Συνέδριο Infocom - Αθήνα Κεντρική Ομιλία Δρ. Λεωνίδας Ι. Κανέλλος Πρόεδρος ΕΕΤΤ, Πρόεδρος BEREC 2013

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Συνέδριο Infocom - Αθήνα Κεντρική Ομιλία Δρ. Λεωνίδας Ι. Κανέλλος Πρόεδρος ΕΕΤΤ, Πρόεδρος BEREC 2013"

Transcript

1 Συνέδριο Infocom - Αθήνα Κεντρική Ομιλία Δρ. Λεωνίδας Ι. Κανέλλος Πρόεδρος ΕΕΤΤ, Πρόεδρος BEREC 2013 Kύριε Υπουργέ, κύριε Γενικέ Γραμματέα, κυρίες και κύριοι, είναι γενικά παραδεκτό ότι οι επενδύσεις στο χώρο των τηλεπικοινωνιών παίζουν σημαντικό ρόλο για την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη. Πάγια θέση της ΕΕΤΤ είναι ότι για να πετύχουμε το στόχο αυτό, χρειάζεται να ακολουθήσουμε μία εθνική ψηφιακή στρατηγική που βασίζεται σε δύο κύριους άξονες : τις προηγμένες ευρυζωνικές υποδομές (σταθερές, ασύρματες και δορυφορικές), για την παροχή καινοτόμων ψηφιακών υπηρεσιών προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις (μεταφορά δεδομένων, βίντεο, διαδικτυακή τηλεόραση, ηλεκτρονικές συναλλαγές κλπ). Στη σημερινή μου ομιλία θα αναφερθώ συνοπτικά στις δράσεις της Ανεξάρτητης Αρχής μας για την προώθηση της ευρυζωνικότητας και την υποστήριξη της συνολικής αναπτυξιακής προοπτικής της χώρας μας με στόχο την έξοδό της από την κρίση.

2 Προώθηση σταθερής ευρυζωνικότητας Σε ότι αφορά την προώθηση της σταθερής ευρυζωνικότητας, η ΕΕΤΤ έχει ήδη υλοποιήσει τη Ρυθμιστική της Στρατηγική, καθορίζοντας τις τεχνικές, οικονομικές και ρυθμιστικές παραμέτρους για τα δίκτυα οπτικών ινών επόμενης γενιάς (VDSL, Fiber to the Cabinet, Fiber to the Home κλπ). Αφετηρία και ταυτόχρονα πρόκληση για τη Ρυθμιστική Αρχή μας αποτελεί το γεγονός ότι, σε αντίθεση με άλλες χώρες, η Ελλάδα δεν διαθέτει εναλλακτικά σταθερά δίκτυα (π.χ. καλωδιακά, δίκτυα φορέων ύδρευσης ή αποχέτευσης). Συνεπώς, η λειτουργία του ανταγωνισμού στηρίζεται πάνω στο δίκτυο του ΟΤΕ, στον οποίο η νομοθεσία επιβάλλει να παρέχει πρόσβαση προς τους ανταγωνιστές του στη λιανική αγορά, χωρίς διακρίσεις, υπό διαφανείς όρους και σε ρυθμιζόμενες τιμές. Κυρίαρχο ρυθμιστικό ζήτημα αποτελεί συνεπώς η διασφάλιση ικανής απόστασης μεταξύ χονδρικών και λιανικών τιμών για τη λειτουργία του υγιούς ανταγωνισμού μεταξύ παρόχων. Από τις αρχές του 2011 και επί αρκετούς μήνες μας απασχόλησε εντατικά, όπως γνωρίζετε, η υπόθεση των όρων διάθεσης στην αγορά του δικτύου VDSL του ΟΤΕ.

3 Πρόσφατη θετική εξέλιξη στην υπόθεση αυτή αποτελεί η τελική έγκριση από την ΕΕΤΤ της παροχής υπηρεσιών του ΟΤΕ στην αγορά, μετά από έλεγχο συμπίεσης περιθωρίου κέρδους (margin squeeze) και έλεγχο δυνατότητας αναπαραγωγής (replicability test), ύστερα από τα αναθεωρημένα στοιχεία και προβλέψεις που μας υποβλήθηκαν πρόσφατα από τον ΟΤΕ. Η σχετική απόφαση είναι έτοιμη προς κοινοποίηση, περιέχει δε πλήρη και αιτιολογημένη ανάλυση των συμπερασμάτων μας. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής προέκυψε ως προϊόν διαρκούς προσπάθειας της ΕΕΤΤ που άρχισε στις αρχές του 2011 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, με στόχο τη δύσκολη εξισορρόπηση αντίρροπων συμφερόντων μεταξύ του ΟΤΕ και των ανταγωνιστών του. Ως γνωστόν, η υπόθεση άρχισε από τα προσωρινά μέτρα της ΕΕΤΤ στην απόπειρα εμπορικής διάθεσης από τον ΟΤΕ υπηρεσιών VDSL χωρίς έλεγχο τιμών, ακολούθησε η ανάλυση αγοράς, η έγκριση τιμών χονδρικής VDSL, η δημοσίευση από την ΕΕΤΤ του Kανονισμού Διαχείρισης Φάσματος στο δίκτυο πρόσβασης, η έγκριση της Προσφοράς Αναφοράς του ΟΤΕ, η κανονιστική ενσωμάτωση του προτεινόμενου τον Σεπτέμβριο 2012 από τον ΟΤΕ νέου συνδυαστικού προϊόντος χονδρικής (ΕΜΑ) και η τελική έγκριση λιανικών τιμών με τη βοήθεια του κοστολογικού μοντέλου της ΕΕΤΤ.

4 Κοινή συνισταμένη της ρυθμιστικής μας προσπάθειας ήταν και παραμένει η ενθάρρυνση του παρόχου που είναι πρόθυμος να επενδύσει, αλλά με όρους νομιμότητας, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο, και χωρίς απαξίωση των υπαρχουσών επενδύσεων στην αγορά. Δεν κρίνω σκόπιμο να αναφερθώ στις απόψεις κάθε πλευράς και στις ενέργειες που αυτή μετέρχεται για να προασπίσει τα συμφέροντά της στο νέο ανταγωνιστικό περιβάλλον. Από το βήμα αυτού του Συνεδρίου, θα ήθελα απλώς να σας καταθέσω, με νηφαλιότητα και αντικειμενικότητα, πως αντιλαμβάνεται η Ρυθμιστική Αρχή το κεκτημένο και τα διδάγματα αυτής της πορείας, τα οποία είμαι σίγουρος ότι θα συνειδητοποιήσουν τελικά και οι πάροχοι, προς όφελος των ιδίων αλλά και για το συνολικό όφελος της αγοράς και της οικονομίας. Από τη μία πλευρά, ο πάροχος που επενδύει, θα ήταν χρήσιμο κατά τη γνώμη μας να αντιληφθεί ότι η όποια επένδυση είναι φυσικά ευπρόσδεκτη, και κανείς δεν πρέπει να απορεί γι αυτό, πλην όμως, πρέπει να υπακούει σε κριτήρια νομιμότητας. Τα κριτήρια αυτά είναι γνωστά και δοκιμασμένα, εφαρμόζονται δε σε κάθε Ευρωπαϊκή χώρα, άρα και στην Ελλάδα. Ομοίως, κάθε νέα ευρυζωνική υπηρεσία, που είναι αναμφίβολα αναγκαία για την ελληνική οικονομία, δε μπορεί να σχεδιάζεται από τα εμπορικά τμήματα των εταιριών, να τιμολογείται λιανικά και να προωθείται στην

5 αγορά με αμιγώς επικοινωνιακά κριτήρια, χωρίς οι τιμές που ανακοινώνονται στον τύπο να έχουν εγκριθεί από τη Ρυθμιστική Αρχή και χωρίς να έχουν ληφθούν υπόψη όλες οι τεχνικές, οικονομικές, λειτουργικές και ρυθμιστικές παράμετροι και υποχρεώσεις που τη συνοδεύουν. Τέλος, ο πάροχος που επενδύει, δε μπορεί βάσιμα να αναμένει ότι ως αντάλλαγμα για την πρόσβαση στο προϊόν αυτό, μπορεί να αξιώνει από τους πελάτες των ανταγωνιστών του να στραφούν σε αυτόν για να λαμβάνουν τις υπηρεσίες φωνής και να αγοράζουν τις υπόλοιπες υπηρεσίες από τους λοιπούς παρόχους. Από την άλλη πλευρά, οι πάροχοι που δεν έχουν τη δυνατότητα να επενδύσουν σε μια νέα τεχνολογία, έχουν συμφέρον να αναγνωρίσουν με τη σειρά τους ότι τους δόθηκε επαρκής χρόνος προετοιμασίας, και δεν μπορούν να εμποδίσουν όσους επενδύουν σε νέα δίκτυα, εγείροντας, από την πρώτη στιγμή, υπερβολικές και υπέρμετρες αξιώσεις, και χωρίς να αναλαμβάνουν οι ίδιοι κανένα απολύτως επιχειρηματικό κίνδυνο. Επιπλέον, η εμπειρία δείχνει ότι στις τηλεπικοινωνίες η διαρκής τεχνολογική εξέλιξη και το μικρό μέγεθος της ελληνικής αγοράς υπο συνθήκες κρίσης, απαιτεί συνέργειες, συγκέντρωση, προσαρμοστικότητα και διαρκώς νέες επενδύσεις, ώστε να μην απωλέσουν την ανταγωνιστική τους θέση και τα μερίδια αγοράς τους.

6 Σε αυτό το πλαίσιο, ευελπιστούμε ότι όλοι οι πάροχοι, θα καταφέρουν να συνεργαστούν, όπως τους καλέσαμε από τον Ιούλιο να το πράξουν, και να αξιοποιήσουν τις ρυθμιστικές παρεμβάσεις της ΕΕΤΤ, ώστε να ωφεληθούν από την αύξηση της πίτας αγκαλιάζοντας το VDSL και την όποια μετεξέλιξή του, προς όφελος των καταναλωτών, των επιχειρήσεων και της εθνικής οικονομίας. Η ΕΕΤΤ έχει ολοκληρώσει από την πλευρά της όλες τις προπαρασκευαστικές ενέργειες για την ομαλή μετάβαση στα νέα δίκτυα. Η παροχή των υπηρεσιών VDSL λιανικής εξαρτάται σε πρώτη φάση από τον ΟΤΕ, ήτοι από το εάν και πότε θα διαθέσει το νέο προϊόν ΕΜΑ «πλήρως λειτουργικό» στους εναλλακτικούς παρόχους (δηλαδή με ποιότητα υπηρεσίας ανάλογη με αυτή που παρέχει ο ίδιος στο λιανικό του άκρο, με θεσμοθετημένες διαδικασίες βλαβοληψίας, αναλυτικό τιμοκατάλογο εργασιών κλπ). Ευρωπαϊκές δράσεις για την προώθηση των επενδύσεων Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σταθώ για λίγο και στα τεκταινόμενα στην Ευρώπη. Η Επίτροπος για την Ψηφιακή Ατζέντα κυρία Neelie Kroes ανακοίνωσε τον Ιούλιο την πρόθεση της να αναλάβει πρωτοβουλία για να προάγει ένα ρυθμιστικό περιβάλλον που θα προωθεί τις επενδύσεις, ιδιαίτερα σε νέες δικτυακές υποδομές υψηλών ταχυτήτων. Στην κατεύθυνση αυτή η Επιτροπή θα προχωρήσει άμεσα στη δημοσίευση μίας ή δύο Συστάσεων που θα επικεντρώνονται:

7 Πρώτον, στη διασφάλιση της μη διακριτικής συμπεριφοράς εκ μέρους των παρόχων με σημαντική ισχύ στην αγορά και Δεύτερον, στην προώθηση της ρυθμιστικής σταθερότητας, ιδιαίτερα σε σχέση με την κοστολόγηση της πρόσβασης σε δικτυακές υποδομές. Ειδικότερα, όσον αφορά την κοστολόγηση της πρόσβασης, είναι σαφής η θέση της Επιτροπής να ενθαρρύνει κατά το δυνατόν μεγαλύτερη ευελιξία εκ μέρους των Ρυθμιστών και, υπό ορισμένες συνθήκες, να αποθαρρύνει την επιβολή κοστοστρέφειας σε υπηρεσίες χονδρικής για Δίκτυα Πρόσβασης Νέας Γενιάς. Ενδεικτικό της βαρύτητας που δίνεται στην πρωτοβουλία αυτή είναι το γεγονός ότι η Επίτροπος έχει συγκαλέσει το Ρυθμιστικό Συμβούλιο του BEREC σε Έκτακτη Σύνοδο στις Βρυξέλλες στις 15 Νοεμβρίου 2012, προκειμένου να συζητηθεί η πρωτοβουλία αλλά και το πώς οι Ευρωπαίοι Ρυθμιστές μπορούν να υποστηρίξουν την υλοποίηση της σε ρυθμιστικό επίπεδο. Η ΕΕΤΤ χαιρετίζει την πρωτοβουλία της Επιτρόπου, και θα εργαστεί για την υποστήριξη της από τη θέση της Προεδρίας του BEREC για το 2013 που ίσως είναι το κρισιμότερο έτος για την εφαρμογή της. Ήδη άλλωστε οι αποφάσεις μας σχετικά με το VDSL, όπως εξήγησα και παραπάνω, είναι απόλυτα συμβατές με το πνεύμα της πρωτοβουλίας αυτής.

8 Προώθηση ασύρματης ευρυζωνικότητας Σε ότι αφορά την προώθηση της ασύρματης ευρυζωνικότητας, μέσω της πολιτικής επωφελούς διαχείρισης του ραδιοφάσματος, τα αποτελέσματα των δράσεων της ΕΕΤΤ είναι ήδη ορατά και μετρήσιμα. Θα υπενθυμίσω ότι η επιτυχής διενέργεια από την ΕΕΤΤ με ίδια μέσα της δημοπρασία του φάσματος στις ζώνες των 900 και 1800 άρχισε ήδη να αποφέρει αναπτυξιακά και κοινωνικά οφέλη. Δεν θα σταθώ στο υψηλό τίμημα των 380,5 εκ. Ευρώ που επιτεύχθηκε, σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, γεγονός που αναγνωρίστηκε από τη διεθνή κοινότητα, ούτε στην εξασφάλιση επενδυτικού ορίζοντα 15 ετίας για τις εταιρίες του κλάδου. Θα επισημάνω απλώς ότι χάρη στην άρση από την ΕΕΤΤ των τεχνολογικών περιορισμών στις ζώνες των 900 και 1800 MHz, οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν από σήμερα, αρχικά σε πιλοτική φάση, και ελπίζω σύντομα και εμπορικά, υπηρεσίες 4G/LTE με υπερυψηλές ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων. Οι δράσεις της ΕΕΤΤ όμως δεν σταματάνε εδώ. Συνεχίζουμε την προσπάθεια για την προώθηση της ασύρματης ευρυζωνικότητας στη χώρα μας και επικεντρωνόμαστε σε δυο κατευθύνσεις: Στη διάθεση όσο το δυνατόν περισσότερου φάσματος, με νέους διαγωνισμούς χορήγησης αδειών εντός του 2013 και στη δημιουργία

9 ενός αποτελεσματικού πλαισίου αδειοδότησης των κατασκευών κεραιών. Προς την κατεύθυνση της απελευθέρωσης περισσότερου φάσματος ραδιοσυχνοτήτων, η ΕΕΤΤ: Έχει διαθέσει εντός του 2012 την ζώνη των 28 GHz για σταθερά ασύρματα επίγεια και δορυφορικά ευρυζωνικά δίκτυα. Ήδη παγκόσμιοι «παίκτες» στην αγορά των δορυφορικών επικοινωνιών όπως η Αμερικανική εταιρία Ο3Β και οι Ευρωπαϊκή Eutelsat έχουν επιλέξει την Ελλάδα, για να επενδύσουν σε επίγειους κομβικούς σταθμούς (HUBS) μέσω των οποίων θα παρέχουν ευρυζωνικές δορυφορικές υπηρεσίες πανευρωπαϊκά. Πολύ σύντομα θα ξεκινήσει η δημόσια διαβούλευση για την διάθεση των ζωνών GHz και GHz (στην οποία τα χορηγηθέντα δικαιώματα λήγουν το 2015), στις οποίες θα μπορούν να αναπτυχθούν ευρυζωνικά δίκτυα σύγχρονης τεχνολογίας όπως ενδεικτικά δίκτυα WiMAX. Για την οριστική μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση, η ΕΕΤΤ προχωρεί στο σχεδιασμό για την χορήγηση των σχετικών δικαιωμάτων στους παρόχους δικτύων. Σύντομα θα ξεκινήσει η δημόσια διαβούλευση για τον περιορισμό των αδειών σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο. Στόχος της ΕΕΤΤ είναι η ολοκλήρωση της αδειοδότησης να γίνει εντός του πρώτου εξαμήνου του 2013, εφόσον εκδοθούν οι απαραίτητες κανονιστικές αποφάσεις από τους συναρμόδιους φορείς της Πολιτείας και

10 διευθετηθούν τα θέματα διεθνούς συντονισμού συχνοτήτων με τις όμορες χώρες. Η ολοκλήρωση της αδειοδότησης των παρόχων δικτύου και περιεχομένου ψηφιακής τηλεόρασης και η παύση της λειτουργίας των εκπομπών αναλογικής τηλεόρασης, θα επιτρέψει στην ΕΕΤΤ την αξιοποίηση του ψηφιακού μερίσματος για το οποίο ο σχεδιασμός μας είναι να χορηγηθούν άδειες επίσης εντός του έτους Επιπλέον, για την επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδότησης των κεραιών των ευρυζωνικών δικτύων, η ΕΕΤΤ, υλοποιεί με ίδια μέσα το Σύστημα Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων (ΣΗΛΥΑ). Πρόκειται για μία διαδικτυακή εφαρμογή με την οποία θα υλοποιείται η προβλεπόμενη μονο-απευθυντική διαδικασία αδειοδότησης των κεραιών (το λεγόμενο one-stop-shop), ενώ επιπλέον θα δίνει τη δυνατότητα σε κάθε πάροχο να παρακολουθεί την πορεία διεκπεραίωσης της αίτησής του. Το σύστημα, που βρίσκεται ήδη σε φάση δοκιμαστικής λειτουργίας, αποτελεί μια σημαντική καινοτομία στο τρόπο λειτουργίας της ελληνικής δημόσιας διοίκησης. Εφόσον υιοθετηθεί και από τους συναρμόδιους φορείς, (περιφέρειες, δήμοι, αρχαιολογική υπηρεσία κλπ) αναμένεται να συμβάλλει, στην επίλυση του χρόνιου προβλήματος της αδειοδότησης των σταθμών βάσης κινητής τηλεφωνίας.

11 Ολοκληρώνοντας, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι η ΕΕΤΤ θα συνεχίσει να εργάζεται με τόλμη και αποφασιστικότητα για το ψηφιακό μέλλον της πατρίδας μας, συμβάλλοντας με την τεχνογνωσία της και το υψηλό στελεχιακό δυναμικό της στην προσπάθεια για την έξοδο από την κρίση προσβλέποντας σε ένα καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας. Σας ευχαριστώ πολύ

Ασύρματες καινοτόμες ευρυζωνικές υπηρεσίες,

Ασύρματες καινοτόμες ευρυζωνικές υπηρεσίες, ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ Ε.Ε.Τ.Τ. - 20-21 ΜΑΙΟΥ 2009 Κυρίες και κύριοι σύνεδροι, Ευχαριστώ την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων για

Διαβάστε περισσότερα

Ρυθμιστικές προκλήσεις & προοπτικές στον τομέα των τηλεπικοινωνιών. Καθηγητής Δημ. Τσαμάκης Πρόεδρος ΕΕΤΤ

Ρυθμιστικές προκλήσεις & προοπτικές στον τομέα των τηλεπικοινωνιών. Καθηγητής Δημ. Τσαμάκης Πρόεδρος ΕΕΤΤ Ρυθμιστικές προκλήσεις & προοπτικές στον τομέα των τηλεπικοινωνιών Καθηγητής Δημ. Τσαμάκης Πρόεδρος ΕΕΤΤ 18o GREEEK ICT FORUM 26 Οκτωβρίου 2016 Agenda Σχετικά με την ΕΕΤΤ Ιστορική αναδρομή Σημερινή κατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

- Αθήνα, 2 Ιουνίου

- Αθήνα, 2 Ιουνίου Ομιλία του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σπύρου Βούγια στο 6 ο Διεθνές Συνέδριο της ΕΕΤΤ: «Οι Προηγμένες Υποδομές Επικοινωνιών ως Θεμέλιο για την Ψηφιακή Ατζέντα της Ευρώπης» - Αθήνα, 2 Ιουνίου

Διαβάστε περισσότερα

Εξελίξεις στο ρυθμιστικό περιβάλλον των τηλεπικοινωνιών σε μία «υπό εποπτεία» ελληνική αγορά Ο ρόλος του Ρυθμιστή

Εξελίξεις στο ρυθμιστικό περιβάλλον των τηλεπικοινωνιών σε μία «υπό εποπτεία» ελληνική αγορά Ο ρόλος του Ρυθμιστή Εξελίξεις στο ρυθμιστικό περιβάλλον των τηλεπικοινωνιών σε μία «υπό εποπτεία» ελληνική αγορά Ο ρόλος του Ρυθμιστή Αλέξης Σπυρόπουλος Προϊστάμενος Νομικού Τμήματος Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών 8 Φεβρουαρίου

Διαβάστε περισσότερα

Παρατηρήσεις της Forthnet Α.Ε. στη Δημόσια Διαβούλευση αναφορικά με τη χορήγηση Δικαιωμάτων Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων στη ζώνη των 2,6 GHz

Παρατηρήσεις της Forthnet Α.Ε. στη Δημόσια Διαβούλευση αναφορικά με τη χορήγηση Δικαιωμάτων Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων στη ζώνη των 2,6 GHz Παρατηρήσεις της Forthnet Α.Ε. στη Δημόσια Διαβούλευση αναφορικά με τη χορήγηση Δικαιωμάτων Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων στη ζώνη των 2,6 GHz Σε απάντηση των ερωτήσεων που τίθενται στην δημόσια διαβούλευση «ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

«Ρυθμιστικές προκλήσεις για NGA» Καθηγητής Δημ. Τσαμάκης Πρόεδρος ΕΕΤΤ

«Ρυθμιστικές προκλήσεις για NGA» Καθηγητής Δημ. Τσαμάκης Πρόεδρος ΕΕΤΤ «Ρυθμιστικές προκλήσεις για NGA» Καθηγητής Δημ. Τσαμάκης Πρόεδρος ΕΕΤΤ 18 o Συνέδριο InfoCom World 2016 2 Νοεμβρίου 2016 Agenda Ο ρόλος της ΕΕΤΤ Η ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών Στόχοι και προοπτικές 2

Διαβάστε περισσότερα

Η ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ & ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΕΤΤ

Η ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ & ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΕΤΤ Η ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ & ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΕΤΤ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2011 20 Ιανουαρίου 2011 1. ΑΓΟΡΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Στρατηγικός άξονας Α: Προστασία του υγιούς ανταγωνισμού και συνεχής ανάπτυξη της

Διαβάστε περισσότερα

Η ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΕΕΤΤ ΓΙΑ ΤΟ 2013 Τοποθέτηση Δρ. Λ. Κανέλλου, Προέδρου ΕΕΤΤ & BEREC 18 Φεβρουαρίου 2013

Η ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΕΕΤΤ ΓΙΑ ΤΟ 2013 Τοποθέτηση Δρ. Λ. Κανέλλου, Προέδρου ΕΕΤΤ & BEREC 18 Φεβρουαρίου 2013 Η ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΕΕΤΤ ΓΙΑ ΤΟ 2013 Τοποθέτηση Δρ. Λ. Κανέλλου, Προέδρου ΕΕΤΤ & BEREC 18 Φεβρουαρίου 2013 Κυρίες & Κύριοι, Σας καλωσορίζουμε στην παρουσίαση της Ρυθμιστικής Στρατηγικής της ΕΕΤΤ

Διαβάστε περισσότερα

«Διαχωρισμός Δικτύων και Υπηρεσιών: Βασική Προϋπόθεση Ανάπτυξης στην Νέα Ψηφιακή Εποχή της Ευρυζωνικής Σύγκλισης»

«Διαχωρισμός Δικτύων και Υπηρεσιών: Βασική Προϋπόθεση Ανάπτυξης στην Νέα Ψηφιακή Εποχή της Ευρυζωνικής Σύγκλισης» «Διαχωρισμός Δικτύων και Υπηρεσιών: Βασική Προϋπόθεση Ανάπτυξης στην Νέα Ψηφιακή Εποχή της Ευρυζωνικής Σύγκλισης» Καθηγητής Νικήτας Αλεξανδρίδης Πρόεδρος ΕΕΤΤ 4 ο Συνέδριο ΕΕΤΤ, «Ευρυζωνική Σύγκλιση Τηλεπικοινωνιών

Διαβάστε περισσότερα

Παρατηρήσεις της Vodafone-Πάναφον στη Δημόσια Διαβούλευση της ΕΕΤΤ αναφορικά με τη διερεύνηση χορήγησης δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων στη ζώνη

Παρατηρήσεις της Vodafone-Πάναφον στη Δημόσια Διαβούλευση της ΕΕΤΤ αναφορικά με τη διερεύνηση χορήγησης δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων στη ζώνη Παρατηρήσεις της Vodafone-Πάναφον στη Δημόσια Διαβούλευση της ΕΕΤΤ αναφορικά με τη διερεύνηση χορήγησης δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων στη ζώνη των 2,6 GHz Απρίλιος 2009 Πίνακας Περιεχομένων 1 Εισαγωγή...3

Διαβάστε περισσότερα

Η Ελληνική περιφέρεια στο επίκεντρο των έργων ανάπτυξης υποδομών και υπηρεσιών Ευρυζωνικότητας

Η Ελληνική περιφέρεια στο επίκεντρο των έργων ανάπτυξης υποδομών και υπηρεσιών Ευρυζωνικότητας Η Ελληνική περιφέρεια στο επίκεντρο των έργων ανάπτυξης υποδομών και υπηρεσιών Ευρυζωνικότητας Γιώργος Μουζακίτης Strategic Marketing Manager Forthnet A.E. Η Ευρυζωνικότητα στη περιφέρεια σήμερα Δράσεις

Διαβάστε περισσότερα

Η ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΕΕΤΤ ΓΙΑ ΤΟ 2012 Παρουσίαση Δρ. Λ. Κανέλλου, Προέδρου ΕΕΤΤ 13 Φεβρουαρίου 2012

Η ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΕΕΤΤ ΓΙΑ ΤΟ 2012 Παρουσίαση Δρ. Λ. Κανέλλου, Προέδρου ΕΕΤΤ 13 Φεβρουαρίου 2012 Η ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΕΕΤΤ ΓΙΑ ΤΟ 2012 Παρουσίαση Δρ. Λ. Κανέλλου, Προέδρου ΕΕΤΤ 13 Φεβρουαρίου 2012 Κυρίες & Κύριοι, Με μεγάλη μας χαρά σας καλωσορίζουμε, σήμερα, στην παρουσίαση της Ρυθμιστικής

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ της ΕΕΤΤ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ της ΕΕΤΤ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ της ΕΕΤΤ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2009 ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2010 Συνέντευξη τύπου του Δρ. Λεωνίδα Κανέλλου Προέδρου της ΕΕΤΤ Μαρούσι, 14 Σεπτεμβρίου 2010 ΜΕΡΟΣ Α ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ 2 Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες: Ευρυζωνικότητα

Διαβάστε περισσότερα

«Ρυθμιστικές προκλήσεις για NGA» Καθηγητής Δημ. Τσαμάκης Πρόεδρος ΕΕΤΤ

«Ρυθμιστικές προκλήσεις για NGA» Καθηγητής Δημ. Τσαμάκης Πρόεδρος ΕΕΤΤ «Ρυθμιστικές προκλήσεις για NGA» Καθηγητής Δημ. Τσαμάκης Πρόεδρος ΕΕΤΤ 18 o Συνέδριο InfoCom World 2016 2 Νοεμβρίου 2016 Agenda Ο ρόλος της ΕΕΤΤ Η ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών Προοπτικές & Στόχοι 2 3

Διαβάστε περισσότερα

Αρχική Διαφάνεια (1) ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Αρχική Διαφάνεια (1) ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Αρχική Διαφάνεια (1) ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Εισαγωγή Διαφάνεια 2 Οι στόχοι του Ψηφιακού Θεματολογίου είναι πλέον πολύ γνωστοί σε όλους μας. Η ΕΕ επιδιώκει να εξασφαλίσει ότι, μέχρι

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη στην Ημερίδα της ΕΕΤΤ

Ομιλία του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη στην Ημερίδα της ΕΕΤΤ Ομιλία του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη στην Ημερίδα της ΕΕΤΤ «ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ: Προκλήσεις και Ευκαιρίες στη Νέα Ψηφιακή Εποχή» Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2009 Κυρίες και Κύριοι,

Διαβάστε περισσότερα

Η ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ. (Συνέδριο Infocom, Αθήνα, 25 Οκτωβρίου 2011) Λεωνίδας Ι. Κανέλλος, Πρόεδρος ΕΕΤΤ

Η ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ. (Συνέδριο Infocom, Αθήνα, 25 Οκτωβρίου 2011) Λεωνίδας Ι. Κανέλλος, Πρόεδρος ΕΕΤΤ Η ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ (Συνέδριο Infocom, Αθήνα, 25 Οκτωβρίου 2011) Λεωνίδας Ι. Κανέλλος, Πρόεδρος ΕΕΤΤ Κυρίες και κύριοι σύνεδροι, Είναι γενικά παραδεκτό ότι η

Διαβάστε περισσότερα

Κινητή ευρυζωνικότητα: Αγορά, πόροι & εφαρμογές. Ιωάννα Αλεξοπούλου Προϊσταμένη Τμ. Δημοσίων Σχέσεων

Κινητή ευρυζωνικότητα: Αγορά, πόροι & εφαρμογές. Ιωάννα Αλεξοπούλου Προϊσταμένη Τμ. Δημοσίων Σχέσεων Κινητή ευρυζωνικότητα: Αγορά, πόροι & εφαρμογές Ιωάννα Αλεξοπούλου Προϊσταμένη Τμ. Δημοσίων Σχέσεων Mobility Everywhere: The Touch n Go era! 26 Φεβρουαρίου 2015 Agenda Σύντομο προφίλ Η αγορά κινητής ευρυζωνικότητας

Διαβάστε περισσότερα

06-06-08 Σημεία Ομιλίας του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωστή Χατζηδάκη στο 3 ο Διεθνές Συνέδριο της ΕΕΤΤ για το Ευρυζωνικό Διαδίκτυο

06-06-08 Σημεία Ομιλίας του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωστή Χατζηδάκη στο 3 ο Διεθνές Συνέδριο της ΕΕΤΤ για το Ευρυζωνικό Διαδίκτυο 06-06-08 Σημεία Ομιλίας του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωστή Χατζηδάκη στο 3 ο Διεθνές Συνέδριο της ΕΕΤΤ για το Ευρυζωνικό Διαδίκτυο Την ώρα που κάποιος Αμερικάνος βλέπει ένα βίντεο στο youtube,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ),

ΑΠΟΦΑΣΗ. Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), Μαρούσι, 23-08-2012 ΑΠ.: 662/15 ΑΠΟΦΑΣΗ Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), Συγκρότηση Ομάδας Εργασίας για την υποστήριξη της ΕΕΤΤ στην προεδρία του Φορέα Ευρωπαίων Ρυθμιστών Ηλεκτρονικών

Διαβάστε περισσότερα

Ομάδα Εργασίας ΣΤ 1. Εισαγωγές Παρατηρήσεις

Ομάδα Εργασίας ΣΤ 1. Εισαγωγές Παρατηρήσεις Ομάδα Εργασίας ΣΤ 1 Ανάλυση και Επίδραση του υπό διαμόρφωση Νέου Θεσμικού Πλαισίου στη Δικτυακή Οικονομία και στη διάθεση & προσφορά Νέων Υπηρεσιών- Εφαρμογών Εισαγωγές Παρατηρήσεις - Γενικές παρατηρήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΕΤΤ αξιοποιεί την τεχνολογία Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών (GIS)

Η ΕΕΤΤ αξιοποιεί την τεχνολογία Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών (GIS) Η ΕΕΤΤ αξιοποιεί την τεχνολογία Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών (GIS) Στην πορεία της τεχνολογικής ανάπτυξης της Χώρας οι υποδομές των δικτύων ηλεκτρονικών επικοινωνιών αποκτούν ιδιαίτερα σημαντικό

Διαβάστε περισσότερα

Μαρούσι, Νοέμβριος 2018 Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ)

Μαρούσι, Νοέμβριος 2018 Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) Αποτελέσματα Δημόσιας Διαβούλευσης αναφορικά με τη χορήγηση δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων για τη δοκιμαστική λειτουργία δικτύων 5 ης γενιάς στις ζώνες 3400-3800 ΜΗz και 24,25-27,5 GHz Μαρούσι, Νοέμβριος

Διαβάστε περισσότερα

AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΡΑΔΙΟΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗ ΖΩΝΗ ΤΩΝ 3,4-3,8 GHz

AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΡΑΔΙΟΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗ ΖΩΝΗ ΤΩΝ 3,4-3,8 GHz AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΡΑΔΙΟΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗ ΖΩΝΗ ΤΩΝ 3,4-3,8 GHz Μαρούσι, Απρίλιος 2013 Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

1) Εθνικό ευρυζωνικό δίκτυο πρόσβασης επόμενης γενιάς

1) Εθνικό ευρυζωνικό δίκτυο πρόσβασης επόμενης γενιάς «Διαχωρισμός Ψηφιακών Δικτύων και Υπηρεσιών: Βασική Προϋπόθεση Ανάπτυξης στην Νέα Ψηφιακή Εποχή της Ευρυζωνικής Σύγκλισης» ομιλία του Καθηγητή Νικήτα Αλεξανδρίδη, Προέδρου της ΕΕΤΤ στο 4 ο Διεθνές Συνέδριο

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνική αγορά ηλεκτρονικών επικοινωνιών και επόµενα βήµατα στην ευρυζωνικότητα

Ελληνική αγορά ηλεκτρονικών επικοινωνιών και επόµενα βήµατα στην ευρυζωνικότητα Ελληνική αγορά ηλεκτρονικών επικοινωνιών και επόµενα βήµατα στην ευρυζωνικότητα ρ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΟΥΛΑΚΗΣ Αντιπρόεδρος Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, ΕΕΤΤ Top Level Meeting ICT 7 εκεµβρίου 2016 ΕΕΤΤ ΗΕΕΤΤ είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.)

ΑΠΟΦΑΣΗ. Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.) Μαρούσι, 19-06-2012 ΑΠ.: 657/ 16 ΑΠΟΦΑΣΗ Προκήρυξη πρόχειρου διαγωνισμού για την επιλογή Αναδόχου παροχής υπηρεσιών με αντικείμενο: «Υποστήριξη της ΕΕΤΤ για την τροποποίηση των αρχών και μεθοδολογιών κοστολόγησης

Διαβάστε περισσότερα

Φάσμα Ραδιοσυχνοτήτων για την Επίγεια Τηλεοπτική Ευρυεκπομπή. Συζήτηση στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης

Φάσμα Ραδιοσυχνοτήτων για την Επίγεια Τηλεοπτική Ευρυεκπομπή. Συζήτηση στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης Φάσμα Ραδιοσυχνοτήτων για την Επίγεια Τηλεοπτική Ευρυεκπομπή Συζήτηση στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης 13 Φεβρουαρίου 2017 Περιεχόμενα Υφιστάμενος Χάρτης Συχνοτήτων (ΚΥΑ 42800/2012) Ανασχεδιασμός Χάρτη

Διαβάστε περισσότερα

Τηλεπικοινωνιακά Ψηφιακά Δίκτυα Ενότητα 10: Απελευθέρωση Τηλεπικοινωνιακής Αγοράς και Τηλεπικοινωνιακές Πολιτικές

Τηλεπικοινωνιακά Ψηφιακά Δίκτυα Ενότητα 10: Απελευθέρωση Τηλεπικοινωνιακής Αγοράς και Τηλεπικοινωνιακές Πολιτικές Τηλεπικοινωνιακά Ψηφιακά Δίκτυα Ενότητα 10: Απελευθέρωση Τηλεπικοινωνιακής Αγοράς και Τηλεπικοινωνιακές Πολιτικές Βαρουτάς Δημήτρης Σχολή Θετικών Επιστημών Θέματα ρυθμιστικού πλαισίου Επιπτώσεις της νομοθεσίας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2004 2009 Επιτροπή Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας 2008/0214(COD) 1.4.2009 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ 1 1 Σχέδιο έκθεσης Francisca Pleguezuelos Aguilar (PE416.636v02-00) σχετικά με την πρόταση

Διαβάστε περισσότερα

Κύριε Υπουργέ, Κυρίες και κύριοι,

Κύριε Υπουργέ, Κυρίες και κύριοι, Εισαγωγική Ομιλία Προέδρου ΕΕΤΤ Δρ. Λεωνίδα Ι. Κανέλλου 7 ο Διεθνές Συνέδριο ΕΕΤΤ «Ψηφιακές Επενδύσεις για την Ανταγωνιστικότητα και την Ανάκαμψη» Αθήνα, 14-15 Ιουνίου 2012 Κύριε Υπουργέ, Κυρίες και κύριοι,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ),

ΑΠΟΦΑΣΗ. Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), Μαρούσι, 5-11-2018 ΑΡΙΘ. ΑΠ.: 871/4 ΑΠΟΦΑΣΗ Όροι χορήγησης δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων για τη δοκιμαστική λειτουργία δικτύων 5ης γενιάς στις ζώνες 3400-3800 ΜΗz και 24,25-27,5 GHz Η Εθνική Επιτροπή

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός Καθ. Β. Ασημακόπουλου Ειδικού Γραμματέα Ψηφιακού Σχεδιασμού στο Forum Ευρυζωνικότητας 26 Φεβρουαρίου 2008

Χαιρετισμός Καθ. Β. Ασημακόπουλου Ειδικού Γραμματέα Ψηφιακού Σχεδιασμού στο Forum Ευρυζωνικότητας 26 Φεβρουαρίου 2008 Χαιρετισμός Καθ. Β. Ασημακόπουλου Ειδικού Γραμματέα Ψηφιακού Σχεδιασμού στο Forum Ευρυζωνικότητας 26 Φεβρουαρίου 2008 Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, Αγαπητοί Γενικοί Γραμματείς Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της ΕΕΤΤ,

Διαβάστε περισσότερα

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση σε αυτή τη θεματική ενότητα.

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση σε αυτή τη θεματική ενότητα. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση σε αυτή τη θεματική ενότητα. Το τελευταίο χρονικό διάστημα, και μέσω του ζητήματος των τηλεοπτικών αδειών, πιστεύω πως όλοι έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται

Διαβάστε περισσότερα

Ρυθμιστική Στρατηγική της ΕΕΤΤ για τις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες (2008-2011)

Ρυθμιστική Στρατηγική της ΕΕΤΤ για τις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες (2008-2011) Ρυθμιστική Στρατηγική της ΕΕΤΤ για τις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες (2008-2011) Α) Το Όραμα της ΕΕΤΤ για τις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες μέχρι το 2011 Η δημιουργία μιας πλήρως απελευθερωμένης και ανταγωνιστικής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΕΤΤ: Συνέντευξη Τύπου Καθηγητής Νικήτας Αλεξανδρίδης Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων

ΕΕΤΤ: Συνέντευξη Τύπου Καθηγητής Νικήτας Αλεξανδρίδης Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ΕΕΤΤ: Έργο, LLU, νέα εποχή Συνέντευξη Τύπου Καθηγητής Νικήτας Αλεξανδρίδης Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων www.eett.gr 9 Μαΐου 2007 ΕΕΤΤ 1. Σκοπός της συνέντευξης τύπου 2. Αρμοδιότητες

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία Αναπληρωτή Υπουργού Πολιτισμού Τηλέμαχου Χυτήρη στο Συνέδριο της ΕΕΤΤ

Ομιλία Αναπληρωτή Υπουργού Πολιτισμού Τηλέμαχου Χυτήρη στο Συνέδριο της ΕΕΤΤ Αθήνα, 3 Ιουνίου 2011 Ομιλία Αναπληρωτή Υπουργού Πολιτισμού Τηλέμαχου Χυτήρη στο Συνέδριο της ΕΕΤΤ Η ψηφιακή τηλεόραση αποτελεί μια πραγματικότητα για την Ελλάδα. Ήδη σήμερα, με τη συντονισμένη προσπάθεια

Διαβάστε περισσότερα

Η Cyta διαµορφώνει τις εξελίξεις στον ψηφιακό µετασχηµατισµό της χώρας

Η Cyta διαµορφώνει τις εξελίξεις στον ψηφιακό µετασχηµατισµό της χώρας Η Cyta διαμορφώνει τις εξελίξεις στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας Τελευταία Ενημέρωση: 03 Σεπτεμβρίου 2018, 9:04 πμ Μετά την πλήρη απελευθέρωση των τηλεπικοινωνιών σε όλους τους τομείς, οι επιχειρήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Παρατηρήσεις επί των θεμάτων της Δημόσιας Διαβούλευσης

Παρατηρήσεις επί των θεμάτων της Δημόσιας Διαβούλευσης «Δημόσια Διαβούλευση αναφορικά με (i) την τεχνική περιγραφή των υπηρεσιών χονδρικής VPU (Virtual Partially Unbundled), (ii) τη λειτουργική περιγραφή και τις διαδικασίες παροχής των υπηρεσιών χονδρικής

Διαβάστε περισσότερα

Ο τίτλος του φετινού συνεδρίου της Infocom είναι «Ευρυζωνικότητα Παντού» (και, εννοούμε, ότι εδώ συζητάμε για «παντού στην χώρα μας»).

Ο τίτλος του φετινού συνεδρίου της Infocom είναι «Ευρυζωνικότητα Παντού» (και, εννοούμε, ότι εδώ συζητάμε για «παντού στην χώρα μας»). Η «ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑ» ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ του Καθηγητή Νικήτα Αλεξανδρίδη, Προέδρου της ΕΕΤΤ 10 ο Συνέδριο Infocom 88, 7 Οκτωβρίου, Αθήνα, 2008

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία του Καθηγητή Νικήτα Αλεξανδρίδη, Προέδρου της ΕΕΤΤ, κατά την έναρξη της «Εβδομάδας Ευρυζωνικότητας» στο Σύνταγμα, Μαΐου 2007

Ομιλία του Καθηγητή Νικήτα Αλεξανδρίδη, Προέδρου της ΕΕΤΤ, κατά την έναρξη της «Εβδομάδας Ευρυζωνικότητας» στο Σύνταγμα, Μαΐου 2007 Ομιλία του Καθηγητή Νικήτα Αλεξανδρίδη, Προέδρου της ΕΕΤΤ, κατά την έναρξη της «Εβδομάδας Ευρυζωνικότητας» στο Σύνταγμα, 17-23 Μαΐου 2007 Κύριε Υπουργέ, Κυρίες και Κύριοι, Σας καλωσορίζω στα σημερινά εγκαίνια

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ)

ΑΠΟΦΑΣΗ. Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) Μαρούσι, 22.02.2018 ΑΠ 842/17 ΑΠΟΦΑΣΗ «Ορισμός Τιμών για την εμπορική διάθεση Κεντρικής Σύνδεσης Ο.Κ.ΣΥ». υπηρεσιών Ολοκληρωμένης Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) Έχοντας υπόψη

Διαβάστε περισσότερα

ζητήματα και προκλήσεις

ζητήματα και προκλήσεις Δίκτυα πρόσβασης επόμενης γενιάς : ρυθμιστικά ζητήματα και προκλήσεις Δρ. Λεωνίδας Ι. Κανέλλος Πρόεδρος ΕΕΤΤ Τι είναι τα δίκτυα πρόσβασης επόμενης γενιάς? Εκθετική αύξηση της ζήτησης σε ευρυζωνικές υπηρεσίες

Διαβάστε περισσότερα

Cyprus EU Presidency Summit: Leadership Strategy for Stability, Progress and Prosperity in Europe, 8-9 Οκτωβρίου 2012, Hilton Park Λευκωσία

Cyprus EU Presidency Summit: Leadership Strategy for Stability, Progress and Prosperity in Europe, 8-9 Οκτωβρίου 2012, Hilton Park Λευκωσία Υ.Σ.Ε. 5.29.10 Cyprus EU Presidency Summit: Leadership Strategy for Stability, Progress and Prosperity in Europe, 8-9 Οκτωβρίου 2012, Hilton Park Λευκωσία Ομιλία Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων: The EU

Διαβάστε περισσότερα

έτος ευρυζωνικότητας. Μια χρονιά που ξεκινά το ψηφιακό άλμα της χώρας. Επίκεντρο των προσπαθειών μας είναι ο πολίτης. Ο πολίτης που χωρίς διακρίσεις

έτος ευρυζωνικότητας. Μια χρονιά που ξεκινά το ψηφιακό άλμα της χώρας. Επίκεντρο των προσπαθειών μας είναι ο πολίτης. Ο πολίτης που χωρίς διακρίσεις Κυρίες και Κύριοι, Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι σήμερα μαζί σας, στις εργασίες του Συνεδρίου της ΕΕΤΤ για τις «Παγκόσμιες Δυναμικές του Ευρυζωνικού Διαδικτύου». Ένα συνέδριο που αποτελεί πλέον σημαντικό

Διαβάστε περισσότερα

Για την εταιρεία Forthnet Α.Ε.,

Για την εταιρεία Forthnet Α.Ε., Προς: Ε.Ε.Τ.Τ. Ταχ. Δ/νση: Λεωφ. Κηφισίας 60, 15125 Μαρούσι, Αττική E-mail: vpu@eett.gr Φαξ: 2106105049 Θέμα: Δημόσια Διαβούλευση αναφορικά με την πρόταση του ΟΤΕ σχετικά με την τροποποίηση της Προσφοράς

Διαβάστε περισσότερα

Σχόλια και απαντήσεις ΟΤΕ. στη ηµόσια ιαβούλευση ΕΕΤΤ αναφορικά µε τη χορήγηση Αδειών ή

Σχόλια και απαντήσεις ΟΤΕ. στη ηµόσια ιαβούλευση ΕΕΤΤ αναφορικά µε τη χορήγηση Αδειών ή Σχόλια και απαντήσεις ΟΤΕ στη ηµόσια ιαβούλευση ΕΕΤΤ αναφορικά µε τη χορήγηση Αδειών ή ικαιωµάτων Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων Σταθερής Ασύρµατης Πρόσβασης στην ζώνη συχνοτήτων 3,5 GHz Α. Γενικά Όπως αναφέρεται

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ. Αθήνα, 30 Νοεμβρίου 2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ. Αθήνα, 30 Νοεμβρίου 2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 30 Νοεμβρίου 010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Χαιρετισμός του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, Σπύρου Βούγια, στην ημερίδα του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα : Δημόσια Διαβούλευση για την Ανάδειξη Επιχειρηματικού Σχήματος εκμετάλλευσης αξιοποίησης (Διαχειριστή) των Μητροπολιτικών Δικτύων Οπτικών Ινών.

Θέμα : Δημόσια Διαβούλευση για την Ανάδειξη Επιχειρηματικού Σχήματος εκμετάλλευσης αξιοποίησης (Διαχειριστή) των Μητροπολιτικών Δικτύων Οπτικών Ινών. Θέμα : Δημόσια Διαβούλευση για την Ανάδειξη Επιχειρηματικού Σχήματος εκμετάλλευσης αξιοποίησης (Διαχειριστή) των Μητροπολιτικών Δικτύων Οπτικών Ινών. Στα πλαίσια της ολοκλήρωσης των έργων των προσκλήσεων

Διαβάστε περισσότερα

- Αθήνα, 13 Απριλίου

- Αθήνα, 13 Απριλίου Ομιλία του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Σπύρου Βούγια, στην Ημερίδα της ΕΕΤΤ με θέμα: «Προς Απελευθέρωση της Ταχυδρομικής Αγοράς: Ευρωπαϊκή Πρακτική και Εθνική Πρωτοβουλία» - Αθήνα, 13 Απριλίου

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός Προέδρου Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου στην εκδήλωση με θέμα «Ενεργειακή απόδοση για έξοδο από την κρίση»

Χαιρετισμός Προέδρου Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου στην εκδήλωση με θέμα «Ενεργειακή απόδοση για έξοδο από την κρίση» Χαιρετισμός Προέδρου Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου στην εκδήλωση με θέμα «Ενεργειακή απόδοση για έξοδο από την κρίση» Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης 5 Ιουλίου, 2013 Κυρίες και Κύριοι, Με ιδιαίτερη χαρά

Διαβάστε περισσότερα

Σημεία εναρκτήριας ομιλίας

Σημεία εναρκτήριας ομιλίας Σημεία εναρκτήριας ομιλίας 2 ο Διεθνές Συνέδριο για το Ευρυζωνικό Διαδίκτυο Αισθάνομαι μεγάλη χαρά που βρίσκομαι σήμερα εδώ για να κηρύξω την έναρξη του 2 ου Διεθνούς Συνεδρίου για το Ευρυζωνικό Διαδίκτυο.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2004 2009 Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας 2007/0174(COD) 20.12.2007 ΣΧΕΔΙΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας προς την Επιτροπή Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας

Διαβάστε περισσότερα

Εμπορική αξιοποίηση εθνικών δικτύων

Εμπορική αξιοποίηση εθνικών δικτύων Εμπορική αξιοποίηση εθνικών δικτύων 10 Σεπτεμβρίου 2018, 5:00 πμ O τομέας των τηλεπικοινωνιών, με τις ραγδαίες τεχνολογικές αλλαγές που τον χαρακτηρίζουν, είναι ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους σε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑΣ. Σάββας Ανδρεάδης Μηχανικός Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, MBA Στέλεχος Γραφείου Προέδρου ΕΕΤΤ

ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑΣ. Σάββας Ανδρεάδης Μηχανικός Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, MBA Στέλεχος Γραφείου Προέδρου ΕΕΤΤ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ (GIS) ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑΣ Σάββας Ανδρεάδης Μηχανικός Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, MBA Στέλεχος Γραφείου Προέδρου ΕΕΤΤ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Στα πλαίσια δημιουργίας

Διαβάστε περισσότερα

Καθηγητής Νικήτας Αλεξανδρίδης Πρόεδρος EETT

Καθηγητής Νικήτας Αλεξανδρίδης Πρόεδρος EETT Η ΕΕΤΤ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης Καθηγητής Νικήτας Αλεξανδρίδης Πρόεδρος EETT Πίνακας Περιεχομένων Εισαγωγή Η ΕΕΤΤ προωθεί την ευρυζωνικότητα και τον ανταγωνισμό στην ευρυζωνική αγορά Η ρυθμιστική

Διαβάστε περισσότερα

Ξεπέρασαν τις οι Χρήστες Υπηρεσιών Αδεσμοποίητου Τοπικού Βρόχου (ΑΠΤΒ)

Ξεπέρασαν τις οι Χρήστες Υπηρεσιών Αδεσμοποίητου Τοπικού Βρόχου (ΑΠΤΒ) 12 Ιουλίου 2007 Ξεπέρασαν τις 100.000 οι Χρήστες Υπηρεσιών Αδεσμοποίητου Τοπικού Βρόχου (ΑΠΤΒ) Ξεπέρασαν τις 100.000 οι Τοπικοί Βρόχοι που διέθεσαν οι πάροχοι στους καταναλωτές για την παροχή τηλεπικοινωνιακών

Διαβάστε περισσότερα

Οι Προηγμένες Υποδομές Επικοινωνιών ως Θεμέλιο για την Ψηφιακή Ατζέντα της Ευρώπης. Δρ. Λεωνίδας Ι. Κανέλλος Πρόεδρος ΕΕΤΤ

Οι Προηγμένες Υποδομές Επικοινωνιών ως Θεμέλιο για την Ψηφιακή Ατζέντα της Ευρώπης. Δρ. Λεωνίδας Ι. Κανέλλος Πρόεδρος ΕΕΤΤ 6 ο Διεθνές Συνέδριο ΕΕΤΤ - Αθήνα 2-3 Ιουνίου 2011 Οι Προηγμένες Υποδομές Επικοινωνιών ως Θεμέλιο για την Ψηφιακή Ατζέντα της Ευρώπης Δρ. Λεωνίδας Ι. Κανέλλος Πρόεδρος ΕΕΤΤ Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, κύριε

Διαβάστε περισσότερα

9 η Εξαμηνιαία Αναφορά για την Ευρυζωνικότητα

9 η Εξαμηνιαία Αναφορά για την Ευρυζωνικότητα 9 η Εξαμηνιαία Αναφορά για την Ευρυζωνικότητα Αύγουστος 2009 Περιεχόμενα Εξέλιξη Λιανικού Κόστους Πρόσβασης 3 Εξέλιξη Ευρυζωνικών Συνδέσεων 5 Εξέλιξη Συνδέσεων ΑΠΤΒ (LLU) και ΑΡΥΣ 7 Εκτίμηση Βραχυχρόνιας

Διαβάστε περισσότερα

Ευρυζωνικό Διαδίκτυο και Πολίτες

Ευρυζωνικό Διαδίκτυο και Πολίτες Ευρυζωνικό Διαδίκτυο και Πολίτες ΕΝΑ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ / ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 3ο ΚΥΜΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Η στρατηγική για το παγκόσμιο χωριό Οι πολιτικές για την Ελλάδα Οι επενδύσεις για την βιώσιμη ανάπτυξη Χαράλαμπος

Διαβάστε περισσότερα

Ευρυζωνικότητα Ανταγωνισμός και Επιχειρηματικότητα

Ευρυζωνικότητα Ανταγωνισμός και Επιχειρηματικότητα Ευρυζωνικότητα Ανταγωνισμός και Επιχειρηματικότητα Η Ευρυζωνικότητα από τη σκοπιά του ΟΤΕ Ο ΟΤΕ είναι η κινητήρια δύναμη της ευρυζωνικότητας στο σύνολο της Επικράτειας Υποστηρίζει σε υποδομές σχεδόν το

Διαβάστε περισσότερα

«Η ευρυζωνική αγορά σήμερα στην Ελλάδα» Καθηγητής Δημ. Τσαμάκης Πρόεδρος ΕΕΤΤ

«Η ευρυζωνική αγορά σήμερα στην Ελλάδα» Καθηγητής Δημ. Τσαμάκης Πρόεδρος ΕΕΤΤ «Η ευρυζωνική αγορά σήμερα στην Ελλάδα» Καθηγητής Δημ. Τσαμάκης Πρόεδρος ΕΕΤΤ Stakeholder meeting Cyprus ΓΕΡΗΕΤ 17 Μαΐου 2017 Agenda Ο ρόλος της ΕΕΤΤ Η ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών Περιγραφή της ρυθμιστικής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Ομιλία Νίκου Σηφουνάκη Πολιτικού Εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ για θέματα Μεταφορών και Επικοινωνιών στο 3 ο Διεθνές Συνέδριο της ΕΕΤΤ για το Ευρυζωνικό Διαδίκτυο ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός του Καθηγητή Νικήτα Αλεξανδρίδη, Προέδρου ΕΕΤΤ για την ημερίδα Forum Ευρυζωνικότητας: Διάλογος για την Ευρυζωνική Ανάπτυξη»

Χαιρετισμός του Καθηγητή Νικήτα Αλεξανδρίδη, Προέδρου ΕΕΤΤ για την ημερίδα Forum Ευρυζωνικότητας: Διάλογος για την Ευρυζωνική Ανάπτυξη» Χαιρετισμός του Καθηγητή Νικήτα Αλεξανδρίδη, Προέδρου ΕΕΤΤ για την ημερίδα Forum Ευρυζωνικότητας: Διάλογος για την Ευρυζωνική Ανάπτυξη» (Αθήνα 26-2-2008) Κύριε Υπουργέ, Κύριοι Γενικοί Γραμματείς, Κυρίες

Διαβάστε περισσότερα

9ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ MOBILE & CONNECTED WORLD

9ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ MOBILE & CONNECTED WORLD «ΟΙ ΚΙΝΗΤΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ» 9ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ MOBILE & CONNECTED WORLD Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019 Γεώργιος Στεφανόπουλος, Πρόεδρος Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας ΟΙ ΚΙΝΗΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Cover Story. Συνέντευξη. Η ανάπτυξη µέσα από τα ίκτυα Νέας Γενιάς

Cover Story. Συνέντευξη. Η ανάπτυξη µέσα από τα ίκτυα Νέας Γενιάς ΚΩ. ΤΑΧ.:7064 ΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟ ΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΚΛΑ Ο ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Τεύχος 219 Ιούλιος 2016 Περίοδος Cover Story Η ανάπτυξη µέσα από τα ίκτυα Νέας Γενιάς Συνέντευξη ηµήτρης Τσαµάκης,

Διαβάστε περισσότερα

Κυρίες και κύριοι να σας ευχαριστήσω με τη σειρά μου για την παρουσία σας. Όλοι εμείς που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο βρισκόμαστε μέσα ή κοντά στην

Κυρίες και κύριοι να σας ευχαριστήσω με τη σειρά μου για την παρουσία σας. Όλοι εμείς που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο βρισκόμαστε μέσα ή κοντά στην 3 ο Διεθνές Συνέδριο ΕΕΤΤ για την Ευρυζωνικότητα Κυριακή, 8 Ιουνίου 2008 2 η Ενότητα: Ο ρόλος των εναλλακτικών παρόχων Ομιλία Βασίλη Βλαχογιάννη, Διευθυντή Πωλήσεων Tellas Κυρίες και κύριοι να σας ευχαριστήσω

Διαβάστε περισσότερα

Ρυθμιστική Στρατηγική της ΕΕΤΤ για τις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες (2008-2011)

Ρυθμιστική Στρατηγική της ΕΕΤΤ για τις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες (2008-2011) Ρυθμιστική Στρατηγική της ΕΕΤΤ για τις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες (2008-2011) ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΕΤΤ Δύο χρόνια μετά τη ψήφιση του νέου νόμου περί ηλεκτρονικών επικοινωνιών, τα αποτελέσματα της ρυθμιστικής

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα Δημόσιας Διαβούλευσης

Αποτελέσματα Δημόσιας Διαβούλευσης Αποτελέσματα Δημόσιας Διαβούλευσης αναφορικά με την εφαρμογή της Εκτελεστικής Απόφασης της ΕΕ 2017/191 για την τροποποίηση της απόφασης 2010/166/ΕΕ, με σκοπό την εισαγωγή νέων τεχνολογιών και ζωνών συχνοτήτων

Διαβάστε περισσότερα

Επιτροπή Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών

Επιτροπή Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών 25.3.2011 2010/2304(INI) ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ 1-26 Malcolm Harbour (PE458.563v01-00) Ευρωπαϊκά δίκτυα ευρυζωνικότητας επένδυση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. Τροποποίηση της Απόφασης ΕΕΤΤ Α.Π. 390/3/ «Κανονισμός Γενικών Αδειών» όπως ισχύει

ΑΠΟΦΑΣΗ. Τροποποίηση της Απόφασης ΕΕΤΤ Α.Π. 390/3/ «Κανονισμός Γενικών Αδειών» όπως ισχύει Μαρούσι, 3-3-2009 ΑΡΙΘ. ΑΠ.: 513/014 ΑΠΟΦΑΣΗ Τροποποίηση της Απόφασης ΕΕΤΤ Α.Π. 390/3/13-6-2006 «Κανονισμός Γενικών Αδειών» όπως ισχύει H Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), Έχοντας

Διαβάστε περισσότερα

η ενημέρωση για τις δράσεις που τυχόν υιοθετήθηκαν μέχρι σήμερα και τα αποτελέσματα που προέκυψαν από αυτές.

η ενημέρωση για τις δράσεις που τυχόν υιοθετήθηκαν μέχρι σήμερα και τα αποτελέσματα που προέκυψαν από αυτές. Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Σας ευχαριστώ θερμά για τη συμμετοχή σας, η οποία πιστεύω ότι είναι ένα ακόμη βήμα στην προσπάθεια που κάνουμε όλοι, για την ανάδειξη

Διαβάστε περισσότερα

Δημόσια Διαβούλευση αναφορικά με τη χορήγηση Δικαιωμάτων Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων στη ζώνη των 2,6 GHz

Δημόσια Διαβούλευση αναφορικά με τη χορήγηση Δικαιωμάτων Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων στη ζώνη των 2,6 GHz Δημόσια Διαβούλευση αναφορικά με τη χορήγηση Δικαιωμάτων Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων στη ζώνη των 2,6 GHz Απαντήσεις και σχόλια στις ερωτήσεις Ε1. Εκτιμάτε ότι υπάρχει ενδιαφέρον για την απόκτηση Δικαιωμάτων

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα Δημόσιας Διαβούλευσης αναφορικά με τη Χορήγηση Δικαιωμάτων Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων στη Ζώνη MHz

Αποτελέσματα Δημόσιας Διαβούλευσης αναφορικά με τη Χορήγηση Δικαιωμάτων Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων στη Ζώνη MHz Αποτελέσματα Δημόσιας Διαβούλευσης αναφορικά με τη Χορήγηση Δικαιωμάτων Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων στη Ζώνη 1452-1492 MHz Μαρούσι, Φεβρουάριος 2017 Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ & ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ & ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ & ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ της 842 ης Συνεδρίασης (22-02-2018) I. Θέματα Φάσματος (Εισηγήτρια κα Α. Σγώρα) - Αριθ. Θέματος 1: Έγκριση Αποτελεσμάτων Δημόσιας

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Ημερίδα της ΕΕΤΤ «Ποιότητα Τηλεπικοινωνιακών Υπηρεσιών & Προστασία Καταναλωτών»

Χαιρετισμός Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Ημερίδα της ΕΕΤΤ «Ποιότητα Τηλεπικοινωνιακών Υπηρεσιών & Προστασία Καταναλωτών» 11-12-07 Χαιρετισμός Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Ημερίδα της ΕΕΤΤ «Ποιότητα Τηλεπικοινωνιακών Υπηρεσιών & Προστασία Καταναλωτών» Κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι, Ο κόσμος τρέχει, οι κοινωνίες

Διαβάστε περισσότερα

Καταρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο και τα. μέλη της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και. Ταχυδρομείων για την πρόσκλησή τους και να σας

Καταρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο και τα. μέλη της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και. Ταχυδρομείων για την πρόσκλησή τους και να σας Ομιλία του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη στην Ημερίδα «Οι Εξελίξεις στην Ταχυδρομική Αγορά: Ρυθμιστικές Παρεμβάσεις και προοπτικές ανάπτυξης» Τετάρτη 18-3-2009 Κυρίες και Κύριοι,

Διαβάστε περισσότερα

Η συνεισφορά της Cyta Ελλάδος στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου

Η συνεισφορά της Cyta Ελλάδος στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου Opinion Η συνεισφορά της Cyta Ελλάδος στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου Γιάννης Κουλίας H ραγδαία τεχνολογική εξέλιξη µέσω της σύγκλισης τεχνολογιών, η ανάπτυξη καινοτόµων ηλεκτρονικών υπηρεσιών µεταφοράς

Διαβάστε περισσότερα

Μαρούσι, Οκτώβριος 2018 Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ)

Μαρούσι, Οκτώβριος 2018 Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΡΑΔΙΟΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΙΚΤΥΩΝ 5 ης ΓΕΝΙΑΣ ΣΤΙΣ ΖΩΝΕΣ 3400-3800 ΜΗz ΚΑΙ 24,25-27,5 GHZ Μαρούσι, Οκτώβριος

Διαβάστε περισσότερα

Κατερίνα Μπατζελή Πρόεδρος Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας

Κατερίνα Μπατζελή Πρόεδρος Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας Κατερίνα Μπατζελή Πρόεδρος Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας «ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ: Προκλήσεις και Ευκαιρίες στη Νέα Ψηφιακή Εποχή» Ημερίδα Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Αθήνα, 24 Φεβρουαρίου

Διαβάστε περισσότερα

Δημόσια Διαβούλευση. αναφορικά με τους Όρους Γενικών Αδειών. που αφορούν την παροχή Υπηρεσιών. από Παρόχους Δικτύων. όταν

Δημόσια Διαβούλευση. αναφορικά με τους Όρους Γενικών Αδειών. που αφορούν την παροχή Υπηρεσιών. από Παρόχους Δικτύων. όταν Δημόσια Διαβούλευση αναφορικά με τους Όρους Γενικών Αδειών που αφορούν την παροχή Υπηρεσιών από Παρόχους Δικτύων όταν παράγουν ή μεταδίδουν ραδιοτηλεοπτικά προγράμματα Μαρούσι, Νοέμβριος 2008 Εθνική Επιτροπή

Διαβάστε περισσότερα

INFOCOM WORLD CONFERENCE 2017 «Fiber to the people: The Gigabit Era!»

INFOCOM WORLD CONFERENCE 2017 «Fiber to the people: The Gigabit Era!» INFOCOM WORLD CONFERENCE 2017 «Fiber to the people: The Gigabit Era!» ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2017 Το 2016, η συνεισφορά των Κινητών Επικοινωνιών στο παγκόσμιο ΑΕΠ ανήλθε στο 4.4% Καλύτερα δίκτυα: Τα δίκτυα 4G καλύπτουν

Διαβάστε περισσότερα

Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Λεωφόρος Κηφισίας 60, Μαρούσι Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:

Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Λεωφόρος Κηφισίας 60, Μαρούσι Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: Έναρξη Δημόσιας Διαβούλευσης αναφορικά με τη διαμόρφωση ρυθμιστικού πλαισίου για τη προσωρινή χρήση ραδιοσυχνοτήτων για σκοπούς δοκιμαστικής λειτουργίας Σελ. 1 / 7 Πρόλογος Το παρόν Κείμενο Δημόσιας Διαβούλευσης

Διαβάστε περισσότερα

13460/15 ΓΒ/γπ/ΔΛ 1 DGE 2B

13460/15 ΓΒ/γπ/ΔΛ 1 DGE 2B Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 30 Νοεμβρίου 2015 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2015/0119 (NLE) 13460/15 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Αποστολέας: Αποδέκτης: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Αντιπροσωπίες

Διαβάστε περισσότερα

Forum Ομάδα Εργασίας ΣΤ1

Forum Ομάδα Εργασίας ΣΤ1 ΓΕΝΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΣΙΚΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΥ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ στο πλαίσιο του έργου της 1 Rapporteurs: Δρ. Ιωάννης Π. ΧΟΧΛΙΟΥΡΟΣ Γιώργος ΤΣΑΠΡΟΥΝΗΣ Επιμέλεια: Δρ. Ι. Π. Χοχλιούρος 1 Το προτεινόμενο

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΙΣ ΑΣΥΡΜΑΤΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΔΙΔΑΣΚΩΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ: ΧΑΡΗΣ ΣΤΕΛΛΑΚΗΣ.

ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΙΣ ΑΣΥΡΜΑΤΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΔΙΔΑΣΚΩΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ: ΧΑΡΗΣ ΣΤΕΛΛΑΚΗΣ. ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΙΣ ΑΣΥΡΜΑΤΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΔΙΔΑΣΚΩΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ: ΧΑΡΗΣ ΣΤΕΛΛΑΚΗΣ hstellakis@gmail.com (Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προτάσεων: Θα ανακοινωθεί μέσω ανακοίνωσης στο eclass) Απαιτήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Η Forthnet βραβεύτηκε στα «IMPACT BITE (Business IT

Η Forthnet βραβεύτηκε στα «IMPACT BITE (Business IT Η Forthnet βραβεύτηκε στα «IMPACT BITE (Business IT Excellence) Awards 2017» Στο βάθρο των «IMPACT BITE (Business IT Excellence) Awards 2017» ανέβηκε η Forthnet για το project «Υλοποίηση λύσης Oracle CX

Διαβάστε περισσότερα

12797/14 ΑΙ/μκρ/ΑΗΡ 1 DG G 3 C

12797/14 ΑΙ/μκρ/ΑΗΡ 1 DG G 3 C Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 5 Σεπτεμβρίου 2014 (OR. en) 12797/14 IND 228 MI 616 COMPET 491 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Θέμα: Προεδρία Επιτροπή των Μονίμων Αντιπροσώπων / Συμβούλιο Στρατηγική

Διαβάστε περισσότερα

Στην Ελλάδα, η ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας ξεκίνησε με δειλά βήματα πριν χρόνια. Η Πολιτεία, αξιοποιώντας και χρηματοδοτήσεις από την ΕΕ,

Στην Ελλάδα, η ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας ξεκίνησε με δειλά βήματα πριν χρόνια. Η Πολιτεία, αξιοποιώντας και χρηματοδοτήσεις από την ΕΕ, 1 Στην Ελλάδα, η ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας ξεκίνησε με δειλά βήματα πριν 11-12 χρόνια. Η Πολιτεία, αξιοποιώντας και χρηματοδοτήσεις από την ΕΕ, σχεδίασε και υλοποίησε πολλά έργα μικρού και μεγαλύτερου

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΟΡΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΖΩΝΩΝ ΡΑΔΙΟΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΟΡΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΖΩΝΩΝ ΡΑΔΙΟΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΟΡΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΡΑΔΙΟΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ Ή ΖΩΝΩΝ ΡΑΔΙΟΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ Μαρούσι, Σεπτέμβριος 2011 Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία του Γενικού Γραμματεία Καταναλωτή Γιάννη Οικονόμου

Ομιλία του Γενικού Γραμματεία Καταναλωτή Γιάννη Οικονόμου Ομιλία του Γενικού Γραμματεία Γιάννη Οικονόμου σε συνέδριο της ΕΕΤΤ για το ευρυζωνικό δίκτυο Κυρίες και Κύριοι, Αγαπητοί φίλοι Με μεγάλη χαρά αποδέχτηκα την πρόσκληση της ΕΕΤΤ, για να συμμετάσχω στο συνέδριο

Διαβάστε περισσότερα

Ο στόχος αυτός είναι σε άμεση συνάρτηση με τη στρατηγική της Λισαβόνας, και συγκεκριμένα την ενίσχυση της οικονομικής και κοινωνικής συνοχής μέσω:

Ο στόχος αυτός είναι σε άμεση συνάρτηση με τη στρατηγική της Λισαβόνας, και συγκεκριμένα την ενίσχυση της οικονομικής και κοινωνικής συνοχής μέσω: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Δελτίο Τύπου Ομιλία Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών & Άλλων Πόρων Του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Κυρίου Κωνσταντίνου

Διαβάστε περισσότερα

Ανοικτό διαδίκτυο και ουδετερότητα του διαδικτύου στην Ευρώπη

Ανοικτό διαδίκτυο και ουδετερότητα του διαδικτύου στην Ευρώπη P7_TA(2011)0511 Ανοικτό διαδίκτυο και ουδετερότητα του διαδικτύου στην Ευρώπη Ψήφισµα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 17ης Νοεµβρίου 2011 σχετικά µε το ανοιχτό ιαδίκτυο και τη δικτυακή ουδετερότητα στην

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΕΤΤ ΓΙΑ ΤΟ 2014 Παρουσίαση Συνέντευξη Τύπου 18 Μαρτίου 2014

ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΕΤΤ ΓΙΑ ΤΟ 2014 Παρουσίαση Συνέντευξη Τύπου 18 Μαρτίου 2014 ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΕΤΤ ΓΙΑ ΤΟ 2014 Παρουσίαση Συνέντευξη Τύπου 18 Μαρτίου 2014 Το παρόν είναι μία περίληψη του σχεδίου δράσης για το έτος 2014, το οποίο αναπτύχθηκε κατόπιν συνεργασίας όλων των διευθύνσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ),

ΑΠΟΦΑΣΗ. Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), Μαρούσι, 27-10-2011 ΑΡΙΘ. ΑΠ: 626/006 ΑΠΟΦΑΣΗ Τροποποίηση της Απόφασης της ΕΕΤΤ ΑΠ 276/49/14-2-2003 «Κανονισμός Καθορισμού των Τελών Χρήσης του Φάσματος και των Τελών Εκχώρησης Ραδιοσυχνοτήτων» (ΦΕΚ 256/B/4-3-2003)

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Οκτωβρίου Ίδρυμα Ευγενίδου, Αθήνα

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Οκτωβρίου Ίδρυμα Ευγενίδου, Αθήνα ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ 17 o Εθνικό Συνέδριο Ενέργειας Ενέργεια & Ανάπτυξη 2012 30-31 Οκτωβρίου 2012 Ίδρυμα Ευγενίδου, Αθήνα Έντιμε Κύριε Υπουργέ, Εκλεκτοί προσκεκλημένοι, Είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ),

ΑΠΟΦΑΣΗ. Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), Μαρούσι, 14-12-2017 Αριθ 838/10 ΑΠΟΦΑΣΗ Θέμα: Έναρξη Δημόσιας Διαβούλευσης αναφορικά με τη διαμόρφωση ρυθμιστικού πλαισίου για τη προσωρινή χρήση ραδιοσυχνοτήτων για σκοπούς δοκιμαστικής λειτουργίας. Εθνική

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΙΣ ΑΣΥΡΜΑΤΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΔΙΔΑΣΚΩΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ: ΧΑΡΗΣ ΣΤΕΛΛΑΚΗΣ. hstellakis@gmail.com

ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΙΣ ΑΣΥΡΜΑΤΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΔΙΔΑΣΚΩΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ: ΧΑΡΗΣ ΣΤΕΛΛΑΚΗΣ. hstellakis@gmail.com ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΙΣ ΑΣΥΡΜΑΤΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΔΙΔΑΣΚΩΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ: ΧΑΡΗΣ ΣΤΕΛΛΑΚΗΣ hstellakis@gmail.com (Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προτάσεων: Θα ανακοινωθεί την Τρίτη) Απαιτήσεις επιτυχούς

Διαβάστε περισσότερα

Ταχεία πορεία ανάπτυξης της ευρυζωνικότητας

Ταχεία πορεία ανάπτυξης της ευρυζωνικότητας 4 Φεβρουαρίου 2008 Ταχεία πορεία ανάπτυξης της ευρυζωνικότητας - 300.000 τοπικοί βρόχοι σε εναλλακτικούς παρόχους - 1.000.000 ευρυζωνικές συνδέσεις - πάνω από 9% διείσδυση ευρυζωνικότητας στον πληθυσμό

Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη για το ΙnBusinessNews

Συνέντευξη για το ΙnBusinessNews Συνέντευξη για το ΙnBusinessNews 1) Έχετε ανακοινώσει τα αποτελέσματα της μελέτης για τη δημιουργία δικτύου NGA γεγονός το οποίο πιθανόν να προσελκύσει τεράστιες επενδύσεις και να αναπτύξει έναν ολόκληρο

Διαβάστε περισσότερα