ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ. ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ. ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ."

Transcript

1 ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ. ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ. Το σηµερινό κράτος -µόνιµης- έκτακτης ανάγκης στην προσπάθεια να ανοίξει το δρόµο στη νέα αναπτυξιακή επέλαση του κεφαλαίου, εξαπολύει µια σφοδρότατη επίθεση σχεδόν στο σύνολο του κόσµου της εργασίας, επιβεβαιώνοντας πως ο ταξικός πόλεµος, όχι απλά µαίνεται αλλά βρίσκεται και σε οξυµένη φάση. Τα κράτη, ανέκαθεν αποτελούσαν όργανα ταξικής κυριαρχίας. Ένα σύστηµα κοινωνικής οργάνωσης που στόχο έχει τον συµβιβασµό των ιστορικά ασυµφιλίωτων αντιθέσεων µεταξύ εκµεταλλευτών και εκµεταλλευόµενων. Η αντιλαϊκή πολιτική που εφαρµόζει η κυβέρνηση, απόλυτα ευθυγραµµισµένη στις εντολές των αφεντικών της (ΕΕ, ΝΤ), στοχεύει στην άνευ όρων παράδοση της σύγχρονης εργατικής τάξης και στον παροπλισµό της απο κάθε κατάκτηση του παρελθόντος ώστε να την καταστήσει ακόµα πιο εκµεταλλεύσιµη, ακόµα πιο επικερδής για το κεφάλαιο. Το πολιτικό σύστηµα καθαρότερα από κάθε άλλη περίοδο, ενεργεί για λογαριασµό της υπερεθνικής οικονοµικής ελίτ και για την εξυπηρέτηση των συµφερόντων της. Ενεργεί για λογαριασµό των µεγάλων επενδυτικών εταιριών, ενεργεί για λογαριασµό των τραπεζικών κολοσσών, ενεργεί για λογαριασµό των κρατών-τοκογλύφων, υπηρετεί και εξυπηρετεί την οικονοµία των αγορών και του κεφαλαίου. Το καπιταλιστικό σύστηµα, το οποίο βρίσκεται στη δίνη µιας απ'τις µεγαλύτερες δοµικές κρίσεις στην ιστορία του, τόσο λόγω του βάθους της, όσο και λόγω της πολλαπλής εκδήλωσης αυτής (τραπεζικός τοµέας, αγορά ακινήτων, εµπορευµάτων), έχει δηµιουργήσει εφάµιλης βαρύτητας κρίση και στο πολιτικό σύστηµα εξουσίας. Είναι δεδοµένο, πως για το καπιταλιστικό σύστηµα, η συσσώρευση του κεφαλαίου πάντα θα αποτελεί νοµοτέλεια αλλά και σηµείο κρίσης, όχι µόνο για αυτό αλλά και για το πολιτικό -σύστηµα-. Η ροή των κεφαλαίων και η κερδοφόρα ανάπτυξή τους η οποία αποτελεί βασική αρχή πάνω στην οποία δοµείται ολόκληρο το σύστηµα, θα καθορίζει πάντοτε τις πολιτικές χαράξεις των κρατών. Τα ισχυρότερα οικονοµικά κράτη εφαρµόζουν πολιτικές µετατόπισης των χρεών, είτε στην ευρωπαϊκή είτε στην παγκόσµια περιφέρεια, προκειµένου να διασφαλίσουν τον ισχυρό γεωγραφικό πυρήνα συγκέντρωσης του κεφαλαίου. Οι κυβερνήσεις των αδύναµων οικονοµιών από την άλλη, επιβάλλουν εξοντωτικές πολιτικές λιτότητας, αδιαφορώντας για τις συνθήκες οικονοµικής ανέχειας και εξαθλίωσης που αυτές διαµορφώνουν. Καταστρέφουν τη ζωή και τα όνειρα ολόκληρων λαών, υποθηκεύουν το µέλλον τους, ξεριζώνουν κάθε ελπίδα προκειµένου να διασφαλίσουν τα συµφέροντα της εκάστοτε οικονοµικής ελίτ και την εξασφάλιση του συστήµατος που τις καθιστά κυρίαρχες. ''Στη δηµοκρατία η προπαγάνδα είναι ότι το ρόπαλο σε ένα ολοκληρωτικό καθεστώς'', έχει διατυπώσει ο Ν. Τσόµσκυ.

2 Σήµερα οι ακραίες αντιλαϊκές πολιτικές επιταγές που καλούνται οι κυρίαρχοι να επιβάλλουν, απαιτούν τόσο το ρόπαλο, όσο και την κατασκευή της συναίνεσης απ'την τέταρτη εξουσία. Την εποχή του πρώτου µνηµονίου, µεγαλοεκδότες συσκέφτηκαν µε τον πρωθυπουργό για τον τρόπο που θα προπαγανδίζονταν τα επαχθή οικονοµικά µέτρα ως αναγκαία και για το πώς αυτά θα είχαν τις µικρότερες κοινωνικές αντιδράσεις. Usb stick στάλθηκαν σε µεγαλοδηµοσιογράφους µε οδηγίες προκειµένου να ευθυγραµµιστούν οι θέσεις τους µε την κυβερνητική πολιτική, ενώ είναι γεγονός οτι κάποιοι αποµακρύνθηκαν από τις καρέκλες τους, επειδή δεν υπήρξαν όσο αποτελεσµατικοί απαιτούσαν οι πολιτικές περιστάσεις. Η αντικειµενικότητα και ο έγκυρος χαρακτήρας της ενηµέρωσης των καθεστωτικών µέσων σήµερα, βρίσκεται κάπου ανάµεσα στους ''εκβιασµούς'' της κυβέρνησης προς τους ιδιοκτήτες τους για τη δηµοπράτηση των συχνοτήτων και την απελευθέρωση των αδειών εκποµπής -µνηµονιακός ορος-, την παύση της χορήγησης δανειών χωρίς εγγυήσεις και φυσικά τα κοινά συµφέροντα που έχουν από την εργασιακή αποσάθρωση. εν είναι τυχαίο άλλωστε πως και οι τρείς µνηµονιακές κυβερνήσεις, σκανδαλοδώς έχουν απαλλάξει τους καναλάρχες από τις φορολογικές τους οφειλές τη στιγµή που ο λαός στενάζει από τα χαράτσια και τη λιτότητα. Το άτυπο υπουργείο προπαγάνδας της κυβέρνησης, συνεπικουρούµενο απ' τα καθεστωτικά µµε πασχίζουν να πείσουν είτε µε την προπαγάνδα είτε µε την καταστολή πως κάθε αντίσταση στην άνιση οικονοµική και πολιτική κατανοµή του σήµερα, ειναι µάταιη και καταδικασµένη, αφού πάντα θα βρίσκει µπροστά της όλους τους µηχανισµούς, τους θεσµούς, τις λειτουργίες του σηµερινού ολοκληρωτικού καθεστώτος. Θέλουν µια κοινωνία σε σύγχυση, παθητική µπροστά στις εξελίξεις και αντιληψιακά παροπλισµένη, ώστε να δέχεται αδιαµαρτύρητα τις ακραίες αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης. Κατασκευάζουν ενα τεχνητό κλίµα ανασφάλειας ώστε τα µνηµόνια και τα µέτρα της νέας εξαθλίωσης να εφαρµόζονται αναντίρρητα. Χαρακτηρίζουν τους αναρχικούς αγωνιστές τροµοκράτες και λογοκοπούν σε µια προσπάθεια να πείσουν την κοινή γνώµη πως απειλείται απο τη δράση τους. Πόσο αποτελεσµατική όµως µπορεί να είναι αυτη η προπαγάνδα απέναντι στη σηµερινή πραγµατικότητα? Αν ερωτηθούν οι πάνω απο 4 εκατοµµύρια ανθρώποι που ζούν κάτω από το όριο της φτώχειας, ποιός ευθύνεται για την ανέχεια που βιώνουν... Αν ερωτηθούν οι 1,5 εκατοµµύριο ανέργοι ποιός ευθύνεται για τον αποκλεισµό τους απο τη σύγχρονη µισθωτή σκλαβιά... Αν ερωτηθούν οι 20 χιλιάδες άστεγοι ποιος ευθύνεται για την εξαθλίωση τους... Αν αναρωτηθούν ποιός ευθύνεται για τις πάνω από τρείς χιλιάδες αυτοκτονίες που έχουν καταγραφεί στα χρόνια των µνηµονίων...

3 Αν αναρωτηθούν ποιός ευθύνεται για την τεράστια αύξηση της χρήσης ψυχοφαρµάκων -φαινόµενο απόλυτα συνδεδεµένο µε την σηµερινή οικονοµική και υπαρξιακή ανέχεια- και για ενα σωρό αλλα δείγµατα κοινωνικής παρακµής, µήπως η απάντηση που θα πάρουν είναι ''ο Σακκάς'' ή κάποιος απο αυτούς που τα καθεστωτικά µέσα ενηµέρωσης χαρακτηρίζουν ''τροµοκράτη''? εν νοµίζω... Όποιος θέλει να βρεί τους πραγµατικούς τροµοκράτες, ας ψάξει στο υπουργείο οικονοµικών και το υπουργείο εργασίας το οποίο ευθύνεται για την οικονοµική εξαθλίωση του λαού. Ας ψάξει στο λογιστήριο του κράτους και τα ασφαλιστικά ταµεία που τζογάρανε τα λεφτά των φορολογουµένων στο καζίνο του χρηµατιστηρίου. Ας ψάξει στο ΤΑΙΠΕ και στις επιτροπές ξεπουλήµατος της δηµόσιας περιουσίας. Ας ψάξει στα κόµµατα και τα λογιστήριά τους που χρεώνουν µε τεράστια δάνεια τον λαό για τις προεκλογικές τους εκστρατείες. Ας ψάξει στο υπουργείο δηµόσιας τάξης και το υπουργείο ναυτιλίας που εκτελεί συµβόλαια θανάτου στο όνοµα της ''µεταναστευτικής πολιτικής''. Τροµοκρατικές ενέργειες για το λαό είναι το ξεπούληµα των ναυπηγείων, των αεροδροµίων, των λιµανιών, του ΟΣΣΕ, της ΕΥΑΘ, των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας. Τροµοκρατικές ενέργειες ειναι οι ολυµπιακοί αγώνες και οι µίζες, ειναι οι φοροαπαλλαγές και τα δάνεια στους έκδοτες και τους καναλάρχες, ειναι η διάλυση της υγείας και της εκπαίδευσης, ειναι η υποθήκευση της ζωής και των ονείρων των επόµενων γενεών... Τα καθεστωτικά µέσα ενηµέρωσης, προσπαθούν µε τη βρώµικη προπαγάνδα τους να απονοηµατοδοτήσουν τους αγώνες των κοινωνικών αγωνιστών και να πείσουν πως η δράση τους στρέφεται κατά της κοινωνίας. Επιδιώκουν, προβάλλοντας τις στηµένες επικοινωνιακές κόντρες της κυβέρνησης µεταξύ υποργείου δηµόσιας τάξης και δικαιοσύνης, να προλειάνουν το έδαφος για την όξυνση της καταστολής απέναντι στους πολιτικούς κρατούµενους. Η όξυνση της καταστολής που στοχεύει τους αναρχικούς και τους κοµµουνιστές στο σήµερα, είναι ξεκάθαρο, πως στοχεύει στον εκφοβισµό και την αποτροπή των αντιστεκόµενων και των εξεγερµένων του αύριο. Αποτελεί προλήπτική καταστολή.

4 Χαρακτηριστικός είναι ο τρόπος που παρουσίασαν τα καθεστωτικά µέσα την ''είδηση'' της φυγοδικίας µου. Ενώ δεν έχω καταδικαστεί απο κανένα δικαστήριο µέχρι σήµερα, για τα δηµοσιογραφικά κοράκια ειναι αρκετό πως η αντιτροµοκρατική µε έχει κρίνει ένοχο. Έχουν ανάγει την ΑΕΕΒ σε µια ανώτερη θεσµική αρχή η οποία κρίνει και αποφαίνεται, ενώ η υπόλοιπη πολιτεία ως παρεκτρέπουσσα, αρνείται να ευθυγραµµιστεί µε τα συµπεράσµατά της (''η αντιτροµοκρατική τους πιάνει και οι δικαστές τους αφήνουν''...). Σωρεία άθλιων ρεπορτάζ που κάνουν λόγο για υποτιθέµενη ευνοϊκή µεταχείρισή µου από τους δικαστικούς µηχανισµούς, για σκόπιµη αναλγησία, µέχρι και για αριστερό παρακράτος(!), που άνοιξε τη πόρτα της φυλακής και έφυγα... Η γελοιότητα και η σκοπιµότητα κονταροχτυπιούνται µε την κοινή λογική... Για την ιστορία να θυµίσω πως εγώ, είµαι αυτός που το 2010 προφυλακίστηκε για συµµετοχή σε ''άγνωστη τροµοκρατική οργάνωση''. Είµαι αυτός που µετά από έξι µήνες προφυλακίστηκα εκ νέου για συµµετοχή στη ΣΠΦ, παρ'όλο που απο την πρώτη στιγµή της σύλληψής µου εχω αρνηθεί τόσο εγώ όσο και η ίδια η οργάνωση οτι είµαι µέλος της. Είµαι αυτός που όταν έληξε η δεκαοκτάµηνη προφυλάκισή µου και έπρεπε να αφεθώ ελεύθερος, προφυλακίστηκα εκ νέου για τις ενέργειες της ίδιας οργάνωσης(!). Ειµαι αυτος που οταν έληξε και η δεύτερη δωδεκάµηνη προφυλάκιση, παρέτειναν την κράτησή µου κατά έξι µήνες ακόµα εντελώς παράτυπα. Είµαι αυτός που έκανε 38 µέρες απεργία πείνας για να αποφυλακιστώ µε απόφαση του δεύτερου συµβουλίου µετά από ανακοίνωση στους αρµόδιους οτι σκόπευα να προχωρήσω σε απεργία δίψας σε περίπτωση που θα µου απέρριπταν για δεύτερη φορά το αίτηµα. Είµαι αυτός που είχα τη χαρά να νιώσω τι σηµαίνει αλληλεγγύη και τι σηµαίνει να έχεις συντρόφους... Είµαι αυτός που είχα την πολιτική ικανοποίηση να συσπειρωθεί µε αφορµή την υπόθεσή µου ένα πραγµατικό κίνηµα αλληλεγγύης, γεγονός που καθόρισε και τη νίκη του συγκεκριµένου αγώνα και αυτό, το γνωρίζουν πολύ καλά οι δικαστές και οι πολιτικοί τους προϊστάµενοι. Είµαι αυτός που πέντε µήνες µετά την αποφυλάκισή µου, µε συνέλαβε εκ νέου η αντιτροµοκρατική γιατι δεν κοιµήθηκα σπίτι µου(!), ασχέτως αν δεν είχα περιοριστικό όρο που να µε υποχρεώνε να διανυκτερεύω στον τόπο διαµονής µου. Παρ'όλα αυτά, αν και το δικαστήριο έκρινε οτι δεν επρέπε να καταδικαστώ, τα δηµοσιογραφικά κοράκια είχαν άλλη άποψη... Ευτυχώς που δεν έχουν δικαίωµα -ακόµα- να ασκούν έφεση στις αποφάσεις των δικαστηρίων ο Πρετεντέρης, η Κοσιώνη, η Μίνα Καραµήτρου και οι λοιποί εγκάθετοι σφουγγοκωλάριοι του συστήµατος... Το πληµελλειοδικείο κατ'αυτούς, θα έπρεπε να µε στείλει στη φύλακη αφού έτσι αποφάσισε η αντιτροµοκρατική

5 υπηρεσία, αφού το αποφάσισε ο ένδιας, αφού για να τα λέµε τα πράγµατα µε το όνοµά τους, την προηγούµενη µέρα παραβίασε ο Χ.Ξηρός την άδειά του και αυτό έπρεπε επικοινωνιακά να απαντηθεί. Είµαι αυτός που µια εβδοµάδα αργότερα ξανασυλλαµβάνοµαι επειδή η αντιτροµοκρατική, υποτίθεται οτι ταυτοποίησε αποτυπώµατά µου στο σπίτι της 25ης Μαρτίου στο Χαλάνδρι, τα οποία είχε συλλέξει το 2009, µε το γελoίο πρόσχηµα οτι δεν είχα σηµανθεί το 2010 οταν µε συνέλλαβε, παρ'όλο που υπάρχει έκθεση της ΑΕΕΒ -η οποία δηµοσιοποιήθηκε- που επιβεβαιώνει το αντιθετο. Μετά την απολογία µου σε ανακριτή και εισαγγελέα αφήνοµαι τελικά ελεύθερος. Και πάλι όµως τα δηµοσιογραφικά κοράκια είχαν διαφορετική άποψη. Και πάλι οι δικαστικές αρχες ''δεν ενήργησαν ως όφειλαν''... Για τους καθεστωτικούς δηµοσιογράγους, σωστά ενεργούν οι δικαστές µόνο όταν αφήνουν ελεύθερους τους διεφθαρµένους κρατικούς αξιωµατούχους. Όταν αφήνουν ελεύθερους τους µεγαλοεπιχειρηµατίες. Όταν αφήνουν ελεύθερους τους καναλάρχες και τους εκδότες... Για ακόµα µια φορά επιστράτευσαν τη βρώµικη προπαγάνδα τους για να κατασκευάσουν κλίµα τροµοϋστερίας και να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώµη. Αυτή ήταν, αυτή είναι και αυτή θα είναι πάντα η δουλειά τους δεκανίκι του συστήµατος... Ειδικά σήµερα, που η ανάγκη διάσωσης του οικονοµικοπολιτικού συστήµατος εξουσίας επιτάσσει τη λειτουργία του ως αυτό που πραγµατικά είναι, δηλαδη ένα σύγχρονο ολοκληρωτικό καθεστώς, οι κυρίαρχοι χρειάζονται όσο ποτε άλλοτε τα καθεστωτικά µέσα ενηµέρωσης και τη προπαγάνδα τους. Καλλιεργώντας κλίµα φόβου και τροµοϋστερίας, στοχεύουν στον κοινωνικό αποπροσανατολισµό και εν τέλει στην αποµάκρυνση από τα πραγµατικά πεδία αγώνα. εν χωράει καµία αµφιβολία πως ο αγώνας ενάντια στα καθεστωτικά µέσα ενηµέρωσης, αποτελεί σήµερα αναπόσπαστο κοµµάτι για την κοινωνική απελευθέρωση. Οφείλουµε να αντιπαλέψουµε τις λογικές που θέλουν µάταιη κάθε πραγµατική αντίσταση, που θέλουν ανώφελο κάθε πραγµατικό αγώνα, που θέλουν ανύπαρκτη κάθε προοπτική για την κοινωνική απελευθέρωση απο τα δεσµά του κεφαλαίου και του κράτους. Ειδικά σήµερα, που οι κυρίαρχοι το µόνο που έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν στους σύγχρονους υποτελείς τους ειναι η φτώχεια, η εξαθλίωση, και η καταστολή, σήµερα είναι που µπορούµε και πρέπει να εργαστούµε µε όλες µας τις δυνάµεις για

6 την υλοποίηση των προταγµάτων µας. Να παρέµβουµε σε πραγµατικούς χρόνους και χώρους, διαµορφώνοντας τις εξελίξεις προς την επαναστατική κατεύθυνση. Να αντισταθούµε στις λογικές που θέλουν καταδικασµένη στην ήττα και την αποτυχία κάθε απόπειρα να πάρουµε τις ζωές µας στα χέρια µας. Να αντισταθούµε στην κυρίαρχη ηθική που θέλει τον άνθρωπο υποταγµένο και µε σκυµµένο το κεφάλι µπροστά στους δυνάστες του. Να αντισταθούµε στην πραγµατικότητα που θέλει τον άνθρωπο αδιάφορο και παθητικό στο σήµερα και ανήµπορο και καταδικασµένο στο αύριο. Να αντισταθούµε στις λογικές ανάθεσης και παραίτησης απέναντι σ αυτά που µόνοι µας πρέπει να πράξουµε. Να αντιτάξουµε απέναντι στη νοµιµοφροσύνη της υποταγής, την παραβατικότητα της αντίστασης και της εξέγερσης. Η συνείδηση φέρει το βάρος της ιστορικής ευθυνής. ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ. ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. ΖΗΤΩ ΤΟ ΙΚΤΥΟ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ! 17/02/2014 Κώστας Σακκάς

Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή ΘΕΣΕΙΣ για τη Β Συνδιάσκεψη

Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή ΘΕΣΕΙΣ για τη Β Συνδιάσκεψη Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή ΘΕΣΕΙΣ για τη Β Συνδιάσκεψη Α. Η καπιταλιστική κρίση και οι προοπτικές της ταξικής πάλης Α.1 Οι βασικές εξελίξεις και η κρίση 1. Η καπιταλιστική κρίση καλά κρατεί. Σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

ïé áãáíáêôéóìýíïé Ýíá êßíçìá ðïõ óõãêëüíçóå ôçí ÅëëÜäá ôï êáëïêáßñé ôïõ 2011 ÓïóéáëéóôéêÞ ÄéåèíéóôéêÞ ÏñãÜíùóç ÄåêÝìâñçò 2011

ïé áãáíáêôéóìýíïé Ýíá êßíçìá ðïõ óõãêëüíçóå ôçí ÅëëÜäá ôï êáëïêáßñé ôïõ 2011 ÓïóéáëéóôéêÞ ÄéåèíéóôéêÞ ÏñãÜíùóç ÄåêÝìâñçò 2011 ïé áãáíáêôéóìýíïé Ýíá êßíçìá ðïõ óõãêëüíçóå ôçí ÅëëÜäá ôï êáëïêáßñé ôïõ 2011 ÎÅÊÉÍÇÌÁ ÓïóéáëéóôéêÞ ÄéåèíéóôéêÞ ÏñãÜíùóç ÄåêÝìâñçò 2011 οι αγανακτισμένοι Ένα κίνημα που συγκλόνισε την Ελλάδα το καλοκαίρι

Διαβάστε περισσότερα

Κυρία Πρόεδρε Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,

Κυρία Πρόεδρε Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές, Κυρία Πρόεδρε Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές, Η ανάκτηση της λαϊκής μας κυριαρχίας, η αποκατάσταση του ισότιμου ρόλου της χώρας μας στο θεσμικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής

Διαβάστε περισσότερα

Ποιον υπηρετούν οι πολιτικές και οι αλλαγές; Ποιος κερδίζει από αυτές; Ποιος θα αποφασίζει τελικά;

Ποιον υπηρετούν οι πολιτικές και οι αλλαγές; Ποιος κερδίζει από αυτές; Ποιος θα αποφασίζει τελικά; Κράτος και πολιτικό σύστημα στην υπηρεσία του πολίτη: Το αυτονόητο γίνεται πραγματικότητα Ορισμένοι αναλυτές σε διεθνή μέσα ενημέρωσης αντιμετωπίζουν την τιτάνια προσπάθεια που κάνουμε για να βγάλουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΜΕΤΡΟΥΝΤΑΙ. ελπίδα και φόβος στην Ελλάδα ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ. Κ.Γαβριηλίδης:Δεν είναι ντροπή να είσαι αυτό που είσαι ΣΕΛ.

ΑΝΑΜΕΤΡΟΥΝΤΑΙ. ελπίδα και φόβος στην Ελλάδα ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ. Κ.Γαβριηλίδης:Δεν είναι ντροπή να είσαι αυτό που είσαι ΣΕΛ. ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 20510 - ΤΙΜΗ 2.00 ETOΣ 60ό www.haravgi.com.cy ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αποφασισμένοςο Σέρτογλου για την επανένωση του ποδοσφαίρου ΣΕΛ. 25 Ηαλαζονείακαι

Διαβάστε περισσότερα

*** ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΑΔΙΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΑΔΕΡΦΙΑ

*** ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΑΔΙΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΑΔΕΡΦΙΑ Η νύχτα της δράσης μας σημαδεύτηκε από την εν ψυχρώ δολοφονία του Killa P, στο Κερατσίνι, από ένα ενεργό μέλος της Χρυσής Αυγής με στιλέτο. Η επ αυτοφώρω σύλληψη και ομολογία του δράστη προκάλεσε αναπόδραστα

Διαβάστε περισσότερα

Εισήγηση: Κυριάκος Ε. Μακαρώνας. πολιτικής που θα ωφελήσει το σύνολο του πληθυσμού ήδη έχουν λίγο ως πολύ

Εισήγηση: Κυριάκος Ε. Μακαρώνας. πολιτικής που θα ωφελήσει το σύνολο του πληθυσμού ήδη έχουν λίγο ως πολύ Δ Ι Η Μ Ε Ρ Ο Μ Α. Χ Ω. Μ. Ε. 2 κ α ι 1 3 Μ α ρ τ ί ο υ 2 0 1 4 Α Ν Α Π Τ Υ Ξ Η Ε Κ Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Σ Μ Ο Σ Λ Α Ϊ Κ Η Σ Υ Μ Μ Ε Τ Ο Χ Η Εισήγηση: Κυριάκος Ε. Μακαρώνας Το ζήτημα που αφορά στο ποιά μπορούν

Διαβάστε περισσότερα

εισαγωγή μάρτης 2012 αναρχικές-οί από τις δυτικές συνοικίες της αθήνας και του πειραιά

εισαγωγή μάρτης 2012 αναρχικές-οί από τις δυτικές συνοικίες της αθήνας και του πειραιά οι καιροί της οργής Κοντά 20 χρόνια από τη διάλυσή τους, οι Επαναστατικοί Πυρήνες και η Rote Zora, βρίσκονται για μια ακόμα φορά στο στόχαστρο της καταστολής. Το γερμανικό κράτος, θέλοντας αφ' ενός να

Διαβάστε περισσότερα

B.l. ΑΕΝΙΝ - ΡΟΙΑ ΛΟΥΞΕΜΠΟΥΡΓΚ - AEON ΤΡΟΤΙΚΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

B.l. ΑΕΝΙΝ - ΡΟΙΑ ΛΟΥΞΕΜΠΟΥΡΓΚ - AEON ΤΡΟΤΙΚΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ B.l. ΑΕΝΙΝ - ΡΟΙΑ ΛΟΥΞΕΜΠΟΥΡΓΚ - AEON ΤΡΟΤΙΚΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΚΙΟΙΕΙΙ ΚΟΡΟΝΤΖΗ \ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ Β.Ι. ΛΕΝΙΝ - ΡΟΖΑ ΛΟΥΞΕΜΠΟΥΡΓΚ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΤΙΣ 12 και 13 ΟΚΤΩΒΡΗ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΤΙΣ 12 και 13 ΟΚΤΩΒΡΗ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ! ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΤΙΣ 12 και 13 ΟΚΤΩΒΡΗ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ! ΣΤΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ : Η ΑΡΣΙ (Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών)

Διαβάστε περισσότερα

ΟΧΙ στο νeο μνημoνιο κυβeρνησης δανειστων

ΟΧΙ στο νeο μνημoνιο κυβeρνησης δανειστων ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΔΗΓΗΤΗ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΠΟΙΗΤΗ ΝΑΖΙΜ ΧΙΚΜΕΤ Δεν είμ' εγώ σπορά της τύχης ο πλαστουργός της νιάς ζωής. Εγώ 'μαι τέκνο της ανάγκης κι ώριμο τέκνο της οργής Κ. Βάρναλης # 1025 ΙΟΥΝΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ κυκλοφορεί κάθε Τετάρτη τιµή 2 ευρώ Bδοµαδιάτικη Εφηµερίδα της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς www.sekonline.gr 8 Iουλίου 2015 Νο 1181 61,3% ΟΧΙ σε Μνημόνια- νέα και παλιά Κερδίσαμε αυτόν το γύρο Eκδηλώσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΠΡΟΤΑΓΜΑΤΑ

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΠΡΟΤΑΓΜΑΤΑ ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΠΡΟΤΑΓΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ Δεν κλαιν τα μάτια που συνήθισαν φωτιές να βλέπουν. Οι αγωνιστές περήφανα κρατούν ψηλά το αστέρι τους δεν σκύβουν το κεφάλι. Καιρό να κλαίμε τους

Διαβάστε περισσότερα

ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚ ΟΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚ ΟΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ «Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Φεραίος ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚ ΟΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ Νοέμβριος- Δεκέμβριος 2013 Αρ. φύλλου 182 Κωδικός 033869 Το 23 ο Συνέδριο της ΠΟΑΣΥ: Ομιλία

Διαβάστε περισσότερα

#8, Νοέμβρης 2010. ασύμμετρη απειλή

#8, Νοέμβρης 2010. ασύμμετρη απειλή #8, Νοέμβρης 2010 ασύμμετρη απειλή Εισαγωγικά Ο Φαμπρίς Τουρ, trader της Goldman Sachs, σ ένα e-mail του, (αυτο-) αποκάλυψε όλη την ηθική του Κεφαλαίου: «Ολόκληρο το οικοδόμημα κινδυνεύει να καταρρεύσει.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ. η αγωνία για την Ελλάδα ΠΑΡΑΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ... ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΙΕΘΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ. η αγωνία για την Ελλάδα ΠΑΡΑΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ... ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΙΕΘΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 20513 - ΤΙΜΗ 1.00 ETOΣ 60ό www.haravgi.com.cy ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΙΕΘΝΗ Σκέφτονται μόνο την Ευρώπη στο στρατόπεδο της Ομόνοιας ΣΕΛ. 17 ΡΑΕΚ: «Τερατούργημα»

Διαβάστε περισσότερα

ÓÂÚÁ ÙÈÎfi AÁˆÓÈÛÙÈÎfi M ÙˆappleÔ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ ΚΑΙ Η ΔΡΆΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΊΩΝ ΜΕ ΒΆΣΗ ΤΙΣ ΘΈΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΎΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΎ ΚΙΝΉΜΑΤΟΣ

ÓÂÚÁ ÙÈÎfi AÁˆÓÈÛÙÈÎfi M ÙˆappleÔ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ ΚΑΙ Η ΔΡΆΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΊΩΝ ΜΕ ΒΆΣΗ ΤΙΣ ΘΈΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΎΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΎ ΚΙΝΉΜΑΤΟΣ ÓÂÚÁ ÙÈÎfi AÁˆÓÈÛÙÈÎfi M ÙˆappleÔ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ ΚΑΙ Η ΔΡΆΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΊΩΝ ΜΕ ΒΆΣΗ ΤΙΣ ΘΈΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΎΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΎ ΚΙΝΉΜΑΤΟΣ ª ƒ 2010 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Α. Τι είναι τα συνδικάτα - Ο ρόλος και η αποστολή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΟ ΟΣ ΙΓ - ΣΥΝΟ ΟΣ Γ ΕΙ ΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Α ΙΟΡΘΩΤΑ Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Ο. (Άρθρο 40 παρ. 1 του Κ.τ.Β.)

ΠΕΡΙΟ ΟΣ ΙΓ - ΣΥΝΟ ΟΣ Γ ΕΙ ΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Α ΙΟΡΘΩΤΑ Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Ο. (Άρθρο 40 παρ. 1 του Κ.τ.Β.) ΑΥΓΕΡΑΝΤΩΝΗ 11.10.2011 FATA1011.AY1 ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΕΡΙΟ ΟΣ ΙΓ - ΣΥΝΟ ΟΣ Γ ΕΙ ΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Α ΙΟΡΘΩΤΑ Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Ο (Άρθρο 40 παρ. 1 του Κ.τ.Β.) Στην Αθήνα σήµερα, 11

Διαβάστε περισσότερα

καταστολή στην Ιταλία

καταστολή στην Ιταλία καταστολή στην Ιταλία ΠΡΟΛΟΓΟΣ Κάθε ανατρεπτικό κίνημα, τόσο ατομικό όσο και συλλογικό, πάντοτε συνοδεύεται από την περισσότερο ή λιγότερο επιτυχημένη προσπάθειά του να κατασταλεί. Αυτή η επιγραμματική

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΛΕΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΛΕΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΛΕΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Εισαγωγή Το ακόλουθο κείμενο αποτελεί κάλεσμα της πρωτοβουλίας για τη συγκρότηση αναρχικής πολιτικής οργάνωσης. Η πρωτοβουλία αποτελείται από τις συλλογικότητες:

Διαβάστε περισσότερα

που ανέλαβαν τη «διάσωση» της ήταν τέτοια, ώστε να εκφραστεί σε υπερδιπλάσιους

που ανέλαβαν τη «διάσωση» της ήταν τέτοια, ώστε να εκφραστεί σε υπερδιπλάσιους ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ ΜΑΡΤΗΣ 2015 ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 277 ΤΙΜΗ 1 ΤΙΜΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ 2 ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΚΔΟΣΗ Η ελπίδα νικά τον φόβο Μετά από πέντε χρόνια μνημονιακών πολιτικών λιτότητας που έριξαν τον ελληνικό λαό

Διαβάστε περισσότερα

Γυναικεία Ομάδα, κείμενο για τη Συνδιάσκεψη, Δεκέμβρης 2010

Γυναικεία Ομάδα, κείμενο για τη Συνδιάσκεψη, Δεκέμβρης 2010 Γυναικεία Ομάδα, κείμενο για τη Συνδιάσκεψη, Δεκέμβρης 2010 Το παρακάτω κείμενο αποτελεί τη συμβολή της γυναικείας ομάδας στη συνδιάσκεψη της οργάνωσης. Τα ζητήματα που ανοίγονται σαφώς δεν μπορούν να

Διαβάστε περισσότερα

Ημέρα 2. (α) Θεμελιώδεις διαφορές της οικονομικής θεωρίας από την μαρξιστική κριτική της (β) Η έννοια του οικονομικού νόμου στον Μαρξ

Ημέρα 2. (α) Θεμελιώδεις διαφορές της οικονομικής θεωρίας από την μαρξιστική κριτική της (β) Η έννοια του οικονομικού νόμου στον Μαρξ Ημέρα 2. (α) Θεμελιώδεις διαφορές της οικονομικής θεωρίας από την μαρξιστική κριτική της (β) Η έννοια του οικονομικού νόμου στον Μαρξ Άτομα ή κοινωνία; H οικονομική θεωρία έχει ως σημείο εκκίνησης ιδέα

Διαβάστε περισσότερα

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ KAI ΝΕΟΝΑΖΙ

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ KAI ΝΕΟΝΑΖΙ κυκλοφορεί κάθε Τετάρτη τιµή 2 ευρώ Bδοµαδιάτικη Εφηµερίδα της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς ΜΑΡΞΙΣΜΟΣ2015 21-24 ΜΑΗ (ΑΣΟΕΕ) ΟΠΑ Πατησίων 76 ΑΘΗΝΑ www.sekonline.gr 6 Mάη 2015 Νο 1172 γυρίστε στις σελίδες

Διαβάστε περισσότερα

Η ΚΥΠΡΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ

Η ΚΥΠΡΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΤΟΥΤΗ Η ΔΙΨΑ ΔΕ ΣΒΗΝΕΙ, ΤΟΥΤΗ Η ΜΑΧΗ ΔΕΝ ΠΑΥΕΙ, ΧΙΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ, ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΡΙΤΗ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 ΕΤΟΣ 59ο ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 20317 ΤΙΜΗ 1.00 Κωφεύει η Εισαγγελία στις καταγγελίες κατά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ 81ης Γ.Σ. ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ 81ης Γ.Σ. ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ P O S T P R E S S ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΤΕΛΟΣ Ταχ. Γραφείο KEMΠ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ Αριθµός Αδείας X+7 P O S T P R E S S ENTYΠO KΛEIΣTO AP. A EIAΣ 1117/1996 KEMΠA Ξενοφώντος 15A 105 57 Aθήνα, Tηλ. 210-32.21.316 Κωδικός 01-2753

Διαβάστε περισσότερα

M. Warschawski & G. Taut. Τί είναι ο σιωνισμός. Μια μαρξιστική προσέγγιση

M. Warschawski & G. Taut. Τί είναι ο σιωνισμός. Μια μαρξιστική προσέγγιση M. Claudio Warschawski Katz Ο ιμπεριαλισμός & G.Taut Τί είναι τον ο 21ο σιωνισμός αιώνα 1 M. Warschawski & G. Taut Τί είναι ο σιωνισμός Μια μαρξιστική προσέγγιση Πρωτοποριακή Βιβλιοθήκη Αθήνα 2003 2 M.

Διαβάστε περισσότερα

Εργαζόμενοι, επαγγελματοβιοτέχνες, αγρότες, συνταξιούχοι, νέοι και νέες του νομού μας

Εργαζόμενοι, επαγγελματοβιοτέχνες, αγρότες, συνταξιούχοι, νέοι και νέες του νομού μας ΟΜΙΛΙΑ ΛΙΟΛΙΟΥ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 10/06/2015 Εργαζόμενοι, επαγγελματοβιοτέχνες, αγρότες, συνταξιούχοι, νέοι και νέες του νομού μας Κανένας συνάδελφος δεν δικαιούται να πει ότι δεν ήξερε! Το ΠΑΜΕ και το ταξικό

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Σ.Σ.Ε.Τ.Ε. Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑ 3/5/2012-ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΙΤΑΝΙΑ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Σ.Σ.Ε.Τ.Ε. Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑ 3/5/2012-ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΙΤΑΝΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Σ.Σ.Ε.Τ.Ε. Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑ 3/5/2012-ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΙΤΑΝΙΑ 1 «Ο Λογ/σμός Επικούρησης» και οι προθέσεις της Διοίκησης της ΕΤΕ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΥΡΟΣ Πρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικό Υλικό. Θεματική Ενότητα. Συστήματα Κοινωνικής Aσφάλισης ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥΛΑΚΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΥΜΑΡΙΑΝΟΣ

Εκπαιδευτικό Υλικό. Θεματική Ενότητα. Συστήματα Κοινωνικής Aσφάλισης ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥΛΑΚΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΥΜΑΡΙΑΝΟΣ ISBN: 978-960-9571-16-6 ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥΛΑΚΗΣ Συστήματα Κοινωνικής Aσφάλισης ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΣΕΕ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΥΜΑΡΙΑΝΟΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΣΕΕ Εκπαιδευτικό Υλικό Θεματική Ενότητα Συστήματα Κοινωνικής

Διαβάστε περισσότερα