Futureβαλ. το Fεστιβάλ του μέλλοντός μας

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Futureβαλ. το Fεστιβάλ του μέλλοντός μας"

Transcript

1 Futureβαλ το Fεστιβάλ του μέλλοντός μας

2 Τμήμα Διοργάνωσης Εκδηλώσεων και Φεστιβάλ Κουντουριώτου 17, Θεσσαλονίκη Τηλ , , ,

3 Futureβαλ 26/09-18/ Futureβαλ: Το Fεστιβάλ του μέλλοντός μας! Τα 50ά Δημήτρια, ένα φεστιβάλ-θεσμός για τη Θεσσαλονίκη, ξετυλίγουν, αναπτύσσουν και επιχειρούν να μεταμορφώσουν την πόλη σε ένα μεγάλο εργοτάξιο πολιτισμού. Πιστά στο νεωτερικό, κοσμοπολίτικο και εξωστρεφές πνεύμα, που ειδικά τα τελευταία χρόνια βλέπουμε να προσδίδει στη Θεσσαλονίκη στοιχεία μητρόπολης νέων και πρωτοποριακών πράξεων και ιδεών, τα φετινά 50ά Δημήτρια, σε πείσμα της δεινής οικονομικής συγκυρίας, φιλοδοξούν να φέρουν στην πόλη μας στοιχεία και δράσεις που θα τη μεταμορφώσουν σε πανελλαδικό, αλλά και διεθνή προορισμό. Στις επόμενες σελίδες θα βρείτε ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που έχει στόχο να «αναταράξει» το λιμνάζον και απαισιόδοξο κλίμα των ημερών. Πρόθεσή μας είναι οι Θεσσαλονικείς αλλά και επισκέπτες από όλη την Ελλάδα να απολαύσουν ένα περί των εικαστικών, του θεάτρου, της μουσικής, του χορού, του λόγου και των γραμμάτων θέαμα υψηλής αξίας και στόχευσης, που θα μετατρέψει το γκρι φθινόπωρο σε μια γιορτή χρωμάτων, πλουραλιστικών επιλογών και σπάνιας αισθητικής. Είμαστε έτοιμοι, είμαστε περήφανοι, που σε πείσμα της ανυδρίας των ημερών, ο Οκτώβριος θα «βρέξει» πολιτισμό και δημιουργία! Σας καλωσορίζουμε και σας προσκαλούμε να βιώσετε και να απολαύσετε τα 50ά Δημήτρια.

4 Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Παιδείας & αθλητισμου Έλλη Χρυσίδου ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ- ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Βασιλική Τσαουσίδου- Μητράκα Προϊσταμένη Διεύθυνσης Πολιτισμού και Τουρισμού ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΦΕΣΤΙΒΑΛ Ελένη Τσεβεκίδου Προϊσταμένη Τμήματος Διοργάνωσης Εκδηλώσεων και Φεστιβάλ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ / ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Πάρις Γκούνας Πολυξένη Ζαπτιέ Φωτεινή Καστανοπούλου Σοφία Συμεωνίδου Αθανάσιος Φυλακτός ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ Βασίλης Αδαμόπουλος Σοφοκλής Καλτζίδης Δημήτρης Κωνσταντινίδης Κατερίνα Μαζοκοπάκη Σωτηρία Μιχαηλίδου Νικόλαος Παπαοικονόμου Σμαρώ Φανοπούλου

5 Καλλιτεχνικοί Σύμβουλοι 50 ών Δημητρίων Γρηγόρης Ιωαννίδης Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Ε.Κ.Π.Α. Άκης Κερσανίδης Σκηνοθέτης, Κινηματογραφιστής Δήμητρα Κορωναίου Δασκάλα χορού, Διευθύντρια στο Τμήμα Χορού του Κέντρου Μουσικής και Χορού του Δήμου Θεσσαλονίκης Θούλη Μισιρλόγλου Ιστορικός Τέχνης, επιμελήτρια εκθέσεων και συλλογών Σάββας Πατσαλίδης Καθηγητής θεατρολογίας Α.Π.Θ. Λάκης Τζήμκας Συνθέτης, Μουσικός, Καθηγητής Μουσικής Γιώργος Χριστιανάκης Συνθέτης, Μουσικός Γενικός Συντονισμός Καλλιτεχνικού Προγράμματος Θούλη Μισιρλόγλου Υπεύθυνος Επικοινωνίας Επιμέλεια Εντύπων Στέφανος Τσιτσόπουλος Δημοσιογράφος, Σύμβουλος Επικοινωνίας Επιμέλεια Κειμένων Δημήτρης Καραθάνος Δημοσιογράφος Οπτική Ταυτότητα Έντυπα Pad Advertising Έρευνα Αρχείων Δημητρίων Μαρίνα-Αιμιλία Κοντού ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ Ιωάννα Κανταρτζή & ΣΙΑ

6 ΚαλλιτεχνιΚή διευθυνσή: ΜιΚρή αρκτοσ επιμελεια: ιρισ ΚρήτιΚου ΟΤΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΑ περιξ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ αφιερωμα ΓΙΑ ΤΑ 100 χρονια ΑπΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΒαΣιλΗ ΤΣΙΤΣΑΝΗ ΕπιμΕλΕια: ΙΡΙΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥ & ΓΙώΡΓΟΣ ΙΚΑΡΟΣ ΜπΑΜπΑΣΑΚΗΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑ: παρασκευη , Μ.Μ. ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 9 ΕώΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 7 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ , ΣΑΒΒΑΤΟ

7 ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

8 26.09 ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ Έναρξη 50 ών Δημητρίων Ένα πολύχρωμο θέαμα-πάρτι εικόνας και ήχου, με δράσεις από το Λευκό Πύργο έως το Λιμάνι PROJECT thesswiki project Thessaloniki: Wikipedia City Ψηφιοποίηση της ιστορίας και του πολιτισμού της πόλης από τους ίδιους τους πολίτες μέσω της Wikipedia ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ Faces. Το πορτρέτο στην ευρωπαϊκή φωτογραφία μετά το έργα 32 φωτογράφων και εικαστικών από 20 χώρες, οι οποίοι τα τελευταία 25 χρόνια συνετέλεσαν στη διαμόρφωση του ευρωπαϊκού φωτογραφικού πορτρέτου ΜΟΥΣΙΚΗ / ΓΕΥΣΗ Jazz Brunch Μουσικοθεατρικό και γεύσης δρώμενο από το Jazz Εργαστήριο του Σύγχρονου Ωδείου ΘΕΑΤΡΟ ΑΙΜΑΤΑ Η Αργυρώ Χιώτη και η ομάδα VASISTAS παρουσιάζουν το ιδιοσυγκρασιακού ύφους έργο «Αίματα» ΜΟΥΣΙΚΗ Πρώτη κίνηση - 50 χρόνια τραγούδια, συνθέσεις, αυτοσχεδιασμοί Συναυλία του Σάκη Παπαδημητρίου ΧΟΡΟΣ Memoria Obscura: Αφανής Μνήμη Χορευτική παράστασηperformance της Τζένης Αργυρίου.

9 30.09, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ The Book Of Blood: Human Writes Εργαστήριο της ομάδας Leibniz Live Art Company που διερευνά ζητήματα σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα ΜΟΥΣΙΚΗ M.A.T.E. Συναυλία και παρουσίαση της νέας δισκογραφικής δουλειάς των Μ.Α.Τ.Ε. ή αλλιώς Meetings Along The Edge ΧΟΡΟΣ Dressed Undressed Ο Κωνσταντίνος Ρήγος και δύο άντρες από το Χοροθέατρο Οκτάνα σε μια παράσταση κατάλληλη για άτομα άνω των 18 ετών ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Greg Hutchinson Ένα jazz μουσικό σεμινάριοworkshop ΜΟΥΣΙΚΗ Jiannis Pavlidis quintet featuring Greg Hutchinson Μια συναυλιακή εμπειρίασύμπραξη δύο σχολών της σύγχρονης τζαζ PERFORMANCE Zierle & Carter Μια καινούργια performance από το ντουέτο των Alexandra Zierle και Paul Carter με πηγή έμπνευσης τη Θεσσαλονίκη PERFORMANCE The Book Of Blood: Human Writes Performance της ομάδας Leibniz Live Art Company που διερευνά ζητήματα σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα ΘΕΑΤΡΟ OIDIP Με την υπογραφή του Silviu Purcarete και του Teatrul National Radu Stanca Sibiu, μια multimedia aναπαράσταση του αρχαίου ελληνικού μύθου «Οιδίποδας».

10 5.10 ΜΟΥΣΙΚΗ Μάνος Μυλωνάκης Συναυλία με νεοκλασικούς μίνιμαλ ήχους ΘΕΑΤΡΟ Ορυχείο Ίψεν: η ελπίδα ήρθε; Οι Χάρης Πεχλιβανίδης και Κορίνα Βασιλειάδου σκηνοθετούν μια νέα εκδοχή του νορβηγικού έργου «Ο εχθρός του λαού» ΘΕΑΤΡΟ «Ο νεκρός επιστρέφει στην αγαπημένη του» Μια παράσταση ποιητικής ευαισθησίας σκηνοθετημένη από τον Jernej Lorenci, το Theatre Kranj και το Ptuj City Theatre της Σλοβενίας ΜΟΥΣΙΚΗ, ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ Dada Κινηματογράφος και Μουσική Τρία ντουέτα της ελληνικής εναλλακτικής πειραματικής μουσικής σκηνής επενδύουν ευρωπαϊκές κινηματογραφικές ταινίες ΜΟΥΣΙΚΗ NardisJazz Μουσική συναυλία του γνωστότερου Τούρκου κιθαρίστα Onder Focan ΘΕΑΤΡΟ Roadtrip 3 Μια διαδραστική παράσταση της Βιολέττας Γύρα μέσα σε τέσσερα αυτοκίνητα εν κινήσει PERFORMANCE ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ Exulat [ poeta in terra ] Μια σπονδυλωτή σκυταλοδρομία ποίησης και επιτέλεσης ΜΟΥΣΙΚΗ Διήμερο Μουσικής Μπαρόκ Ένα διήμερο μουσικής μπαρόκ με την επιμέλεια της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης.

11 ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ Thessaloniki International Short Film Festival Φεστιβάλ δημιουργών ταινιών μικρού μήκους. 9 & ΘΕΑΤΡΟ ΟΙ ΔΙΔΥΜΟΙ ΤΗΣ ΒΕΝΕΤΙΑΣ Το θεατρικό του Κάρλο Γκολντόνι ανεβαίνει από το Γ Έτος της Δραματικής Σχολής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος σε διδασκαλία-σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα ΜΟΥΣΙΚΗ Hauschka Συναυλία, ενός από τους πιο αναγνωρίσιμους σύγχρονους συνθέτες παγκοσμίως ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ Διασπορές Εικαστική έκθεση και εκδηλώσεις που διερευνούν το μεταναστευτικό φαινόμενο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Adam Ben Ezra Σεμινάριο για μουσικούς που ασχολούνται με το κοντραμπάσο ΜΟΥΣΙΚΗ Adam Ben Ezra Συναυλία ενός από τους μεγαλύτερους σολίστες-κοντραμπασίστες παγκοσμίως ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ, VIDEO ART Screenings: Νέες παραγωγές για τα 50ά Δημήτρια Μια έκθεση βίντεο και οπτικοακουστικών εγκαταστάσεων που έχουν δημιουργηθεί ειδικά για τα 50ά Δημήτρια από νέους και ανερχόμενους εικαστικούς ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ Στάσεις Ο Δημήτρης Ράπτης και η Ομάδα «Σώμα Ως» σε ένα workshop για χορευτές, performers, ηθοποιούς και σπουδαστές δραματικών σχολών.

12 ΧΟΡΟΣ, VIDEODANCE Athens Video Dance Project Kινηματογραφικές videodance προβολές και περίπατοι του κοινού ανάμεσα σε 15 επαγγελματίες χορευτές, performers, ηθοποιούς, μουσικούς και εικαστικούς ΘΕΑΤΡΟ «Μια μέρα, όπως κάθε μέρα, σε ένα διαμέρισμα από τα χιλιάδες διαμερίσματα της Αθήνας, αυτά με τα κουφώματα ασφαλείας και τους βολικούς καναπέδες τους, σε κατάσταση αμόκ. Ή η ανουσιότητα του να ζεις» Παράσταση του πολυσυζητημένου έργου της Λένας Κιτσοπούλου ΧΟΡΟΣ Mediterranea To Modern Dance Theatre Istanbul of State Opera and Ballet ανθολογεί έργα των Ihsan Rustem, Barak Marshall και Αντώνη Φωνιαδάκη ΜΟΥΣΙΚΗ The Spectacular Nowhere Ο ξεχωριστός συνθέτης και μουσικός Chris Cole (aka Manyfingers) παρουσιάζει το νέο του δίσκο ΘΕΑΤΡΟ Η μητέρα του σκύλου Ο Σταύρος Τσακίρης σκηνοθετεί το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Παύλου Μάτεσι PERFORMANCE Στάσεις Ο Δημήτρης Ράπτης και η Ομάδα «Σώμα Ως» σε μια performance με στόχο την ανακάλυψη των διαστάσεων της ανθρώπινης αναζήτησης για επαφή και επικοινωνία ΘΕΑΤΡΟ Προδοσία Η θεατρική βελγική ομάδα tgstan παρουσιάζει την «Προδοσία» του Χάρολντ Πίντερ.

13 18.10 ΜΟΥΣΙΚΗ Γιάννης Αγγελάκας Παρουσίαση της νέας του δισκογραφικής δουλειάς και του νέου 6μελούς μουσικού σχήματός του ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ Το πάρτι λήξης, το τέλος των 50 ών Δημητρίων. Όλοι μαζί: καλλιτέχνες, κοινό, εθελοντές αποχαιρετούμε τα 50ά Δημήτρια με ένα πάρτι έως το πρωί. ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ 1.10 ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ Εικαστικός Περίπατος Οι αίθουσες τέχνης της πόλης και όλοι οι πολιτιστικοί φορείς ανοίγουν τις πόρτες για μια ελεύθερη ξενάγηση στους φιλότεχνους ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ Όταν συμβεί στα πέριξ... Εικαστικό αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη γέννηση του Βασίλη Τσιτσάνη ΒΙΒΛΙΟ EDUCATING ACROSS CULTURES: ANATOLIA COLLEGE IN TURKEY AND GREECE Παρουσίαση του νέου βιβλίου του William McGrew με θέμα την ιστορία του Κολλεγίου Ανατόλια ΒΙΒΛΙΟ MCREDUX, THE BOOK Παρουσίαση της έκδοσης που επιμελήθηκαν οι k&k architects με τις προτάσεις 39 ομάδων νέων αρχιτεκτόνων για τη μελλοντική πολιτιστική χρήση του πρώην Maison Crystal.

14 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

15 ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ Έναρξη 50 ών Δημητρίων Αξιοποιώντας τη συγκυρία του Παγκόσμιου Έτους Φωτός, η τελετή έναρξης συνδέει οπτικά το Λευκό Πύργο και το Maison Crystal με το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Μια «γέφυρα» που θα ενοποιήσει τα τρία αυτά κομβικά σημεία με βιντεοπροβολές, εναλλαγές σχημάτων και χρωμάτων, φωταγωγήσεις μνημείων (illuminations) και διαδραστικές εγκαταστάσεις φωτός (light installations). Πλοιάρια θα μεταφέρουν τους πολίτες από το παραλιακό μέτωπο προς τον Επιβατικό Σταθμό του Οργανισμού Λιμένος, όπου μια φαντασμαγορική προβολή θα αναδείξει αρχιτεκτονικά το κτίριο. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί μουσική διαδρομή από το Λευκό Πύργο μέχρι το Λιμάνι με την Agios Lavrentios Brass Band, σχήμα που γεννήθηκε στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου και αποτελείται από 9 μουσικούς χάλκινων πνευστών και κρουστών από τη Νέα Ζηλανδία, την Αυστραλία, τον Καναδά, την Ελλάδα, την Πορτογαλία, τη Γερμανία και την Ιταλία. Ένα μουσικό πανηγύρι από την καρδιά της Σερβίας έως το Mardi Gras της Νέας Ορλεάνης! Το μεγάλο πάρτι των εγκαινίων των Δημητρίων θα γίνει στην προβλήτα Α του λιμανιού. Το ραντεβού δίνεται στο Λευκό Πύργο από τις 20:30, όπου ξεκινούν και τα δρομολόγια των πλοιαρίων με τη διαδρομή Λευκός Πύργος - Λιμάνι. Την ίδια ώρα, πάλι από το Λευκό Πύργο, ξεκινά η μουσική πορεία της Agios Lavrentios Brass Band. Με τη συνεργασία του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης.

16 PROJECT thesswiki project Για πρώτη φορά στο πλαίσιο των Δημητρίων οργανώνεται μία πρότυπη δράση πληθοπορισμού (crowdsourcing). To thesswiki project ξεκίνησε τον Απρίλιο και μέχρι σήμερα συνεχίζει να υποστηρίζει τον εμπλουτισμό της Wikipedia με λήμματα σχετικά με την ιστορία και τον πολιτισμό της Θεσσαλονίκης. Στόχος της δράσης είναι η ψηφιοποίηση και ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού της πόλης από τους ίδιους τους πολίτες μέσω της μεγαλύτερης ηλεκτρονικής εγκυκλοπαίδειας στον κόσμο, της Wikipedia, και παράλληλα η ένταξη και επανάχρηση των λημμάτων μέσα στον αστικό ιστό. Στις 26 Σεπτεμβρίου η δράση θα κορυφωθεί με την παρουσίαση των αποτελεσμάτων και τον μαραθώνιο εμπλουτισμού της Wikipedia (Editathon) όπου πολίτες και φίλοι της πόλης θα συγκεντρωθούν με σκοπό τη συγγραφή λημμάτων για τη Θεσσαλονίκη. Περισσότερες πληροφορίες στο thesswiki.com Aμφιθέατρο Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, 12:00 Είσοδος ελεύθερη Σε συνεργασία με το Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Αφετηρία επικολλήσεων QR code: Νέο Δημαρχιακό Μέγαρο, 16:30

17 ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ Faces. Το πορτρέτο στην ευρωπαϊκή φωτογραφία μετά το 1990 Μέσα από τη σύμπραξη του BOZAR - Palais des Beaux- Arts (Bρυξέλλες, Bέλγιο), του Nederlands Fotomuseum (Ρότερνταμ, Ολλανδία) και του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης θα παρουσιαστούν 200 έργα 32 φωτογράφων και εικαστικών από 20 χώρες, οι οποίοι τα τελευταία 25 χρόνια συνετέλεσαν αποφασιστικά στη διαμόρφωση του ευρωπαϊκού φωτογραφικού πορτρέτου. Η έκθεση περιλαμβάνει εμβληματικές προσωπικότητες του χώρου, όπως ο Thomas Ruff και ο Thomas Struff, καθώς και δημιουργούς εξίσου γνωστούς με διεθνές κύρος, όπως οι Anton Corbijn, Rineke Dijkstra, Boris Michailov, Juergen Teller και ο Stephan Vanfleteren, αλλά και τρεις Έλληνες, τον Στράτο Καλαφάτη, τον Νίκο Μάρκου και τον Κωνσταντίνο Ιγνατιάδη. Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, Κτίριο των πρώην Αποθηκών και Γραφείων Στρατού (Προβλήτα Α Λιμανιού) Εγκαίνια: 3.10, 20:00 Σε συνεργασία με το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

18 ΜΟΥΣΙΚΗ / ΓΕΥΣΗ Jazz Brunch Από το Jazz Εργαστήριο του Σύγχρονου Ωδείου Στον υπαίθριο χώρο του Maison Crystal θα πραγματοποιηθεί ένα μουσικό δρώμενο από το Jazz Εργαστήριο του Σύγχρονου Ωδείου και το Σύνολο Κρουστών του Music Workshop του Αλέκου Παπαδόπουλου. Παράλληλα για όλους τους παρευρισκόμενους και τους φίλους των Δημητρίων θα παρατεθεί brunch από τις 12:00 έως τις 15:00. Maison Crystal Μουσικό δρώμενο - Brunch: 12:00-15:00 Είσοδος ελεύθερη

19 ΘΕΑΤΡΟ ΑΙΜΑΤΑ Από την Αργυρώ Χιώτη και την ομάδα VASISTAS ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Βασίλης Μακρής Η Αργυρώ Χιώτη και η ομάδα της VASISTAS δοκιμάζουν τα όρια της σκηνικής επιτέλεσης με τα «Αίματα», ένα έργο ιδιοσυγκρασιακού ύφους, όπου ένα ορατόριο σωμάτων και ξέφρενων φαντασιώσεων μας οδηγούν στα βάθη μιας άλλης πραγματικότητας. Της δικής μας μήπως; Θέατρο Αυλαία, 21:00 Είσοδος: 13, 10 (φοιτητές) Παραγωγός της παράστασης και υποστήριξη περιοδείας: Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, Ιδρύματος Ωνάση

20 ΜΟΥΣΙΚΗ Πρώτη κίνηση - 50 χρόνια τραγούδια, συνθέσεις, αυτοσχεδιασμοί Του Σάκη Παπαδημητρίου Στη συναυλία «Πρώτη κίνηση - 50 χρόνια τραγούδια, συνθέσεις, αυτοσχεδιασμοί» του Σάκη Παπαδημητρίου παρουσιάζεται μια επιλογή από συνθέσεις, τραγούδια και μουσικές ιδέες από τις δεκαετίες του '60, '70, '80 έως σήμερα. Θα ακουστούν επίσης θέματα και μελωδίες από θεατρικά έργα και από τις παραστάσεις «Βωβού κινηματογράφου με μουσική επιτόπου». Αίθουσα Δοκιμών της Κ.Ο.Θ., 21:00 Είσοδος: 10, 8 (φοιτητές) Προσκλήσεις σε κατόχους κάρτας ανεργίας

21 ΧΟΡΟΣ Memoria Obscura: Αφανής Μνήμη Της Τζένης Αργυρίου Η Τζένη Αργυρίου παρουσιάζει μια χορευτική παράστασηperformance, που εκκινεί και εμπνέεται από το φωτογραφικό λεύκωμα «Γρεβενά , ογδόντα χρόνια φωτογραφίας» του Βαγγέλη Νικόπουλου. Πρόκειται για ένα παιχνίδι μνήμης, φωτός και σκιάς, φωτογραφίας και ήχου για την αλήθεια και τη λήθη. Σφαγεία, 21:00 Είσοδος: 10, 8 (μειωμένο) Προσκλήσεις σε κατόχους κάρτας ανεργίας

22 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 30.09, The Book Of Blood: Human Writes Της ομάδας Leibniz Live Art Company To πρώτο μέρος του εργαστηρίου της ομάδας Leibniz Live Art Company σφυρηλατεί ένα δεσμό εμπιστοσύνης ανάμεσα στους συμμετέχοντες καλλιτέχνες. Στόχος, να βρουν κοινούς τόπους έκφρασης και διατύπωσης ενός πολιτικού μηνύματος που θα αφορά την τωρινή πολιτικοκοινωνική κατάσταση. Στο δεύτερο μέρος του εργαστηρίου θα παρουσιαστεί μια ξεχωριστή performance από όλους τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες (4 Οκτωβρίου). Maison Crystal Ώρες εργαστηρίου: 10:00-15:00 Πληροφορίες για συμμετοχές:

23 ΜΟΥΣΙΚΗ 2.10 M.A.T.E. Oι Μ.Α.Τ.Ε., ή αλλιώς Meetings Along The Edge, παρουσιάζουν τη νέα τους δισκογραφική δουλειά. Είναι ένα μουσικό σχήμα κινούμενο σε ήχους trip hop, drum n bass, dubstep, dub, με cinematic ηχοχρώματα που, σε συνδυασμό με video projections, δημιουργούν ένα προσωπικό, ιδιαίτερο οπτικoακουστικό αποτέλεσμα. Δημιουργήθηκαν το Νοέμβριο του 2011 στη Θεσσαλονίκη από τον Αδάμ Σιάγα (live electronics, scratch, synths, programming, ney) και τον Θωμά Κωστούλα (drums, programming). Στις αρχές του 2013 ενισχύθηκαν με την παρουσία της ηθοποιού Μαρίας - Ελισάβετ Κοτίνη στα φωνητικά. Έχουν εμφανιστεί με επιτυχία σε φεστιβάλ, underground στέκια αλλά και σε κεντρικές σκηνές εντός και εκτός Θεσσαλονίκης. Club Mύλου, 22:00 (Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00) Είσοδος: 12, 10 (μειωμένο)

24 ΧΟΡΟΣ Dressed Undressed Από τον Κωνσταντίνο Ρήγο και το Χοροθέατρο Οκτάνα Μια παράσταση κατάλληλη για άτομα άνω των 18 ετών. Πρωταγωνιστές δυο άντρες χωρίς ταυτότητα, ντυμένοι με ρούχα της σύγχρονης καθημερινότητας. Στην εξέλιξη της δράσης θα τα απεκδυθούν, ηθελημένα ή αθέλητα, για να παραμείνουν δυο σώματα γυμνά μέσα σε ένα χώρο καθορισμένο, από τον οποίο είναι αδύνατο να ξεφύγουν. Σφαγεία, 21:00 Είσοδος: Προπώληση 12, 10 (νεανικό), Ταμείο 14 Με την υποστήριξη

25 ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 3.10 Greg Hutchinson Ο διάσημος Greg Hutchinson πραγματοποιεί στα φετινά Δημήτρια ένα jazz μουσικό σεμινάριο-workshop, για τους μουσικούς του συγκεκριμένου είδους, και όχι μόνο. Αίθουσα Δοκιμών της Κ.Ο.Θ. Ώρες σεμιναρίου: 12:00-15:00 Πληροφορίες για συμμετοχή στο σεμινάριο:

26 ΜΟΥΣΙΚΗ 3.10 Jiannis Pavlidis quintet featuring Greg Hutchinson Ο Greg Hutchinson είναι ένας από τους μεγαλύτερους ντράμερ της σύγχρονης τζαζ σκηνής. Έχει συνεργαστεί με κορυφαίους μουσικούς του είδους, όπως ο John Scofield, Lou Donaldson, Von Freeman, Herbie Hancock, Ray Brown. Ο Greg Hutchinson έρχεται για μία μοναδική εμφάνιση καλεσμένος του παγκοσμίου φήμης μουσικoύ Jiannis Pavlidis. Ο διάσημος ντράμερ παρέα με τον εξαίρετο Έλληνα κιθαρίστα, που τα τελευταία χρόνια περιοδεύει σε ολόκληρο τον κόσμο, θα παραγάγουν ένα μοναδικό μουσικό αποτέλεσμα πλαισιωμένοι από εξίσου μοναδικούς μουσικούς πιουρίστες του είδους, τους Λάκη Τζήμκα (κοντραμπάσο), Matt Anderson (τενόρο σαξόφωνο), Sam Leak (πιάνο). Μια συναυλιακή εμπειρία. Αίθουσα Δοκιμών της Κ.Ο.Θ. Ώρα συναυλίας: 21:00 Είσοδος: 12, 10 (μειωμένο)

27 PERFORMANCE 3.10 Zierle & Carter Η Alexandra Zierle και ο Paul Carter είναι καλλιτέχνες της performance και live art curators, με έδρα την Αγγλία. Μέσα από τη συνεργατική πρακτική τους εξετάζουν κριτικά τους διαφορετικούς τρόπους επικοινωνίας, τις έννοιες του ανήκειν και τις δυναμικές των σχέσεων. Προβληματική τους: τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος. Το έργο τους λειτουργεί ως πρόσκληση για περιπλάνηση ανάμεσα στους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, το μόνιμο και το παροδικό, αυτό που έχει λεχθεί, αλλά και το άλεκτο. Επίσης, διερευνά τις κοινωνικές συμβάσεις, τις παραδόσεις και τα τελετουργικά, συχνά διαταράσσοντας τον κανόνα. Στη Θεσσαλονίκη θα παρουσιάσουν μια καινούρια performance, λαμβάνοντας υπόψη δεδομένα και εντυπώσεις της πόλης. Maison Crystal, 21:00 Είσοδος ελεύθερη

28 PERFORMANCE 4.10 The Book Of Blood: Human Writes Η Leibniz Live Art Company είναι μια ομάδα performance, η οποία ιδρύθηκε από τους Ernst Fischer και Helen Spackman το Το σχήμα έχει δημιουργήσει 5 βασικά έργα performances/ εγκαταστάσεις μέχρι σήμερα ( The ship of Fools, The Book of Dust, The Book of Blood, Ghost Letters, Passion/Flower ), τα οποία έχουν παρουσιαστεί τόσο σε εθνικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο. Στο πλαίσιο των Δημητρίων θα παρουσιαστεί η performance The Book Of Blood: Human Writes. H λέξη Rights (Δικαιώματα) του τίτλου αντικαθίσταται με το ρήμα Writes (Γράφει), ώστε να πολλαπλασιαστούν οι αναφορές και σημασίες της, καθώς η performance διερευνά ζητήματα που σχετίζονται με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Για την επιτέλεση του έργου βασική και αναγκαία είναι η εθελοντική αιμοδοσία του κοινού. Μία σταγόνα αίματος που χρησιμοποιείται για να μεταγράψει την Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων σε ένα βιβλίο που ταξιδεύει με το έργο από τόπο σε τόπο. Παράλληλα στον ίδιο χώρο 10 Έλληνες performance artists θα παρουσιάσουν performances με πολιτικό χαρακτήρα, ύστερα από την καθοδήγηση και το εντατικό σεμινάριο των Leibniz Live Art Company που θα έχει προηγηθεί. Maison Crystal, 20:00 Είσοδος ελεύθερη

29 ΘΕΑΤΡΟ 4.10 OIDIP Των Silviu Purcarete και Εθνικού Θεάτρου Radu Stanca Sibiu ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Mihaela Marin Ο σκηνοθέτης των μεγαλύτερων επιτυχιών του ρουμανικού θεάτρου της τελευταίας εικοσαετίας, ο Silviu Purcarete, κινούμενος μεταξύ Βουκουρεστίου και Παρισιού, διασκευάζει τον αρχαίο μύθο του Οιδίποδα, αντλώντας υλικά και ιδέες από τη σύγχρονη, multimedia πραγματικότητά μας. Το αποτέλεσμα είναι μια παράσταση υψηλής αισθητικής, που υποστηρίζεται με μοναδικό τρόπο από το Εθνικό Θέατρο της Ρουμανίας Radu Stanca Sibiu. Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, 21:00 Είσοδος: 12, 10 (φοιτητές) Προσκλήσεις σε κατόχους κάρτας ανεργίας

30 ΜΟΥΣΙΚΗ 5.10 Μάνος Μυλωνάκης Μια μουσική βραδιά που θα κινηθεί σε νεο-κλασικά, μίνιμαλ μονοπάτια, ενώ επί σκηνής θα συνοδέψουν τον Μάνο Μυλωνάκη τέσσερις μουσικοί έγχορδων και κρουστών. Με βασικό μουσικό του όχημα τους Your Hand in Mine, ο Μάνος Μυλωνάκης ασχολήθηκε με τη σύνθεση, τη μουσική τεχνολογία, τις μουσικές του δρόμου, αλλά και έχτισε μια μεγάλη συλλογή από μουσικά όργανα. Με τους YHIM έχει ήδη τρεις παρουσίες στη δισκογραφία ( Your Hand in Mine EP, Every Night Dreams, The Garden Novels ) και έχει στο ενεργητικό του πολυάριθμες live εμφανίσεις τόσο σε μικρούς και ασυνήθιστους χώρους, όσο και σε μεγάλες διοργανώσεις και φεστιβάλ, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το καλοκαίρι του 2014 τον βρίσκει να ταξιδεύει για τη μουσική του και να ηχογραφεί το πρώτο του προσωπικό EP με Ισλανδούς μουσικούς στο Reykjavik, ενώ το 2015 γράφει μουσική για θέατρο και ηχογραφεί το δεύτερο προσωπικό του δίσκο. Αίθουσα Δοκιμών της Κ.Ο.Θ., 21:00 Είσοδος: 10, 8 (φοιτητές) Προσκλήσεις σε κατόχους κάρτας ανεργίας

31 ΘΕΑΤΡΟ Ορυχείο Ίψεν: η ελπίδα ήρθε; ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Νώντας Στυλιανίδης Το βραβευμένο από το Νορβηγικό Υπουργείο Πολιτισμού «Ορυχείο Ίψεν: η ελπίδα ήρθε;», παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία δύο ταλαντούχων καλλιτεχνών, του Χάρη Πεχλιβανίδη και της Κορίνας Βασιλειάδου. Η νέα εκδοχή του κλασικού έργου έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι ο αγώνας για δικαιοσύνη εξακολουθεί να μας αφορά με την ίδια ένταση, όπως και στην εποχή του Ίψεν. Maison Crystal, 21:00 Είσοδος: 10, 8 (φοιτητές)

32 ΘΕΑΤΡΟ 6.10 Ο νεκρός επιστρέφει στην αγαπημένη του Από τους Jernej Lorenci, Theatre Kranj και Ptuj City Theatre Ο κορυφαίος αυτή τη στιγμή Σλοβένος σκηνοθέτης Jernej Lorenci παρουσιάζει την πολυβραβευμένη παράστασή του «Ο νεκρός επιστρέφει στην αγαπημένη του», με το Theatre Kranj και Ptuj City Theatre. Μια βαθιά ρομαντική παράσταση για το σπάσιμο των ορίων και για τις πράξεις εκείνες που για πολλούς θεωρούνται ακραίες, για κάποιους άλλους όμως είναι ακραία ξεκάθαρες ως θέση ζωής. Μια παράσταση τολμηρά πρωτοποριακή, καινοτόμα και ποιητική, πολυβραβευμένη και υμνημένη για την έξοχη προσέγγισή της, αλλά και τα σπάνια μουσικά της ηχοχρώματα. Όσοι γνωρίζουν το έργο του Lorenci θεωρούν ότι είναι η καλύτερη μέχρι στιγμής σκηνοθεσία του. Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Φουαγιέ Κτιρίου Μ2, 21:00 Είσοδος: 10, 8 (φοιτητές) Προσκλήσεις σε κατόχους κάρτας ανεργίας Σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

33 ΜΟΥΣΙΚΗ, ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ 7.10 DADA ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ Τρία από τα καλύτερα duos της ελληνικής εναλλακτικής πειραματικής μουσικής σκηνής συνθέτουν και παρουσιάζουν ζωντανά το soundtrack για ευρωπαϊκές κινηματογραφικές ταινίες της αβαν-γκάρντ του Μεσοπολέμου και του κινήματος Dada. Οι Silent Move είναι το project-group των Γιάννη Παξεβάνη (κιθάρα, loops, tapes) και Βασίλη Τζαβάρα (πιάνο, κιθάρα, loops, tapes). Οι δυο μουσικοί με όχημα τον αυτοσχεδιασμό, τον ηλεκτρικό ήχο και τα εφέ δημιουργούν μια σκοτεινή ατμόσφαιρα, προτείνοντας εναλλακτικές μουσικές αναγνώσεις σε ταινίες βωβού κινηματογράφου. Οι Sancho 003 είναι το πειραματικό ηλεκτρο-ακουστικό και «σινεματικό» γκρουπ του Φώτη Σιώτα και του Κώστα Παντέλη. Με τις συνθέσεις τους να βασίζονται στην τεχνική του λουπαρίσματος, δημιουργούν ονειρικά soundscapes με «βρόμικα» ξεσπάσματα και αιθέριες μελωδίες. Οι Underwater Chess αποτελούνται από τους Πάνο Παπάζογλου και Μιχάλη Βρέττα. Ο ήχος τους χαρακτηρίζεται από μουσικές εξερευνήσεις με κιθάρα, βιολί και φωνή, ambient πειραματισμούς και αυτοσχεδιασμούς. Black Box, 21:00 Είσοδος: 10, 8 (μειωμένο)

34 ΜΟΥΣΙΚΗ 8.10 NardisJazz Του Onder Focan Μουσική συναυλία ενός από τους γνωστότερους Τούρκους κιθαρίστες, του Onder Focan, όπου η αρμονία της jazz, οι αυτοσχεδιασμοί αλλά και τα έθνικ στοιχεία αναμειγνύονται δημιουργικά. Αίθουσα Δοκιμών της Κ.Ο.Θ., 21:00 Είσοδος: 10, 8 (μειωμένο) Προσκλήσεις σε κατόχους κάρτας ανεργίας

35 ΘΕΑΤΡΟ Roadtrip 3 Σε σκηνοθεσία της Βιολέττας Γύρα Πρόκειται για μια διαδραστική παράσταση-δράση του Studio Κινητήρα που λαμβάνει χώρα μέσα σε τέσσερα εν κινήσει αυτοκίνητα. Τέσσερις ηθοποιοί εναλλάσσουν αυτοκίνητα και το κοινό εκτίθεται σε τέσσερις διαφορετικές ιστορίες, τέσσερα διαφορετικά διλήμματα, ενώ κάθε ηθοποιός δίνει στους τέσσερις επιβάτες που συναντά σε κάθε αυτοκίνητο έναν κοινό ρόλο για να μπορέσουν να πάρουν μέρος στη δράση. Οι επιβάτες / θεατές επιλέγουν έτσι με ποιο τρόπο θα παίξουν το διαδραστικό παιχνίδι που τους προτείνεται κάθε φορά. Εξωτερικοί χώροι της πόλης Αφετηρία: Νέο Δημαρχιακό Μέγαρο Έναρξη: & Με την υποστήριξη

36 PERFORMANCE, ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ 9.10 Exulat [ poeta in terra ] Το «Exulat [ poeta in terra ]» είναι μια σπονδυλωτή σκυταλοδρομία ποίησης και επιτέλεσης, όπου διερευνώνται τα όρια μεταξύ γραπτού και προφορικού ποιητικού λόγου, με έμφαση στη σωματοποίηση της ποίησης, καθώς και στην ποικιλότροπη διάδραση της ποιήτριας-ποιητή με το κοινό. Συμμετέχουν με ποιητικές επιτελέσεις οι ποιήτριες-ποιητές: Κατερίνα Ηλιοπούλου (με τη σύμπραξη του εικαστικού Γιάννη Ισιδώρου), Φοίβη Γιαννίση, Γιάννης Στίγκας, Βασίλης Αμανατίδης (με τη σύμπραξη της εικαστικού Ράνιας Εμμανουηλίδου), Μάριος Χατζηπροκοπίου, Λένια Ζαφειροπούλου και Ζαφείρης Νικήτας. Αλατζά Ιμαρέτ, 20:00 Είσοδος ελεύθερη

37 ΜΟΥΣΙΚΗ Διήμερο Μουσικής Μπαρόκ Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί ένα διήμερο μουσικής μπαρόκ, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει Antonio Vivaldi (κοντσέρτο για βιολοντσέλο και έγχορδα), Francesco Geminiani (Concerto Grosso "La Follia", με εμβόλιμους αυτοσχεδιασμούς) και C.P.E. Bach (κοντσέρτο για βιολοντσέλο και ορχήστρα εγχόρδων σε λα μείζονα). Συντελεστές από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης οι Δήμος Γκουνταρούλης (βιολοντσέλο), Σίμος Παπάνας (βιολί), Γεράσιμος Χοϊδάς (τσέμπαλο/ continuo). Αίθουσα Συναυλιών της Κ.Ο.Θ., 20:30 Είσοδος: 8, 4 (μειωμένο) Σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης.

38 ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ Thessaloniki International Short Film Festival Γεννήθηκε πριν από 9 χρόνια από τον Γιάννη Ζαχόπουλο, γκουρού της σινεφίλ Θεσσαλονίκης, κι έγινε από την αρχή πόλος έλξης καλλιτεχνών, οι οποίοι σε μικρής διάρκειας φιλμ συμπυκνώνουν και καταγράφουν την ξέφρενη πορεία του πλανήτη σε επίπεδο κοινωνικό, πολιτικό, ερωτικό. Το TISFF δίνει βήμα σε νέους κινηματογραφιστές από ολόκληρο τον κόσμο, προβάλλοντας και προωθώντας νέες ιδέες και νέες τάσεις στον κινηματογράφο. Νέοι δημιουργοί, καθώς και βραβευμένοι κινηματογραφιστές φέρνουν στη Θεσσαλονίκη προβολές από τον κόσμο του μέλλοντος. Πολιτιστικό Κέντρο Αλέξανδρος Ώρες προβολών: 17:00 20:00 & 21:00 00:00 Είσοδος: 5

39 ΘΕΑΤΡΟ 9 & ΟΙ ΔΙΔΥΜΟΙ ΤΗΣ ΒΕΝΕΤΙΑΣ Η Βενετία, η Βερόνα, ο Τζανέτο, η Ροζάουρα, ένας γάμος, πολλοί εμπλεκόμενοι. Η μητέρα, η Βεατρίκη, ο Τονίνο, ο Φλορίντο, και ορίστε οι ήρωες και το σκηνικό όπου εξελίσσεται η μνημειώδης κωμωδία παρεξηγήσεων και εμβληματικό έργο της Comedia del Arte με την υπογραφή του Κάρλο Γκολντόνι. Ο συγγραφέας, σε μεγάλα κέφια, διαπερνά το χρόνο και χαρίζει απλόχερα το γέλιο ακόμα και σήμερα. Το Γ Έτος της Δραματικής Σχολής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος ανακαλύπτει τους κώδικες της Commedia del Arte και βγαίνοντας στους δρόμους και τις πλατείες της πόλης ανατρέπει τις θεατρικές συμβάσεις και κάνει τον Γκολντόνι και πάλι επίκαιρο. Με τη διδασκαλία και τη σκηνοθεσία του Γιάννη Ρήγα, σε εξαιρετική μετάφραση του Χάρη Βλαβιανού. Εξωτερικοί χώροι της πόλης Είσοδος ελεύθερη Πληροφορίες: Σε συνεργασία με τη Δραματική Σχολή του ΚΘΒΕ

40 ΜΟΥΣΙΚΗ Hauschka Ο Hauschka, κατά κόσμον Volker Bertelmann, είναι ένας από τους πιο ανερχόμενους και αναγνωρίσιμους σύγχρονους συνθέτες παγκοσμίως. Στην ηλικία των 18 ετών υπέγραψε συμβόλαιο με τη δισκογραφική εταιρία Sony Music και εξέδωσε μια πλειάδα δίσκων, είτε προσωπικών είτε σε συνεργασία με επώνυμους μουσικούς, όπως ο Torsten Mauss, Luke Sutherland, Stefan Schneider. Από το 2007 ηχογραφεί για τη διάσημη Fat Cat Records. Παράλληλα συνθέτει μουσική για τον κινηματογράφο, το θέατρο και το χορό και εμφανίζεται σε μεγάλα και διάσημα φεστιβάλ ανά τον κόσμο. Οι κριτικοί τον συγκρίνουν με συνθέτες όπως οι Eric Satie, John Cage και Steve Reich. Στο πλαίσιο των Δημητρίων θα παρουσιάσει δικά του έργα για prepared piano (πιάνο του οποίου ο ήχος μεταβάλλεται με την τοποθέτηση αντικειμένων πάνω ή ανάμεσα στις χορδές) και ηλεκτρονικά, ενώ ταυτόχρονα θα προβάλλεται βίντεο από κάμερα τοποθετημένη στο εσωτερικό του πιάνου. Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, 21:00 Είσοδος: 12, 10 (μειωμένο) Προσκλήσεις σε κατόχους κάρτας ανεργίας

41 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Mareike Foecking

42 ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ Διασπορές Μια εικαστική έκθεση που διερευνά την έννοια της Διασποράς και τη σχέση του μεταναστευτικού φαινομένου με τον αστικό χώρο της Θεσσαλονίκης. Πλαισιώνεται από ένα παράλληλο πολιτιστικό δρώμενο και προσεγγίσεις εικαστικού, ανθρωπολογικού, λογοτεχνικού, διαγλωσσικού και μουσικού χαρακτήρα. Επιμέλεια: Περσεφόνη Μύρτσου, Εύα Γιαννακοπούλου Πολιτιστικό Κέντρο Βαβυλωνία Ώρες: 10:00-22:00 Είσοδος ελεύθερη

43 ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Adam Ben Ezra ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ MuperPhoto Ο κοντραμπασίστας που ξεφεύγει από τα ακαδημαϊκά πλαίσια των κριτικών αλλά και των ειδημόνων ακροατών της ιδιαίτερης μουσικής του, χρησιμοποιώντας όλες τις δυνατότητες που του προσφέρουν τα κοινωνικά δίκτυα, με τρανό παράδειγμα το You Tube, θα διδάξει τα μυστικά της τέχνης και της τεχνικής του. Ένα σεμινάριο για μουσικούς και κυρίως για εκείνους που ασχολούνται με το κοντραμπάσο. Κέντρο Μουσικής Δήμου Θεσσαλονίκης Ώρες σεμιναρίου: 12:00-15:00 Πληροφορίες συμμετοχής:

44 ΜΟΥΣΙΚΗ Adam Ben Ezra Ο Adam Ben Ezra, ένας από τους σημαντικότερους κοντραμπασίστες, έρχεται στη Θεσσαλονίκη για να πραγματοποιήσει μια solo bass performance ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, καθώς η μουσική του ενσωματώνει drumming, looping και αυτοσχεδιαζόμενες συνθέσεις. Αίθουσα Δοκιμών της Κ.Ο.Θ., 21:00 Είσοδος: 10, 8 (μειωμένο) Προσκλήσεις σε κατόχους κάρτας ανεργίας ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ezra Gozo Mansur

Πολιτιστικά Γεγονότα 2008

Πολιτιστικά Γεγονότα 2008 Πολιτιστικά Γεγονότα 2008 Ρόδος, µια Πόλη Τέχνης και Πολιτισµού Ο Πολιτισµός ήταν πάντα ένα αναπόσπαστο κοµµάτι της ζωή στην Ρόδο. Ο Δήµος Ροδίων οργανώνει καθ όλη την διάρκεια της χρονιάς, µε έµφαση στους

Διαβάστε περισσότερα

Οκτώβριος στα Μνημεία της Θεσσαλονίκης!

Οκτώβριος στα Μνημεία της Θεσσαλονίκης! Οκτώβριος στα Μνημεία της Θεσσαλονίκης! Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου 2017 Ροτόντα A Filetta Το πολυφωνικό σεξτέτο με την ηγεμονική θέση στη μουσική σκηνή της Κορσικής, ερμηνεύει την πιο πρόσφατη δουλειά του. Η

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15.05.2015 08:30-09:30 Παίζοντας με τα μνημεία «Ροτόντα» 10:00-11:00 Παίζοντας με τα μνημεία «Κήποι του Πασά» 11:00-14:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15.05.2015 08:30-09:30 Παίζοντας με τα μνημεία «Ροτόντα» 10:00-11:00 Παίζοντας με τα μνημεία «Κήποι του Πασά» 11:00-14:00 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15.05.2015 08:30-09:30 Παίζοντας με τα μνημεία «Ροτόντα» Ηλικίες: 11-12 10:00-11:00 Παίζοντας με τα μνημεία «Κήποι του Πασά» Ηλικίες: 6-8 11:00-14:00 ΚΕΡΑΜΙΚΗ «Ποιος θέλει να παίξει με τον πηλό;»

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15.05.2015. 08:30-09:30 ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Παίζοντας με τα μνημεία «Ροτόντα» Θεατρικό παιχνίδι με το Τμήμα Θεάτρου του Α.Π.Θ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15.05.2015. 08:30-09:30 ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Παίζοντας με τα μνημεία «Ροτόντα» Θεατρικό παιχνίδι με το Τμήμα Θεάτρου του Α.Π.Θ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15.05.2015 08:30-09:30 «Ροτόντα» Ηλικίες: 11-12 10:00-11:00 «Κήποι του Πασά» Ηλικίες: 6-8 11:00-14:00 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΗΠΟΥ ΚΕΡΑΜΙΚΗ «Ποιος θέλει να παίξει με τον πηλό;» Σύλλογος Αγγειοπλαστών-Κεραμιστών

Διαβάστε περισσότερα

LAB2ART : Festivart 2014

LAB2ART : Festivart 2014 ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ LAB2ART : Festivart 2014 To FestivArt είναι ένας ετήσιος θεσμός επικοινωνίας των τεχνών και της δημιουργικής έκφρασης που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες,

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 01 2 0 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων Ιούλιος - Αύγουστος 2013 Δήμου Ναυπακτίας

Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων Ιούλιος - Αύγουστος 2013 Δήμου Ναυπακτίας Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων Ιούλιος - Αύγουστος 2013 Δήμου Ναυπακτίας Δημοτικές Ενότητες: Είσοδος Ελεύθερη Ναυπάκτου, Αντιρρίου, Χάλκειας Αποδοτίας, Πλατάνου, Πυλήνης Ο Δήμος Ναυπακτίας διαθέτει

Διαβάστε περισσότερα

Μια θεατρική παράσταση που αναφέρεται στην γυναικεία κακοποίηση. Κατερίνα.. Χ, σκέτο..χωρίς επίθετο.

Μια θεατρική παράσταση που αναφέρεται στην γυναικεία κακοποίηση. Κατερίνα.. Χ, σκέτο..χωρίς επίθετο. Μια θεατρική παράσταση που αναφέρεται στην γυναικεία κακοποίηση. Κατερίνα.. Χ, σκέτο..χωρίς επίθετο. Είναι μια απλή, συνηθισμένη κοπέλα που βλέπουμε στο δρόμο να περπατά, δίχως όμως να γνωρίζουμε το μαρτύριο

Διαβάστε περισσότερα

Να έρθει στην επιφάνεια η πόλη που δε φαίνεται. Η πόλη που υπάρχει ζωντανή, μα

Να έρθει στην επιφάνεια η πόλη που δε φαίνεται. Η πόλη που υπάρχει ζωντανή, μα Στα πλαίσια του φεστιβάλ Αισχυλείων 2015, θα πραγματοποιηθούν παράλληλες δράσεις από τις 11 Ιουλίου 2015. Να έρθει στην επιφάνεια η πόλη που δε φαίνεται. Η πόλη που υπάρχει ζωντανή, μα κρυμμένη... Μέσα

Διαβάστε περισσότερα

Πόλη και πολιτισμός Πόλη και διασκέδαση

Πόλη και πολιτισμός Πόλη και διασκέδαση 28 Πόλη και πολιτισμός Πόλη και διασκέδαση Η πολιτιστική ζωή της Θεσσαλονίκης Έντονη είναι η πολιτιστική ζωή της Θεσσαλονίκης ολόκληρο τον χρόνο. Εκδηλώσεις του Μακεδονικού Μουσείου της Σύγχρονης Τέχνης,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013 ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013, ώρα 20:30 «Ο Καραγκιόζης Πειρατής» ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013, ώρα 21:30 ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ με θέμα

Διαβάστε περισσότερα

08.10 15.10-22.10-29.10 05.11 12.11 19.11 26.11. Τετάρτη 8, 15, 22 & 29 Οκτωβρίου, 5, 12,19 & 26 Νοεμβρίου 17:00

08.10 15.10-22.10-29.10 05.11 12.11 19.11 26.11. Τετάρτη 8, 15, 22 & 29 Οκτωβρίου, 5, 12,19 & 26 Νοεμβρίου 17:00 ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ Εκπαιδευτικά προγράμματα Ελεύθερο Εργαστήρι Μουσικής Παιδείας 08.10 15.10-22.10-29.10 05.11 12.11 19.11 26.11 ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΕ

Διαβάστε περισσότερα

Χριστούγεννα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Χριστούγεννα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Χριστούγεννα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο 2017-18 Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Εθνικού Αρχαιολογικού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υφιστάμενη Κατάσταση και Προοπτικές

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υφιστάμενη Κατάσταση και Προοπτικές ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υφιστάμενη Κατάσταση και Προοπτικές 11 Οκτωβρίου 2019 Κύριος εκφραστής της πολιτιστικής πολιτικής του Κράτους όσον αφορά στον σύγχρονο

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ. (Δημιουργικές συναντήσεις και αμφίδρομες σχέσεις με αφορμή ένα διήγημα)

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ. (Δημιουργικές συναντήσεις και αμφίδρομες σχέσεις με αφορμή ένα διήγημα) ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ (Δημιουργικές συναντήσεις και αμφίδρομες σχέσεις με αφορμή ένα διήγημα) Αλεξάνδρα Μυλωνά, φιλόλογος-σκηνοθέτις-συγγραφέας Ελένη Παπαδοπούλου, φιλόλογος ΜΑ-εκπαιδευτικός

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ Ι. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

ΜΑΘΗΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ Ι. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΜΑΘΗΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ Ι. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ Το μάθημα της Θεατρικής Αγωγής θα διδάσκεται από φέτος στην Ε και Στ Δημοτικού. Πρόκειται για μάθημα βιωματικού χαρακτήρα, με κύριο

Διαβάστε περισσότερα

17 έως 21 Απριλίου 2019 «Μουσική και Κινηματογράφος» Νίκος Κυπουργός

17 έως 21 Απριλίου 2019 «Μουσική και Κινηματογράφος» Νίκος Κυπουργός «Έτσι γεννήθηκε η μουσική του κινηματογράφου, θα έλεγε κανείς. Από τη σιωπή. Και η μουσική αυτή υπήρξε στην αρχή λίγο σκοτάδι, τίτλοι ηχητική περιγραφή του ονείρου, πράξη ζωής και θάνατος, ενέργεια, νίκη,

Διαβάστε περισσότερα

Removement Athens 2017 Στοά Καΐρη Στοά Πραξιτέλους Στοά Αρσάκη 1 30 Ιουνίου 2017

Removement Athens 2017 Στοά Καΐρη Στοά Πραξιτέλους Στοά Αρσάκη 1 30 Ιουνίου 2017 Removement Athens 2017 Στοά Καΐρη Στοά Πραξιτέλους Στοά Αρσάκη 1 30 Ιουνίου 2017 Τρεις στοές του κέντρου της Αθήνας ζωντανεύουν μέσα από εικαστικές παρεμβάσεις και διαδραστικές performances καταξιωμένων

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. 36ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. 36ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμα 06-09-2013 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 36ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Την παρουσίαση του 36ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος Δράμας

Διαβάστε περισσότερα

TONINO CAROTONE LOCOMONDO. Special guest έκπληξη. Μία ανατρεπτική βραδιά. ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΟΡΘΙΩΝ 10 (5 το ποτό) STANDS ΟΡΘΙΩΝ 20 (10 το ποτό)

TONINO CAROTONE LOCOMONDO. Special guest έκπληξη. Μία ανατρεπτική βραδιά. ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΟΡΘΙΩΝ 10 (5 το ποτό) STANDS ΟΡΘΙΩΝ 20 (10 το ποτό) TONINO CAROTONE LOCOMONDO & Special guest έκπληξη Μία ανατρεπτική βραδιά Athens Music Festival - 28 Ιανουαρίου ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΟΡΘΙΩΝ 10 (5 το ποτό) STANDS ΟΡΘΙΩΝ 20 (10 το ποτό) ΚΑΘΗΜΕΝΟΙ A' Ζώνη:

Διαβάστε περισσότερα

Ο Λ Υ Μ Π Ι Ο Ν Α Ι Θ Ο Υ Σ Α Ο Λ Υ Μ Π Ι Ο Ν ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ

Ο Λ Υ Μ Π Ι Ο Ν Α Ι Θ Ο Υ Σ Α Ο Λ Υ Μ Π Ι Ο Ν ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ο Λ Υ Μ Π Ι Ο Ν Α Ι Θ Ο Υ Σ Α Ο Λ Υ Μ Π Ι Ο Ν ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ Α Ι Θ Ο Υ Σ Α Τ Α Κ Η Σ Κ Α Ν Ε Λ Λ Ο Π Ο Υ Λ Ο Σ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Κοζάνη, 8-13 Μαϊου 2013 ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης. (Ελλάς, Ελβετία, Μεγάλη Βρετανία) Καλλιτεχνικός Διευθυντής Φεστιβάλ: Στέλιος Πελασγός

Κοζάνη, 8-13 Μαϊου 2013 ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης. (Ελλάς, Ελβετία, Μεγάλη Βρετανία) Καλλιτεχνικός Διευθυντής Φεστιβάλ: Στέλιος Πελασγός 5 ο Διεθνές Φεστιβάλ Αφήγησης και τεχνών του Λόγου Κοζάνη, 8-13 Μαϊου 2013 ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης (Ελλάς, Ελβετία, Μεγάλη Βρετανία) Καλλιτεχνικός Διευθυντής Φεστιβάλ: Στέλιος Πελασγός Καλλιτεχνικός διευθυντής

Διαβάστε περισσότερα

Οι παραστατικές τέχνες στον δημόσιο χώρο

Οι παραστατικές τέχνες στον δημόσιο χώρο Οι παραστατικές τέχνες στον δημόσιο χώρο Μετά το εικαστικό project "Gradient: From Gray to Color Scale" που διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία και άφησε το αποτύπωμά του στην πόλη, τη σκυτάλη παίρνει για τα τέλη

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο μαθήματος 4 Προβολή ταινίας «Ρεμπέτικο» Διεύθυνση Νεώτερου Πολιτιστικού Αποθέματος και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, 2016

Σχέδιο μαθήματος 4 Προβολή ταινίας «Ρεμπέτικο» Διεύθυνση Νεώτερου Πολιτιστικού Αποθέματος και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, 2016 Σχέδιο μαθήματος 4 Προβολή ταινίας «Ρεμπέτικο» Διεύθυνση Νεώτερου Πολιτιστικού Αποθέματος και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, 2016 Η «ανάγνωση» της ταινίας Στόχοι: Η συνεργασία του εκπαιδευτικού με τους

Διαβάστε περισσότερα

!!! 1ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ Τάσος Παππάς. Α. Πιάνο - Έγχορδα - Πνευστά. 1-2 Μαρτίου Β. Παιδικές & Νεανικές Χορωδίες 3 Μαρτίου 2019

!!! 1ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ Τάσος Παππάς. Α. Πιάνο - Έγχορδα - Πνευστά. 1-2 Μαρτίου Β. Παιδικές & Νεανικές Χορωδίες 3 Μαρτίου 2019 1ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ Τάσος Παππάς Α. Πιάνο - Έγχορδα - Πνευστά 1-2 Μαρτίου 2019 Β. Παιδικές & Νεανικές Χορωδίες 3 Μαρτίου 2019 Ο Τάσος Παππάς γεννήθηκε στη Φλώρινα το 1926. Υπήρξε µία από

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση Αρχαιοελληνικών Οργάνων. Σάββατο, 7 Οκτωβρίου 2017 Εργαστήρι Εκμάθησης Αρχαίου Μπεντίρ (κρουστό)

Έκθεση Αρχαιοελληνικών Οργάνων. Σάββατο, 7 Οκτωβρίου 2017 Εργαστήρι Εκμάθησης Αρχαίου Μπεντίρ (κρουστό) Έκθεση Αρχαιοελληνικών Οργάνων Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί για το σύνολο του διήμερου 7-8 Οκτωβρίου, στο Μουσείο. Ανάμεσα στα όργανα που θα εκτίθενται (καλώντας τους επισκέπτες να τα αγγίξουν και να παίξουν

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΛΑΜΑΤΑ IOYNIΟΣ 2014

ΚΑΛΑΜΑΤΑ IOYNIΟΣ 2014 «Φ ΑΡΙΣ» ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΛΕΤΗ α.α. 1/2014 ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ 20 ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 150.000,00 με ΦΠΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Κινηματογράφος - Θέατρο

Κινηματογράφος - Θέατρο Η Πάτρα ως πρωτεύουσα του Νομού Αχαΐας διαθέτει μεγάλο αριθμό θεατρικών σκηνών και κινηματογραφικών αιθουσών, εκ των οποίων κάποιες αριθμούν πολλά χρόνια ιστορίας και πολιτιστικής προσφοράς στους πολίτες.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ& ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΞ 2521 / 22.05.2015

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ& ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΞ 2521 / 22.05.2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ& ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΞ 2521 / 22.05.2015 Σύμφωνα με: α) τις διατάξεις των άρθρων 123, 124, 135 και 136 του Ν.4072/2012

Διαβάστε περισσότερα

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στον Εθνικό Κήπο

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στον Εθνικό Κήπο Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στον Εθνικό Κήπο Παρασκευή 1.6.18 09:00 Αστέρι 18:00-20:00 Παραπλεύρως Παιδικής Χαράς Παίζω και μαθαίνω για το τσίρκο Διαδραστικό πρόγραμμα για όλη την οικογένεια από τους CIRCUS

Διαβάστε περισσότερα

Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου Ιουνίου -16 Ιουλίου 2016 Λεωφόρος Κηφισίας 219 στο Αμαλίειο

Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου Ιουνίου -16 Ιουλίου 2016 Λεωφόρος Κηφισίας 219 στο Αμαλίειο Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου 2016 15 Ιουνίου -16 Ιουλίου 2016 Λεωφόρος Κηφισίας 219 στο Αμαλίειο Ο Πολιτισμός και η Τέχνη πρωταγωνιστούν και το φετινό καλοκαίρι στο Μαρούσι, με επίκεντρο το Φεστιβάλ του Δήμου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ Α: ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ (ανά κωδικό θέσης) Τόπος Εκτέλεσης Ειδικότητα Διάρκεια σύμβασης

ΠΙΝΑΚΑΣ Α: ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ (ανά κωδικό θέσης) Τόπος Εκτέλεσης Ειδικότητα Διάρκεια σύμβασης ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΠΕTΡΟΥΠΟΛΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ υπ' αριθμ. ΣΜΕ 5/2018 για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ Πετρούπολη 31-12-2018 Αριθ. πρωτ.: 20133 Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΕΛΛΗΣ ΧΡΥΣΙΔΟΥ, ΣΤΟ 1 ο ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΕΛΛΗΣ ΧΡΥΣΙΔΟΥ, ΣΤΟ 1 ο ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΕΛΛΗΣ ΧΡΥΣΙΔΟΥ, ΣΤΟ 1 ο ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ενότητα: «Πολιτισμός» «Επιχειρησιακό σχέδιο πολιτισμού 2015-2030» Όραμα: Ανάπτυξη

Διαβάστε περισσότερα

Σε συνεργασία με τον Δήμο Άργους Ορεστικού Σάββατο 26 Μαΐου 2018, στις 21:00

Σε συνεργασία με τον Δήμο Άργους Ορεστικού Σάββατο 26 Μαΐου 2018, στις 21:00 Η "Ασκητική" του Νίκου Καζαντζάκη στο Πολιτιστικό Κέντρο Άργους Ορεστικού από το Κρατικό Θέ ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Σε συνεργασία με τον Δήμο Άργους Ορεστικού Σάββατο 26 Μαΐου 2018, στις 21:00

Διαβάστε περισσότερα

Ευτυχία Σπυριδάκη. 15/02/1991, Θεσ/νικη. Αλεξάνδρου Μιχαηλίδη 19, Φάληρο,54640 Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Ευτυχία Σπυριδάκη. 15/02/1991, Θεσ/νικη. Αλεξάνδρου Μιχαηλίδη 19, Φάληρο,54640 Θεσσαλονίκη, Ελλάδα Ευτυχία Σπυριδάκη 15/02/1991, Θεσ/νικη Αλεξάνδρου Μιχαηλίδη 19, Φάληρο,54640 Θεσσαλονίκη, Ελλάδα +302310864000 (σπίτι) +306987269141 (κινητό) eu.spyridaki@gmail.com Εκπαίδευση Αριστούχος απόφοιτος Δραματικής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ Α: ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ (ανά κωδικό θέσης) Τόπος Εκτέλεσης Ειδικότητα Διάρκεια σύμβασης

ΠΙΝΑΚΑΣ Α: ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ (ανά κωδικό θέσης) Τόπος Εκτέλεσης Ειδικότητα Διάρκεια σύμβασης ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΠΕTΡΟΥΠΟΛΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ υπ' αριθμ. ΣΜΕ 8 /2017 για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ Πετρούπολη, 22-12-2017 Αριθ.πρωτ.: 25737 Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ Έχοντας υπόψη: 1.

Διαβάστε περισσότερα

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων κ. Χρήστος Τσιαλούκης σημείωσε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων κ. Χρήστος Τσιαλούκης σημείωσε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα: Τις εντυπώσεις τους από την οργάνωση του 35 ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας (που πραγματοποιεί η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού από 14 έως 23 Μαρτίου στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο)

Διαβάστε περισσότερα

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΟΛΥΜΠΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΟΛΥΜΠΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΟΛΥΜΠΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΑΚΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΘΗΚΗ 1 - ΛΙΜΑΝΙ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΡΝΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

"Fuga για έναν Άγγελο" έκθεση ζωγραφικής της Αγγελικής Κούρκουλου στην Designer's Dot Gallery, 18/3-15/4/2009

Fuga για έναν Άγγελο έκθεση ζωγραφικής της Αγγελικής Κούρκουλου στην Designer's Dot Gallery, 18/3-15/4/2009 "Fuga για έναν Άγγελο" έκθεση ζωγραφικής της Αγγελικής Κούρκουλου στην Designer's Dot Gallery, 18/3-15/4/2009 Η ζωγράφος Αγγελική Κούρκουλου εκθέτει 69 πίνακες της εικαστικής της ενότητας "Fuga για έναν

Διαβάστε περισσότερα

Συµπόσιο ζύθου επί λίθου!

Συµπόσιο ζύθου επί λίθου! Συµπόσιο ζύθου επί λίθου! 1 o φεστιβάλ µπίρας και φολκλόρ 29 Αυγούστου - 1 Σεπτεµβρίου 2019 Κεντρική πλατεία Γ. Γεννηµατά, Ίλιον Με την υποστήριξη του Κυκεών Folk Beer Festival Με την συµµετοχή του Εµπορικού

Διαβάστε περισσότερα

Από το 0 μέχρι τη συγγραφή ενός σεναρίου μυθοπλασίας. (βιωματικό εργαστήρι) Βασισμένο σε μια ιδέα του Γιώργου Αποστολίδη

Από το 0 μέχρι τη συγγραφή ενός σεναρίου μυθοπλασίας. (βιωματικό εργαστήρι) Βασισμένο σε μια ιδέα του Γιώργου Αποστολίδη Από το 0 μέχρι τη συγγραφή ενός σεναρίου μυθοπλασίας (βιωματικό εργαστήρι) Βασισμένο σε μια ιδέα του Γιώργου Αποστολίδη Περιγραφή εργαστηρίου Οι ιστορίες είναι γεγονότα ζωής ή του μυαλού ή μήπως απλώς

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛ Μήνυμα Μιχάλη Χατζημιχαήλ για τον εθελοντισμό Όταν ένας συνάνθρωπος μας ή μια ομάδα ανθρώπων γύρω μας χρειάζεται βοήθεια κι εμείς αρνηθούμε, τότε οι λέξεις αλληλεγγύη, ανιδιοτέλεια,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ 1 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ Η ποιότητα της μουσικής παιδείας ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΝΕΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ Από τη φετινή χρονιά το Δημοτικό μας Ωδείο διευρύνεται με νέα τμήματα διδασκαλίας πνευστών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΣΑΒΒΑΤΟ 3 & ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ BAZAAR

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΣΑΒΒΑΤΟ 3 & ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ BAZAAR ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΣΑΒΒΑΤΟ 3 & ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ BAZAAR ΣΑΒΒΑΤΟ 3 & ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016 ΦΕΣΤΙΒΑΛ Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.: «Χοροί

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 2014

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 2014 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 2014 ΜΑΡΤΙΟΣ 21,22,23 Μαρτίου 22 Μαρτίου 26 Μαρτίου ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗ ΦΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ Ολων των κατηγοριών Β κ Δ Περιφέρειας (Θεσσαλία-Μακεδονία-Θράκη)

Διαβάστε περισσότερα

Ψηφιακή Χίµαιρα A CREATIVE PROJECT IN ERMOUPOLIS SEPTEMBER Πανεπιστήµιο Αιγαίου Ινστιτούτο Σύρου HERMeS Aeternus

Ψηφιακή Χίµαιρα A CREATIVE PROJECT IN ERMOUPOLIS SEPTEMBER Πανεπιστήµιο Αιγαίου Ινστιτούτο Σύρου HERMeS Aeternus Ψηφιακή Χίµαιρα A CREATIVE PROJECT IN ERMOUPOLIS 15-30 SEPTEMBER 2018 Πανεπιστήµιο Αιγαίου Ινστιτούτο Σύρου HERMeS Aeternus Η ιδέα 1 Η Ερµούπολη (πόλη του Ερµή, προστάτη του εµπορίου) γνωρίζει αξιοσηµείωτη

Διαβάστε περισσότερα

Γενικές πληροφορίες συμμετοχής

Γενικές πληροφορίες συμμετοχής Γενικές πληροφορίες συμμετοχής Οργανισμός / Σχολείο: Σερβική ομάδα Ονοματεπώνυμο υπευθύνου (δράσης και επικοινωνίας): Ιβάνα Στάνογιεβιτς Τηλέφωνο επικοινωνίας υπεύθυνου: 6973909010 E-mail υπεύθυνου: ivana8883@gmail.com

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΛΛΙΤΕ ΧΝΙΚΟΣ ΙΟΥΝΙΟΣ

ΚΑΛΛΙΤΕ ΧΝΙΚΟΣ ΙΟΥΝΙΟΣ ΑΝΤΙ ΗΜΑΡΧΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΛΛΙΤΕ ΧΝΙΚΟΣ ΙΟΥΝΙΟΣ 2019 εικαστικά μουσική θέατρο χορός ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ Ένας από τους πιο πετυχηµένους θεσµούς του δήµου µας, ο «Καλλιτεχνικός Ιούνιος»,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Α ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΔΙΗΜΕΡΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ «ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ» ΣΤΙΣ 26-27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Α ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΔΙΗΜΕΡΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ «ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ» ΣΤΙΣ 26-27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015 ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Α ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΔΙΗΜΕΡΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ «ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ» ΣΤΙΣ 26-27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015 Υπάρχουν άνθρωποι, δημιουργικοί, που λατρεύουν την τέχνη και διαθέτουν πολλά ταλέντα, χωρίς να είναι επαγγελματίες.

Διαβάστε περισσότερα

2013.20 ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΗΛΟΥ

2013.20 ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΗΛΟΥ 2013.20 ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ Α/ Α ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΙΤΛΟΣ ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΧΩΡΟΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΕΙΣΟ ΔΟΣ 1 10 ΜΑΪΟΥ 2013 ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 2 22 ΜΑΪΟΥ 2013 ΕΚΘΕΣΗ ΠΛΑΚΙΩΤΙΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Μία ανθολογία τραγουδιών που αναδεικνύουν την πολυχρωμία των χαρακτηριστικών ήχων της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου

Μία ανθολογία τραγουδιών που αναδεικνύουν την πολυχρωμία των χαρακτηριστικών ήχων της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου Μία ανθολογία τραγουδιών που αναδεικνύουν την πολυχρωμία των χαρακτηριστικών ήχων της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου Βαγγέλης Τρίγκας ΜΠΟYΖΟYΚΙ, TΡΑΓΟYΔΙ Θόδωρος Μπρουτζάκης ΠΙAΝΟ Μαργαρίτα Καραμολέγκου

Διαβάστε περισσότερα

Ο Μικρός Βορράς σε συνεργασία µε το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Διοργανώνουν επιµορφωτικό-βιωµατικό Σεµινάριο. Εισήγηση: Τάσος Ράτζος

Ο Μικρός Βορράς σε συνεργασία µε το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Διοργανώνουν επιµορφωτικό-βιωµατικό Σεµινάριο. Εισήγηση: Τάσος Ράτζος Ο Μικρός Βορράς σε συνεργασία µε το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Διοργανώνουν επιµορφωτικό-βιωµατικό Σεµινάριο µε θέµα «ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ Ο ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΔΡΑΣΗ» «όλη η Ελένη σε µία ώρα» Εισήγηση: Τάσος

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων Ιούλιος - Αύγουστος 2014 Δήμου Ναυπακτίας

Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων Ιούλιος - Αύγουστος 2014 Δήμου Ναυπακτίας Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων Ιούλιος - Αύγουστος 2014 Δήμου Ναυπακτίας 20 14 Δημοτικές Ενότητες: Είσοδος Ελεύθερη Ναυπάκτου, Αντιρρίου, Χάλκειας Αποδοτίας, Πλατάνου, Πυλήνης Όμορφες βραδιές καλοκαιριού,

Διαβάστε περισσότερα

Τηλ , , , Φαξ

Τηλ , , , Φαξ Τηλ. 2610 969973, 969972, 996732, Φαξ 2610969799 Email stmuseum@upatras.gr http://www.upatras.gr/index/page/id/68 http://www.facebook.com/pages/museum-of-science-and-technology/109823479058588 Πανεπιστημιούπολη

Διαβάστε περισσότερα

Απαγορεύεται η οποιαδήποτε μερική ή ολική ανατύπωση χωρίς την άδεια του εκδότη

Απαγορεύεται η οποιαδήποτε μερική ή ολική ανατύπωση χωρίς την άδεια του εκδότη Συντονισμός έργου: Μαρία Λαγογιάννη, Δρ Αρχαιολόγος Σουζάνα Χούλια-Καπελώνη, Αρχαιολόγος Γενική επιμέλεια: Έλενα Μπαζίνη, Αρχαιολόγος Επιστημονική τεκμηρίωση-αρχική ιδέα σεναρίου: Έλενα Μπαζίνη, Αρχαιολόγος

Διαβάστε περισσότερα

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2008 «Σουμπερτιάδα» Συναυλία του Νέου Ελληνικού Κουαρτέτου σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη Πρόγραμμα

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2008 «Σουμπερτιάδα» Συναυλία του Νέου Ελληνικού Κουαρτέτου σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη Πρόγραμμα Δευτέρα 3 Μαρτίου 2008 «Σουμπερτιάδα» Συναυλία του Νέου Ελληνικού Κουαρτέτου σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη Franz Schubert Κουιντέτο σε ντό μείζονα opus 163 β βιολοντσέλο Βύρων Φιδετζής ---------------------------------------------

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΔΡΩΜΕΝΑ ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ. Κάστρο Άρτας, 20-21-22 Ιουνίου. - Light in Babylon (Τουρκία - Ισραήλ - Συρία - Γαλλία)

ΚΕΝΤΡΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΔΡΩΜΕΝΑ ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ. Κάστρο Άρτας, 20-21-22 Ιουνίου. - Light in Babylon (Τουρκία - Ισραήλ - Συρία - Γαλλία) ΚΕΝΤΡΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΔΡΩΜΕΝΑ ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ Κάστρο Άρτας, 20-21-22 Ιουνίου Παρασκευή 20 Ιουνίου - Light in Babylon (Τουρκία - Ισραήλ - Συρία - Γαλλία) Οι Light in Babylon αποτελούν ένα «πολυεθνικό»

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΡΧΕΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΕΘΑΝΑ 2018»

«ΑΡΧΕΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΕΘΑΝΑ 2018» «ΑΡΧΕΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΕΘΑΝΑ 2018» ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Παρασκευή 3 Αυγούστου Θοδωρής Βουτσικάκης σε ένα πρόγραμμα που επιμελείται η Λίνα Νικολακοπούλου Σάββατο 4 Αυγούστου Δημήτρης Μπάσης Κυριακή 5 Αυγούστου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΑΝΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2009

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΑΝΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2009 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΑΝΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2009 Τ.Θ.: 534, 715 00 ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΑΝΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΗΛ.: 2810 763141 FAX: 2810 762701 www.ppkae.gr / e-mail: info@ppkae.gr Αγαπητοί φίλοι, Κρατάτε στα χέρια

Διαβάστε περισσότερα

Eργαστήρια για παιδιά 19,20 Ιανουαρίου στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης. Παραμυθοσάββατα. Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 2-4 ετών

Eργαστήρια για παιδιά 19,20 Ιανουαρίου στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης. Παραμυθοσάββατα. Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 2-4 ετών Eργαστήρια για παιδιά 19,20 Ιανουαρίου στο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης Παραμυθοσάββατα Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 2-4 ετών Βιωματικά εργαστήρια για παιδιά από 2-4 ετών, τα παιδιά μέσα από διασκεδαστικές

Διαβάστε περισσότερα

C A P T I V A E Ρ Ω Ά Δ Ε Σ

C A P T I V A E Ρ Ω Ά Δ Ε Σ C A P T I V A E Ρ Ω Ά Δ Ε Σ Οι και παρουσιάζουν: CAPTIVAE ΤΡΩΑΔΕΣ Οι Τρωάδες του Ευριπίδη, τραγωδία παρουσιασμένη για πρώτη φορά το 415 π.χ., έργο πολύπλευρο και βαθειά αντιπολεμικό είναι και σήμερα (όπως

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ «ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ 2016»

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ «ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ 2016» ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ «ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ 2016» Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού,

Διαβάστε περισσότερα

Ασωπός. Οινόφυτα. Μύθοι. υπάρχει ελπίδα. Διοργάνωση: δίπλα στο Ποτάμι. Πληροφορίες: 6944528811 Asoposelpida.blogspot.com

Ασωπός. Οινόφυτα. Μύθοι. υπάρχει ελπίδα. Διοργάνωση: δίπλα στο Ποτάμι. Πληροφορίες: 6944528811 Asoposelpida.blogspot.com Μύθοι γέφυρες πολιτισμού Ασωπός υπάρχει ελπίδα 4 εως 2010 Οινόφυτα δίπλα στο Ποτάμι Διοργάνωση: Σύλλογος Νέων Προβληματισμού και Δράσης Πολιτιστικός - Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αγίου Θωμά Σύλλογος Πολιτιστικής

Διαβάστε περισσότερα

Ανοιξιάτικο Φεστιβάλ Μουσικής

Ανοιξιάτικο Φεστιβάλ Μουσικής Ανοιξιάτικο Φεστιβάλ Μουσικής ηµοτικό Ωδείο Αµαρουσίου Επτά συναυλίες από 30 Μαρτίου έως 18 Μαΐου 2008 Αίθουσα Εκδηλώσεων ηµαρχειακού Μεγάρου ήµου Αµαρουσίου Ε ί σ ο δ ο ς ε λ ε ύ θ ε ρ η Ώρα έναρξης συναυλιών

Διαβάστε περισσότερα

αναδιπλώσεις της μορφής και της ύλης

αναδιπλώσεις της μορφής και της ύλης αναδιπλώσεις της μορφής και της ύλης ζωγραφική - κόσμημα Η Ρουμπίνα Σαρελάκου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1950. Αρχικά μαθήτευσε κοντά στους ζωγράφους Π. Σαραφιανό, Ν.Νικολάου και Γ. Μόραλη. Τελείωσε το Εργαστήριο

Διαβάστε περισσότερα

Βαγγέλης Τρίγκας Ensemble

Βαγγέλης Τρίγκας Ensemble Βαγγέλης Τρίγκας Ensemble Βαγγέλης Τρίγκας Ensemble Μουσική Παράσταση Optima Ο Βαγγέλης Τρίγκας και το μουσικό του σύνολο παρουσιάζουν τη μουσική παράσταση Optima. Ο σολίστ και συνθέτης ανθολογεί τραγούδια

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αρ. Πρωτ.: 1631

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αρ. Πρωτ.: 1631 ΡΕΘΥΜΝΟ: 6/05/2011 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αρ. Πρωτ.: 1631 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π. & Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

«Η Ρ Α Κ Λ Ε Ι Α » Μίκης Θεοδωράκης: «Στην καρδιά μου κλείνω την Ελλάδα»

«Η Ρ Α Κ Λ Ε Ι Α » Μίκης Θεοδωράκης: «Στην καρδιά μου κλείνω την Ελλάδα» «Η Ρ Α Κ Λ Ε Ι Α 2 0 1 7» Μίκης Θεοδωράκης: «Στην καρδιά μου κλείνω την Ελλάδα» Διάρκεια εκδηλώσεων: Σάββατο 09/09/2017 Κυριακή 17/09/2017 Τόπος: Πάρκο Ο.Τ. 216, Πεύκων 51 / Ώρες έναρξης: 18:00 (Παιδική

Διαβάστε περισσότερα

Θεατρικό STUDIO από τον Μηνά Βιντιάδη

Θεατρικό STUDIO από τον Μηνά Βιντιάδη Καρδίτσα 5-3-2018 Θεατρικό STUDIO από τον Μηνά Βιντιάδη Η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Καρδίτσας σας προσκαλεί στο πλαίσιο του 34ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας (9 έως 18 Μαρτίου

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Διεύθυνση: ΙΚΑΡΟΥ 5 45221 Ιωάννινα Τηλέφωνα: Γραφείου: 2651005872 Σπιτιού: 2651043808 Κινητό: 6972015621

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Διεύθυνση: ΙΚΑΡΟΥ 5 45221 Ιωάννινα Τηλέφωνα: Γραφείου: 2651005872 Σπιτιού: 2651043808 Κινητό: 6972015621 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΛΕΝΗ ΓΚΟΝΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΣ Ε.Ε.ΔΙ.Π. ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ του Π.Τ.Δ.Ε του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Διεύθυνση: ΙΚΑΡΟΥ 5 45221 Ιωάννινα Τηλέφωνα: Γραφείου: 2651005872 Σπιτιού: 2651043808 Κινητό:

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕΤΑΞΙΟΥ 2018 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕΤΑΞΙΟΥ 2018 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕΤΑΞΙΟΥ 2018 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Πέμπτη 21 Ιουνίου 8:30 μ.μ. Δημοτικό Μουσείο - Αρχοντικό Μπρίκα Έναρξη εκδηλώσεων Γιορτών Μεταξιού με την εκκλησιαστική Μαντολινάτα Σουφλίου. 9:00 μ.μ. Εγκαίνια Έκθεσης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΟΔΟΣ Β έως ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΡΙΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 2014

ΠΕΡΙΟΔΟΣ Β έως ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΡΙΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 2014 Κυριακή, 6 Ιουλίου Άφιξη στην Αθήνα. Μεταφορά στο Ξενοδοχείο Κέρασμα και συνάντηση με τους υπέυθυνους των Θερινών Σχολείων Δείπνο - Διανυκτέρευση 08:30-09.30 Πρωϊνό 09:30-10:00 του Ιδρύματος Ωνάση. Η Στέγη

Διαβάστε περισσότερα

Μουσική παράσταση. Άκουσε το τραγούδι μου...

Μουσική παράσταση. Άκουσε το τραγούδι μου... Μουσικό σύνολο Βαγγέλης Τρίγκας Μουσική παράσταση Άκουσε το τραγούδι μου... 2018 Μουσικό σύνολο Βαγγέλης Τρίγκας 2018 Άκουσε το τραγούδι μου... Έτσι τιτλοφορείται η μουσική παράσταση που δίνει ο Βαγγέλης

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Το έργο υλοποιείται με δωρεά από το ΕΠΜ_2014 Εκπαιδευτικό Έργο «Το Κινητό Μουσείο»

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου

Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου Σάββατο 10 Ιουλίου έως Κυριακή 25 Ιουλίου Έκθεση αγιογραφίας από 25 Αγιογράφους - μέλη της Πανελλήνιας Εταιρίας Λόγου και Τέχνης (Π.Ε.Λ.Τ.) Στο Παλιό Σχολείο του Κάστρου Ώρες

Διαβάστε περισσότερα

Διδασκαλίες φοιτητών/τριων του Εργαστηρίου Μουσικής σε Δημοτικά Σχολεία-Ημερίδες-Εκδηλώσεις (Φωτογραφικό υλικό-αφίσες-προγράμματα)

Διδασκαλίες φοιτητών/τριων του Εργαστηρίου Μουσικής σε Δημοτικά Σχολεία-Ημερίδες-Εκδηλώσεις (Φωτογραφικό υλικό-αφίσες-προγράμματα) Εργαστήριο Μουσικής Διδασκαλίες φοιτητών/τριων του Εργαστηρίου Μουσικής σε Δημοτικά Σχολεία-Ημερίδες-Εκδηλώσεις (Φωτογραφικό υλικό-αφίσες-προγράμματα) Χειμερινό εξάμηνο 2010 Διδασκαλίες φοιτητών στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις της ΕΛΣ. Αλέξανδρος Ευκλείδης Σκηνοθέτης Δρ. Θεατρολογίας 11/05/2014

Εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις της ΕΛΣ. Αλέξανδρος Ευκλείδης Σκηνοθέτης Δρ. Θεατρολογίας 11/05/2014 Εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις της ΕΛΣ Αλέξανδρος Ευκλείδης Σκηνοθέτης Δρ. Θεατρολογίας 11/05/2014 Η Εθνική Λυρική Σκηνή επενδύει στην εκπαίδευση για τη δημιουργία αφενός μιας νέας γενιάς Ελλήνων

Διαβάστε περισσότερα

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ 2013 16 Σεπτεμβρίου 2 Οκτωβρίου

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ 2013 16 Σεπτεμβρίου 2 Οκτωβρίου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ 2013 16 Σεπτεμβρίου 2 Οκτωβρίου Πολιτιστικό και Πάρκο Σπύρου Κυπριανού είσοδος ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις Ημερ Ώρα Εκδήλωση Χώρος 16/9/2013 Δευτέρα 20:30 Μουσική ΕΝΤΕΧΝΟ Μουσικό

Διαβάστε περισσότερα

Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Πάρου 2018

Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Πάρου 2018 Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Πάρου 2018 Τετάρτη 11 έως Κυριακή 15 Απριλίου Στις Λεύκες της Πάρου Master Classes Συναυλίες Διαγωνισμοί στο όμορφο νησί της Πάρου, στον παραδοσιακό οικισμό των Λευκών κοντά στο

Διαβάστε περισσότερα

Μιλώντας με τα αρχαία

Μιλώντας με τα αρχαία Μιλώντας με τα αρχαία Μέσα στο μουσείο θα συναντήσετε παράξενα αντικείμενα άλλων εποχών. Μπορείτε να τα κάνετε να μιλήσουν για πανάρχαιους ανθρώπους και πολιτισμούς; Πάρτε φακούς, μέτρα, μολύβι και χαρτί

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ ΜΑΡΤΙΟΣ- ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014'

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ ΜΑΡΤΙΟΣ- ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014' ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ ΜΑΡΤΙΟΣ- ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014' Φ Ε Β Ρ Ο Υ Α Ρ Ι Ο Σ Τετάρτη 05 Φεβρουαρίου 2014, ώρα: 18:00 μ.μ. ΗΜΕΡΙΔΑ υπό την Αιγίδα του Δήμου Πεντέλης με Θέμα: «Ο Ρόλος της

Διαβάστε περισσότερα

Η σταδιακή ανάπτυξη της δοµής του, ήταν και το µοντέλο για όλα τα πρώτα ανάλογα εργαστήρια του Θεοδώρου, τα οποία κινούνταν σε αυτήν την θεµατική.

Η σταδιακή ανάπτυξη της δοµής του, ήταν και το µοντέλο για όλα τα πρώτα ανάλογα εργαστήρια του Θεοδώρου, τα οποία κινούνταν σε αυτήν την θεµατική. ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ από το 2000 µέχρι σήµερα ένα εργαστήρι σκηνικής έκφρασης και δηµιουργίας, ή µια πρόταση ασκήσεων δηµιουργικής φαντασίας -------------------------------------------- (α) αντικείµενο και ιστορικό

Διαβάστε περισσότερα

Η λειτουργία των Εδρών Νεοελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού και τα προγράμματα Ελληνικών σπουδών στη Λετονία

Η λειτουργία των Εδρών Νεοελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού και τα προγράμματα Ελληνικών σπουδών στη Λετονία Η λειτουργία των Εδρών Νεοελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού και τα προγράμματα Ελληνικών σπουδών στη Λετονία ΣΑΝΤΡΑ ΚΡΟΠΑ Πρόεδρος του Συλλόγου Φιλελλήνων της Λετονίας «Ο Ερμής» Ο ελληνισμός για τον καθένα

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Πρόγραμμα εκδηλώσεων για τη ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 2015 στο ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΙ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ «Μουσεία για μια Βιώσιμη Κοινωνία» 17, 18 και 19 Μαΐου Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ & ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΤΣΑΧΟΥΡΙΔΗΣ ΗΒΗ ΑΔΑΜΟΥ Μαζί τους η ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ

ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ & ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΤΣΑΧΟΥΡΙΔΗΣ ΗΒΗ ΑΔΑΜΟΥ Μαζί τους η ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ & ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΤΣΑΧΟΥΡΙΔΗΣ ΗΒΗ ΑΔΑΜΟΥ Μαζί τους η ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ Η κορυφαία μουσική πρόταση του χειμώνα που καθήλωσε το κοινό της Θεσσαλονίκης στην πύλη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΙΦΝΟ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ - ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2011

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΙΦΝΟ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ - ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2011 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΙΦΝΟ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ - ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2011 Κυριακή 29 Μαΐου Εξόρμηση εθελοντικών καθαρισμών των ακτών της Σίφνου Τόπος Συγκέντρωσης: πλατεία Αρτεμώνα Ώρα: 11:00 Οργάνωση: ΔΗ.Κ.Ε.Σ.

Διαβάστε περισσότερα

29 & 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

29 & 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 29 & 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ: ΟΜΙΛΙΕΣ, ΠΡΟΒΟΛΕΣ, ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ Ο συγγραφέας Yukio Mishima και εκφάνσεις του Ιαπωνικού Πολιτισμού μέσα από το έργο του H Black Dog

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Απρίλιος Μάιος 2012 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ 2012 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 27 ΜΑΪΟΥ 2012 Πολιτιστικές Ομάδες Φοιτητών Πανεπιστημίου Πατρών (ΠΟΦΠΠ)

Διαβάστε περισσότερα

Τρύπες. PDF Created with deskpdf PDF Writer - Trial :: http://www.docudesk.com

Τρύπες. PDF Created with deskpdf PDF Writer - Trial :: http://www.docudesk.com Τρύπες Γιάννης Αγγελάκας: φωνή Γιώργος Καρράς: µπάσσο - φωνητικά Μπάµπης Παπαδόπουλος: κιθάρες- φωνητικά Ασκληπιός Ζαµπέτας: κιθάρες Γιώργος Τόλιος: τύµπανα ηµιουργήθηκαν το 1983 όταν ο Γιώργος Καρράς

Διαβάστε περισσότερα

π 3 μέσα στην 32η Athens International Jewellery Show 1-4 Μαρτίου 2019, Metropolitan Expo

π 3 μέσα στην 32η Athens International Jewellery Show 1-4 Μαρτίου 2019, Metropolitan Expo Η CHEAPART συνεχίζει και επεκτείνει τη συνεργασία της με τη ΔΕΘ στην 32η Athens International Jewellery Show. Αξιοποιώντας το δημιουργικό δυναμικό του design και της τέχνης, τρεις καταξιωμένοι οργανισμοί

Διαβάστε περισσότερα

Στις 5 Σεπτεμβρίου 2012, στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου, Θόλου 5 & Κλεψύδρας: ΟΙΚΟΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΑΙΘΡΙΟ

Στις 5 Σεπτεμβρίου 2012, στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου, Θόλου 5 & Κλεψύδρας: ΟΙΚΟΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΑΙΘΡΙΟ Στις 5 Σεπτεμβρίου 2012, στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου, Θόλου 5 & Κλεψύδρας: ΟΙΚΟΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΑΙΘΡΙΟ 5.00 μμ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ: ΣΩΜΑΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΠΡΟΣΩΔΙΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΔΡΑΜΑ, με τον Ανδρέα Κουτσουρέλη.

Διαβάστε περισσότερα

Bauhaus 19 - Bauhaus Open House. Πρόγραμμα για Παιδιά και Εφήβους ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ-ΗΧΟΙ-ΧΡΩΜΑΤΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΛΕΥΚΟΙ ΚΥΒΟΙ-ΦΩΣ-ΣΚΙΑ 4 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Bauhaus 19 - Bauhaus Open House. Πρόγραμμα για Παιδιά και Εφήβους ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ-ΗΧΟΙ-ΧΡΩΜΑΤΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΛΕΥΚΟΙ ΚΥΒΟΙ-ΦΩΣ-ΣΚΙΑ 4 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ Δελτίο Τύπου 24/01/2019 Bauhaus 19 - Bauhaus Open House Πρόγραμμα για Παιδιά και Εφήβους ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ-ΗΧΟΙ-ΧΡΩΜΑΤΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΛΕΥΚΟΙ ΚΥΒΟΙ-ΦΩΣ-ΣΚΙΑ 4 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ----------------------------------------------------------------------------

Διαβάστε περισσότερα

Αραμπίμ. Οι ψυχές των αγαλμάτων

Αραμπίμ. Οι ψυχές των αγαλμάτων http://aparous.wixsite.com/arabim Αραμπίμ. Οι ψυχές των αγαλμάτων Αραμπίμ. Οι ψυχές των αγαλμάτων Μια συμπαραγωγή του Θεατρικού εργαστηρίου του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του

Διαβάστε περισσότερα

DJANGOFEST 2018 ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ (η είσοδος σε όλα τα μαθήματα είναι δωρεάν και δεν χρειάζεται κράτηση θέσης)

DJANGOFEST 2018 ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ (η είσοδος σε όλα τα μαθήματα είναι δωρεάν και δεν χρειάζεται κράτηση θέσης) DJANGOFEST 2018 ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ (η είσοδος σε όλα τα μαθήματα είναι δωρεάν και δεν χρειάζεται κράτηση θέσης) Σάββατο 22/9/18 Αίθουσα Νέοι Φούρνοι 15.00-16.00 Χρήστος Κοσίδης (βιολί) Jazz βιολί, βασικές

Διαβάστε περισσότερα

Διήμερο σεμινάριο. Εισαγωγή στη θεατρική Σκηνοθεσία. Bar theater

Διήμερο σεμινάριο. Εισαγωγή στη θεατρική Σκηνοθεσία. Bar theater Διήμερο σεμινάριο Εισαγωγή στη θεατρική Σκηνοθεσία Bar theater & Γιατί η υποκριτική είναι Τέχνη Σάββατο και Κυριακή 19 και 20 Οκτωβρίου 2013 στην αίθουσα του ''Θυρεάτη''(παραπλεύρως Αφων Καρκούλη) Έναρξη

Διαβάστε περισσότερα

Μάιος στα Μνημεία της Θεσσαλονίκης

Μάιος στα Μνημεία της Θεσσαλονίκης Μάιος στα Μνημεία της Θεσσαλονίκης SKG: Bridges Festival Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης θα φιλοξενήσει μέρος των εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ «SKG: Bridges Festival». Το πενθήμερο φεστιβάλ

Διαβάστε περισσότερα

Κάθε μέρα χαρά τα Χριστούγεννα στην Ηλιούπολη

Κάθε μέρα χαρά τα Χριστούγεννα στην Ηλιούπολη Κάθε μέρα χαρά τα Χριστούγεννα στην Ηλιούπολη Ένα πλήρες πρόγραμμα για τις πιο χαρούμενες Χριστουγεννιάτικες γιορτές προσφέρει φέτος ο Δήμος στους κατοίκους της Ηλιούπολης και ιδιαίτερα στους μικρούς μας

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΛΑΒΩ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΟΧΙ ΝΑΙ. Flamenco. Ακουστική λαϊκή κιθάρα. Επίθετο: Όνομα: Ημερομηνία και έτος γέννησης:

ΔΕΛΤΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΛΑΒΩ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΟΧΙ ΝΑΙ. Flamenco. Ακουστική λαϊκή κιθάρα. Επίθετο: Όνομα: Ημερομηνία και έτος γέννησης: ΔΕΛΤΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Επίθετο: Όνομα: Ημερομηνία και έτος γέννησης: Διεύθυνση: Επίπεδο μουσικών σπουδών: Καθηγητής: Ωδείο: Τηλέφωνο: E-mail: Mέλος: Ενεργό Ακροατής Επιλογή καθηγητών σεμιναρίων Κλασική κιθάρα

Διαβάστε περισσότερα

INTERREG III A

INTERREG III A INTERREG III A 2000-2006 ΕΛΛΑΔΑ - ΙΤΑΛΙΑ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΠΟΧΗΣ Πρόγραμμα Κοινοτικής Πρωτοβουλίας INTERREG III A 2000-2006 ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 003 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Τι κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου;

Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Τι κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου; Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Τι κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου; Ενότητα: Ελεύθερος χρόνος διασκέδαση (2 Φύλλα εργασίας) Επίπεδο: Α1, Α2 Κοινό: αλλόγλωσσοι ενήλικες ιάρκεια: 4 ώρες (2 δίωρα) Υλικοτεχνική υποδομή:

Διαβάστε περισσότερα