Κέρκυρα εμπειρία ζωής ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Κέρκυρα εμπειρία ζωής ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ"

Transcript

1 Κέρκυρα εμπειρία ζωής ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

2

3 Με λένε Ναυσικά. Οφείλω το ιδιαίτερο όνομά μου στους γονείς μου, λάτρεις της ελληνικής μυθολογίας. Η Ναυσικά, η κόρη του βασιλιά Αλκίνοου, περιποιήθηκε και φιλοξένησε τον Οδυσσέα όταν αυτός ναυάγησε στο νησί των Φαιάκων, τη σημερινή Κέρκυρα. Το αρχαίο λιμάνι των Φαιάκων υπήρξε ο τελευταίος σταθμός του Οδυσσέα στο πολύχρονο ταξίδι του για την Ιθάκη... Ναυσικά 13, Ηνωμένο Βασίλειο Ο Όμηρος στην Κέρκυρα τοποθέτησε ένα από τα ωραιότερα επεισόδια της «Οδύσσειας», ενώ ο Απολλώνιος ο Ρόδιος στα «Αργοναυτικά» αναφέρει πως εδώ βρήκε καταφύγιο ο Ιάσονας με τους Αργοναύτες για να αποφύγει τους Κόλχους. Σήμερα, ο ίδιος τόπος εξακολουθεί να εμπνέει τον επισκέπτη, να τον παρασύρει στα βήματα της ιστορίας, αποτυπωμένης σε κάθε γωνιά της κερκυραϊκής γης: ευρήματα από την προϊστορική και αρχαϊκή περίοδο, μοναδικά έργα της κλασσικής αρχαιότητας, ρωμαϊκά, βυζαντινά και μεσαιωνικά μνημεία, δημιουργήματα του λαϊκού πολιτισμού συνυπάρχουν με το σύγχρονο τρόπο ζωής.

4 Επισκέπτομαι την Κέρκυρα τα τελευταία 15 χρόνια. Την πρώτη φορά είχα έρθει για ένα συνέδριο Ιατρικής και έμεινα 10 επιπλέον μέρες. Από τότε έρχομαι μαζί με τη γυναίκα μου τη Μπριγκίτε σχεδόν κάθε χρόνο. Μας βολεύει, γιατί υπάρχει απ ευθείας πτήση από το Βερολίνο Α! Η ζωή εδώ είναι υπέροχη. Όσκαρ 52, Γερμανία Η Κέρκυρα σήμερα είναι µια από τις πιο γοητευτικές γειτονιές της Ευρώπης. Ένας τόπος με θαυμάσιες αντιθέσεις, αλλεπάλληλες επιρροές, σταυροδρόμι πολιτισμών και χρωμάτων. Βρίσκεται στο βόρειο Ιόνιο, νότια της Αδριατικής θάλασσας, ανάµεσα στην ηπειρωτική Ελλάδα και την Ιταλία. Η στρατηγική της θέση στη Μεσόγειο ήταν η αιτία που την κατέστησε µήλο της έριδος για τις µεγάλες δυνάµεις κάθε εποχής. Η ίδια αυτή θέση επιτρέπει σήµερα την απ ευθείας αεροπορική σύνδεση της Κέρκυρας µε όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και την καθηµερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση µε αρκετά λιµάνια της Ιταλίας. Το µεσογειακό κλίµα και η υψηλή ποιότητα διαβίωσης καθιστούν την Κέρκυρα ιδανικό τόπο διαµονής για οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. O ήπιος χειµώνας µε σχετικά υψηλή θερµοκρασία (7-20 ο C) και αρκετή ηλιοφάνεια (περίπου 4,5 ώρες ηµερησίως), επιτρέπει συχνές αποδράσεις στην κερκυραϊκή φύση, ενώ η άνοιξη, με την αδιάκοπη εναλλαγή αποχρώσεων, είναι αναμφισβήτητα εντυπωσιακή. Το καλοκαίρι, οι πανέµορφες παραλίες, το κοσμοπολίτικο περιβάλλον, αλλά και τ αμέτρητα παραδοσιακά πανηγύρια, υπόσχονται αξέχαστες διακοπές, ενώ το φθινόπωρο είναι η πλέον κατάλληλη εποχή για μια τελευταία βουτιά στη ζεστή θάλασσα.

5

6 Το επάγγελμά μου είναι η οργάνωση ταξιδιών για στελέχη εταιριών σ όλο τον κόσμο, αλλά τις καλύτερες εκδρομές μου τις κάνω στην Κέρκυρα. Φτάνοντας στο νησί, με πλημμυρίζει μια ζεστή, γλυκιά αίσθηση. Απολαμβάνω να περπατώ σ αυτήν την υπέροχη πόλη και σκέφτομαι ότι πραγματικά θέλω να μείνω για πάντα εδώ. Άμπυ 28, Ηνωμένο Βασίλειο Ολόκληρη η πόλη της Κέρκυρας είναι ένα αξιοθέατο. Στενά καντούνια, απλωμένες μπουγάδες, ολάνθιστες μπουκαμβίλιες, κτίρια με βενετσιάνικες, γαλλικές και αγγλικές επιρροές, αποτελούν πόλο έλξης για τον επισκέπτη. Η ιστορία, ο πολιτισµός και οι παραδόσεις φυλάσσονται προσεκτικά σε µουσεία και συλλογές. Το ιστορικό κέντρο με τα μεσαιωνικά φρούρια και τις περιμετρικές οχυρώσεις συνθέτει ένα μοναδικό αρχιτεκτονικό σύνολο που το καλοκαίρι του 2007 εντάχθηκε στα Μνηµεία Παγκόσµιας Κληρονοµιάς της UNESCO.

7

8

9 Οι οχυρώσεις αυτές, με κορυφαία στοιχεία τους, το Παλαιό και Νέο Φρούριο, προσφέρουν πανοραμική θέα της πόλης και περικλείουν όλες τις βασικές εξελίξεις της αμυντικής τέχνης από τον 15ο έως και τον 19ο αιώνα. Το φημισμένο Λιστόν, που διαχρονικά αποτελεί τόπο κοινωνικής συνάθροισης και σήμα κατατεθέν του ιστορικού κέντρου, είναι το πιο χαρακτηριστικό μνημείο της γαλλικής παρουσίας στο νησί, ενώ το κτίριο «San Giacomo» που σήµερα στεγάζει το Δηµαρχείο της Κέρκυρας, χτίστηκε από τους Βενετούς τον 17ο αιώνα, για να φιλοξενήσει τη Στοά των Ευγενών (Loggia dei Nobili).

10 Το μοναδικό στην Ελλάδα Μουσείο Ασιατικής Τέχνης, αφιερωμένο στην τέχνη και τις αρχαιότητες της Άπω Ανατολής και της Ινδίας, στεγάζεται στο Ανάκτορο των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου, χαρακτηριστικό δείγμα της βρετανικής νεοκλασικής αρχιτεκτονικής, ενώ στον ίδιο χώρο φιλοξενείται και η Πινακοθήκη του Δήμου Κέρκυρας με σημαντικά έργα της Επτανησιακής Σχολής. Στο Βυζαντινό Μουσείο Αντιβουνιώτισσας εκτίθενται εικόνες, από τον 15ο έως και τον 19ο αιώνα, ενδεικτικές του ρόλου που διαδραμάτισε η Κέρκυρα στην εξέλιξη της ελληνικής εκκλησιαστικής ζωγραφικής. Το κορυφαίο στο είδος του Μουσείο Χαρτονομισμάτων, με αξιόλογη συλλογή από σπάνια χαρτονοµίσµατα λειτουργεί στο ιστορικό κτίριο της Ιονικής Τράπεζας, ενώ μια επίσκεψη στο Μουσείο Μουσικής «Νικόλαος Χαλικιόπουλος Μάντζαρος», αποκαλύπτει τη μακρόχρονη μουσική παράδοση της Κέρκυρας. Στο σπίτι, όπου έζησε ο εθνικός ποιητής της Ελλάδας Διονύσιος Σολωμός, στεγάζεται το οµώνυµο µουσείο με πλούσια βιβλιοθήκη και στη Σερβική Εστία αναβιώνουν στιγμές του παρελθόντος, όταν η Κέρκυρα ως βάση των συμμαχικών στρατευμάτων του Α Παγκοσμίου Πολέμου, φιλοξένησε το Σερβικό στρατό. Ευρήματα αποκλειστικά προερχόμενα από το νησί της Κέρκυρας, εκτίθενται στο Αρχαιολογικό Μουσείο αποκαλύπτοντας την πολιτισμική της παρουσία διαχρονικά στον αρχαίο κόσμο, καθώς και στο Μουσείο Παλαιόπολης που στεγάζεται στην έπαυλη του Mon Repos. Το νεοκλασικό κτίριο της Ιονίου Βουλής, στο οποίο ψηφίστηκε το 1863 η Ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα, σήμερα λειτουργεί ως παράρτημα της Πινακοθήκης και ως χώρος τέλεσης πολιτικών γάµων στην πόλη της Κέρκυρας, ενώ η Ιόνιος Ακαδημία που φιλοξένησε το πρώτο Ελληνικό Πανεπιστήμιο, ως παράρτημα του Ιονίου Πανεπιστημίου. Σημαντικούς χώρους πολιτισμού αποτελούν και η Αναγνωστική Εταιρεία, το αρχαιότερο πνευματικό ίδρυμα της νεότερης Ελλάδας, τα Αρχεία Κέρκυρας που στεγάζονται στους αγγλικούς στρατώνες του Παλαιού Φρουρίου και το Δημοτικό Θέατρο που με την έντονη πολιτιστική του δράση σηματοδοτεί την ανάγκη των Κερκυραίων για ποιοτική ψυχαγωγία. Η εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, που φυλάσσει, μέσα σε ασηµένια λάρνακα, το σκήνωµα του προστάτη του νησιού, ο Ναός των Αγίων Ιάσονος και Σωσιπάτρου που αποτελεί το σημαντικότερο βυζαντινό μνημείο του νησιού και ο Μητροπολιτικός Ναός που φιλοξενεί το ιερό λείψανο της Αγίας Θεοδώρας, είναι μερικά από τα θρησκευτικά αξιοθέατα της πόλης. Η περιήγηση στην Αγγλικανική Εκκλησία, στον Ρωμαιοκαθολικό Καθεδρικό Ναό «Duomo» και στην Εβραϊκή Συναγωγή, αποκαλύπτει τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα αυτής της πόλης. Σε απόσταση αναπνοής από την Πόλη της Κέρκυρας, βρίσκεται το καταταπράσινο νησί του Βίδο, με τις δύο οργανωμένες παραλίες, την ιστορική εκκλησία του Αγίου Στεφάνου και το Σέρβικο Μαυσωλείο, ενώ στα προάστια της πόλης το φηµισµένο Ποντικονήσι και η Μονή Βλαχέραινας, αποτελούν την πλέον αναγνωρίσιµη εικόνα της Κέρκυρας.

11

12

13 Ήρθα στην Κέρκυρα και εντυπωσιάστηκα από τα παραδοσιακά χωριά και τα αμέτρητα μονοπάτια μέσα στους ελαιώνες. Περπατάω στα δρομάκια κι όλοι με χαιρετάνε σα να είμαι συγγενής, σα να έμενα πάντα εδώ. Χωριά και παραδοσιακοί οικισµοί, ανάλογα µε την εποχή που κατοικήθηκαν παραπέµπουν στο Βυζάντιο, την εποχή των Ενετών, αλλά και στη λαϊκή αρχιτεκτονική του 20ου αιώνα. Τα πετρόκτιστα σπίτια, η κλασική πλατεία µε τα καφενεδάκια, οι γραφικές εκκλησίες, αλλά προ πάντων οι φιλόξενοι άνθρωποι θα σας γοητεύσουν και θα σας κάνουν να αισθανθείτε σαν το σπίτι σας. Εδώ θα βρείτε μοναδικά αξιοθέατα, επιβλητικά κάστρα, συλλογές και µουσεία που αναδεικνύουν το τοπικό στοιχείο στην ιστορία, την τέχνη, τα ήθη και τα έθιµα του τόπου. Τα ευρήµατα από ρωµαϊκές επαύλεις, στα βόρεια και νοτιοανατολικά παράλια, αλλά και το περίφημο «Αχίλλειο», αποδεικνύουν ότι η Κέρκυρα είναι ένας διαχρονικός τουριστικός προορισµός. Η άλλοτε παραθεριστική κατοικία της αυτοκράτειρας Ελισάβετ της Αυστρίας και αργότερα του Κάιζερ της Γερµανίας Γουλιέλμου Β σήµερα λειτουργεί ως µουσείο και ως χώρος πολιτιστικών εκδηλώσεων. Κριστίν 26, Γαλλία

14 Στην Παλαιοκαστρίτσα, το μοναστήρι της Θεοτόκου, µε την πανοραμική θέα αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες απ όλον τον κόσµο, ενώ η Μονή του Παντοκράτορα, στο ψηλότερο βουνό της Κέρκυρας, με σημαντικές τοιχογραφίες, είναι σημείο αναφοράς της ευρύτερης περιοχής. Εξίσου σαγηνευτική είναι η θέα από το Αγγελόκαστρο, που χτισμένο σε υψόµετρο 330 µ., αποτελεί ένα από τα σηµαντικότερα βυζαντινά κάστρα της Ελλάδας. Δύο ακόµα Φρούρια, το Κάστρο της Κασσιώπης στο βορειοανατολικό µέρος της και το Γαρδίκι, του 13ου αι. στη νότια Κέρκυρα, παραπέµπουν στο µακρινό παρελθόν και στις µάχες µε πειρατές και επίδοξους κατακτητές. Στη νότια Κέρκυρα βρίσκονται, επίσης, και οι Αλυκές Λευκίμμης που η δημιουργία τους ανάγεται στη βυζαντινή εποχή, ενώ στις δύο αναπαλαιωμένες βενετσιάνικες αλαταποθήκες της, ο Δήμος πραγματοποιεί πολιτιστικές εκδηλώσεις. Στο Μουσείο Καποδίστρια, 4 χλµ από την πόλη της Κέρκυρας, εκτίθενται τα προσωπικά αντικείµενα του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας και σηµαντικής φυσιογνωµίας της ευρωπαϊκής ιστορίας, Ιωάννη Καποδίστρια, ενώ στο Castello Mimbelli που βρίσκεται στην Κάτω Κορακιάνα λειτουργεί παράρτηµα της Εθνικής Πινακοθήκης. Στο χωριό Σιναράδες, στο Iστορικό Λαογραφικό Mουσείο Mέσης, η ακριβής αναπαράσταση ενός µέσου αγροτικού σπιτιού του 19ου αιώνα, εισαγάγει τον επισκέπτη στο κλίμα της εποχής, ενώ το Μουσείο Ελιάς, στεγασµένο σ ένα παλιό ελαιοτριβείο στο χωριό Κυνοπιάστες, τον μυεί στους παραδοσιακούς τρόπους επεξεργασίας της ελιάς, ενός προϊόντος άμεσα συνδεδεμένου με τον τρόπο ζωής των κατοίκων του νησιού. Οι εικόνες από την κερκυραϊκή ύπαιθρο των αρχών του περασμένου αιώνα, συμπληρώνονται με την επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο της Αχαράβης.

15

16 Κοµψή και ντελικάτη από τη φύση της, η Κέρκυρα είναι φυσικά όμορφη. Η θάλασσα, ο ήλιος κι ο άνεµος σµιλεύουν το νησί δηµιουργώντας µια εντυπωσιακή ακτογραµµή. Παραλίες µε χρυσή άµµο ή λευκά βότσαλα, βράχοι γλυπτά, εκθέµατα της πιο σύγχρονης γκαλερί, δέντρα που απλώνουν τον ίσκιο τους µέχρι το νερό. Με ξεχωριστή γεωμορφολογία και έντονες αντιθέσεις διαθέτει υδροβιότοπους σπάνιας ομορφιάς και μοναδικά οικοσυστήματα που συγκεντρώνουν τους λάτρεις του εναλλακτικού τουρισμού. Οι ανατολικές ακτές µε την προστασία της ηπειρωτικής ακτής προσφέρουν ήσυχα νερά για κολύµπι και πλούσιο βυθό για εξερεύνηση. Η βόρεια ανατολική πλευρά φηµίζεται για τα καθαρά νερά και το απότοµο βάθος. Η νότια ανατολική πλευρά έχει ρηχά νερά, αµµουδιές µε ίσκιο, ταβερνάκια πάνω στο κύµα. Οι δυτικές ακτές της Κέρκυρας χαρακτηρίζονται από τους ανέµους που τις χαϊδεύουν. Ο επιβλητικός µαΐστρος, που έρχεται από τη Βενετία, μεταφέρει κύµα και δροσιά, ενώ η όστρια τη θέρµη της βόρειας Αφρικής. Το αποτέλεσµα είναι τεράστιες αµµουδιές και µερικά από τα οµορφότερα βράχια. Η βόρεια δυτική πλευρά, µε βραχώδεις απόκρηµνες απολήξεις, είναι ιδανική για υποβρύχιες εξερευνήσεις. Οι απέραντες χρυσές αµµουδιές και τα ρηχά γαλαζοπράσινα νερά όλης της δυτικής και νοτιοδυτικής πλευράς, πότε πολύκοσµες, πότε µυστικές, είναι πάντοτε προκλητικές για παιχνίδια µε το κύµα, τον ήλιο, τον αέρα ή για ήσυχο διάβασµα ενός βιβλίου.

17

18

19

20 Κατοικώ στο Μιλάνο, αλλά επισκέπτομαι την Κέρκυρα με την οικογένειά μου κάθε χρόνο. Έρχομαι στα Διαπόντια με το σκάφος μου, απολαμβάνω την ηρεμία, μαθαίνω στο γιο μου να ψαρεύει, ξεκουράζομαι πραγματικά! Τζιάννι 42, Ιταλία Λίγα µίλια µακριά από την κοσµοπολίτικη ζωή της Κέρκυρας, τα νησάκια που την περιβάλλουν ξεχωρίζουν για τον ήσυχο τρόπο ζωής τους, αποτελώντας εναλλακτική λύση για όσους επιζητούν ηρεµία και γαλήνη στις διακοπές τους. Γραφικοί οικισµοί, µονοπάτια, παραδοσιακά ταβερνάκια και πεντακάθαρη θάλασσα συνθέτουν µια διαφορετική πρόταση για παραδεισένιες διακοπές, ξενοιασιά και περιήγηση σε ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον. Oι Οθωνοί, το δυτικότερο σηµείο της Eλλάδας, είναι ιδανικός τόπος για ιστιοπλοϊκή περιήγηση, πεζοπορία και ψάρεµα. Η σπηλιά της Καλυψούς, οι παραλίες Άµµος, Άσπρη Άµµος και Φύκι θα σας µαγέψουν. Η Ερείκουσα, ένα ολοστρόγγυλο νησί, οφείλει την ονοµασία της στο θάµνο ρείκι που υπάρχει σε µεγάλη ποσότητα. H νότια παραλία, όπου βρίσκεται ο οικισµός Πόρτο, είναι µια τεράστια ρηχή αµµουδιά. Ένα µονοπάτι οδηγεί βόρεια ανάµεσα στην καταπράσινη φύση και καταλήγει στην παραλία Πραγγίνη. Tο Μαθράκι είναι το µικρότερο νησάκι των Διαποντίων. Oι ακτές του σχηµατίζουν ορµίσκους όπου οι δύο κυριότεροι, η Άµµος κι οι Απηδιές, χρησιµεύουν σα λιµάνια για την προσέγγιση των µικρών καϊκιών της συγκοινωνίας µε την Κέρκυρα. Έχει παραλίες µε ψιλή άµµο και περιτριγυρίζεται από υφάλους, σκοπέλους και βραχονησίδες προσελκύοντας όλες τις ψαρόβαρκες της περιοχής. Στα δύο άκρα του νησιού είναι χτισµένα τα δυο χωριά του, το Άνω και το Kάτω Mαθράκι.

21

22

23 Επισκέφθηκα για πρώτη φορά την Κέρκυρα πέρσι, με αφορμή ένα επιστημονικό συνέδριο. Εντυπωσιάστηκα με τις υποδομές αλλά και τα οργανωμένα groups που συνάντησα στο ξενοδοχείο μου. Ενδιαφέρουσα βρήκα επίσης και την αγορά του νησιού. Σίγουρα θα ξανάρθω! Αναβαθμισμένες υποδομές και τουριστικές υπηρεσίες καθιστούν την Κέρκυρα ιδανική για ομαδικές διακοπές. Συνεδριακός, θρησκευτικός και μαθητικός τουρισμός, ιστιοπλοϊκοί αγώνες, αλλά και rally αντίκα, δίνουν κάθε χρόνο το ραντεβού τους εδώ. Η αγορά της Κέρκυρας είναι ο καθρέφτης της ιστορίας της και η ατµόσφαιρα που θα συναντήσετε θα σας µεταφέρει στο κερκυραϊκό εµπόριο του 17ου και 18ου αιώνα. Σήµερα, σ όλο το νησί, θα βρείτε τοπικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, αλλά και καταστήµατα που διατηρούν ολοζώντανη την παράδοση των προηγούμενων αιώνων. Χειροποίητα κοσµήµατα, κεραµικά, ξυλόγλυπτα, κρασί και µέλι, κουµ κουάτ, παρθένο ελαιόλαδο, πράσινο σαπούνι, πεντανόστιμα αλλαντικά και τσιτσιμπύρες είναι κάποια από τα παραδοσιακά προϊόντα που θα βρείτε σε αφθονία και σε καλές τιµές. Γιοακίμ 55, Αυστρία

24 Μεγάλωσα σ ένα παραθαλάσσιο χωριό της Κέρκυρας κι απ τον παππού μου έμαθα να εκτιμώ τα προϊόντα του τόπου μου: αγνό ελαιόλαδο, ψάρια ολόφρεσκα, κρασί απ τους αμπελώνες μας Σπύρος 74, Κέρκυρα Με τυπικά μεσογειακά χαρακτηριστικά και βενετσιάνικες επιρροές, η κερκυραϊκή κουζίνα αναδεικνύει τις ξεχωριστές πολιτιστικές επιδράσεις που δέχτηκε το νησί. Ήδη, από την εποχή των Βενετών, επιβλήθηκε η μονοκαλλιέργεια της ελιάς, με αποτέλεσμα το κερκυραϊκό τοπίο να χαρακτηρίζεται από απέραντους ελαιώνες. Άφθονο λαδί λοιπόν και πολύ καλής ποιότητας κρασί, προερχόμενο από πλαγιές με ξερό έδαφος, συνθέτουν το καθημερινό τραπέζι. Νόστιμα ψάρια από τα πεντακάθαρα νερά του Ιονίου, ντόπια οπωροκηπευτικά και εξαιρετικής ποιότητας τυροκομικά προϊόντα από μικρούς παραγωγούς, υπόσχονται υπέροχες γαστρονομικές εμπειρίες. Απαραίτητη και η περιήγηση στις υπαίθριες αγορές του νησιού με εικόνες, γεύσεις και ευωδιές από την κερκυραϊκή ύπαιθρο.

25

26

27 Έχω δικό μου ιστιοπλοϊκό σκάφος και το αφήνω κάθε χειμώνα στην Κέρκυρα. Η γεωγραφική θέση του νησιού, η οµορφιά του τόπου, τα ασφαλή λιμάνια και αγκυροβόλια, το ήπιο κλίµα και το διεθνές αεροδρόµιο υπήρξαν καθοριστικοί παράγοντες για την επιλογή μου. Χανς 38, Ολλανδία Η Κέρκυρα είναι αναμφισβήτητα ιδανικός θαλάσσιος προορισμός και το πλεονέκτημα αυτό ενισχύεται τόσο από τη ναυτική παράδοση χιλιετηρίδων, όσο και από τις ευνοϊκές για θαλάσσιους πλόες ειδικές συνθήκες: οι αποστάσεις μεταξύ των ακτών είναι μικρές, ενώ εξίσου ευνοϊκές είναι και οι συνθήκες, που σχετίζονται με την ένταση των ανέμων και τις θερμοκρασίες περιβάλλοντος και θάλασσας. Οι δυνατότητες για σπορ και αναψυχή είναι σίγουρα εντυπωσιακές και ικανοποιούν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις του είδους.

28 Kαταδύσεις Oι ακρογιαλιές και οι ορµίσκοι, οι κάβοι και οι ατέλειωτες ξέρες, είναι ένας µικρός παράδεισος για τους λάτρεις του βυθού, γι αυτό και οργανωµένα καταδυτικά κέντρα λειτουργούν σ όλο το νησί. Θαλάσσια σπορ Στις οργανωμένες παραλίες του νησιού υπάρχουν σχολές, όπου εκπαιδευτές θα σας µυήσουν στη µαγεία του ταξιδιού πάνω στο κύµα: σκι, τζετ σκι, αλεξίπτωτο, windsurf, kite surf, αλλά και ποδήλατα θαλάσσης και κανό, βρίσκονται στη διάθεσή σας για να διαγράψετε τη δική σας θαλασσινή πορεία! Πεζοπορία Η έντονη βλάστηση, τα παραδοσιακά χωριά και το ήπιο ανάγλυφο καθιστούν την πεζοπορία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Σπάνια αγριολούλουδα, µυστικές λίµνες και σκιεροί ελαιώνες θα βρεθούν στο διάβα σας στην πρώτη εκτός δρόµου διαδροµή που θα κάνετε. Δίκτυα µονοπατιών µε επαρκή σήµανση και σηµεία ξεκούρασης, δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για περιήγηση στην κερκυραϊκή φύση. Ποδηλασία Οργανωμένα groups έρχονται στην Κέρκυρα αποκλειστικά για ποδηλασία. Mοναδική εμπειρία, η εξερεύνηση σε άγνωστα μονοπάτια που καταλήγουν σε ερημικές παραλίες. Ιππασία Με άλογα κατάλληλα τόσο για αρχάριους, όσο και για έμπειρους αναβάτες και πλήθος παλιών μονοπατιών και αγροτικών δρόμων, οι σχολές ιππασίας προσφέρουν απεριόριστες δυνατότητες στους λάτρεις του αθλήματος.

29 Γκολφ Η Κέρκυρα διαθέτει ένα φημισμένο γήπεδο γκολφ µε 18 τρύπες. Σχεδιασµένο από τον διάσηµο αρχιτέκτονα Donald Harradine στο λιβάδι του Ρόπα στους Έρµονες, το Corfu Golf Club είναι ανοιχτό από το Μάρτιο µέχρι το Νοέµβριο και ενδείκνυται τόσο για αρχάριους, όσο και για έµπειρους παίκτες. Κρίκετ Η παράδοση δύο περίπου αιώνων συνεχίζεται µέχρι σήµερα στο µοναδικό µέρος της Ελλάδας που το κρίκετ έχει σοβαρές υποδοµές. Επίσηµα τουρνουά και φιλικές αναµετρήσεις διοργανώνονται όλο το χρόνο στο πιο ατµοσφαιρικό γήπεδο της Ευρώπης: στην πλατεία Σπιανάδα, µέσα στο ιστορικό κέντρο της πόλης, ενώ περισσότερη άνεση και καλύτερες υποδοµές υπάρχουν στο γήπεδο που βρίσκεται µέσα στη µαρίνα Γουβιών. Κανένας παίχτης του κρίκετ δεν μπορεί να έχει ολοκληρωμένη εκπαίδευση αν, εκτός από την Αυστραλία, δεν επισκεφθεί αυτό το νησί. Ronald Arthur Roberts, συγγραφέας και ανταποκριτής της Daily Telegraph, 1961

30 Διακοπές για μένα, είναι το κλασσικό τρίπτυχο: ήλιος, θάλασσα, διασκέδαση. Γι αυτό συνειδητά επιλέγω την Κέρκυρα για τις καλοκαιρινές μου διακοπές. Απίστευτο φως, απέραντο γαλάζιο, ατέλειωτο clubbing H καλύτερη στιγμή της βραδιάς; Την ώρα που ανατέλλει ο ήλιος κι εγώ βουτώ στη θάλασσα! Ανίκα 21, Σουηδία Τα καλύτερα beach bars τα βρίσκει κανείς στις αμμώδεις παραλίες του νησιού. Επαγγελματίες Dj s, ατέλειωτος χορός, απίστευτο κέφι. Παραλιακές συνοικίες με αμέτρητα clubs, για να μην περιορίζονται οι επιλογές νυχτερινής διασκέδασης. Mπαράκια με lounge ατμόσφαιρα για ήσυχες βραδιές, χωμένα ανάμεσα στα βράχια ή στα γραφικά καντούνια της πόλης. Το party εδώ αρχίζει νωρίς και τελειώνει πάντα το επόμενο πρωί!!!

31

32

33 Είμαι τσελίστα από την Αγία Πετρούπολη. Ήρθα πρώτη φορά στην Κέρκυρα προσκεκλημένη σε ένα φεστιβάλ. Έμεινα έκπληκτη, όταν συνειδη τοποίησα τη μεγάλη μουσική παράδοση του νησιού. Ξαναήρθα το Πάσχα, γιατί είχα ακούσει ότι στην Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας. Αυτό που συνάντησα ήταν εκπληκτικό και πολύ συγκινητικό. Τατιάνα 25, Ρωσία Με διεθνώς αναγνωρισμένες φιλαρμονικές και χορωδίες, η Κέρκυρα διαχρονικά παράγει μουσική. Η πολιτιστική αυτή δυναμική, παρουσιάζεται έντονη στο χώρο και αποτυπώνεται σε θρησκευτικές γιορτές και μουσικές εκδηλώσεις με χαρακτηριστική ποιότητα. Όπως και μόνοι σας θα διαπιστώσετε, η Μουσική, είναι η κυρίαρχη Τέχνη στο νησί. Υπάρχει παντού. Στα πανηγύρια, στις λιτανείες ακόµα και στην προφορά των Κερκυραίων. Κάθε καλοκαίρι οι υπέροχες μελωδικές βραδιές στα καντούνια της πόλης, οι διεθνείς μουσικές συναντήσεις και τα σεμινάρια του Ιονίου Πανεπιστημίου προσελκύουν χιλιάδες φίλους του είδους. Το Πάσχα, είναι ίσως η καλύτερη περίοδος, για να ανακαλύψει κανείς, την καταλυτική επίδραση της μουσικής στη θρησκευτική παράδοση του νησιού. Χορωδιακά σχήματα, συναυλίες εκκλησιαστικής μουσικής, μπάντες και λιτανείες εκφράζουν το Θείο Δράμα. Κατανυκτική ατμόσφαιρα, χιλιάδες επισκέπτες, μοναδικά ήθη και έθιμα. Ανεπανάληπτη εμπειρία, το σπάσιμο των μπότηδων το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου! Στη μεγάλη αυτή γιορτή, συνυπάρχουν αρμονικά η ορθόδοξη πίστη, η προχριστιανική παράδοση, η καταλυτική παρουσία του Αγίου Σπυρίδωνα, η καθολική κοινότητα και βέβαια η ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα.

34 Έχω την τιμή να είμαι Δήμαρχος της Κέρκυρας, ενός τόπου με ιδιαίτερο φως και ταυτότητα μοναδική. Η γεωγραφική της θέση στην είσοδο της Αδριατικής Θάλασσας καθόρισε από νωρίς την πορεία της στο χρόνο. Την κατέστησε σημαντικό κόμβο ανεφοδιασμού στα μακρόχρονα εμπορικά ταξίδια, προστατευτικό λιμάνι, ασφαλές οχυρό, σημείο συνάντησης ανθρώπων και πολιτισμών. Η επίδραση αυτή χαρακτηριστικά αποτυπώνεται στην εικόνα της Παλιάς Πόλης, στα φρούρια και στις οχυρώσεις της, στοιχεία που την κατέταξαν στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco. Σήμερα ο ίδιος τόπος εξακολουθεί ν αναμειγνύει πολιτισμούς, να συνθέτει ιδιαιτερότητες, να παράγει δικά του αυτόνομα πολιτιστικά χαρακτηριστικά. Να ζει με σεβασμό στην παράδοση, ν αναπνέει σ ένα καταπράσινο περιβάλλον, να εκσυγχρονίζεται χωρίς να χάνει τις ρίζες του. Άνθρωποι φιλόξενοι και ανοιχτοί, οι κάτοικοί της ξέρουν να μοιράζουν απλόχερα τη φιλοξενία, να υποδέχονται τον επισκέπτη, να κερδίζουν ενθουσιώδεις φίλους. Ο Τουρισμός, έχει εδώ και δεκαετίες βρει στην Κέρκυρα, μια από τις πιο ιδιαίτερες εκφράσεις του. Η φυσική ομορφιά, το ασφαλές περιβάλλον, τ αναρίθμητα αρχαιολογικά και ιστορικά αξιοθέατα, το ήπιο κλίμα σε συνδυασμό με την εύκολη πρόσβαση, την έχουν αναδείξει σε αγαπημένο προορισμό. Στον μοναδικό αυτό τόπο σας καλωσορίζω και είμαι σίγουρος ότι μόλις τον γνωρίσετε θα τον αγαπήσετε για πάντα. Γιάννης Τρεπεκλής Δήμαρχος Κέρκυρας

35

36 Ξενοδοχεία: ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΓΩΝ ΑΓΙΟΣ ΓΟΡΔΙΟΣ ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΡΕΛΙΩΝ ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΥΛΙΩΤΩΝ ΑΛΥΚΕΣ ΑΝΩ ΠΑΥΛΙΑΝΑ ΑΡΓΥΡΑΔΕΣ ΑΡΙΛΛΑΣ ΑΡΜΕΝΑΔΕΣ ΑΣΤΡΑΚΕΡΙ ΑΧΑΡΑΒΗ ΑΧΙΛΛΕΙΟ ΓΑΡΙΤΣΑ ΓΛΥΦΑΔΑ ΓΟΥΒΙΑ ΔΑΝΙΛΙΑ ΔΑΣΙΑ ΔΑΦΝΗ ΕΡΕΙΚΟΥΣΑ ΕΡΜΟΝΕΣ ΘΙΝΑΛΙΟ ΚΑΒΟΣ ΚΑΛΑΜΑΚΙ ΚΑΛΑΜΙ ΚΑΛΑΦΑΤΙΟΝΕΣ ΚΑΝΟΝΙ ΚΑΡΟΥΣΑΔΕΣ ΚΑΣΙΩΠΗ ΚΑΣΤΕΛΛΑΝΟΙ ΜΕΣΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑ (ΠΟΛΗ) ΚΟΜΜΕΝΟ ΚΟΝΤΟΚΑΛΙ ΚΟΥΣΠΑΔΕΣ ΛΕΥΚΙΜΜΗ ΛΙΑΠΑΔΕΣ ΜΑΓΟΥΛΑΔΕΣ ΜΑΡΑΘΙΑΣ ΜΕΛΙΤΕΙΕΣ ΜΕΛΙΤΣΑ ΜΕΣΣΟΓΓΗ ΜΠΕΝΙΤΣΕΣ ΜΩΡΑΪΤΙΚΑ ΝΗΣΑΚΙ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ ΠΕΛΕΚΑΣ ΠΕΡΑΜΑ ΡΟΔΑ ΣΙΔΑΡΙ ΣΙΝΑΡΑΔΕΣ ΣΚΡΙΠΕΡΟ ΣΤΡΟΓΓΙΛΗ ΣΩΚΡΑΚΙ ΤΖΑΒΡΟΣ ΥΨΟΣ ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ Γραφείο Τουρισµού Δήµου Κέρκυρας τηλ: , , Κείμενα - επιμέλεια εντύπου: Παναγιώτης Αναγνωστάκος - Terra Editions, Γραφείο Τουρισμού Δήμου Κέρκυρας, Σχεδιασμός εντύπου & επεξεργασία φωτογραφιών: Φιλένη Λοράνδου Φωτογραφίες: Γιάννης Δημητράς, Παναγιώτης Αναγνωστάκος, Shutterstock, Βλάσης Τσώνος, Νίκος Πηλός, Σταμάτης Γκίνης Περισσότερα...

Το Νησάκι βρίσκεται στη βορειοανατολική ακτή της Κέρκυρας και μόλις 25χλμ από την πόλη της Κέρκυρας.

Το Νησάκι βρίσκεται στη βορειοανατολική ακτή της Κέρκυρας και μόλις 25χλμ από την πόλη της Κέρκυρας. Το Νησάκι είναι άλλο ένα ήσυχο και γραφικό χωριό στη βορειοανατολική ακτή της Κέρκυρας. Στο παρελθόν, σύμφωνα με τους παλιούς χωρικούς, το Νησάκι ήταν ένα μικρό βραχώδες νησί, το οποίο ενώθηκε με την στεριά

Διαβάστε περισσότερα

Κρυστάλλινες ακτές, μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς, ονειρική θέα, μεσογειακή κουζίνα, χαλαρές βόλτες, κοντινές αποδράσεις σε νησιά, γραφικά χωριά

Κρυστάλλινες ακτές, μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς, ονειρική θέα, μεσογειακή κουζίνα, χαλαρές βόλτες, κοντινές αποδράσεις σε νησιά, γραφικά χωριά blue green greece Κρυστάλλινες ακτές, μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς, ονειρική θέα, μεσογειακή κουζίνα, χαλαρές βόλτες, κοντινές αποδράσεις σε νησιά, γραφικά χωριά και βουνό. Χτισμένη αμφιθεατρικά πλάι

Διαβάστε περισσότερα

ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ

ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑ Η Κέρκυρα είναι ένα από τα ωραιότερα νησιά της Ελλάδας, που με τη πολυσήμαντη ιστορία της, την καταπράσινη ύπαιθρο, τις δαντελένιες ακρογιαλιές και κυρίως με

Διαβάστε περισσότερα

Περπατώντας στην ªÂÛ ÈˆÓÈÎ fiïë

Περπατώντας στην ªÂÛ ÈˆÓÈÎ fiïë Περπατώντας στην ªÂÛ ÈˆÓÈÎ fiïë Σπάνια έχει κάποιος την ευκαιρία να διαβεί 2400 χρόνια ιστορίας, συγκεντρωµένα σε µια έκταση 58,37 εκταρίων που περικλείεται ανάµεσα στα τείχη της Μεσαιωνικής Πόλης. Έναν

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραµµα Day 1 Συγκέντρωση στο αεροδρόµιο Λάρνακας και αναχώρηση για την Κέρκυρα µε απευθείας πτήση.

Πρόγραµµα Day 1 Συγκέντρωση στο αεροδρόµιο Λάρνακας και αναχώρηση για την Κέρκυρα µε απευθείας πτήση. ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ - 8 Μέρες Η Κέρκυρα, το βορειότερο νησί των Επτανήσων, είναι σήµερα διεθνές τουριστικό κέντρο µε άριστη τουριστική υποδοµή που ανταποκρίνεται σε όλες τις απαιτήσεις. Η καταπράσινη

Διαβάστε περισσότερα

Μικροί Εξερευνητές στη Βόρεια Εύβοια

Μικροί Εξερευνητές στη Βόρεια Εύβοια Μικροί Εξερευνητές στη Βόρεια Εύβοια Ημέρες Ταξιδιού 3 Εξερεύνηση στα μαγευτικά τοπία και στις πανέμορφες παραλίες της Βόρειας Εύβοιας! Από: Christina Koraki ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ Μέρα 1 Για την περιοχή/πόλεις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟ ΒΟΛΟ, ΠΗΛΙΟ, ΜΕΤΕΩΡΑ 30, 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 1, 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟ ΒΟΛΟ, ΠΗΛΙΟ, ΜΕΤΕΩΡΑ 30, 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 1, 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ : 2016-17 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟ ΒΟΛΟ, ΠΗΛΙΟ, ΜΕΤΕΩΡΑ 30, 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 1, 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1 η μέρα Ξεκινήσαμε το πρωί στις 8:00 από τα Ν. Μουδανιά και, μετά

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΣΔΡΟΛΙΑ 7 η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. Αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία Αγιάς. Ανάδειξη και αξιοποίηση.

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΣΔΡΟΛΙΑ 7 η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. Αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία Αγιάς. Ανάδειξη και αξιοποίηση. ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΣΔΡΟΛΙΑ 7 η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία Αγιάς. Ανάδειξη και αξιοποίηση. Στρατηγική θέση της Αγιάς Η περιοχή της Αγιάς χαρακτηρίζεται κυρίως από την εύφορη κοιλάδα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΣΧΑ 2019 ΚΕΡΚΥΡΑ. Οδική εκδρομή. 4, 5 ημέρες. από 245,00. Αναχωρήσεις. 25 Απριλίου 2019 & 26 Απριλίου 2019

ΠΑΣΧΑ 2019 ΚΕΡΚΥΡΑ. Οδική εκδρομή. 4, 5 ημέρες. από 245,00. Αναχωρήσεις. 25 Απριλίου 2019 & 26 Απριλίου 2019 ΠΑΣΧΑ 2019 ΚΕΡΚΥΡΑ Οδική εκδρομή 4, 5 ημέρες από 245,00 Αναχωρήσεις 25 Απριλίου 2019 & 26 Απριλίου 2019 Ανακαλύψτε την ανοιξιάτικη ομορφιά της γιορτινής Κέρκυρας με μοναδικά έθιμα, υπέροχες διαδρομές στη

Διαβάστε περισσότερα

ΤΗΝΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΚΎΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΊΑ Ή ΔΙΑΚΟΠΈΣ

ΤΗΝΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΚΎΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΊΑ Ή ΔΙΑΚΟΠΈΣ ΤΗΝΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΚΎΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΊΑ Ή ΔΙΑΚΟΠΈΣ ΑΝΑΧΩΡΉΣΕΙΣ ΚΆΘΕ ΔΕΥΤΈΡΑ ΠΡΩΊ & ΒΡΆΔΥ, ΤΕΤΆΡΤΗ ΠΡΩΊ,ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ ΒΡΆΔΥ, ΣΆΒΒΑΤΟ ΠΡΩΊ ΚΑΙ ΑΚΌΜΗ, ΕΚΔΡΟΜΈΣ ΑΠΌ ΤΉΝΟ ΣΕ... ΆΝΔΡΟ, ΣΎΡΟ & ΜΎΚΟΝΟ! 1 Αποκλειστικό πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

Το νησάκι της Δοκού απέχει 7 ναυτικά μίλια από το

Το νησάκι της Δοκού απέχει 7 ναυτικά μίλια από το ΔΙΑΔΡΟΜΗ 5 ΝΗΣΟΣ ΔΟΚΟΣ Προβλήτα στο ΚΑΣΤΕΛΛΙ ΚΑΣΤΡΟ Κορυφή ΔΟΚΟΥ Μήκος διαδρομής Χρόνος χωρίς στάσεις Ομορφιά διαδρομής 5,8 χλμ. 2 ώρ. 05 3 * Το νησάκι της Δοκού απέχει 7 ναυτικά μίλια από το λιμάνι της

Διαβάστε περισσότερα

http://enallaktikos-tourismos-messinia.weebly.com ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 1 ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

http://enallaktikos-tourismos-messinia.weebly.com ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 1 ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ http://enallaktikos-tourismos-messinia.weebly.com ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 1 ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Eναλλακτικός Τουρισμός - είναι μια καινούρια φιλοσοφία στον τομέα του τουρισμού και περιλαμβάνει

Διαβάστε περισσότερα

Karystos Beach Front - Εύβοια. οικολογικό συγκρότημα

Karystos Beach Front - Εύβοια. οικολογικό συγκρότημα Karystos Beach Front - Εύβοια οικολογικό συγκρότημα Περιγραφή συγκροτήματος Συγκρότημα τεσσάρων οικολογικών και βιοκλιματικών εξοχικών κατοικιών σε οργανωμένο παραθεριστικό οικισμό, με άμεση πρόσβαση στην

Διαβάστε περισσότερα

Το χωριό της Κασσιόπης βρίσκεται 38χμ βόρεια της πόλης της Κέρκυρας, απέναντι από τα παράλια της Αλβανίας.

Το χωριό της Κασσιόπης βρίσκεται 38χμ βόρεια της πόλης της Κέρκυρας, απέναντι από τα παράλια της Αλβανίας. Η Κασσιόπη είναι μια από τις πιο δημοφιλείς περιοχές της βορειοανατολικής ακτής της Κέρκυρας. Αυτό το μικρό γραφικό ψαράδικο χωριό έχει πληθυσμό περίπου 1200 κατοίκους. Η Κασσιόπη είναι το μεγαλύτερο χωριό

Διαβάστε περισσότερα

Διοικητικό Συμβούλιο. Πρόλογος

Διοικητικό Συμβούλιο. Πρόλογος Διοικητικό Συμβούλιο Πρόεδρος: Χ. Παπαφράγκος Αντιπρόεδρος: Ε. Σκληρός Γραμματέας/Ταμίας: Α. Σωτηρόπουλος Μέλη: Φ. Καρακώστας Σ. Σκούρτης Πρόλογος Αγαπητοί Συνάδελφοι, Με χαρά σας προσκαλούμε στις 3 προγραμματισμένες

Διαβάστε περισσότερα

Εικόνες & Τοπία. Οι Εικόνες

Εικόνες & Τοπία. Οι Εικόνες Οι Εικόνες Ο χρόνος σμίλεψε πάνω της αισθητική αρχετυπική. Εικόνες παλιές και φυσικές της προσδίδουν μια δύναμη μαγνητική πάνω στον επισκέπτη που της παραδίνεται μαγεμένος με το παιχνίδι της ζωής, κρατώντας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΣΤΕΛΛΙΑΝΩΝ «Ο ΚΕΡΑΜΟΣ»

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΣΤΕΛΛΙΑΝΩΝ «Ο ΚΕΡΑΜΟΣ» ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΣΤΕΛΛΙΑΝΩΝ «Ο ΚΕΡΑΜΟΣ» Εικόνα 1.Διαδρομή προς το Καστέλλι Το Καστέλλι (Τοπική Κοινότητα Καστελλίου Φουρνής) βρίσκεται στην Ανατολική Κρήτη και πιο συγκεκριμένα στην περιφέρεια της

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ* ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΠΑΣΧΑ 2014 ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΠΡΕΣΠΕΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ* ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΠΑΣΧΑ 2014 ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΠΡΕΣΠΕΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ* ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΠΑΣΧΑ 2014 ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΠΡΕΣΠΕΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ Μεγάλη Παρασκευή 18/4/2014 Αναχώρηση από Πειραιά στις 07:30 με προορισμό την Καστοριά μέσω Εθνικής Οδού Αθήνας-Θεσσαλονίκης. Θα ακολουθηθεί η διαδρομή

Διαβάστε περισσότερα

Όλοι οι ερωτευμένοι πάνε μία φορά τουλάχιστον στη Μήλο!

Όλοι οι ερωτευμένοι πάνε μία φορά τουλάχιστον στη Μήλο! Όλοι οι ερωτευμένοι πάνε μία φορά τουλάχιστον στη Μήλο! Διάρκεια Ταξιδιού 2015-07-16 Ένα νησί 'φυσικά ρομαντικό'. Ιδανικός τόπος για ρομαντικές βόλτες, ηλιοβασιλέματα και κολύμπι σε εξωτικά νερά! Από:

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ- ΚΑΣΤΟΡΙΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ- ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ- ΚΑΣΤΟΡΙΑ Θεσσαλονίκη-Τέμπη-Καλαμπάκα- Τρίκαλα-Πύλη-Ελάτη-Περτούλι- Μετέωρα-Μέτσοβο-Γρεβενά- Καστοριά-Πρέσπες-Νυμφαίο- Πτολεμαίδα-Κοζάνη-Φλώρινα- Εδεσσα-Νάουσα Αναχωρήσεις: 7/7, 14/7,

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2013-2014 Μάθημα: Ελληνικά σε Ξενόγλωσσους Επίπεδο: Ε3 Διάρκεια:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΟΜΙΝΙΚΟ ΠΟΥΝΤΑ ΚΑΝΑ 1. ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ «ΚΑΤΑΛΙΝΑ»

ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΟΜΙΝΙΚΟ ΠΟΥΝΤΑ ΚΑΝΑ 1. ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ «ΚΑΤΑΛΙΝΑ» ΗΡΑΚΛΕΙΟ : ΖΩΓΡΑΦΟΥ 12 Τηλ. 2810280040 fax 2810281506 ΑΘΗΝΑ: ΣΑΧΤΟΥΡΗ 106 ΠΕΙΡΑΙΑΣ Τηλ. 2103319761 E-mail: roundtravel@roundtravel.gr www.roundtravel.gr ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΟΜΙΝΙΚΟ ΠΟΥΝΤΑ ΚΑΝΑ 1. ΕΚΔΡΟΜΗ

Διαβάστε περισσότερα

Πασχαλινή απόδραση στην Κέρκυρα No 2 (20/03/13)

Πασχαλινή απόδραση στην Κέρκυρα No 2 (20/03/13) 1 Ginis Vacances S.A Travel Organization Athens: 2325 Ermou st. 10563 Tel: 0030 210 3250401 Fax: 0030 210 3254745 Email: domestic1@ginis.gr http://www.ginis.gr Αναχώρηση: 2 Μαΐου 5 ηµέρες Πασχαλινή απόδραση

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ;

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ; Ο ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΎΝΟΛΟ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΏΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΉΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΎΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΘΑΛΆΣΣΙΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΚΤΈΣ ΜΙΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ. ΣΥΝΗΘΩΣ,

Διαβάστε περισσότερα

Ταυτότητα της Έρευνας... σελ. 4

Ταυτότητα της Έρευνας... σελ. 4 ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: Ταυτότητα της Έρευνας... σελ. 4 ΜΕΡΟΣ Α : Στοιχεία για τους επισκέπτες της Ελλάδας 1. Αριθμός ημερών παραμονής στην Ελλάδα... 7 2. Αριθμός επισκέψεων στην Ελλάδα για διακοπές...

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΡΑΝΑ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ ΝΗΣΙ ΛΟΚΡΟΥΜ ΜΟΣΤΑΡ

ΤΙΡΑΝΑ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ ΝΗΣΙ ΛΟΚΡΟΥΜ ΜΟΣΤΑΡ ΤΙΡΑΝΑ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ ΝΗΣΙ ΛΟΚΡΟΥΜ ΜΟΣΤΑΡ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 6/46 ΗΜΕΡΕΣ Περιλαμβάνονται: Μεταφορές/περιηγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3*. Ημιδιατροφή

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΑΧΩΒΑ-ΒΟΛΟΣ-ΠΗΛΙΟ-ΣΚΙΑΘΟΣ

ΑΡΑΧΩΒΑ-ΒΟΛΟΣ-ΠΗΛΙΟ-ΣΚΙΑΘΟΣ ΑΡΑΧΩΒΑ-ΒΟΛΟΣ-ΠΗΛΙΟ-ΣΚΙΑΘΟΣ Αράχωβα Δελφοί-Παρνασσός-Γραβιά- Αγόριανη-Θερμοπύλες-Βόλος-Πήλιο- Σκίαθος-Εύβοια-Χαλκίδα-Αθήνα Αναχωρήσεις: 7/7, 14/7, 21/7, 28/7, 4/8, 11/8, 18/8, 25/8 Με απευθείας πτήσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑΠΩΝΙΑ Α Τ Ε Λ Ι Ω Τ Η

ΙΑΠΩΝΙΑ Α Τ Ε Λ Ι Ω Τ Η ΙΑΠΩΝΙΑ Α Τ Ε Λ Ι Ω Τ Η Α Ν Α Κ Α Λ Υ Ψ Η Βουνό Φούτζι και λιμνη Χακόνε Κιότο Καμακούρα Universal Studios Ντίσνεϋλαντ TRAVEL & TOURS Α Π Α Ρ Α Μ Ι Λ Λ Η Φ Υ Σ Ι Κ Η Ο Μ Ο Ρ Φ Ι Α ΒΟΥΝΟ ΦΟΥΤΖΙ & ΛΙΜΝΗ ΧΑΚΟΝΕ

Διαβάστε περισσότερα

Tο πρώτο μου Ταξίδι. Σχεδιάστηκε με το trip planner του emtgreece.com. Σχεδιάστε το δικό σας ταξίδι, τώρα.

Tο πρώτο μου Ταξίδι. Σχεδιάστηκε με το trip planner του emtgreece.com. Σχεδιάστε το δικό σας ταξίδι, τώρα. Tο πρώτο μου Ταξίδι Σχεδιάστηκε με το trip planner του emtgreece.com. Σχεδιάστε το δικό σας ταξίδι, τώρα. Tο πρώτο μου Ταξίδι Δευτέρα, 28 Σεπτέμβριος 2015 Οικισμός Αβδήρων Τα Άβδηρα βρίσκονται λίγο πρίν

Διαβάστε περισσότερα

«Μίνι» νησιώτικη απόδραση στο νησί του φιστικιού, τη διαχρονική Αίγινα! (Κυριακή 15/9)

«Μίνι» νησιώτικη απόδραση στο νησί του φιστικιού, τη διαχρονική Αίγινα! (Κυριακή 15/9) «Μίνι» νησιώτικη απόδραση στο νησί του φιστικιού, τη διαχρονική Αίγινα! (Κυριακή 15/9) Επειδή η επιστροφή το Σεπτέμβριο από το μεγάλο ελληνικό καλοκαίρι πέφτει κάπως «βαριά» εμείς θα προσπαθήσουμε να παρατείνουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 1Ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΛΙΜΟΥ «ΘΟΥΚΥΔΙΔΕΙΟ» ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2012-2013 ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ ΣΙΚΕΛΙΑ Παρασκευή 12/04/2013 : ΑΘΗΝΑ ΠΑΤΡΑ ΕΝ ΠΛΩ Αναχώρηση για Πάτρα. Σάββατο 13/04/2013 : ΜΠΑΡΙ METAΠΟΝΤΙΟ - TONAΡΕΛΛΑ

Διαβάστε περισσότερα

F ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ή ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΣΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΑΚΙΑ þ:

F ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ή ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΣΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΑΚΙΑ þ: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ F ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ή ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΣΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΑΚΙΑ þ: ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ ΠΟΥ ΡΩΤΕΙΤΑΙ: -ΦΥΛΟ: ΑΡΣΕΝΙΚΟq, ΘΗΛΥΚΟ q -

Διαβάστε περισσότερα

Κάλυμνος, Θέρμα - Βλυχάδια.

Κάλυμνος, Θέρμα - Βλυχάδια. Κάλυμνος, Θέρμα - Βλυχάδια. κείμενο-φωτό : Κώστας Λαδάς Κατά την παραμονή μου στην Κάλυμνο, στους Αγώνες Σκανταλόπετρας, είχα την ευκαιρία μετά το τέλος των προπονήσεων να γνωρίσω μερικές υποβρύχιες ομορφιές

Διαβάστε περισσότερα

Η βορειοανατολική ακτή της Κέρκυρας είναι από τις πιο εντυπωσιακές του νησιού. Σας παρουσιάζουμε τους πιο δημοφιλής και γραφικούς προορισμούς:

Η βορειοανατολική ακτή της Κέρκυρας είναι από τις πιο εντυπωσιακές του νησιού. Σας παρουσιάζουμε τους πιο δημοφιλής και γραφικούς προορισμούς: Οδηγός Βορειοανατολικής Κέρκυρας Η βορειοανατολική ακτή της Κέρκυρας είναι από τις πιο εντυπωσιακές του νησιού. Σας παρουσιάζουμε τους πιο δημοφιλής και γραφικούς προορισμούς: - Μπαρμπάτι - Νησάκι - Καμινάκι

Διαβάστε περισσότερα

Πάσχα στα «πόδια» της Χαλκιδικής Άγιον Όρος, 5 μέρες. 18 22 Απριλίου 2014

Πάσχα στα «πόδια» της Χαλκιδικής Άγιον Όρος, 5 μέρες. 18 22 Απριλίου 2014 Σίνα 14 & Ακαδημίας, τηλ. 210 3642707, φαξ. 201-3642707 e-mail: info@cosmorama.gr Πάσχα στα «πόδια» της Χαλκιδικής Άγιον Όρος, 5 μέρες 18 22 Απριλίου 2014 Μόνο σε εμάς θα βρείτε: Πλούσιες πρωινές ξεναγήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Ο τόπος µας. Το σχολείο µας. Πολιτισµός. Η τάξη µας

Ο τόπος µας. Το σχολείο µας. Πολιτισµός. Η τάξη µας Ο τόπος µας Το σχολείο µας Πολιτισµός Η τάξη µας Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ Ανάµεσα στις ακτές του νοµού Μαγνησίας και τη Σκόπελο και απέναντι από το Πήλιο, βρίσκεται η Σκιάθος, ένα νησί µε έκταση 48 τετραγωνικά χιλιόµετρα.

Διαβάστε περισσότερα

Α Κύκλος: 1 14 Ιουλίου 2013

Α Κύκλος: 1 14 Ιουλίου 2013 Α Κύκλος: 1 14 Ιουλίου 2013 ΔΕΥΤΕΡΑ, 1 Ιουλίου Άφιξη στο ξενοδοχείο Ιλισός και τακτοποίηση στα δωμάτια 17:30 Κέρασμα και συνάντηση με τους υπεύθυνους των Θερινών Σχολείων 20:30-23:00 ΤΡΙΤΗ, 2 Ιουλίου 09:30-10:00

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΛΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ. Ρίγα-Πάρνου-Ταλλίν-Σιγκούλντα- Ρουντάλε-Βίλνιους-Τρακάι. Αναχωρήσεις: 14/7, 21/7, 28/7, 4/8, 11/8, 18/8

ΒΑΛΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ. Ρίγα-Πάρνου-Ταλλίν-Σιγκούλντα- Ρουντάλε-Βίλνιους-Τρακάι. Αναχωρήσεις: 14/7, 21/7, 28/7, 4/8, 11/8, 18/8 ΒΑΛΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ Ρίγα-Πάρνου-Ταλλίν-Σιγκούλντα- Ρουντάλε-Βίλνιους-Τρακάι Αναχωρήσεις: 14/7, 21/7, 28/7, 4/8, 11/8, 18/8 Με πτήσεις των Βαλτικών Αερογραμμών Λάρνακα Ρίγα BT 658 03:10 06:55 Ρίγα Λάρνακα

Διαβάστε περισσότερα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και πτήση για την Θεσσαλονίκη. Άφιξη, παραλαβή και αναχωρούμε για τον Λιθότοπο που βρίσκεται στις όχθες της

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και πτήση για την Θεσσαλονίκη. Άφιξη, παραλαβή και αναχωρούμε για τον Λιθότοπο που βρίσκεται στις όχθες της ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ Αναχωρήσεις: 7/7, 14/7, 21/7, 28/7, 4/8, 11/8, 18/8, 25/8 Με απευθείας πτήσεις της Cyprus Airways Λάρνακα Θεσσαλονίκη CY 426 09:30 11:30 Θεσσαλονίκη Λάρνακα CY 427 12:30 14:30

Διαβάστε περισσότερα

Γεωγραφία. Ιστορία. Αξιοθέατα. Παράδοση

Γεωγραφία. Ιστορία. Αξιοθέατα. Παράδοση Γεωγραφία Ιστορία Αξιοθέατα Παράδοση Γεωγραφία ΤοκαταπράσινονησίτηςΚέρκυρας, µετηναπαράµιλληφυσικήοµορφιά, τηνπλούσιαπολιτιστικήκληρονοµιάκαιτησύγχρονητουριστικήυποδοµή, είναι το γνωστότερο νησί του Ιονίου.

Διαβάστε περισσότερα

Duomo: Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά κτίσματα της πόλης

Duomo: Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά κτίσματα της πόλης Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ιταλίας, που εδώ και χρόνια αποτελεί συνώνυμο της μό δας, έχει πολλές ακόμη «άγνωστες» πτυχές, που προκαλούν τους επισκέπτες να τις ανακαλύψουν. Πέρα από τα επιβλητικά κτήρια,

Διαβάστε περισσότερα

Island hopping! Ίος-Σίκινος-Φολέγανδρος

Island hopping! Ίος-Σίκινος-Φολέγανδρος Island hopping! Ίος-Σίκινος-Φολέγανδρος Διάρκεια Ταξιδιού 2015-07-15 Island hopping στα κυκλαδονήσια! Μια γερή δόση αιγαίου! Από: Christina Koraki ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ Μέρα 1 1. Λιμάνι 2. Χώρα 3. Παναγία

Διαβάστε περισσότερα

Σουλτανάτο του Ομάν Κάστρα της Ερήμου, Μπαχρέιν, 5 ημέρες

Σουλτανάτο του Ομάν Κάστρα της Ερήμου, Μπαχρέιν, 5 ημέρες Ηράκλειο : Ζωγράφου 12 τηλ. 2810 280040-fax 2810281506 Αθήνα : Σαχτούρη 103 Πειραιάς τηλ. 210 3319761 e-mail : roundtravel@roundtravel.gr www.roundtravel.gr Σουλτανάτο του Ομάν Κάστρα της Ερήμου, Μπαχρέιν,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΑΧΩΒΑ-ΒΟΛΟΣ-ΠΗΛΙΟ-ΣΚΙΑΘΟΣ

ΑΡΑΧΩΒΑ-ΒΟΛΟΣ-ΠΗΛΙΟ-ΣΚΙΑΘΟΣ ΑΡΑΧΩΒΑ-ΒΟΛΟΣ-ΠΗΛΙΟ-ΣΚΙΑΘΟΣ Αράχωβα-Δελφοί-Ιτέα-Γραβιά- Γοργοπόταμος-Στυλίδα-Βόλος- Πήλιο-Σκίαθος-Εύβοια-Χαλκίδα- Αθήνα Αναχωρήσεις: 8/7, 15/7, 22/7, 29/7, 5/8, 12/8, 19/8, 26/8 Με απευθείας πτήσεις της

Διαβάστε περισσότερα

Η Λίνδος απέχει 50 χλμ. νότια από την πόλη της Ρόδου. Ο οικισμός διατηρεί το χρώμα και την ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής. Κυρίαρχο στοιχείο ο

Η Λίνδος απέχει 50 χλμ. νότια από την πόλη της Ρόδου. Ο οικισμός διατηρεί το χρώμα και την ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής. Κυρίαρχο στοιχείο ο Η Λίνδος απέχει 50 χλμ. νότια από την πόλη της Ρόδου. Ο οικισμός διατηρεί το χρώμα και την ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής. Κυρίαρχο στοιχείο ο ρομαντισμός, που καταλαμβάνει τον επισκέπτη, μόλις φθάσει στο

Διαβάστε περισσότερα

Καλάμι. Πού ακριβώς βρίσκεται το Καλάμι;

Καλάμι. Πού ακριβώς βρίσκεται το Καλάμι; Καλάμι Το Καλάμι θεωρείται ένα από τα πιο γραφικά σημεία της Κέρκυρας. Η παραλία σε σχήμα πέταλου προσφέρει μια σπάνια ομορφιά της μοναδικής ελληνικής φύσης. Το αμφιθεατρικό καταπράσινο τοπίο με φόντο

Διαβάστε περισσότερα

Φρούρια, Κάστρα Κέρκυρα. Παλαιό Φρούριο

Φρούρια, Κάστρα Κέρκυρα. Παλαιό Φρούριο Παλαιό Φρούριο Είναι χτισμένο σε μια δίκορφη φυσική τοποθεσία από τον 16ο αιώνα στην άλλοτε Βυζαντινή πόλη της Κέρκυρας. Το Παλιό φρούριο είναι ένα χαρακτηριστικό σύμβολο της παλιάς πόλης και οι δύο κορυφές

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Αγαπητοί συνεργάτες, Το γραφείο µας σε συνεργασία µε την Ένωση Ξενοδοχείων Αρκαδίας και µε τη στήριξη των ήµων Τρίπολης, Γορτυνίας και του Επιµελητήριο Αρκαδίας σας προσκαλούν να συµµετέχετε

Διαβάστε περισσότερα

«Νεαροί Πρεσβευτές Τουρισμού» Προτεινόμενες Εκδρομές για Επαρχία Λεμεσού

«Νεαροί Πρεσβευτές Τουρισμού» Προτεινόμενες Εκδρομές για Επαρχία Λεμεσού «Νεαροί Πρεσβευτές Τουρισμού» Προτεινόμενες Εκδρομές για Επαρχία Λεμεσού Διαδρομή ΛΕΜ - Α: «Από τον Μεσαίωνα μέχρι σήμερα. Κάστρο Λεμεσού- Περπάτημα στην Παλιά Πόλη- Παττίχειο Ιστορικό Αρχείο» 8:15-8:30

Διαβάστε περισσότερα

ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΒΕΛΓΙΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓ Ο

ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΒΕΛΓΙΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓ Ο ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΒΕΛΓΙΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓ Ο Φρανκφούρτη-Κρουαζιέρα Ρήνου- Άμστερνταμ-Βόλενταμ-Χάγη-Ντέλφ- Ρότερνταμ-Βρυξέλλες-Μπρούζ- Λουξεμβούργο-Στρασβούργο-Χαιδελβέργη Αναχωρήσεις: 7/7, 14/7, 21/7, 28/7, 4/8, 11/8,

Διαβάστε περισσότερα

ΡOMANTIKH ΑΛΣΑΤΙΑ-ΜΕΛΑΝΑΣ ΔΡΥΜΟΣ

ΡOMANTIKH ΑΛΣΑΤΙΑ-ΜΕΛΑΝΑΣ ΔΡΥΜΟΣ ΡOMANTIKH ΑΛΣΑΤΙΑ-ΜΕΛΑΝΑΣ ΔΡΥΜΟΣ 4, 5 μέρες Στρασβούργο - Μπάντεν Μπάντεν - Εγκισέμ - Κολμάρ - Ρίκβιρ - λίμνη Τίτιζε - καταρράκτες Triberg - Φρανκφούρτη. Διαμονή στο ξενοδοχείο HILTON STRASBOURG 4* Sup.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΜΕΑΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΤΟΜΕΑΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Ανταποκρινόμενη στην διεθνή τάση για διεύρυνση και διαφοροποίηση του τουριστικού της προϊόντος, τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα προσφέρει ελκυστικά πακέτα και υπηρεσίες εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Εναλλακτικός

Διαβάστε περισσότερα

Κατηφορίζοντας μέσω της παραλίας Giardini Naxos (οι κήποι της Νάξου), κατευθυνθήκαμε προς την Ταορμίνα, τη γραφικότερη και με κοσμοπολίτικο αέρα

Κατηφορίζοντας μέσω της παραλίας Giardini Naxos (οι κήποι της Νάξου), κατευθυνθήκαμε προς την Ταορμίνα, τη γραφικότερη και με κοσμοπολίτικο αέρα Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος "Σικελία:Δώρο-Αντίδωρο", ομάδα μαθητριών της Γ γυμνασίου πραγματοποίησε ταξίδι στη Σικελία, το μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου, από τις 5 έως τις 9 Απριλίου 2017.

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραµµα Day 1 Συγκέντρωση στο αεροδρόµιο Λάρνακας και αναχώρηση για τη Σάµο µε απευθείας πτήση. Άφιξη και µεταφορά στο ξενοδοχείο.

Πρόγραµµα Day 1 Συγκέντρωση στο αεροδρόµιο Λάρνακας και αναχώρηση για τη Σάµο µε απευθείας πτήση. Άφιξη και µεταφορά στο ξενοδοχείο. ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗ ΣΑΜΟ - 8 Μέρες Γνωρίστε από κοντά το καταπράσινο νησί του παγκοσµίως γνωστού µαθηµατικού Πυθαγόρα µε τις µεγάλες ονειρικές αµµουδιές, τα πεντακάθαρα βαθυγάλανα νερά και τις υπέροχες διαδροµές

Διαβάστε περισσότερα

5ήµερη προσκυνηµατική εκδροµή στην Αµοργό

5ήµερη προσκυνηµατική εκδροµή στην Αµοργό 5ήµερη προσκυνηµατική εκδροµή στην Αµοργό Η Αµοργός, το νησί του ''Απέραντου Γαλάζιου'', βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο των Κυκλάδων, σε απόσταση 136 ναυτικών µιλίων από τον Πειραιά. Είναι µακρόστενο

Διαβάστε περισσότερα

Λόγοι υψηλής ελκυστικότητας της Μυκόνου και δυνατότητα εφαρμογής του μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης της σε άλλους προορισμούς

Λόγοι υψηλής ελκυστικότητας της Μυκόνου και δυνατότητα εφαρμογής του μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης της σε άλλους προορισμούς Λόγοι υψηλής ελκυστικότητας της Μυκόνου και δυνατότητα εφαρμογής του μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης της σε άλλους προορισμούς Σαακιάν Χρήστος Απρίλιος 2013 Εισαγωγή Η παρούσα εργασία ασχολείται με τη Μύκονο

Διαβάστε περισσότερα

Ταξίδι στην Καβάλα. Σχεδιάστηκε με το trip planner του emtgreece.com. Σχεδιάστε το δικό σας ταξίδι, τώρα.

Ταξίδι στην Καβάλα. Σχεδιάστηκε με το trip planner του emtgreece.com. Σχεδιάστε το δικό σας ταξίδι, τώρα. Ταξίδι στην Καβάλα Σχεδιάστηκε με το trip planner του emtgreece.com. Σχεδιάστε το δικό σας ταξίδι, τώρα. Ταξίδι στην Καβάλα Παρασκευή, 28 Αύγουστος 2015 Παραλία Άσπρης Άμμου Αφήνοντας την πόλη της Καβάλας

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΑ 3η Πάρκο Φρούσκα Γκόρα - «Άγιο Όρος» Σερβίας - Νόβι Σαντ - Sremski Karlovci

ΗΜΕΡΑ 3η Πάρκο Φρούσκα Γκόρα - «Άγιο Όρος» Σερβίας - Νόβι Σαντ - Sremski Karlovci Βελιγράδι 5 μέρες 25/04, 27/04, 13/06 Η πρωτεύουσα της Σερβίας, το Βελιγράδι, είναι χτισμένη στην συμβολή δύο ποταμών, του Σάββα και του Δούναβη. Μία πόλη γεμάτη αντιθέσεις και ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Η

Διαβάστε περισσότερα

Η Τήνος υπό την περιποίηση των Ανατολή Studios

Η Τήνος υπό την περιποίηση των Ανατολή Studios Η Τήνος υπό την περιποίηση των Ανατολή Studios Ημέρες Ταξιδιού 4 4 μέρες αυθεντικό Τηνιακό τοπίο, γαστρονομία, ιστορία και πολύ ξεκούραση. Από: Wondergreece Traveler ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ Μέρα 1 1. Λιμάνι

Διαβάστε περισσότερα

Ταξιδεύοντας στην ηπειρωτική Ελλάδα. Τάξη Φύλλο Εργασίας 1 Μάθημα Ε Δημοτικού Διαιρώντας την Ελλάδα σε διαμερίσματα και περιφέρειες Γεωγραφία

Ταξιδεύοντας στην ηπειρωτική Ελλάδα. Τάξη Φύλλο Εργασίας 1 Μάθημα Ε Δημοτικού Διαιρώντας την Ελλάδα σε διαμερίσματα και περιφέρειες Γεωγραφία Ταξιδεύοντας στην ηπειρωτική Ελλάδα Τάξη Φύλλο Εργασίας 1 Μάθημα Ε Δημοτικού Διαιρώντας την Ελλάδα σε διαμερίσματα και περιφέρειες Γεωγραφία Ταξιδεύουμε στην ηπειρωτική Ελλάδα, χρησιμοποιώντας διαφορετικά

Διαβάστε περισσότερα

H Λισαβόνα 5* Καλοκαίρι 2017 ιάρκεια: 4,5 ΗΜΕΡΕΣ τιµή από 529

H Λισαβόνα 5* Καλοκαίρι 2017 ιάρκεια: 4,5 ΗΜΕΡΕΣ τιµή από 529 H Λισαβόνα 5* Καλοκαίρι 2017 ιάρκεια: 4,5 ΗΜΕΡΕΣ τιµή από 529 Travel Identity Η Λισαβόνα στην πιο πλήρη και πλούσια µορφή της. Ένα ταξίδι σε µία σύγχρονη πρωτεύουσα, που διατηρεί ατόφια την αρχιτεκτονική

Διαβάστε περισσότερα

Ζήστε το ξακουστό Πάσχα στην Κέρκυρα με τα μοναδικά έθιμα παρέα με την ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (Μεγάλη Πέμπτη με Δευτέρα του Πάσχα, Απριλίου)!

Ζήστε το ξακουστό Πάσχα στην Κέρκυρα με τα μοναδικά έθιμα παρέα με την ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (Μεγάλη Πέμπτη με Δευτέρα του Πάσχα, Απριλίου)! Ζήστε το ξακουστό Πάσχα στην Κέρκυρα με τα μοναδικά έθιμα παρέα με την ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (Μεγάλη Πέμπτη με Δευτέρα του Πάσχα, 25-29 Απριλίου)! Αν σας ρωτούσαν ποια περιοχή της Ελλάδας είναι πιο ξακουστή για

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΕΒΕΖΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΠΡΕΒΕΖΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΕΒΕΖΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Αναχωρήσεις: 7/7, 14/7, 21/7, 28/7, 4/8, 11/8, 18/8 Με απευθείας πτήσεις της Aegean Airlines Λάρνακα Θεσσαλονίκη OA 553 18:10 20:10 Θεσσαλονίκη Λάρνακα OA 552 20:50 22:40 1η

Διαβάστε περισσότερα

Tο πρώτο μου Ταξίδι. Σχεδιάστηκε με το trip planner του emtgreece.com. Σχεδιάστε το δικό σας ταξίδι, τώρα.

Tο πρώτο μου Ταξίδι. Σχεδιάστηκε με το trip planner του emtgreece.com. Σχεδιάστε το δικό σας ταξίδι, τώρα. Tο πρώτο μου Ταξίδι Σχεδιάστηκε με το trip planner του emtgreece.com. Σχεδιάστε το δικό σας ταξίδι, τώρα. Tο πρώτο μου Ταξίδι Παρασκευή, 28 Αύγουστος 2015 Παραλία Αγίας Παρασκευής Λίγο μετά το γραφικό

Διαβάστε περισσότερα

10 ΜΕΡΕΣ, ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ Δεκεμβρίου Ιανουαρίου 2018

10 ΜΕΡΕΣ, ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ Δεκεμβρίου Ιανουαρίου 2018 ΝΑΙΡΟΜΠΙ ΛΙΜΝΗ ΝΑΙΒΑΣΑ ΜΑΣΑΙ ΜΑΡΑ ΜΟΜΠΑΣΑ 10 ΜΕΡΕΣ, ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2017 24 Δεκεμβρίου 2017 02 Ιανουαρίου 2018 ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ Η Κένυα είναι η πιο ελκυστική χώρα της ανατολικής Αφρικής. Εκεί ο επισκέπτης

Διαβάστε περισσότερα

Χώρος Διεξαγωγής. Αξιοθέατα*

Χώρος Διεξαγωγής. Αξιοθέατα* Χώρος Διεξαγωγής Το 4ο Εργαστηριακό Πρόγραμμα Σπουδών (Autumn School) του Τμήματος Κοινωνιολογίας θα διεξαχθεί στην Μυτιλήνη της Λέσβου. Η Λέσβος έχει πληθυσμό 85.330 κατοίκους, ανήκει διοικητικά στην

Διαβάστε περισσότερα

Περού. Ατομικό / Γαμήλιο ταξίδι

Περού. Ατομικό / Γαμήλιο ταξίδι Περού Ατομικό / Γαμήλιο ταξίδι Περού: Μια από τις πιο γοητευτικές χώρες της Νότιας Αμερικής, το Περού, φέρει μέχρι σήμερα τη σφραγίδα των αρχαίων ινδιάνικων πολιτισμών και των Ισπανών κατακτητών του. Οι

Διαβάστε περισσότερα

Β. ΓΙΑΤΗΧΑΛΚΙΔΑ. γενικά: πρωτεύουσα ν.ευβοίας 80 χλμ από την Αθήνα 53.584 κάτοικοι επίσημα

Β. ΓΙΑΤΗΧΑΛΚΙΔΑ. γενικά: πρωτεύουσα ν.ευβοίας 80 χλμ από την Αθήνα 53.584 κάτοικοι επίσημα Η ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΠΑΛΟΓΟΥ ΣΟΦΙΑ A. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Αντικείμενο: Χαλκίδα Στόχος: μελέτη του θαλάσσιου μετώπου Μέθοδοι επεξεργασίας: βιβλιογραφία-διαδίκτυο αεροφωτογραφίες

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ H Πάτρα μας είναι μια όμορφη πόλη.την αγαπάμε.απλώνεται απο την Παραλία ως το Κάστρο.Χωρίζεται στην Επάνω και Κάτω πόλη που ξεχωρίζει με τη σωστή ρυμοτομία της,τους κήπους

Διαβάστε περισσότερα

Χαρά μας να σας παρέχουμε φιλοξενία!!!...

Χαρά μας να σας παρέχουμε φιλοξενία!!!... Χαρά μας να σας παρέχουμε φιλοξενία!!!... Λίγα λόγια για τον Νέο Μαρμαρά Ο Νέος Μαρμαράς ιδρύθηκε το 1922 από πρόσφυγες που προέρχονταν από το νησί του Μαρμαρά της Προποντίδας. Ο επισκέπτης μπορεί να χαρεί

Διαβάστε περισσότερα

Η Πόλη έξω από τα Â Ë

Η Πόλη έξω από τα Â Ë Η Πόλη έξω από τα Â Ë Είναι τόσα πολλά αυτά που έχει να κάνει και να δει ο επισκέπτης της Πόλης της Ρόδου, τόσες πολλές οι επιλογές που σίγουρα δεν θα πλήξει. Μέρες ολόκληρες θα µπορούσε κανείς να περάσει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΩΝ

ΕΡΕΥΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΩΝ ΕΡΕΥΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΩΝ alco THE PULSE OF SOCIETY ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: ΕΝΤΟΛΕΑΣ: ΤΥΠΟΣ: ΔΕΙΓΜΑ: ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ: ΧΡΟΝΟΣ: ALCO Ε.Ο.Τ. ΠΟΣΟΤΙΚΗ (ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ) 1.500

Διαβάστε περισσότερα

Αθλητικός Τουρισμός. Εναλλακτικές μορφές τουρισμού Νικόλαος Θεοδωράκης Επίκουρος Καθηγητής Τ.Ε.Φ.Α.Α. Σερρών, Α.Π.Θ.

Αθλητικός Τουρισμός. Εναλλακτικές μορφές τουρισμού Νικόλαος Θεοδωράκης Επίκουρος Καθηγητής Τ.Ε.Φ.Α.Α. Σερρών, Α.Π.Θ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Εναλλακτικές μορφές τουρισμού Νικόλαος Θεοδωράκης Επίκουρος Καθηγητής, Α.Π.Θ. Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε άδειες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ. ΔΡΑΣΗ 4: Εκπαίδευση και υποστήριξη προς τις τοπικές κοινωνίες

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ. ΔΡΑΣΗ 4: Εκπαίδευση και υποστήριξη προς τις τοπικές κοινωνίες ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ "ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΒΑΣΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ" «Στήριξη και Ανάδειξη Πολυνησιωτικών ΑΕΙ» ΔΡΑΣΗ 4: Εκπαίδευση και

Διαβάστε περισσότερα

Η Porto Raphael εμπειρία της Τήνου!

Η Porto Raphael εμπειρία της Τήνου! Η Porto Raphael εμπειρία της Τήνου! Ημέρες Ταξιδιού 5 Ένα ταξίδι εξερεύνησης της Τήνου! Χωριά, παραλίες, δραστηριότητες στη φύση και γαστρονομικές προτάσεις! 5 μέρες γεμάτες ξεχωριστές εμπειρίες! Από:

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ & ΒΑΥΑΡΙΚΕΣ ΑΛΠΕΙΣ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ & ΒΑΥΑΡΙΚΕΣ ΑΛΠΕΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ & ΒΑΥΑΡΙΚΕΣ ΑΛΠΕΙΣ Χαιδελβέργη-Μόναχο-Κάστρο Νόισβανσταιν-Ρότενμπουργκ Ομπ Ντερ Τάουμπερ-Νυρεμβέργη-Μπάμπεργκ- Μπαιρόιτ-Βύρτσμπουργκ Αναχωρήσεις: 10/7, 17/7, 24/7, 31/7, 7/8,

Διαβάστε περισσότερα

Στη Λίμνη Κεριού μπορείτε επίσης να κάνετε καταδύσεις και να εξερευνήσετε τις κοντινές θαλάσσιες σπηλιές.

Στη Λίμνη Κεριού μπορείτε επίσης να κάνετε καταδύσεις και να εξερευνήσετε τις κοντινές θαλάσσιες σπηλιές. Ζάκυνθος Η Ζάκυνθος, το Φιόρε του Λεβάντε είναι ένα ακόμη νησί του Ιονίου προικισμένο από τη φύση με μοναδικές ομορφιές. Είναι το νοτιότερο νησί του συμπλέγματος και το τρίτο σε έκταση και πληθυσμό των

Διαβάστε περισσότερα

TROFEO ADRIATICO. Trofeo Adriatico ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΑΓΟΡΙΑ: TROFEO ADRIATICO ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ. ΡΙΜΙΝΙ 24-28 Μαρτίου 2016

TROFEO ADRIATICO. Trofeo Adriatico ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΑΓΟΡΙΑ: TROFEO ADRIATICO ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ. ΡΙΜΙΝΙ 24-28 Μαρτίου 2016 TROFEO ADRIATICO ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΓΟΡΙΑ U19 U17 U16 U15 U14 U13 U11 U10 ΡΙΜΙΝΙ 24-28 Μαρτίου 2016 Trofeo Adriatico Διοργάνωση: A.C. Tropical Coriano - Eurosportring Περιοχή: Ρίμινι ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

Διαβάστε περισσότερα

Η αυθεντική Τήνος μέσα από τη ματιά του Vega Apartments

Η αυθεντική Τήνος μέσα από τη ματιά του Vega Apartments Η αυθεντική Τήνος μέσα από τη ματιά του Vega Apartments Ημέρες Ταξιδιού 4 στην καρδιά της Τηνιακής γης! Πολιτισμός, φύση και γαστρονομία που ξαφνιάζει! Από: Wondergreece Traveler ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ Μέρα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΚΟΖΑΝΗΣ ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ, ΕΡΕΥΝΑΣ &ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΕΔΙΟΥ Οκτώβριος 2014 IV. ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: ΚΑΤΟΙΚΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

Ρουµανία- Τρανσυλβανία- Καρπάθια 4 ηµέρες αεροπορικώς Θεοφάνεια

Ρουµανία- Τρανσυλβανία- Καρπάθια 4 ηµέρες αεροπορικώς Θεοφάνεια Ρουµανία- Τρανσυλβανία- Καρπάθια 4 ηµέρες αεροπορικώς Θεοφάνεια Τιµή: 390 Αναχώρηση: 05/01 Περιγραφή Ταξιδιού 1η µέρα: Aθήνα - Βουκουρέστι - Παλάτι Πέλες- Μοναστήρι Σινάια Συγκέντρωση στο αεροδρόµιο «Ελ.

Διαβάστε περισσότερα

Βελιγράδι Νόβι Σαντ, 4 ημέρες

Βελιγράδι Νόβι Σαντ, 4 ημέρες Βελιγράδι Νόβι Σαντ, 4 ημέρες Διανυκτερεύσεις: Βελιγράδι (3) Γενικά Το όνομα Βελιγράδι σημαίνει "λευκή πόλη". Στην πραγματικότητα όμως η πρωτεύουσα της Σερβίας είναι μια πόλη καταπράσινη, γεμάτη πάρκα,

Διαβάστε περισσότερα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 14 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2015-2016 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ( ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ) Υπεύθυνη καθηγήτρια: Ρίζου Βασιλική ΠΕ15 Συμμετοχή:

Διαβάστε περισσότερα

Τουρκία: Ο παράδεισος της Ανατολής

Τουρκία: Ο παράδεισος της Ανατολής Τουρκία: Ο παράδεισος της Ανατολής Βρίσκεται στην ΝΔ Ασία και συνορεύει με την Ελλάδα, Βουλγαρία, Ιράν, Ιράκ, κ.α. Είναι ένας εύκολος προορισμός, αφού κανείς μπορεί να πάει εκεί είτε με αεροπλάνο είτε

Διαβάστε περισσότερα

E N O T H T A YΠOMNHMA. Οδηγοί του κόσμου, Τα ελληνικά νησιά, εκδ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, Αθήνα, 1998

E N O T H T A YΠOMNHMA. Οδηγοί του κόσμου, Τα ελληνικά νησιά, εκδ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, Αθήνα, 1998 0-0086_D3_GLOSSA_TEYXOS C GLOSSA 2/9/2 0:6 AM Page 78 6 Η Ρόδος Η Ρόδος είναι το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκα - νήσων. Δίκαια την αποκαλούν το μαργαριτάρι της Μεσογείου. Οι σπάνιες ομορφιές της ξεδιπλώ νο

Διαβάστε περισσότερα

Τήνος : Το νησί της Πίστης και της Τέχνης

Τήνος : Το νησί της Πίστης και της Τέχνης Τήνος : Το νησί της Πίστης και της Τέχνης 4ήμερη πεζοπορική 2 5 Ιουνίου 2017 Τήνος. Το νησί της Παναγίας. Το νησί του Αιόλου. Το νησί της Πίστης. Το νησί της Τέχνης. Το νησί με τις παρθένες Παραλίες. Το

Διαβάστε περισσότερα

4 μέρες γεμάτες sports & δρατηριότητες στην Λευκάδα

4 μέρες γεμάτες sports & δρατηριότητες στην Λευκάδα 4 μέρες γεμάτες sports & δρατηριότητες στην Λευκάδα Ημέρες Ταξιδιού 4 Τέσσερις ημέρες των δραστηριοτήτων που αυξάνουν την αδρεναλίνη! Windsurf, Kitesurf, Κανό, πεζοπορία, αλεξίπτωτο πλαγιάς και πολλά ακόμα

Διαβάστε περισσότερα

H Δυτική Ελλάδα αποτελεί μια εμνευσμένη συλλογή τοπίων. φυσικής ομορφιάς και πολιτισμού. Η ψυχή της Δυτικής Ελλάδας κρύβεται στην Αρχαία Ολυμπία,

H Δυτική Ελλάδα αποτελεί μια εμνευσμένη συλλογή τοπίων. φυσικής ομορφιάς και πολιτισμού. Η ψυχή της Δυτικής Ελλάδας κρύβεται στην Αρχαία Ολυμπία, H Δυτική Ελλάδα αποτελεί μια εμνευσμένη συλλογή τοπίων φυσικής ομορφιάς και πολιτισμού. Η ψυχή της Δυτικής Ελλάδας κρύβεται στην Αρχαία Ολυμπία, τη γενέτειρα του μεγαλύτερου αθλητικού θεσμού στην ανθρώπινη

Διαβάστε περισσότερα

4. Ο «ΚΟΝΤΟΓΥΑΛΟΣ», η «ΓΛΥΦΑΔΑ» και το «ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ» είναι περιοχές της τέως κοινότητας Πέλεκα; Α. Σωστό Β. Λάθος

4. Ο «ΚΟΝΤΟΓΥΑΛΟΣ», η «ΓΛΥΦΑΔΑ» και το «ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ» είναι περιοχές της τέως κοινότητας Πέλεκα; Α. Σωστό Β. Λάθος 1. Σε ποια οδό βρίσκεται ο σταθμός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας; Α. Αλκιβιάδη Δαρή, Β. Πάνου Ζαφειρόπουλου, Γ. Ντίνου Θεοτόκη. Δ. Μαντζάρου 2. Που βρίσκεται το Βυζαντινό Μουσείο; Α. Μανδούκι Β. Γαρίτσα

Διαβάστε περισσότερα

Σουτίες Νηνεμία και Τήνος! Δυνατός συνδυασμός!

Σουτίες Νηνεμία και Τήνος! Δυνατός συνδυασμός! Σουτίες Νηνεμία και Τήνος! Δυνατός συνδυασμός! Ημέρες Ταξιδιού 4 4 μέρες γεμάτες αυθεντικές εικόνες Τήνου! Από: Wondergreece Traveler ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ Μέρα 1 1. Λιμάνι Τήνου Για την περιοχή/πρόσβαση

Διαβάστε περισσότερα

Το ξενοδοχείο είναι ιδανικό για οικογενειακές διακοπές. Είναι επίσης ολοένα και πιο δημοφιλές για τα ζευγάρια.

Το ξενοδοχείο είναι ιδανικό για οικογενειακές διακοπές. Είναι επίσης ολοένα και πιο δημοφιλές για τα ζευγάρια. Το ξενοδοχείο Kambos Village είναι ένα σύγχρονο ξενοδοχειακό συγκρότημα στην Αγία Μαρίνα Κρήτης, στρατηγικά τοποθετημένο μεταξύ της πόλης των Χανίων και του θέρετρου του Πλατανιά. Χτισμένο σε προνομιακή

Διαβάστε περισσότερα

4ήμερη εκδρομή στο Καταπράσινο Θέρετρο των Θεών. Κεντρική Ελλάδα. Σο Πήλιο, τα Μετέωρα και όλες οι ομορφιές της Θεσσαλικής Γης

4ήμερη εκδρομή στο Καταπράσινο Θέρετρο των Θεών. Κεντρική Ελλάδα. Σο Πήλιο, τα Μετέωρα και όλες οι ομορφιές της Θεσσαλικής Γης 4ήμερη εκδρομή στο Καταπράσινο Θέρετρο των Θεών Κεντρική Ελλάδα Σο Πήλιο, τα Μετέωρα και όλες οι ομορφιές της Θεσσαλικής Γης Αναχωρήσεις: 17/11 05/01 23/03 4 Ημέρες Μετέωρα: Σο πέτρινο δάσος Σα Μετέωρα

Διαβάστε περισσότερα

Ένα μικρό μουσείο Μια μεγάλη ιστορία

Ένα μικρό μουσείο Μια μεγάλη ιστορία Ένα μικρό μουσείο Μια μεγάλη ιστορία Το μοναδικό μουσείο αφιερωμένο στον κερκυραίο Ιωάννη Καποδίστρια, πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδας και κορυφαίο ευρωπαίο διπλωμάτη, βρίσκεται στην γενέτειρά του, την Κέρκυρα.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΙΗΜΕΡΟ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ (Τρεις διανυκτερεύσεις)

ΤΡΙΗΜΕΡΟ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ (Τρεις διανυκτερεύσεις) Tour code: 02111F ΤΡΙΗΜΕΡΟ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ (Τρεις διανυκτερεύσεις) Ψηλά, πάνω από τον Κορινθιακό κόλπο, στο ιερό βουνό του Παρνασσού και περικυκλωμένοι από έλατα βρίσκονται οι αφιερωμένοι στον

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΑ 1η ΑΘΗΝΑ ΠΡΑΓΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ)

ΗΜΕΡΑ 1η ΑΘΗΝΑ ΠΡΑΓΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ) Πράγα 5 μέρες / 4 νύχτες Πρόγραμμα ΗΜΕΡΑ 1η ΑΘΗΝΑ ΠΡΑΓΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ) Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Πράγα. Άφιξη στην χρυσή πόλη και συνάντηση με τον τοπικό ξεναγό μας, επιβίβαση στο

Διαβάστε περισσότερα

www.kalymnikifilia.gr

www.kalymnikifilia.gr Η επιρροή του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής γλώσσας στη διαμόρφωση του ρωσικού εκπαιδευτικού συστήματος (το παράδειγμα των Εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Μόσχας) ΒΑΝΤΙΜ ΓΙΑΡΟΒΟÏ Kαθηγητής μουσικής

Διαβάστε περισσότερα

ΚΤΗΜΑ ΧΑΝΤΖΗ ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ

ΚΤΗΜΑ ΧΑΝΤΖΗ ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΟΝΕΙΡΟ ΑΓΑΠΗ ΚΤΗΜΑ ΧΑΝΤΖΗ ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ Επιλέξαμε την πιο όμορφη περιοχή της Χαλκιδικής για να κτίσουμε τα όνειρά σας. Στη χερσόνησο του Άθωνος μόλις 2 χλμ. από το τείχος

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Για να γνωρίσει κάποιος τα Μετέωρα και να βιώσει τη μαγεία του πέτρινου δάσους, ο καλύτερος και μοναδικός τρόπος είναι να πεζοπορήσει ανάμεσα στους Μετεωρίτικους πύργους

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΕΣΠΩΝ

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΕΣΠΩΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΕΣΠΩΝ στα πλαίσια του Έργου NEST Ανάπτυξη Δικτύου Αειφόρου Τουρισμού 1. Πόσες φορές έχετε επισκεφθεί την περιοχή την τελευταία 2ετία; 1 φορά 2-3 φορές 3-5 φορές

Διαβάστε περισσότερα

Σέσσι, Γραμματικό. κείμενο-φωτό: Κώστας Λαδάς

Σέσσι, Γραμματικό. κείμενο-φωτό: Κώστας Λαδάς Σέσσι, Γραμματικό κείμενο-φωτό: Κώστας Λαδάς Το καλοκαίρι του 2009 το Γραμματικό έγινε η περισσότερο συζητημένη περιοχή, αφού δυστυχώς για μια εβδομάδα σχεδόν το όνομα του φιγουράριζε σε όλα τα δελτία

Διαβάστε περισσότερα