Αγωνιστικοί Κανονισμοί Μπόουλιγκ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Αγωνιστικοί Κανονισμοί Μπόουλιγκ"

Transcript

1 Αγωνιστικοί Κανονισμοί Μπόουλιγκ 1. ΠΑΙΓΝΙΔΙ Ένα παιγνίδι μπόουλιγκ αποτελείται από δέκα φρέημ. Ο μπόουλερ θα πρέπει να ρίξει δύο μπαλιές στο καθένα από τα 9 πρώτα φρέημ, εκτός αν πετύχει στράικ στο φρέημ, οπότε ρίχνει μόνο μία μπαλιά. Σε περίπτωση που ο μπόουλερ πετύχει στράικ στο δέκατο φρέημ, τότε θα πρέπει να ρίξει δύο επιπρόσθετες μπαλιές στον ίδιο διάδρομο που έπαιξε το δέκατο φρέημ. Αν πετύχει σπέαρ στο δέκατο φρέημ, τότε θα πρέπει να ρίξει μια επιπρόσθετη μπαλιά στον ίδιο διάδρομο. 2. ΣΤΡΑΪΚ Σημειώνεται στράικ όταν ο μπόουλερ μετά από έγκυρη προσπάθεια ρίξει κάτω με τη πρώτη μπαλιά και τα δέκα στημένα πινς. Στο φρέημ που σημειώνεται το στράικ προστίθενται εκτός από τα δέκα πινς που οφείλονται στο στραϊκ και τα πινς των επόμενων δύο μπαλιών. Σημειώνεται με Χ στο άνω αριστερό τετραγωνάκι του φρέημ. 3. ΔΙΠΛΟ Είναι δύο συνεχόμενα στράικ αποτέλεσμα έγκυρων προσπαθειών. 4. ΤΡΙΠΛΟ Είναι τρία συνεχόμενα στράικ αποτέλεσμα έγκυρων προσπαθειών. Δώδεκα συνεχόμενα στράικ κάνουν 300 πινς, που είναι και η μέγιστη επίδοση σ' ένα παιγνίδι. 5. ΣΠΕΑΡ Σημειώνεται σπέαρ όταν ο μπόουλερ μετά από έγκυρη προσπάθεια ρίχνει κάτω με τη δεύτερη μπαλιά και τα υπόλοιπα πινς που έμειναν όρθια μετά από την πρώτη μπαλιά. Σημειώνεται με / στο άνω δεξιό τετραγωνάκι του φρέημ. 6. ΑΝΟΙΚΤΟ ΦΡΕΗΜ Ανοικτό φρέημ σημειώνεται όταν ο μπόουλερ μετά από δύο έγκυρες μπαλιές στο ίδιο φρέημ, αποτύχει να ρίξει κάτω και τα δέκα πινς. Ο αριθμός των πεσμένων πινς της πρώτης μπαλιάς σημειώνεται στο άνω αριστερό τετραγωνάκι του φρέημ, ενώ ο αριθμός των πεσμένων πινς της δεύτερης μπαλιάς σημειώνεται στο άνω δεξιό τετραγωνάκι. Στην περίπτωση που ο μπόουλερ αποτύχει με τη δεύτερη μπαλιά να ρίξει οποιοδήποτε πιν τότε η μπαλιά αυτή σημειώνεται με - στο άνω δεξιό τετραγωνάκι του φρέημ.

2 7. ΣΠΛΙΤ Είναι η ειδική διάταξη των πινς που παραμένουν όρθια μετά από την πρώτη μπαλιά, όπου το μπροστινό κεντρικό πιν έχει πέσει και νοουμένου ότι: (α) Ένα τουλάχιστον πιν έχει πέσει μεταξύ δύο ή περισσότερων πινς που παρέμειναν όρθια (π.χ. 7-9, 3-10) (β) τουλάχιστον ένα πιν έχει πέσει που είναι αμέσως μπροστά από δύο ή περισσότερα πινς που παρέμειναν όρθια (π.χ. 5-6). Το σπλιτ σημειώνεται με Ο γύρω από το άνω αριστερό τετραγωνάκι του φρέημ και ο αριθμός των πεσμένων πινς από την πρώτη μπαλιά γράφεται εντός του κύκλου. Αν επιτευχθεί σπέαρ με τη δεύτερη μπαλιά, τότε σημειώνεται ανάλογα / στο άνω δεξιό τετραγωνάκι του φρέημ, αν όχι, τότε σημειώνεται ο αριθμός των πεσμένων πινς με τη δεύτερη μπαλιά. 8. ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΙΓΝΙΔΙΟΥ Το παιγνίδι θα πρέπει να διεξάγεται σε δύο παραπλήσιους διαδρόμους, ώστε να γίνεται εναλλαγή διαδρόμου σε κάθε φρέημ. Επιπρόσθετες μπαλιές λόγω σπέαρ ή στράικ στο δέκατο φρέημ, θα πρέπει να ρίχνονται στον ίδιο διάδρομο που ρίχτηκε η πρώτη μπαλιά του δέκατου φρέημ. 9. ΣΕΙΡΑ ΣΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΠΑΙΓΝΙΔΙΟΥ Δύο ή περισσότεροι μπόουλερ που αγωνίζονται σε παραπλήσιους διαδρόμους, θα πρέπει να ρίχνουν τις μπαλιές τους σε κάθε φρέημ διαδοχικά και σε προκαθορισμένη σειρά (διάταξη). Κάθε μπόουλερ θα πρέπει να συμπληρώσει τις επιπρόσθετες μπαλιές του στο δέκατο φρέημ (ως αποτέλεσμα σπέαρ ή στράικ) αμέσως μετά τις κανονικές μπαλιές του, προτού ο επόμενος μπόουλερ ρίξει την πρώτη του μπαλιά στο φρέημ αυτό. Δεν επιτρέπονται αλλαγές στη σειρά των μπόουλερς μετά που θα αρχίσει ο αγώνας, ή κατά τη διάρκειά του (συνήθως είναι 3 παιγνιδιών), εκτός αν αποφασίσουν διαφορετικά οι διοργανωτές. Επιτρέπονται έως δύο αλλαγές σε κάθε παιγνίδι. 10. ΔΙΑΚΟΠΗ ΣΕ ΠΑΙΓΝΙΔΙ Ο διαιτητής (υπεύθυνος διοργάνωσης) μπορεί να διακόψει ένα παιγνίδι και να διατάξει τη συνέχιση του σ' άλλους διαδρόμους, όταν λόγω βλάβης στο μηχανικό εξοπλισμό των αρχικών διαδρόμων, κινδυνεύει το παιγνίδι να διαρκέσει πέραν του κανονικού χρόνου, με αποτέλεσμα ο αγώνας να καθυστερήσει πολύ να συμπληρωθεί. Αν το παιγνίδι και κατά συνέπεια ο αγώνας, δεν μπορεί να συμπληρωθεί την ίδια μέρα και θα ορισθεί για άλλη μέρα, τότε θα πρέπει να επαναρχίσει από το σημείο που διακόπηκε. 11. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΙΣΟΠΑΛΙΑΣ Για τις περιπτώσεις που επιβάλλεται η ανάδειξη νικητή, παίζονται το 9ο και 10ο φρέημ.

3 12. ΕΓΚΥΡΗ ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΠΙΝΣ Εφόσον ένα παιγνίδι έχει επίσημα αρχίσει, τότε κάθε μπαλιά μετρά εκτός αν θεωρήθηκε "νεκρή" η μπαλιά. Στην περίπτωση αυτή τα πινς επανατοποθετούνται και η μπαλιά επαναλαμβάνεται. Η πτώση των πινς θεωρείται έγκυρη και καταγράφεται στο ενεργητικό του μπόουλερ όταν: (α) ύστερα από χτύπημα τους από τη μπάλα παραμένουν πεσμένα στο διάδρομο ή στα πλαϊνά αυλάκια (τα πινα αυτά θα πρέπει να απομακρυνθούν πριν την επόμενη μπαλιά). (β) η πτώση τους προκαλείται από σύγκρουση τους με άλλο ή άλλα πινς που επιστρέφουν στον αγωνιστικό χώρο, αφού χτύπησαν προηγουμένως στα γύρω τοιχώματα ή στη ράβδο εκκαθαρίσεως ενώ αυτή παραμένει στάσιμη και προτού κινηθεί για να απομακρύνει τα πεσμένα πινς. (γ) διαπιστωθεί, ακόμη και μετά το ρίξιμο της μπάλας, ότι ένα ή περισσότερα πινς δεν βρίσκονται τοποθετημένα στην κανονική τους θέση, χωρίς όμως να λείπουν. Είναι ευθύνη του κάθε παίκτη να διαπιστώσει ότι όλα τα πινς βρίσκονται σωστά τοποθετημένα. Ο μπόουλερ έχει το δικαίωμα να απαιτήσει να τοποθετηθούν τα πινς στην κανονική τους θέση. Επίσης πινς που μετακινήθηκαν από την ορθή τους θέση από το μηχανικό εξοπλισμό τοποθέτησης των πινς θα πρέπει να παραμείνουν ως έχουν και δεν επιτρέπεται η διόρθωση της θέσης τους στη δεύτερη μπαλιά, όταν γίνεται προσπάθεια για σπέαρ. 13. ΑΚΥΡΗ ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΠΙΝΣ Η πτώση των πινς θεωρείται άκυρη όταν: (α) η πτώση προκαλείται από μπάλα που έχει ξεφύγει από το διάδρομο προτού χτυπήσει τα πινς. (β) η πτώση προκαλείται από μπάλα που αναπηδά από το πίσω τοίχωμα και επιστρέφει στο διάδρομο. (γ) όρθιο πιν πέσει (έστω και αν κουνιέται ή πάει να πέσει) μετά από επαφή με το μηχανισμό τοποθετήσεως των πινς ή ενώ απομακρύνονται τα πεσμένα πινς ή όταν το πιν ελευθερωθεί και πέσει από το μηχανισμό τοποθέτησης των πινς. Στις περιπτώσεις αυτές το πιν θα πρέπει να τοποθετηθεί στην αρχική του θέση πριν το ρίξιμο της πρώτης μπαλιάς. (δ) ο μπόουλερ υποπέσει σε σφάλμα στην προσπάθεια του να ρίξει τη μπάλα. Σημείωση : Πινς που εκσφενδονίζονται από το διάδρομο, αναπηδούν και επιστρέφοντας μένουν όρθια στο διάδρομο, δεν καταγράφονται ότι έχουν πέσει. 14. ΝΕΚΡΗ ΜΠΑΛΙΑ Η μπαλιά θεωρείται νεκρή όταν: (α) μετά που ο μπόουλερ έχει ρίξει τη μπαλιά του, διαπιστωθεί αμέσως ότι ένα ή περισσότερα πινς λείπουν από τη θέση τους. (β) ένας μπόουλερ ρίξει σε λανθασμένο διάδρομο ή όχι στην προκαθορισμένη σειρά του.

4 (γ) ένας μπόουλερ εμποδιστεί από άλλο μπόουλερ, θεατή ή κινούμενο αντικείμενο καθώς ρίχνεται η μπαλιά και πριν την ολοκλήρωση της προσπάθειας. Στην περίπτωση αυτή ο μπόουλερ δύναται να επιλέξει να αποδεχθεί το αποτέλεσμα της μπαλιάς του ή να επαναλάβει την προσπάθεια του. (δ) οποιαδήποτε πινς μετακινηθούν ή πέσουν καθ' οιονδήποτε τρόπο, καθώς ο μπόουλερ ρίχνει τη μπαλιά του και πριν η μπάλα πλησιάσει τα πινς. (ε) η μπάλα του μπόουλερ έρθει σε επαφή με οποιοδήποτε ξένο αντικείμενο. Η μπαλιά που θεωρείται "νεκρή" δεν καταγράφεται. Τα πινς που έπεσαν τοποθετούνται στη θέση τους και ο παίκτης καλείται να ξαναρίξει. 15. ΠΙΝΣ ΠΟΥ ΜΕΤΡΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ Τα μόνα πινς που μετρούν και καταγράφονται είναι αυτά που έχουν πέσει ή εκσφενδονισθεί εκτός διαδρόμου ως αποτέλεσμα έγκυρης μπαλιάς. Ο μπόουλερ θα πρέπει να ρίχνει τις μπαλιές του στο κάθε φρέημ στην κανονική του σειρά. 16. ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΙΝΣ Πιν που έχει σπάσει ή πάθει σοβαρή ζημιά κατά τη διάρκεια του παιγνιδιού θα πρέπει να αντικατασταθεί αμέσως με άλλο πιν του ιδίου βάρους και φυσικής κατάστασης με αυτά που χρησιμοποιούνται. Ο Διαιτητής (υπεύθυνος διοργάνωσης) θα είναι το μόνο αρμόδιο πρόσωπο σ' όλες τις περιπτώσεις, να κρίνει για την αντικατάσταση των πινς. Σπασμένο πιν δεν αλλοιώνει την επίδοση που έχει πετύχει ο μπόουλερ. Ο αριθμός των πινς που έχουν πέσει έγκυρα, καταγράφεται και στη συνέχεια αντικαθίσταται το σπασμένο πιν. 17. ΧΡΗΣΗ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟΥ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥ Σε περίπτωση που μόνο ένας μπόουλερ ή και οι δύο πρώτοι στη σειρά μπόουλερ των αντιπάλων ομάδων ρίξουν τις μπαλιές τους σε λανθασμένο διάδρομο και το λάθος διαπιστωθεί προτού ρίξει άλλος μπόουλερ, τότε οι μπαλιές θεωρούνται νεκρές και επαναλαμβάνονται στους σωστούς διαδρόμους. Αν περισσότεροι από ένας μπόουλερ της ίδιας ομάδας ρίξουν σε λανθασμένο διάδρομο, τότε το παιγνίδι θα πρέπει να συμπληρωθεί χωρίς διόρθωση. Το επόμενο όμως παιγνίδι πρέπει να αρχίσει στους σωστούς προκαθορισμένους διαδρόμους. Στις ατομικές διοργανώσεις όπου ο μπόουλερ καλείται να παίξει συνήθως δύο διαδοχικά φρέημ, εάν ο μπόουλερ ρίξει τις μπαλιές του σε λανθασμένους διαδρόμους, τότε οι μπαλιές θεωρούνται νεκρές και καλείται ο μπόουλερ να επαναλάβει τις μπαλιές του στους σωστούς διαδρόμους, εφόσον βέβαια το λάθος διαπιστώθηκε πριν ο αντίπαλος μπόουλερ ρίξει τις δικές του μπαλιές. Αν το λάθος διαπιστωθεί μετά που ο αντίπαλος μπόουλερ έχει ρίξει τις μπαλιές του, τότε οι μπαλιές αυτές μετρούν. Ο πρώτος μπόουλερ θα πρέπει να ρίξει όμως τις επόμενες μπαλιές του στους σωστούς διαδρόμους.

5 18. ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΜΠΑΛΕΣ Οι μπάλες που χρησιμοποιούν οι μπόουλερ σε επίσημες διοργανώσεις, εφόσον είναι ιδιόκτητες (συνήθως φέρουν και τα αρχικά του κατόχου/ιδιοκτήτη), απαγορεύεται να χρησιμοποιούνται από άλλους διαγωνιζόμενους μπόουλερς, εκτός στις περιπτώσεις που ο κάτοχος/ιδιοκτήτης της μπάλας δώσει τη συγκατάθεση του να χρησιμοποιήσει άλλος μπόουλερ τη μπάλα του. 19. ΣΦΑΛΜΑ (ΦΑΟΥΛ) - ΟΡΙΣΜΟΣ Σημειώνεται σφάλμα (φάουλ) όταν ο μπόουλερ κατά τη διάρκεια της προσπάθειας του να ρίξει τη μπαλιά του ή μετά το ρίξιμο, περάσει τη γραμμή του σφάλματος (φάουλ) και αγγίξει οποιοδήποτε μέρος του διαδρόμου ή του μηχανικού εξοπλισμού. Σε περίπτωση που σημειώνεται σφάλμα, η μπαλιά λογαριάζεται ως έγκυρη, τα πινς που πιθανόν να έχουν πέσει δεν καταγράφονται και ο μπόουλερ μηδενίζεται στη συγκεκριμένη μπαλιά. Στην περίπτωση που ο μπόουλερ υποπέσει σε σφάλμα το οποίο ο αυτόματος μηχανισμός επισήμανσης του σφάλματος αποτύχει να επισημάνει αλλά γίνεται αντιληπτό από τους δύο αρχηγούς των ομάδων και/ή τα άλλα μέλη των αντιπάλων ομάδων που διαγωνίζονται στο διάδρομο/διαδρόμους που διαπράχθηκε το σφάλμα ή από τον επίσημο γραφέα ή από τον Διαιτητή (υπεύθυνο της διοργάνωσης), τότε το σφάλμα επικυρώνεται και καταγράφεται. Απαγορεύεται οποιαδήποτε παρέμβαση για να αποτρέψει μπόουλερ από του να υποπέσει σε σφάλμα. 20. ΣΚΟΠΙΜΟ ΣΦΑΛΜΑ Όταν ο μπόουλερ διαπράξει σκόπιμο σφάλμα για να εκμεταλλευτεί το γεγονός, τότε μηδενίζεται στο φρέημ που έγινε το σκόπιμο σφάλμα. 21. ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΣΦΑΛΜΑΤΟΣ Το σφάλμα θα πρέπει να καταγράφεται ως μπαλιά που έγινε, αλλά τα πινς που έτυχε να πέσουν στη συγκεκριμένη μπαλιά δεν λογαριάζονται και ο μπόουλερ μηδενίζεται στη μπαλιά αυτή. Όταν ο μπόουλερ κάνει σφάλμα στην πρώτη του μπαλιά, τα πινς επανατοποθετούνται και μόνο τα πινς που θα πέσουν με τη δεύτερη μπαλιά λογαριάζονται. Σημειώνεται σπέαρ αν έχουν πέσει όλα τα πινς ή ως λάθος αν έχουν πέσει μόνο μερικά πινς. 22. ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΜΠΑΛΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ Στην περίπτωση που υπάρχει διαφορά/ένσταση για σφάλμα ή για την εγκυρότητα της πτώσης των πινς και η οποία δεν μπορεί να διερευνηθεί/επιλυθεί αμέσως από το Διαιτητή (υπεύθυνο διοργάνωσης), τότε καλείται ο εμπλεκόμενος μπόουλερ να ρίξει μια επιπρόσθετη εναλλακτική μπαλιά ή φρέημ ανάλογα με την περίπτωση. Εάν η ένσταση γίνει στην πρώτη μπαλιά του φρέημ, ο μπόουλερ θα πρέπει να συμπληρώσει το φρέημ και στη συνέχεια να παίξει ακόμη ένα φρέημ αμέσως μετά, εκτός αν το αντικείμενο της διαφοράς/ένστασης είναι κατά πόσον ο μπόουλερ θα πρέπει να πιστωθεί με στράικ ή με λιγότερα

6 πινς στην πρώτη του μπαλιά. Στην περίπτωση αυτή το πιν ή τα πινς για τα οποία αμφισβητείται η εγκυρότητα πτώσης τους, θα πρέπει να επανατοποθετηθούν και ο μπόουλερ θα πρέπει να ρίξει άλλη μπαλιά. Εάν η ένσταση γίνει στη δεύτερη μπαλιά του φρέημ, ο μπόουλερ πρέπει να ρίξει μια επιπρόσθετη εναλλακτική μπαλιά με την ίδια διάταξη των πινς που έμειναν όρθια από την πρώτη μπαλιά, εκτός αν το αντικείμενο της αμφισβήτησης είναι κατά πόσο έγινε σφάλμα οπότε δεν χρειάζεται η επιπρόσθετη εναλλακτική μπαλιά. Τα στοιχεία όλων των μπαλιών του συγκεκριμένου φρέημ (κανονικές και επιπρόσθετες εναλλακτικές μπαλιές) καταγράφονται και παραδίδονται στο Διαιτητή (υπεύθυνο της διοργάνωσης) για τα περαιτέρω. Κρίνεται σκόπιμο όπως οι αρχηγοί των εμπλεκομένων ομάδων είναι παρόντες όταν λαμβάνονται και καταγράφονται τα στοιχεία των μπαλιών του συγκεκριμένου φρέημ που έγινε η ένσταση. Οι ενστάσεις θα εξετάζονται από το Διοικητικό Συμβούλιο (Οργανωτική Επιτροπή). 23. ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΣΦΑΛΜΑΤΟΣ Συνήθως η επισήμανση του σφάλματος γίνεται από τον αυτόματο ηλεκτρονικό μηχανισμό επισήμανσης του σφάλματος. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει τέτοιος μηχανισμός, θα πρέπει απαραίτητα να παρίσταται επόπτης/παρατηρητής ο οποίος θα έχει απρόσκοπτη θέα της γραμμής σφάλματος. Απαγορεύεται σε οποιοδήποτε θεατή να εμποδίζει την εκτέλεση των καθηκόντων του επόπτη κατά τη διάρκεια του αγώνα. Η γραμμή σφάλματος επεκτείνεται και πέραν των διαδρόμων. 24. EΝΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΣΦΑΛΜΑ Δεν επιτρέπονται ενστάσεις όταν το σφάλμα επισημαίνεται από τον αυτόματο ηλεκτρονικό μηχανισμό επισήμανσης σφάλματος ή όταν υποδεικνύεται από τον επόπτη/παρατηρητή, εκτός αν αποδειχθεί ότι ο ηλεκτρονικός μηχανισμός δεν λειτουργεί κανονικά ή υπάρχει βαρύνουσα μαρτυρία ότι ο μπόουλερ δεν έκανε σφάλμα. Σε περίπτωση που ο ηλεκτρονικός μηχανισμός αχρηστεύεται προσωρινά, τότε ακολουθείται η πιο κάτω διαδικασία για την επισήμανσης σφάλματος: (α) Η Οργανωτική Επιτροπή διορίζει επόπτη/παρατηρητή της γραμμής σφάλματος, ή (β) Οι επίσημοι γραφείς αναλαμβάνουν το ρόλο επόπτη/παρατηρητή της γραμμής σφάλματος. Η έλλειψη αυτόματου ηλεκτρονικού μηχανισμού επισήμανσης σφάλματος ή η απουσία επόπτη/παρατηρητή της γραμμής σφάλματος θα πρέπει να αποκλείουν τις επιδόσεις των μπόουλερς από το να αναγνωρισθούν ως επίσημες επιδόσεις του Επαρχιακού Συνδέσμου. 25. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΣΗ/ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ/ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ Ενστάσεις που αφορούν την καταγραφή επιδόσεων ή την εγκυρότητα αποτελέσματος

7 παιχνιδιού/αγώνα ή οποιοδήποτε άρθρο των Αγωνιστικών Κανονισμών υποβάλλονται γραπτώς το αργότερο μέσα σε μια ώρα από τη λήξη του αγώνα ή της σειράς παιγνιδιών. Οι ενστάσεις υποβάλλονται μόνο από τα εμπλεκόμενα μέρη (με εξαίρεση το άρθρο 46 για το οποίο όλα τα μέλη του Επαρχιακού Συνδέσμου δικαιούνται να υποβάλουν ένσταση) στο Διαιτητή ή στο Διοικητικό Συμβούλιο του Επαρχιακού τους Συνδέσμου. Ο Διαιτητής δικαιούται αυτεπάγγελτα να καταγγείλει στο Διοικητικό Συμβούλιο, παίκτη ή ομάδα για παράβαση των Αγωνιστικών Κανονισμών. 26. ΔΕΛΤΙΟ ΑΓΩΝΟΣ Οι επιδόσεις των παικτών καταγράφονται στο Δελτίο Αγώνος το οποίο προμηθεύει ο Διαιτητής. Ένας αγώνας για να είναι έγκυρος πρέπει οι αρχηγοί των δύο αντίπαλων ομάδων να συμπληρώνουν και να υπογράφουν το Δελτίο Αγώνος και να το παραδίδουν στο Διαιτητή. Η ίδια διαδικασία ισχύει και για τις άλλες διοργανώσεις (ατομικό, δυάδες κλπ) 27. ΧΩΡΟΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥΣ Δεν επιτρέπεται σε κανένα μπόουλερ να βάζει σημάδια στο χώρο πρόσβασης προς το διάδρομο ή να μεταφέρει σε οποιοδήποτε μέρος του χώρου πρόσβασης/διαδρόμου οποιαδήποτε ουσία η οποία μπορεί να παραποιήσει/καταστρέψει ή αλλοιώσει την επιφάνεια του χώρου πρόσβασης/διαδρόμου και γενικότερα την αγωνιστική κατάσταση του χώρου πρόσβασης/διαδρόμου. Απαγορεύεται η χρήση υλικών όπως πούδρας, ελαφρόπετρας, ρητίνης κλπ, στα παπούτσια του μπόουλιγκ ή στους χώρους πρόσβασης προς τους διαδρόμους. Επίσης απαγορεύεται η χρήση παπουτσιών με σόλες και τακούνια από μαλακό λάστιχο που αφήνουν σημάδια στο δάπεδο και με οποιοδήποτε τρόπο αλλοιώνουν ή διαφοροποιούν τη φυσική κατάσταση των χώρων πρόσβασης. Δεν θα πρέπει να υπάρχει καν πούδρα ή παρόμοιο υλικό στον αγωνιστικό χώρο. 28. ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΙΞΙΜΟ Ο κάθε μπόουλερ που είναι έτοιμος να εισέλθει στο χώρο πρόσβασης στο διάδρομο και να ρίξει τη μπαλιά του έχει τα ακόλουθα δικαιώματα και υποχρεώσεις που αν δεν τηρούνται ευλαβικά αποτελούν καθυστέρηση στο παίξιμο και τιμωρούνται ανάλογα: (α) Ο μπόουλερ θα πρέπει να είναι έτοιμος να ρίξει τη μπαλιά του όταν είναι η σειρά του και δεν πρέπει με κανένα τρόπο να καθυστερήσει την είσοδο του στο χώρο πρόσβασης και να ρίξει τη μπαλιά του, εφόσον ο αμέσως παραπλήσιος διάδρομος στα δεξιά και αριστερά του είναι ελεύθερος. (β) Ο μπόουλερ θα πρέπει να δίδει προτεραιότητα σε άλλο μπόουλερ που βρίσκεται στα δεξιά του στον αμέσως παραπλήσιο διάδρομο και είναι έτοιμος να ρίξει τη μπαλιά του. (γ) Ο μπόουλερ έχει κάθε δικαίωμα να προηγηθεί άλλου μπόουλερ που βρίσκεται στα αριστερά του στον αμέσως παραπλήσιο διάδρομο και να ρίξει τη μπαλιά του. Μπόουλερ που δεν τηρεί τις πιο πάνω προϋποθέσεις προειδοποιείται από το Διαιτητή (υπεύθυνο διοργάνωσης), ο οποίος θα του δείξει "Άσπρη" κάρτα για την πρώτη παράβαση και "Κίτρινη" για τη δεύτερη. Οι προειδοποιήσεις αυτές δεν προϋποθέτουν ποινή. Για την τρίτη και τις μετέπειτα

8 παραβάσεις όμως, ο Διαιτητής θα δείξει στον μπόουλερ "Κόκκινη" κάρτα και θα μηδενισθεί ο μπόουλερ στο φρέημ αυτό. Οι κάρτες ισχύουν για ένα αγώνα/σειρά παιγνιδιών ή αγωνιστική, ανάλογα με την περίπτωση. Δεν επιτρέπεται αδικαιολόγητη καθυστέρηση εκ μέρους ομάδας στη διεξαγωγή του αγώνα. Σε περίπτωση που ομάδα αρνηθεί να συνεχίσει τη διεξαγωγή του αγώνα, ακόμα και μετά τις σχετικές προειδοποιήσεις του Διαιτητή, διακόπτεται ο αγώνας και οι βαθμοί που εκκρεμούν καταχωρούνται υπέρ της αντίπαλης ομάδας. Η ομάδα που, και μετά την υπόδειξη του Διαιτητή, είναι 5 φρέημ πίσω από την πρωτοπόρο ομάδα, τιμωρείται με αφαίρεση 2 βαθμών από τη συνολική της βαθμολογία. Ο εκάστοτε Διαιτητής είναι υπεύθυνος να προειδοποιεί την ομάδα που καθυστερεί. 29. ΠΟΙΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ Οι ακόλουθες ποινές ισχύουν για παράβαση των Κανονισμών και Διατάξεων του αθλήματος, εκτός των περιπτώσεων που υπάρχει συγκεκριμένη ποινή για το διαπραχθέν παράπτωμα: (α) Ο μπόουλερ που παραβαίνει τους Κανονισμούς προειδοποιείται από το Διαιτητή, που θα του δείξει "άσπρη" κάρτα για την πρώτη παράβαση (δεν προϋποθέτει ποινή). (β) Για δεύτερη προειδοποίηση στην ίδια αγωνιστική, ο μπόουλερ αυτόματα αποβάλλεται και δεν θα του επιτραπεί να αγωνισθεί σε επίσημη διοργάνωση του Επαρχιακού Συνδέσμου για τις επόμενες δύο αγωνιστικές. (γ) Εάν ο ίδιος μπόουλερ δεχθεί προειδοποίηση σε 3 διαφορετικές αγωνιστικές στην ίδια αγωνιστική περίοδο, τότε ο μπόουλερ αυτός θα αποκλεισθεί από τις επίσημες διοργανώσεις του Επαρχιακού Συνδέσμου για τις επόμενες 4 αγωνιστικές στην ομάδα στην οποία αγωνίζεται. (δ) Όλα τα παραπτώματα/ποινές υποβάλλονται γραπτώς από το Διαιτητή (υπεύθυνο διοργάνωσης) στο Γραμματέα του Επαρχιακού Συνδέσμου, ο οποίος με τη σειρά του θα γνωστοποιήσει το γεγονός στα ενδιαφερόμενα μέρη. (ε) Ο Διαιτητής έχει το δικαίωμα να αποβάλλει μπόουλερ χωρίς προειδοποίηση, ανάλογα με το βαθμό του παραπτώματος. (στ) Οι ποινές και οι κάρτες μεταφέρονται στην επόμενη αγωνιστική περίοδο. 30. ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (α) Για να δικαιούται παίκτης να συμμετάσχει στο Πρωτάθλημα και στο Κύπελλο Ομάδων του Επαρχιακού Συνδέσμου πρέπει να είναι μέλος του Συνδέσμου και να έχει τακτοποιημένες τις οικονομικές του υποχρεώσεις. (β) Το δικαίωμα εγγραφής των ομάδων στα Πρωταθλήματα και στο Κύπελλο Ομάδων που διοργανώνει ο Επαρχιακός Σύνδεσμος, καθώς επίσης και η συνεισφορά τους έναντι των εξόδων για τη διεξαγωγή των πιο πάνω διοργανώσεων θα καθορίζονται από το Διοικητικό Συμβούλιο. (γ) Το δικαίωμα εγγραφής και η συνεισφορά των παικτών σε άλλες διοργανώσεις του Επαρχιακού Συνδέσμου θα καθορίζονται από το Διοικητικό Συμβούλιο.

9 (δ) Παίκτες ή ομάδες που δεν παρουσιάζονται να αγωνιστούν σύμφωνα με το πρόγραμμα, οφείλουν να καταβάλουν τη συνεισφορά τους έναντι των παιχνιδιών στα οποία θα αγωνίζονταν. 31. ΟΡΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ (α) Το Πρωτάθλημα διεξάγεται σε 2 γύρους με πενταμελείς ομάδες. (β) Κάθε ομάδα δικαιούται να έχει στις τάξεις της ανά πάσα στιγμή μέχρι 7 παίκτες. (γ) Ο ελάχιστος αριθμός παικτών που μπορεί να παρατάξει μια ομάδα στον αγώνα είναι 3. (δ) Κάθε αγωνιστική αποτελείται από 3 παιχνίδια. (ε) Κάθε γυναίκα και κάθε παιδί κάτω των 16 ετών δικαιούνται 8 πινς χάντικαπ. 32. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Σε κάθε αγώνα πρωταθλήματος μοιράζονται 4 βαθμοί. Ένας βαθμός απονέμεται στη νικήτρια ομάδα κάθε παιγνιδιού και ο 4ος βαθμός στην ομάδα που θα συγκεντρώσει στα 3 παιγνίδια το μεγαλύτερο σύνολο σε πινς. Σε περίπτωση ισοπαλίας στο παιχνίδι ή στο σύνολο των 3 παιγνιδιών, ο βαθμός μοιράζεται στις 2 ομάδες. 33. ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ Αρμόδιο για την ερμηνεία των παρόντων Κανονισμών είναι το Διοικητικό Συμβούλιο. Στο Διοικητικό Συμβούλιο παρέχεται το δικαίωμα να εισάξει νέες πρόνοιες που δεν καλύπτονται στους υφιστάμενους Κανονισμούς για την εύρυθμη λειτουργία του Συνδέσμου, είναι όμως αναγκαίο να επικυρωθούν στην αμέσως επόμενη Γενική Συνέλευση. 34. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ AΛΛΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ (α) Κανένα μέλος του Συνδέσμου δεν δικαιούται να συμμετάσχει σε Πρωτάθλημα ή/και Κύπελλο ομάδων μπόουλιγκ που διοργανώνονται από άλλα Αθλητικά Σωματεία, μέλη της Ομοσπονδίας. (β) Κανένας παίκτης δεν δικαιούται να αγωνίζεται σε 2 ομάδες. 35. ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ / ΜΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΟΜΑΔΑΣ - ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΓΩΝΑ (α) Σε περίπτωση που αδικαιολόγητα, κατά την κρίση του Διοικητικού Συμβουλίου, μια Ομάδα δεν παρουσιασθεί σε αγώνα μηδενίζεται και της αφαιρούνται επιπλέον 2 βαθμοί. (β) Ομάδα που αδικαιολόγητα, κατά την κρίση του Διοικητικού Συμβουλίου απουσιάσει από 2

10 αγωνιστικές, αποβάλλεται από το Πρωτάθλημα. (γ) Οι Ομάδες αρχίζουν τον αγώνα στην καθορισμένη ώρα ενάρξεως. (δ) Πριν συμπληρωθούν δεκαπέντε λεπτά μετά την καθορισμένη ώρα έναρξης της αγωνιστικής, δικαιούται να μπει στον αγώνα και ο αργοπορημένος ή αργοπορημένοι παίκτες. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση αργοπορημένης ομάδας. Μετά τα δεκαπέντε λεπτά από την έναρξη της αγωνιστικής, ούτε παίκτης ούτε ομάδα που καθυστέρησε δικαιούται να μπει στον αγώνα. (ε) Σε περίπτωση που δεν εμφανισθούν στον αγώνα 2 αντίπαλες ομάδες αδικαιολόγητα τότε και οι 2 ομάδες μηδενίζονται και τους αφαιρούνται από 2 βαθμοί. 36. ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ (α) Κάθε ομάδα δικαιούται να χρησιμοποιήσει δύο αναπληρωματικούς παίκτες σε κάθε παιχνίδι. (β) Οι παίκτες που αντικαθίστανται μπορούν να επανέλθουν στον αγώνα. (γ) Ο αρχηγός κάθε ομάδας δικαιούται σε κάθε παιχνίδι να ορίζει τη σειρά των παικτών της ομάδας του. 37. ΜΠΛΑΪΝΤ ΣΚΟΡ (α) Το μπλάϊντ σκορ δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αλλαγή άλλου παίκτη εκτός στην περίπτωση αποχωρήσεως του ιδίου παίκτη για σοβαρό λόγο, κατά την κρίση του Διαιτητή, που συνιστά αδυναμία να συνεχίσει τον αγώνα. (β) Παίκτης δικαιούται να εισέλθει στο παιγνίδι για να αντικαταστήσει μπλάϊντ σκορ είτε το δικό του είτε άλλου παίκτη. (γ) Η χρησιμοποίηση του μπλάϊντ σκορ δεν επιτρέπεται πέραν των τριών αγωνιστικών, στο σύνολο όλων των αγωνιστικών του Πρωταθλήματος. (δ) Το μπλάϊντ σκορ θα ισχύει εφόσον ο παίκτης συμπληρώσει τρία μονά παιγνίδια. (ε) Μπλάϊντ σκορ με βάση το μέσο όρο απόδοσης της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο την πρώτη αγωνιστική. Σε περίπτωση όμως που παίκτης για λόγους υγείας, ή απουσίας του στο εξωτερικό, κατά την κρίση του Διοικητικού Συμβουλίου, δεν μπορεί να αγωνιστεί στις τρεις πρώτες αγωνιστικές και εφόσον δεν μπορεί να αντικατασταθεί από άλλο παίκτη, τότε δικαιούται να χρησιμοποιήσει το μέσο όρο απόδοσης του κατά την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο, για σκοπούς καθορισμού του μπλάϊντ σκορ, για τις 3 πρώτες αγωνιστικές. (στ) Το ανώτατο όριο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μπλάϊντ σκορ είναι το 180. (ζ) Το μπλάϊντ σκορ είναι ο μέσος όρος απόδοσης του παίκτη, μειωμένος κατά 10 μονάδες. (η) Η χρησιμοποίηση του μπλάϊντ σκορ στο Κύπελλο Ομάδων επιτρέπεται μόνο σε μία αγωνιστική. (θ) Το μπλάϊντ σκορ τιμωρημένου παίκτη δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί εκτός εάν η ομάδα δεν

11 συμπληρώνει πεντάδα οπόταν μπορεί να το χρησιμοποιήσει μειωμένο κατά 10 μονάδες. 38. ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ (α) Μεταγραφή παίκτη σε άλλη ομάδα γίνεται μόνο εφόσον τηρηθούν οι πρόνοιες του παρόντος κανονισμού. (β) Η αίτηση για μεταγραφή πρέπει να γίνεται γραπτώς προς το Διοικητικό Συμβούλιο. (γ) Ένας παίκτης για να εξασφαλίσει μεταγραφή πρέπει να έχει γραπτή συγκατάθεση του αρχηγού και 2 άλλων παικτών της ομάδας στην οποία αγωνίζεται. Σε περίπτωση έγκρισης της αίτησης, η μεταγραφή τίθεται σε εφαρμογή σε 3 αγωνιστικές μετά την έγκριση της αίτησης του από το Διοικητικό Συμβούλιο. (δ) Παίκτης ο οποίος επιθυμεί να αποχωρήσει από την ομάδα του και δεν έχει αγωνιστεί για 3 συνεχείς αγωνιστικές στον πρώτο γύρο, δικαιούται να υποβάλει αίτηση η οποία θα εξεταστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο. Η αίτηση πρέπει να υποβληθεί πριν από τη λήξη του πρώτου γύρου και εφόσον εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο, τίθεται σε εφαρμογή άμεσα. (ε) Αμέσως μετά από την ημέρα υποβολής της αίτησης μεταγραφής ο παίκτης δεν δικαιούται να αγωνίζεται μέχρι την έγκριση αυτής της αίτησης από το Διοικητικό Συμβούλιο. (στ) Η μεταγραφή παίκτη στην ομάδα τίθεται σε ισχύ μετά από πέντε ημέρες από την ημέρα που εγκρίθηκε η αίτηση αυτή σε τακτική ή έκτακτη Συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου. (ζ) Δεν επιτρέπεται εγγραφή παίκτη στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές του Πρωταθλήματος της κατηγορίας στην οποία είναι εγγεγραμμένη η ομάδα. Αίτηση για εγγραφή σε ομάδα στα χρονικά πλαίσια των τριών τελευταίων αγωνιστικών θα εξετάζεται από το Διοικητικό Συμβούλιο μόνο εφόσον υπάρχει σοβαρός λόγος για να συνεχίσει η ομάδα να αγωνίζεται στο πρωτάθλημα. (η) Οι ομάδες εξακολουθούν να υφίστανται με τα ίδια μέλη που είναι γραμμένα στη δύναμη τους και μετά τη λήξη των πρωταθλημάτων νοουμένου ότι δεν υπάρχουν αιτήσεις για μεταγραφές. Οι ομάδες οφείλουν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους συμπληρώνοντας την αίτηση. (θ) Για την ένταξη νέου παίκτη σ' οποιαδήποτε ομάδα, απαιτείται η υποβολή γραπτής αίτησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο. (ι) Η ένταξη παίκτη στην ομάδα τίθεται σε ισχύ μετά από πέντε 5 ημέρες από την ημέρα που εγκρίθηκε η αίτηση αυτή σε τακτική ή έκτακτη Συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου. 39. ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ (Δεν ισχύει για κάθε Επαρχιακό Σύνδεσμο) (α) Στην Α' Κατηγορία ανέρχονται οι τρεις Πρώτες βαθμολογικά ομάδες της Β' Κατηγορίας κατά την αμέσως προηγούμενη αγωνιστική περίοδο. (β) Στη Β' Κατηγορία διαβαθμίζονται οι δύο τελευταίες βαθμολογικά Ομάδες της Α' Κατηγορίας κατά την αμέσως προηγουμένη αγωνιστική περίοδο. (γ) Στη Β' Κατηγορία ανέρχονται οι δύο πρώτες βαθμολογικά ομάδες κάθε ομίλου της Γ' Κατηγορίας κατά την αμέσως προηγούμενη αγωνιστική περίοδο.

12 (δ) Στη Γ' Κατηγορία διαβαθμίζονται οι δύο τελευταίες βαθμολογικά ομάδες της Β' Κατηγορίας κατά την αμέσως προηγούμενη αγωνιστική περίοδο. (ε) Το Διοικητικό Συμβούλιο δικαιούται να δεχτεί στην Α και Β κατηγορία μέχρι 11 ομάδες και στη Γ μέχρι και 16 ομάδες. (στ) Σε περίπτωση που εγγράφονται λιγότερες από τις δικαιούμενες ομάδες στην Α' και Β Κατηγορία τότε αυτόματα προβιβάζονται στις κατηγορίες αυτές ανάλογος αριθμός ομάδων κατά τη σειρά κατάταξης που τερμάτισαν στη Β' και Γ κατηγορία αντίστοιχα. (ζ) Σε περίπτωση που θα παραστεί ανάγκη να προβιβαστούν πέραν των τεσσάρων ομάδων από τη Γ στη Β κατηγορία τότε θα αγωνιστούν σε 2 αγώνες μπαράζ μεταξύ τους (3 παιχνίδια ανά αγώνα), οι 2 ομάδες που κατέλαβαν την Τρίτη θέση σε κάθε όμιλο της Γ κατηγορίας και ο νικητής στο σύνολο των πινς στα 6 παιχνίδια αγωνίζεται στη Β Κατηγορία κατά την αμέσως επόμενη αγωνιστική περίοδο. 40. ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ (α) Οι Διαιτητές για τα πρωταθλήματα και τις άλλες διοργανώσεις ορίζονται από το Διοικητικό Συμβούλιο. (β) Αρμόδιο πρόσωπο για την εφαρμογή των κανονισμών, κατά τη διάρκεια του αγώνα είναι ο Διαιτητής. (γ) Σε περίπτωση διαφωνίας μιας ομάδας ή παίκτη, έχει το δικαίωμα να υποβάλει γραπτή ένσταση προς το Διοικητικό Συμβούλιο, μέσω του διαιτητή, εντός μίας ώρας από τη λήξη του αγώνα, την οποία θα εξετάσει το Διοικητικό Συμβούλιο πριν την διεξαγωγή της επόμενης αγωνιστικής. Ενστάσεις που παραδίδονται στο Διοικητικό Συμβούλιο εκτός του χρονικού πλαισίου της μίας ώρας, εναπόκειται στο Διοικητικό Συμβούλιο εάν θα τις εξετάσει ή όχι. (δ) Ο Διαιτητής δικαιούται να αποβάλει παίκτη από το συγκεκριμένο παιχνίδι ή το συγκεκριμένο αγώνα σε περίπτωση που κρίνει ότι υπάρχει παράβαση των Κανονισμών. 41. ΣΤΟΛΗ (α) Κάθε ομάδα πρέπει να εμφανίζεται με στολή στους αγώνες Πρωταθλήματος και Κυπέλλου. Η στολή συνίσταται από ομοιόμορφη φανέλα η οποία φέρει στο πίσω μέρος το όνομα της ομάδας με ευδιάκριτα γράμματα. Την τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος και μετέπειτα, ομάδα ή παίκτης ομάδας που εμφανίζεται χωρίς στολή δεν δικαιούται να αγωνιστεί. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί και καταγγελθεί σύμφωνα με το άρθρο 25 ότι παίκτης αγωνίστηκε χωρίς στολή, το σκορ του δεν λαμβάνεται υπόψη για κάθε παιχνίδι που αγωνίστηκε χωρίς τη στολή του. (β) Οι παίκτες ομάδας που επιχορηγείται από Εταιρεία δικαιούνται να φέρουν στη φανέλα τους τα διαφημιστικά του Χορηγού τους στους αγώνες του Πρωταθλήματος και Κυπέλλου Ομάδων. Το Διοικητικό Συμβούλιο μπορεί με απόφαση του να εισπράττει δικαιώματα για τη διαφήμιση. (γ) Φανέλες χωρίς μανίκι και κοντά παντελόνια (για άντρες) απαγορεύονται.

13 42. ΓΡΑΦΕΙΣ Κάθε ομάδα είναι υπεύθυνη για την εξασφάλιση του Γραφέα της κατά τη διάρκεια κάθε αγωνιστικής του Κυπέλλου Ομάδων ή του Πρωταθλήματος στο οποίο αγωνίζεται. Ο αρχηγός κάθε ομάδας είναι υπεύθυνος και υπόλογος για την ορθότητα των αποτελεσμάτων. 43. ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΓΩΝΑ (α) Ομάδα μπορεί να ζητήσει αναβολή του προγραμματισμένου αγώνα του Πρωταθλήματος ή Κυπέλλου Ομάδων με γραπτή αίτηση του Αρχηγού της τουλάχιστον τέσσερις ημέρες πριν την προγραμματισμένη ώρα διεξαγωγής του αγώνα. (β) Στην αίτηση για αναβολή πρέπει να αναφέρονται λεπτομερώς οι λόγοι για τους οποίους ζητείται η αναβολή. (γ) Εναπόκειται στο Διοικητικό Συμβούλιο να αποφασίσει αν συντρέχουν λόγοι για την αναβολή του αγώνα, αφού εξετάσει την αίτηση. (δ) Την ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα θα αποφασίσει το Διοικητικό Συμβούλιο ύστερα από σχετικές συνεννοήσεις με τους αρχηγούς των ενδιαφερομένων ομάδων. Η ημερομηνία αυτή πρέπει να τοποθετείται απαραίτητα πριν την ημερομηνία της αμέσως επόμενης αγωνιστικής. (ε) Σε περίπτωση διαφωνίας μεταξύ των αρχηγών των δύο ομάδων για την ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα, το Διοικητικό Συμβούλιο θα αποφασίσει τελεσίδικα την ημερομηνία. (στ) Τα έξοδα για τα παιχνίδια των 2 ομάδων του αναβληθέντος αγώνα επιβαρύνουν την ομάδα που ζήτησε την αναβολή. 44. ΙΣΟΒΑΘΜΙΑ ΟΜΑΔΩΝ (α) Σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο ή περισσότερων ομάδων στη λήξη του πρωταθλήματος, στο οποίο αγωνίζονται, αν η θέση στην οποία ισοβαθμούν έχει ουσιαστική σημασία (ισοβαθμία στην κορυφή, σε θέσεις αυτόματης διαβάθμισης, σε θέσεις που οδηγούν στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα ή σε αγώνες μπαράζ διαβάθμισης/προαγωγής), τότε δίδουν από ένα αγώνα μπαράζ μεταξύ τους για την τελική κατάταξη. Οι αγώνες αυτοί θα διεξάγονται με βάση τους Κανονισμούς του Πρωταθλήματος και της κατηγορίας στην οποία αγωνίζονται και σε περίπτωση ισοβαθμίας στο τέλος των αγώνων, θα λαμβάνεται υπόψη για σκοπούς κατάταξης, το σύνολο των πινς που πέτυχαν στους αγώνες μπαράζ. Σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο ή περισσότερων ομάδων στη λήξη του πρωταθλήματος, σε θέσεις χωρίς ουσιαστική σημασία (π.χ. 5η-6η θέση), τότε μετρούν οι μεταξύ των ομάδων αγώνες πρωταθλήματος. Σε περίπτωση νέας ισοβαθμίας, στην καλύτερη θέση κατατάσσεται η ομάδα που έχει το μεγαλύτερο ομαδικό μέσο όρο απόδοσης στους αγώνες πρωταθλήματος. (β) Οι αγώνες διεξάγονται σε ημερομηνία και ώρα που καθορίζει το Διοικητικό Συμβούλιο ύστερα από συνεννόηση με τους αρχηγούς των ενδιαφερομένων ομάδων. Αν δεν υπάρξει συμφωνία, η ημερομηνία και ώρα έναρξης των αγώνων ορίζεται τελεσίδικα από το Διοικητικό Συμβούλιο (γ) Οι διάδρομοι διεξαγωγής των αγώνων καθορίζονται από το Διοικητικό Συμβούλιο.

14 45. ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΠΑΙΚΤΩΝ Κατά τη διάρκεια των αγώνων Πρωταθλήματος και οποιωνδήποτε άλλων επίσημων διοργανώσεων του Συνδέσμου αλλά και γενικά, η συμπεριφορά των μελών του Συνδέσμου πρέπει να είναι άψογη από κάθε άποψη. Εκνευρισμοί, διαπληκτισμοί, ύβρεις, χειρονομίες, χειροδικίες και τα παρόμοια υποβαθμίζουν το άθλημα και μειώνουν το γόητρο τόσο των παικτών όσο και του Συνδέσμου. Παραπομπή στη Δικαστική. 46. ΚΑΠΝΙΣΜΑ Κατά τη διάρκεια όλων των επίσημων διοργανώσεων του Συνδέσμου απαγορεύεται το κάπνισμα στον αγωνιστικό χώρο τόσο από τους παίκτες που μετέχουν στις Διοργανώσεις όσο και από κάθε παρευρισκόμενο στον αγωνιστικό χώρο. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί παράβαση και αυτή καταγγελθεί σύμφωνα με το άρθρο 25, τότε αφαιρούνται 20 πινς από το σκορ του παίκτη αυτού σε κάθε παιγνίδι. 47. ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ Όταν παίκτης αδυνατεί να συμπληρώσει ένα παιγνίδι εξαιτίας τραυματισμού ή άλλης έκτακτης ανάγκης, το τελικό σκορ του στο συγκεκριμένο παιγνίδι θα θεωρείται το άθροισμα του σκορ που πέτυχε για τα φρέημ που έχει αγωνισθεί, και του 1/10 του μπλάϊντ σκορ για κάθε ένα από τα υπόλοιπα φρέημ του παιχνιδιού. Σε τέτοια περίπτωση το σκορ δεν λαμβάνεται υπόψη για τον υπολογισμό του μέσου όρου απόδοσης. 48. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ (α) Κανονισμοί που εκδίδονται από την Ομοσπονδία για εφαρμογή από τους Επαρχιακούς Συνδέσμους, τίθενται αμέσως σε ισχύ χωρίς να απαιτείται η έγκριση της Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου. (β) Σε περίπτωση που οποιοδήποτε άρθρο των Κανονισμών έρχεται σε αντίθετη με το πνεύμα σχετικού άρθρου της Ομοσπονδίας, τότε το άρθρο των Κανονισμών τροποποιείται ανάλογα χωρίς να απαιτείται η έγκριση της Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου. 49. ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ Σε περίπτωση που παίκτης δεν εκπληρώσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις προς το Σύνδεσμο, και το Διοικητικό Συμβούλιο δεν κρίνει σκόπιμο να θέσει σε εφαρμογή τις πρόνοιες της παραγράφου 27 του Καταστατικού, τότε το Διοικητικό Συμβούλιο δικαιούται, μέχρι της διευθέτησης της οικονομικής εκκρεμότητας: (α) Να ακυρώσει την ισχύ της Ταυτότητας Μέλους του παίκτη ή/και

15 (β) Να μην του απονείμει έπαθλο που πιθανόν να έχει κερδίσει ή/και (γ) Να του απαγορεύσει να λάβει μέρος στις διοργανώσεις του Συνδέσμου. Σε περίπτωση που η ομάδα του αδυνατεί να συμπληρώσει πεντάδα στο Πρωτάθλημα ή στο Κύπελλο, θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το μπλάϊντ σκορ του παίκτη μειωμένο κατά 10 μονάδες. 50. ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΟΜΑΔΑΣ (α) Σε περίπτωση διάσπασης ομάδας, τότε το όνομα και την οντότητα της διατηρεί η μερίδα εκείνη που έχει στις τάξεις της τους περισσότερους από τους παίκτες, νοουμένου ότι δεν θα είναι λιγότεροι από τρεις. Σε περίπτωση ισαριθμίας (3-3) τότε η οντότητα και η ονομασία της ομάδας δίνεται στη μερίδα που περιλαμβάνει τον αρχηγό της ομάδας. Αν ο αρχηγός δεν περιλαμβάνεται σε καμιά από τις δύο τριάδες, διεξάγεται αγώνας μεταξύ τους, στην παρουσία Διαιτητή, και η οντότητα της ομάδας δίνεται στην τριάδα που θα νικήσει σε ένα αγώνα 3 παιχνιδιών με βάση τους Κανονισμούς Πρωταθλήματος της σχετικής Κατηγορίας. (β) Σε περίπτωση που μείνουν 2 παίκτες σε μια ομάδα, δικαιούνται να διατηρήσουν την οντότητα της ομάδας εφόσον πάρουν την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου. 51. ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΠΑΙΚΤΗ Για να διαγραφεί παίκτης από ομάδα χρειάζεται η υπογραφή του αρχηγού της ομάδας και τριών άλλων παικτών της ομάδας στην οποία αγωνίζεται.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2015-2016 1. Οι παρόντες Κανονισµοί δύναται να αναφέρονται ως οι Αγωνιστικοί Κανονισµοί Επαρχιακού Συνδέσµου Μπόουλινγκ Λευκωσίας 2015-2016. 2. ΕΡΜΗΝΕΙΑ 2.1 ΠΑΙΓΝΙΔΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΟ 2015 2016 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΟ 2015 2016 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΟ 2015 2016 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ Πιο κάτω καταγράφονται οι αγωνιστικοί κανονισμοί που τίθενται σε ισχύ και αφορούν το Πρωτάθλημα και Κύπελλο της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, καθώς

Διαβάστε περισσότερα

Γενικοί Αγωνιστικοί Κανονισμοί Τουρνουά Φιλίας

Γενικοί Αγωνιστικοί Κανονισμοί Τουρνουά Φιλίας Γενικοί Αγωνιστικοί Κανονισμοί Τουρνουά Φιλίας 1. ΟΡΙΣΜΟΙ Για καλύτερη κατανόηση των κανονισμών, ακολουθεί ερμηνεία ορισμένων εκφράσεων που χρησιμοποιούνται: α. "Παιχνίδι" σημαίνει την κανονική συμπλήρωση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ & ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΕΤΡΑΔΩΝ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ & ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΕΤΡΑΔΩΝ COSMIC BOWLERS CLUB ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ & ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΕΤΡΑΔΩΝ 2012 2013 Το Cosmic Bowlers Club διοργανώνει πρωτάθλημα & κύπελλο τετράδων για την περίοδο 2012-13. Ημέρα & Ώρα Διεξαγωγής Κάθε Τετάρτη, 19.30 Έναρξη 26

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΠΟΟΥΛΙΝΓΚ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΟΜΑΔΩΝ - ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ (Αγωνιστική Περίοδος 2017-18) 1. ΟΡΙΣΜΟΙ Για καλύτερη κατανόηση των κανονισμών,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΤΩΝ ΕΓΧΩΡΙΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΠΟΟΥΛΙΝΓΚ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΤΩΝ ΕΓΧΩΡΙΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΠΟΟΥΛΙΝΓΚ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΤΩΝ ΕΓΧΩΡΙΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΠΟΟΥΛΙΝΓΚ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΑΥΤΟ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΜΕΛΕΤΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2017-2018 ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α.Σ.Μ. ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΕΠΑΘΛΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ 2017-2018 OPEN ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΔΥΑΔΩΝ Κανονισμός Πρωταθλήματος 1. Έναρξη Τετάρτη

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΟΜΑΔΩΝ 2013

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΟΜΑΔΩΝ 2013 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΟΜΑΔΩΝ 2013 Α) Το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ομάδων 2013 θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 8-9 Ιουνίου 2013, σε χώρο που θα ανακοινωθεί αργότερα. Β) 1 - Στο πρωτάθλημα θα κληθούν

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΠΟΟΥΛΙΝΓΚ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΟΜΑΔΩΝ - ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ 1. ΟΡΙΣΜΟΙ Για καλύτερη κατανόηση των κανονισμών, ακολουθεί ερμηνεία ορισμένων

Διαβάστε περισσότερα

EUROHOOPS DOME 4on4 BASKETBALL TOURNAMENT ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

EUROHOOPS DOME 4on4 BASKETBALL TOURNAMENT ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ EUROHOOPS DOME 4on4 BASKETBALL TOURNAMENT ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ - ΙΣΟΒΑΘΜΙΕΣ ΟΜΙΛΟΣ Α: 12 ομάδες ΟΜΙΛΟΣ Β: 12 ομάδες Στην φάση των Ομίλων θα περνούν και οι 12 ομάδες εκ των οποίων οι 6 νικητές

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΠΟΟΥΛΙΝΓΚ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΟΜΑΔΩΝ - ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ (Season 2016-17) 1. ΟΡΙΣΜΟΙ Για καλύτερη κατανόηση των κανονισμών, ακολουθεί

Διαβάστε περισσότερα

COSMIC BOWLING CLUB. Το Cosmic Bowling Club διοργανώνει Πρωτάθλημα & Κύπελλο Τετράδων. για την περίοδο 2015-16, όπου θα συμμετάσχουν οκτώ (8) ομάδες.

COSMIC BOWLING CLUB. Το Cosmic Bowling Club διοργανώνει Πρωτάθλημα & Κύπελλο Τετράδων. για την περίοδο 2015-16, όπου θα συμμετάσχουν οκτώ (8) ομάδες. COSMIC BOWLING CLUB ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΕΤΡΑΔΩΝ 2015 2016 Το Cosmic Bowling Club διοργανώνει Πρωτάθλημα & Κύπελλο Τετράδων για την περίοδο 2015-16, όπου θα συμμετάσχουν οκτώ (8) ομάδες. Ημέρα & Ώρα

Διαβάστε περισσότερα

PAFOS COSMIC BOWLING CLUB

PAFOS COSMIC BOWLING CLUB PAFOS COSMIC BOWLING CLUB ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΕΤΡΑΔΩΝ 2018 2019 Το Pafos Cosmic Bowling Club διοργανώνει Πρωτάθλημα και Κύπελλο Τετράδων για την αγωνιστική περίοδο 2018-19, όπου θα συμμετάσχουν έξι

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΜΠΙΛΙΑΡ ΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΜΠΙΛΙΑΡ ΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΜΠΙΛΙΑΡ ΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ 16 Ιουλίου 2012 Οµοσπονδία Μπιλιάρδου Κύπρου CYPBF Σελίδα - 2 - από 14 Contents Κανονισμοί... - 3 - Γενικές οδηγίες για της αγωνιστικές

Διαβάστε περισσότερα

Παγκόσμια Ομοσπονδία Μπόουλινγκ (World Bowling) Αγωνιστικοί Κανόνες Με ισχύ από το Μάιο του 2018

Παγκόσμια Ομοσπονδία Μπόουλινγκ (World Bowling) Αγωνιστικοί Κανόνες Με ισχύ από το Μάιο του 2018 Παγκόσμια Ομοσπονδία Μπόουλινγκ (World Bowling) Αγωνιστικοί Κανόνες Με ισχύ από το Μάιο του 2018 2. Γενικοί αγωνιστικοί κανόνες 2.1 Ορισμοί 2.1.1 Ένα παιχνίδι 10 κορινών (tenpin) αποτελείται από δέκα φρέιμ

Διαβάστε περισσότερα

PAFOS COSMIC BOWLING CLUB

PAFOS COSMIC BOWLING CLUB PAFOS COSMIC BOWLING CLUB ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΕΤΡΑΔΩΝ 2017 2018 Το Pafos Cosmic Bowling Club διοργανώνει Πρωτάθλημα και Κύπελλο Τετράδων για την αγωνιστική περίοδο 2017-18, όπου θα συμμετάσχουν έξι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΠΟΟΥΛΙΝΓΚ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΠΟΟΥΛΙΝΓΚ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΠΟΟΥΛΙΝΓΚ Διοργάνωση ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Κ.Ο.ΜΠΟ. 2016 Ημερομηνία Προκριματική Φάση: 6/10/16, Τελική Φάση 8 & 9/10/16 Ωρα έναρξης Προκρ.Φ.

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΦΟΡΟΥ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ (ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ) ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΠΟΟΥΛΙΝΓΚ.

ΓΕΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΦΟΡΟΥ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ (ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ) ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΠΟΟΥΛΙΝΓΚ. 08/09/2017 - E2 ΓΕΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΦΟΡΟΥ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ (ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ) ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΠΟΟΥΛΙΝΓΚ. ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΚΟΜΠΟ ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟ ΚΥΠΕΛΟ "ALL STARS" -

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ -ΧΑΝΙΑ 20-26/4/2015 - ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ (TRIALS) TOYRNAMENT MANAGER: ΜΑΡΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ -ΧΑΝΙΑ 20-26/4/2015 - ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ (TRIALS) TOYRNAMENT MANAGER: ΜΑΡΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΦΟΡΟΥ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ αρ.2014/διοργανωσεισ/3b 16/01/2015 ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ -ΧΑΝΙΑ 20-26/4/2015 - ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ (TRIALS) TOYRNAMENT MANAGER: ΜΑΡΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΡΜΟΥ ΡΟΖΟΥ 17. Αριθ.Πρωτ. 457 Βόλος 6/10/2014 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΕΠΣΘ

ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΡΜΟΥ ΡΟΖΟΥ 17. Αριθ.Πρωτ. 457 Βόλος 6/10/2014 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΕΠΣΘ ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΡΜΟΥ ΡΟΖΟΥ 17 Αριθ.Πρωτ. 457 Βόλος 6/10/2014 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΕΠΣΘ ΠΑΙΔΩΝ - ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ ΤΖΟΥΝΙΟΡ ΠΡΟ-ΤΖΟΥΝΙΟΡ-ΜΙΝΙ ΤΖΟΥΝΙΟΡ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2014-2015 Η

Διαβάστε περισσότερα

info@beachsoccer.gr FAX: 210-6818104 Τηλεφωνική Επικοινωνία : Μότσης Κώστας, Ιωάννης Μότσης 6944603545, Φίλιππος Ντόβας 6973171527

info@beachsoccer.gr FAX: 210-6818104 Τηλεφωνική Επικοινωνία : Μότσης Κώστας, Ιωάννης Μότσης 6944603545, Φίλιππος Ντόβας 6973171527 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 12 ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ BEACH SOCCER OPEN 2012 21-24 Ιουνίου 2012 Η Πανελλήνια Ένωση Σωματείων Ποδοσφαίρου Άμμου στην προσπάθεια της για ανάπτυξη του αθλήματος του beach soccer στην Ελλάδα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΜΑΘΟΥΣΙΑ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΑΪΤΤΑΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ΑΜΑΘΟΥΣΙΑ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΑΪΤΤΑΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΑΜΑΘΟΥΣΙΑ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΑΪΤΤΑΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 2015-2016 Α. ΟΜΑΔΕΣ 1. Όλοι οι αγώνες θα διεξάγονται ημέρα Πέμπτη (εκτός αν η Εκτελεστική αποφασίσει διαφορετικά) σε ημερομηνίες

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Πρωτ:221 Σύρος 24/7/2017 ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΝΕΑΝΙΔΩΝ Ε.Σ.Κ. ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Αρ. Πρωτ:221 Σύρος 24/7/2017 ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΝΕΑΝΙΔΩΝ Ε.Σ.Κ. ΚΥΚΛΑΔΩΝ Αρ. Πρωτ:221 Σύρος 24/7/2017 ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΝΕΑΝΙΔΩΝ Ε.Σ.Κ. ΚΥΚΛΑΔΩΝ Η Ε.Σ.Κ. ΚΥΚΛΑΔΩΝ κατά την αγωνιστική περίοδο 2017-2018 θα διοργανώσει και θα τελέσει πρωτάθλημα Νεανίδων το οποίο και

Διαβάστε περισσότερα

NSA Team Championship

NSA Team Championship ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΟΜΑ ΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 1. Το Οµαδικό Πρωτάθληµα Σκουός θα διεξαχθεί στα γήπεδα του αθλητικού κέντρου του «Πανεπιστηµίου Κύπρου» από τις 7 έως τις 29 Ιουνίου, 2011 µεταξύ των ωρών 6:00 µ.µ. και

Διαβάστε περισσότερα

9.1.Α.3.1. Ο κάθε παίκτης διατηρεί το δικαίωμα να μην δεχτεί την αναβολή του αγώνα.

9.1.Α.3.1. Ο κάθε παίκτης διατηρεί το δικαίωμα να μην δεχτεί την αναβολή του αγώνα. 9.1.Α. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 9.1.Α.1. Το πρωτάθλημα του ΟΣΛ θα διεξάγεται στα γήπεδα του αθλητικού κέντρου «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» από Δευτέρα έως Παρασκευή (19:00 21:00) και Σάββατο (09:00 13:00). 9.1.Α.2. Η κάθε κατηγορία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 4 ΟΥ ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 5Χ5 ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ- ΛΥΚΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ 2008

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 4 ΟΥ ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 5Χ5 ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ- ΛΥΚΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ 2008 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 4 ΟΥ ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 5Χ5 ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ- ΛΥΚΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ 2008 Άρθρο 1: ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα δημόσια και ιδιωτικά γυμνάσια και λύκεια

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2018-2019 ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α.Σ.Μ. ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΕΠΑΘΛΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Τα μέλη του Α.Σ.Μ. Πειραιά είναι: ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (ΕΦΟΑ) ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α και Β ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2017

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (ΕΦΟΑ) ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α και Β ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (ΕΦΟΑ) ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α και Β ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2017 Α ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Στο Πρωτάθλημα της Α Εθνικής συμμετέχουν 12 ομάδες της προηγούμενης χρονιάς και 4 ομάδες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΟΜΑΔΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Κ.Ο.ΜΠΟ. 2016/17 1) ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Κ.Ο.ΜΠΟ. 2016/17

ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΟΜΑΔΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Κ.Ο.ΜΠΟ. 2016/17 1) ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Κ.Ο.ΜΠΟ. 2016/17 ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΟΜΑΔΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Κ.Ο.ΜΠΟ. 2016/17 (Περιγραφή και βασικοί κανονισμοί) - Οι χώροι διεξαγωγής θα ανακοινωθούν αργότερα. Ημερομηνία: 21/11/2016 1) ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΑΡΘΡΟ 16 - ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ Α. ΣΚΟΥΦΙΑ Η γηπεδούχος ομάδα θα φορά λευκά σκουφιά και η φιλοξενούμενη ομάδα διαφορετικού χρώματος σκουφιά, εκτός από κόκκινο, εγκεκριμένα από τους διαιτητές, αλλά και διαφορετικά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 30 ου ΤΟΥΡΝΟΥΑ 8Χ8

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 30 ου ΤΟΥΡΝΟΥΑ 8Χ8 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 30 ου ΤΟΥΡΝΟΥΑ 8Χ8 ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑ ΑΡΧΗ Το Lido Soccer θα έχει την ευθύνη της διεξαγωγής του τουρνουά και γι αυτό αναθέτει σε μια 5μελή επιτροπή τη δυνατότητα να συντονίζει, καθώς και να επιλύει

Διαβάστε περισσότερα

COSMIC BOWLING CLUB ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΕΤΡΑΔΩΝ

COSMIC BOWLING CLUB ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΕΤΡΑΔΩΝ COSMIC BOWLING CLUB ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΕΤΡΑΔΩΝ 2016 2017 Το Cosmic Bowling Club διοργανώνει Πρωτάθλημα και Κύπελλο Τετράδων για την αγωνιστική περίοδο 2016-17, όπου θα συμμετάσχουν οκτώ (8) ομάδες.

Διαβάστε περισσότερα

Προκήρυξη πρωταθλήματος S.P.M.L. CHAMPIONSHIP 2016

Προκήρυξη πρωταθλήματος S.P.M.L. CHAMPIONSHIP 2016 Προκήρυξη πρωταθλήματος S.P.M.L. CHAMPIONSHIP 2016 Ο Α.Σ.Μ. Γλυφάδας προκηρύσσει πρωτάθλημα που θα διεξάγεται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, ώρα 6:30 μμ στην αίθουσα του Blanos Bowling. Δικαίωμα συμμετοχής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΟΠΑΠ BEACH VOLLEYBALL 2017 CYPRUS CLUBS BEACH VOLLEY 2017

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΟΠΑΠ BEACH VOLLEYBALL 2017 CYPRUS CLUBS BEACH VOLLEY 2017 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΟΠΑΠ BEACH VOLLEYBALL 2017 CYPRUS CLUBS BEACH VOLLEY 2017 1. ΟΡΙΣΜΟΣ Το Παγκύπριο Διασωματειακό Πρωτάθλημα Beach Volley Cyprus Clubs Beach Volley 2017

Διαβάστε περισσότερα

3 O Π ΑΝΕΛΛΗΝΙΟ Π ΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUDOKU 09

3 O Π ΑΝΕΛΛΗΝΙΟ Π ΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUDOKU 09 www.e-sudoku.gr 1 3O ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUDOKU 2 MAIOY 2009 Οι παρόντες κανονισμοί συντάχθηκαν λαμβάνοντας υπ όψιν τους επίσημους κανονισμούς του παιχνιδιού καθώς και τους κανονισμούς της World Puzzle

Διαβάστε περισσότερα

Εξεταστικό Δοκίμιο. (ερωτήσεις-απαντήσεις)

Εξεταστικό Δοκίμιο. (ερωτήσεις-απαντήσεις) Εξεταστικό Δοκίμιο (ερωτήσεις-απαντήσεις) 1. Αντικανονικό επιθετικό χτύπημα από παίκτη της πίσω ζώνης και προσπάθεια για μπλοκ από το Λίμπερο. Τι πρέπει να κάνει ο 1ος διαιτητής; α) Να σφυρίξει διπλό σφάλμα.

Διαβάστε περισσότερα

2 η Επιμορφωτική συγκέντρωση ΣΥ.Δ.ΠΕ.-A.Α.A /11/2016

2 η Επιμορφωτική συγκέντρωση ΣΥ.Δ.ΠΕ.-A.Α.A /11/2016 2 η Επιμορφωτική συγκέντρωση ΣΥ.Δ.ΠΕ.-A.Α.A. 2016-17 1/11/2016 Γενική οδηγία για εθνικές κατηγορίες (υπενθύμιση): Αθλητής/αθλήτρια για τον/την οποίο/οποία έχει κατατεθεί το δελτίο του στη γραμματεία και

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΦΑΑ-ΔΠΘ. ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ (037) Μπάτσιου Σοφία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΤΕΦΑΑ-ΔΠΘ. ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ (037) Μπάτσιου Σοφία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ 1 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Η διεθνής κοινότητα του ποδοσφαίρου συμμετέχει στους Παραoλυμπιακούς αγώνες με ομάδες από αθλητές με εγκεφαλική παράλυση και με προβλήματα στην όραση. Στις μέρες μας μόνο ομάδες ανδρών συμπεριλαμβάνονται

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ BEACH VOLLEYBALL CYPRUS BEACH VOLLEY 2010

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ BEACH VOLLEYBALL CYPRUS BEACH VOLLEY 2010 Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ BEACH VOLLEYBALL CYPRUS BEACH VOLLEY 2010 1. ΟΡΙΣΜΟΣ Το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Cyprus Beach Volley 2010, είναι η επίσημη διοργάνωση Beach Volley για το 2010 που

Διαβάστε περισσότερα

Πετοσφαίριση. Γιάννης Λαμαρίνας Σάκης Κούδας Άννα Καρακόζογλου Γιάννης Κανελίδης

Πετοσφαίριση. Γιάννης Λαμαρίνας Σάκης Κούδας Άννα Καρακόζογλου Γιάννης Κανελίδης Πετοσφαίριση Γιάννης Λαμαρίνας Σάκης Κούδας Άννα Καρακόζογλου Γιάννης Κανελίδης Ιστορία της πετοσφαίρισης Η πετοσφαίριση επινοήθηκε το 1895 από τον Αμερικανό καθηγητή Γουίλιαμ Μόργκαν. Προσπαθώντας να

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 2016 2017 ΤΜΗΜΑ ΜΠΟΟΥΛΙΝΓΚ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Θα πραγματοποιηθούν 4-6 περιφερειακοί ατομικοί γύροι στις περιφέρειες με αδειοδοτημένες αίθουσες, που θα αποδίδουν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ BEACH VOLLEY ΑΝΔΡΩΝ / ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ BEACH VOLLEY ΑΝΔΡΩΝ / ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ Τ.Θ. 23931, 1687 ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΚΥΠΡΟΣ Τηλ: +357 22 449864, Φαξ:+357 22 449865 Ηλεκτρονική. Διεύθυνση: cusf@cytanet.com.cy Ιστοσελίδα: www.cusf.org.cy ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ BEACH VOLLEY ΑΝΔΡΩΝ /

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός Πρωταθλήματος. Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Ασφαλιστικών Εταιρειών

Κανονισμός Πρωταθλήματος. Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κανονισμός Πρωταθλήματος Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Ασφαλιστικών Εταιρειών 2016-2017 2016-2017 Περιεχόμενα 01 τόπος διεξαγωγής / Γήπεδα 02 Διαρκεια πρωταθληματος 03 Ώρα προσέλευσης ομάδων 04 Δομή ομάδας 05

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2015 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2015 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2015 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Τόπος διεξαγωγής Στο ΤΡΑΣΤ, έδρα του ομίλου Μπρίτζ Λευκωσίας. Πρόγραμμα Εγγραφή Μεχρι 8:00 μμ, Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015 Πρώτο σκέλος 10:00 πμ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΜΠΑΛΑ Ξεφουσκώνει η μπάλα (αέρας 0,30 0,325 κιλά ανά τετρ. εκατοστό) (4,26 έως 4,61 psi) (294,3 έως 318,82 mbar) Είναι πλέον έγχρωμη ΣΥΝΕΧΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΕΩΣ ΚΥΠΡΟΥ (ΟΑΚ) Με ισχύ από 01/01/2017

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΕΩΣ ΚΥΠΡΟΥ (ΟΑΚ) Με ισχύ από 01/01/2017 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΕΩΣ ΚΥΠΡΟΥ (ΟΑΚ) Με ισχύ από 01/01/2017 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το διασωματειακό πρωτάθλημα (Διασωματειακό) διεξάγεται μεταξύ Ομίλων-Μελών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Κ. Ε. Ε. Ε. Π. Σ. ΧΑΝΙΩΝ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Κ. Ε. Ε. Ε. Π. Σ. ΧΑΝΙΩΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Κ. Ε. Ε. Ε. Π. Σ. ΧΑΝΙΩΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2015 Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χανίων αφού έλαβε υπ όψη: 1.Το ισχύον καταστατικό 2.Τις διατάξεις του Κ. Α. Π. όπως αυτές θα

Διαβάστε περισσότερα

Athens Club Open ΠΑΝΑΤΤΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ BOWLING ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ - ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΩΝ

Athens Club Open ΠΑΝΑΤΤΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ BOWLING ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ - ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΩΝ Athens Club Open ΠΑΝΑΤΤΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ BOWLING 2015-2016 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ - ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΩΝ 1.ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Στο Παναττικό Κύπελλο Bowling 2015-2016, δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα εγγεγραμμένα Σωματεία

Διαβάστε περισσότερα

Squash Team Championship

Squash Team Championship ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΟΜΑ ΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 1. ικαίωµα συµµετοχής έχουν όλοι οι φίλοι του αθλήµατος µας. 2. Το Οµαδικό Πρωτάθληµα θα διεξαχθεί µόνο στα γήπεδα του αθλητικού κέντρου «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» τις καθηµερινές από

Διαβάστε περισσότερα

1ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ BEACHVOLLEYBALL ΣΥΔΠΕΔΑΠ 6 ΜΑΪΟΥ 2017 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ CASEBOOK 2015

1ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ BEACHVOLLEYBALL ΣΥΔΠΕΔΑΠ 6 ΜΑΪΟΥ 2017 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ CASEBOOK 2015 BEACHVOLLEYBALL 1ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ BEACHVOLLEYBALL ΣΥΔΠΕΔΑΠ 6 ΜΑΪΟΥ 2017 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ CASEBOOK 2015 ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΜΕΝΕΣΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ 1.1.6 (1.6) Ένας παίκτης, που ετοιμάζεται να σερβίρει, στέκεται

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΛΙΜΠΕΡΟ Οι Λίμπερο πρέπει να φορούν στολή (Η JACKET/BIB ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΜΕΝΟ

Διαβάστε περισσότερα

Ο Μ Ο Σ Π Ο Ν Δ Ι Α Δ Ι Α Ι Τ Η Τ Ω Ν Β Ο Λ Ε Ϊ Ε Λ Λ Α Δ Ο Σ ΘΕΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ 2018 Α ΚΑΙ Β ΟΔBΕ

Ο Μ Ο Σ Π Ο Ν Δ Ι Α Δ Ι Α Ι Τ Η Τ Ω Ν Β Ο Λ Ε Ϊ Ε Λ Λ Α Δ Ο Σ ΘΕΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ 2018 Α ΚΑΙ Β ΟΔBΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ.. ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ Α ΚΑΙ Β ΟΔΒΕ. Όπου απαιτείται επιλογή απάντησης ή απαντήσεων στις ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών, σας παρακαλούμε να κυκλώσετε το γράμμα ή τα γράμματα της

Διαβάστε περισσότερα

Α. SA-SB-TA-TB-SA-SB Β. SA-TB-SB-TA-TTO-SB Γ. SB-TB-SA-SB Δ. TA-SA-TB-TA-SB E. SA-SB-TA-TB-TA-TB ΣΤ. TA-TTO-TB-SA-SB Z.

Α. SA-SB-TA-TB-SA-SB Β. SA-TB-SB-TA-TTO-SB Γ. SB-TB-SA-SB Δ. TA-SA-TB-TA-SB E. SA-SB-TA-TB-TA-TB ΣΤ. TA-TTO-TB-SA-SB Z. Ερώτηση 1 Ποια από τα παρακάτω επιτρέπονται στην ίδια διακοπή: Α. SA-SB-TA-TB-SA-SB Β. SA-TB-SB-TA-TTO-SB Γ. SB-TB-SA-SB Δ. TA-SA-TB-TA-SB E. SA-SB-TA-TB-TA-TB ΣΤ. TA-TTO-TB-SA-SB Z. TA-TA-TB-TB-SA-SB

Διαβάστε περισσότερα

Κανόνες διεξαγωγής ερασιτεχνικών αγώνων ποδοσφαίρου αναπτυξιακών ηλικιών

Κανόνες διεξαγωγής ερασιτεχνικών αγώνων ποδοσφαίρου αναπτυξιακών ηλικιών Κανόνες διεξαγωγής ερασιτεχνικών αγώνων ποδοσφαίρου αναπτυξιακών ηλικιών Γενικός πίνακας Ηλικιακή κατηγορία (Κ=Κάτω) Σχέσεις παικτών Διάρκεια αγώνα Προτεινόμενες διαστάσεις γηπέδου (μήκος γραμμής τέρματος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ Ε.Π.Σ.ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2014-2015

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ Ε.Π.Σ.ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2014-2015 Αριθ. Πρωτ. 299 Βόλος 27/6/2014 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ Ε.Π.Σ.ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2014-2015 Η ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Αφού έλαβε υπόψη της: 1.- Το καταστατικό της. 2.- Τις

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ CYPRUS VOLLEYBALL FEDERATION ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ BEACH VOLLEYBALL 2017 CYPRUS BEACH VOLLEY 2017

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ CYPRUS VOLLEYBALL FEDERATION ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ BEACH VOLLEYBALL 2017 CYPRUS BEACH VOLLEY 2017 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ BEACH VOLLEYBALL 2017 CYPRUS BEACH VOLLEY 2017 1. ΟΡΙΣΜΟΣ Το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Beach Volley Cyprus Beach Volley 2017, είναι η κύρια επίσημη διοργάνωση Beach Volley

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΕΡΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ. Κανονισμοί διεξαγωγής Πρωταθλήματος Αεροράλλυ.

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΕΡΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ. Κανονισμοί διεξαγωγής Πρωταθλήματος Αεροράλλυ. ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΕΡΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Κανονισμοί διεξαγωγής Πρωταθλήματος Αεροράλλυ. Ένωση Αεροπορίας Ιανουάριος 2004 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΕΡΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑEΡΟΠΟΡΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Championships ΑΡ. ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ 2018/ Προκήρυξη Πρωταθλημάτων Νέων και Παίδων

Championships ΑΡ. ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ 2018/ Προκήρυξη Πρωταθλημάτων Νέων και Παίδων Championships-2018-0000410 ΑΡ. ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ 2018/2019-0111 Προκήρυξη Πρωταθλημάτων Νέων και Παίδων 2018-2019 1 Περιεχόμενα Ι - Παγκύπρια Πρωταθλήματα Νέων K-19 (Α, Β, Γ Κατηγορίας) Σελ.3 ΙΙ - Προαιρετικό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΟΡΥ 5Χ5 ΣΑΛΑΣ ΚΩΦΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΟΑΚ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΟΡΥ 5Χ5 ΣΑΛΑΣ ΚΩΦΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΟΑΚ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΟΡΥ 5Χ5 ΣΑΛΑΣ ΚΩΦΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΟΑΚ 2015 Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών Φέρων 6 Office2@hafdeaf..gr www.hafdeaf.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ (-16 ΕΤΩΝ) ΑΤΤΙΚΗΣ 2018

ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ (-16 ΕΤΩΝ) ΑΤΤΙΚΗΣ 2018 Αθήνα, 23.09.2018 Αριθμ. πρωτ.: Α 89/23.09.2018 ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ (-16 ΕΤΩΝ) ΑΤΤΙΚΗΣ 2018 Η Ε.Σ.Σ.Ν.Α. προκηρύσσει το Ομαδικό Πρωτάθλημα ΠΑΙΔΩΝ κάτω των 16 ετών Αττικής 2018. 1. ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΡΜΟΥ ΡΟΖΟΥ 17. Αριθ.Πρωτ. 834 Βόλος 11/11/2015 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΕΠΣΘ

ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΡΜΟΥ ΡΟΖΟΥ 17. Αριθ.Πρωτ. 834 Βόλος 11/11/2015 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΕΠΣΘ ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΡΜΟΥ ΡΟΖΟΥ 17 Αριθ.Πρωτ. 834 Βόλος 11/11/2015 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΕΠΣΘ ΠΑΙΔΩΝ ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ ΤΖΟΥΝΙΟΡ ΠΡΟ ΤΖΟΥΝΙΟΡ ΜΙΝΙ ΤΖΟΥΝΙΟΡ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2015 2016 Η Ένωση

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμ. Πρωτ 850 Χίος 03/11/2016 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ υπ. αρ. πρωτ. 498/ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗΣ

Αριθμ. Πρωτ 850 Χίος 03/11/2016 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ υπ. αρ. πρωτ. 498/ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗΣ Αριθμ. Πρωτ 850 Χίος 03/11/2016 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2016-2017 ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ υπ. αρ. πρωτ. 498/29-07-2016 ΠΡΟΚΥΡΗΞΗΣ Η Ε.Π.Σ.Χίου αφού έλαβε υπόψη: - Την αθλητική νομοθεσία που ισχύει

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ (VOLLEYBALL)

ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ (VOLLEYBALL) 1 ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ (VOLLEYBALL) Ομαδική δουλειά,στρατηγική,ένταση Το άθλημα της πετοσφαίρισης για τα άτομα με κινητική αναπηρία παίζεται από όρθια ή καθιστή θέση (δύο τύποι).. Μ αυτόν τον τρόπο συμμετείχαν

Διαβάστε περισσότερα

Ηµεροµηνία λήξης υποβολής δηλώσεων συµµετοχής : 17 Μαίου 2004

Ηµεροµηνία λήξης υποβολής δηλώσεων συµµετοχής : 17 Μαίου 2004 Πέµπτη, 22 Απριλίου 2004 Ο Όµιλος Σκουός Λευκωσίας ανακοινώνει την έναρξη του Οµαδικού Πρωταθλήµατος Σκουός BRITISH AIRWAYS για την επαρχία Λευκωσίας. Όσα µέλη του Οµίλου καθώς επίσης και φίλοι του αθλήµατος

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ 2014 2015

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ 2014 2015 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ 2014 2015 Περιεχόμενα 1 Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2 Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 3 Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 4 ΜΙΚΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ Α & Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 5 ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 6 ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΤΩ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 1 ης TOΠΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΠΕΣΘ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2015-2016

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 1 ης TOΠΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΠΕΣΘ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2015-2016 ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 1 ης TOΠΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΠΕΣΘ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2015-2016 Θεσσαλονίκη, 21.09. 2015 Αρ. Πρωτ.: - 963 - Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2725/1999, όπως τροποποιήθηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΜΠΑΤΜΙΝΤΟΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2015

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΜΠΑΤΜΙΝΤΟΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2015 ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΜΠΑΤΜΙΝΤΟΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2015 ΑΡΘΡΟ 1 Την Κυπριακή Ομοσπονδία Μπάτμιντον διευθύνει το ιοικητικό Συμβούλιο της. Το ιοικητικό Συμβούλιο εκπροσωπείται από

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 2017 2018 ΤΜΗΜΑ ΜΠΟΟΥΛΙΝΓΚ ΤΜΗΜΑ ΜΠΟΟΥΛΙΝΓΚ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Σε όλους τους Ομίλους, θα πραγματοποιηθούν συνολικά πέντε (5) περιφερειακοί ατομικοί

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ. ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Ισχύουν από 1 η Ιουλίου Εισαγωγή:

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ. ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Ισχύουν από 1 η Ιουλίου Εισαγωγή: ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Ισχύουν από 1 η Ιουλίου 2016 Εισαγωγή: Η ομάδα επεξεργασίας των τροποποιήσεων των Κανόνων του Παιχνιδιού της IHF εκπόνησε τις ακόλουθες τροποποιήσεις, με στόχο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ. ΕΣΚΑΝΑ - ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΙΝΙ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΠΑΓΕΡΩΦ ΑΓΟΡΙΩΝ και ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ. ΕΣΚΑΝΑ - ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΙΝΙ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΠΑΓΕΡΩΦ ΑΓΟΡΙΩΝ και ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΑΡ.ΠΡΩΤ.: ΠΕΙΡΑΙΑΣ: ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΙΝΙ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΠΑΓΕΡΩΦ ΑΓΟΡΙΩΝ και ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2015-2016 Η Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. συνεχίζοντας την προσπάθειά της για ανάπτυξη του αθλήματος

Διαβάστε περισσότερα

Ηµεροµηνία λήξης υποβολής δηλώσεων συµµετοχής : 1 η Ιουνίου 2007

Ηµεροµηνία λήξης υποβολής δηλώσεων συµµετοχής : 1 η Ιουνίου 2007 Τρίτη, 22 Μαΐου 2007 Ο Όµιλος Σκουός Λευκωσίας ανακοινώνει την έναρξη του Οµαδικού Πρωταθλήµατος Σκουός για την επαρχία Λευκωσίας. Όσα µέλη του Οµίλου καθώς επίσης και φίλοι του αθλήµατος ενδιαφέρονται

Διαβάστε περισσότερα

Ποδοσφαιριστές που δικαιούνται συμμετοχή είναι :

Ποδοσφαιριστές που δικαιούνται συμμετοχή είναι : Μ. ΣΙΑΚΑΒΑΡΑ 8 α ΚΟΖΑΝΗ 50100 ΑΡΙΘ.ΠΡΩΤ. Κοζάνη Σας στέλνουμε προκήρυξη πρωταθλημάτων και έντυπα δηλώσεων συμμετοχής στα πρωταθλήματα υποδομής ποδ/κής περιόδου 2014-2015 της Ένωσής μας και παρακαλούμε

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ LEAGUE ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ LEAGUE ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ M.V. TEAM 2014/15 2 Η εταιρεία M.V. TEAM European Football Activities ανακοινώνει την έναρξη της ποδοσφαιρικής διοργάνωσης πρωταθλήματος Ακαδημιών για

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΡΟΜΙΝΙ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΠΑΓΕΡΩΦ ΑΓΟΡΙΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΡΟΜΙΝΙ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΠΑΓΕΡΩΦ ΑΓΟΡΙΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΑΡ.ΠΡΩΤ.: ΠΕΙΡΑΙΑΣ: ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΡΟΜΙΝΙ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΠΑΓΕΡΩΦ ΑΓΟΡΙΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2015 2016 Η Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. συνεχίζοντας την προσπάθειά της για ανάπτυξη του αθλήματος της Καλαθοσφαίρισης και

Διαβάστε περισσότερα

11 ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΝΔΡΩΝ & 5ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

11 ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΝΔΡΩΝ & 5ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 11 ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΝΔΡΩΝ & 5ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2018 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών αφού έλαβαν υπόψη : α) Το

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2017-2018 Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αφού έλαβε υπόψη: α. Το Καταστατικό της.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ LEAGUE ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ LEAGUE ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ 2 Η εταιρεία M.V. TEAM European Football Activities ανακοινώνει την έναρξη της ποδοσφαιρικής διοργάνωσης πρωταθλήματος Ακαδημιών για την περίοδο 2014/15 υπό τον

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟΥ ΤΖΟΥΝΙΟΡ- ΚΑΙ ΜΙΝΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2013-2014

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟΥ ΤΖΟΥΝΙΟΡ- ΚΑΙ ΜΙΝΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2013-2014 Μ. ΣΙΑΚΑΒΑΡΑ 8 α ΚΟΖΑΝΗ 50100 ΑΡΙΘ.ΠΡΩΤ. Κοζάνη Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟΥ ΤΖΟΥΝΙΟΡ- ΚΑΙ ΜΙΝΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2013-2014 Η ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ στην

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ BEACH VOLLEY ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ BEACH VOLLEY ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ OAKA, Ανοικτό Κολυμβητήριο, Σπύρου Λούη, 15123 Μαρούσι, AΘΗΝΑ Tel.: +30.210.6801952 Fax: +30.210.6801960 OAKA, Olympic Aquatic Center, Spyrou Loui, 151 23 Athens, GREECE Web: www.volleyball.gr mail: hellas@volleyball.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ LIMASSOL 3ON3

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ LIMASSOL 3ON3 ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ LIMASSOL 3ON3 ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Κάθε ομάδα θα αποτελείτε από τέσσερις (4) παίχτες.τρεις (3) θα βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο και ένας (1) θα βρίσκεται στον χώρο τον αναπληρωματικών.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ Άρθρο 1 ο Γενικά Σωματεία και εκπρόσωποί τους, αθλητές, προπονητές, διαιτητές κλπ όταν : Διαπράξουν παράπτωμα που θίγει το Φίλαθλο Πνεύμα, παραβιάσουν το Καταστατικό ή τους Κανονισμούς

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ BEACH VOLLEYBALL CYPRUS BEACH VOLLEY 2015

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ BEACH VOLLEYBALL CYPRUS BEACH VOLLEY 2015 Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ BEACH VOLLEYBALL CYPRUS BEACH VOLLEY 2015 1. ΟΡΙΣΜΟΣ Το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Cyprus Beach Volley 2015, είναι η επίσημη διοργάνωση Beach Volley για το 2015 που

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Σ.Ε.Σ.Α.Ε.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Σ.Ε.Σ.Α.Ε. ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Σ.Ε.Σ.Α.Ε. ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΚΑΘΕ ΟΜΑΔΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΜΕΧΡΙ 12 ΠΑΙΚΤΕΣ (7 ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΑΙ 5 ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ) ΚΑΘΕ ΟΜΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΘΡΑΚΗΣ ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1928 ΕΔΡΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Τ.Κ Παπαφλέσσα 8 Fax:

ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΘΡΑΚΗΣ ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1928 ΕΔΡΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Τ.Κ Παπαφλέσσα 8 Fax: ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΘΡΑΚΗΣ ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1928 ΕΔΡΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Τ.Κ. 69100 Παπαφλέσσα 8 Fax: 2531022058 2531033755 Η ΕΠΣ ΘΡΑΚΗΣ Αφού έλαβε υπόψη: 1.Την Αθλητική Ισχύουσα Νομοθεσία 2.Το Καταστατικό

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ Σ Ο Υ Μ Ε. Το πρωτάθλημα: ΑΝΔΡΩΝ Α! ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ αγωνιστικής περιόδου με τους παρακάτω όρους:

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ Σ Ο Υ Μ Ε. Το πρωτάθλημα: ΑΝΔΡΩΝ Α! ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ αγωνιστικής περιόδου με τους παρακάτω όρους: Ε.Σ.Κ.Α.Σ.Ε. ΕΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡAΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ & ΕΥΒΟΙΑΣ ΠΙΝΔΑΡΟΥ & ΘΙΣΒΗΣ 2 ΘΗΒΑ 322 00 ΤΗΛ:22620-25959 ΦΑΞ:22620-25936 Email:info@eskase-basket.gr Αρ.Πρ:513 Ημερ. 29/6/2018 ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Διαβάστε περισσότερα

Εταιρειών. Κανονισμός Πρωταθλήματος 2015-2016. Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Ασφαλιστικών

Εταιρειών. Κανονισμός Πρωταθλήματος 2015-2016. Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Ασφαλιστικών Κανονισμός Πρωταθλήματος Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Ασφαλιστικών Εταιρειών 2015-2016 2016 www.pasfe.gr Πρωτάθλημα Μίνι Ποδοσφαίρου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κανονισμός Πρωταθλήματος 01 Περιεχόμενα 01 τόπος διεξαγωγής

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΜΟΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 1. Σερβίρων και δέκτης του service. Οι παίκτες πρέπει να στέκονται στις αντίθετες πλευρές του διχτύου. Ο παίκτης που στέλνει πρώτος την μπάλα ονομάζεται σερβίρων και

Διαβάστε περισσότερα

Αριθ. Πρωτ. : 671 Πάτρα : 08-10-2015

Αριθ. Πρωτ. : 671 Πάτρα : 08-10-2015 WebSite : www.eskah.gr Email : eskah@otenet.gr Αριθ. Πρωτ. : 671 Πάτρα : 08-10-2015 Ε Ι Δ Ι Κ Η Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η Π Ρ Ω Τ Α Θ Λ Η Μ Α Τ Ο Σ B Κ Α Τ Η Γ Ο Ρ Ι Α Σ Α Ν Δ Ρ Ω Ν 2015-2016 Σύμφωνα με τις διατάξεις

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΑΣΜ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΑΣΜ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΑΣΜ Α. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ 1. Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Μωραΐτη (εφεξής "ΣΑΣΜ") διοργανώνει το "6 ο Πρωτάθλημα Μπάσκετ ΣΑΣΜ" (εφεξής Πρωτάθλημα ), ένα εσωτερικό πρωτάθλημα

Διαβάστε περισσότερα

Τελικός γύρος: C : προπονητή Τ : γυµναστή. AC : βοηθού προπονητή Μ : γιατρού ΣΕΛ. 2 ΑΠΟ 10

Τελικός γύρος: C : προπονητή Τ : γυµναστή. AC : βοηθού προπονητή Μ : γιατρού ΣΕΛ. 2 ΑΠΟ 10 Έκδοση 2009 ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΤΗΣ FIVB ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΑΙΤΗΣΙΑΣ I. ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ Ο σηµειωτής πρέπει να ελέγξει εάν έχουν συµπληρωθεί κατάλληλα οι γραµµές

Διαβάστε περισσότερα

52 ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΖΕΥΓΩΝ 2018

52 ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΖΕΥΓΩΝ 2018 Προς όλα τα Σωματεία-Μέλη Αθήνα, 2 Ιανουαρίου 2018 Αριθ. Πρωτ. 2/18/ΕΑ/λζ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 2/2018 ΔΙΟΡΘΩΜΕΝΗ την 16 η / 1 /2018 52 ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΖΕΥΓΩΝ 2018 ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ 1-6, 1-9, 1-11, ΟΠΕΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΚΟΥΤΙΑ ΑΓΟΡΩΝ, BRIDGEMATE ΚΑΙ ΧΩΡΙΣΜΑΤΑ ΜΑΙΟΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΚΟΥΤΙΑ ΑΓΟΡΩΝ, BRIDGEMATE ΚΑΙ ΧΩΡΙΣΜΑΤΑ ΜΑΙΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΚΟΥΤΙΑ ΑΓΟΡΩΝ, BRIDGEMATE ΚΑΙ ΧΩΡΙΣΜΑΤΑ ΜΑΙΟΣ 2019 1. ΚΟΥΤΙΑ ΑΓΟΡΩΝ Αν χρησιμοποιούνται χωρίσματα, δείτε την ενότητα 3. Ξεκινώντας με τον παίκτη που μοίρασε, οι δηλώσεις πρέπει να αφαιρούνται

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Α ΦΑΣΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΩΝ - ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2015-2016

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Α ΦΑΣΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΩΝ - ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2015-2016 Θεσσαλονίκη, 10/7/ 2015 Αρ. Πρωτ.: - 725 - ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Α ΦΑΣΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΩΝ - ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2015-2016 Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2725/1999, όπως τροποποιήθηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ-ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ 2017

ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ-ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ 2017 Αθήνα, 21.09.2017 Αριθμ. πρωτ.: Α 36 / 21.09.2017 ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ-ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ 2017 Η Ε.Σ.Σ.Ν.Α. προκηρύσσει το Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων Κορασίδων Αττικής 2017, το οποίο αποτελεί και προκριματική

Διαβάστε περισσότερα

Γενικός Κανονισμός Οργάνωσης και Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων Ε.Ο.ΠΕ.

Γενικός Κανονισμός Οργάνωσης και Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων Ε.Ο.ΠΕ. Γενικός Κανονισμός Οργάνωσης και Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων Ε.Ο.ΠΕ. Τροποποίηση 2017 Σημαντικές επισημάνσεις Άρθρο 25 - Ενστάσεις 1 δ) Για παράβαση ή κακή εφαρμογή των Κανονισμών Παιδιάς από τους διαιτητές,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ 4ΑΔΩΝ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ 4ΑΔΩΝ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ 4ΑΔΩΝ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ 4ΑΔΩΝ Θεσσαλονίκη 6 Οκτωβίου 2016 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ 4ΑΔΩΝ 2016-2017 Ο ΑΣΜΘ Μέγας Αλέξανδρος προκηρύσσει την διεξαγωγή του Κυπέλλου για τις ομάδες που μετέχουν στο Εσωτερικό Πρωτάθλημα 4άδων για την περίοδο

Διαβάστε περισσότερα

3. ΣΥΝΘΕΣΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ:

3. ΣΥΝΘΕΣΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗ ΦΑΣΗ 17ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΟΜΑΔΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ 2019 ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ Φάρσαλα, 30/01/2019 Καναδά 9 Φάρσαλα

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2015-2016

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2015-2016 Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2015-2016 Η Ε.Π.Σ.ΚAΡΔΙΤΣΑΣ έχοντας υπόψη: 1) Την ισχύουσα αθλητική νομοθεσία 2) Το καταστατικό της ΕΠΣ Καρδίτσας 3) Tους κανονισμούς του παιχνιδιού, τον

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Α ΦΑΣΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΕΦΗΒΩΝ - ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Α ΦΑΣΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΕΦΗΒΩΝ - ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ Θεσσαλονίκη 09.07.2018 Αρ. Πρωτ.: - 933 - ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Α ΦΑΣΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΕΦΗΒΩΝ - ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2018-2019 Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2725/1999, όπως τροποποιήθηκε

Διαβάστε περισσότερα

Η μπάλα στο σημείο Δεξιότητες: Ρίξιμο κάτω από τον ώμο σε ύψος. Πιάσιμο της μπάλας στον αέρα ή μετά από μια αναπήδηση.

Η μπάλα στο σημείο Δεξιότητες: Ρίξιμο κάτω από τον ώμο σε ύψος. Πιάσιμο της μπάλας στον αέρα ή μετά από μια αναπήδηση. Η μπάλα στο σημείο Ρίξιμο κάτω από τον ώμο σε ύψος. Πιάσιμο της μπάλας στον αέρα ή μετά από μια αναπήδηση. Στέλνω το αντικείμενο στον κενό χώρο. Ξεκινώ και επανατοποθετούμαι κάθε φορά στην Παίζω με διαφορετικό

Διαβάστε περισσότερα