NEWS LETTER ΙΟΥΝΙΟΣ - ΙΟΥΛΙΟΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "NEWS LETTER ΙΟΥΝΙΟΣ - ΙΟΥΛΙΟΣ"

Transcript

1 NEWS LETTER ΙΟΥΝΙΟΣ - ΙΟΥΛΙΟΣ 2013

2 Π ε ρ ι ε χό μ ε ν α - Συνεργασία Fanta και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού 4 - Πρόγραμμα «Νοιάζομαι για την υγεία μου» 5 - Δωρεάν οπωροκηπευτικά από την Ιεράπετρα στη Θεσ/κη 6 - Αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης σε Θεσ/κη, Λάρισα, Ξάνθη, Κομοτηνή & Αλεξ/λη 7 - Φιλοξενία μεταναστών στην Ιεράπετρα 8 - Πρόληψη και καταστολή δασικών πυρκαγιών 9 - Υγειονομική και διασωστική κάλυψη αγώνων ορεινού τρεξίματος 10 - Υγειονομική και διασωστική κάλυψη αθλητικών συναντήσεων 11 - Οργάνωση σεμιναρίων για Πρώτες Βοήθειες 12 - Επιπλέον δράσεις Τομέα Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών 13 - Επίσκεψη στην Αιθιοπία: «Εκπαίδευση στη Βασική Υποστήριξης Ζωής» 14 - Δράσεις Τμήματος Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης 15 - Πρόγραμμα Εθελοντικής Αιμοδοσίας (Τμήμα Ε.Ε.Σ. Κιλκίς) 16 - Δωρεάν εμβολιασμός σε παιδιά (Τμήμα Ε.Ε.Σ. Κατερίνης) 17 - Συλλογή φαρμάκων για το Κοινωνικό Φαρμακείο (Τμήμα Ε.Ε.Σ. Κατερίνης) 18 - Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο σε Σπάρτη & Ιεράπετρα 19 - Δράσεις Τμήματος Ε.Ε.Σ. Λαμίας 20 - Δράσεις Εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας Τμήματος Ε.Ε.Σ. Βόλου 21 - Δράσεις Τμήματος Ε.Ε.Σ. Αγρινίου 22 - Πρόγραμμα VERSO (Τμήμα Ε.Ε.Σ. Ιωαννίνων) 23 - Δράσεις Τμήματος Ε.Ε.Σ. Λήμνου 24 - Δράσεις Τμημάτων Ε.Ε.Σ. Κιλκίς & Κέρκυρας 25 - Δράσεις Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» 26

3 Π ε ρ ι ε χό μ ε ν α - Απονομή Τιμητικών Διακρίσεων σε Εθελοντές Νοσηλευτικής Τελετή Υπόσχεσης Εθελοντών (Τμήμα Ε.Ε.Σ. Λάρισας) 30 - Τελετή Υπόσχεσης Εθελοντών (Τμήματα Ε.Ε.Σ. Χαλκίδας & Ηρακλείου Κρήτης) 31 - Τελετή Υπόσχεσης Εθελοντών (Τμήμα Ε.Ε.Σ. Τρίπολης) 32 - Απονομή Τιμητικής Διάκρισης από την Ολυμπιακή Ακαδημία (Τμήμα Ε.Ε.Σ. Πατρών) 33-8 Μαΐου: «Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού» (Τμήμα Ε.Ε.Σ. Πειραιά) Μαΐου: «Διεθνής Ημέρα Νοσηλευτών» (Ανωτέρα Σχολή Νοσηλευτριών) 35-8 Ιουνίου: «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος» (Τμήμα Ε.Ε.Σ. Ιωαννίνων) Ιουνίου: «Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη» (Ε.Υ.Σ. Καλλιθέας) 37 - Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη (Τμήμα Ε.Ε.Σ. Ιωαννίνων) 38 - Καμπάνια ενημέρωσης για την Εθελοντική Αιμοδοσία (Τμήμα Ε.Ε.Σ. Καλαμάτας) Ιουνίου: «Παγκόσμια Ημέρα Πρόσφυγα» (Τμήμα Ε.Ε.Σ. Πατρών) 40 - «Παιδί και εθελοντισμός» (Τμήμα Ε.Ε.Σ. Πειραιά) 41 - «Γιορτή για τον Εθελοντισμό» («Τεχνόπολις», Γκάζι) 42 - Ευχαριστήριο μήνυμα του Τμήματος Ε.Ε.Σ. Άρτας 43 - Ευχαριστήριο μήνυμα του Τμήματος Ε.Ε.Σ. Κιλκίς 44 - Ευχαριστήριο μήνυμα Κεντρικής Διοίκησης Ε.Ε.Σ Μερικά ακόμα νέα μας Επιγραμματικά! 46

4 Συνεργασία FANTA και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Επιταγή ευρώ παρέδωσε η Fanta στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, στις 8 Ιουλίου 2013, για την υποστήριξη μονογονεϊκών οικογενειών. Με αυτή, η Fanta στηρίζει περίπου 400 οικογένειες που είναι εγγεγραμμένες στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη και Πάτρα. Το χρηματικό αυτό ποσό συλλέχθηκε με την ενεργοποίηση και τη βοήθεια των καταναλωτών, καθώς προήλθε από τις πωλήσεις πορτοκαλάδας Fanta του 1,5 λίτρου και των πολυσυσκευασιών 6 Χ 330ml που έφεραν το λογότυπο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. «Ευχαριστούμε πολύ όλους τους καταναλωτές που στήριξαν την πρωτοβουλία της Fanta να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια σε συνανθρώπους μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη», δήλωσε η κα Ελεάννα Παπαδημητρίου, Υπεύθυνη για το προϊόν Fanta σε Ελλάδα, Μάλτα και Κύπρο. «Εξίσου επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε, όμως, και τον συνεργάτη μας Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, που είναι στην πρώτη γραμμή εδώ και χρόνια και με την πολύτιμη βοήθεια του οποίου κάναμε τις σκέψεις μας πράξη, υλοποιώντας αυτό το πρόγραμμα». Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Αλέξανδρος Παπαδημητρίου «το Πρόγραμμα της Fanta έχει αποδεδειγμένη αξία για τις μονογονεϊκές οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης, καθώς η βοήθεια αυτή θα προσφέρει ανακούφιση στην καθημερινή τους αγωνία, καλύπτοντας για διάστημα 3 μηνών τις διατροφικές ανάγκες των ίδιων και των παιδιών τους».

5 Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Νοιάζομαι για την υγεία μου» Φέτος, για τέταρτη συνεχή χρονιά, o Τομέας Νοσηλευτικής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, σε συνεργασία με την Εταιρεία Coca-Cola Τρία Έψιλον, εκπονεί το ολοκληρωμένο πρόγραμμα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας «Νοιάζομαι για την Υγεία μου», σε 16 νομούς της χώρας και στα αντίστοιχα Περιφερειακά Τμήματα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Αλεξανδρούπολη, Θεσσαλονίκη, Κατερίνη, Ιωάννινα, Ηγουμενίτσα, Τρίκαλα, Λάρισα, Βόλος, Καρδίτσα, Μεσολόγγι, Αγρίνιο, Λαμία, Θήβα, Ναύπλιο, Τρίπολη, Αττική, Πάτρα, Καλαμάτα, Σπάρτη), από το Μάιο έως το Δεκέμβριο Το πρόγραμμα περιλαμβάνει προληπτικό έλεγχο υγείας πληθυσμού και Αγωγή Υγείας για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, με διαδραστικά και βιωματικά σεμινάρια πάνω στις Πρώτες Βοήθειες, την υιοθέτηση ισορροπημένου τρόπου ζωής και την πρόληψη Παιδικών Ατυχημάτων. Στόχος του για φέτος είναι να προσεγγίσει μαθητές και πολίτες, προάγοντας την Υγεία σε απομακρυσμένες ή και υποβαθμισμένες περιοχές της Ελλάδας. Το πρόγραμμα στελεχώνεται από Νοσηλεύτριες και Επισκέπτριες Υγείας, Εθελοντές Γιατρούς και Εθελοντές Νοσηλευτικής του Ε.Ε.Σ.

6 Δωρεάν οπωροκηπευτικά από την Ιεράπετρα στη Θεσσαλονίκη Γέφυρα αλληλεγγύης στήθηκε από την Ιεράπετρα της Κρήτης έως τη Θεσσαλονίκη, με τη συμβολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και με στόχο να βοηθηθούν συνάνθρωποί μας που βιώνουν εντονότερα τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Αφορμή στάθηκε η επιθυμία των παραγωγών οπωροκηπευτικών της Ιεράπετρας να προσφέρουν δωρεάν τα προϊόντα τους, εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού της χώρας μας. Η πρωτοβουλία αυτή είχε ως αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν, αρχικά, στο Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Ιεράπετρας περίπου 15 τόνοι οπωροκηπευτικών, οι οποίοι στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στη Θεσσαλονίκη. Οι Κοινωνικοί Λειτουργοί και οι Εθελοντές του Τμήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού διένειμαν το Σάββατο 1 η Ιουνίου 2013 τα προϊόντα σε ιδρύματα και Μητροπόλεις, προκειμένου να ενισχυθεί το κοινωνικό τους έργο. Επίσης, μεγάλος αριθμός δεμάτων παραδόθηκε σε εκατοντάδες αδύναμες οικονομικά οικογένειες που είναι καταγεγραμμένες στα μητρώα της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Τμήματος Ε.Ε.Σ. Θεσσαλονίκης.

7 Αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ξάνθη, Κομοτηνή & Αλεξανδρούπολη Την αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ξάνθη, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη, για τη στήριξη του έργου των αντίστοιχων τοπικών Τμημάτων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, πραγματοποίησε στις 10 Ιουνίου 2013 η Κεντρική Διοίκηση του Οργανισμού. Συγκεκριμένα, από την Κεντρική Αποθήκη του Ε.Ε.Σ. εστάλησαν είδη ιματισμού, υπόδησης, προϊόντα καθαριότητας και ατομικής υγιεινής καθώς και μεγάλη ποσότητα αναψυκτικών. Η ενέργεια αυτή εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλέγμα δράσεων και πρωτοβουλιών του Εθνικού Συλλόγου για την ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, θυμάτων της οικονομικής κρίσης, όπως αυτές έχουν καταγραφεί από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες των παραπάνω Περιφερειακών Τμημάτων.

8 Φιλοξενία μεταναστών σε σχολικό συγκρότημα της Ιεράπετρας Στο κλειστό γυμναστήριο του σχολικού συγκροτήματος λυκείων Ιεράπετρας θα φιλοξενηθούν οι 130 μετανάστες που επέβαιναν σε ιστιοφόρο, το οποίο εξέπεμψε σήμα κινδύνου κοντά στο Κουφονήσι ανοικτά της Ιεράπετρας, ύστερα από εισροή υδάτων. Στην Ιεράπετρα, μετά την ολοκλήρωση σύσκεψης στο Δημαρχείο, έγινε αυτοψία στο κλειστό γυμναστήριο του σχολικού συγκροτήματος της πόλης, με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπηρεσιών και του λιμενάρχη και αποφασίστηκε ότι ο χώρος είναι κατάλληλος για να καλύψει την προσωρινή διαμονή των μεταναστών. Καθοριστικός για την προετοιμασία του χώρου υπήρξε ο ρόλος του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού Ιεράπετρας, το οποίο μεταξύ άλλων συγκέντρωσε ρούχα, είδη πρώτης ανάγκης, νερά, σεντόνια κ.α.

9 Εθελοντική δασοπροστασία: πρόληψη και καταστολή δασικών πυρκαγιών Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Ιωαννίνων, σε συνεργασία με τη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου, συμμετείχε στην εκπαίδευση για την πρόληψη και την καταστολή δασικών πυρκαγιών, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε από τις 10/6/2013 έως και 14/6/2013 και περιελάμβανε θεωρητική & πρακτική εκπαίδευση. Μετά το τέλος της εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε άσκηση για την καταστολή δασικής πυρκαγιάς στο περιαστικό δάσος Ιωαννίνων. Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Κέρκυρας συνδράμει την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε θέματα συμπληρωματικής επιτήρησης και παρατήρησης από πυροφυλάκια δασικών περιοχών (''Τρουμπέτα'' έξι ημέρες / εβδομάδα), ιδιαίτερα κατά τις ημέρες υψηλής επικινδυνότητας. Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Περιφερειακού Τμήματος Πατρών συμμετείχε σε πρόγραμμα εκπαίδευσης για την πρόληψη και την καταστολή δασικών πυρκαγιών, μαζί με άλλες εθελοντικές οργανώσεις της περιοχής. Το τριήμερο πρόγραμμα εκπαίδευσης, διάρκειας 21 ωρών, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τη Διοίκηση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αχαΐας, έπειτα από διαταγή του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος και περιελάμβανε θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση.

10 Υγειονομική και διασωστική κάλυψη αγώνων ορεινού τρεξίματος Για 4η χρόνια, σε μια δύσβατη διαδρομή με ιδιαίτερες δυσκολίες, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών Ρεθύμνου, σε συνεργασία με το Κλιμάκιο Αμαρίου και το Σώμα Σαμαρειτών Ηρακλείου, κάλυψε υγειονομικά τον αγώνα ορεινού τρεξίματος Psiloritis Race. Ο διεθνής ορεινός αγώνας «Psiloritis Race» αποτελεί μια αθλητική συνάντηση που προβάλλει τη σωματική άσκηση, σε συνδυασμό με το περιβάλλον και την επαφή με τη φύση, προσελκύοντας έλληνες και ξένους αθλητές από όλο τον κόσμο. Για 3η συνεχόμενη χρονιά, ο Τομέας Σαμαρειτών, με τη συμμετοχή Εθελοντών των Περιφερειακών Τμημάτων Κατερίνης, Λάρισας και Θεσσαλονίκης, ανέλαβε την υγειονομική και διασωστική κάλυψη του 10ου Olympus Marathon, που διεξήχθη στον Όλυμπο στις 30 Ιουνίου Συνολικά, αναπτύχθηκαν στον ορεινό όγκο του Ολύμπου 59 Εθελοντές πλήρως εξοπλισμένοι, επανδρώνοντας Σταθμούς Α Βοηθειών και Επικοινωνιών Ρ/Τ. Αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία όλα τα περιστατικά, από τα οποία ένα μόνο χρειάστηκε να διακομιστεί στο Κέντρο Υγείας Λιτόχωρου.

11 Υγειονομική και διασωστική κάλυψη αθλητικών συναντήσεων Οι Εθελοντές Σαμαρείτες, Διασώστες & Ναυαγοσώστες Αθηνών, έπειτα από αίτημα της διοργανώτριας ομοσπονδίας, ανέλαβαν την υγειονομική κάλυψη της Ποδοσφαιρικής Εβδομάδας «Special Olympics» που διεξήχθη στις 21, 22 και 23 Μαΐου, στα γήπεδα των Ολυμπιακών Ακινήτων στο Πάρκο Γουδί, με τη συμμετοχή αθλητών, καλλιτεχνών, δημοσιογράφων και παλαιμάχων ποδοσφαιριστών. Επίσης, ολοκλήρωσαν επιτυχώς, για 2 η συνεχή χρονιά, τη συνεργασία τους με την ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, καλύπτοντας, με τον ιατρό του γηπέδου, υγειονομικά τους παίκτες της ΠΑΕ καθώς και το φίλαθλο κοινό, στις εντός έδρας αγωνιστικές αναμετρήσεις. Στο γήπεδο λειτουργούν 4 πλήρως εξοπλισμένοι σταθμοί Α Βοηθειών και κεντρικό ιατρείο. Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Κατερίνης ανέλαβε την ευθύνη της υγειονομικής κάλυψης του τουρνουά των τμημάτων υποδομής ποδοσφαίρου «Λάζαρος Ξανθόπουλος», που διοργάνωσε ο ΓΑΣ Σβορώνου, το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Μαΐου Η συνεργασία της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος με τον Τομέα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ξεκίνησε από το μπιτς χάντμπολ, συνεχίστηκε στη σάλα και πλέον επεκτείνεται και στις αναπτυξιακές δράσεις. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός έδωσε το παρών στο 1ο Τουρνουά street handball, που διοργάνωσε ο ΓΑΣ Καματερού, βοηθώντας στην ολοκλήρωση μιας άρτιας διοργάνωσης. Η Αθλητική Λέσχη Μεσαράς «Καπετάν Μιχάλης Κόρακας» ζήτησε τη συνδρομή του Σώματος Σαμαρειτών Μοιρών Ε.Ε.Σ. για την υγειονομική κάλυψη των Παγκρήτιων Σχολικών Αγώνων Ξιφασκίας στο κλειστό Γυμναστήριο Μοιρών.

12 Οργάνωση σεμιναρίων για Πρώτες Βοήθειες Μία πολύ ευχάριστη εμπειρία βίωσαν οι μαθητές της Ακαδημίας Ποδηλασίας του Δήμου Λαρισαίων κατά την παρουσίαση μαθήματος Πρώτων Βοηθειών από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών Λάρισας. Από τον Φεβρουάριο του 2013, έχει ξεκινήσει μία ευρύτερη συνεργασία του Τομέα Σαμαρειτών με το Υπουργείο Παιδείας, με στόχο την οργάνωση Επιμορφωτικών Βιωματικών Σεμιναρίων Α' Βοηθειών σε 250 Εκπαιδευτικούς Νηπιαγωγούς, με θέμα «Πρώτες Βοήθειες στο Νηπιαγωγείο».

13 Εθελοντική δασοπροστασία Ημερίδα Ασφαλούς Οδήγησης Μηχανοκίνητου Δικύκλου «Run Greece 2013» Ηράκλειο της Κρήτης 3ο «Patras Motor Show» «Γλαύκος Τρίαθλος», Κάρυστος Καθαρισμός Θερμαϊκού κόλπου «Matala Beach Festival» Άσκηση περισυλλογής ιπταμένου Πολεμική Αεροπορία Θαλάσσιο ναυάγιο, Σαλαμίνα

14 Επίσκεψη στην Αιθιοποία: «Εκπαίδευση στη Βασική Υποστήριξης Ζωής» Μια διαφορετική εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε από τον Εκπαιδευτή Πρώτων Βοηθειών και Εθελοντή Διασώστη του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών Νέας Σμύρνης κ. Γιώργο Κουσούλη, στις αρχές Μαΐου. Ο κ. Κουσούλης επισκέφθηκε την πρωτεύουσα της Αιθιοπίας Αντίς Αμπέμπα, ανταποκρινόμενος σε παλαιότερο αίτημα της τοπικής κοινότητας. Μετά από έγκριση του Τομέα Σαμαρειτών, και με εξοπλισμό που μετέφερε από το Τμήμα της Ν. Σμύρνης, ανέλαβε να εκπαιδεύσει 27 άτομα, στο πεδίο της «Βασικής Υποστήριξης Ζωής», τα οποία κατά κύριο λόγο ανήκαν είτε στο ιατρονοσηλευτικό είτε στο διοικητικό προσωπικό των τοπικών νοσοκομείων.

15 Δράσεις Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης Πρακτική εκπαίδευση τάξης εθελοντών Νοσηλευτικής 2013 στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Τακτοποίηση και διανομή δεμάτων σε άπορες οικογένειες Αποστολή στο ακριτικό νησί της Σαμοθράκης για εκπαίδευση στις Πρώτες Βοήθειες Υγειονομική κάλυψη φιλανθρωπικού αγώνα μπάσκετ παλαίμαχων πρωταθλητών Παραλαβή ανθρωπιστικού υλικού από την Κεντρική Αποθήκη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο του Τμήματος στην επέτειο της 14ης Μαΐου

16 Πρόγραμμα Εθελοντικής Αιμοδοσίας από το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Κιλκίς Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε το πρόγραμμα Εθελοντικής Αιμοδοσίας του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Κιλκίς, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Μαΐου 2013, στην πλατεία Ειρήνης, στο κέντρο της πόλης. Δεκάδες πολίτες συμμετείχαν στη διαδικασία, δείχνοντας εμπράκτως ευαισθησία και ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο, σε μια χειρονομία αγάπης και κοινωνικής αλληλεγγύης. Εκατοντάδες κάτοικοι, επίσης, ενημερώνονταν από τους εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος, μέσω της διανομής πληροφοριακού υλικού, για τα Προγράμματα εθελοντικής αιμοδοσίας, τη σημασία της προσφοράς αίματος για τις ζωές όλων μας και τις εκπαιδευτικές δράσεις που διοργανώνονται από το Τμήμα Κιλκίς, καθ όλη τη διάρκεια του έτους. Η Εθελοντική Αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε χάρη στην άψογη συνεργασία μεταξύ των εθελοντών του Τμήματος και του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς (με την ενεργό συμμετοχή τόσο του Διευθυντή όσο και του ιατρικού και λοιπού προσωπικού) καθώς οι αιμοληψίες έγιναν από κινητή μονάδα που διέθεσε το Νοσοκομείο.

17 Δωρεάν εμβολιασμός σε παιδιά από το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Κατερίνης Στα πλαίσια του προγράμματος εμβολιά ΖΩ πραγματοποιήθηκε η δεύτερη φάση εμβολιασμού παιδιών ανασφάλιστων και απόρων οικογενειών. Η δράση οργανώθηκε με πρωτοβουλία της Εφορείας Εθελοντών Νοσηλευτικής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κατερίνης, σε συνεργασία με την Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Κατερίνης, χάρη στην πολύτιμη χορηγία του Συνδέσμου Κληρικών της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους (Σ.Ι.ΜΗ.Κ.) και με την καθοριστική συμβολή των πολιτών του Νομού Κατερίνης. Ο εμβολιασμός έλαβε χώρα στο κτίριο του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Κατερίνης (Αγίας Παρασκευής 33), την Παρασκευή 31 Μαΐου 2013.

18 Συλλογή φαρμάκων για το Κοινωνικό Φαρμακείο από το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Κατερίνης Στα πλαίσια της πρωτοβουλίας του ραδιοφωνικού σταθμού, του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος και του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Κατερίνης, στις 8 & 9 Ιουνίου, στην Πλατεία Ελευθερίας της πόλης, οργανώθηκε δράση για τη συγκέντρωση φαρμάκων για την ενίσχυση του Κοινωνικού Φαρμακείου του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης. Η λειτουργία του κοινωνικού φαρμακείου έχει αποδώσει, έως σήμερα, τα μέγιστα σε ανέργους, ανασφάλιστους και γενικότερα σε αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας. Ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου κ. Αστέριος Φαρμάκης, αφού αναγνώρισε το σημαντικό ρόλο που έχει επιτελέσει τόσο η Εκκλησία όσο και το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Κατερίνης στην κατεύθυνση αυτή, απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες της Πιερίας να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, αναφέροντας ειδικότερα: «Φέτος δίνουμε ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στην προσπάθειά μας και πεποίθησή μας είναι ότι η ανταπόκριση των συμπολιτών μας θα είναι ακόμη πιο θερμή». Έχοντας αναλάβει τη συλλογή και την παράδοση των φαρμάκων στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Νοσοκομείου, ο Αρχηγός των Εθελοντών Σαμαρειτών κ. Δημήτριος Κατιρτζής δήλωσε ότι «από εδώ και στο εξής, η κοινωνική προσφορά και η αλληλεγγύη θα αποτελούν τις βάσεις για την επίλυση των κοινωνικών προβλημάτων».

19 Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο σε Σπάρτη & Ιεράπετρα Τρεις μήνες λειτουργίας έχει ήδη συμπληρώσει το Κοινωνικό Ιατρείο -Φαρμακείο στη Σπάρτη που δημιούργησε ο Δήμος, σε συνεργασία με τον Ιατρικό και τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Λακωνίας και το Τοπικό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, προκειμένου να ενισχυθούν οικονομικά αδύναμοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας. Σε μια περίοδο κατά την οποία η αλληλεγγύη αποκτά ιδιαίτερη αξία για να υπερβούμε τη βαθιά κρίση που διέρχεται η χώρα μας, εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Ιεράπετρας, αξιοποιώντας ποικίλες μορφές συλλογικοτήτων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, αποφάσισαν να διαμορφώσουν χώρο εντός του οικήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τη στέγαση Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου. Σχολιάζοντας την πρωτοβουλία αυτή, ο Πρόεδρος του Τμήματος Ιεράπετρας και χειρουργός κ. Ανδρέας Μαμαντόπουλος δήλωσε πως «δεν έχουμε καμία πρόθεση να υποκαταστήσουμε τις υποχρεώσεις της Πολιτείας προς τους πολίτες της ( ). Είμαστε κοντά στους αγώνες για την επιβίωση του Νοσοκομείου μας και μαζί με τον εθελοντισμό διατηρούμε το δικαίωμα της πολιτικής σκέψης ως ελεύθεροι πολίτες. Μαζί με το "ναι" στην πολιτικοποίηση των πολιτών, επαναλαμβάνουμε το παλαιό αλλά μεγάλο "ναι" στην κοινωνικοποίηση της Πολιτείας.

20 Δράσεις Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Λαμίας Κοινωνικοί Λειτουργοί και Εθελοντές της Κοινωνικής Πρόνοιας του Περιφερειακού Τμήματος Λαμίας ανέλαβαν την πρωτοβουλία να συγκεντρώσουν τρόφιμα, ρούχα και παιχνίδια για την ενίσχυση άπορων ατόμων και οικογενειών που εξυπηρετούνται από την Κοινωνική Υπηρεσία του Τμήματος. Παρευρέθησαν σε κεντρική πλατεία της Λαμίας και δέχθηκαν τις προσφορές των πολιτών. Συνολικά συγκεντρώθηκαν 110 πακέτα με ρούχα και παιχνίδια και 55 πακέτα με τρόφιμα. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, πραγματοποιήθηκε η 47 η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, από τις 18 έως τις 26 Μαΐου Οι Κοινωνικοί Λειτουργοί και οι Εθελοντές που δραστηριοποιούνται στον Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας του Περιφερειακού Τμήματος Λαμίας, σε καθημερινή βάση, σε περίπτερο που οι ίδιοι διαμόρφωσαν σε κτίριο της Έκθεσης, πρόβαλλαν το διαχρονικό ανθρωπιστικό έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και ενημέρωναν τους πολίτες της Λαμίας για τις δράσεις του Τομέα.

21 Δράσεις Εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Βόλου Συνολικά συγκεντρώθηκαν 80 πακέτα με ρούχα και παιχνίδια. Εθελοντές της Κοινωνικής Πρόνοιας του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Βόλου βρέθηκαν στην Πλατεία Αγίου Νικολάου, στις 31 Μαΐου και 1 Ιουνίου, συγκεντρώνοντας ιματισμό και παιχνίδια για άπορες οικογένειες και παιδιά.

22 Δράσεις Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Αγρινίου Το Περιφερειακό Τμήμα Αγρινίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στο πλαίσιο των ενεργειών του για τη στήριξη και ανακούφιση των συμπολιτών μας που βρίσκονται σε αδυναμία λόγω της παρούσας οικονομικής κρίσης, υλοποιεί συχνά δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης. Οι δράσεις αυτές βρίσκουν απήχηση και αγκαλιάζονται με θέρμη τόσο από τους φίλους όσο και από τους ενεργούς υποστηρικτές του Τμήματός μας. Συγκεκριμένα, το Περιφερειακό Τμήμα, το προηγούμενο διάστημα, οργάνωσε την/τον: 26 Απριλίου: Επίσκεψη εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας στο 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο. 30 Απριλίου: Εκκλησιασμό εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας στο εκκλησάκι του Γηροκομείου. Επικοινωνία και στήριξη των ηλικιωμένων. 8 Μαΐου: Επίσκεψη, στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας Ερυθρού Σταυρού, στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου και παροχή συνδρομής στο έργο του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού για τη θεραπεία πασχόντων συμπολιτών μας. 9 Μαΐου: Εκπροσώπηση στην τελετή λιτάνευσης της εικόνας του Αγ. Χριστοφόρου πολιούχου Αγρινίου. Επίσης, κατά τις ημέρες των εορτών διανεμήθηκαν σε εξυπηρετούμενους του Τμήματος 75 δέματα τροφίμων και δωρο-επιταγές (αξίας 100 ευρώ) για τα Super Market ΑΒ Βασιλόπουλος. Τέλος το Διοικητικό Συμβούλιο του Περιφερειακού Τμήματος Αγρινίου επιθυμεί να ευχαριστήσει θερμά τους κ.κ. Λάμπρο Κοτρολό, Βασίλειο Παπαθανάση, Κων/νο Αλεξάκη και Χρήστο Πουρνάρα για την πολύτιμη βοήθεια που προσέφεραν σε άπορες οικογένειες της Κοινότητας.

23 Πρόγραμμα VERSO Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Ιωαννίνων Την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013, τριμελής αντιπροσωπεία του Netzwerk Lippe ggmbh (Δικτύου Υπηρεσιών της περιφέρειας Lippe στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία για την εύρεση εργασίας και την επαγγελματική αποκατάσταση) επισκέφθηκε το Περιφερειακό Τμήμα Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Οι εκπρόσωποι περιηγήθηκαν στους χώρους όπου στεγάζεται το Τμήμα Ιωαννίνων και ενημερώθηκαν για τις δράσεις του από τους υπεύθυνους και εθελοντές των τριών εθελοντικών σωμάτων. Η περιφέρεια Lippe συμμετέχει ως εταίρος στο πρόγραμμα VERSO, ένα Πανευρωπαϊκό Πρόγραμμα για την ανάπτυξη και την ανταλλαγή γνώσεων και κατάλληλων πρακτικών εθελοντισμού. Στο πλαίσιο αυτού, ανεξάρτητοι ερευνητές και τοπικές αυτοδιοικήσεις καλούνται να εργαστούν από κοινού για την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των Ευρωπαίων πολιτών και την προώθηση της ευρωπαϊκής απασχό- λησης, μέσω της μάθησης και της ανταλλαγής βέλτιστων πρακτικών εθελοντικής εργασίας. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν τέσσερα ερευνητικά ιδρύματα (εταίροι γνώσης) και οκτώ περιφερειακές αρχές από ισάριθμες χώρες της Ε.Ε., συμπεριλαμβανομένης της Περιφέρειας Ηπείρου και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Εκ μέρους του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, μετά από πρόταση του Ομότιμου Καθηγητή κ. Σπ. Πανταζή, συμμετέχει η κοινωνική λειτουργός του Τμήματος Ε.Ε.Σ. Ιωαννίνων κα Αικατερίνη Ραμιώτη (ως μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου), ενώ η Περιφέρεια Ηπείρου έχει επιλέξει να παρουσιάσει ως καλή πρακτική εθελοντισμού την εκπαίδευση και τις δράσεις του Σώματος Εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας του Τμήματος.

24 Δράσεις Περιφερειακού Τμήματος E.E.Σ. Λήμνου Οι νεαροί φίλοι της ομάδας του Παναθηναϊκού Λήμνου συγκέντρωσαν και εμπιστεύτηκαν στο Περιφερειακό μας Τμήμα σημαντική ποσότητα τροφίμων, τα οποία και διατέθηκαν σε οικογένειες της κοινότητας που αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, κατά την παράδοσή τους, ως Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Λήμνου, τους εκφράσαμε τις θερμές μας ευχαριστίες για την κίνησή τους αυτή, διαπιστώνοντας με αίσθημα ελπίδας το βαθμό προθυμίας τους να συμμετάσχουν εθελοντικά σε επιπλέον δραστηριότητες. Τους δασκάλους, και ιδιαίτερα τους μικρούς μαθητές, ευχαριστήσαμε ακόμη για το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια των εορτών (τόσο των Χριστουγέννων όσο και του Πάσχα), με τις προτροπές των γονιών αλλά και των καθηγητών τους, προσέφεραν τρόφιμα στα «ΚΑΛΑΘΙΑ ΑΓΑΠΗΣ» που είχαν τοποθετηθεί σε ειδικούς χώρους των σχολείων. Στους μαθητές, μαζί με τις ευχές μας για ένα ξεκούραστο και ξέγνοιαστο καλοκαίρι, δωρίσαμε καλοκαιρινά είδη ένδυσης, μια προσφορά του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Από την άλλη πλευρά, σημειώνουμε ότι συνεχίζεται έως και σήμερα η προσπάθεια του Δ.Σ., των Εθελοντών και Εθελοντριών, όπως επίσης και των φίλων του Τμήματος Ε.Ε.Σ. Λήμνου για τη σίτιση, ένδυση, περίθαλψη και φαρμακευτική κάλυψη (από το Κοινωνικό Φαρμακείο) μεταναστών και προσφύγων χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα που καταφθάνουν στο νησί το τελευταίο διάστημα.

25 Δράσεις Τμήματος ΕΕΣ Κιλκίς Δράσεις Τμήματος ΕΕΣ Κέρκυρας Ακόμα μια φορά οι εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού έδωσαν το παρόν! Ξεκινώντας με τη λαμπρή υποδοχή της Ιερής Εικόνας της Παναγίας Σουμελάς στις 18 Ιουνίου, του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου στις 20 Ιουνίου και τέλος με τη μεγάλη συμμετοχή αντιπροσωπευτικού τμήματος στην παρέλαση της Παρασκευής 21ης Ιουνίου, οι εθελοντές απέδειξαν ακόμη μια φορά πως ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός είναι φορέας με πλούσιο και ενεργό δυναμικό, πάντοτε παρών στο φιλανθρωπικό, κοινωνικό και πολιτιστικό έργο της πόλης μας. Την Κυριακή 9 Ιουνίου, το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Κέρκυρας, σε συνεργασία με την ΜΚΟ Παλμός, πραγματοποίησε ολοήμερο φεστιβάλ για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Επιζώντων από τον Καρκίνο. Από νωρίς το πρωί, οργανώθηκαν δράσεις ζωγραφικής για παιδιά, ακούστηκαν τραγούδια από την παιδική χορωδία Κέρκυρας και ομιλίες ασθενών που κέρδισαν τη μάχη με τη νόσο. Ακόμη διοργανώθηκε Bazaar, ποδηλατοδρομία κ.α. ενώ το φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με ζωντανές συναυλίες κερκυραϊκών συγκροτημάτων.

26 Ψυχαγωγικές δραστηριότητες Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» Το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» ( Εξαρχείων Κυψέλης Πατησίων ) του Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας, τους μήνες Απρίλιο και Μάιο 2013, υλοποίησε μια σειρά από κοινωνικές δραστηριότητες με στόχο την ενδυνάμωση και τόνωση της ψυχολογικής διάθεσης των μοναχικών ηλικιωμένων ατόμων και των ατόμων με αναπηρία που εξυπηρετούνται από την Υπηρεσία. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν: Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Θεογεννήτορας στη Μαλακάσα (10 Απριλίου 2013) που οργανώθηκε από την Ομάδα Εθελοντών του Προγράμματος. Προσφορά συμβολικών δώρων (λαμπάδες, τσουρέκια, κεριά κ.α.) σε εξυπηρετούμενους του Προγράμματος, κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα, από την Ομάδα Εθελοντών. Αφήγηση του Πασχαλινού διηγήματος «Χωρίς στεφάνι» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, τη Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου 2013, στο χώρο της Υπηρεσίας και συντονισμός ανοιχτής συζήτησης από την κοινωνική λειτουργό της Υπηρεσίας, με τη συμμετοχή των εξυπηρετουμένων. Το έργο της αφήγησης ανέλαβε δόκιμη εθελόντρια του Προγράμματος. Επίσκεψη ομάδας εξυπηρετουμένων στο Κέντρο Ελληνισμού Ιδρύματος Δαμιανού, στο Σχίνο Λουτρακίου (24 Μαΐου 2013) με παράλληλη ξενάγηση στον Κήπο Ελληνικής Παιδείας & Πολιτισμού και στον Ιστορικό Ροδόκηπο.

27 Απονομή Τιμητικών Διακρίσεων & Προαγωγών σε Εθελοντές Νοσηλευτικής Ε.Ε.Σ. Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Αλέξανδρος Παπαδημητρίου, στον εναρκτήριο χαιρετισμό του, ανέδειξε το «σημαντικό κοινωνικό ρόλο που διαδραματίζουν οι νοσηλευτικές υπηρεσίες του Ε.Ε.Σ., μέσω της λειτουργίας δομών που καλύπτουν αυξανόμενες ιατρονοσηλευτικές ανάγκες». Υποστήριξε ακόμη ότι ο Ε.Ε.Σ. καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια «ούτως ώστε να ενισχύσει τη λειτουργικότητα των υπαρχουσών δομών και να αξιοποιήσει το διαθέσιμο εθελοντικό του δυναμικό, προκειμένου ο Τομέας Νοσηλευτικής να συνεχίσει να παρέχει υπηρεσίες α βάθμιας φροντίδας υγείας και πρόληψης μέσα από ένα οργανωμένο πλαίσιο». Ο Τομέας Νοσηλευτικής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στα πλαίσια του εορτασμού των 150 χρόνων ανθρωπιστικής προσφοράς του Ερυθροσταυρικού Κινήματος και του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Νοσηλευτών, οργάνωσε εκδήλωση στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», την Πέμπτη 20 Ιουνίου Σε αυτήν απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις σε εθελοντές και σε νοσηλεύτρια του Τομέα ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκαν προαγωγές Εθελοντών Νοσηλευτικής.

28 Στην ομιλία της, η Τομεάρχης Νοσηλευτικής Ε.Ε.Σ. κα Παρασκευή Φελέκη, ανέλυσε τους Αναπτυξιακούς Στόχους Χιλιετίας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την Υγεία και υπογράμμισε την αξία του εξειδικευμένου και έμπειρου νοσηλευτή στην «προσέγγιση μη προνομιούχων πληθυσμών», με απώτερο στόχο την ασφαλή διαβίωση και προστασία τους. Στη συνέχεια, παρουσίασε το έργο του Τομέα Νοσηλευτικής, κατά το προηγούμενο έτος, σε σχέση με τους δύο Στόχους που αφορούν τη «μείωση της παιδικής θνησιμότητας» και τη «βελτίωση της μητρικής υγείας», το οποίο ενδεικτικά περιέλαβε: την εξέταση παιδιών από τους παιδιάτρους των Εκπαιδευτικών Υγειονομικών Σταθμών (ΕΥΣ), την κατ οίκον επίσκεψη 172 οικογενειών για συμβουλευτική μητέρων & νεογνών, την επίσκεψη 810 μητέρων στα νοσηλευτικά ιατρεία των ΕΥΣ για συμβουλευτική, την πραγματοποίηση εμβολιασμών σε παιδιά ευπαθών ομάδων, ανέργων & ανασφάλιστων οικογενειών, τον έλεγχο μαθητών για φυματίωση με test mantoux, την εξέταση και τον εμβολιασμό 650 νεογνών & βρεφών, τη γυναικολογική εξέταση 700 γυναικών, την εξέταση 390 γυναικών με test pap.

29 Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών ακολούθησαν οι απονομές. Συγκεκριμένα, απονεμήθηκε ο Αργυρός Σταυρός σε 14 Επιθεωρήτριες Εθελόντριες Νοσηλευτικής Ε.Ε.Σ. και πραγματοποιήθηκαν οι εξής προαγωγές Εθελοντών Νοσηλευτικής: α) μιας Εθελόντριας σε Επιθεωρήτρια επί τιμή, β) μιας Εθελόντριας σε Προϊσταμένη Α και γ) τεσσάρων Εθελοντριών σε Προϊσταμένες Β. Στη συνέχεια, ακολούθησε η παρουσίαση του μεταλλίου «Florence Nightingale» από την Προϊσταμένη Εκπαίδευσης Νοσηλευτριών & Εθελοντών Ε.Ε.Σ. κα Λαμπρινή Παπαδοπούλου, ενός μεταλλίου που θεσπίστηκε το 1912, με απόφαση της 9ης Διεθνούς Διάσκεψης Ερυθρών Σταυρών, το οποίο και αποτελεί την υψηλότερη τιμητική διάκριση διεθνώς για νοσηλευτές. Φέτος, το μετάλλιο «Florence Nightingale» απονεμήθηκε στη νοσηλεύτρια του Τομέα Νοσηλευτικής Ε.Ε.Σ. κα Λίνα Τσίτσου. Το πλούσιο βιογραφικό της, η συμμετοχή της σε αποστολές υψηλού κινδύνου (σε Αφγανιστάν, Αλβανία, Ινδονησία), το εθελοντικό της πνεύμα και η αφοσίωσή της στα ιδεώδη του Κινήματος, ήταν οι κυριότεροι παράγοντες βάσει των οποίων κρίθηκε άξια να τιμηθεί με την ύψιστη αυτή διάκριση.

30 Τελετή Υπόσχεσης Εθελοντών στο Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Λάρισας Την Πέμπτη 23 Μαΐου 2013, πραγματοποιήθηκε από το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Λάρισας Τελετή Υπόσχεσης Εθελοντών, Απονομής Πτυχίων και Προαγωγών του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Ιδιαίτερα τιμητική υπήρξε η παρουσία του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Αλέξανδρου Παπαδημητρίου. Στο χαιρετισμό που απηύθυνε προς τους Εθελοντές, ο κ. Παπαδημητρίου υπογράμμισε το σημαντικό έργο που ανιδιοτελώς προσφέρουν στην ελληνική κοινωνία, συχνά υπό αντίξοες συνθήκες, και τους ευχαρίστησε συνολικά για τη μακρά συνεισφορά τους στον Οργανισμό. Στην τελετή, εκτός από τα μέλη της διοίκησης και εκπροσώπους τοπικών φορέων, παρευρέθησαν ο Τομεάρχης του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών κ. Ιωάννης Μακρής όπως επίσης και Εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Κατερίνης.

31 Τελετή Υπόσχεσης Εθελοντών στα Περιφερειακά Τμήματα Χαλκίδας & Ηρακλείου Κρήτης Στις 26 Μαΐου 2013, πραγματοποιήθηκε από το Περιφερειακό Τμήμα Χαλκίδας Τελετή Υπόσχεσης Εθελοντών του Ε.Ε.Σ. Την Υπόσχεση έδωσαν συνολικά τριάντα έξι (36) Εθελοντές Σαμαρείτες, δώδεκα (12) Εθελόντριες Νοσοκόμες και δεκαεννέα (19) Εθελόντριες Κοινωνικής Πρόνοιας, στη σεμνή τελετή που έλαβε χώρα στην αίθουσα της Σχολής Πεζικού Χαλκίδας. Τη Διοίκηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας κ. Αντώνης Πετμεζάς. Από τον Τομέα Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών παρευρέθησαν ο Τομεάρχης κ. Ιωάννης Μακρής καθώς και οι κ.κ. Δρόσος, Μπαρτζώκα, και Σταμάτη. Τέλος, παρούσα στην εκδήλωση ήταν η πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Χαλκίδας κ. Λυμπερίου. Το Σάββατο 1 Ιουνίου 2013 το Περιφερειακό Τμήμα Ηρακλείου διοργάνωσε Τελετή Υπόσχεσης Εθελοντών, απονομής πτυχίων και προαγωγών Εθελοντών Σαμαρειτών, Κοινωνικής Πρόνοιας και Νοσηλευτικής. 70 Σαμαρείτες συνολικά έδωσαν την Υπόσχεση του Εθελοντή ενώ άλλοι 10 προήχθησαν σε εθελοντές Γ και Β τάξεως. Την τελετή στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου παρακολούθησαν περίπου 700 θεατές, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών και των Περιφερειακών Τμημάτων της Κρήτης. Την Κεντρική Διοίκηση εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Σ. κ. Νικόλαος Δουνδουλάκης.

32 Τελετή Υπόσχεσης Εθελοντών στο Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Τρίπολης Την Κυριακή 16 Ιουνίου 2013, πραγματοποιήθηκε η Τελετή Υπόσχεσης Εθελοντών Ε.Ε.Σ., στην έδρα του Περιφερειακού Τμήματος Τρίπολης. Στην τελετή παρευρέθησαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών του νομού Αρκαδίας, αλλά και των Περιφερειακών Τμημάτων Ε.Ε.Σ. Πελοποννήσου. Την Κεντρική Διοίκηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας κ. Αντώνιος Πετμεζάς ενώ τον Τομέα Σαμαρειτών ο Τομεάρχης κ. Ιωάννης Μακρής.

33 Απονομή Τιμητικής Διάκρισης από την Ολυμπιακή Ακαδημία στο Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Πατρών Η Εφορεία της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας απένειμε στο Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Πατρών του Ε.Ε.Σ. την τιμητική διάκριση ΑΘΗΝΑ, ως αναγνώριση της σημαντικής συμβολής του Σώματος στο έργο της Ακαδημίας. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, την Τετάρτη 12 Ιουνίου Το βραβείο παρέλαβε από τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας κ. Ισίδωρο Κούβελο, η Αρχηγός του Σώματος Σαμαρειτών Πατρών κα Ανδριάνα Φιλοπούλου. Η συγκίνηση και η χαρά ήταν μεγάλη τόσο για την ίδια όσο και για τους τιμώμενους εθελοντές, οι οποίοι προσφέρουν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους στην κοινότητα, κάθε φορά που κρίνεται αναγκαίο.

34 8 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού (Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Πειραιά) Το Τμήμα Ε.Ε.Σ. Πειραιά γιόρτασε στη φιλόξενη αίθουσα της Ελληνογαλλικής Σχολής Πειραιά «Saint-Paul» την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη της ξεχωριστής Εθελόντριας Νοσηλευτικής Κατερίνας Λωράν, το έργο της οποίας αποτελεί για το Κίνημα, τα Στελέχη και τους Εθελοντές σπουδαίο παράδειγμα προς μίμηση και πηγή έμπνευσης. Ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Αντώνης Πετμεζάς, στην ομιλία του, εστίασε συνολικά στον ανθρωπιστικό ρόλο του Οργανισμού, επισημαίνοντας την ίδια στιγμή την πλήρη στήριξη του Διοικητικού Συμβουλίου προς τα Στελέχη, το προσωπικό και τους Εθελοντές του Τμήματος. Ακολούθησε προβολή οπτικό-ακουστικού υλικού και ομιλία της προέδρου του Τμήματος κας Ελένης Δρυ, σχετικά με τη δράση και την προσφορά της Κατερίνας Λωράν. Η κα Δρυ βασίστηκε σε προσωπικά βιώματα από τη συνεργασία της με την Κατερίνα Λωράν, σκιαγραφώντας με ανάγλυφο τρόπο την ανθρώπινη αλλά και -σε πολλούς- άγνωστη πλευρά της. Η τρίτη ενότητα της εκδήλωσης ήταν αφιερωμένη στα στελέχη, τους εθελοντές και τους συνεργάτες των τριών Υπηρεσιών του Τμήματος (Τομέα Νοσηλευτικής, Κοινωνικής Υπηρεσίας & Σαμαρειτών) που με τις συνεχείς και κοπιώδεις προσπάθειές τους χαράσσουν το δικό τους μονοπάτι σε ό,τι έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε «κοινωνική προσφορά, αλληλεγγύη, αγάπη για τον συνάνθρωπο».

35 12 Μαΐου: «Διεθνής Ημέρα Νοσηλευτών» (Ανωτέρα Σχολή Νοσηλευτριών Ε.Ε.Σ.) Στις 30 Μαΐου 2013, στο αμφιθέατρο του Γ.Ν.Α. «Κοργιαλένειο - Μπενάκειο» Ε.Ε.Σ. πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Νοσηλευτών. Ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η κ. Γκότση Ευσταθία, Νοσηλεύτρια Τ.Ε. MS(c) Τ.Ε.Ι. Το θέμα της ομιλίας της ήταν: «Κλείνοντας το χάσμα. Αναπτυξιακοί στόχοι Χιλιετίας». Παράλληλα με τις ομιλίες, απαγγέλθηκαν ποιήματα και τραγούδια από τη χορωδία της Ανωτέρας Σχολής Νοσηλευτριών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

36 8 Ιουνίου: «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος» (Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Ιωαννίνων) Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος από εθελοντικές ομάδες της πόλης, το Σάββατο 8 Ιουνίου 2013, στα Ιωάννινα. Με το σύνθημα «Στη δράση κολλάει το σίδερο» η Κοινωνική και Οικολογική Δράση της Νέας Ακρόπολης, ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ιωαννίνων τίμησαν τη διεθνή αυτή ημέρα. Το απόγευμα του Σαββάτου, εθελοντές των ομάδων καθάρισαν από τα απορρίμματα την παραλίμνια περιοχή, από την παιδική χαρά στα Παλαιά Σφαγεία έως το Βοτανικό. Η εικόνα που αντίκρισαν, σωρούς σκουπιδιών σε σημεία μη εμφανή με την πρώτη ματιά, δείχνει το μέγεθος της ρύπανσης της λίμνης που προκαλείται ασυνείδητα από συμπολίτες μας. Αρκετοί κινητοποιήθηκαν και συμμετείχαν στον καθαρισμό, με σκοπό να μεταδοθεί ένα μήνυμα ευαισθησίας και φροντίδας για το περιβάλλον και την πόλη μας. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τους εθελοντές των ομάδων για τη συνεργασία και την επιμονή τους, καθώς και όσους πολίτες ανταποκρίθηκαν με θέρμη στο κάλεσμά μας.

37 14η Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη (Ε.Υ.Σ. Καλλιθέας) O Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις της 14ης και 15ης Ιουνίου 2013 για την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη, στην Πλατεία Δαβάκη, με δικό του περίπτερο, μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Κοινωνική Αλληλεγγύη» και υπό την αιγίδα του Δήμου Καλλιθέας. Το περίπτερο διέθετε οργανωμένο φαρμακείο για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών και ήταν επανδρωμένο με Εθελοντές του Ε.Ε.Σ. καθώς και νοσηλευτικό προσωπικό από τον Εκπαιδευτικό Υγειονομικό Σταθμό Καλλιθέας. Το τελευταίο ενημέρωνε, με τη βοήθεια σχετικού έντυπου υλικού, τους επισκέπτες για τα προγράμματα και τις δραστηριότητες των Τομέων, των Διευθύνσεων και των Υπηρεσιών του Ε.Ε.Σ. Η προϊσταμένη του Εκπαιδευτικού Υγειονομικού Σταθμού Ε.Ε.Σ. Καλλιθέας, στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, επεσήμανε την αναγκαιότητα εμβάθυνσης της εθελοντικής δράσης. Παρουσίασε, μάλιστα, ενδεικτικά προγράμματα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στα οποία αξιοποιείται, κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, το εθελοντικό δυναμικό του Οργανισμού. Η 14 η Ιουνίου έχει ανακηρυχθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη και εορτάζεται σε όλον τον κόσμο με την υλοποίηση δράσεων που προάγουν την εθελοντική αιμοδοσία.

38 Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη & Απονομή Πιστοποιήσεων Πρώτων Βοηθειών (Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Ιωαννίνων) Στις 14 Ιουνίου 2013, παγκόσμια ημέρα εορτασμού του Εθελοντή Αιμοδότη, η Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων διοργάνωσε εκδήλωση βράβευσης Εθελοντών Αιμοδοτών, Συλλόγων και Φορέων. Σε αυτή βραβεύτηκαν μεταξύ άλλων η Νοσηλευτική Υπηρεσία του Τμήματος Ε.Ε.Σ. Ιωαννίνων και οι Εθελοντές Νοσηλευτικής, που σε εβδομαδιαία βάση προσφέρουν υπηρεσίες, συμβάλλοντας καθοριστικά στην κινητοποίηση και την προσέλκυση νέων Εθελοντών Αιμοδοτών. Στις 28 Μαΐου 2013 το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Νοσηλευτικής του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Ιωαννίνων πραγματοποίησαν εκδήλωση «Απονομής Ευρωπαϊκών Πιστοποιήσεων Πρώτων Βοηθειών» σε 105 Φοιτητές του Παιδαγωγικού που παρακολούθησαν με επιτυχία το Βασικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Πρώτων Βοηθειών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

39 Καμπάνια ενημέρωσης για την Εθελοντική Αιμοδοσία (Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Καλαμάτας) Την Παρασκευή 14 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, η Νοσηλευτική Υπηρεσία του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Καλαμάτας και η Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας, στα πλαίσια της πολυετούς συνεργασίας τους, οργάνωσαν καμπάνια ενημέρωσης για την Εθελοντική Αιμοδοσία και την προσέλκυση νέων Εθελοντών Αιμοδοτών. Νοσηλεύτριες και έξι Εθελοντές Νοσηλευτικής του Τμήματος Καλαμάτας, γιατροί και νοσηλευτές της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας και Εθελοντές του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών "Ο Άνθρωπος» διένειμαν ενημερωτικά φυλλάδια σε πολυσύχναστα σημεία της πόλης (κεντρικές πλατείες, παραλίες κ.α.), συναντήθηκαν με πολίτες, συζήτησαν, αντάλλαξαν απόψεις, κατέρριψαν μύθους σχετικά με την αιμοδοσία.

40 20 Ιουνίου: «Παγκόσμια Ημέρα Πρόσφυγα» (Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Πατρών) Ο Τομέας Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, η ΜΚΟ PRAKSIS, οι Γιατροί του Κόσμου, η Αντιδημαρχία Υποστήριξης Δημότη, Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων & Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Πατρέων και η Κίνηση Υπεράσπισης των Δικαιωμάτων των Προσφύγων και των Μεταναστών/στριών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Πρόσφυγα, συνδιοργάνωσαν την Πέμπτη 20 Ιουνίου σειρά δράσεων, στην πλατεία Γεωργίου (Πάτρα). Χαρακτηριστικά πραγματοποιήθηκαν τα εξής: Ενημέρωση του κοινού για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες Συλλογή ρούχων υποδημάτων φαρμάκων Εκθέσεις φωτογραφίας και αρχειακού υλικού Συζήτηση με πρόσφυγες του σήμερα και του χθες Παιχνίδια για τα παιδιά Προσωπικό, εθελοντές και πολίτες έλαβαν μέρος σε αυτές, συζήτησαν και προβληματίστηκαν γύρω από το προσφυγικό ζήτημα, διότι: «πρόσφυγας δεν γεννιέσαι γίνεσαι»

41 «Παιδί και εθελοντισμός» (Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Πειραιά) Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού, το Περιφερειακό Τμήμα Πειραιά του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού διοργάνωσε διήμερο εκδηλώσεων με θέμα «Παιδί και εθελοντισμός». Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Ιουνίου (από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ) στην πλατεία Κοραή, μπροστά από το Δημαρχείο Πειραιά. Τα παιδιά που συμμετείχαν σε αυτές πέρασαν ευχάριστες στιγμές καθώς έπαιξαν, τραγούδησαν, γέλασαν, αυτοσχεδίασαν, ψυχαγωγήθηκαν και μέσα από διαδραστικά παιχνίδια γνώρισαν την έννοια του εθελοντισμού. Παράλληλα στο χώρο των εκδηλώσεων διοργανώθηκε φιλανθρωπικό Bazarr ενώ οι γονείς είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τεχνικές Πρώτων Βοηθειών αλλά και να διασκεδάσουν το βράδυ του Σαββάτου με χορευτικό θέαμα από το συγκρότημα «Άτακτες Μελωδίες». Τις εκδηλώσεις του Τμήματος Πειραιά υποστήριξε οικονομικά η ασφαλιστική εταιρεία «INTERAMERICAN», δωρίζοντας έσοδα λαχειοφόρου αγοράς από δύο συμβόλαια ασφάλειας κατοικίας.

42 Γιορτή για τον Εθελοντισμό: Be the change you want to see in the world Με το μήνυμα αυτό, 40 εθελοντικοί οργανισμοί, μεταξύ των οποίων και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με τους εκατοντάδες εθελοντές τους, συνδιοργάνωσαν για 11η συνεχή χρονιά ανοιχτή γιορτή για τον Εθελοντισμό, το Σάββατο 8 Ιουνίου 2013, στον πολιτιστικό χώρο «ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ» του Δήμου Αθηναίων (Γκάζι). Ιδιαίτερα σε μια περίοδο διαρκούς επιδείνωσης των συνθηκών διαβίωσης του πληθυσμού, όπως η σημερινή, οι αρχές του εθελοντισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης αναδεικνύονται σε απαραίτητα στοιχεία για την επιβίωση της κοινωνία μας. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το έργο των εθελοντικών οργανώσεων, σε μια ανοιχτή έκθεση που περιελάμβανε : προβολή ενημερωτικού υλικού, θέατρο δρόμου, χορευτικά δρώμενα, διαδραστικά παιχνίδια. Με στόχο την ανάδειξη του εθελοντικού πνεύματος, το Ίδρυμα Νεολαίας και δια Βίου Μάθησης διοργάνωσε ημερίδα ενημέρωσης για το Πρόγραμμα «Προστατεύω τον Εαυτό μου και τους άλλους», με τίτλο: «Εθελοντισμός: Διαχρονική Ανθρωπιστική και Αναπτυξιακή Αξία», στην οποία συμμετείχε και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός με εκπρόσωπό του. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 10 Ιουνίου στην αίθουσα ΝΕΟΙ ΦΟΥΡΝΟΙ της «ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ». Το πρόγραμμα υλοποιείται από τον Οκτώβριο του 2001 και έως σήμερα έχουν εκπαιδευτεί και πιστοποιηθεί σε 200 Δήμους, περίπου εθελοντές. Οι πολίτες αυτοί αποτελούν πολύτιμο κεφάλαιο για τις τοπικές κοινωνίες.

43 Ευχαριστήριο μήνυμα Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Άρτας Η ανταπόκριση των συμπολιτών μας στην έκκληση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για συγκέντρωση υλικής βοήθειας, τις ημέρες του Πάσχα, προκειμένου αυτή να διατεθεί σε συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται σκληρά από την τρέχουσα οικονομική και κοινωνική κρίση, υπήρξε πολύ ικανοποιητική. Ο στόχος που είχε αρχικώς τεθεί για παροχή βοήθειας σε 150 τουλάχιστον οικογένειες υπερκαλύφθηκε και καθώς οι προσφορές συνεχίζονταν, ο αριθμός αυτός αναμενόταν να αγγίξει τις 180, ενδεχομένως και παραπάνω. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά για την προσφορά τους: τη βιομηχανία ΙΟΝ τα Super Markets «ΑΜΒΡΑΚΙΑ» & «LIDL» τα Λύκεια Νεοχωρίου και 2 ο Άρτας το Γυμνάσιο Γραμμενίτσας τα Δημοτικά Σχολεία Ανέζας, Καλοβάτου, Κεραματών, Γραμμενίτσας και το 2 ο Άρτας το 6 ο και 4 ο Νηπιαγωγείο Άρτας το Σύλλογο Τριτέκνων Άρτας τη Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. καθώς και όλους τους συμπολίτες μας που ευαισθητοποιήθηκαν στην έκκλησή μας, στηρίζοντας είτε με ορισμένο χρηματικό ποσό είτε με τη μορφή συσκευασμένων τροφίμων την όλη προσπάθεια. Το μέγεθος της ανταπόκρισης αυτής συνιστά σαφή ένδειξη ότι η κοινωνία μας εξακολουθεί να διαθέτει μεγάλα αποθέματα κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης, όπως επίσης αρχές και αξίες, τις οποίες η κρίση δεν πρόκειται να αλλοτριώσει.

44 Ευχαριστήριο μήνυμα Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ Κιλκίς προς τους ιδιώτες & τις επιχειρήσεις του Νομού Η Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Κιλκίς, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου και των εθελοντών του Τμήματος, ευχαριστεί θερμά τις επιχειρήσεις: Βιομηχανία «TORRE Α.Β.Ε.Ε.» Βιομηχανία γαλακτοκομικών προϊόντων «Φάρμα Κουκάκη» Βιομηχανία παραγωγής - εμπορίας και ειδών ζαχαροπλαστικής «RITO S FOOD Α.Ε.» Βιομηχανία επεξεργασίας κρεάτων «Β.Ε.Κ. ΚΙΟΥΡΤΣΙΔΗ Α.Β.Ε.Ε.» Βιομηχανία παραγωγής & εμπορίας αυγών «Αυγοδιατροφική Α.Ε.» Super Market «Μασούτης» Κρεοπωλεία «Θεολόγης» «Αφοί Κούπενου» και «Αφοί Κουραλίδη» καθώς και τους ανώνυμους δωρητές για την ισχυρή τους χειρονομία αλληλεγγύης να προσφέρουν τρόφιμα, ώστε αυτά στη συνέχεια να διανεμηθούν σε ευπαθή μέλη της τοπικής μας κοινωνίας, κατά την περίοδο του Πάσχα. Συγκεκριμένα, εβδομήντα πέντε (75) οικογένειες, με ιδιαίτερες ανάγκες, όπως πολύτεκνες, άπορες, μονογονεϊκές κ.α. παρέλαβαν πλούσια δέματα με τρόφιμα και είδη βασικής ανάγκης που είχαν προετοιμάσει, με έντονη διάθεση προσφοράς και αγάπης, οι εθελοντές του Τμήματος Κιλκίς. Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε να εκφράσουμε στα Super Market «Μασούτης», διότι σε κάθε κατάστημά τους, επέτρεψαν στους εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στα πλαίσια εκστρατείας ευαισθητοποίησης των κατοίκων της πόλης, να ενημερώνουν το κοινό και να συλλέγουν σημαντικές ποσότητες τροφίμων.

45 Ευχαριστήριο μήνυμα της Κεντρικής Διοίκησης Ε.Ε.Σ. προς ιδιώτες & τις επιχειρήσεις H Κεντρική Διοίκηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού επιθυμεί να εκφράσει τις πιο θερμές της ευχαριστίες για τον καθοριστικό τους ρόλο στην οικοδόμηση γέφυρας αλληλεγγύης, από την Ιεράπετρα της Κρήτης έως τη Θεσσαλονίκη, στις ακόλουθες επιχειρήσεις και ιδιώτες: Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Iεράπετρας Αγροτικό Συνεταιρισμό «NOTOS FRESH» Αγροτικό Συνεταιρισμό «Η ΑΓΡΟΠΗΓΗ» Αγροτικό Συνεταιρισμό «ΚΡΗΤΙΚΟ ΠΕΡΒΟΛΙ» Αγροτικό Συνεταιρισμό «ΑΓΡΟΔΙΚΤΥΟ» Αγροτικό Συνεταιρισμό «Ανατολή» Αγροτικό Συνεταιρισμό «ΚΥΡΒΑΣ» Αγροτικό Συνεταιρισμό «ΤΟ ΝΗΣΙ» FRITZYART (κο Λαμπράκη Ιωάννη) ΑΝΕΚ SUPERFAST UNIPAK HELLAS (κο Αντώνη Κάκκο) κο Λουτσέτη Σύλλα Με την ενέργειά τους αυτή, εκφράζουν έμπρακτα την υποστήριξή τους στο ανθρωπιστικό έργο που διαχρονικά επιτελεί ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ιδιαίτερα μάλιστα στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία. Σας παρακαλούμε, δεχθείτε τις ειλικρινείς μας ευχές για υγεία & δύναμη. Ευχόμαστε να σας έχουμε αρωγούς και σε μελλοντικές μας δράσεις.

46 Μερικά ακόμα νέα μας Ο Τομέας της Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού οργανώνει κάθε Οκτώβριο ετήσιο κύκλο εκπαίδευσης Εθελοντών που περιλαμβάνει δίμηνη εκπαίδευση στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» (δύο απογεύματα την εβδομάδα). Μετά την ολοκλήρωση της Εκπαίδευσης ακολουθεί πρακτική άσκηση. Αιτήσεις γίνονται δεκτές καθημερινά όλο τον χρόνο. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην Υπηρεσία Εκπαίδευσης Εθελοντικού & Επαγγελματικού Δυναμικού (Λυκαβηττού 1 Αθήνα, Τ.Κ , τηλ.: / , swdethelontes@redcross.gr). Το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Άρτας, με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας του Ερυθρού Σταυρού (8 Μαΐου), διοργάνωσε συνάντηση σε κεντρικό σημείο της πόλης, δίνοντας τη δυνατότητα γνωριμίας και ζεστής επικοινωνίας ανάμεσα σε παλαιότερα και νεότερα μέλη του Τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας, ενώ παράλληλα λειτούργησε έκθεση ζωγραφικής, με έργα των εθελοντριών του Τμήματος Ιουλίας Καραγκούνη, Ελένης Πέτσα και Λόλας Νύχτη, οι οποίες εντυπωσίασαν με το ταλέντο τους και το αισθητικό αποτέλεσμα της καλλιτεχνικής τους δημιουργίας. Το Τμήμα Θεσσαλονίκης των «Γιατρών του Κόσμου» απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή προς το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Άρτας για «τη συνεχή υποστήριξη» που προσφέρει, συγκεντρώνοντας φάρμακα, τα οποία στη συνέχεια διατίθενται δωρεάν σε οικονομικά ευάλωτους συμπολίτες μας υποστηριζόμενους από το πολυϊατρείο των «Γιατρών του Κόσμου» στη συμπρωτεύουσα. Το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Κω, μετά από πρόταση της αλυσίδας super market ΑΒ, συγκέντρωσε σημαντική ποσότητα τροφίμων από συμπολίτες μας, τα οποία στη συνέχεια παραδόθηκαν στο τοπικό Νοσοκομείο, τις Φυλακές και το Γηροκομείο Κω. Επίσης, μετά από αίτημα του Νοσοκομείου Κω, εθελοντές του Τμήματος παρείχαν γραμματειακή υποστήριξη σε ομάδα ιατρών που προσφέρει ιατρική φροντίδα σε κατοίκους του νησιού. Το Περιφερειακό Τμήμα ΕΕΣ Ηγουμενίτσας πραγματοποίησε εθελοντική Αιμοδοσία, την Τρίτη 11 Ιουνίου ( ). Το Περιφερειακό Τμήμα ΕΕΣ Τρικάλων πραγματοποίησε την Πέμπτη 20 Ιουνίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων, εκδήλωση για την επίδοση Ευρωπαϊκών Πιστοποιήσεων στις πρώτες βοήθειες σε 84 πολίτες που παρακολούθησαν το αντίστοιχο πρόγραμμα. Κατά τη διάρκεια αυτής, παρουσιάστηκε στο κοινό ο αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής που απέκτησε το Τμήμα, μέσω δωρεάς από την Εταιρεία MATRIX Insurance & Reinsurance Brokers S.A. Ολοκληρώθηκε το τετραήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο παροχής πρώτων βοηθειών του Δήμου Θήρας, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, για τις εθελοντικές ομάδες των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου και για τα μέλη του Εθελοντικού Διασωστικού Σώματος Θήρας. Το σεμινάριο διεξήχθη στο αμφιθέατρο της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων από την 1 4 Ιουλίου και οργανώθηκε από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θήρας.

47 Επιγραμματικά! Την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013, ο Τομεάρχης του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών - Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Μακρής Ιωάννης και ο Εκπαιδευτής και Αρχηγός των Σαμαρειτών - Διασωστών & Ναυαγοσώστων Ε.Ε.Σ. Θεσσαλονίκης κ. Πρώιμος Εμμανουήλ, επισκέφτηκαν στο γραφείο του τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κέρκυρας κ. Χρήστο - Ηρακλή Σκούρτη. Τους ανωτέρω συνόδευε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Κέρκυρας κ. Χριστόφορος Λάσκαρης. Στη συνάντηση αυτή, αναπτύχθηκε περαιτέρω το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Τμήματος Ε.Ε.Σ. στην Κέρκυρα με στόχο την υλοποίηση προγραμμάτων κοινωνικής δράσης. Επιπλέον, συζητήθηκε η προοπτική σύστασης στην Κέρκυρα τοπικού Τμήματος του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών. Το Σάββατο 6 Ιουλίου, το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αμαλιάδας παρέδωσε μαθήματα Α βοηθειών σε μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Δάφνης και σε φίλους του Πολιτιστικού Συλλόγου «Κ. Βάρναλης». Το Περιφερειακό Τμήμα ΕΕΣ Χανίων, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Χανίων και τον Σύλλογο Αλιέων της περιοχής, οργάνωσε, την Κυριακή 7 Ιουλίου 2013, υποβρύχιο καθαρισμό του λιμανιού του Μαραθίου της Δημοτικής Ενότητας Ακρωτηρίου. To Περιφερειακό Τμήμα ΕΕΣ Κομοτηνής διένειμε, τη Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013, στους φιλοξενούμενους του Κέντρου Κράτησης Λαθρομεταναστών Κομοτηνής είδη ατομικής υγιεινής. Από την έναρξη της Σχολικής Χρονιάς , τα Σώματα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ξάνθης και Ρεθύμνου, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Α/βάθμια και Β/βάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης, δίνουν το παρόν σε σχολεία, αθλητικούς συλλόγους και πολιτιστικούς συλλόγους, είτε ενημερώνοντας τους μαθητές για θέματα υγείας, οδικής ασφάλειας, πρόληψης και αντιμετώπισης ατυχημάτων, είτε αναλαμβάνοντας τις υγειονομικές καλύψεις εκδηλώσεων. Στις δράσεις τους αυτές, προβάλλουν την ιδέα του Εθελοντισμού, μέσω δημιουργικών διαδικασιών και διαδραστικών παιχνιδιών. Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού εκφράζει τις πιο θερμές του ευχαριστίες στον δήμαρχο Παγγαίου κ. Βασίλειο Ξουλόγη για τη δωρεά δύο επινώτιων ψεκαστήρων, κίνηση που συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής του Σώματος.

48 ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Λυκαβηττού 1, Αθήνα Τ.Κ Τηλ.:

NEWS LETTER ΙΟΥΝΙΟΣ - ΙΟΥΛΙΟΣ

NEWS LETTER ΙΟΥΝΙΟΣ - ΙΟΥΛΙΟΣ NEWS LETTER ΙΟΥΝΙΟΣ - ΙΟΥΛΙΟΣ 2013 Π ε ρ ι ε χό μ ε ν α - Συνεργασία Fanta και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού 4 - Πρόγραμμα «Νοιάζομαι για την υγεία μου» 5 - Δωρεάν οπωροκηπευτικά από την Ιεράπετρα στη Θεσ/κη

Διαβάστε περισσότερα

Τα νέα μας! Δεκέμβριος 2012

Τα νέα μας! Δεκέμβριος 2012 Τα νέα μας! Δεκέμβριος 2012 Έναρξη του Πανελλήνιου Εράνου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για το 2012 «Δίπλα σε εσάς. Απέναντι στην κρίση» Με αφορμή την έναρξη του Πανελλήνιου Εράνου «Δίπλα σε εσάς. Απέναντι

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Θέμα: Δράσεις Κοινωνικής Υπηρεσίας και Εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Λάρισας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Θέμα: Δράσεις Κοινωνικής Υπηρεσίας και Εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Λάρισας ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Λάρισα, 30 Ιουνίου 2017 Θέμα: Δράσεις Κοινωνικής Υπηρεσίας και Εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Λάρισας Η Κοινωνική Υπηρεσία και το Σώμα Εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας

Διαβάστε περισσότερα

LAMDA Flisvos Marina Α.Ε. Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

LAMDA Flisvos Marina Α.Ε. Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη Ελληνική Εταιρεία Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας (ΕΕΑΚΑ) Η Ελληνική Εταιρεία Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας βρέθηκε το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014 στη Μαρίνα Φλοίσβου. Αλλεργιολόγοι βρίσκονταν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Βασικές πληροφορίες ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Δήμος: Σπάτων-Αρτέμιδος Όνομα: Πρίφτη Μαρία Θέση: Προϊσταμένη Τμήματος Προστασίας Οικογένειας, Παιδιού, Νεολαίας και Παιδείας Ηλ. Δ/νση: ky.spata@gmail.com

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Βασικές πληροφορίες ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Δήμος: Μεταμόρφωσης Όνομα: Φανή Χατζή Θέση: Γραμματέας Αντιδημάρχου Κοιν.Πολιτικής, Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού Ηλ. Δ/νση: dep@metamorfossi.gr Ημερομηνία

Διαβάστε περισσότερα

Εθελοντισμός και ΝΕΟΙ. Άννα Ευθυμίου Δικηγόρος, Εντεταλμένη σύμβουλος σε θέματα νεολαίας στο Δήμο Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος της ΜΚΟ ΝΕΟΙ

Εθελοντισμός και ΝΕΟΙ. Άννα Ευθυμίου Δικηγόρος, Εντεταλμένη σύμβουλος σε θέματα νεολαίας στο Δήμο Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος της ΜΚΟ ΝΕΟΙ Εθελοντισμός και ΝΕΟΙ Άννα Ευθυμίου Δικηγόρος, Εντεταλμένη σύμβουλος σε θέματα νεολαίας στο Δήμο Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος της ΜΚΟ ΝΕΟΙ Εθελοντισμός και ΝΕΟΙ σημαντικό μέρος της κοινωνικής συσχέτισης βάσηγιατηδημιουργίακοινοτήτων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα 1ο: «Παραλαβή εκπαιδευτικού υλικού Γερά Δόντια.Καλύτερη Υγεία»

Θέμα 1ο: «Παραλαβή εκπαιδευτικού υλικού Γερά Δόντια.Καλύτερη Υγεία» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π. & Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΔΥΤ.ΕΛΛΑΔΑΣ Δ/ΝΣΗ ΠΡΩΤ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΧΑΪΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Ταχ. Δ/νση : Γούναρη 217 26110 ΠΑΤΡΑ Υπεύθυνη

Διαβάστε περισσότερα

Στο πλευρό, αυτών που μας χρειάζονται. www.maroussi.gr

Στο πλευρό, αυτών που μας χρειάζονται. www.maroussi.gr Στο πλευρό, αυτών που μας χρειάζονται www.maroussi.gr 1 Η ανάδειξη του ανθρώπινου και κοινωνικού προφίλ του Δήμου Αμαρουσίου αποτελεί προτεραιότητα. Κεντρική στρατηγική μας επιλογή, είναι να στηρίξουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ. Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση. Κέντρο Φιλοξενίας Παιδιού

ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ. Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση. Κέντρο Φιλοξενίας Παιδιού ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Κέντρο Φιλοξενίας Παιδιού 2ας Μαΐου 5 Νέα Σμύρνη, 17121 Ηλιαχτίδα Ιδρύθηκε το 2000 Κατέχει την ειδική πιστοποίηση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Κοινωνικής Φροντίδας

Διαβάστε περισσότερα

05-11-2013. Τελικό Πρόγραμμα Εκδήλωσης ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ. 8, 9 και 10 Νοεμβρίου Ηράκλειο, (Πλ. Ελευθερίας) 11 Νοεμβρίου Άγιος Νικόλαος, (Λίμνη)

05-11-2013. Τελικό Πρόγραμμα Εκδήλωσης ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ. 8, 9 και 10 Νοεμβρίου Ηράκλειο, (Πλ. Ελευθερίας) 11 Νοεμβρίου Άγιος Νικόλαος, (Λίμνη) 05-11-2013 Μήνας Οδικής Ασφάλειας στην Κρήτη Τελικό Πρόγραμμα Εκδήλωσης 8, 9 και 10 Νοεμβρίου Ηράκλειο, (Πλ. Ελευθερίας) 11 Νοεμβρίου Άγιος Νικόλαος, (Λίμνη) 12 Νοεμβρίου Ιεράπετρα, (Πλ. Ελευθερίας) 13

Διαβάστε περισσότερα

ALPHA BANK CYPRUS LTD ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ EKE 2016

ALPHA BANK CYPRUS LTD ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ EKE 2016 ALPHA BANK CYPRUS LTD ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ EKE 2016 H Alpha Bank Cyprus Ltd μέσα από τα Προγράμματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, τα οποία επικεντρώνονται στο Ανθρώπινο Δυναμικό, το Περιβάλλον και την Κοινωνία,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΒΑΣΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΝΕΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΒΑΣΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΝΕΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΒΑΣΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΝΕΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ κατά τη σχολική χρονιά 2014-2015 υλοποιήσαμε πρόγραμμα αγωγής σταδιοδρομίας με θέμα «Ο Εθελοντισμός ως βασική

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Κέντρο ημερήσιας φροντίδας & Δημιουργία δικτύου εθελοντών. Αλατζά Κυριακή Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. «Η Στήριξη»

Θέμα: Κέντρο ημερήσιας φροντίδας & Δημιουργία δικτύου εθελοντών. Αλατζά Κυριακή Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. «Η Στήριξη» Θέμα: Κέντρο ημερήσιας φροντίδας & Δημιουργία δικτύου εθελοντών Αλατζά Κυριακή Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. «Η Στήριξη» Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Η Στήριξη» Δημιουργήθηκε το Δεκέμβριο του 2008 Πρόκειται

Διαβάστε περισσότερα

Χ ΑΙ Ρ ΕΤΙΣΜΟ Σ ΔΗΜ ΑΡ Χ Ο Υ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛ ΩΣ Η ΑΛ Λ ΗΛΕΓΓΥΗΣ «ΟΛΟΙ ΜΑΖ Ι ΜΙ Α ΑΓ Κ ΑΛ Ι Α»

Χ ΑΙ Ρ ΕΤΙΣΜΟ Σ ΔΗΜ ΑΡ Χ Ο Υ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛ ΩΣ Η ΑΛ Λ ΗΛΕΓΓΥΗΣ «ΟΛΟΙ ΜΑΖ Ι ΜΙ Α ΑΓ Κ ΑΛ Ι Α» Χ ΑΙ Ρ ΕΤΙΣΜΟ Σ ΔΗΜ ΑΡ Χ Ο Υ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛ ΩΣ Η ΑΛ Λ ΗΛΕΓΓΥΗΣ «ΟΛΟΙ ΜΑΖ Ι ΜΙ Α ΑΓ Κ ΑΛ Ι Α» 12.04.2014 Κυρίες και κύριοι, Οι μέρες που ζούμε είναι κρίσιμες. Η εποχή που βιώνουμε δεν είναι εύκολη για κανέναν.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Κωτσίδου Ελευθερία Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Κωτσίδου Ελευθερία Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ Κωτσίδου Ελευθερία Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Γιώργος Μακρυνός Συντονιστής ΕΔΥ. Εντεταλμένος Δημοτ. Σύμβουλος Κορυδαλλού- Πολιτικός Υπεύθυνος στο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ 2017 ΤΟΥ Ε.Κ.Κ.Ν.Α. «Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ» 7-16 Νοεμβρίου Δευτέρα έως Παρασκευή

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ 2017 ΤΟΥ Ε.Κ.Κ.Ν.Α. «Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ» 7-16 Νοεμβρίου Δευτέρα έως Παρασκευή ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΝΕΩΝ ΑΥΛΩΝΑ (Ε.Κ.Κ.Ν.Α.) ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ 2017 ΤΟΥ Ε.Κ.Κ.Ν.Α. «Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ» 7-16 Νοεμβρίου 2017

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ. ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ο Δ.Σ Γουμένισσας. Εκπαιδευτικός: Δαμιανή Παρτασίδου -Βαβάμη

ΣΧΕΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ. ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ο Δ.Σ Γουμένισσας. Εκπαιδευτικός: Δαμιανή Παρτασίδου -Βαβάμη ΣΧΕΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2012-2013 1 ο Δ.Σ Γουμένισσας Εκπαιδευτικός: Δαμιανή Παρτασίδου -Βαβάμη «Δράσεις Εθελοντισμού εντός και εκτός σχολείου» Τάξεις: Γ, Δ, Ε και Στ Αφορμή επιλογής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. 18/06/15 για τα τμήματα βρεφικό, μεταβρεφικό,

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. 18/06/15 για τα τμήματα βρεφικό, μεταβρεφικό, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Α. Στις 11 Ιουνίου 2015 (ημέρα Πέμπτη) και ώρα 18.15 θα πραγματοποιηθεί διάλεξη για τους γονείς του νηπιαγωγείου με θέμα: Μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό. Ομιλήτρια θα είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Θέμα: "Δραστηριότητες Μαΐου του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Θέμα: Δραστηριότητες Μαΐου του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης Περιφερειακό Τμήμα Αλεξανδρούπολης Ειρήνης 41-68100-Αλεξανδρούπολη Τηλ. : 25510 32549 E-mail: dep-alexandroupoli@redcross.gr http://ees-alexpolis.blogspot.gr Αλεξανδρούπολη, 17 Ιουνίου 2016 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα και για την πόλη της Πάτρας η συμμετοχή στη σημερινή συνεδρίαση του Κογκρέσου των Τοπικών & Περιφερειακών Αρχών.

Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα και για την πόλη της Πάτρας η συμμετοχή στη σημερινή συνεδρίαση του Κογκρέσου των Τοπικών & Περιφερειακών Αρχών. Καταπολέμηση Κοινωνικού Αποκλεισμού: δράσεις στο Δήμο Πατρέων 20 Μαρτίου 2013 Στρασβούργο (24 η συνεδρίαση του Κογκρέσου Τοπικών & Περιφερειακών Αρχών) Ομιλία Αντιδημάρχου «Υποστήριξης Ισότητας Φύλων &

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη των Εθνικών Δικτύων,συμπληρώνουν

Διαβάστε περισσότερα

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014 (ΕΠΑ.Λ. Βρυσών / Δήμος Αποκορώνου)

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014 (ΕΠΑ.Λ. Βρυσών / Δήμος Αποκορώνου) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ δράσεων αφιερωμένων στην Πρόληψη των Τροχαίων Ατυχημάτων και της Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης του Ο.Η.Ε. 4 έως 16 Νοεμβρίου 2014 Υπεύθυνοι προγράμματος: Σταύρος Πολέντας: Πρόεδρος του Συλλόγου Αρωγής

Διαβάστε περισσότερα

χρόνια. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

χρόνια. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών 1837-2017 180 χρόνια Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ: 1837-2017 / 180 χρόνια Επετειακό έμβλημα Βασικοί άξονες Θεματολογία Σκοπός Επετειακό έμβλημα Επετειακό έμβλημα και λογότυπος Επετειακός

Διαβάστε περισσότερα

χρόνια. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

χρόνια. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών 1837-2017 180 χρόνια Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ: 1837-2017 / 180 χρόνια Βασικοί άξονες Θεματολογία Σκοπός Βασικοί άξονες (1) Η συμβολή του ΕΚΠΑ στην επιστήμη και στην έρευνα. Η

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού (5 Δεκεμβρίου), σημείο αναφοράς της προσφοράς του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού (5 Δεκεμβρίου), σημείο αναφοράς της προσφοράς του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού 03 Δεκεμβρίου 2009 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού (5 Δεκεμβρίου), σημείο αναφοράς της προσφοράς του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός για περισσότερα από 130 χρόνια επιτελεί

Διαβάστε περισσότερα

Εταιρική Πολιτική Τράπεζα Πειραιώς (Κύπρου) Λτδ

Εταιρική Πολιτική Τράπεζα Πειραιώς (Κύπρου) Λτδ Εταιρική Πολιτική Τράπεζα Πειραιώς (Κύπρου) Λτδ Με στόχο την κοινωνική προσφορά, η Τράπεζα Πειραιώς στην Κύπρο αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στο κοινωνικό έργο και τα περιβαλλοντικά θέματα, στο πλαίσιο της

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Με επιτυχία η Κίνηση «μαστ» για τον καρκίνο του μαστού, στη Λάρισα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Με επιτυχία η Κίνηση «μαστ» για τον καρκίνο του μαστού, στη Λάρισα ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με επιτυχία η Κίνηση «μαστ» για τον καρκίνο του μαστού, στη Λάρισα Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος σε άνεργες και ανασφάλιστες γυναίκες, από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία με πρωτοβουλία

Διαβάστε περισσότερα

LAMDA Flisvos Marina Α.Ε. Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

LAMDA Flisvos Marina Α.Ε. Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη 2015 Easter Bazaar ΑΛΜΑ Ο Σύλλογος ΑΛΜΑ πραγματοποίησε από 28 έως 29 Μαρτίου 2015 στη Μαρίνα Φλοίσβου Πασχαλινό bazaar με σκοπό την πώληση Πασχαλινών αντικείμενων, καθώς και την ενημέρωση των επισκεπτών

Διαβάστε περισσότερα

ΤI ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ; ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ; ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ; ΜΠΟΡΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ;

ΤI ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ; ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ; ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ; ΜΠΟΡΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ; ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ ΤI ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ; ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ; ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ; ΜΠΟΡΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ; Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΩΘΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ; ΤI ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ

Διαβάστε περισσότερα

***** ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. Αγαπητοί γονείς,

***** ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. Αγαπητοί γονείς, Το Σχολείο μας έκλεισε για τις καλοκαιρινές διακοπές!!! Από όλους τους εκπαιδευτικούς και τον διευθυντή του Σχολείου μας πολλές ευχές για Καλό Καλοκαίρι σε όλους!!! Θα τα ξαναπούμε την 1η Σεπτεμβρίου!!!!

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Βασικές πληροφορίες Δήμος: Νέστου Όνομα: Δρόσου Μαρία ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Θέση: Προϊσταμένη Αυτοτελούς τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού Ηλ. Δ/νση: drosoumaria@0937.syzefxis.gov.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

Thank you presentation. desmos.org

Thank you presentation. desmos.org Thank you presentation desmos.org Αγαπητή ομάδα του Ladies Run, Ο Δεσμός θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά το Ladies Run για την σημαντική υποστήριξη που προσέφερε μέσω της δωρεάς μέρους των εσόδων του αγώνα

Διαβάστε περισσότερα

Σε αυτό το τεύχος. Τα ΤΟΠΣΑ σελ. 02. Σεμινάρια Κατάρτισης σελ. 03. Ημερίδα Δικτύωσης Αναπτυξιακών Συμπράξεων σελ. 04

Σε αυτό το τεύχος. Τα ΤΟΠΣΑ σελ. 02. Σεμινάρια Κατάρτισης σελ. 03. Ημερίδα Δικτύωσης Αναπτυξιακών Συμπράξεων σελ. 04 Η Λ Ε Κ Τ Ρ Ο Ν Ι Κ Η Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Η Ε Κ Δ Ο Σ Η Τ Η Σ Α. Σ. «Σ Υ Ν - Κ Ο Ι Ν Ω Ν Ι Α Α Π Α Σ Χ Ο Λ Η Σ Η Σ» Σ Ε Π Τ Ε Μ Β Ρ Ι Ο Σ 2 0 1 3 - Ι Ο Υ Ν Ι Ο Σ 2 0 1 4, Τ Ε Υ Χ Ο Σ 2 Α.Σ. «ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη των Εθνικών Δικτύων,συμπληρώνουν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη των Εθνικών Δικτύων,συμπληρώνουν

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2013 ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η παροχή Αποτελεσματικής Αξιοπρεπούς Υποστήριξης στις ευπαθείς &

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα ενημέρωσης και εσαισθητοποίησης «ΤΜΒΙΩΝΩ ΜΕ ΣΑ ΖΩΑ ΓΤΡΩ ΜΟΤ» στα στολεία των νησιών τοσ Αιγαίοσ και της Κρήτης

Πρόγραμμα ενημέρωσης και εσαισθητοποίησης «ΤΜΒΙΩΝΩ ΜΕ ΣΑ ΖΩΑ ΓΤΡΩ ΜΟΤ» στα στολεία των νησιών τοσ Αιγαίοσ και της Κρήτης Πρόγραμμα ενημέρωσης και εσαισθητοποίησης «ΤΜΒΙΩΝΩ ΜΕ ΣΑ ΖΩΑ ΓΤΡΩ ΜΟΤ» στα στολεία των νησιών τοσ Αιγαίοσ και της Κρήτης Απολογισμός 2012 Πρόγραμμα υμβιώνω με τα Ζώα γύρω μου Υιλοζωικός ύλλογος Φανίων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Βασικές πληροφορίες ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Δήμος:Ηρακλειού Αττικής Όνομα:Πλεξίδα Κατερίνα Θέση:Συντονίστρια για το ΕΔΔΥΠΠΥ Ηλ. Δ/νση:kplexida@gmai.com Ημερομηνία λήψης απόφασης για την ένταξη στο Δίκτυο.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΛΟΠΟΛΙΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΑΤΡΑ 2005. Πάροδος Ηρακλέους 116 Εγλυκάδα Τηλ. 2610 640022,6944784065 EMAIL athlopol@otenet.

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΛΟΠΟΛΙΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΑΤΡΑ 2005. Πάροδος Ηρακλέους 116 Εγλυκάδα Τηλ. 2610 640022,6944784065 EMAIL athlopol@otenet. ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΛΟΠΟΛΙΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΑΤΡΑ 2005 Πάροδος Ηρακλέους 116 Εγλυκάδα Τηλ. 2610 640022,6944784065 EMAIL athlopol@otenet.gr Πρόταση συνεργασίας Χορηγία και υποστήριξη της Ακαδημίας ποδοσφαίρου

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: "Συνεργασία μη κερδοσκοπικών οργανώσεων στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας"

Θέμα: Συνεργασία μη κερδοσκοπικών οργανώσεων στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ Β ΚΥΚΛΟΣ Θεματικών Ενοτήτων Κοινωνική Φροντίδα Υγεία και Κοινωνική Οικονομία Θέμα: "Συνεργασία μη κερδοσκοπικών οργανώσεων στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας" Ομιλητής:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΦΟΡΕΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΘΕΣΕΙΣ ΕΝΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΤ.: Ιανουάριος 2018

ΣΧΕΤ.: Ιανουάριος 2018 ΣΧΕΤ.: Το από 2-1-2018 έγγραφό μας με θέμα «Οι τριάντα δράσεις της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων στο χώρο του πολιτισμού το έτος 2017»: http://www.isotita.gr/οι-τριάντα-δράσεις-της-γενικής-γραμμα/.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ 2016 Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Πειραιά Χαραλαμπία Ζηλάκου

ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ 2016 Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Πειραιά Χαραλαμπία Ζηλάκου ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ 2016 Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Πειραιά Χαραλαμπία Ζηλάκου ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΑ ΖΗΛΑΚΟΥ 1 ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ- ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016 Για δεύτερη χρονιά, διοργανώθηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Δ Η Μ Ο Σ Α Ρ Τ Α Ι Ω Ν Βασικές πληροφορίες ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Δήμος: Αρταίων Όνομα: Κομηλάγιου Δήμητρα Θέση: Υπάλληλος στη Δ/νση Προγραμματισμού, Οργάνωσης & ΤΠΕ Ηλ. Δ/νση: komilagiou@arta.gr Ημερομηνία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Βασικές Πληροφορίες Δήμος : Θάσου ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Όνομα: Γεωργαλή - Νικήτα Αγγελική Θέση: Αιρετός, Πρόεδρος ΝΠΔΔ «Δημαρωγός» Ηλ. Δ/νση : dimarogos@thassos.gr Ημερομηνία λήψης απόφασης για την

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Βασικές πληροφορίες ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Δήμος: ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Όνομα: ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ Θέση: ΤΜΗΜΑΤΑΡΧΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ηλ. Δ/νση: x.papathanasiou@kallithea.gr/2007 Ημερομηνία

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ιουνίου 2016 ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ιουνίου 2016 ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 13/6/2016 ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή 500 περίπου συνέδρων ολοκληρώθηκε στις 12 Ιουνίου το τριήμερο Ανοικτό Συνέδριο Κοινωνίας Πολιτών για την

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Ν. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Ν. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Ν. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Α ΤΡΙΜΗΝΟ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ-ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ Στη διάρκεια του Α Τριμήνου η ΣΤ τάξη θα εμβαθύνει στο έργο και την προσωπικότητα του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη Μίκη

Διαβάστε περισσότερα

Site: http://csrnews.gr/ Publication date: 11/12/2013 12:53. Bazaar από τη Νέα Γενιά Ζηρίδη

Site: http://csrnews.gr/ Publication date: 11/12/2013 12:53. Bazaar από τη Νέα Γενιά Ζηρίδη Site: http://csrnews.gr/ Publication date: 11/12/2013 12:53 http://csrnews.gr/9120/bazaar-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b7-%ce%bd%ce%ad%ce%b1-%ce%b3%ce%b5%ce%bd Bazaar από τη Νέα Γενιά Ζηρίδη Τα παιδιά,

Διαβάστε περισσότερα

Συνεργαζόμαστε για μια

Συνεργαζόμαστε για μια NEWSLETTER 2 ο Ειδικό Αφιέρωμα Συνεργαζόμαστε για μια ανοιχτή, πολυπολιτισμική κοινωνία ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ Με μεγάλη επιτυχία και ουσιαστικά αποτελέσματα ολοκληρώθηκε το Έργο 4.1.β/12: «Ανάπτυξη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Η καλύτερη δυνατότητα για επιτυχή αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού είναι η έγκαιρη διάγνωση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Η καλύτερη δυνατότητα για επιτυχή αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού είναι η έγκαιρη διάγνωση ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ξεκινά το ταξίδι της Κινητής Μονάδας Μαστογραφίας από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, με την υποστήριξη της ΚΕΔΕ και του ΕΔΔΥΠΠΥ και την ευγενική χορηγία της ELPEN Η καλύτερη δυνατότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη των Εθνικών Δικτύων,συμπληρώνουν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη των Εθνικών Δικτύων,συμπληρώνουν

Διαβάστε περισσότερα

Υγεία και Πολιτισμός Εναλλακτικές προσεγγίσεις στα σύγχρονα δεδομένα

Υγεία και Πολιτισμός Εναλλακτικές προσεγγίσεις στα σύγχρονα δεδομένα Υγεία και Πολιτισμός Εναλλακτικές προσεγγίσεις στα σύγχρονα δεδομένα Δήμος Ηρακλείου Αττικής Μήλος _Ιούλιος 2016 Αντί Εισαγωγής Πολλοί είναι εκείνοι που θα αναρωτηθούν πως συνδέονται - πέρα από προφανείς

Διαβάστε περισσότερα

Κοινωνική Αλληλεγγύη

Κοινωνική Αλληλεγγύη ??? 28.5.14 1 Κοινωνική Αλληλεγγύη 2009 2013 200Κ ευρώ για τη στήριξη Κοινωνικών Παντοπωλείων και σίτιση απόρων 1,5 εκατ. ευρώ σε δωρεές πετρελαίου θέρμανσης για στήριξη ευπαθών κοινωνικά ομάδων (άνεργοι,

Διαβάστε περισσότερα

TEYXOΣ 3 A 15νθήμερο ΙΟΥΛΙΟΣ 2016 Παρασκευή 1 Ιουλίου: Συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας

TEYXOΣ 3 A 15νθήμερο ΙΟΥΛΙΟΣ 2016 Παρασκευή 1 Ιουλίου: Συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας TEYXOΣ 3 A 15νθήμερο ΙΟΥΛΙΟΣ 2016 Παρασκευή 1 Ιουλίου: Συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας Πραγματοποιήθηκε αναλυτική ενημέρωση εκ μέρους του Προέδρου της Ελληνικής Οδοντιατρικής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

Γ. Ιωαννίδη 3 Πανόραμα, Θεσσαλονίκη Τ:

Γ. Ιωαννίδη 3 Πανόραμα, Θεσσαλονίκη Τ: Σελίδα1 ΕΜ Κ.Σ ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΗΣ 4ΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΜΟΡΙΑ 326 ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΑΘΗΝΑ) ΓΕΩΠ. ΠΑΝ. ΑΘ. 13.719 673 ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΙΜΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ (ΑΙΓΑΛΕΩ) ΠΑΝ.ΔΥΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ 14.273

Διαβάστε περισσότερα

888 ΧΡΟΝΙΑ. Πρόγραμμα Κοινωνικής Υπηρεσίας 2013-2014. χεν θεσσαλονίκης ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

888 ΧΡΟΝΙΑ. Πρόγραμμα Κοινωνικής Υπηρεσίας 2013-2014. χεν θεσσαλονίκης ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Πρόγραμμα Κοινωνικής Υπηρεσίας 2013-2014 888 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ χεν θεσσαλονίκης Μητροπόλεως 18 546 24 Θεσσαλονίκη Τηλ.: 2310-276 144 Fax: 2310 276 144 E-mail: xenthesalonikis1@windowslive.com

Διαβάστε περισσότερα

Νοιάζομαι και Δρω Ιούνιος 2017

Νοιάζομαι και Δρω Ιούνιος 2017 Παρουσίαση των Δράσεων του 3 ου Γυμνασίου Νέας Σμύρνης «ΚΕΝΤΡΙΚΟ» 2 η Επιστημονική Συνάντηση για τον Εθελοντισμό στο Σχολείο, Αθήνα 27-28 Ιουνίου 2017 Νοιάζομαι και Δρω Ιούνιος 2017 «ΕΓΝΟΙΑ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΕΧΕΙ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης «ΣΥΜΒΙΩΝΩ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ ΓΥΡΩ ΜΟΥ» στα σχολεία των νησιών του Αιγαίου και της Κρήτης Απολογισμός για το έτος 2011

Πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης «ΣΥΜΒΙΩΝΩ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ ΓΥΡΩ ΜΟΥ» στα σχολεία των νησιών του Αιγαίου και της Κρήτης Απολογισμός για το έτος 2011 Πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης «ΣΥΜΒΙΩΝΩ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ ΓΥΡΩ ΜΟΥ» στα σχολεία των νησιών του Αιγαίου και της Κρήτης Απολογισμός για το έτος 2011 Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η Προστασία των Ζώων»

Διαβάστε περισσότερα

Η Στέγη ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη

Η Στέγη ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη Εκπαίδευση Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ Η Στέγη ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη 18, 19 & 20 Δεκεμβρίου 2015 Μουσικό εργαστήριο για παιδιά που βρίσκονται στο αυτιστικό φάσμα. Το εργαστήριο πραγματοποιείται για

Διαβάστε περισσότερα

Στην επίσκεψη συμμετείχαν οι τριανταπέντε (35) μαθητές και μαθήτριες της Γ Γυμνασίου, που ήταν εγγεγραμμένοι στο εν λόγω πρόγραμμα.

Στην επίσκεψη συμμετείχαν οι τριανταπέντε (35) μαθητές και μαθήτριες της Γ Γυμνασίου, που ήταν εγγεγραμμένοι στο εν λόγω πρόγραμμα. Την τρέχουσα σχολική χρονιά στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος «Εμείς και οι Άλλοι. Εκπαίδευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τη Δημοκρατική Κουλτούρα» πραγματοποιήθηκαν μεταξύ άλλων και τρεις δράσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΙΔΑ: «ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ: Συστημικές και Κοινωνικές Αποτυπώσεις» ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ στους ΟΤΑ και ΜΕΤΑΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

ΗΜΕΡΙΔΑ: «ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ: Συστημικές και Κοινωνικές Αποτυπώσεις» ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ στους ΟΤΑ και ΜΕΤΑΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ 24 Απριλίου 2015 09:00-15:00 - Αμφιθέατρο Γ.Ν.Αττικής ΚΑΤ Γ.Ν.Αττικής ΚΑΤ/ Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΗΜΕΡΙΔΑ: «ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ: Συστημικές και Κοινωνικές Αποτυπώσεις»

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΚΤΥΟ ΟΜΑΔΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΟΛΜΕ - ΕΛΜΕ

ΔΙΚΤΥΟ ΟΜΑΔΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΟΛΜΕ - ΕΛΜΕ ΔΙΚΤΥΟ ΟΜΑΔΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΟΛΜΕ - ΕΛΜΕ ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ και ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΩΝ Συνεχίζοντας την προσπάθειά μας για την δημιουργία δικτύου εθελοντών αιμοδοτών καθηγητών

Διαβάστε περισσότερα

Κοινωνικές ανισότητες και οικονομική κρίση: από τα ερευνητικά δεδομένα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα στήριξης των εκπαιδευτικών

Κοινωνικές ανισότητες και οικονομική κρίση: από τα ερευνητικά δεδομένα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα στήριξης των εκπαιδευτικών Κοινωνικές ανισότητες και οικονομική κρίση: από τα ερευνητικά δεδομένα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα στήριξης των εκπαιδευτικών Ερευνητική ομάδα Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου : Αλεξάνδρα Ανδρούσου,

Διαβάστε περισσότερα

Απολογισμός του Έργου. «ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΔΑ: Πρωτοβουλία αντιμετώπισης πρωτογενών οδοντιατρικών αναγκών παίδων Αθηνών»

Απολογισμός του Έργου. «ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΔΑ: Πρωτοβουλία αντιμετώπισης πρωτογενών οδοντιατρικών αναγκών παίδων Αθηνών» Απολογισμός του Έργου «ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΔΑ: Πρωτοβουλία αντιμετώπισης πρωτογενών οδοντιατρικών αναγκών παίδων Αθηνών» Εισηγητής: κος Κανάκης Νικήτας Επιστημονικός Υπεύθυνος Έργου / Γενικός Γραμματέας ΓτΚ Γιατροί

Διαβάστε περισσότερα

ΡΕΘΕΜΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ. Ιανουάριος 2014 έως Δεκέμβριος 2014 ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΣΤΟΧΟΣ 200,000 ΜΑΣ

ΡΕΘΕΜΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ. Ιανουάριος 2014 έως Δεκέμβριος 2014 ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΣΤΟΧΟΣ 200,000 ΜΑΣ 1 ΡΕΘΕΜΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Ιανουάριος 2014 έως Δεκέμβριος 2014 300,000 ΣΤΟΧΟΣ 200,000 ΜΑΣ 100,000 Η ένταξη στην αγορά εργασίας ανέργων που ανήκουν

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας Φορέων Πρακτικής Άσκησης κατά τα προηγούμενα έτη. Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Πίνακας Φορέων Πρακτικής Άσκησης κατά τα προηγούμενα έτη. Πανεπιστήμιο Αιγαίου Πίνακας Φορέων Πρακτικής Άσκησης κατά τα προηγούμενα έτη Πανεπιστήμιο Αιγαίου Κέντρο Ευρωπαϊκής Τεκμηρίωσης (ΚΕΤ) Εργαστήριο Κοινωνιολογίας της Εργασίας και Επαγγελμάτων σχετικών με τις Νέες Τεχνολογίες

Διαβάστε περισσότερα

Δώσε αίμα. Κάνε δώρο ζωής ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ. Oκτωβρίου

Δώσε αίμα. Κάνε δώρο ζωής ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ. Oκτωβρίου ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ 17 23 Oκτωβρίου Δώσε αίμα Κάνε δώρο ζωής Γίνε δωρητής οργάνων σώματος Βλαστοκυττάρων Δότης αιμοπεταλίων ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ Ο Δήμος της Κοινωνικής

Διαβάστε περισσότερα

Εκστρατεία ECOMOBILITY & FREE MOBILITY

Εκστρατεία ECOMOBILITY & FREE MOBILITY ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Εκστρατεία ECOMOBILITY & FREE MOBILITY 2017-2018 ΙΟΥΛΙΟΣ 2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Βασικές πληροφορίες ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Δήμος Ιωαννιτών Όνομα : Στεφανία Τσούκη Θέση: Κοινωνιολόγος στο ΝΠΔΔ Δήμου Ιωαννιτών «Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής,(Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.)

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Βασικές πληροφορίες ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Δήμος: Δράμας Όνομα: Αποστολίδου Ελένη Θέση: Υπάλληλος στο Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Δράμας. Ηλ. Δ/νση:eapost@dimosdramas.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ 2014-2017 Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας Δημοτικό

Διαβάστε περισσότερα

Προϊσταμένη Τμήμ. Εκπαίδευσης Ενημέρωσης Ο.Α.Σ.Π.

Προϊσταμένη Τμήμ. Εκπαίδευσης Ενημέρωσης Ο.Α.Σ.Π. Εκπαιδευτικές Δράσεις του Ο.Α.Σ.Π. Η εφαρμογή του έργου «RACCE» Δρ Α. Κούρου Δρ Α. Κούρου Προϊσταμένη Τμήμ. Εκπαίδευσης Ενημέρωσης Ο.Α.Σ.Π. e-mail: akourou@oasp.gr Η Ελλάδα είναι μια χώρα με μεγάλη σεισμικότητα...

Διαβάστε περισσότερα

Σας υπενθυμίζουμε ότι μπορείτε να επικοινωνείτε λίγες μέρες νωρίτερα με τη Διεύθυνση του σχολείου για να κλείνετε το ραντεβού σας.

Σας υπενθυμίζουμε ότι μπορείτε να επικοινωνείτε λίγες μέρες νωρίτερα με τη Διεύθυνση του σχολείου για να κλείνετε το ραντεβού σας. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Στις 20 Ιουνίου 2018 (ημέρα Τετάρτη) θα πραγματοποιηθεί διάλεξη για τους γονείς του νηπιαγωγείου με θέμα: Μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό. Ομιλήτρια θα είναι η ψυχολόγος του σχολείου

Διαβάστε περισσότερα

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ Επιστημονική υπεύθυνη: Ιωάννα Αντωνιάδου-Κουμάτου Καισαριανή, 2018 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Κέντρο Υγείας του Παιδιού Καισαριανής 2. Η ιδέα για τη δημιουργία 3. Σκοπός

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΑΘΜΟΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΑΝΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΗ ΠΡΟΛΗΨΗ

ΣΤΑΘΜΟΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΑΝΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΗ ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΤΑΘΜΟΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΑΝΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΗ ΠΡΟΛΗΨΗ ΜΠΟΥΣΜΠΟΥΚΗ ΜΑΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ - ΙΑΤΡΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΕΡΩΝΥΜΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΜΑΙΑ Σ.Π.Μ.Π.& Ε ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ Π.Ε.Δ.Υ. 3 Η ΥΠΕ ΙΣΤΟΡΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΕΥΙ7ΛΡ-ΑΔΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 2 ο /4-2-2013 ΑΠΟΦΑΣΗ 104/2013

ΑΔΑ: ΒΕΥΙ7ΛΡ-ΑΔΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 2 ο /4-2-2013 ΑΠΟΦΑΣΗ 104/2013 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 2 ο /4-2-2013 ΑΠΟΦΑΣΗ 104/2013 ΘΕΜΑ: 20 ο Τρικάλων. Έγκριση συνδιοργάνωσης πολιτιστικών & αθλητικών εκδηλώσεων

Διαβάστε περισσότερα

Σχολές Πόλεις ΑΕΙ/ΤΕΙ Βάσεις

Σχολές Πόλεις ΑΕΙ/ΤΕΙ Βάσεις 1 ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΣΧΟΛΩΝ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΠΕΔΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ (ΦΕΚ 2995) ΤΗΣ 31 ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017 4. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Σχολές Πόλεις ΑΕΙ/ΤΕΙ Βάσεις

Διαβάστε περισσότερα

2 ο ΓΕΛ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΘΕΜΑ PROJECT : ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

2 ο ΓΕΛ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΘΕΜΑ PROJECT : ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ 2 ο ΓΕΛ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΘΕΜΑ PROJECT : ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΜΑΘΗΤΕΣ : ΜΕΛΙΔΟΥ ΕΦΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΚΗΣ ΠΟΥΛΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΤΕΡΖΙΔΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ο εθελοντισμός πλέον είναι υπαρκτός σε κάθε γωνία της γής και αυτό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ & ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ» ΑΠΟΛΟ

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ & ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ» ΑΠΟΛΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ & ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ» ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 1/1/2018-31/12/2018 Η Κοινωνική Πολιτική του Δήμου ασκείται από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας

Διαβάστε περισσότερα

Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ανθρωπιστική βοήθεια σε ακριτικά νησιά του Ανατ. Αιγαίου

Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ανθρωπιστική βοήθεια σε ακριτικά νησιά του Ανατ. Αιγαίου Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ανθρωπιστική βοήθεια σε ακριτικά νησιά του Ανατ. Αιγαίου Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας έχουν υλοποιήσει πλήθος προγραμμάτων, τόσο στο εσωτερικό της χώρας αλλά και στο εξωτερικό,

Διαβάστε περισσότερα

Δημόσια Αξία & Κοινωνική Υπευθυνότητα

Δημόσια Αξία & Κοινωνική Υπευθυνότητα Δημόσια Αξία & Κοινωνική Υπευθυνότητα Η για την κοινωνία Παρουσιάζει : Ζωή Παχούντη Προϊσταμένη του Τμήματος ΚΕΕΠ και Συντονίστρια της Επιτροπής Κοινωνικής Ευθύνης της ΕΡΤ Δημόσια αξία Ο ρόλος των δημόσιων

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα 1. ΕΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣΑΠΟ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ...

Περιεχόμενα 1. ΕΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣΑΠΟ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ... Περιεχόμενα 1. ΕΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣΑΠΟ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ... 2. ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΕ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ 3. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ 4. ΥΨΗΛΟ ΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ 21/01/2019 σελ.29

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Βασικές πληροφορίες ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Δήμος: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ Όνομα:ΠΟΡΙΑΖΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ Θέση:ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ Ηλ. Δ/νση:mp@0921.syzefxis.gov.gr Ημερομηνία λήψης απόφασης για την ένταξη στο Δίκτυο. 10/03/2015

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ. Κεντρική δομή

ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ. Κεντρική δομή ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ Κεντρική δομή Κεντρική Δομή Υπάλληλοι των ΚΕΠ υγείας Πάροχοι & Διαγνωστικά Δήμοι Υποχρεώσεις Δήμων Διάθεση χώρου και εξοπλισμού Διαμόρφωση χώρου & τοποθέτηση λογοτύπων Διάθεση υφισταμένου προσωπικού

Διαβάστε περισσότερα

Η διατροφή δεν είναι παιχνίδι Πιλοτικό πρόγραμμα πρόληψης παιδικής παχυσαρκίας στο δήμο Παύλου Μελά

Η διατροφή δεν είναι παιχνίδι Πιλοτικό πρόγραμμα πρόληψης παιδικής παχυσαρκίας στο δήμο Παύλου Μελά Η διατροφή δεν είναι παιχνίδι Πιλοτικό πρόγραμμα πρόληψης παιδικής παχυσαρκίας στο δήμο Παύλου Μελά Δέσποινα Καλαϊτζόγλου Προϊσταμένη τμήματος Διοικητικής Βοήθειας-Διαφάνειας Επικοινωνίας και Δημοσίων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα