1. Γενικές Προδιαγραφές Πιστοποίησης

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "1. Γενικές Προδιαγραφές Πιστοποίησης"

Transcript

1 Κωδ.: CSR-APDX2D Ισχύς: 27/06/2016 Έκδοση: 05 Σελίδα 1 από 40 Σύνταξη: Υπεύθυνος Διαχείρισης Ποιότητας Έγκριση: Διευθύνων Σύμβουλος 1. Γενικές Προδιαγραφές Πιστοποίησης Οι απαιτήσεις για την πιστοποίηση Γνώσεων και Δεξιοτήτων (Unicert Skills) στον Τουριστικό Τομέα στα κάτωθι γνωστικά αντικείμενα: (1) Υπάλληλος Τηλεφωνικού Κέντρου/Κρατήσεων (2) Υπάλληλος Επισιτιστικού Τομέα (3) E-Commerce & Hospitality Sales & Marketing (4) Υπάλληλος Ψυχαγωγίας & Χώρων Ευεξίας και Αθλητισμού (5) Υπάλληλος Υποδοχής/Εξυπηρέτησης Πελατών (6) Υπάλληλος Τμήματος Ορόφων & Λινοθήκης (7) Τουριστικός Αντιπρόσωπος στηρίζονται: Στην υπ αρ. 1/2015 πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την συμμετοχή σε δράση με αντικείμενο «Επιταγή Εισόδου για Νέους έως 29 Ετών σε Ιδιωτικές Επιχειρήσεις στον Κλάδο του Τουρισμού Για Απόκτηση Εργασιακής Εμπειρίας», στην οποία συνδικαιούχοι ορίζονται το ΙΝ.Σ.Ε.Τ.Ε. και η Ε.Ε.Δ.Ε. και σκιαγραφείται το επίπεδο γνώσεων κάθε γνωστικού αντικειμένου. Σε πιστοποιημένα από το Ε.ΚΕ.ΠΙΣ. επαγγελματικά περιγράμματα, πιστοποιημένες από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. ειδικότητες αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης και θεσμοθετημένες από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ειδικότητες δευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης των Επαγγελματικών Λυκείων. Στις απαιτήσεις του προτύπου ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001:2008 εξειδικευμένο για υπηρεσίες πιστοποίησης προσώπων. Στις απαιτήσεις του προτύπου ΕΛΟΤ ΕΝ ISO/IEC 17024:2012 βάσει του οποίου προσαρμόστηκε το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας του Φορέα Unicert. Οι απαιτήσεις για την πιστοποίηση Γνώσεων και Δεξιοτήτων (Unicert Skills) στον Τομέα Εφοδιαστικής Αλυσίδας στα κάτωθι γνωστικά αντικείμενα: (1) Στέλεχος Διαχείρισης Αποθήκης (2) Στέλεχος Διαμεταφοράς Προϊόντων / Διαλογέας (3) Στέλεχος Διαχείρισης Εφοδιαστικής Αλυσίδας (4) Υπάλληλος Γραφείου / Διοικητικής Υποστήριξης στηρίζονται: Στην υπ αρ. 1/2016 διακήρυξη ανοικτού διεθνούς διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου του έργου «ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ, ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΝΕΩΝ ΕΤΩΝ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ- LOGISTICS», με αναθέτουσα αρχή την Ε.Ε.Δ.Ε.. Σε πιστοποιημένα από το Ε.ΚΕ.ΠΙΣ. επαγγελματικά περιγράμματα, πιστοποιημένες από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. ειδικότητες αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης και θεσμοθετημένες από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ειδικότητες δευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης των Επαγγελματικών Λυκείων. Στις απαιτήσεις του προτύπου ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001:2008 εξειδικευμένο για υπηρεσίες πιστοποίησης προσώπων.

2 Σελίδα 2 από 40 Στις απαιτήσεις του προτύπου ΕΛΟΤ ΕΝ ISO/IEC 17024:2012 βάσει του οποίου προσαρμόστηκε το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας του Φορέα Unicert. Οι απαιτήσεις για την πιστοποίηση Γνώσεων και Δεξιοτήτων (Unicert Skills) στον Τομέα Λιανικού Εμπορίου στα κάτωθι γνωστικά αντικείμενα: (1) Πωλητής Λιανικής (2) Εξωτερικός Πωλητής (3) Στέλεχος Εξαγωγικού Εμπορίου (4) Στέλεχος Διαχείρισης Αποθήκης (5) Προωθητής Πωλήσεων Λιανικού Εμπορίου (Merchandiser) (6) Υπάλληλος Γραφείου στηρίζονται: Στην υπ αρ. Φ4-5028/ διακήρυξη ανοικτού διεθνούς διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου για την «ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ & ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ» στο πλαίσιο της πράξης «Δράσεις Κατάρτισης, Συμβουλευτικής και Πιστοποίησης για άνεργους νέους ετών στον τομέα του λιανικού εμπορίου», με αναθέτουσα αρχή την Ε.Σ.Ε.Ε.. Σε πιστοποιημένα από το Ε.ΚΕ.ΠΙΣ. επαγγελματικά περιγράμματα, πιστοποιημένες από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. ειδικότητες αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης και θεσμοθετημένες από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ειδικότητες δευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης των Επαγγελματικών Λυκείων. Στις απαιτήσεις του προτύπου ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001:2008 εξειδικευμένο για υπηρεσίες πιστοποίησης προσώπων. Στις απαιτήσεις του προτύπου ΕΛΟΤ ΕΝ ISO/IEC 17024:2012 βάσει του οποίου προσαρμόστηκε το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας του Φορέα Unicert. Οι απαιτήσεις για την πιστοποίηση Γνώσεων και Δεξιοτήτων (Unicert Skills) στον Τομέα Εξαγωγικού Εμπορίου στα κάτωθι γνωστικά αντικείμενα: (1) Στέλεχος Διαχείρισης Εξαγωγικών Δραστηριοτήτων (2) Στέλεχος Διεθνούς Εμπορίου και Εξωστρέφειας (3) Στέλεχος Εξαγωγικού Εμπορίου (4) Υπάλληλος Γραφείου Διοικητικής Υποστήριξης (Εξαγωγών) στηρίζονται: Στην υπ αρ. 2/2016 διακήρυξη ανοικτού διεθνούς διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου του έργου «ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ, ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΝΕΩΝ ΕΤΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΕΞΑΓΩΓΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ», με αναθέτουσα αρχή την Ε.Ε.Δ.Ε.. Σε πιστοποιημένα από το Ε.ΚΕ.ΠΙΣ. επαγγελματικά περιγράμματα, πιστοποιημένες από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. ειδικότητες αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης και θεσμοθετημένες από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ειδικότητες δευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης των Επαγγελματικών Λυκείων. Στις απαιτήσεις του προτύπου ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001:2008 εξειδικευμένο για υπηρεσίες πιστοποίησης προσώπων. Στις απαιτήσεις του προτύπου ΕΛΟΤ ΕΝ ISO/IEC 17024:2012 βάσει του οποίου προσαρμόστηκε το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας του Φορέα Unicert.

3 Σελίδα 3 από 40 Οι απαιτήσεις για την πιστοποίηση Γνώσεων και Δεξιοτήτων (Unicert Skills) στον Τομέα Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών στα κάτωθι γνωστικά αντικείμενα: (1) Τεχνικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών & Δικτύων (Computer & Network Technician) (2) Τεχνικός Εφαρμογών Λογισμικού (Software Specialist) (3) Ειδικός Σχεδιασμού Ιστοσελίδων & Εφαρμογών (Web & Mobile apps Specialist) (4) Προγραμματιστής Βάσεων Δεδομένων (Database Developer) (5) Τεχνικός Ασφάλειας Συστημάτων Πληροφορικής (IT Security Specialist) στηρίζονται: Στην υπ αρ. 1/2016 πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την συμμετοχή σε δράση με αντικείμενο «ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΤΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ», με αναθέτουσα αρχή τον Σ.Ε.Π.Ε.. Σε πιστοποιημένα από το Ε.ΚΕ.ΠΙΣ. επαγγελματικά περιγράμματα, πιστοποιημένες από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. ειδικότητες αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης και θεσμοθετημένες από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ειδικότητες δευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης των Επαγγελματικών Λυκείων. Στις απαιτήσεις του προτύπου ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001:2008 εξειδικευμένο για υπηρεσίες πιστοποίησης προσώπων. Στις απαιτήσεις του προτύπου ΕΛΟΤ ΕΝ ISO/IEC 17024:2012 βάσει του οποίου προσαρμόστηκε το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας του Φορέα Unicert. 2. Περιγραφή των Υπό Πιστοποίηση Γνωστικών Αντικειμένων 2.1. Τουριστικός Τομέας Ακολουθεί σύντομη περιγραφή των πέντε (5) γνωστικών αντικειμένων του Τουριστικού Τομέα. (1) Υπάλληλος Τηλεφωνικού Κέντρου/Κρατήσεων γνώσεις/δεξιότητες να εξυπηρετεί, μέσω προκαθορισμένων διαδικασιών και οδηγιών, πελάτες ή ενδιαφερόμενους, από οποιοδήποτε κανάλι και εάν έχουν προέλθει (τηλέφωνο, Internet, fax κ.λπ.), στο πλαίσιο προϊόντων/υπηρεσιών που προσφέρει η επιχείρηση. (2) Υπάλληλος Επισιτιστικού Τομέα γνώσεις/δεξιότητες οι οποίες σχετίζονται με τις αρμοδιότητες των υπαλλήλων του Επισιτιστικού Τομέα. Ως σερβιτόρος θα γνωρίζει μεθόδους προετοιμασίας του χώρου εστίασης-αναψυχής, ώστε να παρέχει τις κατάλληλες υπηρεσίες σερβιρίσματος εδεσμάτων και ποτών στους πελάτες, δημιουργώντας φιλικό περιβάλλον, να διεκπεραιώνει τις διαδικασίες είσπραξης των λογαριασμών και να συμμετέχει στην ολοκλήρωση των διαδικασιών κλεισίματος του χώρου εστίασης-αναψυχής. Ως μάγειρας θα γνωρίζει μεθόδους επιμέλειας και οργάνωσης της λειτουργίας της κουζίνας, προετοιμασίας, παρασκευής και παράθεσης εδεσμάτων για μικρές και μεγάλες ομάδες ατόμων. Ως μπάρμαν θα γνωρίζει μεθόδους προετοιμασίας του χώρου, του εξοπλισμού του μπαρ για την παρασκευή ποτών και αναμίξεων (κοκτέιλ), καθαρισμού του πάγκου εργασίας και σερβιρίσματος, και γενικά υλοποίησης των απαιτούμενων εργασιών πίσω από τον πάγκο σερβιρίσματος με ευγένεια και ευπρέπεια δημιουργώντας ένα άνετο και φιλικό περιβάλλον για τους πελάτες.

4 Σελίδα 4 από 40 Ως μπουφετζής θα γνωρίζει μεθόδους προετοιμασίας του χώρου του μπουφέ, με στόχο να ετοιμάζει παραγγελίες που θα παραλαμβάνει από το σερβιτόρο, τηρώντας πάντα τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, ώστε να ικανοποιήσει τους πελάτες. (3) E-Commerce & Hospitality Sales & Marketing γνώσεις/δεξιότητες να διαχειρίζεται το σχεδιασμό, την οργάνωση και την προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών, καθώς και για τις διαδικασίες μετά την πώληση αυτών (after sales), εξυπηρετώντας τις πολυποίκιλες ανάγκες των πελατών και αξιοποιώντας τις βασικές αρχές μάρκετινγκ και ηλεκτρονικού εμπορίου, με χρήση των διαθέσιμων εργαλείων. (4) Υπάλληλος Ψυχαγωγίας & Χώρων Ευεξίας και Αθλητισμού γνώσεις/δεξιότητες να υποστηρίζει ψυχαγωγικές, καλλιτεχνικές, παιδαγωγικές και αθλητικές δραστηριότητες, που απευθύνονται σε τουρίστες κάθε προέλευσης και κάθε ηλικιακής κατηγορίας και πραγματοποιούνται σε ξενοδοχεία, σε άλλου τύπου καταλύματα και σε τόπους ποικίλου τουριστικού ενδιαφέροντος. Επιπλέον, θα μπορεί να φροντίζει τη βελτίωση της εμφάνισης και την χαλάρωση και ευεξία του σώματος, χρησιμοποιώντας φυσικά και τεχνητά μέσα, και να παρέχει τις πρώτες βοήθειες. (5) Υπάλληλος Υποδοχής/Εξυπηρέτησης Πελατών γνώσεις/δεξιότητες να διεκπεραιώνει σωστά και έγκαιρα τις εργασίες στους χώρους υποδοχής που αφορούν την παροχή υπηρεσιών προς τον πελάτη, προκειμένου να συμβάλλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη διασφάλιση της απρόσκοπτης και αποτελεσματικής λειτουργίας των χώρων υποδοχής και στην εκπλήρωση των στόχων αποδοτικής λειτουργίας ολόκληρης της επιχείρησης στα πλαίσια των εκάστοτε ισχυόντων κανονισμών, μεθόδων και διαδικασιών που εφαρμόζονται απ αυτή καθώς και της πολιτικής που ακολουθεί. (6) Υπάλληλος Τμήματος Ορόφων & Λινοθήκης γνώσεις/δεξιότητες να φροντίζει για την καθαριότητα και την τακτοποίηση των δωματίων, καθώς και για τον εξοπλισμό τους με όλα τα απαραίτητα υλικά (οροφοκομία), όπως και τη διαχείριση του ιματισμού της ξενοδοχειακής επιχείρησης και τον εξοπλισμό καθαρισμού αυτού (λινοθήκη), προσφέροντας έτσι στους πελάτες μία άνετη διαμονή σε ένα καθαρό, υγιεινό και ήσυχο περιβάλλον. (7) Τουριστικός Αντιπρόσωπος γνώσεις/δεξιότητες να προετοιμάζει και υλοποιεί ψυχαγωγικές, καλλιτεχνικές, παιδαγωγικές και αθλητικές δραστηριότητες, που πραγματοποιούνται σε ξενοδοχεία, σε άλλου τύπου καταλύματα και σε τόπους ποικίλου τουριστικού ενδιαφέροντος, έχοντας υπ ευθύνη του πρόσωπα κάθε προέλευσης και κάθε ηλικιακής κατηγορίας Τομέας Εφοδιαστικής Αλυσίδας Ακολουθεί σύντομη περιγραφή των τεσσάρων (4) γνωστικών αντικειμένων του Τομέα Εφοδιαστικής Αλυσίδας. (1) Στέλεχος Διαχείρισης Αποθήκης γνώσεις/δεξιότητες να διεκπεραιώνει εργασίες, σχετικές με τις εισροές, εκροές, καθώς και την βέλτιστη διευθέτηση των υλικών/προϊόντων της αποθήκης μιας επιχείρησης (ή φορέα ή οργανισμού) στην οποία εργάζεται.

5 Σελίδα 5 από 40 (2) Στέλεχος Διαμεταφοράς Προϊόντων / Διαλογέας γνώσεις/δεξιότητες να διεκπεραιώνει εργασίες όπως μεταφορά, συγκέντρωση, αποθήκευση, διαχείριση, συσκευασία ή διανομή αγαθών. (3) Στέλεχος Διαχείρισης Εφοδιαστικής Αλυσίδας γνώσεις/δεξιότητες να αποτελέσει τον ενδιάμεσο κρίκο μεταξύ του εσωτερικού και εξωτερικού περιβάλλοντος εφοδιαστικής αλυσίδας της επιχείρησης και της διοίκησης, συμμετέχοντας στην αδιάλειπτη εισροή και εκροή των αγαθών της επιχείρησης. (4) Υπάλληλος Γραφείου / Διοικητικής Υποστήριξης γνώσεις/δεξιότητες να διεκπεραιώνει, στο πλαίσιο μιας οργανωτικής ιεραρχικής δομής και μέσω προκαθορισμένων οδηγιών και διαδικασιών, μέρος ή σύνολο διοικητικών υποστηρικτικών εργασιών γραφείου ενός οργανισμού ή μίας επιχείρησης Τομέας Λιανικού Εμπορίου Ακολουθεί σύντομη περιγραφή των έξι (6) γνωστικών αντικειμένων του Τομέα Λιανικού Εμπορίου. (1) Πωλητής Λιανικής γνώσεις/δεξιότητες να εξυπηρετεί και πληροφορεί τους πελάτες, να υποστηρίζει διοικητικές λειτουργίες του καταστήματος, να φροντίζει τη λειτουργία του χώρου και της αποθήκης του καταστήματος. (2) Εξωτερικός Πωλητής γνώσεις/δεξιότητες να διατελέσει σε ρόλο προώθησης και να επιχειρηματολογήσει αναφορικά με τα χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα οφέλη του προϊόντος με απόλυτο στόχο τη σωστή και ολοκληρωμένη πώληση του αποτελεί δε σημαντικό συνδετικό κρίκο ανάμεσα στην επιχείρηση που εκπροσωπεί και στον πελάτη που «εξαντλεί» την στρατηγική διατήρησης, ανάπτυξης και μεγιστοποίησης των αποτελεσμάτων πωλήσεων που αναμένεται από αυτόν. (3) Στέλεχος Εξαγωγικού Εμπορίου γνώσεις/δεξιότητες να διατελέσει υπεύθυνος για τη διαπραγμάτευση των συμβάσεων με οίκους του εξωτερικού σχετικά με τα κέντρα πώλησης και διανομής και να διεκπεραιώνει τις εξαγωγικές διαδικασίες και έχει την επίβλεψη της αλληλογραφίας, των αιτήσεων προσφοράς, των πιστώσεων και των εισπράξεων. (4) Στέλεχος Διαχείρισης Αποθήκης γνώσεις/δεξιότητες να διεκπεραιώνει εργασίες, σχετικές με τις εισροές, εκροές, καθώς και την βέλτιστη διευθέτηση των υλικών/προϊόντων της αποθήκης μιας επιχείρησης (ή φορέα ή οργανισμού) στην οποία εργάζεται. (5) Προωθητής Πωλήσεων Λιανικού Εμπορίου (Merchandiser) γνώσεις/δεξιότητες να εξυπηρετεί και πληροφορεί τους πελάτες, υποστηρίζει διοικητικές λειτουργίες του καταστήματος και φροντίζει τη λειτουργία του χώρου και της αποθήκης του καταστήματος. (6) Υπάλληλος Γραφείου

6 Σελίδα 6 από 40 γνώσεις/δεξιότητες να διεκπεραιώνει, στο πλαίσιο μιας οργανωτικής ιεραρχικής δομής και μέσω προκαθορισμένων οδηγιών και διαδικασιών, μέρος ή σύνολο διοικητικών υποστηρικτικών εργασιών γραφείου ενός οργανισμού ή μίας επιχείρησης Τομέας Εξαγωγικού Εμπορίου Ακολουθεί σύντομη περιγραφή των τεσσάρων (4) γνωστικών αντικειμένων του Τομέα Εξαγωγικού Εμπορίου. (1) Στέλεχος Διαχείρισης Εξαγωγικών Δραστηριοτήτων γνώσεις/δεξιότητες να διατελέσει υπεύθυνος για τη μελέτη και αξιολόγηση των πιθανών αγορών για εξαγωγές και τον τρόπο που θα διεισδύσει σε αυτές και να ορίζει την καταλληλότητα των προϊόντων για εξαγωγή και έχει την ευθύνη των προδιαγραφών τους προκειμένου να διεξαχθεί η εξαγωγή σύμφωνα με τη νομοθεσία των εξαγωγών. (2) Στέλεχος Διεθνούς Εμπορίου και Εξωστρέφειας γνώσεις/δεξιότητες να διατελέσει υπεύθυνος για την εφαρμογή των στρατηγικών επιλογών και το συντονισμό των διεθνών εργασιών των διαφόρων λειτουργιών της επιχείρησης ή/ και των εξωτερικών εταίρων είναι δε υπεύθυνος για την αγορά και την πώληση, να επεξεργάζεται προσαρμοσμένες προσφορές, διενεργεί πωλήσεις και συμμετέχει σε διαδικασίες διαπραγμάτευσης αγορών, να διασφαλίζει τη διοικητική και εμπορική παρακολούθηση των πωλήσεων και των αγορών και συντονίζει τις υπηρεσίες υποστήριξης και τους εξωτερικούς παρόχους και να ασκεί το σύνολο των καθηκόντων του σε πολυπολιτισμικό πλαίσιο. (3) Στέλεχος Εξαγωγικού Εμπορίου γνώσεις/δεξιότητες να διατελέσει υπεύθυνος για τη διαπραγμάτευση των συμβάσεων με οίκους του εξωτερικού σχετικά με τα κέντρα πώλησης και διανομής και να διεκπεραιώνει τις εξαγωγικές διαδικασίες και έχει την επίβλεψη της αλληλογραφίας, των αιτήσεων προσφοράς, των πιστώσεων και των εισπράξεων. (4) Υπάλληλος Γραφείου / Διοικητικής Υποστήριξης (Εξαγωγών) γνώσεις/δεξιότητες να διεκπεραιώνει, στο πλαίσιο μιας οργανωτικής ιεραρχικής δομής και μέσω προκαθορισμένων οδηγιών και διαδικασιών, μέρος ή σύνολο διοικητικών υποστηρικτικών εργασιών γραφείου ενός οργανισμού ή μίας επιχείρησης Τομέας Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ακολουθεί σύντομη περιγραφή των πέντε (5) γνωστικών αντικειμένων του Τομέα Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών. (1) Τεχνικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών & Δικτύων (Computer & Network Technician) γνώσεις/δεξιότητες να οργανώνει τα υπολογιστικά συστήματα (ηλεκτρονικούς υπολογιστές, μεμονωμένους ή σε δίκτυο) μίας επιχείρησης και να τα διαχειρίζεται, συντηρεί και επισκευάζει. (2) Τεχνικός Εφαρμογών Λογισμικού (Software Specialist) γνώσεις/δεξιότητες να σχεδιάζει και αναπτύσσει εφαρμογές για τοπική χρήση, φροντίζοντας τη σωστή διαχείριση των δεδομένων μίας επιχείρησης.

7 Σελίδα 7 από 40 (3) Ειδικός Σχεδιασμού Ιστοσελίδων & Εφαρμογών (Web & Mobile apps Specialist) γνώσεις/δεξιότητες να σχεδιάζει και αναπτύσσει ιστότοπους και διαδικτυακές εφαρμογές, φροντίζοντας τη σωστή διαχείριση των δεδομένων μίας επιχείρησης. (4) Προγραμματιστής Βάσεων Δεδομένων (Database Developer) γνώσεις/δεξιότητες να σχεδιάζει και αναπτύσσει βάσεις δεδομένων προσαρμοσμένες στις ανάγκες μίας επιχείρησης. (5) Τεχνικός Ασφάλειας Συστημάτων Πληροφορικής (IT Security Specialist) γνώσεις/δεξιότητες να φροντίζει για την ασφάλεια των υπολογιστικών συστημάτων (ηλεκτρονικών υπολογιστών, μεμονωμένων ή σε δίκτυο) μίας επιχείρησης. 3. Τύπος Πιστοποιητικού Το πιστοποιητικό Γνώσεων και Δεξιοτήτων (Unicert Skills) που εκδίδει ο φορέας Unicert αναφέρεται σε ένα (1) από τα κάτωθι γνωστικά αντικείμενα ανά τομέα: Α. ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ (1) Υπάλληλος Τηλεφωνικού Κέντρου/Κρατήσεων (2) Υπάλληλος Επισιτιστικού Τομέα (3) E-Commerce & Hospitality Sales & Marketing (4) Υπάλληλος Ψυχαγωγίας & Χώρων Ευεξίας και Αθλητισμού (5) Υπάλληλος Υποδοχής/Εξυπηρέτησης Πελατών (6) Υπάλληλος Τμήματος Ορόφων & Λινοθήκης (7) Τουριστικός Αντιπρόσωπος Β. ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ (1) Στέλεχος Διαχείρισης Αποθήκης (2) Στέλεχος Διαμεταφοράς Προϊόντων / Διαλογέας (3) Στέλεχος Διαχείρισης Εφοδιαστικής Αλυσίδας (4) Υπάλληλος Γραφείου / Διοικητικής Υποστήριξης Γ. ΛΙΑΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ (1) Πωλητής Λιανικής (2) Εξωτερικός Πωλητής (3) Στέλεχος Εξαγωγικού Εμπορίου (4) Στέλεχος Διαχείρισης Αποθήκης (5) Προωθητής Πωλήσεων Λιανικού Εμπορίου (Merchandiser) (6) Υπάλληλος Γραφείου Δ. ΕΞΑΓΩΓΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ (1) Στέλεχος Διαχείρισης Εξαγωγικών Δραστηριοτήτων (2) Στέλεχος Διεθνούς Εμπορίου και Εξωστρέφειας (3) Στέλεχος Εξαγωγικού Εμπορίου (4) Υπάλληλος Γραφείου / Διοικητικής Υποστήριξης (Εξαγωγών) Ε. ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

8 Σελίδα 8 από 40 (1) Τεχνικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών & Δικτύων (Computer & Network Technician) (2) Τεχνικός Εφαρμογών Λογισμικού (Software Specialist) (3) Ειδικός Σχεδιασμού Ιστοσελίδων & Εφαρμογών (Web & Mobile apps Specialist) (4) Προγραμματιστής Βάσεων Δεδομένων (Database Developer) (5) Τεχνικός Ασφάλειας Συστημάτων Πληροφορικής (IT Security Specialist) 4. Προαπαιτούμενα Συμμετοχής στην Πιστοποίηση Η Unicert αποδέχεται αιτήσεις για πιστοποίηση σε γνώσεις/δεξιότητες των συγκεκριμένων γνωστικών αντικειμένων από οποιαδήποτε άτομα ενδιαφέρονται χωρίς να γίνονται διακρίσεις ως προς τα προσωπικά τους δεδομένα, όπως φύλο, εθνικότητα, ιθαγένεια, θρησκεία, ύπαρξη ειδικής ανάγκης (Α.μ.Ε.Α.) και επίπεδο των υπό πιστοποίηση γνώσεων/δεξιοτήτων. Αποκλείονται από την πιστοποίηση υποψήφιοι που έχουν οποιαδήποτε σχέση συνεργασίας με τη Unicert ή συγγενείς αυτών (έως και τρίτου βαθμού) και όσοι δεν ικανοποιούν τα προαπαιτούμενα, στο σύνολό τους, της επικείμενης πιστοποίησης. Κατά τη συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης αξιολογείται μόνον το επίπεδο γνώσεων και δεξιοτήτων των υποψηφίων βάσει της εξεταστέας ύλης που συμπεριλαμβάνεται στο αντίστοιχο του σχήματος πιστοποίησης παράρτημα. Η συμμετοχή στη διαδικασία πιστοποίησης του συγκεκριμένου γνωστικού αντικειμένου είναι εφικτή για τα πρόσωπα που ικανοποιούν υποχρεωτικά τις παρακάτω ελάχιστες προϋποθέσεις: Αποδεικτικό ολοκλήρωσης της υποχρεωτικής εκπαίδευσης (απολυτήριο Γυμνασίου) Ηλικία 18 ετών και άνω Υπογεγραμμένη αίτηση υποβάλλεται στη Unicert μόνο μέσω πιστοποιημένου εξεταστικού κέντρου και συνοδεύεται από έγκυρο φωτοαντίγραφο απολυτηρίου Γυμνασίου (ή αποδεικτικού ολοκλήρωσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή τίτλου σπουδών μεταδευτεροβάθμιας/τριτοβάθμιας εκπαίδευσης) του υποψηφίου και έγκυρο φωτοαντίγραφο του εντύπου ταυτοπροσωπίας του ιδίου ή του νόμιμου εκπροσώπου του (με το ανάλογο έγκυρο έντυπο εξουσιοδότησης). Ως έγκυρα έντυπα ταυτοπροσωπίας νοούνται: Για Έλληνες πολίτες: δελτίο ταυτότητας ή σχετική προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής, διαβατήριο, άδεια οδήγησης, ατομικό βιβλιάριο ασφάλισης. Για πολίτες Κράτους-Μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης: δελτίο ταυτότητας, διαβατήριο. Για πολίτες χωρών εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης: έγγραφο έγκρισης εισόδου στη χώρα, άδεια παραμονής, άδεια εργασίας. Ειδικότερα, για τα άτομα με δυσκολίες κίνησης, όρασης, ακοής και νόησης (π.χ., Α.μ.Ε.Α.), επιβάλλεται η αποστολή στο εξεταστικό κέντρο κατάλληλης γνωμάτευσης, με οποιονδήποτε πρόσφορο τρόπο, από τον Ιατρό που την εξέδωσε. 5. Γνωστικά Αντικείμενα και Γνώσεις/Δεξιότητες προς Εξέταση 5.1. Τουριστικός Τομέας Τα επτά (7) γνωστικά αντικείμενα του Τουριστικού Τομέα πιστοποιούνται με εξετάσεις επί της εξεταστέας ύλης που ακολουθεί: (1) Υπάλληλος Τηλεφωνικού Κέντρου/Κρατήσεων

9 Σελίδα 9 από 40 δ1. Λογισμικό εφαρμογών δ2. Υπηρεσίες Διαδικτύου δ3. Πληροφοριακά Συστήματα α. Εισαγωγή στον τουρισμό α1. Η έννοια του Τουρισμού α2. Μεγέθη του παγκόσμιου τουρισμού α3. Βασικά μεγέθη του ελληνικού τουρισμού α4. Φορείς του ελληνικού τουρισμού β. Κανόνες συμπεριφοράς & εμφάνισης β1. Εμφάνιση εργαζόμενου β2. Συμπεριφορά εργαζόμενου β3. Πειθαρχικά παραπτώματα β4. Εμφάνιση και υγιεινή στο χώρο εργασίας β5. Ο εργαζόμενος ως εκπρόσωπος της επιχείρησης γ. Εξυπηρέτηση πελατών γ1. Εισαγωγικές έννοιες γ2. Τάσεις στο χώρο του Τουρισμού γ3. Στρατηγική εξυπηρέτησης γ4. Ποιότητα υπηρεσιών γ5. Ο ιδανικός εργαζόμενος δ. Διαχείριση παραπόνων δ1. Εισαγωγικές έννοιες δ2. Ποιότητα Ικανοποίηση Αξιοπιστία δ3. Πηγές και διαχείριση παραπόνων δ4. Στρατηγικές ανάκτησης εξυπηρέτησης (επανόρθωσης) α. Τηλεφωνική επικοινωνία α1. Η σπουδαιότητα της επικοινωνίας α2. Η τέχνη της ακρόασης α3. Η σπουδαιότητα της τηλεφωνικής επικοινωνίας α4. Η διαδικασία της τηλεφωνικής επικοινωνίας α5. Βασικές αρχές τηλεφωνικής επικοινωνίας β. Κρατήσεις β1. Συστήματα κρατήσεων β2. Κρατήσεις ξενοδοχείων β3. Συστήματα Διαχείρισης Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων (Property Management System- PMS) στη Διεθνή και την Ελληνική Αγορά β4. Διαχείριση Εσόδων (Revenue Management)

10 Σελίδα 10 από 40 β5. Διαχείριση Απόδοσης (Yield Management) γ. Τεχνικές αύξησης πωλήσεων γ1. Καταναλωτικές συνήθειες γ2. Συνήθεις προσδοκίες-ανάγκες πελατών γ3. Χαρακτηριστικά του καλού πωλητή γ4. Πώληση: προσθετική (upselling), διατμηματική (cross selling), συμπληρωματική (suggestive selling) γ5. Τεχνικές πωλήσεων δ. Έκδοση εισιτηρίων δ1. Συστήματα κρατήσεων και έκδοσης εισιτηρίων δ2. Έκδοση αεροπορικών εισιτηρίων δ3. Τα σημαντικότερα GDS που χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα δ4. Έκδοση εισιτηρίων σε ακτοπλοϊκές εταιρίες (2) Υπάλληλος Επισιτιστικού Τομέα δ1. Λογισμικό εφαρμογών δ2. Υπηρεσίες Διαδικτύου δ3. Πληροφοριακά Συστήματα α. Εισαγωγή στον τουρισμό α1. Η έννοια του Τουρισμού α2. Μεγέθη του παγκόσμιου τουρισμού α3. Βασικά μεγέθη του ελληνικού τουρισμού α4. Φορείς του ελληνικού τουρισμού β. Κανόνες συμπεριφοράς & εμφάνισης β1. Εμφάνιση εργαζόμενου β2. Συμπεριφορά εργαζόμενου β3. Πειθαρχικά παραπτώματα β4. Εμφάνιση και υγιεινή στο χώρο εργασίας β5. Ο εργαζόμενος ως εκπρόσωπος της επιχείρησης γ. Εξυπηρέτηση πελατών γ1. Εισαγωγικές έννοιες γ2. Τάσεις στο χώρο του Τουρισμού γ3. Στρατηγική εξυπηρέτησης γ4. Ποιότητα υπηρεσιών γ5. Ο ιδανικός εργαζόμενος δ. Διαχείριση παραπόνων

11 Σελίδα 11 από 40 δ1. Εισαγωγικές έννοιες δ2. Ποιότητα Ικανοποίηση Αξιοπιστία δ3. Πηγές και διαχείριση παραπόνων δ4. Στρατηγικές ανάκτησης εξυπηρέτησης (επανόρθωσης) α. Τεχνικές αύξησης πωλήσεων α1. Καταναλωτικές συνήθειες α2. Συνήθεις προσδοκίες-ανάγκες πελατών α3. Χαρακτηριστικά του καλού πωλητή α4. Πώληση: προσθετική (upselling), διατμηματική (cross selling), συμπληρωματική (suggestive selling) α5. Τεχνικές πωλήσεων β. Λειτουργίες επισιτισμού β1. Εισαγωγή στις επισιτιστικές επιχειρήσεις β2. Οι εργαζόμενοι στα επισιτιστικά τμήματα β3. Οι χώροι του επισιτιστικού τμήματος β4. Είδη γευμάτων β5. Σερβίροντας τους πελάτες β6. Γενικοί κανόνες υγιεινής (3) E-Commerce & Hospitality Sales & Marketing δ1. Λογισμικό εφαρμογών δ2. Υπηρεσίες Διαδικτύου δ3. Πληροφοριακά Συστήματα α. Εισαγωγή στον τουρισμό α1. Η έννοια του Τουρισμού α2. Μεγέθη του παγκόσμιου τουρισμού α3. Βασικά μεγέθη του ελληνικού τουρισμού α4. Φορείς του ελληνικού τουρισμού β. Κανόνες συμπεριφοράς & εμφάνισης β1. Εμφάνιση εργαζόμενου β2. Συμπεριφορά εργαζόμενου β3. Πειθαρχικά παραπτώματα β4. Εμφάνιση και υγιεινή στο χώρο εργασίας β5. Ο εργαζόμενος ως εκπρόσωπος της επιχείρησης γ. Εξυπηρέτηση πελατών

12 Σελίδα 12 από 40 γ1. Εισαγωγικές έννοιες γ2. Τάσεις στο χώρο του Τουρισμού γ3. Στρατηγική εξυπηρέτησης γ4. Ποιότητα υπηρεσιών γ5. Ο ιδανικός εργαζόμενος δ. Διαχείριση παραπόνων δ1. Εισαγωγικές έννοιες δ2. Ποιότητα Ικανοποίηση Αξιοπιστία δ3. Πηγές και διαχείριση παραπόνων δ4. Στρατηγικές ανάκτησης εξυπηρέτησης (επανόρθωσης) α. Ηλεκτρονικό εμπόριο στον τουρισμό α1. Βασικές αρχές Μάρκετινγκ α2. Αρχές ηλεκτρονικού Μάρκετινγκ α3. Εισαγωγικές έννοιες ηλεκτρονικού εμπορίου και σχεδίαση ιστοσελίδων α4. Τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνίας στον τουρισμό (e-tourism) και τουριστική ζήτηση β. Οργάνωση συνεδρίων & εκθέσεων β1. Επαγγελματικός τουρισμός β2. Συνεδριακός τουρισμός β3. Οργάνωση & ειδικά χαρακτηριστικά των συνεδρίων β4. Εκθεσιακός τουρισμός β5. Διοργάνωση εκθέσεων (4) Υπάλληλος Ψυχαγωγίας & Χώρων Ευεξίας και Αθλητισμού δ1. Λογισμικό εφαρμογών δ2. Υπηρεσίες Διαδικτύου δ3. Πληροφοριακά Συστήματα α. Εισαγωγή στον τουρισμό α1. Η έννοια του Τουρισμού α2. Μεγέθη του παγκόσμιου τουρισμού α3. Βασικά μεγέθη του ελληνικού τουρισμού α4. Φορείς του ελληνικού τουρισμού β. Κανόνες συμπεριφοράς & εμφάνισης β1. Εμφάνιση εργαζόμενου β2. Συμπεριφορά εργαζόμενου

13 Σελίδα 13 από 40 β3. Πειθαρχικά παραπτώματα β4. Εμφάνιση και υγιεινή στο χώρο εργασίας β5. Ο εργαζόμενος ως εκπρόσωπος της επιχείρησης γ. Εξυπηρέτηση πελατών γ1. Εισαγωγικές έννοιες γ2. Τάσεις στο χώρο του Τουρισμού γ3. Στρατηγική εξυπηρέτησης γ4. Ποιότητα υπηρεσιών γ5. Ο ιδανικός εργαζόμενος δ. Διαχείριση παραπόνων δ1. Εισαγωγικές έννοιες δ2. Ποιότητα Ικανοποίηση Αξιοπιστία δ3. Πηγές και διαχείριση παραπόνων δ4. Στρατηγικές ανάκτησης εξυπηρέτησης (επανόρθωσης) α. Αθλητισμός και ψυχαγωγία στον τουρισμό α1. Η ευεξία στον τουρισμό (wellness and spa tourism) α2. Η αναψυχή στον τουρισμό (recreation tourism) α3. Η άθληση στον τουρισμό (sports and extreme sports tourism) α4. Εργαζόμενοι στον τουρισμό ευεξίας, αναψυχής και άθλησης β. Αναζωογόνηση και Υγεία β1. Ανατομία και φυσιολογία ανθρώπινου σώματος β2. Υγιεινή και πρόληψη νοσημάτων β3. Παροχή πρώτων βοηθειών β4. Κινησιολογία ανθρώπινου σώματος β5. Αισθητική φροντίδα Θεραπείες (5) Υπάλληλος Υποδοχής/Εξυπηρέτησης πελατών δ1. Λογισμικό εφαρμογών δ2. Υπηρεσίες Διαδικτύου δ3. Πληροφοριακά Συστήματα α. Εισαγωγή στον τουρισμό α1. Η έννοια του Τουρισμού α2. Μεγέθη του παγκόσμιου τουρισμού α3. Βασικά μεγέθη του ελληνικού τουρισμού α4. Φορείς του ελληνικού τουρισμού

14 Σελίδα 14 από 40 β. Κανόνες συμπεριφοράς & εμφάνισης β1. Εμφάνιση εργαζόμενου β2. Συμπεριφορά εργαζόμενου β3. Πειθαρχικά παραπτώματα β4. Εμφάνιση και υγιεινή στο χώρο εργασίας β5. Ο εργαζόμενος ως εκπρόσωπος της επιχείρησης γ. Εξυπηρέτηση πελατών γ1. Εισαγωγικές έννοιες γ2. Τάσεις στο χώρο του Τουρισμού γ3. Στρατηγική εξυπηρέτησης γ4. Ποιότητα υπηρεσιών γ5. Ο ιδανικός εργαζόμενος δ. Διαχείριση παραπόνων δ1. Εισαγωγικές έννοιες δ2. Ποιότητα Ικανοποίηση Αξιοπιστία δ3. Πηγές και διαχείριση παραπόνων δ4. Στρατηγικές ανάκτησης εξυπηρέτησης (επανόρθωσης) α. Τηλεφωνική επικοινωνία α1. Η σπουδαιότητα της επικοινωνίας α2. Η τέχνη της ακρόασης α3. Η σπουδαιότητα της τηλεφωνικής επικοινωνίας α4. Βασικοί κανόνες τηλεφωνικής επικοινωνίας α5. Βασικές αρχές τηλεφωνικής επικοινωνίας β. Κρατήσεις β1. Συστήματα κρατήσεων β2. Κρατήσεις ξενοδοχείων β3. Συστήματα Διαχείρισης Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων (Property Management System- PMS) στη Διεθνή και την Ελληνική Αγορά β4. Διαχείριση Εσόδων (Revenue Management) β5. Διαχείριση Απόδοσης (Yield Management) γ. Τεχνικές αύξησης πωλήσεων γ1. Καταναλωτικές συνήθειες γ2. Συνήθεις προσδοκίες-ανάγκες πελατών γ3. Χαρακτηριστικά του καλού πωλητή γ4. Πώληση: προσθετική (upselling), διατμηματική (cross selling), συμπληρωματική (suggestive selling) γ5. Τεχνικές πωλήσεων δ. Εκπαίδευση υποδοχής δ1. Το τμήμα υποδοχής δ2. Θυρωρείο - Τηλεφωνικό κέντρο δ3. Σχέσεις με τους πελάτες δ4. Θέματα προσωπικού (6) Υπάλληλος Τμήματος Ορόφων & Λινοθήκης

15 Σελίδα 15 από 40 δ1. Λογισμικό εφαρμογών δ2. Υπηρεσίες Διαδικτύου δ3. Πληροφοριακά Συστήματα α. Εισαγωγή στον τουρισμό α1. Η έννοια του Τουρισμού α2. Μεγέθη του παγκόσμιου τουρισμού α3. Βασικά μεγέθη του ελληνικού τουρισμού α4. Φορείς του ελληνικού τουρισμού β. Κανόνες συμπεριφοράς & εμφάνισης β1. Εμφάνιση εργαζόμενου β2. Συμπεριφορά εργαζόμενου β3. Πειθαρχικά παραπτώματα β4. Εμφάνιση και υγιεινή στο χώρο εργασίας β5. Ο εργαζόμενος ως εκπρόσωπος της επιχείρησης γ. Εξυπηρέτηση πελατών γ1. Εισαγωγικές έννοιες γ2. Τάσεις στο χώρο του Τουρισμού γ3. Στρατηγική εξυπηρέτησης γ4. Ποιότητα υπηρεσιών γ5. Ο ιδανικός εργαζόμενος δ. Διαχείριση παραπόνων δ1. Εισαγωγικές έννοιες δ2. Ποιότητα Ικανοποίηση Αξιοπιστία δ3. Πηγές και διαχείριση παραπόνων δ4. Στρατηγικές ανάκτησης εξυπηρέτησης (επανόρθωσης) α. Εκπαίδευση υποδοχής α1. Το τμήμα υποδοχής α2. Θυρωρείο - Τηλεφωνικό κέντρο α3. Σχέσεις με τους πελάτες α4. Θέματα προσωπικού β. Εκπαίδευση οροφοκομίας β1. Το τμήμα οροφοκομίας β2. Εξοπλισμός και προετοιμασία β3. Καθαρισμός δωματίου β4. Καθαρισμός και φύλαξη λινών β5. Προδιαγραφές ποιότητας και αποδοτικότητας του τμήματος ορόφων γ. Ασφάλεια & υγεία σε τμήματα καθαριότητας γ1. Προστασία εργαζομένου γ2. Εργονομία στην εργασία γ3. Τραυματισμοί εν ώρα εργασίας και αναγκαία πρόληψη γ4. Κίνδυνοι κατά την εργασία και Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) γ5. Σήμανση ασφαλείας και υγείας στους χώρους εργασίας

16 Σελίδα 16 από 40 γ6. Παγκόσμιες καλές πρακτικές (7) Τουριστικός Αντιπρόσωπος δ1. Λογισμικό εφαρμογών δ2. Υπηρεσίες Διαδικτύου δ3. Πληροφοριακά Συστήματα α. Εισαγωγή στον τουρισμό α1. Η έννοια του Τουρισμού α2. Μεγέθη του παγκόσμιου τουρισμού α3. Βασικά μεγέθη του ελληνικού τουρισμού α4. Φορείς του ελληνικού τουρισμού β. Κανόνες συμπεριφοράς & εμφάνισης β1. Εμφάνιση εργαζόμενου β2. Συμπεριφορά εργαζόμενου β3. Πειθαρχικά παραπτώματα β4. Εμφάνιση και υγιεινή στο χώρο εργασίας β5. Ο εργαζόμενος ως εκπρόσωπος της επιχείρησης γ. Εξυπηρέτηση πελατών γ1. Εισαγωγικές έννοιες γ2. Τάσεις στο χώρο του Τουρισμού γ3. Στρατηγική εξυπηρέτησης γ4. Ποιότητα υπηρεσιών γ5. Ο ιδανικός εργαζόμενος δ. Διαχείριση παραπόνων δ1. Εισαγωγικές έννοιες δ2. Ποιότητα Ικανοποίηση Αξιοπιστία δ3. Πηγές και διαχείριση παραπόνων δ4. Στρατηγικές ανάκτησης εξυπηρέτησης (επανόρθωσης) α. Τηλεφωνική επικοινωνία α1. Η σπουδαιότητα της επικοινωνίας α2. Η τέχνη της ακρόασης α3. Η σπουδαιότητα της τηλεφωνικής επικοινωνίας α4. Βασικοί κανόνες τηλεφωνικής επικοινωνίας α5. Βασικές αρχές τηλεφωνικής επικοινωνίας β. Τεχνικές αύξησης πωλήσεων

17 Σελίδα 17 από 40 β1. Καταναλωτικές συνήθειες β2. Συνήθεις προσδοκίες-ανάγκες πελατών β3. Χαρακτηριστικά του καλού πωλητή β4. Πώληση: προσθετική (upselling), διατμηματική (cross selling), συμπληρωματική (suggestive selling) β5. Τεχνικές πωλήσεων γ. Εισαγωγή στις κρατήσεις & την έκδοση εισιτηρίων γ1. Συστήματα κρατήσεων (σε αεροπορικές εταιρείες, ξενοδοχεία κ.ά.) γ2. Συστήματα Διαχείρισης Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων (Property Management System- PMS) στη Διεθνή και την Ελληνική Αγορά γ3. Διαχείριση Εσόδων & Απόδοσης (Revenue & Yield Management) γ4. Συστήματα έκδοσης εισιτηρίων (αεροπορικών, ακτοπλοϊκών κ.ά.) γ5. Τα σημαντικότερα συστήματα κρατήσεων GDS που χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα δ. Αθλητισμός και ψυχαγωγία στον τουρισμό δ1. Η ευεξία στον τουρισμό (wellness and spa tourism) δ2. Η αναψυχή στον τουρισμό (recreation tourism) δ3. Η άθληση στον τουρισμό (sports and extreme sports tourism) δ4. Εργαζόμενοι στον τουρισμό ευεξίας, αναψυχής και άθλησης 5.2. Τομέας Εφοδιαστικής Αλυσίδας Τα προαναφερόμενα τέσσερα (4) γνωστικά αντικείμενα του Τομέα Εφοδιαστικής Αλυσίδας πιστοποιούνται με εξετάσεις επί της εξεταστέας ύλης που ακολουθεί: (1) Στέλεχος Διαχείρισης Αποθήκης δ1. Επεξεργασία κειμένου δ2. Υπολογιστικά φύλλα δ3. Υπηρεσίες Διαδικτύου ε. Αγγλικά ε1. Βασική ορολογία ε2. Γραμματική α. Κανόνες συμπεριφοράς & εμφάνισης α1. Εμφάνιση εργαζόμενου α2. Συμπεριφορά εργαζόμενου α3. Πειθαρχικά παραπτώματα β. Εξυπηρέτηση πελατών β1. Εισαγωγικές έννοιες

18 Σελίδα 18 από 40 β2. Τεχνικές εξυπηρέτησης β3. Ποιότητα υπηρεσιών γ. Διαχείριση παραπόνων γ1. Ποιότητα Ικανοποίηση Αξιοπιστία γ2. Πηγές και διαχείριση παραπόνων γ3. Στρατηγικές ανάκτησης της εξυπηρέτησης (επανόρθωσης) δ. Επικοινωνία - Δημόσιες σχέσεις δ1. Βασικά στοιχεία: αρχές, μέθοδοι, μέσα δ2. Τηλεφωνική επικοινωνία δ3. Επαγγελματικές επιστολές α. Βασικές αρχές διοίκησης εφοδιαστικής αλυσίδας α1. Εξυπηρέτηση προμηθευτών/πελατών α2. Μεταφορά εμπορευμάτων α3. Αποθήκευση εμπορευμάτων α4. Συστήματα Διαχείρισης (Ολικής) Ποιότητας α5. Νομοθεσία περί εισαγωγών/εξαγωγών, μεταφορών β. Τεχνολογία και Πληροφοριακά Συστήματα β1. Βασικές αρχές λογιστικής - Τιμολόγηση β2. Κοστολόγηση β3. Πληροφοριακά Συστήματα διαχείρισης αποθήκης γ. Διαχείριση αποθήκης γ1. Κατηγορίες και χαρακτηριστικά εμπορευμάτων γ2. Πακετοποίηση, (εκ)φόρτωση εμπορευμάτων γ3. Συστήματα αποθήκευσης γ4. Υποστηρικτικά έντυπα/έγγραφα (2) Στέλεχος Διαμεταφοράς Προϊόντων / Διαλογέας δ1. Επεξεργασία κειμένου δ2. Υπολογιστικά φύλλα δ3. Υπηρεσίες Διαδικτύου ε. Αγγλικά ε1. Βασική ορολογία ε2. Γραμματική α. Κανόνες συμπεριφοράς & εμφάνισης α1. Εμφάνιση εργαζόμενου

19 Σελίδα 19 από 40 α2. Συμπεριφορά εργαζόμενου α3. Πειθαρχικά παραπτώματα β. Εξυπηρέτηση πελατών β1. Εισαγωγικές έννοιες β2. Τεχνικές εξυπηρέτησης β3. Ποιότητα υπηρεσιών γ. Διαχείριση παραπόνων γ1. Ποιότητα Ικανοποίηση Αξιοπιστία γ2. Πηγές και διαχείριση παραπόνων γ3. Στρατηγικές ανάκτησης της εξυπηρέτησης (επανόρθωσης) δ. Επικοινωνία - Δημόσιες σχέσεις δ1. Βασικά στοιχεία: αρχές, μέθοδοι, μέσα δ2. Τηλεφωνική επικοινωνία δ3. Επαγγελματικές επιστολές α. Βασικές αρχές διοίκησης εφοδιαστικής αλυσίδας α1. Εξυπηρέτηση προμηθευτών/πελατών α2. Μεταφορά εμπορευμάτων α3. Αποθήκευση εμπορευμάτων α4. Συστήματα Διαχείρισης (Ολικής) Ποιότητας α5. Νομοθεσία περί εισαγωγών/εξαγωγών, μεταφορών β. Τεχνολογία και Πληροφοριακά Συστήματα β1. Βασικές αρχές λογιστικής - Τιμολόγηση β2. Κοστολόγηση β3. Πληροφοριακά Συστήματα διαχείρισης μεταφορών γ. Διαχείριση μεταφορών γ1. Βασικές αρχές μεταφορών γ2. Κατηγορίες και μέσα μεταφορών γ3. Οργάνωση μεταφορών (χρονικά, γεωγραφικά) γ4. Υποστηρικτικά έντυπα/έγγραφα (3) Στέλεχος Διαχείρισης Εφοδιαστικής Αλυσίδας δ1. Επεξεργασία κειμένου δ2. Υπολογιστικά φύλλα δ3. Υπηρεσίες Διαδικτύου ε. Αγγλικά ε1. Βασική ορολογία

20 Σελίδα 20 από 40 ε2. Γραμματική α. Κανόνες συμπεριφοράς & εμφάνισης α1. Εμφάνιση εργαζόμενου α2. Συμπεριφορά εργαζόμενου α3. Πειθαρχικά παραπτώματα β. Εξυπηρέτηση πελατών β1. Εισαγωγικές έννοιες β2. Τεχνικές εξυπηρέτησης β3. Ποιότητα υπηρεσιών γ. Διαχείριση παραπόνων γ1. Ποιότητα Ικανοποίηση Αξιοπιστία γ2. Πηγές και διαχείριση παραπόνων γ3. Στρατηγικές ανάκτησης της εξυπηρέτησης (επανόρθωσης) δ. Επικοινωνία - Δημόσιες σχέσεις δ1. Βασικά στοιχεία: αρχές, μέθοδοι, μέσα δ2. Τηλεφωνική επικοινωνία δ3. Επαγγελματικές επιστολές α. Βασικές αρχές διοίκησης εφοδιαστικής αλυσίδας α1. Εξυπηρέτηση προμηθευτών/πελατών α2. Μεταφορά εμπορευμάτων α3. Αποθήκευση εμπορευμάτων α4. Συστήματα Διαχείρισης (Ολικής) Ποιότητας α5. Νομοθεσία περί εισαγωγών/εξαγωγών, μεταφορών β. Τεχνολογία και Πληροφοριακά Συστήματα β1. Βασικές αρχές λογιστικής - Τιμολόγηση β2. Κοστολόγηση β3. Πληροφοριακά Συστήματα διαχείρισης αποθήκης και μεταφορών γ. Διαχείριση αποθήκης και μεταφορών γ1. Βασικές αρχές γ2. Κατηγορίες και μέσα γ3. Τεχνικές οργάνωσης γ4. Υποστηρικτικά έντυπα/έγγραφα δ. Διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας δ1. Αρχές βελτιστοποίησης εφοδιαστικής αλυσίδας δ2. Διασφάλιση ποιότητας δ3. Πολιτικές επιχείρησης εφοδιαστικής αλυσίδας δ4. Οικονομική διαχείριση δ5. Διαχείριση προμηθευτών/πελατών και παραγγελιών (4) Υπάλληλος Γραφείου / Διοικητικής Υποστήριξης

21 Σελίδα 21 από 40 δ1. Επεξεργασία κειμένου δ2. Υπολογιστικά φύλλα δ3. Υπηρεσίες Διαδικτύου ε. Αγγλικά ε1. Βασική ορολογία ε2. Γραμματική α. Κανόνες συμπεριφοράς & εμφάνισης α1. Εμφάνιση εργαζόμενου α2. Συμπεριφορά εργαζόμενου α3. Πειθαρχικά παραπτώματα β. Εξυπηρέτηση πελατών β1. Εισαγωγικές έννοιες β2. Τεχνικές εξυπηρέτησης β3. Ποιότητα υπηρεσιών γ. Διαχείριση παραπόνων γ1. Ποιότητα Ικανοποίηση Αξιοπιστία γ2. Πηγές και διαχείριση παραπόνων γ3. Στρατηγικές ανάκτησης της εξυπηρέτησης (επανόρθωσης) δ. Επικοινωνία - Δημόσιες σχέσεις δ1. Βασικά στοιχεία: αρχές, μέθοδοι, μέσα δ2. Τηλεφωνική επικοινωνία δ3. Επαγγελματικές επιστολές α. Οργάνωση γραφείου επιχείρησης α1. Η έννοια της οργάνωσης α2. Βασικές αρχές οργάνωσης α3. Τεχνικές οργάνωσης α4. Ημερήσια καθήκοντα α5. Οργανόγραμμα επιχείρησης β. Διοικητική υποστήριξη β1. Ενδοτμηματική υποστήριξη β2. Διατμηματική υποστήριξη β3. Υποστήριξη Διεύθυνσης γ. Διαχείριση εγγράφων και εμπορικής αλληλογραφίας γ1. Είδη εγγράφων και αλληλογραφίας γ2. Σύνταξη, έλεγχος και διακίνηση - Μέθοδοι γ3. Ταξινόμηση και διαβάθμιση - Τεχνικές γ4. Αρχειοθέτηση και φύλαξη - χαρακτηριστικά, μέσα, μέθοδοι γ5. Εκκαθάριση - Καταστροφή δ. Διαχείριση εξοπλισμού γραφείου δ1. Έπιπλα, γραφική ύλη, αναλώσιμα υλικά δ2. Ηλεκτρονικός εξοπλισμός (Η/Υ, περιφερειακές συσκευές κ.ά.) δ3. Τηλεπικοινωνιακός εξοπλισμός (τηλεφωνικές συσκευές, τηλεομοιότυπα κ.ά.) δ4. Συσκευές εικόνας και ήχου (προβολέας κ.ά.) δ5. Μηχανές γραφείου (καταστροφέας εγγράφων, φωτοτυπικό κ.ά.)

22 Σελίδα 22 από Τομέας Λιανικού Εμπορίου Τα προαναφερόμενα έξι (6) γνωστικά αντικείμενα του Τομέα Λιανικού Εμπορίου πιστοποιούνται με εξετάσεις επί της εξεταστέας ύλης που ακολουθεί: (1) Πωλητής Λιανικής δ1. Επεξεργασία κειμένου δ2. Υπολογιστικά φύλλα δ3. Υπηρεσίες Διαδικτύου ε. Αγγλικά ε1. Βασική ορολογία ε2. Γραμματική α. Κανόνες συμπεριφοράς & εμφάνισης α1. Εμφάνιση εργαζόμενου α2. Συμπεριφορά εργαζόμενου α3. Πειθαρχικά παραπτώματα β. Εξυπηρέτηση πελατών β1. Εισαγωγικές έννοιες β2. Τεχνικές εξυπηρέτησης β3. Ποιότητα υπηρεσιών γ. Διαχείριση παραπόνων γ1. Ποιότητα Ικανοποίηση Αξιοπιστία γ2. Πηγές και διαχείριση παραπόνων γ3. Στρατηγικές ανάκτησης της εξυπηρέτησης (επανόρθωσης) δ. Επικοινωνία - Δημόσιες σχέσεις δ1. Βασικά στοιχεία: αρχές, μέθοδοι, μέσα δ2. Τηλεφωνική επικοινωνία δ3. Επαγγελματικές επιστολές α. Βασικές αρχές διοίκησης επιχείρησης λιανικού εμπορίου α1. Εμπορικό Marketing α2. Οικονομική διαχείριση α3. Παρακολούθηση αγοράς α4. Πολιτικές επιχείρησης (τιμολογιακή, ποιότητας κ.ά.) α5. Νομοθεσία περί πωλήσεων και καταναλωτών β. Τεχνολογία και Πληροφοριακά Συστήματα

23 Σελίδα 23 από 40 β1. Βασικές αρχές λογιστικής - Τιμολόγηση β2. Κοστολόγηση β3. Πληροφοριακά Συστήματα διαχείρισης αποθήκης και παραγγελιών/πωλήσεων γ. Λιανική πώληση γ1. Διαχείριση προϊόντων γ2. Τεχνικές πώλησης/παραγγελιοληψίας προϊόντων - Στόχοι γ3. Τεχνικές προβολής/προώθησης προϊόντων γ4. Διαχείριση χώρων αποθήκευσης, προβολής και πώλησης των προϊόντων (2) Εξωτερικός Πωλητής δ1. Επεξεργασία κειμένου δ2. Υπολογιστικά φύλλα δ3. Υπηρεσίες Διαδικτύου ε. Αγγλικά ε1. Βασική ορολογία ε2. Γραμματική α. Κανόνες συμπεριφοράς & εμφάνισης α1. Εμφάνιση εργαζόμενου α2. Συμπεριφορά εργαζόμενου α3. Πειθαρχικά παραπτώματα β. Εξυπηρέτηση πελατών β1. Εισαγωγικές έννοιες β2. Τεχνικές εξυπηρέτησης β3. Ποιότητα υπηρεσιών γ. Διαχείριση παραπόνων γ1. Ποιότητα Ικανοποίηση Αξιοπιστία γ2. Πηγές και διαχείριση παραπόνων γ3. Στρατηγικές ανάκτησης της εξυπηρέτησης (επανόρθωσης) δ. Επικοινωνία - Δημόσιες σχέσεις δ1. Βασικά στοιχεία: αρχές, μέθοδοι, μέσα δ2. Τηλεφωνική επικοινωνία δ3. Επαγγελματικές επιστολές α. Βασικές αρχές διοίκησης επιχείρησης λιανικού εμπορίου α1. Εμπορικό Marketing α2. Οικονομική διαχείριση

24 Σελίδα 24 από 40 α3. Παρακολούθηση αγοράς α4. Πολιτικές επιχείρησης (τιμολογιακή, ποιότητας κ.ά.) α5. Νομοθεσία περί πωλήσεων και καταναλωτών β. Τεχνολογία και Πληροφοριακά Συστήματα β1. Βασικές αρχές λογιστικής - Τιμολόγηση β2. Κοστολόγηση β3. Πληροφοριακά Συστήματα διαχείρισης αποθήκης και παραγγελιών/πωλήσεων γ. Διαχείριση αποθήκης και μεταφορών γ1. Διαχείριση προϊόντων, πελατών και παραγγελιών γ2. Διαχείριση χρόνου - Προγραμματισμός επισκέψεων σε πελάτες γ3. Προγραμματισμός πωλήσεων - Στόχοι γ4. Στρατηγικές προωθήσεων/πωλήσεων/παραγγελιών (3) Στέλεχος Εξαγωγικού Εμπορίου δ1. Επεξεργασία κειμένου δ2. Υπολογιστικά φύλλα δ3. Υπηρεσίες Διαδικτύου ε. Αγγλικά ε1. Βασική ορολογία ε2. Γραμματική α. Κανόνες συμπεριφοράς & εμφάνισης α1. Εμφάνιση εργαζόμενου α2. Συμπεριφορά εργαζόμενου α3. Πειθαρχικά παραπτώματα β. Εξυπηρέτηση πελατών β1. Εισαγωγικές έννοιες β2. Τεχνικές εξυπηρέτησης β3. Ποιότητα υπηρεσιών γ. Διαχείριση παραπόνων γ1. Ποιότητα Ικανοποίηση Αξιοπιστία γ2. Πηγές και διαχείριση παραπόνων γ3. Στρατηγικές ανάκτησης της εξυπηρέτησης (επανόρθωσης) δ. Επικοινωνία - Δημόσιες σχέσεις δ1. Βασικά στοιχεία: αρχές, μέθοδοι, μέσα δ2. Τηλεφωνική επικοινωνία δ3. Επαγγελματικές επιστολές

25 Σελίδα 25 από 40 α. Βασικές αρχές διοίκησης επιχείρησης εξαγωγικού εμπορίου α1. Εξαγωγικό Marketing α2. Εξυπηρέτηση προμηθευτών/πελατών α3. Αποθήκευση/Μεταφορά εμπορευμάτων α4. Διεθνείς συναλλαγές - Τελωνειακές διαδικασίες α5. Νομοθεσία περί εισαγωγών/εξαγωγών, μεταφορών β. Τεχνολογία και Πληροφοριακά Συστήματα β1. Βασικές αρχές λογιστικής - Τιμολόγηση β2. Κοστολόγηση β3. Πληροφοριακά Συστήματα διαχείρισης εξαγωγών γ. Εξαγωγικό εμπόριο γ1. Χαρακτηριστικά εξαγωγών γ2. Εξαγωγικά σχέδια δράσης γ3. Διαδικασίες διεκπεραίωσης εξαγωγών γ4. Υποστηρικτικά έντυπα/έγγραφα (4) Στέλεχος Διαχείρισης Αποθήκης δ1. Επεξεργασία κειμένου δ2. Υπολογιστικά φύλλα δ3. Υπηρεσίες Διαδικτύου ε. Αγγλικά ε1. Βασική ορολογία ε2. Γραμματική α. Κανόνες συμπεριφοράς & εμφάνισης α1. Εμφάνιση εργαζόμενου α2. Συμπεριφορά εργαζόμενου α3. Πειθαρχικά παραπτώματα β. Εξυπηρέτηση πελατών β1. Εισαγωγικές έννοιες β2. Τεχνικές εξυπηρέτησης β3. Ποιότητα υπηρεσιών γ. Διαχείριση παραπόνων γ1. Ποιότητα Ικανοποίηση Αξιοπιστία γ2. Πηγές και διαχείριση παραπόνων γ3. Στρατηγικές ανάκτησης της εξυπηρέτησης (επανόρθωσης)

26 Σελίδα 26 από 40 δ. Επικοινωνία - Δημόσιες σχέσεις δ1. Βασικά στοιχεία: αρχές, μέθοδοι, μέσα δ2. Τηλεφωνική επικοινωνία δ3. Επαγγελματικές επιστολές α. Βασικές αρχές διοίκησης εφοδιαστικής αλυσίδας α1. Εξυπηρέτηση προμηθευτών/πελατών α2. Μεταφορά εμπορευμάτων α3. Αποθήκευση εμπορευμάτων α4. Συστήματα Διαχείρισης (Ολικής) Ποιότητας α5. Νομοθεσία περί εισαγωγών/εξαγωγών, μεταφορών β. Τεχνολογία και Πληροφοριακά Συστήματα β1. Βασικές αρχές λογιστικής - Τιμολόγηση β2. Κοστολόγηση β3. Πληροφοριακά Συστήματα διαχείρισης αποθήκης γ. Διαχείριση αποθήκης γ1. Κατηγορίες και χαρακτηριστικά εμπορευμάτων γ2. Πακετοποίηση, (εκ)φόρτωση εμπορευμάτων γ3. Συστήματα αποθήκευσης γ4. Υποστηρικτικά έντυπα/έγγραφα (5) Προωθητής Πωλήσεων Λιανικού Εμπορίου (Merchandiser) δ1. Επεξεργασία κειμένου δ2. Υπολογιστικά φύλλα δ3. Υπηρεσίες Διαδικτύου ε. Αγγλικά ε1. Βασική ορολογία ε2. Γραμματική α. Κανόνες συμπεριφοράς & εμφάνισης α1. Εμφάνιση εργαζόμενου α2. Συμπεριφορά εργαζόμενου α3. Πειθαρχικά παραπτώματα β. Εξυπηρέτηση πελατών β1. Εισαγωγικές έννοιες β2. Τεχνικές εξυπηρέτησης β3. Ποιότητα υπηρεσιών

27 Σελίδα 27 από 40 γ. Διαχείριση παραπόνων γ1. Ποιότητα Ικανοποίηση Αξιοπιστία γ2. Πηγές και διαχείριση παραπόνων γ3. Στρατηγικές ανάκτησης της εξυπηρέτησης (επανόρθωσης) δ. Επικοινωνία - Δημόσιες σχέσεις δ1. Βασικά στοιχεία: αρχές, μέθοδοι, μέσα δ2. Τηλεφωνική επικοινωνία δ3. Επαγγελματικές επιστολές α. Βασικές αρχές διοίκησης επιχείρησης λιανικού εμπορίου α1. Εμπορικό Marketing α2. Οικονομική διαχείριση α3. Παρακολούθηση αγοράς α4. Πολιτικές επιχείρησης (τιμολογιακή, ποιότητας κ.ά.) α5. Νομοθεσία περί πωλήσεων και καταναλωτών β. Τεχνολογία και Πληροφοριακά Συστήματα β1. Βασικές αρχές λογιστικής - Τιμολόγηση β2. Κοστολόγηση β3. Πληροφοριακά Συστήματα διαχείρισης αποθήκης και παραγγελιών/πωλήσεων γ. Διαχείριση αποθήκης και μεταφορών γ1. Διαχείριση προϊόντων γ2. Σχεδιασμός, τακτοποίηση και καθορισμός σημείων πώλησης γ3. Προβολή και προώθηση προϊόντων στο κατάστημα γ4. Τεχνικές προσέγγισης, πληροφόρησης, παροχής συμβουλών (6) Υπάλληλος Γραφείου δ1. Επεξεργασία κειμένου δ2. Υπολογιστικά φύλλα δ3. Υπηρεσίες Διαδικτύου ε. Αγγλικά ε1. Βασική ορολογία ε2. Γραμματική α. Κανόνες συμπεριφοράς & εμφάνισης α1. Εμφάνιση εργαζόμενου α2. Συμπεριφορά εργαζόμενου α3. Πειθαρχικά παραπτώματα

28 Σελίδα 28 από 40 β. Εξυπηρέτηση πελατών β1. Εισαγωγικές έννοιες β2. Τεχνικές εξυπηρέτησης β3. Ποιότητα υπηρεσιών γ. Διαχείριση παραπόνων γ1. Ποιότητα Ικανοποίηση Αξιοπιστία γ2. Πηγές και διαχείριση παραπόνων γ3. Στρατηγικές ανάκτησης της εξυπηρέτησης (επανόρθωσης) δ. Επικοινωνία - Δημόσιες σχέσεις δ1. Βασικά στοιχεία: αρχές, μέθοδοι, μέσα δ2. Τηλεφωνική επικοινωνία δ3. Επαγγελματικές επιστολές α. Οργάνωση γραφείου επιχείρησης α1. Η έννοια της οργάνωσης α2. Βασικές αρχές οργάνωσης α3. Τεχνικές οργάνωσης α4. Ημερήσια καθήκοντα α5. Οργανόγραμμα επιχείρησης β. Διοικητική υποστήριξη β1. Ενδοτμηματική υποστήριξη β2. Διατμηματική υποστήριξη β3. Υποστήριξη Διεύθυνσης γ. Διαχείριση εγγράφων και εμπορικής αλληλογραφίας γ1. Είδη εγγράφων και αλληλογραφίας γ2. Σύνταξη, έλεγχος και διακίνηση - Μέθοδοι γ3. Ταξινόμηση και διαβάθμιση - Τεχνικές γ4. Αρχειοθέτηση και φύλαξη - χαρακτηριστικά, μέσα, μέθοδοι γ5. Εκκαθάριση - Καταστροφή δ. Διαχείριση εξοπλισμού γραφείου δ1. Έπιπλα, γραφική ύλη, αναλώσιμα υλικά δ2. Ηλεκτρονικός εξοπλισμός (Η/Υ, περιφερειακές συσκευές κ.ά.) δ3. Τηλεπικοινωνιακός εξοπλισμός (τηλεφωνικές συσκευές, τηλεομοιότυπα κ.ά.) δ4. Συσκευές εικόνας και ήχου (προβολέας κ.ά.) δ5. Μηχανές γραφείου (καταστροφέας εγγράφων, φωτοτυπικό κ.ά.) 5.4. Τομέας Εξαγωγικού Εμπορίου Τα προαναφερόμενα τέσσερα (4) γνωστικά αντικείμενα του Τομέα Εξαγωγικού Εμπορίου πιστοποιούνται με εξετάσεις επί της εξεταστέας ύλης που ακολουθεί: (1) Στέλεχος Διαχείρισης Εξαγωγικών Δραστηριοτήτων

29 Σελίδα 29 από 40 δ1. Επεξεργασία κειμένου δ2. Υπολογιστικά φύλλα δ3. Υπηρεσίες Διαδικτύου ε. Αγγλικά ε1. Βασική ορολογία ε2. Γραμματική α. Κανόνες συμπεριφοράς & εμφάνισης α1. Εμφάνιση εργαζόμενου α2. Συμπεριφορά εργαζόμενου α3. Πειθαρχικά παραπτώματα β. Εξυπηρέτηση πελατών β1. Εισαγωγικές έννοιες β2. Τεχνικές εξυπηρέτησης β3. Ποιότητα υπηρεσιών γ. Διαχείριση παραπόνων γ1. Ποιότητα Ικανοποίηση Αξιοπιστία γ2. Πηγές και διαχείριση παραπόνων γ3. Στρατηγικές ανάκτησης της εξυπηρέτησης (επανόρθωσης) δ. Επικοινωνία - Δημόσιες σχέσεις δ1. Βασικά στοιχεία: αρχές, μέθοδοι, μέσα δ2. Τηλεφωνική επικοινωνία δ3. Επαγγελματικές επιστολές α. Βασικές αρχές διοίκησης επιχείρησης εξαγωγικού εμπορίου α1. Εξαγωγικό Marketing α2. Εξυπηρέτηση προμηθευτών/πελατών α3. Αποθήκευση/Μεταφορά εμπορευμάτων α4. Διεθνείς συναλλαγές - Τελωνειακές διαδικασίες α5. Νομοθεσία περί εισαγωγών/εξαγωγών, μεταφορών β. Τεχνολογία και Πληροφοριακά Συστήματα β1. Βασικές αρχές λογιστικής - Τιμολόγηση β2. Κοστολόγηση β3. Πληροφοριακά Συστήματα διαχείρισης εξαγωγών γ. Διαχείριση εξαγωγικών δραστηριοτήτων γ1. Πολιτικές επιχείρησης εξαγωγών γ2. Διερεύνηση των αγορών του εξωτερικού γ3. Ανάλυση προδιαγραφών των προς εξαγωγή προϊόντων γ4. Οικονομική διαχείριση - Ανεύρεση χρηματοδότησης γ5. Διαχείριση προμηθευτών/πελατών και παραγγελιών (2) Στέλεχος Διεθνούς Εμπορίου Και Εξωστρέφειας

30 Σελίδα 30 από 40 δ1. Επεξεργασία κειμένου δ2. Υπολογιστικά φύλλα δ3. Υπηρεσίες Διαδικτύου ε. Αγγλικά ε1. Βασική ορολογία ε2. Γραμματική α. Κανόνες συμπεριφοράς & εμφάνισης α1. Εμφάνιση εργαζόμενου α2. Συμπεριφορά εργαζόμενου α3. Πειθαρχικά παραπτώματα β. Εξυπηρέτηση πελατών β1. Εισαγωγικές έννοιες β2. Τεχνικές εξυπηρέτησης β3. Ποιότητα υπηρεσιών γ. Διαχείριση παραπόνων γ1. Ποιότητα Ικανοποίηση Αξιοπιστία γ2. Πηγές και διαχείριση παραπόνων γ3. Στρατηγικές ανάκτησης της εξυπηρέτησης (επανόρθωσης) δ. Επικοινωνία - Δημόσιες σχέσεις δ1. Βασικά στοιχεία: αρχές, μέθοδοι, μέσα δ2. Τηλεφωνική επικοινωνία δ3. Επαγγελματικές επιστολές α. Βασικές αρχές διοίκησης επιχείρησης εξαγωγικού εμπορίου α1. Εξαγωγικό Marketing α2. Εξυπηρέτηση προμηθευτών/πελατών α3. Αποθήκευση/Μεταφορά εμπορευμάτων α4. Διεθνείς συναλλαγές - Τελωνειακές διαδικασίες α5. Νομοθεσία περί εισαγωγών/εξαγωγών, μεταφορών β. Τεχνολογία και Πληροφοριακά Συστήματα β1. Βασικές αρχές λογιστικής - Τιμολόγηση β2. Κοστολόγηση β3. Πληροφοριακά Συστήματα διαχείρισης εξαγωγών γ. Διεθνές εμπόριο και εξωστρέφεια γ1. Διεθνές Marketing γ2. Διεθνείς εμπορικές τεχνικές γ3. Γεωπολιτικές ζώνες εμπορίου γ4. Διαχείριση προμηθευτών/πελατών και παραγγελιών γ5. Υποστηρικτικά έντυπα/έγγραφα (3) Στέλεχος Εξαγωγικού Εμπορίου

31 Σελίδα 31 από 40 δ1. Επεξεργασία κειμένου δ2. Υπολογιστικά φύλλα δ3. Υπηρεσίες Διαδικτύου ε. Αγγλικά ε1. Βασική ορολογία ε2. Γραμματική α. Κανόνες συμπεριφοράς & εμφάνισης α1. Εμφάνιση εργαζόμενου α2. Συμπεριφορά εργαζόμενου α3. Πειθαρχικά παραπτώματα β. Εξυπηρέτηση πελατών β1. Εισαγωγικές έννοιες β2. Τεχνικές εξυπηρέτησης β3. Ποιότητα υπηρεσιών γ. Διαχείριση παραπόνων γ1. Ποιότητα Ικανοποίηση Αξιοπιστία γ2. Πηγές και διαχείριση παραπόνων γ3. Στρατηγικές ανάκτησης της εξυπηρέτησης (επανόρθωσης) δ. Επικοινωνία - Δημόσιες σχέσεις δ1. Βασικά στοιχεία: αρχές, μέθοδοι, μέσα δ2. Τηλεφωνική επικοινωνία δ3. Επαγγελματικές επιστολές α. Βασικές αρχές διοίκησης επιχείρησης εξαγωγικού εμπορίου α1. Εξαγωγικό Marketing α2. Εξυπηρέτηση προμηθευτών/πελατών α3. Αποθήκευση/Μεταφορά εμπορευμάτων α4. Διεθνείς συναλλαγές - Τελωνειακές διαδικασίες α5. Νομοθεσία περί εισαγωγών/εξαγωγών, μεταφορών β. Τεχνολογία και Πληροφοριακά Συστήματα β1. Βασικές αρχές λογιστικής - Τιμολόγηση β2. Κοστολόγηση β3. Πληροφοριακά Συστήματα διαχείρισης εξαγωγών γ. Εξαγωγικό εμπόριο γ1. Χαρακτηριστικά εξαγωγών γ2. Εξαγωγικά σχέδια δράσης γ3. Διαδικασίες διεκπεραίωσης εξαγωγών

32 Σελίδα 32 από 40 γ4. Υποστηρικτικά έντυπα/έγγραφα (4) Υπάλληλος Γραφείου / Διοικητικής Υποστήριξης (Εξαγωγών) δ1. Επεξεργασία κειμένου δ2. Υπολογιστικά φύλλα δ3. Υπηρεσίες Διαδικτύου ε. Αγγλικά ε1. Βασική ορολογία ε2. Γραμματική α. Κανόνες συμπεριφοράς & εμφάνισης α1. Εμφάνιση εργαζόμενου α2. Συμπεριφορά εργαζόμενου α3. Πειθαρχικά παραπτώματα β. Εξυπηρέτηση πελατών β1. Εισαγωγικές έννοιες β2. Τεχνικές εξυπηρέτησης β3. Ποιότητα υπηρεσιών γ. Διαχείριση παραπόνων γ1. Ποιότητα Ικανοποίηση Αξιοπιστία γ2. Πηγές και διαχείριση παραπόνων γ3. Στρατηγικές ανάκτησης της εξυπηρέτησης (επανόρθωσης) δ. Επικοινωνία - Δημόσιες σχέσεις δ1. Βασικά στοιχεία: αρχές, μέθοδοι, μέσα δ2. Τηλεφωνική επικοινωνία δ3. Επαγγελματικές επιστολές α. Οργάνωση γραφείου επιχείρησης α1. Η έννοια της οργάνωσης α2. Βασικές αρχές οργάνωσης α3. Τεχνικές οργάνωσης α4. Ημερήσια καθήκοντα α5. Οργανόγραμμα επιχείρησης β. Διοικητική υποστήριξη β1. Ενδοτμηματική υποστήριξη β2. Διατμηματική υποστήριξη β3. Υποστήριξη Διεύθυνσης

33 Σελίδα 33 από 40 γ. Διαχείριση εγγράφων και εμπορικής αλληλογραφίας γ1. Είδη εγγράφων και αλληλογραφίας γ2. Σύνταξη, έλεγχος και διακίνηση - Μέθοδοι γ3. Ταξινόμηση και διαβάθμιση - Τεχνικές γ4. Αρχειοθέτηση και φύλαξη - χαρακτηριστικά, μέσα, μέθοδοι γ5. Εκκαθάριση - Καταστροφή δ. Διαχείριση εξοπλισμού γραφείου δ1. Έπιπλα, γραφική ύλη, αναλώσιμα υλικά δ2. Ηλεκτρονικός εξοπλισμός (Η/Υ, περιφερειακές συσκευές κ.ά.) δ3. Τηλεπικοινωνιακός εξοπλισμός (τηλεφωνικές συσκευές, τηλεομοιότυπα κ.ά.) δ4. Συσκευές εικόνας και ήχου (προβολέας κ.ά.) δ5. Μηχανές γραφείου (καταστροφέας εγγράφων, φωτοτυπικό κ.ά.) 5.5. Τομέας Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών Τα προαναφερόμενα πέντε (5) γνωστικά αντικείμενα του Τομέα Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών πιστοποιούνται με εξετάσεις επί της εξεταστέας ύλης που ακολουθεί: (1) Τεχνικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών & Δικτύων (Computer & Network Technician) δ1. Επεξεργασία κειμένου δ2. Υπολογιστικά φύλλα δ3. Υπηρεσίες Διαδικτύου ε. Αγγλικά ε1. Βασική ορολογία ε2. Γραμματική α. Εισαγωγή στην πληροφορική α1. Δεδομένα και υπολογιστές α2. Ψηφιακή τεχνολογία και οι εφαρμογές της α3. Υλικό και λογισμικό ηλεκτρονικών υπολογιστών α4. Επιδράσεις της ψηφιακής τεχνολογίας στην κοινωνία β. Υλικό και δίκτυα ηλεκτρονικών υπολογιστών β1. Δεδομένα Πληροφορίες β2. Δομικά στοιχεία ηλεκτρονικών υπολογιστών β3. Είδη δικτύων Διαδίκτυο β4. Δομικά στοιχεία δικτύων β5. Θέματα ασφάλειας στην Πληροφορική γ. Εισαγωγή στον προγραμματισμό

1. Γενικές Προδιαγραφές Πιστοποίησης

1. Γενικές Προδιαγραφές Πιστοποίησης Κωδ.: CSR-APDX2D Ισχύς: 05/08/2015 Έκδοση: 01 Σελίδα 1 από 9 Σύνταξη: Υπεύθυνος Διαχείρισης Ποιότητας Έγκριση: Διευθύνων Σύμβουλος 1. Γενικές Προδιαγραφές Πιστοποίησης Οι απαιτήσεις για την πιστοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ: «ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ»

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ: «ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ: «ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ Περιεχόμενα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ: «ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ... 1 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ: «ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΑΓΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΕΩΣ 29 ΕΤΩΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ

ΕΠΙΤΑΓΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΕΩΣ 29 ΕΤΩΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ 1 ΕΠΙΤΑΓΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΕΩΣ 29 ΕΤΩΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ Η δράση αφορά

Διαβάστε περισσότερα

Σεμινάρια Τουριστικών Επιχειρήσεων

Σεμινάρια Τουριστικών Επιχειρήσεων Σεμινάρια Τουριστικών Επιχειρήσεων Επιδοτούμενη εκπαίδευση και κατάρτιση των απασχολούμενων στον τουρισμό Οικονομική ενίσχυση της τουριστικής επιχείρησης μέσω επιστροφής εισφορών Ειδικά για τις τουριστικές

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) ΣΕΚ ποιοτική εξυπηρέτηση πελατών ξενοδοχειακών μονάδων ΕΚΔΟΣΗ 1.0. Σόλωνος 108,Τηλ Φαξ 210.

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) ΣΕΚ ποιοτική εξυπηρέτηση πελατών ξενοδοχειακών μονάδων ΕΚΔΟΣΗ 1.0. Σόλωνος 108,Τηλ Φαξ 210. ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) ΣΕΚ ποιοτική εξυπηρέτηση πελατών ξενοδοχειακών μονάδων ΕΚΔΟΣΗ 1.0 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει σχεδιασθεί

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ - ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ 1 η ΔΙΑΛΕΞΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ»

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (ΤΙΤΛΟΣ) ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ / ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ / ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΡΧΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) ΣΕΚ ποιοτική εξυπηρέτηση επισκεπτών πελατών οργανισμών τουριστικών αξιοθέατων μουσείων

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) ΣΕΚ ποιοτική εξυπηρέτηση επισκεπτών πελατών οργανισμών τουριστικών αξιοθέατων μουσείων ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) ΣΕΚ ποιοτική εξυπηρέτηση επισκεπτών πελατών οργανισμών τουριστικών αξιοθέατων μουσείων ΕΚΔΟΣΗ 1.0 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Global Cert ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. Κωδ. Αριθ.: ΕΚΠ Έκδοση: 7 Ισχύει από: 24/04/2017 Σελίδα 1 από 23

Global Cert ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. Κωδ. Αριθ.: ΕΚΠ Έκδοση: 7 Ισχύει από: 24/04/2017 Σελίδα 1 από 23 Κωδ. Αριθ.: ΕΚΠ Έκδοση: 7 Ισχύει από: 24/04/2017 Σελίδα 1 από 23 ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ Global Cert Συντάχθηκε από: Υπεύθυνο Διαχείρισης Ποιότητας Εγκρίθηκε από: Διευθύνοντα Σύμβουλο της Global

Διαβάστε περισσότερα

Κωσταντινουπόλεως 34, Καλλιθέα, Ρέθυμνο τ. 28310 58503. www.f1school.gr f1school@otenet.gr

Κωσταντινουπόλεως 34, Καλλιθέα, Ρέθυμνο τ. 28310 58503. www.f1school.gr f1school@otenet.gr Κωσταντινουπόλεως 34, Καλλιθέα, Ρέθυμνο τ. 28310 58503 Kέντρο Δια Βίου Μάθησης Πληροφορικής Τουρισμού & Συναφών Ειδικότητων. www.f1school.gr f1school@otenet.gr Σύγχρονες Επαγγελματικές Εγκαταστάσεις Αγαπητή

Διαβάστε περισσότερα

Ι.ΙΕΚ TOURISM EXPERTS. Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας στον Τομέα Τουρισμού

Ι.ΙΕΚ TOURISM EXPERTS. Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας στον Τομέα Τουρισμού Ι.ΙΕΚ Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας στον Τομέα Τουρισμού Μαθήματα Μια ακόμη πρωτιά των σπουδαστών τουριστικών επαγγελμάτων του ΙΕΚ ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ είναι η δυνατότητα τους να πάρουν εξειδίκευση στον Ιατρικό

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΣΠΑ 2007-2013 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ» «ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ» ΟΔΗΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

9 ΝΕΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ Οκτώβριος 2017

9 ΝΕΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ Οκτώβριος 2017 9 ΝΕΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ Οκτώβριος 2017 ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ Ο Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, οργανώνει την υποδοχή,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ Θεσσαλονίκης - Παράρτημα Κατερίνης Τμήμα Τυποποίησης και Διακίνησης Προϊόντων

ΤΕΙ Θεσσαλονίκης - Παράρτημα Κατερίνης Τμήμα Τυποποίησης και Διακίνησης Προϊόντων Διακίνησης Προϊόντων www.logistics.teithe.gr Επιστημονικός Συνεργάτης Στόχοι Θέματα παρουσίασης παρουσίασης Επιστήμη των Logistics Επιχειρηματικό ενδιαφέρον Ακαδημαϊκό και ερευνητικό ενδιαφέρον Παρουσίαση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Oροφοκόμος»

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Oροφοκόμος» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Oροφοκόμος» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (ΤΙΤΛΟΣ) ΏΡΕΣ ΧΩΡΟΙ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΗΣ ΟΡΟΦΟΚΟΜΙΑΣ 5 ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΡΟΦΩΝ 5 ΔΩΜΑΤΙΑ 10 ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΛΙΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ 10 ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

Οργάνωση Συµβουλευτικής Υποστήριξης Ενδεικτική Agenda Συναντήσεων

Οργάνωση Συµβουλευτικής Υποστήριξης Ενδεικτική Agenda Συναντήσεων 1 η Συµβουλευτική συνεδρία Οργάνωση Συµβουλευτικής Υποστήριξης Ενδεικτική Agenda Συναντήσεων Γνωριµία Συµβούλου Στελεχών και Επιχείρησης Ανάλυση του ρόλου της συµβουλευτικής για το συστηµατικό σχεδιασµό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) ΣΕΚ ποιοτική εξυπηρέτηση πελατών πολυκαταστημάτων ΕΚΔΟΣΗ 1.0. Σόλωνος 108,Τηλ Φαξ 210.

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) ΣΕΚ ποιοτική εξυπηρέτηση πελατών πολυκαταστημάτων ΕΚΔΟΣΗ 1.0. Σόλωνος 108,Τηλ Φαξ 210. ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) ΣΕΚ ποιοτική εξυπηρέτηση πελατών πολυκαταστημάτων ΕΚΔΟΣΗ 1.0 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ Είναι επιτακτική η ανάγκη για την κάθε επιχείρηση

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ

ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ Κατά τη διάρκεια της 3 ης Συνεδρίας Συμβουλευτικής για την καταγραφή των δεξιοτήτων και ικανοτήτων που απέκτησε ο ωφελούμενος (μαθησιακά αποτελέσματα)

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΤΡΑΠΕΖΟΚΟΜΟΣ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΤΡΑΠΕΖΟΚΟΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΤΡΑΠΕΖΟΚΟΜΟΣ SYLLABUS Vellum Global Educational Services A.E. 2015 Έκδοση 1.0 Εξεταστέα Ύλη 2015 Vellum Global Educational Services A.E. Αναγεννήσεως 46 & Αναγνωσταρά 13 / Θεσσαλονίκη /

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΠΑ.Σ. ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2013-14

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΠΑ.Σ. ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2013-14 ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ (B ΤΑΞΗ) ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ (+ΠΡΑΚΤΙΚΗ, +ΠΡΟΦΟΡ) ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ (+ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ, +ΠΡΟΦΟΡ) ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ (+ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ, +ΠΡΟΦΟΡ)

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Στελέχη εξυπηρέτησης πελατών μονάδων μαζικής εστίασης και αναψυχής»

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Στελέχη εξυπηρέτησης πελατών μονάδων μαζικής εστίασης και αναψυχής» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Στελέχη εξυπηρέτησης πελατών μονάδων μαζικής εστίασης και αναψυχής» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (ΤΙΤΛΟΣ) ΏΡΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ / ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 1 Πίνακας 1: Βασικοί άξονες του ωρολογίου αναλυτικού προγράμματος κατάρτισης ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ Εναρκτήρια Συνάντηση Αξιολόγηση εκπαιδευτικής διεργασίας Εναρκτήρια συνάντηση (Γνωριμία, Διερεύνηση

Διαβάστε περισσότερα

4. Γνωστικά Αντικείμενα και Αντίστοιχες Γνώσεις/Δεξιότητες προς Εξέταση

4. Γνωστικά Αντικείμενα και Αντίστοιχες Γνώσεις/Δεξιότητες προς Εξέταση Κωδ.: CSR-APDX2C Ισχύς: 01/10/2014 Έκδοση: 01 Σελίδα 1 από 8 Σύνταξη: Υπεύθυνος Διαχείρισης Ποιότητας Έγκριση: Διευθύνων Σύμβουλος 1. Γενικές Προδιαγραφές Πιστοποιητικών Οι ειδικές απαιτήσεις για την πιστοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

AΤΕΙ Θεσσαλονίκης - Παράρτημα Κατερίνης Τμήμα Τυποποίησης και Διακίνησης Προϊόντων (Logistics)

AΤΕΙ Θεσσαλονίκης - Παράρτημα Κατερίνης Τμήμα Τυποποίησης και Διακίνησης Προϊόντων (Logistics) AΤΕΙ Θεσσαλονίκης - Διακίνησης Προϊόντων (Logistics) www.logistics.teithe.gr Επίκουρος Καθηγητής dfolinas@gmail.com Στόχοι Θέματα παρουσίασης παρουσίασης Επιστήμη των Logistics Επιχειρηματικό ενδιαφέρον

Διαβάστε περισσότερα

Ι.ΙΕΚ TOURISM EXPERTS. Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας

Ι.ΙΕΚ TOURISM EXPERTS. Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας Ι.ΙΕΚ TOURISM EXPERTS Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας Μαθήματα Τα μαθήματα της ειδικότητας ΙΕΚ Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας είναι επιλεγμένα και εγκεκριμένα

Διαβάστε περισσότερα

Α ΕΤΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (Α + Β ΕΞΑΜΗΝΟ)

Α ΕΤΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (Α + Β ΕΞΑΜΗΝΟ) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΑΣ & ΙΕΚ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙV ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ Ι.Ε.Κ.

Διαβάστε περισσότερα

Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας στον Τομέα Τουρισμού

Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας στον Τομέα Τουρισμού Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας στον Τομέα Τουρισμού Μαθήματα Μια ακόμη πρωτιά των σπουδαστών τουριστικών επαγγελμάτων του ΙΕΚ ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ είναι η δυνατότητα τους να πάρουν εξειδίκευση στον Ιατρικό Τουρισμό,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ- ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΜΑΘΗΜΑ: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ- ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΠ.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ- ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΜΑΘΗΜΑ: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ- ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΠ. Χ. ΑΠ. ΛΑΔΙΑΣ Το ERP είναι ένα ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης επιχειρησιακών πόρων. Διαχειρίζεται και συντονίζει όλες τις λειτουργίες και διαδικασίες που λαμβάνουν χώρα σε μια επιχείρηση.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΠΑ.Σ. ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ ΣΧΟΛ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΠΑ.Σ. ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ ΣΧΟΛ ΕΠΑ.Σ. ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2011-12 ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ (Α ΤΑΞΗ) ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ I (ΠΡΑΚΤΙΚΗ+ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ) ΕΠΑ.Σ. ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2011-12 ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ (Α ΤΑΞΗ) ΣΤΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΟΔΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2014Β ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΑΣ Γ' ΕΞΑΜΗΝΟ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΟΔΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2014Β ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΑΣ Γ' ΕΞΑΜΗΝΟ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΑΣ Γ' ΕΞΑΜΗΝΟ 1 2 ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ (ΕΙΣΑΓΩΓΗ, ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΞΕΝ/ΧΕΙΑ, ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, ΕΝΟΙΚ. ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ) (Θ) ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ (ΕΙΣΑΓΩΓΗ, ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΞΕΝ/ΧΕΙΑ,

Διαβάστε περισσότερα

«ΕΠΙΤΑΓΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΕΩΣ 29 ΕΤΩΝ»

«ΕΠΙΤΑΓΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΕΩΣ 29 ΕΤΩΝ» «ΕΠΙΤΑΓΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΕΩΣ 29 ΕΤΩΝ» Περιεχόμενα Τι είναι η επιταγή εισόδου; Πού σκοπεύει και ποιούς αφορά; Πώς ωφελούνται οι νέοι; Πώς ωφελούνται

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) ΣΕΚ ποιοτική εξυπηρέτηση πελατών σουπερ μαρκετ ΕΚΔΟΣΗ 1.0. Σόλωνος 108,Τηλ Φαξ

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) ΣΕΚ ποιοτική εξυπηρέτηση πελατών σουπερ μαρκετ ΕΚΔΟΣΗ 1.0. Σόλωνος 108,Τηλ Φαξ ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) ΣΕΚ ποιοτική εξυπηρέτηση πελατών σουπερ μαρκετ ΕΚΔΟΣΗ 1.0 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους υπαλλήλους εξυπηρέτησης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Τουριστικός Αντιπρόσωπος Syllabus Απρίλιος 2017 Έκδοση 01.0 PEOPLECERT ΕΛΛΑΣ Α.Ε Φορέας Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού Κοραή 3, 105 64 Αθήνα,

Διαβάστε περισσότερα

Γραμματέας Ανωτέρων και Ανωτάτων Στελεχών

Γραμματέας Ανωτέρων και Ανωτάτων Στελεχών Γραμματέας Ανωτέρων και Ανωτάτων Στελεχών Μαθήματα: Τα μαθήματα της ειδικότητας ΙΕΚ Γραμματέας Ανωτέρων και Ανωτάτων Στελεχών είναι επιλεγμένα και εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Διαβάστε περισσότερα

Τουριστικών Επαγγελμάτων ΑΣΤΕ Ρόδου (613)

Τουριστικών Επαγγελμάτων ΑΣΤΕ Ρόδου (613) Τουριστικών Επαγγελμάτων ΑΣΤΕ Ρόδου (613) Η Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου (ΑΣΤΕΡ), ιδρύθηκε το 1956, ήταν η πρώτη Σχολή στην Ελλάδα και από τότε λειτουργεί στη πραγματικότητα ως αμιγής ξενοδοχειακή

Διαβάστε περισσότερα

2. Περιγραφή του Υπό Πιστοποίηση Γνωστικού Αντικειμένου

2. Περιγραφή του Υπό Πιστοποίηση Γνωστικού Αντικειμένου Κωδ.: CSR-APDX2B Ισχύς: 20/04/2015 Έκδοση: 03 Σελίδα 1 από 11 Σύνταξη: Υπεύθυνος Διαχείρισης Ποιότητας Έγκριση: Διευθύνων Σύμβουλος 1. Γενικές Προδιαγραφές Πιστοποίησης Οι απαιτήσεις για την πιστοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

ιαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας

ιαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΣΧΟΛΗ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ιαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας Εφοδιαστική Αλυσίδα Εισαγωγικές

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ. Ταύτισε το μέλλον σου με την μεγαλύτερη βιομηχανία της ελληνικής οικονομίας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ. Ταύτισε το μέλλον σου με την μεγαλύτερη βιομηχανία της ελληνικής οικονομίας ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Ταύτισε το μέλλον σου με την μεγαλύτερη βιομηχανία της ελληνικής οικονομίας Η Τουριστική Βιομηχανία στην Ελλάδα Ο ξενοδοχειακός & τουριστικός τομέας στην Ελλάδα συμβάλλει κατά 16.28%

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΣΑΧΘΕΝΤΕΣ ΤΑ ΑΚΑΔ. ΕΤΗ , ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. Ακαδ. έτος :

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΣΑΧΘΕΝΤΕΣ ΤΑ ΑΚΑΔ. ΕΤΗ , ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. Ακαδ. έτος : 2 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΣΑΧΘΕΝΤΕΣ ΤΑ ΑΚΑΔ. ΕΤΗ 2000-2001, 2001-2002 ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ακαδ. έτος : 2016-2017. ΤΜΗΜΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Πρώην Τμήμα Επιχειρησιακής Έρευνας και

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ- ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ»

«ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ- ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ» ΕΠΙΤΑΓΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ Α.Ε.Ι. ΚΑΙ Τ.Ε.Ι. «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ- ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ» Βασικός στόχος του προγράμματος είναι

Διαβάστε περισσότερα

2. Τύπος Πιστοποιητικού γνώσης πληροφορικής ή χειρισμού Η/Υ

2. Τύπος Πιστοποιητικού γνώσης πληροφορικής ή χειρισμού Η/Υ Κωδ.: CSR-APDX2A1 Ισχύς: 02/07/2018 Έκδοση: 01 Σελίδα 1 από 8 Σύνταξη: Υπεύθυνος Διαχείρισης Ποιότητας Έγκριση: Διευθύνων Σύμβουλος 1. Γενικές Προδιαγραφές Πιστοποιητικών Οι ειδικές απαιτήσεις για την

Διαβάστε περισσότερα

Με τη συµπλήρωση αυτού του µαθήµατος ο µαθητής/τρια θα πρέπει να µπορεί να:

Με τη συµπλήρωση αυτού του µαθήµατος ο µαθητής/τρια θα πρέπει να µπορεί να: ΕΝΟΤΗΤΑ:1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΜΕΡΟΣ Α ΣΤΟΧΟΙ Με τη συµπλήρωση αυτού του µαθήµατος ο µαθητής/τρια θα πρέπει να µπορεί να: 1.Ορίζει την Εστιατορική τέχνη και αναφέρει τις επιχειρήσεις στις οποίες

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητοί Πάροχοι, Προκειμένου να προχωρήσετε στην ενημέρωση και προετοιμασία των ωφελούμενων που ολοκλήρωσαν επιτυχώς την θεωρητική και πρακτική φάση

Αγαπητοί Πάροχοι, Προκειμένου να προχωρήσετε στην ενημέρωση και προετοιμασία των ωφελούμενων που ολοκλήρωσαν επιτυχώς την θεωρητική και πρακτική φάση Αγαπητοί Πάροχοι, Προκειμένου να προχωρήσετε στην ενημέρωση και προετοιμασία των ωφελούμενων που ολοκλήρωσαν επιτυχώς την θεωρητική και πρακτική φάση των προγραμμάτων κατάρτισης του κέντρου σας, για την

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΣΙΚΗ ΚΑΣΑΡΣΙΗ RÜGEN / DEUTSCHLAND

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΣΙΚΗ ΚΑΣΑΡΣΙΗ RÜGEN / DEUTSCHLAND ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΣΙΚΗ ΚΑΣΑΡΣΙΗ RÜGEN / DEUTSCHLAND 2013 ΔΙOΡΓΑΝΩΗ Επιμελητήριο Κερκύρας Γερμανικό Προξενείο Κέντρο Ξένων Γλωσσών PRIMASCHOOL Η τοποθεσία: Rügen Σο νησί Rügen Σο πρόγραμμα καλύπτει: Φρηματοδότηση

Διαβάστε περισσότερα

Global Cert ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. Κωδ. Αριθ.: ΕΚΠ Έκδοση: 7 Ισχύει από: 24/04/2017 Σελίδα 1 από 23

Global Cert ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. Κωδ. Αριθ.: ΕΚΠ Έκδοση: 7 Ισχύει από: 24/04/2017 Σελίδα 1 από 23 ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ Κωδ. Αριθ.: ΕΚΠ Έκδοση: 7 Ισχύει από: 24/04/2017 Σελίδα 1 από 23 ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ Global Cert Συντάχθηκε από: Υπεύθυνο Διαχείρισης

Διαβάστε περισσότερα

Το πρόγραμμα που ταιριάζει στο δικό σας περιβάλλον ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ REFLEXIS ERP: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΥΝΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ

Το πρόγραμμα που ταιριάζει στο δικό σας περιβάλλον ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ REFLEXIS ERP: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΥΝΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ Το πρόγραμμα που ταιριάζει στο δικό σας περιβάλλον ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ REFLEXIS ERP: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΥΝΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ Περιεχόμενα Η εταιρεία Γενικά... 3 Η πορεία της εταιρείας... 4 Προϊόντα... 4 Υπηρεσίες...

Διαβάστε περισσότερα

Ι.ΙΕΚ TOURISM EXPERTS. Γραμματέας Ανωτέρων & Ανωτάτων Στελεχών

Ι.ΙΕΚ TOURISM EXPERTS. Γραμματέας Ανωτέρων & Ανωτάτων Στελεχών Ι.ΙΕΚ TOURISM EXPERTS Γραμματέας Ανωτέρων & Ανωτάτων Στελεχών Μαθήματα Τα μαθήματα της ειδικότητας ΙΕΚ Γραμματέας Ανωτέρων και Ανωτάτων Στελεχών είναι επιλεγμένα και εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΚΟΠΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: Η κατάρτιση των εκπαιδευομένων ώστε να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις, δεξιότητες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ LOGISTICS

ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ LOGISTICS Α.Τ.Ε.Ι. ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ LOGISTICS Καθηγητής Ηλίας Ζήλας MSc in Information Systems ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΣ ΕΤΟΣ 2008-2009 ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ - ΟΡΙΣΜΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 1 ο. Διοίκηση και διαχείριση της ψηφιακής επιχείρησης

Κεφάλαιο 1 ο. Διοίκηση και διαχείριση της ψηφιακής επιχείρησης Κεφάλαιο 1 ο Διοίκηση και διαχείριση της ψηφιακής επιχείρησης Διδακτικοί στόχοι Να αναλυθεί ο ρόλος των πληροφοριακών συστημάτων στο επιχειρηματικό περιβάλλον Ναοριστείτοπληροφοριακόσύστημα, η ορολογία

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥ ΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ (ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΠΟ XEIMEΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ )

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥ ΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ (ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΠΟ XEIMEΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ) ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥ ΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ 2009-2010 (ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΠΟ XEIMEΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2011-12) ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ. ΤΜΗΜΑΤΟΣ : 5/3-11-2009 και 1/21-1-2010, 10/17-12-2010,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΟΔΟΥ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2016Α ΒΟΗΘΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ Δ1 ΕΞΑΜΗΝΟ Α/Α ΜΑΘΗΜΑ ΗΜΕΡΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΩΡΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΟΔΟΥ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2016Α ΒΟΗΘΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ Δ1 ΕΞΑΜΗΝΟ Α/Α ΜΑΘΗΜΑ ΗΜΕΡΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΩΡΑ ΒΟΗΘΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ Δ1 ΕΞΑΜΗΝΟ 1 ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΝΟΗΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 11/4/2016 2η 2 ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΛΟΓΟΥ ΤΡΙΤΗ 12/4/2016 2η 3 ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΤΡΙΤΗ 12/4/2016 4η 4 ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Αίτηση. Tοπογραφικά διαγράμματα του οικοπέδου

Αίτηση. Tοπογραφικά διαγράμματα του οικοπέδου ΕΝΤΥΠΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΙΔΡΥΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ Αίτηση. Tοπογραφικά διαγράμματα του οικοπέδου Tοπογραφικά διαγράμματα της ευρύτερης περιοχής Προκαταρκτική περιβαλλοντική εκτίμηση σε 6 αντίγραφα Τόπο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ SYLLABUS. Έκδοση 1.0. Εξεταστέα Ύλη 2015

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ SYLLABUS. Έκδοση 1.0. Εξεταστέα Ύλη 2015 ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ SYLLABUS Vellum Global Educational Services A.E. 2015 Έκδοση 1.0 Εξεταστέα Ύλη 2015 Vellum Global Educational Services A.E. Αναγεννήσεως 46 & Αναγνωσταρά 13

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ 1. Η εξέταση πιστοποίησης, αξιολογεί το σύνολο των μαθησιακών αποτελεσμάτων των ωφελούμενων. 2. Το διαπιστευμένο Σχήμα «Υπάλληλος Υποδοχής/Εξυπηρέτησης

Διαβάστε περισσότερα

Ι.ΙΕΚ TOURISM EXPERTS. Μάρκετινγκ & Επικοινωνία Digital Marketing

Ι.ΙΕΚ TOURISM EXPERTS. Μάρκετινγκ & Επικοινωνία Digital Marketing Ι.ΙΕΚ TOURISM EXPERTS Μάρκετινγκ & Επικοινωνία Digital Marketing Μαθήματα Τα μαθήματα της ειδικότητας είναι επιλεγμένα και εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Σκοπό έχουν να

Διαβάστε περισσότερα

2. Περιγραφή του Υπό Πιστοποίηση Γνωστικού Αντικειμένου

2. Περιγραφή του Υπό Πιστοποίηση Γνωστικού Αντικειμένου Κωδ.: CSR-APDX2B Ισχύς: 31/01/2019 Έκδοση: 06 Σελίδα 1 από 12 Σύνταξη: Υπεύθυνος Διαχείρισης Ποιότητας Έγκριση: Διευθύνων Σύμβουλος 1. Γενικές Προδιαγραφές Πιστοποίησης Οι απαιτήσεις για την πιστοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ. Ημερομηνία Εκπαιδευτική ενότητα Τίτλος μαθήματος Διάρκεια

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ. Ημερομηνία Εκπαιδευτική ενότητα Τίτλος μαθήματος Διάρκεια 1 ΧΡΗΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Η/Υ Υπολογιστικά φύλλα 2 ΧΡΗΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Η/Υ Internet και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο 3 ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Tο οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον των επιχειρήσεων

Διαβάστε περισσότερα

ανοιχτά φτερά web designer 25 διδακτικές ώρες θεωρία και πρακτική Certification Certified Web Designer

ανοιχτά φτερά web designer 25 διδακτικές ώρες θεωρία και πρακτική Certification Certified Web Designer web designer 25 διδακτικές ώρες Σκοπός του σεµιναρίου είναι η παροχή των βασικών γνώσεων σε όσους θέλουν να κάνουν εκκίνηση στο πεδίο του σχεδιασµού ιστοσελίδων και να χρησιµοποιήσουν τη γνώση αυτή για

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΦΟΡΕΑΣ : ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΘΕΣΕΙΣ :

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΦΟΡΕΑΣ : ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΘΕΣΕΙΣ : Επαναπροκήρυξη πρόσκλησης ενδιαφέροντος για τη στελέχωση των ξενώνων που λειτουργεί η Ιατρική Παρέμβαση «Στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης 2014-2020» της

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας Περιεχομένων. Πρόλογος ελληνικής έκδοσης...7 Πως να αξιοποιήσετε αυτό το εγχειρίδιο...11 Πίνακας Περιεχομένων...15

Πίνακας Περιεχομένων. Πρόλογος ελληνικής έκδοσης...7 Πως να αξιοποιήσετε αυτό το εγχειρίδιο...11 Πίνακας Περιεχομένων...15 Περιεχόμενα 15 Πίνακας Περιεχομένων Πρόλογος ελληνικής έκδοσης...7 Πως να αξιοποιήσετε αυτό το εγχειρίδιο...11 Πίνακας Περιεχομένων...15 ΜΕΡΟΣ Α ΚΕΦΑΛΑΙΟ I: Η σύνταξη μιας περιγραφής εργασίας...25 Η σημασία

Διαβάστε περισσότερα

Ημερομηνία: 04/10/2016 Αρ. Πρωτ. 981/

Ημερομηνία: 04/10/2016 Αρ. Πρωτ. 981/ Πράξη: «Κατάρτιση και πιστοποίηση ανέργων σε κλάδους αιχμής» (κωδικός ΟΠΣ 5002002) Υποέργο 9: «Ανάπτυξη αναλυτικών προδιαγραφών κατάρτισης και εκπαιδευτικού υλικού/περιεχομένου συμπεριλαμβανομένων των

Διαβάστε περισσότερα

Σύμβουλοι Επιχειρήσεων

Σύμβουλοι Επιχειρήσεων Σύμβουλοι Επιχειρήσεων Μαϊος 2013 _ περιεχόμενα Το Πρόγραμμα Αναμενόμενα οφέλη για τις επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν Διαδικασία συμμετοχής Ποιοι είμαστε _ Το Πρόγραμμα «Σχέδιο Δράσης στοχευμένων παρεμβάσεων

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στον Επαγγελματικό Τουρισμό

Εισαγωγή στον Επαγγελματικό Τουρισμό Εισαγωγή στον Επαγγελματικό Τουρισμό Γενικά Ο επαγγελματικός τουρισμός αποτελεί τμήμα ενός ευρύτερου συνόλου, αυτού των εναλλακτικών μορφών τουρισμού Οι εναλλακτικές μορφές, υιοθετήθηκαν για να δημιουργηθούν

Διαβάστε περισσότερα

2. Τύπος Πιστοποιητικού γνώσης πληροφορικής ή χειρισμού Η/Υ

2. Τύπος Πιστοποιητικού γνώσης πληροφορικής ή χειρισμού Η/Υ Κωδ.: CSR-APDX2C Ισχύς: 05/12/2017 Έκδοση: 02 Σελίδα 1 από 10 Σύνταξη: Υπεύθυνος Διαχείρισης Ποιότητας Έγκριση: Διευθύνων Σύμβουλος 1. Γενικές Προδιαγραφές Πιστοποιητικών Οι ειδικές απαιτήσεις για την

Διαβάστε περισσότερα

09-03-1961 ΑΦΜ : Δ.Ο.Υ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ - ΣΧΟΛΗ ΤΙΤΛΟΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΧΩΡΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

09-03-1961 ΑΦΜ : Δ.Ο.Υ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ - ΣΧΟΛΗ ΤΙΤΛΟΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΧΩΡΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΠΩΝΥΜΟ: ΟΝΟΜΑ: ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΥΛΩΝΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ 09-03-1961 ΑΦΜ : Δ.Ο.Υ. 032866312 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ - ΣΧΟΛΗ ΤΙΤΛΟΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΧΩΡΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΙΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει σκοπό την εκπαίδευση ανέργων υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας, μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή και αποφοίτων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΕΩΣ 29 ΕΤΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΕΩΣ 29 ΕΤΩΝ Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης Περιφέρειας Κρήτης (Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ. - Περιφέρειας Κρήτης) Ταχ. Δ/νση: Ηγ. Γαβριήλ 103-105, Τ.Κ.:74100, Ρέθυμνο Τηλ.: 28310-40052, 28310-40050

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ, ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ. Πρόγραμμα Σπουδών

ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ, ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ. Πρόγραμμα Σπουδών ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ, ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Πρόγραμμα Σπουδών Οι προπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Διοίκησης Οργανισμών, Μάρκετινγκ και Τουρισμού αναπτύσσονται σε 8 εξάμηνα σπουδών, διάρκειας 1 εβδομάδων

Διαβάστε περισσότερα

Για δηλώσεις συμμετοχής και Πληροφορίες: Τηλ.: ,

Για δηλώσεις συμμετοχής και Πληροφορίες: Τηλ.: , Η Εκπαίδευση του Φαρμακοποιού και της Ομάδας του σε δύσκολους καιρούς Η αγορά του φαρμακείου αλλάζει δραματικά. Είναι κοινή συνείδηση ότι οι φαρμακοποιοί, βρίσκονται αφενός προ μέτρων που θα μειώσουν αισθητά

Διαβάστε περισσότερα

DIGI - RETAIL ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

DIGI - RETAIL ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ DIGI - RETAIL ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Σας ενημερώνουμε ότι προκηρύχθηκε το πρόγραμμα «Digi - Retail» στα πλαίσια του επιχειρησιακού προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα για τις επιχειρήσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΟΜΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΥΣΣΙΤΙΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΟΜΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΥΣΣΙΤΙΩΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΟΜΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΥΣΣΙΤΙΩΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΡΕΙΑ Α.Μ.Κ.Ε. στο πλαίσιο της Απόφασης Πράξης

Διαβάστε περισσότερα

International Computer Technology

International Computer Technology International Computer Technology Το International Computer Technology είναι το παγκοσμίως αναγνωρισμένο Πρόγραμμα Πιστοποίησης Δεξιοτήτων στη χρήση υπολογιστή και γνώσεων Πληροφορικής σε εισαγωγικό, βασικό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) ΣΕΚ οργάνωση και διοίκηση του τμήματος των οροφών ποιοτική εξυπηρέτηση πελατών στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) ΣΕΚ οργάνωση και διοίκηση του τμήματος των οροφών ποιοτική εξυπηρέτηση πελατών στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) ΣΕΚ οργάνωση και διοίκηση του τμήματος των οροφών ποιοτική εξυπηρέτηση πελατών στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις ΕΚΔΟΣΗ 1.0 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΟΡΟΦΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Υπάλληλος Υποδοχής / Εξυπηρέτησης Πελατών Syllabus Μάιος 2017 Έκδοση 3.0 PEOPLECERT ΕΛΛΑΣ Α.Ε Φορέας Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού Κοραή 3,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΛΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΠΑΛΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ Α' ΕΞΑΜΗΝΟ 31/1/2011 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΤΩΝ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΒΑΛΑΡΗΣ Θ.13 ΒΑΛΑΡΗΣ 2/2/2011 ΜΙΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙKH - ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ Ι ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝ. Θ.13 ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝ. 3/2/2011 ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ Δ ΕΞΑΜΗΝΟ

ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ Δ ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ Δ ΕΞΑΜΗΝΟ 1 2 ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΙΙ 3 ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Θ Θ 4 ΔΙΑΤΡΟΦΗ 5 ΦΑΡΜΑΚΟΛΟΓΙΑ 6 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ 7 ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

1.3 Μορφές ξενοδοχειακών επιχειρήσεων Τυπολογία ξενοδοχειακών επιχειρήσεων 41

1.3 Μορφές ξενοδοχειακών επιχειρήσεων Τυπολογία ξενοδοχειακών επιχειρήσεων 41 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 Ο κλάδος των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων 1.1 Εννοιολογική προσέγγιση των ξενοδοχείων 25 1.2 Ιστορική προσέγγιση - Η φιλοξενία ανά τους αιώνες 26 1.2.1 Η φιλοξενία στην Αρχαία Ελλάδα 27 1.2.2

Διαβάστε περισσότερα

Τ.Ε.Ι. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣXOΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Τ.Ε.Ι. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣXOΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Τ.Ε.Ι. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣXOΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Τ Α Ξ Ι Δ Ι Ω Τ Ι Κ Ε Σ Π Ω Λ Η Σ Ε Ι Σ Κ Α Ι Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Τ Α Δ Ι Α Ν Ο Μ Η Σ Δ Ι Δ Α Σ Κ Ω Ν : Δ

Διαβάστε περισσότερα

Τα εργαστηριακά μαθήματα γίνονται με την χρήση του Ηλεκτρονικού

Τα εργαστηριακά μαθήματα γίνονται με την χρήση του Ηλεκτρονικού ΤΟΜΕΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ-ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ: ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Περιγραφή επαγγέλματος Η Λογιστική και η διοίκηση είναι επιστήμη και τέχνη, θεωρία και πράξη, που απαιτεί

Διαβάστε περισσότερα

Σύμπραξη Τουρισμού για τη Θεσσαλία

Σύμπραξη Τουρισμού για τη Θεσσαλία Σύμπραξη Τουρισμού για τη Θεσσαλία ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ «Εκπαιδευτική Ημερίδα Πρόγραμμα Εκπαίδευσης 2017 Εκπαιδευτική Ημερίδα Digital Footprint in Hospitality Εκπαίδευση, κατάρτιση και υποστήριξη

Διαβάστε περισσότερα

INFO. Copyright ECDL Ελλάς, Σεπτέµβριος 2004 ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ECDL

INFO. Copyright ECDL Ελλάς, Σεπτέµβριος 2004 ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ECDL INFO ECDL Expert Ένα ολοκληρωµένο Πρόγραµµα Πιστοποίησης γνώσεων πληροφορικής και δεξιοτήτων χρήσης Η/Υ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟΥ ΕΠΙΠΕ ΟΥ Copyright ECDL Ελλάς, Σεπτέµβριος 2004 ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ ΑΦΟΡΑ

Διαβάστε περισσότερα

H Εταιρεία στα πλαίσια του συστήματος Franchise που έχει αναπτύξει, προσφέρει στον συνεργάτη: ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ FRANCHISE

H Εταιρεία στα πλαίσια του συστήματος Franchise που έχει αναπτύξει, προσφέρει στον συνεργάτη: ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ FRANCHISE ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ FRANCHISE H Εταιρεία στα πλαίσια του συστήματος Franchise που έχει αναπτύξει, προσφέρει στον συνεργάτη: ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ FRANCHISE ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Α1. ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΤΕΙ ΠΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΨΗ ΠΤΥΧΙΟΥ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ

Α1. ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΤΕΙ ΠΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΨΗ ΠΤΥΧΙΟΥ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ Ταχ. /νση : Αγ. Σπυρίδωνα, 122 43 Αιγάλεω Τηλέφωνο : 210 5385209 Ηµεροµηνία : 21.9.2018 FAX : 210 5385253 Αριθµ. Πρωτοκ.: EMail : marketing@teiath.gr Πληροφορίες : Μ. Παπαµιχαήλ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ιοίκηση Πληροφοριακών Συστηµάτων

ιοίκηση Πληροφοριακών Συστηµάτων ιοίκηση Πληροφοριακών Συστηµάτων ιάλεξη 4 η 4.1 Αρχιτεκτονική Επιχειρησιακών Εφαρµογών 4.2 1 Επιχειρησιακά Συστήµατα ή Επιχειρησιακά Συστήµατα ιαχείρισης Πόρων(ERPs) Συστήµατα ιαχείρισης Εφοδιαστικής Αλυσίδας

Διαβάστε περισσότερα

A. Γενικές Μεταβατικές Διατάξεις για τους Φοιτητές του Εμπορίας & Διαφήμισης

A. Γενικές Μεταβατικές Διατάξεις για τους Φοιτητές του Εμπορίας & Διαφήμισης A. Γενικές Μεταβατικές Διατάξεις για τους Φοιτητές του Εμπορίας & Διαφήμισης. Οι φοιτητές του Τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Κρήτης εντάσσονται στην κατεύθυνσή Μάρκετινγκ προχωρημένου εξαμήνου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ E-Commerce & Hospitality Sales & Marketing Syllabus Απρίλιος 2017 Έκδοση 01.0 PEOPLECERT ΕΛΛΑΣ Α.Ε Φορέας Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού Κοραή

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2013

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2013 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2013 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (Ι) ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Μάθημα: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Υπάλληλος Τηλεφωνικού Κέντρου / Κρατήσεων Syllabus Απρίλιος 2017 Έκδοση 01.0 Κοραή 3, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: 210 372 9100, Fax: 210 372 9101, e-mail:

Διαβάστε περισσότερα

Ι.ΙΕΚ TOURISM EXPERTS. Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής (Πολυμέσα/ Web Designer - Developer /Video Games)

Ι.ΙΕΚ TOURISM EXPERTS. Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής (Πολυμέσα/ Web Designer - Developer /Video Games) Ι.ΙΕΚ TOURISM EXPERTS Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής (Πολυμέσα/ Web Designer - Developer /Video Games) Μαθήματα Τα μαθήματα της ειδικότητας ΙΕΚ Τεχνικός Εφαρμογών Video Games) είναι επιλεγμένα και εγκεκριμένα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΣΑΧΘΕΝΤΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΣΑΧΘΕΝΤΕΣ ΤΜΗΜΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΣ: 1 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΣΑΧΘΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΣ 2002-2003 ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΣ 2013-2014 ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΥΣ 2015-2016

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ: ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΠΡΟΙΌΝΤΩΝ ΞΥΛΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΟΥ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ

ΜΑΘΗΜΑ: ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΠΡΟΙΌΝΤΩΝ ΞΥΛΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΟΥ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΟΥ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΠΡΟΙΌΝΤΩΝ ΞΥΛΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΟΥ Έρευνα μάρκετινγκ Ανάπτυξη νέων προϊόντων Τμηματοποίηση της αγοράς ΚΑΝΑΛΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ Τιμολόγηση

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ. Ηλεκτρονικό Εμπόριο

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ. Ηλεκτρονικό Εμπόριο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Ηλεκτρονικό Εμπόριο Αναπτύσσοντας ένα Ηλεκτρονικό Κατάστημα Ηλεκτρονικό Εμπόριο Θέματα Προσδιορισμός επιχειρηματικού μοντέλου

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγικές Έννοιες Επιχειρηματικότητας

Εισαγωγικές Έννοιες Επιχειρηματικότητας Εισαγωγικές Έννοιες Επιχειρηματικότητας Μάθημα 2 1 Εισαγωγή Χαρακτηριστικά στοιχεία της επιχείρησης ως οργανισμού Συστατικά μέρη και το περιβάλλον της επιχείρησης Διάφορες μορφές επιχειρήσεων που λειτουργούν

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Ε Κ Δ Η Λ Ω Σ Η Σ Ε Ν Δ Ι Α Φ Ε Ρ Ο Ν Τ Ο Σ

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Ε Κ Δ Η Λ Ω Σ Η Σ Ε Ν Δ Ι Α Φ Ε Ρ Ο Ν Τ Ο Σ Στουρνάρη 57, 104 32 Αθήνα Τηλέφωνο: 210 5 20 5 200 Fax: 210 5 20 5 201 Αθήνα, 24-09-2018 Αρ. Πρωτ. Δ13764Γ Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Ε Κ Δ Η Λ Ω Σ Η Σ Ε Ν Δ Ι Α Φ Ε Ρ Ο Ν Τ Ο Σ Το Σωματείο PRAKSIS στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΡΕΥΝΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ / ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΕΡΕΥΝΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ (Συγκριτικά Δεδομένα με την έρευνα Ιουνίου Ιουλίου 008) Νοέμβριος 008 VPRC ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ,

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα Α ΜΕΡΟΣ. Πρόλογος των Συγγραφέων ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 Πληροφοριακά Συστήματα. ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 Πληροφοριακά Συστήματα και Σύγχρονη Επιχείρηση

Περιεχόμενα Α ΜΕΡΟΣ. Πρόλογος των Συγγραφέων ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 Πληροφοριακά Συστήματα. ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 Πληροφοριακά Συστήματα και Σύγχρονη Επιχείρηση Πρόλογος των Συγγραφέων... 21 Α ΜΕΡΟΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 Πληροφοριακά Συστήματα 1.1 Εισαγωγή... 29 1.2 Σύστημα... 29 1.3 Πληροφοριακά Συστήματα... 31 1.3.1 Ορισμός του Πληροφοριακού Συστήματος... 31 1.3.2 Συστατικά

Διαβάστε περισσότερα

Περιοχές λειτουργίας των ERP & επιμέρους τμήματα. Εφαρμογές Πληροφοριακών Συστημάτων Ιωάννης Καρύδης

Περιοχές λειτουργίας των ERP & επιμέρους τμήματα. Εφαρμογές Πληροφοριακών Συστημάτων Ιωάννης Καρύδης Περιοχές λειτουργίας των ERP & επιμέρους τμήματα Εφαρμογές Πληροφοριακών Συστημάτων Ιωάννης Καρύδης Χρηματοδότηση Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό έχει αναπτυχθεί στα πλαίσια του εκπαιδευτικού έργου του διδάσκοντα.

Διαβάστε περισσότερα

Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και Υπηρεσιών ΝΙΚΟΛΑΟΣ Χ. ΤΖΟΥΜΑΚΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ 2.

Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και Υπηρεσιών ΝΙΚΟΛΑΟΣ Χ. ΤΖΟΥΜΑΚΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ 2. Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και Υπηρεσιών ΕΠΙΜΕΕΙΑ: ΝΙΚΟΑΟ Χ. ΤΖΟΥΜΑΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΟΓΟ ΠΡΟΟΜΟΙΩΗ ΔΙΑΓΩΝΙΜΑΤΩΝ 2 Κεφάλαιο 2 ο Η Επιστήμη της Διοίκησης των Επιχειρήσεων Ομάδα Α Ερωτήσεις ωστού

Διαβάστε περισσότερα

Global Cert ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. Κωδ. Αριθ.: ΕΚΠ Έκδοση: 10 Ισχύει από: 11/05/2018 Σελίδα 1 από 35

Global Cert ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. Κωδ. Αριθ.: ΕΚΠ Έκδοση: 10 Ισχύει από: 11/05/2018 Σελίδα 1 από 35 Κωδ. Αριθ.: ΕΚΠ Έκδοση: 10 Ισχύει από: 11/05/2018 Σελίδα 1 από 35 ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ Global Cert Συντάχθηκε από: Υπεύθυνο Διαχείρισης Ποιότητας Εγκρίθηκε από: Διευθύνοντα Σύμβουλο της

Διαβάστε περισσότερα