Η ΠΡΩΤΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Η ΠΡΩΤΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ"

Transcript

1 Σ.Ε.Π.Π.Π. «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΠΑΙΧΝΙ ΙΩΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» Ε ΡΑ: Περικλέους 17 Τ.Κ Ν. Ψυχικό ΑΤΤΙΚΗΣ Κινητό Προέδρου: Κινητό Αντιπροέδρου: ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ: ΜΑΡΝΗ ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ.: ΦΑΞ.: Η ΠΡΩΤΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ Για πρώτη φορά στην Ελλάδα πραγµατοποιήθηκε ηλεκτρονική «διαβούλευση», µε αποτέλεσµα ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ κι όχι απλά διερευνητικό/συµβουλευτικό, σχετικά µε κυρίαρχο οικονοµικό θέµα επαγγελµατικού κλάδου. Ο ΣΕΠΠΠ υποσχέθηκε και το τηρεί µέχρι κεραίας, ότι στον Συνεταιρισµό αποφασίζουν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Από τους 279 που πληρούσαν τις προϋποθέσεις συµµετοχής (πλήρως εγγεγραµµένα µέλη και µε ελεγµένη προσωπική ηλεκτρονική διεύθυνση) ψήφισαν 214, ποσοστό 76,7% και άρα η ηλεκτρονική µας Γενική Συνέλευση είχε ενισχυµένη απαρτία, όχι µόνο των δύο τρίτων που προβλέπει το καταστατικό µας αλλά τη µέγιστη των τριών τετάρτων. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: ΨΗΦΟΙ % ,05% ,95% ,81% ,41% ,41% ,67% ,67% ,34% ,87% ,34% ,40% ,40% ,93% ,93% ,47% ,47% ,47% ,47% ,47% ,47% πάνω από ,47%

2 Έτσι, παρόλο που οι δυο πρώτες προτάσεις οµοιάζουν και συµπληρώνουν το 50%, ο έλεγχος του αποτελέσµατος χρήζει επιπλέον έρευνας. ΤΙΜΗ ΨΗΦΟΙ % 0, ,38% 0, ,76% 0, ,35% 0,65 3 1,40% 0, ,15% 0,55 1 0,47% 0, ,15% > ,47% Πάνω από 0,65 ευρώ ορίζουν, τη τιµή πώλησης της υπηρεσίας στο κοινό, 157 µέλη (73,4%) και κάτω από 0,65 ευρώ 54 µέλη (25,2%). Ακριβώς 0,65 ευρώ ψήφισαν 3 µέλη. Άρα η τιµή πρέπει να είναι 0,70 ή 0,75 ή 0,80. Όµως «παν µέτρον άριστον». Και επειδή το 0,80 είναι το µέγιστο (άρα η υπερβολή, κατά τη λογική αυτή) και η µέση πρόταση (το µέτρον) είναι το 0,75 εποµένως αυτή η τιµή πρέπει να εξεταστεί µε προσοχή. Όσοι υποστήριξαν ότι πρέπει να απολαµβάνουµε τη µέγιστη τιµή (το 0,80) επιχειρηµατολόγησαν ότι αυτό µπορούµε να το κατακτήσουµε στην αγορά, διότι είµαστε εντελώς καινούργιο δίκτυο (µη συγκρίσιµο µε τα υφιστάµενα) και κανένα άλλο δεν µπορεί να ανταγωνιστεί την υπεροχή µας στη γεωγραφική διασπορά, το διευρυµένο ωράριο, την επισκεψιµότητα και την προσωποκεντρική µας εξυπηρέτηση (παραθέτονται όλες οι απόψεις στη συνέχεια καθώς και η ψηφοφορία αναλυτικά). Ακριβώς στην άλλη πλευρά αυτοπεποίθησης βρέθηκε το 25% που υποστηρίζει ότι η ποιοτική διαφορά δεν µας δίνει δικαίωµα αλαζονείας και πρότειναν µέχρι 0,60 ευρώ. Ειδικά όσοι βρίσκονται κοντά σε σηµεία µαζικής εξυπηρέτησης (πρακτορεία δίπλα σε ΚΤΕΛ κλπ) κατάθεσαν το επιπλέον επιχείρηµα ότι το κοινό έρχεται µε πολλούς λογαριασµούς (5-10 ή και περισσότερους) και δεν είναι τα λεπτά που κάνουν τη διαφορά, αλλά πολύ µεγάλο πολλαπλάσιο τους. Αµφισβητούσαν κυρίως την πρόταση των «πολλών», διότι αυτοί -κατά την άποψη τους- δεν έχουν την εµπειρία της εξόφλησης των λογαριασµών. Έτσι ερευνήθηκε χωριστά το αποτέλεσµα, ανάµεσα στους 100 από τους 214 που δραστηριοποιούνται ήδη στην εξόφληση είσπραξης λογαριασµών, µέσω ΠΟΕΠΠΠ. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΟΣΩΝ ΕΞΟΦΛΟΥΝ ΜΕΣΩ ΠΟΕΠΠΠ ΤΙΜΗ ΨΗΦΟΙ % 0, ,00% 0, ,00% 0,70 8 8,00% 0, ,00% 0, ,00% Άρα ούτε αυτό το αποτέλεσµα τους δικαιώνει. Όµως η επιλογή του 0,80 ίσως δηµιουργήσει ένταση στις σχέσεις όσων επέλεξαν το µέγιστο (37,38%) απέναντι σε όσους προσπάθησαν να το περιορίσουν (όλοι οι υπόλοιποι). Και όσοι ζήτησαν 70 λεπτά (9,35%) µπορούν να ανέβουν εύκολα στο 0,75 (που δεν είναι βέβαια φτηνότερο από τους κύριους ανταγωνιστές µας, όπως επιθυµούσαν, είναι όµως τουλάχιστον ίσο) και οι υποστηρικτές του 0,80 δεν χάνουν τίποτε µε 5 λεπτά λιγότερα.

3 Το 0,75 ευρώ λοιπόν, ως επιβάρυνση συναλλαγής για τον καταναλωτή ΕΗ, απολαµβάνει πολλών πλεονεκτηµάτων και ευρείας αποδοχής. Μένει να το εγκρίνουν οι συνεταιριστές. Πάµε τώρα στην προµήθεια που θα µένει στον Σ.Ε.Π.Π.Π. για τα έξοδα διαχείρισης (που θα είναι αυξηµένα στην αρχή, γιατί θα ξεκινήσουν µόνο περίπου 300 και µάλιστα µόνο µε ΕΗ), για το αποθεµατικό και τα πάγια (που ανεβάζουν τη µελλοντική αξία της µερίδας) και για το µέρισµα στο τέλος της χρονιάς, το οποίο παίρνει πίσω ο κάθε συνεταιριστής ανάλογα µε τα όσα εισέφερε. Σ.Ε.Π.Π.Π. ΨΗΦΟΙ % Στην αρχή ΟΛΑ 1 0,47% 0,40 1 0,47% 0,35 1 0,47% 0,30 4 1,87% 0,25 1 0,47% 0, ,86% 0, ,79% 0, ,15% Ξ/ Α 1 0,47% Παρόλο που και εδώ το αποτέλεσµα δείχνει να δηµιουργεί δύο πόλους (το 0,15 και το 0,20) εντούτοις είναι πιο ξεκάθαρο. Γιατί όσοι ψήφισαν ουσιαστικό προβλέπουν 20% για τον Σ.Ε.Π.Π.Π. (20% του 0,80 ίσον 0,16). Το ίδιο ισχύει και για το (το 20% του 0,75 είναι 0,15) αλλά και το (αφού και το 0,10 είναι πάλι το 20% του 0,50). Άρα αν επικυρωθεί το 0,75 τότε για τον Σ.Ε.Π.Π.Π. πρέπει να πάνε τα 0,15 και κατά συνέπεια στον συνεταιριστή µένουν τα 60 λεπτά, χωρίς υποχρέωση καταβολής ΦΠΑ και έκδοση απόδειξης από ταµειακή µηχανή (µόνο η απόδειξη του Σ.Ε.Π.Π.Π. από το P.C.). Ούτε λογιστικά βιβλία. Αυτά θα αποδίδονται κάθε 10 του επόµενου µηνός στον συνεταιριστή, µαζί µε µια εκκαθαριστική απόδειξη. Τις 12 βεβαιώσεις θα έχει µόνο υποχρέωση να τις προσθέτει την επόµενη χρονιά στις συγκεντρωτικές καταστάσεις που, ούτως ή άλλως, σαν πρακτορείο είναι υποχρεωµένο να καταθέτει και στις οποίες περνά την ετήσια βεβαίωση της ΟΠΑΠ σαν έσοδο και όλα τα τιµολόγια πάνω από 300 ευρώ, σαν έξοδα (για να κάνει το µηχανογραφικό του Υπουργείου τον έλεγχο αν όσα πληρώσαµε εµείς, τα δήλωσαν ως έσοδα οι προµηθευτές µας και όχι φυσικά για να ελέγξει εµάς, αφού εµείς έχουµε βεβαιωµένα κέρδη από την ΟΠΑΠ σήµερα και από το Σ.Ε.Π.Π.Π. αύριο). Ο τρόπος φορολόγησης των εσόδων µας από τον Σ.Ε.Π.Π.Π. δεν έχει ακόµη ανακοινωθεί, γιατί περιµένουµε το αποτέλεσµα της κυβερνητικής δηµόσιας διαβούλευσης για το φορολογικό και δεν είναι ακόµη γνωστό, αν τελικά θα φορολογείται στην πηγή ως µέρισµα ή µε την προσωπική κλίµακα του καθενός. Πάντως από τα 60 λεπτά µένουν περίπου τα 50 κατά µέσο όρο, αλλά αυτά θα είναι πλέον ΝΟΜΙΜΑ και απαλλαγµένα από κάθε έλεγχο και κάθε επιπλέον επιβάρυνση. Ενώ σήµερα τα αντίστοιχα 50 λεπτά δηµιουργούν εφιάλτες! Αυτό δεν θέλαµε να πετύχουµε, κατ αρχάς; Και ξεκινά η φρεγάτα του Σ.Ε.Π.Π.Π. για πολύ µεγαλύτερες κατακτήσεις Όσοι µένουν έξω από το ταξίδι, τους ευχόµαστε «όνειρα γλυκά», στη σιγουριά της απραξίας τους. Το.Σ. του Σ.Ε.Π..Π.Π.Π. επί των ανωτέρω (για να τα επικυρώσει ή να τα στείλει σε νέα διαβούλευση) θα συνεδριάσει την Τετάρτη 20/1/2010, όπου θα αποφασίσει και την ηµεροµηνία σύγκλησης της 1 ης διευρυµένης Γ.Σ., που όλοι περιµένουν, αφού η ΠΟΕΠΠΠ θα πραγµατοποιήσει τη δική της Γ.Σ. αργότερα.

4 ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ (χωρίς τις ψήφους των µελών του.σ.) Α/Α Α/Α Α/Α Α/Α

5 Α/Α Α/Α Α/Α Α/Α πάνω από ή ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ Πιστεύω ότι η καλύτερη επιλογή είναι η τιµολόγηση στο ακέραιο ποσό του 1 ευρώ, αν είναι εφικτό λόγω Σύµβασης. Ο λόγος που επιλέγω αυτή τη τιµή έχει να κάνει µε τα εξής χαρακτηριστικά: 1. Στρογγυλοποίηση των τιµών στα πρότυπα των λογαριασµών ΕΚΟ 2. Εξοικονόµηση του φόρου που θα προσθέσει στους πράκτορες η επιπλέον δραστηριότητα (µε 0,50 ευρώ το καθαρό ποσό είναι: 0,14 εφορία,0,15 ΣΕΠΠΠ δηλαδή υπόλοιπο καθαρό 0,21 ευρώ. Για να µεγαλώσουν τα ποσά ώστε να αξίζει η εργασία και να καθαρίζουν 0,40-0,50 ευρώ οι πράκτορες, πρέπει να διπλασιαστούν και οι εισφορές. Έτσι 1ευρώ κόστος αναλύονται ως εξής: 0,15 ΣΕΠΠΠ 0,34 Εφορία 0,51 Καθαρό 3. Υπεραξία της υπηρεσίας λόγω online σύνδεσης και απόδοση φορολογικών βαρών µε έκδοση αποδείξεων. Η τιµολόγηση είναι σε συνάρτηση και του ανταγωνισµού αλλά και της ποιότητας της υπηρεσίας. εν µας λείπει τίποτα από τις τράπεζες αλλά αντίθετα έχουµε πλεονέκτηµα. Είµαστε καλύτερα σηµεία παροχής υπηρεσιών τέτοιου τύπου. 4. υνατότητα παγώµατος του τιµολογίου για πολλά χρόνια καλύπτοντας τις οικονοµικές µεταβολές που µπορεί να συµβούν. Είναι καλύτερα να αρχίσεις "ακριβά" και να µην αναγκαστείς να κάνεις αύξηση, από το να αναπροσαρµόζεις τις τιµές κάθε χρόνο.

6 5. Ήδη οι καταναλωτές έχουν συνηθίσει πιο "ακριβές" τιµές και άλλους τρόπους εξόφλησης. Εµείς θα έρθουµε ως καινούργιοι. Θα αρχίσουµε τίµια µε µια δίκαιη φορολόγηση για το κόστος χρήµατος που θα διακινούµε και το κόστος απασχόλησης και θα παγώσουµε τις τιµές για 5 χρόνια ή και παραπάνω ανάλογα µε το πληθωρισµό. 6. Ισορροπία µεταξύ των πελατών του πρακτορείου. Αν για παράδειγµα ήταν δωρεάν θα είχαµε ουρές καθηµερινά. Είναι ένα όπλο για µελλοντική χρήση αλλά προς το παρόν ο συνωστισµός θα δηµιουργούσε πρόβληµα στη δουλειά µας. Όποιος θέλει να εξυπηρετηθεί θα δώσει 1 ευρώ. Πού είναι το πρόβληµα; Αν στο µέλλον αποκτήσουµε τη διαχείριση και άλλων λογαριασµών και πλέον εξοφλούµε τα πάντα τότε σκεφτόµαστε λύσεις οµαδικών εξοφλήσεων µειωµένη τιµή και άλλα... Έχω και µερικά ακόµη επιχειρήµατα αλλά νοµίζω αυτά είναι αρκετά για να εξηγήσω τη θέση µου. Αν δεν είναι εφικτό να αλλάξει η Σύµβαση σε αυτό το σηµείο τότε τα 0,80 να είναι το ποσό. 0,80 προµήθεια 0,15 ΣΕΠΠΠ 0,26 Εφορία 0,39 Καθαρό. Η τελικη µου προταση για χρεωση ανα λογαριασµο ειναι η εξης: Και η αιτιολογια ειναι ότι ο πελατης δυσκολα θα αφησει το κερµα των 20 λεπτων. Το 5λεπτο αντιθετως δεν το παιρνει κανενας. Βασικα εγω στις συναλλαγες µου µε το κοινο λειτουργω ως εξης: Αν π.χ. κερδιζει καποιος 1,05λεπτα παντα δινω 1 οπως και αν κερδιζει π.χ. 95 λεπτα του δινω παλι 1..Με λιγα λογια κανεις δεν ασχολειται µε το 5λεπτο. Αρα αυτο θα µενει σε εµας Ηδη µε τη σφραγιδα της ΠΟΕΠΠΠ εισπρατουµε 50 λεπτα (παρανοµως) αλλα µε τα λειτουργικα εξοδα γι αυτην και µονο τη δραστηριοτητα τοσο αυξηµενα σε σχεση µε τις 100 δρχ που χρεωναµε πριν το ευρω. Υπαρχουν συναδελφοι που χρεωνουν οσο και το ταχυδροµειο. Αλλοι φτανουν µεχρι το 1 ευρω. Οι πελατες, µας προτιµουν για τους λογους που αναφερετε και θα µας προτιµουν και µε 80 λεπτα χρεωση(εκτος απο πρακτορεια που εξοφλουν εκατονταδες λογαριασµους την ηµερα µε χρεωση 30 λεπτων, κεντρικα, διπλα σε ταχυδροµεια τραπεζες κλπ). Εγω θα δεχοµουν και απο τη στιγµη που η εργασια µου θα απλοποιηθει, οµως τα 15 λεπτα που εχετε ορισει για αµοιβη του ΣΕΠΠΠ αντιλαµβανοµαι οτι ειναι αποτελεσµα πολλης µελετης. Η αποψη µου ειναι Τα καταστηµατα µας υπαρχουν παντου και ειναι ανοιχτα 12 ωρες, 7 ηµερες την εβδοµαδα. Αλλα πιστευω οτι δεν αρκει να τους χτυπησουµε µονο µε το ωραριο, αλλα και µε την τιµη. Γιατι η τιµη δεν ειναι απλα 0,75 στα ταχυδροµεια αλλα +2 εισιτηρια λεωφορειου... Αυτη ειναι η πρωσοπικη µου αποψη. Καλη συνεχεια. Παµε τολµηρα: H προταση που πρεπει να περασει και να εφαρµοστει ειναι 0,75 Ευρω µε την εξης κατανοµη: 0,50 πρακτορας 0,15 ΣΕΠΠΠ (λειτουργικα) 0,05 ΣΕΠΠΠ ( αποθεµατικο) 0,05 ΣΕΠΠΠ (αγορα µετοχων ΟΠΑΠ ο πρακτορας)

7 Επαναπροσδιορισµο των παραπανω στο κλεισιµο καθε χρονου. Το τελικο µερισµα να µοιραζεται ως εξης: Πρακτορας 85% αγορα µετοχων 15% ο σεπππ Στοχος : Μεσα στην εποµενη 5ετια να συγκεντρωσουµε ικανοποιητικο αριθµο µετοχων, να εχουµε καλυτερα διαπραγµατευτικα ατου στα χερια µας και σαν κρυφο στοχο: Εκλογη µελους στο.σ. της ΟΠΑΠ. Αυτο οµως προϋποθετει επαγγελµατιες πρακτορες, µε οραµα και υποµονη. Προτεινω τα 0.70 λεπτα για καθε συναλλαγη για το πρακτορειο και 0.15 λεπτα για τον σεπππ. Ειναι µια τιµη κατα 5 λεπτα φθηνοτερη απο τον κυριοτερο ανταγωνιστη µας (ταχυδροµειο). Μια τιµη που δεν θα εχει ασχηµο αντικτυπο στους πελατες µας (το εχω ηδη συζητησει µε αρκετους πελατες µου) και τελος, µε λογικο κερδος για εµας τους ιδιους. Ευχαριστω πολυ για το χρονο που διαθετετε για ολους εµας. Σύµφωνα µε το παράδειγµα που δίνεις 0.45 ο πράκτορας 0.15 ο ΣΕΠΠΠ. Έτσι από 0.30 ο πράκτορας φτάνει 0.45 και είναι και νόµιµος αλλά και η διάφορα δεν θα είναι τόσο µεγάλη ώστε να δυσανασχετεί και πελάτης 0,70 ανα λογαριασµο µε (0,50 για τον πρακτορα και 0,20 για τον ΣΕΠΠΠ). Θα πρεπει η χρεωση προς τον πελατη να ειναι µικροτερη απο αυτη των ανταγωνιστων µας η οποια συµφωνα µε την επιστολη σας ειναι 0.75 (στα ταχυδροµεια και στα ανταγωνιστικα µε εµας δικτυα) αρα µια σωστη χρεωση νοµιζω οτι θα ηταν τα 0,70. Με αυτη την χρεωση (0,70) γλυτωνουµε και απο τον «βραχνα» των 0.05 λεπτων. Η συνεισφορα στον ΣΕΠΠΠ ειναι µεγαλυτερη απο την προσδοκοµενη των 0.15 που αναφερετε και αρα πετυχαινεται και ο στοχος να γινει ο ΣΕΠΠΠ πιο δυνατος οικονοµικα σε µικροτερο χρονικο διαστηµα. Οσο για την ενσταση οσων ηδη εξοφλουν λογαριασµους οτι δεν πρεπει να υπαρξει καµια αυξηση (και αν καταλαβα καλα τωρα η χρεωση ειναι περιπου 0.50 θεωρω οτι ευκολα θα µπορεσουµε να εξηγησουµε στους πελατες µας οτι η οποια αυξηση εχει να κανει µε οτι πρακτικα µιλαµε για αλλο εντελως προιον (κατι που θα ειναι εµφανες απο την πρωτη στιγµη µιας και δεν θα υπαρχουν σφραγιδες αλλα µηχανογραφηµενες αποδειξεις πλεον). Τελος βρισκοντας την ευκαιρια αυτης της επικοινωνιας θα ηθελα να σας προτεινω (χωρις ειναι η αληθεια να ξερω κατα ποσο ειναι εφικτο) να προτεινε ο ΣΕΠΠΠ στην ΕΗ (και στην συνεχεια και σε οσες ακοµη εταιριες αναλαβουµε την εξοφληση των λογαριασµων τους) να υπαρχει αναφορα στους λογαριασµους που αποστελονται στους πελατες της/των. Ότι δηλαδή πλεον µπορουν να εξοφληθουν απο τα πρακτορεια του ΣΕΠΠΠ καθως επισης και το κοστος αυτης της υπηρεσιας (οταν βεβαια αποφασισουµε οριστικα ποιο θα ειναι αυτο) κατα τα προτυπα των λογαριασµων της NOVA (που στο πισω µερος αναφερουν αναλυτικα ολα τα σηµεια και τροπους εξοφλησης µαζι µε τα αντιστοιχα κοστη). Εξ αλλου τον ανταγωνισµο θεωρω βεβαιο οτι δεν θα εχουµε κανενα λογο να τον φοβηθουµε. Προσωπικά θεωρώ ως καλύτερο κόστος διαχείρισης και µερίσµατος τον συνδυασµό υπολογίζοντας στο Ελληνικό φιλότιµο, αφού πράγµατι παρά την ανέχεια του κόσµου λόγω της οικονοµικής κρίσης, νοµίζω ότι σχεδόν κανείς δεν θα δέχεται να παραλαµβάνει τα 5 λεπτά από τα ρέστα του.

8 Γεγονός είναι ότι θα αντιµετωπίσουµε πρόβληµα και δυσανασχέτηση ειδικά από όσους εισπράττουµε ήδη ΕΗ ή άλλες ΕΚΟ, όµως ελπίζω ότι µε τον καιρό θα ξεπεραστεί και αφού µετά το αρχικό διάστηµα που προβλέπεται µείωση εισπράξεων, εν συνεχεία µε την πάροδο του χρόνου να επανέλθουµε στις φυσιολογικές όπως τουλάχιστον σήµερα εισπράξεις µας. Φυσικά έχω πολλά θέµατα υπόψη µου, όµως θα περιµένω για να τα αναπτύξω στην 1η Γ.Σ. του ΣΕΠΠΠ. Εύχοµαι Καλή Αρχή και Καλή µας Επιτυχία σε όλα τα επίπεδα που προσδοκά ο ΣΕΠΠΠ. Με συντροφικούς χαιρετισµούς Πρώτα θέλω να σας συγχαρώ και να σας ευχαριστήσω για την προσπάθεια και τον αγώνα που δίνετε καθηµερινά. Τώρα, η δική µου πρόταση για το ποσό της συναλλαγής είναι τα 50 λεπτά (δηλ ) µε το σκεπτικό ότι έτσι όντως θα είµαστε πιο ανταγωνιστικοί, το κοινό δεν θα αντιδράσει άσχηµα αφού υπάρχουν καταναλωτές που φέρνουν περισσότερους από ένα λογαριασµό και το ποσό θα είναι µεγάλο σε µια εποχή αρκετά δύσκολη. Την ψυχολογία του καταναλωτή πιστεύω ότι την ξέρουν αρκετά καλά όσοι εξοφλούν λογαριασµούς πολλά χρόνια. Ασχολούµαι µε την εξόφληση λογαριασµών ΕΗ 25 χρόνια. Επίσης πως θα εξηγήσεις ότι από 30 λεπτά πήγε 70 η 80 ενώ 50 πιστεύω ότι είναι πιο αποδεκτό. Μπορούµε σαν αρχή να ξεκινήσουµε µε χαµηλό κόστος και µετά από 1 χρόνο τα ξανασυζητάµε. Περιµένουµε νέα για τις επόµενες κινήσεις. "0,80" λεπτά ανά λογαριασµό (0,80-0,65-0,15). Θεωρούµε ότι το ποσόν είναι εφικτό και λογικό. Βασικότερο θεωρούµε ότι είναι η ασφάλεια των πρακτόρων σχετικά µε τα χρήµατα των λογαριασµών που θα διακινούνται καθηµερινά καθότι τα πρακτορεία είναι στόχοι. Πρέπει να ευρεθεί τρόπος ασφάλισης των χρηµάτων. ΣΑΝ "ΝΕΟΙ",ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ. ΣΤΟΧΟΣ Η ΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΕΙ ΟΥΣ ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ(ΦΥΣ.ΑΕΡΙΟ- ΣΤΑΘ. ΚΑΙ ΚΙΝ.ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ ΚΤΛ) ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΙ ΗΣΗ ΣΤΟ ΕΥΡΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ, ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΓΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ. : ΕΤΗ : ETH : ΑΠΟ ΚΑΙ ΕΦΕΞΗΣ : ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ,ΝΑ ΩΣΟΥΜΕ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΙΜΗ,ΓΙΑ "ΕΙΣΟ Ο" ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ. Η γνώµη µου είναι 55 λεπτά: 40 ο συνεταιριστής 15 ο ΣΕΠΠΠ ώστε και ανταγωνιστικοί να είµαστε και να εισπράττει ένα κάλο ποσοστό ο ΣΕΠΠΠ. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ, ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ 0.30 ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΕΧΟΥΜΕΝΟ. ΤΕΛΟΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΑΥΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟ ΟΣΗ ΚΑΡΠΟΥΣ! ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ! µιας και ευελπιστουµε σε οσον το δυνατον µεγαλυτερη ανταγωνιστικοτητα εναντι αλλων, ηδη προσδοκουµε και αλλους λογαριασµους, ειναι ευκολο στην συναλλαγη το 50λεπτο και δεν φαινεται πολυ στον πελατη

9 Αγαπητοί συνάδελφοι, Η άποψή µου για τη χρέωση είναι Πιστεύω ότι η συγκεκριµένη χρέωση έχει τα εξής πλεονεκτήµατα α) Η µικρή αύξηση θα περάσει πιο εύκολα στο κοινό β) Μικρότερη τιµή σε σχέση µε τον ανταγωνισµό γ) Καλό ποσοστό για το ΣΕΠΠΠ για να αντιµετωπιστούν τα αυξηµένα πρώτα έξοδα δ) Ικανοποιητική αµοιβή για τον πράκτορα Καλή µας επιτυχία και ακόµα ένα µεγάλο ευχαριστώ για τον κόπο που έχετε κάνει για µας. Ευχαριστώ και πάλι όλο το δ.σ. του ΣΕΠΠΠ, για το τρέξιµό σας για εµάς. Τώρα η πρόταση µου, για την αµοιβή των λογ/σµών είναι ( ).Πιστεύω ότι κανένας πελάτης δεν θα έχει πρόβληµα στα 0,80, διότι η εξυπηρέτησή του θα είναι γρήγορη και άµεση, ακόµη και τις βραδινές ώρες και τα Σ/Κ. Επίσης πιστεύω ότι τα 0,20 για τον ΣΕΠΠΠ, χρειάζονται διότι τώρα στην αρχή τα πράγµατα θα είναι πιο δύσκολα. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ Ο ΣΕ.Π.Π.Π ΠΡΕΠΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ 20 ΛΕΠΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΥΝΑΤΟΣ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΡΧΙΚΑ ΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΤΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ. ΜΙΑ ΑΠΟΤΟΜΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΤΙΜΟΥ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΑΣΧΗΜΑ. ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΣΤΑ ΙΑΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΑΝΑ ΕΤΟΣ Η ΙΕΤΙΑ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΘΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΕΠΙΠΕ Ο. ΠΑΝΤΩΣ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΟΜΗ ΑΚΤΟΞΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΤΙΜΟΥ ΣΤΟ ΙΠΛΑΣΙΟ. Καλό είναι που όλοι έχουν συµµετοχή, αλλά δύσκολο να υιοθετηθούν 300 πιθανόν διαφορετικές γνώµες. Η άποψη µου για το ποσό της αµοιβής µας είναι 80 λεπτά αµοιβή σε κάθε λογ/σµο. Από αυτά 40λεπτα στον εισπράττοντα τον λογ/σµο και 40 λεπτά στον ΣΕΠΠΠ. Τα 10,15,η 20 λεπτά δεν φτάνουν για να γίνει ο συνεταιρισµός δυνατός. Ακόµα και Το όραµα µου είναι, να γίνουµε πολύ δυνατοί γρήγορα.κανένας από εµάς δεν νοµίζω ότι θα πονέσει δίνοντας 10 η 20 λεπτά παραπάνω στον ΣΕΠΠΠ. Και να προσπαθήσω να το εξηγήσω. Τώρα, στην αρχή, είµαστε 300 µαγαζιά. Αν υποθέσουµε ότι ο κάθε ένας από εµάς έχει µέσο όρο λογ/σµους το µήνα, αυτό που πάει στον ΣΕΠΠΠ είναι 135 ευρώ. ηλ. 135χ 300= Νοµίζω ότι αυτό το ποσό είναι µικρό. Οι δυνατότητες του ΣΕΠΠΠ είναι τεράστιες και πρέπει να εκµεταλλευτούµε το γεγονός της συγκεκριµένης οικονοµικής συγκυρίας. Πρέπει να υπάρχει «µετρητό» ώστε να είµαστε σε θέση να πάρουµε οτιδήποτε µας αφορά, και µπορεί να δηµοπρατηθεί από το κράτος. Πρέπει, να µπορούµε να τοποθετήσουµε τα ποσά µας σε επικερδείς επιχειρήσεις, π.χ. µετοχές, των εταιρειών που θα συνεργαστούµε. Το ισχυρότερο διαπραγµατευτικό όπλο σήµερα είναι η ρευστότητα. Πρέπει οι άνθρωποι που εργάζονται σε εµάς να αµείβονται καλά, για να µπορούν να εργάζονται αγόγγυστα και να αποδίδουν. Υπάρχουν πλήθος ενεργειών που τώρα δεν έχει νόηµα να αναφέρω. Ακόµα θα πρότεινα, να υπάρχει ένα ποσό, κάτι σαν µηνιαία εισφορά των µελών ώστε να µεγαλώσει πιο γρήγορα το κεφάλαιο µας.

10 Επίσης, να µπορεί όποιος θέλει να επιλέγει το ποσό που θα αφήνει από τους λογ/σµους (εκτός από το στάνταρ) και να προσδοκά σε κάποια οφέλη. Άλλωστε δεν θα χάσει τα χρήµατα του. Να του δοθεί όµως η πιθανότητα να παιξει µε το στοίχηµα του ΣΕΠΠΠ. Ακόµα και αν δεν τοποθετηθούν πουθενά, να τα παίρνει µε µορφή εφάπαξ. ΥΓ. Από τη στιγµή που η αποστολή των απόψεων µας είναι υποχρεωτική, πρέπει µε κάποιο τρόπο να υπάρχει και η επιβεβαίωση της λήψης αυτών των . Εγώ προτείνω όσο και τα ΕΛΤΑ. εν νοµίζω ότι θα επηρεάσει κάποιον πελάτη αν θα πληρώσει 60 λεπτά ή 80 λεπτά, δεν θα επηρεάσουν τα 20 λεπτά το που θα πάει να πληρώσει το λογαριασµό του. Εµείς ας το έχουµε το ίδιο µε τα ΕΛΤΑ, 75 λεπτά. ηλαδή ο ανταγωνισµός δεν θα επηρεαστεί από τα λίγα λεπτά διαφορά, αλλά από το ότι είµαστε ποιο άµεσοι στο κοινό και λειτουργούµε και απογεύµατα. Τώρα για τα 5 λεπτά εάν θα ντραπεί ο πελάτης να τα δώσει εγώ πιστεύω δεν θα έχουν πρόβληµα να δώσουν και ένα ευρώ. Το µόνο που χρειάζεται είναι να γίνει γνωστό στους πάντες. Ένα σηµαντικό που θα πρέπει να γίνει είναι να πληρώνουµε και ληγµένους λογαριασµούς. Αυτό θα µας βάλει στην συνείδηση των πελατών. Για παράδειγµα στην περιοχή µου εάν λήξει ένας λογαριασµός ΕΗ επειδή δεν έχει υποκατάστηµα λένε όλοι «ωχ πρέπει να πάµε στον Πύργο να το πληρώσουµε» ΤΩΡΑ θα λένε «θα πληρώσουµε και στο πρακτορείο» Εδώ είναι το κλειδί πιστεύω και όχι στην ανταγωνιστική τιµή της προµήθειας. Σκεφτηκα οτι µε ενα µικρο κοστος θα µπορουσαµε να διαφηµισουµε τον ΣΕΠΠΠ και τα πρακτορεια του. Στους εποµενους 5 λογαριασµους της ΕΗ να υπαρχει εντυπο το οποιο να αναφερει οτι 1)οι λογαριασµοι µπορουν να εξοφλουνται απο τα πρακτορεια ΟΠΑΠ-ΣΕΠΠΠ 2)σηµα του αυτοκολλητου που θα εχουµε ωστε να µας αναγνωριζουν 3) τα ωφελη του πελατη επισκεπτοντας ενα πρακτορειο κ.τ.λ. Ολα τα νοικοκυρια σε λιγους µηνες θα µας ξερουν. Μεσα απο το εντυπο και απο το κειµενο του νοµιζω µπορουµε να περασουµε πολλα! Σχετικα µε τη χρεωση για την εξόφληση λογαριασµων ΕΗ η αποψη µου ειναι οτι το ειναι το ιδανικοτερο. Και το 50λεπτο δεν το υπολογιζει πια ο κοσµος και τα 40 λεπτα στο κοµµατι για εµας δεν ειναι ασχηµα. Βεβαια δεν γνωριζω αν "βγαίνει " ο σεπππ µε το 10λεπτο που περισσεύει Θα ηθελα να σας ενηµερωσω ακοµα οτι ακριβως διπλα µου (ενας τοιχος µας χωριζει) υπαρχει φαρµακειο το οποιο περνει λογαριασµους δεη χωρις επιπλεον επιβάρυνση για τον καταναλωτή. Λογο του οτι ειµαι σε µικρο χωριο 2000 περιπου κατοικοι δεν νοµιζω να "κερδισω " τους καταναλωτες Ελαβα το σας και σας ευχαριστω για την αµεση ενηµερωση που µου παρεχετε, µα πανω απο ολα ειµαι πολυ χαρουµενος γιατι φαινεται οτι κατι αλλαζει. Ειναι η πρωτη φορα που ζητειται η αποψη µας για τον καθορισµο της τιµης που θα αµειβοµαστε και δεν καλουµαστε εκ των υστερων να συµφωνουµε η να διαφωνουµε και να γκρινιαζουµε. Η αποψη µου λοιπον επι του θεµατος ειναι η εξης, πιστευω οτι στους δυσκολους καιρους που ζουµε και µε τη συνεχη έλλειψη ρευστου που υπαρχει η καλυτερη λυση ειναι να

11 παιρνουµε 60 λεπτα (45 εµεις+ 15 ο ΣΕΠΠΠ ). Αυτα ειχα να σας πω και περιµενω η συνεχεια να ειναι ιδια, αν οχι καλυτερη. ΜΕ ΦΙΛΙΚΟΥΣ κ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ H δική µου πρόταση είναι Ο λόγος που επιθυµώ αυτό το ποσοστό είναι ότι ο κόσµος που θα κάνει τις εξοφλήσεις στα πρακτορεία δεν νοµίζω να έχουν πρόβληµα γιατί το 80% των νοικοκυριών κάνουν την εξόφληση αφού λήξει και µετά. Όταν θα έχουµε το online θα έχουµε και τον περισσότερο κόσµο. Η άποψή µου είναι: 0,80-0,60-0,20 στον ΣΕΠΠΠ. Ας µας ανταγωνιστούν οι αντίπαλοί µας µε µείωση κόστους κι όχι εµείς. ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ!!! Προτείνω η τελική χρέωση στον καταναλωτή να είναι 70 λεπτά (0,70), από τα οποία 50 λεπτά (0,50) θα αντιστοιχούν στην άµεση αµοιβή του πράκτορα και τα υπόλοιπα 20 λεπτά (0,20) θα αποδίδονται στον ΣΕΠΠΠ. Πιστεύω ότι µε την αναλογία αυτή ( ) ο πράκτορας λαµβάνει την ίδια προµήθεια που είχε µε την έως κατάσταση και ο ΣΕΠΠΠ εισπράττει το µεγαλύτερο δυνατόν ποσό που θα είναι χρήσιµο στα πρώτα βήµατά του. εγώ προτείνω γιατί έχω δίπλα µου "σούπερ µάρκετ ΛΑΡΙΣΑ" (µεγάλη αλυσίδα εδώ στη Λάρισα µε 27 καταστήµατα µόνο µέσα στην πόλη συν 9 στο νοµό.) το οποίο χρεώνει 0,75. πιστευω τα 0,80λ µε 60/20 γιατι οι ανταγωνιστεs (πχ ταχυδροµειο) µε 0,75λ εχουν προβληµα εξυπηρετησηs αφου οι καταναλωτεs περιµενουν µε τιs ωρεs αντιθετα µε τα πρακτορεια µαs που ειναι και ανοικτα σχεδον παντα. Επισηs τα 0,20λ θα βοηθησουν τον συνεταιρισµο µαs να γινει δυνατοs οπωs οραµατιζοµαστε Στο Μέτσοβο τα ΕΛΤΑ εισπράττουν ΩΡΕΑΝ τους λογαριασµούς ΕΗ, που φυσικά τους αµείβει η ΕΗ. Κατά συνέπεια και από το µέρος µας, για το Μέτσοβο ως αποµακρυσµένη περιοχή, θα πρέπει να γίνει το ίδιο ώστε να είµαστε ανταγωνιστικοί.προτείνω την αµοιβή των 0,75 που θα πληρώνει η ΕΗ, τα 0,60 στον πράκτορα και τα 0,15 στον Σ.Ε.Π.Π.Π.. Παρακαλώ θερµά για τις δικές σας ενέργειες προς την ΕΗ, για την διεκδίκηση της αµοιβής από την ΕΗ για το Μέτσοβο, αλλιώς δεν µπορούµε να συναγωνιστούµε τα ΕΛΤΑ όπου οι πελάτες πληρώνουν ΩΡΕΑΝ τους λογαριασµούς. Ένας παραπάνω λόγος είναι ότι το πρακτορείο µου βρίσκεται ακριβώς απέναντί από τα ΕΛΤΑ. Περιµένω σύντοµα απάντησή σας.- ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΗ ΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΕΝ ΠΑΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ. ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΟΛΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ 0,70 ΑΜΟΙΒΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΗ 0,50 ΑΜΟΙΒΗ ΣΕΠΠΠ 0,20 Με αυτή την κατανοµή, η προµήθεια για την εξόφληση των λογαριασµών από εµάς θα είναι κατά τι φτηνότερη από τα ΕΛΤΑ, ο συνεταιριστής θα κρατά το πενηντάλεπτο και το εικοσάλεπτο θα πηγαίνει υπέρ του ΣΕΠΠΠ, το οποίο εικοσάλεπτο θεωρείται το πλέον αναγκαίο για τη λειτουργία του ΣΕΠΠΠ.

12 Κύριοι, θα ηθελα να σας µεταφέρω την άποψη µου για την προµήθεια µας στην εξόφληση των λογ/σµων ΕΗ. Πιστεύω, ότι δεν πρέπει να ξεπερνά σαν χρέωση προς τον πελάτη τα 0,60 λεπτά. Τώρα η αναλογία πράκτορα/σεππππ µπορεί να είναι είτε είτε µε επικρατέστερη την πιστεύοντας ότι έτσι θα είναι καλύτερα τουλάχιστον στο αρχικό στάδιο για την οργάνωση του ΣΕΠΠΠ. Αξιότιµοι συνεταιριστές, Αφού σας συγχαρώ για την εξαιρετική δουλειά που έχετε κάνει έως τώρα και αφού σας ευχηθώ καλή επιτυχία στο γεµάτο ελπίδα εγχείρηµα, να σας καταθέσω την άποψη µου για το κόστος των υπηρεσιών που θα προσφέρουµε. Πιστεύω ότι αν αναλογιστούµε τα ωράρια παροχής των υπηρεσιών εξόφλησης λογαριασµών που δεν υπάρχουν όµοια τους στην Ελληνική αγορά (12 ώρες/ηµέρα,357 ηµέρες/χρόνο) και ειδικά τις επίσηµες αργίες για όλους τους υπόλοιπους εργαζόµενους, που άλλωστε έχουµε και τη µεγαλύτερη επισκεψιµότητα στα καταστήµατα µας, κανείς από αυτούς που χρησιµοποιούν τα Ελληνικά Ταχυδροµεία (0,75 /συναλλαγή) ή τις Τράπεζες (1-1,10 /συναλλαγή) µε ατελείωτες ουρές και απίστευτη ταλαιπωρία δεν πρόκειται να αντιταχθεί στην ίδια ή και µικρότερη χρέωση χωρίς όλα τα ενοχλητικά προηγούµενα. Πιστεύω λοιπόν ότι 0,75 /συναλλαγή µε αντίστοιχα για τον συνεταιριστή-σεπππ είναι δίκαιο και ανταποκρίνεται στις ανάγκες χρήσης. Ζητώ συγνώµη αν σας κούρασα γνωρίζοντας τον λιγοστό χρόνο που έχετε στην διάθεση σας για την ανάγνωση τριακοσίων αλλά ήθελα να τοποθετηθώ διατυπώνοντας την σκέψη µου.ευχαριστώ πολύ για το βήµα που µου δώσατε. Κατα τη γνωµη µου η χρεωση πρεπει να ειναι για αρχη Αν καταλαβα καλα 0,75 η χρεωση, 0,60 για τον πρακτορα, 0,15 για τον ΣΕΠΠΠ. Το σκεπτικο µου ειναι, 1ον - να µην πιεζουµε τα οικονοµικα µας, αφου για 2 λογαριασµούς η χρεωση θα είναι 1,50 ( και µε 2 θα παιχτεί και ένα κινο...) 2ον- ας µην χρεωνουµε παραπανω απο τους αλλους, 3ον- ας ειµαστε δικαιοι µ αυτους που δεν εχουν την δυναµη να αγορασουν περισσοτερα µερισµατα προς το παρον, 4ον-ισως να ειναι η αναλογια µικρη για τα εξοδα του ΣΕΠΠΠ,αλλα ο χρονος θα δειξει τι ειναι καλυτερο. ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ,ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΛΥ ΥΣΚΟΛΟΣ Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟΨΕΩΝ. (κυριως σε αυτους που ταραζουν το νερο στην κατσαρολα, για να µην κολλησει το φαι, και γυρω τους οι αλλοι παρακολουθουν για να κρινουν αν οτι εγινε, εγινε σωστα...) ΕΚΤΙΜΩ ΠΩΣ Ο ΠΕΛΑΤΗΣ ΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΕΩΘΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50 ΛΕΠΤΑ. ΑΣ ΘΥΣΙΑΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΚΕΡ ΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΣΕΠΠΠ. ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 50ΛΕΠΤΟ.ΕΧΟΥΜΕ ΙΕΥΚΟΛΥΝΘΕΙ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙ ΙΑ ΜΕ ΤΙΜΗ ΣΤΗΛΗΣ 50 ΛΕΠΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΑ ΠΙΟ ΥΣΚΟΛΑ ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΤΑ ΠΟΣΑ ΣΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΕ ΣΤΗΛΗ 30 ΛΕΠΤΑ. ΤΑ 50 ΛΕΠΤΑ ΑΝΑ ΑΠΟ ΕΙΞΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΠΙΣΤΕΥΩ. ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΟΛΟ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΑΚΟΥΕΙ, ΑΣ ΜΗΝ ΤΟΝ ΠΟΝΕΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ.ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΜΕ 50 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΑΝΕ-ΕΛΑ ΣΤΗ ΕΗ ΠΟΥ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ, ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ.-

13 Το καλυτερο για ολους µας ειναι το ωστε να µας µενει και σ εµας κατι το αξιοπρεπες. Η αληθεια ειναι πως ειχα ενθουσιαστει πολυ µε το θεµα ΣΕΠΠΠ. Ωσπου σηµερα πληροφορηθηκα ότι στην περιοχη µου δεν υπαρχει κανενα σηµειο εξοφλησης λογαριασµων που να παιρνει προµηθεια (δεν ξερω για τις τραπεζες). Παντως σουπερ µαρκετ, φαρµακεια, ΕΛΤΑ, κινητες τηλεφωνιες κ.τ.λ ολα ειναι δωρεαν. Οµολογω πως ειχα αγνοια γι αυτο το θεµα λογω του οτι δεν πληρωνα εγω τους λογαριασµους. Το εγχειρηµα λοιπον αυτο δε νοµιζω πως κατω απ αυτες τις συνθηκες θα εχει ανταποκριση σε µια µικρη περιοχη των 5000 κατοικων οπως η δικια µου, οπου οι αποστασεις ειναι τοσο µικρες (ΕΛΤΑ 300µ, σουπερ µαρκετ 250µ, φαρµακειο150µ, κινητη τηλεφωνια 100µ). Γιατι να φερει καποιος το λογαριασµο του σε µενα λοιπον; Αυτο που µ απασχολει οµως ειναι το αντικτυπο που θα εχει στους πελατες µου. Πιστευω οτι θα το δουν σαν προσωπικο µου χαρατσι σε βαρος τους και θα δυσανασχετισουν. Αρα η αµοιβη απο τη ΕΗ θα ηταν το καλυτερο. Μπορει να γινει οµως αυτο αµεσα; Επειδη οµως δεν εχω µαθει να δειλιαζω και να κανω πισω την τελευταια στιγµη, προτεινω µε γνωµονα ολα τα παραπανω την οσο το δυνατον µικροτερη χρεωση που απ οτι εχω καταλαβει ειναι αυτη Σε απάντηση του ερωτήµατός σας, πιστεύω ότι µία καλή τιµή είναι η Θεωρώ ότι το 75 είναι πολύ καλλίτερο του 80 γιατί «ακούγεται» πολύ µικρότερο από το 80. Σε καµία περίπτωση δεν θεωρώ λογικό να εισπράττουµε λιγότερο από 70 λεπτά την απόδειξη. Εξυπηρετούµε γρήγορα τον πελάτη, υπάρχει ένα πρακτορείο σε κάθε γειτονιά άρα δεν χρειάζεται ο καταναλωτής να µετακινηθεί πολύ, έχουµε αυξηµένο κίνδυνο λόγω του µεγάλου όγκου χρηµάτων ας αµειφθούµε πιο ανθρώπινα. εν διευκρινίζεται πως θα φορολογείται αυτό το έσοδο. Πιστεύω ότι θα υπάρξει κάποια σχετική ενηµέρωση. Τέλος να συγχαρώ και πάλι όλους σας για το τεράστιο αυτό δηµιούργηµα που λέγεται ΣΕΠΠΠ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ 0,80,Ο ΑΛΛΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΠΟ Ι ΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΑΛΛΟ ΠΟΣΟ, ΠΡΟΤΕΙΝΩ Μια προµήθεια των 75 λεπτών δεν είναι µικρή για εµάς µε δεδοµένη πάντα και την αύξηση της επισκεψιµότητας στα πρακτορεία µας. Τώρα όσον αφορά την επιµέρους προµήθεια πιστεύω πως το είναι δίκαιο δεδοµένου και των εξόδων που θα επιβαρύνουν τους πράκτορες. (χαρτιά, µελάνια, κλπ αναλώσιµα και µη). Γενικά πάντως κύριε πρόεδρε όλα αυτά είναι "µικρά" µπροστά στην υλοποίηση και στην γιγάντωση των διαφόρων δραστηριοτήτων, που αναµένουµε µέσα από των συνεταιρισµό µας. Καληµέρα. Θεωρώ ως ενδεδειγµένη χρέωση το Αξίζει να αναφέρω ότι προχώρησα προ εξαµήνου σε αύξηση της προµηθείας µου σε 80 λεπτά αφενός παράτυπα, αφετέρου θεωρώ την προµήθεια 30 λεπτών της απαρχαιωµένης σύµβασης αστεία. Πρόσφατα µεταφέρθηκε κοντά µου κατάστηµα ΕΛΤΑ, που θεωρώ και τον µεγαλύτερο εκτός δικτύου µας ανταγωνιστή, όµως η εξόφληση λογαριασµών δεν µειώθηκε στο ελάχιστο. αξίζει να αναφέρω δυο γεγονότα προσωπικά αλλά ενδεικτικότατης κατάστασης. Πρώτον η πλειοψηφία των πελατών µου ισχυρίζεται ότι είναι αδιανόητο ένα πρακτορείο να παίρνει µικρότερη ή ίση προµήθεια µε ένα κρατικό οργανισµό που ταλαιπωρεί τους πελάτες του (ουρές, κακή νοοτροπία υπαλλήλων) και δεύτερον µου έχουν µεταφέρει πελάτες µου το εξής τραγελαφικό: οι υπάλληλοι του ΕΛΤΑ µε µοναδικό κίνητρο

14 φαντάζοµαι την τεµπελιά τους, συστήνουν το πρακτορείο µου για εξόφληση λογαριασµών µε πρόφαση την αποφυγή της ταλαιπωρίας στην ουρά!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΕΛΛΑ ΑΡΑ!!!!!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΑΣ ΙΝΕΤΕ ΤΟ ΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΛΗ ΥΝΑΜΗ!!!!! Χρέωση 0,80, αµοιβή πράκτορα 0,60, λειτουργικά έξοδα ΣΕΠΠΠ 0,15, αποταµίευση 0,05 για αγορά ιδιόκτητων γραφείων για στέγαση όλων των δραστηριοτήτων του ΣΕΠΠΠ. Όταν γίνει η αγορά αυτό το 0,05 να περάσει ή στα έξοδα του ΣΕΠΠΠ ή στους συνεταιριστές στο τέλος κάθε χρονιάς ή ακόµη και να προστεθεί στην αµοιβή του συνεταιριστή. Θέλω δυνατό ΣΕΠΠΠ. Αυτός ήταν και ο λόγος που πήρα 5 µετοχές. (Μακάρι να έπαιρναν όλοι από 5 µετοχές). Συναδελφοι-συνεταιριστες η γνωµη µου εναι οτι κατα τους πρωτους µηνες καλο θα ηταν ολο το ποσο να παραµενει στον συνεταιρισµο γατι θελω να πιστευω οτι κανενας απο τους συναδελφους-συνεταιριστες δεν εχει αµεση αναγκη τα λεπτα. Τελος για να µη σας κουραζω νοµιζω οτι ενας οικονοµικα ευρωστος συνεταιρισµος εναι για το καλο µας ΜΙΚΡΗ ΠΟΛΗ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΝΟΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ. ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ Η ΤΙΜΗ ΑΠΟ ΤΟ 2011 Ηδη εχει αρχισει να συζητιεται ο ΣΕΠΠΠ... Αν τα µισα απ οσα γραφονται - λεγονται - <υποψιαζοµαστε>, ειναι αληθεια,τοτε µιλαµε για µια πραγµατικοτητα χωρις ορια... Το πρωτο που πρεπει να προσεξουµε ειναι η ασφαλεια µας κ η ασφαλεια των πελατων-φιλων που µπαινουν στα µαγαζια µας. Το δευτερο, ειναι να κερδισουµε ξανα την εµπιστοσυνη των ανθρωπων οσον αφορα και τα παιχνιδια αλλα και την διακινηση των χρηµατων τους απο λογαριασµους. Το τριτο να γινει µια συναντηση οπου καποιοι θα µας αναλυσουν τις εννοιες- ΑΠΟΤΡΕΠΩ ΤΗΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙ ΙΑ, ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΩ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ, ΚΑΤΑΣΤΕΛΩ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ, ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΩ ΤΗΝ ΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ Α ΙΑΒΛΗΤΟ, ΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΙΕΞΑΓΩΓΗ ωστε να µπορουµε να τις διοχετευσουµε στον κοσµο µε πληρη επιγνωση κ υπευθυνοτητα. Κύριοι του ΣΕΠΠΠ, θα µπορω το καλοκαιρι ισως να αγορασω κι αλλη µεριδα? Σε ποια τιµη? Η πρόταση η δικιά µου είναι , µε την αίρεση ότι θα υπάρχει ταµπελάκι στα πρακτορεία µας όπου θα αναγράφονται κάποια από τα πλεονεκτήµατα που θα απολαµβάνουν µε το νέο σύστηµα εξόφλησης οι καταναλωτές. Από την άλλη πλευρά και εµείς που κερδίζαµε 0,50 ανά λογαριασµό συνεχίζουµε µε τα ίδια οφέλη αλλά και ο ΣΕΠΠΠ γίνεται δυνατός και βιώσιµος. Η δική µου άποψη στο αίτηµά σας για την προµήθειά µας στους λογ/σµούς της ΕΗ που θα εισπράττουµε είναι τα 75 λεπτά του ευρώ. Πιστεύω πως δεν πρέπει (τουλάχιστον στην αρχή) να είµαστε ακριβότεροι από τους ανταγωνιστές µας. Το κέρµα του πενταλέπτου που αναφέρετε στην επιστολή σας, δεν έχει σίγουρα καµία χρηµατική αξία, αποτελεί όµως ψυχολογικό µας µειονέκτηµα στο άκουσµα ότι χρεώνουµε περισσότερο από άλλα ανταγωνιστικά προς εµάς σηµεία είσπραξης.

15 Να ευχηθώ σε όλους µας καλό ξεκίνηµα, σε όλους σας καλό κουράγιο και να σας απευθύνω ένα µεγάλο ευχαριστώ, που επιτρέπετε µε τον συγκεκριµένο τρόπο λειτουργίας του ΣΕΠΠΠ, να ακουστούν οι απόψεις όλων εµάς που απείχαµε µέχρι τώρα από τα κέντρα αποφάσεων. Η ΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΓΝΩΡΙΣΕΙ. ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΤΖΟΚΕΡ ΚΑΙ ΛΟΤΤΟ ΠΟΥ ΣΥΝΗΘΩΣ ΠΑΙΖΟΥΝ. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ Άλλαξα γνώµη. Καλύτερα είναι το Κατά την ταπεινή µου γνώµη το ποσό που θα πληρώνει ο πελάτης µας σαν προµήθεια θα πρέπει να είναι στρογγυλοποιηµένο, να µην περιέχει δηλαδή πεντάλεπτα. Έτσι και η πρόσθεση των λογαριασµών θα γίνεται πιο γρήγορα άλλα και τα ρέστα θα επιστρέφονται πιο γρήγορα αφού δεν θα σπαταλάµε πολύτιµο χρόνο ψάχνοντας για τα << κόκκινα >>. Ας µην ξεχνάµε και τον φόρτο εργασίας στα υπόλοιπα παιχνίδια της Ο.Π.Α.Π. Α.Ε.. Πρόταση µου µια επιβάρυνση της τάξεως των 0,50 ( 0,30 για τον πράκτορα & 0,20 για τον Σ.Ε.Π.Π.Π.) είναι ικανοποιητική. Καλο κουραγιο στο δυσκολο δροµο που διαλεξαµε. Ολα θα πανε καλα, ολα θα τα κατακτησουµε βηµα - βηµα, σταθερα αρκει ΙΟΙΚΗΣΗ και ΜΕΤΟΧΟΙ ναχουν παραλληλους αλληλοκαλυπτοµενους στοχους. Πιστευω οτι σε λιγο το κινηµα αυτο θα το αγκαλιασουν πολλοι και πιο πολλοι θα το µισησουν αλλα "λαος ενωµενος ποτε νικηµενος". Στο ερωτηµα η προταση µου ειναι Πιστευω ακραδαντα,στη κατ αρχη ενδυναµωση του συνεταιρισµου και κατα δευτερο λογο στο κερδος της µιας Εταιρειας. Το κερδος θαρθει και θα φανει οταν ο αριθµος των λογαριασµων µεγαλωσει και κυρια οταν η αγορα καταλαβει οτι εχει εναν σοβαρο παιχτη που µπορει νακουµπησει και να εµπιστευθει. Όσο πιο φθηνα τοσο καλυτερα γιατι θα µας προτιµησει περισσοτερος κοσµος. Μη ξεχνάµε οτι σηµερα εχουµε µονο τη ΕΗ, µετα θα εχουµε οτε, κινητα, κ.α. Άρα περισσοτερα εσοδα. Και µετα απο καποιο διαστηµα δυνατοτητα για µια αυξηση. Εµεις προτεινουµε λοιπον 60 (45-15). ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΥΞΗΣΗ ΜΙΚΡΗ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟ ΑΝΕΒΑΖΟΥΜΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ 1 ης ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ Σ.Ε.Π.Π.Π... Ο ΠΡΟΕ ΡΟΣ ΤΟΥ Σ.Ε.Π.Π.Π. ΚΙΜΩΝ ΚΛΩΝΑΡΗΣ

Δημιουργία σημαντικού εισοδήματος.

Δημιουργία σημαντικού εισοδήματος. ΤΑΛΑΝΤΟ: Αρχαίο νόμισμα Ικανότητες, Δυνατότητες, Χαρίσματα Αυξήστε τα Τάλαντά σας!!! Ασφαλίζοντας το αυτοκίνητό σας ή δίνοντας 15 ως έναντι ασφαλίστρων και συστήνοντας 2 τουλάχιστον άτομα έχετε ΔΩΡΕΑΝ

Διαβάστε περισσότερα

Θέµα : ηµόσια ιαβούλευση για τον Κώδικα ιαχείρισης του ικτύου ιανοµής

Θέµα : ηµόσια ιαβούλευση για τον Κώδικα ιαχείρισης του ικτύου ιανοµής Αρ. Πρωτ.: 1011/06-10-08 Προς: Ρυθµιστική Αρχή Ενέργειας Θέµα : ηµόσια ιαβούλευση για τον Κώδικα ιαχείρισης του ικτύου ιανοµής Αξιότιµοι κύριοι, Στα πλαίσια της δηµόσιας διαβούλευσης επί του σχεδίου Κώδικα

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρηµατικός Σχεδιασµός

Επιχειρηµατικός Σχεδιασµός Επιχειρηµατικός Σχεδιασµός Η απόφαση για την έναρξη επιχειρηµατικής δραστηριότητας Η πρώτη βασική ενέργεια (βήµα) είναι η δηµιουργία ενός επιχειρηµατικού σχεδίου. Το επιχειρηµατικό σχέδιο είναι ένα συµβόλαιο

Διαβάστε περισσότερα

3 ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ 3 ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ

3 ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ 3 ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ Kεφάλαιο 11 Θα επαναλάβουµε αυτά που είχαµε πει την προηγούµενη φορά. Παραστατικά αν έχουµε το εξής παίγνιο όπου οι δύο παίχτες παίρνουν ταυτόχρονα τις αποφάσεις τους αφού αποφασίσει ο Ι, θα δούµε πόσα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ (ΣΥ.ΤΑ.ΤΕ.) ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕ ΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ -2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009-

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ (ΣΥ.ΤΑ.ΤΕ.) ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕ ΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ -2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009- ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ (ΣΥ.ΤΑ.ΤΕ.) ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕ ΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ -2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009- Αθήνα, 2 Ιουνίου 2009 κ. κ. Μέτοχοι, κ. Πρόεδρε του ιοικητικού

Διαβάστε περισσότερα

ιευκρινίσεις για την υποβολή αποδείξεων του 2010

ιευκρινίσεις για την υποβολή αποδείξεων του 2010 ιευκρινίσεις για την υποβολή αποδείξεων του 2010 Με τις διατάξεις του άρθρου 1 του Ν. 3842/2010 καθιερώθηκε µια νέα και ενιαία φορολογική κλίµακα για όλα τα φυσικά πρόσωπα και για όλα τα εισοδήµατα, ανεξάρτητα

Διαβάστε περισσότερα

«Δουλεύω Ηλεκτρονικά, Δουλεύω Γρήγορα και με Ασφάλεια - by e-base.gr»

«Δουλεύω Ηλεκτρονικά, Δουλεύω Γρήγορα και με Ασφάλεια - by e-base.gr» Επεξήγηση web site με λογικό διάγραμμα «Δουλεύω Ηλεκτρονικά, Δουλεύω Γρήγορα και με Ασφάλεια - by e-base.gr» Web : www.e-base.gr E-mail : support@e-base.gr Facebook : Like Twitter : @ebasegr Πολλοί άνθρωποι

Διαβάστε περισσότερα

1.1 Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν (Α.Ε.Π.) - Καθαρό Εθνικό Προϊόν

1.1 Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν (Α.Ε.Π.) - Καθαρό Εθνικό Προϊόν ΜΑΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΑ : ΑΡΓΥΡΏ ΜΟΥΔΑΤΣΟΥ 1. ΕΘΝΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ 1.0 Γενικά Αντικείµενο της Μακροοικονοµικής είναι ο καθορισµός (υπολογισµός) των συνολικών µεγεθών της οικονοµίας, πχ. της συνολικής

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΗ ΗΜΟΣΙΑ ΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΕΤΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗΣ ΦΟΡΕΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΗ ΗΜΟΣΙΑ ΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΕΤΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗΣ ΦΟΡΕΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΗ ΗΜΟΣΙΑ ΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΕΤΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗΣ ΦΟΡΕΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ Απρίλιος 2008 Α. Εισαγωγή Η εταιρεία µας χαιρετίζει τη διεξαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

«Γκρρρ,» αναφωνεί η Ζέτα «δεν το πιστεύω ότι οι άνθρωποι μπορούν να συμπεριφέρονται έτσι μεταξύ τους!»

«Γκρρρ,» αναφωνεί η Ζέτα «δεν το πιστεύω ότι οι άνθρωποι μπορούν να συμπεριφέρονται έτσι μεταξύ τους!» 26 σχεδιασε μια ΦωτογρΑΦιΑ τήσ προσκλήσήσ που ελαβεσ Απο τον ΔΑσκΑλο σου. παρουσιασε το λογοτυπο και το σλογκαν που χρήσιμοποιει το σχολειο σου για τήν εβδομαδα κατα τήσ παρενοχλήσήσ. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑ ΠΑΙΓΝΙΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑ ΠΑΙΓΝΙΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑ ΠΑΙΓΝΙΩΝ Τελικές Εξετάσεις Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2007 ιάρκεια εξέτασης: 3 ώρες (15:00-18:00) ΘΕΜΑ 1

Διαβάστε περισσότερα

6 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 ο : ΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ

6 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 ο : ΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ 6 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 ο : ΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ( σελίδες σχολικού βιβλίου 129 133, έκδοση 2014 : σελίδες 124 129 ) 3.3.2 Παρακίνηση 3.3.2.1 Βασικές έννοιες Η υλοποίηση του έργου και η επίτευξη των στόχων στις

Διαβάστε περισσότερα

Εισπράττουµε περί τα 40 δις ευρώ το χρόνο και ξοδεύουµε περί τα 60. Κατ' αναλογία είναι σαν να βγάζω 1.000 ευρώ το µήνα και να χαλάω 1.500.

Εισπράττουµε περί τα 40 δις ευρώ το χρόνο και ξοδεύουµε περί τα 60. Κατ' αναλογία είναι σαν να βγάζω 1.000 ευρώ το µήνα και να χαλάω 1.500. Αφού κανείς από τους επίσηµους φορείς δεν βγαίνει επιτέλους να πει την πολυπόθητη αλήθεια στον ελληνικό λαό αποφάσισα να το κάνω εγώ. Ξέρετε η αλήθεια στα οικονοµικά δεν είναι ούτε θέσφατο, ούτε κρυφή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΩΣΤΕ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ. Του ρα Κώστα Γ. Κονή *

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΩΣΤΕ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ. Του ρα Κώστα Γ. Κονή * ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΩΣΤΕ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Του ρα Κώστα Γ. Κονή * Το θέµα των πωλήσεων ήταν και θα παραµείνει πάντοτε πρώτο στις προτεραιότητες κάθε επιχείρησης. Μάλλον, θα έπρεπε να ήταν το πρώτο θέµα πάντοτε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ: κ. Πρόεδρο ηµοτικού Συµβουλίου. ΘΕΜΑ: «Είσπραξη οφειλών του ήµου µέσω του ιατραπεζικού Συστήµατος ΙΑΣ

ΠΡΟΣ: κ. Πρόεδρο ηµοτικού Συµβουλίου. ΘΕΜΑ: «Είσπραξη οφειλών του ήµου µέσω του ιατραπεζικού Συστήµατος ΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Αγ. Στέφανος 04/03/2013 ΗΜΟΣ ΙΟΝΥΣΟΥ Αρ.Πρωτ.: 6355 ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΡΟΣ: κ. Πρόεδρο ηµοτικού Συµβουλίου ΘΕΜΑ: «Είσπραξη οφειλών του ήµου

Διαβάστε περισσότερα

6. '' Καταλαβαίνεις οτι κάτι έχει αξία, όταν το έχεις στερηθεί και το αναζητάς. ''

6. '' Καταλαβαίνεις οτι κάτι έχει αξία, όταν το έχεις στερηθεί και το αναζητάς. '' 1. '' Τίποτα δεν είναι δεδομένο. '' 2. '' Η μουσική είναι η τροφή της ψυχής. '' 3. '' Να κάνεις οτι έχει νόημα για σένα, χωρίς όμως να παραβιάζεις την ελευθερία του άλλου. '' 4. '' Την πραγματική μόρφωση

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ-ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ 2.59

ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ-ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ 2.59 ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ-ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ 2.59 Περιεχόμενα 1. Βελτίωση. Προσθήκη ελέγχου για την ημερομηνία των παραστατικών.... 3 2. Βελτίωση Εκτύπωσης. Προσθήκη φίλτρου στην εκτύπωση Απολογισμός Εσόδων

Διαβάστε περισσότερα

Πως μπορούμε να αξιολογήσουμε την κερδοφορία ενός νέου προγράμματος. Του Φατούρου Γ. Ιωάννη, Ph.D.

Πως μπορούμε να αξιολογήσουμε την κερδοφορία ενός νέου προγράμματος. Του Φατούρου Γ. Ιωάννη, Ph.D. Πως μπορούμε να αξιολογήσουμε την κερδοφορία ενός νέου προγράμματος Του Φατούρου Γ. Ιωάννη, Ph.D. Σαν fitness directors καλούμαστε να αξιολογήσουμε την οικονομική επιτυχία νέων προγραμμάτων που ενσωματώνονται

Διαβάστε περισσότερα

Σημεία εφαρμογής Διεθνών Συνεταιριστικών Αρχών για ένα καταστατικό σύμφωνα με αυτές

Σημεία εφαρμογής Διεθνών Συνεταιριστικών Αρχών για ένα καταστατικό σύμφωνα με αυτές Σημεία εφαρμογής Διεθνών Συνεταιριστικών Αρχών για ένα καταστατικό σύμφωνα με αυτές Πνευματικά δικαιώματα Δίκτυο Κ.Α.Π.Α. Είναι δυνατή η χρήση και αξιοποίηση του κειμένου με αναφορά της πηγής K.A.P.A.

Διαβάστε περισσότερα

e-seminars Πουλάω 1 Επαγγελματική Βελτίωση Seminars & Consulting, Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων Εισηγητής Ειδικών Σεμιναρίων

e-seminars Πουλάω 1 Επαγγελματική Βελτίωση Seminars & Consulting, Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων Εισηγητής Ειδικών Σεμιναρίων e-seminars Πρωτοποριακή Συνεχής Επαγγελματική και Προσωπική Εκπαίδευση Επαγγελματική Βελτίωση Πουλάω 1 e Seminars Copyright Seminars & Consulting Page 1 Περιεχόμενα 1. Η καταναλωτική συμπεριφορά των πελατών

Διαβάστε περισσότερα

Πριν απο λιγα χρονια ημουνα ακριβως σαν εσενα.

Πριν απο λιγα χρονια ημουνα ακριβως σαν εσενα. Πριν απο λιγα χρονια ημουνα ακριβως σαν εσενα. Ηξερα οτι υπαρχουν επαγγελματιες παιχτες που κερδιζουν πολλα χρηματα απο το στοιχημα και εψαχνα να βρω τη "μυστικη formula" 'Ετσι κ εσυ. Πηρες μια απο τις

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΕΠΕΑΚ

ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΕΠΕΑΚ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΕΠΕΑΕΚ 381 ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΕΠΕΑΚ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ: ΤΟ επόμενο θέμα είναι πολύ σημαντικό. Μας απασχολεί πάρα πολύ, μόνο ως προφήτες όμως μπορούμε να λειτουργήσουμε. Έχει

Διαβάστε περισσότερα

e-seminars Εξυπηρετώ 1 Επαγγελματική Βελτίωση Seminars & Consulting, Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων Εισηγητής Ειδικών Σεμιναρίων

e-seminars Εξυπηρετώ 1 Επαγγελματική Βελτίωση Seminars & Consulting, Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων Εισηγητής Ειδικών Σεμιναρίων e-seminars Πρωτοποριακή Συνεχής Επαγγελματική και Προσωπική Εκπαίδευση Επαγγελματική Βελτίωση Εξυπηρετώ 1 e Seminars Copyright Seminars & Consulting Page 1 Περιεχόμενα 1. Η εξυπηρέτηση ως το πλέον δυναμικό

Διαβάστε περισσότερα

ΝΙΚΟΛΑΟΣ Μ. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ, Πρόεδρος Δ.Σ. ΣΥΙΛΤΕ : Προς τους λογής-λογής ιδιοτελώς κινούμενους "κουκουλοφόρους"

ΝΙΚΟΛΑΟΣ Μ. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ, Πρόεδρος Δ.Σ. ΣΥΙΛΤΕ : Προς τους λογής-λογής ιδιοτελώς κινούμενους κουκουλοφόρους ΝΙΚΟΛΑΟΣ Μ. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ, Πρόεδρος Δ.Σ. ΣΥΙΛΤΕ : Προς τους λογής-λογής ιδιοτελώς κινούμενους "κουκουλοφόρους" ΝΑΙ, εγώ εισηγήθηκα την ένταξη του Κλάδου Σύνταξης του ΤΑΠΙΛΤ στο ΙΚΑ και ο Σαράντος Φιλιππόπουλος

Διαβάστε περισσότερα

63 ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΠΣ

63 ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΠΣ Αθήνα, 20/04/2010 63 ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΠΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ Μ.Τ.Π.Υ. κ. ΠΑΥΛΟΥ ΠΕΡΡΑΤΗ Κύριοι Βουλευτές Κύριοι εκπρόσωποι κομμάτων Κύριε Αντιπρόεδρε της ΑΔΕΔΥ Κύριοι Πρόεδροι Αγαπητοί προσκεκλημένοι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. Προς τους κ. Μετόχους της Εταιρείας OTS AE

ΕΚΘΕΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. Προς τους κ. Μετόχους της Εταιρείας OTS AE ΕΚΘΕΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Προς τους κ. Μετόχους της Εταιρείας OTS AE Κυρίες και Κύριοι Μέτοχοι, Σύµφωνα µε το Νόµο (άρθρο 43 α παρ. 3 του Ν.2190/1920) και το Καταστατικό της Εταιρείας µας, θέτουµε υπόψη

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός των νέων δελτίων

Οδηγός των νέων δελτίων Οδηγός των νέων δελτίων 4-7 Νέα εποχή Η ΟΠΑΠ Α.Ε. στο πλαίσιο της δυναμικής της ανάπτυξης, προχωρά στην αναμόρφωση και ανανέωση των παιχνιδιών της. Με ακόμη πιο λειτουργικό σχεδιασμό, μοντέρνα εμφάνιση

Διαβάστε περισσότερα

Πλειστηριασμός Για να πλειοδοτήσει κάποιος άξονας θα πρέπει να αναλάβει την υποχρέωση

Πλειστηριασμός Για να πλειοδοτήσει κάποιος άξονας θα πρέπει να αναλάβει την υποχρέωση Πλειστηριασμός Προκειμένου να περιγράψουμε το χέρι μας στο συμπαίκτη, χρησιμοποιούμε μια ειδική διεθνή γλώσσα τα Μπριτζικά ή Μπριτζιακά. Τα καλά νέα είναι ότι αυτή η γλώσσα έχει μόνο λίγες λεξούλες. Πλειστηριασμός

Διαβάστε περισσότερα

Άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού στο εξωτερικό. Συμμετοχή σε ομαδικά συστήματα Λαϊκών και Εθνικών λαχείων. Bonus σύστασης.

Άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού στο εξωτερικό. Συμμετοχή σε ομαδικά συστήματα Λαϊκών και Εθνικών λαχείων. Bonus σύστασης. ΤΑΛΑΝΤΟ: Αρχαίο νόμισμα Ικανότητες, Δυνατότητες, Χαρίσματα Αυξήστε τα Τάλαντά σας!!! Ασφαλίζοντας το αυτοκίνητό σας ή δίνοντας 10 ως έναντι ασφαλίστρων έχετε ΔΩΡΕΑΝ τις παρακάτω παροχές: Άνοιγμα τραπεζικού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ 1. ΜΕΛΗ 2. ΤΑΜΕΙΟ 3. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ.Ε. 4. ΓΡΑΦΕΙΑ 5. ΕΦΟΡΕΙΟ 6. ΑΡΧΕΙΟ - ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ 7. ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ 8. ΙΑΦΟΡΑ Όλα τα θέµατα σχετικά µε

Διαβάστε περισσότερα

Σ.Ε.ΔΙ.Κ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΜΗΝΕΥΤΩΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Σ.Ε.ΔΙ.Κ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΜΗΝΕΥΤΩΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ Σ.Ε.ΔΙ.Κ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΜΗΝΕΥΤΩΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ Αθήνα 20 Μαίου 2007 Το Σωµατείο Ερµηνευτών Διαφηµιστικών κειµένων,αφού πραγµατοποίησε συναντήσεις µε τα Δ.Σ της Ε.Δ.Ε.Ε και της ΠΑ.Κ.Τ, διαµόρφωσε τους

Διαβάστε περισσότερα

Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής

Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής Ο Μικρός Πρίγκιπας έφτασε στη γη. Εκεί είδε μπροστά του την αλεπού. - Καλημέρα, - Καλημέρα, απάντησε ο μικρός πρίγκιπας, ενώ έψαχνε να βρει από πού ακουγόταν η

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΦΟΡΕΣ στον ΟΑΕΕ από 1/1/2017 για τους ασκούντες επιχειρηματική δραστηριότητα (Άρθρο 39 Ν. 4387/2016)

ΕΙΣΦΟΡΕΣ στον ΟΑΕΕ από 1/1/2017 για τους ασκούντες επιχειρηματική δραστηριότητα (Άρθρο 39 Ν. 4387/2016) ΕΙΣΦΟΡΕΣ στον ΟΑΕΕ από 1/1/2017 για τους ασκούντες επιχειρηματική δραστηριότητα (Άρθρο 39 Ν. 4387/2016) Από 1/1/2017 αλλάζει ριζικά ο τρόπος υπολογισμού και καταβολής των εισφορών των επαγγελματιών στον

Διαβάστε περισσότερα

Περισσότερες λεπτομέρειες και τρελά βίντεο σας περιμένουν στο: skull-and-roses.com

Περισσότερες λεπτομέρειες και τρελά βίντεο σας περιμένουν στο: skull-and-roses.com Οι συμμορίες τσοπεράδων, επέλεγαν παραδοσιακά τους αρχηγούς τους με έναν διαγωνισμό που ονομάζεται Πίσω στο Πεζοδρόμιο, στον οποίο οι υποψήφιοι προσπαθούσαν να αντέξουν περισσότερο, όσο τους τραβούσε μια

Διαβάστε περισσότερα

Η Συνδικαλιστική Οργάνωση-Μέρος ΙΙΙ

Η Συνδικαλιστική Οργάνωση-Μέρος ΙΙΙ Η Συνδικαλιστική Οργάνωση-Μέρος ΙΙΙ Νοέμβριος 2016 Τα αιτήματα και η κοστολόγηση τους Μαθησιακοί Στόχοι Αιτήματα-Γενικά Τα χρηματικά αιτήματα Τα μη-χρηματικά αιτήματα Κοστολόγηση Διαδικασία κοστολόγησης

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ & ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ, ΚΛΙΜΑΚΙΩΝ & Ε.Π.Π. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

ΝΕΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ & ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ, ΚΛΙΜΑΚΙΩΝ & Ε.Π.Π. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΝΕΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ & ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ, ΚΛΙΜΑΚΙΩΝ & Ε.Π.Π. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Ιανουάριος 2014 Για ποιο λόγο τα τιμολόγια

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο Μαθήματος: Κοινωνικές και Επικοινωνιακές Δεξιότητες για Ανάπτυξη Αυτοπεποίθησης και Τεχνικών Επίλυσης Διαφορών

Σχέδιο Μαθήματος: Κοινωνικές και Επικοινωνιακές Δεξιότητες για Ανάπτυξη Αυτοπεποίθησης και Τεχνικών Επίλυσης Διαφορών Σχέδιο Μαθήματος: Κοινωνικές και Επικοινωνιακές Δεξιότητες για Ανάπτυξη Αυτοπεποίθησης και Τεχνικών Επίλυσης Διαφορών Διάρκεια: Περιληπτική Περιγραφή: Δύο 45λεπτες διδακτικές περίοδοι Η πρώτη περίοδος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΓΝΟΗΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΓΝΟΗΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΜΑΣ ONLY FOR GREEK CLIENTS ASSOCIATES Αγαπητοί Πελάτες / Συνεργάτες, ** ΑΓΝΟΗΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ** ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ #3 ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΙΕΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΕΙ ΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΜΕΡΟΣ Γ» ΠΙΟ ΚΑΤΩ - ΠΟΥ ΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 4. Στο προηγούµενο κεφάλαιο ορίσαµε την ισορροπία κατά Nash και είδαµε ότι µια ισορροπία

Κεφάλαιο 4. Στο προηγούµενο κεφάλαιο ορίσαµε την ισορροπία κατά Nash και είδαµε ότι µια ισορροπία Κεφάλαιο 4 Στο προηγούµενο κεφάλαιο ορίσαµε την ισορροπία κατά Nash και είδαµε ότι µια ισορροπία κατά Nash είναι: (α) ένα διάνυσµα από στρατηγικές, έτσι ώστε δεδοµένων των υπολοίπων στρατηγικών, ο παίκτης

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΒΒΑΔΙΑ Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΒΒΑΔΙΑ Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΒΒΑΔΙΑ Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας 29.05.2015 Ερωτήματα που μας απασχολούν Τι κάνουμε όταν αμφιβάλλουμε για το αν θα τα καταφέρουμε να κρατήσουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΕΕ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΕΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΕΕ Συναδέλφισες συνάδελφοι, Μετά την πάροδο τριών και πλέον χρόνων η παράταξη μας ξανά διεκδικεί την είσοδο της στο Δ.Σ. του ΣΕΤΕΕ Και λέμε ξανά διότι πιστεύαμε

Διαβάστε περισσότερα

1 / 15 «ΟΙ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ» Ερωτηµατολόγιο για τους µαθητές της 3 ης Γυµνασίου. Μάρτιος 2007

1 / 15 «ΟΙ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ» Ερωτηµατολόγιο για τους µαθητές της 3 ης Γυµνασίου. Μάρτιος 2007 1 / 15 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Έρευνα υποστηριζόµενη από τη Γενική ιεύθυνση Εκπαίδευσης και Πολιτισµού της Ε.Ε., στο πλαίσιο του προγράµµατος Σωκράτης «ΟΙ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ» Ερωτηµατολόγιο

Διαβάστε περισσότερα

Αιτιολογική Έκθεση Πρότασης για. Πανελλήνιο Νομικό Πρόσωπο Εκμετάλλευσης Gaming Halls

Αιτιολογική Έκθεση Πρότασης για. Πανελλήνιο Νομικό Πρόσωπο Εκμετάλλευσης Gaming Halls Αιτιολογική Έκθεση Πρότασης για Πανελλήνιο Νομικό Πρόσωπο Εκμετάλλευσης Gaming Halls Η ΠΟΕΠΠΠ έχοντας γνώσει για τις θέσεις της ΟΠΑΠ σχετικά για τον τρόπο εκμετάλλευσης των slots, αντιμετώπισε και μετέφερε

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ (αρ. έκδοσης ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΔΕΗ - ΟΤΕ ΕΥΑΘ WIND (εφαρμόζεται αντίστοιχα στις ΔΕΥΑ)

ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ (αρ. έκδοσης ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΔΕΗ - ΟΤΕ ΕΥΑΘ WIND (εφαρμόζεται αντίστοιχα στις ΔΕΥΑ) ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ (αρ. έκδοσης 2.0.4.1.) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΔΕΗ - ΟΤΕ ΕΥΑΘ WIND (εφαρμόζεται αντίστοιχα στις ΔΕΥΑ) Αρχική οθόνη Αφού κάνουμε login εμφανίζονται στην αρχική οθόνη τα στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

Προς την Συγκέντρωση Εµπόρων Πτολεµαίδας

Προς την Συγκέντρωση Εµπόρων Πτολεµαίδας Οµιλία προέδρου Ε.Σ.Πτολεµαίδας Σοφοκλή Ασιανού 2 Ιουλίου 2008 Προς την Συγκέντρωση Εµπόρων Πτολεµαίδας Αγαπητοί Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες, Θα θυµάστε την πρώτη επιστολή της σηµερινής ιοίκησης που ανέφερε

Διαβάστε περισσότερα

Ά κύκλος Βιωµατικών Εργαστηρίων Συµβουλευτικής Σταδιοδροµίας µε θέµα: «Άγχος και Κατάθλιψη στην Εκπαίδευση και στην Εργασία»

Ά κύκλος Βιωµατικών Εργαστηρίων Συµβουλευτικής Σταδιοδροµίας µε θέµα: «Άγχος και Κατάθλιψη στην Εκπαίδευση και στην Εργασία» Περίληψη εισήγησης µε θέµα: Τι είναι άγχος και τι κατάθλιψη. Πώς εµφανίζονται στον εκπαιδευτικό και στον επαγγελµατικό χώρο. Το Άγχος και η Κατάθλιψη αποτελούν ίσως δύο από τις πιο πολυσυζητηµένες έννοιες

Διαβάστε περισσότερα

ΟΠΑΠ Α.Ε. Ενδιάµεσα Οικονοµικά Αποτελέσµατα για το Τρίµηνο που έληξε 31 Μαρτίου 2007

ΟΠΑΠ Α.Ε. Ενδιάµεσα Οικονοµικά Αποτελέσµατα για το Τρίµηνο που έληξε 31 Μαρτίου 2007 ΟΠΑΠ Α.Ε. Ενδιάµεσα Οικονοµικά Αποτελέσµατα για το Τρίµηνο που έληξε 31 Μαρτίου 2007 Πωλήσεις: 1.151,3 εκ. ευρώ έναντι 1.044,0 εκ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου 2006 (αύξηση 10,3%). Κέρδη προ τόκων, φόρων

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο Ένα Ο ισολογισμός και η θεμελιώδης αρχή

Κεφάλαιο Ένα Ο ισολογισμός και η θεμελιώδης αρχή 1 Κεφάλαιο Ένα Ο ισολογισμός και η θεμελιώδης αρχή Στοιχεία Ενεργητικού, Στοιχεία Παθητικού και Ισολογισμοί Ο προσωπικός ισολογισμός της Ιωάννας Ο ισολογισμός μιας εταιρείας Το διάγραμμα του ισολογισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΜΕΙΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ Ε Ε

ΤΟΜΕΙΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ Ε Ε Ε T A A /ΝΣΗ ΤΜΗΜΑ ΤΑΧ. /ΝΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Κολοκοτρώνη 4 10561, Αθήνα mhxanogr@tsmede.gr ΤΟΜΕΙΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ Ε Ε Τ.Σ.Μ.Ε..Ε.-Τ.Ε.Α.Μ.Ε..Ε.-Τ.Π.Μ.Ε..Ε.-Τ.Υ.Μ.Ε..Ε.

Διαβάστε περισσότερα

Έρχεται φορο-σοκ για χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες - Δείτε παραδείγματα

Έρχεται φορο-σοκ για χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες - Δείτε παραδείγματα «Φουσκωμένος» θα είναι φέτος ο... ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ECON ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ Σας ενημερώνει και σας υπενθυμίζει Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ Έρχεται φορο-σοκ για χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες - Δείτε παραδείγματα «Φουσκωμένος»

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 30-4-2012 Π.Ο.Ε.Π.Π.Π. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΟΠΑΠ ΜΑΡΝΗ 56, 104 37 ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ. 210 5223580 FAX: 210 5229289 web: www.poeppp.org

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Αλλαγή Πιστωτικής Πολιτικής Όρων για την παροχή Υπηρεσιών μας, με Άμεση Ισχύ (Εφαρμογή των Υφιστάμενων Γραπτών Όρων Συνεργασίας μας)

Θέμα: Αλλαγή Πιστωτικής Πολιτικής Όρων για την παροχή Υπηρεσιών μας, με Άμεση Ισχύ (Εφαρμογή των Υφιστάμενων Γραπτών Όρων Συνεργασίας μας) Αγαπητοί Πελάτες και Συνεργάτες Θέμα: Αλλαγή Πιστωτικής Πολιτικής Όρων για την παροχή Υπηρεσιών μας, με Άμεση Ισχύ (Εφαρμογή των Υφιστάμενων Γραπτών Όρων Συνεργασίας μας) *Η ενημέρωση αυτή αποτελεί επίσης

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στο Παίγνιο Διοίκησης Επιχειρήσεων (business game)

Εισαγωγή στο Παίγνιο Διοίκησης Επιχειρήσεων (business game) Γιώργος Μαυρωτάς Επικ. Καθηγητής Εργαστήριο Βιομηχανικής & Ενεργειακής Οικονομίας Σχολή Χημικών Μηχανικών, Ε.Μ.Π. Εισαγωγή στο Παίγνιο Διοίκησης Επιχειρήσεων (business game) 2o Θερινό Σχολείο Νεανικής

Διαβάστε περισσότερα

3. Οι χονδρικές συναλλαγές θα καταχωρούνται αναλυτικά ανά ΑΦΜ, δηλαδή κάθε παραστατικό ξεχωριστά ή συγκεντρωτικά;

3. Οι χονδρικές συναλλαγές θα καταχωρούνται αναλυτικά ανά ΑΦΜ, δηλαδή κάθε παραστατικό ξεχωριστά ή συγκεντρωτικά; Για τις συναλλαγές που θα πραγµατοποιούνται από 1/1/2014 υπάρχει η υποχρέωση για τις επιχειρήσεις να υποβάλλουν καταστάσεις φορολογικών στοιχείων για διασταύρωση πληροφοριών ανά µήνα σύµφωνα µε την ΠΟΛ

Διαβάστε περισσότερα

i-bank Simple Pay Spot

i-bank Simple Pay Spot i-bank Simple Pay Spot Εντάξτε το κατάστηµά σας στο δίκτυο i-bank Simple Pay Spot της Εθνικής Τράπεζας, εξοπλίζοντάς το µε ένα ειδικά προσαρµοσµένο για την υπηρεσία αυτή Σύστηµα Ταµείου της RBS και αποκτήστε

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20-10-2014 Π.Ο.Ε.Π.Π.Π. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΟΠΑΠ Α.Ε. ΜΑΡΝΗ 56, 104 37 ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ. 210 5223580 FAX: 210 5229289 Website: www.poeppp.orge mail:

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο Εκπαίδευσης και Εφαρμογών Λογιστικής. Εισαγωγή στην Χρηματοοικονομική Ανάλυση

Εργαστήριο Εκπαίδευσης και Εφαρμογών Λογιστικής. Εισαγωγή στην Χρηματοοικονομική Ανάλυση Εργαστήριο Εκπαίδευσης και Εφαρμογών Λογιστικής Εισαγωγή στην Χρηματοοικονομική Ανάλυση 1 Χρηματοοικονομική ανάλυση Χρηματοοικονομική Ανάλυση είναι η ανάλυση που σκοπός της είναι: ο προσδιορισμός των δυνατών

Διαβάστε περισσότερα

Εγγραφή νομικού προσώπου και άλλες νομικές υποχρεώσεις

Εγγραφή νομικού προσώπου και άλλες νομικές υποχρεώσεις Εισαγωγή Εγγραφή νομικού προσώπου και άλλες νομικές υποχρεώσεις Κάθε νέα προσπάθεια χρειάζεται όραμα, θέληση και πάθος. Το ίδιο ισχύει και με το ξεκίνημα μιας νέας επιχείρησης. Βρέστε τον τομέα που σας

Διαβάστε περισσότερα

Οικονομική Προσφορά Διαχείριση Social Media

Οικονομική Προσφορά Διαχείριση Social Media Οικονομική Προσφορά Διαχείριση Social Media 2015 Η εταιρία μας Η Moving up είναι μια εταιρία που δραστηριοποιείται στον τομέα των ολοκληρωμένων μορφών επικοινωνίας και διαφήμισης.όποιο και αν είναι το

Διαβάστε περισσότερα

27/02/2014 Κ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Α.Ε

27/02/2014 Κ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Α.Ε 27/02/2014 Κ1-03-347 Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Α.Ε. ΕΚ ΟΣΗ ΕΝΤΥΠΩΝ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΜΚ ΜΕ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΜΕΤΡΗΤΩΝ ΜΕ ΙΚΑΙΩΜΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ: ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΠΟΚΟΠΗΣ & ΠΕΡΙΟ ΟΣ ΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

CHIN ΡΑΔΙΟ. Dr. Love. Για τον Σπύρος Πήτερ Γούδας. Μετάφραση στα Ελληνικά απο την Ασπασια Κουρτεσιωτη

CHIN ΡΑΔΙΟ. Dr. Love. Για τον Σπύρος Πήτερ Γούδας. Μετάφραση στα Ελληνικά απο την Ασπασια Κουρτεσιωτη CHIN ΡΑΔΙΟ Dr. Love Για τον Σπύρος Πήτερ Γούδας Μετάφραση στα Ελληνικά απο την Ασπασια Κουρτεσιωτη Ο Dr. LOVE ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ CHIN 1993 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ κ. ΣΠΥΡΟ-ΠΗΤΕΡ ΓΟΥΔΑ Tο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑ ΠΑΙΓΝΙΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑ ΠΑΙΓΝΙΩΝ ΠΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΚΕ ΟΝΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜ ΕΦΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙ ΠΙΓΝΙΩΝ Εξετάσεις 13 Φεβρουαρίου 2004 ιάρκεια εξέτασης: 2 ώρες (13:00-15:00) ΘΕΜ 1 ο (2.5) α) Για δύο στρατηγικές

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ... 6 ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΕΤΑΙΡΙΑΣ... 6 A. ΣΥΝΤΑΞΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ... 7 B. ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ... 7

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ... 6 ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΕΤΑΙΡΙΑΣ... 6 A. ΣΥΝΤΑΞΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ... 7 B. ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ... 7 ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ... 6 ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΕΤΑΙΡΙΑΣ... 6 A. ΣΥΝΤΑΞΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ... 7 B. ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ... 7 I. ΕΠΙΜΕΡΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΕΞΟΔΩΝ... 7 II. ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ...

Διαβάστε περισσότερα

στην ηµερίδα του Ελληνο-Αµερικανικού Εµπορικού Επιµελητηρίου

στην ηµερίδα του Ελληνο-Αµερικανικού Εµπορικού Επιµελητηρίου Χαιρετισµός του κ. ιονύση Νικολάου Γενικού ιευθυντή στην ηµερίδα του Ελληνο-Αµερικανικού Εµπορικού Επιµελητηρίου «Τα χρονίζοντα φορολογικά προβλήµατα των επιχειρήσεων στην τελική ευθεία της φορολογικής

Διαβάστε περισσότερα

Γνωρίστε την. ευρυζωνικότητα. Μπείτε. τροχιά... åôïò åõñõæùíéêüôçôáò

Γνωρίστε την. ευρυζωνικότητα. Μπείτε. τροχιά... åôïò åõñõæùíéêüôçôáò Γνωρίστε την ευρυζωνικότητα Μπείτε σε τροχιά... 2 7 åôïò åõñõæùíéêüôçôáò Ευρυζωνικότητα: Ο νέος τρόπος σύνδεσης στο ιαδίκτυο Η ευρυζωνική πρόσβαση αποτελεί το νέο τρόπο σύνδεσης στο Διαδίκτυο (internet)

Διαβάστε περισσότερα

* τη µήτρα. Κεφάλαιο 1o

* τη µήτρα. Κεφάλαιο 1o Κεφάλαιο 1o Θεωρία Παιγνίων Η θεωρία παιγνίων εξετάζει καταστάσεις στις οποίες υπάρχει αλληλεπίδραση µεταξύ ενός µικρού αριθµού ατόµων. Άρα σε οποιαδήποτε περίπτωση, αν ο αριθµός των ατόµων που συµµετέχουν

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΣΤΟ Γ1 ΤΟΥ 10 ΟΥ Δ.Σ. ΤΣΕΣΜΕ ( ) ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ. ΜΑΘΗΜΑ: Μελέτη Περιβάλλοντος. ( Ενότητα 3: Μέσα συγκοινωνίας και μεταφοράς

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΣΤΟ Γ1 ΤΟΥ 10 ΟΥ Δ.Σ. ΤΣΕΣΜΕ ( ) ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ. ΜΑΘΗΜΑ: Μελέτη Περιβάλλοντος. ( Ενότητα 3: Μέσα συγκοινωνίας και μεταφοράς ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΣΤΟ Γ1 ΤΟΥ 10 ΟΥ Δ.Σ. ΤΣΕΣΜΕ (10.11.2010) ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑ: Μελέτη Περιβάλλοντος ( Ενότητα 3: Μέσα συγκοινωνίας και μεταφοράς Κεφάλαιο 3: Κυκλοφορούμε με ασφάλεια) ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΣΕ ΣΤΕΓΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10Kw

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΣΕ ΣΤΕΓΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10Kw ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΣΕ ΣΤΕΓΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10Kw 1. Ποιους αφορά το πρόγραµµα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών σε κτίρια; Το πρόγραµµα αφορά εταιρίες οι οποίες είτε είναι ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές κάποιου κτιρίου. Θα µπορούν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗΣ

ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗΣ Αριστείδου 9, 105 59 Αθήνα τηλ.: 210 321 3928 Fax: 210 321 6810 email: info@petropoulakis.net www.petropoulakis.gr ΤΙΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Η τιμολογιακή μας πολιτική είναι εναρμονισμένη

Διαβάστε περισσότερα

Είναι σημαντικό, ωστόσο, να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες με τη σωστή σειρά.

Είναι σημαντικό, ωστόσο, να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες με τη σωστή σειρά. 1 Ο παρών Οδηγός εξηγεί πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε, εφόσον επιθυμείτε να μεταφέρετε τον προσωπικό ατομικό τραπεζικό σας λογαριασμό (ταμιευτηρίου ή τρεχούμενο) και τις πληρωμές σας, όπως πάγιες εντολές

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ. Στους οικογενειακούς λόγους περιλαµβάνεται και η φροντίδα παιδιών ή άλλων εξαρτώµενων µελών της οικογένειας.

Ο ΗΓΙΕΣ. Στους οικογενειακούς λόγους περιλαµβάνεται και η φροντίδα παιδιών ή άλλων εξαρτώµενων µελών της οικογένειας. Ο ΗΓΙΕΣ Το πρώτο ερώτηµα (Ερώτηµα 83) λειτουργεί σαν «φίλτρο» για να ξεχωρίσουµε τους εργαζόµενους και µπορούµε να το συµπληρώσουµε βάσει των απαντήσεων στο κυρίως ερωτηµατολόγιο. Αν ο ερευνόµενος είναι

Διαβάστε περισσότερα

Μεθοδολογία κατάρτισης της νέας σειράς επιτοκίων τραπεζικών καταθέσεων και δανείων

Μεθοδολογία κατάρτισης της νέας σειράς επιτοκίων τραπεζικών καταθέσεων και δανείων Μεθοδολογία κατάρτισης της νέας σειράς επιτοκίων τραπεζικών καταθέσεων και δανείων Η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), εφαρµόζοντας την Π /ΤΕ 2496/28.5.2002, άρχισε από το Σεπτέµβριο του 2002 να συγκεντρώνει

Διαβάστε περισσότερα

Η δική σας επιχείρηση!

Η δική σας επιχείρηση! Εκπαίδευση Παροχές Ο δρόμος για την επιτυχία Η δική σας επιχείρηση! Καλώς ήλθατε στην ENJO! Καλώς ήλθατε στην ENJO! Η επιβάρυνση των υπόγειων υδάτων από τα χημικά και ο όγκος των αποβλήτων που αυξανόταν

Διαβάστε περισσότερα

acert Ευρωπαϊκός Οργανισµός Πιστοποίησης Α.Ε ιεύθυνση Μάρκετινγκ & Πωλήσεων Πιστοποίηση των Αγροτικών Προϊόντων και Επιχειρηµατικότητα στα Βαλκάνια

acert Ευρωπαϊκός Οργανισµός Πιστοποίησης Α.Ε ιεύθυνση Μάρκετινγκ & Πωλήσεων Πιστοποίηση των Αγροτικών Προϊόντων και Επιχειρηµατικότητα στα Βαλκάνια acert Ευρωπαϊκός Οργανισµός Πιστοποίησης Α.Ε ιεύθυνση Μάρκετινγκ & Πωλήσεων Πιστοποίηση των Αγροτικών Προϊόντων και στα Βαλκάνια Ποιότητα Ως ποιότητα µπορούµε να ονοµάσουµε την ικανοποίηση ενός συνόλου

Διαβάστε περισσότερα

Μακροοικονομική Κεφάλαιο 4 Κατανάλωση, αποταμίευση και επένδυση. 4.1 Κατανάλωση και αποταμίευση

Μακροοικονομική Κεφάλαιο 4 Κατανάλωση, αποταμίευση και επένδυση. 4.1 Κατανάλωση και αποταμίευση Μακροοικονομική Κεφάλαιο 4 Κατανάλωση, αποταμίευση και επένδυση 4.1 Κατανάλωση και αποταμίευση 1) Χωρίς πληθωρισμό και με ονομαστικό επιτόκιο (i).03, κάποιος μπορεί να ανταλλάξει μια μονάδα σημερινής κατανάλωσης

Διαβάστε περισσότερα

Ένα ερωτηματολόγιο που θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα τον αγωνιστικό σας εαυτό!

Ένα ερωτηματολόγιο που θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα τον αγωνιστικό σας εαυτό! Επιμέλεια-μετάφραση: Αλέξανδρος Νικολόπουλος, Ph.D. Ένα ερωτηματολόγιο που θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα τον αγωνιστικό σας εαυτό! Πόσο ψυχολογικά προετοιμασμένος μπορεί να είστε πριν από έναν

Διαβάστε περισσότερα

EKPOIZObanks CORRECT 26/01/2007 15:05 Page 1. Στεγαστικά δάνεια. Τι να γνωρίζουµε, τι να προσέχουµε

EKPOIZObanks CORRECT 26/01/2007 15:05 Page 1. Στεγαστικά δάνεια. Τι να γνωρίζουµε, τι να προσέχουµε EKPOIZObanks CORRECT 26/01/2007 15:05 Page 1 Στεγαστικά δάνεια Τι να γνωρίζουµε, τι να προσέχουµε EKPOIZObanks CORRECT 26/01/2007 15:05 Page 2 Τι πρέπει να γνωρίζουµε 2 Η λήψη στεγαστικού δανείου για την

Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη στην εφημερίδα Χαραυγή

Συνέντευξη στην εφημερίδα Χαραυγή Συνέντευξη στην εφημερίδα Χαραυγή Συνέντευξη του Αθανάσιου Ορφανίδη, Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, που δόθηκε στις 30 Ιουνίου 2008 στην Αθηνά Ξενοφώντος (Β Μέρος) Τα πλεονεκτήματα και τις

Διαβάστε περισσότερα

Πρώτα θα ήθελα να ζητήσω την κατανόηση των ελλήνων συναδέλφων, γιατί θα μιλήσω στα ελληνικά. Θέλω να εξηγήσω πώς οι έλληνες επιχειρηματίες μπορούν να

Πρώτα θα ήθελα να ζητήσω την κατανόηση των ελλήνων συναδέλφων, γιατί θα μιλήσω στα ελληνικά. Θέλω να εξηγήσω πώς οι έλληνες επιχειρηματίες μπορούν να Πρώτα θα ήθελα να ζητήσω την κατανόηση των ελλήνων συναδέλφων, γιατί θα μιλήσω στα ελληνικά. Θέλω να εξηγήσω πώς οι έλληνες επιχειρηματίες μπορούν να εκμεταλλευτούν την Τουρκία. Θέλω να συγχαρώ το Κέντρο

Διαβάστε περισσότερα

ΟΠΑΠ Α.Ε. Οικονοµικά Αποτελέσµατα για το Εξάµηνο που έληξε 30 Ιουνίου 2010

ΟΠΑΠ Α.Ε. Οικονοµικά Αποτελέσµατα για το Εξάµηνο που έληξε 30 Ιουνίου 2010 ΟΠΑΠ Α.Ε. Οικονοµικά Αποτελέσµατα για το Εξάµηνο που έληξε 30 Ιουνίου 2010 Πωλήσεις: 2.744,0 εκ. ευρώ έναντι 2.764,1 εκ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2009 (µείωση 0,7%) Μικτά κέρδη: 528,7 εκ. ευρώ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ. π ρ ο σ κ α λ ε ί

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ. π ρ ο σ κ α λ ε ί ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Ο.Λ.Θ. Α.Ε.) Αρ. Μ.Α.Ε.: 42807/06/Β/99/30 Αρ. Γ.Ε.ΜΗ : 58231004000 Ε ΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ Το ιοικητικό Συµβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

ΡΟΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ - ΡΥΘΜΟΣ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΩΝ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΕΠΕΑΕΚ

ΡΟΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ - ΡΥΘΜΟΣ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΩΝ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΕΠΕΑΕΚ 376 ΡΟΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ - ΡΥΘΜΟΣ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΜΗ... ΡΟΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ - ΡΥΘΜΟΣ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΩΝ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΕΠΕΑΕΚ Κύρια εισήγηση: Ιωάννης Κλαψόπουλος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ KALHOTELS ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ-ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ-ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ KALHOTELS ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ-ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ-ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ KALHOTELS ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ-ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ-ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΡ/Μ.Α.Ε 9815/20/Β/86/32 ΑΡ.ΓΕΜΗ 122272299000 ΤΗΣ 16/05/2015 Της Τακτικής Συνέλευσης, των

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ. Αριστείδου 3, 105.59 Αθήνα.

ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ. Αριστείδου 3, 105.59 Αθήνα. ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ Αριστείδου 3, 105.59 Αθήνα Επικοινωνία : Ανδρέας Γκότζης, Τηλ.: 210-3294203 1 / 18 Αθηνά Κάρμη, Τηλ.: 210-3704846

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ 1) Για κάθε Σχολική Μονάδα έχει ανοιχθεί λογαριασµός στην ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ και έχει πιστωθεί µε το ποσό της κατανοµής όπως φαίνεται στον πίνακα που επισυνάπτεται.

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στο Παίγνιο Διοίκησης Επιχειρήσεων (business game)

Εισαγωγή στο Παίγνιο Διοίκησης Επιχειρήσεων (business game) Εισαγωγή στο Παίγνιο Διοίκησης Επιχειρήσεων (business game) Εργαστήριο Βιομηχανικής & Ενεργειακής Οικονομίας Σχολή Χημικών Μηχανικών Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Γιώργος Μαυρωτάς Επ. Καθηγητής, Ε.Μ.Π. Σκοπός

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Ο.Λ.Θ. Α.Ε.) Αρ. Μ.Α.Ε.: 42807/06/Β/99/30 Ε ΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Ο.Λ.Θ. Α.Ε.) Αρ. Μ.Α.Ε.: 42807/06/Β/99/30 Ε ΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Ο.Λ.Θ. Α.Ε.) Αρ. Μ.Α.Ε.: 42807/06/Β/99/30 Ε ΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ Το ιοικητικό Συµβούλιο της Ανώνυµης

Διαβάστε περισσότερα

Εξεταστική περίοδος Σεπτεµβρίου

Εξεταστική περίοδος Σεπτεµβρίου ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Ακαδηµαϊκό έτος 2011-2012 Τµήµα Οικονοµικών Επιστηµών Εξέταση στο µάθηµα: ηµόσια Οικονοµική ιδασκαλία: Βασίλης Θ. Ράπανος Γεωργία Καπλάνογλου Εξεταστική περίοδος Σεπτεµβρίου Η εξέταση

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΛΙΣΣΑΒΟΝΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΑΝ ΑΥΤΩΝ

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΛΙΣΣΑΒΟΝΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΑΝ ΑΥΤΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7 ο ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΛΙΣΣΑΒΟΝΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΑΝ ΑΥΤΩΝ 7.1 Εισαγωγή Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επεσήµανε ένα σύνολο δράσεων προτεραιότητας που είναι απαραίτητες για την προώθηση των στόχων που έθεσε η ιάσκεψη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Ακαδημαϊκό έτος 20013-2014 Τμήμα Οικονομικών Επιστημών

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Ακαδημαϊκό έτος 20013-2014 Τμήμα Οικονομικών Επιστημών ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Ακαδημαϊκό έτος 20013-2014 Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Χειμώνας-Άνοιξη Μάθημα: Δημόσια Οικονομική Διδασκαλία: Γεωργία Καπλάνογλου 2 ο Πακέτο Ασκήσεων Ημερομηνία παράδοσης: Πέμπτη 12

Διαβάστε περισσότερα

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ: Καταρχήν να ευχηθώ στο νέο Προεδρείο ότι καλύτερο και πιστεύω ότι όλοι εδώ, πέραν των εργαζομένων ΠΟΕ ΟΤΑ και του ΕΔΣΝΑ, ήρθαμε ως

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ: Καταρχήν να ευχηθώ στο νέο Προεδρείο ότι καλύτερο και πιστεύω ότι όλοι εδώ, πέραν των εργαζομένων ΠΟΕ ΟΤΑ και του ΕΔΣΝΑ, ήρθαμε ως Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ: Καταρχήν να ευχηθώ στο νέο Προεδρείο ότι καλύτερο και πιστεύω ότι όλοι εδώ, πέραν των εργαζομένων ΠΟΕ ΟΤΑ και του ΕΔΣΝΑ, ήρθαμε ως αυτοδιοικητικοί και όχι κομίζοντας κανείς καμία άλλη ταυτότητα.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις. Α ομάδα ΕΡΓΑΣΙΕΣ 1. Η συγγραφέας του βιβλίου μοιράζεται μαζί μας πτυχές της ζωής κάποιων παιδιών, άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες. α) Ποια πιστεύεις ότι είναι τα μηνύματα που θέλει να περάσει μέσα

Διαβάστε περισσότερα

* Konis@innovageconsulting.com tel. +357 99 697484

* Konis@innovageconsulting.com tel. +357 99 697484 Παρακολουθήστε τον ανταγωνισµό Του ρα Κώστα Γ. Κονή * Θα ξεκινούσε ποτέ κάποια στρατιωτική επιχείρηση χωρίς πληροφόρηση για τον αντίπαλο; Γιατί υπάρχουν οι κρατικές και άλλες υπηρεσίες παρακολούθησης και

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ. Προτάσεις για τη βέλτιστη εφαρμογή του net-metering Δημήτρης Κυριακίδης

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ. Προτάσεις για τη βέλτιστη εφαρμογή του net-metering Δημήτρης Κυριακίδης ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ Προτάσεις για τη βέλτιστη εφαρμογή του net-metering Δημήτρης Κυριακίδης Νοέμβριος 2013 ΣΕΦ Το πρόσωπο της αγοράς Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ (www.helapco.gr) είναι

Διαβάστε περισσότερα

Επιστολή : Νεοελληνική Γλώσσα για το Γυμνάσιο

Επιστολή : Νεοελληνική Γλώσσα για το Γυμνάσιο Επιστολή : Νεοελληνική Γλώσσα για το Γυμνάσιο Η επιστολή ή το γράμμα είναι ένα είδος επικοινωνιακού λόγου, πολύ χρήσιμο για την κοινωνική μας ζωή. Υπάρχουν διάφορα είδη επιστολών. Μια επιστολή μπορεί να

Διαβάστε περισσότερα

Σεμινάρια Κυκλοφοριακής Αγωγής για παιδιά Δημοτικού 6-8 ετών Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών

Σεμινάρια Κυκλοφοριακής Αγωγής για παιδιά Δημοτικού 6-8 ετών Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών Σεμινάρια Κυκλοφοριακής Αγωγής για παιδιά Δημοτικού 6-8 ετών Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών Presenter Name 1 1 Ας γνωρίσουμε τους φίλους μας 2 Η φίλη μας η Διαβασούλα Γεια σας παιδιά!

Διαβάστε περισσότερα

Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς

Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς A...Τα αισθήματα και η ενεργεία που δημιουργήθηκαν μέσα μου ήταν μοναδικά. Μέσα στο γαλάζιο αυτό αυγό, ένιωσα άτρωτος, γεμάτος χαρά και αυτοπεποίθηση.

Διαβάστε περισσότερα

Αναγνώριση Κινδύνων. Στα επόµενα σενάρια αναγνωρίστε πιο από τα παρακάτω είδη κινδύνου δηµιουργείται για την Τράπεζα (µε τον πιο «προφανή» τρόπο)

Αναγνώριση Κινδύνων. Στα επόµενα σενάρια αναγνωρίστε πιο από τα παρακάτω είδη κινδύνου δηµιουργείται για την Τράπεζα (µε τον πιο «προφανή» τρόπο) Άσκηση Αναγνώριση Κινδύνων Αναγνώριση Κινδύνων Στα επόµενα σενάρια αναγνωρίστε πιο από τα παρακάτω είδη κινδύνου δηµιουργείται για την Τράπεζα (µε τον πιο «προφανή» τρόπο) Πιστωτικός κίνδυνος Κίνδυνος

Διαβάστε περισσότερα

Κ. Χατζηδάκης: Δεν κινδυνεύει η πρώτη κατοικία - Πλήρης συνέντευξη

Κ. Χατζηδάκης: Δεν κινδυνεύει η πρώτη κατοικία - Πλήρης συνέντευξη Κ. Χατζηδάκης: Δεν κινδυνεύει η πρώτη κατοικία - Πλήρης συνέντευξη [04.11.2013] «Δεν θα αλλάξουν ο νόμος Κατσέλη και ο νόμος 4161 για τους ενήμερους δανειολήπτες. Αυτό σημαίνει ότι κανένας φτωχός άνθρωπος

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ. ΠΡΑΚΤΙΚΑ Νο 122 ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ. ΠΡΑΚΤΙΚΑ Νο 122 ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ Νο 122 ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Πρακτικά: 122 ο.σ. ΣΥΝ ΕΣΜΟΥ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ Ηµεροµηνία: 04.03.2014 Τόπος: Ακαδηµίας 39, Αθήνα ΠΑΡΟΝΤΑ ΜΕΛΗ 1. ΚΑΠΕΛΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Διαβάστε περισσότερα