Επιλέγοντας το μενού Αναζητήσεις έχετε τις εξής δυνατότητες : Αναζήτηση Μερίδων. Αναζήτηση Εγγράφων

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Επιλέγοντας το μενού Αναζητήσεις έχετε τις εξής δυνατότητες : Αναζήτηση Μερίδων. Αναζήτηση Εγγράφων"

Transcript

1 Οδηγίες χρήσης της Εφαρμογής του Υποθηκοφυλακείου Αναζητήσεις Επιλέγοντας το μενού Αναζητήσεις έχετε τις εξής δυνατότητες : Αναζήτηση Μερίδων Αναζήτηση Εγγράφων

2 Α ν α ζ ή τ η σ η Μ ε ρ ί δ ων Στην κεντρική οθόνη αναζήτησης συμβαλλομένων αναζητούμε τις μερίδες των συμβαλλομένων σε όλα τα τμήματα του υποθηκοφυλακείου. Είναι ιδιαίτερα σημαντική η καλή γνώση χρήσης της οθόνης τόσο για την ορθότητα των πληροφοριών που θα πάρουμε όσο και γιατί με αυτή την οθόνη συνδέονται όλα τα τμήματα κατά την διάρκεια των καταχωρήσεων τους. Η οθόνη αποτελείται από τα εξής πεδία: Κριτήρια αναζήτησης (επώνυμο, όνομα κλπ) Επιλογές αναζήτησης Πληροφορίες αναζήτησης Την οθόνη εμφάνισης των αποτελεσμάτων της αναζήτησης (πάνω δεξιά) Την οθόνη εμφάνισης των μερίδων του επιλεγμένου συμβαλλόμενου (κάτω δεξιά)

3 Κριτήρια αναζήτησης Στα κριτήρια αναζήτησης γράφουμε τα στοιχεία του συμβαλλόμενου που θα αναζητήσουμε. Δεν είναι απαραίτητο να γράψουμε όλα τα στοιχεία του, και βάζουμε μόνο ένα επώνυμο ή όνομα (όχι Παπαδόπουλος Αναστάσιος Γεώργιος) επίθετο και όνομα είναι συνήθως αρκετό Στα πεδία ΟΝΟΜΑ, ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΟΣ, ΟΝΟΜΑ ΜΗΤΡΟΣ, τα στοιχεία τα γράφουμε στην ονομαστική και στα ελληνικά, χωρίς κενά και σημεία στίξης και πατάμε F5 ή. Πατώντας το F5, δεξιά στην οθόνη παίρνουμε τα αποτελέσματα της αναζήτησης, δηλαδή πόσοι μεριδιούχοι ταιριάζουν με τα κριτήρια που δώσαμε. Για να δούμε τις μερίδες πρέπει να κάνουμε κλικ πάνω στο όνομα που θέλουμε ώστε να χρωματιστεί και στο κάτω δεξί μέρος να δούμε τις μερίδες του και βάρη.

4 Όταν με τα κριτήρια αναζήτησης που βάλαμε, πάρουμε σαν αποτέλεσμα πολλούς μεριδιούχους, μπορούμε να ταξινομήσουμε τα αποτελέσματα της αναζήτησης, απόλυτα αλφαβητικά, κάνοντας κλικ πάνω στο πεδίο που θέλουμε να ταξινομηθεί. Αν θέλουμε να ταξινομήσουμε δύο ή περισσότερα πεδία ταυτόχρονα (π.χ. Όνομα και Πατρώνυμο) κάνουμε κλικ στο ένα πεδίο και μετά με πατημένο το SHIFT(από το πληκτρολόγιο ) κλικ στο δεύτερο πεδίο. Πάνω στο πεδίο εμφανίζεται ένα βελάκι που δείχνει ότι έγινε η ταξινόμηση. Σε αυτήν την περίπτωση το πρώτο πεδίο ταξινομείται αλφαβητικά το δεύτερο ταξινομείται ως προς το πρώτο κ.λ.π. Η αναζήτηση με το ΑΦΜ δεν είναι διαθέσιμη προς το παρόν.

5 Αν από τα αποτελέσματα της αναζήτησης πάρουμε δύο ή περισσότερους μεριδιούχους με τα ίδια στοιχεία, πατώντας το edit, μπορούμε να δούμε τα υπόλοιπα στοιχεία της μερίδας.(πχ τόπο γεννησης, ΑΤ, κλπ)

6 Τα κριτήρια Επίθετο, Όνομα, Πατρώνυμο και Μητρώνυμο όταν ανοίγει η oθόνη έχουν δίπλα μια επιλογή Να είναι ίσο με που σημαίνει : ότι γράφουμε στο πεδίο, αυτό αναζητεί το πρόγραμμα. Π.χ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ θα φέρει όλους όσους έχουν αυτό το επίθετο. Αν κάνουμε κλικ πάνω στην επιλογή Να είναι ίσο με ανοίγει ένα μενού με.

7 Αν επιλέξουμε Να περιέχει τότε το πρόγραμμα ψάχνει για καταχωρήσεις που είναι ίσες ή περιέχουν αυτό που γράψαμε π.χ. αν γράψω ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ θα μου δώσει όλα τα παραπάνω καθώς και επίθετα όπως Παπαδημητρίου και Δεληδημητρίου που η προηγούμενη επιλογή δεν εμφάνιζε και όλους αυτούς που έχουν περισσότερα από ένα επίθετα και περιέχουν το Δημητρι- π.χ. Παπαδημητρίου Παπαδόπουλος ανεξάρτητα αν περιέχεται στο πρώτο ή στο δεύτερο επίθετο. Αν επιλέξουμε Να μοιάζει με το πρόγραμμα ψάχνει για καταχωρήσεις που είναι ίσες ή αρχίζουν με αυτό που γράψαμε π.χ. αν γράψω ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ θα που δώσει τους Δημητρίου και όλους όσους έχουν επίθετο που ξεκινάει από Δημητρι- όπως Δημητριάδης (η κατάληξη ου αγνοείται. Επίσης στο Να Μοιάζει μπορούμε να γράψουμε και μισό επίθετο ή όνομα και να μας δώσει αποτελέσματα αρκεί να ξεκινάει με αυτό που γράψαμε. Η επιλογή «Να μοιάζει» ΔΕΝ αναζητεί στοιχεία που μοιάζουν πχ Τσαούσης Τσιαούσης, Αλέξανδρος Αλεσάνδρο.

8 Αν δεν βρίσκετε κάποιον με την επιλογή Να είναι ίσο δοκιμάστε και με το να περιέχει πριν αποφασίσετε ότι δεν έχει μερίδα αυτός που ψάχνεται (αρκετές χιλιάδες μερίδες έχουν δεύτερο επίθετο ή δεύτερο όνομα). Όταν γνωρίζετε ότι αυτός που ψάχνετε έχει δύο επίθετα ή ονόματα επιλέξτε Να περιέχει και γράψτε ένα από τα δύο όποιο θέλετε. Μην προσπαθείτε να γράψετε και τα δύο είναι πολύ δύσκολο να τα πετύχετε όπως καταχωρήθηκαν. ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ 1) Πληκτρολογείτε τόσα στοιχεία, όσα χρειάζονται για να πάρετε σαν αποτέλεσμα 10 με 30 μεριδιούχους και ταξινομώντας αυτούς αλφαβητικά να βρείτε αυτόν/ήν που θέλετε. Δηλαδή αν έχετε ένα σπάνιο επώνυμο πχ Κλιγκόπουλος είναι αρκετό, η πληκτρολόγηση μόνο επωνύμου για να βρείτε μέσα από τα αποτελέσματα της αναζήτησης αυτό που θέλετε. Για πιο συχνά επώνυμα, πληκτρολογείτε και όνομα κ.ο.ε. πχ αν ψάχνετε Παπαδόπουλο Γεώργιο θα βάλετε σίγουρα και πατρώνυμο, το οποίο όμως δεν χρειάζεται αν ψάχνετε Παπαδοπούλου Κλεοπάτρα. Έτσι κερδίζετε χρόνο (δεν πληκτρολογείτε πολλά στοιχεία) και αποφεύγετε να πληκτρολογήσετε ένα λάθος στοιχεία και έτσι να πάρετε λάθος αποτέλεσμα. 2) Πάντα, αν δεν βρίσκετε μερίδα με το «να είναι ίσο», θα δοκιμάζετε με το «να περιέχει», γιατί μπορεί στην Υπηρεσία μας να έχουν έρθει έγγραφα που να διαφοροποιούν τα στοιχεία του μεριδιούχου πχ το ίδιο άτομο να αναφέρετε σε άλλες πράξεις με το επώνυμο Τάσου και σε άλλες Τασόγλου. Και τα δύο επώνυμα καταγράφονται αλλά στην αναζήτηση θα εμφανισθεί με το να «περιέχει» Στην επιλογή Τμήματα μπορούμε να επιλέξουμε το τμήμα που θα ψάξουμε π.χ. Υποθήκες και στην οθόνη εμφάνισης μερίδων θα μας δίνει αποτελέσματα μόνο για το τμήμα που επιλέξαμε. Η αρχική επιλογή είναι όλα.

9 Επιλογές αναζήτησης Στις επιλογές αναζήτησης επιλέγουμε τον τρόπο που το πρόγραμμα θα ψάχνει τις επιλογές μας. Οι δύο πρώτες επιλογές είναι ήδη από το πρόγραμμα τσεκαρισμένες. Μην τις αποτσεκάρετε. Η επιλογή Αναζήτηση σε Λεξικογραφικά ψάχνει αυτό που γράψαμε ανεξαρτήτως της ορθογραφίας των φωνηέντων π.χ. η καταχώρηση ΝΥΚΩΛΑΙΔΗΣ δίνει αποτέλεσμα ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ. Επίσης αγνοούνται τα διπλά όμοια σύμφωνα π.χ. μμ, νν, λλ, σσ ενώ θεωρούνται ίσα τα διπλά σύμφωνα π.χ. γγ με το γκ, τζ και τσ με το ντζ, ενώ και τα υποκοριστικά ονομάτων ενοποιούνται με τα επίσημα ονόματα. Επίσης έχει γίνει και ισοδυναμία των ντ = δ, μπ = β, οπότε δεν χρειάζεται να πληκτρολογήσετε δύο φορές επώνυμα που μοιάζουν πχ Δαλιάνης Νταλιάνης, Βογιατζής Μπογιατζής. Στην παρακάτω οθόνη βλέπετε, αναζητούμε Δερβεντσής και παίρνουμε σαν αποτέλεσμα και Ντερβεντζής,

10 Η επιλογή Αγνόησε Καταλήξεις ενοποιεί την κατάληξη των αναζητήσεων π.χ. ας, ος, ης και τις καταλήξεις ανδρών και γυναικών π.χ. η καταχώρηση ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ δίνει αποτέλεσμα και το γυναικείο ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ. Η επιλογή Αναζήτηση με το επίθετο στο επίθετο συζύγου αν τσεκαριστεί δίνει ως αποτέλεσμα όλους όσους βρίσκει με το επίθετο που γράψαμε καθώς και τις γυναίκες που έχουν συζυγικό αυτό το επίθετο.

11 Η επιλογή Αναζήτηση ΜΟΝΟ σε Εταιρείες αναζητά μόνο στα αρχεία των εταιρειών. Αφού την τσεκάρουμε βάζουμε στο πεδίο επιθέτου το να περιέχει και γράφουμε ένα συνθετικό της εταιρείας. Όταν τελειώσετε με την αναζήτηση εταιρειών αφαιρέστε την επιλογή αλλιώς δεν εμφανίζει φυσικά πρόσωπα. Μην προσπαθείτε να γράψετε όλο τον τίτλο της εταιρείας είναι σχεδόν αδύνατο να τον πετύχετε όπως καταχωρήθηκε. Η επιλογή Αναζήτηση ΜΟΝΟ σε Τράπεζες αναζητά μόνο σε εγγραφές που έχουν την λέξη Τράπεζα ( ή ΜΠΑΝΚ ) και λειτουργεί όπως στις εταιρείες. Βάζουμε το επίθετο στο να περιέχει και γράφουμε ένα συνθετικό της τράπεζας π.χ. ΕΘΝΙΚΗ. Όταν τελειώσετε με την αναζήτηση τραπεζών αφαιρέστε την επιλογή αλλιώς δεν εμφανίζει φυσικά πρόσωπα.

12 Η επιλογή Αναζήτηση στα Αποτελέσματα αναζητάει ότι γράψουμε μέσα στα αποτελέσματα της πρώτης αναζήτησης. Αν ψάχνουμε μια εταιρεία που περιέχει στην επωνυμία της το ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ θα πάρουμε αποτέλεσμα 150 εγγραφές. Αντί να ψάχνουμε μία μία τις εγγραφές γράφουμε ένα δεύτερο συνθετικό, τσεκάρουμε την επιλογή και παίρνουμε το αποτέλεσμα που ψάχναμε.

13 Πληροφορίες αναζήτησης Μας δίνει πληροφορίες όπως τον χρόνο που χρειάστηκε η αναζήτηση να δώσει αποτέλεσμα και πόσες εγγραφές βρέθηκαν. Οθόνη εμφάνισης αποτελεσμάτων αναζήτησης Εμφανίζονται τα αποτελέσματα της αναζήτησης μας. Το πεδίο του επιθέτου αναφέρεται πάντα στο πατρικό επίθετο, αν αυτό δεν υπάρχει η μερίδα είναι καταχωρημένη ως ΧΩΡΙΣ ΓΕΝΟΣ. Μόνο στις γυναίκες υπάρχει καταχώρηση με το επίθετο συζύγου. Μπορούμε να ταξινομήσουμε τα δεδομένα σε όποιο πεδίο θέλουμε κάνοντας κλικ πάνω στο πεδίο.

14 Οθόνη εμφάνισης μερίδων συμβαλλόμενου Εμφανίζονται οι μερίδες του συμβαλλόμενου που έχουμε επιλέξει (είναι η γραμμή του μπλε) σε όλα τα τμήματα του υποθηκοφυλακείου. Αν υπάρχουν βελάκια στα δεξιά της οθόνης (ΜΠΑΡΑ) τότε ο συμβαλλόμενος έχει και άλλες μερίδες που δεν χωράνε στην οθόνη μας. Για να τις δούμε κάνουμε κλικ στο βελάκι που δείχνει προς τα κάτω. Κάνοντας διπλό κλικ πάνω στη γραμμή μπορούμε να δούμε είτε το σκαναρισμένο βιβλίο είτε την ηλεκτρονική καταχώρηση. ΠΡΟΣΟΧΗ. Αν βρήκατε αυτόν που αναζητάτε και δεν εμφανίζονται μερίδες στο κάτω μέρος της οθόνης τότε : Αν η επιλογή Τμήματα είναι ΟΛΑ τότε αυτός ΔΕΝ έχει μερίδα στο υποθηκοφυλακείο. Τα στοιχεία του υπάρχουν γιατί συμμετέχει ως Υπερ ού σε υποθήκες, κατασχέσεις ή αγωγές. Αν έχετε επιλέξει να ψάξετε σε συγκεκριμένο τμήμα (π.χ. Υποθήκες) τότε ο συμβαλλόμενος δεν έχει καταχώρηση στο τμήμα που ψάχνετε (σε άλλα τμήματα μπορεί να έχει).

15 Εμφάνιση ηλεκτρονικών βιβλίων και εγγραφών Αν ο συμβαλλόμενος έχει καταχωρημένες πράξεις (ένδειξη Υπάρχει στο σύστημα) και η μερίδα χαρακτηρίζεται με το ΗΛ ( που σημαίνει ηλεκτρονική) μπορούμε να δούμε το βιβλίο με διπλό κλικ πάνω στην πράξη ή κάνοντας δεξί κλικ επιλέγουμε Εμφάνιση Βιβλίου. Αν ανοίξουμε βιβλίο μεταγραφών βλέπουμε την Ηλεκτρονική Μερίδα του συμβαλλόμενου που επιλέξαμε με τις εγγραφές που έχει όπως περίπου την βλέπουμε στα βιβλία των μερίδων. Σε δεύτερη καρτέλα χειρόγραφες μερίδες βλέπουμε τις Μερίδες των μεριδιούχων του μέχρι τώρα χειρόγραφου αρχείου του Υποθηκοφυλακείου. Αντίστοιχα με διπλό κλικ πάνω στην πράξη μπορούμε να ανοίξουμε τα ηλεκτρονικά βιβλία όλων των τμημάτων (σε όσα ο συμβαλλόμενος έχει καταχωρημένες εγγραφές).

16 Όταν έχει γίνει ηλεκτρονική καταχώρηση των βαρών οι εικόνα που παίρνουμε από την αναζήτηση είναι η εξής: Εγγραφές που βαραίνουν ένα ακίνητο (Υποθήκες, Κατασχέσεις, Αγωγές) και βρίσκονται σε ισχύ εμφανίζονται με κόκκινο πλαίσιο. Αυτές που έχουν εξαλειφτεί / αρθεί / διαγραφεί εμφανίζονται με πράσινο διακριτικό. ΠΡΟΣΟΧΗ ΙΣΧΥΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Οι χειρόγραφες εγγραφές (σκαναρισμένα αρχεία) εμφανίζονται με κόκκινα στοπ άσχετα αν έχουν εξαλειφθεί ή όχι. Για ασφάλεια όλα εμφανίζονται με την παραπάνω ένδειξη, ώστε να ελέγχετε αν υφίστανται ή όχι. Σε όσα με έρευνα έχουμε διαπιστώσει ότι έχουν εξαλειφθεί, αρθεί, διαγραφεί, έχει μπει το πράσινο τσεκάρισμα.

17 Κάνοντας διπλό κλικ πάνω στην εγγραφή που ενδιαφερόμαστε μπορούμε να δούμε το αντίστοιχο βιβλίο εγγραφών του Υποθηκοφυλακείου. Ημερομηνίες τελευταίας διεκπεραίωσης τμημάτων Για να ενημερωθούμε για τις ημερομηνίες που έχουν διεκπεραιώσει τα τμήματα κάνουμε κλικ στο εικονίδιο στο οριζόντιο μενού.

18 Α ν α ζ ή τ η σ η Ε γ γ ρ ά φ ων Στην οθόνη αναζήτησης εγγράφων μπορούμε να αναζητήσουμε έγγραφα που έχουν περάσει από την διαχείριση μας, και αποτελεί ουσιαστικά το Γενικό Βιβλίο Εκθέσεων. Κάνουμε αναζήτηση μόνο τα επίσημα έγγραφα που έχουν κατατεθεί, (μεταγραφές, προσημειώσεις, κατασχέσεις κλπ) αλλά όχι τις αιτήσεις. Η οθόνη αποτελείται από δύο ενότητες. Η πρώτη ενότητα (κριτήρια αναζήτησης) έχει τα εξής πεδία : Από Έως ημερομηνία και είναι για το εύρος του χρονικού διαστήματος που θέλουμε να κάνουμε έρευνα Από Έως πρωτόκολλο για τον αριθμό πρωτοκόλλου Κείμενο Στα κριτήρια αναζήτησης και στο πεδίο «Από Ημερ» πληκτρολογείτε την ημερομηνία από την οποία θέλετε να κάνετε αναζήτηση. Εξ ορισμού ανοίγει από πρώτη του έτους. Το πεδίο «Ως Ημερ» το αφήνετε ως έχει γιατί είναι μέχρι εκείνη τη στιγμή, όσα έγγραφα έχουν κατατεθεί στη Διαχείριση. Όταν ορίσουμε ημερομηνία, τα πεδία «Από αρ. πρωτ.» και «ως αρ. Πρωτ.» το αφήνουμε ως έχουν γιατί είναι από την αρχή του έτους έως σήμερα. Όταν όμως το διάστημα που θέλουμε να ερευνήσουμε είναι ανάμεσα σε δύο έτη πχ από 1/12/2005 έως 15/01/2006 Στη συνέχεια στο πεδίο «κείμενο» πληκτρολογούμε το επώνυμο που θέλουμε και πατάμε F5 ή. ΠΡΟΣΟΧΗ Πληκτρολογείτε μόνο επώνυμο - και αυτό χωρίς την κατάληξη - και όχι άλλα στοιχεία δηλ. δεν γράφουμε Παπαδόπουλος Γεώργιος του Αθανασίου, αλλά μόνο Παπαδόπουλ. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ Γράφετε το επώνυμο χωρίς την κατάληξη. Στην δεύτερη ενότητα εμφανίζονται τα αποτελέσματα της αναζήτησης μας.

19 Τα στοιχεία που γράφουμε στο πεδίο κείμενο αναζητούνται στις στήλες των Υπερ ού και Καθ ού. Ταξινομούμε απόλυτα αλφαβητικά τα αποτελέσματα της αναζήτησης, κάνοντας κλικ πάνω στην καρτέλα Καθ ου ή υπερ ου, ανάλογα για ποιο από τα δύο ενδιαφερόμαστε. ΠΡΟΣΟΧΗ πρέπει να γνωρίζετε ότι στο Γενικό βιβλίο εκθέσεων καταχωρείται μόνο ο πρώτος από πολλούς πωλητές/καθ ου ή αγοραστές/υπερ ου ενός εγγράφου, και δεν συμπληρώνονται άλλα στοιχεία. Γι αυτό όταν υπάρχουν συνιδιοκτήτες ακινήτου θα πρέπει να γίνεται έρευνα στα επίθετα όλων. Για γυναίκες η έρευνα θα πρέπει να γίνεται και στο πατρικό και στο συζυγικό επώνυμο.

20 Μεγάλη προσοχή στην αλφαβητική ταξινόμηση που γίνεται, γιατί είναι απόλυτη και αυτό σημαίνει ότι εάν πχ αναζητάτε μία Γεωργιάδου Ελένη, θα εμφανιστεί σε άλλη σειρά αν καταχωρήθηκε σαν Γεωργιάδη και σε άλλη αν καταχωρήθηκε σαν Γεωργιάδου

21 Άλλο παράδειγμα : Παπάς Παππάς

Βάσεις δεδομένων (Access)

Βάσεις δεδομένων (Access) Βάσεις δεδομένων (Access) Όταν εκκινούμε την Access εμφανίζεται το παρακάτω παράθυρο: Για να φτιάξουμε μια νέα ΒΔ κάνουμε κλικ στην επιλογή «Κενή βάση δεδομένων» στο Παράθυρο Εργασιών. Θα εμφανιστεί το

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Οδηγίες Χειρισμού ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Περιγραφή Περιεχομένων Γενικός Χειρισμός Πλήκτρα και λειτουργίες τους Πλήκτρα Λειτουργιών (Function Keys) σελ.1 σελ.2 σελ.4 σελ.4 σελ.4 Κινήσεις σελ. 7 Καταχώρηση

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ)

Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ) Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ) Έκδοση 2 - ΙΟΥΝΙΟΣ 2014 1 Πίνακας περιεχομένων Εισαγωγή... 3 1. Είσοδος στο σύστημα... 3 2. Αρχική Οθόνη Επιχείρησης... 4 2 Τα έγγραφά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1) Είσοδος στην εφαρμογή 2) Δημιουργία Περιόδου Υποβολής 2.α) Ακύρωση Περιόδου Υποβολής 2.β) Αντιγραφή από προηγούμενη περίοδο 3) Μέθοδος

Διαβάστε περισσότερα

Lexicon Software ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ. Οδηγίες Χρήσης

Lexicon Software ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ. Οδηγίες Χρήσης Lexicon Software Moneyfest ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ Οδηγίες Χρήσης ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΑΡΧΕΙΑ... 4 ΜΕΝΟΥ... 4 Τιμολόγηση... 5 Καταχώρηση... 5 Στατιστικά... 6 Εργαλεία... 8 Θέματα... 9 Βοηθητικά... 9 Έξοδος...

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Σύστηµα Ηλεκτρονικής Υποβολής Ονοµαστικών Παραστατικών από Ασφαλισµένους ΕΤΑΑ-ΤΥ Τελευταία Αναθεώρηση: 2 Μαρτίου 2012

Εγχειρίδιο Χρήσης Σύστηµα Ηλεκτρονικής Υποβολής Ονοµαστικών Παραστατικών από Ασφαλισµένους ΕΤΑΑ-ΤΥ Τελευταία Αναθεώρηση: 2 Μαρτίου 2012 Εγχειρίδιο Χρήσης Σύστηµα Ηλεκτρονικής Υποβολής Ονοµαστικών Παραστατικών από Ασφαλισµένους ΕΤΑΑ-ΤΥ Τελευταία Αναθεώρηση: 2 Μαρτίου 2012 Περιεχόµενα 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 5 2 ΕΙΣΟ ΟΣ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ...

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο λειτουργιών χρήστη (αποφοίτου) στο Mathiteia4u

Εγχειρίδιο λειτουργιών χρήστη (αποφοίτου) στο Mathiteia4u Εγχειρίδιο λειτουργιών χρήστη (αποφοίτου) στο Mathiteia4u Μέσω της ηλεκτρονικής πύλης www.mathiteia4u.gov.gr δίνεται πρόσβαση σε ένα νέο πρόγραμμα για την στήριξη νέων που έχουν μόλις αποφοιτήσει από την

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΒΙΒΛΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΒΙΒΛΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΑΙ ΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΣΠΥΡΙ ΩΝ Χ. ΠΑΠΑ ΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Θ. ΧΑΤΖΗΠΕΡΗΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΒΙΒΛΙΟ Ο

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Σύστηµα Υποβολής απανών από Παρόχους Υγείας ( ΑΠΥ) Τελευταία Αναθεώρηση: 19 εκεµβρίου 2011

Εγχειρίδιο Χρήσης Σύστηµα Υποβολής απανών από Παρόχους Υγείας ( ΑΠΥ) Τελευταία Αναθεώρηση: 19 εκεµβρίου 2011 Εγχειρίδιο Χρήσης Σύστηµα Υποβολής απανών από Παρόχους Υγείας ( ΑΠΥ) Τελευταία Αναθεώρηση: 19 εκεµβρίου 2011 Περιεχόµενα 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 4 2 ΕΙΣΟ ΟΣ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΥ... 6 3 ΕΙΣΟ ΟΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρηστών Συστήματος Διαύγειας ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΩΝ ΦΟΡΕΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Εγχειρίδιο Χρηστών Συστήματος Διαύγειας ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΩΝ ΦΟΡΕΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Εγχειρίδιο Χρηστών Συστήματος Διαύγειας ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΩΝ ΦΟΡΕΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ 1 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ΓΕΝΙΚΗ ΧΡΗΣΗ... 4 1.1 ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ... 4 1.1.1 Αλλαγή κωδικού... 7 1.1.2 Είσοδος στο σύστημα.... 8 1.1.3

Διαβάστε περισσότερα

Φορολογική Ταμειακή Μηχανή Αυξημένων Δυνατοτήτων ΒΙΒΛΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ

Φορολογική Ταμειακή Μηχανή Αυξημένων Δυνατοτήτων ΒΙΒΛΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ caratperfect Φορολογική Ταμειακή Μηχανή Αυξημένων Δυνατοτήτων ΒΙΒΛΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ Κατασκευάζεται σύμφωνα με τις τελευταίες προδιαγραφές του Υπουργείου Οικονομικών Αρ. Έγκρισης: 15DCC512/17.12.2013

Διαβάστε περισσότερα

Προστασία της ιδιωτικής μας σφαίρας στον ιστοχώρο κοινωνικής δικτύωσης Facebook

Προστασία της ιδιωτικής μας σφαίρας στον ιστοχώρο κοινωνικής δικτύωσης Facebook Προστασία της ιδιωτικής μας σφαίρας στον ιστοχώρο κοινωνικής δικτύωσης Facebook Πώς μπορούμε να ελέγχουμε και να ρυθμίζουμε την πρόσβαση στα δεδομένα μας μέσα από τις οθόνες του Facebook Με τη συγχρηματοδότηση

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ VII. Moodle

ΚΕΦΑΛΑΙΟ VII. Moodle ΚΕΦΑΛΑΙΟ VII Moodle Στόχοι: Με τη βοήθεια του οδηγού αυτού ο εκπαιδευόμενος θα μπορεί να: Γνωρίσει τα βασικά εργαλεία δημιουργίας περιεχομένου στο Moodle Κατανοήσει τη δομή ενός μαθήματος στο Moodle Δημιουργήσει

Διαβάστε περισσότερα

To internet. Το Internet. Σύντομη ιστορική αναδρομή υπολογιστών και Internet

To internet. Το Internet. Σύντομη ιστορική αναδρομή υπολογιστών και Internet Το Internet Σύντομη ιστορική αναδρομή υπολογιστών και Internet Υπολογιστές Ο πρώτος υπολογιστής που κατασκευάστηκε ήταν ο ENIAC (Electronic Numerical Integrator And Computer) το 1946 στο πανεπιστήμιο της

Διαβάστε περισσότερα

Βάσεις, Αποθήκες και Εξόρυξη Δεδομένων με τον SQL Server

Βάσεις, Αποθήκες και Εξόρυξη Δεδομένων με τον SQL Server ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ Διδάκτωρ Τμήματος Πληροφορικής Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Βάσεις, Αποθήκες και Εξόρυξη Δεδομένων με τον SQL Server Εργαστηριακός Οδηγός ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Bee Group Α.Ε. [Type the company name] [Pick the date] Εγχειρίδιο λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Αρχική Σελίδα... 3 2. Δημιουργία Λογαριασμού... 3 3.

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή καταχώρησης παραστατικών Ιατρών Διαγνωστικών Κλινικών - Νοσοκομείων

Εφαρμογή καταχώρησης παραστατικών Ιατρών Διαγνωστικών Κλινικών - Νοσοκομείων Οδηγός χρήσης εφαρμογής καταχώρησης παραστατικών Σελίδα 1 από 15 Εφαρμογή καταχώρησης παραστατικών Ιατρών Διαγνωστικών Κλινικών - Νοσοκομείων 1. Εγγραφή στην εφαρμογή Για την εγγραφή σας στη εφαρμογή παρακαλούμε

Διαβάστε περισσότερα

Κεφ.15: Παιχνίδια. 15.1 Super Pong. [15_π01.sb]

Κεφ.15: Παιχνίδια. 15.1 Super Pong. [15_π01.sb] Κεφ.15: Παιχνίδια... Σε αυτό το κεφάλαιο: 15.1 Super Pong 15.1 Ναρκοπέδιο! 15.3 Σκοποβολή 15.4 Ο καρχαρίας 15.5 Παραλλαγή Pacman 15.6 Καροτοκυνηγός... 15.1 Super Pong [15_π01.sb] Στο παιχνίδι Super Pong

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ. Εγγραφή - Πιστοποίηση

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ. Εγγραφή - Πιστοποίηση ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ Εγγραφή - Πιστοποίηση 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εγγραφή Πιστοποίηση χρηστών Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών... 3 Βήµα 1ο από 2... 4 Βήµα 2ο από 2... 6 Εγγραφή για υποβολή ΑΠ Κοινών Επιχειρήσεων... 7 Εγγραφή

Διαβάστε περισσότερα

Φορολογική Ταμειακή Μηχανή ΒΙΒΛΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ

Φορολογική Ταμειακή Μηχανή ΒΙΒΛΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ QMP 52 Φορολογική Ταμειακή Μηχανή ΒΙΒΛΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ Κατασκευάζεται σύμφωνα με τις τελευταίες προδιαγραφές του Υπουργείου Οικονομικών Αρ. Εγκρ. Υπουργείου Οικονομικών: 15DCB511/17.12.2013 ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας. Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας. Πανεπιστήμιο Αιγαίου Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας Πανεπιστήμιο Αιγαίου Εγχειρίδιο χρήσης του λογισμικού για την δημιουργία Ψηφιακών Βιβλιοθηκών «Greenstone» Για το μάθημα Πληροφοριακά Συστήματα Μουσείων

Διαβάστε περισσότερα

NAVIGON 20 EASY NAVIGON 20 PLUS

NAVIGON 20 EASY NAVIGON 20 PLUS NAVIGON 20 EASY NAVIGON 20 PLUS Εγχειρίδιο χρήστη Ελληνικά Ιούνιος 2010 Το σύμβολο ενός διαγραμμένου κάδου απορριμμάτων με ρόδες σημαίνει ότι το προϊόν πρέπει να διατίθεται σε ειδικά σημεία συλλογής απορριμμάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΡΑΜΜΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΡΑΜΜΗΣ. www.inforail-ose.gr

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΡΑΜΜΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΡΑΜΜΗΣ. www.inforail-ose.gr ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΡΑΜΜΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΡΑΜΜΗΣ www.inforail-ose.gr Έκδοση 2 / 6-4-2010 Πίνακας περιεχομένων 1 ΓΕΝΙΚΑ... 3 2 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ e-mail... 4 2.1 Είσοδος στην υπηρεσία

Διαβάστε περισσότερα

2_ Επισκόπηση και δημιουργία προγράμματος σε Visual Basic

2_ Επισκόπηση και δημιουργία προγράμματος σε Visual Basic 2_ Επισκόπηση και δημιουργία προγράμματος σε Visual Basic Σκοπός Κεφαλαίου προσδοκωμενα αποτελεσματα διδακτικοι στοχοι Σκοπός του κεφαλαίου είναι να σας εισάγει σε έννοιες του προγραμματισμού και του περιβάλλοντος

Διαβάστε περισσότερα

Android. Guide. Τα βασικά του Android Οδηγός αγοράς για. smartphones και tablets

Android. Guide. Τα βασικά του Android Οδηγός αγοράς για. smartphones και tablets Android Guide Όσα θα θέλατε να γνωρίζετε για το νο1 λειτουργικό για smartphones και tablets Τα βασικά του Android Οδηγός αγοράς για smartphones και tablets Ρυθμίστε σωστά την Android συσκευή σας Έξυπνες

Διαβάστε περισσότερα

Φιλοσοφία menu. To πρόγραµµα ακολουθεί µια κοινή και φιλική προς τον χρήστη φιλοσοφία menu σε όλες τις ενότητες της εφαρµογής. Όπως βλέπετε και στις πιο κάτω εικόνες, παρ όλο που αναφέρονται σε διαφορετικές

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Εργαστήριο Εκπαιδευτικού Υλικού και Εκπαιδευτικής Μεθοδολογίας Υπηρεσία Ανάρτησης και διαχείρισης Γραπτών Εργασιών Οδηγίες χρήσης για τους φοιτητές ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 11 Σελίδα 2 από

Διαβάστε περισσότερα

Εύδοξος Δήλωση Συγγραμμάτων

Εύδοξος Δήλωση Συγγραμμάτων Εύδοξος Δήλωση Συγγραμμάτων Το πρόγραμμα «Εύδοξος» αφορά στη διανομή Συγγραμμάτων των Τεχνολογικών και Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της Επικράτειας. Στόχος του Πληροφοριακού Συστήματος (ΠΣ) της Δράσης είναι

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 17. Σύγκριση συχνοτήτων κατηγοριών: Το στατιστικό κριτήριο χ 2 17.1. ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΙΤΗΡΙΟΥ 17.2.

Κεφάλαιο 17. Σύγκριση συχνοτήτων κατηγοριών: Το στατιστικό κριτήριο χ 2 17.1. ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΙΤΗΡΙΟΥ 17.2. Κεφάλαιο 17 Σύγκριση συχνοτήτων κατηγοριών: Το στατιστικό κριτήριο χ 2 17.1. ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΙΤΗΡΙΟΥ 17.2. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 17.3. ΤΟ χ 2 ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΜΕΤΑΒΛΗΤΗ 17.3.1. Ένα ερευνητικό παράδειγμα

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΗ: ΚΑΠΠΑΤΟΥ ΝΑΤΑΣΑ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΗ: ΚΑΠΠΑΤΟΥ ΝΑΤΑΣΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ:ΙΜΣΙΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ Α.Ε.Μ: 1986 ΕΞΑΜΗΝΟ: Ε ΘΕΜΑ: «ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ-ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ» ΣΧΟΛΕΙΟ: 1 Ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΤΑΞΗ: Ε ΤΜΗΜΑ: Ε 2 ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΛΕΜΟΝΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗ

Διαβάστε περισσότερα