ΝΟΜΟΣ Τίτλος: Ιδρυση Εθνικού Συµβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και παροχή αδειών για την ίδρυση και λειτουργία τηλεοπτικών σταθµών

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΝΟΜΟΣ Τίτλος: Ιδρυση Εθνικού Συµβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και παροχή αδειών για την ίδρυση και λειτουργία τηλεοπτικών σταθµών"

Transcript

1 ΝΟΜΟΣ Τίτλος: Ιδρυση Εθνικού Συµβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και παροχή αδειών για την ίδρυση και λειτουργία τηλεοπτικών σταθµών Άρθρο 1: Ιδρυση 1. Ιδρύεται Εθνικό Συµβούλιο Ραδιοτηλεοράσεως που λειτουργεί ως ανεξάρτητο όργανο εξυπηρετούµενο από δική του γραµµατεία και αυτοτελή προϋπολογισµό. 2. Το Εθνικό Συµβούλιο, τα µέλη του οποίου απολαµβάνουν προσωπικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας, υπάγεται στον Υπουργό Προεδρίας Κυβερνήσεως. Κατά την άσκηση των αρµοδιοτήτων του το Εθνικό Συµβούλιο Ραδιοτηλεοράσεως δεν υπόκειται σε διοικητικό έλεγχο. 3. Εργο του Εθνικού Συµβουλίου είναι η εξασφάλιση της ελευθερίας και της πολυφωνίας, η τήρηση της δηµοσιογραφικής δεοντολογίας και η προαγωγή της ποιότητας των ραδιοτηλεοπτικών προγραµµάτων, κατά τις συνταγµατικές επιταγές. Άρθρο 2: Συγκρότηση 1. Το Εθνικό Συµβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (Ε.Σ.Ρ.) είναι εννεαµελές. Ο Πρόεδρος, ο αναπληρωτής του, τα τακτικά και τα αναπληρωµατικά µέλη του Ε.Σ.Ρ. διορίζονται µε πράξη του Υπουργού Προεδρίας της Κυβέρνησης ως εξής: α. Ο Πρόεδρος της Βουλής, µετά από γνώµη της ιάσκεψης των Προέδρων, υποδεικνύει τον Πρόεδρο και τον Αναπληρωτή του. β. Το πρώτο σε αριθµό βουλευτικών εδρών κόµµα ή συνασπισµός κοµµάτων υποδεικνύει τέσσερα τακτικά και τέσσερα αναπληρωµατικά µέλη. γ. Το δεύτερο σε αριθµό βουλευτικών εδρών κόµµα ή συνασπισµός κοµµάτων υποδεικνύει δύο τακτικά και δύο αναπληρωµατικά µέλη. δ. Το τριτο σε αριθµό βουλευτικών εδρών κόµµα ή συνασπισµός κοµµάτων υποδεικνύει ένα τακτικό και ένα αναπληρωµατικό µέλος. ε. Το τέταρτο σε αριθµό βουλευτικών εδρών κόµµα ή συνασπισµός κοµµάτων υποδεικνύει ένα τακτικό και ένα αναπληρωµατικό µέλος. 2. Εάν στη Βουλή δεν εκπροσωπειται τέταρτο κόµµα ή συνασπισµός κοµµάτων. το δεύτερο σε αριθµό βουλευτικών εδρών κόµµα ή συνασπισµός υποδεικνύει τρία τακτικά και τρία αναπληρωµατικά µέλη. Εάν στη Βουλή δεν εκπροσωπείται τρίτο κόµµα ή συνασπισµός κοµµάτων, το δεύτερο κόµµα ή συνασπισµός κοµµάτων υποδεικνύει τέσσερα τακτικά και τέσσερα αναπληρωµατικά µέλη. 3. Το Ε.Σ.Ρ. συγκροτείται και λειτουργει µε τη δηµοσίευση της σχετικής πράξης του Υπουργού Προεδρίας της Κυβέρνησης, εφόσον υποδειχθούν τουλάχιστον ο Πρόεδρος και τα υπό στοιχείο β' της παραγράφου 1 του άρθρου αυτού τακτικά µέλη και παρέλθη άπρακτο χρονικό διάστηµα 10 ηµερών από τη σχετική πρόσκληση του Υπουργού Προεδρίας της Κυβέρνησης προς τους αρχηγούς των κοµµάτων. 4. Τα πρόσωπα που υποδεικνύονται από τον Πρόεδρο της Βουλής και τα κόµµατα πρέπει να είναι: α) ηµοσιογράφοι - µέλη αναγνωρισµένης δηµοσιογραφικής ένωσης, όπως η 'Ενωση Συντακτών Ηµερησίων Εφηµερίδων Αθηνών και η 'Ενωση Συντακτών Μακεδονίας - Θράκης. β) Επιστήµονες αναγνωρισµένου κύρους σε αντικείµενο σχετικό µε τα µέσα ενηµέρωσης.

2 γ) Προσωπικότητες µε ιδιαίτερη παρουσία και συµβολή στους τοµείς των γραµµάτων, της τέχνης ή της ενηµέρωσης και ιδίως στο χώρο του θεάµατος και του ακροάµατος. δ) Προσωπικότητες αναγνωρισµένου κύρους µε ιδιαίτερη συµµετοχή στο δηµόσιο βίο και ιδίως στους θεσµούς της εκπαίδευσης, της τοπικής αυτοδιοικησης ή του συνδικαλιστικού κινήµατος. 5. Τα κόµµατα ή οι συνασπισµοί κοµµάτων, που υποδεικνύουν περισσότερα του ενός µέλη τακτικά ή αναπληρωµαηκά, επιλέγουν τα πρόσωπα αυτά από περισσότερες της µιας κατηγορίες της προηγούµενης παραγράφου. Το πρώτο σε αριθµό εδρών κόµµα ή συνασπισµός κοµµάτων υποδεικνύει τουλάχιστον ένα τακτικό και ένα αναπληρωµατικό µέλος που διαµένει µόνιµα εκτός Αττικής. Το δεύτερο σε αριθµό εδρών κόµµα ή συνασπισµός κοµµάτων υποδεικνύει τουλάχιστον ενά τακτικό ή ένα αναπληρωµατικό µέλος που διαµένει µόνιµα εκτός Αττικής. Τα τακτικά µέλη που υποδεικνύει κάθε κόµµα ή συνασπισµός κοµµάτων αναπληρώνονται από τα αναπληρωµατικά µέλη, που έχει υποδείξει το ίδιο κόµµα ή συνασπισµός κοµµάτων, κατά τη σειρά του διορισµού τους. Τα αναπληρωµατικά µέλη καλούνται, όταν τατακτικά µέλη κωλύονται ή δεν υπάρχουν για οποιονδήποτε λόγο. β. Η θητεία των µελών του Ε.Σ.Ρ. είναι τριετής και µπορεί να ανανεώνεται. Τακτικό ή αναπληρωµατικό µέλος, που διορίζεται σε αντικατάσταση άλλου ή µετά την αρχική συγκρότηση, διορίζεται για το υπόλοιπο της θητείας. 7. Με προεδρικά διάταγµα, που εκδίδεται µε πρόταση του Υπουργού Προεδρίας της Κυβέρνησης, καθορίζονται: α) Τα κωλύµατα διορισµού, καθώς και ιδιότητες ή έργα ασυµβίβαστα προς την ιδιότητα του Προέδρου ή του µέλους του Ε.Σ.Ρ. Τα κωλύµατα διορισµού στο ιοικητικό Συµβούλιο της Ε.Ρ.Τ. είναι πάντως και κωλύµατα διορισµού στις θέσεις του Προέδρου και των µελών του Ε.Σ.Ρ. β) Τα σχετικά µε την αποζηµίωση και τα οδοιπορικά έξοδα του Προέδρου και των µελών του Ε.Σ.Ρ. γ) Τα σχετικά µε την εσωτερική οργάνωση και λειτουργία και τη διαδικασια λήψης των αποφάσεων του Ε.Σ.Ρ. δ) Τα σχετικά µε τη γραµµατεία του Ε.Σ.Ρ. και τη διάρθρωση των επιµέρους υπηρεσιών της, τη σύσταση θέσεων ειδικού επιστηµονικού Προσωπικού, τα κριτήρια και τη διαδικασία τοποθέτησης, µετάταξης, απόσπασης ή πρόσληψης του προσωπικού της, κατά παρέκκλιση από κάθε άλλη διάταξη. ε) Κάθε άλλη αναγκαία λεπτοµέρεια. 'Εως την έκδοση αυτού του προεδρικού διατάγµατος εξακολουθούν να ισχύουν οι κειµενες διατάξεις άρθρο 3: Αρµοδιότητες Το Εθνικό Συµβούλιο Ραδιοτηλεοράσεως: 1. Ασκεί τον άµεσο έλεγχο του κράτους επί της ραδιοφωνίας και της τηλεοράσεως προκειµένου να εξασφαλισθούν η αντικειµενικότητα, η ισότητα των όρων και η ποιότητα των προγραµµάτων σύµφωνα εµ το άρθρο 15 παρ. 2 του Συντάγµατος. 2. Εκδίδει µέσα σε έξι µήνες κώδικες δεοντολογίας δηµοσιογραφικής, προγραµµάτων και διαφηµίσεων, που δηµοσιεύονται στην Εφηµερίδα της Κυβερνήσεως. Εκδίδει επίσης οδηγίες και συστάσεις προς τους δηµοσίους και ιδιωτικούς φορείς για την τήρηση των αρχών αυτών.

3 3. Με αιτιολογηµένη απόφαση επιβάλλει κυρώσεις για παράβαση του νόµου, των τεχνικών υποχρεώσεων που έχουν καθορισθεί από το Υπουργείο Μεταφορών - Επικοινωνιών, των αρχών της δεοντολογίας και των όρων της συµβάσεως παραχωρήσεως. Οι κυρώσεις της παρούσας παραγράφου εφαρµόζονται και στους µη κρατικούς και δηµοτικούς ραδιοφωνικούς σταθµούς, σε περίπτωση παραβάσεως των αναφεροµένων στο άρθρο 2 παρ. 4, 5, 6, 7, 8, 9, 12 του Νόµου 1730/1987 απαγορεύσεων. Οι κυρώσεις που µπορεί να επιβάλλει είναι: α) Συστάσεις και προειδοποιήσεις. β) Πρόστιµο από δρχ έως , εισπραττόµενο βάσει του Κ.Ε..Ε. και περιερχόµενο ως έσοδο στο Τ.Ε.Α.Υ.Ρ.Τ. γ) Προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του ραδιοτηλεοπτικού σταθµού µέχρι τριών µηνών. "4. ιατυπώνει τη γνώµη του για τα πρόσωπα που πρόκειται να διοριστούν από τον Υπουργό Προεδρίας της Κυβέρνησης στις θέσεις του Προέδρου, του Αντιπροέδρου και των µελών του ιοικητικού Συµβουλίου της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης Α.Ε., εκτός από το πρόσωπο που υποδεικνύει η Εθνική Επιτροπή Ηλεκτρονικών Μέσων Ενηµέρωσης και τον εκπρόσωπο των εργαζοµένων. Η γνώµη του αυτή διατυπώνεται ύστερα από ακρόαση αυτών που πρόκειται να διοριστούν και µέσα στην προθεσµία που τάσσει ο Υπουργός µε σχετικό εγγραφά του. Μετά την άπρακτη πάροδο της προθεσµίας αυτής, που δεν µπορεί να είναι µικρότερη των επτά ηµερών, ο διορισµός µπορεί να συντελεσθεί και χωρίς την γνώµη του Ε.Σ.Ρ." 5. Μπορεί να αναθέσει σε µλεος ή µέλη του τη διενέργεια διοικητικών εξετάσεων, που αφορούν παραβάσεις των νόµων και της δεοντολογίας που διέπουν τη λειτουργία των ραδιοτηλεοπτικών σταθµών καθώς και να συνιστά επιτροπές από µέλη ή µη µέλη του για την έρευνα και εισήγηση επί θεµάτων που ανάγονται στην αρµοδιότητά του. Κάθε δηµόσια αρχή και κάθε ραδιοτηλεοπτικός φορέας οφείλει να παρέχει τη συνδροµή του προς το Συµβούλιο και να του διαβιβάζει τα στοιχεία που ζητεί για την άσκηση των αρµοδιοτήτων του. 6. Γνωµοδοτεί για τη χορήγηση αδειών λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθµών κατά τα οριζόµενα κατωτέρω στον παρόντα νόµο. 7. Με σύµφωνη γνώµη του Εθνικού Συµβουλίου Ραδιοτηλεοράσεως αντί της επιτροπής του άρθρου 2 του Νόµου 1730/ η οποία καταργείται - ο Υπουργός Προεδρίας Κυβερνήσεως χορηγεί, ανανεώνει ή ανακαλεί άδειες εγκαταστάσεως και λειτουργίας τοπικών ραδιοφωνικών σταθµών. [Με π. διάταγµα, προτεινόµενο από τους Υπουργούς Προεδρίας Κυβερνήσεως και Μεταφορών και Επικοινωνιών µετά από σύµφωνη γνώµη του Ε.Σ.Ρ, ορίζονται οι προϋποθέσεις χορηγήσεως τνω αδειών αυτών, τα υποβαλλόµενα δικαιολογητικά, η διαδικασία ενώπιον του ως άνω Συµβουλίου, καθώς και κάθε αναγκαία λεπτοµέρεια κατά παρέκκλιση από οποιαδήποτε άλλη σχετική διάταξη που ρυθµίζει το παρόν θέµα κατ' άλλο τρόπο.] Μέχρις εκδόσεως του εν λόγω π.δ/τος διατηρούνται οι κείµενες διατάξεις. 8. Καταρτίζει τον κανονισµό λειτουργίας του, ο οποίος δηµοσιεύεται στην Εφηµερίδα της Κυβερνήσεως.

4 «9. Το Ραδιοτηλεοπτικό Συµβούλιο του άρθρου 9 του ν. 1730/1987 (ΦΕΚ 145 Α') καταργείται. Με προεδρικό διάταγµα, που εκδίδεται µε πρόταση των Υπουργών Προεδρίας της Κυβέρνησης και Εσωτερικών, ύστερα από γνώµη του Ε.Σ.Ρ. και των κοµµάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή ή αν η Βουλή έχει διαλυθεί ή αν έχει λήξει η βουλευτική περιοδος, των κοµµάτων που µετείχαν στην τελευταία Βουλή ή καταθέτουν πλήρεις συνδυασµούς υποψηφίων στα δύό τρίτα των εκλογικών περιφερειών, ρυθµίζονται τα σχετικά µε τη ραδιοτηλεοπτική κάλυψη της προεκλογικής περιόδου και την πρόσβαση των κοµµάτων, των συνδυασµών τους και των υποψήφιων βουλευτών στα ραδιοτηλεοπτικά µέσα "κρατι-κά και ιδιωτικά". Η ρύθµιση αυτή γινεται µε κριτήρια την ελευθερία της πρόσβασης και την αρχή της αναλογικής ισάτητας. Με τον ίδιο τρόπο ρυθµίζεται το ζήτηµα αυτό και ως προς τις εκλογές για την ανάδειξη των αρχών της τοπικής αυτοδιοικησης όλων των βαθµών, των Ελλήνων Ευρωβουλευτών και τη διεξαγωγή δηµοψηφίσµατος κατά το άρθρο 44 παράγραφος 2 του Συντάγµατος. "Με το προεδρικό αυτό διάταγµα µπορεί να προβλέπεται η δωρεάν µετάδοση ή να καθορίζεται ειδικό τιµολόγιο για τη µετάδοση ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών µηνυµάτων των κοµµάτων και των συνδυασµών τους κατά την προεκλογική περίοδο. Με το ίδιο προεδρικό διάταγµα ρυθµίζονται και όλες οι αναγκαίες λεπτοµέρειες σχετικά µε τη µετάδοση των µηνυµάτων αυτών. Η µετάδοση παρόµοιων µηνυµάτων από υποψήφιους βουλευτές ή υποψηφίους συνδυασµών των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης απαγορεύεται". 'Οταν επιτυγχάνεται συµφωνία των κοµµάτων, που µνηµονεύονται στο πρώτο εδάφιο της παραγράφου αυτής, (διακοµµατική επιτροπή) εφαρµόζεται η συµφωνια αυτή ακόµα και αν αποκλίνει από τις ρυθµίσεις του σχετικού Προεδρικού ιατάγµατος». «10. Με προεδρικό διάταγµα, που εκδίδεται µε πρόταση των Υπουργών Προεδριας της Κυβέρνησης και Μεταφορών και Επικοινωνιών, µετά από σύµφωνη γνώµη του Ε.Σ.Ρ.: α) Καθοριζεται η διαδικασία και εξειδικεύονται οι νόµιµες προϋποθέσεις και τα κριτήρια χορήγησης και ανάκλησης των αδειών ίδρυσης και λειτουργίας µη κρατικών τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθµών, που προβλέπονται στο άρθρο 4 του ν. 1866/1989 (ΦΕΚ 222 Α') και στο άρθρο 2 του ν. 1730/1987 (ΦΕΚ 145 Α') αντιστοιχα. β) Ρυθµιζονται τα σχετικά µε το περιεχόµενο και τη σύναψη των αντιστοιχων συµβάσεων παραχώρησης που πρέπει να προβλέπουν αντάλλαγµα υπέρ του ηµοσίου. γ) Ρυθµίζονται τα σχετικά µε την επιβολή διοικητικών κυρώσεων σε µη κρατικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθµούς που λειτουργούν µε ή χωρις άδεια. δ) Ρυθµίζεται κάθε αναγκαία λεπτοµέρεια. Με το ίδιο προεδρικό διάταγµα µπορεί να προβλέπεται και η λήξη των αδειών που έχουν χορηγηθεί µε σκοπό την εφαρµογή ενιαίας διαδικασίας για όλη την Επικράτεια ή κατά περιοχή µε βάση τις τεχνικώς διαθέσιµες συχνότητες. Μέχρι την έκδοση αυτού του προεδρικού διατάγµατος εξακολουθούν να ισχύουν οι κείµενες διατάξεις. Αδειες που χορηγήθηκαν εξακολουθούν να ισχύουν και µετά την πάροδο του χρόνου ισχύος τους, εφόσον υποβλήθηκε αίτηση ανανέωσης. Η άδεια παύει να ισχύει, εάν η αίτηση ανανέωσης απορριφθεί ρητά από τη ιοίκηση».

5 Άρθρο 4: Αδεια µη κρατικής τηλεοράσεως Με κοινή απόφαση των Υπουργών Προεδρίας Κυβερνήσεως, Εσωτερικών, Οικονοµικών και Μεταφορών και Επικοινωνιών, που εκδίδεται ύστερα από γνώµη του Εθνικού Συµβουλίου Ραδιοτηλεοράσεως, είναι δυνατή η χορήγηση σε ανώνυµες εταιρείες ή οργανισµούς τοπικής αυτοδιοικήσεως άδειας ιδρύσεως και λειτουργίας τηλεοπτικών σταθµών τοπικής εµβέλειας, στους οποίους περιλαµβάνονται και οι σταθµοί καλωδιακής µεταδόσεως, ως επίσης και σταθµοί κωδικοποιηµένων µέσων µεταδόσεως και δορυφορικών προγραµµάτων, υπό τις εξής προϋπόθεσεις: α) Οι µετοχές της εταιρείας είναι υποχρεωτικώς ονοµαστικές, εφαρµοζοµένων στην περίπτωσή τους των διατάξεων του άρθρου 24 του Νόµου 1746/1988. Κανένας µέτοχος δεν µπορεί να ελέγχει περισσότερο από το 25% του µετοχικού κεφαλαίου. Το σύνολο των µετοχών της εταιρείας, που ανήκουν σε συγγενείς µέχρι και τετάρτου βαθµού δεν µπορεί να υπερβαίνει το 25% του µετοχικού κεφαλαίου. Τυχόν συµµετοχή ξένου κεφαλαίου δεν µπορεί να υπερβαίνει το 25% του συνολικού µετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Ουδεµία εκποµπή τηλεοπτικού σταθµού επιτρέπεται, εφ' όσον δεν έχουν γίνει οι κοινοποιήσεις που επιβάλλονται από την παρ. 4 του άρθρου 24 του Νόµου 1746/1988, τουλάχιστον προ δεκαπενθηµέρου. β) Οι εταιρείες πρέπει να είναι φερέγγυες, να απολαµβάνουν αξιοπιστίας, οι δε µέτοχοι να µην έχουν καταδικασθεί για αδίκηµα από τα αναφερόµενα στο άρθρο 22 του Π.. 611/1977, καθώς και για αδίκηµα τύπου συναπτόµενο προς κατάχρηση της ελευθεροτυπίας κατ' αρθρο 3 του νόµου περί τύπου, θεωρούµενο κατά την κρίση του Συµβουλίου ως ιδιαίτερης βαρύτητας. Ως ιδιαίτερης βαρύτητας µπορεί να θεωρηθεί και η καθ' υποτροπή ή καταδίκη για οποιοδήποτε αδίκηµα τύπου. γ) Οι άδειες χορηγούνται για την πραγµατοποίηση απ' ευθείας τηλεοπτικών εκποµπών µε δυνατότητα εξωτερικών µεταδόσεων στις συχνότητες ή στις ζώνες συχνοτήτων που καθορίζουν εκάστοτε µε κοινή απόφασή τους οι Υπουργοί Προεδρίας Κυβερνήσεως, Μεταφορών και Επικοινωνιών και Εσωτερικών. Για τη χορήγηση λαµβάνεται υπόψη η συναλλαγµατική ευχέρεια της χώρας και η πορεία της βελτιώσεως της ανταγωνιστικότητας της ΕΡΤ - Α.Ε. δ) Μεταξύ των κριτηρίων για τη χορήγηση και ανανέωση της άδειας συνεκτιµώνται η πληρότητα και η ποιότητα του προγράµµατος και η εµπειρία και παράδοση των µετόχων της εταιρείας στα µέσα µαζικής επικοινωνίας ως επίσης και η ιδιότητα οργανισµού τοπικής αυτοδιοικήσεως. Για τη χορήγηση ή ανανέωση της άδειας το Εθνικό Συµβούλιο Ραδιοτηλεοράσεως υποχρεούται να γνωµοδοτεί εντός δύο µηνών. Με π.δ/γµα, εκδιδόµενο µε πρόταση του Υπουργού Προεδρίας Κυβερνήσεως, καθορίζεται η διαδικασία χορηγήσεως των αδειών αυτών και µπορούν να καθορισθούν περαιτέρω κριτήρια χορηγήσεώς τους. ε) Απαγορεύεται η εκχώρηση της χρήσης ή της εκµετάλλευσης του τηλεοπτικού σταθµού σε φυσικό ή νοµικό πρόσωπο, εκτός αν πρόκειται για δηµοτική ή διαδηµοτική επιχείρηση Ο.Τ.Α. Αποκλειστικό δικαίωµα χρήσης και εκµετάλλευσης τηλεοπτικού σταθµού έχει η παραχωρησιούχος εταιρεία. στ) Με την επιφύλαξη του άρθρου 10, οι άδειες λήγουν µε την κατά οποιονδήποτε τρόπο λήξη της κατά το άρθρο 5 συµβάσεως παραχωρήσεως. ζ) εν επιτρέπεται στο ίδιο νοµικό ή φυσικό πρόσωπο να µετέχει εν όλω ή εν µέρει σε δεύτερο τηλεοπτικό σταθµό ως ιδιοκτήτης ή υπό άλλη αντίστοιχη ιδιότητα, όπως µέτοχος, διαχειριστής ή µέλος διοικήσεως. "η) Υστερα από ειδική άδεια που χορηγείται κατά τη διαδικασία του παρόντος άρθρου επιτρέπεται η τεχνική δικτύωση τοπικών τηλεοπτικών σταθµών, µε δυνατότητα απόκτησης εθνικής εµβέλειας. Οι αρµοδιότητες του Ε.Σ.Ρ. σχετικά µε τη χορήγηση, ανανέωση ή

6 ανάκληση των αδειών που αφορούν σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθµούς ασκούνται από την Ολοµέλεια του Ε.Σ.Ρ. Οι αρµοδιότητες του Υπουργού Προεδρίας της Κυβέρνησης, που προβλέπονται στο άρθρο 27 του Νόµ. 1941/1991 (ΦΕΚ Α' 41), ασκούνται ύστερα από γνώµη του Ε.Σ.Ρ., το οποίο υποχρεούται να γνωµοδοτεί εντός δεκαπέντε ηµερών, από την ηµέρα αποστολής του σχετικού ερωτήµατος του Υπουργού σ' αυτόν". "2. Αίτηση για τη χορήγηση ή ανανέωση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας ραδιοφωνικού ή τηλεοπτικού σταθµού είναι απαράδεκτη και δεν εξετάζεται, εάν δεν συνοδεύεται από τριπλότυπο κατάβολής στο ηµόσιο Ταµείο παραβόλου τελών, που ορίζονται: Για αίτηση χορήγησης άδειας (ή ανανέωσης) ραδιοφωνικού σταθµού σε δρχ. Για αίτηση χορήγησης άδειας (ή ανανέωσης) τηλεοπτικού σταθµού σε δρχ. Για τις εκκρεµείς αιτήσεις, που δεν έχουν εξετασθεί µέχρι τη δηµοσίευση του νόµου αυτού, υποχρεούνται οι αιτούντες να καταβάλουν το πιο πάνω παράβολο τελών, αλλιώς η αίτησή τους δεν εξετάζεται". Άρθρο 5: Σύµβαση παραχωρήσεως µη κρατικής τηλεοράσεως Η ανώνυµη εταιρεία, στην οποία παραχωρήθηκε άδεια ιδρύσεως και λειτουργίας τηλεοπτικού σταθµού, συνάπτει σύµβαση µε το Ελληνικό ηµόσιο, εκπροσωπούµενο από τους κατά το άρθρο 4 του νόµου αυτού αρµοδίους υπουργούς και ύστερα από γνώµη του Εθνικού Συµβουλίου Ραδιοτηλεοράσεως (Ε.Σ.Ρ.), στην οποία περιέχονται οι ειδικότεροι όροι και υποχρεώσεις της παραχωρήσεως. Ο τύπος της συµβάσεως, ο οποίος περιέχει και τη γενική συγγραφή υποχρεώσεων κατά κατηγορίες τηλεοπτικών σταθµών, καταρτίζεται από το Εθνικό Συµβούλιο και δηµοσιεύεται στην Εφηµερίδα της Κυβερνήσεως. Η άδεια και η σύµβαση παραχωρήσεως είναι επταετούς διάρκειας µε δυνατότητα ανανεώσεως. Άρθρο 6: Γενικές υποχρεώσεις της εταιρείας Η χορήγηση των αδειών που προβλέπονται από τον παρόντα νόµο υπόκειται στους παρακάτω όρους και προϋποθέσεις και στους περαιτέρω ειδικότερους όρους και προϋποθέσεις που θα καθορισθούν από τον τύπο και τη σύµβαση παραχωρήσεως. 1. Το περιεχόµενο των ειδήσεων καθώς και οποιασδήποτε άλλης εκποµπής πρέπει να είναι σύµφωνο µε τις ειδικότερες επιταγές του άρθρου 15 του Συντάγµατος. Οι προϋποθέσεις αυτές αποτελούν θεµελιώδη όρο της λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθµού. 2. Ως προς το περιεχόµενο της εκποµπής του αντίστοιχου ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθµού η εταιρεία υπόκειται στις ίδιες υποχρεώσεις µε την ΕΡΤ-Α.Ε. Στις ίδιες υποχρεώσεις της ΕΡΤ-Α.Ε. υπόκειται η εταιρεία και ως προς τη µετάδοση και το περιεχόµενο των διαφηµίσεων. Ο διαφηµιστικός χρόνος και ο χρόνος ανά ώρα προγράµµατος ειδικά θα καθορισθεί κατά κατηγορίες µε τον τύπο και τη σύµβαση παραχωρήσεως. Σε περίπτωση που το ύψος του διαφηµιστικού χρόνου καθοριστεί µε τη σύµβαση σε ποσοστό διαφορετικό του ισχύοντος για την ΕΡΤ - Α.Ε., το ποσοστό αυτό της συµβάσεως ισχύει αυτοµάτως και γι' αυτήν. 3. Η σύµβαση πρέπει να περιέχει την υποχρέωση για σύναψη συλλογικής συµβάσεως εργασίας µεταξύ νοµίµως εξουσιοδοτηµένων επαγγελµατικών οργανώσεων συντακτών ηµερησίων εφηµερίδων, επαγγελµατικών οργανώσεων

7 εργαζοµένων στους ραδιοτηλεοπτικούς σταθµούς, ως επίσης και των επιχειρήσεων των ραδιοτηλεοπτικών σταθµών, οι οποίες θεωρούνται ικανές για το σκοπό αυτόν. Μέχρι της υπογραφής της κατά τα ανωτέρω συλλογικής συµβάσεως εργαίας για τους δηµοσιογράφους - συντάκτες των ραδιοτηλεοπτικών σταθµών ισχύει η συλλογική σύµβαση εργασίας των δηµοσιογράφων - συντακτών της ΕΡΤ - Α.Ε. 4. Σε περίπτωση αµφιβολίας ως προς την υπαγωγή του νέου τηλεοπτικού σταθµού σε ορισµένη υποχρέωση, ισχύει κατ' αρχήν αντίστοιχα ό,τι προβλέπεται για την ΕΡΤ - Α.Ε. 5. Η εταιρεία υποχρεούται στην είσπραξη αγγελιοσήµου για τη µετάδοση διαφηµίσεων στο ίδιο ποσοστό που προβλέπεται και για την ΕΡΤ - Α.Ε. Το αυτό ισχύει και για τους ραδιοφωνικούς σταθµούς. Το αγγελιόσηµο κατανέµενεται στα ίδια ασφαλιστικά ταµεία, στα οποία κατανέµεται και το αντίστοιχο αγγελιόσηµο της ΕΡΤ-Α.Ε. και κατά την ίδια αναλογία. "6. Ο τηλεοπτικός σταθµός απαγορεύεται να µεταδώσει οποιαδήποτε εκποµπή που προστατεύεται από τις διατάξεις του νόµου και των διεθνών συµβάσεων περί πνευµατικής ιδιοκτησίας, εφόσον δεν έχει κατατεθεί, πριν από την εκποµπή, στην αρµόδια υπηρεσία του Υπουργείου Τύπου και Μ.Μ.Ε., δήλωση του δηµιουργού ή του δικαιούχου ή των αντίστοιχων οργανισµών συλλογικής διαχείρισης και προστασίας των δικαιωµάτων πνευµατικής ιδιοκτησίας (πνευµατικών ή συγγενικών δικαιωµάτων) ή σύµβαση από την οποία να προκύπτει ότι ο τηλεοπτικός σταθµός ανέλαβε την υποχρέωση να καταβάλλει εγκαίρως τα σχετικά δικαιώµατα για τη µετάδοση. Αυτές οι δηλώσεις ή συµβάσεις µπορούν να αφορούν και συνολικά το πρόγραµµα µιας χρονικής περιόδου. Ο Υπουργός Τύπου και Μ.Μ.Ε. και το Εθνικό Συµβούλιο Ραδιοτηλεόρασης δικαιούνται να ζητήσουν από οποιονδήποτε τηλεοπτικό σταθµό να προσκοµίσει µέσα σε αποκλειστική προθεσµία τριάντα (30) ηµερών τα έγγραφα εκείνα, από τα οποία αποδεικνύεται η νόµιµη κτήση των σχετικών δικαιωµάτων. Σε περίπτωση κατά την οποία ο τηλεοπτικός σταθµός παραβιάσει τα εδάφια α' και β' της παραγράφου αυτής ή δεν προσκοµίσει µέσα στην παραπάνω προθεσµία πλήρη αλληλουχία συµβάσεων, από την οποία αποδεικνύεται η νόµιµη κτήση των σχετικών δικαιωµάτων από το νόµιµο δικαιούχο τους, επιβάλλονται οι κατά το άρθρο 4 του νόµου αυτού διοικητικές κυρώσεις. Οι κυρώσεις αυτές είναι ανεξάρτητες από την ύπαρξη τυχόν ποινικής, αστικής ή άλλης διοικητικής ευθύνης, για τη χωρίς άδεια του δικαιούχου µετάδοση προγράµµατος, που προστατεύεται από τις διατάξεις της εθνικής νοµοθεσίας και των διεθνών συµβάσεων για την προστασία της πνευµατικής ιδιοκτησίας και των συγγενικών δικαιωµάτων." 7. Η σύµβαση πρέπει να περιέχει ειδική πρόβλεψη για την εξασφάλιση ικανοποιητικού ποσοστού προγράµµατος ευρωπαϊκής παραγωγής, το οποίο δεν µπορεί συνολικά να είναι κατώτερο του 50% χωρίς να υπολογίζονται οι ενηµερωτικές εκποµπές. (Ειδική µέριµνα λαµβάνεται στη σύµβαση για ικανοποιητικό ποσοστό προγράµµατος εθνικής παραγωγής κατά είδος εκποµπών, το οποίο καθορίζεται από τον τύπο και τη σύµβαση παραχωρήσεως). 8. Οι διατάξεις των παρ. 12 έως 14 του άρθρου 3 του Νόµου 1730/1987 εφαρµόζονται αναλόγως και στις εταιρείες µη κρατικής τηλεοράσεως και στους ραδιοφωνικούς σταθµούς και αποτελούν αυτοδικαίως όρο των συµβάσεων παραχωρήσεως. Καταργείται η επιτροπή παραπόνων και οι αρµοδιότητές της ανατίθενται στο Εθνικό Συµβούλιο Ραδιοτηλεοράσεως. Οι εταιρείες ή οργανισµοί µη κρατικής τηλεοράσεως και ιδιωτικοί και δηµοτικοί ραδιοφωνικοί σταθµοί υποχρεούνται να διατηρούν κασέτες των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκποµπών τους σε ειδικό αρχείο για ένα

8 τουλάχιστον 6µηνο από την ηµέρα της µεταδόσεώς τους και να χορηγούν αντίγραφο στους δικαιούχους για τη διευκόλυνση της αποδείξεως των παραβάσεων της προηγουµένης παραγράφου. Άρθρο 7: Παραγωγή κινηµατογραφικών ταινιών 1. Οι εταιρείες τηλεοπτικών σταθµών (ΕΡΤ - Α.Ε., δηµοτικές, ιδιωτικές κλπ.) διαθέτουν το 1,5% των ετησίων ακαθαρίστων εσόδων τους, µετά την αφαίρεση των φόρων και επιβαρύνσεων υπέρ του ηµοσίου, των Ν.Π... και των Ο.Τ.Α., για την παραγωγή ή συµπαραγωγή κινηµατογραφικών ταινιών (διαρκείας λεπτών, µε υπόθεση και ηθοποίους) µε απαραίτητο προορισµό την προβολή σε κινηµατογραφικές αίθουσες. 2. Οι εταιρείες διατηρούν όλα τα δικαιώµατά τους στις παραγόµενες ταινίες αναλόγως του ποσοστού της οικονοµικής συµµετοχής τους στην παραγωγή. 3. Στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών (Ν.Π...) και στον Πανελλήνιο Σύνδεσµο Τυφλών (Ν.Π.Ι..) ανατίθεται η δηµιουργία υποδοµής σε πανελλαδική βάση, στο µεν Κ.Ε.Α.Τ. για την κάλυψη των αναγκών εκπαιδεύσεως και πληροφορήσεως των τυφλών µαθητών και φοιτητών, στο δε Π.Σ.Τ. η δηµιουργία εθνικού δικτύου υπηρεσιών και µέσων παροχής πληροφορήσεως εγκυκλοπαιδικής µορφώσεως στους Ελληνες τυφλούς. Για την υλοποίηση αυτού του προγράµµατος παραχωρείται στους προαναφερόµενους φορείς ετησίως ισόποσα 0,3% των ετησίων ακαθαρίστων εσόδων της ιδιωτικής τηλεοράσεως. 4. Ο τρόπος και η διαδικασία της εφαρµογής του παρόντος ρυθµίζεται µε π.δ/γµα, που προτείνουν οι Υπουργοί Προεδρίας Κυβερνήσεως και Πολιτισµού [και εκδίδεται εντός έξι µηνών]. Άρθρο 8: Τεχνικές υποχρεώσεις Οι ραδιοτηλεοπτικοί σταθµοί εκπέµπουν σε συχνότητες, που καθορίζονται από το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, το οποίο προσδιορίζει και τις περαιτέρω τεχνικές υποχρεώσεις της εταιρείας. Με απόφαση του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών, δηµοσιευοµένη στην Εφηµερίδα της Κυβερνήσεως, καθορίζεται ο τρόπος ελέγχου των ραδιοτηλεοπτικών σταθµών από πλευράς τηρήσεως των τεχνικών υποχρεώσεων. Η τήρηση των υποχρεώσεων αυτών αποτελεί θεµελιώδη όρο λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθµού. «Με κοινή απόφαση των Υπουργών Προεδρίας της Κυβέρνησης και Μεταφορών και Επικοινωνιών καθορίζονται: α) Οι συχνότητες που χρησιµοποιούνται σε ολόκληρη την Επικράτεια και κατά περιοχή για τη µετάδοση ή την αναµετάδοση του σήµατος των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθµών µε οποιαδήποτε τεχνική µέθοδο ή για κάθε άλλη συναφή δραστηριότητα στο πλαίσιο των σχετικών διεθνών υποχρεώσεων της χώρας και εν όψει των άλλων χρήσεων του φάσµατος συχνοτήτων (ένοπλες δυνάµεις, τηλεπικοινωνίες, πολιτική αεροπορία κ.ο.κ.). β) Οι τεχνικές προδιαγραφές που πρέπει να πληρούν οι ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθµοί για τη διασφάλιση της ποιότητας του σηµατός τους, τον περιορισµό τους στις συχνότητες που τους έχουν παραχωρηθεί και την πλήρη αξιοποίηση του φάσµατος. γ) Οι ειδικές τεχνικές προδιαγραφές και οι διευκολύνσεις για τους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθµούς των παραµεθόριων περιοχών στο πλαίσιο των διεθνών υποχρεώσεων της Χώρας. Με κοινή απόφαση των ίδιων Υπουργών οργανώνονται κατά περιοχή ειδικοί χώροι για την υποχρεωτική τοποθέτηση των µεταδοτών, των κεραιών και των άλλων συναφών εγκαταστάσεων των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθµών (Ραδιοτηλεοπτικά Πάρκα) και ρυθµιζονται τα σχετικά µε την οργάνωση και

9 λειτουργία των χώρων αυτών, καθώς και το ενδεχόµενο τίµηµα που καταβάλλεται για τις παρεχόµενες υπηρεσιες. Με την ίδια απόφαση η οργάνωση, διοίκηση και διαχείριση των χώρων αυτών µπορεί να ανατίθεται στην Ε.Ρ.Τ.-Α.Ε.». Άρθρο 9: Εκχώρηση ποσοστού κερδών Η εταιρεία αναλαµβάνει την υποχρέωση να εκχωρεί κατ' έτος στο κράτος ποσοστό των καθαρών κερδών της, το ύψος του οποίου καθορίζεται µε τη σύµβαση. Το εκχωρούµενο ποσό που αναλογεί στο κράτος προσαυξάνεται αναλόγως εφ' όσον τα καθαρά κέρδη προσδιορισθούν οριστικώς µεταγενέστερα σε µεγαλύτερο ύψος, κατόπιν φορολογικού ελέγχου. Το ως άνω ποσό εισπράττεται κατα τις διατάξεις του νόµου περί εισπράξεως δηµοσίων εσόδων. Άρθρο 10: Ανάκληση αδείας Η άδεια ραδιοτηλεοπτικού σταθµού ανακαλείται µε αιτιολογηµένη απόφαση του Υπουργού Προεδρίας Κυβερνήσεως µετά σύµφωνη γνώµη του Εθνικού Συµβουλίου Ραδιοτηλεοράσεως σε περίπτωση παραβάσεως των διατάξεων του νόµου, των όρων της συµβάσεως, των τεχνικών υποχρεώσεων που έχουν καθορισθεί από το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών ή των αρχών της δηµοσιογραφικής δεοντολογίας. Ιδιαίτερα η άδεια ανακαλείται στην περίπτωση που έχει επιβληθεί στο παρελθόν ποινή προσωρινής αναστολής της άδειας και σηµειωθεί παράβαση η οποία δικαιολογεί την εκ νέου επιβολή της ποινής της αναστολής. Η άδεια του σταθµού ραδιοτηλεοράσεως τελειούται µε τη σύναψη της συµβάσεως παραχωρήσεως και ανακαλείται αυτοδικαίως, αν µέσα σε εννέα µήνες από τη χορήγησή της δεν συναφθεί η κατά το άρθρο 5 σύµβαση. Η ανάκληση της αδείας δεν απαλλάσσει την εταιρεία τηλεοράσεως από τις λοιπές υποχρεώσεις της έναντι του κράτους ή έναντι τρίτων, που απορρέουν από το νόµο ή από τη σύµβαση. Άρθρο 11: ηµοσιογραφική δεοντολογία ΕΡΤ - Α.Ε. Η κατοχύρωση της δηµοσιογραφικής δεοντολογίας και αυτοτέλεια των ενηµερωτικών και ψυχαγωγικών εκποµπών της ΕΡΤ - Α.Ε., µε βάση τις συνταγµατικές επιταγές και τους κανόνες που έχουν παγιωθεί στα σύγχρονα κράτη, αποτελεί βασική αρχή της λειτουργίας της. Άρθρο 12: Ρύθµιση λεπτοµερειών Συνίσταται στο Εθνικό Συµβούλιο Ραδιοτηλεοράσεως η Υπηρεσία Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας. Εργο της υπηρεσίας είναι η παρακολούθηση και ενηµέρωση σε θέµατα τεχνολογίας που αφορούν τα ηλεκτρονικά µέσα µαζικής επικοινωνίας, η παρακολούθηση των εξελίξεων και των νοµοθετικών µέτρων στο διεθνή χώρο, η έρευνα επί συγκεκριµένων θεµάτων ηλεκτρονικής µαζικής επικοινωνίας, η οποία της ανατίθεται και γενικότερα η υποβολή προτάσεων και εισηγήσεων στο Εθνικό Συµβούλιο Ραδιοτηλεοράσεως σχετικά µε τη λήψη µέτρων οργανώσεως, εποπτείας και προαγωγής των ραδιοτηλεοπτικών µέσων. «Με προεδρικό διάταγµα, που εκδιδεται µε πρόταση του Υπουργού Προεδριας της Κυβέρνησης, ρυθµιζεται η οργάνωση και η λειτουργια της Υπηρεσιας Ηλεκτρονικών Μέσων Επικοινωνίας, συνιστώνται οι θέσεις του ειδικού επιστηµονικού, τεχνικού και διοικητικού προσωπικού της υπηρεσιας, καθορίζεται η διαδικασια πρόσληψης και το υπηρεσιακό

10 καθεστώς του προσωπικού της κατά παρέκκλιση από κάθε άλλη διάταξη και ρυθµίζεται κάθε άλλη αναγκαία λεπτοµέρεια». "Η αποζηµίωση των µελών του Εθνικού Συµβουλίου Ραδιοτηλεοράσεως (Ε.Σ.Ρ.) και γενικά οι δαπάνες λειτουργίας αυτού βαρύνουν τον προϋπολογισµό του Υπουργείου Προεδρίας της Κυβέρνησης, στον οποίο εγγράφονται υπό ίδιο φορέα. Η διοικητική και οικονοµική µέριµνα για το Ε.Σ.Ρ. ανήκει στη ιεύθυνση ιοικητικού και Οικονοµικού της Γενικής Γραµµατείας Τύπου και Πληροφοριών. Με απόφαση του Υπουργείου Προεδρίας της Κυβέρνησης µπορεί να εξουσιοδοτείται ο πρόεδρος του Ε.Σ.Ρ. ή άλλα υπηρεσιακά όργανα για την έγκριση εκτέλεσης οποιασδήποτε δαπάνης σχετικής µε το Ε.Σ.Ρ." Άρθρο 13: Εγκατάσταση κεραιών (Καταργήθηκε από την παρ. 8 άρθρου 41 Νόµου 2145/28-28 Μαΐου 1993, ΦΕΚ Α' 88) Βλ. Για την εγκατάσταση κεραιών άρθρο 24 Νόµου 2075/1992, που προστέθηκε από την παρ. 2 άρθρου 41 Νόµου 2145/93.) άρθρο 14: Απαλλαγή από τα καθήκοντα Ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος και τα διόριζοµενα από τον Υπουργό Προεδριας Κυβερνήσεως µέλη του ιοικητικού Συµβουλίου της ΕΡΤ - Α.Ε. του άρθρου 6 παρ. 1, εδάφ. α, β, γ του Νόµου 1730/1987 απαλλάσσονται των καθηκόντων τους µε αιτιολογηµένη απόφαση του Υπουργού Προεδρίας Κυβερνήσεως µετά σύµφωνη γνώµη του Εθνικού Συµβουλίου Ραδιοτηλεοράσεως. Η κάτά την έναρξη της ισχύος του παρόντος διοίκηση της ΕΡΤ-Α.Ε. παραµένει µέχρι ολοκληρώσεως των διαδικασιών και το διορισµό νέας διοικήσεως κατά τις διατάξεις του παρόντος νόµου. Άρθρο 15: Ρύθµιση ασφαλιστικών θεµάτων 1.α. ηµοσιογράφοι-συντάκτες, απασχολούµενοι, κατά κύριο επάγγελµα µε σχέση εξαρτηµένης εργασίας, σε µη κρατικούς ραδιοφωνικούς ή τηλεοπτικούς σταθµούς που λειτουργούν νόµιµα και εκπέµπουν ή παρουσιάζουν δελτία ειδήσεων ή αθλητικές εκποµπές τρεις (3), τουλάχιστον, φορές το εικοσιτετράωρο, συνολικής διάρκειας µίας και µισής (1,30') τουλάχιστον, ώρας και οι οποίοι ασχολούνται µε τη συλλογή, επεξεργασία, σχολιασµό και γενικά τη διαµόρφωση της ύλης, που βασίζεται σε πληροφορίες και γεγονότα και προορίζεται για τη σύνταξη δελτίων ειδήσεων, ενηµερωτικών ή αθλητικών εκποµπών, υπάγονται στην ασφάλιση του Ταµείου Συντάξεων Προσωπικού Εφηµερίδων Αθηνών και Θεσσαλονίκης (Τ.Σ.Π.Ε.Α.Θ). Ως δελτία ειδήσεων ή αθλητικές εκποµπές, η διάρκεια των οποίων υπολογίζεται για τη συµπλήρωση της ανωτέρω 1.30' ώρας, θεωρούνται µόνο όσα ο σταθµός παράγει µε δικά του µέσα και δικούς του δηµοσιογράφους και όχι τα δελτία ειδήσεων ή αθλητικές εκποµπές άλλων σταθµών που αναµεταδίδονται ύστερα από σύµβαση µε αυτούς." β. Οι υπάλληλοι διοίκησης και διαχείρισης, που απασχολούνται κατά κύριο επάγγελµα µε σχέση εξαρτηµένης εργασίας στους µη κρατικούς ραδιοφωνικούς ή τηλεοπτικούς σταθµούς, που λειτουργούν νόµιµα και τα κέντρα εκποµπής τους βρίσκονται µέσα στα γεωγραφικά όρια των Νοµών Αττικής και Θεσσαλονίκης, µε τις ειδικότητες που αναφέρονται στην παρ. 7 του άρθρου 5 του π.δ. 284/1974 (ΦΕΚ 101 Α'), ασφαλίζονται στο Τ.Σ.Π.Ε.Α.Θ.. γ. Για την ασφάλιση των παραπάνω εργαζοµένων, καταβάλλεται στο Τ.Σ.Π.Ε.Α.Θ. εργοδοτική εισφορά 7,5% για τον κλάδο σύνταξης και 2% για τον κλάδο ανεργίας, καθώς και εισφορά ασφαλισµένου από ποσοστό 8,5% για τον κλάδο σύνταξης. Οι εισφορές αυτές υπολογίζονται στις συνολικές

11 αποδοχές των ασφαλισµένων και για την είσπραξη τους εφαρµόζονται ανάλογα οι διατάξεις των άρθρων 31, 32 και 33 του π.δ. 284/1974". 2. Το προβλεπόµενο από την ισχύουσα νοµοθεσία ποσοστό αγγελιοσήµου στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο προσαυξάνεται κατά 1,5 εκατοστιαία µονάδα. Το ποσοστό της αυξήσεως περιέρχεται στο ΤΑΙΣΥΤ και κατανέµεται η µεν 1 εκατοστιαία µονάδα στο λογαριασµό κυρίας ασφαλίσεως των φωτοειδησεογράφων και των εικονοληπτών τηλεοράσεως, η δε ο,5 εκατοστιαία µονάδα στο λογαριασµό κυρίας ασφαλίσεως των ανταποκριτών ξένου τύπου. "Από το ανωτέρω ποσοστό που περιέρχεται στο λογαριασµό κύριας ασφάλισης των ανταποκριτών ξένου τύπου, ποσοστό δέκα τοις εκατό του συνόλου θα περιέρχεται απευθείας στην Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου για την κάλυψη των τρεχουσών λειτουργικών δαπανών." "3. Οι δηµοσιογράφοι-συντάκτες, µη µέλη των αναγνωρισµένων Ενώσεων Συντακτών, οι οποίοι απασχολούνται στην ΕΡΤ Α.Ε. µε σύµβαση έργου, υπάγονται στην ασφάλιση του Τ.Σ.Π.Ε.Α.Θ. µετά τη συµπλήρωση τριών (3) τουλάχιστον ετών συνεχούς απασχόλησης ή µετά τη συµπλήρωση τριών (3) τουλάχιστον ετών διακεκοµµένης, η οποία όµως πρέπει να έχει πραγµατοποιηθεί εντός µιας (1) Πενταετίας άρθρο 16: Στην παράγραφο 22 του άρθρου 19 του Νόµου 1730/1987 προστίθεται δεύτερο εδάφιο, το οποίο έχει ως εξής: "22. Ύστερα από αίτησή τους και απόφαση του.σ. της Ε.Ρ.Τ.-Α.Ε. επιτρέπεται κατ' εξαίρεση η παράλληλη απασχόληση των δηµοσιογράφων και των λοιπών εργαζοµένων της Ε.Ρ.Τ.-Α.Ε. σε µη ανταγωνιστικές προς την Ε.Ρ.Τ.-Α.Ε. επιχειρήσεις. Κατά το χρονικό διάστηµα από την υποβολή της αίτησης µέχρι την έκδοση της σχετικής απόφασης του.σ. η άδεια θεωρείται ότι δεν έχει χορηγηθεί. Η σχετική απόφαση του.σ. πρέπει να εκδίδεται σε χρονικό διάστηµα σαράντα πέντε (45) ηµερών από την υποβολή της αίτησης. Η παράγραφος 5 του άρθρου 52 του Γενικού Κανονισµού Προσωπικού της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. δεν ισχύει για έως τρεις (3) ειδικούς νοµικούς συµβούλους για θέµατα Κοινοτικού ικαίου και διεθνών συνεργασιών της Ε.Ρ.Τ.". Άρθρο 17: Οι µόνιµοι υπάλληλοι, που µετετέθησαν µε την κοινή υπουργική απόφαση 2794/ στο Υπουργείο Εθνικής Αµύνης από την ΕΡΤ 2, επανέρχονται στην ΕΡΤ - Α.Ε., εφ' όσον υποβάλουν σχετική αίτηση εντός µηνός. Οι διατάξεις της παρ. 15 του άρθρου 19 του Νόµου 1730/1987 ισχύουν και για τους ανωτέρω υπαλλήλους για τριάντα µέρες από την επάνοδό τους στην ΕΡΤ-Α.Ε. Άρθρο 18: 1. Στην παρ. 2 του άρθρου 2 του ν. 1730/1987 προστίθεται εδάφιο γ' ως εξής: "γ) την εγκατάσταση ποµπών και σταθµών λήψεως επίγειων, ενσυρµάτων και δορυφορικών, για σύνδεση της ΕΡΤ-Α.Ε. µε διεθνείς οργανισµούς ή εθνικούς οργανισµούς της αλλοδαπής µε σκοπό την ανταλλαγή προγραµµατων". 2. Στο άρθρο 10 του ν. 1730/1987 οι παράγραφοι 5,6,7 και 8 καταργούνται και αντικαθίστανται ως ακολούθως: "Οργανόγραµµα καθορίζει τη δοµή των γενικών διευθύνσεων της ΕΤ-1, ΕΤ-2 και ΕΡΑ. Το οργανόγραµµα, υποβάλλεται από το ιοικητικό Συµβούλιο της ΕΡΤ-Α.Ε., εγκρίνεται από τον Υπουργό Προεδρίας Κυβερνήσεως και

12 δηµοσιεύεται στην Εφηµερίδα της Κυβερνήσεως. Μέχρι της ενάρξεως της ισχύος του νέου οργανογράµµατος διατηρούνται οι προβλεπόµενες, από τις καταργούµενες διατάξεις, ρυθµίσεις". 3. Στην παρ. 9 του άρθρου 10 του Νόµου 1730/1987 και στο δεύτερο εδάφιο µετά τις λέξεις "διοικητικό συµβούλιο και" απαλείφεται η φράση "ύστερα από γνώµη της ΑΣΚΕ - Τηλεθεατών - Ακροατών". Άρθρο 19: 1. Στην παράγραφο 1 του άρθρου 2 του νόµου 1730/1987 και µετά τις λέξεις "εκµετάλλευση και ανάπτυξή της" προστίθεται η λέξη "κρατικής". 2. Το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 2 του άρθρου 2 του ν. 1730/1987 αντικαθίσταται ως εξής: " Στην ΕΡΤ Α.Ε. εκχωρείται από το Κράτος αποκλειστικό προνόµιο για την πραγµατοποίηση ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκποµπών εθνικής εµβελείας. Το προνόµιο αυτό είναι αναπαλλοτρίωτο και περιλαµβάνει ιδίως:". 3. Η παράγραφος 14 του άρθρου 3 του ν. 1730/1987 αντικαθίσταται ως ακολούθως: "14. Αν ο Γενικός ιευθυντής απορρίψει την αίτηση, υποχρεούται να τη διαβιβάσει µέσα σε τρεις µέρες στο Εθνικό Συµβούλιο Ραδιοτηλεοράσεως. Το Εθνικό Συµβούλιο Ραδιοτηλεοράσεως αποφασίζει µέσα σε 10 µέρες και χωρίς να δεσµεύεται από δικονοµικούς τύπους και δικαιούται να ζητήσει περισσότερα στοιχεία και διευκρινήσεις. Η απόφαση του Εθνικού Συµβουλίου Ραδιοτηλεοράσεως είναι υποχρεωτική για την ΕΡΤ-Α.Ε., αλλά δεν δεσµεύει τα αρµόδια πειθαρχικά όργανα". 4. Στο δεύτερο εδάφιο της παρ. 1 του άρθρου 4 του νόµου 1730/1987 µετά τις λέξεις "απαρτίζεται από πενήντα (50) µέλη από τα οποία" διαγράφεται η φράση "έξι (6) είναι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης δέκα (10) εκπρόσωποι των πολιτικών κοµµάτων" και αντικαθίσταται µε τη φράση: "δέκαέξι (16) είναι εκπρόσωποι των πολιτικών κοµµάτων". 5. Στο εδάφιο δ' της παραγράφου 1 του άρθρου 5 του ν. 1730/1987 µετά τη φράση "γνωµοδοτεί για κάθε άλλο θέµα που παραπέµπει σ' αυτήν" προστίθεται η εξής φράση: "Ο Υπουργός Προεδρίας Κυβερνήσεως και το Εθνικό Συµβούλιο Ραδιοτηλεοράσεως". 6. Η παράγραφος 4 του άρθρου 7 του ν. 1730/1987 διαγράφεται και οι παράγραφοι 5 και 6 κάνουν τους αριθµούς 4 και 5 αντίστοιχα. 7. Στο δεύτερο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 16 του ν. 1730/1987 η φράση "το ιοικητικό Συµβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε." αντικαθίσταται µε τη φράση: "το Εθνικό Συµβούλιο Ραδιοτηλεοράσεως". Άρθρο 20: Κατάργηση αντιθέτων διατάξεων Κάθε διάταξη που αντίκειται στον παρόντα νόµο καταργείται. Άρθρο 21: Ισχύς του παρόντος Η ισχύς του παρόντος νόµου άρχεται από τη δηµοσίευσή του στην Εφηµερίδα της Κυβερνήσεως.

Ραδιοτηλεοπτική κάλυψη της προεκλογικής περιόδου των βουλευτικών εκλογών της 4 ης Οκτωβρίου 2009 ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑ ΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Ραδιοτηλεοπτική κάλυψη της προεκλογικής περιόδου των βουλευτικών εκλογών της 4 ης Οκτωβρίου 2009 ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑ ΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑ ΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ Ο ΗΓΙΑ Αριθµ. 3/15.09.2009 ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ Σήµερα ηµέρα Τρίτη 15 Σεπτεµβρίου 2009 και ώρα 10:00 το Εθνικό Συµβούλιο Ραδιοτηλεόρασης συνήλθε σε συνεδρίαση, στην οποία παρέστησαν

Διαβάστε περισσότερα

Λειτουργία ραδιοφωνικών σταθµών ελεύθερης λήψης µέσω δορυφόρου ή άλλων δικτύων

Λειτουργία ραδιοφωνικών σταθµών ελεύθερης λήψης µέσω δορυφόρου ή άλλων δικτύων ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑ ΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ Ο ΗΓΙΑ Αριθ. 4/9.9.2003 Σήµερα ηµέρα Τρίτη 9 Σεπτεµβρίου 2003 και ώρα 11:00 το Εθνικό Συµβούλιο Ραδιοτηλεόρασης συνήλθε σε συνεδρίαση, στην οποία παρέστησαν ο Πρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΤΛΟΣ: ΝΟΜΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ, ΡΥΘΜΙΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ.

ΤΙΤΛΟΣ: ΝΟΜΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ, ΡΥΘΜΙΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ. ΝΟΜΟΣ: 2328/1995 ΦΕΚ: Α 159/03.08.1995 ΤΙΤΛΟΣ: ΝΟΜΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ, ΡΥΘΜΙΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ. ΑΡΘΡΟ 4: ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ραδιοτηλεοπτική κάλυψη της προεκλογικής περιόδου των βουλευτικών εκλογών της 17 ης Ιουνίου 2012 ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ.

Ραδιοτηλεοπτική κάλυψη της προεκλογικής περιόδου των βουλευτικών εκλογών της 17 ης Ιουνίου 2012 ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ. ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΟΔΗΓΙΑ Αριθμ. 4/29.05.2012 Σήμερα ημέρα Τρίτη 29 Μαΐου 2012 και ώρα 13:00 το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης συνήλθε σε συνεδρίαση, στην οποία παρέστησαν ο Πρόεδρος του

Διαβάστε περισσότερα

Ραδιοτηλεοπτική κάλυψη της προεκλογικής περιόδου των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015 ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ.

Ραδιοτηλεοπτική κάλυψη της προεκλογικής περιόδου των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015 ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ. ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ Η ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΟΔΗΓΙΑ Αριθμ. 1/13.01.2015 Σήμερα ημέρα Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 13:00 το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης συνήλθε σε συνεδρίαση,

Διαβάστε περισσότερα

1. Συνιστάται Εθνική Επιτροπή για τα δικαιώµατα του ανθρώπου. η οποία υπάγεται στον Πρωθυπουργό.

1. Συνιστάται Εθνική Επιτροπή για τα δικαιώµατα του ανθρώπου. η οποία υπάγεται στον Πρωθυπουργό. Νόµος 2667/1998 Εθνική επιτροπή δικαιωµάτων του ανθρώπου Άρθρο 1: Σύσταση και αποστολή ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ 1. Συνιστάται Εθνική Επιτροπή για τα δικαιώµατα του ανθρώπου.

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Διεύθυνση Μέσων Ενημέρωσης Τμήμα Οπτικοακουστικών Μέσων και Αρχείων Δ/ΝΣΗ: Φραγκούδη 11 & Αλ. ΠάντουΚαλλιθέα Τ.Κ.:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΟΔΗΓΙΑ Αριθμ. 2/

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΟΔΗΓΙΑ Αριθμ. 2/ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΟΔΗΓΙΑ Αριθμ. 2/03.09.2015 Σήμερα ημέρα Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 13:00 το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης συνήλθε σε συνεδρίαση, στην οποία παρέστησαν η Αντιπρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ «Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ίντερνετ και Τηλεόραση»

ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ «Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ίντερνετ και Τηλεόραση» Α ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΤΜΗΜΑ ΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΧΕΔΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΝΟΜΩΝ ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ «Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ίντερνετ και Τηλεόραση» Ι. Γενικές παρατηρήσεις Το φερόµενο

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑ ΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑ ΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑ ΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ Ο ΗΓΙΑ Αριθ. 3 /05.09.2006 Σήµερα ηµέρα Τρίτη 5 η Σεπτεµβρίου 2006 και ώρα 10:00πµ το Εθνικό Συµβούλιο Ραδιοτηλεόρασης συνήλθε σε συνεδρίαση, στην οποία παρέστησαν ο Πρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

Δίκαιο Μ.Μ.Ε. Μάθημα 6: Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης- Αρμοδιότητες Επικ. Καθηγητής Παναγιώτης Μαντζούφας Τμήμα Νομικής Α.Π.Θ.

Δίκαιο Μ.Μ.Ε. Μάθημα 6: Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης- Αρμοδιότητες Επικ. Καθηγητής Παναγιώτης Μαντζούφας Τμήμα Νομικής Α.Π.Θ. Δίκαιο Μ.Μ.Ε. Μάθημα 6: Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης- Αρμοδιότητες Επικ. Καθηγητής Παναγιώτης Μαντζούφας Τμήμα Νομικής Α.Π.Θ. Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε άδειες χρήσης

Διαβάστε περισσότερα

airetos.gr Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές 2019 Ερωτήσεις Απαντήσεις

airetos.gr Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές 2019 Ερωτήσεις Απαντήσεις airetos.gr 1. Ερώτηση: Πότε αρχίζει η προεκλογική περίοδος των αυτοδιοικητικών εκλογών, και πότε αρχίζουν οι περιορισμοί για την προβολή και τις εμφανίσεις των υποψηφίων περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων;

Διαβάστε περισσότερα

Π.Δ. 261/97 (ΦΕΚ 186 Α')

Π.Δ. 261/97 (ΦΕΚ 186 Α') Π.Δ. 261/97 (ΦΕΚ 186 Α') : Για τη διαφάνεια στην διαφημιστική προβολή του Δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα από τα έντυπα και τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης. 'Εχοντας υπόψη: 1) Τις διατάξεις του

Διαβάστε περισσότερα

(ΦΕΚ.) ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ Κατεπείγουσα ρύθμιση για την οργάνωση της διαδικασίας διεξαγωγής του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου του 2015.

(ΦΕΚ.) ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ Κατεπείγουσα ρύθμιση για την οργάνωση της διαδικασίας διεξαγωγής του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου του 2015. (ΦΕΚ.) ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ Κατεπείγουσα ρύθμιση για την οργάνωση της διαδικασίας διεξαγωγής του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου του 2015. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Έχοντας υπόψη: 1.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ. Ν. 1597/1986, Προστασία και ανάπτυξη της κινηματογραφικής τέχνης, ενίσχυση της ελληνικής κινηματογραφίας και άλλες διατάξεις.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ. Ν. 1597/1986, Προστασία και ανάπτυξη της κινηματογραφικής τέχνης, ενίσχυση της ελληνικής κινηματογραφίας και άλλες διατάξεις. ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ Ν. 1597/1986, Προστασία και ανάπτυξη της κινηματογραφικής τέχνης, ενίσχυση της ελληνικής κινηματογραφίας και άλλες διατάξεις. Αρ. 1 1. Η προστασία της κινηματογραφικής τέχνης αποτελεί υποχρέωση

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ 2719/1999. Κύρωση της ιεθνούς Σύμβασης για τη διατήρηση των αποδημητικών ειδών της άγριας πανίδας και άλλες διατάξεις.

ΝΟΜΟΣ 2719/1999. Κύρωση της ιεθνούς Σύμβασης για τη διατήρηση των αποδημητικών ειδών της άγριας πανίδας και άλλες διατάξεις. ΝΟΜΟΣ 2719/1999 Κύρωση της ιεθνούς Σύμβασης για τη διατήρηση των αποδημητικών ειδών της άγριας πανίδας και άλλες διατάξεις. ΝΟΜΟΣ ΥΠ` ΑΡ. 2719 ΦΕΚ Α` 106/26.5.1999 Κύρωση της ιεθνούς Σύμβασης για τη διατήρηση

Διαβάστε περισσότερα

N. 3685/2008 Θεσμικό πλαίσιο για τις μεταπτυχιακές σπουδές. Άρθρο 11 Ερευνητικά Πανεπιστημιακά Ινστιτούτα 1. α) Τα Ερευνητικά Πανεπιστημιακά

N. 3685/2008 Θεσμικό πλαίσιο για τις μεταπτυχιακές σπουδές. Άρθρο 11 Ερευνητικά Πανεπιστημιακά Ινστιτούτα 1. α) Τα Ερευνητικά Πανεπιστημιακά N. 3685/2008 Θεσμικό πλαίσιο για τις μεταπτυχιακές σπουδές. Άρθρο 11 Ερευνητικά Πανεπιστημιακά Ινστιτούτα 1. α) Τα Ερευνητικά Πανεπιστημιακά Ινστιτούτα (Ε.Π.Ι.) είναι νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.),

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 30075 28 Ιουνίου 2019 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 2636 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. 1582 Καθορισμός των όρων, των προϋποθέσεων και του χρόνου προβολής, κατά την προεκλογική

Διαβάστε περισσότερα

ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ. ΘΕΜΑ: Νέο νοµοθετικό καθεστώς σχετικά µε τη δήλωση περιουσιακής κατάστασης. Ανώνυµη εταιρεία µέλος του ΣΑΤΕ υπέβαλε το ακόλουθο ερώτηµα:

ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ. ΘΕΜΑ: Νέο νοµοθετικό καθεστώς σχετικά µε τη δήλωση περιουσιακής κατάστασης. Ανώνυµη εταιρεία µέλος του ΣΑΤΕ υπέβαλε το ακόλουθο ερώτηµα: Νοµική Υπηρεσία ΣΑΤΕ Σταµάτης Σ. Σταµόπουλος, ικηγόρος, Νοµικός Σύµβουλος ΣΑΤΕ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ Αθήνα, 14.4.2015 ΘΕΜΑ: Νέο νοµοθετικό καθεστώς σχετικά µε τη δήλωση περιουσιακής κατάστασης Ανώνυµη εταιρεία µέλος

Διαβάστε περισσότερα

Ν. 2939/2001 (ΦΕΚ 179Α)

Ν. 2939/2001 (ΦΕΚ 179Α) ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ Τροποποίηση του Ν. 2939/2001 (ΦΕΚ 179Α) «Συσκευασίες και εναλλακτική διαχείριση των συσκευασιών και άλλων προϊόντων Ίδρυση Εθνικού Οργανισµού Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών και Άλλων

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΘΡΟ ΠΡΑΞΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΑΡΘΡΟ ΠΡΑΞΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΔΟΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ "ΝΕΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ" ΑΡΘΡΟ ΠΡΑΞΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 211 (4) Απόφαση ΥΠΕΣΑΗΔ 216

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ 1. Εκλογή μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Η εκλογή των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις έδρες που κάθε φορά αναλογούν στην Ελλάδα, διενεργείται

Διαβάστε περισσότερα

Ν. 2328/95 (ΦΕΚ-159 Α')

Ν. 2328/95 (ΦΕΚ-159 Α') Ν. 2328/95 (ΦΕΚ-159 Α') : Νομικό καθεστώς της ιδιωτικής τηλεόρασης και της τοπικής ραδιοφωνίας, ρύθμιση θεμάτων της ραδιοτηλεοπτικής αγοράς και άλλες διατάξεις ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' : ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ 'Αρθρο 1

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 26115 14 Ιουνίου 2019 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 2332 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. 1510 Καθορισμός των όρων, των προϋποθέσεων και του χρόνου προβολής, κατά την προεκλογική

Διαβάστε περισσότερα

Δίκαιο Μ.Μ.Ε. Μάθημα 7: Ιδιωτική Τηλεόραση Επικ. Καθηγητής Παναγιώτης Μαντζούφας Τμήμα Νομικής Α.Π.Θ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δίκαιο Μ.Μ.Ε. Μάθημα 7: Ιδιωτική Τηλεόραση Επικ. Καθηγητής Παναγιώτης Μαντζούφας Τμήμα Νομικής Α.Π.Θ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Δίκαιο Μ.Μ.Ε. Μάθημα 7: Ιδιωτική Τηλεόραση Επικ. Καθηγητής Παναγιώτης Μαντζούφας Τμήμα Νομικής Α.Π.Θ. Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε άδειες χρήσης Creative Commons. Για εκπαιδευτικό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 25 ης ΜΑΪΟΥ 2014 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 25 ης ΜΑΪΟΥ 2014 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ (Άρθρο 21 παρ. 2 Ν. 3023/

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 1 Κλάδοι ΤΣΜΕ Ε

Άρθρο 1 Κλάδοι ΤΣΜΕ Ε Anadiarthrositsmedeteliko Άρθρο 1 Κλάδοι ΤΣΜΕ Ε Στο Ταµείο Συντάξεων Μηχανικών και Εργοληπτών ηµοσίων Εργων (Τ.Σ.Μ.Ε..Ε.), που διέπεται από τις διατάξεις του α.ν. 2326/1940 «περί ΤΣΜΕ Ε» (Α, 145), όπως

Διαβάστε περισσότερα

ΡΑΔΙΟΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ. Ν. 1730/1987, Ελληνική Ραδιοφωνία - Τηλεόραση, Ανώνυμη Εταιρεία (ΕΡΤ - Α.Ε.)

ΡΑΔΙΟΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ. Ν. 1730/1987, Ελληνική Ραδιοφωνία - Τηλεόραση, Ανώνυμη Εταιρεία (ΕΡΤ - Α.Ε.) ΡΑΔΙΟΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Ν. 1730/1987, Ελληνική Ραδιοφωνία - Τηλεόραση, Ανώνυμη Εταιρεία (ΕΡΤ - Α.Ε.) Αρ. 1 Ιδρυση ενιαίου φορέα 1. Ιδρύεται νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου για την ελληνική ραδιοφωνία και τηλεόραση

Διαβάστε περισσότερα

Eθνική Nοµοθεσία 13.

Eθνική Nοµοθεσία 13. Eθνική Nοµοθεσία 13. Προεδρικό ιάταγµα 261/97(ΦΕΚ 1186/Τα/16.9.1997) «Για τη διαφάνεια στη διαφηµιστική προβολή του ηµοσίου και του ευρύτερου ηµοσίου Τοµέα από τα έντυπα και τα ηλεκτρονικά µέσα ενηµέρωσης»

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕ ΡΙΚΟ ΙΑΤΑΓΜΑ 160/3-8-99 (ΦΕΚ-157 Α') Οροι, προυποθέσεις και διαδικασία για τη σύσταση και λειτουργία των Ιδιωτικών Γραφείων Συµβούλων Εργασίας

ΠΡΟΕ ΡΙΚΟ ΙΑΤΑΓΜΑ 160/3-8-99 (ΦΕΚ-157 Α') Οροι, προυποθέσεις και διαδικασία για τη σύσταση και λειτουργία των Ιδιωτικών Γραφείων Συµβούλων Εργασίας ΠΡΟΕ ΡΙΚΟ ΙΑΤΑΓΜΑ 160/3-8-99 (ΦΕΚ-157 Α') Οροι, προυποθέσεις και διαδικασία για τη σύσταση και λειτουργία των Ιδιωτικών Γραφείων Συµβούλων Εργασίας Έχοντας υπόψη : 1. Τις διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου

Διαβάστε περισσότερα

Eθνική Nοµοθεσία 11.

Eθνική Nοµοθεσία 11. Eθνική Nοµοθεσία 11. Νόµος 2328/3-8-95 (ΦΕΚ 159) «Νοµικό καθεστώς της ιδιωτικής τηλεόρασης και της τοπικής ραδιοφωνίας, ρύθµιση θεµάτων της ραδιοτηλεοπτικής αγοράς και άλλες διατάξεις» και οι τροποποιήσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Αριθ. Πρωτ. Από τα επίσηµα Πρακτικά της ΙΗ, 31 Αυγούστου 2010, Συνεδρίασης του Τµήµατος ιακοπής των Εργασιών ιεκπ. της Βουλής, στην οποία ψηφίστηκε το παρακάτω σχέδιο νόµου:

Διαβάστε περισσότερα

2. Η Νέα ΜΕΡΑ εκπροσωπείται έκτοτε στη Βουλή από τα μέλη της Βουλευτές Ιωάννη Κουράκο (Β Πειραιώς) και Νικόλαο Σταυρογιάννη (Φθιώτιδας).

2. Η Νέα ΜΕΡΑ εκπροσωπείται έκτοτε στη Βουλή από τα μέλη της Βουλευτές Ιωάννη Κουράκο (Β Πειραιώς) και Νικόλαο Σταυρογιάννη (Φθιώτιδας). ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΙΤΗΣΗ Του πολιτικού κόμματος με την επωνυμία «Νέα Μεταρρυθμιστική Ριζοσπαστική Ανασυγκρότηση (Νέα ΜΕΡΑ)», που εδρεύει στην Αθήνα (Λέκκα 3-5) και εκπροσωπείται

Διαβάστε περισσότερα

Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων

Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων Ο νόμος 1730/1987 «Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, Ανώνυμη Εταιρεία (ΕΡΤ-Α.Ε.)», προβλέπει, στο άρθρο 11, τη λειτουργία του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων, το οποίο

Διαβάστε περισσότερα

Προς το Συµβούλιο της Επικρατείας ΑΙΤΗΣΗ. για την ακύρωση

Προς το Συµβούλιο της Επικρατείας ΑΙΤΗΣΗ. για την ακύρωση Προς το Συµβούλιο της Επικρατείας ΑΙΤΗΣΗ Του σωµατείου µε την επωνυµία «Σωµατείο Εργαζοµένων Κέντρου Ανανεώσιµων Πηγών Ενέργειας» (Σ.Ε.Κ.Α.Π.Ε.) και έδρα το Πικέρµι Αττικής (19 ο χλµ. Λεωφ. Μαραθώνα).

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4271, 25/2/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ, ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4271, 25/2/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ, ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ, ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ -------------------------------- Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 1. Ο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ Α Π Ο Φ Α Σ Η 332/

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ Α Π Ο Φ Α Σ Η 332/ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ Α Π Ο Φ Α Σ Η 332/19.10.2015 Η Ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης συνεδρίασε την Δευτέρα 19.10.2015 μετά από πρόσκληση της Αντιπροέδρου

Διαβάστε περισσότερα

Ιδιωτική τηλεόραση φύση και λειτουργία της Βασικές προϋποθέσεις χορήγησης κι ανανέωσης αδειών ίδρυσης και λειτουργίας τηλεοπτικών σταθμών.

Ιδιωτική τηλεόραση φύση και λειτουργία της Βασικές προϋποθέσεις χορήγησης κι ανανέωσης αδειών ίδρυσης και λειτουργίας τηλεοπτικών σταθμών. Νόμος 2328/1995 «Νομικό καθεστώς της ιδιωτικής τηλεόρασης και της τοπικής ραδιοφωνίας, ρύθμιση θεμάτων της ραδιοτηλεοπτικής αγοράς και άλλες διατάξεις». (ΦΕΚ Α 159/3.8.1995) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ 1387/83 ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ (ΦΕΚ 110 Α'): Έλεγχος οµαδικών απολύσεων και άλλες διατάξεις

ΝΟΜΟΣ 1387/83 ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ (ΦΕΚ 110 Α'): Έλεγχος οµαδικών απολύσεων και άλλες διατάξεις ΝΟΜΟΣ 1387/83 ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ (ΦΕΚ 110 Α'): Έλεγχος οµαδικών απολύσεων και άλλες διατάξεις 'Αρθρο 1 : 'Εννοια 1. Οµαδικές απολύσεις θεωρούνται όσες γίνονται από επιχειρήσεις ή εκµεταλλεύσεις,

Διαβάστε περισσότερα

Το Εθνικό Συµβούλιο Ραδιοτηλεόρασης έχοντας υπόψη:

Το Εθνικό Συµβούλιο Ραδιοτηλεόρασης έχοντας υπόψη: ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑ ΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ Ο ΗΓΙΑ Αριθµ. 1/09.09.2010 Σήµερα ηµέρα Πέµπτη 9 Σεπτεµβρίου 2010 και ώρα 12:00 το Εθνικό Συµβούλιο Ραδιοτηλεόρασης συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση, στην οποία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ. ΟΔΗΓΙΑ Αριθμ.5 /06.05.2014

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ. ΟΔΗΓΙΑ Αριθμ.5 /06.05.2014 ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΟΔΗΓΙΑ Αριθμ.5 /06.05.2014 ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ Σήμερα ημέρα Τρίτη 06 Μαΐου 2014 και ώρα 11:00 το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης συνήλθε σε συνεδρίαση, στην οποία παρέστησαν

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΣΩΤ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Δ/ΝΣΗ Δ/ΚΟΥ-ΟΙΚ/ΚΟΥ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Ν. ΚΥΚΛΑΔΩΝ Πειραιάς, 01-04-2015 Α.Π.: 22365 Ταχ.

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 52(Ι) του 2017 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2010 ΜΕΧΡΙ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Αριθμός 52(Ι) του 2017 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2010 ΜΕΧΡΙ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: 422 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Ν. 52(Ι)/2017 Αρ. 4603, 2.6.2017 Ο περί Kοινωνικών Ασφαλίσεων (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 2017 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

Α. ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ

Α. ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΘΕΜΑ : 5 ο ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ Α. ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ Θεσμικό πλαίσιο Η σύσταση των Ειδικών Επιτροπών Ελέγχου Εφαρμογής Νομοθεσίας σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο νόμου για την απλοποίηση των διαδικασιών σύστασης προσωπικών και κεφαλαιουχικών εταιριών. Άρθρο 1 Σκοπός. Άρθρο 2 Ορισμοί

Σχέδιο νόμου για την απλοποίηση των διαδικασιών σύστασης προσωπικών και κεφαλαιουχικών εταιριών. Άρθρο 1 Σκοπός. Άρθρο 2 Ορισμοί Σχέδιο νόμου για την απλοποίηση των διαδικασιών σύστασης προσωπικών και κεφαλαιουχικών εταιριών Άρθρο 1 Σκοπός Σκοπός του παρόντος νόμου είναι η απλοποίηση των διαδικασιών σύστασης προσωπικών και κεφαλαιουχικών

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 27 Θέματα Ο.Π.Α.Π.

Άρθρο 27 Θέματα Ο.Π.Α.Π. Ν 2843/2000: Εκσυγχρονισμός των χρηματιστηριακών συναλλαγών, εισαγωγή εταιριών επενδύσεων στην ποντοπόρο ναυτιλία στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών και άλλες διατάξεις ΦΕΚ Α' 219/12.10.2000 Άρθρο 27 Θέματα

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ 1. Ν. 1199/1981 (ΦΕΚ 237 Α ), Άρθρο 12, Παράγραφος 4 «Περί ρυθµίσεως θεµάτων καταστάσεως υπαλλήλων του ηµοσίoυ, των Ν.Π..., των Ο.Τ.Α και άλλων τινών

Διαβάστε περισσότερα

«Αυτό που διηγούμαστε συνέβη πραγματικά. Τίποτα δεν συνέβη όπως το διηγούμαστε.» Γκαίτε (Goethe)

«Αυτό που διηγούμαστε συνέβη πραγματικά. Τίποτα δεν συνέβη όπως το διηγούμαστε.» Γκαίτε (Goethe) «Αυτό που διηγούμαστε συνέβη πραγματικά. Τίποτα δεν συνέβη όπως το διηγούμαστε.» Γκαίτε (Goethe) «Η δύναμη και η επιρροή των ΜΜΕ στη διαχείριση της κρίσης» ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το θέμα της εργασίας είναι η δύναμη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 18429 8 Μαΐου 2019 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 1560 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. 1243 Καθορισμός των όρων, των προϋποθέσεων και του χρόνου προβολής, κατά την προεκλογική

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ. ΟΔΗΓΙΑ Αριθμ. 4 / 01.04.2014

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ. ΟΔΗΓΙΑ Αριθμ. 4 / 01.04.2014 ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΟΔΗΓΙΑ Αριθμ. 4 / 01.04.2014 Σήμερα ημέρα Τρίτη 01 Απριλίου 2014 και ώρα 11:00 το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης συνήλθε σε συνεδρίαση, στην οποία παρέστησαν

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμ /7006/ Εξειδίκευση του είδους καθώς και του

Αριθμ /7006/ Εξειδίκευση του είδους καθώς και του Πίνακας περιεχομένων 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Αριθμ. 76068/7006/22.12.2014 Εξειδίκευση του είδους καθώς και του τρόπου και της διαδικασίας επιβολής κυρώσεων στις εταιρείες του άρθρου 1 του α.ν. 89/67

Διαβάστε περισσότερα

Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε.: L 95, , σ. 1.

Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε.: L 95, , σ. 1. 341 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Αρ. 4698, 12.4.2019 Ν. 52(Ι)/2019 Ο περί Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου (Τροποποιητικός) Νόμος του 2019 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

Το θεσμικό πλαίσιο της ραδιοτηλεοπτικής μετάδοσης αθλητικών γεγονότων

Το θεσμικό πλαίσιο της ραδιοτηλεοπτικής μετάδοσης αθλητικών γεγονότων Το θεσμικό πλαίσιο της ραδιοτηλεοπτικής μετάδοσης αθλητικών γεγονότων Χάρις Τσίγκου, Ειδικός Ειδικός Επιστήμονας ΕΣΡ Η συμβιωτική σχέση τηλεόρασης και αθλητισμού Πορεία ευθέως ανάλογη της τεχνολογικής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Αρ. Πρωτ. 5061/27.9.2018 ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΠΑΡΟΧΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ 104/2018 Η Ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Αρ. Πρωτ. 5063/27.9.2018 ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΠΑΡΟΧΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ 106/2018 Η Ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Γλυκερία Σιούτη, καθηγήτρια Νομικής και μέλος του Συμβουλίου του ΕΚΠΑ

ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Γλυκερία Σιούτη, καθηγήτρια Νομικής και μέλος του Συμβουλίου του ΕΚΠΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Γλυκερία Σιούτη, καθηγήτρια Νομικής και μέλος του Συμβουλίου του ΕΚΠΑ 1. Οι αρμοδιότητες του Συμβουλίου προβλέπονται στο Ν. 4009/2011 όπως εκάστοτε ισχύει, στον Οργανισμό και στον

Διαβάστε περισσότερα

3021/2002 (ΦΕΚ 143/Α/19.6.2002)

3021/2002 (ΦΕΚ 143/Α/19.6.2002) Eθνική Nοµοθεσία 12. Νόµος 3021/2002 (ΦΕΚ 143/Α/19.6.2002) «Περιορισµοί στη σύναψη δηµοσίων συµβάσεων µε πρόσωπα που δραστηριοποιούνται ή συµµετέχουν σε επιχειρήσεις µέσων ενηµέρωσης και άλλες διατάξεις».

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ 1 / 216 / του.σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

ΑΠΟΦΑΣΗ 1 / 216 / του.σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ΑΠΟΦΑΣΗ 1 / 216 / 17.5.2001 του.σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Θέµα: Ειδικός ιαπραγµατευτής στην Κύρια και Παράλληλη Αγορά του Χρηµατιστηρίου Αξιών Αθηνών. Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ Αφού έλαβε υπόψη: 1.

Διαβάστε περισσότερα

Περιορισµοί στη Σύναψη ηµοσίων Συµβάσεων µε Πρόσωπα που ραστηριοποιούνται ή Συµµετέχουν σε Επιχειρήσεις Μέσων Ενηµέρωσης και Αλλες ιατάξεις.

Περιορισµοί στη Σύναψη ηµοσίων Συµβάσεων µε Πρόσωπα που ραστηριοποιούνται ή Συµµετέχουν σε Επιχειρήσεις Μέσων Ενηµέρωσης και Αλλες ιατάξεις. Νοµοθεσία Περιορισµοί στη Σύναψη ηµοσίων Συµβάσεων µε Πρόσωπα που ραστηριοποιούνται ή Συµµετέχουν σε Επιχειρήσεις Μέσων Ενηµέρωσης και Αλλες ιατάξεις. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΡΘΡΩΝ Αρθρο: 1 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ. «Δημόσια ραδιοτηλεόραση Αναδιοργάνωση ΕΡΤ-Α.Ε.»

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ. «Δημόσια ραδιοτηλεόραση Αναδιοργάνωση ΕΡΤ-Α.Ε.» ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ «Δημόσια ραδιοτηλεόραση Αναδιοργάνωση ΕΡΤ-Α.Ε.» Άρθρο Πρώτο Δημόσια ραδιοτηλεόραση 1. Δημόσια ραδιοτηλεόραση είναι αυτή που ανήκει στο κράτος, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ)

Διαβάστε περισσότερα

Π.Δ. 475/1991 «Περί οικονομολογικού επαγγέλματος και της αδείας ασκήσεώς του» (ΦΕΚ Α' 176)

Π.Δ. 475/1991 «Περί οικονομολογικού επαγγέλματος και της αδείας ασκήσεώς του» (ΦΕΚ Α' 176) Περιεχόμενα Θεσμικό Πλαίσιο Π.Δ. 475/1991 «Περί οικονομολογικού επαγγέλματος και της αδείας ασκήσεώς του» (ΦΕΚ Α' 176) Άρθρο 1. ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ Οικονομολογικό επάγγελμα συνιστούν οι κατ' επάγγελμα

Διαβάστε περισσότερα

Λειτουργία τηλεοπτικών σταθµών ελεύθερης λήψης µέσω δορυφόρου ή άλλων δικτύων

Λειτουργία τηλεοπτικών σταθµών ελεύθερης λήψης µέσω δορυφόρου ή άλλων δικτύων ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑ ΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ Ο ΗΓΙΑ Αριθ.7/20.4.2004 Σήµερα ηµέρα Τρίτη20 Απριλίου 2004 και ώρα 11:00 το Εθνικό Συµβούλιο Ραδιοτηλεόρασης συνήλθε σε συνεδρίαση, στην οποία παρέστησαν ο Πρόεδρος του

Διαβάστε περισσότερα

ΙΙ. Οι επιµέρους διατάξεις

ΙΙ. Οι επιµέρους διατάξεις Εισηγητική Έκθεση επί του προεδρικού διατάγµατος «Ίδρυση νοµικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου µε τη µορφή ανώνυµης εταιρείας για την αξιοποίηση και τη διαχείριση της περιουσίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

Διαβάστε περισσότερα

θέτει στη μεταβατική διάταξη του άρθρου 17 [Σημείωση: Με την εν λόγω διάταξη ορίζεται ουσιαστικώς μία μεταβατική περίοδος που χρονικά τοποθετείται από

θέτει στη μεταβατική διάταξη του άρθρου 17 [Σημείωση: Με την εν λόγω διάταξη ορίζεται ουσιαστικώς μία μεταβατική περίοδος που χρονικά τοποθετείται από H συνέπεια του χαρακτηρισμού τηλεοπτικού σταθμού ως εθνικής, περιφερειακής ή τοπικής εμβελείας για τον προσδιορισμό του ποσού της χρηματικής ικανοποιήσεως λόγω ηθικής βλάβης στις περιπτώσεις επιληψίμου

Διαβάστε περισσότερα

Οι παράγραφοι 1,2,3,5,7,8 του άρθρου 3 του Καταστατικού, αντικαθίστανται με τις ακόλουθες διατάξεις:

Οι παράγραφοι 1,2,3,5,7,8 του άρθρου 3 του Καταστατικού, αντικαθίστανται με τις ακόλουθες διατάξεις: Οι παράγραφοι 1,2,3,5,7,8 του άρθρου 3 του Καταστατικού, αντικαθίστανται με τις ακόλουθες διατάξεις: 1. Στην ασφάλιση του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περιθάλψεως (Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π.)

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛ /09/ Παροχή οδηγιών για την

ΠΟΛ /09/ Παροχή οδηγιών για την Πίνακας περιεχομένων ΘΕΜΑ: Παροχή οδηγιών για την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 70Β του Ν.2238/1994 «Κύρωση Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος» και την διαδικασία ενδικοφανούς προσφυγής στην Υπηρεσία Εσωτερικής

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΔΣΑ. Τίτλος Για την παροχή συνδρομητικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών υπηρεσιών και συναφείς διατάξεις.

ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΔΣΑ. Τίτλος Για την παροχή συνδρομητικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών υπηρεσιών και συναφείς διατάξεις. ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΔΣΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑΤΟΣ Είδος: ΝΟΜΟΣ Αριθμός: 2644 Έτος: 1998 ΦΕΚ: Α 233 19981013 Τέθηκε σε ισχύ: 13.10.1998 Ημ.Υπογραφής: 09.10.1998 Τίτλος Για την παροχή συνδρομητικών

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΔΣΑ

ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΔΣΑ ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΔΣΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑΤΟΣ Είδος: ΝΟΜΟΣ Αριθμός: 2328 Έτος: 1995 ΦΕΚ: Α 159 19950803 Τέθηκε σε ισχύ: 03.08.1995 Ημ.Υπογραφής: 03.08.1995 Τίτλος Νομικό καθεστώς της

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ Published on TaxExperts (https://www.taxexperts.gr)

ΝΟΜΟΣ Published on TaxExperts (https://www.taxexperts.gr) Πίνακας περιεχομένων ΘΕΜΑ: Ρυθμίσεις θεμάτων προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και άλλες διατάξεις οργάνωσης και λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκηση ΝΟΜΟΣ 3801-2009 ΘΕΜΑ: Ρυθμίσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ. Του Υπουργείου Οικονομικών. «Περιστολή δημοσίων δαπανών και ρύθμιση θεμάτων δημοσιονομικών ελέγχων» ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ.

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ. Του Υπουργείου Οικονομικών. «Περιστολή δημοσίων δαπανών και ρύθμιση θεμάτων δημοσιονομικών ελέγχων» ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ. ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ Του Υπουργείου Οικονομικών «Περιστολή δημοσίων δαπανών και ρύθμιση θεμάτων δημοσιονομικών ελέγχων» ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ Άρθρο 1 1. Το άρθρο 10 του ν. 3492/2006 (ΦΕΚ Α 210) αντικαθίσταται ως εξής:

Διαβάστε περισσότερα

1. Συστήνεται Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε.» (στο εξής η «Εταιρεία»), με διάρκεια ενενήντα εννέα (99) έτη.

1. Συστήνεται Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε.» (στο εξής η «Εταιρεία»), με διάρκεια ενενήντα εννέα (99) έτη. Ν 4146/2013: ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ Άρθρο 16 ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε. 1. Συστήνεται Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε.» (στο εξής η «Εταιρεία»), με διάρκεια

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΡΑΔΙΟΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΡΑΔΙΟΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΡΑΔΙΟΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ Μαρούσι, Δεκέμβριος 2006 Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, ΕΕΤΤ Ι. Πρόλογος Η παρούσα δημόσια διαβούλευση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ αρ. 4. Τους υποψήφιους βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κατά τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές της 25 ης Ιανουαρίου 2015

ΕΓΚΥΚΛΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ αρ. 4. Τους υποψήφιους βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κατά τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές της 25 ης Ιανουαρίου 2015 NOMIKO TMHMA Πληροφορίες : Κάτια Πουλάκη Μαρία Μπέλλου Τηλ.: 210-9545098 / 210-9545046 Αθήνα, 15 Ιανουαρίου 2015 ΕΓΚΥΚΛΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ αρ. 4 ΠΡΟΣ: Τους υποψήφιους βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κατά τις

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (εφ εξής Ε.Σ.Ρ.) προς: Τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών για έκδοση αποφάσεως.

Πρόταση Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (εφ εξής Ε.Σ.Ρ.) προς: Τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών για έκδοση αποφάσεως. Πανεπιστημίου & Αμερικής 5, Τ.κ. 105 64, Αθήνα Τηλ.: 210 3354500 Fax: 210 3319881 http:// www. esr. gr Ηλ.ταχ.: ncrtv @ otenet. gr Πρόταση Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (εφ εξής Ε.Σ.Ρ.) προς: Τον

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 120 του 1990 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ, ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει τα ακόλουθα:

Αριθμός 120 του 1990 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ, ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει τα ακόλουθα: E.E., Παρ. ϊ, 1399 Ν. 120/90 Αρ. 2521, 9.7.90 Ο περί Ραδιοφωνικών Σταθμών Νόμος του 1990 εκδίδεται με δημοσίευση στην επίσημη εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος.

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 51 Τροποποιήσεις Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Άρθρο 51 Τροποποιήσεις Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας Άρθρο 51 Τροποποιήσεις Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας 1. Το άρθρο 94 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που κυρώθηκε με το ν. 2696/1999 (Α 57), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής: «ΑΡΘΡΟ 94

Διαβάστε περισσότερα

Προς την Πρόεδρο και τα μέλη των Διαρκών Επιτροπών της Βουλής: 1) Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης 2) Παραγωγής και Εμπορίου

Προς την Πρόεδρο και τα μέλη των Διαρκών Επιτροπών της Βουλής: 1) Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης 2) Παραγωγής και Εμπορίου H ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Αθήνα, 22 Οκτωβρίου 2015 Αρ. Πρωτ.: 7402 Προς την Πρόεδρο και τα μέλη των Διαρκών Επιτροπών της Βουλής: 1) Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης 2) Παραγωγής και Εμπορίου Κοινοποίηση:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ. ΟΔΗΓΙΑ Αριθμ. 3/

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ. ΟΔΗΓΙΑ Αριθμ. 3/ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΟΔΗΓΙΑ Αριθμ. 3/01.04.2014 Σήμερα ημέρα Τρίτη 01 Απριλίου 2014 και ώρα 11:00 το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης συνήλθε σε συνεδρίαση, στην οποία παρέστησαν ο Πρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2004 ΕΩΣ 2018 (Ν.183(Ι)/2004 & Ν.103(Ι)/2006 & 199(Ι)/2007 & 219(Ι)/2012&148(Ι)/2018)

ΟΙ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2004 ΕΩΣ 2018 (Ν.183(Ι)/2004 & Ν.103(Ι)/2006 & 199(Ι)/2007 & 219(Ι)/2012&148(Ι)/2018) ΟΙ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2004 ΕΩΣ 2018 (Ν.183(Ι)/2004 & Ν.103(Ι)/2006 & 199(Ι)/2007 & 219(Ι)/2012&148(Ι)/2018) ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ Πρότυποι όροι Άδειας Κατασκευής, Ιδιοκτησίας,

Διαβάστε περισσότερα

ΥΑ 348//2012 (ΥΑ 34801οικ. ΦΕΚ Β ): Κανονισμός λειτουργίας της επιτροπής πιστοποίησης διαμεσολαβητών (571465)

ΥΑ 348//2012 (ΥΑ 34801οικ. ΦΕΚ Β ): Κανονισμός λειτουργίας της επιτροπής πιστοποίησης διαμεσολαβητών (571465) ΥΑ 348//2012 (ΥΑ 34801οικ. ΦΕΚ Β 1363 2012): Κανονισμός λειτουργίας της επιτροπής πιστοποίησης διαμεσολαβητών (571465) Αρθρο :0 Αριθμ. 34801 οικ. (ΦΕΚ Β' 1363/26/04/2012) Κανονισμός λειτουργίας της επιτροπής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΠΑΡΟΧΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ 157/2019

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΠΑΡΟΧΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ 157/2019 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Αρ. Πρωτ. 4615/8.10.2019 ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΠΑΡΟΧΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ 157/2019 Η Ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης,

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλος: Οργάνωση και άσκηση του εκλογικού δικαιώµατος των ετεροδηµοτών και άλλες διατάξεις.

Τίτλος: Οργάνωση και άσκηση του εκλογικού δικαιώµατος των ετεροδηµοτών και άλλες διατάξεις. ΝΟΜΟΣ 3146/2003 Τίτλος: Οργάνωση και άσκηση του εκλογικού δικαιώµατος των ετεροδηµοτών και άλλες διατάξεις. Άρθρο 1 Στην παρ. 12 του άρθρου 1 του Ν. 2623/1998 (ΦΕΚ139 Α') προστίθεται εδάφιο. Άρθρο 2 Οι

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 3016/2002

ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 3016/2002 ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 3016/2002 «Για την εταιρική διακυβέρνηση, θέματα μισθολογίου και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ Α 110/17.05.2002), όπως τροποποιήθηκε από το άρθρο 26 παρ. 1 του Ν 3091/2002 (ΦΕΚ Α 330/24.12.2002),

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 27(IΙ) του 2014

Αριθμός 27(IΙ) του 2014 514 Ε.Ε. Παρ. Ι(IΙ) Ν. 27(IΙ)/2014 Αρ. 4261, 15.4.2014 Ο περί Προϋπολογισμού της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου του 2014 Νόμος του 2014 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΚΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥΦΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕΤΟΧΩΝ ΣΤΟΥΣ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΚΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥΦΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕΤΟΧΩΝ ΣΤΟΥΣ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΚΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥΦΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕΤΟΧΩΝ ΣΤΟΥΣ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ 2013 2016 Σύνοψη Αιτιολογία της Έκθεσης Η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου ετοίμασε την παρούσα

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(IΙ) Αρ. 4305, Ν. 30(IΙ)/2016

Ε.Ε. Παρ. Ι(IΙ) Αρ. 4305, Ν. 30(IΙ)/2016 659 Ε.Ε. Παρ. Ι(IΙ) Αρ. 4305, 15.3.2016 Ν. 30(IΙ)/2016 Ο περί Προϋπολογισμού του Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης του 2016 Νόμος του 2016 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3626, 26/7/2002

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3626, 26/7/2002 Ο περί Προλήψεως της Χρήσης και Διάδοσης Ναρκωτικών και Άλλων Εξαρτησιογόνων Ουσιών (Ίδρυση Αντιναρκωτικού Συμβουλίου και Ταμείου) (Τροποποιητικός) Νόμος του 2002 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα

Διαβάστε περισσότερα

«Ρυθμίσεις θεμάτων Μεταφορών, Τηλεπικοινωνιών και Δημοσίων Έργων»

«Ρυθμίσεις θεμάτων Μεταφορών, Τηλεπικοινωνιών και Δημοσίων Έργων» Το ψηφισθέν νομοσχέδιο του Υπ. Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, «Ρυθμίσεις θεμάτων Μεταφορών, Τηλεπικοινωνιών και Δημοσίων Έργων» Άρθρο 31 Ρυθμίσεις για Ε.Δ.Χ. οχήματα 1. Η περίπτωση β' της παραγράφου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟ ΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΙΚΤΥΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟ ΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΙΚΤΥΩΝ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 22/04/ 2014 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟ ΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΙΚΤΥΩΝ Αριθ.Πρωτ. ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 1/Β/ 11447/1176 ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΩΝ /ΝΣΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

3 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009 ΜΑΡΟΥΣΙ, ΑΘΗΝΑ

3 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009 ΜΑΡΟΥΣΙ, ΑΘΗΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΙΔΙΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΠΟ ΠΑΡΟΧΟΥΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΟΤΑΝ ΠΑΡΑΓΟΥΝ Ή ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Νόμος 2328/1995 «Νομικό καθεστώς της ιδιωτικής τηλεόρασης και της τοπικής ραδιοφωνίας, ρύθμιση θεμάτων της ραδιοτηλεοπτικής αγοράς και άλλες διατάξεις». (ΦΕΚ Α 159/3.8.1995) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ιατάξεις της παρ. 3 & 4 του άρθρου 18 του Ν.3522/2006

ιατάξεις της παρ. 3 & 4 του άρθρου 18 του Ν.3522/2006 Κοινοποίηση διατάξεων της παρ. 2 του άρθρου 32 του Ν.3518/2006 (ΦΕΚ 272 τ. Α 21-12-2006) Κοινοποίηση διατάξεων της παρ. 3 & 4 του άρθρου 18 του Ν.3522/2006 (ΦΕΚ 276 τ. Α 22-12-2006) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Αναγνώριση χρόνου απασχόλησης σε α) Τεχνικούς Θεάτρου, Κινηµατογράφου & Τηλεόρασης & β) Σεναριογράφους Κινηµατογράφου & Τηλεόρασης

Αναγνώριση χρόνου απασχόλησης σε α) Τεχνικούς Θεάτρου, Κινηµατογράφου & Τηλεόρασης & β) Σεναριογράφους Κινηµατογράφου & Τηλεόρασης Αναγνώριση χρόνου απασχόλησης σε α) Τεχνικούς Θεάτρου, Κινηµατογράφου & Τηλεόρασης & β) Σεναριογράφους Κινηµατογράφου & Τηλεόρασης ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΕΣΟ ΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 80 Αριθµ. Πρωτ.: Τ01/550/30-5-2007

Διαβάστε περισσότερα

Θέµα: Ισχύουσες διατάξεις µε το Ν. 4070/12 για θέµατα αρµοδιότητας ΥΠ.Υ.ΜΕ. Ι.

Θέµα: Ισχύουσες διατάξεις µε το Ν. 4070/12 για θέµατα αρµοδιότητας ΥΠ.Υ.ΜΕ. Ι. Αθήνα, 14 6-2012 Αριθ. Πρωτ. 17α/01/100/ΦΝ433.β ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟ ΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΙΚΤΥΩΝ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜ. ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΠΡΟΓΡ/ΤΟΣ /ΝΣΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΣΥΝΤ/ΣΜΟΥ & ΚΩ /ΣΗΣ (

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΜΗΜΑ VII ΠΡΑΞΗ 380/2009

ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΜΗΜΑ VII ΠΡΑΞΗ 380/2009 ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΜΗΜΑ VII ΠΡΑΞΗ 380/2009 Αποτελούμενο από τον Πρόεδρο του Τμήματος Χρίστο Ντάκουρη, Αντιπρόεδρο, τα μέλη Άννα Λιγωμένου και Κωνσταντίνα Ζώη, Συμβούλους, Ευφροσύνη Παπαδημητρίου και Νικόλαο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. Θέμα: «Τρόπος λειτουργίας και διαδικασία λήψης αποφάσεων Συμβουλίων Προσλήψεων-Κρίσεων ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ.»

ΑΠΟΦΑΣΗ. Θέμα: «Τρόπος λειτουργίας και διαδικασία λήψης αποφάσεων Συμβουλίων Προσλήψεων-Κρίσεων ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ.» ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ Ν.Π. ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Σ.Υ. Ταχ. Δ/νση: Αριστοτέλους 17 Ταχ.Κώδικας:

Διαβάστε περισσότερα

Page 1 of 5 + Μέγεθος Γραμμάτων - ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΝΟΜΟΣ (INTRASOFT INTERNATIONAL) Ν 3614/2007: ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ:Διαχείριση,έλεγχος κλπ (437667) Αρθρο :25 Πληροφορίες Νομολογίας & Αρθρογραφίας

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝ: Προϊστάµενο Γραφείου Νοµικού Συµβούλου Υπ. Οικονοµικών, Αντιπρόεδρο Ν.Σ.Κ. κ. Βασίλειο Σουλιώτη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΚΟΙΝ: Προϊστάµενο Γραφείου Νοµικού Συµβούλου Υπ. Οικονοµικών, Αντιπρόεδρο Ν.Σ.Κ. κ. Βασίλειο Σουλιώτη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ Αθήνα 18-6-2013 ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΡΜΟ ΙΟΣ: Αναστ. Μπάνος Πάρεδρος Ν.Σ.Κ. ΠΡΟΣ: Υπουργό Οικονοµικών κ. Ι. Στουρνάρα ΚΟΙΝ: Προϊστάµενο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΡΘΡΩΝ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΕ» Άρθρο 8 Ποσοστό συµµετοχής του Ελληνικού ηµοσίου

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΡΘΡΩΝ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΕ» Άρθρο 8 Ποσοστό συµµετοχής του Ελληνικού ηµοσίου ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΡΘΡΩΝ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΕ» Άρθρο 8 Ποσοστό συµµετοχής του Ελληνικού ηµοσίου Σε οποιαδήποτε περίπτωση η συµµετοχή του Ελληνικού ηµοσίου στο εκάστοτε

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΔΣΑ

ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΔΣΑ ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΔΣΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑΤΟΣ Είδος: ΝΟΜΟΣ Αριθμός: 2863 Έτος: 2000 ΦΕΚ: Α 262 20001129 Τέθηκε σε ισχύ: 29.11.2000 Ημ.Υπογραφής: 27.11.2000 Τίτλος Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης

Διαβάστε περισσότερα