοητικό. Πείτε μας τη γνώμη σας, μιλήστε μας για τις πρακτικές, για τη γιόγκα, για το διαλογισμό, για τις αναπνοές, για ότι θέλετε. Ας μοιραστούμε τις εμπειρίες μας για να ωφεληθούμε όλοι! Με αγάπη Σουάμι Νιρβικάλπα και η ομάδα του Yoga Studio Maroussi Η επικοινωνία μας Η αγαπημένη μας φίλη και μαθήτρια Αλεξάνδρα Αυγερινού εγκαινίασε τη στήλη γράφοντας για την εμπειρία της από τα πρωϊνά μαθήματα Yoga Sadhana στις 6:30 π.μ. Την ευχαριστούμε θερμά και της ευχόμαστε καλή συνέχεια στη διαδρομή της. «Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου δήλωνα ότι «εγώ, δεν είμαι πρωινός τύπος». Εδώ και ένα χρόνο έχω βάλει στη ζωή μου τη γιόγκα και μάλιστα την πρωινή. Ξυπνώντας πλέον στις 5:50 για να ετοιμαστώ για την πρωινή μου ρουτίνα στο Υoga Studio Maroussi αισθάνομαι μια γενική ευεξία καθώς το μυαλό και το σώμα μου προετοιμάζονται για να αντιμετωπίσουν την ημέρα. Το να αλλάζεις συνήθειες δεν είναι κάτι που συμβαίνει από τη μια ημέρα στην άλλη, όμως λέγοντας ναι στην πρωινή γιόγκα είπα αντίο και στις παλιές προκαταλήψεις μου και έδωσα στον εαυτό μου την ευκαιρία να εξετάσω όλα όσα συμβαίνουν με ένα νέο τρόπο. Πλέον σκέφτομαι διαφορετικά, παρατηρώ νέους μυς στο σώμα μου, αισθάνομαι περισσότερη ευεξία και έχω πολύ καλύτερη στάση σώματος. Η πρωινή γιόγκα είναι ο τέλειος τρόπος για εμένα να ξεκινήσω την ημέρα μου, καθώς είμαι πιο ξεκούραστη, πιο ήρεμη και γεμάτη ενέργεια!»

3 YOGA STUDIO MAROUSSI Teacher Training Course Ένας δάσκαλος γιόγκα προσεγγίζει τον άνθρωπο με ολιστικό τρόπο. Καλλιεργεί τόσο τη σωματική όσο τη νοητική και συναισθηματική πλευρά του. 200 hrs Yoga Studio Maroussi Teacher Training Course με τη Swami Nirvikalpananda (Όλγα Αλεξίου) 500 hrs Yoga Alliance International Certified Teacher. Έναρξη Προγράμματος: Ιανουάριος 2012 ΔΟΜΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Το πρόγραμμα αποτελείται από 3 κατηγορίες εκπαίδευσης. Η επιτυχής ολοκλήρωση και των 3 κατηγοριών οδηγεί στην απόκτηση του πιστοποιητικού Yoga Alliance International Certified Teacher 200 hour. Κατηγορία εκπαίδευσης ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΗΜ/ΝΙΕΣ: 14-15/01, 11-12/02, 10-11/03,19-20/05, 16-17/06, 14-15/07 RETREAT ΓΙΟΓΚΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΗΜ/ΝΙΕΣ: 16-22/04 ΠΡΑΚΤΙΚΗ Κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης TOTAL Ώρες 112h 60h 30h 202h Θεματικές Ενότητες Σε κάθε θεματική ενότητα προτείνεται η σχετική βιβλιογραφία και δίνονται οι αντίστοιχες σημειώσεις. Κάθε θέμα αναλύεται σε πρώτη φάση θεωρητικά, ακολουθεί η πρακτική και τέλος η καταγραφή των εμπειριών σας. Κάθε θεματική ενότητα περιλαμβάνει μικρές εργασίες και διάφορα projects με στόχο να αφομοιώνεται καλύτερα η διδακτέα ύλη. Είναι ευνόητο ότι υπάρχει διαρκής προσωπική παρακολούθηση και καθοδήγηση όλων των εκπαιδευόμενων. Το Πρόγραμμα του YSM-TTC περιλαμβάνει τις εξής διδακτικές ενότητες:

4 Θέμα εκπαίδευσης ΑνατομΙα ΦυσιολογΙα Γιόγκικη Φυσιολογια Ασανα ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑναπνοΗς ΠραναγιΑμα ΜοΥντρΑ-ΜΠΑΝΤΑ Διαλογισμός ΓιΟγκα ΝΙντρα Η φιλοσοφια της ΓιΟγκα ΣχεδιασμΟς ΠλΑνου ΜαθΗματος ΓΙΟΓΚΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ Θεματολογία Μυοσκελετικό σύστημα, ενδοκρινικό-νευρικό σύστημα, φυσιολογία. Τσάκρα και τα σημεία εντοπισμού τους στο σώμα. Πρανικόβιοενεργειακό σώμα (κόσα) και ενεργειακά κανάλια (νάντι). Σειρά Παουανμουκτάσανα 1,2,3 του συστήματος Σατυανάντα Γιόγκα,άσανα από όρθια στάση, καθιστή στάση, κάμψη πίσω, κάμψη μπροστά και ανεστραμμένες. Διαφραγματική ή κοιλιακή, θωρακική και πλήρης γιογκική αναπνοή. Βασικές Πραναγιάμα: νάντι σόντανα, μπράμαρι, καπαλμπάτι, μπαστρίκα,ουτζάι. Μούντρα χεριών -στάσεις ενεργειακής ροής και Μπάντα - ενεργειακά κλειδώματα. Kάια στέρυαμ, ατζάπα τζάπα, άνταρ μόουνα. Είναι μια συστηματική μέθοδος της Σατυανάντα Γιόγκα που προκαλεί πλήρη σωματική, νοητική και συναισθηματική χαλάρωση. Γιόγκα Σούτρες του Πατάντζαλι, βεντάντα,τάντρα, σάμκυα. Αρχαρίων/Μέσων Διατροφή, σατκάρμας-δραστικές τεχνικές αποτοξίνωσης, βιορυθμοί. Φορολογικά, τρόποι προώθησης, αντιμετώπιση παραπόνων, γενική διαχείρηση. Πρακτική εξάσκηση Το YSM-TTC περιλαμβάνει 30 ώρες πρακτικής σε τάξεις γιόγκα του Yoga Studio Maroussi, ως βοηθοί δασκάλου. Οι ώρες αυτές θα πρέπει να έχουν συμπληρωθεί μέχρι τη λήξη του προγράμματος. Ο ρόλος σας θα είναι να παρατηρείτε το δάσκαλο και τη μέθοδο της διδασκαλίας. Θα συμμετέχετε στη διδασκαλία όταν σας υποδεικνύεται και θα παρακολουθείτε τις εργασίες και τη διαχείριση του Yoga Studio Maroussi. Εκπαιδευτές SWAMI NIRVIKALPAΝANDA (Όλγα Αλεξίου): Senior Teacher, Satyananda Yoga, Senior -500 hrs Yoga Alliance International Certified Teacher Ανατομία - Φυσιολογία: Βίκτωρας Γκούρβας, PhD Παθολογοανατομία Bussiness management: Μιχάλης Ευαγγελίδης (Mahatma) Bsc Ch. Engin. Msc Management Satyananda Yoga Instructor (365hrs), και Yogic Studies I-II Diploma. Δάσκαλοι της Satyananda Yoga

5 Τα ωφέλη του διαλογισμού Ο διαλογισμός έχει πλεονεκτήματα που δύσκολα θα τα βρει κανείς σε κάποια άλλη πρακτική λεπτά την ημέρα μπορούν να αλλάξουν τη ζωή σας. Και για του λόγου το αληθές, ιδού 50 λόγοι για να ξεκινήσετε αυτή τη γιογκική πρακτική σήμερα: Ο διαλογισμός είναι ουσιαστικά δωρεάν. Δεν χρειάζεται κανένα αξεσουάρ ή βοηθητικό όργανο. Μπορείτε να τον ασκήσετε οπουδήποτε, όποτε θέλετε. Και το κυριότερο: ο διαλογισμός δεν έχει καθόλου αρνητικές επιδράσεις. Δεν έχετε τίποτα να χάσετε, παρά μόνο να κερδίσετε. Δοκιμάστε τον! Σωματικά ωφέλη 1 Μειώνει το ρυθμό της αναπνοής 2 Αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και μειώνει τους παλμούς της καρδιάς 3 Αυξάνει την αντοχή για άσκηση 4 Οδηγεί σε ανώτερο επίπεδο χαλάρωσης 5 Μειώνει τα επίπεδα γαλακτικού οξέος του αίματος με αποτέλεσμα να μειώνονται οι πιθανότητες πανικού 6 Βοηθά στην αντιμετώπιση χρόνιων ασθενειών όπως αλλεργίες, αρθρίτιδα κ.λπ. 7 Βοηθά στην αποθεραπεία μετά από σοβαρές εγχειρήσεις 8 Προσδίδει περισσότερη ενέργεια και σφριγηλότητα 9 Βοηθά στην προσπάθεια για απώλεια βάρους 10 Βοηθά στην αντιγήρανση 11 Θεραπεύει πονοκεφάλους και ημικρανίες 12 Βοηθά ερασιτέχνες, αλλά και πρωταθλητές για καλύτερες επιδόσεις 13 Βοηθά σημαντικά τους πάσχοντες από άσθμα 14 Εναρμονίζει το ενδοκρινικό σύστημα 15 Χαλαρώνει το νευρικό σύστημα 16 Θεραπεύει το στρες

6 Ψυχολογικά ωφέλη 17 Προσδίδει αυτοπεποίθηση 18 Αυξάνει τα επίπεδα σεροτονίνης που επηρεάζει θετικά τη διάθεση και τη συμπεριφορά μας 19 Δίνει λύσεις σε προβλήματα φοβίας 20 Βοηθά στον έλεγχο της σκέψης και στη συγκέντρωση του νου 21 Δημιουργεί την ανάγκη για μάθηση και βελτιώνει τη μνήμη 22 Κάνει το ασκούμενο να νιώθει περισσότερο ζωντανός, νεώτερος και με διάθεση για ζωή 23 Προσδίδει περισσότερη συναισθηματική σταθερότητα 24 Το μυαλό γερνά με πολύ αργό ρυθμό 25 Βοηθά να απαλλαγεί ο ασκούμενος από κακές συνήθειες όπως το κάπνισμα, το αλκοόλ κ.λπ. 26 Αναπτύσει τη διαίσθηση 27 Βοηθά τον ασκούμενο να βλέπει με ανοικτό μυαλό όλες τις καταστάσεις 28 Βοηθά τον ασκούμενο να αγνοεί τις ασήμαντες ενοχλήσεις 29 Βοήθεια στην επίλυση περίπλοκων προβλημάτων 30 Προσδίδει αγνότητα στον χαρακτήρα 31 Προσδίδει αποφασιστικότητα και υπευθυνότητα 32 Βελτιώνει την επικοινωνία ανάμεσα στα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου 33 Ο ασκούμενος αποκτά την ικανότητα να αντιδρά πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά σε στρεσογόνες καταστάσεις 34 Αυξάνει την αντιληπτική ικανότητα του ασκουμένου 35 Μειώνει τις πιθανότητες για πνευματικές ασθένειες 36 Καλύτερη και πιο επικοινωνιακή συμπεριφορά 37 Λιγότερη επιθετικότητα 38 Βοηθά στην απεξάρτηση από ναρκωτικά και φάρμακα 39 Λιγότερες ώρες και καλύτερη ποιότητα ύπνου 40 Προσδίδει θετική σκέψη, υπομονή και ανεκτικότητα 41 Διαμορφώνει ένα σταθερό και σοβαρό χαρακτήρα Πνευματικά ωφέλη 42 Βοηθά τον ασκούμενο να ζει στο παρόν και να μην ονειροπολεί 43 Προσφέρει ηρεμία του νου και ευτυχία 44 Προσδίδει συμπονετικότητα 45 Βοηθά να αποκτήσει κανείς βαθύτερη γνώση των πραγμάτων και κατανόηση των άλλων 46 Βοηθά την αυτοαποδοχή 47 Μαθαίνει τον ασκούμενο να συγχωρεί 48 Δημιουργεί στον ασκούμενο τη δυνατότητα να αγαπήσει σε ανώτερο επίπεδο 49 Βοηθά στην ανακάλυψη πραγμάτων και εννοιών πέρα από το εγώ 50 Ο ασκούμενος βιώνει την εσωτερική αίσθηση της Κατανόησης και της Μοναδικότητας Για να αποκτήσετε μια καλή βάση από την οποία θα μπορέσετε να ξεκινήσετε το διαλογισμό και για να μάθετε μεθοδικά τα βήματα για να μπορείτε να διαλογιστείτε μόνοι σας, μπορείτε να εγγραφείτε στα Πρωϊνά Μαθήματα Διαλογισμού για Αρχαρίους στο Studio μας, κάθε Δευτέρα και Πέμπτη 7:30 8:00 π.μ. με την Σουάμι Νιρβικάλπα. Είναι ο ιδανικός τρόπος να ξεκινήσετε την ημέρα σας, είναι οικονομικά και η Σουάμι Νιρβικάλπα με εμπειρία πολλών ετών στο διαλογισμό θα σας καθοδηγήσει σωστά στο δρόμο για την διαχείριση του νου.

7 Η σκέψη του μήνα Προσπάθησε να γίνεσαι διαρκώς καλύτερος. Η διαρκής ανάπτυξη είναι ο νόμος της ζωής. Και ο άνθρωπος δεν έχει άλλη επιλογή από το να αναπτύσεται, δηλαδή να γίνεται καλύτερος. Ο δογματικός έρχεται σε αντίθεση με το νόμο της ζωής. Mahatma Gandhi Χρειάζεται να προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι σε όλα τα επίπεδα. Στη δουλειά μας, στις συνήθειες μας ακόμη και στα πιστεύω μας που πρέπει να τα επανεξετάζουμε συχνά-πυκνά. Έτσι αποκτούμε μια βαθύτερη κατανόηση του ίδιου μας του εαυτού. Επανεξετάζοντας όμως τα πιστεύω μας μπορεί να κάνει κάποιους να νομίζουν ότι είμαστε ασυνεπείς και επιπόλαιοι. Και αυτό μπορεί να μας κάνει να ντραπούμε, να πισωγυρίσουμε και να βρεθούμε σε μια προηγούμενη θέση που δεν μας ανήκει. Το αποτέλεσμα θα είναι να μην είμαστε αυθεντικοί. Η λύση είναι να αντιμετωπίσουμε όσους μας αμφισβητούν με αυθεντικότητα και να επικοινωνήσουμε μαζί τους, τούς προβληματισμούς μας. Αν επιμείνουμε θα καταλάβουν. Ίσως όχι αμέσως, αλλά αργά ή γρήγορα θα μας καταλάβουν. Η συνεχής βελτίωση του εαυτού μας πρέπει να είναι μονόδρομος γιατί είναι νόμος ζωής και οδηγεί στην ψυχική ισορροπία.

Newsletter Οκτώβριος 2011

Newsletter Οκτώβριος 2011 Newsletter Οκτώβριος 2011 Θερμοπυλών 12 Μαρούσι, 151 24, Tηλ./Fax.: 210 6147618, email. info@yogastudio.gr, www.yogastudio.gr Αγαπητοί μας φίλοι, Χάρι Ομ Σας ευχαριστούμε για την ένθερμη υποστήριξή σας

Διαβάστε περισσότερα

Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς

Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς A...Τα αισθήματα και η ενεργεία που δημιουργήθηκαν μέσα μου ήταν μοναδικά. Μέσα στο γαλάζιο αυτό αυγό, ένιωσα άτρωτος, γεμάτος χαρά και αυτοπεποίθηση.

Διαβάστε περισσότερα

"Να είσαι ΕΣΥ! Όλοι οι άλλοι ρόλοι είναι πιασμένοι." Oscar Wilde

Να είσαι ΕΣΥ! Όλοι οι άλλοι ρόλοι είναι πιασμένοι. Oscar Wilde 1 Αγαπημένε μου φίλε/η, "Να είσαι ΕΣΥ! Όλοι οι άλλοι ρόλοι είναι πιασμένοι." Oscar Wilde Θα ήθελα να σε καλωσορίσω σε αυτό το σεμινάριο. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα να ξέρεις πώς δεσμεύομαι με το πέρας

Διαβάστε περισσότερα

Μανώλης Ισχάκης. Μανώλης Ισχάκης. WYS NLP Life Coaching. Ζήσε με Πάθος! Σελίδα 1

Μανώλης Ισχάκης. Μανώλης Ισχάκης. WYS NLP Life Coaching.  Ζήσε με Πάθος!  Σελίδα 1 Μανώλης Ισχάκης WYS NLP Life Coaching www.manolisischakis.gr Όνομα : Επίθετο : Ζήσε με Πάθος! www.manolisischakis.gr Σελίδα 1 Αγαπημένε μου φίλε/η, "Να είσαι ΕΣΥ! Όλοι οι άλλοι ρόλοι είναι πιασμένοι."

Διαβάστε περισσότερα

22/1/2012 ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΥ ΕΥΠΡΑΞΙΑ 1

22/1/2012 ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΥ ΕΥΠΡΑΞΙΑ 1 22/1/2012 ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΥ ΕΥΠΡΑΞΙΑ 1 11ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2007-2008 22/1/2012 ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΥ ΕΥΠΡΑΞΙΑ 2 ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΥ ΕΥΠΡΑΞΙΑ 22/1/2012 ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΡΙΟ

ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΡΙΟ fitness.@ holistic activetaebo ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΡΙΟ Καλώς ήρθατε στο holistic fitness fitness.@ holistic activetaebo fitness.@ holistic activetaebo Το holistic fitness απευθύνεται

Διαβάστε περισσότερα

Γιάννης Θεοδωράκης (2010). ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ

Γιάννης Θεοδωράκης (2010). ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ Γιάννης Θεοδωράκης (2010). ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ Πολύ συχνά, τα άτομα, παρατηρώντας τους άλλους, εντοπίζουν υπερβολές και ακρότητες στις συμπεριφορές τους. Παρατηρούν υπερβολές στους χώρους της εργασίας.

Διαβάστε περισσότερα

Για το προσωπικό του Πανεπιστημίου Κύπρου Βάσω Σαμανή NHR Solutions Ltd

Για το προσωπικό του Πανεπιστημίου Κύπρου Βάσω Σαμανή NHR Solutions Ltd Θετική Ψυχολογία σε περίοδο «Κρίσης» Για το προσωπικό του Πανεπιστημίου Κύπρου Βάσω Σαμανή NHR Solutions Ltd Εισαγωγή «Δεν είναι τα πιο δυνατά ή έξυπνα είδη που επιβιώνουν, αλλά αυτά που ανταποκρίνονται

Διαβάστε περισσότερα

Χάθα. Σαββατοκύριακα το 2013:

Χάθα. Σαββατοκύριακα το 2013: Σατυανάντασραμ Ελλάδος Σαββατοκύριακα Χάθα Γιόγκα Σαββατοκύριακα το 2013: 11-12 Μαΐου 29-30 Ιουνίου 14-15 Σεπτεμβρίου 5-6 Οκτωβρίου 23-24 Νοεμβρίου (Οι αφίξεις γίνονται από την Παρασκευή στις 18:00 και

Διαβάστε περισσότερα

β) Αν είχες τη δυνατότητα να «φτιάξεις» εσύ έναν ιδανικό κόσμο, πώς θα ήταν αυτός;

β) Αν είχες τη δυνατότητα να «φτιάξεις» εσύ έναν ιδανικό κόσμο, πώς θα ήταν αυτός; 1 α) H πραγματική ζωή κρύβει χαρά, αγάπη, στόχους, όνειρα, έρωτα, αλλά και πόνο, απογοήτευση, πίκρες, αγώνα. αν λείπουν όλα αυτά τα συναισθήματα και οι ανατροπές, αν χαθεί η καρδιά και η ψυχή, η ελευθερία,

Διαβάστε περισσότερα

02/06/15. Όταν αισθανθούμε ότι κάτι μας απειλεί ο οργανισμός μας ετοιμάζεται για το σύνδρομο Fight or Flight, δηλαδή παλεύω ή φεύγω.

02/06/15. Όταν αισθανθούμε ότι κάτι μας απειλεί ο οργανισμός μας ετοιμάζεται για το σύνδρομο Fight or Flight, δηλαδή παλεύω ή φεύγω. Αντιμετωπίζοντας το στρες για μια χαρούμενη και δημιουργική ζωή Το στρες μπορεί από εχθρός μας να γίνει σύμμαχος Ένα ποσοστό άγχους είναι αναγκαίο στη ζωή μας γιατί μας βοηθάει να ενεργοποιηθούμε και να

Διαβάστε περισσότερα

Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Προγράμματος. Εκπαίδευση μέσα από την Τέχνη. [Αξιολόγηση των 5 πιλοτικών τμημάτων]

Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Προγράμματος. Εκπαίδευση μέσα από την Τέχνη. [Αξιολόγηση των 5 πιλοτικών τμημάτων] Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Εκπαίδευση μέσα από την Τέχνη [Αξιολόγηση των 5 πιλοτικών τμημάτων] 1. Είστε ικανοποιημένος/η από το Πρόγραμμα; Μ. Ο. απαντήσεων: 4,7 Ικανοποιήθηκαν σε απόλυτο

Διαβάστε περισσότερα

Αντιμετώπιση και διαχείριση άγχους για τα παιδιά

Αντιμετώπιση και διαχείριση άγχους για τα παιδιά Αντιμετώπιση και διαχείριση άγχους για τα παιδιά Άρτεμις Τσίτσικα Επίκ. Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Εφηβικής Ιατρικής Παν/μιου Αθηνών Επιστ. Υπεύθυνος Μονάδας Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ) Β Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου

Διαβάστε περισσότερα

Εφηβεία: Σχολείο,Άγχος, Διαδίκτυο.

Εφηβεία: Σχολείο,Άγχος, Διαδίκτυο. Εφηβεία: Σχολείο,Άγχος, Διαδίκτυο. Η ομάδα μας αποτελείται από τις μαθήτριες: Μαρία Ζυγογιάννη Μαρία Μανώλαινα Ελευθερία Μπίμπαση Σχολείο Σχέσεις καθηγητών-μαθητών: Πολλές φορές οι σχέσεις μεταξύ των καθηγητών

Διαβάστε περισσότερα

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα - για περισσότερη εκπαίδευση

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα -  για περισσότερη εκπαίδευση 1 Τρίτο Μάθημα Οδηγός Δραστηριότητας Επισκόπηση... 3 Περίληψη... 3-6 Ώρα για δράση... 7-17 Σημειώσεις... 18 2 Μάθημα Τρίτο - Επισκόπηση Σε αυτό το μάθημα θα μάθεις τις 7 συνήθειες των πετυχημένων ανθρώπων.

Διαβάστε περισσότερα

Ερευνητική εργασία project. 2ο ΕΠΑΛ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΤΜΗΜΑ: Α3 ΣΧ.ΕΤΟΣ «ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ: Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ;» Υποθέμα: ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

Ερευνητική εργασία project. 2ο ΕΠΑΛ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΤΜΗΜΑ: Α3 ΣΧ.ΕΤΟΣ «ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ: Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ;» Υποθέμα: ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ Υποθέμα: ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ Υποθέμα: ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΣΑΝΤΗ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΠΑΣΟ ΜΑΡΙΑ ΧΟΚΑΡ ΤΑΪΜΟΥΡ ΑΛΙ ΠΑΠΑ ΑΝΙΣΑ «Η ποδηλασία φέρνει μεγαλύτερη ισορροπία, οι ορμόνες που προκαλούν στρες μειώνονται και

Διαβάστε περισσότερα

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα -www.manolisischakis.gr για περισσότερη εκπαίδευση

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα -www.manolisischakis.gr για περισσότερη εκπαίδευση 1 Τέταρτο Μάθημα Οδηγός Δραστηριότητας Επισκόπηση... 3 Περίληψη... 3-5 Ώρα για δράση... 6-14 Σημειώσεις... 15 2 Μάθημα Πέμπτο- Επισκόπηση Σε αυτό το μάθημα θα μάθεις πώς να διαχειριστείς την λεπτή γραμμή

Διαβάστε περισσότερα

Newsletter ιούνιος 2012. Η γιόγκα στην καθημερινή ζωή

Newsletter ιούνιος 2012. Η γιόγκα στην καθημερινή ζωή Newsletter ιούνιος 2012 Θερμοπυλών 12 Μαρούσι, 151 24, Tηλ./Fax.: 210 6147618, email. info@yogastudio.gr, www.yogastudio.gr Η επικοινωνία του μήνα Τριήμερο αποτοξίνωσης στην Ανάβυσσο Την εβδομάδα που μας

Διαβάστε περισσότερα

Της Εύης Ανδρέου. Οι αθλητές που κάνουν γιόγκα:

Της Εύης Ανδρέου. Οι αθλητές που κάνουν γιόγκα: Της Εύης Ανδρέου Στην Ελλάδα σήμερα, ακούμε πολλές αντιφατικές γνώμες σε σχέση με την επιστήμη της γι όγκα, καθώς και πολλές θεωρίες για το τι ακριβώς είναι. Δυστυχώς πολλοί από αυτούς που πληροφορούν

Διαβάστε περισσότερα

Ο εαυτός και η διαμόρφωση της ταυτότητας στην εφηβεία. Δειγματική Διδασκαλία στο μάθημα της Οικιακής Οικονομίας

Ο εαυτός και η διαμόρφωση της ταυτότητας στην εφηβεία. Δειγματική Διδασκαλία στο μάθημα της Οικιακής Οικονομίας Ο εαυτός και η διαμόρφωση της ταυτότητας στην εφηβεία Δειγματική Διδασκαλία στο μάθημα της Οικιακής Οικονομίας Age 12 to married He Takes A Photo Every Day Εαυτός - Ποιος είμαι; «Εαυτός είναι ο τρόπος

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΖΩΗΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ. Σακελλαρίου Κίμων Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ΤΕΦΑΑ, Τρίκαλα

ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΖΩΗΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ. Σακελλαρίου Κίμων Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ΤΕΦΑΑ, Τρίκαλα ΕΠΕΑΕΚ: ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΤΕΦΑΑ, ΠΘ - ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΖΩΗΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Σακελλαρίου Κίμων Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ΤΕΦΑΑ, Τρίκαλα ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ Τι είναι

Διαβάστε περισσότερα

Η χρήση του εκπαιδευτή διάθεσης και μάθησης ISONO σας υποστηρίζει στην ξεδίπλωση του ψυχικού δυναμικού σας και στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων σας.

Η χρήση του εκπαιδευτή διάθεσης και μάθησης ISONO σας υποστηρίζει στην ξεδίπλωση του ψυχικού δυναμικού σας και στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων σας. ΔΥΝΑΜΗ & ΗΡΕΜΙΑ Πολλά στη ζωή και τα βιώματά μας μάς δυσκολεύουν στην προσπάθεια αντιμετώπισης των απαιτήσεων της καθημερινότητάς μας με ηρεμία. Μόνο όποιος έχει, με την πραγματική σημασία της λέξης, αυτογνωσία

Διαβάστε περισσότερα

Η γιόγκα στην καθημερινή ζωή Θερμοπυλών 12 Μαρούσι, , Tηλ./Fax.: , .

Η γιόγκα στην καθημερινή ζωή Θερμοπυλών 12 Μαρούσι, , Tηλ./Fax.: ,  . Newsletter january Θερμοπυλών 12 Μαρούσι, 151 24, Tηλ./Fax.: 210 6147618, email. info@yogastudio.gr, www.yogastudio.gr Για πρώτη φορά στο YSM Νέα προγράμματα εκπαίδευσης στο βρεφικό μασάζ και στη γιόγκα

Διαβάστε περισσότερα

Οι αριθμοί σελίδων με έντονη γραφή δείχνουν τα κύρια κεφάλαια που σχετίζονται με το θέμα. ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑ

Οι αριθμοί σελίδων με έντονη γραφή δείχνουν τα κύρια κεφάλαια που σχετίζονται με το θέμα. ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑ Τί σε απασχολεί; Διάβασε τον κατάλογο που δίνουμε παρακάτω και, όταν συναντήσεις κάποιο θέμα που απασχολεί κι εσένα, πήγαινε στις σελίδες που αναφέρονται εκεί. Διάβασε τα κεφάλαια, που θα βρεις σ εκείνες

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ

ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ Αγαπητοί γονείς, Καθώς το νηπιαγωγείο μας έχει ήδη ανοίξει τις πόρτες του στα μικρά μας παιδάκια αλλά και σε εσάς, βρισκόμαστε

Διαβάστε περισσότερα

NEWSLETTER. ΑΓΑΠΗΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ Καλωσορίσατε στο δεύτερο Newsletter του Atma Darshan Yoga Centre ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2012

NEWSLETTER. ΑΓΑΠΗΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ Καλωσορίσατε στο δεύτερο Newsletter του Atma Darshan Yoga Centre ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2012 NEWSLETTER ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2012 ΑΓΑΠΗΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ Καλωσορίσατε στο δεύτερο Newsletter του Atma Darshan Yoga Centre Αναφορά στο λογότυπο του κέντρου Ο Σουάμι Σατυανάντα έχει πει, Το σημαντικό μέρος ενός

Διαβάστε περισσότερα

Προτού ξεκινήσω θα ήθελα να ξέρεις ότι μόλις έκανες μια σημαντική επένδυση. Επένδυσες στον εαυτό σου αποκτώντας αυτό το πρόγραμμα...

Προτού ξεκινήσω θα ήθελα να ξέρεις ότι μόλις έκανες μια σημαντική επένδυση. Επένδυσες στον εαυτό σου αποκτώντας αυτό το πρόγραμμα... Γεια σου, Θα ήθελα να σε συγχαρώ και από εδώ για αυτήν την αγορά. Στην αρχές που είχα δημιουργήσει αυτό το πρόγραμμα μάζευα διάφορες απορίες και σχόλια των ανθρώπων που το είχαν αγοράσει και έτσι δημιουργήθε

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση των σκοπών και των στόχων...35. Ημερήσια πλάνα...53

Παρουσίαση των σκοπών και των στόχων...35. Ημερήσια πλάνα...53 Πίνακας Περιεχομένων Εισαγωγή... 5 Κεφάλαιο 1 Πώς μαθαίνουν τα παιδιά προσχολικής ηλικίας...11 Η Φυσική Αγωγή στην προσχολική ηλικία...14 Σχέση της Φυσικής Αγωγής με τους τομείς ανάπτυξης του παιδιού...16

Διαβάστε περισσότερα

Γεωργία Ζαβράκα, MSc. Ψυχολόγος Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεύτρια

Γεωργία Ζαβράκα, MSc. Ψυχολόγος Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεύτρια 5 ο Συμπόσιο Νοσηλευτικής Ογκολογίας "Οι Ψυχολογικές Επιπτώσεις στον Ογκολογικό Ασθενή και ο Πολυδιάστατος Ρόλος της Συμβουλευτικής στην Αντιμετώπισής τους" Γεωργία Ζαβράκα, MSc. Ψυχολόγος Ψυχοδυναμική

Διαβάστε περισσότερα

Δεξιότητες ζωής Ψυχική ανθεκτικότητα

Δεξιότητες ζωής Ψυχική ανθεκτικότητα 1 Δεξιότητες ζωής Ψυχική ανθεκτικότητα Εκπαιδευτικό σύστημα ΗΜΕΡΙΔΑ: 9-11-2017 Μπιλανάκη Ελευθερία Εκπαιδευτικός ΠΕ02, Ψυχολόγος, MSc Παιδ. Ψυχολογίας, Ειδίκευση ΣΕΠ, Υπ. ΚΕΣΥΠ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ. ΤΗΛ. 2105741999-6977018936

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ Επιτροπή Λειτουργίας Μεσσήνης Ιωάννης, Κοσμήτορας Σχολής Επιστημών Υγείας Φεζουλίδης Ιωάννης, Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής Παπαδημητρίου

Διαβάστε περισσότερα

Mindfulness Based Stress Reduction Mindfulness Based Cognitive Therapy

Mindfulness Based Stress Reduction Mindfulness Based Cognitive Therapy Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ Mindfulness Based Stress Reduction To Ινστιτούτο Εκπαίδευσης & Εφαρμογών Mindfulness (ΙΕΕΜ) είναι ένας νεοσύστατος οργανισμός που έχει σκοπό την ακαδημαϊκά και κλινικά υπεύθυνη εδραίωση

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΝΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΥ ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΕΣ

ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΝΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΥ ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΕΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΝΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΥ ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΕΣ Αγγελική Γουδέλη, 2011 Κοινωνικό Άγχος Αμηχανία Φόβος Το κοινωνικό άγχος, ή αλλιώς κοινωνική φοβία, θεωρείται

Διαβάστε περισσότερα

Ενσωματωμένες υπηρεσίες Συμπεριφορικής Υγείας στις δομές υγείας. Β Μέρος

Ενσωματωμένες υπηρεσίες Συμπεριφορικής Υγείας στις δομές υγείας. Β Μέρος Ενσωματωμένες υπηρεσίες Συμπεριφορικής Υγείας στις δομές υγείας Β Μέρος Κατάθλιψη Αξιολόγηση Χρήση ψυχομετρικών εργαλείων Ερωτήσειςγια: Συναίσθημα Ύπνο Ενδιαφέροντα Ενοχή Ενέργεια Συγκέντρωση Όρεξη Ψυχοκοινωνική

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΙΟΣΥΝΘΕΣΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΙΟΣΥΝΘΕΣΗΣ Oδηγός Σπουδών ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 2016-17 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Επωνυμία και Βασική Περιγραφή Εκπαιδευτικού Προγράμματος Προϋπόθεση για την εγγραφή τους στο πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

Κάπως έτσι ονειρεύτηκα την Γραμμική Αρμονική Ταλάντωση!!! Μπορεί όμως και να ήταν.

Κάπως έτσι ονειρεύτηκα την Γραμμική Αρμονική Ταλάντωση!!! Μπορεί όμως και να ήταν. Ένα όνειρο που ονειρεύεσαι μόνος είναι απλά ένα όνειρο. Ένα όνειρο που ονειρεύεσαι με άλλους μαζί είναι πραγματικότητα. John Lennon Κάπως έτσι ονειρεύτηκα την Γραμμική Αρμονική Ταλάντωση!!! Μπορεί όμως

Διαβάστε περισσότερα

Εντυπώσεις σεμιναρίου Σεξουαλικότητα & Εφηβεία

Εντυπώσεις σεμιναρίου Σεξουαλικότητα & Εφηβεία Εντυπώσεις σεμιναρίου Σεξουαλικότητα & Εφηβεία Καλύτερη πληροφόρηση Ένιωσα σίγουρη για τον εαυτό μου Πολλές απορίες που δεν είχα φανταστεί με σιγούρεψαν Η σημερινή ενημέρωση ήταν από τις καλύτερες που

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΣΤΟ STRESS STRESS: ΠΙΕΣΗ

ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΣΤΟ STRESS STRESS: ΠΙΕΣΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΣΤΟ STRESS STRESS: ΠΙΕΣΗ Στρεσσογόνος παράγοντας Οτιδήποτε κάνει τον άνθρωπο να βιώνει στρες Είναι μια αλλαγή στην ομοιόσταση του ατόμου Παράγοντες που προκαλούν στρες Ενδογενείς Εξωγενείς Ενδογενείς

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Project Α3 Β Τετραμήνου Ερευνητικό υποερώτημα: «Ποιά η σχέση της YOGA με την υγεία»

ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Project Α3 Β Τετραμήνου Ερευνητικό υποερώτημα: «Ποιά η σχέση της YOGA με την υγεία» ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Project Α3 Β Τετραμήνου Ερευνητικό υποερώτημα: «Ποιά η σχέση της YOGA με την υγεία» PROJECT Α ΛΥΚΕΙΟΥ «YOGA» Αργυρού-Κολοτούρου Νίκη Γιαννακοπούλου Ιωάννα- Σταυρούλα

Διαβάστε περισσότερα

Κ Ρ Ι Γ Ι Α Γ Ι Ο Γ Κ Α : Η Ε Υ Λ Ο Γ Ι Α Σ Τ Α Π Α Ι Δ Ι Α Τ Η Σ ΓΗΣ Σμάρω Κοσμάογλου Δασκάλα Γιόγκα

Κ Ρ Ι Γ Ι Α Γ Ι Ο Γ Κ Α : Η Ε Υ Λ Ο Γ Ι Α Σ Τ Α Π Α Ι Δ Ι Α Τ Η Σ ΓΗΣ Σμάρω Κοσμάογλου Δασκάλα Γιόγκα Κ Ρ Ι Γ Ι Α Γ Ι Ο Γ Κ Α : Η Ε Υ Λ Ο Γ Ι Α Σ Τ Α Π Α Ι Δ Ι Α Τ Η Σ ΓΗΣ Σμάρω Κοσμάογλου Δασκάλα Γιόγκα Η Κρίγια Γιόγκα αναφέρεται στην «Μπαγκαβάτ Γκιτά» όταν ο ίδιος ο Υπέρτατος Κύριος Κρίσνα την μεταδίδει

Διαβάστε περισσότερα

Διαχειρίζομαι το στρες, απολαμβάνω τη ζωή!!! Πίζγα Ασπασία, Ψυχολόγος MSc Διαχείριση του Στρες & Προαγωγή Υγείας

Διαχειρίζομαι το στρες, απολαμβάνω τη ζωή!!! Πίζγα Ασπασία, Ψυχολόγος MSc Διαχείριση του Στρες & Προαγωγή Υγείας Διαχειρίζομαι το στρες, απολαμβάνω τη ζωή!!! Πίζγα Ασπασία, Ψυχολόγος MSc Διαχείριση του Στρες & Προαγωγή Υγείας Ας ξεκινήσουμε με ένα σύντομο τεστ Για κάθε δήλωση που συμφωνείτε προσθέτετε 1 βαθμό. 1.

Διαβάστε περισσότερα

6. '' Καταλαβαίνεις οτι κάτι έχει αξία, όταν το έχεις στερηθεί και το αναζητάς. ''

6. '' Καταλαβαίνεις οτι κάτι έχει αξία, όταν το έχεις στερηθεί και το αναζητάς. '' 1. '' Τίποτα δεν είναι δεδομένο. '' 2. '' Η μουσική είναι η τροφή της ψυχής. '' 3. '' Να κάνεις οτι έχει νόημα για σένα, χωρίς όμως να παραβιάζεις την ελευθερία του άλλου. '' 4. '' Την πραγματική μόρφωση

Διαβάστε περισσότερα

Αναπτυξιακή Ψυχολογία. Διάλεξη 6: Η ανάπτυξη της εικόνας εαυτού - αυτοαντίληψης

Αναπτυξιακή Ψυχολογία. Διάλεξη 6: Η ανάπτυξη της εικόνας εαυτού - αυτοαντίληψης Αναπτυξιακή Ψυχολογία Διάλεξη 6: Η ανάπτυξη της εικόνας εαυτού - αυτοαντίληψης Θέματα διάλεξης Η σημασία της αυτοαντίληψης Η φύση και το περιεχόμενο της αυτοαντίληψης Η ανάπτυξη της αυτοαντίληψης Παράγοντες

Διαβάστε περισσότερα

Ά κύκλος Βιωµατικών Εργαστηρίων Συµβουλευτικής Σταδιοδροµίας µε θέµα: «Άγχος και Κατάθλιψη στην Εκπαίδευση και στην Εργασία»

Ά κύκλος Βιωµατικών Εργαστηρίων Συµβουλευτικής Σταδιοδροµίας µε θέµα: «Άγχος και Κατάθλιψη στην Εκπαίδευση και στην Εργασία» Περίληψη εισήγησης µε θέµα: Τι είναι άγχος και τι κατάθλιψη. Πώς εµφανίζονται στον εκπαιδευτικό και στον επαγγελµατικό χώρο. Το Άγχος και η Κατάθλιψη αποτελούν ίσως δύο από τις πιο πολυσυζητηµένες έννοιες

Διαβάστε περισσότερα

Newsletter Ιουνίου 2011

Newsletter Ιουνίου 2011 Newsletter Ιουνίου 2011 To Υοga Studio Maroussi μετακομίζει Αγαπητοί μας φίλοι, Χάρι Ομ Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι οι δραστηριότητες του Yoga studio maroussi θα μεταφερθούν σε

Διαβάστε περισσότερα

Η απομάκρυνση της «τοξικότητας» από τη ζωή μας είναι ίσως το καλύτερο δώρο που μπορούμε να προφέρουμε στον εαυτό μας!

Η απομάκρυνση της «τοξικότητας» από τη ζωή μας είναι ίσως το καλύτερο δώρο που μπορούμε να προφέρουμε στον εαυτό μας! Η απομάκρυνση της «τοξικότητας» από τη ζωή μας είναι ίσως το καλύτερο δώρο που μπορούμε να προφέρουμε στον εαυτό μας! Προσπαθεί να ελέγξει τη ζωή σου τόσο υπερβολικά που φτάνει στη χειραγώγηση; Αυτός είναι

Διαβάστε περισσότερα

Επιμέλεια: Μαρία Στεφανίδη Σχεδιασμός εξωφύλλου: Νάσος Βάγιας Εκτύπωση: Βιβλιοτεχνία Σελιδοποίηση: Κωνσταντίνος Στίνης

Επιμέλεια: Μαρία Στεφανίδη Σχεδιασμός εξωφύλλου: Νάσος Βάγιας Εκτύπωση: Βιβλιοτεχνία Σελιδοποίηση: Κωνσταντίνος Στίνης ΥΜΝΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΘΕΟ Το παρόν έργο πνευματικής ιδιοκτησίας προστατεύεται από τις διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας (Ν 2121/1993 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα) και από τις διεθνείς συμβάσεις περί

Διαβάστε περισσότερα

Newsletter. Σεπτέμβριος 2012. Η γιόγκα στην καθημερινή ζωή

Newsletter. Σεπτέμβριος 2012. Η γιόγκα στην καθημερινή ζωή Newsletter Σεπτέμβριος 2012 Θερμοπυλών 12 Μαρούσι, 151 24, Tηλ./Fax.: 210 6147618, email. info@yogastudio.gr, www.yogastudio.gr Το YSM σας εύχεται καλό φθινόπωρο, με υγεία και δημιουργικότητα και σας προσκαλεί

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 11/2016-6/ ΣΧΟΛΗ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ 1 Ος ΧΡΟΝΟΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 11/2016-6/ ΣΧΟΛΗ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ 1 Ος ΧΡΟΝΟΣ School for Real People! ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 11/2016-6/2017 - ΣΧΟΛΗ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ 1 Ος ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ: ΓΡΗΓΟΡΙΑ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟΥ ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλος μαθήματος: ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΤΑΞΗ. Ενότητα 3 Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Τίτλος μαθήματος: ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΤΑΞΗ. Ενότητα 3 Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ Τίτλος μαθήματος: ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΤΑΞΗ Ενότητα 3 Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ Οι ερωτήσεις στη διδασκαλία Α) Η ερώτηση του εκπαιδευτικού Β) Η ερώτηση του μαθητή Α) Η

Διαβάστε περισσότερα

Στόχοι στα γυμναστήρια

Στόχοι στα γυμναστήρια Στόχοι στα γυμναστήρια Γιάννης Θεοδωράκης Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ΕΓΒΕ Οκτώβριος 2004 ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΣ Ιδιοκτήτης: Τι θέλουν οι πελάτες μου; Γυμναστής: Τι θέλουν οι ασκούμενοί μου; Πελάτης: Τιθέλωαπότογυμναστήριοως

Διαβάστε περισσότερα

Στέφανος Πατεράκης. Φυσικοθεραπευτής, καθηγητής φυσικοθεραπείας

Στέφανος Πατεράκης. Φυσικοθεραπευτής, καθηγητής φυσικοθεραπείας Φυσικοθεραπευτής, καθηγητής φυσικοθεραπείας Γενικά : Χαλάρωση είναι η ηρεμία και η ανάπαυση του σώματος και του μυαλού, δηλ. το αντίθετο του στρες. ΧΑΛΑΡΩΣΗ: επιστημονικά ορίζεται η κατάσταση κατά την

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Ι «Η Θεωρητική έννοια της Μεθόδου Project» Αγγελική ρίβα ΠΕ 06

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Ι «Η Θεωρητική έννοια της Μεθόδου Project» Αγγελική ρίβα ΠΕ 06 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Ι «Η Θεωρητική έννοια της Μεθόδου Project» Αγγελική ρίβα ΠΕ 06 1590 1765 η Μέθοδος Project σε σχολές Αρχιτεκτονικής στην Ευρώπη 1765 1880 συνήθης µέθοδος διδασκαλίας - διάδοσή της στην

Διαβάστε περισσότερα

Ανάπτυξη ψυχολογικών δεξιοτήτων μέσα από τον αθλητισμό. Ψούνη Λίνα ΚΦΑ, Ψυχολόγος. MSc, υποψήφια διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Ανάπτυξη ψυχολογικών δεξιοτήτων μέσα από τον αθλητισμό. Ψούνη Λίνα ΚΦΑ, Ψυχολόγος. MSc, υποψήφια διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ανάπτυξη ψυχολογικών δεξιοτήτων μέσα από τον αθλητισμό Ψούνη Λίνα ΚΦΑ, Ψυχολόγος. MSc, υποψήφια διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ποιες είναι οι ψυχολογικές Ο όρος «Εξάσκηση Ψυχολογικών Δεξιοτήτων» χρησιμοποιείται

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

ΕΚΘΕΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΕΚΘΕΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ Μάθημα: ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Σχολείο & Τμήμα: Ημερομηνία: Ι. Μαθησιακή Εξέλιξη των Μαθητών/Ενισχυτική Διδασκαλία (ΕΔ) α/α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΜΑΘΗΤΗ Σχολιασμός και αιτιολόγηση της επίδοσης στο

Διαβάστε περισσότερα

Ποιες είναι οι διαταραχές που συνδέονται με την ψυχολογία μας;

Ποιες είναι οι διαταραχές που συνδέονται με την ψυχολογία μας; Ο οργανισμός μας έχει μια βαθιά σοφία που τον βοηθά και επιβιώνει. Έτσι, όταν αρρωσταίνουμε, παρουσιάζονται σωματικά συμπτώματα (π.χ. πυρετός) με σκοπό να μας ειδοποιήσουν ότι κάτι δεν πάει καλά. Υπάρχουν

Διαβάστε περισσότερα

«Tα 14 Πράγματα που Κάνουν οι Καταπληκτικοί Γονείς», από την ψυχολόγο-συγγραφέα Dr. Λίζα Βάρβογλη!

«Tα 14 Πράγματα που Κάνουν οι Καταπληκτικοί Γονείς», από την ψυχολόγο-συγγραφέα Dr. Λίζα Βάρβογλη! «Tα 14 Πράγματα που Κάνουν οι Καταπληκτικοί Γονείς», από την ψυχολόγο-συγγραφέα Dr. Λίζα Βάρβογλη! Οι καταπληκτικοί γονείς κάνουν καταπληκτικά πράγματα! Και δεν εννοώ περίπλοκα, δύσκολα, ή κάτι τέτοιο,

Διαβάστε περισσότερα

Α. Τσιάμης, Μ.Α., CPsychol Εκπαιδευτικός Ψυχολόγος

Α. Τσιάμης, Μ.Α., CPsychol Εκπαιδευτικός Ψυχολόγος Α. Τσιάμης, Μ.Α., CPsychol Εκπαιδευτικός Ψυχολόγος Ο εαυτός μας Τι μπορούμε να κάνουμε Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας μας Πως αντιδρούμε σε καταστάσεις ή περιβάλλοντα Είδη / Τύποι «Εαυτού»

Διαβάστε περισσότερα

Είδαμε τη βαθμολογία των μαθητών στα Μαθηματικά της προηγούμενης σχολικής χρονιάς. Ας δούμε τώρα πώς οι ίδιοι οι μαθητές αντιμετωπίζουν τα Μαθηματικά.

Είδαμε τη βαθμολογία των μαθητών στα Μαθηματικά της προηγούμενης σχολικής χρονιάς. Ας δούμε τώρα πώς οι ίδιοι οι μαθητές αντιμετωπίζουν τα Μαθηματικά. Γ. Οι μαθητές και τα Μαθηματικά. Είδαμε τη βαθμολογία των μαθητών στα Μαθηματικά της προηγούμενης σχολικής χρονιάς. Ας δούμε τώρα πώς οι ίδιοι οι μαθητές αντιμετωπίζουν τα Μαθηματικά. ΠΙΝΑΚΑΣ 55 Στάση

Διαβάστε περισσότερα

Εφηβεία και Πρότυπα. 2)Τη στάση του απέναντι στους άλλους, ενήλικες και συνομηλίκους

Εφηβεία και Πρότυπα. 2)Τη στάση του απέναντι στους άλλους, ενήλικες και συνομηλίκους Εφηβεία και Πρότυπα Τι σημαίνει εφηβεία; Η εφηβεία είναι η περίοδος της ζωής του ανθρώπου που αρχίζει με το τέλος της παιδικής ηλικίας και οδηγεί στην ενηλικίωση. Είναι μια εξελικτική φάση που κατά τη

Διαβάστε περισσότερα

Αποδεδειγμένα από ειδικούς και έρευνες, η καλύτερη προστασία απέναντι στο άγχος και την πίεση της καθημερινότητας είναι η άσκηση. Η προσωπική άσκηση

Αποδεδειγμένα από ειδικούς και έρευνες, η καλύτερη προστασία απέναντι στο άγχος και την πίεση της καθημερινότητας είναι η άσκηση. Η προσωπική άσκηση 1. 2. 3. 4. 5. Αποδεδειγμένα από ειδικούς και έρευνες, η καλύτερη προστασία απέναντι στο άγχος και την πίεση της καθημερινότητας είναι η άσκηση. Η προσωπική άσκηση του καθενός μειώνει την ένταση του άγχους

Διαβάστε περισσότερα

Τι μαθησιακός τύπος είναι το παιδί σας;

Τι μαθησιακός τύπος είναι το παιδί σας; Για τους γονείς και όχι μόνο από το Τι μαθησιακός τύπος είναι το παιδί σας; Ακουστικός, οπτικός ή μήπως σφαιρικός; Ανακαλύψτε ποιος είναι ο μαθησιακός τύπος του παιδιού σας, δηλαδή με ποιο τρόπο μαθαίνει

Διαβάστε περισσότερα

της Αυγερινού Κωνσταντίνας

της Αυγερινού Κωνσταντίνας της Αυγερινού Κωνσταντίνας Οι πανελλήνιες σε λίγο καιρό θα ξεκινήσουν και ένα άγχος διακατέχει όλους τους μαθητές, ανεξαρτήτως μαθησιακού επιπέδου, αφού είναι μια περίοδος γεμάτη άγχος και πίεση για καθένα

Διαβάστε περισσότερα

ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΜΕΘΟΔΟΥ PILATES

ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΜΕΘΟΔΟΥ PILATES Δ Δροσίνη 5, Κηφισιά Τ 210 8010 231 E info@mindandbody.gr www.mindandbody.gr ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΜΕΘΟΔΟΥ PILATES ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΟΡΓΑΝΩΝ MAT INSTRUCTOR TRAINING PROGRAM Το σεμινάριο ασκήσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΡΕΣ -ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Μ Α Θ Η Μ Α 9 Φ Ι Ο Ρ Ε Ν Τ Ι Ν Α Π Ο Υ Λ Λ Η

ΣΤΡΕΣ -ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Μ Α Θ Η Μ Α 9 Φ Ι Ο Ρ Ε Ν Τ Ι Ν Α Π Ο Υ Λ Λ Η ΣΤΡΕΣ -ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Μ Α Θ Η Μ Α 9 Φ Ι Ο Ρ Ε Ν Τ Ι Ν Α Π Ο Υ Λ Λ Η 1 ΔΟΜΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Τεχνικές αντιμετώπισης στρες Διαχείριση χρόνου Μελέτη περίπτωσης 2 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Τεχνικές διαχείρισης του στρες είναι ποικίλες

Διαβάστε περισσότερα

Gerards Papadakis Soccer Academy

Gerards Papadakis Soccer Academy Παιδί Τεχνική Στόχος Gerards Papadakis Soccer Academy ΤΙ ΕΊΝΑΙ Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙ ΩΦΕΛΕΙ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Τεχνική είναι η ικανότητα του παίκτη να μπορεί να ελέγχει την μπάλα και το σώμα του κάτω από την

Διαβάστε περισσότερα

Βιωματικό εργαστήριο ασκήσεων επαγγελματικής συμβουλευτικής με τη χρήση των αρχών της Θετικής Ψυχολογίας

Βιωματικό εργαστήριο ασκήσεων επαγγελματικής συμβουλευτικής με τη χρήση των αρχών της Θετικής Ψυχολογίας Βιωματικό εργαστήριο ασκήσεων επαγγελματικής συμβουλευτικής με τη χρήση των αρχών της Θετικής Ψυχολογίας Το πραγματικό ταξίδι της ανακάλυψης δεν συνίσταται στην αναζήτηση νέων τοπίων, αλλά στην απόκτηση

Διαβάστε περισσότερα

Μέσα από τη ζωγραφική, την κατασκευή ιστοριών και παραμυθιών βρήκαν από αρκετά έως πολύ τον τρόπο να εκφραστούν και να δημιουργήσουν.

Μέσα από τη ζωγραφική, την κατασκευή ιστοριών και παραμυθιών βρήκαν από αρκετά έως πολύ τον τρόπο να εκφραστούν και να δημιουργήσουν. ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΣΤ3 Στο ΣΤ3 αξιολογήθηκαν 20 μαθητές Αυτό που τους άρεσε περισσότερο σ? αυτή την ομάδα ήταν η σχέση που απέκτησαν με τα άλλα παιδιά, η συνεργασία μεταξύ τους

Διαβάστε περισσότερα

Αξιολόγηση και Αυτοαξιολόγηση Εκπαιδευομένων- Αξιολόγηση Εκπαιδευτικού

Αξιολόγηση και Αυτοαξιολόγηση Εκπαιδευομένων- Αξιολόγηση Εκπαιδευτικού Αξιολόγηση και Αυτοαξιολόγηση Εκπαιδευομένων- Αξιολόγηση Εκπαιδευτικού Σεντελέ Αικατερίνη, Εκπαιδευτικός Β/θμιας Εκπαίδευσης ΠΡΟΛΟΓΟΣ Αξιολόγησα τους μαθητές μου θεωρώντας την αξιολόγηση σαν μια διαδικασία

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΟΓΚΑ Atma Darshan Yoga Centre

ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΟΓΚΑ Atma Darshan Yoga Centre ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2014 ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΟΓΚΑ Atma Darshan Yoga Centre ΑΓΑΠΗΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ Μέσα σε μία δυνατή ενεργειακά ατμόσφαιρα που μας προσφέρανε οι απαγγελίες πανίσχυρων μάντρας, στολίσαμε το σύμβολο του

Διαβάστε περισσότερα

«Οικογένεια σε Κρίση Διαχείριση της Απώλειας». Δρ. Μάγια Αλιβιζάτου Ψυχολόγος / Διασχολική Συντονίστρια Ψυχοπαιδαγωγικών Τμημάτων Κολλεγίου Αθηνών

«Οικογένεια σε Κρίση Διαχείριση της Απώλειας». Δρ. Μάγια Αλιβιζάτου Ψυχολόγος / Διασχολική Συντονίστρια Ψυχοπαιδαγωγικών Τμημάτων Κολλεγίου Αθηνών + «Οικογένεια σε Κρίση Διαχείριση της Απώλειας». Δρ. Μάγια Αλιβιζάτου Ψυχολόγος / Διασχολική Συντονίστρια Ψυχοπαιδαγωγικών Τμημάτων Κολλεγίου Αθηνών + Απώλεια ονομάζουμε κάθε στέρηση, κάθε αποχωρισμό από

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΜΑΡΤΙΟ. ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ BeLight Wellness Center

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΜΑΡΤΙΟ. ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ BeLight Wellness Center ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΜΑΡΤΙΟ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ BeLight Wellness Center ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣMCKS PRMCKSMCKS PRPRANICMCKS PRHEALING ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ MCKS PRANIC HEALING Διαλογισμοί σε συνεργασία με το

Διαβάστε περισσότερα

ΜΗΧ/ΣΗΣ: Ε Σ Ε Ι Σ Κ Ι Ε Μ Ε Ι Σ Π Α Ν Τ Α Σ Ε Π Α Φ Η

ΜΗΧ/ΣΗΣ: Ε Σ Ε Ι Σ Κ Ι Ε Μ Ε Ι Σ Π Α Ν Τ Α Σ Ε Π Α Φ Η Π Ω Σ NA ΛΟΡΑ ΜΙΛΝ ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Πώς να χαλαρώνεις ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: How to relax Από τις Εκδόσεις Vie Books Summersdale, Λονδίνο 2018 ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Laura Milne ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Έρρικα Πάλλη ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ. Απόσπασμα από το βιβλίο Ενδυναμώνοντας την Ψυχή Μέσω του Διαλογισμού από τον Ρατζίντερ Σινγκ

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ. Απόσπασμα από το βιβλίο Ενδυναμώνοντας την Ψυχή Μέσω του Διαλογισμού από τον Ρατζίντερ Σινγκ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ Απόσπασμα από το βιβλίο Ενδυναμώνοντας την Ψυχή Μέσω του Διαλογισμού από τον Ρατζίντερ Σινγκ Μέσα μας υπάρχουν περισσότερα πλούτη απ ό,τι μπορούμε ποτέ να συσσωρεύσουμε σ αυτήν τη γη.

Διαβάστε περισσότερα

Μουσικομαγειρέματα. Ευτύχης Μπλέτσας ΒΙΒΛΙΟ - CD. Έκδοση πρώτη: Σεπτέμβριος 2011 ISBN:

Μουσικομαγειρέματα. Ευτύχης Μπλέτσας ΒΙΒΛΙΟ - CD. Έκδοση πρώτη: Σεπτέμβριος 2011 ISBN: Ευτύχης Μπλέτσας Μουσικομαγειρέματα ΒΙΒΛΙΟ - CD Έκδοση πρώτη: Σεπτέμβριος 2011 ISBN: 978-960-9550-01-7 Copyright Ευτύχης Μπλέτσας & ΕΚΔΟΣΕΙΣ Στοά του βιβλίου Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου Αρσάκειο Μέγαρο, 10564

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΟΓΚΑ Atma Darshan Yoga Centre

ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΟΓΚΑ Atma Darshan Yoga Centre ΙΟΥΝΙΟΣ 2014 ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΟΓΚΑ Atma Darshan Yoga Centre ΑΓΑΠΗΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ Κλείνοντας την φετινή µας χρονιά, ένα µήνυµα από τον δάσκαλο του δασκάλου µας. Ας το έχουµε στην επίγνωσή µας.µέχρι να συναντηθούµε

Διαβάστε περισσότερα

Eισαγωγή. H μεγαλύτερη ανακάλυψη της γενιάς μου είναι το γεγονός ότι ένας άνθρωπος μπορεί να αλλάξει τη ζωή του αλλάζοντας τη συμπεριφορά του.

Eισαγωγή. H μεγαλύτερη ανακάλυψη της γενιάς μου είναι το γεγονός ότι ένας άνθρωπος μπορεί να αλλάξει τη ζωή του αλλάζοντας τη συμπεριφορά του. Eισαγωγή H μεγαλύτερη ανακάλυψη της γενιάς μου είναι το γεγονός ότι ένας άνθρωπος μπορεί να αλλάξει τη ζωή του αλλάζοντας τη συμπεριφορά του. Oυίλιαμ Tζέϊμς Όποτε βρισκόμαστε αντιμέτωποι με άσχημα νέα,

Διαβάστε περισσότερα

Ο δάσκαλος που με εμπνέει

Ο δάσκαλος που με εμπνέει Είναι πολύ σημαντικό για μένα η δασκάλα που μου κάνει μάθημα να με εμπνέει, γιατί έτσι θα ενδιαφέρομαι περισσότερο για τα μαθήματά μου και θα προσπαθώ να γίνομαι κάθε φορά καλύτερη. Θα προτιμούσα η δασκάλα

Διαβάστε περισσότερα

Χάρτινη αγκαλιά. Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου, Β Γυμνασίου

Χάρτινη αγκαλιά. Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου, Β Γυμνασίου Χάρτινη αγκαλιά Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου, Β Γυμνασίου Εργασίες 1 α ) Κατά τη γνώμη μου, το βιβλίο που διαβάσαμε κρύβει στις σελίδες του βαθιά και πολύ σημαντικά μηνύματα, που η συγγραφέας θέλει να μεταδώσει

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΒΒΑΔΙΑ Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΒΒΑΔΙΑ Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΒΒΑΔΙΑ Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας 29.05.2015 Ερωτήματα που μας απασχολούν Τι κάνουμε όταν αμφιβάλλουμε για το αν θα τα καταφέρουμε να κρατήσουμε

Διαβάστε περισσότερα

Άσκηση και Αποκατάσταση Νευρομυϊκών Προβλημάτων

Άσκηση και Αποκατάσταση Νευρομυϊκών Προβλημάτων ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Άσκηση και Αποκατάσταση Νευρομυϊκών Προβλημάτων Ενότητα 2: Νευρομυϊκές παθήσεις Τίτλος: Νόσος Alzheimer Εισηγητής: Πατίκας Δ. Άδειες Χρήσης

Διαβάστε περισσότερα

Σχολικό Έτος: 2014-2015 Α Τετράμηνο Τάξη: Α Λυκείου Εργασία: «Συναισθήματα και εφηβεία» Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Κα Γιανναρά

Σχολικό Έτος: 2014-2015 Α Τετράμηνο Τάξη: Α Λυκείου Εργασία: «Συναισθήματα και εφηβεία» Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Κα Γιανναρά Σχολικό Έτος: 2014-2015 Α Τετράμηνο Τάξη: Α Λυκείου Εργασία: «Συναισθήματα και εφηβεία» Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Κα Γιανναρά Τα συναισθήματα παίζουν καθοριστικό ρόλο στην καθημερινή ζωή των έφηβων μαθητών.

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Παρεμβάσεις στην ΣΤ τάξη» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ

ΘΕΜΑ: «Παρεμβάσεις στην ΣΤ τάξη» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ ΘΕΜΑ: «Παρεμβάσεις στην ΣΤ τάξη» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ Το Κέντρο Πρόληψης του Δήμου Γλυφάδας σε συνεργασία με το διευθυντή του 1 ου δημοτικού κο Κασσέρη, υλοποίησε

Διαβάστε περισσότερα

O Νικηφόρος ανακαλύπτει τα συναισθήματα

O Νικηφόρος ανακαλύπτει τα συναισθήματα Ελένη Γερουλάνου O Νικηφόρος ανακαλύπτει τα συναισθήματα Με οδηγό τα κυκλαδικά ειδώλια εικονογράφηση Φίλιππος Φωτιάδης Τα συναισθήματα, όπως η χαρά, ο θαυμασμός, ο φόβος, η αμηχανία, είναι έννοιες που

Διαβάστε περισσότερα

Οι γνώμες είναι πολλές

Οι γνώμες είναι πολλές Η Ψυχολογία στη Φυσική Αγωγή στο πλαίσιο του σχολικού περιβάλλοντος ΚασταμονίτηςΚωνσταντίνος Ψυχολόγος Οι γνώμες είναι πολλές Πολλές είναι οι γνώμες στο τι προσφέρει τελικά ο αθλητισμός στην παιδική ηλικία

Διαβάστε περισσότερα

Κατανόηση γραπτού λόγου

Κατανόηση γραπτού λόγου Κατανόηση γραπτού λόγου Επίπεδο Γ Τρίτη διδακτική πρόταση Πονοκέφαλος και θυμός Ενδεικτική διάρκεια: Ομάδα-στόχος: Διδακτικός στόχος: 1 διδακτική ώρα ενήλικες κατανόηση της δομής του κειμένου και δείκτες

Διαβάστε περισσότερα

2016 Πάρης Ανδρέου Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

2016 Πάρης Ανδρέου Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα 1 Αληθινή Ευεξία: Οι 8 Παράγοντες Μήπως «οδηγάς με σκασμένο λάστιχο»; Φαντάσου ότι οδηγάς το αυτοκίνητό σου και σε κάποιο σημείο σε πιάνει «λάστιχο» ο φόβος και τρόμος όλων των οδηγών. Μπορείς να οδηγήσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ Μια μικρή έρευνα της μαθήτριας της Γ τάξης Μαριγώς Ρήνα

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ Μια μικρή έρευνα της μαθήτριας της Γ τάξης Μαριγώς Ρήνα ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΑΡΑΘΟΚΑΜΠΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2013-2014 Μια μικρή έρευνα της μαθήτριας της Γ τάξης Μαριγώς Ρήνα ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ 75 παιδιά 43 αγόρια 32 κορίτσια Από την Α Γυμνασίου 22 : 12 κ./10 αγ. Από την Β Γυμνασίου

Διαβάστε περισσότερα

Συναισθήματα και η Διαχείρισή τους

Συναισθήματα και η Διαχείρισή τους Συναισθήματα και η Διαχείρισή τους Όταν είμαστε παιδιά, στο ξεκίνημα της ζωής μας, έχουμε έντονη σύγχυση σχετικά με τα συναισθήματά μας, νοιώθοντας την ανάγκη να κατανοήσουμε τον εαυτό μας και τον κόσμο

Διαβάστε περισσότερα

«Ο ρόλος της οικογένειας στην ανάπτυξη του παιδιού»

«Ο ρόλος της οικογένειας στην ανάπτυξη του παιδιού» «Ο ρόλος της οικογένειας στην ανάπτυξη του παιδιού» Είναι γενικά αποδεκτό ότι σε μια κοινωνία πρέπει να υπάρχει ισορροπία μεταξύ αγάπης και εξουσίας, μεταξύ αλληλεγγύης και ανταγωνισμού. Στην «κοινωνία»

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΝΔΥΝΑΜΩΜΕΝΗ ΨΥΧΗ. του Ρατζίντερ Σινγκ Απόσπασμα από το βιβλίο: «Διαλογισμός για την Ενδυνάμωση της Ψυχής σας»

Η ΕΝΔΥΝΑΜΩΜΕΝΗ ΨΥΧΗ. του Ρατζίντερ Σινγκ Απόσπασμα από το βιβλίο: «Διαλογισμός για την Ενδυνάμωση της Ψυχής σας» Η ΕΝΔΥΝΑΜΩΜΕΝΗ ΨΥΧΗ του Ρατζίντερ Σινγκ Απόσπασμα από το βιβλίο: «Διαλογισμός για την Ενδυνάμωση της Ψυχής σας» Μέσα μας υπάρχουν περισσότερα πλούτη απ ό,τι μπορούμε ποτέ να συσσωρεύσουμε σ αυτή τη Γη.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 11/2017-6/ ΣΧΟΛΗ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ 1 Ος ΧΡΟΝΟΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 11/2017-6/ ΣΧΟΛΗ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ 1 Ος ΧΡΟΝΟΣ School for Real People! ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 11/2017-6/2018 - ΣΧΟΛΗ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ 1 Ος ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ: ΓΡΗΓΟΡΙΑ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟΥ ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Από τη μεγάλη γκάμα των δεξιοτήτων ζωής που μπορεί κανείς να αναπτύξει παρακάτω παρουσιάζονται τρεις βασικοί άξονες.

Από τη μεγάλη γκάμα των δεξιοτήτων ζωής που μπορεί κανείς να αναπτύξει παρακάτω παρουσιάζονται τρεις βασικοί άξονες. Δεξιότητες ζωής είναι οι ικανότητες οι οποίες συμβάλλουν σε μια πετυχημένη, παραγωγική και γεμάτη ικανοποίηση ζωή. Οι δεξιότητες ζωής αποτελούν το σύνολο των στάσεων και συμπεριφορών που προσφέρουν στους

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ (Βιωματική 4ετής κατάθεση μέσω της Λευκής Ομάδας)

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ (Βιωματική 4ετής κατάθεση μέσω της Λευκής Ομάδας) ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ (Βιωματική 4ετής κατάθεση μέσω της Λευκής Ομάδας) Η εργασία αυτή είναι ζωντανή, βιωματική. Πρόκειται για μια σειρά μαθημάτων και διαλογισμών. Προέρχεται από ομάδα που εργάζεται με

Διαβάστε περισσότερα

Ένα ερωτηματολόγιο που θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα τον αγωνιστικό σας εαυτό!

Ένα ερωτηματολόγιο που θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα τον αγωνιστικό σας εαυτό! Επιμέλεια-μετάφραση: Αλέξανδρος Νικολόπουλος, Ph.D. Ένα ερωτηματολόγιο που θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα τον αγωνιστικό σας εαυτό! Πόσο ψυχολογικά προετοιμασμένος μπορεί να είστε πριν από έναν

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΣΚΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΡΓΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ(PROJECT) ΤΑΞΗ Α ΘΕΜΑ:ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

ΔΕΣΚΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΡΓΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ(PROJECT) ΤΑΞΗ Α ΘΕΜΑ:ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΔΕΣΚΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΡΓΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012-2013 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ(PROJECT) ΤΑΞΗ Α ΘΕΜΑ:ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΠΑΡΓΑ 2013 ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ: ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ: ΔΗΜΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΕ11 ΚΙΤΣΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

e-seminars Αναπτύσσομαι 1 Προσωπική Βελτίωση Seminars & Consulting, Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων Εισηγητής Ειδικών Σεμιναρίων

e-seminars Αναπτύσσομαι 1 Προσωπική Βελτίωση Seminars & Consulting, Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων Εισηγητής Ειδικών Σεμιναρίων e-seminars Πρωτοποριακή Συνεχής Επαγγελματική και Προσωπική Εκπαίδευση Προσωπική Βελτίωση Αναπτύσσομαι 1 e Seminars Copyright Seminars & Consulting Page 1 Περιεχόμενα 1. Γιατί είναι απαραίτητη η ανάπτυξη

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ. Εισηγητής: Όμηρος Βλάχος εκπ/κός Φ.Α.

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ. Εισηγητής: Όμηρος Βλάχος εκπ/κός Φ.Α. ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Εισηγητής: Όμηρος Βλάχος εκπ/κός Φ.Α. ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΧΡΟΝΟΥ Με ποιον τρόπο θα γίνει η προετοιμασία; Πόσος χρόνος θα αφιερωθεί συνολικά για

Διαβάστε περισσότερα

A READER LIVES A THOUSAND LIVES BEFORE HE DIES.

A READER LIVES A THOUSAND LIVES BEFORE HE DIES. A READER LIVES A THOUSAND LIVES BEFORE HE DIES. 1. Η συγγραφέας του βιβλίου μοιράζεται μαζί μας πτυχές της ζωής κάποιων παιδιών, άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες. α) Ποια πιστεύεις ότι είναι τα

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμόζοντας το Πρόγραμμα. Παρουσίαση από μαθητές της Στ τάξης του. Σχ.έτος

Εφαρμόζοντας το Πρόγραμμα. Παρουσίαση από μαθητές της Στ τάξης του. Σχ.έτος Εφαρμόζοντας το Πρόγραμμα - - Ενδυναμώνω Παρουσίαση από μαθητές της Στ τάξης του 4 ου Δημοτικού Σχοελίου Αγίων Αναργύρων «Αδαμάντιος Κοραής» Σχ.έτος 2015 16 Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί Δακτυλίδης Σταμάτης

Διαβάστε περισσότερα