ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΜΕΣΩ ΠΟIΟΤΗΤΑΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ MADE IN GERMANY

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΜΕΣΩ ΠΟIΟΤΗΤΑΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ MADE IN GERMANY"

Transcript

1 ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΜΕΣΩ ΠΟIΟΤΗΤΑΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ MADE IN GERMANY SolarWorld I Ποιότητα

2

3 Εισαγωγή I SolarWorld I 3 Τι αντιπροσωπεύει η SolarWorld; Τι μας οδηγεί; Ποιές είναι οι αξίες μας? Σε αυτά τα ερωτήματα η εύλογη απάντηση είναι: Χτίζουμε σήμερα κιόλας τον αυριανό κόσμο των φωτοβολταϊκών. Εδώ και 30 χρόνια η SolarWorld δεσμεύεται στην αειφόρο παροχή ενέργειας. Είμαστε πεπεισμένοι, ότι η παροχή ενέργειας θα πρέπει να γίνεται με γνώμονα την κάλυψη των αναγκών του ανθρώπου αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος. Για να υλοποιήσουμε ακριβώς αυτόν το σκοπό παράγουμε άριστη ποιότητα: φ/β πλαίσια και συστήματα στη Γερμανία. Στη παραγωγή μας καθώς και για όλα τα προϊόντα μας, τον καθοριστικό παράγοντα αποτελεί η ποιότητα. Όλες μας οι ενέργειες διέπονται από την προσπάθεια για άριστη ποιότητα. Αυτός είναι ο βασικός πυλώνας της επιτυχίας μας. Η ποιότητα SolarWorld δεν αφορά μόνο τα ίδια τα φ/β πλαίσια. Είναι και αποφασιστικής σημασίας για τους πελάτες μας, διότι μόνο η καλύτερη φωτοβολταϊκή εγκατάσταση είναι και η καλύτερη επένδυση. Μια επένδυση σε φωτοβολταϊκά είναι όπως κάθε άλλη επένδυση: Μόνο επενδύοντας στην ποιότητα μπορείς να περιμένεις και σίγουρες αποδόσεις. Ποιότητα SolarWorld σημαίνει ότι όλα περνούν αποκλειστικά από τα χέρια μας. Καλύπτουμε όλες τις βαθμίδες της αλυσίδας ανεφοδιασμού, από το πυρίτιο ως πρώτη ύλη, την κατασκευή δίσκων πυριτίου, την κυψέλη μέχρι το φ/β πλαίσιο και το ολοκληρωμένο σύστημα. Αυτό είναι στρατηγικής σημασίας για την ολοκληρωμένη διασφάλιση ποιότητας της εταιρίας μας. Βασιζόμαστε σε γερμανικά πρότυπα και ενιαίο σύστημα ποιότητας: Στη γραμμή και σε όλα τα στάδια παραγωγής πραγματοποιείται ένας εκτεταμένος ποιοτικός έλεγχος. Κάθε φ/β πλαίσιο ελέγχεται διεξοδικά πριν εγκαταλείψει το εργοστάσιο. Ποιότητα SolarWorld σημαίνει ότι κάνουμε πάντα ένα βήμα παραπάνω. Στο εργαστήριο δοκιμών φ/β πλαισίων εξετάζουμε τα προϊόντα και τα υλικά μας με μεγαλύτερη επιμέλεια από αυτή που προβλέπουν τα διεθνή πρότυπα. Κάθε δοκιμή ξεχωριστά συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας των φ/β πλαισίων μας. Έτσι διασφαλίζουμε ότι μόνο προϊόντα άριστης ποιότητας θα εγκαταλείπουν τα εργοστάσιά μας. Με τεχνογνωσία και πάθος παράγουμε κορυφαία ποιότητα στη Γερμανία και βελτιώνουμε καθημερινά και συνεχώς την αποδοτικότητα και ποιότητα των προϊόντων μας. Όλες οι εγκαταστάσεις, όλα τα τμήματα και όλοι οι συνεργάτες της SolarWorld AG εργάζονται υπεύθυνα προς αυτή την κατεύθυνση. Για τους πελάτες μας, ποιότητα SolarWorld σημαίνει άριστη ενεργειακή απόδοση, μακροπρόθεσμα αποδοτικά προϊόντα και κατά συνέπεια ασφαλή και βιώσιμη επένδυση. Με ηλιόλουστους χαιρετισμούς Dr.-Ing. E. h. Frank Asbeck CEO SolarWorld AG

4

5 ΕΧΟYΜΕ ΕΜΜΟΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ Για να απολαμβάνετε τα οφέλη σας ανέμελα

6 6 I SolarWorld I Ποιότητα στην παραγωγή Έχουμε εμμονή με τον έλεγχο Για να απολαμβάνετε τα οφέλη σας ανέμελα Πριν τοποθετηθούν τα φ/β πλαίσια στη στέγη για να μετατρέψουν την ηλιακή ενέργεια σε καθαρό ρεύμα, έχουν διανύσει έναν μακρύ και επίπονο δρόμο. Διότι για να εξασφαλίσουμε άριστη ποιότητα, δεν αφήνουμε να μας διαφύγει το παραμικρό λάθος. Στο ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης ποιότητας του ομίλου μας περιλαμβάνονται ενιαίες, αυστηρές δοκιμές υλικών καθώς και αδιάλειπτη εποπτεία όλων των διαδικασιών παραγωγής. Όλα τα υλικά υποβάλλονται τακτικά σε οπτικούς και τεχνικούς ελέγχους, τους λεγόμενους «Quality Gates». ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟIΟΤΗΤΑΣ SOLARWORLD ΔΙΑΧΕIΡΙΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Συγκριτική ανάλυση Ανάλυση αγοράς Σχεδιασμός προϊόντων Πιστοποίηση ΔΙΑΧΕIΡΙΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕYΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΡΕYΝΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΕΛΑΤΕΣ Ανάλυση απαιτήσεων Επιλογή Συμφωνητικά διασφάλισης ποιότητας Βελτιστοποίηση απόδοσης Έλεγχοι Προσδιορισμός ποιότητας υλικών Δοκιμή αντοχής Δοκιμή στο πεδίο Έλεγχος αξιοπιστίας Φράιμπεργκ, Γερμανία PT - Δοκιμή προϊόντος TPM - Διαχείριση ομάδας παραγωγής MII - Έλεγχος παραλαβής εμπορευμάτων Six Sigma - Βελτιστοποίηση παραγωγικής διαδικασίας SPC - Στατιστικός έλεγχος παραγωγικής διαδικασίας ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟIΟΤΗΤΑΣ Έλεγχος χρονικής αντοχής προϊόντος ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΟIΟΤΗΤΑΣ Χίλσμπορο, Η.Π.Α. Επιλογή υλικών Αξιολόγηση Έλεγχος παραγωγής Εσωτερική αξιολόγηση Εξωτερική αξιολόγηση Τελική έγκριση Μαζική παραγωγή ΑΛΥΣΙΔΑ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟY πυρίτιο δίσκος πυριτίου κυψέλη φ/β πλαίσιo φ/β σύστημα Οι ποιοτικές προδιαγραφές των υλικών που χρησιμοποιούμε στα προϊόντα μας είναι εξαιρετικά υψηλές. Όλοι οι προμηθευτές υποβάλλονται σε αυστηρή διαδικασία επιλογής. Με κάθε προμηθευτή της SolarWorld υπογράφεται ένα συμφωνητικό διασφάλισης ποιότητας που καθορίζει ποιες προδιαγραφές υλικών πρέπει να πληρούνται. Οι προμηθευτές μας δεσμεύονται να προσκομίσουν αποδεικτικά έγγραφα σχετικά με την ποιότητα κατασκευής και την τήρηση των διατάξεων προστασίας του περιβάλλοντος.

7 από αριστερά προς δεξιά: Πυρίτιο σε καλούπι I Έλεγχος ποιότητας κυψελών I Διασφάλιση ποιότητας Έχουμε τα μάτια μας δεκατέσσερα Έλεγχος παραλαβής εμπορευμάτων Όλα τα μέρη των μονάδων ελέγχονται με επιμέλεια από έμπειρους συνεργάτες μας κατά την παραλαβή τους. Μόνο άψογα και υψηλής ποιότητας υλικά καταλήγουν στον κύκλο παραγωγής. Οι συνεργάτες μας δεν ελέγχουν μόνο τις φ/β κυψέλες της SolarWorld για τυχόν ζημιές. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στα υλικά που προστατεύουν τα φ/β πλαίσια από τον άνεμο και τις καιρικές συνθήκες, όπως το γυαλί ασφαλείας και οι οπίσθιες μεμβράνες. ΓΥΑΛΙ ΑΣΦΑΛΕIΑΣ Το γυαλί ασφαλείας ελέγχεται οπτικά ως προς τις γεωμετρικές του ιδιότητες όπως στρεβλώσεις, ορθογωνικότητα και διαστάσεις ή και ως προς την ποιότητα φινιρίσματος των ακμών. Εκτός αυτού, δεν επιτρέπεται να έχει κρυσταλλικές ενσωματώσεις, να εμφανίζει φυσαλίδες ή να έχουν υποστεί ζημιές οι ακμές. Οι ιδιότητες των υλικών και οι ανοχές καθορίζονται επακριβώς στα συμφωνητικά διασφάλισης ποιότητας και πρέπει να τηρούνται. Μόνο όταν πληρούνται, μπορεί να χρησιμοποιηθεί το υλικό στην παραγωγή. Επιμένουμε σε αυτές τις εξαιρετικά υψηλές απαιτήσεις ποιότητας για τον εξής λόγο: Στην περιοχή των Άλπεων τα φορτία χιονιού τον χειμώνα είναι τέτοια, που τα φ/β πλαίσια μας πρέπει να αντέχουν. Για να επιτύχουμε υψηλή μηχανική αντοχή χρησιμοποιούμε ένα παχύ γυαλί με χαμηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο. Η ειδική αντιανακλαστική επίστρωση φροντίζει επιπρόσθετα για βελτιστοποιημένο συντελεστή απόδοσης και υψηλά έσοδα. Τα δικά μας πλαίσια αντιστέκονται έτσι με άνεση στα ακραία φορτία. ΟΠΙΣΘΙΑ ΜΕΜΒΡΑΝΗ Η οπίσθια μεμβράνη των πλαισίων μας είναι εξαιρετικά ανθεκτική στις καιρικές επιδράσεις και στις ακτίνες UV. Πρέπει να αντέχει για πολλά χρόνια τις περιβαλλοντολογικές μεταβολές και να προστατεύει το φ/β πλαίσιο. Φροντίζουμε επίσης, η οπίσθια μεμβράνη να είναι τέλεια προσαρμοσμένη σε όλα τα άλλα υλικά του φ/β πλαισίου. Καλύτερος τρόπος διασφάλισης της μεγάλης διάρκειας ζωής των φ/β πλαισίων μας απλά δεν υπάρχει.

8 8 I SolarWorld I Ποιότητα στην παραγωγή από αριστερά προς δεξιά: Παράδοση κυψελών I Κατασκευή συστοιχίας κυψελών Αλυσίδες μακράς ζωής Φ/β κυψέλες Πριν την ένωση σε συστοιχίες κυψελών, κάθε μεμονωμένη κυψέλη ελέγχεται για τυχόν ζημιές και δοκιμάζεται ως προς τη μηχανική της τάση και τον συντελεστή απόδοσης. Μετά τον οπτικό έλεγχο, οι κυψέλες ταξινομούνται ως προς την ισχύ και το χρώμα, και συνδέονται σε συστοιχίες, τα λεγόμενα strings. Σε μια αυτοματοποιημένη διαδικασία, η μπροστινή πλευρά μιας κυψέλης ενώνεται με την πίσω πλευρά της επόμενης κυψέλης με τρεις λωρίδες συγκόλλησης (τεχνολογία 3-Busbar). Η άψογη συγκόλληση των κυψελών είναι καθοριστική για την ποιότητα των φ/β πλαισίων μας. Για αυτό αφενός ελέγχουμε με υπεραυτόματες κάμερες τη διαδικασία συγκόλλησης. Αφετέρου εξετάζουμε τις συγκολλήσεις που έγιναν, με μια τακτική δοκιμή αποφλοίωσης. Με αυτό το τεστ ελέγχουμε την ποιότητα συγκόλλησης κατά την κατασκευή των συστοιχιών. Με επιπρόσθετους οπτικούς ελέγχους των συστοιχιών αποκλείουμε λάθη στη συμπίεση των κυψελών, πιθανές ρωγμές, μηχανικές ζημιές ή χρωματικές αλλοιώσεις. Εφόσον οι κυψέλες έχουν συγκολληθεί σωστά και έχουμε πειστεί για την ποιότητά τους, οι συστοιχίες προχωρούν στο επόμενο στάδιο παραγωγής, την ελασματοποίηση. Ασφάλεια με διαφορά Φωτοβολταϊκή συστοιχία Το γυαλί, δύο μεμβράνες οξικού αιθυλοβινυλεστέρα (EVA), η φωτοβολταϊκή συστοιχία και η οπίσθια μεμβράνη πρεσάρονται σε ένα συμπαγές ελασμάτινο φύλλο. Με μέτρηση ηλεκτροφωταύγειας εξετάζουμε προσεκτικά αν υπάρχουν στην κατασκευή ρωγμές στις κυψέλες ή διακοπές στις επαφές. Οι ειδικοί μας ελέγχουν επιπρόσθετα την ομοιόμορφη απόσταση των συστοιχιών. Ελέγχουν επίσης αν υπάρχουν ξένα σώματα στα ελασμάτινα φύλλα. Περαιτέρω επεξεργασία επιτρέπεται μόνο εφόσον το ελασμάτινο φύλλο είναι σε άριστη κατάσταση. Έχουμε βελτιστοποιήσει άλλωστε την κατασκευή των φ/β πλαισίων ως εξής: Οι κυψέλες βρίσκονται σε σχετικά μεγάλη απόσταση από τα περιθώρια του πλαισίου. Αυτή η απόσταση ασφαλείας εμποδίζει για παράδειγμα την ανάπτυξη βρύων στην επιφάνεια του γυαλιού πάνω από τις κυψέλες. Έτσι εξασφαλίζουμε την αποδοτικότητα και τη διηλεκτρική αντοχή των φ/β πλαισίων.

9 Ανθεκτική δικτύωση Ελασματοποιητής Η ελασματοποίηση του ηλιακού κρυστάλλου γίνεται στον ελασματοποιητή, έναν μεγάλο κλίβανο κενού, σε υψηλές θερμοκρασίες ώστε να είναι συμπαγής και ανθεκτικός στην κακοκαιρία και στις κρούσεις. Τα ελασματοποιημένα φύλλα ελέγχονται από τα έμπειρα μάτια των ειδικών μας. Η επεξεργασία τους θα συνεχιστεί μόνο αν η εμπρόσθια και η οπίσθια πλευρά καθώς και οι γωνίες είναι σε άψογη κατάσταση. Η ελασματοποίηση του ηλιακού κρυστάλλου γίνεται στον ελασματοποιητή, έναν μεγάλο κλίβανο κενού, σε υψηλές θερμοκρασίες ώστε να είναι συμπαγής και ανθεκτικός στην κακοκαιρία και στις κρούσεις. Τα ελασματοποιημένα φύλλα ελέγχονται από τα έμπειρα μάτια των ειδικών μας. Η επεξεργασία τους θα συνεχιστεί μόνο αν η εμπρόσθια και η οπίσθια πλευρά καθώς και οι γωνίες είναι σε άψογη κατάσταση. Σκληρυμένο μονό γυαλί ασφαλείας Οξικός αιθυλοβινυλεστέρας (EVA) Φωτοβολταϊκή συστοιχία (matrix) Οξικός αιθυλοβινυλεστέρας (EVA) Οπίσθια μεμβράνη Συγκόλληση συστοιχιών κυψελών

10 10 I SolarWorld I Ποιότητα στην παραγωγή Κυτίο σύνδεσης I Πλαίσιο αλουμινίου και γωνίες σύσφιξης Αποδεδειγμένη σύνδεση Κυτίο σύνδεσης Έχουμε σχεδιάσει ένα εξαιρετικά ανθεκτικό και ασφαλές κυτίο σύνδεσης. Λόγω της συμπαγούς του σχεδίασης εξασφαλίζει αποτελεσματική απαγωγή της θερμότητας και διατηρεί σταθερή τη σωστή θερμοκρασία. Η τοποθέτηση του κυτίου σύνδεσης στην πίσω πλευρά του φ/β πλαισίου καθώς και η συγκόλληση των επαφών της ηλεκτρικής σύνδεσης γίνονται εντελώς αυτόματα. Αντί για τις συνηθισμένες συγκολλήσεις με καλάι, εμείς προτιμούμε την συγκόλληση με σύντηξη. Οι συγκολλημένες συνδέσεις μας φροντίζουν για μέγιστη ασφάλεια στα πιο ισχυρά μηχανικά και θερμικά φορτία. Στο τέλος, το κυτίο σύνδεσης γεμίζεται με σιλικόνη υψηλής ποιότητας. Η σιλικόνη παρέχει στις επαφές επιπρόσθετη προστασία από οξείδωση και μηχανικά φορτία. Ελέγχουμε προσεκτικά την άριστη λειτουργία του κατοχυρωμένου με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας κυτίου σύνδεσης και την ποιότητα της σιλικόνης που χρησιμοποιούμε. Είναι βέβαιο ότι έτσι θα βγουν από την παραγωγή της SolarWorld μόνο ασφαλή πλαίσια με άψογα κυτία σύνδεσης. Ένωση για μια ζωή Εξωτερικό πλαίσιο Στην πλήρως αυτοματοποιημένη μονάδα τοποθέτησης πλαισίων, τα ελασμάτινα φύλλα πρεσάρονται σε πλαίσιο αλουμινίου με κατάλληλες γωνίες σύσφιξης. Τα εξωτερικά πλαίσια όλων των φ/β πλαισίων γεμίζονται με σιλικόνη 2 συστατικών, η ποιότητα της οποίας ελέγχεται συνεχώς. Οι ειδικοί μας ελέγχουν το μείγμα για τις σωστές αναλογίες συστατικών και μετρούν τη σκληρότητα της σιλικόνης μετά από 24 ώρες. Έτσι εξασφαλίζεται η ιδιαίτερα ανθεκτική σύνδεση του ελασμάτινου φύλλου με το φ/β πλαίσιο. Η υψηλής ποιότητας συγκόλληση χαρίζει στα φωτοβολταϊκά μας πλαίσια μέγιστη σταθερότητα, ώστε να αντέχουν αξιόπιστα σε μεγάλα φορτία π.χ. από ολισθήσεις χιονιού. Επιπρόσθετα η πυκνή μόνωση σιλικόνης τα προστατεύει βέλτιστα και διαρκώς από εισροή υγρασίας.

11 Απόδοση με υπογραφή Ταξινόμηση Τα πλαίσια υποβάλλονται μετά τη συναρμολόγηση σε μία από τις πιο σημαντικές δοκιμές ώστε να αποδείξουν την απόδοσή τους. Η μέτρηση της απόδοσης κάθε φ/β πλαισίου ξεχωριστά γίνεται με τη βοήθεια του καταυγαστήρα (προσομοιωτής φλας). Η λάμψη φωτός που ενεργοποιείται στον καταυγαστήρα αντιστοιχεί στις συνθήκες τυποποιημένης δοκιμής (STC) με ακτινοβολία φωτός Watt ανά τετραγωνικό μέτρο, σε θερμοκρασία κυψέλης 25 C, γωνία πρόσπτωσης 90 μοίρες και φάσμα φωτός 1,5 αέρια μάζα. Η καταγεγραμμένη χαρακτηριστική καμπύλη ηλεκτρικής τάσης τεκμηριώνει την απόδοση του φ/β πλαισίου και είναι ένα σημαντικό μέγεθος για τους πελάτες μας. Στον καταυγαστήρα δοκιμάζεται και εξασφαλίζεται επίσης η ηλεκτρική ασφάλεια των φ/β πλαισίων. Μετά τη μέτρηση ακολουθεί η διαλογή των φ/β πλαισίων, ανάλογα με τις κατηγορίες ισχύος. Παραδίδουμε μόνο φ/β πλαίσια που καλύπτουν τουλάχιστον ή υπερκαλύπτουν την ονομαστική ισχύ. Η λεγόμενη διαλογή Plus εγγυάται στους πελάτες μας μέγιστη απόδοση της εγκατάστασης. Δίνουμε μεγάλη προσοχή στην ακρίβεια των καταυγαστήρων μας. Η ακρίβεια της μέτρησης είναι για μας καθοριστικής σημασίας, δεδομένου ότι προσδιορίζει την ονομαστική ισχύ κάθε φ/β πλαισίου. Στο πλαίσιο του ελέγχου των διαδικασιών παραγωγής, δοκιμάζουμε και βαθμονομούμε σε τακτά χρονικά διαστήματα τους καταυγαστήρες μας με πλαίσια αναφοράς του ινστιτούτου Fraunhofer για Συστήματα Ηλιακής Ενέργειας ISE. Αλλά και η TÜV Rheinland ελέγχει κάθε χρόνο την ακρίβεια των καταυγαστήρων μας, στο πλαίσιο της πιστοποίησης «Power Controlled». Συμπληρωματικά, τόσο το εργαστήριο δοκιμών φ/β πλαισίων της SolarWorld AG όσο και η TÜV Rheinland λαμβάνουν κάθε μήνα δείγματα από την παραγωγή των πλαισίων και εξετάζουν την αποδοτικότητα και την ποιότητα των προϊόντων μας. Καλύτερα δεν γίνεται! Είμαστε τόσο πεπεισμένοι για την κορυφαία ποιότητα των πλαισίων μας, ώστε παρέχουμε στους πελάτες μας 25ετή εγγύηση γραμμικής απόδοσης και 10ετή εγγύηση προϊόντος. Εγγύηση γραμμικής απόδοσης* Εγγύηση γραμμικής απόδοσης* της SolarWorld Συνήθης κλιμακωτή εγγύηση ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ Φ/Β ΠΛΑΙΣΙΟΥ 100% 97% 95% 90% 85% 80% 75% 0% ΕΓΓΥΗΣΗ - ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗ ΑΞΙΑ 10 έτη Εγγύηση προϊόντος ΕΤΗ * σύμφωνα με το Πιστοποιητικό Τεχνικής Υποστήριξης της SolarWorld που ισχύει τη στιγμή της αγοράς.

12 Δεν επιτυγχάνοyμε μόνο απόδοση, την εξασφαλίζοyμε Για να αξίζει η επένδυσή σας

13

14 14 I SolarWorld I Ποιότητα στην παραγωγή Αυστηρότατη επιλογή Με την ολοκλήρωση της παραγωγής δεν χαλαρώνουμε, αλλά επιμένουμε στους αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους. Κάθε φ/β πλαίσιο υποβάλλεται σε μέτρηση ηλεκτροφωταύγειας. Εφόσον όλα είναι τεχνικά εντάξει και οι έμπειροι τεχνικοί μας κάνουν τον τελικό οπτικό έλεγχο, το προϊόν μπορεί να αρχίσει το ταξίδι του προς τον πελάτη. Όμως δεν σταματάμε εδώ: Κατά τον έλεγχο των εξερχομένων προϊόντων κάνουμε δειγματοληψίες. Ελέγχουμε ξανά τις διαστάσεις των πλαισίων σε μήκος και σε πλάτος. Δειγματοληπτικά ελέγχουμε εκ νέου την καλή μόνωση. Επιλεγμένα φ/β πλαίσια υποβάλλονται σε κλιματικούς θαλάμους σε έλεγχο για την αξιοπιστία των υλικών τους και την απόδοση.

15 Διαφύλαξη μακροβιότητας Τι συμβαίνει άραγε με τα εγκατεστημένα φ/β πλαίσια στη διάρκεια του κύκλου ζωής τους; Πώς μεταβάλλεται με τα χρόνια η απόδοσή τους; Για να απαντήσουν σε αυτά τα ερωτήματα, οι ειδικοί μας πραγματοποιούν μακροπρόθεσμες δοκιμές. Τα συμπεράσματα αυτών των δοκιμών εφαρμόζονται στην ανάπτυξη των προϊόντων μας. Έτσι βελτιώνουμε συνεχώς την αντοχή, την ασφάλεια και την απόδοση των φ/β πλαισίων μας. Στις μακροπρόθεσμες δοκιμές γίνεται προσομοίωση του συνόλου του κύκλου ζωής ενός πλαισίου σε κλιματικούς θαλάμους. Η Διεθνής Ηλεκτροτεχνική Επιτροπή (IEC) εκδίδει διεθνώς αναγνωρισμένους κανονισμούς και πρότυπα για φ/β πλαίσια και προβλέπει τη διαδικασία διαφόρων δοκιμών σε κλιματικό θάλαμο. Διεθνείς πρότυπες δοκιμές Διεξάγουμε σημαντικά περισσότερες δοκιμές από αυτές που προβλέπονται από διεθνή πρότυπα (IEC/UL). Από αυτές τις δοκιμές αποκομίζουμε χρήσιμες πληροφορίες για τη συμπεριφορά των φ/β πλαισίων μας, βελτιώνοντας συνεχώς την ποιότητα των προϊόντων μας. Στον πρώτο κύκλο δοκιμών ανιχνεύουμε πιθανές πρόωρες αστοχίες που οφείλονται για παράδειγμα στην κατασκευή, στην παραγωγή ή στο ίδιο το υλικό. Αυτές οι δοκιμές γίνονται ήδη κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης του προϊόντος, πριν λοιπόν διατεθεί στην αγορά. Με επιπρόσθετους κύκλους δοκιμών προσομοιώνουμε άλλες πιθανές αστοχίες, π.χ. τυχαία ελαττώματα ή φαινόμενα γήρανσης λόγω φθοράς υλικού. Τα αποτελέσματα αυτών των δοκιμών μάς βοηθούν να επιμηκύνουμε τη διάρκεια ζωής των προϊόντων μας, να βελτιστοποιούμε τις ιδιότητες των προϊόντων και να ελαττώνουμε τα ποσοστά σφαλμάτων. Για τις δοκιμές IEC χρησιμοποιούμε δειγματοληπτικά φ/β πλαίσια από τις εγκαταστάσεις μας. Τα πλαίσια αυτά εξετάζονται και δοκιμάζονται για την απόδοσή τους μετά από κάθε κύκλο δοκιμών. Πρόωρες αστοχίες Τυχαίες αστοχίες Αστοχίες από φθορά ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΣΤΟΧΙΑΣ ΧΡΟΝΟΣ

16

17 Εξαντλητικές δοκιμές Για να μην πειραματίζεστε εσείς

18 18 I SolarWorld I Εργαστήριο δοκιμών φ/β πλαισίων Εξαντλητικές δοκιμές Για να μην πειραματίζεστε εσείς Ένα φ/β πλαίσιο πρέπει να μπορεί να αντέχει πολλά. Για πολλά χρόνια είναι εκτεθειμένο σε ακραίες επιδράσεις, όπως έντονη ηλιακή ακτινοβολία, δριμύ παγετό, ισχυρές ανεμοθύελλες και υψηλά φορτία χιονιού. Ακριβώς αυτή την ικανότητα απόδοσης, στιβαρότητας και αντοχής απαιτούμε από τα φ/β πλαίσια μας. Φέρνουμε τα υλικά και τα πλαίσια στα όριά τους, ώστε οι πελάτες μας να απολαμβάνουν την καλύτερη απόδοση. Το κεντρικό μας εργαστήριο έρευνας και ανάπτυξης στη Γερμανία βρίσκεται στο Φράιμπεργκ της Σαξονίας και είναι κάτι σαν το εσωτερικό TÜV της εταιρίας μας. Εδώ εκτελούνται όλες οι δοκιμές και όλοι οι έλεγχοι που απαιτούνται. Το εργαστήριο πιστοποιήθηκε από την Ένωση Γερμανών Ηλεκτροτεχνιτών (VDE) κατά DIN EN ISO/IEC ως το πρώτο βιομηχανικό εργαστήριο στη Γερμανία. Το γεγονός αυτό καταδεικνύει πως η διαχείριση ποιότητας και ο τρόπος λειτουργίας του εργαστηρίου πληρεί τις αυστηρές απαιτήσεις ανεξάρτητων, διεθνών εργαστηρίων ελέγχου και βαθμονόμησης. Το εργαστήριο ποιοτικού ελέγχου της SolarWorld βρίσκεται στο Χίλσμπορο, στην πολιτεία Όρεγκον των Η.Π.Α. Αυτό το εργαστήριο έχει επίσης τη δυνατότητα να διεξάγει ποικίλες δοκιμές ενώ υπάρχει στενή συνεργασία με το κεντρικό εργαστήριο έρευνας & ανάπτυξης στο Φράιμπεργκ. Οι ειδικοί μας εξετάζουν εξονυχιστικά τα υλικά, τα πρωτότυπα μοντέλα και τα φ/β πλαίσια. Εκτελούν δοκιμές ορισμού αποδοτικότητας, δοκιμές σε κλιματικό θάλαμο, ηλεκτρολογικούς και μηχανικούς ελέγχους καθώς και δοκιμές υπεριώδους ακτινοβολίας σύμφωνα με ευρωπαϊκούς και αμερικανικούς κανονισμούς. Δεν αρκούμαστε όμως στην τήρηση των κανονισμών. Σε καινοτόμες μονάδες και εγκαταστάσεις δοκιμών, ορισμένες από τις οποίες αναπτύχθηκαν από το ίδιο το εργαστήριο, τα φ/β πλαίσια υποβάλλονται σε σκληρότερες και επιμελέστερες δοκιμασίες από αυτές που απαιτούνται από τους διεθνείς κανονισμούς. Τα φ/β πλαίσια διέρχονται στο εργαστήριο δοκιμών από επιπρόσθετα προγράμματα, κατά τα οποία οι πρότυπες δοκιμές επαναλαμβάνονται τρεις έως έξι φορές. Όλα ανεξαιρέτως τα πλαίσια οφείλουν να πληρούν τα αυστηρά κριτήρια απόδοσης και ασφάλειας της SolarWorld AG. Με την επιμελή εργασία μας εξασφαλίζουμε την υψηλή ποιότητα των προϊόντων της SolarWorld, από την οποία επωφελούνται οι πελάτες μας σε όλο τον κόσμο. Οι πραγματικές συνθήκες στις οποίες λειτουργούν τα φ/β πλαίσια είναι καθοριστικές για τις δοκιμές και τις απαιτήσεις ποιότητας της εταιρίας μας. Ο στόχος του εργαστηρίου δοκιμών φ/β πλαισίων είναι να υποβάλει τα πλαίσια στις ίδιες αυστηρές απαιτήσεις όπως από την έκθεση στον ήλιο, τον άνεμο και τις καιρικές συνθήκες. από αριστερά προς δεξιά: Εργαστήριο δοκιμών φ/β πλαισίων I Δοκιμή γήρανσης από ακτίνες UV I Δοκιμή κεκλιμένης επιφάνειας

19 Δοκιμή ημισφαιρικού φωτισμού Δοκιμή ημισφαιρικού φωτισμού Η ερευνητική μας ομάδα στο εργαστήριο δοκιμών φ/β πλαισίων κατασκεύασε τη διάταξη δοκιμών ημισφαιρικού φωτισμού, για να δοκιμάζει τη συμπεριφορά των πλαισίων μας σε σχεδόν πραγματικές συνθήκες. Με αυτή μπορούμε να απεικονίζουμε τις ημερήσιες και ετήσιες μεταβολές των συνθηκών φωτισμού σε συνδυασμό με διαφορετικές θερμοκρασίες. Στη διάταξη δοκιμών φωτισμού γίνεται προσομοίωση της τροχιάς του ήλιου μέσω οριζόντιου και κάθετου άξονα. Η δοκιμή αναπαράγει διαφορετικούς περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως τη θερμοκρασία, τις μεταβαλλόμενες συνθήκες ανέμου, τη γωνία πρόσπτωσης της ηλιακής ακτινοβολίας, τα φάσματα φωτός καθώς και την άμεση και τη διάχυτη ακτινοβολία. Με ένα σφαιρικό φωτόμετρο, μια οπτική μονάδα μέτρησης, μπορούμε να προσδιορίσουμε επακριβώς τις συνθήκες φωτισμού που απεικονίζονται και να μετρήσουμε την αποδοτικότητα των φ/β πλαισίων μας. Αξιοποιούμε τα συμπεράσματα από τις δοκιμές φωτισμού, εξασφαλίζοντας ότι τα φωτοβολταϊκά μας πλαίσια θα έχουν την επιθυμητή απόδοση ακόμη και στις πιο μεταβαλλόμενες συνθήκες φωτισμού και θερμοκρασίας.

20 από αριστερά προς δεξιά: Κλιματικός θάλαμος I Δοκιμή μηχανικής αντοχής Δοκιμή μηχανικής αντοχής Σε μεγάλο υψόμετρο και σε βαρείς χειμώνες τα φ/β πλαίσια εκτίθενται σε έντονα φορτία από ανεμοπίεση και αναρρόφηση ανέμου καθώς και από φορτία χιονιού. Πρέπει να αντέχουν σε τέτοιες ακραίες συνθήκες. Μέγιστο φορτίο επιφανείας σε N/m² Πρότυπο IEC Άνεμος Πρότυπο IEC Χιόνι Κανονική δοκιμή SolarWorld Αυτό ακριβώς κάνουμε με τα δικά μας φ/β πλαίσια. Κατά τη δοκιμή μηχανικής αντοχής προσομοιώνουμε πίεση και αναρρόφηση. Ισχυρές βεντούζες στην πάνω επιφάνεια του πλαισίου προκαλούν εναλλάξ πίεση και αναρρόφηση έως και 1,2 εκατομμύρια φορές. Σε αυτή την στατική και δυναμική δοκιμή ελέγχουμε τα πλαίσια πολύ περισσότερες φορές από ό,τι προβλέπει το πρότυπο IEC. Ενώ το πρότυπο προβλέπει φορτίο επιφάνειας μέχρι N/m², εμείς εφαρμόζουμε μέχρι και N/ m². Αυτό αντιστοιχεί στο βάρος ενός αυτοκινήτου μεσαίας κατηγορίας. Ακόμη και αν στην πραγματικότητα δεν παρκάρουμε αυτοκίνητα πάνω σε φ/β πλαίσια, φροντίζουμε με αυτή τη δοκιμή να έχουν τα πλαίσια εξαιρετική απόδοση σε πραγματικές συνθήκες. N/m²

21 Εργαστήριο δοκιμών φ/β πλαισίων I SolarWorld I 21 Δοκιμή κεκλιμένης επιφάνειας Τα φ/β πλαίσια τοποθετούνται στη στέγη ακολουθώντας κατά κανόνα την κλίση της στέγης και όχι οριζόντια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ολίσθηση χιονιού και πάγου προς τα κάτω, γεγονός που επιβαρύνει το κάτω μέρος του φ/β πλαισίου. Οι συνηθισμένες δοκιμές μηχανικής αντοχής εξετάζουν φορτία χιονιού σε οριζόντιες επιφάνειες φωτοβολταϊκών με ομοιόμορφη κατανομή φορτίου. Για να εξετάσουμε τις πραγματικές συνθήκες, το εργαστήριο δοκιμών φ/β πλαισίων ανέπτυξε τη δοκιμή κεκλιμένης επιφάνειας. Φορτίο περίπου ενός τόνου τοποθετείται πάνω σε ένα πλαίσιο που είναι στηριγμένο σε κεκλιμένη θέση. Η πίεση, με τη βοήθεια μιας γωνιακής κατασκευής, συγκεντρώνεται στο κάτω μέρος του φ/β πλαισίου. Διαπιστώνεται ότι τα φωτοβολταϊκά μας πλαίσια περνούν επιτυχώς τη δοκιμή κεκλιμένης επιφάνειας χωρίς να επηρεάζεται το γυαλί ασφαλείας ή το περίβλημα. Με την εξαιρετική τους ευστάθεια και την ανθεκτική τους σύνδεση είναι εφοδιασμένα ακόμη και για τα μεγαλύτερα φορτία χιονιού στη στέγη. από αριστερά προς δεξιά: Δοκιμή αντίστροφης κάμψης I Δοκιμή κεκλιμένης επιφάνειας

22 22 I SolarWorld I Εργαστήριο δοκιμών φ/β πλαισίων Δοκιμή γήρανσης από ακτίνες UV Δοκιμή γήρανσης από ακτίνες UV Τα φ/β πλαίσια σε στέγες και γήπεδα είναι για χρόνια εκτεθειμένα στην υπεριώδη ακτινοβολία. Βασική προϋπόθεση για ένα φ/β πλαίσιο είναι επομένως η αντοχή του στις ακτίνες UV. Για να δοκιμάσουμε την αντοχή των φ/β πλαισίων μας στις ακτίνες UV αναπτύξαμε τη δική μας διαδικασία δοκιμής. Ελέγχουμε την αντοχή των πλαισίων στις ακτίνες UV στους 60 C και σε εύρος μήκους κύματος από 280 έως 400 νανόμετρα. Η δοκιμή μας προσομοιώνει επομένως μια UV ακτινοβολία 25 ετών. Αυτό αντιστοιχεί σε kwh/m². Οι προδιαγραφές του κανονισμού δοκιμών IEC περιορίζονται σε μια συνολική δόση UV ακτινοβολίας 15 kwh/m², ενώ η ετήσια UV ακτινοβολία στην Κεντρική Ευρώπη ανέρχεται ήδη σε 50 kwh/m². Τα φ/β πλαίσιά μας αντέχουν χωρίς δυσκολία στην απαιτητική δοκιμή γήρανσης από ακτίνες UV αποδεικνύοντας τη μεγάλη διάρκεια ζωής τους και την ποιότητα των υλικών τους. Η πολύ καλή αντοχή στις ακτίνες UV καθιστά τα πλαίσιά μας κατάλληλα όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για χώρες με εξαιρετικά υψηλή υπεριώδη ακτινοβολία. Γήρανση από ακτίνες UV kwh/m² Πρότυπο IEC Μέση ετήσια ακτινοβολία UV στην Κεντρική Ευρώπη Κανονική δοκιμή SolarWorld ΕU Κανονική δοκιμή SolarWorld Έρημος

23 Δοκιμές στο πεδίο Φυσικά δοκιμάζουμε την αντοχή των φ/β πλαισίων μας στις καιρικές συνθήκες όχι μόνο στο εργαστήριο αλλά και στην ύπαιθρο. Τοποθετούμε τα φ/β πλαίσιά μας σε δοκιμαστικά πεδία σε διάφορες κλιματικές ζώνες και τα εκθέτουμε σε πραγματικό άνεμο και καιρικές συνθήκες. Παρατηρούμε τα πλαίσια σε χρονικά διαστήματα διαφορετικής διάρκειας και δοκιμάζουμε την ικανότητα απόδοσης και μόνωσής τους. Όλα τα συμπεράσματα σχετικά με τη συμπεριφορά γήρανσης αυτών των πλαισίων εφαρμόζονται στη συνεχή βελτίωσή τους. Ηλεκτρικές δοκιμές Η ηλεκτρική ασφάλεια αποτελεί σημαντικό παράγοντα για τα φ/β πλαίσια. Με αυτές τις δοκιμές επιβεβαιώνουμε την άριστη μόνωσή τους. Οι δοκιμές εκτελούνται τόσο σε στεγνά όσο και σε βρεγμένα φ/β πλαίσια. Τα ελέγχουμε μετά από μηχανικό φορτίο καθώς και μετά την προσομοίωση σε διαφορετικούς κύκλους θερμοκρασίας. Επιπλέον ασκούμε υψηλές τάσεις για να τα υποβάλουμε στον λεγόμενο έλεγχο μερικής αποφόρτισης. Μπορείτε να εμπιστευτείτε την ασφάλεια των φ/β πλαισίων μας! Έλεγχος μερικής αποφόρτισης I Δοκιμή ηλεκτρικής μόνωσης Δοκιμές αποφλοιώσεως Οι καιρικές συνθήκες ενδέχεται με τον χρόνο να επηρεάσουν την αξιοπιστία της συγκόλλησης των μεμβρανών με το γυαλί και των μεμβρανών μεταξύ τους. Όσο καλύτερο είναι το υλικό και η επεξεργασία του, τόσο ανθεκτικότερο είναι ένα φ/β πλαίσιο. Ελέγχουμε την ποιότητα των μεμβρανών μας και της σύνδεσής τους με μια δοκιμή αποφλοιώσεως (Peel-Test). Στη δοκιμή αυτή μετράμε τη δύναμη που χρειάζεται για να αποκολληθούν οι μεμβράνες. Με τη δοκιμή επιβεβαιώνουμε την πολύ καλή ποιότητα των υλικών των φ/β πλαισίων μας, η οποία είναι ένας ακόμη βασικός παράγοντας για τη μεγάλη διάρκεια ζωής τους.

24 24 I SolarWorld I Εργαστήριο δοκιμών φ/β πλαισίων από αριστερά προς δεξιά: Μέτρηση ηλεκτροφωταύγειας I Θερμογραφική μέτρηση Δοκιμή Hotspot Με μία θερμογραφική κάμερα εξετάζουμε αν τα φ/β πλαίσια παρουσιάζουν τα λεγόμενα hotspots που ενδέχεται να προκαλέσουν μακροπρόθεσμα ζημιές στα πλαίσια. Hotspots μπορεί να δημιουργηθούν όταν κάποιες κυψέλες υπερθερμαίνονται από τη συγκέντρωση ρεύματος εξαιτίας της σκίασης π.χ. από ένα δέντρο ή μια καμινάδα. Με αυτές τις μετρήσεις εγγυόμαστε ότι οι πελάτες μας παραλαμβάνουν άριστη ποιότητα SolarWorld. Μερικές φορές υπάρχουν ελαττώματα σε κυψέλες και φ/β πλαίσια, π.χ. μικρορωγμές ή διακοπές επαφής, οι οποίες δεν διακρίνονται ούτε από το έμπειρο μάτι των ειδικών μας. Η μέτρηση ηλεκτροφωταύγειας τις αποκαλύπτει ωστόσο γρήγορα. Ελέγχουμε τα φ/β πλαίσια αρκετές φορές με αυτή τη διαγνωστική τεχνολογία υψηλής ανάλυσης. Έτσι μπορούμε να εγγυηθούμε πως παραδίδουμε μόνο φ/β πλαίσια που λειτουργούν άψογα. Κατά τη μέτρηση ηλεκτροφωταύγειας τροφοδοτούμε με ρεύμα το φ/β πλαίσιο και το λειτουργούμε ως δίοδο φωτοεκπομπής, το φως της οποίας καταγράφουμε με μια κάμερα. Οι κυψέλες που έχουν υποστεί ζημιά φωτίζουν λιγότερο από άλλες και εμφανίζονται πιο σκοτεινές. Με τη θερμογραφία εκμεταλλευόμαστε μία ακόμη απεικονιστική μέθοδο διάγνωσης. Με τη βοήθεια της θερμοφωτογραφίας μιας θερμογραφικής κάμερας οι συνεργάτες μας αναγνωρίζουν ενδιάμεσες αντιστάσεις, θερμικές ζώνες ή απώλειες αγωγιμότητας σε κυψέλες, επαφές και κυτία σύνδεσης.

25 Δοκιμή θερμικού σοκ Δοκιμές κλιματικού θαλάμου Στη δοκιμή εναλλαγών θερμοκρασίας καθώς και στον έλεγχο υγρασίας-καταψύξεως και υγρασίας- θέρμανσης, εξετάζουμε εντατικά την αντοχή των φ/β πλαισίων στις καιρικές συνθήκες. Κατά τη διαδικασία αυτή υποβάλλονται σε πολύ περισσότερους κύκλους δοκιμών από τις απαιτήσεις του κανονισμού IEC. Μόνο στη δοκιμή εναλλαγών θερμοκρασίας προσομοιώνουμε κατά κανόνα 600 κύκλους ημερονυκτίων αντί των 200 που προβλέπει ο κανονισμός IEC. Με τη δοκιμή θερμικού σοκ, αναπτύξαμε έναν εξαιρετικά επιταχυμένο κύκλο ζωής, που προσομοιώνει καταπόνηση 25 ετών. Στη δοκιμή αυτή εκθέτουμε τα φ/β πλαίσια τουλάχιστον για 30 λεπτά σε θερμοκρασία -40 C. Σε ένα δεύτερο βήμα, τα φ/β πλαίσια τοποθετούνται εντός 10 δευτερολέπτων για άλλα 30 λεπτά σε φούρνο που έχει προθερμανθεί στους +85 C. Αυτή η εναλλαγή θερμοκρασίας γίνεται φορές, ώστε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να μπορέσουμε να προκαλέσουμε μια επιταχυμένη γήρανση. Αυτός ο κύκλος αντιστοιχεί σε καταπόνηση 25 ετών. Τα αποτελέσματα των δοκιμών επιβεβαιώνουν: Τα δικά μας φ/β πλαίσια είναι άρτια εξοπλισμένα για ακραίες κλιματικές συνθήκες. Η 25ετής εγγύηση γραμμικής απόδοσης είναι επομένως ελεγμένη και εξασφαλισμένη. Δοκιμές εναλλαγών θερμοκρασίας Πρότυπο IEC: -40 έως +85 C (200 κύκλοι) Δοκιμή εναλλαγών θερμοκρασίας της SolarWorld: -40 έως +85 C (600 κύκλοι) Δοκιμή θερμικού σοκ της SolarWorld: -40 έως +85 C (9.125 κύκλοι) κύκλοι χρόνια x 365 μέρες = ημερονύκτιοι κύκλοι

26 26 I SolarWorld I Εργαστήριο δοκιμών φ/β πλαισίων Δοκιμή θραύσης φ/β πλαισίου και δοκιμή χαλαζόπτωσης Ενίοτε πέφτουν βαριά ή σκληρά αντικείμενα όπως χαλάζι πάνω στη στέγη. Τα τοποθετημένα φ/β πλαίσια πρέπει φυσικά να αντέχουν. Για αυτό τα υποβάλλουμε στις πιο σκληρές δοκιμασίες. Μόνο έτσι μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι είναι ανθεκτικά και άθραυστα. Στη δοκιμή χαλαζόπτωσης χρησιμοποιούμε μια ατσάλινη σφαίρα διαμέτρου 25 χιλιοστών και βάρους 500 γραμμαρίων. Την αφήνουμε να πέσει από ύψος έως και τέσσερα μέτρα πάνω στο φ/β πλαίσιο, προσομοιώνοντας έτσι μια φυσική χαλαζόπτωση. Αυτό επαναλαμβάνεται έως 20 φορές στο ίδιο σημείο και τουλάχιστον σε έντεκα διαφορετικά σημεία πρόσπτωσης. Αντίθετα το πρότυπο IEC προβλέπει ως κανονικό βάρος της σφαίρας τα 7,53 γραμμάρια. Προσομοιώνουμε επίσης και τη μηχανική καταπόνηση του φ/β πλαισίου από πρόσκρουση αντικειμένων. Αφήνουμε έναν σάκο 45 κιλών, γεμάτο μολύβι, να χτυπήσει μία έως τρεις φορές από ύψος 1,22 μέτρων στη μέση ενός κάθετα τοποθετημένου φ/β πλαισίου. Το φ/β πλαίσιο θεωρείται πως πέτυχε στην δοκιμή, αν το γυαλί παραμείνει άθραυστο ή εάν η θραύση του πληρεί τις προδιαγραφές. από αριστερά προς δεξιά: Δοκιμή χαλαζόπτωσης I Δοκιμή θραύσης φ/β πλαισίου

Ποιότητα και απόδοση TOP QUALITY. www.solarworld-hellas.com

Ποιότητα και απόδοση TOP QUALITY. www.solarworld-hellas.com Ποιότητα και απόδοση SOLARWORLD TOP QUALITY www.solarworld-hellas.com ΝΕΟ! 25 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΡΑΜΜΙΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΣE 5 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ* Κορυφαία προϊόντα για κάθε εφαρμογή Στις

Διαβάστε περισσότερα

Ποιότητα και απόδοση SOLARWORLD TOP QUALITY. www.solarworld-global.com

Ποιότητα και απόδοση SOLARWORLD TOP QUALITY. www.solarworld-global.com Ποιότητα και απόδοση SOLARWORLD TOP QUALITY www.solarworld-global.com ΝΕΟ! 25 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΡΑΜΜΙΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΚΑΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ* Κορυφαία προϊόντα για κάθε εφαρμογή Στις υπερσύγχρονες,

Διαβάστε περισσότερα

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΠΟΛΥΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ - SI-ESF-M-P156-60

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΠΟΛΥΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ - SI-ESF-M-P156-60 Αυτά τα Φ/Β στοιχεία χρησιµοποιούν ψευδο-τετράγωνο πολυκρυσταλλικά στοιχεία πυριτίου υψηλής απόδοσης, (οι κυψέλες αποτελούνται από ένα ενιαίο κρύσταλλο πυριτίου, υψηλής καθαρότητας) για να µετασχηµατίσουν

Διαβάστε περισσότερα

Φ/Β πάνελ για μέγιστη απόδοση THE SUN ON YOUR SIDE

Φ/Β πάνελ για μέγιστη απόδοση THE SUN ON YOUR SIDE Φ/Β πάνελ για μέγιστη απόδοση THE SUN ON YOUR SIDE ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ 2 ΤΕΣΣΕΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ Η MAGE SOLAR AG, σαν τμήμα μίας παγκοσμίως δραστηριοποιούμενης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΜΟΝΟΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΑ ΠΑΝΕΛ - SI-ESF-M-BIPV-SM-P125-60

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΜΟΝΟΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΑ ΠΑΝΕΛ - SI-ESF-M-BIPV-SM-P125-60 Solar Innova χρησιµοποιεί τις τελευταίες υλικά για την κατασκευή φωτοβολταϊκών πλαισίων. Τα στοιχεία µας είναι ιδανικό για κάθε εφαρµογή που χρησιµοποιεί το φωτοηλεκτρικό φαινόµενο ως µια καθαρή πηγή ενέργειας,

Διαβάστε περισσότερα

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΜΟΝΟΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ - SI-ESF-M-BIPV-SM-M156-48

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΜΟΝΟΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ - SI-ESF-M-BIPV-SM-M156-48 Solar Innova χρησιµοποιεί τις τελευταίες υλικά για την κατασκευή φωτοβολταϊκών πλαισίων. Τα στοιχεία µας είναι ιδανικό για κάθε εφαρµογή που χρησιµοποιεί το φωτοηλεκτρικό φαινόµενο ως µια καθαρή πηγή ενέργειας,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΜΟΝΟΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΑ ΠΑΝΕΛ - SI-ESF-M-NE-M-25W

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΜΟΝΟΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΑ ΠΑΝΕΛ - SI-ESF-M-NE-M-25W Solar Innova χρησιµοποιεί τις τελευταίες υλικά για την κατασκευή φωτοβολταϊκών πλαισίων. Τα στοιχεία µας είναι ιδανικό για κάθε εφαρµογή που χρησιµοποιεί το φωτοηλεκτρικό φαινόµενο ως µια καθαρή πηγή ενέργειας,

Διαβάστε περισσότερα

Ηλιακή ενέργεια. Φωτοβολταϊκά Συστήματα

Ηλιακή ενέργεια. Φωτοβολταϊκά Συστήματα Ηλιακή ενέργεια Είναι η ενέργεια που προέρχεται από τον ήλιο και αξιοποιείται μέσω τεχνολογιών που εκμεταλλεύονται τη θερμική και ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία του ήλιου με χρήση μηχανικών μέσων για τη

Διαβάστε περισσότερα

pure excellence. pure energy.

pure excellence. pure energy. pure excellence. pure energy. Το βασικό στοιχείο ενός φωτοβολταϊκού συστήματος είναι ένα πάνελ υψηλών προδιαγραφών Η Αυστριακή εταιρεία Energetica παράγει φωτοβολταϊκά πάνελ τα οποία ξεχωρίζουν για την

Διαβάστε περισσότερα

Συνεργάτες μας είναι Γερμανικές Εταιρείες - Κατασκευαστές επαγγελματικού φωτισμού LED.

Συνεργάτες μας είναι Γερμανικές Εταιρείες - Κατασκευαστές επαγγελματικού φωτισμού LED. Συνεργάτες μας είναι Γερμανικές Εταιρείες - Κατασκευαστές επαγγελματικού φωτισμού LED. Τα προϊόντα που διαθέτουμε αναπτύσσονται σύμφωνα με τις ανάγκες των πελατών μας και βλέπουμε τους εαυτούς μας ως ηγέτες

Διαβάστε περισσότερα

Ποσοστό απόδοσης. Ποιοτικός παράγοντας για την φωτοβολταϊκή εγκατάσταση

Ποσοστό απόδοσης. Ποιοτικός παράγοντας για την φωτοβολταϊκή εγκατάσταση Ποσοστό απόδοσης Ποιοτικός παράγοντας για την φωτοβολταϊκή εγκατάσταση Περιεχόμενα Το ποσοστό απόδοσης είναι ένα από τα σημαντικότερα μεγέθη για την αξιολόγηση της αποδοτικότητας μίας φωτοβολταϊκής εγκατάστασης.

Διαβάστε περισσότερα

8 ΧΡΟΝΙΑ. Ζεσταθείτε υγιεινά, οικονομικά και με ασφάλεια! Θερμοπομποί Ελληνικής κατασκευής ΕΓΓΥΗΣΗ.

8 ΧΡΟΝΙΑ. Ζεσταθείτε υγιεινά, οικονομικά και με ασφάλεια! Θερμοπομποί Ελληνικής κατασκευής ΕΓΓΥΗΣΗ. 8 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ Θερμοπομποί Ελληνικής κατασκευής Ζεσταθείτε υγιεινά, οικονομικά και με ασφάλεια! www.rig-radiators.com Ιδανικός συνδυασμός θερμού αέρα και θερμικής εκπομπής (infrared) 2 Ελληνικοί Θερμοπομποί

Διαβάστε περισσότερα

Παρακάτω είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του σχεδιασμού ενός Συλλέκτη EasySolar

Παρακάτω είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του σχεδιασμού ενός Συλλέκτη EasySolar Ηλιακός Συλλέκτης EasySolar. ΓΕΝΙΚΑ: Ο συλλέκτης EasySolar ή ηλιακός θερμοσίφωνας είναι μια συσκευή που απορροφά τη θερμική ενέργεια του ήλιου και το μετατρέπει σε αξιοποιήσιμη θερμότητα. Η θερμότητα συνήθως

Διαβάστε περισσότερα

Βελτιώστε την απόδοση, εξασφαλίστε το κέρδος.

Βελτιώστε την απόδοση, εξασφαλίστε το κέρδος. Βελτιώστε την απόδοση, εξασφαλίστε το κέρδος. Υπηρεσίες λειτουργίας και συντήρησης για Φωτοβολταϊκά συστήματα Όλα όσα χρειάζεστε για την ομαλή λειτουργία της μονάδας σας. Σας προσφέρουμε ασφαλείς λύσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΦΡΕΝΑ ΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΑΤΙΑ

ΤΑ ΦΡΕΝΑ ΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΑΤΙΑ ΤΑ ΦΡΕΝΑ ΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΑΤΙΑ www.hella.com/brakesystems 12 1 ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΜΕΑ Συνδυάζουμε την μοναδική τεχνολογία φρένων με επαγγελματική υποστήριξη πελατών, έμφαση στην καινοτομία με κορυφαία τεχνική

Διαβάστε περισσότερα

Περισσότερη ποιότητα, περισσότερη απόδοση, περισσότερο design

Περισσότερη ποιότητα, περισσότερη απόδοση, περισσότερο design Περισσότερη ποιότητα, περισσότερη απόδοση, περισσότερο design Schüco ηλιοθερμικοί συλλέκτες με καινοτόμο τεχνολογία θερμικής αγωγιμότητας Πράσινη Τεχνολογία για το Γαλάζιο Πλανήτη Καθαρή Ενέργεια από Ηλιακά

Διαβάστε περισσότερα

Ηλιακά στοιχεία Pure Power

Ηλιακά στοιχεία Pure Power Ηλιακά στοιχεία Pure Power Ηλιακή τεχνολογία από την Sovello. Στο υψηλά αυτοματοποιημένο και πλήρως ολοκληρωμένο σύστημα παραγωγής, όλα τα στάδια από το πλακίδιο πυριτίου, την κυψέλη και η ολοκλήρωση του

Διαβάστε περισσότερα

Οικονομία και άνετη ζωή, κάθε εποχή

Οικονομία και άνετη ζωή, κάθε εποχή Οικονομία και άνετη ζωή, κάθε εποχή Σύστημα διπλών υαλοπινάκων από την Θερμοπλαστική Οικονομία και άνετη ζωή, κάθε εποχή Μειώστε δραστικά τους λογαριασμούς για θέρμανση και δροσισμό και βελτιώστε την ενεργειακή

Διαβάστε περισσότερα

Ορισμός της Ποιότητας στα Φωτοβολταϊκά

Ορισμός της Ποιότητας στα Φωτοβολταϊκά PV Technology, University of Cyprus Ορισμός της Ποιότητας στα Φωτοβολταϊκά Δρ Γιώργος Μακρίδης Πανεπιστήμιο Κύπρου, Εργαστήριο ΦΒ Τεχνολογίας 1 PV Technology, University of Cyprus Περιεχόμενα Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

Αξιόπιστοι λέβητες με μέγιστη ενεργειακή απόδοση B O I L E R S

Αξιόπιστοι λέβητες με μέγιστη ενεργειακή απόδοση B O I L E R S Αξιόπιστοι λέβητες με μέγιστη ενεργειακή απόδοση B O I L E R S Προσφέρουμε οικονομικές και βιώσιμες λύσεις Δεδομένου ότι η αγορά ακολουθεί την πορεία της περιβαλλοντικής προστασίας και τα ενεργειακά κόστη

Διαβάστε περισσότερα

Φωτοβολταϊκά συστήματα και σύστημα συμψηφισμού μετρήσεων (Net metering) στην Κύπρο

Φωτοβολταϊκά συστήματα και σύστημα συμψηφισμού μετρήσεων (Net metering) στην Κύπρο Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών Φωτοβολταϊκά συστήματα και σύστημα συμψηφισμού μετρήσεων (Net metering) στην Κύπρο Βασικότερα τμήματα ενός Φ/Β συστήματος Τα φωτοβολταϊκά (Φ/Β) συστήματα μετατρέπουν

Διαβάστε περισσότερα

// COMFORT. THERMOBELT Ultra. Low-E Insulating Glass

// COMFORT. THERMOBELT Ultra. Low-E Insulating Glass THERMOBELT Ultra Low-E Insulating Glass GR THERMOBELT Ultra Low-E Insulating Glass Η ενεργειακή απόδοση και η υψηλή αισθητική πρέπει να συνυπάρχουν. Με τη σειρά υαλοπινάκων THERMOBELT Ultra μπορούμε να

Διαβάστε περισσότερα

Σιγουριά για το μέλλον χάρη στην τεχνογνωσία των ειδικών

Σιγουριά για το μέλλον χάρη στην τεχνογνωσία των ειδικών Σιγουριά για το μέλλον χάρη στην τεχνογνωσία των ειδικών Συνεχής ανάπτυξη προϊόντων Η περαιτέρω ανάπτυξη και τελειοποίηση αποτελούν μια συνεχή διαδικασία που επιτελείται από το εξειδικευμένο τμήμα έρευνας

Διαβάστε περισσότερα

Φωτίστε τη ζωή στους εξωτερικούς σας χώρους

Φωτίστε τη ζωή στους εξωτερικούς σας χώρους PHILIPS mygarden Φωτιστικό τοίχου Flagstone μαύρο LED Φωτίστε τη ζωή στους εξωτερικούς σας χώρους Μινιμαλιστική σχεδίαση αλλά με ανθεκτική λειτουργία. Αυτό το μαύρο επιτοίχιο φωτιστικό της Philips ρίχνει

Διαβάστε περισσότερα

Σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου Alcoa. Στοιχεία & Αριθμοί

Σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου Alcoa. Στοιχεία & Αριθμοί Σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου Alcoa Στοιχεία & Αριθμοί ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ; Οι ζάντες Alcoa είναι οι πιο ανθεκτικές ζάντες Κάθε ζάντα ξεκινάει ως ένα ενιαίο κράμα αλουμινίου υψηλής αντοχής και ανθεκτικότητας στη

Διαβάστε περισσότερα

Χαρακτηριστικά εξαιρετική ταχύτητα αντίδρασης Εξαιρετική πρόσφυση πολύ υψηλή αντοχή στην κρούση. στις υπεριώδεις (UV) ακτινοβολίες Πληροί

Χαρακτηριστικά εξαιρετική ταχύτητα αντίδρασης Εξαιρετική πρόσφυση πολύ υψηλή αντοχή στην κρούση. στις υπεριώδεις (UV) ακτινοβολίες Πληροί CONIROOF 2110 Στεγανωτικό σύστημα υψηλής απόδοσης, συνεχούς τύπου, ειδικό για επιφάνειες κάλυψης όπου υπάρχει διάβαση πεζών, που έχει ως βάση μία πολυουρεθανική μεμβράνη στιγμιαίας σκλήρυνσης που εφαρμόζεται

Διαβάστε περισσότερα

Οι τρεις χρωματοφύλακες

Οι τρεις χρωματοφύλακες Οι τρεις χρωματοφύλακες προστατεύουν το σπίτι σας! www.berling.gr MonoStop Για περισσότερες πληροφορίες του προϊόντος Εξαιρετικής ποιότητας ακρυλικό και μονωτικό χρώμα. Συσκευασία: 0,75lt / 3lt / 9lt Βάσεις:

Διαβάστε περισσότερα

Αξιόπιστα ελαστικά = Ασφάλεια στο δρόμο

Αξιόπιστα ελαστικά = Ασφάλεια στο δρόμο Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και η GOODYEAR Dunlop Ελαστικά Ελλάς, Μέλος της Συμμαχίας «Δρόμοι στο Μέλλον» συμβουλεύουν τους οδηγούς για την ασφαλέστερη οδήγηση σε κακές καιρικές συνθήκες Αξιόπιστα ελαστικά

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη και οικονομική αξιολόγηση φωτοβολταϊκής εγκατάστασης σε οικία στη νήσο Κω

Μελέτη και οικονομική αξιολόγηση φωτοβολταϊκής εγκατάστασης σε οικία στη νήσο Κω Μελέτη και οικονομική αξιολόγηση φωτοβολταϊκής εγκατάστασης σε οικία στη νήσο Κω ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΠΕΤΡΟΥΛΑ /04/2013 ΓΑΛΟΥΖΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Εισαγωγή Σκοπός αυτής της παρουσίασης είναι μία συνοπτική περιγραφή της

Διαβάστε περισσότερα

Κάθε φωτοβολταϊκό σύστημα αποτελείται από κάποια επί μέρους στοιχεία όπως αυτά παρουσιάζονται και περιγράφονται αμέσως μετά.

Κάθε φωτοβολταϊκό σύστημα αποτελείται από κάποια επί μέρους στοιχεία όπως αυτά παρουσιάζονται και περιγράφονται αμέσως μετά. Εισαγωγικά Η εταιρεία Nobel, με 35 χρονη παρουσία στο χώρο των ηλιακών θερμοσιφώνων, εισέρχεται δυναμικά στο χώρο των οικιακών φωτοβολταϊκών συστημάτων έχοντας συνάψει στρατηγικές συμμαχίες με αναγνωρισμένους

Διαβάστε περισσότερα

«ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ»

«ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ» ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΧΗΜΕΙΑΣ «ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ» Φώτης

Διαβάστε περισσότερα

Η ποιότητα συναντά την αποδοτικότητα. Φασματοφωτόμετρο DR6000 UV-VIS

Η ποιότητα συναντά την αποδοτικότητα. Φασματοφωτόμετρο DR6000 UV-VIS Η ποιότητα συναντά την αποδοτικότητα Φασματοφωτόμετρο DR6000 UV-VIS Συνδυασμός ποιότητας και οικονομικής απόδοσης Το νέο φασματοφωτόμετρο DR6000 UV-VIS παρέχει κορυφαία απόδοση στις εργαστηριακές διαδικασίες

Διαβάστε περισσότερα

Προσφέρουμε οικονομικές και βιώσιμες λύσεις

Προσφέρουμε οικονομικές και βιώσιμες λύσεις Αξιόπιστοι λέβητες με μέγιστη ενεργειακή απόδοση B O I L E R S Προσφέρουμε οικονομικές και βιώσιμες λύσεις Δεδομένου ότι η αγορά είναι περισσότερο από ποτέ περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένη ενώ παράλληλα

Διαβάστε περισσότερα

Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας

Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας PHILIPS LED Σποτ 4,6 W (50 W) GU10 Ζεστό λευκό Χωρίς ρύθμιση έντασης Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας Η κακή ποιότητα φωτός μπορεί να προκαλέσει κόπωση στα μάτια. Είναι πιο σημαντικό από ποτέ να

Διαβάστε περισσότερα

Tεχνική Πληροφορία Διαδικασία Derating για Sunny Boy και Sunny Tripower

Tεχνική Πληροφορία Διαδικασία Derating για Sunny Boy και Sunny Tripower Tεχνική Πληροφορία Διαδικασία Derating για Sunny Boy και Sunny Tripower Με τη διαδικασία Derating, ο μετατροπέας μειώνει την απόδοσή του, ώστε να προστατεύσει τα εξαρτήματα από υπερθέρμανση. Αυτό το έγγραφο

Διαβάστε περισσότερα

Μονάδα νερού 42N ΝΈΑ ΓΕΝΙΆ ΚΟΜΨΌΤΗΤΑ, ΥΨΗΛΉ ΑΠΌΔΟΣΗ, ΆΝΕΣΗ

Μονάδα νερού 42N ΝΈΑ ΓΕΝΙΆ ΚΟΜΨΌΤΗΤΑ, ΥΨΗΛΉ ΑΠΌΔΟΣΗ, ΆΝΕΣΗ Μονάδα νερού 42N ΝΈΑ ΓΕΝΙΆ ΚΟΜΨΌΤΗΤΑ, ΥΨΗΛΉ ΑΠΌΔΟΣΗ, ΆΝΕΣΗ ΣΙΓΟΥΡΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΥΨΗΛΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ Το IDROFAN εναρμονίζεται άριστα με τα νέα πρότυπα για κτίρια χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης,

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΝΕΤΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΣΑΣ RAUPIANO PLUS ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΗΧΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ. www.rehau.gr

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΝΕΤΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΣΑΣ RAUPIANO PLUS ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΗΧΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ. www.rehau.gr ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΝΕΤΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΣΑΣ RAUPIANO PLUS ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΗΧΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ www.rehau.gr ΠΡΟΪΟΝ: RAUPIANO PLUS Ενισχυμένη ηχοπροστασία για μεγάλα κτίρια RAUPIANO PLUS είναι το σύστημα αποχέτευσης

Διαβάστε περισσότερα

Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας

Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας PHILIPS LED Ανακλαστήρες 1,8 W (30 W) E14 Ζεστό λευκό Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας Η κακή ποιότητα φωτός μπορεί να προκαλέσει κόπωση στα μάτια. Είναι πιο σημαντικό από ποτέ να φωτίζετε σωστά

Διαβάστε περισσότερα

Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας

Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας PHILIPS LED Γραμμικός σωλήνας 20 W (54 W) G13 Ψυχρό λευκό Χωρίς ρύθμιση έντασης Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας Η κακή ποιότητα φωτός μπορεί να προκαλέσει κόπωση στα μάτια. Είναι πιο σημαντικό

Διαβάστε περισσότερα

Ο κατάλληλος φωτισμός δημιουργεί την κατάλληλη ατμόσφαιρα

Ο κατάλληλος φωτισμός δημιουργεί την κατάλληλη ατμόσφαιρα PHILIPS LED Σποτ (με ρύθμιση έντασης) 5 W (50 W) GU10 Ζεστό λευκό Με ρύθμιση έντασης Ο κατάλληλος φωτισμός δημιουργεί την κατάλληλη ατμόσφαιρα Τα LED σποτ της Philips με την απαλή λάμψη προσφέρουν μια

Διαβάστε περισσότερα

Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας

Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας PHILIPS LED Luster 5,5 W (40 W) E27 Ζεστό λευκό Χωρίς ρύθμιση έντασης Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας Η κακή ποιότητα φωτός μπορεί να προκαλέσει κόπωση στα μάτια. Είναι πιο σημαντικό από ποτέ

Διαβάστε περισσότερα

Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας

Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας PHILIPS LED Σποτ 3,1 W (25 W) GU10 Λευκό Χωρίς ρύθμιση έντασης Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας Η κακή ποιότητα φωτός μπορεί να προκαλέσει κόπωση στα μάτια. Είναι πιο σημαντικό από ποτέ να φωτίζετε

Διαβάστε περισσότερα

Υπέρυθρα Πάνελ InfraHeat

Υπέρυθρα Πάνελ InfraHeat Coolers Υπέρυθρα Πάνελ InfraHeat Τι είναι οι υπέρυθρη θέρμανση; Η υπέρυθρη ακτινοβολία αποτελεί το πιο φυσικό τρόπο θέρμανσης όπως ακριβώς δηλαδή μας ζεσταίνει ο ήλιος. Οι υπέρυθρες ακτίνες είναι ηλεκτρομαγνητική

Διαβάστε περισσότερα

Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας

Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας PHILIPS LED Σποτ 3 W (20 W) GU5,3 Ζεστό λευκό Χωρίς ρύθμιση έντασης Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας Η κακή ποιότητα φωτός μπορεί να προκαλέσει κόπωση στα μάτια. Είναι πιο σημαντικό από ποτέ να

Διαβάστε περισσότερα

Ο κατάλληλος φωτισμός δημιουργεί την κατάλληλη ατμόσφαιρα

Ο κατάλληλος φωτισμός δημιουργεί την κατάλληλη ατμόσφαιρα PHILIPS LED Λαμπτήρας (με ρύθμιση έντασης) 5,5 W (40 W) E27 Απαλή λάμψη Με ρύθμιση έντασης Ο κατάλληλος φωτισμός δημιουργεί την κατάλληλη ατμόσφαιρα Οι λαμπτήρες LED της Philips με την απαλή λάμψη προσφέρουν

Διαβάστε περισσότερα

Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας

Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας PHILIPS LED Σποτ 4,6 W (50 W) GU10 Ζεστό λευκό Χωρίς ρύθμιση έντασης Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας Η κακή ποιότητα φωτός μπορεί να προκαλέσει κόπωση στα μάτια. Είναι πιο σημαντικό από ποτέ να

Διαβάστε περισσότερα

Είδη Συλλεκτών. 1.1 Συλλέκτες χωρίς κάλυμμα

Είδη Συλλεκτών. 1.1 Συλλέκτες χωρίς κάλυμμα ΕΝΩΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΗΛΙΑΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΗΛΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ Είδη Συλλεκτών ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ ΡΟΖA υπ. Διδ. Μηχ. Μηχ. ΕΜΠ MSc Environmental Design & Engineering Φυσικός Παν. Αθηνών ΚΑΠΕ - ΤΜΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Δυνατός φωτισμός LED κορυφαίας ποιότητας

Δυνατός φωτισμός LED κορυφαίας ποιότητας PHILIPS LED Λαμπτήρας E27 Ψυχρό λευκό Χωρίς ρύθμιση έντασης Δυνατός φωτισμός LED κορυφαίας ποιότητας Οι λαμπτήρες LED της Philips παρέχουν εκπληκτικό, ψυχρό λευκό φως, εξαιρετικά μεγάλη διάρκεια ζωής και

Διαβάστε περισσότερα

Λαμπτήρας LED, με αισθητήρα φωτός ημέρας και νύκτας

Λαμπτήρας LED, με αισθητήρα φωτός ημέρας και νύκτας PHILIPS LED Λαμπτήρας 7,5 W (60 W) E27 Ζεστό λευκό Χωρίς ρύθμιση έντασης Λαμπτήρας LED, με αισθητήρα φωτός ημέρας και νύκτας Με τον ενσωματωμένο αυτόματο αισθητήρα φωτός, αυτός ο λαμπτήρας ανάβει αυτόματα

Διαβάστε περισσότερα

Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας

Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας PHILIPS LED Σποτ 4,6 W (50 W) GU10 Ψυχρό λευκό Χωρίς ρύθμιση έντασης Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας Η κακή ποιότητα φωτός μπορεί να προκαλέσει κόπωση στα μάτια. Είναι πιο σημαντικό από ποτέ να

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΓΚΡΙΣΗ ΚΑΤΑ ETAG 005 ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙΣ -

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΓΚΡΙΣΗ ΚΑΤΑ ETAG 005 ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙΣ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΓΚΡΙΣΗ ΚΑΤΑ ETAG 005 ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙΣ - 1. Συντομεύσεις ΕΤΕ : Ευρωπαϊκή Τεχνική Έγκριση ETA : European Technical Approval ETAG : European Technical Approval Guideline/ Κατευθυντήρια γραμμή

Διαβάστε περισσότερα

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΣΤΕΡΕΩΣΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΣΤΕΡΕΩΣΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΣΤΕΡΕΩΣΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σύντομο λεξικό όρων ηλιακής ενέργειας ZEBRA Σύστημα στερέωσης φωτοβολταϊκών πάνελ - Τα πλεονεκτήματα με μιά ματιά 8-9 Σύνδεσμοι

Διαβάστε περισσότερα

Ο κατάλληλος φωτισμός δημιουργεί την κατάλληλη ατμόσφαιρα

Ο κατάλληλος φωτισμός δημιουργεί την κατάλληλη ατμόσφαιρα PHILIPS LED Λαμπτήρας (με ρύθμιση έντασης) 11 W (75 W) E27 Απαλή λάμψη Με ρύθμιση έντασης Ο κατάλληλος φωτισμός δημιουργεί την κατάλληλη ατμόσφαιρα Οι λαμπτήρες LED της Philips με την απαλή λάμψη προσφέρουν

Διαβάστε περισσότερα

Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας

Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας PHILIPS LED Γραμμικός σωλήνας 20 W (54 W) G13 Ψυχρό φως ημέρας Χωρίς ρύθμιση έντασης Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας Η κακή ποιότητα φωτός μπορεί να προκαλέσει κόπωση στα μάτια. Είναι πιο σημαντικό

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ (ΕΝΑΕΡΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΦΟΡΑ ΣΥΡΜΑΤΑ)

ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ (ΕΝΑΕΡΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΦΟΡΑ ΣΥΡΜΑΤΑ) ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ (ΕΝΑΕΡΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΦΟΡΑ ΣΥΡΜΑΤΑ) Οι ηλεκτρικές εφαρµογές του αλουµινίου εκµεταλλεύονται πρώτιστα την πολύ καλή ηλεκτρική αγωγιµότητα (χαµηλή ειδική αντίσταση) του µετάλλου,

Διαβάστε περισσότερα

αποτελεσματική αντιμετώπιση κάθε εφαρμογής θερμομόνωσης, με την καλύτερη σχέση κόστους / αποτελέσματος

αποτελεσματική αντιμετώπιση κάθε εφαρμογής θερμομόνωσης, με την καλύτερη σχέση κόστους / αποτελέσματος αποτελεσματική αντιμετώπιση κάθε εφαρμογής θερμομόνωσης, με την καλύτερη σχέση κόστους / αποτελέσματος αποτελεσματική αντιμετώπιση κάθε εφαρμογής θερμομόνωσης, με την καλύτερη σχέση κόστους / αποτελέσματος

Διαβάστε περισσότερα

Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας

Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας PHILIPS LED Σφαιρικοί 10,5 W (75 W) E27 Ψυχρό φως ημέρας Χωρίς ρύθμιση έντασης Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας Η κακή ποιότητα φωτός μπορεί να προκαλέσει κόπωση στα μάτια. Είναι πιο σημαντικό

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ: Φαιστού ΕΡΓΟ: ΔΙΚΤΥΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ Προϋπολογισμός: ,00 ΕΥΡΩ Χρηματοδότηση: ΕΤΠΑ 80% και Εθνική Συμμετοχή 20%

ΔΗΜΟΣ: Φαιστού ΕΡΓΟ: ΔΙΚΤΥΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ Προϋπολογισμός: ,00 ΕΥΡΩ Χρηματοδότηση: ΕΤΠΑ 80% και Εθνική Συμμετοχή 20% ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΦΑΙΣΤΟΥ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΣ: Φαιστού ΕΡΓΟ: ΔΙΚΤΥΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ Προϋπολογισμός: 1.915.000,00 ΕΥΡΩ Χρηματοδότηση: ΕΤΠΑ 80% και

Διαβάστε περισσότερα

Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας

Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας PHILIPS LED Σποτ 5 W (35 W) GU5,3 Ψυχρό λευκό Χωρίς ρύθμιση έντασης Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας Η κακή ποιότητα φωτός μπορεί να προκαλέσει κόπωση στα μάτια. Είναι πιο σημαντικό από ποτέ να

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΒΗΤΕΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

ΛΕΒΗΤΕΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΛΕΒΗΤΕΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ Η ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Ο οίκος Sime, αναλογιζόμενος τα ενεργειακά προβλήματα και τη ζήτηση χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, προσφέρει στην αγορά και λέβητες βιομάζας:

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Γ : ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ ΔΗΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ Η/Μ ΕΡΓΩΝ & ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΥΤΟΝΟΜΩΝ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΗΛΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΣΕ ΙΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΛΥΣΕΙΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟΥ ΔΟΚΙΜΙΟΥ

ΛΥΣΕΙΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟΥ ΔΟΚΙΜΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2014 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (Ι) ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Μάθημα: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΞΥΛΟΥΡΓΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Απολαύστε έναν όμορφο κήπο με φως

Απολαύστε έναν όμορφο κήπο με φως PHILIPS mygarden Φωτιστικό τοίχου Stratosphere ανθρακί LED Απολαύστε έναν όμορφο κήπο με φως Η απλίκα Philips Stratosphere LED για εξωτερικούς χώρους, σε γκρι-ανθρακί χρώμα, είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικό

Διαβάστε περισσότερα

Αυτό που κρύβεται στο εσωτερικό κάνει τη διαφορά!

Αυτό που κρύβεται στο εσωτερικό κάνει τη διαφορά! PHILIPS LED Σποτ (με ρύθμιση έντασης) 4 W (35 W) GU10 Από το ζεστό στο πάρα πολύ ζεστό λευκό Απαλή λάμψη ρυθμιζόμενης έντασης Αυτό που κρύβεται στο εσωτερικό κάνει τη διαφορά! Το γυάλινο LED σποτ της Philips

Διαβάστε περισσότερα

Μεταλλικές Σχάρες Διέλευσης Καλωδίων. Τεχνικές Οδηγίες & Προδιαγραφές

Μεταλλικές Σχάρες Διέλευσης Καλωδίων. Τεχνικές Οδηγίες & Προδιαγραφές Μεταλλικές Σχάρες Διέλευσης Καλωδίων Τεχνικές Οδηγίες & Προδιαγραφές Ο κύριος στόχος της εταιρίας είναι η κατασκευή ποιοτικών προ όντων με: πρακτικό σχεδιασμό αυξημένη αντοχή εύκολη και γρήγορη τοποθέτηση

Διαβάστε περισσότερα

Τα «κλειδιά» στην επιλογή ηλιακού θερμοσίφωνα

Τα «κλειδιά» στην επιλογή ηλιακού θερμοσίφωνα Τα «κλειδιά» στην επιλογή ηλιακού θερμοσίφωνα Η επιλογή του κατάλληλου ηλιακού θερμοσίφωνα με βάση τις εκάστοτε ανάγκες του κάθε καταναλωτή, μπορεί να μεγιστοποιήσει την απόδοση μιας έτσι κι αλλιώς ενδεδειγμένης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΪΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΥΑΛΟΠΙΝΑΚΩΝ ΥΑΛΟΠΙΝΑΚΕΣ SOLAR MORE ΥΑΛΟΠΙΝΑΚΕΣ TRIPLEX ΕΙΔΙΚΟ ΓΥΑΛΙ

ΠΡΟΪΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΥΑΛΟΠΙΝΑΚΩΝ ΥΑΛΟΠΙΝΑΚΕΣ SOLAR MORE ΥΑΛΟΠΙΝΑΚΕΣ TRIPLEX ΕΙΔΙΚΟ ΓΥΑΛΙ ΠΡΟΪΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΥΑΛΟΠΙΝΑΚΩΝ SOLAR MORE TRIPLEX ΕΙΔΙΚΟ ΓΥΑΛΙ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Εισαγωγή 4 Υαλοπίνακες solar more 6 Υαλοπίνακες triplex 10 Ειδικό γυαλί 14 Το παρόν έντυπο δεν είναι νομικά δεσμευτικό

Διαβάστε περισσότερα

Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας

Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας PHILIPS LED Κερί 5,5 W (40 W) E14 Ζεστό λευκό Χωρίς ρύθμιση έντασης Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας Η κακή ποιότητα φωτός μπορεί να προκαλέσει κόπωση στα μάτια. Είναι πιο σημαντικό από ποτέ να

Διαβάστε περισσότερα

Φωτοβολταϊκά σε βιομηχανικές και εμπορικές στέγες

Φωτοβολταϊκά σε βιομηχανικές και εμπορικές στέγες Φωτοβολταϊκά σε βιομηχανικές και εμπορικές στέγες Νέες προοπτικές με την Phoenix Solar Μεγάλες στέγες, μεγάλες δυνατότητες Η τεχνογνωσία μας είναι το μυστικό της επιτυχίας σας Βλέπουμε τις στέγες με άλλη

Διαβάστε περισσότερα

Συντήρηση ηλεκτροκινητήρων σε βιομηχανία επίστρωσης εξαρτημάτων

Συντήρηση ηλεκτροκινητήρων σε βιομηχανία επίστρωσης εξαρτημάτων Συντήρηση ηλεκτροκινητήρων σε βιομηχανία επίστρωσης εξαρτημάτων Karol Bielecki Η εταιρεία CNP Myszkow (http://cnpmyszkow.pl/?lang=en) εξειδικεύεται στη διαδικασία επίστρωσης μικρών εξαρτημάτων που χρησιμοποιούνται

Διαβάστε περισσότερα

HELLA ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1899

HELLA ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1899 HELLA ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1899 ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ 03 HELLA ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ Η HELLA έχει θέσει τον πήχη ψηλά στοχεύοντας πάντα στην παροχή προϊόντων κορυφαίας ποιότητας. Ο στόχος

Διαβάστε περισσότερα

Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας

Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας PHILIPS LED Luster 5,5 W (40 W) E14 Ψυχρό λευκό Χωρίς ρύθμιση έντασης Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας Η κακή ποιότητα φωτός μπορεί να προκαλέσει κόπωση στα μάτια. Είναι πιο σημαντικό από ποτέ

Διαβάστε περισσότερα

SUPER THERM ΘΕΩΡΙΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ

SUPER THERM ΘΕΩΡΙΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ Αυτό το σεμινάριο έχει απλώς ως στόχο να δώσει μερικά από τα βασικά της Θερμοδυναμικής, και πως σχετίζεται με τη μόνωση και με τη μόνωση με κεραμικά επιχρίσματα. Η θερμότητα μεταφέρεται με τους παρακάτω

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΑΛΙΕΡΕΣ Διέλευσης Καλωδίων. Τεχνικές Οδηγίες & Προδιαγραφές

ΣΚΑΛΙΕΡΕΣ Διέλευσης Καλωδίων. Τεχνικές Οδηγίες & Προδιαγραφές ΣΚΑΛΙΕΡΕΣ Διέλευσης Καλωδίων Τεχνικές Οδηγίες & Προδιαγραφές Κατάλογος Προϊόντων / Σκοπός και Δομή Ο κύριος στόχος της εταιρίας είναι η κατασκευή ποιοτικών προ όντων με: πρακτικό σχεδιασμό αυξημένη αντοχή

Διαβάστε περισσότερα

Δυνατός φωτισμός LED κορυφαίας ποιότητας

Δυνατός φωτισμός LED κορυφαίας ποιότητας PHILIPS LED Σφαιρικοί 13,5W (100W) E27 Ψυχρό φως ημέρας Χωρίς ρύθμιση έντασης Δυνατός φωτισμός LED κορυφαίας ποιότητας Οι σφαιρικοί λαμπτήρες LED της Philips παρέχουν ψυχρό λευκό φως, εξαιρετικά μεγάλη

Διαβάστε περισσότερα

Ευέλικτα ηλιοθερμικά συστήματα για θέρμανση και ζεστό νερό. Σύστημα ηλιοθερμίας allstor

Ευέλικτα ηλιοθερμικά συστήματα για θέρμανση και ζεστό νερό. Σύστημα ηλιοθερμίας allstor Ευέλικτα ηλιοθερμικά συστήματα για θέρμανση και ζεστό νερό Σύστημα ηλιοθερμίας allstor Ο ταμιευτήρας για κάθε εγκατάσταση θέρμανσης και για κάθε πηγή θερμότητας Πραγματικά πολύπλευρα πλεονεκτήματα κατά

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός πιστοποίησης προϊόντων για την Παρέμβαση Αντικατάσταση Υαλοπινάκων Πρόγραμμα Χτίζοντας το Μέλλον 1. Εισαγωγή

Οδηγός πιστοποίησης προϊόντων για την Παρέμβαση Αντικατάσταση Υαλοπινάκων Πρόγραμμα Χτίζοντας το Μέλλον 1. Εισαγωγή Οδηγός πιστοποίησης προϊόντων για την Παρέμβαση Αντικατάσταση Υαλοπινάκων Πρόγραμμα Χτίζοντας το Μέλλον 1. Εισαγωγή Το Έργο Χτίζοντας το Μέλλον Παρεμβάσεις Μεγάλης Κλίμακας αφορά στην αναβάθμιση του κτιριακού

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδίαση που τραβά την προσοχή

Σχεδίαση που τραβά την προσοχή PHILIPS LED Luster (με ρύθμιση έντασης) 5 W (40 W) E27 Ζεστό λευκό Με ρύθμιση έντασης Σχεδίαση που τραβά την προσοχή Γνώριμα σχήματα που έχετε αγαπήσει. Καταναλώνουν περίπου 80% λιγότερη ενέργεια από τους

Διαβάστε περισσότερα

Διαρκής φωτισμός ανάδειξης LED, με εστιασμένη δέσμη

Διαρκής φωτισμός ανάδειξης LED, με εστιασμένη δέσμη PHILIPS LED Σποτ (με ρύθμιση έντασης) 5 W (35 W) GU5,3 Ζεστό λευκό Με ρύθμιση έντασης Διαρκής φωτισμός ανάδειξης LED, με εστιασμένη δέσμη Τα LED σποτ της Philips προσφέρουν εστιασμένη δέσμη έντονου φωτός,

Διαβάστε περισσότερα

Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας

Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας PHILIPS LED Κερί 4 W-25 W E14 Ζεστό λευκό Χωρίς ρύθμιση έντασης Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας Η κακή ποιότητα φωτός μπορεί να προκαλέσει κόπωση στα μάτια. Είναι πιο σημαντικό από ποτέ να φωτίζετε

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΙΑΚΟΙ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ ΚΕΝΟΥ AP

ΗΛΙΑΚΟΙ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ ΚΕΝΟΥ AP ΗΛΙΑΚΟΙ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ ΚΕΝΟΥ AP Oι σωλήνες κενού AP της APRICUS, είναι κατάλληλοι για κατοικίες, αλλά και για επιχειρήσεις. Ο σχεδιασμός αυτών των σωλήνων, είναι αποτέλεσμα 10ετούς μελέτης, εφαρμογής και πειραματισμού

Διαβάστε περισσότερα

Μετρήσεις Διατάξεων Laser Ανιχνευτές Σύμφωνης Ακτινοβολίας. Ιωάννης Καγκλής Φυσικός Ιατρικής Ακτινοφυσικός

Μετρήσεις Διατάξεων Laser Ανιχνευτές Σύμφωνης Ακτινοβολίας. Ιωάννης Καγκλής Φυσικός Ιατρικής Ακτινοφυσικός Μετρήσεις Διατάξεων Laser Ανιχνευτές Σύμφωνης Ακτινοβολίας Ιωάννης Καγκλής Φυσικός Ιατρικής Ακτινοφυσικός Maximum Permissible Exposure (MPE) - Nominal Hazard Zone (NHZ) Μέγιστη Επιτρεπτή Έκθεση (MPE) Το

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ DURAFLEX ΕΛΑΣΤΙΚΌΤΗΤΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ DURAFLEX ΕΛΑΣΤΙΚΌΤΗΤΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ DURAFLEX ΕΛΑΣΤΙΚΌΤΗΤΑ ΓΙΑ ΥΨΗΛΉ ΑΝΘΕΚΤΙΚΌΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΙΡΙΚΈΣ ΣΥΝΘΉΚΕΣ Βέλτιστη ανθεκτικότητα και μακροχρόνια προστασία χάρη στον ιδανικό συνδυασμό υποστρώματος και επίστρωσης: Το σύστημα επίστρωσης

Διαβάστε περισσότερα

SOLAR ENERGY SOLUTIONS. Εξοικονόµηση ενέργειας Ανανεώσιµες πηγές

SOLAR ENERGY SOLUTIONS. Εξοικονόµηση ενέργειας Ανανεώσιµες πηγές Εξοικονόµηση ενέργειας Ανανεώσιµες πηγές Πιστοποιητικά των προϊόντων SOLAR ENERGY SOLUTIONS Ηλιακοί θερµοσίφωνες σειράς GL IN ιπλής και τριπλής ενέργειας Σε χρώµα κεραµοσκεπής Ηλιακοί θερµοσίφωνες σειράς

Διαβάστε περισσότερα

Μεγάλος, εύκολος στη χρήση δίσκος χωράει οτιδήποτε χρειάζεστε.

Μεγάλος, εύκολος στη χρήση δίσκος χωράει οτιδήποτε χρειάζεστε. A-dec 200 Μεγάλος, εύκολος στη χρήση δίσκος χωράει οτιδήποτε χρειάζεστε. Σχεδιασμένο για τη δική σας ευκολία. Ο καλύτερος τρόπος να γνωρίζεις τι χρειάζονται οι οδοντίατροι από ένα οδοντιατρικό μηχάνημα

Διαβάστε περισσότερα

Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας

Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας PHILIPS LED Luster 4 W (25 W) E14 Ζεστό λευκό Χωρίς ρύθμιση έντασης Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας Η κακή ποιότητα φωτός μπορεί να προκαλέσει κόπωση στα μάτια. Είναι πιο σημαντικό από ποτέ να

Διαβάστε περισσότερα

INNTENSOL ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ,ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ

INNTENSOL ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ,ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ INNTENSOL 2014 INNTENSOL ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΟΥ 85 & ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ 21, ΤΚ: 26441, ΠΑΤΡΑ ΤΗΛ: 2610424680 FAX: 2610426850 website: www.inntensol.gr, email: info@inntensol.gr

Διαβάστε περισσότερα

τεχνικοί όροι www.centrosolar.com

τεχνικοί όροι www.centrosolar.com τεχνικοί όροι Γενικές παρατηρήσεις Οι οδηγίες συναρμολόγησης απευθύνονται στο εξειδικευμένο προσωπικό μίας εταιρίας εγκαταστάσεων. Εδώ θα βρείτε όλες τις απαραίτητες οδηγίες σχετικά με την εγκατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδίαση που τραβά την προσοχή

Σχεδίαση που τραβά την προσοχή PHILIPS LED Κερί (με ρύθμιση έντασης) 5 W (40 W) E14 Ζεστό λευκό Με ρύθμιση έντασης Σχεδίαση που τραβά την προσοχή Γνώριμα σχήματα που έχετε αγαπήσει. Καταναλώνουν περίπου 80% λιγότερη ενέργεια από τους

Διαβάστε περισσότερα

Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας

Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας PHILIPS LED Κερί 7 W (60 W) E14 Ψυχρό λευκό Χωρίς ρύθμιση έντασης Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας Η κακή ποιότητα φωτός μπορεί να προκαλέσει κόπωση στα μάτια. Είναι πιο σημαντικό από ποτέ να φωτίζετε

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογές θερμογραφίας στην ενεργειακή απόδοση των κτηρίων

Εφαρμογές θερμογραφίας στην ενεργειακή απόδοση των κτηρίων ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Εφαρμογές θερμογραφίας στην ενεργειακή απόδοση των κτηρίων Χριστόδουλος Ελληνόπουλος Λειτουργός Βιομηχανικών Εφαρμογών Υπηρεσία Ενέργειας

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδίαση που τραβά την προσοχή

Σχεδίαση που τραβά την προσοχή PHILIPS LED Λαμπτήρας E27 Ζεστό λευκό Χωρίς ρύθμιση έντασης Σχεδίαση που τραβά την προσοχή Γνώριμα σχήματα που έχετε αγαπήσει. Καταναλώνουν περίπου 80% λιγότερη ενέργεια από τους παραδοσιακούς λαμπτήρες

Διαβάστε περισσότερα

Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας

Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας PHILIPS LED Luster 4 W (25 W) E27 Ζεστό λευκό Χωρίς ρύθμιση έντασης Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας Η κακή ποιότητα φωτός μπορεί να προκαλέσει κόπωση στα μάτια. Είναι πιο σημαντικό από ποτέ να

Διαβάστε περισσότερα

Εξαρτήµατα για µεµβράνες PVC Alkor Draka

Εξαρτήµατα για µεµβράνες PVC Alkor Draka Εξαρτήµατα για µεµβράνες PVC Alkor Draka Η Alkor Draka διαθέτει για κάθε τύπο µεµβράνης PVC αντίστοιχα εξαρτήµατα που διατίθενται κατόπιν παραγγελίας. ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗΣ ALKORPLUS Alkorplus Στρώµα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΦΙΛΟΔΟΜΗ ΒΑΣΕΙΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ

ΠΡΟΦΙΛΟΔΟΜΗ ΒΑΣΕΙΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ Έκδοση 01/2012 ΠΡΟΦΙΛΟΔΟΜΗ ΒΑΣΕΙΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ Mounting the sun's power www.profilodomi.gr Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΦΙΛΟΔΟΜΗ Αναπτύσσοντας καινοτομίες Η ΠΡΟΦΙΛΟΔΟΜΗ δημιουργήθηκε και λειτουργεί από στελέχη που έχουν

Διαβάστε περισσότερα

Διακόπτης προστασίας αγωγών:

Διακόπτης προστασίας αγωγών: Διακόπτης προστασίας αγωγών: Διαστασιολόγηση των κατάλληλων διακοπτών προστασίας αγωγών για μετατροπείς υπό ειδικές συνθήκες Περιεχόμενα Η επιλογή του σωστού διακόπτη προστασίας αγωγών εξαρτάται από διάφορους

Διαβάστε περισσότερα

Θερμαντήρες νερού χρήσης. Τι είναι πιο πολύτιμο από το νερό; Tο ζεστό νερό! Logalux SU Logalux ST Logalux LT Logalux SM Logalux PL

Θερμαντήρες νερού χρήσης. Τι είναι πιο πολύτιμο από το νερό; Tο ζεστό νερό! Logalux SU Logalux ST Logalux LT Logalux SM Logalux PL Τι είναι πιο πολύτιμο από το νερό; Tο ζεστό νερό! SU ST LT SM PL 1 Buderus Ανόδιο μαγνησίου Το πρώτο πράγμα με το οποίο ερχόμαστε στη ζωή μας σε επαφή είναι το ζεστό νερό. Ίσως γι αυτό νιώθουμε ένα ζεστό

Διαβάστε περισσότερα

>> Μέγιστη εξοικονόμηση >> Μηδενικές εκπομπές CO2 >> Απόλυτη άνεση

>> Μέγιστη εξοικονόμηση >> Μηδενικές εκπομπές CO2 >> Απόλυτη άνεση ΗΛΙΟΘΕΡΜΙΑ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΣΥΜΠΥΚΝΩΣΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ/ΑΕΡΙΟΥ Inisol ΟΙΚΙΑΚΑ ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ EASYLIFE Ήλιος για όλους, ηλιακή ενέργεια για όλους >> Μέγιστη εξοικονόμηση >> Μηδενικές εκπομπές

Διαβάστε περισσότερα

Ενίσχυση της ασφάλειας και της αποδοτικότητας των μεταφορικών ταινιών

Ενίσχυση της ασφάλειας και της αποδοτικότητας των μεταφορικών ταινιών παρακολούθηση ιμάντα μεταφοράς Ενίσχυση της ασφάλειας και της αποδοτικότητας των μεταφορικών ταινιών Μέγιστη ασφάλεια και απόδοση της μεταφορικής ταινίας Οι μεταφορικοί ιμάντες υπόκεινται σε εξαιρετικά

Διαβάστε περισσότερα

Έµπνευσή µας ο Ήλιος

Έµπνευσή µας ο Ήλιος Έµπνευσή µας ο Ήλιος Η ΥΝΑΜΙΚΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ Φ ΤΟΒΟΛΤΑΪΚ Ν (Φ/Β) Η παγκόσµια αγορά Φ/Β συνεχίζει να αναπτύσσεται ραγδαία και το 2011. Παρά τη διεθνή οικονοµική κρίση της περιόδου 2009-2011, το 2011 υπήρξε

Διαβάστε περισσότερα