Στις φετινές μας διακοπές Οι εργαζόμενοι - καταναλωτές Βάζουμε φραγμό!!! Στην κερδοσκοπία Την ακρίβεια Τις κακές υπηρεσίες Την κακή ποιότητα

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Στις φετινές μας διακοπές Οι εργαζόμενοι - καταναλωτές Βάζουμε φραγμό!!! Στην κερδοσκοπία Την ακρίβεια Τις κακές υπηρεσίες Την κακή ποιότητα"

Transcript

1 Στις φετινές μας διακοπές Οι εργαζόμενοι - καταναλωτές Βάζουμε φραγμό!!! Στην κερδοσκοπία Την ακρίβεια Τις κακές υπηρεσίες Την κακή ποιότητα Γενικά στις μετακινήσεις μας: Ευχάριστες διακοπές σημαίνει υπεύθυνες διακοπές. Ένας έλεγχος του οχήματος ή του δικύκλου πριν την αναχώρησή μας, θα μας γλυτώσει από ταλαιπωρία αλλά και από δυσάρεστες εκπλήξεις. Οφείλουμε να ελέγξουμε την κατάσταση των ελαστικών του οχήματος, τα ηλεκτρολογικά του και ενδεχομένως να προβούμε και σε ένα προληπτικό μίνι σέρβις, το οποίο θα συμβάλλει στη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και ταυτόχρονα στη μείωση της ρύπανσης της ατμόσφαιρας. Συνάμα, δεν πρέπει να αμελούμε την ύπαρξη ενός φαρμακείου που θα μας συνοδεύει καθ όλη τη διάρκεια της εξόρμησής μας, ενός καταλόγου με χρήσιμα τηλέφωνα ανάγκης αλλά ενδεχομένως και έναν μικρό εργαλειοφόρο ο οποίος θα μας γλυτώσει από μπελάδες σε περίπτωση βλάβης. Επειδή οι καλοκαιρινοί μήνες είναι μία περίοδος ιδιαίτερα αγαπητή στους λάτρεις της μηχανής, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε πως είναι και μία περίοδος ιδιαίτερα επικίνδυνη αφού η κίνηση είναι πυκνή στα οδικά δίκτυα. Για τον λόγο αυτό, καλό θα ήταν να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουμε απότομους ελιγμούς και επιταχύνσεις και να εφαρμόζουμε πιστά τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ).

2 Στις μετακινήσεις με μοτοσυκλέτα: Οφείλουμε πάντα να φοράμε το κράνος μας το οποίο πρέπει να συνοδεύεται και από την κατάλληλη στολή (γάντια, θώρακα, παντελόνι, παπούτσια), καθώς θα μας προστατεύσει όχι μόνο από μία πιθανή πτώση αλλά και από τον καυτό ήλιο και τα έντομα που καραδοκούν. Οι στολές που διατίθενται στην αγορά με προστατευτικά για τους αγκώνες, τους ώμους, την πλάτη και τα γόνατα είναι ειδικά κατασκευασμένα για την εισροή του αέρα στο σώμα μας και την διατήρηση της φυσιολογικής θερμοκρασίας. Για μία ακόμα πιο δροσερή μετακίνηση, καλό θα ήταν να τοποθετήσαμε στο λαιμό μας ένα υγρό μαντήλι και ταυτόχρονα να έχουμε φροντίσει να εφοδιαστούμε με πόσιμο νερό. Στις μετακινήσεις μας με αυτοκίνητο: Η ορθή οδική συμπεριφορά είναι στάση ζωής. Ως επιβάτες του αυτοκινήτου πρέπει πάντα να φοράμε ζώνη ασφαλείας και να τοποθετούμε τα μικρά παιδιά στα πίσω καθίσματα. Σημαντική είναι η ξεκούραση του οδηγού, κυρίως στα μεγάλα ταξίδια. Οι χώροι στάθμευσης των λεωφόρων ταχείας κυκλοφορίας είναι ειδικά κατασκευασμένοι για αυτόν το λόγο αλλά και για τις περιπτώσεις μηχανολογικής βλάβης. Στις αεροπορικές μετακινήσεις μας : -Πρέπει να έχουμε εγκαίρως ενημερωθεί για την ταυτότητα του αερομεταφορέα που θα χρησιμοποιήσουμε. Αερομεταφορείς που κρίνονται μη ασφαλείς τίθενται υπό απαγόρευση ή περιορισμό εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κατάλογος αερομεταφορέων που κρίθηκαν μη ασφαλείς περιέχεται στη διεύθυνση Σύμφωνα με τον κανονισμό 261/2004 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 11ης Φεβρουαρίου 2004 ισχύουν τα εξής: ΑΡΝΗΣΗ ΕΠΙΒΙΒΑΣΗΣ: Στην περίπτωση που η αεροπορική εταιρεία αρνηθεί την επιβίβασή μας στο αεροσκάφος λόγω υπεράριθμων επιβατών ή για λόγους ασφαλείας (υπό την προϋπόθεση ότι έχουμε κάνει εγκαίρως έλεγχο του εισιτηρίου, η αεροπορική εταιρεία ανήκει σε χώρα της Ε.Ε. και η πτήση πραγματοποιείται από ή προς χώρα της Ε.Ε.), η εταιρεία μας οφείλει αποζημίωση ή οποία κυμαίνεται από 250 έως 600. Παράλληλα πρέπει να μας παρέχει δωρεάν γεύματα και αναψυκτικά και να μας εξασφαλίζει διανυκτέρευση (όταν είναι αναγκαίο) και μεταφορά στον τόπο διαμονής μας.

3 ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΠΤΗΣΗΣ Σε περίπτωση ματαίωσης της πτήσης μας, δικαιούμαστε την ίδια αποζημίωση που ορίζεται στην προηγούμενη παράγραφο, εκτός Α) αν έχουμε ενημερωθεί τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν την ημερομηνία αναχώρησης μας, ή Β) εάν 1 ή 2 εβδομάδες νωρίτερα η εταιρεία μας έχει προσφέρει μία εναλλακτική πτήση η οποία δεν θα αναχωρεί πάνω από δύο ώρες νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης μας και θα φθάνει στον προορισμό μας σε λιγότερο από τέσσερις ώρες μετά την προγραμματισμένη ώρα άφιξης μας, ή Γ) εάν ενημερωθούμε για την ματαίωση 1 εβδομάδα νωρίτερα και η εταιρεία μας προτείνει εναλλακτική πτήση, η οποία αναχωρεί το περισσότερο μία ώρα αργότερα από την αρχικά προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης και φθάνει το περισσότερο 2 ώρες αργότερα από την αρχικά προγραμματισμένη ώρα άφιξης. Επίσης η εταιρεία οφείλει να μας εξηγήσει τους λόγους ματαίωσης της πτήσης, και αν αυτή έχει προκληθεί από έκτακτες συνθήκες ανωτέρας βίας (απεργία εργαζομένων, δυσμενείς καιρικές συνθήκες), τότε η εταιρεία έχει το δικαίωμα να μην προβεί στην αποζημίωση μας.

4 ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΠΤΗΣΗΣ Σε περίπτωση καθυστέρησης πτήσης άνω των δύο ωρών για όλες τις πτήσεις έως 1500 χλμ, τριών και άνω ωρών για ενδοκοινοτικές πτήσεις άνω των 1500 χλμ και τεσσάρων και άνω ωρών που δεν εμπίπτουν στις δύο προηγούμενες πτήσεις, η αεροπορική εταιρεία οφείλει να προβεί σε κάλυψη της διατροφής μας ανάλογα με το χρόνο αναμονής μας και σε περίπτωση που η αναμονή διαρκέσει πάνω από ένα 24ωρο, η εταιρεία οφείλει να καλύψει την διανυκτέρευσή μας σε ξενοδοχείο αλλά και τη μεταφορά μας από τον αερολιμένα προς το κατάλυμα. Επίσης, η αεροπορική εταιρεία δεσμεύεται να μας δώσει μια γραπτή δήλωση με τα δικαιώματά μας ως επιβάτη. Όταν η καθυστέρηση φτάνει ή ξεπερνά τις πέντε ώρες, δικαιούμαστε να ζητήσουμε την επιστροφή του αντίτιμου του εισιτηρίου, μόνο στην περίπτωση όμως που αποφασίσουμε ότι δεν θέλουμε να πετάξουμε έστω και καθυστερημένα. Χρηματική αποζημίωση για τυχόν καθυστέρηση δεν προβλέπεται. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ Η αεροπορική εταιρεία οφείλει να καταβάλλει αποζημίωση λόγω φθοράς, απώλειας καταστροφής αποσκευών ή καθυστέρησης στην άφιξή τους στον τόπο προορισμού, καθώς και στις περιπτώσεις τραυματισμού ή θανάτου. Σε περίπτωση καθυστέρησης στην άφιξη των αποσκευών, δικαιούμαστε να υποβάλουμε καταγγελία εντός 21 ημερών. ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ Οι επιβάτες με αναπηρία ή οι επιβάτες με μειωμένη κινητικότητα έχουν τώρα το δικαίωμα να λαμβάνουν δωρεάν βοήθεια επί του αεροσκάφους και στα αεροδρόμια, ώστε να μπορούν να ταξιδεύουν το ίδιο εύκολα με όλους τους άλλους. Ο Κοινοτικός Κανονισμός 1107/2006, που αφορά στα «δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και των ατόμων με μειωμένη κινητικότητα όταν ταξιδεύουν αεροπορικώς» (PRM s Regulation), δημοσιεύτηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 5 Ιουλίου Στις περιπτώσεις επιβατών με μειωμένη κινητικότητα, η αεροπορική εταιρεία πρέπει να ενημερώνεται σχετικά με τις απαιτήσεις και τις ανάγκες αυτών τουλάχιστον 48 ώρες πριν.

5 Στις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις μας : - Η πλοιοκτήτρια εταιρεία πρέπει να μας παρέχει τις συμφωνηθείσες υπηρεσίες που αναγράφονται στο εισιτήριό μας. Σε αντίθετη περίπτωση, έχουμε τα εξής δικαιώματα: 1. να ακυρώσουμε το εισιτήριό μας και να μας επιστραφεί η τιμή του εισιτηρίου με καταβολή αποζημίωσης ίση με την τιμή του ναύλου. 2. να ταξιδέψουμε, σε θέση φθηνότερη, από την αρχικώς συμφωνηθείσα, λαμβάνοντας αποζημίωση το διπλάσιο της διαφοράς των δυο ναύλων. 3. να ζητήσουμε να ταξιδέψουμε, σε θέση ανώτερη, από αυτήν, που πληρώσαμε, καταβάλλοντας το μισό της διαφοράς των δυο ναύλων. Εάν, όμως, ο μεταφορέας, μόνος του, μας προσφέρει ανώτερη θέση, τότε, δε δικαιούται να εισπράξει τη διαφορά. - Σε περιπτώσεις ακύρωσης του εισιτηρίου μας, δικαιούμαστε: Α) Επιστροφή του μισού ναύλου και όλων των κρατήσεων, υπέρ τρίτων και του Φ.Π.Α., αν η ακύρωση γίνει 12 ώρες, πριν τον προγραμματισμένο απόπλου. Β) Επιστροφή του 75% του ναύλου και όλων των κρατήσεων, υπέρ τρίτων και του Φ.Π.Α., αν η ακύρωση γίνει 7 ημέρες, πριν τον προγραμματισμένο απόπλου. Γ) Επιστροφή ολόκληρου του ναύλου και όλων των κρατήσεων, υπέρ τρίτων και του Φ.Π.Α., αν η ακύρωση γίνει 14 ημέρες, πριν τον προγραμματισμένο απόπλου. Επίσης, δικαιούμαστε τα ίδια, ανεξάρτητα, από τον χρόνο ακύρωσης, όταν υπάρχουν λόγοι ανωτέρας βίας ή υγείας, οι οποίοι αποδεικνύονται, εγγράφως. Δ) Να αλλάξουμε το εισιτήριό μας, για το ίδιο ή άλλο δρομολόγιο, εφόσον υπάρχουν θέσεις, χωρίς, όμως να δικαιούμαστε επιστροφή τυχόν διαφοράς ναύλων, εφόσον ζητήσουμε την αλλαγή 24 ώρες, πριν τον προγραμματισμένο απόπλου. Ε) Τα άτομα, με αναπηρία, άνω του 80%, δικαιούνται έκπτωση 50%, επί του ναύλου. Η ίδια έκπτωση χορηγείται, στο συνοδό του ανάπηρου καθώς και στο αναπηρικό όχημα. ΣΤ) Μπορούμε να μεταφέρουμε χωρίς επιβάρυνση χειραποσκευές, μέχρι 50 κιλά. Για επιπλέον βάρος, χρεωνόμαστε. Ευθύνη του μεταφορέα για τυχόν φθορά, απώλεια των αποσκευών μας προκύπτει, μόνο εάν τις έχουμε παραδώσει, για φύλαξη και έχουμε λάβει την σχετική απόδειξη.

6 - Σε περίπτωση καθυστέρησης απόπλου λόγω υπαιτιότητας του μεταφορέα (βλάβη, ζημιά), έχουμε τις εξής επιλογές: Α) να ακυρώσουμε το εισιτήριό μας και να μας επιστραφεί όλο το αντίτιμο. Β) να παραμείνουμε στο πλοίο και να ταξιδέψουμε με έξοδα και μέριμνα του μεταφορέα. Σε αυτή την περίπτωση: - Εάν η καθυστέρηση είναι μεγαλύτερη από 4 ώρες, ο μεταφορέας πρέπει να μας παράσχει γεύμα. - Εάν η καθυστέρηση είναι μεγαλύτερη από 6 ώρες και η αναχώρηση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη μέρα, ο μεταφορέας πρέπει να μας χορηγήσει κατάλυμα. Κατάλυμα πρέπει να μας χορηγηθεί και σε περίπτωση, που η καθυστέρηση είναι μεγαλύτερη, από 6 ώρες και η ώρα του απόπλου ήταν, ανάμεσα στις 12:00 το βράδυ και στις 5:00 τα ξημερώματα. Αν δεν είναι δυνατόν ο μεταφορέας να μας βρει κατάλυμα, πρέπει να μας καταβάλει αποζημίωση, διπλάσια του ναύλου του επιβάτη. Αποζημίωση δικαιούμαστε και στην περίπτωση καθυστερημένης άφιξης στον προορισμό μας, η οποία ποικίλει ανάλογα με τον χρόνο καθυστέρησης. - Σε περίπτωση βλάβης ή ζημιάς κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ή σε κάποιο ενδιάμεσο λιμάνι, δικαιούμαστε: α) να διακόψουμε το ταξίδι μας και μας επιστραφεί η διαφορά του ναύλου, για το υπόλοιπο κομμάτι της διαδρομής, ή β) να συνεχίσουμε το ταξίδι μας. Σε αυτήν την περίπτωση: * Εάν φτάσουμε, στον προορισμό μας, με 3ωρη καθυστέρηση, δικαιούμαστε αποζημίωση 25% του ναύλου. * Εάν φτάσουμε, στον προορισμό μας, με 6ωρη καθυστέρηση, δικαιούμαστε αποζημίωση 50% του ναύλου. * Εάν η βλάβη ή η ζημιά συμβεί, σε ενδιάμεσο λιμάνι και εφόσον δεν μεταφερθούμε, με μέριμνα του μεταφορέα, στον τελικό μας προορισμό, δικαιούμαστε (ανάλογα με τον χρόνο καθυστέρησης) διατροφή και κατάλυμα με δαπάνη του μεταφορέα. Αν δεν είναι δυνατόν ο μεταφορέας να μας βρει κατάλυμα, οφείλει να μας αποζημιώσει.

7 - Σε περίπτωση που χάσουμε την ανταπόκριση που θα μας μετέφερε στον τελικό προορισμό μας εξαιτίας του μεταφορέα του αρχικού δρομολογίου, πρέπει να ενημερώσουμε το μεταφορέα, ο οποίος οφείλει να μας μεταφέρει στον τελικό προορισμό μας, με δικές του δαπάνες. Δικαιούμαστε επίσης γεύματα και παροχή καταλύματος (υπό προϋποθέσεις). - Σε περίπτωση απαγόρευσης απόπλου λόγω καιρικών συνθηκών δικαιούμαστε: Α) Ή να μείνουμε, στο πλοίο, εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν. Β) Ή να ακυρώσουμε το ταξίδι μας και να μας επιστραφεί ο ανάλογος ναύλος. - Σε περίπτωση ακύρωσης ταξιδιού με υπαιτιότητα του μεταφορέα, δικαιούμαστε αποζημίωση, η οποία διαμορφώνεται ανάλογα με τη ζημιά που μας προκάλεσε η ακύρωση. Δεν δικαιούμαστε αποζημίωση, εάν ο μεταφορέας μας ενημερώσει για την ακύρωση 12 ώρες πριν την προγραμματισμένη αναχώρηση και φροντίσει για την μεταφορά μας στον προορισμό μας με άλλο μέσο, το οποίο θα αναχωρεί το πολύ 12 ώρες, μετά την προγραμματισμένη αναχώρηση. Σε περίπτωση ακύρωσης του ταξιδιού λόγω βλάβης ή ζημιάς του πλοίου δικαιούμαστε ή να ακυρώσουμε το ταξίδι μας και να πάρουμε πίσω, το αντίτιμο του εισιτηρίου μας ή να συμφωνήσουμε την μεταφορά μας στον προορισμό μας με δαπάνες του μεταφορέα εντός 24 ωρών. Οι υποχρεώσεις του μεταφορέα για παροχή τροφής και καταλύματος είναι ίδιες με εκείνες της περίπτωσης καθυστέρησης του απόπλου. Στην περίπτωση που ο μεταφορέας δε μπορεί να εξασφαλίσει την προώθησή μας στον τελικό μας προορισμό εντός 24 ωρών, δικαιούμαστε αποζημίωση ίση με το διπλάσιο του ναύλου του επιβάτη. Σε περίπτωση άρνησης επιβίβασης λόγω έκδοσης υπεράριθμων εισιτηρίων, δικαιούμαστε ή να αποζημιωθούμε, με το τριπλάσιο του ναύλου του επιβάτη, ή να μεταφερθούμε, στον τελικό μας προορισμό, με φροντίδα και έξοδα του μεταφορέα.

8 Καταγγελίες και παράπονα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού απευθύνονται στον αρμόδιο αξιωματικό του πλοίου, ενώ καταγγελίες και παράπονα για μη τήρηση υποχρεώσεων του μεταφορέα ή του εκδότη του εισιτηρίου απευθύνονται στην πλοιοκτήτρια εταιρία, στον εκδότη του εισιτηρίου μας, ή στο ναυτικό πράκτορα, που ορίζεται από την πλοιοκτήτρια εταιρεία. Στις μετακινήσεις μας με ταξί: Όταν μεταφερόμαστε με ταξί, πρέπει να γνωρίζουμε πως ο οδηγός δεν μπορεί να αρνηθεί την επιβίβαση μας. Επίσης, ο ίδιος οφείλει να μας ενημερώνει όταν εξέρχεται από τα όρια της περιμετρικής ζώνης καθώς στην περίπτωση αυτή η χρέωση διπλασιάζεται. Με την είσοδό μας είναι σημαντικό να ελέγχουμε αν το ταξί διαθέτει άδεια, την οποία θα εντοπίσουμε στο πίσω μέρος του οχήματος. Ταυτόχρονα, είναι καλό να γνωρίζουμε τις χρεώσεις των κομίστρων αλλά και τις πολιτικές πληρωμής τους από τους τοπικούς συλλόγους. Τέλος δεν ξεχνάμε πως ο οδηγός ταξί είναι πλέον υποχρεωμένος να μας δίνει απόδειξη του αντιτίμου της διαδρομής. Η διαμονή μας σε Ξενοδοχείο: - Οι ξενοδοχειακές μονάδες σε γενικές γραμμές, οφείλουν κατά κύριο λόγο να τηρούν την συμφωνία τους με εμάς τους καταναλωτές αλλά παράλληλα να προσφέρουν την ποιότητα των δωματίων αλλά και τις υπηρεσίες εκείνες που οι ίδιοι έχουν διαφημίσει. Συγκεκριμένα, αν παρατηρήσουμε σημαντικές αλλαγές στο δωμάτιο, παρά την συμφωνία μας, δικαιούμαστε να ζητήσουμε την μεταφορά μας σε διαφορετικό ξενοδοχείο ίδιας τουλάχιστον κατηγορίας με αποκλειστική επιβάρυνση του ξενοδόχου ή την αποζημίωσή μας από αυτόν - Κατά τη συμφωνία, οι καταναλωτές πρέπει να καταβάλλουμε προκαταβολή όχι παραπάνω από το 25% του συνολικού κόστους της διαμονής μας ενώ πρέπει να απαιτούμε γραπτή επιστολή του ξενοδόχου για την επιβεβαίωση της κράτησης. Σε περίπτωση υπαναχώρησης ή εάν ο ξενοδόχος δεν

9 έχει τηρήσει την συμφωνία μας, μπορούμε να πάρουμε πίσω την προκαταβολή μας, εάν ειδοποιήσουμε μέσα στο χρονικό διάστημα που ορίζει η πολιτική ακυρώσεων του ξενοδοχείου. Η διατροφή μας: Για την αγορά, διατήρηση και κατανάλωση τροφίμων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς η υψηλή θερμοκρασία και τα έντομα καθιστούν επικίνδυνη οποιαδήποτε κατανάλωση. Οι χώροι πώλησης ή διάθεσης των τροφίμων οφείλουν να τηρούν τα συνθήκες υγιεινής και καθαριότητας. Οι συσκευασίες των τροφίμων πρέπει να ελέγχονται αρκετά προσεκτικά καθώς δεν πρέπει να είναι κατεστραμμένες και ελαττωματικές. Ιδιαίτερη προσοχή εφιστάται στη συσκευασία και την όψη και τη γεύση των παγωτών. Είναι σημαντικό να προσέχουμε τις τροφές που θα καταναλώσουμε στα εστιατόρια. Πρέπει να είναι φρεσκομαγειρεμένες και ποτέ εκτεθειμένες, να έχουν φυσιολογική οσμή, γεύση και όψη. Σε διαφορετική περίπτωση προτιμάμε να αποφύγουμε την κατανάλωση τους. Η διατροφή μας σε Κυλικεία: - Κατά την διάρκεια των διακοπών μας θα καταναλώσουμε τροφές και ροφήματα από κυλικεία που θα συναντήσουμε σε πλοία, αμαξοστοιχίες, αεροδρόμια, οδικά δίκτυα και χώρους είτε τουριστικούς είτε διασκέδασης. Σημαντικό είναι να γνωρίζουμε πως, οι τιμές αρκετών προϊόντων των κυλικείων έχουν ρυθμιστεί από το Υπουργείο Ανάπτυξης και πιο συγκεκριμένα μπορούμε να ενημερωθούμε από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή για τιμές εμφιαλωμένων νερών, τοστ, σάντουιτς και ροφημάτων. - Εξίσου σημαντικό είναι να παρατηρούμε αν οι τιμές των προϊόντων αναγράφονται ευκρινώς στις συσκευασίες και να τις ελέγχουμε την ώρα της τιμολόγησης τους. Τέλος, φρόνιμο θα ήταν να προσέχουμε αν τα τρόφιμα και οι χυμοί φυλάσσονται και διατηρούνται σε σκιερά μέρη, σε ερμητικά κλειστά ψυγεία και δεν είναι εκτεθειμένα στον ήλιο, τις χαμηλές θερμοκρασίες και τα έντομα.

10 Ψυχαγωγία- Διασκέδαση: Τους καλοκαιρινούς μήνες η διασκέδασή μας, ξεκινάει από τις πρώτες πρωινές ώρες με τις δροσερές βουτιές στις παραλίες. Ακόμα και τις ώρες αυτές όμως, οφείλουμε να γνωρίζουμε τους κινδύνους που καραδοκούν αφού και ό ήλιος και η υπεριώδης ακτινοβολία του μπορεί να μας βλάψει αν δεν συμπεριφερθούμε υπεύθυνα. Για το λόγο αυτό, καλό θα ήταν να αποφεύγουμε την έκθεσή μας στον ήλιο τις ώρες μεταξύ Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε και τον κατάλληλο εξοπλισμό που περιλαμβάνει τις αντηλιακές κρέμες, το καπέλο, τα γυαλιά και το εμφιαλωμένο νερό. Φροντίζουμε να μην κολυμπάμε με γεμάτο στομάχι και όταν έχουμε καταναλώσει αλκοόλ. Φρόνιμο θα ήταν να μην απομακρυνόμαστε από την ακτή για να μπορούν να μας προσεγγίσουν άμεσα σε περίπτωση ατυχήματος και ειδικά σε παραλίες που δεν γνωρίζουμε τη διαμόρφωση και το βάθος του βυθού. Μεγάλη προσοχή θα δείξουμε αν συνοδεύουμε παιδιά και θα φροντίσουμε να είμαστε δίπλα τους καθ όλη την ώρα της θαλάσσιας εξόρμησής μας. Τέλος αποφεύγουμε να κολυμπάμε μόνοι μας και ειδικά αν οι καιρικές συνθήκες δεν είναι οι κατάλληλες. Μαθαίνουμε να προσφέρουμε τις πρώτες ανάγκες για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπό μας αν το χρειαστεί.

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. Ένα σύνολο δικαιωμάτων για να εξασφαλίσει την ορθή αντιμετώπιση των επιβατών που 1 / 12

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. Ένα σύνολο δικαιωμάτων για να εξασφαλίσει την ορθή αντιμετώπιση των επιβατών που 1 / 12 Ένα σύνολο δικαιωμάτων για να εξασφαλίσει την ορθή αντιμετώπιση των επιβατών που 1 / 12 ταξιδεύουν αεροπορικώς, θέσπισε η Ευρωπαϊκή Ένωση. "Η αεροπορική εταιρία, που εκτελεί την πτήση με την οποία ταξιδεύουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Δικαιώματα καταναλωτών Ταξιδεύοντας με πλοίο. Ακύρωση/Τροποποίηση του εισιτηρίου από τον επιβάτη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Δικαιώματα καταναλωτών Ταξιδεύοντας με πλοίο. Ακύρωση/Τροποποίηση του εισιτηρίου από τον επιβάτη ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 3.dt.31-05-2017 Δικαιώματα καταναλωτών Ταξιδεύοντας με πλοίο Οι κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες στη χώρα μας σήμερα είναι ιδιαίτερα δύσκολες για όλους. Ωστόσο κάποιοι από εμάς ίσως καταφέρουμε

Διαβάστε περισσότερα

Δικαιώματα καταναλωτών Ταξιδεύοντας με πλοίο και κανονισμός κυλικείων

Δικαιώματα καταναλωτών Ταξιδεύοντας με πλοίο και κανονισμός κυλικείων dt.29.05-07-2018 Δικαιώματα καταναλωτών Ταξιδεύοντας με πλοίο και κανονισμός κυλικείων Οι μετακινήσεις των καταναλωτών ενόψει του καλοκαιριού αυξάνονται και ειδικά οι αποδράσεις σε νησιωτικούς προορισμούς.

Διαβάστε περισσότερα

ΙΚΑΙΩΜΑΤΑ- ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΠΙΒΑΤΙΚΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ Ν.. 3709/2008 ΑΠΟ ΤΟΝ Ν.4150/2013 27/06/2013

ΙΚΑΙΩΜΑΤΑ- ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΠΙΒΑΤΙΚΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ Ν.. 3709/2008 ΑΠΟ ΤΟΝ Ν.4150/2013 27/06/2013 ΙΚΑΙΩΜΑΤΑ- ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΒΑΤΙΚΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ Ν.. 3709/2008 ΑΠΟ ΤΟΝ Ν.4150/2013 ηµήτρης Μάρκου Αναπληρωτής Συνήγορος του Καταναλωτή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ. ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Χάρτα ικαιωµάτων Επιβατών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ. ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Χάρτα ικαιωµάτων Επιβατών ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ press@yen.gr Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013 ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Χάρτα ικαιωµάτων Επιβατών Με γνώµονα την καλύτερη δυνατή ενηµέρωση του επιβατικού κοινού,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ-ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΒΑΤΙΚΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΕΡΟΣ Α ΕΝΝΟΙΕΣ. Άρθρο 1 Πεδίο εφαρμογής

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ-ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΒΑΤΙΚΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΕΡΟΣ Α ΕΝΝΟΙΕΣ. Άρθρο 1 Πεδίο εφαρμογής ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ-ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΒΑΤΙΚΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΕΡΟΣ Α ΕΝΝΟΙΕΣ Άρθρο 1 Πεδίο εφαρμογής Ο παρών νόμος εφαρμόζεται (α) στα δρομολογημένα σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

Σύνοψη των δικαιωμάτων των επιβατών λεωφορείων και πούλμαν 1

Σύνοψη των δικαιωμάτων των επιβατών λεωφορείων και πούλμαν 1 Σύνοψη των δικαιωμάτων των επιβατών λεωφορείων και πούλμαν 1 Ο κανονισμός (EΕ) 181/2011 (εφεξής «ο κανονισμός») αρχίζει να εφαρμόζεται την 1 η Μαρτίου 2013. Προβλέπει ελάχιστο αριθμό δικαιωμάτων των επιβατών

Διαβάστε περισσότερα

Περίληψη των διατάξεων που αφορούν στα δικαιώματα των επιβατών στις θαλάσσιες και εσωτερικές πλωτές μεταφορές 1

Περίληψη των διατάξεων που αφορούν στα δικαιώματα των επιβατών στις θαλάσσιες και εσωτερικές πλωτές μεταφορές 1 Περίληψη των διατάξεων που αφορούν στα δικαιώματα των επιβατών στις θαλάσσιες και εσωτερικές πλωτές μεταφορές 1 Ο κανονισμός (ΕΕ) αριθ. 1177/2010 για τα δικαιώματα των επιβατών στις θαλάσσιες και εσωτερικές

Διαβάστε περισσότερα

ANEK-SUPERFAST ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΓΡΑΜΜΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

ANEK-SUPERFAST ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΓΡΑΜΜΩΝ ΚΡΗΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΒΑΙΝΟΝΤΩΝ ANEK-SUPERFAST ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΓΡΑΜΜΩΝ ΚΡΗΤΗΣ Σύμφωνα με την Κοινοτική Οδηγία 98/41 είναι υποχρεωτική, για λόγους ασφαλείας, η ονομαστική καταγραφή των επιβαινόντων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ικαιώµατα καταναλωτών Ταξιδεύοντας µε πλοίο

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ικαιώµατα καταναλωτών Ταξιδεύοντας µε πλοίο Dt. 753-29.7.2013 ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ικαιώµατα καταναλωτών Ταξιδεύοντας µε πλοίο Καλοκαίρι, διακοπές, ταξίδια αλλά και προβλήµατα, παράπονα, διαφορές!!! Είναι οι δύο όψεις της καλοκαιρινής µας διαφυγής. ιακοπές

Διαβάστε περισσότερα

ικαιώµατα και Προστασία του επιβάτη-καταναλωτή στις αεροµεταφορές ρ Εµµανουήλ Ν. Βελονάκης Πρόεδρος της ΕΝ.Ε.ΚΑ.

ικαιώµατα και Προστασία του επιβάτη-καταναλωτή στις αεροµεταφορές ρ Εµµανουήλ Ν. Βελονάκης Πρόεδρος της ΕΝ.Ε.ΚΑ. ικαιώµατα και Προστασία του επιβάτη-καταναλωτή στις αεροµεταφορές ρ Εµµανουήλ Ν. Βελονάκης Πρόεδρος της ΕΝ.Ε.ΚΑ. Η Ευρωπαϊκή Ένωση υιοθέτησε δικαιώµατα για τον επιβάτη-καταναλωτή στις αεροµεταφορές και

Διαβάστε περισσότερα

Τα Δικαιώματα των Επιβατών που ταξιδεύουν αεροπορικώς. 1 Πληροφορίες για τις πτήσεις και τις κρατήσεις

Τα Δικαιώματα των Επιβατών που ταξιδεύουν αεροπορικώς. 1 Πληροφορίες για τις πτήσεις και τις κρατήσεις Τα Δικαιώματα των Επιβατών που ταξιδεύουν αεροπορικώς Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει καθιερώσει τα δικαιώματα των επιβατών που ταξιδεύουν αεροπορικώς και εργάζεται για την ενίσχυσή τους. Ιδού λοιπόν τα κυριότερα

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΠΙΒΑΤΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΠΙΒΑΤΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ: ΠΟΛΥΧΑΡΟΥΣ 4, 24100 ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΤΗΛ 2721090900 ΦΑΧ 2721026293 ΕΜΑΙL : vasilis@trigilidas.gr ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ : Πλατεία Καρδαµύλης,ΤΗΛ2721064150ΦΑΞ.2721064151 ΕΜΑΙL : kardamyli@trigilidas.gr www.trigilidas.gr

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικασία Επιβίβασης

Διαδικασία Επιβίβασης Διαδικασία Επιβίβασης Οι επιβάτες και τα οχήματα οφείλουν να βρίσκονται στο σημείο αναχώρησης τουλάχιστον μια ώρα προ του απόπλου του πλοίου. Αγορά εισιτηρίων επιβατών και αποδείξεων μεταφοράς οχημάτων

Διαβάστε περισσότερα

Όπου ισχύει το σύστημα της Σύμβασης της Βαρσοβίας, μπορούν να ισχύσουν οι ακόλουθοι περιορισμοί ευθύνης:

Όπου ισχύει το σύστημα της Σύμβασης της Βαρσοβίας, μπορούν να ισχύσουν οι ακόλουθοι περιορισμοί ευθύνης: ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΕΥΘΥΝΗΣ Η Σύμβαση του Μόντρεαλ ή το σύστημα της Σύμβασης της Βαρσοβίας, μπορεί να ισχύουν για το ταξίδι σας και οι συμβάσεις αυτές διέπουν και μπορεί να μειώσουν την ευθύνη των αερομεταφορέων

Διαβάστε περισσότερα

- 2. ΕΓΓΡΑΦΕΣ - ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

- 2. ΕΓΓΡΑΦΕΣ - ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά τους παρακάτω Γενικούς Όρους Συμμετοχής βάσει του Π. Δ. 339/1996 και σύμφωνους με την οδηγία 90/314/ΕΟΚ. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε οργανωμένο

Διαβάστε περισσότερα

ικαιώµατα επιβατών σιδηροδροµικών µεταφορών

ικαιώµατα επιβατών σιδηροδροµικών µεταφορών MEMO/10/282 Βρυξέλλες, 29 Ιουνίου 2010 ικαιώµατα επιβατών σιδηροδροµικών µεταφορών Γιατί θεσπίστηκαν τα δικαιώµατα των επιβατών σιδηροδροµικών µεταφορών; Η τρίτη δέσµη νοµοθετικών µέτρων για τους σιδηροδρόµους

Διαβάστε περισσότερα

Δικαιώματα υποχρεώσεις επιβατών και μεταφορέων στις τακτικές θαλάσσιες μεταφορές και άλλες διατάξεις.

Δικαιώματα υποχρεώσεις επιβατών και μεταφορέων στις τακτικές θαλάσσιες μεταφορές και άλλες διατάξεις. ΦΕΚ A 213/14.10.2008 NOMOΣ ΥΠ ΑΡΙΘ. 3709 Δικαιώματα υποχρεώσεις επιβατών και μεταφορέων στις τακτικές θαλάσσιες μεταφορές και άλλες διατάξεις. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Εκδίδομε τον ακόλουθο

Διαβάστε περισσότερα

ΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΝΤΥΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ EΕ

ΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΝΤΥΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ EΕ ΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΝΤΥΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ EΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΝΤΥΠΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΣΕ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ή/ΚΑΙ ΑΡΜΟ ΙΟ ΕΘΝΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ικαιώµατα επιβατών

Διαβάστε περισσότερα

P7_TA-PROV(2010)0256 Δικαιώματα των επιβατών λεωφορείων και πούλμαν ***II

P7_TA-PROV(2010)0256 Δικαιώματα των επιβατών λεωφορείων και πούλμαν ***II P7_TA-PROV(2010)0256 Δικαιώματα των επιβατών λεωφορείων και πούλμαν ***II Νομοθετικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 6ης Ιουλίου 2010 σχετικά με την θέση του Συμβουλίου σε πρώτη ανάγνωση ενόψει

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2007 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κατατίθενται άμεσα στη Βουλή δύο Σχέδια Νόμου του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας για την Χάρτα Δικαιωμάτων - Υποχρεώσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΕΛΛΑΔΑΣ. Νοικιάζεις αυτοκίνητο; Ενημερώσου, μάθε και διεκδίκησε τα δικαιώματά σου

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΕΛΛΑΔΑΣ. Νοικιάζεις αυτοκίνητο; Ενημερώσου, μάθε και διεκδίκησε τα δικαιώματά σου ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΕΛΛΑΔΑΣ Νοικιάζεις αυτοκίνητο; Ενημερώσου, μάθε και διεκδίκησε τα δικαιώματά σου Νοικιάζεις αυτοκίνητο στην Ευρώπη; Ενημερώσου, μάθε και διεκδίκησε τα δικαιώματά σου. Τα τελευταία

Διαβάστε περισσότερα

02004R0261 EL

02004R0261 EL 02004R0261 EL 17.02.2005 000.008 1 Το κείμενο αυτό αποτελεί απλώς εργαλείο τεκμηρίωσης και δεν έχει καμία νομική ισχύ. Τα θεσμικά όργανα της Ένωσης δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του. Τα αυθεντικά

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΝΟΜΟΣ (INTRACOM IT SERVICES)

ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΝΟΜΟΣ (INTRACOM IT SERVICES) ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΝΟΜΟΣ (INTRACOM IT SERVICES) Ν 3709/2008: Δικαιώματα-Υποχρεώσεις επιβατών & μεταφορέων στις θαλάσσιες μεταφορές και άλλες διατάξεις (459476) Αρθρο :0 ΝΟΜΟΣ 3709,ΦΕΚ Α 213/14.10.2008.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΕΚΔΡΟΜΩΝ

ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΕΚΔΡΟΜΩΝ mail : info@trueadventure.gr τηλ&fax : 2421091552 διεύθυνση : Λαρίσης 104 Α πόλη : ΒΟΛΟΣ site : www.trueadventure.gr Όροι Συμμετοχής ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΕΚΔΡΟΜΩΝ (Σύμφωνα με την ΠΔ. 339 / 1996 εντολή οδηγίας Ε.Ε.).

Διαβάστε περισσότερα

Α μ. Το Αλφαβητάρι του ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ. ξ Η Χ

Α μ. Το Αλφαβητάρι του ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ. ξ Η Χ Ζ Θ Δ Σ Α μ Το Αλφαβητάρι του ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ξ Η Χ Β Το Αλφaβητάρι του ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Μάρτιος 2013 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Α...7 ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΟΥ...8 ΑΓΟΡΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ...9 ΑΓΟΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ... 11 ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ...

Διαβάστε περισσότερα

3 Δεκεμβρίου 2009 Έναρξη ισχύος του κανονισμού 1371/2007 σχετικά με τα δικαιώματα των επιβατών σιδηροδρομικών γραμμών

3 Δεκεμβρίου 2009 Έναρξη ισχύος του κανονισμού 1371/2007 σχετικά με τα δικαιώματα των επιβατών σιδηροδρομικών γραμμών 3 Δεκεμβρίου 2009 Έναρξη ισχύος του κανονισμού 1371/2007 σχετικά με τα δικαιώματα των επιβατών σιδηροδρομικών γραμμών «Οι επιβάτες των σιδηροδρομικών γραμμών στην ΕΕ έχουν από σήμερα νέα δικαιώματα» Περίληψη

Διαβάστε περισσότερα

MINOAN LINES ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΓΡΑΜΜΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ & ΑΔΡΙΑΤΙΚΗΣ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΒΑΙΝΟΝΤΩΝ

MINOAN LINES ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΓΡΑΜΜΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ & ΑΔΡΙΑΤΙΚΗΣ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΒΑΙΝΟΝΤΩΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΒΑΙΝΟΝΤΩΝ MINOAN LINES ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΓΡΑΜΜΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ & ΑΔΡΙΑΤΙΚΗΣ Σύμφωνα με τη Διεθνή Σύμβαση S.O.L.A.S., το ΠΔ 23/99 της ελληνικής πολιτείας, την Κοινοτική Οδηγία 98/41 και

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικασία Επιβίβασης Οι επιβάτες και τα οχήματα οφείλουν να βρίσκονται στο σημείο αναχώρησης τουλάχιστον μια ώρα προ του απόπλου του πλοίου.

Διαδικασία Επιβίβασης Οι επιβάτες και τα οχήματα οφείλουν να βρίσκονται στο σημείο αναχώρησης τουλάχιστον μια ώρα προ του απόπλου του πλοίου. Η Hellenic Seaways ιδρύθηκε το 1999 και θεωρείται σήμερα από τις κορυφαίες εταιρείες στον τομέα της εμπορικής ναυτιλίας. Η Hellenic Seaways διαθέτει 34 πλοια που εξυπηρετούν δρομολόγια σε πολλά νησιά του

Διαβάστε περισσότερα

1. Χρεώσεις Δωματίου. 1. Εξασφάλιση Κρατήσεων

1. Χρεώσεις Δωματίου. 1. Εξασφάλιση Κρατήσεων 1. Χρεώσεις Δωματίου Η χρέωση των studios αφορά τη φιλοξενία 2 ατόμων. Για την προσθήκη επιπλέον ατόμου πέραν των 2, γίνεται 20% προσαύξηση στην τιμή του studio αν είναι ενήλικας και 10% αν είναι παιδί

Διαβάστε περισσότερα

Θέσπιση κοινών κανόνων αποζηµίωσης των επιβατών αεροπορικών µεταφορών ***II

Θέσπιση κοινών κανόνων αποζηµίωσης των επιβατών αεροπορικών µεταφορών ***II P5_TA-PROV(2003)0329 Θέσπιση κοινών κανόνων αποζηµίωσης των επιβατών αεροπορικών µεταφορών ***II Νοµοθετικό ψήφισµα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά µε την κοινή θέση που καθορίστηκε από το Συµβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

Αποσκευές, βρεφικά καρότσια και παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου

Αποσκευές, βρεφικά καρότσια και παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου Τελευταία ενημέρωση: 28.03.2019 Αποσκευές, βρεφικά καρότσια και παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου Όρια αποσκευών για βρέφη και παιδιά Παιδιά έως 2 ετών που ταξιδεύουν στην αγκαλιά ενήλικα και πληρώνουν το

Διαβάστε περισσότερα

1. ΕΤΑΙΡΙΑ/ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ - ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ/ΜΕΤΑΠΩΛΗΤΗΣ

1. ΕΤΑΙΡΙΑ/ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ - ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ/ΜΕΤΑΠΩΛΗΤΗΣ OΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧHΣ Οι Γενικοί Όροι Συμμετοχής ρυθμίζουν αφενός τις ευθύνες/υποχρεώσεις του Πελάτη (Ταξιδιώτη/Μεσολαβητή) που συμμετάσχει σε οργανωμένο ταξίδι ή πακέτο ταξιδίου (αεροπορικά εισιτήρια, ακτοπλοϊκά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΩΝ Πάροδος Αριστοτέλους 18, 263 35, Πάτρα Πληροφορίες: Νταή Αντιγόνη 2610

Διαβάστε περισσότερα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα 2004R0261 EL 17.02.2005 000.001 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα B ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 261/2004 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 11ης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Πληροφορίες: Νταή Αντιγόνη Ντονάδος Αντώνης Πάτρα: 01/04/2016 Τηλ. : 2610 367372 2610 367661 Fax: 2610 367105 e-mail : odoip@eap.gr Διεύθυνση: Πάροδος Αριστοτέλους

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΩΝ Πάροδος Αριστοτέλους 18, 263 35, Πάτρα Πληροφορίες: Νταή Αντιγόνη 2610

Διαβάστε περισσότερα

A7-0174/ Θέση του Συµβουλίου (05218/3/2010 C7-0077/ /0237(COD))

A7-0174/ Θέση του Συµβουλίου (05218/3/2010 C7-0077/ /0237(COD)) 2.7.2010 A7-0174/ 001-051 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ 001-051 κατάθεση: Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισµού Σύσταση για τη δεύτερη ανάγνωση Antonio Cancian ικαιώµατα των επιβατών λεωφορείων και πούλµαν A7-0174/2010 (05218/3/2010

Διαβάστε περισσότερα

***II ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

***II ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού 14.4.2010 2008/0246(COD) ***II ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ σχετικά με τη θέση του Συμβουλίου σε πρώτη ανάγνωση ενόψει της έκδοσης

Διαβάστε περισσότερα

Οι ακόλουθοι ειδικοί όροι ισχύουν αναφορικά με τους νικητές.

Οι ακόλουθοι ειδικοί όροι ισχύουν αναφορικά με τους νικητές. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α ΟΡΟΙ ΤΑΞΙΔΙΩΝ () ΤΑΞΙΔΙΑ: Αναφορικά με το δώρο «Πακέτα φιλοξενίας και εισιτήρια αγώνων της Εθνικής Ελλάδος Μπάσκετ στη Σλοβενία.» διευκρινίζουμε πως αυτά περιλαμβάνουν τα παρακάτω: Αεροπορικά

Διαβάστε περισσότερα

***I ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2013/0072(COD)

***I ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2013/0072(COD) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού 2013/0072(COD) 6.9.2013 ***I ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με την πρόταση κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου περί τροποποίησης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Πληροφορίες: Νταή Αντιγόνη Ντονάδος Αντώνης Τηλ.: 2610 367660 2610 367661 Fax: 2610 367105 e-mail: odoip@eap.gr Διεύθυνση: Πάροδος Αριστοτέλους 18, 263 35,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΩΝ Πάροδος Αριστοτέλους 18, 263 35, Πάτρα Πληροφορίες: Νταή Αντιγόνη 2610

Διαβάστε περισσότερα

Αναθεώρηση των δικαιωμάτων των επιβατών αεροπορικών μεταφορών - Συχνές ερωτήσεις

Αναθεώρηση των δικαιωμάτων των επιβατών αεροπορικών μεταφορών - Συχνές ερωτήσεις ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ MEMO Βρυξέλλες, 13 Μαρτίου 2013 Αναθεώρηση των δικαιωμάτων των επιβατών αεροπορικών μεταφορών - Συχνές ερωτήσεις Ποια είναι η σημερινή κατάσταση; Η Ευρώπη επέτυχε να εξασφαλίσει και

Διαβάστε περισσότερα

ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ DISABLED PERSONS AND PERSONS WITH REDUCED MONILITY ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ Σύμφωνα με

Διαβάστε περισσότερα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθηµα τεκµηρίωσης και δεν δεσµεύει τα κοινοτικά όργανα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθηµα τεκµηρίωσης και δεν δεσµεύει τα κοινοτικά όργανα 1997R2027 EL 30.05.2002 001.001 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθηµα τεκµηρίωσης και δεν δεσµεύει τα κοινοτικά όργανα B M1 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (EΚ) αριθ. 2027/97 ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 9ης Οκτωβρίου 1997 για την ευθύνη

Διαβάστε περισσότερα

(Νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

(Νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 28.2.2011 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 55/1 I (Νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 181/2011 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 16ης Φεβρουαρίου 2011 για τα

Διαβάστε περισσότερα

KALAΜΙ ΤRΑVEL ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ. ΕΚΔΡΟΜΕΣ- ΤΑΞΙΔΙΑ- ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ- ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΗΛ- ΦΑΞ: ΚΙΝΗΤΑ: FACEBOOK: KalamiCorfu

KALAΜΙ ΤRΑVEL ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ. ΕΚΔΡΟΜΕΣ- ΤΑΞΙΔΙΑ- ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ- ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΗΛ- ΦΑΞ: ΚΙΝΗΤΑ: FACEBOOK: KalamiCorfu KALAΜΙ ΤRΑVEL ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΚΔΡΟΜΕΣ- ΤΑΞΙΔΙΑ- ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ- ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΗΛ- ΦΑΞ: 26610 81581 ΚΙΝΗΤΑ: 693 2930643 FACEBOOK: KalamiCorfu 5 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΑΠΟ 12 ΕΩΣ 16 IOYΛΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Πληροφορίες: Νταή Αντιγόνη Ντονάδος Αντώνης Τηλ.: 2610 367660 2610 367661 Fax: 2610 367105 e-mail: odoip@eap.gr Διεύθυνση: Πάροδος Αριστοτέλους 18, 263 35,

Διαβάστε περισσότερα

Ανάλυση Προγράμματος Εισαγωγή. Fly Away. Για να ταξιδεύετε χωρίς έννοιες.

Ανάλυση Προγράμματος Εισαγωγή. Fly Away. Για να ταξιδεύετε χωρίς έννοιες. Ανάλυση Προγράμματος Εισαγωγή Fly Away Για να ταξιδεύετε χωρίς έννοιες. 01 Ανάλυση Προγράμματος Εισαγωγή Fly Away Ταξίδι, όπως το έχετε φανταστεί! Σήμερα, τα ταξίδια τείνουν να γίνουν αναπόσπαστο μέρος

Διαβάστε περισσότερα

CIEPO-20. Πρακτικές πληροφορίες

CIEPO-20. Πρακτικές πληροφορίες Πανεπιστήμιο Κρήτης Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου 74100 Ρέθυμνο http://www.history-archaeology.uoc.gr Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών Τ.Θ. 119

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. AKS Porto Heli AKS Hinitsa Bay Nautica Bay

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. AKS Porto Heli AKS Hinitsa Bay Nautica Bay Αγαπητοί Συνεργάτες, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Στα πλαίσια της διοργάνωσης του «9 ου Θερινού Σχολείου» της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Μεταβολισμού των Οστών, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι για την εξυπηρέτηση

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΑΠΟ 15/4/13 ΕΩΣ 20/4/13 ΑLKYONIS: 3.900 LYMPERAKOS TOURS 3.840 FLASKIS TRAVEL 3.739,25 LOVE YOUR HOLIDAYS 3.702 αλλά δεν ελήφθη υπόψη επειδή

Διαβάστε περισσότερα

Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2006: Ως επισκέπτης στη Γερμανία

Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2006: Ως επισκέπτης στη Γερμανία Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2006: Ως επισκέπτης στη Γερμανία Ως επισκέπτης σε μια ξένη χώρα μπορεί να αισθάνεστε ανασφάλεια επειδή δεν γνωρίζετε τα δικαιώματά σας και μπορεί να φοβόσαστε ότι ίσως κάποιος σας

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα σε μεταφορικά μέσα στο Βόλο

Έρευνα σε μεταφορικά μέσα στο Βόλο Έρευνα σε Έρευνα σε μεταφορικά μέσα στο Βόλο Το Εργαστήριο Κυκλοφορίας, Μεταφορών και Διαχείρισης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας πραγματοποιεί έρευνα σε μεταφορικά μέσα στη Θεσσαλία.

Διαβάστε περισσότερα

P6_TA(2009)0281 Δικαιώματα των επιβατών λεωφορείων και πούλμαν ***I

P6_TA(2009)0281 Δικαιώματα των επιβατών λεωφορείων και πούλμαν ***I P6_TA(2009)0281 Δικαιώματα των επιβατών λεωφορείων και πούλμαν ***I Νομοθετικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 23ης Απριλίου 2009 σχετικά με την πρόταση κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 181/2011 του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 16 ης Φεβρουαρίου 2011 για τα δικαιώματα των επιβατών λεωφορείων και πούλμαν και για την τροποποίηση του Κανονισμού (ΕΚ)

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 181/2011 του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 16 ης Φεβρουαρίου 2011 για τα δικαιώματα των επιβατών λεωφορείων και πούλμαν και για την τροποποίηση του Κανονισμού (ΕΚ)

Διαβάστε περισσότερα

837 Κ.Δ.Π. 207/2000. Αριθμός 207 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΙ 207 ΤΟΥ 1989, 111(1) ΤΟΥ 1999 ΚΑΙ 87(1) ΤΟΥ 2000)

837 Κ.Δ.Π. 207/2000. Αριθμός 207 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΙ 207 ΤΟΥ 1989, 111(1) ΤΟΥ 1999 ΚΑΙ 87(1) ΤΟΥ 2000) Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3419,14.7.2000 837 Κ.Δ.Π. 207/2000 Αριθμός 207 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΙ 207 ΤΟΥ 1989, 111(1) ΤΟΥ 1999 ΚΑΙ 87(1) ΤΟΥ 2000) Διάταγμα δυνάμει του άρθρου 5(2)

Διαβάστε περισσότερα

Στοιχεία Προμηθευτή Εκπρόσωπος Επιχείρησης

Στοιχεία Προμηθευτή Εκπρόσωπος Επιχείρησης - 1 - Στοιχεία Προμηθευτή Εκπρόσωπος Επιχείρησης Όνομα & Επίθετο : ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Ιδιότητα : ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Τηλέφωνο επικοινωνίας : 210 32 32 888 Εσωτερικό : 215 Κινητό τηλέφωνο : 6936123001 Αθήνα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΤΡΑ/ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΑΝΚΟΝΑ & αντίστροφα ΝΑΥΛΟΙ 2013 σε Ευρώ/ανά επιβάτη/ανά όχημα

ΠΑΤΡΑ/ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΑΝΚΟΝΑ & αντίστροφα ΝΑΥΛΟΙ 2013 σε Ευρώ/ανά επιβάτη/ανά όχημα ΠΑΤΡΑ/ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΑΝΚΟΝΑ & αντίστροφα ΝΑΥΛΟΙ 2013 σε Ευρώ/ανά επιβάτη/ανά όχημα ΧΑΜΗΛΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΜΕΣΑΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΨΗΛΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ Απλή μετάβαση Επιστροφή* Απλή μετάβαση Επιστροφή* Απλή μετάβαση Επιστροφή*

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΟΙ - ΚΑΛΥΨΕΙΣ - ΠΑΡΟΧΕΣ ΟΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ (Ε.Ι.Χ. ΚΑΙ Φ.Ι.Χ.)

ΟΡΟΙ - ΚΑΛΥΨΕΙΣ - ΠΑΡΟΧΕΣ ΟΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ (Ε.Ι.Χ. ΚΑΙ Φ.Ι.Χ.) H International Real Insurance, με συνεχόμενη επιτυχή παρουσία στον κλάδο οδικής βοήθειας στην ασφαλιστική αγορά, ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις των καιρών, και βασιζόμενη στην εμπειρία & αξιοπιστία της,

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΤΑΞΙΔΙΟΥ Διαβάστε προσεκτικά τους κατωτέρω αναφερόμενους Γενικούς Όρους Συμμετοχής στις οργανωμένες εκδρομές του Marathon Travel, που συμφωνούν με την Κοινοτική Οδηγία 90/314. Η καθ οιονδήποτε τρόπο δήλωση συμμετοχής

Διαβάστε περισσότερα

Συλλογή της Νομολογίας

Συλλογή της Νομολογίας Συλλογή της Νομολογίας ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ (όγδοο τμήμα) της 31ης Μαΐου 2018 * «Προδικαστική παραπομπή Αεροπορικές μεταφορές Κανονισμός (ΕΚ) 261/2004 Άρθρο 3, παράγραφος 1 Πεδίο εφαρμογής Έννοια της

Διαβάστε περισσότερα

Λεπτοµέρειες εφαρµογής ορισµένων διατάξεων της σύµβασης

Λεπτοµέρειες εφαρµογής ορισµένων διατάξεων της σύµβασης Λεπτοµέρειες εφαρµογής ορισµένων διατάξεων της σύµβασης Άρθρο 1: Πεδίο εφαρµογής της Σύµβασης Κατά την ηµεροµηνία υπογραφής της παρούσας σύµβασης οι οργανισµοί που προβλέπονται στο άρθρο 1 είναι οι εξής:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009 Έγγραφο συνόδου 2014 C7-0076/2010 2008/0246(COD) 25/03/2010 Θέση του Συμβουλίου σε πρώτη ανάγνωση Θέση του Συμβουλίου σε πρώτη ανάγνωση ενόψει της έκδοσης κανονισμού του Ευρωπαϊκού

Διαβάστε περισσότερα

Ζητήματα διεθνούς δικαιοδοσίας από την εφαρμογή του Κανονισμού 261/2004/ΕΚ για τα δικαιώματα επιβατών αεροπορικών μεταφορών

Ζητήματα διεθνούς δικαιοδοσίας από την εφαρμογή του Κανονισμού 261/2004/ΕΚ για τα δικαιώματα επιβατών αεροπορικών μεταφορών Ζητήματα διεθνούς δικαιοδοσίας από την εφαρμογή του Κανονισμού 261/2004/ΕΚ για τα δικαιώματα επιβατών αεροπορικών μεταφορών Δημοσθένης Λέντζης Επίκουρος Καθηγητής Νομικής Σχολής ΑΠΘ 1. Εισαγωγικές παρατηρήσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΒΑΣΗΣ. Άρθρο 1 ο. Αντικείμενο της Σύμβασης

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΒΑΣΗΣ. Άρθρο 1 ο. Αντικείμενο της Σύμβασης ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΒΑΣΗΣ Άρθρο 1 ο Αντικείμενο της Σύμβασης 1. Αντικείμενο της σύμβασης είναι σύμφωνα με τις υποδείξεις της ΑΔΜΗΕ ΑΕ η θαλάσσια μεταφορά των υλικών της που αναφέρονται στο Παράρτημα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ 6 Μαΐου 2006 Α/Α Απόφαση ΔΣ 1 ΒΕ 1 24/2/2011 ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΛΛΑΓΩΝ Ημερομηνία Κεφάλαιο Περιεχόμενο Κεφάλαιο 4, παράγραφος 3 προστίθεται το εξής : «Στο

Διαβάστε περισσότερα

Από1/11/2008 Από1/11/ Ξενάγηση μισής μέρας α) μέσα στην πόλη 1 έως 25 48,78 49,99 26 έως 50 49,08 50,30

Από1/11/2008 Από1/11/ Ξενάγηση μισής μέρας α) μέσα στην πόλη 1 έως 25 48,78 49,99 26 έως 50 49,08 50,30 ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ «Για τους όρους αμοιβής και εργασίας των Διπλωματούχων Ξεναγών Αθηνών Πειραιώς και Περιχώρων» Στην Αθήνα σήμερα 2 Μαρτίου 2010, οι υπογράφοντες α) «Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών»,

Διαβάστε περισσότερα

5. Διάγραμμα μελέτης ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ

5. Διάγραμμα μελέτης ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΡΟΛΟΓΟΣ Γ ΕΚΔΟΣΗΣ... IX ΠΡΟΛΟΓΟΣ Β ΕΚΔΟΣΗΣ... XI ΠΡΟΛΟΓΟΣ Α ΕΚΔΟΣΗΣ... XIII ΣΥΝΤΟΜΟΓΡΑΦΙΕΣ... XXIX ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1. Ιστορικές απαρχές των αεροπορικών μεταφορών... 1 2. Η αεροπορική μεταφορά σε σχέση με τις

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΣ ΚΥΔΩΝΙΑΣ ΔΑΡΑΤΣΟ 73100 ΔΑΡΑΤΣΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 28210-33195 ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ ( Για την εκδρομή της Γ Τάξης, από 24/4/2012 ως 27/4/2011, στην Αθήνα) Οι μαθητές και οι μαθήτριες

Διαβάστε περισσότερα

Όροι μεταφοράς με τις αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Όροι μεταφοράς με τις αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Διεύθυνση Επιβατικών Μεταφορών Όροι μεταφοράς με τις αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Τι πρέπει να γνωρίζετε όταν ταξιδεύετε μαζί μας Έκδοση: Σεπτέμβριος 2017 ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΠΑΚΕΤΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ - ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΠΑΚΕΤΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ - ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΠΑΚΕΤΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ - ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΑ Παρακαλείσθε να διαβάσετε προσεκτικά τους παρακάτω Γενικούς Όρους Συμμετοχής (Γ.Ο.Σ.), που ρυθμίζουν τις ευθύνες

Διαβάστε περισσότερα

Προσφορά #1 ΠΑΚΕΤΟ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΜΕ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΕ ΔΥΤΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Προσφορά #1 ΠΑΚΕΤΟ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΜΕ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΕ ΔΥΤΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ Προσφορά #1 ΠΑΚΕΤΟ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΜΕ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΕ ΔΥΤΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ Πλοίο MSC Armonia Ημ/νίες πακέτου 18-26 Ιουνίου Πτήσεις με Ryanair Από Αθήνα 18 Ιουνίου Αθήνα -> Μιλάνο Bergamo 09:45-11:20 (απευθείας

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Διευκρινίσεις για τη μεταφορά συνοδευόμενων ζώων (ζώων συντροφιάς, ζώων βοήθειας) στις αμαξοστοιχίες και τα λεωφορεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

ΘΕΜΑ: Διευκρινίσεις για τη μεταφορά συνοδευόμενων ζώων (ζώων συντροφιάς, ζώων βοήθειας) στις αμαξοστοιχίες και τα λεωφορεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΤΙΟΥ Α.Ε. Αθήνα,13Ιανουαρίου 2014 Διεύθυνση Επιβατικών Μεταφορών Υπηρεσία Τιμολογιακής Πολιτικής Αρ. Πρωτ. :2328185 Επιβατικών Μεταφορών Φ. 70.1.1/13

Διαβάστε περισσότερα

(Νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

(Νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 17.12.2010 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 334/1 I (Νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 1177/2010 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 24ης Νοεμβρίου 2010 για

Διαβάστε περισσότερα

Harley Ride in Greece

Harley Ride in Greece ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ Για την έγκυρη και κατοχυρωμένη συμμετοχή σας, σε οποιαδήποτε από τις αναφερόμενες ως ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ-ΕΚΔΡΟΜΕΣ, οι οποίες και αναφέρονται στο site harleyrideingreece.gr, παρακαλούμε όπως

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 17.2.2004 L 46/1 I (Πράξεις για την ισχύ των οποίων απαιτείται δηµοσίευση) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 261/2004 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 11ης Φεβρουαρίου 2004 για τη θέσπιση κοινών

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ «Για τους όρους αμοιβής και εργασίας των Διπλωματούχων Ξεναγών Αθηνών Πειραιώς και Περιχώρων»

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ «Για τους όρους αμοιβής και εργασίας των Διπλωματούχων Ξεναγών Αθηνών Πειραιώς και Περιχώρων» ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ «Για τους όρους αμοιβής και εργασίας των Διπλωματούχων Ξεναγών Αθηνών Πειραιώς και Περιχώρων» Στην Αθήνα σήμερα 1 Απριλίου 2018, οι υπογράφοντες α) «Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών»,

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα σε τερματικούς σταθμούς μεταφορών στο Βόλο

Έρευνα σε τερματικούς σταθμούς μεταφορών στο Βόλο Έρευνα σε τερματικούς σταθμούς μεταφορών στο Βόλο Το Εργαστήριο Κυκλοφορίας, Μεταφορών και Διαχείρισης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας πραγματοποιεί έρευνα για τους τερματικούς σταθμούς

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Βάσει του Προεδρικού Διατάγματος 339/1996, κατ εφαρμογή της Οδηγίας 90/314/ΕΟΚ

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Βάσει του Προεδρικού Διατάγματος 339/1996, κατ εφαρμογή της Οδηγίας 90/314/ΕΟΚ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ Ακτή Ποσειδώνος 38, Φιλελλήνων 7, Στον ηλεκτρικό σταθμό του Πλατεία Συντάγματος, Πειραιά, 10557 Αθήνα. 18531 Πειραιάς Τηλ. 210 32 32 800 Τηλ. 210 41 01 601 210

Διαβάστε περισσότερα

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗ

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗ 1 Τ.Ε.Ι. ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΜΑ: Η Ακτοπλοΐα στην Ελλάδα, Παρουσίαση της εταιρίας Blue Star Ferries του Ομίλου ATTIKA GROUP. ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗ:ΠΕΡΑΘΩΡΑΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009 Έγγραφο συνόδου 2014 C7-0077/2010 2008/0237(COD) 25/03/2010 Θέση του Συμβουλίου σε πρώτη ανάγνωση Θέση του Συμβουλίου σε πρώτη ανάγνωση για την έκδοση του κανονισμού ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2011/2150(INI)

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2011/2150(INI) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού 24.11.2011 2011/2150(INI) ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με τη λειτουργία και την εφαρμογή των κεκτημένων δικαιωμάτων των ατόμων που ταξιδεύουν

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΑΜΟΙΒΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΞΕΝΑΓΩΝ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΑΜΟΙΒΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΞΕΝΑΓΩΝ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΑΜΟΙΒΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΞΕΝΑΓΩΝ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Στην Αθήνα, 18 Οκτωβρίου 2006, οι υπογράφοντες νόμιμοι εκπρόσωποι αφενός της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξεναγών (Π.Ο.ΞEN.)

Διαβάστε περισσότερα

ΝΑΥΛΟΙ 2013 σε Ευρώ/ανά επιβάτη/ανά όχημα Γραμμή Βενετίας

ΝΑΥΛΟΙ 2013 σε Ευρώ/ανά επιβάτη/ανά όχημα Γραμμή Βενετίας ΝΑΥΛΟΙ 2013 σε Ευρώ/ανά επιβάτη/ανά όχημα Γραμμή Βενετίας ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΣΗΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΧΑΜΗΛΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΜΕΣΑΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΨΗΛΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ Μετάβαση Επιστροφή* Μετάβαση Επιστροφή* Μετάβαση Επιστροφή* DECK Οικονομική

Διαβάστε περισσότερα

Προκηρύσσουμε την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τα τουριστικά γραφεία για τη

Προκηρύσσουμε την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τα τουριστικά γραφεία για τη ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Ρόδος, 23/11/2015 Αρ. Πρωτ.: 2561 Δ/ΝΣΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 2 ο ΓΕΝΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΕΛΑΤΗ ΣΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΤΑΞΙΔΙ Βάσει του Προεδρικού Διατάγματος 339/1996, κατ εφαρμογή της Οδηγίας 90/314/ΕΟΚ

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΕΛΑΤΗ ΣΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΤΑΞΙΔΙ Βάσει του Προεδρικού Διατάγματος 339/1996, κατ εφαρμογή της Οδηγίας 90/314/ΕΟΚ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΕΛΑΤΗ ΣΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΤΑΞΙΔΙ Βάσει του Προεδρικού Διατάγματος 339/1996, κατ εφαρμογή της Οδηγίας 90/314/ΕΟΚ Παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά τους παρακάτω Γενικούς Όρους Συμμετοχής,

Διαβάστε περισσότερα

«Για τους όρους αμοιβής και εργασίας των Διπλωματούχων Ξεναγών Αθηνών Πειραιώς και Περιχώρων»

«Για τους όρους αμοιβής και εργασίας των Διπλωματούχων Ξεναγών Αθηνών Πειραιώς και Περιχώρων» ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ «Για τους όρους αμοιβής και εργασίας των Διπλωματούχων Ξεναγών Αθηνών Πειραιώς και Περιχώρων» Στην Αθήνα σήμερα 20 Μαρτίου 2006, οι υπογράφοντες: α) «Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών»,

Διαβάστε περισσότερα

Απλές συμβουλές για την αγορά τροφίμων τους καλοκαιρινούς μήνες

Απλές συμβουλές για την αγορά τροφίμων τους καλοκαιρινούς μήνες ΕΦΕΤ Διεύθυνση Διατροφικής Πολιτικής & Ερευνών Ιούνιος 2006 Απλές συμβουλές για την αγορά τροφίμων τους καλοκαιρινούς μήνες Απλές συμβουλές για την αγορά τροφίμων τους καλοκαιρινούς μήνες Εκδόθηκε από

Διαβάστε περισσότερα

Κάθε μέρα που μετακινούμαστε στο δρόμο, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον μεγάλο κίνδυνο των ανασφάλιστων οχημάτων, τα οποία ολοένα και αυξάνονται.

Κάθε μέρα που μετακινούμαστε στο δρόμο, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον μεγάλο κίνδυνο των ανασφάλιστων οχημάτων, τα οποία ολοένα και αυξάνονται. Κάθε μέρα που μετακινούμαστε στο δρόμο, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον μεγάλο κίνδυνο των ανασφάλιστων οχημάτων, τα οποία ολοένα και αυξάνονται. Η INTERAMERICAN σάς ενημερώνει για όσα ισχύουν για τα ανασφάλιστα

Διαβάστε περισσότερα

Ταξιδεύουμε Ελλάδα. ζωής. It s the most beautiful time of the year. ταξίδια. γιορτινά WINTER

Ταξιδεύουμε Ελλάδα. ζωής. It s the most beautiful time of the year. ταξίδια. γιορτινά WINTER Ταξιδεύουμε Ελλάδα It s the most beautiful time of the year WINTER 2016-17 γιορτινά ταξίδια ζωής ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΡ.ΜΗΤΡΩΟΥ 0933Ε60000081900 DIESEL TRAVEL Οι γενικοί όροι καθορίζουν τις

Διαβάστε περισσότερα

Γενικοί Όροι και Προϋποθέσεις για το Ηλεκτρονικό Κατάστημα της Olympus

Γενικοί Όροι και Προϋποθέσεις για το Ηλεκτρονικό Κατάστημα της Olympus Γενικοί Όροι και Προϋποθέσεις για το Ηλεκτρονικό Κατάστημα της Olympus 1 Πεδίο εφαρμογής 2 Σύναψη συμβάσεως 3 Δικαίωμα υπαναχώρησης 4 Τιμές Προϊόντων 5 Παράδοση 6 Προθεσμία πληρωμής, υπερημερία 7 Διατήρηση

Διαβάστε περισσότερα

Γραφείο Γενικού Τουρισμού Ενοικιάσεις Τουριστικών Λεωφορείων. Εθνάρχου Μακαρίου 8, Αφάντου Τ.Κ. 85103 Ρόδος

Γραφείο Γενικού Τουρισμού Ενοικιάσεις Τουριστικών Λεωφορείων. Εθνάρχου Μακαρίου 8, Αφάντου Τ.Κ. 85103 Ρόδος Γραφείο Γενικού Τουρισμού Ενοικιάσεις Τουριστικών Λεωφορείων Εθνάρχου Μακαρίου 8, Αφάντου Τ.Κ. 85103 Ρόδος Τηλέφωνο: 2241052035 36 Fax: 2241052037 Email: kbtravel@otenet.gr, www.kbtravel.gr ΡΟΔΟΣ, 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Σ Τ Α Δ Ι Ο Υ 3 Σ Υ Ν Τ Α Γ Μ Α 1 0 5 6 2 Μ Α Τ Ζ Α Γ Ρ Ι Ω Τ Α Κ Η 82 Κ Α Λ Λ Ι Θ Ε Α 1 7 6 7 6 Τ Η Λ. : 2 1 0 3 2 3 2 2 0 0 Φ Α Ξ : 2 1 0 3 2 3 2 2 0 7 Τ Η Λ. : 2 1 0 9 5 7 9 3 0 0 Φ Α Ξ : 2 1 0 9 5

Διαβάστε περισσότερα

3. Η κάρτα Priority Pass δεν αποτελεί ούτε κάρτα πληρωμής ούτε απόδειξη αξιοπιστίας και η προσπάθεια ανάλογης χρήσης της συνιστά απάτη.

3. Η κάρτα Priority Pass δεν αποτελεί ούτε κάρτα πληρωμής ούτε απόδειξη αξιοπιστίας και η προσπάθεια ανάλογης χρήσης της συνιστά απάτη. Όροι χρήσης 1. Ο κάτοχος της κάρτας συμφωνεί ότι κάνοντας χρήση της κάρτας Priority Pass, συμφωνεί και αποδέχεται τους Όρους Χρήσης. Οι όροι αυτοί θα υπερισχύουν έναντι οποιωνδήποτε άλλων όρων και προϋποθέσεων

Διαβάστε περισσότερα

5/6ήµερη "Εορταστική κρουαζιέρα από Πειραιά στην Αδριατική & Βενετία"

5/6ήµερη Εορταστική κρουαζιέρα από Πειραιά στην Αδριατική & Βενετία 5/6ήµερη "Εορταστική κρουαζιέρα από Πειραιά στην Αδριατική & Βενετία" Το πολυτελέ Costa Luminosa το κρουαζιερόπλοιο του Φωτό, θα πραγµατοποιήσειµία µοναδική Εορταστική κρουαζιέρα και διανυκτέρευση στη

Διαβάστε περισσότερα

Τα πρακτορεία που θα καταθέσουν προσφορές πρέπει να εξασφαλίζουν τα παρακάτω:

Τα πρακτορεία που θα καταθέσουν προσφορές πρέπει να εξασφαλίζουν τα παρακάτω: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Νάξος, 15-01-2019 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Αρ. Πρωτ.: 10 ΠΕΡ/ΚΗ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ Δ/ΝΣΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΙΒΛΟΥ ΝΑΞΟΥ Ταχ.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. του ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΕ).../... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. του ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΕ).../... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 31.5.2017 C(2017) 3574 final ANNEX 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ του ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΕ).../... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ προς συμπλήρωση της οδηγίας 2010/40/EΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα