ΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣ ΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2015 ΙΟΥΝΙΟΣ/ΙΟΥΛΙΟΣ/ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ/ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣ ΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2015 ΙΟΥΝΙΟΣ/ΙΟΥΛΙΟΣ/ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ/ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ"

Transcript

1 ΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣ ΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2015 ΙΟΥΝΙΟΣ/ΙΟΥΛΙΟΣ/ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ/ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

2 Επιμέλεια Προγράμματος Χριστίνα Μπαλάσκα Υπεύθυνη του Δημοτικού Κινηματογράφου Μηχανικός Κινηματογράφου Ευθύμιος Ευθυμίου Τηλέφωνο Ταμείου Ευχαριστούμε πολύ τα μέλη της Ομάδας Φίλων του Δημοτικού Κινηματογράφου που πάντα είναι εκεί πιστοί στο ραντεβού τους. Με τη συμμετοχή τους, τη συμπαράστασή τους, καταθέτοντας κάθε φορά τις δικές τους απόψεις και προτιμήσεις δείχνουν την αγάπη τους στην έβδομη τέχνη και στη συνέχιση της κινηματογραφικής παράδοσης της πόλης μας. Καλούμε όλους τους φίλους του κινηματογράφου να αγκαλιάσουν την προσπάθειά μας, να συμμετάσχουν στην ομάδα κινηματογράφου, να καταθέσουν και τις δικές τους προτάσεις, γιατί το ΕΛΛΗΝΙΣ είναι υπόθεση όλων μας.. Παραγωγή: Γραφικές Τέχνες Πασχέντης Γοργοποτάμου 41, Αγρίνιο. Τ:

3 Ο θερινός κινηματογράφος είναι κέντρο πολιτισμού. Είναι ένας μικρός χώρος φεστιβάλ. Το φεστιβάλ είναι γιορτή. Μια γιορτή αναγκαία, μία διέξοδο από τη σκληρή, βαρετή καθημερινότητα, μία φυγή προς το όνειρο. Έτσι σε πείσμα των καιρών, σε πείσμα της τεχνολογίας και σε πείσμα μιας άλλης αντίληψης περί διασκέδασης, στην εποχή του διαδικτύου ευελπιστούμε πως ο Δημοτικός Κινηματογράφος «ΕΛΛΗΝΙΣ» θα αποτελέσει το αγαπημένο καλοκαιρινό στέκι των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης για στιγμές απόλαυσης, χαράς, αισιοδοξίας και ξεγνοιασιάς, που όλοι, ειδικότερα σήμερα, έχουμε ανάγκη. Το φετινό καλοκαίρι το «ΕΛΛΗΝΙΣ» υπόσχεται καλές ταινίες, καλές τιμές και μία καλοκαιρινή αίσθηση απόδρασης μέσω του κινηματογράφου. Σας περιμένουμε! Γιώργος Παπαναστασίου Δήμαρχος Αγρινίου «Ελληνίς», μια ανάμνηση από τα παλιά. Η ωραιότερη και πιο δροσερή διασκέδαση στις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού. Ο Θερινός κινηματογράφος «Ελληνίς», είναι ένας από τους πιο αγαπημένους χώρους του Αγρινιώτικου κοινού. Χώρος συνυφασμένος με την ιστορία της πόλης, ρομαντικός, νοσταλγικός, γεμάτος γοητεία, πλημμυρισμένος από κισσούς και αρώματα από αγιόκλημα και γιασεμί. Σας καλούμε λοιπόν να απολαύσουμε όμορφες σινεφίλ βραδιές κάτω από τον έναστρο ουρανό και σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι! Μαρία Παπαγεωργίου Αντιδήμαρχος Αγρινίου

4 Λειτουργούν Τμήματα:

5 Λειτουργούν Τμήματα:

6

7 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΡΙΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣ ΩΡΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ 9.30 μ.μ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ Κάθε Παρασκευή στο ΕΝΑ εισιτήριο ΕΙΣΟΔΟΣ για ΔΥΟ άτομα 11 6 OΙ ΙΠΠΕΙΣ ΤΗΣ ΠΥΛΟΥ. ΘΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΕΙ Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΜΙΚΡΑ ΑΓΓΛΙΑ TOMORROWLAND ΘΕΛΕΙΣ Ή ΔΕ ΘΕΛΕΙΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΕΙΤΕ 29 6 Ο ΟΡΕΣΤΗΣ ΕΧΕΙ ΟΡΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΝΟ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ 30 6 / 1 7 ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΓΡΙΟΥΣ JURASSIC WORLD 6 7 ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ BIRDMAN - ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΩΝ ΟΣΚΑΡ STILL ALICE - ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΩΝ ΟΣΚΑΡ 11 7 Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ - ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΩΝ ΟΣΚΑΡ 12 7 ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΜΙΜΗΣΗΣ - ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΩΝ ΟΣΚΑΡ ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ ο INTERNATIONAL AGRINIO JAZZ FESTIVAL 21 7 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ 22 7 ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΕΦΕΛΕΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ 23 7 ΣΙΩΠΗΛΟΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ Α. XΙΤΣΚΟΚ 24 7 Ο ΔΕΣΜΩΤΗΣ ΤΟΥ ΙΛΛΙΓΓΟΥ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ Α. XΙΤΣΚΟΚ 25 7 ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΜΑΣ ΚΡΑΟΥΝ 26 7 ΜΠΟΝΙ ΚΑΙ ΚΛΑΙΝΤ BOYCHOIR ENTOURAGE ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ 6 8 Η TINKERBELL ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΠΟΤΕ HOW TO MAKE LOVE LIKE AN ENGLISH MAN DARK PLACES 13 8 THE PENGUINS OF MADAGASKAR ΜΙΑ ΥΠΟΣΧΕΣΗ FANTASTIC FOUR 20 8 ANNIE TED ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΓΑΒΡΑ 25 8 ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΣΤΗ ΔΥΣΗ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΓΑΒΡΑ 26 8 Ζ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΓΑΒΡΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ 30 8 ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ - ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΤΟΥ ΣΟΦΟΚΛΗ 31 8 / ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ MAN FROM U.N.C.L.E 7 9 BIG HERO SIX ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΡΑΜΑΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΟ... ΑΓΡΙΝΙΟ ABSOLUTELY ANYTHING MISSION IMPOSSIBLE RICKY AND THE FLASH IRRATIONAL MAN Το παραπάνω πρόγραμμα, μπορεί να τροποποιηθεί. Παρακαλούμε να επιβεβαιώνετε τις ακριβείς ημέρες και ώρες των προβολών.

8

9 Οι Ιππείς της Πύλου Σκηνοθεσία: Νίκος Καλογερόπουλος Πρωταγωνιστούν: Νίκος Καλογερόπουλος, Ηλίας Λογοθέτης, Τάκης Σπυριδάκης, Βάνα Μπάρμπα Ώρα 8.00 μ.μ. ο Νίκος Καλογερόπουλος θα είναι στην παρέα μας για να μας διαβάσει και να μας τραγουδήσει ποιήματα από το βιβλίο του Αλογόμυγες. Ώρα 9.30 μ.μ. Προβολή της ταινίας Οι ιππείς της Πύλου. Ένας χρεωμένος ηθοποιός φεύγει από την Αθήνα για ένα ερημωμένο μεσσηνιακό κάστρο, όπου θα γνωρίσει μια σειρά από παράξενους ανθρώπους και ακόμη πιο παράξενες περιπέτειες Δύο Ημέρες, Μία Νύχτα Deux Jours, Une Nuit Σκηνοθεσία: Ζαν Πιέρ Νταρντέν, Λικ Νταρντέν Πρωταγωνιστούν: Μαριόν Κοτιγιάρ, Φαμπρίτζιο Ροντζιόνε, Πίλι Γκρουν Η Σάντρα, νεαρή σύζυγος και μητέρα, εργάζεται σε ένα εργοστάσιο σε μια μικρή πόλη του Βελγίου. Κατά την απουσία της, οι συνάδελφοι της συνειδητοποιούν ότι μπορούν να καλύψουν τη βάρδια της με μικρές υπερωρίες και χρηματικά μπόνους. Η μοίρα της Σάντρα βρίσκεται στα χέρια 16 εργατών, τους οποίους πρέπει να πείσει να αρνηθούν τα μπόνους για να κρατήσει τη δουλειά της. Μπαίνει σε μια μάχη για να σώσει τη θέση της, δύο ημέρες και μία νύχτα, πριν την καταληκτική ψηφοφορία... ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ: Ν. Καραμήτρος Ν. Αμβράζης Σ. Παπανίκος Γ. Μιζεράκης Δ. ΣΤΑΪΚΟΥ 1 ΑΓΡΙΝΙΟ, ΤΗΛ.:

10 Μικρά Αγγλία Σκηνοθεσία: Παντελή Βούλγαρη Πρωταγωνιστούν: Πηνελόπη Τσιλίκα, Σοφία Κόκκαλη, Αννέζα Παπαδοπούλου, Ανδρέα Κωνσταντίνου, Μάξιμο Μουμούρη, Βασίλη Βασιλάκη, Χρήστο Καλαβρούζο, Ειρήνη Ιγγλέση Ένα σπίτι, ένα μυστικό, ένας άνδρας, δύο αδελφές. Η 20χρονη Όρσα είναι παράφορα ερωτευμένη με τον υποπλοίαρχο Σπύρο Μαλταμπέ. Κλειστός χαρακτήρας δεν αποκαλύπτει το μυστικό της σε κανέναν. Η μικρότερη αδελφή της, Μόσχα, δυναμική και γεμάτη όνειρα θέλει να φύγει από την Άνδρο, να αποδράσει από τη μοίρα των γυναικών του νησιού να παντρεύονται ναυτικούς που όλο λείπουν ή θαλασσοπνίγονται Η Χώρα του Αύριο Tomorrowland Σκηνοθεσία: Μπραντ Μπερντ Πρωταγωνιστούν: Χιού Λόρι, Κάθριν Χαν, Τζούντι Γκριρ, Τζορτζ Κλούνεϊ, Μπριτ Ρόμπερντσον Δεν υπάρχει ταινία που να την έχει καλύψει περισσότερο μυστήριο από το πολυαναμενόμενο Tomorrowland της Disney, μία από τις μεγαλύτερες παραγωγές για το Με πρωταγωνιστές τους George Clooney και Hugh Laurie (Dr. House) ο οποίος υποδύεται τον κακό της υπόθεσης-, σε σκηνοθεσία του ταλαντούχου Brad Bird η ταινία, που ανήκει στο είδος της επιστημονικής φαντασίας, προορίζεται να είναι ένα από τα μεγάλα blockbusters του 2015, μια στα πρότυπα της Disney φαντασμαγορική περιπέτεια με εντυπωσιακά σκηνικά, ένα παραμυθένιο παράλληλο σύμπαν και απολαυστικές ερμηνείες.

11 Θέλεις ή Δε Θέλεις Sex, Love & Therapy Σκηνοθεσία: Τόνι Μάρσαλ Πρωταγωνιστούν: Σοφί Μαρσό, Πατρίκ Μπρουέλ Ο Λαμπέρ είναι εθισμένος στο σεξ. Λόγω του εθισμού αυτού, έχασε κάποτε τη δουλειά του ως πιλότος, αλλά τώρα προσπαθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημά του με τη βοήθεια μιας ομάδας υποστήριξης και την νέα του δουλειά ως σύμβουλος γάμου. Η Ζουντίτ κάνει αίτηση για μια θέση εργασίας στο γραφείο του Λαμπέρ, η έλξη μεταξύ τους είναι άμεση και αμοιβαία. Όσο όμως εκείνη προσπαθεί να τον γοητεύσει, τόσο εκείνος προσπαθεί να «κρατηθεί» και να χτίσει μια υγιή σχέση μαζί της, η οποία θα δεν θα βασίζεται μόνο στο σεξ. Κάθε μέρα, όμως, ο στόχος του γίνεται ολοένα και πιο δύσκολος αφού πασχίζει να αμύνεται ενάντια στις συνεχείς ερωτικές της επιθέσεις στην απολαυστική, δροσερή κωμωδία της Τόνι Μάρσαλ Παρακαλώ μην ενοχλείτε Une heure de tranquillité Σκηνοθεσία:Πατρίς Λεκόντ Πρωταγωνιστούν: Κριστιάν Κλαβιέρ, Καρόλ Μπουκέ, Βαλερί Μπονετόν, Ρόσι Ντε Πάλμα, Στεφάν Ντε Γκρουντ, Σεμπαστιάν Καστρό Ψάχνοντας αρκετή ώρα στα μαγαζιά, τελικά, ο Μισέλ βρίσκει κι αγοράζει έναν σπάνιο δίσκο μουσικής τζαζ, πάρα πολύ σημαντικό για τον ίδιο. Με ανυπομονησία επιστρέφει στο σπίτι για να τον ακούσει και ενώ στρογγυλοκάθεται ήρεμα στο σαλόνι για να τον απολαύσει ένας ενοχλητικός θόρυβος και συνεχείς καταστροφές δεν τον αφήνουν σε ησυχία. Φαίνεται πως ο κόσμος έχει συνωμοτήσει εναντίον του...

12 Ο Ορέστης έχει ορέξεις και πόνο στην κοιλιά... Η ερασιτεχνική ομάδα κουκλοθέατρου, της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου, θα παρουσιάσει στους μικρούς και μεγάλους φίλους του το έργο: «Ο Ορέστης έχει ορέξεις και πόνο στην κοιλιά» από το ομώνυμο βιβλίο του Πάνου Χριστοδούλου. Όταν ο μικρός και λαίμαργος Ορέστης έφαγε και τη χαλασμένη φέτα του ψυγείου, τον έπιασε πόνος στη κοιλιά και δημιουργήθηκε μεγάλη αναστάτωση. Όλοι αναζητούσαν τον υπεύθυνο αυτού του στομαχόπονου και στο ψυγείο ξεκίνησε η δίκη του αιώνα, για να βρεθεί ο ένοχος! Μέσα από αυτή τη διασκεδαστική ιστορία στομαχικής διαταραχής, γονείς και παιδιά παίρνουν ένα καλό μάθημα σωστής διατροφής από τα ίδια τα τρόφιμα. Η ερασιτεχνική ομάδα αποτελείται από τις κυρίες: Γιγκλά Λένα, Γκουρνέλου Κατερίνα, Δεληγιάννη Δήμητρα, Δόνου Αγγελική, Καλαμπαλίκη Κατερίνα, Κωνσταντίνου Μαρία, Νάκου Μαρία, Πανταζή Βαγγελιώ, Παπαναστασίου Γερασιμούλα, Σελεβίστα Μέλισσα, Σουμέλη Καλλιρρόη, Τσιρογιάννη Βαρβάρα, Χριστοδουλοπούλου Ντίνα είσοδος εί ίσοδο σ ελ εύθερη Ιστορίες για Αγρίους Relatos salvajes / Wild Tales Σκηνοθεσία: Ντάμιαν Σιφρόν Πρωταγωνιστούν: Ρίτα Κορτέζε, Ρικάρντο Νταρέν, Όσκαρ Μαρτίνεζ, Λεονάρντο Σμπαράλια, Έρικα Ριβάς, Ντάριο Γκραντινέτι, Τζουλιέτα Ζίλμπερμπεργκ, Μαρία Ονέτο, Νάνσι Ντιπλά Η ανισότητα, η αδικία, οι απαιτήσεις του κόσμου που ζούμε προκαλούν άγχος και κατάθλιψη σε πολλούς ανθρώπους. Ενίοτε, κάποιοι από αυτούς ξεσπούν. Αυτή είναι μια ταινία για αυτούς τους ανθρώπους. Οι χαρακτήρες του Ιστορίες Για Αγρίους, περνούν το λεπτό όριο που διαχωρίζει τον πολιτισμό από τη βαρβαρότητα. Η προδοσία ενός εραστή, η αναδρομή στο καταπιεσμένο παρελθόν, ακόμη κι ο εκνευρισμός ενός οδηγού, μπορούν να οδηγήσουν στην παραφροσύνη και την ένοχη απόλαυση του να χάνεις τον έλεγχο.

13 Jurassic World Σκηνοθεσία: Ντάμιαν Σιφρόν Πρωταγωνιστούν: Ρίτα Κορτέζε, Ρικάρντο Νταρέν, Όσκαρ Μαρτίνεζ, Λεονάρντο Σμπαράλια, Έρικα Ριβάς, Ντάριο Γκραντινέτι, Τζουλιέτα Ζίλμπερμπεργκ, Μαρία Ονέτο, Νάνσι Ντιπλά 22 χρόνια μετά την πρώτη, τρομακτική επίσκεψη στο πάρκο ψυχαγωγίας, ερχόμαστε να ζήσουμε με ένα ολόφρεσκο καστ- μοναδικές, επικών διαστάσεων, σκηνές καταδίωξης με τον τρισδιάστατο τρόμο (που δεν μπορείς να πεις πως περνά κι απαρατήρητος) να παραμονεύει σε κάθε γωνιά. Καλωσορίσατε στο ολοκαίνουργιο JURASSIC WORLD μας! Ευχόμαστε να απολαύσετε τη βόλτα σας! Θεατρική Παράσταση Ο Μικρός Πρίγκηπας Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αδάμης Η παράσταση είναι όλα όσα ακριβώς θα ήθελε να πει κανείς σε ένα παιδί. Είναι το πιο γλυκό τραγούδι που θα ήθελες να τραγουδήσεις σε ένα παιδί, νανούρισμα και χορός. Είναι όλα όσα έχουμε κρυμμένα μέσα μας από τότε που ήμασταν παιδιά, είναι ψίθυρος, γέλιο, μυστικά και αγκαλιές. Η Παράσταση «Ο Μικρός Πρίγκιπας» θα σας περιμένει, να την αφήσετε να σας πλημυρίσει συγκίνηση και νοσταλγία, να κατοικήσει μέσα σας και να σας εξημερώσει. «Ο Μικρός Πρίγκιπας» απευθύνεται σε παιδιά κάθε ηλικίας. Γενική είσοδος: 10 ευρώ, ανέργων 6 ευρώ

14 Birdman ή Η απρόσμενη αρετή της αφέλειας The Unexpected Virtue of Ignorance Σκηνοθεσία: Αλεχάντρο Γκονζάλεθ Ιναρίτου Πρωταγωνιστούν: Μάιkλ Κίτον, Έμα Στόουν, Έντουαρντ Νόρτον, Ναόμι Γουότς, Ζακ Γαλιφιανάκις, Άντρεα Ράισμποροoy, Έιμι Ράιαν Οπως όλες οι ταινίες του Ιναρίτου, το «Birdman» επιχειρεί μια οξεία ματιά στην ανθρώπινη ύπαρξη, όπως αυτή φαίνεται μέσα από τους χαρακτήρες που συνδέονται με τον ήρωα της ταινίας, όμως αυτή τη φορά αποτολμά και ακροβατεί ανάμεσα στην κωμωδία, το πάθος, την ψευδαίσθηση και την πραγματικότητα, επιτρέποντας τελικά πολλαπλές αναγνώσεις. Όσκαρ καλύτερης ταινίας - σκηνοθεσίας - πρωτότυπου σεναρίου - φωτογραφίας Still Alice: Κάθε Στιγμή Μετράει Still Alice Σκηνοθεσία: Ρίτσαρντ Γκλέιτζερ, Γουός Γουεστμόρλαντ Πρωταγωνιστούν: Τζούλιαν Μουρ, Κρίστεν Στιούαρτ, Άλεκ Μπόλντγουιν, Κέιτ Μπόσγουορθ Η Δρ. Alice Howland (Julianne Moore) έχει τα πάντα. Είναι μία καταξιωμένη ακαδημαϊκός γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, μία ευτυχισμένη σύζυγος και μητέρα τριών, μεγάλων πια, παιδιών. Όταν η μνήμη της αρχίζει να την προδίδει, αρχικά δεν δίνει σημασία. Αντιλαμβάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά όταν χάνεται στην ίδια της τη γειτονιά. Ο προσωπικός αγώνας με αντίπαλο τη μη αναστρέψιμη νόσο του Αλτσχάιμερ μόλις ξεκινά. Όσκαρ Α γυναικείου ρόλου

15 Η Θεωρία των Πάντων The Theory of Everything Σκηνοθεσία: Τζέιμς Μαρς Πρωταγωνιστούν: Έντι Ρεντμέιν, Φελίσιτι Τζόουνς, Ντέιβιντ Θιούλις Η γνωριμία, η σχέση και η κοινή γαμήλια ζωή του διάσημου αστροφυσικού Στίβεν Χόκινγκ και της πρώτης συζύγου του Τζέιν Γουάιντ, από το Κέιμπριτζ του 1963 ως και τη δεκαετία του 90. Όσκαρ Α ανδρικού ρόλου Το Παιχνίδι Της Μίμησης The Imitation Game Σκηνοθεσία: Μόρτεν Τίλντουμ Πρωταγωνιστούν: Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Κίρα Νάιτλι, Μάθιου Γκουντ, Τσαρλς Ντανς, Μαρκ Στρονγκ, Τάπενς Μίντλετον Το χειμώνα του 1952, οι Βρετανικές αρχές εισέβαλαν στο σπίτι του μαθηματικού κι αναλυτή Άλαν Τιούρινγκ, και τον συνέλαβαν για «απρεπή συμπεριφορά», μια κατηγορία που αργότερα θα οδηγούσε στην καταδίκη του με την κατηγορία της ομοφυλοφιλίας- ωστόσο κανείς δε γνώριζε ότι επρόκειτο για ένα πρωτοπόρο και ιδιοφυή επιστήμονα στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου πολέμου είχε καθοδηγήσει με επιτυχία μια ομάδα επιστημόνων, κι «έσπασε» τον κώδικα της περίφημης Γερμανικής μηχανής Enigma... Όσκαρ διασκευασμένου σεναρίου

16 Γραμμάρια 1001 Grams Σκηνοθεσία: Μπεντ Χάμερ Πρωταγωνιστούν: Αν Νταλ Τορπ, Λοράν Στοκέρ, Περ Κρίστιαν Έλεφσεν Πολλοί μπορεί να μη το γνωρίζουν, αλλά σε κάθε χώρα φυλάσσεται κάτω από ειδικές συνθήκες ώστε να μην αλλοιώνεται το βάρος του, ένα πρότυπο χιλιόγραμμο, το γνωστό μας κιλό. Το πρότυπο αυτό συνιστά τη μονάδα αναφοράς και μέτρησης του βάρους. Όταν η αυστηρή, γοητευτική αλλά και μοναχική Νορβηγίδα επιστήμονας Μαρίε συμμετέχει στο τακτικό ετήσιο παγκόσμιο συνέδριο στο Παρίσι σχετικά με την ακριβή μέτρηση του πρότυπου χιλιόγραμμου, η ζωή της αποκλίνει από την κανονική της ρουτίνα. Θα αναγκαστεί λοιπόν να «ζυγίσει» με ακρίβεια τις προσωπικές της απογοητεύσεις και επιθυμίες με την ευκαιρία για αγάπη και μια διαφορετική στάσης ζωής Με Σειρά Εξαφάνισης In Order Of Disappearance Σκηνοθεσία: Χανς Πίτερ Μόλαντ Πρωταγωνιστούν: Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Κρίστοφερ Χίβτζου, Μπριγκίτε Χιόρτ Σόρενσεν, Μπρούνο Γκαντζ, Τομπίας Σάντελμαν, Παλ Σβέρε Χάγκεν Χειμώνας στη Νορβηγία. Ο εσωστρεφής και εργατικός Nils (Stellan Skarsgard) οδηγεί το εκχιονιστικό του διατηρώντας τους δρόμους καθαρούς και τα βουνά προσβάσιμα στo αφιλόξενο παγωμένο τοπίο, όπου ζει. Έχει μόλις ανακηρυχθεί ο πολίτης της χρονιάς για τον ζήλο του, όταν ενημερώνεται ότι ο γιος του πέθανε από υπερβολική δόση ηρωίνης. Αρνείται όμως να αποδεχτεί την επίσημη εκδοχή του θανάτου του γιου του και ξεκινά μια μυστική έρευνα που τον οδηγεί στους δολοφόνους του παιδιού του. Μια σειρά από αναπάντεχα γεγονότα τον μετατρέπουν σε αδίστακτο ήρωα του υποκόσμου, ενώ η ταυτότητα του παραμένει άγνωστη ο International Agrinio Jazz Festival Η μεγάλη γιορτή της jazz, θεσμός για την πόλη μας και σημείο αναφοράς για τους λάτρεις της Jazz για ακόμα μια χρονιά στο Αγρίνιο. Κορυφαίοι Ελληνες και Ξένοι Μουσικοί, σ' ένα υψηλού επιπέδου πρόγραμμα, από τα παραδοσιακά στοιχεία της Jazz μέχρι τις πιο σύγχρονες μορφές της. Αυτοσχεδιασμοί αλλά και κλασικές jazz μελωδίες από δεξιοτέχνες στο είδος μουσικούς θα πλημμυρίσουν για μια νύχτα το Ελληνίς, δίνοντας στο κοινό του Αγρινίου μια αυθεντική γεύση από το κοσμοπολίτικο και μποέμ σύμπαν της jazz! Το φεστιβάλ που αποτελεί το ραντεβού όλων των φίλων της jazz μας περιμένει δυνατότερο από ποτέ Την καλλιτεχνική διεύθυνση του Agrinio Jazz Festival, έχει ο Αγρινώτης καταξιωμένος μουσικός Γρηγόρης Θεοδωρίδης. Οικόνομική Ενίσχυση Φεστιβάλ: 12 ευρώ. Προπώληση 10 ευρώ Σημείο Προπώλησης: Τρυποκάρυδος Coffee-Bar Πεζόδρομος Ηλία Ηλιού

17 Συναυλία Σπύρος Νικολάου - Μουσικό σχήμα Ανδρομέδα@Φίλοι Πως βρεθήκαμε εδώ. Ο ΣΠΥΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ με το μουσικό σχήμα ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ παρουσιάζει ανέκδοτα τραγούδια του,αλλά και ένα πλούσιο οδοιπορικό στο σύγχρονο ελληνικό τραγούδι, στο ρεμπέτικο και την παράδοση, με το ιδιαίτερο προσωπικό του ύφος. Σε αυτό το μουσικό ταξίδι, που απλώνεται από τον ψίθυρο ως την κραυγή, από το οικείο μέχρι το απόκοσμο, συνοδοιπόροι θα είναι: ΤΑΚΗΣ ΦΩΛΙΑΣ στην κιθάρα και το τραγούδι, ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΤΣΙΑ- ΛΟΣ στο πιάνο, ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΡΗΓΑΛΟΣ στο μπουζούκι, ΔΩΡΑ ΚΟΡΑΚΗ στο τραγούδι, ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΚΟΥΜΑΝΤΖΟΣ στα κρουστά, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΟΥΡΙΑΣ στο μπάσο & ΜΑΚΗΣ ΦΕΓΓΟΥΛΗΣ στα τύμπανα. Θα συμμετέχουν ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟ- ΠΟΥΛΟΣ, ΠΑΝΟΣ ΣΙΑΤΡΑΣ στο τραγούδι και πολλοί άλλοι φίλοι μουσικοί. Στον ήχο και στα φώτα ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΑΡΑΣ και οι συνεργάτες του. Τιμή εισόδου: 7 ευρω Προπώληση: 5 ευρώ στο Δημοτικό Κινηματογράφο ΕΛΛΗΝΙΣ στο cafe ΦΥΣΑΛΙΔΑ και στο βιβλιοπωλείο ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΟ. Μ Ε Ρ Ο Σ Τ Ω Ν Ε Σ Ο Δ Ω Ν Θ Α Δ Ι Α Τ Ε Θ Ε Ι Σ Τ Η Ν Ε Λ Ε Π Α Π Α Γ Ρ Ι Ν Ι Ο Υ Θεατρική Παράσταση Νεφέλες του Αριστοφάνη Διασκευή - Σκηνοθεσία: Βασίλης Παπαβασιλείου ΔΙΑΝΟΜΗ: Πέτρος Φιλιππίδης (Στρεψιάδης), Στέλιος Μαϊνας (Σωκράτης), Πυγμαλίων Δαδακαρίδης (Φειδιππίδης), Γεράσιμος Σκιαδαρέσης (Δίκαιος Λόγος), Τάσος Γιαννόπουλος (Άδικος Λόγος), Αγορίτσα Οικονόμου, Θανάσης Δήμου, Χρήστος Σπανός, Ηλιάνα Γαϊτάνη, Νεφέλη Μαρκάκη, Πάρις Θωμόπουλος, Γιάννης Μίνως, Χριστίνα Σπατιώτη Το εμβληματικό έργο της αρχαίας κωμωδιογραφίας, οι «Νεφέλες» του Αριστοφάνη, σηματοδοτεί φέτος το καλοκαίρι μια ξεχωριστή συσπείρωση θεατρικών δυνάμεων. Είκοσι επτά χρόνια μετά την πρώτη τους συνεργασία, ο Βασίλης Παπαβασιλείου στη διασκευή του κειμένου και στη σκηνοθεσία της παράστασης και ο Πέτρος Φιλιππίδης στο ρόλο του Στρεψιάδη, ξανασυναντιούνται σε μια παραγωγή της Stefi & Lynx Productions. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν σημαντικοί ηθοποιοί με ξεχωριστή πορεία - Στέλιος Μαϊνας (Σωκράτης), Πυγμαλίων Δαδακαρίδης (Φειδιππίδης), Γεράσιμος Σκιαδαρέσης (Δίκαιος Λόγος), Τάσος Γιαννόπουλος (Άδικος Λόγος) - καθώς και πολλοί άλλοι εκλεκτοί εκπρόσωποι της παλαιότερης και νεότερης γενιάς ηθοποιών. Προπώληση εισιτηρίων στο Δημοτικό Κινηματογράφο Ελληνίς. Γενική Εισοδος 18 ευρώ. Φοιτητικό-Παιδικό έως 12 ετών-πολύτεκνοι 15 ευρώ. Ανέργων 12 ευρώ.

18 Σιωπηλός μάρτυρας Rear Window Σκηνοθεσία Άλφρεντ Χίτσκοκ Πρωταγωνιστούν: Τζέιμς Στιούαρτ, Γκρέις Κέλι, Θέλμα Ρίτερ Καθηλωμένος στο διαμέρισμά του με σπασμένο πόδι, ένας φωτορεπόρτερ σκοτώνει την ώρα του παρακολουθώντας βαριεστημένα από το παράθυρό του τα γειτονικά διαμερίσματα. Όταν όμως γίνεται αυτόπτης μάρτυρας ενός φόνου ακριβώς απέναντι, προσπαθεί να εξιχνιάσει το έγκλημα με την αγαπημένη του Ο Δεσμώτης του ιλλίγγου Vertigo Σκηνοθεσία: Άλφρεντ Χίτσκοκ Πρωταγωνιστούν: Τζέιμς Στιούαρτ, Κιμ Νόβακ, Μπάρμπαρα Ντελ Γκέντες Ένας αστυνομικός παραιτείται από την υπηρεσία του επειδή πάσχει από ακροφοβία. Κάποια στιγμή συναντάει ένα φίλο του, ο οποίος του προτείνει να παρακολουθήσει τη γυναίκα του γιατί φοβάται ότι πάσχει από διχασμό προσωπικότητας και έχει τάσεις αυτοκτονίας.

19 Υπόθεση Τόμας Κράουν The Thomas Crown Affair Σκηνοθεσία: Νόρμαν Τζούισον Πρωταγωνιστούν: Στιβ Μακ Κουίv, Φέι Νταναγουέι, Γιάζεφ Κότο Η ντετέκτιβ μιας ασφαλιστικής εταιρείας υποψιάζεται έναν εκκεντρικό εκατομμυριούχο ως υπεύθυνο για μια σειρά από ληστείες τραπεζών. Ένα αισθησιακό γουέστερν, καμουφλαρισμένο σαν αστυνομική περιπέτεια, ένα από τα πιο σέξι κινηματογραφικά ζευγάρια, ένα διάσημο, βραβευμένο με Όσκαρ τραγούδι ("The windmills of your mind"). Συνολικά, ένα τέλειο δείγμα ψυχαγωγικού σινεμά, το οποίο συνδυάζει δράση, γοητεία, ανατροπές, παιχνίδι με το είναι και το φαίνεσθαι αλλά και -πάνω απ' όλα- απαράμιλλη αφηγηματική δεξιοτεχνία Μπόνι & Κλάιντ Bonnie and Clyde Σκηνοθεσία: Άρθουρ Πεν Πρωταγωνιστούν: Γουόρεν Μπίτι, Φέι Νταναγουέι, Τζιν Χάκμαν Η ζωή και η δράση ενός παράνομου ζευγαριού, που οι τολμηρές ληστείες τους σε τράπεζες, τους ανέδειξε σε λαικούς ήρωες. Έντονα επηρεασμένη από τον ανατρεπτικό αρτ ενθουσιασμό της γαλλικής νουβέλ βαγκ, αυτή η ανθεκτική στο χρόνο ιστορία παραβατικότητας θα μετατραπεί γρήγορα σε ένα υπαρξιακό road movie, στοιχειωμένο από μια διάχυτη μελαγχολία και διάτρητο από τα εύστοχα κοινωνικά σχόλια που διαπερνούν σαν πυρακτωμένες σφαίρες την περιπετειώδη δομή του.

20 Χορωδία Boychoir Σκηνοθεσία: Φρανσουά Ζιράρ Πρωταγωνιστούν: Ντάστιν Χόφμαν, Κάθι Μπέιτς, Τζος Λούκας, Ντέμπρα Γουίνγκερ, Κέβιν ΜακΧέιλ, Γκάρετ Γουόρινγκ Με πρωταγωνιστή τον βραβευμένο με Όσκαρ Ντάστιν Χόφμαν και με την σκηνοθετική υπογραφή του Φρανσουά Ζιράρ, σκηνοθέτη του «Cirque Du Soleil» και του βραβευμένου με Όσκαρ Μουσικής, «The Red Violin», η ταινία «Boychoir» αποκαλύπτει ότι το εξαιρετικό ενυπάρχει σε κάθε άνθρωπο αρκεί να τολμήσει το όνειρο. Ένα 12χρονο αγόρι που πρόσφατα έχασε τους γονείς του καταλήγει σε ένα μουσικό οικοτροφείο, με τα δίδακτρα πληρωμένα από έναν ανώνυμο ευεργέτη Entourage Σκηνοθεσία: Νταγκ Έλιν Πρωταγωνιστούν: Κέβιν Κόνολι, Έιντριαν Γκρένιερ, Κέβιν Ντίλον, Τζέρι Φεράρα, Τζέρεμι Πίβεν, Μπίλι Μπομπ Θόρτον, Χέιλι Τζόελ Όσμεντ To «Entourage», η πολυαναμενόμενη μεταφορά της βραβευμένης σειράς του HBO στη μεγάλη οθόνη ξανασυγκεντρώνει το αυθεντικό cast της σειράς με τους Κέβιν Κόνολι, Έιντριαν Γκρένιερ, Κέβιν Ντίλον, Τζέρι Φεράρα και Τζέρεμι Πίβεν. Ο αστέρας του κινηματογράφου Βίνσεντ Τσέιζ (Γκρένιερ) μαζί με όλη την αντροπαρέα, τον Έρικ (Κόνολι), τον Τέρτλ (Φεράρα) και τον Τζόνι (Ντίλον), επιστρέφουν, έχοντας πάντα στο πλάι τους τον ατζέντη του Τσέιζ, Άρι Γκολτν (Πίβεν). Κάποιες από τις φιλοδοξίες και τους στόχους τους έχουν αλλάξει με την πάροδο του χρόνου, αλλά ο δεσμός που τους συνδέει παραμένει ισχυρός, καθώς κινούνται μέσα στον περίεργο και κάποιες φορές αδυσώπητο κόσμο του Hollywood.

21 Το Αλάτι της Γης The Salt of the Earth Σκηνοθεσία: Βιμ Βέντερς, Τζουλιάνο Ριμπέιρο Σαλγκάντο Tα τελευταία 40 χρόνια, ο φωτογράφος Σεμπαστιάο Σαλγκάδο ταξιδεύει σε όλες τις ηπείρους καταγράφοντας τις αλλαγές της ανθρωπότητας. Έχει υπάρξει αυτόπτης μάρτυρας μεγάλων γεγονότων της πρόσφατης ιστορίας μας. Για τον Σεμπαστιάο Σαλγκάδο οι άνθρωποι παντού διαφορετικοί και όμως ίδιοι, αποτελούν «Το αλάτι της γης». Ο Σεμπαστιάο Σαλγκάδο, οι εικόνες του, οι ιστορίες του και η σοφία που έχει αποκτήσει μέσα από τις μοναδικές εμπειρίες του, παρουσιάζονται στο ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ μέσα από τα μάτια του γιου του, Τζουλιάνο Σαλγκάδο, και του Βιμ Βέντερς, σκηνοθέτη -μεταξύ άλλων- των εξαιρετικών ντοκιμαντέρ "BuenaVistaSocialClub" και "Pina". Μια συγκινητική ταινία που ξεπερνά κατά πολύ το θέμα της και μεταμορφώνεται σε σπουδή για τον άνθρωπο και το περιβάλλον του Tinkerbell and Legend of the Neverbeast Η Τίνκερμπελ και το Τέρας του Ποτέ Η σκανταλιάρα νεράιδα Φλώρα πιάνει φιλίες με ένα μυστηριώδες πλάσμα, γνωστό ως Τέρας του Ποτέ, οι Επίλεκτοι Ανιχνευτές, όμως, αποφασίζουν να το αιχμαλωτίσουν πριν καταστρέψει τη χώρα τους. Η Φλώρα πρέπει να αποκτήσει εμπιστοσύνη στο ένστικτο της και να επέμβει, έχοντας στο πλευρό της την Τίνκερμπελ και τις αγαπημένες της φίλες. είσοδος εί ίσοδο σ ελ εύθερη...για λόγους ασφαλείας θα διανέμονται ΔΕΛΤΙΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ, μέχρι εξαντλήσεως του αριθμού θέσεων του κινηματογράφου το 3ήμερο πριν την προβολή της ταινίας.

22 Πώς να Κάνετε Έρωτα σαν Εγγλέζος How to Make Love Like an Englishman Σκηνοθεσία: Τομ Βον Πρωταγωνιστούν: Πιρς Μπρόσναν, Σάλμα Χάγιεκ, Τζέσικα Άλμπα, Μπεν ΜακΚένζι, Μάλκολμ ΜακΝτάουελ, Μέριν Ντάντζι Στην σοφιστικέ και σέξι ρομαντική κομεντί «Πώς να Κάνετε Έρωτα σαν Εγγλέζος» Ο Πιρς Μπρόσναν θα βρεθεί ανάμεσα στις εκρηκτικές Σάλμα Χάγιεκ και Τζέσικα Άλμπα. Ο Μπρόσναν υποδύεται έναν καθηγητή πανεπιστημίου στο Κέιμπριτζ που θα βρει τον δάσκαλο του, στο πρόσωπο της Σάλμα Χάγιεκ, και θα αναγκαστεί να επαναπροσδιορίσει τη γεμάτη ερωτικές περιπέτειες ζωή του, αφότου αφήσει την Τζέσικα Άλμπα, φοιτήτρια του στο πανεπιστήμιο και ετεροθαλή αδελφή της Χάγιεκ, έγκυο Σκοτεινοί Τόποι Dark Places Σκηνοθεσία: Ζιλ Πακέ Μπρενέρ Πρωταγωνιστούν: Κλόε Γκρτέις Μόρετζ, Σαρλίζ Θερόν, Κρίστίνα Χέντρικς, Νίκολας Χουλτ, Τάι Σέρινταν Η ιστορία παρακολουθεί την Λίμπι Ντέι η οποία σε μικρή ηλικία έγινε μάρτυρας της δολοφονίας της μάνας και των δύο αδελφών της. Η κατάθεσή της είχε σαν αποτέλεσμα να πάει ο 15χρονος αδελφός της στη φυλακή. Εικοσιπέντε χρόνια μετά, η Λίμπι γνωρίζει μια ερασιτεχνική ομάδα που εξιχνιάζει εγκλήματα, που θέλει να ανακαλύψει την αλήθεια για το τι είχε συμβεί τη νύχτα της δολοφονίας. Όλα έμοιαζαν να είναι τότε μια σατανιστική τελετή. Η ομάδα πείθει όμως την δυσλειτουργική Λίμπι να ξαναθυμηθεί τα γεγονότα, για να ανακαλύψει το τι συνέβη πραγματικά εκείνη την βραδιά και να εξορκίσει τους δαίμονές της.

23 Οι Πιγκουίνοι της Μαδαγασκάρης The Penguins of Madagascar Σοκαριστικά νέα: Οι μεγαλύτερες υπέρ-ομάδες κατασκόπων δεν γεννιούνται, αλλά εκκολάπτονται! Ανακαλύψτε τα μυστικά των καλύτερων και πιο ξεκαρδιστικών, κατασκόπων στην Ιστορία της παγκόσμιας κατασκοπίας! Μιλάμε φυσικά για τον Σκίπερ, τον Κοβάλσκι, τον Ρίκο και τον Στρατιώτη Οι καλύτεροι των καλύτερων, οι πιο ελίτ των ελίτ, ενώνουν τις δυνάμεις τους με την μυστική, ειδική ομάδα δράσης, «Βόρειος Άνεμος», αρχηγός της οποίας είναι ο επιβλητικός και όμορφος Πράκτορας Απόρρητος είναι, φυσικά, τόσο απόρρητος που κανείς δεν γνωρίζει το όνομά του! είσοδος εί ίσοδο σ ελ εύθερη...για λόγους ασφαλείας θα διανέμονται ΔΕΛΤΙΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ, μέχρι εξαντλήσεως του αριθμού θέσεων του κινηματογράφου το 3ήμερο πριν την προβολή της ταινίας Μία Υπόσχεση A Promise Σκηνοθεσία: Πατρίς Λεκόντ Πρωταγωνιστούν: Ρεμπέκα Χολ, Ρίτσαρντ Μάντεν, Άλαν Ρίκμαν Γερμανία, Ένας ταπεινής καταγωγής νεαρός άντρας, βρίσκει δουλειά σε ένα εργοστάσιο χάλυβα. Ο ιδιοκτήτης, Καρλ, εντυπω σιασμένος από τη δουλειά του, κάνει το νεαρό γραμματέα του. Καθώς η υγεία του Καρλ επιδεινώνεται και παραμένει εσώκλειστος στο σπίτι του, μεταφέρεται κι ο νεαρός μαζί, για να συνεχίσει τη δουλειά του. Εκεί γνωρίζει την κατά πολύ νεότερη σύζυγο του αφεντικού του, μια πανέμορφη και συνεσταλμένη γυναίκα...

24 Fantastic Four Σκηνοθεσία: Τζος Τρανκ Πρωταγωνιστούν: Μάιλς Τέλερ, Κέιτ Μάρα, Μάικλ Μπ. Τζόρνταν, Τζέιμι Μπελ, Τόμπι Κέμπελ Πρωταγωνιστές της τέσσερις νεαροί που μεταφέρονται σε ένα εναλλακτικό και επικίνδυνο σύμπαν, ένα περιβάλλον στο οποίο τα σώματά τους μεταλλάσσονται με σοκαριστικό τρόπο. Οι ζωές τους αλλάζουν για πάντα και οι Fantastic Four πρέπει να μάθουν να τιθασεύουν τις τεράστιες νέες δυνάμεις τους και να δουλέψουν μαζί για να σώσουν τη Γη από έναν πρώην σύμμαχό τους, που είναι πλέον εχθρός Άννι Annie Σκηνοθεσία: Γουίλ Γκλουκ Πρωταγωνιστούν: Τζέιμι Φοξ, Κουβενζανέ Γουάιλις, Ρόουζ Μπερν, Κάμερον Ντιάζ, Μπόμπι Καναβάλε, Αντεγουόλε Ακινοούι Αγκμπάτζε Η Annie είναι ένα θαρραλέο κορίτσι που ζει παρέα με άλλα κοριτσάκια μαζί με την αυταρχική ανάδοχη μητέρα Miss Hannigan, στην οποία την άφησαν οι γονείς της με την υπόσχεση ότι θα επιστρέψουν κάποια στιγμή. Όλα θα αλλάξουν όταν η Annie συναντήσει τον ψυχρό δισεκατομμυριούχο Will Stacks, ο οποίος σύντομα υποκύπτει στη γοητεία της και της προτείνει έναν ρόλο στην προεκλογική του καμπάνια. είσοδος εί ίσοδο σ ελ εύθερη...για λόγους ασφαλείας θα διανέμονται ΔΕΛΤΙΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ, μέχρι εξαντλήσεως του αριθμού θέσεων του κινηματογράφου το 3ήμερο πριν την προβολή της ταινίας Ted 2 Σκηνοθεσία: Σεθ Μακφάρλαν Πρωταγωνιστούν: Λίαμ Νίσον, Μαρκ Γουόλμπεργκ, Αμάντα Σέιφριντ, Μόργκαν Φρίμαν, Σεθ Μακφάρλαν (φωνή) TED 2, μια αυθεντική, καθαρόαιμη, κάφρικη κωμωδία. Δύο σέξι θηλυκά, αυτήν τη φορά, (Κούνις, Σέιφριντ) προκαλούν εκρήξεις τεστοστερόνης, όχι μόνο στον αιώνιο έφηβο και παλιμπαιδίζοντα πρωταγωνιστή (μοναδικός στον ρόλο ο Μαρκ Γουόλμπεργκ), αλλά και στον αθυρόστομο αρκούδο (μια τέλεια κατασκευή ψηφιακού animation που πολύ γρήγορα ξεχνάς ότι είναι ένα απίθανο παιδικό παιχνίδι και τον αντιμετωπίζεις ως πραγματικό ήρωα της ταινίας) που προσπαθεί να «περάσει το δαχτυλίδι», προς τέρψη κι ένοχη απόλαυση του κοινού.

25 Το κεφάλαιο Le Capital Αφιέρωμα στον Κώστα Γαβρά Σκηνοθεσία: Κώστας Γαβράς Πρωταγωνιστούν: Γκαντ Ελμαλέχ, Νατάσα Ρενιέ, Γκάμπριελ Μπερν, Σελίν Σαλέτ Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του τραπεζικού κολοσσού Phenix αποσύρεται για λόγους υγείας και τη θέση του αναλαμβάνει το νεαρό, άκρως επικοινωνιακό και φιλόδοξο στέλεχος Μαρκ Τουρνέιγ. Προσπαθώντας να επιβιώσει σε έναν κόσμο ραδιουργιών και αόρατων απειλών, θα αποδεχτεί τους όρους του παιχνιδιού και θα αποδειχτεί καπιταλιστικότερος των σκληρότερων καπιταλιστών αντιπάλων του Παράδεισος στη δύση Το αφιέρωμα στον Κώστα Γαβρά γίνεται σε συνεργασία με την Ένωση Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Ν. Αιτ/νίας Σκηνοθεσία: Κώστας Γαβράς Πρωταγωνιστούν: Ρικάρντο Σκαμάρτσιο, Τζούλιαν Κέλερ, 'Ερικ Καραβακά, Ούλριχ Τουκούρ, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Άννυ Λούλου Το πλοίο που μεταφέρει τον Ηλία και πολλούς άλλους λαθρομετανάστες πέφτει σε μπλόκο του λιμενικού, εκείνος όμως καταφέρνει να βγει στην ακτή και καταφεύγει σ' ένα πολυτελές παραθεριστικό συγκρότημα, από το οποίο προσπαθεί να "δραπετεύσει" προς το Παρίσι Ζ Σκηνοθεσία: Κώστας Γαβράς Πρωταγωνιστούν: Ιβ Μονταν, Ζαν Λουί Τρεντινιάν, Ειρήνη Παππά, Ζακ Περέν, Σαρλ ντενέρ Ένας γιατρός, βουλευτής της Αριστεράς, δολοφονείται μετά την ομιλία του για τον πυρηνικό αφοπλισμό και την παγκόσμια ειρήνη. Ο εισαγγελέας που αναλαμβάνει την υπόθεση ξεσκεπάζει τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς, αγγίζοντας το βαθύ κρατικό μηχανισμό. Διατηρώντας τη σκηνοθετική βιρτουοζιτέ και την τολμηρή πολιτική ματιά που του χάρισαν Χρυσή Σφαίρα, δύο Όσκαρ, δύο βραβεία στις Κάνες και παγκόσμια επιτυχία, το θρίλερ του Κώστα Γαβρά παραμένει ακόμα - παρά τις μελοδραματικές "ρυτίδες" και τα σαράντα του χρόνια- επίκαιρο, συγκινητικό και απόλυτα... ελληνικό.

26 Μακριά από τους Ανθρώπους Far from Men Σκηνοθεσία: Νταβίντ Ελχόφεν Πρωταγωνιστούν: Βίγκο Μόρτενσεν, Ρεντά Κατέμπ Βρισκόμαστε το 1954 στην Αλγερία στην καρδιά του χειμώνα σε ένα απομονωμένο χωριό, ενώ ξεκινά ο αντιαποικιακός αγώνας ενάντια στους Γάλλους. Καθώς οι αντάρτες περικυκλώνουν την περιοχή η σύγκρουση ανάμεσα στο παλιό και στο καινούριο είναι αναπόφευκτη. Ο Νταρού (Βίγκο Μόρτενσεν), ο δάσκαλος του χωριού πρέπει να συνοδεύσει τον Μοχάμεντ (Ρεντά Κατέμπ), έναν ντόπιο που κατηγορείται για φόνο, μέχρι την πόλη όπου πρόκειται να δικαστεί. Δύο άνθρωποι εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους είναι αναγκασμένοι να διασχίσουν τις απέραντες πεδιάδες της ενδοχώρας. Κυνηγημένοι από τους συγγενείς του δολοφονημένου που ζητούν εκδίκηση, αλλά και από τους Γάλλους στρατιώτες, οι δύο άνδρες επαναστατούν, έρχονται αντιμέτωποι με τη θρησκευτική μισαλλοδοξία όσο και την παράλογη βία του κατακτητή, αλλά, παράλληλα, και με τα προσωπικά τους ηθικά διλήμματα.

ΕΞΥΠΝΟ, ΕΠΙΔΕΞΙΑ ΣΤΗΜΕΝΟ,

ΕΞΥΠΝΟ, ΕΠΙΔΕΞΙΑ ΣΤΗΜΕΝΟ, ΟΛΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ RELEASE 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2015 ΓΙΟΥΑΝ Μακ ΓΚΡΕΓΚΟΡ AAAA Radio times ΕΞΥΠΝΟ, ΕΠΙΔΕΞΙΑ ΣΤΗΜΕΝΟ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΤΟΝΟ SHORTLIST AAAA herald SON OF A GUN βρείτε μας στο βρείτε μας

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ»

«ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ» «ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ» ΤΑΞΗ Γ1 2 ο Δ Σ ΓΕΡΑΚΑ ΔΑΣΚ:Αθ.Κέλλη ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ Κατά τη διάρκεια της περσινής σχολικής χρονιάς η τάξη μας ασχολήθηκε με την ανάγνωση και επεξεργασία λογοτεχνικών βιβλίων

Διαβάστε περισσότερα

Με την υποστήριξη του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης

Με την υποστήριξη του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης kin-lesxh-telikh:layout 1 13/10/2011 3:42 μμ Page 1 Πρόγραμμα Προβολών Περιόδου 2011-2012 Με την υποστήριξη του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης kin-lesxh-telikh:layout 1 13/10/2011 3:42 μμ Page 2 Ε υ χ α ρ ι

Διαβάστε περισσότερα

45.000.000 RELEASE 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ. www.audiovisual.gr. Τζόελ Έτζερτον (Το Χρίσμα, Warrior, Zero Dark Thirty) David Michot (Το Χρίσμα)

45.000.000 RELEASE 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ. www.audiovisual.gr. Τζόελ Έτζερτον (Το Χρίσμα, Warrior, Zero Dark Thirty) David Michot (Το Χρίσμα) 45.000.000 RELEASE 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2015 ΓΚΑΪ ΠΙΡΣ ΡΟΜΠΕΡΤ ΠΑΤΙΝΣΟΝ Σενάριο του Τζόελ Έτζερτον (Το Χρίσμα, Warrior, Zero Dark Thirty) Σκηνοθεσία του David Michot (Το Χρίσμα) Να φοβάσαι τον Άνδρα που δεν έχει

Διαβάστε περισσότερα

Τετάρτη 29 Ιουλίου & ώρα 9.30 μ.μ. Άσπρα καράβια τα όνειρά μας Μεγάλη συναυλία του Γιάννη Σπανού

Τετάρτη 29 Ιουλίου & ώρα 9.30 μ.μ. Άσπρα καράβια τα όνειρά μας Μεγάλη συναυλία του Γιάννη Σπανού Δευτέρα 20 Ιουλίου & ώρα 9.30 μ.μ. «Πριν το χάραμα» Μιούζικαλ των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα Μια παράσταση που συγκίνησε και καθήλωσε όσους την είδαν. Το έργο είναι γεμάτο από λαϊκά τραγούδια

Διαβάστε περισσότερα

ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ 2014 ΧΡΥΣΗ ΑΘΗΝΑ - ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ 2014. Τζακ Ο κονελ. ΣΟν ΧαριΣ ΠΟλ αντερσον Σαμ ριντ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ 2014 ΧΡΥΣΗ ΑΘΗΝΑ - ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ 2014. Τζακ Ο κονελ. ΣΟν ΧαριΣ ΠΟλ αντερσον Σαμ ριντ ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ 2014 ΧΡΥΣΗ ΑΘΗΝΑ - ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ 2014 RELEASE 2 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2015 Τζακ Ο κονελ ΣΟν ΧαριΣ ΠΟλ αντερσον Σαμ ριντ ΕΝΑ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΓΕΜΑΤΟ ΕΝΤΑΣΗ ΘΡΙΛΕΡ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013 ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013, ώρα 20:30 «Ο Καραγκιόζης Πειρατής» ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013, ώρα 21:30 ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ με θέμα

Διαβάστε περισσότερα

Το μαγικό βιβλίο. Σαν διαβάζω ένα βιβλίο λες και είμαι μια νεράιδα που πετώ στον ουρανό.

Το μαγικό βιβλίο. Σαν διαβάζω ένα βιβλίο λες και είμαι μια νεράιδα που πετώ στον ουρανό. Το μαγικό βιβλίο Σαν διαβάζω ένα βιβλίο λες και είμαι μια νεράιδα που πετώ στον ουρανό. Σαν διαβάζω ένα βιβλίο λες και είμαι μια γοργόνα μέσα στα καταγάλανα νερά. Σαν διαβάζω ένα βιβλίο λες και γίνομαι

Διαβάστε περισσότερα

Μικρά Αγγλία

Μικρά Αγγλία Μικρά Αγγλία ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΗ Ιστορικό πλαίσιο Χώρος : Άνδρος Χρόνος: Η ιστορία διαδραματίζεται στην εικοσαετία από το 1930 μέχρι το 1950. Η πορεία των χαρακτήρων διασταυρώνεται με τα μεγάλα γεγονότα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΔΡΩΜΕΝΑ ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ. Κάστρο Άρτας, 20-21-22 Ιουνίου. - Light in Babylon (Τουρκία - Ισραήλ - Συρία - Γαλλία)

ΚΕΝΤΡΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΔΡΩΜΕΝΑ ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ. Κάστρο Άρτας, 20-21-22 Ιουνίου. - Light in Babylon (Τουρκία - Ισραήλ - Συρία - Γαλλία) ΚΕΝΤΡΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΔΡΩΜΕΝΑ ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ Κάστρο Άρτας, 20-21-22 Ιουνίου Παρασκευή 20 Ιουνίου - Light in Babylon (Τουρκία - Ισραήλ - Συρία - Γαλλία) Οι Light in Babylon αποτελούν ένα «πολυεθνικό»

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ

ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ Στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Γ Γυμνασίου οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με ένα δείγμα ερωτικής ποίησης. Συγκεκριμένα διδάχτηκαν το ποίημα

Διαβάστε περισσότερα

Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου

Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας Πιστοποίηση Επάρκειας της Ελληνομάθειας 18 Ιανουαρίου 2013 A2 Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου Διάρκεια Εξέτασης 30 λεπτά Διάρκεια Εξέτασης 30 λεπτά Ερώτημα 1 (7 μονάδες) Διαβάζετε

Διαβάστε περισσότερα

OPΓANΩΣH: ΠOΛITIΣTIKOΣ ΣYΛΛOΓOΣ ΓEPΓEPHΣ. Στο Pούβα... Γιορτές της φύσης & των ανθρώπων! Γιορτές της φύσης. & των ανθρώπων!

OPΓANΩΣH: ΠOΛITIΣTIKOΣ ΣYΛΛOΓOΣ ΓEPΓEPHΣ. Στο Pούβα... Γιορτές της φύσης & των ανθρώπων! Γιορτές της φύσης. & των ανθρώπων! OPΓANΩΣH: ΠOΛITIΣTIKOΣ ΣYΛΛOΓOΣ ΓEPΓEPHΣ Στο Pούβα... Γιορτές της φύσης Γιορτές της φύσης & των ανθρώπων! & των ανθρώπων! συνδιοργάνωση Kαλοκαίρι 2012 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΡΓΕΡΗΣ Και να αδερφέ μου που

Διαβάστε περισσότερα

GENERAL GUIDE ΣΤΕΛΛΑ GENERAL GUIDE EUROPEAN FILMS FOR INNOVATIVE AUDIENCE DEVELOPMENT

GENERAL GUIDE ΣΤΕΛΛΑ GENERAL GUIDE EUROPEAN FILMS FOR INNOVATIVE AUDIENCE DEVELOPMENT EU FO RIA ΣΤΕΛΛΑ EUROPEAN FILMS FOR INNOVATIVE AUDIENCE DEVELOPMENT 1 ΣΤΕΛΛΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: Στέλλα ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: Μιχάλης Κακογιάννης ΣΕΝΑΡΙΟ: Διασκευή: Μιχάλης Κακογιάννης Αρχική Πηγή: από το θεατρικό

Διαβάστε περισσότερα

Tο 2016 το Anemi Festival έφερε στην Φολέγανδρο την Δήμητρα Γαλάνη με το Chronos Project και το σχήμα Point 2 των Πέτρου Κλαμπάνη και Χρήστου

Tο 2016 το Anemi Festival έφερε στην Φολέγανδρο την Δήμητρα Γαλάνη με το Chronos Project και το σχήμα Point 2 των Πέτρου Κλαμπάνη και Χρήστου 26 28 Ιουλίου 2018 Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται στο μικρό και πανέμορφο νησί της Φολεγάνδρου ένα μουσικό φεστιβάλ, με καλεσμένους νέους και γνωστούς καλλιτέχνες της Ελληνικής σκηνής. Σε ένα

Διαβάστε περισσότερα

Οικολογήματα Διαδραστική παράσταση κουκλοθέατρου με τρεις ιστορίες του Βαγγέλη Ηλιόπουλου από την ομάδα Κοκου-Μουκλό

Οικολογήματα Διαδραστική παράσταση κουκλοθέατρου με τρεις ιστορίες του Βαγγέλη Ηλιόπουλου από την ομάδα Κοκου-Μουκλό ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ Τρίτη 3 Ιουλίου / ώρα 20:30 Πλατεία Άρεως Έκθεση Βιβλίου Τετάρτη 4 Ιουλίου / ώρα 20:00 Κλωνατζίδικα Σκακιέρα Οικολογήματα Διαδραστική παράσταση κουκλοθέατρου με τρεις ιστορίες του

Διαβάστε περισσότερα

παραστάσεις - κατασκευές - εργαστήρια

παραστάσεις - κατασκευές - εργαστήρια Με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας Κουκλοθέατρο ΑΝΕΜΗ παραστάσεις - κατασκευές - εργαστήρια H πολύχρονη εμπειρία και η αγάπη μας για τα παιδιά, σας υπόσχονται μια μοναδική παράσταση κουκλοθεάτρου με

Διαβάστε περισσότερα

Ο Δημήτρης Στεφανάκης στο CretePlus.gr: «Ο χρόνος είναι το επιτραπέζιο παιχνίδι της μνήμης στο οποίο χάνουμε συνεχώς» (pics)

Ο Δημήτρης Στεφανάκης στο CretePlus.gr: «Ο χρόνος είναι το επιτραπέζιο παιχνίδι της μνήμης στο οποίο χάνουμε συνεχώς» (pics) Ο Δημήτρης Στεφανάκης στο CretePlus.gr: «Ο χρόνος είναι το επιτραπέζιο παιχνίδι της μνήμης στο οποίο χάνουμε συνεχώς» (pics) Πολιτισμός 26/07/2016-08:56 Ο Δημήτρης Στεφανάκης στο CretePlus.gr: «Ο χρόνος

Διαβάστε περισσότερα

«Θεσμοφοριάζουσες» του Αριστοφάνη Κριτική για την παράσταση του Βαγ. Θεοδωρόπουλου Θέατρο Δάσους Θεσσαλονίκης 16/7

«Θεσμοφοριάζουσες» του Αριστοφάνη Κριτική για την παράσταση του Βαγ. Θεοδωρόπουλου Θέατρο Δάσους Θεσσαλονίκης 16/7 «Θεσμοφοριάζουσες» του Αριστοφάνη Κριτική για την παράσταση του Βαγ. Θεοδωρόπουλου Θέατρο Δάσους Θεσσαλονίκης 16/7 stellasview.gr/1184 View all posts by Αναστάσιος Νέστορας July 18, 2018 Ο σκηνοθέτης Βαγγέλης

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΡΧΕΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΕΘΑΝΑ 2018»

«ΑΡΧΕΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΕΘΑΝΑ 2018» «ΑΡΧΕΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΕΘΑΝΑ 2018» ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Παρασκευή 3 Αυγούστου Θοδωρής Βουτσικάκης σε ένα πρόγραμμα που επιμελείται η Λίνα Νικολακοπούλου Σάββατο 4 Αυγούστου Δημήτρης Μπάσης Κυριακή 5 Αυγούστου

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ Μαθητική εφημερίδα της Ε1 τάξης του 3 ου Δ. Σ. Πρέβεζας, Μάρτιος 2014 σελ. 1 ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΑ ΚΟΜΙΚΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ Στο τεύχος αυτό επιλέξαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Επειδή μας

Διαβάστε περισσότερα

Από το 0 μέχρι τη συγγραφή ενός σεναρίου μυθοπλασίας. (βιωματικό εργαστήρι) Βασισμένο σε μια ιδέα του Γιώργου Αποστολίδη

Από το 0 μέχρι τη συγγραφή ενός σεναρίου μυθοπλασίας. (βιωματικό εργαστήρι) Βασισμένο σε μια ιδέα του Γιώργου Αποστολίδη Από το 0 μέχρι τη συγγραφή ενός σεναρίου μυθοπλασίας (βιωματικό εργαστήρι) Βασισμένο σε μια ιδέα του Γιώργου Αποστολίδη Περιγραφή εργαστηρίου Οι ιστορίες είναι γεγονότα ζωής ή του μυαλού ή μήπως απλώς

Διαβάστε περισσότερα

Αναμνήσεις της Κωνσταντίνας από τη Γερμανία. Κατερίνα Προκοπίου

Αναμνήσεις της Κωνσταντίνας από τη Γερμανία. Κατερίνα Προκοπίου Αναμνήσεις της Κωνσταντίνας από τη Γερμανία Αλκη Ζέη http://www.ekebi.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=node&cnode=462&t=78 http://www.alkizei.com/ Κατερίνα Προκοπίου https://www.youtube.com/watch?v=ksyzbbgs4qw

Διαβάστε περισσότερα

Ήταν μια φορά.. Moυσικά Παραμύθια για αφηγητή και ορχήστρα εγχόρδων. Η εκδήλωση εντάσσεται στον κύκλο Το Ελληνικό Σχέδιο στη Στέγη

Ήταν μια φορά.. Moυσικά Παραμύθια για αφηγητή και ορχήστρα εγχόρδων. Η εκδήλωση εντάσσεται στον κύκλο Το Ελληνικό Σχέδιο στη Στέγη 10.4.2013 Ήταν μια φορά.. Moυσικά Παραμύθια για αφηγητή και ορχήστρα εγχόρδων Η εκδήλωση εντάσσεται στον κύκλο Το Ελληνικό Σχέδιο στη Στέγη Για παιδιά από 5 ετών και άνω. 28 Απριλίου 2013 Κεντρική Σκηνή

Διαβάστε περισσότερα

H IONIKH ENOTHTA σας πάει... Αρχαίο Θέατρο : «Πλούτος» (13/7) και «Ηλέκτρα» (21/7) στην Επίδαυρο

H IONIKH ENOTHTA σας πάει... Αρχαίο Θέατρο : «Πλούτος» (13/7) και «Ηλέκτρα» (21/7) στην Επίδαυρο H IONIKH ENOTHTA σας πάει Αρχαίο Θέατρο : «Πλούτος» (13/7) και «Ηλέκτρα» (21/7) στην Επίδαυρο Σίγουρα πλέον έχετε συνηθίσει η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ να σας πηγαίνει στις καλύτερες θεατρικές παραστάσεις, αλλά η

Διαβάστε περισσότερα

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου "Το κορίτσι με τα τριαντάφυλλα" του Θάνου Κονδύλη. Κριτική: Χριστίνα Μιχελάκη

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου Το κορίτσι με τα τριαντάφυλλα του Θάνου Κονδύλη. Κριτική: Χριστίνα Μιχελάκη Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017 "Το κορίτσι με τα τριαντάφυλλα" του Θάνου Κονδύλη Κριτική: Χριστίνα Μιχελάκη Ο Θάνος Κονδύλης είναι ένας από τους πιο αξιόλογους συγγραφείς της χώρας μας, κατά την γνώμη μου.

Διαβάστε περισσότερα

Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Τι κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου;

Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Τι κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου; Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Τι κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου; Ενότητα: Ελεύθερος χρόνος διασκέδαση (2 Φύλλα εργασίας) Επίπεδο: Α1, Α2 Κοινό: αλλόγλωσσοι ενήλικες ιάρκεια: 4 ώρες (2 δίωρα) Υλικοτεχνική υποδομή:

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλος Η αγάπη άργησε μια μέρα. Εργασία της μαθήτριας Ισμήνης-Σωτηρίας Βαλμά

Τίτλος Η αγάπη άργησε μια μέρα. Εργασία της μαθήτριας Ισμήνης-Σωτηρίας Βαλμά Τίτλος Η αγάπη άργησε μια μέρα Εργασία της μαθήτριας Ισμήνης-Σωτηρίας Βαλμά Χώρος: Νεοχώρι Κρήτης Χρόνος: 1925-1930 (περίοδος Β Παγκοσμίου πολέμου) Πρόσωπα Οικογένεια Φτενούδου Πατέρας: Μιχαήλος Μητέρα:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΔΩ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ. Πολιτιστικό Πρόγραμμα Γυμνασίου Νέας Περάμου

ΑΠΟΔΩ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ. Πολιτιστικό Πρόγραμμα Γυμνασίου Νέας Περάμου ΑΠΟΔΩ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ Πολιτιστικό Πρόγραμμα Γυμνασίου Νέας Περάμου 2016-2017 ΗΜΑΣΤΑΝ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΕΚΕΙ Oι καθηγήτριες (ΠΕ02): Τσίπου Δήμητρα Μαρία Ρίζου Οι μαθητές της Γ τάξης: Καζαντζή Γεωργία Μάγου Θεοδώρα

Διαβάστε περισσότερα

RELEASE 2 ΙΟΥΝΙΟΣ. www.audiovisual.gr. Υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα 2015 Β Γυναικείου Ρόλου (Τζέσικα τσαστέιν)

RELEASE 2 ΙΟΥΝΙΟΣ. www.audiovisual.gr. Υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα 2015 Β Γυναικείου Ρόλου (Τζέσικα τσαστέιν) Υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα 2015 Β Γυναικείου Ρόλου (Τζέσικα τσαστέιν) RELEASE 2 ΙΟΥΝΙΟΣ 2015 ΤΖΕΣΙΚΑ ΤΣΑΣΤΕΪΝ (Δεσποινίς Τζούλια - Zero Dark Thirty - Interstellar) ΟΣΚΑΡ ΑΪΖΑΚ (Τα Δύο Πρόσωπα του Ιανουαρίου

Διαβάστε περισσότερα

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η μουσική..............................................11 ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΓΧΟΡΔΟ Η αρχοντοπούλα κι ο ταξιδευτής........................15 ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΡΟΥΣΤΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΡΗ ΣΕ ΤΙΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ

ΚΟΡΗ ΣΕ ΤΙΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΚΟΡΗ ΣΕ ΤΙΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε οικονομικά. Έχει γράψει θεατρικά έργα, διηγήματα, σενάρια για τον κινηματογράφο και τη τηλεόραση, παιδικά παραμύθια και μυθιστορήματα για παιδιά,

Διαβάστε περισσότερα

Ο Jorn Lier Horst έρχεται στην Αθήνα

Ο Jorn Lier Horst έρχεται στην Αθήνα Ημερομηνία 23/11/2016 Μέσο www.iefimerida.gr Συντάκτης Χριστίνα Δρούζα Link http://www.iefimerida.gr/news/302999/o-jorn-lier-horst-erhetai-stin-athina ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟ PUBLIC Ο Jorn Lier Horst

Διαβάστε περισσότερα

Λογοτεχνικό Εξωσχολικό Ανάγνωσμα Περιόδου Χριστουγέννων

Λογοτεχνικό Εξωσχολικό Ανάγνωσμα Περιόδου Χριστουγέννων Λογοτεχνικό Εξωσχολικό Ανάγνωσμα Περιόδου Χριστουγέννων Τίτλος βιβλίου: «Μέχρι το άπειρο κι ακόμα παραπέρα» Συγγραφέας: Άννα Κοντολέων Εκδόσεις: Πατάκη ΕΡΓΑΣΙΕΣ: 1. Ένας έφηβος, όπως είσαι εσύ, προσπαθεί

Διαβάστε περισσότερα

Όροι και συντελεστές της παράστασης Ι: Αυτοσχεδιασμός και επινόηση κειμένου.

Όροι και συντελεστές της παράστασης Ι: Αυτοσχεδιασμός και επινόηση κειμένου. Όροι και συντελεστές της παράστασης Ι: Αυτοσχεδιασμός και επινόηση κειμένου. Ενότητα 1: Το σπασμένο μπισκότο. Γιάννα Ροϊλού. Τμήμα: Θεατρικών Σπουδών. Σελίδα 1 1 Σκοποί ενότητας..3 2 Περιεχόμενα ενότητας

Διαβάστε περισσότερα

Μάθημα 1. Ας γνωριστούμε λοιπόν!!! Σήμερα συναντιόμαστε για πρώτη φορά. Μαζί θα περάσουμε τους επόμενους

Μάθημα 1. Ας γνωριστούμε λοιπόν!!! Σήμερα συναντιόμαστε για πρώτη φορά. Μαζί θα περάσουμε τους επόμενους Μάθημα 1 Ας γνωριστούμε λοιπόν!!! Σήμερα συναντιόμαστε για πρώτη φορά. Μαζί θα περάσουμε τους επόμενους μήνες και θα μοιραστούμε πολλά! Ας γνωριστούμε λοιπόν. Ο καθένας από εμάς ας πει λίγα λόγια για τον

Διαβάστε περισσότερα

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Σελίδα 1

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Σελίδα 1 1 a) H πραγματική ζωή κρύβει χαρά, αγάπη, στόχους, όνειρα, έρωτα, αλλά και πόνο, απογοήτευση, πίκρες, αγώνα. αν λείπουν όλα αυτά τα συναισθήματα και οι ανατροπές, αν χαθεί η καρδιά και η ψυχή, η ελευθερία,

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ, ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΩΝ ΜΥΡΜΙΔΟΝΩΝ

Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ, ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΩΝ ΜΥΡΜΙΔΟΝΩΝ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ, ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΩΝ ΜΥΡΜΙΔΟΝΩΝ σε βιβλίο με εικόνες. LET S SHARE OUR CULTURE (ΑΣ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ) Αυτό το πρόγραμμα πραγματοποιείται

Διαβάστε περισσότερα

ΣΙΝΕ ΜΥΛΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014. Θλιμμένη Τζάσμιν Blue Jasmine ΩΡΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ: 10Μ.Μ.

ΣΙΝΕ ΜΥΛΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014. Θλιμμένη Τζάσμιν Blue Jasmine ΩΡΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ: 10Μ.Μ. ΣΙΝΕ ΜΥΛΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014 Θλιμμένη Τζάσμιν Blue Jasmine 1 Δραματική 2013 Έγχρ. Διάρκεια: 98' Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Γούντι Άλεν με τους: Κέιτ Μπλάνσετ, Σάλι Χόκινς,

Διαβάστε περισσότερα

Καλοκαίρι 2017 "ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ" ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ - ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΘΕΜΗ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗ

Καλοκαίρι 2017 ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ - ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΘΕΜΗ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗ Καλοκαίρι 2017 "ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ" ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ - ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΘΕΜΗ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗ «Να λυπάσαι όσους δεν ονειρεύονται...» Νίκος Καββαδίας ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΚΟΖΑΝΗ, Ανοιχτό

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΘΛΗΣΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΘΛΗΣΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΘΛΗΣΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΙΟΥΝΙΟΣ ΙΟΥΛΙΟΣ 2013 πάμε θέατρο Προπώληση Για το «Πάμε θέατρο» η προπώληση των εισιτηρίων καθώς και το κόστος μεταφοράς με το πούλμαν θα γίνεται στη γραμματεία

Διαβάστε περισσότερα

7Ο ΜαθητικόΦεστιβάλXαλανδρίου

7Ο ΜαθητικόΦεστιβάλXαλανδρίου 7Ο ΜαθητικόΦεστιβάλXαλανδρίου 27 Μαΐου - 25 Ιουνίου 2016 ας δώσουμε τον κόσμο στα παιδιά Ν. Χικμέτ Θέατρο Σινεμά Μουσική Χορός Εικαστικά Αθλητισμός ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ esgmhal.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα

Πέντε νέα βιβλία από τη «Διόπτρα»

Πέντε νέα βιβλία από τη «Διόπτρα» Ημερομηνία 05/02/2015 Μέσο Συντάκτης Link plusmag.gr Άντα Παναγοπούλου http://goo.gl/ysnxdo People like us Πέντε νέα βιβλία από τη «Διόπτρα» Δυναμικά ξεκινάει το ταξίδι της «Διόπτρας» αυτόν τον Φεβρουάριο

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2008-2009

ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2008-2009 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2008-2009 Μάθημα: ΕΛΛΗΝΙΚΑ Επίπεδο: 1 Διάρκεια: 2 ώρες Ημερομηνία

Διαβάστε περισσότερα

Η Κωνσταντίνα και οι αράχνες

Η Κωνσταντίνα και οι αράχνες Η Κωνσταντίνα και οι αράχνες ΑΛΚΗ ΖΕΗ ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ: ΚΥΔΩΝΑΚΗ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ, ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΝΕΦΕΛΗ Η Κωνσταντίνα είναι το μόνο παιδί που έχουν αποκτήσει οι γονείς της, όχι όμως και το μόνο εγγόνι που έχει αποκτήσει

Διαβάστε περισσότερα

ΒΡΑΔΙΕΣ κ ι ν η ματο γ ρ ά φ ο υ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΒΡΑΔΙΕΣ κ ι ν η ματο γ ρ ά φ ο υ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ 18 ΒΡΑΔΙΕΣ κ ι ν η ματο γ ρ ά φ ο υ 2-22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ 2-22 Α Λ Σ Ο Σ 18 Ν Ε Α Σ Σ Μ Υ Ρ Ν Η Σ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Βραδιές Κινηματογράφου Ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης

Διαβάστε περισσότερα

Πώς γράφεις αυτές τις φράσεις;

Πώς γράφεις αυτές τις φράσεις; Πρόλογος Όταν ήμουν μικρός, ούτε που γνώριζα πως ήμουν παιδί με ειδικές ανάγκες. Πώς το ανακάλυψα; Από τους άλλους ανθρώπους που μου έλεγαν ότι ήμουν διαφορετικός, και ότι αυτό ήταν πρόβλημα. Δεν είναι

Διαβάστε περισσότερα

Μια θεατρική παράσταση που αναφέρεται στην γυναικεία κακοποίηση. Κατερίνα.. Χ, σκέτο..χωρίς επίθετο.

Μια θεατρική παράσταση που αναφέρεται στην γυναικεία κακοποίηση. Κατερίνα.. Χ, σκέτο..χωρίς επίθετο. Μια θεατρική παράσταση που αναφέρεται στην γυναικεία κακοποίηση. Κατερίνα.. Χ, σκέτο..χωρίς επίθετο. Είναι μια απλή, συνηθισμένη κοπέλα που βλέπουμε στο δρόμο να περπατά, δίχως όμως να γνωρίζουμε το μαρτύριο

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτιστικά Γεγονότα 2008

Πολιτιστικά Γεγονότα 2008 Πολιτιστικά Γεγονότα 2008 Ρόδος, µια Πόλη Τέχνης και Πολιτισµού Ο Πολιτισµός ήταν πάντα ένα αναπόσπαστο κοµµάτι της ζωή στην Ρόδο. Ο Δήµος Ροδίων οργανώνει καθ όλη την διάρκεια της χρονιάς, µε έµφαση στους

Διαβάστε περισσότερα

μετάφραση: Μαργαρίτα Ζαχαριάδου

μετάφραση: Μαργαρίτα Ζαχαριάδου μετάφραση: Μαργαρίτα Ζαχαριάδου Δύο Σε μια σπουδαία αρχαία πόλη που την έλεγαν Ουρούκ, ζούσε ένας νεαρός βασιλιάς, ο Γκιλγκαμές. Πατέρας του Γκιλγκαμές ήταν ο βασιλιάς Λουγκαλμπάντα και μητέρα του η

Διαβάστε περισσότερα

Χαρούμενη Άνοιξη! Το μαθητικό περιοδικό του 12ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου ΜΑΡΤΙΟΣ 2014

Χαρούμενη Άνοιξη! Το μαθητικό περιοδικό του 12ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου ΜΑΡΤΙΟΣ 2014 Χαρούμενη Άνοιξη! Το μαθητικό περιοδικό του 12 ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου ΜΑΡΤΙΟΣ 2014 ΒΙΒΛΙΟΠΟΝΤΙΚΕΣ 2013-2014 ΓΕΙΑ ΣΑΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 12 ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ. ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΨΑΜΕ

Διαβάστε περισσότερα

Μιλώντας με τα αρχαία

Μιλώντας με τα αρχαία Μιλώντας με τα αρχαία Μέσα στο μουσείο θα συναντήσετε παράξενα αντικείμενα άλλων εποχών. Μπορείτε να τα κάνετε να μιλήσουν για πανάρχαιους ανθρώπους και πολιτισμούς; Πάρτε φακούς, μέτρα, μολύβι και χαρτί

Διαβάστε περισσότερα

Χρόνια πολλά! Το πιο τρελό ταξίδι! Σχολική εφημερίδα του Ολοήμερου Τμήματος του 7ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας

Χρόνια πολλά! Το πιο τρελό ταξίδι! Σχολική εφημερίδα του Ολοήμερου Τμήματος του 7ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας Το πιο τρελό ταξίδι! Γιατί όλοι οι μεγάλοι στο ξεκίνημα υπήρξαν παιδιά (λίγοι όμως το θυμούνται) Χρόνια πολλά! Σχολική εφημερίδα του Ολοήμερου Τμήματος του 7ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας [Δεκέμβριος 2013

Διαβάστε περισσότερα

Γιώργος Δ. Λεμπέσης: «Σαν να μεταφέρω νιτρογλυκερίνη σε βαγονέτο του 19ου αιώνα» Τα βιβλία του δεν διαβάζονται από επιβολή αλλά από αγάπη

Γιώργος Δ. Λεμπέσης: «Σαν να μεταφέρω νιτρογλυκερίνη σε βαγονέτο του 19ου αιώνα» Τα βιβλία του δεν διαβάζονται από επιβολή αλλά από αγάπη Γιώργος Δ. Λεμπέσης: «Σαν να μεταφέρω νιτρογλυκερίνη σε βαγονέτο του 19ου αιώνα» Τα βιβλία του δεν διαβάζονται από επιβολή αλλά από αγάπη ΝΑΤΑΣΑ ΚΑΡΥΣΤΙΝΟΥ 21.06.2017-12:28 Η «Ψαρόσουπα», «Το χρυσό μολύβι»,

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 01 2 0 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α

Διαβάστε περισσότερα

Β Project 2 ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑΙΝΙΕΣ

Β Project 2 ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑΙΝΙΕΣ Β Project 2 ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑΙΝΙΕΣ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ 1.Μ.Ω.Β ΑΒΑΤΑΓΓΕΛΟΥ ΑΝΝΑ ΒΩΒΟΥ ΜΑΡΙΣΙΑ ΚΑΤΡΗ ΙΩΣΗΦΙΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΑΡΑΜΠΟΥΤΗ ΜΕΛΙΝΑ 2. ΚΑΓΚΟΥΡΕΣ ΤΟΥ ΤΣΑΡΛΙ ΓΑΡΓΑΛΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΕΛΑΤΖΕ

Διαβάστε περισσότερα

Μια ιστορία με αλήθειες και φαντασία

Μια ιστορία με αλήθειες και φαντασία Μια ιστορία με αλήθειες και φαντασία ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΑΛΙΟΥ Γ ΤΑΞΗ Α 3 Η κυρία Ειρήνη από το Κάρμι, ξύπνησε πολύ νωρίς το πρωί για να ταΐσει τις κότες και τα κουνελάκια της. Ανυπομονούσε να πάει στο πανηγύρι

Διαβάστε περισσότερα

Το βιβλίο της ζωής μου

Το βιβλίο της ζωής μου 1 Το βιβλίο της ζωής μου 3 Mona Perises ISBN: Email: monaperises@yahoo.com 4 Mona Perises Όμ Άλι, το γλυκό της ζωής Μυθιστορηματική βιογραφία Μέρος πρώτο Mona Perises 2003 2013 Ελλάδα Αλεξάνδρεια, Αίγυπτος

Διαβάστε περισσότερα

«Το αγόρι στο θεωρείο»

«Το αγόρι στο θεωρείο» Λογοτεχνικό Εξωσχολικό Ανάγνωσμα «Το αγόρι στο θεωρείο» Μανώλης Λεγάκης Στο βιβλίο της Α. Δαρλάση τα ιστορικά στοιχεία συνυφαίνονται με τα μυθιστορηματικά: πρόσωπα φανταστικά υφίστανται σε ατομικό και

Διαβάστε περισσότερα

Γνωρίζω Δεν ξεχνώ Διεκδικώ

Γνωρίζω Δεν ξεχνώ Διεκδικώ 2014-2015 Γνωρίζω Δεν ξεχνώ Διεκδικώ Η τουρκική εισβολή μέσα από φωτογραφίες Εργασίες από τα παιδιά του Γ 2 Το πρωί της 20 ης Ιουλίου 1974, οι Κύπριοι ξύπνησαν από τον ήχο των σειρήνων. Ο ουρανός ήταν

Διαβάστε περισσότερα

Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Ας γνωριστούμε

Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Ας γνωριστούμε Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Ας γνωριστούμε Ενότητα: Χαιρετισμοί, συστάσεις, γνωριμία (2 φύλλα εργασίας) Επίπεδο: Α1, Α2 Κοινό: αλλόγλωσσοι ενήλικες ιάρκεια: 4 ώρες (2 δίωρα) Υλικοτεχνική υποδομή: Για τον διδάσκοντα:

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΡΟΔΟ ΤΗΣ ΤΟΣΚΑΝΗΣ της Belinda Alexandra - Book review

ΤΟ ΡΟΔΟ ΤΗΣ ΤΟΣΚΑΝΗΣ της Belinda Alexandra - Book review Ημερομηνία 20/7/2015 Μέσο Συντάκτης Link http://www.culture21century.gr/ Γιώτα Παπαδημακοπούλου http://www.culture21century.gr/2015/07/belinda-alexandra-book-review.html ΤΟ ΡΟΔΟ ΤΗΣ ΤΟΣΚΑΝΗΣ της Belinda

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΤΑNΓΚΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

ΤΟ ΤΑNΓΚΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΤΟ ΤΑNΓΚΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ Bασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Γιάννη Ξανθούλη N-ORASIS ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΤΕΛΙΔΑΚΗΣ ΔΙΑΝΟΜH Περιεχόμενα 7 // Συντελεστές 9 // Ηθοποιοί 11 // Σύνοψη 13 // Σημείωμα σκηνοθέτη

Διαβάστε περισσότερα

Σπουδές στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, στο τμήμα Τεχνολογίας τροφίμων.

Σπουδές στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, στο τμήμα Τεχνολογίας τροφίμων. A.K. 0176 Επώνυμο Κανλής Ονομα Οδυσσέας Ψευδώνυμο/καλλιτεχνικό όνομα Πάγκαρος Τόπος γεννήσεως Θεσσαλονίκη Ημερομηνία γεννήσεως 1993 Βιογραφικά στοιχεία Σπουδές στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, στο τμήμα Τεχνολογίας

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΓΑΜΟΣ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΩΣ. Διασκευή ενός κεφαλαίου του λογοτεχνικού βιβλίου. (Δημιουργική γραφή)

Ο ΓΑΜΟΣ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΩΣ. Διασκευή ενός κεφαλαίου του λογοτεχνικού βιβλίου. (Δημιουργική γραφή) Ο ΓΑΜΟΣ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΩΣ Διασκευή ενός κεφαλαίου του λογοτεχνικού βιβλίου (Δημιουργική γραφή) Ο γάμος σε μια κλειστή κοινωνία όπως το χωριό που βρισκόταν η παρέα των αγοριών ήταν ένα γεγονός που αφορούσε όλο

Διαβάστε περισσότερα

9/7 31/7 Θεατρική παράσταση ΟΜΑΔΑΣ 33 «ΕΞΟΔΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ»

9/7 31/7 Θεατρική παράσταση ΟΜΑΔΑΣ 33 «ΕΞΟΔΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ» 9/7 31/7 Θεατρική παράσταση ΟΜΑΔΑΣ 33 «ΕΞΟΔΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ» Πολλές φορές ο μόνος τρόπος για να αφηγηθείς τη δική σου ιστορία είναι μέσα από τις ιστορίες των άλλων. Ίσως ο μόνος τρόπος για να μιλήσεις για το

Διαβάστε περισσότερα

Ο Μικρός Βορράς σε συνεργασία µε το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Διοργανώνουν επιµορφωτικό-βιωµατικό Σεµινάριο. Εισήγηση: Τάσος Ράτζος

Ο Μικρός Βορράς σε συνεργασία µε το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Διοργανώνουν επιµορφωτικό-βιωµατικό Σεµινάριο. Εισήγηση: Τάσος Ράτζος Ο Μικρός Βορράς σε συνεργασία µε το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Διοργανώνουν επιµορφωτικό-βιωµατικό Σεµινάριο µε θέµα «ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ Ο ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΔΡΑΣΗ» «όλη η Ελένη σε µία ώρα» Εισήγηση: Τάσος

Διαβάστε περισσότερα

19/01 4/02 ( 2 η παράταση) ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ: Ξένος στην πόλη. Αόρατη Όλγα του Γιάννη Τσίρου

19/01 4/02 ( 2 η παράταση) ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ: Ξένος στην πόλη. Αόρατη Όλγα του Γιάννη Τσίρου 19/01 4/02 ( 2 η παράταση) ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ: Ξένος στην πόλη Αόρατη Όλγα του Γιάννη Τσίρου Μια νεαρή μετανάστρια πέφτει θύμα του τράφικινγκ και αποτελεί αντικείμενο σκληρής συναλλαγής. Οι σκοτεινές διαδρομές

Διαβάστε περισσότερα

55.000.000. ΣΟΝ ΠΕΝ (2 Βραβεία Oscar MILK-ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΠΟΤΑΜΙ) ΧΑΒΙΕ ΜΠΑΡΔΕΜ RELEASE 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ. Από το σκηνοθέτη του TAKEN (Η ΑΡΠΑΓΗ) www.audiovisual.

55.000.000. ΣΟΝ ΠΕΝ (2 Βραβεία Oscar MILK-ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΠΟΤΑΜΙ) ΧΑΒΙΕ ΜΠΑΡΔΕΜ RELEASE 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ. Από το σκηνοθέτη του TAKEN (Η ΑΡΠΑΓΗ) www.audiovisual. $ 55.000.000 RELEASE 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2015 Από το σκηνοθέτη του TAKEN (Η ΑΡΠΑΓΗ) ΣΟΝ ΠΕΝ (2 Βραβεία Oscar MILK-ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΠΟΤΑΜΙ) ΧΑΒΙΕ ΜΠΑΡΔΕΜ (Βραβείο Oscar ΚΑΜΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΟΘΑΝΑΤΟΥΣ) ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

2 ο Δημοτικό Σχολείο Λιτοχώρου

2 ο Δημοτικό Σχολείο Λιτοχώρου 2 ο Δημοτικό Σχολείο Λιτοχώρου Μικροί λογοτέχνες του Σχολείου μας βραβεύονται Το 2 ο Δημοτικό Σχολείο Λιτοχώρου συμμετείχε στον 4 ο Πανελλήνιο και Παγκύπριο διαγωνισμό για παιδιά και εφήβους στην κατηγορία

Διαβάστε περισσότερα

Ο "Παραμυθάς" Νίκος Πιλάβιος στα Χανιά

Ο Παραμυθάς Νίκος Πιλάβιος στα Χανιά Ο "Παραμυθάς" Νίκος Πιλάβιος στα Χανιά 18 Ιαν 2014 Χανιά (18/1), Σταλός (19/1), Χανιά 18.01 έως 19.01 Ο "Παραμυθάς" Νίκος Πιλάβιος στα Χανιά Ο Παραμυθάς των παιδικών μας χρόνων έρχεται στην Κρήτη Όταν

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝ ΚΙΝΗΣΙΣ- ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΣΥΝ ΚΙΝΗΣΙΣ- ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Επικοινωνία ΣυνΚίνησις 2155304973, 6973933877 info@sinkinisis.com www.sinkinisis.com ΣΥΝ ΚΙΝΗΣΙΣ- ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ: 1 η σκηνή: στίχοι 1-82

ΠΡΟΛΟΓΟΣ: 1 η σκηνή: στίχοι 1-82 ΠΡΟΛΟΓΟΣ: 1 η σκηνή: στίχοι 1-82 1.Α. Ο ρόλος και η λειτουργία του Προλόγου ως δομικό στοιχείο της τραγωδίας: Ο πρόλογος μιας τραγωδίας αποτελεί τα πρώτο από τα απαγγελλόμενα μέρη και εκτελείται από τους

Διαβάστε περισσότερα

«ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΙΟΥΛΙΟ»

«ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΙΟΥΛΙΟ» «ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΙΟΥΛΙΟ» Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών συμμετέχει για 4 η συνεχή χρονιά στην καλοκαιρινή εκστρατεία για παιδιά που φέτος οργανώνει

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΤΟΥ JOSTEIN GAARDER

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΤΟΥ JOSTEIN GAARDER ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΤΟΥ JOSTEIN GAARDER 1 Α Ομάδα «Κάθεσαι καλά, Γκέοργκ; Καλύτερα να καθίσεις, γιατί σκοπεύω να σου διηγηθώ μια ιστορία για γερά νεύρα». Με αυτόν τον τρόπο ο συγγραφέας του βιβλίου

Διαβάστε περισσότερα

21 Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Δρ. Νάσια Δακοπούλου

21 Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Δρ. Νάσια Δακοπούλου 21 Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Δρ. Νάσια Δακοπούλου Υποστήριξη στην αποτελεσματική διαχείριση του αναλυτικού προγράμματος μέσα από την υλοποίηση ενεργητικών διδακτικών τεχνικών. Γνωριμία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ Α.Ε.

ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ Α.Ε. ιστορίες της 17 ιστορίες της Πρωτοχρονιάς Παραμύθια: Βαλερί Κλες, Έμιλι-Ζιλί Σαρμπονιέ, Λόρα Μιγιό, Ροζέ-Πιερ Μπρεμό, Μονίκ Σκουαρσιαφικό, Καλουάν, Ιμπέρ Μασουρέλ, Ζαν Ταμπονί-Μισεράτσι, Πολ Νέισκενς,

Διαβάστε περισσότερα

Σε συνεργασία με τον Δήμο Άργους Ορεστικού Σάββατο 26 Μαΐου 2018, στις 21:00

Σε συνεργασία με τον Δήμο Άργους Ορεστικού Σάββατο 26 Μαΐου 2018, στις 21:00 Η "Ασκητική" του Νίκου Καζαντζάκη στο Πολιτιστικό Κέντρο Άργους Ορεστικού από το Κρατικό Θέ ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Σε συνεργασία με τον Δήμο Άργους Ορεστικού Σάββατο 26 Μαΐου 2018, στις 21:00

Διαβάστε περισσότερα

ΙΚΜΠΑΛ ΜΑΛΑΛΑ ΕΝΑ ΓΕΝΝΑΙΟ ΑΓΟΡΙ ΕΝΑ ΓΕΝΝΑΙΟ ΚΟΡΙΤΣΙ JEANETTE WINTER JEANETTE WINTER. Βραβείο. ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ www.epbooks.gr

ΙΚΜΠΑΛ ΜΑΛΑΛΑ ΕΝΑ ΓΕΝΝΑΙΟ ΑΓΟΡΙ ΕΝΑ ΓΕΝΝΑΙΟ ΚΟΡΙΤΣΙ JEANETTE WINTER JEANETTE WINTER. Βραβείο. ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ www.epbooks.gr JEANETTE WINTER ΙΚΜΠΑΛ ΕΝΑ ΓΕΝΝΑΙΟ ΑΓΟΡΙ JEANETTE WINTER ΜΑΛΑΛΑ ΕΝΑ ΓΕΝΝΑΙΟ ΚΟΡΙΤΣΙ Βραβείο ΜΑΛΑΛΑ ΓΙΟΥΣΑΦΖΑΪ ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ ISBN 978-960-569-305-3 Κωδ. μηχ/σης 12.263 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ www.epbooks.gr

Διαβάστε περισσότερα

Γιώργος Κωστόγιαννης: Από την Καντρέβα στην Πάτρα κυνηγώντας το όνειρο...

Γιώργος Κωστόγιαννης: Από την Καντρέβα στην Πάτρα κυνηγώντας το όνειρο... Γιώργος Κωστόγιαννης: Από την Καντρέβα στην Πάτρα κυνηγώντας το όνειρο... Aθηνά Θανοπούλου 1. Εικόνα: Ο Γιώργος Κωστόγιαννης Ένα ζεστό καλοκαιρινό πρωινό του 1903,στο μικρό ορεινό χωριό Καντρέβα, σημερινή

Διαβάστε περισσότερα

ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ ΧΑΪΚΟΥ

ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ ΧΑΪΚΟΥ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ ΧΑΪΚΟΥ Δ Ρ Α Σ Τ Η Ρ Ι Ο Τ Η Τ Α Δ Η Μ Ι Ο Υ Ρ Γ Ι Κ Η Σ Γ Ρ Α Φ Η Σ Σ Τ Ο Π Λ Α Ι Σ Ι Ο Τ Ο Υ Μ Α Θ Η Μ Α Τ Ο Σ Τ Ω Ν Α Ρ Χ Α Ι Ω Ν Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Ω Ν Γ Ε Ν Ι Κ Η Σ Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ

Διαβάστε περισσότερα

Βούλα Μάστορη. Ένα γεμάτο μέλια χεράκι

Βούλα Μάστορη. Ένα γεμάτο μέλια χεράκι 1 Σειρά Σπουργιτάκια Εκδόσεις Πατάκη Ένα γεμάτο μέλια χεράκι Βούλα Μάστορη Εικονογράφηση: Σπύρος Γούσης Σελ. 91 Δραστηριότητες για Γ & Δ τάξη Συγγραφέας: Η Βούλα Μάστορη γεννήθηκε στο Αγρίνιο. Πέρασε τα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΜΗΜΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΓΗΤΗΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΜΗΜΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΓΗΤΗΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟ: 4 ο ΓΕΛ ΛΑΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ: Β5 ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΓΗΤΗΣ: κ. Καραθάνος ΜΑΘΗΤΕΣ: ΤΡΙΠΟ Η ΚΩΝ/ΝΑ, ΤΣΑΝΣΙΖΗ ΚΛΕΛΙΑ, ΧΡΥΣΑΦΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΤΣΑ ΗΜΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΤΣΙΓΑΡΙ ΑΣ ΑΡΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: 2013

Διαβάστε περισσότερα

Μαρούλα Κλιάφα Μελίνα Κ Γεράσιμος Κ.: Μάριος Κ.

Μαρούλα Κλιάφα Μελίνα Κ Γεράσιμος Κ.: Μάριος Κ. Την Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017, η συγγραφέας Μαρούλα Κλιάφα επισκέφτηκε το σχολείο μας και συναντήθηκε με τους μαθητές και τις μαθήτριες του Α2, Β1, Β5. Οι μαθητές/ριες του Α2 ασχολήθηκαν στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

Μιλώντας με τα αρχαία

Μιλώντας με τα αρχαία Επίσκεψη στο μαντείο της Δωδώνης Πώς έβλεπαν το μέλλον οι αρχαίοι; Πώς λειτουργούσε το πιο αρχαίο μαντείο της Ελλάδας; Τι μορφή, σύμβολα και ρόλο είχε ο κύριος θεός του, ο Δίας; Τι σημασία είχαν εκεί οι

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ

ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΘΛΗΣΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ πάμε θέατρο

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΘΛΗΣΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ πάμε θέατρο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΘΛΗΣΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2014 πάμε θέατρο Προπώληση Για το «Πάμε θέατρο» η προπώληση των εισιτηρίων καθώς και το κόστος μεταφοράς με το πούλμαν θα γίνεται στη γραμματεία

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΡΤΙΝΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΟΜΑΔΑ Β. Ερώτηση 1 α

ΧΑΡΤΙΝΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΟΜΑΔΑ Β. Ερώτηση 1 α ΧΑΡΤΙΝΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΟΜΑΔΑ Β Ερώτηση 1 α Το βιβλίο με τίτλο «Χάρτινη Αγκαλιά», της Ιφιγένειας Μαστρογιάννη, περιγράφει την ιστορία ενός κοριτσιού, της Θάλειας, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Φεύγει

Διαβάστε περισσότερα

Σαν τα φύλλα του καπνού-λία Ζώτου & Θοδωρής Καραγεωργίου

Σαν τα φύλλα του καπνού-λία Ζώτου & Θοδωρής Καραγεωργίου Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014 Σαν τα φύλλα του καπνού-λία Ζώτου & Θοδωρής Καραγεωργίου Στο «Σαν τα φύλλα του καπνού» εξιστορείται μια ευαίσθητη, ρομαντική και νοσταλγική ιστορία που μας συγκινεί και μας ταξιδεύει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ Μιχαέλα Δριμάκη Θάνος Λύκος Χρυσάνθη Μαντζιαβά Αναστάσης Τατάκης ΙΣΤΟΡΙΚΉ ΑΝΑΔΡΟΜΉ Το 1906 Η ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου αρχίζει με την κινηματογράφηση μιας μικρού μήκους

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΠΙΔΑ. Είμαι 8 χρονών κα μένω στον καταυλισμό μαζί με άλλες 30 οικογένειες.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΠΙΔΑ. Είμαι 8 χρονών κα μένω στον καταυλισμό μαζί με άλλες 30 οικογένειες. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΠΙΔΑ Είμαι 8 χρονών κα μένω στον καταυλισμό μαζί με άλλες 30 οικογένειες. Μέχρι πριν λίγες μέρες βρισκόμουν στο χωριό μου το Ριζοκάρπασο, αλλά μετά την εισβολή ήρθαμε με την μητέρα μου

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΝΤΙΓΟΝΗ» του Σοφοκλή & «ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ» του Αριστοφάνη. στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου

«ΑΝΤΙΓΟΝΗ» του Σοφοκλή & «ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ» του Αριστοφάνη. στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου «ΑΝΤΙΓΟΝΗ» του Σοφοκλή & «ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ» του Αριστοφάνη Συνάδελφοι/σες στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου Αθήνα 15/6/2016 Αρ.πρωτ.:479 Ο Σύλλογος μας σε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε,

Διαβάστε περισσότερα

Το κορίτσι με τα πορτοκάλια. Εργασία Χριστουγέννων στο μάθημα της Λογοτεχνίας. [Σεμίραμις Αμπατζόγλου] [Γ'1 Γυμνασίου]

Το κορίτσι με τα πορτοκάλια. Εργασία Χριστουγέννων στο μάθημα της Λογοτεχνίας. [Σεμίραμις Αμπατζόγλου] [Γ'1 Γυμνασίου] Το κορίτσι με τα πορτοκάλια Εργασία Χριστουγέννων στο μάθημα της Λογοτεχνίας [Σεμίραμις Αμπατζόγλου] [Γ'1 Γυμνασίου] Εργασία Χριστουγέννων στο μάθημα της Λογοτεχνίας: Σεμίραμις Αμπατζόγλου Τάξη: Γ'1 Γυμνασίου

Διαβάστε περισσότερα

ΣΙΝΕ ΜΕΛΙΝΑ 2015 ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. αφιέρωμα στην κωμωδία. Γενική Είσοδος 5. INFO: Ώρες έναρξης Α προβολή 21:00 Β προβολή 23:00

ΣΙΝΕ ΜΕΛΙΝΑ 2015 ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. αφιέρωμα στην κωμωδία. Γενική Είσοδος 5. INFO: Ώρες έναρξης Α προβολή 21:00 Β προβολή 23:00 ΣΙΝΕ ΜΕΛΙΝΑ 2015 ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ INFO: Ώρες έναρξης Α προβολή 21:00 Β προβολή 23:00 Γενική Είσοδος 5 3 για παιδιά, φοιτητές, ανέργους, Α.Μ.Ε.Α, συνταξιούχους, πολύτεκνους ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Επιμέλεια έκδοσης: Καρακώττα Τάνια. 3 ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Έτος έκδοσης: 2017 ISBN:

Επιμέλεια έκδοσης: Καρακώττα Τάνια. 3 ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Έτος έκδοσης: 2017 ISBN: Η συγγραφή-εικονογράφηση του παραμυθιού έγινε από τους μαθητές και τις μαθήτριες του Γ2 τμήματος του 3 ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Διαπεριφερειακό Θεματικό Δίκτυο:

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α Ι Θ Ρ Η Σ Κ Ε Υ Μ Α

Διαβάστε περισσότερα

Ο κόσμος του Κινηματογράφου στον κόσμο μας: Επιδράσεις και Επιρροές

Ο κόσμος του Κινηματογράφου στον κόσμο μας: Επιδράσεις και Επιρροές Ο κόσμος του Κινηματογράφου στον κόσμο μας: Επιδράσεις και Επιρροές Καβαλλάρη Κατερίνα Β2 Καμπίτση Εμμανουέλα Β2 Κόρμπος Βασίλης Β2 Κοττάκη Δήμητρα Β2 Κινηματογράφος και Λογοτεχνία Harry Potter Κινηματογράφος

Διαβάστε περισσότερα

Κεντρική Βιβλιοθήκη. Δομοκού 2 Σταθμός Λαρίσης ΤΚ.10440 Τηλ. 210-8810884 email:publibrath@yahoo.gr

Κεντρική Βιβλιοθήκη. Δομοκού 2 Σταθμός Λαρίσης ΤΚ.10440 Τηλ. 210-8810884 email:publibrath@yahoo.gr Κεντρική Βιβλιοθήκη Δομοκού 2 Σταθμός Λαρίσης ΤΚ.10440 Τηλ. 210-8810884 email:publibrath@yahoo.gr Δευτέρα 16 Ιουνίου, 11:00-1:00, το πρωί Πνευστά και κρουστά. Αντίθετοι κόσμοι κοινές μελωδίες Με τη συνοδεία

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ

ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ - Α,α,α,α,α,α,α! ούρλιαξε η Νεφέλη - Τρομερό! συμπλήρωσε η Καλλιόπη - Ω, Θεέ μου! αναφώνησα εγώ - Απίστευτα τέλειο! είπε η Ειρήνη και όλες την κοιτάξαμε λες και είπε

Διαβάστε περισσότερα

«Tα 14 Πράγματα που Κάνουν οι Καταπληκτικοί Γονείς», από την ψυχολόγο-συγγραφέα Dr. Λίζα Βάρβογλη!

«Tα 14 Πράγματα που Κάνουν οι Καταπληκτικοί Γονείς», από την ψυχολόγο-συγγραφέα Dr. Λίζα Βάρβογλη! «Tα 14 Πράγματα που Κάνουν οι Καταπληκτικοί Γονείς», από την ψυχολόγο-συγγραφέα Dr. Λίζα Βάρβογλη! Οι καταπληκτικοί γονείς κάνουν καταπληκτικά πράγματα! Και δεν εννοώ περίπλοκα, δύσκολα, ή κάτι τέτοιο,

Διαβάστε περισσότερα