3 ου Φεστιβάλ Κιθάρας Θεσσαλονίκης Κανονισμοί Διαγωνισμού Διασκευής ή Μεταγραφής

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "3 ου Φεστιβάλ Κιθάρας Θεσσαλονίκης Κανονισμοί Διαγωνισμού Διασκευής ή Μεταγραφής"

Transcript

1

2 3 ου Φεστιβάλ Κιθάρας Θεσσαλονίκης Κανονισμοί Διαγωνισμού Διασκευής ή Μεταγραφής Ο «Σύλλογος Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ωδείου Τούμπας Κ. Ματσίγκος» διοργανώνει, στα πλαίσια του 3 ου Φεστιβάλ Κιθάρας Θεσσαλονίκης, Διαγωνισμό Διασκευής ή Μεταγραφής για κιθάρα. Ορίζεται ως διασκευή για κλασική κιθάρα η επεξεργασία μιας μελωδίας, ενός τραγουδιού ή οποιουδήποτε λόγιου ή μη έργου, και ως μεταγγραφή η μεταφορά ενός έργου γραμμένου για άλλο όργανο ή σύνολο οργάνων, στην κιθάρα. Ο σκοπός αυτού του διαγωνισμού είναι να αυξηθεί το σύγχρονο ρεπερτόριο της κλασικής κιθάρας. 1. Ο διαγωνισμός διασκευής ή μετεγραφής για το έτος 2016 απαιτεί μία διασκευή ή μεταγγραφή για κιθάρα ενός έργου το οποίο είναι γραμμένο για άλλο όργανο, σύνολο οργάνων ή ορχήστρας ανεξαρτήτως εποχής και στύλ, του οποίου η διάρκεια δεν είναι μικρότερη από πέντε (5) λεπτά και όχι μεγαλύτερη από δέκα (10). Η διασκευή ή μεταγγραφή θα μπορούσε να γίνει το θέμα του διαγωνισμού. Στην περίπτωση αυτή, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις δραστηριότητες του 3 ου Φεστιβάλ Κιθάρας Θεσσαλονίκης. Οι διασκευές ή μεταγραγές που θα υποβληθούν θα πρέπει να μην έχουν δημοσιευθεί ή εκτελεστεί σε οποιαδήποτε δημόσια συναυλία, ρεσιτάλ και να μην έχει γίνει αναπαραγωγή τους ή ανάρτησή τους σε κοινωνικά δίκτυα ή άλλα μέσα ενημέρωσης πριν από την τελετή απονομής του φεστιβάλ. Οι διασκευές ή μεταγραφές θα πρέπει να είναι γραμμένες για σόλο εξάχορδη (6) κιθάρα. 2. Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε διαγωνιζόμενους κάθε εθνικότητας, χωρίς όριο ηλικίας. Για την συμμετοχή τους, οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να αποστείλουν στο διαγωνισμό: α) 8 (οκτώ) αντίγραφα της παρτιτούρας και 1 (ένα) αντίγραφο της παρτιτούρα πάνω στην οποία βασίστηκε ο διαγωνιζόμενος. Αυτά, δεν πρέπει να περιέχουν οποιαδήποτε πληροφορία ή αναφορά που θα μπορούσε να επιτρέψει την ταυτοποίηση του συγγραφέα. Κάθε αντίγραφο πρέπει να έχει σε εμφανές σημείο την ονομασία του κομματιού, και πρέπει να αναφέρει τη διάρκεια του κομματιού. β) Ένα κλειστό φάκελο, με την ίδια ονομασία όπως η παρτιτούρα, με το ακόλουθο έντυπο αίτησης, δεόντως συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο στις κατάλληλες θέσεις, μαζί με: όνομα, επώνυμο, πλήρη διεύθυνση (τηλέφωνο, φαξ, e- mail), υπογεγραμμένη δήλωση ότι η σύνθεση είναι αδημοσίευτη και αριθμό τηλεφώνου για κάθε επικοινωνία μετά την λήξη του Φεστιβάλ. - Δύο πρόσφατες φωτογραφίες του διαγωνιζόμενου, οι οποίες πρέπει να είναι υπογεγραμμένες στο πίσω μέρος τους, - Βιογραφικό σημείωμα, - Ένα αντίγραφο του αποδεικτικού πληρωμής του παραβόλου συμμετοχής.

3 Ο φάκελος πρέπει να σταλεί στην ακόλουθη διεύθυνση μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου 2015: ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ 9-11 & ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ, ΚΑΤΩ ΤΟΥΜΠΑ 54454, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. (Ελλάδα). Σε κάθε περίπτωση, η ημερομηνία που αναφέρεται από τη σφραγίδα του ταχυδρομείου θα θεωρηθεί ως ημερομηνία αποστολής. Η παράλειψη τήρησης των κανονισμών που δημοσιεύονται παραπάνω μπορεί να οδηγήσει σε αποκλεισμό του διαγωνιζόμενου από το φεστιβάλ. Όλο το γραπτό υλικό θα πρέπει να αναγράφεται ευανάγνωστα με κεφαλαία γράμματα και σε μία από τις επίσημες γλώσσες του διαγωνισμού (Αγγλικά, Ελληνικά). 3. Το παράβολο εγγραφής για το διαγωνισμό είναι 30Euro (τριάντα ευρώ) για το πρώτο έργο, ενώ για όλες τις άλλες συνθέσεις που αποστέλλονται από τον ίδιο συνθέτη η επιβάρυνση ανέρχεται στα 20Euro (είκοσι ευρώ) ανά σύνθεση. (Ένας συνθέτης μπορεί να στείλει περισσότερες από μία συνθέσεις στο διαγωνισμό). Η πληρωμή μπορεί να γίνει ως εξής: -Με ταχυδρομική επιταγή στο όνομα Σωτίδου Πασχαλίνα, Επταλόφου 9-11, Κ. Τούμπα Θεσ/νίκη Τ.Κ με αιτιολογία «Για το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Θεσσαλονίκης- Διαγωνισμός Μουσικής Δωματίου». Το παράβολο δεν επιστρέφεται. 4. Μια διεθνής κριτική επιτροπή που αποτελείται από τουλάχιστον πέντε (5) μέλη, τα ονόματα των οποίων θα γίνουν γνωστά από τους διοργανωτές μετά την 21η Δεκεμβρίου 2015, θα εξουσιοδοτηθεί να επιλέξει-συστήσει κατά ανώτατο όριο 3 (τρεις) διασκευές ή μεταγραφές για το βραβείο. Τα τρία έργα που θα επιλεχθούν, θα εκτελεστούν από τον κιθαριστή και καλλιτεχνικό διευθυντή του 3 ου Φεστιβάλ Κιθάρας Θεσσαλονίκης Φώτη Κουτσοθόδωρο, στην πρεμιέρα του Φεστιβάλ στις 16 Μαρτίου Η ανακοίνωση της νικήτριας διασκευής ή μεταγραφής θα πραγματοποιηθεί στις 16 Μαρτίου Το νικητήριου έργου θα λάβει το βραβείο των 300, Ευρώ (τριακόσια). Το πρώτο βραβείο δεν μπορεί να διαιρεθεί. Η νικήτρια διασκευή ή μεταγραφή θα εκδοθεί. Το νικητήριο έργο θα εκτελεστεί κατά τη διάρκεια του 3 ου Φεστιβάλ Κιθάρας Θεσσαλονίκης παρουσία του συνθέτη και θα τεθεί υπόψη των καλλιτεχνών, καθηγητών, διαγωνιζομένων κιθάρας, και εξειδικευμένων περιοδικών. Εάν υπάρχουν οποιαδήποτε άλλα βραβεία εκτός από αυτά που αναφέρονται, θα απονεμηθούν κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής.

4 5. Η επιτροπή έχει το δικαίωμα να μην χορήγησει ή να χορηγήσει το βραβείο. Η απόφαση της κριτικής επιτροπής είναι οριστική. 6. συνθέτες που επιθυμούν να τους αποσταλούν πίσω τα αντίτυπα του αποσταλθέντος έργο τους (ένα αντίγραφο θα παραμείνει στα αρχεία της Οργανωτικής Επιτροπής), αναλαμβάνουν πλήρως τα έξοδα αποστολής. Διαφορετικά, ελλείψει οποιουδήποτε ειδικού αιτήματος, μετά την 30η Μαρτίου 2016, οι συνθέσεις δεν θα είναι πλέον στη διάθεση των συνθετών. 7. Η αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό, επιβεβαιώνει ότι οι διαγωνιζόμενοι αποδέχονται ανεπιφύλακτα όλους τους κανόνες και τους κανονισμούς που καθορίζονται επί του παρόντος. 8. Σε περίπτωση οποιαδήποτε διαφωνίας ή διαφοράς απόψεων σχετικά με τους κανόνες και τους κανονισμούς, το μόνο έγκυρο κείμενο θα είναι η παρούσα ανακοίνωση στα ελληνικά, πλήρης, με 8 (οκτώ) παραγράφους (η αρμόδια αρχή: τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, Ελλάδα). Πληροφορίες: Ωδείο Τούμπας «Κ. Ματσίγκος» Tel: , Mob: info@odeio-matsigos.gr info@fotisguitar.com Το 3 ο Φεστιβάλ Κιθάρας Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί από 16 έως 20 Μαρτίου 2016 στη Θεσσαλονίκη.

5 3 ο Φεστιβάλ Κιθάρας Θεσσαλονίκης Κανονισμοί Διαγωνισμού Μουσικής Δωματίου Ο «Σύλλογος Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ωδείου Τούμπας Κ. Ματσίγκος» διοργανώνει, στα πλαίσια του 3 ου Φεστιβάλ Κιθάρας Θεσσαλονίκης, Διαγωνισμό Μουσικής Δωματίου για δύο κιθάρες ή για κιθάρα και ένα οποιοδήποτε άλλο μουσικό όργανο ή φωνή. 1. Η μέγιστη διάρκεια του προγράμματος σε όλες τις φάσεις πρέπει να τηρείται. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε μία φάση. Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να εκτελέσουν δύο έργα διαφορετικού στυλ, μέγιστης διάρκειας 15 λεπτών. Τα έργα μπορεί να είναι είτε πρωτότυπα γραμμένα για το συγκεκριμένο duetto είτε διασκευές ή μεταγραφές. 2. Οι νικητές του διαγωνισμού θα εμφανιστούν στην τελική συναυλία του φεστιβάλ, την Κυριακή 20 Μαρτίου Η σειρά εμφάνισης των διαγωνιζομένων σε όλες τις κατηγορίες θα οριστεί με κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016 πριν την έναρξη του διαγωνισμού. 4. Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να αποστείλλουν την αίτηση συμμετοχής μέχρι την Τρίτη 1 Μαρτίου Το παράβολο εγγραφής του duetto για το διαγωνισμό είναι 60 Ευρώ. -Με ταχυδρομική επιταγή στο όνομα Σωτίδου Πασχαλίνα, Επταλόφου 9-11, Κ. Τούμπα Θεσ/νίκη Τ.Κ με αιτιολογία «Για το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Θεσσαλονίκης- Διαγωνισμός Μουσικής Δωματίου». Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν και να αποστείλουν, ταχυδρομικά ή ηλεκτρονικά στις διευθύνσεις του διαγωνισμού, την αίτηση συμμετοχής. 5. Η εκτέλεση των έργων μπορεί να γίνεται με ή χωρίς παρτιτούρες. 6. Η κριτική επιτροπή θα είναι τουλάχιστον πενταμελής. Τα ονόματα των μελών θα ανακοινωθούν με την έναρξη του Διαγωνισμού. Η επιτροπή είναι αρμόδια για την διευθέτηση οποιουδήποτε ζητήματος προκύψει σχετικά με τη διεξαγωγή του διαγωνισμού. Έχει το δικαίωμα να διακόψει τους διαγωνιζόμενους με την λήξη της προβλεπόμενης μέγιστης διάρκειας ή νωρίτερα.

6 7. Η τελική απόφαση, όσον αφορά στην αξιολόγηση των διαγωνιζομένων κάθε μέλους της επιτροπής, θα είναι μυστική και για τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής και για τους διαγωνιζόμενους. Το τελικό αποτέλεσμα θα διαμορφώνεται από το σύνολο των επιλογών των μελών της επιτροπής: Δηλαδή, πρώτος θα είναι αυτός που θα επιλεχθεί περισσότερες φορές ως πρώτος, δεύτερος αυτός που θα επιλεχθεί περισσότερες φορές ως δεύτερος κ.ο.κ. Σε περίπτωση ισοψηφίας, το τελικό αποτέλεσμα θα ορίζεται από το μέσο όρο της βαθμολογίας των μελών της επιτροπής. Η επιτροπή έχει το δικαίωμα να μην απομήνει το βραβείο αλλά και να το διαιρέσει. Μέλος της επιτροπής που είναι ταυτόχρονα και καθηγητής κάποιου εκ των διαγωνιζομένων δεν συμμετέχει στη βαθμολογία του συγκεκριμένου duetto. Σε περίπτωση ισοψηφίας θα γίνει ξεχωριστή ψηφοφορία. Στο νικητήριο duetto θα απονεμηθεί το βραβείο των 500, Ευρώ καθώς και πρόσκληση στο 4 ο Φεστιβάλ Κιθάρας Θεσσαλονίκης. 8. Ο Σύλλογος Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ωδείου Τούμπας Κ. Ματσίγκος έχει το δικαίωμα ηχογράφησης ή μαγνητοσκόπησης του Διαγωνισμού και χρήσης του υλικού με οποιοδήποτε τρόπο. Οι διαγωνιζόμενοι δεν μπορούν να έχουν καμία οικονομική αξίωση από την χρήση του ηχογραφημένου/μαγνητοσκοπημένου υλικού. 9. Οι διαγωνιζόμενοι που θα διακριθούν θα πρέπει να παρευρίσκονται στην τελετή απονομής την Κυριακή 20 Μαρτίου Σε διαφορετική περίπτωση ακυρώνεται το αντίστοιχο βραβείο ή έπαινος και το οποιοδήποτε έπαθλο. Πληροφορίες: Ωδείο Τούμπας «Κ. Ματσίγκος» Tel: , Mob: info@odeio-matsigos.gr info@fotisguitar.com Το 3 ο Φεστιβάλ Κιθάρας Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί από 16 έως 20 Μαρτίου 2016 στη Θεσσαλονίκη.

7 3 ου Φεστιβάλ Κιθάρας Θεσσαλονίκης Κανονισμοί Διαγωνισμού Κιθάρας Ο «Σύλλογος Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ωδείου Τούμπας Κ. Ματσίγκος» διοργανώνει, στα πλαίσια του 3 ου Φεστιβάλ Κιθάρας Θεσσαλονίκης, Διαγωνισμό Κιθάρας. Στην Α Κατηγορία δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι διαγωνιζόμενοι είναι γεννημένοι 19 Μαρτίου Στην Β Κατηγορία δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι διαγωνιζόμενοι είναι γεννημένοι 19 Μαρτίου Η Γ Κατηγορία διεξάγεται χωρίς όριο ηλικίας. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις σύμφωνα με τα παρακάτω: Α Κατηγορία ως 13 ετών (όσοι γεννήθηκαν από 19 Μαρτίου του 2003 και μετά) ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗ ΦΑΣΗ: Μια από τις ακόλουθες σπουδές του M. Carcassi : 14, 18, 19, 20, 23 (ed.suvini Zerboni )* Ελεύθερο πρόγραμμα (Μέγιστη διάρκεια προκριματικής φάσης 7 λεπτά) ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ: Ελεύθερο πρόγραμμα μέγιστης διάρκειας 10 λεπτών. Βραβεία Α Κατηγορίας: 1. Κιθάρα αξίας 220 (Μουσικός Οίκος Μαυρομουστάκης), Recital στο χώρο του διαγωνισμού 2. Μουσικά είδη (Μουσικά Όργανα Ριχάρδος) 3. Μουσικά είδη (Μουσικός Οίκος Μαυρομουστάκης).

8 Β Κατηγορία ως 17 ετών (όσοι γεννήθηκαν από 19 Μαρτίου του 1999 και μετά) ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗ ΦΑΣΗ: Μια από τις ακόλουθες σπουδές του F. Sor : 9, 10, 11,12, 17, 20 (ed.a. Segovia)* Ελεύθερο πρόγραμμα (Μέγιστη διάρκεια προκριματικής φάσης 10 λεπτά) ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ: Ελεύθερο πρόγραμμα μέγιστης διάρκειας 15 λεπτών Βραβεία Β Κατηγορίας: 1. Κιθάρα αξίας 1500 (Koumridis Guitars), Recital στο χώρο του διαγωνισμού 2. Κιθάρα αξίας 350 (Μουσικά Όργανα Δεκαβάλα) 3. Βιβλία Μουσικής (Μουσικά Όργανα Στόλλας). Γ Κατηγορία χωρίς όριο ηλικίας ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗ ΦΑΣΗ: Ένα ζεύγος από τα παρακάτω καπρίτσια του Luigi Legnani Opus 20: Α) Νο.9 & Νο.15 B) No.28 & No.7 Γ) No.3 & No.36 Δ) Νο.14 & Νο. 12 Ε) Νο.6 & Νο.13 ΣΤ) Νο.22 & Νο.21 Ελεύθερο Πρόγραμμα

9 (Μέγιστη διάρκεια προκριματικής φάσης 12 λεπτά) ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ: Ελεύθερο πρόγραμμα τριών διαφορετικών μουσικών στύλ μέγιστης διάρκειας 25 λεπτών Βραβεία Γ Κατηγορίας: 1. Κιθάρα αξίας 5000 (Palaiodimopoulos Guitars), Χρηματικό έπαθλο 1500 Recital στο Δ.Ω. Λαμίας, στο Δ.Ω. Καβάλας και πρόσκληση για Recital στο 4ο ΦΚΘ 2. Χρηματικό έπαθλο 400 και Μουσικά είδη 3. Χρηματικό έπαθλο Η μέγιστη διάρκεια του προγράμματος σε όλες τις φάσεις πρέπει να τηρείται. 2. Οι νικητές του διαγωνισμού θα εμφανιστούν στην τελική συναυλία του φεστιβάλ, την Κυριακή 20 Μαρτίου Η σειρά εμφάνισης των διαγωνιζομένων σε όλες τις κατηγορίες θα οριστεί με κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί την Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 πριν την έναρξη του διαγωνισμού. 4. Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να αποστείλλουν την αίτηση συμμετοχής μέχρι την Τρίτη 1 Μαρτίου Το παράβολο εγγραφής για το διαγωνισμό είναι 60 Ευρώ για την Γ Κατηγορία και 30 Ευρώ για τις άλλες κατηγορίες. Η πληρωμή μπορεί να γίνει ως εξής: -Με ταχυδρομική επιταγή στο όνομα Σωτίδου Πασχαλίνα, Επταλόφου 9-11, Κ. Τούμπα Θεσ/νίκη Τ.Κ με αιτιολογία «Για το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Θεσσαλονίκης- Διαγωνισμός Μουσικής Δωματίου». Το παράβολο δεν επιστρέφεται. 5. Η εκτέλεση των έργων μπορεί να γίνεται με ή χωρίς παρτιτούρες. 6. Η κριτική επιτροπή θα είναι τουλάχιστον πενταμελής. Τα ονόματα των μελών θα ανακοινωθούν με την έναρξη του Διαγωνισμού. Η επιτροπή είναι αρμόδια για την διευθέτηση οποιουδήποτε

10 ζητήματος προκύψει σχετικά με τη διεξαγωγή του διαγωνισμού. Έχει το δικαίωμα να διακόψει τους διαγωνιζόμενους με την λήξη της προβλεπόμενης μέγιστης διάρκειας ή νωρίτερα. 7. Η τελική απόφαση, όσον αφορά στην αξιολόγηση των διαγωνιζομένων κάθε μέλους της επιτροπής, θα είναι μυστική και για τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής και για τους διαγωνιζόμενους. Το τελικό αποτέλεσμα θα διαμορφώνεται από το σύνολο των επιλογών των μελών της επιτροπής: Δηλαδή, πρώτος θα είναι αυτός που θα επιλεχθεί περισσότερες φορές ως πρώτος, δεύτερος αυτός που θα επιλεχθεί περισσότερες φορές ως δεύτερος κ.ο.κ. Σε περίπτωση ισοψηφίας, το τελικό αποτέλεσμα θα ορίζεται από το μέσο όρο της βαθμολογίας των μελών της επιτροπής. Η επιτροπή έχει το δικαίωμα να μην απομήνει τα βραβεία αλλά και να τα διαιρέσει. Μέλος της επιτροπής που είναι ταυτόχρονα και καθηγητής κάποιου εκ των διαγωνιζομένων δεν συμμετέχει στη βαθμολογία του συγκεκριμένου κιθαριστή. Σε περίπτωση ισοψηφίας θα γίνει ξεχωριστή ψηφοφορία. 8. Ο Σύλλογος Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ωδείου Τούμπας Κ. Ματσίγκος έχει το δικαίωμα ηχογράφησης ή μαγνητοσκόπησης του Διαγωνισμού και χρήσης του υλικού με οποιοδήποτε τρόπο. Οι διαγωνιζόμενοι δεν μπορούν να έχουν καμία οικονομική αξίωση από την χρήση του ηχογραφημένου/μαγνητοσκοπημένου υλικού. 9. Οι διαγωνιζόμενοι που θα διακριθούν θα πρέπει να παρευρίσκονται στην τελετή απονομής την Κυριακή 20 Μαρτίου Σε διαφορετική περίπτωση ακυρώνεται το αντίστοιχο βραβείο ή έπαινος και το οποιοδήποτε έπαθλο. Πληροφορίες: Ωδείο Τούμπας «Κ. Ματσίγκος» Tel: , Mob: Το 3 ο Φεστιβάλ Κιθάρας Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί από 16 έως 20 Μαρτίου 2016 στη Θεσσαλονίκη.

11 3 ου Φεστιβάλ Κιθάρας Θεσσαλονίκης Κανονισμοί Διαγωνισμού Σύνθεσης Ο «Σύλλογος Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ωδείου Τούμπας Κ. Ματσίγκος» διοργανώνει, στα πλαίσια του 3 ου Φεστιβάλ Κιθάρας Θεσσαλονίκης, Διαγωνισμό Σύνθεσης για κιθάρα. Ο σκοπός αυτού του διαγωνισμού είναι να αυξηθεί το σύγχρονο ρεπερτόριο της κιθάρας. 1. Ο διαγωνισμός σύνθεσης για το έτος 2016 απαιτεί ένα σόλο έργο για κλασική κιθάρα του οποίου η διάρκεια δεν είναι μικρότερη από τέσσερα (4) λεπτά και όχι περισσότερη από επτά (7). Η σύνθεση θα μπορούσε να γίνει το θέμα του διαγωνισμού. Στην περίπτωση αυτή, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις δραστηριότητες του 3 ου Φεστιβάλ Κιθάρας Θεσσαλονίκης. Οι συνθέσεις που θα υποβληθούν θα πρέπει να μην έχουν δημοσιευθεί ή εκτελεστεί σε οποιαδήποτε δημόσια συναυλία, ρεσιτάλ και να μην έχει γίνει αναπαραγωγή τους ή ανάρτησή τους σε κοινωνικά δίκτυα ή άλλα μέσα ενημέρωσης πριν από την τελετή απονομής του φεστιβάλ. Οι συνθέσεις θα πρέπει να είναι γραμμένες για σόλο εξάχορδη (6) κλασική κιθάρα. 2. Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε συνθέτες κάθε εθνικότητας, χωρίς όριο ηλικίας. Κάθε συνθέτης μπορεί να λάβει μέρος στο διαγωνισμό με πολλά έργα. Για την συμμετοχή τους, οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να αποστείλουν στο διαγωνισμό: α) 8 (οκτώ) αντίγραφα της παρτιτούρας. Αυτά, δεν πρέπει να περιέχουν οποιαδήποτε πληροφορία ή αναφορά που θα μπορούσε να επιτρέψει την ταυτοποίηση του συγγραφέα. Κάθε αντίγραφο πρέπει να έχει σε εμφανές σημείο την ονομασία του κομματιού, και πρέπει να αναφέρει τη διάρκεια του κομματιού. β) Μια εγγραφή (2 αντίγραφα) του έργου με την επιλεγμένη ονομασία στα αγγλικά ως τίτλος, ως ψηφιακό αρχείο ή το CD-ROM. Αυτό το αρχείο πρέπει να αποσταλεί μαζί με την παρτιτούρα. γ) Ένα κλειστό φάκελο, με την ίδια ονομασία όπως η παρτιτούρα, με το ακόλουθο έντυπο αίτησης, δεόντως συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο στις κατάλληλες θέσεις, μαζί με: όνομα, επώνυμο, πλήρη διεύθυνση (τηλέφωνο, φαξ, e- mail), υπογεγραμμένη δήλωση ότι η σύνθεση είναι αδημοσίευτη και αριθμό τηλεφώνου για κάθε επικοινωνία μετά την λήξη του Φεστιβάλ. - Δύο πρόσφατες φωτογραφίες του συνθέτη, οι οποίες πρέπει να είναι υπογεγραμμένες στο πίσω μέρος τους, - Βιογραφικό σημείωμα, - Ένα αντίγραφο του αποδεικτικού πληρωμής του παραβόλου συμμετοχής.

12 Ο φάκελος πρέπει να σταλεί στην ακόλουθη διεύθυνση μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου 2015: ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ 9-11 & ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ, ΚΑΤΩ ΤΟΥΜΠΑ 54454, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (Ελλάδα) Σε κάθε περίπτωση, η ημερομηνία που αναφέρεται από τη σφραγίδα του ταχυδρομείου θα θεωρηθεί ως ημερομηνία αποστολής. Η παράλειψη τήρησης των κανονισμών που δημοσιεύονται παραπάνω μπορεί να οδηγήσει σε αποκλεισμό του διαγωνιζόμενου από το φεστιβάλ. Όλο το γραπτό υλικό θα πρέπει να αναγράφεται ευανάγνωστα με κεφαλαία γράμματα και σε μία από τις επίσημες γλώσσες του διαγωνισμού (Αγγλικά, Ελληνικά). 3. Το παράβολο εγγραφής για το διαγωνισμό είναι 30Euro (τριάντα ευρώ) για το πρώτο έργο, ενώ για όλες τις άλλες συνθέσεις που αποστέλλονται από τον ίδιο συνθέτη η επιβάρυνση ανέρχεται στα 20Euro (είκοσι ευρώ) ανά σύνθεση. (Ένας συνθέτης μπορεί να στείλει περισσότερες από μία συνθέσεις στο διαγωνισμό). Η πληρωμή μπορεί να γίνει ως εξής: -Με ταχυδρομική επιταγή στο όνομα Σωτίδου Πασχαλίνα, Επταλόφου 9-11, Κ. Τούμπα Θεσ/νίκη Τ.Κ με αιτιολογία «Για το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Θεσσαλονίκης- Διαγωνισμός Μουσικής Δωματίου». Το παράβολο δεν επιστρέφεται. 4. Μια διεθνής κριτική επιτροπή που αποτελείται από τουλάχιστον πέντε (5) μέλη, τα ονόματα των οποίων θα γίνουν γνωστά από τους διοργανωτές μετά την 31η Νοεμβρίου 2015, θα εξουσιοδοτηθεί να επιλέξει-συστήσει κατά ανώτατο όριο 3 (τρεις) συνθέσεις για το βραβείο. Τα τρία έργα που θα επιλεχθούν, θα εκτελεστούν από τον κιθαριστή και καλλιτεχνικό διευθυντή του 3 ου Φεστιβάλ Κιθάρας Θεσσαλονίκης Φώτη Κουτσοθόδωρο, στην πρεμιέρα του Φεστιβάλ στις 16 Μαρτίου Η ανακοίνωση της νικήτριας σύνθεσης θα πραγματοποιηθεί στις 16 Μαρτίου Ο συνθέτης του νικητήριου έργου θα λάβει το βραβείο των 500, Ευρώ (πεντακόσια). Το πρώτο βραβείο δεν μπορεί να διαιρεθεί. Η νικήτρια σύνθεση θα εκδοθεί. Το νικητήριο έργο θα εκτελεστεί κατά τη διάρκεια του 3 ου Φεστιβάλ Κιθάρας Θεσσαλονίκης παρουσία του συνθέτη και θα τεθεί υπόψη των καλλιτεχνών, καθηγητών, διαγωνιζομένων κιθάρας, και εξειδικευμένων περιοδικών. Ο συνθέτης του νικητήριου έργου θα προσκληθεί ως μέλος την κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού σύνθεσης του 4 ου Φεστιβάλ Κιθάρας Θεσσαλονίκης. Εάν υπάρχουν οποιαδήποτε άλλα βραβεία εκτός από αυτά που αναφέρονται, θα απονεμηθούν κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής.

13 5. Η επιτροπή έχει το δικαίωμα να μην χορήγησει ή να χορηγήσει το βραβείο. Η απόφαση της κριτικής επιτροπής είναι οριστική. 6. συνθέτες που επιθυμούν να τους αποσταλούν πίσω τα αντίτυπα της σύνθεσής τους (ένα αντίγραφο θα παραμείνει στα αρχεία της Οργανωτικής Επιτροπής), αναλαμβάνουν πλήρως τα έξοδα αποστολής. Διαφορετικά, ελλείψει οποιουδήποτε ειδικού αιτήματος, μετά την 30η Μαρτίου 2016, οι συνθέσεις δεν θα είναι πλέον στη διάθεση των συνθετών. 7. Η αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό, επιβεβαιώνει ότι οι διαγωνιζόμενοι αποδέχονται ανεπιφύλακτα όλους τους κανόνες και τους κανονισμούς που καθορίζονται επί του παρόντος. 8. Σε περίπτωση οποιαδήποτε διαφωνίας ή διαφοράς απόψεων σχετικά με τους κανόνες και τους κανονισμούς, το μόνο έγκυρο κείμενο θα είναι η παρούσα ανακοίνωση στα ελληνικά, πλήρης, με 8 (οκτώ) παραγράφους (η αρμόδια αρχή: τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, Ελλάδα). Πληροφορίες: Ωδείο Τούμπας «Κ. Ματσίγκος» Tel: , Mob: info@odeio-matsigos.gr info@fotisguitar.com Το 3 ο Φεστιβάλ Κιθάρας Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί από 16 έως 20 Μαρτίου 2016 στη Θεσσαλονίκη.

14 3 RD INTERNATIONAL GUITAR FESTIVAL OF THESSALONIKI REGULATIONS FOR THE COMPETITION OF ARRANGEMENT OR TRANSCRIPTION The Cultural Development Association of Conservatory of Toumpa K. Matsigkos organizes during the 3 rd Guitar Festival in Thessaloniki, the Competition of Arrangement or Transcription for guitar. Defined as arrangement for a classical guitar the elaboration of a melody, of a song or whatever motto or no of a piece, and as transcription the transfer of a piece written for another instrument or a group of instruments for the guitar. The aim of that competition is to augment the modern repertory of the classical guitar. 1. The competition of arrangement or transcription for the year 2016 requests one arrangement or transcription for guitar of one play written for another instrument, a group of instruments or an orchestra despite the time or the style which not lasts less than five (5) minutes and no more than ten (10). The arrangement or the transcription could be the motto of the competition. In that case, it could be used in all the activities of the 3 rd Guitar Festival of Thessaloniki. The arrangements or the transcriptions which will be submitted, should not have been published or played in any other public concert, recital and should not have been reproduced or posted in social networks or other mass media before the ceremony of the festival. The arrangements or the transcriptions should be written for a six-string solo guitar. 2. The competition is open to all competitors regardless the nationality or the age. As far as the participation is concerned the competitor shall send to the competition: a) 8 copies of the sheet music and 1 (one) copy of the original piece that the competitor used as a base. These, should not contain any information or reference which could allow the identification of the competitor. Each copy should have prominently the name of the piece and its duration. b) A closed envelop, with the same name as the sheet music, with the following form of application, properly completed and signed in the correct points with : a name, surname, clear address (phone number, fax, ) signed declaration that the piece is not published and a phone number for any communication after the end of the festival. 2 recently photos of the competitor, which should be signed at the back A curriculum vitae A copy of the receipt of the entry fees

15 The envelop must be sent in the following address until the 21 st December 2015: Eptalofou 9-11 & Anatolikis Thrakis, Kato Toumpa 54454, Thessaloniki (Greece). In any case, the date that is referred in the postal stamp will be considered as the date of the sending. The omission to observe the regulations which have been published above, may lead to the exclusion of the competitor from the festival. All the written material should be indicated with readable capital letters and in one of the formal languages of the contest (English, Greek). 3. The registration fee for the contest is 30(thirty) Euro for the first piece, whereas for the other opus which will be sent by the same competitor the cost will be 20(twenty) Euro for each piece. (Every competitor can send more than one opus/compositions in the contest). The payment will be conducted as it follows: -Postal Check to: Sotidou Paschalina, Eptalofou 9-11, Kato Toumpa, Thessaloniki with the notice For the 3rd Guitar Festival of Thessaloniki. The fee cannot be paid back. 4. One international jury which consists of 5(five) members at least whose names will be announced by the organizers after the 21 st of December 2015, will be authorized to choose maximum 3 pieces for the award. They three piece which will be chosen, will be played by the guitarist and the Artistic Director of International Guitar Festival of Thessaloniki Mr. Fotis Koutsothodoros in the premiere of the festival at 16 th March The winner will be announced at 16 th March The music piece which will win, will be awarded with 300(Three hundred) Euro. The winning piece will be published. The winning piece will be performed in the presence of the composer during the 3 rd Guitar Festival of Thessaloniki and is going to be attended by artists, teachers, contestants in the guitar and specialized magazines. If there are any other prizes apart from those listed, they will be awarded during the ceremony. 5. The jury has the right not to accord or to accord the award. The decision of the jury is definite. 6. The competitor who wish to take back the copies of the work that they have sent (one copy will stay in the records of the organizing committee) have to fully undertake the costs to send them. 7. The application for participation in the contest, confirms that the contestants accept highly all the rules and regulations set at this present sheet. 8. In case of any disagreement or difference of opinion on the regulations, the only valid text will be the present announcement written in Greek and completed

16 with 8 (eight) paragraphs/sections (competent authority: the courts of Thessaloniki, Greece). For information apply to the: Conservatory of Toumpa K. Matsigkos Tel: , Mob: info@odeio-matsigos.gr info@fotisguitar.com The 3rd International Guitar Festival of Thessaloniki will be held in Thessaloniki from 16 to 20 March 2016

17 3 RD INTERNATIONAL GUITAR FESTIVAL OF THESSALONIKI REGULATIONS FOR THE COMPETITION OF CHAMBER MUSIC The Cultural Development Association of Conservatory of Toumpa K. Matsigkos organizes during the 3 rd Guitar Festival in Thessaloniki, the Competition of Chamber Music for two guitars or one guitar and one other musical instrument or voice. 1. The maximum duration of the program in all phases must be respected. The contest will be held in one phase. The contestants must perform two or more pieces of different style, maximum duration of 15 minutes. The pieces can be either original written for the specific duetto or arrangements or transcriptions. 2. The winners will perform in the final concert of the festival on Sunday 20 th March The order of appearance of the contestants in all categories will be determined by lottery which will be held on Sunday 20 th March 2016 before the competition starts. 4. The contestants must send the application form until the Tuesday 1 March The registration fee of the duetto is 60 Euro (sixty). The payment will be conducted as it follows: -Postal Check to: Sotidou Paschalina, Eptalofou 9-11, Kato Toumpa, Thessaloniki with the notice For the 3rd Guitar Festival of Thessaloniki-Chamber Music Competition. The fee cannot be paid back. The competitors shall send the registration application either by post or by to the festival s addresses. 5. The performance of the pieces can be done with or without the music sheets. 6. The jury will consist of five members at least. The names of the members will be announced in the beginning of the contest. The jury is responsible for the settlement of any issue that may arise relating to the conduction of the competition. It has the right to interrupt the contestants after the expiration of the maximum duration or even earlier. 7. The final decision, concerning the evaluation of the contestants by each member of the jury, is going to be secret both for the rest members of the jury and for the

18 contestants. The final result will be formed by all the choices of the members of the jury: more specifically, first will be the one who will be selected as the first most of the times, second will be the one who will be selected as the second most of the times, etc. In the event of a tie, the final result will be determined by the average score given by the members of the jury. It has the right not only to omit the award but also to divide it. -If a member of the jury is at the same time the teacher of one of the contestants he cannot participate in the voting of the specific duetto. -In the event of a tie, it will be another voting. The winning duetto will be awarded with the prize of 500 (five hundred) Euro as well as the invitation to the 4 th Guitar Festival of Thessaliniki. 8. The Cultural Development Association of Conservatory of Toumpa K. Matsigkos has recording or filming rights of the contest and rights of using the material in any way. The contestants cannot have any financial claim by the use of the recorded/filmed material. 9. The contestants that will win must attend the ceremony on Sunday 20th March Otherwise, the prize or the praise will be canceled. For information apply to the: Conservatory of Toumpa K. Matsigkos Tel: , Mob: info@odeio-matsigos.gr info@fotisguitar.com The 3rd International Guitar Festival of Thessaloniki will be held in Thessaloniki from 16 to 20 March 2016

19 3 RD INTERNATIONAL GUITAR FESTIVAL OF THESSALONIKI REGULATIONS FOR THE GUITAR COMPETITIONS The Cultural Development Association of Conservatory of Toumpa K. Matsigkos organizes during the 3 rd Guitar Festival in Thessaloniki a Guitar Competition. In the First (A ) Category the right of participation have those contestants born after 19 th March In the second (B ) category the right of participation have those contestants born after 19 th March The third (C ) category is conducted without age limit. The contest will be conducted in two phases according to: A Category to 13 years old (those born after 19 March 2003 onwards) PRELIMINARY PHASE: As obligatory one of the following pieces by M. Carcassi: : 14, 18, 19, 20, 23 (ed.suvini Zerboni )* Free program (Maximum duration of the preliminary phase is 7 minutes) FINAL PHASE: Free program of maximum duration 10 minutes Awards of A Category: 1. A guitar worth 220 Euro ( Music House Mavromoustakis ), Recital in the field of competition 2. Musical items (Musical Instruments Richardos ) 3. Musical items (Music House Mavromoustakis ). B Category to 17 years old (those born after 19 March 1999 onwards) PRELIMINARY PHASE: As obligatory one of the following pieces by F. Sor : 9, 10, 11,12, 17, 20 (ed.a. Segovia)* Free program (Maximum duration of the preliminary phase is 10 minutes)

20 FINAL PHASE: Free program of maximum duration 15 minutes Awards of B Category: 1. A guitar worth 1500 Euro (Koumridis Guitars), Recital in the field of competition 2. A guitar worth 350 Euro (Musical Instruments Dekavala) 3. Music books (Musical Instruments Stollas). C Category without age limit PRELIMINARY PHASE: As obligatory a pair of the following capricies Opus 20 by Luigi Legnani: A) Νο.9 & Νο.15 B) No.28 & No.7 C) No.3 & No.36 D) Νο.14 & Νο. 12 Ε) Νο.6 & Νο.13 F) Νο.22 & Νο.21 Free Program (Maximum duration of the preliminary phase is 12 minutes) FINAL PHASE: Free program of 3 different music styles with maximum duration 25 minutes Awards of C Category: 1. A guitar worth 5000 Euro (Palaiodimopoulos Guitars), Prize money 1500, Recital at Municipal Conservatory of Lamia, Recital at Municipal Conservatory of Kavala, Recital at the 4 th International Guitar Festival of Thessaloniki 2. Prize money 400 Euro and Musical Instruments

3 ου Φεστιβάλ Κιθάρας Θεσσαλονίκης Κανονισμοί Διαγωνισμού Διασκευής ή Μεταγραφής

3 ου Φεστιβάλ Κιθάρας Θεσσαλονίκης Κανονισμοί Διαγωνισμού Διασκευής ή Μεταγραφής 3 ου Φεστιβάλ Κιθάρας Θεσσαλονίκης Κανονισμοί Διαγωνισμού Διασκευής ή Μεταγραφής Ο «Σύλλογος Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ωδείου Τούμπας Κ. Ματσίγκος» διοργανώνει, στα πλαίσια του 3 ου Φεστιβάλ Κιθάρας Θεσσαλονίκης,

Διαβάστε περισσότερα

Κάθε γνήσιο αντίγραφο φέρει υπογραφή του συγγραφέα. / Each genuine copy is signed by the author.

Κάθε γνήσιο αντίγραφο φέρει υπογραφή του συγγραφέα. / Each genuine copy is signed by the author. Κάθε γνήσιο αντίγραφο φέρει υπογραφή του συγγραφέα. / Each genuine copy is signed by the author. 2012, Γεράσιμος Χρ. Σιάσος / Gerasimos Siasos, All rights reserved. Στοιχεία επικοινωνίας συγγραφέα / Author

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΧΕΔΙΟΥ

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΧΕΔΙΟΥ 1. Η διαφήμιση της Τράπεζας για τα "Διπλά Προνόμια από την American Express" ισχύει για συναλλαγές που θα πραγματοποιηθούν από κατόχους καρτών Sunmiles American Express, American

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ: Θέμα: Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά για την Ε και ΣΤ Δημοτικού

ΠΡΟΣ: Θέμα: Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά για την Ε και ΣΤ Δημοτικού ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ------ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Section 1: Listening and responding. Presenter: Niki Farfara MGTAV VCE Seminar 7 August 2016

Section 1: Listening and responding. Presenter: Niki Farfara MGTAV VCE Seminar 7 August 2016 Section 1: Listening and responding Presenter: Niki Farfara MGTAV VCE Seminar 7 August 2016 Section 1: Listening and responding Section 1: Listening and Responding/ Aκουστική εξέταση Στο πρώτο μέρος της

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ CYPRUS COMPUTER SOCIETY ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 6/5/2006

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ CYPRUS COMPUTER SOCIETY ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 6/5/2006 Οδηγίες: Να απαντηθούν όλες οι ερωτήσεις. Ολοι οι αριθμοί που αναφέρονται σε όλα τα ερωτήματα είναι μικρότεροι το 1000 εκτός αν ορίζεται διαφορετικά στη διατύπωση του προβλήματος. Διάρκεια: 3,5 ώρες Καλή

Διαβάστε περισσότερα

EE512: Error Control Coding

EE512: Error Control Coding EE512: Error Control Coding Solution for Assignment on Finite Fields February 16, 2007 1. (a) Addition and Multiplication tables for GF (5) and GF (7) are shown in Tables 1 and 2. + 0 1 2 3 4 0 0 1 2 3

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Α. Διαβάστε τις ειδήσεις και εν συνεχεία σημειώστε. Οπτική γωνία είδησης 1:.

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Α.  Διαβάστε τις ειδήσεις και εν συνεχεία σημειώστε. Οπτική γωνία είδησης 1:. ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Α 2 ειδήσεις από ελληνικές εφημερίδες: 1. Τα Νέα, 13-4-2010, Σε ανθρώπινο λάθος αποδίδουν τη συντριβή του αεροσκάφους, http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4569526&ct=2 2. Τα Νέα,

Διαβάστε περισσότερα

2 Composition. Invertible Mappings

2 Composition. Invertible Mappings Arkansas Tech University MATH 4033: Elementary Modern Algebra Dr. Marcel B. Finan Composition. Invertible Mappings In this section we discuss two procedures for creating new mappings from old ones, namely,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ CYPRUS COMPUTER SOCIETY 21 ος ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Δεύτερος Γύρος - 30 Μαρτίου 2011

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ CYPRUS COMPUTER SOCIETY 21 ος ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Δεύτερος Γύρος - 30 Μαρτίου 2011 Διάρκεια Διαγωνισμού: 3 ώρες Απαντήστε όλες τις ερωτήσεις Μέγιστο Βάρος (20 Μονάδες) Δίνεται ένα σύνολο από N σφαιρίδια τα οποία δεν έχουν όλα το ίδιο βάρος μεταξύ τους και ένα κουτί που αντέχει μέχρι

Διαβάστε περισσότερα

40 YEARS PHANTOM IN GREEK SKIES (CELEBRATION OF 40 YEARS OF SERVICE IN HELLENIC AIR FORCE)

40 YEARS PHANTOM IN GREEK SKIES (CELEBRATION OF 40 YEARS OF SERVICE IN HELLENIC AIR FORCE) 40 YEARS PHANTOM IN GREEK SKIES (CELEBRATION OF 40 YEARS OF SERVICE IN HELLENIC AIR FORCE) The first F-4E Phantom landed in Andravida Air Base on April 1974. Since then, 40 years later, the legendary Phantoms

Διαβάστε περισσότερα

the total number of electrons passing through the lamp.

the total number of electrons passing through the lamp. 1. A 12 V 36 W lamp is lit to normal brightness using a 12 V car battery of negligible internal resistance. The lamp is switched on for one hour (3600 s). For the time of 1 hour, calculate (i) the energy

Διαβάστε περισσότερα

Διεθνές Βραβείο Ποίησης Castello di Duino 15η έκδοση 2019

Διεθνές Βραβείο Ποίησης Castello di Duino 15η έκδοση 2019 Διεθνές Βραβείο Ποίησης Castello di Duino 15η έκδοση 2019 Προθεσμίες : Για τα ατομικά ποιήματα : 31 Οκτωβρίου 2018 Για τα θεατρικά κείμενα : 30 Νοεμβρίου 2018 Ειδική προθεσμία για τα σχολεία και τα ομαδικά

Διαβάστε περισσότερα

Διεθνές Βραβείο Ποίησης Castello di Duino 12η έκδοση 2015

Διεθνές Βραβείο Ποίησης Castello di Duino 12η έκδοση 2015 Διεθνές Βραβείο Ποίησης Castello di Duino 12η έκδοση 2015 Προθεσμία: 10 Νοεμβρίου 2015 Ειδική προθεσμία για τα σχολεία: 31 Δεκεμβρίου 2015 Οι όροι συμμετοχής στο διαγωνισμό πρέπει να τηρούνται αυστηρά.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ CYPRUS COMPUTER SOCIETY ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 19/5/2007

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ CYPRUS COMPUTER SOCIETY ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 19/5/2007 Οδηγίες: Να απαντηθούν όλες οι ερωτήσεις. Αν κάπου κάνετε κάποιες υποθέσεις να αναφερθούν στη σχετική ερώτηση. Όλα τα αρχεία που αναφέρονται στα προβλήματα βρίσκονται στον ίδιο φάκελο με το εκτελέσιμο

Διαβάστε περισσότερα

Assalamu `alaikum wr. wb.

Assalamu `alaikum wr. wb. LUMP SUM Assalamu `alaikum wr. wb. LUMP SUM Wassalamu alaikum wr. wb. Assalamu `alaikum wr. wb. LUMP SUM Wassalamu alaikum wr. wb. LUMP SUM Lump sum lump sum lump sum. lump sum fixed price lump sum lump

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ MASTERS

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ MASTERS ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ MASTERS Το Εκπολιτιστικό Αθλητικό Τμήμα «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» διοργανώνει το Σάββατο 11 και Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 Αγώνες Κολύμβησης Βετεράνων (MASTERS) με την ονομασία «ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Αγοράς Ηλεκτρονικού Βιβλίου Instructions for Buying an ebook

Οδηγίες Αγοράς Ηλεκτρονικού Βιβλίου Instructions for Buying an ebook Οδηγίες Αγοράς Ηλεκτρονικού Βιβλίου Instructions for Buying an ebook Βήμα 1: Step 1: Βρείτε το βιβλίο που θα θέλατε να αγοράσετε και πατήστε Add to Cart, για να το προσθέσετε στο καλάθι σας. Αυτόματα θα

Διαβάστε περισσότερα

C.S. 430 Assignment 6, Sample Solutions

C.S. 430 Assignment 6, Sample Solutions C.S. 430 Assignment 6, Sample Solutions Paul Liu November 15, 2007 Note that these are sample solutions only; in many cases there were many acceptable answers. 1 Reynolds Problem 10.1 1.1 Normal-order

Διαβάστε περισσότερα

Section 8.3 Trigonometric Equations

Section 8.3 Trigonometric Equations 99 Section 8. Trigonometric Equations Objective 1: Solve Equations Involving One Trigonometric Function. In this section and the next, we will exple how to solving equations involving trigonometric functions.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ. ΕΠΛ342: Βάσεις Δεδομένων. Χειμερινό Εξάμηνο Φροντιστήριο 10 ΛΥΣΕΙΣ. Επερωτήσεις SQL

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ. ΕΠΛ342: Βάσεις Δεδομένων. Χειμερινό Εξάμηνο Φροντιστήριο 10 ΛΥΣΕΙΣ. Επερωτήσεις SQL ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΕΠΛ342: Βάσεις Δεδομένων Χειμερινό Εξάμηνο 2013 Φροντιστήριο 10 ΛΥΣΕΙΣ Επερωτήσεις SQL Άσκηση 1 Για το ακόλουθο σχήμα Suppliers(sid, sname, address) Parts(pid, pname,

Διαβάστε περισσότερα

derivation of the Laplacian from rectangular to spherical coordinates

derivation of the Laplacian from rectangular to spherical coordinates derivation of the Laplacian from rectangular to spherical coordinates swapnizzle 03-03- :5:43 We begin by recognizing the familiar conversion from rectangular to spherical coordinates (note that φ is used

Διαβάστε περισσότερα

JUNIOR FORENSICS Dear Parents,

JUNIOR FORENSICS Dear Parents, JUNIOR FORENSICS Dear Parents, We are very happy to introduce Junior Forensics! The Junior Forensics Team is for the students of 7 th and 8 th grades (Α και Β Γυμνασίου) and its goal is to introduce students

Διαβάστε περισσότερα

Στο εστιατόριο «ToDokimasesPrinToBgaleisStonKosmo?» έξω από τους δακτυλίους του Κρόνου, οι παραγγελίες γίνονται ηλεκτρονικά.

Στο εστιατόριο «ToDokimasesPrinToBgaleisStonKosmo?» έξω από τους δακτυλίους του Κρόνου, οι παραγγελίες γίνονται ηλεκτρονικά. Διαστημικό εστιατόριο του (Μ)ΑστροΈκτορα Στο εστιατόριο «ToDokimasesPrinToBgaleisStonKosmo?» έξω από τους δακτυλίους του Κρόνου, οι παραγγελίες γίνονται ηλεκτρονικά. Μόλις μια παρέα πελατών κάτσει σε ένα

Διαβάστε περισσότερα

1. Αφετηρία από στάση χωρίς κριτή (self start όπου πινακίδα εκκίνησης) 5 λεπτά µετά την αφετηρία σας από το TC1B KALO LIVADI OUT

1. Αφετηρία από στάση χωρίς κριτή (self start όπου πινακίδα εκκίνησης) 5 λεπτά µετά την αφετηρία σας από το TC1B KALO LIVADI OUT Date: 21 October 2016 Time: 14:00 hrs Subject: BULLETIN No 3 Document No: 1.3 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Διαβάστε περισσότερα

SAINT CATHERINE S GREEK SCHOOL ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

SAINT CATHERINE S GREEK SCHOOL ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ SAINT CATHERINE S GREEK SCHOOL ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ WELCOME TO ST. CATHERINE S GREEK SCHOOL! WEEKDAY GREEK SCHOOL - REGISTRATION FORM SCHOOL YEAR 2016-2017 ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

10 MERCHIA. 10. Starting from standing position (where the SIGN START ) without marshal (self start) 5 minutes after TC4 KALO LIVADI OUT

10 MERCHIA. 10. Starting from standing position (where the SIGN START ) without marshal (self start) 5 minutes after TC4 KALO LIVADI OUT Date: 22 October 2016 Time: 09:00 hrs Subject: BULLETIN No 5 Document No: 1.6 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Διαβάστε περισσότερα

UNIVERSITY OF CAMBRIDGE INTERNATIONAL EXAMINATIONS International General Certificate of Secondary Education

UNIVERSITY OF CAMBRIDGE INTERNATIONAL EXAMINATIONS International General Certificate of Secondary Education www.xtremepapers.com UNIVERSITY OF CAMBRIDGE INTERNATIONAL EXAMINATIONS International General Certificate of Secondary Education *6301456813* GREEK 0543/03 Paper 3 Speaking Role Play Card One 1 March 30

Διαβάστε περισσότερα

Approximation of distance between locations on earth given by latitude and longitude

Approximation of distance between locations on earth given by latitude and longitude Approximation of distance between locations on earth given by latitude and longitude Jan Behrens 2012-12-31 In this paper we shall provide a method to approximate distances between two points on earth

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ IKYDA 2012 PROGRAMME IKYDA 2012

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ IKYDA 2012 PROGRAMME IKYDA 2012 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ IKYDA 2012 PROGRAMME FOR THE PROMOTION OF THE EXCHANGE AND SCIENTIFIC COOPERATION BETWEEN GREECE AND GERMANY

Διαβάστε περισσότερα

Passport number (or) διαβατηρίου (ή)

Passport number (or) διαβατηρίου (ή) APPLICATION FOR DEMATERIALIZED SECURITIES SYSTEM (S.A.T.) ACCOUNT WITH THE ATHENS EXCHANGE ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΥΛΩΝ ΤΙΤΛΩΝ (Σ.Α.Τ.) ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ Please type Latin Characters.

Διαβάστε περισσότερα

ιεθνές Βραβείο Ποίησης Castello di Duino 11η έκδοση 2015

ιεθνές Βραβείο Ποίησης Castello di Duino 11η έκδοση 2015 ιεθνές Βραβείο Ποίησης Castello di Duino 11η έκδοση 2015 Προθεσµία: 31 Οκτωβρίου 2014 Ειδική προθεσµία για τα σχολεία: 31 εκεµβρίου 2014 Οι όροι συµµετοχής στο διαγωνισµό πρέπει να τηρούνται αυστηρά. Η

Διαβάστε περισσότερα

Advanced Subsidiary Unit 1: Understanding and Written Response

Advanced Subsidiary Unit 1: Understanding and Written Response Write your name here Surname Other names Edexcel GE entre Number andidate Number Greek dvanced Subsidiary Unit 1: Understanding and Written Response Thursday 16 May 2013 Morning Time: 2 hours 45 minutes

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Εγγραφής στις Εξετάσεις για Ανεξάρτητους Υποψηφίους

Οδηγίες Εγγραφής στις Εξετάσεις για Ανεξάρτητους Υποψηφίους Οδηγίες Εγγραφής στις Εξετάσεις για Ανεξάρτητους Υποψηφίους Ιανουάριος 2017 Έκδοση 4.1 Απρίλιος 2018 Έκδοση 04.2 PeopleCert Certifying Professionals E-mail: info@peoplecert.org, www.peoplecert.org Copyright

Διαβάστε περισσότερα

ΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. ΘΕΜΑ: «ιερεύνηση της σχέσης µεταξύ φωνηµικής επίγνωσης και ορθογραφικής δεξιότητας σε παιδιά προσχολικής ηλικίας»

ΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. ΘΕΜΑ: «ιερεύνηση της σχέσης µεταξύ φωνηµικής επίγνωσης και ορθογραφικής δεξιότητας σε παιδιά προσχολικής ηλικίας» ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟΥ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΥ «ΠΑΙ ΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΠΑΙ ΑΓΩΓΙΚΟ ΥΛΙΚΟ» ΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ που εκπονήθηκε για τη

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΑΣΤΕΚΤΟΜΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΡΙΣΟΚΚΑ Λευκωσία 2012 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Finite Field Problems: Solutions

Finite Field Problems: Solutions Finite Field Problems: Solutions 1. Let f = x 2 +1 Z 11 [x] and let F = Z 11 [x]/(f), a field. Let Solution: F =11 2 = 121, so F = 121 1 = 120. The possible orders are the divisors of 120. Solution: The

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ: Θέμα: Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά για την Ε και ΣΤ Δημοτικού

ΠΡΟΣ: Θέμα: Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά για την Ε και ΣΤ Δημοτικού 25748 17-11-2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ,ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Θεσσαλονίκη: 13-3-2015 Αριθμ. Πρωτ. : 1999 ΠΡΟΣ: Δημοτικά

Διαβάστε περισσότερα

ΣΟΡΟΠΤΙΜΙΣΤΡΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ

ΣΟΡΟΠΤΙΜΙΣΤΡΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΣΟΡΟΠΤΙΜΙΣΤΡΙΕΣ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΣΟΡΟΠΤΙΜΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΤΕΥΧΟΣ Νο 110 - Δ ΤΡΙΜΗΝΟ 2014 Το πρώτο βραβείο κέρδισε η Ελλάδα για την φωτογραφία Blue + Yellow = Green στον διαγωνισμό 2014 του

Διαβάστε περισσότερα

Business English. Ενότητα # 9: Financial Planning. Ευαγγελία Κουτσογιάννη Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων

Business English. Ενότητα # 9: Financial Planning. Ευαγγελία Κουτσογιάννη Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα Business English Ενότητα # 9: Financial Planning Ευαγγελία Κουτσογιάννη Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό

Διαβάστε περισσότερα

Every set of first-order formulas is equivalent to an independent set

Every set of first-order formulas is equivalent to an independent set Every set of first-order formulas is equivalent to an independent set May 6, 2008 Abstract A set of first-order formulas, whatever the cardinality of the set of symbols, is equivalent to an independent

Διαβάστε περισσότερα

The challenges of non-stable predicates

The challenges of non-stable predicates The challenges of non-stable predicates Consider a non-stable predicate Φ encoding, say, a safety property. We want to determine whether Φ holds for our program. The challenges of non-stable predicates

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΙΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΩΡΟΙ ΚΛΕΙΔΙΑ ΑΝΑΘΕΣΘ ΑΓΩΝΑ ΓΑΦΕΙΟ ΑΓΩΝΩΝ ΟΓΑΝΩΤΙΚΘ ΕΡΙΤΟΡΘ. ζεκηλαρηο 1 ΡΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΜΟΣΡΟΝΔΙΑ (ISAF) ΕΛΛΘΝΙΚΘ ΟΜΟΣΡΟΝΔΙΑ (Ε.Ι.Ο.

ΕΡΙΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΩΡΟΙ ΚΛΕΙΔΙΑ ΑΝΑΘΕΣΘ ΑΓΩΝΑ ΓΑΦΕΙΟ ΑΓΩΝΩΝ ΟΓΑΝΩΤΙΚΘ ΕΡΙΤΟΡΘ. ζεκηλαρηο 1 ΡΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΜΟΣΡΟΝΔΙΑ (ISAF) ΕΛΛΘΝΙΚΘ ΟΜΟΣΡΟΝΔΙΑ (Ε.Ι.Ο. ΑΝΑΘΕΣΘ ΑΓΩΝΑ ΕΡΙΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΩΡΟΙ ΚΛΕΙΔΙΑ ΡΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΜΟΣΡΟΝΔΙΑ (ISAF) ΕΛΛΘΝΙΚΘ ΟΜΟΣΡΟΝΔΙΑ (Ε.Ι.Ο.) ΚΛΑΣΘ 6/6/2009 1 ΟΡΓΑΝΩΣΙΚΗ ΕΠΙΣΡΟΠΗ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΓΩΝΩΝ ΕΠΙΣΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ ΕΠΙΣΡΟΠΗ ΕΝΣΑΕΩΝ ΕΠΙΣΡΟΠΗ ΚΑΣΑΜΕΣΡΗΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ. 2. Προκηρύσσονται τέσσερεις ηλικιακές κατηγορίες: Διαγωνισμός Κοντσέρτου Κιθάρας: χωρίς ηλικιακό όριο

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ. 2. Προκηρύσσονται τέσσερεις ηλικιακές κατηγορίες: Διαγωνισμός Κοντσέρτου Κιθάρας: χωρίς ηλικιακό όριο ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ 1. Ανοιχτός σε όλους τους συμμετέχοντες του 12ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κιθάρας Βέροιας (εφεξής "Φεστιβάλ") που δηλώθηκαν ως "διαγωνιζόμενος". Πρώτοι νικητές παρελθόντων ετών δεν μπορούν να

Διαβάστε περισσότερα

International Art Academy

International Art Academy International Art Academy ------------- Βραβεία Αριστείας Συγγραφικού Έργου 2015 Βιβλία, Μελέτες, Άρθρα, Εργασίες για τις Τέχνες, την Εκπαίδευση, τις Ανθρωπιστικές & Κοινωνικές Επιστήμες (Λογοτεχνία, Ποίηση,

Διαβάστε περισσότερα

(C) 2010 Pearson Education, Inc. All rights reserved.

(C) 2010 Pearson Education, Inc. All rights reserved. Connectionless transmission with datagrams. Connection-oriented transmission is like the telephone system You dial and are given a connection to the telephone of fthe person with whom you wish to communicate.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΗΣΗ APPLICATION FORM FOR GREEK APPLICANTS. 1. Τίτλος Κοινού Ερευνητικού Σχεδίου:... Title of joint project:...

ΑΙΤΗΣΗ APPLICATION FORM FOR GREEK APPLICANTS. 1. Τίτλος Κοινού Ερευνητικού Σχεδίου:... Title of joint project:... ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ------ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ (Ι.Κ.Υ.) ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ, ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

14 Lesson 2: The Omega Verb - Present Tense

14 Lesson 2: The Omega Verb - Present Tense Lesson 2: The Omega Verb - Present Tense Day one I. Word Study and Grammar 1. Most Greek verbs end in in the first person singular. 2. The present tense is formed by adding endings to the present stem.

Διαβάστε περισσότερα

Üzleti élet Rendelés. Rendelés - Megrendelés. Rendelés - Visszaigazolás. Hivatalos, kísérleti

Üzleti élet Rendelés. Rendelés - Megrendelés. Rendelés - Visszaigazolás. Hivatalos, kísérleti - Megrendelés Εξετάζουμε την αγορά... Hivatalos, kísérleti Είμαστε στην ευχάριστη θέση να δώσουμε την παραγγελία μας στην εταιρεία σας για... Θα θέλαμε να κάνουμε μια παραγγελία. Επισυνάπτεται η παραγγελία

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 2 Εργαλεία για την αναζήτηση εργασίας: Το Βιογραφικό Σημείωμα

Ενότητα 2 Εργαλεία για την αναζήτηση εργασίας: Το Βιογραφικό Σημείωμα CURRICULUM VITAE Ενότητα 2 Εργαλεία για την αναζήτηση εργασίας: Το Βιογραφικό Σημείωμα 1.What is it? Τι είναι αυτό 2.Chronological example of a CV Χρονολογικό Παράδειγμα Βιογραφικού 3.Steps to send your

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ. 2. Προκηρύσσονται δύο ηλικιακές κατηγορίες: Νέοι Κιθαριστές: έως 23 ετών (Γεννημένοι από την 1η Ιανουαρίου 1994 και μετά)

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ. 2. Προκηρύσσονται δύο ηλικιακές κατηγορίες: Νέοι Κιθαριστές: έως 23 ετών (Γεννημένοι από την 1η Ιανουαρίου 1994 και μετά) ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ 1. Ανοιχτός σε όλους τους συμμετέχοντες του 12ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κιθάρας Βέροιας (εφεξής "Φεστιβάλ") που δηλώθηκαν ως "διαγωνιζόμενος". 2. Προκηρύσσονται δύο ηλικιακές κατηγορίες: Νέοι

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ CYPRUS COMPUTER SOCIETY ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 11/3/2006

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ CYPRUS COMPUTER SOCIETY ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 11/3/2006 ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 11/3/26 Οδηγίες: Να απαντηθούν όλες οι ερωτήσεις. Ολοι οι αριθμοί που αναφέρονται σε όλα τα ερωτήματα μικρότεροι το 1 εκτός αν ορίζεται διαφορετικά στη διατύπωση

Διαβάστε περισσότερα

Nowhere-zero flows Let be a digraph, Abelian group. A Γ-circulation in is a mapping : such that, where, and : tail in X, head in

Nowhere-zero flows Let be a digraph, Abelian group. A Γ-circulation in is a mapping : such that, where, and : tail in X, head in Nowhere-zero flows Let be a digraph, Abelian group. A Γ-circulation in is a mapping : such that, where, and : tail in X, head in : tail in X, head in A nowhere-zero Γ-flow is a Γ-circulation such that

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΕΠΗΡΕΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ- ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ BRAILLE ΑΠΟ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΤΥΦΛΩΣΗ

ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΕΠΗΡΕΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ- ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ BRAILLE ΑΠΟ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΤΥΦΛΩΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΕΠΗΡΕΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ- ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ BRAILLE

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΥΠΡΟΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΥΠΡΟΣ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΥΠΡΟΣ Τα πεδία που σημειώνονται με * είναι απαραίτητα Μέρος Α'- Προσωπικά Στοιχεία Επώνυμο: * Όνομα:* Surname:* Name:* Ημερομηνία Γεννήσεως:* Υπηκοότητα:*

Διαβάστε περισσότερα

ω ω ω ω ω ω+2 ω ω+2 + ω ω ω ω+2 + ω ω+1 ω ω+2 2 ω ω ω ω ω ω ω ω+1 ω ω2 ω ω2 + ω ω ω2 + ω ω ω ω2 + ω ω+1 ω ω2 + ω ω+1 + ω ω ω ω2 + ω

ω ω ω ω ω ω+2 ω ω+2 + ω ω ω ω+2 + ω ω+1 ω ω+2 2 ω ω ω ω ω ω ω ω+1 ω ω2 ω ω2 + ω ω ω2 + ω ω ω ω2 + ω ω+1 ω ω2 + ω ω+1 + ω ω ω ω2 + ω 0 1 2 3 4 5 6 ω ω + 1 ω + 2 ω + 3 ω + 4 ω2 ω2 + 1 ω2 + 2 ω2 + 3 ω3 ω3 + 1 ω3 + 2 ω4 ω4 + 1 ω5 ω 2 ω 2 + 1 ω 2 + 2 ω 2 + ω ω 2 + ω + 1 ω 2 + ω2 ω 2 2 ω 2 2 + 1 ω 2 2 + ω ω 2 3 ω 3 ω 3 + 1 ω 3 + ω ω 3 +

Διαβάστε περισσότερα

υπόκειται στο μηδενικό συντελεστή Ο Έφορος Φόρου Προστιθέμενης Αξίας, ασκώντας τις εξουσίες που του

υπόκειται στο μηδενικό συντελεστή Ο Έφορος Φόρου Προστιθέμενης Αξίας, ασκώντας τις εξουσίες που του Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 4236 Κ.Δ.Π. 555/2005 Αρ. 4055, 2.12.2005 Αριθμός 555 ΟΙ ΠΕΡΙ ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2000 ΜΕΧΡΙ 2005 ΟΙ ΠΕΡΙ ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ (ΓΕΝΙΚΟΙ) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 2001 ΜΕΧΡΙ2004)

Διαβάστε περισσότερα

Paper Reference. Paper Reference(s) 1776/04 Edexcel GCSE Modern Greek Paper 4 Writing. Thursday 21 May 2009 Afternoon Time: 1 hour 15 minutes

Paper Reference. Paper Reference(s) 1776/04 Edexcel GCSE Modern Greek Paper 4 Writing. Thursday 21 May 2009 Afternoon Time: 1 hour 15 minutes Centre No. Candidate No. Paper Reference(s) 1776/04 Edexcel GCSE Modern Greek Paper 4 Writing Thursday 21 May 2009 Afternoon Time: 1 hour 15 minutes Materials required for examination Nil Paper Reference

Διαβάστε περισσότερα

CYPRUS COMPETENT AUTHORITY, MODELS OF MEANS OF IDENTIFICATION, HOLDING REGISTER AND MOVEMENT DOCUMENT

CYPRUS COMPETENT AUTHORITY, MODELS OF MEANS OF IDENTIFICATION, HOLDING REGISTER AND MOVEMENT DOCUMENT CYPRUS COMPETENT AUTHORITY, MODELS OF MEANS OF IDENTIFICATION, HOLDING REGISTER AND MOVEMENT DOCUMENT 1 COMPETENT AUTHORITY: Ministry of Agriculture, Natural Resources and Environment Veterinary Services

Διαβάστε περισσότερα

SKILL TEST / PROFI. CHECK TYPE RATING (SPH) SE-ME APPLICATION AND EXAMINER'S REPORT

SKILL TEST / PROFI. CHECK TYPE RATING (SPH) SE-ME APPLICATION AND EXAMINER'S REPORT ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ HELLENIC REPUBLIC HELLENIC CIVIL AVIATION AUTHORITY MEMBER OF EASA HCAA REFERENCE No.: FSD REFERENCE No.: (HCAA USE ONLY- Αριθμοί Πρωτοκόλλου /Χρήση ΥΠΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ CYPRUS COMPUTER SOCIETY ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 24/3/2007

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ CYPRUS COMPUTER SOCIETY ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 24/3/2007 Οδηγίες: Να απαντηθούν όλες οι ερωτήσεις. Όλοι οι αριθμοί που αναφέρονται σε όλα τα ερωτήματα μικρότεροι του 10000 εκτός αν ορίζεται διαφορετικά στη διατύπωση του προβλήματος. Αν κάπου κάνετε κάποιες υποθέσεις

Διαβάστε περισσότερα

Math 6 SL Probability Distributions Practice Test Mark Scheme

Math 6 SL Probability Distributions Practice Test Mark Scheme Math 6 SL Probability Distributions Practice Test Mark Scheme. (a) Note: Award A for vertical line to right of mean, A for shading to right of their vertical line. AA N (b) evidence of recognizing symmetry

Διαβάστε περισσότερα

Physical DB Design. B-Trees Index files can become quite large for large main files Indices on index files are possible.

Physical DB Design. B-Trees Index files can become quite large for large main files Indices on index files are possible. B-Trees Index files can become quite large for large main files Indices on index files are possible 3 rd -level index 2 nd -level index 1 st -level index Main file 1 The 1 st -level index consists of pairs

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Ψηφιακή Οικονομία Άσκηση αυτοαξιολόγησης 4 Mαρίνα Μπιτσάκη Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών CS-593 Game Theory 1. For the game depicted below, find the mixed strategy

Διαβάστε περισσότερα

@ BY AVENUES PRIVATE INSTITUTE JUNE 2014

@ BY AVENUES PRIVATE INSTITUTE JUNE 2014 1 Εκεί που η ποιότητα συναντά την επιτυχία Λεωφ. Αρχ. Μακαρίου 7, Αρεδιού Τηλ. 22874368/9 2 ENGLISH INSTITUTE A Place where quality meets success 7, Makarios Avenue, Arediou, Tel. 22874368/9 99606442 Anglia

Διαβάστε περισσότερα

department listing department name αχχουντσ ϕανε βαλικτ δδσϕηασδδη σδηφγ ασκϕηλκ τεχηνιχαλ αλαν ϕουν διξ τεχηνιχαλ ϕοην µαριανι

department listing department name αχχουντσ ϕανε βαλικτ δδσϕηασδδη σδηφγ ασκϕηλκ τεχηνιχαλ αλαν ϕουν διξ τεχηνιχαλ ϕοην µαριανι She selects the option. Jenny starts with the al listing. This has employees listed within She drills down through the employee. The inferred ER sttricture relates this to the redcords in the databasee

Διαβάστε περισσότερα

Newborn Upfront Payment & Newborn Supplement

Newborn Upfront Payment & Newborn Supplement GREEK Newborn Upfront Payment & Newborn Supplement Female 1: Το μωρό μου θα ρθει σύντομα, θα πρέπει να κανονίσω τα οικονομικά μου. Άκουσα ότι η κυβέρνηση δεν δίνει πλέον το Baby Bonus. Ξέρεις τίποτα γι

Διαβάστε περισσότερα

DESIGN OF MACHINERY SOLUTION MANUAL h in h 4 0.

DESIGN OF MACHINERY SOLUTION MANUAL h in h 4 0. DESIGN OF MACHINERY SOLUTION MANUAL -7-1! PROBLEM -7 Statement: Design a double-dwell cam to move a follower from to 25 6, dwell for 12, fall 25 and dwell for the remader The total cycle must take 4 sec

Διαβάστε περισσότερα

Αίτηση για Εκχώρηση Άδειας Χρήσης Δικτυακού Ονόματος με κατάληξη.cy

Αίτηση για Εκχώρηση Άδειας Χρήσης Δικτυακού Ονόματος με κατάληξη.cy ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙΙ Για Επίσημη Χρήση A/A. Αίτηση για Εκχώρηση Άδειας Χρήσης Δικτυακού Ονόματος με κατάληξη.cy A1. Στοιχεία Καταχωρουμένου Όνομα Προσώπου: Αρ. Ταυτότητας: Διεύθυνση: Αρ. Τηλεφώνου: Αρ. Φαξ: Ηλεκτρονική

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΟΔΟΝΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗΣ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΟΔΟΝΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΟΔΟΝΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΡΑΤΗΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Ενότητα 11: The Unreal Past Το περιεχόμενο του μαθήματος διατίθεται με άδεια Creative Commons

Διαβάστε περισσότερα

GREECE BULGARIA 6 th JOINT MONITORING

GREECE BULGARIA 6 th JOINT MONITORING GREECE BULGARIA 6 th JOINT MONITORING COMMITTEE BANSKO 26-5-2015 LEGISLATIVE FRAMEWORK Regulation 1083/2006 (general provisions for ERDF). Regulation 1080/2006 (ERDF) Regulation 1028/2006 (Implementing

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Α.Μ.: 09/061. Υπεύθυνος Καθηγητής: Σάββας Μακρίδης

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Α.Μ.: 09/061. Υπεύθυνος Καθηγητής: Σάββας Μακρίδης Α.Τ.Ε.Ι. ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «Η διαμόρφωση επικοινωνιακής στρατηγικής (και των τακτικών ενεργειών) για την ενδυνάμωση της εταιρικής

Διαβάστε περισσότερα

CHAPTER 48 APPLICATIONS OF MATRICES AND DETERMINANTS

CHAPTER 48 APPLICATIONS OF MATRICES AND DETERMINANTS CHAPTER 48 APPLICATIONS OF MATRICES AND DETERMINANTS EXERCISE 01 Page 545 1. Use matrices to solve: 3x + 4y x + 5y + 7 3x + 4y x + 5y 7 Hence, 3 4 x 0 5 y 7 The inverse of 3 4 5 is: 1 5 4 1 5 4 15 8 3

Διαβάστε περισσότερα

The Nottingham eprints service makes this work by researchers of the University of Nottingham available open access under the following conditions.

The Nottingham eprints service makes this work by researchers of the University of Nottingham available open access under the following conditions. Luevorasirikul, Kanokrat (2007) Body image and weight management: young people, internet advertisements and pharmacists. PhD thesis, University of Nottingham. Access from the University of Nottingham repository:

Διαβάστε περισσότερα

Προς όλα τα μέλη του Συνδέσμου Τεχνική Εγκύκλιος Αρ. 36

Προς όλα τα μέλη του Συνδέσμου Τεχνική Εγκύκλιος Αρ. 36 Προς όλα τα μέλη του Συνδέσμου Τεχνική Εγκύκλιος Αρ. 36 23 Μαΐου 2008 Θέμα: Αναθεωρημένο υπόδειγμα ψηφίσματος προς κατάθεση στον Έφορο Εταιρειών για τη μετατροπή μετοχικού κεφαλαίου σε Ευρώ την 1 Ιανουαρίου

Διαβάστε περισσότερα

6.1. Dirac Equation. Hamiltonian. Dirac Eq.

6.1. Dirac Equation. Hamiltonian. Dirac Eq. 6.1. Dirac Equation Ref: M.Kaku, Quantum Field Theory, Oxford Univ Press (1993) η μν = η μν = diag(1, -1, -1, -1) p 0 = p 0 p = p i = -p i p μ p μ = p 0 p 0 + p i p i = E c 2 - p 2 = (m c) 2 H = c p 2

Διαβάστε περισσότερα

Homework 3 Solutions

Homework 3 Solutions Homework 3 Solutions Igor Yanovsky (Math 151A TA) Problem 1: Compute the absolute error and relative error in approximations of p by p. (Use calculator!) a) p π, p 22/7; b) p π, p 3.141. Solution: For

Διαβάστε περισσότερα

Instruction Execution Times

Instruction Execution Times 1 C Execution Times InThisAppendix... Introduction DL330 Execution Times DL330P Execution Times DL340 Execution Times C-2 Execution Times Introduction Data Registers This appendix contains several tables

Διαβάστε περισσότερα

PortSip Softphone. Ελληνικά Ι English 1/20

PortSip Softphone. Ελληνικά Ι English 1/20 PortSip Softphone Ελληνικά Ι English 1/20 1. Περιεχόμενα 2. Εγκατάσταση σε Smartphone & Tablet (Android ή ios)... 1 3. Εγκατάσταση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή (Windows ή Mac).... 5 4. Installation in Smartphone

Διαβάστε περισσότερα

Μεταπτυχιακή διατριβή. Ανδρέας Παπαευσταθίου

Μεταπτυχιακή διατριβή. Ανδρέας Παπαευσταθίου Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντος Μεταπτυχιακή διατριβή Κτίρια σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης :Αξιολόγηση συστημάτων θέρμανσης -ψύξης και ΑΠΕ σε οικιστικά κτίρια στην

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΜΗΜΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΜΗΜΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΜΗΜΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΠΛΟΙΟΥ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ που υποβλήθηκε στο

Διαβάστε περισσότερα

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ VEHICLE AND ON-VEHICLE EQUIPMENTS FAIR

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ VEHICLE AND ON-VEHICLE EQUIPMENTS FAIR From: Turkish Embassy - Office Of Commercial Counsellor [mailto:dtati@otenet.gr] Sent: Tuesday, April 12, 2011 1:17 PM To: Turkish Embassy - Office Of Commercial Counsellor Subject: FAIR ANNOUNCEMENT AND

Διαβάστε περισσότερα

Παραμύθια τησ Χαλιμϊσ, τομ. A Σελύδα 1

Παραμύθια τησ Χαλιμϊσ, τομ. A Σελύδα 1 Παραμύθια τησ Χαλιμϊσ, τομ. A Σελύδα 1 Παραμύθια τησ Χαλιμϊσ, τομ. A Σελύδα 2 Dervish Abu Bekr, «Παραμύθια τησ Χαλιμϊσ, τομ. Α» Ιούνιοσ 2013 Φωτo εξωφύλλου: Βαςιλεύα Αςπαςύα Μαςούρα Επιμϋλεια ϋκδοςησ:

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Πρωτ. 440 Αθήνα, 26/03/2012 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αρ. Πρωτ. 440 Αθήνα, 26/03/2012 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών ΓΡΑΦΕΙΟ ΙΑΣΥΝ ΕΣΗΣ Πατησίων 42, 106 82 Αθήνα Τηλ.: 210.3897 158 9 career@asfa.gr Αρ. Πρωτ. 440 Αθήνα, 26/03/2012 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Έχουµε την ευχαρίστηση και την τιµή να σας ανακοινώσουµε

Διαβάστε περισσότερα

Επίσημη Εφημερίδα, Παράρτημα Τρίτο (1):

Επίσημη Εφημερίδα, Παράρτημα Τρίτο (1): Ε.Ε. Παρ. ΙΠ(Ι) 30 Κ.Α.Π. 11/2002 Αρ. 3567,11.1.2002 Αριθμός 11 Ο ΠΕΡΙ ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2000 (ΝΟΜΟΣ 95(1) ΤΟΥ 2000) ΟΙ ΠΕΡΙ ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ (ΓΕΝΙΚΟΙ) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 2001 Επίσημη

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρηματική Αποστολή και Φόρουμ, Τελ Αβίβ, Ισραήλ Νοεμβρίου 2014

Επιχειρηματική Αποστολή και Φόρουμ, Τελ Αβίβ, Ισραήλ Νοεμβρίου 2014 Λευκωσία 14 Οκτωβρίου 2014 TO: Όλα τα μέλη του ΚΕΒΕ και Μέλη του Κύπρο-Ισραηλίτικου Επιχειρηματικού Συνδέσμου Επιχειρηματική Αποστολή και Φόρουμ, Τελ Αβίβ, Ισραήλ 25-27 Νοεμβρίου 2014 Το Κυπριακό Εμπορικό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΔΠΙΣΗΜΙΟ ΜΑΚΔΓΟΝΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΔΣΑΠΣΤΥΙΑΚΧΝ ΠΟΤΓΧΝ ΣΜΗΜΑΣΟ ΔΦΑΡΜΟΜΔΝΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

ΠΑΝΔΠΙΣΗΜΙΟ ΜΑΚΔΓΟΝΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΔΣΑΠΣΤΥΙΑΚΧΝ ΠΟΤΓΧΝ ΣΜΗΜΑΣΟ ΔΦΑΡΜΟΜΔΝΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΠΑΝΔΠΙΣΗΜΙΟ ΜΑΚΔΓΟΝΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΔΣΑΠΣΤΥΙΑΚΧΝ ΠΟΤΓΧΝ ΣΜΗΜΑΣΟ ΔΦΑΡΜΟΜΔΝΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΑΝΑΠΣΤΞΗ ΓΤΝΑΜΙΚΗ ΙΣΟΔΛΙΓΑ ΓΙΑ ΣΟ ΓΔΝΙΚΟ ΚΑΣΑΣΗΜΑ ΚΡΑΣΗΗ ΓΡΔΒΔΝΧΝ ΜΔ ΣΗ ΒΟΗΘΔΙΑ PHP MYSQL Γηπισκαηηθή Δξγαζία ηνπ Υξήζηνπ

Διαβάστε περισσότερα

3.4 SUM AND DIFFERENCE FORMULAS. NOTE: cos(α+β) cos α + cos β cos(α-β) cos α -cos β

3.4 SUM AND DIFFERENCE FORMULAS. NOTE: cos(α+β) cos α + cos β cos(α-β) cos α -cos β 3.4 SUM AND DIFFERENCE FORMULAS Page Theorem cos(αβ cos α cos β -sin α cos(α-β cos α cos β sin α NOTE: cos(αβ cos α cos β cos(α-β cos α -cos β Proof of cos(α-β cos α cos β sin α Let s use a unit circle

Διαβάστε περισσότερα

Συστήματα Διαχείρισης Βάσεων Δεδομένων

Συστήματα Διαχείρισης Βάσεων Δεδομένων ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Συστήματα Διαχείρισης Βάσεων Δεδομένων Φροντιστήριο 9: Transactions - part 1 Δημήτρης Πλεξουσάκης Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών Tutorial on Undo, Redo and Undo/Redo

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ. Πτυχιακή Εργασία

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ. Πτυχιακή Εργασία ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Πτυχιακή Εργασία Ο ΜΗΤΡΙΚΟΣ ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΟΓΚΟΓΟΝΙΔΙΟΥ BRCA1 ΚΑΙ BRCA2. Βασούλλα

Διαβάστε περισσότερα

CHAPTER 25 SOLVING EQUATIONS BY ITERATIVE METHODS

CHAPTER 25 SOLVING EQUATIONS BY ITERATIVE METHODS CHAPTER 5 SOLVING EQUATIONS BY ITERATIVE METHODS EXERCISE 104 Page 8 1. Find the positive root of the equation x + 3x 5 = 0, correct to 3 significant figures, using the method of bisection. Let f(x) =

Διαβάστε περισσότερα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΛΛΗΣ SCHOOLTIME E-BOOKS

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΛΛΗΣ SCHOOLTIME E-BOOKS ΟΜΗΡΟΥ ΙΛΙΑΔΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΛΛΗΣ SCHOOLTIME E-BOOKS www.scooltime.gr [- 2 -] The Project Gutenberg EBook of Iliad, by Homer This ebook is for the use of anyone anywhere at no cost and with almost no restrictions

Διαβάστε περισσότερα

σ σ σ :

σ σ σ : Erasmus... Η / : 16/10/2015..: 1048, σ, 471 00 Ά. : 26810 50544 http://erasmus.teiep.gr/ e-mail: erasmus@teiep.gr Η Η Η Η Η Η Η Η. 2015-16 σ ς σ ς "K σ σ σ STT " ς Erasmus+/ σ, σ σ ση, σ ώ. σ ς ώ ώ ώ ς

Διαβάστε περισσότερα

The Simply Typed Lambda Calculus

The Simply Typed Lambda Calculus Type Inference Instead of writing type annotations, can we use an algorithm to infer what the type annotations should be? That depends on the type system. For simple type systems the answer is yes, and

Διαβάστε περισσότερα

HOMEWORK 4 = G. In order to plot the stress versus the stretch we define a normalized stretch:

HOMEWORK 4 = G. In order to plot the stress versus the stretch we define a normalized stretch: HOMEWORK 4 Problem a For the fast loading case, we want to derive the relationship between P zz and λ z. We know that the nominal stress is expressed as: P zz = ψ λ z where λ z = λ λ z. Therefore, applying

Διαβάστε περισσότερα

Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education

Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education *8175930111* GREEK 0543/04 Paper 4 Writing May/June 2017 1 hour Candidates answer on the Question

Διαβάστε περισσότερα

Modern Greek Extension

Modern Greek Extension Centre Number 2017 HIGHER SCHOOL CERTIFICATE EXAMINATION Student Number Modern Greek Extension Written Examination General Instructions Reading time 10 minutes Working time 1 hour and 50 minutes Write

Διαβάστε περισσότερα

FSD REFERENCE No.: (HCAA USE ONLY- Αριθμοί Πρωτοκόλλου /Χρήση ΥΠΑ μόνο ) Place of birth: Τόπος γέν.: Post code: Ταχ. Κώδ.: Signature of applicant:

FSD REFERENCE No.: (HCAA USE ONLY- Αριθμοί Πρωτοκόλλου /Χρήση ΥΠΑ μόνο ) Place of birth: Τόπος γέν.: Post code: Ταχ. Κώδ.: Signature of applicant: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ HELLENIC REPUBLIC HELLENIC CIVIL AVIATION AUTHORITY MEMBER OF EASA HCAA REFERENCE No.: FSD REFERENCE No.: (HCAA USE ONLY- Αριθμοί Πρωτοκόλλου /Χρήση ΥΠΑ

Διαβάστε περισσότερα