ALPHA ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ALPHA ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2014-2015"

Transcript

1 ALPHA ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

2 ΔΕΙΤΕ ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

3 10 χρόνια ΕΛΕΝΗ ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13:00 ΕΛΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΜΕΝΕΓΑΚΗ Καθημερινά στη μία ακριβώς, η Ελένη Μενεγάκη ανάβει τα φώτα και σας περιμένει στο δικό της τηλεοπτικό σπίτι, τον Alpha. Όλη η παρέα της και δική σας παρέα πια, εδώ και χρόνια θα είναι εκεί: ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος, ο Γρηγόρης Γκουντάρας, η Κατερίνα Ζαρίφη, η Αντωνία Καλλιμούκου, η Ελιάνα Χρυσικοπούλου, ο Δημήτρης Αλεξάνδρου, ο Τάσος Τεργιάκης, η Άση Μπήλιου και ο Βασίλης Καλλίδης. Μια μικρή «οικογένεια». Μαζί, θα δούμε: συνεντεύξεις με πρόσωπα που όλοι αγαπάμε, κουβέντες με ανθρώπους της διπλανής πόρτας που έχουν μια ωραία ιστορία να μας πουν, πρακτικές, χρηστικές συμβουλές για να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη. Θα μιλήσουμε για αστρολογία, μόδα, ομορφιά, σχέσεις, παιδί, σινεμά, Internet εν ολίγοις, ό,τι συζητάμε όλοι στα σπίτια μας, στις παρέες μας, με τους φίλους μας. Θα μαγειρέψουμε, θα φάμε, θα χορέψουμε και θα τραγουδήσουμε, θα παίξουμε, θα γελάσουμε και θα προβληματιστούμε αλλά πάντα με τον οικείο πια σε όλους σας - τρόπο της Ελένης Μενεγάκη: γλυκά και ανάλαφρα, με αλήθεια, χιούμορ και αμεσότητα, κλείνοντας το μάτι στην καλή και την καλύτερη - πλευρά των πραγμάτων. Απλά και αβίαστα. Όπως συμβαίνουν τα πράγματα στην αληθινή ζωή. «Ελένη»: Το σταθερό σας ραντεβού, σ έναν κόσμο που αλλάζει.

4 HAPPY DAY ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08:00 HAPPY DAY ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΤΣΙΜΤΣΙΛΗ Μετά από την περσινή επιτυχημένη τηλεοπτική σεζόν που ανέδειξε το Happy Day νικήτρια εκπομπή στο δυναμικό κοινό, η Σταματίνα Τσιμτσιλή, η Ελένη Τσολάκη, ο Δημήτρης Παπανώτας και ο καινούργιος στην παρέα Κώστας Φραγκολιάς, επιστρέφουν. Η παρέα που ξέρει να χαρίζει χαμόγελα και να μεταδίδει θετική ενέργεια, παίρνει ξανά θέση στο πλατό του «Happy Day» απ όπου μοιράζεται μαζί μας καθημερινά τα πιο feelgood νέα της ημέρας δοσμένα μέσα από τη δική της ματιά: Προτάσεις για εξόδους, ταξίδια, μόδα, ομορφιά και γεύση, tips για γονείς και παιδιά, πικάντικα σχόλια και αποκαλύψεις για τους αγαπημένους σταρ και τις εξελίξεις στη showbiz. Επειδή όμως η ειδησεογραφία, εγχώρια και διεθνής, είναι απρόβλεπτη, την ώρα που η Σταματίνα Τσιμτσιλή και η παρέα της φροντίζουν για το πώς η ημέρα μας θα γίνει ακόμα πιο Happy, ο Δήμος Βερύκιος και ο Πέτρος Κουσουλός επαγρυπνούν στο στούντιο του Alpha 989, του ραδιοφώνου του Alpha, έτοιμοι να μας μεταφέρουν οτιδήποτε συμβαίνει σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου. «Happy Day στον Alpha»: Ξυπνάμε HAPPY!

5 νέα εκπομπή ΟΛΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 16:00 ΟΛΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΝΟΣ, ΜΠΕΤΤΥ ΜΑΓΓΙΡΑ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ & ΑΛΕΚΑ ΚΑΜΗΛΑ Και οι τέσσερις είναι υπέροχοι! Ο Γιώργος Λιανός, η Μπέττυ Μαγγίρα, η Κατερίνα Καινούργιου και η Αλέκα Καμηλά ξεκινούν να παίζουν με την καθημερινότητα, τους τηλεθεατές, τους καλεσμένους. Για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση τόσο ωραίες γυναίκες κάνουν τόσο αστεία πράγματα την ώρα που ένας άντρας δοκιμάζει τις αντοχές του. Οι τέσσερις συνωμότες και συμπαρουσιαστές, θα ανταλλάσσουν σκέψεις και απόψεις με αφορμές από την ειδησεογραφία, θα συνομιλούν με τους εκλεκτούς καλεσμένους τους και θα δίνουν τον λόγο στους τηλεθεατές κάνοντας χρήση όλων των μέσων, παλιών και νέων. «Όλα παίζουν»: Γιατί η παρέα γεννιέται, δεν γίνεται!

6 νέα εκπομπή ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΔΕΚΑ ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16:00 ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΔΕΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΚΗ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ Θα μας δείξει τα δόντια του ο ήλιος; Ο αέρας θα τα πάρει όλα και θα τα σηκώσει; Τα σύννεφα φέρνουν πάντα βροχή; Ζακέτα ή μπουφάν στη βραδινή μας έξοδο; Χαμηλά ή υψηλά βαρομετρικά, ψυχρά ή θερμά μέτωπα, μποφώρ ή ηρεμία; Όλες οι απαντήσεις στον Alpha και μάλιστα στο. παρά δέκα! Την Δευτέρα 6 Οκτωβρίου το πιο δυνατό, αναλυτικό δελτίο καιρού επιστρέφει στη μικρή οθόνη για να μας αποκαλύψει τις διαθέσεις του καιρού. Καθημερινά, από Δευτέρα έως και Παρασκευή, δέκα λεπτά πριν από τις έξι το απόγευμα, ο Σάκης Αρναούτογλου θα μας ενημερώνει, με τον δικό του μοναδικό τρόπο, για τις καιρικές συνθήκες σε Ελλάδα και εξωτερικό. «Καιρός στο παρά δέκα»: Γιατί ο καιρός αλλάζει.

7 ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ! ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18:00 ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ! ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΦΕΡΕΝΤΙΝΟ Το «Άκου τι είπαν!» έρχεται και εμείς είμαστε έτοιμοι να τεντώσουμε τ αυτιά μας! Ο Χρήστος Φερεντίνος επιστρέφει στον Alpha για τον δεύτερο γύρο του επιτυχημένου τηλεπαιχνιδιού. Κατ απαίτηση του κοινού, ο δημοφιλής παρουσιαστής θα συνεχίσει να απευθύνει καθημερινά την ίδια πρόκληση στους διαγωνιζόμενους: «Ρωτήσαμε 100 ανθρώπους και ψάχνουμε τις δημοφιλέστερες απαντήσεις». Κάθε απόγευμα και μια νέα αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο 5μελείς οικογένειες ή 5μελείς παρέες. Μία όμως, κάθε φορά, θα προβλέπει σωστά την κοινή γνώμη και θα έχει τη δυνατότητα να κερδίσει 5.000! «Άκου τι είπαν!»: Εδώ γράφουν ιστορία οι πεντάδες.

8 ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΣΑΒΒΑΤΟ - ΚΥΡΙΑΚΗ

9 νέα εκπομπή ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΣΠΙΤΑΚΙ ΜΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 10:00 ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΣΠΙΤΑΚΙ ΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ Ένα καινούργιο σπίτι, γεμάτο φως, χρώματα, χαμόγελα και αισιοδοξία ανοίγει την πόρτα του για να μας υποδεχτεί. Οικοδέσποινα η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου. Συγκάτοικοί της, ο Παύλος Σταματόπουλος, ο Νίκος Αναδιώτης, η Όλγα Τσαουσέλου και ο Αντώνης Λουδάρος. Στη συντροφιά τους, ο Αλέξανδρος Λιζάρδος για να μας αποκαλύπτει τα πάντα για την 7η τέχνη και τους πρωταγωνιστές της, ο Νίκος Κωνστάντης για να μας δίνει πρωτότυπες ιδέες διακόσμησης, η Τίνα Μιχαηλίδου και ο Ευτύχης Γρυφάκης για να φέρνουν on camera, σε ζωντανές συνδέσεις, ό,τι ενδιαφέρον συμβαίνει στην πόλη μας, και ο Στέφανος Κόκκαλης με το πιάνο του για να δίνει τον ρυθμό στη συνάντηση των φίλων. Τα μικρά, τα μεγάλα, τα αστεία και τα σοβαρά της ζωής, οι βόλτες στις γειτονιές της πόλης, τα ταξίδια στο εξωτερικό, οι προτάσεις για κινηματογραφικές ταινίες και θεατρικές παραστάσεις, οι αποκλειστικές συνεντεύξεις, η μόδα, η διακόσμηση, η μαγειρική και τα τραγούδια. Όλα έχουν τη θέση τους σε αυτό το τηλεοπτικό περιοδικό ποικίλης ύλης. Η Κωνσταντίνα μαζί με τον Παύλο, τον Νίκο, την Όλγα και τον Αντώνη, θα ξεφυλλίζουν τις σελίδες του και θα μοιράζονται μαζί μας όλα αυτά που μπορούν να μας αποφορτίσουν και να μας χαλαρώσουν. «Σπίτι μου σπιτάκι μου»: Γιατί ο χώρος που διάλεξες να ζεις είναι ο καλύτερος τόπος να περνάς τα Σαββατοκύριακά σου.

10 STARS SYSTEM ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 13:40 STARS SYSTEM ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΗ ΜΠΗΛΙΟΥ H Άση Μπήλιου, για όγδοη χρονιά, είναι κοντά μας με αναλύσεις, προβλέψεις και συμβουλές. Το «Stars System» θα μας ταξιδεύει στ αστέρια με έγκυρες αστρολογικές προβλέψεις και πλούσια θεματολογία. Editorial από δημοφιλείς αστρολόγους για επίκαιρα θέματα αστρολογικού ενδιαφέροντος, αστρολογικά πορτρέτα, αστρολογικές συναστρίες, πλανητικές όψεις, πολιτική αστρολογία, γενέθλιο ωροσκόπιο αλλά και ανάλυση του προσωπικού μας ωροσκοπίου σύμφωνα με τη θέση των πλανητών. Και τη φετινή χρονιά, η Άση Μπήλιου θα φιλοξενήσει στο πλατό της εκπομπής καταξιωμένους αστρολόγους, καθώς και γνωστά, αγαπημένα πρόσωπα της ελληνικής showbiz που θα γνωρίσουμε καλύτερα ξεδιπλώνοντας τον αστρολογικό τους χάρτη. «Stars System»: Γιατί με ένα «Τι ζώδιο είσαι;» αρχίζουν όλα!

11 νέα εκπομπή ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ 14:10 ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΚΑΡΑΝΤΩΝΙΟΥ & ΤΗΝ ΝΑΤΑΣΑ ΣΚΡΙΝΗ Πώς μεταμορφώνεται ένα σπίτι όταν υπάρχει διάθεση και μεράκι για «Μαστορέματα»; Η νέα εβδομαδιαία εκπομπή του Alpha είναι εδώ για να μας δείξει τον τρόπο και να μας βάλει στον πολύχρωμο και συναρπαστικό κόσμο του «φτιάξ το μόνος σου». Κάθε Σάββατο, ένα σπίτι γίνεται ο καμβάς για πολλά «Μαστορέματα»! Ιδιοκτήτες; Η Νατάσα, αρχιτέκτων και ο Ηλίας, διαμορφωτής χώρων. Το κέφι τους για «Μαστορέματα» και ο περιορισμένος προϋπολογισμός τους, τους οδηγούν στην απόφαση να αναλάβουν οι ίδιοι την ανακαίνισή του. Κάθε εβδομάδα, η Νατάσα και ο Ηλίας θα επιλέγουν ένα δωμάτιο και πραγματικά θα το μεταμορφώνουν! Θα μας παρουσιάζουν κάθε κατασκευή τους βήμα-βήμα και με επεξηγηματικό τρόπο, έτσι ώστε και οι έμπειροι «μάστορες» αλλά και όσοι από εμάς πιάνουν κατσαβίδι για πρώτη φορά, να μπορούμε να τις εφαρμόσουμε εύκολα στοv δικό μας χώρο. «Μαστορέματα»: Γιατί κανείς δεν ξέρει το σπίτι σου όπως εσύ.

12 νέα εκπομπή ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 15:00 ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΦΡΑΓΚΟΥ Από πόσα χωριά λέτε ότι θα γίνουμε φέτος; «Από χίλια» απαντούν οι δημιουργοί της εκπομπής «Επιστροφή στο χωριό» που έρχεται στο νέο πρόγραμμα του Alpha. «Επιστροφή στο χωριό», με εξορμήσεις σε όλη τη χώρα, χορταστικά ρεπορτάζ και ανανεωμένη θεματολογία. Οι άνθρωποι της περιοχής, τα θέματα ιστορικού ενδιαφέροντος, οι φυσικές ομορφιές, τα τοπικά έθιμα, οι χοροί και τα τραγούδια θα είναι η καρδιά της εκπομπής. Η κάμερα θα εστιάζει επίσης και σε θέματα αγροτικής οικονομίας, στα προϊόντα ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ), στα προϊόντα γεωγραφικής ένδειξης καθώς και στα παραδοσιακά και βιολογικά προϊόντα. Η Ευτυχία Φράγκου, παρουσιάστρια της εκπομπής, θα μας ταξιδεύει, για δύο ώρες, στα χωριά όλης της Ελλάδας. Με την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Κώστα Αυγέρη (Μπουκιά και Συχώριο, Food & the City) και την πολύτιμη βοήθεια των υπόλοιπων συντελεστών της εκπομπής, θα μας δίνει να γευθούμε τα πιο γνήσια και ζουμερά κομμάτια του πολιτισμού μας, έτσι όπως αυτά μας παραδόθηκαν αλλά και όπως εμείς τα κάναμε κομμάτι της καθημερινότητάς μας.

13 νέα εκπομπή ΑΝΝΙΤΑgr ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 17:00 ANNITAgr ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΝΙΤΑ ΠΑΝΙΑ Η Αννίτα Πάνια επιστρέφει για τρίτη τηλεοπτική χρονιά στο νέο πρόγραμμα του Alpha, μόνο που αυτή τη φορά παρουσιάζει ένα ιδιαιτέρως οξύμωρο σχήμα... Η παρουσιάστρια που δεν έχει facebook, δεν έχει twitter, δεν έχει instagram, δεν κάνει like ούτε hashtag περνάει στην απέναντι όχθη με όχημα την τεχνολογία και έτσι προτείνει το «ΑΝΝΙΤΑgr». Μια τηλεοπτική εφημερίδα με «συντάκτες» τους τηλεθεατές απ όλη την Ελλάδα, των οποίων τα νέα, οι ανησυχίες, οι ανάγκες, οι προβληματισμοί, αποτελούν τη βασική της θεματολογία. Νέα από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, χρήσιμες και λιγότερο χρήσιμες ειδήσεις πρωταγωνιστούν στο «ΑΝΝΙΤΑgr». Βασική πηγή θεμάτων τα καπρίτσια της επικαιρότητας και φυσικά η ίδια η ζωή. «ΑΝΝΙΤΑgr»: Αννίτα. Η ευγενική πλευρά της αυθάδειας

14 ΔΕΙΤΕ ΔΕΥΤΕΡΑ - ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 20:00

15 ΚΑΤΙ ΨΗΝΕΤΑΙ ΔΕΥΤΕΡΑ 20:00 ΚΑΤΙ ΨΗΝΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΦΑΓΗΤΑ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ Η εκπομπή που έγινε καθημερινή συνήθεια στη ζώνη των 8, ετοιμάζεται να διανύσει την έβδομη χρονιά της. Καθημερινά, στις 20:00, η αγαπημένη συνταγή του Alpha επιστρέφει με νέα επεισόδια. Το «Κάτι Ψήνεται» επισκέπτεται γειτονιές της Αθήνας, ταξιδεύει σε πόλεις της Ελλάδας, μεταξύ άλλων στην Κέρκυρα, τα Ιωάννινα, το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο, τα Χανιά και συναντάει κάθε εβδομάδα πέντε διαφορετικούς ανθρώπους που προσπαθούν να ξεχωρίσουν με τις γαστριμαργικές τους ικανότητες. Πρόσωπα άγνωστα μεταξύ τους, κάνουν τα δικά τους «μαγειρέματα», κυριολεκτικά και μεταφορικά, με στόχο να κερδίσουν τον τίτλο του οικοδεσπότη της εβδομάδας και να κατακτήσουν το έπαθλο των ευρώ. «Κάτι Ψήνεται»: Γιατί τα καλύτερα φαγητά φτιάχνονται στο σπίτι!

16 ΝΟΣΤΙΜΗ ΓΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 20:00 ΝΟΣΤΙΜΗ ΓΗ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΛΛΙΔΗ Τι λείπει για να γίνει η τέλεια συνταγή; Μα τα μποφόρ του Αιγαίου Ο chef, συγγραφέας, δημοσιογράφος και ερευνητής γεύσεων, Βασίλης Καλλίδης μαγειρεύει θαύματα πάνω στη θάλασσα. Η εκπομπή του Alpha «Νόστιμη γη», επιστρέφει με πολλές εικόνες και γεύσεις Ελλάδας. Πρωτοποριακές προτάσεις, σύγχρονες καλλιέργειες και αγροτικές πρακτικές, καθημερινοί άνθρωποι σε όλη την αλυσίδα παραγωγής τροφής, αυθεντικά «στέκια», παραδοσιακές γεύσεις και πολλή μουσική. «Νόστιμη γη»: Γιατί το ταξίδι ανοίγει την όρεξη!

17 PRIME TIME ΔΕΥΤΕΡΑ - ΚΥΡΙΑΚΗ

18 νέα σειρά ΤΟ ΣΟΙ ΣΟΥ ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 21:00 ΤΟ ΣΟΙ ΣΟΥ Η νέα οικογενειακή σειρά του Alpha, «Το σόι σου», μιλάει τη γλώσσα μας. Τη γλώσσα της «αγίας» ελληνικής οικογένειας που, παρά τις κοινωνικές αλλαγές, θριαμβεύει πάντα, εμπνέοντας στα μέλη της αισθήματα τρυφερότητας, υποταγής, οργής και περηφάνιας. Ο Σάββας Τριανταφύλλου (Μελέτης Ηλίας), τραπεζικός υπάλληλος, και η Λυδία Χαμπέα (Βάσω Λασκαράκη), δημοτική υπάλληλος, παντρεύτηκαν από έρωτα πριν από περίπου δέκα χρόνια. Από τον γάμο τους απέκτησαν δύο κόρες, πέντε και οκτώ χρονών αντίστοιχα, και ένα πλήρες σετ συγγενών έκαστος την οικογένεια του «άλλου»- για να τους ταλαιπωρούν και να τους υπενθυμίζουν ότι τίποτα σε αυτή τη ζωή δεν είναι δωρεάν. Κάθε Κυριακή το ζεύγος Τριανταφύλλου-Χαμπέα συντρώγει με μία από τις δύο οικογένειες εξαιρούνται οι μεγάλες γιορτές και οι επέτειοι που τα δύο σόγια μαζεύονται γύρω από το ίδιο τραπέζι. Οι συναντήσεις αυτές δεν είναι πάντα ευχάριστες. Η συγκίνηση και το γέλιο εναλλάσσονται με καυγάδες, γκρίνιες και ανταγωνισμούς. Αν ακουστεί και κανένα «το σόι σου» κανένας δεν εκπλήσσεται. Και οι δύο έχουν πολλά μαζεμένα για το σόι του άλλου. Τη νέα οικογενειακή σειρά του Alpha σκηνοθετεί ο Νίκος Ζαπατίνας. Το σενάριο είναι των Αποστόλη Τσαούσογλου και Νίκου Μήτσα. Παίζουν οι ηθοποιοί: Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Ρένια Λουιζίδου, Παύλος Ορκόπουλος, Γιώργος Γιαννόπουλος, Βάσω Λασκαράκη, Μελέτης Ηλίας, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Σοφία Πανάγου, Σόλων Τσούνης, Γιάννης Δρακόπουλος, Βίβιαν Κοντομάρη, Ευθύμης Ζησάκης, Ιωάννα Ασημακοπούλου, Γωγώ Καρτσάνα.

19 2 η χρονιά ΜΟΥΡΜΟΥΡΑ ΤΡΙΤΗ - ΤΕΤΑΡΤΗ - ΠΕΜΠΤΗ 21:00 ΜΗΝ ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΜΟΥΡΜΟΥΡΑ «Μουρμούρα». Μια γλώσσα που μάθαμε να την μιλάμε άπταιστα την περυσινή χρονιά. Τα μαθήματα ξαναρχίζουν πιο εντατικά από ποτέ. Η Βάσω και ο Χάρης. Ένα ζευγάρι σαν τα κρύα τα νερά! Που συχνά όμως φουρτουνιάζουν. Ένα ζευγάρι που έχει ακόμα τόσα πολλά να μάθει ο ένας για τον άλλον. Τι κι αν πέρασε ήδη ένας χρόνος που συγκατοικούν; Βρίσκονται ακόμα στις συστάσεις. Τη φετινή χρονιά, θα γνωριστούν λίγο καλύτερα. Κι απ την καλή, κι απ την ανάποδη. Η Μαρίνα και ο Ηλίας. Η απόδειξη πως ο έρωτας έχει την πιο τρελή φαντασία, αλλά και πολύ χιούμορ! Ένα ζευγάρι «η νύχτα με τη μέρα». Φέτος, η μόδα προστάζει μουρμούρα ως εκεί που δεν παίρνει. Και η Μαρίνα πάντα ακολουθεί τη μόδα κατά γράμμα. Ο Ηλίας βεβαίως δεν θα μείνει πίσω. Και να ήθελε, δεν του πέφτει λόγος. Η Βούλα και ο Μηνάς. Εδώ μιλάμε για τους πρυτάνεις της Μουρμούρας! Μιλούν και οι δύο άπταιστα τη συγκεκριμένη γλώσσα, σπανίως όμως μπορούν να συνεννοηθούν. Το φαινόμενο αυτό συνεχίζεται και φέτος, με ακόμα πιο ξεκαρδιστικές καταστάσεις. Μουρμουρίζουν οι Αντώνης Αντωνίου, Ελένη Κοκκίδου, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Ιωάννα Τριανταφυλλίδου και Πάνος Βλάχος. «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα»: Οι περιπέτειες του να ζεις κάθε μέρα με το ταίρι σου!

20 ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 21:45 ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ Μαζί με την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ έρχεται και η «Ελληνοφρένεια». Ο απρόβλεπτος τσολιάς, ο ικανός για όλα Μπαλούρδος, μαζί με έναν πρωθυπουργό, καμιά 40αριά υπουργούς και περίπου 300 τηλεπερσόνες, ανακατεύονται μαζί προσφέροντας ένα απολαυστικό κοκτέιλ ελληνοφρενικών καταστάσεων. Από την Δευτέρα 6 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:45, ανανεωμένη επίκαιρη, καυστική και σχεδόν προεκλογική, η «Ελληνοφρένεια» γίνεται ο καθρέφτης μιας κοινωνίας που χειμάζεται και ελπίζει. Με το ανατρεπτικό της χιούμορ, θα ισορροπήσει ανάμεσα στην καυστική σάτιρα, την έντονη πολιτική διάσταση, την αποδόμηση της σοβαροφάνειας των πολιτικών και την αμφισβήτηση κάθε μορφής εξουσίας. Με βασικό κορμό τα όσα συμβαίνουν στην γνωστή αίθουσα σύνταξης, την πραγματική αίθουσα σύνταξης της «Ελληνοφρένειας» (χρησιμοποιείται και ως χώρος εργασίας αλλά και ως πλατό), θα παρακολουθούμε και φέτος, μέσα από οθόνες που θα υπάρχουν παντού στον χώρο, εικόνες της επικαιρότητας.

21 νέα σειρά ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΡΙΤΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 22:30 ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ Ο Τοτός, ο Μπόμπος και η Αννούλα, οι ήρωες των γνωστών ανεκδότων, παίρνουν ψηφιακή σάρκα και οστά και γίνονται πρωταγωνιστές της νέας σατιρικής σειράς κινουμένων σχεδίων του Alpha. Παιδιά άπαιχτα! Ατίθασα, σκανδαλιάρικα, ετοιμόλογα. Της δράσης και της αντίδρασης, της λογικής και της παράνοιας, της κωμωδίας αλλά και του δράματος. Συμμαθητές στο ίδιο σχολείο, μπλέκουν σε απίστευτες περιπέτειες και δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους αλλά και τα νεύρα των άλλων. Στη σειρά, θα εμφανίζονται, ως guest stars, και θα σατιρίζονται γνωστά πρόσωπα της μικρής οθόνης, του θεάματος και της πολιτικής σκηνής καθώς και χαρακτήρες από ανέκδοτα που όλοι έχουμε ακούσει και αφηγηθεί. Από τη σειρά θα παρελάσουν, ως καρτούν, μεταξύ άλλων και οι: Λάκης Λαζόπουλος, Ελένη Μενεγάκη, Αντώνης Σρόιτερ, Σταματίνα Τσιμτσιλή, Ελένη Τσολάκη, Δημήτρης Παπανώτας, Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος, Θάνος Πετρέλης. Το σενάριο υπογράφει ο Γεράσιμος Πιτταράς και τη σκηνοθεσία ο Θανάσης Νάσκαρης.

22 WORLD PARTY RELOADED ΤΡΙΤΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 23:00 WORLD PARTY RELOADED ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΚΗ ΤΑΝΙΜΑΝΙΔΗ & ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΑΥΡΙΔΗ Οι παρουσιαστές του World Party, Σάκης Τανιμανίδης και Γιώργος Μαυρίδης, ετοιμάζουν και ετοιμάζονται για τη νέα σεζόν. Μέσα από τα νέα επεισόδια του World Party Reloaded, ο Σάκης και ο Γιώργος, μας δίνουν μία γεύση από τους νέους τους προορισμούς. Παράλληλα θυμόμαστε σκηνές από τα ταξίδια που έκαναν την πρώτη σεζόν, βλέπουμε σκηνές που δεν έπαιξαν και απολαμβάνουμε τα «τρελά» σχόλια των συντελεστών της εκπομπής για τις περιπέτειες και τις εμπειρίες που έζησαν. Νέοι προορισμοί για τη σεζόν : Νοτιοανατολική Ασία (Μογγολία, Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη), Λατινική Αμερική (Βραζιλία, Αργεντική, Κούβα, Μεξικό), Μαϊάμι, Νέα Ορλεάνη. «World Party Reloaded»: Η ζωή είναι ταξίδι (και περιπέτεια).

23 10 χρόνια ΠΑΜΕ ΠΑΚΕΤΟ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 21:45 ΠΑΜΕ ΠΑΚΕΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΚΥ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Δέκα χρόνια «Πάμε Πακέτο»! Δέκα χρόνια δυνατών συγκινήσεων. Δέκα χρόνια που οι τηλεθεατές συντονίζονται στην ίδια συχνότητα συναισθημάτων. Δέκα χρόνια που εκατοντάδες άνθρωποι άλλαξαν τη ζωή τους, κλείνοντας μεγάλους κύκλους αναζητήσεων, στέλνοντας απλά ένα πακέτο. Η Βίκυ Χατζηβασιλείου μας περιμένει και φέτος στο γνώριμο ραντεβού της Πέμπτης. Προορισμός κι αυτή τη σεζόν είναι η επανένωση ανθρώπων, η συγκίνηση, η λύτρωση, το χαμόγελο της πληρότητας. Ραντεβού λοιπόν και φέτος για να ζήσουμε μαζί τις πιο δυνατές, τις πιο συγκλονιστικές ιστορίες. «Πάμε πακέτο»: Ποτέ άλλοτε μια εκπομπή δεν άλλαξε τη ζωή τόσων ανθρώπων!

24 ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 23:15 ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΝΙΚΟΛΟΥΛΗ H Αγγελική Νικολούλη συνεχίζει μαζί με τους τηλεθεατές το ταξίδι στον απρόβλεπτο κόσμο του μυστηρίου, της έρευνας και της αναζήτησης. Tην Παρασκευή 17 Οκτωβρίου στις 23:15, το θρυλικό και πολυβραβευμένο «Φως Στο Τούνελ» επιστρέφει στον Alpha για 19η τηλεοπτική χρονιά. Υποθέσεις γεμάτες ένταση και αγωνία, θρίλερ, ανεξιχνίαστα εγκλήματα, ανεξήγητες εξαφανίσεις. Μυστήρια που μοιάζουν άλυτα. Για την Αγγελική Νικολούλη, όμως, δεν υπάρχουν άλυτα μυστήρια. Με την πολυετή πείρα της, και έχοντας στο πλευρό της τους συνεργάτες της, εξειδικευμένους επιστήμονες, αλλά και τους τηλεθεατές, θα βρεθεί αντιμέτωπη με δύσκολες αποστολές, για άλλη μια σεζόν. Καταλυτικός θα είναι, για μια ακόμα φορά, ο ρόλος των τηλεθεατών που με ξεχωριστή ευαισθησία συμμετέχουν εθελοντικά στις έρευνες και συμβάλλουν στη διαλεύκανση των υποθέσεων. «Φως στο Τούνελ»: Για την Αγγελική Νικολούλη δεν υπάρχουν άλυτα μυστήρια

25 ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 21:00 ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ Η εκπομπή που αγαπήθηκε ιδιαίτερα για τις ξεχωριστές μουσικές προτάσεις, το κέφι, την καλή διάθεση και τη ζεστή ατμόσφαιρα, θα συναντηθεί και πάλι μελωδικά με τους τηλεθεατές μέσα από το νέο πρόγραμμα του Alpha. Στο πλατό του «Στην υγειά μας», θα βρεθούν για να γίνουν μια παρέα, μια φωνή, σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο του ελληνικού τραγουδιού, καταξιωμένοι δημιουργοί, τραγουδιστές που «πρωταγωνιστούν» στα μουσικά δρώμενα αλλά και εκλεκτοί καλεσμένοι απ όλους τους χώρους. «Στην υγειά μας, ρε παιδιά»: Γιατί οι παρέες τραγουδάνε ακόμα!

26 ΔΕΙΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ

27 ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 21:45

28 ΔΕΙΤΕ ΞΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ

29 ΞΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ & ΚΥΡΙΑΚΗ

30 ALPHA ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

31 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ALPHA NEWS ΔΕΥΤΕΡΑ-ΚΥΡΙΑΚΗ 19:00 ALPHA NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Δυναμικό, μαχητικό, αποκαλυπτικό, αξιόπιστο και με άποψη, το Alpha News είναι κοντά στον πολίτη. Για να καταγράψει τον σφυγμό της επικαιρότητας και να παρουσιάσει αντικειμενικά τα γεγονότα και τους πρωταγωνιστές τους. Για να αναδείξει όλες τις πλευρές της είδησης, μέσα από ρεπορτάζ, ανταποκρίσεις από τα κέντρα αποφάσεων και συνεντεύξεις σημαντικών προσώπων. Για να προβάλει σημαντικά κοινωνικά θέματα, μέσα από έρευνες και αποστολές σε κάθε περιοχή της Ελλάδας. Alpha News: Ειδήσεις όπως είναι.

32 360 ΤΡΙΤΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 24: ο ΜΕ ΤΗΝ ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ Καθημερινά συμβαίνουν γύρω μας χιλιάδες γεγονότα ευχάριστα και δυσάρεστα ελπιδοφόρα ή τραγικά. Κάποια γεγονότα μας επηρεάζουν, κάποια τα γνωρίζουμε, άλλα τα αγνοούμε. Η εκπομπή «360» επιλέγει θέματα που θεωρεί ότι αξίζει κάποιος να σταθεί παραπάνω, να τα αισθανθεί και να τα κατανοήσει. Αναζητά μικρές και μεγάλες ανθρώπινες ιστορίες που οδηγούν σε ένα μεγαλύτερο ζήτημα ή πρόβλημα της κοινωνίας. Αναζητά γνωστούς και άγνωστους ήρωες. Αναζητά πρότυπα και οράματα. Αναζητά να ξετυλίξει τελικά μία ενδιαφέρουσα ιστορία. Η Σοφία Παπαϊωάννου ερευνά, μαζί με τη δημοσιογραφική ομάδα της, κοινωνικά, οικονομικά, πολιτικά, ιστορικά θέματα αλλά και επικεντρώνεται στην προβολή ενός προσώπου ή σε μία συνέντευξη. Όμως, μέσα από την οπτική ματιά της εκπομπής, αναδεικνύεται και άλλο ένα στοιχείο. Μέσα από την έρευνα, συνειδητά αλλά και ασυνείδητα προβάλλονται στοιχεία, αξίες και ρίζες της Ελλάδας που στήριξαν την χώρα όλα αυτά τα χρόνια. Η γραφή του σεναρίου κάθε εκπομπής κάνει έναν κύκλο 360 ο. Ξεκινά από την αφετηρία, το πρόβλημα ή το ερώτημα και καταλήγει πάλι πίσω στην αρχή, έχοντας κάνει έναν κύκλο έρευνας, έχοντας τελικά πει μία ιστορία. «360 ο» με τη Σοφία Παπαϊωάννου: Ο κύκλος της αλήθειας.

33 60 ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 23:45 60 ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΜΑΝΕΣΗ Με πυξίδα τον άνθρωπο και προορισμό την ελληνική περιφέρεια, η εκπομπή του Alpha «60 Ελλάδα» ξεκινά, για τρίτη χρονιά, το οδοιπορικό της. Στόχος η καταγραφή της καθημερινότητας, ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο σημείο της χώρας, αλλά και του μηνύματος ότι η ζωή μακριά από τα αστικά κέντρα χτίζεται με τόλμη και έμπνευση. Τις δύο προηγούμενες σεζόν, η κάμερα της εκπομπής εστίασε σε αυτούς που νίκησαν την κρίση, φέτος θα φέρει στο επίκεντρο όλα εκείνα τα θετικά κομμάτια που συνθέτουν μια διαφορετική εικόνα της ελληνικής περιφέρειας, μια εικόνα με φως και αισιοδοξία. Για 60, η μικρή οθόνη θα γεμίσει από χρώμα και άρωμα Ελλάδας, αλλά και ιστορίες συνανθρώπων μας που θα μοιραστούν μαζί μας τη δική τους αλήθεια και πραγματικότητα. «60 Ελλάδα» με τον Νίκο Μάνεση: Βλέπουμε αυτά που δεν βλέπουν οι άλλοι!

34 ΑΥΤΟΨΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 23:45 ΑΥΤΟΨΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΡΟΪΤΕΡ Εκεί που γεννιέται η είδηση, εκεί που τα πρόσωπα και τα γεγονότα γράφουν την επικαιρότητα, εκεί που οι ερωτήσεις της κοινωνίας ζητούν απάντηση. Εκεί είναι αυτόπτης μάρτυρας η κάμερα και πρωταγωνιστής το ρεπορτάζ. Την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου, στις 23:45 η εκπομπή «Αυτοψία» έρχεται στoν Alpha και φέρνει στο προσκήνιο τα φλέγοντα κοινωνικά και πολιτικά θέματα που απασχολούν τον πολίτη. Αντικειμενική καταγραφή, αποκαλυπτικά ρεπορτάζ, τεκμηριωμένες θέσεις για ό,τι συμβαίνει γύρω μας. Ο Αντώνης Σρόιτερ αφήνει το στούντιο για να βρεθεί στο κέντρο της ειδησεογραφίας, να αναδείξει τα γεγονότα και τις αντιδράσεις που προκαλούν, να φέρει στο φως στοιχεία και ντοκουμέντα, να καταγράψει τις απόψεις των υπευθύνων. «Αυτοψία»: με τον Αντώνη Σρόιτερ: Είμαστε εκεί όταν συμβαίνει.

35 ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ALPHA ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 07:00 ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ALPHA ΜΕ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΧΑΡΙΤΑΤΟ Η πρωινή ενημέρωση επιστρέφει τα Σαββατοκύριακα στον Alpha. Ενημέρωση που καταγράφει τον παλμό των γεγονότων με έρευνα, συνέπεια, αντικειμενικότητα. Ενημέρωση με δυναμικό και διαδραστικό χαρακτήρα για τον τηλεθεατή. Χωρίς παρωχημένες και στερεότυπες μεθόδους, η «Πρωινή Ενημέρωση Alpha» φέρνει και πάλι τη νεανική δημοσιογραφική άποψη στη ζωή μας κάθε Σαββατοκύριακο. Ο Σπύρος Χαριτάτος, μαζί με μια δυναμική δημοσιογραφική ομάδα, θα προσφέρουν στους τηλεθεατές ουσιαστική ενημέρωση με ρεπορτάζ, απευθείας συνδέσεις από κάθε σημείο της χώρας και το εξωτερικό, και θα τροφοδοτούν την επικαιρότητα με αποκλειστικές, αποκαλυπτικές συνεντεύξεις. Πρωταγωνιστής στην «Πρωινή Ενημέρωση Alpha» είναι ο πολίτης και όσα τον απασχολούν. Πολιτική, οικονομία, κοινωνία, αθλητισμός, περιβάλλον, υγεία, εθελοντισμός αποτελούν και φέτος την πρώτη ύλη στη συντροφιά των τηλεθεατών. Κάθε Σάββατο και Κυριακή πρωί, από τις 7:00 έως τις 10:00, ό,τι αφορά τη ζωή μας γίνεται πρωινή ενημέρωση για όλους μας! «Πρωινή ενημέρωση Alpha» με τον Σπύρο Χαριτάτο: Ενημέρωση έξω από τα στερεότυπα, μέσα στη ζωή.

36 ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ GRAND PRIX F1

37 FORMULA 1 ΚΥΡΙΑΚΗ 15:00 FORMULA 1 «Τσίτα τα γκάζια» στον Alpha! Το πιο απρόβλεπτο πρωτάθλημα της σύγχρονης εποχής συνεχίζεται με αμείωτη ταχύτητα και μεγάλες ανατροπές! Μία ώρα πριν από κάθε αγώνα προβάλλεται το F1 Countdown με τα καλύτερα στιγμιότυπα των κατατακτήριων δοκιμών, συνεντεύξεις, αφιερώματα, αναλύσεις, αποστολές και θέματα γύρω από το αυτοκίνητο. Στην παρουσίαση της εκπομπής θα είναι ο Τάκης Πουρναράκης και στο σχολιασμό θα βρίσκονται οι: Νίκος Κατσαρός, Πάνος Σεϊτανίδης και Τάκης Τρακουσέλλης.

38 ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ

39 10 χρόνια ΑΛ ΤΣΑΝΤΙΡΙ ΝΙΟΥΖ ΤΡΙΤΗ 21:00 ΑΛ ΤΣΑΝΤΙΡΙ ΝΙΟΥΖ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΚΗ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟ Για δέκατη συνεχή χρονιά, ο Λάκης Λαζόπουλος στήνει το Τσαντίρι του για να στεγάσει την εξωπραγματική πραγματικότητα που βιώνουμε. Τα υλικά του; Τα σοβαρά, τα ανάλαφρα, τα λογικά και τα παράλογα της καθημερινότητας, οι πρωταγωνιστές και οι ιστορίες της πολιτικής, κοινωνικής και τηλεοπτικής τρέλας. Τα εργαλεία του; Η διεισδυτική ματιά, ο σατιρικός λόγος, το πρωτογενές πλεόνασμα της ανατρεπτικής διάθεσης. Με ανελέητη σάτιρα, ανατρεπτικό χιούμορ, καυστικά σχόλια, δολοφονικές ατάκες, πικρές αλήθειες και συγκινητικές στιγμές, το «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» «θα περιποιηθεί», και από την καλή και από την ανάποδη, όσους και όσα προκαλούν το γέλιο, το δάκρυ, τον θυμό και τα νεύρα μας. Το Τσαντίρι θα χτυπήσει 10 φορές στη χρονιά που έρχεται, στη χρονιά των μεγάλων εξελίξεων. Έσω, λοιπόν, έτοιμοι, υποψιασμένοι και με το πόδι στο γκάζι, γιατί με όχημα τη σάτιρα θα γίνει και πάλι της Τρίτης! «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» με τον Λάκη Λαζόπουλο: Θα γίνει της Τρίτης!

ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ

ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α

Διαβάστε περισσότερα

Κατανόηση προφορικού λόγου

Κατανόηση προφορικού λόγου Α1 Κατανόηση προφορικού λόγου Διάρκεια: 25 λεπτά (25 μονάδες) Ερώτημα 1 (7 μονάδες) Ο Δημήτρης και ο φίλος του ο Πέτρος αυτό το σαββατοκύριακο θα πάνε εκδρομή στο βουνό. Θα ακούσετε δύο (2) φορές το Δημήτρη

Διαβάστε περισσότερα

Μαρούλα Κλιάφα Μελίνα Κ Γεράσιμος Κ.: Μάριος Κ.

Μαρούλα Κλιάφα Μελίνα Κ Γεράσιμος Κ.: Μάριος Κ. Την Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017, η συγγραφέας Μαρούλα Κλιάφα επισκέφτηκε το σχολείο μας και συναντήθηκε με τους μαθητές και τις μαθήτριες του Α2, Β1, Β5. Οι μαθητές/ριες του Α2 ασχολήθηκαν στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

O Νικηφόρος ανακαλύπτει τα συναισθήματα

O Νικηφόρος ανακαλύπτει τα συναισθήματα Ελένη Γερουλάνου O Νικηφόρος ανακαλύπτει τα συναισθήματα Με οδηγό τα κυκλαδικά ειδώλια εικονογράφηση Φίλιππος Φωτιάδης Τα συναισθήματα, όπως η χαρά, ο θαυμασμός, ο φόβος, η αμηχανία, είναι έννοιες που

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ Α.Ε.

ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ Α.Ε. ιστορίες της 17 ιστορίες της Πρωτοχρονιάς Παραμύθια: Βαλερί Κλες, Έμιλι-Ζιλί Σαρμπονιέ, Λόρα Μιγιό, Ροζέ-Πιερ Μπρεμό, Μονίκ Σκουαρσιαφικό, Καλουάν, Ιμπέρ Μασουρέλ, Ζαν Ταμπονί-Μισεράτσι, Πολ Νέισκενς,

Διαβάστε περισσότερα

2013-2014. Παρουσίαση ομάδων «Εξειδικευμένου Κέντρου Ημέρας Κέντρο Κοινωνικού Διαλόγου» της Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε.

2013-2014. Παρουσίαση ομάδων «Εξειδικευμένου Κέντρου Ημέρας Κέντρο Κοινωνικού Διαλόγου» της Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε. 2013-2014 Παρουσίαση ομάδων «Εξειδικευμένου Κέντρου Ημέρας Κέντρο Κοινωνικού Διαλόγου» της Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε. Βαδίζοντας μαζί για δημιουργία και επικοινωνία Γραφείο Εναλλακτικών Δράσεων Επανένταξης Νέος χώρος

Διαβάστε περισσότερα

9/7 31/7 Θεατρική παράσταση ΟΜΑΔΑΣ 33 «ΕΞΟΔΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ»

9/7 31/7 Θεατρική παράσταση ΟΜΑΔΑΣ 33 «ΕΞΟΔΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ» 9/7 31/7 Θεατρική παράσταση ΟΜΑΔΑΣ 33 «ΕΞΟΔΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ» Πολλές φορές ο μόνος τρόπος για να αφηγηθείς τη δική σου ιστορία είναι μέσα από τις ιστορίες των άλλων. Ίσως ο μόνος τρόπος για να μιλήσεις για το

Διαβάστε περισσότερα

Βάλε το βιβλίο στην καρδιά σου... ή καλύτερα

Βάλε το βιβλίο στην καρδιά σου... ή καλύτερα Βάλε το βιβλίο στην καρδιά σου... ή καλύτερα την καρδιά σου στο βιβλίο... Το διάβασμα είναι ταξίδι... Πολλές φορές ένα ταξίδι που σκέφτεσαι αν θα το κάνεις, αλλά που, όταν το ξεκινάς, τελικά δε θέλεις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις. Α ομάδα ΕΡΓΑΣΙΕΣ 1. Η συγγραφέας του βιβλίου μοιράζεται μαζί μας πτυχές της ζωής κάποιων παιδιών, άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες. α) Ποια πιστεύεις ότι είναι τα μηνύματα που θέλει να περάσει μέσα

Διαβάστε περισσότερα

Κατανόηση γραπτού λόγου

Κατανόηση γραπτού λόγου Β1 1 Επίπεδο Β1 (25 μονάδες) Διάρκεια: 40 λεπτά Ερώτημα 1 (6 μονάδες) Διαβάζετε σ ένα περιοδικό οδηγίες για να μάθουν σωστά τα παιδιά σας σκι. Το περιοδικό όμως είναι παλιό κι έτσι βλέπετε καθαρά μόνο

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Online Έρευνας για τα Χριστούγεννα

Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Online Έρευνας για τα Χριστούγεννα M A R K E T I N G R E S E A R C H S E R V I C E S Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Online Έρευνας για τα Χριστούγεννα Δεκέμβριος 2010 Εισαγωγή Φέτος, είπαμε να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα με μια έρευνα που αφορά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΕΝΗ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ 34ΟΥ ΠΦΕΘΚ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΕΝΗ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ 34ΟΥ ΠΦΕΘΚ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Τις εντυπώσεις τους από την οργάνωση του 34 ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας (που πραγματοποιεί η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού από 9 έως 18 Μαρτίου στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο)

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝ ΚΙΝΗΣΙΣ- ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΣΥΝ ΚΙΝΗΣΙΣ- ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Επικοινωνία ΣυνΚίνησις 2155304973, 6973933877 info@sinkinisis.com www.sinkinisis.com ΣΥΝ ΚΙΝΗΣΙΣ- ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Μια ιστορία με αλήθειες και φαντασία

Μια ιστορία με αλήθειες και φαντασία Μια ιστορία με αλήθειες και φαντασία ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΑΛΙΟΥ Γ ΤΑΞΗ Α 3 Η κυρία Ειρήνη από το Κάρμι, ξύπνησε πολύ νωρίς το πρωί για να ταΐσει τις κότες και τα κουνελάκια της. Ανυπομονούσε να πάει στο πανηγύρι

Διαβάστε περισσότερα

Δράσεις Οκτωβρίου 2017

Δράσεις Οκτωβρίου 2017 19-10-2017,Μουσείο Αφής 13 ο Δημ. Σχ. Αχαρνών Δράσεις Οκτωβρίου 2017 Τα τμήματα των μεγάλων τάξεων του σχολείου μας, Ε και Στ, επισκέφθηκαν το Μουσείο Αφής στην Καλλιθέα. Εκεί οι μαθητές προσπάθησαν με

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΙΝΑ ΓΙΩΤΗ: «Η επιτυχία της Στιγμούλας, μου δίνει δύναμη να συνεχίσω και να σπρώχνω τα όριά μου κάθε φορά ακόμα παραπέρα»

ΜΑΡΙΝΑ ΓΙΩΤΗ: «Η επιτυχία της Στιγμούλας, μου δίνει δύναμη να συνεχίσω και να σπρώχνω τα όριά μου κάθε φορά ακόμα παραπέρα» Ημερομηνία 27/11/2015 Μέσο trikalakids.gr Συντάκτης Link http://www.trikalakids.gr/bookcorner/%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%b9%ce%bd %CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B7-%CE%B7- %CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CF%85%CF%87%CE%AF%CE%B1-

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο Μάιος-Ιούνιος 2018

Ενημερωτικό Δελτίο Μάιος-Ιούνιος 2018 Η εκπομπή μαγειρικής «ΜΙΑ ΒΑΛΙΤΣΑ ΓΕΥΣΕΙΣ» η οποία συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και την Κυπριακή Δημοκρατία, που στόχο έχει να μας ταξιδέψει στον κόσμο μέσω της γαστρονομίας.

Διαβάστε περισσότερα

Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη: Στόχος μου είναι να πείσω τους αναγνώστες μου να μην σκοτώσουν το μικρό παιδί που έχουν μέσα τους 11 May 2018

Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη: Στόχος μου είναι να πείσω τους αναγνώστες μου να μην σκοτώσουν το μικρό παιδί που έχουν μέσα τους 11 May 2018 Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη: Στόχος μου είναι να πείσω τους αναγνώστες μου να μην σκοτώσουν το μικρό παιδί που έχουν μέσα τους 11 May 2018 by Rena Mavridou Αγαπητή Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη, πώς προέκυψε η συγγραφή στη ζωή

Διαβάστε περισσότερα

β) Αν είχες τη δυνατότητα να «φτιάξεις» εσύ έναν ιδανικό κόσμο, πώς θα ήταν αυτός;

β) Αν είχες τη δυνατότητα να «φτιάξεις» εσύ έναν ιδανικό κόσμο, πώς θα ήταν αυτός; 1 α) H πραγματική ζωή κρύβει χαρά, αγάπη, στόχους, όνειρα, έρωτα, αλλά και πόνο, απογοήτευση, πίκρες, αγώνα. αν λείπουν όλα αυτά τα συναισθήματα και οι ανατροπές, αν χαθεί η καρδιά και η ψυχή, η ελευθερία,

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 7. πίνακας του Γιώργου Ιακωβίδη

Ενότητα 7. πίνακας του Γιώργου Ιακωβίδη Ενότητα 7 πίνακας του Γιώργου Ιακωβίδη Αφηγούμαστε πώς περάσαμε σε μια συναυλία Περιγράφουμε μουσικά όργανα και πώς κατασκευάζονται Απαγγέλλουμε και τραγουδάμε στίχους Περιγράφουμε έργα τέχνης Αναγνωρίζουμε

Διαβάστε περισσότερα

Λογοτεχνικό Εξωσχολικό Ανάγνωσμα Περιόδου Χριστουγέννων

Λογοτεχνικό Εξωσχολικό Ανάγνωσμα Περιόδου Χριστουγέννων Λογοτεχνικό Εξωσχολικό Ανάγνωσμα Περιόδου Χριστουγέννων Τίτλος βιβλίου: «Μέχρι το άπειρο κι ακόμα παραπέρα» Συγγραφέας: Άννα Κοντολέων Εκδόσεις: Πατάκη ΕΡΓΑΣΙΕΣ: 1. Ένας έφηβος, όπως είσαι εσύ, προσπαθεί

Διαβάστε περισσότερα

Το παιχνίδι των δοντιών

Το παιχνίδι των δοντιών Το παιχνίδι των δοντιών Ρία Φελεκίδου Εικόνες: Γεωργία Στύλου Εκπαιδευτικό υλικό από τη συγγραφέα του βιβλίου [1] EΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ - ΤΑΞΙΔΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Κοινωνικών Δεξιοτήτων Ιανουαρίου 2015

Πρόγραμμα Κοινωνικών Δεξιοτήτων Ιανουαρίου 2015 Πρόγραμμα Κοινωνικών Δεξιοτήτων Ιανουαρίου 2015 www.asteria.edu.gr info@asteria.edu.gr www.facebook.com/omades.asteria Αγίου Δημητρίου 177 Άγιος Δημήτριος Τηλ.: 6979651231-6986795031 Κυριακή 11/01 Θεατρική

Διαβάστε περισσότερα

Ευχαριστώ Ολόψυχα για την Δύναμη, την Γνώση, την Αφθονία, την Έμπνευση και την Αγάπη...

Ευχαριστώ Ολόψυχα για την Δύναμη, την Γνώση, την Αφθονία, την Έμπνευση και την Αγάπη... Ευχαριστώ Ολόψυχα για την Δύναμη, την Γνώση, την Αφθονία, την Έμπνευση και την Αγάπη... τον Δάσκαλο μου, Γιώργο Καραθάνο την Μητέρα μου Καλλιόπη και τον γιο μου Ηλία-Μάριο... Ευχαριστώ! 6 ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα

Όταν είσαι χορεύτρια, ηθοποιός, τραγουδίστρια, καλλιτέχνης γενικότερα, είσαι ένα σύμπαν που φωτοβολεί.

Όταν είσαι χορεύτρια, ηθοποιός, τραγουδίστρια, καλλιτέχνης γενικότερα, είσαι ένα σύμπαν που φωτοβολεί. Όταν είσαι χορεύτρια, ηθοποιός, τραγουδίστρια, καλλιτέχνης γενικότερα, είσαι ένα σύμπαν που φωτοβολεί. Όταν σε βλέπουν και σε «τραβούν» κοντά τους «γαλαξίες», όπως ο Καρβέλας και η Βίσση και ο «αυστηρός»

Διαβάστε περισσότερα

Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Τι κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου;

Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Τι κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου; Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Τι κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου; Ενότητα: Ελεύθερος χρόνος διασκέδαση (2 Φύλλα εργασίας) Επίπεδο: Α1, Α2 Κοινό: αλλόγλωσσοι ενήλικες ιάρκεια: 4 ώρες (2 δίωρα) Υλικοτεχνική υποδομή:

Διαβάστε περισσότερα

Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Προσκλήσεις και ευχές

Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Προσκλήσεις και ευχές Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Προσκλήσεις και ευχές Ενότητα: Κοινωνικές σχέσεις (2 φύλλα εργασίας) Επίπεδο: Β1, Β2 Κοινό: αλλόγλωσσοι ενήλικες ιάρκεια: 4 ώρες (2 δίωρα) Υλικοτεχνική υποδομή: Για τον διδάσκοντα: 1

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ /ΑΥΓΟΡΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ /ΑΥΓΟΡΟΥ «ΑΞΙΖΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ /ΑΥΓΟΡΟΥ 1 Ο ΕΠΑ.Λ ΧΑΝΙΩΝ Ό,τι δεν συνέβη, είναι ό,τι δεν ποθήσαμε,

Διαβάστε περισσότερα

Μουσικομαγειρέματα. Ευτύχης Μπλέτσας ΒΙΒΛΙΟ - CD. Έκδοση πρώτη: Σεπτέμβριος 2011 ISBN:

Μουσικομαγειρέματα. Ευτύχης Μπλέτσας ΒΙΒΛΙΟ - CD. Έκδοση πρώτη: Σεπτέμβριος 2011 ISBN: Ευτύχης Μπλέτσας Μουσικομαγειρέματα ΒΙΒΛΙΟ - CD Έκδοση πρώτη: Σεπτέμβριος 2011 ISBN: 978-960-9550-01-7 Copyright Ευτύχης Μπλέτσας & ΕΚΔΟΣΕΙΣ Στοά του βιβλίου Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου Αρσάκειο Μέγαρο, 10564

Διαβάστε περισσότερα

Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου

Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας Πιστοποίηση Επάρκειας της Ελληνομάθειας 18 Ιανουαρίου 2013 A2 Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου Διάρκεια Εξέτασης 30 λεπτά Διάρκεια Εξέτασης 30 λεπτά Ερώτημα 1 (7 μονάδες) Διαβάζετε

Διαβάστε περισσότερα

Ο Χρήστος Μενιδιάτης & η Ελεάνα Παπαϊωάννου μας ανέβασαν στα...αστρα live

Ο Χρήστος Μενιδιάτης & η Ελεάνα Παπαϊωάννου μας ανέβασαν στα...αστρα live Ο Χρήστος Μενιδιάτης & η Ελεάνα Παπαϊωάννου μας ανέβασαν στα...αστρα live Εδώ και λίγες μέρες εμφανίζονται στο ΑΣΤΡΑ live στη Θεσσαλονίκη Ο Χρήστος Μενιδιάτης παρέα με την καλή του φίλη και συνεργάτη Ελεάνα

Διαβάστε περισσότερα

«Το κορίτσι με τα πορτοκάλια»

«Το κορίτσι με τα πορτοκάλια» «Το κορίτσι με τα πορτοκάλια» «Κάθεσαι καλά, Γκέοργκ; Καλύτερα να καθίσεις, γιατί σκοπεύω να σου διηγηθώ μια ιστορία για γερά νεύρα». Με αυτόν τον τρόπο ο συγγραφέας του βιβλίου αρχίζει να ξετυλίγει το

Διαβάστε περισσότερα

Modern Greek Beginners

Modern Greek Beginners 2016 HIGHER SCHOOL CERTIFICATE EXAMINATION Modern Greek Beginners ( Section I Listening) Transcript Familiarisation Text Καλημέρα. Καλημέρα σας. Μπορώ να σας βοηθήσω; Ήρθα να πάρω αυτό το δέμα. Σήμερα

Διαβάστε περισσότερα

«Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο»

«Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο» ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Για ακόμη μία φορά το ΓΕΛ Μελισσίων λαμβάνει μέρος στην επιτυχημένη δράση: «Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο» που διοργανώνεται από τη ScienceView με την παιδαγωγική - επιστημονική

Διαβάστε περισσότερα

A. Morales Ortiz- C. Martínez Campillo, Καλώς ορίσατε στην Ελλάδα. Materiales para la enseñanza del Griego Moderno (Nivel inicial)

A. Morales Ortiz- C. Martínez Campillo, Καλώς ορίσατε στην Ελλάδα. Materiales para la enseñanza del Griego Moderno (Nivel inicial) 1. Συμπληρώστε με τη σωστή αντωνυμία 1....αρέσουν πολύ τα γλυκά (η μητέρα μου) 2. Δεν... αρέσει το ποδόσφαιρο (τα παιδιά) 3....αρέσει να ταξιδεύω (εγώ) 4.... αρέσει το διάβασμα (ο Κώστας) 5. Τι...αρέσει

Διαβάστε περισσότερα

Πού είναι η κύρια κατοικία σας: Η ηλικία σας είναι: Το φύλο σας είναι: Ανήκετε στα εγγεγραμμένα μέλη του Συλλόγου; Μεταξύ 20 και 30 ετών, [3], 8%

Πού είναι η κύρια κατοικία σας: Η ηλικία σας είναι: Το φύλο σας είναι: Ανήκετε στα εγγεγραμμένα μέλη του Συλλόγου; Μεταξύ 20 και 30 ετών, [3], 8% Πού είναι η κύρια κατοικία σας: Η ηλικία σας είναι: Ελλάδα (εκτός από Αθήνα- Πειραιά- Προάστια), [3], 8% Εξωτερικό, [1], Άγιος Δημήτριος- Φλόκα, [15], 40% Πάνω από 60 ετών, [13], 35% Μεταξύ 20 και 30 ετών,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΣΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2018-2019 Ο ΣΚΑΙ δίνει τον ρυθμό εκκίνησης της νέας σεζόν με ένα ολοκληρωμένο πακέτο προτάσεων στην ψυχαγωγία και την ενημέρωση. Υψηλών προδιαγραφών σόου που αγάπησε το ελληνικό κοινό. Μουσική,

Διαβάστε περισσότερα

β) Αν είχες τη δυνατότητα να «φτιάξεις» εσύ έναν ιδανικό κόσμο, πώς θα ήταν αυτός;

β) Αν είχες τη δυνατότητα να «φτιάξεις» εσύ έναν ιδανικό κόσμο, πώς θα ήταν αυτός; 1α) H πραγματική ζωή κρύβει χαρά, αγάπη, στόχους, όνειρα, έρωτα, αλλά και πόνο, απογοήτευση, πίκρες, αγώνα. Aν λείπουν όλα αυτά τα συναισθήματα και οι ανατροπές, αν χαθεί η καρδιά και η ψυχή, η ελευθερία,

Διαβάστε περισσότερα

9 απλοί τρόποι να κάνεις μία γυναίκα να μην μπορεί να σε βγάλει από το μυαλό της

9 απλοί τρόποι να κάνεις μία γυναίκα να μην μπορεί να σε βγάλει από το μυαλό της Όσο δύσκολα και μυστήρια πλάσματα κι αν είναι οι γυναίκες, πίστεψέ με θέλουν απλά πράγματα για να τις εντυπωσιάσεις. Και τις περισσότερες φορές αυτά τα απλά είναι και τα αυτονόητα. Τώρα γιατί οι άντρες

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΝΟΣΟΥ ΣΤΟ 46 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΘΗΝΩΝ.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΝΟΣΟΥ ΣΤΟ 46 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΘΗΝΩΝ. 22-3-2011 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΝΟΣΟΥ ΣΤΟ 46 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΘΗΝΩΝ. 1. Εισαγωγή 2. Η Πρώτη Συνάντηση της Ομάδας Μαθητών. 3. Η Δεύτερη

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2013 2014 ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ «Τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που φέρνει μικρές κινητές, θεματικές, βιβλιοθήκες μέσα στην τάξη. Το πρόγραμμα ενθαρρύνει τα παιδιά να ξεφυλλίσουν,

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α Ι Θ

Διαβάστε περισσότερα

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Σελίδα 1

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Σελίδα 1 1 a) H πραγματική ζωή κρύβει χαρά, αγάπη, στόχους, όνειρα, έρωτα, αλλά και πόνο, απογοήτευση, πίκρες, αγώνα. αν λείπουν όλα αυτά τα συναισθήματα και οι ανατροπές, αν χαθεί η καρδιά και η ψυχή, η ελευθερία,

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ»

«ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ» «ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ» ΤΑΞΗ Γ1 2 ο Δ Σ ΓΕΡΑΚΑ ΔΑΣΚ:Αθ.Κέλλη ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ Κατά τη διάρκεια της περσινής σχολικής χρονιάς η τάξη μας ασχολήθηκε με την ανάγνωση και επεξεργασία λογοτεχνικών βιβλίων

Διαβάστε περισσότερα

Το ψέμα είναι ένας εύκολος τρόπος να αποφύγεις την πραγματικότητα : συνέντευξη του Άγγελου Αγγέλου και της Έμης Σίνη στο elniplex

Το ψέμα είναι ένας εύκολος τρόπος να αποφύγεις την πραγματικότητα : συνέντευξη του Άγγελου Αγγέλου και της Έμης Σίνη στο elniplex Το ψέμα είναι ένας εύκολος τρόπος να αποφύγεις την πραγματικότητα : συνέντευξη του Άγγελου Αγγέλου και της Έμης Σίνη στο elniplex Η Έμη Σίνη μεγάλωσε στη Ρόδο, σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Μετσόβιο

Διαβάστε περισσότερα

Συγγραφή: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ: A1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ - ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ. ΑΠΟ:

Συγγραφή: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ: A1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ - ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ. ΑΠΟ: Συγγραφή: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ: A1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ - ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΑΠΟ: alexandra2005@yahoo.gr ΠΡΟΣ:elenitsasiop@gmail.com ΘΕΜΑ: Κυριακή, στο σπίτι μου! 1 Άσκηση

Διαβάστε περισσότερα

Ο Μύλος των ξωτικών Τα πιο γλυκά Χριστούγεννα

Ο Μύλος των ξωτικών Τα πιο γλυκά Χριστούγεννα Ο Μύλος των ξωτικών Τα πιο γλυκά Χριστούγεννα 9 Δεκεμβρίου 2011 γεννήθηκε ένα παραμύθι Ο Μύλος των Ξωτικών είναι η μεγαλύτερη και πιο πετυχημένη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Ελλάδα

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΒΛΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΒΙΒΛΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΒΙΒΛΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 14 η ΕΦΟΡΕΙΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ 1. Λίγα λόγια για το αρχοντικό 2 2. Το παραμύθι της τοιχογραφίας! (Πρόταση) 3 3. Βρες τη λέξη! (Λύση) 9 4. Ζήσε στον 18 ο αιώνα..

Διαβάστε περισσότερα

qwφιertyuiopasdfghjklzxερυυξnmηq σwωψerβνtyuςiopasdρfghjklzxcvbn mqwertyuiopasdfghjklzxcvbnφγιmλι qπςπζαwωeτrtνyuτioρνμpκaλsdfghςj

qwφιertyuiopasdfghjklzxερυυξnmηq σwωψerβνtyuςiopasdρfghjklzxcvbn mqwertyuiopasdfghjklzxcvbnφγιmλι qπςπζαwωeτrtνyuτioρνμpκaλsdfghςj qwφιertyuiopasdfghjklzxερυυξnmηq σwωψerβνtyuςiopasdρfghjklzxcvbn mqwertyuiopasdfghjklzxcvbnφγιmλι qπςπζαwωeτrtνyuτioρνμpκaλsdfghςj ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟ ΦΙΔΑΚΙ - μαθαίνω να συνομιλώ - klzxcvλοπbnαmqwertyuiopasdfghjklz

Διαβάστε περισσότερα

I Δημοτικό Πάφου «Ευαγόρας Παλληκαρίδης» Σχολική χρονιά: 2013-2014. Υπεύθυνη δασκάλα: Γεωργία Σάββα

I Δημοτικό Πάφου «Ευαγόρας Παλληκαρίδης» Σχολική χρονιά: 2013-2014. Υπεύθυνη δασκάλα: Γεωργία Σάββα I Δημοτικό Πάφου «Ευαγόρας Παλληκαρίδης» Σχολική χρονιά: 2013-2014 Υπεύθυνη δασκάλα: Γεωργία Σάββα Είμαστε μικροί εθελοντές Είμαστε μικροί εθελοντές τον κόσμο βοηθάμε, πολύ τον αγαπάμε και αντάλλαγμα ποτέ

Διαβάστε περισσότερα

MEDIA KIT. Sfera Radio

MEDIA KIT.  Sfera Radio MEDIA KIT 96,8 Sfera Radio (Cyprus) www.sfera.com.cy @SferaRadioCy 96,8 Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ O SFERA 96.8 έχει καθιερωθεί από το 2003 μέχρι και σήμερα ως ένας από τους καλύτερους παγκύπριους

Διαβάστε περισσότερα

A READER LIVES A THOUSAND LIVES BEFORE HE DIES.

A READER LIVES A THOUSAND LIVES BEFORE HE DIES. A READER LIVES A THOUSAND LIVES BEFORE HE DIES. 1. Η συγγραφέας του βιβλίου μοιράζεται μαζί μας πτυχές της ζωής κάποιων παιδιών, άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες. α) Ποια πιστεύεις ότι είναι τα

Διαβάστε περισσότερα

.Σ. Ναυστάθµου Σούδα (XANIA) ΛΕΟΝΤΕΙΟ.Σ. Πατησίων

.Σ. Ναυστάθµου Σούδα (XANIA) ΛΕΟΝΤΕΙΟ.Σ. Πατησίων .Σ. Ναυστάθµου Σούδα (XANIA) ΛΕΟΝΤΕΙΟ.Σ. Πατησίων 1 η ΤΗΛΕ ΙΑΣΚΕΨΗ 26/4/2007 Μέρος Α (α) Οι µαθητές του Ναυστάθµου παρουσιάζουν διάφορες εικόνες από τα Χανιά, αξιοθέατα, το κλίµα των Χανίων, παραδοσιακές

Διαβάστε περισσότερα

Γιώργος Δ. Λεμπέσης: «Σαν να μεταφέρω νιτρογλυκερίνη σε βαγονέτο του 19ου αιώνα» Τα βιβλία του δεν διαβάζονται από επιβολή αλλά από αγάπη

Γιώργος Δ. Λεμπέσης: «Σαν να μεταφέρω νιτρογλυκερίνη σε βαγονέτο του 19ου αιώνα» Τα βιβλία του δεν διαβάζονται από επιβολή αλλά από αγάπη Γιώργος Δ. Λεμπέσης: «Σαν να μεταφέρω νιτρογλυκερίνη σε βαγονέτο του 19ου αιώνα» Τα βιβλία του δεν διαβάζονται από επιβολή αλλά από αγάπη ΝΑΤΑΣΑ ΚΑΡΥΣΤΙΝΟΥ 21.06.2017-12:28 Η «Ψαρόσουπα», «Το χρυσό μολύβι»,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΔΩ ΑΚΟΥΣ ΝΕΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

ΕΔΩ ΑΚΟΥΣ ΝΕΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΕΔΩ ΑΚΟΥΣ ΝΕΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ACTIVE H MΠΑΛΑ ΓΥΡΙΖΕΙ ΣΤΟΝ ACTIVE Η ΖΩΗ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ACTIVE Ο ΡΥΘΜΟΣ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ACTIVE ACTIVE 107.4 & 102.5 O νέος παγκύπριος ραδιοφωνικός σταθμός

Διαβάστε περισσότερα

Eκπαιδευτικό υλικό. Για το βιβλίο της Κατερίνας Ζωντανού. Σημαία στον ορίζοντα

Eκπαιδευτικό υλικό. Για το βιβλίο της Κατερίνας Ζωντανού. Σημαία στον ορίζοντα Eκπαιδευτικό υλικό Για το βιβλίο της Κατερίνας Ζωντανού Σημαία στον ορίζοντα Α) Συζητάμε για εμάς με αφορμή το κείμενο. 1. Τι δώρο θα ονειρευόσουν εσύ να βρεις μέσα σε ένα κουτί; 2. Τι δώρο πιστεύεις ότι

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 1: ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 1: ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 1: ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ Περιγραφή Αυτό το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους μαθητές να γνωρίσουν τις υπηρεσίες και τις εφαρμογές του διαδικτύου καθώς και τους

Διαβάστε περισσότερα

Όταν φεύγουν τα σύννεφα μένει το καθαρό

Όταν φεύγουν τα σύννεφα μένει το καθαρό Ημερομηνία 9/6/2016 Μέσο Συντάκτης Link http://plusmag.gr/ Αλεξάνδρα Παναγοπούλου http://plusmag.gr/article/%cf%84%ce%b1%ce%bd_%cf%86%ce%b5%ce%b3%ce%bf%cf %85%CE%BD_%CF%84%CE%B1_%CF%83%CE%BD%CE%BD%CE%B5%CF%86%CE%B1_%CE%B

Διαβάστε περισσότερα

Ελένη Γαληνού: Τους ήρωες μου ποτέ δεν τους ξεχνώ

Ελένη Γαληνού: Τους ήρωες μου ποτέ δεν τους ξεχνώ Ημερομηνία 22/11/2016 Μέσο Συντάκτης Link lionnews.gr Τίνα Πανωρίου https://lionnews.gr/%ce%b5%ce%bb%ce%ad%ce%bd%ce%b7- %ce%b3%ce%b1%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%bf%cf%8d- %cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%ae%cf%81%cf%89%ce%b5%cf%82-

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΙΒΛΙΟΥ

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΙΒΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΙΒΛΙΟΥ Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (Ε.ΚΕ.ΒΙ.) είναι ένας οργανισμός που ιδρύθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού το 1994 με σκοπό να βοηθήσει και να οργανώσει την εξάπλωση του βιβλίου.* Για τον

Διαβάστε περισσότερα

Οι δραστηριότητες αναλυτικά: Ι. Το παιχνίδι των ερωτήσεων

Οι δραστηριότητες αναλυτικά: Ι. Το παιχνίδι των ερωτήσεων Οι δραστηριότητες αναλυτικά: Ι. Το παιχνίδι των ερωτήσεων Είναι ηλεκτρονικό παιχνίδι γνώσεων, σε δύο επίπεδα. Το πρώτο επίπεδο περιλαμβάνει ερωτήσεις για τη Βουλή και το Πολίτευμα. Θα πρέπει να απαντήσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ

ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α

Διαβάστε περισσότερα

Μάνος Κοντολέων : «Ζω γράφοντας και γράφω ζώντας» Πέμπτη, 23 Μάρτιος :11

Μάνος Κοντολέων : «Ζω γράφοντας και γράφω ζώντας» Πέμπτη, 23 Μάρτιος :11 Μάνος Κοντολέων : «Ζω γράφοντας και γράφω ζώντας» Πέμπτη, 23 Μάρτιος 2017-11:11 Από τη Μαίρη Γκαζιάνη Ο ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει γράψει περίπου

Διαβάστε περισσότερα

Βούλα Μάστορη. Ένα γεμάτο μέλια χεράκι

Βούλα Μάστορη. Ένα γεμάτο μέλια χεράκι 1 Σειρά Σπουργιτάκια Εκδόσεις Πατάκη Ένα γεμάτο μέλια χεράκι Βούλα Μάστορη Εικονογράφηση: Σπύρος Γούσης Σελ. 91 Δραστηριότητες για Γ & Δ τάξη Συγγραφέας: Η Βούλα Μάστορη γεννήθηκε στο Αγρίνιο. Πέρασε τα

Διαβάστε περισσότερα

Προτεινόμενα κείμενα για προσκλητήρια

Προτεινόμενα κείμενα για προσκλητήρια Προτεινόμενα κείμενα για προσκλητήρια ΓΑΜΟΥ 100 Σας προσκαλούμε στο γάμο μας που θα γίνει το & ώρα Θα χαρούμε πολύ να είστε μαζί μας. 101 Η παρουσία σας και οι ευχές σας θα μας δώσουν χαρά στην ομορφότερη

Διαβάστε περισσότερα

Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς

Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς A...Τα αισθήματα και η ενεργεία που δημιουργήθηκαν μέσα μου ήταν μοναδικά. Μέσα στο γαλάζιο αυτό αυγό, ένιωσα άτρωτος, γεμάτος χαρά και αυτοπεποίθηση.

Διαβάστε περισσότερα

Θεοφανία Ανδρονίκου Βασιλάκη: "Θέλω κάποια στιγμή να γράψω ένα μυθιστόρημα που να έχει όλα τα είδη"

Θεοφανία Ανδρονίκου Βασιλάκη: Θέλω κάποια στιγμή να γράψω ένα μυθιστόρημα που να έχει όλα τα είδη Θεοφανία Ανδρονίκου Βασιλάκη: "Θέλω κάποια στιγμή να γράψω ένα μυθιστόρημα που να έχει όλα τα είδη" Στο βιβλίο χρησιμοποιείτε πολυπρόσωπες αφηγήσεις μέσα στην κεντρική πλοκή ώστε να μιλήσετε για την ίδια

Διαβάστε περισσότερα

Ο "Παραμυθάς" Νίκος Πιλάβιος στα Χανιά

Ο Παραμυθάς Νίκος Πιλάβιος στα Χανιά Ο "Παραμυθάς" Νίκος Πιλάβιος στα Χανιά 18 Ιαν 2014 Χανιά (18/1), Σταλός (19/1), Χανιά 18.01 έως 19.01 Ο "Παραμυθάς" Νίκος Πιλάβιος στα Χανιά Ο Παραμυθάς των παιδικών μας χρόνων έρχεται στην Κρήτη Όταν

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ <<ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ >> ΘΕΜΑ 1 <<ΣΧΗΜΑ ΓΗΣ ΜΕΡΑ & ΝΥΧΤΑ>>

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ <<ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ >> ΘΕΜΑ 1 <<ΣΧΗΜΑ ΓΗΣ ΜΕΡΑ & ΝΥΧΤΑ>> 1 ο Νηπιαγωγείο Βραχναιικων Νηπ/γος : Ανδριάνα Καρρά ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΜΑ 1 Α2 ΤΜΗΜΑ : 17 ΠΑΙΔΙΑ ΜΗΠΙΑ: 8 ΠΡΟΝΗΠΙΑ :9 ΔΙΑΡΚΕΙΑ : 10 ημέρες 1η Δραστηριότητα

Διαβάστε περισσότερα

άλλα. Καταλήγουν στην τεχνική της συγγραφής περιγραφής προσώπου «ΕΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙ»

άλλα. Καταλήγουν στην τεχνική της συγγραφής περιγραφής προσώπου «ΕΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙ» : Υπό διαπραγμάτευση κείμενο: «Ο φίλος μου ο Μιχάλης» Τάξεις: Β Στ Βασικός σκοπός: Τα παιδιά να αξιοποιούν την τεχνική «ΕΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙ», για να περιγράφουν πρόσωπα Δείκτες Επιτυχίας και Επάρκειας (για

Διαβάστε περισσότερα

Press kit Κατάλογος IKEA 2016. Ζούμε μαζί όμορφες στιγμές

Press kit Κατάλογος IKEA 2016. Ζούμε μαζί όμορφες στιγμές Press kit Κατάλογος IKEA 2016 Ζούμε μαζί όμορφες στιγμές ζί ς! πορσελάνη. w.ikea.gr Ζούμε μαζί Στην καθημερινή μας ζωή υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που έχουν μεγάλη αξία. Είναι κάποια μικρά, καθημερινά

Διαβάστε περισσότερα

Jordi Alsina Iglesias. Υποψήφιος διδάκτορας. Πανεπιστήμιο Βαρκελώνης

Jordi Alsina Iglesias. Υποψήφιος διδάκτορας. Πανεπιστήμιο Βαρκελώνης Ηρακλείο 10/7/2014 Πρώτα άπο όλα, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γωνιών Μαλεβιζίου και τον κύριο Κώστα Παντερή για την προσπάθεια που κάνουν οργανώνοντας για πρώτη φορα μία τέτοια μεγάλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ

ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ Στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Γ Γυμνασίου οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με ένα δείγμα ερωτικής ποίησης. Συγκεκριμένα διδάχτηκαν το ποίημα

Διαβάστε περισσότερα

Κατανόηση προφορικού λόγου

Κατανόηση προφορικού λόγου Α1 (25 μονάδες) Διάρκεια: 25 λεπτά Ερώτημα 1 (7 μονάδες) Θα ακούσετε δύο (2) φορές την Κατερίνα και τη Δήμητρα να μιλούν για τις παλιές φωτογραφίες της δουλειάς τους. Ακούστε προσεκτικά το διάλογο και

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ Με τους μαθητές τις μαθήτριες και τη δασκάλα της P2ELa 2013-2014 Η ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ- ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ Μια μέρα ξεκινήσαμε από τις Βρυξέλλες

Διαβάστε περισσότερα

1 ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

1 ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 1 ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ «Η Αλεπού κοίταξε το Μικρό Πρίγκηπα, για πολύ ώρα. -Σε παρακαλώ εξημέρωσέ με! είπε. -Το θέλω, απάντησε ο μικρός πρίγκιπας, αλλά δεν έχω πολύ χρόνο.

Διαβάστε περισσότερα

ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ

ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ 1 of 18 4/16/2015 4:11 PM ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Το ερωτηματολόγιο αυτό έχει διάφορες ενότητες για τα ψηφιακά παιχνίδια που παίζονται σε συσκευές κινητής τεχνολογίας και ειδικότερα

Διαβάστε περισσότερα

H Ναταλί Σαμπά στο babyspace.gr

H Ναταλί Σαμπά στο babyspace.gr H Ναταλί Σαμπά στο babyspace.gr Συνέντευξη της Ναταλί Σαμπά στη Βάλια Κουρκουμέλη. (Από το babyspace.gr. Ημερομηνία online έκδοσης: 22/07/2010) Η παιγνιοθεραπεία για τη Ναταλί Σαμπά ήταν η ευκαιρία να

Διαβάστε περισσότερα

Εικαστικό Ημερολόγιό. μου! Όνομα: Τάξη: Σχολείο: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Εικαστικό Ημερολόγιό. μου! Όνομα: Τάξη: Σχολείο: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Το Εικαστικό Ημερολόγιό μου! Όνομα: Τάξη: Σχολείο: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Γεια σας φίλοι μου, Καλωσορίσατε στην παρέα μου, στην πολύχρωμη παρέα του Τέλη, της μασκότ της Cyta. Εύχομαι να περάσουμε

Διαβάστε περισσότερα

Το κορίτσι με τα πορτοκάλια. Εργασία Χριστουγέννων στο μάθημα της Λογοτεχνίας. [Σεμίραμις Αμπατζόγλου] [Γ'1 Γυμνασίου]

Το κορίτσι με τα πορτοκάλια. Εργασία Χριστουγέννων στο μάθημα της Λογοτεχνίας. [Σεμίραμις Αμπατζόγλου] [Γ'1 Γυμνασίου] Το κορίτσι με τα πορτοκάλια Εργασία Χριστουγέννων στο μάθημα της Λογοτεχνίας [Σεμίραμις Αμπατζόγλου] [Γ'1 Γυμνασίου] Εργασία Χριστουγέννων στο μάθημα της Λογοτεχνίας: Σεμίραμις Αμπατζόγλου Τάξη: Γ'1 Γυμνασίου

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Β2. Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Ν. Φώτη (ΠΕ09)

Τμήμα Β2. Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Ν. Φώτη (ΠΕ09) Τμήμα Β2 Ελένη, Νικολέτα, Κωνσταντίνος, Νικόλαος, Βλάντα, Φίλιππος, Βιολέτα, Βαγγέλης, Κωνσταντίνος, Κωνσταντίνος, Αλέξανδρος, Θεολόγος, Ειρήνη, Κώστας, Έμπη Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Ν. Φώτη (ΠΕ09) Γέλιο

Διαβάστε περισσότερα

Ο Δημήτρης Στεφανάκης στο CretePlus.gr: «Ο χρόνος είναι το επιτραπέζιο παιχνίδι της μνήμης στο οποίο χάνουμε συνεχώς» (pics)

Ο Δημήτρης Στεφανάκης στο CretePlus.gr: «Ο χρόνος είναι το επιτραπέζιο παιχνίδι της μνήμης στο οποίο χάνουμε συνεχώς» (pics) Ο Δημήτρης Στεφανάκης στο CretePlus.gr: «Ο χρόνος είναι το επιτραπέζιο παιχνίδι της μνήμης στο οποίο χάνουμε συνεχώς» (pics) Πολιτισμός 26/07/2016-08:56 Ο Δημήτρης Στεφανάκης στο CretePlus.gr: «Ο χρόνος

Διαβάστε περισσότερα

Ταξιδεύουμε με το καράβι των σχολείων WE.CARE. Β τάξη 1 ου Δημοτικού Σχολείου Πλωμαρίου Λέσβου Σχολικό έτος 2013-14

Ταξιδεύουμε με το καράβι των σχολείων WE.CARE. Β τάξη 1 ου Δημοτικού Σχολείου Πλωμαρίου Λέσβου Σχολικό έτος 2013-14 Ταξιδεύουμε με το καράβι των σχολείων WE.CARE Β τάξη 1 ου Δημοτικού Σχολείου Πλωμαρίου Λέσβου Σχολικό έτος 2013-14 Η τάξη μας συμμετείχε στο Διεθνές πρόγραμμα WE.C.A.R.E. Πρόκειται για ένα δίκτυο σχολείων

Διαβάστε περισσότερα

Αναστασία Μπούτρου. Εργασία για το βιβλίο «Παπούτσια με φτερά»

Αναστασία Μπούτρου. Εργασία για το βιβλίο «Παπούτσια με φτερά» Αναστασία Μπούτρου Εργασία για το βιβλίο «Παπούτσια με φτερά» α) Αν κάποιος έχει φαντασία, μπορεί και φαντάζεται έναν καλύτερο κόσμο. Κλείνει τα μάτια του και βλέπει αυτό που ποθεί. Αυτό το απόσπασμα εννοεί

Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη από τη. ηµοσιογράφοι. κα Τατιάνα Στεφανίδου. Είµαι πολλά χρόνια δηµοσιογράφος, από το 1992.

Συνέντευξη από τη. ηµοσιογράφοι. κα Τατιάνα Στεφανίδου. Είµαι πολλά χρόνια δηµοσιογράφος, από το 1992. ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΙΑΒΑΣΕΙΣ Συνέντευξη από τη δηµοσιογράφο κα Τατιάνα Στεφανίδου ηµοσιογράφοι Χάρης Μιχαηλίδης ηµήτρης Μαρούδας Φένια Πάσσα Αµαλία Τζήµα Λυδία Τούµπη Συντονισµός -επιµέλεια κειµένου Όµιλος δηµοσιογραφίας

Διαβάστε περισσότερα

Home & Taste γαστρονομία και design στο Golden Hall Ημέρα 1η

Home & Taste γαστρονομία και design στο Golden Hall Ημέρα 1η Home & Taste γαστρονομία και design στο Golden Hall Ημέρα 1η Από τις 9 ως τις 24 Οκτωβρίου 2015 στο Golden Hall στο Μαρούσι πραγματοποιείται η σειρά εκδηλώσεων Home & Taste με πολλές παράλληλες εκδηλώσεις

Διαβάστε περισσότερα

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Άργους Ορεστικού ενόψει των εορτών, σας ενημερώνουμε ότι προγραμματίζονται οι εξής δράσεις:

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Άργους Ορεστικού ενόψει των εορτών, σας ενημερώνουμε ότι προγραμματίζονται οι εξής δράσεις: ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Άργους Ορεστικού ενόψει των εορτών, σας ενημερώνουμε ότι προγραμματίζονται οι εξής δράσεις: 1

Διαβάστε περισσότερα

ΖΩΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ 6 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017 ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΛΕΝΤΙΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ

ΖΩΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ 6 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017 ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΛΕΝΤΙΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΖΩΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ 6 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017 ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΛΕΝΤΙΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ Κριός Αυτή την εβδομάδα η δυναμικότητα που θα έχεις θα είναι πολύ μεγάλη και να ξέρεις ότι θα σου συμβαίνουν

Διαβάστε περισσότερα

Τί είναι Δημοκρατία; Τί είναι Δικτατορία;

Τί είναι Δημοκρατία; Τί είναι Δικτατορία; Τί είναι Δημοκρατία; Τί είναι Δικτατορία; Τί είναι Δημοκρατία; Τί είναι Δικτατορία; Πρόταση προσέγγισης του θέματος στο Νηπιαγωγείο, χρησιμοποιώντας τις ηρωίδες του παραμυθιού της Κων/νας Αρμενιάκου Η

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΟΝΑΡΝΤ ΚΟΕΝ. Στίχοι τραγουδιών του. Δεν υπάρχει γιατρειά για την αγάπη (Ain t no cure for love)

ΛΕΟΝΑΡΝΤ ΚΟΕΝ. Στίχοι τραγουδιών του. Δεν υπάρχει γιατρειά για την αγάπη (Ain t no cure for love) http://hallofpeople.com/gr.php?user=κοέν%20λέοναρντ ΛΕΟΝΑΡΝΤ ΚΟΕΝ Στίχοι τραγουδιών του Από το http://lyricstranslate.com/el/leonard-cohen-lyrics.html (Ain t no cure for love) Σε αγαπούσα για πολύ, πολύ

Διαβάστε περισσότερα

Για αυτό τον μήνα έχουμε συνέντευξη από μία αγαπημένη και πολυγραφότατη συγγραφέα που την αγαπήσαμε μέσα από τα βιβλία της!

Για αυτό τον μήνα έχουμε συνέντευξη από μία αγαπημένη και πολυγραφότατη συγγραφέα που την αγαπήσαμε μέσα από τα βιβλία της! Κυριακή, 2 Ιουλίου 2017 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ: ΓΙΩΤΑ ΦΩΤΟΥ Για αυτό τον μήνα έχουμε συνέντευξη από μία αγαπημένη και πολυγραφότατη συγγραφέα που την αγαπήσαμε μέσα από τα βιβλία της! Πείτε μας λίγα λόγια

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ

ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ ΕΛΛΗΝΟΓΛΩΣΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ ΣΤΗ ΙΑΣΠΟΡΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ ΜΟΝΑΔΕΣ 5 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ, Ε. ΙΑ.Μ.ΜΕ. Ρέθυµνο, 014 1 ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ Άσκηση 1 (6

Διαβάστε περισσότερα

Κατερίνα Δεσποτοπούλου: Έφη Τριγκίδου:

Κατερίνα Δεσποτοπούλου: Έφη Τριγκίδου: Κατερίνα Δεσποτοπούλου: «Σε ποια ηλικία κατάλαβες ότι ήθελες να ασχοληθείς με το θέατρο και ποιο ήταν το 'εναρκτήριο λάκτισμα';» Γύρω στα δώδεκα με δεκατρία μου γεννήθηκε η αγάπη για το θέατρο. Το έχω

Διαβάστε περισσότερα

Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής

Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής Ο Μικρός Πρίγκιπας έφτασε στη γη. Εκεί είδε μπροστά του την αλεπού. - Καλημέρα, - Καλημέρα, απάντησε ο μικρός πρίγκιπας, ενώ έψαχνε να βρει από πού ακουγόταν η

Διαβάστε περισσότερα

Κάραβαλ: Μην ξεχνάς ποτέ είναι μόνο ένα παιχνίδι

Κάραβαλ: Μην ξεχνάς ποτέ είναι μόνο ένα παιχνίδι DECEMBER 16, 2018 Κάραβαλ: Μην ξεχνάς ποτέ είναι μόνο ένα παιχνίδι Αναμφισβήτητα ένα απο τα ωραιότερα βιβλία που διάβασα τώρα στην δύση της φετινής χρονιάς, είναι το Κάραβαλ της Στέφανι Γκάρμπερ, το οποίο

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΡΤΙΝΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΟΜΑΔΑ Β. Ερώτηση 1 α

ΧΑΡΤΙΝΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΟΜΑΔΑ Β. Ερώτηση 1 α ΧΑΡΤΙΝΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΟΜΑΔΑ Β Ερώτηση 1 α Το βιβλίο με τίτλο «Χάρτινη Αγκαλιά», της Ιφιγένειας Μαστρογιάννη, περιγράφει την ιστορία ενός κοριτσιού, της Θάλειας, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Φεύγει

Διαβάστε περισσότερα

Στον κόσμο με την Thalya

Στον κόσμο με την Thalya Γρηγόρης Μπελαβίλας Στον κόσμο με την Thalya Συνέντευξη: Τσέκος Αθανάσιος Tι σάς κάνει να γράφετε μουσική? Ο βασικός λογος είναι ότι οι μουσικές που γράφω μού αρέσουν πολύ πιό πολύ από τίς μουσικές τών

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ Ημερομηνία 14/4/2015 Μέσο Συντάκτης Link www.thessalikipress.gr Θεοδώρα Τζανή http://www.thessalikipress.gr/eidiseis/biblio/e-stigmoula-einai-dunate-ste-thessalikepress.html MEAT INFO ''Η στιγμούλα είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΖΩΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017 ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΛΕΝΤΙΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ

ΖΩΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017 ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΛΕΝΤΙΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΖΩΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ 23 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017 ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΛΕΝΤΙΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ Κριός Η εβδομάδα σου θα είναι αρκετά καλή αγαπητέ Κριέ σε σχέση με τις δραστηριότητες που έχεις. Κάποια οικογενειακά

Διαβάστε περισσότερα

Μαγειρεύοντας ιστορίες

Μαγειρεύοντας ιστορίες λέξεις Έξυπνες ιδέες κλειδιά ΕλΕνη Σβορώνου Μαγειρεύοντας ιστορίες Πώς να γράψεις τα δικά σου κείμενα δημιουργική γραφή αρχή - μέση - τέλος Ακολούθησε τις οδηγίες, άφησε ελεύθερη τη φαντασία σου, ξεδίπλωσε

Διαβάστε περισσότερα