6. ΟΠΣ/ ΚΠΣ ΚΠ : Έλεγχοι

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "6. ΟΠΣ/ ΚΠΣ ΚΠ : Έλεγχοι"

Transcript

1 6. ΟΠΣ/ ΚΠΣ ΚΠ : Έλεγχοι 6.1 Εισαγωγή Γενικά περί Ελέγχων Η διαδικασία ελέγχων έχει ως σκοπό τη διαπίστωση της επιλεξιμότητας των δαπανών καθώς και της τήρησης των κοινοτικών διατάξεων. Υπάρχουν δύο διαφορετικά είδη ελέγχων: 1. ο Εξωτερικός Διαχειριστικός Έλεγχος σε επίπεδο φορέων (συστημικός έλεγχος), και 2. ο Έλεγχος σε επίπεδο έργων (που δύναται να φτάσει σε επίπεδο υποέργου και παραστατικού). Οι ελεγκτικές Αρχές είναι οι ακόλουθες: 1. Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο, 2. Όργανα Ευρωπαϊκής Επιτροπής, 3. Επιτροπή Δημοσιονομικού Ελέγχου, 4. Αρχή πληρωμής, 5. Διαχειριστική Αρχή ΕΠ, και 6. Άλλα Εσωτερικά Όργανα. Στο μενού Έλεγχοι του ΟΠΣ καταχωρούνται τα πορίσματα των ελέγχων. Οι οθόνες διακρίνονται ανάλογα με την Ελεγκτική Αρχή που έχει πρόσβαση καταχώρισης στοιχείων. Κάθε έλεγχος κωδικοποιείται με ενιαίο τρόπο σε όλα τα Ελεγκτικά Όργανα, παίρνει δηλαδή έναν μοναδικό Αύξοντα Αριθμό για το ΟΠΣ (με τον οποίο γίνεται η εύρεση και η ανάκτησή του). Η καταχώριση κάθε ελέγχου γίνεται το πολύ σε δύο στάδια.

2 6.2 Διαχείριση Ελέγχων Διαχειριστικής Αρχής ΕΠ Στάδιο 1 Για να εμφανίσουμε την κεντρική οθόνη των ελέγχων της Διαχειριστικής αρχής ενός ΕΠ ακολουθούμε τη διαδρομή Έλεγχοι> Έλεγχοι ΚΠΣ> Διαχείριση Ελέγχων Διαχειριστικής Αρχής ΕΠ. Εμφανίζεται η κεντρική οθόνη των ελέγχων της Διαχειριστικής αρχής ενός ΕΠ. Στην οθόνη αυτή (Στάδιο 1) καταχωρούνται τα ακόλουθα στοιχεία: Ο κωδικός του ΚΠΣ, η πραγματική ημερομηνία έναρξης και λήξης του ελέγχου και ο κωδικός αριθμός του συγκεκριμένου ΕΠ. Με την καταχώριση αυτών των στοιχείων είναι δυνατή η αρχική αποθήκευση κατόπιν της οποίας η εφαρμογή μας δίνει τον Α/Α Ελέγχου στο πάνω αριστερά τμήμα της οθόνης (αύξων αριθμός - μοναδικός ανά εγγραφή ελέγχου). Κάθε έλεγχος κωδικοποιείται με ενιαίο τρόπο σε όλα τα Ελεγκτικά Όργανα, παίρνει δηλαδή έναν μοναδικό Αύξοντα Αριθμό για το ΟΠΣ (με τον οποίο γίνεται η εύρεση και η ανάκτησή του).

3 Πατώντας το πλήκτρο Αναλυτικά οδηγούμαστε στην οθόνη όπου τα δεδομένα μπορούν αναλυτικά να επιλεχθούν από τις σχετικές λίστες. Τα στοιχεία που καταχωρούνται στην οθόνη αυτή είναι: ο κωδικός του άξονα προτεραιότητας, ο κωδικός του μέτρου, τυχόν υπομέτρο, ο κωδικός MIS του έργου, ο Α/Α ΤΔΕ ο κωδικός του υποέργου, ο κωδικός του παραστατικού,

4 το ποσό της Συνολικής ελεγχθείσας Δαπάνης (Ιδιωτικής και Δημόσιας), το ποσό της ελεγχθείσας Δημόσιας Δαπάνης και το προτεινόμενο Ποσό Δημοσιονομικής Διόρθωσης ανά περίπτωση. Πατώντας το πλήκτρο Συγκεντρωτικά οδηγούμαστε στην προηγούμενη - αρχική οθόνη (πάντα στο Στάδιο1). Επίσης καταχωρούνται οι ακόλουθες ημερομηνίες Υποβολής (του πορίσματος από την ελεγκτική ομάδα), Έγκρισης (από τον κατά περίπτωση αρμόδιο), Γνωστοποίησης (του πορίσματος στον ελεγχόμενο) και Επίδοσης (στον ελεγχόμενο), καθώς και το Πόρισμα.

5 Για τα προαναφερθέντα πεδία πρέπει να ισχύουν (βάσει της σχετικής ΚΥΑ) οι εξής περιορισμοί: α) η ημερομηνία υποβολής στο Γενικό Γραμματέα δε θα υπερβαίνει τους 3 μήνες από την πραγματική ημερομηνία λήξης του ελέγχου. β) η ημερομηνία έγκρισης δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 30 ημέρες από την ημερομηνία υποβολής (μετά την παρέλευση 30 ημερών από την ημερομηνία υποβολής στο Γ.Γ. η έκθεση θεωρείται εγκεκριμένη) γ) η ημερομηνία γνωστοποίησης δε θα πρέπει να υπερβαίνει τις 15 ημέρες από την ημερομηνία έγκρισης της έκθεσης ΣΗΜΕΙΩΣΗ Κατά την καταχώριση των ημερομηνιών γίνεται έλεγχος από το σύστημα ώστε η επόμενη διαχειριστικά ημερομηνία να είναι μεγαλύτερη της προηγούμενης, με δυνατότητα να ταυτίζονται οι ημερομηνίες έναρξης και λήξης και οι ημερομηνίες γνωστοποίησης και επίδοσης. Πραγματική Ημερομηνία Έναρξης < = Πραγματική Ημερομηνία Λήξης < Ημερομηνία υποβολής < Ημερομηνία έγκρισης < Ημερομηνία Γνωστοποίησης < = Ημερομηνία Επίδοσης. Στο Στάδιο 1 πατώντας το πλήκτρο Ευρήματα εμφανίζεται η σχετική υπο-οθόνη για την καταχώριση των ευρημάτων που πιθανόν προέκυψαν κατά τον έλεγχο. Η κωδικοποίηση των ευρημάτων στο ΟΠΣ αντιστοιχίζεται με την κωδικοποίηση OLAF της Ε.Ε.. Στα υπόλοιπα πεδία αυτής της οθόνης καταχωρούνται το κείμενο του κάθε ευρήματος, της κάθε σύστασης ανά εύρημα και ο αποδέκτης της καθεμιάς από αυτές. Οι δυνατές τιμές της λίστας προεπιλεγμένων τιμών για το πεδίο Αποδέκτης σύστασης είναι: ΕΔΕΛ, ΔΑ του ΚΠΣ,

6 ΕΥ ΟΠΣ, ΑΠ (Αρχή Πληρωμής), ΔΑ/ΕΠ (Διαχειριστική Αρχή Επιχειρησιακού Προγράμματος), ΤΔ (Τελικός Δικαιούχος - Φορέας Υλοποίησης), Φορείς Επίβλεψης, Φορείς Λειτουργίας, Φορείς Χρηματοδότησης, Ενδιάμεσοι Φορείς, Τελικοί Αποδέκτες. Επιπλέον συμπληρώνεται το Ποσό της Δημοσιονομικής Διόρθωσης το οποίο προκύπτει εξαιτίας του καθενός ευρήματος (αν υπάρχει, και αν είναι εφικτός ο επιμερισμός ποσού δημοσιονομικής διόρθωσης ανά εύρημα). Το άθροισμα των ποσών αυτών πρέπει να ισούται με το αντίστοιχο που συμπληρώθηκε στην πρώτη οθόνη. Προσοχή στο ποσό δημοσιονομικής διόρθωσης: συμπληρώνεται σε ελέγχους που γίνονται σε επίπεδο είτε υποέργου είτε παραστατικού πληρωμής. Τα ποσά αυτά (εντελλόμενα προς ανάκτηση) μεταφέρονται στο αντίστοιχο menu των Αιτήσεων Πληρωμής για παρακολούθηση και συμψηφισμό. Υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες τα ποσά διόρθωσης δεν μπορούν να επιμερισθούν σε παραστατικά, οπότε καταχωρίζεται το συνολικό ποσό στο επίπεδο του υποέργου. Τονίζεται ότι όταν καταχωρείται ποσό σε επίπεδο παραστατικού δε μπορεί να υπερβαίνει το επιλέξιμο ποσό του συγκεκριμένου παραστατικού. Το συνολικό ποσό προς ανάκτηση σαν αποτέλεσμα ενός ελέγχου είναι το άθροισμα των τιμών «Ποσά Δημοσιονομικής Διόρθωσης» σε επίπεδο υποέργων και παραστατικών. Επίσης συμπληρώνονται τυχόν υπάρχοντα σχόλια ανά εύρημα- εγγραφή. Τέλος αποθηκεύουμε τις αλλαγές και πατώντας το πλήκτρο Επιστροφή γυρίζουμε στην πρώτη οθόνη.

7 Μπορούμε πλέον να ολοκληρώσουμε το Στάδιο 1 πατώντας το πλήκτρο Ολοκλήρωση Σταδίου 1. Με το πάτημα του πλήκτρου Ολοκλήρωση Σταδίου 1 γίνεται ενεργή η καρτέλα Στάδιο 2 και τα δεδομένα του Σταδίου 1, πλέον δεν μπορεί να αλλαχθούν Στάδιο 2 Στο Στάδιο 2 καταχωρούνται τα στοιχεία που αφορούν την "συνέχεια" του ελέγχου από την Ημερομηνία Επίδοσης και έπειτα. Στην οθόνη Στάδιο 2, έρχονται σε περιληπτική μορφή και σε γκρίζα πεδία (άξονας, μέτρο, υπομέτρο, έργο κλπ) τα δεδομένα που καταχωρήθηκαν στο Στάδιο 1. Υπάρχει η δυνατότητα για την αναλυτική παρουσίαση των δεδομένων (όπως και στο Στάδιο 1) πατώντας το πλήκτρο Αναλυτικά. Στην οθόνη αυτή (είτε στην αναλυτική, είτε στην συγκεντρωτική) καταχωρούμε το τελικό ποσό Δημοσιονομικής Διόρθωσης (μπορεί να διαφέρει από το αντίστοιχο του Σταδίου 1, το οποίο αποτελούσε την αρχική πρόταση των ελεγκτών), την ημερομηνία της απόφασης Δημοσιονομικής Διόρθωσης και τον αριθμό Πρωτοκόλλου της.

8 Πατώντας το πλήκτρο Συγκεντρωτικά οδηγούμαστε στην προηγούμενη - αρχική οθόνη. Στο Στάδιο 2 πατώντας το πλήκτρο Ευρήματα καταχωρούμε στοιχεία για την παρακολούθηση των ευρημάτων που καταχωρήθηκαν στο Στάδιο 1. Στην υποοθόνη Ευρήματα μπορούμε να συμπληρώσουμε τα εξής πεδία: την Περίληψη Απάντησης (για κάθε ένα εύρημα και αν υπάρχει), την Ημερομηνία Απάντησης, την Ημερομηνία Οριστικοποίησης Ευρήματος,

9 το Τελικό ποσό Δημοσιονομικής Διόρθωσης (αν υπάρχει και όπως τελικά διαμορφώθηκε κατόπιν των αντιρρήσεων του ελεγχόμενου), και το Τελικό Ποσό προς Ανάκτηση (αν υπάρχει και όπως τελικά διαμορφώθηκε κατόπιν των αντιρρήσεων). Τέλος από την λίστα στο δεξί μέρος της οθόνης επιλέγουμε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κάθε εύρημα και οι δυνατές τιμές είναι είτε Παρακολούθηση, είτε Συμμόρφωση. Προφανώς η Συμμόρφωση θα συμπληρώνεται την μεταγενέστερη χρονική στιγμή κατά την οποία ο ελεγχόμενος συμμορφώθηκε, ενώ στην αρχή όλες οι Καταστάσεις ευρημάτων θα είναι "Παρακολούθηση". Μέσω της κυλιόμενης μπάρας κάτω αριστερά, μπορούμε να δούμε όσα ευρήματα καταχωρήθηκαν στο Στάδιο 1. Ειδικότερα σε ότι αφορά την Ημερομηνία Οριστικοποίησης, συμπληρώνεται ανά εύρημα η ημερομηνία κατά την οποία η σύσταση καθίσταται οριστική. ΣΗΜΕΙΩΣΗ Κατά περίπτωση, ανάλογα με την αποδοχή του πορίσματος από τον ελεγχόμενο ή τη διατύπωση αντιρρήσεων, η ημερομηνία οριστικοποίησης προσδιορίζεται από τις προθεσμίες που τηρούνται από την Ελεγκτική Αρχή για την οριστικοποίηση του αποτελέσματος ελέγχου. Εφόσον συμπληρωθεί το πεδίο Ημερομηνία Οριστικοποίησης Ευρήματος γίνεται αφαίρεση του ποσού του καταλογισμού από τις αιτήσεις πληρωμής και εμφανίζονται τα αποτελέσματα ελέγχου στην οθόνη ανακτήσεων. ΣΗΜΕΙΩΣΗ Ως ποσό που αφαιρείται από την αμέσως επόμενη αίτηση πληρωμής είναι το συνολικό ποσό που καταχωρείται στην αρχική οθόνη του Σταδίου 2 και όχι τα αναλυτικά ποσά ανά εύρημα. (Στο παράδειγμα που χρησιμοποιούμε εδώ, θα αφαιρεθεί το ποσό 1,500 που εμφανίζεται με Ημερομηνία Απόφασης10/09/2006 και Αρ. Πρωτοκόλλου 1234).

10 Στην αρχική οθόνη του Σταδίου 2 εμφανίζεται το πόρισμα όπως καταχωρήθηκε στο Στάδιο 1, με δυνατότητα τροποποίησης του κειμένου. Σε περίπτωση που ο ελεγχόμενος έχει απαντήσει σχετικά με τον έλεγχο, τότε τσεκάρεται ανάλογα το "radio button" ΝΑΙ, καταχωρείται η ημερομηνία της απάντησης και περίληψη της απάντησης. Για να εμφανιστούν τα στοιχεία ενός ελέγχου κατά την Εισαγωγή Καταλογισμών πρέπει να έχει γίνει Έλεγχος (δηλαδή επικύρωση της φόρμας) Εμπλεκόμενοι Φορείς Η καρτέλα Εμπλεκόμενοι Φορείς, μπορεί να συμπληρωθεί κατά το Στάδιο 1 αφού τα δεδομένα που καταχωρούνται σε αυτή είναι γνωστά ήδη από το Στάδιο 1.

11 Στην καρτέλα Εμπλεκόμενοι Φορείς καταγράφονται οι φορείς οι οποίοι αποτέλεσαν "μέρος" του συγκεκριμένου ελέγχου, δηλαδή όσοι φορείς ελέγχθηκαν. Η οθόνη δίνει την δυνατότητα επιλογής του φορέα από λίστα ή με απ'ευθείας πληκτρολόγηση του μοναδικού κωδικού που διαθέτει στο ΟΠΣ κάθε φορέας. Στην περίπτωση που ως εμπλεκόμενος Φορέας καταχωρηθεί Φορέας που δεν έχει δηλωθεί στο "δένδρο" του Επιχειρησιακού Προγράμματος εμφανίζεται σχετικό μήνυμα λάθους Ελεγκτές Η καρτέλα Ελεγκτές, μπορεί να συμπληρωθεί κατά το Στάδιο 1 αφού τα δεδομένα που καταχωρούνται σε αυτή είναι γνωστά ήδη από το Στάδιο 1. Στην καρτέλα Ελεγκτές καταγράφονται τα ονοματεπώνυμα των ελεγκτών Κλείσιμο Ελέγχου Προϋποθέσεις για το κλείσιμο ενός ελέγχου είναι η συμμόρφωση του ελεγχόμενου ως προς κάθε σύσταση ανά εύρημα και η ανάκτηση του ποσού δημοσιονομικής διόρθωσης. Μετά την ενημέρωση του ΟΠΣ για την Ανάκτηση του ποσού Δημοσιονομικής διόρθωσης και τη συμπλήρωση του check box στην οθόνη Ανακτήσεων του μενού Χρηματορροών, ενημερώνεται αυτόματα το μενού των Ελέγχων.

12 Δηλαδή, συμπληρώνεται αυτόματα το check box "Ανάκτηση" στην καρτέλα Ευρημάτων του Ελέγχου και στην καρτέλα Στάδιο 2. Σε περίπτωση Συμμόρφωσης του ελεγχόμενου ως προς τις συστάσεις, ο χρήστης θα πρέπει να αλλάξει την κατάσταση των συγκεκριμένων ευρημάτων: στην υποοθόνη "Ευρήματα" επιλογή της κατάστασης "2 Συμμόρφωση", οπότε αυτόματα ενεργοποιείται το αντίστοιχο check-box. ΣΗΜΕΙΩΣΗ Η επιλογή Συμμόρφωση εννοείται όταν η κάθε σύσταση ανά εύρημα έχει εκπληρωθεί και ταυτόχρονα το οριστικοποιημένο ποσό Δημοσιονομικής Διόρθωσης έχει ανακτηθεί πλήρως (ολόκληρο). Μέχρι να εκπληρωθούν οι δύο αυτοί όροι θεωρείται ως κατάσταση η "Παρακολούθηση". Πατώντας το πλήκτρο Επιστροφή, επιστρέφουμε στην αρχική οθόνη του Σταδίου 2, όπου μπορούμε να δούμε ότι το check-box της Συμμόρφωσης είναι ενεργοποιημένο. Σε περίπτωση που η Συμμόρφωση δεν είναι πλήρης (δεν έχουν περάσει όλα τα ευρήματα σε κατάσταση "2 Συμμόρφωση" ή δεν έχει ανακτηθεί ολόκληρο το οριστικοποιημένο ποσό Δημοσιονομικής Διόρθωσης) τότε πατώντας το πλήκτρο Κλείσιμο εμφανίζεται σχετικό μήνυμα σφάλματος. Όταν για όλα τα ευρήματα που συμπεριλαμβάνονται στον έλεγχο, έχουν ολοκληρωθεί οι ανακτήσεις και οι συμμορφώσεις, τότε ο έλεγχος μπορεί να κλείσει πατώντας το πλήκτρο Κλείσιμο. Για το κλείσιμο του ελέγχου απαιτείται η συμπλήρωση του πεδίου Αιτιολογία και στη συνέχεια αποθήκευση.

13 6.3 Διαχείριση Ελέγχων από Άλλα ελεγκτικά όργανα Διαφορές σε σχέση με τους ελέγχους Διαχειριστικής Αρχής ΕΠ Η καταχώριση στο ΟΠΣ των ελέγχων που διενεργούνται από άλλα εσωτερικά ελεγκτικά όργανα γίνεται από τη διαδρομή Έλεγχοι> Έλεγχοι ΚΠΣ, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που γίνεται η καταχώριση των ελέγχων Διαχειριστικής Αρχής (βλέπε σχετική ενότητα ). Η καταχώρηση στο ΟΠΣ των ελέγχων που διενεργούνται από τα παρακάτω ελεγκτικά όργανα: Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο, Όργανα Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Επιτροπή Δημοσιονομικού Ελέγχου, και Αρχή πληρωμής, διαφοροποιείται ως προς την καταχώριση στο ΟΠΣ των Ελέγχων Διαχειριστικής Αρχής στα σημεία που αναπτύσσονται στις επόμενες οθόνες της υποενότητας. Η οθόνη του Σταδίου 1 περιλαμβάνει τη στήλη Ελεγχόμενος Φορέας για συμπλήρωση στην περίπτωση που γίνεται "συστημικός" έλεγχος ορισμένων φορέων και συγκεκριμένα μόνο των φορέων: ΕΔΕΛ, Διαχειριστική Αρχή του ΚΠΣ, Αρχή Πληρωμής και ΕΥ ΟΠΣ. Σε αυτή και μόνο την περίπτωση δε συμπληρώνεται η στήλη "Ε.Π." αλλά συμπληρώνεται η στήλη "Ελεγχόμενος Φορέας". Η επιλογή αυτή υπάρχει στις οθόνες των ευρωπαϊκών ελεγκτικών οργάνων, της ΕΔΕΛ και της Αρχής Πληρωμής.

14 Στις περιπτώσεις που γίνεται έλεγχος για την υλοποίηση έργων των φορέων: ΕΔΕΛ, Διαχειριστική Αρχή του ΚΠΣ, Αρχή Πληρωμής και ΕΥ ΟΠΣ, τότε στη στήλη "Ε.Π." συμπληρώνεται ο κωδικός 25 (Τεχνική Βοήθεια) και η αναφορά του ελεγχόμενου φορέα γίνεται στην καρτέλα "Εμπλεκόμενοι Φορείς".

15 6.4 Έλεγχοι ΕΣΠΕΛ ΚΠΣ Έλεγχοι ΕΣΠΕΛ ΚΠΣ Για τα δημόσια έργα υποδομής ασκείται έλεγχος από τον Εξειδικευμένο Σύμβουλο Ποιοτικού Ελέγχου (ΕΣΠΕΛ). Ο έλεγχος αυτός μπορεί να αντικαταστήσει την επιτόπια επιθεώρηση κατά τη διάρκεια υλοποίησης της Πράξης, δηλαδή στους ετήσιους στόχους που τίθενται στα προγράμματα επιτόπιων επιθεωρήσεων των Διαχειριστικών Αρχών δύνανται να προσμετρώνται οι έλεγχοι του ΕΣΠΕΛ. Προκειμένου να λαμβάνονται υπόψη τα στοιχεία αυτά θα κοινοποιείται στις ΔΑ απολογισμός των ελέγχων που έχουν διενεργηθεί στο αντίστοιχο ΕΠ από τον ΕΣΠΕΛ κατά τον προηγούμενο μήνα, οι οποίοι σύμφωνα με τα μέχρι εκείνη τη στιγμή στοιχεία θα οδηγήσουν σε κατηγοριοποίηση (Κ.Υ.Α /Ε.Υ.Σ.6195/Β/ Φ.Ε.Κ.1539/ ). Λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των ελέγχων αυτών δύναται να μειώνεται αντιστοίχως ο αριθμός των ετήσιων επιθεωρήσεων της Μονάδας Β. Για να εμφανίσουμε την κεντρική οθόνη των ελέγχων ΕΣΠΕΛ ακολουθούμε τη διαδρομή Έλεγχοι> Έλεγχοι ΚΠΣ> Έλεγχοι ΕΣΠΕΛ ΚΠΣ. Η οθόνη έρχεται σε κατάσταση αναζήτησης. Δίνοντας τον κωδικό MIS, στο ανώτερο τμήμα της οθόνης εμφανίζονται τα στοιχεία του έργου και του υποέργου, όπως αυτά έχουν καταχωρηθεί στο ΣΤΔΕ.

16 Στο κάτω μέρος της οθόνης συμπληρώνονται: στο πεδίο Κωδ. ΕΣΠΕΛ συμπληρώνεται ο κωδικός της εργολαβίας όπως έχει δοθεί από τον ΕΣΠΕΛ π.χ. 001/102/355/999/001 στο πεδίο RAT-IGB καταχωρίζεται ο τετραψήφιος αριθμός που δίνεται από τον ΕΣΠΕΛ, π.χ η ημερομηνία επίσκεψης συμπληρώνεται στο πεδίο Ημ/νία στο πεδίο κατηγορία κατάταξης επιλέγεται η κατηγορία δηλαδή 2i, 2ii, 2iii ή - όταν δεν υπάρχει κατηγοριοποίηση (Ως προεπιλεγμένη τιμή εμφανίζεται η - ) Επίσης υπάρχει η δυνατότητα να καταχωρηθούν παρατηρήσεις ή σχόλια στο πεδίο Παρατηρήσεις. Eάν ο ΦΠΑ είναι επιλέξιμος, αναγράφεται η σχετική πληροφορία και στο πεδίο Παρατηρήσεις. Τέλος αποθηκεύετε και ελέγχετε τη φόρμα. ΣΗΜΕΙΩΣΗ Πρόσβαση στη συγκεκριμένη οθόνη έχει κάθε Διαχειριστική Αρχή στα στοιχεία που την αφορούν. Δικαίωμα εγγραφής έχει η μονάδα Γ που ενημερώνεται για τους ελέγχους του ΕΣΠΕΛ.

17 6.5 Καρτέλα Ελέγχου ΚΠΣ Καρτέλα Ελέγχου ΚΠΣ Για να εμφανίσουμε την οθόνη "Καρτέλα Ελέγχου" ακολουθούμε τη διαδρομή Έλεγχοι> Έλεγχοι ΚΠΣ> Καρτέλα Ελέγχου ΚΠΣ. Η οθόνη αυτή επιτρέπει την αναζήτηση ελέγχων βάσει παραμετρικών κριτηρίων αναζήτησης καθώς και την εκτύπωση σχετικών αναφορών. Ο καθορισμός των κριτηρίων των πεδιών μπορεί να γίνει είτε με την καταχώριση, είτε επιλέγοντας από τις λίστες τιμών. ΣΗΜΕΙΩΣΗ Οι επιλογές στις λίστες αφορούν τιμές για τις οποίες έχουν καταχωριστεί έλεγχοι. (π.χ. Αν για κάποιο ΕΠ/ΚΠ δεν έχουν καταχωριστεί έλεγχοι τότε αυτό δεν εμφανίζεται στην αντίστοιχη λίστα. Ομοίως για τα Υποπ/Προτέρ, Μέτρο, Υπομέτρο κ.τ.λ.) Καθορισμός Κριτηρίων Ανεύρεσης Ελέγχου: ΚΠΣ Περίοδος ΚΠ. Εισάγεται αυτόματα με τον τίτλο του. Ελεγκτική Αρχή. Εισάγεται με τον τίτλο του, από τον χρήστη, μέσω διαθέσιμης λίστας τιμών.

18 Α/Α Ελέγχου. Εισάγεται από τον χρήστη και χρησιμεύει στην περίπτωση που ο χρήστης ενδιαφέρεται για ένα συγκεκριμένο έλεγχο και γνωρίζει τον Α/Α του. Όταν εισαχθεί τιμή στο πεδίο αυτό, η αναζήτηση θα γίνει με μοναδικό κριτήριο την τιμή του πεδίου και δεν είναι δυνατή η συμπλήρωση άλλου κριτηρίου. ΕΠ/ΚΠ. Εισάγεται με τον τίτλο του, από τον χρήστη, μέσω διαθέσιμης λίστας τιμών. Υποπ/Προτέρ. Εισάγεται με τον τίτλο του, από τον χρήστη, μέσω διαθέσιμης λίστας τιμών. Πρέπει προηγουμένως να έχει επιλεγεί ΕΠ/ΚΠ. Μέτρο. Εισάγεται με τον τίτλο του, από τον χρήστη, μέσω διαθέσιμης λίστας τιμών. Πρέπει προηγουμένως να έχουν επιλεγεί ΕΠ, Υποπρόγραμμα/Προτεραιότητα. Υπομέτρο. Εισάγεται με τον τίτλο του, από τον χρήστη, μέσω διαθέσιμης λίστας τιμών. Πρέπει προηγουμένως να έχουν επιλεγεί ΕΠ, Υποπρόγραμμα/Προτεραιότητα, Μέτρο. Έργο. Εισάγεται με τον τίτλο του, από τον χρήστη, μέσω διαθέσιμης λίστας τιμών. Πρέπει προηγουμένως να έχουν επιλεγεί ΕΠ, Υποπρόγραμμα/Προτεραιότητα, Μέτρο, Υπομέτρο. Τελικός Δικαιούχος. Εισάγεται από τον χρήστη από διαθέσιμη λίστα τιμών. Αναζητούνται οι έλεγχοι που έχουν γίνει σε έργα τα οποία έχουν τον επιλεγμένο ΦΥ, όπως έχει δηλωθεί στο τελευταίο εγκεκριμένο ΣΤΔΕ τους. Η αναζήτηση μπορεί να γίνει και με μοναδικό κριτήριο τον Τελικό Δικαιούχο. Κωδικός MIS. Εισάγεται από τον χρήστη και χρησιμεύει στην περίπτωση που τον ενδιαφέρει ένα συγκεκριμένο έργο και γνωρίζει τον κωδικό MIS. ΤΔΕ. Εισάγεται με τον τίτλο του, από τον χρήστη, μέσω διαθέσιμης λίστας τιμών. Πρέπει προηγουμένως να έχουν επιλεγεί ΕΠ, Υποπρόγραμμα/Προτεραιότητα, Μέτρο, Υπομέτρο, Έργο. Κατάσταση. Εισάγεται από τον χρήστη, μέσω διαθέσιμης λίστας τιμών. Στην περίπτωση που έχει επιλεγεί Έργο τότε εισάγεται αυτόματα η Κατάσταση του συγκεκριμένου έργου. Η αναζήτηση μπορεί να γίνει και με μοναδικό κριτήριο την Κατάσταση. Από Υποέργο. Εισάγεται με τον τίτλο του, από τον χρήστη, μέσω διαθέσιμης λίστας τιμών. Πρέπει προηγουμένως να έχουν επιλεγεί ΕΠ, Υποπρόγραμμα/Προτεραιότητα, Μέτρο, Υπομέτρο, Έργο. Η λίστα περιέχει τα υποέργα με κωδικό μικρότερο του πεδίου Έως Υποέργο (αν αυτό έχει συμπληρωθεί).

19 Έως Υποέργο. Εισάγεται με τον τίτλο του, από τον χρήστη, μέσω διαθέσιμης λίστας τιμών. Πρέπει προηγουμένως να έχουν επιλεγεί ΕΠ, Υποπρόγραμμα/Προτεραιότητα, Μέτρο, Υπομέτρο, Έργο. Η λίστα περιέχει τα υποέργα με κωδικό μεγαλύτερο του πεδίου Από Υποέργο (αν αυτό έχει συμπληρωθεί). Στοιχεία Παραστατικού: o Αριθμός. Εισάγεται από τον χρήστη ο αριθμός παραστατικού του ΤΔ, μέσω διαθέσιμης λίστας τιμών. Η αναζήτηση μπορεί να γίνει και με μοναδικό κριτήριο τον Αριθμό. o Τύπος. Εισάγεται από τον χρήστη ο τύπος παραστατικού του ΤΔ, μέσω διαθέσιμης λίστας τιμών. Η αναζήτηση μπορεί να γίνει και με μοναδικό κριτήριο τον Τύπο. o Ημ/νία Πληρωμής. Εισάγεται από τον χρήστη η ημερομηνία πληρωμής παραστατικού του ΤΔ. Η αναζήτηση μπορεί να γίνει και με μοναδικό κριτήριο την Ημ/νία Πληρωμής. Στοιχεία Ελέγχου: o Στάδιο Ελέγχου. Εισάγεται από τον χρήστη, μέσω διαθέσιμης λίστας τιμών. Η αναζήτηση μπορεί να γίνει και με μοναδικό κριτήριο το Στάδιο Ελέγχου. o Πραγμ. Ημ/νία Έναρξης Από. Εισάγεται από τον χρήστη. Η τιμή του πεδίου θα χρησιμοποιηθεί σαν κάτω όριο της πραγματικής ημερομηνίας έναρξης κατά την αναζήτηση. Η αναζήτηση μπορεί να γίνει και με μοναδικό κριτήριο την Πραγμ. Ημ/νία Έναρξης Από. o Πραγμ. Ημ/νία Έναρξης Έως. Εισάγεται από τον χρήστη. Η τιμή του πεδίου θα χρησιμοποιηθεί σαν άνω όριο της πραγματικής ημερομηνίας έναρξης κατά την αναζήτηση. Η αναζήτηση μπορεί να γίνει και με μοναδικό κριτήριο την Πραγμ. Ημ/νία Έναρξης Έως. o Πραγμ. Ημ/νία Λήξης Από. Εισάγεται από τον χρήστη. Η τιμή του πεδίου θα χρησιμοποιηθεί σαν κάτω όριο της πραγματικής ημερομηνίας λήξης κατά την αναζήτηση. Η αναζήτηση μπορεί να γίνει και με μοναδικό κριτήριο την Πραγμ. Ημ/νία Λήξης Από. o Πραγμ. Ημ/νία Λήξης Έως. Εισάγεται από τον χρήστη. Η τιμή του πεδίου θα χρησιμοποιηθεί σαν άνω όριο της πραγματικής ημερομηνίας λήξης κατά την αναζήτηση. Η αναζήτηση μπορεί να γίνει και με μοναδικό κριτήριο την Πραγμ. Ημ/νία Λήξης Έως. o Ποσά Καταλογισμού Από - Έως. Εισάγονται από τον χρήστη. Η τιμή των πεδίων θα χρησιμοποιηθεί σαν κάτω και άνω όριο των ποσών καταλογισμού

20 σε όλα τα επίπεδα(έργου-υποέργου-παραστατικού) κατά την αναζήτηση. Εάν έχει επιλεγεί Στάδιο Ελέγχου τότε η αναζήτηση θα αφορά ποσά καταλογισμού στο συγκεκριμένο Στάδιο Ελέγχου. Η αναζήτηση μπορεί να γίνει και με μοναδικό κριτήριο τα Ποσά Καταλογισμού. Νόμισμα. Υποχρεωτικό πεδίο το οποίο εισάγεται αυτόματα με τον τίτλο του στο ΟΠΣ από τον χρήστη. Είναι το νόμισμα εμφάνισης των ποσών. Έστω ότι θέλουμε να αναζητήσουμε τους ελέγχους της Διαχειριστικής Αρχής ΕΠ 19 που έγιναν στην προτεραιότητα 006 Τεχνική Βοήθεια και στο μέτρο 001 "Τεχνική Βοήθεια ΕΤΠΑ". Αφού συμπληρώσουμε τα κριτήρια, πατώντας το πλήκτρο "Αναζήτηση" μεταφερόμαστε στην οθόνη "Αποτελέσματα Αναζήτησης Ελέγχων", όπου και εμφανίζονται οι έλεγχοι που έχουν πραγματοποιηθεί. Στην οθόνη αυτή εμφανίζονται: ο Α/Α Ελέγχου, η Ελεγκτική Αρχή του ελέγχου, και ο Έλεγχος (ΝΑΙ - ΟΧΙ ανάλογα με τον αν η συγκεκριμένη εγγραφή ελέγχου είναι επικυρωμένη ή όχι).

21 Το πλήκτρο "Εκτύπωση" μας επιτρέπει την εκτύπωση των ελέγχων που έχουν επιλεγεί μέσω του CHECK BOX που βρίσκεται αριστερά του κάθε ελέγχου. Επιπλέον, το πλήκτρο "Έλεγχοι" μας επιτρέπει την μετάβαση στην οθόνη Διαχείρισης Ελέγχων του τρέχοντος ελέγχου.

22 Πατώντας το πλήκτρο "Επιστροφή" επιστρέφουμε στην αρχική οθόνη "Καθορισμός Κριτηρίων". Το πλήκτρο "Καθαρισμός Κριτηρίων" μας επιτρέπει το καθάρισμα της οθόνης από τα κριτήρια που έχουν εισαχθεί.

23 Τελική Πρόταση Κωδικοποίησης Ελεγκτικών Ευρημάτων Α. Οργάνωση συστήματος διαχείρισης και ελέγχου. Α.1.Οργάνωση της ΔΑ του ΚΠΣ / ΕΥΔ&Π ΤΣ. Α.1.1. Επάρκεια και καταλληλότητα στελέχωσης. Α.1.2. Κανονιστικό πλαίσιο, διαδικασίες οργάνωσης και υποδομές Α.1.3 Σαφής διαχωρισμός αρμοδιοτήτων Α Λοιπά ευρήματα σχετικά με την οργάνωση της ΔΑ του ΚΠΣ / ΕΥΔ&Π ΤΣ Α.2. Οργάνωση της ΑΠ Α.2.1. Επάρκεια και καταλληλότητα στελέχωσης. Α.2.2. Κανονιστικό πλαίσιο, διαδικασίες οργάνωσης και υποδομές Α.2.3. Σαφής διαχωρισμός αρμοδιοτήτων Α Λοιπά ευρήματα σχετικά με την οργάνωση της ΑΠ Α.3. Οργάνωση της ΕΥΔ Α.3.1 Επάρκεια και καταλληλότητα στελέχωσης Α.3.2. Κανονιστικό πλαίσιο, διαδικασίες οργάνωσης και υποδομές Α.3.3. Σαφής διαχωρισμός αρμοδιοτήτων Α Λοιπά ευρήματα σχετικά με την οργάνωση της ΕΥΔ Α.4. Οργάνωση του ΤΔ Α.4.1. Επάρκεια και καταλληλότητα στελέχωσης Α.4.2. Κανονιστικό πλαίσιο, διαδικασίες οργάνωσης και υποδομές Α.4.3. Σαφής διαχωρισμός αρμοδιοτήτων Α Λοιπά ευρήματα σχετικά με την οργάνωση του ΤΔ Β. Κανονικότητα της ένταξης πράξης / έργου και έγκρισης της κοινοτικής συνδρομής Β.1. Τήρηση όρων κανονικότητας της ένταξης πράξης / έργου και έγκρισης της κοινοτικής συνδρομής από την ΔΑ του ΚΠΣ / ΕΥΔ&Π ΤΣ Β.1.1. Διαδικασίες συντονισμού Β.1.2. Μέτρα υποστήριξης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Β Λοιπά ευρήματα σχετικά με την τήρηση της κανονικότητας της ένταξης πράξης / έργου και έγκρισης της κοινοτικής συνδρομής από την ΔΑ του ΚΠΣ / ΕΥΔ&Π ΤΣ Β.2. Προϋποθέσεις ένταξης πράξης / έργου και έγκρισης της κοινοτικής συνδρομής από την ΕΥΔ Β.2.1. Διαδικασίες προσκλήσεων και αξιολόγησης των προτάσεων Β.2.2. Έλεγχος των ΤΔΕ Β.2.3. Έλεγχος των μελετών Β.2.4 Καταλληλότητα ΤΔ Β.2.5. Μέτρα υποστήριξης των Τελικών Δικαιούχων. Β.2.6 Καταχωρήσεις στο ΟΠΣ των στοιχείων που αφορούν τις φάσεις ένταξης πράξης / έργου Β Λοιπά ευρήματα σχετικά με τον έλεγχο των προϋποθέσεων της

24 ένταξης πράξης / έργου και έγκρισης της κοινοτικής συνδρομής από την ΕΥΔ Β.3. Τήρηση κανόνων υποβολής προτάσεων για ένταξη και έγκριση της κοινοτικής συνδρομής από τον ΤΔ Β.3.1. Υποβολή προτάσεων κατά τη φάση ένταξης Β.3.2. Υποβολή μελετών Β.3.3. Μέτρα υποστήριξης των Τελικών Αποδεκτών Β.3.4. Αδειοδοτήσεις Β Λοιπά ευρήματα σχετικά με την τήρηση των κανόνων υποβολής προτάσεων για ένταξη και έγκριση της κοινοτικής συνδρομής από τον ΤΔ Γ. Λειτουργία του συστήματος διαχείρισης και ελέγχου Γ.1. Λειτουργία συστήματος ΔΑ του ΚΠΣ / ΕΥΔ&Π ΤΣ Γ.1.1. Συντονισμός και παρακολούθηση της υλοποίησης του ΚΠΣ Γ.1.2. Μέτρα προώθησης της υλοποίησης του ΚΠΣ Γ.1.3. Αποστολή οδηγιών προς ΕΥΔ Γ.1.4. Συμμόρφωση σε συστάσεις ελεγκτικών οργάνων Γ Λοιπά ευρήματα σχετικά με τη λειτουργία του συστήματος ΔΑ του ΚΠΣ / ΕΥΔ&Π ΤΑ Γ.2. Λειτουργία συστήματος της ΑΠ Γ.2.1. Αποστολή οδηγιών προς ΕΥΔ για θέματα αρμοδιότητάς της. Γ.2.2. Έλεγχοι της Αρχής Πληρωμής στους υποκείμενους φορείς Γ.2.3 Συμμόρφωση σε συστάσεις ελεγκτικών οργάνων Γ Λοιπά ευρήματα σχετικά με τη λειτουργία του συστήματος της ΑΠ Τ.Δ. Γ.3. Λειτουργία συστήματος των ΕΥΔ Γ.3.1. Συντονισμός και παρακολούθηση της υλοποίησης του ΕΠ Γ.3.2. Παρακολούθηση των υποχρεώσεων των ΤΔ Γ.3.3. Έλεγχοι και επιτόπιες επιθεωρήσεις στους υποκείμενους φορείς Γ.3.4. Συμμόρφωση σε συστάσεις ελεγκτικών οργάνων Γ.3.5. Μέτρα υποστήριξης της υλοποίησης των πράξεων/έργων των Γ.3.6 Έγκαιρη καταχώρηση στο ΟΠΣ όλων των προβλεπόμενων στοιχείων Γ.3.7. Ετήσιες Εκθέσεις Γ.3.8. Παρακολούθηση Φυσικού Αντικειμένου Γ Λοιπά ευρήματα σχετικά με τη λειτουργία του συστήματος των ΕΥΔ Γ.4. Λειτουργία συστήματος του ΤΔ Γ.4.1. Τήρηση των υποχρεώσεων παρακολούθησης της πράξης/έργου Γ.4.2. Παρακολούθηση και έλεγχοι στους Τελικούς Αποδέκτες/Αναδόχους Γ.4.3. Τήρηση Αρχείου πράξεων/έργων Γ.4.4. Συμμόρφωση σε συστάσεις ελεγκτικών οργάνων Γ.4.5. Υλοποίηση Φυσικού Αντικειμένου

25 ΤΔ Γ Λοιπά ευρήματα σχετικά με τη λειτουργία του συστήματος του Γ.5. Έλεγχοι από άλλα ελεγκτικά όργανα Δ. Πιστοποίηση δαπανών και Διαδρομή ελέγχου Δ.1. Επαλήθευση της ορθής διαδρομής ελέγχου στην Αρχή Πληρωμής Δ.1.1. Έλεγχος των αιτημάτων πληρωμής Δ.1.2. Έλεγχος της επιλεξιμότητας των δαπανών Δ.1.3. Έλεγχος τόκων και φόρων Δ Λοιπά ευρήματα σχετικά με την επαλήθευση της ορθής διαδρομής ελέγχου στην Αρχή Πληρωμής ΟΠΣ διαδρομής Δ.2. Επαλήθευση της ορθής διαδρομής ελέγχου στην ΕΥΔ Δ.2.1. Έλεγχος των ΜΔΔΔ και ΤΔΠΕ- Ορθές καταχωρήσεις στο Δ.2.2. Τόκοι και κρατήσεις Δ.2.3. Έλεγχος επιλεξιμότητας των δαπανών Δ.2.4. Έκδοση Τροποποιητικής Απόφασης Ένταξης Δ Λοιπά ευρήματα σχετικά με την επαλήθευση της ορθής ελέγχου στην ΕΥΔ Δ.3. Επαλήθευση της ορθής διαδρομής ελέγχου στον ΤΔ Δ.3.1. Έλεγχος των πληρωμών σε Αναδόχους και Αποδέκτες Δ.3.2. Υποβολή Τροποποιημένου ΤΔΕ Δ.3.3. Υποβολή ΜΔΔΔ και ΤΔΠΕ Δ.3.4. Τήρηση ξεχωριστού τραπεζικού λογαριασμού Δ.3.5. Τόκοι-κρατήσεις Δ.3.6. Επιλεξιμότητα δαπανών Δ.3.7. Αντιστοίχιση των δαπανών με το εκτελούμενο φυσικό Αντικείμενο Δ.3.8. Τήρηση ξεχωριστής λογιστικής μερίδας για την πράξη/ έργο Δ Λοιπά ευρήματα σχετικά με την επαλήθευση της ορθής διαδρομής ελέγχου στον ΤΔ Ε. Δημοπράτηση, Ανάθεση και Διαχείριση Σύμβασης Ε.1. Μέριμνα για την τήρηση των όρων του ανταγωνισμού από τη ΔΑ του ΚΠΣ / ΕΥΔ&Π ΤΣ Ε.1.1. Αποστολή οδηγιών για την ορθή εφαρμογή του σχετικού κανονιστικού Πλαισίου Ε Λοιπά ευρήματα σχετικά με την τήρηση των όρων του ανταγωνισμού από τη ΔΑ του ΚΠΣ / ΕΥΔ&Π ΤΣ Ε.2. Συντονισμός και παρακολούθηση των Τελικών Δικαιούχων από ΕΥΔ. Ε.2.1. Αποστολή οδηγιών προς Τελικούς Δικαιούχων Ε.2.2 Έλεγχος των ΤΔΕ

26 Ε.2.3. Έλεγχος των τροποποιήσεων των συμβάσεων Ε.2.4. Αναγκαίες προεγκρίσεις Ε.2.5 Ορθή καταχώρηση στο ΟΠΣ των στοιχείων των νομικών δεσμεύσεων Ε Λοιπά ευρήματα σχετικά με το συντονισμό και την παρακολούθηση των ΤΔ από ΕΥΔ Ε.3. Δημοπράτηση, ανάθεση και τήρηση των όρων εκτέλεσης της σύμβασης από Τελικό Δικαιούχο. Ε.3.1. Διαδικασίες δημοπράτησης δημοσίων συμβάσεων, έργων, προμηθειών και υπηρεσιών Ε.3.2. Διαδικασίες ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων, έργων, προμηθειών και υπηρεσιών Ε.3.3 Υποβολή ΤΔΕ Ε.3.4. Τροποποίηση σύμβασης λόγω μείωσης φυσικού αντικειμένου Ε.3.5. Τροποποίηση σύμβασης λόγω αύξησης φυσικού αντικειμένου Ε.3.6. Τροποποίηση σύμβασης λόγω παράτασης προθεσμίας χρόνου εκτέλεσης της σύμβασης Ε.3.7. Υποβολή αιτημάτων για αναγκαίες εγκρίσεις Ε.3.8. Παρακολούθηση λοιπών συμβατικών υποχρεώσεων αναδόχων/τελικών αποδεκτών. Ε Λοιπά ευρήματα σχετικά με τη δημοπράτηση, ανάθεση και τήρηση των όρων εκτέλεσης της σύμβασης από ΤΔ ΣΤ. Ορθή χρήση της πράξης/έργου ΣΤ.1. Μέριμνα για τήρηση του κανονιστικού πλαισίου από ΔΑ του ΚΠΣ / ΕΥΔ&Π ΤΣ ΣΤ.1.1 Αποστολή προς ΕΥΔ κατευθύνσεων από ΔΑ του ΚΠΣ / ΕΥΔ&Π ΤΣ. ΣΤ Λοιπά ευρήματα σχετικά με τη μέριμνα για τήρηση του κανονιστικού πλαισίου από ΔΑ του ΚΠΣ / ΕΥΔ&Π ΤΣ ΣΤ.2. Μέριμνα για τήρηση του κανονιστικού πλαισίου από ΕΥΔ ΣΤ.2.1. Αποστολή προς ΤΔ οδηγιών ΣΤ.2.2. Έλεγχος της τήρησης των όρων της ορθής χρήσης της πράξης στους ΤΔ ΣΤ Λοιπά ευρήματα σχετικά με τη μέριμνα για τήρηση του κανονιστικού πλαισίου από ΕΥΔ ΣΤ.3. Ορθή χρήση της πράξης από Τελικό Δικαιούχο. ΣΤ.3.1. Εκτέλεση εργασιών συναφών προς την ορθή χρήση της πράξης ΣΤ.3.2. Υποχρεώσεις υλοποίησης της πράξης με βάση τους όρους του τελευταίου εγκεκριμένου ΤΔΕ ΣΤ.3.3. Λειτουργικότητα, βιωσιμότητα, αποτελεσματικότητα πράξης/έργου ΣΤ Λοιπά ευρήματα σχετικά με την παρακολούθηση και ορθή χρήση της πράξης από ΤΔ

27 Ζ. Τήρηση λοιπών Κοινοτικών Πολιτικών Ζ.1. Μέριμνα για την τήρηση των λοιπών κοινοτικών πολιτικών από ΔΑ του ΚΠΣ / ΕΥΔ&Π ΤΣ. Ζ.1.1. Αποστολή προς ΕΥΔ κατευθύνσεων για τήρηση των κανόνων δημοσιότητας Ζ.1.2. Αποστολή προς ΕΥΔ κατευθύνσεων για τήρηση των όρων προστασίας του περιβάλλοντος Ζ.1.3. Αποστολή προς ΕΥΔ κατευθύνσεων για την εξάλειψη των ανισοτήτων Ζ.1.4. Αποστολή προς ΕΥΔ κατευθύνσεων για την προώθηση της ισότητας των φύλων. Ζ.1.99.Λοιπά ευρήματα σχετικά με μέριμνα για την τήρηση των λοιπών κοινοτικών πολιτικών από ΔΑ του ΚΠΣ / ΕΥΔ&Π ΤΣ Ζ.2. Μέριμνα για την τήρηση των λοιπών κοινοτικών πολιτικών από ΕΥΔ. Ζ.2.1. Τήρηση κανόνων δημοσιότητας από ΕΥΔ Ζ Λοιπά ευρήματα σχετικά με την μέριμνα για την τήρηση των λοιπών κοινοτικών πολιτικών από ΕΥΔ Ζ.3. Παρακολούθηση των Τελικών Δικαιούχων για τήρηση των λοιπών κοινοτικών Πολιτικών από ΕΥΔ. Ζ.3.1. Παρακολούθηση των εκτελούμενων πράξεων/έργων των ΤΔ για τήρηση των κανόνων δημοσιότητας Ζ.3.2. Παρακολούθηση των εκτελούμενων πράξεων/έργων των ΤΔ για τήρηση των όρων προστασίας του περιβάλλοντος Ζ.3.3. Παρακολούθηση των εκτελούμενων πράξεων/έργων των ΤΔ για την εξάλειψη των ανισοτήτων Ζ.3.4. Παρακολούθηση των εκτελούμενων πράξεων/έργων των ΤΔ για την προώθηση της ισότητας των φύλων Ζ Λοιπά ευρήματα σχετικά με την Παρακολούθηση των ΤΔ για τήρηση των λοιπών κοινοτικών Πολιτικών από ΕΥΔ Ζ.4. Συμμόρφωση των Τελικών Δικαιούχων κατά την εκτέλεση των πράξεων/ Έργων με τις λοιπές κοινοτικές πολιτικές. όρους Ζ.4.1. Συμμόρφωση των εκτελούμενων πράξεων/έργων με τους κανόνες δημοσιότητας Ζ.4.2. Συμμόρφωση των εκτελούμενων πράξεων/έργων με τους προστασίας του περιβάλλοντος Ζ.4.3. Συμμόρφωση των εκτελούμενων πράξεων/έργων με την δυνατότητα εξάλειψης των ανισοτήτων. Ζ.4.4. Συμμόρφωση των εκτελούμενων πράξεων/έργων με τη δυνατότητα προώθησης της ισότητας των φύλων Ζ Λοιπά ευρήματα σχετικά με τη Συμμόρφωση των Τελικών Δικαιούχων κατά την εκτέλεση των πράξεων/ Έργων με τις λοιπές κοινοτικές πολιτικές.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ DISCOVERER. Στο ΟΠΣ καταχωρίζονται τα πορίσματα και τα στοιχεία των ελέγχων από κάθε Ελεγκτικό Όργανο.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ DISCOVERER. Στο ΟΠΣ καταχωρίζονται τα πορίσματα και τα στοιχεία των ελέγχων από κάθε Ελεγκτικό Όργανο. ΕΦΑΡΜΟΓΗ DISCOVERER ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΟ DISCOVERER Στο ΟΠΣ καταχωρίζονται τα πορίσματα και τα στοιχεία των ελέγχων από κάθε Ελεγκτικό Όργανο. Σημειώνεται ότι μέσω της διαδρομής Έλεγχοι> Παλαιοί Έλεγχοι>Έλεγχοι

Διαβάστε περισσότερα

7. ΟΠΣ/ ΚΠΣ - ΚΠ : Χρηματορροές

7. ΟΠΣ/ ΚΠΣ - ΚΠ : Χρηματορροές 7. ΟΠΣ/ ΚΠΣ - ΚΠ : Χρηματορροές 7.1 Χρηματορροές 7.1.1 Διαδικασία Δημιουργίας Αιτήσεων Πληρωμής Διάγραμμα Ροής Διαδικασίας Δημιουργίας Αιτήσεων Πληρωμής 1. Λογαριασμοί Φορέων Ορίζονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί

Διαβάστε περισσότερα

3. ΟΠΣ/ ΚΠΣ ΚΠ : Προγραμματισμός

3. ΟΠΣ/ ΚΠΣ ΚΠ : Προγραμματισμός 3. ΟΠΣ/ ΚΠΣ ΚΠ : Προγραμματισμός 3.1. Διαχείριση Δομής ΚΠΣ 3.1.1 Ορισμός ΚΠΣ Προκειμένου να ορίσουμε ένα ΚΠΣ ακολουθούμε την εξής διαδικασία: Αρχικά από το μενού Προγραμματισμός επιλέγουμε Διαχείριση ΚΠΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΠΡΑΞΕΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΔΗΛΩΣΗΣ ΔΑΠΑΝΩΝ (ΕΕΣ)

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΠΡΑΞΕΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΔΗΛΩΣΗΣ ΔΑΠΑΝΩΝ (ΕΕΣ) ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. Υλοποίηση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (Ο.Π.Σ.) σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Προγραμματικής Περιόδου

Διαβάστε περισσότερα

ΟΠΣ ΕΣΠΑ/ Δελτίο καταχώρισης διορθώσεων. Εκπαιδευτικός Οδηγός Έκδοση 1 Αύγουστος 2011

ΟΠΣ ΕΣΠΑ/ Δελτίο καταχώρισης διορθώσεων. Εκπαιδευτικός Οδηγός Έκδοση 1 Αύγουστος 2011 Ειδική Γραμματεία Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΟΠΣ ΕΣΠΑ/ Δελτίο καταχώρισης διορθώσεων Εκπαιδευτικός Οδηγός Έκδοση 1 Αύγουστος 2011 [Ο παρών οδηγός

Διαβάστε περισσότερα

ΟΠΣ-ΕΣΠΑ : ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΕΠΙΤΟΠΙΩΝ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΕΩΝ/ΕΛΕΓΧΩΝ. Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος

ΟΠΣ-ΕΣΠΑ : ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΕΠΙΤΟΠΙΩΝ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΕΩΝ/ΕΛΕΓΧΩΝ. Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος _ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΟΠΣ-ΕΣΠΑ 2014-2020: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΕΠΙΤΟΠΙΩΝ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΕΩΝ/ΕΛΕΓΧΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ ΕΛΕΓΧΟΙ ΕΠΙΤΟΠΙΕΣ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΕΙΣ/ΕΛΕΓΧΟΙ ΈΚΔΟΣΗ 01.00 Επιτόπιες Επαληθεύσεις / ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΛΛΑΓΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΠΣ-ΕΣΠΑ : ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΕΠΙΤΟΠΙΩΝ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΕΩΝ/ΕΛΕΓΧΩΝ. Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος

ΟΠΣ-ΕΣΠΑ : ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΕΠΙΤΟΠΙΩΝ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΕΩΝ/ΕΛΕΓΧΩΝ. Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος _ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΟΠΣ-ΕΣΠΑ 2014-2020: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΕΠΙΤΟΠΙΩΝ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΕΩΝ/ΕΛΕΓΧΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος

Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ - ΕΣΠΑ Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΟΠΣ-ΕΣΠΑ/ Δελτίο καταχώρισης διορθώσεων Εκπαιδευτικός Οδηγός Έκδοση 2.2 Οκτώβριος 2013 [Ο παρών οδηγός συντάχθηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ.

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. Υλοποίηση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (Ο.Π.Σ.) σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Προγραμματικής Περιόδου

Διαβάστε περισσότερα

Ειδική Γραμματεία Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος

Ειδική Γραμματεία Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Ειδική Γραμματεία Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΟΠΣ ΕΣΠΑ/ Οδηγός αποδόσεων Κοινοτικής Συνδρομής για πράξεις Στόχου 3 Εκπαιδευτικός Οδηγός Έκδοση

Διαβάστε περισσότερα

ΟΠΣ ΕΣΠΑ 2014 2020: Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΠΡΑΞΗΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ

ΟΠΣ ΕΣΠΑ 2014 2020: Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΠΡΑΞΗΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΟΠΣ ΕΣΠΑ 2014 2020: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΠΡΑΞΗΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Ειδική Γραμματεία Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς

Ειδική Γραμματεία Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς Ειδική Γραμματεία Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΟΠΣ ΕΣΠΑ/ Έλεγχοι Επαληθεύσεις Εκπαιδευτικός Οδηγός Έκδοση 1 Αύγουστος 2011 [Ο παρών οδηγός συντάχθηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ ΈΛΕΓΧΟΙ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗΣ ΔΙΟΡΘΩΣΕΩΝ (ΔΚΔ) ΈΚΔΟΣΗ 01.00 ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΛΛΑΓΩΝ Έκδοση Ημερομηνία

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. Υλοποίηση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (Ο.Π.Σ.) σύμφωνα με τις

Διαβάστε περισσότερα

ΟΠΣ ΕΣΠΑ/ Παρακολούθηση. Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος. Εκπαιδευτικός Οδηγός Έκδοση 2 Μάιος 2009

ΟΠΣ ΕΣΠΑ/ Παρακολούθηση. Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος. Εκπαιδευτικός Οδηγός Έκδοση 2 Μάιος 2009 Γενική Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιφερειακής Πολιτικής & Δημοσίων Επενδύσεων- Εθνική Αρχή Συντονισμού Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΟΠΣ ΕΣΠΑ/ Παρακολούθηση Εκπαιδευτικός

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ 2014-2020 ΕΝΟΤΗΤΑ «ΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ KAI ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ» 1η Έκδοση: 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ...4 2. ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

6. Μεταφορά Δελτίων στο ΟΠΣ από τη Διαχειριστική Αρχή

6. Μεταφορά Δελτίων στο ΟΠΣ από τη Διαχειριστική Αρχή 6. Μεταφορά Δελτίων στο ΟΠΣ από τη Διαχειριστική Αρχή 6.1. Διαδικασία Μεταφοράς Δελτίων στο ΟΠΣ 6.1.1 Έγκριση / Απόρριψη ενός δελτίου από ΕΥΔ Για να μπορεί να μεταφερθεί ένα Δελτίο σε κατάσταση "Υποβλήθηκε"

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ 2014-2020 ΕΝΟΤΗΤΑ «ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΔΑΠΑΝΩΝ ΕΝΔΙΑΜΕΣΩΝ ΦΟΡΕΩΝ (ΦΕΔ, ΕΦ ΔΣ, ΕΦ ΣΧ)» 1η Έκδοση: 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΠΣ-ΕΣΠΑ : Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΔΗΛΩΣΗΣ ΔΑΠΑΝΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ

ΟΠΣ-ΕΣΠΑ : Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΔΗΛΩΣΗΣ ΔΑΠΑΝΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΟΠΣ-ΕΣΠΑ 2014-2020: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΔΗΛΩΣΗΣ ΔΑΠΑΝΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ.

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. Υλοποίηση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (Ο.Π.Σ.) σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Προγραμματικής Περιόδου

Διαβάστε περισσότερα

ΟΠΣ-ΕΣΠΑ : Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΔΗΛΩΣΗΣ ΔΑΠΑΝΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ

ΟΠΣ-ΕΣΠΑ : Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΔΗΛΩΣΗΣ ΔΑΠΑΝΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΟΠΣ-ΕΣΠΑ 2014-2020: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΔΗΛΩΣΗΣ ΔΑΠΑΝΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ 2014-2020 ΕΝΟΤΗΤΑ «ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ» 1η Έκδοση: 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ...3 2.

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ.

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. Υλοποίηση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (Ο.Π.Σ.) σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Προγραμματικής Περιόδου

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΔΕΛΤΙΟΥ ΔΗΛΩΣΗΣ ΔΑΠΑΝΩΝ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΔΕΛΤΙΟΥ ΔΗΛΩΣΗΣ ΔΑΠΑΝΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΔΕΛΤΙΟΥ ΔΗΛΩΣΗΣ ΔΑΠΑΝΩΝ Ο Δικαιούχος μπαίνει με τον κωδικό του στην Ηλεκτρονική Υποβολή ΕΣΠΑ του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ), ως συνήθως. Ανοίγει

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ.

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. Υλοποίηση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (Ο.Π.Σ.) σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Προγραμματικής Περιόδου

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ.

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. Υλοποίηση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (Ο.Π.Σ.) σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Προγραμματικής Περιόδου

Διαβάστε περισσότερα

4. ΟΠΣ/ ΚΠΣ ΚΠ : Ένταξη - Τροποποίηση Έργων

4. ΟΠΣ/ ΚΠΣ ΚΠ : Ένταξη - Τροποποίηση Έργων 4. ΟΠΣ/ ΚΠΣ ΚΠ : Ένταξη - Τροποποίηση Έργων 4.1 Εισαγωγή στην Ένταξη Έργων 4.1.1 Διαδικασία ένταξης έργων Η διαδικασία εισαγωγής στοιχείων έργων και υποέργων στο ΟΠΣ προϋποθέτει την εισαγωγή στο ΟΠΣ των

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΑΞΕΩΝ ΈΚΔΟΣΗ 2.00 ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΛΛΑΓΩΝ Έκδοση Ημερομηνία Αιτιολογία Αλλαγής 01.00

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ 2014-2020 ΕΝΟΤΗΤΑ «ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΩΝ ΦΟΡΕΩΝ (ΦΕΔ, ΕΦ ΔΣ, ΕΦ ΣΧ)» 1η Έκδοση: 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

2. ΟΠΣ/ ΚΠΣ - ΚΠ : Βοηθητικές Εργασίες

2. ΟΠΣ/ ΚΠΣ - ΚΠ : Βοηθητικές Εργασίες 2. ΟΠΣ/ ΚΠΣ - ΚΠ : Βοηθητικές Εργασίες 2.1 Βοηθητικές Εργασίες ΚΠΣ/ΚΠ 2.1.1 Εισαγωγή στο μενού βοηθητικών εργασιών Ο "Πυρήνας" του ΟΠΣ είναι ένα σύνολο αρχείων με κωδικοποιημένα στοιχεία που μπορούν να

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ ΕΝΟΤΗΤΑ «ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ»

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ ΕΝΟΤΗΤΑ «ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ» ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ 2014-2020 ΕΝΟΤΗΤΑ «ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ» 1η Έκδοση: 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ...3 2. ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονική Υποβολή ΕΣΠΑ για δικαιούχους. Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος. Εκπαιδευτικός Οδηγός Έκδοση 1.

Ηλεκτρονική Υποβολή ΕΣΠΑ για δικαιούχους. Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος. Εκπαιδευτικός Οδηγός Έκδοση 1. Γενική Γραμματεία Επενδύσεων & Ανάπτυξης Γενική Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιφερειακής Πολιτικής & Δημοσίων Επενδύσεων Εθνική Αρχή Συντονισμού Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος

Διαβάστε περισσότερα

ΟΠΣ ΕΣΠΑ/ Στοιχεία Κρατικών Ενισχύσεων ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ. Εκπαιδευτικός Οδηγός Έκδοση 2.0.

ΟΠΣ ΕΣΠΑ/ Στοιχεία Κρατικών Ενισχύσεων ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ. Εκπαιδευτικός Οδηγός Έκδοση 2.0. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ - ΕΣΠΑ ΟΠΣ ΕΣΠΑ/ Στοιχεία Κρατικών Ενισχύσεων Εκπαιδευτικός Οδηγός Έκδοση 2.0 Ιανουάριος

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ.

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. Υλοποίηση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (Ο.Π.Σ.) σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Προγραμματικής Περιόδου

Διαβάστε περισσότερα

ΟΠΣ ΕΣΠΑ/ Προγραμματισμός. Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος. Εκπαιδευτικός οδηγός Έκδοση 2 Μάιος 2009

ΟΠΣ ΕΣΠΑ/ Προγραμματισμός. Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος. Εκπαιδευτικός οδηγός Έκδοση 2 Μάιος 2009 Γενική Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιφερειακής Πολιτικής & Δημοσίων Επενδύσεων- Εθνική Αρχή Συντονισμού Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΟΠΣ ΕΣΠΑ/ Προγραμματισμός Εκπαιδευτικός

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ 2014-2020 ΕΝΟΤΗΤΑ «ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΕΙΣ ΦΟΡΕΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΕΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ (ΦΕΔ)» 1η Έκδοση: 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ...

Διαβάστε περισσότερα

Ο.Π.Σ. σύμφωνα με Π Τ Π. Έκδοση: ι με τη

Ο.Π.Σ. σύμφωνα με Π Τ Π. Έκδοση: ι με τη ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙ ΙΚΗΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. Υλοποίηση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (Ο.Π.Σ.) σύμφωνα με τις

Διαβάστε περισσότερα

ΟΠΣ ΕΣΠΑ 2007-2013 ΟΔΗΓΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΠΡΑΞΕΩΝ (Πλην Κρατικών Ενισχύσεων) στο ΟΠΣ

ΟΠΣ ΕΣΠΑ 2007-2013 ΟΔΗΓΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΠΡΑΞΕΩΝ (Πλην Κρατικών Ενισχύσεων) στο ΟΠΣ ΟΠΣ ΕΣΠΑ 2007-2013 ΟΔΗΓΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΠΡΑΞΕΩΝ (Πλην Κρατικών Ενισχύσεων) στο ΟΠΣ Περιεχόμενα 1. Γενικά... 2 2. Δελτία Δήλωσης Δαπανών... 3 3. Τακτοποίηση υπόλοιπων κατανομών, Ελέγχων, Εξαιρέσεων & Δεικτών...

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΕΣΠΑ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΕΣΠΑ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΕΣΠΑ Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΟΠΣ ΕΣΠΑ Μεταφορά πράξεων πλην κρατικών ενισχύσεων Εκπαιδευτικός Οδηγός Έκδοση 2.0 Δεκέμβριος 2013 [Ο παρών οδηγός

Διαβάστε περισσότερα

ΟΠΣ-ΕΣΠΑ : Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ

ΟΠΣ-ΕΣΠΑ : Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΟΠΣ-ΕΣΠΑ 2014-2020: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

8. ΟΠΣ/ ΚΠΣ - ΚΠ : Επιτροπές Παρακολούθησης

8. ΟΠΣ/ ΚΠΣ - ΚΠ : Επιτροπές Παρακολούθησης 8. ΟΠΣ/ ΚΠΣ - ΚΠ : Επιτροπές Παρακολούθησης 8.1 Επιτροπές Παρακολούθησης ΚΠΣ 8.1.1 Συνεδριάσεις/Σύνθεση Επιτροπής Παρακολούθησης ΚΠΣ Το menu των Επιτροπών Παρακολούθησης δημιουργήθηκε για την καταγραφή

Διαβάστε περισσότερα

ΟΠΣ ΕΣΠΑ/ Αναφορές. Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος. Εκπαιδευτικός Οδηγός Έκδοση 5 Μάιος 2012

ΟΠΣ ΕΣΠΑ/ Αναφορές. Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος. Εκπαιδευτικός Οδηγός Έκδοση 5 Μάιος 2012 Ειδική Γραμματεία Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΟΠΣ ΕΣΠΑ/ Αναφορές Εκπαιδευτικός Οδηγός Έκδοση 5 Μάιος 2012 [Ο παρών οδηγός συντάχθηκε για τους χρήστες

Διαβάστε περισσότερα

ΟΠΣ ΕΣΠΑ/ Στόχος 3. Εκπαιδευτικός Οδηγός Έκδοση 1 Νοέμβριος 2011 ΟΠΣ-ΕΣΠΑ/ ΣΤΟΧΟΣ 3

ΟΠΣ ΕΣΠΑ/ Στόχος 3. Εκπαιδευτικός Οδηγός Έκδοση 1 Νοέμβριος 2011 ΟΠΣ-ΕΣΠΑ/ ΣΤΟΧΟΣ 3 Ειδική Γραμματεία Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΟΠΣ ΕΣΠΑ/ Στόχος 3 Εκπαιδευτικός Οδηγός Έκδοση 1 Νοέμβριος 2011 [Ο παρών οδηγός συντάχθηκε για τους

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ ΕΝΟΤΗΤΑ «ΕΛΕΓΧΟΙ ΈΡΓΩΝ»

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ ΕΝΟΤΗΤΑ «ΕΛΕΓΧΟΙ ΈΡΓΩΝ» ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ 2014-2020 ΕΝΟΤΗΤΑ «ΕΛΕΓΧΟΙ ΈΡΓΩΝ» 1η Έκδοση: 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 3 2. ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ ΈΓΚΡΙΣΗ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΑΞΗΣ

ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ ΈΓΚΡΙΣΗ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΑΞΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ ΈΓΚΡΙΣΗ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΑΞΗΣ ΈΚΔΟΣΗ 2.00 ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΛΛΑΓΩΝ Έκδοση Ημερομηνία

Διαβάστε περισσότερα

ΟΠΣ-ΕΣΠΑ : Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ

ΟΠΣ-ΕΣΠΑ : Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΟΠΣ-ΕΣΠΑ 2014-2020: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ ΕΝΟΤΗΤΑ «ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΕΙΣ ΈΡΓΩΝ»

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ ΕΝΟΤΗΤΑ «ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΕΙΣ ΈΡΓΩΝ» ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ 2014-2020 ΕΝΟΤΗΤΑ «ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΕΙΣ ΈΡΓΩΝ» 1η Έκδοση: 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 4 2. ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ.

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. Υλοποίηση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (Ο.Π.Σ.) σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Προγραμματικής Περιόδου

Διαβάστε περισσότερα

Ο.Π.Σ. σύμφωνα με Π ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. Έκδοση: ι με τη

Ο.Π.Σ. σύμφωνα με Π ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. Έκδοση: ι με τη ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙ ΙΚΗΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. Υλοποίηση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (Ο.Π.Σ.) σύμφωνα με τις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ 2014-2020 ΕΝΟΤΗΤΑ «ΔΕΛΤΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΣΧΕΔΙΩΝ ΧΟΡΗΓΙΩΝ» 1η Έκδοση: 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ...3 2.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΠΣ ΕΣΠΑ/ Επιλογή Έγκριση

ΟΠΣ ΕΣΠΑ/ Επιλογή Έγκριση Γενική Γραμματεία Επενδύσεων & Ανάπτυξης Γενική Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιφερειακής Πολιτικής & Δημοσίων Επενδύσεων- Εθνική Αρχή Συντονισμού Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. Υλοποίηση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (Ο.Π.Σ.) σύμφωνα με τις

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ.

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. Υλοποίηση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (Ο.Π.Σ.) σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Προγραμματικής Περιόδου

Διαβάστε περισσότερα

ΟΠΣ ΕΣΠΑ/ Επιλογή Έγκριση

ΟΠΣ ΕΣΠΑ/ Επιλογή Έγκριση ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Γενική Γραμματεία Επενδύσεων & Ανάπτυξης Γενική Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιφερειακής Πολιτικής & Δημοσίων Επενδύσεων Υπηρεσία Ολοκληρωμένου

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΛΛΑΓΩΝ

ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΛΛΑΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙ ΙΚΗΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. Υλοποίηση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (Ο.Π.Σ.) σύμφωνα με τις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ 2014-2020 ΕΝΟΤΗΤΑ «ΔΕΛΤΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΝΤΑΓΜΕΝΩΝ ΈΡΓΩΝ ΔΣ» 1η Έκδοση: 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ...4

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Προσαρτήματος

Οδηγίες Προσαρτήματος Οδηγίες Προσαρτήματος Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας εκτύπωσης Προσαρτήματος στην εφαρμογή Γενική Λογιστική Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ.

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. Υλοποίηση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (Ο.Π.Σ.) σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Προγραμματικής Περιόδου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ 2014-2020 ΕΝΟΤΗΤΑ «ΔΕΛΤΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΈΡΓΩΝ ΔΣ» 1η Έκδοση: 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ...3

Διαβάστε περισσότερα

ΟΠΣ-ΕΣΠΑ : Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος

ΟΠΣ-ΕΣΠΑ : Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΟΠΣ-ΕΣΠΑ 2014-2020: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΠΡΟΟΔΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ &

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ 2014-2020 ΕΝΟΤΗΤΑ «ΔΕΛΤΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΧΟΡΗΓΙΩΝ» 1η Έκδοση: 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ...3

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονική Υποβολή ΕΣΠΑ. Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος. Εκπαιδευτικός Οδηγός Έκδοση 1.0 Μάρτιος 2010

Ηλεκτρονική Υποβολή ΕΣΠΑ. Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος. Εκπαιδευτικός Οδηγός Έκδοση 1.0 Μάρτιος 2010 Γενική Γραμματεία Επενδύσεων & Ανάπτυξης Γενική Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιφερειακής Πολιτικής & Δημοσίων Επενδύσεων Εθνική Αρχή Συντονισμού Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ ΕΝΟΤΗΤΑ «ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΕΙΣ»

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ ΕΝΟΤΗΤΑ «ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΕΙΣ» ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ 2014-2020 ΕΝΟΤΗΤΑ «ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΕΙΣ» 1η Έκδοση: 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 3 2. ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

6. Καταχώριση Ελέγχων, Εκταμιεύσεων, Ανακλήσεων

6. Καταχώριση Ελέγχων, Εκταμιεύσεων, Ανακλήσεων 6. Καταχώριση Ελέγχων, Εκταμιεύσεων, Ανακλήσεων 6.1 Καταχώριση Ελέγχου 6.1.1 Αιτήσεις Ελέγχου Για να εμφανίσουμε την οθόνη εργασίας Αιτήσεις Ελέγχου ακολουθούμε τη διαδρομή "Παρακολούθηση > Έλεγχοι > Αιτήσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ «Εφαρμογή της μεθόδου σεξουαλικής σύγχυσης των μικρολεπιδοπτέρων (ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ)» 1η Έκδοση ΜΑΪΟΣ 2017 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ... 2 1 Είσοδος στην εφαρμογή... 3 2

Διαβάστε περισσότερα

ΟΠΣ-ΕΣΠΑ : Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος

ΟΠΣ-ΕΣΠΑ : Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΟΠΣ-ΕΣΠΑ 2014-2020: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΕΛΕΓΧΟΥ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Σελ. 1 ΙΑ ΙΚΑΣΙΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ Για την αποτελεσµατική άσκηση των ελέγχων των έργων που συγχρηµατοδοτούνται στα πλαίσια του Γ ΚΠΣ, η Ελλάδα διαθέτει ένα σύστηµα ελέγχου των διαρθρωτικών ταµείων που οργανώνεται

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ 2014-2020 ΕΝΟΤΗΤΑ «ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΩΝ ΦΟΡΕΩΝ» 1η Έκδοση: 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΟΥ Ε.Π. «ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ »

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΟΥ Ε.Π. «ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ » ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΟΥ Ε.Π. «ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ 2007-2013» ΑΞΟΝEΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 04, 05, 06: Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού της Δημόσιας Διοίκησης Κατηγορία Πράξης: 2.2.1: «Δράσεις βελτίωσης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ ΕΝΟΤΗΤΑ «ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΥΣΤΗΜΤΟΣ»

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ ΕΝΟΤΗΤΑ «ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΥΣΤΗΜΤΟΣ» ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ 2014-2020 ΕΝΟΤΗΤΑ «ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΥΣΤΗΜΤΟΣ» 1η Έκδοση: 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 3 2. ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

5. Αξιολόγηση, Ένταξη και Παρακολούθηση Επένδυσης

5. Αξιολόγηση, Ένταξη και Παρακολούθηση Επένδυσης 5. Αξιολόγηση, Ένταξη και Παρακολούθηση Επένδυσης 5.1 Καταχώριση Αξιολόγησης Αιτήσεων Υπαγωγής 5.1.1 Καταχώριση Αξιολόγησης Αιτήσεων Υπαγωγής Η αξιολόγηση αφορά το εισηγητικό του αξιολογητή προς την Γνωμοδοτική

Διαβάστε περισσότερα

ΟΠΣ-ΕΣΠΑ/ Παρακολούθηση πράξεων πλην κρατικών ενισχύσεων. Ειδική Γραμματεία Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς

ΟΠΣ-ΕΣΠΑ/ Παρακολούθηση πράξεων πλην κρατικών ενισχύσεων. Ειδική Γραμματεία Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς Ειδική Γραμματεία Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΟΠΣ ΕΣΠΑ/ Παρακολούθηση πράξεων πλην κρατικών ενισχύσεων Εκπαιδευτικός Οδηγός Έκδοση 4 Δεκέμβριος

Διαβάστε περισσότερα

ΟΠΣ-ΕΣΠΑ : Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΩΝ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ

ΟΠΣ-ΕΣΠΑ : Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΩΝ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΟΠΣ-ΕΣΠΑ 2014-2020: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΩΝ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ Έκδοση 2.0

Διαβάστε περισσότερα

Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος

Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΟΠΣ-ΕΣΠΑ 2014-2020: ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΦΟΡΩΝ ΟΠΣ ΕΣΠΑ 2014 2020 (ΔΑ - ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ) Έκδοση

Διαβάστε περισσότερα

Αυτόματο Κλείσιμο Ισολογισμού

Αυτόματο Κλείσιμο Ισολογισμού Αυτόματο Κλείσιμο Ισολογισμού Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας διαχείρισης Οδηγιών Αυτόματου Κλεισίματος Ισολογισμού στην εφαρμογή extra Λογιστική

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ 2014-2020 ΕΝΟΤΗΤΑ «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΧΟΡΗΓΙΩΝ» 1η Έκδοση: 2015 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ...3

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείρισης Δαπανών του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων

Διαχείρισης Δαπανών του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων 01 SOLUTIONS HELLAS Ε.Π.Ε. Χελμού 20, 151 25 Μαρούσι Αττικής Τηλ 215 55 00 880 FAX 215 55 00 883 Υποσύστημα Διαχείρισης Δαπανών του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων 1. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΔΕ Στην συγκεκριμένη

Διαβάστε περισσότερα

1. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΑΣ ΧΡΗΣΗΣ 2. ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

1. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΑΣ ΧΡΗΣΗΣ 2. ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 1. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΑΣ ΧΡΗΣΗΣ 2. ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ Σελίδα 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ... 2 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΑΣ ΧΡΗΣΗΣ... 3 1 ο Βήμα: Δημιουργία νέας χρήσης.... 3 2 ο Βήμα: Εισαγωγή στην νέα χρήση... 3 3ο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ ΕΝΟΤΗΤΑ «ΕΛΕΓΧΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ»

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ ΕΝΟΤΗΤΑ «ΕΛΕΓΧΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ» ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ 2014-2020 ΕΝΟΤΗΤΑ «ΕΛΕΓΧΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ» 1η Έκδοση: 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 3 2. ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ ΕΝΟΤΗΤΑ «ΕΣΟΔΑ ΕΡΓΩΝ»

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ ΕΝΟΤΗΤΑ «ΕΣΟΔΑ ΕΡΓΩΝ» ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ 2014-2020 ΕΝΟΤΗΤΑ «ΕΣΟΔΑ ΕΡΓΩΝ» 1η Έκδοση: 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 3 2. ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΕΣΟΔΩΝ ΕΡΓΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΦΟΡΩΝ ΟΠΣ ΕΣΠΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΦΟΡΩΝ ΟΠΣ ΕΣΠΑ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΟΠΣ-ΕΣΠΑ 2014-2020: ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΦΟΡΩΝ Έκδοση 3.0 Μάιος 2017 Μον Β ΥΟΠΣ [Ο παρών

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9. Οδηγίες Χρήσης

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9. Οδηγίες Χρήσης Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9 Οδηγίες Χρήσης Πίνακας Περιεχομένων 1. Αρχική οθόνη... 3 2. Αρχική Οθόνη Πιστοποιημένου Χρήστη... 4 2.1. Οριστικοποίηση της Περιουσιακής Εικόνας... 5 2.2. Καρτέλες

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΟΠΣ ΕΣΠΑ 2014-2020

ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΟΠΣ ΕΣΠΑ 2014-2020 ΓΕΝΙΚΑ ΟΠΣ-ΕΣΠΑ 2014-2020 Επιλογή-Έγκριση πράξεων Έκδοση 1.0, Σεπτέμβριος 2015 1 Προσκλήσεις Υποβολής Προτάσεων 1.1 Εισαγωγή στη χρήση της οθόνης Η οθόνη των προσκλήσεων χρησιμοποιείται για την εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

Όταν κάνουμε πρόταση το πρώτο πράγμα που κοιτάμε είναι εάν η ΣΑ είναι στη θέση ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ή ΕΓΚΡΙΣΗ και σε ποια τροποποίηση είναι.

Όταν κάνουμε πρόταση το πρώτο πράγμα που κοιτάμε είναι εάν η ΣΑ είναι στη θέση ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ή ΕΓΚΡΙΣΗ και σε ποια τροποποίηση είναι. 4. Έργα Π.Δ.Ε. 4.1 Δημιουργία και Μεταφορά Πρότασης 4.1.1 Δημιουργία μιας Πρότασης Στη συνέχεια θα περιγράψουμε τη διαδικασία που ακολουθούμε για να εισάγουμε νέα έργα σε μια ΣΑ ή για να εισάγουμε εκ νέου

Διαβάστε περισσότερα

ΟΠΣ ΕΣΠΑ/ Ηλεκτρονική Υποβολή Δελτίων. Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος. Εκπαιδευτικός Οδηγός Έκδοση 1 Ιανουάριος 2010

ΟΠΣ ΕΣΠΑ/ Ηλεκτρονική Υποβολή Δελτίων. Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος. Εκπαιδευτικός Οδηγός Έκδοση 1 Ιανουάριος 2010 Γενική Γραμματεία Επενδύσεων & Ανάπτυξης Γενική Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιφερειακής Πολιτικής & Δημοσίων Επενδύσεων Εθνική Αρχή Συντονισμού Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος

Διαβάστε περισσότερα

Είδη. Σε αυτό το εγχειρίδιο περιγράφεται η Δημιουργία, Μεταβολή, Διαγραφή και Αναζήτηση ενός είδους

Είδη. Σε αυτό το εγχειρίδιο περιγράφεται η Δημιουργία, Μεταβολή, Διαγραφή και Αναζήτηση ενός είδους Είδη Σε αυτό το εγχειρίδιο περιγράφεται η Δημιουργία, Μεταβολή, Διαγραφή και Αναζήτηση ενός είδους Περιεχόμενα Δημιουργία Νέου Είδους 3 Καρτέλα Βασικά Στοιχεία 4 Καρτέλα Πολιτική Τιμολόγησης 7 Στην καρτέλα

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΈΝΤΑΞΗΣ/ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ, ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ, ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΈΚΔΟΣΗ 2.00 ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΛΛΑΓΩΝ Έκδοση Ημερομηνία

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΚΛΙΔΩΝ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟΥ Γ' ΚΠΣ (problem 5)

ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΚΛΙΔΩΝ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟΥ Γ' ΚΠΣ (problem 5) ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΚΛΙΔΩΝ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟΥ Γ' ΚΠΣ (problem 5) Μελετείστε τις παρακάνω πληροφορίες αναφορικά με την οργάνωση της διαχείρισης του Γ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης

Διαβάστε περισσότερα

ΟΠΣ ΕΣΠΑ/ Δειγματοληψία. Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος. Εκπαιδευτικός Οδηγός Έκδοση 1 Απρίλιος 2011

ΟΠΣ ΕΣΠΑ/ Δειγματοληψία. Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος. Εκπαιδευτικός Οδηγός Έκδοση 1 Απρίλιος 2011 Ειδική Γραμματεία Επενδύσεων & Ανάπτυξης Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΟΠΣ ΕΣΠΑ/ Δειγματοληψία Εκπαιδευτικός Οδηγός Έκδοση 1 Απρίλιος 2011 [Ο παρών οδηγός συντάχθηκε για τους χρήστες

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία και Υποβολή Περιοδικής ΦΠΑ

Δημιουργία και Υποβολή Περιοδικής ΦΠΑ Δημιουργία και Υποβολή Περιοδικής ΦΠΑ Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας Υπολογισμού και Αυτόματης Υποβολής Περιοδικής Δήλωσης ΦΠΑ στην εφαρμογή extra

Διαβάστε περισσότερα

Pylon Entry. Πόροι. Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση Πόρων

Pylon Entry. Πόροι. Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση Πόρων Pylon Entry Πόροι Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση Πόρων Περιεχόμενα Δημιουργία Νέου Πόρου... 3 Καρτέλα Βασικά Στοιχεία... 4 Καρτέλα Βασικά Στοιχεία... 4 Καρτέλα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΠΣ-ΕΣΠΑ/ Βοηθητικές εργασίες. Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος. Εκπαιδευτικός Οδηγός Έκδοση 2. Φεβρουάριος 2012

ΟΠΣ-ΕΣΠΑ/ Βοηθητικές εργασίες. Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος. Εκπαιδευτικός Οδηγός Έκδοση 2. Φεβρουάριος 2012 Ειδική Γραμματεία Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΟΠΣ ΕΣΠΑ/ Βοηθητικές εργασίες Εκπαιδευτικός Οδηγός Έκδοση 2 Φεβρουάριος 2012 [Ο παρών οδηγός συντάχθηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΟΠΣ-ΕΣΠΑ : Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΦΟΡΩΝ

ΟΠΣ-ΕΣΠΑ : Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΦΟΡΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΟΠΣ-ΕΣΠΑ 2014-2020: ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΦΟΡΩΝ Έκδοση 2.0 Ιούλιος 2016 Μον Β ΥΟΠΣ [Ο παρών

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικασία Διαχείρισης Παγίου Ενεργητικού

Διαδικασία Διαχείρισης Παγίου Ενεργητικού Διαδικασία Διαχείρισης Παγίου Ενεργητικού 1 Περίληψη Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας διαχείρισης Παγίου Ενεργητικού. Η διαδικασία περιλαμβάνει αναλυτική

Διαβάστε περισσότερα

Υπολογισμός Φορολογικής Αναμόρφωσης

Υπολογισμός Φορολογικής Αναμόρφωσης Υπολογισμός Φορολογικής Αναμόρφωσης Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας Υπολογισμού Φορολογικής Αναμόρφωσης στην εφαρμογή Λογιστική Διαχείριση. Παρακάτω

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΟΛΟΓΟΣ ΣΗΜΕΙΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΥ ΦΟΡΕΑ:

ΚΑΤΟΛΟΓΟΣ ΣΗΜΕΙΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΥ ΦΟΡΕΑ: ΚΑΤΟΛΟΓΟΣ ΣΗΜΕΙΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΥ ΦΟΡΕΑ: ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ Η ΔΑ ΘΑ ΑΝΑΘΕΣΕΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΗΤΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ για πράξεις του Επιχειρησιακού

Διαβάστε περισσότερα

ΟΠΣ ΕΣΠΑ Παρακολούθηση πράξεων πλην κρατικών ενισχύσεων. Εκπαιδευτικός Οδηγός Έκδοση 5 Νοέμβριος 2013

ΟΠΣ ΕΣΠΑ Παρακολούθηση πράξεων πλην κρατικών ενισχύσεων. Εκπαιδευτικός Οδηγός Έκδοση 5 Νοέμβριος 2013 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΕΣΠΑ Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΟΠΣ ΕΣΠΑ Παρακολούθηση πράξεων πλην κρατικών ενισχύσεων Εκπαιδευτικός Οδηγός Έκδοση 5 Νοέμβριος 2013 [Ο παρών

Διαβάστε περισσότερα

Pylon Entry. Υπηρεσίες. Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή και Αναζήτηση υπηρεσίας

Pylon Entry. Υπηρεσίες. Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή και Αναζήτηση υπηρεσίας Pylon Entry Υπηρεσίες Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή και Αναζήτηση υπηρεσίας Περιεχόμενα Δημιουργία Νέας Υπηρεσίας... 3 Καρτέλα Βασικά Στοιχεία... 4 Καρτέλα Προτεινόμενες

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΗΡΗΣΗ ΕΠΑΡΚΟΥΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ «ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ» ΚΑΙ «ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Διαβάστε περισσότερα