SHAMANIC INCAMEDICINE

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "SHAMANIC INCAMEDICINE"

Transcript

1 SHAMANIC INCAMEDICINE ΠΩΣ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΣΕΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΕΣ ΣΑΜΑΝΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ Σε κάθε υψηλά εξελιγμένο πολιτισμό σε όλο τον κόσμο υπήρχε πρόσβαση σε μια ερμητική γνώση και σε χώρους μυήσεων, σε κρυμμένα μυστικά. Τα Ελευσίνια Μυστήρια, η κρυμμένη γνώση των Αιγυπτίων αλλά και των Εσσαίων, ο πολιτισμός των Mayas, η παράδοση των Quero s -ως φύλακες της σοφίας των Άνδεων-, ο Θιβετιανικός Βουδισμός, οι κάτοικοι της Σιβηρίας... μια ατελείωτη λίστα... Όλοι τους γνώριζαν ότι όποιος είναι πρόθυμος να γίνει φωτεινός πολεμιστής και φύλακας της σοφίας έπρεπε να περάσει συγκεκριμένα τελετουργικά και να διασχίσει τον τροχό της ζωής. Ο Θεραπευτικός Τροχός των Ίνκας είναι ένα βαθύ εσωτερικό ταξίδι κατά τη διάρκεια του οποίου με την σαμανική εκπαίδευση θα καθοδηγηθείτε -μέσα σ ένα διάστημα περίπου ενός έτους- ν ανακαλύψετε τον εαυτό σας και να φέρετε στην επιφάνεια το απέραντο δυναμικό σας. Κύριος στόχος είναι να αποκαλύψετε τον εαυτό σας σ εσάς, να αποβάλλετε το παρελθόν σας, να κατακτήσετε τον φόβο του θανάτου, ν αφήσετε πίσω το σύστημα των πεποιθήσεών σας, να αναλάβετε με υπηρηφάνεια τον ρόλο του ήρωα στο δικό σας ταξίδι, και να ζήσετε το δικό σας όραμα, να γίνει δηλαδή η πραγματικότητά σας αυτό ακριβώς που ονειρεύεστε! Συμβολίζει το ατομικό ταξίδι που πρέπει να κάνει ο καθένας μας για να βρει τον αυθεντικό του εαυτό και για να βρει ποιός πραγματικά είναι πέραν του ονόματος του, του παρελθόντος του, των σκέψεων του και των συναισθημάτων του. Είναι ο δρόμος που μας οδηγεί στις απαντήσεις των μεγάλων ερωτημάτων της ζωής. Είναι μια ιερή ψυχολογία, ένα μυθικό ταξίδι ψυχής που μας επιτρέπει να μπούμε σε μια πιο ανοιχτή συνειδητότητα. Ένα κορυφαίο σεμινάριο όπου η Υπερ-Προσωπική ψυχοθεραπεία και η Σύγχρονη Ενεργειακή ψυχολογία, η νευροβιολογία, NLP,συστημικη αναπαρασταση, gestalt συναντούν την Παράδοση των Ίνκα και εμπλουτίζονται χρησιμοποιώντας τα εργαλεία και τις τεχνικές της. Οι Ίνκας, από τους μεγαλύτερους πολιτισμούς της Νοτίου Αμερικής, δεν ήταν μόνο φημισμένοι για τις πόλεις τους και τον τρόπο που διοικούσαν την τεράστια αυτοκρατορία τους, αλλά και για την ιδιαίτερα αναπτυγμένη πνευματικότητα τους. Οι σαμάνοι τους, ιερείς, θεραπευτές και οι κρατούντες την παράδοση ζωντανή, ανέπτυξαν μία ιατρική που βασίζονταν στην θεραπεία με την ενέργεια της Γης και του Ουρανού και θεράπευαν τις αρρώστιες με πνεύμα και φως. Ο Αλμπέρτο Βιλλόλντο, καθηγητής ψυχολογίας και ιατρικής ανθρωπολογίας του San Francisco University, μελέτησε για πολλά χρόνια τη θεραπευτική δύναμη αυτών των τεχνικών ενεργειακής θεραπείας κοντά στους Q eroς τους απογόνους των Ίνκας που ζουν στα υψίπεδα των Άνδεων, προτού αρχίζει να τις εφαρμόζει στους ασθενείς του.

2 Βασισμένος σ' αυτόν τον αρχαίο θεραπευτικό δρόμο ανέπτυξε ένα πρακτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης που δίνει τη δυνατότητα να θεραπεύσουμε τον εαυτό μας αλλά και τους άλλους. Μαθαίνουμε να αποφεύγουμε τις αρρώστιες καταλαβαίνοντας τον τρόπο που λειτουργεί η ενέργεια. Πυρήνας του προγράμματος αυτού είναι τα φωτεινά ενεργειακά πεδία που περιβάλλουν το υλικό μας σώμα. Μπορούμε να βλέπουμε πως αλλάζουν σε περίπτωση ασθένειας και πως καθαρίζονται για να επιτρέψουν στις δυνάμεις της Ίασης να επιφέρουν την Υγεία στην ζωή μας ξανά. Στη παράδοση των Ίνκας με τη αρχέγονη κατανόησή της για τον καίριο ρόλο της ζωντανής ενέργειας στην διασύνδεση όλων των ανθρώπινων όντων με τη Φύση, εμπεριέχεται ξεκάθαρα και μάλιστα με βιωματικό τρόπο αυτό που οι σύγχρονες εξελίξεις στην Ψυχολογία και την Κοινωνιοβιολογία ονομάζουν «βιοφιλικό ένστικτό». Ανταποκρινόμενη στο «βιοφιλικό ένστικτό», προσφέρει έτσι τα εργαλεία και τις πνευματικές πρακτικές της, δοκιμασμένα από αρχαιοτάτων χρόνων, για να παράσχει στον σύγχρονο αναζητητή την προσωπική και άμεση επαφή με τον Κόσμο της Ζωντανής Ενέργειας, οδηγώντας μας έτσι να συμμετάσχουμε στη δική μας εξέλιξη σε αυτό το κομβικό σημείο της ανθρώπινης ιστορίας. Εκπαίδευση Ζωής και Ηγεσίας! Αυτή η εκπαίδευση σας δίνει τη δυνατότητα να αναπτύξετε το Πνεύμα και την Αυτοπεποίθησή σας ώστε εσείς να οδηγείται τη ζωή σας κι όχι το αντίστροφο, αποκτώντας Συνειδητότητα του νέου τύπου Ηγέτη, που δεν άγεται αλλά οδηγεί ο ίδιος τη ζωή του κι βοηθάει με Συμπόνια κι Ακεραιότητα την οικογένεια του, την κοινότητα του, την ανθρώπινη φυλή κι τον κόσμο γενικά. Είμαστε όλοι κομμάτια της Νέας Συνειδητότητας που τώρα αναπτύσσεται! Ας γίνουμε στο Τώρα η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας! Κάνε τα όνειρά σου πραγματικότητα και γίνε εσύ ο Αρχιτέκτονας της ζωής σου. Αν έχετε τον κατάλληλο χάρτη, σύντομα θα δείτε ότι αυτές οι αλήθειες θα σας απελευθερώσουν από μία επίπεδη ζωή και στο τέλος θα αγκαλιάσετε και θα ζήσετε την ζωή που εσείς θέλετε! 0 Paulo Coehlo στον αλχημιστή έγραψε Αυτός είναι ο χάρτης, γεμάτος σοφία και νοημοσύνη, για να ακολουθήσει η καρδιά σου τον δρόμο για τα όνειρά σου. και φυσικά το πραγματικά μαγικό συστατικό είναι... ΕΣΥ! Ο θεραπευτικός τροχός είναι ένα πλαίσιο που σε στηρίζει όταν διάγεις στη ζωή σου. Είναι ένας χάρτης από μόνος του, αλλά δεν είναι η περιοχή, ο χάρτης είναι απλά ενδείξεις, τη περιοχή πρέπει να την περπατήσεις από μόνος σου. Η κεντρική ιδέα του σαμανισμού είναι η άμεση βιωματική γνώση. Όταν στην πραγματικότητα το κάνεις και το βαδίσεις, τότε πραγματικά σε διδάσκει αυτό. είναι δύσκολο να το περιγράψει κανείς γιατί δεν είναι μια περιοχή των λέξεων, είναι μια βιωματική περιοχή.

3 Στο ταξίδι του Θεραπευτικού Τροχού, κάθε κατεύθυνση συνδέεται με ένα 4- ήμερο σεμινάριο στο οποίο θα μάθετε μια συγκεκριμένη θεραπευτική τεχνική. Το ταξίδι περιλαμβάνει το υπερβατικό πέρασμα από το Νότο στην Δύση, στον Βορρά και στην Ανατολή. Η δομή του προγράμματος είναι βασισμένη σε 4 επίπεδα. Κάθε επίπεδο περιλαμβάνει σαμάνικες μυήσεις, τελετουργικά, τελετές, ταξίδια σε άλλες καταστάσεις συνείδησης, πολύ βαθιές ενεργειακές θεραπευτικές διαδικασίες, διαλογισμούς, ενεργειακές ασκήσεις, μυστικιστικές εμπειρίες και ένα βαθύ μοίρασμα αγάπης. Τα τέσσερα επίπεδα έχουν τα ονόματα των τεσσάρων κατευθύνσεων ξεκινώντας με τον Νότο και συνεχίζοντας με την Δύση, τον Βορρά και την Ανατολή. Κάθε κατεύθυνση έχει διαφορετικό θέμα και είναι χτισμένη πάνω στην γνώση και τις δεξιότητες της προηγούμενης. Η ΕΚΠΑΊΔΕΥΣΗ Η εκπαίδευση περιλαμβάνει διαλέξεις, πρακτικές εφαρμογές, βιωματικές ασκήσεις, και τα αρχαία τελετουργικά μετάβασης. Μέσα από δουλειά σε μικρές ομάδες και εποπτεία σε προσωπικό επίπεδο, οι μαθητές αποκτούν άριστες τεχνικές ικανότητες. Αυτή η εκπαίδευση θα δώσει βαθιά γνώση στις παραδοσιακές Σαμανικές πρακτικές, και θα αποτελέσει ένα ουσιαστικό εφόδιο, σε όσους έχουν κάνει τις 9 μυήσεις του Munay-Ki και θέλουν να το διδάξουν επαγγελματικά στο μέλλον. Νότος: ο Δρόμος του Πληγωμένου Θεραπευτή Ξεκινώντας θα γνωρίσετε τι είναι ο σαμανισμός και ποιες είναι οι παραδόσεις του από το Περού. Στην συνέχεια θα μάθετε πώς να αποβάλετε το παρελθόν όπως το φίδι-ερπετό αποβάλει το δέρμα του. Εδώ ξεκινάτε να μετασχηματίζετε τα τραύματά σας σε πηγές δύναμης και συμπόνιας. Θα λάβετε τα τελετουργικά που σας συνδέουν με την γραμμή-γενεαλογία των θεραπευτών, ανδρών και γυναικών. Ως σαμανική τεχνική θα μάθετε την διαδικασία Illumination, που καθαρίζει τα αποτυπώματα του κάρμα και των ασθενειών από το Φωτεινό Ενεργειακό Πεδίο. Σε αυτό το σεμινάριο ξεκινάτε να φτιάχνετε την Mesa, την θεραπευτική σας τσάντα. Αυτό μπορεί να είναι η αρχή είτε για θεραπεία, είτε για να γίνετε θεραπευτής ή απλά για μια καλύτερη ζωή!

4 Δύση: Ο Δρόμος του Ειρηνικού Πολεμιστή Ο δρόμος του Τζάγκουαρ. Εδώ θεραπεύουμε τις ιστορίες του παρελθόντος μας και των προγόνων, ιστορίες που ακόμα ζουν μέσα μας και επίσης ελευθερωνόμαστε και από τα δεσμά του κάρμα, από τις προσωπικές μας ιστορίες σαν ψυχές. Εδώ αρχίζουμε και δουλεύουμε με τις αρχές της ζωής και του θανάτου και μαθαίνουμε πώς να μπούμε στη δική μας προσωπική δύναμη και πως να την κρατάμε. Θα εξορκίσουμε από το σύστημα μας τον φόβο και τον θάνατο που μας καταδιώκουν. Θα ξαναθυμηθούμε ότι δεν έχουμε εχθρούς σε αυτόν τον κόσμο και για αυτό δεν χρειάζεται να είμαστε σε συνεχή επιφυλακή και ανταγωνισμό. Μαθαίνουμε να ζούμε ειρηνικά όταν πλέον δεν έχουμε τον φόβο για το άγνωστο, την ψευδαίσθηση του θανάτου. Όταν δεν μας διεκδικεί ο θάνατος, μας διεκδικεί η ζωή. Βοράς: Ο Δρόμος του Οραματιστή Βορρά γινόμαστε ο οραματιστής όπου μπορούμε να δούμε πέρα από το εγώ και τον νου μας. Σταματάμε να ταυτιζόμαστε με τις σκέψεις μας και βγαίνουμε από τις ψευδαισθήσεις. Στον Βορρά αναδυόμαστε στο μυθικό επίπεδο της συνειδητότητας από όπου έχουμε πρόσβαση στο μεγάλο κενό. Μαθαίνουμε να βλέπουμε και να πλοηγούμαστε στα σαμάνικα επίπεδα της μη συνηθισμένης πραγματικότητας. Μαθαίνουμε να ταξιδεύουμε μέσα στον χρόνο και να κάνουμε αλλαγές σε αυτό που θεωρούμε παρελθόν, έτσι ώστε να επηρεάσουμε το παρόν. Αποδεσμευόμαστε από τις επιθυμίες του εγώ και εμπνεόμαστε από το όραμα της ψυχής. Στο Βορρά δημιουργούμε καινούργιες ιστορίες από το επίπεδο του μυθικού, το μέρος από όπου άντλησαν τη δημιουργικότητα τους ο Μικαέλ Αντζελο, ο Μπετόβεν κ.α. Είναι το μέρος των εικόνων, της μουσικής και των ανώτερων μαθηματικών που ενεργοποιείται. Ανακτούμε τα κομμάτια της ψυχής μας που είχαμε χάσει μέσω τραυματικών εμπειριών και πλέον αναπτυσσόμαστε μέσα από την αυθεντικότητα μας και επανασυνδεόμαστε με την ατζέντα της ψυχής μας. Ανατολή: Ο Δρόμος του Σοφού Η τάξη της Ανατολής μάς μεταφέρει στην δημιουργία του κόσμου μας, όπως θέλουμε να είναι, όπως τον ονειρευόμαστε. Σε αυτό το σημείο η Mesa η θεραπευτική μας τσάντα είναι πια έτοιμη. Μέσα από την δημιουργία της και μέσα από το ξεφλούδισμα όλων των στρωμάτων του κρεμμυδιού που έγινε σε όλο αυτό το διάστημα που διήρκεσε το πρόγραμμα, περνάμε πια στον κόσμο που θα δημιουργήσει ο καθένας για τον εαυτό του. Αποστασιοποιούμαστε από όλα όσα μας κρατούν πίσω και αρχίζουμε να βλέπουμε με τον τρόπο που βλέπει ο μεγάλος Αετός-Κόνδορας, από ψηλά, ολόκληρη την εικόνα. Στην Ανατολή μαθαίνουμε πώς να ονειρευόμαστε τον κόσμο στην πραγματοποίησή του. Μαθαίνουμε ένα νέο τρόπο δημιουργίας, πως δηλαδή να ονειρευόμαστε την πραγματικότητά μας, τη ζωή μας, τη κοινότητά μας και πώς να τη φέρνουμε σιγάσιγά σε υλοποίηση.

5 Επίσης αποβάλουμε τα τελευταία εμπόδια που μας εμποδίζουν στο πεπρωμένο μας, αφηνόμαστε στην ατζέντα της ψυχής μας και την εκφράζουμε πλήρως στον υλικό κόσμο. Δουλεύουμε επίσης με τα τελετουργικά του θανάτου και μαθαίνουμε ειδικές ενεργειακές τεχνικές σε ένα ανώτερο επίπεδο. Μαθαίνουμε να πραγματοποιούμε την πνευματική πτήση της ψυχής και να πλοηγούμαστε στον αόρατο κόσμο του πνεύματος. Έτσι θα μπορούμε να βοηθάμε ανθρώπους να πεθαίνουν συνειδητά και συμφιλιωμένοι με την ζωή που έζησαν ή δεν έζησαν πάνω στην γη. Ο Πληγωμένος Θεραπευτής Στο Σαμανισμό, συναντάμε το αρχέτυπο του "πληγωμένου θεραπευτή", όπου ο Σαμάνος μόνο αφού αντιμετωπίσει και επουλώσει τα δικά του τραύματα, μπορεί να γίνει μετά και ο ίδιος αληθινός θεραπευτής για αυτό και δίνεται ταυτόχρονα με την εκπαίδευση κατάλληλος και απαραίτητος χώρος και για προσωπική θεραπεία. Το διδακτικό προσωπικό δημιουργεί ένα περιβάλλον με εμπιστοσύνη και αγάπη όπου θα μπορέσετε να ανακαλύψετε τα προσωπικά σας προτερήματα και ικανότητες, εφόδια που θα θέσουν τα θεμέλια για τη θεραπευτική σας πορεία τόσο ως "θεραπευόμενοι" αλλά και ως "εκκολαπτόμενοι" Ενεργειακοί Σαμάνοι θεραπευτές. Τα εργαλεία που αποκτά ο μαθητής κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης φέρνουν ισορροπία στο σώμα, στην ψυχή, και στη Γη, και τον βοηθούν στο να αποκτήσει εξαιρετική υγεία και να συμμετάσχει συνειδητά στη μελλοντική του εξέλιξη. Εισαγωγή στη Φιλοσοφία και στις βασικές Αρχές της Ενεργειακής Σαμανικής Ιατρικής Η φιλοσοφία της Ενεργειακής Σαμανικής Ιατρικής απευθύνεται και στα 4 επίπεδα σχέσης και επαφής μας με τον κόσμο για αυτό και τα θεραπευτικά της αποτελέσματα φαίνονται ως "μαγικά", ενώ πολύ απλά προέρχονται από μια πολυδιάστατη αντίληψη της ζωής: Το πρώτο επίπεδο είναι το φυσικό, το επίπεδο του σώματος. Η γλώσσα αυτού του επιπέδου είναι η βιοχημεία. Όταν κάτι δεν πάει καλά με το σώμα μας, οι γιατροί αντιμετωπίζουν τα συμπτώματα με βιοχημεία ή επεμβαίνουν χειρουργικά. Σε αυτό το επίπεδο η αλλαγή είναι χρονοβόρα. Μπορεί να περάσει πολύς χρόνος για να αναπτυχθεί μια χρόνια αρρώστια όπως και για να θεραπευθεί. Το δεύτερο επίπεδο είναι το επίπεδο του μυαλού. Η γλώσσα του μυαλού αποτελείται από λέξεις και σύμβολα. Η αλλαγή του μυαλού είναι πολύ πιο γρήγορη απ' τη θεραπεία του σώματος, και είναι γνωστό ότι και τα δύο αλληλοσυνδέονται. Ξέρουμε ότι πολλές αρρώστιες είναι ψυχοσωματικές, και ότι δουλεύοντας με το μυαλό, μπορούμε να θεραπεύσουμε το σώμα. Το τρίτο επίπεδο είναι το Μυθικό. Εδώ η γλώσσα είναι η ιστορία. Οι ζωές μας καθοδηγούνται από τις ιστορίες που λέμε στον εαυτό μας: τι σημαίνει να είσαι άντρας, τι σημαίνει να είσαι μητέρα, τι σημαίνει να είσαι εραστής, τι σημαίνει να είσαι Έλληνας, κτλ. Αυτές οι ιστορίες καθοδηγούν τη συμπεριφορά και τις στάσεις που επηρεάζουν το πώς βιώνουμε τη ζωή. Η αλλαγή έστω και μίας από αυτές τις

6 ιστορίες, μπορεί να προκαλέσει ριζικές αλλαγές στο επίπεδο του μυαλού, και του φυσικού σώματος. Το επίπεδο του μύθου είναι εκεί που πολλές τεχνικές των Σαμάνων και των Θεραπευτών είναι αποτελεσματικές. Το τέταρτο επίπεδο είναι το επίπεδο της ενέργειας. Η γλώσσα σε αυτό το επίπεδο είναι η ενέργεια. Ο Σαμάνος ή ο Θεραπευτής μπορεί να ανιχνεύσει την ενέργεια ώστε να καταλάβει τι είναι αυτό που τροφοδοτεί την αρρώστια που βιώνεται στα άλλα τρία επίπεδα. Έπειτα μπορεί να εφαρμόσει τεχνικές, με την κατάλληλη πρόθεση, για να αποβάλει την επιβλαβή ή βαριά ενέργεια. Στο επίπεδο της ενέργειας η θεραπεία συμβαίνει αμέσως. Από τη στιγμή που θα «στραγγιστεί» η επιβλαβής ενέργεια, οι ιστορίες μπορούν να τροποποιηθούν, το μυαλό να αλλαχτεί, το σώμα να θεραπευθεί. Καταλήγοντας χρειάζεται να γίνει αντιληπτό ότι και τα 4 επίπεδα λειτουργούν ταυτόχρονα. Τα γεγονότα που συμβαίνουν στο φυσικό κόσμο ή στο μυαλό επηρεάζουν τις ιστορίες που λέμε στον εαυτό μας και αρχίζουν την συσσώρευση της βαριάς ενέργειας η οποία μπορεί να μεγαλώσει. Όταν το αποτύπωμα της ενέργειας έχει γίνει αρκετά δυνατό, θα αρχίσει να έχει επίδραση στο επίπεδο και του μύθου, και του μυαλού και του σώματος. Τι είναι η Ενεργειακή Σαμανική Θεραπεία; Κατά την σαμανική άποψη η ασθένεια αντιμετωπίζεται ολιστικά. Αυτό σημαίνει ότι επιδιώκουμε την ευθυγράμμιση του μυαλού, του σώματος και του πνεύματος. Η ισορροπία είναι ουσιώδης για την υγεία μας και δεν αφορά μόνον την εσωτερική υγεία μας, αλλά και στην εξωτερική υγεία μας (σχέση με τους άλλους και τον κόσμο γύρω μας).έτσι οι Σαμάνοι αντί να προσπαθούν να θεραπεύσουν ένα σύμπτωμα, που είναι η παράδοση της δυτικής ιατρικής, εξετάζουν όλο το σύστημα και παρακολουθούν το σύμπτωμα στην πηγή του. Πιστεύουν ότι όλες οι ασθένειες έχουν την προέλευσή τους, στο ενεργειακό σώμα, που βασίζεται στα τραύματα που ο ασθενής έχει βιώσει. Το ενεργειακό αποτύπωμα του τραύματος αυτού αν αφεθεί και δεν επουλωθεί, μπορεί να εξελιχθεί σε μια χρόνια συναισθηματική, πνευματική ή φυσική κατάσταση. Ως εκ τούτου, οι σαμάνοι θεραπεύουν την ενεργειακή προέλευση της ασθένειας, έτσι το αποτύπωμα του τραύματος δεν επηρεάζει την πραγματικότητα ή την υγεία μας και θα μπορέσουμε έτσι να επιστρέψουμε σε μια κατάσταση ισορροπίας. Μερικές φορές, όταν είμαστε προσκολλημένοι σε επαναλαμβανόμενα πρότυπα συμπεριφοράς όσον αφορά τη συναισθηματική, σωματική ή πνευματική μας ευεξία, παρά τις καλύτερες προσπάθειές μας, δεν φαίνεται να απελευθερωνόμαστε από τους περιορισμούς και τις φθαρμένες πεποιθήσεις μας. Η Σαμανική θεραπεία είναι μια θαυμάσια αποτελεσματική μορφή θεραπείας, όπου μπορούμε να ανιχνεύσουμε τη ρίζα του προβλήματος στην ιστορία μας και στο ενεργειακό μας σύστημα. Αυτό, με τη σειρά του, μας ελευθερώνει από τον παλιό δεσμευτικό τρόπο σκέψης και τις συμπεριφορές και μας συνδέει με τις άπειρες δυνατότητες που έχουμε στη διάθεσή μας.

7 Στην δύση οι θεραπευτικές προσεγγίσεις βασίζονται στην εξερεύνηση της ιστορίας του πελάτη, στο να εντοπίσουν τα γεγονότα που παρεκτρέψανε τη ζωή του πελάτη. Για τους σαμάνους η εξερεύνηση ιστορίας είναι σημαντική μέχρι ένα βαθμό, στο να την κατανοήσουμε και μετά να την αφήσουμε. Γιατί οι σαμάνικες παρεμβάσεις συμβαίνουν ενεργειακά και όχι στο επίπεδο της ιστορίας, αλλά στο επίπεδο της ενέργειας. Και για να το κάνουμε αυτό πρέπει να κατανοήσουμε τα τέσσερα επίπεδα με τα οποία δουλεύουν οι σαμάνοι.το πρώτο είναι το φυσικό επίπεδο, το επίπεδο του σώματος, των πραγμάτων και των αντικειμένων. Και είναι ωφέλιμο να τα φανταστείτε αυτά, όπως οι ρωσικές κούκλες, οι οποίες υπάρχουν η μια μέσα στην άλλη και μας πληροφορούν ότι το φυσικό επίπεδο είναι το επίπεδο του μυαλού και είναι η περιοχή όπου κατοικεί η ψυχή και όλα αυτά τα επίπεδα μαζί είναι η περιοχή του πνεύματος. Το καθένα απ' αυτά τα επίπεδα έχει τη δική του γλώσσα και ο σαμάνος μαθαίνει τη γλώσσα του καθενός από αυτά και ο σαμάνος μαθαίνει να συνδιαλέγεται με αυτά. Η γλώσσα του σώματος είναι βιοχημική, είναι φυσική. Η γλώσσα του μυαλού είναι λέξεις, οι ιστορίες μας. Η γλώσσα της ψυχής είναι οι εικόνες. Και η γλώσσα του πνεύματος είναι η ενέργεια. Θέλουμε να δουλεύουμε όσο το δυνατόν πιο κοντά στην πηγή και στο επίπεδο του πνεύματος του οποίου η γλώσσα είναι καθαρά ενεργειακή. Όταν δουλεύουμε στο επίπεδο της ιστορίας δουλεύουμε στο επίπεδο του μυαλού και είναι πολύ δύσκολο να αλλάξουμε το σενάριο παρά μόνο μπορούμε να το αλλάξουμε ξανά γράφοντας το από ένα υψηλότερο επίπεδο, που είναι το επίπεδο της ψυχής. Έτσι το να καταλάβουμε απλά τι μας συνέβη δεν είναι μεταμορφωτικό. Για να πετύχουμε την μεταμόρφωση πρέπει να επιβιβαστούμε σε ένα καινούργιο μυθικό ταξίδι, ένα ιερό ταξίδι το οποίο μπορεί να συμβεί από το επίπεδο της ψυχής, με τη γλώσσα των εικόνων. Ο σαμάνος όμως λειτουργεί από το επίπεδο του πνεύματος, ανακτώντας κβάντα ενέργειας, τα ουσιώδη για τον εαυτό μας, τα οποία θα πληροφορήσουν την ψυχή. Η ψυχή θα πληροφορήσει το μυαλό και το μυαλό με τη σειρά του το σώμα. Η δουλεία με τον ονειρόχρονο Ο Ονειροχρόνος είναι ένας τόπος πέρα από τον χρόνο και το χώρο, μέσα στον οποίο το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον υπάρχουν ως ενότητα. Οι αυτόχθονες μπορούν να εισέλθουν σε αυτό το εναλλακτικό σύμπαν μέσω των Ονείρων ή μέσα από μεταβαλλόμενη κατάσταση συνείδησης, αλλά και μέσα από το θάνατο. Ο Ονειροχρόνος θεωρείται ο τελικός προορισμός πριν από τη μετεμψύχωση.όταν δουλεύουμε μέσα σε αυτόν το Χώρο, βγαίνουμε έξω από τον κανονικό χρόνο συνδεόμαστε με το χώρο του απείρου το χώρο εκείνο όπου τα πάντα που υπήρξαν, υπάρχουν ή μπορεί να υπάρξουν, είναι προσβάσιμα σ εμάς εκείνο τον τόπο των απείρων πιθανοτήτων. Όταν δουλεύουμε μέσα στον ονειρόχρονο βρισκόμαστε μέσα στον Ιερό, Συγχρονικό και Κυκλικό χρόνο και μέσα από το χώρο αυτό μπορούμε να δουλέψουμε άμεσα με τον Γραμμικό Χρόνο μπορούμε ν αποδεσμεύσουμε τον κύκλο, ούτως ώστε να μπορούμε να προσεγγίσουμε γεγονότα κλειδιά του παρελθόντος και του μέλλοντός μας μέσα από την τρέχουσα χρονική μας γραμμή, από αυτή τη θέση, του παρόντος. Κατά την περίοδο της αφομοίωσης της διδασκαλίας παρέχεται εποπτεία στους μαθητές (ομαδική ή ατομική) για να τους καθοδηγήσει και να τους συμβουλεύσει σε οτιδήποτε χρειάζονται ( η εποπτεία είναι προαιρετική και δεν συμπεριλαμβάνεται στην βασική εκπαίδευση).

8 Πιστοποίηση: Δίνεται μετά το τέλος του Τροχού, έχοντας δώσει τις ασκήσεις και τα case studies στους Εκπαιδευτές. Μετά από τα 4 επίπεδα θα έχετε τη βασική εκπαίδευση που χρειάζεστε για να εξασκήσετε τη Ενεργειακή Θεραπευτική των Σαμάνων της παράδοσης των Ίνκας. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης θα έχετε τη βοήθεια κι στήριξη μιας ομάδας θεραπευτών που έχουν εμπειρία χρόνων. Βιογραφικά εκπαιδευτών ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΒΛΑΧΟΣ Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό τμήμα Δημοτικής εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ρόδου. Στη συνέχεια και λόγω της αγάπης του για την καλή φυσική κατάσταση του σώματος στράφηκε σε σπουδές φυσικής αγωγής. Παρακολούθησε το ολοκληρωμένο πρόγραμμα στην A.F.STUDIES, παράρτημα της Γερμανικής Σχολής Aerobic and Fitness και κατέχει τους τίτλους Aerobic and Fitness Instructor,personal training και pilates Instructor.Μετά από εμπειρία δέκα πέντε ετών σε γυμναστήρια με πελάτες σε ομαδικά προγράμματα αλλά και από προσωπική επαφή μαζί τους,βοηθώντας τους να σχεδιάσουν ένα πλάνο με στόχο την ευεξία, την υγεία, τη φυσική κατάσταση και τη διατροφή, συνειδητοποίησε, ότι σώμα, μυαλό και πνεύμα συνεργάζονται όλα μαζί για να έχουμε ένα αρμονικό αποτέλεσμα : περισσότερη ευεξία και ευτυχία! Επίσης διαπίστωσε, ότι η αιτία μπλοκαρισμάτων στο σώμα των πελατών του,συχνά βρισκόταν στο εσωτερικό τους με τη μορφή συναισθηματικών μπλοκαρισμάτων. Στο βιβλίο της " Molecules of emotions", η Candace Pert απεικονίζει τέλεια, το πώς ένα κύτταρο προσκολλάται σε μια αρνητική ανάμνηση με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λειτουργήσει ως υγιές. Με τον καιρό αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ασθένειες και για το λόγο αυτό, το να χρησιμοποιούμε θεραπείες που στοχεύουν στην κυτταρική εξυγίανση, όπως το ταξίδι της ίασης, θεωρείται από

9 πολλούς, ότι παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο να πετύχουμε αληθινή υγεία για τον εαυτό μας. Αυτό τον ώθησε να μελετήσει τη σωματική υγεία μέσω μιας ολιστικής προσέγγισης συνδέοντας το σώμα με το νου και το πνεύμα. Ολοκλήρωσε προγράμματα σπουδών στον καθοδηγούμενο διαλογισμό για την αντιμετώπιση και διαχείριση του άγχους. Όπως επίσης και τεχνικές χρήσης αριστερού και δεξιού ημισφαιρίου εγκεφάλου, με σκοπό να χρησιμοποιούμε μεγαλύτερο μέρος του νου μας και με πιο αποτελεσματικό τρόπο (the Silva method). Επίσης συμμετείχε σε προγράμματα E.F.T.(τεχνικές συναισθηματικής απελευθέρωσης),quantum matrix energetic(θεραπεία κβαντικού πεδίου) και «Το Ταξίδι Ίασης» ( θεραπευτική εργασία Μεταμόρφωσης που αφυπνίζει και απελευθερώνει το άπειρο ανθρώπινο δυναμικό ). Παρακολούθησε την εκπαίδευση Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης(foundation) στη Gestalt Συμβουλευτική με τον Μόργκαν Γκούντλαντερ (University of San Francisco, USA). Το θεραπευτικό ταξίδι σύνδεσης σώματος- νου- πνεύματος συνεχίζεται εμβαθύνοντας ακόμη περισσότερο μέσα από την εκπαίδευσή του στο πρόγραμμα ενεργειακής σαμανικής ιατρικής «θεραπεύοντας το φωτεινό σώμα» θεραπευτικός τροχός) κατά Alberto villoldo. Έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευση της Θεραπείας του Φωτεινού Σώματος, με δασκάλους τους Mia brumer, Thomas Zettestrom, Roel Fredrix και Jane Rigby, μαθητές του Alberto Villoldo και έχει παρακολουθήσει προχωρημένα σεμινάρια Σαμανικής διδασκαλίας.όπως επίσης και μέσα από το πρόγραμμα ΨΥΧΟΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΙΝΚΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ με εισηγήτρια την Elizabeth Jenkins από το WIRAQOCHA FOUNDATION και τα τρία μονοπάτια της παράδοσης των ΙΝΚΑΣ με τους Don Juan Nunez Del Prado και Ivan Del Prado. Καθοδηγεί ομάδες διαλογισμού, δίνει διαλέξεις, κάνει βιωματικά και εκπαιδευτικά σεμινάρια, συντονίζει ομάδες αυτογνωσίας, προσφέρει εποπτεία σε θεραπευτές και ομάδες, καθώς και ατομικές συνεδρίες. Επίσης προσφέρει εκπαίδευση σε ενεργειακές σαμάνικες τεχνικές, τελετές, ντεσπάτσο και θεραπείες. Έκανε εκτεταμένες σπουδές στην ενεργειακή σαμάνικη θεραπευτική με παγκοσμίως αναγνωρισμένους εκπαιδευτές. Σαμάνικες σπουδές από το 2009: Munay Ki με 3 διαφορετικούς δασκάλους - εγκεκριμένος εκπαιδευτής από τους 4 ανέμους.

10 Θεραπευτικός τροχός κατά τον Alberto Villoldo με 3 διαφορετικούς δασκάλους - βοηθός και εκπαιδευτής. Έχει ακόμη συμμετάσχει σε πολλά advanced σαμάνικα σεμινάρια του περουβιανού σαμανισμού. Η μεγάλη του αγάπη είναι η Κοσμολογία των Ινκα και η σαμάνικη ενεργειακή θεραπευτική από την Elisabeth Jenkins (δεξί, μεσαίο και αριστερό μονοπάτι) Και τα τρία μονοπάτια της παραδοσης των Άνδεων με τους Don Juan Nunez Del Prado και Ivan Del. Ο σαμανισμός είναι ο χώρος που συνδέει και συνδυάζεται με όλες τις πτυχές της ζωής του. Στο Munay Ki βρήκε ένα σύστημα προσωπικής ανέλιξης που συνδυάζει όλους τους θεραπευτικούς χώρους στους οποίους έχει εκπαιδευτεί και χρησιμοποιεί σαν θεραπευτής. Ο περουβιανός σαμανισμός, όπως τον έχει διδαχτεί από τους Juan και Ivan del Prado, την Ελίζαμπεθ Τζένκινς, τους Ντον Ουμπέρτο και Ντόνα Μπερναντίνα, και πολλούς από τους εκπαιδευτές των «4 ανέμων» συμπεριλαμβανομένου του Θεραπευτικού τροχού (έχει πλήρη `mesa) είναι για αυτόν ένα πνευματικό μονοπάτι πολύτιμης σοφίας και γνώσης, αγάπης και σύνδεσης με την φύση και το σύμπαν όλο. Έχει μεταδώσει πολλές φορές τα 9 τελετουργικά του Munay Ki σε ομάδες όσο και ατομικά. Μαζί με τον Θεραπευτικό Τροχό διδάσκει και σεμινάρια Σαμανικής διδασκαλίας, όπως πτυχές της Salka ενέργειας και την Σαμανική διαδικασία μετάβασης στο Θάνατο. Θέλει να μοιραστεί αυτό το δώρο με όσους πιο πολλούς ανθρώπους γίνεται και να βοηθήσει να θυμηθούμε ποιοι πραγματικά είμαστε. Καίτη Σαμαρτζή Η Καίτη Σαμαρτζή γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Είναι μητέρα δύο υπέροχων παιδιών. Συγγραφέας, Πνευματική Δασκάλα και Σύμβουλος, Εμπνεύστρια και Ιδρυτικό Μέλος της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας «Αμάλθεια-Εκπαιδευτικό Κέντρο Ολιστικής Θεραπευτικής και Προσωπικής Ανάπτυξης». Σπούδασε Οικονομικά, Marketing, Management, Family Counselor, Spiritual Psychotherapy. Έχει εκπαιδευτεί στο Life-Business Coaching, NLP, Systemic Constellation, Spiritual Psychology-Psychotherapy, Shamanic Energy Medicine, Angelic Reiki Therapy. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια, εργαστήρια και μαθήματα ποικίλης θεματολογίας, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό από σπουδαίους Δασκάλους. Στο παρελθόν, και για πολλά χρόνια, έχει διατελέσει Σύμβουλος Διοίκησης σε Χρηματοοικονομικούς

11 Οργανισμούς, Marketing και Sales Manager, στον τομέα των οικονομικών και των συμβουλευτικών υπηρεσιών. Στην προσωπική της αναζήτηση και ανάπτυξη εκπαιδεύτηκε σε διάφορες Πνευματικές και Ψυχοθεραπευτικές μεθόδους και τεχνικές, τις οποίες ενσωμάτωσε στη ζωή της και την καθημερινότητά της, και τις οποίες μοιράζεται με αγάπη από το 2010 μέσω του προσωπικού της blog, που έχει χιλιάδες επισκέψεις. Την κέρδισε η Πνευματικότητα και η προσφορά συμβουλευτικών υπηρεσιών, οι θεραπείες και η συγγραφή. Συντονίζει ομάδες Αυτογνωσίας, Θεραπευτικής, Συμβουλευτικής, Προσωπικής Ανάπτυξης, Φωτός και Βιωματικά Σεμινάρια. Στους Δρόμους των Αγγέλων είναι το πρώτο της βιβλίο, που με αγάπη μάς καθοδηγεί. Η ίδια συνηθίζει να λέει: «Είμαστε όλοι Άγγελοι με ένα φτερό και μπορούμε να πετάξουμε μόνο αγκαλιάζοντας ο ένας τον άλλον! Η ζωή όλων μας ας είναι γεμάτη Αγάπη και Φως!» Συμμετοχή: Η κράτηση θέσης προϋποθέτει κατάθεση προκαταβολής. Πληροφορίες Εγγραφές Διοργάνωση ΑΜΑΛΘΕΙΑ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΟΛΙΣΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ & ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Διοργάνωση : Αμάλθεια ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΟΛΙΣΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ & ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Προγραμματίστε τη συμμετοχή σας, γιατί οι θέσεις είναι περιορισμένες. Προωθήστε το ελεύθερα σε φίλους σας και σε όποιον πιστεύετε 'οτι θα τον ενδιαφέρει. ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ,makis662000@yahoo.gr

Μια ξεχωριστή Επαγγελματική Εκπαίδευση στην

Μια ξεχωριστή Επαγγελματική Εκπαίδευση στην Για πρώτη φορά σ την Ελλάδα το πλήρες αυθεντικό πρόγραμμα! Θερα πεία του Φωτεινού Σώματος Μια ξεχωριστή Επαγγελματική Εκπαίδευση στην Ενεργειακή Σαμανική Ιατρική Με τον 1ης γενιάς μαθητή του A.Villoldo

Διαβάστε περισσότερα

Δίοδος ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ. Μια ξεχωριστή Επαγγελματική Εκπαίδευση στην Ενεργειακή Σαμανική Ιατρική

Δίοδος ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ. Μια ξεχωριστή Επαγγελματική Εκπαίδευση στην Ενεργειακή Σαμανική Ιατρική Δίοδος ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ Το πλήρες αυθεντικό πρόγραμμα της Θεραπείας του Φωτεινού Σώματος Μια ξεχωριστή Επαγγελματική Εκπαίδευση στην Ενεργειακή Σαμανική Ιατρική Εισαγωγική

Διαβάστε περισσότερα

Μανώλης Ισχάκης. Μανώλης Ισχάκης. WYS NLP Life Coaching. Ζήσε με Πάθος! Σελίδα 1

Μανώλης Ισχάκης. Μανώλης Ισχάκης. WYS NLP Life Coaching.  Ζήσε με Πάθος!  Σελίδα 1 Μανώλης Ισχάκης WYS NLP Life Coaching www.manolisischakis.gr Όνομα : Επίθετο : Ζήσε με Πάθος! www.manolisischakis.gr Σελίδα 1 Αγαπημένε μου φίλε/η, "Να είσαι ΕΣΥ! Όλοι οι άλλοι ρόλοι είναι πιασμένοι."

Διαβάστε περισσότερα

"Να είσαι ΕΣΥ! Όλοι οι άλλοι ρόλοι είναι πιασμένοι." Oscar Wilde

Να είσαι ΕΣΥ! Όλοι οι άλλοι ρόλοι είναι πιασμένοι. Oscar Wilde 1 Αγαπημένε μου φίλε/η, "Να είσαι ΕΣΥ! Όλοι οι άλλοι ρόλοι είναι πιασμένοι." Oscar Wilde Θα ήθελα να σε καλωσορίσω σε αυτό το σεμινάριο. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα να ξέρεις πώς δεσμεύομαι με το πέρας

Διαβάστε περισσότερα

6. '' Καταλαβαίνεις οτι κάτι έχει αξία, όταν το έχεις στερηθεί και το αναζητάς. ''

6. '' Καταλαβαίνεις οτι κάτι έχει αξία, όταν το έχεις στερηθεί και το αναζητάς. '' 1. '' Τίποτα δεν είναι δεδομένο. '' 2. '' Η μουσική είναι η τροφή της ψυχής. '' 3. '' Να κάνεις οτι έχει νόημα για σένα, χωρίς όμως να παραβιάζεις την ελευθερία του άλλου. '' 4. '' Την πραγματική μόρφωση

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΝΔΥΝΑΜΩΜΕΝΗ ΨΥΧΗ. του Ρατζίντερ Σινγκ Απόσπασμα από το βιβλίο: «Διαλογισμός για την Ενδυνάμωση της Ψυχής σας»

Η ΕΝΔΥΝΑΜΩΜΕΝΗ ΨΥΧΗ. του Ρατζίντερ Σινγκ Απόσπασμα από το βιβλίο: «Διαλογισμός για την Ενδυνάμωση της Ψυχής σας» Η ΕΝΔΥΝΑΜΩΜΕΝΗ ΨΥΧΗ του Ρατζίντερ Σινγκ Απόσπασμα από το βιβλίο: «Διαλογισμός για την Ενδυνάμωση της Ψυχής σας» Μέσα μας υπάρχουν περισσότερα πλούτη απ ό,τι μπορούμε ποτέ να συσσωρεύσουμε σ αυτή τη Γη.

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαίδευση στην Μη Κατευθυντική Σωματική Ψυχοθεραπεία - Σωματοσυναισθηματική N.D.S.P-S.E.R

Εκπαίδευση στην Μη Κατευθυντική Σωματική Ψυχοθεραπεία - Σωματοσυναισθηματική N.D.S.P-S.E.R Εκπαίδευση στην Μη Κατευθυντική Σωματική Ψυχοθεραπεία - Σωματοσυναισθηματική Απελευθέρωση N.D.S.P-S.E.R Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ Το Κέντρο θεραπείας και εκπαίδευσης ΧΡΥΣΑΛΛΙΔΑ, ιδρύθηκε το 1996. Σκοπός του

Διαβάστε περισσότερα

Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς

Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς A...Τα αισθήματα και η ενεργεία που δημιουργήθηκαν μέσα μου ήταν μοναδικά. Μέσα στο γαλάζιο αυτό αυγό, ένιωσα άτρωτος, γεμάτος χαρά και αυτοπεποίθηση.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΙΟΣΥΝΘΕΣΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΙΟΣΥΝΘΕΣΗΣ Oδηγός Σπουδών ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 2016-17 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Επωνυμία και Βασική Περιγραφή Εκπαιδευτικού Προγράμματος Προϋπόθεση για την εγγραφή τους στο πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ 5 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΟ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ 5 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ 5 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΟ Ακαδημία Θησείο 27, 28/04/2013 ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΕΣ: ΚΟΣΤΟΣ : 380 Μαίρη ΒΑΝΔΩΡΟΥ - Μαρίνα ΕΦΡΑΙΜΟΓΛΟΥ ΩΡΕΣ : 10.30-20.00 Το ταξίδι...

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ Ημερομηνία 10/3/2016 Μέσο Συντάκτης Link http://www.in.gr Τζωρτζίνα Ντούτση http://www.in.gr/entertainment/book/interviews/article/?aid=1500064083 Νικόλ Μαντζικοπούλου: Το μυστικό για την επιτυχία είναι

Διαβάστε περισσότερα

Μοναδικά εκπαιδευτικά προγράμματα για τη συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών

Μοναδικά εκπαιδευτικά προγράμματα για τη συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών Μοναδικά εκπαιδευτικά προγράμματα για τη συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών Γιατί ακόμα και όταν η αγάπη είναι δεδομένη, η επικοινωνία είναι κάτι που μαθαίνεται* *Προγράμματα βασισμένα στην «Επικοινωνία

Διαβάστε περισσότερα

Η Φιλοσοφία της Συνθετικής Ψυχοθεραπείας

Η Φιλοσοφία της Συνθετικής Ψυχοθεραπείας ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΘΕΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ Η Φιλοσοφία της Συνθετικής Ψυχοθεραπείας Σύμφωνα με τον ορισμό της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Συνθετικής Ψυχοθεραπείας (ΕΑΙP) (www.eaip.eu), η συνθετική ψυχοθεραπεία εφαρμόζει, πρωταρχικά,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις. Α ομάδα ΕΡΓΑΣΙΕΣ 1. Η συγγραφέας του βιβλίου μοιράζεται μαζί μας πτυχές της ζωής κάποιων παιδιών, άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες. α) Ποια πιστεύεις ότι είναι τα μηνύματα που θέλει να περάσει μέσα

Διαβάστε περισσότερα

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ. Απόσπασμα από το βιβλίο Ενδυναμώνοντας την Ψυχή Μέσω του Διαλογισμού από τον Ρατζίντερ Σινγκ

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ. Απόσπασμα από το βιβλίο Ενδυναμώνοντας την Ψυχή Μέσω του Διαλογισμού από τον Ρατζίντερ Σινγκ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ Απόσπασμα από το βιβλίο Ενδυναμώνοντας την Ψυχή Μέσω του Διαλογισμού από τον Ρατζίντερ Σινγκ Μέσα μας υπάρχουν περισσότερα πλούτη απ ό,τι μπορούμε ποτέ να συσσωρεύσουμε σ αυτήν τη γη.

Διαβάστε περισσότερα

Η δραματοθεραπεία στην εκπαίδευση ενηλίκων

Η δραματοθεραπεία στην εκπαίδευση ενηλίκων Η δραματοθεραπεία στην εκπαίδευση ενηλίκων Στη δραματοθεραπεία εκδραματίζονται σκηνές και γεγονότα της ζωής στην προσωπική παράσταση του καθενός, με την ασφάλεια που προσφέρουν οι μορφές τέχνης που χρησιμοποιούνται,

Διαβάστε περισσότερα

β) Αν είχες τη δυνατότητα να «φτιάξεις» εσύ έναν ιδανικό κόσμο, πώς θα ήταν αυτός;

β) Αν είχες τη δυνατότητα να «φτιάξεις» εσύ έναν ιδανικό κόσμο, πώς θα ήταν αυτός; 1α) H πραγματική ζωή κρύβει χαρά, αγάπη, στόχους, όνειρα, έρωτα, αλλά και πόνο, απογοήτευση, πίκρες, αγώνα. Aν λείπουν όλα αυτά τα συναισθήματα και οι ανατροπές, αν χαθεί η καρδιά και η ψυχή, η ελευθερία,

Διαβάστε περισσότερα

Λογοτεχνικό Εξωσχολικό Ανάγνωσμα Περιόδου Χριστουγέννων

Λογοτεχνικό Εξωσχολικό Ανάγνωσμα Περιόδου Χριστουγέννων Λογοτεχνικό Εξωσχολικό Ανάγνωσμα Περιόδου Χριστουγέννων Τίτλος βιβλίου: «Μέχρι το άπειρο κι ακόμα παραπέρα» Συγγραφέας: Άννα Κοντολέων Εκδόσεις: Πατάκη ΕΡΓΑΣΙΕΣ: 1. Ένας έφηβος, όπως είσαι εσύ, προσπαθεί

Διαβάστε περισσότερα

Tαντρα Γιόγκα Εξέλιξη μέσα από την έκσταση. Το σεμινάριο, απευθύνεται τόσο σε ζευγάρια, όσο και σε singles. Θα προφέρει:

Tαντρα Γιόγκα Εξέλιξη μέσα από την έκσταση. Το σεμινάριο, απευθύνεται τόσο σε ζευγάρια, όσο και σε singles. Θα προφέρει: Tαντρα Γιόγκα Εξέλιξη μέσα από την έκσταση Το σεμινάριο, απευθύνεται τόσο σε ζευγάρια, όσο και σε singles. Θα προφέρει: - Τεχνικές για την ενίσχυση της πόλωσης και του πάθους στο ζευγάρι - Καταπολέμηση

Διαβάστε περισσότερα

Πότε πήρατε την απόφαση να γράψετε το πρώτο σας μυθιστόρημα; Ήταν εξαρχής στα σχέδιά σας να πορευθείτε από κοινού ή ήταν κάτι που προέκυψε τυχαία;

Πότε πήρατε την απόφαση να γράψετε το πρώτο σας μυθιστόρημα; Ήταν εξαρχής στα σχέδιά σας να πορευθείτε από κοινού ή ήταν κάτι που προέκυψε τυχαία; Δευτέρα, Ιουνίου 23, 2014 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΩΝ ΛΙΑ ΖΩΤΟΥ ΚΑΙ ΘΟΔΩΡΗ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Η Λία Ζώτου και ο Θοδωρής Καραγεωργίου γεννήθηκαν σε δύο γειτονικά χωριά της Καβάλας. Η Λία σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής

Διαβάστε περισσότερα

β) Αν είχες τη δυνατότητα να «φτιάξεις» εσύ έναν ιδανικό κόσμο, πώς θα ήταν αυτός;

β) Αν είχες τη δυνατότητα να «φτιάξεις» εσύ έναν ιδανικό κόσμο, πώς θα ήταν αυτός; 1 α) H πραγματική ζωή κρύβει χαρά, αγάπη, στόχους, όνειρα, έρωτα, αλλά και πόνο, απογοήτευση, πίκρες, αγώνα. αν λείπουν όλα αυτά τα συναισθήματα και οι ανατροπές, αν χαθεί η καρδιά και η ψυχή, η ελευθερία,

Διαβάστε περισσότερα

Αρχάγγελος Ζακχιήλ. Ανάγκη για Κάθαρση. Προετοιμασία για Εκλογές 17/06/12.

Αρχάγγελος Ζακχιήλ. Ανάγκη για Κάθαρση. Προετοιμασία για Εκλογές 17/06/12. 13/06/12. Αρχάγγελος Ζακχιήλ. Ανάγκη για Κάθαρση. Προετοιμασία για Εκλογές 17/06/12. Υπό την καθοδήγηση και αιγίδα του Άγιου Γερμανού. Εκδόσεις: ΤΟ ΜΩΒ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ Copyright 2012 Εκδόσεις Το

Διαβάστε περισσότερα

Επιμέλεια: Μαρία Στεφανίδη Σχεδιασμός εξωφύλλου: Νάσος Βάγιας Εκτύπωση: Βιβλιοτεχνία Σελιδοποίηση: Κωνσταντίνος Στίνης

Επιμέλεια: Μαρία Στεφανίδη Σχεδιασμός εξωφύλλου: Νάσος Βάγιας Εκτύπωση: Βιβλιοτεχνία Σελιδοποίηση: Κωνσταντίνος Στίνης ΥΜΝΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΘΕΟ Το παρόν έργο πνευματικής ιδιοκτησίας προστατεύεται από τις διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας (Ν 2121/1993 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα) και από τις διεθνείς συμβάσεις περί

Διαβάστε περισσότερα

«Πώς υφαίνεται ο χρόνος»: Ένα μυθιστόρημα για το παρελθόν που επιστρέφει και...

«Πώς υφαίνεται ο χρόνος»: Ένα μυθιστόρημα για το παρελθόν που επιστρέφει και... «Πώς υφαίνεται ο χρόνος»: Ένα μυθιστόρημα για το παρελθόν που επιστρέφει και... «Πώς υφαίνεται ο χρόνος»: Ένα μυθιστόρημα για το παρελθόν που επιστρέφει και κάθε γυναίκα πρέπει να διαβάσει 10 Απριλίου

Διαβάστε περισσότερα

Μουσικομαγειρέματα. Ευτύχης Μπλέτσας ΒΙΒΛΙΟ - CD. Έκδοση πρώτη: Σεπτέμβριος 2011 ISBN:

Μουσικομαγειρέματα. Ευτύχης Μπλέτσας ΒΙΒΛΙΟ - CD. Έκδοση πρώτη: Σεπτέμβριος 2011 ISBN: Ευτύχης Μπλέτσας Μουσικομαγειρέματα ΒΙΒΛΙΟ - CD Έκδοση πρώτη: Σεπτέμβριος 2011 ISBN: 978-960-9550-01-7 Copyright Ευτύχης Μπλέτσας & ΕΚΔΟΣΕΙΣ Στοά του βιβλίου Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου Αρσάκειο Μέγαρο, 10564

Διαβάστε περισσότερα

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα - για περισσότερη εκπαίδευση

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα -  για περισσότερη εκπαίδευση 1 Έβδομο Μάθημα Οδηγός Δραστηριότητας Επισκόπηση... 3 Περίληψη... 3-5 Ώρα για δράση... 6-15 Σημειώσεις... 16 2 Μάθημα Έβδομο - Επισκόπηση Σε αυτό το μάθημα θα μάθουμε τη δύναμη της αντίληψης. Θα ανακαλύψουμε

Διαβάστε περισσότερα

βιωματική εκπαίδευση ενηλίκων 16 χρόνια μαζί!

βιωματική εκπαίδευση ενηλίκων 16 χρόνια μαζί! βιωματική εκπαίδευση ενηλίκων 16 χρόνια μαζί! ΣΥΝΘΕΤΙΚΗ ΠΑΙΓΝΙΟΔΡΑΣΗ Βιωματική Μέθοδος Εμψύχωσης Ομάδων Η Συνθετική Παιγνιόδραση είναι μία βιωματική μέθοδος εμψύχωσης ομάδων που αποτελείται από τη σύνθεση

Διαβάστε περισσότερα

Καλλιτεχνικό και πολιτιστικό βοσκοτόπι με αφετηρία τη Δυτική Μακεδονία

Καλλιτεχνικό και πολιτιστικό βοσκοτόπι με αφετηρία τη Δυτική Μακεδονία The Whole Cow Καλλιτεχνικό και πολιτιστικό βοσκοτόπι με αφετηρία τη Δυτική Μακεδονία Σοφία Βόικου: Θέλω να δώσω στη γυναίκα τη θέση που πραγματικά της αρμόζει μέσα από τα βιβλία μου Οι ήρωες της Σοφίας

Διαβάστε περισσότερα

Απόσπασμα από το βιβλίο «Πως να ζήσετε 150 χρόνια» του Dr. Δημήτρη Τσουκαλά

Απόσπασμα από το βιβλίο «Πως να ζήσετε 150 χρόνια» του Dr. Δημήτρη Τσουκαλά Απόσπασμα από το βιβλίο «Πως να ζήσετε 150 χρόνια» του Dr. Δημήτρη Τσουκαλά Κεφάλαιο 1 - Το μυστικό της ιατρικής Σε κάθε θέμα ή επιστήμη υπάρχει πάντα ένα δεδομένο που είναι σημαντικότερο σε σύγκριση με

Διαβάστε περισσότερα

14η εβδομάδα Γίνε διάφανος η εβδομάδα Να τολμάς και πάλι και ξανά η εβδομάδα Κάθε αποτέλεσμα είναι καλό αποτέλεσμα...

14η εβδομάδα Γίνε διάφανος η εβδομάδα Να τολμάς και πάλι και ξανά η εβδομάδα Κάθε αποτέλεσμα είναι καλό αποτέλεσμα... Περιεχόμενα Εισαγωγή...13 Πώς να χρησιμοποιήσεις αυτό το βιβλίο...17 1η εβδομάδα Αφουγκράσου την πληροφόρηση...21 2η εβδομάδα Άδειασε το ποτήρι σου...23 3η εβδομάδα Η μοναξιά είναι ευλογία...25 4η εβδομάδα

Διαβάστε περισσότερα

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την ΔΙΟΔΟ. Η Αρχαία Σαμανική Διδασκαλία από το Περού

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την ΔΙΟΔΟ. Η Αρχαία Σαμανική Διδασκαλία από το Περού Για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την ΔΙΟΔΟ Σεμιναρίο Προσωπικής Εξ έ λιξ ης και Πνευματικής Ανά π τυξ ης Μunay Κi Η Αρχαία Σαμανική Διδασκαλία από το Περού Γνωρίσετε την αληθινή σας φύση και δύναμη και δημιουργήστε

Διαβάστε περισσότερα

Σήμερα κινδυνεύουμε είτε να μας απορροφήσουν τα δεινά του βίου και να μας εξαφανίσουν κάθε

Σήμερα κινδυνεύουμε είτε να μας απορροφήσουν τα δεινά του βίου και να μας εξαφανίσουν κάθε Οι Έλληνες φώτισαν τον κόσμο με τα δικά τους έργα σήμερα πρέπει να βρούμε ξανά τις δικές τους ιδιότητες Περίληψη: Η σοφία της ψυχής είναι μια ξεχασμένη ιδιότητα που ο άνθρωπος πρέπει πάλι να την βρει για

Διαβάστε περισσότερα

Χάρτινη Αγκαλιά Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη

Χάρτινη Αγκαλιά Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη Χάρτινη Αγκαλιά Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη Επιμέλεια εργασίας: Παναγιώτης Γιαννόπουλος Περιεχόμενα Ερώτηση 1 η : σελ. 3-6 Ερώτηση 2 η : σελ. 7-9 Παναγιώτης Γιαννόπουλος Σελίδα 2 Ερώτηση 1 η Η συγγραφέας

Διαβάστε περισσότερα

20 Θετικοί γονείς Ευτυχισμένα παιδιά

20 Θετικοί γονείς Ευτυχισμένα παιδιά Η ανατροφή των παιδιών ώστε να γίνουν συναισθηματικά υγιείς, ευτυχισμένοι και υπεύθυνοι ενήλικες είναι ένα δύσκολο έργο. Οι γονείς έχουν την τάση να επικεντρώνονται σε εκείνες τις στιγμές κρίσης κατά τις

Διαβάστε περισσότερα

Διάλογοι Σελίδα.1

Διάλογοι Σελίδα.1 Διάλογοι 2012-2013 Σελίδα.1 Επιφυλλίδα - Οπισθόφυλλο Η ουσία της έννοιας Νοημοσύνη Ζούμε σε έναν κόσμο όπου τα πράγματα τα ρυθμίζουν οι Αρχές και όχι οι επιθυμίες και οι στόχοι μας. Τα γεγονότα με σταθερότητα

Διαβάστε περισσότερα

1. Άδειας Ασκήσεως του Επαγγέλματος του Ψυχολόγου.

1. Άδειας Ασκήσεως του Επαγγέλματος του Ψυχολόγου. Η σοφία, η κατανόηση, η συμπόνια, και η ολοκληρωμένη προσωπικότητα είναι σίγουρα σημαντικές παράμετροι και χαρακτηριστικά που θα ήθελες να έχει ο ψυχοθεραπευτής σου, αλλά δεν είναι επαρκή κριτήρια στα

Διαβάστε περισσότερα

Το κορίτσι με τα πορτοκάλια. Εργασία Χριστουγέννων στο μάθημα της Λογοτεχνίας. [Σεμίραμις Αμπατζόγλου] [Γ'1 Γυμνασίου]

Το κορίτσι με τα πορτοκάλια. Εργασία Χριστουγέννων στο μάθημα της Λογοτεχνίας. [Σεμίραμις Αμπατζόγλου] [Γ'1 Γυμνασίου] Το κορίτσι με τα πορτοκάλια Εργασία Χριστουγέννων στο μάθημα της Λογοτεχνίας [Σεμίραμις Αμπατζόγλου] [Γ'1 Γυμνασίου] Εργασία Χριστουγέννων στο μάθημα της Λογοτεχνίας: Σεμίραμις Αμπατζόγλου Τάξη: Γ'1 Γυμνασίου

Διαβάστε περισσότερα

Κυρίλλου Λουκάρεως 6, , Αθήνα. Τηλ.: , FAX: Σειρά Σεμιναρίων

Κυρίλλου Λουκάρεως 6, , Αθήνα. Τηλ.: , FAX: Σειρά Σεμιναρίων http://www.epimorf.gr info@epimorf.gr, 114 71,. Τηλ.: 210 6447 903, FAX: 210-6424266 Σειρά Σεμιναρίων Αυτόν τον χρόνο, θα αναπτύξουμε μια σειρά θεμάτων, πού αποσκοπούν τόσο στην άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου Το κορίτσι με τα πορτοκάλια Του Γιοστέιν Γκάαρντερ Λογοτεχνικό ανάγνωσμα Χριστουγέννων 2014-2015

Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου Το κορίτσι με τα πορτοκάλια Του Γιοστέιν Γκάαρντερ Λογοτεχνικό ανάγνωσμα Χριστουγέννων 2014-2015 Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου Το κορίτσι με τα πορτοκάλια Του Γιοστέιν Γκάαρντερ Λογοτεχνικό ανάγνωσμα Χριστουγέννων 2014-2015 Δημητριάννα Σκουρτσή Γ2 Σχολικό έτος 2014-15 Τάξη Γ Γυμνασίου Λογοτεχνικό Εξωσχολικό

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΓΓΕΛΙΚΟΥ ΡΕΙΚΙ ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΕΧΑΓΙΑ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΓΓΕΛΙΚΟΥ ΡΕΙΚΙ ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΓΓΕΛΙΚΟΥ ΡΕΙΚΙ ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΕΧΑΓΙΑ www.fotinikechagia.com ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ! Κλείστε την θέση σας! Kehagia@hotmail.com Περιε Αγγελικό Ρέικι Φωτεινή Κεχαγιά

Διαβάστε περισσότερα

2 Μαρτίου Η Δύναμη της Αγάπης. Θρησκεία / Θρησκευτική ζωή. Μίνα Μπουλέκου, Συγγραφέας-Ποιήτρια

2 Μαρτίου Η Δύναμη της Αγάπης. Θρησκεία / Θρησκευτική ζωή. Μίνα Μπουλέκου, Συγγραφέας-Ποιήτρια 2 Μαρτίου 2018 Η Δύναμη της Αγάπης Θρησκεία / Θρησκευτική ζωή Μίνα Μπουλέκου, Συγγραφέας-Ποιήτρια Η αγάπη είναι μια λέξη τόσο απλή και τόσο μεγαλειώδης. Αποτελεί το μεγαλύτερο κεφάλαιο της εξελικτικής

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΤΟΥ JOSTEIN GAARDER

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΤΟΥ JOSTEIN GAARDER ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΤΟΥ JOSTEIN GAARDER 1 Α Ομάδα «Κάθεσαι καλά, Γκέοργκ; Καλύτερα να καθίσεις, γιατί σκοπεύω να σου διηγηθώ μια ιστορία για γερά νεύρα». Με αυτόν τον τρόπο ο συγγραφέας του βιβλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΒΒΑΔΙΑ Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΒΒΑΔΙΑ Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΒΒΑΔΙΑ Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας 29.05.2015 Ερωτήματα που μας απασχολούν Τι κάνουμε όταν αμφιβάλλουμε για το αν θα τα καταφέρουμε να κρατήσουμε

Διαβάστε περισσότερα

Μάχη Νικολάρα: Δεν ακούγεται και πολύ δημιουργικό αυτό, έτσι όπως το περιγράφετε.

Μάχη Νικολάρα: Δεν ακούγεται και πολύ δημιουργικό αυτό, έτσι όπως το περιγράφετε. Μάχη Νικολάρα: Θα μιλήσουμε για τον τομέα της εκπαίδευσης από μια άλλη σκοπιά. Οι ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας εχθές ανέτρεψαν κατά κάποιο τρόπο τον προγραμματισμό αυτής της εκπομπής, όμως όλα

Διαβάστε περισσότερα

COSMIC ENERGY HEALING ΚΟΜΟΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

COSMIC ENERGY HEALING ΚΟΜΟΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ COSMIC ENERGY HEALING ΚΟΜΟΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ Η Κοσμοενεργειακή θεραπεία είναι μια ενεργειακή θεραπευτική μέθοδος, σχετικά άγνωστη ακόμα στον Δυτικό κόσμο. Η καταγωγή της έρχεται από τα μοναστήρια του

Διαβάστε περισσότερα

Μεταξία Κράλλη! Ένα όνομα που γνωρίζουν όλοι οι αναγνώστες της ελληνικής λογοτεχνίας, ωστόσο, κανείς δεν ξέρει ποια

Μεταξία Κράλλη! Ένα όνομα που γνωρίζουν όλοι οι αναγνώστες της ελληνικής λογοτεχνίας, ωστόσο, κανείς δεν ξέρει ποια Δευτέρα, Ιουνίου 16, 2014 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΞΙΑΣ ΚΡΑΛΛΗ Η Μεταξία Κράλλη είναι ένα από τα δημοφιλέστερα πρόσωπα της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας. Μετά την κυκλοφορία του πρώτου της βιβλίου, "Μια φορά

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ. ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ BeLight Wellness Center

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ. ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ BeLight Wellness Center ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ BeLight Wellness Center ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ MCKS PRANIC HEALING ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ στις 19.30-20.30 ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ στις 19.30-21.00 ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ MCKS PRANIC

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμόζοντας το Πρόγραμμα. Παρουσίαση από μαθητές της Στ τάξης του. Σχ.έτος

Εφαρμόζοντας το Πρόγραμμα. Παρουσίαση από μαθητές της Στ τάξης του. Σχ.έτος Εφαρμόζοντας το Πρόγραμμα - - Ενδυναμώνω Παρουσίαση από μαθητές της Στ τάξης του 4 ου Δημοτικού Σχοελίου Αγίων Αναργύρων «Αδαμάντιος Κοραής» Σχ.έτος 2015 16 Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί Δακτυλίδης Σταμάτης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΝΟΣΟΥ ΣΤΟ 46 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΘΗΝΩΝ.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΝΟΣΟΥ ΣΤΟ 46 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΘΗΝΩΝ. 22-3-2011 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΝΟΣΟΥ ΣΤΟ 46 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΘΗΝΩΝ. 1. Εισαγωγή 2. Η Πρώτη Συνάντηση της Ομάδας Μαθητών. 3. Η Δεύτερη

Διαβάστε περισσότερα

3 + 2 Χρόνια Εκπαίδευσης και Εποπτείας Αναμνήσεις & Αναστοχασμοί από τη Μονάδα Οικογενειακής Θεραπείας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής

3 + 2 Χρόνια Εκπαίδευσης και Εποπτείας Αναμνήσεις & Αναστοχασμοί από τη Μονάδα Οικογενειακής Θεραπείας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής 3 + 2 Χρόνια Εκπαίδευσης και Εποπτείας Αναμνήσεις & Αναστοχασμοί από τη Μονάδα Οικογενειακής Θεραπείας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής Γιάννης Αναστασιάδης: Κοινωνικός Λειτουργός, Παιδικά Χωριά SOS

Διαβάστε περισσότερα

Τ , , Νέος κύκλος Σεµιναρίου Εκπαίδευση Αποτελεσµατικού Γονέα

Τ , , Νέος κύκλος Σεµιναρίου Εκπαίδευση Αποτελεσµατικού Γονέα www.apotinarxi.gr Τ. 210 7211953, 6944841313, Νέος κύκλος Σεµιναρίου Εκπαίδευση Αποτελεσµατικού Γονέα Το σεµινάριο έχει βοηθήσει εκατοµµύρια γονείς να βελτιώσουν τη σχέση τους µε τα παιδιά τους. Το σεµινάριο

Διαβάστε περισσότερα

Είναι το Life Coaching για εσένα;

Είναι το Life Coaching για εσένα; Τι είναι το life coaching; Είναι το Life Coaching για εσένα; Το life coaching, όπως αναγράφεται στην ιστοσελίδα της International Coach Federation, και σε δική μου μετάφραση, είναι η διαδικασία μέσα από

Διαβάστε περισσότερα

Πρόωρότητα κ Μητρικός Θηλασμός

Πρόωρότητα κ Μητρικός Θηλασμός Πρόωρότητα κ Μητρικός Θηλασμός Αντιγόνη Συμεωνίδου, Ψυχολόγoς Ma,PgD- Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεύτρια. Προγεννητική Ψυχολόγος υπό Πιστοποίηση ΕΚΠΑ Προωρότητα Πρώτες στιγμές μετά τον τοκετό Mε την γέννηση μας,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΔΡΟΓΥΝΟ: Η ΘΕΣΗ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΝΔΡΟΓΥΝΟ: Η ΘΕΣΗ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Το ερωτικό παιχνίδι του άντρα και της γυναίκας είναι μια μικρή εκδήλωση του παιχνιδιού όλης της ζωής. Το ζευγάρι γνωρίζει και ζει τους κραδασμούς που το διαπερνούν, συμμετέχοντας έτσι στις δονήσεις του

Διαβάστε περισσότερα

Πώς να μελετάμε τη Βίβλο

Πώς να μελετάμε τη Βίβλο Πώς να μελετάμε τη Βίβλο του David Batty Οδηγός Μελέτης Έκδοση 5 Πώς να μελετάμε τη Βίβλο Οδηγός Μελέτης 5η έκδοση του David Batty Σημείωση: Τα εδάφια της Βίβλου όπου αυτά αναφέρονται, είναι από τη νεοελληνική

Διαβάστε περισσότερα

Self-Realization Fellowship Κατάλογος του 2015 2016

Self-Realization Fellowship Κατάλογος του 2015 2016 Self-Realization Fellowship Κατάλογος του 2015 2016 Αυτοβιογραφία Ενός Γιόγκι Παραμαχάνσα Γιογκανάντα Επιλεγμένο ως ένα από τα 100 καλύτερα πνευματικά βιβλία του 20ου αιώνα, η αξιοθαύμαστη ιστορία της

Διαβάστε περισσότερα

ήμητρα Ιωάννου: «Τα ερεθίσματα ήρθαν από διαφορετικές κατευθύνσεις κι έδεσαν αρμονικά για τη δημιουργία των Γιων Της Γαλανής Κυράς»

ήμητρα Ιωάννου: «Τα ερεθίσματα ήρθαν από διαφορετικές κατευθύνσεις κι έδεσαν αρμονικά για τη δημιουργία των Γιων Της Γαλανής Κυράς» ήμητρα Ιωάννου: «Τα ερεθίσματα ήρθαν από διαφορετικές κατευθύνσεις κι έδεσαν αρμονικά για τη δημιουργία των Γιων Της Γαλανής Κυράς» Συντάχθηκε στις 29 Μαΐου 2017. Η φιλία που με συνδέει με την Δήμητρα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΑΓΙΏΤΑ ΠΛΗΣΉ ΕΛΈΝΗ ΛΟΎΒΡΟΥ ΑΥΤΙΣΜΌΣ. Οι άγραφοι κανόνες κοινωνικής συµπεριφοράς για παιδιά 4 12 ετών

ΠΑΝΑΓΙΏΤΑ ΠΛΗΣΉ ΕΛΈΝΗ ΛΟΎΒΡΟΥ ΑΥΤΙΣΜΌΣ. Οι άγραφοι κανόνες κοινωνικής συµπεριφοράς για παιδιά 4 12 ετών elouvrou@hotmail.com Η Παναγιώτα Πλησή και η Ελένη Λούβρου έχουν συνεργαστεί για το εκπαιδευτικό υλικό του βιβλίου Δεν είμαι τέρας, σου λέω!, ως εισηγήτριες σε σεμινάριο με θέμα τον αυτισμό, καθώς και

Διαβάστε περισσότερα

Η μοναδικότητά σου! Της Jill Douka MBA, ACC Coach, Εισηγήτρια, Συγγραφέας. Η μοναδικότητά σου!

Η μοναδικότητά σου! Της Jill Douka MBA, ACC Coach, Εισηγήτρια, Συγγραφέας. Η μοναδικότητά σου! Η μοναδικότητά σου! Της Jill Douka MBA, ACC Coach, Εισηγήτρια, Συγγραφέας Ε- book Της Jill Douka MBA, ACC Coach, Εισηγήτρια, Συγγραφέας Η μοναδικότητά σου! 2 Συνήθης ή μοναδικός; Είναι ο καθένας μας ξεχωριστός

Διαβάστε περισσότερα

Χρήστος Τερζίδης: Δεν υπάρχει το συναίσθημα της αυτοθυσίας αν μιλάμε για πραγματικά όνειρα

Χρήστος Τερζίδης: Δεν υπάρχει το συναίσθημα της αυτοθυσίας αν μιλάμε για πραγματικά όνειρα Χρήστος Τερζίδης: Δεν υπάρχει το συναίσθημα της αυτοθυσίας αν μιλάμε για πραγματικά όνειρα 21/04/2015 Το φως της λάμπας πάνω στο τραπέζι αχνοφέγγει για να βρίσκουν οι λέξεις πιο εύκολα το δρόμο τους μέσα

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ Ι. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

ΜΑΘΗΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ Ι. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΜΑΘΗΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ Ι. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ Το μάθημα της Θεατρικής Αγωγής θα διδάσκεται από φέτος στην Ε και Στ Δημοτικού. Πρόκειται για μάθημα βιωματικού χαρακτήρα, με κύριο

Διαβάστε περισσότερα

Αβεντουρίνη Γαληνη Αφήστε τη διαίσθηση και τη φαντασία σας να σας καθοδηγήσει.

Αβεντουρίνη Γαληνη Αφήστε τη διαίσθηση και τη φαντασία σας να σας καθοδηγήσει. Αμέθυστος Θεία καθοδήγηση Συνδέστε τον εαυτό σας με τα υψηλότερα επίπεδα της συνείδησης. Αβεντουρίνη Γαληνη Αφήστε τη διαίσθηση και τη φαντασία σας να σας καθοδηγήσει. Διαμάντι Φωτισμός Να είσται σε κοσμική

Διαβάστε περισσότερα

Αλλαγές Κατά τη Διάρκεια της Εγκυμοσύνης

Αλλαγές Κατά τη Διάρκεια της Εγκυμοσύνης Η εγκυμοσύνη αποτελεί μια φυσιολογική αναπτυξιακή κρίση που περιλαμβάνει σημαντικές σωματικές και ψυχολογικές αλλαγές και επηρεάζει όλες τις εγκύους ανεξάρτητα από την ψυχολογική τους υγεία. Όπως κάθε

Διαβάστε περισσότερα

T: Έλενα Περικλέους

T: Έλενα Περικλέους T: 7000 0090 www.greendot.com.cy Έλενα Περικλέους Ο πρασινομπαλίτσας επιστρέφει... γιατί τα παραμύθια λένε πάντα την ΑΛΗΘΕΙΑ Συγγραφή: Έλενα Περικλέους Εποπτεία: Άρτεμις Παλαιογιάννη / Σάκης Θεοδοσίου

Διαβάστε περισσότερα

Γράμμα σ έναν νέο θεραπευτή

Γράμμα σ έναν νέο θεραπευτή Γράμμα σ έναν νέο θεραπευτή ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η τελική εργασία ως επιστέγασμα της τετραετούς πορείας στην εκπαίδευση είναι μια σκέψη που μπαίνει στον πρώτο χρόνο. Είναι μια σκέψη που ζυμώνεται, προκαλεί απορία,

Διαβάστε περισσότερα

Καλωσορίσατε στην Εμψύχωσις! Συνθετική Παιγνιόδραση: Η μέθοδος

Καλωσορίσατε στην Εμψύχωσις! Συνθετική Παιγνιόδραση: Η μέθοδος 17 χρόνια μαζί! ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Καλωσορίσατε στην Εμψύχωσις!...4-5 Συνθετική Παιγνιόδραση: Η μέθοδος... 6-7 Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Συμβουλευτικής & Εμψύχωσης ομάδας με τη Συνθετική Παιγνιόδραση...8-9 Εκπαιδευτικό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ

ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ Στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Γ Γυμνασίου οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με ένα δείγμα ερωτικής ποίησης. Συγκεκριμένα διδάχτηκαν το ποίημα

Διαβάστε περισσότερα

Οι γνώμες είναι πολλές

Οι γνώμες είναι πολλές Η Ψυχολογία στη Φυσική Αγωγή στο πλαίσιο του σχολικού περιβάλλοντος ΚασταμονίτηςΚωνσταντίνος Ψυχολόγος Οι γνώμες είναι πολλές Πολλές είναι οι γνώμες στο τι προσφέρει τελικά ο αθλητισμός στην παιδική ηλικία

Διαβάστε περισσότερα

Το παιδί μου έχει αυτισμό Τώρα τι κάνω

Το παιδί μου έχει αυτισμό Τώρα τι κάνω Το παιδί μου έχει αυτισμό Τώρα τι κάνω Το όνειρο Ένα ζευγάρι περιμένει παιδί. Τότε αρχίζει να ονειρεύεται αυτό το παιδί. Κτίζει την εικόνα ενός παιδιού μέσα στο μυαλό του. Βάσει αυτής της εικόνας, κάνει

Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη του Νικόλα Σμυρνάκη στην Εφημερίδα Ρεπόρτερ και στην Άντρη Κούννου

Συνέντευξη του Νικόλα Σμυρνάκη στην Εφημερίδα Ρεπόρτερ και στην Άντρη Κούννου Ημερομηνία 28/3/2106 Μέσο Συντάκτης Link http://www.islandofman.me/ Άντρυ Κούννου http://www.islandofman.me/interviews/i-epitychia-kryvotan-sto-komodino-mou/ Συνέντευξη του Νικόλα Σμυρνάκη στην Εφημερίδα

Διαβάστε περισσότερα

Αλήθεια, τι σημαίνει να αγαπάς τον εαυτό σου;

Αλήθεια, τι σημαίνει να αγαπάς τον εαυτό σου; Ημερομηνία 6/4/2016 Μέσο Συντάκτης Link http://blog.public.gr/ Νικόλ Μαντζικοπούλου http://blog.public.gr/alithia-ti-simeni-na-agapas-ton-eafto-sou/ Αλήθεια, τι σημαίνει να αγαπάς τον εαυτό σου; Οι 10

Διαβάστε περισσότερα

Ο άνθρωπος χρειάζεται πάντα την συντροφιά των αγαθών πνευμάτων και την αγάπη τους.

Ο άνθρωπος χρειάζεται πάντα την συντροφιά των αγαθών πνευμάτων και την αγάπη τους. 1 Ο άνθρωπος χρειάζεται πάντα την συντροφιά των αγαθών πνευμάτων και την αγάπη τους. Το βιβλίο «Η Ανάσταση των Ελλήνων» βασίζεται σε ολιστική θεώρηση για να αποκαλύψει στον αναγνώστη του τους τρόπους με

Διαβάστε περισσότερα

προγράμματα εμψύχωσης στο ηλιοτρόπιο

προγράμματα εμψύχωσης στο ηλιοτρόπιο Κ Ε Ν Τ Ρ Ο Π Ρ Ο Λ Η Ψ Η Σ Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Ο Υ - Α Ρ Γ Υ Ρ Ο Υ Π Ο Λ Η Σ προγράμματα εμψύχωσης στο ηλιοτρόπιο 2017-2018 Όλες οι δράσεις και τα προγράμματα του Κέντρου μας παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ 1 ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ Στο 1 ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας εφαρμόστηκε για πρώτη φορά πρόγραμμα προαγωγής ψυχικής υγείας, το οποίο σχεδιάστηκε

Διαβάστε περισσότερα

Κάθε επιλογή, κάθε ενέργεια ή εκδήλωση του νηπιαγωγού κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας είναι σε άμεση συνάρτηση με τις προσδοκίες, που

Κάθε επιλογή, κάθε ενέργεια ή εκδήλωση του νηπιαγωγού κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας είναι σε άμεση συνάρτηση με τις προσδοκίες, που ΕΙΣΑΓΩΓΗ Οι προσδοκίες, που καλλιεργούμε για τα παιδιά, εμείς οι εκπαιδευτικοί, αναφέρονται σε γενικά κοινωνικά χαρακτηριστικά και παράλληλα σε ατομικά ιδιοσυγκρασιακά. Τέτοια γενικά κοινωνικο-συναισθηματικά

Διαβάστε περισσότερα

Ένα γόνιμο μέλλον. στο παρόν και πνευματικές ιδιότητες που εκδηλώνουν οι Έλληνες όταν κάνουν τα καλά τους έργα

Ένα γόνιμο μέλλον. στο παρόν και πνευματικές ιδιότητες που εκδηλώνουν οι Έλληνες όταν κάνουν τα καλά τους έργα 1 Ένα γόνιμο μέλλον Ένα γόνιμο μέλλον χρειάζεται μια καλή συνείδηση στο παρόν και πνευματικές ιδιότητες που εκδηλώνουν οι Έλληνες όταν κάνουν τα καλά τους έργα Χρειαζόμαστε οι Έλληνες να συνδεθούμε πάλι

Διαβάστε περισσότερα

Μοναδικά εκπαιδευτικά προγράμματα για τη συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών. Για τη σχολική χρονια

Μοναδικά εκπαιδευτικά προγράμματα για τη συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών. Για τη σχολική χρονια Μοναδικά εκπαιδευτικά προγράμματα για τη συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών Για τη σχολική χρονια 2016-2017 Γιατί ακόμα και όταν η αγάπη είναι δεδομένη, η επικοινωνία είναι κάτι που μαθαίνεται* *Προγράμματα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΝΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΥ ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΕΣ

ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΝΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΥ ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΕΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΝΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΥ ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΕΣ Αγγελική Γουδέλη, 2011 Κοινωνικό Άγχος Αμηχανία Φόβος Το κοινωνικό άγχος, ή αλλιώς κοινωνική φοβία, θεωρείται

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Εισαγωγή Μέρος 1: Επεξηγήσεις...13

Περιεχόμενα. Εισαγωγή Μέρος 1: Επεξηγήσεις...13 Περιεχόμενα Εισαγωγή... 9 Μέρος 1: Επεξηγήσεις...13 1. Η Αφετηρία...15 2. Το Εσωτερικό Αίτιο...19 3. Η Διασύνδεση Σώματος-Νου...27 4. Διαβάζοντας το Σώμα ως Χάρτη της Συνειδητότητας...33 5. Ερωτήσεις...42

Διαβάστε περισσότερα

Για αυτό τον μήνα έχουμε συνέντευξη από μία αγαπημένη και πολυγραφότατη συγγραφέα που την αγαπήσαμε μέσα από τα βιβλία της!

Για αυτό τον μήνα έχουμε συνέντευξη από μία αγαπημένη και πολυγραφότατη συγγραφέα που την αγαπήσαμε μέσα από τα βιβλία της! Κυριακή, 2 Ιουλίου 2017 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ: ΓΙΩΤΑ ΦΩΤΟΥ Για αυτό τον μήνα έχουμε συνέντευξη από μία αγαπημένη και πολυγραφότατη συγγραφέα που την αγαπήσαμε μέσα από τα βιβλία της! Πείτε μας λίγα λόγια

Διαβάστε περισσότερα

Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη: Στόχος μου είναι να πείσω τους αναγνώστες μου να μην σκοτώσουν το μικρό παιδί που έχουν μέσα τους 11 May 2018

Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη: Στόχος μου είναι να πείσω τους αναγνώστες μου να μην σκοτώσουν το μικρό παιδί που έχουν μέσα τους 11 May 2018 Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη: Στόχος μου είναι να πείσω τους αναγνώστες μου να μην σκοτώσουν το μικρό παιδί που έχουν μέσα τους 11 May 2018 by Rena Mavridou Αγαπητή Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη, πώς προέκυψε η συγγραφή στη ζωή

Διαβάστε περισσότερα

Η συγγραφέας μίλησε για το νέο της μυθιστόρημα με τίτλο "Πώς υφαίνεται ο χρόνος"

Η συγγραφέας μίλησε για το νέο της μυθιστόρημα με τίτλο Πώς υφαίνεται ο χρόνος Σοφία Δημοπούλου: «Το παρελθόν μάς καθορίζει» Η συγγραφέας μίλησε για το νέο της μυθιστόρημα με τίτλο "Πώς υφαίνεται ο χρόνος" Συνέντευξη στη Λεμονιά Βασβάνη Το "Πώς υφαίνεται ο χρόνος" απασχολεί τη Σοφία

Διαβάστε περισσότερα

2 ο Σεμινάριο ΕΓΚΥΡΗ ΠΡΑΞΗ & ΣΥΝΟΧΗ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ. Δίκτυο σχολείων για τη μη-βία

2 ο Σεμινάριο ΕΓΚΥΡΗ ΠΡΑΞΗ & ΣΥΝΟΧΗ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ. Δίκτυο σχολείων για τη μη-βία 2 ο Σεμινάριο ΕΓΚΥΡΗ ΠΡΑΞΗ & ΣΥΝΟΧΗ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ Δίκτυο σχολείων για τη μη-βία Α Μέρος: ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ Τα επίπεδα συνείδησης Ύπνος Μισοξύπνιο Αφύπνιση Ελάχιστη εργασία των εξωτερικών αισθήσεων Με εικόνες

Διαβάστε περισσότερα

ηµιουργική Ψυχολογική Γραφή

ηµιουργική Ψυχολογική Γραφή ηµιουργική Ψυχολογική Γραφή Ζωντανά βιβλία, της Ιωάννας Ν. Τριπερίνα, Ψυχολόγου, MSc, µε ιστορίες που µάς δίνουν το έναυσµα να τις βιώσουµε, δραµατοποιήσουµε, συζητήσουµε, διαβάσουµε, ώστε να µάθουµε και

Διαβάστε περισσότερα

H πνευματική απάντηση στην κρίση.

H πνευματική απάντηση στην κρίση. ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ Ομιλήτρια Δήμητρα Μπούρα H πνευματική απάντηση στην κρίση. Υπάρχει πάντα κάτι σημαντικό στην θετική πλευρά κάθε μεγάλης καταστροφής ή κρίσης. Η ατομική μας εμπειρία ζωής, αλλά και

Διαβάστε περισσότερα

Ενίσχυση ομαδικότητας στην τάξη μέσα από μουσικές ρουτίνες

Ενίσχυση ομαδικότητας στην τάξη μέσα από μουσικές ρουτίνες Διήμερο Εκπαιδευτικού Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Ενίσχυση ομαδικότητας στην τάξη μέσα από μουσικές ρουτίνες Μαρία Δημοσθένους Μουσικοπαιδαγωγός Email: amusedcy@gmail.com Που συναντάμε τη μουσική σήμερα; Μουσική

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα εκπαίδευσης και κατάρτισης για τις δεξιότητες ηγεσίας. Αξιολόγηση Ικανοτήτων

Ενότητα εκπαίδευσης και κατάρτισης για τις δεξιότητες ηγεσίας. Αξιολόγηση Ικανοτήτων 3 Ενότητα εκπαίδευσης και κατάρτισης για τις δεξιότητες ηγεσίας Αξιολόγηση Ικανοτήτων Αξιολόγηση Ικανοτήτων Γενική Περιγραφή της Ενότητας: Αυτή η ενότητα στοχεύει στην αξιολόγηση των ηγετικών ικανοτήτων

Διαβάστε περισσότερα

Γεωργία Ζαβράκα, MSc. Ψυχολόγος Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεύτρια

Γεωργία Ζαβράκα, MSc. Ψυχολόγος Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεύτρια 5 ο Συμπόσιο Νοσηλευτικής Ογκολογίας "Οι Ψυχολογικές Επιπτώσεις στον Ογκολογικό Ασθενή και ο Πολυδιάστατος Ρόλος της Συμβουλευτικής στην Αντιμετώπισής τους" Γεωργία Ζαβράκα, MSc. Ψυχολόγος Ψυχοδυναμική

Διαβάστε περισσότερα

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Σελίδα 1

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Σελίδα 1 1 a) H πραγματική ζωή κρύβει χαρά, αγάπη, στόχους, όνειρα, έρωτα, αλλά και πόνο, απογοήτευση, πίκρες, αγώνα. αν λείπουν όλα αυτά τα συναισθήματα και οι ανατροπές, αν χαθεί η καρδιά και η ψυχή, η ελευθερία,

Διαβάστε περισσότερα

Περιγραφή Εκπαιδευτικού Προγράμματος

Περιγραφή Εκπαιδευτικού Προγράμματος Περιγραφή Εκπαιδευτικού Προγράμματος Πρώτη Ενότητα: Management 1 η Εκπαιδευτική Συνεδρία : Μια εισαγωγή στο management (Management 1 ο Στην πρώτη μας εκπαιδευτική συνεδρία, θα σας μυήσουμε στην ομορφιά

Διαβάστε περισσότερα

στόχοι καινοτομία επιτυχίες πωλήσεις προϊόντα γκάμα ιδέες μερίδιο αγοράς επιτυχίες στρατηγική αγοραστές πτώση άνοδος αγορές επιδιώξεις αστοχίες πώληση

στόχοι καινοτομία επιτυχίες πωλήσεις προϊόντα γκάμα ιδέες μερίδιο αγοράς επιτυχίες στρατηγική αγοραστές πτώση άνοδος αγορές επιδιώξεις αστοχίες πώληση αγοραστές άνοδος στόχοι πτώση προϊόντα επιτυχίες μερίδιο αγοράς αγορές καινοτομία επιδιώξεις πώληση ιδέες στρατηγική επιτυχίες αστοχίες γκάμα πωλήσεις ρεκόρ 5 ΜΕ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ 7 ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

Η ΝΟΗΤΙΚΗ ΔΙΕΡΓΑΣΙΑ: Η Σχετικότητα και ο Χρονισμός της Πληροφορίας Σελ. 1

Η ΝΟΗΤΙΚΗ ΔΙΕΡΓΑΣΙΑ: Η Σχετικότητα και ο Χρονισμός της Πληροφορίας Σελ. 1 Η ΝΟΗΤΙΚΗ ΔΙΕΡΓΑΣΙΑ: Η Σχετικότητα και ο Χρονισμός της Πληροφορίας Σελ. 1 Μια σύνοψη του Βιβλίου (ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ): Η πλειοψηφία θεωρεί πως η Νόηση είναι μια διεργασία που συμβαίνει στον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Διαβάστε περισσότερα

O Νικηφόρος ανακαλύπτει τα συναισθήματα

O Νικηφόρος ανακαλύπτει τα συναισθήματα Ελένη Γερουλάνου O Νικηφόρος ανακαλύπτει τα συναισθήματα Με οδηγό τα κυκλαδικά ειδώλια εικονογράφηση Φίλιππος Φωτιάδης Τα συναισθήματα, όπως η χαρά, ο θαυμασμός, ο φόβος, η αμηχανία, είναι έννοιες που

Διαβάστε περισσότερα

Γράφει: Δανιηλίδου Νικολίνα, Ψυχολόγος, MSc στην Ψυχολογία της Υγείας

Γράφει: Δανιηλίδου Νικολίνα, Ψυχολόγος, MSc στην Ψυχολογία της Υγείας Γράφει: Δανιηλίδου Νικολίνα, Ψυχολόγος, MSc στην Ψυχολογία της Υγείας Η ιατρική ορίζει ως χρόνια ασθένεια την ασθένεια που είναι μακρόχρονη ή με συχνά επεισόδια. Παλαιότερα, η διάγνωση μιας σημαντικής

Διαβάστε περισσότερα

Ποια είναι τα είδη της κατάθλιψης;

Ποια είναι τα είδη της κατάθλιψης; Ολοι κάποιες φορές νιώθουμε μελαγχολία ή θλίψη, αλλά αυτά τα συναισθήματα συνήθως περνούν μετά από λίγες μέρες. Όταν ένα άτομο έχει κατάθλιψη, η διαταραχή αυτή επηρεάζει την καθημερινή του ζωή, τη φυσιολογική

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΔΕΤΕΡΗ ΜΑΣΚΑ ΣΤΗΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΔΕΤΕΡΗ ΜΑΣΚΑ ΣΤΗΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΔΕΤΕΡΗ ΜΑΣΚΑ ΣΤΗΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΥΛΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ με τον ΚΩΣΤΑ ΦΙΛΙΠΠΟΓΛΟΥ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ ΜΑΡΤΙΟΣ 2002 Κατέγραψε η Ελένη Σαματά 3 Από την Ουδέτερη Μάσκα στη Θεατρική Δημιουργία Υλικό Σεμιναρίου

Διαβάστε περισσότερα

1 00:00:08,504 --> 00:00:11,501 <i>το σχολείο της Τσιάπας παρουσιάζει:</i> 2 00:00:14,259 --> 00:00:17,546 <b>"ποιοί είναι οι Ζαπατίστας;"</b>

1 00:00:08,504 --> 00:00:11,501 <i>το σχολείο της Τσιάπας παρουσιάζει:</i> 2 00:00:14,259 --> 00:00:17,546 <b>ποιοί είναι οι Ζαπατίστας;</b> 1 00:00:08,504 --> 00:00:11,501 το σχολείο της Τσιάπας παρουσιάζει: 2 00:00:14,259 --> 00:00:17,546 "ποιοί είναι οι Ζαπατίστας;" 3 00:00:17,967 --> 00:00:20,395 Οι Ζαπατίστας είναι ένα κίνημα.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 11/2016-6/ ΣΧΟΛΗ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ 1 Ος ΧΡΟΝΟΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 11/2016-6/ ΣΧΟΛΗ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ 1 Ος ΧΡΟΝΟΣ School for Real People! ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 11/2016-6/2017 - ΣΧΟΛΗ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ 1 Ος ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ: ΓΡΗΓΟΡΙΑ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟΥ ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Το παιδί ως αναγνώστης: Τα στάδια ανάπτυξης της ανάγνωσης και η σημασία της στην ευρύτερη καλλιέργεια του παιδιού

Το παιδί ως αναγνώστης: Τα στάδια ανάπτυξης της ανάγνωσης και η σημασία της στην ευρύτερη καλλιέργεια του παιδιού Το παιδί ως αναγνώστης: Τα στάδια ανάπτυξης της ανάγνωσης και η σημασία της στην ευρύτερη καλλιέργεια του παιδιού Διεπιστημονικό Συνέδριο: InfoKid 2017 Κέρκυρα Σπυροπούλου Χριστίνα Μαργαρίτα, Εκπαιδευτικός

Διαβάστε περισσότερα

Γράφοντας ένα σχολικό βιβλίο για τα Μαθηματικά. Μαριάννα Τζεκάκη Αν. Καθηγήτρια Α.Π.Θ. Μ. Καλδρυμίδου Αν. Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Γράφοντας ένα σχολικό βιβλίο για τα Μαθηματικά. Μαριάννα Τζεκάκη Αν. Καθηγήτρια Α.Π.Θ. Μ. Καλδρυμίδου Αν. Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γράφοντας ένα σχολικό βιβλίο για τα Μαθηματικά Μαριάννα Τζεκάκη Αν. Καθηγήτρια Α.Π.Θ. Μ. Καλδρυμίδου Αν. Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Εισαγωγή Η χώρα μας απέκτησε Νέα Προγράμματα Σπουδών και Νέα

Διαβάστε περισσότερα